Athlenda

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2015-16»



Οι εξελίξεις τρέχουν και το πιο καυτό θέμα αυτή τη στιγμή αφορά τον προπονητή που θα αναλάβει να τρέξει το project του Παναθηναϊκού. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι πράσινοι καλούνται να λάβουν μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της νεότερης ιστορίας τους. Το Hoopfellas καταθέτει τη δική του πρόταση..



Η περυσινή σεζόν και  ο τρόπος που θάφτηκαν οι προδιαγραφές του πράσινου ρόστερ έχει δημιουργήσει ένα είδος «παράκρουσης» στους οπαδούς του Παναθηναϊκού σχετικά με το νέο αφεντικό του πάγκου τους, τον άνθρωπο που θα αναλάβει να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών και του ποιοτικού μπάσκετ. Έχω πολύ συγκεκριμένες απόψεις για αυτή την επιλογή. Για να γίνει κατανοητός όμως ο τρόπος σκέψης μου θα ήθελα να δούμε λίγο μαζί το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί παραθέτοντας  τα προαπαιτούμενα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον τεχνικό ηγέτη της ομάδας ώστε αυτός να είναι συμβατός με το γενικότερο πλάνο του κλαμπ αυτή τη περίοδο. Η αίσθηση που βγαίνει μέσα από τις δηλώσεις της διοίκησης  είναι ξεκάθαρη. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να νικήσει και να επιστρέψει στη κορυφή,  χωρίς να βάλει στο ντουλάπι τη προσπάθεια για δημιουργία ισχυρού ελληνικού κορμού που ξεκίνησε πέρυσι.



Από τον επόμενο λοιπόν προπονητή  απαιτείται :

-να έχει την ικανότητα να αναπτύξει τα νέα παιδιά σε ατομικό αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο  και παράλληλα να τα εντάξει  στο παιχνίδι της ομάδας όσο βαθιά του επιτρέπουν οι δυνατότητες του καθενός και πάντα με γνώμονα τη λειτουργικότητα τους μέσα στο σύνολο.

-να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και των ιδιαιτεροτήτων που κουβαλάει ένα κλαμπ με αυτή τη παράδοση σε επίπεδο αποτελεσμάτων, ποιότητας μπάσκετ και  αγωνιστικής ταυτότητας. Ο Παναθηναϊκός είναι συνυφασμένος  με ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ που έχει γαλουχήσει τον κόσμο του και επηρέασε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ποτίζοντας παράλληλα το DNA της ομάδας μέχρι τα ..νύχια. Η ομάδα, άσχετα με τις καινοτομίες που θα παρουσιάσει ο εκάστοτε κόουτς με γνώμονα τις μοντέρνες τάσεις, πρέπει να χτίσει το παιχνίδι του πάνω σε αυτές τις βάσεις.

-να αποτελέσει «δυνατό χαρτί» για την ομάδα στα ματς που θα κρίνουν τη πορεία της και της ανοίξουν πόρτες για την επιστροφή της στην ελίτ.

Αυτά για εμένα είναι προαπαιτούμενα. Πάνω σε αυτά θα βασίσεις την επιλογή σου. Η αγορά έχει υλικό. Και αρκετούς καλούς προπονητές. Αυτό όμως –όσο περίεργο και εν σας φαίνεται- δεν έχει μεγάλη σημασία στη παρούσα φάση. Ο Παναθηναϊκός βιώνει μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση και ψάχνει προπονητή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Σε μια τέτοια απόφαση και με το υπάρχον πλαίσιο το timing για μια συμφωνία είναι επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος. Ο επόμενος κόουτς δεν έχει  άπλετο χρόνο αλλά μπορεί να τον κερδίσει. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσει να βρεθεί στην ίδια σελίδα με αυτό που θέλει να παρουσιάσει η διοίκηση και να ταιριάξει  σε επίπεδο κατεύθυνσης με αυτή. Ξεκάθαρα οι πράσινοι δε ψάχνουν για έναν «μεγάλο θεωρητικό» κόουτς αλλά για έναν πρακτικό, ρεαλιστή που θα επηρεάσει άμεσα το σύνολο βάζοντας το να δουλέψει μαζί.


Για αυτούς τους λόγους έχω απορρίψει πολλούς καλούς προπονητές, καταλήγοντας ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επενδύσει στην ελληνική αγορά. Φέτος, όπου η ομάδα χρειάζεται να πάρει μια «ασφαλή» απόφαση και να κλειδώσει αρχές που θα τις εξασφαλίσουν κάποια πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο. Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι διαθέσιμοι ξένοι προπονητές θα αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα όπως είναι αυτή τη  στιγμή διαμορφωμένο το πλαίσιο και με τη διάθεση του κόσμου για «πειραματισμό» εμφανώς μειωμένη. Για παράδειγμα, γνωρίζω πολύ καλά τον Κοκόσκοφ. Πρόκειται για ένα κόουτς με σπουδαίες γνώσεις  και αρκετά αξιόλογες ιδέες αλλά εκτιμώ ότι στο συγκεκριμένο πόστο απλά θα έχανε (και μάλιστα από νωρίς) τη μπάλα μιας και αυτά που πρεσβεύει πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τα εντάξει  στο παιχνίδι της ομάδας  ώστε αυτή να ανταποκριθεί παράλληλα στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Εκτιμώ τον Σάσα Ομπράντοβιτς και τον Γιούρι Ζντοβτς με τα  defensive tactics τους αλλά δε βρίσκονται στη short list μου. Η μετάβαση σε κλαμπ πραγματικά τοπ-απαιτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει «πνίξει» πολλούς ικανούς προπονητές στο παρελθόν και οι πράσινοι δεν έχουν περιθώριο για μια τέτοια αποτυχία τώρα.  Πάμε λοιπόν στις επιλογές μου, πρώτη και δεύτερη..


PLAN A

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Τσιμουδιά. Οι φανατισμοί και οι μικροπρέπειες πρέπει να μπούν στην άκρη για να ξαναγυρίσει ο Παναθηναϊκός εκεί που πρέπει. Όταν είσαι αυτό το σωματείο που είσαι δε πρέπει να κουβαλάς κόμπλες.. Σας  το γράφει κάποιος που πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δεν έπρεπε να κάναμε καν αυτή τη συζήτηση  γιατί ο Ιτούδης θα έπρεπε να είχε πάρει τη θέση αγκαζέ για τα επόμενα δέκα χρόνια. Όμως τη κάνουμε και προσπαθούμε να βρούμε τη καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτό και θέλω να εστιάσουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Γιαννάκης στα μάτια μου  είναι η πιο ασφαλής επιλογή για τον Παναθηναϊκό στη παρούσα φάση. Κουβαλάει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχτισαν τη ταυτότητα του ελληνικού μπάσκετ στη σύγχρονη εποχή. Υπήρξε «σχολή» για τη καλύτερη σχολή σε ευρωπαϊκό προπονητικό επίπεδο σήμερα. Πρεσβεύει τις βάσεις της σε αγωνιστικό επίπεδο πάνω στις οποίες έχτισαν και χτίζουν οι νεότεροι προπονητές γαρνίροντας φυσικά ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και το προσωπικό του στυλ.  Τον θεωρώ επίσης εξαιρετική επιλογή για να δουλέψει με τους νέους Έλληνες παίχτες του Παναθηναϊκού. Η επαφή μαζί του (όχι μόνο για τους πραγματικά νεαρούς) για παιδιά όπως ο Παππάς ή Γιάνκοβιτς μπορεί να αποτελέσει turning point για τη καριέρα τους. Θεωρώ επίσης ότι μαζί του ο Παναθηναϊκός θα νικήσει. Και θα το κάνει σύντομα. Φέρνει στο τραπέζι μια πολύ ισχυρή αγωνιστική βάση, πολύ κοντά σε αυτά που πρέσβευε το στυλ της ομάδας στις glory days της. Ηard nose Defense-Pick & roll Offense. Του αρέσει ο έλεγχος του ρυθμού και οι σετ καταστάσεις. Σίγουρα έχει  μειονεκτήματα, κανείς δεν είπε το αντίθετο. Προσωπικά περιμένω κάποια καινούργια πράγματα  στην αγωνιστική του φιλοσοφία μετά τις εικόνες και τα ερεθίσματα που του έδωσε το ταξίδι του την Αμερική. Ίσως λίγο πιο γρήγορο τέμπο, κάτι πιο κοντινό στις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ.


 Παρόλα αυτά  η βάση της φιλοσοφίας του με καλύπτει. Μπορεί να απορροφηθεί άμεσα από τον κορμό του Παναθηναϊκού μιας και ο Έλληνας παίχτης (ανεξάρτητα από το τι πρεσβεύει ο ίδιος αγωνιστικά) μεγάλωσε σε παρόμοιο «αγωνιστικό περιβάλλον». Δε θα κάτσω να μιλήσω  για το περιτύλιγμα της «υποδοχής» μιας τέτοιας απόφασης από τον κόσμο της ομάδας ή για τη κόντρα του με τη διοίκηση του αιωνίου που μπορεί να προετοιμάσει κάπως το κλίμα. Συζητώντας με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια  είμαι υποχρεωμένος να σας  πω ότι κατά τη γνώμη μου ο Παναγιώτης Γιαννάκης  είναι πιο κοντά σε ότι χρειάζεται σήμερα ο Παναθηναϊκός και πάντα με γνώμονα του τι μπορεί να προσεγγίσει στην αγορά. Στη περίπτωση του θεωρώ ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν λόγω προϊστορίας στον αιώνιο αντίπαλο σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις Ελλήνων κόουτς που ούτε καν θεωρητικά και ανεξαρτήτων ικανοτήτων δε θα μπορούσαν να συζητηθούν (Αγγέλου, Μπαρτζώκας).


PLAN B

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ


Τον Σωτήρη Μανωλόπουλο τον πίστεψα όταν ανέλαβε στο τέλος της χρονιάς του πράσινους και η δουλειά του νομίζω δικαίωσε όσους είχαν εξ αρχής την ίδια πεποίθηση.  Δυστυχώς η ήττα της ομάδας με 3-0 στους τελικούς  σε μια χώρα που δε συγχωρεί γιατί βλέπει μόνο αποτελέσματα ανεξαρτήτων συνθηκών και όχι «δουλειές» τον πήγε πίσω στις σκέψεις των διοικούντων.  Η φιλοσοφία του Hoopfellas  λέει ότι κάποτε στη χώρα μας πρέπει να κοιτάμε πρωτίστως τη δουλειά. Το παράδειγμα της Ρεάλ με τον Λάσο είναι χαρακτηριστικό. Ο Μανωλόπουλος πήγε αρκετά βαθιά για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Ετοίμασε καταστάσεις και πράγματα για να πάρει το μομέντουμ αλλά ήταν φανερό ότι η σειρά εξαρτιόταν περισσότερο από την πνευματική υγεία του αντιπάλου του. Προσωπικά είδα στο διάστημα παραμονής του πράγματα που μου άρεσαν αρκετά. Έχεις ιδέες πολύ κοντά στο μοντέρνο μπάσκετ, δε φοβάται να ρισκάρει και  να παρέμβει. Στα συν του ότι έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και η φιλοσοφία του μπορεί επίσης να απορροφηθεί ομαλά και γρήγορα από το σύνολο των παιχτών. Ξέρει που βρίσκεται και γνωρίζει τα θέλω αυτή τη στιγμή στο κλαμπ. Είναι διαφορετική περίπτωση από τον Γιαννάκη στο ότι πρόκειται για έναν κόουτς που περιμένεις να αναπτυχθεί μαζί με την ομάδα. Αλλά με αυτά που έχω δεί και γνωρίζοντας τις εκτιμήσεις του πάνω σε αρκετά θέματα νομίζω ότι και εδώ το ρίσκο είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με την επένδυση σε έναν πιο γνωστό ξένο προπονητής διαφορετικής σχολής. Αυτό που θεωρώ μπετόν για τη περίπτωση του Μανωλόπουλου είναι το ότι (όσο βρίσκεται στο χέρι της διοίκησης) ακόμα και εάν επιλεγεί κάποιος άλλος προπονητής, θα πρέπει να αποτελεί μέρος του τεχνικού τιμ. Επαναλαμβάνω όσο βρίσκεται στο χέρι της διοίκησης γιατί πολλοί κόουτς δε δέχονται «παρεμβάσεις» σχετικά με τη στελέχωση του επιτελείου τους..

Περιμένω τις απόψεις σας..

Υ.Γ: Τρέφω απεριόριστο σεβασμό  (νομίζω είναι γνωστό) στον Σούλη Μαρκόπουλο.  Είναι «κόουτς» με τη πραγματική έννοια του όρου. Old School coach μάλιστα από αυτούς που χαρακτηρίζονται «πρακτικοί» και μπορούν να πατεντάρουν πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα για να πάρουν αυτό που θέλουν. Δε νομίζω όμως ότι είναι το timing σωστό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της καριέρας του, για να αναλάβει ένα τέτοιο πόστο (ειδικά όταν ουσιαστικά πρόκειται για «φροντιστήριο» στον Σάρας, από οποιοδήποτε πόστο και εάν το κάνει ο Μαρκόπουλος γιατί δεν ακούγεται μόνο ως προπονητής). Ο «Σουλίνιο» είναι ένας από τους κόουτς που εκτιμώ αλλά δε θα επέλεγα για τη δουλειά.

Υ.Γ1: Ο Σάρας είναι «πείραμα» και μάλιστα μεγάλο, σε μια εποχή όπου (επαναλαμβάνω) η διάθεση του κοινού για πειραματισμούς είναι μειωμένη και μια τέτοια κίνηση  θα «πατήσει» καθαρά πάνω στην αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του Λιθουανού που θα του εξασφαλίσει λίγο παραπάνω χρόνο. Μπορώ ίσως να τον δω ως μέλος ενός τεχνικού τιμ αλλά όχι ως πρώτο. Τζόγος και μάλιστα μεγάλος..


Υ.Γ2: Και για τους δύο «αιώνιους» η σελίδα έχει προτάσεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό έχουμε περισσότερο χρόνο μιας και όλα παγώνουν μέχρι να τελειώσει η υπόθεση-Σλούκα.


Για τον Παναθηναϊκό έχω ήδη τη πρώτη πρόταση παίχτη έτοιμη και απλά εύχομαι ο συγκεκριμένος να μη κλείσει τις επόμενες ημέρες σε μια ομάδα που τον έχει πλησιάσει πολύ ζεστά τον τελευταίο καιρό.. 

315 σχόλια:

  1. μονο που με αυτα που ξερω απτη καε θα υπαρχει διδυμο με το ΥΓ1 και ΥΓ2 σου...που για μενα ειναι πολυ καλη λυση.θεμα γιαννακη δεν υπαρχει,πιο πιθανο ειναι να παρει τον μπαρτζωκα παρα τον γιαννακη.αν ησουν μεσ'τα πραγματα θα το ηξερες αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρε.. Καθολου μεσα στα πραγματα ο Τζιμ.
      Ιδεα δεν εχει βασικα! Ουτε γνωριζει κοσμο, ουτε μιλαει με κανεναν.
      Απορω γιατι καθομαστε και τον διαβαζουμε...

      DR34M

      Διαγραφή
    2. 5:46

      Ποιος σου είπε ότι είμαι μέσα στα πράγματα..;

      Διαγραφή
  2. Mε κολλημένα μυαλά κανείς δε πήγε μπροστά. Ευκαιρία για τον ΔΓ να αλλάξει προφίλ. Πάρε Δράκο τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δουλέψει τα νέα παιδιά καλά. Το έκανε και με τους Διαμαντίδη-Σπανούλη-Ζήση στην Εθνική. Το έχω πεί και παλιότερα, με Γιαννάκη δε θα χάσεις ποτέ από Σφαιρόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω ότι το σκηνικό κόντρας με τους Αγγελοουλαίους και το τουίτ της κόρης του να ήταν ο επικοινωνιακός προθάλαμος για την υπογραφή του. Εκτιμώ πολύ και τον Γιαννάκη και τον Μαρκόπουλο. Περιπτώσεις Σάρας είναι απλά ασχολίαστες. Γιαννάκη ή Ομπράντοβιτς (Σάσα) θα ήθελα Τζιμ.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπερα jim!
    Oμολογω οτι μας εξεπληξες με την περιπτωση Γιαννακη!Στην πραγματικοτητα ομως ειναι καλη λυση!Προσωπικα θα στηριζα τον Μανωλοπουλο!Το εχω γραψει αρκετες φορες και εδω στο blog και σε πρασινα site!Ο Σαρας οντως ειναι μεγαλο ρισκο!
    Θα τον επελεγα μονο ως assistant διπλα σε εμπειρο coach!
    Συμφωνα με τη γνωμη σου για τον Σουλη απολυτα!
    Εγω προσωπικα εκτιμω ιδιαιτερα τον Οbradovic και θεωρω οτι σε καθαρα αγωνιστικο επιπεδο ειναι οτι πρεπει για τον Παναθηναικο αλλα δεν ταιριαζει στο project της ομαδας!
    Εχω τελος και 2 ερωτησεις!
    Ο Τζορτζεβιτς θα ηταν καλη επιλογη?
    2ον ο παιχτης που αναφερεις μηπως ειναι ο Ροτσεστι?
    Τον εχει προσεγγισει ως γνωστον η Μακαμπι και σημερα διαβασα για 1εκατ δολαρια ετησιως!Μεγαλο ποσο αλλα θα το διεθετα για τον βασικο μου point guard τη στιγμη που προσωπικα δε βλεπω φως στον οριζοντα με Καλαθη!


    el Emperador

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Tζόρτζεβιτς μου αρέσει αλλά έχει πολύ τζόγο. Στη Σερβία βρήκε ιδανική κατάσταση και πέτυχε. Είναι πολύ καλός στο κομμάτι της ψυχολογίας και της διαχείρισης παρά στο κοουτσάρισμα. Έχει μεγάλο ρίσκο η περίπτωση του. Νομίζω πως θα του ταίριαζε περισσότερο το Μιλάνο και η ιταλική λίγκα.

      Διαγραφή
  5. Tζόρτζεβιτς ή μένεις με Μανωλόπουλο. Ή και τους δύο σαν τιμ.

    Kyrie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Πρίφτης
    2. Μανωλόπουλος
    3. Το χάος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι, τι να πουν τοσοι προπονητες ελληνες και ξενοι μπροστα στο Μανωλοπουλο. αυτος και μετα το χαος

      Διαγραφή
  7. O Mαρκόπουλος έπρεπε να είχε έρθει το 2012 καπάκι μετά τον Ομπράντοβιτς. Εκείνη η ομάδα του ταίριαζε γάντι, και ίσως να κέρδιζε στο 4ο ματς τη Μπαρτσελόνα και να πήγαινε Φ4. Τώρα είναι αργά, και για τον ΠΑΟ και για το Σούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Jim...συμφωνώ για Γιαννάκη αλλά διαφωνώ για Σάρας!Ο Λιθουανός θα έχει μεγάλη πίστωση χρόνου!!ο Παναγιώτης στην πρώτη στραβή θα νιώθει να χαμηλώνει η οροφή του ΟΑΚΑ!!!
    Επίσης ποιον εννοείς στο σχόλιο αυτό?


    Για τον Παναθηναϊκό έχω ήδη τη πρώτη πρόταση παίχτη έτοιμη και απλά εύχομαι ο συγκεκριμένος να μη κλείσει τις επόμενες ημέρες σε μια ομάδα που τον έχει πλησιάσει πολύ ζεστά τον τελευταίο καιρό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος παίχτης?

      Διαγραφή
    2. Ο Σάρας είναι άπειρος και τεράστιο ρίσκο για το επίπεδο του ΠΑΟ. Έλεος, μια σωστή επιλογή τα τελευταία χρόνια χρειαζόμαστε, ας είναι του κόουτς αρχικά. Σάρας μόνο για βοηθός και αυτό δύσκολα. Μανωλόπουλος για βοηθός πιστεύω θα ήταν πολύ καλός. Για πρώτος τώρα..... δύσκολο ζήτημα.. Ίσως ο Πρίφτης... Και ίσως να θυμηθεί οτι λέγεται Γιαννακόπουλος ο Τράκης και να πληρώσει ρήτρες να φέρει πίσω Ζέλιμιρ ή Ιτούδη!!! Και μετά ξύπνησα....

      Διαγραφή
  9. Εγω λεω να παει με Λυκογιαννη. Αν μπορει ο Μανωλοπουλος, τοτε μπορει με το παραπανω ο Λυκογιαννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim συμφωνω απολυτα με τις βασικες σου ιδεες για τον κοουτς του ΠΑΟ, οτι πρεπει δηλαδη να ειναι Ελληνας με τα τεχνικα στοιχεια που ανεφερες!!!
    -Προσωπικα θεωρω ιδανικοτερο το plan b διοτι εχει θεωρω μεγαλυτερη προοπτικη.
    -Ο ΠΑΟ δειχνει να προσανατολιζεται στην λογικη που εχεις περιγραψει στο plan a σου αλλα στο προσωπο του coach Γιαννακη βλεπει τον coach Μαρκοπουλο, ισως διοτι φοβαται την αντιδραση του κοσμου...Τελικως θα μαθουμε συντομα την τελικη επιλογη.

    -Οσων αφορα τον παικτη-προταση που εχει ετοιμο μηπως αναφερεσαι στον T.R.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδες τι λετε μπορει ο James Mcadoo να ερθει αμεσα στην Ευρωπη ή πρεπει να ψηθει και αλλο στη Dleague ?? Εγω πιστευω οτι μπορει να κανει τεραστια καριερα στα μερη μας !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνωμη Τζιμ διαβαζω τα αρθρα σου αλλα ειναι πρωτη φορα που διαφωνω μαζι σου. Απο οτι καταλαβαινω προτεινεις τον Γιαννακη για να φιαξει εναν καλο κορμο και μετα να δωσει τα κλειδια σε καποιον αλλον αφου εχει ταβανι
    Υπαρχουν τοσες επιλογες, Ομπραντοβιτς,Πριφτης, Σαρας, Κατσικαρης, Τζορτζεβιτς

    Εχω πολυ καλη εμπνευση για τον Τζορτζεβιτς. Ο Παο χρειαζεται μια προσωπικοτητα στον παγκο που θα μπορουσε να προσελκυσει και να σε πεισει να παιξεις για αυτον. Αλλο να σου πει ο Τζορτζεβιτς ή ο Σαρας ελα Σλουκα, Καλαθη να παιξεις για μενα και σε θελω και αλλο ο Μανωλοπουλος. Ο Σαρας σιγουρα ειναι ρισκο και θα μου αρεσε σε συνδιασμο με καποιον αλλον πχ εναν Ελληνα. Με τον Τζορτζεβιτς σαν προσωπικοτητες θα κουτουλαγαν

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαφωνώ με διοίκηση για Σούλη. Είναι κορυφή μόνο για Α1. Θα ήθελα να δω πόσο εφικτή είναι η περίπτωση Κατσικάρη. Ο παίχτης που λέει ο Τζιμ είναι ο Μαρκ Κάρτερ και τον έχει πλησιάσει η ΑΕΚ

    Μanu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκλείεται να έχει ο Τζιμ για βασική επιλογή παίκτη σαν τον Μαρκ Κάρτερ.
      Δεν το λέω υποτιμητικά,αλλά για να τον έχει σε τέτοιο βαθμό πρόταση δεν είναι ένας απλά καλός παίκτης να μπει στο παζλ αλλά λογικά αποτελεί παίκτη βασικό πυλώνα της ομάδας(αν ερχόταν) και μάλλον γκαρντ που είναι νευραλγική θέση.
      Προσωπικά μυρίζομαι Ροτσέστι.

      Διαγραφή
  14. Mακάρι να υπάρχει παράθυρο για Γιαννάκη. Βασικά καταλαβαίνω το να μην υπάρχει για βαμμένους Ολυμπιακούς όπως ο Μπαρτζώκας και ο Αγγέλου αλλά ο Γιαννάκης ήταν πρώην παίχτης του συλλόγου, πήραμε μαζί τη πρώτη κούπα, έχει παίξει πολλές ωφορές τραυματίας για εμάς κλπ. Ο Τζιμ ετοιμάζει για τον αγαπημένο του Ντρέηπερ (τον ψήφισε ως καλύτερο αμυντικό φέτος) που φεύγει από Αναντολού και δέχεται πρες από Ουνικάχα.

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδανικός για ΠΑΟ ο Ντρέιπερ αν δεν έρθει Καλαθης

      Διαγραφή
  15. Τέλος στους ξένους διανοούμενους και τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Κρατείστε Μανωλόπουλο. Μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο κόουτς. Όχι άλλον Ντούσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι Λυκογιάννη που έχει κι εμπειρία ως πρώτος κόουτς?

      Διαγραφή
  16. Τζιμ θελω 3 σχολια για τα παρακατω

    -Σε περιπτωση που ερθει ο Βεζνεκοφ πως τον χωρας μαζι με Γκιστ και Φωτση?
    1. Δινεις χρονο και στο 3 στον Βεζενκοφ (που ειναι πιο πολυ στο 4 αφου εχει αργα ποδια για 3) και ρισκαρεις και δεν παιρνεις 3αρι?
    2. Δινεις χρονο σε γκιστ ή φωτση στο 5 και δεν παιρνεις 3ο σεντερ?
    3. Κρατας και τους 3 και μειωνεις τον χρονο σε Φωτση?

    - Απο σεντερ τι συνδιασμο θα εκανες
    Mobile ψηλο, Μαυροκεφαλιδη, Μπατιστα?
    Mobile ψηλο,Μπατιστα, Παπαγιαννη (λεγεται οτι μπορει να ψαχτει για Αμερικη)?
    Mobile ψηλο,Μαυροκεφαλιδη, Παπαγιαννη?

    Για Mobile ψηλο,τι σου αρεσει, Μακλιν, ΓΙανκ, Εμπακουε, Λασμε ή κατι αλλο?

    Τελος ποια η γνωμη σου για τον Σλοτερ. 300 χιλ συμβολαιο, τωρα ποια κοινοτικος, με πολυ καλη μιση χρονια (νομιζω πρωτος σκορερ) και χαλια μετα. Νομιζω εχει δυνατοτητες και με καλυτερους παιχτες διπλα τους και με την εμπειρια της 1ης χρονιας θα μπορουσε να παει καλυτερα. Αν και πολλοι τον εχουν ξεγραμμενο ενω στην αρχη τον αποθεωναν

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έρθει ο Βεζένκοβ απευθείας αποδεσμεύεις τον Μαυροκεφαλίδη.
      Κρατάς Μπατίστα που είναι κατάλληλος για να παίζει 15-20' παίρνεις ένα Αμερικανό(Γιάνγκ ή Εμπάκουε) και κρατάς τρίτο τον Παπαγιάννη για 0-5' σε ευρωλίγκα και τουλάχιστον 15' στην Ελλάδα. Ουσιαστικά Φώτσης και Γκιστ θα καλύπτουν όταν απαιτείται τη θέση 5. Είναι το καλύτερο και για τον Φώτση να είναι σε κάποια ματς εκτός αποστολής ειδικά στην Ελλάδα έτσι ώστε να ξεκουράζεται.
      Επίσης σημαντική παράμετρος είναι οι τραυματισμοί. Αν το καλοσκεφτείς ο Παπαγιάννης θα καλύπτει οποιοδήποτε κενό υπάρχει στους ψηλούς με αμοιβαίες αλλαγές θέσεων.
      Κλείνοντας, και ο Βεζένκοβ να μην έρθει πρέπει να πάρουμε ένα Αμερικανό στο 5. Μαζί με Μπατίστα και τον ΜΚΦ με πολύ μικρότερο συμβόλαιο θα γεμίσουν τη θέση. Είναι ρίσκο να πας με τρίτο σέντερ τον Παπαγιάννη γιατί αν τραυματιστεί κάποιος από τους δυο για μεγάλο χρονικό διάστημα ο μικρός δεν είναι ακόμη έτοιμος για χοντρά λεπτά.

      Officer

      Διαγραφή
    2. Φιλε στιην αρχη λες να αποδεθσμευσεις τον Μαυροκεφαλιδη και να πας για 3ο τον Παπαγιανη.
      Στο τελος μιλας για Μπατιστα και ΜΚΦ ενω πριν ειχες πει να φυγει. Και στο τελος παλι μιλας ειναι ρισκο να πας για 3ο σεντερ με Παπαγιαννη. Ενω πριν προτεινες για 3ο

      Τα μπερδεψες νομιζω

      Hugo

      Διαγραφή
  17. Έχω παρατηρήσει ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα όσον αφορά στο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναικου.

    Α. Τι να πω; Είναι δυνατόν να προτείνεις τον Παναγιώτη Γιαννάκη; Θυμάσαι ότι αποσύραμε το λάβαρο με το πρόσωπό του εξαιτίας της κλάψας όταν ήταν στους απέναντι;
    Έχεις ιδέα τι πανικό και γκρίνια θα προκαλέσει στους οργανωμένους που δεν θέλουν να τον βλέπουν; Και στις νίκες γκρίνια θα υπάρχει στην εξέδρα.
    Έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο κάπου εκτός εθνικής; Έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί ρόστερ με προσωπικότητες χωρίς προβλήματα;
    Είμαι 100% αρνητική σε μια τέτοια πρόσληψη. Δεν θέλω να κάνει την ομάδα πάλι πρώτη. Ούτε απ' έξω.

    Β. Διαφωνώ και εδώ. Από που και ως που να του δοθούν τα κλειδιά της ομάδας; Διαφωνώ στο ότι η δουλειά του δικαίωσε όσους είχαν εξ αρχής την ίδια πεποίθηση με σένα και δεν καταλαβαίνω πραγματικά το λόγο που θεωρείς μπετόν το ότι (όσο βρίσκεται στο χέρι της διοίκησης) ακόμα και εάν επιλεγεί κάποιος άλλος προπονητής, θα πρέπει να αποτελεί μέρος του τεχνικού τιμ.
    Ναι, είχε πολλά ελαφρυντικά, ναι κατάφερε να αξιοποιήσει το Νέλσον (ναι τον χτίστη) και να πάρει κάτι από αυτή τη μεταγραφή, αλλά όταν παίρνει τον Κούπερ και τον βάζει να παίζει στο 2 δίπλα στον ΔΔ καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
    Δηλαδή είναι πείραμα ο Σάρας και δεν είναι αυτός;

    Είμαι υπέρ της πρόσληψης του Γιασικεβίτσιους, είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον ΔΓ και πιστεύω ότι ο Μαρκόπουλος είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή ως 1ος δίπλα του. Ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν και νομίζω ότι θα βοηθήσει τους μικρότερους σε ηλικία παίχτες και τον Σάρας ώστε κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός την ομάδα ως πρώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστείος ο Σάρας, εμμονή ενός προέδρου με μηδενική γνώση του αθλήματος νομίζει ότι θα βγάλει νέο Ζοτς.

      Bou Gatsas

      Διαγραφή
    2. οσα κανταρια μπασκετ ηξερε σαν παικτης ο Σαρας δεν τα ηξερε κανενενας αλλος ευρωπαιος παικτης τα τελευταια τουλαχιστον 20 χρονια..το στοιχημα ειναι να τα βγαλει αυτα στο παρκε κ σαν προπονητης..ειναι ενα στοιχημα που νομιζω οτι αξιζει να παρεις..ετσι κι αλλιως ο Σαρας ειναι ιδιαιτερα αγαπητος στις ταξεις των φιλων του τριφφυλιου κ δεν προκειται να τον αποδοκιμασει κανεις στην οποια στραβη..


      green warrior..

      Διαγραφή
    3. Μπραβο Αφρο, συμφωνω 100% μαζι σου

      Διαγραφή
    4. Χμμ, Μανωλοπουλος ...

      Ειχαμε ολοι τοτε πει οτι αυτη ειναι η ευκαιρια του...

      Βεβαια κομματακι δυσκολο να κερδισεις τον Ολυμπιακο, και μαλιστα με μειονεκτημα εδρας, αλλά, τελικά, την αρπαξε την ευκαρια? ΟΧΙ κατα τη γνωμη μου.

      Επιλογες παικτων που δεν επεισαν κανενα (ΟΚ και που να βρεις καλους και φτηνους παιχτες αυτην την εποχη θα πει καποιος), αλλα κυριως δεν επεισε οτι ειχε στο μυαλο του κατασταλαγμενες ιδεες για το πως ηθελε να παραταξει τον Παναθηναϊκο. Εβαλε τους μικρους με τον ΠΑΟΚ και μετα τους ξεχασε. Μη μου πει κανεις οτι οι αμυνες ζωνης του Μανωλοπουλου τρομαξαν τον Ολυμπιακο. Η ομαδα, παρολο το τρεξιμο, αγκομαχουσε να ξεπερασει τους 70 ποντους κι αν δεν ηταν κι ο Φωτσης με τα τριποντα οι διαφορες θα ηταν τουλαχιστον διψηφιες σε ολα τα παιγνιδια κι οχι μονο στο τελευταιο. Εφτιαξε τον Νελσον παιχτη? 23 ποντους εβαλε ο Σπανουλης στο τελευταιο παιγνιδι.

      Γενικα για καποιον που εχει τη φημη οτι φερνει νεες ιδεες απο την Αμερικη, ο Μανωλοπουλος απογοητευσε τοσο ως βοηθος του Ζουρου στην Εθνικη, οσο και ως 1ος στον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
    5. Πες τα ρε Αφροξυλάνθη...Είναι πραγματικό αστείο να ακούμε για Γιαννάκη....Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει ποτέ στον πάγκο του Παναθηναϊκού..Τζιμ διαφωνώ κάθετα μαζί σου...Ίσως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό...

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    6. Ο Νέλσον έπαιξε 6 λεπτά στο τελευταίο ματς ρε στρούγκο

      Διαγραφή
    7. "οσα κανταρια μπασκετ ηξερε σαν παικτης ο Σαρας δεν τα ηξερε κανενενας αλλος ευρωπαιος παικτης τα τελευταια τουλαχιστον 20 χρονια"

      αν είναι να πάρεις προπονητή με αυτό το κριτήριο, κάνε προπονητή το Διαμαντίδη, Άσε που είναι και ο μόνος που ξέρει πόσο χρόνο παιχνιδιού πρέπει να δίνει στον εαυτό του.

      Παίκτης-προπονητής Μητσάρας να πάρει το 4ο (7ο)

      Διαγραφή
    8. Ο Σαρας ειναι τουλαχιστον αστεια επιλογη!! Δεν εχει κανει πρωτος προπονητης ΠΟΥΘΕΝΑ και θα τον κανουμε στον Παναθηναικο?? Και ειδικα φετος! Οπως εγραψε και ο Τζιμ φετος θα ειναι χρονια που η ομαδα θα θεσει στοχο F4 ξεκαθαρα! Δεν χωρανε πειραματα και εξιλαστηρια θυματα!
      Με τι πειρα θα διαχειριστει ο Σαρας τυχον δυσκολες καταστασεις? Πως θα κουτσαρει στα τελευταια λεπτα και οταν η αποφασεις θα ειναι ζωτικης σημασιας? Με τι scouting και τι προπονητικο team θα δουλεψει?
      Μη γραφει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του!
      DR34M

      Διαγραφή
    9. Ο Μανωλοπουλος πως θα το κανει;

      Διαγραφή
    10. τι εμμονη με τον σαρας, πραγματικα υπαρχει ενας ΔΔ κ μιλαει κανεις για σαρας. Τεσπα, σοβαρος εμπειρος προπονητης δεν βλεπω να ερχεται, θεμα προεδρου.

      Διαγραφή
    11. Δεν υπάρχει προπονητής Γιαννάκης... Παρα μόνο ένα πολύ ισχυρό συναίσθημα του Αρχηγού (σόρρυ Τζίμ) που υπερισχύει της λογικής...Εντάξει όλοι έχουμε τα πάθη μας...
      Αφροξυλάνθη είσαι Θεά!!

      Διαγραφή
    12. Τι έγινε,άλλαξε η "πληροφορία"???

      Απορώ πως τόσοι εδώ μέσα τσιμπάτε...

      Διαγραφή
    13. @Αφροξυλάνθη

      Η κύρια διαφορά στην οπτική μας έγκειται στο ότι εσύ βλέπεις τη κάθε παράμετρο με οπαδικά γυαλιά ως Παναθηναϊκός ενώ εγώ είμαι ουδέτερος. Διάβασε το κείμενο σου και θα το καταλάβεις. Αυτά τα "αποσύραμε λάβαρα, γκρίνια των οργανωμένων και τα ρέστα" τα ακούω βερεσε. Έχω δεί τέτοιες αγκαλιές και συμφωνίες μετά από μαχαιρώματα και πόλεμο που το συγκεκριμένο μοιάζει νηπιαγωγείο. Μπίζνα είναι όλα..

      Διαγραφή
    14. Φυσικά και βλέπω την κάθε παράμετρο με οπαδικά γυαλιά γι΄αυτό και διαφωνώ σε όλα όσα έγραψες. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση ο Γιαννάκης, αν έγραφες π.χ. για τον Γκέρσον θα σου απαντούσα διαφορετικά.

      Διαγραφή
  18. Καταρχάς Τζιμ η ανάρτηση πάει φουλ για "πιο δημοφιλείς αναρτήσεις"... :)

    Από κει κ πέρα. Έχεις πει μια φράση για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς παλιά (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς που αναφερόσουν): "είναι τόσο μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να εκτοξεύσει ολόκληρο τον οργανισμό".
    Επειδή λοιπόν εκτιμώ πως ταιριάζει στην περίπτωση του ΠΑΟ, θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τον προπονητή Τζόρτζεβιτς. (κ απ οτι ειδα το ζητήσανε κ αλλοι πιο πάνω)

    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μανωλοπουλος, Carter.. Αν περνανε αυτα απο το μυαλο της διοικησης του Παναθηναικου μαλλον παει σε μπατζετ 300.000 ευρω σαν τον ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι και οι οπαδοι θα τραγουδανε στο οακα οπως στη λεωφορο, και αν δεν εχω καθολου μυαλο... και αν δεν εχω καθολου λεφτα...

      Διαγραφή
  20. Ποιά η γνώμη σου για Πρίφτη?
    ΣΩΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το πόσο μπορεί ο Γιαννάκης να βελτιώσει ατομικά τους μικρούς δεν χωράει συζήτηση. Με τους μισούς διεθνείς της περασμένης 10ετίας δεν δούλευε μόνο τα καλοκαίρια, τους δούλευε καθημερινά στους συλλόγους και τους εξέλιξε: Σπανούλη στο Μαρούσι, Μπορούση, Βασιλόπουλο, Σόφο στον Ολυμπιακό. Όποιος θυμάται έναν Σίρλεϊ, που όταν ήλθε στον Πανιώνιο έπεφτε μόνος του όπως ο Μπάμπι το ελαφάκι κι ως την άνοιξη είχε γίνει κανονικός μπασκετμπολίστας, όποιος θυμάται τη βελτίωση που εμφάνισε στο Μαρούσι ο Χόμαν, αντιλαμβάνεται τι εννοώ.
    Μεγάλη διαφορά θα κάνει, επίσης, ο Γιαννάκης σε κάτι που έλειψε δραματικά φέτος, τη διαχείριση των τελευταίων κατοχών. Σ’ αυτό το κομμάτι ο Γιαννάκης είναι τοπ. Όπως φυσικά και στο επίπεδο της προσωπικότητας που θα συσπειρώσει (τους παίκτες εννοώ, όχι τους οπαδούς).
    Ρεαλιστικά, ωστόσο, η περίπτωση Γιαννάκη δεν μοιάζει να έχει σοβαρές πιθανότητες, το αντιλαμβάνεται ο καθένας απ’ την αντίδραση των μέσων Γιαννακόπουλου κάθε φορά που προκύπτει φήμη περί Γιαννάκη (προ ημερών, τον περασμένο μήνα ως αντι-Ιβάνοβιτς, πέρσι ως αντι-Πεδουλάκη). Μπορεί ο Δημητράκης να εκπλήξει τις μάζες φτάνοντας σε μια τέτοια απόφαση - υπέρβαση; Δύσκολα, εκτιμώ. Αν ήταν εύκολο, πιθανότατα ο Γιαννάκης θα είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό το 2012, μετά τον Ομπράντοβιτς. Κι ας είναι οι λόγοι της ακόμη συντηρούμενης (όχι απ’ τον ίδιο, απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού και τις μ@λ@κίες της «Πράσινης», που τον έγραφε «Μπαναότη») διαμάχης αστείοι, ειδικά μετά από 5 χρόνια. Άλλωστε ο άνθρωπος προ μηνών, σε συμμετοχή του στην εκπομπή της Νόβα, ουσιαστικά αναγνώρισε πως έκανε λάθος. Αναγνώρισε πως ο λόγος που ο δικός του Ολυμπιακός δεν πέτυχε ήταν γιατί «μας έλειπαν 1-2 μεγάλα γκαρντ, γιατί τους είχε πάρει όλους ο αντίπαλος» …

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπημένη μου αφροξυλάνθη, ένα μίνι-μάθημα μπάσκετ γιατί σαν γυναίκα το χρειάζεσαι. Κανένας μα κανένας σούπερ σταρ στα νεότερα χρόνια δεν έγινε σπουδαίος προπονητής. Ο μόνος στη σύγχρονη ιστορία που το κατάφερε είναι (τραγική ειρωνεία) ο Γιαννάκης. Ο Σάρας είναι καμμένο χαρτί. Όποιος τον προωθεί είτε είναι απλά φανατισμένος και δεν έχει στενή σχέση με το άθλημα είτε είναι βαλτός από την ομάδα της ΚΑΕ που θέλει να τον περάσει ως ελπιδοφόρο κόουτς στον κόσμο. Αυτά χρυσό μου..

    Mάρκο Γιάριτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα Γιαννακης; Ή μηπως καλυτερα Μανωλοπουλος.

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιο σου φίλε είναι σεξιστικό και κανονικά ο Jim θα έπρεπε να στο κόψει.
      Επίσης όταν ο άλλος έχει την ιδιότητα που του αποδίδεις (π.χ γυναίκα) το σωστό δεν είναι να γράφεις "σαν γυναίκα..." αλλά "ως γυναίκα".
      Τώρα για τα μπασκετικά, δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι ο Σαρας είναι καμένο χαρτί όπως επίσης δεν καταλαβαίνω αυτούς που είναι σίγουροι ότι θα γίνει νέος Ζοτς.

      Διαγραφή
    3. Σώπα ρε άντρα εσύ που η κοπέλα χρειάζεται μάθημα μπάσκετ! Τα επιχειρήματα σου από κάτω μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.
      Μάθε να μιλάς και να κρατάς ένα επίπεδο χρυσό μου..

      Α και by the way πρωταθλητής στο NBΑ μόλις βγήκε ο Kerr..

      Τσου

      Διαγραφή
    4. εντάξε, τον Κerr δεν μπορείς να τον πεις ακριβώς σούπερ σταρ, γιατί είχε την τύχη/ατυχία να παίζει σε πολύ μεγάλες ομάδες, ο ρόλος του και στους Bulls και στους Spurs ήταν παρόμοιος με του Ray Allen στους Heat των Big Three. Δεν ήταν ούτε Τζόρνταν, ούτε Πίπεν, ούτε Ρόμπινσον, ούτε Ντάνκαν. Προσωπικότητα μεγάλη είχε, αλλά ποτέ δεν είχε σαν παίκτης το ρόλο του ηγέτη. Ίσως γι' αυτό μπόρεσε να τον αποκτήσει σαν προπονητής.

      Διαγραφή
    5. Εννοείται ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Περισσότερο ήθελα να κρίνω το ειρωνικό ύφος του φίλου με ένα επιχείρημα που στην ουσία δε λέει τίποτα. Και ο Γιαννάκης δεν ήταν σούπερ σταρ στην Ευρώπη. Ούτε Γκάλης, ούτε Ντράζεν, ούτε Κούκοτς, ούτε Ντίβατς κτλ.

      Διαγραφή
  23. Η λίστα μου

    1) Μανωλόπουλος
    2) Πρίφτης
    3) Djordjevic
    4) Γιαννάκης
    5) Sarica (μείον οτι δεν μιλάει αγγλικά)

    Φυσικά μπορεί να γίνουν και κάποια μίγματα (ιδικά με Μανωλόπουλο/Λυκογιάννη).
    Εκτός λίστας λόγω έλλειψης εμπειρίας ο Jasikevicius και λόγω ταχύτητας υλοποίησης του project ο Μαρκόπουλος.
    Επίσης το όνομα Obradovic όταν ακούγεται στο ΟΑΚΑ, πρέπει να αναφέρεται μόνο σε έναν άνθρωπο..


    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να μην περναμε το Jim για τρελο ας σκεφτουμε το εξης.
    Στην πραγματικοτητα κανει μονο μια προταση. Το plan b ειναι τοσο παραλογο που στην πραγματικοτητα υπαρχει μονο για να υποστηριζει την αναγκαιοτητα του plan a. Θα ηταν διαφορετικα ας πουμε αν το plan b ηταν ο Πριφτης.
    Συνεπως ας αφησουμε το plan b κι ας επικεντρωσουμε την κουβεντα μας στο plan a οπως μας προτεινει κι ο οικοδεσποτης μας.
    Καλος προπονητης ο Γιαννακης. Αδικημενος απο το γαυρο και την εκει παρουσια του. Μαυρη τρυπα ο γαυρος εκεινης της εποχης, δε γλιτωσε ουτε ο μεγαλος Γιαννακης. Εκτοτε δεν εχει προπονησει ουσιαστικα. Κανεις δεν ξερει αν ειναι σε φορμα. Τις οπαδικες ενσταστεις τις κατανοω αλλα δεν τις σχολιαζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το προβλημα πολλων πρασινων ειναι οτι ποτε δεν ειδαν την ευνοια της διαιτησιας, κ επι γιαννακη, κ οτι αυτο προκαλει σε ψυχολογιες κ κομπλεξ. τον γιαννακη πρεπει να τον σεβεστε περισσοτερο γιατι ειναι μια απο τις "αιτιες" που μιλαμε εδω τωρα, κ που οι μισες ευρωπαικες κουπες ειναι ελληνικες. με τον προεδρο αυτο δε νομιζω να ερθει, θα γκρεμισει το ηθος που εφτιαξε 40 χρονια τωρα.

      Διαγραφή
    2. Εγω δε θα πω ποτε κομπλεξικο το Γιαννακη, αυτο ελειπε. Μιλαμε για τη δευτερη μεγαλυτερη προσωπικοτητα του ελληνικου μπασκετ και μεσα στο τοπ-5 κατα τη γνωμη μου του ελληνικου αθλητισμου. Το κομπλεξ και η κακομοιρια ηταν τοσο εντονα στο περιβαλλον του λιμανιου τοτε που δε γινοταν να μην επηρεαστει. Προσωπικα δεν του καταλογιζω ευθυνη, ανθρωπος ειναι. Οι οποιες ενστασεις μου εχουν να κανουν με την ετοιμοτητα του να κοουτσαρει.

      Διαγραφή
    3. Kamia kompla giannaki k gaurou apla ton klepsate to10 sas ta pe kai epidi den bolebe ton bgalate klapsa .. danika ein ola...

      Διαγραφή
  25. What about Σάσα Ομπράντοβιτς και Τζόρτζεβιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΛΟΙΠΟΝ ΤΖΙΜ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΔΥΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΑΤΖΕΤ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.Τ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΚΑΤΑ 4-5 ΕΚ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ.
    ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΟΥΝΑ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΙΔΙΟ (ΝΕΟΣ ΓΑΡ) ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΣΟΥΛΗ-ΣΩΤΗΡΗ(ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΕΙ) ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΥΡΑΦΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΟ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΛΙΩΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΓΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΟΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΤΟΥΔΗ ΑΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΩΡΑ.

    ΥΓ:ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΩΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΕΡΤΟΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΖΟΤΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ...

    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιος Γιαννάκης ρε Τζιμ θα μας τρελάνεις;
    Πέρα απο την εθνική, σου έχει δείξει ο Δράκος πουθενά ότι είναι νικητής;
    Ο Γιαννάκης στον Άρη μπορεί να πάει για να κάνει ένα ρισταρτ στην καριέρα του.
    Δεν μπορεί να διαχειριστεί το φορτίο του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή.
    Δεν παίζει ρόλος Έλληνας ή ξένος. Πρέπει να έρθει κάποιος νέος με παραστάσεις που θα δουλέψει σκληρά για να ανέβει στο τοπ επίπεδο. Κάποιος που θα έχει τη φλόγα και θα την μεταδώσει στην ομάδα για να φτιάξει ένα σκληρό πνευματικά σύνολο που θα κρατάει την σταθερά της άμυνας κάθε βραδύ σαν εχέγγυο για τη νίκη.
    Η λύση για μένα είναι προφανής.
    Σάσα Ομπράντοβιτς.
    Όπου δούλεψε ως τώρα έφτιαξε έργο με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν της Άλμπα όπου έφτασε μια ανάσα απο τους 8 της Ευρωλίγκα κάνοντας δυο εκκωφαντικά διπλά σε Τελ Αβίβ και Αθήνα. Έχει το μενταλιτέ και το πάθος να φτιάξει μια σιδερένια ομάδα και απο τις πρόσφατες δηλώσεις του έδειξε σε μεγάλο βαθμό να έχει την επίγνωση σε ποιο κλαμπ έρχεται. Του χρεώνεται η αποτυχία να πάρει το πρωτάθλημα Γερμανίας αλλα ειλικρινά φέτος δεν έχω καθόλου εικόνα πως έχασε τη σειρά απο την Μπάγερν η οποία βέβαια λογίζεται ισάξια αν όχι καλύτερη στα χαρτιά.
    Για το Σούλη συμφωνώ με το λάθος τάιμινγκ. Ο Πρίφτης με το δεδομένο ότι θα μπουν λεφτά δεν θα φύγει απο τον Άρη. Κοκόσκοφ και λοιποί μαθητευόμενοι μάγοι ουτε γι αστείο. Ούτε τον Ζντοβτς πιστεύω. Ο Τζόρτζεβιτς δεν έχει συλλογική εμπειρία.

    Officer

    ΥΓ: Τζιμ, ανυπομονώ για την πρόταση σου αγωνιστικά.
    Πιστεύω ότι ο ΠΑΟ δεν θέλει πλέον άλλους μέτριους παίκτες και ρολίστες.
    Θέλει 3 παίκτες με @@ (όχι αναγκαία με τεράστια συμβόλαια, εννοώ παίκτες τύπου Ματσιούλις, Γκιστ) που θα δίνουν ότι έχουν για την ομάδα και θα παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1. Γιαννάκης
    Τρια τα ερωτήματα που προκύπτουν: το status στο οποίο βρίσκεται μετά από χρόνια αποχής, η αντίδραση των οργανωμένων, η επιθυμία του ίδιου να συνεργαστεί με μια ομάδα που τον έβριζε με το χυδαιότερο τρόπο, και με έναν παράγοντα που θα του χαλάσει την εικόνα που έχει πλάσει εδώ και δεκαετίες.
    Προσωπικά επειδή σέβομαι και εκτιμώ τον Δράκο, ελπίζω να μην τον δω να συνεργάζεται με τον ΔΓ.

    2. Σούλης
    Απορώ γιατί έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Σίγουρα ο καλύτερος διαθέσιμος προπονητής της λίγκας. Ένσταση η ηλικία του, αλλά οκ, δεν τον προορίζουν για γαμπρό.

    3. Σάρας
    Ούτε που μπορώ να καταλάβω που πατάει αυτό το πράγμα. Θα κλάψουν πολλοί, και θα γελάσουν περισσότεροι.
    Ένα επιπλέον στοιχείο: ο Σάρας ήταν τεράστιος παίκτης και ήξερε το άπειρο μπάσκετ, αλλά βρισκόταν διαρκώς εκτός συστήματος. Επιπλέον, το μπασκετικό του DNA δεν το λες και αμυντικογενές.

    4. Πρίφτης
    Η δεύτερη περίπτωση που θα ξεχώριζα από το ελληνικό πρωτάθλημα, και νομίζω η πιο straight forward λύση.

    5. Μανωλόπουλος
    Ο βοηθός του βοηθού του Ιβάνοβιτς που έφερε στην Ελλάδα τον Μόργκαν και έπαιξε 30 λεπτά ζώνη ενώ έχανε με 20 πόντους. Μακάρι θα πω εγώ αλλά...

    6. Κατσικάρης
    Για κάποιο λόγο δεν ακούγεται καθόλου και φαίνεται να μην χαίρει πράσινης εκτίμησης. Εγώ θα επένδυα σε αυτόν χωρίς δεύτερη σκέψη.

    7. Ομπράντοβιτς Σ.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί να στοχεύσεις τόσο έναν προπονητή που έχει αποτύχει στην Άλμπα. Δε λέω ότι δε θα έχει πιθανότητες επιτυχίας αλλά γιατί τόση κουβέντα γύρω από το συγκεκριμένο όνομα;

    Αφού λοιπόν στον ΠΑΟ δεν κοιτάνε για έναν αναγνωρισμένο ευρωπαίο προπονητή όπως πχ ο Πλάθα, κι αφού φαίνεται να τους εμπνέει ο Κατσικάρης, νομίζω ότι οι λύσεις είναι δυο και μόνο δυο.

    Μαρκόπουλος και Πρίφτης.
    Ο πρώτος είναι καλύτερος προπονητής και ο δεύτερος έχει περισσότερες πιθανότητες να ταιριάξει με τα χνώτα της ομάδας του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να πω και γω την αποψαρα μου.

    α)Προσωπικα ειμαι υπερ της αποψεως τυπου Ζντοβτς.Ο ανθρωπος εχει εμπειρια ως 1ος προπονητης, ο Σαρας ειπε πως αυτος και ο Διαμαντιδης ηταν οι πιο εξυπνοι παικτες που συνεργαστηκε ποτε και εχει στα υπερ την σκληρη αμυνα και το εξυπνο διαβασμα του αντιπαλου.
    Το προβλημα για τον Ζντοβτς ειναι πως ΠΟΤΕ δεν εξελιξε παικτες.Δεν ειναι ο καλυτερος προπονητης να δουλεψει με νεους παικτες.

    β)Ο Μαρκοπουλος πισω απο τον Σαρας (σε φαση Αλβερτης Πριφτης) μπορει να παρει περιφημα, αρκει ο Μαρκοπουλος να μιλα αγγλικα (γιατι εχει ακουστει πως δνε τα εχει).Διαφωνώ ομως γιατι επισης δεν εχω υποψιν πολλους νεους Ελληνες που εχει εξελιξει.

    γ)Διαφωνω κατηγορηματικα με τον Μανωλοπουλο για ολους τους λογους που η αγαπητη Αφροξυλανθη ανεφερε.

    δ)Προσωπικα θα ηθελα Σαρας/Ζντοβτς/Τζορτζεβιτς ως εικονα κοουτς (που θα επιβαλλει πειθαρχια στα αποδυτηρια) και εναν ανθρωπο σαν τον Γιαννακη/Μαρκοπουλο απο πισω, να δουλευει με νεους παικτες και τη φιλοσοφια.

    Και ναι, καλυτερα ο Γιαννακης απο πισω παρα ο Μαρκοπουλος.Καλως ή κακως ο Γιαννακης ξερει τις απαιτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πότε θα ανακοινωθει το δίδυμο Σούλη-Σάρας ξέρουμε? Είναι οριστικό έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το gazzetta γράφει για πιθανή πρόταση των Μέμφις στον Καλάθη που θα φτάνει τα δέκα εκατομμύρια για 3 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο παίχτης που αναφέρεται παραπάνω μήπως είναι ο Anderson της Ζαλγκίρις κι η ομάδα που τον θέλει είναι η Ρώσοι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα το γράψω με κεφαλαία για να δείξω την απόλυτη ταύτισή μου...
    ΣΥΜΦΩΝΩ 1000%!!!!!
    Έχω γράψει σχεδόν τα ίδια σε παλαιότερα ποστ..
    Ίσως στη δεύτερη περίπτωση (Μανωλόπουλου) ο Σάρας θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός δεύτερος..
    Μία ερώτηση μόνο, γιατί δεν έχεις βάλει καθόλου τον Πρίφτη στην εξίσωση? Δεν τον θεωρείς εξίσου κατάλληλο ή τον θεωρείς δεδομένο για τον Άρη και το νέο προτζεκτ του?

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jim, σέβομαι πάντα τις απόψεις και το ωραίο μπλοκ σου που μας φιλοξενεί, αλλά θεωρώ προσβλητική για τον Παναθηναϊκό την πρόταση να κάνει πρώτο προπονητή το Μανωλοπουλο. Απορώ κιόλας που υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν! Εκτός αν είναι Ολυμπιακοί και το κάνουν για να έχουν μετά να μας λοιδωρουν. Για όνομα του θεού, μιλάμε για τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη!! Ως κι ο Τζιμης ο Κουστενης καλύτερο βιογραφικό έχει από τον ( συμπαθή κατά τα άλλα) Μανωλοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλα ολα αυτα, αλλα και παλι νομιζω οτι πιο πολλα εξαρτωνται απο τις βουλες του Δ.Γ. παρα απο το ποιον προπονητη θα φερει.
    Ακομη και τον Ζοτς να φερει, αν δεν προσεξει καποια πραγματα στις τακτικες και στη συμπεριφορα του, χαϊρι ο Παο δε θα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim δεν ειμαι σιγουρος για Γιαννακη. Εχω παρα πολλες αμφιβολιες. Σιγουρα ειναι safe επιλογη για να εξελιξεις νεα παιδια και ειναι τεραστια προσωπικοτητα που αποπνεει σεβασμο. Σιγουρα προπονητικα ταιριαζει γαντι με το DNA του Παναθηναικου. Σιγουρα εχει το know how για να διαχειρισετι δυσκολες κατασταεις.
    Αλλα!
    Εκτος Εθνικης δεν εχει δειξει πολλα πραγματα. Δεν εχει καταφερει να στεριωσει σε ομαδα. Και κυριως στην πρωτη στραβη θα πεσουν ολοι να τον φανε! Δεν θα νοιωθει ασφαλεια και θα ειναι δυσκολες οι συνθηκες για δουλεια.

    Πολυ πιο καλη επιλογη νομιζω πως ειναι ο Πριφτης (και με πολλα περιθωρια εξελιξης) αν και νομιζω πως θα μεινει στον Αρη.

    Ποια η γνωμη σου για τον Τζορτζεβιτς?
    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. o Παναθηναικός είναι κλάμπ ειδικών απαιτήσεων και εφόσον κάνει restart χρείαζεται έναν νέο φιλόδοξο τεχνικό ...
    Κατ' εμέ δεν φτάνει μόνο το πόσο καλός προπονητής μπορεί να είσαι, θα πρέπει να συνοδεύεται και με σπουδαία προσωπικότητα κατα κύριο λόγο ...
    Είμαι αρνητικός στην περίπτωση του Μαρκόπουλου .. Ο άνθρωπος είναι 66 χρονών , όσο καλος προπονητής και να θεωρείται ... Αν πάμε σε Έλληνα προπονητή θα έδιναν την ψήφο μου, σε Κατσικάρη, Γιαννάκη ή Πριφτη ( με την σειρά προτεραιότητας που τα γράφω )
    Προσωπικά όμως θα ήθελα πάρα πολυ να δω Τζόρτζεβιτς με ασσίσταντ τον Σάρας .. Φρέσκιες ιδέες, τεχνογνωσία, όρεξη για δουλειά με νεαρόυς παίκτες και το σημαντικότερο : 2 ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ του Ευρωπαικού μπάσκετ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο Παναθηναικός χρειάζεται κανονικό προπονητή. Τέτοιοι διαθέςιμοι σε επίπεδο Ευρωλίγκας είναι ο Πλάθα και ο Μπάνκι. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως χάσαμε τον ιτούδη το 2012 με αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετό διάστημα να βρούμε το διάδοχο του ζοτς.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. H off season του ΠΑΟ (φαίνεται να) ξεκινάει επαναλαμβάνοντας λάθη του πρόσφατου παρελθόντος:

    1. Επιλογή προπονητή που δεν πολυκολλάει στο dna του συλλόγου (Ιβάνοβιτς - Σούλης),
    2. Πρόταση σε παίχτη του ΟΣΦΠ χωρίς να προσεγγίζεται ουσιαστικά ο ίδιος ο παίχτης (Μάντζαρης - Σλούκας),
    3. Εμμονή σε επιλογές βασικών παιχτών που θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να κλείσουν και μάλιστα χωρίς πολλές πιθανότητες (Καλάθης, Βεζένκοφ reloaded),
    4. Προσπάθεια για επιστροφή παιχτών που έχουν ολοκληρώσει (καλώς ή κακώς) τον κύκλο τους στην ομάδα και βρίσκονται σε μπασκετικά προχωρημένη ηλικία (Μπατίστ - Λάσμε).
    Δεν μου εμπνέει αισιοδοξία η αρχή αυτή. Αλλά ας έχουμε υπομονή!

    ΥΓ: Ο Γιαννάκης, πριν συμφωνήσει με ΟΣΦΠ, φάνταζε στα μάτια μου ως ο ιδανικός διάδοχος του Ζοτς. Μετά από όσα μεσολάβησαν και με δεδομένη την πορεία του τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας πλέον.
    Ο επόμενος προπονητής που θα οδηγήσει ξανά την ομάδα στο μονοπάτι της επιτυχίας θα είναι ο Ιτούδης. Αργά ή γρήγορα.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλησπερα στην παρεα.......εγω θελω γιαννακη στον παναθηναικο και εξηγουμαι
    1.ο ιδιος εχει προσωπικο κινητρο απεναντι στους αγγελοπουλους και θα κανει τα παντα για να ξανακανει τον παναθηναικο ομαδα....ειναι εμπειρος,ξερει απο δυσκολες καταστασεις,εχει δουλεψει με ελληνες παικτες και ξερει την ψυχολογια τους
    2.πρεπει να αποκατασταθει αυτη η κακη σχεση μεταξυ παναθηναικου και δρακου.......δεν αμφιβαλω οτι πολλες φορες μεσα στο οακα εκανε βλακειες αλλα ο δρακος ετσι ηταν παντα αυθορμητος και νευρωδης....προσωπικα στο γηπεδο δεν μου αρεσε η συμπεριφορα του αλλα και οι γιαννακοπουλοι δεν πηγαν πισω....οταν εφευγα απο το γηπεδο πολλε φορε επιανα τον εαυτο μου να αναρωτιεται.......μα ειναι δυνατον να βριζουμε ρε πουστη τον γιαννακη?επειδη ηξερα καποια πραγματα οι γιαννακοπουλοι ειχαν αυτη την συμπεριφορα για τον κοουτς γιατι καποια στιγμη τον ηθελαν στον παγκο της ομαδας και χαλαστηκαν οταν πηγε απεναντι
    3.φανταζεστε με γιαννακη στον παγκο τον παναθηναικο και γιαννη μπουρουση στα πρασινα τι ωραιο χειμωνα θα περασουμε?
    4.καλη επιλογη για μενα ειναι και ο προφτης γιατι βλεπω ιδεες στο παιχνιδι του,βλεπω οτι δουλευει.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εχω την εντύπωση ότι η καλύτερες περιπτώσεις χωρίς το context όμως είναι Τζόρτζεβιτς - Πρίφτης. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Καταλαβαίνω την πρόταση του Τζιμάρα, ΠΡΕΠΕΙ να τη σεβαστούμε όλοι (λέω για κάτι σχολιάρες τύπου "Ποιος Γιαννάκης/Μπαναώτης/οργανωμένοι κλπ.), αλλά ειδικά στο θέμα διαχείρηση ομάδας και καθημερινότητας είναι από ελλειπής έως ανεπαρκέστατος. Ίσως το ότι δεν υπάρχουν τα μεγάλα μπάτζετ τον ευνοήσει, αλλά τα παραδείγματα ΟΣΦΠ και... ΟΣΦΠ (γιατί άραγε!!) και τα όσα είχε κάνει ο εν λόγω... μπασκετικός πατέρας ούτε σαν προσωπικότητα ούτε σαν τεχνικό τον τιμούν. Περισσότερο περιμένω μια απάντηση Τζιμάκο γιατί όχι Πρίφτης παρά γιατί όχι Σούλης-Σάρας. Για Μανωλόπουλο λογικό μου φαίνεται, τον σηκώνει ο οργανισμός παρά την απειρία του σαν head coach, οι ιδέες του είναι στην πορεία σκέψεις Αργύρη κλπ, δε νομίζω ότι θα ναι μακριά από τους στόχους του.
    ΥΓ Επιμένω ότι ο προπονητής με τις μακράν καλύτερες ιδέες στο σύγχρονο Ελληνικό μπάσκετ λέγεται Γιώργος Μπαρτζώκας, και κάνει μακακία να διαλέγει ένα απ' τα δύο powerhouses.
    ΥΓ2 Λέω γω τώρα να 'ούμ... Πιανιτζάνι με ασίσταντ Χάρη Μαρκόπουλο, Αταμάν - Μανωλόπουλος, Κολέ - Μανωλόπουλος...
    ΥΓ3 ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ, στην Ευρώπη ξέρουν τί πάγκο έχει ο ΠΑΟ και τι σταυρό κουβαλάνε πια στη μετά Ζοτς εποχή και κυρίως στη μετα-Παυλοθανάσεια εποχή...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το θέμα με τον προπονητή δεν ειναι το πρώτο που πρέπει να λήξει.

    Πρώτο μέλημα της διοίκησης (Τράκης) είναι να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

    -Θέλει να κερδίζει τον Ολυμπιακό?
    Να πάρει πίσω τον πεδουλα και να κρατήσει τον γκιστ.

    -Θέλει να πάρει το 7ο σε ορίζοντα 2-5 χρόνων με budegt 7-10 εκ, θεωρώντας ότι το παιδομάζωμα που έκανε θα του βγεί?
    Να πάρει τον Αναστασιάδη μπας και πιάσει κάνα τάμα... Δεν κρατήθηκα. Στα σοβαρά. Σε αυτή την περίπτωση θέλει έναν Αναστασίου (μιας κι έπιασα το ποδόσφαιρο). Να βάλει τις δικιές του πινελιές και στράτα στρατούλα να οικοδομήσει την ομάδα που αυτός έχει στον νού του γνωρίζοντας ότι θα πάρει τριτοδεύτερους παίχτες που θα ταιριάξουν σε ότι του λείπει (βλ. ντορσι, λοτζέσκι, ματσιούλις, λάσμε, λο κ.α.). Κοινώς να έχει εξαιρετικό scouting-recruiting. Σε αυτή την περίπτωση όταν αρχίσουν και σου βγαίνουν οι παίχτες θα πρέπει να πάρουν αύξηση και σιγά σιγά το budget ν ανεβαίνει.

    -Θέλει να πάρει το 7ο του χρονου?
    Μονόδρομος η δραματική αύξηση του budget (τουλάχιστον 15 εκ.), παίχτες απ το πάνω ράφι και γεμάτο ρόστερ ασχέτως προπονητή. Καλάθης αν έρθει Ευρώπη και γερό μπάσιμο για Σλούκα με σοβαρότητα (1 εκ, 1,1εκ για 2-3 χρόνια συμβόλαιο). Και στους ψηλούς σκυλιά του πολέμου.. Κανένας προπονητής, έλληνας ή ξένος, δεν θα έλεγε όχι σε γηγενείς παίχτες για τη δημιουργία σταθερών.. Εδώ οι προϋποθέσεις για τον προπονητή είναι να μπορεί να επιβάλεται και να χειρίζεται μεγάλα ρόστερ. Ευρωπαίος προπονητής που το χει με το σύγχρονο μπάσκετ (καλύτερα έλληνας: Ιτούδης, Κατσικάρης, Μπαρτζώκας, Αγγέλου, Πρίφτης) ή ο Μπλατ..

    -Δε θέλει τίποτα απ τα παραπάνω και απλά θέλει με κάτι ν ασχολείται ή ότι άλλο (ξέπλημα κτλ)?
    Ας συνεχίσει να κάνει ό,τι του καπνίσει ή μάλλον ό,τι του σνιφάρει...

    Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση πρέπει να έχει ξεκάθαρους στόχους έτσι ώστε να πει στον νέο προπονητή τι θέλει απ αυτόν και μετά να κάτσει στ' αυγά της (όσων αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δημόσιες τοποθετήσεις κομμένες) και ο προπονητής να έχει τα κότσια να πει στον τράκη ότι δεν θα ανεχτεί παρεμβάσεις στη δουλειά του.

    Τα δικά μου θέλω:
    -Θέλω το 7ο του χρόνου.
    ~Coach: Κατσικάρης ή Μπλατ (αν επιστρέψει ευρώπη)
    ~Roster: Καλάθης, Σλούκας, Παππάς, Διαμαντίδης (σχεδον αποκλειστικά euroleague), Γιανκοβιτς, Anderson, Χαραλαμπόπουλος, Βεζενκοφ, Gist, Φώτσης, Young, Lasme, Σοφο(ή Μαυροειδής και βλέπουμε) (13 παίχτες με τον γιανκοβιτς, τον χαραλομποπουλο και τον τριτο center να διεκδικουν 2 θέσεις μετά την επιστροφή του γκιστ)
    ~Εκτός 12αδας: Μποχωρίδης, Παπαγιάννης (μπας και καταφέρει να μπει στη θέση του τρίτου center). Οι υπόλοιποι δανεικοί ή παραμονή χωρίς να υπολογίζονται εκτός απροόπτου.

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαθε να ΣΕΒΕΣΑΙ είναι ντροπη οι χαρακτηρισμοι που κανεις

      Διαγραφή
  43. Se akoma ena post, o kathenas edw mesa leei to makri kai to konto tou. Oi perissoteroi, distixws, den exoun antilipsi tis pragmatikotitas kai oneirevontai diafora pragmata kai katastaseis.

    Epi tou thematos. Simfwnw me tin epilogi Giannaki. Einai isws oti kalitero gia ton Panathinaiko ti dedomeni stigmi. Me tin ethniki ekane pragmata kai thavmata. Prokeitai gia mia terastia athlitiki proswpikotita pou gnwrizei poli kala ta vasika tou athlimatos. Eixa pei prin ligo kairo oti oi kaliteres epiloges gia tin thesi tou proponiti tou Panathinaikou einai:

    a) Djordjevic
    b) Giannakis
    c) Priftis

    Ean o Giannakopoulos ferei kapoion apo aftous tha exei apodeiksei oti emathe apo ta lathi tou kai tha exei kanei megali relans me ton kosmo tou Panathinaikou pou twra einai poli ksenerwmenos mazi tou. Na thimisw oti ean ki afti ti xronia den parei titlo i omada, ta pragmata tha einai diskola gia ton Dimitri Giannakopoulo.. Stenevoun ta xronika perithwria gia lathi meta apo tin efialtiki xronia pou zisame (me ton apistefto Ivanovic).

    P.S. (1) Tha to ksanapw oti epiloges tipou Kokoskov (to stil basket pou protima den tairiazei me tou PAO), Sasha Obradovic (Servos Pedoulakis), Jasikevicius (den exei katholou empeiria, einai TERASTIO risko) einai kakistes. Afto to kalokairi tha einai poli simantiko kai o Giannakopoulos tha prepei na epileksei me sinesi ton epomeno proponiti tou Panathinaikou. O Giannakis thewrw, tha itan mia PARA POLI KALI lisi. Isws i kaliteri.

    P.S. (2) Me apogoitefse o Manwlopoulos me ta osa dilwse peri diaitisias meta ton trito teliko. Apodeixthike mikros. Den ginetai ena swmateio san ton Panathinaiko na exei enan mikro anthrwpo gia proponiti tou.

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα Τζιμάρα.
    Aν και σχολιάζω σπάνια σε παρακολουθώ πολλά χρόνια(το 1ο άρθρο σου που δίαβασα ηταν για τη Μπάρτσα τότε που είχε πάρει του Λεικερς)και πάντα απολαμβάνω τις αναλύσεις σου.Τη σημερινη την περίμενα με μεγάλη ανησυχία όπως και αυτες που ερχονται με τις κινησεις για τους αιωνίους(κ ντραφτ βεβαια βεβαια)γτ υπολογίζω πολυ τη γνωμη σου και θελω να δω πως βλεπεις την κατασταση.Πραγματικά ομως σημερα με ψιλοαπογοητευσε.Σίγουρα μπορεί και να το βλέπουμε αλλιώς και αυτο ενδιαφέρον είναι.Απλα θεωρώ πως ειδικά αυτές οι 2 κινήσεις περιέχουν πολυ μεγαλύτερο ρίσκο από τις υπόλοιπες.Αρχικά με τον μεν Γιαννάκη όσο και αν πρεπει να παραβλεψει ο κόσμος το παρελθόν ενα κλίμα αμβισβήτησης θα υπάρχει και μάλιστα θεωρώ μεγαλύτερο από όταν ήρθε ο Αρτζι αφού ο Δρακος έχει συνδέσει το ονομά του με χτυπητές αποτυχίες στο πάγκο του οσφπ.Πέρα όμως απο το επικοινωνιακό,δε θεωρώ ότι η επιστροφή του Δράκου θα αποδώσει στον ΠΑΟ.Όλα αυτά που φέρνει ο Δράκος στο τραπέζι θεωρώ θα κολλούσαν περισσότερο στην ΑΕΚ και το πλάνος παρά στον ΠΑΟ,που θέλει να κερδίσει εδώ και τώρα.Ο Γιαννακης για να δειξει εργο και να κερδισει θελει χρόνο και στον ΠΑΟ δεν θα τον εχει.Ιδανικη λυση κατα την αποψή μου θα ηταν Κατσικάρης ή Ιτούδης.Αδύνατο αυ΄τή τη στιγμή,αλλά θεωρω οτι στο συγχρόνο μπασκετ προπονήτες με τη φιλοσοφία τους κερδίζουν.Όσο για το Μανωλο αφου εχει βγει απο τη διοίκηση οτι ψάχνεται για κόουτς ο Μανωλο δε μενει σαν 1ος αφου θα ειχε ηδη ανακοινωθει αν τα ειχαν βρει.Πριφτης-Μανωλοπουλος(ή Σάρας)πολυ πιθάνη και ενδιαφέρουσα προοπτική και ο Τζόρτζεβιτς που μπορει να μην έχει πείσει σαν κόουτς,αλλα ειναι γεννημένος νικητής είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής.
    Υ.Γ. Κάτι μου λέει πως το καλοκάιρι απο Έφες,Καρσίγιακα και Μακάμπι θα ''ψωνίσουν''' πολλές ομάδες...
    Υ.Γ.1 Το φετινό draft για μένα θα αλλάξει θεωρω τις ισσοροπίες στη Λίγκα περισσότερο από κάθε αλλή φορά τα τελευταια χρόνια.
    Υ.Γ.2 Είσαι οτι καλυτερο κυκλοφορεί στην ιντερνετικη πιάτσα,συνεχισε έτσι
    Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Διαβάζοντας με πολύ προσοχή κ σεβασμό τη θέση της σελίδας να πω καταρχάς το εξής: ο Τζιμ καταθέτει την άποψή του κ μάλιστα με σοβαρά, λογικά επιχειρήματα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι κ εξ ορισμού σωστή ή πως θα αποβεί πετυχημένη επιλογή επειδή το λέει η σελίδα. Άλλωστε κ για τον πάγκο του Οσφπ πέρσι ο Τζιμ δεν πρότεινε Σφαιρόπουλο. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως δεν θα πετύχει ο κάθε Σφαιρόπουλος επειδή δεν τον πρότεινε ο Τζιμ ( ή το αντίθετο).
    (Τζιμ στο λέω με κάθε εκτίμηση, φαντάζομαι το καταλαβαίνεις)

    Στο δια ταύτα τώρα: προσωπικά δεν είμαι αντίθετος σε μια επιλογή Γιαννάκη, ίσα ίσα φέρνει στο τραπέζι πολά θετικά που τα χρειάζεται άμεσα η ομάδα. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι στο κατά πόσο μπορεί να φέρει κάτι φρέσκο-καινούριο-μοντέρνο (όπως θέλετε πείτε το) στο παιχνίδι.

    ΥΓ: Προς Τζιμ: να πω την αλήθεια περίμενα μια ανάρτηση όπου θα έλεγες την γνώμη σου για τα 4-5 ονόματα που κυκλοφορούν στην πιάτσα πριν καταλήξεις στην πρότασή σου. (Σ. Ομπράντοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Σούλης, Πρίφτης, Σάρας πχ)
    ΥΓ2: Ριζοσπαστική πρόταση που την λέω στα σοβαρά: ΔΙΔΥΜΟ ΔΡΑΚΟΣ-ΣΑΡΑΣ! Food for thought...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπερα Τζιμ
    α)Καλυτερη επιλογη για εμενα ειναι ο Κατσικαρης.Οι ομαδες του παιζουν μοντερνο γρηγορο μπασκετ και εχουν καλη αμυντικη λειτουργεια.(Δεν νομιζω οτι ενδιαφερεται να μπλεξει)
    β)Ο Γιαννακης να ερθει για τους λογους που ειπες και να μην ερθει για αυτα που ειπε η Αφροξυλανθη.(Μαλλον θα γινει οτι ειπε η κυρια)
    γ)Μαρκοπουλος με Σαρας μαζι.Ο Σουλης εχει την εμπειρια και ο Σαρας τα νιατα (Οποιοι εχουν θεμα με τον Σουλη δεν εχουν με Σαρας και το αντιστροφο).Σε επιπεδο αποφασεων τελευταιων δευτερολεπτων ο Μαρκοπουλος ειναι πολυ καλος κατι που μας ελειψε πολυ φετος.
    δ)Πριφτης με Μανωλοπουλο μαζι.Ο ενας το επιθετικο πλανο, ο αλλος το αμυντικο (Τους ειδαμε και περσι τι να πω)
    ε)Dan Shamir.Δεν εχει προπονηση καποια μεγαλη ομαδα ακομα αλλα ηταν βοηθος του Pini Gershon στην Μακαμπι 2003-2006, David Blatt στην Ντιναμο Μοσχας 2009 και του Ettore Messina στην ΤΣΣΚΑ 2013.Εχει κατακτηση 2 κυπελλα Ισραηλ με την Χαποελ Ιερουσαλημ 2007 και 2008 (Το βιογραφικο του ειναι επιπεδου Ιτουδη και εχει μεγαλυτερη εμπειρια ως πρωτος προπονητης απο Σαρα,Τζορτζεβιτς κλπ,κλπ)
    Οι δυο τελευταιες επιλογες εχουν ρισκο αλλα μπορει να σου βγουν
    Φυσικα αν παρεις Καλαθη και Σλουκα στα γκαρντ, Μακλιν(μιας και οι Trey Thompkins και Derrick Brown κλεισανε σε Ρεαλ και Εφες) και Μασιουλης στα φοργουορντ και Ραντουλιτσα ή Αζινζα για σεντερ ερχομαι εγω για κοουτς τζαμπα

    Σαββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Από απάντηση μου στο προηγούμενο άρθρο πάνω στο θέμα:

    Ο καθένας έχει κάτι στο μυαλό του για την νέα σεζόν...Η δική μου άποψη είναι οτι πρέπει να πάει σε Έλληνα κόουτς,1-2 κινήσεις υπέρβασης για να σηκώσουν την ομάδα και δουλειά σε ένα μοντέλο που θα απαιτήσει χρόνο.
    Τα 2 ονόματα που εγώ θα ήθελα να δω είναι Πρίφτης ή Γιαννάκης.
    Ο ένας είναι στα μέτρα της επιλογής Σφαιρόπουλου...Τα δείγματα τα έχει δείξει,δύσκολα θα σου βγει τόσο οσο ο Σφαιρό,αλλά πιστεύω οτι ταιριάζει στην περίπτωση.
    Ο Γιαννάκης είναι ένας αδικημένος προπονητής που έχει τεράστιο ειδικό βάρος για να σηκώσει με μερικές αποφάσεις το status της ομάδας,ακόμα κι αν τελικά δεν "στεριώσει"...


    *Εξηγούμαι λοιπόν εδώ λίγο περισσότερο και κυρίως για Γιαννάκη.
    Ο Πρίφτης είναι μια επιλογή με ρίσκο γιατί δεν έχει ξανακοουτσάρει σε τέτοιο επίπεδο.ΌΜΩΣ, για παράδειγμα κουβαλάει μια δοκιμασία παρόμοια με εκείνη του Μανώλο.Ήταν σχεδόν προπονητής στους τελικούς του 13-14' με Αλβέρτη όπου η ομάδα πέρα από την καλή τακτική προσαρμογή που είχε,είχε καταφέρει να βγάλει διάφορα ωραία στο επιθετικό κομμάτι σε ένα μικρό κομμάτι της σεζόν,δοκιμασμένα και στην Ευρωλίγκα.
    Έξτρα το φετινό με τον Άρη...Καλή γνώση της αγοράς,Έλληνας γνώστης της κατάστασης και σε ηλικία "διάκρισης", με καλά δείγματα στο coaching και μερικές δουλειές που αποτυπώνουν ποιότητα.
    Κίνηση στα μέτρα Σφαιρόπουλου,ξεκίνημα με τη μπάλα χαμηλά και βλέπουμε...Βάζοντας δίπλα και άτομο με την προσωπικότητα του Σάρας στα αποδυτήρια προσθέτεις το "class" που θες να βγει προς τα έξω και έχεις και εναλλακτική άμεση για όποιο στράβωμα...

    Γιαννάκης: Ο δράκος είναι μια σπουδαία μπασκετική προσωπικότητα με πυγμή και μια ιδιαίτερη ισχύ και "σιγουριά" στις αποφάσεις του. Από τα άτομα που μπορούν να έρθουν στην ομάδα,να χαράξουν κατευθύνσεις σε ορισμένα θέματα και να την αφήσει παρακαταθήκη. Πανέξυπνος άνθρωπος,με σπουδαία παιδεία και πάθος για τη δουλειά του που θα μεταδώσει στην ομάδα. Ξέρει να δουλέψει με τους νέους παίκτες,να αλλάξει "τσιπάκι" στη φιλοσοφία ορισμένων να κάνουν το breakout(Παππάς κυρίως αλλά και Γιάνκοβιτς) και προπονητής πρακτικός που αν δεν τον κάψει η διοίκηση θα φέρει αποτελέσματα σε πολλά κομμάτια.
    Φυσικά και δεν είναι και λύση με κλειστά μάτια(όπως σχεδόν κανείς)...Ενέχει ρίσκα,το τέλος του στην εθνική έδειχνε πως είχε χάσει πράγματα και μέσα στην ομάδα και το παιχνίδι το ίδιο. Στον Όσφπ είχε κάνει μερικές αμφίβολες επιλογές και έχασε την ουσία στο "δέσιμο" τους.Ναι,ίσως δεν είναι ο καλύτερος recruiter και ο πιο καινοτόμος κόουτς ή 'καθηγητής' όμως και το έργο του στους ερυθρολεύκους υποτιμήθηκε με τη βοήθεια και των συνθηκών της Ελληνικής πραγματικότητας.
    Το κυριότερο για μένα που με κάνει και συμφωνώ με τη βασική σου επιλογή Τζιμ,είναι οτι ο Γιαννάκης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το Ελλ.μπάσκετ και ακόμα και αν μακροπρόθεσμα δεν πιάσει,μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη κάποια πράγματα στην ομάδα.
    *Οτιδήποτε εξωαγωνιστικό δεν το σχολιάζω κι αν θέλουμε να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και σαν φίλαθλοι και σαν σύλλογοι καλό θα είναι να επικεντρωθούμε εκεί που πρέπει...

    *Για τον Μαρκόπουλο δε μπορώ να πω οτι ταιριάζει και τόσο πολύ στην παρούσα κατάσταση...Ίσως το background όλης της υπόθεσης να του κάτσει πολύ βαρύ και να μην καταφέρει να σταθεί στα σημεία που θέλει ο ίδιος με αυτή την πίεση.
    Παρ'όλα αυτά δεν θα κακόβλεπα την επιλογή του και μου κάνει εντύπωση Τζιμ πως πάντα τον αφήνεις στην απέξω σε ανάλογες διαφορετικές περιπτώσεις στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Το'πες μόνος σου.. "δε μπορώ να πω οτι ταιριάζει και τόσο πολύ στην παρούσα κατάσταση...Ίσως το background όλης της υπόθεσης να του κάτσει πολύ βαρύ και να μην καταφέρει να σταθεί στα σημεία που θέλει ο ίδιος με αυτή την πίεση" Οπότε γιατί αναρωτιέσαι;

      Διαγραφή
  48. Ο Σούλης δεν έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ; άρα πώς θα έρθει στον ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Όπως όλα φαίνονται δείχνει να κλειδώνει το προπονητικό team του Παναθηναϊκού με Σούλη head coach και Σάρας assistant. Τζιμ ποιους θα πρότεινες για να αντικαταταστήσουν τους Nelson, Slaughter, Cooper, Morgan, Blums, Batista??? Θα κρατούσες κανένα από τους προαναφερθέντες?


    -Makos 13 -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδιά, βλέπω ότι υπάρχει από πολλούς η επιθυμία για Σάρας ως δεύτερο. Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπονομεύεται το έργο του πρώτου προπονητή, ο οποίος θα έχει δίπλα του μόνιμα έναν εν δυνάμει δελφίνο; Στο μυαλό μου η επιλογή Σάρας ως δεύτερου, αν γίνει, θα γίνει με το σκεπτικό να "ψηθεί" για να αναλάβει κάποια στιγμή την ομάδα ο ίδιος. Στην πρώτη στραβή θα ακούγεται πάντα ως πιθανός αντικαταστάτης.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αν ο ΠΑΟ ήταν μια ομάδα υπό κανονικές συνθήκες, ο Γιαννάκης (τον οποίο θεωρώ την μεγαλύτερη μπασκετική προσωπικότητα όλων των εποχών στην Ελλάδα) θα ήταν η ιδανική επιλογή αν όχι η αυτονόητη από τις διαθέσιμες. Καθαρά μπασκετικά και μόνο. Αφήνω εκτός όλα τα υπόλοιπα. Αυτά που μπορεί να φέρει ο δράκος στην ομάδα είναι περισσότερα από κάθε άλλον υποψήφιο. Φυσικά και γι’ αυτήν την επιλογή υπάρχουν θέματα αλλά στη μετά Ζοτς εποχή έχουμε μάθει να ζούμε μ’ αυτό. Κανείς, μα κανείς, δεν πρόκειται να γίνει Ζοτς στη θέση του Ζοτς. Ο Δράκος, λοιπόν, θα ήταν ο κατάλληλος υπό Κ.Σ. Ωστόσο, ο ΠΑΟ έχει πάρει διαζύγιο με την κανονικότητα εδώ και καιρό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πληροφορίες που διαρρέονται ότι ο οργανισμός βάζει σε πρώτο πλάνο την επιστροφή σε status F4 και σε δεύτερο την ανάπτυξη των νέων. Αυτό, βέβαια, μένει να φανεί. Ίσως και με την καθιερωμένη ετήσια απολογιστική συνέντευξη τύπου.

    Έστω, όμως, ότι όντως αυτός είναι ο δρόμος που θα επιλεχθεί. Το βασικότερο κομμάτι όλης αυτής της ιστορίας είναι να πάνε τα κλειδιά του μαγαζιού στον κόουτς. Όσον αφορά τα αγωνιστικά. Χαίρομαι που αναγνωρίζεται ως αναγκαιότητα πια να επιστρέψει αγωνιστικά η ομάδα στην φύση της.

    Αν, τελικά, δεν παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των θερμόαιμων για τον δράκο (που φαίνεται ότι μάλλον δεν παίζει στην κούρσα), δεν πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ο Μανωλόπουλος. Το δείγμα της δουλειάς του ως head δεν είναι επαρκές. Ανέλαβε μια ομάδα στα μαύρα χάλια και την βελτίωσε κάνοντας αυτονόητες κινήσεις. Δεν το λες και σπουδαίο επίτευγμα. Επιπλέον, ο πάγκος αυτή τη στιγμή χρειάζεται κάποιον με ισχυρή προσωπικότητα και εμπειρία για ευνόητους λόγους. Έχω την αίσθηση ότι ο Σωτηράκης θα γίνει μια μπουκιά σε περίπτωση στραβής συν το ότι δεν έχει τριφτεί ως πρώτος. Σαν εναλλακτική της λύσης Γιαννάκη, λοιπόν, θα έβλεπα τον Πρίφτη. Ναι, δεν είναι κι αυτός η super ισχυρή προσωπικότητα αλλά έχει δείξει πολλά θετικά στοιχεία και μπορεί να «μεγαλώσει» μαζί με την ομάδα.

    Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο νέος κόουτς. Ο ΠΑΟ δεν θα έχει πριν τον Δεκέμβρη δύο από τους βασικούς του παίκτες. Ειδικά ο ένας (Παππάς) ακόμη κι όταν επιστρέψει θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να επανέλθει λόγω της μεγάλης ζημιάς. Έτσι, η στελέχωση έχει δύο μεταβλητές που με κάποιο τρόπο θα πρέπει να καλυφθούν χωρίς μάλιστα να υπάρχει το ατελείωτο budget.

    Υ.Γ. Μια διόρθωση σε κάτι που διάβασα. Ο Γιαννάκης δεν έφυγε ως αποτυχημένος από τη Λιμόζ. Διαφώνησε με την διοίκηση σχετικά με την παράλληλη ενασχόλησή του με την εθνική Κίνας. Επίσης, οι θητείες του στην Εθνική ήταν 100% επιτυχημένες όπως και αυτές σε Μαρούσι και Πανιώνιο. Η σύντομη παρουσία του στην Κίνα κρίνεται αποτυχημένη ενώ για τον Ολυμπιακό το θέμα σηκώνει πολλή κουβέντα.
    Υ.Γ.1 Η λύση Μαρκόπουλου δεν είναι άσχημη. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σώνει και ντε πρέπει να βρίσκεται στο team ο Σάρας. Ειδικά που κάποιοι τον θέλουν ως πρώτο. Ας πάρει 2-3 σεζόν εμπειρίας ο Λιθουανός και δεν θα χαθούμε.
    Υ.Γ.2 Έχω κακή διαίσθηση για τον Λάσκαρη που ανέλαβε τον Άρη.
    Υ.Γ.3 Δεν παλεύεται σε τέτοιες εποχές αυτό το «έχω inside info, ελάτε να σας πω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, πρέπει το υγιές κομμάτι του παο να σπρώξει προς μία λύση σοβαρού προπονητή που θα ασχοληθεί 2-3 χρόνια να φτιάξει ελληνικό κορμό, έχω κουραστεί να ακούω για σάρες κ μάρες, αν είχε @@ ο συγκεκριμένος κ πόρωση με το προπονητηλίκι θα είχε πάρει μία μικρή ομάδα να αρχίσει να δουλεύει. Όσοι πράσινοι είναι ακόμα στα μπάτζετ 40 εκ.€ το χρόνο, σε ένα ΔΔ κ σε όποια ισχύ κάτω από το τραπέζι...πρέπει να ξυπνήσουν...αλλιώς να μας αδειάσουν την γωνιά γιατί βρωμίσαμε. Πολύ θα ήθελα να πάρει ο Διαμαντίδης θέση σε όλα αυτά κ στην φιλοσοφία του προέδρου, πραγματικά θα μπορούσε να σκουπίσει όλη αυτή τη βρώμα που έχει κάνει την ομάδα μέτρια σε όλα τα επίπεδα.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με τον 77 για τις επιλογές Γιαννάκη ή Πρίφτη και θα ήθελα να επισημάνω δύο επιπλέον ξεχωριστά στοιχεία τα οποία έκαστος μπορεί να φέρει στην ομάδα.
      Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει ''μικρύνει'' τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, ο Γιαννάκης πέρα από τις όποιες προπονητικές του αρετές, μπορεί με την αύρα, τον σεβασμό και την εκτίμηση που χαίρει εντός και εκτός Ελλάδος, να βοηθήσει (αν του το επιτρέψει και η διοίκηση) ώστε να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τον δρόμο της επούλωσης του πληγωμένου κύρους της ομάδας, σε βαθμό που κανείς από τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν μπορεί να προσφέρει τόσο άμεσα.
      Ο Πρίφτης από την άλλη, μπορεί να αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα όσον αφορά την απόφαση του Βεζενκοφ να κατηφορίσει στο ΟΑΚΑ.
      Προσωπικά ψηφίζω Πρίφτη... με ή χωρίς Βεζε

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
    3. Gia akomi mia fora simfwnw mazi sou. Sinithws esi kai o Officer skefteste afta pou skeftomai ki egw.

      Kind regards,

      Tom

      Διαγραφή
  52. Ρε παιδια , τι κολλημα εχετε ορισμενοι με τον Γιαννακη ?
    Ποιος απο οσους εχετε αναφερει θα μπορουσε να αναπτυξει τον Ελληνικο κορμο και να προετοιμασει επιτελους αυτη τη ρημαδα τη διαδοχη κατασταση του ΔΔ ?
    Ο Σαρας και ο Μαρκοπουλος ?
    Ειμαστε σοβαροι τωρα ? Ανεκδοτα λετε .
    Δεν ειναι μονο οι στοχοι της επομενης χρονιας , ο ΠΑΟ θελει προπονητη που θα αφησει εργο πισω του που θα δημιουργησει συνοχη σε βαθος χρονου.
    Θελει προπονητη που οταν θα φυγει θα αφησει ομαδα με χαρακτηρα οχι πειραματα.
    Λετε ορισμενοι για το που εχει δειξει δουλεια ο Γιαννακης , στον Ολυμπιακο εδειξε δουλεια και ειχε να διαχειριστει παικτες βεντετες με προβληματικα αποδυτηρια που ουτε ο Ντουντα μπορουσε να διαχειριστει (για αυτο και τα ξηλωσε...).Ποιος επενδυσε ποιος επεμεινε να ερθει ο Παπανικολαου στον Ολυμπιακο ? Ποιος καθησε και δουλευε τον Σοφο οταν αυτος δεν ηθελε να προσαρμοστει πουθενα ? Μονο ο Γιαννακης εφταιγε στον Ολυμπιακο ?
    Ειναι ο Γιαννακης η ορισμενοι τελειωμενοι συνδικαλιστες παικτες τυπου Λαζου που διελυσαν το καλο κλιμα που υπηρχε στην Εθνικη ?
    Το μονο σας προβλημα ειναι οτι ηταν προπονητης του Ολυμπιακου , τιποτα αλλο .
    Αφηστε τα παρωχημενα περι προπονητικης αξιας ...
    Αλλιως ξεκινηστε πειραματα και θα κλαιμε παλι ολοι μαζι του χρονου ...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει κυριοι, οποιος πιστευει οτι ο προπονητης των συστηματων των 24" και του δογματος "μη κοιτατε το ρολοϊ" μπορει να προπονησει τοπ ομαδα της Ευρωλιγκας του 2015, τωρα που τα αθλητικα προσοντα και οι επιθεσεις των 14" (ειναι και απο τους κανονισμους) επιβεβλημενα, πρεπει να ζει σε αλλο κοσμο.

      Διαγραφή
  53. Καταλαβαίνω απόλυτα το οπαδικό θέμα που μπορεί να έχει κάποιος. Είναι ο μόνος λόγος που μπορείς προπονητικά να σκέφτεσαι κάποιον Γιασικεβίτσιους (προπονητικά πάντα) αντί του Γιαννάκη. Σαν Ολυμπιακός θα νιώσω πολύ πιο άνετα αν ο αντίπαλος μου πάρει τον Λιθουανό. Με Γιαννάκη θα έχει πιθανόν πλεονέκτημα στον πάγκο.

    ΤΕΟ

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...σωστός, εμπρός λοιπόν για τον σάρα μάρα και στείλτε τον ΔΔ σπίτι του γιατί είναι λίγος...πράσινοι ζαλισμένοι από την δόξα της περασμένης δεκαετίας.

      Διαγραφή
  54. Όταν ο καλύτερος αναλύτης στη χώρα βγαίνει και προτείνει κάτι, γνωρίζει ότι επηρεάζει πολύ μεγάλη μάζα του κόσμου. Η επιρροή του Τζιμ είναι γνωστή. Για αυτό και θέλω να τον ρωτήσω. Μανωλόπουλος? Really?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Βασικά είναι τέτοια η επιρροή του Τζιμ που μπορεί να πείσει ότι η Κωνσταντοπούλου είναι η ιδανικη προσθήκη για την ομάδα διαπραγμάτευσης ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Πέρα από τη πλάκα το έχει κερδίσει αυτό.
    Στο προκείμενο. Θέλω Φώτη. Ξέρω ότι ο οικοδεσπότης τον γουστάρει και τον κατατάσσει πάνω από αυτούς ίσως που προτείνει. Γιατί όχι λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουαχαχα.. Χοντρό.. Όχι, δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό στη χώρα..

      Διαγραφή
  56. Τζιμ, μπορώ να πω ότι συμφωνώ με την πρόταση σου περι Γιαννάκη, αλλά πραγματικά πιστεύεις με ότι μπορεί να δουλέψει αυτό το σχήμα, με πρόεδρο το Δημητράκη? Στην πρώτη στραβή θα τον ξηλώσει πανηγυρικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τον υπέγραφε θα τον στήριζε ώστε να δουλέψει σωστά. Αλλιώς είναι σαν να ακυρώνει ο πρόεδρος τον ίδιο του τον εαυτό.

      Διαγραφή
    2. Μα ακριβώς για αυτό το λέω, γιατί ο πρόεδρος ακυρώνει τον εαυτό του κάθε τρεις μήνες (περίπου)... οπότε η μόνη λύση θα μπορούσε να ταν κάτι που δεν θα μπορούσε να διώξει λόγω αντίδρασης του κόσμου, και νομίζω ότι μόνο ο Σάρας μπορεί να ναι αυτός, με το όποιο ρίσκο. Εκτός κι αν πάρει η Γιαννάκης βοηθό τον Ράτζα για να βάζει τον πρόεδρο στη θέση του :D

      Διαγραφή
    3. Αφροξυλανθη διαφωνω! Αυτα λεγαμε και περυσι για τον Μπουρουση και στο τελος την βγαλαμε με μπατιστα, Ο Γιαννακης απο οσα ονοματα ακουστηκαν ειναι ενα σκαλοπατι πιο πανω σαν προπονητης.
      Τι να του πει ο Ομπραντοβιτς με δυο καλα παιχνιδια με την Αλμπα;
      Ομαδα με τοσους Ελληνες παιχτες θελει τον Γιαννακη και οχι τον καθε παρατρεχαμενο Σερβο!
      Δεν υποστηριζω την επιλογη Γιαννακη γιατι την εκανε ο Τζιμ, εξαλου εχει πεσει κατα πολυ εξω στις προβλεψεις του με τον Ντε Μαρκους Νελσον!

      Διαγραφή
    4. Είπα εξαρχής ότι συμφωνώ για τον Μαρκόπουλο μόνο στην περίπτωση που θα είναι μαζί με τον Σάρας. Χρειάζεται έμπειρο προπονητή δίπλα του κατά τη γνώμη μου.
      Για τον Γιαννάκη ακόμα και αν με πείσετε ότι είναι καλός προπονητής, ακόμα και αν είναι 10 σκαλοπάτια πάνω από οποιονδήποτε που ενδιαφερόμαστε, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τον δω στην ομάδα μου ξανά και σε κανένα πόστο. Το ίδιο και για τον Μπουρούση.

      Διαγραφή
    5. Ρε Άφρο όμως από τη στιγμή που μιλάς φορώντας οπαδικά γυαλιά όπως παραδέχεσαι η γνώμη σου δεν έχει την ίδια βαρύτητα.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    6. Δεν είμαι δημοσιογράφος ώστε να το παίξω και καλά ουδέτερη. Είμαι Παναθηναικός και όταν γίνεται συζήτηση για την ομάδα μου, γράφω ως οπαδός του Παναθηναικού. Έχω από τα 18 μου διαρκείας στην ομάδα (μόνο μπάσκετ), τώρα να βγω να το παίξω κάτι άλλο δε βρίσκω το λόγο.

      Διαγραφή
    7. Ναι και μπράβο σου. Απλά οι οπαδικές γνώμες δεν έχουν βαρύτητα ότι και να πεις. Ποιος δημοσιογράφος είναι αντικειμενικός? Ο Τζιμ δεν έχει καμία σχέση με δημοσιογραφία αν αυτό εννοείς. Scouter είναι

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    8. Η ΑΦΡΟ ΕΙΝΑΙ 100%ΣΩΣΤΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ(ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΑΡΟΥΣΙ- ΦΥΓΗ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ)ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΧΕ 12000+ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ 2-3ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ(ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ)ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.
      ΥΓ:ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΜΠΑΤΖΕΤ 7ΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ....
      ΥΓ:ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ...

      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
    9. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό στο ότι ο Γιαννάκης είπε την αλήθεια; Δηλαδή τι ζητάτε, να τον σφάζουν στον περίφημο τρίτο τελικό του 2010 κι αυτό να χαίρεται;
      Ή μήπως τίθεται θέμα αξιοπιστίας του προσώπου του;

      Διαγραφή
    10. Το να εισαι οπαδος δεν αφαιρει απαραιτητα το δικαιωμα του να εισαι και αντικειμενικος.

      Ανεξαρτητα του ποιος ειναι ο Γιαννακης και αν ειχε θητεια στον Ολυμπιακο, το γεγονος ειναι οτι ο Παναθηναϊκος δεν μπορει να παρει το ρισκο να υπογραψει προπονητη που στην τελευταια δουλεια του σε club πηρε μια ομαδα πρωταθλητρια (Λιμοζ) και την εβγαλε στο τελος 13η, εκτος play-off και μονο δυο νικες πανω απο τον υποβιβασμο.

      Οσο για την εθνικη Κινας ας μη μιλησουμε καλυτερα.

      Μιλαμε για coach που με μπατζετ 35 εκ. το 2010 χρειαστηκε το follow του Τσιλντρες στο τελευταιο δευτερολεπτο για να κερδισει την Παρτιζαν στον ημιτελικο της Ευρωλιγκας. Δηλ. με μπατζετ 6εκ. ποιον θα αγκομαχαει να κερδισει? Τον Απολλωνα ή τον Κολοσσο? Αστεια πραγματα.

      Διαγραφή
    11. Η αλήθεια είναι ότι κι ο Ομπράντοβιτς με παρόμοιο μπάτζετ αποκλείστηκε εκείνη τη χρονιά από την Παρτιζάν.
      Γενικά νομίζω ότι το πέρασμα του Γιαννάκη από τον Ολυμπιακό είναι κάπως παρεξηγημένο. Δεν είναι μικρό πράγμα να αναλαμβάνεις έναν σύλλογο από τη μετριότητα και να το καθιστάς ομάδα top επιπέδου μέσα σε λίγους μήνες. Ρωτήστε τον Ομπράντοβιτς ή τον Ίβκοβιτς για αυτό, ρωτήστε και τον Μεσίνα για το πέρασμά του στη Ρεάλ.
      Αν επίσης του είχε επιτραπεί να κάνει το break στο ΟΑΚΑ το 2010 μπορεί να τον κρίναμε σε πολύ διαφορετική βάση.
      Από την άλλη η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο Φ4 του Παρισίου, αλλά και συνολικά η διαχείριση κάποιων παικτών και καταστάσεων ήταν επιεικώς τραγική.

      Επίσης μεγάλο συν του Γιαννάκη ο τρόπος με τον οποίο μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό του Γκέρσον το 2008 σε ανταγωνιστική ομάδα μέσα σε λίγες μέρες. Αν είχε κάνει κάτι τέτοιο κάνας Πεδουλάκης με τον ΠΑΟ, και έφτανε κι αυτός "μια ανάσα από το Φ4" θα μας πρήζατε τα συκώτια για τον νέο Φιλ Τζάκσον.

      Διαγραφή
    12. Μάλιστα.
      Η άποψη του καθένα είναι σεβαστή και φυσικά έχει σημασία. Είτε κάποιος αυτοαποκαλείται οπαδός, είτε φίλαθλος, είτε απλά μπασκετικός, είτε απλός θεατής είτε ό,τι θέλει.
      Αλλά δεν γίνεται να γράφουμε ανακρίβειες και να ερμηνεύουμε γεγονότα όπως μας βολεύει.
      Λοιπόν, ο Γιαννάκης παρέλαβε την Λιμόζ ως πρωταθλήτρια αλλά στην β' κατηγορία της Γαλλίας. Τον πρώτο χρόνο οι διοικούντες ήταν ευχαριστημένοι με την δουλειά του και ήθελαν να συνεχίσουν. Μέχρι που υπήρξε η εμπλοκή με την Κίνα και ο Φορτέ θεώρησε ότι ο δράκος δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου του. Νομίζω ότι είναι ακόμη στα δικαστήρια για αποζημιώσεις και τα ρέστα.
      Όσον αφορά το budget στον Ολυμπιακό.
      Το '08 και το '10, ο Ζοτς είχε ίδιο και μεγαλύτερο και δεν βγήκε από το top-16. Άχρηστος; Μέχρι την εποχή Γιαννάκη ο Ολυμπιακός είχε να δει F4 10 χρόνια και βάλε. Το ’09 έχασε στον ημιτελικό και το ’10 τελικό. Την επόμενη σεζόν με παρόμοιο budget ο Ντούντα αποκλείστηκε από τη Σιένα στα play-off με πλεονέκτημα έδρας.
      Τώρα για όσα γράφονται για την εθνική, δεν χωράει κουβέντα.
      Στην πρώτη θητεία του ανέλαβε rookie το ’97. Σε δυο σερί διοργανώσεις πήγε την ομάδα στους ‘’4’’. Έφυγε. Μέχρι να ξαναγυρίσει βολοδέρναμε στα τουρνουά περνώντας παρατεταμένη κρίση. Επέστρεψε το 2004 με τα γνωστά αποτελέσματα μέχρι και το 2008. Από τότε ακόμη ψαχνόμαστε.

      Διαγραφή
    13. Μπραβο 77. Σωστος. Για μενα επρεπε και σημερα να ειναι προπονητης της εθνικης. Βαφτισαμε μεγαλο προπονητη τον Κατσικαρη με το τιποτα και αμφισβητουμε προπονητικα το Γιαννακη. Παρανοια. Βεβαια βοηθαει πολυ το pr, που δεν καταδεχεται να κανει ο Γιαννακης.

      Διαγραφή
  57. άσχετο...
    http://nba.sport24.gr/article/3535789/to-top-10-twn-telikwn
    προσωπικά σκέφτομαι πόσο τυχεροί ήταν οι μαχητές με τις ελλείψεις των Καβς, σε δεύτερη μοίρα κατά με ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Θεωρω ακατανοητη την επιλογη Γιαννακη.
    Εχει διαζυγιο με την εξεδρα και σε καμια περιπτωση δεν θα εχει πιστωση χρονου. Θα ειναι μια αποτυχημενη επιλογη καθως θα ψαχνουμε προπονητη σε 10 μηνες αν ο Παναθηναικος δεν παει F4 ή δεν παρει το πρωταθλημα, (και τα 2 φανταζουν δυσκολα με τα σημερινα δεδομενα). Ταυτοχρονα απορω που κανενας δεν λεει το προφανες. Ο Γιαννακης εχει μεινει εκτος ευρωλιγκας τα τελευταια 5-6 χρονια. Αν θεωρουταν τοσο καλος προπονητης καποια ομαδα δεν θα τον επαιρνε; Χωρις να ειναι ασφαλες κριτηριο, 5 χρονια μακρυα απο ανταγωνιστικο επιπεδο ειναι τρομερο ρισκο. Ακατανοητο να παει ο Παναθηναικος οχι μονο σε τετοιο ρισκο, αλλα και σε ενα ρισκο ΚΟΝΤΡΑ στους φιλαθλους.

    Συμωνω με τον Νικ. Η παρουσια του Σαρας ως δευτερου πισω απο τον Σουλινιο θα υπονεμευε την παρουσια του. Η ακτινοβολια του Σαρας και το ερεισμα του στον κοσμο ειναι τεραστια.

    Διαφωνω και με τον Μανωλοπουλο. Δεν του καταλογιζω ευθυνες αλλα συμωνω 100% με Αφροξυλανθη (που κατ'εμε ειχε τα καλυτερα επιχειρηματα και για τον Σωτηρη και για τον Γιαννακη)

    Θεωρω καταλληλο τον Πριφτη, αλλα φοβαμαι οτι και αυτος στο μυαλο του ΔΓ ειναι αναλωσιμος. Σε περιπτωση στραβων αποτελεσματων ευκολα διωχνεις τον Πριφτη χωρις αντιδρασεις απο τον κοσμο.

    Στο δικο μου μυαλο ο Σαρας σαν ΠΡΩΤΟΣ προπονητης, με καποιον τεχνικο συμβουλο εμπειρο (θα μπορουσε να ειναι ο Σουλης, ο Γκερσον, ο Καζλαουσκας, ο Σακοτα κτλ ακομα και ο ιδιος ο ΓΙαννκης σε extreme)

    Δεν μιλαμε για οποιαδηποτε ομαδα του κοσμου, οποτε δεν μπορουμε να κανουμε αξιολογησεις ceteris paribus. Υπαρχουν συκεκριμενα δεδομενα και πρεπει να συνυπολογιζουμε και αυτα.
    Το βασικοτερο στον Παναθηναικο ειναι να βρει εναν προπονητη που θα δουλεψει οσο το δυνατον αναποσπαστος.

    Ποιος απο οσους αναφερθηκαν δεν ειναι αναλωσιμοι σε περιπτωση αποτυχιας;

    Θυμιζω οτι ο ΔΓ ηθελε να απολυθει και ο ιδιος ο Ζελικο μετα τον αποκλεισμο απο Μαρουσι, και εβαλε πλατη ο ΚΟΣΜΟΣ.Μην υποτιματε τους φιλαθλους σε ολο αυτο.

    Οι φιλαθλοι θα δωσουν απεριοριστη στηριξη στον Σαρας και θα βαλουν πλατη στα δυσκολα.

    Ναι δεν εχει την εμπειρια του πρωτου προπονητη. Σιγουρα ομως ξερει περισσοτερο μπασκετ απ ολους. Εν τελει ομως απο οσους αναφερθηκαν ποιος εχει εμπειρια Ευρωλιγκας και σπουδαιων παιχνιδιων; Ο Πριφτης του Αρης-ΠΑΟΚ; Ο Σουλης πριν 15 χρονια; Ο Γιαννακης πριν 5; Ο Ομπραντοβιτς της 1-2 σεζον στην Αλμπα; Ο τζορτζεβιτς που δεν εχει προπονησει ποτε συλλογο;
    Αν μη τι αλλο απο αυτα τα μεγαλα παιχνιδια (σαν παιχτης, αλλα πλευ-μεηκερ) ο Σαρας τα εχει φαει με το κουταλι.

    Στο δικο μου μυαλο ειναι μονοδρομος και θεωρω οτι ενας εμπειρος τεχνικος διευθυντης που θα τον πλαισιωνε θα καλυπτε την ελλειψη προπονητικης εμπειριας

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτό που ψυθιριζόταν στο μπλογκ είναι αλήθεια. Η Αφροξυλάνθη είναι τρανσέξουαλ και βγαίνει και με όνομα Aleister.

      Διαγραφή
  59. Τωρα αυτοι που αναρωτιουνται αν ο Σαρας εχει τα @@, νομιζω οτι μπασκετ πρεπει να εχουν 2 μονο στο ΝΒΑ 2Κ

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. επειδή σε αυτήν την εποχή του χρόνου όλοι έχουμε το αλάνθαστό ας πω και εγώ τα δικά μου.

    σε προηγούμενο ποσταρισμα είχα πει πως το μπασκετ στην ευρώπη παίρνει διάφορες φόρμες-μόδες
    η τελευταία διακριτή αλλαγή ήταν ο ΟΣΦΠ του Ιβκοβιτς με κύρια αγωνιστική πρωτοπορία τον ψηλό τύπου Hines (αγωνιστικά) και ότι με σφιχτό προϋπολογισμό γίνεται να πάρεις ευρωπαϊκό (οικονομικά).

    οπότε imho η επιλογή Κοκοσκοφ ήταν στην σωστή κατεύθυνση.
    θα έφερνε νέες ιδέες, νέο τρόπο αντιμετώπισης των αγώνων
    και παρουσιαζόταν κάτι καινούριο κάτι πρωτοποριακό

    γενικά θα ξεφεύγαμε ως θεάτες από το ελληνικό τρόπο παιχνιδιού το λεγόμενο "σκεπτόμενο μπασκετ" που το βλέπουμε στην χειρότερη εκδοχή του (θεωρώντας ως κορυφαία στιγμή του την εθνική ελλάδος στο ματς με ΗΠΑ)
    ακόμα και ο ΟΣΦΠ με την λογική ο Σπανούλης και οι άλλοι δεν αποτελεί παράδειγμα αυτού του τρόπου παιχνιδιού

    η απόρριψη της επιλογής Κοκοσκοφ δείχνει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η λειτουργία του ΠΑΟ ως δομή και προγραμματισμός.

    και δυστυχώς φαίνεται ότι ενω τα σημάδια τα βλέπει όλος ο κόσμος:
    τσακωμοί με euroleague και καταδικές του DPG,
    αλλαγές προπονητών,
    καμία στήριξη στο περσινό πλάνο ιβάνοβιτς αλλά μεταλλαξη του εξαιτίας κάποιων νικών με ΟΣΦΠ στο κυπελλο και στην euroleague και
    τελικά το 3-0 απο ΟΣΦΠ που για μένα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη όλων των λαθών που έχουν γίνει (μια νίκη θα έκανε ο ΠΑΟ ακόμα και αν έπαιζε η ομάδα με Μανωλόπουλο, Πεδουλάκη, Ανδρίτσο κλπ)

    οπότε οι επιλογες περιορίζονται αναγκαστικά σε προπονητές που έχουν γνώση του ΠΑΟ γιατί τελικά αυτό είναι που ψάχνει ο ΠΑΟ, αν προκύψουν και τα αποτελέσματα έχει καλώς και αν παίξει και μπασκετ καλό θα ήταν

    αυτοί είναι (με φθινουσα σειρά):

    Μανωλοπουλος
    Πριφτης
    Γιαννακης
    Σουλης Μαρκόπουλος
    Κατσικάρης
    Γιασικεβίτσιους

    όποιος βλέπει μπασκετ τους ξέρει όλους και το έργο τους

    απο αυτή την λίστα θα διάλεγα πρίφτη με μανωλόπουλο βοηθό και ως δευτερη επιλογή γιαννάκη

    πρίφτης με μανωλόπουλο βοηθό είναι η πιο ασφαλής επιλογή (όσο εύκολα τους προσλαμβάνει τόσο εύκολα και τους απολύεις)

    αυτά τώρα JIM ας θέσουμε και κάποιες ερωτήσεις :
    1-ο Λάσκαρης με τον Αρη τι θα κάνει; θέματα όπως Βεζενκοφ, μπατζετ, ρόστερ, Πρίφτης(αν υπάρξει).
    ο Ιωαννίδης ανακατέβεται καθόλου παρασκηνιακά στον Αρη;;

    2-Με τον Dunston τι γίνεται; Παει Εφες; Ο Ραζνατοβιτς είναι ο καλύτερος φίλος του Ιβκοβιτς;

    3-Ο Μπλατ τι κάνει; στο usa λενε ότι κατα την διαρκεια τον τελικών ο lebron δεν του έδινε καμία σημασία. ερχεται πάλι προς ευρωπη; σημειωτέον οτι η Μακάμπι δεν πήγε καν τελικούς

    4-Ο Χεζόνια παει draft; που τον βλέπεις να καταλήγει; έχει προοπτικές για ΝΒΑ; είναι νωρίς για ΝΒΑ;

    5-για εθνική θα υπάρξει ποστ αν και νωρίς ;

    sneakersplay.webs.com




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο Γιαννάκης είναι ο μοναδικός με τα @@ να απογαλακτίσει την ομάδα και παράλληλα να ξεκουράσει τον ίδιο τον 3D και θα τον χρησιμοποιεί μόνο εκεί και οπότε χρειάζεται απόλυτα. Είμαι 100% υπέρ του plan A και 100% κατά του plan B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταζομαι εννοεις με τα @@ που εδειξε στη Λιμοζ και την εθνικη Κινας.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς θέλει μαγκιά να πας σε ομάδα ξένη που μόλις έχει ανεβεί από τη 2η κατηγορία της χώρας τους και ναι θέλει επίσης μαγκιά να πας στην χωρίς ούτε ενα αξιόλογο παίχτη Κίνα μετά την απόσυρση του Γιάο.

      Διαγραφή
  62. καλησπεριζω τζιμ, με σοκαρες ελαφρως, αλλα αυτο που δε καταλαβε ο κοσμος ειναι τους λογους που προτεινες Γιαννακη, παιδια ξαναδιαβαστε μια το αρθρο κ συγκεκριμενα τι απαιτειται. Ναι ο γιαννακης σου δινει ξανα το ΔΝΑ που δειχνει να το εχεις χασει, τις αρχες του ελληνικου μπασκετ αλλα εγω θα διαφωνησω.
    Σημειωση:δεν εχω εικονα του το τι εχει κανει/μελετησει τα τελευταια 2/3 χρονια αλλα...
    Ειναι μετριος εως κακος ρεκρουιτερ
    Ελειψη επιθετικων πλανων (αν κ για μενα παει κ ερχεται γιατι το εχω πει, αμα δεν εισαι σπερς κτλ ασε την επιθεση κ παιξε ξυλο/βγαλε σκληραρα γιατι μονο ετσι πας μπροστα, λιγες ομαδες με επιθετικες αρετες εχουν παρει ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια. Ρεαλ της πηρε 4/5 χρονια με τρομερη υπομονη στο πλανο κ τον Λασο, ελλαδα αμα πας τοσες φορες Φ4 κ χασεις 2 τελικους, πρωτον δε κυκλοφορεις στο δρομο κ β δε ξαναγοραζεις ντοματες ποτε στη ζωη σου...
    Θεωρω οτι η τοτε εθνικη μπορουσε να παρει περισσοτερα κ να παιξει πολυ ανωτερο μπασκετ, χατζηβρ. τοτε ηταν 5 γκαρντ!!! Τρομερο υλικο με ενα θεμα στους ψηλους ομως οπως κ τωρα.
    Τα συν του οτι θα προσδωσει σκληραδα στην ομαδα κ θα ειναι καλη στα βασικα του αθληματος, μεγαλη προσωπικοτητα δε το συζηταμε αλλα εχω τις αμφιβολιες μου για το μοντερνο μπασκετ κ τον Γιαννακη.

    Ιδανικη επιλογη για εμενα θα ηταν ενας εκ των πριφτης/μανωλοπουλο, θελω ελληνα κοουτς, Πριφτης μου αρεσει πολυ γενικα κ εχει δειξει εργο παντου, κ ο Αρης του φετος ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
    Μανωλ. καταφερε σε 1 μηνα να συμμαζεψει την ομαδα κ επιτελους η ομαδα εκανε τα βασικα του αθληματος. Οσο απλο κ αν φαινεται δεν ειναι! Τωρα για κουπερ/μοργκαν που λετε τετοια εποχη δε βρισκεις παιχτες μαγκες κ δη να δεσουνε με την ομαδα, μοργκαν επειδη ειδα ολα τα ματς στα πλει οφ απο την αρχη το παιδι φανηκε να μην κανει. Γενικα εμενα με κερδισε απολυτα ο μανωλ αυτο το μηνα.
    Σαρας: Θα ηθελα να τον δω σαν δευτερο αλλα καλυτερα για αυτον να παει καπου αλλου πρωτα σαν πρωτος, περυσι ο ιδιος απερριψε το παγκο γιατι ειπε δε γινεται χωρις προυπηρεσια ουτε καν σαν β προπονητης να ειμαι πρωτος στον ΠΑΟ.
    Σ.Ομπραντ. Εγω θα γραψω οτι η αλμπα ειχε μπατζετ 5 μυρια συνολο, εχει δειξε πραγματα σαν κοουτς αν ερθει ειμαι επισης θετικος με ερωτηματα ομως.

    Για καλαθη: Θα εχει προτασεις απο ΝΒΑ παιδια αυτο ειναι σιγουρο, εδειξε καλα πραγματα κ γενικα ανεβηκαν οι μετοχες του, αναμενω να τον δω να βρισκει ενα συμβολαιο της ταξης του 1μυριο+ λιγο ισως κ μακρας διαρκειας. Αν μαλιστα βρει 2/3 ετες τοτε ισως ειναι ακομη κ λιγο πιο μεγαλο αλλα η λογικη λεει μονοετες με οψιον ομαδος. Αν ο ΠΑΟ του δινει 3ετες στα 6 εχει ελπιδες αλλα οχι πολλες.
    Περιεργια για τι παιχτη θα προτεινεις κ αν θα ειναι ο ντιμπλερ η ο τζενινγκς? αν κ λογικα θα προτεινεις κατι που δε εχει γραψει κανεις εδω κ δε παει στο μυαλο μας.

    Ροτσεστι:Στη μακαμπι μαλλον 3ετες με 3μυρια$ συνολο
    Ταιους:Ακουγεται για χιμκι 1.5μυριο$ το χρονο

    Αναμενω το αρθρο για ΝΒΑ να μιλησουμε για τιτλο, δραφτ κτλ.
    Ελπιζω να μην κουρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η ανάπτυξη των νεαρών παικτών κάθε ομάδας έχει ως προαπαιτούμενο την απόλυτη στήριξη ενός προπονητή. Ο κόουτς που θα νιώθει ότι σε κάθε στραβή η θέση του απειλείται, δε θα επενδύσει στους νέους. Θα προτιμήσει παίκτες έτοιμους και δυνατούς. Αντίστοιχα ένας προπονητής που ξέρει ότι έχει έρθει για να εκκολάψει τον επόμενο, και πάλι δε θα δουλέψει με τους νέους.

    Σκεφτείτε το πολύ απλά. Πάει ο Σούλης στον ΠΑΟ και δίπλα τους μπαίνει ο Γιασκεβίτσιους για να μάθει τη δουλειά. Σε αυτήν την περίπτωση ο Σούλης θα γνωρίζει ότι έπειτα από δυο το πολύ χρόνια θα αποχωρήσει.
    Τι τον συμφέρει να κάνει, σε επαγγελματικό πάντα επίπεδο; Να κοιτάξει τις άμεσες επιτυχίες που θα του φέρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο στην επόμενη ομάδα του, ή να επενδύσει σε νέους παίκτες, το καρπό των οποίων θα δρέψει ο Σάρας όταν αποχωρήσει ο ίδιος;

    Θεωρώ το ερώτημα ρητορικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλο είναι το ερώτημα. Πότε εξέλιξε ο Σούλης νέους Έλληνες παίκτες; Το 'χει κάνει ποτέ; Γιατί στον ΠΑΟΚ μια φορά δεν το 'χει κάνει (προτιμάει τους φτηνούς ξένους).

      Διαγραφή
    2. O Σουλης δεν ανησυχει για την επομενη ομαδα του, ουτε για συμβολαια. Στα 68 τι συμβολαιο λες να ψαχνει; Θα γινει μελος της διοικησης του ΠΑΟΚ.

      Διαγραφή
    3. @12:24
      Αυτό που γράφεις πηγαίνει το θέμα ένα βήμα παρακάτω. Ακόμα και χωρίς τον Σάρας λοιπόν, γιατί ο Σούλης να δουλέψει πάνω σε νέους παίκτες, τους οποίους δύσκολα να προλάβει να δει να μεγαλώνουν;

      Βέβαια, για να μην είμαστε ποτέ απόλυτοι, το ίδιο πρότζεκτ ανέλαβε το 2011 στον Ολυμπιακό ο Ίβκοβιτς.

      Διαγραφή
    4. Πως πανε αυτες οι ιστορίες στην πλειονοτητα τους.

      Ο Σουλης εχει συμβολαιο με τον ΠΑΟΚ μεχρι το 2019 οποτε για να φυγει απο την ομαδα ο ΠΑΟΚ μπορει να ζητησει αποπληρωμη ολοκληρου του συμβολαιου του ή μερους αυτου συν καποιους παιχτες που μπορει να ερθουν δανεικοι (ισως και πληρωμενοι) απο τον Παναθηναϊκο. Ο Παναθηναϊκος σιγουρα δεν θελει να δωσει πολλα λεφτα κια ειναι σιγουρο οτι θα ηθελε να παρει το Σουλη χωρις αποζημιωση. Απο την αλλη μερια, ο Σουλης μπορει να το παιξει λιγο "περισυ δεν με αφησατε και εμεινα αλλα εφετος ειναι η τελευταια μου ευκαιρια και πρεπει να μ' αφησετε". Ο δε ΠΑΟΚ θα καθησει πανω στο υπογραμμενο συμβολαιο και στο οτι θα χρειαστουν εξτρα χρηματα για να βρουν αντιστοιχης ικανοτητας κόουτς.

      Η ολη ιστορια θα τραβηξει χρονο δηλ. οσο οι ενδιαμεσοι θα παιζουν την παλαντζα μεχρι να βρεθει ικανοποιητικη λυση και να φορεσει ο Σουλης το τριφυλλι. Πιθανοτατα μεχρι το τελος της αλλης εβδομαδας.

      Διαγραφή
    5. Τι λετε τωρα ρε παιδια?Παμε καλα?μπορουμε να μιλαμε σοβαρα τωρα, για Σουλη η για Γιαννακη??αν αυτες ειναι οι επιλογες που εχουμε καταντησει να συζηταμε, γιατι δεν παιρνουμε Πεδουλα που θα δουλεψει και με μεγαλυτερο πεισμα για να αποδειξει οτι μπορει??τι λεμε τωρα?

      Διαγραφή
    6. Συζητας για Γιαννακη και Σουλη κι οχι για Πεδουλα γιατι και ο Γιαννακης κι ο Σουλης ειναι καλυτεροι προπονητες απο τον Πεδουλα.
      Το τοπ επιπεδο προπονητων της ευρωλιγκας προς το παρον ειναι εξω απο τις δυνατοτητες σου. Μπορεις λοιπον να διαλεξεις ειτε ελληνες προπονητες καλους και με γνωσεις που εχουν ομως περασει την ακμη τους, ειτε 40αρηδες και με φιλοδοξιες τυπου Σασα Ομπραντοβιτς ή Πριφτη παιρνοντας το ρισκο της μικρης εμπειριας ειτε να πας σε προπονητες με ουσιαστικα μηδενικη εμπειρια οπως ο Σαρας, ο Τζορτζεβιτς ή ο Μανωλοπουλος. Για μενα η τριτη επιλογη δεν υπαρχει. Οποτε διαλεγεις μια απο τις δυο πρωτες.

      Διαγραφή
  64. Ο Μπλατ μπορεί να μείνει ελεύθερος. ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΙΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΚΑΛΗΜΕΡΑ JIM ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ!
    ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ!
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ DELFINO?ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΟ!
    ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ

    m ginobili

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να προσφερει τί ο Κατσιβελης που δεν μπορει να το προσφερει ο Μποχωριδης?

      Διαγραφή
    2. Ο Αντερσον ειναι παιχτης ΝΒΑ αλλά οχι παιχτης Ευρωλίγκας φιλε μου.

      Ασε τους Ρωσους να πετανε τα λεφτα τους!

      Διαγραφή
  66. Πάντως μπράβο σας, δεν περίμενα να υπάρχουν ακόμα υποστηριχτές του Γιαννάκη και να τον θέλουν και στον Παναθηναικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ντε.

      Κι εγω αναρωτιεμαι τι απο τα δύο ειναι το χειροτερο:

      Το να θεωρει καποιος ακομα τον Γιαννακη ικανο προπονητη στις μερες μας (αγνοια) ή να τον θελει πισω στον Παναθηναϊκο λες και δεν υπαρχουν αλλοι (απογνωση)?

      Ειναι γεγονος οτι ο ανθρωπος ψαχνει την τελευταια μεγαλη δουλεια του. Στηνν πλατη τινος ομως?

      Διαγραφή
    2. Εννοείται μπράβο. Εγώ από την άλλη δε περίμενα σε μια τόσο υψηλού επιπέδου σελίδα να υπάρχουν τόσα κολλημένα μυαλά που για χάρη του παρελθόντος δε θέλουν να δουν την ομάδα τους να πηγαίνει μπροστά. Σκοταδισμός. Ας πάνε στο σπορτογκαζέτα. Εδώ μιλάμε για μπάσκετ.

      Διαγραφή
    3. αφου μιλαμε για μπασκετ, γιατι στις επιλογες/προτασεις του άρθρου υπήρχαν μονο 2 απο τους τοσους διαθεσιμους προπονητες εκει εξω -και επι της ουσιας ΜΟΝΟ ΜΙΑ γιατι προφανως η λυση Μανωλοπουλου μονο για αστειο γραφτηκε?

      ας ειμαστε ειλικρινεις
      ο Jim κάνει προτασεις για τους δικους του λογους, οι φιλοι του ΠΑΟ (όπως και της εκαστοτε αλλης ομαδας) εχουν κι αυτοι τις προτιμησεις τους και οι ουδετεροι εχουν τις δικες τους

      ας δωσουμε ομως ενα λογο παραπανω σε αυτους που πληρωνουν απο το υστερημα τους για να δουν την ομαδα τους, να τη στηριξουν με διαρκειας και με τη φυσικη τους παρουσια, στις καλές και στις κακές στιγμες

      γιατί κι εγώ ειμαι Παναθηναικος και πχ για τον ΟΣΦΠ μπορει, ως φιλος του μπασκετ, να εχω γνωμη σχετικα με το ποιον προπονητη ή ποιους παιχτες χρειαζεται, αλλα δεν θα επιμεινω κιολας για μια επιλογη απεναντι σε εναν οπαδο του ΟΣΦΠ που ποναει την ομάδα του περισσοτερο απο μενα και γνωριζει καλυτερα απο μενα ποια προσωπα "σηκωνει" ή όχι το ΣΕΦ

      Διαγραφή
    4. Αφροξυλάνθη, θα ήθελες τον Γιαννάκη ως τεχνικο διευθυντή στον ΠΑΟ ή δεν θελεις κανενα ποστο για αυτον;

      ΥΓ.Ο γραφων εχει ταχθει ξεκαθαρα υπερ της τριπλετας Τζορτζεβιτς/Σαρας/Ζντοβτς με καποιον ποιον εμπειρο πισω (πχ Καζλαουσκας)

      Διαγραφή
    5. Εδώ υπάρχουν άτομα που θεωρούν ότι ο Σάρας είναι έτοιμος να αναλάβει ως 1ος τον Παναθηναϊκό...

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
    6. 2:17 η τριανδρια που προτεινεις ειναι οτι πιο επικο εχω ακουσει απο τοτε που οι Μπολτον βγηκαν κι εσφαξαν τον Στανις!

      Διαγραφή
  67. Κλεινει στο ΝΒΑ ο DJ COOPER.. Γι αυτο δεν ηθελε συμβολαιο και για του χρονου... Και ας καθησουμε εμεις να συζηταμε αν και ποσο μας αρεσε οσο επαιξε στον Παναθηναικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. an ypotheseis oti exeis kleisei kalathi, xwraei, re aderfe???pou tha ta vreis ta fragka gia polyteleies typou Cooper pisw apo kalathi, mpoxwridh?ase pou prepei na kleiseis 1-2 ksenous gia thn ypoloiph periferia!!thes antikatastath tou Slaughter..ekei tha pane ta lefta pou tha xreiazosoun gia na krathseis Cooper..

      Διαγραφή
    2. 1)ΔΕΝ εχεις κλεισει καλαθη. Ο καλαθης θα βρει συμβολαιο στο ΝΒΑ,πιθανοτατα μαλιστα απο το Μεμφις.
      2)Ναι ακομα και με παρουσια Καλαθη (ποσο μαλλον τωρα χωρις Καλαθη) η παρουσια ενος ακομα ικανοτατου οργανωτη θα ηταν απαραιτητη,ειδικα οταν ο Μητσος δεν βλεπω να μενει... Ναι, δεν βλεπω να μενει!

      Διαγραφή
    3. δε ξερω τι θα κανει στο ΝΒΑ παντως τη συντομη παρουσια του στον ΠΑΟ μαλλον τραγικη την χαρακτηριζεις.

      Διαγραφή
    4. Είναι επειδή η ομάδα σου ήταν για κλωτσιές. Απλά. Και τον Σπανούλη να έφερνες για 10 ματς σε αυτό το άθλιο σύνολο χάλια θα φαινόταν.

      Διαγραφή
    5. Αν περιμενουμε να κρινουμε εναν τετοιο παιχτη σε 10 ματς,χαθηκαμε! Ο Κουπερ επρεπε να μεινει,αλλα αν ο ιδιος δεν ηθελε,δεν μπορεις να κανεις κατι.. Η μηπως μπορουσες; (Να τον υπεγραφες απο περσι το καλοκαιρι με διετες)

      Διαγραφή
  68. Επειδη πολλα ακουω γενικα για τον Λασκαρη,τον Αρη και την νεα μερα που ξημερωνει.. Ξερει κανεις να μου δωσει τα φωτα του ως προς την οικονομικη δυνατοτητα του Λασκαρη; Ποιο το οικονομικο μεγεθος και ποια η ποσοστιαια αυξηση του μπατζετ που περιμενουν στον Αρη;

    Marousi-saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Λάσκαρης είναι "μεσολαβητής" Πίσω από τον Λάσκαρη είνα ισραηλινοί, αυτοί θα βάλουν το κεφάλαιο. Ο ίδιος ο Λάσκαρης έχει επιχειρήσεις στην Ελβετία.

      Διαγραφή
    2. Οι οποιοι τι κεφαλαιο ειναι διατεθειμενοι να βαλουν; Αλλο αν μιλαμε να γινουν ενας δευτερος "Παοκ" (οσο και αν ξενιζει σαν εκφραση), δηλαδη μια ομαδα με μεσαιο μπατζετ αλλα σταθερο και αλλο αν μιλαμε για μπατζετ της νεας ΑΕΚ, δηλαδη για στοχο Ευρωλιγκας με μεταγραφες ετοιμων παιχτων.
      marousi saras

      Διαγραφή
    3. περισσότερο προς αυτό της νέας ΑΕΚ είναι ο προσανατολισμός. Αυτό όμως μπορεί να μη γίνει αμέσως από φέτος.

      Διαγραφή
  69. θα επαναλάβω την τριάδα που θα μπορούσα να εμπιστευτώ.. Πρίφτης, Μανωλόπουλος και Σάρας. Θα τους ήθελα και τους τρεις..

    Ο Σάρας νομίζω ότι πρέπει να κάτσει ορισμένα χρόνια πίσω από τον Head κοουτς. Το μόνο που θα συζητούσα είναι το διλλημα Πρίφτης ή Γιαννάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τα πράσινα νέα γράφουν για συμφωνία με τον Ομπράντοβιτς (τον Σάσα). Για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν έχει συμφωνήσει το δίδυμο Σούλη-Σάρας να αναλάβει;

      Διαγραφή
    2. Δεν το γράφουν τα πράσινα νέα, αλλά δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας.

      Διαγραφή
    3. Θα μας πεις τι ξέρεις;; Μας έχεις σκάσει!

      Μ.

      Διαγραφή
    4. Ρε Αφροξυλάνθη μπερδέυτηκα .. ονοματα απο δω ονοματα απο κει, τι να πιστέψουμε πια ;
      Eσυ δεν μας έλεγες, σε προηγούμενο πόστ, κατα την διάρκεια των τελικών, οτι έκλεισε ο προπονητής ; Ποιον έλεγες ;
      Μην το πάρεις ειρωνικά, οι μέρες περνούν και θεωρω έχουμε αργήσει ήδη ...

      Υ.Γ : μακαρι τα περι Σουλης και Σασα να είναι κακόγουστα ανέκδοτα ...

      Διαγραφή
    5. - Σάρας και Μαρκόπουλος. Δε γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι.
      - 6:33 έχεις δίκιο.
      - Μ εγώ σε έχω σκάσει; χαχαχααχχαχ
      - Daskalos13 είπα εγώ κάτι διαφορετικό; Πές μου έναν προπονητή που να συμφωνείς (εκτός Ζοτς και Ιτούδη).

      Παιδιά τι γράφετε; Δεν έχω άλλη ενημέρωση, το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν αντιδράσεις για το Μαρκόπουλο αλλά και πάλι νομίζω ότι όποιον και να κλείσουμε θα υπάρχουν αντιδράσεις. Χθες στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σούλης για την αποτίμηση της χρονιάς, απάντησε στα πάντα εκτός από το αν έχει μιλήσει με τον Παο (που ζήτησε να μην απαντήσει σε αυτή την ερώτηση). Αν δεν είχε μιλήσει, δεν θα το διέψευδε;

      Διαγραφή
    6. Το αν έχει μιλήσει με τον ΠΑΟ είναι διαφορετικό από το εαν έχει συμφωνήσει να έρθει στον ΠΑΟ μαζί με τον Σάρας βέβαια.

      Διαγραφή
    7. @Αφροξυλάνθη μιλάω για ρεαλιστικούς στόχους ( οχι Μεσινα, Μπλατ κτλ. )

      Απο Έλληνες έχω πει : Kατσικάρης, Γιαννάκης ή Πρίφτης και
      απο ξένους : Τζόρτζεβιτς, Σαρας ( για ασσίσταντ )

      Διαγραφή
  71. Δε νομίζω ότι ο ΔΓ, για πολλούς λόγους, δεν είναι σε θέση να προβεί σε "αντιτουριστικές" ή κόντρα στο "λαϊκό αίσθημα" κινήσεις (βλ. πχ Πεδουλάκης), αλλά στην παρούσα φάση, με πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά, η επιλογή Γιαννάκη θα ήταν ένα ρίσκο που δεν αξίζει να παρθεί. Εχουμε που έχουμε ανοιχτές πληγές, το μόνο που θα μας έλειπε θα ήταν και η εσωστρέφεια εξαιτίας του Γιαννάκη. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, μιλάμε για έναν νορμάλ προπονητή από τους πολλούς που κυκλοφορούν ( το γιατί το δέσαμε κόμπο ότι πχ με τους νέους δεν μπορεί να δουλέψει άλλος, δεν το καταλαβαίνω) και άρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινήσουμε και τη νέα χρονιά με γκρίνια. Αν ο Πόποβιτς είχε πετάξει μια ανοησία για το τριφύλλι, θα κάναμε ότι δεν ακούσαμε και θα τον υπογράφαμε με χέρια και με πόδια. Ε, με όλο τον σεβασμό στον δράκο και σε ό,τι έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να ζήσουμε και χώρια.

    Κι επειδή το κλισέ με τους κακούς οπαδούς παραφοριέτα,ι και τον σχεδόν κλεισμένο από τον Παύλο, Ιωαννίδη ( δεν τον συγκρίνω με τον Γιαννάκη φυσικά) δεν ήθελαν κάποτε οι οργανωμένοι και καταλήξαμε στον Ομπράντοβιτς. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι κάφρος ή να μην παίρνεις πρέφα από μπάσκετ για να μην θέλεις κάποιον στην ομάδα σου. Καλώς ή κακώς οι ομάδες δεν είναι μόνο άμυνα ζώνης και μαν του μαν, αλλά πολύ περισσότερα πράγματα που πάνε πέρα από τη "λογική". Και φυσικά, όταν ο κόσμος γεμίζει το ΟΑΚΑ, είναι μέσα στους πρώτους στην Ευρωλίγκα ακόμα και τώρα που η ομάδα δεν είναι και σε καλό φεγγάρι, δεν είναι παράλογο να αφουγκράζεσαι ( χωρίς απαραίτητα να ικανοποιείς, ε...) τα "θέλω" του.

    Συνοψίζοντας, ως κάφρος και οπαδός του Παναθηναϊκού, θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε ισάξιο ή καλύτερο προπονητή από τον Γιαννάκη, όταν μάλιστα μιλάμε για την εποχή όπου πάνω-κάτω όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι και θέλουν να κάνουν (αν το κάνουν) το άλμα στην καριέρα τους. Ο Σφαιρόπουλος πχ, που τώρα αποθεώνεται, Οκτώβρη μήνα σχολίαζε τον προημιτελικό κυπέλλου για τον ΑΝΤ1, δεύτερη επιλογή για τον Ολυμπιακό μετά το άκυρο από τον ΠΑΟΚ και τώρα είναι πρωταθλητής Ελλάδας και δευτεραθλητής Ευρώπης. Διαφωνώ και με την επιλογή Μαρκόπουλου. Eξαιρετικός προπονητής αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το τάιμινγκ είναι το ιδανικό και αν μπορεί να κολλήσει στον τρίφυλλο οργανισμό. Εννοείται φυσικά ότι 1000 φορές Σούλης παρά Γιαννάκης.

    Επιλέγω Πρίφτη ( σιγά μην δεν πετούσα την αποψάρα μου). Φρέσκος, φιλόδοξος, οικονομικός, με πρόφατο καλό δείγμα γραφής. Ρίσκο όπως κάθε άλλη επιλογή, αλλά με ψήνει αφού έχει και πολύ καλό παρελθόν στην ομάδα, τους περσινούς τελικούς πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην υπόθεση Ιωαννίδη κάνεις λάθος. Ο μόνος λόγος που δεν έκλεισε στον Παναθηναϊκό (ενώ είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία) ήταν ότι προτίμησε την τελευταία στιγμή την επιστροφή στον Ολυμπιακό και μάλιστα με λιγότερα χρήματα, όπως επίσης και με λιγότερες εγγυήσεις (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) από τον Κόκκαλη για το μπάτζετ της ερχόμενης χρονιάς. Η γνώμη των οργανωμένων οπαδών δεν είχε καμία αξία, ειδικά εκείνη την εποχή που οι αφοί Γιαννακόπουλοι σκόρπαγαν αρκετά δις δραχμές στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ.

      Billy Batts

      Διαγραφή
  72. Αγορινα. Καπου στο κειμενο ανεφερες οτι με καθαρα αγωνιστικα κριτηρια ο Γιαννακης ειναι ο ιδανικος για τον Παναθηναικο. Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι. Πιστευεις οτι ο Γιαννακης θα πετυχαινε στον Παναθηναικο αν λαβεις υποψην σου τα ΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ κριτηρια (ιδιαιτερος χαρακτηρα Γιανακοπουλου γιατι καλως η κακως οι προεδροι στην Ελλαδα "παιζουν μπαλλα", οπαδικα ζητηματα και κοντρα τοσο Διοικησης - Κοσμου για μια τετοια επιλογη που θα εχει αντικτυπο και στην ομαδα και στον προπονητη αλλα και αλλα τετοιου ειδους ζητηματα).? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Aν υπάρχει περίπτωση να μείνει ελεύθερος ο Μπλατ πρέπει με κάθε κόστος να έρθει προς ΟΑΚΑ. Τα υπόλοιπα δεν είναι καν επιλογές..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας «bz-berlin», στην Άλμπα Βερολίνου έχουν αποδεκτεί το γεγονός πως ο Ομπράντοβιτς δεν θα είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας την νέα σεζόν και ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, καθώς έχει απαντήσει θετικά σε πρόταση της πράσινης ΚΑΕ.

    Τελικά τι ισχύει Σούλης ή Σάσα ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Χαιρετω ολη την παρεα

    Η ομαδα του Παο βρισκεται μπροστα σε κρισημες αποφασεις που θα παρει.Απ αυτες θα εξαρτηθει το ποσο γρηγορα θα επιστρεψει στην κορυφη.Οταν λεω κορυφη δεν εννοω το ελληνικο πρωταθλημα αλλα την κατακτηση της ευρωλιγκας ξανα.
    Πρεπει ομως να αποφασισει ο ΔΓ στο μυαλο του τι θελει να κανει ακριβως,τι μπασκετ θελει να βλεπει,τι στοχους εχει και ποσο πιστωση χρονου δινει σε προπονητη και παικτες να πετυχουν τους στοχους...

    Δηλωσεις οπως αυτες που εκανε μετα το παιχνιδι με τη Γαλατα ειναι τραγικες.Μπερδευουν τον κοσμο,χαλανε τα αποδυτηρια βγαζουν τον προπονητη με το ενα ποδι εξω απο την ομαδα.Ειπε οτι ηταν πολυ απογοητευμενος απο το πλανο της ελληνοποιησης σε λαθος στιγμη ενω η ομαδα πηγαινε μια χαρα και την ειχε αγκαλιασει ο κοσμος...Θυμιζω οτι η ομαδα ειχε παρει ηδη το κυπελο(αφου απεκλεισε τον Ολυμπιακο).Εντος εδρας στην ευρωλιγκα εκανε μονο 4 ηττες(2 με Μπαρτσελονα,μια με Αλμπα και μια με ΤΣΣΚΑ στα πλει οφ)ενω εκτος εδρας εχασε αρκετα παιχνιδια στις λεπτομερειες λογω εμπειριας και λαθος επιλογων ξενων παικτων(και λογω μπατζετ) που κερδιζουν πολλες φορες τετοια παιχνιδια.Δεν ειχε ομως λογο να βγει εκεινη τη στιγμη να κανει τετοιες δηλωσεις και να αποδομησει τον προπονητη που ο ιδιος διαλεξε...

    Ειδικα απο την στιγμη που το πλανο της ελληνοποιησης πηγε μια χαρα.Οι Παππας,Γιανκοβιτς βγηκαν μπροστα και εδειξαν οτι μπορουν να σταθουν σε ενα ροστερ 9-10 παικτων.Ο δευτερος εσκασε στο τελος γιατι επαιζε τη θεση μονος του λογω σχεδιασμου.Ο Μποχωριδης εχει ακομα να μαθει πραγματα αλλα επαιξε 15 παιχνιδια ευρωλιγκα ενω ο Χαραλαμποπουλος επαιξε 12 παιχνιδια δειχνοντας στο παιχνιδι με ΤΣΣΚΑ δειγματα του μεγαλου ταλεντου του.Οι αλλοι Ελληνες ειναι οι Διαμαντιδης,Φωτσης,ΜΚΦ και αλλοι τρεις 16-17 χρονων στην αρχη της σεζον.Οι δυο πρωτοι εκαναν καλη σεζον αν αναλογιστουμε την ηλικια τους και την ελλειψη βοηθειας ενω ο ΜΚΦ βγαζει ενεργεια για αλλη μια φορα τους τελευταιους 2 μηνες και σε βαζει παντα στο διλλημα αν πρεπει να τον κρατησεις ή οχι με τα λεφτα που παιρνει.Οι Λουντζης,Παπαγιαννης και Κονιαρης ηταν πολυ μικροι για ευρωλιγκα ειδικα μπροστα σε εναν προεδρο και κοσμο που ειναι διψασμενοι για νικες.Παρολο αυτα επαιξαν αρκετα στο ελληνικο πρωταθλημα και σταθηκαν μια χαρα δειχνοντας οτι το μελλον τους ανηκει.Οι τεσσερεις μικροι του Παο σουταραν με πολυ καλα ποσοστα χωρις να εκβιαζουν προσπαθειες και επαιξαν χωρις φοβο και αγχος.Δουλεψαν ολοι τη χρονια με την πρωτη ομαδα βγαζοντας λιγους εως ελαχιστους τραυματισμους και μαθαινοντας το παιχνιδι.Το ποσο δουλεψαν φετος θα φανει...Πανηγυρισαν και ενα τροπαιο σε μικρη ηλικια οπως για παραδειγμα ο Λουντζης που εγινε ο πιο μικρος που το εχει κατακτησει.

    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο Παο βρισκεται μπροστα σε διλλημα αυτην τη στιγμη...Να αγορασει καλο προπονητη και ετοιμους παικτες και να κυνηγησει την ευρωλιγκα ή συνεχισει το πλανο του για αλλη μια-δυο σεζον μεχρι να μεγαλωσει η τετραδα των μικρων...
    Να αγορασεις καλους ξενους προυποθετει να αυξησει πολυ το μπατζετ ειδικα απο την στιγμη που οι δυο καλυτεροι παικτες της ομαδος ειναι 35-36 χρονων.Και παλι ομως δε σου εγγυαται οτι ειναι ο καλυτερος και πιο ευκολος δρομος.Ειδαμε φετος ομαδες οπως η Φενερ,η ΤΣΣΚΑ,η Εφες και η Μπαρτσελονα με τεραστια μπατζετ,καλους προπονητες και παικτες τι καταφεραν...Και ποσα λαβρακια να βρεις οταν σου λειπουν για να κατακτησεις την ευρωλιγκα 7-8 παικτες...Καποτε επαιρνε το κυπελο και ειχε περιφερεια Διαμαντιδη,Γιασκεβιτσιους,Νικολας,Σπανουλη(ή Καλαθη).Τωρα τι μπορει να βρει στην αγορα που να μην τον εχουν οι αλλοι με λιγοτερα λεφτα και να πλησιαζει στο ταλεντο τους παραπανω παικτες;Αντε να φερεις Καλαθη με 2 εκατομυρια διπλα στον 35χρονο Διαμαντιδη,φτανει για να παρεις ευρωλιγκα;Και αν δωσεις 2 για οργανωτη,για εναν καλο σκορερ και εναν καλο ψηλο ποσα πρεπει να δωσεις;
    Με 7-8 εκατομυρια μπατζετ(οταν τα 2 τα παιρνουν οι 35χρονοι Διαμαντιδης-Φωτσης) δυσκολα χτυπας ευρωλιγκα...

    Το αλλο που μπορει να κανει ειναι να συνεχισει το πλανο του και να παει ακομα καλυτερα απ οτι πηγε φετος επενδυοντας παλι στα νεα παιδια και επιλεγοντας καλυτερους ξενους αυτην τη φορα.Φετος με αυτο το μπατζετ και αυτη τη δομη του ροστερ δε θα μπορουσε να τα παει καλυτερα,μη γελιωμαστε...Αντε να εχανε απο τον Ολυμπιακο και ΤΣΣΚΑ με 3-2 και να παλευε αυτα τα παιχιδια περισσοτερο αλλα εως εκει...

    Κατ αρχας εχει αποδειχθει οτι ελληνικη ομαδα χωρις ελληνικο κορμο δεν πετυχαινει...Ο Παο πρεπει μετα την αποχωρηση Διαμαν-Φωτση να εχει στην ομαδα του τουλαχιστον 6 καλους Ελληνες παικτες ωστε με 4-5 αξιοπιστους ξενους να κρατιεται σε υψηλα επιπεδα.Επειδη προεδρος και οπαδοι εχουν σκαλωσει με τη ελληνοποιηση υπαρχουν μονο 2 δρομοι...

    Ο ενας ειναι να φερει καποιους απο τους Μπουρουση,Σχορτσιανιτη,Καιμακογλου,Ζηση,Βασιλειαδη αλλα ειναι μεγαλοι σε ηλικια,δεν τους θελει ο κοσμος συν οτι θα αυξηθει πολυ το μπατζετ.Καλοι παικτες κουμπωνουν μια χαρα στο ροστερ του Παο αλλα δεν εγγυωνται τιποτα απο αποψη επιτυχιων.Με 3-4 καλους ξενους μπορεις να φτασεις στη βρυση αλλα δε ξερω αν θα πιεις νερο.Επιπλεον οταν σταματησουν οι Διαμ-Φωτσης αυτοι θα εχουν αλλο 1-2 χρονια μπασκετ...

    Ο αλλος δρομος ειναι να φερει τον Καλαθη και τον Αντετοκουνμπο συν το Βεζενκοφ και να παιξουν πλαι στους Παππα-Γιανκοβιτς-ΜΚΦ και να αναλαβουν την ομαδα οταν σταματησουν οι Διαμ-Φωτσης.Ομως και οι 3 εχουν τασεις φυγης και δε μπορεις να τους εμπιστευτεις για το μελλον 100%...Παντως ειναι καλοι παικτες που θα κρατησουν την ομαδα οσο παιξουν σε υψηλα επιπεδα και ταυτοχρονα θα αφησουν χωρο για τα τρια μεγαλα ταλεντα του Παο τον Λουντζη,τον Χαραλαμποπουλο και τον Παπαγιαννη να εξελιχθουν...

    Παντως ο ΔΓ εχασε μεγαλη ευκαιρια να κανει στον Σλουκα μια μυθικη προταση οπως 1,5 εκατομυριο το χρονο για 3 χρονια και να φερει σε δυσκολη θεση τον αντιπαλο.Δηλαδη ή θα τον αποδομουσε στην περιφερεια(οπως εκανε και αυτος με τον Σπανουλη) παιρνοντας ενα πολυ καλο νεο Ελληνα γκαρντ ή θα αναγκαζε τους Αγγελοπουλεους να φανε ενα μεγαλο κομματι του μπατζετ ωστε να μην απογοητευσουν τον παικτη...

    Για προπονητη η καλυτερη λυση ειναι να αναλαβει ο ΔΓ με βοηθο τον Αλβερτη και τον Μανωλοπουλο ωστε να κανουν οτι ακριβως εχουν στο μυαλο τους με οσο μπατζετ θελουν και σε οσο χρονο επιθυμουν και να μη γινει κανενας κανονικος προπονητης ο αποδιοπομπαιος τραγος...

    Απο τους υπολοιπους προπονητες θα συμφωνησω με τον Τζιμ οτι η καλυτερη λυση ειναι ο Γιαννακης με τα δυνατα και αδυνατα του σημεια.Απλα οι γραφικες αντιδρασεις θα ξεκινησουν με το καλημερα και θα εμποδισουν σε καποιο βαθμο την εξελιξη της ομαδος.Μας κανει ο ΜΚΦ και ο Σλουκας που εχουν παιξει στον Ολυμπιακο αλλα δεν μας κανει ο Γιαννακης...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μάλιστα... ο εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού στο γκατζετα, μας λέει πως ''οι Αγγελόπουλοι δε θα πληρώσουν υπεραξίες και δε θα μπουν σε πλειστηριασμό''.
    Το ξαναγράφω λοιπόν... δώστε στον Σλούκα το συμβόλαιο που προσφέρετε στον Καλάθη, ο οποίος ούτως ή άλλως μάλλον πως δεν το κουνάει από το Αμέρικα και βάλτε τους δύσκολα...
    Εφόσον την κάνατε όπως την κάνατε την προσφορά σας, τουλάχιστον κάντε σωστά την δουλειά και για να το πούμε και ολίγον τι χουπφελίστικα... ''make him an offer he can't refuse''

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να πληρωνεις υπεραξιες δεν ειναι παντα η σωστη τακτικη.

      Δηλ. θα δωσεις στον Σλουκα 1.5 εκ. τον χρονο και στους Παππα και Γιανκοβιτς το 1/5 αυτου του ποσου? Αυτο δεν μπορει να γινει εκτος κι αν ο Σλουκας θεωρηθει αυτοματως ο νεος ηγετης του Παναθηναϊκου, κατι σαν Σπανουλης στον Ολυμπιακο δηλαδη, πραγμα αδυνατο.

      Γι αυτο κι ολες οι ομαδες εχουν ενα pay structure. Στον Ολυμπιακο π.χ. ειναι φανερο οτι ο Σλουκας δεν μπορει να παρει πιο πολλα απο Σπανουλη ή Πριντεζη αλλα ουτε και πολυ περισσοτερα απο τον Μαντζαρη (εχοντας μαλιστα συνολικα μικροτερο χρονο συμμετοχης απ' αυτον).

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και θα δώσεις 800 και μπορεί 800+ στον Σλούκα έναντι 250 του Γιάνκοβιτς και 350 του Παππά! Ο μεν πρώτος είναι καλός παίκτης αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο (φάνηκε φέτος που πήρε όλη τη θέση μόνος του), με περιθώρια βελτίωσης ικανοτήτων και συμβολαίου. Ο δεύτερος είναι πολύ καλύτερος του Βλάντο με ηγετικές τάσεις αλλά χωρίς σταθερότητα στην απόδοση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Και οι δύο ήρθαν από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό!

      Ο Σλούκας έχει σταθερή με τάση προς τα πάνω απόδοση τα τελευταία 2-3 χρόνια, είναι 25 χρονών, που έπαιζε (παίζει) στον Ολυμπιακό, άρα Ευρωλίγκα τα τελευταία 4 χρόνια και έχει 2 κατακτήσεις με σημαντικό ρόλο κυρίως στην πρώτη!

      Βάλτε τα τώρα κάτω και πείτε αν αξίζει ή όχι υπερτριπλάσια από Βλάντο και Παππά! Και αποδεικνύεται με τις προσφορές που έχει στο μπασκετικό χρηματιστήριο.

      Μακάρι να έρθει στο ΠΑΟ, αν και το βλέπω δύσκολο!

      Το θέμα είναι ότι για να μείνει στον Ολυμπιακό και αξιώσει τα ίδια χρήματα τότε σε 3 χρόνια θα πάρει 600-900χ περισσότερα από τον Μάντζαρη, ο οπίος είναι στη ζυγαριά ότι πιο κοντινό του για την ομάδα του Ολυμπιακού!

      Tricky business!

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    3. 1. τα συμβολαια δεν γινονται ταυτοχρονα (περισυ ο μαντζ)
      2. ο παππας νομιζω πηρε περισσοτερα
      3. σλουκας κ νταστον θελουν > 1,5 εκ. €/ετος, αλλα τοσα ειναι ο σπανουλης κ αλλα 2 πριντ, λοτζ κ μαντζ μαζι...φτασαμε στα 5...δεν βλεπω σοβαρες αλλαγες αν μεινουν οι 2 πρωτοι...

      Διαγραφή
  78. Το θεμα με τον Καλαθη αρχιζει και θυμιζει την ιστορια με Ρονι Σεικελι για οποιον θυμαται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/omprantovits-sto-sport24-gr-eimai-o-proponhths-ths-almpa.3538045.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ο Τζόρτζεβιτς της Εθνικής Σερβίας δεν θα ήταν μια καλή λύση για Παναθηναϊκό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Απο το gazzetta σχετικα με Ντανστον:

    "Την επόμενη κιόλας μέρα οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος κάλεσαν στο γραφείο τους τον Μπράιαν Ντάνστον μόνο του (όπως έκανα και πέρυσι με τον Βασίλη Σπανούλη) και του απέδειξαν πόσο τον θέλουν να μείνει στην ομάδα. Λεπτομέρειες της πρότασης δεν έγιναν γνωστές, αλλά ο Ντάνστον εκεί που ήταν σίγουρος για την Τουρκία μοιάζει μπερδεμένος αφού άκουσε τις σκέψεις των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού."

    Αν βγαζατε το ονομα του Ντανστον και βαζατε Χαϊνς στη θεση του τιποτε δεν θα αλλαζε απο την περιπτωση μεταγραφης του Καϊλ στην ΤΣΚΑ πριν δυο χρονια.


    Ειμαι σιγουρος οτι τα επομενα κειμενα του σεναριου ειναι:

    (1) Ο Ντανστον επιστρεφει απο το Ντουμπαϊ και δεν δινει καμια απαντηση.

    (2) Οι Αγγελοπουλοι επικοινωνουν ξανα μαζι του την ημερα πριν πεταξει στην Αμερικη και του κανουν βελτιωμενη προσφορα.

    (3) Ο Ντανστον δειιχνει εντυπωσιασμενος αλλα ζηταει μερικες μερες διορια για να το "σκεφτει καλα".

    (4) Στο μεταξυ, ο Μισκο κοινοποιει την νεα προσφορα των Αγγελοπουλων στον Ντουντα ο οποιος ανεβαζει κι αλλο την προσφορα της Εφες (γυρω στα 2 εκ. δολ. για 2 χρονια).

    (5) Οι μερες περνουν και ο Ντανστον δεν λεει να απαντησει απο την Αμερικη. Στα επαναλαμβανομενα μηνυματα του Ολυμπιακου επικρατει σιγη ασυρματου.

    (6) Ξαφνικα μετα απο 10 περιπου μερες, ανακοινωνεται οτι ο Ντανστον υπεγραψε στην Εφες με ταυτοχρονη αποχωρηση του Λασμε.

    (7) Ο Ολυμπιακος ανακοινώνει την τελικη προσφορα του προς τον Ντανστον απο την οποια φαινεται οτι ο παιχτης εφυγε τελικα απο την ομαδα σκαρτα για 100-150 χιλ. τον χρονο.

    (8) Ο Ολυμπιακος ενισχυεται με τον Μακλιν στη θεση του Ντανστον και ο Μισκο κορδωνεται οτι "εφυγε ο Μπραϊαντ και ηρθε ο Τζαμελ οποτε ολα μελι-γαλα".

    (9) Κι εζησαν αυτοι καλα κι εμεις χειροτερα.


    Α ρε Μισκο, εισαι μεγαλο μουτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι μεγάλο μούτρο; Επειδή κάνει τη δουλειά του και κοιτάει το καλύτερο για τους παίκτες του;

      Προσωπικά, ολυμπιακός είμαι, και πρόβλημα δεν έχω κανένα μαζί του. Αν ήμουν ΠΑΟ βέβαια και μου είχε φορτώσει τον Σλότερ και τον Νέλσον, ε ναι, τότε θα είχα πρόβλημα και μάλιστα τεράστιο.

      Διαγραφή
  82. Υπάρχει κανένα λινκ για το Εφές-Καρσίγιακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=MjEzOTk%E2%84%96f&c=en&i=eWluYm5ndW90ZQ%E2%84%96f%E2%84%96f

      Διαγραφή
    2. Oύτε εγώ βρίσκω. Ξέρει κανείς;

      Διαγραφή
    3. Να ΄σαι καλα Αφροξυλανθη!

      Διαγραφή
  83. http://live.realstreamunited.com/stream/free-live-video-streaming-anadolu-efes-pinar-karsiyaka-basketball-turkey-beko-basketbol-ligi-85686.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. 47-40 στο ημίχρονο η Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. KALISPERA EIMAI AP TIN SPARTI.SE PIGADAKI SE MATS TON PLAY OF EDW ITAN O DG..O PROEDROS TIS SPARTIS TWN RWTISE TOU XRONOU PWS BLEPEI TON AO SPARTIS SE THEMA MPATZET.TOU APANTISE KATA GRAMMA THA DOUME..THA RIKSW GYRW STA 20M STO MPASKET.THA SE ENIMERWSW.ETSI AKRIBWS EIPWTHIKAN......NT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλιστα. Διολου απιθανο.

      Συναδει με τις φημες περι αυξησης του μπατζετ, αν και σχεδον ολοι οι επωνυμοι δημοσιογραφοι αρνουνται οτι κατι τετοιο μπορει να συμβει.

      Θα φανει λιαν συντομως αν ειναι ετσι δηλ. απο την προσληψη προπονητη.

      Διαγραφή
  86. Η Καρσιγιακα παει να το σηκωσει ανετα !! Χακετ ελευθερος πρεπει ο ΠΑΟ να κανει κινηση ???

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. την έστρωσε την άμυνα ο Λάσο στο δεύτερο, εκεί που πήγε η Μπάρτσα να το γυρίσει φάνηκε ότι κάτι της έλειπε, ιδέα μου είναι ή η Μπάρτσα κάθε χρονιά γίνεται πιο σοφτ από την προηγούμενη;

    τέλος πάντων 1-0 η Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος του ο πιτσιρικάς πήγε να το γυρίσει, οι άλλοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Μου κάνει εντύπωση πάντως πόσο κακός συνεχίζει να είναι ο Όλεσον

      Διαγραφή
    2. ναι ήτανε φοβερός ο Χεζόνια σήμερα.

      Διαγραφή
  88. Για τον Χακετ είχε ενδιαφερθεί ο Παναθηναικός πριν 2 καλοκαίρια... Λέτε να υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. το ολοκληρωσε τελικα το θαυμα της η καρσιγιακα... σαν τη μανρεσα του '98... οντως ειναι οπως εγραψε ο παπαδογιαννης η πιο ομορφη ιστορια στο ευρωπαικο μπασκετ της φετινης χρονιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω ρε φίλε, Μανρέσα 1998... τι μου θύμισες. Εκείνη η ομάδα με 2 άσημους Αμερικάνους (ούτε τα ονόματά τους δε θυμάμαι) και τον Τσίτσι Κρέους (!) πήρε πρωτάθλημα Ισπανίας παίζοντας από την αρχή με μειονέκτημα... πρώτα έβγαλε έξω την Εστουδιάντες, μετά τη Ρεάλ του Μποντιρόγκα και μετά την Ταού... τι γούστα ήταν κι εκείνα τότε...

      Κι εκείνη τη χρονιά νομίζω τη Μανρέσα την είχε βγάλει έξω από το Κόρατς ο Άρης.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    2. Αυτος ο Παλασιος επαιζε 4αρι περισυ στη Λιθουανια και φετος ως 5αρι τους εκανε ολους μια χαψια: Ζοριτς, Βεσελυ, Ερντεν, Κριστιτς, Λασμε κλπ.

      Και μετα λεμε που παει το ευρωπαϊκο μπασκετ κι αν θα επρεπε να μεινει ο Μπατιστα ή οχι. Εχουν αλλαξει πολλα τα τελευταια 5 χρονια.

      Διαγραφή
  90. Respect στην τρομερή Καρσίγιακα και υπόκλιση στον Σαρίτσα. Καθάρισε σαν αυγά τα κουμπάρια έχοντας 7-2 στα 9 ματς σε ημιτελικά και τελικούς!!! Ελπίζω του χρόνου να παίξει Ευρωλίγκα.
    Το δίδυμο Μίσκο-Ντούντα πρέπει τώρα να εξηγήσει το πατατράκ. Θα βρει 2-3 αποδιοπομπαίους τράγους για να τους διώξει φορτώνοντάς τους την αποτυχία. Θα τους αντικαταστήσει με 2-3 καινούργιους, θα ρίξει καμιά διαμαρτυρία για τους ρέφερι και το μαγαζί θα πάει γι’ άλλα.
    Μεγάλη αποτυχία η φετινή χρονιά για το σοφό. Και μετά μου λένε γιατί δεν πήρε την Ευρωλίγκα ο Γιαννάκης το ’10 με τον Ολυμπιακό του τεράστιου budget.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ίδιο ύψος και βάρος με Ντάνστον ο Παλάσιος, οπότε κάτι ξέρει ο Ντούντα και ζητάει τον Mπράιαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ο Γιαννάκης, πέραν των όσων κακών συνειρμών φέρνει στους οπαδούς του ΠΑΟ, τα τελευταία έτη έχει πτωτική πορεία στην καριέρα του. Από τους αναφερόμενους από τον Jim ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι μακράν ο καλλίτερος προπονητής. Για μένα η ιδανική επιλογή από Έλληνες προπονητές και μετά από αυτόν ο Πρίφτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή