Athlenda

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Να γουστ-άρης..





Το Hoopfellas διαβλέπει ότι ήρθε η ώρα για τον κόουτς Πρίφτη να αλλάξει επίπεδο και η νέα του ομάδα μπορεί να κεφαλαιοποιήσει αυτή του τη μετάβαση . Ο Άρης που χτίζεται υπό τις οδηγίες του είναι ένα πρότζεκτ που ισορροπεί ανάμεσα στον οικονομικό/αγωνιστικό "ρεαλισμό" της Α1  και τις νέες τάσεις του αθλήματος στην Ευρώπη..




Στο Nick Galis Cup που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Άρης ήταν η ομάδα που σίγουρα παρουσίασε το καλύτερο μπάσκετ. Αρκετά καλό επίπεδο για την εποχή, όντας πολύ πιο σύνολο από τρία δυνατά ευρωπαϊκά κλαμπς, τα δύο εκ των οποίων ανήκουν στην "ελίτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σαφώς και οι κίτρινοι έχουν limited range σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισαν δηλ. μικρότερα περιθώρια ανάπτυξης και εξέλιξης βάσει ρόστερ δεδομένου του ότι ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός στοχεύουν σε υψηλότερο επίπεδο ποιότητας μέσα στη σεζόν, οριοθετώντας διαφορετικά τις δυνατότητες τους, όμως κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι παρουσίασαν  την καλύτερη, πιο έτοιμη ομάδα του τουρνουά, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για τον  "αυτοκράτορα". Ο φετινός Άρης δε χτίζεται για να ανταγωνιστεί την ΤΣΣΚΑ αλλά για να δημιουργήσει τη βάση στην οποία θα πατήσει για να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο του ελληνικού & μετέπειτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ώστε η ομάδα να γυρίσει, έπειτα από μια πολύ δύσκολη περίοδο, εκεί που της αξίζει δηλ. σε Euroleague range, με διαφορετικό προφίλ όμως και παραγωγική δυνατότητα και αυτάρκεια ώστε να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί.


Ο Δημήτρης Πρίφτης φαίνεται έτοιμος να κάνει το δικό του βήμα στο επόμενο επίπεδο. Μετά από μια αρκετά επιτυχημένη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό σε ρόλο αρκετά πιο ενεργό από όσο νομίζουν οι περισσότεροι και μια ακόμη συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά με την Εθνική ως βασικός συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη αυτή τη φορά, επιστρέφει στον Άρη για να χτίσει την ομάδα στη καινούργια ημέρα που ξημέρωσε μετά το ban. Ο Άρης συγκεντρώνει αρκετές προδιαγραφές για να αποτελέσει την ομάδα που θα φωτίσει τη λίγκα μας και πάλι αποτελώντας τον τρίτο πόλο σε εθνικό και διεθνές στερέωμα. Είναι νωρίς αλλά μπορεί να το κάνει και αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης στο άμεσο μέλλον. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι και προσωπικά για την καριέρα του κόουτς Πρίφτη το φετινό εγχείρημα..

Δύο λόγια για το αγωνιστικό κομμάτι..


-Ο Άρης του Δημήτρη Πρίφτη είναι μια ομάδα έτοιμη να παίξει άμυνα. Πραγματικά καλή άμυνα όμως, τοπ σε επίπεδο Α1, της πιο defensive minded λίγκας στην Ευρώπη. Οι γνώστες του ευρωπαϊκού μπάσκετ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό και εκτός συνόρων, δίπλα στον διεθνή ανταγωνισμό. Ομάδα σφιχτή, στιβαρή, "τραχιά", με ατομική και συνολική αμυντική υπευθυνότητα και DNA. Μου έκανε εντύπωση το πόσο καλά δουλεμένος ήταν ο Άρης στις αμυντικές περιστροφές , με καθαρή σκέψη και  έτοιμα/γρήγορα πόδια να σπριντάρουν πάνω στον επιτιθέμενο καλύπτοντας τη μπάλα, στις περισσότερες μάλιστα από τις lineups που παρέταξε ο κόουτς. Το επίπεδο είναι εξαιρετικό για την εποχή και το προπονητικό επιτελείο πιστώνεται την κατεύθυνση που έχει δώσει στην ομάδα και το επίπεδο αυτοματισμών, τέλη Σεπτέμβρη. Με την ΤΣΣΚΑ, ο Άρης κέρδισε ένα ματς έχοντας 6/14 προσωπικές, 4/17 τρίποντα, κάτω από 50% στα δίποντα (21/44) συν 17 λάθη.. Το γιατί είναι ευανάγνωστο.. Γίνεται μάλιστα εύκολα αντιληπτό παρατηρώντας τη διάθεση που δείχνουν στο αμυντικό κομμάτι οι σκόρερς της ομάδας. Καμία συντήρηση, κανένα "κλέψιμο", καμία εξοικονόμηση ανάσας στην άμυνα.


-Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Πρίφτης επέλεξε στις θέσεις των ξένων, τρία παιδιά με ανεπτυγμένο αμυντικό ένστικτο και σπουδαίες ικανότητες στο συγκεκριμένο κομμάτι ώστε να "δέσει" το οικοδόμημα και να δημιουργηθεί το πλαίσιο για μια πιο ισορροπημένη, ζυγισμένη παρουσία της ομάδας στην επίθεση. Ειδικά ο Νέημικ μπορεί εύκολα να αποτελέσει υποψήφιος για μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας φέτος. Πολύ καλά χέρια, εξαιρετικό timing και footwork που τον βοηθά στην άμυνα θέσης. Όσο άγουρο και αν χαρακτηρίζεται το παιχνίδι του επιθετικά, τόσο δυνατή παρουσία είναι στο αμυντικό κομμάτι. Με βάση τη παρούσα στελέχωση, κάνει μπαμ το πόσο καλύτερος είναι στα μετόπισθεν ο Άρης με τον Αμερικανό στο παρκέ.


Για τον Τόρεη Τόμας έχουμε μιλήσει κάποια χρόνια πριν στο μπλογκ. Γκαρντ με πολύ δυνατό frame και quarterback skills, με είχε απογοητεύσει προ διετίας στη Παρτίζαν όπου δε μπόρεσε να εγκλιματιστεί ποτέ και να βρεί τη θέση του στο μπακόρτ δίπλα σε παιδιά που τότε ουσιαστικά ξεκινούσαν να βγαίνουν στη πρώτη γραμμή (Μπογκντάνοβιτς, Ουέστερμαν, Άντζουσιτς) υπό τον Βουγιόσεβιτς. Αυτό που είδατε στο τουρνουά, αυτό θα προσφέρει μέσες-άκρες ο Τόμας τη φετινή σεζόν. Δυνατό κορμί, εξαιρετικός on the ball defender (υποψήφιος να οδηγήσει τη λίγκα εδώ) με έφεση στα ριμπάουντς, ψάχνει τον ανοιχτό διάδρομο και είναι πασέρ διάθεσης, χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Δεν είναι ο σπουδαίος δημιουργός όμως θέλει να ταϊζει τους συμπαίκτες και αυτή είναι η κατεύθυνση στο παιχνίδι του. Pass first, με ροπή στο μονοπάτι του ball mover και όχι του floor general δημιουργού στο μισό γήπεδο. Σαφώς και μπορεί να υποστηρίξει το μπάσκετ του Πρίφτη γιατί είναι παίκτης που μπορεί (χωρίς φανταχτερά νούμερα στο σκορ) να δώσει ώθηση στους συμπαίκτες του και να αποτελέσει "ασπίδα" ώστε να φαίνονται καλύτεροι. Δε θα μπορούσε άλλωστε να ταιριάξει τον Πάσαλιτς ο Πρίφτης με διαφορετικό γκαρντ στο μπακόρτ..


Ο Ριντ είναι διαφορετική περίπτωση. Η ελληνική λίγκα θα παρουσιάσει αντικειμενικές δυσκολίες με την έννοια ότι περιμένω σκαμπανεβάσματα από αυτόν μέσα στη σεζόν. Πρόκειται για πολύ καλό αμυντικό πλάγιο με πλούσια αθλητικά προσόντα και ικανότητα στη προσωπική φάση όμως θα πρέπει να μάθει να διαβάζει και να αποφασίζει σωστά το πότε θα βάλει τη μπάλα κάτω γιατί η ελληνική λίγκα και οι άμυνες της έχουν υψώσει τείχος σε πολλούς παίκτες ανάλογων προδιαγραφών στο παρελθόν. Το θετικό για τον Ριντ είναι ότι ο Άρης τον κόλλησε δίπλα στον Βεζένκοφ στα φόργουορντς στο ρόλο του "3 & D" wing, που σημαίνει ότι δε θα έχει άμεσα το άγχος του σκορ. Με την ΤΣΣΚΑ ήταν εντυπωσιακός, περιμένοντας να έρθει το παιχνίδι σε αυτόν. Έχει μεγαλύτερο βουνό να ανέβει σε σχέση με τους άλλους δύο Αμερικανούς (οι οποίοι ξεκινούν πιο μπροστά με την έννοια ότι είναι σαφώς πιο έτοιμοι παίκτες) αλλά και μεγαλύτερη ακτίνα βελτίωσης, αρκεί να δουλέψει με τον κόουτς.

Που πρέπει να δουλέψει..?


Αναμφίβολα στην επίθεση στο μισό γήπεδο. Ο -ουσιαστικά χωρίς αμερικανική βοήθεια- Άρης πέρυσι
μάτσαρε την έλλειψη γρήγορων αθλητών στο ρόστερ με εξαιρετική -σε επίπεδο ταχύτητας- κυκλοφορία της μπάλας στο μισό γήπεδο. Η γρήγορη σκέψη και η άμεση κυκλοφορία της μπάλας είναι πάντοτε πιο γρήγορη από ένα ζευγάρι πόδια, οποιουδήποτε αθλητή.. Φέτος η ομάδα χτίστηκε πάνω σε ένα μπακόρτ με δυνατά πόδια. Γκίκας, Τόμας, Πουλιανίτης, Μούρτος.. Όμως στο πρόσφατο τουρνουά παρατήρησα σημάδια overdribling, με τη μπάλα να κολλάει στα χέρια συγκεκριμένων περιφερειακών και την επίθεση να μοιάζει στατική σε σετ καταστάσεις. Το πρόβλημα διογκώνεται αν αναλογιστούμε την έλλειψη καθαρού ποστ παίκτη στο "5". Ο καλύτερος με πλάτη επιθετικός στο ρόστερ είναι ο Βεζένκοφ, ο οποίος έχει δουλέψει το παιχνίδι του στο συγκεκριμένο κομμάτι σε σχέση με πέρυσι και αναλογιζόμενοι την ικανότητα του στην πάσα και το court vision του συμπεραίνουμε ότι μπορεί  να αποτελέσει "βάση" για καταστάσεις. Επεδίωξε την απομόνωση του ο κόουτς χαμηλά σε plays μέσα στο τουρνουά, πατώντας και στην πολύ αποτελεσματική "άμεση εκτέλεση" του Βεζένκοφ σε πρώτο χρόνο, όπου πολλές φορές ο αμυντικός δεν έχει προλάβει να στήσει σωστά τα πόδια και το κορμί του. Ο 19χρονος Βούλγαρος θα είναι το υπερόπλο των κιτρίνων τη φετινή σεζόν. Είναι παιδί αρκετά ώριμο, κάτι που φαίνεται από την απόφαση του να μείνει στην ομάδα που του προσφέρει τον περισσότερο χρόνο και τις μεγαλύτερες αρμοδιότητες στο παιχνίδι της. Σημαίνει ότι στοχεύει ψηλά. Το σίγουρο είναι από την άλλη όμως ότι ο Άρης δε θα πρέπει να ακουμπήσει αποκλειστικά στον Βεζένκοφ για να κερδίσει πιο ποιοτικούς αντιπάλους. Αυτές οι ομάδες αργά ή γρήγορα μέσα στο παιχνίδι θα βρούν λύσεις απέναντι στον πολύ ταλαντούχο φόργουορντ.


Ο Δημήτρης Πρίφτης λοιπόν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πως η επίθεση του είναι πιο επικίνδυνη όντας πολυπρόσωπη και ισορροπημένη. Είναι φανερό ότι εκτός του Βεζένκοφ, οι δύο παίκτες που μπορούν να του δώσουν  το "απρόβλεπτο", την έξτρα ώθηση ώστε η επίθεση των κιτρίνων να γίνει λιγότερο ευανάγνωστη βρίσκονται στα γκαρντς και αναφέρομαι στους Πάσαλιτς και Γκίκα. Ο νεαρός, με ένα χρόνο εμπειρίας από την κατηγορία στο παιχνίδι του, έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά του στο pick & roll, όντας γκαρντ με ασυνήθιστα για το καλούπι της σχολής μας χαρακτηριστικά. Γρήγορος με τη μπάλα, με εκτέλεση μετά από pick και εν κινήσει, θυμίζει περισσότερο gunner περιφερειακό ανατολικής ή ισπανικής σχολής.



Πάντως ο Άρης κυνηγάει καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο θέλοντας να ματσάρει τις όποιες αδυναμίες του στο σετ παιχνίδι και ρεαλιστικά μπορούμε να πούμε ότι έχει το υλικό για να ανοίξει αποτελεσματικά το γήπεδο. Είδα εισαγωγή στο τρανζίσιον με side pick του Βεζένκοφ ως σκρίνερ πάνω στον ballhandler, μια κατάσταση που εκμεταλλεύτηκε αρκετά πέρυσι η ομάδα βρίσκοντας περιφερειακό σουτ με τον νεαρό σε πρώτο χρόνο και διαδρόμους για τα γκαρντς της. Γενικά είναι διάχυτη η τάση στο παιχνίδι των κιτρίνων να ανοίξουν το γήπεδο και να βάλουν τα γρήγορα πόδια τους στο παρκέ ακολουθώντας τις τάσεις του σύγχρονου μπάσκετ (από την άλλη μη ξεχνάμε όμως ότι η Α1 είναι η πιο ..σετ ευρωπαϊκή λίγκα όμως βλέπω ότι οι νέοι προπονητές προσπαθούν να το αλλάξουν σταδιακά). Είδα επίσης επίθεση από την αδύνατη πλευρά και πάνω στα close outs με παραπάνω πάσα στη base line. Το δίδυμο Γκίκα-Μούρτου μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο στο παιχνίδι της ομάδας, αυτό είναι σίγουρο. Ο δεύτερος για τον οποίο μιλήσαμε αρκετά πέρυσι, είναι πολυεργαλείο και ο Πρίφτης (όπως και οι περυσινοί κόουτς) του δίνουν πολλές iso καταστάσεις όπου είναι εξαιρετικός. Θα παίξει και στις τρείς περιφερειακές θέσεις (εκμεταλλευόμενος και το κενό στο μπακ-απ "3", όπου ουσιαστικά οι κίτρινοι έχουν τον απώντα στο τουρνουά Μανωλόπουλο, ως κόμπο φόργουορντ) ως πολυεργαλείο.


Ο Πρίφτης παρουσίασε αρκετά σχήματα με τρία καθαρά γκαρντς (Πάσαλιτς στο "3" μάλιστα) αλλά και δύο ψηλούς (Σίμτσακ και Χαρίση/Νέημικ). Ο Σίμτσακ παίζει ρόλο μπάνγκερ, αγωνιζόμενος και στο "4" και στο "5" ως η πρώτη αλλαγή στη φροντκόρτ. Γνωρίζει καλά την κατηγορία, είναι γενικά υποτιμημένος παίκτης τόσα χρόνια (αναλογικά με αυτά που προσφέρει σαφώς value/money) αν και φέτος ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός και αποτελεί στοίχημα για μια ομάδα που θέλει να έχει φιλοδοξίες τετράδας. Για να τελειώσω με το ρόστερ, θα ήθελα να πω ότι σύο παιδιά που μπορούν κάλλιστα να ανέβουν στο ροτέησιον (και θα είναι επιτυχία για τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα να συμβεί αυτό) είναι ο Πουλιανίτης (1995) και ο Φλιώνης. Έχουν φτιάξει και τα κορμιά τους φέτος ενώ εκτός των άλλων έχουν την ικανότητα να πάρουν λεπτά μέσα στη σεζόν στο μπακόρτ. Θα είναι μεγάλο κέρδος για μια ομάδα που ήδη στηρίζει πολλά στον 19χρονο Βεζένκοφ..


Overall ο Άρης έδειξε εξαιρετικά για την εποχή στοιχεία στο τουρνουά "Νίκος Γκάλης", με άμεση προπονητική επιρροή στο παιχνίδι του και κατεύθυνση. Η ομάδα έχει κάνει πολύ προσεγμένες κινήσεις οικονομικά, χτίζοντας ένα ρόστερ που μπορεί να πρωταγωνιστήσει χωρίς να αφήνει στην άκρη το κομμάτι της "παραγωγής" παικτών που αποτελεί τη μόνη διέξοδο στη σημερινή εποχή στην ελληνική λίγκα μιας και δίνει όραμα σε όλα τα επίπεδα για την επόμενη ημέρα. Το παν σε αυτή την προσπάθεια για ολική επαναφορά του κλαμπ στην κορυφή είναι η μαζική στήριξη του κόσμου. Έχω πεί στο παρελθόν πως ο Άρης είναι ίσως η μοναδική ελληνική ομάδα που συγκεντρώνει τις προδιαγραφές ώστε να δημιουργήσει ένα ανάλογο μοντέλο-Παρτίζαν στη χώρα (ιστορία, όνομα, στήριξη από καθαρά μπασκετικό κόσμο). Μη ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο όπλο των Σέρβων δεν είναι το εξαιρετικό τους σκάουτινγκ ή ακόμα και η ίδια διαδικασία παραγωγής και ανάπτυξης νέων παικτών αλλά η απόλυτη στήριξη από το φανατικό κοινό τους. Για αυτό και ο Άρης  έχει πλέον βγάλει μπροστά τον θρύλο του. Το μπαλάκι λοιπόν στους οπαδούς του.. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η υπέρβαση..


Υ.Γ: Τα προκριματικά της Ευρωλίγκας ξεκίνησαν με τις δύο Γαλλικές ομάδες να περνούν τον σκόπελο του πρώτου παιχνιδιού. Η "ελληνική" Ούνιξ  έχει να αντιμετωπίσει το βάρος του φαβορί απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν την ποιότητα της αλλά μπορούν κάλλιστα -ειδικά αυτή την εποχή- να της δημιουργήσουν προβλήματα. Τη στηρίζουμε.. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για την ομάδα που (μαζί με τον Ολυμπιακό) έδωσε τους περισσότερους αθλητές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φέτος..

Εδώ οι αποδόσεις και τα ειδικά στοιχήματα των σημερινών παιχνιδιών



Υ.Γ1: Περιμένω μια λύση έστω την ύστατη στιγμή για τον Πανιώνιο.. 






367 σχόλια:

  1. Καλημερα Τζιμ και λοιποι φιλοι
    αφου τελειωσαμε με τις εθνικες και μπαινουμε στο κυριως προγραμμα της χρονιας θα κανω καποια σχολια για την Α1
    - Δυνατο πρωταθλημα φετος ,θα ηθελα αν βρω χρονο να κανω και power rankings μιας και παρακοληθω και απο κοντα και ορισμενα φιλικα.Η ψαλιδα αναμεσα στους δυο και τους απο κατω κλεινει ελαφρως.
    -Ο αναβαθμισμενος κυριως ως μαρκετινγκ Αρης θα δωσει μια ελαφρια πνοη στο πρωταθλημα εχοντας και τον καλυτερο παικτη πλυν αιωνιων στο προσωπο του Βεζνκοφ
    Επισης ο Γκαλης ενεργος εστω και σα βιτρινα ακομα ειναι μεγαλη υποθεση.
    -Αξιολογα recruiting απο τον σοβαρο ΠΑΟΚ και την ΑΕΝΚ
    - Η AEK που μπαινει δυνατα με σκοπο να κανει καποια αισθηση ειναι σαφως μεγαλυτερο μπασκετικο μεγεθος απο τον Πανιωνιο που δειχνει να πνιγεται στην εσωστρεφια και τη μετριοτητα που διαλεξαν οι παραγοντες του.
    -Εχουμε εκτος απο Αθηνα και Θεσ/νικη και Πατρα και Αμαλιαδα και Ρεθυμνο και Ροδο και Τρικαλα και Δραμα και πιθανως και την μπασκετικη Καβαλα.Ενα πιο αποκεντρωμενο πρωταθλημα ειναι παντα καλυτερο.

    Παμε για ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
    Ο ΠΑΟ εχει διαλεξει ενα δρομο με σχετικα χαμηλο ρισκο.Εχει σχεδον σε ολες τις θεσεις οτι καλυτερο υπηρχε διαθεσιμο απο το Ελληνικο μπασκετ κυριως ως προσπεκτς.Προφανως δε λεω τους καλυτερους Ελληνες ετσι.....
    Για Παππα - Γιανκοβιτς οι χρονια ειναι do or die.Ειτε θα καθιερωθουν αποκτονας σιγα σιγα θεση στην εθνικη ειτε αναγκαστικα θα αποχωρησουν σε χαμηλοτερου επιπεδου ομαδες (ειδικα ο Παππας) και σε λιγκες που πληρωνουν καλυτερα.Υπαρχει περιθωριο να παρει λεπτα ο Μποχωριδης και βεβαιως και ο Χαραλαμποπουλος και ενας απ τους δυο ψηλους.
    Στη ρακετα ειναι πιο δυνατος απ τον Ολυμπιακο τουλαχιστον στα χαρτια.To προβλημα αυτη τη στιγμη ειναι οι τραυματισμοι.Το οτι καθε βδομαδα βγαινει ενας αθλητης νοκ αουτ για 2-3 βδομαδες θα ειναι προβλημα.
    Το καλο στην περιπτωση του ΠΑΟ ειναι πως υπαρχει θεση ξενου οποτε εαν γινει προσθηκη δε θα αλλαξει την ομαδα.
    Ο Οσφπ εχει κανει μεστες κινησεις,ειδικα ο Νταρντεν ειναι ακομα παιχτης απ το πανω ραφι,αλλα θα εχει θεμα στους ψηλους ειδικα απ το Γεναρη και μετα.Ο Μπαρτζωκας πιστευει πολυ στο μοντελο του undersized αλλα δε ξερω κατα ποσο θα μπορει να κοντραρει τερατα σε συγκεκριμενα ματς με αγχος και πιεση.

    Το ματς της 08-10 θα ειναι ντερμπυ παντως και πιθανως χαμηλου επιπεδου

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο πλανο απο τον Αρη. Παρουσιασε αρκετα ομορφο μπασκετ και με πολυ μικρο μπατζετ. Μπραβο ρε Τζιμ που κανεις και κανα αρθρο για τις πιο μικρες ομαδες γιατι τις σνομπαρουν αρκετα τα μεγαλα αθλητικα σαιτς. Το μονο που δεν μου αρεσει στο σχεδιασμο του Αρη ειναι το 5. Εχει 2 5αρια με καθαρα αμυντικο προσανατολισμο που κανουν περιπου τις ιδιες δουλειες στο παρκε. Πιστευω πως αν επαιρνε ενα back to basket 5αρι με εναν εκ τους Σιμτσακ-Νεημικ θα εκανε καλυτερο συνδιασμο και θα εκανε την ομαδα πιο πολυπλευρη επιθετικα, η ακομα και με τους 2 και το Χαριση εκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ειναι μικρη ομαδα ρε ΑΜΠΑΣΚΕΤΕ;;;;

      Διαγραφή
    2. O AYTOKRATORS TOY ELLINIKOY BASKET ...ME TIS MEGALITERES OPADIKES EKDROMES SE BALA-BASKET APO KATHE ALLI OMADA....ME TON MEGALITERO ATHLITI STIN EYROPI....TRITI OMADA SE TITLOYS SE OLA TA ATHLIMATA STIN ELLADA KAI TRITI MEGALITERI SAN MEGETHOS SIMPERLAMVANOYMENOY BAKSET-BALAS KAI TIN LES MIKRI? HAHAHAHAHA...A RE KSIPNOPOLI..TETOIA LEGE.


      OSO GIA TO SXOLIO SOY...EPITHETIKA O ARIS MPOREI NA PAREI PONTOYS APO ARKETOYS PAIKTES, TO THEMA EINAI NA MIN FAEI KIOLAS..GIA AYTO PIRAME NAYMICK..

      O AYTOKRATORAS EPISTREFEI GAVROBAZELOI..! PELATES TOY GALI KAI TOY GIANNAKI..!

      Διαγραφή
    3. Πρωτον μαθετε να διαβαζετε!! Γραφω καπου οτι ειναι μικρη ομαδα ο Αρης? Γραφω οτι ειναι μικροτερη απο τους αιωνιους!!Και παλι ομως τα περασμενα μεγαλεια δεν καθιστουν μια ομαδα μεγαλη η μικρη!! Η Νοργουιτς πχ στη μπαλα η η Βαρεζε στο μπασκετ ειναι μεγαλες ομαδες?? Δε νομιζω Τακη!! Το μεγεθος μιας ομαδας καθοριζεται απο τους τιτλους , ναι..Αλλα κυριως καθοριζεται απο το πληθος κοσμου που εχει και ο Αρης δυστυχως ειναι η 5η ομαδα στην Ελλαδα σε πληθος κοσμου και την διαρκεια της σε επιτυχιες!! Ασε που και αυτος ο κοσμος που εχει παρατημενη την εχει την ομαδα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και από μένα!

    Jim όλοι όσοι έχουμε τρέλα με το μπάσκετ, ζούμε με την ελπίδα της επιστροφής του Άρη στο επίπεδο που του αξίζει, αυτό της Euroleague.

    Φυσικά και δεν τίθεται συζήτηση για το αν θα είναι καλύτερη η ομάδα από πέρυσι, αφού και το ρόστερ εμπλούτισε με τους ξένους, και το μικρό θαύμα έκανε με τη διατήρηση του Βεζένκοφ στο ρόστερ, και ο Πρίφτης είναι εγγύηση για το τιμόνι της ομάδας.

    Νομίζω όμως ότι overall είναι αρκετά αισιόδοξες οι προσδοκίες. Προσωπικά ο Τόμας δε μου άρεσε, είδα σημαντική αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι από πλευράς του, ενώ και ο Νέημικ μου φανηκε περιορισμένος σε επιθετικό ρεπερτόριο, Προφανώς η ομάδα θα πορευθεί με όπλο τη σφιχτή άμυνα, αλλά νομίζω θα δυσκολευθεί να ανεβάσει σκορ.

    Προφανώς και θα την παρακολουθήσουμε όμως με τεράστιο ενδιαφέρον.

    ΥΓ1: Τεράστιο λάθος το 35ρι της εισόδου στο τουρνουά, ίσως να έγινε και υπο το φόβο ηττας στο πρώτο ματς, αλλα είναι τεράστιο το ποσό για τον Ελληνα σημερα. (δηλαδη ο πατερας με το παιδι του ηθελε 70 ευρώ;) Εξίσου ασόβαρη ηταν και η απόφαση για 10ευρο τη δευτερη μερα αφού δειχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε όσους πλήρωσαν τα 35 την πρώτη μέρα. Ελπίζω στην πορεία να διορθωθούν αυτα τα λαθακια.

    ΥΓ2 Ας μου εξηγησει καποιος με ποια λογικη γουχαρει ο οπαδος του Αρη τον παικτη του Παναθηναικου που εκτελει βολες στη ληξη -φιλικού!- αγώνα, και ακόμη περισσοτερο αν αυτός είναι ο Διαμαντίδης. Άβυσσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι δεν υπαρχει πιο εριστικος παικτης απο τον Διαμαντιδη, χρόνια τώρα, ειδικά στο Αλεξάνδρειο. Αυτός και ο Μπατης. Ακομα και στο φιλικο διαμαρτυροταν στους διαιτητες.

      Διαγραφή
    2. Οκ, δηλαδη αγανακτησαν οι οπαδοι επειδη διαμαρτυροταν στους διαιτητες στο φιλικο; Εγω παλι γιατι δεν ειδα κατι τετοιο αναρωτιεμαι...

      Φανταζομαι το οτι η γιουχα ξεκινησε με την εισοδο των οργανωμενων μετα τη ληξη του αγωνα ποδοσφαιρου, ηταν συμπτωματικο...

      Διαγραφή
    3. Αυτο που λες με τα εισητηρια ειναι πραγματικα απαραδεκτο και πρεπει να γινει θεμα απ τον κοσμο του Αρη.
      Στο τουρνουα Οικονομακης στο Ρεθυμνο με εισητηριο ημερας 15 αν θυμαμαι καλα ειδαμε 2 αγωνες επιπεδου Α1 και ο ενας αγωνας ειχε Παναθηναικο και φετος Ολυμπιακο.
      Ο Παο σε ματς ευρωλιγκας εχει 30 ευρω σε καλη θεση και στον Οσφπ παιζει να βρεις και πιο φτηνο.
      Αν θελουν κοσμο στα γηπεδα ας βαλουν αντιστοιχο εισητηριο

      Επισης στο θεμα που αναφερει ο απο πανω φιλος : Aπαραδεκτο ενας επαγγελματιας παικτης να παιζει μπουνιες διπλα σε 7-8 χρονων παιδακια που ηρθαν να παρουν αυτογραφο σε φιλικο.Και εγινε περσι...

      no_closure

      Διαγραφή
    4. οχι δεν αγανακτησαν γι αυτο, απλα τον ειδαν να κανει τα γνωστα του και τους βγηκε αυθορμητα. Φυσικα και να μην τα εκανε, παλι θα τα ακουγε, εχει παρελθον δυστυχως. Δυστυχως για τον ιδιο βασικα. Εκτος αν πιστευεις οτι σε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟ και αλλες μπασκετικες εδρες δε θα αποδοκιμαζοταν.
      Τώρα για τους οργανωμενους που λες, τι πιο λογικο για οργανωμενους; ποιοι οργανωμενοι εχουν επιπεδο; αναμενομενο απ αυτους.

      Διαγραφή
    5. το εισιτηριο περιλαμβανε 2 αγωνες ημερησιως. Ειχε 2 ομαδες ευρωλιγκας και 1 eurocup. Για να πουμε οτι κατι ειναι ακριβο πρεπει να ξερουμε και το κοστος μεταφορας-ξενοδοχειων κλπ. Θεωρώ πως για το μπασκετικο κοινο (που δεν ειναι απαραιτητο να ηταν αρειανοι, μπορουσαν να πανε και παοκτσηδες π.χ.) η τιμη ηταν καλη. Καλη εφοσον σε ενδιεφερε να δεις ΤΣΣΚΑ-ΜΠΑΝΒΙΤ. Αν δε σε ενδιαφερει, σου φαινεται ακριβο. Αποδειχτηκε πως δεν υπαρχει μπασκετικο κοινο στη Θεσ/νικη πια. Οχι τοσο οσο νομιζαμε

      Διαγραφή
    6. χαχαχαχα εριστικος ο ΔΔ ρε τι μαθαινουμε.Τελικα "ποσο σας εχει πονεσει" καλα τα λενε οι βαζελοι

      Διαγραφή
    7. Δυστυχώς για τον αθλητή Διαμαντίδη,μέσα στο γήπεδο οι αντιδράσεις του είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για την αντιπαλη ομάδα και τον κόσμο της,πόσο μάλλον σε φιλικό!
      Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται...

      Διαγραφή
  4. Jim, μια απορια: Ειναι λογικο να τρέχει και να πιέζει με τέτοια ένταση αυτή την εποχή ο Άρης; Μήπως δηλαδή βρίσκονται σε πικ πολύ νωρίς και καούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς; Θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει την πίεσή του σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση;

    seindt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποτε διαμαρτυρηθηκε ρε πικραμενε στο φιλικο ο ΔΔ; ποσο κομπλεξ ρε κουβαλας για να λες κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ησουν στο γηπεδο;

      Διαγραφή
    2. για κακη σου τυχη ναι ημουν,ειδα τα παντα

      Διαγραφή
    3. μιλα καλυτερα. Αν ησουν, θα ειδες. Αν ησουν και κανεις πως δεν ειδες, ψαξου περι κομπλεξ. Αν παλι δεν ησουν (το πιθανοτερο) βλ. αμεσως προηγουμενο.

      Διαγραφή
  6. Πρίφτης εξαιρετικός. Με μια καλή χρονιά φέτος τζιμ τον βλέπω Ευρώπη. Ελπίζω όχι μέσα της σεζόν..

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @no_closure
    Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς μ’ αυτό ;

    ‘’Aπαραδεκτο ενας επαγγελματιας παικτης να παιζει μπουνιες διπλα σε 7-8 χρονων παιδακια που ηρθαν να παρουν αυτογραφο σε φιλικο.Και εγινε περσι...’’

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OTI ΘYMOYNTAI XAIRONTAI OΡIΣMENOI ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ;; 4.14

      Διαγραφή
    2. ΝΟ CLOSOURE που το ειδεσ το 30 ευρω μονο στο Οακα.Εχω καθησει σε καλη θεση με 10-20 ευρω αν εισαι γαβρος που εισαι καλα θα κανεις να μην γραφεις αν δεν ξερεις.

      Διαγραφή
    3. χαχαχ οτι ναναι
      εχω κατσει 2 φορες πισω απο τους παγκους σε ματς ευρωλιγκας του ΠΑΟ με 30 ευρω,και λεω οτι αξιζε οχι οτι ηταν ακριβο
      Για το θεμα Διαμαντιδης και κερκιδες δε ξαναλεω κατι,μονο μπασκετ

      no_closure

      Διαγραφή
    4. @no_closure
      Δεν πάει έτσι, όμως.
      Έχεις την άποψή σου για τον χαρακτήρα Διαμαντίδη. Δικαίωμά σου.
      Απαντάς σε κάποιον που αναφέρεται σε αποδοκιμασίες στο Παλέ και μπλέκεις ένα περιστατικό που έγινε πέρσι. Αν κατάλαβα καλά με τον Μπατή.

      Σου ζητάω διευκρίνιση για το τι εννοείς. Δηλ. τι σε ενόχλησε.
      Ότι έπαιξε μπουνιές γενικά;
      Ότι ήταν σε φιλικό ματς;
      Ότι ήταν μπροστά σε παιδάκια;

      Και, επίσης, αν τον αποδοκίμασαν στην Θεσσαλονίκη αυτό έγινε γιατί πέρσι είχε την κοκορομαχία με τον Μπατή;

      Και τώρα μου το παίζεις υπεράνω γιατί είδες πόσα και τι είδους σχόλια προκάλεσες. Ότι και καλά θα απαντάς μόνο για μπάσκετ.

      Αν έχεις άποψη, πες την καθαρά και στήριξέ τη.

      Α, και μια διόρθωση. Δεν πρόλαβε να παίξει μπουνιές. Τους χώρισαν. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.


      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    5. Οκ δεν εχω προβλημα παμε ενα ενα.
      Πρωτον το σχολιο για το περιστατικο Μπατη ηταν ακαιρο και πιθανως κακως που το εγραψα τωρα,αλλα μου ερχεται πολυ εντονα ως κακη συμπεριφορα...
      Σε φιλικα ματς και τουρνουα ειναι χαζο να δημιουργουνται φασαριες και εντασεις,το κοινο ειναι ελαφρως διαφορετικο και παει κυριως απο περιεργια.Στο περσινο περιστατικο ημουνα στο γηπεδο,δε θεωρησα σκοπιμο να το αναφερω τοτε .Το θυμαμαι πολυ καλα. Ο ΔΔ στο β ημιχρονο ηταν στην κερκιδα και υπεγραφε αυτογραφα στα παιδακια.Η μαλακια εκτος απο το περιστατικο βιας ηταν οτι ενας που ειχε παει γηπεδο να δει Διαμαντιδη τον ειδε να παιζει και 12 λεπτα...
      Αλλο θεμα.Το οτι ο ΔΔ ειναι κεφαλαιο στο ελληνικο μπασκετ για τον ΠΑΟ ,οτι εχω σηκωθει απ την κερκιδα να τον χειροκροτησω οταν ερχεται στην πολη μου δε το συζηταω.Αλλα το γεγονος οτι οποτε αναφερε το ονομα του σε μπασκετικες συζητησεις για κατι αρνητικο σηκωνει τζιχαντ απο τους φανατικους,αλλα και αντιστοιχα απ τους αντι-φανατικους του το βρισκω κι αυτο χαζο σορυ.Αν απαγορευεται να γραφουμε τα πραγματα που δεν μας αρεσουν καθολου στους μεγαλους παικτες τι να πω....

      no_closure

      Διαγραφή
    6. Τώρα είσαι ΟΚ. Είπες την γνώμη σου καθαρά.
      Δεν έχω την διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν Διαμαντίδη. Αλλά νομίζω ότι η κριτική σου είναι υπερβολική. Χέσε τις αντιδράσεις των βάζελων.
      Πρόσεξε τι μας λες. Ότι ο Διαμαντίδης έχει δώσει δικαιώματα με κάποιες ακραίες αντιδράσεις του. Μια τέτοια ήταν πέρσι. Και άρα δεν πρέπει κανείς να αναρωτιέται γιατί υπάρχουν κάποιοι που τον αποδοκιμάζουν.
      Δίνεις έμφαση στο γεγονός ότι ενώ πέρσι υπέγραφε αυτόγραφα μετά από λίγο αρπάχτηκε με τον Μπατή. Οπότε δεν έδωσε το καλό παράδειγμα στους πιτσιρικάδες.
      Σε ρωτάω, τώρα.
      Ο Φώτσης πρέπει να αποδοκιμάζεται; Ξέρεις πόσα παιδάκια ήταν στο ΟΑΚΑ όταν πλακώθηκε με τον Τεόντοσιτς; Ο Σόφο που πήρε στο κυνήγι τον Κρίστιτς; Ο Τσαρτσαρής που έπαιξε μπουνιές με τον Κέσελ;
      Όταν ο Γκάλης με τον Πρέλεβιτς δέρνονταν στο Παλέ, πόσοι πιτσιρικάδες είδαν το συμβάν από την τηλεόραση; Έπρεπε να αποδοκιμάζονται στα γήπεδα όλης της χώρας;
      Όταν πλακώθηκαν στα μπουγκέτα ο Αλβέρτης με το Σιγάλα; Τι έπρεπε να γίνει; Να τους κράζουν στα φιλικά σε ουδέτερα γήπεδα;
      Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι κάθε παίκτης είναι άνθρωπος και μπορεί να ξεφύγει που και που. Εσύ δεν ξεφεύγεις ποτέ; Δεν μιλάμε για σεσημασμένους που ψάχνουν συνεχώς αφορμές για καυγά. Μιλάμε για παιδιά που στην καριέρα τους έχουν μετρημένες κακές στιγμές. Ε, όταν είναι και του μεγέθους του Διαμαντίδη, δεν είναι υπερβολικό να τους αποδοκιμάζουν;

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    7. Καλα αν ειναι ετσι λοιπον να θυμηθω και εγω την συμπεριφορα του Σπανουλη απεναντι στον Τσαρτσαρη, οταν πρωτοπηγε στον γαυρο,μεχρι τεχνικη ποινη του εδωσαν..Αν ηθελε ο Τσαρτσαρης που λες επαιζε ξυλο, κλοσουρ,Τι μας λες μωρε;;;εεε;;;Επειδη το θυμηθηκες εβαλες και λιγο σαλτσα και εδεσε το φαι.Ελεος με ορισμενους το παιζουν και μπασκετικοι μετα,Το ποιος ειναι ο Μπατης ποιος ο ΔΔ το ξερει ολη πιατσα,το να το γραφουν,λενε οι γαυροι ειναι συνηθισμενο και δεν μας απασχολει δειχνουμε κατανοηση.Εδω μεσα γιατι το αναφερουν ομως;;;

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδιά κάνετε λες και είναι γκόμενα σας ο Διαμαντίδης.Τι εννοείς τι τον ενόχλησε? Για ξύλο μιλάμε.Έπρεπε να αναλύσει τι τον ενόχλησε?

      Γενικά,δεν είναι τυχαίο το ότι άλλοι παίκτες κερδίζουν τον σεβασμό στις έδρες που πάνε και άλλοι δεν έχουν πάρει καμία αναγνώριση από τους οπαδούς αντιπάλων ομάδων(και δεν μιλάω μόνο για Ελλάδα,θυμηθείτε Μιλάνο,θυμηθείτε ποιος έχει τσακωθεί με τον Ναβάρο)
      Σε όλες τις έδρες(Πυλαία,Αλεξάνδρειο,Νέα Σμύρνη) ο Διαμαντίδης είναι μισητός.Λες να είναι επειδή τους νικάει?
      Και ο Σπανούλης τους νικάει αλλά δεν λαμβάνει ποτέ τέτοιες αντιδράσεις,αντίθετα τον σέβονται γιατί τους σέβεται και ο ίδιος.Αντίθετα ο μεγάλος παίκτης Διαμαντίδης δεν στέκεται στο ύψος του ονόματος του,αλλά φέρεται λες και παίζει μόνος του με μεγάλη υποτίμηση και ασέβεια προς τον αντίπαλο και την κερκίδα. Επιτέλους αποκτήστε μια αντικειμενική άποψη,αφήστε την μεγάλη και ιερή λατρεία και δείτε λίγο την αλήθεια. Τουλάχιστον μην πέφτετε να φάτε όποιον λέει το αυτονόητο-την αλήθεια επειδή δεν συνάδει με τη δική σας (καλώς ή κακώς εννοούμενη) τρέλα.

      Διαγραφή
    9. Ως Παναθηναϊκός και λάτρης του Διαμαντίδη, δεν έχω καταλάβει ούτε την εμμονή των αντιπάλων μαζί του (ή μάλλον υποπτεύομαι την αιτία της) ούτε την εμμονή των συν-παναθηναϊκών να παρουσιάζουν το Διαμαντίδη ως κάτι που δεν είναι, δηλαδή ένας παίχτης που 'στόμα έχει και μιλιά δεν έχει". Και γκρινιάζει στους διαιτητές και έχει κατά καιρούς προστριβές με αντιπάλους (αν και όχι αναίτια, πάντα λόγω βρώμικων χτυπημάτων από αυτούς).

      Επίσης, δεν θυμάμαι ποτέ τον ίδιο το Διαμαντίδη να το παίζει άγιος με δηλώσεις του ούτε να παραπονεθεί ποτέ εκτός γηπέδου πως "δεν με σεβάστηκε ο τάδε ή ο δείνα ή ο διατητής" ή "γιατί με βρίσαν ή με αποδοκιμάσαν".

      Εν κατακλείδει, αδυνατώ να καταλάβω το όλο ζήτημα της συζήτησης.

      Διαγραφή
    10. 8.17 xaxaxa ετσι οπως τα λες ο ΔΔ δεν χαιρει σεβασμο απο κανεναν,.....ολη η πιατσα ολοι οι δημοσιογραφοι και παιχτες αλλων ομαδων,παιχτες που υπηρξαν συμπαικτες του μιλανε με τα καλυτερα λογια και σεβασμο για τον ΔΔ.Κατι ασχετο αλλα δεν μπορω να μην το αναφερω,ζω και εργαζομαι σε τουριστικο νησι και χωρο.Ολο το καλοκαιρι βαρεθηκα να βλεπω Ιταλους (πανω απο 6 ατομα) να φορανε την μπλουζα του το 13 του ΠΑΟ και με ποσο θαυμασμο μιλανε για αυτον δεν ειδα την μπλουζα κανενος αλλου μπασκετμπολιστα Ελληνα,Βγαλε χολη ρε μπορεις,αυτο μονο μπορεις να κανεις,σε πιστευουν ολοι οσοι ειστε στο ιδιο μηκος,γιατι ξερω ολυμπιακους-οχι γαβρους- που τον θαυμαζουν περισσοτερο απο τους δικους σας παιχτες.

      Διαγραφή
    11. ti kanei o span dexete ton thamasmo allon opadon???xaxaxaxa.

      Διαγραφή
  8. ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....ΠΟΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ;; ΣΤΟ ΠΑΟ-ΜΠΑΝΒΙΤ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ 1ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ..ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΑΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ με το ανύπαρκτο θέμα που ανοίχτηκε από καποιους. Λες και τα γήπεδα είναι εκκλησίες ή λες και τον νοιάζει τον Διαμαντίδη αν θα τον γιουχάρουν οι οπαδοί των αντιπάλων.

      Διαγραφή
    2. Φιλε ειλικρινα ΔΕΝ ξερω αν θα σας αποδοκιμάζαμε. Εγω προσωπικά δε θα μπορουσα σε καμια περιπτωση να αποδοκιμασω ενα παικτη με την καριερα ενος Διαμαντιδη (Γκαλη, Γιαννακη, κλπ). Και αν καποιοι τον αποδοκιμαζαν, σιγουρα δε θα τους εδινα δικιο οπως εκαναν καποιοι φιλοι απο πανω. Τελοσπαντων, λυπαμαι που το υστερογραφο επισκιασε το υπολοιπο σχόλιο μου...Καλη σεζόν σε ολες τις ομαδες ευχομαι

      Διαγραφή
  9. O Moύρτος θα ήταν ταμάμ για πέμπτος γκαρντ στον περυσινό ΠΑΟ. Δυνατά πόδια, καλός σκόρερ, παίζει και στις τρείς περιφερειακές θέσεις. Αλλά προτιμήσαμε Αποστολίδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω διαλυσαμε ολον τον κορμο της ομαδας , ο περυσινος αποστολιδης μας πειραξε ?

      Διαγραφή
    2. Ο Μούρτος φίλε μέχρι να τον βγάλει μπροστά ο Άρης πέρσυ, βολόδερνε σε Β και Α2 με μέτρια παρουσία. Μετά Χριστόν προφήτες όλοι μπορούμε να γίνουμε.

      (Μπράβο στο παιδί που δούλεψε και στον Άρη που τον πίστεψε, γιατί το ταλέντο το είχε από μικρός.)

      Διαγραφή
  10. Ο Μούρτος είχε συμβόλαιο. Μαγκια του Άρη που τον ανανέωσε για τριετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γκίκας είναι η παικτούρα παιδιά. Το καλύτερο γκαρντ που έχει ο Άρης συμπεριλαμβανομένων των ξένων

    mazzon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους και σε σένα Jim!! Εμένα γιατί μου αρέσει περισσότερο ο Μούρτος από τον Μποχωρίδη και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλύτερη καριέρα;; ΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο αρης αν προσεξει μπορει να τερματισει δευτερος φετος στο πρωταθλημα πισω απο τον ολυμπιακο . ο οσφπ αυτην την στιγμη παιζει τρεις κλασεις πανω απο τον παο . ειναι η μεγαλυτερη διαφορα δυναμικοτητας που εχει υπαρξει αναμεσα στους δυο μεγαλους απο την σεζον 2005-6 ( τοτε ηταν υπερ του παο ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω ο αρης ειναι φαβορι για την 2η θεση.φαβορι για το πρωταθλημα ειναι παντα ο πρωταθλητης της προηγουμενης χρονιας αυτο δεν το λεω εγω αλλα ισχυει παραδοσιακα θα δεις θα το πει και ο μπαρτζωκας στις δηλωσεις του πριν την εναρξη του πρωταθληματος.

      Διαγραφή
  14. μεγαλο πληγμα για τον ολυμπιακο να χασει τον βασικο του αντιπαλο για την 2η θεση τον πανιωνιο.Αντιθετως μεγαλη υποθεση επιτελους για τον παναθηναικο η ευρεση βασικου ανταγωνιστη για το πρωταθλημα του αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο όπως και πέρυσι και πρόπερσι. Γενικά κάθε Σεπτέμβριο παίρνετε πρωτάθλημα ή το έχετε σίγουρο. Το τι συμβαίνει τον Μάιο και το χάνεται ένας θεός ξέρει. Αλλά φυσικά ο βαζελακοπουλος ή οι τανατζοσχοιναδες φταίνε.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα κι από μένα!
    Πρώτη φορά γράφω στο blog και οφείλω να ξεκινήσω με τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!
    Σαν καθαρά μπασκετικός Αρειανός (εξ Αθήνας) βλέπω και φέτος μία πολύ καλή προσπάθεια της διοίκησης για να επανέλθει η ομάδα εκεί που της αρμόζει.
    Το μόνο που εύχομαι στο μέλλον μη χαθεί η "πυξίδα " της παραγωγής παικτών και αρχίσουμε πάλι νεοπλουτίστικες λογικές του παρελθόντος.
    Μεγάλη εμπιστοσύνη εμπνεει και ο κοουτς Πρίφτης στην πρώτη πραγματικά μεγάλη προσωπική του πρόκληση.
    Από εκεί και πέρα συμφωνώ πολύ με την ανάλυση του Jim, και πιστεύω ότι η ομάδα με τη στήριξη του κόσμου και λίγη τύχη μπορεί να βρεθεί στη τετράδα και να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια.
    Κάτι δύσκολο μιας και υπάρχει ο ΠΑΟΚ (Εγγύση Μαρκόπουλου + αναπλήρωση των παικτών που έφυγαν + μεγαλύτερο βάθος πάγκου), η ΑΕΝΚ ( συνδυασμός ικανότητας και εμπειρίας), και όλο και κάποιος θα πεταχτεί από τις άλλες ομάδες (προσωπικά πιστεύω Απόλλωνα με τρομερό Γκάλογουέι).
    Μία ανάρτηση για φετινή Α1 θα είναι απολαυστικότατη.
    Φέτος ίσως να είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών
    ΥΓ: ΠΡΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΡΗ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.!!!
    Απαράδεκτη η εικόνα των κερκίδων στο πρώτο τουρνουά για τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ.....
    ΥΓ2: Κρίμα για Πανιώνιο, δε ξέρω το ακριβές πρόβλημα μιάς και τα χρεη δεν είναι τεράστια( σε σύγκριση με άλλες ομάδες όπως η δική μου 400.000 περίπου), Λάθος χειρισμοί μάλλον.

    The sentinel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδες,επειδη βλεπω ολο τον κοσμο και μιλαει για τα χρεη του Πανιωνιου ως απολυτο νουμερο: Το ζητημα δεν ειναι αν χρωστα μισο μυριο αλλα αν υπαρχει ανθρωπος που διατιθετε να τα δωσει. Και αυτο δεν φαινεται στον οριζοντα ειτε επειδη δεν βρισκεται ... χορηγος ειτε επειδη κανεις δεν θελει να επενδυσει σε μια τετοια επιχειρηση με τοσο μικρο οπαδικο κοινο.

    Καποια στιγμη ωστοσο πρεπει να δουμε σοβαρα τα χρεη των ομαδων και να γινουν πιο αυστηροι, πιο επαγγελματικοι αν θελετε οι κανονες συμμετοχης στην Α1.
    Οποιος δεν μπορει, ας πεφτει κατηγορια. Στην τελικη ας μην υποσχονται μεγαλα συμβολαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. απο τα φιλικα ρε ασχετοι ειδατε κιολας ποιος θα ειναι ο πρωταθλητης;;ο Αρης παντως στο ημιχρονο χανει απο τον Ηλυσιακο αντε βρε και ο Ηλισιακος θα τερματισει πιο πανω απο τον ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παντως και η χαποελ εχει πολυ καλο ροστερ αν δεν εχει φορτσαρει την ομαδα ο πεδουλακης και οι ισραηλινοι ειναι σε καλη κατασταση περνανε ανετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε παιδιά τι ακριβώς είναι τα quarterback skills στα guard; Ως football fan δεν καταλαβαίνω πως χρησιμοποιείς την έννοια μιας και από τα συμφραζόμενα φαίνεται πως αφορά την άμυνα, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο του quarterback στο football.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσαυξάνω, νομίζω τον έχουμε κάνει λίγο stretch τον συγκεκριμένο όρο κατα την μεταφορά του στην ελληνική μπασκετική διάλεκτο

      Διαγραφή
  21. Εάν ο Πανιώνιος έπαιρνε την έγκριση να παίξει Α1, με ποιους παίχτες θα έπαιζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παναθηναικος ειμαι αλλα αυτο που συμβάνει φέτος δεν έχει προηγούμενο.....
    Οι ρεπόρτερ του γάβρου κάνουν πολύ καλύτερη ενημέρωση....Τι γίνεται με Μαυροκεφαλίδη???Καμία απάντηση......
    Πριν καποιες μερες λεγαν ανησυχια για Μαυροκεφαλίδη,εκτοτε 15 μερες περασαν και δεν ξερουμε τιποτα,ολο κατι ατομικα,θεραπειες,κλ.π
    Το να θεωρειται ρεπορταζ μπασκετ παναθηναικου αρθρακια στυλ ''ελεγχει τα παντα ο ιβανοβιτς'' κ ''συνεχιζει το πλανο του'' τα γραφει ο οποιοσδηποτε αγραμματος!!!
    Ξαφνικα εμεις οι οπαδοι που δεν μας αρεσει αυτο που διαμορφωνεται φετος,ειμαστε εχθροι της ομαδας,ουτε εχουμε δικαιωμα να διαφωνουμε γιατι ειμαστε κακοι οπαδοι,φυσικα......
    Θες ελληνοποιηση(ξαφνικα δεν την θυμηθηκαμε βρε?)παρε τους νεους και παρε εστω ξενους απο κολεγια με διψα για διακρισεις κ προπαντως εκμεταλλευσου τις 6 θεσεις ξένων!
    Ο οσφπ το 2012 θα το ειχε παρει χωρις Λο,ντορσευ έχοντας μονο κατσιβελη μαντζαρη σλουκα παπανικολαου σπανουλη πριντεζη πελεκανο παπαδοπουλο γλυνιαδακη βασιλοπουλο χαινς γκετσεβιτσιους αντιτς κεσελι????ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. thumisou kai pote pire tous sygkekrimenous paiktes omos...

      Διαγραφή
    2. ΕΙΧΕ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ,ΜΕ 6 ΞΕΝΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ ,ΧΩΡΙΣ 16 ΧΡΟΝΑ Κ 17ΧΡΟΝΑ

      Διαγραφή
    3. το μονο 18χρονο που θα ειναι στην 12αδα ειναι ο χαραλαμποπουλος... ο μποχωριδης ειναι 20χρονων οσο ηταν τοτε ο παπανικολαου,ο μαντζαρης ο κατσιβελης και ο σλουκας....

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω αλλα ο οσφπ δεν λογαριαζε στην δεκαπενταδα του ουτε κονιαρη ουτε διαμαντακο ουτε λουντζη ουτε παπαγιαννη,παικτες που ουτε για Α1 δεν κανουν.....

      Διαγραφή
    5. χαχαχα ναι τωρα πηγαμε σε 15αδα... μετα σε 20αδα και παει λεγοντας...

      Διαγραφή
  23. η Μαλαγα εχει καλη ομαδα η η Εφες ειναι τοσο χαλια;;;;Ειναι σταθερα μπροστα σε ολο τον αγωνα.(δεν εχω εικονα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. filika einai arakste. Vlepontas ta roster kai mono diafenetai oti i efes tha exei provlima sta guards kathos kai stis epiloges apo ton pagkou meta tous traumatismous. Tin malaga tha tin topothetousa oriaka sto top10 tis fetinis diorganosis pali me kritirio mono to roster. Kai kati teleytaio isxura sympairasmata apo ta filika vgazoun mono oi propagadistes kai oi asxetoi , min pefteis sto trupaki.

      Διαγραφή
    2. 10.10 π.μ το ξερω απλα δεν εχω εικονα,ομαδες που τωρα πετανε ειναι για να σε προβληματιζουν.

      Διαγραφή
  24. Μακάρι να βγει δεύτερος ή ακόμα και πρώτος ο Άρης. Ειλικρινά, μακάρι. Αλλά δεν θα κάνει καμμία απολύτως διαφορά αν η ομάδα δεν αποκτήσει πραγματική διοίκηση με πραγματικό ταμείο. Και πολύ φοβάμαι οτι όσο καλή δουλειά και αν κάνει ο coach και ο κάθε coach, η ομάδα κάθε χρόνο θα ξεκινά απο το 0.

    Για τις αποδοκιμασίες στον Διαμαντίδη που αναφέρθηκαν πιο πάνω, το ποιόν του οπαδού είναι γνωστό, είναι σχετικά ανούσιο να προσποιείται κάποιος τον σοκαρισμένο. Περισσότερο σοκαρισμένος ήμουν με το οτι οι κερκίδες ήταν άδειες, μέχρι που έμαθα για τα 35 ευρώ. Έκτοτε είμαι σοκαρισμένος που υπήρχε έστω και ένας άνθρωπος στην κερκίδα.

    Και κάτι ακόμα. Παρατηρήστε το. Στην Ελλάδα δεν ξερουμε να κάνουμε τελετές βράβευσης. Και δεν ξέρουμε γιατί νομίζουμε οτι είναι κάτι απλό. Κι όμως δείτε το. Άπειρες στιγμές αμηχανίας (κυριώς του τιμούμενου προσώπου), άπειρες στιγμές που ο θεατής δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, άπειρη αναμονή και καμμία ροή απο το ένα κομμάτι του τελετουργικού στο άλλο, ερασιτεχνισμός στην τηλεοπτική κάλυψη, καμμία συνεννόηση, εικόνα στην καλύτερη περίπτωση αστεία αλλά συνήθως απλά εικόνα που προκαλεί οίκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμ έχεις μια συμπάθεια στην Αρειανάρα :D
    Χαμηλά η μπάλα και θα πάει καλά η ομάδα. Έκανε καλό στην ομάδα η πώληση Μποχωρίδη γιατί θα πάρουν χρόνο παίκτες σαν τον Γκίκα και τον Μούρτο.. Τον Γκίκα τον είχα δει πρόπερσι σε κάποια παιχνίδια με Φιλαθλητικό και ήταν ο καλύτερος παίκτης τους..Έκανε μάγκα συνεχώς τον Θ.Αντετοκούμπο.. Κρίμα να μην είναι 5-6 πόντους ψηλότερος..
    Ο Μούρτος από την άλλη έχει σωματοδομή σπάνια για γκαρντ και τυχαίνει να ξέρω ότι έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια..νομίζω φέτος θα κάνει το μπαμ..
    Για τους Αμερικάνους τα πε ο Τζιμ ωραία.. Επιλογές Πρίφτη όλοι και αυτό είναι βασικό. Μακάρι να βγάλει τη χρονιά στον Άρη ο κοουτς και να μην φύγει σαν τον Αγγέλου.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραίο ματς το Χαποέλ Νίρμπουργκ. Τζιμάρα θυμήθηκα το άρθρο σου για τον Ντόντα Σμίθ. Το βράδυ περιμένω Πέδουλα! Μπράβο στη ΝΕΡΙΤ που πήρε το τουρνουά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. περιμενω να δω τον Πεδουλακη πως και πως;;;Θελω να δω αν παιζει την ιδια αμυνα που επαιζε στον Παο.Τι 5ανταρια πηρε,αφου αφησε τον Βουγιουκα να φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παει και ο Νελσον,ειμαστε η πιο γελοια ομαδα...
    Αν αυτο συνεβαινε στους γαβρους θα ειχε γινει επανασταση.....
    Ελα ΠΡΑΣΙΝΗ ταισε σανο,ολα δουλευουν ρολοι,ξερει ο Ντουσκο,θα παιξει ο Διαμαντιδης 3,ευκαιρια στους μικρους....και αλλες κουταμαρες....
    Αμα δεν ξυπνησουμε εμεις σαν οπαδοι αυτοι θα μας κοιμιζουν ολο το χρονο
    Κατι πρεπει να γινει,εχουμε ηδη γινει σαν το ποδοσφαιρικο τμημα,απλα δεν το παραδεχεται κανενας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. geloia einai h dikh soy omada,2 paixtes sas ektos gia 3-4 mines,me katagmata oxi thlasis,saxlamara poy to paizis pao.Sikose re to lavaro tis epanastasis apenanti ston DPG.xaxaxa

      Διαγραφή
    2. einai toso provlepsimoi akoma kai stis mpourdes pou grafoun ... I plaka einai oti mallon pisteuoun oti dimiourgoun klima.

      Διαγραφή
  29. 1.10 μ.μ ηρεμησε γαβρακο,.σανο ξερεις ποιοι τρωνε χρονια τωρα,μου αρεσει που το παιζεις και φανατιλας παναθας,ηρεμησε μην γινεσαι γελοιος γιατι δεν πειθεις κανεναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φοβερό ματς αυτό της Καζάν με τη Ζιελόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. έφαγε πολλούς πόντους η ούνιξ. Από μια ομάδα όχι τοπ επιπέδου.

    mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν επαιξαν αμυνα καθολου,καμια σχεση με την αμυνα του Παο,επιθτικα βεβαια εχει παιχτες πυροβολα.

      Διαγραφή
  32. Ελα ρε σοβαρα με 500.000 h αμοιβη προπονητη εχεις γινει ομαδουλα ε;;;;.Ασε δεν πειθεις κανεναν,ξερεις εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ ωραίο άρθρο, ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα για την Α1 μέσα στη χρονιά.

    Σαν Αριανός μου αρέσει πολύ η κατεύθυνση που προσπαθεί να δώσει ο Πρίφτης στην ομάδα οστόσο έχω 3 σημαντικές ενστάσεις όσον αφορά το recruiting:

    1) Κοντή περιφέρεια. Με εξαίρεση τον μούτρο που εκτός απο πολύ γρήγορα πόδια διαθέτει και το ύψος και τα μάκρια άκρα όλοι οι υπόλοιποι στερούνται σωμαντικών προσόντων. Προσωπικά μάλιστα πολύ δύσκολα θα επέλεγα αμερικάνο 1,80 σε ρόλο κλειδί στα γκαρντ.

    2) Επιθετική ανυπαρξία στο 5. Όπως επισήμανε και ο Jim δεν υπάρχει post ψηλός γεγονός που δημιουργεί προβλήματα και στη set επίθεση. Σε αυτό βέβαια δεν βοήθησε και το πρόβλημα με την λύση του συμβολαίου του Χαρίση που δεσμέυει ένα σημαντικό ποσό. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πολυτέλεια την απόκτηση ενός τόσο καλού αμυντικού ψηλού όπως ο Neymic (θα ήταν ιδανικός συμπληρωματικό εργαλείο σε ένα πιο γεμάτο ρόστερ) που όμως είναι εντελώς μονοδιάστατος και καθόλου αξιόπιστος επιθετικά. Θα προτιμούσα μία λύση με ανάλογα λεφτά και πιο ισορροπημένη προσφορά στις δύο πλευρές του παρκέ.Πέρσυ υπήρχε ένα πολύ καλό pool ξένων ψηλών στο ελληνικών πρωτάθλημα που αν συνυπολογίσουμε και την εμπειρία ενός χρόνου στην Α1 θα ήταν πολύ αξιόπιστες επιλογές.

    3) Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του Πρίφτη στον Πάσαλιτς. Παίκτης παλιάς κοπής, προηγούμενης δεκαετίας, με περίεργη ψυχοσύνθεση και ακραίες αντιδράσεις σε στιγμές πιέσης. Προφανώς ο κόους θα έχει βρεί τον κουμπί του για να τον επιλέγει επανελλημένα αλλά ακόμα και έτσι διατηρώ τις αμφιβολίες μου.

    Καλή μπασκετική χρονιά σιγα-σιγά και ελπίζω να διαβάζουμε πιό συχνα για την λίγκα μας όποιο και αν είναι το κίνητρο.

    Dali.S





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους ένα ουσιαστικό σχόλιο πάνω στο άρθρο! Συμφωνω απόλυτα με τα σημεια 1+2 φίλε, αν και θα έπρεπε να ξέραμε τι ακριβως στοίχισαν αυτοί που ήρθαν πριν κρινουμε. Όσον αφορά τον Πάσαλιτς θεωρώ πως ο Πρίφτης ήθελε το σουτ του, σε συνδυασμό με την εμπειρία από το πρωτάθλημα. Νομίζω μου θυμίζει περίπτωση Χαλπεριν στον Ολυμπιακο. Θα μπει σε κάποια ματς να ξεκολλησει την ομάδα, αν του βγει το πρώτο σουτ, θα πάρει χρόνο, άν όχι θα περιοριστεί σε τριλεπτα...

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστό ο Dali όπως συνήθως. Δε διαφωνώ στις παρατηρήσει εκτός ίσως από το ύψος του Τόμας. Η σωματοδομή του είναι τέτοια που "τρώει" ψηλότερα γκαρντς. π.χ. βάλε τον Μούρτο να τον ποστάρει και πες μου.. Αλλά στα υπόλοιπα συμφωνώ. Με τον Πάσαλιτς έχει ιδιαίτερη σχέση ο κόουτς. Δε θα μου άρεσε με τη καμία ως "1". Στη παρούσα φάση και με έναν δυνατό αμυντικά άσσο δίπλα του το βλέπουμε..

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα.
    Πολύ ενδιαφέρον το χθεσινό ματς της Ούνιξ. Είναι φανερό ότι όλες οι ομάδες, ακόμη κι αυτές που παίζουν στον προκριματικό γύρο, είναι ανέτοιμες. Οι Ρώσοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά στα πρώτα 5’ του β’ μέρους τα χάλασαν όλα και βρέθηκαν μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού. Το σημερινό με την Χάποελ είναι αμφίρροπο και μάλλον θα κρίνει την ομάδα που θα προκριθεί στην Ευρωλίγκα.

    Η Ούνιξ δεν είναι ακόμη ομάδα Πεδουλάκη. Ειδικά στο β’ ημίχρονο έχασε τον έλεγχο του ματς λόγω της κακής της άμυνας. Το ρόστερ των Ρώσων είναι καλό αλλά θέλει 1-2 προσθήκες. Στο ‘’5’’ για παράδειγμα δεν υπάρχει παίκτης πίσω από τον Φίσερ. Ο Άρτζι χρησιμοποίησε κάποια στιγμή σχήμα με front court τους Καϊμακόγλου και Σανικίντζε. Ο Γεωργιανός είναι μεγάλο εργαλείο. Επίσης, θέμα υπάρχει και στο ‘’3’’. Αν είχε προλάβει να κλείσει τον Μασιούλις η ομάδα θα ανέβαινε αυτόματα status. Η μεγαλύτερη πρόκληση του Πεδουλάκη είναι να μπορέσει να ισορροπήσει τους Τζέρελς και Λάνγκφορντ. Να εκμεταλλευτεί τα προσόντα τους και να περιορίσει τα κομμάτια που χάνουν το μυαλό τους. Και να βρει και παιχνίδι στο post που χθες φάνηκε ότι δεν έχει.

    Στα του Άρη. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρίφτης θα δείξει έργο. Είναι καλός προπονητής και βελτιώνεται συνεχώς. Αλλά το project εξαρτάται από την διοίκηση της ΚΑΕ. Η υπερπροβολή του Γκάλη δεν αρκεί.

    Στα του ΠΑΟ. Έχουμε δει όλους τους παίκτες να τραυματίζονται στην προετοιμασία. Εκτός του Μπατίστα. Μερικοί περισσότερες από μια φορά. Αθλητικοί και μη αθλητικοί. Μικροί και μεγάλοι. Δυνατά και αδύνατα κορμιά. Γυμνασμένοι και αγύμναστοι. Όλοι, μα όλοι, είχαν από έναν τουλάχιστον τραυματισμό. Τι συμβαίνει; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την κατάσταση;

    Από την άλλη, οι τρύπες στο ‘’3’’ και στο ‘’5’’ είναι τεράστιες. Δεν έχω καταλάβει τι σχεδιάζουν. Αλλά αν έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν την ομάδα, πρέπει να το κάνουν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είναι γνωστό ότι συμβαίνει αυτό στις ομάδες του Ιβάνοβιτς λόγω της έντασης των προπονήσεων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 ο Λάνγκφορντ είναι ο καλύτερος σκόρερ στην ευρώπη σε αυτό το επίπεδο. Τι λες?

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Ναι. Είναι ο καλύτερος σκόρερ. Ο καλύτερος στην Ευρώπη στο 1 on 1. Αλλά για να σταθείς σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζονται κι άλλα. Έχει θέματα και γι’ αυτό δεν βρήκε συμβόλαιο σε καλύτερη ομάδα. Είναι μεγάλη πρόκληση για τον Άρτζι να τον αξιοποιήσει προς όφελος της ομάδας.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω είναι ο καλύτερος sg στην Ευρώπη. Αλλά δεν έχει τη νοοτροπία νικητή του Σπανούλη. Και στην άμυνα εχθές, άστα..

      Johny Q

      Διαγραφή
    4. με αυτες τις προπονησεις εχει καταφερει να εχει οσα ευρωπαικα εχει και ο μαρκοπουλος ...

      Διαγραφή
  36. μερικα σχολια ακομα απ τα φ
    α) Ο Μπατιστα ειναι ο χαμενος αδερφος του Γιαννη Γιαννουλη
    β)ΟΙ τραυματισμοι στον ΠΑΟ ειναι πραγματικα περιεργοι απο την στιγμη ειδικα που εκτος απο τους μικρους οι υπολοιποι περασαν καλοκαιρι χωρις υποχρεωσεις
    γ)Βλεπουμε στην πραξη στην περιπτωση Εφες πως τα ονερικα ροστερ στα χαρτια μπορει να γινουν προβληματικα ,ειδικα οταν βασιζεσαι σε νευραλγικες θεσεις σε παικτες ανω των 30 με ιστορικα τραυματισμων.Βεβαια ειναι αρχη ακομα.
    δ)Στην περιπτωση Πεδουλακη παροτι δεν ειδα τον αγωνα καταλαβαινω απο τα σχολια εδω ο τι θα εχει προβλημα να διαχειριστει ροστερ πιο ακριβο και πιο μεγαλο απο τα δεδομενα του ως τωρα και χωρις τις σταθερες που ειχε στις ελληνικες ομαδες( ΔΔ η Πιτ Μαικλ πιο παλια).Το μπορει να ισχυσει και για Ιτουδη.
    δ)Στο κυπελο φαινεται πως ο Αρης εχει μπει σε μια αγωνιστικη σειρα οπως και το οτι η ΑΕΚ εχει ροστερ ανωτερο απ τη μεση Α1 ομαδα που στα ματια μου τις δινει εισητηριο για 8αδα
    ε)Στο θεμα Πανιωνιος: Μου κανει εντυπωση ενω μαινεται πολεμος ανακοινωσεων μεταξυ δημοσιογραφων φορεων και παλαιμαχων για τη θεση του συλλογου δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου μαζικη αντιδραση απο τον μπασκετικο κοσμο της ομαδας πραγμα; που δειχνει δυστυχως οτι αυτη τη στιγμη ο κοσμος αυτος ειναι λιγος.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @no_closure
      Sorry, φίλε.
      Αλλά πώς κατάλαβες από τα σχόλια κατάλαβες ότι ο Πεδουλάκης έχει να διαχειριστεί ρόστερ πιο ακριβό για τα δεδομένα του;

      Διαγραφή
    2. Ειπες οτι πρεπει να ισοροπησει Λανγκφορντ και Τζερελς.Μπορει να εννουσες να τους ισοροπησει ατομικα και αγωνιστικα..
      Στη καλυτερη του χρονια στον ΠΑΟ οταν εκαιγε η μπαλα ειχε 1 επιλογη παντως

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Sorry, αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς προέκυψε το συμπέρασμα.
      Ναι, αγωνιστική ισορροπία εννοώ για τους Τζέρελς-Λάνγκφορντ. Το ότι στον ΠΑΟ είχε μία επιλογή στα κρίσιμα; Εννοείς στην επίθεση, τον ΔΔ; Έστω ότι ήταν έτσι. Το συμπέρασμα ποιο είναι; Μπορεί να χάνω κάτι.

      Διαγραφή
    4. Ποιό ποιοτική ομάδα ο περυσινός ΠΑΟ ή η φετινή Ούνιξ?

      mario

      Διαγραφή
    5. Τι ψάχνεις; Κατά ορισμένους είχε το καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη. Για άλλους, πάλι, με εκείνο το ρόστερ είχε ταβάνι τα play off της Ευρωλίγκας. Δεν έχει νόημα, λοιπόν, αυτή η κουβέντα. Και, πάντως, άλλο η ποιότητα του ρόστερ κι άλλο το budget. Για παράδειγμα το ρόστερ της Ούνιξ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην Τουρκίας, πόσο θα κόστιζε; Μπορεί και τα μισά.
      Το θέμα είναι αν ο Πεδουλάκης μπορεί να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Αν μπορεί να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα σε ένα club που πληρώνει καλά και έχει φιλοδοξίες. Για ορισμένους, όχι. Δεν είναι επαρκής. Αλλά είναι, ας πούμε, ο Ιτούδης. Που έχει μια μόνο χρονιά ως head coach στο ενεργητικό του. Ή είναι ο Κατσικάρης που έχει γίνει γνωστός κυρίως από την Μπιλμπάο με μια χρονιά μόνο στην Ευρωλίγκα. Για να μην παρεξηγηθώ. Και οι δύο είναι καλοί προπονητές. Αυτό που τονίζω είναι η διαφορά στις κρίσεις. Η διαφοροποίηση των κριτηρίων.


      Διαγραφή
    6. 5 κλάσεις καλύτερη περιφέρεια η Ούνιξ, πιο δυνατοί εμείς από 3 έως το 5. Συνολικά θα έλεγα Ούνιξ αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να φτάσουν τα δικά μας αμυντικά στάνταρντς. Οπότε πιο εύκολα θα ψήφιζα ΠΑΟ για μια θέση στοην οχτάδα παρά μια τέτοια Ούνιξ.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    7. Αν και συμφωνώ μαζί σου, 77, ως προς την ειδική αντιμετώπιση που έχουν ορισμένοι φερέλπιδες προπονητές από τα μήντια, μου κάνει εντύπωση το πάθος σου για τον Άρτζυ. Αρχικά όταν διάβαζα τα ποστς σου εδώ νόμιζα πως είσαι Παναθηναϊκός, αλλά τελικά μάλλον είσαι Πεδουλακικός (φίλος του ή συγγγενής του;). Υποθέτω αν παίξουν ΠΑΟ-Ουνικς, θα είσαι φουλ με την Ουνικς :) (Για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά δεν το αναφέρω ως κακό αυτό, αλίμονο, με όποιον θες είσαι!)

      Διαγραφή
    8. Χαχαχα. Πάλι καλά που μου επιτρέπεις να επιλέξω.
      Τώρα αν σου πω ότι δεν έχω καμία σχέση μαζί του, θα με πιστέψεις;
      Δεν σε παρεξηγώ. Έτσι σε έμαθαν να σκέφτεσαι. Το ότι θεωρώ καλό προπονητή τον και υποτιμημένο τον Άρτζι με κάνει αυτόματα κολλητό του. Ενώ θα έπρεπε ως οπαδός του ΠΑΟ να τον κράζω.
      Να σου πω και το άλλο. Το ότι ορισμένοι μπερδεύεστε με τον αν είμαι ΠΑΟ ή όχι, μάλλον καλό μου κάνει. Όχι ότι έχω καμιά πρεμούρα για πιστοποιητικό πράσινων φρονημάτων.

      Διαγραφή
    9. Γιατί να πρέπει να τον κράζεις αν είσαι οπαδός του ΠΑΟ; Οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟ καλά λόγια λένε για Άρτζυ.

      Απλά λέω ότι μου κάνει εντύπωση που από όλες τις ομάδες της ευρωλίγκας σε ενδιαφέρει πρωτίστως τι κάνει η Ουνικς...

      Διαγραφή
    10. Κοίτα, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας. Ο Πεδουλάκης μου προέκυψε ως αδυναμία όταν ανέλαβε τον ΠΑΟ. Ομολογώ ότι πριν δεν τον είχα παρακολουθήσει στενά ως κόουτς. Και επειδή τον πρόλαβα και ως παίκτη, θα σου πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου.
      Έκτοτε, ναι με ενδιαφέρει η πορεία του. Όπως με νοιάζει ο Γιαννάκης, ο Διαμαντίδης, ο Κορωνιός και άλλοι. Γιατί πρέπει να είναι φίλοι μου ή συγγενείς;
      Γενικά, πάντα θα θυμάμαι με θετικό τρόπο όλους τους συντελεστές της πρώτης χρονιάς του Πεδουλάκη στην ομάδα. Τεχνικό επιτελείο και παίκτες. Να, πιο κάτω ρώτησα τον Jim για τον Μπράμο.

      Διαγραφή
    11. Τότε πρέπει να βρεις παλιά ματς του ως κόουτς, επί Φορντ κλπ...Θα σε ενδιαφέρει...

      ΥΓ Ακόμα και τον Μπράμο;;; Αν μου πεις και Κιτσεν και Πανκο, θα τρελαθω! :P

      Διαγραφή
    12. Εγώ πάντως θα είμαι με την Unics όταν παίξει με τον ΠΑΟ, απροκάλυπτα. Αργύρης 4Ever.

      Έχει και ωραία ομάδα ο Αργύρης φέτος, έχει ένα θέμα πίσω απο τον Fischer στο 5 τώρα που είναι νωρίς αλλά λεφτά υπάρχουν και αν περάσει στους ομίλους ίσως έχει ευκαιρία να την κλείψει. Το front court είναι πάντως διαστημικό στην επίθεση και πιστεύω οτι ο Αργύρης θα κάνει μεγάλη ζημιά στον όμιλο του top8 που θα μπει. Αγορασα ετήσιο pass στο livebasketball.tv μόνο και μόνο για πάρτη του και ελπίζω να μην φάω καμμιά νίλα με τους Γάλλους.

      Go RG go

      Διαγραφή
    13. front court? μάλλον το back court θες να πείς δηλ. τη περιφερειακή γραμμή. front court είναι οι ψηλοί. Άμα δε το χεις Τσαγκουρνή μη το χρησιμοποιείς για μόστρα.

      Παντελής

      Διαγραφή
    14. Εντάξει Παντελή δεν θα το χρησιμοποιώ για μόστρα

      Διαγραφή
    15. "Εγώ πάντως θα είμαι με την Unics όταν παίξει με τον ΠΑΟ, απροκάλυπτα."

      Γιατί γράφεις "απροκάλυπτα"; Θα έπρεπε να το καλύψεις για κάποιο λόγο; Δεν σε πιάνω..

      Διαγραφή
  37. Αν παίξει αρκετά φέτος ο Χαραλαμπόπουλος του χρόνου θα τρίβετε τα μάτια σας. Έχει τις προδιαγραφές να γίνει ο Έλληνας Κιριλένκο. Πρέπει να δουλέψει βέβαια για να ανέβει σε ανώτερο (υπερ)αθλητικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Από τα χθεσινά ματς, μια και το post αφορά τον Αρη, δε θα σχολιασει κανεις την εμφανιση των Wright και Washington? Έχετε μετρήσει πόσοι παίκτες που έφυγαν άκλαυτοι απο τον Αρη έκαναν καριερα στην Ευρωλίγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και στο ΝΒΑ...
      Smush Parker, Corey Brewer,Pj Tucker
      και επισης καλο μπασκετ επαιξαν οι Reyshawn Terry ,Bobby Brown και Dunston φυσικα,Anton Gavel,Jeremy Richardson με Βαλενθια
      και πιθανως κι αλλοι

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Τάκερ παικτάρα!!!!!

      Διαγραφή
    3. Tucker μεγάλη παικτάρα!
      Θυμάμαι από την πρώτη φορά που τον είχα δει απορούσα γιατί παίζει Ελλάδα...

      Διαγραφή
    4. Ο Άρης εκείνη την εποχή είχε ένα από τα καλύτερα τμήματα scouting και η διοίκηση του (άμεσα συνδεδεμένη με αυτό) παρά τα όσα έγιναν στο οικονομικό κομμάτι γνώριζε πολύ καλά την αγορά. Πολλοί και σπουδαίοι παίκτες.

      Διαγραφή
    5. Θυμάμαι να φέρνει τελευταία στιγμή τον Καστλ που έδωσε όσο λίγοι τελικά.. Τον Ράητ τον ζητούσε (πρώτη θητεία) η Κίμκι που πλήρωνε 500αρικο αλλά ο Άρης είχε υψηλούς στόχους και κρατήθηκε.. Τότε έπαιζε στην αγορά ο Κιθ Λάνγκφορντ εάν η διοίκηση αποφάσιζε να αφήσει τον Ράητ σε εκείνο το χρονικό σημείο, μέσα στη σεζόν. Τον Ουίλκινσον τον είχε φέρει ο Ζούρος, πολύ καλή επιλογή.. Πολλά παιδιά τότε, θέλει ειδική ανάρτηση το θέμα.

      Διαγραφή
  39. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
    λασμε -----> ?
    μασιουλις ---> ?
    μπραμος ----> -
    ουκιτς -----> νελσον
    ραιτ -----> μποχωριδης
    καρυ -----> σλοτερ
    μπατιστ ----> μπατιστα
    αποστολιδης->κονιαρης
    πινγκ -----> παπαγιαννης

    Χωρις 3αρι κ 5αρι φανερα αποδυναμωμενη σε σχεση με περυσι

    Υ.Γ Ποιος ο λογος να παει τωρα στο τουρνουα της Ζαλγκιρις με ροστερ
    7 παικτων?(διαμαντιδης-μποχωριδης-παππας-γιανκοβιτς-χαραλαμποπουλος-γκιστ-μπατιστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα και υποδειξεις για το πως θα κανει την προετοιμασια ο ιβανοβιτς. ρε που χανονται τετοια μπασκετικα μυαλα;

      Διαγραφή
    2. Το γεγονος οτι οσο μικροτερο ειναι το ροστερ τοσο πιο ευκολα προκυπτουν τραυματισμοι απο την επιβαρυνση των λιγων που ειναι διαθεσιμοι σου λεει τιποτα?Εκτος αν εισαι γαβρος και σε βολευει η κατασταση......

      Διαγραφή
    3. για να μην γινει ρομπα ακυρωνοντας την συμμετοχη του ...

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα από μένα...

    Παρ' όλο που είχα εξεταστική, βρήκα χρόνο να δω το Νick Galis Cup και εντυοωσιάστηκα από τον Άρη. Ήθελα καιρό να τον δω να φέρνει ξένους δεδομένου μας έχει συνηθίσει σε καλές επιλογές άσχετα αν του βγήκαν ή όχι.

    Πολύ καλός ο Νέιμικ. Ήρθε για να παίξει άμυνα φαίνεται. Εξαιρετική επιλογή. Αν είχε και επίθεση το παιδί δεν θα έπαιζε Άρη.

    Ο Ρίντ μου άρεσε υπερβολικά με την ΤΣΣΚΑ. Στη μέρα του πιστεύω θα είναι καταλύτης για την ομάδα του. Γιατί ο Βεζένκοφ δεν είναι ο Θεός του μπάσκετ να τα βάζει όλα.

    Ο Τόμας τώρα, τρομερή ενέργεια, καλό παικτάκι αλλά δεν ξέρω αν θα προσφέρει σκορ όταν χρειάζεται. Αλτρουιστής, ψάχνει τη πάσα παρά το σουτ αλλά δεν ξέρω αν εκληφθεί σαν αδυναμία του στο συγκεκριμένο κομμάτι.

    Όβεραλ, καλές οι επιλογές των Αμερικάνων. Περιμένω να δω τον Άρη να παλεύει για 4άδα. Και δεν το κρύβω πως ψωφάω να δω ένα Θεσσαλονικιότικο ελ κλάσσικο για τις θέσεις 3-4.

    Τζιμάρα, με το άρθρο αυτό μας έφτιαξες άσχημα. Περιμένω με αγωνία άρθρα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

    Προκριματικά Ευρωλίγκας είδα μόνο Βιλερμπάν - Οστάνδη λόγω διαβάσματος και λόγω πονοκέφαλου. Σήμερα, έχει Χάποελ - Ούνικς και Βιλερμπάν - Στρασβούργο ;

    Από αυτά που είδα στο μάτς της Βιλερμπάν, ο Άντερσεν πήρε κάποιο ελιξήριο νεότητας; Υπερβολικά καλός. Μια ερώτηση προς τους άλλους φίλους της σελίδας που ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτεροι από μένα (ηλικιακά μιλώντας αφού είμαι μόλις 19), ο Τορίαν Γκρίν είναι ένας γκάρντ που είχε προ 5ετίας η ΑΕΚ;

    Ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους τους γνήσιους μπασκετικούς της σελίδας γιατί διακρίνω κάποιους θερμοκέφαλους στη σελίδα και δεν μου αρέσει καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ντίνο. Ωραίος σχολιασμός. Ο Τόμας δεν ήρθε για να σκοράρει στον Άρη. Κάποια βράδια σίγουρα θα το κάνει αλλά δεν είναι αυτή η κατεύθυνση του σαν παίκτης. Σήμερα ναι είναι τα "ημιτελικά" για το μίνι-τουρνουά που οδηγεί στην Ευρωλίγκα και αναμένονται εξαιρετικά ματς. Ο Γκριν ναι, είναι ο πρώην πόιντ της ΑΕΚ και πρώην Gator, παιδί του Ντόνοβαν και δις πρωταθλητής NCAA.

      Διαγραφή
  41. Μπορει να πει καποιος, ποιο ειναι το συστημα των προκριματικων της euroleague? Ειναι όμιλος ή νοκ αουτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εμ ναι... Ξέρεις ότι είσαι Α-Κ-Υ-Ρ-Ο-Σ ; Το άρθρο γαμώτο μιλάει για τον Άρη και τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Που κολλάει ότι το ντέρμπι θα είναι κεκλεισμένων; Και ποιος είπε κάτι σε αυτό το μπλογκ αυτά που είπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. xaxaxaxa αυτο μονο ο Τζιμ εχει δικαιωμα να το πει μονο απο αυτον ζηταω συγγνωμη αν ηταν να ζητησω.Ουτε κατι χυδαιο ουτε κατι ασχετο εγραψα που να θιγει καποιον.Για μπασκετ εγραψα σε μπασκετικο χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα στη συμμορία.. Ξεκινάω να απαντάω σχόλια, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μονον ΑΡΗΣ. Μονον αν γραφεις για τον ΑΡΗ εισαι Ε-Γ-Κ-Υ-Ρ-Ο-Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Jimάρα, καλησπέρα.

    Δυο λόγια για την Ούνιξ και τον Άρτζι. Πώς βλέπεις το ρόστερ και τί εκτιμάς στο σημερινό με την Χάποελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77. ;Oπως σας έγραψα προχθές, η Ούνιξ έχει να αντιμετωπίσει το άγχος του φαβορί που πνίγει (με σύμμαχο το χρονικό διάστημα διεξαγωγής του τουρνουά) τις πιο ποιοτικές ομάδες, μιας και οι "αποστάσεις" τον Σεπτέμβρη είναι πάντα μικρότερες. Οι Ρώσοι έχουν ποιοτικό ρόστερ, το μπακόρτ τους είναι top-quality για το ανώτερο επίπεδο της διοργάνωσης αλλά είναι πολύ δύσκολη η εξίσωση της χημείας. Ο Πεδουλάκης εχθές (σωστά) θυμήθηκε "ελληνικά" και προσπάθησε να βρεί σχήμα που θα του "δώσει" στην άμυνα για 1-2 λεπτά ώστε να μη χάσει το τιμόνι στην επαναφορά της Γκόρα. Μου άρεσε η big lineup με Καϊμακόγλου στο "3" (θα τον παίξει εκεί με στόχο το ποστ, εχθές συνέπεσε με ζώνη) Σανικίτζε στο "4" (ήμουν αρκετά ευχαριστημένος προ διετίας όταν τον είχε υπογράψει η Μοντεπάσκι παρότι τελικά θα μπορούσε να δώσει περισσότερα) και Ζήση-Μπίκοφ. Θα κοίταζα επίσης διαφορετικούς συνδυασμούς στο μπακόρτ. Πιστεύω μπορούν να λειτουργήσουν μαζί οι Μπίκοφ-Λάνγκφορντ (θεωρητικά οι 2 SGs) και οι Τζέρελς-Ζήσης.. Ο Ουάιτ είναι πολύ καλός αμυντικός παίκτης, εάν μαζί με τον Φίσερ μπούν στο πετσί του ρόλου defensive specialist τότε μπορεί να προχωρήσει το πρότζεκτ. Αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν είναι ακόμα έτοιμη η Ούνιξ να ελέγξει ομάδες όπως η Ζιελόνα με την άμυνα της για αυτό είδαμε αυτό που είδαμε εχθές.. Θέλει πολύ δουλειά από τον Άρτζι για να πάρει το μάξιμουμ από αυτό το -όντως πολύ- ποιοτικό σύνολο φέτος.

      Η Χαποέλ έχει αρκετά καλό ρόστερ και ποιότητα, επίσης αρκετή για να ρίξει στο καναβάτσο μια ομάδα όπως η Ούνιξ αυτή τη περίοδο, σε ματς της μιας ανάσας. Όμως, δε σας κρύβω ότι εάν διασταυρωνόταν με τη Στρασμπούργκ θα πήγαινα με τους Γάλλους. Θεωρώ ότι οι Ισραηλινοί χρειαζόντουσαν καλύτερο κόουτς από τον Φράνκο (και δε βλέπω τον Κολέ να έχανε σε μια μετωπική με τον συγκεκριμένο). Η Ούνιξ έχει το υλικό να κοιτάξει στα play-offs της Ευρωλίγκας (πολύ καλύτερο από κάθε αντίπαλο στο Βέλγιο, και προσωπικά θέλω να τη δω να κατακτά το εισιτήριο ) αλλά θα το καταφέρει μόνο αν πιάσει τα αμυντικά στάνταρντς του Πεδουλάκη.

      Διαγραφή
    2. Ρε Jim, στο ‘’5’’ δεν σου φαίνονται άδειοι οι Ρώσοι; Αυτός ο Σοκόλοφ δεν λέει τίποτα.
      Με τον Μπράμος, τι γίνεται; Δεν ακούγεται κάτι. Πριν από μέρες διάβασα ότι τραυματίστηκε; Ισχύει; Μια χαρά θα του καθόταν του Πεδουλάκη ως συμπλήρωμα στο ‘’3’’.

      Διαγραφή
    3. Έχω κάτι για Μπράμος, θα το δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.. Ναι, θα κόλλαγε 77.. Όπως και ο Ματσιούλις με το ποστ παιχνίδι. Ο Σοκόλοφ έχει πολλές παραστάσεις αλλά ναι και εγώ θεωρώ ότι σε μια τέτοια επένδυση κοιτάζεις και κάτι ακόμα στο "5". Ειδικά εάν σου τραυματιστεί ο Φίσερ τη πάτησες.. Όπως και να'χει πιστεύω θα προσθέσει παίκτη ο Πεδουλάκης μέσα στη χρονιά. Ας περάσει στους ομίλους και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  47. τζιμ ποια θεωρεις την κορυφαια εμφανιση ευρωπαιου παικτη εναντιον εθνικης ομαδας των ηνωμενων πολιτειων σε διεθνη διοργανωση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα τα επίπεδα ή μιλάμε μόνο για τις περιπτώσεις που έπαιζαν οι NBAers?

      Διαγραφή
    2. Γιασικεβίτσιους το 2004 στη φάση των ομίλων. Άλλο πράγμα...μιλάμε και φυσικά Παπαλουκάς το 2006 -οχι σε σκορ τόσο όσο σε "ζημιά" εντός του παρκε.

      Τζιμ πιστεύεις ότι ο Πρίφτης θα μπορούσε να γίνει το δυνατότερο χαρτί της ελληνικής προπονητικής σχολής;

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Σούλη, όλα οκ? Αν περιμένει τη σειρά του ίσως, ναι.. Είναι σοβαρό παιδί και γνώστης. Η φετινή χρονιά είναι η πιο κρίσιμη για την καριέρα του. Τον εκτιμώ.

      Διαγραφή
    4. μονο οταν επαιζαν νβαερς , εστω και λιγοι .

      Διαγραφή
  48. Γεια σου Τζιμ πολυ καιρο εχουμε να τα πουμε. Πολυ καλο αρθρο για τον Αρη. Ο Μπαρτ της Ζιελονα Γκορα πως σου φανηκε; Τι φρουτο ειναι;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φιλαράκι, όλα καλά? Ο Μπαρτ ήταν στις λίστες του Hoopfellas πριν 3 χρόνια..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/ade-in-usa.html

      (κοίτα και τι περιέχει η συγκεκριμένη λίστα..)

      Καλός σκόρερ με καρδιά αλλά όχι σαν τον πατέρα του.. Όποιος τον είχε προλάβει καταλαβαίνει..

      Διαγραφή
    2. Ο Στηβ Μπάρτ ήταν από άλλο ανέκδοτο. Μόνο για εκείνον άξιζε να βλέπεις ματς του Ηρακλή. Ακόμη και με το Παγκράτι που λέει ο λόγος. Άξιος διάδοχος του Ίνγκραμ.

      Διαγραφή
    3. Απίστευτος παίκτης. Άξιος διάδοχος όχι τελικά.. Αλλά παικταράς, σπάνιος σκόρερ.

      Διαγραφή
  49. Jim, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επίλυση των αποριών μου...

    Συζητάω με ένα φίλο ("γιατρέ" μου αν το δεις για σένα μιλάω *wink* ) για την Ευρωλίγκα. Η Εφες θα κινηθεί για "1" ή θα μείνει με τον Ντρέιπερ; Πιστεύω πως όσο καλό είναι το ρόστερ στη φρόντκορτ άλλο τόσο "πάσχει" στη περιφέρεια. Ειδάλλως, θα στοιχημάτιζα υπερ της για θέση στο Final 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο υπομονή Ντίνο και θα μιλήσουμε αναλυτικά για το πρότζεκτ του Ντούντα. Όχι δε πάει για παίκτη.

      Διαγραφή
    2. Τον Πλάνινιτς, τί θα τον κάνει;
      Ψυγείο ή θα πάρει από τον παίκτη ό,τι μπορεί;

      Διαγραφή
    3. Κατάψυξη.. Δεν υπολογίζεται μου είπαν.

      Διαγραφή
    4. Δηλ. θα μείνει με Ντρέιπερ και Μπαλμπάι; Mε ολίγη από Τζάνινγκ;


      Διαγραφή
    5. Και ο Οσμάν μαζί με τον Εφεκάν Κοζάρ. Παιδιά επίτηδες έμεινε "ανοιχτή" η θέση για να αναπτυχθούν οι μικροί. Τη φετινή σεζόν αυτός είναι ο στόχος. Εγώ επιμένω πάντως, δε θα κράταγα τον Μπιέλιτσα (ή μόνο για Ευρώπη, μια χαρά παίκτης αλλά κλείνει τις θέσεις των ξένων) και θα πήγαινα για τον Μίσιτς.

      Διαγραφή
  50. Η φετινη ευρωλιγκα παει ισπανια... Με διαφορα τα καλυτερα ροστερ της διοργανωσης εχουν η μπαρτσελονα με την ρεαλ..Μοναδικη αντιπαλος η τσκκα αλλα νομιζω εχει προβλημα στο 4-5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. San roster exeis dikio file, real (eidika i real exei eksopragmatiko roster, akoma kalytero kai apo persi kai propersy-apopsi mou) kai barcelona (an apodosei o Satoransky) exoun sigoura ta kalytera roster, alla min ksexname oti tin koupa tin sikwnei sinithws i kalyteri omada!! Eida xthes tin Fener kai kata diastimata mou arese poly! Mou thimise Panathinaiko ston tropo anaptiksis, kati pou simainei oti o Zots meta apo mia metavatiki xronia opws tin eixe xaraktirisei o idios, einai etoimos na ta diekdikisei ola.Poly pick and roll kali kikloforia kai o preldzic xthes mu fanike para polu kalos organwtika. Episis o Vesely tha einai dynami sto 4, an kai exw xalastei ligo oti exei xasei plirws to sout pou eixe prin figei gia NBA (oxi tipota tromero-alla timio). Goudelock me hickman kaloi scorers gia na ksekolane tin omada sta dyskola, to stoixima gia mena o Preldzic pou an vgei i Fener einai gia psila.
      DonFlami.

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνω οτι παλι μπορει να εχουμε εκπληξη αλλωστε τα 4 τελευταια χρονια δεν το παιρνει το καλυτερο ροστερ αλλα η καλυτερη ομαδα εχεις δικιο και μαλιστα οχι παντα η καλυτερη ομαδα καποιες φορες η πιο τυχερη.
      Η φενερ δεν με πειθει στους ψηλους αλλα και στην οργανωση δεν ειμαι σιγουρος οτι ο χικμαν θα αντεξει τοσο βαρος. Ο πρελντζιτς πιστευω οτι θα χαθει στο rotation αφου δεν του εχει και μεγαλη αδυναμια ο ζοτς και ειναι και πληρης στις θεσεις 2-3. Παντως στην διαρκεια της χρονιας θα μπορουσε να ειναι παικτης κλειδι.
      Προσωπικα οχι τοσο πολυ για κατακτηση αλλα ως αουτσαιντερ για 4αδα θα πονταρω κατι ψιλα στην μαλαγα αν δεν φυγει ο ντραγκιτς μου αρεσει παρα πολυ σαν ροστερ και εχει μια βασικη 5αδα με φοβερους αμυντικους.

      Διαγραφή
    3. Simfwnw gia tous psilous tis Fener, alla i alitheia einai oti exei posotita! Zoric, Savvas kai Erden, kai apo pisw ton Turkyilmaz. Episis pistevw oti isws o Zots na vasizete kai stin above the rim amyna tou Vesely. Tha deiksei...
      Oson afora tous kontous: Den exei katharo aso-plin isws tou Sipahi, par ola ayta o Hickman apedeikse persy tin ikanotita tou sta krissima pistevw (ws combo omws kai oxi ws 1). Episis o bogdanovic tha peksei kai aytos to rolo toy organwti kathws exei ton Goudelock ws combo-guard kai ton mahmutoglou gia SG, Ekei pistevw oti pontarei ston Preldzic, kathws pistevw tha tou dwsei tin perissoteri organwsi- me vasi ta osa eida kai xthes. Exeis dikio gia to rotation einai odws polu megalo stous kontous, kai exei kai ton Ugurlu apo pisw (o Tourkos pou eidame ston u20) alla kai ton Cetin. Telos exei dyo ap ta koryfaia 4aria stin Evropi me Bjelica kai Vesely. Nomizw oti o Preldzic tha kolisei ws 3 pou tha dimiourgei, isws afisei sta ftera Hickman-Goudelock, Hickman-Bogda kai outo katheksis. Isws o Jim na borei na mas diafwtisei sayto to thema, pistevw tha exei mia kali apopsi!!
      DonFlami.

      Διαγραφή
  51. Jim τελικα ποσο ειναι τα ροστερ Παο οσφπ μονο αμοιβες πιακτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπερα !
    Τζιμ η οποιος αλλος ξερει κατι,διαβασα για αποχωρησηαπο το μπασκετ του Νταρκο Μιλισιτς στα 29 του χωρις να παιζει κανενα σοβαρο θεμα τραυματισμων..Δε μιλαμε τωρα για τον πιο φυσιολογικο ανθρωπο και παικτη αλλα ειναι προφανες οτι στις 2 τελευταιες Euroleague ενας ψηλος σαν κι αυτον θα αλλαζε ισσοροπιες οπου επαιζε..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον «βαρέθηκε» ή είναι περίπτωση Άντρις Μπιέντρινς

      Διαγραφή
    2. Δε θα άλλαζε καμία ισορροπία no_closure.. Είναι καμμένο χαρτί. Καμία συνεργασία εγκεφάλου-κορμιού.

      Διαγραφή
  53. Από εκεί και πέρα, οι “πράσινοι” εντείνουν τις προσπάθειες τους για να βρουν ένα πεντάρι με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και θα “κολλήσει” με τους Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδη. Πρώτο μέλημα να είναι αθλητικός ώστε να υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά στα χέρια του Μαυροβούνιου τεχνικού που έχει ήδη δύναμη και ποιότητα με τον Ουρουγουανό και τον Λουκά. Οπότε περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε που θα καθίσει η μπίλια στα δύο σοβαρά ζητήματα. απο onsports.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ο αρης πρεπει να ορθοποδησει οικονομικα για να αρχισει καποια στιγμη να στηνει κατι πραγματικα καλο και με διαρκεια!!!!

    στην παρουσα φαση μονο μεσω της παραγωγικης διαδικασιας μπορει να πετυχει κατι τετοιο!!!φετος πουλησε το μποχωριδη, του χρονου θα φυγει ισως ο βεζενκοφ, του παραχρονου θα μπορουσε να πουλησει το μητογλου, αν τον κραταγε και δεν πηγαινε αμερικη κοκ!!!!

    να μπει κανενας λεφτας και να ξελασπωσει τον αρη δεν το βλεπω!!!αρα, το να γινει παρτιζαν, οπως εγραψε ο τζιμ, ειναι η μονη λυση και σε αυτη την περιπτωση δεν εννοειται να χανει μικρους παικτες ο μητογλου και ο λαρεντζακης!!!

    ο στοχος του αρη πρεπει να ειναι να βγαινει η χρονια αξιοπρεπως και να αναδεικνυει παικτες που θα τους πουλαει σε καλες τιμες.και αυτο με στηριξη απο τον κοσμο, ο οποιος πρεπει να τιμα την ομαδα και να μην την αφηνει σε ενα τουρνουα οπως το προχθεσινο με 500 ατομα στην κερκιδα!!!αν ειναι δυνατον!!!

    εκτος και αν ο κοσμος θελει χαιλικια και θελει να βλεπει την ομαδα να διακρινεται ντε και καλα και να ξοδευονται χρηματα απο μεταγραφη παικτη σε τελειωμενους βετερανους (βλεπε πωληση παπανικολαου και αποκτηση κακιουζη, χατζηβρετα και ντικουδη) !!!διακριση με αυτες τις συνθηκες δεν επιτυγχανεται!!!ακομα και αν η ομαδα παει καλα μια χρονια τοτε οι παικτες θα κοιταξουν να καρπωθουν τον ιδρωτα τους πηγαινοντας καπου καλυτερα!!!αγωνιστικη συνεχεια δε μπορει να υπαρξει!!!

    ειδαμε και περυσι, εκανε 2 καλα εξαμηνα ο αγγελου στον παγκο, τσουπ εσκασε προταση απο εφες, γεια σας!!!καλα ξηγηθηκε και η ομαδα που τον πουλησε και ο κοουτς που πηγε να εξασφαλιστει οικονομικα!!!

    για μεσα, οσο και αν ακουστει παραδοξο, θα πρεπει ο προεδρος να δεσει τον προπονητη με ενα σχετικα καλο συμβολαιο και να του πει "φιλε, δεν υπαρχει σαλιο, φτιαξε ομαδα και καθε χρονο προσπαθησε να αναδεικνυεις 1-2 παικτες για να τους πουλαμε και να βγαινει σχεδον το μπατζετ της επομενης χρονιας ουτως ωστε τα λοιπα εσοδα της ομαδας να πηγαινουν σε παλιες αμαρτιες....και θα βγαζεις και συ το κατιτις σου.......".

    τωρα,το τι θα κανει ο πασαλιτς, ο γκικας, ο μουρτος και οι αμερικανοι μικρο αντικτυπο θα χει σε οτιδηποτε!!!το θεμα ειναι να πουληθει σε καλη τιμη ο βεζενκοφ και να βγει ο επομενος βεζενκοφ και ο επομενος μποχωριδης και αυτοι σιγουρα δε θα ναι ο γκικας και ο μουρτος μιας και πατανε τα 25!

    η οικονομικη αναπτυξη της ομαδας και η εξοφληση ολων των παλιων χρεων ειναι 100 φορες πιο σημαντικη απο το αν θα παιξει καλο μπασκετ η ομαδα!!!ειδαμε και τον πανιωνιο που ειναι η τριτη-τεταρτη ομαδα στην ελλαδα τα τελευταια χρονια να μη μπορει να συμμετασχει στο επομενο πρωταθλημα επειδη ο βασικος του χρηματοδοτης κουραστηκε!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Βλέπω και τον Ολυμπιακό...
    Είναι νωρίς, αλλά δεν βλέπω να δαγκώνουν αμυντικά οι νέοι, βλέπω χάλια περιφερειακή άμυνα και δεν βλέπω να γίνεται και φέτος το step up των Κατσίβελη,Αγραβάνη,Καββαδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ.ΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο Τζάρβις Θριτ ήρθε για να καλύψει τα κενά στις προπονήσεις, με τον Ει Τζει Σλότερ να είναι έτοιμος να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του Παναθηναϊκού για Λιθουανία

    Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα την ομάδα του «τριφυλλιού» ανάγκασαν τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ψαχτεί για… βοήθεια. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν έχασε χρόνο και βρήκε αμέσως τη λύση που έψαχνε στο πρόσωπο του Τζάρβις Θριτ. Ο Αμερικανός (21 ετών, 1.93) είχε ταξιδέψει στη χώρα μας για τον Πανιώνιο, αλλά έμεινε χωρίς… ομάδα και έτσι βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για προπονήσεις, έτσι ώστε να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Μάλιστα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να τον συμπεριλάβει και στην αποστολή του «τριφυλλιού» που αναχωρεί αύριο το πρωί στις 6.30 για τη Λιθουανία.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Συριγος και Καρυδας προσεφεραν αφθονο γελιο σημερα. Να ειναι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 1.27 εννοεις οτι ξεδιπλωσαν τα φιλογαυρικα τους αισθηματα;;;εγω παντως διασκεδασα απιστευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δυο γαβροι ειναι,ο Συριγος ομως ειναι εξαιρετικα συμπαθης κ ικανος δημοσιογραφος.Ο Καρυδας απο την αλλη,ειναι τοσο γαυρος που ολη την ωρα χθες γκρινιαζε οταν δεν του αρεσε κατι στον οσφπ σαν τον τελευταιο οπαδο....Το παιζεις και αντικειμενικος αλλα φραφει στον πρωκταθλητη....Αρκει να τον παρακολουθησεις οταν μεταδιδει Παναθηναικο ποσο απαθεστατα περιγραφει,κανοντας και χαβαλε με τον σχολιαστη του.....

      Διαγραφή
    2. Γραφει στον πρωταθλητη???? δεν το ηξερα.Προχτες ο Καρυδας μιλωντας με καποιον αλλον σχολιαστη(Εφες-ΟΣΦΠ) ειπε οτι αδικηθηκε ο Λασμε γιατι το βραβειο του mvp το πηρε ο ΔΔ,του λεει λοιπον ο συνομιλητης του δεν μπορεις να το λες αυτο γιατι αν δεν ηταν ο ΔΔ ο Λασμε δεν θα ηταν τιποτε (με τα ετοιμα καλαθια που του εδινε) συμφωνησε βαριεστημενα μη μπορωντας να κανει αλλιως.Χτες σε μια ωραια συνεργασια Σπανουλη Ντανστον αρχισε την αποθεωση για τον Σπανουλη οτι ολοι οι σεντερ που περασαν απο τον Ολυμπιακο πρεπει να πήρωνουν τον Σπανουλη γιατι τους κανει μαγκες(η κατι τετοιο) χαχαχαχα,Σιχαινομαι αυτους που το παιζουν αντικειμενικοι και μειωνουν με την πρωτη ευκαιρια την αντιπαλη ομαδα,,προτιμω αυτους που ειναι χρωματισμενοι.Ο Τζιμ εδω κραταει ισες αποστασεις απο ολους,για αυτο εχει τοση απηχηση στον κοσμο.

      Διαγραφή
    3. Προτιμώ χίλιες φορές τον Καβαλιεράτο και το Μαγουλά που ό,τι κάνουν το κάνου ανοιχτά.Είναι Ολυμπιακοί και δεν το κρύβουν οι άνθρωποι.Και γιατί θα'πρεπε αραγε;; Αυτοί της ΝΟVA είναι απάλευτοι. Μετρίοτατες μεταδόσεις και ύφος χιλίων καρδιναλίων. Αυτό που τους κάνει ακόμα χειρότερους είναι ότι αυτοσυστήνονται ως ειδικοί!!Απίθανοι τύποι..

      Διαγραφή
    4. αφηστε την κουρουνα στην ησυχια της.......

      Διαγραφή
    5. Η κουρουνα ειναι ο Καρύδας;;;;

      Διαγραφή
    6. μαλλον αυτος ειναι,τοση μιρλα και με τον Βασιλακοπουλο που εχει...
      Οντως φιλε αυτο με το μισθο των ψλων στο Σπανουλη το ακουσα!
      Θυμαμαι το 2004 στο ραφιοφωνο μετα τον 3ο κ τελευταιο τελικο με το Μαρουσι ελεγε οτι το Μαρουσι επαιξε το καλυτερο μπασκετ....Γελοιος,εμετικος,λερας......

      Διαγραφή
  60. τζιμαρα,για τον θριτ που πηρε για τις προπονησεις(;) ο παναθηναικος,ποια η αποψη σου;τον βλεπω να υπογραφει μεχρι να γυρισει ο νελσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σίγουρα στην Ευρώπη ο όρος αυτός δεν είναι τόσο διαδεδομένος αλλά ο Νίκος Ζήσης χθες απέδειξε πως είναι ο ιδανικός "6ος παίκτης".

    15 πόντοι (5/8 σουτ), 6 τελικές, 2 ριμπάουντ

    #Respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημερα κι απο μενα , λιγα σχολια θα κανω
    α)ΟΣΦΠ ¨- Δεν ειδα ολο το παιχνιδι αλλα καποια στοιχεια εκαναν μπαμ.Φανερα εκτος κλιματος οι Ελληνες και πολυ νευρικος ο Λαφαγιετ.Ο Σπανουλης στα ορια της απαθειας (ειδικα στο αμυντικο χαιλαιτ του Βασιλειαδη που οσο τον ειδα επαιζε σκυλισια).Αυτη τη στιγμη ον φαιαρ ειναι ο Λοτζεσκι (ειναι πραγματικα εντυπωσιακο ποσο σταθερος ειναι,οσο και το γλυκο του τζαμπ σουτ) και σταθερα καλος και μαχητικος ο Ντανστον.
    Τα περισοτερα πραγματα στον ΟΣΦΠ διορθωνονται αλλα για μενα λειπει ενας ψηλος ακομα.Επισης δειχνει δυσλειτουργικο για την ωρα το σχημα Ντανστον - Χαντερ.
    β)Ουνιξ δε μπορεσα να δω ,χαιρομαι ομως με την εμφανιση Ζηση που δειχνει ετοιμος για χρονια επιπεδου Σιενα,σε μια ομαδα με πυρηνοκινητο μπακορτ δειχνει πως η εμπειρια του και το κοντρολαρισμενο στυλ του ταιριζουν γαντι
    γ)ΠΑΟ- δε νομιζω πως θα υπαρξει θεμα Θριτ,το παιδι ειχε ερθει μεσω μανατζερς για να παιξει Πανιωνιο χωρις επαγγελματικη εμπειρια,και τον πηραν για να βοηθησει και βεβαιως να βοηθηθει να βρει και ομαδα καθως ειναι μεγαλο πρεστιζ εστω και καποια λεπτα φιλικου με την φανελα του ΠΑΟ.Ξαναλεω πως ο ΠΑΟ αυτη τη στιγμη εχοντας κενη θεση ξενου (o Slaughter πηρε διαβατηριο σωστα?) εχει την πολυτελεια να παρει εναν ακομα παιχτη χωρις να χαλασει την ισοροπια του.Ολα δειχνουν οτι χρειαζεται ψηλο αλλα μπορει να παιξει και παιχτης στο φτερο με σουτ.ΠΙστευω πως μεχρι τη πρωτη φαση της Ευρωλιγκας κι αν δε παιξει σοβαρος τραυματισμος θα παει οπως ειναι

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @no_closure

      ..Ολα δειχνουν οτι χρειαζεται ψηλο αλλα μπορει να παιξει και παιχτης στο φτερο με σουτ.ΠΙστευω πως μεχρι τη πρωτη φαση της Ευρωλιγκας κι αν δε παιξει σοβαρος τραυματισμος θα παει οπως ειναι..

      Τι πιθανοτητες δινεις να υπάρξει και δευτερη φάση Ευρωλίγκας με τα σημερινα αγωνιστικα δεδομενα της ομαδας; Και δε θα ήθελα να μπω σε διαδικασία επιχειρηματολογιας τυπου "Η ομαδα φετος θα χτιστει, άρα μπορει να μείνει εκτός στόχων", γιατί για μια ομάδα του μεγέθους ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Ρεαλ, ΤΣΣΚΑ, κλπ το να μεινεις εκτος στοχων σημαινει εκτος Final4, όχι εκτός ΤΟΠ16

      Διαγραφή
  63. Ο ΔΓ αφου παρει τη γνωμη του ιατρικου επετελειου,επιβαλλεται να κανει μια κουβεντα με τον Ιβανοβιτς για την κατασταση που βρισκεται η ομαδα.Το ''κουσουρι'' του Μαυροβουνιου οσον αφορα τις μεθοδους προπονησης στο κομματι της φυσικης καταστασης,υπονομευει το μελλον της ομαδας.Ποτε αλλοτε η ομαδα δεν εμφανιζε τετοια εικονα σε περιοδο προετοιμασιας λογω συνεχομενων τραυματισμων των παικτων.Κι επειδη οι παικτες ειναι περιουσιακα στοιχεια του συλλογου πρεπει να προστατευθουν.Αυτη τη στιγμη,στην ουσια,η ομαδα δεν κανει κανονικη προετοιμασια απ' τη στιγμη που παρατασσεται με συνθεσεις αναγκης στα διαφορα τουρνουα....Υ.Γ.Ευχομαι να μην ειναι κανενα καταγμα κοπωσης οι ''ενοχλησεις στην κνημη'' του Νελσον..Οταν επανελθουν ολοι οι τραυματιες(και γινουν και οι προσθηκες)τοτε θα ξεκινησει η πραγματικη προετοιμασια της ομαδας και δυστυχως θα γινει κατα τη διαρκεια των αγωνων της πρωτης φασης της ευρωλιγκας με ο,τι αυτο συνεπαγεται..Ο Ιβανοβιτς ειναι η καταλληλη επιλογη για το νεο προτζεκτ του Παναθηναικου,αλλα οι εμμονες του τον αυτουπονομευουν...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε δαγκωνες τη γλωσσα...

      Διαγραφή
    2. Οταν αναφερθηκα στον Νελσον δεν ειχα υποψην μου το δημοσιευμα των ''Νεων''(αν το υπογραφει ο Βετακης ειναι εγκυρο),απλα η παρατεταμενη αποχη του με τη δικαιολογια των ''ενοχλησεων'' με θορυβησαν,κυριως γιατι παρακολουθωντας χρονια τους αντιπαλους του Παναθηναικου στη ευρωλιγκα και το ρεπορταζ τους,κατα τη διαρκεια της σεζον,συχνα πυκνα διαβαζα για τα οσα αντιμετωπιζαν οι παικτες της Ταου..Αναμεσα σ' αυτα ηταν περα απο τις θλασεις και καταγματα κοπωσης.Καποιος δημοσιογραφος μπορει ν' ανατρεξει και να βρει ποιος η ποιοι αντιμετωπισαν τετοια προβληματα οταν τους κοουτσαρε ο Ιβανοβιτς..Περιμενα οτι ο Μαυροβουνιος θα ειχε αναθεωρησει καποια πραγματα στο κομματι των προπονησεων,αλλα επεσα εξω..Δυστυχως,ο ιδιος υπονομευει το εργο του κυριως ομως την ιδια την ομαδα,που στηνεται σε μια νεα βαση..Αυτη τη στιγμη οπως ειναι η ομαδα δεν μπορει να γινει σοβαρη κριτικη οταν παικτες επιστρεφουν απο τραυματισμους κι αλλοι παραμενουν η μπαινουν στα πιτς.Ο ΔΓ πρεπει να μιλησει με τον κοουτς και καποια πραγματα να επαναπροσδιοριστουν..Συζηταγαμε για δυο προσθηκες στο 3 και στο 5 και τωρα αν η κατασταση του Νελσον ειναι σοβαρη,η ομαδα θα χρειαστει προσωρινο η μονιμο αντικαταστατη του,αντιμετωπιζοντας στην ουσια μια νεα περιπτωση Ουκιτς...VECCHIO..

      Διαγραφή
    3. Εγω απο την αλλη δεν θελω να εμπλακει καθολου εκτος του να βαλει τα χρηματα που θελει. το προτζεκτ του ιβανοβιτς μ αρεσει... σε βαθος χρονου οπως προαναγγελθηκε πρεπει να κριθει. κι οταν λεω βαθος χρονου εννοω πανω απο τα 2 χρονια. που θα βγαλει τους δικους του παιχτες. αυτουυς που θα ανταπεξερχονται στις απαιτησεις του και για ολη τη χρονια θα εχουν ενεργεια. καλως η κακως τα ρομποτ πρωταγωνιστουν πλεον. και φυσικα η διαρκεια καθ ολη τη χρονια. μην αρχισουμε τωρα καπονους και μαλκιες παλι

      Διαγραφή
    4. τα πολλα χρηματα πρεπει να δωθουν αργοτερα για να κρατησεις τους παιχτες αυτους. οχι ασκοπα σε ακριβους γερους.

      Διαγραφή
    5. @ 6:17...εννοειται οτι η εμπλοκη του ΔΓ δεν εχει να κανει υποδειξεις στον Ιβανοβιτς σε θεματα αγωνιστικα,αλλα να δωσει στον κοουτς να καταλαβει οτι η υγεια των παικτων ειναι πανω απ' ολα και το οτι προσληφθηκε για να αξιοποιησει και να δωσει υπεραξια σ' ενα γκρουπ παικτων κι οχι να θεσει σε κινδυνο την καριερα τους...οι παικτες ειναι περιουσιακα στοιχεια της ομαδας και ειναι οι πρωταγωνιστες...VECCHIO

      Διαγραφή
  64. Για Νελσον...
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», για τον Αμερικανό γκαρντ «υπάρχουν φόβοι για περιοστίτιδα, Shin Splint Syndrome όπως αναφέρεται στην αμερικανική βιβλιογραφία, η οποία είναι σοβαρή και κυρίως ύπουλη καθότι μπορεί να προκαλέσει `κάταγμα κόπωσης'.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς αθλητής με περιοστίτιδα χρειάζεται `ανάπαυση και αυστηρή διακοπή άθλησης για 30-45 ημέρες'!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ.Αυτο που εχει προκληθηκε απο το τραυμα που αποκτησε στις προπονησεις δεν ειναι κατι χρονιο.Αναλογα τον βαθμο τραυματισμου χρειαζεται αποθεραπεια το πολυ 45 μερες.Παρακαλουνται οσοι εχουν γνωσεις(υπαρχουν γιατροι στο μπλογκ)να μας ενημερωσουν.Δεν ειναι παντως κατι τραγικο.

      Διαγραφή
    2. @..7:29...καλο ειναι να γνωριζεις οτι οταν ενας παικτης χανει το μεγαλυτερο κομματι της προετοιμασιας,χρειαζεται αλλα τοσο χρονο για να επανελθει στα ισια του και για να εγκλιματιστει στην ομαδα..στην περιπτωση του Νελσον αυτο σημαινει οτι τον ''κανονικο'' Νελσον θα τον δουμε μετα τις γιορτες..ελπιζω να καταλαβαινεις το προβλημα...

      Διαγραφή
  65. http://www.runningnews.gr/item.php?id=7919

    Αυτο ειναι ακριβως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Απαντήσεις
    1. Για να κάνει παρέα στον Νέλσον;

      Διαγραφή
    2. Eisai swstos file, an to thema me Nelson einai etsi opws vgenei tis teleytaies ores, xreiazomast sigura enan guard akoma. Kata ti gnwmi mou, vevaia tha xreiazomastan kapoion adistoixa kalo stin amyna, kati pou den nomizw oti eidikevetai o Jamont Gordon. Par'ola ayta, nomizw ta perithoria einai poly stena kai an den theloume na eimaste favori gia na meinoume ektos top-16 tha prepei na parume paikti sto 1. Oson afora ton Threatt, ton paikti den ton gnwrizw alla sigura enas paiktis pou den exei teliwsei kan to kollegio den borei na prosferei osa tha prosefere o Nelson.
      Episis tha prepi i trypa - giati peri trypas prokeitai - sto 5 na kalifthei oso to dynaton grigorotera me enan kalo amyntiko kai finisher konta sto kalathi.
      Paidia kai Tzim, opoios gnwrizei kati parapanw me to ti simvenei mesa stin omada, as mas enimerwsei kai emas giati distixws to reportaz tis omadas einai polu ftwxo..!
      I apopsi mou einai oti xreiazomaste sigoura prosthiki sto 5, kai oti kai na ginei me ton Nelson, na min ton apodesmeysoume, fthinoi pektes borun na vrethun na kalipsun to keno gia kapoio xroniko diastima. An apodeseysume Nelson kai pame se adikatastasi, gnwmi mou einai oti enai piswgyrisma, oxi mono agwnistika alla kai ws politiki tou sillogou.
      Eidomen, anamenume tis ekselikseis!

      Διαγραφή
  67. Παιδες για οσους ρωτανε για το 5 στον ΠΑΟ, θα πρεπει να κανουν υπομονη μερικες εβδομαδες. Υπαρχουν 2 ενδεχομενα. 1ο να μην παρει παικτη και να περιμενει να τελειωσει η 'Α φαση της Ευρωλιγκας. 2ο και πιθανοτερο να περιμενει τα κοψιματα στο ΝΒΑ οπου θα ψαξει για λαυρακι με σχετικα χαμηλο κοστος.
    Για να δουμε ομως πως εχουν τα πραγματα για το 2ο σεναριο. Τα training camps των ομαδων που θα λαβουν μερος σε φιλικα εκτος ΗΠΑ αρχιζουν αυριο, 27 Σεπτεμβριου και των υπολοιπως στις 30 Σεπτεμβριου. Τα ροστερ μπορουν να ολοκληρωθουν μεχρι και τις 27 Οκτωβριου, οπου θα πρεπει να εχουν γινει και τα τελευταια κοψιματα. Βεβαια κοψιματα θα γινονται και κατα τη διαρκεια των training camps, δεν ειναι απαραιτητο οι ομαδες να περιμενουν την τελευατια στιγμη.
    Οποτε αυτο που μπορει να κανει καθ ενδιαφερομενος ειναι να μπει στη σελιδα με τα ροστερ των ομαδων που θα χρησιμοποιησουν στην προετοιμασια, και καθε ψηλος οποιος εχει non-guaranteed contract ή training camp contract ειναι υποψηφιος να κοπει και κατ'επεκταση υποψηφιος στοχος για τη φροντ λαιν του ΠΑΟ. Και μιλαμε για πανω απο 30 περιπτωσεις.
    Με μια προχειρη ματια, εχω πετυχει μερικους καλους παικτες, αλλα σαφως τα στατιστικα τους σε χαμηλου επιπεδου κολεγια, D-League, Ασιατικα πρωταθληματα δεν ειναι για να τα παιρνει κανεις σοβαρα αλλα μπορουν να θεωρηθουν κατα καποιο τροπο ενδεικτικα. Το ιδιο και με τα βιντεακια στο youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ακουω καρυδα στη μεταδοση με τον οσφπ,τι γλιτσας που ειναι τουτος ρε???
    Μονο το ερυθρολευκο κασκολ του λειπει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ανυσυχεις καποιοι δηθεν παναθηναικοι δημοσιογραφοι ειναι χειροτεροι... επειδη τον βετακη δεν το μαθαμε χτες αλλα τον διαβαζαμε στην πρασινη χρονια να μας πει απο τοτε που απολυθηκε κακως και κριμα ο ανθρωπος τι σκοπο εξυπηρετει; το σημερινο του αρθρο δεν θα το εγραφε ουτε ο μελαγιες.... ας μαθει οτι η περιοστιτιδα μπορει να προκληθει απο ενα χτυπημα αλλα να οφειλεται ακομα και σε καρκινο οποτε θα επρεπε να ειναι 100% βεβαιος οτι πασχει απο αυτο ο νελσον για να γραψει κατι τετοιο.... το 10 απ τους 15 τραυματιες επειδη μπορει καποιος να εχει κανει θεραπεια 3 μερες στην προετοιμασια ή καποια προληπτικη μαγνητικη ειναι οτι πιο γελοιο εχω διαβασει...

      Διαγραφή
    2. @ 10:31...Για τον Βετακη κανεις λαθος γιατι και μπασκετ γνωριζει και δεν ειναι τοθ χαρακτηρα του να γραφει μουφες και να προκαλει αναστατωση στην ομαδα..Και στο λεω γιατι τον παρακολουθω απο τοτε που ξεκινησε να κανει ρεπορταζ Παναθηναικου(κι ειναι αρκετα χρονια)..οσον αφορα τους τραυματισμους εχω να σου πω οτι ακομα κι αν ολοι χανανε 2-3 μερες προπονησεων δεν θα υπηρχε θεμα.Εδω συζηταμε για πολυημερες απουσιες παικτων κατι που ποτε στο παρελθον δεν ειχε συμβει...Υ.Γ.Ο Μελαγιες ειναι μια κατηγορια μονος του..αρκει να γκουγκλαρεις και θα καταλαβεις,αν δεν γνωριζεις ηδη...VECCHIO...

      Διαγραφή
    3. To προβλημα με τον Καρυδα δεν ειναι οτι ειναι Ολυμπιακος. Το προβλημα ειναι οτι ειναι ασχετος.

      Διαγραφή
    4. ο ιβανοβιτς αυτη την φιλοσοφια εχει και δεν θα την αλλαξει αν δεν αρεσει σε μενα,σε σενα ή στον βετακη.... ή καποιοι παικτες του παναθηναικου θα αλλαξουν επιπεδο σε σωματικη και φυσικη κατασταση ή θα ειναι συνεχως τραυματιες.... επισης να ευχεσαι οι τραυματισμοι που προκυπτουν να ειναι μυικοι ή καμια γαστρεντεριτιδα ή ιωση οπως ο παππας και ο γιανκοβιτς και οχι κανενα καταγμα οπως οι παικτες του ολυμπιακου... επειδη σου λεω τον βετακη δεν τον διαβαζω 1 και 2 χρονια αλλα πολλα περισσοτερα καταλαβαινω πως πια γραφει και με την εμπαθεια που εχει στο προσωπο του γιαννακοπουλου δικαιολογημενη ή μη...«Γκρίζα» νίκη του ΠΑΟ στη Νέα Σμύρνη - θα μπορουσε ανετα να ηταν τιτλος του πρωταθλητη για ενα ματς που οταν εγινε η φαση 45 δευτερολεπτα πριν την ληξη ο παναθηναικος ηταν 6 ποντους μπροστα οχι πως δεν ηταν τραγικη διαιτητικη αποφαση....
      οποιος τον διαβαζει τα τελευταια δυο χρονια καταλαβαινει οτι περισσοτερο ειναι φιλαθλος του ζοτς παρα του παναθηναικου χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κακο αλλα μου φαινεται διπροσωπο και με καταλαβαινει οποιος τον ειχε διαβασει στον οπαδικο τυπο...

      Διαγραφή
    5. Προτείνω να οργανώσει δυο ολιγομελείς ομάδες, με μηχανές, κράνη και σιδερογροθιές και να πάμε να σπάσουμε τα μούτρα του Βεττάκη (ξανά) και του Καρύδα. Αφού δε βάζουν μυαλό, θα πληρώσουν και θα ξαναπληρώσουν.

      Διαγραφή
    6. δεν ειμαστε ολοι σαν τα μουτρα σου... προφανως θα εχεις συμμετεχει σε τετοιες ομαδες για να τα ξερεις τοσο καλα....

      Διαγραφή
    7. Εννοείται ότι έχω συμμετάσχει: Βεττάκης, Καλκαβούρας, Ασπρούλιας και άλλους.

      Διαγραφή
    8. συριγος,νικολακοπουλος,ασβεστας,καρπετοπουλος,βασιλαρας.....

      Διαγραφή
    9. εχεις επιλεκτικη μνημη για να θυμασαι μονο τον βεττακη και τον καλκαβουρα αμα θες μπορω να σου αναφερω και αλλους που εχουν υποστει βια απο καθαρματα ....

      Διαγραφή
    10. 1. Έχει κάποιος από όλους αυτούς σχέση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός;
      2. Με είδες να κατηγορώ κάποιος από όλους αυτούς; Ή για την ακρίβεια να αναπαράγω τη λάσπη εναντίον τους και την αλητεία μιας αρρωστημένης διοίκησης;

      Διαγραφή
    11. κάνεις λαθος δεν μας αφορα αν ειναι γαυρος ο Καρυδας (πολυ καλα κανει που ειναι γαυρος),ουτε μας νοιαζει αν ειναι ασχετος εμεις σχολιαζουμε οτι το παιζει αντκειμενικος και περναει υπογεια αυτα που θελει.Αυτο ενοχλει.

      Διαγραφή
  69. Παιδιά αληθεια τωρα,.... τι στο καλο βλέπει ο Μπαρτζωκας και οι Αγγελόπουλοι στο Μάντζαρη και τον κρατήσανε; ο Νώντας Παπαντωνίου και δεν το λεω ειρωνικα είναι καλυτερος του...και φτάνει πια με τις back to back ευρωλίγκες....ωραία και τι θα κανουμε δηλαδή.. 8α τον λιβανίζουμε για καμια δεκαρια χρονια ακόμα; Δώσε στο Κατσιβελη μια ευκαιρια. Ελεος Δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος με αυτήν τη συντονισμένη επίθεση εναντίον του Μάντζαρη. Λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι είστε απλώς πληρωμένοι σχολιαστές. Οι ίδιοι που πανηγυρίζατε το καλοκαίρι και τον ντύνατε στα πράσινα.

      Η ξεφτίλα αυτής της ομάδας δεν έχει ταβάνι. Ουτε πάτο.

      Διαγραφή
    2. λιγα για τον βαγγελακη... ο μαντζαρης ειναι και ψυχαρα και παναθηναικαρα...

      Διαγραφή
  70. 11.41 και εσυ ο γνωστος κομπλεξικος που βριζει ασυστολα τον ΠΑΟ εδω μεσα.Δεν γνωριζω ποιος τον κατηγορει εδω μεσα αλλα κανε μια βολτα στο διαδικτυο να δεις πως τον θαβουν οι συνγαυροι σου και κανε μοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα στη συμμορία και από εμένα.

    Jim, ευχαριστούμε για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Άρη. Ειδικά η φωτογραφία του teenager NICHOLAS GALIS με την λεζάντα "... Nick will be something else ..." ήταν όλα τα λεφτά. Έπεσε μόνο λίγο έξω στην εμβέλεια του Nick, που δεν περιορίστηκε στα αμερικάνικα κολλέγια, αλλά έφτασε μέχρι το Hall of Fame της FIBA.

    Διαπιστώνω πρόοδο στη φόρμα της ομάδας του hoopfellas τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει όμως να βρούμε ρυθμό και χημεία, γιατί έχουμε 12 και σήμερα (ούτε φαντάρος να ήμουν - κάπου εδώ είχα το χτένι) για τον "τελικό" του κυπέλλου και για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι ως τότε. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα πανεπιστημιακού (και μάλιστα μεταδιδακτορικού) επιπέδου πρόγραμμα προπόνησης για να προλάβουμε τις... ημερομηνίες. Αν νομίζετε ότι οι προπονήσεις του Ivanovic είναι απαιτητικές, περιμένετε να δείτε και τις... δικές μου. Εξάλλου, τί σόι τρομοκράτες του πληκτρολογίου είμαστε αν υστερούμε στη... φυσική κατάσταση των άνω άκρων;

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. LOST AND FOUND Episode 2

    Στο δεύτερο επεισόδιο της επιμορφωτικής σειράς περί χιούμορ, θα μιλήσουμε για τον κωμικό Harold Lloyd. Για τους περισσότερους (αν όχι για όλους) ο ηθοποιός αυτός είναι παντελώς άγνωστος, καθότι και πολύ παλιός. Όμως, σε συγκεκριμένα πράγματα στην υποκριτική του τέχνη, ήταν ανώτερος ακόμα και από τον διάσημο συνάδελφο του εκείνη την εποχή, τον Buster Keaton. Το χιούμορ του είναι τελείως διαφορετικό από του προηγούμενου καλεσμένου μας, του Peter Sellers. Μην φοβηθείτε να δείτε τις ταινίες που προτείνω λόγω της εποχής τους, γιατί σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

    Οι ταινίες που πιστεύω ότι πρέπει να δεί κανείς είναι οι Safety Last (1923), The Freshman (1925), Speedy (1928) και Movie Last (1932). Αν δείτε μία μόνο, τότε αυτή πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να είναι το Safety Last, μακράν η κορυφαία του, στην οποία κάνει απίστευτα πράγματα και μάλιστα χωρίς καν προστατευτικό δίχτυ.

    Στο επόμενο επεισόδιο των σεμιναρίων, ένας άλλος Ευρωπαίος, ο Luis De Funes.

    Καλή διασκέδαση!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μια διόρθωση στο προηγουμένο σχόλιο. Η ταινία ονομάζεται Movie Crazy και όχι φυσικά Movie Last που έγραψα, και συγνώμη για το λάθος. Η κούραση της ημέρας γάρ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. το εξηγησε καπως αλλιως ο δημητρης παπαδοπουλος που ειπε στον σχολιασμο στην ληξη βλεπω χαρουμενο και τον παρκερ και του ειπε ο ιωαννου να μην πηγαινει το μυαλο μας στο πονηρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Δεν το είδα από ΝΕΡΙΤ αλλά από live streaming, δεν αντέχω τους "φιλόσοφους" του μπάσκετ της Δημόσιας Τηλέορασης...

    Τι εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. καλα εκανες... προφανως σκεπτομενος σαν κουτοπονηρος ελληνας ο παπαδοπουλος αφησε υποννοουμενα για χρηματισμο και μαλιστα ελεγε δεν βλεπω στενοχωρημενους ουτε τους παικτες ουτε τον προπονητη και ειδικα με τον τροπο που χασανε... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή