Athlenda

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η υπομονή είναι πικρή..




αλλά ο καρπός της γλυκός. Το Hoopfellas  για τον καινούργιο Παναθηναϊκό..





Αντιγράφω από το Hoopfellas, στο κομμάτι για την παρουσίαση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και του πλάνου των πρασίνων..




Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014..


 "..Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του πλάνου είναι η ΣΤΗΡΙΞΗ. Από τους οπαδούς, τα media αλλά κυρίως την ίδια τη διοίκηση. Ειλικρινά θα ήθελα να δω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να στηρίζει με επιμονή το δικό της πλάνο. Κάτι -για άλλη μια φορά- θα έχει αλλάξει στο ΟΑΚΑ.. Φτιάχνοντας ένα νεανικό ρόστερ και παραδίδοντας τον "θησαυρό" στα χέρια του κόουτς (μεγάλη ευθύνη) σημαίνει ότι επενδύεις και οικονομικά. Η σωστή ανάπτυξη των παιδιών μπορεί να ανεβάσει την αξία του φετινού σου ρόστερ στο διπλάσιο μέσα σε μια σεζόν. Αρκεί τα παιδιά αυτά που αρχικά να μη φορτωθούν με προσδοκίες στις οποίες πιθανόν δε θα είναι έτοιμα τώρα άμεσα να ανταποκριθούν.


Rebuilding κύριοι-οπαδοί & κύριοι της διοικήσεως σημαίνει ότι θα χάσεις από το Ρέθυμνο ή την Πάτρα, μπορεί να σε κερδίσει ο Σούλης στο ΟΑΚΑ, να μην βγείς καν από το ΤOP-16 της Ευρωλίγκας.. Κάθε παιχνίδι είναι και ένα try-out για την ομάδα, ώσπου θα έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που το νεανικό αυτό σύνολο θα έχει αναπτυχθεί "μαζί" και θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Και τότε η δυναμική του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ μεγαλύτερη (ως εν δυνάμει διεκδικητής της κορυφής στην Ευρώπη) από ότι τώρα. Οι ήττες και μάλιστα "κακές" θα έρθουν. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στηρίξτε το νεανικό κορμό και -στη διοίκηση αναφέρομαι εδώ- τον προπονητή. Είναι απαράδεκτο να μην έχει ένα χρονοδιάγραμμα τριετίας μπροστά του ο άνθρωπος που το κλαμπ του εμπιστεύεται τα παιδιά αυτά.. Φωνούλες του στυλ διώξτε τον Ντούσκο μετά από κακά αποτελέσματα μέσα στον Νοέμβρη-Δεκέμβρη ξεχάστε τις.. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και "δέσμευση".. Αυτή δεν είναι άλλωστε η λέξη κλειδί στο πρόγραμμα του κόουτς..?"





-Υπομονή..Με λύπη μου είδα γκρίνια τέλη Σεπτέμβρη, τη στιγμή που εδώ μιλούσαμε για το πόσο σημαντικό είναι να αλλάξουμε τη σκέψη μας -ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το πρότζεκτ του νέου Παναθηναϊκού- αναφορικά με το πως οριοθετείται η έννοια "επιτυχία". Διακρίνω ότι πολύ κόσμος δεν έχει καταλάβει τους πραγματικούς στόχους στη νέα εποχή των πρασίνων, σε πρώτη φάση για τη φετινή σεζόν. Συμφωνώ απόλυτα, η εικόνα της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια προετοιμασίας ήταν άσχημη. Ναι, ακόμα και με αυτές τις απώλειες θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Κριτική άφθονη (στο μέτρο της λογικής γιατί η ομάδα τώρα μόλις προσπαθεί να μοιράσει ρόλους και να βάλει βάσεις) αλλά όχι μηδενισμός του πρότζεκτ. Αυτό το θεωρώ αδιανόητο..

Δε νομίζω ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας είναι τόσο "εκτός" που δε γνώριζαν ότι με δύο-τρείς απλές κινήσεις, χωρίς να επενδύσουν παραπάνω χρήματα, η ομάδα θα ήταν πολύ ανταγωνιστική φέτος και θα έκανε μια ακόμα προσπάθεια για επιστροφή στο F4 της Μαδρίτης, διεκδικώντας ουσιαστικά ολους τους τίτλους. Απλά και χωρίς φανφάρες, διατηρούσες Λάσμε-Ματσιούλις και προσέθετες τον Νέλσον, το post παιχνίδι του Μπατίστα και έναν οικονομικό pick & roll PG όπως ο Κούπερ και ε΄χες έτοιμη μια πολύ καλή ομάδα, έτοιμη να διεκδικήσει σε όλα θεωρητικά τα επίπεδα. Το γνώριζαν αυτό στον Παναθηναϊκό. Απλά αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα, κοιτώντας πιο πέρα. Έκαναν επιλογή, μεγαλύτερης δυσκολίας με σαφώς μακρύτερο ορίζοντα. Η εικόνα είναι άσχημη σήμερα, συμφωνώ.  Προσπαθείστε λοιπόν να βγάλετε από το μυαλό σας τις απαιτήσεις που είχατε μέχρι τώρα (είχαμε γράψει ότι αυτό θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για τον μέσο οπαδό του Παναθηναϊκού). Όχι δεν είναι πισωγύρισμα, ούτε χαμηλώνει ο πήχης, γιατί σε αυτά τα πρότζεκτς η "επιτυχία" οριοθετείται διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός σήμερα αναζητά τη τεχνογνωσία για να "παράγει". Κάποτε, δεν είχε τη τεχνογνωσία για να νικήσει στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.. Το κατάφερε με πολύ υπομονή και επιμονή.. 


Ο Παναθηναϊκός δείχνει αρκετά "κακός" τώρα (και αναφέρομαι στα δύο παιχνίδια του Κάουνας κυρίως) γιατί  εκτός του ότι έπαιξε ματς με σύνθεση ανάγκης, εμπιστευόμενος τουλάχιστον "πειραματικά" σχήματα, στηρίχτηκε πολύ πάνω σε παιδιά τα οποία έχουν χιλιόμετρα να διανύσουν για να φθάσουν στη πόρτα που φέρει την επιγραφή "Ευρωλίγκα". Η απουσία βασικών μονάδων σε αυτό το σημείο όπου τα νέα παιδιά είναι -φυσιολογικά- ανέτοιμα να βγούν μπροστά σίγουρα ευθύνεται για αυτό που παρακολουθήσαμε. Από την άλλη, σας είχα πεί πολύ νωρίτερα ότι, άσχετα με τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει το κοινό των πρασίνων, παιδιά όπως ο Κόνιαρης και Παπαγιάννης δεν είναι έτοιμα ούτε καν για την Α1 αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν πολύ καλή προοπτική (πραγματικά) για το μέλλον αλλά άμεσα θα πρέπει να δουλέψουν για να σταθούν στα πόδια τους σε επίπεδο Α1. Δε σημαίνει ότι επειδή σε έβαλε ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός να παίξεις στην εγχώρια λίγκα έγινες αυτόματα παίκτης Α1.. Αυτό θα πρέπει να το κερδίσουν μόνοι τους οι νεαροί. Απλά η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα (μεγάλων ομάδων) σε βοηθά (και εφόσον αξίζεις και μόνο) να αναπτυχθείς μέσα από την καθημερινή τριβή με τους καλύτερους.

Που καταλήγουμε λοιπόν και ποιο είναι το ζουμί? Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα υπογράφοντας αρκετό "νεανικό ταλέντο" φέτος. Τώρα θα πρέπει όμως (και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι μιας και η ευθύνη είναι μεγάλη) να δημιουργήσει το σωστό πλαίσιο για να αναπτυχθούν αυτά τα παιδιά. Και να αναπτυχθούν πάνω σε σωστό χρονοδιάγραμμα. Με εμπειρότερους και μερικούς πραγματικά έμπειρες αθλητές γύρω τους, ώστε να αναλάβουν σε συγκεκριμένο timing τις ευθύνες που μπορούν και τους αναλογούν. Σταδιακά και χωρίς βιασύνη (ο πιο κακός σύμβουλος σε τέτοια πρότζεκτ) γιατί η απογοήτευση θα είναι μεγάλη σε σημείο κακοδιαχείρισης που μπορεί να "κάψει" ένα νέο παιδί. Αυτό θα είναι η δυσκολότερη φετινή αποστολή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που πρέπει να ετοιμάσει πρώτα αυτά τα παιδιά και να ανεβάσει κάποια από αυτά μέσα στη χρονιά. Αυτή και όχι η πρόκριση στο Top-16 ή ο τίτλος της Α1. Όποιος απογοητεύεται για το δευτερεύων αυτών των στόχων μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τι πάνε να χτίσουν οι πράσινοι στη νέα αυτή εποχή. Επαναλαμβάνω, ο Παναθηναϊκός σήμερα αναζητά τη τεχνογνωσία για να "παράγει". Κάποτε, δεν είχε τη τεχνογνωσία για να νικήσει στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.. Το κατάφερε με πολύ υπομονή και επιμονή..



-
Αυτό που παρατηρώ και δε μου αρέσει αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι ότι, πάντα με γνώμονα την ιδιαιτερότητα του πρότζεκτ και το χρονικό σημείο της σεζόν, δεν έχει βάλει κάποια κατεύθυνση στο παιχνίδι της. Βασικά, δεν έχει ακόμα προπονητική επιρροή σε αυτό. Δεν με απασχολούν οι ήττες που μπορεί να κάνει ένα κλαμπ τέτοια περίοδο, τα λάθη, το χαμηλό επίπεδο συνεργασιών όμως περιμένω να δω τέλη Σεπτέμβρη μια κάποια προπονητική κατεύθυνση, ένα στρέψιμο του αγωνιστικού τιμονιού προς μια πορεία κάτι το οποίο ο Παναθηναϊκός δε το έχει καταφέρει με την ομάδα να μοιάζει να παίζει χωρίς στόχους, μη μπορώντας να τονίσει ένα-δύο βασικά κομμάτια που δούλεψε στη προετοιμασία. Θα ήθελα να το δω αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, άσχετα με το επίπεδο αποτελεσματικότητας το οποίο είναι δευτερεύουσας σημασίας αυτή τη περίοδο. Σαφώς και παίζει ρόλο το περιορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο δουλεύει η ομάδα "μαζί" μιας και ο κόουτς Ιβάνοβιτς έλειπε αλλά και οι απουσίες βασικών στελεχών της. Στο Κάουνας οι πράσινοι πήγαν σχεδόν χωρίς τη βασική τους πεντάδα.. 

Το κομμάτι των τραυματισμών σαφώς και είναι ένα θέμα (που τώρα τσακίζει την ομάδα μιας και το θεωρητικό βάθος ουσιαστικά δεν υπάρχει από τη στιγμή που τα νέα παιδιάδεν είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο. Είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που συμβαίνει σε ομάδα του Ιβάνοβιτς. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστεί αυτό ο Παναθηναϊκός. Η σωστή οδός φέρει την επιγραφή "συνεργασία". Συνεργασία με τον προπονητή του (ίσως πρέπει να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του), με το κοινό του (υπομονή και κατανόηση των "πραγματικών στόχων") αλλά πάνω από όλα στήριξη στο πρόγραμμα. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να επιφέρουν αγωνιστικά στραπάτσα (όχι ένα και δύο..) αλλά επιταγχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης των νέων παικτών. Θυμάμαι τον Ερτέλ όταν πρωτοπήγε στη Βιτόρια (έχοντας μάλιστα ένα αξιοζήλευτο μπακράουντ και παραστάσεις που δεν έχουν τα νεότερα παιδιά των πρασίνων) για να δοκιμάσει σε επίπεδο Ευρωλίγκας (στα 22 μάλιστα) υπό τον Ιβάνοβιτς.. Γνωρίζοντας τον από παιδί θα σας πω ότι βάσει των δυνατοτήτων του η εικόνα ήταν "άσχημη". Και έχουμε φυσικά και τον σημερινό Ερτέλ, αυτόν που είδατε όλοι στο παγκόσμιο της Ισπανίας, μετά από περίπου 170 ματς με την Λαμποράλ.. 


ας είπα και νωρίς το καλοκαίρι ότι το βαρόμετρο αγωνιστικά στον φετινό Παναθηναϊκό θα είναι το επίπεδο της άμυνας του. Ο Ιβάνοβιτς έχει παρουσιάσει στο παρελθόν σπουδαίες αμυντικά δουλειές αλλά και -δυστυχώς πρόσφατα- άλλες κάτω του μετρίου στο αμυντικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή οι αμυντικές επιδόσεις των πρασίνων είναι μέτριες (επαναλαμβάνω πάντα με γνώμονα το χρονικό σημείο της σεζόν γιατί με ανάλογη άμυνα τον Φεβρουάριο έπρεπε να κλαις..) καθώς το επίπεδο συνοχής είναι χαμηλό ακόμα και από το φετινό ρόστερ απουσιάζουν οι defensive specialists (από τους οποίους η ομάδα είχε αρκετούς πέρυσι). Ο φετινός Παναθηναϊκός (και ειδικά αυτός που παρακολουθήσαμε στα δύο πρόσφατα τουρνουά) ήταν μια ομάδα με πολύ μέτριους individual defenders (αμυντικούς σε προσωπικό καθαρά επίπεδο) κάτι που σε συνδυασμό με το μικρό διάστημα που δουλεύει η ομάδα μαζί έκανε τα μετόπισθεν να μοιάζουν με μαύρη τρύπα. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν πολύ αδύναμοι στη προσωπική άμυνα σε όλες τις γραμμές, ειδικά στη περιφέρεια, με μοναδικές καλές καταστάσεις αυτές οι οποίες περιλάμβαναν ως αμυνόμενο στη μπάλα τον Γκιστ και σε δεύτερη φάση τον Χαραλαμπόπουλο. (ο Γιάνκοβιτς επίσης είναι ακόμα πίσω εδώ για το επίπεδο αυτό, το τονίζουμε γιατί εάν δε βελτιώσει την αμυντική συμπεριφορά του θα του κοστίσει πολύ). Σαφώς και η εικόνα θα βελτιωθεί όταν στην ομάδα μπεί ο σπεσιαλίστας Νέλσον και ο συνεπής Σλότερ όμως είναι φανερό ότι εάν οι πράσινοι δε φτάσουν σε ένα πραγματικά καλό επίπεδο αμυντικά, δε θα μπορούν να ελέγξουν παιχνίδια με ομάδες λίγο κατώτερες ποιοτικά, σε μια μέτρια επιθετικά βραδιά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα θέλει πολύ δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι σε όλες τις γραμμές, σε μισό γήπεδο και τρανζίσιον.Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Ιβάνοβιτς έχει παρουσιάσει στο παρελθόν καλή αμυντική δουλειά με ρόστερ από το οποίο έλαμπαν δια της απουσίας τους οι lock down defenders. Στη Βαρκελώνη πίσω στο 2006, οι "μπλαουγκράνα" είχαν στο μπακόρτ τους Λάκοβιτς, Ούκιτς, Μπαζίλε (τότε ανέβηκε επίπεδο στα μετόπισθεν), Ναβάρο και χαμηλά στη ρακέτα τους Κασούν-Βάσκεθ.. Μόνοι αξιόλογοι αμυντικοί ήταν οι Ντε Λα Φουέντε, Τρίας, ο Γκριμάου που ήταν 5ος γκαρντ  και στο χαμηλό ποστ ο Μαρκονάτο.. Και όμως η αμυντική επίδοση της Μπαρτσελόνα ανέβηκε πολύ μέσα στη σεζόν και αποτέλεσε τη βάση για την ομάδα που έφτιαξε μετέπειτα ο Πασκουάλ.. Μακάρι να δούμε και στο ΟΑΚΑ κάτι ανάλογο..




-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πράσινοι θα δείξουν άμεσα καλύτερη εικόνα ανεβαίνοντας επίπεδο με την ένταξη του Νέλσον κυρίως αλλά και των Σλότερ, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη στην ομάδα. Θα έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα και στις δύο γραμμές του γηπέδου. Γιατί εκτός από την άμυνα και η επίθεση (το μπάσκετ είναι συνέχεια άλλωστε) βρίσκεται μπροστά σε βουνό γεμάτο ώρες δουλειάς, πράγμα όχι αφύσικο για την εποχή και για καινούργια ομάδα. Ο Ιβάνοβιτς στοχεύει πολύ στο post παιχνίδι του Μπατίστα και τα πιο επιτυχημένα plays που παρουσίασε είχαν τη βάση τους εκεί, είτε με καθαρές ποστ καταστάσεις είτε μετά από base line και cross screens, ψάχνοντας τον Ουρουγουανό βαθιά στο ζωγραφιστό όπου το agressive παιχνίδι του είναι συνήθως αφετηρία κάτι καλού για την πράσινη επίθεση. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη όμως έδειξε πολύ αδύναμος στο κομμάτι της ανάπτυξης και δημιουργίας μιας και πολλές καταστάσεις από το playbook του Ιβάνοβιτς στο μισό γήπεδο (ή ακόμα και η εισαγωγή στην transition offense) κατέληγαν σε side picks και εκεί οι περιφερειακοί των πρασίνων (εκτός του Διαμαντίδη) έβρισκαν τοίχο, με την επίθεση να κολλάει και να πνίγεται (ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να αποτελέσει λύση μέσα στη σεζόν εδώ ως δημιουργός). Παράλληλα η off the ball movement-based επίθεση του Ιβάνοβιτς τώρα πάει να υλοποιηθεί από παιδιά που τώρα χτίζουν παιχνίδι μακριά από τη μπάλα (τουλάχιστον μερικοί από αυτούς).   



-Τα παιχνίδια αυτά ήταν μια καλή πρώτη ευκαιρία για να καταλάβει ο Λευτέρης Μποχωρίδης σε ποιο ακριβώς επίπεδο βρίσκεται και ποιο είναι το σημείο αφετηρίας του. Είχαμε πεί το πόσο σημαντική είναι η απόκτηση του για το πρότζεκτ των πρασίνων αλλά και το πόσο άγουρο είναι ακόμα το παιχνίδι του για αυτό το επίπεδο (για παράδειγμα απέχει πολύ τεχνικά και σε επίπεδο σκέψης/ωριμότητας από τον κολλητό και νεαρότερο του Βεζένκοφ).. Τα playmaking abilities του είναι πολύ φτωχά (ο καλύτερος χώρος δημιουργίας του τώρα είναι το χαμηλό ποστ και δεν είναι τυχαίο ότι και πέρυσι αισθανόταν πολύ πιο άνετα "ψάχνοντας" στη τελική γραμμή σε σύγκριση με pick'n roll καταστάσεις), τα τελειώματα του θέλουν δουλειά όπως και ο τρόπος που στήνει τα πόδια του για να σουτάρει ή να αμυνθεί (όλο αυτό που λέμε body control) όμως πάνω από όλα το παιδί πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του μέσα στις 4 γραμμές του παρκέ και να μάθει να "παίζει" στην κόντρα.. Κόντρα στο ανάποδο σφύριγμα, στο χαμένο εύκολο τελείωμα, κόντρα στην απογοήτευση.. Όταν θα βάλει το κεφάλι κάτω -αφήνοντας τις γκρίνιες και τις δικαιολογίες, κάτι που σημαίνει το βουλώνει και ανοίγει το στόμα του μόνο για να φάει- κυνηγώντας να κερδίσει την επόμενη φάση, τότε θα έχει μπεί στο μονοπάτι να πιάσει το μάξιμουμ του ταλέντου του γιατί οι προδιαγραφές του είναι πολύ καλές. Ο Διαμαντίδης δεν έγινε σπουδαίος επειδή είχε μακριά χέρια..




Αντίθετα μου αρέσει η νοοτροπία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και ο τρόπος που χειρίζεται τον εαυτό του, έχοντας όμως ήδη δύο σεζόν στο κλαμπ. Ο 18χρονος φόργουορντ είναι το μεγαλύτερο "διαμάντι" που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός ακόμα και εάν θέλει δουλειά στο αθλητικό κομμάτι, κάτι που τον κάνει πιο limited project σε σχέση με λιγότερο ικανούς σήμερα συνομήλικους του. Πέφτει στα βαθιά και θα περάσει δύσκολα βράδια όμως νομίζω στο τέλος της διαδρομής (ίσως και της φετινής) μπορεί να είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη βελτίωση στην ομάδα. Κανείς δε λέει ότι με αυτόν και τον Γιάνκοβιτς το "3" είναι ποιοτικά εγγυημένο στο υψηλό επίπεδο σήμερα. Όμως εγώ θα πω ότι η Εφές -των τραυματιών Μπατούκ-Ακιόλ αλλά και του τεράστιου μπάτζετ- θα εμπιστευτεί τον επίσης 97αρη Οκμπέν Ουλουμπάη ως μπακ-απ του Περπέρογλου στο "3".. Γιατί όχι λοιπόν και ο Παναθηναϊκός..? 



-
Ο Τζούλιαν Ράητ για τον οποίον γίνεται πολύς λόγος (φυσιολογικό μετά από όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει από ανθρώπους που δεν έχουν παιχνίδι του  ποτέ στη ζωή τους και απλά κάνουν εκτιμήσεις..) είναι φόργουορντ-σέντερ. Στον Παναθηναϊκό εφόσον υπογράψει θα καλύψει το "5" (ως γρήγορος ψηλός που λείπει από το ρόστερ) και το "4", ανάλογα με τον παίκτη που θα έχει δίπλα του και τις ανάγκες του παιχνιδιού (τι θέλεις να παίξεις, τι έχει στο παρκέ ο αντίπαλος). Στη Χαποέλ ξεκινούσε στο "4" δίπλα στον (undersized) Άντριαν Ουτέρ (μετέπειτα της Καντού) και χαμήλωνε στο "5" όταν στα σχήματα με τον Κοχέν. Στη Κρίλια πέρυσι έπαιζε στο "4" όταν δίπλα του ο Μπαζάρεβιτς έβαζε τον Ζαμπέλιν και "5" όταν δίπλα του βρισκόταν ο Βασιλίεβ ή ο Ντιμίτρις Νίκολς (νυν της ΤΣΣΚΑ).. Όταν τραυματίστηκε τον Δεκέμβρη, ο Μπαζάρεβιτς μάλιστα έφερε από τη Ρόμα τον Ινιέρσκι ο οποίος έκανε παπάδες στη Ρωσία.. Στον Παναθηναϊκό ο Ράητ θα δώσει ταχύτητα στο "5" (η οποία λείπει, εις γνώση του κόουτς από την αρχή του σχεδιασμού βεβαίως, ακόμα και εάν επιστρέψει ο Μαυροκεφαλίδης) παίζοντας δίπλα στον Φώτση, τον Γκιστ ή τον Λουκά (ο οποίος είναι tweener και κολλάει δίπλα στον Ράητ μιας και μπορεί να  εναλλάσσεται μαζί του και στις δύο θέσεις, ανάλογα με τους στόχους στο παρκέ τη συγκεκριμένη στιγμή και το playbook) και θα ανοίξει τη γκάμα στο "4" αγωνιζόμενος δίπλα στον Μπατίστα ή τον Διαμαντάκο, δίνοντας επιλογές στη άμυνα (pick'n roll, "άπλωμα" στα 4/4 κλπ.). Πολύ καλός με τη μπάλα στο παρκέ, δεν απειλεί καθόλου περιφερειακά. Σμόλ-φόργουορντ λογιζόταν μόνο στην Αμερικανική λίγκα (καμία σχέση με την Ευρώπη) γιατί έχει το αθλητικό πακέτο και την ευχέρεια με τη μπάλα. Αλλά και ο Ρίβερς μη ξεχνάτε τον Λάσμε στο "3" τον ήθελε για τους Σέλτικς πρωτίστως ως αμυντικό εργαλείο στη περιφέρεια.. Είναι προτιμότερο λοιπόν εάν οι πράσινοι θέλουν να παρουσιάσουν κάποια στιγμή big lineups να ανεβάσουν τον Γκιστ στο "3". Ο Ράητ στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι 4/5 και στον Παναθηναϊκό θα αποκτηθεί για να δώσει κυρίως ταχύτητα στο "5". Ενδιαφέρον κομμάτι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σωματικά.. Θα τα πούμε αναλυτικά εφόσον και εάν υπογράψει..



-Εν τέλει, σε αυτό που εστιάζω προσωπικά (και ήταν το πρώτο που είπα τον Ιούνιο, κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό) είναι η στήριξη στο πρότζεκτ από όλο τον οργανισμό και πρώτα από όλα από τη διοίκηση. Η εικόνα είναι άσχημη σήμερα, αλλά ποιός υποσχέθηκε κάτι τελείως διαφορετικό? Ο φίλαθλος ας πούμε ότι μπορεί να γκρινιάζει, όμως η διοίκηση οφείλει να ακολουθήσει χωρίς αλλοιώσεις και δεύτερες σκέψεις το πρότζεκτ της. Υπομονή και επιμονή με το βλέμμα στον μακροπρόθεσμο μεγάλο στόχο και όχι σε βραχυπρόθεσμους όπως ένα ματς κυπέλλου με των αιώνιο αντίπαλο. Ποιός είναι ο μεγάλος αυτός στόχος..? Θα σας τον παρουσιάσω λίγο διαφορετικά.. Η "μαγική" εκείνη στιγμή της μετάβασης των νεαρών παικτών και εκ του αποτελέσματος της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο. Τον πολυπόθητο αυτό στόχο δε θα τον δείτε να απονέμεται με τη μορφή μεταλλίου ή τροπαίου. Θα νιώσετε όμως την κατάκτηση του παρακολουθώντας την ομάδα μέσα στο παρκέ.. Η υπομονή είναι πικρή αλλά ο καρπός της γλυκός..


Υ.Γ: O Γκουντάητις της Ζαλγκίρις θα κάνει πολύ κόσμο να παραμιλάει φέτος. Σημειώστε το..




Οι αποδόσεις για τους νικητές ομίλων και τις ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση στη φετινή Ευρωλίγκα έχουν ενδιαφέρον

290 σχόλια:

  1. Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού για την αναβολή των αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων, φέρνει τα πάνω κάτω στο ντέρμπι των “αιωνίων“, το οποίο θα διεξαχθεί με κόσμο! Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός θα προλάβει να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Καβάλα!

    Η αναβολή, “ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη“, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ανδριανός, υποχρεώνει την ΕΟΚ να μεταθέσει τα παιχνίδια Άρης – ΑΕΚ και Απόλλων Πάτρας – Κόροιβος, που ήταν προγραμματισμένα για τις 04/10. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν την επόμενη Τετάρτη 08/10.

    Συνεπεία τούτου είναι η αναβολή του ντέρμπι των “αιωνίων“, καθώς το πρόγραμμα της 8ης Οκτωβρίου περιλάμβανε αρχικά τις συναντήσεις: Κηφισιά – Νικητής του αγώνα Άρης – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – ΚΑΟΔ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Πανιώνιος – Νικητής του αγώνα Απόλλων – Κόροιβος. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

    Μοιραία, ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται την Κηφισιά στις 11/10 θα εκτίσει την ποινή του και το ντέρμπι των “αιωνίων” θα γίνει με κόσμο στο ΟΑΚΑ!ΑΠΟ Ε-ΒΑΣΚΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Koγκαλιδης το γραψε μονο, δεν νομιζω να ισχυει

      Διαγραφή
  2. Το ροστερ του Παναθηναϊκου περιλαμβανει κι αλλους Jim.Oχι μονο τα πιτσιρικια. Πως σου φανηκαν στα πρωτα παιχνιδια οι Μπατιστα, Παππας και Γιανκοβιτς; Μπορει ο Γιανκοβιτς να παιξει το ρολο του βασικου SF?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα. Ο Μπατίστα έτσι ακριβώς όπως τον περίμενα. Ήταν δεδομένο ότι θα ξεχώριζε με τις απώλειες που έχει η ομάδα. Πρέπει να χάσει σίγουρα κιλά..

      Ο Παππάς.. Θέλει δουλειά, έχει μεγάλο βάρος να σηκώσει. Ή αυτός ή ο Σλότερ πρέπει να αποτελέσουν την πιο σταθερή παραγωγική μονάδα φέτος. Παρατήρησα ότι είχε πρόβλημα να κρατήσει τον αντίπαλο στη πλάτη του μετά το pick. Έκανε αν θυμάμαι καλά σε 3 περιπτώσεις φάουλ (του καταλογίστηκε το 1). Overall για να μπορέσει να παράγει στο σύστημα του Ιβάνοβιτς χρειάζεται να μάθει να παίζει μακριά από τη μπάλα και να κινείται σωστά μακριά από αυτήν (και όχι όλο προς αυτήν), να παίζει καλύτερα το pick'n roll και να σουτάρει ακόμα καλύτερα. Η προσωπική φάση δεν είναι το παν σε αυτόν τον τύπο επίθεσης..

      Ο Γιάνκοβιτς θέλει δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Πρέπει να δυναμώσει και να γίνει πιο agressive στο παιχνίδι του. Τεχνικά είναι καλός αν και πρέπει να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια, οι προδιαγραφές του είναι τέτοιες που του δίνουν περιθώρια. Έχει βουνό και αυτός με την έννοια ότι πρέπει να κάνει το βήμα μπροστά φέτος γιατί θα τον προσπεράσουν..

      Διαγραφή
    2. Ο Παππας εχει μεγαλες μεταπτωσεις στο επιπεδο του παιχνιδιου του. Θα ελεγα οτι ισχυει (δεν ξερω σε ποιο βαθμο) και γι'αυτον αυτο που εγραψες για τον Μποχωριδη. Πρεπει να κοιταξει να ειναι πιο ψυχραιμος στο παιχνιδι του. Μου δινει την εντυπωση οτι θολωνει ευκολα οταν το παιχνιδι δεν του βγαινει.

      Διαγραφή
  3. Πολύ σπάνια γράφω στο μπλογκ σου -αν και το παρακολουθώ-. Συμφωνώ απολύτως πως το χτίσιμο μιας τέτοιας ομάδας θέλει χρόνο υπομονή και να αφαιρέσουμε από το μυαλό μας ως στόχο τους τίτλους καθώς δεν είναι αυτό το πραγματικό ζητούμενο. Αντίστοιχο πρότζεκτ είχε και έχει ο ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο (με όλες τις διαφορές που προκύπτουν από τις διαφορετικές διοικήσεις και τις διαφορές που έχουν ως αθλήματα) οπότε θεωρώ πως ο κόσμος -στην πλειοψηφία του τουλάχιστον΄- θα δώσει χρόνο και θα "πιει" χωρίς πολύ διαμαρτυρία όσα "πικρά ποτήρια" υπάρξουν μέσα στην σεζόν. Θα ήθελα να σε ρωτήσω δυο πράγματα 1. αν γνωρίζεις (ή όποιος άλλος γνωρίζει) τον τρόπο εκγύμνασης που έχει επιλέξει ο Ιβάνοβιτς και ποιος από το προπονητικό επιτελείο είναι υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση. 2.Τι τραυματισμό έχει ο Νέλσον και ποιο το χρονοδιάγραμμα της αποθεραπείας του

    Sendero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λυκος και εαν εγερασε τριχωμα δεν αλλαξε ....ο ιβανοβιτς κατεστρεψε ολη την προετοιμασια της ομαδας ....σιγουρα θα ακολουθησουν και αλλοι τραυματισμοι ... οι τιτλοι δεν ειναι αυτοσκοπος ( τουλαχιστον για εμενα ) αλλα αυτη η κατασταση με τους τραυματισμους ειναι καθαρα δικο του φταιξιμο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Για τον χαραλαμποπουλο λες ότι είναι πιο limited project απι αλλους συνομηλικους του,παρα το εμφανως πλουσιο ταλεντο του παικτη...Αναφερεσαι στο ΤΩΡΙΝΟ του αθλητικο επιπεδο η στο αθλητικο του potential ας πουμε?Πιστευεις ότι δεν μπορει να παρουσιασει βελτιωση σε αυτόν τον τομεα της ταξης του Παπαπέτρου για παραδειγμα?ειναι δηλαδή από το DNA του περιορισμένων δυνατοτητων σε αυτό το κομματι η μιλας συγκεκριμενα για το τωρινο εξελικτικο του σταδιο σαν προσπεκτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη το Χαραλαμποπουλο τον εχω δει και σε αγωνες εφηβικου και σε προπονηση θα σας πως οτι δεν υστερει καθολου σε αλμα και ειναι πολυ above average στο συγκεκριμενο τομεα. Αντιθετα υστερει στην εκρηξη, οπου εκρηξη ουσιαστικα εννοουμε τον χρονο που θελει απο το 0 να πιασει μια συγκεκριμενη ταχυτητα ή ανάλογα τον χρονο που θελει απο το 0 να κανει ενα συγκεκριμενο αλμα. Για να το κανω πιο κατανοητο, αν τον βαλει κανεις διπλα στον Παπαπετρου ή τον Παπανικολαου μπορει να εχουν το ιδιο αλμα και την ίδια ταχυτητα. Απλα οι 2 πρωτοι μπορουν να πιασουν τα max τους ή κατι κοντα σε αυτο σε πολυ μικροτερο χρονο απο το Χαραλαμποπουλο, για αυτο το λογο θεωρουνται και ειναι πιο εκρηκτικοι αθλητες. Αυτο το κοματι σαφως και δουλευεται και προφανως υπαρχουν potentials. Επισης ενα αλλο στοιχειο που επηρεαζει ειναι ο αδυναμος κοσμος του ή ετσι φαινεται τουλαχιστον, γεγονος που αλλοιωνει τα τελειωματα του κοντα στο καλαθι, εμποδιζοντας τον μονο να σηκωθει ψηλα, αλλα και πολλες φορες απομακρυνοντας τον απο το καλαθι.
      Θα διαφωνησω οτι ειναι πιο limited project απο συνομληλικους του αλλα σαφως ειναι πιο κατω απο Μιχαλιουκ και Μπεντερ, αμφοτεροι 97ρηδες.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΕΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΠΤ ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΛΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΗ..ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ..

      Διαγραφή
    3. Ναι προφανως και η συγκριση μου αφορουσε το παρον, αλλα δεν παυει καποιος συγκρινοντας τους 2 αυτους παικτες, ενω μπορουμε να προσθεσουμε και τον Κορκμαζ στην κουβεντα αφου ασχολουμαστε με παικτες στο 2-3-4. Ειναι γεγονος οτι στις μικρες ηλικιες οι καλυτεροι αθλητες ξεχωριζουν σε αυτες τις ηλικιες απο τους καλυτερους μπασκετμπολιστες.

      Διαγραφή
    4. Καλα δεν με ενδιαφερει τοσο πολύ η συγκριση με τους αλλους οσο η πορεια του ιδιου,οπως πιστευω και ολους μας...ένα άλλο πλεονεκτημα που εχει ο βασιλης και δεν το πολυαναφερουν είναι το υψος του που πρεπει ναναι γυρω 205-206 με προοπτικη να παρει κι άλλο,πραγμα που του δινει πλεονεκτημα αν καθιερωθεί σαν 3αρι

      Διαγραφή
    5. Νομιζω οτι με τον ορο limited project ο Jim εννοει οτι η εξελιξη του απαιτει μικροτερο χρονο...Ειναι θετικο σχολιο για τον παιχτη και οχι αρνητικο...

      Διαγραφή
    6. Όχι παιδιά. Εννοώ ότι θεωρητικά για έναν αμερικανό scouter έχει μικρότερη ακτίνα βελτίωσης από ότι ο Παπαγιάννης ή ο Μίχαλιουκ. Σαφώς τα αθλητικά προσόντα για το από εκεί μπάσκετ παίζουν πρωτεύων ρόλο. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα παιδιά που γυρνούν από Αμερική δουλεύουν διαφορετικά το κορμί τους φτάνοντας σε ένα επίπεδο που δύσκολα θα πιάσει ένα παιδί (με σχετικά κοινή αφετηρία) στην Ευρώπη. Προσωπικά ο Χαραλαμπόπουλος μου αρέσει πολύ. Σωματικά θα αναπτυχθεί σύντομα, πρέπει όμως να δουλέψει την ταχύτητα και την έκρηξη όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος πιο πάνω.

      Διαγραφή
    7. Είναι τοσο δυσκολο τα περιβόητα αυτά προπονητικα προγράμματα των αμερικανικων κολλεγιων να υιοθετηθουν και να εφαρμοσθουν με καποιο συστημα ειτε απ την ομοσπονδια ειτε απ τους συλλογους?Ειναι θεμα εξειδικευμενου προσωπικου γυμναστων κτλ,εγκαταστασεων η απλα πρωτοβουλίας και συστηματος...γιατι αν είναι το τελευταιο αδικως δεν δινουμε στα εγχωρια ταλεντα την ευκαιρια να βελτιωθουν πιο αποτελεσματικα και σε νεαροτερη ηλικια

      Διαγραφή
  6. Jim, μπορεις να κανεις μια αναλυση για το μπασκετοσημο που εβαλε η κυβερνηση; Το 5 ευρο που πρεπει να δωσουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim, ηταν τόσο πλήρες και ας πούμε αιρετικό το σημερινό σου άρθρο, που με κάλυψες απόλυτα.Δεν έχω κάποια ερώτηση που να αφορά τον ΠΑΟ.
    Στο ίδιο όμως θέμα,για την άλλη μεγάλη ομάα του πρωταθλήματος, πως βλέπεις την ανάπτυξη των Κατσίβελη,Καβαδδά,Αγραβάνη;
    Γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Κατσιβελης καλυτερα να φυγει απο τον Ολυμπακο

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα ΤΗΕΟ.. Για τον Κατσίβελη.. Είναι όντως δύσκολο να κερδίσεις ρόλο και λεπτά σε ένα από τα ποιοτικά μπακόρτ της Ευρώπης, με ήδη μοιρασμένους ρόλους σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι στόχοι και οι απαιτήσεις βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Μπαρτζώκας ζητά συγκεκριμένα πράγματα από τον γκαρντ που θα πλαισιώσει τους 3 διεθνείς, τα οποία στη προκειμένη φάση δε συμπίπτουν με το παιχνίδι του Κατσίβελη. Πρέπει να παίξει άμεσα, στον Ολυμπιακό ή αλλού.. Τον πιστεύω. Ο Καββαδάς έχει ταβάνι για αυτό το επίπεδο και μια ομάδα των απαιτήσεων του Ολυμπιακού, με τον τρόπο που αυτή παίζει. Ο Αγραβάνης είναι καλός, χρειάζεται να δουλέψει το κορμί του. Περίμενα περισσότερα από αυτόν πέρυσι. Θα τον δούμε φέτος.

      Διαγραφή
  8. το 5 ευρώ στο έβαλε η ΕΟΚ(βασιλακόπουλος) και όχι η κυβέρνηση...μουντομπάσκετ θέλαμε... ορίστε ο λογαριασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα το χαρατσι που το κανατε και θεμα.Αφου τα εσοδα του μπασκετ ειναι γελοια,απο που θα βρεθουν χρηματα;;;

      Διαγραφή
    2. Και τι θα γίνει;; Θα πληρώσουν μικρά παιδιά η' ερασιτέχνες τη λυπητερή για τις μεγάλες κατηγορίες;; Οπως και να χει το θεμα αυτο δεν το ειδα σε κανενα μεγαλο σιτε..

      Διαγραφή
    3. ...γελοία δεν είναι μόνο "τα έσοδα του μπάσκετ", είναι και κάτι ποστ που προσπαθούν να μειώσουν την σημασία του χαρατσιού αυτού (5 στις ανανεώσεις και 10 στα νέα δελτία), τη στιγμή που ο Βασιλακοπούλαρος το έχωσε για να ρεφάρει για το σχεδόν μύριο που χαλάλισε για την Εθνικάρα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών που ήρθε 9η, χωρίς να ρωτήσει ή σκεφτεί κανέναν, μόνο και μόνο για να προσπαθήσει να κρατήσει την δική του μουράκλα ψηλά...

      Αλλά τέτοια ποστ τα κάνουν μυαλά που όταν μπαίνουν κάτι μνημόνια ΝΑ, επίσης λένε "ε αφού χρωστάμε στους ξένους, από πού θα βρεθούνε χρήματα;"...

      Διαγραφή
  9. jim καλησπερα. ειναι πολλα που με προβληματιζουν στον φετινο παναθηναικο. αρχικα θεωρω πως το να εμεναν οι λασμε μασιουλις θα ηταν το τελειο για την ελληνοποιηση της ομαδας καθως ειναι δυο πολυ καλοι αμυντικοι οι οποιοι μπορουν να δωσουν καποιους σιγουρους ποντους στην επιθεση, δηλαδη το καταλληλο στηριγμα για τη συμμετοχη νεων στην πενταδα. Στο πεντε πλεον ειναι πολυ βαρυς ο παναθηναικος κατι που αλλαζει πιθανως ο ραιτ, αλλα ετσι διαμαντακος και παπαγιαννης ουτε ελλαδα δε θα παιζουν. Επισης το τρια για μενα ειναι μεγαλο προβλημα. Ο μασιουλις θα στηριζε τελεια τους γιανκοβιτς χαραλαμποπουλο. Στην εφες μπορει να παιζει ο ουλουμπαι αλλα υπαρχει ο περπερογλου που ειναι δοκιμασμενος και σιγουρος παιχτης και θα επιστρεψουν καποια στιγμη και ο ακιολ. ο γιανκοβιτς με το χαραλαμποπουλο και πιθανως τον διαμαντιδη (που ενω επρεπε να βρεθει τροπος να παιζει λιγοτερο και να ειναι πιο φρεσκος πλεον θα πρεπει να βοηθαει και στο 3) δε νομιζω πως ειναι επαρκεις για τη θεση και τα νεα παιδια θα επιφορτιστουν με φορτιο που δεν αντεχουν. Αν σε αυτα συνυπολογισεις οτι οι διαμαντιδης και φωτσης ειναι ενα χρονο μεγαλυτεροι νομιζω πως το φετινο προτζεκτ ειναι χωρις λογο πολυ εκτεθειμενο. Ο παιχτης κλειδι για μενα θα ειναι ο παππας καθως ειναι ο μονος που ειναι ετοιμος για το ρολο που θα εχει δηλαδη να ερχεται ως game changer πισω απο διαμαντιδη νελσον στα γκαρντ.
    Υ.Γ. Συμφωνω στο οτι η απωλεια τιτλων δεν πρεπει να επηρεασει το πλανο αυτο, απλα ο παναθηναικος ειναι ομαδα με τεραστιο μεγεθος και ολα αυτα πρεπει να εχουν καποιο οριο δε γινεται απο τη μια μερα στην αλλη να αλλαζει τοσο ακαριαια ταυτοτητα. Πρεπει να στηριχτει καλυτερα αυτη η προσπαθεια και τα νεα παιδια να στηριχτουν απο καλυτερο πλανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Ναι στην ελληνοποίηση, ναι στη στήριξη σε νέα παιδιά, αλλά...όχι έτσι. Πολλές αλλαγές, όχι σταδιακή μετάβαση. Το πρότζεκτ δεν είναι καλά δομημένο και κινδυνεύει από μεγάλες σφαλιάρες (π.χ. διασυρμούς κι όχι απλά σφαλιάρες, που δε βοηθουν συνολικά) που μπορεί για κάποια παιδιά να γυρίσει τελείως μπουμερανγκ.

      Διαγραφή
    2. Απολυτα συμφωνος και εγω στους προβληματισμους σας.Νομιζω οτι και δυο ακουμπατε το πραγματικο προβλημα κατι που πιστευω, σκοπιμως αλλα ισως και σωστα απο την θεση του, αποφευγει να κανει ο Jim.Κανεις δεν λεει οχι σ'ενα προγραμμα εξελιξης νεων ταλεντων μεσα στα πλαισια του επιπεδου και των διοργανοσεων που αγωνιζεται η ομαδα... Αλλα εδω εχει χαθει εντελως το μετρο...Επιχειρειται κατι τοσο αγαρμπο και βιαιο που κατα τη γνωμη μου ειναι εντελως καταδικασμενο.Φοβαμαι οτι το αποτελεσμα θα ειναι ζημιογονο και για την ομαδα αλλα και για τους νεαρους παιχτες. Σιγουρα αυτο που βλεπουμε δεν ειναι αυτο που η διοικηση συμφωνησε με τον Ιβανοβιτς πριν αυτος αναλαβει.Αντιθετα καθαρισε μονη της το τοπιο απομακρυνοντας τους Λασμε-Μασιουλις προχωρησε ταυτοχρονα σε ολες σχεδον (πλην Μποχωριδη) τις προσθηκες νεαρων πριν καν αναλαβει ο προπονητης φερνοντας τον μπροστα σε τετελεσμενα.Κοινως στο μεσοδιατημα μεχρι να αναλαβει ο προπονητης φαινεται να εχει κανει του κεφαλιου της και παραλληλα προσπαθει να του περιορισει τον χωρο ελιγμων αλλα και να του επιβαλλει τον τροπο δρασης. Παραλληλα προσπαθει να παρουσιασει προς τα εξω οτι ολα γινονται με την δικη του καθοδηγηση φορτωνοντας ετσι και την ευθυνη.Νομιζω οτι ο Ιβανοβιτς πρεπει να αντιδρασει σ'αυτην την κατασταση...Αν δειξει την υποχωρητικοτητα που εδειξε περσι ο Πεδουλακης-οπου πανω-κατω παλι τα ιδια εγιναν- θα εχει και αυτος την ιδια τυχη...

      Διαγραφή
    3. Παιδιά, η διοίκηση χαράζει το πλάνο και επιλέγει τον προπονητή που πιστεύει ότι μπορεί να το υλοποιήσει. Ο Ιβάνοβιτς δεν ήρθε στο ΟΑΚΑ για να στελεχώσει μια ομάδα που θα διεκδικήσει την Ευρωλίγκα αλλά σαν ένας από τους καλύτερους διαθέσιμους κόουτς στην ανάπτυξη νέων παικτών. Με αυτό το κριτήριο τον επέλεξαν.

      Διαγραφή
    4. το προβλημα δεν ειναι ο ιβανοβιτς, αλλα το οτι η στελεχωση ειναι τετοια που πιθανως να οδηγησει σε παταγωδεις αποτυχιες και να ταρακουνησει το οικοδομημα επηρεαζοντας και την εξελιξη των νεων παιδιων. σιγουρα ο ιβανοβιτς εχει δειξει εξαιρετικα στοιχεια στη δουλεια σε αυτο το στυλ αλλα η ομαδα εχει μεγαλη ελλειψη απο σταθερες στο παιχνιδι της

      Διαγραφή
    5. Η διοικηση σιγουρα χαραζει τις κατευθυντηριες γραμμες που περιλαμβανουν: τα ζητουμενα της, τους στοχους της και το διαθεσιμο μπατζετ. Και αυτο πλανο ειναι!...Οχι ομως τεχνικο πλανο.. για να μην χανομαστε στις λεξεις...Επιλεγει σιγουρα τον προπονητη που θεωρει καταλληλο για να υλοποιησει αυτο το πλανο και του δινει τα κλειδια... Δεν ειναι δικια της δουλεια η στελεχωση της ομαδας της ομαδας ουτε ειναι αυτη που θα αποφασισει ποιος πρεπει να μεινει και ποιος πρεπει να φυγει... Στο κατω-κατω με ποια κριτηρια θα τα κανει ολα αυτα? Ειναι σε θεση να αξιολογησει? Ναι..το δογμα ειναι θελω νεους για δημιουργησω το αυριο... Οκ... αλλα ποσους? ενα τσουρμο εφηβους? Μπορω να τους εξελιξω ολους αυτους ταυτοχρονα, παραμενοντας αξιοπρεπης (αξιοπρεπης απλα,οχι πρωταγωνιστης) στις διοργανωσεις που αγωνιζομαι?
      Νομιζω λοιπον οτι ο προπονητης ειναι που πρεπει να αποφασιζει για ολα αυτα. Και το ερωτημα ειναι... Ετσι εγιναν τα πραγματα φετος στον Παναθηναικο? ....Δεν το νομιζω... Αλλα για να μην κανουμε υποθεσεις εδω μεσα πιστευω οτι το μυστηριο μπορει ευκολα να ξεδιαλυνθει με μερικες απλες ερωτησεις στον Ιβανοβιτς... Καποια στιγμη θα παρουσιαστει επισημα δεν μπορει...Ας μας πει αυτος τι παρελαβε ..ποιες ηταν οι δικες του επιλογες..και ας οριοθετησει αυτος τους στοχους της ομαδας... Αυτο απαιτει ο κοσμος της ομαδας...

      Διαγραφή
  10. o Xαραλαμποπουλος υστερει σε σωματικα προσοντα ακομη πρεπει να γυμναστει πολυ για να μπορεσει να σταθει σε αυτο το επιπεδο και να βελτιωθει στην προσωπικη αμυνα αλλα εχει δυματοτητες να γινει μεγαλος παικτης.Αυτος που με απογοητευει ειναι ο Μποχωριδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι υστερεί καθόλου ο Χαραλαμπόπουλος σωματικά όπου έτσι κι αλλιώς θα αναπτυχθεί σύντομα. Την ταχύτητα και την έκρηξη του πρέπει να βελτιώσει.

      Διαγραφή
  11. Τζιμ,η προσπαθεια της διοικησης να ενισχυσει το ελληνικο στοιχειο ηταν στη σωστη κατευθυνση,παροτι εχω καποιες επιμερους ενστασεις,οπως και η αναθεση του προτζεκτ στο συγκεκριμενο προπονητη..Αυτο που προβληματιζει αυτη τη στιγμη ειναι οτι λιγο πρι την εναρξη των επισημων υποχρεωσεων και ειδικα πριν το ξεκινημα της ευρωλιγκας,λογω των μαζεμενων τραυματισμων,δεν μπορουμε να δουμε πως ειναι στο παρκε η ομαδα.Η εμφανιση μιας ''εικονικης'' ομαδας σε δυο τουρνουα δεν μπορει να αποτελεσει πραγματικα βαση για κριτικη..Και γι' αυτο ευθυνεται ο κοουτς γιατι θελησε να ακολουθησει τη δικη του ''πεπετημενη'' οσον αφορα τον τροπο χτισιματος της φυσικης καταστασης κι οχι αυτη που απαιτουν οι αναγκες της συγκεκριμενης ομαδας..Αυτη τη στιγμη η ομαδα αναμενει ιατρικες γνωματευσεις για να σχεδιασει την πορεια της στο αμεσο μελλον..Για να κρινουμε τη δουλεια του Ιβανοβιτς αναγκαστικα πρεπει να περιμενουμε να περασει πολυς καιρος,να δουμε πολλες συνθεσεις αναγκης και ν' ακουσουμε πολλες δικαιολογιες..Με βαση τα σημερινα δεδομενα και γνωριζοντας ποσος χρονος απαιτειται ωστε μια ομαδα να αποκτησει αγωνιστικη ταυτοτητα και ομοιογενεια θα εχουμε πραγματικη εικονα μετα τις γιορτες..Θεωρω οτι ο Ιβανοβιτς υπονομευσε και το εργο του αλλα και το προτζεκτ της διοικησης..Απο δω και περα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιμενουμε οχι τη μερα που οπως γραφεις η ομαδα θ' αλλαξει επιπεδο μεσα απο τη δουλεια του κοουτς,αλλα την ημερα που θα μπορεσουμε να δουμε,επιτελους,την ομαδα σε πληρη συνθεση να παιζει αυτο που θελει ο Ιβανοβιτς για να μπορεσουμε να κρινουμε τις δυνατοτητες της..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim, γράφεις "με δύο-τρείς απλές κινήσεις, χωρίς να επενδύσουν παραπάνω χρήματα, η ομάδα θα ήταν πολύ ανταγωνιστική... διατηρούσες Λάσμε-Ματσιούλις και προσέθετες τον Νέλσον, το post παιχνίδι του Μπατίστα και έναν οικονομικό pick & roll PG όπως ο Κούπερ"...

    Παρατηρησεις
    1. Για να διατηρουσε φετος ολους τους παραπανω και να εκανε και τις προσθηκες που λες, θα χρειαζοταν αρκετα εκατομυρια ευρω παραπανω. Με δεδομενο τον χαρακτηρα του ΔΓ (δεν θελω να χανω ουτε στο ταβλι), μαλλον η αναγκη εγινε φιλοτιμια. Ειναι ξεκαθαρο οτι στηριζουν τα παιδια γιατι δεν υπαρχουν αλλα λεφτα.
    2. Αν αγνοουσε κανεις το χρηματικο, δεν θα ηταν καλυτερα για την εξελιξη των παιδιων να εχουν ενα Λασμε και ενα Μασιουλις διπλα τους;
    3. Η μεγαλη απογοητευση ειναι οτι ο Γιανκοβιτς ειναι πολυ φοβισμενος και ο Παπας δειχνει να μην μπορει να συνεργαστει με τους συμπαικτες του.
    4. Ειναι τραυματισμοι λογω υπερβολικα δυνατης προετοιμασιας των Σλοτερ-Νελσον ή δεν τους κοιταξαν καλα πριν τους υπογραψουν; Οτι και απο τα δυο να συμβαινει παντως, καποιος φταιει.
    5. Σε καθε περιπτωση, εχεις απολυτο δικιο για την ΣΤΗΡΙΞΗ. Μονο κακο θα κανει η γκρινια. Ισως να ειναι χειροτερα αν δεν γινει με κοσμο ο αγωνας με τον ΟΣΦΠ.

    Με εκτιμηση και ατελειωτη λατρεια για το μπασκετ,
    Edgar Jones, "The helicopter"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθωση: ...αν γινει με κοσμο ο αγωνας...

      Διαγραφή
    2. Γειά σου παικταρά Έντγκαρ.. Έχει μπερδευτεί λίγο. Ποιά εκατομμύρια? Σιγά μη χρειάζεται να σε αναλάβει και ο Μπιλ Γκέητς.. Αφαιρώντας τα συμβόλαια των Ούκιτς-Μπράμος υπέγραφες Νέλσον-Μπατίστα-Κούπερ και μη σου πω σου περίσσευαν και ψιλά..Να'σαι καλά..

      Στην άκρη για τις βολές..

      Διαγραφή
    3. Με παρανοησες. Μαλλον δεν το εγραψα καλα. Θελω να πω οτι για να εμεναν οι Λασμε - Μασιουλις θα απαιτουνταν μερικα εκατομυρια (παραπανω απο αυτα που δοθηκαν για την τωρινη ομαδα) τα οποια φαινεται οτι δεν υπαρχουν.
      Οι βολες του Εντγκαρ ηταν συνηθως ευστοχες!
      Edgar Jones

      Διαγραφή
  13. Τζιμ, εισαι αδικος, εγω εχω μεγαλυτερη υπομονη με το ροστερ.Σε πρωτη φαση ηδη ο Ιβανοβιτς εδειξε το 1ο δειγμα γραφης του που ειναι η μεγαλη παραγωγικοτητα των ομαδων του στην επιθεση.
    Ο ΠΑΟ επιθετικα εχει αλλαξει επιπεδο σε σχεση με περσυ, φτανει ανετα τους 70 ποντους και με αρκετες ασσιστ ακομα και διχως τον Διαμαντιδη.
    Αμυντικα εχεις δικιο, θελει πολυ δουλεια ΚΥΡΙΩΣ σε θεματα συγκεντρωσης.
    Οι νεαροι πρεπει να βελτιωσουν την αμυνα τους τοσο εντος συστηματος οσο και προσωπικα.

    Οσο για τους Χαραλαμποπουλο,Παππα,Γιανκοβιτς,Μποχωριδη κοκ υπομονη-καλο ειναι να τους κρινουμε ΜΕΤΑ απο ενα χρονο Ιβανοβιτς και οχι πριν.Μεχρι στιγμης παντως φαινονται καποια καλα στοιχεια-ο Παππας ειναι πιο σοβαρος στις επιλογες του, ο Γιανκοβιτς μπορει να λειτουργησει ως κρυφο ποιντγκανρτ κοκ.

    Απλα ΥΠΟΜΟΝΗ-ουτε η Ρωμη φτιαχτηκε σε μια μερα, ουτε ο Ιβανοβιτς απο τους 3 πρωτους μηνες θα δωσει στιγμα σε παικτες και ομαδα.Και εγω ειμαι αισιοδοξος γιατι ο Ιβανοβιτς δεν προκειται να ριξει το ρυθμο δουλειας του μεσα στο ετος-αντιθετως καθε μηνα θα δουλευει ολο και περισσοτερο στις αδυναμιες των παικτων του.

    Το ταμειο λοιπον, πρεπει να γινει μετα το πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυστηρός ναι, άδικος δε νομίζω Ντιέγκο. Υπομονή από όλους, συμφωνούμε.

      Διαγραφή
  14. Εμένα οι Παππάς Γιάνκοβιτς μου φαίνονται βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι. Ο Παππάς έχει δουλέψει αρκετά στην ντρίμπλα του, ενώ βλέπει και καλύτερα γήπεδο. Ο Γιάνκοβιτς ξεκινάει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Ο Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος είναι μεγάλα ταλέντα και ειδικά ο δεύτερος έχει προσόντα να αφήσει εποχή. Σε ένα χρόνο και οι δύο θα είναι αγνώριστοι. Για τους σέντερ ακόμα ίσως είναι νωρίς να πούμε κάτι. Γενικά μ' αρέσει το πρότζεκτ και πιστεύω την άνοιξη η ομάδα θα παίζει ωραίο μπάσκετ και θα κερδίζει το χειροκρότημα, ανεξαρτήτως αν κερδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου Jim, με μια μόνο μικρή αλλά θεωρώ πολύ σημαντική διαφοροποίηση.

    Ακριβώς επειδή η λέξη κλειδί στο όλο εγχείρημα είναι η έννοια της στήριξης και της εμπιστοσύνης, θεωρώ οτι η διοίκηση έχει ήδη κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Την επιλογή μιας επικοινωνιακής τακτικής η οποία επιφέρει άμεσα γκρίνια απο τον κόσμο της ομάδας. Τον διχασμό των φίλων της ομάδας ανάμεσα σε αυτούς που είναι "δικοί της" και σε αυτούς που είναι μόνιμα γκρινιάρηδες. Το βασικό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη πολιτική είναι οτι αυτοί που τώρα είναι "δικοί της" ειναι δικοί της ακριβώς γιατί η διοίκηση ως τώρα έχει ικανοποιήσει τον βασικότερο στόχο που θέτουν σαν προαπαιτούμενο, δηλαδή την επιβολή απέναντι στον Ολυμπιακό. Όσο αυτό συμβαίνει αυτή η μερίδα του κόσμου θα στηρίζει τυφλά. Όταν πάψει να συμβαίνει; Προσεχώς στις οθόνες μας.

    Σε κάθε περίπτωση, όταν τρέχεις ένα project που εμπεριέχει τόσο μεγάλο ρίσκο και απαιτεί τόση πολύ δουλειά και υπομονή, το να πάψεις να επικοινωνείς με το κοινό σου είναι καταστροφή. Ο Γιαννακόπουλος δείχνει να μην έχει διδαχθεί τίποτα απο τις περιπέτειες του Βαρδινογιάννη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πιθανώς επειδή (σωστά) θεωρεί οτι το ειδικό βάρος του μπασκετικού ΠΑΟ είναι απείρως μεγαλύτερο απο αυτό του ποδοσφαιρικού και οτι οι επιτυχίες της δικιάς του οικογένειας του εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερη υπομονή απο τον κόσμο.

    Και κάπου εδώ είναι το πρόβλημα. Είναι εμφανές οτι πολλοί κάνουν τον παραλληλισμό μεταξύ του rebuilding του μπασκετικού ΠΑΟ με την ανάλογη προσπάθεια στον ποδοσφαιρικό απο τον Αλαφούζο. Και υπο αυτή τη λογική, εφόσον το ένα εγχείρημα δείχνει να δουλεύει, και εφόσον ο κόσμος το στηρίζει, γιατί όχι και στο μπάσκετ. Ας εξηγήσω γιατί όχι.

    Πρώτον, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι και πάντα ήταν κάτι ασήμαντο, στην καλύτερη ένας συμπαθητικός κομπάρσος. Ο μπασκετικός ΠΑΟ όμως είναι ακόμα και στην εποχή της λιτότητας ένα τεράστιο όνομα στην Ευρώπη. Η προσγείωση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ απο τις ευρωπαϊκές αξιόλογες πορείες και την ημι-μόνιμη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα στην βιοπάλη για την πρώτη θέση στα play off είναι σαφώς πιο ομαλή απο το να βλέπεις τον ΠΑΟ των έξι ευρωπαϊκών αστεριών να τρώει σφαλιάρες απο ομάδες με budget 500.000 μέσα στο ΟΑΚΑ.

    Δεύτερον, το εγχείρημα του Αλαφούζου έχει μόλις μια σχετικά επιτυχημένη χρονιά πίσω του. Μακροπρόθεσμα όμως ποιός είναι ο στόχος; Η περσινή χρονιά ήταν όντως αρκετά συμπαθητική, περισσότερο όμως γιατί ο κόσμος είδε να στήνεται κάτι καινούργιο και αξιόμαχο. Μέχρι εκεί όμως. Η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό είναι αχανής και δεν βλέπω πως μπορεί να κλείσει. Σε 5 χρόνια λοιπόν απο τώρα, ποιές είναι οι βλέψεις του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού; Και σε ποιό βαθμό θα μπορέσει να παραμείνει ικανοποιημένος ο φίλος της ομάδας όταν ξέρει πως η ομάδα δεν έχει πλέον βλέψεις για το πρωτάθλημα η κάποια καλή πορεία στην Ευρώπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το θέσω και αλλιώς. Ο ΠΑΟ σήμερα ψάχνεται να φτιάξει έναν κορμό απο νεαρούς γηγενείς παίκτες. Οκ. Με ποιόν στόχο; Μπορεί να είναι αυτοσκοπός η παραγωγή γηγενών παικτών; Κατα τη γνώμη μου κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει μόνο αν είσαι η Bilbao ή κάποια ομάδα της Καταλονίας, κι αυτό για λόγους που έχουν να κάνουν με την πολιτική, όχι με τον αθλητισμό. Προφανώς ο ΠΑΟ δεν πάει ούτε για αυτονόμηση του Αμαρουσίου όυτε ελπίζω (παρά τους Μπαλτάκους) για να γίνει το κοινωνικό όχημα των εθνικιστών. Επομένως την παραγωγή παικτών ως αυτοσκοπό την ξεχνάμε.

      Να εξετάσουμε την περίπτωση της Partizan και της φάμπρικας παικτών προς πώληση για την επιβίωση της ομάδας; Να την εξετάσουμε, την δέχομαι ως προοπτική. Μόνο που η Partizan δεν έχει εδώ και δυο δεκαετίες βλέψεις για Ευρωλίγκα. Και δεν είναι κακό αυτό, όλοι το ξέρουν και όλοι είναι οκ με αυτό.

      Εδώ όμως μας παρουσιάζεται μια άλλη περίπτωση εντελώς. Να παράγει δηλαδή ο ΠΑΟ έναν κορμό γηγενών παικτών τους οποίους (φαντάζομαι) να μπορεί να ντύνει με ποιοτικούς ξένους παίκτες και να γίνετια ανταγωνιστικός με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή περίπου την συνταγή της επιτυχίας του Ολυμπιακού στο back to back ας πούμε. Κι αυτό μπορώ να το δεχτώ, αν και γνώμη μου είναι οτι η επιτυχία του Ολυμπιακού (και η μετέπειτα της Maccabi) δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση γιατί πρόκειται για μια σειρά απο freak successes. Προφανώς δεν εννοώ οτι οι ομάδες στάθηκαν τυχερές ή οτιδήποτε τέτοιο. Εννοώ όμως οτι οι επιτυχίες του δεν ήταν εντός προγράμματος και οι ομάδες που τις κατέκτησαν δεν χτίστηκαν με σκοπό να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα αλλά απλά να είναι όσο πιο ανταγωνιστικές μπορούν. Ήταν περισσότερο λύσεις ανάγκης λόγω οικονομικής στενότητας παρά καλοσχεδιασμένα top projects, ασχέτως με το πως μαρκετάρονται εκ των υστέρων.

      Και εδώ είναι, επανέρχομαι, το θέμα, οτι η διοίκηση του ΠΑΟ δεν φαίνεται να μπορεί να επικοινωνήσει πειστικά προς τον κόσμο της ποιός ακριβώς είναι μακροπρόθεσμα ο στόχος αυτού του project. Να εξηγήσει δηλαδή οτι όντως υπάρχει οικονομική στενότητα και όντως απαιτείται μια εσωτερική τροφοδοσια παικτών ωστέ η ομάδα να πάψει να πληρώνει ξένα στοιχήματα του 1-2 χρόνων όταν μπορεί να στηριχθεί σε μια δεξαμενή παικτών που θα έχουν αναδειχθεί μέσα απο την ομάδα (που ούτε αυτό βέβαια εγγυάται το δέσιμο του παίκτη με την ομάδα, ο Διαμαντίδης πχ έδεσε, οι Καϊμακόγλου/Βουγιούκας/Καλάθης όμως δεν έδεσαν). Ούτως ή άλλως στον κόσμο πάντα αρέσει να βλέπει γηγενή παιδιά να παίζουν, δεν χρειάζεται να είσαι εθνικιστής, ούτε καν πατριώτης για να το γουστάρεις αυτό. Απλώς ταυτίζεσαι ευκολότερα με έναν πιτσιρικά που θα μπορούσε να είναι συμμαθητής σου ή γειτονάκι σου απ'ότι με ένα παιδί απο το Bronx ή απο το Βελιγράδι, χωρίς να έχεις κάτι εναντίον αυτών των παιδιών.

      Anyway, πλάτιασα πάλι πολύ. Βασικό point, στήριξη χωρίς επικοινωνία δεν γίνεται. Και απο επικοινωνία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δυστυχώς πολύ πολύ κάτω απο το απαιτούμενο. Αυτά και σόρρυ για το λογίδριο.

      Διαγραφή
    2. συμπαθητικος κομπαρσος στο ποδοσφαιρο;;;;πότε τωρα η απο παντα;;αν εννοεις απο παντα τα μυαλα σου και μια λιρα .Μπορει να μην συγκρινεται με τον μπασκετικο αλλα ο χαρακτηρισμος σου ειναι αστοχος.Μαθε ποσες φορες προκριθηκε στους 8 ποσους στους 4 για να μην αναφερω τον τελικο.Συγκριτικα με τις αλλες ομαδες στην Ελλαδα ειχε καλυτερη πορεια,με βαθμολογιες ψηλες για Ελληνικη ομαδα.Καλα θα κανεις να μην σχολιαζεις κατι που δεν γνωριζεις.

      Διαγραφή
    3. Δύο Δεκάξι ΜουΜου, είσαι του μπογιατζή;

      Αν και δεν βλέπω να έχει νόημα, ξαναδιάβασε τί έγραψε ο άνθρωπος, μπας και καταλάβεις και...ξεθιχτείς.

      Διαγραφή
    4. Χρηστάρα συμφωνώ απόλυτα σε όλο το πρώτο κομμάτι σου. Στο δεύτερο σε έχασα.. Τι πάει να πεί πρέπει να είσαι αποκλειστικά Μπιλμπάο ή Καταλονική ομάδα κλπ. για να παράγεις ή να αναπτύσσεις νέους παίκτες. Σαφώς και στόχος στο μέλλον είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης και εννοείται θα το κάνεις πλαισιώνοντας αυτά τα παιδιά με ικανούς ξένους ή Έλληνες παίκτες με υψηλότερο στάτους. Δε θα γίνεις ξαφνικά Γιουγκοπλάστικα.. Απλά προσπαθείς να αλλάξεις τη λειτουργία του οργανισμού και την οπτική, εισάγοντας μια καινούργια τεχνογνωσία (που θα σε βοηθήσει πολύ να ανταποκριθείς στις συγκεκριμένες εποχές) που μέχρι τώρα δεν είχες.

      Διαγραφή
    5. Jim, ο Χρήστος μιλάει για ανάπτυξη ΓΗΓΕΝΩΝ παικτών.
      Όχι γενικά για ανάπτυξη παικτών.

      Διαγραφή
    6. Χρειάζεσαι όμως να έχεις αυτονομιστικές τάσεις για να παράγεις αποκλειστικά νεαρούς έλληνες παίκτες, και είναι προφανές οτι ο ΠΑΟ επικοινωνιακά έτσι το'χει πουλήσει. Αλλιώς δίπλα μας ειναι η Σερβία, εκεί κι αν έχει νέους και εξελίξιμους παίκτες. Και ο ίδιος ο Ivanovic στο παρελθόν δηλαδή δε νομίζω να κοιτούσε διαβατήρια.

      Η τεχνογνωσία είναι σημαντική, συμφωνώ, και είναι πιθανώς το competitive edge που μπορεί να παρατάξει μια ομάδα της δυναμικής του ΠΑΟ υπο την παρούσα οικονομική κατάσταση απέναντι στους ανταγωνιστές της. Και υπο αυτή την έννοια το σχέδιο της παραγωγής στέκει απόλυτα, δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Ένα καλό σχέδιο όμως, αν υποθέσουμε οτι υπάρχει τέτοιο, δεν αρκεί ποτέ αν δεν συνοδεύεται απο εξίσου καλή υλοποίηση. Αυτό που θα μπορούσα να δεχτώ είναι, μιας και
      μιλάς για τεχνογνωσία που χτίζεται, ακριβώς οτι αυτή η τεχνογνωσία τώρα δεν υπάρχει και γι'αυτό βλέπουμε μια τόσο άγαρμπη υλοποίηση. Αυτό εμένα με καλύπτει και γνώμη μου είναι οτι παρ'ότι το θίγεις το θέμα στην ανάλυση σου δεν επιμένεις αρκετά σε αυτό. Αυτό είναι κάτι που εσύ μπορεί λόγω ενασχόλησης να καταλαβαίνεις αλλά οι αναγνώστες (κι εγώ μέσα) ίσως να το υποτιμούμε. Αν δηλαδή σκεφτούμε οτι και στη δουλειά μας στο γραφείο η τεχνογνωσία είναι κάτι που χτίζεται και η έλλειψη της κοστίζει πολύ, είναι ευκολότερο να κατανοήσουμε την κατάσταση.

      Θα με κάλυπτε λοιπόν αυτό αλλά το πρόβλημα μου είναι οτι δεν πιστεύω οτι η διοίκηση είναι ικανή να διδαχτεί απο λάθη της, κάτι που είναι και ο standard τρόπος συσσώρευσης τεχνογνωσίας. Και δεν το πιστεύω αυτό γιατί η διοίκηση δεν μου έχει δώσει απολύτως κανένα λόγο να το πιστεύω. Αντιθέτως.

      Διαγραφή
  16. Jim αν τελικά ο μποχωρίδης δεν καταφέρει να βελτιώσει τα playmaking abilities και το court vision (δεν βλέπω καμία πρόοδο εδώ και 2 χρόνια αν και πήρε αρκετό χρόνο στο 1) σε ποιόν ρόλο πιστεύεις ότι μπορεί να σταθεί στο 2 σε υψηλό επίπεδο?

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι δύσκολο να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, στην πρώτη γραμμή. Μόνο εάν καταφέρει και εξελιχτεί σε πολύ καλό αμυντικό (αναπτύσσοντας quarterback skills) αλλά και εκεί έχει δουλειά.

      Διαγραφή
  17. Ερωτηση. Αφου ηταν δεδομενο οτι ο Παναθηναικος θα κοιτουσε για παικτη με τα χαρακτηρισρικα του Λασμε για να τον αντικαταστησει γιατι δεν επαιξε καθολου το ονομα του Λαβαλ? Τουλαχιστον πριν κλεισει ο Μπατιστα, αλλα δε βλεπω το λογο γιατι οχι και μετα. Δεν ξερω ποσα πηρε στην Τραμπζονσπορ, αλλα φανταζομαι λιγοτερα απο το Λασμε και θα ειχε και το δελεαρ της Ευρωλιγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ειναι προφανες ... την εποχη που ηταν διαθεσιμος ο Λαβαλ ηταν να ερθει και ο Καλαθης των 2,5 εκ. Ο Λαβαλ δεν ηταν του επιπεδου του Καλαθη, πως να τους συνδυασεις αυτους τους δυο?

      Διαγραφή
    2. διοτι ο δγ δεν εχει σαλιο ...

      Διαγραφή
    3. Για εμένα έχει γίνει αλλαγή πλάνων εδώ εφόσον αποκτηθεί παίκτης. Δεν υπήρχε στο αρχικό πλάνο η ύπαρξη τέτοιου ψηλού. Απλά η παρατεταμένη απουσία του Μαυροκεφαλίδη έκανε την ομάδα να πάει σε τέτοιου είδους (τελείως όμως διαφορετικό από τον Λουκά) ψηλό. Λάθος εκτίμηση του κόουτς αρχικά?

      Διαγραφή
  18. Θα συμφωνησω για αλλη μια φορα με τον Jim.Καπως ετσι βλεπω και γω τα πραγματα...

    Κατ αρχας εχω ξαναπει οτι αν ημουν προεδρος του Παο και ειχα διαθεση να χαλασω τα λεφτα μου για το μπασκετ οσο επαιζε στην ομαδα μου ο Διαμαντιδης δε θα εκανα ανανεωση-ελληνοποιηση,αλλα θα πλαισιωνα τον 3D με καλους παικτες ωστε να σηκωσει μια τελευταια ευρωλιγκα ή εστω να παλεψει σε ενα τελευταιο F4.Μετα μπορει να εφευγα απο προεδρος γιατι τα εσοδα που γυρναει πισω το μπασκετ ειδικα στις ελληνικες ομαδες ειναι για γελια....

    Ο Παο εχασε μεγαλη ευκαιρια να φτιαξει ομαδαρα μετα το πρωτο πρωταθλημα που πηρε.Εκεινο το καλοκαιρι η ομαδα δε χρειαζοταν Παππα-Γιανκοβιτς που ειχαν φαγωθει ολοι αλλα ετοιμους παικτες που να μπορουν να βαλουν τη μπαλα στο καλαθι.Η αμυνα που επαιξε 2 σεζον ο Παο ηταν εξαιρετικη,μαλλον η καλυτερη στην Ευρωπη,και με 2-3 καλες προσθηκες ειδικα στους κοντους η ομαδα θα γαζωνε...

    Παρολο που σαρωσε ολους σχεδον τους εγχωριους τιτλους με τη αυρα της αμυνας και αποκλειστηκε 2 φορες στο τσακ απο το F4 το οικοδομημα αρχιζε και ραγιζε.Πρωτα εφυγε ενας πολυ καλος προπονητης ο Πεδουλακης που σαφως και δεν ειναι προπονητης των 60 ποντων οπως αδικα του καταλογιστηκε.Αποδειξη θα ειναι η φετινη Καζαν που σβηστη θα βαζει 90-100 ποντους.Προχτες εβαλε σε τουρνουα 3 ημερων 260 ποντους σε 3 παιχνιδια και με παικτες που ηταν ολοι μαζι μια εβδομαδα.Η ειρωνια ειναι οτι φετος θα παλευει να παιξει αμυνα...Παντως η αμυνα στην διαρκεια του χρονου και με τις συνεργασιες μπορει να βελτιωθει αυτο ομως που δε μπορει να δουλευτει αλλα αγοραζεται ειναι το επιθετικο ταλεντο δηλαδη να μπορουν να βαλουν οι παικτες σου τη μπαλα στο καλαθι.

    Ηταν μεγαλο λαθος η φυγη του Πεδουλακη και ειδικα με την αστεια δικαιολογια του χαμηλου σε σκορ μπασκετ και για τη μη χρησιμοποιηση των ανετοιμων για επιπεδο ευρωλιγκα Παππα-Γιανκοβιτς ενω επαιζαν 20 λεπτα στην Α1 και οι αντιπαλοι πλησιαζαν στο σκορ και επιστρατευοταν παντα απο τον παγκο ο 3D...Tο επομενο βημα ηταν λογικο και ηταν η απομακρυνση ολων των παικτων που εφερε ο προπονητης ειτε ηταν καλοι ειτε ηταν μετριοι...Και ομως 6-7 νεοι παικτες διπλα στον 3D ξεκινωντας απο το μηδεν σαρωσαν ολους σχεδον τους εγχωριους τιτλους κατι που φαινοταν αδυνατο στην αρχη...

    Αυτα ομως ειναι παρελθον,παμε στο σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σχεδον απολυτα σε ολες τις διαπιστωσεις σου... Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω... Γιατι ηταν λογικο βημα η απομακρυνση ολων των παιχτων?... Προφανως εννοω ειδικα τους Μασιουλις-Λασμε.. Εξηγησε λιγο περισσοτερο τι εννοεις αν δεν σε κουραζει...Επισης θα ηθελα την γνωμη σου αν για τους συγκεκριμενους η διοικηση συμβουλευτηκε καθολου τον Ιβανοβιτς η τους απομακρυνε μονη της με συνοπτικες διαδικασιες δημιουργωνας τετελεσμενα...

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φιλε Θανο.Θεωρω οτι η λογικη πορεια των πραγματων μετα την φυγη Πεδουλακη ηταν η απομακρυνση ολων των παικτων που εφερε ειτε ηταν καλοι ειτε μετριοι.Εχει μεινει μονο ο Γκιστ να θυμιζει τα παλια που και αυτος εμεινε επειδη ειχε κλειστο διετες...

      Η απομακρυνση των Λασμε-Μασιουλης εγινε για διαφορους λογους.Ενας λογος ειναι οτι μερικοι ιδιοκτητες επειδη πληρωνουν νομιζουν οτι φτιαχνουν οι ιδιοι τις ομαδες.
      Ενας αλλος λογος ειναι οτι αυτο το ροστερ φτιαχτηκε για να ματσαρει μονο μια ομαδα τον Ολυμπιακο και τελικα να τον κερδιζει αλλα ηταν αδυναμη να ακολουθησει το σκορ σε διαφορα παιχνιδια στην ευρωλιγκα,Εφοσον καταλογιστηκε στον Πεδουλακη(λαθος για μενα)οτι παιζει κακο μπασκετ,με αργες επιθεσεις κτλ και οτι δε βαζει να παιξουν ευρωλιγκα τους ανετοιμους Παππα-Γιανκοβιτς,το επομενο βημα ηταν λογικο να συμβει...Δηλαδη ξηλωμα ολου του παλιου ροστερ και αναβαθμιση σε βασικα στελεχη για τους Παππα-Γιανκοβιτς.

      Ετσι πανω σε αυτες τις αρχες δομηθηκε το φετινο ροστερ αφηνωντας μια ελαφρια γευση ελληνοποιησης(μονο το Χαραλαμποπουλο βλεπω να παιζει φετος και λιγο ο Μποχωριδης ενω οι Παππας-Γιανκοβιτς στα 25 επρεπε να ειναι ετοιμοι για Παο).Ισως μειωθηκε και το μπατζετ αλλα αυτο δε το ξερω στα σιγουρα...

      Ο Ιβανοβιτς δεν ειχε αποψη στις απομακρυνσεις και τον αφησαν να φερει τους Νελσον,Σλοτερ,Μπατιστα.Εκτος απροοπτου βεβαια γιατι υπαρχουν παντα γραφεια μανατζερ που στελνουν παικτες στις ομαδες και απλα ο προπονητης λεει ναι στην αποκτηση τους αλλα ο Ιβανοβιτς τους ξερει αυτους τους παικτες και ταιριαζουν στη φιλοσοφια του με βαση παντα το μπατζετ που ειχε στα χερια του...

      WILKINS

      Διαγραφή
  19. Στο σημερα λοιπον ο Γιαννακοπουλος εχει κανει λαθη...
    Εννοειται οτι το να θελει καποιος προεδρος να μειωσει το μπατζετ ,να θελει να κανει ανανεωση ή και τα δυο ειναι θεμιτο και ειναι δικο του θεμα.
    Ομως ειναι μεγαλο λαθος να μην εχει παρουσιασει τον Ιβανοβιτς ωστε να πουνε δυο λογια στον κοσμο στα ισα για τους στοχους της ομαδος και να υπαρχει αυτη η ατμοσφαιρα χωρις να εχει διεξαχθει επισημος αγωνας ακομα..Και μαλλον ετσι θα παει ολη χρονια με αυτην την ατμοσφαιρα...

    Το αλλο λαθος ειναι που δε πηρε Βεζενκοφ(πιο ετοιμος απ ολους) που θα ηταν βασικο γραναζι σε αυτο που ηθελε να φτιαξει φετος ο Παο.
    Ενα ακομα λαθος ηταν το 1+1 στον Ιβανοβιτς.Καλυτερα να του κανεις ενα χρονο συμβολαιο παρα το τωρινο ωστε να μη σου φυγει το καλοκαιρι αλλα και να μπορεις εσυ να τον διωξεις οποτε θες...

    Εχει κανει και αλλα λαθη ειδικα επικοινωνιακα αλλα εχει παρει και δυο σερι πρωταθληματα νικωντας τον επι διετιας πρωταθλητη Ευρωπης...
    Πηρε πρωταθλημα ακομα και με προπονητη τον Αλβερτη.Ειναι εξυπνος ανθρωπος και το κατεχει το αθλημα αλλα ειναι και παρορμητικος.

    Τωρα εχει φαει σκαλωμα με την ανανεωση-ελληνοποιηση.Αν ηθελε με τα ιδια λεφτα επαιρνε πιο ετοιμους παικτες αλλα τελικα βγαζει μπροστα Παππα-Γιανκοβιτς,Μποχωριδη και την ταλενταρα το Χαραλαμποπουλο κατα πρωτο λογο και κατα δευτερο τους Διαμαντακο,Κονιαρη,Παπαγιαννη.
    Για αυτο το λογο εχει κενα το ροστερ αλλα ηρθαν μετα και οι τραυματισμοι
    που αδειασαν εντελως την ομαδα...

    Αν καταφερουν οι Ιβανοβιτς(δε φυγει δηλαδη στα μεσα της χρονιας),Παππας,Γιανκοβιτς να ανταπεξελθουν στη πιεση ολη τη χρονια θα δουμε ωραια πραγματα...Μπορει κουπα να μην παρει η ομαδα φετος αλλα θα δουμε νεους αθλητες να εξελισονται και να γινονται παικτες...
    Ολοι θελανε Παππα-Γιανκοβιτς περσι και τωρα ηρθε η ωρα να παιξουν...
    Πολυ σημαντικη η σεζον για αυτους τους δυο παικτες γιατι πανε 25 και επρεπε να ειναι ηδη πιο ετοιμοι για να παιξουν στον Παο.

    Απο εκει και περα ο Μποχωριδης ειναι πιο μικρος και εχει περισσοτερο χρονο μπροστα του αλλα πρεπει και αυτος να αρχιζει να ξεπερναει τον εαυτο του και να το πιστεψει,εχει ταλεντο αλλα πρεπει να αρχιζει να βλεπει το γηπεδο.Παντα χρειαζεται ενας Ελληνας γκαρντ.

    Χαραλαμποπουλος και Κονιαρης ειναι μονο 17-18 και πιστευω θα αφησουν εποχη.Ο πρωτος στο χειροτερο σεναριο θα βγει ενας πολυ καλυτερος Καιμακογλου ενω ο Κονιαρης εχει ηδη τα αθλητικα προσοντα που θα χρειαστουν στο μελλον και του μενει να μελετησει το παιχνιδι και διπλα στον 3D να μαθει τη θεση καθως και να δουλεψει το σουτ.

    Ο Διαμαντακος λογικα θα παιζει κανα 7λεπτο στην Α1 ενω ο Παππαγιαννης θα εχει την ευκαιρια να δουλεψει σε επιπεδο αντρων και να αποφασισει το καλοκαιρι τι θα κανει με Παο ή κολεγιο.Και ψηλοι Ελληνες παντα χρειαζονται σε μια ελληνικη ομαδα.

    Μολις μπουνε στην ομαδα οι Νελσον,Σλοτερ,Φωτσης,Μαυροκεφαλιδης και ο καινουριος θα αλλαξει η εικονα.Δε ξερω ομως μεχρι που μπορουνε να πανε γιατι εκτος του ελλειπους ροστερ θα υπαρχει μεγαλη γκρινια ολη τη χρονια και μεγαλη πιεση.Δυο λογια στα ισα για τους φετινους στοχους της ομαδος εστω και αυτη τη στιγμη ισως να διορθωναν καπως το κλιμα που εχει αρχισει και δημιουργειται ηδη απο τα φιλικα.

    Οι Χαραλαμποπουλος Κονιαρης δε πρεπει για κανενα λογο να καουν οτι και να γινει φετος.Οι Παππας,Γιανκοβιτς πρεπει να το πιστεψουν φετος και να παιξουν γιατι για παρτη τους πειραξαν ολοκληρη την ομαδα απο περσι.

    Παντως οτι ομαδα και να φτιαξει ο Παο αλλα και οσο καλο μπασκετ και να παιξει,σε ολα τα εντος θα εχει 2.000 ατομα στην Α1 ενω με Ολυμπιακο και σε καποια ματς ευρωλιγκα θα εχει 20.000 αλλα δε φτανουν αυτα τα ματσ για να φτιαξεις καλο μπατζετ οπως π.χ Ρεαλ,Μπαρτσελονα που γεμιζουν σε ολα τα παιχνιδια τα γηπεδα τους...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε wilkins θέλω μόνο να κάνω μία παρατήρηση που αφορά και στη γνώμη του Χρήστου από πάνω.
      Για να βγει να επικοινωνήσει κανείς τους στόχους του και την προοπτική του, θα πρέπει να τους έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του.
      Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει καθαρό τοπίο.
      Δεν είμαι στο μυαλό του Δημήτρη, όμως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να τα ξέρει απο μέσα.Μπορείς να τα οσφρηστείς και να τα ψυχανεμιστείς.Εξάλλου τα παραδείγματα είναι άπειρα.

      Εξηγούμαι και ουσιαστικά βγάζω το ζουμί των απόψεών σας.

      Το πλάνο λοιπόν στηρίζεται όπως λέτε όλοι στο κατά πόσο θα το στηρίξεις.Επειδή λοιπόν είναι προφανές πως ο Δημήτρης είναι οπαδός, στην πρώτη εκκωφαντική σφαλιάρα θα του γυρίσουν τα μάτια.Το πλάνο και οι στόχοι θα πάνε περίπατο.Τι είδους στήριξη θα μπορέσει να δώσει σε μία τέτοια περίτπωση;
      Αυτό που θέλει να πετύχει ο πρόεδρος της ομάδας είναι να έχει και επιτυχίες και μείωση του μπάτζετ και ελληνοποίηση.
      Αυτό δεν είναι όμως στόχος, είναι ολίγο απο όλα.
      Όπως είπε και ο Χρήστος πριν όσες ομάδες το κατάφεραν με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του ολυμπιακού, είχαν μεγάλη δόση τύχης μαζί τους.Άσε που ο Οσφπ συγκεκριμένα είχε 22αρηδες πρωταθλητές ευρώπης και όχι 18ρηδες 12ους στα ηλικιακά(χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για την αξία τους).

      Μιλάμε ουσιαστικά για αυτογκολ της διοίκησης.Αν ένα από τα τρία δεν πετύχει, ο σχεδιασμός θα είναι αποτυχημένος.
      Δηλαδή αν πάρει τίτλους αλλά δεν βγάλει νεαρούς, θα έχει αποτύχει
      στην "παραγωγική" διαδικασία.
      Αν δεν πάρει τίτλους αλλά βγάλει πιτσιρικάδες, θα έχει αποτύχει στο κομμάτι της επιτυχίας.
      Αν προσπαθώντας να καλύψει τις αποτυχίες των προηγούμενων δύο, βάζοντας κ άλλα λεφτά για αλλαγές παιχτών και μεταγραφές, θα έχει αποτύχει στο κομμάτι τις περικοπής του μπάτζετ....

      Ηuman Highlight Meat

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φιλε HHM.
      Δε μπορω να διαφωνησω σε αυτα που λες.Το φετινο παιχνιδι εκει θα παιχτει.Δηλαδη στο κατα ποσο εχει ξεκαθαρισει ο ΔΓ στο μυαλο του τι θελει να κανει,στο ποσο θα στηριξει το πλανο του καθως και στο ποσο ο κοσμος θα στηριξει την ομαδα.
      Τα σημαδια εως τωρα ειναι αποθαρυντικα.Ο μεν προεδρος δεν εχει παρουσιασει ακομα τον κοουτς και τους στοχους της ομαδος ενω ο κοσμος εχει αρχισει να προβληματιζεται εντονα ακομα και απο τα φιλικα.Παντως καταλαβαινω σε καποιο βαθμο ολες τις ανησυχιες που εχουν ο προεδρος,ο προπονητης,οι παικτες και οι οπαδοι,ο καθενας απο τη σκοπια του και απλα περιμενω να δω πως θα παει φετος η χρονια...

      WILKINS

      Διαγραφή
  20. Σχόλιο για Batiste στο Cleveland του Blat?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οτι ο Μπατιστ θα γινει αργοτερα head coach στη Μακαμπι, οχι ομως στον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
  21. Καλη σαιζον ευχομαι Τζιμ παντα παρεα με τις καταπληκτικες σου αναλυσεις!
    Το μπλογκ ειναι πολυ διαφωτιστικο για τον απλο φιλαθλο και τον κανει να νοιωσει το μπακετ λιγο περισσοτερο...Ευχαριστουμε πολυ γι'αυτο...
    Παμε ομως στο προκειμενο και εδω θα μου επιτρεψεις να σου πω πως οι εκτιμησεις εχουν να κανουν περισσοτερο με την λογικη και την πραγματικοτητα παρα με το μπασκετ αυτο καθ'εαυτο... Και ερωτω.. ειναι ο Παναθηναικος, αλλα και ολες οι ομαδες του status του, η καταλληλη ομαδα για παραγωγη και εξελιξη τοσο μεγαλου αριθμου ταλεντων? Ας αφησουμε στην ακρη αυτο που επισημαινεις πολυ σωστα, οτι κοσμος και διοικηση (και ειδικα αυτη) δεν εχουν την υπομονη για κατι τετοιο, αλλα ακομα και αν ειχαν...Ειναι ο Παναθηναικος η καταλληλη ομαδα για τετοιου ειδους προτζεκτ?
    Νομιζω οτι η λογικη λεει οχι... και λογοι ειναι πολλοι:

    1ον. Ο Παναθηναικος ειναι ομαδα ευρωλιγκας και δεν βρισκεται εκει τυχαια ωστε να πει 'δεν πειραζει απεχω 1-2 χρονιες'... Το επιπεδο του επιβαλλει να βρισκεται σ'αυτο τον χωρο οχι απαραιτητα πρωταγωνιστης αλλα τουλαχιστον ανταγωνιστικος και οχι να κανει εθελουσια εξοδο...

    2ον.Δεν εχει και ποτε δεν ειχε την υποδομη σαν ομαδα ωστε να μπει στην εξελικτικη διαδικασια κατι στο οποιο ειδικευονται αλλες ομαδες με αλλα χαρακτηριστικα και αλλους στοχους.Επομενως αυτο που επιχειρει ειναι μεταλλαξη...δεν ειναι προτζεκτ...Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι το θελει..

    3ον.Εστω οτι διοικηση συνηδειτα τολμαει αυτην την διαφορετικη προσσεγγιση.. Σε ποιον εχει αναθεσει αυτο το πλανο και ποιος το εκτελει? ...Γιατι επιτρεψε μου να πω ως εκτιμηση οτι οι κινησεις που εκανε ειναι τοσο αγαρμπες που μαλλον δειχνει οτι το εκτελει μονη της κανοντας του κεφαλιου της.Η περσινη τεχνικη ηγεσια ειναι σιγουρο οτι δεν το εισηγηθηκε...Απο την αλλη ο Ιβανοβιτς πριν ακομα υπογραψει οι περισσοτερες κινησεις για την αποκτηση νεαρων παιχτων ειχαν ηδη γινει.(το ιδιο συνεβη και με τις αποδεσμευσεις πολυτιμοτατων παιχτων)...Το οτι ειχε συμφωνησει αρκετο διαστημα πριν υπογραψει για μενα δεν λεει κατι.. Τα εργα μαρτυρανε απο μονα τους... Φαινονται οι κινησεις του γνωστη οπως φαινονται και του αλμπανη... Προσωπικα θεωρω αδιονοητο ο Ιβανοβιτς να μαζεψε ενα τσουρμο εφηβους (αμφιβαλλω αν γνωριζε αυτους που ειχαμε ηδη ποσον μαλλον να εισηγηθηκε την αποκτηση των Λουντζη-Παππαγιαννη- Κονιαρη) τους οποιους πιστευει οτι σε μια ομαδα σαν τον Παναθηναικο μπορει να τους εξελιξει ταυτοχρονα...

    4ον.Ομαδες που αναλαμβανουν τετοιου ειδους προτζεκτ γνωριζουν εκ των προτερων οτι 'γλυκος καρπος' μπορει να μην βγει και καθολου απο μια συγκεκριμενη φουρνια... Αλλα αυτο δεν τις πειραζει καθολου αφου ειναι τετοιου τυπου ομαδες... Ακομα και ενα ταλεντο να τους βγει σ'αυτες μπορει να θεωρηθει τεραστια επιτυχια..και ειναι ισως... Ισχυει αυτο στον Παναθηναικο? Φανταζεσαι μετα απο μια τριετια, γιατι για ταλεντα μιλαμε και το μελλον τους ειναι παντα απροβλεπτο, να μην εχει γινει τιποτα προσδοκιμο? Τοτε τι θα γινει? Μπορει να το αντεξει αυτο ο Παναθηναικος?

    5ον.Ομαδες σαν τον Παναθηναικο ειναι πολυ επικινδυνες για την καριερα νεαρων παιχτων.Ειναι πολυ προτιμοτερο να παιζουν σε μια μικροτερη ομαδα παρα να συμμετεχουν απλα στην προπονηση μιας μεγαλυτερης.Πιστευω οτι το βημα προς στην μεγαλη ομαδα δεν πρεπει να γινεται προωρα αλλα την καταλληλη στιγμη.

    6ον. Ομαδες σαν τον Παναθηναικο μπορουν να δεχτουν και να εξελιξουν νεαρους παιχτες οι οποιοι ομως εχουν ηδη φτασει σε επιπεδο ωστε να μπορουν να σταθουν.. και σιγουρα οχι περισσοτεροι απο δυο τρεις στο ροστερ της καθε χρονιας... Γι'αυτο και θεωρω το φετινο σχεδιασμο παραλογο..

    7ον.Ειναι φυσικο και επομενο με τοσους πολλους εφηβους ταυτοχρονα στο ροστερ το επιπεδο προπονησης να μην ειναι το επιθυμητο για τους εμπειρους παιχτες της ομαδας.Θεωρω οτι αυτο ειναι σημαντικο προβλημα...

    Αυτες ειναι οι σκεψεις μου και οι προβληματισμοι μου Τζιμ, και με χαρα θα ακουσω την δικη σου γνωμη αλλα και των αλλων φιλων που θα κανουν τον κοπο να τις διαβασουν...
    Ευχαριστω ..και παλι καλη σαιζον ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα φίλε Θάνο.Τώρα διαβάζω τα σχόλια αφού έγραψα την άποψη μου.Συμφωνώ απολύτως σε όσα λες και δε θα άλλαζα ούτε λέξη.Από τα λόγια σου ουσιαστικά βγαίνει αυτό που περιγράφψ συνοπτικά στο πόστ μου και στην απάντηση που έκανα στο σχόλιο του Wilikins παραπάνω

      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
    2. Μολις διαβασα και εγω το σχολιο σου φιλε Human και βλεπω οτι καταληγουμε στα ιδια συμπερασματα...Δυστυχως θα ελεγα... Φοβερο το σχολιο σου σχετικα με το στοχο που ειναι λιγι απ'ολα...Ακομα γελαω..
      Να προσθεσω εδω οτι στο προσωπο του Ιβανοβιτς ο ΔΓ φαινεται οτι αναζητει φακιρη... οχι προπονητη.Εχω την αισθηση οτι καθε χρονο ο προεδρος αλλα και ο περιγυρος που τον συμβουλευει -αγνωστο ποια ατομα ειναι αυτα και ποια σχεση εχουν με το μπασκετ- εκτελει το μεγαλυτερο μερος του σχεδιασμου- αγνωστο παλι τινος εμπνευσης- δημιουργωντας για τον προπονητη τετελεσμενα... Νομιζω οτι ο Ιβανοβιτς εχει το ειδικο βαρος να αντιδρασει σ'αυτην την κατασταση κατι που δεν εκανε ο Πεδουλακης περσι και το πληρωσε... Πιστευω στην παρουσιαση του, αν ποτε αυτη γινει, πρεπει να μιλησει και να ειναι ευθης με τον κοσμο της ομαδας... Αυτος πρεπει να μας πει πως οριοθετουνται οι στοχοι της ομαδας με το υλικο που παρελαβε και τις προσθηκες που εκανε... Στην θεση του θα επαιρνα αποστασεις και απ'ολες της ενεργειες της διοικησης που εγιναν πριν παραλαβει οπως πχ τις απομακρυνσεις τον Μασιουλις-Λασμε... Φοβαμαι ομως οτι δεν θα το κανει και θα ειναι λαθος του...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Θάνο και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Στο θέμα μας.. Τι πάει να πεί "είναι ο Παναθηναϊκός η κατάλληλη ομάδα για τέτοιο πρότζεκτ? Να γίνει! Αυτός είναι ο στόχος, να αποκτηθεί αυτή η τεχνογνωσία και να περάσει η οπτική αυτή και στους φιλάθλους. Η "μετάλλαξη" όπως την ονόμασες, του οργανισμού είναι ο δρόμος που μπορεί να κρατήσει την ομάδα όρθια στις δύσκολες αυτές εποχές. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αποκτηθεί αυτή η τεχνογνωσία λοιπόν και να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τρέξουν το πρότζεκτ.

      Διαγραφή
    4. ΥΓ: Με ρωτάτε συνέχεια "και εάν δε βγεί ο ..γλυκός καρπός"?

      Μήπως στην αντίθετη περίπτωση που επένδυες σε μπάτζετ 35 εκατομμυρίων είχες εξασφαλίσει τη κούπα στην Ευρωλίγκα..?

      Διαγραφή
    5. Γιατί απο εμάς τα πέρνανε?
      Τι σε νοιάζει η ανάπτυξη "ταλέντων", λες και είναι γιοί σου..
      :)

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω Τζιμ κατ'αρχας που διαβασες το σχολιο μου γιατι και μεγαλο ειναι και απ'οτι βλεπω παρα πολυ φιλοι ζητουν την γνωμη σου για διαφορα θεματα οποτε καταλαβαινω το φορτο σου.Το καλο ειναι οτι τα περισσοτερα σχολια σ'αυτο το blog ειναι πολυ πιο ενδιαφεροντα απο αρθρα, ειδικων υποτιθεται, δημοσιογραφων σε αλλα σαιτ... Και αυτο πρεπει να πιστωθει αποκλειστικα σε σενα γιατι εσυ δινεις το τονο...
      Σχετικα τωρα με το θεμα μας... Θα διαφωνησω μαζι σου.. Και πιστευω οτι εχω δικαιωμα σ'αυτην την διαφωνια μιας και κατα τη γνωμη μου ειναι διοικητικης προσσεγγισης και οχι μπασκετικης.(εκει δεν θα περνουσε καν απο το μυαλο μου να διαφωνησω).
      Πιστευω λοιπον οτι ο Παναθηναικος των εξι ευρωπαικων κυπελλων, του τοσο απαιτητικου κοσμου αλλα και γιατι οχι, της πολυ απροβλεπτης και ευματαβλητης σημερινης διοικησης, δεν ειναι ικανος για τετοιο μετασχηματισμο... Πολυ απλα γιατι, παρα τα οσα λεγονται, κατα την γνωμη μου παντα, κανεις δεν τον πιστευει και κανεις δεν τον θελει... Με αυτο το σκεπτικο θεωρω το ολο concept εντελως αναδεφικο στην συγκεκριμενη ομαδα...Ο χρονος θα δειξει φυσικα...

      Διαγραφή
  22. Εμενα μου κανουν καποια πραγματα εντυπωση και δεν περιμενα να ειναι τοσο καλα και τοσο νωρις μαλιστα.
    Το οτι η ομαδα φτανει τους 70 ποντους ακομα και αποδεκατισμενη μου λεει πολλα. Παιζοντας με τον Κονιαρη, Διαμαντακο καιτα πιτσιρικια το θεωρω σπουδαιο να βαζεις τωρα 70 ποντους και ειναι κατι που μας ελειψε τα 2 προηγουμενα χρονια!
    Θα διαφωνησω με τους περισσοτερους για τον Μποχωριδη απο τον οποιο ειμαι σιγουρος οτι θα δουμε πολυ καλα πραγματα μεσα στην σεζον!
    Θα δουλεψει και το αμυντικο κομματι θα προσαρμοστει περισσοτερο γιατι μην ξεχναμε οτι σ αυτους τους παιχτες χρειαζεται μια προσαρμογη οταν ερχοντε σε μεγαλο συλογο!
    Θεωρω οτι δεν ισχυει αυτο που λεει ο jim για μεγαλες σφαλιαρες απο ομαδουλες τις Α1.
    Δεν υπαρχει αυτο με Διαμαντιδη Φωτση Γκιστ Μαυροκεφαλιδη και μπατιστα με τις μικρες ομαδες κανουν μονοι τους παρτι και διαφορες μεγαλες ωστε να περνουν κατοπιν χρονο συμμετοχης οι πιτσιρικαδες !
    Ειμαι πολυ πι αισιοδοξος για την Α1 και ελπιζω στην προκρηση στο τοπ 16 ωστε η ομαδα να αποκτησει και μεγαλυτερη πιστωση χρονου για να μπορεσει να δουλεφτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 51 στη Ζαλγκίρις και εάν η Γαλατά δε κατέβαζε ρυθμό δε θα πιανες ούτε 60..

      Διαγραφή
    2. 49 εβαλε η λοκομοτιφ με ζαλκιρις,τι σημαινει αυτο;;;

      Διαγραφή
    3. Ότι η Ζαλγκίρις έχει αμυνάρα?

      Διαγραφή
    4. 1.29 ενω εσυ εισαι σιγουρος οτι δεν εχει;;;

      Διαγραφή
  23. ποσοι απο τους πιτσιρικαδες που ηρθαν θα ειναι δωδεκαδα φετος;ο μποχωρηδης και ισως ο χαραλαμπο,αν δεν παρει αλλο 3αρι...οποτε ποιο προτζεκτ με πιτσιρικια προωθουμε;θα βαζουμε τα 16χρονα να παιζουν για να παρουν εμπειριες;;;;μιλαμε για 16-17 χρονων παιδακια!!!!!που τα ξαναειδατε αυτα;;ακομη και η παρτιζαν εχει ενηλικους και οχι ανηλικους μεσα!φετος θα μπορουσε π.χ. να βγει μπροστα ο παππας με τον βλαντο και να παρει εμπειριες ο 20χρονος μποχωρηδης....ο κονιαρης,ο παπαγιαννης,ο λουτζης κτλ,εχουν χρονια μπροστα τους,δεν νομιζω οτι ειναι η σειρα τους ακομη...ακομη και ο χαραλαμπο,μιλαμε για παιδι 17 χρονων!!θα μπορουσε να παρει ευκαιριες στην α1,και του χρονου θα ειναι πιο ετοιμος,οχι κατευθειαν μπες και παιξε,ανηλικο παιδακι!πιστευω οτι αυτα πρεπει να γινουν σταδιακα..δλδ φετος θα ειναι η σειρα του μποχωρηδη να παρει ευκαιριες και να προωθηθει καπως...δεν βαζω παππα-βλαντο,γιατι δεν ειναι ταλεντα στα 24..και ξαναλεω οτι απο τους μικρους φετος μονο ο μποχω και ο χαραλαμπο(;) θα παρουν ευκαιριες...ουτε η παρτιζαν δεν βαζει 16χρονα να παιζουν!
    αν ηθελε νιατα,εκτος απο τα 16χρονα που θα επαιρναν τις ευκαιριες σε 2 χρονια τουλαχιστον,παρε βεζε με καθε κοστος,παρε μπογκντα που θα γινοταν ο νεος ηγετης σου και τραβα μπροστα με αυτους!!παππας-βλαντο-μποχω-βεζε-μπογκντανοβιτς και δωστους τα κλειδια της ομαδας με δασκαλο τον μητσο...τοτε ναι,λες οτι σε 1-2 χρονια θα εχω ετοιμο κορμο με νεαρους,ταλαντουχους που θα ειναι ετοιμοι παιχτες και θα στηριζεται η ομαδα!κατι τετοιο θα γουσταρα με 1000 να το δω και ας μην επαιρνε τιποτα ο παναθηναικος..θα εβλεπα νιατο στην ομαδα και ηξερα οτι δεν θα αργησει ο καιρος που αυτοι οι παιχτες θα σπερνουν στην ευρωπη!!
    δεν γινεται αυτο ομως να το περιμενω απο 16 χρονων παιδακια...ειναι ΠΟΛΥ μικροι για να ανεβουν ετσι αποτομα σ'αυτο το σταδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dim κανείς δε σου'πε ότι τα παιδιά που είναι στα 16 θα είναι παίκτες Ευρωλίγκας στο τέλος της χρονιάς..Οι πράσινοι προσπάθησαν να μαζέψουν ότι καλύτερο στις μικρότερες ηλικίες, γεγονός που πέρα από τα άλλα θα τους δώσει πλεονέκτημα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τους που είχε κάνει κατι ανάλογο με τους 90αρηδες.

      Διαγραφή
    2. Μηπως ομως Jim θα ηταν προτιμοτερο να τους δανειζε σε ομαδες της Α1 οπου εμπιστευεται την προπονητικη δουλεια -οπως στον Δημητρη Πριφτη για παραδειγμα- προκειμενου και να αγωνιστουν περισσοτερο αλλα και το ρισκο που εμπεριεχει η εξελιξη τους να μην το επωμισθει η ομαδα?

      Διαγραφή
  24. ο προηγουμενος που ζητησε υπομονη απο τον κοσμο της ομαδας του και τη διοικηση εφυγε και δε ξαναδουλεψε εκτοτε στην ελλαδα!!!

    αυτο το χαρακτηριστικο δεν ταιριαζει στη φυλη μας δυστυχως!!!!το πώς θα το ταιριξαξει ο γιαννακοπουλος και ο ιβανοβιτς με τις απαιτησεις της φανελας ειναι αποριας αξιον!!!

    στην ελλαδα ο κοσμος θελει τιτλους!!!ενισχυει ετσι το εγω του!!!δεν το καταλαβαινω αλλα ετσι ειναι!!!το ακουω και το βλεπω καθημερινα!!!

    παιζουμε με πιτσιρικαδες και εχουμε πολλους τραυματιες και γκρινιαζει οποιος φοραει πρασινες καλτσες επειδη χανουμε στα φιλικα!!!μονο στην ελλαδα αυτα....

    λαθος που δεν κρατησαμε μασιουλις και λασμε λενε ολοι!!!παικταραδες αλλα θα θεσω το ερωτημα, αντεχει αλλος τα ιδια και τα ιδια?νταμπλ και 8αδα στην ευρωλιγκα?δε λεω, προκειται για μεγαλεια για την περιοδο που βιωνει η ομαδα στη μετα-ζοτς εποχη αλλα οκ, δεν πιασαμε και τον παπα απο τα @@!!!!!καπου εκει θα βολοδερναμε αν συνεχιζαμε στο προγενεστερο μοτιβο, να παλευουμε στα ισια με τον οσφπ και να μην ειχαμε υψηλες βλεψεις για ευρωπη!!!!εμενα προσωπικα δε με ικανοποιει κατι τετοιο!!!και φυσικα οταν θα αποχωρουσε ο Μητσος θα πεφταμε 3 επιπεδα κατω.....δε πα να χαμε 5 μασιουλιδες και αλλους τοσους λασμε....

    η ομαδα καλως επελεξε αυτο- το δρομο αλλα δεν αρκει, θα πρεπει να τον στηριξει κιολας και εκει ειναι το δυσκολο!!!
    καλως δεν εκανε ολες τις μεταγραφες που αγωνιστικα χρειαζοταν!!!καλος ο μασιουλις αλλα δε θα παιζε αρκετα ο γιανκοβιτς , ενω ο χαραλαμποπουλος θα τρωγε εξεδρα!!!
    φυσικα και χρειαζομαστε πενταρι αλλα ο διαμαντακος και ο παπαγιαννης, που εχουν ενα εκατομμυριο ελαττωματα αυτη τη στιγμη, θα πρεπει να εχουν ρολο και χρονο!!!!

    αυτο που πραγματικα χαλα την ομαδα τη δεδομενη περιοδο ειναι οι τραυματισμοι!!!με νελσον μεσα, σλοτερ,μαυρο και φωτση η ομαδα θα ειχε αλλη εικονα και ολα θα εμπαιναν σιγα σιγα στη θεση τους!!ειδικα ο τραυματισμος του νελσον εχει τσακισει την ομαδα!!!μιλαμε για τον παικτη που προοριζεται για βασικο ποιντ, που θα παιζει τη σκυλισια αμυνα και θα τρεχει την ομαδα προσφεροντας και 10-15π στην επιθεση!!!

    και μη ξεχνατε, η ομαδα εχει πολυ ταλεντο!!!
    ο παπας με το γιανκοβιτς θα δωσουν πολλα φετος!!!
    ο χαραλαμποπουλος ξερει πολυ πολυ μπασκετ!!!δεν υστερει σε τιποτα απο τους αντιστοιχους πιτσιρικαδες της εφες (οσμαν, κορκμαζ) που θα χαζεψουν φετος την ευρωλιγκα!!!
    οσο για τον κονιαρη?μπορει να ειναι μικρουλης αλλα η αμυνα που παιζει και το καλο σουτακι που εχει θα του δωσει απο φετος χρονο στην ομαδα!!!
    και ειναι και οι ψηλοι, διαμαντακος και παπαγιαννης!!!τεραστια κορμια που θα ναι εγκλημα να μεινουν αναξιοποιητα!!!δηλαδη ο τσακαλιδης τι παραπανω ειχε οταν ξεκινησε στην αεκ?

    υγεια να χουν τα παιδια και θα δουμε ωραια πραγματα και φετος!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ, βοήθησε με να καταλάβω. Λες οτι ο ΠΑΟ βολόδερνε στην 8άδα της Euroleague και στη μάχη με τον ΟΣΦΠ για τους εγχώριους τίτλους (τους οποίους πάντως του σάρωσε). Και λες οτι αυτό δεν αντέχεται. Δεκτό.

      Επομένως η ομάδα επιλέγει σήμερα να μπει σε ένα δύσκολο δρόμο απο τον οποίον θα βγει χαμένη σε διακρίσεις (σωστά;) αλλά μακροπρόθεσμα θα έχει όφελος.

      Πως θα προκύψει αυτό το όφελος και τι είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά; Αυτό είναι που δυσκολεύομαι να κατανοήσω. Αν ο ΠΑΟ το κάνει αυτό με την προοπτική σε 5 χρόνια να σαρώνει στην Ευρωλίγκα, τι ακριβώς είναι αυτό που του το εγγυάται αυτό; Ή τέλος πάντων συνηγορεί προς αυτό; Και πρόσεξε, σου δίνω σαν δεδομένο οτι κάποια απο τα παιδιά που δουλεύουν όντως θα πιάσουν και θα ριζώσουν στον ΠΑΟ, γιατί υπάρχουν και άλλα σενάρια, όπως :

      α) Να μην πιάσει κανένας, είτε έτσι επειδή κανείς τελικά δεν το'χει είτε επειδή η υλοποίηση του πλάνου είναι πρόχειρη ή απλά λάθος

      β) Να πιάσουν όλοι και να μην είναι οι νέοι Kukoc, απλά δηλαδή να μην κάνουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Παίζουν κι άλλες ομάδες στην Ευρωλίγκα, δεν χάνει απο τον εαυτό του ο ΠΑΟ και επίσης μια ομάδα γεμάτη γηγενείς δεν εγγυάται απο μόνη της τίποτα, εκτός αν πιστεύει κανείς στο ελληνικό DNA, τους μονόκερους και τους σωληνανθρώπους.

      γ) Να πιάσουν όλοι και να είναι όντως οι νέοι Kukoc, στην οποία περίπτωση τι ακριβώς εμποδίζει την CSKA, τους Τούρκους, τη Real ή την τελευταία ομάδα του NBA να τους μαζέψει;

      Προσπαθώ να καταλάβω και με ειλικρίνια ρωτώ ποιό είναι το σενάριο που έχεις κατα νου για το πλανο του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. σωστος ο τσαγκουρνης

      Διαγραφή
    3. Χρηστο,
      κανεις δεν εγγυαται την επιτυχια.αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

      ο παο πολυ καλως , οταν εφυγε ο ζοτς, ακολουθησε το συγκεκριμενο μοντελο με το οποιο καταφερε να μεινει στην ελιτ σε μια περιοδο που απαντες ειχαν φυγει και το μπατζετ επεσε τουλαχιστον 40%!!!πολυ καλα μεχρι τοτε!!!

      πλεον, και εδω ειναι το πιο σημαντικο για μενα, επειδη οι συνθηκες αλλαζουν συνεχεια και μαζι και τα δεδομενα που εχουμε να διαχειριστουμε, η ομαδα πρεπει να κανει τη στροφη αυτη που επελεξε .

      πρωτον, δε γινεται στην ελλαδα του 2014, οπου ο μεσος πολιτης ουσιαστικα πειναει, ενας επιχειρηματιας να ριχνει εκατομμυρια σε ενα σπορ-χομπι χωρις καμια οικονομικη ανταποδοτικοτητα.αρα, το μπατζετ πρεπει να πεσει και αλλο και καποια στιγμη η καε να γινει ουσιαστικα αυτο-χρηματοδοτουμενη.

      δευτερον. ο αρχηγος μας και ποιοτικοτερος παικτης της ομαδας και ενας απο τους καλυτερους ολων των εποχων στην ευρωπη, ο Μητσος ειναι στα (μπασκετικα) τελευταια του!!!με ροστερ αναλογο της τελευταιας διετιας , μιας και μεχρι εκει επιτρεπουν τα οικονομικα του ΔΓ, και χωρις μητσο , πιστεψε με, πεφτουμε 3 επιπεδα!!!αρα, δεν εχει κανενα νοημα ,χωρις εναν πολυ μεγαλο παικτη, να παιζεις ευρωλιγκα με μασιουλιδες, λασμε, γκιστ, ουκιτς και σια!!!και ολοι αυτοι χωρις να ειναι καν ελληνες!!!!
      ως εκ τουτου, πρεπει να ετοιμασεις διαδοχη κατασταση....

      τριτον, και ισως λιγοτερο σημαντικο!!!η ομαδα εχει κατακτησει τα παντα και με οποιονδηποτε τροπο!!!ευρωλιγκες ως φαβορι, ευρωλιγκες ως αουτσαιντερ, ευρωλιγκες ως το απολυτο αουτσαιντερ, μεγαλα μπατζετ, μεσαια μπατζετ,εγχωριους τιτλους με καθε πιθανο τροπο, νικες επι του αιωνιου αντιπαλου πολλες μεσα εξω!!!καιρος να δοκιμασουμε κατι αλλο!!καταλαβαινω οτι τους τιτλους δεν τους βαριεται κανεις αλλα....πες μου.....σου λεει κατι ενα ακομα πρωταθλημα?θα αλλαξει κατι?καλος χρυσος ο Μητσος αλλα δε θες να δεις κατι αλλο?δε σε ρωταω ως φιλαθλο αλλα ως πελατη!!
      αυτο το αναφερω περισσοτερο ως αποκλειστικα δικη μου αποψη.

      το σεναριο κατ εμε ειναι απλο!!!

      βαζουμε σημερα 6-7 νεους παικτες στην ομαδα και τους ριχνουμε διπλα εναν εμπειρο κοουτς που χει φτιαξει παικτες και παικτες!!καποιοι απο αυτους θα προχωρησουν καποιοι οχι!!!
      εμπλουτιζουμε καθε χρονο την ομαδα με νεαρο αιμα και με οσο το δυνατον πιο ψαγμενες λυσεις στους ξενους (ηδη η στοχευση καλων και φθηνων ξενων εχει ξεκινησει και εχει αποδωσει αρκετα καλα απο τον πεδουλακη και μετα)

      με στοχο καποια στιγμη

      ο παο να σταθεροποιηθει στην 8αδα της ευρωπης με την όποια οικονομικη κατασταση της ομαδας να του επιτρεπει τη βιωσιμοτητα της και για τα επομενα χρονια χωρις να εξαρταται καθαρα απο τις διαθεσεις του εκαστοτε προεδρου!!!

      οταν οι παικτες ωριμασουν και προχωρησουν σιγουρα καποιοι θα πωληθουν (με το αναλογο αντιτιμο αποσβενοντας την επενδυση) και θα φυγουν , καποιοι απλα θα φυγουν χωρις να ανανεωσουν αλλα θα χουν προσφερει πρωτα και καποιοι αλλοι θα μεινουν!!ναι, εκει θα πεσουν καποια φραγκα παραπανω!!η ομαδα εχει την τεχνογνωσια να κρατησει καποιους παικτες!!

      δεν ειναι απιθανο δηλαδη, κανοντας μια καλη σεζον φετος ο παππας και εχοντας ενα ακομα χρονο συμβολαιο (τριετες υπεγραψε νομιζω), να παει η διοικηση το καλοκαιρι και να του πει "παιρνεις 250 το χρονο, παρε 500-600 και κατσε αλλα 4 χρονια"!!!ειναι βεβαιο οτι θα τους ριξει ακυρο για να περιμενει ποτε θα βγει ελευθερος στην αγορα?ο σλουκας πχ γατι δεν εφυγε απο τον οσφπ?ή ο μαντζαρης?ή ο παπ που εφυγε (που προσωπικα διαφωνω με την πωληση του) ζημιωσε το συλλογο οικονομικα?

      σε αυτο που διαφωνω καθετα απο το ποστ σου ειναι οτι τιποτα στον παο τα τελευταια 25 χρονια δεν εγινε προχειρα!!!ακομα και αποτυχημενες καταστασεις που βιωσε η ομαδα οφειλονταν σε πολλους αλλους λογους πλην της προχειροτητας!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. ΣΜ, είναι ξεκάθαρο για όλους οτι ο ΔΓ έχει αναφαίρετο δικαίωμα να προσαρμόσει το budget όπως επιθυμεί και αυτό ισχύει είτε υπάρχει κρίση είτε όχι.

      Δεδομένο και οτι ο ΠΑΟ περνάει σε μια μεταβατική εποχή μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη. Οπότε σύμφωνοι ως εδώ.

      Εκεί που αρχίζει να γίνεται θολή σε μένα η ροή της σκέψης σου είναι απο κει και κάτω :

      "χωρις μητσο , πιστεψε με, πεφτουμε 3 επιπεδα!!!αρα, δεν εχει κανενα νοημα ,χωρις εναν πολυ μεγαλο παικτη, να παιζεις ευρωλιγκα με μασιουλιδες, λασμε, γκιστ, ουκιτς και σια!!!και ολοι αυτοι χωρις να ειναι καν ελληνες!!!!"

      Γιατί δεν έχει νόημα; Δηλαδή επειδή δεν έχεις πλέον Μήτσο, θα πρέπει να έχεις τι; Κόνιαρη; Ενδιάμεσα δεν υπάρχουν; Εκτός αν εννοείς οτι ο (κάθε) Κόνιαρης δουλεύεται για να είναι ο επόμενος Μήτσος. Ωραια. Κι αν δεν είναι; Με το στανιό; Επίσης, ξεχνάς κάτι σημαντικό. Ο Μήτσος έγινε Μήτσος παίζοντας σε μια ομάδα που σάρωνε στην Ευρώπη, με συμπαίκτες μερικούς απο τους κορυφαίους της ηπείρου και με τον κορυφαίο προπονητή. Γιατί λοιπόν περιμενουμε ο Κόνιαρης τρώγοντας σφαλιάρες να έχει την ίδια ακριβώς εξέλιξη;

      Προσπερνώ το "χωρίς να είναι καν έλληνες" (τι πάει να πει αυτό, ποτέ δεν θα καταλάβ) και μένω στον τρόπο που προσπερνάς τα ονόματα των Maciulis, Gist και Lasme. Δηλαδή παικτών που ανήκουν στη Real, την Efes του Ντούντα και...στην ίδια την ομάδα του ΠΑΟ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται να σε χαλάνε αυτοί οι παίκτες και επειδή σε χαλάνε να τους αντικαθιστάς με...τσικό. Δηλαδή επειδή δεν πήρες την Ευρωλίγκα δυο χρονιές θα αυτοτιμωρηθείς με το να μην πλησιάσεις να την ξαναπάρεις ποτέ στα επόμενα χρόνια. Σαν αυτομαστίγωμα μου ακούγεται. Σαν σοβαρός σχεδιασμός πάντως δεν μου ακούγεται.

      Αλλά πάμε παρακάτω. Λες οτι ο στόχος είναι να σταθεροποιηθεί στην 8άδα όντας παράλληλα βιώσιμος οικονομικά. Πως όμως προκύπτει οτι το δεύτερο και το πρώτο συμβαδίζουν; Και επίσης, γιατί είχα την εντύπωση οτι το να είσαι μόνιμα στην 8άδα δεν σου είναι αρκετό; Νομίζω οτι αυτό έγραψες στο πρώτο σου post ως λόγο για τον οποίο διαλύθηκε η ομάδα.

      Τέλος, δεν είπα ποτέ οτι η ομάδα επι 25 χρόνια λειτουργεί με προχειρότητα. Αντιθέτως, η ομάδα επι Obradovic λειτουργούσε σαν ρολόι, ακριβώς επειδή οι ιδιοκτήτες της είχαν πάθει και είχαν μάθει αρκετά ωστέ να καταλάβουν οτι το μπάσκετ το παίζουν οι αθλητές και ο προπονητής, οπότε τους δίνεις τα κλειδιά και κρίνεις στο τέλος. Κάτι που για τον ΔΓ φαίνεται να φαντάζει ως αδιανόητο, και κάπως έτσι μέσα σε δύο χρόνια μια ομάδα που ήξερε να στηρίζει τις επενδύσεις της και στην οποία όλοι θέλουν να εργαστούν έχει μεταμορφωθεί σε ομάδα που δείχνει προς τα έξω οτι λειτουργεί βάση του πως ξυπνάει ο πρόεδρος της.

      Διαγραφή
    5. -επειδη δε θα χεις στο μελλον διαμαντιδη πρεπει να αρχισεις να προετοιμαζεις μια διαδοχη κατασταση και κατι τετοιο θα το πετυχεις δημιουργωντας εσυ τον επομενο αρχηγο και για να κανεις κατι τετοιο πρεπει να δωσεις ρολο και χρονο σε παιδια που τωρα ειναι ανετοιμα αλλα αυριο μεθαυριο θα εξελιχθουν και θα στο ανταποδωσουν.

      οποτε δεν παμε απο το διαμαντιδη στον κονιαρη αλλα απο το διαμαντιδη στο μποχωριδη , στον παππα, στο γιανκοβιτς, στο χαραλαμποπουλο (επεται ο κονιαρης) με ολιγη βοηθεια απο ξενους και καποιους αλλους ελληνες βετερανους μεχρι να ξεπεταχτουν οι ελληνες!!!

      και ενας απο τους λογους που ο μητσος εγινε μητσος ειναι οτι ηρθε στην ομαδα το 2004, τοτε που η ομαδα ξαναρχιζε το στησιμο και βρηκε ρολο και χρονο οντας σαφως πιο ετοιμος απο τους τωρινους παικτες.δεν τον πηρε ο ζοτς οταν ειχε αποκλειστικο στοχο τα ευρωπαικα αλλα οταν εστηνε την επομενη ομαδα μετα το σπορτινγκ.....
      η κατασταση και τοτε στην ομαδα, με αλλα φυσικα οικονομικα δεδομενα, ευννοουσε αυτο που ηθελε ο ζοτς!!!με μετριους ξενους (φεμερλινγκ, σκεπανοβιτς, ιμπο σε προχωρημενη ηλικια, μπατιστ απο μια μετρια πρωτη χρονια), ελπιδοφορους ελληνες (δδ, τσαρτσα) και καποιες αλλες μετριοτητες (καλαιτζης, αλβερτης, χατζηβρετας) εστησε ο ζοτς την επομενη μεγαλη ομαδα!!!δε βλεπω μεγαλες διαφορες με το σημερα......

      -δε με χαλανε παικτες οπως ο μασιουλις και ο λασμε!!απλα λεω οτι τετοιοι παικτες χωρις εναν διαμαντιδη απο πισω δε σε πανε πουθενα!!!και επειδη τον αρχηγο τον εχουμε στα μπασκετικα του γεραματα καιρος να παμε παρακατω.

      -το να σταθεροποιησαι στην 8αδα του ευρωπαικου μπασκετ με ενα σχετικα χαμηλο μπατζετ και εχοντας εμφανη την παραγωγικη διαδικασια νομιζω διαφερει απο το να ανηκεις εκει στηριζομενος σε ξενους παικτες και με ενα μπατζετ που ξεπερνα τα 15εκ!!!

      -απο πού προκυπτει οτι η ομαδα λειτουργει κατα πώς θα ξυπνησει ο ΔΓ?απο τις εκρηκτικες και πολλες φορες ατοπες δηλωσεις του?γιατι εγω τις πραξεις του λαμβανω σοβαρα υποψιν και θεωρω, χωρις να ειμαι ουτε κανας φιλος του ουτε δικηγορος του, οτι ειναι αρκετα προσεκτικες και ρεαλιστικες 2 χρονια τωρα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. "δε σε ρωταω ως φιλαθλο αλλα ως πελατη!!"

      Η ατακα της χρονιας!

      Διαγραφή
    7. Εννοείς την απόλυση του Πεδουλάκη επειδή έχασε απο τη Laboral; Και την αντικατάσταση του απο έναν μη προπονητή; Την προσθήκη του Capono; Την απαξίωση παικτών που έιχαν προσφέρει στην ομάδα με επικοινωνιακό φιρμάνι οτι πχ ο Lasme και ο Maciulis δεν κάνουν για το γρήγορο παιχνιδι του Ivanovic, λες και η Real και ο Ντούντα παίζουν αυστηρά αργό, βαρύ μπάσκετ; Για την διάλυση μιας ολόκληρης ομάδας ωστέ να παίζει ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς; Την επιμονή για πρόταση στον δεσμευμένο με συμβόλαιο Καλάθη; Τα τελεσίγραφα στον Venenkov; Την πρόταση στον Μάντζαρη; Την παντελή γείωση των νόμων του αθλήματος και της πολιτείας; Την συνεχιζόμενη κουραστική σε όρεια αηδίας κόντρα του με τα έταιρα παιδάκια, τους Αγγελόπουλους; Τον Καπόνο; Την βλακώδη κόντρα με τη Euroleague και την μετέπειτα αναδίπλωση; Τους υπεράριθμους στο ΟΑΚΑ με τη Barca; Την κλοπή του Μαυροκεφαλίδη;

      Ξεχνάω κάποια απο τις προσεκτικές του κινήσεις;

      Διαγραφή
    8. Εμένα πάντως το "δε σε ρωτάω ως φίλαθλο αλλά ως πελάτη" δεν μου φάνηκε καθόλου αστείο, πολύ λογική μου φαίνεται η διατύπωση του ΣΜ.

      Διαγραφή
    9. -οσο σωστη ηταν η ανανεωση της συνεργασιας με τον πεδουλα (που τον εκτιμω απεριοριστα) αλλο τοσο σωστη ηταν και η διακοπη της συνεργασιας για το καλο και των 2 πλευρων.για λογους που εχουμε αναφερει η περσινη ομαδα δε λειτουργησε καλα και καλως σταματησε η συνεργασια.και φυσικα δεν ηταν μονο η ηττα απο την καχα!!!και πολυ πιθανον αν εμενε ο πεδουλας η ομαδα θα πηγαινει ακομα χειροτερα και επισης πιθανον ο κοουτς να μην επαιρνε την ευκαιρια που ακουει στο ονομα ουνιξ καζαν!!!

      -μιλησε ο ΔΓ γιατι ο λασμε και ο γιονας δεν ταιριαζουν στην ομαδα?

      -διαλυσαμε ολοκληρη ομαδα αποκλειστικα για να παιζει ο παππας και ο γιανκοβιτς?

      -η επιμονη στον καλαθη ξεκιναγε απο οτι υπηρχε η πιθανοτητα να τον αποδεσμευε το μεμφις.απο κει και περα δηλωσεις επι δηλωσεων ,ολες φυσικα ακυρες και ατοπες....απο μεριας δγ.

      -το τελεσιγραφο ειναι στοιχειο διαπραγματευσης.και εκει εκανε λαθη ο δγ?μηπως δεν τον ηθελε κιολας το βεζε?

      -κακως κυνηγησε το μαντζαρη?το επικοινωνιακο κομματι της υποθεσης φυσικα και ειναι ακυρο!!

      -η λεκτικη κοντρα με τους αγγελοπουλους ειναι απο αθλια εως κουραστικη.

      -καπονο , μαυρος και μπατιστ ειναι επιλογες του δγ που λανθασμενα ενεπλακει στα αγωνιστικα και προς τιμην του δημοσια παραδεχτηκε οτι εσφαλε.

      -με την ευρωλιγκα εχει τα @@ και κοντραρεται και καλα κανει και πληρωνει τις συνεπειες των πραξεων του, μια κοντρα που εχει ξεκινησει απο το 2009.

      -με τη μπαρτσα μιλαμε για εγκληματικη αμελεια!!!

      υ.γ για το τι εκανε λαθος ο δγ βλεπω υπαρχει μεγαλη διαθεση για κουβεντα απο ολους.δεν αναφερομαι σε σενα χρηστο.το τι εχει κανει προς τη σωστη κατευθυνση δε βλεπω να αναφερεται.αλλα καλα να παθει....η εικονα που βγαζει προς τα εξω δημιουργει αντιπαθειες και δικαιως!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    10. "δε σε ρωταω ως φιλαθλο(του Παναθηναικου) αλλα ως πελατη(του Παναθηναικου, ταδε εφη Ολυμπιακος)"

      Διαγραφή
    11. Προσωπικά συμφωνώ 100% με τον φίλο ΣΜ μέχρι κεραίας.

      Μερικές απορίες

      α) Προ δύο ετών ο ΠΑΟ μετά την αποχώρηση του Ζοτς ήταν σαν σε αυτοκίνητο προς το γκρεμό και όλοι κράζανε.Πόσο μάλλον όταν ανέλαβε ο Πέδουλας.Τα αποτελέσματα αν και κανένας δεν πίστευε είναι πλέον γνωστά.Πόσο διαφέρει ο ΠΑΟ τώρα?

      β) Όλο το καλοκαίρι ο κόσμος έκραζε για την αργοπορία της στελέχωσης του ρόστερ.Μόλις φάνηκαν σωστές κινήσεις-μεταγραφές σταμάτησε και το κράξιμο.Πόσο διαφορετικό είναι το σήμερα από το καλοκαίρι του 2012 ?

      γ) Πιθανόν του χρόνου ή του παραχρόνου ΔΔ και Φώτσης σταματάνε. Αλήθεια , εαν ο ΠΑΟ δεν έπαιρνε Ελληνες να τους εξελίξει παρουσία αυτών και με έναν προπονητή που ειδικεύεται στο να χτίζει παίκτες και δεδομένου πως κάποιοι ζητούν την απομάκρυνση ή απλά μηδενίζουν Παππά-γιάνκοβιτς , τοτε ο ΠΑΟ από ποιούς Έλληνες θα απαρτιζεται στα επόμενα έτη ? Υπάρχουν καλύτεροι Έλληνες μη νεαροί παίκτες και δεν το γνωρίζουμε ?

      δ) Δεδομένα: Μεγάλη φουρνιά Ελλήνων παικτών σιγά σιγά αποχωρεί. Μισθοί πείνας στους περισσότερους συνανθρώπους μας και οικονομική κρίση κατα συνέπεια και στο Ελληνικό μπάσκετ. Ελάχιστα έσοδα από την Ευρωλίγκα στις ομάδες. Ισολογισμοί ομάδων γεμάτοι συσσωρευμένες ζημιές.Το ποιοί έχουν λεφτά στην Ευρώπη και τα ρίχνουν είναι εμφανές. Αυτοί θα είναι και τα φαβορί για διακρίσεις όπως γινόταν πάντα. Εξάλλου ο μέγας Ζοτς μην ξεχνάμε πως είχε πίσω του και μια βαρβάτη τσέπη να τον στηρίζει.

      Συμπέρασμα: Είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε υπομονή και να δούμε εαν θα μπορέσει το Ελληνικό μπάσκετ να περάσει στην επόμενη γενια επιτυχώς? Σίγουρα η επιτυχία δεν είναι βέβαιη αλλα ποιός πιστεύει οτι ΑΜΑ και τονίζω το ΑΜΑ οι Ελληνες παίκτες δουλέψουν σκληρά δεν θα βελτιώσουν το παιχνίδι τους και δεν θα βλέπουμε στο μέλλον νέους Παπαλουκάδες, Παπανικολάου, Σπαν, ΔΔ κλπ ?

      ΥΓ. Πολλές σκέψεις-κρίσεις ακόμη μέσα μου που δεν μπορώ να τις αναπτύξω γιατι το σεντόνι θα γίνει υπέρδιπλο.

      Run TMC

      Διαγραφή
    12. α και β) Οι δύο καταστάσεις έχουν χαώδη διαφορά. Η μία προέκυψε απο επιλογή, η άλλη όχι.

      γ) Ποιός διαφώνησε με τις προσθήκες νεαρών; Ποιός στα λογικά του θα μπορούσε ποτέ να διαφωνεί με τέτοιες προσθήκες; Με την υλοποίηση είναι εξ αρχής το ζήτημα και έχει αναλυθεί επαρκώς απο πολύ κόσμο για να το ξαναπιάσουμε.

      δ) Τα προφανή, συμφωνούμε.

      Υπομονή θα κάνουμε εμείς οι γκρινιάρηδες. Άλλους να φοβάσαι.

      Διαγραφή
    13. αν και το θεωρω περιττο, το "πελατης", που χρησιμοποιησα σε αλλο ποστ, εχει να κανει με την ιδιοτητα καποιου να "απαιτει" απο την ομαδα του, την οποια πληρωνει αμεσα και εμμεσα, κατι το διαφορετικο, κατι το καλυτερο στο βαθμο του δυνατου φυσικα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    14. ΣΜ, σε μένα που ήμουν ο συνομιλητής σου ήταν απολύτως ξεκάθαρο. Μη δίνεις σημασία.

      Διαγραφή
    15. φιλε σμ οταν πηραμε τον χατζηβρεττα δεν ηταν καθολου μετριοτητα . αλλο τι ρολο του δωσαμε μετα . ο τοτε χατζηβρεττας ηταν δυο σκαλες πανω απο ολους τους νεαρους που εχουμε τωρα . μην λεμε ο,τι θελουμε .

      Διαγραφή
  25. Αληθεια εισαι ο ιδιος Τζιμ, ο owner αυτου του μπλογκ και συγγραφεας τοσων ωραιων μπασκετικων αρθρων;

    Μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω, γιατι πιστευεις οτι ο καρπος θα ειναι σιγουρα γλυκός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 καρφώθηκες από τα έντονα γράμματα..

      Διαγραφή
    2. Κι από τις άτονες λέξεις...

      Γατόνι!!!

      Διαγραφή
    3. Ρωτας ως φιλαθλος ή ως πελατης;

      Διαγραφή
    4. Ως αναγνωστης του αρθρου ρωταω φιλε μου.

      Διαγραφή
  26. Η ανάρτηση είναι βασισμένη σε μια παραδοχή. Ότι υπάρχει project που αφορά την ανανέωση και την ελληνοποίηση του ρόστερ. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σ’ αυτό το σημείο διαφωνώ. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει σχεδιασμός κι αυτό αποδεικνύεται από αρκετά δεδομένα της υπόθεσης. Ας μην τα ξαναγράφω κι ακούσω πάλι τα σχολιανά μου. Τα πράγματα είναι πιο απλά.

    Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχοντας το αναφαίρετο δικαίωμα αποφάσισε ότι πρέπει να περιορίσει την ζημιά του. Να μειώσει τα λεφτά που βάζει από την τσέπη του. Κανείς, μα κανείς, δεν δικαιούται να τον ψέξει γι’ αυτό. Δεν προκύπτει από πουθενά η υποχρέωση του να συντηρεί μια ελλειμματική εταιρεία εις τους αιώνες των αιώνων. Δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι πρέπει κάθε χρόνο να χώνει καραβιές εκατομμυρίων για να κάνουμε εμείς το κέφι μας. Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που αποφέρει πενιχρά έσοδα και σε μια χώρα που βιώνει μια κρίση άνευ προηγουμένου. Προτιμώ, λοιπόν, ο ΔΓ να διατηρεί τις θέσεις εργασίας στις υπόλοιπες εταιρείες του και να μην περικόπτει μισθούς (όπως κάνει από όσα διαβάζω και του το αναγνωρίζω) από το να πάρει έναν παικταρά που θα σηκώνει στο πόδι το ΟΑΚΑ. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους φανατικούς οπαδούς και από τα πιτσιρίκια που βράζει το αίμα τους. Από όλους αυτούς που ασχολούνται με το μπάσκετ γιατί είναι ΠΑΟ και ο ΠΑΟ κερδίζει.

    Εκεί, λοιπόν, είναι το πρόβλημα που ο Τσαγκουρνής ονομάζει επικοινωνιακή διαχείριση. Ο ΔΓ δεν βγήκε ωμά και απλά να εξηγήσει στον κόσμο της ομάδας πώς έχει η κατάσταση. Δεν βρήκε τον τρόπο και το θάρρος να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Επέλεξε να ντύσει αυτήν του την απόφαση με επιχειρήματα περί ελληνικού κορμού, νέων παιδιών και όλα τα υπόλοιπα.

    Μπορεί να θεωρεί ότι οι φίλαθλοι δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν την αλήθεια.
    Μπορεί να πιστεύει ότι θα θιχτεί το κύρος το δικό του και της οικογένειάς του. Λες και τα 25 χρόνια σβήνονται μονοκοντυλιά.
    Μπορεί να νομίζει ότι η κατάσταση είναι παροδική και να αναμένει ότι θα αλλάξουν οι συνθήκες.
    Αυτή είναι η αφετηρία των προβλημάτων. Από εκεί πηγάζουν όλα.

    Η κριτική μου, λοιπόν, εστιάζεται σ’ αυτό το κομμάτι.
    Εδώ θα είμαστε και θα διαπιστώσουμε ποιος εκτιμά την κατάσταση σωστά ή όχι. Τι θα έχει συμβεί μέχρι τις γιορτές. Ποιοι θα γκρινιάζουν και ποιοι θα στηρίζουν. Ποιοι θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην προσπάθεια και ποιοι στις πρώτες στραβές θα στρίψουν το τιμόνι. Ποιοι θα είναι ψύχραιμοι και με γερό στομάχι. Και ποιοι θα γιουχάρουν στο ΟΑΚΑ.

    Η μεγαλύτερη προσφορά του ΔΓ δεν θα είναι η ελληνοποίηση και τα ρέστα. Αλλά ο μετασχηματισμός της ΚΑΕ σε μια εταιρεία με την μεγαλύτερη δυνατή αυτάρκεια και οικονομική υγεία. Που να μην εξαρτάται από την γενναιοδωρία κανενός λεφτά ιδιοκτήτη. Έτσι θα διασφαλίσει την συνέχεια του club. Αυτό κι αν είναι δύσκολο project.

    Υ.Γ. Εγώ, πάντως, θα παρακολουθήσω την Ευρωλίγκα και φέτος με το ίδιο ενδιαφέρον. Δεν λέω. Θα ήθελα ο ΠΑΟ να είναι στο top επίπεδο. Αλλά μπορώ να βρω λόγους να ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, έστω κι έτσι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικα συμφωνω με το πνεύμα σου στις περισσοτερες αναρτησεις σου, και μ αρεσει ο τρόπος που γράφεις.

      Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο στα παραπάνω πέρα από το ότι αντί για τον όρο "επικοινωνιακή διαχείριση" εγώ θα χρησιμοποιούσα γενικά τον όρο "marketing". Ο Jim διατηρεί ενα blog που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα γιατί επιλέγει ανάλυση σε βάθος των αγωνιστικών λεπτομερειών. Σεβαστό και αξιοθαύμαστο, απλά θα ήταν νομίζω ενδιαφέρον να προσεγγίζαμε το άθλημα και από την καθαρά εμπορική του διάσταση, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

      Αν κάναμε κάτι τέτοιο για τον ΠΑΟ πχ, θα ήμουν πολύ περίεργος να δω πως θα μπορουσε να δικαιολογηθεί ως μέρος ενός γενικού πλάνου Marketing...

      1) το γραφικό "άνοιγμα στην Κίνα",
      2) τα ασύλληπτα τραγελαφικά happenings την ώρα των αγώνων, 3) ο μηδενικός σεβασμός στο φίλαθλο (ντου τζαμπατζήδων, κατάληψη θέσεων από όποιον γουστάρει),
      4) η παρωδία στις μπουτικ (όπου θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές φέτος με την επιστροφή Λεμπρον, γιατί σας ενημερώνω ότι δεν έπαψαν ποτέ να πωλούνται για 10 ευρώ οι φανέλες του με τους Cavs!!!),

      5) οι ανύπαρκτες χορηγίες,

      και άλλα πολλά που δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρουμε, και κατέστησαν την επιχείρηση τόσο ζημιογόνα που αναγκάζεται να παίζει με βασικό το Διαμαντάκο και το παρουσιάζει σα συνειδητη αγωνιστική επιλογή.

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

      Διαγραφή
    2. @MisterKidd
      Να συμπληρώσω μια σημαντική παράμετρο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
      Για να μπορέσει μια ελληνική ΚΑΕ σαν τον ΠΑΟ ή τον ΟΣΦΠ να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη χρειάζονται πολλά. Όταν ο νικητής της Ευρωλίγκας παίρνει 300.000€ ή κάτι τέτοιο, όταν η λίγκα μοιράζει ψίχουλα σε όλες τις ομάδες, όταν ο Μπερτομέου δεν καταφέρνει να εκτινάξει την δημοτικότητα του αθλήματος ανήμπορος να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του αθλητικού προϊόντος που διαχειρίζεται.
      Κι όταν η λίγκα του ΕΣΑΚΕ εξαρτά την λειτουργία της από την φιλευσπλαχνία του άλλοτε δημόσιου ΟΠΑΠ και την γενναιοδωρία της NOVA, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις ΚΑΕ να μπορέσουν να μετατραπούν σε αυτάρκεις οργανισμούς.
      Είτε θα πρέπει να χαμηλώσουν τα νούμερα σε επίπεδα μη αποδεκτά από τον μέσο καλομαθημένο οπαδό. Είτε να επιχειρήσουν με τις δικές τους δυνάμεις να υπερβούν τις αντικειμενικές δυσκολίες και να βρουν νέες πηγές χρηματοδότησης. Τώρα, αν αυτό μπορεί να γίνει με τα ανοίγματα στην Κίνα ή με άλλου τύπου πρωτοβουλίες είναι άλλη κουβέντα. Πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το εγχείρημα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο. Και σίγουρα την διετία του ΔΓ έχει συμμαζευτεί οικονομικά το μαγαζί.
      Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές όλοι οι σύλλογοι της Ευρωλίγκας χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από λεφτάδες ιδιοκτήτες (ειδικά Τουρκία και Ρωσία) και κατά συνέπεια μιλάμε για ένα οικοδόμημα χωρίς στέρεες βάσεις. Στρεβλά διαρθρωμένο.
      Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει την θέση που του αρμόζει στον κόσμο του αθλητικού θεάματος. Το marketing βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και περιορίζεται σε προσκλήσεις και wild cards σε clubs όπως η Μπάγερν ή στην διεξαγωγή του f4 σε πόλεις όπως το Λονδίνο.
      Η λύση είναι μία για ομάδες αυτού του μεγέθους : ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
      Οι δικοί μας με την απαξιωμένη εγχώρια λίγκα έπρεπε να είναι πρωτοστάτες αυτής της προοπτικής. Αυτοί ζημιώνονται περισσότερο απ’ όλους.
      Αλλά άντε πες στους αιώνιους να μην παίζουν στη λίγκα του ΕΣΑΚΕ. Άντε πες τους να αποχωριστούν τους μεταξύ τους τελικούς των play off και όλα όσα τους συνοδεύουν. Άντε πες τους να ξεχάσουν ανακοινώσεις και χαρτοπόλεμο. Άντε εξήγησέ τους ότι μπορεί να περάσουν και 4 και 5 χρόνια χωρίς να σηκώσουν ένα κύπελλο. Άντε πείσε τους να υπερβούν την ματαιοδοξία τους και να δυσαρεστήσουν τις ορδές των κάφρων. Άντε πείσε τους ότι όλα αυτά θα είναι προς όφελός τους.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνούμε σε πολλά 77 αλλα...

      Όταν είσαι Παναθηναικός οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι ακόμη και όταν ξέρεις πως δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις. Παρότι μέσα μου ξέρω οτι ο Παναθηναικός φέτος δεν είναι για πολλά πραγματα , δεν δέχεται η ιδιοσυγκρασία μου ως οπαδός της ομάδας πως δεν κυνηγάω τους τρείς στόχους της χρονιάς.

      Και κατι ακόμη... εαν το μαγαζί είναι μείον (που όπως φάινεται είναι...) ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να βγείς να πείς οτι δεν έχεις φράγκα. Όταν είσαι top - club δεν πρόκειται να ξεφτυλίζεις το όνομά σου πανευρωπαικά δίνοντας έτσι ευκαιρία στα κοράκια (αντίπαλοι , μανατζαραίοι , παίκτες, ευρωλίγκα) είτε να σε λοιδορούν είτε να απομακρύνονται από εσένα γιατι είσαι μπατίρης.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. run tmc οτι πιο σωστο διαβασα(ουτε εγω το χα σκεφτει) ομως ο κοσμος του Παο νομιζει οτι πουλαει σανο ο ΔΓ επειδη δημοσια δεν ομολογησε την οικονομικη δυσχερια.Αν και πιστευω οτι αν περασουμε την πρωτη φαση στην ευρωπη και χρειαστουμε παιχτη,η ομαδα θα βοηθηθει..

      Διαγραφή
    5. Αυτό έχει μια βάση. Αλλά έχει και παρενέργειες. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις και εν προκειμένω ενδέχεται να χάσεις πολύ περισσότερα απ'ότι θα κερδίσεις. Ενδέχεται, ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
  27. 77 μη γράφεις like κάτω από το δικό σου σχόλιο. Σταμάτα τις αρλούμπες στο είπε και το άλλο παιδί εχθές. Τι μας λες, βρήκες ότι θα πέσει γκρίνια μέχρι τις γιορτές? έλα ρε γκουρού, εδώ γκρινιάζουν από τώρα.. Άσε λοιπόν τις προβλέψεις για άλλους.

    pantelis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, ρε Παντέλο!!!
      Είσαι γάτος.
      Το κόβω αμέσως.

      Διαγραφή
    2. Άσε ρε.. Πνευματάκι αλλού. Κάτι μπασκετικό έχεις να μας πείς? Μη βγάζεις το μένος σου κατά του ΔΓ στην ομάδα. Bασικά μη πείς τίποτα. Άστο.

      pantelis

      Διαγραφή
    3. Έλα, ρε μάστορα Παντέλο!!!
      Ξεκίνα με τα μπασκετικά εσύ κι ακολουθώ.
      Άντε, περιμένω.

      Διαγραφή
  28. Ο Λο παίζει παιδιά? Θα ήταν εξαιρετική προσθήκη ακόμα και εάν βρίσκεται στο 65-70% σε σχέση με τη θητεία του στο λιμάνι.

    manu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με Νέλσον-Σλότερ και Λουκά θα είμαστε άλλη ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάθε προσπάθεια ανάδειξης ενός μικρού σε ηλικία παίχτη σε παίχτη υψηλού επιπέδου αποτελεί στοίχημα.Το λαμβάνουμε αυτό ως δεδομένο.Και στα στοιχήματα οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πάντα μικρότερες έως πολύ μικρότερες απο αυτές της αποτυχίας.

    Πάμε λοιπόν στον κορμό των έμπειρων.Εκεί βλέπουμε παίχτες ως επι το πλείστον σε πολύ post prime κατάσταση.Μόνο ο γκιστ είναι ηλικιακά και σωματικά σε peak αλλά ο γκιστ δεν είναι επιπέδου διαμαντίδη να κάνει τη διαφορά ούτε θα αποτελέσει ποτέ κυρίαρχο και μπροστάρη για μια ομάδα.

    Φώτσης πιστεύω δεν κάνει τη διαφορά όχι στον παναθηναικό αλλά και σε ομάδα μικρομεσαία ευρωλίγκας πλέον.Έχει βαρύνει αρκετά.Διαμαντίδης πιθανότατα θα διανύσει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του μέχρι την επόμενη αν η φετινή δεν είναι η τελευταία.Μαυροκεφαλίδης είναι σε αυτό το μόνιμο ποτε κρύο πότε ζέστη και δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης γι'αυτό και δεν στέριωσε σε ομάδα υψηλού επιπέδου.

    Εν τέλει,δεν βλέπω κορμό σε καλή κατάσταση που να δώσει το παράδειγμα στους νέους-στοιχήματα να αναδειχτούν.Να τους δείξει το δρόμο και να ακολουθήσουν,να βρουν ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.Ακόμα και τους παππά-γιάνκοβιτς που ηλικιακά είναι στην ενδιάμεση κατηγορία έμπειρων-πιτσιρικάδων,τους εντάσσω στα στοιχήματα.Σλότερ-μπατίστα αν δεν υπήρχε η προταση του παο,θα έπαιζαν μπάσκετ σε μικρομεσαίες ομάδες και σίγουρα δεν θα έκαναν πρωταθλητισμό.

    Ο γαύρος είχε έναν σπανούλη στο απόλυτο peak του το 2012 όταν ξεκίνησε το εγχείρημα.Επίσης δίπλα του ο χάινς έγινε κορυφαίος σέντερ της ευρωλίγκας.Πρίντεζης σε επίσης peak σημείο.Όλοι αυτοί όμως χρειάστηκαν 2 καλούς αμερικάνους.Έτσι και οι πιτσιρικάδες-στοιχήματα βρήκαν το ρόλο τους,εντάχθηκαν και εξελίσσονταν διαρκώς.Τώρα στον παο πέρα του γκιστ που μπορεί να πιάσει απόδοση πρίντεζη 2012,οι υπόλοιποι του κορμού δεν είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο.Αυτό σίγουρα θα έχει επίπτωση στην εξέλιξη των νεαρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος , και μην ξεχναμε τον υπερτατο ολων ιβκοβιτς , ο οποιος θελει 50 ιβανοβιτς στην καθησια του ...

      Διαγραφή
    2. 1.15 Τα ισοπεδωσες ολα ρε συ μου αρεσει που γραφες γαυρος δηλαδη εσυ μπορει να σαι και βαζελος.Ολοι τελειωμενοι μονο ο Γκιστ ξεχωριζει για σενα,εισε ωραιος ρε ,χααχαχαχα.

      Διαγραφή
  31. τζιμ μαλλον ζεις εκτος πραγματικοτητας . γραφεις οτι Η σωστή ανάπτυξη των παιδιών μπορεί να ανεβάσει την αξία του φετινού σου ρόστερ στο διπλάσιο μέσα σε μια σεζόν.Και τότε η δυναμική του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ μεγαλύτερη (ως εν δυνάμει διεκδικητής της κορυφής στην Ευρώπη) από ότι τώρα.
    τον διπλασιασμο της αξιας του ροστερ επιτυγχανει και η παρτιζαν . σαν ομαδα ομως επιτυγχανει κατι στην ευρωπη ? πρεπει να γνωριζουμε τι επιδιωκουμε στο τελος της προσπαθειας ως ομαδα . διοτι ακομη και αν υποθεσουμε οτι το τωρινο συνολο προκειται να γινει διεκδικητης της κορυφης της ευρωπης , ο εν λογω τροπος αναπτυξης του κλαμπ δειχνει οτι οτι μολις καποιος νεαρος παικτης γινει σπουδαιος , η θα σου φυγει η θα σου τον αγορασουν . οποτε τι μενει στην ομαδα ? ποιος ειναι ο στοχος ? τι κερδισε η παρτιζαν που ο μπογκντανοβιτς εγινε μετεπειτα μεγαλος και τρανος ? να καμαρωνει που καποτε επαιζε σε αυτην ? σαν συλλογος κρεμασε κατι ευρωπαικο στην οροφη του σταδιου ? εκτος αν μιλαμε απλως για την επιβιωση του συλλογου στους δυσκολους καιρους που ζουμε οποτε εκει μιλαμε σε τελειως αλλη βαση .
    διπλασιασμο βεβαια αξιας αρκετων παικτων επιτυγχανε ο παναθηναικος σχεδον ολα του χρονια και σχεδον με ολα τα προτζεκτ που ετρεξε . δεν θα προκειται ουτε για καινοτομια ουτε για κατι καινοφανες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην είναι και σε νιρβάνα.. Μη συγκρίνεις ρε γάτε τον Παναθηναϊκό με την Παρτίζαν. Άλλο brandname, διαφορετική στόχοι. Η Παρτίζαν λειτουργεί σκόπιμα ως "σκαλοπάτι" εδώ και χρόνια. Ο στόχος των πρασίνων δεν είναι αυτός..

      Διαγραφή
    2. μακαρι να μην ειναι ...

      Διαγραφή
  32. σωστα προτζεκτ επιβιωσης ειναι της μακαμπι και του ολυμπιακου . εκτος αν θες να γινεις ο επισημος προμηθευτης παικτων της ευρωλιγκας οπως η παρτιζαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα και οι δυο δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να τα συνεχισουν...

      Διαγραφή
  33. Οι απουσίες τεράστιες και αν εξαιρέσουμε το "σοκ" της γρηγορης προσγείωσης στη σκληρή πραγματικοτητα της Euroleague για τους μικρούς, δε βλέπω κανένα άλλο κέρδος από τη συμμετοχή με τα τωρινά δεδομένα σε τόσο δυνατά τουρνουά.

    (1) Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει στην Ευρώπη άλλο παράδειγμα τέτοιας βίαιης αποδόμησης ομάδας για να χτιστεί κάτι νέο. Ο Παναθηναικος καλώς η κακώς ανήκει σε ένα κλειστό κλαμπ 10 ομάδων που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν. Πότε δηλαδή η Μπαρτσελόνα ή η Μακάμπι είπε "παρατάω τα πάντα, και πάω να φτιάξω κορμό δεκαετίας";

    (2) Δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν στη φετινή πάμφτωχη Α1 να πάρουν χρόνο ως δανεικοί οι νέοι; Ο Πρίντεζης ζημειώθηκε από τη συμμετοχή στην Ολύμπια; Ο Βεζένκοφ στον Άρη; Και εν πάσει περιπτώσει αφού στηρίζουμε τους νέους, γιατί δοκιμάζουμε/αναζητούμε συλλήβδην παίκτες μετα τις σφαλιάρες στα τουρνουά;

    (3) Χωρίς να δηλώνω ειδήμονας, βλέπω οτι ο Διαμαντάκος δεν έχει τίποτα το ξεχωριστό να δώσει, οτι ο Μποχωρίδης δεν είναι ούτε καν για υψηλό επίπεδο στην Α1, και σα μόνη εξελιξιμη προοπτικη καταγράφω Χαραλαμπόπουλο-Κόνιαρη, λόγω και της μικρής τους ηλικίας.Ο Παπαγιάννης επίσης είναι πολύ μικρός οπότε αξίζει επίσης αν δουλευτει, αλλά 17χρονος σέντερ για να δείξει κάτι θα πρέπει να είναι ποιότητα Divac και πάνω. Αλλιώς τα λέμε ξανά σε 3-4 χρόνια και αν...

    (4) Απορώ και εκνευρίζομαι με την ανοχή στις εμφανίσεις πρωτίστως Παππά, αλλά και Γιάνκοβιτς. Εκατοντάδες παίκτες έχουν εξαφανιστεί και κάποιοι άλλοι (Διαμαντόπουλος καλή ώρα) έπαιρναν δεύτερες τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες. Και εμείς συζητάμε ακόμη αν παίκτες 24 χρονων πρέπει να δουλέψουν την άμυνα, ή τη νοοτροποία τους στο παιχνίδι! Ειδικά ο Παππάς ήταν εξοργιστικός στα 3 τελευταία φιλικά, παντελώς αδιάφορος αμυντικά και επιπόλαιος επιθετικά. Θα εκπλαγώ πολύ αν μετά το τέλος της χρονιάς συνεχίσει στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστες οι διαπιστωσεις σου φιλε MisterKidd...
      Πραγματι προκαλει μεγαλη εντυπωση αυτη η εμμονη σε Παππα και Γιανκοβιτς καθως και η ανοχη που υπαρχει στις φετινες τους εμφανισεις. Tο συγκεκριμενο φαινομενο εχει κατα την γνωμη μου δυο κυριες συνιστωσες.Η μια αφορα στον κοσμο και η αλλη στον προεδρο.
      Οσον αφορα στον κοσμο συμπυκνωνει μεσα του ολα τα καταλοιπα του ποδοσφαιρικου παναθηναικου διχασμου που αναζητει διαρκως νεες αφορμες για να εκδηλωνεται.... Παλια ειχαμε το 'Τζιγγερ-Βγενοπουλος'... ε περσι εγινε 'Πεδουλακης-Παππας & Γιανκοβιτς'... Στην συγκεκριμενη περιπτωση πισω απο το ονομα των δυο οχυρωνονται οι αντι-Πεδουλακικοι... Αυτοι οι δυο ειναι παιχταραδες οτι και αν γινει...Και δεν φταινε αυτοι που δεν επαιξαν αλλα ο Πεδουλακης που δεν τους εβαζε...
      Κοντρα στην κοντρα με μηδεν ουσια. Ποδοσφαιρικη κληρονομια αρρωστιας εισηγμενη στο μπασκετ μια και στο διπλα μαγαζι η φαγωμαρα τους δεν ειχε πια νοημα...Πολυ συντομα θα βρεθει νεα αφορμη... Ηδη στηνεται το σκηνικο με τον Ιβανοβιτς και τους τραυματισμους... Κανεις τους δεν αναρωτιεται ποτε παρουσιαστηκαν οι τραυματισμοι και αν ηταν εδω ο Ιβανοβιτς στην προετοιμασια... Μια προετοιμασια που την εκανε οπως παντα ο Σαββας Αρωνης και στην οποια δεν αλλαξε ουτε γραμμα ο Ιβανοβιτς ( κατα δηλωση του ιδιου του Σαββα)... Δεν βαριεσαι ποιος τ'ακουει αυτα ...ο Ιβανοβιτς τους πετσοκοψε.. υπονευσε την προετοιμασια κλπ...κλπ..
      Για να επανελθω στους δυο ομως αν καποιος παρεδεχτει τις κακες τους εμφανισεις τωρα, θα πρεπει να παραδεχτει οτι ο Πεδουλακης μπορει να ειχε και δικιο... Και κατι τετοιο δεν μπορει να γινει..Οποτε η ανοχη θα συνεχιζεται για οσο καιρο διαρκεσει το περασμα τους απο τον Παναθηναικο...
      Το κακο στην περιπτωση ομως ειναι οτι, περαν του κοσμου, και ο ιδιος ο προεδρος εχει πεσει θυμα της δικης του ισχυρογνωμοσυνης... Τους εφερε περσι δωρο στον Πεδουλακη χωρις να τον ρωτησει... Οταν ειδε χλιαρο ενθουσιασμο απο την πλευρα του κοουτς, του εκοψε τον γκαρντ τυπου Νελσον που εκεινος απο περσι ζητουσε... 'Αφου σου εφερα τον Παππα τι τον θες τον αλλονε?...Δεν επιτρεπει το μπατζετ..' ..'Και τον Λιθουανο διωξτον τωρα εχουμε Γιανκοβιτς...'.ο ιδιος ομως εφερε μονος του Μαυρο και Μπατιστ...Γι'αυτους ειχε το μπατζετ..Και τον Λιθουανο παντως δεν τον ξεχασε.. υλοποιησε φετος την θεληση του κατα την διαρκεια του προπονητικου κενου... Που θα παει δεν μπορει.. δεν αφησε ανθρωπο για ανθρωπο στο 3...Ε.. επιτελους θα παιξει βασικος ο παιχταρας...
      Καπως ετσι εχει κατα τη γνωμη μου το θεμα... Και φυσικα οπως παντα ολες αυτες τις εμμονες της πληρωνει ομαδα... Φετος ομως θα πληρωσουμε και μια αλλη εμμονη ...αυτην της ακρατης ελληνοποιησης...

      ΥΓ.Περαν ολων των αλλων αγωνιστικων λογων , τι σοι προπονησεις μπορει να κανει με τοσους εφηβους η ομαδα?.. Θυμαμαι παλια που ο Ομπραντοβιτς εφερνε αξιολογους ξενους, που δεν ειχαν ομως πιθανοτητες να εχουν σοβαρο αγωνιστικο ρολο, μονο και μονο για την ποιοτητα της προπονησης...

      Διαγραφή
    2. ποτε εκανε ρε μαστορα τετοια δηλωση ο αρωνης ?

      Διαγραφή
  34. Δεν συγκρινεται ο οσφπ του 2012 με τον Παναθηναικο φετος
    Ηλικιες:

    Χάινς -26

    Λο- 27

    Άντιτς-30

    Σπανούλης -30

    Ντόρσεϊ-29

    Βασιλόπουλος -28

    Κέσελι-24

    Πελεκάνος- 31

    Παπαδόπουλος -32

    Γκετσεβίτσιους -24

    Γλυνιαδάκης -31

    Πρίντεζης -27

    Παπανικολάου- 22

    Μάτζαρης -22

    Σλούκας -22

    Κατσίβελης-21

    Αν εξαιρεσεις τους Παπανοκλαου,Σλουκα κ Μαντζαρη(22αρηδες τοτε)αλλα με σημαντικη εμπειρια ειτε ως δανεικοι(σλουκας) ειτε πρωταγωνιστες στις ομαδες τους(μαντζαρης) το υπολοιπο ροστερ ουτε 17χρονα ειχε ουτε 4 ξενους αντι για 6!
    Επιπλεον το ροστερ του οσφπ ηταν 7 εκ.ευρω(αμοιβες παικτων καθαρες) ενω του Παναθηναικου φετος πολυ λιγοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα Jim και φίλοι του μπλογκ.
    Αγαπητέ Δημήτρη επίτρεψέ μου να διαφωνήσω στην ίδια την ουσία και την παραδοχή του κειμένου σου,
    Μιλάς για παραγωγική διαδικασία.
    Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό γίνεται στα παιδοεφηβικά και όχι στο αντρικό.
    Στις μικρές ηλικίες γίνεται η παραγωγή (έστω και αν είναι μεταγραφές από άλλες ομάδες και όχι απολειστικά γηγενείς) και όχι στην αντρική ομάδα.
    Πόσω μάλλον όταν αυτή η ομάδα είναι πρωταγωνίστρια της Ευρωλίγκας και
    μόνιμη πρωταθλήτρια στη χώρα της.
    Η παραγωγική διαδικασία λοιπόν γίνεται στα ηλικιακά τμήματα και τα αντρικά απλώς βοηθούν συνεχίζοντας αυτό το έργο, εντάσσοντας τους νεαρούς που μπορούν και έχουν τα φόντα, σιγά σιγά και με προσοχή.
    Πρέπει να είναι η πρώτη φορά αδερφέ που διαφωνώ εξ΄ορισμού μαζί σου.
    Πρέπει επίσης να πω πως είναι η πρώτη φορά που δεν έχω διαβάσει κανένα σχόλιο πριν αναρτήσω την άποψη μου.
    Αυτό γιατί είμαι σίγουρος πως θα δω ακραίες απόψεις του τύπου '΄να ρε γκρινιάρηδες στα τα λέει και o Τζιμ'' κλπ.
    Αδερφέ μου Τζιμάρα από σένα περιμένουμε μπασκετική ανάλυση και όχι προσπάθειας εκλογίκευσης του παραλόγου.
    Γιατί αυτό που συμβαίνει φέτος στον Παναθηναικό είναι παράλογο.
    Τον λόγο στον εξήγησα.

    Συγχώρεσε μου το ύφος και το γεγονός πως είμαι σε κάθετη διαφωνία μαζί σου.Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την αγωνία μου ως οπαδός και τη λογική μου ως πρώην αθλητής.
    Σε παρακαλώ να συνεχίσεις να μας μαθαίνεις μπάσκετ και να σπαταλάς το χρόνο σου και για πάρτη μας χωρίς απόψεις σαν τη δική μου να σε ξενερώνουν ή να σε τσαντίζουν.
    Είναι όλες στο παιχνίδι.

    Ηuman Highlight Meat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κρινεται απο κατι φιλικα που η ομαδα επαιξε περισσοτερο με σχηματα που δεν προκειται να δειτε ποτε ξανα μαζι.Ρε εξυπνοι,ειδημονες,φανταζεστε να βλεπατε τον γαυρο να παιζει μονο με Κατσιβελη,Μαντζαρη,Χριστοδουλου,Καββαδα και Αγραβανη ποσους ποντους θα τρωγανε αραγε;;;Δεν λεω οτι η ομαδα φετος θα πεταει αλλα το χαλι που περιγραφεται δεν θα το ξαναδειτε.Χαρειτε τωρα γιατι η σεζον ειναι μεγαλη.Εδω η Φενερ και σερνεται οχι ο νεανικος Παο με αποδεκατισμενο ροστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποδεκατισμένο ρόστερ πότε θα γίνει κανονικό και υγειές ρε αδερφέ;
      Και ποιος μου λέει πως η προπόνηση κάθε φορά που θα γυρίζει ένας τραυματίας δε θα καίει άλλους δύο;
      Δεν κρίνουμε αυτό που είδαμε στα ματς αυτά,κρίνουμε όλη τη λειτουργία του μπασκετικού οργανισμού από τον Ιούνιο μέχρι τώρα΄
      Τα φιλικά μέχρι τώρα είναι απλώς η πικρή επιβεβαίωση των φόβων μας.

      HHM

      Διαγραφή
    2. οπως δεν σου λεει κανεις οτι ολες οι ομαδες εχουν τραυματισμους,δηλαδη μονο εμεις εχουμε.Οι γαυροι εβγαλαν νοκ αουτ με καταγματα παιχτες τους ειπε κανεις τπτ;;;;Αυτη η κλαψα εχει καταντησει αηδια.Πραγματικα θαψατε τον μακαριτη πριν πεθανει, ελεος πια.

      Διαγραφή
  37. Μπράβο Δημήτρη, η μόνη σωστή τοποθέτηση σε θέματα Παναθηναϊκού εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς, είδαμε την πρώτη εικόνα της ομάδας και βγήκανε ήδη τα πρώτα λανθασμένα συμπεράσματα. Είναι πραγματικά τραγικό να λαμβάνεις τόσο σοβαρά υπόψην την εικόνα της ομάδας που παρουσιάστηκε στο Κάουνας. Είπαμε γίνεται μια προσπάθεια να ανανεωθεί ο κορμός, να μπουν νέα παιδιά και να πλαισιωθούν από κάποιους πιο έμπειρους παίκτες. Ε, στο Κάουνας όλοι οι έμπειροι έλειπαν πλην Διαμαντίδη, Γκιστ και του "νέου" Μπατίστα. Κάτι 5άδες τύπου Παππάς, Κόνιαρης, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος, Μπατίστα δεν θα ξαναεμφανιστούν ούτε στα διπλά.
    Τα μόνα ουσιαστικά προβλήματα που είδα εγώ είναι τα πολύ βαριά πόδια, που είναι ως ένα βαθμό λογικό λόγο προετοιμασίας, η κακή συγκέντρωση στην άμυνα και τα πολύ λίγα plays στην επίθεση. Αλλά και αυτά έχουν λογική. Η ομάδα παρατάχτηκε και χωρίς τον καλύτερο αμυντικό της παίκτη μην ξεχνάμε.
    Για τους τραυματισμούς δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει ο Ιβάνοβιτς. Ίσως μόνο για την υποτροπή του Μαυροκεφαλίδη. Αλλά από κει και πέρα σε σκληρές προπονήσεις θα υπάρχουν και θέματα. Αν είναι Απρίλιο - Μάιο η ομάδα να είναι full-fit και να οργώνει το παρκέ πάνω κάτω χαλάλι να υπάρχουν τώρα κενά, χαλάλι να χαθεί και το Κύπελλο. Είναι ο τρόπος που ο κόουτς δουλεύει και το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος. Όχι μόνο αυτής της χρονιάς.
    Τέλος πάντων, ξεκινάει μια χρονιά ιδιαίτερη, πιο δύσκολη και από την πρώτη του Πεδουλάκη και εγώ προσωπικά θα στηρίξω το εγχείρημα. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που έγινε αλλά κρίνω ότι έπρεπε να αποκτηθούν Έλληνες παίκτες. Κάθε αγώνας και τελικός στην Ευρωλίγκα, κέρδη θα προκύπτουν ακόμα και με ήττες και στο τέλος αν όλα πάνε καλά θα έχουμε να λέμε για μια ουσιαστική χρονιά που αποτέλεσε την έναρξη μιας νέας μεγάλης ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε madness εγώ παρότι διαφωνώ μαζί σου θα σταθώ σε ένα μόνο καμμάτι.
      Σε αυτόν της στήριξης.Επειδή λοιπόν λέω τη γνώμη μου με σθένος αι διαφωνώ εντελώς με το "προτζεκτ" δε σημαίνει πως δε θα είμαι εκεί.
      Θα στηρίξω όσο μπορώ την ομάδα και τον πρόεδρο που αμφότεροι μας έχουν χαρίσει χαρές σε χρόνια μιζέριας.
      Θα στηρίξω την πράσινη φανέλα όμως όχι το εγχείρημα.Αλλά εγώ και πολλοί ακ'ομα είμαστε οπαδοί.Τι θα γίνει με όσους είναι απλώς φίλαθλοι αι θέλουν θέαμα και τίτλους;Ρητορική ερώτηση, μη μου απαντήσετε.

      ΗΗΜ

      Διαγραφή
    2. Εξαρταται αν ρωτας ως φιλαθλος ή πελατης

      Διαγραφή
    3. O καθένας έχει τον τρόπο του να αντιδράει. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τέτοια projects, ομάδες που χτίζονται και δεν αγοράζονται.
      Αίσθηση μου πάντως είναι ότι με τους οπαδούς θα έχουμε θέμα και όχι με τους φιλάθλους. Αυτοί θα καταλάβουν το μεταβατικό στάδιο και θα έχουν πιο μετριοπαθής αντιδράσεις. Στην πρώτη 20άρα στην Ευρωλίγκα όμως έχω την αίσθηση ότι ο οπαδός θα αρχίσει να ξεφεύγει, να φωνάζει για Ιβάνοβιτς κλπ κλπ. Θα δούμε, η στήριξη ομως είναι το πιο βασικό και βλέπω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό.

      Διαγραφή
    4. Μαζί σου Madness...

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Ξερει κανεις αν ο Ιβανοβιτς εχει guaranteed 2 χρονια συμβολαιο στον Παναθηναϊκο;

      Διαγραφή
    6. μαντνες η 20αρα ειναι ευχης εργο ....

      Διαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ισχύει ότι ο Kristaps Valters θα είναι ο αντικαταστατης του Nelson; Ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται αγωνιστικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Από ένα σημείο και μετά, πάντως, όλη αυτή η κουβέντα περί στήριξης, περί του ανυπόμονου της φυλής μας κτλ είναι και κομματάκι κλισέ. Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από ΤΟ σοκ του καλοκαιριού του 12...Μια χαρά στήριξε ο κόσμος τότε, με μουρμούρα σε απολύτως φυσιολογικά πλαίσια για τα παναθηναϊκά δεδομένα όταν ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ομάδα θα έπεφτε πολύ σε επίπεδο πάγκου, ρόστερ, θεάματος, στόχων. Το να ζητάμε όμως από τον μέσο οπαδό, φίλαθλο, λάτρη του αθλήματος, να δέχεται ότι μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως η δική του, παίζει να γίνει και ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης για λίγο καιρό μέχρι να ορθοποδήσει το πρότζεκτ είναι κομματάκι υπερβολικό. Δε νομίζω δα ότι οι πολιτισμένοι Ισπανοί της Ρεάλ, οι ευγενείς Ισραηλινοί της Μακάμπι ή τα τέρατα ψυχραιμίας Ρώσοι της ΤΣΣΚΑ θα έκλαιγαν κι από συγκίνηση με μια ανάλογη προοπτική, ε...

    Αυτό που τελικά μας λείπει στην παρούσα φάση (αλλά και τα τελευταία χρόνια θα έλεγα) είναι το...φυσιολογικό, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το πρότζεκτ. Το ότι Ευρωλίγκα δεν θα σηκώσουμε, το ότι ο χ Μποχωρίδης θα μάθει τα βασικά στο κεφάλι μας, το ότι οι τίτλοι δεν θα είναι αυτοσκοπός, είναι κάτι που χωνεύεται. Να αναγκάσεις τον Γιαννακόπουλο να αγοράσει παιχταράδες ή τοπ προπονητή για να φτιάχνεσαι εσύ είναι αδύνατον. Απλά έτσι όπως πάει η δουλειά ΚΑΙ φέτος, η ομάδα μας στερεί ακόμα και την κριτική καφενειακού επιπέδου. Οταν νορμάλ προετοιμασία ΔΕΝ έχει κάνει, όταν ψάχνει τον αντι-Νέλσον του αντι-Λάσμε ω Αντυ Πάνκο, όταν τα φιλικά " δεν προσφέρονται για συμπεράσματα" αφού κατεβήκαμε με παιδαρέλια, όταν οι θλάσεις και οι τραυματισμοί κόπωσης σε ένα μήνα πέφτουν βροχή, όταν, όταν κτλ τότε απλά περιμένεις να δεις που θα κάτσει η μπίλια και τέρμα. Τη στιγμή δηλαδή που τα αρρωστάκια στην υπόλοιπη Ευρώπη φτιάχνουν πεντάδες και συστήματα, εμείς περιμένουμε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, τον νέο υποψήφιο μεταγραφικό στόχο που θα αντικαταστήσει προσωρινά ή μόνιμα κάποιον κοκ. Ε, αυτό δεν είναι "φυσιολογικό", είτε γουστάρει κανείς Παπαγιάννη-Διαμαντάκο στο 5 είτε δεν γουστάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Aμυντικα ο Ραιτ ειναι καλος;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΤΙ ???????????????????????????

    ΚΟΠΗΚΕ Ο ΡΑΙΤ??????????????

    Αυτος ο αερινος, ο Jayhawk, o Κος "τα κανει ολα και συμφερει"???

    Ρε παιδια, για κοιταξτε καλα, μηπως εχουν χαλασει τα μηχανηματα? Δεν μπορει, αν μη τι αλλο ηταν και ξεκουραστος ο παιχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως, κριμα για το παιδι που εκανε ολο αυτο το ταξιδι απο την Αμερικη και πισω επειδη καποιοι "ξυπνιοι" που θελουν να αυτοαποκαλουνται ειδημονες, ειχαν την φαεινη ιδεα οτι ενας παιχτης που εχει να παιξει 9 μηνες μπασκετ θα μπορουσε να μπει αμεσα και να προσφερει!

      Χωρις καν να αναρωτηθουν (οπως πολλοι σωσταεκαναν καποιοι φιλοι του φορουμ) για ποιο λογο δεν ειχε βρει ομαδα ολο αυτον τον καιρο! Δηλ. ολοι οι αλλοι ειναι μακακες και εμεις ειμαστε οι ξυπνιοι, βρηκαμε το λαυρακι! Κλασσικη ελληνικη συνηθεια, γι αυτο πηγαμε κατα διαολου.

      Αξεχαστη θα μεινει στον Ραϊτ η εμπειρια της Ελλαδας και του Παναθηναϊκου.

      Διαγραφή
  44. Κοπηκε στα ιατρικα...Οτι και να ηταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα σε όλους.
    Τζιμ πολύ εύστοχο το άρθρο σου.
    Πιστεύω ότι στόχος της διοίκησης είναι να αναπτύξει αυτά τα παιδιά έτσι ώστε σε μια τριετία που θα έχουν ανδρωθεί σωματικά και εμπειρικά να πλαισιωθούν με κάποιους πραγματικά καλούς παίκτες με σκοπό την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.
    Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ο προγραμματισμός.
    Π.χ δεν έχει σχέση η έλλειψη αθλητικού ψηλού με το την ανάπτυξη του Παπαγιάννη, ούτε ο τραυματισμός του Νέλσον που είναι εκτος σχεδόν 15 μέρες(και φαίνεται να πως θα είναι έτοιμος τα Χριστούγεννα) με την έυρεση αντικαταστάτη του.
    Παππάς, Γιάνκοβιτς και Μποχωρίδης πρέπει να πέσουν στα βαθιά από φέτος, Ευρωλίγκα και Α1. Οι υπολοιποι πρέπει να δουλέψουν παίρνοντας λίγο χρόνο αρχικά στο πρωτάθλημα όπου δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο και στη συνέχεια να πάνε για μονιμοποιήση στην 12άδα.
    Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να λυγίσουν υπό το βάρος των προσδοκιών και να καούν.
    Με μια 12άδα με 4 νέους παίκτες(υπολογίζω και τον Χαραλαμπόπουλο μαζι με τους τρεις προαναφερθέντες και βάλε και τον Διαμαντάκο αν θες σε πέριπτωση τραυματισμού ενός ψηλού) μπορείς άνετα να είσαι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να χτίσεις με το βλέμμα στο μέλλον απερίσπαστος από την γκρίνια και τις κριτικές. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να παίξουν οι 16άρηδες βασικοί απο φέτος.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Xωρις να θελω να προδικασω το αποτελεσμα της δουλειας του Ιβανοβιτς σε βαθος χρονου, πρεπει να πω οτι ως τωρα τα εχει κανει μανταρα. Εμεινε χωρις ξενους γιατι του αρεσει να παιρνει παικτες μεσα στη χρονια(?!), καταφερε να βγαλει ολους σχεδον τους βασικους εκτος μαχης(ο ΔΔ τη γλιτωσε γιατι ηρθε στην Αθηνα λογω τραυματισμου στο πελμα και δεν επεστρεψε στην προετοιμασια οταν βγηκαν καθαρες οι εξετασεις). Τωρα ειναι εκνευρισμενος γιατι ο Ραιτ ηρθε τραυματιας. Τι περιμενε; Για ποιον αλλο λογο θα ηταν τοσον καιρος ανεργος παικτης σε καλη ηλικια και με καλα στατιστικα την προηγουμενη περιοδο; Ελπιζω να τα παει καλυτερα προσεχως αλλα για την ωρα φαινεται λιγακι ντεφορμε ο Ντουσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παιδια, βραχυπροθεσμα, ειναι προβλημα το κοψιμο του Ραιτ γιατι θα ειχες ενα εξτρα κορμι να αντιπαραταξεις στην αθλητικη φροντ λαιν του Ολυμπιακου. Αλλα αν δεχτουμε οτι οι πλειστοι εχουν ηδη διαγραψει το κυπελλο σαν εφικτο στοχο, τοτε μακροπροθεσμα, ισως οι συνθηκες ευνοησουν να δουμε καποιο ταλεντακι που θα κοπει απο τα training camps.
    Απο την αλλη ειναι τουλαχιστον αστειο αυτο που συνεβη πριν λιγο στο ΟΑΚΑ. Αν πουμε οτι στο ΟΑΚΑ δεν υπαρχει δα και κανενας μαγνητικος τομογραφος (δεν νομιζω να βγαζουν εστω ακτινογραφιες εκει), τοτε αυτο παει να πει πως το παιδι κοπηκε σε στοιχειωδη πραγματα. Το πολυ πολυ να τον εβαλαν να τρεξει σε κανενα διαδρομο, να εκαναν καποια εργομετρικα, αντε και κανενα φυσιοθεραπευτικο μηχανημα για να δουν τιποτα αλλο.
    Αν και η κουβεντα ειναι για γελια προφανως και δεν φταιει ο ΠΑΟ για το τραγικο της υποθεσης. Προταθηκε ενας παικτης και δεχτηκαν να τον δοκιμασουν πριν τον κλεισουν φοβουμενοι και τη μακρα αποχη του. Η ΚΑΕ δουλεψε απολυτα επαγγελματικα σε αυτη την περιπτωση. Εντελως αντιεπαγγελματικα, ομως, δουλεψαν ο ιδιος ο παικτης και οι μανατζερ πουτον εφεραν σημερα. Διεσυραν το ονομα και το δικο τους και του ιδιου του αθλητη, που λογικα μετα το φιασκο αυτο θα αργησει να βρει ομαδα, τουλαχιστον σε καλο επιπεδο, φερνοντας εναν αθλητη ανικανο να περασει στοιχειωδη ιατρικα τεστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη, για να καταλαβω καλα, λες οτι η ομαδα φερθηκε επαγγελματικα και εφερε ενα παιχτη που οχι μονο ειχε να παιξει 9 μηνες αλλα και που ολοι εβλεπαν οτι στους τελευταιους αγωνες του με την Κρασνιε το 2013 εδειχνε οτι ηταν σε κακη κατασταση?


      Διαγραφή
    2. Αυτο ακριβως. Εφερε εναν παικτη να ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ και να ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ οσον αφορα την υγεια του για τους λογους που ανεφερες εσυ. Ο αθλητης απετυχε και τελος. Ποσο πιο επαγγελματικα μπορουσε να γινει δηλαδη? Αλλο ο κακος σχεδιασμος και αλλο τωρα. Ειπαμε υπαρχει πικρια αλλα μην φορτωνουμε και τα σακατεμενα ποδια του Ραιτ στην ΚΑΕ.

      Διαγραφή
    3. Τι λε ρε φιλε; Δηλ. οι ατζεντηδες σου προτεινουν δεκαδες ή εκατονταδες παιχτες μεσα στη χρονια, εσυ σαν ομαδα τι θα κανεις, θα τους φερνεις να τους δοκιμασεις εναν-εναν μηπως και σου κατσει το λαχειο?

      Που ειναι το scouting που κάνεις;

      Διαγραφή
    4. Επειδη ουτε ο Ιβανοβιτς ουτε ο Γιαννακοπουλος ειναι ηλιθιοι ας μην τους αντιμετωπισουμε ως τετοιους. Αυτο που εγινε με το Ραιτ ειναι ενδεικτικο της οικονομικης καταστασης του ΠΑΟ. Οταν προσπαθεις να παρεις παικτη τσαμπα φερνεις οποιον ερχεται με αυτα τα ελαχιστα που δινεις και ελπιζεις τα πραγματα να μην ειναι οπως φαινονται. Ας βγαλουμε λοιπον συμπερασματα για την κατασταση κι ας μην περιμενουμε Σλοτερ, buy out απο Ρεαλ κλπ. Ο Γιαννακοπουλος ψαχνει για περιπτωσεις τυπου Μαρντι Κολλινς.

      Διαγραφή
    5. Ωραια παμε με το σκεπτικο σου γιατι δυσκολευομαστε να συνεννοηθουμε.
      1)Αρχικα λεγαμε δεν θα παρουμε αλλο παικτη στο 5.
      2)Προκυπτουν οι τραυματισμοι και αναγκαζεσαι να κανεις μεταγραφη.
      3)Οι ατζεντηδες σου προτεινουν καποιους παικτες, οι οποιοι ειναι ελευθεροι και διαθεσιμοι.
      4)Απο αυτους ξεχωριζεις τον κύριο Ραιτ γιατι ειχε τα καλυτερα νουμερα, επαιζε σε καλυτερη ομαδα, επαιζε σε πιο ανταγωνιστικο πρωταθλημα, πηγε σε καλυτερο κολεγιο, ταιριαζει σε αυτο που ψαχνεις κτλ. Διαλεγεις οτι θες απο αυτα και εισαι μεσα.
      5)Επειδη περσι επαιξε μονο 8 αγωνες και εχει να αγωνιστει περιπου 10 μηνες τον φερνεις για να διαπιστωσεις μονος σου τι συμβαινει και αν μπορει να αντεπεξελθει.
      6)Κοβεται στα ιατρικα και τελος.
      Δηλαδη ποσο διαφορετικα μπορουσε να εξελιχθει το θεμα απο την πλευρα της ΚΑΕ?

      Διαγραφή
    6. Μια ομαδα με το στατους του Παναθηναϊκου υπο κανονικες συνθηκες δε θα ασχολιοταν καθολου με καποιον που επαιξε 8 παιχνιδια στη Σαμαρα και δεν εχει παιξει καθολου απο το Δεκεμβριο.Καιγεσαι δηλ να παρεις παικτη που θα μπει αμεσα στα παιχνιδια και φερνεις να δοκιμασεις καποιον που δεν εχει παιξει μπασκετ 10 μηνες; Τους εχεις για ηλιθιους τους ανθρωπους του Παναθηναϊκου; Το κινητρο ηταν η χαμηλοτατη αμοιβη του. Κι ηλπιζαν. Αυτο ειναι ολο.Καλα εκαναν, δε λεω. Δεν υπαρχει αλλη λυση. Ο γαυρος εφερε το Μαρντι Κολλινς που δεν εκανε για μηνες προπονησεις γιατι ηταν απληρωτος απο την τελευταια ομαδα του ιταλικου πρωταθληματος. Εφαγε γιουχα και ηταν αυτος που ηταν. Δυστυχως οταν δεν εχεις χρηματα καταφευγεις σε τετοιες πρακτικες. Δε λεω οτι ειναι κακο. Απλως πρεπει να ξερουμε ποιο ειναι το πλαισιο για να μην ειναι η κουβεντα μας εκτος πραγματικοτητας.

      Διαγραφή
    7. "4)Απο αυτους ξεχωριζεις τον κύριο Ραιτ γιατι ειχε τα καλυτερα νουμερα, επαιζε σε καλυτερη ομαδα, επαιζε σε πιο ανταγωνιστικο πρωταθλημα, πηγε σε καλυτερο κολεγιο, ταιριαζει σε αυτο που ψαχνεις κτλ. Διαλεγεις οτι θες απο αυτα και εισαι μεσα."

      Αν εχει φτασει σ' αυτο το σημειο το scouting του Παναθηναϊκου, καλυτερα να το κλεισουν το μαγαζι.

      Αντε να σου δωσω ενα αλλο σεναριο:

      1) Οι ατζεντηδες σου προτεινουν το Ραϊτ.
      2) Εσυ ζητας και βρισκεις τα βιντεο απο τους τελευταιους αγωνες του με την Κρασνιε.
      3) Βλεπεις οτι ο παιχτης δειχνει βαρυς και αργος καμια σχεση με τον αερινο Ραϊτ που επαιζε στο ΝΒΑ ή που πλασαρει ο ατζεντης.
      4) γνωριζεις οτι εχει να παιξει 9 μηνες οποτε ζητας απο τον ατζεντη να μαθεις αν ο Ραϊτ εκανε καθολου προπονησεις με καποια ομαδα το (μεγαλο) διαστημα που ηταν ανενεργος, ζητας στοιχεια οπως βαρος, ΒΜΙ, τεστ αντοχης και δυναμης (π.χ. χρονο στα 400) (εδω δεν μπορει να σε κλεψει ο ατζεντης γιατι θα φανει οταν φτασει εδω)
      5) ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ τα στοιχεια που ζητας δειξουν οτι ο παιχτης ειναι σε κατασταση να αρχισει προπονησεις μπαινεις να σκεφτεις να τον φερεις για ιατρικα και τα υπολοιπα.

      Δυστσυχως ομως στην περιπτωση του Ραϊτ, μια και μιλαμε για παιχτη που επρεπε να πεσει απο την αρχη στα βαθεια, η κακη του κατασταση ενα χρονο πριν και η μεγαλη αγωνιστικη του απραξια ηταν φανερα σημαδια οτι ο παιχτης, ακομα κι αν ηταν υγιης, θα χρειαζοταν εξαιρετικα μεγαλο χρονο προετοιμασιας, δηλ. δωρον-αδωρον.

      Τωαρ να σου μεταφρασω και το scouting του Παναθηναϊκου: ΑΠΟΓΝΩΣΗ - ετσι απλα....

      Διαγραφή
  48. καλησπερα,

    υπαρχει καποια ελπιδα να ερθει στον ΠΑΟ ο patrick young για τον οποιο ειχες γραψει πριν απο λιγο καιρο jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ψαξτε ολοι τις κωλοτσεπες σας... βρηκατε τιποτα σεντ να παρουμε τον Εwing;

      Διαγραφή
    2. Ο Πατρικ Γιανγκ, εχει υπογραψει διετες (1+1) συμβολαιο με τους Πελικανς, αλλα η υπερφορτωμενη φροντ λαιν των Πελικανς δεν νομιζω να του επιτρεψει να βρει χρονο. Δεν νομιζω να τον αποδεσμευσουν παρολα αυτα, γιατι παιζει για το μινιμουμ των ρουκι (500.000) και ισως την βγαλει στη D-League και να εμφανιστει σαν αντικαταστατης σε περιπτωση καποιου τραυματισμου.
      Υπαρχει και ο McAdoo ο οποιος δεν εχει εγυυημενο συμβολαιο με τους Γουοριορς και μπορει να ειναι ελευθερος μεχρι το τελος Οκτωβριου

      Διαγραφή
  49. γελαω με αυτα που διαβαζω..μιλαμε για πολυ γελιο..εγω ολυμπιακος ειμαι..ο παο λοιπον εδιωξε 2 παιχταραδες..τον λασμε+ματσιουλις..2 παιχτες που προσφεραν απιστευτα και εδιναν παντα το παρων με ολυμπιακο..ψυχαρες και οι 2..τα αξιζαν τα λεφτα τους..αλλα ναι τωρα το λεμε νεο προτσεκτ και ελληνοποιηση..παπαρια μαντολες..απλα ο τρακης πηρε σημα απο πανω οτι τελος τα μπατζετ..τελος το πεταμα χρηματων για την καε..αυτα λαστ γιαρ..συνεχιστε και δωστε σανο οτι δηθεν ετοιμαζεται καποιο μεγαλο προτζεκτ..τπτ δεν ετοιμαζεται..απλα ο παο θα γινει ομαδουλα της σειρας σιγα σιγα..οπως και εμεις αν σταματησουν να βαζουν λεφτα οι αγγελο..αντε σχολιαστε τωρα για το μεγαλο ποτεντιαλ του παππα..γελαω..χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Jim και λοιποί μπασκετόφιλοι καλησπέρα σας.. Με την ψυχολογία στα ύψη (πέρασα Ευρωπαϊκό... Δίκαιο με 7) θα προσπαθήσω να δώσω την σκέψη μου για αυτά που ανέλυσε προηγουμένως ο Τζιμ και να εκφέρω τις όποιες απορίες μου σαν ένα από τα πιο νεαρά μέλη της σελίδας...

    Λοιπόν, πιστεύω στο ρητό που λέει ότι η υπομονή είναι μεγάλη αρετή . Και αυτό πρέπει να κάνουν οι φίλοι μου οι Παναθηναϊκοί (που μεταξύ μας δεν είναι και λίγοι). Ακούω και εγώ γκρίνιες του τύπου <> <> και άλλες τέτοιες ιστορίες για... αγρίους και μη... Σχετικά με το πρώτο, να υπενθυμίσω στους φίλτατους "πράσινους" ότι τον Διαμαντίδη τον πήρε στα 24 ο Παναθηναϊκός, όχι στα 17 όπως τον Λούντζη ή τον Κόνιαρη, ούτε στα 20 όπως τον Μποχωρίδη. Ο Μποχωρίδης πρέπει να δουλέψει όπως και τα άλλα "πιτσιρίκια" γιατί ας μην ξεχνάμε ο 3D δεν θα είναι αιωνόβιος.

    Δεύτερο θέμα, που θέλω να σχολιάσω. Ο Μπατίστα θα είναι αποκάλυψη εφόσον ο ΠΑΟ βρει εκείνον τον mobile, athletic και undersized σέντερ. Ξέρει πολύ μπάσκετ το άτομο. Μαχητικός, ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι, έχει ένα θέμα με τα φάουλ. Νομίζω στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, είχε κάνει φάουλ με το τζάμπολ; Δεν θυμάμαι γιατί διάβαζα και δεν το είχα δει από την αρχή. Ο Ράιτ, κόπηκε να δούμε ποιον θα φέρει. Και με δεδομένου ότι το ντέρμπι στα προημιτελικά πλησιάζει να δούμε τι ομάδα θα παρουσιάσει ο κόουτς.

    Στο θέμα με τους πιτσιρικάδες. Έδειξαν ελπίδα αλλά φάνηκε ότι θέλουν πολύ δουλειά για να σταθούν στο επίπεδο.Φαίνεται και η διαφορά δυναμικότητας. Άλλο να είσαι ταλέντο στα 16-17 και άλλο να παίζεις με μεγαλύτερους. Εγώ το φαντάστηκα με την κατάσταση που νιώθω όταν παίζω μπάσκετ. Όταν παίζω μπάσκετ με φίλους επειδή είμαι και λίγο ψωμωμένος όταν τους βάζω στο ποστ νιώθω σαν τον παλιό καλό Μάικ Μπατίστ. Όταν τα βάζω με 20άρηδες και 30άρηδες, σαν τον Μάικ στα "γεράματα" που δεν μπορούσε -χαριτολογώντας- να ποστάρει ούτε τον γιο του.

    Ο Παπάς μου άρεσε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και πιστεύω πως αν το δουλέψει έχει τα φόντα να γίνει σαν τον Σπανούλη. Αν πάρει κανείς τα νούμερα τους από 19 χρονών ως 23 θα δει πόσο κοντά είναι κάποια νούμερα.

    Τα περιθώρια στενεύουν, έφαγα τα σαιτ που ξέρω μπας και βρω να προτείνω και γω κάποιο παίκτη αλλά δεν βρήκα κάτι εντυπωσιακό από την αγορά των ελευθέρων. Έχεις να προτείνεις κανέναν Τζιμ εσύ; που ξέρεις μπορεί να σε διαβάζει και κανένας Αλβέρτης και να πάρεις ποσοστά :P

    Υπομονή, φίλοι Παναθηναϊκοί και τα κεφάλια κάτω για τα πιτσιρίκια...

    ΥΓ: Θα έχει άρθρο για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

    ΥΓ2: Τι όμιλος είναι αυτός στο Γιούροκαπ; Ευρωλίγκα παίζει ο ΠΑΟΚ; Απαπαπαπα.... Μακάρι να περάσει σαν 4ος. Σκουπίζει Βεντσπίλις, Πινάρ μέσα - έξω και ότι καταφέρει με Ζιελόνα, Κουμπάν και Μπουντούκνοστ ... Ελπίζω στο θαύμα της 3ης... *Fingers Crossed*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα εισαγωγικά έγραψα

      ''Δεν κάνει ο Μποχωρίδης και τα υπόλοιπα πιστιρίκια"

      "Με 7 παίκτες θα παίζουμε;;;"

      Διαγραφή
    2. κατσε μην δεις τον δεκεμβρη ντερμπι παναθηναικος - πιναρ στο γιουροκαπ ...

      Διαγραφή
  51. Πάει και ο Ράιτ. Σακάτης. Αφού δε σας πάει το όνομα αγαπητοί βάζελοι τι επιμένετε..? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερωτηση κανεις; Και αν κανεις ερωτηση την κανεις ως φιλαθλος ή ως πελατης;

      Διαγραφή
  52. Mobile ψηλοι στα training camps χωρις εγγυημενα συμβολαια.
    Willie Reed - 24 - 2.06
    Christian Watford - 23 - 2.06
    Solomon Jones - 30 - 2.09
    Bernard James - 29 - 2.08
    Mitchell Watt - 24 - 2.05
    James Michael McAdoo - 21 - 2.06
    Akil Mitchel - 22 - 2.06
    Tarik Black - 22 - 2.06
    Robert Covington - 23 - 2.02
    Arinze Onuaku - 27 - 2.06
    Jarnell Stokes - 20 - 2.04
    Khem Birch - 22 - 2.06
    Shawn Jones - 22 - 2.06
    Dallas Lauderdale - 26 - 2.04
    Talib Zanna - 23 - 2.06

    Συγγνωμη αν παρελειψα καποιον αξιο αναφορας. Επισης ειναι πιθανο να εχει αλλαξει το στατους των συμβολαιων τους μεχρι σημερα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΟΛΗ Η ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ
    ========================================
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
    ======================================================
    Μπορούσες να κάνεις κάλιστα μιά σοβαρή Ελληνοποίηση
    έχοντας ΕΞΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ επιλογής Ιβάνοβιτς που θα σε καθιστούσαν ανταγωνιστικό σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ και δίπλα τους να βάζεις Ελληνες φερέλπιδες να παίρνουν παραστάσεις μαζί με τους καταξιωμένους Ελληνες που έχεις.
    Και στην Ελλάδα να ξεκουράζεις ανά δύο τους ξένους μιά και τα παιχνίδια
    σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πάνω από 70 ένα μικρό ΝΒΑ δηλαδή.
    Κι ας έχανες στην Ελλάδα όπως λέει ο Jim κάποια παιχνίδια.
    Ετσι κι έτσι όλα κρίνονται το ΜΑΗ.
    Αυτό είναι πλάνο αυτοκράτορα με σοβαρή Ελληνοποίηση.
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
    ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΟΡΟΣ.
    Ακόμα και τον Χαραλαμπόπουλο να κάνει Κούκοτς ο Ιβάνοβιτς
    και μέχρι να τον κάνει, θα τρώς σφαλιάρες, πώς θα τον κρατήσεις
    όταν πάει 22-23 ετών και του τα σκάσουν οι πλούσιοι της Ευρώπης
    ή τον ζητήσουν στο ΝΒΑ ;
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    Για ποιό πλάνο απογείωσης μιλάμε, με τά από κάποια χρόνια όταν
    τους παικταράδες που θα βγάλεις κι αφού έχεις χάσει τα πάντα
    τους πάρου ξένοι μεγιστάνες ;;;;;;
    Και με ποιόν υπέγραψε συμβόλαιο και ο Διαμαντάκος και ο Χαραλαμπόπουλος ότι θα γίνουν παίκτες πρώτης γραμμής όταν δεν τους έχει δεί να παίζουν μπάσκετ ακόμα και στην Α2 πχ ;
    Εγώ αν ήμουν Γιαννακόπουλος ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ όσα ταλέντα γούσταρα, δίπλα πάντα από ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΩ και θα τα έκανα κι αυτά τούρμπο με όσα παιχνίδια θέλετε από
    τα 30 της Ελλάδας.
    Ακόμα κι αν χάσω.
    ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ.
    Γιατί και ομάδα δεν θα έχεις ώσπου να τους κάνεις παίκτες από τόσο μικρή ηλικία και θα τους χάσεις όταν τους κάνεις παίκτες από οικονομικά μεγαθήρια, αφού εσύ δεν είσαι οικονομικά δυνατός να τους εξασφαλίσεις
    όσα θα πάρουν σε Τουρκία, Ρωσσία, Ισπανία και ΝΒΑ.
    Αυτό είναι το πρότζεκτ και κανένα άλλο.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΡΩΤ'ΑΠ'ΟΛΑ.
    Και όχι όποτε σου τη δίνει να έχεις έξι καλοπληρωμένους ξένους
    και όποτε σου την ξαναδίνει να έχεις τέσσερις ξένους και πιστιρίκια.
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙΣ.
    Και ανέβασε όσους Ελληνες θέλεις να έχουν ανταγωνισμό στις προπονήσεις, να παίρνουν παραστάσεις από αυτούς, να ζυμώνονται μέσα από νίκες και μάχη για την κορυφή.
    Και βάζε τους ξαναλέω στην Ελλάδα να ψηθούνε και να χάνουνε μέχρι ένα σημείο και όταν είναι έτοιμοι πέτα τους και ευρωλίγκα.
    Ο Διαμαντίδης ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ μέσα από πρόγραμμα έξι ξένων και τεράστιας ομάδας.
    Ο Τσαρτσαρής έγινε τεράστιος μέσα από το ίδιο πρόγραμμα.
    Ο Καλάθης πήγε ΝΒΑ μέσα από το ίδιο πρόγραμμα.
    Ο Σπανούλης το ίδιο.
    Ο Καιμακόγλου εκτινάχτηκε μέσα από το ίδιο πρόγραμμα.
    Αυτές δεν είναι Ελληνοποιήσεις ;
    Τι είναι όλοι αυτοί ;
    Πακιστανοί ;;;;;;
    Και τόσοι άλλοι από ΟΣΦΠ, όπως ο Μπουρούσης, ο Παπανικολάου,
    ο Πρίντεζης και τόσα άλλα παιδιά.
    Παίζανε με 4 ξένους μόνο και διασύρονταν ;;;;
    Μέσα ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΞΙ ΞΕΝΩΝ ΒΓΗΚΑΝ.
    Και μάλιστα ο Παπανικολάου μέσα από έξι φθηνούς ξένους που πήρε
    ο Ιβκοβιτς , ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ και έβγαλε και τον Σλούκα
    με τον Μάτζαρη !!!!!
    Δηλαδή τι θέλει ο Γιαννακόπουλος να κάνει με αυτό το παραμύθι ;
    Απλά να διαλύσει μιά τεράστια ομάδα και στο τέλος όσους βγάλει
    να του φύγουν.
    *
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΑ.
    Και ρίξε στα θηρία τους Ελληνες να φτύσουν αίμα να γίνουν
    Διαμαντίδηδες και Σπανούληδες.
    Εστω Ματζάρηδες, Σλούκες, Καιμακόγλιδες και Παπανικολάου.
    Αυτό σημαίνει ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ Ελληνοποίηση.
    Τα φετινά του Παναθηναικού είναι....
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΤΕΛΟΣ
    *
    Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλα τα προβληματισμένα αδέρφια...

    1) Jim πολύ νωρίς για αυτό το άρθρο. Εκτός του ότι βλέπουμε την μισή ομάδα, ακόμα δεν έχουν λυθεί απο την προετοιμασία, όσοι παίζουν, ούτε έχουν αφομοιώσει την αλλαγή προπονητή οι παίκτες - τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση είναι ενδεικτικά. Αρχές Δεκεμβρίου, ίσως να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

    2) Παρ'ότι είμαι αρνητικός στο project rebuilding και ελληνοποίηση και άλλες τέτοιες παπαριές (ο ΠΑΟ δεν είναι τέτοια ομάδα... οι κορυφαίοι αυτά τα κάνουν σταδιακά), δεν παύει να είναι ένα project που δίνει ελπίδα στην ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τα υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα και την αβεβαιότητα στη χώρα.

    3) Δεν παίζει με την καμία Παναθηναϊκός να γιουχάρει την εξάστερη φανέλα, με αρχηγό τον 3D και το αύριο της ομάδας στο παρκέ. Γι αυτές τις δουλειές είναι η διοίκηση. Να βγει μπροστά ο ΔΓ και να πάρει το κύμα πάνω του.

    Νίκος Δ.

    ΥΓ Πολύ χάρηκα που είδα usernames που εκτιμούσα τις απόψεις τους να πονάνε τον βάζελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Και ποιος σου ειπε ρε αστειε μπασκετμαν οτι ο παο θα μεινει με 4;;;μερικοι ειστε για μπατσες πολλες ομως,πεσατε ολοι σαν τα κορακια.Αηδια το κανατε το μπογκ,σορυ τζιμ,αλλα το χουν παρακανει,μπαινω να διαβασω και η απαξιωση,η γκρινια η μιρλα εχει παραγινει και καλα απο τους φιλους του Παο,αλλα να βγαινει ο καθε πικραμενος να λεει το μακρυ και το κοντο του.Κανε νεα αναρτηση για την ομαδα της ΑΕΚ του ΠΑΟΚ κ.α.να σταματησουν, να αφησουν την ομαδα μου ησυχη.Ο ΠΑΟ δεν εχει αναγκη ,και ουτε εχει υπογραψει συμβολαιο με τους τιτλους καθε χρονο,Εχουμε τριπλασια τροπαια απο ολους,σε Ελλαδα και οχι μονο,οσο και να χαιρεστε δεν μας φτανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχήν δεν μιλάς σωστά και βρίζεις.
      Κατά δεύτερον εγκαλείς τον Jim όταν εσύ είσαι απρεπής.
      Κατά τρίτον, πότε περιμένει μιά σοβαρή ομάδα και μάλιστα
      η κορυφαία της Ευρώπης την τελευταία 20ετία να πάρει
      τους δύο ξένους που της λείπουνε όπως το νερό στο άνυδρο χώμα ;
      Οταν χάσει το κύπελο ή μείνει έξω από την 16άδα της Euroleague ;
      Κατά τέταρτον είναι θέμα υπογραφής του ΠΑΟ με τους τίτλους
      με το να μένει χωρίς παίκτες ;
      Αλλο δεν παίρνω τίτλο αλλά το πολέμάω.
      Κι άλλο αφήνω την ομάδα ξεκρέμαστη γιατί μου την έδωσε.
      Κι η Ρεάλ και η Μπάρτσα έχουν τριπλάσια τρόπαια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ από όλους, τίς βλέπεις να
      διαλύονται εκ των έσω και με το ζόρι ;
      Τι ήταν αυτή η πατάτα που έγραψες ;
      Και γιατί μου έκανες προσωπική επίθεση, τη στιγμή που
      δεν έθιξα κανέναν προσωπικά και απλά κατέθεσα
      την μπασκετική μου άποψη ;;;;
      Πάντως στο επίπεδο σου δεν θα πέσω.
      Οχι για το site που εκτιμώ.
      Αλλά γιατί είναι θέμα προσωπικής αρχής να είμαι ΚΥΡΙΟΣ πάντα.
      Ακόμα και με τύπους σαν εσένα.
      *
      Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;;;ΕΛΑ ΣΟΒΑΡΑ;;ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ;;;;ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ,ΣΕ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ;;.ΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.υ.γ.Η διαλυση ειναι ο διακαης σας ποθος.,χαρειτε τωρα οσο ειναι καιρος

      Διαγραφή
  57. Παει και ο Κουκ, να δούμε τι θα φέρει ο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναικό. Ελπίζω να κάνουμ καμιά κίνηση σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η διαφορά του σπουδαίου Ιβάνοβιτς από τον τεράστιο Ομπράντοβιτς: ο πρώτος για να χτίσει πρέπει πρώτα να γκρεμίσει, ο δεύτερος αναγεννά το νέο μέσα από το παλιό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ο ΔΓ δεν θα αντέξει τα απανωτά χαστούκια, αρχής γενομένης από την μεθεπόμενη Πέμπτη (θα είναι, ενόψει των απουσιών, πολύ ηχηρό) και θα σουτάρει τον κόουτς πριν τα Χριστούγεννα. Προσωπικά θα χαρώ. Με ενδιαφέρουν προπονητικές οπτικές όπως του Ζοτς, οι οποίες ταιριάζουν σε μεγάλες ομάδες που διεκδικούν τίτλους και πρέπει να κερδίζουν, και όχι στο όλα ή τίποτα του Ιβάνοβιτς, που στο τέλος μάλιστα καταλήγουν, από άποψη τίτλων, στο περίπου τίποτε.
    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος θα φάει το κεφάλι του φίλε Τόλη, ο Ιβάνοβιτς.
      Μπορούσε να πεί στον Δ.Γ είμαι προπονητάρα και θα
      σου βγάλω παικταράδες Ελληνες από το δικό μου πρότζεκτ.
      Με ομάδα πλήρη σε ξένους που δικαιούτε (έξι στην Ελλάδα)
      στα λεφτά που έχουμε σαν μπάτζετ.
      Και δουλειά σε όλα τα επίπεδα, με τίτλους, χωρίς να χαλάσουμε
      το όνομα του εξάστερου.
      Ακόμα και δανεικούς θα δίνω, όπως η Ζαλγκίρις και θα παρακολουθώ προσωπικά την πορεία τους, ώστε να τους εντάξω
      όσο πιό έτοιμους γίνεται στον αυτοκράτορα.
      Τόσο απλά και τόσο Παναθηναικά.
      Αν επιβάλεις σε κόουτς σαν τον Ιβάνοβιτς πώς θα κάνει
      τη δουλειά του και πώς θα παράγει παίκτες, κλάφτα Χαράλαμπε.
      Εσύ απλά του ζητάς να βγάλει Ελληνες σε μιά τριετία που να παίζουν στην πρώτη ομάδα, με συγκομιδή συγχρόνως τίτλων
      και αυτός θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.
      *
      Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ.

      Διαγραφή
  59. καλησπερα.......βαριεμαι τωρα να κοιταξω τα κειμενα ορισμενων το καλοκαιρι του 2012 και του 2013
    αυτοι που λενε δεν εχουμε ψηλους λεγανε πριν δυο χρονια που παμε με αρμστρογκ,τσαρτσαρη(λες και δεν επιτρεποταν αλλαγες)
    αυτοι που τωρα λενε γεμισαμε πιτσιρικια περσι το καλοκαιρι μιλουσαν για ημιμετρα και για ανανεωση που δεν εγινε
    αυτοι που λεγανε δεν κανει ο πεδουλακης εχουν αντικαταστησει τον αρτζι με τον ιβανοβιτς τον οποιο δεν εχουμε δει ουτε καν σε ΕΝΑ επισημο παιχνιδι
    αυτοι που λεγανε οτι θα αρχισει δυναστεια του ολυμπιακου οι ιδιοι λεγανε οτι το σκουπισμα ηταν ο πιο αντρικειος τιτλος
    οι ιδιοι που οταν εγινε η ανταλλαγη γκιστ-πανκο λεγανε για την βλακεια που εκανε ο πεδουλακης(λες και εμεις ειμαστε προπονητες)
    ειναι φυσικα οι ιδιοι που βριζανε τον ΔΓ αλλα μολις επαιρνε τους τιτλους τα γυρναγανε
    ειναι οι ιδιοι που λενε οτι ο διαμαντιδης πρεπει να αποσυρθει αλλα τον αποθεωνουν οταν στους τελικους κανει πλακα στον ολυμπιακο
    ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΙ.....ειμαι σιγουρος πως η ομαδα θα φαει σφαλιαρες στην αρχη αλλα σε λιγα χρονια θα ειναι εκει που της αξιζει.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν υπηρχε ουτε ενας να κριτικαρει και ολοι χειροκροτουσαν συνεχεια χαμογελαστοι , καποιες αλλαγες και διορθωσεις δεν θα γινονταν ποτε ...

      Διαγραφή
    2. Σε λίγα χρόνια θα είναι εκεί που της αξίζει ;;;;;
      Και πώς το ξέρεις αυτό ;
      Και γιατί να μην είναι από φέτος εκεί που της αξίζει ;
      Τι θα χάσει αν Ελληνοποιήσει με τίτλους ;
      Και κάνει παικταρά τον Χραλαμπόπουλο δίπλα από έναν ξένο ;
      Και κάνει παικταρά τον Μποχωρίδη βάζοντας τον να παίζει
      περίσσότερο από το Νέλσον στην Ελλάδα ;;
      Γιατί να γίνω σε μερικά χρόνια αυτό που αξίζω και όχι τώρα ;;;
      Τι μου λείπει αν είχα έξι ξένους φθηνούς και χρήσιμους
      όπως ο Μπατίστα και τους έβαζα δίπλα Διαμαντίδη, Παππά, Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο, Φώτση και Λουκά ;
      Και είχα 13 και 14 παίκτες τους 8 Ελληνες και τους ξεκούραζα
      σε Ελλάδα και ευρωλίγκα ;;;
      Δέν το καταλαβαίνω αυτό και συγνώμη.
      *
      Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ.

      Διαγραφή
  60. stonerook πεστα, να αγιασει το χερι σου.Και εγω περιμενω σφαλιαρες στην αρχη,αλλα δεν νομιζω να χαθει η χρονια με κατω τα χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Περίπτωση Πλάνινιτς υπάρχει; Έστω και αν όχι για απλά προσωρινός αντικαταστάτης του Νέλσον. Ελεύθερος δεν είναι ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω μιλαμε για λυση αναγκης,ποιο μεγαλο ονομα θα ρθει για δυο μηνες;;;

      Διαγραφή
  62. Εκεινο που ειναι ανησυχητικο, δεν ειναι ουτε το μπατζετ, ουτε αν θα τα καταφερει ο Παππας και ο Μποχωριδης. Αλλα οτι το τμημα μετα την φυγη του Ομπραντοβιτς, δειχνει να ειναι σε ενα συνεχες αλαλουμ οργανωτικα και διοικητικα. Κι αυτο δεν αλλαζει απο τις επιτυχιες επι του ΟΣΦΠ.

    Ενας προεδρος πιο διπολικος κι απο την Clare Danes στο Homeland, πληρωμενα αρθρα υποστηριξης της διοικησης απο φιλικα προσκειμενους δημοσιογραφους, αποφασεις που φαινεται να παιρνονται εν θερμω και γενικα η εντυπωση οτι ολα ειτε γινονται στην τυχη ή αναλογα με τη διαθεση του προεδρου τη συγκεκριμενη μερα, μεταγραφικες κινησεις που ετσι οπως επικοινωνουνται δειχνουν λιγοτερο επαγγελματικες απο αυτες ενος πρωταρη σε παιχνιδι τυπου basketball manager.
    Με λιγα λογια, σοβαροτης μηδεν. ή τουλαχιστον ετσι φαινεται.

    Το αρθρο του Τζιμ ειναι λυπηρο, απο την αποψη οτι ειναι σαν να προσπαθει ο ανθρωπος απο μονος του να βρει σχεδιο και λογικη και να δωσει λιγη δοση πιστης και στους φιλους της ομαδας.

    Τι να πω, αν οντως υπαρχει σοβαρος σχεδιασμος θα πρεπει να δωσουμε το βραβειο David Copperfield στη διοικηση και τον προπονητη γιατι μας το κρυβουν ΠΟΛΥ καλα.
    Ακομη περιμενουμε μια επισημη παρουσιαση του προπονητη, των στοχων της περιοδου.

    Ακομη κι αν διαψευσθουμε στην πορεια και η ομαδα (αναλογικα) διαπρεψει, αυτο δεν απαλυνει τις αλγεινες εντυπωσεις που εχουν δημιουργηθει.
    Εχουν περασει 2 σαιζον απο την αποχωρηση του Ζοτς, ε διαολε, καποια στιγμη το τμημα θα πρεπει να επιστρεψει στη σοβαροτητα, την αξιοπρεπεια και τον επαγγελματισμο του παρελθοντος. Ας γινουν πρωτα αυτα, και μετα μιλαμε για διακρισεις και τιτλους..

    αιντε να δουμε και φετος...
    the Bgt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ο παο πλεον ειναι αδυναμος και εξωαγωνιστικα-διοικητικα . στις δυνατες εποχες της καε το παιχνιδι του κυπελλου θα ειχε αναβληθει για αλλη ημερομηνια . μεταξυ μας ηταν και η μοναδικη ελπιδα να αποφευχθει ο διασυρμος . πλεον ο παο δεν εχει επιρροη ουτε στην εοκ . ο οσφπ ειναι πια δυνατοτερος και αγωνιστικα και διοικητικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 11.46 οποτε σας συμφερει ειναι δυνατος και οποτε δεν σας συμφερει κινει τα νηματα,αηδια εχετε κατανησει.Τι λες ρε;;;μεσα σε 4 μηνες εχασε την δυναμη του;;;Ποια δυναμη ρε εξωαγωνιστικα που ηρθατε στο Οακα και χασατε με κατω τα χερια,ο ΔΓ σας φταιει και θα σας φταιει για οσο υπαρχει,κομπλεξικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημέρα παίδες ,

    Σίγουρα ο πρόεδρος ο οποίος έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι φέρει και ΘΑ φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το ταμείο που θα γίνει στο τέλος της σαιζόν.
    Όχι γιατι έφερε τον Ιβάνοβιτς ή διοτι προσπαθεί να κάνει ένα άνευ προηγουμένου σε παγκόσμια κλίμακα rebuilding , αλλα διοτι τα λάθη του παρελθόντος (το οτι δεν έκανε όσα έπρεπε όταν έπρεπε με αρχή δυο χρόνια πριν) θα τον κυνηγάνε και θα βγούν ίσως και σύντομα.
    Προκειμένου να φανεί επιτυχημένος μετα την αλλαγή σκυτάλης προπονητη-προέδρων επέλεξε την έυκολη λύση μονο που ήταν αρκετά βραχύβια.

    Δεδομένα :

    α) Ο πρόεδρος έκανε , κάνει και θα κάνει λάθη. Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε διοτι ο άνθρωπος είναι ψυχάκιας.Αν αρχίζουμε να τα αναγράφουμε όπως σωστά έκανε ο Χρήστος σε προηγούμενο ποστ θα νυχτώσουμε...Το θέμα είναι πως θα πορευτούμε από δω και στο εξής στηρίζοντας.

    β) Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται ανανέωση όχι όμως στο βαθμό που το προσπαθούν ο πρόεδρος με την τεχνική ηγεσία. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.Πρώτον τα φραγκα είναι ελάχιστα (χιλιοειπωμένο εδω μέσα) και θα τη βγάλουμε με νεαρούς εξελίξιμους παίκτες και δεύτερον πρέπει να ετοιμάσουμε τη νέα φουρνιά Ελλήνων παικτών προκειμένου να στήσουμε τον κορμό για την επόμενη (ας ελπίσουμε..) αυτοκρατορία.Ο γέγονε γέγονε όμως και πρέπει να προχωρήσουμε με αυτά που έχουμε και οχι να κλαίμε τη μοίρα μας.

    γ) Σε περίπτωση που ο πρόεδρος -επειδή το ακούω συχνά- βγεί και το πεί φόρα παρτίδα οτι δεν υπάρχουν φράγκα οι επιπτώσεις και είναι αλυσίδα έχουν ώς εξής : Παίκτες που δεν θα έρχονται φοβούμενοι την οικονομική δυσφραγκία και την απουσία φιλοδοξιών και τίτλων, μανατζαραίοι που θα προσπαθούν να σπρώξουν οτι σάπιο έχουν στο πάγκο τους και δεν μπορούν να το "πουλήσουν", κυνηγητό από Μπερτομέου αφού ο οικονομικά αδύναμος δεν μπορεί να του κάνει εύκολα τσιριμόνιες και να κοντράρει τη λίγκα στα ίσα , οπαδοί απογοητευμένοι μεταφέρουν την είδηση οτι η ομάδα ουσιαστικά είναι "πεθαμένη" αφου εφόσον δεν υπάρχουν φράγκα άρα κατα συνέπεια και παίκτες κατα συνέπεια και τίτλοι άρα και χαρες που τοσο έχουν πολύ καλώς και σωστά καλομάθει όλα αυτά τα χρόνια.Αυτά φέρνουν γκρίνια στην εξέδρα,μεταφέρονται στο τίμ,στα αποδυτήρια , στην ηγεσία και τα αποτελέσματα θα δείχνουν χειρότερα.Μην ξεχνάμε πως πλέον δεν υπάρχει ο Ζοτς με τη μορφή κυματοθραύστη με την παρουσία του η οποια τοσα χρονια θεωρούνταν "αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω".

    δ) Δεν καταλαβαίνω τη λογική οτι ο Παναθηναικός θα πρέπει να βρίσκεται καθε χρόνο στο f4. Για να μην παρεξηγηθώ , και εγώ οπαδός της ομαδας είμαι , και εγώ θα το ήθελα , αλλα δεδομένων των συνθηκών (οικονομικών και αλλαγών σε ρόστερ) δεν μπορούμε να το κάνουμε καθε χρόνο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να εξελιχθεί (όσο ομαλά γίνεται , αν μπορεί να γίνει αυτό η νέα φουρνιά). Καλα σε ένα ρόστερ όπως αυτό που έχει με τα σημερινά δεδομένα ο ΠΑΟ μην περιμένετε να δείτε όλους τους πιτσιρικάδες στην δωδεκάδα.Και μην ξεχνάμε πως οι προπονησεις του παναθηναικού είναι σαν να δίνεις κανονικά ματς.Ταδε εφη ο μεγας Ζοτς.Αλλιώς πιστεύετε πχ οτι ο Χαραλαμπόπουλος θα είχε φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται εαν αυτή τη στιγμή έπαιζε και προπονούνταν στην ομάδα κάποιου μικρομεσαίου συλλόγου?

    Σίγουρα η ομάδα τζογάρει σε βραχυχρόνιο επίπεδο , όμως αμα δουλέψει σωστά και με ηρεμία θα κερδίσει σε βάθος χρόνου.Ο παναθηναικός είναι τεράστο μπασκετικό μέγεθος και εαν ακόμη και βραχυπρόθεσμα πέσει σε τέλμα αυτο θα είναι σύντομο κατα την προσωπική μου άποψη.Ναι να κριτικάρουμε την κατάσταση.Μη μηδενίζουμε και μην κάνουμε τις Κασσάνδρες όπως πριν από δύο χρόνια.

    ΥΓ.1 Με το χέρι στην καρδιά...Πιστέυετε οτι πλεον θα βλέπουμε στο μέλλον παιχτάρες τύπου Μπόντι,Σαρας,ΔΔ,Παπαλουκάς,Ναβάρο,Σπαν κλπ? Η φουρνιά των τελευταίων μεγάλων μπαίνει στην τελική ευθεία και πρεπει να ετοιμαζόμαστε για αυτό. Ο Μπόγκνταν, ο Ρίκι , ο Γκόραν και ο Ζόραν π.χ. θα ήταν αυτό που εξελίχθηκαν να είναι εαν δεν έμπαιναν κάποια στιγμή στα βαθιά?

    Οπως και να έχει εδω μέσα θα είμαστε και θα τα λέμε παίδες.Ψυχραιμία...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε τέτοιες παικτάρες φίλε.
      Με Μπατίστες και Νέλσον σε χρησιμότητα και με γάτο προπονητή, έξι τον αριθμό όσους δικαιούσε δηλαδή και όχι αποδεκατισμένος μιά χαρά
      κτύπαγες final four και με Ελληνοποίηση μάλιστα.
      Εχεις προπονητή ικανό να τους δώσεις τα εργαλεία.
      Θυμάσαι με ποιούς παικταράδες ξένους έκανε back to back ο ΟΣΦΠ ;
      Ούτε Μποντίρογκα είχε , ούτε Σάρας.
      Με ποιούς ξένους το πήρε πέρσι η Μακάμπι ;;;;;
      Τα τρία τελευταία χρόνια λοιπόν ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΕΝΑ, το παίρνουν ομάδες με άγνωστους σχεδόν και φθηνούς ξένους, αλλά με ποροπονητάρες Ιβκοβιτς και Μπλάτ (ο Μπαρτζώκας την ομάδα του Ιβ έτρεξε).
      Εσύ γιατί να μην το κτυπήσεις αν δίπλα στον ποστάρη Μπατίστα είχες ένα πούμα να του καθαρίζει το ζωγραφιστό και την εναέρια κυκλοφορία και ένα 3άρι με τρανζίσον και σούτ σκέτο φαρμάκι να μην ξέρεις πώς θα τον σταματήσεις ;;;
      *
      Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

      Διαγραφή
    2. Περι δ) :

      Κατ'αρχας πεφτουμε σε λογικες ανακολουθιες. Το μοντελο του ποδοσφαιρικου ΠΑΟ που οι περισσοτεροι Παναθηναϊκοι βλεπουν με συμπαθεια στηριχθηκε ακριβως στην ξεκαθαρη εξηγηση οτι δεν υπαρχουν φραγκα. Και παρ'οτι η ομαδα εχει πεσει μπολικα επιπεδα ο κοσμος εχει (προς το παρον) αγκαλιασει το εγχειρημα και η ομαδα μονο εικονα πεθαμενου δεν δειχνει. Οποτε πρεπει να αποφασισουμε, μας αρεσει η ξηγα του Αλαφουζου; Βλεπουμε την αντιφαση στο να στηριζουμε και το μοντελο Αλαφουζου και το μοντελο Γιαννακοπουλου;

      Περαν τουτου, περι Μπερτομεου, ατζεντηδων κλπ, πιστευεις στα σοβαρα οτι οι ανθρωποι της αγορας δεν μπορουν να μυριστουν ποτε καποιος ειναι παπατζης και πουλαει παρολι;

      Και τριτον και ισως κυριοτερο, δεν εχουμε διδαχθει τιποτα απο το τι καταληξη εχουν οργανισμοι που ζουν μεσα στο ψεμα οσον αφορα το ταμειο τους; Βλεπουμε δηλαδη ακομα ως βιωσιμη πολιτικη το "λεφτα υπαρχουν"; Η επειδη μιλαμε για μπασκετ το βλεπουμε σαν κατι που μαγικα εξαιρειται απο τους κανονες της οικονομιας;

      Διαγραφή
    3. Basketman ,

      Σε καταλαβαίνω φίλε μου και αυτό θα ήθελα και εγώ για την ομάδα μου.Να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί κάθε χρόνο την Ευρωλίγκα. Επειδή όμως ο Παναθηναικός δεν έχει τα φράγκα του Μισράχι , δεν είχε την πολυτέλεια ενος μάστερ οπως ο Μπλάτ ούτε μπορεί να Ελληνοποιεί και να κοινοτικοποιεί ξένους όπως η Μακάμπι , επειδή ο Ολυμπιακός όπως σωστά ανέφερες έχοντας την ομάδα που έστησε ο Σοφός με αρκετά εργαλεία τύπου Λο,Μάτζαρης κλπ αλλά και Ελληνικό κορμό (βασικό) δεν πήγε πέρυσι όμως αρα δεν είναι πανάκεια , και τέλος επιδή ΠΟΤΕ δεν είχε σκάουτινγκ γιατι παρόλα τα καλά του ο Ζοτς ούτε Έλληνα παίκτη εξέλιξε ούτε στο σκάουτινγκ διέπρεπε , πρέπει να μπούμε μια νέα φάση ανασύνταξης.

      Λαυράκια τύπου Λο , ή Μπατίστ ή Κούπερ κλπ υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν.Όμως : α) θα τους τσιμπάνε ομάδες με καλύτερο σκάουτινγκ (και εδω συμφωνούμε πάσχουμε σοβαρά) β) θα τους υπογράφουν ομάδες με πιο πολλα φράγκα και μεγαλύτερο μπάτζετ. γ) Δεν θα τους βρίσκουμε πάντα.είτε δεν θα "κουμπώνει" και το παιχνίδι τους πάντα με το δικό μας (Ελληνικό-Σέρβικο ή πες το όπως εσύ το θές)

      Προσωπικά θα προτιμούσα να κράταγε το Μασιου και να πλαισιώσει τον ΔΔ με Ερτέλ ή Ντιό και μετα Μποχω ή οτι άλλο Ελληνικό θέλει και Πλάις (εκεί θα έμπαινε η οικονομική υπέρβαση αλλα αξίζει τον κόπο-αν και από την αποδεσμευση Ούκιτς-Λάσμε γλίτωσε χρήμα) και θα έψαχνα για το γρήγορο undersized 4/5 αρο puma που λες ως τρίτο ψηλό.Ίσως και από τα κοψίματα του ΝΒΑ...

      Ο Νέλσον είναι χρησιμότατος αλλα ο τραυματισμός αφήνει πίσω τον παίκτη και την ομάδα να αναπροσαρμόζει τα πλάνα και τον σχεδιασμό της.Ας ελπίσουμε να επιστρέψει σύντομα...Επίσης παίδες μην ξεχνάμε πως μεχρι στιγμής το μόνο που έχουμε δεί είναι μόνο Παιδιά Vs Ανδρών στα μέχρι στιγμής φιλικά...

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Ο Καλάθης δηλαδή που ήρθε 20 χρονών δεν εξελίχθηκε στον ΠΑΟ? Εγώ βλέπω πως τον παρακαλάγαμε να έρθει με 2 εκ. Άλλοι ξένοι και Έλληνες, που ήρθαν στα 22-23-24, δεν εξελίχθηκαν; Ίσα ίσα που στον Παναθηναϊκό ανέβασαν τις μετοχές τους τόσοι και τόσοι.

      Διαγραφή
    5. Χρήστο καμία ανακολουθία. Το πόστ μου αφορά το μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα το μπασκετικό Παναθηναικό. δεν μπάινω καν να μπώ σε συγκρίσεις με το ποδόσφαιρο πρώτον διοτι είναι διαφορετικό σπορ , δευτερον άλλα μπάτζετ , τρίτον ανυποληψία προιόντος , τέταρτον άλλα οικονομικά οφέλη , πέμπτον παρασκήνια.Δεν μπάινω , δεν το έκανα και δεν θα το μπλέξω το θέμα σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο , ουτε καν κιολας πέρασε από το μυαλό μου καποια συσχέτιση ή κάποιος παραλληλισμός.

      Εννοείται πως η αγορά ξέρει ποιος έχει φράγκα. Δεν σημαίνει όμως πως θα βγάλω και τελάλη τα του οίκου μου ή οτι θα ενισχύω από μόνος μου το αίσθημα και τη φήμη που κυκλοφορεί. Το θέμα είναι να δείχνω στους άμεσα ανταγωνιστές μου οτι είμαι και εγώ στο κόλπο.Όσο μπορώ αλλιώς fold....

      Στην τελευταία παραγραφο συμφωνούμε απόλυτα.

      Run TMC

      Διαγραφή
  66. Χαραλαμπόπουλος, Παππάς, Μποχωρίδης και Βλάντο θα μπορούσαν να αναδειχθούν κάλιστα και από πρότζεκτ με έξι φθηνούς ξένους χρήσιμους
    όπως ο Μπατίστα και ο Νέλσον.
    Και να τους είχε φέρει από τον Αυγουστο, χωρίς να έχεις τραυματισμούς κόπωσης λόγω λειψανδρίας (έπαιξε στη Γαλλία ο Φώτσης γιατί δεν είχες άλλο ψηλό πλήν Μπατίστα, μετά τον τραυματισμό στη μέση του απροπόνητος) και να πάς μιά χαρά.
    Οι έξι ξένοι δεν μπορούν να παίξουν μόνοι τους σε Ελλάδα και Ευρώπη γιατί θα καούν και θα εξαυλωθούν.
    Θά έπαιζαν και οι Ελληνες.
    Αντί να παίζει ο Φώτσης πολύ θα έβαζες τον Χαραλαμπόπουλο.
    Αντί να παίζει ό Μήτσος πολύ θα έβαζες Μποχωρίδη.
    Τόσο απλό ήταν και θα τους είχες ξεκούραστους πάντα.
    Το φετινό πρότζεκτ της δήθεν Ελληνοποίησης χωρίς ΑΚΟΜΑ, αρχές Οκτώβρη, ξένους να αντικαταστήσουν τους δύο καλύτερους σου επί διετία ξένους Γιόνας και Λάσμε , είναι πρότζεκτ της πλάκας, επιπόλαιο και καταστροφικό.
    Θα μπορούσε να γίνει κάλιστα με ανταγωνιστική ομάδα, πλήρη σε ξένους
    μιά και έχεις τον προπονητή που αναδεικνύει ταλέντα μόνος τους, χωρίς
    περιορισμούς.
    *
    Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Διάβασα ορισμένα άδικα και ανυπόστατα πράγματα παραπάνω (δε θυμάμαι ποιο παιδί τα έγραψε). Όσο παρορμητικός, απρόβλεπτος και κακός επικοινωνιακά είναι ο ΔΓ, άλλο τόσο τεχνοκράτης είναι σε ορισμένα ζητήματα. Για παράδειγμα, μόνο κάποιος που έχει να έρθει καιρό στο ΟΑΚΑ μπορεί να μιλάει για τζαμπατζήδες και υπεράριθμους. Αμέσως μετά τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, δηλ. από το Μάιο του 2013, μπήκε τάξη στο ΟΑΚΑ, μπαίνεις μόνο με εισιτήριο, η θέση σου σε περιμένει, υπάρχουν παντού σεκιούριτι και δεν υπάρχει ούτε στριμωξίδι ούτε τζαμπατζήδες (γεγονός που έχει βελτιώσει πάρα πολύ και την εν γένει συμπεριφορά της κερκίδας, υπάρχουν ελάχιστα παρατράγουδα, "ιπτάμενα αντικείμενα", κλπ). Αντιθέτως πχ στο ΣΕΦ σε ντέρμπυ ή σημαντικό ματς Ευρωλίγκας, φίλος μου με ακριβό διαρκείας σε κεντρική, κυριλέ θύρα, πάνω από τη φυσούνα είχε να υποστεί καμιά 50ριά ορθίους χουλιγκάνους που εμφανίζονταν "ξαφνικά", στηνόντουσαν μπροστά τους και κάναν καφριλίκια κρύβοντάς τους τον αγωνιστικό χώρο. Κανένα πρόστιμο δεν μπήκε και καμιά κουβέντα δεν έχει γίνει γι αυτό από δημοσιογράφους ή σχολιαστές.

    Εν πάσει περιπτώσει, και ανεξάρτητα από το τί συμβαίνει σε άλλα γήπεδα μπάσκετ (όπου συνεχίζεται το χούι των τζαμπατζήδων/ανεξέλεγκτων), στο ΟΑΚΑ τα πράγματα είναι πλέον πάρα πολύ φιλικά προς το φίλαθλο -και αν προσθέσουμε και την εξαιρετικά βολική δυνατότητα για ονλάιν προμήθεια εισιτηρίων, είναι πολύ άδικο να μην αναγνωρίζεται αυτή η θετική συνεισφορά της διοίκησης. Όπως και το γεγονός ότι στα 2 χρόνια του Γιαννακόπουλου έγινε νοικοκύρεμα στα οικονομικά, τακτοποιήθηκαν παλιές οφειλές (που σαι Θανάση??!) και εμφανίστηκε και ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογιμός, τη σεζόν 2012-13. Δε λέω βέβαια, για μας τους οπαδούς, ο "ισοσκελισμένος προϋπολογισμός" δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο..Κι εγώ θα προτιμούσα να έβαζε περισσότερα χρήματα να πάρει καλούς παίχτες και ας έμπαινε και μέσα, αλλά δεν έχω την απαίτηση να το κάνει αυτό κανείς. Δεν είναι ποδόσφαιρο το μπάσκετ να έχεις περιθώρια κέρδους.

    Συμπερασματικά, εάν ο Γιαννακόπουλος ήταν και στους υπόλοιπους τομείς όσο τεχνοκράτης είναι σε αυτά που προανέφερα, θα ήταν πολύ καλός στη διοίκηση. Αλλά δυστυχώς, στην επικοινωνία και σε άλλα (πχ κόλλημα να γεμίσουμε Έλληνες παίχτες) είναι πολύ κακός και αυτοκαταστροφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Λοιπόν, να οργανωθούμε.
    Διαβάζω τα σχόλια και διαπιστώνω πολλά λογικά άλματα. Συζητάμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και γίνονται παραδοχές εντελώς αστήριχτες.

    1. Τα ‘χουμε ξαναπεί 100 φορές. Το καλοκαίρι του 2012 δεν έχει καμία ομοιότητα με το φετινό. Φέτος η κατάσταση προέκυψε από επιλογή. Τότε όχι. Είναι πολύ απλό για να μην το καταλαβαίνουν ορισμένοι.

    2. Η ΚΑΕ θα μπορούσε, λέει ο Jim, να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα σε επίπεδο Ευρωλίγκας με τα ίδια λεφτά. Κρατώντας Μασιούλις-Λάσμε πλαισιώνοντάς τους με τους ξένους που έχουμε ήδη. Παρόλα αυτά, επέλεξε συνειδητά να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Sorry, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αν έμεναν οι δύο παίκτες το budget θα ήταν αυξημένο τουλάχιστον κατά 2,5 εκ. ευρώ σε σχέση με το τωρινό.

    3. Αν βγει ο ΔΓ και παραδεχτεί ότι μειώνεται δραστικά το budget τότε χαθήκαμε!!! Θα μας κυνηγά η Ευρωλίγκα, θα χάσουμε σε κύρος, θα μας κατασπαράξουν τα όρνια οι ατζέντηδες, θα απογοητευτούν οι οπαδοί κλπ. Να χαρείτε. Όχι άλλο κάρβουνο. Το καλοκαίρι του 2011 οι Αγγελόπουλοι με κάθε τρόπο κατάστησαν σαφές ότι το budget της ομάδας περικόπτεται δραστικά. Για την ακρίβεια κατακρεουργήθηκε. Δεν είδα να συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά.

    4. Στήριξη. Τι σημαίνει στήριξη; Ας μου δώσει κάποιος τον ορισμό. Και στην τελική, σιγά μην κάθεται ο ΔΓ να χολοσκάει αν ο Χ ή ο Ψ σ’ ένα blog τον κριτικάρει;

    5. Έχει λάβει αξιωματικό χαρακτήρα η άποψη «μα είναι γνωστό ότι ο Ιβάνοβιτς βγάζει θλάσεις στις προπονήσεις». Τι είναι πάλι αυτό; Δηλ. παίρνεις τον Ιβάνοβιτς με τις θλάσεις του και αν δεν θες θλάσεις παίρνεις άλλον;

    6. Στην αρχή ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά μετά όλοι θα απολαύσουμε μια καινούργια μεγάλη ομάδα. Μπορεί και να συμβεί. Αλλά η σιγουριά από πού εκπορεύεται; Από πού προκύπτει ότι κάθε τέτοια προσπάθεια και με τον τρόπο που εξελίσσεται θα έχει σίγουρα θετικά αποτελέσματα.

    7. Θέλω από τον οποιονδήποτε ένα αντίστοιχο παράδειγμα rebuilding στην σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Που να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και να ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

    8. Ερώτηση. Αν η ομάδα αποτύχει αγωνιστικά αλλά στο τέλος της χρονιάς έχει εξελίξει τον Παππά και τον Βλάντο, το project θα έχει θετικό πρόσημο ή όχι; Εγώ λέω, ναι. Θετικότατο. Γιατί το να κερδίζεις 2 παίκτες μέσα στην χρονιά είναι τεράστια υπόθεση. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με ένα πιο δυνατό και ακριβό ρόστερ; Προφανώς. Γιατί δεν έγινε; Γυρνάμε πάλι στο budget.

    ΑπάντησηΔιαγραφή