Athlenda

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ HOLIDAY ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ..?



Πολύ ξύλο και σασπένς στην Ανατολή με τις γνωστές άμυνες μπετόν να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Ανοιξαν το ..νίτρο οι Νάγκετς στη Δύση.



Τα μούτρα τω παιχτών του Σικάγο στα αποδυτήρια έμοιαζαν με αυτά χήρας που περιμένει συλλυπητήρια. Δεύτερη σερί ήττα όπου και πάλι παρουσίασαν ανησυχητικά σημάδια, έξω από το DNA αυτής της ομάδας. Αυτή τη φορά δεν έφαγαν 109 πόντους πέταξαν μια διαφορά 13 πόντων στη 4η περίοδο δεχόμενοι ένα 18-2, με τους παίχτες του Θίμποντο να μη μπορούν να εκδηλώσουν καν επίθεση σε πολλές περιπτώσεις στο διάστημα αυτό.

Αν και πάλι το Σικάγο παρουσίασε προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον το βασικό "θέμα" τους ήταν η πολύ κακή επίθεση που παρουσίασαν. 15 λάθη (έναντι 8 του αντιπάλου), πολύ μεγάλη νευρικότητα ειδικά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά με κακές επιλογές, 61% στις προσωπικές.. Τραγικός ο Ντένγκ (ο σταθερότερος "Μπουλ" φέτος), στο απόλυτο μηδέν ο Ουότσον. Όλο το κουπί τράβηξαν ο Λούκας και η μόνη σταθερή πηγή κινδύνων Ριπ Χάμιλτον (συν τον Μπούζερ του 1ου ημιχρόνου). Βέβαια και ο Θίμποντο έκανε κάποια "μαγικά". Παρόπλισε τον Ρόνι Μπριούερ (είναι εκτός πλάνων αυτής της σειράς απέναντι σε μια ομάδα που θα του ταίριαζε γάντι..) και είδε όνειρο με τον Τζίμι Μπάτλερ για να σταματήσει τον Έβαν Τέρνερ. Το χειρότερο όλων βέβαια για τους Μπούλς είναι ο τραυματισμός του Νόα που γύρισε το πόδι του, επέστρεψε και τελικά μάλλον επιδείνωσε την κατάσταση του. Μη ξεχνάμε ότι ο Γάλλος είναι ο καλύτερος παίκτης των Μπουλς στη σειρά..


Oι Σίξερς δεν έπαιξαν καλά, αλλά ήταν πολύ πολύ μαχητικοί. Η φάση με τον Εβαν Τέρνερ να παλεύει σαν.. ταυρί (ειρωνία ε..?) που εκθείασε ο προπονητής και πρόσφατα άσπονδος φίλος του, Ντάγκ Κόλινς είναι ενδεικτική. Η ''Φίλι'' είχε 25/76 σουτ (Παναγία μου..) αλλά ήταν πιό εύστοχη στις προσωπικές και έκανε λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο. Ο Χόλιντεη κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στο πόιντ, ο Χόες πέτυχε πολύ κρίσιμους πόντους εκμεταλλευόμενος την απουσία του Νόα αλλά ο παίκτης-κλειδί ήταν ο Έβαν Τέρνερ.


Ο Τέρνερ (Νο2 του ντραφτ το 2010) είναι παίκτης με σπουδαία προοπτική στη λίγκα. Εχει προσόντα και πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Μπράντον Ρόυ, αν και δεν είναι όμως ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Είναι σκληρό παιδί, παίζει fundamentally basketball, ξέρει να αμυνθεί και να βάλει σωστά το σώμα του στο επιθετικό και αμυντικό τρανζίσιον. Ο Κόλινς ακόμα τον «φτιάχνει». Είναι καλός με τη μπάλα στα χέρια αλλά πρέπει να μάθει να παίζει καλά και χωρίς αυτήν για να επιβιώσει σε μια ισορροπημένη επίθεση όπως αυτή των Σίξερς. Η βελτίωση του Τέρνερ πιθανόν να κάνει τον Ιγκουοντάλα ανταλλάξιμο αυτόματα..


Το 4ο παιχνίδι αναμένεται πόλεμος. Οι Μπούλς είναι κάτω 1-2 πλέον απέναντι σε μια πιό υγιή και εξίσου νέα και σκληρή ομάδα. Θα χρειαστούν πολύ βοήθεια από τον Ντένγκ ο οποίος έχει κατεβάσει διακόπτες και γενικότερα περισσότερο καθαρό μυαλό στην επίθεσή τους. Για να δουμε, έχουν παιχνίδι ακόμα μέσα τους..?

Υ.Γ. Νομίζω ότι όλοι πάνω κάτω περιμέναμε  εύκολη νίκη του Ντένβερ στο 3ο ματς, όπου θα έπαιζε με περίσσιο πάθος. Το σενάριο λέει Λέηκερς δύσκολα στο 4ο..

Υ.Γ 2: Πολύ καλή η Ατλάντα χωρίς τον Σμίθ (και τον Χόρφορντ μη ξεχνάμε), πήρε παιχνίδι και από τον Μακρέηντι χτές. Ο Τίγκ έχει βγεί μπροστά και ανεβαίνει επίπεδο σε αυτά τα πλέη-οφς. Οι Σέλτικς κέρδισαν ένα πολύ δύσκολο ματς, έτσι όπως εξελίχτηκε και τώρα έχουν πραγματικό πλεονέκτημα. Σούπερ στο τέλος ο Ρόντο, καλή επιστροφή για Αλεν. Αντρική σειρά, δυνατές άμυνες, χαμηλά σχήματα (Πιρς-Μακρέηντι στο «4»). Εχουν ποιότητα οι Χόκς, περισσότερο μέταλλο οι Σέλτικς.. Θα τραβήξει τουλάχιστον στα 6 ματς όπως αρχικά προβλέψαμε..

1 σχόλιο: