Athlenda

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Rebirth..



Είναι ο Κρίς Πολ η μετενσάρκωση του Αζάια Τόμας στο σύγχρονο μπάσκετ? Πολύ πάθος από τον Αμάρε και τους Νικς χθες στο Γκαρντεν. Με τη πλάτη στο τοίχο οι Μπουλς..



Σε μια επική σειρά, βασικά ΤΗ ΣΕΙΡΑ, Κλίπερς και Γκρίζλις σκοτώνονται κάθε βράδυ για μια θέση στον ήλιο. Μιλάμε για τον ορισμό των ανατροπών και των close games ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες. Για μια ακόμα χρονιά λάμπει το αστέρι του Κρίς Πολ, που χτίζει το δικό του μύθο στο ΝΒΑ. Ο τρόπος που αγωνίστηκε απέναντι στους Λέηκερς τη περασμένη σεζόν και έκανε μια μέτρια ομάδα ανταγωνιστική αλλά και τα φετινά του κατορθώματα τον έχουν τοποθετήσει όχι απλά στη κορυφή των πόιντ γκαρντ στη λίγκα (αδιαμφισβήτητο Νο1) αλλά και πολύ ψηλά στις εκτιμήσεις-συζητήσεις των ειδικών για τον καλύτερο παίκτη στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Αν παρακολουθείτε το θέμα διαχρονικά, θα παρατηρήσετε πόσο μεγάλος αριθμός μπασκετικών τον τοποθετεί στο τοπ-3 ή μίνιμουμ στο τοπ-5 των καλύτερων παικτών αλλά και πόσοι άλλοι τον ψηφίζουν ως τον ''καλύτερο'' γιατί απλά ''είναι πιό ηγέτης από τον Λεμπρόν, πιο ανθεκτικός από τον Ουέηντ και πιο νέος και σπιντάτος από τον Κόμπε''. Στα συν του, ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα με μεγάλες συμπάθειες μέσα στη λίγκα, μακράν ο πιο δημοφιλής αθλητής μεταξύ των συναδέλφων του.


Είχαμε αναφερθεί αρκετά παλιότερα στην ομοιότητά του με τον Αζάια Τόμας. Κοντός, σκληρός, ηγέτης, νικητής. Έχει το point guard feeling το απίστευτο dribling και το touch του Αζάια.. Αυτά ίσως τα στοιχεία του έκαναν το alter ego του Τόμας στους πανίσχυρους τότε Πίστονς και νυν πρόεδρο της ομάδας, Τζοε Ντούμαρς, να ονειρεύεται προ διετίας τη μετενσάρκωση του σκληρότερου μπακόρτ που γνώρισε το συγχρονο μπάσκετ στο τωρινό Ντιτρόιτ, στοχεύοντας να υπογράψει τον Πολ και να τον τοποθετήσει δίπλα στον Μπεν Γκόρντον. Ο Πολ δεν υπέγραψε ποτέ και ο Γκόρντον άφησε το πολυβόλο του στο Σικάγο..

Ο Kρίς Πολ έχει μπροστά του μια πολύ δυνατη σειρά αγώνων (από τις καλύτερες των τελευταίων ετών) απέναντι σε μια πραγματικά ισχυρή ομάδα όπως το Μέμφις και το δικό του leadership είναι αυτό που κρατάει τους χτυπημένους από προβλήματα Κλίπερς πάνω αυτή τη στιγμή. Ο μύθος του μεγαλώνει όσο συνεχίζει να παίζει έτσι..


-Επιτέλους οι Νικς πήραν την πολυπόθητη νίκη και το Γκάρντεν γνώρισε πιένες αφού ο Σπάικ Λι θυμήθηκε "how sweet it is.." Το παιχνίδι πήγαινε μια από τα ίδια με τη Ν.Υόρκη να πονάει στο "1" . Το Μαϊάμι ανέβασε σταθερά τη διαφορά ώσπου στη 3η περίοδου το πάθος του Αμάρε-το παίζω Ελ Σιντ γιατί έχω ν'ακούσω τρελό κράξιμο-Στουντεμίρε άλλαξε όλη την ατμόσφαιρα στο MSG και ξεσήκωσε τον κόσμο. Εκπληκτικός ο Καρμέλο Αντονι που έκανε πλάκα απέναντι σε μια πανίσχυρη αμυντική γραμμή τελειώνοντας με 41π. και 15/29 σ. Ήταν φανερό ότι είχε πληγωθεί σοβαρά ο εγωισμός παικτών όπως ο Άντονι και ο Στουντεμίρε από τις ειρωνείες που δέχθηκαν κυρίως μετά το 3-0 του Μαϊάμι. Οι Χίτ έμοιαζαν λίγο κοιμισμένοι αν και η αλήθεια είναι ότι η Ν.Υόρκη έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο 2ο ημίχρονο, με τον Τσάντλερ να είναι απροσπέλαστος. Ο Σπόελστρα κατηγορείται ότι κακώς άφησε τον Μπατίερ στον "Μέλο" στην 4η περίοδο αντι του Λεμπρόν. Πρώτον γιατί με τον Λεμπρόν στον Άντονι οι Χιτ δε χρειάζεται να ντουμπλάρουν τον σταρ των Νικς ρισκάροντας ένα σουτ στις περιστροφές και δεύτερον γιατί ο Καρμέλο σουτάρει με σχεδόν διπλάσια ποσοστά στη σειρά απέναντι στον Μπατίερ (53% έναντι 29% απέναντι στον Λεμπρόν). Η σειρά γυρνάει στο Μαϊάμι όπου ο Γούντσον έχει αμφίβολο τον Μπάιρον Ντέηβις (τραυματίστηκε στο γόνατο και προς στιγμήν έδειχνε άσχημα) αλλά και μικρή ελπίδα για επιστροφή του Τζέρεμι Λιν..


-Το σενάριό μας επιβεβαιώθηκε και οι Λέηκερς κέρδισαν οριακά στο Ντένβερ. Θα το γυρίσουμε σε Book fellas από αύριο..


-Οι Μπούλς βρίσκονται στο καναβάτσο..(?) Αντιμετωπίζουν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα απέναντι στη σκληρή και στιβαρή αμυνα των Σίξερς. Εχει πειραχτεί το μυαλό των παιχτών του Σικάγο, εξ ού και η απουσία αυτοματισμών. Ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο παίζουν χάλια.Ο Θίμποντο το παράκανε με τον Ουότσον λες και περιμένει να γίνει Ρόουζ στη θέση του Ρόουζ, με τον Χόλιντεη να'χει πάρει πρέφα ότι "τον παίρνει" και να επιτίθεται συνέχεια πάνω του ένας εναντίον ενός. Εξαιρετικός πάλι ο Χόες ο οποίος υπερείχε καθαρά σε μέγεθος απέναντι στο σχήμα Γκίμπσον-Μπούζερ ελλείψει Νόα. Η σειρά δεν έχει τελειώσει φυσικά και ας βρίσκονται οι Μπούλς με το ένα πόδι στον τάφο.. Μη ξεχνάμε ότι παρά το 1-3, το επόμενο ματς είναι στο Σικάγο και σε περίπτωση που γίνει το 2-3 όλα θα παιχτούν σε ένα ακόμα ντέρμπι στη Φιλαδέλφια. Ελαφρύ προβάδισμα οι Σίξερς ναι, όχι όμως ότι δε γυρνάει η σειρά.. Ο Ριπ Χάμιλτον θα θυμάται άλλωστε πως κάποτε είχε βρεθεί 3-1 κάτω, με αντίπαλο τους Μάτζικ και πέρασε..

8 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο-ανάλυση.Εγώ και μερικοί φίλοι μου τζιμ πιστεύουμε ότι έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τους Σέλτικς για μια ακόμα συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ.Αν και προβλέπεται φοβερή σειρά με τους Χιτ νομίζω ότι οι Σέλτικς είναι πιό ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπως τα λες ειναι για σικαγο.ειδα το χθεσινο ματς,λες και επαιζαν σε τετραμετρη μπασκετα η επιθεση τους.κακο κοουτσαρισμα απο τον παγκο.εγω πιστευω οτι αν δεν αποκλειστουν στο επομενο ματς θα παμε στα 7 παιχνιδια.οι σιξερς δε με πειθουν τοσο

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΠΟΛ ΜΕ ΤΟΜΑΣ..ΘΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ Η ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΙΚΣ Η ΟΙ ΣΕΛΤΙΚΣ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΝΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΛΛΟ,ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΤΩΡΑ.ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΕΛΤΙΚΣ ΣΠΕΡΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΛΕΗΚΕΡΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. foveros xtes o paul..

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτο σχόλιο στο μπλογκ,αν και το παρακολουθώ κάποιο καιρό..

    Πολλά μπράβο,εμείς οι εραστές της σπυριάρας μαθαίνουμε από τα κειμενά σου..

    Περιμένουμε τις αναλύσεις σου για το Φ4...(σεντόνια να είναι σε παρακαλώ...χαχαχαχα)

    υ.γ.μια αδιάκριτη λίγο ερώτηση..αν θες απαντάς jim...

    είσαι δημοσιογράφος?ξέρω ότι γράφεις και στο eurobasket αλλά δεν
    έχω καταλάβει πλήρως

    thanx

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ V για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια. Σκάνε και οι αναλύσεις για το Φ4.. Δεν είμαι δημοσιογράφος, οικονομικά έχω τελειώσει. Είμαι και εγώ εραστής της σπυριάρας (τι π...να που είναι τελικά, πόσους εραστές έχει...?). Περιμένω συχνά τη συμμετοχή σου να μιλάμε..

      Διαγραφή
  6. Ακόμα καλύτερα jim...βάζεις τα γυαλιά άνετα σε πολλούς από τους λεγόμενους και ειδήμονες η μασόνους..μην αρχίσω να γράφω ονόματα και εκθέσουμε κόσμο λολ

    δε ξέρω αν είναι π...ανα,σίγουρα είναι ναρκωτικό πάντως..χαχα

    όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου,θα προσπαθήσω να συμμετέχω στις συζητήσεις σας

    να σαι καλά και συνέχισε την καλή δουλειά

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή