Athlenda

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΕΠΟΧΗ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ.. LAW & ORDER



Το Hoopfellas σας παρουσιάζει τον δικηγόρο από το Μπιέλο Πόλιε του Μαυροβουνίου που αναλαμβάνει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε μια νέα εποχή παρουσιάζοντας την φιλοσοφία που φέρνει στο τραπέζι και παράλληλα σχολιάζει την κατεύθυνση που έχει χαραχτεί για το ρόστερ των πρασίνων τη νέα σεζόν..






Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρόσληψη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, το "τριφύλλι" στρέφεται ξανά στην "προπονητική μήτρα" της τότε Γιουγκοπλάστικα -η οποία έχει παράγει εκτός των άλλων και τοπ-προπονητές όπως οι Ιβάνοβιτς-Περάσοβιτς, όλοι (συμπεριλαμβανομένου του Μπόζα και του νεότερου Τάμπακ) με πέρασμα από τη Βασκονία- για να χτίσει την επόμενη μέρα του συλλόγου, ο οποίος κάνει enter (και επίσημα μετά τη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου) σε μια νέα εποχή. Ας αναλύσουμε πρώτα τον κόουτς Ιβάνοβιτς και μετά θα προχωρήσουμε και σε σχόλιο για την κατεύθυνση που παίρνει ο σχεδιασμός του ρόστερ..


Τυγχάνω μελετητής της δουλειάς του κόουτς Ιβάνοβιτς, με αφετηρία τη σεζόν του στη Λιμόζ (1999-00) όταν και θυμάμαι ότι προσπαθούσα εναγωνίως να βρω υλικό από τα παιχνίδια και το playbook της γαλλικής ομάδας του "τίγρη" Μάρκους Μπράουν, του Μπονατό και του Χάρπερ Ουίλιαμς.. Σε όλη αυτή την 15ετία τον παρακολουθώ στενά και τον "διαβάζω", γοητευμένος ίσως από το μπάσκετ που έφερε στη Χώρα των Βάσκων (όπως σας έχω πεί από ιδρύσεως της σελίδας ότι κάνω και με άλλους κόουτς όπως ο Μπλατ π.χ.) Γιατί ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καλώς ή κακώς, έχει αυτό που λέμε signature coaching, όπως οι προπονητές του NCAA. Πρεσβεύει μια φιλοσοφία και παίζει πάνω σε αυτή, επιλέγοντας τα υλικά. Ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα του (κατ'εμέ το μεγαλύτερο) είναι ότι η δική του "αυτονομιστική" Τάου είναι ένα από τα λίγα κλαμπ της ευρωπαϊκής ελίτ, που πρεσβεύουν διαχρονικά ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού-ταμπέλα. Όπως ο pick&roll Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς, η fast paced/physical style Μακάμπι ή η half court execution ΤΣΣΚΑ έτσι και η Baskonia έχει συνδεθεί με το up tempo μπάσκετ συνεργασίας και φέρει την επιγραφή "καλοπροπονημένη", αποκυήματα της τριβής με τον Μαυροβούνιο κόουτς.. Η σχολή μπάσκετ που έφερε στη Βιτόρια ο Ιβάνοβιτς επηρέασε τόσο πολύ το κλαμπ, σε σημείο που ακόμα και από την τωρινή light version της Λαμποράλ περιμένεις να μπεί στο παρκέ και να παίξει το "σε πιάνω κατευθείαν από τον λαιμό" μπάσκετ που υιοθέτησε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Αξία ανεκτίμητη. Ακόμα και -είμαι κατηγορηματικός σε αυτό- εάν το κλαμπ στην Ιβάνοβιτς-era πήρε λιγότερους τίτλους από αυτούς που θα έπρεπε βάσει της ποιότητας και της δουλειάς του.. Και σε αυτό έχει μερίδιο και ο κόουτς..

Η ΕΠΙΛΟΓΗ



Είναι απολύτως κατανοητό το πως οι πράσινοι έφτασαν στην επιλογή Ιβάνοβιτς. Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λίγο καιρό πριν για "αποτυχία" στη δημιουργία νεανικού ελληνικού πυρήνα και την ανάπτυξη αυτού, έδωσαν την κατεύθυνση. Σωστά λοιπόν ο Παναθηναϊκός κοίταξε έναν κόουτς που να φημίζεται για την ικανότητα του στην ανάπτυξη νέων παικτών. Έναν άνθρωπο, προπονητή, δάσκαλο και πατέρα που θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του πλάνου και θα "τρέξει" το πρόγραμμα που οραματίστηκε η διοίκηση. Ο καλύτερος στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι είναι μακράν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πολύ ικανός και ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αλλά αποδεδειγμένα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και ειδικά μέσα στο "προστατευόμενο" σύστημα της Παρτίζαν (όπου οι παίκτες υποχρεωτικά φυλάνε το εικόνισμα του κάθε πρωί..). Ο Ιβάνοβιτς λοιπόν, όντας ελεύθερος είναι μια πραγματικά καλή επιλογή. Πρόκειται για κόουτς που μπορεί να αναπτύξει το work ethic και τον χαρακτήρα των νέων παιδιών, να τους μάθει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι πρέπει να "πονέσουν" για να γίνουν κάτι, πολύ σημαντικό σε μια χώρα που οι 18-19χρονοι μπορούν να κάνουν συμβόλαια με εξαψήφια νούμερα τα οποία καθρεφτίζουν την προοπτική και όχι το τι έχει κερδίσει το παιδί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η πιο σημαντική παράμετρος για την επιτυχία της επιλογής Ιβάνοβιτς όμως είναι η γνώση της ίδιας της επιλογής. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες και χρησιμοποιεί μεθόδους που θα ξενίσουν. Για αυτό απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι να ταιριάξουν τα "χνώτα" του με το κλαμπ. Και φυσικά να υποστηρίξει πρώτα από όλους η ίδια η διοίκηση το πρόγραμμα και την επιλογή της (το 1+1 δείχνει ότι υπάρχουν "δεύτερες σκέψεις" που για εμένα έχουν καθαρά να κάνουν με θέματα χημείας με τους παίκτες). Αλλιώς ξεχάστε το, η αποτυχία θα έρθει σύντομα και εγγυημένα (θα το αναλύσουμε και πιο κάτω..). Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός  ξεκινούσε τη νέα σεζόν ως μια συνέχεια της διετούς προσπάθειας του συλλόγου να γυρίσει στο φάιναλ-φορ  και να διεκδικήσει το "δισκοπότηρο", θα σας πρότεινα κοφτά κάποια συγκεκριμένα ονόματα. Τον Μπλατ πρώτα από όλους, σε δεύτερη φάση πιθανόν τον Ιτούδη (καθαρά αγωνιστικά και ασχέτως με το "θέμα" που αιωρείται). Όμως η διοίκηση βάζει τις κατευθύνσεις. Και από τη στιγμή που πάμε σε rebuilding process ο Μαυροβούνιος είναι σωστή επιλογή, αρκεί όλοι, με πρώτη τη διοίκηση, να έχουν συνειδητοποιήσει τι εστί η είσοδος σε μια τέτοια διαδικασία..


-Υπό τον Ιβάνοβιτς, ο βασικός στόχος στο αγωνιστικό κομμάτι θα είναι ένας και θα πρέπει να επιτευχθεί όποιες και εάν είναι οι παράπλευρες απώλειες. Να γίνει ο Παναθηναϊκός η πιο φιλόπονη και καλοπροπονημένη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη. Να το ξαναγράψω..? Η "πιο φιλόπονη και καλοπροπονημένη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη" με ότι απορρέει η σημασία αυτού.. Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Για τον Ιβάνοβιτς το πιο σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα του είναι η "δέσμευση". Από την αρχή είτε είσαι "μέσα" είτε "έξω". Πραγματικά "μέσα" όμως.. Τα πάντα περνούν από το κομμάτι της προπόνησης. Κάθε δευτερόλεπτο αυτής είναι μια διαρκής μάχη και η ένταση πρέπει να χτυπάει κόκκινο. Αυτό πιστέψτε με, ξέρει να το διακρίνει ο κόουτς.   Όλα τα άλλα, ακόμα και ο τραυματισμός, είναι "δικαιολογίες". Για τον Ντούσκο ο τραυματισμένος είτε είναι soft είτε φυγομαχεί. Και στις δύο περιπτώσεις απογοητεύει τους συμπαίκτες του, την "ομάδα". Ο αθλητής θα πρέπει να είναι έτοιμος σωματικά και σε πλήρη πνευματική εγρήγορση κάθε στιγμή της προπόνησης. Χρειάζεται σπουδαία δουλειά σε επίπεδο γυμναστών και ιατρών. Σε αυτές τις -ουκ ολίγες- ώρες που θα περνάει ο Παναθηναϊκός δουλεύοντας, θα κρίνονται τα λεπτά του κάθε παίκτη και οι θέσεις στο ροτέησιον. Παίκτες που τηρούν τη δέσμευση και είναι φιλόπονοι θα βγαίνουν μπροστά. Και θυμηθείτε.. Στις φανέλες προπόνησης δεν υπάρχουν "ονόματα" από πίσω. Μόνο στρατιώτες και όχι αξιωματικοί. Ούτε παλιοί και νέοι. Λευκό χαρτί. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως ο πλέον αξιοκρατικός προπονητής στον χώρο. Και έχει την προσωπικότητα να το υποστηρίξει σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

HORNS OFFENSE



Ο Ιβάνοβιτς πιστεύει στη δημιουργία χώρων με μέσο την ταχύτητα (ατομική και ομαδική, σε επίπεδο έκρηξης ή συνεργασίας) και όχι για παράδειγμα τα πολλά σκριν που χρησιμοποιούν προπονητές που έχουν περάσει από τη χώρα μας ή δουλέψει σε άλλα σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπς. Για αυτό και φροντίζει ώστε να παρουσιάζει καλογυμνασμένα σύνολα που δουλεύουν στο κομμάτι του athleticism από το training camp. Εκεί "χτίζεται" το πλεονέκτημα της ομάδας μέσα στο παρκέ και αυτό ακριβώς προσπαθεί να εισάγει σε κάθε της εκδήλωση στο παιχνίδι. Ταχύτητα στην ανάπτυξη, στην εκτέλεση, στα αμυντικά recovers και πάντα σε καθεστώς φούλ έντασης.

Μια βάση που χρησιμοποιεί διαχρονικά στην επιθετική του φιλοσοφία είναι η "Horns offense" ή αλλιώς A-Set, καθώς η διάταξη της (ο πόιντ στο κέντρο, οι δύο ψηλοί στη κορυφή της ρακέτας για σκριν επιλογής και οι wings τέρμα χαμηλά στις γωνίες) σχηματίζει ένα μεγάλο Α. Έχω περάσει ατελείωτα βράδια παλιότερα (όταν ήμουν νιός..) προσπαθώντας να εξελίξω κομμάτια και plays της "Horns offense" που εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσε ο Τομ Άιζο στους Σπάρτανς και ο Ιβάνοβιτς στη Μπαρτσελόνα. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν όχι αυστηρά pick&roll based τύπο επίθεσης που περιλαμβάνει όλα τα είδη εκτέλεσης  (ball screen για τους σουτέρ, pick&roll, ποστ παιχνίδι, κίνηση και 1on1 καταστάσεις). Ο Ντούσκο αρχικά τη χρησιμοποίησε ως εισαγωγικό play στην τρανζίσιον επίθεση αλλά μετά έχτισε την επίθεση μισού γηπέδου πάνω σε αυτή, μεταφέροντας τη και στο τελευταίο του πέρασμα στη Βιτόρια, επιμένοντας στη λεπτομέρεια του spacing που είναι κλειδί για την επιτυχία της Horns.


Πέρα από αυτόν τον τύπο επίθεσης, σήμα-κατατεθέν του στη τελευταία θητεία του στη Βιτόρια ήταν το play εισαγωγής στην επίθεση μισού γηπέδου (δηλ. εκεί που αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιούσε το down screen στον Διαμαντίδη για την πρώτη πάσα μόλις έμπαινε η ομάδα στο μισό) με down και stagger (σε πολυ συγκεκριμένες αποστάσεις) στον Σαν Εμετέριο (αλλά και στους Όλεσον-Ίνγκλις ) που "επαιρνε" το πρώτο σκριν, τη μπάλα και εν κινήσει το δεύτερο σκριν στη κορυφή, θέλοντας να δημιουργήσει "ροή" και να αποβάλλει κάθε στατικότητα. Αυτό το play (που πιστεύω θα το δούμε στο playbook της νέας σεζόν με εκφραστές τους Παππά-Γιάνκοβιτς, αρκεί να βελτιωθούν με τη μπάλα στα χέρια) ευθύνεται για πολλά lay-ups σε πρώτο χρόνο που βλέπετε από τους Βάσκους διαχρονικά.. Του αρέσει να επιτίθεται από τη base line (πολλές φορές ο wing θα βολτάρει κατά μήκος ανάλογα με τη μπάλα και τον ψηλό) αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι κάνεις, κάνε το γρήγορα. Ταχύτητα, απόσταση, αντίδραση. Εξάντληση περιθωρίου για τρανζίσιον επίθεση ακόμα και μετά από καλάθι. Ο αντίπαλος δικαιολογείται να μην είναι προετοιμασμένος για αυτόν τον εξαντλητικό ρυθμό,. ο παίκτης του όμως όχι. Πολύ δουλεμένες συνεργασίες ψηλών. Ποντάρει πολύ εκεί από παλιά και έχει παρουσιάσει αποτελεσματικές καταστάσεις.

Γενικότερα, θα δείτε πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί. Όχι απαραίτητα καλύτερα ή χειρότερα, απλά διαφορετικά που νομίζω ότι θα αρέσουν στον κόσμο που διψάει για καλό, γρήγορο μπάσκετ από τη στιγμή που την τελευταία διετία ο Παναθηναϊκός έπαιξε κάτι τελείως διαφορετικό. Σίγουρα θα δούμε και μισό γήπεδο (δεδομένου του υπερόπλου-Διαμαντίδης σε αυτή τη κατάσταση) όπως επίσης περιμένω και σαφώς καλύτερης ποιότητας επίθεση. Όταν μάλιστα οι παίκτες κάνουν βίωμα της συνθήκες έντασης και ταχύτητας θα δείτε να βγαίνουν ασυναίσθητα και πιθανόν σε ροή καλάθια στο τρανζίσιον, χωρίς φαινομενικά ιδιαίτερη προσπάθεια. Τότε κάτι θα έχει αλλάξει στο ΟΑΚΑ σε επίπεδο θεάματος..

Υ.Γ: Και επειδή στον Ντούσκο αρέσουν γκαρντς με playmaking abilities δείτε ένα παλιότερο άρθρο της σελίδας για τη σχολή των πόιντ της Βιτόρια  (επιλογές Ντούσκο)

http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/10/blog-post_08.html

ΑΜΥΝΑ



-Θιασώτης της άμυνας, πέρασε και εδώ το κομμάτι από όπου περνάει όλη του η φιλοσοφία και πάνω στο οποίο έχτισε την up tempo επίθεση του. Τη "φυσική/αθλητική" υπεροχή. Δεν ήταν πάντα οπαδός της προσωπικής άμυνας όπως γράφτηκε κατά κόρον. Στις αρχές των 00s κατά το πρώτο πέρασμα του από τη Τάου, η ενεργητική ζώνη 2-3 ήταν το κρυφό του όπλο και μάλιστα την εμπιστευόταν σε οριακά σημεία κλειστών ματς. Με κλειδί μάλιστα τον Μπένετ την "άπλωνε" ξεκινώντας με ζον-πρες και καταλήγοντας σε 2-3. Ήταν πολύ χαρακτηριστική άμυνα για την Τάου εκείνης της περιόδου για αυτό και το αναφέρω..


Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι κατάφερε στη Βαρκελώνη να κάνει ένα σύνολο τουλάχιστον μέτριων ατομικά αμυντικών να παράγει πολύ καλή ομαδική άμυνα. Το έχω ξαναπεί εδώ μέσα σε συζητήσεις μαζί σας. Η αμυντική φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς ήταν το στήριγμα για την πολύ καλή ομάδα που παρουσίασε μετέπειτα ο τότε βοηθός του, Τσάβι Πασκουάλ. Η προσωπική άμυνα του Ιβάνοβιτς χαρακτηρίζεται από "επαφή" και εντάσσεται σε physical πλαίσιο. Απαιτεί τη "νίκη στη φάση" από τον παίκτη σε καθαρά 1on1 καταστάσεις. Είσαι "προπονημένος για να το κάνεις αυτό".. Του αρέσει να επιτίθεται στην άμυνα του. Switch& hedge είναι στην ημερήσια διάταξη αλλά όπως είπε και ο ίδιος "δε μπορείς να αντιμετωπίζεις όλα τα pick&roll με μονόπλευρη τακτική. Εξαρτάται από την ομάδα που έχεις απέναντι κάθε βράδυ.." Λογικό μου ακούγεται..

-Δεν είναι όλα ρόδινα φυσικά. Ο Ιβάνοβιτς έχει ορισμένα κολλήματα. Δε αναφέρομαι στις εκτός παρκέ ιδιορρυθμίες αλλά και στο coaching. Παίζει με το γκάζι κολλημένο, προσπαθεί σχεδόν πάντα να ανεβάσει ρυθμό ακόμα και για να ξεκολλήσει την ομάδα του σε μια κακή βραδιά. Αυτό πολλές φορές γυρίζει μπούμερανγκ. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τοπ-επιπέδου closer, πάντα μιλώντας για το coaching. Αυτές οι 10 τελευταίες κατοχές (εκατέρωθεν) του ματς (που λέγαμε για τον Μπλατ) δεν είναι το καλύτερο κομμάτι του. Έχει χάσει σημαντικά παιχνίδια κατά καιρούς στα οποία ήταν καλύτερος αλλά δε μπόρεσε να τα "κλείσει".. Είναι κάποια παιχνίδια παραδοσιακά που η ομάδα του παρουσιάζεται "σβηστή". Ειδικά στην άμυνα.. Η τελευταία του δουλειά στην Κάχα ήταν παράδειγμα προπονητή που έχει χάσει την ομάδα του.. Είναι βασικό λοιπόν οι παίκτες του να πιστέψουν σε αυτό που δουλεύουν καθημερινά μέσα στο γήπεδο με τον προπονητή τους. Στο μπάσκετ της έντασης.

Το REBUILDING του Παναθηναϊκού..



Με κεφαλαία γιατί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οδηγούμαστε σε πραγματικό REBUILDING. Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αγωνία για τις κινήσεις της ΚΑΕ που προχωρά σε αναδόμηση. Θέλω να σας πω δύο πράγματα που θα μας ακολουθούν και θα τα συζητάμε όλη τη σεζόν. Απλά πρέπει να τα συζητάμε στη σωστή βάση..

Γνωρίζετε -τουλάχιστον οι περισσότεροι- ότι είμαι υποστηρικτής των χαμηλών μπάτζετ και των επενδύσεων σε νέα παιδιά. Το σέρβικο μοντέλο και δη αυτό της Παρτίζαν, έχει παρελάσει από τη θεματολογία του Hoopfellas ουκ ολίγες φορές. Σας έχω επίσης επισημάνει ότι είμαι της απόψεως πως όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα, "10-12 εκ. είναι αρκετά για να πάρεις την Ευρωλίγκα". Το θέμα είναι να ακολουθείς και να υποστηρίζεις το πλάνο που έχεις σχεδιάσει προσεκτικά και με υπομονή.

Η όλη ουσία δεν είναι να πληρώνεις υπεραξίες αλλά να τις δημιουργείς. Μόνον έτσι θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία και την οπτική μας απέναντι στο άθλημα προς το καλύτερο. Ασυζητητί λοιπόν, υποστηρίζω την κίνηση της ΚΑΕ να κάνει βαθιές τομές για να χτίσει μια καινούργια ομάδα βασισμένο σε νέα παιδιά, φιλόδοξα, με ισχυρό κίνητρο. Οι προϋποθέσεις για κάτι πολύ δυνατό στο (όχι μακρινό) μέλλον υπάρχουν. Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του πλάνου είναι η ΣΤΗΡΙΞΗ. Από τους οπαδούς, τα media αλλά κυρίως την ίδια τη διοίκηση. Ειλικρινά θα ήθελα να δω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να στηρίζει με επιμονή το δικό της πλάνο. Κάτι -για άλλη μια φορά- θα έχει αλλάξει στο ΟΑΚΑ.. Φτιάχνοντας ένα νεανικό ρόστερ και παραδίδοντας τον "θησαυρό" στα χέρια του κόουτς (μεγάλη ευθύνη) σημαίνει ότι επενδύεις και οικονομικά. Η σωστή ανάπτυξη των παιδιών μπορεί να ανεβάσει την αξία του φετινού σου ρόστερ στο διπλάσιο μέσα σε μια σεζόν. Αρκεί τα παιδιά αυτά που αρχικά να μη φορτωθούν με προσδοκίες στις οποίες πιθανόν δε θα είναι έτοιμα τώρα άμεσα να ανταποκριθούν.


Rebuilding κύριοι-οπαδοί&κύριοι της διοικήσεως σημαίνει ότι θα χάσεις από το Ρέθυμνο ή την Πάτρα, μπορεί να σε κερδίσει ο Σούλης στο ΟΑΚΑ, να μην βγείς καν από το ΤOP-16 της Ευρωλίγκας.. Κάθε παιχνίδι είναι και ένα try-out για την ομάδα, ώσπου θα έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που το νεανικό αυτό σύνολο θα έχει αναπτυχθεί "μαζί" και θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Και τότε η δυναμική του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ μεγαλύτερη (ως εν δυνάμει διεκδικητής της κορυφής στην Ευρώπη) από ότι τώρα. Οι ήττες και μάλιστα "κακές" θα έρθουν. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στηρίξτε το νεανικό κορμό και -στη διοίκηση αναφέρομαι εδώ- τον προπονητή. Είναι απαράδεκτο να μην έχει ένα χρονοδιάγραμμα τριετίας μπροστά του ο άνθρωπος που το κλαμπ του εμπιστεύεται τα παιδιά αυτά.. Φωνούλες του στυλ διώξτε τον Ντούσκο μετά από κακά αποτελέσματα μέσα στον Νοέμβρη-Δεκέμβρη ξεχάστε τις.. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και "δέσμευση".. Αυτή δεν είναι άλλωστε η λέξη κλειδί στο πρόγραμμα του κόουτς..?


Για το ρόστερ.. Ορθά κοφτά..

-Βλέποντας τις ανάγκες της ομάδας και το πως αυτή λειτούργησε μέσα στη σεζόν, θα προσπαθούσα να κρατήσω άθικτη τη φροντκόρτ, με μοναδική προσθήκη (αυτή που λέγαμε από πέρυσι ότι χρειάζεται) το post παιχνίδι του Βουγιούκα. Η βασική "αλλαγή" που προσωπικά θα έκανα θα ήταν να ανεβάσω τον Γιάνκοβιτς στη θέση του Μπράμος (αποδέσμευση). Όταν όμως μιλάμε για γενικό rebuilding. με νέο προπονητή που πρεσβεύει διαφορετικό μπάσκετ, η τομή θα πρέπει να είναι βαθιά.


Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να αναπτύξει τα νέα παιδιά του χωρίς να αφήσει τον Ματσιούλις ή τους Λάσμε και Γκιστ, διατηρώντας το ανταγωνιστικό του επίπεδο ψηλά σε ότι αφορά την ελίτ της Ευρωλίγκας. Ίσως, και με βάση το μπάσκετ που πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ο Ιβάνοβιτς, κάπου καταλαβαίνω την αποδέσμευση του Ματσιούλις, πιθανόν και του Γκιστ (εάν γινόταν). Το να μείνει γιατί..μπορεί να κλειδώσει τον Σπανούλη δεν είναι λογική που συντάσσεται με το πρόγραμμα σου. Αλλά για τον Λάσμε είμαι αδιαπραγμάτευτος. Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Τ Ο Σ. Είναι λάθος να φύγει ο Γκαμπονέζος, τη στιγμή μάλιστα που μπορεί να λειτουργήσει άψογα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και να κρατήσει τη σημαία ψηλά σε πολλά δύσκολα βράδια όπως είχε κάνει στο Βελιγράδι όταν ο Βουγιόσεβιτς τον είχε "κολλήσει" δίπλα στους δικούς πιτσιρικάδες. Μπορώ λοιπόν να δεχτώ την αποδέσμευση των Μπράμος (συμφωνώ κιόλας, έδειξε "ταβανιασμένος", επιβάλλεται να ανέβει ο Γιάνκοβιτς) Ματσιούλις ακόμα και του Γκιστ (που δεν έγινε) αλλά όχι του Λάσμε.. Σε καμία περίπτωση. Καλό είναι να ενημερώσει η διοίκηση εάν "θυσίασε" τους παίκτες για να δελεάσει τον Καλάθη (που ναι, μπορεί να είναι ο επόμενος ηγέτης τώρα που αναγκαστικά ο Διαμαντίδης θα κάνει πίσω) ή εάν δεν έκαναν στον προπονητή..


Αντίθετα τα πράγματα είναι πιο απλά στο μπακόρτ. Δε θέλω να ακούω για κινήσεις τύπου Αθηναίου.. Το παιδί είναι μια χαρά παίκτης (πέρυσι με διέψευσε, δε τον περίμενα τόσο καλό στον Άρη) αλλά για 5ος γκαρντ στο περυσινό πρότζεκτ, όχι στο φετινό όπου ασυζητητί οι πράσινοι πρέπει να πάνε για τον Μποχωρίδη ακόμα και εάν το buy out τους βγεί λίγο αλμυρό. Όταν ο 5ος σου γκαρντ είναι ο Μποχωρίδης και βγεί μπροστά μέσα στη σεζόν, σημαίνει ότι αναπτύσσεται. Όταν είναι ένα παιδί με σαφώς λιγότερα upsides και σε άλλη ηλικία όπως ο Αθηναίου, σημαίνει ότι κάτι δε πήγε καλά. Ο Παππάς νομίζω ότι μπορεί να βγεί μπροστά στο μπάσκετ του Ιβάνοβιτς αρκεί να "δεσμευτεί" (σε όλα τα επίπεδα). Αν όχι καληνύχτα. Του πάει το μπάσκετ του κόουτς, αν το καταλάβει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της υπόθεσης-Καλάθη. Γκαρντς βέβαια υπάρχουν (σας έχω πεί από τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ ότι μια εξαιρετική λύση θα ήταν το δίδυμο Λαφαγιέτ-Χίκμαν για τους πράσινους) αλλά ο Καλάθης είναι ιδανικός να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη ημέρα. Βέβαια τα ποσά που ακούγονται είναι υπερβολικά για ομάδα με το μπάτζετ των πρασίνων.. Κρατούσες τους Λάσμε-Ματσιούλις (ο Χαραλαμπόπουλος είναι το καλύτερο πρόσπεκτ αλλά είναι κομβικό για τους καθαρά βαθμολογικούς στόχους της ομάδας εάν θα είναι 2ο ή 3ο τριάρι τη νέα σεζόν)  και υπέγραφες και τον Χίκμαν.. Εν ολίγοις, θεωρώ ότι το μπακόρτ θα είναι πιο λειτουργικό από πέρυσι από τη στιγμή που η ομάδα λύσει το θέμα στο "1" που τη βασάνισε φέτος..


Overall το μεγάλο λάθος είναι το opt out για τον Λάσμε, μέχρι τώρα, πάντα κατά τη γνώμη μου. Έχω την αίσθηση ότι και ο Γκιστ θα είχε την ίδια τύχη εάν είχε τον σχετικό όρο στο συμβόλαιο του. Έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα, ο Γκαμπονέζος είναι καταλύτης. Παροτρύνω να κλείσει όσο το συντομότερο το δίδυμο Βεζένκοφ-Μποχωρίδη που θα δώσει άλλη ποιότητα στον νεανικό πράσινο πυρήνα. Επιστροφή Βουγιούκα και για τα άλλα βήμα-βήμα.. Προτάσεις θα υπάρξουν και από εμάς. Ειδικά εάν ξεκαθαρίσει το θέμα Καλάθη σύντομα..

Μπείτε στη παρέα μας στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

















332 σχόλια:

  1. ok Τζιμ, Οψόμεθα!
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jim εξαιρετικο το αρθρο, πολυ καλη η αναλυση και για το στυλ του κοουτς που ειναι λιγο υποτιμημενος νομιζω σε σχεση με αυτο που μας εδειξε στην Ταου... Δε θα προβω σε καποια αναλυση και σορρυ κιολας που βαζω θεμα του ΟΣΦΠ αλλα ειναι αναποφευκτο... Πιστευεις ο Λασμε μπορει να ειναι το 5αρι που ψαχνει ο ΟΣΦΠ για να μοιραστει τη θεση με Dunston? Τοτε διευκολυνεται και το θεμα αποδεσμευσης Πετγουει και Hines για 4αρι... Πραγματικα οπως ηρθαν τα πραγματα delaney, lasme, hines δειχνουν να κανουν τον οσφπ ατρωτο...ποια η γνωμη σου? Ερχεται αρθρο για ΟΣΦΠ?

    Ενα μικρο σχολιο: ειναι ζητημα ασεβειας αυτο που εγινε σε Ματσιουλις και Λασμε που ηταν με διαφορα οι καλυτεροι δυο χρονια τωρα... και αν οπως ειπες στο ματσιουλις δικαιολογειται, στο Λασμε ηταν ενα τεραστιο λαθος...

    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λασμε παίρνει κοντά μύριο, κι έχει και παρόμοιο στυλ με Ντάνστον, δε βγάζει λογική. Ντάνστον Λάσμε και Χάινς αυτό κι αν δε βγάζει... Αντίθετα, θα πρεπε να παρακαλάμε να αποδεσμεύσει και τον Γκιστ. Αυτός στη θέση του Πέτγουει σου κάνει άλλη ομάδα...
      Alex 7

      Διαγραφή
    2. Φιλε θεωρω πως βγαζει γιατι : ειναι ιδανικο για μια ομαδα να εχει δυο σεντερ που εξυπηρετουν σχεδον ιδιο τροπο παιχνιδιου (αν και επιθετικα ειναι διαφορετικοι, οπως στο μιλανο samuels και lawal) ειδικα αν ο τριτος ειναι ενας 7footer...με αυτη την εννοια, ντανστον, λασμε και καλος 7 footer τυπου paul dαvis ή bryant της bayern σου κανουν φοβερη τριαδα με 2 εκ. μπατζετ συνολο τη στιγμη που στη τσσκα παιρνει 2,3 ο κρστιτς! Επειτα (αν και ο ιδανικος θα ηταν ο gist και συμφωνω) η επιλογη χαινς θα ειναι για το "4" δηλαδη τη φυσικη θεση του χαινς! Και προφανως και κολλαει αυτο απλα απαιτει αλλο τροπο παιχνιδιου, με πιο πολυ πικ εν ρολ και διπλά πικ πολλες φορες με χαινς και ντανστον ή λασμε, παιχνιδι που ελειψε φετος απο την ομαδα! Ο Ιβκοβιτς θυμιζω οτι επαιζε με ντορσευ και χαινς μαζι παρα πολλες φορες!! Αν και πολλοι δειχνουν να το εχουν ξεχασει! Οντως παντως για το στυλ της ομαδας τωρα ο γκιστ κολλαει κουμπι...οι δικες μου σκεψεις απαιτουν μια σχετικα μικρη αλλαγη στον τροπο παιχνιδιου της ομαδας...

      Favors

      Διαγραφή
    3. Hines sto 4 pia me tipota... me tipota omws... Hines Dorsey sto parke mazi pathsan elaxistes fores, ki enas logos pou o Hines kataxrhstika epaixe sto 4 prin thn eleush tou Dorsey htan oti o Howard den ekane gia tpt kai eixame meinei me ena 4ari... Pentaria Papadopoulos Glyniasakis...

      Διαγραφή
    4. o Hines στο 4 δεν κολαει στην 4-1 pnr επιθεση του ολυμπιακου.

      εγω ειμαι ακομα ποιο ανωμαλος και χαινσ και λασμε! 3 ιδια 5ρια!! ειδαμε και φετος με τους 7 footers τι εγινε!!

      Διαγραφή
  3. Θα έλεγε κανείς ότι ο μόνος λόγος που ο ΟΣΦΠ θα ήθελε τον Μασιούλις, ήταν κυρίως ότι υπήρχε ένας Μασιούλις στους απέναντι... Θα κινηθεί θεωρείς ο Ολυμπιακός για Μασιούλις ειδικά εάν φύγει (που ας μη γελιόμαστε θα φύγει) ο Περπέ, θα ψάξει για κάτι άλλο, ή όπως λένε καθόλου παίχτη στο 3 (λάθος για μένα, πολύ σοφτ για βασικός ο Ματ)? Γκιστ αν αποδεσμευτεί δε θα ήταν ακριβώς αυτό το οποίο θέλαμε να γίνει ο Πέτγουεϊ? Βεζένκοφ να θεωρείται κλεισμένος ή υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί και ο Ολυμπιακός (με δεδομένο ότι χάνει τον Περπέ, στοιχεία του οποίου το παιδί αυτό έχει και μάλιστα με καλύτερο αθλητικό πακέτο)? Τέλος, η περίπτωση Hines υπάρχει ρεαλιστικά, ή είναι για να γράφουν οι οπαδικές φυλλάδες? Ντιλέινι είναι δυνατόν να ζητάει τα λεφτά που γράφονται? εγώ θα έλεγα θα ψαχτεί για πάνω από μύριο...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι να πω.. πραγματικα.. δεν με χαλαει το οτι εφυγε ο λασμε ο οποιος και εβγαζε τραυματισμους και επαιρνε πολλα.. και δεν εκανε ματσαρες, αλλα για τον λιθουανο... τον πιο σταθερο σου παιχτη σε επιθεση και αμυνα τα 2 τελευταια χρονια σορρυ αλλα δεν τον διωχνεις οτι μπασκε και να παιζεις.. τον γκιστ τον γουσταρω οποτε δεν θα ειμαι αντικειμενικος!!!
    Για τους υπολοιπους θα συμφωνησω ποσο μαλλον για τον μπραμος που οχι απλα βρηκε ταβανι αλλα παιρνει και παααρα πολλα!!
    Παραλογο επισης ειναι να δωσεις για τον καλαθη με την εφορια 2 μυρια την στιγμη που με τοσα επαιρνες αλλα τοπ γκαρντς με ξενα διαβατηρια.. μεχρι και παιχτουρα απο το νβα φερνεις... θελουμε σκορ απο τα γκαρντ μας και ο καλαθης δεν ειναι τετοιυ ειδους παιχτης.. καλος στην οργανωση καλος στην πασα αλλα θελω τον κουπερ σορρυ κιολας παλι.
    Γενικα σαν προτζεκτ δεν με ξενερωνει και ουτε λυπαμε οτι πρεπει να φυγουνε ορισμενοι παιχτες.. αρκει να ερθουνε αυτοι που θα καληψουνε τις τρυπες και να μην γινουμε παρτιζαν , δηλαδη ενα απλο φυτωριο για τις ομαδες της ευρωλιγκας με λεφτα ή για ομαδες του νβα.
    Αν τα λεφτα του λασμε ηταν πολλα του φωτση τοτε τι ειναι???
    καλος ο μποχωρηδης αλλα μονο σαν 5ος γκαρντ.. στα γρηγορα ενα σκορερ στο 2..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους κάποιος που δεν πάει με το κοπάδι και εμπιστεύεται το "πρόγραμμα". Jim, είμαι σύμφωνος μαζί σου. Δεν στέκομαι σε ονόματα εκτός του Μήτσου. Πάμε για ένα νέο Παναθηναικό. Στηρίζω τον ΔΓ (έχει cojonew και ΟΡΑΜΑ) και τον κόουτς. Είμαι σίγουρος πως φέτος θα διασκεδάσω περισσότερο με αυτό που θα δω. Δεν ξεχνώ πόσο πονέσανε τα μάτια μας φέτος. Επιτέλους ας βγάλουμε 2-3 Έλληνες παίχτες καλούς.
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ρε el greco μας ειχες πρηξει για το ποσο καλος παιχτης ειναι ο ουκιτς και τωρα σε ποναγαν τα ματια σου.
      Τερας σταθεροτητας εισαι και κλασσικο φερεφωνο του τρακη

      Διαγραφή
    2. εσύ πρέπει να είσαι το παιδάκι του δημοτικού που κάθεται στον Pc με τα χέρια και το στόμα λερωμένα από σοκολάτα και τρολάρεις. γράφω ελάχιστα εδώ μέσα και τον ούκιτς δεν τον αγάπησα πολύ. τώρα για τα υπόλοιπα που λες τι να σου πω...σίγουρα πρέπει να σταματήσεις να βάζεις τόσα σίγμα στο "κλασικό". μετεξεταστέος!
      ElGreco

      Διαγραφή
  6. πρότεινε κανα παιχτη ρε τεμπελαρε, τοσο καιρο περιμενουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα τις μικρες εθνικες και θα παρεις μια ιδεα

      Διαγραφή
  7. Η πλακα θα ειναι, αν τελικα δεν μπορεσει να παρει τον Καλαθη και έχει διώξει και Λασμε, Ματσιουλις .. και πολυ πιθανο και τον Γκιστ στο τελος ...
    Και η ακομα μεγαλύτερη πλάκα θα είναι, κάποιος απ τους 3 να πάει στον Ολυμπιακό, καθόλου απίθανο για μένα ...
    Ναι στο rebuilding αλλα με πιο σταθερά βήματα. όχι έτσι ... προβλέπεται δύσκολη χρονιά για τον κόσμο του Παναθηναικόυ και ακόμα πιο δύσκολη για τον Διαμαντίδη ...
    Όπως και να έχει στηρίζουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ δυσκολη η υποθεση Καλαθη b-ball kourouna12 Ιουνίου 2014 - 5:45 μ.μ.
      @Γιαννης Στρ.
      Ρε τι τραβάω μαζί σας φέτος το καλοκαίρι. Ο Καλάθης πρέπει πρώτα να μάθει αν θα ανανεώσει το Μέμφις μαζί του. Εχουν οψιόν οι Γκρίζλις. Εκατό σχόλια γράφτηκαν εδώ μεσα που εξηγούν την κατάσταση. Αν δεν ανανανεώσουν οι Γκρίζλις μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία ο παίκτης είναι ελέύθερος. Αυτή τη στιγμή παρά την πρόταση του Γιαννακόπουλου για την οποία ήδη έγραψα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΝΤΑ οι δύο πλευρές σύμφωνα με τα όσα ζητάει ο Καλάθης. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι του έχουν μιλήσει και ζητάει 2,5 εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    2. οπως θα ελεγε και ο τονυ ο σταρκ not a great plan....

      Διαγραφή
    3. προφανως ο ανθρωπος δεν ειναι ενημερωμενος... ο καλαθης εχει δικαιωμα να φυγει μεχρι 30 ιουνιου και αν δεν το ασκησει το μεμφις μπορει να ενεργοποιησει τον 2ο χρονο του συμβολαιου του μεχρι 15 ιουλιου.....

      Διαγραφή
  8. καλησπερα τζιμ....οπως παντα απολαυστικη αναλυση.....
    για το θεμα των αντιδρασεων των οπαδων του παο στις αποδεσμευσεις....ο μεσος οπαδος του παο τα εχει δει ολα,εχει δει παικταραδες,μεγαλους προπονητες,πρωταθληματα,κυπελλα,ευρωλιγκες,ωραιο μπασκετ,αναγνωριση στην ευρωπη κτλ.....αυτο που παει να κανει ο γιαννακοπουλος ισως ειναι το μονο που δεν εχει δει..... μια νεανικη ομαδα, με ενα προπονητη που αν στηριχτει ισως μιλαμε για λαβρακι ,γεματη ταλεντα η οποια με δουλεια να γυρισει στην κορυφη,κατι σαν γιουγκοπλαστικα....απολυτα στηριζω τετοιες επιλογες που τον ακραιφνη μπασκετικο φιλαθλο πραγματικα τον εξιταρουν........προβλεψη μου ειναι οτι εκτος απο ελληνες ο ντουσκο ιβανοβιτς θα βρει και λαβρακια οπως εκανε στην ταου.......σε δυο τρια χρονια μολις εχουν ωριμασει οι παικτες αυτοι θα γινει και η υπερβαση που θα εκτοξευσει την ομαδα.......
    Y.Γ τζιμ ξερεις οτι θελω να το παρουν οι σπερς λογω μανου-παρκερ αλλα αποψε ο λεμπρον θα οργιασει....σημειωστε το αυτο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ Τζιμ ασχέτως με την εθνικότητα , το όνομα και την ιστορία τους στον ΠΑΟ.Καθαρά αγωνιστικά λοιπόν. Καλύτερα για το project ''REBUILDING'' δεν θα ήταν να Φύγουν οι ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ-ΦΩΤΣΗΣ αντί για ΛΑΣΜΕ-ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ Τζιμ, αν και δεν είναι το φόρτε μου τα ιντερνετικά κομπλιμέντα ( από τη στιγμή που συχνάζω σε ένα χώρο, για μένα είναι αυτονόητο ότι εκτιμώ τον μπλογκοδεσπότη), σου βγάζω το καπέλο για το συγκεκριμένο ποστ. Πέρα από την τεχνική ανάλυση εκτιμώ πάρα πολύ ότι, τη στιγμή που γίνεται της π^$^#ας το κάγκελο διαδικτυακά με αφορμή τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και θα μπορούσες να "στρογγυλέψεις" τις απόψεις σου για να είσαι ήσυχος, παίρνεις θέση και λες την άποψή σου σταράτα, με την οποία μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς, χωρίς πολιτικάντικες πρακτικές και "ναι μεν, αλλά". Θα μου πεις ότι αυτό πρέπει να είναι ο κανόνας και να μην κάνει εντύπωση, αλλά με αυτά που διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η κουρουνα δεν ειναι αρνητικη στο σχεδιο του ΔΓ.δεν νομιζω να χει προβλημα ο τζιμ αν το κανω κοπι.

      Διαγραφή
  11. ox ox diskola ta pragmata mexri ke o jim masise

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim συμφωνω απολυτα μαζι σου.Πιστευω ο Ντουσκο ειναι ο,τι καλυτερο μπορουσε να επιλεξει ο προεδρος (εκτος Ζελικο).Εγω προσωπικα σαν πιστος φιλαθλος του Παο ειμαι διατεθημενος να καταπιω πολλες πικρες μεσα στη σεζον (αν και ειναι νωρις ακομα) και η ανοχη των περισσοτερων οπαδων θα μεγαλωσει εαν δουν τους μικρους να αναπτυσονται σταδιακα (πιστευω οτι τα χαζα σχολια περι διοικησης και προπονητη θα περιοριστουν με τον καιρο).Τελος εχω απορια γιατι το σεναριο για cooper εχει σταματησει να υφισταται;Αλλαξε γνωμη ο Ντουσκο ή θεωρειτε δεδομενη η αποκτηση του.Ευχαριστω προκαταβολικα
    ΚΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχετικά με το ''πείραμα'' του Παναθηναϊκού. Αυτό ισχύει ως γενική τοποθέτηση και απάντηση στα όσα γράφτηκαν με τη μορφή σχολίων. ΕΠΡΕΠΕ να έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια. Είναι φανερό ότι ο Γιαννακόπουλος δεν μπορούσε αναλαμβάνοντας την ομάδα να πει ''ξεχάστε για ένα χρόνο τα πάντα''. Δεν μπορούσε για δεκαπέντε διαφορετικούς λόγους να δώσει τέτοιο στίγμα.
    Μπήκε στο τριπάκι δύο χρονιές με ομάδες που πήραν τίτλους. Την ομάδα ήθελε να την ξηλώσει από πέρσι για να της δώσει προοπτική. Δεν μπορούσε να το κάνει. Για μένα ήταν λάθος. Καλώς ή κακώς δεν το έκανε και ξαναπήρε πρωτάθλημα. Αν δεν το κάνει φέτος θα είναι υποχρεωμένος να συντηρεί μια ομάδα στην ίδια λογική για πολύ καιρό.
    Δεν νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτό. Ο ΔΓ είναι γιος του Παύλου και ανηψιός του Θανάση. Δεν είναι ούτε ο Παύλος, ούτε ο Θανάσης. Δεν νομίζω ότι στο μυαλό του έχει τη λογική ''θα δίνω 30 εκατομμύρια το χρόνο για να παίρνω το Ευρωπαίκό''. Είναι άλλη γενιά και άλλης λογικής με την οποία προσωπικά συμφωνώ. Μόνο στην Ελλάδα πετυχημένος πρόεδρος θεωρείται αυτός που ξοδεύει δύο περιουσίες για κάτι....κενό! Ας πούμε (εντελώς υποθετικά το γράφω, δεν υπάρχει θέμα) ότι σκέφτεται ως επιχειρηματίας και λέει αύριο ''πουλάω τον Παναθηναϊκό''.
    Τι θα πάρει; Η καλύτερα τι θα πουλήσει; Εξι Ευρωπαίκά και μπόλικο συναίσθημα! Δύο δισεκατομμύρια δολάρια πουλιούνται οι Κλίπερς τώρα που μιλάμε. Ο Παναθηναϊκός αντικειμενικά πόσο αξίζει; Δεκάρα τσακιστή. Μια εταιρεία που χάνει λεφτά δεν έχει αξία.
    Δεν λέω ότι θέλει να πουλήσει. Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθεί λανθασμένα ότι ξέρω κάτι. Ας πούμε ότι ο Παναθηναϊκός του κοστίζει 15 εκατομμύρια. Πόσα πάιρνει πίσω; Να παίρνει τα 10; Χλωμό το βλέπω. Ας πούμε ότι τον βάζει μέσα 5 εκατομμύρια (τουλάχιστον) τον χρόνο. Γιατί να τα πληρώνει; Για το όραμα του 7ου Ευρωπαϊκού; Η Μακάμπι το πήρε με μπάτζετ τρεις φορές μικρότερο! Και ξένους θα πάρει φέτος και ομάδα καλή θα έχει. Σας γράφω αυτό που δεν θα πει ποτέ ο ίδιος. Και δεν θα το παραδεχτεί. Οτι θέλει να κοντρολάρει τη ζημιά. Και το βρίσκω απολύτως λογικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. Η αποδέσμευση Λάσμε είναι τραγικότατο λάθος...
    2. Γενικά η νέα φιλοσοφία ενώ ακούγεται ΑΡΙΣΤΗ, αλλά μόνο στην θεωρία...ξέροντας την οπαδική φιλοσοφία που διακατέχει τον πρόεδρο, βλέπω μετά απο 2-3 στραβές, τον coach να φεύγει όπως ο Πεδουλάκης (νύχτα και αδικαιολόγητα στα μέσα της περιόδου) και διάφορες τέτοιες ομορφιές
    3. Λάσμε & Ματσιούλις ΕΠΡΕΠΕ να μείνουν στον κορμό και με αποδέσμευση Σανγκ Πινγκ Πονγκ (ή όπως τον λένε), Μπατίστ, Μπράμου, Κάρι, Ράιτ, Ούκιτς να δώσει χώρο στα νιάτα να αναπτυχθούν αλλά με την καθοδήγηση και τη στήριξη του "κορμού".

    Δυστυχώς δεν έχει ο Έλληνας το επίπεδο και την νοημοσύνη να κατανοήσει το ολικό rebuild και η ίδια η διοίκηση δεν νομίζω να μπορέσει να το υποστηρίξει.

    Υ.Γ. Θέλω να δώ, αν πάρουν οι Αγγελόπουλοι Λάσμε και Ματσιούλις, με τί φόντα θα τους ματσάρει ο ΠΑΟ και τί εξάψαλμος έχει να πέσει.

    Σπύρος

    Υ.Γ.2 Ας ελπίσουμε να κάνουν απόψε οι Σπέρς το 3-1 μπάς και πάνε λίγο κάτω τα φαρμάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα ηθελα να σε ρωτησω jim ο ivαnovits σε επιπεδο ψηλων ειδικα στην καχα ειχε παρουσιασει ψηλους τυπου σκολα. Μηπως τελικα θελει να το αλλαξει και αυτο στον παναθηναικο και να παει σε πιο ποστ παιχνιδι και με την προσθηκη και της ξενης μεταγραφης μαζι με αυτη του βουγιουκα? δηλαδη να μην τον νοιαζει η ενεργεια αυτη των gist lasme και να θελει αλλου τυου παικτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν θυμάμαι και γνωρίζω καλά, γύρω και πέρα από τον Ιβάνοβιτς στην Τάου υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα σκάουτινγκ και εξέλιξης παιχτών. Ο Ιβάνοβιτς ήταν προφανώς η κορυφή αλλά υπήρχε 'σύστημα' τριγύρω του. Αυτό που βρήκε τους Αργεντίνους, εξέλιξε τον Σπλίτερ και τον Τελέτοβιτς κλπ.

    Η απορία μου είναι η εξής. Αυτό το σύστημα υπάρχει στον Παναθηναϊκό, αν όχι θα το 'στήσει' ο Ιβάνοβιτς ή αν ναι ταιριάζει με τα πλάνα του; Αυτήν την στιγμή είναι προφανές ότι οι επιλογές των νέων παιχτών γίνονται από την διοίκηση, και απλά θα παραδωθούν στον Ιβάνοβιτς να γίνουν 'άντρες'. Αν δεν είναι όμως ξεκάθαρα και δικές του επιλογές, δεν υπάρχει ο κίνδυνος πολλά παιδιά να χαθούν στην πορεία;

    Η γνώμη μου για όλα αυτά είναι η εξής: Μεταξύ του ΠΑΟ του 12-14 που ζούσε για να κερδίζει 55-45 τον Ολυμπιακό και της Ταού του 2001-2005, προτιμώ σαφώς το δεύτερο και ας πάρει ο Ολυμπιακός 3 νταμπλ στην σειρά. Ποσώς με ενδιαφέρει. Για να φτάσουμε να γίνουμε Ταού των early 00s όμως, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δείχνει ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον δυο σεζόν. Και αυτό το 1+1 στο συμβόλαιο του Ιβάνοβιτς δεν μου αρέσει καθόλου.

    Εισερχόμαστε σε μια περίοδο πολύ λεπτών ισορροπιών. Και ίσως την διαφορά να την κάνουν τελικά τα μίντια και (κυρίως) οι οπαδοί. Θα ήμουν όμως πολύ πιο ήσυχος αν έβλεπα εξ αρχής ένα συγκεκριμένο σχέδιο και όχι κάποια σπασμωδικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξαιρετικο αρθρο Τζιμ,το καλυτερο που δημοσιευτηκε κι αφορα τη νεα εποχη του τριφυλλιου..Το να διαβαζεις τεκμηριωμενες αποψεις απο καποιον που ειναι γνωστης του αντικειμενου,ειναι σπανιο στις μερες μας..Οσον αφορα τον Λασμε..να πληρωνεις εναν undersized center 1,2 εκατ δολλαρια ειναι παρα πολυ στις μερες μας,ειδικα αν ο προπονητης προτιμα 5αρι με ποστ παιχνιδι και πασα..Στην Ευρωπη,αλλα και στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου(και σε λιστες που ειχες δημοσιευσει)υπαρχουν αρκετοι ψηλοι στο 2.04 που μπορουν να συμφωνησουν στα μισα λεφτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλώσσα γραβάτα δηλαδή!

    Καλά έλεγες σε παλαιότερή σου ανάρτηση Jim "Φίλαθλε του Παναθηναϊκού, δεν αντέχεις το rebuilding process" ή κάτι παρόμοιο με αυτό όμως το νόημα.

    Εμένα η φράση σου "ώσπου θα έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που το νεανικό αυτό σύνολο θα έχει αναπτυχθεί "μαζί" και θα περάσει σε άλλο επίπεδο" μου έφερε στο μυαλό τον Παναθηναϊκό του 2003 που σιγά σιγά μαζέψανε όλους τους πιτσιρικάδες και βγήκανε οι 3D, batiste, κλπ με τα γνωστά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "πολύ σημαντικό σε μια χώρα που οι 18-19χρονοι μπορούν να κάνουν συμβόλαια με **εννιαψήφια** νούμερα τα οποία καθρεφτίζουν την προοπτική και όχι το τι έχει κερδίσει το παιδί μέχρι εκείνη τη στιγμή."

    Εννιαψήφια νούμερα;; Δηλαδή 100.000.000 (ναι! εκατό εκατομμύρια);;;;
    Εκτός και αν μιλάς για δραχμές, άλλα και πάλι πολλά είναι (ποιος 18-χρονος παίρνει 300.000 ευρώ);
    Κατα τ'άλλα διαφωνώ οτι ο Καλάθης (εάν έρθει) θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΟ. ΑΝ έρθει, θα έρθει για έναν χρόνο και μετά ξανά ΝΒΑ. Είναι εφήμερη λύση δυστυχώς...
    ΖαΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπέρα κ από εμένα,
    το project του παναθηναικου ειναι θελκτικο αρκετα αλλα νομιζω οτι θα χρειαζόταν καποιους εμπειρους παιχτες κ οχι να υπαρχει το σκεπτικο να μπουνε οι νεοι κατευθειαν στα βαθια...
    αν θες να βγαλεις παιχτη γνωμη μου κρατας τριαρι τον μασιουλις δευτερο τον γιανκοβιτς κ βγαζεις τριτο τον χαραλαμποπουλο.οπως κ στο 5 κανονικα πας με λασμε,λουκα κ τριτο τον διαμαντακο εαν τον πιστευεις.
    το δυσκολο στη περιπτωση λασμε δεν ειναι να βρεις αλλον ημιψηλο που θα εχει ποδια να ακολουθει τους γκαρντ αλλα να βρεις πενταρι που θα βαζει τις βολες.επισης ειναι μια θεση κ ενα στιλ παιχτη που δεν βγαζουμε σαν ελλαδα.

    τωρα σαν ολυμπιακος εαν εμεναν ολοι οι βασικοι θα ηθελα μονο 2-3 αλλαγες.
    καιμακογλου στο 4 αντι για πετ,χαινς κ καποιον εκ των λοβερν,ντραγκισεβιτς στο 5.
    επισης εαν οι εξετασεις του λο ηταν καθαρες θα τον περιμενα οσ μπορουσα γτ πιστευω οτι κολλαει καλυτερα απο τον οποιονδηποτε στην περιφερεια του ολυμπιακου.
    ο ντιλεινι δεν μου ταιριαζει για αντι λο.θα προτιμουσα γκορντον,χακετ,χικμαν.οχι επειδη ειναι καλυτεροι παιχτες αλλα επειδη νομιχω οτι διπλα στον σπανουλη πρεπει να βαλεις τετοιον παιχτη.
    ο βεζενκοφ ειναι τεραστιο στοιχημα κ ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τους αγγελοπουλους που δεν τον χτυπανε.
    υγ.ειναι κοινοτικος ομως παιδια για να μην διαβαζουμε βλακειες.εχει βουλγαρικο κ κυπριακο διαβατηριο κ οι κυπριοι στο μπασκετ ειναι κοινοτικοι.το λεει κ μονος του σε συνεντευξη του.google is your friend
    υγ2.η εμμονη των φιλων του παναθηναικου(λιγοτερο) κ των δημοσιγραφων (κατα κυριο λογο) με τον μαντζαρη θυμιζει την αντιστοιχη περυσι στη μπαλα με τον τζιμπουρ.οταν ενας παιχτης εχει συμβολαιο σε ανταγωνιστρια ομαδα ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν οτι δεν γινεται να φυγει ετσι ευκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υγ3.ψηνομαι να παρει καποιον απο τους παιχτες του παο ο ολυμπιακος μονο κ μονο για να δω ποσα σχολια θα φτασει η δημοσιευση...νομιζω το χιλιαρικο το φτανει ανετα...

      Διαγραφή
  21. Είναι φανερό νομίζω οτι έχει γίνει μια πολύ βασική παρανόηση όσον αφορά την κριτική που ασκείται στη διοίκηση. Σε σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία οι οπαδοί του ΠΑΟ γκρινίαζουν ΟΧΙ για το rebuilding, ΟΧΙ για τις αποδεσμεύσεις, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο όλα αυτά γίνονται και παρουσιάζονται. Ξέρετε, ο τρόπος έχει αυταξία, μερικές φορές μάλιστα στον τρόπο είναι και η ουσία, αυτό που ξεχωρίζει το ork απο τον ευγενή άνθρωπο. Είναι αυτό που λέμε οτι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντιθέτως ο σκοπός οφείλει να ταυτίζεται με τα μέσα υπο τα οποία θα επιτευχθεί.

    Μεγάλη συζήτηση αυτή και δεν την πιάνω αλλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι μια ομάδα πρέπει πάντα και πάνω απ'όλα να έχει σύνδεση με το κοινό της. Ποιός θα ήταν ο Παναθηναϊκός μ'ένα αδιάφορο κοινό; Υπο αυτή την έννοια, θεωρώ οτι αν η διοίκηση βγει και πει ειλικρινα οτι κοιτάχτε, έτσι έχει η κατάσταση, οι αποδεσμεύσεις είναι απαίτηση του προπονητή ή δεν υπάρχει μια και ταυτόχρονα (πολύ σημαντικό αυτό) δείξει σεβασμό στους παίκτες της που είναι και το μεγαλύτερο της περιουσιακό στοιχείο τότε θεωρώ οτι μπορεί να υπήρχε το πολύ ένας κάποιος προβληματισμός, τίποτα παραπάνω. Ο κόσμος θα στήριζε, 100%.

    Ο τρόπος όμως με τον οποίο η διοίκηση διαχειρίζεται την κατάσταση είναι τρόπος ομαδούλας του πεταματού, και το λέω με κάθε επίγνωση της βαρύτητας του χαρακτηρισμού. Και θεωρώ οτι ο οπαδός του ΠΑΟ δεν θεωρεί οτι είναι του πεταματού, ούτε ο ίδιος του ούτε η ομάδα του. Θεωρώ οτι αυτή τη στιγμή είναι σε θέση, κυρίως επειδή το ζει και ο ίδιος στο πετσί του, να καταλάβει τι σημαίνει οικονομικό ζόρι. Και του αξίζει περισσότερη ειλικρίνια και περισσότερο σεβασμός.

    Και θέλω να κλείσω με το εξής. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ως προς το οτι ο χαρακτήρας αυτού του club όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα είναι σχεδόν ταυτισμένος με το mentality του μεγάλου Zeljko Obradovic. Και θέλω να ρωτήσω αν σήμερα νιώθει κάποιος οτι υπο αυτό το mentality θα μπορούσαμε ποτέ να δούμε τους παίκτες της ομάδας που πάλεψαν περισσότερο απ'όλους, που έκαναν στο γήπεδο πράγματα που ήταν έξω απο τις δυνατότητες τους να εκδιώκονται χωρίς ένα ευχαριστώ και μια καλή τύχη, να τους καταλογίζονται ευθήνες που αναλογούν αλλού και να βαφτίζεται όλο αυτό όραμα και cojones του προέδρου.

    Αυτό, δεν θέλω να γκρινιάξω άλλο, είχα πει παλλιότερα οτι το project της μετά-Obradovic εποχής με έκανε πραγματικά να αγαπήσω το basket αυτής της ομάδας. Σήμερα νιώθω κάτι πολύ διαφορετικό, και όχι με ευχάριστο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο συμφωνώ πλήρως μαζί σου.
      Ο μπασκετικός Παναθηναικός δεν είχε δείξει μέχρι τώρα επί προεδρίας Γιαννακοπουλαίων αχαριστία (κάτι τέτοιο ήταν προνόμιο της ποδοσφαιρικής ομάδας). Κρίμα!
      Παίρνω διαρκείας εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια. Δυστυχώς φέτος είναι η πρώτη φορά που διστάζω.
      jpg13

      Διαγραφή
    2. +1000 αγαπητε Χρηστο
      theBGT

      Διαγραφή
  22. Τζιμ καλησπέρα,

    Ψύχραιμο και κατατοπιστικό άρθρο. Πιστεύω ότι ο φόβος της αλλαγής είναι που έχει δημιουργήσει όλο αυτό το παραλήρημα. Έχει κάνει όλο τον κόσμο να σκέφτεται αρνητικά. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν σωστές επιλογές και καλή δουλειά. Όπως είπες, η νέα προσπάθεια χρειάζεται στήριξη από τη διοίκηση και τους οπαδούς, διαφορετικά δε θα κρατήσει πολύ.

    Ήθελα να σε ρωτήσω, λαμβάνοντας υπόψιν τη σταδιακή στροφή σε αθλητικούς ψηλούς τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, κατά πόσο η φιλοσοφία του κόουτς και οι προτιμήσεις του για τους ψηλούς μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες τάσεις.

    The Dream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λοιπον να γραψω και εγω την γνωμη μου...

    Απο την Τεταρτη οπου διαβασα το προτζεκτ του νεου Παναθηναικου οσο το βλεπω το γουσταρω και πιο πολυ...

    Προσωπικη λατρεια απο το ροστερ του Παναθηναικου ειναι ο Γκιστ και οχι Λασμε..Αλλα νομιζω και αυτος θα φυγει...Ο Λασμε σιγουρα πολυ χρησιμος και καλος παικτης αλλα γνωμη μου ειναι οτι δεν αξιζει το 1.200.000 δολλαρια το χρονο..Φετος κιολας ηταν κακος συγκριτικα με την πρωτη σαιζον..Αν εκανε την ιδια σαιζον σιγουρα θα το σκεφτομουνα..Του χρονου ομως παταει τα 33 και η δυναμη του που ειναι η ενεργεια του σιγουρα θα ηταν μειωμενη οπως και το αλμα και η ταχυτητα του..

    Παμε στον Γιονας..Πολυ ενεργεια σε ολα του..Κακο σουτ,ελαχιστη δημιουργια,κακος χειρισμος της μπαλας..Πολυ καλο ποστ παιχνιδι και πολυ καλη αμυνα οχι ομως σε γρηγορους παιχτες οπως οι γουιμς-μπογκντανοβιτς.. Ο Γιονας ειχε ολα τα στοιχεια να ειναι ενα απο τα καλυτερα πενταρια οχι ομως τριαρι..Αν ειχε 5-10 ποντους ακομα..Στο 3 θες αλλα πραγματα απο αυτα που ειχε Γιονας..

    Για Μπραμος,Ουκιτς,Καρυ,Ραιτ,Πινγκ δεν το συζηταω οτι ειναι μετριοτητες χωρις καμμια προοπτικη..

    Για Γκιστ...Τρομερη αμυνα σε ολες τις θεσεις ισως πλην του 5 λογω μικρης δυναμης ποδιων καθως τον βαζουν στο καλαθι παιχτες σαν τον Ντανστον...
    Επιθετικα κακος στις βολες,μετριος προς κακος στα σουτ τριων ποντων,μετριος προς κακος στο ποστ παιχνιδι,κακο σουτ 2 ποντων..Στο προσωπο του με την καταλληλη εκγυμναση παντα εβλεπα μια πιο γρηγορη και πιο αδυναμη εκδοση του Μπατιστ..Μακαρι να μεινει και με τον Ντουσκο να γινει ο καινουριος Μπατιστ..Παρεπιμπτοντως τα καλα παιχνιδια στην σαιζον τα εκανε στις αρχες οταν ελειπε ο Λασμε και με τον Διαμαντιδη να σερβιρει, εκανε τρομερες επιθετικα βραδιες..Εκτελει το πικ εν ρολ πιο γρηγορα απο ολους τους ψηλους που εχω δει...Οψωμεθα..

    Για μενα ορθα μεινανε οσοι μεινανε και ελπιζω και Γκιστ(το γραφω ξανα) και παμε σε κατι φρεσκο και νεο..

    Αν γινουν οι μεταγραφες των Βεζενκοφ,Μποχωριδη,Καλαθη,Μαντζαρη οπως εγραψε ο κοντος χτες με 2 ξενους εναν στα γκαρντ και εναν στο 5 ,,γνωμη μου ειναι οτι θα παμε για τρομερο μπασκετ και οπου βγει...Στους ξενους χρειαζομαστε το ματι του Ντουσκο να βρουμε κανα Τελετοβιτς κανα Σκολα κανα Σπλιτερ κλπ...Παμε και οπου βγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος ρε με τον Μαντζαρη φτανει δεν θελει με το ζορι,χαζοι ειστε δεν καταλαβαινετε;;;ΠΑΟ ειμαι αλλα κουραστηκα;,κανεις δηλωσεις ο παιχτης δεν θελει,τι στο διαολο απαγωγη θα του κανουμε.

      Διαγραφή
    2. αυτο θα το διαπιστωσουμε συντομα με την προταση ανανεωσης που του εκανε ο ολυμπιακος.....

      Διαγραφή
    3. ε μα.χαζοι ειναι ολοι δεν καταλαβαινουν,δεν θελει??? ποτες και σωσει να ρθει, που λενε στο χωριο μου.

      Διαγραφή
    4. Μιλησα για το αρθρο του κοντου που μιλαει εκ μερους της διοικησης..Αν θελει ή δεν θελει θα φανει..Παντως διακρινω μια συγχυση απο εσας τους ολυμπαικους..

      Διαγραφή
    5. ποια συγχυση?για την επομενη χρονια εχει συμβολαιο.ακομα κ να μην τα βρουν στην ΠΡΟΩΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ δεν καταλαβαινω γτ να τον αφησει ελευθερο...

      Διαγραφή
    6. Φαινεται μια συγχυση...Παντως υπαρχει buy-oyt στα 500.000 για ΝΒΑ..Οποτε πολλα γινονται...

      Διαγραφή
    7. @giannis Εξαιρετικο το σχολιο σου με βρισκει συμφωνο σε ολα,ειδικα αυτο που γραφεις για τον Γκιστ και την πιθανοτητα να εξελιχθει σε Μπατιστ ειναι ψαγμενο..Αν μεινει και δουλευτει γιατι τις δυο χρονιες σε μας δεν βελτιωσε κανενα κομματι του παιχνιδιου του,αφου αναλωθηκε στο γνωστο μη συστημα ''πετα τη μπαλα ψηλα να την καρφωσω''..Μακαρι να μεινει..Το παθος του Μασιουλις τον εκανε αγαπητο,ομως παικτικα μπορει να πεις οτι περισσοτερο θυμιζει κοντο 4αρι,παρα καθαρο 3αρι.Τον ειχα δει στο οακα με την Ζαλγκιρις πριν περιπου εξι χρονια οταν θεωρειτο ανερχομενο ονομα.Καταλαβα γιατι ο Ζοτς δεν ειχε ενδιαφερθει παρα το οτι μας ειχε προταθει κατα καιρους..Η συνολικη κριτικη θα γινει μολις ολοκληρωθει το ροστερ και ειδικα οταν δουμε ποσοι και ποιοι ξενοι θα 'ρθουν..ΚΑΠΠΟΣ..

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστω φιλε ΚΑΠΠΟ...

      Ο Γκιστ τα 2 χρονια δουλευτηκε μονο αμυντικα..Επιθετικα δεν εξελιχτηκε καθολου και θεωρω ευθυνη του Πεδουλακη αυτο..

      Να συμπληρωσω οτι ο Καλαθης αν ερθει θα ειναι το καλυτερο γκαρντ στην Ευρωπη..Ειναι ο πιο αθλητικος ασσος,αριστος δημιουργος,πολυ καλος αμυντικος και καλος penetrator..Το μονο αρνητικο του σημειο ειναι το σουτ το οποιο εχει βελτιωσει σε καποιο βαθμο...Τα λεφτα που ακουγονται τα βρισκω λογικα..Ο ΔΔ στα 35 παιρνει πανω κατω τα ιδια και ο Σπαν στα 33 παιρνει παραπανω..Ο ηγετης μιας ομαδας πρεπει να παιρνει τα περισσοτερα και με βαση αυτη τη λογικη με βρισκει συμφωνο αυτο..

      Αυτα που λες για Ματσιουλης με βρισκουν απολυτα συμφωνο..

      Οσο για το πλανο της επομενης μερας να σημειωσω οτι πρεπει να δουμε την τελικη του μορφη για να κρινουμε αν ειναι τελικα σωστο ή οχι...Αν και βεβαια αυτο θα φανει στο γηπεδο εν τελει..

      Η ομαδα ταβανιασε με το περυσινο double και φετος ηταν χειροτερη παρολο που που το αποτελεσμα ηταν το ιδιο..Θεωρω οτι το ταβανι της ηταν χαμηλο και γιαυτο γινεται η αποδομηση..Αν θες αμμεσα αποτελεσματα παιρνεις οτι καλυτερο και πας για το ευρωπαικο κατι το οποιο δεν εγινε..Ο αλλος τροπος ειναι χτιζεις απο την αρχη και πας για ομαδα η οποια θα πρωταγωνιστησει μετα απο 2 χρονια..Πανω σε αυτη τη βαση και εφοσον δεν δινονται 30 μυρρια μπατζετ ειναι λογικο να πας σε χτισιμο απο την αρχη εφοσον θες το καλυτερο..

      Διαγραφή
    9. @ giannis

      ταυτιζόμαστε πλήρως και κατά καιρούς έχω γράψει τα ίδια, ιδιαίτερα το θέμα με Gist που γράφεις και η τελευταίες σου 5-6 γραμμές είναι όλο το ζουμί.

      Διαγραφή
    10. @ giannis
      @ y0zh1
      @ ΚΑΠΠΟΣ

      Θυμάστε τον Γκιστ όταν πρωτοήρθε; Πέρσι Δεκέμβρη μήνα. Τι σχέση ο παίκτης που ήρθε με τον παίκτη που είδαμε μετά από 2 μήνες και ειδικά την φετινή σεζόν. ΟΚ, να κάνουμε αναδόμηση αλλά να όχι και το άσπρο μαύρο.
      Ο Γκιστ ήταν πάντα ένας παίκτης ενστίκτου και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν έδειχνε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Συχνά πυκνά είχε και προβλήματα συμπεριφοράς και σχέσεων με τους προπονητές του. Ήρθε εδώ στα πλαίσια μιας ανταλλαγής με τον Πάνκο που είχε συγκεκριμένη στόχευση και μέσα σε 1,5 χρόνο είδαμε έναν άλλον παίκτη. Θυμηθείτε πόσες ενστάσεις είχαμε όλοι για το trade και πώς αυτές κάμφθηκαν σε χρόνο dt.

      Ο Γκιστ, μέσω της δουλειάς του Πεδουλάκη, μεταμορφώθηκε σε ένα πολυεργαλείο. Η βελτίωσή του ήταν αισθητή σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και κυρίως στην αντίληψη. Η άνοδός του ήταν τέτοια που στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν κρατούσε σχεδόν μόνος του την ομάδα. Δεν έγινε παίκτης του 1,5 εκ., ούτε το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης.

      Τώρα, αν είναι ακριβός, φτηνός ή αν χάνει την συγκέντρωσή του μερικές φορές ακόμη ή αν δεν έχει ποικιλία στις επιθετικές του κινήσεις και διάφορά άλλα, είναι άλλο ζήτημα που πάντως δεν έχει να κάνει με την εμφανέστατη βελτίωσή του σε 1,5 χρόνο. Συν το ότι έχει επιδείξει άκρατο επαγγελματισμό, αφοσίωση στην ομαδική λειτουργία, κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς και έχει παίξει και τραυματίας.

      Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν για τον Λάσμε, τον Μασιούλις και λιγότερο για τον Μπράμο και τον Ούκιτς. Κι αυτοί έργο του Πεδουλάκη. Οι δύο τελευταίοι περισσότερο πέρσι παρά φέτος. Μπορεί να μην μας κάνουν. ΟΚ, δεκτό. Μπορεί να μην χωράνε στο μπάτζετ. ΟΚ, κανένα θέμα. Αλλά η ομάδα έκανε αυτό που λέει ο Jim δημιούργησε υπεραξίες για τους Γκιστ, Λάσμε και Μασιούλις. Άλλες τις πλήρωσε κι άλλες όχι. Πάντως τις δημιούργησε.

      Διαγραφή
    11. Γιάνναρε με δύο ξένους και τους υπόλοιπους
      Ελληνες , ακόμα και Διαμαντίδη μαζί με Σπανούλη
      να έχεις δεν πάς πουθενά στην Ευρώπη.
      Την Εθνική να βάλεις στην ευρωλίγκα θα πάθει
      αυτά που έπαθε στο ευρωμπάσκετ και χειρότερα
      ούτε 16άδα παίζει να μη δεί.
      Ας είμαστε ρεαλιστές.
      Ελληνοποίηση βήμα βήμα χρειάζεται.
      Κι όχι όπως ξυπνήσει ο κάθε τρελός το πρωί.
      Θέλεις 5-6 ξένους πρότυπα και δουλευταράδες
      και 7-8 Ελληνες καλά πρότζεκτ να τα εξελίξεις δίπλα τους.
      *
      Dr Man

      Διαγραφή
  24. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ JIM ΕΝΝΙΑΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΜΠΕΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΤΑΨΗΦΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. - Υπάρχει περίπτωση να επαναδιαπραγματευτούν με Λασμέ για να μείνει με λιγότερα;
    - Ο Γκιστ μένει οριστικά ή θα του λύσουν το συμβόλαιο με διαπραγμάτευση και θα ανεβάσουν Βεζένκοφ πίσω από Φώτση; Είναι έτοιμος ο Βεζένκοφ για Ευρωλίγκα;
    - Να αποφασίσεις να διώξεις τον κοινοτικό Μασιούλις που είναι μετρ στο τσούκου-τσούκου για να παίξεις γρήγορο μπάσκετ...το καταλαβαίνω σε ένα βαθμό. Αλλά αν θες να φτιάξεις ελληνική 12άδα και να προωθήσεις Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο, για ποιό λόγο να μην κρατήσεις τον Μπράμο μπροστά τους; Και είσαι σίγουρος ότι δεν πας για "συλλογή εμπειριών" στην Ευρώπη με τους δύο μικρούς (Χαραλαμπό, έφηβος...) αλλά και δεν τους κλείνεις το δρόμο. Ταβανιασμένος μπορεί να έδειξε Τζιμ (φταίει μόνο αυτός;) αλλά ο Μπράμος μου φαίνεται ακριβώς αυτό που περιέγραψες ως Μπάσκετ Ιβάνοβιτς. Σε transition game είναι πολύ δυνατός (το ίδιο ίσχυε για Καλάθη που πνιγόταν με Ζοτς), σιδερένια νοοτροπία, γρήγορα πόδια και επαφή στην άμυνα, γερά πατήματα, μηδέν τραυματισμοί, ηλικιακά στα ντουζένια του (θα πάει έτοιμος και έμπειρος στους επόμενους), ας μην ξεχνάμε τα καρύδια που έδειξε πέρσι σε μεγάλα ματς (π.χ. ΤΣΣΚΑ), και από τους λίγους παίχτες Εθνικής ομάδας που διαθέτεις. Ακατανόητο για μένα και αυτό, και άλλο ένα μεγάλο δώρο στον ΟΣΦΠ που κάθεται με το μενού ανοιχτό και θα είναι χαζός αν δεν αγοράσει από τη λίστα, βγάζοντας τους επόμενους Περπέρογλου...
    - Βουγιούκας-Μαυροκεφαλίδης είναι δίδυμο σέντερ για μπάσκετ Ιβάνοβιτς; Είναι Rebuilding; Είναι καλύτερα projects (ακριβοί και οι δύο) από τον MVP Λασμέ; Κρατάς Λασμέ και γύρω του βρίσκεις ψηλά παιδιά ταλεντάρες που τους μοσχοπουλάς...
    - Δεν συμφωνώ ούτε με τον τρόπο, ούτε με τον σκοπό αυτού του Rebuilding... Το μόνο που μας ενθαρρύνει είναι ότι ο Ίβκοβιτς τους διαολόστηλε όλους και πήρε Ευρωλίγκα, και ότι ο Δημήτρης (που δεν κάνει για πρόεδρος ΠΑΟ) αγαπάει τόσο την ομάδα που δε θα τα κάνει στο τέλος όλα τόσο λάθος όσο φαίνονται τώρα...
    - Σέβομαι πολύ την ανάλυσή σου Τζιμ, όπως σέβομαι και το κριτήριό μου. Ο Ιβάνοβιτς μου ήταν πάντα ένας προπονητής με πολεμική ταυτότητα που συμπαθούσα, αλλά overall δεν μου άρεσε ποτέ. Τον θεωρώ αταίριαστο για Ελλάδα, πολύ "ξερή" προσωπικότητα και πολύ υπερβολικό ως προπονητή. Δεν θα τον προσλάμβανα, θα έκανα τις λογικές κινήσεις (3 γκαρντ, 1 σέντερ, ίσως Καϊμακόγλου αντί Γκιστ) με πιτσιρικάδες να ανεβαίνουν ένα σκαλί και θα έπαιρνα μάλλον Ιτούδη. Αλλά εγώ μεγάλωσα με Ομπράντοβιτς, οπότε έτσι σκέφτομαι και σε αυτόν τον τρόπο πιστεύω. Ο κάθε Γιάνκοβιτς πρέπει να αναπτύσσεται μέσα από την προπόνηση ώστε να παίρνει τη θέση μέσα στη χρονιά του κάθε Μπραμομασιούλη, και όχι να μικραίνει η ομάδα, να διώχνει όλους τους βασικούς για να βρει χώρο και να αναπτυχθεί ο κάθε Γιάνκοβιτς. Και η υπεραξίες πρέπει να πληρώνονται για να κρατάς κορμό, μη λέμε πράγματα που έχει αποδείξει εδώ και 10 χρόνια ο Ομπράντοβιτς. Αλλιώς είσαι μικρή ομάδα που πουλάς στις μεγάλες. Αν είχε πληρώσει ο Αγγελόπουλος την υπεραξία Παπανικολάου-Χάινς, ίσως δεν είχε μείνει με το τίποτα φέτος... Ενδιαφέροντα τα rebuildings αλλά όχι για ομάδες που θέλουν να χτυπήσουν τα Ευρωπαϊκά της Ρεάλ...
    - Για να δούμε, έχει ψωμί η υπόθεση και θα δούμε μεγάλες ανατροπές και στις δύο ομάδες νομίζω...

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίος Russell.

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. Μα τότε δεν είναι rebuilging , είναι προσθήκη , κλείνω τον ημιυπαίθριο, σηκώνω δώμα κλπ.
      Flow

      Διαγραφή
  26. Ρε ντιπ μαλακες ειναι εκει στον Παναθηναικο??Ποσο παραμυθι πια??
    Καληνυχτα μας..!
    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τις καλησπέρες μου σε όλα τα παιδιά του μπλογκ.Φανερά ο jim πάει να ηρεμησει λίγο την κατάσταση αναλύωντας τα πράγματα πιο ήρεμα και με περισσότερη σκέψη.Ναι το συτούμενο είναι η ελληνοποίηση και η μετά Διαμαντίδη εποχή,αλλά όχι έτσι.

    Διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια με την γαμημένη απομάκρυνση Γκιστ και Ματσιούλις,Τι άλλο πρέπει να κάνουν;Να φτύσουν αίμα στο παρκέ;

    Όλοι οι άλλοι δηλαδή Λάσμε,Μπράμος,Μπατίστ,Ράιτ,Κάρυ,Σανγκ,Αποστολίδης και όποιον άλλο ξεχνάω ας πάνε στο καλό.

    Χαραλαμπόπουλος και Διαμαντάκος μόνο για 3ες επιλογές.Ειδικά ο πρώτος γενικώς βλέπω ότι το παιδί δεν μπορεί...

    Πολλά θα εξαρτηθούν από τις μεταγραφές και κυριως τον ξένων.

    Τέλος,είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι ο Καλάθης ΔΕΝ μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Παναθηναικού;Δεν έχει ψυχή,δεν έχει αρχίδια,δεν έχει τσαγανό,δεν έχει σουτ,δεν έχει φιλότιμο δεν δεν δεν.Χίλιες φορές να δωθεί η μπαγκέτα στον Παππά που έχει μπόλικη μπασκετική αλητεία και τσογλανιά αλλά αυτό εξαρτάτε μόνο εάν ο ίδιος θέλει να δουλέψει...

    Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε! Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο μετα-Ομπραντοβιτς Παναθηναικός στο roster του την χρονια που μας περασε ειχε 4m budget για τους ψηλούς και στην πραγματικότητα δεν ειχε:
    (α) post παιχνιδι και ταλέντο για low post εκτελεση (εξαιρεση ο ΜΦΚ)
    (β) low post δημιουργία (είδαμε όταν ο Lasme έβγαλε 2 ασσιστ πως το παιχνιδι έγινε απλότερο στους τελικους)
    (γ) spacing και δημιουργία χώρων για stretch-4 και καλυτερη κυκλοφορία της μπάλας

    Αποτελεσμα των χαρακτηριστικών παικτών οπως ο Λασμε/Γκιστ/Φωτσης για τους οποιους πληρωνει υπεραξία ο ΠΑΟ (υπεραξια που δημιουργηθηκε απο τις συνεχεις νικες με ΟΣΦΠ και τους εγχωριους τιτλους).

    Εγω δεν πιστευω οτι κανείς από τους Λασμε/Γκιστ/Μασιουλις χωραει στον νεο Παναθηναικο. Ο μεν Μασιουλις επειδη υπαρχει το project Γιανκοβιτς. Ο δε Γκιστ γιατι δεν θα εχει ποτε την προσωπικοτητα (ειναι ασταθης κ απροβλεπτος σε αντιθεση με τον Λασμε). Ο Λασμε δεν κανει για το project γιατι η επενδυση φετος θα γινει στα γκαρντ ενώ με το 1/3 του budget μπορεις να φερεις τον οποιονδηοτε mobile centre Ντανστον από Ιταλία/Ευρωπη/NBA κλπ και να προσφερει περισσοτερα απο τον Λασμε (σε σχεση με τα φετινα στατιστικα του Λασμε σε όλες τις κατηγορίες).

    ΥΓ1: Ενδεικτικα, θυμιζουμε μερικους Senter που μπορουν να αντικαταστησουν Λασμε

    Mbawke USA 25 207
    Lauverge FRA 23 211
    A. Ajinca FRA 26 215
    A Onuaku USA 27 206
    J Nurkic BOS 21 212
    Golubovic SER 29 212

    Και φυσικά σκεφτείτε τι guards αγοραζονται με τα λεφτά που περισσεύουν..

    ΥΓ1: Θα δουμε τον Λασμε του χρονου μιας και δεν ταιριαζει σε πολλα ροστερ και θα τον χτυπησουν ευκολα με παικτες τυπου Καουν (θυμηθητε τα ματς με ΤΣΣΚΑ).

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστος ειδικα οι 4 απο τους 6 παιχτες που αναφερεις μπορουν να κανουν παπαδες.. νομιζω οτι τους περισσοτερους τους ενοχλησε το απροσμενο της φυγης λασμε ματσιουλης και ο φοβος να ερθουν χειροτεροι παιχτες παρα το οτι δεν θα βρουμε καλητερους!!!

      Διαγραφή
    2. Οταν λες πως ο Μασιουλις δεν χωραει, εννοεις πως ο Βλαντο θα παιζει μονος του τη θεση;; 40 λεπτα Ελλαδα Ευρωπη;;; Φυσικα θα παρει κι αλλο τριαρι ο Παο

      Διαγραφή
  29. Διαμαντιδης,Κουπερ,Μποχωριδης.
    Λαφαγιετ,Παππας.
    Θανασης αντετοκουμπο,Γιανκοβιτς.
    Φωτσης,Βεζενκοφ.
    Γκιστ,Βουγιουκας,Διαμαντακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. to mono pou me fobizi alla kai me antharini sto enxirima tis omadas mou einai o parormitikos xaraktiras tou proedrou mas.mpori na tous dioksi olous alla den kseroume akoma pious theli na feri an parou basi apo tis fimes pou akougonte nomizo oti tha imaste kai kaliteri apo persi.kai na to kano liana (febgi o oukits akougete o kalathis febgi o kari akougete o langford febgi o rait akougete o hikman febgi o batist akougete o bougioukas kai mas menoun i antikatastates ton ipolipon)
    opote as diksoume ligaki ipomoni na oloklirothi to roster kai meta an kati den mas aresi skouzoume oli mazi.
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο πια με τον Λανκφορντ εχει καταντησει αηδια,το γραψε ο τριφυλλακος και το πιστεψατε,τα νευρα μου με τους βλακες,

      Διαγραφή
    2. ta trifillakia 8a vgoune k 8a poune pali 100% epityxia stis metagrafes akoma k an den er8ei o langford... k perisi akousame 100 onomata k kaneis apo autous den irthe! ajinca to xaraktiristikotero paradeigma

      Διαγραφή
  31. Ρε παρτε το χαμπαρι δεν μας κανει ο Λασμε. Καλυτερος αμυντικος στην ευρωπη βγηκε, σιγα τα ωα, αντε απο εκει τον αμπαλο. Εχουμε Διαμαντακο

    Μπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προτού σχολιάσω οτιδήποτε θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι οπαδός του Άρη.Μιας και η ομάδα που υποστηρίζω ακολουθεί εδώ και 2 χρόνια το συγκεκριμένο μοντέλο με νεαρούς,θεωρώ ότι η κίνηση του ΠΑΟ είναι σωστή.

    Αυτό που δεν μπορώ όμως να καταλάβω είναι γιατί σώνει και καλά πρέπει ο ΠΑΟ να αποκτήσει τον Μποχωρίδη και τον Βεζένκοφ...Δεν φτάνει δηλαδή η αποδυνάμωση όλων των ομάδων που έχει συντελεστεί και θέλουμε να τις αποδυναμώσουμε και άλλο.Η Α1 έχει καταλήξει φυτώριο των δυο ισχυρών.Πόσο έπαιξε φέτος ο Παππάς ή ο Γιάνκοβιτς ή ο Αγραβάνης ή ο Καββαδάς.Ακολουθούν οι 2 μεγάλοι το σύστημα αγοράζω ότι κινείται μόνο και μόνο για να μην το πάρει ο απέναντι και δυναμώσει.

    Για αυτό λοιπόν,αν μας ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού μπάσκετ,ας μείνουν 2-3 χρόνια ο Μποχωρίδης με τον Βεζένκοφ στον Άρη.Γιατί ο Μποχωρίδης στον Άρη δεν θα είναι πέμπτο γκαρντ και θα παίζει 25 λεπτά ανα αγώνα και γιατί η Α1 έχει ανάγκη από έναν ανταγωνιστικό Άρη.

    Εύχομαι ειλικρινά να κάνει καταπληκτικό τουρνουά ο Μποχωρίδης με την νέων και να ζητήσει ο Άρης όσα ζήτησε επί Παπανικολάου.Τέλος να σας ενημερώσω ότι ο Μποχωρίδης δεν έχει buy out στο συμβόλαιό του και ο Άρης μπορεί να ζητήσει όσο χρήματα επιθυμεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγοντας ουσιαστικά τον.."πόνο" σου είπες μεγάλες αλήθειες και συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ αρειανέ.

      Διαγραφή
    2. Αν η Α1 έχει ανάγκη απο έναν ανταγωνιστικό Άρη, ας φροντίσει ο Άρης να γίνει ανταγωνιστικός. Κι αν ο Μποχωρίδης δεν θέλει να είναι πέμπτο guard, ας αρνηθεί τις προτάσεις για κάτι τέτοιο, δεν του βάζει κανείς το πιστόλι στο κεφάλι. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν φταίει κανένας Παναθηναϊκός και κανένας Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
  33. Έφερε το καλοκαίρι για τα καλά ο ΔΓ και ας μην έπιασαν οι ζέστες ακόμη! Προβλέπεται συναρπαστικό καλοκαίρι! Η αλήθεια είναι έχει ενδιαφέρον το πρότζεκτ! Και εμένα με ανησυχεί το 1+1 στον Ιβάνοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. η καε παντα συνηθιζε να βγαζει ευχαριστηριο μνμ μετα απο καθε αποχωρηση,μεχρι τωρα ακουσατε μηπως κατι???.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αν ο παναθηναικος τζιμ θελει ανακατασκευη η μπαρτσελονα θελει ολικη διαλυση ,αυτη η ομαδα εχει τελειωσει,τομιτς ενα πτωμα που σερνεται,τραγωδια η βαλενθια κανει πλακα.......στον αλλο ημιτελικο καταλαβα γιατι ροντριγκεζ,γιουλ και ρουντι δεν θα γινουν σαρας,διαμαντιδης,σπανουλης ποτε......δειχνουν να καθαριζουν το παιχνιδι ειναι μπροστα 8 ποντους και αντι να ηρεμησουν το παιχνιδι συνεχιζουν να το κανουν ροντεο......η βαλεθια ειναι το φαβορι ετσι οπως παιζουν οι ισπανοι αιωνιοι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαλυση η Μπαρτσα;..τι λες τωρα stonerook..δηλαδη ο Πασκουαλ που καποιοι σε διαφορα σαιτ σκιζανε τα καλσον τους για να ερθει αντι του Ιβανοβιτς,δεν;..5 χρονια στο τιμονι,μπατζετ τρελα κι αποτελεσμα;..διασυρμος απο τον Λασο και ξεβρακωμα απο τον Περασοβιτς..μαλλον δεν θελουν να περασουν τελικο γιατι η Ρεαλ θα τους ξανακανει χουνερι αναλογο του Μιλανου.

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα στην παρέα για πρώτη φορά...
    Πολλά συγχαρητήρια φίλε Τζιμ για τις αναλύσεις σου. Πραγματικά κατατοπιστικές, όπου ακόμα κι αν κάποιος δε συμφωνεί σε όλα, σίγουρα προβήματίζεται.
    Πολλά μπράβο επίσης και στη μεγάλη μερίδα των σχολιαστών οι οποίοι ξέρουν πραγματικά μπάσκετ.
    Μία πρώτη παρατήρηση είναι ότι πριν ανέβουμε στα κάγκελα για το τι πρόκειται να γίνει φέτος στην ομάδα καλό θα είναι να δούμε το πλάνο ολοκληρωμένο και με τα ονόματα στη θέση τους.
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε τις κρίσεις μας.
    Αλλά άλλο κρίσεις και να αρχίσουμε τις καταδίκες.
    Προσωπικά ομολογώ ότι νιώθω ένα μικρό μούδιασμα. Συμφωνώ απόλυτα με την τακτική του παιδομαζώματος (Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, και ίσως Παπαγιάννης), οι οποίοι θα έρθουν να προστεθούν στους σίγουρους ΔΔ, Φώτση, Παπ, Μαυρο, Γιανκοβιτσ, Χαραλαμπ, Διαμαντ, Γκιστ(τον βάζω μέχρι να τον βγάλει ο πρόεδρος αν και δεν θέλων).Στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμς ως δεδομένο ότι η ομάδα θα έχει μαζί με τους παραπάνω, αν όλα πάνε καλά, σίγουρα 13-14. Στο σύνολό τους οι έως τώρα είναι 10. Ένα μικρό σχέδιο των θέσεων θα μας δείξει που θα πρέπει να πάρουμε τους υπόλοιπους ξένους, στην περίπτωση βέβαια ακόμα που ο Καλάθης πει το ναι.
    1. ΔΔ, Καλάθης, Μποχ
    2. Παπ, ΞΕΝΟΣ
    3. Γιανκοβιτσ, Βεζένκοφ, Χαράλ.
    4. Φώτσης, Γκιστ,
    5. Μαυρο, Διαμαντάκος, Παπαγιάννης, ΞΕΝΟΣ ή(;) Βουγιούκας
    Συνοψίζοντας...
    Οι πέντε των δύο πρώτων θέσεων παίζουν με πολλούς μεταξύ τους συνδυασμούς. Ο ξένος όμως εδώ δεν μπορεί να είναι τύπου Κούπερ. Πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά, με λίγα λόγια να είναι ένας πολύ καλός και έμπιστος σκορερ. Στη θέση 3 τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως και στη θέση 4, εάν παραμείνει ο Γκιστ, μιας και σε αυτή μπορεί να παίξει κατά συνθήκη τόσο ο Βεζένκοφ όσο φυσικά και ο Μαύρο.
    Εκεί που υπάρχει θέμα όμως στο 5. Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να
    πάρουμε και καλό ξένο τύπου Λάσμε (εδώ είναι το παράδοξο), αλλά και τον Βουγιούκα.
    Έτσι φτάνουμε βέβαια στους 15. Και εδώ αρχίζουν οι σπαζοκεφαλίες για το τι απ' όλα τα παραπάνω δεν θα γίνει. Παρακαλώ τη βοήθειά σας.
    Lepantian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δηλαδή ο Βουγιούκας θα έρθει για να εφαρμόσει το high energy παιχνίδι του Ιβάνοβιτς; Yeah right...

    Στη θεωρία όλα ωραία είναι με το γενικό πλάνο. Στην πράξη όμως κάτι δεν πάει καλά.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προσυπογράφω το σχόλιο του Christos Tsagkournis και προσθέτω ότι ο κόσμος στήριξε μια ομάδα που έμεινε με 2 παίκτες, που από Ζοτς πήγε στον Πεδουλάκη και που σε ποιότητα υστερούσε κατά πολύ σε σχέση με αυτές του πρόσφατου παρελθόντος. Σιγά μην κωλώσει στο...rebuilding. Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει ειλικρίνεια και όχι κουτοπονηριές γιατί ούτε ιθαγενής είναι, ούτε χειροκροτητής. Και ναι, ο ρημαδοτρόπος με τον οποίο γίνονται κάποια πράγματα, έχει κι αυτός τη σημασία του. Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε.

    Από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα από την υπομονή που θα δείξει ο κόσμος και η διοίκηση, οι πρώτες ενδείξεις για το κατά που πάει το πράγμα θα φανεί με αυτούς που θα έρθουν, όταν διαμορφωθεί το ρόστερ. Αυτή τη στιγμή κατεδαφίζουμε και μαζεύουμε τα μπάζα, το τι θα χτιστεί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Η απόσταση, πάντως, μεταξύ βίλλας, άνετης μονοκατοικίας, σούπερ μάρκετ και οίκου ανοχής είναι πολύ μικρότερη από όσο νομίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τρόπος είναι όντως κακός και επιτέλους πρέπει κάτι να γίνει με αυτό, αλλά ας έχουμε λίγη υπομονή.

      Η πλειοψηφία του κόσμου όμως φωνάζει για να φωνάξει όχι για τον τρόπο, έτσι τουλάχιστον νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο κόσμος έχει πικραθεί και θυμώσει με την αντιμετώπιση. Οι ομάδες είναι οι αξιες που πρεσβεύουν. Δεν είμαστε αφελείς να νομίζουμε ότι ο Μασιούλις για παράδειγμα είναι το καλύτερο τριάρι της Ευρώπης, είναι όμως ο ¨δικός¨ μας Μασιούλις και απαιτούμε το σεβασμό προς το πρόσωπό του που ο ίδιος κέρδισε μετη συμπεριφορά του. Αδιαπραγμάτευτο.Τίτλοι και κούπες και κουραφέξαλα ας περιμένουν και αν είναι να έρθουν να έρθουν σωστά. Θα στηρίξω την προσπάθεια που πάει να γίνει, το αίσθημα της αδικίας και της αχαριστίας όμως το νιωθω έντονα. Ο τρόπος απομάκρυνσης απαράδεκτος.

      clawfinger

      Διαγραφή
    3. Ο τρόπος απομάκρυνσης είναι αδιαπραγμάτευτα απαράδεκτος, συμφωνώ. Ελπίζω να είσαι σωστός και η πλειοψηφία να έχει αυτό το σκεπτικό.

      Διαγραφή
  40. Από την προσεχή Δευτέρα θα γίνει διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού με τον Τζέιμς Γκιστ, η περίπτωση του οποίου διαφέρει από τους πέντε παίκτες, που αποδεσμεύτηκαν σήμερα από τους «πράσινους» (Λάσμε, Μπράμος, Ματσιούλις, Κάρι και Πινγκ), γιατί έχει «κλειστό» συμβόλαιο.Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύτηκε με τον 28χρόνο Αμερικανό φόργουορντ, γιατί ο ίδιος απουσιάζει σε διακοπές και ο ατζέντης του, Νίκος Σπανός βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και όχι διότι υπάρχει πρόθεση να παραμείνει. Το πλάνο της ελληνοποίησης και της ανανέωσης του ρόστερ δεν «χωράει» ούτε τον Γκιστ. Οι «πράσινοι» και η πλευρά του Γκιστ αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την προσεχή Δευτέρα (16/6), που επιστρέφει ο Σπανός από το εξωτερικό.Σίγουρα η περίπτωση αποδέσμευσης του Γκιστ είναι διαφορετική και ενδεχομένως πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ακριβώς γιατί ο 28χρόνος Αμερικανός φόργουορντ έχει «κλειστό» συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και δεν υπάρχει καθορισμένο ύψος αποδέσμευσης του. Συνεπώς η αποζημίωση του είναι διαπραγματεύσιμη.

    Ρεπορτάζ από το pamesports..Φεύγει δηλαδή και αυτός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καπου ακουσα οτι ο καλαθης ζηταει 2,5 και γιαυτο δεν τα εχουν βρει ακομα.Ο καλαθης......2,5 εκατομυρια.....χαχαχχααχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχαχαχχαχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχ

    ασταδιαλα ρε νουμερο αχαχαχχαχαχχχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι καλυτερο εχω ακουσει σημερα. Πεστα χρυσοστομε γιατι μας περνανε για ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
      ΡΕ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΜΕ ΤΑ 2 ΤΟΥ ΕΚΑΤ.

      Διαγραφή
  42. Ποιά η χρησιμότητα της συνύπαρξης Μαυροκεφαλίδη και Βουγιούκα? Ειδικά αν τύχει και παίξουν και ίδια πεντάδα, το σχήμα θα είναι πιο δυσλειτουργικό κι απο Κρστιτς Καούν!
    Αλεξ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. σπυρο εφτασα να παρακαλω να μην ερθει ουτε αυτος ουτε ο Μποχωριδης,πραγματικα,καλος ο Καλαθης τον εχω παρακολουθησει και στο γιουροκαπ και στο ΝΒΑ,εχει φτιαξει και το σουτ του,αλλα οχι με αυτα τα λεφτα,οσο για τον Μποχωριδη τον πλασαρουν πολυ χωρις να το αξιζει,προς το παρον ειναι κατω του μετριου,στην Ιταλια τωρα στο καπ που ηταν,δεν εκανε τπτ, μηδεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όταν η φανέλα σου έχει 6 κατακτήσεις ευρωλίγκας, είσαι πρωταθλητής στη χώρα σου και αποφασίζεις να εγκαταλείψεις το προσκήνιο και τα κύπελλα για να χτίσεις με αρκετά ταλέντα (αλήθεια, πόσο ταλέντα μπορεί να είναι ακόμη στην ηλικία των 24 οι Γιάνκοβιτς και Παππάς που δεν προσέφεραν σχεδόν τίποτε φέτος ?) μία ομάδα με αμφίβολες προοπτικές, απλώς αυτοκτονείς. Διότι θα πρέπει να είσαι ανόητος να μην γνωρίζεις ότι είναι ανθρωπίνως και μαθηματικώς, βάσει της εμπειρίας, αδύνατον όλη η πιτσιρικαρία να σου βγει- επαναλαμβάνω, ΑΔΥΝΑΤΟΝ- και να ελπίζεις ότι ο χρόνος για τους αντιπάλους σου θα "παγώσει", έως ότου κριθεί το δικό σου εγχείρημα. Αυτή η συγκυρία είναι ιδανική για τον ΟΣΦΠ να κλειδώσει το πρωτάθλημα για την επόμενη διετία. Υπογράφει αμέσως Λάσμε και Ματσιούλις και περιμένει στη γωνία μέχρις ότου ο Γκιστ μείνει κι αυτός ελεύθερος, για να τον υπογράψει. Έτσι αφενός θα καταφέρει να φτιάξει μία υπέροχη φροντ λάιν που θα βάζει μέσα στα καλάθια τους soft Μαυροκεφαλίδη και Βουγιούκα και τον όποιον, έναν, ξένο πάρει ο ΠΑΟ (δεν αναφέρομαι σε Διαμαντάκο και Παπαγιάννη, εάν ο τελευταίος έρθει, γιατί κάθε σύγκριση, στην παρούσα φάση, είναι αστεία) αφετέρου δε θα καταφέρει ένα συντριπτικό επικοινωνιακό χτύπημα σε βάρος του μισητού του αντιπάλου. Και κάτι τελευταίο: ο Ιβάνοβιτς δεν είναι προπονητής από το πάνω ράφι, αλλά από το αμέσως παρακάτω. Ναι η Βιτώρια έπαιξε ωραίο μπάσκετ και σε αυτήν αναδείχθηκαν ταλέντα επί εποχής του, όμως, όπως σωστά επισημαίνει ο Jim, πήρε ελάχιστους τίτλους, γιατί ο τύπος δεν είναι αυτό που λέμε "winner".
    Εκτίμηση: ο Ιβάνοβιτς θα έχει σχεδόν την ίδια τύχη που είχε στην Μπάρτσα. Θα αφήσει έργο, δεν θα πάρει τίτλους και το επόμενο καλοκαίρι, με τιμή και δόξα, θα δει την πόρτα της εξόδου.
    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΛΑΘΗ 2.500.001-2.500.002-2.500.003 ΑΝΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΡΑΦΛΟΚΟΡΑΚΑ?ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Την Τετάρτη τα Λιθουανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Λοκομοτίβ Κουμπάν παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση του Γιόνας Ματσιούλις μετά την αποχώρηση της Σίμας Γιασάϊτις, όμως όπως φαίνεται δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει στο "ραντάρ" της τον Λιθουανό φόργουορντ.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ το βράδυ της Πέμπτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει στην λίστα της το όνομα του Ματσιούλις, καθώς θέλει ν' αποκτήσει ένα "τριάρι" για την επόμενη περίοδο και θεωρεί ότι ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είναι ιδανική λύση για την ομάδα που θέλουν να δημιουργήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Aυτη τη στιγμη Τζιμ κανεις αθελα σου τις καλυτερες δημοσιες σχεσεις για την ΚΑΕ ΠΑΟ.
    Και εξηγουμαι, βγηκες ομορφα και ωραια και εξηγησες κατα την εκτιμηση σου τις ενεργειες της ΚΑΕ βαση και της προιστοριας του νεου προπονητη. Αν μη τι αλλο μια λογικη προσεγγιση που δινει καποιο νοημα στις κινησεις της ΚΑΕ.
    Η ΚΑΕ απο την αλλη, συμπεριφερεται ασοβαρα, προσβλητικα (και σε παικτες αλλα και σε οπαδους), αλλαζονικα, με μια επικοινωνιακη πολιτικη λες και οι φιλοι του ΠΑΟ ειναι ανεγκεφαλα "προβατα".

    Γιατι να μην γινουν οι αποδεσμευσεις αφου γινει η παρουσιαση του προπονητη? Γιατι να μην υπαρχει μια υπευθυνη και ειλικρινης ενημερωση απο την ΠΑΕ?
    Αντι αυτου, αφηνει "δημοσιογραφους" να προσπαθουν να μας πεισουν σπασμωδικα για το "πλανο" της επομενης μερας γραφουντας μπασκετικες αρλουμπες (του στυλ ομαδα με εφηβους και 3-4 ενηλικες).

    Αν σε ολα αυτα προσθεσεις και το βεβαρημενο παρελθον του Δ. Γιαννακοπουλου απλα δε γινεται να απορεις γιατι η συντριπτικη πλοιοψηφια των φιλων του ΠΑΟ αντιδρα με τρομο στις νεες εξελιξεις.

    Εγω απλα σταματω να ασχολουμαι μεχρι να δω το πληρες ροστερ και τα πρωτα παιχνιδια της ομαδας. Απλα δεν αντεχω τον τροπο της ΚΑΕ. Με χαλαει απιστευτα η τακτικη της κουτοπονηριας με τα αποτυχημενα επικοινωνιακα τρυκ και τα σαρωτικα αλλοπροσαλα ξεσπασματα του ιδιοκτητη της.

    theBGT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και το βεβαρημενο παρελθον του Δ.Γιαννακοπουλου.....μηπως εννοεις τα δυο σερι νταμπλ με σκουπα και μπρεηκ στο μπρεηκ;..μιλα,μη μας αφηνεις σε αγωνια..

      Διαγραφή
  48. Tweets
    Follow
    7m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Για τον Αμερικανό του Ρεθύμνου (25χρ, 2μ05) ο λόγος που έκανε πολύ καλή σεζόν με την ομάδα της Κρήτης και ο ΠΑΟ έχει κυκλώσει το όνομα του.
    ExpandReplyRetweetFavorite
    13m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Όμως σημειώστε από τώρα ένα όνομα για υποψήφιο αντικαταστάτη του Γκιστ και να τον θυμηθείτε όταν έρθει η ώρα. Γκάμπριελ! Κένι Γκάμπριελ.
    Expand
    14m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Ο ΠΑΟ θα αναζητήσει αντικαταστάτη του Γκιστ,αλλά δεν βιάζεται.Έχει άλλες προτεραιότητες αλλά θα περιμένει τον Αμερικανό να βρει ομάδα.
    Expand
    16m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Ένιωσε πίεση ο Γκιστ για να δείξει οτι αξίζει να μείνει, πίεση για να δείξει στον... επόμενο εργοδότη πως δικαιούται συμβολαίου.
    Expand
    21m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Ίσως για αυτό ο Αμερικανός μετά τον τραυματισμό, επέστρεψε άμεσα στους τελικούς και ήταν «αφηνιασμένος». Ένιωσε πίεση!
    29m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Σήμερα παίκτης από τους... option out αποκάλυψε οτι ο Γκιστ έχει ενημερωθεί να βρει ομάδα. Οχι τώρα. Πριν από τους τελικούς λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο κατω προς τα πανω για να βγαλετε νοημα. στο σχολιο 4.05

      Διαγραφή
    2. ...και ποιος τα γράφει όλα αυτά ρε μάγκα;Είναι συλλογή από διάφορα τουιτς ή τα τιτιβίσματα κάποιου συγκεκριμένου γνώστη;

      Διαγραφή
    3. οκ σόρι τώρα είδα ότι είναι ενός χρήστη.Αλλά ποιου;Σπορντογκ;

      Διαγραφή
  49. fail fail fail
    το ολο κονσεπτ στηριζεται :
    Α) στον καλαθη. που δεν ξερει κανεις εαν θα ερθει και ποσο θα κατσει
    Β) στο παππα. δηλαδη ξαφνικα θα ξεμαλακιστει ο εγκεφαλος του θα δουλεψει δεν θα τσακωθει με τους παντες κλπ κλπ. αυτο ειναι ποιο δυσκολο και απο του καλαθη
    Γ) σε πολλα στοιχηματα με νεαρους που θα πρεπει να δουλεψουν με τον ποιο σκληρο προπονητη στην ευρωπη, να κοντραριστουν με τους καλητερους στην ευρωπη, να αντεξουν την μουρμουρα της εξεδρας του 6στερου. ναι καλα

    Δεν θα τους βγει το προτζεκτ και ο καλαθης να ερθει και παππας να βαζει 20ρες καθε βραδυ.

    απλα αυτοκτονικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε λεωνιδα ολα καλα αυτα που γραφεις αλλα οσο αφορα τον παππα εισαι μπροστα και λες οτι τσακωνεται με ολους;;αντε να πουμε οτι ειναι τεμπελης,αλλα οτι τσακωνεται ειναι γελοιο και κατινια.

      Διαγραφή
    2. Να κοντραριστουν με τους καλυτερους στην ευρωπη; ποια ευρωπη; το πιστευεις ε; Φιλε μου αληθεια πιστευεις οτι θα περασεις το πρωτο γυρο με 17χρονα; Γιατι η φανελα θα παιζει μπασκετ;

      Διαγραφή
  50. Ειναι μεγαλο λαθος που διωχνουν τον Λασμε.Δε βρισκεις τετοιο ψηλο
    με 1 εκατομυριο.Για Μασιουλις να το δεχτω με την εννοια οτι θελουν να προωθησουν τα δικα τους παιδια Γιανκοβιτς-Χαραλαμποπουλο αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι φευγει ο Λασμε ενω παιρνει μονο ενα μυριο.
    Τωρα ο προεδρος εχει προς το παρον μονο το Γκιστ να του θυμιζει
    τον Πεδουλακη χαχαχαχα

    Διαφωνω με την ελληνοποιηση της ομαδος τουλαχιστον για τη νεα σεζον.
    Το καλυτερο θα ηταν τωρα που κλεινει τη καριερα του σε 1-2 σεζον ο Διαμαντιδης να πηγαινε αλλο ενα F4 και να διεκδικουσε μια τελευταια ευρωλιγκα.

    Οπως βλεπω τη φαση θα προωθηθουν και θα παρουν χρονο Χαραλαμποπουλος,Διαμαντακος διπλα στους Γιανκοβιτς,Παππα συν τις μεταγραφες που θα κανουν σε μικρους οπως Μποχωριδης,Βεζενκοφ.
    Με ενδεχομενη επιστροφη Βουγιουκα και με 3D,Φωτση παμε στους 9 Ελληνες παικτες.Αν αληθευει και ερθει τελικα ο Καλαθης γινονται 10
    Θα φερει και ο Ιβανοβιτς 2-3 ξενους και τερμα.Παντα ομως εκτος απροοπτου.

    Ειναι δυσκολο να ανταπεξελθει μια τετοια ομαδα στην ευρωλιγκα για κανα δυο σεζον.Αλλα θα ειναι ευτυχια για το ελληνικο μπασκετ να παιξουν τοσοι Ελληνες σε ομαδα σαν τον Παο.

    Παντως ειναι μεγαλη μορφη ο Γιαννακοπουλος,δε παιρνει χαμπαρι.Αν του μπει κατι στο μυαλο θα το κανει.Μπορει στη τελικη να θελει να μειωσει το μπατζετ κατι που ειναι δικαιωματα του.Στο μονο που με χαλαει ειναι οτι καθεται και τσακωνεται με τους Αγγελοπουλεους ολη την ωρα και χαλανε ολοι μαζι την εικονα του φτωχου ελληνικου μπασκετ.

    Αν τελικα καταφερουν και σταθουν οι Ελληνες παικτες και κανουν την αγωνιστικη τους εκρηξη σε κανα δυο σεζον θα εχει κανει μεγαλο δωρο στο ελληνικο μπασκετ.Αν πεισει και το Βεζενκοφ να παιξει εθνικη ακομα καλυτερα.

    Υ.Γ. Πρεπει στον Ολυμπιακο να αφησουν Σλουκα,Μαντζαρη να πανε εθνικη.
    Θα ειναι μεγαλο λαθος να αφησουν την ομαδα μας με γκαρντς μονο τους Καλαθη,Ζηση.σε παγκοσμιο.Το ιδιο και για Πριντεζη σε μια θεση που εχουμε μονο Καιμακογλου και τον μετριο Φωτση.Ο Σπανουλης και ο Περπερογλου ειπαν οτι δε θα κατεβουν αλλα οι αλλοι 3 πρεπει να παιξουν.
    Αν τελικα δε δεχθει ο Ολυμπιακος δε πρεπει να τους καλεσει ο Κατσικαρης.
    Ειναι αδικια να τιμωρηθουν παικτες που καθε καλοκαιρι ειναι με τις εθνικες απο τα 15 τους.Δε πρεπει να φανε τη φολα αυτοι για μια λαθος αποφαση
    της ομαδος τους.Δεν τους καλεις και τελειωνει εκει το θεμα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην τους καλεσει ο Κατσικαρης εθνικη επειδη οι Αγγελοπουλοι ειναι ντουβαρια; Σωραιος ρε! και βεβαια θα τους καλεσει και βεβαια θα τιμωρηθουν. Οχι αυτοι. Η ομαδα του ολυμπιακου θα τιμωρηθει γιατι δεν θα μπορουν να παιξουν πρωταθλημα αυτοι οι παικτες. Αρα ολα τζιτζι!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κι εγώ, να μην τους καλέσει, προφανώς όποιος δεν κατέβει καθ'υπόδειξη του εργοδότη του έχει και ατομική ευθήνη αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε μπουρδέλο το ελληνικό μπάσκετ για ένα καπρίτσιο δύο βλαμμένων.

      Διαγραφή
  51. Ego tha po ena...ypomoni!Oso paizei o 3d anevainoun oloi trigyro tou,to pan einai na ton prostateusoun-xekourazoun,kai opoi einai mages na vgoun brosta na paixoun!oi lasme-gist anevikan apo to programma tou pao,oxi o pao apo autous.Allo einai to erotima...ypomoni exoume na xasoume titlous logo tis meta 3d epoxis?Auto prospathoun na prolavoun kai eprepe apo persi na ginetai me pappa-giankovic.De paizoun rolo ta fraga,i maccabi me 6 myria pire 3ple crown.Oloi fetos den imastan eyxaristimenoi me auta pou vlepame,opote syneisto psyxraimia kai ypomoni,to thema einai omos mi ginoume skalopati gia nba gia ta paidia kai ftiaxoume @@ kormo gia mellon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Kai egw sthn 8esh tou panathinaikou auto 8a ekana me lasme,dld 8a espaga to sumvolaio tou alla meta 8a tou ekana epanadiapragmateush me 700000 kai 1m pou pernei georgepao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας πούμε σωστή σκέψη για αφετηρία,
      αλλά,
      τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα βρει καλύτερο συμβόλαιο στην ευρώπη μετά και την φετινή χρονιά,
      πως συμβαδίζεται η επιθυμία μείωσης του λάσμε με τα χρήματα που ακούγονται ότι προσφέρονται στον καλάθη??
      Θυμηθείτε την πολύ σωστή ανάλυση του Jim πριν δυο χρόνια για τον Ούκιτς ότι ναι είναι καλός παίκτης αλλά στον ΠΑΟ που χτιζόταν τότε με συγκεκριμένο μπάτζετ ήταν λάθος να του δοθεί αυτό το συμβόλαιο...

      Διαγραφή
  53. Επειδη μαλλον ξεχασουμε και το λιγο μπασκετ που ξερουμε. Ομαδα δεν κανεις παιρνωντας δωδεκα 17 χρονους να παιζουν στην προπονηση ο ενας εναντιων του αλλου. Διοτι ο ενας θα μαθαινει τη μαλακια του αλλου. Παιρνεις εναν παικταρα σε καθε θεση ο οποιος μεσα απο τις προπονησεις θα μπορει να διδαξει τους νεους. Επισης επειδη ο παικταρας δεν θα μπορει να σου παιζει 40λεπτα εχεις σιγουρο χρονο και για τους μικρους ασχετως ποσο σημαντικο ειναι το ματς. Ετσι ψηνεται σιγα σιγα και οχι να τον βαζεις κατευθειαν στα βαθια που θα φαει φαπα και θα αποκτησει ψυχολογια loser. Χρειαζεσαι παικταραδες στην ομαδα για να μπορει η ομαδα να προχωραει στην Ευρωλιγκα και να αποκτανε και οι νεοι εμπειρια. Αλλιως μονο με νεους θα αποκλειστεις απο τα προκριματικα και η μονη εμπειρια που θα εχουν μετα ειναι με αντιπαλο την Καλλιθεα... Επισης πλανο με βαθος 3ετιας δεν υπηρχε ποτε ουτε θα υπαρξει στο μπασκετ. Εκτος αν παιζεις βιντεογκειμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πάντως μέχρι στιγμής μετράω ένα (1) άρθρο αθλητικού δημοσιογράφου που αντιτίθεται κόσμια στο "πλάνο" (και το λέω με όσο μεγαλύτερη δόση ειρωνίας μπορώ) της διοίκησης του ΠΑΟ. Ένα. Του Λαούδη. Εντυπωσιακός συντονισμός, μέχρι και οι ρεπόρτερς του Ολυμπιακού φαίνεται να έχουν σαστίσει. Κάτι βρωμάει.

    Παρεμπιπτόντως, χθες στη δουλειά άκουσα απο φίλο του Ολυμπιακού την εξής ατάκα που έχει τον χαβαλέ της. Αν κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός κατεβάσει starting lineup με Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου/Μπράμος/Maciulis, Gist, Lasme, με 4 πρώην του ΠΑΟ κι ένα αρρωστάκι βάζελο, ως Ολυμπιακός ένα σφίξιμο στο στομάχι θα το νιώσεις, δεν θα το νιώσεις; Θα το νιώσεις, ναι, μάλλον, αλλά νομίζω το πραγματικό σφίξιμο θα το νιώσουν οι απέναντι.

    Anyway, μετά απο 2 μέρες χολής νομίζω οτι δεν αξίζει πλέον να ασχολείται κάποιος με το συγκεκριμένο θέμα, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, οι οπαδοί του ΠΑΟ δειλά δειλά έχουν αρχίσει να δηλώνουν πόσο υπερτιμημένος είναι ο Lasme, πόσο δεν έχει βελτιωθεί ο Gist και πόσο τσούκου-τσούκου (χαρακτηριστική η προέλευση της έκφρασης νομίζω) είναι ο Maciulis και, επομένως, δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί έχω την αίσθηση, τουλάχιστον όχι μέχρι και αν γίνει πραγματικότητα αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι, να αρχίσει δηλαδή τις ανακοινώνεις ο Ολυμπιακός.

    Ας δούμε το τελικό roster του ΠΑΟ και μιλάμε. Και προφανώς, ότι roster και αν είναι αυτό αξίζει να τους δωθεί μια ευκαιρία και να έχουν κάποια στήριξη, δεν φταίνε τα πιτσιρίκια η ο Διαμαντίδης που ο πρόεδρος είναι μην πω τι είναι. Αλλά μεταξύ μας, για να σε στηρίξει ο κόσμος στις σφαλιάρες πρέπει να του'χεις φερθεί κι εσύ ξηγημένα, κι εδώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Επίσης, επειδή για τον Ivanovic δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αν ισχύουν όλα αυτά που λέγονται για το mentality του coach, είμαστε όλοι σίγουροι οτι πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι κατάλληλος να διαχειριστεί κοσμογονικά στραπάτσα; Ή θα τους λιώνει στο καψόνι μετά απο κάθε ήττα;

    Στο μεταξύ, Spurs, τι ομαδάρα είναι αυτή ρε παίδες. Δεν μ'αρέσει το NBA, κυρίως λόγω της ψιλοαδιάφορης regular season αλλά τα playoffs τους βγάζουν μπασκετικές ιστορίες που σου μένουν για πάντα και νομίζω αυτοί οι Spurs αξίζουν να τους θυμόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Go Spurs!!!!!!!!!!!!
      Kάτι μου λέει ότι αύτο πρέπει να ήταν "ένα από αυτά τα παιχνίδια". Περίμενα τον "βασιλιά" να απαντήσει αλλά...

      Διαγραφή
  55. Παιδιά όλοι έχουμε υποστεί,άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο,ένα σοκ.Ας έχουμε λίγο υπομονή να αφήσουμε τις εξελίξεις να τρέξουν και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό.Δεν είναι λύση όυτε οι αφορισμοί,αλλά ούτε και η υπέρμετρη αισιοδοξία για το νέο πλάνο.Προσωπικά δεν τους έχω για τόσο χαζούς τους νέους παίκτες να μην τους στηρίξουν με κάποιους πολύ καλούς ξένους.Θα είναι σαν να χαντακώνουν την ίδια τους την επένδυση.Πιστεύω ότι όταν δούμε ολοκληρωμένο το πλάνο θα αλλάξουμε γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τι σοκ ρε φίλε? Το πράγμα δεν βγάζει νόημα. Διώχνεις Γκιστ, Λασμε για να τα δώσεις όλα τα λεφτά στον Καλαθη?
    Πείτε τίποτα μήπως είμαι τελείως βλαμμένος καιι δεν το πιάνω. Και please μην αρχίσετε τόσο νωρίς την κολοτούμπα, θα σταματήσω να βλέπω ελληνικό μπάσκετ. Αηδία δλδ με τον κάθε ένα που μας κοροϊδεύει και όλοι στο τέλος σα τα πρόβατα ακολουθούμε από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα ερθει ο Καλαθης. Διωχνει Γκιστ, Λασμε και Μασιουλις για να γλιτωσει τα λεφτα. Θελει να κατεβασει πολυ το μπατζετ. Καλως το θελει. Καλως τους εδιωξε αφου δεν μπορει να τους πληρωσει. Κακως ομως μας ζαλισε με ενα σωρο κουταμαρες περι 'ελληνοποιησης'. Ας εβγαινε σαν αντρας να πει οτι ζοριζεται οικονομικα.Θα ελεγε ευχαριστω στους παικτες, θα ζητουσε την κατανοηση των οπαδων και θα γινοταν το καλυτερο δυνατο με τα λεφτα που εχει διαθεσιμα. Ολα τα υπολοιπα ειναι για γελια. Επαθε επικοινωνιακο βατερλω με τις μπαρουφες που μας ταϊσαν ολα τα media που ελεγχει φανερα και μη.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ ρε φίλε.

      Διαγραφή
  57. Γιαννακόπουλε και συ προπονητή της πλάκας Ιβάνοβιτς. Σας παρακολουθώ.
    Sandor The Hound Clegane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρεμα εσύ, γιατί θυμάσαι τι έπαθες την προηγούμενη φορά που αυθαδίασες...

      ser gregor the mountain clegane

      Διαγραφή
    2. Ε, δε χαλαρώνετε λίγο. Τον Δημητράκη τον έχω υπο την προστασία μου κανονίστε!...αφού ξέρετε...το παιδί έχει ψυχολογικά...θέλει κάποια να του χαιδεύει το κεφάλι...

      Brienne of Tarth

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα, μου άρεσαν αυτά τα σχόλια. Πάω να γαμήσω την αδερφή μου.

      Jamie Lannister

      Διαγραφή
    4. Με κάνεις και κοκκινίζω...

      Sansa Stark

      Διαγραφή
  58. Το θέμα με το rebuilding του ΠΑΟ έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που μπορεί να έχουμε 100% αλλαγή πλεύσης. Πετάμε μια σκέψη, παίρνουμε θερμοκρασία, ακούμε τι λένε οι οπαδοί γιατί πάντα τους ακούμε και αναλόγως πράττουμε. Αν και θεωρώ ότι το έχουμε καλύψει επαρκώς, θα γράψω μερικές τελευταίες σκέψεις.

    1. Συμφωνώ με την λογική του project τριετίας. Θεωρούσα εξαρχής ότι ο πρώτος χρόνος αυτού του πλάνου ήταν η χρονιά 2012-13. Ο δεύτερος έπρεπε να είναι ο φετινός. Δεν ήταν, όμως. Αλλά το project τριετίας δεν σημαίνει καταστρέφω τα πάντα και ξεκινάω από το μηδέν. Αυτό έγινε αναγκαστικά το καλοκαίρι του ‘12. Η ΚΑΕ πετάει στα σκουπίδια την δουλειά 2 χρόνων.

    2. Δεκτό να μη μας κάνουν οι Λάσμε, Γκιστ, Μασιούλις. Δεκτό να θεωρούμε ότι παίρνουν πολλά. Αλλά μέχρι εκεί. Εδώ διαβάζουμε ότι ο Γκιστ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν βελτιώθηκε καθόλου στον 1,5 χρόνο στον ΠΑΟ! Μαθαίνουμε ότι ο Μασιούλις είναι παλαιάς κοπής 3άρι! Και ανακαλύπτουμε ότι σαν τον Λάσμε υπάρχουν πολλοί! Από την άλλη, θεωρούμε επαρκή το Φώτση και όχι ακριβό.

    3. Αν η ΚΑΕ θέλει να ακολουθήσει μοντέλο Παρτίζαν είναι δικαίωμά της. Αλλά να ξέρουμε τι σημαίνει Παρτίζαν. Ανακαλύπτω παίκτες, τους εκπαιδεύω και τους πουλάω για να επιβιώσω. Μιλάμε για έναν αυτάρκη οργανισμό που δεν εξαρτάται από την τσέπη κανενός. Και φυσικά δεν έχει φιλοδοξίες να γίνει στο μέλλον η μεγάλη ομάδα που θα σαρώνει τους τίτλους.

    4. Ελληνοποίηση-ανανέωση. Νομίζω ότι μιλάμε για την ανάγκη που έγινε φιλοτιμία. Η απόφαση για την ελληνοποίηση της ομάδας πλασάρεται στη λογική του ότι αποτύχαμε 2 χρόνια γιατί φταίνε οι ξένοι. Δηλ. δεχόμαστε ασυζητητί ότι οι Έλληνες παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στο project. Από πού προκύπτει αυτή η σιγουριά; Με την βίαιη προσαρμογή ρισκάρεις να κάψεις όλους τους μικρούς. Μα όλους.

    5. Μπάτζετ. Βεβαίως και να μειωθεί. Είπαμε ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον ΔΓ να χώνει κάθε χρόνο ένα σκασμό λεφτά για να συντηρεί την ομάδα. Από την άλλη, όμως, βλέπεις μερικά παράδοξα. ΟΚ, πολλά τα λεφτά για τον Λάσμε. Για τον Φώτση, είναι λίγα; Ο Βουγιούκας και ο Καλάθης (που έφυγαν το ‘12 για μεγαλύτερα συμβόλαια αλλά δεν είναι μισθοφόροι και τους θέλουμε πίσω) με πόσα θα έρθουν;

    6. Υπομονή και πίστωση χρόνου. Ο πρόεδρος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να εξηγήσουν στον κόσμο την δυσκολία του εγχειρήματος και την υπομονή που χρειάζεται. Και η ανταπόκριση που είχε ήταν άμεση και μεγάλη. Αναρωτιέμαι αν ο ίδιος το έχει καταλάβει. Αν θα αντέξει τις σφαλιάρες του πρώτου καιρού. Είναι πιθανό τους πρώτους μήνες η ομάδα να παίζει πολύ χειρότερα από φέτος. Θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα; Ή τον Δεκέμβρη θα ψάχνουμε για 1-2 ξένους μήπως και σωθεί η χρονιά; Οι φίλαθλοι που εμπιστεύονται τυφλά το πλάνο είναι έτοιμοι να δεχθούν τα πάντα; Ή μήπως θα πιστρατευτεί ξανά ο Αλβέρτης για να φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας;

    7. Προπονητής. Καταπληκτική η τεχνική ανάλυση του Jim. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι ο Ιβάνοβιτς είναι ο κατάλληλος. Και από ό,τι φαίνεται και στην ΚΑΕ δεν είναι βέβαιοι. Γι’ αυτό και το 1+1 συμβόλαιο. Όσον αφορά τις μεθόδους νομίζω ότι γυρνάμε στην 10ετία του ’90. Ο ΠΑΟ είναι επαγγελματική ομάδα και όχι training camp ούτε κολλέγιο. Φοβάμαι ότι αν ο κόουτς αρχίσει τις στρατικοποιήσεις, θα αποτύχει οικτρά. Η λογική του μαστιγίου δεν έχει πλέον πέραση.

    ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ….

      8. Ρόστερ. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι συμφώνησε να αναλάβει ο Ιβάνοβιτς. Του είπαν δηλ. πάρε αυτό το ρόστερ, βρες και 1-2 δικούς σου ξένους και δούλεψε; Ο ΔΓ δήλωσε ότι οι παίκτες θα είναι αποκλειστικά επιλογές του κόουτς. Πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο; Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού και το ποιοι μπορούν να το υπηρετήσουν. Sorry, αλλά δεν μπορούν να υπηρετήσουν το στυλ που περιγράφει ο Jim, ο Γκιστ και ο Λάσμε αλλά μπορούν ο Φώτσης και ο Βουγιούκας;

      9. Jim, είσαι υπέρ της αναδόμησης. Βλέπεις θετικά την εξαγγελία (γιατί προς το παρόν μιλάμε για εξαγγελία) της ΚΑΕ. Αυτό με το Λάσμε, όμως, δεν το καταλαβαίνω. Η περίπτωση του Γκαμπονέζου είναι η πιο χαρακτηριστική του φαινομένου που θέλει να αλλάξει ο ΔΓ. Δηλ. παίκτης που θεωρείται από την ΚΑΕ υπερτιμημένος, ξένος και με συγκριμένα χαρακτηριστικά που είναι αμφίβολο αν κάνουν στον κόουτς. Πώς θα μείνει;

      10. Λοιπόν, εκτός από τα του ΠΑΟ έχουμε κι άλλα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
      - Ο Μπλατ έφυγε. Πάει ΝΒΑ.
      - Οι Spurs θα πάρουν φέτος αυτό που χάρισαν πέρσι στους Heat. Τεράστιοι.
      - Στην Ισπανία γίνονται τρελά πράγματα. Η Μπάρτσα αυτοκτονεί και οδηγείται σε σεζόν ναυάγιο. Ο Γιουλ φωνάζει στον Λάσο να βγάλει από το παρκέ τον γ@@@@ένο Έλληνα αναφερόμενος στον Μπουρούση (που ‘σαι gskordak;).
      - Στην Τουρκία γίνεται της Πόπης. Ο Ζοτς έχει γίνει αφορμή να πλακώνονται όλοι με όλους. Μέγιστη καρικατούρα ο Τουρσκάν. Μύλος!!!
      - Στον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας μένει όπως μάλλον και ο Σπανούλης. Με λίγες προσεκτικές κινήσεις ο ΟΣΦΠ μπορεί να είναι ένα επίπεδο πάνω από ό,τι φέτος.


      Υ.Γ. Τουλάχιστον φέτος δεν θα ανέβει το έργο «πάρτε το Ζήση».

      Διαγραφή
    2. @77...Μπορεις να εξηγησεις τι ακριβως εννοεις με το ''οσον αφορα τις μεθοδους νομιζω οτι γυρναμε στη 10ετια του 1990'';

      Διαγραφή
    3. Έχω διαβάσει απίστευτες ιστορίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο κόουτς. Είτε αυτές αφορούν την προπόνηση, είτε την προετοιμασία, είτε τα ξενοδοχεία, είτε τους τραυματισμούς, είτε τα καψώνια, είτε τις αντιδράσεις του μετά από ήττες, είτε τον τρόπο που αντιμετωπίζει γενικά τους παίκτες κ.λ.π.
      Επειδή αυτά τα χαρακτηριστικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την φιλοσοφία, τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω του ανθρώπου, θεωρώ απίθανο να αλλάξει και να μας εμφανιστεί κάτι διαφορετικό.
      Ε, όλα αυτά τα στρατιωτικά, οι πειθαρχίες, το μαστίγιο κλπ τα θεωρώ τουλάχιστον ξεπερασμένα.

      Διαγραφή
    4. dakrisa me to : Υ.Γ. Τουλάχιστον φέτος δεν θα ανέβει το έργο «πάρτε το Ζήση».

      kata ta alla simfono se arketa pragmata.

      Διαγραφή
  59. οκ μαγκες.... ο γιαννακοπουλος μας τρολαρει δεν παιζει!!! ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΤΖΑΡΗ!!! ΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗ
    ενω του αφησε δωρακη την παιχτουρα τον ματσιουλης!!! και ενα λασμε για κερασακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικα η λιστα του κοντου δεν ηρθε ενω ειχε κανει μπαφους .. του την δωσανε !!!

      Διαγραφή
    2. Αυτος χαλαρος ητανε. Του τη δωσανε την δημοσιοποιησε. Μια χαρα...σιιιιιγουρα μπαφους!

      Ο αλλος ο ψυχακιας που του την εδωσε μαλλον ειχε παρει τα βαρυα και εβλεπε κυκλους!

      Διαγραφή
    3. http://www.youtube.com/watch?v=wsmKS2OuODA

      Μάλλον μαζί το κάψανε που λέτε. Δεν στέκει αλλιώς. Και πάνω κάτω ίδια ηλικία...

      Διαγραφή
    4. ωωωωωωωχ! κλαίω! Δεν υπάρχει το σχόλιο και το βίντεο!

      Διαγραφή
    5. αχαχαχαχχα ωραιο βιντεο ααχαχαχχα

      Διαγραφή
  60. ελεος ρε γιαννακοπουλε ποιος μαντζαρης το παιδι δεν κανει περιπτωση μπραμος ειναι εχει ταβανι τι να τον κανεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παο:θα θελαμε να μαθουμε ποσο πουλατε τον μαντζαρη
    Ολυ:οχι
    Παο:τον δινετε;
    Ολυ:οχι
    Παο:το συζητατε;
    Ολυ:οχι
    Να αρχισουμε μια προσπαθεια να τα βρουμε;
    Ολυ:οχι

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΟ:Μηπως θα θελατε και τον κ Γκιστ για ανταλλαγμα?
      ΟΛΥ:Ε τωρα το συζηταμε....

      ;)

      Διαγραφή
    2. ΠΑΟ:και μια που παίρνετε το Γκιστ μήπως να κάνατε κάνα δίδυμο με Λάσμε που γ@μ@ει?...ξέρετε εσείς ;)

      Διαγραφή
    3. ΠΑΟ:και μην ξεχασετε και το Ματσιουλη,σκθλος μεσα στο γηπεδο τα δινει ολα...Εμεις αυτους τους διωξαμε γιατι που να συγκριθουν τωρα με τους τιτανες Διαμαντακο και Χαραλαμποπουλο.Πλεον κοιταμε και τον νεο GOAT (15χρονο) απο τον Τιτανα Μεγαρων...

      Διαγραφή
    4. εγω διαβασα οτι θελουν και τον Μπραμο αν φυγει ο Περπερογλου,ε ρε γλεντια.Οι γαβροι θελουν παιχτες μας,ενω μας κατηγορουν οτι τους κεριζουμε ξερετε πως.

      Διαγραφή
  62. Ο Παο πρέπει να πάει να πάρει τον Μπογκντάνοβιτς από την Παρτιζάν ώστε να επενδύσει πάνω του για τον ηγέτη των επόμενων 10 χρόνων. Φυσικά, δεν είναι βέβαιο πως θα ανταπεξέλθει σε τέτοιο ρόλο -αυτό δεν μπορείς να το προεξοφλήσεις για κανέναν με βεβαιότητα αν δεν το δοκιμάσεις πρώτα- αλλά έχει τη μαγιά. Έχει δε κάποια βασικά πλεονεκτήματα έναντι του Καλάθη: καλύτερη τεχνική και σουτ, κοστίζει συνολικά (αγορά και συμβόλαιο) αρκετά λιγότερα από ό,τι ο Νικ και ΚΥΡΙΩΣ την προοπτική να μείνει χρόνια. Για να το εξηγήσω καλύτερα: ο Μπογκντάνοβιτς, όπως και οποιοσδηποτε άλλο Σερβάκι της γενιάς του στην Παρτιζάν, έχει μεγαλώσει όλη του τη ζωή έχοντας ως όνειρο, ως δέος το να παίξει στον Παναθηναϊκό. Για τέτοια παιδιά, η προοπτική να έρθουν στον ΠΑΟ και να διεκδικούν Ευρωλίγκες, ΦΦ κλπ είναι ύψιστη πρόκληση και εύκολα θα μένανε και όλη την καριέρα τους εδώ χωρίς να είναι με τον καημό του ΝΒΑ.

    Αντιθέτως, ο Νικ έχει ως ύψιστο στόχο το ΝΒΑ, ακόμα κι αν πρόκειται για ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί εκεί. Γι αυτόν, όλες οι μη-ΝΒΑ ομάδες, είτε μιλάμε για τον ΠΑΟ, είτε για τη Λοκομοτιβ Κουμπαν, είτε για τους Δράκους του Πεκίνου ή μια ομάδα του Κατάρ είναι λίγο πολύ το ίδιο, δηλαδή ομάδες όπου θα βρει παχυλό συμβόλαιο και θα φτιάξει καλά στατιστικά ώστε να τα χρησιμοποιήσει για ένα καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Όμως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηγέτη που να τον συγκινεί και να τον γεμίζει να παίζει σε αυτόν, που θα ξυπνάει κάθε μέρα νιώθοντας σούπερ που βρίσκεται σε αυτή τη θέση χωρίς να έχει όνειρο για κάτι άλλο.

    Είναι ιδανική συγκυρία αυτή η ανανέωση για να αποκτηθεί ο Μπογκντάνοβιτς, χωρίς μεγάλο κόστος. Βεβαίως, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δε θέλω ή δεν θα μου άρεσε να έρθει ο Καλάθης. Προς θεού, μακάρι να έρθει και να κάτσει και καιρό να σκίζει. Αλλά κατά τη γνώμη μου, μπορεί να είναι υπαρχηγός δίπλα σε κάποιον άλλο και όχι ο ηγέτης. Αντιθέτως, ο Παππάς, αν φυσικά αποφασίσει ψυχή και σώματι να αφιερωθεί στην καριέρα του, να δουλέψει σκληρά και να εξελιχθεί, έχει την προοπτική να γίνει ηγέτης του ΠΑΟ για 10 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. http://www.youtube.com/watch?v=9NFET2bYvYc
    χαχαχα και τωρα τον θελουν στην ομαδα τους αυτο ειναι λιμανισια αξιοπρεπεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. μην ανησυχειται αν υπηρχε μια περιπτωση να μην ανανεωση ο μαντζαρης με τον ολυμπιακο τωρα θα ανανεωσει σιγουρα για να μην εμπλεκεται σε τετοια σεναρια.... εκτος αν υπαρχει συμφωνια του παικτη με τον παναθηναικο που το θεωρω απιθανο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. To σιγουρο ειναι οτι εχουμε μπροστα μας ενα πολυ ενδιαφερον καλοκαιρι και μια ακομα πιο ενδιαφερουσα αγωνιστικη σεζον!!!

    κατ αρχας, ας μη βιαζομαστε να κρινουμε απο τωρα τις κινησεις της διοικησης.ας περιμενουμε να δουμε τι θα εχει γινει μεχρι το τελος του καλοκαιριου!!!

    εννοειται οτι μας πονεσε η αποχωρηση των μασιουλις λασμε αν και εχω μια κρυφη ελπιδα για επαναδιαπραγματευση με το λασμε, η οποια το πιο πιθανο ειναι να μην οδηγησει πουθενα!!!ο στεφαν ανετα θα βρει τα λεφτα που θελει οπουδηποτε, ακομα και στο λιμανι!!!!

    ενα γκαρντ πρεπει να παρει ο παο και αυτος ειναι ο χικμαν!!!κανενας αλλος!!μονο αυτος μπορει να σταθει μονος του στην περιφερεια κανοντας τα παντα (αμυνα, οργανωση, σκορ, υψηλη αποδοση σε τοπ επιπεδο).ντιλεινι, λαφαγιετ, καλαθης, ερτελ και σια ειτε δεν ειναι επαρκεις σε ολα τα κομματια του παιχνιδιου ειτε ειναι αμφιβολο αν θα βγαλουν την ποιοτητα τους σε αυτο το επιπεδο!!!!λευκη επιταγη στο χικμαν λοιπον!!!

    απο την αλλη, ενας σταθερος κορμος επρεπε να μεινει στην ομαδα και συμφωνω με το τζιμ!!!δδ, μασιουλις, γκιστ, λασμε + ξενος γκαρντ επρεπε να ειναι ο πυρηνας της νεας ομαδας!!!αυτοι θα εβγαιναν μπροστα και θα οδηγουσαν τους νεαρους παικτες γιατι θα ρθουν καποια βραδια που οι πιτσιρικαδες δε θα χουν πού να κρυφτουν!!!και τοτε θα ερθει η καταπτωση της ψυχολογιας και το καψιμο!!!

    απο ο,τι φαινεται ομως παμε για ολικη μεταμορφωση.ας ειναι!!!αρκει , οπως λεει και ο τζιμ, να μην υπαρχουν αναρχες κραυγες στα αρνητικα αποτελεσμα, ειδικα απο πλευρας διοικησης, και δουμε ξανα το φραγκι εκει κοντα στο δεκεμβρη με κουστουμι και γραβατα!!!

    εχει ενδιαφερον το προτζεκτ και οντως καταλληλος για αυτο ειναι ο ιβανοβιτς!!εχει ενδιαφερον να βλεπουμε ενα συνολο πιτσιρικαδων να τρεχει πανω κατω το γηπεδο και να πνιγει στην αμυνα τον αντιπαλο!!!!το θεμα ομως ειναι , θελουν αυτα τα παιδια να μπουν σε αυτο το τριπακι?θα μπορεσει ο ατσαλακωτος παππας να στραπατσαριστει κανοντας τα γουστα του κοουτς?ο γιανκοβιτς?το διδυμακι απο τον αρη που "καταφθανει"?

    ακουω και διαβαζω για τον καλαθη!!!καλος παικτης αλλα ακαταλληλος για αυτο το προτζεκτ!!!οι λογοι?

    -αν υπογραψει στον παο θα πρεπει να ξεχασει το νβα!!!μπορει?
    -απαιτουνται πολλα χρηματα!!!
    -δε γινεται να παιρνει ενας 25χρονος τα 5πλασια χρηματα απο τους υπολοιπους συνομιληκους του!!!!δημιουργει θεματα!!!
    -σε περιπτωση που δεν αυξηθει το μπατζετ ειναι κριμα να δωσουν τοσα χρηματα σε εναν παικτη που δεν ειναι σε θεση να κανει τα παντα μες στο γηπεδο!!!!το μη αξιοπιστο σουτ του θα δημιουργησει προβληματα σε πολλα κλειστα ματς!!!

    απο την αλλη, αν ο ερχομος καλαθη συνδιαστει με ενα ακομα ποιοτικο γκαρντ τοτε οκ, καλως να ερθει!!!με την προυποθεση βεβαια το μπατζετ να ανεβει!!!δε γινεται να παιζεις στα χαμηλα με καλαθη, δδ, λαγκοφορντ (ή χικμαν) και στα ψηλα με διαμαντακο - παπαγιαννη!!!!

    γραφουν για μαντζαρη!!!κινηση οχι ουσιας αλλα εντυπωσεων κατ εμε!!!οι αγγελοπουλοι θα τον κρατησουν και θα ριξουν πορτα ανετα στον παο!!!και μιας και επιασα τον οσφπ, εννοειται οτι θα ενδιαφερθει και αυτος με τη σειρα του για λασμε μασιουλις, παικτες που θα λυσουν τα χερια των ολυμπιακων σε θεσεις που εχουν προβλημα!!!μη ξεχασουμε να βαλουμε κορδελα στους παικτες....μιλαμε για δωρο κανονικο!!!

    υπερ της ελληνοποιησης ημουν ανεκαθεν αλλα παντα με το σκεπτικο ενος βασικου κορμου 4-5 εμπειρων παικτων!!!το να βαλεις μεσα το δδ, το φωτση, σε αυτη την ηλικια, και να πεις σε 10 πιτσιρικαδες "μπειτε και παιξτε", αυτο φοβαμαι οτι θα εχει αμφιβολες συνεπειες , πρωτα απο ολα για τα παιδια τα ιδια!!!

    τελος, θα θελα να βγαλω και εγω το μανατζερ απο μεσα μου αλλα αδυνατω να στησω ροστερ απο τη στιγμη που ολοι φευγουν , ακομα και οι καλυτεροι μας παικτες τη σεζον που περασε, και οι φωτσης-μαυροκεφαλιδης δειχνουν οτι μενουν!!!!

    αντε να δουμε.....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. O παναθηναικος ζητησε τον Μαντζαρη αλλα η πλακα ειναι οτι το πιθανοτερο ειναι ο ολυμπιακος να παρει (πρωην) παιχτη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. A,re Dimitri Giannakopouloe ithela na iksera ti partida exeis sniffarei ena mina twra....Poly dynato prama prpei na einai!

    Tsiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Kalimera se olous!

    An katalava kala pane smr ta media na mas plasaroun oti o Lasme paei pros Osfp kai o Matzaris Panathinaiko???

    Pio pithano thewrw ton Lasme gia Osfp.Tou Matzari apithano.Ektos an mas douleyoun omadikws oi men kai oi de kai kanoun antallages....

    Pantws kapoio lako exei i fava genikotera.Den mporei o Ivanovic nadexotan naerthei na paiksei to teleutaio tou xarti gia na apodeiksei oti anikei stous top proponites tis Eyrwpis mono me ta pitsirikia.Ypomoni...

    Dimitris Gloucetser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Δημητρη πάλι τρέλα μας πουλάνε! Ο καλός ο πρόεδρος που πάει για τον τρελό για την Πανάθα Μάντζαρη!

      Κι εγώ για το καλό της ομάδας να ξέρετε θα κάνω πρόταση στον Wiggins(νο1 κατά πάσα πιθανότητα του φετινού ΝΒΑ). Ετσι για την υπέρβαση ρε γαμώτο!...για τον αρχηγό της επόμενης 15ετίας!...που είμαι και large και γνώστης!

      Διαγραφή
    2. Koita an den einai kinisi meta apo sniffarisma tou Giannakopoulou mporeis na vreis kapoia akres an to kaloskefteis.
      Thewreis apithano o Panathinaikos na exei milisei me to manatzer tou i ton idio?
      Twra pou to kaloskeftomai o Matzaris eipe tha timisw to symvolaio m(to idi yparxon dld...).Pou simainei oti paizei an exei symfwnisei me ton Panathinaiko g t xronou.An ayto isxyei siga min ton kratisoun oi Aggelopouloi st Osfp.Epsisi,opws o Spanoulis efyge opws eipe gia na einai arxigos mia omadas etsi isws kanei kai o Matzaris mias kai o Mitsos tou xronou ante se 2 xronia kremaei papoutsia.
      Vevaia tin katastasi dyskoleyei to gegonos oti o Matzaris epathe xiasto kai o Osfp ton perimene...Pou den einai kai ligo.Yparxei kai to ithiko tou zitimatos.Idwmen.Pantws psiloapithano to kovw..

      Dimitris Gloucester

      Διαγραφή
    3. Εντάξυ ένα δίκιο το'χεις, είναι λίγο διαφορετική η περίπτωση, πέρα από πλάκες και νεύρα. Αλλά πολύ τρέλα ο ΔΓ...

      Διαγραφή
  69. Για μενα ειναι ξεκαθαρο οτι ο ΔΓ δεν ελπιζει σε θετικη απαντηση των Αγγελ.
    Αντιθετα καποια τακτικη ακολουθει.
    Για να δουμε που το παει.
    Το σεντρα αναφερει οτι θα γινει προσπαθεια να ξαναδιαπραγματευτει ο παο με λασμε κ ο γκιστ μενεξ.
    Ο λασμε δυστυχως ομως θα χει σιγουρα καλες προτασεις.
    Πεταξε το πουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια τακτικη?εχει χασει τη μπαλα ο Γιαννακοπουλος..υπαρχει κανεις που δε πιστευει οτι η κινηση για τον Μαντζαρη εγινε απλως για να λεμε οτι εγινε?υπαρχει μια στο εκατομμυριο να δεχθουν οι Αγγελοπουλοι να τον παραχωρησουν στον Παναθηναικο?κ εστω οτι το κανουν θα υποστουν μεγαλη επικοινωνιακη ηττα στα ματια των Ολυμπιακων κ θα φανε αγριο κραξιμο..θα πρεπει καπως να ρεγαρουν στο επικοινωνιακο κομματι..κ στανταρ στα καπακια θα πανε να χτυπησουν κανα Λσμε ή Γκιστ εφοσον μεινει ελευθερος..

      κ τελος εστω οτι το τρωω ολο αυτο..με ποια κριτηρια μπηκε στους υποψηφιους μεταγραφικους στοχους ο Μαντζαρης?επειδη ειναι βαζελος?ή τοσο πολυ θαμπωθηκε ο Ιβανοβιτς απ'τον Μαντζαρη που ειπε στον Γιαννακοπουλο τον θελω οπωσδηποτε?σορρυ αλλα κ ο Μαντζαρης δειχνει να χει πιασει ταβανι..επιθετικα σπανια απειλει εντος της γραμμης των 6.75,λες κ το ζωγραφιστο ειναι ναρκοπεδιο..μονοδιαστατος θα απειλησει μονο απ'την γραμμη του τριποντου..οργανωτικα δεν το λες κ κατι σουπερ..νταξει θα πασαρει γρηγορα τη μπαλα να μη κολλησει τη κυκλοφορια της μπαλας...αλλα ουτε πικ εν ρολ θα σου στησει ουτε θα κανει κατι αλλο εξεζητημενο που θα πει οτι διαφερει απο αλλα γκαρντ..κ αμυντικα σορρυ κιολας αλλα αυτη η καραμελιτσα οτι προκειται περι αμυντικου εξολοθρευτη νομιζω οτι εχει ξεφτισει..ειδικα την φετινη χρονια αντιμετωπισε πολλα αμυντικα προβληματα οταν βρισκοταν απεναντι σε πιο γρηγορα κ αθλητικα γκαρντ..οπως τα γκαρντ της μιλανο,της ρεαλ,κλπ..

      Διαγραφή
    2. Κι άμα πετάξει ποιός ξέρει που θα προσγειωθεί....το...πουλί...

      Διαγραφή
    3. γιατι μηπως περιορισε τον 34 πια ΔΔ;;;

      Διαγραφή
    4. Η τακτικη μπορει να ειναι
      1.ανεβαζει το κασε του παιχτη στις διαπραγματευσεις με τον ολυμπιακο.Ο παιχτης εχοντας στο χερι του εμπρακτο ενδιαφερον απο παο δεν θα βιαστει να συμφωνησει σε επεκταση αντιθετα θα απαιτηση περισσοτερα χωρις να βιαστει αφου το επομενο καλοκαιρι θα μπορει να επιλεξει μεταξυ διαφορων προτασεων

      2.κανει γνωστο εμπρακτα στον μαντζαρη οτι ενδιαφερεται ο παο να τον ενταξει στα σοβαρα και αν πραγματικα το θελει μην βιαστει να επεκτεινει το συμβολαιο του.


      3.κανει πλακες στους αγγελοπουλεους:d επομενη κινηση να ζητησει τον σπανουλη:)

      Διαγραφή
    5. Gia mena to 2. einai kai to pio logiko...All logiki kai Dimitris Giannakopoulos kollaei?

      Dimitris Glou

      Διαγραφή
  70. Εγω αν ημουν Αγγελοπουλος θα αντιπροτεινα ανταλλαγη με τον Διαμαντιδη.

    Ασοβαρα πραγματα εντελως.

    Κριμα για τον Μαντζαρη που ειναι καλο παιδι και παναθα βαμμενη.Παει να του καταστρεψει την καριερα με τετοια κολπα.....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 2.05 μην ακουω βλακιες του ανεβαζεις το κασε και του δινεις και αξια,αντε σαχλαμαρες.επικοινωνιακες βλακιες του ΔΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισως να ειναι μονο αυτος ο λογος!!να ανεβει το κασε του μικρου και να τη σπασει στους αγγελοπουλους!!!οπως παλιοτερα με το βασιλοπουλο, που αναγκαστηκε η διοικηση του οσφπ και του δωσε ενα καραβι λεφτα και μετα πηγαιναν στα δικαστηρια!!!

      δεν ειναι ακομα παικτης ο μαντζαρης για να γινει σφαγη για την παρτη του.μπορει και να μη γινει ποτε του τετοιος παικτης μιας και επιθετικα ειναι μονοδιαστατος μεχρι αηδιας!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. 2.56 Ποια αξια του δινει του Μαντζαρη η κινηση αυτη?Εαν υπηρχε συμφωνια Μαντζαρη παναθηναικου τοτε ο παιχτης θα εβγαζε κουτσα στραβα την χρονια και του χρονου θα ερχοταν στον παναθηναικο ελευθερος και ωραιος.Απλα τωρα εξαναγκαζει τον Μαντζαρη να ανανεωσει στον ολυμπιακο αλλα και παλι στους οπαδους του ολυμπιακου παντα στην πισω μερια του μυαλου τους θα υπαρχει η σκια μηπως και ο μαντζαρης ηταν στο κολπο.Η αλλη επιλογη που εχει ο μαντζαρης αν δεν ανανεωσει ειναι να φυγει στο εξωτερικο και μετα εχει ο θεος.....
      Και ολο αυτο γιατι γινεται?για να αποπροσανατολισθει ο κοσμος απο την διαλυση της ομαδας που κανει ο ΔΓ

      Διαγραφή
    3. γιατι με το ζορι θα υπογραψει αν δεν τον συμφερει;;;,αναγκαζει τους Αγγελοπουλους να του ανεβασουν την αμοιβη,ποσο δυσκολο πια να το καταλαβει αυτο καποιος,ελεος.Αλλο αν ειναι επικοινωνιακες βλακιες(που ειναι),αλλα σαν παιχτη τον ανεβαζει."σου λεει εριζουν οι αιωνιοι για αυτον" δεν ειναι και λιγο.Απο την αλλη δηλαδη μια κινηση φανερη ειναι καταπτυστη ,ενω η κινηση των Αγγλοπουλων με τον Σπανουλη ηταν τιμια....

      Διαγραφή
    4. υ.γ ΣΜ ακριβως για αυτο

      Διαγραφή
    5. Παιδια απλο ειναι
      Αυτο που εκανε σημερα ο ΔΓ ειναι το ψωμι των μανατζερ καθε αθλητη....

      Διαγραφή
  72. Ακομα δεν εχει ακουστει απαντηση απο τον ΟΣΦΠ
    Φυσικο ειναι.Ακομα γελανε οι Αγγελοπουλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den eini kai 1005 sto xeri tous gia na gelasoun...Kapws etsi kai vasika xeirotera pire o Osfp ton Spanouli.Kai an gyrise o troxos twra??

      Διαγραφή
  73. Διαμαντιδης,κουπερ,Μποχωριδης.
    Χικμαν,Μακολουμ.
    Αντετοκουμπο θανασης,Γιανκοβιτς.
    Βεζενκοφ,Φωτσης.
    Βουγιουκας,Mbawke,Διαμαντακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσυ ζεις στο δικο σου παραλληλο συμπαν
      Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Ντέλαγουερ 87ers του ΝΒDL δε θ' αργήσει να κάνει παρέα στον αδερφό του, Γιάννη (Μπακς), στον κόσμο του ΝΒΑ, αφού για πολλούς μία θέση στο δεύτερο γύρο του draft είναι εξασφαλισμένη.

      Οι προπονήσεις του για χάρη αρκετών ομάδων έχουν βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του κι οι Τζαζ επίσης είχαν μόνο τα καλύτερα να πουν.

      «Παραμείνει κάπως... άγουρος στην επίθεση, αλλά είναι πολύ καλύτερος, πολύ καλύτερος αθλητής απ' τον αδερφό του. Τρέχει, πηδάει, είναι δυνατός, παίζει πολύ δυνατά. Αλλά ακόμα μαθαίνει το άθλημα» είπε (βλ. The Salt Lake Tribune) ο αντιπρόεδρος του προσωπικού των παικτών, Γουόλτ Πέριν.

      Οι Τζαζ θα επιλέξουν τρεις (Νο.5, Νο.23 & Νο.35) στο draft της 26/6.



      Διάβασε περισσότερα στο: «Πολύ καλύτερος αθλητής απ' τον Γιάννη ο Θανάσης Αντετοκούνμπο» | gazzetta.gr
      εχει γραφτει εδω και μια βδομαδα περιπου

      Διαγραφή
  74. Η ομάδα λειτουργεί από την επόμενη μέρα των τελικών με τη λογική τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω. Είτε λοιπόν όλο αυτό είναι μια σατανική τακτική του ΔΓ να τρέξουμε όλοι στα φαρμακεία να αυξηθούν οι πωλήσεις της οικογενειακής επιχείρησης είτε υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο από πίσω που τα μικρά μας μυαλά δεν μπορούμε να το αντιληφθούν, προτείνω όποιος μπορέσει να απέχει από τα μπασκετικά νέα για καναδυο βδομάδες (προσωπικά θα προσπαθήσω) και να επιστρέψει όταν η σκόνη θα έχει καταλαγιάσει κάπως και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ειπες ολα!
      Και πωλησεις στα φαρμακα!
      Και θα καταλαγιασει η σκονη! θα την εχει ρουφιξει ολη εννοεις!...χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  75. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129756330

    Den nomizw oti perimenan alli apantisi.To olo point t kinisis einai na deiksoun ston paikti oti ton theloun.....Me oti ayto synepagetai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλησπερες,ακουω και διαβαζω πολλα για το ροστερ του παο την νεα χρονια,αυτη τη στιγμη περα των πιτσιρικαδων εχουμε ως δεδομενους τους Διαμαντιδη-παπα στα γκαρντ,Γιανκοβιτς στο 3 Φωτση -γκιστ(εαν μεινει) στο 4 και Μαυροκεφαλιδη σεντερ. Καλο θα ειταν ολοι οσοι γραφουν γαι ξενους παιχτες κατι να λαβουν υπο οψην οτι τα τελευταια χρονια ο ιβανοβιτς εφερνε στη ταου παιχτες κυριως απ τη γαλλια και τη γερμανια.
    Με αυτο το σκεπτικο οι παπας διαμαντιδης εαν πλαισιοθουν απ το καλαθη θα πρεπει να εχουν ως τεταρτο ενα καλο χειριστη της μπαλας και ικανο σουτερ που θα ξεκουραζει το καλαθη και θα παρει τη μπαλα απ τα χερια του διαμαντιδη(και τη πιεση) o Edwin JACKSON βιλερμπαν μιαζει ιδανικος.Στο 3 ο νοτσιονι ειναι ελευθερος,αν και το βλεπει η ρεαλ θα ειταν ιδανικος μεντορας του γιανκοβιτς και γνωριζειτη φιλοσοφια ιβανοβιτς,εναλακτικα ο ελπιδοφορος Damien Inglis της ροαν(που παιζει και 4). Εαν φυγει ο γκιστ και ερθει ο βουγιουκας να πλαισιωσει το μαυροκεφαλιδη ο παο θα χρειαστει ενα mobile ψηλο ως συμπληρωμα, υπαρχουν αρκετοι με καλυτερη μακραν περιπτωση τον διαφημησμενο ελβετο της σαλον το Clint Capela,πολυ δυνατο κορμι γρηγορα χερια και αθλητικος για το μπο'ι' του-υπαρχουν πολλες διχογνωμιες για το που θα καταληξει στο ντραφτ αλλοι το βλεπουν στα τελη πρωτου γυρου και αλλοι καπου στις αρχες του δευτερου,δυσκολο να μην περασει τον ατλαντικο αλλα αξιζει να τον τσεκαρετε,οπως και το Patric Young της φλοριντα που ειναι οδοστρωτηρας....Αναρωτιεμαι εαν οι lebron heat(οπως οι lebron cavs παλιοτερα) εχουν αρκετη ''βενζινη'' για το ματς στο σαν αντονιο ειδωμεν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Patric Young στην Ευρώπη ίσως αποτελεσει ενα Dorsey No2, πολυ δυνατός. ο Capella είναι αγουρος ακομα.

      Διαγραφή
    2. Ολα αυτα εαν η ομαδα χρειαστει....2 ξενο :D

      Διαγραφή
    3. Ο γιανκ ειναι απ τους λιγους παιχτες που θυμιζει τον big ben(wallace),πιθανον να βρει δουλεια-καλος και ο Cory Jefferson του μπειλορ-ο καπελα εχει αρκετο upside και ειναι σχετικα μικρος(20)

      Διαγραφή
    4. Απλα τον Καπελα τον ειχα δει στον αγωνα usa vs rest of the world και δεν με ξετρελανε, αλλα φυσικα οι GM στον ΝΒΑ εχουν αλλη γνωμη αρα ... Aπο το Baylor ο Austin παρ'οτι μπηκε ως ενας απο τους καλυτερους ψηλους δεν καταφερε οσο περιμεναν. Τον CJ δεν τον εχω δει να παιζει να πω την αληθεια.

      Διαγραφή
    5. Ο οστιν περσυ σαν προσπεκτ ειταν για πρωτο γυρο και αρκετα ψηλα,θα βρει καπου στα μεσα του δευτερου γυρου ομαδα-ειναι πολυ αδυναμος και οταν το βλεπεις να τρεχει σκεφτεσε διαφορους τραυματισμους που ισως εχει μετα μεγαλα παιδια της λιγκας-επιπλεον ειναι εν μερη τυφλος(!!!!!) απ το ενα ματι.Ο τζεφερσον επαιζε δυδιμο με τον οστιν στο μπειλορ στο 4,ειναι αρκετα δυναμικος και δουλευει στο σουτακι απ τα 4 μετρα που θα του βρει ομαδα στο β'γυρο του ντραφτ,αμυντικα στο ματς που το μπε'ι''λορ απεκλεισε το κρε'ι'τον τα πηγε πολυ καλα πανω στο μακντερμοντ. Ο καπελα δοκημασε στο draft combine κατι που του δινει ποντους,τον σπρωχνουν σαν ιαν μαχιμι(πεισερς) συγκεκριμενες ιστοσελιδες...Θα εχει πολυ ενδιαφερον σε 2 εβδομαδες ο β'γυρος του ντραφτ ισως βγαλει μελλοντικα ενα ολ σταρ ο πως ο μαικλ ρεντ η΄' παιχτες οπως ο μιλσαπ και ο ντεαντρε τζορνταν.

      Διαγραφή
    6. Αντε 13 μερες εμειναν και για το draft, φέτος δυστυχως δεν θα μπορεσω να ξενυχτισω να το δω και θα είναι ιδιαιτερα ενδιαφέρον. Είναι τόσο βαθύ που οπως λες μπορει να βγαλει καλους παίχτες ακομα και στον δευτερο γυρο σε σχεση με το πολυ κακο περσυνο draft.

      Διαγραφή
    7. respect, μεγάλος γνώστης της αγοράς! :D

      Διαγραφή
  77. μηδένα προ του τέλους μακάριζε!!!

    όλα θα φανούν στο γήπεδο!
    φαίνεται ότι έχουμε όλοι ξεχάσει υπερομάδες που μάζευαν +25 πόντους και παίζανε ξύλο στα αποδυτήρια, όπως και ''εφηβικά'' που έπαιζαν μπάσκετ επιπέδου και τσάκιζαν κόκκαλα στην άμυνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μου μια εφηβικη ομαδα που το κανε αυτο?

      Διαγραφή
    2. καταρχήν να σου πω ότι είμαι Παναθηναϊκός από κούνια, πριν παραδεχθώ τον ΟΣΦΠ του Ίβκοβιτς το 2012.
      άσχετο με το θέμα, εκείνη την χρονιά ήταν η μοναδική - έως τώρα- ευκαιρία να βλέπαμε τελικό ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
      επίσης, δεν εννοούσα εφηβική ομάδα 16-18 ετών αλλά ομάδα που είχε αρκετά πιτσιρίκια με ταλέντο και balls

      Διαγραφή
  78. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ
    Βγες άμεσα, αν όχι εσύ (όπως οφείλεις όμως) η διοικούσα επιτροπή,
    και ξεκαθάρισε στον κόσμο τις προθέσεις σου.
    Αν πρέπει να μειωθεί δραστικά το μπάτζετ πες το ξεκάθαρα, μην βάζεις μπροστά την ελληνοποίηση, και όσοι θέλουν θα στηρίξουν. Οπαδικά θα εκτιμηθεί και μπασκετικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μια καινούρια προσπάθεια. Με πλάνο όμως, που απορρέει κυρίως από τον προπονητή, τον οποίο παρεπιπτόντως δεν θα έπρεπε να δούμε κανονικά σε μια συνέντευξη τύπου??? Το χτίσιμο της ομάδας δεν μπορεί να συνοδεύεται μόνο από ανακοινώσεις πέντε γραμμών και άρθρα-γνώμες δημοσιογράφων.
    Τα αδέρφια Γιαννακόπουλων ήταν πάντα άμεσα και ειλικρινή προς τον κόσμο, θυμήσου το και πράξε ανάλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. STO EUROHOOPS ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 500.000 ΣΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ξερω γω πληρωνει τοσα για προπονητη και θελει μειωση του μπατζετ;;;

      Διαγραφή
    2. Μειωση με 2Μ συμβολαιο σε καλαθη ειναι λιγο....τραβηγμενο δεν νομιζετε?
      Δυο πραγματα συμβαινουν (αντε παλι :) )
      1.κατι σχεδιαζει που δεν μπορουμε να το αντιληφθουμε ακομα αν δεν δουμε κινησεις

      2.τα χει εντελως χαμενα:)

      Με την ευκαιρια φοβερα εξελισεται μερα παρα μερα
      Καθε μερα και κια βομβα
      Προχτες ο κοντος και οτιακολουθησε.
      Χτες ολη η ομαδα ελευθερη
      Σημερα προταση στον μαντζαρη.
      Αυριο ποιος ξερει.Ισως ανακοινωσει νεο ξενο κανα κινεζο:)

      Διαγραφή
  79. Jim για ακόμη μια φορά είναι εξαιρετική η ανάλυση σου. Ο Ιβάνοβιτς είναι κατάλληλος για το χτίσιμο του Παναθηναικού και το σκεπτικό της διοίκησης είναι σωστό για την ανανέωση της ομάδας.

    Απλά αρχίζω να πιστέυω ,ότι μετά το επίσημο ενδιαφέρον σήμερα για Μάντζαρη,ότι κάπου αρχίζει (η διοίκηση) να χάνει τον μπούσουλα. Για τον Παναθηναικό αυτό το χτίσιμο είναι πρωτόγνωρο. Δεν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

    Και τώρα μου δίνει την αίσθηση ότι κινούνται παρορμητικά,οπαδικά και οικονομικά και λιγότερο με το πλάνο που πολύ σωστά αναφέρεις εσύ στην ανάλυση σου.

    Πρώτον: Είναι δυνατόν να περιμένεις το λιγότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου-το αργότερο μέχρι τις 15 Ιούλη- την απάντηση του Καλάθη στην πολύ καλή πρόταση που έχεις; Ο Νικ πέρυσι ρίσκαρε την καρίερα του για να ξαναγυρίσει φέτος στην Ευρώπη; Για τα λεφτά; Για τον Παναθηναικό; Ο ίδιος ξέρει ότι θα ξαναβρεί συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αν έχει φιλοδοξίες θα μέινει εκέι.

    Δεύτερον: Καλά διαβάζεις,ακούς πιθανόν και να ξέρεις ότι ο Μάντζαρης είναι Παναθηναικός...Αλλά πιστέυουν στη διοίκηση ότι ο Παίκτης τρία χρόνια στον Ολυμπιακό δεν έχει δεθεί με την ομάδα του; Οι Αγγελοπουλοι είναι κορόιδα και θα αφήσουν Ελληνα-περιουσιακό στοιχείο της ομάδας- να πάει στον Παναθηναικό; Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν δίνω εγώ.

    Τρίτον:Για τον Λάσμε τα έγραψες εσύ...Συμπληρώνω εγώ..Κρατάς τον Γκιστ που μπορείς να βρεις καλύτερο,διώχνεις το Λάσμε που είναι το νούμερο 2 στην ομάδα αυτή τη στιγμή.

    Τέταρτον: Το θέμα είναι και οικονομικό για μένα. Καλό θα έιναι να πει η διοίκηση πως φέτος θα μειώσουμε το μπάτζετ. Το πιο έντιμο που έχει να κάνει ως προς τον κόσμο της. Δεν βγάινουμε,δεν θέλουμε να έχουμε συνεχή χασούρα.

    Πέμπτον: Στην Ελλάδα οι διοικήσεις δεν ενδιαφέρονται για χτίσιμο ομάδων με βάθος τριετίας ,αλλά για νίκες και τίτλους...Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον δυνάστη του Ελληνικού μπάσκετ με οδηγό τον πιο παρορμητικό πρόεδρο.

    Υ.Γ. Δυστυχώς το μπάσκετ μας στις γενείες '86-'90 είναι χωρίς παίκτες επομένως ο Ολυμπιακός σωστά είχε προνοήσει να χτίσει το παρόν του και το μέλλον με παίκτες λίγο πριν ή ακριβώς μετά. Ο Παναθηναϊκός όμως και δεν ασχολήθηκε σοβαρά και τώρα είναι αναγκασμένος να τους τα σκάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. http://iampanathinaikos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8515.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Nocioni για ΠΑΟ πως θα σας φαινοταν???(εδω που εχει φτασει η κατασταση εμενα μου φαινεται πολυ καλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. JIM, πανω απ ολα για σενα μπαινουμε εδω μεσα...ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. χαχα ρε ο ΔΓ μας πουλαει τρελα,αλλα αυτος ξερει τι κανει το παιχνιδι του το χει σπουδασει.υ.γ παναθηναικος ειμαι και τελευταια με εχει εκνευρισει αφανταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Στον Πάο λοιπόν όλα τα φώτα αυτή την περίοδο και όχι άδικα...
    Ξεκάθαρα υπέρ του σχεδίου Ελληνοποίησης και ανανέωσης της ομάδας με βλέμμα προς το μέλλον,πόσο μάλλον όταν φαίνεται να μαζεύει τα καλύτερα του Ελληνικού μπάσκετ που δε βρίσκονται στο αντίπαλο στρατόπεδο(ή ακόμα κι αυτά..).Κάτι που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2012.
    Ξεκάθαρα όμως κατά της ισοπέδωσης των κανόνων στο ρόστερ που θα σε διατηρήσουν σε καλή θέση στην Ευρωπαική σκηνή.Σίγουρα όταν πας σε τέτοια ριζική και βαθιά τομή στην ομάδα,θα περιμένεις και τα σκαμπίλια,θα πάρεις και τα ρίσκα σου αλλά δεν υπάρχει λόγος να μηδενίσεις τις ελπίδες σου για καλή πορεία φέτος.Και αυτό γιατί οι 2 στόχοι δεν αλληλοσυγκρούονται.Δεν εμποδίζεις την ανάπτυξη του 17χρονου Χαραλαμπόπουλου αν τον έχεις στο ρόλο του φετινού Γιάνκοβιτς.Κάθε άλλο...Μην πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο...Ούτε εμποδίζουν παίκτες σαν τον Λάσμε και τον Γκιστ να δώσεις ρόλο και στον Βεζένκοβ ή τον εκάστοτε νέο Έλληνα παίκτη.
    Ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά..Δεν ξέρουμε τι εξελίξεις θα έχουμε και πώς θα δομηθεί τελικά το ρόστερ των πρασίνων.Θα έχουμε σχεδόν ολοκληρωτικό ξήλωμα στους ξένους της ομάδας?Θα αποκτηθούν άλλοι με χαμηλότερα συμβόλαια και πιο μικρό όνομα ώστε να χωρέσουν μαζί με τους νέους στο πρόσπεκτ της ομάδας? Θα έχουμε κάποια ανατροπή με τους επίσημα από την ΚΑΕ διαζευγμένους?
    Τζιμ,στέκεσαι ιδιαίτερα στην περίπτωση Λάσμε αλλά επιμένεις στο θέμα του προσώπου του ίδιου και δεν το καταλαβαίνω τόσο.Για μένα ίσως είναι πιο φάουλ η αποχώρηση Λάσμε λόγω θέσεως.Λόγω προσώπου πάλι δε βλέπω κάτι αιματηρό υπό την προυπόθεση ότι θα είχες κάποιον αντικαταστάτη στα ίδια στάνταρ..Μεγάλος παίκτης και μαχητής,αλλά δεν βρίσκω κάποια διαφορά στο DNA που προσδίδει στην ομάδα από αυτό των Μασιούλις και Γκιστ συν του ότι προέρχεται από χρονιά με μεγάλα σκαμπανεβάσματα και ρίχνει άλλο ένα χρόνο στην πλάτη του..
    Θέση 5 στο σύγχρονο μπάσκετ με ένα πιθανό δίδυμο Μαυρό-Βουγιούκα πχ. δεν νοείται απλά....Περίπατο και οι ανανεώσεις και οι ανακαινίσεις και τα μεγάλα σχέδια.Για να πάρει σάρκα και οστά ένα μεγάλο πρότζεκτ πρέπει να έχει και τα γερά θεμέλια.Το ίδιο ισχύει και για τη θέση 3 αν πηγαίνεις να έχεις Χαραλαμπόπουλο για 2ο παίκτη.Απλά τα πράγματα...Μπορείς τον παίκτη να τον έχεις 3ο μαζί με άλλον έναν ξένο(ο Μασιούλις έδενε μια χαρά με Βλάντο) και από του χρόνου που θα είναι και οι 2 πιο έτοιμοι να έπαιρνες τα ρίσκα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο για το θέμα Ιβάνοβιτς:πρώτα από όλα ένα μεγάλο respect στον Τζιμ που μας παρουσίασε τόσο μεστά και με πληρότητα την ιδιοσυγκρασία και τη φιλοσοφία του Μαυροβούνιου.Αναμφίβολα δεν υπάρχει άλλος στα Ελληνικά μέσα με τις γνώσεις,την αφοσίωση και την ολοκληρωμένη και αντικειμενική ματιά που έχει ο Τζιμ πάνω στο άθλημα..
      Σωστή σίγουρα η κίνηση της ομάδας να πάει σε έναν δάσκαλο που έχει ένα αποτύπωμα στην πρόσφατη ιστορία του Ευρωπαικού μπάσκετ και μια προσωπικότητα.Σοφή για μένα κι από πλευράς του ήδη υπάρχοντος υλικού αλλά και αυτού που στοχεύεις.Στον τελικό με τον Άρη βλέποντας την τελευταία περίοδο στο παρκέ Παππά-Γιάνκοβιτς-Γκιστ σκέφτηκα ότι η επόμενη μέρα στον Πάο πρέπει να είναι στραμμένη στο να αποτυπώσει τη φρεσκάδα που πρέπει να έχει η νέα εποχή του στο παρκέ με ένα up-tempo basketball.Ε,ο Ιβάνοβιτς από όσα διάβασα είναι μετρ στο να μετουσιώσει σε ποιοτική και ουσιαστική την ομάδα που θα έχει στα χέρια του.
      Κοιτάζοντας βέβαια τη δουλειά που έχει μπροστά του,τίποτα δεν είναι εύκολο και απλό.Όπως είπα και πριν πρέπει να δώσεις πολλή προσοχή στο που αποδίδεις την κάθε αποστολή.Μπορεί να έχεις πολύ καλές ιδέες,σωστή αντίληψη και να κάνεις λάθη στις λεπτομέρειες και στα υλικά που θα διαλέξεις.Δεν μπορώ να συνδέσω εύκολα τις λέξεις "η πιο φιλόπονη ομάδα της Ευρώπης" με δίδυμο Μαυροκεφαλίδη-Βουγιούκα στα 5...Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αποφέρει καρπούς ο στόχος να έχεις προσωπικές νίκες στην άμυνα ποντάροντας σε παίκτες που θα έχουν θέμα με την σοφτ φύση τους και τα πόδια τους αμυντιά πχ.(Βεζένκοφ,Χαραλαμπόπουλος).Θα πρέπει να είσαι έτοιμος για προσαρμογές,για μακιγιάρισμα στις αδυναμίες σου,δεν πρέπει να επιμένεις σε πράγματα που δεν πετυχαίνουν.Πιο πολύ αυτό φοβάμαι γενικά με τέτοιους έμπειρους και παλιούς προπονητές.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους,να κάνουν πέρα κάποιους από τους νόμους τους και να προσαρμοστούν σε νέα πρότυπα που φέρνει το μπάσκετ μαζί με τις αλλαγές τους και ειδική διαχείριση στο ρόστερ τους.(για αυτό και ο Μπλατ είναι Ο προπονητής)Όλα εξαρτώνται από το τι έχεις στα χέρια σου και το τι αντιμετωπίζεις.Δεν πρέπει να μπαίνεις σε ένα καλούπι με το ζόρι...
      Αυτά και κοιτάμε τις νέες εξελίξεις για να πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά στο που οδεύει ο Πάο από τη νέα χρονιά.

      Διαγραφή
  85. Σάρωσε» ο Βεζένκοφ και ψηφίστηκε καλύτερος νέος: Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος, αφήνοντας με μεγάλη διαφορά πίσω του τόσο τον Ιωάννη Παπαπέτρου, όσο και τον συμπαίκτη του στον Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε 130 βαθμούς στην σχετική ψηφοφορία, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 67 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 62. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως Παπαπέτρου και Μποχωρίδης μαζί δεν ξεπέρασαν όσους βαθμούς είχε συνολικά ο Βεζένκοφ στην ψηφοφορί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρονου θα χει μεγαλητερο ανταγωνισμο.
      Τουλαχιστον αλλους 7 στον παο

      Διαγραφή
    2. Και για πείτε, το παλικάρι αυτό τελικά που όλοι στη Θεσσαλονίκη λέγανε τόσο καιρό οτι ετοιμάζεται για ΝΒΑ τι έγινε ξαφνικά έκλεισε στο εξάστερο και ξέχασε όλα;

      Διαγραφή
    3. εκλεισε γιατι ανακοινωση ακομα δεν εχει βγει,ακομα περιμενουμε...

      Διαγραφή
  86. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε κάποιοι δεδομένους Μποχωρίδη, Βεζένκοφ στον ΠΑΟ.. Ο δεύτερος έχει στόχο ΝΒΑ και ο πρώτος από Ελλάδα μόνο στον Άρη παίζει πληροφοριακά..γεννήθηκε μέσα στο Παλε, σιγά μην κατέβει Αθήνα να του βρίζουν τη μάνα οι οπαδοί του όταν δεν παίζει καλά.
    Επιπλέον για να βελτιωθούν θέλουν χρόνο συμμετοχής. Άλλον ένα χρόνο 25λεπτα στον Άρη και θα δούμε μεγάλα πράγματα από αυτούς.
    Ακούω και για Παππά. Το χω ξανααναφέρει εδώ ότι το παληκάρι είναι μίξη Ταπούτου-Διαμαντόπουλου. Άπειρο ταλέντο-δουλειά μηδενική. 24 χρονών είναι..πότε περιμένει να κάνει το ξεπέταγμα;; στα 30; Επίσης μου είχε κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του όταν έπαιζε στον Πανιώνιο.
    Ο Γιάνκοβιτς έχει προοπτικές και φαίνεται πιο προσγειωμένος και άξιζε χρόνο συμμετοχής φέτος. Ο ΠΑΟ χρειάζεται πίσω το δίδυμο Καιμακόγλου-Βουγιούκα+παραμονή Λάσμε+και έναν τρελό μπόμπερ Αμερικανό στυλ Λανγκφορντ. Στον Ολυμπιακό για μένα είναι απλά τα πράγματα. Στέλνουν Σπανούλη Ισπανία για κανα μύριο και παίρνουν Μασιούλις+Μακκολουμ+Μπόγρη στη θέση Σιμονς,Κολινς και Μπεγκιτς. Διώχνεις Μπαρτζώκα και φέρνεις Γιαννάκη + αναβάθμιση Παπαπέτρου-Χριστοδούλου. 20-25 λεπτά τουλάχιστον σε Σλούκα-Μάντζαρη.
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. http://www.ebasket.gr/2014/06/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82/ ΘΕΛΕΙ ΜΠΡΑΜΟ Ο ΟΣΦΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129756382

      Τελικά μάλλον μας ψεκάζουνε!

      Διαγραφή
  88. Γιώργος Συρίγος: Μπιλ13, για τον Ιβάνοβιτς τα είπε όλα ο Μιχάλης Κακιούζης, ένας μεγάλος αθλητής που στα 38 του επιβεβαιώνει πως ότι πέτυχε στην καριέρα του ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνέπειας.
    Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής είπε ότι ο Μαυροβούνιος είναι σκληρός για αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν. Μπορεί να έχει ακραίες αντιδράσεις όταν βλέπει ότι η ομάδα δεν "πατάει" γερά στο έδαφος (το περιστατικό με το πούλμαν είναι αληθινό και όχι το μοναδικό), όμως δεν είναι ο μόνος. Δηλαδή ο Ίβκοβιτς είναι εύκολος σαν άνθρωπος;
    Όσο για την προσπάθεια ανανέωσης, επαναλαμβάνω: ο Παναθηναϊκός δεν θα μειώσει το μπάτζετ. Όταν δίνεις πάνω από 5εκ. στον Καλάθη δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα μείωσης. Ο Καλάθης είναι ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους που μπορούν αυτή την στιγμή να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ο Τζιμ πριν μια εβδομάδα στο ΥΓ του άρθρου diamonds are forever.

    "Επαναλαμβάνω λοιπόν την κατεύθυνση του Hoopfellas για τη φετινή off season όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες. Stick with the program. Ακόμα και εάν ένας παίκτης που "αφήνεις" κοιτάξει στην αντίπερα όχθη. Δε θα μου κάνει εντύπωση να κοιτάξει για παράδειγμα τον Μπράμος για παράδειγμα ο Ολυμπιακός.."

    Σήμερα βγήκε ενδιαφέρον οσφπ για μπράμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τι κανει νιαου νιαου στα κεραμίδια ηταν οτι θα κοιταξει τον μπραμο. φευγει ο περπε παιρνει μπραμο.

      Διαγραφή
  90. Ναι μωρε.Αφηστε ελευθερα τα αμυντικα υπεροπλα γκιστ-λασμε και τον υπερπολυτομο μπρος πισω Μασιουλης καιΔΩΣΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΑς ΓΙΑΤΟΝ -ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ -ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ-ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ-ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗ καιολα καλα.

    Το ξαναλεω για να το πιστεψω.Ο νικ καλαθης ζηταει 2 με 2,5 εκατομυρια ευρω για να ερθει......ουουουουουουυοχαχαχαχχαχαχαχαχαχχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα οξω ρεεεεεεε δηλαδη ο δδ και ο λασμε ποσα πρεπει να παιρνουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ο Καλάθης μου θυμίζει την περίπτωση Τσίλντρες... Πήραμε παίκτη με ένα σωρό λεφτά για να τον αφήνουν αμαρκάριστο οι αντίπαλοι αμυντικοί (σαν τον Κόλλινς ένα πράγμα)

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή