Athlenda

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: Τέλος του δρόμου ή απλά η αρχή..?


Το Hoopfellas  μοιράζεται τις σκέψεις του  για το χθεσινό μοιραίο ματς της Εθνικής μας με τους Σέρβους. Το πλάνο του Τζόρτζεβιτς και η οπτική του αποτελέσματος.. Αλήθεια, τι συνέβη..? Είναι το τέλος τoυ δρόμου ή απλά η αρχή..?



Αυτό ήταν λοιπόν.. Έτσι απότομα έκλεισε για την ομάδα μας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας.. Γροθιά στο πρόσωπο ή μήπως μάθημα νοοτροπίας για όλους μας? 20 ώρες λοιπόν περίπου μετά από το χθεσινό ναυάγιο στη Μαδρίτη, με πιο καθαρό μυαλό το συζητάμε εδώ, όλοι μαζί.. 

Ξεκινάω με τις σκέψεις μου και περιμένω τις δικές σας..


Το εισιτήριο  για την εθνική μας χάθηκε σε συντριπτικό ποσοστό από την αδυναμία της ομάδας να διαχειριστεί το συναισθηματικό υπόβαθρο του παιχνιδιού , που εδώ στη σελίδα μας (από την αρχή της λειτουργίας της) έχουμε υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι σε καταστάσεις συνεχόμενων παιχνιδιών (διεθνή τουρνουά, σειρές play-offs).  Δε πήγαμε «ψηλωμένοι», όχι. Πήγαμε κοιμισμένοι. Βγήκαμε έξω για βόλτα όχι για σκυλοκαβγά.. Ατσαλάκωτοι.. Οι Σέρβοι μας έβαλαν με σκληρό τρόπο έναν καθρέφτη μπροστά στο προσωπό μας. Τον καθρέφτη αυτών των τουρνουά..


Λίγο πριν αρχίσει το τουρνουά είχαμε υπογραμμίσει το πόσο σημαντικό ήταν για την εθνική ότι «τσαλακώθηκε» στα ματς προετοιμασίας.  Έριξε και τις  «μάζεψε», νίκησε και έχασε, διάβασε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της αλλά πάνω από όλα διατήρησε το πνεύμα της σε μια μάχιμη κατάσταση η οποία κατά τη γνώμη μου τη βοήθησε σημαντικά στην πρώτη φάση του τουρνουά. Νομίζω όμως ότι μετά το 5-0 «μαλακώσαμε». Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο (και είμαι σίγουρος για αυτό) απλά «μαλακώσαμε». Δεν ήμασταν όσο  πεινασμένοι απαιτεί ένα νοκ-άουτ ματς.


Οι Σέρβοι με μπροστάρη τον Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκονταν στο ακριβώς αντίθετο mood. Έχασαν 2 παιχνίδια στο τέλος δεχόμενοι κριτική από τον τύπο της χώρας τους όμως χρησιμοποίησαν ΤΕΛΕΙΑ το ματς με την Ισπανία ως βάση ώστε να μπούν στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση ενόψει του αγώνα με την αήττητη ελληνική ομάδα. Για οποίον δε γνωρίζει, η Σερβία έπαιξε καλό μπάσκετ και έπεσε αντρίκια απέναντι στους οικοδεσπότες με τη διαιτησία (όχι ότι δε θα κέρδιζαν οι Ισπανοί και χωρίς αυτή) να δίνει αρκετά αστεία σφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Ο Τζόρτζεβιτς αποβλήθηκε, φεύγοντας έδωσε το στίγμα του συγχαίροντας με ..δυναμικό τρόπο τους παίκτες  του ενώ στη συνέχεια τους έκανε να θυμώσουν, να νιώσουν «αδικημένοι». Αδικημένοι για το 2-3, για τα χαμένα παιχνίδια στο τέλος και τη κριτική του τύπου στη Σερβία, για τα σφυρίγματα των ρέφερι.. Ξαφνικά από την κατσάδα του Τεόντοσιτς στους συμπαίκτες του στο τάιμ-άουτ του ματς με τη Βραζιλία η ομάδα έγινε γροθιά φορώντας ένα  “against all odds” ψυχολογικό προφίλ. Ατσαλωμένοι και με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Τζόρτζεβιτς τους είχε όπως τους ήθελε πείθοντας τους για το πώς μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 40 λεπτά εναντίον της Ελλάδας την τύχη τους μέσα στο τουρνουά..


Δε ματσάραμε λοιπόν άσχημα στο αγωνιστικό κομμάτι με τους Σέρβους όπως θα διαβάσετε/σατε από εδώ και από εκεί. Όχι. Ήταν μια ομάδα απέναντι στην οποία μπορούσαμε να βγάλουμε καλό μπάσκετ  και να την προβληματίσουμε περισσότερο από ότι αυτή αγωνιστικά στη συγκεκριμένη περίοδο. Δε ήταν λοιπόν θέμα στελέχωσης το  «Βατερλό» της ομάδας μας ούτε ότι θα μας πήγαινε καλύτερα η Γαλλία ή η Βραζιλία. Ας πούμε ότι..δε ματσάραμε καλά στο ψυχολογικό κομμάτι με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που χρίζει μεγάλης ανάλυσης στο δρόμο για να χτίσουμε πάλι τον χαρακτήρα που δείχνουμε ότι έχουμε πλέον απολέσει.

DJORDJEVIC OUTCOACHED KATSIKARIS..


Εκτός της πνευματικής προσέγγισης του παιχνιδιού όπου έπιασε το άριστα, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κέρδισε και τη μάχη στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.  Δεν μπορώ να σας πω είναι ο σπουδαίος κόουτς ακόμα αλλά γνωρίζω –και σας το έχω πεί καιρό- ότι είναι βαρύ χαρτί για την ομοσπονδία και θα τον στηρίξουν όσο μπορούν. Αποτελέσματα σαν και αυτά τους βοηθούν να το κάνουν. Ο 47χρονος Σάλε «πάτησε» πάνω στο ψυχολογικό μπακράουντ του ματς και έχτισε άριστα ένα πλάνο αναχαίτισης της ελληνικής ομάδας την οποία ομολογώ πως είχε διαβάσει άριστα.
Τζόγαρε με τον παίκτη του Καλάθη στέλνοντας double teams συνεχώς στον Μπουρούση τη στιγμή που έμπαινε στη ζώνη επικινδυνότητας και προσπαθούσε να γυρίσει, σταμάτησε την εισαγωγή μας στη τρανζίσιον επίθεση με το side «τριγωνάκι» επιλογής για τον Καλάθη το οποίο σχηματίζεται στην «πλευρά» μεταξύ του πόιντ γκαρντ των Γκρίζλις και των εκάστοτε δύο ψηλών της ελληνικής ομάδας, αμύνθηκε άψογα στην 2-High Offense του Κατσικάρη εστιάζοντας στο να κόψει τη δημιουργία από τους Μπουρούση-Καϊμακόγλου (όπως κι κατάφερε) κλείνοντας αισθητά χώρους στα μετόπισθεν και χαλώντας γωνίες πάσες (επηρέασε σημαντικά το spacing μας). Για αυτό και είδατε σε τόσες επιθέσεις της ελληνικής ομάδας να βρίσκεται η μπάλα (στη τελική ευθεία μάλιστα της επίθεσης) μακριά από το καλάθι και σε λάθος χέρια.  Μου άρεσε αρκετά ο τρόπος που «έπαιξε» με το ροτέησιον, γυρνώντας συχνά σε καθαρά αμυντικές πεντάδες τη στιγμή που έπαιρνε διαφορές, απόφαση που τον βοήθησε να ρίχνει το τέμπο και να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι παίζοντας παράλληλα πολύ σωστά με τα φάουλ.


Στην επίθεση μάλιστα το πλάνο των Σέρβων ήταν ξεκάθαρο, κυνικό θα το χαρακτήριζα. Έχτισαν το πλάνο τους αυστηρά σε post-based offense (όπως στα χρόνια του Ίβκοβιτς) με σαφή κατεύθυνση η ομάδα να χτυπά στον άξονα. Πολύ κεντρικό (και ελάχιστο side) pick & roll με «δολώματα»down screens που μεταλλασσόντουσαν ξαφνικά σε κεντρικά picks  μεταξύ του Μπιέλιτσα και του εκάστοτε ψηλού.  Μια Flex offense με ξεκάθαρο στόχο το κέντρο της ρακέτας και το κλείδωμα του Ραντούλιτσα στον αντίπαλο ψηλό ενώ στο εισαγωγικό transition play πάλι προσπαθούσε με κάθετη πάσα σε πρώτο χρόνο ή εισαγωγή από το φτερό να βάλει τη μπάλα χαμηλά με τα δύο γκαρντς διατηρώντας τα δύο φόργουορντς στην αδύνατη πλευρά. Η Ελληνική ομάδα αντιμετώπισε μια έτοιμη, ισορροπημένη άμυνα μετά από Σέρβικη ποστ επίθεση, η οποία μας δυσκόλεψε πολύ στο να αναπτύξουμε γρήγορα τη δική μας τρανζίσιον επίθεση.  Κορυφαίος του παρκέ ο Μίλος Τεόντοσιτς. Φοβερό ματς από τον Μπογκντάνοβιτς, πάντου μέσα στο παρκέ ο Μπιέλιτσα αλλά ο Τεόντοσιτς κατέστρεψε πραγματικά την ελληνική άμυνα. Η ικανότητα του να περνάει τη μπάλα μέσα από την κλειδαρότρυπα ταΐζοντας ειδικά το ποστ είναι το κάτι άλλο. Γνωρίζεται ότι δεν είμαι από αυτούς που θα τον υπέγραφαν στην ομάδα μου όμως η κλάση του είναι μεγάλη και στο χθεσινό ματς καθόρισε τον νικητή.


Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι η απόλυτη απόδειξη του πόσο λάθος είναι να κοιτάζουμε το δέντρο με κίνδυνο να χάσουμε το δάσος. Με 5-1 αποκλειστήκαμε στους «16», στη μόνη κακή βραδιά μας. Ομάδες πιο αδύναμες από εμάς όπως η Τουρκία έφθασαν στους «8». Σαφώς σε τέτοιες διοργανώσεις, εάν δε λέγεσαι Team USA ή Ισπανία χρειάζεσαι και το καλό πρόγραμμα, την τύχη στο παιχνίδι των διασταυρώσεων. Δεν εξαρτάσαι από αυτή σίγουρα αλλά μπορεί να σε βοηθήσει. Με εμάς δε συνέβη αυτό τώρα. Στα δικά μου μάτια και βάσει των δυνατοτήτων και του μπάσκετ που μπορούσε να παρουσιάσει αυτή η ομάδα (με τα συν και τα πλην της) σε συνάρτηση πάντα και με το τι παρουσίασε και ο ανταγωνισμός, ρεαλιστικά η θέση της θεωρώ πως βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης. Το κλειδί και αυτό που φωνάζει αυτή εδώ η σελίδα, όχι μόνο σε επίπεδο εθνικής ομάδας, είναι να μάθουμε να στηρίζουμε. Παιδιά υπάρχουν από πίσω άλλωστε. Είναι ίσως θετικό ότι είχαμε έναν τόσο ωμό, ακαριαίο θάνατο μετά από το 5-0 της πρώτης φάσης. Νομίζω θα μάθουμε να βλέπουμε πίσω και από τα «θριαμβευτικά» 5-0 αλλά πίσω και από «ναυάγια» σαν το χθεσινό. Να κρίνουμε τη δουλειά. Η ομάδα μας έχει ποιότητα και προσπάθησε μια δύσκολη μετάβαση σε ένα πιο σύγχρονο στυλ παιχνιδιού με αρκετή επιτυχία. Αυτό έδειξε η εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Έχουμε βρεί τον καλό προπονητή –που και αυτός μαθαίνει ακόμα και θα βελτιωθεί μαζί με την ομάδα- και καλά θα κάνουμε να δουλέψουμε μαζί του με υπομονή. Όσο ανηφορικός και εάν μοιάζει ο δρόμος, όσο απογοήτευση και εάν έχει ποτίσει μέσα μας από εχθές, σημασία έχει ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπομονή λοιπόν. Είναι μεγάλο χάρισμα και θα ανταμειφτεί, να είστε σίγουροι  για αυτό. Υπομονή και συνέπεια από όλους. Το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ ζωντανό για να το προσπεράσουμε..

Αύριο τα υπόλοιπα..

Υ.Γ: Όπως σας έγραψα και στο Facebook  το αστείο είναι ότι οι Αυστραλοί τα κατάφεραν.. Απέφυγαν τους Αμερικανούς στους "8".. Και το "κανόνισε" ένας κατά το ήμισυ Σλοβένος.. Συμπέρασμα: Μη κάνεις σχέδια για τη ζωή γιατί η ζωή έχει άλλα σχέδια για εσένα..



127 σχόλια:

  1. Εμένα πιο πολύ με πρπβληματιζει οτι εκτός του 3 και του 4 όπου έχουμε όντως ποιότητα και μέλλον, είμαστε παμφτωχοι στα γκαρντ και στη θέση 5.

    Ο Μπουρούσης καλός, χρυσός αλλά αναξιόπιστος να στηριχτείς ΜΟΝΟ επάνω του και ο Βουγιούκας φαίνεται παλαίμαχος.
    Απο πισω ο αδιάφορος Σοφο των 200 κιλών και κάτι Καββαδάδες και Γλυνιαδάκηδες. Ο Κουφός για μενα έχει τελειώσει, δεν πρέπει να τον ξαναναφέρουμε.
    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να έχει την αναμενόμενη εξέλιξη ο Διαμαντάκος.

    Στα γκαρντ δυστυχώς πιστεύω πως ο Καλέιθης έπαιξε λόγω συγκυριών. Με Σπανούλη στα 33 και Σλούκα, Μαντζαρη στάσιμους δε βλέπω τίποτα το τρομερό στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχισε η ισοπεδωση...

      Ο Κουφος θα ξανακληθει...Για αυτο και αρνηθηκε ο ιδιος φετος εξαλλου..ξερει οτι τον εχουμε απιστευτα αναγκη...Στο κατω-κατω θα μας πουν οτι δεν τον αφησαν οι γκριζλις φετος...στο κατω-κατω ο Κατσικαρης του χρονουπου θα παιζει το κεφαλι του δεν ειναι χαζος να τον αφησει εξω εφοσον ειναι θετικος..

      Διαγραφή
    2. Τι λές ρε φίλε;; Σοβαρά τα λές αυτά;; Πόσες φορές πρέπει να μας ΦΤΥΣΕΙ για να πείτε "οκ ως εδώ και μη παρέκει!";;; Σαν γκομενίτσες θα κάνουμε που τις φτύνει ο γκόμενος και αυτές εκεί, κόβουν φλέβα για τον λεγάμενο;; Δεν βλέπετε ότι ο άνθρωπος βλέπει την εθνική ως ένα απλό club που αν χρειάζεται βοήθεια με τα συμβόλαιά του θα πάει, αν όχι θα την φτύσει στα ίσια και χωρίς ίχνος μεταμέλειας.. Καλύτερα με τον Γλυνιαδάκη φίλε παρά με τον Κουφό!! Καλύτερα βασικά με ένα σκουπόξυλο 2,15μ για σέντερ παρά με τον Κουφό!!! Άλλοι παίζανε με ξυλωμένους χιαστούς στην Εθνική, άλλοι με σπασμένα χέρια, άλλοι με σπασμένα πλευρά και ο Κουφός την έχει δεί η σούπερ-ντίβα που θα πρέπει να του γλύφουμε την @ρχιδοραφή κάθε φορά που έχει τουρνουά για, μπας και ψηθεί να έρθει να παίξει!!! ΟΥΣΤ ΡΕ ο παλιογελοίος! ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ! FINITO LA MUSICA ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω με το φιλο απο πανω.Οσο ρομαντικο και ξεπερασμενο και αν ακουγεται η Εθνικη ειναι καθηκον και τιμη για οσους φορανε τη φανελα και οι αθλητες πρεπει να ''παρακαλανε'' την ομαδα και οχι το αντιθετο.Ο Κουφος εχει τελειωσει οριστικα από την εθνικη και θα ξενερωσω απιστευτα αν τον δω.Καλυτερα με χειροτερους παιχτες που γουσταρουν την ομαδα και τη φανελα με το εθνοσημο και ας τρωμε σφαλιαρες παρα να παρακαλαμε τον καθενα που βλεπει την εθνικη σαν μεσο να βρει ενα καλο συμβολαιο

      Διαγραφή
    4. Το μοναδικο ελαφρυντικο για κουφο ειναι οτι δεν ξερουμε τι σταση των γκριζλις..δεν θυμαστε τι δηλωσε ο κουφος στο σπορτ24 και ο αλλος ο δημοσιογραφος ειπε οτι δαχτυλος γκριζλις μεσολαβησε στο να μην παιξει;; αμα κληθει ξανα αυτο θα ειπωθει σαν δικαιολογια (;)..πρεπει να δοθουν εξηγησεις εκατερωθεν
      ..
      Παντως χωρις κουφο χανουμε τεραστια δυναμη....Φανταζεστε δλδ οταν σταματησει ο Μπουρουσης..με 1 (η σε λιγα χρονια κανενα) ψηλο κανεις δεν πηρε μεταλλιο...

      ΥΓ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΕ ΝΟΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..

      Διαγραφή
    5. Δε ξερουμε ποιος μας φταιει και βγαζουμε τον κομπλεξισμο μας στον κουφο? Ο κουφος θα ξανακληθει ανετα, θα παιξει και θα τον αποθεωνετε κιολας.

      Ελεος μας τον εχουν βγαλει ''εθνοπροδοτη''..επειδη δεν παιζει στην εθνικη

      Διαγραφή
    6. η όλη συζλητηση περί κουφού θυμίζει κάπως το ξέσπασμα μετά την απόλυση πεδουλάκη.

      δυνατή κουβέντα η @ρχιδορ@φή...

      Διαγραφή
    7. Ο κουφος να ξανακληθεί αλλά όχι απο την εθνική αυτη τη φορά αλλά απο το ΓΕΣ για να πάει φαντάρος αν δεν έχει πάει !!

      Διαγραφή
  2. Apo ton omilo mas den perase kaneis,kali i analysi alla to gegonos einai oti paramythiastikame oti eimaste gia megala pramata epeidi kaname to 5-0 se ena omilo soft,thymizo oti den perase kaneis kai ektos tis croatias oloi exasan eukolotata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω όλη η ουσία αυτή είναι. Οι Σέρβοι αποδείχτηκαν σαφώς ανώτερη ομάδα. Εμείς τα δώσαμε όλα σε ημιαδιάφορους αγώνες και με μέτριους έως κακούς αντιπάλους. Αντίστοιχα οι Βραζιλιάνοι ξεπάτωσαν τους παρηκμασμένους Αργεντίνους. Μου φαίνεται πως μόνο με τη Γαλλία θα είχαμε ελπίδες να περάσουμε από το πρώτο χιαστί. Και λογικά θα αποκλειόμασταν στο επόμενο. Σκεφτόμασταν την Ισπανία για τα ημιτελικά, αλλά δε βλέπαμε πως το τουρνουά έχει κι άλλες καλές ομάδες και όχι μόνο Κροατίες...

      arisff

      Διαγραφή
  3. Μπραβο Τζιμ, μας παρηγορεις κιολας ....
    Συμφωνω μαζι σου.
    Η πνευματικη προετοιμασια για εναν αγωνα νοκ αουτ ειναι κατι στο οποιο καποτε οι Εθνικες ομαδες ακομα και με χειροτερους παικτες-ισσοροπια -χημεια τα καταφερναν καλα .
    Χαλασε το πραγμα απο τις συνεχεις αλλαγες προπονητων μετα το 2008, οροσημο αποτελει η αποχωρηση Γιαννακη απο τον παγκο της Εθνικης.
    Πραγματικα ελπιζω να μην μεινει μονιμο ψυχολογικο θεμα με τα χιαστι .
    Ο Κατσικαρης για εμενα δεν φοβησε και δεν τσαμπουκαλευσε αρκετα τους παικτες , προτιμησε να τους συγκεντρωσει τη προσοχη στη τακτικη προσεγγιση του αγωνα και αφησε τη δουλεια της πνευματικης προετοιμασιας και του τσαμπουκα στον Ζηση και στον Μπουρουση και αλλους παικτες
    Κατα τη γνωμη μου σε αυτη την Εθνικη λειπει μανατζερ -τεχνικος διευθυντης τυπου Γιαννακη .....
    Καποιος που εχει φαει τιτλους και γηπεδα με το κουταλι και ξερει για τι μιλαει οταν μιλαει.
    Κατα τα αλλα εγω προσωπικα υποστηριζω φουλ Κατσικαρη και τη φετινη ομαδα.
    Η μεταβατικη περιοδος θα φτασει σε τελος του χρονου με εισοδο στη τετραδα του Ευρωμπασκετ.
    Μανος Μασσαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεταλλιο θα φτασει στο τελος...ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ..ΑΥΤΟ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ..

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΟΤΥΣ 8 ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΧ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ..ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΟΥ WINNER ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..

      ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΠΑΛΙ Η ΕΘΝΙΚΗ..

      Διαγραφή
    2. Για αυτο θα πρεπει η ομοσπονδια να μεριμνησει απο φετος να παρεχει τις σωστες προυποθεσεις στον Κατσικαρη να εχει ομαδα ετοιμη στην ωρα της για να δουλεψει... Να μην υπαρξουν σηριαλ τυπου Κουφου παλι... Θελουμε αναδιοργανωση σαν ομοσπονδια θελουμε καθαρες λυσεις , και να τηρηθει το αυτονοητο που λεγαμε ολοι πριν το τουρνουα.
      Στην Εθνικη μονο παικτες που θελουν να ειναι εκει και τιποτε αλλο .
      Ειπα για τετραδα γιατι οπως σωστα γραφεις θα εχουμε αλλαγμενη ομαδα του χρονου οποτε οι προβλεψεις πανε περιπατο ....
      Ξαναλεω και τελειωνω , οχι αλλο σηριαλ του χρονου , η ομαδα να εχει ανακοινωθει απο Φλεβαρη και οχι τον Ιουλιο ...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  4. Το θεμα ειναι οτι του χρονου θα υπαρχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΕΣΗ Για μεταλλιο..Μπορουν να το διαχειριστουν οι παικτες;;;

    Και με τυχων προσθηκη Κουφου-Σπανουλη και κανενα παπα ....αλλαζει εντελως η φιλοσοφια Κατσικαρη...

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ...ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑ ΦΕΤΟΣ...ΣΥΜΦΩΝΩ..ΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ "6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ"

    ΥΓ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΧΟΥΜΕ 5-0..ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim, γράφεις για τα "αστεία σφυρίγματα" με τους Ισπανούς (και έχεις δίκιο) αλλά δεν ανέφερες, ούτε την προηγούνη φορά, ότι και με την Γαλλία ΤΟ ΚΛΕΨΑΝΕ το ματς οι ρεφ απο τους Σέρβους! Το φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο εγώ το θεωρώ σάπιο και ο Λοβέρν μετά τον αγώνα, δήλωσε ότι "δεν ήταν φάουλ". Θα μου πείς "ο Λοβέρν είναι σχεδόν Σέρβος", οκ δεκτό αλλά δεν νομίζω ότι θα το έλεγε να χαϊδεψει αυτιά αν δεν το πίστευε.. Έφυγε απο την Σερβία, φινίτο και δεν νομίζω να ξαναγυρίσει ποτέ. Ανέβηκε επίπεδο για να, απλώς, ξαναπαίξει στην Παρτιζάν. Το αναφέρω όλο αυτό γιατί πιθανότατα δεν θα είχαμε παίξει με την Σερβία αν είχαν σφυρίξει σωστά... Ένα σφύριγμα άλλαζε τις μισές διασταυρώσεις στους "16"...
    Εσύ τι θεωρείς; Ήταν φάουλ η όχι;

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως για 1 εβδομαδα ζουσαμε το δικο μας παραμυθακι..καλη δουλεια απο Κατσικαρη αλλα απο οτι φαινεται οι ομαδες του πρωτου ομιλου ηταν πολυ χαμηλων δυνατοτητων....Ενα καλο ταξιδι που τελειωσε προωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτα τα μαλακωσαμε μετα το 5-0 ειναι αστοχα τζιμαρα
    μην ξεχνατε τι φαπες ειχαμε φαει στην πρωτη φαση περσυ(ιταλια,φιλανδια) και πως παρουσιαστηκαμε στο do or die παιχνιδι με την σλοβενια....
    ο τζορτζεβιτς χωρις να ειναι κανας σοβαρος προπονητης με την ισχυρη προσωπικοτητα τους ατσαλωσε τους σερβους,ο τεοντοσιτς με τα μπινελικια τους εθιξε τον εγωισμο των συμπαικτων του,ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΑΙΧΤΗΣ Ή ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΚΑΤΣΑΔΑ Ή ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΙΤΣΟΦ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ??
    ισως κατι τετοιο να λειπει και τον παγκο μας,μια μεγαλη προσωπικοτητα,καποιος που συνδεεται με τις χρυσες σελιδες του ελληνικου μπασκετ,ενας ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννακη θα πρεπει να ξαναδουμε στην Εθνικη απο αλλο ποστο οχι του προπονητη και στο λεω εγω που υποστηριζα και υποστηριξα τον Γιαννακη παντα σαν προπονητη .... Επισης Γιαννακη θα δουμε μετα τον Βασιλακοπουλο οπως θα επρεπε να ακολουθησουμε το παραδειγμα των Σερβων και να βαλουμε σε διοικητικα και τεχνικα ποστα παλαιμαχους παικτες οπως ο Παπαλουκας ο Τσαρτσαρης και αργοτερα ο Διαμαντιδης..
      Πως διαολο σκοπευουμε σαν ελληνικο μπασκετ να μεταδωσουμε τη τεχνοτροπια το know how στις επομενες γενιες αν σε καιριες θεσεις εχουμε καρεκλοκενταυρους και διαπλεκομενους....
      Αντι λοιπον να τα ριχνουμε σε Κατσικαρη παικτες και τα λοιπα ας θυμηθουμε τη παροιμια οτι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι , να ευχαριστησουμε επιτελους τον Βασιλακοπουλο και να αφησουμε τη ζωντανη ιστορια του Ελληνικου μπασκετ να το διοικησει ...
      Για αυτο σου λεω , καλη η ιδεα για Γιαννακη , αλλα απο αλλο ποστο....

      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    2. ο Γιαννάκης κάτι έβλεπε στην ομάδα που δεν του άρεσε αλλά το τί ακριβώς δεν ήταν τόσο ξεκάθαρ. Μάλλον είχε να κάνει με την φιλοσοφία του παιχνιδιού που έχει επιλέξει η εθνική. Όποιος τον είχε δει στην εκπομπή του Αντ1 την περασμένη εβδομάδα παρά τις νίκες της ομάδες εύκολα διέκρινε στα λεγόμενά του και στην έκφρασή του έναν πολύ έντονο σκεπτικισμό. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι η εθνική δυστυχώς απαξιώνεται σαν παγκόσμια υπερδύναμη μετά τις τελευταίες συνεχόμενες μετριες εμφανίσεις, ας ελπίσουμε να μην έχουμε την κατάληξη της Ιταλίας, της Ρωσίας ή και της Γερμανίας ακόμη

      Διαγραφή
    3. μανο θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου,αν ΚΑΙ το φετινο αποτελεσμα δεν δικαιωσε την αισιοδοξια που εβγαινε μεσα απο την ομαδα,παρολαυτα το να ξανααλλαξουμε προπονητη σε αυτην την φαση μονο κακο θα μας κανει.....ειναι δυνατον να εχεις σαν χωρα μπασκετικες μορφες σαν τον παπαλουκα,τον φανη,τον γκαλη,τον γιαννακη και να χειριζονται τις εθνικες ομαδες(ΑΝΔΡΩΝ,ΕΦΗΒΩΝ,ΝΕΩΝ) κατι τυποι σαν τον μισσα και τον παπαθεωδορου??!! ΗΜΑΡΤΟΝ...

      Διαγραφή
  8. Παιδες αυτα περι εμπειριας μετα απο καθε διοργανωση και οτι βελτιωθηκαμε γιατι μαθαμε απο τα λαθη μας ειναι η μεγαλυτερη απατη. Δεν υπαρχουν τετοια πραγματα. Σημασια εχει τι κανεις τωρα. Πηρες μεταλλιο; Οχι; Αποτυχημενος, απλα πραγματα. Αυτο δεν θα σε κανει καλυτερο την επομενη φορα. Διοτι η επομενη φορα θα ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Ειχαμε μια ομαδα γεματη ευρωλιγκες. Ο καθε παικτης εχει οσες κουπες ειχαν ολοι οι σερβοι μαζι. Μιλαμε για πολλα κιλα εμπειριας, ε και; Τα @@ μου πηραμε. Πιθανοτατα αν παιζαμε αλλα 10 συνεχομενα παιχνιδια με τους σερβους να τα παιρναμε και τα 10. Σε αυτο το ενα ομως χασαμε. Και αποκλειστηκαμε. Δυστυχως, ακομα δεν ειμαστε ουτε ΗΠΑ ουτε Ισπανια ακομα που θα μπουμε και θα καθαρισουμε τα ματς σε φαση προπονησης. Μπορει να παιζουμε ομαδικο μπασκετ( και αυτο ειναι το πρωτο βημα) αλλα μας λειπουν οι παικτες υψηλου επιπεδου. Οι παικτες που θα παιξουν ομαδικο μπασκετ αλλα αν χρειαστει να μπουν να καθαρισουν το ματς μονοι τους ασχετα με ποια θεση παιζουν. Γιατι μπορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν παρουν τις Ευρωλιγκες οι παικτες που λες τι εκαναν?
      Εχαναν , παντα εχαναν.
      Η ηττα στον αθλητισμο και στη ζωη ειναι για να μαθαινεις οχι μονο για να λες οτι πηραμε τα @@ μας.
      Αλλο πραγμα η αποδοχη της ηττας και αλλο πραγμα ο εντοπισμος των αδυναμιων μας και η προσπαθεια να διορθωθουμε την επομενη φορα.
      Το μπασκετ εχει προσφερει πολλα παραδειγματα ομαδων που ομαδες χωρις τους τρομερους παικτες εχουν καταφερει φοβερα πραγματα.
      Η αντιφαση στα λεγομενα σου ειναι εμφανης , λες οτι πηραμε οτι πηραμε γιατι δεν ειχαμε παικτες επιπεδου...
      Τοτε ποιοι πηραν τις Ευρωλιγκες που λες?

      Διαγραφή
    2. Λεω οτι ολοι εχουν εμπειρια απο το υψηλοτερο επιπεδο. Οι εμπειριες ομως δεν σε κανουν παικταρα οσες εμπειριες και να εχεις. Ο Μαντζαρης εχει 2 ευρωλιγκες, θα παρει ισως αλλες 25, αλλα παικταρας δεν θα γινει ποτε. Αυτο λεω. με λιγα λογια φετος ηταν απλα μια χαμενη χρονια.Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Δεν θα ειμαστε καλυτεροι του χρονου επειδη φετος πηραμε τα @@ μου. Αν αληθεια πιστευεις οτι του χρονου θα ειμαστε καλυτεροι επειδη μαθαμε απο τα λαθη μας φετος τοτε εισαι βαθια νυχτωμενος.

      Διαγραφή
    3. Oχι δεν λεω οτι του χρονου θα ειμαστε καλυτεροι αν μαθουμε απο τα λαθη μας .
      Λεω οτι του χρονου δεν θα ξαναπαμε χωρις συγκεντρωση και τσαμπουκα να παιξουμε ενα νοκ αουτ παιχνιδι χωρις αυριο .
      Αυτο λεω .
      Αν κανουμε παλι το ιδιο λαθος θα εχουμε προβλημα αλυτο ...
      Οσο για τους παικταραδες που λες δεν προκειται να τους δεις στο Ελληνικο μπασκετ γιατι το παραγωγικο σχεδιο της ομοσπονδιας δεν προβλεπει τη παραγωγη παικταραδων εδω και πολλα χρονια.
      Πιο πολυ παικτες πολυεργαλεια και φυσικα δυνατους θα δεις ..
      Θα αναγκαστουμε να κανουμε με αυτο που εχουμε και με αυτο που θα βγει.
      Αυτα ...

      Διαγραφή
  9. Πολυ ωραιο αρθρο Jim, Μπραβο.....προσωπικα νομιζω πως αν η ιδια Εθνικη στο μελλον με ενα ακομα guard (πχ Σπανουλη) και αν "αποκτησει" και ενα δευτερο "5" (πχ Σχορτσανιτη) πισω απο τον Μπουρουση και να ερχεται ως τριτος σεντερ ο Βουγιουκας απο τον παγκο παιρνει μεταλλιο ευκολα ή δυσκολα, τουλαχιστον κατα την προσωπικη μου αποψη!! Επισης το ματς στον ψυχολογικο τομεα χαθηκε στην εκνευριστικη ευστοχια των Σερβων για νοκ αουτ ματς με μεγαλη σημασια και στα καρφωμτα του Καλινιτς, και εξηγω.....αν ειχε "φαει" δυο ταπες θα ειχε αλλαξει ολη η ψυχολογια και το μομεντουμ του αγωνα. Γενικα οι Σερβοι παντως εδειξαν πολυ πιο αποφασισμενοι και φανηκε απο την αρχη, ειχαν κατανοησει καλυτερα την κρισιμοτητα του αγωνα και μπηκαν αμεσως στο νοημα του ματς. Επισης μου φαινεται αδιανοητο πως ενας τοσο καλος προπονητης οπως ο Κατσικαρης ηττηθηκε απο εναν ΜΗ προπονητη!!!! Διοτι ας μην γελιομαστε ο Τζορτσεβιτς δεν ειναι, ακομα τουλαχιστον, προπονητης επιπεδου, μπορει να εχει το ονμα, αλλα μεχρι εκει!!! Επιπλεον, οσον αφορα την επομενη μερα......κατ' εμε τουλαχιστον, ο Κατσικαρης πρεπει να στηριχθει και να μεινει στον παγκο μονο και μονο για το μπασκετ που επαιξε η Εθνικη στη διοργανωση και οχι γιατι πετυχαμε τους στοχους που ειχαμε θεσει ή γιατι κερδισαμε καποιο μεταλλιο!!

    ΥΓ: Τζιμ ασχετο με το αρθρο, αλλα θελω την προσωπικη σου αποψη, ειχα μια συζητηση με εναν γνωστο μου για τον Τεοντοσιτς, (τον οποιο ουτε και εγω θα υπεγραφα στην ομαδα μου) και προσπαθουσε, δεν τα κατφερε ομως, να με πεισει πως ο Τεοντοσιτς ειναι ηγετης και καλυτερος απο πολλους γκαρντ που συμμετεχουν στο Μουντομπασκετ, μεταξυ αλλων και του Γκοραν Ντραγκιτς των Σανς (!!!!), ναι οπως το διαβασατε, επειδη εβαλε πριν 4 χρονια το τριπντο με την Ισπανια απο τα 10 μετρα στο Σιναν Ερντεμ στο Μουντομπασκετ του 2010.........Τζιμ θελω τοσο την προσωπικη σου αποψη οσο και των αναγνωστων του σαιτ !!!

    ΥΓ2: Ο καημενος ο Πριχιονι κυριολεκτικα ΜΟΝΟΣ του παλευε απεναντι στην Βραζιλια μεχρι που βγηκε και αυτος εξω με φαουλ και κατερευσε ολη η Αργεντινη, δεν ελαβε ουτε μια βοηθεια απο Γκουτιερεζ, Σκολα, Νοτσιονι, Χερμαν και Καμπατσο.

    Κωνσταντινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ οσον αφορα το 1ο υστερογραφο η ερωτηση μου ειναι το αν πιστευεις πως ο Τεοντοσιτς μπορει να ηγηθει καποιας ομαδας ειτε σε συλλογικο ειτε σε εθνικο επιπεδο και ποιον θεωρεις καλυτερο?? (δεν το πιστευω πως ρωταω ποιος ειναι καλυτερος) Εγω προσωπικα θεωρω τον Ντραγκιτς, αλλα θελω την αποψη σου!!!
      Ευχαριστω!!!

      Κωνσταντινος

      Διαγραφή
  10. Δεν το αναφερω ως δικαιολογια για τον αποκλεισμο μας αλλα αυτο το συστημα διεξαγωγης με τα νοκ-αουτ απο τους 16 και τους εντελως ανισους απο αποψη δυναμικοτητας ομιλους καπου δεν στεκει.
    Πως γινεται σε εναν ομιλο να υπαρχουν Ισπανια,Σερβια,Γαλλια και Βραζιλια μαζι και στον αλλο Δομινικος,Φινλανδια,Νεα Ζηλανδια και Ουκρανια???Αληθεια, γινεται καποια κληρωση με βαση το ranking των ομαδων?Πως προκυπτουν αυτοι οι ομιλοι?Ας με διαφωτισει καποιος.
    Και πως γινεται μια ομαδα (Σερβια) με ρεκορ 3-3 να συνεχιζει στο μουντομπασκετ ενω εμεις με 5-1 και μολις μια ασχημη εμφανιση να ειμαστε εκτος?Εχει καμια λογικη αυτο και δεν το αντιλαμβανομαι μονο εγω?
    Επαναλαμβανω.Δεν τα αναφερω ολα αυτα ως δικαιολογια.Απλα ειναι καποιες ευλογες πιστευω αποριες που πληττουν το κυρος και την αξιοκρατια του μουντομπασκετ.

    Τωρα αγωνιστικα εγω εμεινα ικανοποιημενος.Ειδαμε επιτελους κατι νεο.Ενα πλανο.Εβγαζε υγεια η ομαδα.Απλα δυστυχως η διασταυρωση ηταν ατυχης για εμας γιατι λιγο η ατυχια λιγο η διαιτησια συσπειρωσαν τους Σερβους την καταλληλη στιγμη.Και δεν δεχομαι μετα οτι ο ομιλος μας ηταν ευκολος, γι'αυτο και αποκλειστηκαν ολες οι ομαδες του στους 16 γιατι πολυ απλα αν διασταυρωνομασταν με τον ομιλο των ΗΠΑ μαλλον θα περνουσαν αερα ολες οι ομαδες του ομιλου μας στους 8 (πλην Σενεγαλης προφανως).Η αμφιβαλλει κανεις?Εκ προοιμιου γνωριζαμε αλλωστε οτι ο ομιλος της Ισπανιας ειχε 4 απο τις 7-8 καλυτερες ομαδες του μουντομπασκετ.Γι'αυτο και απορω οπως προανεφερα με την κληρωση.Τελοσπαντων...

    Στηριξη σε Κατσικαρη και σε αυτην την ομαδα!

    Οlsson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως το συστημα ειναι του τυπου "εχω ομαδα που δεν καταλαβαινει τιποτα ασχετα σε ποιο ομιλο εχω πεσει, θα μπω και θα καθαρισω ολα τα ματς". με λιγα λογια οπως ειπε και ο jim ειναι συστημα φτιαγμενο για Ισπανια και ΗΠΑ. Τωρα αν μιλαμε για το χαλκινο μεταλλιο δηλαδη για τις υπολοιπες 30 ομαδες απο την στιγμη που δεν υπαρχουν και αγωνες καταταξης, ε οκ, θελει και λιγη τυχη...

      Διαγραφή
  11. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΑ...

    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ;

    ΓΝΤ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ..ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμητικη παραιτηση αφου πρωτα ορισει τον διαδοχο ...
      Στη συνεχεια θα γινουν οι εκλογες και θα εχει σηριαλ , θα μπλεχτουν και οι αιωνιοι και αστα βραστα....
      Ολα τα παραπανω θα γινουν γιατι δεν εφυγε οταν επρεπε δηλαδη 7 χρονια πισω...

      Διαγραφή
    2. θα σου απαντησει ο καρυδας και η κουρουνα του ...

      Διαγραφή
  12. για μενα ουτε ο ορος αποτυχια ταιριαζει φετος ουτε αυτος της επιτυχιας (υπο το σκεπτικο οτι δειξαμε καινουρια πραγματα) αρμοζει για να χαρακτηρισει το αποτελεσμα.

    ειχα γραψει πριν το τουρνουα οτι αυτο που λειπει απο την ομαδα ειναι ενας ποιοτικος παικτης να την παρει απο το χερι στα δυσκολα, βλεπε σπανουλης.βλεποντας ομως την ομαδα στον ομιλο ειδα κατι που μου αρεσε πολυ και πιστεψα οτι αυτο που λειπει ειναι η εμπειρια, η οποια θα ερθει με τα νοκ αουτ ματς.

    εμμενω στην αποψη αυτη και παρα την 20αρα!!!

    η ομαδα χθες επεσε σε τοιχο και το χθεσινο αποτελεσμα θα της γινει μεγαλο μαθημα!!!πού να ξερει ο παπανικολαου απο νοκ αουτ ματς?ο σλουκας?ο μαντζαρης?ο αντετουκομπο?ο καλαθης?μιλαω για παικτες που θα στελεχωσουν την εθνικη απο δω και περα και που ηταν αυτοι οι παικτες που εδιναν ενεργεια στην ομαδα και αυτοι που εδιναν το κατι διαφορετικο σε σχεση με παλιοτερα!!!
    πού να ξερει απο νοκ αουτ και ο κατσικαρης αλλωστε?περυσι ο τρινκιερι βγηκε και ειπε "¨δεν ηξερα οτι το ευρωμπασκετ ειναι τοσο διαφορετικο απο την ευρωλιγκα"!!!ειπε την αληθεια ο ανθρωπος.ετσι και ο κατσικαρης!!εμαθε χθες οτι καλη η τακτικη και το αγωνιστικο στυλ αλλα αν δεν ατσαλωσεις τον παικτη, και ειδικα το νεαρο παικτη, θα μπει μεσα και θα μετραει φαπες και δε θα ξερει και απο πού ερχονται...

    ΧΘΕΣ ΕΜΑΘΑΝ λοιπον!!!!ολοι τους!!!

    εμαθαν οτι σε αυτα τα τουρνουα, της μιας ανασας κατ εμε, αυτο που παιζει πολυ μεγαλο ρολο, αν οχι το μεγαλυτερο, ειναι η πνευματικη κατασταση της ομαδας και του καθε παικτη ξεχωριστα!!!

    οι σερβοι αγωνιστικα ηταν του χεριου μας.μπηκαν μεσα τσαμπουκαλεμενοι και το εδειξαν μεσω της αμυνας τους.οχι οτι επαιξαν καμια σπουδαια αμυνα (μια χαρα σκοραραμε και εμεις στο α ημιχρονο) αλλα προσπαθησαν.ετρεχαν ολοι , ακομα και ο μιλος, που πεταει συνηθως χαρταετο πισω!!!
    στην επιθεση για μενα ηταν τυχεροι!!!τα εβαλαν ολα, ετσι απλα, ξερα και στεγνα!!!πρωτη επιθεση και καρφωνει μπροστα στο μπουρουση ο 18ος παικτης των σερβων, ο καλινιτς!!!καλος παικτης αλλα οχι για να κανει κατι τετοιο στην πρωτη επιθεση ενος νοκ αουτ ματς!!!
    και μετα αρχισε το παρτι!!!τι αμυνα να παιξεις οταν ο αλλος τα βαζει ολα?να σπρωξεις?να τους χτυπησεις?ποσα σουτ εβαλαν στο τελος της επιθεσης?μπηκε ο μπογκντανοβιτς και μας εβαλε 10π σε 2-3 λεπτα!!!ελεος!!!

    εμενα η εθνικη μου αρεσει!!!μου αρεσει γιατι εβαλε αναγκαστικα την ταχυτητα στο παιχνιδι της!!και η ταχυτητα ειναι το νουμερο 1 συστατικο πλεον!!!ουτε το υψος ουτε η δυναμη, αλλα η ταχυτητα!!!

    η ομαδα εχει μελλον!!!εχει παικτες και ερχονται και αλλοι απο πισω!!!και στο 5, ας περιμενουμε τι θα γινει στον παο με διαμαντακο και παπαγιαννη!!!

    εχουμε εναν πυρηνα με καλαθη-παπ-σλουκα-μαντζαρη-αντετουκομπο,
    ο μπουρουσης με τον πριντεζη εχουν 2-3 χρονια ακομα,
    ενω περιμενουμε να δουμε πώς θα εξελιχθουν οι παππας, γιανκοβιτς, μποχωριδης, χαραλαμποπουλος, διαμαντακος, παπαγιαννης, παπαπετρου, καβαδδας, αγραβανης.

    επειδη πιστευω οτι εχουμε σουπερ υλικο σε μικρες ηλικιες θεωρω οτι η περιοδος 2005-2009 θα επαναληφθει!!!
    εχουμε φοβερη ποιοτητα σε παικτες κατω των 25 και απλα ειναι θεμα χρονου η εθνικη να ξαναβγει στην επιφανεια

    ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ

    να υπαρχει ενα σταθερο προπονητικο σχημα, στηριξη απο την ομοσπονδια και φυσικα να δουλευουμε πανω στο μοντελο που επελεξε ο κατσικαρης να παρουσιασει την ομαδα φετος.
    και φυσικα, οι παικτες να εξελιχθουν ατομικα!!!

    υ.γ σε διοικητικα και τεχνικα ποστα βαζουμε βετερανους......Μανο απο Μασσαλια!!!
    ειχαμε μανατζερ το φιλιππου επι σειρα ετων, ξερεις , αυτον που εκανε 3 φαουλ σε 50 δευτερα!μεγας γνωστης του αθληματος!!!
    εχουμε και το λημνιατη σε ποστο!!!αλλος μεγαλος γνωστης που θα εμπνευσει παικτες!!!μια ζωη στον οσφπ δεν ειχε παιξει πανω απο μια ωρα σε επισημα ματς!!!!
    εχουμε και το φον δημητρακη!!!αυτον που ειχε χαρακτηριστει ταλεντο στα 15 του στο σπορτινγκ!!!!μεγαλος γνωστης και αυτος!!!!
    ο βασιλακοπουλος, για τον οποιο ουτε ξερω ουτε εχω τη διαθεση να γραψω εναντιον του, καλο ειναι να καθαρισει τα κλιμακια απο τους πουθεναδες και να εξοπλισει τα καιρια ποστα με βετερανους προσωπικοτητες και δοξα τω θεο , απο τετοιους εχουμε μπολικους!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xα χα , ασε τα ελεγα απο περισυ αυτα για τον Δημητρακη και τον κατα τα αλλα συμπαθη προπονητη 3χ3 Λημνιατη... Αλλα ειδες τι εγινε..
      Ευτυχως φετος ειχαμε για πρωτη φορα προπονητικο επιτελειο σωστο τουλαχιστον και αυτο πιστωνεται στον Κατσικαρη..
      Εγω λεω να μπουνε αληθινες μεγαλες προσωπικοτητες σε καιριες θεσεις ακομα και του προεδρου οπως εκαναν και οι Σερβοι με τον Μποντιρογκα ...
      Ανθρωποι που ξερουν που εχουν περασει ολες τις βαθμιδες που εχουν κερδισει τιτλους που δουλευαν ατομικα και συλλογικα για αυτους..
      Οχι βυσματα ...
      Τα λεμε τα λεμε αλλα τιποτα δεν γινεται ...
      Πηγε ο Παπανικολαου προπονητης στην νεων(διορθωστε με αν κανω λαθος..) και ειδατε τα αποτελεσματα...
      Λοιπον το αφηνω αυτο το θεμα γιατι εχω βαρεθει να τα λεω , δεν γινεται να φταινε παντα οι παικτες η ομαδα και ο προπονητης πρεπει καποιοι να φυγουν να γινει ενα πλανο ενα σχεδιο μια αναθεωρηση στο ελληνικο μοντελο του μπασκετ... Διαβαστε και τον Τριανταφυλλο στο σπορτ24 τα λεει καλα σημερα....
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    2. Να πω και εγώ τον πόνο μου αν και με κάλυψε απόλυτα ο φίλος ΣΜ παραπάνω!!!
      Ότι και να λέτε για εύκολο όμιλο της Ελλάδας είναι κατόπιν εορτής. Όταν ξεκίναγε το τουρνουά σκεφτόμουν πως θα πάρουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια εύκολα, θα μας δυσκολέψει το Πουέρτο Ρίκο, θα χάσουμε από Κροατία και θα το παλεύαμε με Αργεντινή λόγω έλλειψης Τζινόμπιλι, Ντελφίνο κυρίως.
      Τελικά περάσαμε πρώτοι. 5-0. Αλλά ρε παιδιά, εγώ προσωπικά σε αυτά τα 5 παιχνίδια ευχαριστήθηκα μπάσκετ. Έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να δούμε Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό...Ομπράντοβιτς, ίβκοβιτς, Μάλκοβιτς, Πεδουλάκη, Αλβέρτη, Μπαρτζώκα. Τέτοιο ολοκληρωτικό μπάσκετ έχω ξαναδεί λίγες φόρες. Σε συζητήσεις με φίλους τους είχα πει - αναγνωρίζοντας τη ρώσικη ρουλέτα του νοκ αουτ παιχνιδιού - πως αν αποκλειστούμε φεύγουμε ικανοποιημένοι.

      Μας χάλασε λίγο το σκορ, η διαφορά ήταν υπερβολική κατά την γνώμη μου αλλά δε βαριέσαι...τι 1 - τι 18!

      Στον Κατσικάρη όλα τα μπράβο για την προσπάθεια, νέος είναι ακόμα αλλά του καταλογίζω την υπέρμετρη χρησιμοποίηση του Βασιλειάδη στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο. Για εμένα εκεί φάνηκε πως πέταξε λευκή πετσέτα (σκεπτικό: αν γυρίσω το ματς το γυρίζω μόνο με τα σουτ του μιναρίγκουλα του φαίδωνα Γεωργίτση όπως λέει και ένας φίλος, τα οποία δεν μπαίνουν κιόλας προσθέτω εγώ και αποσυντόνισαν τους υπόλοιπους) αφήνοντας έξω Μάντζαρη, Σλούκα και Παπ.
      Θέμα αντικατάστασης προπονητή δεν πρέπει να υπάρξει. Πολλά παιδιά θα θέλουν να παίξουν αυτό το μπάσκετ σε αυτή την Εθνική ομάδα. Κάνουμε αρκετά χρόνια τώρα μια κοιλιά αλλά θα γυρίσει ο τροχός μετά το 16. Χαιρετάμε Ναβάρο, Γκασόλ, Πάρκερ κλπ.
      ElGreco

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου, με άρεσε η προσέγγισή σου και συμφωνώ με αυτή κατά 99%. Διαφωνώ όμως σε ένα: ο Καβαδδάς δεν πρόκειται να εξελιχθεί, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα......

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ και με ΕΛΓΚΡΕΚΟ και επαυξάνω.....Για μένα Βασιλειάδης δεν είχε θέση στη 12αδα, ούτε καν να κληθεί αρχικά δεν έπρεπε.....Ποιο το προσόν του εν λόγω παίκτη, τι έχει κατακτήσει τι έχει αποδείξει, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί??????? Με Μπράμο ή Γιάνκοβιτς θα είχαμε μακράν καλύτερη άμυνα, ταχύτερα πόδια, έφεση σε επιθ. ριμπάουντ και στην τελική καλύτερο μακρινό σουτ......Θεωρώ ότι κλήθηκε - και έμεινε ο Βασιλειάδης - λόγω παλαιότερης συνεργασίας με τον Κατσικάρη στη Μπιλμπάο (???)..... Την επιλογή (έστω και βεβιασμένη λόγω ανάγκης) Γλυνιαδάκη δε θέλω να τη σχολιάσω αφ' ενός γιατί θα λογοκριθώ με τους χαρακτηρισμούς που θα χρησιμοποιήσω, αφ' ετέρου γιατι....ποιον άλλον να φώναζε (εγώ θα έπαιρνα Φώτση με εξήγηση για 12ο παίκτη, ίσως Διαμαντάκο - οι Αμερικανοί στη ΝΤΡΗΜ ΤΗΜ το '92 γιατί πήραν το ΛΕΤΝΕΡ δηλαδή?????).

      Διαγραφή
  13. η ομαδα ειχε μαθει να παιζει για χρονια με περιφερειακους που κυριαρχουσαν των αντιπαλων τους οσο ταλαντουχος και αν ειναι ο καλαθης δεν εχει τα τεχνικα χαρακτηριστικα αδυναμια σε σουτ και διεισδυση ουτε μεχρι τωρα τη εμπειρια και δεν ξερω ποσο θα βελτιωθει αν συνεχισει να ειναι αναπληρωματικος σε μια μετρια ομοδα του ΝΒΑ απο την αλλη ο Ζησης ςιναι ενας πολυ εξυπνος παικτης ολοκληρωμενος αλλα πασχει σε αθλητικα και φυσικα προσοντα δεν εχει το υψος του παπαλουκα ουτε το πρωτο βημα του σπανουλη οι Μαντζαρης και Σλουκας προς το παρον ειναι απλα ρολιστες πολυτελειας.Οσο υπαρχει αυτη η περιφερεια και εχουμε και εναν αξιολογο σεντερ στο ροστερ οσο δεν παιζει ο κουφος η εστω ο σχορτιανιτης θα εχουμε προβληματα γιατι εκτος των αλλων δεν εχουμε σουτερ και φετος δεν ειχαμε και παικτες να παιζουν με πλατη.Ωστοσο εχουμε ταλεντο να μην τα ισοπεδωνουμε ολα εχουμε εξυπνους παικτες και ποιοτικους παικτες αν δεν εχουμε απουσιες του χρονου και αν μεινει ιδιος προπονητης και επιτελειο μπορουν να παρουμε ενα μεταλλιο στην τελευταια ισως χρονιας μιας φουρνιας της φουρνιας Ζηση Σπανουλη Μπουρουση Καιμακογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη το 1.97 του Ζηση ειναι λιγο εναντι του 2.00 του Παπαλουκα;;;;Α καλα,

      Διαγραφή
    2. τον εχω για πιο κοντο τον Ζηση οπως και να εχει δεν τον βοηθαει ο σωματοτυπος του και δεν εχει αθλητικα προσοντα ο Διαμαντιδης ειναι 1,96 και παιζει πιο ψηλα απο τον Ζηση χαρακτηριστικο ηταν οταν λεγαμε εχουμε ψηλα γκαρντ δεν ενοουσαμε τον Ζηση

      Διαγραφή
    3. δεν τον εχω δει π.χ. να καρφωνει

      Διαγραφή
    4. Παπαλουκας και Διαμαντιδης φαινονται πολυ ψιλοτεροι απο Ζηση Σπαν λογο ανοιγματος χεριων και σωματοδομης...γενικότερα

      Διαγραφή
    5. πολύ καλό τουρνουά από το ζήση, ο οποίος όμως δεν είναι ούτε ΔΔ, ούτε Παπαλουκάς,ούτε Σπανούλης.. κάποτε τους είχαμε και τους 3 στην ίδια ομάδα, αυτό λέει πολλά, ειδικά αν σκεφτείς πόσα μπασίματα έχασε ο καλάθης

      Μίμης

      Διαγραφή
  14. Τζιμ σωστά τα λες.
    Η ομάδα έκανε την προσπάθεια της και είχε ένα κακό βράδυ σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Έτσι και αλλιώς αποκλείστηκε από ένα αντίπαλο που το DNA του είναι πορτοκαλί με σπυριά. Το μέλλον όμως είναι ευοίωνο, από τη στιγμή που οι τοπ ομάδες μας δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, που μακάρι σε λίγα χρόνια να χτυπήσουν την πόρτα της εθνικής.
    Η μόνη μου ένσταση είναι στον κόουτς. Όλα καλά στο μυαλό του, τη δούλεψε την ομάδα σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία να στέκεται εντός παρκέ. Όμως όταν σφίξανε τα γάλατα και ο Σάλε του έβαλε το πρόβλημα, plan b πουθενά.
    Γι αυτό επέμενα από την αρχή. Ο Κατσικάρης είναι ένα πρότζεκτ. Δεν είναι προπονητάρα, αλλά μπορεί να γίνει. Θέλει όμως δουλειά ακόμη και αυτός.
    Προφανώς και πρέπει να τον στηρίξουμε μαζί με όλοι την ομάδα και τα παιδιά που έρχονται από πίσω.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Αν δεν αντέχεις τη ζέστη στην κουζίνα, δεν μπαίνεις στην κουζίνα" (Στιβ Γιατζόγλου για Φώτη Κατσικάρη τον Γενάρη του 2010, που ο 2ος παραιτήθηκε απ' τον Άρη λέγοντας "δεν είχα άλλα ψυχικά αποθέματα")... Καλώς ή κακώς, στα νοκ-άουτ οι ομάδες παίρνουν τον χαρακτήρα του προπονητή τους. Νερό και δοχείο. Τα περί κακής διασταύρωσης είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως και το 5-0 υπήρξε αποτέλεσμα αστείου ομίλου. Κρίμα, γιατί σε διοργάνωση τόσο χαμηλού επιπέδου, όπου οι καλύτεροι (με μόνη εξαίρεση την Ισπανία) είναι οι απόντες, η ευκαιρία να πάμε ψηλά, ακόμη και ημιτελικά, ήταν τεράστια. Και δεν βρίσκεται και κάθε μέρα... Ο κόουτς είναι μοντέρνος, γνώστης, αλλά και αμφισβητήσιμες επιλογές έκανε (Βασιλειάδης, Γλυνιαδάκης, κόψιμο Φώτση), και στην πρώτη στραβή αποδέχτηκε τη μοίρα του. Προσωπικά είχα ευχηθεί πριν ακόμη τον Κατσικάρη επιστροφή Γιαννάκη. Μια άλλη εξαιρετική λύση θα ήταν ο Πεδουλάκης. Είναι προπονητές που ταιριάζουν με το "δικό μας" μπάσκετ. Ο Κατσικάρης παραείναι Ευρωπαίος και μπλαζέ...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Τζιμ..Χθες περασε η καλυτερη ομαδα και το μονο στο οποιο μπορουμε να εστιασουμε ειναι η ελλειψη σκληραδας στην αμυνα απο τη δικη μας πλευρα,προκειμενου να δουμε ενα πιο κλειστο και σε χαμηλοτερο σκορ ματς.Βεβαια,ακομα κι ετσι οι Σερβοι θα κερδιζαν αλλα τουλαχιστον θα μετριαζαμε τις ασχημες εντυπωσεις που αφηνει το -18..Κακα τα ψεμματα η σερβικη σχολη μπασκετ σ' ολα τα επιπεδα(οργανωση,προπονητες,παικτες)ειναι μπροστα απο μας κι αν προσθεσεις και το οτι πιστευουν οτι μας εχουν σαν ομαδα μας δημιουργει ενα χαντικαπ που παντα καλουμαστε να ξεπερασουμε.Κι οπως αποδειχτηκε το σταυρωμα με τη Σερβια ηταν το χειροτερο δυνατο...Συμφωνω οτι πρεπει να επενδυσουμε πανω στη δουλεια που φανηκε οτι γινεται απο τον Κατσικαρη περιμενοντας καλυτερα αποτελεσματα στο μελλον.Απαραιτητη προυποθεση ομως ειναι καποιοι παικτες που εχουν τα προσοντα να στηριξουν το πλανο να βελτιωθουν και ν' ανεβασουν το επιπεδο του παιχνιδιου τους,διαφορετικα θα υπαρξει προβλημα...ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ για την στήριξη σε Κατσικάρη, αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το μέλλον. Και αυτό γιατί κακά τα ψέματα, δεν έχουμε παίκτες με επιθετικό ταλέντο, που θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά όταν η ομάδα βρίσκεται σε κακή μέρα, όπως εχθές. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο στην περιφέρεια, μιας και οι Μπορούσης, Πρίντεζης έχουν τον τρόπο τους να σκοράρουν.Οι Σέρβοι πχ έχουν Μπογκντάνοβιτς, Τεόντοσιτς, Μπιελιτσα, οι Κροάτες Μπογκντάνοβιτς, οι Σλοβενοι Ντραγκιτς, σχεδόν όλοι έχουν κάποιον, ενώ εμείς, τουλάχιστον στην ομάδα που κατεβάσαμε στο Παγκόσμιο, ούτε έναν. Μια μικρή αισιοδοξία που έχω βασίζεται μόνο στην ελπίδα μεγάλης βελτίωσης των NBAers, αν και ακόμα και αυτοί δεν έχουν το στυλ του σκόρερ.

    Εξάλλου σκεφτείτε πως μια ομάδα που θα απαρτιζόταν από παίκτες που δεν κατέβηκαν (Σπανούλης, Μπράμος, Παππάς, Περπέρογλου, Μαυροκεφαλίδης, Κουφός, Σχορτσιανίτης), κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν καλύτερη από αυτήν που κατέβηκε τελικά.

    Για το χθεσινό ματς, αυτό που είδα εγώ είναι ότι χάσαμε από μια ομάδα με πολύ περισσότερο επιθετικό ταλέντο από εμάς, αν και σαφώς ο Jim έχει απόλυτο δίκιο στην ανάλυση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητηρια Τζιμ για το αρθρο σου!
    Το θέμα ειναι πόσο υπομονή έχουμε να στηρίξουμε το νέο μοντέλο, να αλλάξουμε απο παραδοσιακή δύναμη στο σετ παιχνίδι σε τρανζίσιον. Η τρανζίσιον επίθεση μας κερδισε ωραία κ άνετα τα εύκολα ματς αλλα στο πρώτο σοβαρό ματς ήμασταν ανέτοιμοι. Εγώ θα προτιμούσα σταδιακή μετάβαση, αλλά όπως κ να έχει ο Κατσικάρης ειναι καλός προπονητης κ ελπιζω να στηριχτει γιατι πιστευω θα ακολουθήσουν κ αλλες "αποτυχίες".
    Ενα μόνο δεν μου αρεσε. Στο όνομα του καλού οικογενειακού κλίματος, στα ευκολα παιχνιδια να χασκογελανε οι παικτες κ οι προπονητες με λανθασμενες επιλογες. Ετσι δε σφυρηλατειται χαρακτηρας για τα δυσκολα ματς. Ειτε χαμογελαμε σε ολα τα ματς ειτε γινομαστε μελιτζανι αλα Ομπραντοβιτς σε καθε λαθος...

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελλάδα 15άδα Eurobasket 2017:
    Καλάθης, Μάντζαρης, Παππάς, Σλούκας, Μποχωρίδης, Ζήσης (στα 34)
    Αντετοκούμπο, Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλος
    Αγραβάνης, Πρίντεζης (στα 31)
    Κουφός, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Μπουρούσης (στα 33)
    Προπονητής: Κατσικάρης
    Αυτό το ρόστερ και μόνο είναι η απάντηση στο αν η φετινή προσπάθεια είχε θετικό πρόσημο ή όχι. Θετικότατο είχε. Μπήκαν οι βάσεις για την Εθνική του αύριο. Όταν μιλάμε για διάδοχες καταστάσεις ειδικά σε επίπεδο Εθνικών, πρέπει να μιλάμε όχι απλά για αλλαγές προσώπων αλλά και φιλοσοφίας. Ο κόουτς Κατσικάρης, έδωσε το στίγμα φέτος, με λίγη τύχη και μεγαλύτερη εμπειρία από τους παίκτες μας μπορούμε και με το υπάρχον ρόστερ στο επόμενο Ευρωμπάσκετ να διεκδικήσουμε μετάλλιο, αλλά όλη η ουσία είναι σε αυτό που λέμε "the day after tomorrow".
    Μιλάμε για τον νέο κορμό που σχηματίζεται με Μάντζαρη, Σλούκα, Καλάθη, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και θα πλαισιωθεί από καινούργιους παίκτες. Το ζητούμενο είναι οι νέοι ηλικιακά να δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπάρχουν γι αυτούς και κάποιοι άλλοι να ξεπεράσουν τα προβλήματα που βάζουν οι ίδιοι στους εαυτους τους.
    Σημαντικότατοι παίκτες για την Εθνική που προσωπικά ονειρεύομαι είναι ο Αγραβάνης και ο Παππάς. Πρέπει πάση θυσία ειδικά ο δεύτερος τη φετινή χρονιά να δείξει τι αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. 1 Κουφός. Άλλο κεφάλαιο και αυτός. Ναι, έσφαλε αλλά ειδικά σε ευαίσθητα θέματα όπως είναι η Εθνική προσωπικά θα έδινα και δεύτερη ευκαιρία. Μια δημόσια συγγνώμη θα άλλαζε πολλά. Είναι απαραίτητος και θα βοηθηθεί και μέσα απο την Εθνική και όσο πιο νωρίς το καταλάβει τόσο το καλύτερο γι αυτόν.
      Υ.Γ.2 Πόσο ιδανικός ψηλός μπορεί να γίνει για το μπάσκετ του Κατσικάρη ο Παπαγιάννης;
      Υ.Γ.3 Έχω αφήσει έξω παίκτες όπως ο Θ. Αντετοκούμπο, ο Γιάνκοβτς, ο Καββαδάς, ο Παπαπέτρου που άνετα θα μπορούν να είναι μέσα. Υλικό έχουμε και μάλιστα καλό. Ας αφήσουμε τον κόουτς να δουλέψει μια 3ετία-4ετία με τα υλικά που έχει και προσωπικά είμαι σίγουρος ότι οι διακρίσεις θα επανέλθουν σύντομα.
      Υ.Γ. 4 Έλειψε η προσωπικότητα παικτών που θα καθαρίσουν στα δύσκολα. Αλλά ο Διαμαντίδης και Σπανούλης δεν γεννήθηκαν τέτοιοι παίκτες, έγιναν τέτοιοι παίκτες. Και έχουμε παίκτες με την προοπτική να εξελιχθούν σε κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  20. Ο Συριγγος μολις στην νοβα αφησε να εννοηθει οτι θα γινει προσπαθεια ωστε ο κουφος να ειναι παρων στο ευρωμπασκετ του 15 καθως χωρις αμφιβολια μας ανεβαζει επιπεδο...Αν ειναι να συμμετασχει σταθερα κανενα προβλημα αρκει καποιοι παικτες (μπουρουσης βασικα) θεσουν - κακως- βετο συμμετοχης τους.....σε τετοια περιπτωση ειμαι με μπουρουση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν και θα μας δωσει πολλα ο Κουφος αν και εχει δειξει οτι θελει να παιξει στην εθνικη εχει ερθει δυο φορες για την ανδρων η συμπεριφορα του φετος ηταν απαραδεκτη και δεν θα ηταν καλο να τον παρακαλαμε

      Διαγραφή
  21. Το τελευταιο σου υστερογραφο ειναι ολα τα λεφτα , ετσι φτιαχνονταν και δυστυχως εξακολουθουν να φτιαχνονται οι παικτες στην Ελλαδα ...
    Μονοι τους, χωρις να εχει ασχοληθει σοβαρα καποιος υπευθυνος του Ελληνικου μπασκετ...
    Πιστευω και εγω με τη σειρα μου οτι ολα τα νεα παιδια που βρεθηκαν στην Εθνικη φετος θα σκιστουνε στη δουλεια μονα τους για να βελτιωθουν και καποια στιγμη θα βγουνε και αρχηγοι και καρυδατοι ....
    Ειναι θεμα χρονου.
    Απλα ας κοιταξουμε πια και στην Ελλαδα να φτιαξουμε ενα σωστο συστημα για τα νεα παιδια που αγαπουν το μπασκετ...
    Κριση εχουμε , ας παιξουν τα νεα παιδια νωρις απο τα 17 τους στην Α1 ......

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τζιμ, ωραία η ανάλυση - πραγματικά ο Κατσικάρης με απογοήτευσε χθες γιατί δεν βρήκε κάτι που πραγματικά να προβληματίσει την Σερβία. Η περιφέρεια μας χθες ήταν για κλάματα, και όπως και να έχει, δεν μπορείς να ψάχνεις το 4 ή το 3 για το μακρινό σουτ. Ούτε μπορείς να έχεις κύρια δημιουργία από το ζωγραφιστό προς τα έξω. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Φαίνεται ότι τα παιδιά έχουν πορωθεί και θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Επίσης ο προπονητής τους ενώνει, και η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή, οπότε ελπίζω να μην έχουμε απουσίες. Στο short term, και για του χρόνου: Lets trust Vspan, ο οποίος ταιριάζει άψογα με το στυλ αυτής της ομάδας. Αλλά με τη θέση του σέντερ αδυνατώ να δω τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι κανείς στην ομάδα θέλει τον Κουφό, ακόμα και αν ο ίδιος το επιδιώξει. Μπουρούσης ίσως και Μαυροκεφαλίδης από πίσω, με ξυλοκόπο κάποιον στυλ Καββαθά και ο θεός βοηθός. Και φέτος τελικά χίλιες φορές καλύτερα να είχαμε τον Φώτση αντι του Γλυνιαδάκη.

    Τέλος πάντων, ελπίζω ότι το φετεινό θα δράσει συσπειρωτικά για όλους και ότι του χρόνου θα πάμε για μια τελευταία προσπάθεια με στόχο την Ολυμπιάδα. Θεωρητικά Καλάθης, Παπ, Αντετο θα είναι καλύτεροι του χρόνου και κανέναν δεν έχουν πάρει τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 3 αναγνωσεις για τα αιτια της ηττας από ένα μεσο φιλαθλο μυαλο...
    Η σειρα που τις παραθετω δεν είναι αντιπροσωπευτικη της σημασιας της καθεμιας και επισης ενδεχεται να συνετρεξαν και οι 3 ταυτόχρονα

    1)Στο ψυχολογικο κομματι ισως υστερούσαμε γιατι ο Κατσικαρης αν και τεχνικα δυνατος δεν εχει την πειρα στην διαχειριση των ανθρωπινων χαρακτηρων ενός Ίβκοβιτς ας πουμε και εχει να μαθει πραγματα σε αυτόν τον τομεα
    2)Από τεχνικη ματια με τον απλοικο τροπο που μπορω εγω να δω ένα παιχνιδι μπάσκετ,μου φανηκε ότι ελειπε αμυντιη τραχυτητα στην περιφερεια οπου τεοντοσις,μπιελιτσα και μπογκντανοβιτςκαναν παρτι.ηταν θεμα επιλογων στην αμυνα του κατσικαρη ή ελλειψη διάθεσης/αποτελεσματικότητας του εκάστοτε παικτη που αναλαμβανε το αντιστοιχο ματσαρισμα?
    3)Η εθνικη ειχε κατά τη διαρκεια του τουρνουά βαθος και πλουραλισμο αλλα σιγουρα όχι έναν ηγετη στην περιφερεια...πιο παλια όταν η μπαλα εκαιγε υπηρχε καποιος που σε ματς όπως το χθεσινο που τα επιθετικα συστηματα δεν τραβουσαν,ηξερε τι να κανει με την μπαλα στα κομβικα σημεια του παιχνιδιού.ο ζησης με ολη την εκτιμηση που του εχω δεν μπορει να παιξει αυτόν τον ρολο όπως ο σπανουλης,ο παπαλουκας η ο διαμαντιδης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης παρατηρω από χτες και στο φεισμπουκ κτλ μια ακατασχετη αερολογια του τυπου γιατι πηρε τον βουγιουκα και γιατι αφησε απεξω τον περπερογλου και κατι τέτοιες ιστοριες...νομιζω παιδια η στελεχωση του ροστερ ηταν η καλυτερη δυνατη και αυτου του τυπου οι συζητήσεις μας απομακρυνουν από μια πιο ουσιαστικη θεωρηση των πραγματων...και γενικοτερα το λεω όχι μονο για το χτεσινο...

      Διαγραφή
    2. ΜΑ Ο ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ..

      Διαγραφή
  24. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΟΥΦΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΔΕΣ, ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΗΔΕΣ......

    ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ...ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ-ΚΟΥΦΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ2 ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η 12ΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ....


    Γκαρντ: Καλάθης, Σπανούλης, Ζήσης, Παπάς
    3: Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο
    4: Πρίντεζης, Καιμακόγλου
    5: Κουφός, Μπουρούσης

    συν 2 βοηθητικοι στο "2-3 (Παπαπέτρου) και στο "4-5 (Μαυροκεφαλίδης πχ)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντι για παπαπετρου βαλτε βλαντο..

      Διαγραφή
    2. Βάλε και μια τυροκαφτερή για ποικιλία.

      Διαγραφή
    3. ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ...ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ..ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΡΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ Α ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

      Διαγραφή
  26. Καταρχήν, στο Ευρωμπάσκετ χρειάζεται πανστρατιά όλων (όχι βέβαια Κουφός και Σχορτσανίτης). Και Βασίλης και Στράτος και Λουκάς και όποιος άλλος προκύψει. Στο Ευρωμπάσκετ ναι θα πάμε για το μετάλλιο. Όποιος δε σηκώνει τη λέξη μετάλλιο, ας μη παίξει. Άλλο το διαλαλάμε και άλλο πρέπει να πάμε.

    5 πράγματα

    1. Για μένα η μεγάλη ελπίδα να γίνουν πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ είναι 5 φόργουορντ. Για τα επόμενα 5 χρόνια μπορούν να παίξουν μεγάλο μπάσκετ.

    Γιάννης Αντετοκούμπο: δε θα περιμένουμε πολύ. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΑΣΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Κώστας Παπανικολάου: Η μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει ό,τι έχει ως αδυναμίες. Μπορεί να γίνει ο επόμενος αρχηγός της Εθνικής.

    και τα δύο παιδιά στην Ελλάδα

    Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς-Ιωάννης Παπαπέτρου: Ήρθε η ώρα της μπαγκέτας του βασικού. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
    Ζητάμε στην Εθνική από αρκετά παιδιά να γίνουν ηγέτες και σκόρερ όταν στις ομάδες τους είναι ρολίστες. ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΦΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣ...

    Και πέμπτος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΑ 18. ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΑ 18 ΟΧΙ ΤΑΛΕΝΤΟ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΝΤΑ. ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ.


    ΑΥΤΟΙ ΟΙ 5 ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.
    Αν το 2004-2009 ήταν τα χρόνια των γκαρντ, τώρα είναι η εποχή των φόργουορντ.
    Τώρα από κει και πέρα υπάρχει μια πληθώρα παικτών. Φέτος πρέπει να προσέξουμε:

    Τα παιδιά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ειδικά τους πιο νέους.
    Τον Γιώργο Μπόγρη και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη που είναι οι επόμενοι ψηλοί μας και πως θα δοκιμαστούν στην Ισπανία. Από κοντά και τον Χάρη Γιαννόπουλο.

    Τον Γιάννη Αθηναίου στην Τουρκία.
    Τον Θανάση Αντετοκούμπο στην Αμερική.

    Από τους αιωνίους εκτός των κλασικών Μάντζαρη, Σλούκα, Καββαδά, Παππά, Μποχωρίδη, Αγραβάνη, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΦΕΤΟΣ, ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

    Ήρθε η ώρα οι νέοι να γίνουν άντρες. Αυτή η γενιά που έρχεται μπορεί να αλλάξει την Εθνική. Ο Νικ Καλάθης μπορεί να οδηγήσει στην περιφέρεια την Εθνική στο μέλλον ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ. Το μέλλον του Γιάννη είναι εκεί. ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΓΚΑΡΝΤ 2.11

    Για τον Φώτη : τον εκτιμώ και τον σέβομαι απεριόριστα. Θέλω να μείνει και να συνεχίσει και να μη νιώσει καμιά τύψη αν κόψει ξανά κάποιον παλιό. Φώτη αν μείνεις συνεχίσε τις ριζοσπαστικές αλλαγές.

    Μην ανησυχείτε. Το Ελληνικό μπάσκετ πριν τις μεγάλες επιτυχίες είχε τα στραβοπατήματά του. Η νέα γενιά μπορεί. Αρκεί να της δώσουμε τη μπαγκέτα και να μην την αγχώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ στον εαυτό μου και προσθέτω. ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΝ πορεία του Γιάννη Κουζέλογλου στην Παρτιζάν. Θέλουμε δε θέλουμε έρχεται η εποχή των φόργουορντ. Θα δούμε τα επόμενα χρόνια την Εθνική με 2 σέντερ καμιά φορά. Έχουμε 5-6 φόργουορντ με προοπτική. Η νέα σεζόν είναι σεζόν εξετάσεων για πολλούς νέους παίκτες. Και ένας απ αυτούς είναι ο Κουζέλογλου. Αν περάσει τα τεστ του Ντούλε, εγώ θα τον καλούσα το άλλο καλοκαίρι Εθνική.

      Διαγραφή
    2. Κώστα Αντετοκούνμπο (μαζι και τον μικροτερο τον Αλεξ)...2 μ. στα 15,5 του! Θα γίνει πάνω από 2,15....Φέτος έπαιξε 3 ματς με τους άνδρες του Φ.Ο.Α μ.ο 20 πόντους και κατόπιν πήγε κολλέγιο..

      ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ...ΜΗΝ ΕΞΕΛΙΧΤΟΥΝ ΣΕ ...ΠΑΠΑ

      Διαγραφή
    3. Καμπεριδη ξεχνατε...Απλα ειναι ασοβαρος....

      Διαγραφή
    4. οταν λεω ξεχνατε εννοω ξεχασατε να τον αναφερατε

      Διαγραφή
    5. Χωρίς παρεξήγηση αλλά χωρίς γκαρντ δε πας πουθενά, όσο καλά και να είναι τα φοργουορντ σου. Το σενάριο με τον Αντετο στο "1" είναι μακρινό χρονικά και όχι πολύ πιθανό για μένα (για fiba basketball τουλάχιστον). Πιο πιθανό είναι να γίνει Μπατούμ παρά Μάτζικ Τζόνσον : ) που δεν είναι καθόλου κακό.

      Άντε να γίνει και ο Χαραλαμπόπουλος σα το Μπιέλιτσα σε δημιουργικό επίπεδο, άντε πες πως γίνεται και καλύτερος αλλά όπως λέει και ένα ρητό χωρίς γκαρντ δε γ@#%$ε κανείς και η γενιά που ήρθε/έρχεται (Σλούκας, Μάτζαρης, Παπάς, Μποχω κλπ) δεν έχει τη ποιότητα αυτής που καλείται να αντικαταστήσει (Τεό, ΔΔ, Σπαν, Ζήσης).

      Διαγραφή
  27. Συμφωνώ με τον 12:20...Αυτη πρεπει να ειναι η 12αδα του χρονου. εφοσον δεν υπαρχουν προβληματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Jim σωστή η ανάλυση σου και συμφωνώ πως οι Σέρβοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια ενώ εμείς όχι, αλλά ο ενδιάμεσος τίτλος σου έπρεπε να είναι:

    DJORDJEVIC + OBRADOVIC + IVKOVIC OUTCOACHED KATSIKARIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. γιατι το ελληνικο μπάσκετ δεν μπορει να φτιαξει έναν μοντερνο σκορερ τυπου τζινομπιλι,μπογκντανοβιτς,μπογκντανοβιτς μπογκνταν...είναι θεμα φουρνιων,η λαθων στην αναπτυξη σωματικη/τεχνικη/τακτικη στις μικρες ηλικιες που εμποδιζουν την αναδειξη τέτοιων παικτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Κώστας Αντετοκούμπο θα παίξει στο High school του Ουισκόνσιν και τον περιμένουμε. Όπως και περιμένουμε να δούμε στο NCAA 1 τους Δημακόπουλο 2.17, Τσαλμπούρη 2.14 και Μήτογλου 2.08.

    Επαναλαμβάνω, οι Έλληνες πρέπει να ξαναγίνουν τα πρώτα βιολιά των ομάδων και όχι οι χαμάληδες πολυτελείας.

    Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αν ο Τζέισον Κιντ τον εμπιστευθεί στον άσο, θα αλλάξει όλη τη μοίρα της Εθνικής.

    Γιάννης Αντετοκούμπο - Κώστας Παπανικολάου - Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς - Ιωάννης Παπαπέτρου: Αυτοί οι 4 μπορούν να εξελιχθούν σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΞΑΝΑ. Και από δίπλα κανά 10αριά πολύ δυνατοί παίκτες.

    Περιμένω και τα πρότζεκτ Χαραλαμπόπουλος-Παπαγιάννης.

    Αλλά τώρα τώρα αυτοί οι 4 πρέπει να πάρουνε την μπαγκέτα. Τώρα όχι αύριο. Μην ακούσω περί απειρίας. Τέλος στο φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιγονται παπας-σλουκας αμα παει γκαρντ ο αντετοκουνμπο....

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν ο Παππάς και ο Σλούκας άνετα μπορούνε ως δυάρια. Ο Παππάς καταρχήν να αποδείξει ότι είναι παικταράς και μετά να μας βουλώσει όλων τα στόματα. Εγώ θεωρώ πως μπορεί να φτάσει τον Σπανούλη αν έχει μυαλό στο κεφάλι. Τον Σλούκα τον θεωρώ ψυχάρα αλλά πρέπει στον Ολυμπιακό να του δώσουν ηγετικό ρόλο ΤΩΡΑ. Να μην είναι ο ρολίστας.

      Αυτό καταλαβαίνουμε. Στις ομάδες μας δεν αφήνουμε τα νέα παιδιά ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

      Γι αυτό Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί να σταματήσετε να γκρινιάζετε. Ναι ρε να μη πάρει άλλο ψηλό ο Ολυμπιακός. Να παίξει ο Αγραβάνης. Ναι ρε Παναθηναϊκοί να μη πάρετε άλλο τριάρι. Να παίξει ο Βλάντο με τον Χαραλαμπόπουλο. Ούτε ψηλό να πάρετε. Να ψηθούν ο Διαμαντάκος με τον Παπαγιάννη.

      Άντε με τους τίτλους σας τώρα...Μη χάσετε κανένα κύπελλο...Ενώ αν βάζατε τους ξένους...

      Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αν παίξει πλέι-μέικερ αυτό θα σημάνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. Ο Τζέισον Κιντ που ο ίδιος ήταν πλέι-μέικερ όχι απλά το υπαινίχθηκε αλλά το είπε ξεκάθαρα.

      Έχουμε την ευκαιρία ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ 2015 ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

      Ναι να είναι και οι παλιοί όπως ο Ζήσης, ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου, ο Καιμακόγλου, ο Μπουρούσης. Ήρθε η ώρα της μπαγκέτας στους νέους. Στον Νικ Καλάθη που επέστρεψε.
      Στον Gianni, στον Παπ, στον Παπαπέτρου, στον Γιάνκοβιτς, στον Μπόγρη που φαίνεται πως ωρίμασε και φέτος στην Ισπανία με την ισχυρή Ανδόρα (έκανε μεταγραφές, πήρε Σάδα, Αμερικανούς και πάει με φιλοδοξίες) θα περάσει τις πιο κρίσιμες εξετάσεις της καριέρας του στο πιο δυνατό πρωτάθλημα, στον Τσαιρέλη που επίσης θα παίζει στην Κανάριας, στον Μάντζαρη που επιτέλους πρέπει να τον αφήσουν να σουτάρει στον Ολυμπιακό, στον Σλούκα, στον Παππά (εφόσον το αποδείξει), στο Θανάση Αντετοκούμπο που δουλεύει σκληρά για να παίξει ΝΒΑ. Και από κει και πέρα σε πιο νέα παιδιά όπως ο Μποχωρίδης, ο Αγραβάνης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Διαμαντάκος, ο Παπαγιάννης. Και φυσικά το γεμάτο ενδιαφέρον πρότζεκτ Κουζέλογλου.

      Η ώρα των 90δων ήρθε. Ας μην την προσπεράσουμε. Ήρθε η ώρα τους ΤΩΡΑ. Φτάνει με το μέλλον σε απροσδιόριστο χρόνο. Αν θέλουμε να βγάλουμε 4-5 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν, η στιγμή είναι ΤΩΡΑ.

      Παλιά που το καλεντάρι της ΦΙΜΠΑ ήταν πιο λάσκα, η Εθνική με πολλά παιδιά (όχι τους βασικούς) μαζευόταν Χριστούγεννα ή Νοέμβριο και έδινε κανένα φιλικό. Και έτσι έμπαιναν στο κλίμα και άλλοι. Τώρα αυτό δε μπορεί να γίνει. Αυτό τα νέα παιδιά θα το κάνουν με τις ομάδες τους.

      Ας εστιάσουμε λοιπόν στο να αναδειχθούν όχι πολύ καλοί παίκτες μόνο αλλά ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. 4-5 να βγάλουμε, μετά θα πλαισιωθούν από καλούς. Πάντα θα υπάρχουν 7-8 καλοί παίκτες. Το θέμα είναι να ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. Οι παλιοί σιγά-σιγά παλιώνουν και αργά ή γρήγορα θα σταματήσουν από την Εθνική. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ να πάρουν οι νέοι την μπαγκέτα. Σε σημαντικό βαθμό έγινε αυτό. Να συνεχιστεί.

      Διαγραφή
    3. Ειδικά στο NBA, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, διαφωνώ κάθετα στην προοπτική Αντετοκούμπο στον άσσο και δεν νομίζω ότι θα του δοθεί ποτέ τέτοιος ρόλος.

      Σαφώς και μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα στη δημιουργία αλλά μην ξεχνάς ότι ένας άσσος δεν είναι απλά για να τρέχει την ομάδα στο ανοικτό γήπεδο.Χρειάζονται χίλια δύό πράγματα σε θέμα οργάνωσης, διαχείρισης tempo και γενικότερης καθοδήγησης στην επίθεση και άμυνα που είναι στοιχεία που δεν φαίνεται να έχει ο Γιάννης στο μπασκετικό του mendality αλλά και δεν είναι και αυτά που θα του καθορίσουν την καριέρα στο NBA.

      Ναι, μπορεί να λειτουργήσει ως go to guy για το transition αλλά μέχρι εκεί και μάλιστα αν παρατήρησες στο Μουντομπάσκετ κάνει πολλές λάθος επιλογές μόλις του κλείσουν τον διάδρομο, ειδικά σε επίπεδο πάσα. Βέβαια πολύ συχνά λόγω μεγέθους παίρνει φάουλ αλλά με την ίδια ευκολία τα κάνει και στην άμυνα οπότε στον απολογισμό δύσκολα βγαίνει κάτι θετικό σε αυτό τον τομέα.

      Σίγουρα τo παιδί έχει τεράστιο μέλλον και μακάρι να είναι υγιής και να τον βλέπουμε με την Εθνική.

      Dali.S

      Διαγραφή
  31. Οταν αναδυκνειονται τοσοι παικτες νζμ ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι θεμα φουρνιων (τυχης..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aν και αναφέρθηκα στο χθεσινό παιχνίδι αρκετά,μια προσπάθεια να δούμε που βρεθήκαμε και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
    Συμφωνώ με Τζιμ,ήμασταν μάλλον γύρω στην 6-8 άδα της διοργάνωσης περίπου σε δυναμικότητα εν τέλει.

    Αποδώσαμε εξαιρετικό μπάσκετ με βάση τις δυνατότητες μας στον όμιλο,ήμασταν σοβαροί ,με καλή προσέγγιση από τον πάγκο και καλή απόδοση σε όλα τα βασικά.Δεν είχαμε τα ανάλογα προβλήματα των τελευταίων διοργανώσεων με ομάδες β' διαλογής,κερδίσαμε εύκολα ένα ταλαντούχο σύνολο-κακή ομάδα(Κροατία) και ζοριστήκαμε απέναντι στην γερασμένη Αργεντινή(βγάζοντας από τη φαρέτρα μας καλό επιθετικά παιχνίδι από τους παίκτες μας που μακίγιαρε την αδυναμία μας να αποδώσουμε το ίδιο γρήγορο και αποτελεσματικό μπάσκετ των άλλων παιχνιδιών).

    Το τουρνουά και το ταμπλό είναι έτσι φτιαγμένο που σε στέλνει σε δύσκολη ομάδα και το ξέρεις...
    Φτάνουμε στους 16 και παίζουμε με τη Σερβία.Έγινε μια γενικότερη υποτίμηση του αντιπάλου από όλους στο τι δυνατότητες έχει.Με τον αέρα των αήττητων φτιάξαμε μάλλον στο μυαλό μας την εικόνα πως είμαστε ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα της Σερβίας.
    Οι Σέρβοι είχαν ρακέτα πιο δυνατή και πλήρη από εμάς(ο παγκίτης Στίματς σε εμάς είχε καπαρωμένο 10-15λεπτο), 3-4 ρολίστες που ταιριάζουν στο "μάσα σίδερα όταν χρειαστεί" (Γιόβιτς,Μάρκοβιτς,Κάλινιτς,Μπίρτσεβιτς) των νοκ-άουτ και 3 παίκτες που κάνουν την διαφορά και τρέχουν την επίθεση του μισού γηπέδου σου με ποιότητα. Με βάση το γεγονός ότι οι Σέρβοι είχαν το σερί 2-3 και το γεγονός πως η ομάδα μας έχει μεγαλύτερο βάθος θεωρητικά στην περιφέρεια και είχε μόνο καλά να επιδείξει ξεγελαστήκαμε και είδαμε αλλιώς το παιχνίδι.
    Οι Σέρβοι ήταν πολύ καλύτεροι από ότι είχαν φανεί,άλλωστε με Γαλλία ήταν καλύτεροι και με Βραζιλία είχαν μπει μπροστά γυρίζοντας από διαφορά(όλα αυτά με τον Κρστιτς νοκ-άουτ ενώ επέστρεψε ως game changer και 6ος παίκτης,μεγάλη πολυτέλεια).
    Στο χθεσινό παιχνίδι 1.Οι Σέρβοι λόγω όλου αυτού του ψυχολογικού πέπλου του παιχνιδιού,μπήκαν πιο έτοιμοι και σκυλιασμένοι στο παιχνίδι,έχουν άλλωστε τον τσαμπουκά μέσα τους και αυτούς τους hustle-players που ανέφερα πριν
    2.Ο Τζόρτζεβιτς κέρδισε ξεκάθαρα τακτικά τον Κατσικάρη που έκανε μπερδεμένο κοουτσάρισμα(έχασε τη μπάλα στο rotation-δεν έβγαλε πράγματα μέσα στο παιχνίδι-δεν χτύπησε από την πλευρά του εκεί που έπρεπε τον αντίπαλο) και έπαιξαν πιο καλή άμυνα(ΥΓ:προσέξτε πόσο κουρασμένος ήταν χθες ο Μπουρούσης σε αντίθεση με τους key players των Σέρβων που είχαν πάρει αρκετές ανάσες στα ματς των ομίλων)
    3.Εφόσον δεν μπορέσαμε να πάμε όσο θέλαμε στο τρανζίσιον-ξεκινώντας από την ασταθή άμυνα- το ματς πήγε σε πιο σετ ανάγκες. Εκεί έκανε πέρα από την πολύ πιο βαριά οπλισμένη ρακέτα τους τη διαφορά το πρόσωπο του Τεόντοσιτς.Η δική μας εθνική δεν είχε τον top-class δημιουργό ή go-to guy που θα φέρει σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα στο μισό γήπεδο και θα είναι μόνιμη πηγή δημιουργίας καταστάσεων.Καλώς ή κακώς, το μπάσκετ συνεργασιών,πολλών plays, cut στο καλάθι,και σουτ μέσα από το σύστημα προήλθε και λίγο ως ανάγκη για να αντισταθμίσει τη αδυναμία μας ακριβώς σε αυτό.Η Σερβία με ένα πρότυπο-->[Γιόβιτς/Μάρκοβιτς πανοπλία στον άσσο,Τεόντοσιτς δίπλα στην περιφέρεια,και όσο χρειάζεται Μπογκντάνοβιτς,ρολίστες είτε αμυντικών είτε άλλων προδιαγραφών δίπλα στους Μπιέλιτσα-Μπογκντάνοβιτς και 2 σέντερ με καλό post game και γρήγορο κόψιμο επίσης στο καλάθι] μοιάζει εκ πρώτης όψεως πιο "παραδοσιακή" ευρωπαική ομάδα.Η δική μας έβγαλε πολλή χημεία στο παρκέ αλλά πέραν του προαναφερθέντος οι περισσότεροι παίκτες έχουν μάθει ως συμπληρωματικοί και δεν είχαν το απαιτούμενο βάρος να βγάλουν
    μεγάλη εμφάνιση σε τέτοιο παιχνίδι.

    *Σημαντικό να έχεις παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια,πηγή φάσεων από όλες τις θέσεις 1-4.Οι Σέρβοι το είχαν αυτό και πραγματικά σμπαράλιασαν την άμυνα μας στην καλή μέρα(μαζί με τη καλή ρακέτα τους) Δείτε και την περσινή Μακάμπι ή και την έτερη φιναλίστ Ρεάλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. * Η επόμενη μέρα έχει αισιόδοξη όψη,αλλά και διάφορα αινίγματα να λύσουμε.Το θετικό είναι ότι βρήκαμε δικλείδα ασφαλείας στον προπονητή.Ξεχνάμε ντροπιαστικές ήττες,ασόβαρη δουλειά,γελοίο recruiting.Σίγουρα,δεν είναι ο καλύτερος του κόσμου,μαθαίνει από τα λάθη του και σε αυτή την σκηνή,αλλά ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες,αποδίδει έργο και ταιριάζει σε αυτό που μπορεί να αποδώσει ο πυρήνας της νέας ομάδας.Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες,θα ήμασταν από τους καλύτερους αν υπήρχε μπάσκετ δεύτερης 12άδας. Το πιο μεγάλο ερώτημα για μένα είναι το ποιοι παίκτες θα ηγηθούν της νέας εθνικής. Θα το θέσω κάπως(αρκετά) άκομψα αλλά γενικά Α.Ντιό-Πιετρούς/Χατζηβρέττα-Ντικούδη/Χιμένεθ-Μουμπρού/Χέρμαν-Γκουτιέρεζ/Πονκρασόφ-Μόνια βρίσκεις πάντα σε κάποια πρόσωπα.
      Αυτοί που δεν βγαίνουν κάθε μέρα είναι οι Πάρκερ-Μ.Ντιό/Παπαλουκάς-ΔΔ/Ναβάρο-Γκασόλ/Τζινόμπιλι-Σκόλα/Κιριλένκο-Χόλντεν
      Και αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε εύκολα στον ορίζοντα potential για τέτοιους top players στο δυναμικό της χώρας μας.

      Διαγραφή
    2. Δυσκολευομαι να βρω παικτη της 2ης κατηγοριας...μονο στην σερβικη σχολη (μπογκντανοβιτς,μισιτς) αλλα ακομα και ο μπογκντανοβιτς δνε ξερω..αμφιβαλλω να γινει παικτης τετοιας κατηγοριας..

      .Ο Αντετοκουνμπο αν δουλεψει σε 5-6 χρονια θα βαζει ανετα 20αρες απο αλει-ουπ και καρφωματα μαζι με 10-15 ριμπαουντ και συνολο 10ασσιστ-κλεψιματα...Αλλα και παλι προσωπικοτητα δυσκολα θα γινει σαν και αυτους αλλα σαν προσφορα δεν το αποκλειω..

      γενικως υπαρχουν παικτες που μπορουν να φτασουν κοντα (οχι και σε top κατηγορια...αλλα παραπανω απο την πρωτη) στη κατηγορια που γραφεις..Ειδικα καποιοι του Παναθηναικου μπορει να εξελιχτουν στους καλυτερους της ηλικιας τους στην ευρωπη εφοσον δουλεψουν...Ακομακαι ο Παπαπετρου ισως..Το θεμα ειναι να μην παρουν ψηλα τον αμανε και να δουλευουν σταθερα

      ΥΓ.: Ο ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ DEF.STOPPER THS EYROPIS.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την πάσα για διευκρίνιση.
      Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για μεγαθήρια που θα αφήσουν εποχή γιατί τα ονόματα που έδωσα όντως τρομάζουν.Άλλωστε δεν είχαν πάντα οι ομάδες των μεταλλίων τέτοιο παικταρά μαζί τους.

      Μιλάμε για παίκτη/ες που θα αποτελούν κάποια από τα πρώτα ονόματα στην Ευρώπη,ή καλούς ΝΒΑers, και με προσωπικότητα ηγέτη ομάδας-όχι απαραίτητα τοπ της δεκαετίας(όπως είναι αυτοί που ανέφερα)
      Βλ. Σ.Ροντρίγκεθ,Τεόντοσιτς,Γκ.Ντράγκιτς,Μπατούμ,Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς,Τόμιτς,μέχρι και Καλνιέτις αν και είναι σαφώς πιο κάτω.

      Μιλούσα ως επί το πλείστον σε βάθος 3ετίας όπου αυτά τα παιδιά που αναφέρεις δεν θα έχουν τέτοιο status ακόμα και να ανέλθουν τόσο πολύ.

      Συμφωνώ απόλυτα στο υστερόγραφο(πάντως είναι πολύ νωρίς για να μπει στη συζήτηση,θέλει τουλάχιστον 4-5 χρόνια για να αρχίσει να διεκδικεί θέση στην εθνική)

      Διαγραφή
  33. Γεια χαρα σε ολους.Τζιμαρα ετσι ειναι τα πραγματα οπως τα γραφεις.

    Με την αποτυχια της ομαδος να παει στους 8 τελειωνει το χειροτερο καλοκαιρι στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ σε επιπεδο εθνικων.Πρωτοφανη περιστατικα οπως το γελοιο θεμα με τις ασφαλισεις των παικτων και την απειλη να μην τους αφησουν να παιξουν(στην U20 πχ ενσωματωθηκαν 3-4 μερες πριν αρχισει το τουρνουα).Μαλιστα μας στερησαν απο το παγκοσμιο τον καλυτερο παικτη μας τον Σπανουλη.
    Τι ειχε ρε ο Σπανουλης και δε κατεβηκε;;;
    Ο αλλος ο περιεργος ο Κουφος ανακοινωνει 3-4 μερες πριν την προετοιμασια οτι δε θα κατεβει τελικα.Kαι αυτο το περιστατικο ηταν πρωτοφανες γιατι οσοι δεν κατεβαιναν εως προχτες το ανακοινωναν εγκαιρως.

    Στις μικρες εθνικες ειχαμε και αλλα γελοια περιστατικα οπως τη σφαλιαρα και τις χαζες ανακοινωσεις της EOK συγκαληψης του περιστατικου για ενα μεταλλιο στους εφηβους,..Ειχαμε επισης παικτες που επαιξαν 15 παιχνιδια σε 20 ημερες για να παρουμε τιποτα και στις δυο διοργανωσεις...
    Με τον αποκλεισμο προχτες κλεινει το χειροτερο καλοκαιρι σε ολες τις εθνικες ειδικα απο αποψη συμεριφορων.Οσοι σχετιστικαν με τα παραπανω απαραδεκτα περιστατικα πρεπει να κανουν την αυτοκριτικη τους ωστε να μην επαναληφθουν στο μελλον...

    Για το παγκοσμιο που τελειωσε αδοξα για εμας πρεπει να παραδεχτουμε καποιες αληθειες.Κατ αρχας ο ομιλος που παιξαμε ηταν της πλακας.Μπορει να εχουμε χασει στο παρελθον απο Νιγηρια,Φινλανδια αλλα δε σημαινει οτι ως σχολη θα μπορουμε ευκολα να χασουμε απο τετοιες ομαδες.Σενεγαλη και Φιλιππινες ηταν αρκετα αδυναμες ενω το Πορτο Ρικο ηταν το πιο αδυναμο πορτο ρικο που εχω δει συν οτι τους ελειπε και ο Αρογιο.Η Αργεντινη κλεινει εναν σπουδαιο κυκλο και οι παικτες της ειτε δε κατεβηκαν οπως ο Μανου ειτε ειναι 35+.Μονο με την Κροατια μπορει να ειχαμε προβλημα αλλα και αυτη αποδειχτηκε στο τουρνουα μετρια ομαδα.
    Με λιγα λογια δεν ειχαμε στον ομιλο μια ομαδα που θα μας κερδισει με 15 ποντους ωστε να μας προβληματισει για τη συνεχεια.

    Αν ειμασταν πχ στον ομιλο της Ισπανιας θα ειχαμε μαθει απο τις ηττες μας στην πρωτη φαση συν το οτι θα ειχαμε ευκολη διασταυρωση και θα περναγαμε ενα γυρο ακομα.Παντως και τη Σερβια να περναγαμε θα χαναμε απο την ανωτερη απο εμας στους ψηλους τη Βραζιλια.

    Δε ασχολουμε με τις απουσιες των αλλων αλλα μονο με τις δικες μας.Οι απουσιες του Σπανουλη και του Κουφου ηταν σημαντικες για αυτο το ροστερ που κατεβασαμε.Ο Σπανουλης οπως επαιζε η ομαδα θα εβαζε σβηστος 15 ποντους το παιχνιδι και θα εναλλασονταν στο 2 με το Ζηση ενω ο αλλος θα εδινε εναλλακτικη στο 5 και ειδικα με την την αμυνα του στο νοκ αουτ με τη Σερβια.Κριμα και για τους 2 και απο περιεργια θα ηθελα να ξερω πως αισθανθηκαν οταν αποκλειστηκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. συνεχεια...

    Απο την ομαδα και τον Κατσικαρη ειδα ακριβως οτι ηθελα να δω ξεροντας ομως οτι με το υπαρχον ροστερ και τη συγκεκριμενη στιγμη εχουμε ταβανι.Η ομαδα εξασφαλισε το αμυντικο ριμπαουντ και ετρεξε το γηπεδο.Με την αμυνα της εκανε κλεψιματα και εβγαλε καλους αιφνιδιασμους.Τα 2 τριαρια μας ειχαν σαφη εντολη μολις παρουν ριμπ ή κανουν κλεψιμο να μην ψαξουν το πλει αλλα να τρεξουν με τη μπαλα το γηπεδο και το εκαναν σχετικα καλα.Στο 5 εναντιον 5 επρεπε να αλλαξουμε στυλ και να τρεξουμε γρηγορα τις επιθεσεις μας τις στιγμες που η αντιπαλη αμυνα δεν εχει ισορροπια γιατι ετσι και αλλιως δεν εχουμε τους χειρουργους του παρελθοντος.

    Φανταστειτε να επαιζαν ετσι ολες οι εθνικες μας.Θα βγαζαμε γρηγορους παικτες,πιο αθλητικους,με καλυτερο χειρισμο της μπαλας και περισσοτερη επαφη με το καλαθι.Ο Κατσικαρης εκανε τομη σε αυτο το θεμα αφου εβαλε στο μπασκετ μας με πλανο καποια καινουρια στοιχεια και ξεφυγαμε απο το πολυ σετ παιχνιδι και το αργο τεμπο που με αυτους τους παικτες που εχουμε δε μπορουμε πια να υποστηριξουμε.

    Η ομαδα επαιξε μελετημενο μπασκετ με τη μπαλα να περναει σχεδον παντα απο τους Μπουρουση-Καιμακογλου-Πριντεζη.Πολλα κοψιματα στο καλαθι και βαλαμε πολλους ποντους στο ζωγραφιστο.Αν δεν εβγαινε η συνεργασια 2 ψηλων ,ενος κοντου αλλα και αναποδα και δεν εβγαινε το κοψιμο στο καλαθι καταληγαμε ομορφα να παιζουμε στο ποστ με Πριντεζη,Μπουρουση και λιγο Βουγιουκα με πασα αρκετες φορες μεταξυ των 2 ψηλων.(οι Σερβοι παντως μας διαβασαν καλα σε αμυνα-επιθεση,συν την τρυπα που εχουμε στο 5 και το μακρινο σουτ).

    Το μονο λαθος που εκανε ο Κατσικαρης ειναι που δεν εφτιαξε συστηματα για τα τριαρια μας και βασιστικε στο 5 με 5 σε τεσσερις παικτες.Ο μεν Παπανικολαου επρεπε να παρει καποια σουτ ψυχολογιας απο τις γωνιες που τα βαζει ενω ο Αντετοκουνμπο επρεπε να παρει λιγο τη μπαλα στα χερια του να στησει κανα πικ εν ρολ ειτε φτανοντας μεχρι μεσα οπου σταματιεται μονο με φαουλ ειτε να δωσει πασα μεσα ή πιο ευκολα εξω.Το τελευταιο το φοβηθηκε ο Κατσικαρης για να μην καψει τον παικτη αλλα μακαρι φετος να το κανει με επιμονη ο Κιντ.Αν πετυχει θα δουμε ωραια πραγματα.

    Μπραβο στον Κατσικαρη που βγηκε μπροστα και επαιξε το μπασκετ του και μπραβο στους Ζηση,Μπουρουση που δινουν παντα το παρων ολα αυτα τα χρονια ασχετα αν μας αρεσουν ως παικτες ή οχι.Μπραβο σε ολους τους παικτες που εδειχναν να το πιστευουν...
    Στην επομενη μερα πρεπει να δωσουμε σε ολους μια τελευταια ευκαιρια και να θεσπισουμε μετα αυστηρους κανονες.Οποιος δε θελει να παιξει χωρις λογο υγειας τον ευχαριστουμε για την προσφορα αλλα τερμα.Ποτε ξανα δεν τον καλουμε και πορευομαστε με αυτους που εχουμε.Αν θεσπισουμε κανονες,μεινει ο Κατσικαρης και δωσουν το επομενο καλοκαιρι το παρων αυτοι που πρεπει θα ειμαστε στο επομενο ευρωπαικο απο τις πιο καλες ομαδες...

    YΓ Τι θα γινει ρε παιδια με το σουτ των Ελληνων παικτων.Παιζουμε τοσα χρονια μπασκετ και δε δουλευουμε το σουτ.Δεν εχουμε βγαλει τοσο καιρο 2-3 σουτερ που θα γαζωνουν.Κατι πρεπει να γινει με αυτην την ιστορια...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ,ειδικά σε αυτά που εμπεριέχει το 2ο σκέλος.

      Διαγραφή
    2. Α ρε φιλε παλι το ιδιο ξενερωμα στο νοκ αουτ...Μετα το 09 τη παταμε.Στους συλλογους εχουμε παρει απο το 10 σε 5 χρονια 3 ευρωκουπες.Παντως στο επομενο ευρωπαικο θα ειναι δυνατοι αν αφησουν τις μαλακιες και κατεβουν αυτοι που πρεπει.

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. Τι να πω dominique,φαίνεται όλα κάνουν κύκλο...
      Εκεί που 3-4 χρόνια μας ήθελε ο Θεός και παίρναμε ότι ματς πήγαινε στον πόντο,δε λέμε να στεριώσουμε.(αν και τίποτα-και ειδικά οι τελευταίες μας αποτυχίες δεν είναι μόνο θέμα τύχης)

      Διαγραφή
  35. Το χειρότερο σε αυτή την αποτυχία ήταν η απόδειξη έλλειψης βαθους της εθνικής, ειδικά στο 1 και στο 5. Το ακόμα χειρότερο είναι φαίνεται ότι δύσκολα θα ξαναδούμε Κουφό και Σόφο ή θα είναι σποραδικές οι συμμετοχές τους. Ο Παπανικολάου έκανε ακόμα ένα τραγικό τουρνουά, ελπίζω οι αμερικάνοι πραγματικά να του αλλάξουν νοοτροπία παιχνιδιού. Γενικά το να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους 19χρονους ψηλούς που ανέρχονται δεν είναι η καλύτερη προοπτική, καθώς τα ταλέντα μας στην Ελλάδα αργούν πολύ να εξελιχθούν. Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Δημακόπουλος χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα για να σταθούν σε επίπεδο, οπότε οπλιστείστε με Μπόγρη και υπομονή στα προσεχή χρόνια. Η 8δα ακόμα και στα Ευρωμπάσκετ θα έρχεται δύσκολα. Η Σερβία αποδείχθηκε πως έχει πολύ μεγάλο βάθος και όσοι λένε πως η 20ρα ηταν υπερβολική έχω να τους πω πως θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη καθώς ήρθε χαλαρά και με αναπληρωματικούς στο φιναλε. τόσες ομάδες που φαίνεται πως δεν θα τις είχαμε, όπως Βραζιλία, Λιθουανία, ίσως Αυστραλία και στο επίπεδο που είμαστε η 30ρα από την Ισπανία και την teamUsa θα ήταν λογική. Τέλος δε θέλω να ξαναδώ την ομάδα να ξεφτιλίζεται υπό το βάρος μιας wild card.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπαρχει μελλον....αλλα μονο και μονο απο αυτο δε θα ερθουν οι επιτυχιες...Προβλεπω πραγματικα καλα και συνεχομεναme με διαρκεια στα ημιτελικα-προμητελικα να τα πηγαινουμε σε καμια 6-7ετια μολις σταματησουν καποια μεγαλα βιολια ισπανων γαλλων που θα κυριαρχουν τα επομενα χρονια..

    Οι Ισπανοι αν και εχουν πολυ μα πολυ μελλον (κλαβερ, αμρπινες, ντιεθ,σαιζ αλονσον, γιανκουμπα σιμα ) ..Δυσκολα αυτα τα παιδια θα εχουν αυτο το απιστευτο μενταλιτι και (διψα βαλτε) για να κυριαρχουν στην ευρωπη...θα ειναι συνεχομενα στο βαθρο αλλα οχι με διαφορα απο σερβουςπχ..

    Η σερβικη σχολη προβλεπω να κυριαρχει συντομα...


    ΥΓ..Οτι και να λεμε..Τον χρειαζομαστε τον Κουφο..αλλα και αυτος ας τσακιστει να ζητησει συγγνωμη και να ερθει του χρονου..περιμενουμε πολλα απο αυτον..

    ΥΓ1: Οι Βραζιλιανοι και οι Αργεντινοι ειναι στα τελευταια τους...Αυτοι θα πεσουν αρκετα τα επομενα χρονια..Προβλεπεται κυριαρχια της ευρωπης στα επομενα μουντομπασκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. παντως το μουντομπασκετ στην ελλαδα φαινεται σαν να τελειωσε μιας και ο αντ1 δειχνει μονο επιλεγμενα ματς (και κανει χαλια επιλογες στα ποια ματς θα δειξει)....ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 8!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν νομιζω οτι επιλει ο αντ1 οτι περισευει απο τον οτε δειχνει οτι δεν θελει το συνδρομητικο

      Διαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. τζιμ διαφωνω οτι δεν υπηρχε ΚΑΙ προβλημα στελεχωσης . εκτος απο το σοβαρο ψυχολογικο υπηρχε και προβλημα στελεχωσης στο 5 απεναντι στους σερβους . μετα τον μπουρουση το απολυτο χαος . απο το πρωτο δευτερολεπτο οι σερβοι επιτιθονταν συνεχως με ντραιβ μεσα στην ρακετα και ποσταρισμα . ηξεραν οτι ειχαν να αντιμετωπισουν μονο τον μπουρουση και κανεναν αλλο . οι σερβοι στο 5 ειχαν υπεροπλια απεναντι μας . κακα τα ψεματα ουτε ο βουγιουκας ουτε ο γλυνιαδακης μπορουν να σταθουν σε μουντομπασκετ . ομως με κουφο και εναν υγιη σχορτσιανιτη θα μιλουσαμε για αλλο ματς . δεν λεω οτι θα κερδιζαμε αλλα δεν θα ηταν ουτε κατα διανοια ματς 20 ποντων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στο σετ παιχνίδι και στην άμυνα. Με το run and gun δεν πας μακριά.Η ομάδα μπάζει στο 4 και 5. Απλά πράγματα δεν υπάρχει όγκος και δύναμη. Χωρίς Σκορτς και Κουφό μας πήραν παραμάζωμα και κέρδισαν πανάξια. Ελπίζω ο συγκεκριμένος προπονητής που δεν φημίζεται για την αμυντική του φιλοσοφία να βρει τρόπο να παίξουμε και άμυνα για να πάρει μπροστά και η επίθεση. Αν και στο συγκεκριμένο τουρνουά υπήρχε και πρόβλημα στελέχωσης απ ότι φάνηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΥΣ Και με την Βραζιλία που έχει θηρία να παίζαμε πάλι 20 ποντάκια θα τρώγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. (απο λάθος το ανέβασα σε προγενέστερο θέμα - το ανεβάζω και εδώ)


    Η εθνική μας έχει καλές πιθανότητες να διακριθεί στο μέλλον.

    Με Α και Ω το γρήγορο - ομαδικό "total" basket και την παραδοσιακά καλή αμυντική μας προσήλωση υπάρχουν πλέον οι βάσεις.

    Σε αυτές τις βάσεις πρέπει να χτίσουμε με παίκτες όπως οι Καλάθης, Μάντζαρης, Σλούκας, Παπανικολάου που θα παίζουν για τουλάχιστον 6-7 χρόνια ακόμα ως οι έμπειροι πλέον της ομάδας - με καλές παραστάσεις (γιατί όχι και ο Κουφός αν βρει τρόπο να πείσει ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα...), αλλά και την προσθήκη κάποιων απο τους Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Ατέντος (απο το Γιάννη imo δεν είδαμε τίποτα ακόμα), Χαραλαμπόπουλο, Αγραβάνη, Μήτογλου, Παπαγιάννη και όσα άλλα παιδιά ξεπεταχτούν (και υπάρχουν πολλά πλέον).

    Ο στόχος imo δεν είναι ούτε το Eurobasket 2015, ούτε η Ολυμπιάδα του 2016.
    Ας μην είμαστε βιαστικοί, ούτε υπερφίαλοι.
    Ας μην βαρύνουμε αυτά τα παιδιά με ευθύνες που δεν τους αναλογούν.
    Σε αυτά τα τουρνουά, πρέπει να χτιστεί η ομάδα και να αποκτήσει το μέταλλο.
    Να γίνει αυτό που δεν έγινε τόσα χρόνια και μας στοιχίζει σε κάθε δύσκολο αγώνα.
    Ιmo πρέπει να αφήσουμε τον Κατσικάρη (ή όποιον άλλον της ίδιας φιλοσοφίας) να δουλέψει επι μακρόν. Πρέπει να θυσιάσουμε κάποιες 8άδες ή 4άδες τα επόμενα 2-3 χρόνια για να εντάξουμε την πολύ ελπιδοφόρα νέα γενιά.
    Να αποκτήσει η ομάδα την ομοιογένεια και να φτιαχτεί το κλίμα.

    Προσωπικά βλέπω πολύ "φως" στο Ελληνικό μπάσκετ.
    Τα νέα παιδιά θα πάρουν αναγκαστικά χρόνο στο αδύναμο πρωτάθλημά μας, οι έλληνες προπονητές έχουν ανέβει επίπεδο, το ταλέντο περισσεύει και επιτέλους - για πρώτη φορά - δεν βασιζόμαστε σε σταρς (να και κάτι κακό απο τον Γκάλη... μας έβαλε στο χάρτη, αλλά μας χάλασε τη νοοτροπία της ομάδας - όλοι να περιμένουν απο έναν, απο τον οποίο εξαρτάται όλη η ομάδα).

    Τα στοιχεία που υστερούμε imo είναι στην άμυνα: περιφερειακά σουτ και low post και στην επίθεση: το 1ον1 capability των παικτών μας.
    Δεν βλέπω καμία άλλη αδυναμία.
    Οι νέοι που έρχονται από πίσω, έχουν όλα τα φόντα να πάνε παραπέρα.
    Οι άπειροι θα γίνουν έμπειροι μέσα απο top παιγνίδια.

    Προσωπικά το πιστεύω.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το βασικό είναι να δώσουμε στους Έλληνες (εξαιρώ Σπανούλη, Διαμαντίδη), κυρίως στους νέους, πως δεν είναι συμπλήρωμα των ξένων αλλά μπορούν να είναι πρωταγωνιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είμαι συγκρατημένα απαισιόδοξος και για την εθνική και για τις προοπτικές του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Αλλά για να μην βαρύνω τελείως κι άλλο το κλίμα θα κάνω δυο παρατηρήσεις:

    α) Έχουμε πέσει σε πηγάδι μετά το 2009 αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Κάποτε είχαμε κάνει 7 χρόνια να κερδίσουμε χιαστί (1998-2005). Του χρόνου θα συμπληρωθούν μόνο 6. Δεν αποκλείεται να σπάσει εκεί το σερί. Δεν εξαφανιστήκαμε τελείως από τον χάρτη (ακόμα).

    β) Η συζήτηση περί έλλειψης ηγέτη ήταν πολύ της μόδας στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια των αποτυχιών (2001-2004): Δεν έχουμε Νοβίτζκι, δεν έχουμε Πάρκερ, δεν έχουμε Γκασόλ, Κιριλένκο κλπ. Τελικά όλους αυτούς (εκτός του Γκασόλ, που όμως είχε κι άλλους δίπλα του) τους κερδίσαμε και σχετικά εύκολα όταν φτιάξαμε την ομάδα μας. Είχαμε βέβαια Παπαλουκά και Διαμαντίδη, αλλά δεν συγκρίνονται σε παγκόσμιο στάτους με τον Πάρκερ και τον Νοβίτζκι (για να είμαστε αντικειμενικοί).

    Αν είναι να έχεις έναν ηγέτη να σε κουβαλάει απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, αυτός θα πρέπει να είναι παγκοσμίου ΝΒΑ επιπέδου (και όχι ούτε ο Σπανούλης είναι τέτοιος). Εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεσαι τον Λεμπρόν για να κερδίσεις τον Κάλινιτς και τον Μπογκντάνοβιτς. Αντί να περιμένουμε ουρανοκατέβατο τον Μεσσία, ας δούμε πώς με τους υπάρχοντες παίχτες (που λογικά θα προοδεύουν και ατομικά) μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερη ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Υπάρχει μια εντυπωσιακή σύμπνοια μετά την ήττα από τους Σέρβους. Ένα ομογενοποιημένο κλίμα αντίδρασης μετά τον 5ο κατά σειρά αποκλεισμό. Οι περισσότεροι κινούνται σε γενικές γραμμές στο ίδιο πλαίσιο. Στήριξη στον προπονητή για να δουλέψει και να παρουσιάσει έργο. Τίποτα δεν θυμίζει το 2010, το 2012, το 2013.

    Για τα θετικά αυτής της διαπίστωσης δεν θα γράψω. Εξυπακούονται και έχουν εξαντληθεί από τα υπόλοιπα παιδιά. Εδώ, όμως, υπάρχει ένας κίνδυνος. Να απαξιωθεί πλήρως το υλικό που υπάρχει. Έχει απλωθεί πέπλο προστασίας του προπονητή στη λογική ότι με το υλικό που είχε έκανε το καλύτερο δυνατό. Θεωρώ καλό και εξελίξιμο προπονητή τον Κατσικάρη αλλά ελαφρώς υπερτιμημένο. Ο κόουτς δεν είναι ακόμη top class και ας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορεί να γίνει. Αλλά δεν είναι ακόμη. Μαθαίνει. Ήταν η πρώτη φορά που έβαλε τον κώλο του σε καυτή καρέκλα και δεν τα κατάφερε. Προσπάθησε, μόχθησε, παιδεύτηκε, είχε δυσκολίες, έδειξε πράγματα αλλά το αποτέλεσμα που κρίνει τους πάντες ήταν αρνητικό.

    Περίμενα περισσότερη ανάλυση για τα λάθη του πριν και κατά την διάρκεια του ματς με τους Σέρβους. Καλό θα του κάνει η κριτική. Ο κόουτς είχε το επιτελείο που ήθελε, ανέλαβε την ομάδα υπό τους δικούς του όρους, καθάρισε το περιβάλλον από φυτευτούς και είχε την καθολική στήριξη από αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Ας θυμηθούμε τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι προκάτοχοί του ως προς το κομμάτι της διαχείρισης των αγώνων. Ή την κριτική που έχει ασκηθεί σε άλλους Έλληνες προπονητές όπως ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης. Δεν θα ξεχάσω το τι είχε ακούσει ο Γιαννάκης για τον χαμένο προημιτελικό με την Αργεντινή στο Πεκίνο. Για ένα ματς που χάσαμε στο σουτ, η πιο εμβληματική μορφή του ελληνικού μπάσκετ απαξιώθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο.
    Είναι αναμφισβήτητο ότι η ομάδα έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Μέσα κι έξω από το παρκέ. Ξανάγινε ομάδα, με υγεία, ηρεμία, αλληλοεκτίμηση και συνοχή. Μαζεύτηκε το σκορποχώρι. Αλλά δεν έφτασε στο σημείο που μπορούσε αγωνιστικά. Και γι’ αυτό την κύρια ευθύνη έχει ο Κατσικάρης.

    Ο κόουτς στα μάτια μου εμφανίστηκε διχασμένος. Από την μια η θητεία του στην ACB και η δεδομένη εκτίμησή του στο ισπανικό στυλ. Και από την άλλη η ελληνική σχολή, τα χαρακτηριστικά και το DNA των Ελλήνων παικτών. Προσπάθησε να βρει τον τέλειο συνδυασμό. Την ισορροπία. Δεν ήταν άσχημη η εικόνα. Δεν ήταν, όμως, αρκετή για να μας οδηγήσει στην επιτυχία.

    Μια φιλόδοξη ομάδα οφείλει να παίζει σταθερά καλή άμυνα και να ανταποκρίνεται στο σετ παιχνίδι. Εκεί κρίνονται τα μεγάλα ματς. Από εκεί ξεκίνησε η εκτόξευση της ομάδας του Γιαννάκη παρά την ύπαρξη σπουδαίων παικτών. Σ’ αυτό το κομμάτι ο Κατσικάρης μπερδεύτηκε. Ειδικά μετά το 5-0 και τον τρόπο που αυτό ήρθε, πίστεψε ότι η εθνική θα μπορούσε και σε κρισιμότερα ματς να επιβληθεί παίζοντας όπως στην φάση των ομίλων. Χωρίς αμυντική σκληράδα, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις.

    Πέρσι τέτοια εποχή, διαβάζαμε για καλσόν που πρέπει να σκιστούν, για επιστροφή στον ελληνικό τρόπο, για τις βαλκανικές «μπάλες», για εγκλήματα κ.α. Ο Ιταλός τα έκανε θάλασσα και τον περάσαμε πριονοκορδέλα. Παρά τις υπερβολές, είχε βάση η κριτική. Τώρα περιοριζόμαστε στο ότι η ομάδα εμφανίστηκε πνευματικά απροετοίμαστη. Γιατί άραγε; Διαβάσαμε την εξαιρετική τεχνική ανάλυση του Jim για την τακτική του Τζόρτζεβιτς. Θα ήθελα μερικές κουβέντες παραπάνω στο γιατί εμείς δεν αντιδράσαμε. Γιατί η ομάδα παραδόθηκε στο ρυθμό των Σέρβων χωρίς να αντιτάξει τα δικά της όπλα; Γιατί κατέρρευσε μόλις βρέθηκε στο -8; Υπάρχουν μερικά σημεία στο ματς που είναι καθοριστικά και ο πάγκος δεν τα χειρίστηκε σωστά.

    Το μέλλον της εθνικής μόνο ζοφερό δεν είναι. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες και η τεχνογνωσία να αναπτυχθούν. Δεν είμαι υπέρ της αλλαγής προπονητή. Δεν γίνεται να αλλάζουμε κόουτς κάθε φορά που τρώμε τα μούτρα μας. Επομένως, ο κόουτς πρέπει να στηριχθεί. Έχει τα προσόντα να δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στο υψηλό επίπεδο και με διάρκεια. Αλλά στήριξη δεν σημαίνει να αρκούμαστε στα αυτονόητα και να ασκούμε κριτική πιο απαλή και από το προδέρμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου την περφτουμε (δικαιως) κατα καιρους 77 αλλα οταν θελεις γραφεις και γαμω τα σχολια..

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λες. Δεν ειναι δυνατον να θεωρουμε την ελλειπη ψυχολογικη προετοιμασια ως βασικη αιτια της ηττας. Το ματς φανηκε οτι στραβωνει απο νωρις, αλλα εστω κι ετσι στο ημιχρονο πηγαμε κοντα στο σκορ (και θα πηγαιναμε ισως και μπροστα, αν δε γινοταν το εγκλημα με τον ΚΑιμακογλου στο "5" που σημαδεψε πανευκολα η Σαλε). Άρα ειχαμε το χρονο και τη δυνατοτητα να εφαρμοσουμε το Planb που οπως φανηκε απλα δεν υπηρχε.

      ΥΓ Αφου ο Βουγιουκας ήταν κακιστος αρα και αναλωσιμος, για ποιο λογο δεν εμεινε μεσα μεχρι να κανει τα 5 φαουλ και να παρει μερικες ανασες ο Μπουρουσης;

      Διαγραφή
  46. Ενδιαφέρουσες αν και διαφορετικές όλες οι απόψεις των φίλων. Ο Τζιμ
    στον τίτλο του γράφει "Τέλος του δρόμου ή απλά η αρχή? ".

    Θα προσπαθήσω να το ερμηνέυσω λίγο διαφορετικά.

    Όσο και να θέλουμε το αντίθετο η γεννιά των Σπανούλη,Ζήση,Καιμακόγλου,Φώτση,Βασιλειάδη,Καϊμακόγλου και Μπουρούση είτε τελειώνει είτε τελειώσε σε αυτό το τουρνουά. Εξ’ού και τα κλάμματα του Ζήση. Ίσως και εκείνοι να κατάλαβαν πως φέτος ήταν από τις τελευταίες ευκαιρίες τους...Αν όχι η τελευταία.

    Επομένως για κάποιους από αυτούς ίσως να είναι το τέλος του δρόμου. Επίσης το τελος του δρόμου είναι για τον Καλάθη, τον Κουφό, τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου,τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς. Η διαφορά με αυτούς είναι ότι πλέον τελειώσαν τα ψέμματα. Οι παλιοί φεύγουν... Σειρά σας να αναλάβετε. Με όποιο κόστος για εσας σαν αθλητές. Τώρα να γίνει αυτό, δηλαδή από το Ευρωμπάσκετ του 2015!

    Ήρθε η ώρα σας κύριοι!

    Όταν αποστρατευτήκαν οι Σιγάλας, Οικονόμου, Αλβέρτης κλπ το βάρος το ανέλαβαν οι Παπαλουκάς,Κακιούζης,Ντικούδης,Χατζηβρέττας και χρήστηκαν μπροστάρηδες. Το ίδιο λίγα χρόνια αργότερα οι Σπανούλης,Διαμαντίδης,Ζήσης,Μπουρούσης και Φώτσης.

    Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν και μια νέα αρχή, ένα δύσκολο δρόμο για αυτά τα παιδιά. Αλλά επβεβλημένο. Διαβάζω για επιλογές παιδιών που καλά-καλά δεν έχουν παίξει σεζόν στο πρωτάθλημα (Χαραλαμπόπουλος-Διαμαντάκος-Παπαγιάννης-Σταμάτης-Μοράτος κλπ). Εδώ καλά-καλά δεν χωράνε οι Παππάς και Γιάνκοβιτς, δεν παίζει ο Μποχωρίδης και θα αγωνιστούν τα παιδιά των ’97; Τα φορτώνουμε με άγχος που δεν πρέπει. Είναι νωρίς για αυτά,ακόμη.

    Άλλοι πρέπει να κάνουν το step-up.

    Η Αρχή που γράφει ο Τζιμ ίσως είναι ο Γιάννης. Εμένα μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο με τον Πάου και τον Ναβάρρο το 2001, τον Νοβίτσκι το 1999, τον Τούρκογλου το 1999 κλπ. Όχι σε αξία ή σε κλάση αλλά σε επανεκκίνηση της εθνικής. Νομίζω ότι αυτό το παιδί μας δίνει καθημερινά μαθήματα. Μαθήματα ζωής!

    Υ.Γ. Του χρόνου θα έχουμε 4+1 ΝΒΑερς (Αντετοκούνμπο-Παπανικολάου-Καλάθης-Κουφός και Θανάσης). Μακάρι να μην υπάρχουν απαγορεύσεις και να αγωνιστούν όλοι. Αρκεί να το θέλουν.

    Υ.Γ.2. Φυσικά και είμαι υπέρ του Κατσικάρη. Ειδικά που του χρόνου θα έχει και περισσότερη αγωνιστική πίεση από ότι είχε φέτος!

    Υ.Γ3. Με απογοήτευσε η Κροατία. Δεν «εχτισε» στο καλό περυσινό Ευρωμπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο αυτό που γράφεις για τους ΝΒΑερς. Είναι όμως και μια βασική διαφορά με την ομάδα του 2005-2008. Τότε είχαμε βασικά σούπερ σταρς των Ευρωπαϊκών γηπέδων (σε Ελλάδα και εξωτερικό). Σήμερα έχουμε ρολίστες του ΝΒΑ (μόνο ο Μπουρούσης παίζει σε μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα εκτός Ελλάδας, ίσως ξεχνάω κάποιον άλλο). Δεν ξέρω ποιο από τα δυο προδιαθέτει για επιτυχία με τις εθνικές. Η δικιά μας εμπειρία δείχνει ότι αν δεν έχεις σταρ παγκοσμίου επιπέδου, οι σταρ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι the next best thing. Αν δεν έχει δηλαδή έναν Νοβίτζκι ή έναν Πάρκερ, να έχεις 2-3 Ναβάρο, Κλέιζα, Σπανούληδες. Δεν είμαι σίγουρος ότι στην εποχή μας ο ρολίστας του ΝΒΑ αυτόματα μεταφράζεται σε σούπερ σταρ της Ευρώπης. Και αυτό με την σειρά του βάζει ταβάνι στο τι εθνική μπορεί να φτιάξεις. Just a thought...

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    2. Για να μην μείνει κάποια εσφαλμένη εντύπωση,

      προσωπικά δεν έγραψα για όλους τους 97ηδες στην Εθνική αύριο, ούτε διάβασα να το προτείνει κάποιος άλλος.

      Αυτό που διάβασα είναι για σταδιακή ένταξη και εμπιστοσύνη σε νέα παιδιά. Ένα restart, αφού αυτό που είχαμε να δούμε από την "ενεργή" γενιά, λίγο πολύ το είδαμε και ξέρουμε το ταβάνι της.

      "Σταδιακά" σημαίνει, μέχρι την Ολυμπιάδα πάμε με Ζήση, Καιμακ, Πρίντεζη, Μπουρούση μεν... αλλά όχι με βασιλειάδη, βουγιούκα, Γλυνιαδάκη και με πιο ενεργούς τους αντικαταστατές τους (18άρηδες και 20άρηδες όποιοι το αξίζουν - όποιοι έχουν τα prospects).
      Μετά την Ολυμπιαδα αυτοί οι αντικαταστάτες (ή κάποιοι άλλοι) θα πλαισιώσουν τους Καλάθη, Σλούκα. Παπανικολάου, Ατέντο που όλοι περιμένουμε να αναλάβουν τα ηνία και θα μπουν τα επόμενα prospects κοκ.

      Δεν περιμένει κανείς ότι ο Μποχωρίδης ή ο Παπαπέτρου θα παίζουν 20λεπτα... προτιμώ όμως να ενταχθούν τέτοιοι παίκτες παρά μειωμένων δυνατοτήτων παίκτες που παίζουν σήμερα στην εθνική ή προσπαθούν να παίξουν...
      Ο κάθε Mάντζαρης, Παπάς, Γιάνκοβιτς, Τσαιρέλης, Μπόγρης κτλ πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα.
      Αν όχι να δοθούν οι ευκαιρίες στους επόμενους και ας είναι απλά ελπιδοφόροι. Ας είναι 18άρηδες ή 20ρηδες... ας μην περάσουμε τους 16 (σιγά το νέο!)...

      Πρέπει να πιστέψουμε στη νέα γενιά και να χτίσουμε σε αυτή.
      Σταδιακά και σταθερά.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    3. πολύ σωστός ο στεγόσυαρος. Άλλο πράμα το ΝΒΑ και άλλο το ευρωπαικό ΄η παγκόσμιο τουρνουά. Πάντως οι παίχτες βελτιώνονται (συνήθως) αρκετά στην απέναντι οχθη του ατλαντικού.

      μίμης

      Διαγραφή
  47. Η φούσκα που λέγεται ελληνικό μπάσκετ και τα παραμύθια περί "ελληνικής σχολής" πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Δύο αναλαμπές είχαμε ιστορικά σε αυτό το άθλημα: μια επί θεού-Γκάλη και μια την εποχή των Σέρβων κουμπάρων (πάει, πέρασε). Η γύμνια όμως στην εσωτερική ("ντόπια") οργάνωση, στην νοοτροπία, στην ανάπτυξη ταλέντων και στην τεχνογνωσία σε σχέση με τις πραγματικές μπασκετικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ισπανία, Γιουγκοσλαβία, ακόμα και Γαλλία) είναι έκδηλη. Ας μην κοροϊδευόμαστε: ούτε αξιόλογοι προπονητές υπάρχουν, ούτε χρηματοδότες, ούτε ενιαία στρατηγική. Πύργους στην άμμο χτίζουμε και χαζοχαιρόμαστε. Τα περισσότερα ταλέντα (αν είναι πράγματι ταλέντα) πάνε χαμένα. Η "χρυσή" γενιά των 90άρηδων, για παράδειγμα, έβγαλε εν τέλει έναν καλούτσικο παίκτη με σοβαρές αδυναμίες (Παπανικολάου) και δύο στάσιμους ρολίστες (Σλούκας-Μάντζαρης). Ίσως πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ, όπως κι όλος ο ελληνικός αθλητισμός και κατ' επέκταση η χώρα, έχει απλώς κατά καιρούς μεγάλες αναλαμπές λόγω ατομικής πρωτοβουλίας, αλλά λείπουν η σοβαρότητα, ο επαγγελματισμός και στο κάτω-κάτω το ταλέντο και τα επιτελικά μυαλά για να αποκτήσει μια σταθερή και κυρίως ανοδική πορεία στο χρόνο. Το να καθόμαστε και να λέμε πόσο σημαντικό είναι που βρισκόμαστε απλώς στην τελική φάση μιας διοργάνωσης και ότι -και καλά- συλλέγουμε εμπειρίες αποπνέει μόνο κακομοιριά και μας ρίχνει στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου...

    Υ.Γ. Όσοι πιστεύουν ότι το μέλλον της Εθνικής ανήκει στους Μπόγρηδες, στους Γιαννόπουλους, στους Τσαϊρέληδες, στους Διαμαντάκους, στους Καββαδάδες και στους Παππάδες, λυπάμαι που το λέω αλλά είναι το λιγότερο αφελείς μέχρι και επικίνδυνοι... Καλάθης, Κουφός, οι Αντετοκούμπο, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος και μετά το χάος.

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάξιμε,

      πιθανόν έχεις απογοητευτεί απο το πρόσφατο αποκλεισμό.
      Δεν είναι έτσι τα πράγματα, πίστεψέ με.

      Για του λόγου το αληθές, μετράμε πέραν των δύο χρυσών άλλα 9 ευρωπαικά πρωταθλήματα στους συλλόγους και ούτε καν θυμάμαι πόσους άλλους τελικούς και μετάλλια σε όλες τις τοπ οργανώσεις.
      Σχεδόν 30 χρόνια επιτυχιών.

      Οι αναλαμπές ήταν στις αποτυχίες για την ακρίβεια.

      ΗΠΑ και Ισπανία δεν συγκρίνονται σίγουρα, αλλά η Γιουγκλοσλαβία δεν υφίσταται πια και τους διάδοχούς της τους βλέπουμε στα μάτια.
      Οι δε Γάλλοι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν οι καλύτεροι πελάτες μας.
      Ίσως αυτοί να ζουν σε αναλαμπή! Να δούμε την μετά Παρκερ κτλ εποχή τους.
      Τι να πουν και οι Κροάτες ή οι Ρώσοι?

      Δεν λέω να φουσκώσουμε από υπερηφάνεια για την τωρινή κατάσταση, αλλά απέχει πολύ από τον ξεπεσμό που υποπτεύομαι ότι περιγράφεις.

      Κατα τα άλλα συμφωνώ ότι παγκοσμίου επιπέδου παίκτες αυτή τη στιγμή δεν έχουμε.
      Γι' αυτό και μας άρεσε η αλλαγή στυλ παιγνιδιού. Με αυτό και με καλή δουλειά στη νεότερη γενιά μπορούμε να καταφέρουμε νέες διακρίσεις.
      Και αν μας βγουν νέοι παικταράδες (Καλάθης, Ατέντος, Χαραλαμπόπουλος, Κουφός, Παπαγιάννης) δεν θα πούμε όχι.

      Δεν μας πάει να σκύβουμε το κεφάλι!
      Γενικώς το έχουμε το παιγνίδι... μας πάει και το πάμε...

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχουν τα ευρωπαϊκά που πήραν οι ελληνικοί σύλλογοι με την Εθνική;

      Σαν να λέμε, επειδή πήρε (ξανά) ευρωπαϊκό η Μακάμπι, θα πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη ή με μέλλον η εθνική Ισραήλ;

      Διαγραφή
    3. η γενια του 90 ειναι 24 χρονων θα πρεπει να κριθει σε 5-6 χρονια ο Καιμακογλου ειναι ιδια φουρνια με Ζηση ο Ζησης επαιξε το 2004 πρωτη φορα στην εθνικη και ο καιμακογλου το 2009
      υπαρχουν ξεχωριστα και συγκεκριμενα χαρακτηριστικα στον τροπο που παιζουμε και αυτο συμβαινει για καποιους λογους πχ. σωματοδομη ελληνων παικτων η οτι δεν εχουμε σουτερ
      στην εθνικη εκανε σοβαρα λαθη η ομοσπονδια αλλαζε συνεχεια προπονητες εφερε ξενους προπονητες δεν μπορεσε να ξεκαθαρισει αν ο Κουφος θα ερχεται στην εθνικη ξενερωσε πολλους παικτες και αλλα

      Διαγραφή
    4. η πορεία των τελευταίων δεκαετιών σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο δεν είναι ούτε φούσκα, ούτε τυχαία. Είχαμε αρεκετές επιτυχίες, και φυσικά θέλουμε κι άλλες.

      μίμης

      Διαγραφή
    5. Nίκο Δ., όλες οι επιτυχίες που ανέφερες έγιναν μέσα στις δύο φάσεις που ανέφερα εγώ! Άσε που οι συλλογικές επιτυχίες δεν συνδέονται απαραίτητα με την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.
      Η απογοήτευσή μου δεν προέρχεται από κανέναν από τους αποκλεισμούς των τελευταίων χρόνων, αλλά από το γεγονός ότι, παρά την συνύπαρξή μας με κορυφαίους του αθλήματος, τελικά δεν αποκομίσαμε τίποτα σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει καμία κεντρική κατεύθυνση για τις εθνικές ομάδες, οι σύλλογοι παραπαίουν (αυτό βέβαια είναι οικονομικό ζήτημα), οι Έλληνες προπονητές δεν κάνουν τίποτα πρωτοποριακό και πρεσβεύουν μια πολύ κακή κόπια του σερβικού μπάσκετ, ένα δυσκοίλιο και ευκαιριακό μπάσκετ των ΠεδουλακοΜπαρτζωκαίων, όπως το αποκαλώ μερικές φορές. Από κει και πέρα, η δουλειά στις υποδομές είναι καταστροφική: τα περισσότερα νέα παιδιά δεν αντέχουν στην αγγαρεία και στον ανταγωνισμό και εν τέλει δεν αγαπάνε το άθλημα που κάνουν. Επίσης, έχω βαρεθεί να βλέπω το ατομικό ταλέντο και η προσωπικότητα να θυσιάζονται στο βωμό ενός -και καλά- "σκεπτόμενου" μπάσκετ. Για αυτό έχουμε καταντήσει να βγάζουμε ρολίστες τύπου Μάντζαρη και να λέμε και ευχαριστώ. Αντί να δουλέψουμε πάνω στα πλεονεκτήματα του κάθε νεαρού αθλητή, τους βάζουμε όλους σε ένα βολικό καλούπι και τους κάνουμε χέστες και ευθυνόφοβους που ναι μεν δεν ξέρουν να σουτάρουν ούτε βολές και η τεχνική τους είναι επιπέδου ξυλοκόπου, αλλά είμαστε περήφανοι γιατί "τα παιδιά παίζουν για την ομάδα". Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν ρολίστες που να παίζουν για την ομάδα, αλλά όχι όλη η ομάδα να αποτελείται από τέτοιους. Απαιτούνται και παίκτες με αρχίδια και charisma.
      Μίμη, η επιτυχημένη πορεία των "τελευταίων δεκαετιών" που αναφέρεις περιλαμβάνει και τις μαύρες εποχές των τελών του '90/αρχών 2000; Όταν καλύτεροί μας παίκτες ήταν ο Σιγάλας και ο Αλβέρτης; Επιτυχημένες εποχές είναι μόνο η εποχή του Γκάλη ('87-'91) και αυτή των Διαμαντίδη-Παπαλουκά-Σπανούλη ('05-'09). Εδώ και πέντε χρόνια τρώμε σφαλιάρες και μετά το ρίχνουμε στις δικαιολογίες και την συλλογική φαγωμάρα. Η ομοσπονδία ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια στους Μανουσέληδες και τους Λημνιάτηδες και την ίντριγκα, οι προπονητές πάνε και έρχονται και πολλοί παίκτες διστάζουν να χάσουν το καλοκαίρι τους για έναν οργανισμό που δεν έχει στόχους.
      Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες για τρόπους να αλλάξει ριζικά το ελληνικό μπάσκετ προς το καλύτερο αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Ζούμε δυστυχώς στην Ελλάδα. Απλώς εύχομαι όλοι οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα (είτε ως παίκτες είτε ως προπονητές/γυμναστές/φυσικοθεραπευτές) να έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντές τους στην Αμερική ή στην Ευρώπη.

      Υ.Γ. Κουβέντα κάνουμε, μην το παίρνετε προσωπικά...

      Μάξιμος

      Διαγραφή
    6. Καθοριστικό για μια ομάδα είναι το επίπεδο των παικτών της.
      Όταν οι παίκτες είναι είτε πρωταγωνιστές σε μεγάλες συλλογικές διοργανώσεις ανεβαίνει και το επίπεδο των εθνικών ομάδων που στελεχώνουν.

      Γνώμη μου είναι λοιπόν, ότι οι επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ
      μετριούνται και μέσα απο τους συλλόγους μας. Αλληλένδετες είναι.

      Παράδειγμα πρόσφατα οι Γάλλοι με τους ΝΒΑers, διαχρονικά οι Ισπανοί με τις ομάδες τους (οι περισσότερες στην Euroleague μέχρι πέρσι) κοκ.

      Η Μακάμπι είναι εξαίρεση, για συγκεκριμένους λόγους.
      Δεν έχουν παραγωγή - βασίζονται σε νατουραλιζέ και ξένους και δεν έχουν άλλη τοπ ομάδα.

      Ακόμα και έτσι όμως,
      1987 - 1οι (ευρωπαϊκό)
      1989 - 2οι (ευρωπαϊκό)
      1990 - 6οι (παγκόσμιο)
      1993 - 4οι (ευρωπαϊκό)
      1994 - 4οι (παγκόσμιο)
      1996 - 5οι (ολυμπιακοί αγώνες)
      1997 - 4οι (ευρωπαϊκό)
      1998 - 4οι (παγκόσμιο)
      2004 - 5οι (ολυμπιακοί αγώνες)
      2005 - 1οι (ευρωπαϊκό)
      2006 - 2οι (παγκόσμιο)
      2008 - 5οι (ολυμπιακοί αγώνες)
      2009 - 3οι (ευρωπαϊκό)

      Δεν τα λες λίγα όλα αυτά, ούτε αναλαμπές.
      Βασικά δύο πενταετείς μη επιτυχημένες περίοδοι υπάρχουν σε 27 χρόνια.
      Πόσες άλλες χώρες τα έχουν πετύχει?
      Πόσα άλλα παιγνίδια στη χώρα μας?

      Μια χαρά είμαστε στο μπάσκετ λοιπόν. Και έχουμε και καλύτερα.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    7. Μάξιμε,

      έχεις δίκιο σε πολλά (ή τουλάχιστον συμφωνούμε), αλλά δεν τα βλέπω τόσο τραγικά τα πράγματα.
      Κάθε χώρα έχει τις αδυναμίες της και τα προτερήματά της.
      Δεν είναι τέλεια σε όλα.

      Ισοπεδώνοντας τους προπονητές και τους παίκτες μας δεν βγαίνει τίποτα. Αυτοί οι προπονητές ήταν που έφεραν τις επιτυχίες και αυτοί οι παίκτες.
      Προσωπικά προτιμώ να βλέπω τα καλά και πως θα βελτιωθούμε στα άλλα. Έτσι είναι το παιγνίδι. Δεν τα παρατάς - προσπαθείς να βελτιωθείς. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

      Θα έρθουν ξανα οι επιτυχίες, να είσαι σίγουρος.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    8. Θέλω να βάλω και άλλη μια παράμετρο στην κουβέντα σας. Μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην ιστορία παίζουν οι συγκυρίες και οι λεπτομέρειες.

      Ας αφήσουμε την εποχή του ’87 στην άκρη. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες και από τότε το μπάσκετ έχει αλλάξει άρδην. Είναι μακριά, πια, εκείνη η εποχή.

      Πάμε στην ομάδα της περιόδου 2004-2008 που μας είναι ακόμη νωπή. Υπενθυμίζω ότι ο Γιαννάκης ανέλαβε την ομάδα το 2004 γιατί ο Ιωαννίδης κατέβηκε βουλευτής. Στοιχηματίζει κανείς ότι θα βλέπαμε το ίδιο έργο αν ο ξανθός έμενε στον πάγκο της ομάδας;

      Το Ευρωμπάσκετ του 2005 ήταν το ορόσημο. Η σπίθα που χρειαζόταν εκείνη η γενιά για να φτιάξει χαρακτήρα. Στο Βελιγράδι κατεβήκαμε με καινούργια ομάδα. Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη παρουσία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το ανανεωμένο ρόστερ. Το 2005 υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν φτάσει στο απόγειό τους. Ο Διαμαντίδης είχε μόνο ένα χρόνο σε υψηλό επίπεδο. Ο Σπανούλης ήταν στο Μαρούσι. Ο Παπαλουκάς δεν είχε ακόμη την αναγνώριση που όλοι ξέρουμε. Και πάει λέγοντας.

      Για όσους θυμούνται, στον όμιλο δεν παίξαμε καλά. Είχαμε και μια βαριά ήττα από την Σλοβενία. Η ομάδα φαινόταν μπουκωμένη. Στο πρώτο χιαστί μας ζόρισαν αφάνταστα οι Ισραηλινοί και χρειάστηκαν κάποια μεγάλα σουτ του Ζήση για να περάσουμε στην 8άδα. Στον προημιτελικό με τη Ρωσία και ειδικά στο α’ ημίχρονο, ξύπνησαν τα φαντάσματα των χιαστί του 2001 και του 2003. Ε, από το β’ μέρος άρχισε να αλλάζει ο ρους της ιστορίας. Κερδίσαμε, ακολούθησε το τρίποντο του Διαμαντίδη με τη Γαλλιά, η ολική επικράτηση στον τελικό επί των Γερμανών και όλα όσα ξέρουμε. Σε εκείνο το τουρνουά και στα επόμενα. Αν χάναμε ένα από αυτά τα ματς (Ισραήλ ή Ρωσία) το πιθανότερο είναι ότι θα έδιωχναν τον Γιαννάκη και θα αρχίζαμε πάλι από την αρχή. Και θα κλαίγαμε άλλη μια χαμένη γενιά παικτών.

      Εκείνη η επιτυχία είχε πολλαπλασιαστική επίδραση στο mentality των παικτών και της ομάδας. Οι επικές ανατροπές, το πνεύμα ‘’refuse to lose’’, η αυτοπεποίθηση, η αίσθηση κυριαρχίας, η επιμονή, η συνοχή, η μαχητικότητα, συνεχής βελτίωση έγιναν βασικά γνωρίσματα. Εκείνη η επιτυχία βοήθησε τους περισσότερους παίκτες να πετύχουν πολλά και σε συλλογικό επίπεδο. Θυμηθείτε μόνο τι ακολούθησε στην Ευρωλίγκα. Από το 2006 μέχρι και το 2013. Οι Έλληνες παίκτες ήταν οι πρωταγωνιστές των F4.

      Δεν λέω ότι υπάρχει και τώρα αντίστοιχη ποιότητα και ταλέντο. Ούτε κατά διάνοια. Ούτε ότι υπάρχει κανένα φοβερό πλάνο και σχέδιο για την ανάπτυξη από την ΕΟΚ. Ίσως να μην υπήρχε ούτε και τότε. Απλά μερικές φορές χρειάζεσαι μια επιτυχία για να πάρεις μπρος. Για να ηρεμήσεις, να κλείσεις τα φαντάσματα στην ντουλάπα, να δουλέψεις ψύχραιμα και συστηματικά. Να ξεχάσεις την πίεση των συνεχόμενων αποτυχιών.

      Διαγραφή
    9. Ο Παππας υπερεχει ολων σε ταλεντο,αν εμεινε πισω ισως-λεω ισως- φταιει η νοοτροπια του.Αυτο ειναι κατι που μπορει να αλλαξει δεν τον πηραν δα και τα χρονια.Ισως να ωριμασει και να φανει τι μπορει να δωσει.

      Διαγραφή
    10. μαξιμε ο Παππας υπερεχει ολων σε ταλεντο,αν εμεινε πισω ισως-λεω ισως- φταιει η νοοτροπια του.Αυτο ειναι κατι που μπορει να αλλαξει δεν τον πηραν δα και τα χρονια.Ισως να ωριμασει και να φανει τι μπορει να δωσει.

      Διαγραφή
    11. Φίλε 77 η τελευταία σου παράγραφος είναι το ζουμί. Τότε λοιπόν που καταφέρναμε και κερδίζαμε τα νοκ-άουτ υπήρχε κάποιος στην εθνική σαν προσωπικότητα, ναι Γιαννάκη τον λενε, όπου φρόντιζε να αποφορτίζει τους παίκτες σε τέτοια ματς. Ίσως επειδή το μέγεθος του το επέτρεπε αυτό. Και έτσι χτίσαμε χαρακτήρα σαν ομάδα.

      Ξέρετε πόσες νίκες έχουμε σε νοκ-άουτ αγώνες χωρίς τον Γιαννάκη στον πάγκο;

      Μία. το 2009 με τον Καζλάουσκας. Να σας πω και την αμέσως προηγούμενη. Το 1995 με τον Δενδρινό. Όλα τα άλλα σημαντικά ματς τα έχουμε χάσει από κάθε πιθανό και απίθανο αντίπαλο. Και χωρίς να είμαστε χειρότεροι.

      Άρα σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι τώρα( οι παίκτες κυρίως κατ'εμέ) θα πρέπει να βγουν μπροστά.

      Υ.Γ. Δεν λέω να γυρίσει ο "Δράκος", αλλά η ομάδα χρειάζεται έναν να την εμπνεύσει.

      Διαγραφή
  48. Νομίζω ότι δεν το έγραψε κανείς νωρίτερα, οπότε αναφέρω τον προβληματισμό μου σχετικά με τον κατσικάρη. Είχα(με) γραψει μετά το τέλος της πρώτης φάσης πόσο όμορφο και αποδοτικό μπάσκετ παίζαμε. Στο ματς με τη σερβία όλο αυτό το επιθετικό κόλπο που έστεισε ο φώτης δεν απέδωσε για διάφορους λόγους τους οποίους γνωρίζουν οι ειδικοί, όχι εγώ. Αυτό που δεν μου άρεσε έιναι ότι δεν είδα κάποιο εναλλακτικό σχέδιο. Το συζητούσαμε με την παρέα που το βλέπαμε, από το δεύετρο κιόλας δεκάλεπτο. Ελπίζαμε ότι κάτι θα αλλάξει στο ημίχρονο, αλλά μετά διαπιστώσαμε τα ίδια και χειρότερα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παιδιά, εγώ έχω μια απορία εδώ και χρόνια: υπάρχει πλέον Έλληνας παίχτης που να έχει "σωστό μηχανισμό" στο σουτ του; Βλέπεις να φεύγει η μπάλα από τα χέρια παικτών της πάλε ποτέ Γιουγκοσλαβίας και λες "το χλάτσαρε πάλι". Με λίγα λόγια όλοι χτίζουν κορμιά και κανείς δε μαθαίνει τα βασικά.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα δεν ειναι ο μηχανισμος..το θεμα ειναι να μπαινει η μπαλα μεσα..πχ ο ζησης εχει εξαιρετικο μηχανισμο και καλο ποσοστο..γενικως αυτη η ομαδα ναι μεν δεν εχει σουτερ αλλα εχει αρκετους καλους σουτερ

      Διαγραφή
    2. Ο σωστός μηχανισμός δείχνει πόσο έχει δουλέψει κάποιος στις μικρές ηλικίες στα βασικά. Είτε είναι άσσος, 2άρι, 3άρι, 4άρι, 5άρι. Δυστυχώς για εμάς ο κανόνας λέει πως μεγάλοι παίκτες γίνονται αυτοί που κατέχουν τα βασικά. Οι υπόλοιποι μπορεί και να γίνουν καλοί παίκτες. Καλή η ψυχή και το μυαλωμένο μπάσκετ αλλά αυτά είναι συμπληρωματικά στοιχεία. Είδα το τουρνουά των μικρών φέτος και -σχεδόν- απογοητεύτηκα από την έλλειψη τεχνικής. Όχι ότι και πολλοί από αυτούς που παίζουν τώρα στην ανδρών δε σουτάρουν σαν να πιάνουν τη μπάλα από το κοτσάνι.

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
    3. γιατι ο σον μαριον εχει καλο μηχανισμο που τα μπουμπουνιζει απο εξω;; δλδ ο καιμακογλυ δεν δουλεψε σκληρα για να φτασει εκει που εφτασε;

      Διαγραφή
    4. Σωστά αυτά που λες. Αλλά για αυτό το λόγο ο ένας είναι ρολίστας στο NBA και ο άλλος ένα 4άρι που οι αντίπαλοί του τζογάρουν αφήνοντάς του το 3ποντο.

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
  50. o zhshw και ο μπουρουσης θα συμμετεχουν τουλαχιστον ως το 16 στην εθνικη..

    δεν υπαρχουν παικτες σαν τοννδδ-σπανουλη κλπ στα γκαρντ.αλλα με πολλη (και λιγο τυχη) σκληρη δουλεια μπορει να εξελιχτουν σε επιπεδο ζηση αν και διαφορετκου ειδου παικτες αυτοι που ερχονται απο κατω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Λιγα λογια για την εθνικη και απο μενα με πιο ξεκαθαρα τα πραγματα και πιο καθαρο μυαλο λιγες μερες μετα τον αποκλεισμο.

    1. Θεωρω οτι η ομαδα αποκλειστηκε απο τη Σερβια (εκτος των αλλων που ανεφερε και ο jim) και λογω του οτι η Σερβια εχει ενα χαρακτηριστικο ομοιο με εμας που εχουμε μονο εμεις,οι σερβοι,usa και ισπανια. Αυτο το χαρακτηριστικο θεωρω οτι ειναι: ενας παικτης υψηλου επιπεδου σε καθε κρισιμη θεση (pg,φτερα,center) (καλαθης,παπανικολαου, μπουρουσης) (teodosic,bjelica/bogdanovic,radjulica/krstic). Aυτο θεωρω οτι ειναι ενα πλεονεκτημα που ειχαμε εναντι και της γαλλιας (δεν ειχε pg) και της αργεντινης (προβληματα στο 2 και 3) βραζιλια (προβληματα στην περιφερεια γενικα) κλπ. Νομιζω ειναι κατανοητο τι θελω να πω

    2.Φανηκε ξεκαθαρα οτι ο κουρασμενος μπουρουσης εσκασε, μιας και τοσες μερες επαιζε μονος του. Ο Γλυνιαδακης ΔΕ μπορει πια και ο Βουγιουκας δε μπορουσε ποτε. Σε αυτα τα τουρνουα ετσι ειναι. Ωραιο το 5-0 αλλα ρεαλιστικος ο αποκλεισμος

    3. Προμηνυεται λαμπρο μελλον χτισμενο προφανως πανω στο γιαννη και τον παπανικολαου...Αν και προβληματιζομαι ηδη (και νομιζω και ο κατσικαρης) για το πως θα χωρεσουν γιαννης,παπανικολαου,παπαπετρου,περπερογλου και θανασης στην ιδια δωδεκαδα. Μη ξεχναμε οτι ο παπαπετρου φετος θα ειναι μαλλον starter.

    4. Επιτελους δικαιωση για τον Μιλος. Ενας παικτης υποτιμημενος οσο κανενας (μονο) στο ελληνικο κοινο γιατι οι ελληνικες εφημεριδες, ο ιωαννου και ο χατζηγεωργιου επελεξαν να μας τον βγαλουν λουζερ και κωλοπαιδο. Εγω εχω δει τον τεοντοσιτς να φτυνει, αλλα εχω δει και το διαμαντιδη. Εχω δει θεατρο απο τον τεοντοσιτς, εχω δει και απο το σπανουλη. MVP ευρωλιγκας στα 21 δεν εχω δει απο διαμαντιδη και σπανουλη και το ειδα απο τον τεοντοσιτς. Οπως ειδα να εχει παιξει σε 5 f4 στα 26 του... Ο μεγαλος αυτος παικτης (Που το μονο που μπορει κανεις να του χρεωσει ειναι ο τελικος του '12) φετος ολη τη σεζον φαινοταν ωριμοτερος απο ποτε. Στο f4 ηταν πολυ καλος αλλα τον προδωσε η ομαδα και ο (απαραδεκτος φετος) μεσινα. Ε στην εθνικη κανει αυτος κουμαντο. Και μας το εδειξε για τα καλα. Με μια λεξη μαεστρος,καυτος σουτερ, ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΣΕΡ στην ευρωπη μαζι με σερχιο και ηγετης εκανε οτι ηθελε στο γηπεδο σε ενα ματς χωρις αυριο ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.

    Εγω θεωρω οτι αυτο που χωριζε τις δυο ομαδες ηταν αυτο: Μιλος τεοντοσιτς.

    ΥΓ: Προς υπερασπιση Κουφου, εγω θεωρω οτι ειναι αναγκαιος στην εθνικη και θα τον δεχτω γεματος χαρα. Δε φταιει ο κουφος για τα κομπλεξ μας παιδια ουτε για τα προβληματα του λαου,αρα μην εκτονωνουμε εκει την οργη μας. Και ο Noah μια φορα πηγε στην εθνικη. Ο Bargnanι επισης. Επισης για την επιλεκτικη μνημη καποιων εχω να πω οτι τα 5 μολις χρονια του διαμαντιδη ε δεν ειναι και πολλα...Κουφος λοιπον του χρονου και παμε για το χρυσο!


    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή