Athlenda

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

2015 NBA FINALS: Επιστροφή στην αθωότητα..(;)


Το Αμερικανικό μπάσκετ βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι με το φετινό ζευγάρι των τελικών του ΝΒΑ. Το παραδοσιακό σκληροτράχηλο ανατολικό μπάσκετ των Καβς συναντά το μέλλον και μια ομάδα της Δύσης η οποία ώρες-ώρες δε μοιάζει «ανθρώπινη», αποτελώντας την ημέρα που ξημερώνει αλλά και την ..επόμενη κίνηση στη παγκόσμια σκακιέρα του αθλήματος. Ποιος θα επικρατήσει; Το Hoopfellas αναλύει και κάνει τις εκτιμήσεις του..




Στη σελίδα αρέσει να παρατηρεί και να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τους κώδικες και τα δεδομένα για την επόμενη ημέρα του αθλήματος. Πολλάκις σας έχω πεί ότι το μπάσκετ του μέλλοντος θα έρθει από το ..παρελθόν. Βασισμένο στα fundamentals των σκονισμένων κιταπιών του αθλήματος και με επιστροφή στα βασικά αλλά παράλληλα προσαρμοσμένο στην εξελικτική πορεία των επιστημών και του ανθρώπινου είδους. Οι τελικοί αυτοί αγαπητοί μου φίλοι αποτελούν έναν σταθμό στην ιστορία του αθλήματος. Είναι η στιγμή που η εξέλιξη φέρνει αλλαγές στο μπάσκετ που παίζει η Αμερικανική λίγκα. Η στιγμή που το μπάσκετ του Λεμπρόν Τζέημς συναντά αυτό του Στεφ Κάρι, στη μάχη για το τίτλο του «προσώπου του οργανισμού». Η στιγμή που στο φιλμ συναντιούνται δύο κορυφαίοι πολέμαρχοι, τόσο διαφορετικοί. Ο μυώδης «Ράμπο» απέναντι σε έναν Σαολίν.. Η μπασκετική μήτρα των Σπερς, η οποία παρήγαγε δύο από τους τέσσερις κόουτς των φετινών τελικών περιφέρειας ( Budenholzer, Kerr), μοιάζει ως η απάντηση στο μπάσκετ της ρομποτικής, αυτό του Τζέημς. Μη μπερδεύεστε..  Το μέλλον που ακολουθεί την «εποχή των μηχανών» που διανύουμε είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και η επιστροφή στα βασικά που τόσο έχουμε παραμελήσει. Είναι όμως τώρα αυτή η ώρα..;


ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ..


Κάποιες καταστάσεις στη ζωή απλά σε κάνουν να χαμογελάς κοιτώντας το πόσο μια απόφαση του ενός επηρέασε τη διαδρομή διαφόρων προσώπων λίγο καιρό μετά. Το καλοκαίρι ο Ντέηβιντ Μπλατ βρισκόταν πολύ κοντά στο να ενταχθεί στο staff του Κερ στους Ουόριορς. Είχε δεχθεί μια αρκετά καλή πρόταση και ο ίδιος την αντιμετώπιζε σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική. Τους δύο άνδρες είχε φέρει σε επαφή ο κοινός τους ατζέντης Μάικ Τάνενμπαουμ στο L.A. Η συμφωνία ήταν πολύ κοντά μέχρι που ήρθε η πρόταση των Καβς. Ο Κερ ενθάρρυνε τον Μπλατ να συζητήσει και να πάρει τη δουλειά, δίνοντας του τον χρόνο να απαντήσει μετά στους Ουόριορς που ήταν διατεθειμένοι να τον περιμένουν εφόσον δε προχωρήσει το φλερτ με το Κλίβελαντ. Ο Μπλατ υπέγραψε στους Καβς και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Οι δύο rookies έχουν πολλά κοινά στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο που βλέπουν το άθλημα, ειδικά σε τομείς όπως το spacing, η κυκλοφορία της μπάλας και τέμπο (άσχετα αν οι Καβς έπαιξαν σε χαμηλό τέμπο φέτος γιατί ήταν αναγκασμένοι να το κάνουν) και μετά από μια ονειρεμένη πρώτη σεζόν στη λίγκα θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Μη ξεχνάμε ότι ο Μπλατ πέρυσι (είναι γνωστή νομίζω η αδυναμία που του τρέφει η σελίδα) κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Όπως σας είχα γράψει αστειευόμενος στη σελίδα μας στο Facebook «σιωνιστική προπαγάνδα, παιχνίδι των Ιλουμινάτι ή απλά ικανός κόουτς..;». Ικανότατος θα προσθέσω και σπουδαίος διαχειριστής. 

H AMYNA ΤΩΝ ΚΑΒΣ


Η ομάδα του Μπλατ άλλαξε κέλυφος στη post season. Ουσιαστικά τα ίδια της τα προβλήματα της έδωσαν τη λύση. Με τον Κέβιν Λοβ εκτός από τον πρώτο γύρο και τον Ίρβινγκ να αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα τραυματισμού, οι «Ιππότες» έκαναν μια εντυπωσιακή στροφή στο αμυντικό κομμάτι το οποίο αποτελούσε μονόδρομο για την επιβίωση. Το Κλίβελαντ πιάστηκε από τη τετράγωνη πλάτη του Λεμπρόν και βασίστηκε στην άμυνα του διατηρώντας το χαμηλότερο τέμπο ανάμεσα στους 16 μονομάχους των playoffs, κλειδώνοντας ουσιαστικά κάθε αντίπαλο που βρήκε στο διάβα του. Αυτή τη μεταστροφή της απόδοσης στο αμυντικό κομμάτι (από το 104.1 DRAT της κανονικής περιόδου έφτασαν στο εντυπωσιακό 98.5 της post season) κεφαλαιοποίησαν σε προσωπικό επίπεδο αθλητές που μπορούν να προσφέρουν σε αυτό το μπάσκετ όπως ο εξαιρετικός Τριστάν Τόμπσον, ο Ιμάν Σούμπερτ και ο Μάθιου Ντελαβεντόβα.


Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι Καβς θωράκισαν το ζωγραφιστό τους και οδήγησαν τον αντίπαλο σε isolation basketball με την Switching Everything τακτική του Μπλατ στη τέταρτη περίοδο όπου ο απόφοιτος του Πρίνσετον πηγαίνει συνεχώς σε Small ball με τον Τόμπσον στο «5» και τον Τζέημς δεύτερο ψηλό. Αυτή η επιλογή του Μπλατ γονάτισε τους Χοκς οι οποίοι έχασαν το καλάθι από τα μάτια τους και την προσήλωση τους στο μπάσκετ που έπαιζαν  όλη τη σεζόν αφήνοντας στο ντουλάπι των αποδυτηρίων την επίθεση συνεργασίας του Budeholzer και την επιμονή στην ανεύρεση του καλύτερου δυνατού σουτ. Το θέμα είναι όμως ότι οι Ουόριορς αποτελούν μια πολύ διαφορετική περίπτωση συγκριτικά με τις ομάδες που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα οι Καβς και ο Μπλατ θα πρέπει να παρουσιάσει πολλές «προσαρμογές». Απέναντι του έχει ένα βιβλικό τέρας με πολλά κεφάλια. Μια ομάδα με Efg Percentage 54% και 39.8% στο τρίποντο. Το δυναμικό hedge out στο pick & roll το οποίο είχε σαν ακολουθία τον «τζόγο» των Ντελαβεντόβα-Τόμπσον στο midrange shot των Ρόουζ και Τιγκ δεν υπάρχει εδώ γιατί απλά ο Κάρι θα σε σκοτώσει.


Θεωρώ ότι ο Ντέηβιντ Μπλατ θα στοχεύσει στη μετατόπιση του κέντρου βάρους της επίθεσης των Ουόριορς. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Καβς θα προσπαθήσουν να βγάλουν τη μπάλα από τα χέρια του Κάρι και να δώσουν περισσότερο παιχνίδι στον Κλέη Τόμπσον και σε floor spacers/secondary drivers όπως ο Μπαρνς και ο Ιγκουοντάλα. Ο πρώην κόουτς της Μακάμπι θα αποταμιεύσει τις ανάσες του Λεμπρόν δίνοντας του στην άμυνα π.χ. τον Μπαρνς ώστε να ενεργεί περισσότερο ως help defender (κομμάτι στο οποίο είναι εξαιρετικός ο Τζέημς) στοχεύοντας να τον ανεβάσει στη τελική ευθεία του παιχνιδιού πάνω στον καλύτερο περιφερειακό του αντιπάλου εφόσον χρειαστεί. Οι Καβς έκαναν εξαιρετική δουλειά σε όλη την post season στο να κλείνουν τους διαδρόμους στην επίθεση του αντιπάλου κάνοντας ουσιαστικά άβατο το ζωγραφιστό τους και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και τώρα «σπρώχνοντας» την επίθεση των Ουόριορς προς τα έξω. Είναι κατανοητό ότι εάν οι παίχτες του Κερ βρούν drives θα γίνει πανηγύρι καθώς το fast-pace passing style  τους θα παράγει ελεύθερα σουτ από παντού και οι Καβαλίερς δε θα ξέρουν από πού τα τρώνε..  Ο Μπλατ νομίζω έχει ξεκάθαρο πλάνο. Μισό γήπεδο και όσον το δυνατόν περισσότερα contested shots για τον αντίπαλο στη λογική του «αν μας κερδίσουν έτσι, είναι μάγκες..». Ο εξαιρετικός Σούμπερτ θα είναι αυτός που θα περάσει τον περισσότερο χρόνο με τους Splash Brothers ενώ το coaching staff των Καβς θα πιέσει όσο περισσότερο μπορεί τον Κάρι (με οδηγό την άμυνα του Μέμφις στις δύο ήττες των «Πολεμιστών») μιας και η στατιστική δείχνει ότι τα ποσοστά του πέφτουν δραστικά (30.3% στο τρίποντο) όταν ο αντίπαλος παίζει πραγματικά «πάνω του» και σε απόσταση περίπου 50 πόντων από τη μπάλα.


Πολύ σημαντική παράμετρος στο αμυντικό πλάνο του Μπλατ είναι η transition άμυνα. Καταλαβαίνετε ότι σε αυτό το πεδίο θα κριθούν πολλά. Οι Καβς είχαν σημαντικό πρόβλημα όλη τη σεζόν αμυνόμενοι σε τέτοιες καταστάσεις επιτρέποντας 1.12 πόντους ανά κατοχή όμως παρουσίασαν βελτίωση στα playoffs. Παρόλα αυτά ακόμα και τώρα θεωρώ ότι απέναντι στους Ουόριορς (1.17 πόντοι ανά κατοχή) θα έχουν πρόβλημα να αμυνθούν στα περιφερειακά transition shots τα οποία είναι αυτά που εκτοξεύουν την ομάδα του Κερ.  Εδώ επαναλαμβάνω θα παιχτεί μεγάλο μέρος της παρτίδας. Αν οι Καβς αμυνθούν σωστά στο transition δημιουργούν τις συνθήκες για δική τους επίσης  transition επίθεση στην οποία είναι πολύ αποτελεσματικοί. Ιδέα καθόλου εύκολη στην υλοποίηση της..

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΥΟΡΙΟΡΣ


Για κάποιον που μελετάει επιμελώς το κομμάτι της προπονητικής, η φετινή δουλειά του Στιβ Κερ μοιάζει με αυτές που αφήνουν το δικό τους στίγμα στη λίγκα και αποτελούν σημείο αναφοράς με το πέρασμα των χρόνων. Αυτόματα γίνεται κατανοητό γιατί ο Φιλ Τζάκσον προσπάθησε τόσο πολύ να τον φέρει στο MSG το καλοκαίρι..


Η φετινή επίθεση των Ουόριορς είναι ένα μωσαϊκό επιτυχημένων προπονητικών εικόνων του παρελθόντων, οι οποίες είναι τοποθετημένες με χειρουργική ακρίβεια η μια δίπλα στην άλλη για να φτάσουμε στην άψογη γενική εικόνα. Ο Κερ έχτισε μια επίθεση πολύ διαφορετική από τον προκάτοχο του, ως προς τη βάση λειτουργίας της εισάγοντας σε αυτήν αρχές της τριγωνικής επίθεσης, πινελιές της motion επίθεσης των Σπερς γαρνίροντας με καταστάσεις από τη Flex Offense του Τζέρυ Σλόαν στη Γιούτα. Όλα αυτά πάντα προσαρμοσμένα στις δεξιότητες των παιχτών του. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στον Κερ είναι το γεγονός ότι «είδε» τα κρυμμένα προσόντα πολλών αθλητών του και τα έφερε στον αφρό. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της απίστευτης ροής η οποία διακρίνεται στην επίθεση των Ουόριορς.


Από την αρχή ο Στιβ Κερ εστίασε στο να κάνει πιο πληθωρική την επίθεση της ομάδας του και μέσα στη χρονιά το κατάφερε στο μέγιστο, εισάγοντας δύο βασικές καινοτομίες στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ομάδας. 


Αρχικά έδωσε πολύ περισσότερο τη μπάλα στα χέρια του Κλέη Τόμπσον. Ο 25χρονος γκαρντ περνούσε υπό τον Τζάκσον πολύ χρόνο ακροβολισμένος στη weak side ως spot shooter, κατάσταση που ταβάνιαζε το πολύ πλευρό ταλέντο του. Ο Κερ του έδωσε τη μπάλα και τον περιέβαλλε με εμπιστοσύνη στο να τρέξει pick & roll καταστάσεις και να παίξει πάνω στις απομονώσεις πείραμα που λειτούργησε άψογα και επιλογή πολύ πιο αποτελεσματική από την αντίστοιχη περυσινή του Τζάκσον με τον Ιγκουοντάλα να μεταφέρει τη μπάλα ως πόιντ και τους Splash Brothers να παίζουν μακριά από αυτή. Ο Τόμπσον έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των drives του και ο Κάρι τις ανάσες του χωρίς η ομάδα να χάνει σε δημιουργικότητα. 


Η δεύτερη σταθερά που έβαλε ο Κερ στην επίθεση των Ουόριορς ακούει στο όνομα Άντριου Μπόγκουτ. Ο Αυστραλός γίγαντας αποτελεί έναν από τους καλύτερους facilitators ψηλούς της λίγκας και η ικανότητα του να διαβάζει και να πασάρει ήταν υποτιμημένη. Ο νέος του προπονητής επέβαλλε να περνάει η μπάλα από τα χέρια του και του έδωσε μεγάλο μέρος του δημιουργικού κομματιού ανεβάζοντας τον στο High Post για να δημιουργήσει. Η ικανότητα του Μπόγκουτ βγάζει μάτι είτε μιλάμε για cuts συμπαιχτών του στον μεγαλύτερο χώρο πλέον της ρακέτας είτε για hand off συνεργασίες τις οποίες ακολουθούν τα δυναμικά του κάθετα σκρινς. Αυτό το προσόν του Μπόγκουτ μοιάζει με το λάδι στη μηχανή του Γκόλντεν Στέητ.  Προσθέστε στις καινοτομίες του Κερ και την αλλαγή στο ύψος στο οποίο γίνονται τα Pin Down Screens για τους εκτελεστές του (πέρυσι γίνονταν πολύ ψηλά στη ρακέτα με συνέπεια ο γκαρντ να χάνει σε χρόνο ξεμαρκαρίσματος) και έχετε μια καλύτερη εικόνα αναφορικά με το γιατί η επίθεση των Ουόριορς παράγει συνεχώς και από πάντου φέτος.

ΑΜΥΝΑ ΣΤΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ


Πέρα από όλα αυτά που αναφέραμε πριν, το performance των Ουόριορς στο αμυντικό κομμάτι είναι το δικό μου πικ στη λίστα με τους παράγοντες που θα κρίνουν τη σειρά και τον τίτλο. Πέρα από το σόου του Κάρι και τη σεσημασμένη εκτέλεση από όλα τα σημεία του γηπέδου στην επίθεση, το Γκόλντεν Στέητ είναι μια εξαιρετική αμυντική ομάδα. Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή. Και αυτό πρωτίστως τη βοήθησε να φτάσει μέχρι εδώ σήμερα. Ο Κερ διαθέτει έναν στρατό από ψηλά και μακριά κορμιά πάνω στα οποία βασίζει τη τακτική των συνεχών αλλαγών στην άμυνα του. Παίζει πολύ (όπως και ο αντίπαλος του) Small Ball όμως πιέζει εξαιρετικά τη μπάλα και αχρηστεύει τα περισσότερα περιφερειακά σκρινς για σουτ τριών πόντων με τα συνεχόμενα Switch, κατάσταση με την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει το καυτό χέρι του J.R. Smith (παίχτης-βαρόμετρο για τον Μπλατ) στη σειρά. Σαφώς και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην άμυνα πάνω στον Λεμπρόν Τζέημς. Η λογική λέει ότι ο Κερ θα επιλέξει να αλλάζει συνεχώς παίχτες πάνω στον σούπερ-σταρ των Καβς θέλοντας να έχει πάντα δύο φρέσκα πόδια απέναντι του. Γκριν, Μπαρνς, Ιγκουοντάλα, Τόμπσον, Λίβινγκστον βρίσκονται στο αμυντικό του οπλοστάσιο προσφέροντας διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας και 30 διαθέσιμα φάουλς πάνω στον Τζέημς. 


Νομίζω ότι τα περισσότερα λεπτά πάνω στον ευρισκόμενο σε αγρία κατάσταση φόργουορντ του Μπλατ πρέπει να πάρει ο Ντρέημοντ Γκριν. Ο 25χρονος φόργουορντ ο οποίος αποτελεί κρυφό χαρτί στη φετινή επιτυχία των Ουόριορς, ακούμπησε το βραβείο του «αμυντικού της χρονιάς» και πλέον βρίσκεται μπροστά στην απόλυτη πρόκληση. Ο Γκριν είναι ο αμυντικός που «παρήγαγε»  τα περισσότερα λάθη εναντίον του σε post up καταστάσεις και τελείωσε 8ος σε παθητικό πόντων σε αυτό το πεδίο. Αυτό που πιστεύω θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Κερ είναι το γεγονός ότι με τον Λεμπρόν στο παρκέ θα χρειαστεί για περισσότερη ώρα έναν rim protector στη πεντάδα του για να προστατέψει όσο μπορεί το καλάθι στα τελειώματα του Τζέημς και η ροπή του Μπόγκουτ στα φάουλ δεν είναι καλός οιωνός. Παράλληλα βάζει ερωτηματικά για τη λειτουργικότητα χαμηλών σχημάτων απέναντι στους Καβς μιας και ο Λεμπρόν υπερέχει σωματικά απέναντι σε κάθε αντίπαλο και θα είναι δύσκολο να κοπεί εφόσον περάσει προς τα μέσα.


Δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες στην εξέλιξη της σειράς.


1.) Τα περιφερειακά ποσοστά των Καβς και η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Ίρβινγκ. Είναι παίχτης που μπορεί να αλλάξει το στάτους αυτών των αγώνων.

2.) Το κομμάτι των ριμπάουντ. Οι Καβς είναι πολύ δυνατοί εκεί και ειδικά ο τρόπος που ο Τριστάν Τόμπσον επιτίθεται στο ζωγραφιστό είναι παροιμιώδης. Πρέπει να τον κρατήσουν μακριά από αυτό.

 Ίσως (ίσως..) ο παίχτης κλειδί ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά σε επίπεδο λεπτομερειών για τους Ουόριορς στη σειρά να είναι ο Ιγκουοντάλα πάντως. Το Veteran leadership του είναι σημαντικό . Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια ομάδα η οποία δεν έχει κανέναν απολύτως αθλητή με εμπειρία τελικών. Η τελευταία φορά που ένα τέτοιο σύνολο κατέκτησε τον τίτλο ήταν το μακρινό 1990-91 (Μπούλς)..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ



Η σειρά θα είναι σπουδαία. Μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σαφώς τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί. Θα είμαι ξεκάθαρος όσον αφορά την εκτίμηση μου. Τοποθετώ τον εαυτό μου στα παιδιά του ανατολικού μπάσκετ. Λατρεύω το δυναμικό, αμυντικογενές μπάσκετ της Ανατολής και πιστεύω ότι σε ένα γενικότερο πλαίσιο έχει το πάνω χέρι απέναντι στους gunners της Δύσης. Όμως εδώ μιλάμε για συγκεκριμένες ομάδες. Σε αυτό λοιπόν το match up θα πάρω Ουόριορς. Οι Καβς έχουν σπουδαίο μομέντουμ και το ψυχολογικό υπόβαθρο της σειράς δεν είναι καθόλου άσχημο για αυτούς. Όμως το Γκόλντεν Στέητ έχει πάρα πολλά όπλα. Πλησίασε το όριο του απόλυτου μπάσκετ φέτος δείχνοντας το μέλλον του αθλήματος αποτελώντας τον ορισμό της two way-team. Είναι κομπλέ ομάδα και ο τρόπος που την βοήθησε ο προπονητής της όταν βρέθηκε "πεσμένη" στη σειρά με τους σπουδαίους Γκρίζλις (με τον τρικ του Μπόγκουτ πάνω στον Άλεν το οποίο άλλαξε όλο το στάτους της σειράς) λέει πολλά. Ακόμα και εάν η απειρία τους σε αυτό το επίπεδο τους φέρει μια ήττα στο πρώτο παιχνίδι, θα συνεχίσω να τους θεωρώ φαβορί. Οι Καβς του αγαπημένου μου Μπλατ κάνουν σπουδαία προσπάθεια όμως ευνοήθηκαν από το όχι ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της φετινής Ανατολικής περιφέρειας. Ξέχωρα από αυτά βέβαια τώρα έχουμε τελικούς και τα πάντα είναι θέμα ματσαρίσματος και αποφάσεων. Παίρνω λοιπόν Ουόριορς (και Κάρι στη μάχη του με τον Τζέημς γιατί μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια star-based λίγκα) και ελπίζω να τους δούμε πρωταθλητές. Αυτή η ομάδα και το μπάσκετ που παρουσίασαν μέχρι τώρα, δεν αξίζει τίποτα λιγότερο..

229 σχόλια:

  1. καταπληκτικο τζιμ οπως παντα
    1.για μενα κλειδι εκτος του Ιγκουοντάλα(θα χει μεγαλο ρολο στη σειρα) ειναι ο κλει τομσον καθως ο μπλατ θα επικεντρωθει στον καρι....θα βρει ελευθερο πεδιο σιγουρα
    2.θελω στεφ καρι γιατι πρεπει το πρωταθλημα να επιστρεψει σε ενα πιο ανθρωπινο στυλ,οπου οι παικτες δεν ειναι εξωγηινοι και πηδανε στον θεο αλλα μιλανε στην μπαλα.....ως λατρης του αλεν αιβερσον θελω να το παει ο καρι
    3.ο κερ οπως λες εχει κανει τρομερη δουλεια στις λεπτομερειες και ισως μετα απο καποια χρονια να επιστρεψει στους μπουλς.....ασχετο για τον χοιμπερκ που λενε για τους ταυρους ποια η γνωμη σου?
    4.αν ημουν μπλατ και επαιρνα το πρωταθλημα φετος,θα το σταματουσα το αθλημα.........δεν θα υπηρχε κατι αλλο να κανω.....οπως ειχες πει πρωταθλημα με σον τζειμς και μετα με λεμπρον τζειμς
    5.ασχετο.........αναγκη προσαρμογης νεων+επαναφορα μπατιστα,διαμαντιδη.....ισον 2-1 αυριο στην πυλαια???......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κάπταιν.. Ο Χόιμπεργκ είναι καλή πάστα. Έξυπνος και δουλεύει πού πάνω στη λεπτομέρεια. Offensive-minded, θα δείς "άλλα" πράγματα από τους Μπούλς. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στη Πυλαία. Μου άρεσε πολύ.

      Διαγραφή
    2. Οι οποίοι Μπούλς βέβαια δε πρέπει να απολέσουν την αμυντική τους ταυτότητα γιατί αυτό είναι το DNA του οργανισμού.

      Διαγραφή
  2. ΕΣΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.... ΜΠΡΑΒΟ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΙΤΛΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερό κείμενο, δεύτερο στη σειρά. Το χθεσινό σου κομμάτι στο popaganda θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα διάλεξη σε Πανεπιστήμιο.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτης DubNation1 Ιουνίου 2015 στις 8:07 μ.μ.

    Εγώ, γεννήθηκα το 1980 και εκεί μικρός περίπου 12 χρόνων που έβλεπα την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης, ερωτεύτηκα τον Chris Mullin! Eρωτεύτηκα μπασκετικά εννοώ μην παρεξηγηθώ! χαχα! Μέσα στην Dream Team άπειρων αστέρων εγώ κόλλησα με τον ξανθό τύπο που έμοιαζε με τον Guile απο το Steet Fighter! Απο εκείνο το καλοκαίρι έγινα και Warriors. Παρόλο που συνδέθηκα με την ομάδα με τα χρόνια, δεν μπορώ να πώ ότι είμαι και ο μεγαλύτερος φαν του ΝΒΑ μπασκετ.. Πιο πολύ του FIBA μπάσκετ. Ειδικά η regular season είναι βαρετή και εμείς δεν μπαίναμε και ποτέ στα play-off! Παρόλαυτα, πάντα προσπαθούσα να βλέπω την ομάδα και το ότι θα έφτανε σήμερα να διεκδικεί το πρωτάθλημα (!!!!) ειλικρινά δεν το περίμενα ποτέ! Είχα συνηθίσει την θέση μας τόσα χρόνια ώς πατρίκιοι της λίγκας και συνήθως στις πρώτες θέσεις (απο το κάτω προς τα πάνω), και τώρα αυτό που συμβαίνει μου μοιάζει σαν ψέμμα! Εγώ πιστεύω ότι θα το σηκώσουμε γιατί ο Curry αυτή στιγμή κατ εμέ έχει το υψηλότερο Winning Mentality που υπάρχει σε αθλητή της λίγκας. Πάνω και απο τον Λεμπρον πιστεύω. Το παιδί σηκώνεται και απο το πάρκινγκ απ' έξω αμα λάχει και ξέρει ότι θα την στείλει μέσα! Η σιγουριά που εκπέμπει πιστεύω γονατίζει τους αντιπάλους. Καλή ομάδα οι Καβς, σούπερ αθλητής ο Λεμπρον, ωραίος γάτος κόουτς ο Εβραίος, αλλά φέτος πιστεύω είναι η χρονιά ΜΑΣ! Το "Dub Nation" θα φορέσει φέτος τα γιορτινά του. It was about time!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστιος παίχτης, τι να λέμε.. Πανέξυπνος και φονιάς. Και ποτορούφας..

      Διαγραφή
  5. Τεράστιοι τελικοί φέτος με πολύ ιντριγκαδόρικη σάλτσα στη μάχη των πάγκων,στη μάχη των σούπερ σταρ και των 2 διαφορετικών σχολών μπάσκετ.

    Η υπερηχητική-πυρηνική μηχανή των Γουόριορς(μια από τις καλύτερες ομάδες που θυμάμαι να έχω δει σαν πληρότητα και θέαμα) ή η σκληράδα και το winning basketball των Καβς του dominant Λεμπρόν και του "γάτου" Μπλατ???

    Θα κερδίσει ο κυρίαρχος όλης της σεζόν που υπέταξε τους πάντες στο πέρασμα του ή θα έχουμε άλλο ένα steal από την πιο "διπλωματική" ομάδα που πάει με το one-man show/low pace τα coaching tricks να κοντράρει τον αντίπαλο?

    * Θεωρώ ανυπολόγιστα κομβικές τις εμφανίσεις του Ίρβινγκ.Ο MVP του μουντομπάσκετ είναι μια αναγκαία παρουσία στους Καβς και το παιχνίδι τους.Είναι ο παίκτης που στην πολύ καλή του βραδιά μοιάζει ως ο καλύτερος στον κόσμο και μπορεί να σε σκοτώσει. Νομίζω οτι χωρίς αυτόν σε υψηλά στάνταρ,οι Καβαλίερς δύσκολα θα πάρουν το σκορ που θέλουν και να μείνουν ανταγωνιστικοί στην ανταλλαγή πυρών.

    *Οι Γουόριορς θα χρειαστούν πραγματικά καλή άμυνα στο ζωγραφιστό και αυτό θα είναι το κλειδί για να μην αφήσουν τον αντίπαλο να "πατήσει".
    Θεωρώ πως τα δικά τους ξεσπάσματα με τις ρουκέτες του Κάρι,τις ματιές σε ανοιχτά σουτ και τρανζίσιον λίγο ή πολύ θα έρθουν. Oπότε αν δεν επιτρέψουν στους ψηλούς (Τρισταν,Μοζγκόφ) που δεν έχουν προσωπική φάση να επιτεθούν και να τελειώσουν φάσεις στο καλάθι, και τους Λεμπρόν-Ίρβινγκ να διεμβολίσουν την άμυνα τους έχουν κάνει τεράστιο βήμα. Θα πρέπει να έχει στάξει πολύ φαρμάκι από μακριά ο Σμιθ με τον Ίρβινγκ....
    Όπως είναι κατανοητό, η παρουσία του Μπόγκουτ ως rim protector και η γενικότερη λογική στην προστασία του βαμμένου θα είναι καταλύτης στο παιχνίδι των πολεμιστών.

    Ίδωμεν....Splash brothers και το εργαστηριακό πείραμα του Κερ ή ο Λεμπρόν θα στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο με τον Μπλατ να καυχιέται ως ο 1ος coach με back-to-back τίτλους Euroleague-NBA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kukoc7
    Credit στον Κερ που προστατευσε ολη τη χρονια τον Μπογκουτ για τα playoffs και που ολοι στην ομαδα ειναι ετοιμοι να προσφερουν. Ο Μακ Χειλ των Rockets περιορισε πολυ το roster με αποτελεσμα να κουρασει πολυ τον Χαρτεν μεταξυ πολλων αλλων. Ευγε και παλι ευγε για οσα μοιραζεσαι μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασχετο. Βλέπω Μάλαγα - Λαμποράλ. Αυτος ο James έχει καταστρέψει τους Βάσκους. Α Θ Λ Ι Ο Τ Α Τ Ο Σ

    ΠΕΙΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Καβς θα πάρουν τον τίτλο. Είναι η κλασσική σκληρή ανατολική ομάδα που θα δείρει και θα βγάλει εκτός ρυθμού τους Ουόριορς. Ο Λεμπρόν είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο με τεράστιο impact στις δύο πλευρές του παρκέ. Πιστεύω θα πνίξουν τους Ουόριορς. Στα 6 παιχνίδια..

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. warriors στα 5. Χάνουν το τρίτο μόνο.

      Διαγραφή
    2. Προβλέπω 4-2 για GSW. Είναι η χρονιά τους και δεν νομίζω να το χάσουν. Κακά τα ψέμματα αλλά όσο και αν πιστεύω στο βασιλιά ο curry είναι έτοιμος να σηκώσει και παρόλο την απειρία τους σαν ομάδα πιστεύω οι δίψα τους θα τους μετατρέψει σε φονική μηχανή.

      Διαγραφή
  9. Υ.Γ Ο Ουέηντ που βλέπετε να καταλήγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικος τζιμαρα, τα ειπες ολα, 2 πραγματα κ απο εμενα για τους τελικους κ τα πλει οφ. Απο πλευρας warriors κριτηριο ο ιγκι κ ο μπαρνς, ιγκι λογο αμυνας σε λεμπρον κ μπαρνς γιατι εχει την ευκαιρια να γινει x factor επιθετικα, ο σουμπ θα πεσει στον καρι, στον κλει δε ξερω ποιον θα ριξουν ισως ακομη κ ο λεμπρον βγει στη πρωτη γραμμη αμυνας απο νωρις ειδικα αν ο καρι αρχισει να κανει τα δικα του. Γκριν βαρομετρο αμυντικα κ οχι μονο αλλα πιο μεγαλο ισως ειναι ο μπογκουτ, πολυ χαρηκα που εγραψες εδω για το ποσο καλος πασερ ειναι γιατι πιστευω αρκετος κοσμος δε το γνωριζε.
    Ενδιαφερον θα εχει στο small ball ton warrios κ ο ezeli, οσοι δειτε τα ματς ριξτε μια ματια στον τυπο οταν μπει ισως ειναι η μικρη αποκαλυψη αλλα αν πονταρω σε ενα x factor απο warriors αυτος θα ηταν ο igy, αδυναμια μου χρονια κ σε καθε γυρο στα πλει οφ παιζει ολο κ καλυτερα.

    Στην απεναντι πλευρα τωρα, πολλα μπραβο στον μπλατ, εχει ανοιξει το ροτεισον κ εβαλε παιχτες μεσα που δε φαινοτανε οτι ειναι ικανοι, την ιδια ωρα που ενας "αγαπημενος κοουτς" με ανωτερο ροστερ πελαγωδρομουσε κ δηλωνε ανικανος για αλλη μια φορα να αξιοποιησει ολο το ροστερ του, τραγικο κοουτσαρισμα απο τιμπς κ λογικη απομακρυνση, ισως του αξιζει ενα αρθρο γιατι ξερω οτι ησουν κ εισαι θαυμαστης του κ γενικα πολυς κοσμος στο μπλογκ τον παει αλλα... .
    Καβς που κανανε τα deal της χρονιας μαζι με rockets, η ελευση του μοζγκοφ + σουμπ + jr αλλαξε τα δεδομενα, κ αν για τον σουμπ λιγο πολλοι ολοι ηταν σιγουροι τι θα εδινε για τον jr δε ξεραμε πραγματικα, πιστευα οτι θα δουμε κατι σε jr απο οταν ηταν 6Man of the year αλλα μαλλον παιζει καλυτερα κ απο τοτε, αυτο δειχνει κ πολλα για την οργανωση των νικς γιατι απο εκει ξεκινανε ολα, αν υπαρχει οργανωση σε ομαδα ολα δουλεουν σωστα.
    Οργανωση που στους καβς την εφερε ο καλυτερος παιχτης στον κοσμο, εξαιρετικος στα πλει οφ τους οδηγει εκ του ασφαλους παιζοντας μαλιστα ισως για πρωτη φορα με τοση ωμη "βια"!!! Θυμαμαι δηλωση του καρολ να λεει ας ερθει ο λεμπτον τον περιμενω κ εγω να γελαω διαβαζοντας την... πολυ λιγος για να τον κοντραρει, 3/4 παιχτες μπορουνε μονο κ ισως λεω πολλους, αλεν/λεοναρντ/γκριν/?. Ειναι δυσκολο να καταναοησει κανεις το Impact που εχει οχι μονο στο γηπεδο αλλα κ εξωαγωνιστικα για την ομαδα του. Πραγματικα χωρις λογια, οσο κ αν η περιφερεια ειναι πουθεναδικη κ οσο κ αν δεν τον παω δεν γινεται να μην αναγνωρισει καποιος οτι τους κανει κ αυτος να φαινονται πουθεναδες ωρες ωρες.
    x factor apo cavs o delladova!! Ερωτηματικο η κατασταση του καιρι...

    Θα κανω κ ενα σχολιο για τα προηγουμενα ματς μιας κ λογο ταξιδιου δεν ειχα τη δυνατοτητα να σχολιασω στο μπλογκ.
    Οπως γνωριζετε ειχα κανει μια κωλτουμπα προ ολιγου καιρου, ε λοιπον αυτη η κωλοτουμπα που ειχα κανει ηταν το μεγαλυτερο λαθος που εχω κανει εδω κ χρονια κ για αυτο ξανακανω κωλοτουμπα :D .... Γεννηθηκες chrissy... chrissy εισαι ... κ chrissy θα εισαι μια ζωη... ΤΕΛΟΣ, δε ξερω καν απο ποτε καποιος απο 3-1 αποκλειστηκε 4-3, αλλα εσυ crissy μπορεις κ απο 4-0 να αποκλειστεις.
    Ροκετς μπραβο τους, ξεπερασαν καθε προσδοκια για εμενα κ μαλιστα χωρις τον μπεβερλι που ηταν τεραστια απωλεια, εξαιρετικες κινησεις μεσουσης της χρονιας με σμιθ κ μπρουερ αλλαξανε τα δεδομενα, αν ο τζοουνς ηταν σε καλυτερη κατασταση ισως μπορουσαν να κοντραρουν τους γουοριος, χαουαρντ αστειος δε το συζηταμε.
    Χοκς ειχαν ξεφουσκωσει εδω κ καιρο ειχα κανει κ σχολιο για αυτο, απο συγκυριες περασανε τους wizards , The truth vs lebron κ σε αυτη την προχωρημενη ηλικια θα ηταν χαρμα οφθαλμων, ας οψεται η ρηξη καρπου του γουολ.

    Θελω παρα πολυ να δω τον καρι στην κορυφη κ τους warriors, ομαδα που με τρελαινει το μπασκετ τους, μεγαλη συμπαθεια μου σαν ομαδα ειδικα απο το 13 που δεινοπαθησαμε, τοτε καταλαβα οτι πραγματικα κατι καλο χτιζεται εκει.
    Μπλατ επισης αγαπημενος αλλα δυστυχως κοουτσαρει (?) τον μισητο :D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Ζοζέ.. Αν ήταν οι Σπερς στους τελικούς θα μιλούσαμε για ισχυρό φαβορί.

      Διαγραφή
  11. Καλησπερες,ο jim τα εβαλε σχεδον ολα πανω στο τραπεζι,μερικες παρατηρησεις δικιες μου.
    Συμφωνω καταρχην για ουοριος και μαλιστα στα 6 ματς(4-2),βλεπω πολυ δυσκολο να παρουν παιχνιδι το οκλαντ οι καβς αν και τα ματς δεν θα ανοιξουν πολυ.
    -Το βαθος στο παγκο του γκολντεν στειτ ειναι τεραστιο,περαν του ιγκουανταλα η ομαδα αυτη δεν εχει νεκρο χρονο με παιχτες οπως ο σον λιβινγκστον στο 1 ο σπειτς αλλα ακομα και ο ντειβιντ λι...Παιχτες που θα ειταν starters στην ανατολη.
    -Τραυματισμοι,δεν ξερω ποσο θα επιρεαστει ο τομσον απ την διασειση και ποσο θα φοβαται,ο ιρβινκ ειναι γνωστος παντως τα χουμε δει απ το Duke ειχε θεματα αλλωστε με 9 ματς εγεινε 1 ντραφτ.
    Υ.Γ Εντυπωσιακος ο καρλα-ντωνης απ την πολη(Karl-Anthony Towns) σε προπονησεις που βγαινουν στο διαδυκτιο,σιγουρα παει για μινεζοτα και με πολυ καλο μεντορα(προσεχως ιδιοκτητη) οπως ο Γκαρνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς τον.. Πάει για Νο1 ο Τάουνς Άκη, τι λες..;

      Διαγραφή
    2. Μπορει να παιξει με το πεκοβιτς ο οκαφορ;;;δεν νομιζω,ο ταουνς θα βρει ενα καλο μεντορα στο προσωπο του γκαρνετ και μαλιστα να δεσει σε μια γραμμη ψηλων με το γκορτζι τζενγκ και τον πε'ιν,δεν ξερω πως θα τους δεσει ο φλιπ σοντερς με την ουλτρα αθλητικη περιφερια των λαβιν-ουιγκινς ,ισως βγει στο σφυρι ο ρουμπιο παντως. Οπως διαβασα καπου ειναι οι μπακς της δυσης οι τιμπεργουλβς...
      Μην παει ο ρασελ του οχαιο στο λος αντζελες και ο οκαφορ τσουλησει νεα υορκη κιολας!!
      Για πιστονς διαβαζω διαφορα και επειδη η βοστωνη θελει ενα rim protector οπως ο κολλε'ι σταιν ισως γινουν trade-partners με ενα trade down των πιστονς που θα φερει ενα παιχτη των σελτικς και την 16η επιλογη για την 8η επιλογη των πιστονς...
      Ισως οι σελτικς το επιχειρησουν αυτο με το σακραμεντο κιολας.

      Διαγραφή
    3. Όχι δε μπορεί για αυτό μη δείς τον Πέκο να πακετάρει.. Ο Ουίνσλοου μου αρέσει.. Και οΣτάιν είναι ταμάμ για τους Σέλτικς. Χεζόνια..?

      Διαγραφή
    4. Ο ουινσλοου με φοβιζει λιγακι,πως θα εξελιχθει το παιχνιδι του στη λιγκα εαν θα κολλησει οπου παει δηλαδη,το ορλαντο μιαζει πιθανος προορισμος ισως και το ντενβερ αλλα θελει δουλεια στο μακρινο σουτ.
      Τον χεζονια τον βλεπω πολυ στο 2,θα κολλαγε γαντι στο ντενβερ οπου γινονται παρα πολλες αλλαγες-δεν θα τον ηθελα στους πιστονς γιατι θα φαει σιγουρα παγκο μιας η ομαδα θα διαλεξει παιχτη ροτεισον οπως βγαινει....
      Ειναι μπερδεμενα τα πραγματα στο ντραφτ,φοβουνται τον πορζινγκις-αμφιβολιες για το τερνερ του τεξας και ερωτηματα για τον καμινσκι .Πολλοι δινουν τα πικ τους για βετερανους αλλοι εχουν βαλει σιμαδι παιχτες οπως αναφερα τους σελτικς.
      Στις 26 το πρωι θα βγαλουμε ακρη....

      Διαγραφή
    5. Και όμως το όλο πακέτο του Ουίνσλου (atheticism-NBA ready body-δυνατός στα βασικά-slashing ability-άμυνα) θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο στους Νικς. Ποιόν θα ήθελες στο Ντιτρόιτ με το No8?

      Διαγραφή
    6. Δυσκολα η νεα υορκη να παρει ενα τετοιο παιχτη την ωρα που καιγονται να χτησουν ομαδα γυρω απ τις τελευταιες καλες σεζον του καρμελο...Υπαρχει και ο μικρος χαρνταγουε'ι' εκει που μου αρεσει το παιχνιδι του - εχουν βαλει στο ματι το ντεμαρ καρολ και το τομπαιας χαρις αλλωστε.
      Οι πιστονς δινουν την επιλογη τους για ενα βετερανο 3αρι στα σιγουρα,εαν κρατησουν την επιλογη τους θα παρουν ενα 3αρι για τον παγκο.Εαν θυμασαι κατα ο γεναρη ανεφερα ποσο πολυ μου αρεσει το παιχνιδι του στανλε'ι' τζονσον..
      Εχει χωρο στο σαλαρι καπ η ομαδα,ο ρετζι τζακσον θα πληρωθει ακριβα και το χρημα θα παει σε 3αρι και ενα στρετς 4.

      Διαγραφή
    7. O βασικός λόγος που πιθανόν οι Νικς δε θα κοιτάξουν προς τα εκεί είναι ότι η αγορά προσφέρει καλές επιλογές στο "3" (Κάρολ-Χάρις-Μίντλεντον) οι οποίες δεν είναι απρόσιτες. Θέλουν καλό αμυντικό εκεί. Θα δούμε (για τις δύο ομάδες) τι θα γίνει με Μονρόε..

      Διαγραφή
    8. Η νεα υορκη θα κηνηγησει να φτιαξει ως παιχτη το μουντια'ι',εχει κοουτς με εμπειρια στη θεση χρονων αλλωστε.
      Ο μιντλετον ειναι περισσοτερο σκορερ παρα καλος αμυντικος,δινω πιθανοτητες στο καρολ που ειναι ελευθερος χωρις ορους.
      Ενταξει ο μονρο ειναι σχεδον στη νεα υορκη,εχει σκορ στο low post και η αμυνα του ειναι παρεξηγημενη μιας και τοσο καιρο κηνηγουσε στρετς 4 εκτος ρακετας...Με μια καλη αμυνα γυρω του θα αποδωσει καλα στο 5.
      Δυσκολο να παρουν κατι ως ανταλλαγμα ο πιστονς παντως.

      Διαγραφή
    9. O Mίντλεντον είναι ένας πολύ καλός midrange σκόρερ και καλός αμυντικός Άκη. Αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι αρκετά πιθανό να κοιτάξουν τον Μάθιους. Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη θα μείνει διαθέσιμο στο "4".

      Διαγραφή
    10. Εγώ πάντως το τριάρι που θα ήθελα στα πιστόνια είναι ο Iguodala …
      Θεωρώ ότι δένει τέλεια με την φιλοσοφία των πιστονς και εχει αυτό που χρειαζονται. Μπορούν να του δώσουν θέση βασικού (και όχι έκτου παίχτη )και νομίζω είναι και ελεύθερος το καλοκαίρι … πως το βλέπετε ;

      Διαγραφή
  12. Φοβερό κείμενο Δημήτρη!! Εγώ βλέπω 4-2 τους Warriors με τα 2 παιχνίδια των καβς στο +50% στα 3π με εξαιρετικούς τους Σμιθ και Ερβινγκ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κερδίσουν τους Warriors. Ο Τζέιμς θα εχει μ.ο 30π αλλά χωρίς την ανάλογη βοήθεια απο τους 2 αυτούς συμπαίχτες τους δεν θα είναι αρκετός.

    Μετά τους τελικούς θα κάνεις ένα μινι αφιέρωμα στο draft του 2015; Ξέρω πως μετά το pick 4 δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον φέτος αλλά θα ήταν ωραίο να μας επισημάνεις μερικά steals. Το Βεζενκοφ τον βλέπεις γύρω στο 30-40;

    Δημήτρης Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε το ΝΒΑ και παρε θεση για τα φίδια εσύ.Ναι ή οχι στο "φιδι καλό μόνο νεκρό";

      Διαγραφή
    2. Ναι!

      Φιδι καλό μόνο νεκρό......εκτός κι αν είναι το sand snake απο το Game of Thrones με τα ωραία τα μεμέ. :P

      Δημήτρης Σέρρες

      Διαγραφή
    3. Eυχαριστώ Δημήτρη. Ο Βεζένκοφ μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα.

      Διαγραφή
  13. Jim χαίρομαι που και εσύ βλέπεις Warriors!
    Μακάρι να το σηκώσουν γιατί φέτος παρουσίασαν συνολικά το καλύτερο μπάσκετ στη λίγκα!!
    Αναμφισβήτητα θα είναι μια ιστορική σειρά και ας ελπίσουμε ο Curry να παραλάβει τα σκήπτρα! (και με τις ευλογίες του Λεμπρόν)

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπλατ
    και το μυαλο μου ποναει
    αν ο Μπλατ το παρει καπακια μετα απο euroleague θα ειναι κατι αξεπέραστο


    για μένα μόνο 2 τα πλεονέκτηματα προπονητικά του Μπλατ σε σχεση με τον Κερ
    1-εχει παίξει τελικους με το κουταλι
    2- ξερει τι να κάνει στο τελευταίο 3λεπτο
    (οκ μπορει ο λεμπρον να λέει ασε τα συστηματα στην τελευταία φάση και δωσε μου την μπαλα αλλά για να φτασει το ματς εκει το εχει παει ο προπονητης)
    επίσης Jim εχω την εντύπωση ότι δεν τον εχουν σε μεγαλη εκτιμηση εκει στο usa και ότι τον θεωρουν λιγο διακοσμητικό, ισχύει;;;;

    ο Κερ εχει δείξει ικανότητες στην μελέτη και στησιμο των αγώνων
    η πλάκα είναι ότι δεν έχει δείξει μέσα στο ματς καποιες επιλογές που να αλλάζουν το ματς γιατί δεν χρειαστηκε.
    το συστημα του ΝΒΑ με τις σειρες αγώνων του εδωσε την δυνατότητα να δει πως θα αντιμετωπίσει τους grizzlies και σχεδίασε το κολπο με Μπόγκουτ πάνω στον Άλεν που είπε και o jim.

    τελικά στους τελικους εφτασαν οι ομάδες με τα περισσότερα όπλα
    οι Warriors τα ανέδειξαν
    ενω οι Cavaliers τα μαζεψαν

    και τελευταίο
    ενα σχόλιο για τον Lebron και την ωμή δύναμη του ειναι το παρακάτω βιντεακι
    https://www.youtube.com/watch?v=xWT0EWiVQPE

    προσωπικα στο ερωτημα
    warriors με τριποντο
    ή
    cavs με καρφωμα

    παω με warriors (ποτε δεν τα καταφερα να καρφώσω σε φίλε...)


    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποια δικά μου σχόλια,χύμα...
    Η διακοπή στην παρούσα φάση βοηθά τους Cavs.
    Λόγω αποθεραπείας του γυάλινου και επειδή τα πρώτα ματς θα γίνουν στο Όκλαντ. Πλεονέκτημα για τον φιλοξενούμενο.
    Θα έδινα σουτ στον Λεμπρόν,τα έχει σπάσει φέτος από μακριά.
    Θα τον πήγαινα στην αριστερή πλευρά της άμυνας μου επίσης,δεν είναι εύστοχος από κει.Βέβαια από τα λόγια στην πράξη,ένα πρωτάθλημα δρόμος.
    Και οι 2 ομάδες ίσως θα έπρεπε να επικεντρωθούν στην εξουδετέρωση των υπόλοιπων 4 των αντίπαλων πεντάδων.
    Τα φάουλ του Green καθοριστικός παράγοντας.
    Τα τρίποντα των Cavs επίσης.
    Αυτό που έγραψες για την άμυνα στον Κάρυ,δεν το ήξερα.
    Το ερώτημα είναι αν μπορεί κάποιος από το υπάρχον ρόστερ να παίξει άμυνα τύπου Μπλέντσο,Μπέβερλυ στον Κάρυ.
    Δεν το βλέπω,εκτός και αν ο Αυστραλός τον εκνευρίσει με κάποιο τρόπο.
    Δεν ξέρω,έχω την αίσθηση ότι ο Ματ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην σειρά και ας μην είναι η πρώτη επιλογή στην άμυνα για τον Κάρυ.
    Αυτά,χύμα και γρήγορα διότι τα γράφω από την δουλειά και μην έχουμε τίποτα περίεργα θέματα!!!
    THEO(από άλλον υπολογιστή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το ερώτημα είναι αν μπορεί κάποιος από το υπάρχον ρόστερ να παίξει άμυνα τύπου Μπλέντσο,Μπέβερλυ στον Κάρυ"

      ο λεμπρόν ίσως;

      μίμης

      Διαγραφή
    2. Μόνο στο τέλος των αγώνων θεωρώ...
      Απαιτείται πολλή ενέργεια για το εγχείρημα και δεν θα το διακυνδύνευε νωρίτερα.
      Theo(από τον κανονικό υπολογιστή...)

      Διαγραφή
    3. αν είναι ζήτημα ενέργειας, πρέπει να δούμε ποιος διαθέτει περισσότερα αποθέματα και πως μπορεί να προστατευτεί απο την ομάδα του!

      νομίζω πάντως ότι ο λεμπρόν, λόγω διάπλασης κτλ μπορεί να τον κουράσει τον κάρι.

      μίμης

      Διαγραφή
  16. ερώτηση προς τους ειδήμονες :

    στα μεταξύ τους ματς μέσα στη σεζόν τι συνέβη;

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Cleveland Cavaliers @ Golden State Warriors 94-112 (09/01)
      Golden State Warriors @ Cleveland Cavaliers 99-110 (26/02)

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ φίλε.
      Οι νίκες ήταν εύκολες; ειδικά το 94-112 έτσι δείχνει. Ποια ήταν η γενικότερη εικόνα στα ματς (απόδοση, απουσίες κτλ);

      Βέβαια έχει περασει πολύς καιρός από τότς..

      μίμης

      Διαγραφή
  17. Για μια ακόμη φορά εκπληκτικό άρθρο!!! Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί. Το μόνο θέμα είναι πως θα κανονίσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να δούμε μερικούς από αυτούς τους ιστορικούς τελικούς. Jim για ακόμη μια φορά τα συγχαρητήτιά μου. Α και για να μην ξεχάσω πολύ ενδιαφέρον το άρθρο στο propaganda. καλούς τελικούς να έχουμε

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μ' αρέσει η οπτική που πιάνεις τους τελικούς στην αρχή του ποστ, σαν μια επιστροφή στις ρίζες και τα βασικά του αθλήματος.
    Επίσης θέλω Warriors για να διαλυθεί επιτέλους το επιχείρημα ότι μια jump-shooting team δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα (αν και οι Dubs είναι πολλά περισσότερα από απλά jump-shooting team - απλά είναι βασισμένη στο τρομερό back-court της και δε διαθέτει κάποιον κυρίαρχο PF/C που διαχρονικά θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για πρωταθλητισμό).

    Δε θα επεκταθώ σε ανάλυση του ζευγαριού, τα έχουμε γράψει άλλωστε στο theballhog, αλλά θέλω να σταθώ στην ειρωνία της απουσίας του Kevin Love.

    Όταν το καλοκαίρι οι Warriors μπορούσαν να φέρουν τον Kevin Love φτιάχνοντας στα χαρτιά μια superteam, αποφάσισαν ότι ο Klay Thompson δεν θυσιάζεται στο deal και έτσι το trade δεν έγινε ποτέ, με τον Love να καταλήγει στη σημερινή αντίπαλο του Golden State. Ήθελα πολλά κιλά αρχίδια για να πιστέψεις στον κορμό που έχεις, και ουσιαστικά να αξιολογήσεις ψηλότερα έναν εξαιρετικό σουτερ (μεχρι τοτε) απέναντι σε κάποιον που θεωρείτο το καλοκαίρι franchise player και top-15 παίκτης στο NBA. Ο Klay απάντησε αμέσως, παίρνοντας με τις εμφανίσεις του τη θέση του δεύτερου καλύτερου SG στο ΝΒΑ, αλλά το κλειδί ήταν η αξιοποίηση του Green. Με Love και Lee στην ομάδα, ο Draymond θα ήταν παραγκωνισμένος σε σποραδικά λεπτά στο 3 και το 4. Χωρίς τον πρώτο και με τραυματία τον δεύτερο, η είσοδός του στην 5άδα έδωσε τη δυνατότητα στον Kerr και το επιτελείο του να στήσουν αυτή την τρομακτική άμυνα που μπορεί να αλλάζει σε κάθε screen και όταν παίζει στο 5 να αδιαφορεί πια τελείως για τα matchups. Ταυτόχρονα κέρδισε έναν διαολεμένο trash talker, πανέξυπνο πασέρ και έναν παίκτη που μπορεί να παίξει άμυνα στον LeBron (μονομαχία που ανυπομονώ να δω).
    Καταπληκτικό decision making από στο Golden State.

    Αν θέλετε να τσεκάρετε και το δικό μας preview http://www.theballhog.net/2015/06/02/2015-nba-finals-roundtable-golden-state-warriors-vs-cleveland-cavaliers/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν ο Λεμπρόν κατακτήσει τη κούπα απλά θα αρχίσουν όλες οι ανόητες συγκρίσεις με Τζόρνταν και τα ρέστα. Αυτό είναι το πιο εκνευριστικό. Όμως ξεχνούν κάτι.

    Ο Τζόρνταν ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ τελικό. Ο Λεμπρόν έχει καταρακωθεί δις από τον Πόποβιτς.

    Έχουμε και ημιτελικά Α1 σήμερα, μη ξεχνιόμαστε.

    BJ Armstrong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Λεμπρόν ιστορικά είναι πίσω από τον Μπράιαντ ακόμα. Δε μπορεί να κοιτάξει τόσο ψηλά.Για να συγκριθεί με τον Αέρινο θέλει τουλάχιστον 2 τίτλους ακόμα με το Κλίβελαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπερδεύεσαι. Ο Τζόρνταν έχει 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η γνωστή συζήτηση. Ο Τζόρνταν έχει 6 αλλά κανένα 'μόνος'. Ο Λεμπρόν τους έχεις πάρει όλους αμπάριζα φέτος με τους Λοβ-Ίρβινγκ ουσιαστικά εκτός. Αν το πάρει απέναντι σε αυτή την ομάδα ναι, θα δικαιούται να βάλει το όνομα του στην ίδια πρόταση με τον Τζόρνταν.
    Ο Λαμπίηρ είπε τις προάλλες ξεκάθαρα ότι διαλέγει Λεμπρόν στη σύγκριση με Τζόρνταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω έκανε παίκτες τους σουμπερτ και σμίθ που τους είχε και ο καρμέλο και είδαμε τι έκανε...

      Διαγραφή
  23. Με 7 μπροστά ο Άρης στο ημίχρονο (44-37)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Άρης απλά υποδεικνύει τις αδυναμίες του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν ξερω τι λετε για παπαπετρου,αγραβανηδες ,χαραλαμποπουλους κτλ κτλ αλλα ο βεζενκοφ ειναι δυο τρεις κλασεις ανωτερος μπασκετικα καθαρα.....μονο με τον γιαννη συγκρινεται σε αυτη την ηλικια......αν δεν βιαστει και παει στην αμερικη στα 25 δεν θα μιλαμε ουτε για μιροτιτς,ουτε για μπογκντανοβιτς.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο πιστευω και εγς φιλε ... Το καλυτερο θα ηταν να μεινει στην ευρωπη μεχρι 25-26 να παρει παντα και να μπει στους τοπ παικτες αν δικαιωσει το προσπεκτ του , και μετα μαει μια βολτα κα ιγια 6 χρονακια μεστα στο Αμερικα

      Droga

      Διαγραφή
    2. Απο Contra
      "Την ανάποδη πλευρά του Γιάννη Σφαιρόπουλου γνώρισε την Τρίτη ο Δημήτρης Αγραβάνης κατά τον αγώνα με τον Αρη.
      Ο Ελληνας φόργουορντ αντέδρασε όταν έγινε αλλαγή κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και ο Ελληνας προπονητής δεν το σκέφτηκε περισσότερο. Τον έστειλε κατευθείαν στα αποδυτήρια δίνοντας έτσι και στους άλλους ότι σε θέματα πειθαρχίας είναι ασυμβίβαστος.

      Μένει να δούμε αν το επεισόδιο έχει και άλλες συνέπειες για τον Αγραβάνη ο οποίος πάντως μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του."

      Στο HOOPFELLAS γραφουμε ενα χρονο πως ο μικρος ειναι εριστικος για την ηλικια του.Ευτυχως ο coach δειχνει να ειναι αυστηρος στα πειθαρχικα
      Οι 16 ποντοι του Κωστα Χαριση δειχνουν παντως πως ο ΟΣΦΠ εχει ακομα προβλημα με αυτη τη συνθεση να αντιμετωπιζει μονοκοματους και μεγαλους σε μεγεθος ψηλους,ακομα και του βεληνεκους του Χαριση

      no_closure

      Διαγραφή
  26. Τζιμ, πες μου λιγο τι καπνιζεις πριν γραψεις τετοια αρθρα ρε φιλε;;;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. επισης ο ομπραντοβιτς για πρωτη φορα νομιζω στην καριερα του δεν θα κατακτησει τιποτα σε μια χρονια ... τον εχει παρει ο κατηφορος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι για να εκτιμησει αυτο που εχασε ...

      Διαγραφή
    2. Άσχετο, αλλά ξέρει κανείς αν μπορούμε να κατεβάζουμε από κάπου τα ματς της Εφές; Ζωντανά δεν τα βλέπουμε που δεν τα βλέπουμε...

      Διαγραφή
  28. Πάρτε ένα ξεγυρισμένο 20άρικο, τώρα και στην Πυλαία και ελάτε μετά να μιλήσετε για την διαιτησία

    Υγ. Καληνύχτα Α1

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στο Παλέ τι έγινε και προσπέρασε το.. τρένο?
    Μήπως πλησιάζουν οι τελικοί και έχει αρχίσει το τρέμουλο?

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο και φέτος θα πρέπει να ξηλωθεί η μισή ομάδα, με παπά κ γκιστ εκτός δεν υπάρχει δικαιολογία για πάνω από 1 χαμένο παιχνίδι στους τελικούς.
      Basilsta

      Διαγραφή
  30. Τζιμαρα, γραψε κανενα σχολιο για τα σημερινα ματς.

    Corleone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπόν εγώ θα το πάω λίγο ανάποδα αφού πρώτα συγχαρώ τον κυβερνήτη, Jim Conway για άλλη μια αρθράρα.

    Στην Ελλάδα:

    Άρης - Ολυμπιακός: Με μια φράση. Με 6/34 τρίποντα δεν κερδίζεις ούτε την παρέα μου... πόσο μάλλον τον Άρη που είναι μια ομάδα που θα σε ζορίσει στο ζωγραφιστό με τον καλύτερο αμυντικό ψηλό της Α1, τον Άντριου Νείμικ. Αυτός ο άνθρωπος μου άρεσε από το παιχνίδι του Άρη με την Μπάνβιτ. "Σκεπάζει το καλάθι"που είχε πει και ο Βεζένκοφ.

    ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από ψυχικά αποθέματα μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Μεγάλο let down από όλη την ομάδα στο 3ο και κομβικότερο παιχνίδι.


    Στην Ιταλία:

    Μόλις τέλειωσε το Game 2 της Σάσαρι με την Μιλάνο και οι νησιώτες θα μας τρελάνουν όλους... 84-76!!! Μεγάλο παιχνίδι από Σέιν Λαβάλ και Τζερόμ Ντάισον. Απελπιστικά μόνος ο Τζεντίλε... Ένας Τζεντίλε δεν φτάνει να φέρει την άνοιξη

    Και στας ΗΠΑ:

    Όλος ο πλανήτης γουστάρει Κάρι. Φέτος, η μπασκετική υφήλιος υποκλίθηκε στο μπάσκετ του και των Ουόριορς. Μια γρήγορη, νεανική ομάδα που ανεβοκατεβαίνει το γήπεδο και μπορεί να παίξει τόσο σε transition όσο και στο μισό γήπεδό. Two way team που λες και συ φίλτατε , Jim. Τον Κερ αν και δεν τον είδα με καλό μάτι στην αρχή (δεν ήταν ο πιο ευφυής μπασκετμπολίστας στα ντουζένια του, ούτε είχε προπονητική εμπειρία παρά μόνο ως GM των Σανς όπου δεν τα πήγε και τόσο καλά) oμολογώ πως ο κοντός ξανθούλης με τις πιο αστείες ιστορίες στο NBA Open Court (https://www.youtube.com/watch?v=yVLZ4U4kCAI και https://www.youtube.com/watch?v=IAgbZyIaWNk από 2:00 - 3:00) έχει τα φόντα να γίνει πολύ καλός προπονητής... Θέλω και γω Ούοριορς. Το αξίζουν ρε γαμώτι!!! Go Warriors Go!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε το Αρης-ΟΣΦΠ ειδες. Ο Νειμικ ειναι τραυματιας και δεν επαιζε. Μονος του ο Χαρίσης ξεφτίλισε τον "back to back best EL defender" (lol) και τον Χαντερ

      Διαγραφή
    2. Σώπα!! Σοβαρά δεν το ξερα ότι δεν έπαιξε ο Νέιμικ!!

      Έχω τρεχάματα αυτόν τον καιρό και απλώς ξεκλέβω λίγο από το χρόνο για να ενημερωθώ.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Ντίνο.. Ελπίζω να είδες και το χθεσινό 2-1 της Σάσαρι.. Η ΕΑ7 ήταν απογοητευτικά ασύνδετη χωρίς καμία αμυντική συνοχή. Και έχει την ποιότητα να παίξει πολύ καλύτερα αλλά φέτος είναι και λάθος στημένη από το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  32. Τρίβω τα μάτια μου με Νέλσον. Φοβερή βελτίωση Τζιμ. Respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ενω οταν κερδισε και ειχε 12/31 στο πρωτο και στο δευτερο 10/19 τριποντα ηταν καλα και ωραια ε;;;;τωρα μας εφταιξαν τα 6/34.Ενω ο ΠΑΟ εχασε γιατι ο Παοκ ειχε κλαταρει;;σημερα δεν εφταιξε η διαιτησια σημερα παρεδωσαν πνευμα!!!!!!!!!Ε ρε τι διαβαζουμε Γαυρος μαλλον, ετσι.;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάρε ένα μπισκότο...

      Δεν στάθηκα τόσο στο ποσοστό, έξυπνε, όσο στο ότι σούταρε 34 (!!!!!) τρίποντα... Θύμισε το ματς του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ όπου η ομάδα του Πεδουλάκη είχε σουτάρει 40 (πόσα είπαμε;) τρίποντα. Το θυμάσαι ή να σου στείλω τo boxscore από την σελίδα της Ευρωλίγκας;

      Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν το είδα... γι'αυτό είπα "Νομίζω". Δεδομένου ότι όταν έπιασα λίγο live (1-2 λεπτά μη φανταστείς πολύ) από sport24 διάβασα για κάτι έρμπολ του Μπρέμερ και λάθη ΠΑΟΚ τι να καταλάβω. Δεν έμεινα πολύ γιατί έβλεπα το παιχνίδι στη Σαρδηνία.

      Όχι φίλε, δεν είμαι "γαύρος" που λες. Πάρε και δεύτερο μπισκότο!

      Διαγραφή
    2. για στείλτο μας να δούμε τα 40 τρίποντα. εγώ 26 τρίποντα θυμάμαι στο ματς με τη φενέρ,από τα οποία τα 18 μπήκαν. στείλε μας και τα τρίποντα από το ματς με τη ρεάλ που κι εκεί κερδίσαμε εξαιτίας των τριπόντων

      Διαγραφή
  34. συγγνωμη που κολαει αυτο με τα τοσα τριποντα.οτι ναναι η μαλλον οτι θυμασαι χαιρεσαι.Τον αγωνα δεν τον ειδα (του γαυρου),αλλα οπως ειπε και ο Τζιμ τα τριποντα σου τα δινει ο αντιπαλος,η μαλον παιρνεις οτι σου δινει ο αντιπαλος.Σαχλαμαρα αυτο με τα μπισκοτα,μηπως ειναι αστειο;;αν ειναι παγωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τα τοσα τριποντα θυμηθηκες του ΠΑΟ τα τριποντα με την Φενερ;;;,μωρε τι μας λες,αλλη ομαδα δεν βαραει τριποντα μονο ο ΠΑΟ του Πεδουλακη.Καλα ορισμενοι μονο εμπαθεια εχετε και τα κολλατε με την πρωτη ευκαιρια.

      Διαγραφή
    2. 40 τρίποντα σε παιχνίδι που να έχω δει ιδίοις όμμασι δεν θυμάμαι, να σου πω την αλήθεια... Δεν έχω εμπάθεια με τον Παναθηναϊκό αλλά είναι σοβαρά το πρώτο παιχνίδι που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω/βλέπω/διαβάζω για πολλά τρίποντα από μια ομάδα σε ένα παιχνίδι...

      Να του έδωσε 34 τρίποντα ο Άρης; Επίτρεψε μου να αμφιβάλλω.. Και ο Σφαιρόπουλος πόσο χαζός είναι να μην το καταλάβει ότι δεν βγαίνει με τρίποντα;; Ας είμαστε λίγο σοβαροί.

      Προφανώς ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει επιθετικά. Άλλη εξήγηση λογική δεν βρίσκω και χωρίς να έχω δει δευτερόλεπτο γιατί όπως σου είπα έβλεπα το παιχνίδι της Σάσαρι με την Αρμάνι.

      Διαγραφή
    3. αν υπήρχε "μπισκότο" για την τρίτη θέση θα καταλάβαινα μία "υποχώρηση" των κόκκινων ώστε να "προσπεράσει" την ποινή του ο Άρης, αλλά μάλλον μιλάμε για μλκ στην "ουρά του γαϊδάρου"...

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει "μπισκότο", είναι η θέση στο Eurocup (Μία θέση δικαιούμαστε μέσω του πρωταθλήματος). Αλλά δεν μπορεί να προσπεραστεί η ποινή, έχει φάει τέσσερις αγωνιστικές..

      Vatos76

      Διαγραφή
  35. Πως τα φερνει η ζωη και το αρθρο σου Τζιμ συνδιαζεται τροπον τινα με τα ημιτελικα της Α1.Ο λογος φυσικα περι Μπλατ.Διολου τυχαιο πως αυτος ο τεραστιος κοουτς περασε απο την πιο μπασκετικη ομαδα της ελλαδας.Στο δια ταυτα...το χω ξαναπει εδω και κανα 6μηνο πρπ..ο Βεζενκοφ θα γινει ανετα ο νεος Ντιρκ.Προσωπικα πιστευω πως πρεπει να μεινει στον Αρη για μια 2ετια ακομα και μετα να παει ΝΒΑ οντας απολυτος ηγετης και σταρ.Και να μεινει στον Αρη με τις προοπτικες του προτζεκτ Λασκαρη που σε βαθος 2ετιας θελει την ομαδα διεκδικητρια του πρωταθληματος.Χτιζεις λοιπον τον Αρη γυρω απ τον Σασα (και τον Σασα τον "χτιζεις" απολυτο ηγετη).Θα επωφεληθουν και οι δυο πλευρες απο αυτο.Ο μεν Αρης θ αναγεννηθει μετα απο μια 5ετια πρπ μετριοτητας ο δε Βεζενκοφ θ ατσαλωσει ως ηγετης,θα βελτιωσει το παιχνιδι του ακομα πιο πολυ και θα μπορεσει να γινει πρωταγωνιστης σε διεκδικηση τιτλων.Η λογικη του να παει σε ομαδα ευρωλιγκας ως σκαλοπατι μου φανταζει αστεια...ο αντε πηγε απο α2 ΝΒΑ και ο ντιρκ απο α2 γερμανιας...κι εδω μιλαμε για ταλεντο.αν εχει ταλεντο και απο το ποσειδωνιο να παει ΝΒΑ θα φανει.Τζιμ,τι μαθαινεις και ακους για το προτζεκτ του Αρη με Λασκαρη γενικα..συζητιεται τπτ?γενικα στον βαθυ μπασκετικο χωρο.υγ:μεσα σ ολα μια υποθεση εργασιας...δεκαετια 80..ο γκαλης αποφασιζει να παει στους σελτικς τλκ και λιγο μετα αποφασιζουν οι σελτικς να μην κοψουν τον γιαννακη.και να χεις τα δυο τοτεμ στην ιδια ομαδα με τους υπολοιπους θρυλους κελτες...ποσα παραπανω πρωταθληματα ΝΒΑ θα παιρναν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Άρης έφερε το μπάσκετ σε αυτή τη χώρα, η μπασκετική ιστορία ακόμα του χρωστάει...εκτός αν τον αποδιοργανώσει για δεύτερη φορά ο παο...

      Διαγραφή
    2. Περιμένω τον γραφικό που ειρωνεύτηκε όσους έγραφαν το "η Θεσσαλονίκη επιστρέφει".

      Βγες σαλίγκαρε..

      Διαγραφή
    3. 3η φορα...αν και για μενα η φυγη γκαλη και γιαννακη(μ ενδιαμεση σταση σε πανιωνιο) ηταν αυτοχειρια κι επιλογη.καμια αρπαγη.πραγματικη τρικλοποδια ηταν η αρπαγη σουμποτις με το γνωστο ματς με τον πειραικο οπου μας στερηθηκε η εξοδος στην ευρωλιγκα(σε μια σαιζον που χαμε διαλυσει μεσα εξω τον παο μ εκπληκτικο μαριο μπονι και το γνωστο μπουκαλι του πρετεντερη στους ρεφερι).αλλα απο τοτε ξαναορθοποδησαμε,ξαναβγηκαμε ευρωλιγκα,ξαναφτασαμε μιαν ανσα απο τον τελικο της α1 δις και απο δικα μας λαθη δεν...ας ελπισουμε συντομα να μαστε στον τελικο...

      Διαγραφή
  36. Μου φανηκαν κουρασμενοι οι παικτες του ΟΣΦΠ. Δεν ξερω τι εφταιξε αλλα παντως δε νομιζω οτι η ζωνη ηταν η μονη αιτια που πηραν τοσες προσπαθειες απο το τριποντο. Δεν μπορω να πω οτι μου κανει εντυπωση ηταν εξωπραγματικη η κατασταση που βρεθηκαν το τελευταια διμηνο.
    Σε ο,τι αφορα τη δικη μου ομαδα(ΠΑΟΚ) πρεπει να πω οτι η εικονα της ηταν απογοητευτικη. Δε μας βγηκε η χρονια. Δε λεω οτι η τριτη θεση στην κανονικη περιοδο ειναι ασχημη με το ροστερ που ειχαμε. Λεω απλως οτι η περσινη ομαδα ηταν πολυ καλυτερη. Επαιζε πολυ πιο ποιοτικο μπασκετ σε σχεση με φετος. Χαιρομουν να τη βλεπω ακομα κι αν ηξερα οτι στο τελος θα χασουμε. Αυτο που κυριως με ανησυχει οτι βλεπω το Σουλη σχετικα ξενερωμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ακομη και στα ((γεραματα)) ετσι θα παιζουν!!! εν οψει τελικων!οι 2 απο τους φιναλιστ!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=G12ITPw3HK8

    το εχω δει απειρες φορες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Διάβασα το σχόλιο σου Δημήτρη στο popadanda και απορώ γιατί δεν γράφεις τέτοιου είδους αχρωμάτιστα θέματα στο hoopfellas αλλά ασχολείσαι περισσότερο με οπαδικά ζητήματα. Σίγουρα κερδίζεις περισσότερα views όταν ασχολείσαι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αλλά αυτός ο οπαδισμός διώχνει και πολλούς αναγνώστες. Εμένα πολύ θα μου άρεσε να γράφεις σχόλια για γενικότερα ζητήματα του μπάσκετ.
    Σχετικά με το θέμα που αναφέρεσε για το τρίποντο. Θα διαφωνήσω σε κάποια σημεία αν και συμφωνώ με τη πλειοψηφία αυτών που γράφεις. Για μένα προσωπικά η αύξηση της απόστασης του τριποντου από τα 6.25 στα 6.75 δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Υποτίθεται ότι με την αύξηση της απόστασης θα απέτρεπαν περισσότερο το τρίποντο και θα προέτρεπαν τα drive καθώς θα άνοιγαν οι άμυνες. Το πρόβλημα ξεκινά από το προσωπικό χώρο κάλυψης που μπορεί να έχει ένας παίκτης στην άμυνα. Ξεκινώντας δηλαδή από το κέντρο της άμυνας που είναι κάτω από το καλάθι οι παίκτες απλώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις ανάλογα με το άνοιγμα χεριών που έχουν αλλά και την ευκινησία τους για να καλύψουν όσο περισσότερο χώρο μπορούν αμυντικά. Προφανώς αυτός ο αμυντικός χώρος έχει ένα συγκεκριμένο όριο. Κανένας προπονητής δεν πρόκειται ποτέ να δώσει οδηγίες σε παίκτη του να ανοίξει τρύπα σε αυτό τον αμυντικό χώρο για να καλύψει πιο ανοικτα, αφού πάντα πρώτη προτεραιότητα είναι η άμυνα στο ζωγραφιστό(εύκολοι πόντοι).Εκτός αν πρόκειται για ειδική αποστολή να καλύψει παίκτη δολοφόνο στη περιφέρεια. Που θέλω να καταλήξω. Η γραμμή του τρίποντου στα 6.25 ήταν σε ένα ισορροπημένο σημείο στα όρια του αμυντικού χώρου που έχει μια ομάδα. Ο παίκτης δηλαδή μπορούσε να καλύψει είτε λογω του μεγάλου ύψους και ανοίγματος των χεριών του είτε λογω της ταχύτητας του το τρίποντο χωρίς να ανοίξει τρύπα στο αμυντικό του χώρο πίσω. Από όταν μετατέθηκε η γραμμή του τρίποντου μισό μέτρο πιο έξω οι παίκτες αδυνατούν να καλύψουν αυτό το χώρο χωρίς να ανοίξουν τρύπα πίσω. Και επειδή πρώτη προτεραιότητα είναι η άμυνα πίσω, τώρα πλέον βρίσκουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες οι περιφερειακοί παίκτες για ελεύθερο τρίποντο. Μπορεί δηλαδή να αυξήθηκε η απόσταση από το καλάθι και να έπεσαν τα ποσοστά γι αυτό το λόγο, αλλά από την άλλη αυξήθηκαν τα ποσοστά στο τρίποντο διότι τώρα τα περισσότερα ήταν ελεύθερα καθώς δεν μπορούσαν να τα καλύψουν οι αμυντικοί. Κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη αύξηση της απόστασης θα έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα ελεύθερα τρίποντα και αύξηση των ποσοστών. Τα ποσοστά ενός παίκτη δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από την απόσταση όσο από την πίεση. Δηλαδή ένας παίκτης που γράφει 40% από τα 6.75 το πολύ να πέσει στα 37% στα 8 μέτρα αν είναι εντελώς ελεύθερος. Ενδιαφέρον μεγάλο θα είχε αν το τρίποντο ήταν ΠΟΛΥ μέσα στον αμυντικό χώρο τόσο ώστε να θέτει πάντα το δίλλημα στο περιφερειακό παίκτη πόσο έξω να βγει για να χτυπήσει το τρίποντο. Αντίθετα τώρα έχει μπούσουλα τη γραμμή που του το υποδεικνύει.
    Όλα τα παραπάνω βεβαίως έχουν μεγαλύτερη εφαρμογή στην άμυνα ζώνης. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν υπάρχει η άμυνα man to man καθώς εκεί υπάρχει περισσότερο η προσωπική ικανότητα στην άμυνα και το αθλητικό στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επαναλαμβάνω το άρθρο του Τζιμ στο popaganda είναι διάλεξη για Πανεπιστήμιο. Όποιος δε το έχει διαβάσει να το κάνει.

    http://popaganda.gr/mipos-triponto-skotoni-sigchrono-basket/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπληκτικό πραγματικά! Δημήτρη θα ήταν φοβερή ιδέα να έγραφες που κ που καμιά τέτοια ανάρτηση κ στο μπλογκ.

      (κ τι δεν σου έχουμει ζητήσει να γράψεις βέβαια. 4 χέρια έπρεπε να χεις για να τα προλάβεις!)

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστώ πολύ παλικάρια μου.. Δεχόμεθα και παραγγελιές..

      Διαγραφή
  40. Jim πως θα σου φαινόταν η περίπτωση Χάινς στον Παναθηναικό ως το mobile center που έχεις φαγωθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χαινς θα αξιζε μονο ως 2ος σεντερ σε μια ομαδα, εφόσον ειχε καλυτερο (=πιο πλήρη) για βασικό. Έχει το περιθώριο ο ΠΑΟ να πληρώνει τόσα το 2ο σέντερ του;

      Διαγραφή
    2. δεν μας είπες ότι έχει συμφωνήσει να γυρίσει σε αυτούς? άλλαξε κάτι για να το λες?...

      Διαγραφή
    3. Έλα αγάπη.. Ο Χάινς παίζει παντού. Με το ανάλογο "4" συγκεκριμένων κυβικών και δεξιοτήτων δίπλα του είναι σούπερ και κυρίως "εκεί" κάθε βράδυ. Εσένα δηλαδή πως θα σου φαινόταν..;

      Διαγραφή
    4. Αφρό προπονητή θα πάρουμε ; Τι λένε οι πληροφορίες σου ; ;)

      Διαγραφή
    5. Παιδιά δεν ξέρω τίποτα για τον προπονητή. Ίσως να είναι και ο Πρίφτης. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο Γιαννακόπουλος θέλει τον Σάρας ή στο τιμ ή ως πρώτο.
      Για τον Χάινς μάνατζερ μου έχει πει ότι έχει συμφωνήσει να γυρίσει στον Ολυμπιακό και το έχω διασταυρώσει και με δημοσιογράφο που εμπιστεύομαι (για το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού). Θα μου άρεσε να τον δω στον Παναθηναικό όμως (έχει γίνει κάποια προσπάθεια προσέγγισης, αυτό είναι σίγουρο χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω). Αν μάθω κάτι θα το γράψω εφόσον μπορώ.

      Διαγραφή
    6. Αν ειναι να παρει ρισκο στον προπονητη ας το παρει με τον Πριφτη. Ειναι αξιολογος προπονητης, φαινεται σοβαρος ανθρωπος, ειναι ο,τι πρεπει. Ολοι θα προτιμουσαν προπονητες αλλης κλασης(Ζοτς, Ιβκοβιτς, Μεσινα) αλλα αυτοι οπως κι οι αντιστοιχοι παικτες ειναι πλεον εκτος δυνατοτητων.

      Διαγραφή
  41. Εάν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε στοχοποιήσει με ανακοίνωσή της κάποιον (διαιτητή, παράγοντα, δημοσιογράφο, κλπ) και μετά του καίγανε άγνωστοι το αμάξι, θα ήταν πρώτο θέμα -δικαίως -σε όλα τα αθλητικά μέσα, μαζί με υπονοούμενα ή ακόμα και ευθείες κατηγορίες προς το Γιαννακόπουλο.

    Για την ιστορία με τον Παναγιώτου όμως γαργάρα. Πέρασε στα ψιλά, καταχωνιάστηκε, και βέβαια κανείς από τους "αντικειμενικούς" δεν έγραψε τίποτε εναντίον των προέδρων του ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. υπάρχει κάποιο site όπου μπορούμε να δούμε τους τελικούς του ΝΒΑ; οχι ζωντανή μετάδοση, εννοώ την επομενη μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. α ρε Ζοτς, να σε κερδιζει για 5η φορα απο περσι ο Σαριτσα (Ο ΣΑΡΙΤΣΑ!!!) και να διαμαρτυρεσαι για διαιτησια; Α ρε Ζοτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πονταρω στο λεμπρον στους τελικους.κανει απιστευτα πραγματα στην ποστ σιζον με μεσους ορους που αγγιζουν το τριπλ νταμπλ.

    εχει πεταξει εξω 2 πολυ καλες ομαδες και μια καλη στον α γυρο.αυτο οσον αφορα την περιβοητη δυναμικη της ανατολης, που ναι μεν ισχυει αλλα δεν εχει ωφελησει το κλιβελαντι στα πλει οφς.

    παιζει χωρις λοβ στην ποστ σιζον , με τον ιρβινγκ μαλιστα να χανει παιχνιδια.παρολαυτα, ολοι οι καβαλιερς παιζουν με ψυχη!!!απο το ντελαβεντοβα μεχρι το σμιθ και απο τον τζοουνς μεχρι το μοζγκοφ!!!λιμα μεν με ψυχη δε!!!

    και τολμω επισης να πω οτι ο λεμπρον θα δοκιμασει πανω στον καρι και για να το κανει αυτο θα σημαινει οτι στην προπονηση κοντρα στον ιρβινγκ τα καταφερνει.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι φετινοί τελικοί του ΝΒΑ σίγουρα έχουν πολύ ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο γιατί είναι ένα ζευγάρι μη-παραδοσιακό. Αλλά εδώ που τα λέμε ολόκληρη η φετινή χρονιά ήταν περίεργη. Στους φετινούς τελικούς περιφερειών έφτασαν μια ομάδα που δεν είχε παίξει ποτέ εκεί όσο ήταν στην πόλη της (Ατλάντα Χοκς, είχαν πάει ως Σεντ Λούις Χοκς στα προϊστορικά 60ς), μια ομάδα που είχε παίξει μια φορά μόνο στους τελικούς ΝΒΑ (Καβς το 2007) και μια ομάδα που είχε να πάει εκεί 40 χρόνια (Γουόριορς, από το 1976)! Οι Ρόκετς που έπαιξαν τελευταία φορά τελικούς της Δύσης το 1997 (πριν σχεδόν 20 χρόνια) ήταν η πιο 'παραδοσιακή' ομάδα της τετράδας. Φανταστείτε να πηγαίναν οι Κλίπερς τελικούς Δύσης, που δεν έχουν ποτέ προχωρήσει πέραν του 2ου γύρου στην ιστορία τους!

    Η ρευστότητα της φετινής χρονιάς θυμίζει το ΝΒΑ των 70ς, τότε που καμιά ομάδα δεν έκανε ριπίτ και οι 'δυναστείες' κρατούσαν 2-3 χρόνια το πολύ. Με την δομή των συμβολαίων και το ημι-σκληρό σάλαρι καπ που προβλέπονται σήμερα, οι ομάδες έχουν δυσκολίες να διατηρούν μια βάση παιχτών για πολλά χρόνια πέραν ενός-δυο σούπερ σταρ που παίρνουν το μάξιμουμ. Η φετινή χρονιά απέδειξε ότι υπάρχουν πια μόνο δυο σταθερές στο σημερινό ΝΒΑ: ο Λεμπρόν και οι Σπερς. Για όλους τους υπολοίπους είναι απλά θέμα τύχης και ικανότητας να κάτσει η σωστή χημεία μεταξύ σταρ και ρολιστών, οι οποίοι τελευταίοι ανακυκλώνονται πια συνεχόμενα.

    Σε αυτό το πλαίσιο οι φετινοί Γουόριορς βρήκαν τις καταλληλότερες συνθήκες για να πάνε ψηλά: Ένας σούπερ σταρ στην ωριμότητά του, δυο μεσαιοψηλά ντραφτ πικ που τους βγήκαν (Κλέι Τόμπσον και Χάρισον Μπαρνς, ο πρώτος περισσότερο βεβαίως), έμπειροι ρολίστες σε σωστή τιμή (Ιγκι, Λίβινγκστον, Σπέιτς, Μπαρμπόζα), και ένας σέντερ που δεν τραυματίστηκε (Μπόγκουτ). Το τρομαχτικό με τους Γουόριορς είναι ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης της ομάδας του (Λι) δεν παίζει πια σχεδόν καθόλου. Αυτός τους δίνει κάποια ευελιξία να διατηρήσουν την βάση τους για 1-2 ακόμα χρόνια.

    Καλοί όλοι οι παραπάνω αλλά για όποιον έχει δει τους Γουόριορς φέτος είναι εμφανές ότι ο Χ factor είναι ο Ντρέιμοντ Γκριν - ένας παίχτης πραγματικό καλούπι Φάνη Χριστοδούλου. Δεν ξέρεις αν είναι ένας πάουερ φόργουορντ που σουτάρει τρίποντα, ένας πλάγιος που ποστάρει ή ένας undersized σέντερ που πασάρει σαν γκαρντ. Τρομερό εργαλείο, 'δένει' και την επίθεση και την άμυνα της ομάδας (όπου μαρκάρει 4 θέσεις). Προσωπικά αμφιβάλλω αν χωρίς αυτόν θα έπαιζαν τελικούς, και ας έκανε ο Στεφ τα δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Λεμπρόν αξίζει σεβασμός, κυρίως γιατί μετά τα χαϊλίκια του Μαϊάμι φέτος οδηγεί μια ομάδα τελείως blue collar, γεμάτη από παίχτες παρεξηγημένους, underachievers ή απλά άγραφους. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στην διοίκηση των Καβς με τις κινήσεις-ματ μέσα στην χρονιά. Οι Καβς ξεκίνησαν την χρονιά ως επιθετικός οδοστρωτήρας με Λεμπρόν-Καϊρί-Λοβ και την τελειώνουν σαν ομάδα των 90ς, με έναν σταρ να σηκώνει το επιθετικό βάρος και τους υπολοίπους να παίζουν ξύλο πίσω.

      Οι Καβς κατηγορούνται για την υπερβολική τους τύχη να έχουν 3 νο 1 ντραφτ πικ τα τελευταία 4 χρόνια. Και όμως, πάνε στους τελικούς με τα δυο αυτά νο 1 (Γουίγκινς και Μπένετ) στην Μινεσότα και το αντάλλαγμα, τον Λαβ, τραυματία μετά από μέτρια σεζόν, ενώ ο τρίτος νο 1, ο Ίρβινγκ, είναι και αυτός ανέτοιμος. Αφού έφυγε και ο Γουέιτερς, το μοναδικό από τα ψηλά ντραφτ πικ τους της προηγούμενης πενταετίας που αποδίδει σταθερά είναι ο Τρίσταν Τόμπσον. Αυτοί οι Καβς χωρίς τον Λεμπρόν θα ήταν μια ομάδα των 25 νικών ξεκάθαρα. Ο Λεμπρόν παίζει τελικούς για 5η συνεχόμενη χρονιά, επίτευγμα που έχει να γίνει από την εποχή του Μπερντ - αν και το γεγονός ότι ο 'Κινγκ' δεν άφησε ποτέ την αδύναμη Ανατολή στην διάρκεια της καριέρας του θα είναι μελλοντικά αστερίσκος στα επιτεύγματά του (σε σύγκριση πχ με Κόμπι ή Ντάνκαν).

      Τα προγνωστικά είναι δύσκολα. Προσωπικά θα το πιστέψω ότι το σηκώσαν οι Γουόριορς μόνο αν γίνει. Παραμένω επιφυλακτικός απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε σκληροτράχηλες συνθήκες. Όπως έγραψε ο Τζιμ, από την εποχή των Μπουλς το 1991 έχει να εμφανιστεί ομάδα στους τελικούς με όλους τους παίχτες της πρωτάρηδες. Εκείνοι οι Μπουλς όμως είχαν χάσει τρεις σερί χρονιές από τους Πίστονς μέχρι να πάνε στο τέλος του δρόμου. Αν το σηκώσουν φέτος οι Γουόριορς θα είναι η πιο αδοκίμαστη ομάδα που το καταφέρνει εδώ και ίσως 45 χρόνια. Θα γίνει επειδή είναι μια ιστορικά καλή ομάδα ή επειδή η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για το ΝΒΑ; Ας θυμηθούμε ότι φτάνουν στους τελικούς χωρίς να παίξουν ούτε με τους Κλίπερς ούτε με τους Σπερς, και τον Ντουράντ τραυματισμένο.

      Έστω κι έτσι, η διαφορά ταλέντου με τους Καβς είναι χαώδης. Το Κλίβελαντ έχει τον καλύτερο παίχτη της σειράς. Το Γκόλντεν Στέιτ έχει τους επόμενους 3 καλύτερους παίχτες της σειράς (6 αν ο Ίρβινγκ δεν είναι φουλ καλά).

      Πρόβλεψη: Γουόριορς-Καβς 4-2

      Φιλιά ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο φίλος μου.. Επιφυλάξεις όλοι έχουμε. Οι Ουόριορς είναι καλύτερη ομάδα, νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά.. 1.) Δε κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα αλλά αυτή που θα παίξει καλύτερα στη σειρά και 2.) δεν είναι τεσταρισμένοι σε αυτό το επίπεδο. Αυτές οι δύο παράμετροι δίνουν μια άγρια όψη στους τελικούς.

      Διαγραφή
    3. PS: Δε το συζητώ για Γκριν, το έθεσες πολύ σωστά. Είναι ο φόργουορντ που θα ήθελα να δω δίπλα στον Μέλο στους Νικς..

      Διαγραφή
  46. Τζιμαρα, πως ειδες τη νικη του Αρη επι του ΟΣΦΠ?

    Tony Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το περίμενα, το ομολογώ. Ο Πρίφτης βέβαια έχει ξαναγονατίσει γίγαντες στο παρελθόν. Μου αρέσει πολύ η επιμονή στο πλάνο και η μαχητικότητα του Άρη. Πολύ.. Θα μιλήσουμε σύντομα πιο αναλυτικά για τις ομάδες μας.

      Διαγραφή
  47. Σε περιπτωση που λογικα κερδισει σημερα ο ολυμπιακος ξέρουμε ποτε ξεκινανε οι τελικοι?ειμαι ανυπομονος....

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πάντως ο λαός,το κοινό αίσθημα αλλα και για να μην κρυβόμαστε και η λιγκα θέλουν να το πάρουν οι Γουόριορς που εκτος απο παικταράδες βγάζουν και μια πιο καθαρή - ανθρώπινη εικόνα σαν άνθρωποι σε σχέση με τους ημιτρελους Σμιθ και Σαμπερτ και τον "υπεραθλητή¨" Λεμπρον.

    Με μια πρόχειρη ματιά στη λίστα με τους τελικούς ,λίγες ειναι οι φορές που κερδίζει η ομάδα που ειναι η λιγότερο "αγαπητη" απο το κοινό αλλα και τη λίγκα,τουλαχιστον απο τη δεκαετια του 90 και μετα.Οπως πχ ο πρωτος τιτλος των Ροκετς το 94 η ο τιτλος των Χιτ το ΄12.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Andrew Naymick |του Αρη θα ηταν καλη επιλογη για 3ο σεντερ στον Παο αν τελικα φυγει ο Παπαγιαννης ??Το λεω γιατι εχει καποιες καλες κινησεις στο ποστ και ειναι τρομερος στα επιθετικα ριμπαουντ και στις ταπες ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά ναι αλλα υπάρχουν 2-3 προβλήματα.Πρωτον ειναι αμερικάνος και δε ξερω αν υπαρχει λογος να χαραμισεις θεση ξενου για 3η επιλογη.Δευτερον ειναι παιχτης ρυθμου την επιθεση,δε νομιζω να αποδιδει το ιδιο στα 5 λεπτα και το ιδιο στα 25,και δε νομιζω οτι στον ΠΑΟ θα εδινα χρονο σε τετοιου στυλ παικτη.Τριτον ειναι βαρυ σκαρι με αρκετους τραυματισμους και ηδη 30 ετων.Δε νομιζω πως θα κανει το παραπανω βημα,ειναι πολυ καλος για εκει που ειναι.

      no_closure

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
      ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ: 1ον:ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ 6 ΝΤρΑΦΤ ΠΙΚΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΔΥΟ UNDRAFTED ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ(ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΡΕ)
      2ον:ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΠΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΑΝ ΣΕ ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΕΝΤΟ Η' Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...
      3ον:ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΕΦ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ MVP ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΕΙ.
      ΥΓ:ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΖΙΜ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΗ ΚΟΠΩ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ"ΦΩΣΤΗΡΕΣ"ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΠΩΣ?ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΥΡΩΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΙΝΑ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΤΑΝΤΖΙΚΙΣΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΚΕΤ .ΑΥΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΑ.

      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά φιλαράκι.. Kαθόλου δε κούρασες, το αντίθετο.

      Διαγραφή
  50. Περίπτωση να αναλάβει ο Γιαννάκης προπονητής του ΠΑΟ υπάρχει ή έχει καεί το θέμα λόγω μερίδας του κόσμου; Αν στόχους είναι το Φ4 του Βερολίνου δε θεωρώ λύσεις Πρίφτη κτλ υπαρκτές για τόσο ψηλό ταβάνι. Και ο Σάρας που ακούγεται για πρώτος είναι ρίσκο αν θες Φ4 από την πρώτη χρονιά, εκτός κι αν τον πλαισιώσεις με έμπειρο δίπλα πχ Γκέτσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για το Jure που ακουστηκε εχει βαση ?? Εχει κανεις εικονα του ως προπονητη ??? Αν το θελαμε για παικτη ας ηταν και 100 μεσα με τα 1000!!!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 38-25 η Καρσίγιακα τη Φενέρ στο ημίχρονο, με σερί 21-0 από το 17-25.

    σουρωτήρι τους έχει κάνει την άμυνα ο Μπόμπι Ντίξον πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. πάρε και buzzer beater τρίποντο για το 58-49 στο 30'.

    κι αυτή η Καρσίγιακα τι πράμα είναι ρε φίλε. Πράσινες-άσπρες φανέλες με κόκκινες ρίγες. Αν είσαι Έλληνες τρολλάρεσαι κανονικά την πρώτη φορά που τους βλέπεις.

    Άντε ρε Ζοτς, γύρνα το να τελειώνουμε γιατί αρχίζει και το Άλμπα-Μπάγερν, εσένα θα βλέπουμε ή το ΜακΛιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ''Ελληνική'' ανατροπή η Φενέρ. Για να δούμε αν θα την ολοκληρώσει..
    Τζιμ πως μπορώ να σου στείλω mail?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. τι μας κάνεις ρε Ζοτς

    Χαλάλι η Άλμπα, θα κάτσω να δω την παράταση στη Σμύρνη τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΤΕΛΟΣ

    Καρσίγιακα-Φενέρμπαχτσε 84-83 και 2-1

    το άξιζε 100% η καρσι σήμερα, η Φενέρ μόνο 5 λεπτά έπαιξε σαν Φενέρ.

    2/2 νίκες ο Σαρίτσα απέναντι στον Ζοτς σε παρατάσεις, μέσα σε 5 μέρες

    τα επόμενα 2 ματς βλέπω να τα παίρνει αέρα η Φενέρ λόγω βάθους πάγκου και μόνο. Ψυχολογικά δεν τους βλέπω καλά πάντως.

    άντε, βάζω Βερολίνο. Κι εκεί Ομπράντοβιτς έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φήμες για συμφωνία παο με ζντοβτς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραίος αλλά δεν κάνει για τον παο...ο πρόεδρας αποθεί τέτοιους προπονητές...

      Διαγραφή
    2. 12.45 τα μυαλα σου και μια λιρα.Μια χαρα ειναι ο προεδρος,επειδη ειναι παρορμητικος τι σημαινει οτι ειναι μπαμπουλας.Εδω παραδεχθηκε οτι χασαμε δικαια εδωσε συγχαρητηρια στον γαυρο,ειδες εσυ τα αυγα να το κανουν ποτε αυτο.Πολλοι θα θελαν να κατσουν στο τιμονι του ΠΑΟ.Σε διαφορα πρασινα σαιτ,τα σχολια ειναι αρνητικα για τον Ζντοβτς.Ο καθε ασχετος βριζει και το παιζει προπονητης.

      Διαγραφή
    3. κραταω μονο την λιρα, εσυ κρατα τον προεδρο.

      Διαγραφή
  58. Κοκορας ο Πεσιτς ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. πω πω ματσάρα που γίνεται στο Βερολίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΜΑΤΣΑΡΕΣ !!! Ωραιο το πρωτο ημιχρονο στη Σερβια και τρομερο ντερμπι στο Βερολινο 1 λεπτο για τη ληξη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. παράταση κι εδώ

    πόσες φορές άλλαξε το προβάδισμα στα τελευταία δύο λεπτά ρε σεις; Τρίποντο η Μπάγερν, 1/2 βολές η Άλμπα, τρίποντο η Μπάγερν, χαμένη επίθεση η Άλμπα, τρίποντο η Μπάγερν, καλάθι και φάουλ η Άλμπα...

    ρε θα πάθουμε την καρδιά μας... και δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι τελικοί ούτε σε NBA ούτε σε ACB ούτε σε Α1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. την Παρτιζάν δεν τη βλέπω, πόσο είναι 12¨51;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Α καλά. Είναι τρελοί αυτοί. Ρε να κατουρήσω πήγα και το 92-96 είχε γίνει 96-96.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΤΡΟΜΕΡΟΙ Djedovic ( αυτος πρεπει να παρει συμβολαιο σε μεγαλη ομαδα ) και Mclean .Η Μπιλια δυστυχως εκατσε στην Μπαγερν ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΤΕΛΟΣ

    Άλμπα-Μπάγερν 96-101 και 2-3

    κέρδισε τελικά ο δάσκαλος το μαθητή

    Μπάμπεργκ-Μπάγερν οι τελικοί από βδομάδα.

    βάζω Ρεάλ-Βαλένθια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Game 4: Ντιναμό Σάσσαρι 80-67 Αρμάνι Μιλάνο... 3-1 η σειρά... εντάξει... μεγάλος Λόγκαν και Σείν Λαβάλ. Ξανά μόνος ο Τζεντίλε... Λες και έβλεπα το Game 3... Ο Χάκετ έχτισε μεζονέτα με τα τούβλα (2/9 εντός παιδειάς και 2/4 βολές) και ο Κλείζα μεγάλος λούζερ... Να δω πάλι που θα τον χρυσοπληρώσουν....

    Καμιά πρόβλεψη για τον άλλον ημιτελικό; Θέλω Palacanestro Reggiana γιατί η έδρα της (PalaDozza/Land Rover Arena/Madison 2) είναι και έδρα της Φορτιτούντο και θα ήταν ιδανικό να επιστρέψει η Ευρωλίγκα σε μια τέτοια έδρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Απιστευτος τελικος, απιστευτος Λεμπρον αλλα το βαθος των Γουοριορς βγαζει ματι...το βλεπω πολυ δυσκολο να αντεξουν στη σειρα, εκτος και αν ο Λεμπρον βαζει 45 καθε βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τόση ατυχία τραυματισμών...μάλλον χάσαν οι καβς την ευκαιρία τους στη σειρά.
      Basilsta

      Διαγραφή
  68. O Πριφτης μου φαινεται σα μια πιο συγχρονη εκδοχη του Μαρκοπουλου. Σοβαρος, μετρημενος, παιζει ισορροπημενο μπασκετ χωρις κολληματα, οι ομαδες του ξερουν τι παιζουν, ειναι διαβασμενες, παιρνει ο,τι καλυτερο εχει να δωσει ο καθενας, δεν αγχωνει τους παικτες, δεν εχει προβλημα να χασει ή να παραδεχτει την ανωτεροτητα του αντιπαλου κλπ κλπ κλπ. Πραγματικα αναρωτιεμαι τι παραπανω μπορει να ψαχνει ο Παναθηναικος; Μηπως παλι καποιον που να παιζει Α-horns στην επιθεση και παγιδες στην αμυνα βρεξει χιονισει, οποιος και να ειναι ο αντιπαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Α ρε Ζέλικο, όσο ήσουν εδώ μας πουλούσες τρέλα, "δεν είναι η δουλειά μου η διαιτησία, μη με ρωτάτε λοιπόν, ρωτήστε με για τη δουλειά μου αν θέλετε, δε σχλολιάζω τίποτα άλλο". Τώρα μετά από κάθε ήττα μαρτυράς μόνος σου όμως.

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/754473/omprantovits-de-mas-sevontai-stin-toyrkia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ η παράγκα φρόντισε να μην έχει ποτέ παράπονα...η παράγκα κ ο Διαμαντίδης (διότι μπάτζετ έχει κ εκεί)...

      Διαγραφή
    2. Πέρσι πάντως πήρε το πρωτάθλημα με τον τρόπο που του ταιριάζει.
      Άνευ αγώνος

      Διαγραφή
    3. ρε μην είστε χαζοί. Ο Ζέλικο τα λέει αυτά για να τον παίξουν καλά εν όψει 4ου αγώνα. Στην Ελλάδα εννοείται ότι δεν είχε ανάγκη να κάνει τέτοιες δηλώσεις, αφού έτσι κι αλλιώς σε αυτό το κομμάτι προστατευόμενος ήταν.

      1:17 η παράγκα, ο Διαμαντίδης αλλά ΚΑΙ το κόμπλεξ του ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    4. "εδω δεν μας σεβονται οπως στην Ευρλιγκα"
      βρε ποιον μου θυμιζει

      μηπως ζηλεψε το Σπανουλη και ειπε να τον μιμηθει σε ατακα;;;

      Διαγραφή
    5. @1:51
      Σοβαρά τώρα.
      Το κόμπλεξ του Ολυμπιακού είναι άσχετο με την παράγκα; Όταν το 2007 πήγε να σπάσει την έδρα του ΠΑΟ έχοντας τον Σκούνι Πεν και τον Παπαμακάριο, έναντι του Σισκάουσκας και του Διαμαντίδη, γιατί δεν είχε κόμπλεξ;

      Διαγραφή
    6. όσο θες σου βάζω στοίχημα, και τώρα ακόμα, 8 χρόνια μετά, ότι και με 1-2 στο ΟΑΚΑ, το επόμενο ματς ο ΟΣΦΠ θα το έχανε μέσα στο ΣΕΦ. Και ίσως και χωρίς να τον σφάξουν. Φίλε, έχω κολλητό παλιό γαύρο, μπασκετικό, από Παπαστράτειο εποχές ακόμα, σοβαρό γιατρό, που μου λέει ότι κάθε Ιούνιο παίζει στο στοίχημα Παναθηναϊκό για πρωταθλητή της Α1. Δε μπορεί να είναι μόνο η παράγκα (που παίζει όντως μεγάλο ρόλο) και ο Διαμαντίδης οι λόγοι που δεν έχει εμπιστοσύνη ο εν λόγω φίλος μου στην ομάδα του όταν παίζει με τον ΠΑΟ.

      (την ίδια χρονιά σε 30'' νομίζω το 73-66 μέσα στο ΣΕΦ έγινε 73-74, οπότε ΝΑΙ, και τότε κόμπλεξ είχε).

      Διαγραφή
    7. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι το κόμπλεξ που πράγματι διακατέχει τον Ολυμπιακό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι σε απόλυτο, στην τρομακτική εύνοια που γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟ.

      Να το πω απλά. Ο ΠΑΟ ήταν τεράστια ομάδα και όπως λέμε στη σελίδα ορισμός του refuse to lose. Σκέψου λοιπόν μια νέα ομάδα, μια νέα προσπάθεια, να προσπαθεί να πάρει τα σκήπτρα από έναν τέτοιο γίγαντα, και κάθε φορά που θα κάνει το βήμα που χρειάζεται, να του το κλέβουν με τον πιο απίθανο και αισχρό τρόπο. Και σαν να μη φτάνει αυτό, να μην υπάρχει καν η παραδοχή ότι αυτή η ομάδα αδικείται.
      Βάλε σε αυτά και το δεδομένο προβληματικό χαρακτήρα του ΣΕΦ, και θα φτιάξεις μια πρώτη εικόνα γιατί μια ομάδα που στην Ευρώπη κερδίζει ομάδες πολύ καλύτερες από αυτήν, στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται απέναντι σε αυτόν τον λίγο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    8. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι το κόμπλεξ που πράγματι διακατέχει την ΤΣΣΚΑ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι σε απόλυτο, στην τρομακτική εύνοια που γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια ο ΟΣΦΠ στην Ευρωλίγκα.

      Να το πω απλά. Ο ΟΣΦΠ ήταν τεράστια ομάδα και όπως λέμε στη σελίδα ορισμός του refuse to lose. Σκέψου λοιπόν μια νέα ομάδα, μια νέα προσπάθεια, να προσπαθεί να πάρει τα σκήπτρα από έναν τέτοιο γίγαντα, και κάθε φορά που θα κάνει το βήμα που χρειάζεται, να του το κλέβουν με τον πιο απίθανο και αισχρό τρόπο. Και σαν να μη φτάνει αυτό, να μην υπάρχει καν η παραδοχή ότι αυτή η ομάδα αδικείται.

      Βάλε σε αυτά και το δεδομένο προβληματικό χαρακτήρα της ΤΣΣΚΑ, και θα φτιάξεις μια πρώτη εικόνα γιατί μια ομάδα που στην Ευρώπη κερδίζει ομάδες πολύ καλύτερες από αυτήν, στα ΦΦ δεν ανταποκρίνεται απέναντι σε αυτόν τον λίγο ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    9. Άσχετο αλλά αν έβαζε τελικά το στοίχημα, έχει καμιά Delorean, να πάμε πίσω στο χρόνο, να μπούμε στη σφυρίχτρα του Πηλοΐδη για να κερδίσει ο Ολυμπιακός το ματς και να δούμε τι θα γίνει στο επόμενο; Αν ναι, να ξέρεις ότι και οι πιο μικρές αλλαγές στο παρελθόν, μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες και απρόβλεπτες αλλαγές στο χωροχρονικό συνεχές...

      Διαγραφή
    10. @2:24
      Είσαι ο ίδιος λογικός άνθρωπος που μιλούσα μέχρι πριν ένα λεπτό και μεταλλάχθηκες ή κάποιο τρολ που πετάχτηκε για να πει την τελείως άστοχη π@π@ρι@ του;

      Διαγραφή
    11. στον 2:16 (ΔΕΝ είμαι ο 2:24)

      συμφωνώ εν μέρει ότι το κόμπλεξ συσσωρεύεται από τις σφαγές, αλλά εκεί που το κόμπλεξ ριζώνει μια και καλή, είναι όταν χάνεις από τον ΠΑΟ χωρίς το Διαμαντίδη (τραυματίας από το 5ο λεπτό + την παράταση) με 1/4 βολές του τότε φυσικού αρχηγού σου στο τέλος, με 50-50 διαιτησία, ή όταν χάνεις από τον ΠΑΟ των 1/20 τριπόντων πέρσι στον 1ο τελικό, πάλι με 50-50 διαιτησία. Εκεί είναι καθαρά εγκεφαλικό το πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι με σωστή ψυχολογική διαχείριση (όπως του Ντούντα το 2012) τέτοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται και το κόμπλεξ φεύγει.

      Διαγραφή
    12. @2:27
      Oταν αναφερεσαι στο 'λογικο ανθρωπο' με τον οποιο μιλουσες εννοεις τον εαυτο σου;

      Διαγραφή
    13. χαχαχα...να γυρίσουμε το χρόνο πίσω...μάλλον τα πράγματα θα πήγαιναν κάπως έτσι:

      Ιούνιος του 2007 και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 3-1 τον πρωταθλητή Ευρώπης ΠΑΟ. Το ίδιο καλοκαίρι οι Αγγελό φέρνουν και τον Σάρας από το ΝΒΑ, και την άλλη χρονιά με Σάρας-Παπαλουκά-Τεόντοσιτς σηκώνουν την Ευρωλίγκα στο Βερολίνο μετά από 12 χρόνια, με προπονητή τον Πίνι Γκέρσον που φυσικά έχει μείνει στην ομάδα. Το ίδιο καλοκαίρι (2009, μετά το Βερολίνο) ο Σπανούλης κατηφορίζει για Πειραιά, και μπορεί την πρώτη χρονιά να τρώει τα μουστάκια του με Μίλος, Τέο, και Σάρας και να αποκλείονται από τη Σιένα, αλλά τη δεύτερη (2011) μαζί με Σόφο, 6-7 Αμερικάνους και Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο, σηκώνει την Ευρωλίγκα.

      Στον Παναθηναϊκό έχει μείνει μόνος του ο Διαμαντίδης, η κάνουλα των Γιαννακόπουλων έχει στερέψει και μετά και το χαμένο πρωτάθλημα του 2011 ο Ομπράντοβιτς φεύγει. Τον διαδέχεται ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που εκείνο το καλοκαίρι ψωνίζει ό,τι καλύτερο υπάρχει από νέους Έλληνες παίκτες, Σλούκα, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Καλάθη (που δεν είχε έρθει το προηγούμενο καλοκαίρι στον ΠΑΟ γιατί είχε προτιμηθεί ο ΜακΚάλεμπ), συν τους Λο, Χάινς, Ντόρσεϊ και Άντιτς. Με αυτούς, η χρονιά ξεκινάει άσχημα, αλλά ο Ντούντα τους φορμάρει την κατάλληλη στιγμή και ο ΠΑΟ παίρνει το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο και την άλλη χρονιά με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο. Τα ευρωπαϊκά λοιπόν σήμερα είναι πάλι 6-3 υπέρ του ΠΑΟ.

      Σημαντική υποσημείωση: Μετά το ευρωπαϊκό του '12, οι Γιαννακόπουλοι αλλάζουν γνώμη και μένουν στην ομάδα. Ο γιος τους, ο Δημήτρης, γίνεται διευθυντής της ΒΙΑΝΕΞ αλλά δεν ασχολείται με τον ΠΑΟ, και η Ελεονώρα Μελέτη παντρεύεται τον Τζόι Ντόρσεϊ. Eπίσης, ο Τζιμ σταματάει να βάζει στο μπλογκ του ερώτηση επαλήθευσης με φαγητά και μπύρες, γιατί μας ανοίγει η όρεξη και δε μπορούμε να γράψουμε για μπάσκετ.

      Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

      Rolando "Time Machine" Blackman

      Διαγραφή
    14. @2:29
      50-50 διαιτησία το 2011; Δεν νομίζω. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

      Εκείνη τη χρονιά για μένα συνέβη 100% αυτό που περιγράφω.
      Ο Ολυμπιακός το 2010 έχει σφαγιαστεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Και δεν το γράφει κανείς! Ο Παπαλουκάς, αυτός ο τεράστιος παίκτης, έχει έρθει στη χώρα του, για να του κλέβουν πρωταθλήματα, για να τον χλευάζουν Έλληνες δημοσιογράφοι -δήθεν αντικειμενικοί, για τον υβρίζει ο κάθε Μάνος και να μην τον προστατεύεις κανείς, και φυσικά, για να κάθεται να τον κράζουν και οι καθυστέρες του ΣΕΦ.
      Και σε μια στιγμή, βρίσκεται μπροστά στην ευκαιρία να κερδίσει τον ΠΑΟ, να κερδίσει τους διαιτητές, να κερδίσει τους γαύρους. Είχε μια και μοναδική ευκαιρία και ήξερε ότι δύσκολα η παράγκα θα του έδινε δεύτερη.

      Και λυγίζει.

      Δεν ισχυρίζομαι ότι δε λύγισε. Λύγισε.
      Αλλά προσπαθώ να ερμηνεύσω γιατί αυτός που κόντεψε το 2007 να κερδίσει τον ΠΑΟ μόνος του, το 2011 δεν μπορούσε να βάλει μια βολή και να τελειώνουμε.

      Διαγραφή
    15. 2:46
      στο τελευταίο ερώτημά σου. Μήπως η φανέλα της ΤΣΣΚΑ το 07 είχε μεγαλύτερο βάρος από αυτή του ΟΣΦΠ το 11; Ο Παπαλουκάς πάντως και στην Ευρώπη αυτό έδειξε. Με ΤΣΣΚΑ σήκωνε κούπες, με ΟΣΦΠ έπαιζε μικρούς τελικούς.

      Και άσχετα με τις 31-9 βολές του Τανατζή στο 2ο τελικό, στον 4ο για τον οποίο μιλάω εγώ, ήτανε 50-50 η διαιτησία.

      κι επειδή μας ήρθε να γυρνάμε τα ρολόγια στο παρελθόν, και να έβαζε τις βολές ο Παπαλουκάς και να γινόταν 2-2, στο 5ο ματς ξέρει κανείς τι θα γινόταν;

      Διαγραφή
    16. @2:56
      Εντάξει, λίγο υπερβολικό αυτό με τον Παπαλουκά και τη φανέλα. Κι όχι τίποτα άλλο, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί και το αντίστροφο. Η ΤΣΣΚΑ με τον Παπαλουκά είχε βαριά φανέλα, όταν έφυγε μετετράπη σε λουζερομάδα.
      Το 2011, στον 4ο τελικό προσωπικά θυμάμαι αισχρή διαιτησία. Εσύ έχει άλλη γνώμη και είναι δεκτή. Όσο για τον αν θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός σε 5ο τελικό ποτέ δε θα το μάθουμε. Ούτε για το 2007, ούτε για το 2010 και πάει λέγοντας. Κι εκεί ακριβώς είναι το θέμα μας.

      Τέλος πάντων.
      Δεν έχει νόημα να το αναπτύξουμε περισσότερο...

      Διαγραφή
    17. και με τον Ολυμπιακό το ίδιο μπορεί να πει κανείς. Λουζερομάδα με Παπαλουκά, γουϊνερομάδα χωρίς αυτόν. Το αντίθετο από την ΤΣΣΚΑ. Γι' αυτό μίλησα για φανέλες. Πάντως μια φορά δεν είναι ο Παπαλουκάς (και κάθε μονάδα) το βαρόμετρο για το μέγεθος της φανέλας μια ομάδας.

      Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε εδώ.

      Διαγραφή
    18. Το εθιμοτυπικό επιβάλει να το συνεχίσουμε μέχρι να βριστούμε.

      Διαγραφή
    19. Πριν λιγες μερες ή εβδομαδες, ο Ολυμπιακος ηταν "ο ανίκητος που θα διαλυσει με 40 ποντους σε καθε παιχνίδι τον ΠΑΟ και θα τον σκουπίσει για πλακα". Τωρα που ειδαμε, πχ την περασμενη Τριτη, τους ανικητους να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους, να τους κανουν πλακα σε τρανζισιον κατι Δημες και λοιποι (δεν τους προλαβαιναν! καθιδροι και λαχανιασμενοι τους παρακολουθουσαν!) και μια ομαδα χαμηλου επιπεδου (με καλο ομως κοουτς) να τους κανει ρομπα τακτικα, τώρα αλλαξε το τροπάριο: "η διατησία...η παράγκα...ο σχινας..."

      κοκοκοκοκο

      και με Παπαγιαννη αντιπαλο και το Διαμαντιδη 35 χρονων, παλι το σκατο στην καλτσα φτανει

      μην ανησυχειτε μπρε, θα το παρετε μαλλον, με τετοιες απουσιες που εχει ο ΠΑΟ και με υπηρεσιακο προπονητη ολιγων εβδομαδων...

      ΥΓ μονο αν γινει καμια στραβη, μην τραμπουκιζετε παλι τον καυμενο το Σφαιροπουλο και τους παιχτες

      Διαγραφή
    20. Θα πλήρωνα για να απολαμβάνω τα παραληρήματά σου.
      Σε παρακαλώ μη μας αφήσεις ποτέ.

      Διαγραφή
    21. Eνταξει αλλα δεν εχει αδικο για το τριτο παιχνιδι με τον Αρη. Ηταν ακατανοητη η εικονα του OΣΦΠ. Δε θυμαμαι να τους εχω ξαναδει τους τελευταιους μηνες τοσο κουρασμενους.Κυριολεκτικα σερνοντουσταν. Ειναι βεβαιο οτι υπαρχει εξηγηση αλλα προφανως δε θα τη μαθουμε.

      Διαγραφή
    22. @ 3:58

      εγω εδω θα μαι, ακομα κι αν χασουμε 3-0 και θα διασκεδαζω

      κοιτα εσυ μην εξαφανιστεις, αν γινει καμια στραβη, οπως μετα τον προημιτελικο στο κυπελλο που καναμε καιρο να σε δουμε

      Διαγραφή
    23. @4:17
      Φαντάζομαι ότι δε με έχεις δει ποτέ, έτσι κι αλλιώς.
      Στον προημιτελικό του κυπέλλου, δεν είχα κανένα λόγο να κρυφτώ γιατί είχα πει εκ των προτέρων ότι δεν ασχολούμαι με την εν Ελλάδι παρα-αθλητική δραστηριότητα.
      Και το ίδιο λέω και τώρα. Δε με νοιάζει αν θα καταφέρω μετά κόπων και βασάνων να κερδίσω μια ομάδα που ξεφτιλίζεται στην Ευρώπη όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Δε με ενδιαφέρει να πάρω ένα πρωτάθλημα, γιατί κανένας δε θα μου επιστρέψει αυτά που μου έχουν κλέψει.

      Ελπίζω πάντως εσύ που το μόνο που σου έχει απομείνει ως οπαδός είναι το πρωτάθλημα του εφευρέτη, πράγματι να μην εξαφανιστείς, γιατί οι ευκαιρίες για γέλιο στη ζωή μας λιγοστεύουν.

      Διαγραφή
    24. Πολυ μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις για κουπες. Ειδικα γι΄αυτες που παιρνονται καλπικα στα χαρτια οπως προσπαθησαν οι Αγγελοπουλοι το 2015. Εννοειται οτι φταιει η διαιτησια, οι τσιρλιντερς που τσιριζαν και η θεια μου που ειχε φαει φασολαδα και ειχε αερια εκεινη τη μερα και εχασε ο Ολυμπιακος απο τον Λουντζη με 25 ποντους, αλλα αυτα ειναι μια αλλη ιστορια. Η ουσια ειναι οτι οι καλπικοι αδικουνται κυριε μου.

      Διαγραφή
    25. Δημήτρη, πόσες ενστάσεις έχει κάνει όσο είσαι στο τιμόνι της ομάδας σου;

      Διαγραφή
    26. όχι όσες εσύ Παναγιώτη

      Διαγραφή
    27. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί όταν κάποιος κερδίζει καταστρατηγώντας τους κανονισμούς κι ο θιγόμενος καταφεύγει στα διακστήρια για να βρει το δίκιο του, χαρακτηρίζεται η νίκη του κάλπικη... Δηλαδή ο αδικημένος πρέπει είτε να βγάλει το σκασμό και να υποστεί την αδικία, είτε να καταφύγει στα διακαστήρια για να βρει το δίκιο του, ζώντας την υπόλοιπη ζωή του με τη ρετσινιά του κάλπικου (ανεξαρτήτως δικαστικού αποτελέσματος).

      Τα πρωταθλήματα που αφαιρέθηκαν απ'τη Γιουβέντους στην Ιταλία και δόθηκαν στους άλλους είναι κάλπικα?

      Διαγραφή
    28. To ερωτημα ειναι αλλο. Γιατι εμεινε εκτος αγωνα ο Σπανουλης; Χρειαζοταν οντως ξεκουραση; Γιατι σερνονταν οι υπολοιποι;

      Διαγραφή
    29. Όχι, εννοείται ότι δεν έχεις κάνεις όσες οι Αγγελόπουλοι. Έχεις κάνει παραπάνω αλλά οι δικές σου μάλλον είναι "δίκαιες"...

      Οι ουσίες βλέπεις...

      Διαγραφή
    30. τα χεις μπερδέψει. Η ένσταση του Βάλνερ είχε πιο ορθό νομικό πάτημα. Ηθική δεν ήταν σε καμιά περίπτωση. Γιατί; Γιατί είσαι Ολυμπιακός και είναι Καλαμαριά. Τέλος. Δεν υπάρχει λόγος να συζητιέται αυτό το θέμα σε μπασκετική σελίδα.

      Διαγραφή
    31. Στην πρώτη μιλάμε για παίκτη που αγωνίστηκε παράτυπα, και στη δεύτερη για τραμπούκο που εισέβαλε στο γήπεδο και απειλούσε διαιτητές.
      Ηθικότατες και οι δυο.

      Διαγραφή
  70. o Tζεντοβιτς ειναι τρομερο δυαροτριαρι, για το οποιο ομως ο δικος μας ο σνιφακιας δε διατιθεται να βαλει το χερι στην τσεπη, ουτε για κανενα πλειμεικερ σοβαρο (οπως ουτε για τον Χακετ πριν 2 χρονια, ουτε για Ντιλεινι περσι, ουτε καν για ej ροουλαντ). Μνημονιο με το κουταλι. Παλι με το Βλαντο να παιζει μια θεση μονος του και το Μητσο να ξεζουμιζεται για 30 λεπτα στο παρκε μας βλεπω και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι εννοείς σνιφάκιας;

      Διαγραφή
    2. εννοω οτι αυτο που κανουμε εγω κι εσυ με τη μυτη μας οταν εχουμε συναχι, αυτος το κανει καθε μερα. Τιποτα αλλο.

      Διαγραφή
    3. Δεν εννοείς δηλαδή τίποτα ουσίες;
      Όπως το Ronal για να μην παρεξηγηθώ.

      Διαγραφή
    4. Σε καμια των περιπτωσεων.

      Διαγραφή
    5. ένας εξαρτημένος δεν μπορεί να προγραμματίσει, είναι ή τώρα ή ποτέ, οπότε δύσκολα να χτιστεί ομάδα με ελληνικό κορμό...πρωτάθλημα εδώ κ καρπαζιές στην ευρώπη κ του χρόνου...

      Διαγραφή
    6. "πρωτάθλημα εδώ κ καρπαζιές στην ευρώπη κ του χρόνου"

      Ευτυχώς που τουλάχιστον ξεκαβάλησες και από εκεί που έλεγες για Ευρωπαικά και Πρωταθληματα, καταλαβες πως μονο πρωταθλημα θα παρεις και κατα τα αλλα καρπαζιες στην Ευρωπη και του χρονου

      Διαγραφή
  71. Καλημέρα παίδες.. Χτύπημα πρώτο για τους Ουόριορς που ξεπέρασαν το κακό ξεκίνημα και το ψυχολογικό υπόβαθρο του πρώτου τελικού που έμοιαζε ιδανικό για το Κλίβελαντ. Όσο για τους Καβς.. Έχασαν μεγάλη ευκαιρία και μπορεί να το πληρώσουν στη συνέχεια της σειράς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Η Αρμανι πραγματικα για λυπηση φετος, ο Τζεντιλε παρα το ταλεντο του εχει καταστρεψει καθε ελπιδα για ομαδικη επιθετικη λειτουργια και τα αποδυτηρια μοιαζουν μπουρδελο.

    Δε θα με χαλαγε καθολου ο Χακετ διπλα στο Σλουκα τη νεα χρονια, παντως.

    Τζιμ πως ειδες την Αλμπα? Τους στηριζα αλλα αμυνες δεν ειδαμε σε αυτη τη σειρα, πηγαινε γυρευοντας ο Σασα. Εχασαν ευκαιρια μεγαλη, τετοιοι ξενοι δε σου καθονται παντα...

    Ρεντινγκ τι σου λεει? Σε τι θεση κολλαει και τι μπορει να δωσει στο επομενο επιπεδο και με λιγοτερη μπαλα στα χερια?

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Redding Renfroe και McLean... Πράγματι σπουδαία ψαριά.

      Διαγραφή
  73. Στη σκια της αιτησης του Δημητρη Γιαννακοπουλου για τεστ ντοπινγκ, δυο εβδομαδες μετα τον τελικο της Ευρωλιγκας και βλεπουμε, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, εναν αλλο Ολυμπιακο. Εναν Ολυμπιακο κουρασμενο, πεσμενο, εξουθενωμενο. Απο τι αραγε; Οσο αγνα και αν θες να το δεις το πραγμα δεν μπορει παρα το μυαλο σου να τρεξει σε υποπτες σκεψεις οπως στερηση ουσιων, ντοπινγκ, κτλ, κτλ, κτλ.
    Πως ειναι δυνατον μια ομαδα που επαιζε μολις δυο εβδομαδες πριν εκπληκτικο μπασκετ, να ειναι ακουπη ακομα αρα να διψαει για κουπες, και να παρουσιαζει τωρα εικονα ομαδας που ειναι ετοιμη για σκουπα.
    Τελικα ο Δημητρακης θα αποδειχθει για αλλη μια φορα οτι ειναι πολυ μπροστα και ξερει πραγματα. Πραγματα, πιθανοτατα ¨απο μεσα¨, που εμεις οι απλοι φιλαλοι δεν θα μαθουμε ποτε. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Δημήτρη, μη μιλάς εσύ για ουσίες. Δε σε παίρνει.

      Διαγραφή
    2. σφυρίζεις κλέφτικα βλέπω

      για την ταμπακιέρα;

      Διαγραφή
    3. Ποια ταμπακιέρα αγόρι μου;
      Θα ασχολούμαι εγώ με τα στερητικά σου σύνδρομα;

      Ή θα πέσω στο επίπεδο να σου λέω γελοιότητες ότι σε ξεπάτωσε το Ρέθυμνο και μετά από λίγες μέρες πετούσες φωτιές; Ή θα λέω γελοιότητες ότι δεν παίζει ο Μπατίστα γιατί είναι ντοπέ;

      Κατανοώ ότι βρίσκεσαι σε δύσκολη ψυχοσωματική κατάσταση, αλλά δε θα παίξω εγώ το ρόλο της "κοινότητας".

      Διαγραφή
    4. η Ρόδος όχι το Ρέθυμνο ασφαλώς, αλλά τόσοι που σε έχουν ξεπατώσει φέτος, έχασα το λογαριασμό.

      Διαγραφή
    5. Θα δωσουν ολοι αιμα και ουρα τελικα; Γιατι τα υπολοιπα μικρη σημασια εχουν.

      Διαγραφή
    6. Σου φτάνουν τα ούρα ή θέλεις και τίποτα άλλο;

      Διαγραφή
    7. Σοβαρεψου. Κρατα ενα στοιχειωδες επιπεδο. Γιατι τετοιος εκνευρισμος;

      Διαγραφή
    8. Καλό!!!
      Με συγκίνησες!!!

      Διαγραφή
  74. όλοι οι Γκαζετιάρηδες σήμερα μπήκανε στο μπλογκ; Χτες μόνο εγώ ήμουνα εδώ με το Droga και βλέπαμε Μπουντεσλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή