Athlenda

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΩΣΤΟΣ..!



 Το Hoopfellas αξιολογεί τον Στέφαν Λάσμε και δίνει credit στον Παναθηναϊκό για την επιλογή του..




 Σωστός ο Παναθηναϊκός.. Ο Στέφαν Λάσμε ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσαν οι πράσινοι να κάνουν αυτή τη στιγμή. Η τρίτη τους από την Ισπανική λίγκα μετά τους Μπράμος και Πάνκο, με τον καινούργιο Παναθηναϊκό να δείχνει φανερή προτίμηση προς την Ιβηρική και την ACB.


 Ο Λάσμε (εφόσον ανακοινωθεί και επίσημα γιατί τις τελευταίες ώρες δείχνει αναποφάσιστος) είναι κατά τη γνώμη μας εξαιρετική κίνηση στον προσανατολισμό που θέλει να δουλέψει ο Αργύρης Πεδουλάκης τον φετινό Παναθηναϊκό. Μας "κάνει" περισσότερο από τον Πάνκο, παρ'όλο που ο τελευταίος είναι πιό κομπλέ παίκτης, πιό μπασκετικός. Πρόκειται για έναν sky-jumping φόργουορντ/σέντερ ιδανικός να τον τοποθετήσεις σε μια ομάδα που τρέχει και πηδάει (π.χ. όπως ο φετινός Ολυμπιακός), με τεράστια έφεση στο αμυντικό κομμάτι. Γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Παρτίζαν του Βουγιόσεβιτς, ενώ τηρουμένου του ρόλου του δεν πήγε άσχημα στην Μακάμπι. Ο Λάσμε θα είναι το undersized "5" που θα καλύψει τη θέση μαζί με τον Σχορτσιανίτη. Φανερά πλέον το πράσινο ρόστερ "ζητά" ένα sevenfooter ο οποίος να έχει τη ποιότητα να παίξει ανάλογο χρόνο με τους άλλους δύο (ο Βουγιούκας θα ήταν αρκετά καλή λύση αλλά..).

 Τσεκάροντας τη παρούσα κατάσταση στη φρόντκορτ καταλήγουμε άμεσα στο συμπέρασμα ότι ο Γκαμπονέζος σωματοδομικά δένει καλύτερα με τον Τσαρτσαρή σαν ζευγάρι (όπως και στο Βελιγράδι με τον Βελίσκοβιτς) και ο Πάνκο με τον Σόφο ή τον sevenfooter που ενδεχομένως να αποκτηθεί. Ο Λάσμε θα παίξει κυρίως στο "5" . Η ικανότητα του στην ομαδική και ατομική άμυνα είναι παροιμιώδης. Παρά τα 2.02 του Εχει ένα τεράστιο wingspan για παίκτη 2.15(!) και γρήγορα πόδια που τον βοηθούν να βρίσκεται παντού και έγκυρα, συν ενα εξαιρετικό τάιμινγκ στο μπλοκ. Μπορεί να χαμηλώσει και να ακολουθήσει παίκτες 20 πόντους κοντύτερους στα "switch". Eξαιρετικός επιθετικός ριμπάουντερ. Είναι πάντα έτοιμος, τον βοηθούν τα μεγάλα και γρήγορα χέρια του (αλλά και η ανάλογου μεγέθους καρδιά του) άλλωστε. Θα πάρει  λεπτά και στο "4" , όπου οι πράσινοι χρειάζονται κάτι επιπλέον βλέποντας το ρόστερ αυτή τη στιγμή.


 Εκεί θα υπάρξει θέμα στο επιθετικό κομμάτι γιατί στο αμυντικό ο Λάσμε μπορεί να ακολουθήσει παντού είτε πρόκειται για αντίπαλο με την ταχύτητα του Πρίντεζη είτε για διαφορετικού τύπου, με τη δύναμη και το περιφερειακό σουτ του Άντιτς. Στην επίθεση έχει το  μειονέκτημα του ότι δε σουτάρει τρίποντο για να καλύψει το "4", οπότε ο προπονητής του "σβήνει" και αυτόν και π.χ. τον Σχορτσιανίτη, όταν τοιυς ρίξει μαζί στο παρκέ. Γι'αυτό αναφέραμε εξ'αρχής ότι η θέση του στο σύγχρονο μπάσκετ είναι το "5". Δεν είναι ο παίκτης που ζητάει τη μπάλα στην επίθεση. Σκοράρει βουτώντας μπάλες γύρω από το καλάθι, είτε από ''ταΐσματα'' είτε από επιθετικά ριμπάουντ. Εχει γρήγορα χέρια και πολύ δυνατά δεύτερα άλματα που τον βοηθούν να σκοράρει ή να πηγαίνει στο φάουλ μετά από κάθε ριμπάουντ. Δεν είναι κακός πασέρ. Τον βοήθησε πολύ η εξοικίωση με την half court offense του Βουγιόσεβιτς η οποία στηρίζεται σε αυστηρές αρχές. Έμαθε να πασάρει στα νταμπλ τιμ και να κινείται στο σωστό χώρο ώστε να είναι πιό χρήσιμος για την ομάδα και πιό επικίνδυνος για τον αντίπαλο. Σαφώς δεν είναι ο ψηλός που θα ακουμπήσεις τη μπάλα πάνω του στο πόστ, άλλωστε δεν θα αποκτηθεί για αυτό. Έχει μια-δύο κινήσει φέρνοντας χαμηλά τον αντίπαλο, ''βαθιά'' στη ρακέτα. Με τη μπάλα κάτω δε βρίσκεται στο φόρτε του εκτός και εάν έχει απέναντι του βαριά πεντάρια, στα 4 μέτρα από το καλάθι..


 Εν ολίγοις, ο Λάσμε μπορεί να κολλήσει γάντι σε αυτό που θέλει να παίξει ο Πεδουλάκης στο φετινό Παναθηναϊκό. Οποιαδήποτε σύγκριση με τον Μπατίστ θα είναι λάθος, πρόκειται για διαφορετικούς παίκτες με μόνο κοινό το σχτικά χαμηλό ύψος για τη θέση "5". Σκεφτείτε ότι σε βάθος χρόνου η φετινή ομάδα, διαθετοντας στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Λάσμε (εάν υπογράψει το ξαναλέμε), ο Μπράμος και φυσικά ο Διαμαντίδης, εφόσον αποκτήσει σταδιακά μια Ά ομοιογένεια και αυτοματισμούς, μπορεί να παρουσιάσει μια άμυνα που θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στην Ευρώπη. Και εκεί θα στοχεύσει ο Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη.. Τα δύο γκάρντ που θα πλαισιώσουν τον αρχηγό του στην περιφέρεια θα καθορίσουν κατά μεγάλο ποσοστό τη ποιότητα και το επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα φέτος στην Ευρωλίγκα. Πλέον εκεί πρέπει να στραφεί όλη η προσοχή..

Υ.Γ: "Μύρισε" ο Κρίστμας.. Έπρεπε να είχαν κινηθεί άμεσα οι ελληνικές ομάδες. Τέτοιον παίκτη τον παίρνεις όταν τον έχεις εύκαιρο, μέσα στα πόδια σου. Ο Μινούτσι τον είχε ψηλά στη λίστα της επόμενης σεζόν από το Φεβρουάρη, αλλά όπως πάει η δουλειά ο παίκτης είναι κοντά πλέον στο να βρεί συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα και πάλι,
    λίγο άσχετο αλλά οι κινήσεις των Rockets πως σου φαίνονται φέτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά. Κάποιος κάτι πίνει εκεί.. Δε λέω, μπορεί να τους βγεί ο Λίν, ακόμη και ο Ασίκ εάν τον υπογράψουν. Αλλά πολλά λεφτά ρε φιλαράκι.. Πλήρωσαν υπεραξίες.. Συν ότι άδειασαν για να χτυπήσουν τον Χάουαρντ ενώ όλοι μάλλον (εκτός από τους ίδιους) ήξεραν ότι ο παίκτης δε θέλει να παίξει εκεί.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ την ίδια άποψη έχω, απλά ήθελα την επιβεβαίωση κάποιου ειδικού. Να' σαι καλά συνέχισε την καλή δουλειά

      Διαγραφή
  2. Γειά σου Jim..Πρέπει να'σαι πολύ γκαντέμης ρε φίλε!Με το που έγραψες καλά λόγια για τον Λασμέ,φαίνεται να κολλάει η μεταγραφή του.Κρίμα πάντως γιατι σύμφωνα μ'αυτά που γράφεις(και την δική μου εντύπωση) πρόκειται για πολυ ενδιαφέρουσα περίπτωση.Μακάρι να έρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φιλαράκι. Όλη η Ελλάδα ήλιο και από πάνω μου μαύρο συννεφάκι και καταιγίδα.. Για να δούμε. Δε πετάς έτσι εύκολα τέτοια πρόταση. Θα είναι λάθος του Λάσμε.

      Διαγραφή
  3. δεν τον ξερω τον συγκεκριμενο παιχτη,κ δεν εχω αποψη,αλλα επειδη σεβομαι την γνωμη σου θελω να σε ρωτησω κατι αλλο.
    Την γνωμη σου για τον Μπραμος,που εγω θεωρω απιστευτα υπερτιμημενο παιχτη,Τον θεωρεις πιο χρησιμο σε μια ομαδα απο καποιον πχ σαν τον Πελεκανο(γτ εφαγε τετοιο χαντακωμα απο τον σοφο περσυ?)
    Avenger3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά χαρά avenger. Θα στο πώ straight. Αν τους βάλεις αύριο π.χ. στον Πανιώνιο ή τον Πανελλήνιο (λέμε τώρα..) δε θα δείς ιδιαίτερες διαφορές, άσε που μάλλον ο Πελεκάνος θα είναι πιό αποδοτικός λόγω εμπειρίας. Για ένα μεγαλύτερο κλαμπ ο Μπράμος είναι σαφώς ελκυστικότερο πρότζεκτ λόγω ηλικίας. Μπορεί να σταθεί αλλά θέλει πολύ δουλειά σε βασικά κομμάτια (π.χ. ντρίμπλινγκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιστευεις οτι ο μασει θα κολλαγε καλυτερα στον παο;νομιζο οτι δε γινεται να εχεις στην 12αδα 3 ψηλους που δε μπορουν να σουταρουν ουτε απο τα 4 μετρα εκ των οποιων οι 2 να μη μπορουν να παιξουν με πλατη στο καλαθι.ο οσφπ σε καθε θεση εχει ενα καλο αμυντικο κ ενα καλο επιθετικο.εχει πιο ισοροπημενη 12αδα δε νομιζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή