Athlenda

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

CHEVALIERS DE SANGREAL..


Οι σύγχρονοι «Ιππότες» του Αγίου Δισκοπότηρου του παγκόσμιου μπάσκετ υπέταξαν σε ένα εκπληκτικό ματς τη Γαλλία και σήμερα το βράδυ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στο «θηρίο» με μπροστάρη τον οπλαρχηγό του Σάλε, Μίλος Τεόντοσιτς.. Αυτό το underdog απέχει πλέον 40 λεπτά από την «αιωνιότητα». Το Hoopfellas  σχολιάζει..



Εκπληκτικό ματς ο ημιτελικός. Από αυτά που γράφουν ιστορία.. Με μεγάλες παραστάσεις, ήρωες, ανατροπές, θέαμα και αυταπάρνηση εκατέρωθεν.. Οι Σέρβοι θυμίζουν ομάδα που έχει βγεί από χρονοντούλαπο της ιστορίας σε μια σύγχρονη version.. Στο κυνήγι για το Άγιο δισκοπότηρο.. Τους χωρίζουν 40 λεπτά από την αιωνιότητα. Όμως πάντα η τελευταία ..πίστα, είναι και η πιο δύσκολη. Συνήθως απαιτεί να υπερβάλλεις εαυτόν.. Δε ξέρω πραγματικά πόσες πιθανότητες υπάρχουν σήμερα ώστε να κάνει την εμφάνιση του στη Μαδρίτη το άστρο που ακολουθεί τόσο καιρό τον Τζόρτζεβιτς και τη Σερβική ομάδα.. Ούτως ή άλλως όμως το ταξίδι ήταν υπέροχο (ακόμα και αν μας πόνεσαν).. Άλλωστε, κάθε πότε έχουμε ευκαιρία να βλέπουμε Αμερική-Σερβία σε έναν τελικό Μουντομπάσκετ..?

Δύο λόγια για τον μεγάλο ημιτελικό..


-Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε σμπαράλια τη γαλλική άμυνα και την τακτική του κόουτς Κολέ να ξεκινήσει με δυναμικά hedge outs στη pickn roll άμυνα πάνω στο Σέρβο δημιουργό. Η ικανότητα του συγκεκριμένου παίκτη σε αυτό το κομμάτι είναι σίγουρα μοναδική όμως ήταν φανερό ότι οι Σέρβοι περίμεναν αυτή την επιλογή του Κολέ έχοντας δουλέψει πάνω σε αυτή και όντας φανερά προετοιμασμένοι. Ο Τεόντοσιτς με κάθετες πάσες (πραγματικά ήταν σαν να πυροβολούσε πισώπλατα, την ώρα της επιστροφής, τον εκάστοτε «5» των Γάλλων) έβαζε με χαρακτηριστική άνεση (όπως ήθελε..) τη μπάλα στο κέντρο της ρακέτας αφού πρώτα διέσχιζε τη νοητή πορεία –συνοδεία hedge- που ουσιαστικά του έδινε καλύτερη γωνία πάσας. Στη πραγματικότητα ήταν τόσο προετοιμασμένος για αυτό, που γνώμη μου είναι ότι  στη πραγματικότητα «τους πήγαινε» στο σημείο που ήθελε και δεν τον πήγαινε εκεί η επιθετική άμυνα των Γάλλων. Ο Τζόρτζεβιτς  έπαιξε –απέναντι στην ίδια αμυντική κατάσταση- πολύ με «σκαλοπάτι» τον πλάγιο στο φτερό, ο οποίος αποτελούσε μια σαφώς πιο εύκολη πάσα και εναλλακτική στο να ακουμπήσει η μπάλα στο ποστ από άλλη γωνία, στη περίπτωση που ο Μίλος δεν έβρισκε την κάθετη πάσα.

Πολύ αρμονικά επίσης ο Τζόρτζεβιτς, πατώντας στο γεγονός ότι στις περισσότερες καταστάσεις στο playbook του ο Μπιέλιτσα βρίσκεται ψηλά (στην περιφέρεια), τοποθέτησε τον Μάρκοβιτς στη base line, με τον Σέρβο γκαρντ να χτυπά με «κόψιμο» κάθε φορά που ο float αμυντικός που τον επιτηρούσε πήγαινε για παγίδα στο «5», χαμηλά στον άξονα.

Γενικά οι Σέρβοι ήταν φανερό ότι είχαν δουλέψει σε κάθε περίπτωση καταστάσεις άμεσης επίθεσης με έξτρα παίκτη στο μισό γήπεδο (παράγωγο της hedge άμυνας στον Τεόντοσιτς και των double teams στο ποστ) και αυτή τους η ετοιμότητα τους έδωσε από την αρχή το τιμόνι στο παιχνίδι.


-Ο Κολέ κατάλαβε από την αρχή ότι θα έχει πρόβλημα με τον Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ βρίσκεται σε άλλη διάσταση τις τελευταίες ημέρες θυμίζοντας «Σάρας» στα καλά του. Το πρώτο καλάθι λίγα δεύτερα μόλις από το τζάμπολ μου έφερε στο μυαλό το αντίστοιχο του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ευρωμπάσκετ του 1993 απέναντι στους Ιταλούς.. Είναι καλάθι που περνά μήνυμα.. «Σκασμός.. Το κουμάντο σήμερα είμαι εγώ..» Οι Γάλλοι στόχευσαν από την αρχή να του περιορίσουν το χώρο δράσης μην αφήνοντας του ελευθερία να πάει παντού με τη μπάλα αλλά αυτό γύρισε μπούμερανγκ.. Στη συνέχεια επέλεξαν deny στο μισό γήπεδο, το οποίο ο φρέσκος ακόμα Μίλος με down screens και hand off συνεργασίες έσπαγε. Το πρώτο ημίχρονο του ευρισκόμενου σε οίστρο Τεόντοσιτς μένει στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες παραστάσεις στο θεσμό, σε παιχνίδι τέτοιας σημασίας.. Αντίθετα στην επανάληψη ο Κολέ ανέβασε την άμυνα του, πιέζοντας τον Σέρβο στα ¾  με στόχο την «άρνηση» και εφόσον αυτή έσπαγε το trapping για να διώξει τη μπάλα από τα χέρια του. Σταδιακά ο Τεόντοσιτς έχασε ανάσες. Μάλιστα διανύσαμε διάστημα 3’25’’ στο οποίο δεν ακούμπησε τη μπάλα.. Overall πάντως, ο Τεόντοσιτς θύμισε τον..προπονητή του σε επίπεδο leadership στον ημιτελικό. Η μοναδική του ικανότητα να βάζει με χίλιους τρόπους τη μπάλα εκεί που θέλει πηγαίνει την επίθεση των Σέρβων σε άλλο επίπεδο. Ο Τεόντοσιτς είναι μακράν ο MVP της διοργάνωσης εάν αυτή τελείωνε εχθές. Ο τύπος βγάζει αύρα ιδιοφυίας που ξαφνικά δικαιολογεί (..?μπααα) τον μέχρι πρότινος ναρκισσισμό του. Πάντως κατ’εμέ αυτή η ιδιοφυΐα (το ταλέντο του δικαιολογεί εύκολα τον όρο) είναι υπό παρακολούθηση τις επόμενες 365 ημέρες για να διαπιστωθεί εάν περνά κρίση σοβαρότητας ή πρόκειται για ολική μετάλλαξη..



-Η άμυνα των Σέρβων δομήθηκε πάνω στον «τζόγο» αναφορικά με τα περιφερειακά σουτ των Γάλλων. Τζόγος με τον Ντιαό, τον Ντιό ακόμα και τους Ερτέλ-Ζελαμπάλ πολύ συγκεκριμένα σε ειδικές θέσεις της επίθεσης όπου οι δύο Γάλλοι περιφερειακοί σουτάρουν λιγότερο αξιόπιστα (1/6 έγραψαν..). Για αυτό και είδατε όλη αυτή την απότομη αλλαγή στα δεδομένα του ματς όταν οι Γάλλοι άρχισαν να ευστοχούν από το τρίποντο.


Ο Νικολά Μπατούμ ήταν απολαυστικός, κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με την εθνική, μετά από ένα μέχρι τότε μέτριο τουρνουά. 35 πόντοι με 8/12 τρίποντα, πολλά τρεξίματα σε όλες τις γραμμές , ασφάλεια στα τελειώματα του για τους Γάλλους. Μοναδική παράσταση από τον σημαιοφόρο της επαναφοράς των πρωταθλητών Ευρώπης στο ματς, ο οποίος μάλιστα ανέβηκε και στο αμυντικό κομμάτι μετά την ανάπαυλα.


-Τελικά ο  Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μάλλον είναι κάτι διαφορετικό για το μπάσκετ της Σερβίας.. Η clutch παράσταση γαρνιρισμένη με σιγουριά βετεράνου ΝΒΑερ νομίζω έλυσε τις απορίες πολλών φίλων και αυτής της σελίδας που «κατηγόρησαν» το Hoopfellas για.. Σερβο-λατρεία (καλά όχι ότι έχουν άδικο) .. Ο «Μπόγκντα» πήρε τη μπάλα όταν αυτή ζεμάταγε και παρέδωσε μια μεγάλη παράσταση τελειώνοντας το ματς στυγνά, δολοφονικά, με αίμα-παγάκι. Μη ξεχνάτε ότι αυτό το παιδί είναι 22 ετών.. Και ήδη πρέπει να κυκλοφορεί με φορτηγό για να τα..κουβαλάει.


Η παρουσία δύο πολύ καλών δημιουργών εκτός του Τεόντοσιτς στην πεντάδα, βοήθησε σημαντικά τους Σέρβους όταν το γήπεδο κατηφόριζε.. Ανέκτησαν τα βήματα και την ισορροπία τους αν και συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις ορθοποδείς από την άμυνα. Οι παίκτες-ρόλων με τους οποίους συμπληρώνει στα σχήματα τους δημιουργούς του ο Σάλε (με καλύτερους τους defensive specialists Μάρκοβιτς και Κάλινιτς) είναι αυτοί που κάνουν του Σέρβους να δείχνουν τόσο λειτουργικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτά βέβαια τα έχετε διαβάσει εδώ πριν τα δείτε. Δύο γκαρντς, Μπιέλιτσα (ο μόνος αναντικατάστατος) στο «4», στο συρτάρι οι heavy lineups και μαζί το κακό spacing. Απλά ανατρέξτε λίγο στην αρχειοθήκη.. Από τότε που ο Σάλε άλλαξε απόψεις σχετικά με το ροτέησιον, οι Σέρβοι έκαναν το μπαμ.. Όπως και ο ίδιος ο κόουτς-Τζόρτζεβιτς που δείχνει ιδιαίτερη οξυδέρκεια και δε φοβάται να ρισκάρει. Έχει κερδίσει το πράσινο από τους παίκτες του. Το διάβασμα του στον ημιτελικό ήταν άψογο, όπως και η προετοιμασία του παιχνιδιού. Η Σερβία αυτή είναι συνέχεια της ομάδας του Ίβκοβιτς και βασίζονται στο ίδιο στυλ παιχνιδιού. Ακόμα και πολλά από τα επιθετικά plays διαφοροποιούνται σε διάταξη και «ροή» αλλά έχουν τους ίδιους στόχους  και απολύτως κοινή κατεύθυνση. Το πείραμα της Τεργέστης, όπου και παρακολούθησα την ομάδα (παρουσία Νέντοβιτς, Μίσιτς) να προσπαθεί να παίξει πιο γρήγορα, εγκαταλείφθηκε όπως και τα βαριά σχήματα. Ο Τζόρτζεβιτς κύριοι, πέτυχε γιατί παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος. Και ναι, έχει άστρο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι να επιτυγχάνουν σε οτιδήποτε κάνουν σε αυτή τη ζωή. Μια ματιά στο παρελθόν του «Σάλε» θα σας πείσει..

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ..


Για σήμερα δε χρειάζονται πολλές κουβέντες.. Μιλάμε για το παιχνίδι που ονειρευόμασταν όλοι οι μπασκετικοί και ελπίζω να εξελιχθεί σε τέτοιο το βράδυ. Είναι σύγκρουση δύο κόσμων, οι οποίοι καθαρά μπασκετικά είναι πιο κοντά από ότι στο παρελθόν, ειδικά από τη στιγμή που ο κόουτς Σιζέφσκι ανέλαβε την ηγεσία της αμερικανικής ομάδας. Η ΤΕΑΜ-USA είναι σαφώς το φαβορί για το τρόπαιο, καμία απολύτως αντίρρηση και νομίζω ότι αυτό αποτελεί κοινά αποδεκτή άποψη. Όμως δεν έχει ικανοποιήσει σε καμία περίπτωση μέχρι τώρα και το πρόγραμμα της ήταν αντικειμενικά πολύ εύκολο. Οι Σέρβοι έχουν τα όπλα να ακολουθήσουν τις δύο αρχές αντιμετώπισης της αμερικανικής ομάδας οι οποίες (πάμε, για άλλη μια φορά..)είναι

1.       Όχι λάθη, μεγάλη προσοχή στις μεταβιβάσεις καμία ευκαιρία για ανοικτό γήπεδο.

Ο Τεόντοσιτς μπορεί να ελέγξει (τουλάχιστον για ένα κομμάτι του παιχνιδιού και από τη στιγμή που θα συνεχίσει στην ίδια σελίδα, χωρίς φανφάρες και με απλότητα στις κινήσεις του) τη περιφέρεια και το κομμάτι του ρυθμού αν και η πίεση θα είναι τεράστια πάνω  από τον αντίπαλο που έχει βάθος. Τα –χωρίς δεύτερη σκέψη- φάουλ που χρησιμοποίησε ο Τζόρτζεβιτς για να ελέγξει πιο γρήγορες ομάδες από τη δική του στα νοκ-άουτ ματς πρέπει να χρησιμοποιηθούν σωστά, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Αυτά όλα θέλουν συγκέντρωση «Σαμουράι» απέναντι στην αμερικανική ομάδα.

2.       Αμυντικά ριμπάουντ, κρατήστε τους Αμερικανούς μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ.



Πολύ σημαντικό εδώ, καμία δεύτερη ευκαιρία, πολύ προσοχή στο τέρας που λέγεται Φαρίντ. Κλειδί να μη φορτωθεί ο Μπιέλιτσα (παρεμπιπτόντως είναι σούπερ στη close out επίθεση) νωρίς με φάουλ. Για να έχουν τύχη απόψε οι Σέρβοι θα πρέπει ο φόργουορντ της Φενέρ να μείνει αρκετά λεπτά στο παρκέ. Για τον Τεόντοσιτς υπάρχει ο Μπογκντάνοβιτς, για τον Μπιέλιτσα όμως κανείς..



Συνολικά οι Σέρβοι μπορούν να ματσάρουν στην άμυνα τους καλά σε θέσεις κλειδιά, με τους Αμερικανούς. Έχουν τον τραχύ Μάρκοβιτς στα γκαρντς και τον Κάλινιτς για τον Χαρντεν, πολλά ψηλά κορμιά για να δώσουν φάουλ στη φροντκόρτ. Μπορούν όμως να ματώσουν τους Αμερικανούς επιθετικά από το κέντρο της ρακέτας παρουσία των Ντέηβις-Φαρίντ? Καθόλου εύκολο. Εκεί κατά τη γνώμη μου βρίσκεται το κλειδί του σημερινού τελικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί  περιφερειακή ευστοχία-Μπατούμ..  Ας λειτουργήσουν όμως καλά στις δύο «αρχές αντιμετώπισης» που είπαμε πιο πάνω και βλέπουμε..



Από την άλλη η ομάδα του Coach-K γνωρίζει τις δυνατότητες του αντιπάλου και η γνώση αυτή μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο όπλο της. Υπερέχει σημαντικά αθλητικά και θα προσπαθήσει να επιβληθεί με αυτό όσο περνά ο χρόνος και οι ανάσες μειώνονται. Έχει το  βάθος, παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Τόμπσον είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και ο Ίρβινγκ έχει ανταποκριθεί πλήρως στη πρόκληση και όλος αυτός ο ντόρος για τον Τεόντοσιτς είναι κίνητρο για αυτόν.  Ο Coach-K θα προσπαθήσει να προστατέψει το ζωγραφιστό και θα απλώσει την άμυνα του για να ανοίξει το τέμπο. Η Αμερικανική ομάδα  θα πρέπει πάνω από όλα να είναι υπομονετική όμως. Να μη βγεί με φόρα και ψαρώσει στον πρώτο.. τοίχο που θα βρεί μπροστά της. Ο αντίπαλος έχει ποιότητα και το ματς χρειάζεται υπομονή. Και ο προπονητής της TEAM USA το γνωρίζει πολύ καλά. Στα συν, το γεγονός ότι αυτό είναι το παιχνίδι που έχουν κυκλώσει στην ατζέντα τους όλοι αυτοί οι αθλητές του Σιζέφσκι. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν ιδιαίτερη μαχητικότητα λοιπόν..



Αυτό όμως που προσδίδει ένα πέπλο  γοητείας στον σημερινό μεγάλο τελικό είναι ότι αυτή η Σερβία κουβαλάει τρέλα που την οδηγεί στο να υπερβάλλει εαυτόν κάθε φορά. Μία τρέλα «Κουστουρίτσα».. Κάποτε ο μεγάλος αυτός Σέρβος σκηνοθέτης είχε προκαλέσει σε μονομαχία τον (αρχηγό του εθνικιστικού κόμματος) Βόισλαβ Σέσελι, καταμεσήμερο, στη καρδιά του Βελιγραδίου, με όποιο όπλο διάλεγε ο αντίπαλος του.. Οι συνειρμοί δικοί σας..


Υ.Γ: Πανάξια οι Γάλλοι στην τρίτη θέση.  Νίκησαν κούραση και Λιθουανία.. Νομίζω δεν υπήρχε πιο ταιριαστή θέση για αυτή την ομάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μπράβο..







125 σχόλια:

  1. pisteuw pws o xarakthrismos pou dothike sthn ellhnikh ethnikh omada,oti dhladh paizei san upopshfia omada gia to f4 ths euroleague,tairiazei kalutera sthn ethnikh serbias..isoropia,uperoplia sto 1 kai sto 5,ksekatharoi roloi kai enas hgeths!.oso gia ton telika pisteuw pws tha meinei perissoterh wra apoti sunithws sto parke h triada markovic,teodosic,bogdanovic me stoxo na exei perissotero score apentani sthn kaluterh amuntikh omada sto mundomasket!(tha hthela th gnwmh sou panw sto teleutaio jim)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αμερική πιστεύουν ότι οι Σέρβοι μπορούν να τους δυσκολέψουν αρκετά. Δεν είναι σνομπ καθόλου. Δουλειά του κόουτς Κ

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερα η Σερβια θα γινει παγκοσμια πρωταθλητρια απλα δεν το χανει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχα..στο μπετ365 εχουν 20 ποντους πλεονκετημα οι σερβοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή τύχη στην Σερβία, total respect ότι και να γίνει... Οπως πολύ σωστά γράφεις "παιχνίδι που ονειρευόμασταν όλοι οι μπασκετικοί και ελπίζω να εξελιχθεί σε τέτοιο το βράδυ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το παιχνίδι που ονειρευόταν ο κόσμος είναι μια ομάδα να ασελγεί σε βάρος μιας άλλης, απολαύστε το παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαρέλι το βλέπουν το καλάθι στην πρώτη περίοδο οι Αμερικάνοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά δεν υπάρχει άλλος που να κατέχει τα σπορ όσο οι στοιχηματζήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τους παραεκνευρισαν τους αμερικανους στην αρχη οι σερβοι και δεν θα πατησουν φρενο μου φενεται... καλη φαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xα χα γελαω με οσους περιμεναν τους Σερβους πρωταθλητες αποψε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Na doume ti tha poune autoi pou panigirizan me ton apoklismo ths ispanias.
    Xarite mpasket apopse kai dustixos miazei auth h eikona na erxete apo to mellon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απορω με ολους εδω μεσα που παρακαλαγανε να κερδισουν οι Σερβοι,αυτοι που δεν μας σεβαστηκαν καθολου,αυτοι που ηθελαν να μας ξεφτιλισουν σουταροντας μεχρι και το τελευταιο δευτερολεπτο ενω η διαφορα ηταν κοντα στους 20,Μιλαμε για μεγαλο διασυρμο,τοσο που μαλλον αρχιζω να τους λυπαμαι.Δεν θυμαμαι ομαδες τελικων να χουν τοσο μεγαλη διαφορα απο τοσο νωρις.Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολυ φιλοαμερικανοι μαζευτηκαν αποψε.....ειναι με τα ζωα που δεν καταδεχονται να σηκωσουν απο το εδαφος τον αντιπαλο,ας μην μιλησω καλυτερα για το υφος τους.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παντως απεχθανομαι τους Αμερικανους και τις ντριμ-τιμ αλλα περισσοτερο εκνευριζομαι με την ευκολια με την οποια ενθουσιαζονται ολοι (με τους Ισπανους της 1ης φασης, με την Εθνικη μας, με τους Γαλλους, με τους Σερβους).
      Και εξακολουθω να γελαω με οσους περιμεναν τους Σερβους να νικησουν τους Αμερικανους.

      Οι οποιοι Αμερικανοι ετσι οπως τα στησε η Φιμπα, κανανε προπονησεις σε ολο το τουρνουα.
      Το χειροτερο Μουντομπασκετ που εχω δει. Κι ας ειχε το επικο Ισπανια-Γαλλια.

      Διαγραφή
    2. μπα οταν λεμε την αληθεια ειμαστε φιλοαμερικανοι,ασε μας ρε stonerook,Aπλα τα αμερικανακια παιζουν διαστημικο μπασκετ,αυτο που λεμε "περαν του κοσμου τουτου".Σας αρεσει η οχι ειναι 10 κλασεις πανω,οπως και οι Ισπανοι αδικηθηκαν απο την θεση που πηραν.Οι Σερβοι δεν αξιζαν τον τελικο.

      Διαγραφή
    3. και ποιος αξιζε τον τελικο,ο μαρκ γκασολ?......καθαρα και χωρις αμφιβολια αξιζαν τον τελικο.....stonerook

      Διαγραφή
    4. Ναι ενω οι Σερβοι ειναι κυριοι,ειδικα με εμας δειχνουν απιστευτη ευγενια.....

      Διαγραφή
    5. πραγματικα μεγαλυτερα κολοπαιδα παγκοσμιως απο τους σερβους δεν υπαρχουν... μου αρεσει που λογω θρησκειας τους αποκαλουμε και αδερφια μας.....

      Διαγραφή
    6. Μια χαρά αξίζαν τον τελικό οι Σερβοι. Δεν κατάλαβα, αδικήθηκαν οι Ισπανοί από τη διατησία και δεν πηγαν τελικό;; Χάσαν καθαρά και ξάστερα από τους Γαλλους. Ας πρόσεχαν.

      Υγ Αυτά τα "αν ήταν οι Ισπανοί στον τελικό θα ήταν αλλιώς" τα ακούω βερεσέ. Με την εικόνα που έδειξαν κι αυτοί στο τουρνουά, 40 πόντους θα τρώγανε από τους Αμερικανούς.

      Διαγραφή
  14. Σιγά μην τους σηκώσουν μετά από τα βρώμικα φάουλ που κάνουν με 40 πόντους στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγώ δλδ που θέλω να δω το πρώτο καλάθι του Γιαννάκη στον αγώνα με την Ιταλία το '93 έχω πρόβλημα? Jim στείλε link γιατί αυτό που βρήκα ξεκινάει μετά το πρώτο καλάθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καποιοι λεγανε οτι θα το σηκωσει η ισπανια..αφοτου εχασε βγηκαν μερικοι και λεγανε..χαχα...μερικοι ηθελαν πρωτη την ισπανια

    σημερα το ιδιο με σερβια..πολυ μετα χριστον προφητες μαζευτηκαν..προφανως ειναι αντ-αμερικανοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αντιλαμβάνεστε ότι ο 10ος παίχτης των ΗΠΑ (Derozan) θα ήταν βασικός σε οποιαδήποτε άλλη εθνική;
    Τι να συζητάμε...
    Ψήγματα σοβαρότητος χρειαζόντουσαν οι Αμερικανοί και τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τελος ο κρσιτς απο εθνικη σερβιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα παίδες.. Κρίμα που δεν είδαμε ματς, ισοπεδωτική η TEAM USA έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο τουρνουά γιατί απλά βγήκε από το τρυπάκι του άγχους νωρίς. Βρήκαν ρυθμό και καληνύχτα. Σπουδαίος ο Ίρβινγκ, παίκτης που μαζί με τον Ντέηβις, μπορεί να χτίσει η αμερικανική ομάδα γύρω του. Και οι Σέρβοι έχουν έναν πολύ καλό πυρήνα για το μέλλον. Καταλαβαίνετε ότι εμείς, η δική μας ομάδα, χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά για να πατήσουμε και πάλι στο κλειστό κλαμπ της ελίτ. Ομάδες οπισθοχωρούν (Αργεντινή) άλλες ανεβαίνουν (Βραζιλία, Σερβία) ενώ οι Γάλλοι διανύουν τα καλά τους χρόνια τώρα. Χρειάζεται να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα για να μπούμε στα μετάλλια. Το Ευρωμπάσκετ που έρχεται θα είναι πολύ σημαντικό για το πρότζεκτ του Κατσικάρη. Συγχαρητήρια στον Coach-K. ειλικρινά θα ήθελα να τον βλέπω για χρόνια ακόμα στο συγκεκριμένο πόστο. Άνθρωπος με αρχές, που εκτιμά και σέβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ διαφωνώ για Βραζιλία ότι θα ανεβαίνει και άλλο (εφόσον εννοείς αυτό) τα επόμενα χρόνια....Οι περισσότεροι παίκτες της είναι γύρω η παραπάνω από τα 30....Μόνο ο Νέτο είναι 22 και έχει μέλλον...

      nikos

      Διαγραφή
    2. Άυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη λάτιν ομάδα και για τα επόμενα δύο χρόνια (δηλ. μέχρι τους Ολυμπιακούς) μπορεί να πιάσει το πικ της Νικόλα.

      Διαγραφή
    3. Ναι δεν διαφωνώ σε αυτό για τους Ολυμπιακούς..Μετά τους Ολυμπιακούς και γενικότερα για τα επόμενα χρόνια αναφερόμουν. Φέτος την περίμενα ακόμα παραπάνω αλλά οι Σέρβοι αποδείχτηκαν unmatched για αυτούς..

      Ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία των Βραζιλιάνων για να πάρουν μετάλλιο σύντομα οι Ολυμπιακοί του 16...

      Eνδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιαστούν και οι Αργεντινοί στους Ολυμπιακούς τους 16 καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με τους Νοτσιόνι-Χέρμαν-Σκόλα...Συν τους Καμπάτσο Λα Προβίτολα και Ντελία που θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι...

      Νικος

      Διαγραφή
  20. Γεια σου Τζιμ.Πιστευω με Σπανουλη-Κουφο τους ειχαμε τους Σερβους.Με το που παταγανε το παρκε ο πιο πολυνικης παικτης του παιχνιδιου θα ηταν ο Σπανουλης ενω οπως επαιζε ο Κατσικαρης,θα βαζε στο τουρνουα 20 ποντους για πλακα.Με τον αλλο τον Κουφο δε ειχε χαρα να μας χτυπησουν οι Σερβοι στο 5 οπως εκαναν προχτες.

    Θα ειχε ενδιαφερον να δουμε αυτο το ροστερ και τον Κατσικαρη πως θα το διαχειριζοταν.Επειδη μπασκετ παιζουν ομως οι παροντες και οχι οι αποντες το ελληνικο μπασκετ στην επομενη μερα εχει να λυσει σοβαρα θεματα συμπεριφορας και νοοτροπιας που το φρεναρουν.Συμφωνω σε αυτο που λες
    οτι πρεπει να σκυψουμε και να δουλεψουμε σε ολα τα επιπεδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά το στυλ μπάσκετ του Κατσικάρη δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει στον Σπανούλη που χρειάζεται αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του..Ο Κουφός είναι μεγάλο κεφάλαιο και πρέπει να γίνει μία τελευταία προσέγγιση....Ενδεχομένως και μόνο τον Κουφό να χαμε να μπορούσαμε να κοντράρουμε ως τέλος - αν όχι να νικήσουμε τους Σέρβους..Σκέψου μόνο ότι ο Μπουρούσης φοβόταν να κάνει φάουλ στην αρχή, έπαιζε άμυνα με τα μάτια και οι εναλλακτική του ήταν ο Βουγιούκας!! Φανταστείτε πως θα αισθανόταν η ομάδα όταν ο Μπουρούσης ήταν στον πάγκο...

      nikos

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Νικο.Παντα μιλαμε θεωρητικα γιατι στην πραξη παιζουν πολλα ρολο οπως η χημεια,η ψυχολογια,η φορμα,η στιγμη κ.α.
      Κατ αρχας ο Σπανουλης ειναι αυτη τη στιγμη ο καλυτερος Ελληνας παικτης και ενας τετοιος παικτης αμα λειπει ειναι απωλεια.Απο κει και περα σε αυτο που λες οτι χρειαζεται αρκετη ωρα τη μπαλα στα χερια εξαρταται απο το πως παιζει μια ομαδα.Οπως επαιζε η ομαδα μας με γρηγορες επιθεσεις και με συνεργασιες του 1 και 2 και τους δυο ψηλους,με τη συνεχη κινηση των παικτων και τα σκριν καθως και με τα κοψιματα στο καλαθι θα εδινε ακομα περισσοτερο σκορ στην ομαδα και στοιχεια που ελειπαν ειδικα στο νοκ αουτ με τη Σερβια που χασαμε μεν λογω αμυνας και ψυχολογιας αλλα κολησαμε και επιθετικα στο δευτερο ημιχρονο και δεν μας εβγαινε τιποτα.Θα εδινε εμπειρια,θα ειχε την αμυνα προσαρμοσμενη πανω του και θα επαιρνε καποια μεγαλα σουτ που εκτος απο τα παιχνιδια με Παο τα βαζει.Σκεψου επισης ποσα ξεμαρκαριστα σουτ βγαλαμε με τα συστηματα μας.
      Αμα δε τραβαγε ο παικτης θα τον πεταγε εξω και θα εβαζε αλλαγη το βασικο δυαρι μας φετος το Ζηση.Καλα δε θα ηταν;

      Παει το τουρνουα τελειωσε απλα με αυτους τους δυο παικτες ηθελα να δειξω οτι μεγαλυτερος αντιπαλος της εθνικης ειναι ο ιδιος ο οργανισμος της παρα η Σερβια και η Γαλλια.Καποτε που ειμασταν καλα τους κερδιζαμε αυτους και καποιοι ειχαν και καλυτερες ομαδες.

      Ο ενας δε κατεβηκε για να μην μπει στη μεση μεταξυ Ολυμπιακου και ΕΟΚ και ο αλλος ο περιεργος με τα εισητηρια στα χερια αποφασισε να μην κατεβει τελευταια στιγμη.Δυο αποφασεις που για μενα εκριναν την πορεια μας στο τουρνουα.Ετσι πιστευω οτι μεγαλυτερος αντιπαλος της εθνικης στη φαση που εχει μπει τα τελευταια χρονια ειναι η ιδια η εθνικη και η νοοτροπια που κυριαρχει στο ελληνικο μπασκετ στα διαφορα επιπεδα του απο παραγοντες μεχρι δημοσιογραφους και οπαδους.

      WILKINS

      Διαγραφή
  21. Βλέποντας τον Ίρβινγκ σήμερα....Οι Καβς ξεκινάνε με σαφές προβάδισμα στο νβα φέτος..Μεγαλύτερο ίσως και από αυτό των - μη διψασμένων - Χιτ φέτος...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν δεν υπήρχε η γοητευτική Γαλλία με τις τρεις επικές ματσάρες που μας χάρισε (προημιτελικό, ημιτελικό και μικρό τελικό) αυτό θα ήταν το χειρότερο Μουντομπάσκετ της σύγχρονης εποχής - ή όσο τουλάχιστον θυμάμαι. Πολλές απουσίες αστέρων, μέτριο μπάσκετ συνολικά, και πανεύκολη επικράτηση μιας ομάδας φτιαγμένης από αστέρες δευτεροτρίτης διαλογής.

    Η ΦΙΜΠΑ πρέπει να αναθεωρήσει πάρα πολλά πράγματα για την διοργάνωσή της, και δυστυχώς από τις δηλώσεις του Μπάουμαν φάνηκε ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση για αλλαγές. Η ψαλίδα ΗΠΑ-κόσμου, μετά από 15 χρόνια σταθερής προσέγγισης, έχει αρχίσει να ξανανοίγει.

    Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει ενδιαφέρον η μάχη του ΝΒΑ με τον υπόλοιπο κόσμο είναι κάτι σαν το Ryder Cup του γκόλφ, όπου κάθε δυο χρόνια αναμετρώνται μια ομάδα από τις ΗΠΑ με μια μεικτή Ευρωπαϊκή ομάδα. Θα μπορούσε να υπάρχει πχ μια σειρά best of 5 μεταξύ ΗΠΑ και Κόσμου, με δυο παιχνίδια στις ΗΠΑ, δυο παιχνίδια στην Ευρώπη και ένα στην Ασία (ή κάτι τέτοιο). Μια άλλη ιδέα είναι να είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση ενός αριθμού παιχτών (πχ 4) στα ρόστερ των ομάδων κάτω των 19 (μια ηλικία όπου γενικά οι Ευρωπαίοι παίχτες είναι ακόμα αρκετά ανταγωνιστικοί των Αμερικανών).

    Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μπάσκετ είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια διοργάνωσή του είναι πιο σημαντική, το Παγκόσμιο Κύπελλό του ή οι Ολυμπιακοί. Ο Στερν είχε κάνει την πρόταση το μπάσκετ στους Ολυμπιακούς να γίνει σαν το ποδόσφαιρο (δηλ. να παίζουν μόνο παίχτες κάτω των 23). Αλλά το πρόβλημα είναι στην Αμερικανική αγορά οι Ολυμπιακοί αγώνες μετράνε πάρα πολύ, και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του ΝΒΑ τους σέβονται πολύ περισσότερο. Αυτό ισχύει τελικά και για τους Ευρωπαίους, όπως φαίνεται αν συγκρίνει κανείς τις απουσίες των μεγάλων αστεριών όχι μόνο σε Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς, αλλά ακόμα και μεταξύ των Ευρωμπάσκετ που γίνονται πριν από Μουντομπάσκετ ή Ολυμπιακούς.

    Τέλος πάντων, και αυτή η διοργάνωση τελείωσε με περισσότερα ερωτηματικά και δυσκολίες για το μέλλον του παγκοσμίου μπάσκετ παρά θετικά. Μετά από τέσσερα ονειρεμένα τουρνουά με ανταγωνισμό, εκπλήξεις και σπουδαίες ομάδες (2002-2004-2006-2008), τα Μουντομπάσκετ του 2010 και του 2014 και οι Ολυμπιακοί του 2012 προβάλλουν μια εικόνα κάμψης του μη-ΝΒΑ μπάσκετ και ξανά την αύξηση της αδιαφορίας στην Αμερική για τις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίσαι ωραίος...
      Πίσω από τα αγωνιστικά,πρέπει να κουβεντιάζουμε ΚΙ ΑΥΤΑ!

      Το σχέδιο είναι να γίνει λάου λάου η Ολυμπιάδα για το μπάσκετ,όπως η Ολυμπιάδα για το ποδόσφαιρο...αλλά χλωμό.

      Διαγραφή
  23. Ντάξει...Τουρνουά που σε δυο-τρία χρόνια δε θα θυμάται κανείς. Με πορδές, αυγά δε βάφονται. Οι άλλοι ήρθαν με τα δεύτερα και τους κατασπάραξαν όλους. Εδώ που τα λέμε και με τα τρίτα να έρχονταν, πάλι τα ίδια θα 'χαμε πάνω κάτω. Έχει δίκιο ο Στεγόσαυρος αλλά και τι να κάνουν δηλαδή; Γι' αυτούς το παν είναι ο συνδυασμός ανταγωνισμού και το θεάματος. Όταν ο ανταγωνισμός είναι Cousins vs Raduljica, Irving vs Teodosic, Rose vs Markovic...γελάνε και οι μπάλες στο γήπεδο. Για μέβα καλά έκαναν όλοι οι μεγάλοι αστέρες που δε δέχτηκαν να έρθουν. Οι Ολυμπιακοί βέβαια είναι άλλο πράμα και δε μπορουν να συγκριθούν με καμία διοργάνωση. Γνώμη μου είναι ότι για να δωθεί ξανά ενδιαφέρον στο Μουντομπάσκετ καλό θα ήταν οι Η.Π.Α. να κατέβουν με τους καλύτερους απ' το NCAA την επόμενη φορά. Το χρυσό δε θα το πάρουν αλλά για το μπάσκετ αυτό θα ήταν το καλύτερο.
    Μανόλης, Πράγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασική ελληνική νοοτροπία... Επειδή εμείς βαριόμαστε να δουλέψουμε και να φτάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων, ας πέσουν στο επίπεδό μας αυτοί... ΕΛΕΟΣ
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. εγω λεω να γινεται πληρης αναλυση αιματος-ουρων σε ολη την διαρκεια της χρονιας στο νβα απο εναν φορεα ανεξαρτητο απο αθλητικες πολυεθνικες ... δεν ειναι δυνατον να πιανουν ντοπε τον καλαθη και αλλοι παικτες με μυικοτητα παγκοσμιου πρωταθλητη στο μιστερ ολυμπια να ειναι καθαροι ...

      Διαγραφή
    3. Όταν βάλετε καλά μες στο μυαλό ότι ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες (πρωτ)αθλητές παίρνουν ντόπα, τότε θα μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση... Η ντόπα κυκλοφορεί στον αθλητισμό μέχρι και στις συνοικιακές ομάδες και τα γυμναστήρια, κι εσείς νομίζετε ότι μόνο οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες είναι "βρώμικοι" και τα δικά μας τα καμάρια παίζουν μόνο με μπριζόλα και πορτοκαλάδα...

      Διαγραφή
  24. Εντελως πλασματικο το σκορ. Βρεθηκαν σε μεγαλη μερα οι αμερικανοι και πως να μην ειναι οταν το προγραμμα της φιμπα σε βαζει να κανεις διατηρηση - προπονηση σε ολο το τουρνουα και απαιτει να παιξεις μονο ενα παιχνιδι στο τελικο με μια ομαδα που μεχρι να φτασει στο τελικο εχει παιξει 4 τελικους τα εχει δωσει ολα, Λογικο ειναι μετα οι αμερικανοι να παιξουν το παιχνιδι της ζωης τους. Οι αμερικανοι επαιξαν το μπασκετ που επαιξαν οι σερβοι στα υπολοιπα ματς. Απολυτα αποτελεσματικοι απο την περιφερεια και το τριποντο δεν εχαναν τιποτα. Αντιθετα οι σερβοι εντελως λογικα μετα απο 3 τελεια ματς-τελικους αδειασαν και δεν εβαζαν τιποτα. και τωρα θα βγουν ολα τα φιλοαμερικανακια να γραψουν αερολογιες περι ανωτεροτητας ΝΒΑ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά ούτε ο Jim ο σερβολάγνος δεν τα λέει φιλάρα. Χαλάρωσε.

      Διαγραφή
    2. H Eθνική μας χρειαζόταν περισσότερο τον Σόφο πάρα τον Κουφό φέτος. Έναν ποστ παίκτη 15 λεπτών

      Διαγραφή
    3. ...και 175 κιλών.

      Όχι, δεν τον χρειάζεται πια τον Σόφο, όπως και αυτός δεν την χρειάζεται. Κι ας κοιτάξει με την ευκαιρία τον εαυτό του, αντί να μπριζώνεται ΚΑΙ για την Εθνική. Να κάνει τις θεραπείες του, να βάλει το προγραμμά του να έρθει πάλι στα ίσα του, να χαρεί την γυναίκα και τα παιδιά του, τους δικούς του γενικά.

      Διαγραφή
  25. αφήστε σερβία και γαλλία. η ομάδα μας ήταν καλύτερη από λιθουανία ή τουρκία.με διαφορετική διασταύρωση θα είμασταν τετράδα και θα μιλάγαμε σε άλλη βάση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλη ηταν το μουντομπασκετ,αλλα αντε να μπαινουμε σιγα σιγα σε ρυθμους euroleague ο ολυμπιακος ξεκινησε ζεστος τα φιλικα του,ο παναθηναικος πολλοι τραυματισμοι και θελω να πιστευω οτι εκρεμει τουλαχιστον αλλη μια μεταγραφη. I feel devotion!!!!

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχει ακομα παναθηναικος ?

      Διαγραφή
    2. oταν θα φας τις φαπες σου παλι,θα τα ριχνεις ξανα στην διαιτησια, θα μαθεις τι ετστι ΠΑΝΑΘΑ.Παπαρα ε παπαρα μυαλο δεν βαζετε..

      Διαγραφή
  27. πλάκα κάνουμε τώρα? ποιος την @α@άει την euroleague. Ραντεβού του χρόνου στην Γαλλία στο eurobasket!!! για τα φετινά θα συμφωνήσω ότι ήταν χαμηλού επιπέδου οι ομάδες αλλά η εικονα του τελικού είναι εντελώς πλασματική για διάφορους λόγους. Οι σέρβοι με την μή αντίδρασή τους απογοήτευσαν όλο τον μπασκετικό κόσμο. Τσάμπα η προσμονή για τον μεγάλο αγώνα.. Μου θύμισε τον τελικό του 2006

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ...πού τον είδες τον ρατσισμό;
    Οτιδήποτε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ είναι που δεν γουστάρουν.
    Κι έχουν καλό λόγο που δεν γουστάρουν...

    (...το ότι βγάζουν τη μαλακία τους σε αθλητές, με αφορμή έναν αγώνα, είναι άλλο ζήτημα βέβαια...Άλλο πράγμα η ηλιθιότητα - άλλο ο ρατσισμός. Μη τα μπερδεύουμε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάποτε αδέρφια, πάντοτε αδέρφια!
    Διαβάστε και νοιώστε (κι αφήστε τα "εσωτερικά"...πίσω από τον αθλητισμό υπάρχουν πολλές ωραίες ιστορίες)

    http://www.toperiodiko.gr/%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%AD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. παντως προτιμω να ειμαι αμερικανακι στον τροπο ζωης παρα σερβος...... οσο για τους αμορφωτους που συνεχιζουν να συμπαθουν το χειροτερο λαο των βαλκανιων ας μαθουν λιγο τι εκανε ο μιλοσεβιτς στους βοσνιους....αυτα που κανουν τωρα οι τζιχαντιστες ειναι πολυ πιο ηπια σε σχεση με της μεθοδους μιλοσεβιτς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε εξυπνε,ουτε εγω τους παω γιατι δεν σεβονται την Ελλαδα μπασκετικα (εγραψα πιο πανω κατα τους),αλλα εγκληματα καναν και οι δυο πλευρες,Αλλο που η προπαγανδα της δυσης τους εχρισε χασαπηδες.

      Διαγραφή
    2. 1. εχεις ζησει στην αμερικη και στη σερβια για να δεις τις διαφορες;
      2. τι σχεση εχει ο καθε μιλοσεβιτς με τον λαο (περα απο το γεγονος οτι τον ψηφισαν);

      Διαγραφή
    3. Ωραία λογική φίλε. Δηλαδή επειδή ο Σαμαράς είναι ηλίθιος εισαι κι εσύ ηλίθιος? Επίσης για δείξε μου ένα στρατό στην ιστορία που δεν έκανε εγκλήματα πολέμου. Δεν υπάρχουν καλοί λαοί και κακοί λαοί, μην μπερδεύεις λαούς με τους πολιτικούς τους. Υπάρχουν κακοί άνθρωποι και καλοί άνθρωποι κι αυτούς μπορείς να τους βρεις σε όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή
    4. προπαγανδα της δυσης ολοκληρη γενοκτονια ελεος δηλαδη για την σρεμπρένιτσα δεν εχεις ακουσει τιποτα και τον καρατζιτς? μονο στην ελλαδα θα ακουσεις κατι διαφορετικο για μια γενοκτονια οπως αυτη ,α και στην τουρκια για τους αρμενιους...... οι πολιτικοι εχουν αμεση σχεση με τον λαο μας αρεσει δεν μας αρεσει εμεις ψηφισαμε τους παπανδρεου,τους καραμανληδες,τον σαμαρα και ερχεται και η ωρα του τσιπρα αυτοι ειμαστε αυτους τους πολιτικους αξιζουμε.......ο λαος εχει αμεση σχεση με τους πολιτικους δεν ειναι χαρακτηριστικα παραδειγματα η θεληση των γερμανων για κυριαρχια οταν εχουν προκαλεσει δυο παγκοσμιους πολεμους ή η τεμπελεια του ελληνικου λαου που οι περισσοτεροι ζουν με το ονειρο του δημοσιου οποτε οι πολιτικοι αυτων των χωρων προσφερουν στον λαο αυτα που θελει....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος 5:41
      ¨Όντως, και δυστυχώς γιατί πρόκειται για υπέρτατη ντροπή της Ελλάδος, είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει αναγνωρίσει την 11 Ιουλίου ως μέρα μνήμης και τιμής προς τους 8.372 αμάχους Βόσνιους που δολοφονήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες απο σέρβους παραστρατιωτικούς σε 48 ώρες.
      Η μόνη χώρα που δεν έχει αναγνωρίσει αυτή τη πράξη σαν Γενοκτονία. Και βέβαια, η μόνη χώρα που έστειλε εθελοντές να πολεμήσουν στο πλευρό των "ομόδοξων" σέρβων (με μπροστάρη τον αρχιμακελάρη Μλάντιτς και Αρκαν).
      και μετά μιλάμε για προπαγάνδα εναντίων των Σέρβων, λες και εξωγήινοι τα έκαναν όλα αυτά

      Διαγραφή
    6. Αρα εφοσον οι αμερικανοί ψηφίσαν τον Μπους που έκανε ό,τι έκανε, όλοι οι αμερικαοί πολιτες ειναι εγκληματιες. Φοβερη λογικη!

      Διαγραφή
    7. Πολιτικά 101:
      Σε μια δημοκρατία, κάθε εξουσία πηγάζει από τον λαό.
      Σε μια δημοκρατία, ο κάθε λαός είναι υπεύθυνος για τις πράξεις των πολιτικών που ο ίδιος εξέλεξε (αλλιώς θα ήταν δικτατορία)
      Οποιαδήποτε πράξη γίνεται με την ΑΝΟΧΗ ενός λαού, συνιστά τον λαό υπεύθυνο.

      Διαγραφή
    8. @6.44 δεν χρειαζεται να σου απαντησω το μηνυμα του 6.50 τα λεει ολα....

      Διαγραφή
    9. Αρα πρεπει να μπεις φυλακη κι εσυ που ανεχτηκες τον Ακη. Εμπρος λοιπον, παρουσιασου στον εισαγγελεα να σου απαγγειλει κατηγοριες.

      Διαγραφή
    10. αν αυτο καταλαβες απο τα παραπανω παω πασο....δεν υπαρχουν μονο οι νομικες ευθυνες αλλα υπαρχει η ηθικη ευθυνη οπως υπαρχει και η κοινωνικη ευθυνη....

      Διαγραφή
    11. Ενταξει λοιπον. Οι Σερβοι εχουν ηθικη ευθυνη που επελεξαν/ανεχτηκαν το Μιλοσεβιτς και αρα ειναι ηθικα συνυπευθυνοι. Οι αμερικανοι εχουν ηθικη ευθυνη που επελεξαν/ανεχτηκαν τον Μπους και ενα σωρο αλλους προεδρους που καναν εγκληματα και αρα ειναι ηθικα συνυπευθυνοι (κατ'εσε παντα). Αρα, εσυ που προτιμας να "εισαι αμερικανακι" συμφωνεις με τα εγκληματα του Μπους και των λοιπων.

      Φοβερη λογικη.

      Διαγραφή
    12. Έτος 2443 μ.Π. (μετά Περικλέους) και ακόμα στην Ελλάδα καθόμαστε και συζητάμε τα ΤΕΛΕΙΩΣ αυτονόητα, που εμείς οι ίδιοι είχαμε λύσει πριν 2,5 χιλιετίες...

      Διαγραφή
    13. Επίσης το θέμα είναι κατά πόσο ο κάθε λαός αναγνωρίζει τα λάθη και τις ευθύνες τους. Ευτυχώς, ο "μέσος" αμερικανός (οτι και αν σημαίνει αυτό), καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές της κυβέρνησής του που "ενεργεί υποτίθεται για αυτόν, χωρίς αυτόν".
      Το ίδιο και ο μεσος Γερμανός που αποδέχτηκε τις ευθύνες των Ναζί, που έγιναν στο όνομα της Γερμανίας και το δικό του.
      Τώρα βρες μου έναν Σέρβο που να αποδέχεται ότι όντως έκανε λάθη και να αναλάβει τουλάχιστον την ηθική ευθύνη της Γενοκτονίας των Βόσνιων.
      Τα κράτη, οι λαοί και οι κοινωνίες προοδεύουν άταν αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και αποδώσουν δικαιωσύνη στα σφάλματα που διέπραξαν και όχι όταν κρύβονται πίσω από φθηνές δικαιολογίες και θεωρίες συνωμοσίας

      Διαγραφή
    14. Συμφωνω με την κατακλειδα σου. Ωστόσο, δεν θεωρώ πως "ο μεσος αμερικανος καταδικαζει απεριφραστα τις πρακτικες της κυβερνησης του". Καποια μειοψηφια, ναι. Πιθανότατα, ακόμα λιγοτεροι στη Σερβια να αναγνωριζουν τις ευθυνες τους, ωστόσο είναι πολύ βασικό σε τετοιες περιπτωσεις να μεσολαβήσει και αρκετός χρόνος από το ιστορικό γεγονός. Αλλιως αντιμετώπιζε η κοινή γνώμη των ΗΠΑ τον πόλεμο στο Ιρακ οταν ξεσπασε (συντριπτικη πλειοψηφια υπερ) και αλλιως οταν αποκαλυφθηκαν τα διαφορα ψεματα. Αντιστοιχα, το 95% των πολιτων του Ισραηλ σημερα ειναι αναφανδον υπερ της πολιτικης της κυβερνησης τους απεναντι στους Παλαιστινιους. Θα δουμε μετα απο χρονια πώς θα ειναι (μπορει βεβαια να μην αλλαξει).

      Από την άλλη, 70+ χρόνια μετά, κατά πόσο η Ιαπωνία έχει παραδεχτει τη φριχτη γενοκτονια Κινεζων που εκανε; Ακομα δυσκολευεται να την παραδεχτει ως γενοκτονια. Δεν λειτουργει δηλαδη παντα ο χρονος προκειμενου να αποκαλυφθει η αληθεια.

      Ξανα, δεν διαφωνουμε τοσο. Απλα η αρχικη τοποθετηση -αν την εκανες εσυ -ότι "προτιμω να ειμαι αμερικανακι γιατι οι σερβοι ειναι οι χειροτεροι ολων κλπ" -είναι μη ορθολογική και οριακά ρατσιστική.

      Διαγραφή
    15. Έχοντας ζήσει μερικά (3) χρόνια στην Αμερική, σε διαβεβαιώνω για την άποψη των Αμερικανών. Από την άλλη, έγραψα "μέσος" αμερικανός (ότι και αν σημαίνει) αυτό καθώς οι Αμερικανοί που συναναστρεφόμουν , ίσως να μην αποτελούν χαρακτηριστικό και τυπικό παράδειγμα. Π.χ. είμαι σίγουρος ότι στο Τέξας είναι φανατικά υπέρ των πολέμων κτλ.
      Πάντως, είναι η μοναδική χώρα που οι πολίτες της είναι τόσο πολύ συνειδητοποιημένοι εναντίων της ίδιας τους της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί καταχραστικά τον όρο "δημοκρατία" για να δικαιολογήσει τα εγκλήματα πολέμου που κάνει στο όνομα του λαού της και της δημοκρατίας της.
      Κάτι που για παράδειγμα δεν έχω δει ή ακούσει από κανέναν Σέρβο ή Εβραίο. Το αντίθετο μάλιστα. Το οποίο δεν είναι καθόλου παράξενο διότι μιλάμε για 2 από τους πιο εθνικιστικά φανατισμένους λαούς.

      υ.γ. δεν έκανα εγώ την τοποθέτηση "καλύτερα αμερικανάκι παρά σερβάκι" αν και, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, καταλαβαίνω την υπερβολή του γράφοντος από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία

      Διαγραφή
    16. Για τους αμερικανους εχεις αποψη, εχοντας ζησει 3 χρονια εκει (μαλλον είτε στη δυτική ειτε στην ανατολικη ακτη). Για τους Σερβους πως εχεις σχηματισει αυτη τη, σχεδον απολυτη, αποψη; Απο τις δηλωσεις καλαθοσφαιριστων? Καλο ειναι λοιπον να ειμαστε πιο συγκρατημενοι πριν χαρακτηρισουμε ολοκληρους λαους, ειτε θετικά ειτε αρνητικά, μόνο μακρόθεν.

      Διαγραφή
  31. oi γάλλοι γκραν φαβορί του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τελος ο Κριστιτς και ειναι μονο 31 ετων, μετα λεμε για τους δικους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πληθυσμός κρατών:
    ΗΠΑ-320.000.000
    ΕΥΡΩΠΗ:
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ-80.000.000
    ΓΑΛΛΙΑ-64.000.000
    ΙΣΠΑΝΙΑ-46.000.000
    ΕΛΛΑΔΑ-11.000.000
    ΣΕΡΒΙΑ-7.000.000
    ΚΡΟΑΤΙΑ-4.000.000
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-3.000.000
    ΣΛΟΒΕΝΙΑ-2.000.000
    ΣΥΝΟΛΟ -217.000.000

    Έχουν βγει όλοι οι ειδικοί δημοσιογράφοι και γράφουν για το πόσο πίσω είναι το Αμερικανικό μπάσκετ σε σχέση με το ευρωπαϊκό. Συγκρίνουμε τις ΗΠΑ με… τη Σερβία και λέμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ πίσω. Δηλαδή η Ευρώπη είναι η Σερβία του αστρονομικού πληθυσμού των … 7 εκατομμυρίων; Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό 320.000.000, σχεδόν μια ήπειρος, και αν θέλουμε να τη συγκρίνουμε με το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό, μια μεικτή Ευρώπης. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκό μπάσκετ και να το συγκρίνουμε με το αμερικανικό μπάσκετ. Μόνο και μόνο στατιστικά λογω μεγάλου πληθυσμού η Αμερική θα έπρεπε να έχει παικταράδες. Για μένα προσωπικά το ότι η Σερβία των 7 εκατομμυρίων έχει αυτούς τους παίκτες, η Κροατία των 4 εκατομμυρίων έχει αυτούς τους παίκτες, η Σλοβενία του αστρονομικού πληθυσμού των… 2 εκατομμυρίων έχει αυτούς τους παίκτες είναι 320.000.000/2.000.000=160 φορές πιο επιτυχημένη από την Αμερική.
    Όταν θα κατέβει η παρακάτω ομάδα και θα χάσει (και με πόση διαφορά θα χάσει) τότε θα μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες συγκρίσεις και για το πόσο επιτυχημένο είναι το αμερικανικό μπάσκετ.
    Σέντερ: Τομιτς, Μαρκ Γκασολ
    Φοργουορντ: Μπατουμ
    Παουερ φοργουορντ: Ντιο, Παου Γκασολ, Νοβιτσκι
    Σμολ Φοργουορντ: Ρουντι φερναντεζ, Μπιελιτσα
    Σουτινγκ γκουαρντ: Μπογκντανοβιτς, Ναβαρο, Σπανουλης
    Ποιντ γκουαρντ: Σερτζιο Ροντριγκεζ, Ρικυ Ρουμπιο, Τεοντοσιτς, Διαμαντιδης, Τονι Παρκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *πόσο πίσω ειναι το ευρωπαικό σε σχέση με ο αμερικανικό * διόρθωση

      Διαγραφή
    2. 1000 like. Αυτή ομάδα ρίχνει 20αρα στη καλή ομάδα των αμερικανών με λεμπρόν-ντουράντ-άντονι. Εύκολα.

      manu chao

      Διαγραφή
    3. Έλεος ρε manu chao. Η εθνική Ισπανίας είναι πολύ καλύτερη από την ομάδα παραπάνω και σαν ονόματα και σαν χημεία, αφού παίζουν μαζί χρόνια. Μάντεψε που έφτασε στο mundobasket.

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε έβαλες 16άδα για τη μικτή Ευρώπης. Αν παίζει και με 7 κατά τη διάρκεια του αγώνα κάτι μπορεί να κάνει.

      Διαγραφή
    5. πολύ καλή η ιδέα της μεικτής ευρώπης/νοτίου αμερικής/ο,τιδήποτε άλλο θέλετε (το έλεγε και ένας φίλος χτες το βράδυ που βλέπαμε το ματς), αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια αναλογική σχέση με τον αθλητισμό. η ποσότητα παικτών που βγαίνουν από κάθε χώρα έχει σχέση κυρίως με την κουλτούρα του λαού και με τις υποδομές.
      πχ. αναφέρεις τη γερμανία πρώτη πρώτη, αλλά απο κάτω δεν βάζεις στην ομάδα που προτείνεις ούτε έναν γερμανό. και είναι λογικό, γιατί στα 80 μύρια δεν υπάρχει ούτε ένας νομίζω σε αυτό το επίπεδο.
      αντίστροφα, οι ηπα με τα 320 μύρια θα έπρεπε να έχουν ομαδάρα στο πδόσφαιρο..

      μίμης

      Διαγραφή
    6. Νομιζω το γεγονος οτι το μπασκετ ειναι το εθνικο αθλημα της αμερικης και το γεγονος οτι ειναι σχεδον βιομηχανια ο τροπος με τον οποιο παραγουν παικτες κανει ακομα μεγαλυτερη την αποτυχια τους ανα καιρους στα μουντομπασκετ. Δεν μιλαω καν για ντοπινγκ κοντρολ, τα θεωρω αηδιες

      Διαγραφή
    7. το εθνικό άθλημα της Αμερικής ήταν για 5-10 χρόνια το μπάσκετ (1988-1998). Τώρα είναι το 4ο σε τηλεθέαση.

      και άμα είναι έτσι να κάνουμε κάθε 4 χρόνια ένα ματς ΜΕΙΚΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ-U.S.A. και όποιος νικάει να ανακηρύσσεται παγκόσμιος πρωταθλητής. Να μη γίνεται Μουντομπάσκετ, να μην υπάρχουν εθνικές ομάδες στην Ευρώπη γιατί καμιά δεν είναι τόσο "τέλεια" για να εκπροσωπήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ κόντρα στους Αμερικάνους;

      πάντως για φιλολογικούς λόγους μόνο, θα ήταν μεγάλη καύλα μια σημερινή εθνική Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας με Ντράγκιτς, Τεόντοσιτς, Μπογκντάνοβιτς x2, Μίροτιτς, Πέκοβιτς, Τόμιτς, Τελέτοβιτς κλπ.

      Διαγραφή
    8. pg maccalemb-rice-delaney
      sg langford-oleson-hackett
      sf weems-moss
      pf brown-gist
      c hendrix-tyus-dunston

      Διαγραφή
    9. με ένα ρόστερ σαν αυτό οι Αμερικάνοι βγήκαν 3οι στο Μουντομπάσκετ του 1998.

      Διαγραφή
    10. Και γιατι να μην γινεται αυτο σε ολα τα αθληματα? Να κατεβαζουν υποχρεωτικά 11αδα νεαρων ποδοσφαιριστων οι Γερμανοι κι οι Βραζιλιάνοι, για να τους κοντραρουμε εμεις πιο ευκολα. Και γιατι να μην γινεται το ιδιο και στο στιβο ή στην αρση βαρων ή οπουδηποτε αλλου; Πχ, τοτε που ηταν ο Μπουμπκα κυριαρχος, να μην του επιτρεποταν να κατεβαινει στους αγωνες μπας και παρει και αλλος μεταλλιο! Τι βολικο, πως δεν το χει σκεφτει κανεις!

      Διαγραφή
    11. 6:09 και να μην καταρριφθεί κανένα παγκόσμιο ρεκόρ, και να μείνουν τα αθλήματα στάσιμα ε;

      Δηλαδή κάνει ο Μάικλ Τζόνσον 19.66 παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. Με τη δική σου λογική δεν πρέπει να πάει ο Μάικλ Τζόνσον στους Ολυμπιακούς, να μην προσπαθήσει να γίνει ακόμη καλύτερος, να μην κάνει το 19,32 που έκανε στην Ατλάντα, απλά και μόνο για να αφήσει τους άλλους να πάρουνε κι αυτοί κανα χρυσό. Και σήμερα το ρεκόρ αντί για 19,19 που είναι, να ήταν ακόμα στο 19.66.

      Και ο Τζόρνταν μετά το 1ο που πήρε με τους Μπουλς το 1991 να σταματούσε το μπάσκετ για να μην έμεναν χωρίς δαχτυλίδι οι Μπάρκλεϊ, Μαλόουν, Στόκτον, Γιούινγκ κλπ. Και να μη βλέπαμε Τζόρνταν μέχρι το 1998.

      Ωραία λογική τύπε.

      Διαγραφή
    12. Στη λογική σου λοιπόν, η Βραζιλία των 200 εκατομμυρίων και μεγαλύτερη σε έκταση από την Ευρώπη, είναι χίλιες φορές αποτυχημένη!!!! Ναι, εννοείται, μαγκιά μιας χώρας με 4-5 εκατ. να φθάνει τελικό ή 4άδα, αλλά μαγκιά και των άλλων που έχουν την πρώτη σχολή μπάσκετ στον κόσμο, να μας ρίχνουν 30άρες όπου μας βρίσκουν!

      Διαγραφή
    13. Μονο που η Βραζιλια εχει εθνικο αθλημα το ποδοσφαιρο, και γι αυτο θεωρειται απο τις καλυτερες ομαδες στο κοσμο(αν οχι η καλυτερη). Οχι οτι παει ασχημα στο μπασκετ βεβαιως. Η Ινδια απο την αλλη εχει 1 δις πληθυσμο αλλα δεν προκειται ποτε να βγαλει ομαδα γιατι δεν ξερουν καν τι ειναι το μπασκετ. Προφανως τα ανωτερω ισχυουν οταν η χωρα εχει τις απαραιτητες υποδομες για να παιξει καποιος μπασκετ(χρειαζονται γηπεδα καταρχας) και την απαραιτητη κουλτουρα(να ασχολουνται με το αθλημα). Η ΗΠΑ εχουν τις καλυτερες υποδομες, εχουν την καλυτερη κουλτουρα, σχεδον βιομηχανια θα την ελεγα, αφου οι παικτες σχεδον "παραγονται" απο τα κολεγια, και εχει και πολλους... μαυρους(εχουν δηλαδη πολυ αθλητικους παικτες). Προφανως στην αθλητικοτητα χανουν οι Σερβοι αφου γεννηθηκαν ασπροι... Ισως και στις υποδομες. Φαινεται οτι τα πηγαινουν πολυ καλυτερα σε ολα τα υπολοιπα ομως για να καταφερνουν να ειναι τοσο ανταγωνιστικοι

      Διαγραφή
  34. γεωργίου "ο Τζόρζεβιτς στον πάγκο πλέον καθιερώνεται και έβγαλε και νέα παιδιά όπως πχ ο Κάλινιτς"

    που να ξέρει ότι ο κάλινιτς ήταν βασικός στην εθνική πριν έρθει ο τζόρτζεβιτς. ρε τι διαβάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλη αυτή η εθνική Σερβίας φτιάχτηκε πέρσι από τον Ντούντα για το Ευρωμπάσκετ.

      Διαγραφή
  35. ένα τεράστιο μπράβο στην ΟΜΑΔΑ Σερβία που έβαλε 92 ΚΑΙ στους Αμερικάνους (και μη μου πει κανείς ότι όταν βάζεις 130 θα φας και 92, γιατί η Αμερική έχει δείξει κατά καιρούς ότι μπορεί να βάζει 130 και να τρώει μόνο 65 ακόμα και από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες - όπως ανακάλυψε με το χειρότερο τρόπο κα η δική μας εθνική το 1996 στο φιλικό στην Ατλάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνώ...
      Οι Αμερικανοί μόλις διεπίστωσαν ότι θα πάρουν το ματς μόνο και μόνο με την επίθεση, αδιαφόρησαν εντελώς για την άμυνα. Η περιφερειακή πίεση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

      Διαγραφή
    2. 5:08
      οι Σέρβοι σε κάθε δεκάλεπτο σκόραραν πάνω από 20 πόντους. Στο 4ο ήταν εμφανώς χαλαρή η άμυνα των Αμερικάνων αλλά πάλι αυτό δε μειώνει ότι οι Σέρβοι τα πήγαν πολύ καλά επιθετικά απέναντι στην καλύτερη αμυντική ομάδα του τουρνουά.

      Διαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. όποιοι πάνε να κάνουν σύγκριση Τεόντοσιτς με Π-Δ-Σ και μάλιστα υπέρ του Τεόντοσιτς, έχουμε και λέμε:

    ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ 101-95 1-9-2006

    ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ (29 έτη) 8 πόντοι, 12 ασίστ, 5 ριμπάουντ
    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (26 έτη) 12 πόντοι, 5 ασίστ
    ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (24 έτη) 22 πόντοι

    απέναντι σε Λεμπρόν, Γουέιντ, Μπος, Πολ, Χάουαρντ, Τζόνσον, Χάινριχ, Άντονι, Μπατίερ, Μπραντ

    ΣΕΡΒΙΑ-ΗΠΑ 92-129 14-9-2014

    ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ 10 πόντοι, 7 ασίστ

    επίσης

    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΗΠΑ 94-90 21-8-2004

    ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ (28 έτη) 28 πόντοι, 4 ασίστ

    και

    ΙΣΠΑΝΙΑ-ΗΠΑ 81-75 6-9-2002

    ΝΑΒΑΡΟ (22 έτη) 26 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ

    Αυτά όλα να τα διαβάζουν οι Μιλοσολάγνοι πριν τον βγάλουν ανώτερο των Π-Δ-Σ ή του Σάρας και του Ναβάρο.

    (credit στον μέγα Γεωργή Μπουσβάρο για το "Π-Δ-Σ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αυτο που επαθε η σερβια απο τις ηπα θα παθει ο παο απο τον οσφπ σε μερικες μερες . θυμαστε τον αγωνα κυπελλου πριν απο 9 περιπου χρονια οσφπ-παο στο σεφ που κερδισε ο παο 30 ποντους ? ο οσφπ τοτε ηταν καινουρια ομαδα και ο παο στημενη ομαδα με σταθερο κορμο . ε τωρα θα επαναληφθει η ιστορια αλλα αναποδα ... οι μ@...κιες πληρωνονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει το απαιτούμενο μέγεθος φανέλας για να ρίξει 30άρα στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. Αν καταλαβα καλα εσυ εχεις ψυχολογικο τραυμα που το κουβαλας 9 χρονια; Δεν εχω να σου πω τιποτα αλλο παλικαρι μου παρα περαστικα!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Φιλαράκο (6:13πμ) γέλα τώρα που μπορείς.

      Αν μπορούσες να κοιτάξεις λίγο πιο πέρα από τη μύτη σου μπορεί και να έβλεπες την ομάδα που θα ράψει άλλα 6 αστέρια την επόμενη δεκαπενταετία.

      Μην ξεχνάς πάντως πως άμα φάει 30 ο ΠΑΟ τώρα κανείς δε θα πέσει από τα σύννεφα. Μόνο μη σου κάτσει κέρασμα καμιά 30άρα απ' τα 16χρονα κατά Μάη μεριά, έτσι;
      Και μετά κορνέδες στο πάρτι του κυρίου Μπιν.

      Διαγραφή
    5. ρε που καταντησε ο παο , να φαει 30 στο οακα απο τον οσφπ και να μην πεσει κανενας απ τα συννεφα ...

      Διαγραφή
  39. Τον κατάλογο της αποτυχίας έφτιαξε η Μarca για το mundobasket. Πρώτη πρώτη η Ισπανία, στο 6 ο Παπανικολάου κ στο 7 το δίδυμο Ουκιτς-Λαφαγιετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα θελα να καταθέσω την άποψή μου για την Εθνική. Ο Φώτης αν διαβάσουμε τα ρεπορτάζ και τα της ΕΟΚ μένει. Από κει και πέρα είναι αδιαμφισβήτητο πως η Ελλάδα αν και μικρή πληθυσμιακά έχει αρκετούς νέους παίκτες που κυμαίνονται από 18 έως 27 ετών που και ταλέντο έχουν και μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική.

    Το θέμα είναι ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ".
    Φέτος τα στοιχήματα, αγωνιστικά και νοοτροπίας είναι αρκετά:

    Γιάννης Αντετοκούμπο: με ένα χρόνο ΝΒΑ και πλέον την εμπειρία της Εθνικής μπορεί να βοηθήσει τους Μπακς να μην είναι οι κομπάρσοι του ΝΒΑ. Νομίζω πως η χρονιά αυτή είναι καίρια και ίσως τον βοηθήσει να μεταπηδήσει σε μια πιο δυνατή ομάδα του ΝΒΑ.

    Θανάσης Αντετοκούμπο: παλεύει, δουλεύει για να είναι στο ΝΒΑ. Μπράβο του. Αν συνεχίσει έτσι, θα μπει και στην Εθνική. Μπορεί να μην έχει τα προσόντα του Γιάννη, αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα "σκυλί" σε διάφορες δουλειες στην Εθνική.

    Νίκος Παππάς: Αν κάποιος Έλληνας παίκτης "Σερβίζει" (Σερβία), αυτός είναι ο Παππάς. Με τα καλά και τα κακά του. Μπορεί να κερδίσει μόνος του μια ομάδα (που λέει ο λόγος), μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικός. Για μένα ο Παππάς έχει το σπάνιο χάρισμα του σκόρερ που ίσως δεν έχει κανείς της γενιάς του. Όλα είναι θέμα μυαλού. Δεν θα παρασυρθώ με τις 20άρες στα φιλικά του ΠΑΟ αυτές τις μέρες. Η φετινή χρονιά για τον Παππάς ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Ή παλεύει σαν σκυλί με τον Ιβάνοβιτς και διαπρέπει στον ΠΑΟ και στην Εθνική ή αντίο...

    Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: τα ίδια ισχύουν και για τον Βλάντο μόνο που αυτός ήταν πιο συνεπής σε πολλά θέματα. Έχει προσόντα. Πρέπει να πέσει στη φωτιά για να δούμε τι ψάρια πιάνει ως στάρτερ.

    Ιωάννης Παπαπέτρου: Άλλα θα γράφαμε αλλά προέκυψε ο τραυματισμός. Γερό να ναι το παιδί και όταν γυρίσει θα ασχοληθούμε.

    Κώστας Παπανικολάου: και τώρα δουλειά δουλειά δουλειά. Ο Κωστάκης μπορεί να γίνει Kostas και να μας κάνει περήφανους.

    Γιώργος Μπόγρης: μπορεί κάποιοι να ειρωνευτούν αλλά εφόσον δε λυθεί το θέμα με τον Κουφό, του χρόνου ο Μπόγρης με τον Μαυροκεφαλίδη ίσως να είναι τα μπακ-απ του Μπουρούση. Φέτος ο Μπόγρης μετά το φροντιστήριο του Σούλη στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να περάσει τις εξετάσεις στην ACB. Αν πετύχει η Εθνική θα κερδίσει έναν ακόμα καλό ψηλό. Περιμένοντας και την εξέλιξη των άγουρων ακόμα γιγάντων Διαμαντάκου και Παπαγιάννη.

    Μιχάλης Τσαιρέλης: τα ίδια ισχύουν και γι αυτόν. Κανάριας ο Μιχάλης και τα βλέμματα πάνω του. Κάθε καλός ψηλός ενδιαφέρει την Εθνική. Και αυτός από το φροντιστήριο Σούλης Μαρκόπουλος.

    Δεν βάζω Νικ Καλάθη, Μάντζαρη, Σλούκα, Αθηναίου γιατί πιστεύω πως έχουν πάρει πλέον το δρόμο τους. Άλλοτε πιο πρωταγωνιστικά άλλοτε πιο ειδικές αποστολές. Καλό είναι να κοιτάμε και σε άλλα παιδιά όπως ο Αγραβάνης, ο Καββαδάς, ο Μποχωρίδης, ο Χαραλαμπόπουλος (μεγάλο πρότζεκτ αλλά πρέπει να παίξει μια χρονιά για να τον δούμε στον ΠΑΟ) κλπ.

    Οι παραπάνω όμως που ανέλυσα μπορούν να δώσουν και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια μια δυναμική στην Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ένα ενδιαφέρον άρθρο, επιχειρηματολογεί στο γιατί ο ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν τα αστέρια του ΝΒΑ από τις διοργανώσεις της FIBA
    και διανθίζει με ολίγες μπηχτές στο ντουέτο Κολάντζελο-Σιζέφσκι.

    http://sports.yahoo.com/news/nba-needs-to-pull-stars-from-usa-basketball--which-is-showcasing-only-duke-s-coach-044717393.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία επιχειρηματολογία...Κάποιος κακομοίρης οπαδός του Kentucky ενοχλείται που ο Coach K έχει το προνόμιο (και τα επακόλουθα κέρδη) να προπονεί την εθνική ομάδα αντί για τον υπερτιμημένο Calipari και θεωρεί τη θέση του Krzyzewski ασυμβίβαστη με το ρόλο του ως recruiter του Duke. Σιγά τα ωά...

      Διαγραφή
  42. Άσχετο αλλά πλάκα πλάκα η ΑΕΚ κάνει καλές κινήσεις. Πήρε Σαρικόπουλο, πήρε Καμπερίδη και για το καλύτερο παίρνει Ντούσαν Σάκοτα που επανέρχεται μετά από μια καλή εμπειρία στην Ιταλία. Αν ο Σάκοτα (ποτέ δεν είναι αργά) προσπαθούσε να παίξει άμυνα, όντας 2.10 και με καλές κινήσεις και καλό σουτ, θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω ,καλες κινησεις και πολυ ενδιαφερον ομαδα να την ακολουθησεις.
      Αρκει να ειναι και σωστοι στις υποχρεωσεις τους μεχρι το τελος της σεζον ετσι?

      Διαγραφή
    2. περιπου τετοιες μεταγραφες εκανε και ο παναθηναικος ...

      Διαγραφή
  43. Jim καλό θα είναι να κάνουμε καμιά ψηφοφορία για τους 5 καλύτερους Έλληνες νέους καλαθοσφαιριστές ηλικίας γεννημένοι από το 1990 και πέρα. Δηλαδή στην καλύτερη μπασκετική ηλικία 18-25 περίπου. Το κοινό του hoopfellas είναι σοβαρό και μπασκετικά οξυδερκές έτσι ώστε να βγει ένα ουσιαστικό αντικειμενικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παππας και ο γιανκοβιτς θα βγουν..ως αντικειμενικο-βαζελικο σαιτ..

      Διαγραφή
    2. φιλε 9.01 εσυ κοροιδευεις αλλα συντομα αυτοι οι δυο θα ειναι οι πιο ακριβοπληρωμενοι παικτες του παο ...

      Διαγραφή
  44. το μεγαλυτερο διλημμα του ιβανοβιτς ειναι αν θα κλεισει την 12αδα και τους σεντερ με διαμαντακο η παπαγιαννη ... μιλαμε τον εχει πιασει πονοκεφαλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι αυτο που λεμε ο ευχαριστος πονοκεφαλος που θα ηθελε να εχει καθε προπονητης ...

      Διαγραφή
  45. LOST & FOUND

    Η τρομοκρατική οργάνωση "Διογένης ο Κυνικός", γνωστή από τα συνεχή τρομοκρατικά της χτυπήματα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, και της οποίας η κεντρική γιάφκα βρίσκεται, ως γνωστόν, στην οδό Ιστοχώρου Hoopfellas και Καλαθοσφαιρίσεως 1, ανακοινώνει την σύσταση νέας εταιρείας παραγωγής και διάθεσης κατεψυγμένων προϊόντων, με την επωνυμία ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (ΔΚ) - το περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) αναφέρεται στο μυαλό του... ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟΥ της εταιρείας, με έμφαση στα προϊόντα κατεψυγμένου χιούμορ.

    Disclaimer: Απαγορεύεται αυστηρά η "κατανάλωση" των σχολίων που θα παράγει, αποκλειστικά και μόνο, η εταιρεία παραγωγής κατεψυγμένου χιούμορ με την επωνυμία ΔΚ, από όσους αναγνώστες-καταναλωτές των προϊόντων της διαθέτουν... αίσθηση του χιούμορ (sense of humour), ΔΕΝ πετάνε στα... σύννεφα και επίσης από όσους είναι ΜΗ... Βαλκάνιοι. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά και σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου ΔΚ-7-13/2014 (έναρξη ισχύος από 16/09/2014), με συνεχή και ανηλεή βομβαρδισμό από κατεψυγμένα προϊόντα χιούμορ, τα οποία, αν δεν προσεχθούν, δύνανται να επιφέρουν... εκτεταμμένα κρυοπαγήματα τελικού βαθμού. Η εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για την τυχόν ανάπτυξη προβληματών υγείας (πνευματικών ή σωματικών) από την κατανάλωση των προϊόντων της.

    Η εταιρεία ΔΚ επισημαίνει ότι για οποιοδήποτε θέμα ή ερώτηση σχετικά με τα προϊόντα της, η επικοινωνία με τους καταναλωτές μπορεί να γίνεται με την αποστολή ερωτήσεων-επιστολών, σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες διευθύνσεις επιθυμούν:


    ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    Οδός Πολικής Αρκούδας 13
    9171 Svalbard
    Longyearbyen
    Arctic (Βόρειος Πόλος)


    ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ (ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ)

    Οδός Πιγκουίνων 7
    Vostok
    Antarctica (Νότιος Πόλος)

    Φήμες ότι η θερμοκρασία, στις περιοχές που εδρεύει η εταιρεία ΔΚ, έπεσε για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη κάτω από τους -100 βαθμούς κελσίου, την επομένη της έναρξης εργασιών της εταιρείας για την παραγωγή των κατεψυγμένων προϊόντων της, ελέγχονται ως αληθινές...

    Λόγω της ιδιαιτερότητας των προϊόντων που παράγει η ΔΚ, η εταιρεία αποφάσισε να παρέχει σεμινάρια ποιοτικού χιούμορ στους εναπομήναντες καταναλωτές της, για την επιμόρφωση και την καλύτερη ενημέρωση τους περί του αντικειμένου αυτού. Για το σκοπό αυτό, σε σειρά σχολίων της ίδιας θεματικής, και σε εβδομαδιαία βάση, θα παραθέσει ορισμένους από τους μεγαλύτερους... ειδικούς στο χώρο του χιούμορ.

    Στο παρόν σχόλιο, ο καλεσμένος μας είναι ο επιθεωρητής Κλουζώ, γνωστός και ως Peter Sellers, ένας από τους κορυφαίους κωμικούς όλων των εποχών. Ταiνίες στις οποίες διέπρεψε ως κωμικός και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ κανείς να δει, περιλαμβάνουν τις Dr. Strangelove (1964), A Shot in the Dark (1964), The Party (1968) και The Return of the Pink Panther (1975).

    Στο επόμενο... μάθημα (συγνώμη, ήθελα να πω επεισόδιο της σειράς) ο Harold Lloyd.

    ...............................................................................................................
    Και μένει στα χέρια της σκανδαλόπετρας να μεταστρέψει όλο αυτό το κλίμα. Με τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβα τη σχεση της αναρτησης σου με το μπασκετ... Εκτος αν μπηκες στο Hoοpfellas για να μας μιλησεις για τον εαυτο σου. Σε αυτη τη περιπτωση θα σου ελεγα να απευθυνθεις σε ψυχολογο. θα χαρει πολυ να μιλας για τον εαυτο σου για ωρες.

      Διαγραφή
    2. τι ψυχολογο? ψυχιατρικη κλινικη θελει ο ανθρωπος

      Διαγραφή
    3. Που 'σαι ρε Διογένη; Σε πεθύμησα ρε τρελλόπαιδο!
      Flow

      Διαγραφή
    4. -μπορεί και να νομιζει ότι έγραψε καμιά εξυπνάδα τώρα...

      Διαγραφή
    5. @Αλέξης (Διογένης ο Κυνικός)

      Στο θεό που πιστεύεις. Πες μου.

      Διάβασες έστω μια φορά το post πριν το ανεβάσεις; ΜΙΑ φορά. Μόνο μία. Τι γεύση σου άφησε;

      Πες μου, ρε φίλε, τι νομίζεις ότι πέτυχες μ’ αυτό το σαχλό αστειάκι; Απάντησες σ’ αυτά που σου γράψαμε; Υπερασπίστηκες τον εαυτό σου; Τι θέλεις να παραστήσεις; Εκτός κι αν διακατέχεσαι από άκρατο μαζοχισμό και θέλεις να σε ταπεινώνει ο καθένας.
      Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο σημείο σταματά ο αυτοεξευτελισμός και αρχίζει ο αυτοσεβασμός. Προσπαθώ να διαπιστώσω τι είναι αυτό που σε οδηγεί να γράφεις κρυόπλαστες σαχλαμαρίτσες. Αποδεδειγμένες σαχλαμάρες. Δεν είναι θέμα γούστου. Είναι θέμα κοινού νου τον οποίο μάλλον δεν διαθέτεις.
      ΟΚ, να καταλάβω ότι θίχτηκες αν και σου εξήγησα ότι δεν είχα πρόθεση να σε μειώσω. Αλλά, να πάρει ο διάολος, γιατί συνεχίζεις το ίδιο έργο; Τι ζητάς τελικά;
      Θα σου πω κάτι. Δεν έχω κάψα να ασχολούμαι με την πάρτη σου. Θα μπορούσα να αδιαφορήσω όπως κάνουν οι περισσότεροι και να γελάω μ’ αυτά που σου γράφουν. Αποφάσισα να σου γράψω δυο πράγματα γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν αξίζει την λοιδορία. Δεν θέλω να σου υποδείξω τι και πώς. Σε blog είμαστε, κουβέντα κάνουμε, με το μπάσκετ ασχολούμαστε. Γιατί να υπάρχει ο μαλάκας της παρέας;
      Να στο πω απλά. Σε λυπήθηκα.
      Αλλά εσύ πας γυρεύοντας. Δικαίωμά σου, βέβαια. Συνέχισε, λοιπόν, κι όπου σε βγάλει.


      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
  46. Εισαι μεγάλος καραγκιόζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. η διαφορα σκορ στο παο-οσφπ θα ειναι
    α) -20
    β) -30
    γ) -40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε δεν σεβεσαι τον δημητρη που πουλησε το βιος του φετος για χαρη της ομαδας ?

      Διαγραφή
    2. -132 θα είναι...

      Υ.Γ.Πάλι "θα"?Πάλι "θα"?

      The Talented C@nt

      Διαγραφή