Athlenda

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

5 ΔΕΔΟΜΕΝΑ (..?) ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ



Το Hoopfellas σας παραθέτει 5 δεδομένα για το μεγάλο ντέρμπι του κυπέλλου μεταξύ των των δύο «αιωνίων» και γαρνίρει με σκέψεις στο κομμάτι της τακτικής..


Σας έλειψε..? Έχουμε ντέρμπι σήμερα κύριοι.. Όχι ακριβώς με τις συνθήκες  που θα το θέλαμε οι περισσότεροι μπασκετικοί  (άδειες κερκίδες, απουσίες και για τις δύο ομάδες) αλλά πάντα με τεράστια αίγλη.  Ο Ολυμπιακός γυρνά στον.. τόπο μαρτυρίου του και έχει σίγουρα μια έξτρα πίεση απέναντι στον under construction Παναθηναϊκό του Ιβάνοβιτς, ο οποίος με τη σειρά του ΠΡΕΠΕΙ σήμερα να δείξει τουλάχιστον ανταγωνιστικός για να αγοράσει χρόνο ώστε να δουλέψει με ηρεμία (γιατί χρόνος είναι δεδομένο ότι υπάρχει).



Πάμε λοιπόν να δούμε 5 δεδομένα για το σημερινό ντέρμπι. Αλήθεια, σε αυτά τα ματς υπάρχουν δεδομένα..? Ας πούμε ναι. Τουλάχιστον μέχρι το τζάμπολ (..)



1.     Ο Ολυμπιακός  είναι  σήμερα η καλύτερη ομάδα εκ των δύο.  Χωρίς καμία αμφιβολία και αναστολές, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες στο παρκέ του ΟΑΚΑ.  Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν τον προπονητή και τον κορμό τους κάτι που συνεπάγεται πιο προχωρημένου σταδίου προπόνηση αυτή την εποχή και μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για ένα τέτοιο ματς.  Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι και η ομάδα δουλεύει να απορροφήσει καινούργια χαρακτηριστικά και  επιλογές στο παιχνίδι της. Εκτός των άλλων, συγκρίνοντας τα δύο ρόστερ που θα  μπούν στη μάχη το βράδυ, γίνεται κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Σήμερα 9/10/14, ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα ανεξάρτητα από τι θα συμβεί το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

2.       Σε τέτοια ματς, λογισμοί όπως ο 1 (από πάνω..) μπορούν εύκολα να πάνε περίπατο. Μιλάμε για ματς ειδικών συνθηκών όπου το πνευματικό κομμάτι και η διαχείριση των συναισθημάτων μέσα στα 40 λεπτά παίζει τεράστιο ρόλο. Το έχουμε δεί πολλάκις στο παρελθόν. Πολύ σημαντική μεταβλητή η απουσία οπαδών του Παναθηναϊκού λόγω της τιμωρίας των πρασίνων.  Θέλω πολύ να δω πως θα προσεγγίσει το ντέρμπι ο καινούργιος προπονητής των γηπεδούχων, Ντούσκο Ιβάνοβιτς , σε επίπεδο τακτικής  και διαχείρισης του συναισθηματικού κομματιού. Είναι πολύ σημαντικό στα δικά μου μάτια καθώς μπορεί να μας δείξει πράγματα για το υπόλοιπο της σεζόν σχετικά με τις σκέψεις του Μαυροβούνιου για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

3.       Ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα διαφορετική ομάδα με τον βασικό του πόιντ γκαρντ (Νέλσον) και ένα πολύ σημαντικό, στο φετινό rotation, ψηλό όπως ο Μαυροκεφαλίδης που δίνει βάθος και κυρίως τη δυνατότητα διαφορετικών σχημάτων στη φροντκόρτ. Με αυτούς τους δύο και τον Γκιστ υγιή θα μιλούσαμε σε τελείως διαφορετική βάση για το σημερινό ματς παρά το πιο υψηλό επίπεδο συνεργασιών και ποιότητας, όσον αφορά το κομμάτι αποτελεσματικότητα, του Ολυμπιακού σήμερα.

4.       Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι θα στηριχτεί πολύ στην άμυνα σε αυτό το νοκ άουτ παιχνίδι. Η φετινή ομάδα χτίστηκε με αυτό το σκεπτικό, δηλ. να είναι πιο σκληρή και να δίνει «λιγότερα» στα μετόπισθεν. Παρά την υπεροχή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα σε επίπεδο συνεργασιών και αυτοματισμών (για ευνόητους λόγους),  αυτή την εποχή η άμυνα είναι η μεγαλύτερη σταθερά για να βγείς όρθιος από μια τέτοια κατάσταση, με την έννοια ότι οι ερυθρόλευκοι ακόμα βάζουν και δουλεύουν πράγματα στο επιθετικό τους κομμάτι. Έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει χαμηλά τη παραγωγικότητα του αντιπάλου του σε αυτό το σημείο της σεζόν όπου οι η επίθεση των πρασίνων ψάχνει σταθερές  και τα γκαρντ ψάχνουν ακόμα ρόλους.



5.     Πρόκειται για ματς από εκείνα που μπορούν να .. «γυρίσουν διακόπτη» σε διάφορες καταστάσεις μέσα σε μια ομάδα, ακόμα και εάν είναι το πρώτο επίσημο της σεζόν.  Αναφέρομαι στο ψυχολογικό αντίκτυπο, θετικό ή αρνητικό, αν και η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή αποτελεί το πρώτο επίσημο ματς είναι πιο εύκολο να μείνει..πίσω.  Τέτοια ματς πολλές φορές βοηθούν πολύ τους προπονητές να δούν πιο καθαρά καταστάσεις και ενίοτε να αναθεωρήσουν για κάποια πράγματα. Ο νικητής αγοράζει ηρεμία, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση ενώ το κέρδος μπορεί να είναι  μεγάλο εκατέρωθεν στη περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι παίκτες, κυρίως από αυτούς που προσπαθούν τώρα να κάνουν το βήμα μπροστά (δηλ. το 60% περίπου του πράσινου ρόστερ ή οι Κατσίβελης/Αγραβάνης  από την πλευρά του Ολυμπιακού), καταφέρουν να ξεχωρίσουν. Τέτοια εμφάνιση σε τέτοιο ματς μπορεί μέχρι και να σε σηκώσει στο rotation.. Καλή τύχη στους υποψηφίους..

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ




-Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα με τον Ντάνστον, τον οποίο θα δυσκολευτεί να ματσάρει ο Παναθηναϊκός, ειδικά από τη στιγμή που ο Γκιστ δε θα είναι στο 100% που θα του επέτρεπε  να μείνει μαζί με τον Αμερικανό του Ολυμπιακού χαμηλά για κάποια λεπτά. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την απουσία του μοναδικού περιφερειακού defensive stopper των πρασίνων φέτος, Ντε Μάρκους Νέλσον ο οποίος θα  μπορούσε να ματσάρει τους καλύτερους δημιουργούς των ερυθρολεύκων (Σπανούλη, Σλούκα, Λοτζέσκι). Και στις δύο γραμμές μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός.  Σκεφτείτε μάλιστα ότι στο φετινό ρόστερ του ο Παναθηναϊκός δεν έχει την περυσινή defensive firepower που του έδιναν στο «3» οι Ματσιούλις-Μπράμος, δύο παίκτες που μπορούσαν να αμυνθούν και στις δύο γραμμές του παρκέ, να ανέβουν στη περιφέρεια ή να κατέβουν κα να αμυνθούν στο χαμηλό ποστ.


-Το όνομα Εστεμπάν Μπατίστα είναι κυκλωμένο στα playbooks και των δύο προπονητών. Αυτό πάρτε το ως δεδομένο (..) Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δύο στόχους αναφορικά με τον Ουρουγουανό:

1.) Να τον κρατήσει μακριά από το καλάθι (δηλαδή μακριά από ριμπάουντ, σκοράρισμα στο ποστ). Αυτό θα είναι  ένα δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό που αντιμετώπισε πρόβλημα πέρυσι σε ανάλογες περιστάσεις και στη φετινή off-season κινήθηκε προσπαθώντας να το βελτιώσει.

2.) Να τον φθείρει. Θα τον σημαδέψει στην επίθεση, παίζοντας τον στα πλάγια και πίσω βήματα αφού τον έχει σύρει ψηλά με καταστάσεις  pick & roll. Ο Ντάνστον επίσης μπορεί να πάρει μπάλες χαμηλά, δεδομένου του ότι σε καταστάσεις ένας/ένας στο ποστ η πιθανότητα  να φορτώσει τον Μπατίστα με φάουλ είναι μεγαλύτερη. Και σε ένα ματς στο οποίο οι πράσινοι δεν έχουν τον Μαυροκεφαλίδη και με τον Γκιστ από τραυματισμό, το πλήγμα από τη φθορά του Μπατίστα θα είναι μεγάλο.


Από την άλλη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα πατήσει  στην ποστ επίθεση του Ουρουγουανού, πιθανόν από νωρίς στο παιχνίδι κάτι που με βάζει σε σκέψεις  ότι ο κόουτς-Μπαρτζώκας ίσως αφήσει στον πάγκο τον Ντάνστον στο ξεκίνημα και αναθέσει στον Χάντερ ή τον Σίμονς να πάρουν τους..πρώτους κραδασμούς για την αποφυγή φθοράς του βασικού ψηλού του Ολυμπιακού. Ο Μπατίστα θα είναι ένα καλό τεστ για την άμυνα του Ολυμπιακού.


- Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα πραγματικά καλό, παραγωγικό παιχνίδι  από έναν –τουλάχιστον- εκ των Σλότερ-Παππά (ή Γιάνκοβιτς). Αυτό αποτελεί ανάγκη για τους πράσινους οι οποίοι χρειάζονται τον περιφερειακό που θα αποτελέσει σταθερά μετά τον Μπατίστα. Θέλει υπομονή (ώστε να έρθει το παιχνίδι σε εσένα) και καθαρό μυαλό (στις επιλογές), όχι γιουρούσια.. Ενδιαφέρον θα έχει και η επιλογή του ρυθμού από τους δύο προπονητές. Και οι δύο ομάδες έχουν κατευθύνσεις για ανοιχτό γήπεδο. Αυτή την εποχή οι ερυθρόλευκοι μπορούν να παράγουν πιο οργανωμένα σε αυτό το κομμάτι ενώ έχουν και καλύτερους αυτοματισμούς στο  5/5 απέναντι σε έναν αντίπαλο χωρίς PG (περιμένω πίεση από τον Ολυμπιακό, ο Λαφαγιέτ είναι αρκετά καλός σε αυτό το κομμάτι). Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω την επιλογή του Ιβάνοβιτς να φέρει έναν off-guard τη στιγμή που η ομάδα του είχε ξεμείνει στον «άσσο»..

Άντε και καλή χρονιά να έχουμε..




342 σχόλια:

  1. Στο 1,31 η νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ... που μας κατάντησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ , ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ , ΕΑΝ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ , ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .

    Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ , Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ .

    ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΛΑΣΜΕ .

    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΛΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΚΙΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε αυτό που λες δε γίνεται, το γράφεις και μόνος σου
      ο λάσμε ήταν απαραίτητος για το συγκεκριμένο τρόπο, δε φτάνει μόνο ο γκιστ, ο μπατίστα είναι πολύ βαρύς και αργός για να δούμε την ίδια άμυνα

      Διαγραφή
    2. ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΤ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΙΣΤ-ΚΑΡΦΩΜΑ , ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΟΥΤ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ...ΠΧΣΠΡΙΝΤΕΖΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10% , Η΄ΣΤΟΝ ΠΕΤΓΟΥΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΤΑΙ .

      ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΦΟΥΡΙΟΖΟ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , ΜΕ ΠΟΛΛΑ ....ΗΡΩΙΚΑ

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα στην παρεα.

    Καλη αναλυση Jim.Φοβαμαι οτι λογω της συγκεκριμενης περιοδου θα δουμε σχετικα "κακο" μπασκετ και η οποια προσπαθεια απο τις ομαδες θα γινει περισσοτερο στην αμυνα.Επιθετικα ο Ολυμπιακος λογω χημειας ειναι πιο ετοιμος αλλα και παλι νομιζω πως θα βασιστει αρκετα στις ατομικες πρωτοβουλιες/προσπαθειες και οχι τοσο σε συνεργασιες.

    Μηπως παιζει κανενα λινκ για εξωτερικο;

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim καλησπέρα από το Πάντειο... Έχω κενό και είπα να σερφάρω και τσουπ! Να σου άρθρο... Λοιπόν...

    Νομίζω αυτά που είπες έχουν υπερθεματιστεί και από άλλους του χώρου. Θέλω να δω πως ο Ιβάνοβιτς θα διαχειριστεί ότι έχει ένα small forward (Βλάντο), ενά "4" (Φώτσης) και ένα "5" (Μπατίστα). Έχω ακούσει ότι στο "3" θα δούμε έναν εκ των Μπλουμς, Διαμαντίδη για να καλύψει το κενό στο "3". Στη frontcourt τι θα γίνει; Θα παίξουν από 40' Φώτσης και Μπατίστα; Ε συγγνώμη τότε η περιφέρεια του ΠΑΟ πρέπει να κάνει... όργια.

    Δυο είναι τα ζητoύμενα. Ο ΠΑΟ πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει μια -διαφαινόμενη- βαριά ήττα και ο Ολυμπιακός πρέπει να μην ανακαλύψει πάλι τρόπο για να χάσει το ντέρμπι... Νομίζω τελευταία φορά που πήρε ματς δίχως αύριο ο Ολυμπιακός έναντι του αιώνιου αντίπαλου ήταν το 5ο ματς των τελικών 2011-12 ; Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος...

    Φιλικούς χαιρετισμούς από το Πάντειο σε όλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Δεν κάνεις λάθος. Αυτό είναι το τελευταίο do or die που κέρδισε ο Ολυμπιακός.
      Έκτοτε, έχασε στον τελικό κυπέλλου το ’13, στον 5ο τελικό το ’13, στο νοκ-άουτ ματς του κυπέλλου πέρσι και στον 5ο περσινό τελικό. Ενδιάμεσα έχει χάσει σχεδόν όλα τα σημαντικά ματς που δεν ήταν απαραίτητα δίχως αύριο. Τον 2ο και 3ο τελικό το ’13, τα διαδοχικά ματς σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα πέρσι στο ΟΑΚΑ και τον 4ο τελικό στο ΣΕΦ πέρσι.

      Κανένα, όμως, απ’ όλα αυτά τα ματς δεν μοιάζει με το σημερινό. Από όλες τις απόψεις.
      Πολύ σωστά γράφεις ότι σήμερα ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει τρόπο να χάσει.

      Για την ηλικία σου έχεις ώριμη σκέψη και ψύχραιμη ματιά στα πράγματα.

      Μπράβο!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια και για την υπενθύμιση. Μια διόρθωση μόνο, ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον 5ο τελικό του '13 γιατί απλά δεν έγινε. Το 2012-13 είχαμε "σκούπα" ...

      Ε την ηλικία μου την καταλάβατε όλοι από το ποστ με το μπάσκετ στην άλλη ανάρτηση. Χαχαχαχα... Όχι εντάξει, 19 είμαι (σε 1 μήνα γίνομαι 20) αλλά είμαι ουδέτερος και όσο μπορώ αμερόληπτος και αντικειμενικός...

      Ίσως και να οφείλεται στον πατέρα μου που δεν έχει επαφή με τα αθλητικά

      Διαγραφή
  5. Ωραία ανάλυση Jim αλλά εγώ πιστεύω οτι το παιχνίδι σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην πορεία των δύο ομάδων στο άμεσο μέλλον, κυρίως όσον αφορά τον Ολυμπιακό που θα είναι και ο νικητής κατα πάσα πιθανότητα. Περίπου το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές οπου όποτε συναντήθηκαν ΠΑΟ/ΟΣΦΠ νωρίς ο νικητής ξεχάστηκε σχετικά γρήγορα. Ναι, είναι παιχνίδι κυπέλλου και ναι κρίνει έναν τίτλο αλλά είναι παρα πολύ νωρίς για να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα.

    Εξαίρεση εδώ θα είναι αν βγει μπροστά ο Γιάνκοβιτς πρωτίστως που χρειάζεται κατεπειγόντως ενέσεις αυτοπεποίθησης και θράσους και ο Παππάς δευτερευόντως. Το βρίσκω όμως υπερβολικά δύσκολο.

    Γενικά πιστεύω οτι το impact του παιχνιδιού θα είναι καθαρά επικοινωνιακό και μόνο αν δούμε κάτι extreme, είτε διασυρμό του ΠΑΟ είτε ήττα του ΟΣΦΠ. Και στις δύο περιπτώσεις προβλέπονται τριγμοί αλλά αγωνιστικά δύσκολα θα προκύψει κάποιο συμπέρασμα. Αν γινόταν σε ένα μήνα το ίδιο παιχνίδι και επι πιο ίσων όρων θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αλλά τη δεδομένη στιγμή και με τον ΠΑΟ να κατεβαίνει για την τιμή των όπλων και ότι του βγει, δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλμπα-SAS 94-93 μόνο και μόνο για να λέει ο Μεσίνα στα εγγόνια του ότι εκτός από τον Ζέλικο, χάνει ΚΑΙ από τον Σάσα Ομπράντοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευστοχες όπως πάντα οι παρατηρήσεις, αλλά αν αυτό το ματς λήξει με ήττα Ολυμπιακού θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη που έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου στο άθλημα. Με τις παρούσες συνθήκες και απουσίες, κρίνοντας με αθλητικά κριτήρια καθαρά, απλά νικη του Παναθηναικου θα συνιστά θαύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και από το 4ο δεκάλεπτο του τελικού του '12; Θυμίζω ότι ήταν Σλούκας-Μάντζαρης-Παπ-Πρίντεζης-Χάινς εναντίον Τεόντοσιτς-Σβεντ-Κιριλένκο-Κριάπα-Κρστιτς με αβάντα 53-40 υπέρ της ΤΣΣΚΑ στην αρχή του.

      Διαγραφή
  8. μπαινεις εδω κα επιλεγεις το TML 31 (με ξενη περιγραφη λογικα) εναλλακτικα υπαρχει και το: stopstream.com http://tmlsport.blogspot.gr/p/trifasiko-media-live.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχως παιδια το site του ant1 το δοκιμασα και εμφανιζει μηνυμα πως το περιεχομενο δεν ειναι διαθεσιμο για την περιοχη σας.Για αυτο ρωτησα μηπως υπαρχει κατι εναλλακτικο.Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chrome για browser και Hola add-on (γκούγκλαρε και θα το βρεις στο "Chrome Web-Strore". Δωρεάν) και θα έχεις την δυνατότητα "με ένα απλό κλικ" να συνδέεσαι μέσω proxy server στο site του ΑΝΤ1 στο μέλλον. Ελληνικού proxy εννοείται (καθώς μόνο μέσω ελληνικής ΙΡ μπορείς να συνδεθείς στο site του ΑΝΤ1). Και, ευτυχώς, το Hola διαθέτει επιλογή για σύνδεση KAI μέσω ελληνικού proxy (among others) ....

      Διαγραφή
  10. καλησπέρα τζιμ..όπως πάντα πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση...και μιας και υπάρχει και το στοιχηματικό κομμάτι στη μέση..ενα race to 20 για τον ολυμπιακό στο 2,12 μου φαίνεται πολύ καλό..alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΔΓ με τους αλαζονικους χειρισμους και τις αλλοπροσαλλες αποφασεις του εχει προκαλεσει το παναθηναικο αισθημα.Το θεμα δεν ειναι τα χρηματα αλλα το υφος.Δεν υπαρχει Παναθηναικος που θα ζητησει ποτε το λογο απο την οικογενεια Γιαννακοπουλου, ακομα και αν αυτη βαζει 1 ευρω...Δεν ειναι ουτε το αυριανο παιχνιδι και το οποιο αποτελεσμα σ'αυτο, οσο ασχημο και να ειναι... Αλλα πραγματα εχουν ενοχλησει τον κοσμο και τον εχουν προσβαλλει βαθυτατα... Η περιφρονηση προς το δικο του αισθημα, η αγνωμοσυνη προς παιχτες συμβολα και μεγαλης προσφορας στην διετια, οι συνεχεις αψυχολογητες ενεργειες, οι αφελεις χειρισμοι και σχεδιασμοι με υφος αυθεντιας, οι φανφαρες, αλλα κυριως η προσβολη της νοημοσυνης του κοσμου με το ανελεητο οργανωμενο παραμυθιασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kala einai na milas gia ton eauto s kai na afiseis tous pluthintikous. Ekfrazeis tin prosopiki s gnomi kai kala kaneis alla min mperdeuesai ,den ekprosopeis kai den dikaiousai na milas sto onoma kanenos ektos tu eautou s.

      Διαγραφή
  12. Εξαιρετικη αναλυση Τζιμ.
    Το μονο που μπορει να προκαλεσει ηττα του ΟΣΦΠ ειναι το συναισθηματικο κομματι που εχει αποδειξει κατα το παρελθον ο ΠΑΟ οτι το διαχειριζεται καλα απο τον προπονητη μεχρι και τον φροντιστη.
    Αν καταφερουν και θιξουν εγωισμο και μεταφερουν πανικο στον Μπαρτζωκα μπορει να χτυπηθει το ματς.
    Οτι θα ειναι κακο το θεαμα ειναι σχεδον σιγουρο, τα τελευταια 2 χρονια τα ντερμπι αιωνιων ειναι πολυ κακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα στην παρεα!
    Διαβάζω ανελλιπώς,γράφω σπανίως...
    Παναθηναικος ειμαι κ ειλικρινά δεν εχω ιδέα τι θα αντικρισω το βράδυ!
    Προσπαθω να σκεφτω με ποιον "μαγικό τροπο" θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα αυτον...
    Άντε κ οτι ο Ολυμπιακος σπάει τα καλάθια κ μένει χαμηλά στους πόντους στην επίθεση...
    Απο εμας ποιος θα σκοράρει;;;
    Ο Μπατιστα;; Σίγουρα αλλα παίζοντας 30++ λεπτα; Κ πως θα μαρκαρει;
    Δεν θα κανει φάουλ;
    Ο Διαμαντιδης; Θα κανει παλι θαύμα κ θα ξανανοιωσει;; Ούτε στα νιάτα του δεν θα έπαιρνε τέτοιο ματς μονος του..
    Ο Πάπας με τον Γιανκβιτς να κάνουν εμφανίσεις πανιωνιου;;
    Και οι δυο μαζι!
    Ο Σλοτερ να το πάρει πάνω του κ να ειναι ζεστός;;
    Ο Μπλουμς να μην λογαριάζει κανεναν κ να παιζει όπως στην εθνική Λετονιας σε κάποια ματς φωτιά;;
    Ο Φώτσης; Η ο Γκιστ; Που ειναι κ ημιτραυματίας;
    Η μηπως να εχω απαίτηση απο τον Μποχωριδη να αλλάξει σε μια μερα;;
    Ούτε στην ελπίδων δεν εκανε την διαφορα,τουλαχιστον ακομα..
    Αυτοι.... 8,5 παίχτες κ κάποια ακομα παιδια που ειναι παιδια....
    Δεν το βλέπω λυπάμαι...
    Μακαρι να μείνουμε κοντά κ να γίνουν κάποια απο τα παραπανω που ειπα κ να γινει το θαύμα αλλα δεν το πολυπιστευω...στο μπάσκετ περνεις οτι αξιζεις...
    Δεν θα κρίνω την πορεία της ομάδος απο ενα βράδυ τέτοιων συνθηκών..
    Ούτε βεβαια θα παραβλεψω τα μαζεμένα λάθη που έγιναν για να φτάσουμε εδω τωρα με τόσες απουσίες κ τέτοια προετοιμασία...
    Τα είπαμε ομως αυτα...
    Άντε να δουμε...

    Ματθαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά το ματς θα είναι ντέρμπι. Βλέπω δύσκολη νίκη του οσφπ

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι ΤΕΟ αλλα αν κ με απουσίες κ ο Ολυμπιακος όπως λεει ο παρακάτω φίλος,μου φαντάζει αδύνατο...
      Στους ψηλούς ειναι ίδιος με πέρυσι συν τον Χαντερ..
      Στα γκαρντ ειναι ίδιος με πέρυσι συν τον Λαφαγιετ.
      Κ απλα έχασε τον περπερογλου...
      Κ του τραυματίστηκε ο Νταρντεν.
      Ο Παπαπετρου στα ντέρμπι ειχε πέσει ελάχιστα...
      Ομως κ πέρυσι κάποιους αγώνες τους επαιξε χωρις τον Περπε.
      Κ σημαντικά ματς.
      Αρα ειναι μια κατάσταση που την εχει ξαναζήσει η ομαδα...
      Αρα....
      Τεσπα ας αφήσω τα συμπεράσματα...
      Ειλικρινα εύχομαι να γινει αξιοπρεπές ματς απο εμας...
      Αυτο εύχομαι όσο κ αν μπορει ο καθένας να πει κατάντια κ τέτοια πολλα...
      Άσχημη χρονική στιγμη για μια ομαδα που μονταρετε απο την αρχη...
      Περιμένω πολλα απο Παππα κ Γιανκοβιτς....
      Αν θελουν να θεωρούνται το μέλλον μας φετος ειναι η χρονια τους..
      Αλλιώς λυπάμαι πάμε παρακάτω στους επόμενους....

      Ματθαιος

      Διαγραφή
  15. Μπατιστα-Φωτσης-Γκιστ εχουν να μοιραστουν μεταξυ τους 80 λεπτα παιχνιδιου. Νοουμενου οτι οι 2 τελευταιοι προερχονται απο τραυματισμο, ενω παντα ελοχευει και ο κινδυνος των φαουλ, θεωρω αναποφευκτο να πατησει παρκε σημερα ενας εκ των Διαμαντακου-Παπαγιαννη για μερικα λεπτα (1ή 2 διλεπτα). Αν και ο Ιβανοβιτς εχει τον Διαμαντακο ψηλοτερα στην ιεραρχια και το εχει δειξει με καθε τροπο στα φιλικα, πιστευω οτι η μεγαλυτερη ικανοτητα του Παπαγιαννη στην αμυνα πρεπει να τον ανεβασει στο ροτεισον. Μπορει φυσικα να ανεβασει τον Γιανκοβιτς για καποια λεπτα στο 4 αλλα ειναι σαν να ακυρωνει τη μονη θεση που θεωρητικα ισως εχει ενα μικρο πλεονεκτημα, δηλαδη τη θεση 3, σπαταλωντας καποια απο τα πολυτιμα λεπτα του Βλαδιμηρου στο παρκε στο 4. Θα μου πειτε ασχολουμαι με λεπτομερειες αλλα στο τελος της μερας, τα 6-7 λεπτα οπου στο παρκε θα βρισκονται ο 9ος και 10ος παικτης της πρασινης 12αδας ειναι αυτα που θα δωσουν τις αναγκες που χρειαζονται οι βασικοι. Αντιστοιχα ειναι τα πραγματα με τον Μποχωριδη στα γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλεπω να περνάει στα ψιλά οτι ΚΑΙ ο ΟΣΦΠ έχει σημαντικες απουσίες με κυριότερο πρόβλημα οτι εχει μείνει με ενα δυαροτριάρι στο 3.
    Δε χρειάζεται να γίνει εκτενής ανάλυση για το σημερινό ματς. Τα πάντα εξαρτώνται απο τον ΟΣΦΠ. Αν παίξει έστω ανεκτά καλά, ο ΠΑΟ δεν έχει ούτε τις λύσεις, ούτε την ποιότητα να ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολλά θα εξαρτηθούν απο το αν θα είναι καλά ο Γκιστ, έστω και για 20λ.

    Αλλιώς βλέπω Βλάντο για αρκετή ώρα στο 4 και χαμηλά σχήματα με Παπά, Σλοτερ πενταδάτους να βάζουν δύσκολα στη περιφέρεια του οσφπ.

    Τον Λοτζέσκι λογικά μπορούν να τον πάρουν τόσο ο Μπλούμς όσο και (υπο προϋποθέσεις) οι Διαμαντίδης και Μποχώ.

    Σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει πολλά, αντίθετα με τον αντίπαλό του.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΑΛΑΚΑ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ,ΟΥΣΤ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 50 στο κεφαλι θα φαμε,παραιτηθειτε ολοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σύμφωνα με τα νεότερα παει κ ο Γκιστ...
    Πολλα με λιγα βλέπω....
    Πωωωω....
    Με 7 παίχτες πάμε....

    Ματθαιος...
    Φιλε απο πάνω τραβά στο gazzetta για τέτοια σχόλια.....
    Σορυ κιολας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον πιο πάνω Σορυ!
      Στον 10:41

      Ματθαιος

      Διαγραφή
    2. Εχω τρελα νευρα,δεν τους μπορω τους απογονους!Ενα μπασκετ μας κραταει κ μας το στερησαν κ αυτο!

      Διαγραφή
  21. παιζουμε κεκλεισμενων λογο αυτων που εκανε ο ΔΓ στο τριτο τελικο ετσι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι το ματς εγινε κεκλεισμενων γιατι ο Παναθηναικος συμπληρωσε τις 7 αν δεν κανω λαθος παρατηρησεις που αναφερει ο κανονισμος. Μετα τον πεμπτο τελικο συμπληρωθηκαν 7 επιπληξεις και αυτοματως τιμωρηθηκε με μια αγωνιστικη. Γι αυτο το λογο ειχε γρατει στα ψιλα οτι μπορει να δικαιωνοταν στην ενσταση που ειχε κανει.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  22. Εξω και ο Γκιστ. Το αστειο ειναι οτι 3 παικτες του Παναθηναικου εχουν σχολειο αυριο. Αν ο ΠΑΟ καταφερει να μεινει ανταγωνιστικος μεχρι το τελος θα ειναι απο μονο του ενας αθλος. Αν καταφερει να διεκδικει κιολας θα μιλαμε για επος.
    Καλο Ματς και Καλη Σεζον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο Παππάς δεν κάνει ούτε για αλλαγή του Κόνιαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στατιστικα του κυπελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μηπως ξερει κανεις τα στατιστικα που τα βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλουλης ο παναθηναικος και καλη προσεγγιση απο τον κουτς ιβανοβιτς.Με τα τεραστια κενα που εχουμε νομιζω η εμφανιση ειναι πολυ ενθαρυντικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτος ο Μποχωριδης πραγματικα δεν εχω λογια... Ουτε για αλλαγη του Κονιαρη δεν κανει. Απλα ειναι αμπαλο το παιδι, αν κατσω να γραψω τα αρνητικα χαρακτηριστικα του θα γεμισω μια σελιδα. Οσο για το Μπλουμς... μιλαμε για πολυ γελιο σε αμυνα και επιθεση.
    Απο την αλλη οσο σκεφτομαι οτι θα μπορουσαμε να εχουμε διδυμο στους ψηλους Λασμε και Μπατιστα φετος με πιανουν τα κλαματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχασες τον τεραστιο σλατερ....

      Διαγραφή
    2. αντε ηλιθιοι πηρατε αυτο που λεγατε;;,αντε σκαστε τωρα βοιδια.Μποχωριδης 5 ποντους 3 ασιστ, Μπλουμς 8 ποντους 1 ασιστ,Σλοτερ 7 ποντους 1 ασιστ,.ο δε Μπλουμς μια βδομαδα στην Ελλαδα ο Σλοτερ μετα απο ενα μηνα εκτος.

      Διαγραφή
  28. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τριφασικη πουτσααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΠΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΗΣΟΥΝ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν με νοιαζει ποια ειναι η καλυτερη ομαδα ο ολυμπιακος ειναι πολυ μικρη ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ. ΕΧΑΣΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΦΕΤΟΣ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΑ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ. ΕΙΣΑΙ. ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΓΑΣΑ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η ομάδα μας δεν αξίζει αυτούς τους οπαδούς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. PANATHINAIKOS THA PEI MAXITIKI PSIXI . Tora skaste arouria. ( elpizo na perasoun kana 2 meres xoris gkrinia filtatoi . Nai kai eseis oi eponimoi...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το κομπλεξ εχει ριζωσει βαθια. Πολυ βαθια. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ. Μιλαμε ομως για πολυ πολυ βαθια. Θα χρειαστουν πολλες δεκαετιες ψυχοθεραπειας για να ξεριζωθει το κομπλεξ κατωτεροτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιαννακοπουλος: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ακομα κι αν εχανε στο τελος ο Παναθηναικος εδειξε πως οταν θα ειναι πληρης και υγιης θα παρει σχετικα ανετα το πρωταθλημα..Τωρα μετα απο αυτη την απιστευτη ανατροπη δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να πιστευει οτι ο Παναθηναικος δεν θα κανει νταμπλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ποσο πηγαινε στο στοιχημα η ηττα Παναθηναικου με πανω απο 30 ποντους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αντε ρε βγαλτε τωρα παλι ανακοινωση για την διαιτησια,σημειωστε οτι τα φαουλ ηταν τα ιδια!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 30 ποντους θελατε;30 ποντους πηρατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. OAKA...where amazing happens! Τεράστια νίκη, τεράστιος Παππάς..Δεν θα σταθώ σε αυτά που έγιναν αλλά μόνο στην 5άδα που γύρισε από το -12..Μποχωρίδης, Παππάς, Μπλούμς, Γιάνκοβιτς, Διαμαντάκος. Μόνο αυτό.
    Τελείωσε η off season, ρίξαμε πολύ κουβέντα, σε πολλούς δημιουργήθηκαν εύλογες ερωτήσεις, αλλά τώρα λίγα μετράνε. Περιμένουμε τους τραυματίες και σιγά σιγά όσο προχωράει η σεζόν θα βλέπουμε τι ψάρια πιάνει η ομάδα.
    Υ.Γ. Η πρώτη μαεστρική εμφάνιση Παππά, σε ματς που αρχικά δεν του πήγε. Μπράβο παιχταρά μου, ας είναι η πρώτη από τις πολλές.
    Υ.Γ. Τι καλύτερο για τον Διαμαντάκο, τον Μποχωρίδη και τους υπόλοιπους να ξεκινήσουν έτσι την σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παρανοϊκά πράγματα στο ΟΑΚΑ. Ο Μπαρτζώκας το τερμάτισε αλλά πραγματικά οι του ΠΑΟ κάναν θαύματα σήμερα. Ελπίζω πραγματικά να την ρουφήξουν τη σημερινή εμπειρία γιατί είναι μοναδική. Καλό κουράγιο στους παίκτες και στον coach του Ολυμπιακού που αδίκησαν τον εαυτό τους κατάφορα και καλά μυαλά για το μέλλον. Απίστευτα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετα το σημερινο κανεις δεν ξερει το μελλον....

      Διαγραφή
    2. νομιζω ειναι αστειο το αδικησαν τον ευατο τους μιας και μιλαμε για μια απο τις πιο λουζερ ομαδες που εχουμε δει ποτε....

      Διαγραφή
  44. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
    ΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παιδες αληθευει αυτο που ακουστηκε οτι ο Σπανουλης μετα το τελος του αγωνα πλησιασε τον Γιαννακοπουλο με λυγμους και δακρυα στα ματια και τον παρακαλουσε να τον ξαναπαρει στην ομαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. καλησπερα παιδια........το σημαντικο για παναθηναικο δεν ειναι η προκριση ειναι το γεγονος πως γιανκοβιτς παππας σημερα (ναι σημερα)ανεβαινουν επιπεδο.....ο μποχωριδης δειχνει οτι εχει κοτσια,ο διαμαντακος παιρνει λεπτα συμμετοχης....κατι καλο γιεννιεται ανεξαρτητως εκβασης του πρωταθληματος....δεν βρισκω τον τροπο με τον οποιο θα συνελθει ο ολυμπιακος και ειδικα ο μπαρτζωκας απο το σημερινο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Μπαρτζώκας δεν μασάει απο τέτοια, don't worry. Για Γιάνκοβιτς-Παππά συμφωνώ, ήταν απολύτως απαραίτητη μια τέτοια εμφάνιση αλλά χρειάζεται συνέπεια. Στο χέρι τους είναι, η ομάδα ξηλώθηκε κυριολεκτικά για πάρτη τους, οπότε το βάρος είνια μεγάλο και ίσως και λίγο άδικο.

      Διαγραφή
    2. ναι οντως ο μπαρτζ δειχνει οτι δεν μασαει 3 χρονια τωρα συνεχιζει ακαθεκτος να καταστρεφει τον οσφπ που του εφτιαξε ο ιβκοβιτςμ και βεβαια του φταινε ολοι οι αλλοι...

      Διαγραφή
    3. Ο Μπαρτζωκας δεν μασαει απο τετοια. Εχει συνηθισει. Τα ριχνει στη διαιτησια και ηρεμει.

      Διαγραφή
  47. Διαβάζω τα σχόλια εδώ, πριν το παιχνίδι και αναρωτιέμαι, αυτή η ΟΜΑΔΑΡΑ αξίζει τέτοιους φιλάθλους;;;

    Μοντέρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. montero εισαι υπερβολικος οι παναθηναικοι εχουν βοηθησει και στηριξει γενικα τρελα τον μπασκετικο παναθηναικο και μερικοι που γραφουν εδω δεν ειναι ολος ο παναθηναικος.Μην τρελαθουμε γιατι η στηριξη σε αυτην την ομαδα ειναι πολυ μεγαλη

      Διαγραφή
    2. Είναι μεγάλη, φίλε μου, επειδή η ίδια η ομάδα καταφέρνει κάθε μα κάθε φορά να την κερδίζει. Ε, λοιπόν, κάποια στιγμή πρέπει η στήριξη να γίνει δεδομένη και να μην εξαρτάται από τις εμφανίσεις της ομάδας. Έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος Montero! Όλοι γήπεδο στα καλά και στα άσχημα.

      Διαγραφή
    3. Δεν αξίζει, αλλά και το έρμα χρήσιμο είναι.
      τσίτωσε η ομάδα απο την γιούχα, το έχαψαν οι λούσερς... όλα καλά!

      Τώρα όμως όσοι φοράνε παντελόνια να αρχίσουν τις κυβιστήσεις.

      Priest και bring your daughter ασέλγησαν. Kανονικά...

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    4. o bring your daughter pios ine?

      Διαγραφή
    5. Από τραγούδι είναι: Bring your daughter to the Slaghter

      Διαγραφή
  48. Μικρές απορίες...

    α) Ο Μπαρτζώκας θα εμφανιστεί σε εντός παιχνίδι στο ΣΕΦ ?
    β) Χρειαζόταν να βαρέσει τόσα τρίποντα με 10 πόντους διαφορά και σχεδόν χωρις ψηλό ?
    γ) Πόσοι παίκτες του Παναθηναικού αύριο θα πάνε σχολείο ?
    δ) Αληθεύει οτι οι αστυνομικοί μπήκαν να τον συλλάβουν γιατι δεν τον αντέχουν άλλο ?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ξαναλέω και το εννοώ: ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει αυτούς τους οπαδούς που έχει! Είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Η γκρίνια και η απαξίωση ξεπέρασαν κάθε όριο πριν καν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Μετά τη σημερινή νίκη δε, το πράγμα πάει στο άλλο άκρο. Ο άλλος λέει θα πάρει εύκολα το νταμπλ ο Παναθηναϊκός, μόλις γυρίσουν και οι απόντες, ο άλλος ότι ο Σπανούλης κλαίει για να γυρίσει, ο άλλος την είδε 30ποντος. Σεβαστείτε ρε τον αντίπαλο. Είναι μεγάλη ομάδα, γι' αυτό και η νίκη μας είναι μεγάλη. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο φέτος. Όλοι ενθουσιαστήκαμε, αλλά να μην ισοπεδώσουμε και τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανεις το ιδιο λαθος οι ελαχιστοι εδω μεσα δεν ειμαστε ο παναθηναικος

      Διαγραφή
    2. Φιλε,η τεραστια πλειψηφια των οπαδων του τριφυλλιου σεβεται και λατρευει την ομαδα..Καποιοι καφροι στο γηπεδο και καποιοι ψυχανωμαλοι στο ιντερνετ ειναι μεμονωμενες εξαιρεσεις.

      Διαγραφή
    3. Μιλάω και με πολλούς άλλους που δεν είναι εδώ μέσα. Η ίδια μίρλα. Εντάξει, έχουμε μάθει σε μεγαλεία, αλλά τι να πουν και οι άλλες ομάδες που επενδύουν χρόνια χρήματα (ενίοτε και πολύ περισσότερα από εμάς), αλλά στο τέλος μένουν με τα ψηλά μπάτζετ; Δε θέλω να αντιδικίσω μαζί σου, αλλά έχω άλλη άποψη. Και, εννοείται, υπάρχουν εξαιρέσεις από τον κανόνα που περιγράφω.

      Διαγραφή
    4. Gayroi einai pou kanoun tous aganaktysmenous min treleneste . Osoi agapoun tin omada kseroun oti tha uparksoun duskolies alla tha tin stiriksoun . To dikaioutai kai to apaitei i istoria tis.

      Διαγραφή
    5. Yparxoun vevaia kai oi panygyrtzides, oi opadoi tis nikis....

      Διαγραφή
    6. Ότι είπαν τα παιδιά, πήξαμε στους κριτές των πάντων.

      Διαγραφή
  50. Κωλοτουμπας πρωτος εγώ!!!
    Ματθαιος!
    Τι να πω!
    Το έζησα κ αυτο!!
    Απιστευτο!
    Λοιπόν ειδαμε Παππα!! (Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο!) Φοβερός...
    Ειδαμε Γιανκοβιτς πολυ καλο!
    Ειδαμε Σταθερο κ κέρβερο Μπατιστα...
    Ειδαμε Διαμαντακο!!! Καλές άμυνες!!
    Ειδαμε εναν βιαστικό Σλοτερ ομως τον ειδαμε κ αυτον στο τελος!
    Ειδαμε μποχωριδη να ξεψαρωνει όσο περνούσε η ωρα ενω στην αρχη δεν βαράγε σουτ ούτε μονος του...
    Διαμαντιδης πολλα λάθη αλλα με τα πολλα καλα του....
    Φώτσης καλός κ αυτός!
    Τι να πω;!! Ξερω ολα καλα τα ειδα!!!
    Πετάω τωρα γι'αυτο!!
    Ελληναρας καταλαβαίνετε!!!
    Δεν ηταν ολα καλα φυσικα όπως τα ριμπάουντ αλλα ας χαρω τωρα!!!
    Πιο πολυ έγραψα για να παραδεχτώ οτι κανω κωλοτουμπα!!!
    Αλλα πραγματικα δεν το πιστευα...
    Ούτε στην αρχη του παιχνιδιού...
    Ούτε στην τριτη περιοδο....
    Καλο βράδυ!!
    Κ να χαναμε ευχαριστημένος θα ημουν...
    Τωρα ειμαι κ χαρουμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. liga gia ton DD ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩΣΕ ΑΣΙΣΤ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΕΒΑΛΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΗ,ΣΟΡΥ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ.

      Διαγραφή
  51. Ασφαλειες Μπαρτζωκα: Η μεγαλυτερη εγγυηση για το μελλον του Παναθηναικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μάγκας Παναθηναϊκός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. KSEFTILA o orismos : http://www.sport-fm.gr/article/enstasi-apo-olumpiako/790661

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό για όποιον νομίζει ακόμα ότι οι Αγγελόπουλοι διαφέρουν από το Γιαννακόπουλο και ήρθαν να δώσουν κάτι νέο στο μπάσκετ. Ως εδώ με τα παρμύθια!

      Διαγραφή
  54. O Ιβανοβιτς φοραει τεχνητη οδοντοστοιχια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι παίζει το μοναδικό ωραίο πράγμα πάνω του να μην είνα δικό του...χαχαχαχ

      Διαγραφή
    2. Κοροϊδέψτε καμάρια μου. Μακάρι όλοι να είχαμε την κορμοστασιά του Ντούσκο στα 57 μας.

      Τρύφων Σαμαράς

      Διαγραφή
    3. Κούρεψε τον ρε Τρύφωνα που είναι σαν τον Δρακουμελ και άσε τις κορμοστασιές.

      Διαγραφή
  55. Ευχαριστημένοι με το πλάνο του "Τράκη" σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Ένσταση κατατέθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό λόγω παρουσίας οπαδών στις κερκίδες."

    Τώρα τι να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω παιδια παναθηναικος ειμαι σεβομαι τον ολυμπιακο αλλα η κινηση να κανει ενσταση δειχνει τρικυμια εν κρανιο.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε αδυνατώ να πιστέψω οτι το υπέγραψε ο Σπανούλης αυτό το πράγμα. Κι εγώ σε επιχείρηση δουλεύω και πάνω κάτω όλοι πίπες παίρνουμε στο αφεντικό μας αλλά υπάρχει και μια βασική στοιχειώδης αξιοπρέπεια γαμώτο

      Διαγραφή
  57. μεγάλη νίκη! απορώ πραγματικά με τον ολυμπιακό ώρες ώρες... Πολλά τα θετικά μηνύματα της σημερινής βραδιάς, αλλά είναι ακόμα η αρχή. Υπάρχουν σοβαρά μείονεκτήματα στον ΠΑΟ. Η ομάδα θέλει ποοοολλλλή δουλειά

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. με 5 παικτες πανω του στα 3 δευτερα και βγαζει ασιστ για νικη

    ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μυρωδιά Ιβάνοβιτς. Τράκη πούλα!

    Θέλω ποστ των 1000 λέξεων για την σημερινή ξεφτίλα του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. το έγραψα και στο gazzetta (αλλά εκεί δε θα το διαβάσει κανένας γιατί έχει 500 σχόλια), αυτό το σημερινό συγκρίνεται μόνο με τα 2 Άρης-ΠΑΟΚ του '91.

    τώρα που βλέπω, με το ρυθμό που έρχονται τα σχόλια και εδώ, ούτε εδώ θα με διαβάσει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. H ρετσινιά του loser σε κάποιες καταστάσεις δύσκολα φεύγει,τα κόμπλεξ και ο φόβος της ήττας το ίδιο....

    Από το καλημέρα ο Πάο "λαμβάνει" από το σχέδιο του με τις εμφανίσεις Παππά-Γιάνκοβιτς(2 παίκτες που για πολλούς δεν ήταν "ετοιμοι" να παίξουν πέρσι ούτε με συμπληρωματικό ρόλο) και ξεκινά με καλύτερο σύμμαχο την αισιοδοξία και την καλή ψυχολογία τον μεγάλο δρόμο που έχει διανύσει.Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα καταφέρει κάτι τέτοιο και ότι θα εμφανιστεί με τόσα ωραία και έξυπνα trick από τον πάγκο και φυσικά τόσο καλές εμφανίσεις από τα μεγάλα αλλά και τα μικρά πιτσιρίκια.

    Ο Όσφπ δεν μπορεί να διώξει με τίποτα την παράδοση που κουβαλάει,ο Μπαρτζώκας άφησε άλλο ένα τέτοιο ματς να φύγει με κατεβασμένα τα χέρια,χωρίς επιρροή στο παιχνίδι,χωρίς να έχει στρώσει στο ελάχιστο την ομάδα του,να την έχει ετοιμάσει ψυχολογικά.
    Για μένα ο Λαφαγιέτ παρότι αξιόλογος παίκτης,δεν ειναι ακριβώς αυτό που θα ζήταγε ο Όσφπ την δεδομένη στιγμή.Θεωρώ πως θα έπρεπε να ψάξει παίκτη που να μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα εκτός του Σπανούλη που πάει στα 33 και όσο περνάει ο καιρός θα πέφτει σε αυτόν τον τομέα και καθώς οι Σλούκας-Μάντζαρης μοιάζουν να μην μπορούν να κάνουν το αποφασιστικό step up(ειδικά ο 2ος).
    Πλέον πρέπει να το αφήσει πίσω και να κοιτάξει να ενδυναμώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την πολύ ανέτοιμη αυτή τη στιγμή ομάδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ρε παιδια ενας εδω μεσα δεν εχει τα στατιστικα,εφαγα τον νετ,σας παρακαλω.Αλεξιε Κυνικε ελα καλο μου εσυ σιγουρα τα εχεις,αντε κανε με την χαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οριστε φιλε δεν βρισκοντα στον εσακε γιατι η διοργανωση ειναι κατω απο την αιγιδα της ΕΟΚ, κ αυτα τα στατιστικα του κυπελλου τα εχει ο γαλανης

      http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/onlinegamegsd.asp?game=16&pop_up_1=1

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή
  63. Με κάποιους που προηγήθηκαν συμφωνω...
    Σημερα ηταν μεγαλη ΝΤΟΠΑ ψυχολογίας για αυτα τα παιδια...
    Θελουν στήριξη ομως...
    Ειμαστε γυμνοί στην ρακετα...
    Δεν αλλάζει κάτι απο αυτα που λέγαμε πριν το ματς;
    Λασμε κ Μασιουλις έπαιζαν άνετα σε αυτην την ομαδα...
    Ο οποίος "Λασμε" κ ο οποιος "Μασιουλις"...
    Κ φυσικα να δουμε τι θα γινει με τον Νελσον...
    (Κ μην ακούσω για τον χρονο συμμετοχής που θα μειωθει στον Χαραλαμπόπουλο κ στον Διαμαντακο..
    Ειναι πολλα τα ματς,παρα πολλα...)

    Ματθαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΣΕΙ !!!

    ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΑΒΛΙΣΕΒΙΤΣ !!!

    Ο ΚΥΡΙΟΣ 2 CUPS ( ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ) , ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΙΚΙΤΑΚΑ ΜΠΟΥΜ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΞΕΝΩΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ !!

    ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΚΛΗΡΗ ΜΥΑΛΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ( ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ) ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ !!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ !

    ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ...ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑ,ΠΑΠΠΑΣ,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΑΓΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σημερα ο ΟΣΦΠ εζησε το φιναλε του τελικου της Πολης απο την αναποδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 'χει ξαναζήσει και μια φορά πάλι μέσα στην Πόλη με την Εφές το '13, 66-73 στα 48'', 74-73 τελικό. Άλλο θρυλικό κοουτσάρισμα του Μίστερ Μπιν εκείνο.

      Διαγραφή
  67. Ποιο Boston Garden και ποιο Staples Center....υπαρχει μεγαλυτερος νομος απ' αυτον του ΟΑΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ο τρομο-νομος του ΟΑΚΑ παντα θα παραλυει τους αντιπαλους του τριφυλλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Opoios vlepei tin ekpompi sto sport 24 mporei na katalavei polla gia tin internetiki mpasketiki dimosiografia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σπορτ24 γενικως οπως και το κοντρα που ειναι του ιδιου ομιλου ειναι γνωστο τι ρολο βαραει. σημερα καθεσαι και απολαμβανεις οποιος ακουσε και τον γνωστο λεανη υποτιθεμενο οπαδο του αρη να μοιρολογει δεν μπορει να σταματησει να γελαει. αλλα για μενα ο εχθρος ειναι εντος και ειναι ολοι αυτοι οι οπαδοι του παναθηναικου που μιλουσαν για ξεφτιλες,για 30αρες και αν σημερα το γηπεδο ειχε κοσμο ο παναθηναικος δεν θα κερδιζε...

      Διαγραφή
  70. αυτο ειναι ξεβρακωμα επικων διαστασεων, ειναι απο αυτα που μενουν στην ιστορια και οριζουν υστεροφημιες. Καποιος θα μεινει στην ιστορια σαν ο ανθρωπος που παγωνε.

    συγχαρητηρια στον βαζελο. με 6 παικτες το πηρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα Jim και φίλοι του μπλογκ...

    Μερικές σκόρπιες σκέψεις μου σε...μορφή tweet.

    Εντάξει παιδιά.Μετα από το σημερινό τα έχουμε δει όλα.

    Ακόμα και με το παιδικό να κατέβει ο Παναθηναικός σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και προπονητή το Μπαρτζώκα θα έχει ελπίδες.

    Η ικανότητα του να χάνει αλλά και να αποσυντονίζει και συνάμα να αγχώνει την ομάδα του, αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού.

    Γκρίνιαζε από το πρώτο λεπτό για αστείες φάσεις σε ένα ντέρμπι που τα "κουκιά" τα πήρε κατ'εμέ η ομάδα του.

    Έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω πως αν ο συγκεκριμένος κόουτς ήταν παρών στο ματς με την ΤΣΣΚΑ το 1995 θα κραταγε για 40 λεπτά και τους 5 βασικούς και θα διαμαρτυρόταν για το χρώμα της μπάλας.Γατάκι Ιωαννίδη...


    Είμαι σκασμένος από τη χαρα μου οπαδός γαρ
    αλλά πρέπει στον Παναθηναικό να μην εφυσηχαστεί κανείς και η ομάδα να ενισχυθεί.

    Τώρα είναι που πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια με απόκτηση ποιοτικών παιχτών που θα βοηθήσουν τα νέα παιδία να εξελιχθούν.΄Όσο καλύτεροι υπάρχουν σε μία ομάδα τόσο ανεβαίνει η ποιότητα της δουλειάς στην προπόνηση και το επίπεδο συνολικά.


    Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που είδα ακόμα και όταν η διαφορά πήγε στους 12.Παιζαμε με μείον 3 βασικούς συν 1; μεταγραφή.

    Τεράστιος Μπατίστα.Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ

    Μάγκας Παπάς που ενώ στην αρχή τα έκανε θάλασσα, μετά έκανε... σερφ επάνω της.

    Λίγος Σλούκας και ακόμα λιγότερος Μάντζαρης.Τα παιδιά αυτά όσο πάνε και γίνονται χειρότερα.

    Υποψία βημάτων στο καλάθι του Σλούκα.
    Υποψία βημάτων στην ασίστ του Διαμαντίδη.



    Αστεία ένσταση της κόκκινης Καε.
    Αν σε ένα παράλληλο σύμπαν ο ΔΓ πάει να καταθέσει υπέρ του Ολυμπιακού και πει "έχετε δίκιο πάρτε το παιχνίδι στα χαρτιά", εγώ θα είμαι για πρώτη φορά εκατό τοις εκατό μαζί του.

    ΕΝΑ ΔΎΟ ΩΩΩΩΩΠΠΠΠ. Μόλις έκανα ανακυβίσθηση.
    Κωλοτούμπα ολκής.Όχι γιατι δεν έχει τεράστια κενά το ρόστερ της ομάδας μου αλλά γιατί την είχα παντελώς ξεγραμμένη απόψε.
    Πάμε πάλι....ωππππππ

    Ένας Λοτζέσκι δε φέρνει την άνοιξη...

    Η χαρά είναι τόση, το μυαλό είναι θολό συγχώρέστε μου την ορμή εξάλλου είμαι οπαδός.

    Δεν περιγράφω άλλο.


    υγ-Τα μπασκετικά κομμάτια της υπόθεσης τα αφήνω στους άλλους φίλους και αν μπορώ να προσφέρω στην κουβέντα θα συμμετάσχω.


    Human Hιghlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. https://www.youtube.com/watch?v=08WAZdvYyTs τα τελευταια 5λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ρε παιδια, επειδη εχασα το ματς, υπαρχει περιπτωση να το βρω καπου στο ιντερνετ? (ολοκληρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εγω περα απο την καζουρα στους αλαζονες φιλους μου γαυρους, ειδα οτι ο "παρωχημενος" προπονητικα Ιβανοβιτς, σε ενα ματς που ο Παναθηναικος επαιζε αποδεκατισμενος, χρησιμοποιησε 9 παικτες ολους πανω απο 10 λεπτα, και πηρε κατι απο ΟΛΟΥΣ τους παιχτες.Ο Παππας περα οτι γυρισε το ματς, εκτασε παγκο στις τελευαιες επιθεσεις και αφησε την θεση του σε εναν ξεκουραστο Μητσο, που με ενα τριποντο και μια ασσιστ εδειξε οτι ειναι ο καλυτερος παικτης του τελευταιου διλεπτου ενος αγωνα εδω και μια 10ετια. Ο Argy 2 χρονια αυτο το πραγμα δεν μπορεσε να το κανει.Γενικα,η σημερινη εμφανιση (φυσικα και η νικη αλλα οχι απαραιτητα εξαιτις της) ειναι πολυ μεγαλη επιτυχια για τον Παναθηναικο που επιτελους ειχε προπνητη στον παγκο μετα απο τα τελευταια 3 χρονια ( Και ΝΑΙ βαζω και τον τελευταιο χρονο του Ζοτς μεσα σε αυτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Το παιχνιδι το γυρισε ο Παο με Διαμαντακο και Μποχωριδη στην πενταδα, ετσι?
    Μεγαλο σχολειο για τα πιτσιρικια αυτο το ντερμπυ. Αν αντεξει η ομαδα τις ηττες που θα ρθουν (γιατι θα ερθουν) μπορει να κτισει κατι πολυ καλο για το μελλον.
    Επισης... το οτι νικησαμε δε σημαινει οτι ολα καλα, ολα ανθηρα, θελουμε ακομη παικτες, ειδικα για το 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με επιστροφη Μαυροκεφαλιδη,Γκιστ Νελσον,και ενα αλτικο πενταρι εσυ μιλας ακομη για ηττες ντροπη;;,ντροπη σου ρε.

      Διαγραφή
    2. Πιστευω παντως πως οταν με το καλο γυεισει ο Νελσον, και με προυποθεση οτι θα παρουμε ενα αθλητικο πενταρι, στην θεση του Μπλουμς (που δεν υπαρχει λγος να μεινει 5ος γκαρντ με 6ο τον Μποχωριδη) καλο ειναι να παρει ο Παναθηναικος και εναν παιχτη στο 3. Οχι καποιον παιχταρα, αλλα να εχει ενα γεμισμα ρε παιδι μου, δεν γινεται ο Βλαντο να βγαλει μονος του την Χρονια με Χαραλαμποπουλο,τουλαχιστον στην Ευρωλιγκα. Οσο για το Διαμαντιδης 3αρι νομιζω οτι στην προχωρημενη του ηλικια ειναι πολυ τραβηγμενο για να εφαρμοστει. Τριαρακια εστω και απο αυτα που παιρνουν ομαδες Α1
      Q

      Διαγραφή
  76. Συγγνώμη για το off-topic Τζιμ και αναγνώστες....

    https://www.youtube.com/watch?v=5WFYN7occRQ

    Αυτές οι "γειτονιές" δεν πρέπει να παίζουν Α1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν βριζουν το Διαμαντιδη να υποθεσω οτι ειναι ενα ειδος πανηγυρισμου κι αυτο.. ;)

      Διαγραφή
  77. Ο σπασικλας γαυρουλης τι απεγινε, αυτος που ελεγε για γιουροκαπ για Α2 για ξεφτιλα με 30αρες στας ευρωπας,εεεε,ξερω, ξερω τα αδικησαν μωρε-μωρε τα γαυρακια.Το μαθαμε το ποιημα απεξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τελικά φίλε 77 ο Ολυμπιακός βρήκε νεο τρόπο να χάσει το ματς. Άξιος της μοίρας και των φόβων του, όπως διάβασα κάπου.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι, αν ο Παππάς και ο Βλάντο παίζουν σταθερά έτσι όλη τη χρονιά, θα είναι απίστευτο όφελος και για τον ΠΑΟ αφενός και για το ελληνικό μπάσκετ αφετέρου. Ο Μπατίστα, όπως είχα πει σε άλλη ανάρτηση, ξέρει πολύ μπάσκετ. Με εξαιρέση 1-2 περιπτώσεις, ήταν υπερθετικότατος.

    Για τον Ολυμπιακό τι να πω; Μάλλον από που να αρχίσω; Από την "νέα αυτοκτονία"; από τη συμπεριφορά του τεχνικού επιτελείου; από τον ύπνο που έριξε στο τελευταίο δίλεπτο ο κόουτς Μπαρτζώκας; Από το χαλάρωμα των παικτών; Πραγματικά, έχω μείνει άναυδος.

    ΥΓ: Το διάβασα κάπου αλλά αξίζει... Η Αστυνομία μπήκε στο τέλος για να συλλάβει το Μπαρτζώκα που έχασε το ματς;

    Kαλημέρα σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το ειδα στο contra απο ενα παλικαρι:
    Και με break
    Και χωρίς break
    Kai με break στο break
    Και με ξένους διαιτητές,
    και με Έλληνες διαιτητές,
    και με 3-2,
    και με 3-1,
    και με 3-0,
    και με 2-3,
    και με 1-3,
    και με 0-3,
    και με 30 ποντους στο ΣΕΦ
    και με 30 ποντους στο ΟΑΚΑ
    και με ενα ποντο
    και με μισο ποντο
    και με μειoνέκτημα έδρας,
    και με πλεονέκτημα έδρας,
    και με κουρτίνες,
    και χωρίς κουρτίνες,
    και στη γκαρσονιέρα,
    και στο εξοχικό,
    και στην Ελλάδα
    και στην Ευρώπη
    και στην Αθήνα
    και στον Πειραια
    και στο Ελληνικο
    και στη Κρητη
    και στο Βερολίνο
    και σε 2 διαστάσεις,
    και σε ...3D,
    και με Ζοτς,
    και χωρίς Ζοτς,
    και με Σπανουλη,
    και χωρίς Σπανουλη,
    και με Ξανθο,
    και με Εβραιο,
    και με "λαπτοπ"
    και με Γιαννακη
    και με Μπαρτζωκα
    και Δευτέρα,
    και Τρίτη,
    και Τετάρτη,
    και Πέμπτη,
    και Τσικνοπέμπτη,
    και Παρασκευή,
    και Σάββατο,
    και Κυριακή,
    και αργία,
    και στο πρωτάθλημα,
    και στο κύπελλο,
    και στους 16,
    και στο Final-4....
    και σε γηπεδο ζουγκλα
    και σε γηπεδο εκκλησια
    και σε... αδειο γηπεδο
    και σε 5ωρο παιχνιδι μεχρι τις 2 το βραδυ
    και με περισσοτερες βολες
    και με λιγοτερες βολές
    και με ανοιξη
    και με χειμωνα
    και με ζεστη
    και με κρυο
    και με δραχμη
    και με ευρω
    χωρις μνημονιο
    και με μνημονιο
    και με κυβερνηση πασοκ
    και με κυβερνηση ΝΔ
    και με συγκυβερνηση πασοκ και ΝΔ
    και με παιδια
    και με εφηβους
    και με ουρουγουανους
    και με ενσταση
    και χωρις ενσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μολις εμαθα οτι ο Ολυμπιακος κατεθεσε ενσταση, καταλαβα οτι ο Παναθηναικος θα κερδιζει για τα επομενα 50 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελω ομως να δικαιωθει ο Ολυμπιακος. Πολυ θα χαρω να δω τα μουτρα τους πως θα κυκλοφορουν στο δρομο. Εχει η αδερφη μου πολλες φουστες να τους δανεισει

      Διαγραφή
    2. Κανεις δεν τους ειπε οτι το ματς το εδειχνε η τηλεοραση;. Μας περνανε για μαλακες; Εδω μπορουσα να ακουσω απο την τηλεοραση τις φωνες του Ιβανοβιτς και τις τσιρλιντερς, τοσο εκκλησια ηταν το γηπεδο, και κανουν ενσταση για παρουσια φιλαθλων στο γηπεδο;

      Διαγραφή
    3. Η καταθεση ενστασης απο τη διοικηση του ΟΣΦΠ φανερωνει τον χαρακτηρα των Αγγελοπουλων..Περσι οταν κερδισαν εκαναν κωλοδαχτυλα.Χθες που χασανε εκαναν ενσταση με απιθανη αιτιολογια..Και ξεφτιλιζονται και δικαιωνουν τον ΔΓ..

      Διαγραφή
    4. Και όταν αποκλειστηκαν από τη Ρεάλ έδειξαν πως δεν ξέρουν να χάνουν, βρίζαν και ειρωνευονταν τους παιχτες της Ρεαλ που τους νικησαν. Δεν ξερουν να χανουν, δεν ξέρουν να κάνουν αυτοκριτική, δεν σέβονται τους αντιπάλους, νομίζουν πως η ομάδα τους είναι οι San Antonio Spurs και κανείς δεν μπορεί να τους νικήσει. Τέτοια αλαζονία, τέτοιο ψώνισμα, δεν έχω ξαναδει.

      Διαγραφή
    5. Πιστευουν οτι επειδη στην γιουρολιγκα εχουν τακιμιασει με τον λαδιαρη με το μουστακι εχουν πιασει τον Παπα απ' τα γενια και ειναι ανωτεροι κι απο τους Σπερς.

      Διαγραφή
  81. Ειδε μηπως κανενας την εκπομπη SUPER BASKET LEAGUE χθες να μεταφερει τι κλιμα επικρατουσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλερης και Μιχαλος με δακρυα στα ματια!!!Πολύ γελιο

      Διαγραφή
    2. Είδα κανά 10λεπτο, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
    3. υπαρχει καποιο λινκ?

      Διαγραφή
  82. καλημερα παιδια.
    πολλα μπορει να πει κανεις για το χτεσινο ματς αλλα το σιγουρο ειναι οτι δικαιωθηκαν οσοι περα απο οπαδισμος εκριναν απο τη πρωτη στιγμη οτι το ματς θα ειναι ντερμπι.
    Επισης ενα πολυ καλο ποιοτικα παιχνιδι(αν θυμαστε την αηδια περσι στη 1η αγωνιστηκη παλι κεκλεισμενων αλλα στο ΣΕΦ).Ολοι περιμεναν οι φιλοι του ΠΑΟ να ξεσπασουν αλλα ξεσπασαν χειροτερα η του ΟΣΦΠ και να πω την αληθεια δεν περιμενα τετοια ενταση.
    Θα κανω κλασσικα καποια σχολια για το παιχνιδι και μονο
    ΠΑΟ
    -Δεν ξερψ αν ειναι χασακτηριστικο του Ιβανοβιτς αλλα χτες εκανε undercoaching ειδικα στο 2ο ημιχρονο με αποτελεσμα ο ΠΑΟ να βγαζει πιο γρηγορες αφου η μπαλα δε περναγε απο πολλα χερια,και αφου εχασε καποια σουτ μετα οι παιχτες ειδαν το καλαθι σαν βαρελι.Το σοου του Παππα ηταν ενδεικτικο αφου πηρε τη μπαλα οσο ηθελε και πηρε και χωρους
    -Ο Γιανκοβιτς δειχνει αλλος παιχτης αφου εχει πλεον καλο shot selection και εχει και καλο παιχνιδι χωρις τη μπαλα με αποτελεσμα να βρισκεται στη πλατη του αντιπαλου και να σκοραρει ευκολα.Κι αυτος οπως και ο Παππας σουταρουν πλεον χωρις να φοβουντε πως θα βγουν αλλαγη.
    -Δε ξερω ποια ειναι η γνωμη της πλειοψηφιας για το Μποχωριδη αλλα το παιδι εχει τρομερες δυνατοτητες και το εδειξε χτες σε πολλες φασεις παιζοντας δυνατα στην αμυνα,με σχετικα μυαλωμενο παιχνιδι και τσαμπουκα οπου χρειαστηκε στην επιθεση.Οσοι εχουν δει το παιδι απο κοντα δε μπορει να μην εντυπωσιαστουν απ το σωμα και ειδικα τα χερια του και πρεπει ο ΠΑΟ να τον εκμεταλευτει σωστα.
    -Οσο κι αν ειναι λιγο αφελες πιστευω οτι ο Διαμαντακος εκρινε το ματς με την αμυνα στον Ντανστον ο οποιος εχασε 5-6 σιγουρα καλαθια και συνολια δε τα πηγε τοσο καλα οσο μας εχει συνηθισει
    ΟΣΦΠ
    -Οτι και να πει κανεις για το τελευταιο λεπτο ειναι λιγο(μου εκανε εντυπωση που εβαλε ο Σλουκας τη 2η βολη) αντιμετωπιση φιλικου και χειροτερα
    -Παλι ειδα καποια νωθροτητα στους Ελληνες και εκτος απο τον τιμιο Λοτζεσκι κανενας δεν επαιξε με ενταση ειδικα στο τελος
    -Ο μονος τομεας που Ολυμπιακος κυριαρχησε (και ο ΠΑΟ εχει προβλημα περα απ ολα τα ωραια) ειναι τα ριμπαουντ που αν επαιρνε τη νικη θα ταν για τις παραπανω κατοχες που ειχε κερδισει
    -Ο Σπανουλης εκανε ενα λιγο καλυτερο παιχνιδι απ οσα μας εχει συνηθισει με τον ΠΑΟ και αδικαιολογητα βγηκε την ωρα του peak του.Στο τελος παντως τα κανε τα λαθη του
    -Το γραφω για χιλιοστη φορα πως ο ΟΣΦΠ με το Χαντερ(που χτες επαιξε χαλια) 2ο ψηλο δεν παει μακρια.Δε φτανει η δυναμη θες και above the rim που δεν εχεις
    - Ο Κατσιβελης με τα χαρακτηριστικα του κουμπωνε τελεια στο 3 στα φιλικα,αν δεν τον βαλεις και τωρα ποτε;
    Θα επανερθω

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Πολυ σπαστικη θρησκεια ο Χριστιανισμος.
    απο τις 11¨30 αρχισα να κατεβαζω Αγιους και τελικα κοιμηθηκα στις 4.
    ειναι πολλοι παναθεμα τους.

    υ.γ Μπαρτζω εισαι σπιτι???? τοτε ετοιμασου για χαβαιιιιιιιι.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλημέρα.
    Ωραία. Ξεμπούκωσαν οι «υποστηρικτές» κι έκαναν το κομμάτι τους. Πώς θα το πάμε τώρα; Σήμερα μας την πέφτουν αυτοί και αν χάσουμε από την Τουρόφ θα τους τη πούμε εμείς; Εγώ δεν θα το παίξω αυτό το παιχνιδάκι με τις νίκες και τις ήττες. Τον Ιούνιο θα κρίνω αν οι διακηρυγμένοι στόχοι επιτεύχθηκαν.

    - Αρκετοί γράφαμε, χθες, ότι ο μόνος τρόπος να κάτσει ο άσσος ήταν να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός. Κι αυτό έγινε. Παραδέχομαι ότι υποτίμησα την δυνατότητα του ΠΑΟ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Αλλά υποτίμησα και το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα του αντιπάλου. Πάμε σε μεταφυσικά φαινόμενα και δεν το ‘χω.
    - Ο ΠΑΟ μπήκε απελευθερωμένος και ψυχωμένος στο ματς. Μπράβο στον κόουτς γι’ αυτό. Αλλά ήταν φανερό ότι δεν θα άντεχε για πολύ. Ειδκά χωρίς τον Γκιστ.
    - Ο ΠΑΟ έκανε ανατροπή με 5άδα Μποχωρίδη-Παππά-Μπλουμς-Βλάντο-Διαμαντάκο. Μιλάμε για remake του τελικού της Πόλης.
    - Ο Μπατίστα κατάπιε αμάσητους Ντάνστον και Χάντερ. Και χωρίς σοβαρό back up. Ο Ουρουγουανός άφησε τα κόκαλά του στο παρκέ.
    - Ο ΠΑΟ έβαλε 28 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο με τόσες απουσίες. Με τρίποντα από Παππά και Μπλούμς και προσωπικό κρεσέντο του Έλληνα γκάρντ. Κρεσέντο από άλλες εποχές.
    - Στο α’ μέρος έπαιξε 20’ ο Φώτσης και 18’ ο Μπατίστα. Στο β’ 7’ ο Μπάτμαν και 10’ ο Ουρουγουανός.
    - Ο Ιβάνοβιτς στο -15 έριξε 5άδα Μποχωρίδη-Παππά-Μπλουμς-Βλάντο-Διαμαντάκο. Αυτοί έκαναν την ανατροπή. Τότε έπρεπε να ξαναβάλει τους έμπειρους Διαμαντίδη-Φώτση-Μπατίστα. Δεν του στοίχισε. Ο Ολυμπιακός ξανάφυγε αλλά τα θαλάσσωσε στο τέλος.
    - Διαμαντίδης στο τελευταίο 2λεπτο. Κλέψιμο στον Πρίντεζη που πάει να τον ποστάρει, τρίποντο ισοφάρισης, ασίστ για το buzzer beater. Αυτά μόνο ο Μήτσος.
    - Ο Μπαρτζώκας άφησε 10’ στον πάγκο τον Σπανούλη κι ενώ ο αρχηγός του ΟΣΦΠ είχε βρει ρυθμό και δρόμο προς το καλάθι. Μετά από καιρό. Επέστρεψε 1.50 πριν τη λήξη με απόφαση του προπονητή του. Το πουλάκι είχε πετάξει, όμως.
    - Ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία φάση του ματς αμυνόμενος σαν ομάδα ΕΣΚΑ. Δεν έχει σημασία αν δόθηκε ή όχι εντολή. Σημασία έχει ότι δεν έγινε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει θέμα στον πάγκο.
    - Στο πρώτο 5λεπτο του β’ μέρος ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 15-0 κάνοντας τα αυτονόητα. Πίεσε, έκλεψε, έτρεξε και σημάδεψε το ‘’5’’ στο σετ. Μετά επέστρεψε στους χαρταετούς.
    - Ο Ολυμπιακός δεν χτύπησε σαν χταπόδι τους Μπατίστα και Διαμαντάκο στα πόδια. Ειδικά τον μικρό που φαινόταν αδύνατο να ανταποκριθεί.

    Το αύριο

    Ο ΠΑΟ δεν είχε να χάσει τίποτα. Εκτός κι αν προέκυπτε καμιά συντριβή. Κέρδισε χρόνο, ηρεμία και ανοχή από τους οπαδούς. Τα προβλήματα δεν λύθηκαν, οι ελλείψεις δεν καλύφθηκαν, τα λάθη δεν διορθώθηκαν. Αν αξιολογήσουν λάθος τη νίκη, σε λίγο καιρό θα το βρουν μπροστά τους. Η ομάδα φωνάζει για αθλητικό σέντερ, έναν pg αντί του Μπλούμς και ίσως ένα τριάρι πίσω από τον Βλάντο. Όχι για να γίνει πιο ανταγωνιστικός αλλά για να προστατευθούν οι μικροί. Το project δεν θα κριθεί από τις νίκες ή τις ήττες. Ούτε από το νταμπλ ή την πρόκριση στους ‘’16’’ της Ευρωλίγκας. Αλλά από τον αν ο Παππάς και ο Βλάντο παίζουν στο τέλος της χρονιάς με τον τρόπο που έπαιξαν χθες. Η πρόοδος αυτών των δύο είναι υπεραρκετή.

    Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη σεζόν με τεράστιο πρόβλημα. Η πληγή είναι βαθιά και θέλει χρόνο για να κλείσει. Ο Μπαρτζώκας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το χθεσινό κάζο. Στέρεψαν και οι δικαιολογίες του. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Ανήφορος μπροστά.

    Υ.Γ. Καλά, για τα νέα καμώματα του ΔΓ δεν χρειάζεται σχόλιο. Μου έκανε εντύπωση ένα άλλο στιγμιότυπο. Μετά το κάρφωμα του Μπατίστα έχει time out. Η κάμερα πάει στον πάγκο του ΠΑΟ. Τα πιτσιρίκια έχουν τρελαθεί και χοροπηδάνε από χαρά. Ο Παναγιωταράς πλησιάζει τον Κόνιαρη του λέει να σκάσει (ή κάτι τέτοιο) και κάνει κίνηση να τον αρπάξει. Με ύφος «δεν έχει τελειώσει τίποτα, μην χαίρεσαι ακόμη». Ο μικρός τραβιέται και προσπαθεί να δικαιολογηθεί!!! Τελικά το μάγουλο του Κόνιαρη είναι ελκυστικό. Ο κύριος Παναγιωταράς, λοιπόν.
    Υ.Γ. Δεν ξέρω. Έφτασα τις 1.000 λέξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί νιώθεις οτι σου την έπεσαν οι υποστηρικτές και τι σχέση έχει η Turow; Ωραία είναι να κερδίζεις τον αιώνιο σου αντίπαλο με πιτσιρίκια αλλά αυτά είναι για την καζούρα και μόνο η οποία, οκ, έχει την αυταξία της αλλά μέχρι εκεί. Το πραγματικά πολύ καλό είναι οτι η ομάδα κέρδισε ΠΟΛΥ χρόνο για τον εαυτό της οπότε θεωρώ οτι θα αποφευχθούν και σπασμωδικές κινήσεις και τριγμοί. Στα αγνωιστικά πάντως θεωρώ οτι δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο. Θα αρχίσουμε να το μαθαίνουμε πιστεύω μετά τον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης της Euroleague οποτε και θα έχουμε πληρέστερη εικόνα.

      Διαγραφή
    2. @77
      τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.
      απλα πραγματα....το μπασκετ του μπαρτζωκα ειναι το μπασκετ που παντα χανει στο τελος.
      ειναι το μπασκετ το λιθουανικο-βραζιλιανο-κινεζικο.
      τριποντο και αγιος ο θεος,χωρις διαβασμα και θα παρουμε οτι μας δωσουν οι αντιπαλοι αδιαβαστοι προπονητες.
      δηλαδη ζητω το πορτο ρικο.!!!

      gskordak

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, έχουν παρερμηνευτεί σκοπίμως κάποια πράγματα. Μέχρι ενός σημείου το καταλαβαίνω. Η ανέλπιστη νίκη και ο τρόπος που ήρθε δικαιολογούν την έκσταση. Αυτό που λέω για χιλιοστή φορά είναι ότι τα αποτελέσματα (ειδικά στα πρώτα ματς της σεζόν) δεν προσφέρονται για να επιβεβαιωθεί η μία άποψή ή η άλλη. Σ’ αυτήν την βάση, λοιπόν, λέω ότι η διαφωνία δεν είναι στο πόσα ματς θα χάσει η ομάδα ή αν θα κάνει το ντάμπλ. Αλλά στο κατά πόσο το γαμω-project εκτελέστηκε σωστά. Γι’ αυτό επιμένω ότι στο τέλος της χρονιάς θα τα δούμε όλα. Το ότι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και μάλιστα μ’ έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι διαγράφονται τα προβλήματα, τα λάθη, οι ελλείψεις κλπ.

      Φίλε, gskordak, δεν έχεις και πολύ άδικο.
      Αλλά αυτό που συμβαίνει με τον Μπαρτζώκα και τον ΠΑΟ, μόνο ο Χαρδαβέλας μπορεί να το εξηγήσει.

      Διαγραφή
    4. Μα δεν χρειάζεται να επιμένεις. Ούτε χρειάζεσια να τσιμπάς σε κάθε οπαδό που σε περίπτωση χθεσινής ευρείας ήττας θα άρχιζε να σκούζει. Ξέρεις πως πάει το πράγμα, μεγάλο παιδί είσαι. Ένα (και δυο, και τρία και τέσσερα) αποτελέσματα δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Και την Ευρωλίγκα να πάρει ο ΠΑΟ φέτος, δεν αναιρεί κάτι, ίσα ίσα, που ακριβώς επειδή ισχύουν όλα αυτά θα πρόκειται για θαύμα. Φυσικά την επομένη μιας τέτοιας νίκης όλα αυτά πάνε στο διάολο και καλά κάνουν, υπάρχει και η στιγμή που απλά πρέπει να απολαμβάνεις αυτό που είδαν τα μάτια σου.

      Διαγραφή
    5. Πες τα βρε gskordak! Το μπάσκετ που κερδίζει είναι το γιουγκοσλάβικο και όχι το όσα-πάνε-κι-όσα-έρθουν

      Διαγραφή
    6. Καμία ανορθογραφία δεν διαγράφεται, είναι φανερές και τις ξέρουμε όλοι.

      Το μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι τρίποντο και ότι βγει.

      Διαγραφή
  85. 77 για πες μας για τη τραγική στελέχωση και τον ΔΓ τώρα.. Χοοχοοοχοο, κωλοτούμπες που δε θες να παίξεις αυτό το παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου λέω.
      Τραγική στελέχωση η ομάδα.
      Για τον ΔΓ, δεν έχω τίποτα.
      Α, πάρε το link
      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/659054/giannakopoylos-tha-ertho-spiti-sas-vrady

      Διαγραφή
    2. Πάμε κι απο μένα. Κακή (όχι τραγική) στελέχωση και κάκιστο προγραμματισμός αυτής, εφιαλτική προετοιμασία, για τον λούτσο επικοινωνία, διοικητικό mentality Μπέου και Κομπότη.

      Διαγραφή
    3. 77 ΚΛΆΨΕ.καταδίκασες τον εαυτό σου όλη τη χρονιά να χάνει η ομάδα για να έχεις μούρη να βγαίνεις στο μπλογκ. κλάψε τώρα. όπως εχθές μετά το κάρφωμα του μπατίστα.

      Διαγραφή
    4. Το ότι κάποιος έχει αντίθετη άποψη είτε δικαιώνεται είτε όχι δε σημαίνει φίλε μου ότι δε "θα'χει μούρη να βγεί στο μπλογκ". Άλλωστε κανέναν δε δικαιώνει το χθεσινό πρώτο ματς της σεζόν. Είμαστε εδώ μέσα η πιο μπασκετική παρέα της χώρας. Και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε. Καζούρα και χαβαλέ ναι. Αλλά σε όρια.

      Thanos

      Διαγραφή
  86. Greenfellas έχει γίνει ο χώρος των σχολίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστο.Εχει παραγινει. Αναρωτιεμαι γιατι δεν μπαινουν οπαδοι του Ολυμπιακου να γραψουν για την ομαδα τους.

      Διαγραφή
    2. λογικο ειναι μετα απο τετοια νικη παντως νομιζω οτι το blog αυτο προσφερει την καλυτερη μπασκετικη συζητηση που εχω δει εγω στην ελλαδα

      Διαγραφή
    3. Το ότι οι Ολυμπιακοί επιλέγουν να μην γράψουν στο blog δεν του φταίει κανείς ή αν επιλέγουν να γράφουν με το μανδύα του Παναθηναϊκού και να κράζουν κάθε τι.

      Διαγραφή
  87. Μιλαμε ολοι για το βημα που εκαναν οι νεοι παικτες του Παναθηναϊκου και δε μιλαει κανενας για το ποσο κακος ειναι ο Ολυμπιακος. Κακος ηταν και στα φιλικα που εδειξε η τηλεοραση. Κερδιζε μονον με τα τριποντα και μαλιστα παιζοντας με ομαδες περιορισμενης δυναμικοτητας (βαζω και την Ουνιξ σ'αυτες για την ωρα). Αυτος ο Ολυμπιακος λοιπον μιλουσε απο τωρα για κατακτηση τιτλων και final 4. Εχουν μπερδευτει πολυ. Νομιζουν οτι αν λενε συνεχως οτι εχουν καλη ομαδα, αν το επαναλαμβανουν τα παπαγαλακια στα blogs με καποιο τροπο αυτο θα γινει πραγματικοτητα. Μας επρηξαν με το Σπανουλη που ξεκουραστηκε. Εγω δεν ειδα τιποτα διαφορετικο. Οποιον μαρκαρε τον εκανε ηρωα. Πλακα του εκανε στο τελος ο Σλοτερ.Ασε που στην τελευταια φαση οχι απλως δεν κανει φαουλ, οχι δεν παιζει αμυνα αλλα μπερδευει και τους συμπαικτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τρομερο ματς σε εναλλαγες συναισθηματων χτες..Απιστευτα πραγματα..Ενα ματς μου θυμισε το χτεσινο με την διαφορα οτι ειχαμε ζοτς,πληρες ροστερ και το ματς γινοταν στο σεφ..

    ΑΥΤΟ:https://www.youtube.com/watch?v=mnyzF54qrSU

    Το θεμα του Ολυμπιακου ειναι καθαρα ψυχολογικο το οποιο μεταδιδεται απο τον Μπαρτζωκα..Σαν Παναθηναικος ευχομαι να τον κρατησουν χρονια εκει στο λιμανι..Σαν Ελληνας θελω να φυγει χτες..Εχει χαντακωσει οτι κορμο ελληνικο εφτιαξε ενας σερβος! και εμπιστευεται αστειους αμερικανους..

    Σλουκας-Μαντζαρης:καθε περυσι και καλυτεροι..Τους εχεις καψει τους παιχτες..Καμμια εξελιξη δεν εχουν και φαινεται οτι το Φ4 της Κωνσταντινουπολης ηταν ενα πυροτεχνημα για αυτους..Παλι καλα που εφυγε ο Παπανικολαου και βρηκε την υγεια του..

    Κατσιβελης:Επαιξε σε τελικο ευρωλιγκας πριν 3 χρονια και δεν παιζει πλεον ουτε στην Α1..

    Και βεβαια Καββαδας-Αγραβανης-Χριστοδουλου,θα μεινουν αιωνια στον παγκο περιμενοντας καποια στιγμη να παιξουν..

    Ο μονος που ξεχωρισε ο Παπαπετρου τρυαματιστηκε και χανει ουσιαστικα την χρονια..

    Ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος για το ελληνικο μπασκετ...
    Και κατι τελευταιο για τον Ολυμπιακο..Περιμενε 1,5 μηνα να παιξει ο Πριντεζης ενα παιχνιδι τραυματιας???Ηξερε οτι χρειαζοταν εγχειρηση και τον κραταγε τοσο καιρο τραυματια???και επαιζε φιλικα??Αδιανοητα πραγματα...Μονο ο Πεδουλακης αυτα που εβαζε μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΑΙΖΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΙΤΣ...Γυρναγαν ολοι οι παιχτες νωριτερα αποτι επρεπε γιατι φοβοταν μην χασει ενα ματς και δεν εδειχνε καμμια εμπιστοσυνη στον παγκο του...

    Παμε και λιγο στην ομαδα μου...Στον Παναθηναικο...Χτες φανηκε ποσο κακο εκανε ο Πεδουλακης στα νεα παιδια...Εβαζε κατι απιθανους αμερικανους και χαντακωνε την ομαδα...Βρηκε ασσο(ραιτ) με μια προσπαθεια για τριποντο ολη την χρονια...Που ακουστηκε αυτο??Ποια σοβαρη ομαδα τα κανει αυτα??Φαινεται οτι οι Ελληνες προπονητες εχουν την κλασσικη ελληνικη φιλοσοφια..Γρηγορο αποτελεσμα με οποιο κοστος,και ποιος νοιαζεται για το αυριο...Δεν χτιζονται ομως ετσι οι ομαδες...Τιποτα δεν μαθαμε τελικα τοσα χρονια διπλα στους κορυφαιους..

    Νομιζω χτες φανηκε ποσο κακο εκανε ο Πεδουλακης στους Παπα-Γιανκοβιτς..Τους τερματισε την ψυχολογια...Μολις εκαναν λαθος τους εβγαζε και δεν τους εβαζε ποτε ξανα στο ιδιο ματς...Χτες ο Παππας εκανε ενα κακιστο πρωτο ημιχρονο με πολλα λαθη...Ο Ιβανοβιτς ομως τον εμπιστευτηκε και αυτος ανταπεδωσε..Μονο να δει καποιος τα τελευταια πεντε λεπτα του ματς καταλαβαινει...Τρια κλεψιματα σε ψηλους (και ας μην του καταλαγιστηκαν στην στατιστικη),αλλα ο κυριος Πεδουλακης ελεγε οτι αμυνα δεν παιζει...Επρεπε να ερθει ενας σερβος να μας θυμισει τι μαθαιναμε τοσα χρονια γιατι γρηγορα ξεχναμε...Ολοι οι παιχτες παιζουν αμυνα αρκει να τους πεισεις με τον τροπο σου(βλ.νικολας)..

    Απο χτες δεν θελω καμμια μεταγραφη...Και ας παρουμε μονο το κυπελο...Και ας αποκλειστουμε απο τον πρωτο γυρο στην Ευρωπη...Το μονο που θελω ειναι να ειναι υγιης ολη η ομαδα..Προτιμω να βλεπω Διαμαντακο-Παπαγιαννη πισω απο τον Μαυροκεφαλιδη και τον Μπατιστα..

    Ο Μπλουμς πιστευω οτι αν συνεχισει ετσι αξιζει να μεινει και οταν γυρισει ο Νελσον μονο και μονο για το βαθος παγκου και το ενστικτο στο σουτ που εχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να χαβαλεδιασουμε και λιγο: ταδε εφη και ο Περο Αντιτς...
      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/659150/nea-epithesi-toy-antits-pic

      Διαγραφή
    2. Ως fanboy του Πεδουλάκη έχω να σου πω οτι η κριτική σου σε κάποια σημεία είναι σωστή (Ukic, Wright) και σε κάποια λάθος (κάψιμο Παππά, Γιάνκοβιτς). Και στο λέω αυτό κυρίως γιατί θεωρείς οτι είναι επαρκής απόδειξη οτι ο Ivanovic τους εμπιστεύθηκε. Κατ'αρχάς, δεν είχε άλλη επιλογή. Κατα δεύτερον, η χρήση των δύο παικτών αποτελεί μέρος του προγραμματισμού που έχει συμφωνηθεί με τη διοίκηση. Κατα τρίτον το να συγκρίνεις τον φετινό οργανωτικό του ΠΑΟ με αντίστοιχες παρελθούσες καταστάσεις (Obradovic) ειναι ατυχές γιατί μιλάμε για μέρα με νύχτα.

      Τέλος, το να καταλογίζει ο Έλληνας οπαδός στον Έλληνα προπονητή οτι κοιτάει πρωτίστως το αποτέλεσμα με κάθε κόστος αποτελεί τουλάχιστον λογικό παράδοξο.

      Για τον Πρίντεζη φαντάζομαι και ελπίζω οτι κάτι δεν διατυπώθηκε σωστά, δεν μπορώ να φανταστώ οτι στον Ολυμπιακό είναι τόσο αστείοι ωστέ να κρατάνε έναν παίκτη τραυματία απλά για να προλάβει να παίξει εναντίον των πιτσιρικάδων του ΠΑΟ (ασχέτως αν το'χασαν). Εγκληματικό, όχι απλά για την υγεία του ανθρώπου αλλά γιατί χάνουν χρόνο αποθεραπείας για τις πραγματικά σημαντικές υποχρεώσεις της ομάδας.

      Διαγραφή
    3. Το θεμα Χρηστο ειναι οτι τους εμπιστευτηκε....Περυσι σε αναλογες περιπτωσεις με τραυματιες και μολις 2 γκαρντ ΔΔ-Καρυ ή Ουκιτς (στα πρωτα ματς τις σαιζον μια δεν επαιζε ο ενας μια ο αλλος) ο Πεδουλακης ποτε δεν εμπιστευτηκε τον Παππα...Και περυσι ειχε συμφωνηθει το πλανο να βασιστει στους νεους Παππα-Γιανκοβιτς και αλλωστε γιαυτο εφυγε ο Πεδουλακης στη μεση τις σαιζον,συμφωνα με την επισημη ανακοινωση της ομαδας...

      Οσον αφορα την συγκριση με ζοτς που λες να σου θυμισω μονο πως χτιστηκε η ομαδα που τα σαρωσε ολα μετα στο περασμα της οταν επαιζε στον κλειστο του σπορτινγκ..Προσωπικα βλεπω ομοιοτητες και ας ειναι η μερα με την νυχτα ο προγραμματισμος..

      Λογικο παραδοξο ειναι αλλα ολα φαινονται στο γηπεδο δυστυχως..Αν ειδες τους Πεδουλακη-Μπαρτζωκα τα τελευταια χρονια να στηριζουν τους Ελληνες παω πασο...Παντως στα δικα μου ματια μονο με τους σερβους φανηκε κατι τετοιο..

      Διαγραφή
    4. Ξαναρωτώ. Γινόταν να μην τους εμπιστευτεί;

      Και επίσης ρωτώ και το εξής. Ο Αλβέρτης που είναι και διοικητικό προσωπικό άρα ξέρει την στοχοθέτηση πόσο εμπιστεύτηκε τους Παππά και Γιάνκοβιτς;

      Επίσης θέλω να σου πω σε αυτό το σημείο οτι προσωπικά αδιαφορώ πλήρως αν ο Πεδουλάκης και ο Μπαρτζώκας στήριξαν τους Έλληνες. Με αφήνει παγερά αδιάφορο το αν μια ομάδα στηρίζεται σε Έλληνες, Σέρβους ή κατοίκους των νησιών Fiji. Δέχομαι ομως οτι εσένα ας πούμε μπορεί αυτό να σε ενδιαφέρει οπότε υπο αυτό το πρίσμα κρίνουμε διαφορετικά και αφού κρίνουμε διαφορετικά τότε καλώς κράζεις τον Πεδουλάκη (και τον Μπαρτζώκα σε ένα βαθμό). Τώρα το γιατί απολύθηκε ο Πεδουλάκης εν μέσω της σεζόν θεωρώ οτι είναι κάτι που έχει περισσότερο να κάνει με τον τομέα της ψυχανάλυσης παρά με οτιδήποτε μπασκετικό.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον γιάννη πλην την τόσο σκληρή κριτική στον RG Και απαντώ στον christo ότι Αλβέρτης τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ήταν σχεδόν αδύνατο να εμπιστευτεί τον Παππά και τον Jiankovic προσπάθησε να πάρει κάτι, αλλά η σημαντικότητα των παιχνιδιών δεν επέτρεψε ούτε στον ίδιο, ούτε στους παίχτες την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής.

      Το ψήσιμο ξεκινάει στην αρχή της χρονιάς όχι στη μέση - τέλος.

      Διαγραφή
    6. Δεκτό αυτό για τον Αλβέρτη, είναι σωστό.

      Διαγραφή
    7. Ωραία. Με τον Λουκά, γιατί δεν έγινε το ίδιο;

      Με τον Αλβέρτη, ο Μαυροκεφαλίδης έβγαλε μάτια και ήταν καθοριστικός σε σημαντικά ματς.

      Διαγραφή
    8. Άλλες ηλικίες, άλλες παραστάσεις, σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων δεν είναι εφικτή.

      Διαγραφή
    9. 77, μην ξεχνας οτι ο Λουκας εχει εμπειρια στο υψηλοτερο επιπεδο..Ειναι 30 ετων και εχει πολλες παραστασεις σε αντιθεση με τους Παππα-Γιανκοβιτς...

      Χρηστο με ενδιαφερει το θεμα με τους Ελληνες γιατι ειναι ο μοναδικος τροπος για μια ομαδα να φτασει ψηλα(στην Ευρωπη) και να διατηρηθει σε αυτο το επιπεδο...Το να φτασεις μια φορα και μετα παλι απο 5 χρονια σαφως και ειναι επιτυχια αλλα δεν ειναι συνταγη της επιτυχιας..

      y0zh1 ,μπορει να ειμαι σκληρος υπερ του δεοντος με τον Πεδουλακη συμφωνω..Την πρωτη χρονια τα πηγε παρα πολυ καλα και του εβγαλα το καπελο,,αλλα την δευτερη χρονια φανηκε υπερβολικα φοβισμενος μηπως χασει καποιο παιχνιδι και αποκλειστει που στο τελος εφτασε να κοιταει μονο το δεντρο και ξεχασε το δασος..Εκανε σπασμωδικες κινησεις και τελικα αυτο το μετεδωσε στην ομαδα και φανηκε στο γηπεδο..

      Διαγραφή
    10. Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία για την συνταγή της επιτυχίας μιας ομάδας, όχι όμως απαραίτητα και κάποια πανανθρώπινη αλήθεια. Υπάρχουν όντως πλεονεκτήματα στο να έχεις γηγενείς παίκτες αλλά σαφώς όχι στον βαθμό υστερίας που το έχουν αναγάγει τα τελευταία χρόνια ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Το back to back του ΟΣΦΠ χάλασε το μυαλό πολύ κόσμου, ας μην χαλάμε και το δικό μας όμως.

      Και κάτι ακόμα που δεν θέλει και ιδιαίτερη σκέψη αν έχεις εργαστεί σε οποιαδήποτε εταιρία στη ζωή σου. Υπάρχει μόνο μια πηγή φόβου για έναν εργαζόμενο και λέγεται εργοδοσία. Αν λοιπόν κατηγορείς έναν υπάλληλο οτι είναι υπερβολικά φοβισμένος, καλό είναι να κοιτάξεις το γιατί. Ιδιαιτέρως δε όταν ο φοβισμένος εργαζόμενος λίγο μετά γίνεται και απολυμένος εργαζόμενος.

      Η κριτική σου θα ήταν πολύ σωστή αν την εφάρμοζες σε έναν προπονητή του βεληνεκούς του Obradovic αλλά είναι πέρα για πέρα άδικη όταν την εφαρμόσεις σε οποιονδήποτε προπονητή του βεληνεκούς του Πεδουλάκη.

      Διαγραφή
    11. Ο Ομπραντοβιτς ειναι στην φενερ οχι στον Παναθηναικο..Την κριτικη μου στο προσωπο του την εχω κανει οταν ηταν στον Παναθηναικο κυριως την τελευταια του χρονια που εφτιαξε ομαδα μιας χρησης..

      Οσον αφορα την περιφημη ελληνοποιηση την στηριζω στα 13 χρονια του ζοτς και οχι στο back to back του ΟΣΦΠ...Τοσα χρονια ειχαμε μαθει να εχουμε Ελληνες κυριως στον κορμο με λιγες εξαιρεσεις καποιων ξενων...Παντα ειχαμε εναν σταθερο κορμο 7-8 παιχτων Ελληνων συν 6 ξενων...3-4 πρωταγωνιστες,2-3 πολυ καλους ρολιστες και 1-2 πιτσιρικαδες και ετσι φτιαχναμε μια 14αδα για καθε σαιζον...Δεν αναφερθηκα σε καμμια περιπτωση στο θαυμα του Ιβκοβιτς και δεν εχει χαλασει το δικο μου μυαλο...Δεν ξερω βεβαια για το δικο σου που το αναφερεις κιολας...

      Το να φοβαται ο εργαζομενος σε μια εταιρια οποιο και να ειναι το αφεντικο του, ειναι δικο του προβλημα...Αν κανεις σωστα την δουλεια σου και αποδιδεις αυτα που πρεπει δεν υπαρχει λογος πανικου...Αν σκεφτεσαι ομως οτι εισαι ανεπαρκης τοτε σιγουρα θα σε πιανει κριση πανικου και θα σε κυριευει ο φοβος... Ετσι κιολας γινεσαι ανεπαρκης..Ειναι καθαρα θεμα αυτοπεποιηθησης...Και σε καθε περιπτωση ενας πανικοβλημενος εργαζομενος δεν αποδιδει καλα και εφοσον δεν αποδιδει καλα ειναι ορθο να γινεται ενας απολυμενος εργαζομενος...

      Διαγραφή
  89. θα ηθελα τη γνωμη του Τζιμ και της παρεας.
    Σλουκας και Μαντζαρης μου φαινονται στασιμοι. Μικροι ειναι ακομη φυσικα.
    Απλα αναρωτιεμαι μηπως η παρουσια του Σπανουλη στην ομαδα καπως τους κρατα μακρια απο το να καλυτερευουν σαν παικτες.
    Μου φαινονταν πολυ πιο εξελιξιμοι, ειδικα μετα τον τελικο της Κων/πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους σαν να είναι ίδιοι. Ο Μάντζαρης ναι, έχει δείξει στασιμότητα μετά τον τραυματισμό του. Ο Σλούκας όμως είναι εξαιρετικός, όποτε μπαίνει μέσα ηρεμεί την ομάδα, μοιράζει ωραίες ασίστ και έχει και καλό σουτ. Πρέπει να του δοθεί μεγαλύτερος ρόλος και περισσότερος χρόνος, είναι ο επόμενος ηγέτης του ΟΣΦΠ. Κανονικά ο Σπανούλης πρέπει να του δώσει το μισό συμβόλαιό του.

      Διαγραφή
    2. έχει δίκιο ο φίλος, ο Σλούκας ανεβαίνει συνεχώς, ο Μάντζαρης είναι λίγο πίσω αλλά ίσως φταίει και το ότι δεν τον εμπιστεύονται να πάρει προσπάθειες πάνω του να δούμε τι μπορεί να κάνει. Πάντως ο Σλούκας είναι σταθερά ο καλύτερος παίχτης του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, μαζί με τον λίρα 100 lojeski.

      Διαγραφή
    3. Είναι άδικη η κριτική που τους γίνεται σε αυτό το βαθμό. Ο Σλούκας είναι πραγματικά πολύ καλός αλλά στην ομάδα αρχηγός είναι ο Σπανούλης και είναι λογικό να τον βλέπουμε σε δεύτερο ρόλο. Ο Μάντζαρης είναι επίσης παρα πολύ καλός σε αυτά που κάνει αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν κάνει καθόλου και όσο συμβαίνει αυτό θα έχει ταβάνι.

      Διαγραφή
    4. Παντως ο Σλουκας μετα την Κωνσταντινουπολη μου εδειχνε πραγματικα ο πιο clutch player Ελληνας της νεας γενιας,κατι που αρχιζει να ξεθωριαζει σιγα-σιγα..Περιμενα πολυ καλυτερη εξελιξη να εχει αλλα πως να εχει οταν δεν παιρνει τον ρολο που του αναλογει?

      Διαγραφή
  90. Μπορεί αυτό που έγινε χθες να μην είναι και τόσο "λογικό", αλλά δεν είναι ούτε τρελό, ούτε παράδοξο, ούτε μεταφυσικό. Αν και το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟ, στην πορεία φάνηκε η απουσία εμπειρίας και ότι η κούραση (παίζαμε με 10 παίκτες, εκ των οποίων οι μισοί μπορεί και να γράφουν διαγώνισμα σήμερα :-) ) θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Ειδικά μετά τα τρίποντα-απαντήσεις του γαύρου στο 58-68 ποιος να το περίμενε ? Και όμως...

    Εγώ δεν είχα πει ούτε ότι κάναμε ομαδάρα, ούτε ότι θα φάμε 30 πόντους. Ομολογώ ότι δύσκολα πίστευα στη νίκη-πρόκριση, αλλά οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αυτό θα έλεγε: ότι ο ΟΣΦΠ ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία και έχει δείξει καλύτερα δείγματα γραφής στα φιλικά. Και όμως....

    Και φυσικά θα πω το ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα που είχα πει και για τον Πεδουλάκη, όταν όλοι -ή σχεδόν όλοι- έβριζαν, μηδένιζαν, σχολίαζαν "το τραγικό μπάσκετ που παίζαμε" κλπ. Προπονητής και ομάδα κρίνονται μετά από αρκετούς μήνες, συνήθως προς το τέλος της χρονιάς, και κυρίως όχι από τους τίτλους που θα πάρουν, αλλά από το κατά πόσο επετεύχθησαν οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς. Ο Πεδουλάκης είχε αναλάβει να "συγκρατήσει" την ομάδα και να την περάσει ομαλά στην επόμενη περίοδο, και έφερε δύο doubles. Ο Ivanovic έχει έρθει για να φτιάξει τον "νέο ΠΑΟ", με πολλά και νέα παιδιά, και επ'αυτού θα κριθεί. Το αν καταφέρει να πάρει και καμιά κούπα, μόνο θετικό θα είναι....

    Για το ματς τι να πούμε, απλά δεν υπάρχει αυτό το πράγμα με το γαύρο. Γυρίσαμε το ματς με 5αδα: Μπλουμς, Παππά, Μποχωρίδη, Γιάνκοβιτς και Διαμαντάκο. Αυτό νομίζω λέει τα περισσότερα από οτιδήποτε άλλο (με μόνο το Batista να παίζει από τους "παλιούς", ο Φώτσης φιλότιμος μεν αλλά λίγο χαμένος, ενώ ο ΔΔ επίσης χαμένος -και εκτός 5αδας- μέχρι το τελευταίο 3λεπτο. Όπου απλά δείχνει τι σημαίνει Εμπειρία...και όπως είπε κάποιος στο gazetta ...."ο ΔΔ τους έκανε pnr από το κέντρο του γηπέδου" :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σίγουρα η χτεσινή νίκη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.Επίσης οι Γιάνκοβιτς (πολυ καλός συνόλικα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση φέτος) και Παππάς έδειξαν βελτιωμένοι,αλλα η ομάδα θέλει πολυ δουλεία σε όλους τους τομείς.Ο Μπλούμς δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει (κυρίως με πάθος έπαιξε χτες) και ο Σλότερ εκτός απ'τις δυο τελευταίες προσπάθειες του φάνηκε οτι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να σταθεί σ'αυτο το επίπεδο (οργανωτικά,τακτικά και κυρίως σε δύναμη).Γενικά η ομάδα ψάχνεται ακόμη ενώ υπάρχουν κάποια τρανταχτά κενά λόγω (και) του κακού σχεδιασμού (οργανωτής,καλός περιφερειακός αμυντικός,αθλητικός ψηλός,αξιόπιστος και σταθερός σκόρερ μέχρις ότου να λογίζεται ως τέτοιος ο Παππάς)

    aliosa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κάθε παίχτης ατομικά και η ομάδα συνολικά έχουν πολλά βουνά να ανέβουν. Μετά από τέτοιες εμφανίσεις είναι το πιο εύκολο να εκτροχιαστούν. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Η ομάδα δεν πάει ούτε για πρωτάθλημα, ούτε για final 4. Πάει για το επόμενο παιχνίδι και βλέπουμε ξεχωριστά κάθε εμφάνιση-φάση. Βήμα βήμα, ταμείο στο τέλος.

      Ούτε είναι δυνατό να ζούμε στο συννεφάκι μας, για μεταγραφές κλπ. Αν έρθουν μεταγραφές έχει καλώς, αν όχι πάλι θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε τα παιδιά.

      Το κράξιμο στον Κόνιαρη στο τέλος μου λέει πολλά, μπράβο στον άνθρωπο που το έκανε να συνετίσει τον μικρό.

      Διαγραφή
    2. Τι ακριβώς σου λέει το κράξιμο στον Κόνιαρη;
      Όχι από τον προπονητή του, έτσι; Από τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας. Για πες μου, τι κατάλαβες;
      Με την ευκαιρία στο σκηνικό τ’ ακούει και ο Χαραλαμπόπουλος που αγκαλιάστηκε με τον Κόνιαρη.

      Διαγραφή
    3. Μου λέει πόσο σέβονται τον αντίπαλο.

      Διαγραφή
    4. Όταν το παιχνίδι είναι στο πόντο και έχει την μπάλα ο αντίπαλος, είτε με 40", με 4" ή με 0,4", ΔΕΝ νοείται να πανηγυρίζεις και να μην ακούς τις οδηγίες του προπονητή...αυτό ισχύει είτε είσαι 16 είτε 36 χρονών (εξαιρούνται μόνο Σάρας και ΔΔ)

      Διαγραφή
    5. Καταρχήν, μιλάμε για 16χρονα και 17χρονα παιδιά. Οπότε, θα τα αντιμετωπίζουμε ως τέτοια σε όλες τις περιπτώσεις. Είτε μιλάμε για αγωνιστικές απαιτήσεις, είτε μιλάμε για σκληρή δουλειά, είτε μιλάμε για βελτίωση, είτε μιλάμε για συμπεριφορά.
      Ο Κόνιαρης και ο Χαραλαμπόπουλος βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Ωραία. Και ποιος βρέθηκε να τους επιπλήξει; Ο Παναγιωταράς; Ο φυσιοθεραπευτής; Που σέβεται τον αντίπαλο; Να μην θυμίσω την ιστορία με τους Αγγελόπουλους. Κανέναν αντίπαλο δεν σέβεται. Και δεν είναι δουλειά του να παρατηρεί τους παίκτες. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να το παίξει λοχίας στον νέοπες. Και είναι δουλειά του Ιβάνοβιτς να του πει στα time out να βγάζει το σκασμό.

      Διαγραφή
    6. Δεδομένα για τα time-outs:

      1) Ο προπονητής και ο βοηθός/βοηθοί προπονητή εκμεταλλεύονται τα πρώτα 15-20", που έτσι και αλλιώς οι παίκτες δεν "ακούνε", ώστε να συζητήσουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτό goes double για μη προγραμματισμένα timeouts ή όταν πρέπει να υπάρξει αντίδραση σε εξέλιξη του παιχνιδιού

      2) Ως εκ τούτου, δεν είναι -και ποτέ δεν ήταν- δουλειά του προπονητή και βοηθών προπονητή να τρέχουν να συμμαζέψουν τους παίκτες που παραφέρονται, πανηγυρίζουν, χαβαλεδιάζουν κλπ. Αυτό είναι κυρίως δουλειά του team manager -αν είναι παρόντας- και όλου του υπόλοιπου τεχνικού team. Αυτό προφανώς περιλαμβάνει και τον φυσιοθεραπευτή

      3) Ξαναλέω, με το παιχνίδι στο πόντο, με 0,4" και την μπάλα στον αντίπαλο, απλά δεν νοείται να κάνεις οτιδήποτε άλλο πέραν του να ακούς τον προπονητή σου. Αυτό -και- για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν προλάβει να πει όλα όσα πρέπει ο προπονητής.

      4) Δουλειά όλου του προπονητικού team είναι ΚΑΙ να διδάξει στους νεότερους πως να γίνουν καλύτεροι και ωριμότεροι παίκτες. Αυτό δεν γίνεται κάνοντας χαβαλέ όταν το παιχνίδι είναι στην κόψη του μαχαιριού, αλλά ακολουθώντας πιστά τους κανόνες που έχουν τεθεί.

      5) Δουλειά του προπονητικού team είναι -και- να μάθει "τρόπους" σωστής και επαγγελματικής συμπεριφοράς στους μικρότερους και άπειρους παίκτες. Αυτό σημαίνει πειθαρχία και τήρηση των "νόμων" από όλους.

      Τα ανωτέρω είναι η πραγματικότητα μιας ομάδας, αλλά μπορούμε να συζητήσουμε περί θεωρίας ή για το αν έπρεπε να πέσει σφαλιάρα όσο θέλετε....

      Διαγραφή
    7. Καλά, σφαλιάρα δεν έπεσε. Μήπως έπρεπε; Καλά ο Κόνιαρης έχει πάρει το κολάι.
      Εδώ μιλάμε για τις αρμοδιότητες του καθενός και την ιεραρχία.
      Στο τεχνικό team ανήκει ο φυσιοθεραπευτής; Είναι δουλειά του να εκπαιδεύει τους παίκτες; Εγώ νόμιζα ότι ως βασική αποστολή έχει την αποθεραπεία των παικτών. Ο καράφλας ο φροντιστής ανήκει στο team ή όχι; E, την επόμενη φορά να πάρει την σκυτάλη κι αυτός και να αρχίσει τα γαμωσταυρίδια στην πιτσιρικαρία.
      Κι αν τα παιδιά δεν παίρνουν από λόγια γιατί ο Παναγιωταράς ή φροντιστής δεν τα καταφέρνουν, την επόμενη φορά να επιστρατευτεί ο βαρύς οπλισμός που ανήκει γενικά στο team.

      ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΑ TIME OUTS

      Μιλάει μόνο ο προπονητής και οι βοηθοί του. Κανένας άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν τον σκασμό.

      Διαγραφή
  92. Έχουν πλάκα αυτοί που έγραφαν κατεβατά-υστερίες με αφορμή τα φιλικά και σήμερα λένε 'δεν θα κριθεί η χρονιά από το πρώτο παιχνίδι, ας περιμένουμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα, τον Ιούνιο ταμείο'.

    Εν πάση περιπτώσει, για να μην χάσουμε τελείως τον μπούσουλα: Είναι σαφές ότι η ομάδα κέρδισε χρόνο και ηρεμία (άσχετα αν αυτά στην Ελλάδα εξανεμίζονται σε χρόνο μηδέν). Κενά υπάρχουν και θα χρειαστεί ενίσχυση, αλλά και το υλικό που ήδη υπάρχει δεν είναι για πέταμα.

    Η πλάκα είναι ότι αν αύριο παίζαμε τελικό κυπέλλου, πχ με ΠΑΟΚ, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίζαμε. Αλλά και αυτό δεν ακυρώνει το βασικό συμπέρασμα: Η ομάδα είναι work in progress, και ως τέτοια κρίνεται και αυτή και το έργο προπονητή και διοίκησης.

    Το χθεσινό συνέβαλε κυρίως να καταλαγιάσει την μεμψιμοιρία αυτών που προδικάσαν αποτελέσματα από τα φιλικά καθώς και την καφρίλα των αρρωστημένων οπαδών (που δυστυχώς ακούει και αφουγκράζεται ο ΔΓ). Ο Ιβάνοβιτς και οι παίχτες του κέρδισαν το δικαίωμα ενός μινι-ησυχαστηρίου για τους επόμενους 1,5-2 μήνες. Μια νέα ομάδα θα γεννηθεί μπροστά στα μάτια μας, και αυτό ούτε οι γελοιότητες του ΔΓ ούτε τα λάθη του καλοκαιριού μπορούν να μας το χαλάσουν.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Το να βγουν συμπεράσματα ( αυτή τη φορά διθυραμβικά) μετά από αυτή την καρυδάτη, πολύ μεγάλη νίκη-κάζο του αιώνα για τον αντίπαλο, θα ήταν τόσο εκτός τόπου και χρόνου όσο αυτά μετά τις τριαντάρες στα φιλικά. Εκτός κι αν το γυρίσουμε στις δικαιώσεις εκ του αποτελέσματος ( και εκ του ασφαλούς): τρίποντο μέσα ο Μήτσος- το πλάνο της προεδράρας τώρα δικαιώνεται, τρίποντο στο σίδερο ο Μήτσος-Τράκη πούλα. Ούτε για πέταμα ήταν ο Παναθηναϊκός πριν το παιχνίδι, ούτε υπερομάδα έγινε μετά. Εξακολουθεί να παραμένει ένα σύνολο με ταβάνι που δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο προπονητής του ( το δήλωσε άλλωστε και στη συνέντευξη τύπου), με εμφανέστατες αδυναμίες και ελλείψεις. Το τι ψάρια θα πιάσει θα φανεί στην πορεία και υπό νορμάλ συνθήκες ( σειρά παιχνιδιών για την Ευρωλίγκα και όχι σε ματς ειδικών συνθηκών όπως το χτεσινό που παίζουν 563936292 παράγοντες ρόλο), γιατί καλοί οι...γαύροι ( :P) αλλά το δείγμα είναι μικρό και στα όρια του μπαρτζωκικού λάθους.

    Το καλό σενάριο: Χτίζουμε πάνω στη τεράστια αυτή νίκη, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους χρειάστηκε μια..."ηρωική" εμφάνιση που όλοι μας θα μνημονεύουμε, διορθώνοντας αμέσως τα πολύ κακώς κείμενα. Αν η δωδεκάδα ανάγκης που παρέταξε ο Παναθηναϊκός ήταν προϊόν ενός υπέροχου μεταγραφικού σχεδιασμού και μιας υπέροχης προετοιμασίας τότε πάσο.

    Το κακό σενάριο: Ψηλώνουμε την ομάδα 30 αντί για 5 πόντους, κρύβουμε κάτω από το χαλάκι της νίκης τα κουσούρια μας και τα λάθη που έχουν γίνει στον σχεδιασμό και συνεχίζουμε (θα επιστρέψουν και οι τραυματίες άλλωστε) αφού τους απέναντι τους έχουμε και με το εφηβικό.

    ΥΓ
    Εχει υποπέσει σε πολλά "φάουλ" συμπεριφοράς ο Μπαρτζώκας όσο καιρό κοουτσάρει τον Ολυμπιακό ( τα έχει πληρώσει αγωνιστικά και συνεχίζει να τα πληρώνει), αλλά για το χτεσινό κάζο έχει μερίδιο ευθυνης μεν, όχι το βασικό δε ( βλ.παίχτες). Του 'λαχε κιολας να παίζει κόντρα στον πρωταθλητή, εκτός έδρας κουβαλώντας το βάρος του φαβορί και του νικητή από το τζάμπολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα γραφεις...Στο τελος της χρονιας θα γινει το ταμειο και με βαση την εξελιξη των παιχτων και οχι των τιτλων..Απλα το θεμα ειναι οτι ψυχολογικα (αν δεν δειξουν τασεις αλαζονιας οι μικροι της ομαδας πραγμα δυσκολο λογω ντουσκο,δδ,αλβερτη ή ακομα και του φυσικοθεραπευτη), η ομαδα αλλαζει επιπεδο..Οι μικροι μπορουν να αρχισουν να πιστευουν..

      Υ.Γ.:το μπαρτζωκικο λαθος ολα τα λεφτα..

      Διαγραφή
    2. Σωστός, pensierix.
      Πολύ σωστός.

      Διαγραφή
    3. Διαφωνω Γαλατη μου, οταν ο Μπαρτζωκας στη συνεντευξη τυπου πριν τον αγωνα, κλαιγεται γιατι "ξαναετυχε να παιξουμε νοκ αουτ παιχνιδι στο ΟΑΚΑ" δινει το μηνυμα του φοβου και της λουζεριας.

      Οταν διαβασα τις δηλωσεις ημουν σιγουρη οτι θα κερδιζαμε.
      Δε ξερω αν με αλλο κοουτς ο ΟΣΦΠ θα μας κερδιζε ευκολα ή οχι, αλλα ο συγκεκριμενος ειναι λιγος γι αυτα τα παιχνιδια.

      Διαγραφή
  94. γεια σας παιδια.......λιγα πραγματα για χτες
    1.το ξεραμε για τον παππα οτι εχει δυνατοτητες,τωρα εχει τα παντα με το μερος του.....τα ιδια μπορει να κανει και ο σλουκας στον ολυμπιακο αλλα μονο οταν απεμπλακει απο τον σπανουλη ο ολυμπιακος,ο μαντζαρης ειναι διαφορετικος παικτης,θα σου δωσει δυο τριποντα,πολυ καλη αμυνα και μονο αυτα
    2.λεμε ολοι για παππα,γιανκοβιτς....εμενα μου αρεσε ο σλοτερ,ειδα εναν παικτη που δεν φοβαται ,καθολου εχει επαφη με το καλαθι και οταν προσαρμοστει τους 10+ ποντους τους εχει για πλακα....τα δυο καλαθια που βαζει ειναι πολυ σημαντικα
    3.κραζουν ολοι τον μπαρτζωκα.......εχεις παικτες στα 6 δευτερα που ειναι εμπειροι σε τετοιες καταστασεις,παιρνουν πολλα χρηματα και δεν δικαιολογουνται να μην κανουν φαουλ....στην τελικη αφου ξερεις οτι ο διαμαντιδης θα παρει την μπαλα κολλαει ενας πανω του και κανει φαουλ(παντως νομιζω οτι περιμεναν να τρεξει ο χρονος ωστε να μην εχει χρονο ο παναθηναικος)
    4.μου αρεσε η διαχειριση του ιβανοβιτς,πλεον μπορουμε να πουμε οτι δεν εξαρταται απο τον διαμαντιδη ο παναθηναικος.....και αν χρειαστει θα ριξει και τον λουντζη στο παρκε.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά τα λες, αλλά για το 3. θα υποβάλλω ένσταση (είναι της μόδας τελευταία)... νομίζω ότι τέτοια εντολή θα έπρεπε να δοθεί από τον πάγκο, όσο κι αν φαίνεται προφανής. θα έπρεπε δλδ να αποτελεί μέρος του σχεδίου, είτε από το τάιμ άουτ, είτε ως πάγια εντολή.

      μίμης

      Διαγραφή
  95. Οι δηλώσεις του Νίκου Παππά

    Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: "Για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν πολύ ωραία η αίσθηση, ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί λίγοι το περίμεναν να νικήσουμε. Μην κρυβόμαστε, πέρα από τις απουσίες, ο Ολυμπιακός έχει πιο πλούσιο ρόστερ, είναι πιο έτοιμος, καλύτερος σε αγωνιστικό επίπεδο τη δεδομένη στιγμή. Καλά είναι να τα λέμε όλα αυτά, ντέρμπι αιωνίων, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, βαριές φανέλες, αυτά είναι ρομαντικές ιστορίες για δημοσιογράφους και κόσμο. Αν έβαζες τους παίκτες δίπλα, δίπλα θα έβλεπες τις διαφορές. Ευτυχώς όμως το μπάσκετ είναι αξιοκρατικό κι ο καλύτερος κερδίζει".

    Αν οι νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν εγωισμό ή καρδιά Πρωταθλητή: "Είναι συνδυασμός. Είναι απαίτηση όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό να μην τα παρατάς. Υπάρχει και άγνοια κινδύνου από τους μικρούς. Ποιος να το παρατήσει; Ο Διαμαντάκος, ο Μποχωρίδης, εγώ; Πόσα ντέρμπι παίζεις τέτοια; Μπαίνεις μέσα, τα δίνεις όλα κι ό,τι γίνει. Όλοι περίμεναν ότι θα αυξηθεί η διαφορά, όμως μειώθηκε και τελικά πήραμε το παιχνίδι".

    Αν αυτή η εμφάνιση αποτελεί μια νέα ευκαιρία για τον ίδιο: "Είναι ευκαιρία, αλλά κουράζει στα αυτιά μου η λέξη ευκαιρία. Έχω φτάσει 24… Πλέον με ξέρουν τι μπορώ να κάνω, τι δεν μπορώ. Είναι θέμα εμπιστοσύνης πλέον. Αν πιστεύουν ότι ο Παππάς μπορεί να βοηθήσει... Ο κόουτς με ξέρει και είμαι στο παρκέ όποτε χρειαστεί. Και πέρυσι ξεκίνησε ελπιδοφόρα η σεζόν για μένα, αλλά δεν συνεχίστηκε. Φέτος ελπίζω να πάει καλύτερα".

    Για το σημείο που έβαλε έξι σερί πόντους (66-70 από 60-70) και τι αισθανόταν: "Εκείνη την ώρα όλα γίνονται γρήγορα. Δεν συνειδητοποιείς τι γίνεται, ποιος σκοράρει. Απλά είχα αυτοπεποίθηση κι ένιωθα πολύ καλά. Ήξερα όποια μπάλα πάρω θα έχω μεγάλο ποσοστό".

    Για το ότι περιστοιχίζεται πλέον από πιτσιρικάδες: "Είναι πολύ ωραίο από πολλές απόψεις. Δεν ακούω μικρός και γυρνάω. Έχει κι άλλα καλά... Όπως το ότι δεν κουβαλάω νερά και φαρμακεία στις αποστολές. Πίστεψέ με είναι πολύ σημαντικό. Είναι λογικό και σε κάθε προπόνηση, αν στραβώσει κάτι τα "χώνει" ο προπονητής στους μικρούς. Πλέον δεν είμαι αυτός κι αισθάνομαι πολύ καλύτερα".

    Για την ατάκα του για τον Διαμαντίδη (είναι ταπεινός, εμείς όχι): "Το είπα χαριτολογώντας... Ο μεγαλύτερος εγωιστής, αλαζόνας να ήμουν δεν θα μπορούσα να το δηλώσω... Ας λένε ό,τι θέλουν ότι δεν έχω τρίποντο, δεν παίζω καλή άμυνα. Υποτιμούν την νοημοσύνη απομονώνοντάς την ατάκα αυτή".

    Για την ψυχολογία: "Σίγουρα παίζει ρόλο η ψυχολογία. Και ειδικά σ' αυτά τα ματς. Όταν πας σ' ένα γήπεδο και σε έχει πουλήσει η μπάλα το έχεις στο μυαλό σου. Όλα παίζουν ρόλο".

    Αν ο Παναθηναϊκός "αγόρασε" χρόνο με τη νίκη: "Κακά τα ψέματα, είναι μισός τίτλος ίσως και παραπάνω. Έτσι, το 1/3 των στόχων φαίνεται να υλοποιείται κιόλας. Το πανηγυρίσαμε, αλλά ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν. Έχουμε ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΝΚ. Να είμαστε ρεαλιστές, σοβαροί, έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας. Δεν έχουμε και το ρόστερ να επαναπαυτούμε και να πούμε ότι νικάμε σβηστοί την Κηφισιά και τους Πολωνούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλημέρα hoopfellas
    Έχω καιρό να γράψω και σκοπίμως, γιατί τα καλοκαίρια έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους μεταγραφολάγνους και μόνο. Τα ρόστερ χτίζονται μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες και στο τέλος γίνεται μια σούμα που βγαίνουν κερδισμένοι και χαμένοι.
    Ωραία τα επινίκια και η καζούρα, αλλά να δούμε και μερικά ψύχραιμα συμπεράσματα,για τους πρωταγωνιστές του Παναθηναικού
    >Μπατίστα: Δείχνει να βγαίνει λίρα 100, και αν έχει δίπλα του ένα αθλητικό ψηλό, που έχει ακουστεί ότι ψάχνει ο Παναθηναικός θα αποτελέσουν ιδανικό δίδυμο. Δείχνει να είναι ο σέντερ που αναζητούσε ο Παο τα τελευταία χρόνια, και είναι απορίας άξιο πως σε πιο ακριβά ρόστερ προηγούμενων χρόνων δεν μπορούσε να βρει έναν τέτοιο αξιόλογο ψηλό με πλάτη, που βλέπουμε πώς μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι. Ερωτηματικό η αντίδραση του σε ματς που οι αντίπαλοι προπονητές θα τον έχουν διαβάσει, σε αντίθεση με χτες.
    >Παππάς: Δείχνει να επανακάμπτει μετά από μια περίεργη περσινή σεζόν, και κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε τι έγινε στο δεύτερο μισό της σεζόν και ήταν εκτός ρόστερ. Αν μείνει προσγειωμένος και ταυτόχρονα θρασύς θα αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται και θα καθιερωθεί. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι του αλλά σίγουρα δεν στερείται ταλέντου.
    >Γιάνκοβιτς: Φαίνεται πιο έτοιμος φέτος, με δυνατά πατήματα και χωρίς βιασύνη. Για μένα ο Παναθηναικός δεν πρέπει να κινηθεί για άλλο 3αρι, μιας και θα φάει πολύ χρόνο από τους Χαραλαμπόπουλο,Βλάντο που δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται. Το rotation με 3 κοντούς και ΔΔ,Γκιστ στο 3 θεωρώ ότι καλύπτει το ρόστερ.
    >Σλοτερ: Θεώρησα ότι μετά από τα συνεχόμενα χαμένα σουτ θα έβγαινε τελείως εκτός παιχνιδιού, αλλά με διέψευσε. Είδε πως τα σουτ δεν του βγαίνουν και μόλις επέστρεψε στο ματς και με αντίπαλο τον χαλαρό αμυντικά Σπανούλη πήγε στο drive. Φαίνεται καλός σκόρερ, αλλά και παίκτης ψυχολογίας. Θέλει βελτίωση στην άμυνα και να γίνει πιο cold blood για να παίξει καλύτερα. Καλό ball handling και ταχύς. Καλή επιλογή από τον Ντούσκο.
    3D: ....

    BAN
    (έπεται συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή