Athlenda

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

THΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ..


Το γράμμα του Πίπεν που δεν απέδωσε και το ξωτικό των Σέλτικς.. Ισοφάρισαν οι Γκρίζλις στο δύσκολο ψυχολογικά ματς με τους Κλίπερς ..


Πικραμένο γράμμα..


Το γράμμα του Σκότι Πίπεν προς τους παίκτες των Μπούλς μετά τον τραυματισμό του Ρόουζ τελικά δε βοήθησε αρκετά. Για πρώτη φορά τη τελευταία διετία είδα τους Μπούλς  να καταρρέουν έτσι. Ειδικά το αμυντικό τους τρανζίσιον ήταν τ ρ α γ ι κ ό.. Δέχτηκαν 25 πόντους από fast breaks, χωρίς καμιά αμυντική ισορροπία με το μπάκορτ της Φιλαδέλφια να κάνει πάρτι (46π. οι Χόλιντέη-Λούις Ουίλιαμς). Οι Ουότσον- Λούκας προσέφεραν 27πόντους και 7 ασσίστς αλλά υστέρησαν υπερβολικά τα φόργουορντ, Ντένγκ και Μπούζερ, ενώ ο Νόα ήταν συγκινητικός.


 Το οτί οι Μπούλς δέχτηκαν 109(!) πόντους στην έδρα τους από μια αναιμική επίθεση δίχνει ότι το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό παρά αγωνιστικό, γι’αυτό γονάτισαν έτσι.  Άλλωστε αποδεδειγμένα το Σικάγο φέτος έχει μάθει να παίζει χωρίς τον Ρόουζ. Αυτό που πρέπει να κάνουν τώρα είναι να ξαναχτίσουν βήμα-βήμα στα δύο παιχνίδια της Φιλαδέλφια την αυτοπεποίθησή τους..

Το ξωτικό..


Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι ο Πόλ Πίρς ορισμένες βραδιές σαν την προχτεσινή, μας κάνει να πιστεύουμε ότι κουβαλά το ξωτικό των Σέλτικς των Σέλτικς μέσα του. Ειδικά σε περιπτώσεις που μοιάζει πεσμένος στο πάτωμα, είτε από τραυματισμούς είτε αγωνιστικά είτε από τις περίφημες μαχαιριές. Χωρίς τον Ρόντο και τον Αλεν, σε ένα κομβικό ματς ο ζωντανός θρύλος της Βοστόνης  πήρε φωτιά στο 2ο ημίχρονο και γύρισε πανηγυρικά μια χαμένη κατάσταση για την ομάδα του. Θυμάστε νομίζω, είχαμε γράψει ότι περιμέναμε καλό game2 από τον Πίρς μετά το χάλι του 1ου ματς. Ο Έηβερι Μπράντλεη «μεγάλωσε» μέσα από αυτό το ματς. Κλήθηκε να πάρει το τιμόνι της ομάδας παίζοντας στο «1» και τα πήγε περίφημα σε παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Πρώτα λοιπόν η προαγωγή σε στάρτερ (με τις ευλογίες του Άλεν) και τώρα αυτό.. Καλή περίπτωση ο 22χρονος. Εστω και εαν απέναντί του είχε έναν δραστήριο Τζεφ Τιγκ που ήταν ο βασικός λόγος που οι Χοκς προηγήθαν τη περισσότερη ώρα του ματς. Το κακό για την ομάδα του Λάρι Ντριού είναι ότι ο Τζός Σμιθ χτύπησε στο αριστερό γόνατο σε ανύποπτη φάση και είναι αμφίβολος για το 3ο ματς. Οι Κέλτες έπαιξαν εκπληκτική άμυνα από ένα σημείο και μετά, εκεί θα στηριχτούν στα φετινά πλέη-οφς..

Στάθηκε όρθιο


Αυτό ναι, πραγματικά ήταν δύσκολο ματς για το Μέμφις. Μετά από τέτοια ήττα.. Πολύ πίεση με το χαστούκι να είναι πολύ πρόσφατο. Εδειξαν χαρακτήρα οι Γκρίζλις. Κατά τη γνώμη μας-είναι νωρίς βέβαια- μπορούν να αποτελέσουν την ομάδα της φετινής ποστ σίζον. Εχουν ενέργεια, βάθος, ρόλους, δύναμη, ταχύτητα και άμυνα. Το δίδυμο του μπακόρτ  «γαζώνει» κυρίως ο Ο’Μέηγιο που είναι ο παίκτης που δίνει την παραπάνω ώθηση. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι από τα πρόσωπα των πλέη-οφς. Οι Κλίπερς πάλεψαν χωρίς τον Μπάτλερ με τον Ντελ Νέγκρο να ξεκινάει τον Σίμονς στο «3» , έμειναν κοντά στο σκορ με τον Πολ να αποδυκνύει γιατί είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στη λίγκα και έχουν τη δική τους ευκαιρία στο L.A. με το κοινό πλάι τους.

1 σχόλιο:

  1. jim vlepw to pisteueis to memphis..egw pali pisteuw se mia peistikh nikh tou dallas shmera,sxetika eukola.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή