Athlenda

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΑΣΤΟΡΑΣ!



 Ο Πάμπλο Πριγκιόνι έχει χτίσει τον προσωπικό του μύθο μέσα από τέτοια παιχνίδια. Σε μια επική μάχη στη ''κοχλάζουσα'' Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα η Κάχα Λαμποράλ έκανε τη σημαντικότερη νίκη της χρονιάς εκμεταλλευόμενη την οξυδέρκεια και το mentality του Αργεντίνου..






-Το παιχνίδι ήταν ωδή στο επιθετικό τρανζίσιον αν και οι ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχες και το σκόρ χαμηλό σε σχέση με το τέμπο του αγώνα. Ο Ιβάνοβιτς είχε ζεστό τον Όλεσον και πήρε διαφορά στη 3η περίοδο παίζοντας με δύο φρέσκα γκαρντ (Ερτέλ-Ρίμπας)ως απάντηση στο δίδυμο της Ρεάλ και δίνοντας σαφή εντολή να χτυπούν την αντίπαλη άμυνα στα πρώτα 7-8 δεύτερα της επίθεσης, κομμάτι όπου ο αντίπαλος παρουσίασε αδυναμία.

-Ο Λάσο γύρισε το ματς στη 4η περίοδο βάζοντας τον Σίνγκλερ στο "4" (τον είχε ξεκινήσει στο "2") χαμηλώνοντας σημαντικά το σχήμα. Δύο γκαρντ (Ροντρίγκεθ-Γιούλ), στο "3" ο Πότσιους. Η Ρεάλ βραχυκύλωσε την Κάχα που κακώς επέμεινε να παίξει συνεχόμενες επιθέσεις με τον Τελέτοβιτς είτε χαμηλά ποστάρoντας τον Σίνγκλερ είτε με σουτ που έβρισκαν σίδερο. Ήταν μια από τις μαύρες βραδιές του Βόσνιου που έχουν κάνει τα μεγάλα πορτοφόλια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να αποφεύγουν την απόκτηση του. Σε αυτό το διάστημα οι μερένγκες έτρεξαν εκπληκτικά το γήπεδο και βελτίωσαν το επίπεδο της άμυνάς τους με πολύ καλή αλληλοκάλυψη. Ο Ιβάνοβιτς απάντησε βγάζοντας τον Τελέτοβιτς και βάζοντας τον Νεμάνια Μπιέλιτσα (έλλειπε ο Νοτσιόνι) στο "4" για να ματσάρει τον Σίνγκλερ.


-Η φάση που άλλαξε το μομέντουμ περιελάμβανε ένα σκληρό (για την ΑCB, στην Α1 δινόταν δε δινόταν..) φάουλ του Μπέγκιτς στον Μπιέλιτσα με τον Σαν Εμετέριο και τον μάστορα ..σε αυτά Πριγκιόνι να τη πέφτουν ''αναφτά'' στον Σλοβένο. Η Κάχα πήρε βολές εκεί, ξεκόλλησε και έφερε τούμπα ένα χαμένο ματς. Η δε τελευταία φάση είναι σεμινάριο από τον καθηγητή ''Παμπλίτο'' που περνάει με ραχιαία ανάμεσα στους Ροντρίγκεθ (μακράν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ)-Βελίσκοβιτς και ισοφαρίζει με λέι-απ. Το ξανάκανε στη παράταση όταν με 15'' στο ρολόι και την ομάδα του στο +1 διείσδυσε και τάισε αριστουργηματικά τον στημένο Όλεσον που σούταρε μόνος. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κρίνουν τέτοια ματς..

-Στη παράταση ο Ιβάνοβιτς συνέχισε με χαμηλά σχήματα (γενικά από τη 4η περίοδο και μετά έπαιξε πολύ με τους δύο Μπιέλιτσα και στο έξτρα πεντάλεπτο άλλαξε τον Μίλκο με τον Τελέτοβιτς. χτυπώντας με τον Νεμάνια ψηλά από το φτερό με διείσδυση απέναντι στον Ρέγιες. Ο Σίνγκλερ είχε αποχωρήσει με 5 και ο Κάρολ υπό ασφηκτική πίεση είχε 0/5 τρίποντα.


-Πληροφοριακά τα ριμπάουντ ήταν 48-26.... υπέρ της Ρεάλ. Η ομάδα του Λάσο έχασε γιατί απλά ενώ υπερείχε στα πόδια δεν ''επιτέθηκε'' στο καλάθι (εκτός του Γιούλ και του Ροντρίγκεθ). Εκτέλεσε τις μισές προσωπικές από τον αντίπαλο (15 έναντι 29) που επιτεθόταν κατά μέτωπο με τους Μαδριλένους να είναι αρκέτα άστοχοι μάλιστα σε αυτόν τον τομέα. Συν τοις άλλοις η Ρεάλ τελείωσε το ματς με 16 λάθη έναντι μόλις 6 των γηπεδούχων. Χάθηκε τεράστια λοιπόν ευκαιρία για το μπρέηκ ενώ ενδεχόμενος αποκλεισμός θα δημιουργήσει τριγμούς στη καρέκλα του Λάσο. Ο Ισπανός κόουτς πήρε το κύπελλο μέσα στη Καταλονία, έχει το συν ότι μετά από χρόνια είναι ο προπονητής που έδειξε ότι ''έχει'' τη Μπάρτσα, έπαιξε καλό μπάσκετ στη ρέγκιουλαρ σίζον της Ευρωλίγκας αλλά έμεινε εκτός πλέη-οφς. Αν αποκλειστεί με πλεονέκτημα έδρας τώρα και με πολλούς καλούς προπονητές στο παζάρι το καλοκαίρι, τα πράγματα φαίνονται δυσοίωνα για αυτόν. Υπόψιν ότι όλες οι ομάδες στην Ευρώπη γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει κάποιος ματς που κρίνει πρόκριση στη Μπουέσα Αρίνα..


12 σχόλια:

  1. Φίλε,δε θέλω σε καμία περίπτωση να στην "πώ",αλλά θεωρείς λογικό να γράφεις ένα κείμενο για ένα μάτς και να μην αναφέρεις κάν το τελικό σκόρ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρα. Απόλυτα. Το μπλογκ δεν είναι ειδησεογραφικό, σχολιασμό κάνει..

      Διαγραφή
    2. Λάθος απάντηση φιλαράκι ή ,μάλλον,προ(ωτο)φανής..

      Η σωστή απάντηση που έπρεπε να δώσεις;;
      "Για να κάνεις τέτοια παρατήρηση φίλε,μάλλον πέρασες πρώτα από το δικό μας blog πρίν να δείς το σκόρ στα ειδησεογραφικά.Έχεις δίκιο νομίζω.Δε μου κάνει ιδιαίτερο κόπο να γράψω το τελικό σκόρ και,άλλωστε,δεν αλλοιώνει την υπόλοιπη κριτική μου/σχολιασμό μου.Την επόμενη φορά θα το σημειώσω.Σε ευχαριστώ για την επισήμανση σου"

      Διαγραφή
  2. Την επόμενη φορά που θα χάσει ο Ολυμπιακός να κάνετε κανένα αφιέρωμα στο Game of Thrones ή στο κυνήγι του αμερικανικού βουβαλου ξερω'γω.Α ρε τιμημένη σχολή παπαδογιαννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη να ξέρεις θα γράψω για τον μαύρο αποδημητικό καραφλοκότσιφα..

      Διαγραφή
  3. File kai egw otan eida ta highlights tou agwna epatha plaka. Megalo play apo ena megalo playmaker. Kai dystixws epeidi oi basketofiloi mou vlepoun mono NBA den eixa me poion na to syzitisw.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήταν μόνο η αστοχία και τα λάθη που κόστισαν στη Ρεάλ, αλλά και το γεγονός ότι στην παράταση έπαιζει λόγω αποβολών χωρίς 3 ψηλούς: Τόμιτς-Μπέγκιτς-Σίνγκλερ και με σχήμα στο 4-5 Βελίτσκοβιτς-Ρέγες. Και οι διαιτητές συνέβαλλαν στη διάρκεια του παιχνιδιού στο να αποδεκατιστεί από τα φάουλ η ομάδα του Λάσο σφυρίζοντας αυτό που ονομάζουν "έδρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου zoys. Δεν αντιλέγω αλλά δεν είναι ακριβώς μειονέκτημα το σχήμα Ρέγιες-Βελίσκοβιτς όταν οι αντίπαλοι παίζουν με τον Μπιέλιτσα (παίζει στο "3" στην εθνική δίπλα στον Βελίσκοβιτς) και τον Τελέτοβιτς. Πήρε σφυρίγματα η Κάχα ναι, συμφωνώ.

      Διαγραφή
  5. πραγματικά σχολή Παπαδογιάννη είσαι jim. Πιο εύστοχο χαρακτηρισμό ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να βρώ... :)

    PS: για το ματσάκιον δεν σχολιάζω. έβλεπα εκείνη την ώρα την τιτανομαχία Gravelines-Cholet. Ποιός Prigioni και ποιός Nocioni (ακόμα και αν δεν έπαιξε) λέμε αν βλέπεις το γίγαντα Dozier...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παιχτούρα είναι ο Κοζέρ.. Κομπλέ περιφερειακός.

      Διαγραφή
    2. +φωνώ, αλλά όπως και ο De Colo νομίζω κάτι τους λείπουν από το να τους πείς παιχταράδες. δεν ξέρω, ίσως απλά η ηλικία, ίσως όταν θα παίξουνε σε μία μεγάλη ομάδα...

      PS: και ο Albicy είναι καλός Point, OK κοντός προφανώς και όχι για top ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Θέλει έναν καλό προπονητή τώρα για να δείξει το παραπάνω.. Ο Αλμπισί είναι στη προσωπική μου scouting database εδώ και 4-5 χρόνια. Έχει potential. Σε συγκεκριμένη ομάδα πρωταθλήματος που ευνοεί το γρήγορο μπάσκετ μπορεί να κάνει παπάδες. Φέτος έδεσε καλά με τον Μποκολό. Στο δικό μας πρωτάθλημα όμως π.χ. θα σκουντούφλαγε. Παίρνει βελτίωση..

      Διαγραφή