Athlenda

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ..



Ένας ατσάλινος Παναθηναϊκός –με καθαρά ελληνικό μπάσκετ-  πέρασε από τη Μαδρίτη σε ένα ματς φωτιά και πλέον όλα μπορούν να συμβούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του τοπ-16. «Επίδειξη ισχύος» του Δημήτρη Διαμαντίδη απέναντι στους Ισπανούς διεθνείς, σπουδαίο κοουτσάρισμα και άψογη εφαρμογή του αρχικού πλάνου από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Μετά την ήττα της Εφές και το διπλό της ΤΣΣΚΑ ο όμιλος γίνεται.. (ναι, αυτό το πρώτο που σας ήρθε στο μυαλό..)  Το Hoopfellas για το ματς της Μαδρίτης..



-Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα άριστο τακτικά παιχνίδι,  παρόλο που σε καθαρά ατομικό επίπεδο (με εξαίρεση τους Τσαρτσαρή-Διαμαντίδη ) το shooting performance της ομάδας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και οι πράσινοι έκαναν 19 λάθη, νούμερο τεράστιο για τον ρυθμό που πήγε το ματς.

Είναι μια ακόμα κατά κράτος νίκη του Αργύρη Πεδουλάκη επί του Πάμπλο Λάσο φέτος, η οποία έκανε ξεκάθαρο ότι αυτός ο Παναθηναϊκός «έχει» τους Μαδριλένους. Είναι διπλή η χαρά, γιατί στο χθεσινό παιχνίδι είδαμε μια πειστική νίκη της ελληνικής μπασκετικής σχολής απέναντι στην ισπανική, αν και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η Ρεάλ ήταν πολύ κακή στο συγκεκριμένο παιχνίδι ,κάτι που φυσικά δε μειώνει καθόλου το επίτευγμα του Παναθηναϊκού που έχει αποδείξει ότι μπορεί να την κερδίσει οποιαδήποτε βραδιά φέτος. Ο physical, δυνατός αμυντικά και σκεπτόμενος Παναθηναϊκός (αυτά δεν είναι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής μπασκετικής ταυτότητας..?) επέβαλλε από την αρχή το δικό του ρυθμό και έχοντας στο παρκέ το ..υπερόπλο της σχολής μας σε σετ καταστάσεις (Δημήτρης Διαμαντίδης) ήξερε ότι σταδιακά θα δικαιωθεί. Ο Διαμαντίδης όπως έγραψα και στην αρχή, έκανε απλά «επίδειξη ισχύος» απέναντι στους διαφημισμένους, νεότερους και φτεροπόδαρους Ισπανούς διεθνής γκαρντ, με την ορθότητα και το τάιμινγκ στη λήψη αποφάσεων και φυσικά το winning mentality που τον διακατέχει.


Ο Λάσο έβαλα τα δυνατά πόδια του Γιούλ να τον κυνηγούν στα ¾ και γύρω από τα σκρινς, ανεβάζοντας την πίεση την ώρα που κατέβαινε στη base line  για να ξανανέβει, να υποδεχτεί και να δημιουργήσει. Ο Διαμαντίδης φάνηκε από την αρχή ότι «έψαχνε» τις αλλαγές στη κορυφή της ρακέτας, μπορώ να πω τις επιδίωκε διαβάζοντας το κορμί του αντιπάλου και πηγαίνοντας στη σωστή κατεύθυνση ώστε να «τσιμπήσει» τον ψηλό και να τον πάρει μαζί του στη κορυφή. Πολύ έξυπνα.. Ο τρόπος πλέον που κινεί όλη την επίθεση των πρασίνων (θυμηθείτε πόσο έχει βελτιωθεί/προσαρμοστεί και ο ίδιος με τη πάροδο του χρόνου και σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν) είναι τόσο υποδειγματικός που τολμώ να πω ότι (ευχή και κατάρα βέβαια..) ο φετινός Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου στη διοργάνωση (όπως λογίζονται όλες οι  play-offs ομάδες) που χωρίς τον ηγέτη της στο παρκέ, πέφτει τόσο δραματικά επίπεδο.. Έτσι ούτε η Κίμκι του Πλάνινιτς, ούτε ο Ολυμπιακός του Σπανούλη..


-Το διάβασμα και η εφαρμογή του πλάνου από τους προπονητές των πρασίνων ήταν πραγματικά άψογα.  Είχαμε πεί έχθες στα σχόλια πρίν το ματς ότι παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη σημαίνει "δύο γκαρντ στο παρκέ-μισό γήπεδο-ελεγχόμενο τέμπο". Όπερ και εγένετο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έπαιξε 40 λεπτά με δύο γκαρντ στη πεντάδα του, ανοίγοντας αναγκαστικά το ροτέησιον με τους Μπανκς-Ξανθόπουλο, μιας και οι Διαμαντίδης-Ούκιτς αγωνίστηκαν τα 69 από τα 80 λεπτά που απαιτούν οι δύο θέσεις της περιφέρειας σε ένα παιχνίδι. Αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να μπορείς να ελέγξεις το ρυθμό και να μπορέσεις να επιβάλεις το δικό σου χαμηλό τέμπο, έχοντας παράλληλα καλύτερη κυκλοφορίας της μπάλας και επιστροφές στην άμυνα, βασικά στοιχεία για να παγιώσεις το ρυθμό σου.


Overall ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα και είχε καλές επιστροφές, όντας σε ετοιμότητα και βγάζοντας πάντα γρήγορα παίκτη πάνω στη μπάλα και τον ντριμπλέρ που την κουβαλούσε στο τρανζίσιον των Ισπανών. Οι πόντοι που δέχθηκαν οι πράσινοι στο ανοικτό γήπεδο προήρθαν είτε από δικά του λάθη χάνοντας τη μπάλα στην επίθεση σε κομβικά σημεία του γηπέδου είτε (ελάχιστοι) από στιγμιαία αδράνεια, όπως το coast to coast lay up του Ροντρίγκεθ μετά από προσωπικές του Διαμαντίδη (απαράδεκτο..) Το στήσιμο στο μισό γήπεδο ήταν σωστό και η παρουσία του Λάσμε στο ζωγραφιστό καταλυτική, μιας και από την αρχή έδειξε να πτοεί σημαντικά τους γηπεδούχους. Θεωρώ ότι το  νούμερο «73» στο παθητικό τους, αδικεί συνολικά τη χθεσινή προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού στο αμυντικό κομμάτι . Εάν η Ρεάλ δε πήγαινε με αυτή τη συχνότητα στις προσωπικές (Ρούντι-Μίροτιτς έγραψαν 19/20..) δύσκολα θα πέρναγε τους 63 πόντους..

Και επειδή το  θέμα «Αργύρης Πεδουλάκης και συνεργάτες στον πράσινο πάγκο» είναι από την αρχή της σεζόν το Νο1 σε συχνότητα μηνυμάτων στο προσωπικό μου mailbox με τα γνωστά παράπονα, μπορούμε να πούμε ότι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι πρέπει να το αφήσουν στην άκρη. Προσωπικά τη γνώμη μου την έχω πεί και επαναλάβει πολλές φορές, ξεκινώντας από το καλοκαίρι..

-Ο Πεδουλάκης (λοιπόν..) φάνηκε να χρησιμοποιεί στοχευμένα (επέμεινε φανερά λίγο παραπάνω) τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, θέλοντας μέσα από την παρουσία του Έλληνα σέντερ να δημιουργήσει καταστάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού στο παρκέ. Ήταν φανερό δε, ότι ο Σοφοκλής ενεργούσε καλύτερα (δε βγήκε σε παραγωγικότητα αλλά δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα στη Ρεάλ) όταν έπαιρνε την πάσα από τον κάθετο άξονα (σε πρώτο χρόνο, play το οποίο πλέον οι πράσινοι παίζουν αποκλειστικά με τον Διαμαντίδη κορυφή)  παρά τις στιγμές όπου λάμβανε τη μπάλα από το φτερό, όπου μπερδεύτηκε αρκετά στο νταμπλ τιμ του Λάσο, ενώ στη πρώτη περίπτωση έχει καλύτερες επιλογές πάσας. Ο Περιστεριώτης κόουτς έβαλε τον Τσαρτσαρή να κόβει στη πλάτη του Σόφο, από τον κεντρικό άξονα, ακόμα και όταν ο Σχορτσανίτης έδινε μάχη για να πάρει θέση στο ποστ, με τη μπάλα να βρίσκεται στο φτερό, κίνηση που έδωσε φάσεις στους πράσινους.


-Σε ατομικό επίπεδο εκτός του Διαμαντίδη που πήρε όλη την ομάδα πάνω του όταν χρειάστηκε (κλασσική πλέον η τακτική του Πεδουλάκη να τον βάζει καθαρά στο «1» στο τελευταίο δεκάλεπτο κλειστών ματς) εντυπωσιακός ήταν και ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο παίκτης που έδωσε την ώθηση (16π. 5/6σ.-εύστοχος στις κρίσιμες βολές/εξαιρετικός στην άμυνα). Το «4» άλλωστε αποτελεί τη θέση κλειδί στο performance του Παναθηναϊκού, από την αρχή της σεζόν.. Ο Στεφάν Λάσμε, χωρίς να εντυπωσιάσει, ήταν το κεντρικό πρόσωπο ολοκληρης της αμυντικής τακτικής των πρασίνων ενώ ο Ρόκο Ούκιτς έπεισε για άλλο ένα βράδυ ότι σουτάρει καλύτερα  υπό ασφυκτική άμυνα (έβαλε τρία σημαντικά τέτοια καλάθια) παρά τα ελεύθερα σουτ. Αυτό, εάν δε λέγεσαι Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (ο οποίος υποβοηθούμενος και από την σωματοδομή του στοχεύει καλύτερα βλέποντας το χέρι του αντιπάλου στο πρόσωπο του και διαχρονικά τα ποσοστά του στα μαρκαρισμένα σουτ είναι μεγαλύτερα), ονομάζεται ψυχολογία.. Το άγχος του παίκτη προ του ελευθέρου σουτ. Δυστυχώς η θέση «3» (Μασιούλις, Μπράμος) έμεινε στα ρηχά (γίνεται πιο συχνά τελευταία) «γράφοντας» 2/9 σουτ. Όσο ο Παναθηναϊκός δε βρίσκει τον έξτρα παίκτη στα γκαρντ, η ευθύνη τους μεγαλώνει..


-Η Ρεάλ ήταν επιεικώς απογοητευτική, όπως είναι το τελευταίο διάστημα. Αυτό δεν ήταν μπάσκετ ομάδας που έχει βλέψεις να βρίσκεται στην οχτάδα της διοργάνωσης και οδηγεί την ACB. Νευρική, χωρίς χαρακτήρα και πλάνο στο μισό γήπεδο όπου πραγματικά δεν παρουσίασε αξιόλογο τρόπο επίθεσης. Σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού έδειχνε ότι πνιγόταν και η αλήθεια είναι ότι έμεινε μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους με την «ικανότητα» των παικτών της να πηγαίνουν στις προσωπικές (27/35 συνολικά). Πραγματικά ο τρόπος που σούταραν τρίποντο σε αρκετές επιθέσεις ήταν σε τακτικό επίπεδο αποκαρδιωτικός και σου έβγαζε κακό μπάσκετ. Ήταν σαφής μάλιστα η εντολή στο δεύτερο ημίχρονο από τον προπονητή τους να δοκιμάσουν το χέρι τους (νεκροί και άτολμοι στο πρώτο μισό) από τα 6.75μ. ώστε να «ανοίξουν» λίγο τη πράσινοι άμυνα αλλά  οι προϋποθέσεις με τις οποίες το έκαναν κάνουν το τελικό 2/17 να μοιάζει λογικό..



 Όταν οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν στη 4η περίοδο μάλιστα, οι παίκτες του Λάσο εκβίασαν καταστάσεις και αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ. Οι 6 ασσίστς, είναι ενδεικτικές της έλλειψης συνεργασιών και του individual basketball που έπαιξε η Ρεάλ, η οποία από ένα σημείο και μετά έμοιαζε πραγματικά να παίρνει φόρα και να χτυπά σε ντουβάρι (βλ. άμυνα Παναθηναϊκού). Σαφώς φταίει και ο Λάσο. Δεν είχε αντανακλαστικά και το ροτέησιον του ήταν κακό. Αρχικά προσπάθησε να βάλει εκβιαστικά τη μπάλα στο ποστ ενώ στη συνέχεια το θέαμα που παρουσίασε στο σετ παιχνίδι δεν ικανοποίησε καθόλου. Λέμε από πέρυσι πόσο καλύτερα εκφράζει αυτό που θέλει η «Βασίλισσα» στο γήπεδο με τον Ροντρίγκεθ στο «1». Με τον πρώην ΝΒΑερ στο κουμάντο Μαδριλένοι είναι και πιο γρήγοροι και πιο σοφοί.. Επίσης θεωρώ ότι ο Λάσο θα μπορούσε να χτυπήσει περισσότερο στο ποστ με τον μετρ του είδους Σουάρεθ, ειδικά τα λεπτά που έλειπε ο Μασιούλις.  Στη Μαδρίτη θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά..

Υ.Γ: O Μάρκους Ουίλιαμς πήγε πάλι να κάνει το ίδιο κόλπο βάζοντας συνεχόμενα σουτ στην 4η περίοδο εναντίον της ΤΣΣΚΑ αλλά τελικά η ρέντα του σταμάτησε και το ρόλο του (καρμπόν) πήρε ο …Τεόντοσιτς ο οποίος υπέγραψε το διπλό των Ρώσων με τον δικό του αυθόρμητο τρόπο (δε ξέρω τι λέει ο Έκτορας για αυτό και ποια είναι τα συναισθήματα του..)

Y.Γ2: Σπουδαία παράσταση και από τον Έραζεμ Λόρμπεκ στην 4η περίοδο απέναντι στην Κάχα, με τον Σλοβένο να θυμίζει ΣΕΦ.. Καταλαβαίνετε τι έγινε..

Y.Γ3: Ειλικρινά έχω χρόνια να δώ τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς να βγάζει τέτοιο πάθος και ενέργεια στο παρκέ. Πραγματικά.. Ο Λιθουανός έκανε «όπα» τη φροντκόρτ του Μαχμουντί  (24π. 10/12σ. σε 21’) και προσωπικά με εντυπωσίασε με τη μαχητικότητα του (όχι ότι θα του λέει κάτι αυτό..)  Ρε λέτε να ήταν (ψυχολογικά) ντοπέ..?

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


101 σχόλια:

  1. Jim, καλησπέρα.
    Πιστεύεις ότι η ομάδα με 2 μόνο γκαρντ να παίζουν από 35'+ μπορεί να πάει μακριά; Βλέπεις πιθανότητα ο Μπάνκς να βελτιωθεί κάπως; Το επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσής του είναι κάτω του μηδενός.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλο με τον αρτζι ειναι οτι μαθαινει απο τα λαθη του.. αργα αλλα μαθαινει.. ο σοφο εχω πει πολλες φορες οτι αν παρει την μπαλα εκει π θελει δν εχει αντιπαλο. μπορει να μν σκοραρε ποντους αλλα εκανε αλλα πραγματα!!
    Ο κοουτς για αλλη μια φορα πηγε αμυντικα το παιχνιδι στο τελος αλλα τουλαχιστον τωρα του βγηκε. ειμασταν κακοι στην επιθεση ειδικα ο λασμε στο 4ο δεκαλεπτο χαλουσε επιθεσεις , αλλα οπως ειπα ο κοουτς πιστεψε οτι με αμυνα θα το παιρναμε το παιχνιδι οπως και εγινε. κακη μερα για τους μπραμο και ματσιου π φαινεται οτι ο λιθουανος εχει προβλημα με γρηγορα 3ρια.
    Οι χαμενες βολες του διαμαντιδη ειναι αποτελεσμα κουρασης... το μονο π εχω να πω για αρτζι ηταν οτι επρεπε να αφησει στο παρκε λιγο περισσοτερο ξανθο και μπανκς για να ξεκουρασει ουκιτς και διαμαντιδη. αφου ομως πηρε το παιχνιδι ...
    Ο τσαρτσα εδειξε για πιο λογο επρεπε να μεινει στην ομαδα και εκλεισε στοματα σε αμπαλους π τον ηθελαν εκτος ομαδας.
    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗς¨: O KORIΦΑΙΟς ΓΚΑΡΝΤ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗς, απλα τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στενοχωρημένος μου "ακούγεσαι" , σαν να σου έσπασε ο Αρτζι που το πήρε το ματς !!

      Διαγραφή
    2. πω πω πωωωω ναι μ κλεβει τον μισθο ο αρτζι και θελω να φυγει!!! ελεος ρε μαγκες!!! δες παλια ποστ και θα δεις τι ελεγα για τον κοουτς , οτι το γρηγορο μπασκετ π πηγε να παιξει μ αρεσε πιο πολυ απο αυτο του ομπρα!! και οτι η αλλαγη ηταν καλο για τα ματια μας.
      Το οτι ο κοουτς λογο φοβου??? εκανε λαθη και εχασε ματς π οι παιχτες του μπορουσαν να τα παρουν αυτο με εχει ενοχλησει. δν ειπα τπτ για την ηττα απο εφες. δν εφτεγε ο κοουτς.. δικα του λαθη ομως ηταν ηττες και χαμενες διαφορες απο μαλαγες ρεαλ κτλ κτλ

      Διαγραφή
  3. Jim σε ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά για την καταπληκτική ανάλυση.... τουλάχιστον όσον αφορά την Πανάθα και την Ευρωλίγκα, ας ελπίσουμε ότι θα σε διαβάσουμε για αρκετά παιχνίδια ακόμα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα τζιμ..η χθεσινη νικη ειναι αυτο που λεω εδω κ καιρο για την φετινη ευρωλιγκα..ΔΕΝ υπαρχει ομαδα φοβητρο..ακομα κ αυτος ο παο,που φανερα εχει ριξει τη ποιοτητα,εχει τα φοντα να φτασει μακρια..αυτο ειναι η αιτια που εχω διαφωνησει με πολλους φιλους εδω,εχουμε χρυση ευκαιρια ακομα κ αυτη τη χρονια να προχωρησουμε αρκετα..σχετικα με το κοουτσαρισμα του πεδουλακη κ τους συναφη διθυραμβους που διαβασα σημερα,ειναι κατι που περιμενα..καλη δουλεια απο τον αρτζι,δε γινεται να πεις κατι διαφορετικο,εδειξε οτι αυτη τη ρεαλ κ τον λασο(ποσο λιγος θεε μου) "τους εχει"..ο παο χθες νικησε γιατι ειχε σωστη τακτικη,εχει το καλυτερο παικτη στην ευρωπη στο μισο γηπεδο κ μια αμυνα γρανιτη..με λιγο καλυτερη εμφανιση επιθετικα,η νικη θα μπορουσε να ρθει πιο ευκολα..

    Υ.Γ η θεση μου για τον κοουτς ειναι γνωστη,κωλοτουμπες δε θα κανω..οταν ειναι καλος θα το πω,δεν εχω προσωπικα μαζι του..ακομα κ αν πιστευω οτι ο αρτζι απολαμβανει ασυλιας ισαξιας ακομα κ του ζοτς..ολοι σημερα τον αποθεωνουν(κ καλα κανουν εκανε μεγαλη νικη χθες) αλλα στη πρωτη ηττα οι ιδιοι αυτοι αυλοκολακες "θυμουνται" ποσο καινουρια ειναι η ομαδα κ ποσο πολυ εχει πεσει το μπατζετ.. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζι σου σε ολα.. εκτος απ το ροστερ στο οποιο πιστευω παρα πολυ!! κενα υπαρχουν και στο 5 π δν υπαρχει παιχτης εκτος απο σοφο να παιξει με πλατη και στον 1,2... αλλα αυτοι π εχουμε ειναι ολοι πανω ραφι.. υπαρχει ενα θεματακι με το ροτεισον αφου ο μπανκς δν εχει βγει και ξανθοπουλος σκορδιλης ειναι ποτηραδες στην ομαδα

      Διαγραφή
    2. δεν υποτιμω το ροστερ κρις,ισα ισα ειναι αρκετο καλο..φυσικα εχουμε κενα,αλλωστε ποια ομαδα δεν εχει..τσσκα κ μπαρτσα εκαναν προσθηκες μεχρι προτινος..σιγουρα,ομως,τα προηγουμενα χρονια ειχαμε δει κ πιο ποιοτικους παικτες..σε οτι αφορα τον τσαρτσαρη θα διαφωνισω με πολλους φιλους..το νεο συστημα της ευρωλιγκα με τη πιθανοτητα 2 ομαδες να συναντιουνται τουλαχιστον 4 φορες μας δινει την ευκαιρια να διπλο-,τριπλο-,κτλ θαυμαζουμε ενα παικτη..ο τσαρτσα προσφερε απιστευτα πραγματα τοσα χρονια,υπηρξε τοπ 4αρι αλλα ειναι φανερο οτι η ρεαλ του ταιριαζει σαν ομαδα..μια ματια στα στατιστικα του,το αποδυεικνυουν..οι καλυτερες φετινες επιθετικες βραδυες του κωστα ηταν απεναντι στους ισπανους..οι μιροτιτς-ρεγιες του επιτρεπουν να οργιασει επιθετικα..απεναντι σε πιο γρηγορους κ δυνατους αντιπαλους ειχε προβλημα..φυσικα κ δεν εχω κανενα παραπονο,το χρονο δεν το νικησε κανεις JOKER

      Διαγραφή
  5. Το σχόλιο για τον Διαμαντίδη είναι ότι πιο σωστό έχω διαβάσει. Πραγματικά δείχνει πόσο τεράστιος και versatile παίκτης είναι. Στα 32 του επαναπροσδιόρισε τον τρόπο παιχνιδιού του (όχι και ριζικά πράγματα αλλά υπάρχουν διαφορές) ώστε να βοηθήσει στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Βλέπω τελευταία μπαίνει και σε scoring mode. Σε φάσεις που κάποτε ήξερες ότι θα δώσει πάσα πλέον σηκώνεται και σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση.
    Ο Ούκιτς πάλι χτες ήταν αρκετά καλός και κατά την ταπεινή μου άποψη πιο κρίσιμος από τον Λάσμε (ο οποίος βέβαια έχει εξελιχθεί σε φόβητρο που η παρουσία του και μόνο εμποδίζει τον αντίπαλο). Τα δύο buzzer που πέταξε ήταν μαχαιριές στην καρδιά της Ρεάλ. Ειδικά το τρίποντο στην λήξη της τρίτης περιόδου. Από κει και πέρα δείχνει να ξέρει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ και αυτό είναι καλό. Έχει ένα θέμα με την ψυχολογία, φάνηκε και σε ένα ελεύθερο σουτ στην λήξη του χρόνου που περιέργως δεν πήρε, αλλά πιστεύω δεν τον ενοχλεί τόσο αφού έτσι κι αλλιώς εδώ και δύο μήνες τα μπουμπουνάει τα τριποντάκια του.
    Ο δε Τσαρτσαρής βουλώνει στόματα. Δυστυχώς σαν λαός έχουμε καταντήσει ανόητα παιδάκια που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν. Ξεχνάμε ότι ο Τσαρτσαρής παρότι έχει πέσει σε αρκετούς τομείς παραμένει ένα μπασκετικό σπάνιο ταλέντο που η τεράστια εμπειρία του και μόνο μπορεί να του δώσει πλεονέκτημα απέναντι σε ποιοτικότερους πια και νεότερους αντιπάλους. Μπράβο συντοπίτη Κώστα Τσαρτσαρή. Ο μεγαλύτερος αθλητής που έβγαλε η λεβεντομάνα Ημαθία.
    Πολλά μπράβο και στον Πεδουλάκη. Πολύ σωστός και με καίριες επεμβάσεις. Έπαιξε και κάποια κρυφά χαρτιά (3 γκαρντ, Λάσμε 4άρι) που άσχετα με το αν βγήκαν ή όχι έδειξαν ότι είναι προπονητής που δεν φοβάται να ανακατέψει την τράπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να με συγχωρείς, φίλε Madness, αλλά θα πρέπει να σε διορθώσω. Αν και φαν του Κώστα Τσαρτσαρή (πληρέστατο πακέτο παίκτη, άριστος σε τεχνική-τακτική-αντίληψη και αρκούντως αθλητικός πιο παλιά) νομίζω πως ο "μεγαλύτερος αθλητής που έβγαλε η λεβεντομάνα Ημαθία" δεν έπαιζε μπάσκετ, αλλά ποδόσφαιρο και ονομάζεται Μίμης Παπαϊωάννου. Απίθανη περίπτωση παίκτη και αθλητή (σούπερ στον αέρα, αν και κοντός!).

      Φυσικά, δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος (δεν θα διάβαζα hoopfellas), ούτε ΑΕΚτζής, αλλά νομίζω ότι μερικά πράγματα δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. Ε, τότε διορθώνω φίλε..Δεν το ήξερα ότι ο Μίμης κατάγεται από την Ημαθία. Οι ποδοσφαιρικές μου γνώσεις είναι μηδαμινές...Αλλά και πάλι σε επίπεδο τίτλων, ο Τσαρτσαρής παραμένει κορυφή....

      Διαγραφή
  6. καλησπερα παιδια!!οσον αφορα την αναλυση του ματς εχω να προςθεσω 1-2 πραγματα καθοριστικα κατ εμε...1)πολυ καλη ομαδικη αλλα και ατομικη δουλεια στην αντιμετωπιση του καρολ!στο τελευταιο σκριν που παιρνει για να βγει να σουταρει αλλαζανε στιγμιαια παιχτες και ετσι εμενε μαρκαρισμενος απο ψηλοτερο παιχτη και δν μπορουσε να σουταρει σε 1ο χρονο που ειναι και το ατου του!!πολυ τρεξιμο ειδικα απο μπραμος αλλα και απο ουκιτς στο κυνηγι του!!2)φανερη η προθεση του πεδουλακη για ματσαρισμα του σοφο με τον σλοτερ(τον ειχε εκθεσει στα προηγουμενα ματς ο σοφο)με αποτελεσμα ο σλοτερ να παιξει μονο 9λ εαν δν κανω λαθος..επισης πολυ σημαντικη βοηθεια του ουκιτς στα ριμπαουντ σε καθε ματς πλεον,τομεας ο οποιος πηγε να μας κοστισει πολυ εχθες..ουκιτς τον οποιο συνεχιζεις να αδικεις επιδεικτικα τζιμ!!τεσπα μην πιασουμε τα ιδια και κουραζουμε.. υσ.και νεα φοβερη εμφανιση του κουσμινσκας.. ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζιμ στο αποσμασμα του αρθρου σου για τον Διαμαντιδη πραγματικα σου βγαζω το καπελο (ετι μια φορα). Οντως τα 3αρια μας δεν επιασαν αποδοση αλλα ο Μπραμος και ο Μασιουλις ειδικα εβαλαν 2 τεραστια 3ποντα ψυχολογιας (αυτο το ομογενη Ελληνα λιγο τυχερο δεν αμφιβαλλω). Θελω να πω επισης πως ο Λιθουανος αλλα περισσοτερο ο Μπραμος στην αμυνα ηταν τουλαχιστον συγκινητικοι με τον Μαικ να σβηνει για τα καλα τον "πολυ" Καρολ.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ χαιρομαι επισης που εβαλες τα σχολια να περνανε απο εγκριση. Απαιτει περισσοτερο χρονο το ξερω αλλα σιγουρα θα επαναφερει την χαμενη υγεια του μπλογκ σου.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι και ο Διαμαντίδης παίζει πλέον περισσότερο με το μυαλό - όχι ότι δεν το έκανε παλιότερα, απλά τώρα αυτό κυριαρχεί. Και βλέπουμε καταπληκτικές προσπάθειες.
    Φυσικά αυτό ισχύει πιο πολύ για τον Τσαρτσαρή. Καλά το γράφεις, Madness, στην κυριολεξία βουλώνει στόματα. Πραγματικά διαβάσαμε ΤΑ γελοία σχόλια για την απόδοση και τον ρόλο του Κώστα αυτή τη χρονιά.
    Και ο Ούκιτς είναι πλέον σταθερά καλός και κάνει αρκετές δουλειές. Μπράβο του που ανταποκρίνεται σε αυτ΄απου του ζητούν.
    Ας ελπίσουμε ότι ο Μάικ, ο Γιόνας και ο Μπανκς θα ανεβάσουν ξανά την απόδοσή τους γιατί θα χρειαστούν οπωσδήποτε.
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλη νίκη, σε ένα ακόμα παιχνίδι (σχεδόν) με την πλάτη στον τοίχο. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει την ορμή του περυσινού ΟΣΦΠ ώρες ώρες.

    Για τον Ούκιτς ο Τζιμ έχει πέσει 10000% μέσα και στα καλά και στα άσχημα του παίκτη. Τα γραπτά μένουν μάγκες. Ορίστε τι έγραψε το καλοκαίρι

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_26.html λέξη προς λέξη

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα 35 λεπτά με τα 35 λεπτά διαφέρουν.

    Είναι άλλο να παίζεις 35 λεπτά και να ξεκουράζεσαι πριν και μετά το πέρας των 10λέπτων ή και κατά τη διάρκεια των time out όπου τεχνητά η περίοδος ξεκούρασης αυξάνεται και διαφορετικά να τον βγάζεις τον παίχτη έξω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και μετά να τον φέρνεις εσπευσμένα μέσα.

    Έτσι εκτός του προφανές της αύξησης του χρόνου ξεκούρασης και σε περιόδους που δεν παίζεται παιχνίδι αλλά επίσης επιτυγχάνεις και το καλύτερο ρολάρισμα του παίχτη που είναι εντός παρκέ. Δηλαδή, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

    Ιδιαίτερα δε όταν σε ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό έκανες γενικότερα καταπληκτική διαχείριση των δευτερολέπτων που σου προσέφεραν οι παίχτες μέσα (Σκορδίλης, Σόφο, Μπανκς, Γκιστ, Ξανθόπουλος) ώστε να ξεκουραστούν οι βασικοί σου πυλώνες (3D, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρταρής) φτάνεις στο 4ο δεκάλεπτο σχετικά ξεκούραστος. Σημείωση: Οι ρεζέρβες και οι πυλώνες σου μπορεί να αλλάξουν από παιχνίδι σε παιχνίδι, εκτός από τον 1!

    Προφανώς και δε λέω ότι αυτό είναι το σωστό κλπ, αλλά η ανάγκη σε έχει ωθήσει να το κάνεις. Κάτι η έλλειψη ενός καλού 3ου παίχτη στα guard, κάτι η έλλειψη 2 ψηλών ακόμη στο 4-5 μιας και ο Σόφο είναι για 12-15 λεπτά max, είσαι αναγκασμένος να παίζεις με τις, πολύ, λεπτομέρειες των δευτερολέπτων. Που εν τέλει, όσα περισσότερα σου προσφέρονται τόσο μεγαλύτερο όφελος έχεις κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού.

    Μη έχοντας ένα ρόστερ 8-9 ισοδύναμων παιχτών έχεις αναγκαστικά επιθετικά black out που σε οδηγούν στο να χρησιμοποιείς "γεμίσματα" τύπου Σκορδίλη για το ξύλο στην άμυνα και οτιδήποτε πάρεις στην επίθεση. Σημείωση: Βλέπε Μάριτς - Βουγιούκα - Καϊμακόγλου - Τέπιτς - Καλάθη - Κέτσμαν - Σάκοτα - Ουίνστον - Περπέρογλου - Μπετσίροβιτς - Βουγιανιτς - Σάτο - Λάζος - Φώτσης επί πιο πρόσφατες εποχές. Άλλοι από "γεμίσματα" εξελίχθηκαν (και όπως θα δούμε παρακάτω ήταν τα "αν" της εποχής) άλλοι όχι.

    Η ομάδα όπως και το 2011 δεν θα σκοτώσει κανέναν αντίπαλο, αλλά με έξυπνο διαχειρισμό των καταστάσεων μπορεί να φτάσει μακρυά.

    Μπορεί να κατακτήσει ακόμη 1 τίτλο, τουλάχιστον, αν!

    - Αν ο Σόφο σταθεροποιηθεί στα 15λεπτά + (χωρίς προφανώς να είναι αρνητικός για την ομάδα, βλέπε καπόνο κλπ)

    - Αν έχεις ένα ποσοστό στις βολές της τάξεως του 75%+.

    - Αν εμφανιστεί ο Μπανκς και γενικά πωρωθεί, να του αρέσει που είναι εδώ και να θέλει να προσφέρει, γιατί από το λίγο που έχω δει τον θεωρώ πολύ καλό παίχτη και αρκετά ανώτερο από άλλα γεμίσματα που έχουμε δει σε άλλες διεκδικήτριες των, εναπομεινάντων, τίτλων ομάδες.

    Προσωπικά το μόνο που θέλω να δω επιπλέον είναι λίγη περισσότερη ενέργεια από τον Γκιστ (των θεωρώ υπερόπλο, βλέπε κύπελλο) και όταν αντιμετωπίζεις παίχτες τύπου Κάρολ ψάξε να τους ΦΘΕΙΡΕΙΣ με ποσταρίσματα κλπ (fast forward στους τυχόν αγώνες με Barcelona, βλέπε Navaro, Saras, Lorbek).

    Ευχαριστώ, ελπίζω να μην κούρασα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικός Τζιμ. Μερικές παρατηρήσεις ακόμα.

    Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για ένα βασικό λόγο. Η Ρεάλ δεν προστάτευσε το ζωγραφιστό της στην 4η περίοδο και βρέθηκαν πολλά καλά σουτ at the rim. Όλες οι καταρρεύσεις του Παναθηναϊκού αρχίζουν όταν δεν βρίσκει η ομάδα σκορ κοντά στο καλάθι κι αμολάει τούβλα.

    Πάντως πρέπει ν' αλλάξει κάπως η άμυνα γιατί σε κάθε παιχνίδι παραχωρούμε πολύ εύκολα θέση βαθιά στη ρακέτα στους αντίπαλους ψηλούς, με τη Ρεάλ να μαζεύει το 1/3 των ρημπάουντ κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού. 11 επιθετικά με μόνο 19 αμυντικά είναι πολύ άσχημο...

    Ατομικά, ο Τσαρτσαρής έκανε το καλό παιχνίδι που κάνει κάποια στιγμή κάθε χρόνο. Ο Μπανκς τελευταία με κάνει να σκέφτομαι πως δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ. Πόσο +/- είχε; Ο Μασιούλης ώρες ώρες φέρνει τόσο πίσω τη μπάλα όταν σουτάρει για τρίποντο που θυμίζει half court heave. Εξαιρετικός ο Rodriguez, άθλιος ο Llull.

    Το καλύτερο ματσάρισμα για τον ΠΑΟ σε best of 5 θα ήταν η Σιένα κι εναλλακτικά ο Ολυμπιακός, που έχουν πιο αδύναμες γραμμές ψηλών από τη Μπαρτσελόνα και τη Χίμκι. Ειδικά η τελευταία, έχει και το μέγεθος του Πλάνινιτς και τη ματσάρει πολύ δύσκολα ο ΠΑΟ. Γενικά τρόμος του ΠΑΟ είναι τα ψηλά γερά 4άρια που παίζουν κοντά στο καλάθι.

    Θέλω μια σειρά Warriors-Clippers. Επίσης θέλω κάποιος να σπάσει το streak των Heat.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε -2 στην αξιολόγηση. Το +/- είναι η διαφορά πόντων που έχει μια ομάδα όσο παίζει ο τάδε παίκτης στο παρκέ. Η Ευρωλίγκα δεν τη γράφει στην τελική στατιστική, την έχει στο φύλλο που κρατά live.

      Ody

      Διαγραφή
  13. ΥΓ. Σωστή κίνηση το moderation.
    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γραφεις για ελληνικο μπασκετ καποιοι λενε οτι δεν εχουμε σχολη θα ηθελα καποια στιγμη ενα κειμενο για αυτο και μια συζητηση μεσω σχολιων απο ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1
      Πολυ θα ηθελα ενα κειμενο για το Ελληνικο μπασκετ και τους Ελληνες παικτες. Θα παρει φωτια το πληκτρολογιο!

      Διαγραφή
  15. Τζιμ ευχαριστούμε μια ακόμη φορά για το άρθρο σου που είναι πλήρες σε τακτική ανάλυση.
    Κακή η εμφάνιση της ρεάλ,τραγικά συστήματα και συνεργασίες...
    Για μένα μια ομάδα με 6 τελικές σε έναν αγώνα δεν είναι ομάδα...Υπάρχει θέμα στους ψηλούς του 5.Το γεγονός οτι δεν έπαιξε πολύ ο σλότερ επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση της δημιουργίας της ρεάλ και των στοχευμένων plays.Έχω την αίσθηση οτι όποια καλή συνεργασία βγαίνει από τους μαδριλένους(εκτός από τις μπακντορ που οδηγούν στα κλασικά άλει-ουπ τους,δε θυμάμαι από πότε είχαν να μη βγάλουν ένα τέτοιο σε ένα παιχνίδι) είναι αυθόρμητη(κάτι σαν αυτά της εθνικής ισπανίας τα καλοκαίρια).Και όπως είπα και πριν,χωρίς τον σλότερ μειώθηκαν αισθητά,ή και εξαφανίστηκαν τα πικ ν ρολ με την κλασική έννοια του όρου..Οπότε,ως συνέπεια είχαμε την ευκολότερη αντιμετώπιση από τους πρασίνους στην περιφέρεια.Γέμισμα στην άμυνα,ανυπαρξία εύκολων σουτ της ρεάλ,και λόγω shot selection αλλά και επειδή τα σκριν γίνονταν μόνο για περιφερειακή εκμετάλλευση κι όχι για συνεργασία κοντού-ψηλού.Ετσι ο Πάο είχε τη δυνατότητα να αμυνθεί καλά.Κι επειδή εμένα τα συστήματα μου φάνηκαν πολύ φτωχά,όταν ο γιουλ έπαιζε στον άσο η ρεάλ είχε θέμα.Αντίθετα ο ροντρίγκεθ είναι δημιουργικό γκαρντ από τη φύση του,βγάζει μόνος του φάσεις,πολύ καλύτερη η Ρεάλ όταν ήταν μέσα,κύλαγε το παιχνίδι της,δυστυχώς δεν έχω βρει το +/- του στα 19 λεπτά που ήταν μέσα.Θα έπρεπε επίσης να μένει περισσότερο στο παρκέ...Δεν μου αρέσει αυτή η τάση χρησιμοποίησης του γιουλ τόσο στον άσσο,του στερεί τα πιο καλά σουτ.Έτσι οι παίκτες της ρεάλ με έφεση και στις διεισδύσεις(ρούντι,ροντρίγκεθ,μίροτιτς) πήγαν στο 1-1 και στις εισόδους στο καλάθι,που επέφερε και πολλές βολές.Στα του Πάο...Τα συστήματα του άρτζι δεν είναι φτωχά,είναι πιο απλά.Είναι αυτό το -2 πάνω- με τα 2 σκριν ψηλά(με το διαμαντίδη να επιλέγει ποιο παίρνει) που τα παίζουν οι μικρές ομάδες στην ελλάδα και το κλασικό με τον σουτέρ να περνά κάτω από τη ρακέτα και τα 2 σκριν,και διάφορα άλλα.Πιο απλά,αλλά με σαφή κατεύθυνση.Βέβαια το σωστό είναι οτι ο Πάο έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και συχνά επιλέγει επίμονα και άτεχνα να πηγαίνει σε κάποια τρικ,το ποστάρισμα μασιούλις-τσαρτσαρή και σόφο.Πολύ σημαντικο να παίρνεις τέτοιους πόντους στο ποστ.Ο ούκιτς έβγαλε την έξτρα επιθετική βοήθεια με τα clutch σουτ του,ενώ ο Πάο βρήκε στο πρόσωπο του τσαρτσαρή μια σταθερά με σοβαρό και σίγουρο παιχνίδι,όπως έγινε χθες.
    --->continue

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -->continue
    Εξαιρετικό κυνήγημα μπράμου σε κάρολ,ενώ επιτέλους είδαμε τον ΔΔ να μην απειλεί μόνο από τα 6,75.Παρά τα χρονάκια του είναι ικανότατος στις εισόδους μέσα στο καλάθι και αυτά τα τελιώματα όπου τα χέρια του και η εμπειρία του τον βοηθάνε να τελειώνει εξαιρετικά τέτοιες φάσεις.Μετά από καιρό μέτρησε 3 δίποντα με τα 2 σόλο λέι απ(αυτό με τον σλότερ από πάνω του φοβερό) και ένα σουτάκι από τα 5 μέτρα εκμεταλλευόμενος τον κοντορεβιθούλη ντρέιπερ.Ακόμα κι αυτό δουλεμένο στη λεπτομέρεια από τον "χειρούργο"...
    Στο τέλος πιστεύω τίθεται θέμα κούρασης ή και νευρικότητας για τις βολές.Το τόσο καλό του παιχνίδι και γενικά η ευθύνη του για τον φετινό Πάο ρίχνει πολύ βάρος στον ώμο του και παίζει ρόλο σε αυτό.Ο άρτζι αυτή τη φορά έκανε΄σχεδόν εξαιρετικό rotation.(αν με ρωτάγατε θα κράταγα λίγο παραπάνω ξανθό.)Ξεκίνησε με το γνωστό τρικ να βάζει το πιο ωμό 5(με την έννοια του άτεχνου και της έλλειψης ποιότητας.) ώστε να φορτώσει αυτός τα πρώτα αναγνωριστικά φάουλ,να παίξει ξύλο και να γλιτώσει ένα 4-5λεπτο από τα 2 5άρια του.Θα μπορούσε να θυμίσει λίγο αυτό με το βουγιούκα που έπαιρνε 1-2 καλές φάσεις στο ποστ,ή με πικ ν ρολ στην αρ΄χή των παιχνιδιών με μπάρτσα πρόπερσι ώστε να έρχεται από τον πάγκο ο μπατίστ για το βαρύ πικ ν ρολ και το χτύπημα στο καλάθι.Έφερε μπανκς και ξανθόπουλο από τον πάγκο ώστε να ανασάνουν οι 2 μοχλοί του Πάο.Ο μπανκς απογοήτευσε στον τρόπο που έπαιξε σαν πλέι-μέικερ οπότε γνώμη μου είναι να παίζει καλύτερα γωνία για 1-2 σουτ από αυτά που μπουμπουνάει ξαφνικά και καμια καλή διείσδυση μέσα,γιατί αδυνατεί να εκτελέσει σωστά τα πικνρολ και έχει θέμα και στο κατέβασμα.Ο Ξανθό μπορεί σίγουρα να κατεβάσει τουλάχιστον για 5-6 λεπτά ή και να πιέσει καλά τη μπάλα στον αντίπαλό κουβαλητή.Εν τέλει υπομονετικά, ο Πάο με ωραία περιφερειακή κυκλοφορία βρήκε 2 μεγάλα σουτ(υποδειγματική χορευτική φιγούρα του ΔΔ στην προσποίηση για το 2ο,μιλάμε είναι από αυτές που γουστάρεις να βλέπεις μπάσκετ) και σωστές επιλογές αποδεικνύοντας ότι κυρίως με τον 3D κρατά στο DNA του τη φλέβα νικητή και έχει παίκτες μαχητές(λάσμε,μπράμος,μασιούλις.κλπ)Τώρα πάει για τη νίκη στη γερμανία και τελευταία αγωνιστική θα έχει πιο καθαρο τοπίο
    ΥΓ1.Φυσικά μην τη ξεγράφετε τη Ρεάλ...Την έκραξα άγρια από πάνω,αλλά φέτος για μένα είναι ομάδα φάιναλ4.Δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι της,κάτι της λείπει προφανώς,αλλά έχει κάποια πράγματα που της δίνουν φέτος τη στόφα του νικητή.Την περιμένω αλλιώς στα πλέι-οφ.Άλλωστε το γεγονός ότι έπαιξε τόσο μη πειστικά για το στάτους της,και ο Πάο ήταν σε ένα από τα καλύτερα του φέτος,αλλά ήταν μπροστά με 7 πόντους σε κάποιο σημείο και χάνοντας μόνο με 1,δείχνει ότι δεν πρόκειται να πέσει εύκολα αυτή η ομάδα.
    ΥΓ2.Πολύ καλός αμυντικός ο γιουλ,κολλητήρι μιλάμε και φτεροπόδαρος.Ο Χατζηγεωργίου βάλθηκε να βγάλει τον κάρολ γκετσεβίτσιους στην άμυνα,αλλά εμένα και χθες που τον πρόσεξα καλά δε μου φάνηκε επουδενί κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βλεπει κανεις τον ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την έκανε την κηδεία η Μπεσίκτας. Μην την κάνει και η Μπαμπεργκ και έχουμε δράματα. Κατα τ'άλλα ο Ολυμπιακός τραγικός μέχρι στιγμής. Έπρεπε να το έχω παίξει στοίχημα.

    Χρήστος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ακουω γιουχες για περκινς ή μ φαινεται?? τζιμ ελπιαω να μν τους πηρες στο λαιμο σου ¨)) πλακα κανω , αλλα ο τυπος επιθετικα ειναι 0, και αμυντικα απλα τρεχει χωρις σκοπο και ουσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάλι ότι μπορεί κάνει η Μακάμπι για να χάσει το ματς...Σαν να βλέπω το παιχνίδι στο Ισραήλ, στο τελευταίο δεκάλεπτο γιουρούσια, τραβηγμένες επιλογές και αστεία πράγματα..Ο άλλος τρίποντο από τα 10 μέτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι από το 2010 και μετά δεν υπάρχουν οι 'αρμάδες' που είχαμε συνηθίσει στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός του 2006-2009, ΤΣΣΚΑ του 2004-2010, Μακάμπι του 2000-2006. Μετά την Μπαρτσελόνα του 2010, μια πραγματικά πυραυλοκίνητη ομάδα, το πήραν οι δικοί μας χωρίς να έχουν θέλξει κατά την διάρκεια της χρονιάς και κυρίως χάρη στα ταχυδακτυλουργικά των κουμπάρων. Ακόμα και οι σημερινές 'μεσαίες' ομάδες (Ζαλγκίρις, Κίμκι, Εφές) δεν συγκρίνονται με τις τότε μεσαίες (Σιένα του Μάκινταϊρ, Ταού των Σκόλα-Σπλίτερ-Καλντερόν κλπ.). Δεν ξέρω αν φταίει η αλλαγή των κανονισμών μετά το καλοκαίρι του 2010 που έκανε το παιχνίδι πιο απαιτητικό, ενώ από φέτος αυξάνονται και οι αγώνες που κάθε ομάδα παίζει (αν μια Ισπανική ομάδα φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας και παίξει το μάξιμουμ των αγώνων στα πλέι οφ της ACB θα έχει παίξει 82 παιχνίδια σε μια χρονιά, ακριβώς όσο η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ).
    Με αυτό θέλω να πω ότι αν και την νίκη του Παναθηναϊκού δεν την περίμενα χθες (ψέμματα δεν θα πω), δείχνει ότι η Ευρωλίγκα είναι σε τέτοια μεταβατική περίοδο που δεν υπάρχουν σταθερές. Γιαυτό τελικά καταλήγω ότι, ενώ κι εγώ θεωρούσα ότι φέτος μέχρι τους 8 και καλά είναι, στόχος φέτος πρέπει να είναι το τρόπαιο - όπως και για τον Ολυμπιακό. Είναι ίσως το τελευταίο παράθυρο και των δυο, πριν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο ΔΔ και πριν φύγει (όπως προσωπικά θεωρώ ότι θα γίνει) ο Σπανούλης. Και επίσης γιατί του χρόνου, αν διατηρήσει τον κορμό της και τον Μεσίνα, η ΤΣΣΚΑ θα είναι ο μοναδικός σερίφης (εν αναμονή και του επόμενου πρότζεκτ του Ζοτς).
    Γι'αυτό λοιπόν, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας, Μπαρτσελόνα ή Κίμκι, ό,τι και να κάτσει, τα πάντα είναι δυνατά και η φετινή χρονιά είναι η τελευταία που θα μπορούμε να το λέμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δν υπαρχουν αρμαδες οι ολες οι ομαδες ειναι αρκετα ενισχυμενες?? εφες, τσσκ ρεαλ??

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα απεργοσπάστη... δεν υπάρχουν ομάδες φόβητρα... όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν απτους πάντες...

      Διαγραφή
  22. Και κάτι άλλο. Ήττα της Σιένα από την Μπεσίκτας. Αν μετρήσεις και το Ιταλικό πρωτάθλημα, η Μοντεπάσκι έχει να κερδίσει ενάμισι μήνα. Ντεφορμάρισμα ή στέρεψε το χρήμα της τράπεζας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεγάλο φιάσκο τελικά η μεταγραφή του Πέρκινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαλησπέρα σε όλη την παρέα.Τρομερή η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας.Ο Πεδουλάκης,όπως είπες jim,ήταν εκπληκτικός στο κοουτσάρισμα και αυτή την φορά έδωσε ανάσες στους Διαμαντίδης,Ούκιτς χωρίς να καταρρεύσει η ομάδα όπως έγινε σε πολλά ματς και ιδιαίτερα σε αυτό στη Μάλαγα.Βέβαια,σε εκείνο το παιχνίδι έλειπε ο Ξανθόπουλος και ο Μπανκς έρχονταν από τραυματισμό οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα να ξεκουραστούν τα 2 guard μας.Μου άρεσε πολύ η διαχείρηση κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικότερα όταν η Ρεάλ ξέφυγε με 7 δεν έδειξε να αγχώνεται,μεταδίδοντας ηρεμία σε όλη την ομάδα..Ο Ούκιτς συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις και οι παλιοί της ομάδας έδειξαν το δρόμο στους υπόλοιπους.Περιμένω πολλά περισσότερα από τα 3αρια μας.Τα 2 τρίποντά τους ήταν κομβικά για την εξέλιξη του αγώνα,αλλά πιστεύω πως για να προχωρήσουμε πέρα από τους 8,θα πρέπει ο Μασιούλις και ιδιαίτερα ο Μπράμος να μπουν περισσότερο στο επιθετικό πλάνο της ομάδας.Δν ξέρω τί θα γίνει στη συνέχεια και σε ποια θέση θα καταφέρουμε να βγούμε αλλά αυτό το διπλό δείχνει ότι η ομάδα δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν.
    Ο οσφπ,έμπλεξε πάρα πολύ μετά από αυτή του την ήττα.Την τελευταία αγωνιστική με την Χίμκι κρίνεται και η πρόκριση και το πλασάρισμά του που μπορεί να είναι από 2ος έως 4ος..Δεν εκμεταλλεύτηκε και το δώρο της Μπεσίκτας..Σε αντίθεση με τον Πεδουλάκη που έχει βρει ένα μπούσουλα(με τα καλά του και τα κακά του),ο Μπαρτζώκας έχασε κατά κράτος από τον Μπλατ.Η απουσία του Πρίντεζη πλήγωσε τον οσφπ αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία..Δεν ήταν καθόλου καλός ο οσφπ και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και το τεχνικό τιμ της ομάδας.Στο τελευταίο λεπτό υπήρχε λάθος διαχείριση από τον Μπαρτζώκα..Χαρακτηριστικό είναι πως στο 5ο φάουλ του Σλούκα,τον δείχνει η κάμερα να του λέει κάτι σε ήρεμο τόνο(πιστεύω πως του έλεγε για το χρόνο)και από πίσω έβλεπα τον Τόμιτς να κάθεται χαλαρός σταυροπόδι και να νουθετεί και αυτός τον παίχτη του καθώς κινούνταν στον πάγκο..
    Γενικά η διοργάνωση έγινε πολύ πιο ενδιαφέρουσα και το γεγονός πως μέχρι την τελευταία αγωνιστική έχουν ελπίδες για πρόκριση 5 ομάδες από κάθε όμιλο,μόνο καλό κάνει στη διοργάνωση και στο μπάσκετ γενικότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. +1 για Μπράμος,Μασιούλις. Στα "do or die" παιχνίδια είναι εξαφανισμένοι επιθετικά...

    Πιστεύω οτί ο Πεδουλάκης έκανε την πιό ορθή χρήση ρόστερ και το καλύτερο διάβασμα παιχνιδιού από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Μοναδική μου, ίσως, διαφωνία η επιλογή του να ματσάρει το Σόφο με τον Slaughter και όχι με τον Βegic. Ίσως είχε στο νού του το πρώτο από τα 4 μάτς μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και πάλι έβγαζε μάτι οτί ο Λάσμε (ακόμα και έτσι θετικότατος πάντως) εχθές ήταν λίγο off αμυντικά.

    Υ.Γ: Ακόμα θυμάμαι το Real στο "1" και Φενερ στο "3" στο πρώτο power ranking της σεζόν. Την πατήσαμε όλοι μας, no worries. Πάντως, θεωρώ οτί άν ο ΠΑΟ ήταν στον απέναντι όμιλο, θα πακετάραμε ήδη για Λονδίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλήθεια δυστυχώς είναι αυτή... Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε πάρα πολύ φτωχή παραγωγή από το 3!

      Ένα μικρό σχόλιο όμως, ο Μπράμος πιστεύω πως έτσι και αλλιώς δεν είναι ο παίκτης που θα σου δώσει το τρελό σκόρ (ας εξαιρέσουμε το τρομερό παιχνίδι που είχε κάνει με 7/9 τρίποντα). Για μένα είναι περισσότερο ένα πολυεργαλείο δηλαδή παίζει ασφυκτική άμυνα, είναι γρήγορος και αλτικός και μαζεύει αρκετά ριμπάουντ για γκαρντ... (γιαυτό τον βάζει με Σόφο για να εξισορροπεί το μείον του Σοφοκλή στο να μαζεύει ριμπάουντς). Γενικά συμπαθώ τους παίκτες που κάνουν τέτοιου είδους "βρωμοδουλειές" χωρίς να φαίνονται στα στατιστικά. Νομίζω πως χτύπισε το ταβάνι του για φέτος στον ΠΑΟ, πρώτη φορά σε μεγάλη ομάδα...

      Για τον Μασιούλις πιστεύω πως είναι πιο επιθετικός παίκτης και εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα πως τελευταία χάνει ΠΑΡΑ πολλά τρίποντα! Χρειαζόμαστε το μακρινό του σουτ ειδικά χωρίς Καπόνο πλέον...

      Διαγραφή
  26. μπαρουτι ο ομιλος του γαυρου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να αλλάξουμε λίγο το θέμα, θεωρώ πως μετά τα σημερινά παιχνίδια ο Ολυμπιακός δύσκολα θα μείνει εκτός παρά την ήττα, όμως εξίσου δύσκολα θα αποφύγει την τέταρτη θέση. Το μεγαλύτερο πλήγμα όμως είναι ο τραυματισμός του Πάουελ που ενδέχεται να επιστρέψει στο τέλος της σεζόν ή καθόλου αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς.Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο διότι δν υπάρχουν διαθέσιμοι ξένοι, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι σέντερ και βεβαίως δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και βέβαια ούτε να διανοηθεί κανείς ότι θα παίξει τον ΠΑΟ με Χαινζ,Μαυροειδή (εκτός ρόστερ ουσιαστικά)και Σερμαντίνι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού, μεγαλύτερο και από το ντεφορμάρισμα της ομάδας και τη μικρή βοήθεια από τον πάγκο.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολυ καλο αρθρο για αλλη μια φορα.
    Βλεποντας το ματς και την αποδοση των παικτων μπορω να πω οτι αυτη η ομαδα εχει μελλον. Αν εξαιρεσεις ΔΔ και Τσαρτσα η υπολοιπη ομαδα ηταν σε ρηχα νερα. Μετριος ο Ουκιτς με πολυ κακες επιλογες ομως στο τελευταιο δεκαλεπτο που πηγε να μας καψει, κακοι Λασμε και Σοφο και ακομα χειροτεροι Μασιουλης και Μπραμος. Δεν μπορω να θυμηθω ποσες φορες ηταν εντελως ελευθεροι για το τριποντο και παρολα αυτα αστοχησαν. Κι ομως κερδισαν την ρεαλ μεσα στην εδρα της και αναρωτιεμαι: Τι θα συμβει οταν ολοι θα ειναι σε καλη μερα;
    Ομαδες σαν την ρεαλ που δεν παιζουν αμυνα για αλλη μια φορα θα φανει και φετος οτι δεν εχουν θεση στο φαιναλ φορ. Βαζω και στοιχημα οτι θα αποκλειστουν στην επομενη φαση. Ποτε καμια ομαδα δεν σηκωσε κουπα παιζοντας μονο επιθεση.
    Κριμα για την ηττα την προηγουμενη αγωνιστικη στην Μαλαγα. Βλεποντας μπροστα το πιο πιθανο σεναριο που ειναι η τετραπλη ισοβαθμια, θα μπορουσαμε να μιλαμε τωρα για την πρωτη θεση στον ομιλο.
    Και κατι τελευταιο. Μολις εμαθαν στην Μπαρτσελονα οτι κερδισε ο Παναθηναικος την Ρεαλ και ειναι πιθανος αντιπαλος για την επομενη φαση, κρυος ιδρωτας επιασε τον Πασκουαλ... Ακομα βλεπει εφιαλτες με τον ΔΔ...
    υ.γ. Τραγικοτατη διαιτησια απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ούκιτς έβαλε κρίσιμα καλάθια και γενικά στα τελευταία 5 παιχνίδια είναι από τους κορυφαίους... Δε καταλαβαίνω τι εννοείς για μέτρια εμφάνιση. Για εμένα αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για φέτος! Είχα μεγάλη απογοήτευση για αυτόν όπως και πολλοί άλλοι αλλά το παιδί το πήρε πάνω του... Κατάλαβε τι του ζητάει ο Αρτζι και έχει κότσια όταν η μπάλα καίει! Μεγάλο ατού ένας καυτός Ούκιτς δίπλα στο Μήτσο...
      Σχετικά με το Σόφο οι ψηλοί της Ρεαλ αυτή τη φορά εκμεταλλέυτηκαν το πλεονέκτημα του Σόφο (την τεράστια διαφορά δύναμης του) και το χρησιμοποίησαν εναντίον του φορτώνοντας τον φάουλ. Δεν φταίει αυτός που είναι μπουλτόζα...

      ΥΓ Περιμένω με αγωνία αναμέτρηση Σόφο - Τζαγουάι.... Ο Μοναδικός σέντερ φέτος που ματσάρει ακριβώς το Σοφοκλή, θα είναι μια ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ πραγματικά :)

      Διαγραφή
    2. Μετρια εμφανιση ο Ουκιτς????Πλακα κανεις φιλε?Σταματηστε επιτελους το παραμυθι με αυτον τον παικτη και αφηστε τον να παιξει μπασκετ.Ουτως η αλλως δεν εχουμε και πολλους να πονταρουμε..

      Διαγραφή
    3. μαλλον ηθελε να γραψει μετριος αλλα με καλες επιλογες.. γιατι αλλιως δν βγαινει νοημα... νομιζω καλος ηταν με κρισιμα καλαθια, στο τελος ηταν κουρασμενος...

      Διαγραφή
  29. Jim, έφτιαξα ένα ωραίο γιαουρτάκι με μαρμελάδα και διάβασα το άρθρο. πόρωση είσαι!!!
    Για τη διαιτησία δε μίλησες καθόλου. Εγώ ένιωθα πως στιγμές παίζαμε 5 εναντίον 8.
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Περκινς παντως σερνοταν οσο επαιξε...Ερειπιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. jimara περιμένω ακόμα να πάρεις πίσω όσα έχεις πεί για τον ούκιτς.....αλλα περισσότερο για τον πέρκινς....που πρέπει να είναι ο χειρότερος κοντός ξένος στην ιστορία του ολυμπιακού.....σουτ (-) ριμπάοντ(0) μυαλό(-) αμυνα(0)....


    κιτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τζημ καλησπερα!εισαι τριγυρω να κανουμε κουβεντουλα για το αποψινο?γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τζημ καλησπερα!εισαι εδω να κανουμε κουβεντουλα για το αποψινο?γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. θέλω Ολυμπιακό στους 8 με μειονέκτημα έδρας. δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και τα πάντα να κερδίσουμε άμα κάτσει αυτό! όλο το άγχος θα είναι δικό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα μετα απο καιρο
    τζιμ πολλα μπραβο για την αναλυση σου και παλι.2-3 πραγματακια και απο μενα.
    1)το χτεσινο ματς ηταν ακριβως αυτο που ειπες. ελλαδα vs ισπανια.δεν ισχυριζομαι οτι η ελληνικη σχολη ειναι καλυτερη ή το αντιθετο.απλως χτες επαιξαν 2 ομαδες με τα χαρακτηριστικα των χωρων που εκπροσωπουν.
    2)οταν μια ομαδα ,ο παο συγκεκριμενα,παει ΚΑΘΕ ματς εκει που τη βολευει,τοτε ενα πραγμα συμβαινει.ο προπονητης κανει καλη δουλεια.ΤΕΛΟΣ.ολα τα αλλα ειναι παστιλιες για τον πονο του αλλου που λεει και η διαφημιση.χτες λοιπον ακομα μια φορα,ο παο εβαλε τη ρεαλ να παιξει ενα αθλημα διαφορετικο απο αυτο για το οποιο προπονειται.τεραστιες ευθυνες και ο λασο,γιατι σε αυτο το επιπεδο δεν μπορεις να στηριζεσαι μονο στην individual δημιουργια των γκαρντς σου.
    3)η διαιτησια με χαλασε οι γιατι ηταν υποπτη ντε και καλα,αλλα γιατι εκοψε το physical game του παο και αποσυντονισε παιχτες και προπονητες ως προς τη διαχειριση του rotation.παλι καλα που ο αρτζι αντεδρασε και καταφερε(!) να κρατησει κατω απο τα 5 φαουλ ολους τους παιχτες του.
    4)δεν τολμω να φανταστω τι θα εκανε ο φετινος παο αν ειχε ενα ,οποιοδηποτε γκαρντ της ρεαλ.ΕΝΑ θα εφτανε.ολοι τους εξαιρετικοι στο 1 vs 1,με αμυντικες δυνατοτητες λογω ποδιων και ηλικιας και εκτελεστικη δεινοτητα.το μονο που τους λειπει ειναι καθοδηγηση απο τον παγκο.
    5)το μπλογκ αυτο ειναι μια ευκαιρια για ολους μας να διαβασουμε διαβασουμε μια αποψη,ενα σχολιο μια εκτιμηση που ειτε δε μας περασε απτο μυαλο ειτε δεν προλαβαμε να την εξωτερικευσουμε.και για καποιους ειναι ευκαιρια να μαθουν λιγα παραπανω για το αθλημα που βλεπουν.ασ γινει εδω η αφετηρια να γινουμε καλυτεροι φιλαθλοι λοιπον
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τζιμ,πως εξηγεις τις εμφανισειςς του περκινς;οχι μονο ντοπερμαν δεν τον λες,αλλα και τσιουαουα να τον πεις,θα αδικησεις τα σκυλακια!λες και παιζει πρωτη φορα μπασκετ!!και δεν νομιζω οτι φταει το γεγονος οτι δεν παιρνει πολυ χρονο συμμετοχης,απλα δεν γινεται να παρει παραπανω,γινεται επικινδυνος για την ομαδα του!ακομη και σ'αυτον τον λιγο χρονο επρεπε να δειξει ΚΑΤΙ....ακομη και ο τροπος που πασαρει σου δημιουργει ασχημες εντυπωσεις!ουτε καν την αμυνα δεν παιζει,συνεχως επαφη με τα χερια και ανοητα φαουλ!θυμιζει πολυ τον αρμστρονγκ του παναθηναικου παντως....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω εγω τι ακουσα να λενε στην νοβα και μαλλον εχουν δικιο,ειναι παιχτης λεει ρυθμου και με 5-6 λεπτα δεν μπορει να αποδωσει.Στην μακαμπι ειπανε επαιζε 30 λεπτα.Αυτο μου φαινεται το πιο λογικο,ισως και ο τραυματισμος του να τον εχει επηρεασει και να μην μπορει να επανελθει ξανα οπως πριν(αυτο το λεω εγω).Δεν μπορει Μπλατ και Τρινκιερι να τον επαινουν αδικα.Ισως να μην μπορει να ενσωματωθει στην ομαδα εδω ολοι τελευταια ειναι ντεφορμε αυτος θα επαιζε.Καλημερα σε ολους."Α"

      Διαγραφή
  37. O Olympiakos θα μείνει έξω να μου το θυμηθείτε. Τραγικός ο Μπαρτζώκας.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα... Λάθος επιλογές Πάουελ και Πέρκινς. Ο Περπέρογλου ευτυχώς που έφυγε απο τον ΠΑΟ, σέρνεται κυριολεκτικά...
      Στυλοβάτης ο Χαινς σίγουρα στο ΤΟΠ5 των παικτών στη θέση του. Ο Σλούκας μου αρέσει όσο και να κράζουν μερικοί, πολύ καλός και έχει βάλει και κρίσιμα σουτ. Ο Σπανούλης έχει σε γενικές γραμμές εξουδετερωθεί επιθετικά από σχεδόν όλες τις ομάδες αλλά τουλάχιστον βγάζει ασσίστ αρκετές, good enough! Παπανικολάου ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα, δείχνει να ξυπνάει.

      Δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι ο Μπαρτζώκας, κυρίως η έλλειψη παίκτη να αλλάζει το Χαινς και να παίζει σταθερά όσο αυτός. Ακόμα ο Ολυμπιακός δεν έχει καμια σχέση με την περυσινη ομάδα αυτής της περιόδου που ΜΑΣΑΓΕ ΣΙΔΕΡΑ. Καμία όμως... παίζουν χωρίς νεύρο και με υπεροψία. Αυτά είναι πράγματα που πληρώνεις σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. Για να δούμε...πλέον αν θεωρήσουμε πως θα κερδίσει τη φενέρ,θέλει και τη νίκη με την κίμκι η οποία παρότι έχει παίξει καλύτερο μπάσκετ από τις υπόλοιπες 4 ανταγωνίστριες και για μένα θα έπρεπε να είναι 2η,αν χάσει στο σεφ δύσκολα θα περάσει...
      Θα γίνει χαμός...
      Πάντως σε μια σύγκριση άρτζι-μπαρτζώκα ο 1ος βγαίνει μακράν κερδισμένος και δεν το λέω με αφορμή αυτή την αγωνιστική αλλά όλο το πρότζεκτ των 2 ομάδων.Ο ένας με έχει εκπλήξει ευχάριστα κι ο άλλος δυσάρεστα.Ο άρτζι έχει τη μούρη για να μείνει σε ομάδα ευρωλίγκα στα μάτια μου.Ο μπαρτζώ κάτι χρειάζεται...

      Διαγραφή
    3. Επίσης θυμηθείτε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει Μάντζαρη και Ντόρσευ που ήταν παίκτες βαρόμετρα στην περσινή ομάδα.. Και τώρα έμεινε και χωρίς πεντάρι στην ουσία.

      Διαγραφή
  38. δεν είναι τραγικός. απλά λίγος. πολύ λίγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο ολυμπιακός επένδυσε σε λάθος προπονητή. για πάουελ ξέρουμε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΠΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΙΝΑ & ΖΟΤΣ ! !
    ========================================================
    Κάποιοι είπαν πως η ΤΣ.Σ.ΚΑ του Μεσίνα του χρόνου και ισως
    η Ρεάλ η ή Μπαρτσα του Ζότς είναι απο του χρόνου τα απόλυτα
    φαβορί οπότε φέτος είναι η ευκαιρία για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να σηκώσουν κούπα απέναντι σε ομαδες με σκαμπανεβάσματα τρομερά.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΣΤΕΡΟΥ
    ===========================================
    Θα ξαναπώ πως ακριβώς με αυτή την ομάδα πλήν όμως στις θέσεις
    των τριών Ελλήνων ΠΑΓΚΟΥ παρθούν οι Παππάς , Γιάνκοβιτς και
    Τσαιρέλης μαζί με την αλλαγή Μπάνκς με έναν δημιουργικό διαβαστερό γκάρντ και τον Φόρντ της Μπάμπεργκ στη θέση του φευγάτου Καπόνο , Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΣΤ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
    Δεν ζητάω τον Φάρμαρ με 2-3 εκατομμύρια το χρόνο , ούτε τον Σπανούλη πχ με τα ίδια ,ούτε κάν τον Λόμπεργκ με τα 3 εκατομμύρια στον φρόντκόρ.
    Λείπει καταφανέστατα ο γκάρντ που θα δημιουργησει για τον εαυτό του και για τους άλλους πλήν ΜΗΤΣΟΥ.
    Αυτός που θα ξεκουράσει επάξια και θα μοιραστεί το χρόνο
    συμμετοχής με απιατήσεις μαζί με Ούκιτς και ΜΗΤΣΟ , ο κοντός που κτυπάγαμε από την Πολωνική ομάδα πχ αν κάνει στον Αρτζι.
    Πού μαζί με Παππά που θα πειθαρχήσει και θα ακολουθεί θα φιάξουν μια τετράδα στο ασσοδυο ακτύπητη στην Ευρώπη.
    Λείπει εμφανέστα επίσης Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΕΝΤΕΡ που με πρόσωπο ή πλάτη-πίβοτ θα βλέπει καλάαθι κααι θα σκοράρει.
    Αυτός που θα ακουμπάς την μπάλα στο λόου και θα καθαρίζει.
    Με τέτοιο σέντερ (Φόρντ της Μπάμπεργκ) οι δύο αμυντιοκογενείς
    σου ψηλοί ΓΚΙΣΤ και ΛΑΣΜΕ που πηδάνε στο ΘΕΟ θα είναι απόλυτα χρήσιμοι στο ντουμπλάρισμα από την αντίπαλοι άμυνα
    μια και ερχόμενοι ως τρέιλερ και με καθαρό ζωγραφιστό θα έχουν εύκολο έργο.
    Τα πράγματα είναι απλά και φθηνά ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΑΞΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ
    στον ΦΩΤΣΗ που όπως και να το κάνουμε δεν είναι σέντερ.
    =========================================
    Παππάς-Γκάρντ Αμερικάνος-ΜΗΤΣΟΣ-Ούκιτς
    Γιάνκοβιτς-Μπράμος-Μασιούλις-Τσάρτσα
    Σόφο-Τσαιρέλης-Γκίστ-Λάσμε-Φόρντ
    =========================================
    ΟΜΑΔΑ με 13 παίκτες , για μεγάλα πράγματα με βλέμα και στο μέλλον όταν σταματήσει ο ΘΕΟΣ ΜΗΤΣΟΣ.
    Δεν θα υπάρχει ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΜΗΤΣΟΣ αλλά θα υπάρχει
    η χημεία και το μπόλι του στους φερέλπιδες αντικαταστάτες
    του που στους παραπάνω μπορεί να προστεθεί ένα γκαράκι με τις προδιαγραφές μικρότατης ηλικίας για "ψήσιμο".
    ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ για όλα τα γούστα.
    Από σκυλιά του πολέμου μέχρι αέρινους γραφιάδες και
    "μπουκαδόρους" που το ντράιβ και το πενετρέισον στο διάβασμα
    του παιχνιδιού της αδύνατης πλευράς και του μίς μάτς
    είναι η επιστήμη ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΜΗΤΣΟ.

    D Tony Glykas Kouklentes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσαιρέλης είναι πολύ λίγος, απορώ πως έχεις κολλήσει με αυτόν τον παίκτη.
      Ο Λιανός, ο πρόεδρος του πανιωνίου έχει πολύ χρήμα και με δεδομένο ότι ο πανιώνιος έχει απαγόρευση μεταγραφών από την fiba τότε λογικά το καλοκαίρι ο Λιανός θα σπρώξει όλο το χαρτί ώστε τουλάχιστον να κρατήσει τους Παπά και Γιάνκοβιτς αφού δεν μπορεί να κάνει καμία μεταγραφή για του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. O "Γιατρός" από τα Πράσινα Νέα είναι ρε... Κλασσικός γραφικός δε γράφει το νικ του αλλά καρφώνεται απο τον πάντα ίδιο τρόπο που γράφει.
      Παππάς Γιάνκοβιτς καλοί αλλά θα πρέπει να φάνε πολύ ξύλο από Άρτζι για να παίξουν σε επίπεδο ΠΑΟ. Ο Αργύρης μπορεί να φτιάξει νέους παίχτες...

      Διαγραφή
    3. να σου θυμισω ομαδες του ζοτς π ουτε στο τοπ 16 δν φτασανε??? (ελεω παρτιζν πχ???)

      Διαγραφή
    4. syndroam δεν ξέρω σε ποιον γιατρό αναφέρεσαι αλλά ο τύπος μια χαρά σχόλιο έγραψε. την γνώμη του είπε εμπεριστατωμένα χωρίς να προσβάλει κανένα. δεν ξέρω τι έχει γράψει στο παρελθόν σε αυτό ή σε άλλο blog, αλλά είσαι άδικος μαζί του. με τέτοιες απαντήσεις τον προκαλείς να σου απαντήσει ανάλογα και να αρχίσουν να τον βρίζουν και άλλοι.

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    5. Ο Τσαιρέλης δεν είναι για το επίπεδο του Παναθηναικού και Παπάς, Γιάνκοβιτς δεν παραχωρούνται. Για τον Αμερικανό guard δεν θα διαφωνήσω ούτε για τον Φορντ..Είναι δεδομένο ότι η σειρά απόκτησης είναι guard τύπου Λούκας, παίκτης στο 4 για να μοιράζεται με τον Γκιστ το χρόνο (αν ο Αμερικανός μείνει και τη νέα χρονιά) και sevenfooter αν ανανεώσει και ο Λάσμε στο 5. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν κάποιες ελπιδοφόρες και σχετικά φτηνές ''ελληνικές'' επιλογές..

      Διαγραφή
    6. Mην ασχολείσαι Γιώργαρε.
      Ο syndroam βρίζει απρόκλητα δεν βρίζει καννένας
      στιγμιαία λανθάνων αξιοπρεπής να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί του.
      Δεν ξέρω αν είμαι ο "γιατρός" πάντως τις
      νοσσοκόμες τις γουστάρω με τρέλα.

      Tony Glykas Kouklentes

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα σε όλη την παρέα! Πραγματικά μεγαλή νίκη του Παναθηναικου και όχι μόνο νίκη επι της Ρεάλ. Ηταν και νίκη του Πεδουλάκη αλλα και όλης της ομάδας που απο την αρχή της χρονιας τους περιγράφουν σα τελειωμένους, οτι δεν κάνουν για τον ΠΑΟ κλπ. ΟΚ σίγουρα την εποχή της παντοκρατορίας του ΠΑΟ (00, 07,09 κ 11) μερικοί απο του τωρινούς δεν θα πέρναγαν ούτε έξω απο το ΟΑΚΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα απολύτως. Ο Παναθηναικος δεν γίνεται να μένει κολλημένος στο ένδοξο παρελθον, το καλοκαίρι δημιουργηθηκε η ιδέα οτι ο ΠΑΟ πάει για διάλυση και υπήρξε ένα είδος πανικού. Φτίαχτηκε μια καινουρια ομάδα με 10 νέους παίκτες, έγιναν λάθη -μην ξαναλέμε τα ίδια πάλι γνωστά αυτα- Ο ΠΑΟ χθές έκανε ενα πραγματικά σπουδαίο διπλο. Δεν ξέρω αν ήταν η καλυτερη καθαρά μπασκετική του νικη, ήταν όμως ο πιο σοβαρός ΠΑΟ που έχω δει φέτος. Θυμάστε σε πόσα παιχνίδα μεγάλες διαφορες χάθηκαν απο χαζα λάθη και έλλειψη συγκεντρωσης? Πρόσφατο παράδειγμα η ήττα στη Μάλαγα. Προχθες όμως ο ΠΑΟ ήταν απόλυτα προσηλώμενος στο παιχνίδι του και φυσικά δεν άφησε την Ρεαλ να τρέξει κάτι που ορθά επισημαίνει ο Τζιμ λέγοντας οτι οι ισπανοί δεν είχαν εναλλακτικο τρόπο επίθεσης. Μεγαλή νίκη και για τον Τσαρτσαρή που φέτος νομίζω όλοι βιάστηκαν να τον πουν παλαίμαχο, ενταξει δεν είναι ο παίκτης του 07-08 αλλα δεν έχει τελείωσει ακομη. Απολυτη ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτα. Νίκη χαρακτήρα για τον ΠΑΟ την ώρα που ο πρωταθλητής ευρώπης έχανε απο μια εξαιρετική μακαμπι του σπουδαίου μπλατ. Για τον ΔΔ δεν έχω να πώ τίποτα, δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος έλληνας όλων των εποχών είναι σίγουρα ο κορυφαίος της εποχής του. Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Τζιμ για το πόσο πέφτει το επίπεδο απόντος του αρχηγού, εδώ ρε παιδία ο ΠΑΟ ήταν άλλη ομάδα χωρις ΔΔ όταν είχε σάρας σπανούλη και νίκολας, δεν θα είναι τώρα? Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει άλλον παίκτη να επηρεάζει τόσο πολυ την overal απόδοση μιας ομάδας. Πραγματικα χαίρεσαι να τον βλέπεις.
    Η πρόκριση δεν έχει τελειώσει ο ΠΑΟ οφείλει να κάνει το 2/2 μήπως και αποφύγει την μπαρτσελόνα που αντικειμενικά είναι ενα επίπεδο καλυτερη.
    Τελικά με το καινουριο σύστημα φέτος καμία πρόβλεψη δεν είναι δυνατή...
    Λέτε να έχουμε διασταύρωση ΠΑΟ/Ολυμπιακός για την πρόκριση στο λονδίνο?? Αρκετά δύσκολο τώρα αλλα ποτέ δε ξέρεις!
    Γεια σας και συγνώμη αν σας κούρασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τρομερό ντεμαράζ από Μακάμπι Τζιμ. Πριν λίγο καιρό ήταν αποκλεισμένη

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ετσι οπως εξελισσονται τα πραγματα Θα πρεπει πλεον να βαλουμε κατω και το σεναριο Παναθηναικος - ολυμπιακος στην επομενη φαση αλλα με πλεονεκτημα εδρας του Παναθηκαικου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. τοσο ο σαρας οσο και ο λογκαν εκαναν αγριες κηδειες μεσα στο σεφ . μονο ο μπατιστ με τον σατο φανηκαν λουλες αλλα απομενει να δουμε και το ματς της τουρκιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. na rwthsw re paidia o rg peran tou oti epkse sth pana8a isxuei oti htan kai filathlos tou pana8inaikou?/an 3erei kapios as apadhsei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι γνωστο αυτο.Οταν παιζαμε ακομη στην ευρωπη (φετος) εβλεπε καποιον αγωνα μας εξω και χτυπιοταν με τα λαθη του ποδοσφαιρικου ΠΑΟ γραφτηκε σε καποια σαιτ,ηταν εξαλλος εγραψαν στο σαλονι του ξενοδοχειου.

      Διαγραφή
  46. Για τα τεχνικά θεματα τα έχετε πει όλα πολυ σωστα, δεν εχω να πω κάτι. Συνεπως θα πιάσω μια αλλη πτυχη του αθλητισμού. Την τυχη/ ατυχία.
    Γενικότερα είμαι άνθρωπος που πιστεύει στην λογική και καθόλου στην σύμπτωση, ατυχία, κτλ. Παρόλα αυτά, ηθελα να γραψω μετα το τελος της προηγουμενης αγωνιστικης για μια γενικοτερη γκαντεμια (?) του Παναθηναικου και αντιστοιχα τυχη του Ολυμπιακου, όχι μονο φέτος αλλά τα τελευταια χρόνια.
    Για παράδειγμα αν τα ζευγάρια του περσινού F4 ήταν διαφορετικά, μάλλον θα ειχαμε άλλο Πρωταθλητή Ευρώπης. Μετά χρειάστηκε να κοιμηθεί η αρκούδα στον τελικό καθώς δεν αισθανόταν απειλή. Ισως η μεγάλη διαφορά που πηρε της έκανε κακό. Μετά στον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, δεν ήθελε πολύ να έρθει η ανατροπή, αλλά πάλι η ζαριά δεν έκτατσε στο πράσινο.
    Φέτος πάλι, όπως ήρθε το TOP16, αν ο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ήταν ο ενας στον όμιλο του άλλου, θεω΄ρω ότι ο ΠΑΟ θα είχε ήδη το πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο ΟΣΦΠ θα πάλευε για την 4η θέση.
    Επίσης πολλά παιχνίδια που ο ΠΑΟ τα έχασε απο τα χέρια του (Ρεαλ μέσα, Μαλαγα), ενω ηρθαν ανάποδα όσα απετελέσματα περίμενε απο τις άλλες ομάδες, και τραυματισμοί του πιο κομβικού του παίκτη (3D) ή όλων σχεδόν των παικτών του στην ίδια θέση ταυτόχρονα. Ο ΟΣΦΠ, νίκες μεσα σε Μακάμπι, Κιμκι, Σιένα, κυρίως λόγω της ανεπάρκειας του αντιπάλου αφου κατα τη διάρκεια του αγωνα φαινόταν πως αν ο αντιπαλος του κανει τα βασικα, θα νικησει.
    Τελικά ήρθε αυτή η αγωνιστική και επαλήθευσε την λογική που λέει ότι δεν μπορεί να φέρνεις εξάρες συνέχεια, ούτε ασσόδυο συνέχεια. Πάλι βεβαια ήρθε η ήττα της Σιένα, ανέλπιστα που κρατάσει ζωντανη την 2η θεση.
    Σιγουρα η τυχη βοηθαει τους ισχυρους, η μηπως όχι? Καθοριζει η τυχη πρωταθλητές? Ποσο σημαντικες ειναι οι λεπτομερειες? Ποσο διαφορετικη θα ηταν η κριτική μας σήμερα, αν εβαζε το τελευταιο σουτ απο την σεντρα η Ρεαλ? Αν ηταν επιτυχημενη η τελευταία επιθεση του ΠΑΟ στον ημιτελικο με την CSKA, ίσως σημερα ήταν Πρωταθλητης Ευρωπης και με τον Ζοτς ακομα στον παγκο? Τελος, ποσο διαφορετικη θα ηταν η τυχη του ομιλου αν δινοταν το φαουλ στον Ναχμπαρ? Τροφη για σκεψη οταν κραζουμε και οταν αποθεωνουμε...
    EDGAR JONES


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά ρε φίλε μη μας δουλεύεις τώρα...το ότι ο Οσφπ έπαιζε σε όλους τους τελικούς πέρσι καλύτερα ήταν τύχη???Οτι ο Πάο αδυνατούσε να ακολουθήσει στον ρυθμό του ήταν τύχη???Έχεις αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν είχε ΄καταλήξει αλλιώς η τελευταία επίθεση της μακάμπι στον 5ο προημιτελικό???
      Δηλαδή έλεος....τραγικές αυτές οι απαντήσεις...

      Διαγραφή
    2. peris δεν ειναι κακο να χεις και λιγη τυχη.Εκτος και αν πιστευεις οτι ειχατε καλυτερη ομαδα απο την περσινη ΤΣΣΚΑ,ισως καλυτερο προπονητη σε καμια περιπτωση παιχτες.Συμφωνω απολυτα για τον υπερτυχερο Ολυμπιακο οπως τα λεει ο edgar.Αν δεν σε θελει η τυχη δεν πας πουθενα.Εμας περσι μας σφαξανε στον ημιτελικο με τους ρωσους,διαμαρτυρηθηκαμε εντονα αφησαν υπονοουμενα ολοι οι ευρωπαιοι δημοσιογραφοι στην ευρωπη,σηκωθηκαν πανο και ω του θαυματος σας επαιξαν 50-50 και εμεις αθελα μας για σας δουλεψαμε.

      Διαγραφή
  47. να κανω μια προβλεψη για τα ζευγαρια απλα ετσι για τα ματια του κοσμου και. Αναγραφω πρωτες αυτς με το πλεονεκτημα εδρας:

    Μπαρτσελονα- Ρεαλ
    Παναθηναικος-Οσφπ
    ΤΣΣΚΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ
    Κιμκι-ΕΦες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. jim θα παρει εναν κανονικο playmaker να κατεβαζει την μπαλα o βαζελος για το Ελληνικο πρωταθλημα? Ειναι στην αγορα η υπαρχει στασιμοτητα λογω οικονομικων μεγεθων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Παπάς κι ο Γιάνκοβιτς (αλλά και ο Καββαδάς, αν και δεν τον θεωρώ εξίσου καλό πρόσπεκτ) έχουν συμβόλαια με τον Πανιώνιο ή μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι; Γιατί αν πρέπει να τα βρουν με το Λιανό οι επίδοξοι αγοραστές, τότε αλλάζει εντελώς το πράγμα... Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ελεύθεροι και οι 3 με ένα ερωτηματικό για τον Γιάνκοβιτς.

      Διαγραφή
    2. Eλεύθεροι οι Παππάς,Γιάνκοβιτς και ο Καββαδάς έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο γι'αυτό και δεν πωλήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    3. ο καββαδας ειναι πολυ καλο προσπεκτ, εμεινε πισω με τον τραυματισμο αλλα και γιατι την ειχε δει πεκο!! ο γιανκοβιτς για να παιξει σε μεγαλη ομαδα πρεπει να χτισει σωμα, μακαρι να δουμε παππα σε γαυρο η βαζελο και να δειξει αν μπορει να σταθει ή οχι...

      Διαγραφή
    4. chris,νομίζω πως ο Γιάνκοβιτς είναι πλέον έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα σε ένα από τους 2 αιώνιους..Έχει σουτ-ριμπάουντ-ποστάρισμα-έχει βελτιώσει και την άμυνά του. Δείχνει πλέον πολύ σοβαρός και σίγουρα το καλοκαίρι θα γίνει μάχη για την απόκτησή του από παο-οσφπ.Αντίστοιχα και ο Παππάς έχει προοπτικές αλλά έχει μεγάλες ελείψεις στο κομμάτι άμυνα και νοοτροπιά.Αν μείνει ο Πεδουλάκης το βλέπω δύσκολο να ασχοληθεί η ομάδα μαζί του γιατί ο Άρτζι πέρασε δύσκολες στιγμές με άλλο ένα ταλέντο(Μπόγρη)πέρσι και δεν θα ρισκάρει να τραβήξει τα ίδια και μαζί του όσο ταλέντο και αν έχει(που έχει και πολύ μάλιστα).
      Όσο για τον Καββαδά θα συμφωνήσω πως την είδε Πέκοβιτς και πως ο ντόρος που έγινε το καλοκαίρι περισσότερο κακό παρά καλό του έκαναν..

      Διαγραφή
  50. ΠΑΟ-ΖΑΛΚΙΡΙΣ,Φαουλ φαντασμα στον Λασμε στο τελος που καθοριζει το αποτελεσμα.ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ Σκορ 73-71.25 δευτ για το τελος. Βγαζει την μπαλα καθαρα ο Λασμε.Οι διαιτητες αφου βλεπουν και το ριπλευ(!) αποφασιζουν να δωσουν τζαμπολ!Το βελακι δειχνει ΠΑΟ ο οποιος καθαριζει το ματς..ΖΑΛΓΙΡΙΣ-ΠΑΟ Περονοσπορος πεφτει στην Ζαλγκιρις που χανει Γιανκουνας,Ντελας κ Τζααμπερ.Ο προεδρος της εχει βαρεσει κανονι λιγες μερες πριν.Για βαλτα κατω κ πες μου πως θα μιλαγαμε τωρα..Η επαρση ειναι ασχημο πραγμα. Ποσο μαλλον οταν ακομα ΔΕΝ εχεις καν εξασφαλισει την προκριση.
    Στα του Ολυμπιακου τι να σχολιασω?Και μονο το timing που επελεξες με τον Ολυμπιακο σε κακο φεγγαρι για να μειωσεις τις περυσινες επιτυχιες του καταδεικνυει το κομπλεξ που σας αφησαν αυτα τα πιτσιρικια. Οσες κουπες και να βαλεις μαζι,την ηδονη του να τα παιρνεις ολα ως το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ με ομαδα με μ.ο ηλικιας 24-25 δεν την φτανεις..

    Iñaki de Miguel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχα !
      Αν είσαι γαύρος ξέρεις (μπάσκετ) !
      Αχαχαχαχαχαχαχα !
      Ξέχασες και το άλλο.
      ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ στο 23' και 17'' ο Ξανθόπουλος έκανε μεταφορά της μπάλας και δεν
      το σφύριξαν οι γκρί με αποτέλεσμα να νικήσουμε πάλι.
      Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
      Νάσαι καλά ρε Ινάκι ντε Μιγκέλ που μας έκανες και γελάσαμε.
      Τι να φτουρήσουν οι τίτλοι μας μπροστά στου Ολυμπιακού αδελφέ.
      Ρώτα και τον Τσουκαλά να σου πεί ότι εισαστε καλύτεροι από όλους παγκόσμια.
      Τony

      Διαγραφή
    2. inaki χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ να σαι καλα βρε με εκανες και γελασα."Α"

      Διαγραφή
    3. ινακι ο ΠΑΟ ΜΕ 8 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΝΩ Ο ΓΑΒΡΟΣ ΜΕ 7 ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Κ@@@@ΔΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!!!!!!!!!Ηδονη λες ε αυτο τα περι ηλικιας,δηλαδη αν το παρει φετος η Μπαρτσα δεν θα χει αξια γιατι ολοι εκει ειναι γέροι ξοφλημενοι και κατα τα μυαλα σου δεν θα χει αξια.Ωραια λογικη, αχ τι αλλο θα ακουσουμε,μονο αν εισαι 15χρονο δικαιολογεισαι αλλιως.....

      Διαγραφή
    4. Αν οι αποφασεις στο 23' και 17'' εχουν την ιδια βαρυτητα με αυτες στα τελευταια δευτερ για σενα, προφανως εσυ εχεις μεσανυχτα απο μπασκετ..Αλλα παλι, με το στυλ της απαντησης σου και την αναφορα στον Τσουκαλα για να με πικαρεις(sic), καταλαβαινω οτι δεν πρεπει να εισαι πανω απο 15-16,τουλαχιστον νοητικα,οποτε δεν εχω απαιτησεις.
      υ.γ Η απαντηση μου ηταν στο σχολιο ενος φιλου πιο πανω που επικαλουταν ελλειψη τυχης του παο. Δεν ξερω γιατι δεν περασε ως απαντηση στο σχολιο του κ περασε μονη της.Μαλλον εχει να κανει με την αναμονη εγκρισης του σχολιου.

      Iñaki de Miguel

      Διαγραφή
    5. ναι ντε μιγκελ,εχεις δικαιο..ενας παναθηναικος ζηλευει τον οσφπ των 10 πρωταθληματων κ 2 ευρωπαικων..αφου ενιωσες ηδονη κατακτωντας το δευτερο ευραωπαικο σου,15 χρονια μετα το πρωτο,φαντασου τι θα νιωσεις μολις φτασεις τα 6..η μεγαλυτερη επιτυχια του οσφπ περυσι,οσο κ αν σου φαινεται ειρωνικο,ειναι που εφτασε τον αρη στη δευτερη θεση των πρωταθληματων..δεν ειναι κ μικρο επιτευγμα..κατα τ αλλα συνεχισε να παρακολουθεις παο στην ευρωπη κ να σημειωνεις τα οποια διαιτητικα λαθη γινονται υπερ του..αυτα.JOKER

      Διαγραφή
    6. apla tragikos...mallon o orestis eisai...

      Διαγραφή
    7. Φίλε Inaki ρίξε μια ματιά εδώ να ανατριχιάσεις με όσα αναφέρονται ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης. όλα τα υπόλοιπα είναι πταίσματα..

      http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=165234

      Spiridonov

      Διαγραφή
    8. και μονο που σαν ολυμπιακος εχεις προσωνυμιο....ινιακι ντε μιγκελ καταλαβαινουμε ολοι σε τι επιπεδο εχεις την ομαδα σου και που την κατατασεις...ακου ινιακι!!!

      Διαγραφή
    9. Ναι ρε φιλος.Ντε μιγκελ.Το παληκαρι τα βασικα ηξερε αλλα εδινε και την ψυχη του για την ομαδα σε μια περιοδο δυσκολη για τον ΟΣΦΠ.Τετοιους αθλητες θελω να βλεπω στην ομαδα μου.Εσυ τι ζορια τραβας;

      Iñaki de Miguel

      Διαγραφή
  51. γεια χαρα σε ολους..γραφω για πρωτη φορα κ καταρχας συγχαρητηρια στον jim για το blog,ειναι οτι καλητερο εχω διαβασει σε μπασκετικο επιπεδο!! τεραστια νικη του ΠΑΟ που δηλωνει παρων κ φετος στην ελιτ της ευρωπης απ την αλλη ηττα του ΟΣΦΠ που αργα η γρηγορα θα ερχοταν(εκτως προγραμματος)..οντας κ αυτος στην ελιτ της ευρωπης αλλα χωρις τη δυψα-παθος κ την τυχη που χε περσι....Ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ θα ηθελα να πω πως η ομαδα ειναι αρκετα ανταγωνηστικη και συνεχιζει μας δινει χαρες αλλα με 2-3 προσθηκες του χρονου θα ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ οπως ηταν αλωστε τοσα χρονια συν κατι καινουργιο..θα προσφερει πολυ Θ Ε Α Μ Α!!!

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. tou xronou 8elw sth pana8a to top prospect tou ellhnikou basket...to boxo...megali paiktura isws prepei na ton afhsei allo ena xrono ston arh omws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ....
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
  53. Μιας και υπάρχει μια στασιμότητα ας πιάσω λίγο 2-3 θέματα γιατί έχω χρόνο να σκοτώσω.
    Για Ολυμπιακό: Ο πρωταθλητής νομίζω παίζει με τη φωτιά εδώ και καιρό. Πήρε μεγάλες νίκες (σε σημασία) έχοντας παίξει μπάσκετ για ένα δεκάλεπτο. Πλέον έχει την ποιότητα για ανατροπές αλλά πρέπει να μπαίνει στο ματς με αποφασιστικότητα αλλιώς θα έχει θέματα. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά πιστεύω δύσκολα θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας.
    Για Πέρκινς: Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, δεν έχει την ατομική ποιότητα ώστε να μπει άμεσα στο σύνολο και να φανεί. Δεν είναι η φύση του σαν παίκτης τέτοια. Είναι αρκετά καλός παίκτης αλλά δεν έχει κάτι το εξαιρετικό επιθετικά ώστε να πατήσει πάνω του και να χτίσει από κει την αυτοπεποίθησή του. Προς το παρών παίζει στα χαμένα και δικαιώνεται ο Τζιμ που έλεγε Κατσίβελης. Ο Πέρκινς πιστεύω θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος παίκτης αν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα.
    Για τα νέα ταλέντα: Αναφέρομαι στους Γιάνκοβιτς, Παππά, Καββαδά, Μποχωρίδη. Κατ' αρχάς η τριάδα του Πανιωνίου έχει θέση στο ρόστερ και των δύο αιωνίων. Σαν συμπληρωματικοί παίκτες βέβαια. Φυσιογνωμικά ο Γιάνκοβιτς θα ήταν ταμάμ για να πάρει την θέση του Γιαννόπουλου ο οποίος είναι καλός και εξελίξιμος παίκτης αλλά τα αθλητικά του προσόντα δεν είναι για τριάρι στον Παναθηναϊκό. Λίγη δύναμη να βάλει και πιστεύω θα είναι έτοιμος. Πολύ πιο αθλητικός από τον φιλότιμο Χάρη, σχεδόν εξίσου καλός σουτέρ, γενικά θα ήταν πιο χρήσιμος. Ο δε Παππάς ταιριάζει καλύτερα στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού αν και γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μείνει άλλο ένα χρόνο στον Πανιώνιο προκειμένου να ωριμάσει κι άλλο στη σκέψη. Σε κάθε περίπτωση δικαιούται την ευκαιρία και πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο prospect στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο Καββαδάς έχει το σώμα για να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο, θέλει να δουλέψει σε τεχνικά ζητήματα πιο πολύ. Και πάλι πιστεύω θα ήταν πιο χρήσιμος από τον Σκορδίλη ή τον Μαυροειδή (που προσωπικά δεν πολυπιστεύω) καθώς στην τελική μπορεί σε 2-3 χρόνια να σου γίνει 5δάτος ενώ οι άλλοι 2 έχουν χτυπήσει ταβάνι. Ο Μποχωρίδης ξεκάθαρα πρέπει να μείνει στον Άρη. Χρόνο δεν πρόκειται να βρει στους αιώνιους καλά θα κάνει να μείνει μια τριετία τουλάχιστον ακόμα στον Άρη. Άλλωστε θέλω ανταγωνιστικές τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, θα είναι άσχημο αν κάθε φορά που βγάζουν έναν παίκτη πριν καλά καλά προσφέρει κάτι στην ομάδα να τον τσιμπάνε οι μεγάλοι (βλ. Χρυσικόπουλος, Παπανικολάου).
    Για το σημερινό ματς: Επιτέλους καλό παιχνίδι για Μπράμο και Μπανκς. Ο Αμερικανός είναι καλός παίκτης, ενδεχομένως να είναι και ο καλύτερος γκαρντ της ομάδας στο transition. Δυστυχώς για τον ίδιο ο Παναθηναϊκός δεν παίζει πολύ transition στα κρίσιμα ματς και γι αυτό δεν έχει μεγάλο ρόλο ο Μπανκς. Όμως βλέπω έχει βελτιώσει αρκετά και το σουτ του (δεν κρίνω από το σημερινό) οπότε αν είναι σε θέση να μπαίνει ένα πεντάλεπτο και να δίνει επιθετικές ανάσες θα ήταν καλό για την ομάδα. Πιστεύω και αυτός και ο Ξανθόπουλος θα είναι ενεργοί στο rotation στα play off. Ο δε Μπράμος είναι απίστευτα καλός παίκτης συνολικά με μόνο ελάττωμα την απειρία η οποία φαίνεται σε φάσεις και επηρεάζει και την ψυχραιμία του από τα 6.75. Του χρόνου θα κάνει φοβερή σεζόν, βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι αυτόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, ανέλπιστα (για μένα) φορμαρισμένος ο Τσαρτσαρής την κατάλληλη στιγμή (τα σουτ του ήταν ελεύθερα οπότε είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας), και ο Διαμαντίδης δείχνει να έχει συνηθίσει την φετινή κατάσατση στην ομάδα και να έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Άργησε λιγάκι, αλλά δεν είναι και κανα τζόβενο. Ο Παναθηναϊκός θα έχανε το παιχνίδι λόγο των πολλών φάουλ. Ο τελικός απολογισμός δεν καταδεικνύει πλήρως την αγωνιστική εικόνα, καθώς η Real προέβει σε πολλά αναγκαστικά φάουλ με στόχο να κερδίσει κάτι από τη ρουλέτα των βολών. Χωρίς ομαδικό παιχνίδι δεν πας πουθενά και οι Ισπανοί μάλλον το κατάλαβαν, αλλά είναι πλέον αργά. Ο μόνος παίκτης που πήρε πληθώρα "εύκολων" τριπόντων ήταν ο Sergi, αλλά ως γνωστών το σουτ δεν είναι το φόρτε του. Σημειοτέον εδώ το πόσο δίκιο έχει ο Δημήτρης όταν εδώ και πολύ καιρό μιλάει για το άρτιο κουμάντο του Rodriguez σε σχέση με αυτό του Llull.
    Η Real είναι μεγάλο μέγεθος και δεν νομίζω να αντιμετώπιζει κανένα τρομερό οικονικό πρόβλημα, επομένως φαντστείτε το καλοκαιρινό story λίγο διαφορετικά: απομάκρυνση του Begic, παραμονή του Tomic και στη θέση του Βραζιλιάνου Hettsheimer κάποια πιο σκληροτράχηλη οντότητα στη ρακέτα. Jim, πιστεύεις ότι ο Slaughter είναι overachiever που έφτασε να παίζει με τη φανέλα της Real, ή underperformer με βάση τις φετινές εμφανίσεις του; Φταίει ο ίδιος ή η κακή χρησιμοποίησή του και δεν δίνει τις αναμενόμενες λύσεις;
    Η βασίλισσα είναι μεγάλη ομάδα και αυτό δεν αλλάζει λόγω του ντεφορμαρίσματός της. Οδηγεί με χαρακτηριστική άνεση της κούρσα στο καλύτερο εθνικό πρωτάθλημα εκτός NBA και είναι πρώτη (μέχρι προσφάτως) στους ομίλους της στην Euroleague.
    Το παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν το είδα, διάβασα αρκετά για την εμφάνιση και των δύο ομάδων και την διακύμανση του σκορ και έχω να πω τα εξής. Το ότι ο Ολυμπιακός είναι ίσως η ασταθέστερη ομάδα βάση των αρχικών προσδοκιών που είχε δημιουργήσει στη διοργάνωση είναι πασιφανές. Αυτό που λείπει απο τους ερυθρόλευκους είναι ο χαρακτήρας στα δύσκολα, ψήγματα του οποίου έχουμε δει, βεβαίως, αλλά δεν είναι ικανοποιητικό το δείγμα. Γνώμη μου είναι ότι αυτή η αδιάφορη πλέον Fenerbachse κάπου πρέπει να ξεσπάσει. Εδώ θα φανέι πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ξεμπούκωσαν οι Μπράμος & Μπανκς (με Περιστερι). Πολύ καλό αυτό για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή