Athlenda

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: H KAΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ



Το Hoopfellas αξιολογεί τη συνολική προσφορά ανά θέση και παρουσιάζει τους καλύτερους.. Ποιότητα, χημεία, βάθος σε συνάρτηση με την απόδοση του συνόλου και τη θετική επιρροή των παικτών σε αυτό . Ποια είναι η καλύτερη ομάδα λοιπόν, ανά θέση, στη φετινή Ευρωλίγκα..?



Να διευκρινίσω ότι δεν αναφερόμαστε σε «νούμερα» αλλά σε αυτό που βγάζει στο παρκέ (σε 40’ λεπτά παιχνιδιού) η κάθε θέση, ολοκληρωμένα και όχι μεμονωμένα και ατομικά..

Για πάμε..

ΘΕΣΗ “1”: POINT GUARD


Χωρίς πολύ σκέψη, Μπαρτσελόνα. Η τριάδα Χουέρτας-Σάδα-Γιασικεβίτσιους καλύπτει όλες τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε σεζόν με συμμετοχή σε 2 τόσο απαιτητικές λίγκες και αποτελούν –μαζί με την άμυνα και το ποστ παιχνίδι- τη ραχοκοκαλιά των Καταλανών. Ο συνδυασμός ενός εκ των καλύτερων δημιουργών στο τρανζίσιον (Χουέρτας), με τα φυσικά προσόντα/athleticism και την αμυντική περηφάνεια του Σάδα, συνεπικουρούμενος από τη μπασκετική ιδιοφυΐα και το σταθερό χέρι του Σάρας είναι το απόλυτο στη φετινή διοργάνωση. Ο Πασκουάλ τους παίζει και μαζί έχοντας λύσει το πρόβλημα του μπακ-απ «2» (αν και πλέον έχει προσθέσει τον Όλεσον). Για εμένα η θέση «1» της Μπαρτσελόνα είναι μια «μήτρα ιδεών» , η οποία παράγει συνέχεια για τους υπόλοιπους, συμβάλλοντας στο παιχνίδι της ομάδας..

ΘΕΣΗ «2»: SHOOTING GUARD


Ρεάλ Μαδρίτης. Το δίδυμο Ρούντι-Κάρολ είναι πολλές φορές too much για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, πυροβολώντας και τελειώνοντας τον αντίπαλο ανεξαρτήτου αμυντικού performance. Ο Λάσο ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν με μπακόρτ τους Γιούλ-Φερνάντεθ αλλά πλέον όσο αγριεύουν τα πράγματα, κατεβάζει τον Ρούντι στο «3» βάζοντας δίπλα του τον Κάρολ, ενώ μη ξεχνάμε ότι στη θέση λεπτά παίρνει και ο –μέχρι πριν ένα χρόνο full time off guard- Γιούλ αλλά και ο Πότσιους. Ο Ισπανός κόουτς έχει βρεί ισορροπία εμφυσώντας στον Κάρολ το πνεύμα του σκόρερ από τον πάγκο (κατά τα αμερικανικά πρότυπα), με τον Αμερικανό να διατηρεί ένα πολύ aggressive attitude στα λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ, με συνέπεια να σκοράρει πολύ σε μικρό διάστημα. Άλλωστε, πρόκειται για τον καλύτερο ίσως executive σουτέρ στην Ευρώπη. Αναμφίβολα η θέση «2» είναι το βαρύ σασί των Μαδριλένων..

ΘΕΣΗ «3»: SMALL FORWARD


Θα πάρω ΤΣΣΚΑ.  Ουίμς και Μίτσοβ.. Πρόκειται ίσως για τους δύο πιο προσηλωμένους στρατιώτες του στρατηγού Μεσίνα, γεγονός που ανεβάζει τον δείκτη της ποιότητας του παιχνιδιού τους και της προσφοράς τους στην ομάδα.. Και οι δύο έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης μέσα στη σεζόν, γι’αυτό και παίζουν πολύ και μαζί (συνήθως και ως στάρτερ) με τον Σέρβο να έχει περάσει σε έναν καινοτόμο-φουτουριστικό  (για αυτόν)  ρόλο, ως quarterback γκαρντ, αναλαμβάνοντας τον πιο επικίνδυνο περιφειακό του αντιπάλου (ακόμα και εάν αυτός αγωνίζεται στο «1») έχοντας μεγάλο μερίδιο στο δημιουργικό κομμάτι και λειτουργώντας ουσιαστικά ως εξισορροπιστής  δίπλα στον αυθορμητισμό του Τεόντοσιτς (το είπα κομψά..) Με τον Ουίμς ο Μεσίνα έχει βάλει και iso στην επίθεση του (είχα να το δώ σε τέτοιο ποσοστό από την εποχή που είχε τον Έντνι στο Τρεβίζο..). Συμπεριλαμβανομένων και των alternative επιλογών όπως τα 3 γκαρντ ή ο το ανέβασμα του Βορόντσεβιτς  ψηλά, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι  η ποιότητα των Ρώσων στη θέση είναι πραγματικά μεγάλη..

ΘΕΣΗ «4»: POWER FORWARD


Kαι εδώ το επίπεδο ποιότητας της ομάδας του Μεσίνα είναι αρκετά υψηλό, με την τριάδα Κριάπα-Έρτσεγκ-Βορόντσεβιτς. Για τον πρώτο οι συστάσεις περιττεύουν. Είναι η «ασφάλεια» της ομάδας, διανύοντας μια σεζόν εντυπωσιακά νούμερα σε όλες τις κατηγορίες (46% 3π-94% 1π, 7.2 ριμπ. 3.7 τελικές, μερικοί ενδεικτικοί αριθμοί) αλλά το σημαντικότερο είναι το πόσο πόνεσε η ομάδα κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Ο Έρτσεγκ μπήκε δυνατά στη σεζόν αλλά  ο τραυματισμός του τον πήγε λίγο π0ίσω, ενώ ο Βορόντσεβιτς «βγήκε» από τη σιωπηρή τιμωρία του Μεσίνα και προσέφερε τα μέγιστα κατά την απουσία του Κριάπα κερδίζοντας με τη αξία του χρόνο στο ροτέησιον και αποδεικνύοντας το βάθος των Ρώσων στη θέση. Το σχήμα με τον Κρίστιτς στο «4» ίσως ήταν καινοτόμο και στο μέλλον να βοηθήσει ώστε να αλλάξουν οι τάσεις πάλι, αλλά προσωπικά δε μου άρεσε.

Αξίζει να σταθούμε και στη Κάχα Λαμποράλ, με την τριάδα Μπιέλιτσα επί 2-Νοτσιόνι, με τον Αργεντίνο όμως να βγάζει τα περισσότερα λεπτά μέχρι τώρα στη σεζόν στο «3», αν και αποδίδει πολύ καλύτερα σαν «4» που, κατ’εμέ, είναι η θέση του αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έχει κάνει μεγάλο άλμα μετά την αλλαγή προπονητή και ειδικά από την αρχή της νέας χρονιάς  έχει αλλάξει όλο το στάτους του στην ομάδα..

ΘΕΣΗ «5»: CENTER


Εδώ παίζει έναν παραπάνω ρόλο και το πόσο βοήθεια πήραν οι ψηλοί από τη συνολική λειτουργία της ομάδας και θα καταλάβετε τι εννοώ. Οι Κρίστιτς-Κάουν είναι ένα πολύ ποιοτικό δίδυμο, αποτελώντας δύο από βασικούς «εκτελεστές-finishers» του Μεσίνα αφού στο άθροισμα η ΤΣΣΚΑ έπαιρνε 20+ πόντους από το «5» αρκετά βράδια. Όμως –και νομίζω θα συμφωνήσουν όσοι παρακολουθούν τακτικά ΤΣΣΚΑ- δεν έχουν μεγιστοποιήσει την παραγωγικότητα τους (συνολικά σαν παρουσία, όχι μόνο στην επίθεση) ακόμα πιθανόν γιατί η ομάδα Μάρτιο μήνα δεν έχει βρεί τον ιδανικό συνδυασμό στο μπακόρτ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει και πάλι νεκρά επιθετικά διαστήματα. Κατά τη γνώμη μου ο Μεσίνα, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει σχήμα με τον Βορόντσεβιτς στο «5» που θα ανεβάσει την ένταση στην άμυνα και θα του δώσει παραπάνω φάσεις στο τρανζίσιον για κάποια λεπτά. Πιθανόν να ήταν χρήσιμο σαν εναλλακτική για τη συνέχεια.


Θα πάρω λοιπόν, σαν overall παρουσία μέσα στο σύνολο, Μπαρτσελόνα.  Ο Τόμιτς μπορεί ακόμα να μη κουβαλά τη ταμπέλα του «καλύτερου σέντερ της Ευρώπης» (μην είστε τόσο σίγουροι μετά το τέλος της σεζόν ότι δε θα το κάνει..) αλλά η παρουσία του είναι καταλυτική καθώς προσφέρει ΚΑΘΑΡΟ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ post παιχνίδι (στην καλύτερη post offense της διοργάνωσης) με σπουδαία passing abilities. Ο Τζαβάϊ με έχει εκπλήξει, καθώς προσπαθεί και –απ’ότι μαθαίνω  δουλεύει- πολύ, έχοντας δώσει με το μέγεθος/δύναμη του ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα στους Καταλανούς, οι οποίοι ματσάρουν την έλλειψη ενός γρήγορου undersized “5” (προσωπικά το θεωρώ έλλειψη σε αυτό το επίπεδο) με τη μετατόπιση του Λόρμπεκ εκεί.

Εύφημος μνεία  στη Κίμκι. Το δίδυμο Λόντσαρ-Ντέηβις αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο μισό γήπεδο, και η δομή της επίθεσης (πολύ καλό spacing, Πλάνινιτς στη δημιουργία+ακροβολισμένοι πλάγιοι σουτέρ) συν το versatile μέσα-έξω παιχνίδι τους τους έχει βοηθήσει σημαντικά. Επίσης, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπεί στη κουβέντα εδώ, μιας και η δυάδα Λάσμε-Σοφοκλή είναι πολύ δυνατή και με καλή χημεία (παρά τις αμυντικές αδυναμίες του Έλληνα σέντερ), με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βασίζει σημαντικά κομμάτια της στρατηγικής του πάνω της. Ένας sevenfooter δίπλα τους θα ήταν «ταμάμ»..

Περιμένω τις απόψεις σας..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274




173 σχόλια:

  1. Εκπληκτικη αναλυση τζιμ..συμφωνω ειδικα για ρουντι-καρολ..ο δευτερος ειναι απο τους αγαπημενους μου παιχτες στην ευρωπη και θα γουσταρα πολυ να τον δω στην ελλαδα..Θεωρεις οτι ο Καρολ μπορει να θεωρηθει απο τους κορυφαιους SG στην ευρωπη?
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στέφανε και ευχαριστώ. Ά ν ε τ α.. Άνετα ο Κάρολ μέσα στους καλύτερους SG στην Ευρώπη. Με τη κλασσική έννοια του όρου αυτός και ο Ναβάρο είναι οι καλύτεροι..

      Διαγραφή
  2. Εξαισιο αρθρο φιλε Τζιμ...Εχεις δικιο παντου. Για τους σεντερ δεν θα εβαζα καν στην κουβεντα εγω τον ΠΑΟ αφου ο Λασμε οταν δεν παιζει ο Διαμαντιδης επιθετικα ειναι αφαντος ενω ο Σοφο δεν ειναι για πανω απο 15...Οπως ειπες εσυ τωρα και οπως λεω εγω απο το καλοκαιρι αν η ομαδα ειχε εναν 2.10+ οπως πχ τον Βουγιουκα απο περυσι ισως να ημαστε πραγματικο φοβητρο στη ρακετα. Τωρα ομως μαλλον οχι. Αντιθετα πολυ καλη ρακετα νομιζω πως εχει η Ζαλγκιρις με τους 2 Λαβρινοβιτς τον Φουτ και τον Γιαβτοκας να αλληλοσυμπληρωνονται πολυ καλα αλλα δυστυχως δεν ειχε αναλογη συνεχεια με εκεινη της πρωτης φασης η ομαδα του Πλαθα. Ειχε κακο προγραμμα και εχασε ολα τα κλειστα παιχνιδια-ντερπυ που ειχε. Κριμα. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι όλα καλά? Ευχαριστώ.. Ο Βουγιούκας θα ήταν ότι καλύτερο. αλλά σε ένα μπάτζετ κάτω των 15εκ. δε μπορείς να έχεις και τους τρείς.. Ναι όντως και η Ζάλγκιρις έχει ποιότητα στο ζωγραφιστό, δε το συζητώ..

      Διαγραφή
  3. πολυ καλο αρ8ρο για ακομη μια φορα jim.
    οντως η μπαρτσα ειναι φετος πιο γεματη απο ποτε σε όλες τις θεσεις .αν και φιλος της ρεαλ μονο με ρουντι καρολ δε νομιζω οτι χτυπιεται η μπαρτσα. αν θεωρησουμε πλεονεκτημα της ρεαλ στο 2 δε νομιζω καποιος να μπορει να ξεχασει οτι απεναντι υπαρχει ο λα μπομπα(αχωνευτος αλλα ο μεγαλυτερος κιλερ στην ευρωπη την τελευταια δεκαετια.)
    χρηστος δελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρήστο. Πολύ σωστά, ο Ναβάρο "δεν υπάρχει".. Αλλά μιλούσα συνολικά για τη θέση, π.χ. Διαμαντίδης-Σπανούλης επίσης είναι τοπ, αλλά το πάμε ατομικά πλέον, όχι συνολικά στη συγκεκριμένη θέση. Το ΑCB-δίδυμο Ναβάρο-Όλεσον, ναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  4. Πολύ σωστός Τζιμ. Και πίσω από τη Μπαρτσελόνα στο 1 και το 5 η Εφές για μένα.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Όντυ.. Η Εφές δεν έχει στο "5" τα γρήγορα πόδια, γιατί οι ψηλοί της παραείναι "κορμιά".. Προσπαθεί να το καλύψει με τον Γκονλούμ. Το μπακόρτ της (Λούκας-Φάρμαρ) είναι σούπερ.

      Διαγραφή
  5. καλησπερα σε ολους..απ τις καλυτερες αναλυσεις σου τζιμ,αρθρα σαν κ αυτα ευχαριστιεσαι να διαβαζεις..συμφωνω σχεδον σε ολα,μονο 2-3 παρατηρησεις..η θεση 5 ειναι λιγο περιπλοκη,υπαρχουν αρκετες ομαδες με πολυ καλα διδυμα ψηλων.εγω θα διαλεξω αυτη της χιμκι,καλαθομηχανη ο ντειβις-παικτης που κανει τα παντα ο λοντσαρ..με τον "παλιο" περκινς ο οσφπ επαιζε γερα για τη θεση 1 ενω για τη θεση 2 βρισκω πολυ δυνατη την εφες με βουγιασιτς-γκορντον(αν και πολλες φορες ο δευτερος ανεβαινει στο 3 και συνυπαρχουν στην πενταδα)..καθολου αδιαφορο κ το 4 των γερμανων της μπροουζ μασει-φορντ-ναχμπαρ(παλι δε νικησε σημερα) JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε. Συμφωνώ σε όλα απόλυτα (εκτός Μπάμπεργκ, έχει ποιότητα αλλά όχι σε συνολικό performance και μη ξεχνάς ο Φορντ παίζει κυρίως "5"), πολύ σωστά τα λες.

      Διαγραφή
  6. σορυ για την ερωτηση, στην Γερμανια ποια εχει καλυτερη βαθμολογια απο τις δυο,Αλμπα η Μπαμπεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μπάμπεργκ έχει 21-4 και η Άλμπα 16-9.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω.Απαραδεχτη σημερα η Μπαμπεργκ.

      Διαγραφή
    2. Mόνο μην κάνει τη νίκη της με εμάς γιατί αν χαθεί αυτό το παιχνίδι θα είναι καταστροφικό..

      Διαγραφή
  8. Jim ενα διδυμο τομιτς- νεμανια μπιελιτσα θα μπορουσε να σταθει σε ομαδα πιστευεις? Και οχι για διλεπτα, τριλεπτα... εννοω σε κανονικο σχημα. Ακουγεται λιγο σοφτ, αλλα θα ηθελα τη γνωμη σου. Dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Dim.. Μια χαρά "κολλάει", πολύ καλό. Ειδικά εαν έχεις έναν σκληροτράχηλο "μπάνγκερ" 4/5 από πίσω..

      Διαγραφή
  9. Ενδιαφέρον αρθρο Jim...Εγω νομίζω οτι αν ο Παναθηναϊκός διέθετε ενα αξιόλογο quarterback στις θεσεις των PG,των 15+ λεπτων,τοτε νομιζω οτι και αυτη η γραμμη θα εθετε σοβαρη υποψηφιοτητα για μια απο τις καλυτερες της Ευρωπης,περα απο την ιδεατη γραμμη των ψηλών με Λασμε,Σοφο και ενος sevenfooter στο στυλ του Βουγιουκα.Ηδη αυτα που κανει το διδυμο Μητσου και Ουκιτς το τελευταιο διμηνο αποτελουν εξαιρετικες επιδοσεις, και στην αμυνα και στην επιθεση.Αν σε αυτους προσθετε ο Πεδουλάκης και εναν σταθερο παικτη ,αφοσιωμένο στην εννοια της ομαδας,ικανο και στις δυο πλευρες του γηπεδου τοτε θα μιλαγαμε για μια απο τις καλυτερες τριαδες PG στην Ευρωπη.Καλη επιτυχια αποψε στην ομαδα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Τζόνυ. Απλά αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες θέσεις, όχι γενικά στο μπακόρτ. Σίγουρα ήθελαν οι πράσινοι έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις.

      Διαγραφή
  10. Τζίμ ο Παναθηναικός στο "3" με τους Μπράμος και Ματσιούλις, θα μπορούσε να πει κανείς οτι ειναι άνετα ενα απο τα καλύτερα δύδημα σμολ-φοργουαρντ στην Ευρώπη ετσι δεν ειναι. Αθλητικοί, βγάζουν πολύ ενέργια, καλόι αμυντικοί, αξιόπιστο σούτ απο τα 6,75μ, post παιχνίδι απο τον Ματσιούλις... τι άλλο θέλει κανεις;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και στο 4 με Γκιστ Τσαρτσαρή, ενδεχομένως να μπορούσε να μπει στα καλύτερα δίδυμα παγκοσμίως.

      Διαγραφή
    2. Φιλε 2:31 πμ πρεπει να δεχεσαι και να σεβεσαι την απεναντι αποψη. Δεν ειναι καλη η ειρωνεια. Εγω θα ελεγα οτι αν υπηρχε ακομα ο Καπονο σιγουρα θα ηταν απο τις πιο ισχυρες η γραμμη 3 του ΠΑΟ. Αλλα με 2 παικτες 1.96 και 1.98 οπως ο Μπραμος και ο Γιονας σιγουρα οχι. Τωρα εκτος απο ΤΣΣΚΑ που λει ο Τζιμ εγω θα εβαζα και Μπαρτσα στο κολπο με το καλυτερο 3 της διοργανωσης Πιτ Μαικλ Τζοι Ινγκλς και λιγο Σι Τζει Ουαλας.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  11. καλημερα
    πιστευω οτι στα γκαρ ολυμπιακος με σπανουλη-λο-σλουκα και παο με διαμαντιδη-ουκιτς-μπανκς εχουν καλυτερη παρουσια απο πολλους αλλους φετος,ομως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι μεχρι στιγμης φαρμαρ-λουκας-βουγιασιτς οδηγουν την εφες μονοι τους.
    στα τριαρακια μπαρτσα με διαφορα.ο μιχαλακης οσα χρονια και αν περασουν...τους βαζει ολους επανω και τους παει βολτα!!!
    βεβαια και η τσσκα εχει δυναμικη με γουιμς.για τον μιτσοφ δεν γραφω γιατι φοβαμαι μην πεσει ο σερβερ.
    στο τεσσερα...μεγας εισαι κριαπα μου και θαυμαστα τα εργα σου.το απολυτο 4αρι.στο λεξικο στη λεξη 4 εχει μια φωτογραφια του κριαπα και μια απο το ομονυμο στριπτιτζαδικο!!
    στο 5 μπαρτσα και τσσκα ειναι διπλα διπλα.νομιζω οτι μπορει της τσσκα να εχει κριστιτς,ομως της μπαρτσα εχει μεγαλυτερο βαθος και ξερει να δερνει καλυτερα.θα βαλω και τον λορμπεκ στο 5 για να μου κατσει το γλυκο καλυτερα.κοουτς ειμαι οτι θελω κανω.
    φιλια καλημερα
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα σχόλια για κριάπα αλλά εδώ θα ήθελα και την άποψη του τζιμ..
      Τι άποψη έχεις για το mentality του?
      Υπάρχει μια τάση να κρύβεται στα μεγάλα ματς και να μην έχει γενικά πετύχει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του...Δεν έχουμε πει ποτέ μετά από ένα μεγάλο και κομβικό παιχνίδι(που κρίνει και τίτλους) για μεγάλο ή πολύ καλό κριάπα...
      Σημαντικό clue στην υπόθεση...

      Διαγραφή
    2. Ναι.. Είναι όντως λίγο αμφίβολο το mentality του. Σταδιακά έχει βελτιωθεί (βάζει σημαντικά σουτ) αλλά πάντα ήταν το "εργαλείο πολυτελείας". Θα τον ήθελα πάντως στην ομάδα μου. Έχει καρδιά.

      Διαγραφή
  12. Ωραίο θέμα, χωρίς πολλά περιθώρια για διαφωνία αφού όπως πάντα είναι θεμελιωμένο καλά. Για να γραψω και γω την μπαρούφα μου, ο Ολυμπιακός με το Μάτζαρη υγιή θα έπαιζε πολύ δυνατά για το "1" με Σπανούλη, Μάτζαρη, Λο, Σλούκα με παίκτες για όλα τα γούστα αλλά με τα "αν" δε κέρδισε κανείς για να μη γράψω τίποτα άλλο και παρεξηγηθούν τα κορίτσια του μπλογκ.

    Όπως ήδη έγραψε και ένας φίλος η Εφές είναι επίσης πολύ δυνατή στο 1 με Λούκας Φάρμαρ και το διεθνή τούρκο του οποίου το όνομα δε θυμάμαι και βαριέμαι να γκουγκλάρω.

    Πολύ καλή στο 5 ΘΑ ήταν και η Αρμάνι με Μπουρούση-Χέντριξ ΑΝ ήταν ομάδα και όχι μπαχαλάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε Πανάγο,

      αν λογαριάσουμε τον Σπανούλη ως play maker, μάλλον και χωρίς Μάντζρη είμαστε υποψήφιοι για το "1".

      Διαγραφή
    2. Με τον Πέρκινς να μην έχει μπει ακόμα στο νόημα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι δε ξέρω αν το "αξίζουμε" έτσι όπως είμαστε τώρα. Συμφωνώ πως είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτή τη θέση, όχι όμως για να ρίξουμε από τη κορυφή τη 3άδα της Μπαρτσελόνα.

      Ο Μπιλ χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι (με λιγότερα νεύρα) αύριο, ειδικά αν δε παίξει ο Πριντ...

      Διαγραφή
    3. Και πως να μπει Πανάγο μου ο άνθρωπος? Μήπως τον βοηθάει κανείς εκεί μέσα (στον coach ΚΥΡΙΩΣ αναφέρομαι)? Πήραμε έναν άνθρωπο ΚΑΛΥΤΕΡΟ από τον Βαγγελάκη σε αυτή τη θέση και μόλις πριν από μια εβδομάδα τον δηλώσαμε Α1... Αλλά και πάλι από λεπτά συμμετοχής, μηδέν, κουλούρα, zero... Στις δηλώσεις του Μπλατ για το αυριανό ματς, η αναφορά του στον Πέρκινς είναι το λιγότερο διθυραμβική:
      "Ο Πέρκινς μπορεί να μην παίζει πολλά λεπτά, αλλά αγωνίζεται. Είναι στην καρδιά μας, γιατί δεν ξεχνάμε τι πρόσφερε στην ομάδα και τον εκτιμούμε πολύ. Αν δεν τραυματιζόταν το 2011, ίσως να κατακτούσαμε εμείς την Ευρωλίγκα. Δυστυχώς όμως χάσαμε τον πολυτιμότερο παίκτη μας. Του εύχομαι να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί στην καριέρα του, γιατί πραγματικά το αξίζει."
      Παρόλα αυτά "εμείς" τον βλέπουμε σαν "αντικαταστάτη" του Μάντζαρη... Του τρελλού εκεί μέσα! Πάμε με αυτόματο πιλότο και όπου μας βγάλει...

      Milan Tomic

      Διαγραφή
    4. Ρε Μίλαν, δείξε πίστη στην ομάδα (και στον κόουτς): )

      Το ρόλο του Μάτζαρη τον έχει ήδη πάρει επ' ώμου ο Λο, βάσει προγράμματος ή όχι δε γνωρίζω, θεωρητικά τουλάχιστον όμως ο Πέρκινς κάνει καλό ζευγάρι με το Σλούκα ως second unit που λένε και οι αμερικάνοι αφού έχουν αδυναμίες που αλληλοσυμπληρώνονται.

      Χρειάζεται όμως και άλλος χρόνος προσαρμογής. Δυστυχώς όμως τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολα και με απαίτηση νίκης και η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει ενώ τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον κατά κανόνα απίστευτα αργό ρυθμό και το κλειστό παιχνίδι θα σου έλεγα πως (με μια δόση υπερβολής) του κάνουν και κακό.

      Δεν αμφιβάλω πως ο Πέρκινς είναι καλός παίκτης αλλά στον Ολυμπιακό δεν ήρθε για να πάρει ρόλο αντίστοιχο με αυτό που είχε στη Μακάμπι (είναι αδύνατο να βρει τα 30 λεπτά που έπαιρνε τότε), δεν υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο νομίζω. Θα πρέπει να προσαρμοστεί σε πιο "ειδικό" ρόλο και ίσως αυτό τον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

      Διαγραφή
    5. Και τότε τι τον πήραμε? Ξέρεις κάτι αδερφέ, αρχίζω να πιστεύω ότι πετάμε χαρταετό κυριολεκτικά! Κάναμε μια και μόνο σωστή επιλογή φέτος (στο μέτρο του δυνατού αυτή την εποχή, τουλάχιστον) και την χαντακώνουμε μόνοι μας... Μικραίνει το ρόστερ (ακόμη πιο πολύ) μόνος του ο άνθρωπος, δηλαδή ο έρμος ο Γκέτσε και ο κακόμοιρος ο Μαυροειδής ΠΟΣΟ χειρότεροι μπορεί να είναι και γενικώς και ειδικώς - με εννοείς φαντάζομαι..? Αλλά όταν το καλοκαίρι κάποιοι λέγαμε για Αγγέλου, είμαστε γραφικοί... Θα μας πάρει κανά πρωτάθλημα ο RG με Μπάνκς και Ούκιτς και και θα γελά και το παρδαλό κατσίκι, Πανάγο.

      Milan Tomic

      Διαγραφή
    6. Ο τραυματισμός του Μάτζαρη επέβαλε τη προσθήκη παίκτη αφού η χρονιά είναι μεγάλη και έγινε η επιλογή να μη πάρει χρόνο φέτος ο Κατσίβελης. Ο Πέρκινς ήταν ίσως η καλύτερη από τις διαθέσιμες επιλογές και σωστά (για μένα) τον πήραμε, αλλά ρόλο ανάλογο με αυτόν που είχε στη Μακάμπι δεν μπορεί να έχει αφού πυλώνας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού είναι ο Σπανούλης. Πρέπει ο παίκτης να προσαρμοστεί στην ομάδα, όχι το αντίστροφο και δεν αμφιβάλω πως θα προσπαθήσει στο 100% να τα καταφέρει.

      Πολύ συχνά οι προσθήκες παικτών μέσα στη χρονιά δε βγαίνουν (ο περσινός Ολυμπαικός με το 2/2 ήταν φωτεινή εξαίρεση).

      Ο Γκέτσε με το Σλούκα ανεβασμένο απλά δε χωράει παρά μόνο σε πολύ ειδικές καταστάσεις (αν θυμάσαι στο Φ4 πέρυσι δεν έπαιξε δευτερόλεπτο ενώ στους τελικούς με ΠΑΟ έπαιξε αλλά με αισθητά λιγότερο αθλητική ομάδα σε σχέση με το φετινό ΠΑΟ).

      Για Μαυροειδή έχω κάποιες ενστάσεις αλλά και αυτός με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια που συμπτωματικά(;) πήρε πολύ χρόνο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Ίσως θέλει χρόνου "βασικού" όπως στο Μαρούσι αλλά στον Ολυμπιακό δε μπορεί να τον έχει.

      Διαγραφή
    7. Ο Πέρκινς ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ η καλύτερη επιλογή και για αυτό και τρώγομαι με αυτά που ακούω γύρω μου (είτε στο ΣΕΦ, είτε σε μέρη σα και το hoopfellas). Θεωρώ όμως επιτακτική ανάγκη μια τέτοια πολυτέλεια (γιατί για μένα, τέτοιος είναι) το να βρει "αναγκαστικά" χώρο και χρόνο στο rotation της ομάδας. Αλλιώς ας μέναμε με τον Κατσίβελη που τρώει πάγκο, πιθανόν περισσότερο άδικα από όσο αξίζει (άλλη μεγάλη κουβέντα αυτό...). Ποιος ζητά (σίγουρα όχι εγώ) τον Πέρκινς της Μακάμπι? Αλλά εγώ τον βλέπω "ξένο σώμα" στο ΣΕΦ, ακόμα και την ώρα που γίνεται το ζέσταμα. Μοιάζει να ΄ναι ο "ποντικαράς" της ομάδας κατά κάποιον τρόπο. Έχουν χαθεί πολλά φίλε από την περσινή χημεία (Ντούντα, Αγγέλου ως ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ κατ' εμέ) και η "παρέα" που διαβάζαμε αλλά κυρίως, βλέπαμε έχει πάει "αλλού". Πως το έγραψε ο Jim στο προηγούμενο ποστ? "Κάποια πράγματα και καταστάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα εάν θέλεις να στοχεύεις ψηλά"... Αλλά εκεί ήρθε η "διαπραγματευτική ικανότητα" των αφων και τα έκανε μαντάρα. Κατά τα άλλα ψαχνόμαστε όλοι φέτος να δούμε τι φταίει..? Και ξέρεις πιο είναι το ακόμη ποιο ανησυχητικό? Οι φήμες ότι πάμε για μνημόνιο 2 το καλοκαίρι που μας έρχεται! Έχουμε αναρωτηθεί άραγε ποιος διάλεξε πέρυσι τους Law/Ντόρσι (για να μη βάλω και τον Χάινς μέσα από τα του καλοκαιριού) και είχαμε αυτό το 2/2 (ή 3/3) που πολύ σωστά ανέφερες και που είναι φέτος? ("Κοουτσάρει τον Άρη Θεσ/κης και του κάνει αφιέρωμα το Hoopfellas" η πιθανή απάντηση του Jim)
      Μια χαρά χωράει ο Γκέτσε και φέτος. Ακριβώς αυτό που ανέφερες είχα στο μυαλό μου. Στο F4 ήταν μόνο στις φωτό, στους τελικούς ήταν από secret weapons... Ο δε Μαυροειδής, από το να κόβει βόλτες μαζί με την ομάδα ή να μασουλάει τα χρήματα στην υγειά των κορόιδων, δε θα μπορούσε να προσφέρει 5' σπρωξίματος έστω? Από τον Πάουελ τουλάχιστον..? Ο Θεός να βάλει το χέρι του αύριο, το φοβάμαι το παιχνίδι πολύ!

      Milan Tomic

      Διαγραφή
    8. Οι ίδιοι που επέλεξαν το Λο ή το Χάινς ή το Ντόρσει επέλεξαν (λογικά) το Λούκας και το Χάουαρντ και τον Αντιτς που στο πρώτο μισό της χρονιάς δε βλεπόταν το παληκάρι...

      Για ζητήματα διαχείρισης παικτών και χρόνου δε θέλω να μιλήσω αφού θέλω να κρίνω το προπονητή αφού τελειώσει η χρονιά. Είναι άδικο και πρόωρο να καταλήξω σε συμπέρασμα από τώρα.

      Θα τον δούμε και αύριο το Πέρκινς, και γω τον βλέπω "μαζεμένο" από εκεί που κάθομαι και τυχαίνει να είναι πίσω από το παγκο οπότε προλαβαίνω αρκετές αντιδράσεις (όπως κάτι τρελά του Ντόρσει στην αρχή της χρονιάς). Φυσιολογικό το βρίσκω όμως, δε γέμισε παλιόπαιδα η ομάδα που δε παίζουν το καινούριο παιδάκι. Επαγγελματίας ειναι, θα ξεψαρώσει και θα παίξει το μπάσκετ του, το ότι θα κολλήσει με την ομάδα όμως δεν είναι δεδομένο, τα παραδείγματα πολλά.

      Η χημεία της ομάδας είναι δεδομένο πως έχει αλλάξει (ή χαλάσει για τους απαισιόδοξους) αφού 2 πολύ σημαντικοί παίκτες (Μάτζαρης-Ντόρσει) δεν είναι στην ομάδα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

      Όντως πονηρό το παιχνίδι αύριο, η γυάλα μου λέει για μεγάλο παιχνίδι από τον Μπιλ...

      Διαγραφή
    9. Αδερφέ, δε νομίζω ότι ήταν ο "ίδιος άνθρωπος" που επέλεξε τους τρεις που ανέφερες (αν και ο Άντιτς είναι μεγάλη μου αδυναμία) και αυτό (νομίζω ότι) φαίνεται και από εκείνη την μεγάλη και ωραία συνέντευξη του Ντούντα στον Σκουντή. Αλλά από την άλλη δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...
      Χαίρομαι για την ψυχραιμία σου στο θέμα Μπαρτζώκα, αλλά όσο και να θέλω (δεν ήμουν αρνητικός το καλοκαίρι και μέχρι ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ήμουν και από αυτούς που συνηστούσαν υπομονή)πια δε μπορώ. Βλέπουν και άλλα πράγματα τα μάτια μου στον πάγκο, που τα έχεις δει και εσύ και όλοι μας... Τέλος πάντων, εννοείται ότι δε γέμισε παλιόπαιδα η ομάδα, αλλά λείπει σίγουρα η πατρική φιγούρα που ξέρει πότε να γαμωσταυρίσει και πότε να χαϊδέψει το κεφάλι. Και 'κει είμαστε αν θες τη γνώμη μου πια ΧΑΜΕΝΟΙ σε σχέση με πέρυσι...ΠΟΛΥ! Τίποτα δεν έχει χαθεί, αλλά πρέπει να γίνει κάτι και γρήγορα μάλιστα, στο να συνέλθουμε.
      Όσο για τον Μπιλ, ΜΑΚΑΡΙ! Σε κάτι τέτοια δείχνουν τα @@ τους οι μεγάλοι παίχτες, και αυτός σε αντίθεση πολλών εδώ μέσα, είναι ένας από τους λίγους...

      Milan Tomic

      Διαγραφή
    10. Φίλε είμαι ψύχραιμος διότι από το '92 που ήρθε ο Ιωαννίδης στην ομάδα τα έχω δει ΟΛΑ (από ήττες με 50 πόντους στο ΣΕΦ μέχρι νίκες με 35) με αποκορύφωμα τη περσινή χρονιά. Οπότε η ψυχραιμία είναι απαραίτητο εφόδιο για να τη βγάλεις καθαρή και χωρίς εγκεφαλικά : ).

      Όσο για το προπονητικό θέμα, περιττό να σου πω πόσες φορές άκουσα από κάμποσους στην εξέδρα "ξύπνα Ντούντα", "φύγε παππού" κλπ παπαριές καμαρωτές μέχρι αυτοί να καταπιούν τη γλώσσα τους (για να μη το παίζω και υπεράνω και μένα μου πέρασαν σκέψεις παρόμοιες από το μυαλό αλλά να κράζω εγώ(!) τον Ίβκοβιτς(!) για μπασκετικά θέματα μου φαινεται αδιανόητο).

      Επομένως υπομονή και ψυχραιμία φίλε μου.

      Διαγραφή
  13. Το άρθρο και τα συμπεράσματά του αποτυπώνει και μια αλήθεια για την αγωνιστική κατάσταση στην Ευρωλίγκα: ότι οι 3 ομάδες (Μπάρτσα, Τσσκα, Ρεάλ) είναι αυτές που προηγούνται στη μάχη για τον τίτλο, βάση της ποιότητας του ρόστερ τους.

    Προσωπικά, στο 5 προτιμώ ΤΣΣΚΑ και νομίζω ότι αυτή η θέση, στο τέλος της ημέρας, θα δώσει στους Ρώσους την πολυπόθητη κούπα.

    Με αριθμούς:
    Η Μπάρτσα παίρνει 21,2 ranking από τους άσσους της.
    Η Ρεάλ 26,8 από Ρούντι-Κάρολ και 9,2 από Γιουλ.
    Η ΤΣΣΚΑ 20,8 από το 3.
    Στο 4 δεν έχει κάποιο νόημα να βγάλουμε ένα νούμερο γιατί δεν έχει παίξει καθόλου μαζί οι 3άδα.
    Στο 5 η Μπάρτσα παίρνει 24,9 ενώ η ΤΣΣΚΑ 28,2.

    Το νόημα του άρθρου δεν ήταν τα νούμερα αλλά αν τα συγκρίνει κανείς με άλλες πιθανές (ή απίθανες) υποψηφιότητες, θα δει ότι μάλλον λένει την αλήθεια.

    υ.γ.
    Η υποφηφίοτητα του ΠΑΟ για το 5, μόνο ως "τυράκι" για τους πράσινους αναγνώστες μπορεί να θεωρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για το "τυράκι", με την καλή όμως έννοια γιατί δεν είναι αυτό το πνεύμα του Jim και το έχει αποδείξει.
      Και για εμένα η frontcourt του ΠΑΟ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη...
      Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δυνατή στο 5 και υπάρχουν πολλά περιθώρια να λειτουργήσει καλύτερα.
      Θα είναι ωραία η μονομαχία με Μπάρτσα και μακάρι να κάτσει για τελικός!!!

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ για το τυράκι που λες.
      Ο λάσμε να μεν είναι σταθερός και από τα καλύτερα αμυντικά 5αρια (αν οχι το καλύτερο) και ο σόφο ασταμάτητος μερικές φορές, για λίγα λεπτά πάντα, επιθετικά και ανύπαρκτος σε ριμπαουντ και λίγος αμυντικά. Αλλά είμαι αυτός που λέει ότι ο σόφο είναι για 3ος center πολυτελείας. με τσαρτσα ή σκορδίλη για 7-footer δεν...
      Πραγματικά πιστεύω ότι ο ολυμπιακός σε σχέση με τον παναθηναικό υπερέχει στη θέση 5 με χαινς, παουελ, Mr.bean ειδικά τώρα που ο σόφο άρχισε να χάνει τις βολές.

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Καλά είναι και τα τυράκια παιδιά, τα "λιπαρά" προσέξτε..

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Jim και σε όλους τους φίλους.
    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την αξιολόγηση. Μια-δυο ενστάσεις μόνο.
    Τα τελευταία χρόνια ο Σάρας πάιζει μόνο στο 2, δηλ. έχει πάντα ένα καθαρό άσσο δίπλα του και ποτέ μόνος (π.χ. σχήμα τύπου Σάρας-Ναβάρο ή Σάρας-Νίκολας παλιότερα δεν βλέπουμε ποτέ). Άρα δεν πρέπει να λογίζεται στους άσσους της Μπάρτσα. Αν θεωρηθεί δυάρι τότε η Μπάρτσα κοντράρει στα ίσα τα δυάρια της Ρεάλ. Όσον αφορά τα τριάρια της ΤΣΣΚΑ, ο Μίτσοβ παίζει κυρίως στο 2 με τον Γουίμς και μόνο όταν ο Γουίμς είναι εκτός παίζει στο 3, ιδίως μετά την αποχώρηση του Κρίστμας.
    Γενικά, πάντως, πολλές ομάδες δείχνουν παραγεμάτες σε ορισμένες θέσεις και άδειες σε άλλες. Παράδειγμα, η Ρεάλ δεν έχει τριάρι (δεν υπάρχει παίκτης Σουάρες, τώρα πήρε Ντάρντεν για ACB) ενώ έχει περίσευμα σε άσσους και δυάρια. Από την ΤΣΣΚΑ λείπει κλασσικό δυάρι ενώ έχει 4 κλασσικούς άσσους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μετράει η χημεία των παικτών μεταξύ τους και όχι το άθροισμα της ατομικής ικανότητας των παικτών. Πάντως, είναι ωραίο το τριπάκι που μας βάζει το άρθρο και δείχνει πόσο δύσκολο είναι, φέτος, να αναδειχθεί η καλύτερη 5άδα της Ευρωλίγκας.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Μήτσος παίζει "μόνο" στο 2 φέτος αλλά η προσφορά του όπως και του σάρας είναι στο δημιουργικό κομμάτι πρωτίστως και όχι στο σκοράρισμα. θα είχε νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον η ανάρτηση να γινόταν για τις θέσεις guard, forward, center (και όχι για 1,2,3,4,5) όμως σκέψου πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η σύγκριση τότε κυρίως για τα guard (κατα τον jim, forward:cska center:barca)

      Διαγραφή
  15. Aπό τα θέματα που με εξιτάρουν και μου τραβούν την προσοχή το σημερινό τζιμ...Θα με βρεις σύμφωνο σχεδόν σε όλα.Η τριάδα της μπάρτσα είναι κυρίαρχη(ο σάρας όντως παίζει σχεδόν πάντα σαν 2άρι αλλά το ότι μπορεί να παίξει στον άσσο,και το ότι δημιουργεί κατά κόρον λύνει τα χέρια σου στη θέση).Όλα καλά στις άλλες θέσεις και όπως θα τα περίμενα.Στο 5 ισχύει η σχεδόν ισοδυναμία τσσκα-μπάρτσα αλλά νομίζω και οι 2 και κυρίως η μπάρτσα που παίζει σε δύσκολη λίγκα θα χρειάζονταν ένα 3ο τριάρι ίσως πιο undersized να κλείνει χρόνο,αλλά σαν δίδυμο τόμιτς-τζαβάι κεντάνε.
    Στο 3 με την ύπαρξη και του πιο εκτελεστή καπόνο ο Πάο μπορούσε να συμπεριληφθεί στους δυνατούς(και τώρα μπορεί).Χρωστάει πολλά στη θέση αυτή.Δε θα συμφωνήσω απόλυτα για το 5.Το ίδιο και ο οσφπ για το 4.Μπορεί εκ πρώτης όψεως αν λέτε ποιος άντιτς,δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης,αλλά αν δείτε και την περσινή μάχη στο φάιναλ 4 ο ολυμπιακός μπορεί να χαρακτηριστεί άρχοντας του 4 διαθέτοντας ένα δίδυμο που αλληλοσυμπληρώνεται πολύ καλά.Πολύ ωραίο το δίδυμο της κίμκι στο 5...
    Ορισμένες ενστάσεις μου...
    Ο ρούντι(και μιλάω για την ευρώπη) δεν παίζει σαν 2άρι.Δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς τον ΄χαρακτηρίζετε όλοι έτσι.Είναι αλτικός,καλός ριμπάουντερ(Δεν ξέρω πολλά 2άρια να παίρνουν 11 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι) και all-around παίκτης χωρίς να είναι ο κλασικός σουτέρ.Μαρκάρει δυνατούς παίκτες και θυμίζει λεμπρόν στο μαιάμι ο ρόλος του.3άρι με αρκετή μπάλα στα χέρια.Στο nba ναι ήταν 2.Αν δείτε και το χρόνο συμμετοχής και πως μοιράζεται στους μαδριλένους θα δείτε οτι ο γιουλ περίπου μοιράζει το χρόνο του στο 1 και το 2 ενώ ο ρούντι είναι σχεδόν σταθερός στο 3 με μερική συμπλήρωση σε σχήματα μαζί με σουάρεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι κατάλληλη ευκαιρία να αναφερθώ σε κάτι που ήθελα καιρό σαν "παιχνιδάκι" ή φανταστική ερώτηση.Αν καλούσασταν να φτιάξετε μια μεικτή ευρώπης-ευρωλίγκα να την ετοιμάσετε πχ 1-2 μήνες ώστε να αντιμετωπίσετε μια αντίστοιχη του nba ή άλλες ομάδες με τις καλύτερες αξιώσεις ποιο θα ήταν το ρόστερ που θα φτιάχνατε?

    Μια πρόχειρη δική μου προσέγγιση:
    1:διαμαντίδης,χουέρτας,τεόντοσιτς
    2:ναβάρο,σπανούλης
    3.φερνάντεθ,παπανικολάου
    4.κριάπα,μίροτιτς
    5.κρστιτς,σχορτσιανίτης,χάινς

    σημειώσεις:στο 3 θα είχα σημαντικές σκέψεις για γουίμς αλλά προτιμώ 2 πολύ καλούς αμυντικούς.Αν θες ειδικά να αναχαιτίσεις τα διαστημικά 3άρια των αμερικανών δε γίνεται τίποτα...(εδώ θα θέλαμε από πέρσι κιριλένκο).Στον άσσο σκεφτόμουν επίσης μπράουν μιας και είναι ο καλύτερος στο 1-1 αλλά επειδή ο τεόντοσιτς είναι τρελός,και θα θες και κάτι πιο γρήγορο από διαμαντίδη ο χουέρτας είναι ότι πρέπει.Χτίζω περιφέρεια με έναν οξυδερκή και καλό αμυντικό(ΔΔ) και δημιουργό,έναν γρήγορο και πλήρη playmaker κι έναν υπερταλαντούχο παίκτη που δρα σε πολύ γρήγορες καταστάσεις και έχει έφεση στο σκοράρισμα.Με μια μηχανή του σκορ όπως τον ναβάρο και αν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση έναν γκαρντ-δημιουργό (ΒΣ) που μπορεί να σύρει την ομάδα.Δύο γρήγορα και αποφασιστικά 3άρια.Clutch παίκτης ο παπ,(awesome...) o ρούντι.Στο 4 αν και με προκαλούσαν επιλογές όπως λόρμπεκ-πρίντεζης απορρίπτονται ο 1ος λόγω ταχύτητας που θα χρειαζόμουν,και ο 2ος λόγω θεμάτων ριμπάουντ-σουτ-άμυνας.Με έναν υπερπλήρη παίκτη σαν τον κριάπα που μπορεί να σιγήσει και να δουλέψει για άλλους σούπερσταρ και τον νέο και έτοιμο για μεγάλο άλμα μίροτιτς με εξαιρετικές περγαμηνές και σώμα συμπληρώνεις τη θέση.Στο 5 υπάρχει θεματάκι..Θα διάλεγα τόμιτς αντί για χάινς αλλά υπάρχει ανάγκη για άμεσο πικ ν ρόλ και γρήγορα σχήματα.Οπότε με κολώνα τον κρστιτς,τον χάινς καλή εναλλακτική και τον σόφο ως τον παίκτη που μπορεί να σε ξεμπουκώσει στην ανάγκη και να χτυπήσει στην καρδιά της ρακέτας...

    Περιμένω αρκετές απαντήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λασμε πουθενα?

      Διαγραφή
    2. Peris νομίζω πως ο Σπανούλης ως 2άρι δε κολλάει με κανέναν από τους 3 που έχεις επιλέξει για τον άσο (ακόμα και με το ΔΔ, αφού το παιχνίδι τους έχει αλλάξει ουσιαστικά από τότε που παίζανε μαζί στο ΠΑΟ). Βέβαια μιλάμε για μια φανταστική ομάδα και οι ανοχές είναι μεγάλες αλλά καλύτερα να βάλεις κάποιον άλλο στο 2 (τον Κάρολ ίσως;) ή να κατεβάσεις τον Σπαν στο 1 (στη θέση του Μίλος;).

      Άποψή μου είναι πως τέτοιου τύπου ομαδάρες αρχίζουν και τελειώνουν σε άσους σα το Παπαλουκά αλλά εντάξει γούστα είναι αυτά...

      Τον Ρούντι δε θέλω να τον βλέπω ούτε ζωγραφιστό, ας μπει ο Σαν Εμετέριο 2010-11 στη θέση του, από τους λίγους συμπαθεις Ισπανούς και πολύ καλός παίκτης, φέτος εντάξει όχι και τόσο...

      Διαγραφή
    3. Με βάση την μέχρι τώρα απόδοσή τους στη φετινή χρονιά αλλά και την γενικότερη παρουσία τους στην Ευρωλίγκα, οι φετινές all star 5άδες θα προκύψουν από επιλογές από τους παρακάτω παίκτες, όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά :
      1. PG
      i. Διαμαντίδης
      ii. Φάρμαρ
      iii. Σπανούλης
      iv. Χουέρτας
      v. Πλάνινιτς
      2. SG
      i. Ναβάρο
      ii. Γκόρντον
      iii. Κάρολ
      iv. Πόποβιτς
      v. Τζάνινγκ
      3. SF
      i. Μάικλ
      ii. Ρούντι
      iii. Γουίμς
      iv. Σμίθ
      v. Μπογκντάνοβιτς

      4. PF
      i. Κριάπα
      ii. Λόρμπεκ
      iii. Μίροτιτς
      iv. Πρίντεζης
      v. Νάχμπαρ
      5. C
      i. Τόμιτς
      ii. Κρίστιτς
      iii. Χάινς
      iv. Λάσμε
      v. Ντέιβις

      77

      Διαγραφή
  17. 1.διαμαντιδης,φαρμαρ,σπανουλης
    2.ναβαρο,ρουντι,καρολ
    3.γουιμς,μαικλ
    4.κριαπα,χαινς
    5.λασμε,κριστιτς,λορμπεκ....μου μοιαζει πιο δυνατη 13αδα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1. διαμαντιδης, σαρας, σπανουλης,
    2. ναβάρο, ρουντι,
    3. μαικλ, γουιμς,
    4. χριαπα, μιροτιτς,
    5. κριστιτς, τομιτς, χαινς
    coach: obradovic-ιτούδης

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές. Απλά στη συζήτηση για το "3" θα έβαζα σίγουρα και τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ξεχνάμε πόσο σημαντικοί είναι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Μπράμος και ο Ματσιούλις και ξεχνάμε πως ειδικά ο Λιθουανός κάνει μια απίστευτη χρονιά. Ο δε Μπράμος παραμένει ασταθής στο τρίποντο (το πηγαίνει μηνιαία από ότι έχω καταλάβει, έναν μήνα τα μπουμπουνάει, ένα μήνα τα σπάει) αλλά έχει δώσει πολλές κρίσιμες λύσεις. Και ειδικά σε impact μετράνε πολλούς πόντους οι δύο παίκτες, εχουν πάρει παιχνίδια μόνοι τους..
    Τέσπα, ίσως η υποκειμενικότητα μου σαν Παναθηναϊκός να με επηρεάζει εδώ αλλά δεν είναι εδώ η ουσία. Στα υπόλοιπα συμφωνώ κατηγορηματικά. Και αν κάποιους τους περιμέναμε, υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις όπως το δίδυμο ψηλών της Χίμκι που έχει βγάλει μάτια και διεκδικούν καλύτερα συμβόλαια του χρόνου δεδομένων των προβλημάτων της Χίμκι.
    ΥΓ. Επιθετικό όπλο Σόφο. Είδα σχόλια πριν για το κατά πόσο ο Σοφοκλής είναι επιθετικό όπλο και μιας και είχα και ανάλογη συζήτηση στην παρέα θα πω 2 λόγια. Ο Σοφοκλής είναι ξεκάθαρα επιθετικό όπλο και μάλιστα μεγάλο. Έχει πλεονέκτημα στο 1-1 σχεδόν με κάθε ψηλό στην Ευρώπη, στον όγκο και στην δύναμη απλά δεν ματσάρεται..Επιπλέον και μόνο που τραβά δύο αντιπάλους πάνω του και δημιουργεί ελεύθερο σουτ σε συμπαίκτη είναι μεγάλη υπόθεση. Βέβαια δεν υπάρχει και όπλο χωρίς αδυναμίες. Κάποια είναι μόνο για βολές σε απόσταση ενώ για κοντινές δεν κάνουν την δουλειά. Και ο Σόφο καποια πράγματα δεν τα κάνει καλά. Κάνει λάθη όταν χάνει την συγκέντρωση του, κάνει εύκολα φάουλ, χάνει καμπόσες βολές αν και το έχει βελτιώσει αυτό.
    Σε γενικές γραμμές είναι ένας παίκτης με δεδομένα πλεονεκτήματα τα οποία αν τα εκμεταλλευτούμε ως ομάδα θα βγούμε ξεκάθαρα κερδισμένοι. Φυσικά μπορεί και να μας ζημιώσει η παρουσία του αλλά έτσι είναι με τους ιδιαίτερους παίκτες. Ο Σπανούλης δηλαδή δεν έχει τύχει να ζημιώσει τον Ολυμπιακό ή ο Ναβάρο την Μπαρτσελόνα με τις τραβηγμένες επιλογές τους;;; Δεν συγκρίνω παίκτες αλλά τις δυναμικές των παικτών σαν αντίστοιχα "όπλα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η θέση του PF ανήκει αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Με Χάινς- Πρίντεζη- Άντιτς, η ομάδα δείχνει ότι δεν υστερεί ούτε στο ελάχιστο στη συγκεκριμένη θέση. Ο πρώτος παίζει σε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο του, όντας ο ορισμός του παίκτη-μαχητή ( συμπεριλαμβανομένων και των αμυντικών αρετών του),ο δεύτερος δίνει πάντα το 100% και αποτελεί σίγουρη λύση στη ρακέτα αλλά και στην περιφέρεια και ο Πέρο δείχνει να έχει βρει τον καλό του χαρακτήρα, σουτάροντας με πολύ καλό ποσοστό από την περιφέρεια, «μιλώντας» όταν η ομάδα φαίνεται να έχει «κολλήσει» στο συγκεκριμένο τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια παρατήρηση ετόρε, ο χάινς παίζει στο 5 :)

      Διαγραφή
    2. Σωστή παρατήρηση Ζοζέ. Ο Χάινς είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία στο «4» και στο «5», ανάλογα με την περίσταση. Δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουμε δει να αγωνίζεται στο «4» λόγω Σερμαντίνι..

      Διαγραφή
  21. madness συμφωνω για σοφο..πολυ χρησιμος παικτης-αν σου προσφερε καθε παιχνιδι 10 ποντους προσωπικα θα ημουν ευχαριστημενος..το μεγαλο προβλημα του,εδω κ χρονια,ειναι αφενος η φυσικη κατασταση(οι πολλοι τραυματισμοι εχουν παιξει το ρολο τους) κ αφετερου το καθαρο μυαλο..αν υπηρχε η αγωνιστικη κ οικονομικη δυνατοτητα ο σοφο να ναι ο τριτος σεντερ μας,τα πραγματα θα ταν καλυτερα για ολους..αλλωστε τα λεπτα που αγωνιζεται ειτε λογο φθορας,ειτε λογο κουρασης δεν ειναι πολλα..αγωνιζομενος ως τριτος κ η ομαδα δε θα ειχε το "πρεπει" να αξιοποιησει οπωσδηποτε ενα παικτη μεσα σε 10 λεπτα κ ο σοφοκλης απαλλαγμενος απ το αγχος του κ βρισκοντας απεναντι του αμυνες κουρασμενες θα ταν πιο αποτελεσματικος..κ ας μη ξεχναμε οτι φετος με το λασμε μπροστα του(που οι αντιπαλες αμυνες δε τον αισθανονται κ πολυ),το εργο του γινεται πιο δυσκολο..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς έχει βρεθεί πάντως μια ισορροπία μεταξύ Σόφο και Λάσμε στα λεπτά παιχνιδιού αλλά και στις καταστάσεις στις οποίες αγωνίζονται. Τώρα να πάει ξεκάθαρα τρίτος ψηλός ο Σοφοκλής νομίζω θα του κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Την καλύτερη χρονιά του στην Μακάμπι την έκανε σαν σταρτερ και άσχετα με τα λεπτά που παίρνει πρέπει να αισθάνεται σημαντικός για την ομάδα για να αποδώσει. Σκέψου το και λίγο ανάποδα. Αν η ομάδα δεν έχει αυτό το "πρέπει" στην αξιοποίηση του Σοφοκλή τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης του στο παρκέ; Στην άμυνα δεν διαπρέπει, επιθετικά αν δεν είναι εκτελεστής του play δεν συμμετέχει με τίποτα. Ουσιαστικά ο Σοφοκλής με την παρουσία του φέρνει και επιβάλλει στο παιχνίδι κάποια στάνταρ στοιχεία θετικά και αρνητικά. Ο Πεδουλάκης πρέπει να βρει το σημείο ισορροπίας αυτών των δύο ώστε η ομάδα να κερδίζει. Και πιστεύω μέχρι τώρα τα έχει πάει σχετικά καλά σε αυτόν τον τομέα.

      Διαγραφή
    2. νομιζω οτι η παρουσια του σοφο αυτα τα 10 λεπτα που αγωνιζεται με αυτοσκοπο να τροφοδοτηθει κ να σκοραρει κανει την ομαδα υπερβολικα προβλεψιμη,αγχωνει τον ιδιο το παικτη κ πλεον οι αντιπαλοι(πολλες φορες ανεξαρτητου δυναμικοτητας)εχουν βρει το τροπο να τον μπλοκαρουν..στη μακαμπι εκανε συμπαθητικη χρονια ως σταρτερ,ομως πισω του υπηρχαν χεντριξ κ τζειμς..σε περιπτωση που φορτωνοταν με φαουλ,νευριαζε η κουραζοταν υπηρχε τουλαχιστον ο χεντριξ που τον καλυπτε απολυτα-ετσι ο σοφο ηταν πιο ανετος..η αληθεια ειναι πως ο σοφοκλης ως τριτος ειναι πολυτελεια αλλα θα ηθελα να δω την αντιδραση του σ αυτο..πιστευω οτι το ψυχολογικο θεμα εχει να κανει με τις πολλες απαιτησεις που δημιουργουνται με την παρουσια του-οχι με το αν θα ξεκινα η θα ναι 2ος,3ος JOKER

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Εγώ πάντως τον βλέπω φέτος πιο σοβαρό από ποτέ. Φαίνεται αρκετα προσηλωμένος και νομίζω το γεγονός ότι η ομάδα βασίζει πολλά πάνω του τον έχει εξιτάρει αγωνιστικά. Εμφανίσεις σαν αυτή με την Ρεάλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας πχ έχω να τον δω να κάνει από το 2006.
      Και για να κλείνει το θέμα, πιστεύουμε δεν υστερούμε στους 2 πρώτους ψηλούς αλλά στον τρίτο (Σκορδίλης) που απλά δεν παίζει Ευρωλίγκα. Προβλέπω του χρόνου με Φώτση και αν μείνει και ο Γκιστ να δούμε τον Τσαρτσαρή σαν τρίτη λύση και στις δύο θέσεις ψηλών.

      Διαγραφή
  22. Σε αποδοση και μονο...

    Στο ασσο: οποιαδηποτε κουβεντα πρεπει να ξεκιναει απ Μπομπι και ΠΛανινιτς. Φοβερες σεζον και οι δυο. Εξαιρετικος στο β γυρο ο Μιλος,ψηλα ο Φαρμα, κλασσικος ο Διαμαντιδης.

    Στο 2:
    Ξεκιναμε απο Σπαν. Σταθερη αξια Ναβαρρο, ψηλα κι ο Μιροτιτς.


    Στο 3:

    Ξεχωριζουν Μαικλ, Ουιμς και Ρουντι.

    Το 4 ειναι η θεση του Χριαπα. Μιροτιτς ακολουθει.

    Το 5 ειναι η πιο ενδιαφερουσα θεση. Κατα σειρα ξεκιναω απο Κρστιτς και Τομιτς. Συνεχιζω με Σον Τζειμς και Πολ Ντειβις. Δε γινεται να μην αναφερθουν οι δικοι μας Χαινς και Λασμε. Σταθερος Καουν. Ψηλα κι ο Λαμπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 2 που έκανες το λαθάκι με τον μιροτιτς ποιον εννοούσες? "ψηλα και ο μιροτιτς"

      Διαγραφή
    2. κατα βαση συμφωνω!αλλα ειναι αδικια να μην αναφερεις καθολου τον ZORIC πραγματικα ισως ο καλυτερος ολων και με πολυ μεγαλο βαθμο δυσκολιας καθως η μαλαγα δν ειναι καν σωστη ομαδα για να περνει την μπαλα σωστα!!οπως πχ barca himki. ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

      Διαγραφή
  23. Όπως υπερασπίζομαι την άποψη ότι όλοι στον ΠΑΟ πρέπει να στηρίξουμε τον Άρτζι, το ίδιο πιστεύω και για τον Ολυμπιακό και τον Μπαρτζώκα. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να πω ένα-δυο πράγματα για τον Ντούντα. Ρε παιδιά, μήπως να ξαναδούμε το κεφάλαιο Ίβκοβιτς; Έχω την αίσθηση ότι ενώ πρόκειται για ένα προπονητή που έχει αφήσει το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και η αξία του είναι αναμφίβολη, έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του χωρίς η καριέρα του να το δικαιολογεί. Το αν ένας προπονητής θεωρείται κορυφαίος ή από τους κορυφαίους καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά, μπορεί κάποιος να αναφέρει, πόσους τίτλους έχει πάρει, πόσους παίκτες έχει βοηθήσει να αναδειχθούν, την ικανότητά του να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, την απήχηση που έχει στο χώρο, την επίδρασή του στο ίδιο το παιχνίδι, την ακτινοβολία του ως προσωπικότητα άσχετη με την ιδιότητά του ως προπονητή και πολλούς ακόμη. Καθαρά ψύχραιμα και με βάση τα αποτελέσματα και τα γεγονότα, ανήκει ο Ντούντα στους κορυφαίους;
    Καταρχήν, οι τίτλοι του σε εθνικό επίπεδο δεν μπαίνουν, καν, στη συζήτηση. Οποιοσδήποτε προπονητής στη θέση του θα έπαιρνε τους ίδιους τίτλους αρκεί να καθόταν απλά στην άκρη του πάγκου χωρίς να κάνει το παραμικρό. Ποιός, έχοντας την dram team της Γιουγκοσλαβίας, δεν θα έπαιρνε τους τίτλους που πήρε ο Ντούντα;
    Πάμε σε συλλογικό επίπεδο. Τι θυμόμαστε όλοι; Τα 2 ευρωπαϊκά με τον Ολυμπιακό. Πόσοι προπονητές έχουν πάρει 2 ευρωπαϊκά και δεν θεωρούνται κορυφαίοι; Δηλ. ο Γκέρσον είναι κορυφαίος; Ο Μάλκοβιτς είναι κορυφαίος; Όχι, βέβαια. Γιατί δεν ανασύρουμε από τη μνήμη μας τις τεράστιες αποτυχίες του Ντούντα, όταν πήγαινε στα F4 ως γκραν φαβορί και έχανε τα αυγά και τα πασχάλια; Να θυμίσω τον ΠΑΟΚ στο F4 της Αθήνας; Να θυμίσω την ΤΣΣΚΑ που με διαιτησία 90-10 έχασε μέσα στη Μόσχα τον ημιτελικό με την Τάου; Τι τίτλους πήρε στην Ελλάδα σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Δύο πρωταθλήματα. Ένα με τον Ολυμπιακό το ’97 και ένα το ’12. Με τον ΠΑΟΚ έπαιζε μόνος του.
    Τέλος, για μένα σημασία έχει και η άποψη των παικτών που έχουν συνεργαστεί με ένα προπονητή. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που δεν ασπάζονται την άποψη ότι ο Ντούντα είναι κορυφαίος. Δεν υπάρχει λόγος να γράψω ονόματα απλά αυτή η πλευρά της προσωπικότητάς του, επιβεβαιώνει την άποψη που έχω ότι όσον αφορά το χαρακτήρα του Ντούντα υπάρχουν σκιές. Θυμάμαι π.χ. τον απαξιωτικό τρόπο που έχει μιλήσει για διάφορους ανθρώπους του χώρου, μιλώντας από θέση ισχύος (π.χ. την θητεία του προκατόχου του στον Ολυμπιακό).
    Καταλήγοντας, θέλω να ξαναπώ ότι ο Ντούντα είναι ένας από αυτούς που προσέφεραν πολλά στο ευρωπαϊκό αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό όλοι οι μπασκετόφιλοι. Νομίζω, όμως, ότι απέχει πολύ από το να τον χαρακτηρίζουμε μύθο και πολύ περισσότερο να τον βάζουμε δίπλα σε Ζοτς ή Μεσίνα.

    Υ.Γ. Διαβάζω στο blog διάφορους που υποστηρίζουν την έξυπνη κίνηση του Ντούντα να αλλάξει τους Λούκας και Χάουαρντ που ανέβασε επίπεδα την ομάδα. Τις επιλογές Λο-Ντόρσει σχεδόν τις επέβαλαν, πέρυσι, οι Αγγελόπουλοι στο Σέρβο. Αυτός, βέβαια, τους αξιοποίησε ιδανικά. Αλλά όχι να του πιστώνουμε και επιλογές άλλων.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο χαρακτηρισμος μυθος ασφαλως κ δε του ταιριαζει..ο ντουντα που εκτος απο επιτυχιες,εχει κ τρανταχτες αποτυχιες εχει μια ιδιαιτερη ικανοτητα να οδηγει ομαδες που εχουν χαμηλο μεσο ορο ηλικιας,να τις δουλευει κ να τις φτανει πολυ πιο μακρια απ οσο μπορει καποιος να προβλεψει..οποτε ο ντουντα ξεκινησε ως φαβορι,δε τα πηγε καλα..χωρις να θελω να μηδενισω η να αποθεωσω κανενα κ μετρωντας τις επιτυχιες με μαθηματικο τροπο,ο ζοτς ειναι σιγουρα ψηλοτερα..χωρις αυτο να σημαινει οτι ο ιβκοβιτς δεν εχει αφησει εργο στις ομαδες του η δεν εχει τη δικη του λαμψη στο ευρωπαικο μπασκετ JOKER

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με την Εθνική κάνεις μεγάλο λάθος αγνοώντας τι κατάφερε τα τελευταία 3-4 χρόνια με 12άδα που βρίθει χρυσών μετριοτήτων και 2-3 τοπ παίκτες όλους και όλους.
      2ος στην Ευρώπη το '09, 4ος στο κόσμο το '10 είναι πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Όσο για τη σούπερ Σερβία της δεκαετίας του ΄90, ο Ζοτς παρόμοιο υλικό είχε λίγο (ή αμέσως μετά) αλλά μετά τις πρώτες επιτυχίες ήπιε θάλασσα σε 2 διοργανώσεις και η ομάδα έγινε ροντέο αν θυμάσαι.

      Επίσης δε μετριώνται όλα σε ευρωλίγκες, έχει και άλλους 3 (ισως 4 δε θυμάμαι) ευρωπαικούς τίτλους με άλλες ομάδες και στη Ντιναμό Μόσχας ίσως του έχουν κάνει εικόνισμα. Πήρε με την ΑΕΚ τίτλους. Η δουλειά του στο Πανιώνιο (έστω χωρίς τίτλους) είναι αμελητέα με την ομάδα πραγματικά να πετάει και να κοντράρει στα ίσια πολύ ακριβότερες ομάδες;

      Σπόντα αλλά το να μη πάρεις πρωτάθλημα στην Ισπανία εχοντας Σαμπόνις και Αρλάουκας είναι τεράστια αποτυχία για μένα.

      Για τους παίκτες που έχει αναστήσει ή αναδείξει ο Ίβκοβιτς δε κάνω λόγο, θα νυχτώσουμε...

      Όσο για τη μομφή σχετικά με απαξιωτικά σχόλια εις βαρος του προκατόχου του, για ρίξε μια ματιά στις δηλώσεις του Ζοτς κατά του Καζλάουσκας όταν ο τελευταίος προπονούσε τον Ολυμπιακό και θα καταλάβεις πως δεν υπάρχουν άγιοι, τους πάτησε το τραίνο.

      ΥΓ Αναφέρω το Ζοτς ως αντιπαραβολή γιατί είναι το ομοεθνές αντίπαλο δέος (μαζί με Μεσίνα και ίσως 1-2 ακόμα) και τους έχουμε δει πολύ ενώ τον Ιταλό δεν τον έχουμε δει στην Ελλάδα και ΟΧΙ επειδή "είμαι γάβρος από το λιμάνι".

      Διαγραφή
    3. Φίλε Πανάγο, καλημέρα.
      Σε πρώτη ευκαιρία θέλω να ξανασυζητήσουμε το θέμα του Ντούντα, έχει πολύ ζουμί. Θα ήθελα, μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο και τη θέση του Jim. Απλά, μετά την νίκη στη Μαδρίτη μου μοιάζει τελείως ανεπίκαιρο.

      Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι γαύρος. Με ενδιαφέρει η άποψή σου και τα επιχειρήματα που τη στηρίζουν ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζεις.

      77

      Διαγραφή
  24. Δυό λόγια για σήμερα..

    Πολύ σημαντική αγωνιστική, κομβική θα έλεγα. Ο Παναθηναϊκός πάει στη Μαδρίτη με καλό παιχνίδι πίσω του όμως και η Ρεάλ έχει κάνει δύο άσχημες εμφανίσεις και θα μπεί πεισμωμένη. Οι πράσινοι πρέπει να κόψουν στη "μέση" το γήπεδο δηλ. δύο γκαρντ στη πεντάδα και έλεγχος του τρανζίσιον (στις επελάσεις του Γιούλ και τα "τρίλεπτα θανάτου" του Κάρολ). Θεωρώ ότι η απόδοση του μπακόρτ σου απέναντι σε αυτό το στυλ μπάσκετ και αυτή την έδρα θα είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την εξέλιξη του παιχνιδιού. Γι'αυτό και χρειάζεται ο "έξτρα" παίκτης ( Μπανκς?) που θα δώσει ανάσες. Πολύ δύσκολο overall το ματς για εμένα.. Τώρα στη Μάλαγα.. Ο Θεός βοηθός. Ελπίζω να κερδίσει ο Μεσίνα χωρίς πολλά πολλά.. Τα λέμε το βραδάκι μετά τα ματς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1 Διαμαντίδης Πλάνινιτς
    2. Σπανούλης Ναβάρο Γκόρντον
    3. Ουίμς Ρούντυ
    4. Μίροτιτς Κριάπα
    5. Κρίστιτς Τόμιτς Λάσμε(ή Τζέημς)

    Αυτή η δωδεκάδα είναι η καλύτερη που μπορεί να βγει από τα ρόστερ της ευρωλίγκας χωρίς να έχει τρωτά σημεία σε άμυνα και επίθεση.

    Μην ακούω για Σχορτσιανίτη άλλο πια. Σέντερ με 2 ριμπ δεν κάνει. Υπερτιμημένος λόγω 2-3 εμφανίσεων τη χρονιά!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό αποτέλεσμα η νίκη της Ζαλγκίρης, πραγματικά απόλαυση ο όμιλος του ΠΑΟ!
    Όλα ανοιχτά εκεί, ειδικά αν απόψε κάνει το διπλό μέσα στη Μαδρίτη!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΩΡΕΕΕΕΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ti ekane pali o magos o 3D..afou espase tous astragalous tou lull ton xorepse sto tapsi ton slaughter..pragmatika ekplhktikos..mexri stigmh metria ews kakh diathsia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πόσες βολές έχει η Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο; Ελεος... Πάντως ΦΟΒΕΡΟ κοουτσάρισμα από RG στο πρώτο δεκαλεπτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και τώρα... Φέρτε μας και την Μπάρτσα! Ο βασιλιάς είναι εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μόνο σε μένα μένει μια πικρία των δύο χαζών ηττών που έχει κάνει ο ΠΑΟ στο Top-16(με ρεάλ εντός και μάλαγα εκτός); Που θα ήταν τώρα;
    Anyway... Καλή και σημαντική νίκη, ψυχολογικά, για τη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει συμβαίνουν αυτά..αντίστοιχα θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με Ζαλγκιρις στο τελευταιο σουτ του Λαβρινοβιτς.

      Η ομάδα έχει δυνατότητες,συνεχίζουμε!

      Διαγραφή
  31. επειδη βλεπω πιθανη τετραπλη ισοβαθμια στους 24 βαθμους και απομενουν τα παιχνιδια τσσκα-ρεαλ, παο-τσσκα , και ρεαλ-εφες με νικες των γηπεδουχων και με μεχρι τωρα την τσσκα να εχει συνολικα +25, την ρεαλ +11, εφεσ -15 και παο -21, βλεπω τον παο να εχει πολλς πιθανοτητεσ να βγει τριτος με την εφες τεταρτη . υπαρχει καποιο λαθος στο σεναριο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν όντως κερδίσουν μόνο οι γηπεδούχοι είναι πιθανό...πάλι θα μπορούσε το +4 ή 5 ο Πάο,φυσικά όχι άμεσα,αλλά δεν ήταν αδύνατον...

      Διαγραφή
  32. μπραβο στην ομαδα
    πολυ μεγαλη νικη εκει μεσα.
    τωρα περιμενουμε τα αποτελεσματα και να κανουμε εμεις την δουλεια που πρεπει

    ΥΣ πολυ μεγαλος τσαρτσαρης σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Την νικη μας την εδωσε ο ΔΔ Τσαρτσαρης Ουκιτς και Λασμε, αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αφού κερδίζεις ακόμα και μια τέτοια μέρα, πιστέψτε το και πάρτε το πάνω σας.... το είδαν φαντάζομαι όλοι οι παίχτες σήμερα... ένα παιχνίδι που είσαι πίσω και με 5 ακόμα μπορείς να το κερδίσεις... ας το δουλέψουν για τη συνέχεια λοιπόν... ωραία δε λέω αλλά κρίμα μικρό κορίτσι να πάω από καρδιά χιχι.... τα υπολοιπα από αύριο με νηφάλιο μυαλό :-)
    Υ.Γ. Καλή μου ¨Α¨ επέζησες ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να μην ξεχνιόμαστε γιατί πολύ υπεράνω είμαστε πάντα, αν σήμερα είχαμε χάσει, ήδη θα είχαν γράψει οι σούπερ γνώστες αθλητικογράφοι και θα είχαν αναρτήσει άπειρα άρθρα. Τώρα που κερδίσαμε όμως άφαντοι... αχ ρε Πανάθα πίκρες που τους κερνάς ;-)

      Διαγραφή
    2. Αστα Ναταλια,χαχαχαχαχα μαλλον μονο εσυ με νοιωθεις,δεν περιγραφεται η κατασταση μου,ποσο μαλλον οταν εβλεπα οτι η Μαλαγα κερδιζε στο 32-35 και εμεις χαναμε με 6,ενοιωθα κομμενα χερια ποδια και στομαχι ετοιμο να εκραγει.Απιστευτο να χασουμε στο τελος τοσες βολες με παιχτες μας που εχουν ψηλα ποσοστα,η κουραση φταιει για ολα.Εστω με ενα ποντο η νικη εχει σημασια.Πηραμε νικη με 4 παιχτες ΔΔ ΤΣΑΡ ΛΑΣΜΕ ΟΥΚΙΤΣ και λιγο Σοφο.Βεβαια ηταν σωτηρια τα τριποντα Ματσιουλη και Μπραμος στο τελος, δυο και καλα σε ολο τον αγωνα,δεν νομιζω οι υπολοιποι παιχτες μας να ξαναπαιξουν τοσο ασχημα.Εεεεε Τζιμ καλα τα λεω???χιχιχιχοχοχο. "Α"

      Διαγραφή
    3. Εξπέρ έχεις γίνει.. Του χρόνου στήλη στο Hoopfellas..

      Διαγραφή
    4. Αν σε νιώθω, παλμοί στο Θεό... ούτε να μιλήσω δεν μπορούσα ... με δυσκολία και που κατάπινα χιχι.... Κι εγώ το ίδιο πιστεύω... πότε ξανά θα αποδώσουν τόσοι μαζεμένοι κάτω των στάνταρ τους βασικά... ακόμα και ο Λάσμε ήταν ναι μεν αλλά.... περιμένω με μεγάλη αγωνία την ανάρτηση του Jim για το πιο τεχνικά κομμάτια του παιχνιδιού :-)

      Διαγραφή
    5. Τοσο εξπερ που δεν καταλαβα στο τελος οταν εχασε ο ΔΔ τις βολες γιατι δεν μας εκαναν φαουλ ή επιθεση οι Ισπανοι,χιλιες φορες μου το χουν πει στο σπιτι το χω διαβασει, το χω ακουσει και γω κοιτουσα σαν χαζη ακομη και οταν μου το εξηγουσαν,βεβαια μπορει να φταιει η συγχιση που ειχα(λεμε τωρα):))Oυτε ο Λασμε ηταν Ναταλια αυτος που εχουμε συνηθισει,τεσπα,νικησαμε.Καληνυχτα παιδακια αυριο εχω πρωινο ξυπνημα νωρις και ακομη καθομαι."Α"

      Διαγραφή
  35. Για 10 σημερα το κοουτσαρισμα του Αργυρη . Απλα μπραβο. Civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Χαμός στον όμιλο του Παναθηναϊκού.. Η επόμενη εβδομάδα μοιάζει πολύ μακριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim καλησπέρα... μια πρόχειρη εκτίμηση για το τι μέλλει γενέσθαι ? Ας το πω κι έτσι, τι 'ψυχανεμίζεσαι' ότι μπορεί να συμβεί ?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ναταλία. Βλέπω τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ πολύ "αίμα" και πολύ "άμμο"..

      Διαγραφή
    3. Ένα από τα καλά έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα είναι πως τελευταία αγωνιστική το ΟΑΚΑ θα βράζει... λογικά θα έχει πολύ κόσμο... πέρα από την αξία του αποτέλεσματος του αγώνα, καλό θα ήταν να είναι όσοι περισσότεροι μπορούν κι ως επιβράβευση για αυτό που έχει δώσει ως τώρα η ομάδα.

      Διαγραφή
  37. τζιμ παει για τετραπλη ισοβαθμια ετσι?μονο ετσι θα ευνοηθει ο παναθηναικος....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα "κάπταιν".. Όλα παίζουν. Η ΤΣΣΚΑ πλέον έχει την ευκαιρία για την πρωτιά και νομίζω μπορεί να την πάρει. Εικασία καθαρά έτσι? Ο όμιλος είναι πολύ ανοιχτός και αυτό δείχνει την επιτυχία του νέου συστήματος.

      Διαγραφή
    2. παντως αν ολα κυλησουν ομαλα θα γινει η τετραπλη ισοβαθμια και η τσσκα εχοντας τις διαφορες θα ρθει ανετη στο οακα να χασει με λιγο....μπασκετικα παντως θα δουμε καταπληκτικα play off...πως το βλεπεις το αυριανο του ολυμπιακου jim?αν γινει καμια στραβη μεχρι και εξω μενει ο ολυμπιακος(αν και δυσκολα θα χασει και απο κιμκι και απο μακαμπι)οι ισραηλινοι παντως ειναι σε καλη κατασταση ετσι?το γυρισε το παιχνιδι ο μπλατ...stonerook

      Διαγραφή
    3. Ύπουλο ματς με την έννοια ότι η Μακάμπι έρχεται να παίξει τη χρονιά και είναι ένα κλαμπ που έχει θετικό ποσοστό επιτυχίας σε τέτοια παιχνίδια. Με βάζει σε σκέψεις η απουσία του Πρίντεζη, γιατί κυρίως χαλάει το ροτέησιον στη φροντκόρτ. Θεωρητικά πάντα, καλύτερα που ο Ολυμπιακός παίζει αύριο με τη Μακάμπι πάντως, παρά με την Κίμκι. Νίκη των Ισραηλινών στο ΣΕΦ πιθανόν να βγάλει έξω τη Σιένα..

      Διαγραφή
  38. Νομιζω αν η ρεαλ νικησει μεσα στην μοσχα την αλλη εβδομαδα, τελευταια αγωνιστικη μπορει τριτος με τσσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ δυσκολα θα κερδισει μεσα στη μοσχα η ρεαλ σην κατασταση που ειναι...stonerook

      Διαγραφή
    2. Παιδιά έτσι όπως παίζει η Ρεάλ, εαν προλάβαινε θα έμενε και έξω.. Αυτή είναι η γνώμη μου.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα με Jim και τονίζω ότι τρίτος μπορείς να βγεις και στην τετραπλή ισοβαθμία..

      Διαγραφή
  39. καλησπερα τζημ.μεγαλη νικη ο παο σημερα με ελαφρα κοντρα διαιτησια νομιζω.δεν ξερω αν εχεις εξετασει το ενδεχομενο τετραπλης ισοβαθμιας που ο παο αν κερδισει με 4 ποντους την τσσκα και η εφες με 3 ποντους χασει 4 στην μαδριτη και τελοςπαντων σε αυτα τα δυο παιχνιδια υπαρχει ενα point average συν 7 για τον παο με προυποθεση φυσικα νικη δικη του και ρεαλ βγαινει τριτος.δεν ειναι τοσο απιθανο αυτο το σεναριο.σε ευχαριστω προκαταβολικα γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Γιώργο. Αυτά κοιτάζω τώρα.. Όσο και να σε ξενερώνω το σωστό για τον Παναθηναϊκό τώρα είναι να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του Μπάμπεργκ. Ναι, στο παιχνίδι με την ομάδα που έχασε εχθές από την Άλμπα εντός. Σε περίπτωση στραβής κινδυνεύεις φίλε.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Μα ... εμείς εδώ από σήμερα ετοιμαζόμαστε για να πάμε την άλλη Παρασκευή στη Βαυαρία και να στηρίξουμε την ομάδα με τη φωνή μας! Σιγά να μην χάσουν στο Μπάμπεργκ!
      Ρίκα

      Διαγραφή
  40. 1ον το πιο σημαντικο ειναι να εξασφαλιστει η προκριση με μια νικη την ερχομενη εβδομαδα γιατι δεν θα μου φανει καθολου απιθανο η μαλαγα να παρει 2πλο μεσα στην εφες......

    2ον η μπαρτσελονα μπορει να ειναι καλυτερη απο τον παναθηναικο αλλα νομιζω πως λογω μεσο ορου ηλικιας και λογω αδυναμιας του ναβαρο να παιξει 5 συνεχομενα παιχνιδια αν ο παναθηναικος καταφερει να παει μακρια την σειρα νομιζω εχει πολλες ελπιδες να ''κλεψει'' την προκριση......

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μπαρτσελόνα είναι μεν φαβορί, αλλά όχι τόσο όσο παρουσιάζεται. Αυτό στο λέω στάνταρντ (απέναντι στον Παναθηναϊκό). Έχει πράγματα να στοχεύσει η ελληνική ομάδα..

      Διαγραφή
    2. Αν ειχαμε και λιγη βοηθεια και απο τα γκαρντ ρε γαμωτο..Θα χαμε περισσοτερες πιθανοτητες.

      Big saras

      Διαγραφή
  41. συγγνωμη που ξαναεπεμβαινω τζημ.ο γιωργος ειμαι δεν με ξενερωνεις.εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες.με ηττα απο την μπαμπεργκ και διπλο της μαλαγα κινδυνευω.απλα θεωρω οτι πολυ δυσκολο ειναι το διπλο της μαλαγα πλεον.οι τουρκοι παιζουν την ζωη τους στην εδρα τους που στο top 16 ειναι αηττητοι.απλα το σεναριο που σου ειπα αν το ψαξεις εχει καποια αρκςτη βαση.αν μπορεις ενημερωσε με.συγγνωμη και παλι για την δευτερολογια χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο σε τετραπλή ισοβαθμία μετρούν οι μετάξύ των ομάδων νίκες και η διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει τη βαριά ήττα στη Μόσχα μεγάλο μείον. Με Ρεάλ και Εφές επίσης είναι μείον..

      Διαγραφή
    2. και η εφες ομως εχασε με 19 απο τσσκα και εχει να παει στη μαδριτη με νικη με τσσκα θα πεσει το αρνητικο προσημο ενω οι αλλοι θα σφαζονται μεταξυ τους....στις λεπτομερειες ολα θα πανε...stonerook

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς.Με δυο - τρεις πόντους διαφορά την ΤΣΣΚΑ και τρεις - τέσσερεις πόντους διαφορά η Ρεάλ την Εφές και είσαι τρίτος σε τετραπλή ισοβαθμία..

      Διαγραφή
  42. τζημ παλι ογιωργος ειμαι .ετσι ειναι ο παο αυτη την στιγμη ειναι στο -21.η εφες την οποια κυνηγα ειναι στο -14.εχει χασει με 19 στην μοσχα.αν θεωρησουμε οτι ο παο κερδιζει με 3ποντους την τσσκα και η εφες χασει με 5 και πανω την περνα.αυτο το εχω καρατσεκαρει.η κερδισει με 32 και χασει με 6 η εφες και παει λεγοντας δεν ειναι απιθανο.ισα ισα που ρεαλ και εφες αυτη την στιγμη μοιαζουν ευαλωτες και ψυχολογικα.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι. Και επειδή πρέπει να τα τσεκάρουμε όλα, για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι πολύ ενδιαφέρον (μακριά από τους..γνωστούς λόγους) το αυριανό παιχνίδι στο ΣΕΦ..

      Διαγραφή
    2. Πιθανός εμφύλιος μου μυρίζει στο βάθος..Γουστάρω!

      Διαγραφή
    3. Καλυτερα να αποφύγουμε τον εμφύλιο...ας μη δούμε σε επίπεδο ευρωλίγκα όλες αυτές τις ομορφιές που κάνουν "οι υπέροχοι λαοί" των ομάδων μας. Πιο όμορφο είναι ένα σενάριο Σιένα-Παναθηναικός και Εφές-Ολυμπιακός και να τα πούμε στο Λονδίνο (γιατί σε αυτά τα ζευγάρια περνάμε και οι δύο και ας έχουμε μειονέκτημα) σε πείσμα όλων που είχαν τις ομάδες διαλυμένες απο το καλοκαίρι!

      Pan.Tsak

      Διαγραφή
  43. Με 2 νίκες δικές του πλέον και μερικά ακόμη όχι πολύ δύσκολα να "κάτσουν" αποτελέσματα (άσος το Εφές - Μάλαγα, το ΤΣΣΚΑ - Ρεάλ και το Ρεάλ - Εφές), ο Παναθηναϊκός πάει σε τετραπλή ισοβαθμία, όλες με ρεκόρ 10-4.
    Αυτή τη στιγμή το επιμέρους +/- των πόντων στα μεταξύ τους είναι: ΤΣΣΚΑ +25, Ρεάλ +9, Εφές -13, Παναθηναϊκός -21. Ο Παναθηναϊκός λογικά δεν μπορεί να πάει καλύτερα από -15 ή κάπου εκεί κοντά, άρα μπορεί να φτάσει μέχρι 3ος. Η Εφές έχει μόλις -13 και φυσικά μπορεί να χάσει στη Μαδρίτη. Αν π.χ. ο Παναθηναϊκός νικήσει με +5 την ΤΣΣΚΑ, θα του αρκεί μια ήττα της Εφές με -4 για να βρεθεί 3ος. Δεν θα είναι άσχημα να αποφύγει την Μπάρτσα...
    Σημειωτέον, από τις 4 που φαίνεται ότι πλέον προκρίθηκαν οριστικά (λέμε τώρα, τόσα που είδαμε...), η Ρεάλ έχει το δυσκολότερο ζευγάρι αγώνων (έξω ΤΣΣΚΑ, μέσα Εφές), η ΤΣΣΚΑ επίσης έχει δύο ντέρμπι (Ρεάλ μέσα, Παναθηναϊκό έξω) κι η Εφές κάπως καλύτερο πρόγραμμα (μέσα Μάλαγα, έξω Ρεάλ), αλλά και την πιο εύθραυστη διαφορά.
    Ωραία σενάρια, έτσι; Αλλά πρώτα το διπλό στη Γερμανία να τελειώνουμε (αν και το Εφές - Μάλαγα είναι νωρίτερα, θα ξέρουμε πριν το ματς)...
    Μην ξεχνιόμαστε με τα σενάρια όμως. Χίλια μπράβο στον Πεδουλάκη, πήγε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε. Τέτοιες νίκες είναι που κάνουν τις ομάδες να πιστεύουν ότι μπορούν τα πάντα.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιθανό κι άλλο σενάριο, να βρεθεί 2ος ο ΠΑΟ. Με ήττα της Εφές από Μάλαγα και μετά νίκη της Εφές στη Ρεάλ.

      Διαγραφή
  44. δεν αποκλειεται βεβαια ετσι οπως παιζει η ρεαλ τζημ (εχω παρει φορα και ποσταρω συνεχεια χαχα)να χασει και τους 2 αγωνες της η ακομη και η εφες να χασει και απο την μαλαγα την αλλη αγωνιστικη αν και μεσα στην τουρκια ειναι πανισχυρη.παντως την τετραπλη ισοβαθμια την βλεπω αρκετα πιθανη σε αυτον τον τρελο ομιλο σε ευχαριστω πολυ τζημ για τιον χωρο που μας δινεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και κάτι επι της κουβέντας, απλά για να δώ σκέψεις.. Εσείς, σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, ποιά ομάδα θα διαλέγατε, ως πιο βολική, για ζευγάρι στα play offs?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Σιεννα jim με διαφορα μακρια απο barca khimki. Civil 13

      Διαγραφή
    2. Jim κι εγώ Σιένα θα έλεγα ως πρώτη επιλογή.... αν και γιατί όχι και τη Μακάμπι ? Με τη Μπάρτσα με την ποιότητα που έχουν οι παίχτες μου θα με ικανοποιήσει και αν απλά η ομάδα πέσει μαχόμενη ;-) Σίγουρα όχι Ολυμπιακό καθάρα για το κομμάτι των οπαδών άρα και τις αντίστοιχες καφρίλες-τιμωρίες....

      Διαγραφή
    3. εσυ τζιμάκο σαν φίλαθλος του πάο ποιον προτιμάς? κι ας μην το παραδεχτείς πότε...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ κι εγώ. Σιένα θα ήταν η καλύτερη περίπτωση.
      Ρίκα

      Διαγραφή
    5. μπαρτσελονα για να μην υπαρχει γκρινια σε τυχον αποκλεισμο δεν ειμαστε καταδικασμενοι αν πιασουμε καλη αποδοση στην αμυνα και γινουν κλειστα παιχνιδια αν και με την Σιεννα η την Κιμκι εχουμε περισσοτερες ελπιδες ολυμπιακο με τιποτα γιατι με τους οπαδους και των δυο ομαδων δεν θα βγαλουμε ακρη

      Διαγραφή
    6. Να βγούμε τρίτοι και να παίξουμε με Σιένα! Και για τις αναμνήσεις αλλά και γιατί το πρόβλημα μας είναι περισσότερο με ομάδες που παίζουν καλή άμυνα (Μπαρτσα) και όχι με τις καλές επιθετικές (Σιένα) που το γατόνι ο Πεδουλάκης (ναι ρε, γατόνι) θα τις φέρει στα μέτρα μας.

      Pan.Tsak

      Διαγραφή
    7. Δεν είμαι Πάο αλλά σαν δίλος των ελλ.ομάδων θα διάλεγα σιένα ή κίμκι.Βατές....Σίγουρα όχι μπάρτσα,μακάμπι με μειονέκτημα ασυζητητί όχι και οσφπ με μειονέκτημα θα έπαιζε ρόλο η έδρα οπότε όχι.Αν ήταν με πλεονέκτημα ναι...
      Αντίστοιχα για τον οσφπ...με μειονέκτημα θα πήγαινα για εφές καλύτερα..Όχι μεσίνα και παρά την κάκιστη αυτή τη στιγμή εικόνα της,όχι Ρεάλ.Οι μαδριλένοι θα πάνε φάιναλ4(έχουν άλλο βάρος με τον ρούντι στην ομάδα κι ας τους λέμε μικρούς...χάλια έπαιξαν αλλά θα ρολάρουν στα πλέι-οφ.)
      Για μάχη Πάο-Οσφπ με μια πρώτη υπόθεση πιστεύω θα πέρναγε αυτός με την έδρα(δηλαδή μάλλον αν συναντηθούν ο 2ος οσφπ.)

      Διαγραφή
  46. Σιένα ή την αφελή Κίμκι και ας έχω χάσει δύο φορές Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Toν ολυμπιακό τζιμάρα. Και πριν προλάβουν να μιλήσουν μερικοί για "οπαδισμό" θα πω ότι μια νίκη-πρόκριση σε τέτοιο ζευγάρωμα μπορεί να δώσει στην ομάδα την ώθηση να πάει λονδίνο με σούπερ ψυχολογία και να το σηκώσει.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Manu έχεις δίκαιο για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά ως οπαδοί δεν μπορούμε δυστυχώς να το χειριστούμε. Και οι τιμωρίες στην Ευρωλίγκα δεν είναι της Ελλαδίτσας μας.... Καλύτερα μακρυά και αγαπημένοι λέω εγώ ;-)

      Διαγραφή
    2. Έξυπνη η προσέγγιση σου Manu.. Αλλά μήπως "αδειάσεις"..? Θα είναι πολύ ψυχοφθόρα μια τέτοια σειρά. Αντίθετα αυτή την "ώθηση" στη δίνει σίγουρα μια επιτυχία απέναντι στη Μπάρτσα.

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ έτσι το βλέπω. Καλύτερα να αποφύγουμε τα παιχνίδια εντός Ελλάδας. Η Σιένα θα ήταν ιδανική!
      Ρίκα

      Διαγραφή
  48. Σιένα ασυζητητί!Βούτυρο στο ψωμί μας το αλλοπρόσαλο μπάσκετ της.Ταιριάζουν περισσότερο τα ματσαρίσματα και την έχεις στο σετ παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. τζημ στην ερωτηση σου θεωρω σιενα λογω και της δυναμης του παο στο καλαθι με συναρτηση την αδυναμια της σιενα εκει.δεν εποκλειεται η σιενα να κανει το τρια στα τρια μετα και την ηττα της καχα αποψε.πεμπτο ποσταρισμα τζημ εκανα ρεκορ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπράβο Γιώργο. Συνέχισε έτσι, 8 η ώρα το πρωί σε θέλω ακόμα εδώ! Ναι, δεν έχεις άδικο. 3/3 βέβαια είναι λίγο "κάπως" φίλε.. Έχει Μπάρτσα εντός και -ακόμα και την αδιάφορη- Κάχα έξω. Κάτσε να περάσει τη Μπεσίκτας αύριο (είναι φαβορί αλλά..) γιατί τελευταία οι Ιταλοί είναι σε νιρβάνα..

      Διαγραφή
  50. Βλέπω τη φετινή ομάδα και πραγματικά απορώ. Με χαμένα ριμπαουντ, πολλά λάθη,πολλά χρεωμένα φάουλ, χωρις παιχνίδι στο ποστ και με ποσοστά παμπαιδων στις βολές. Κέρδισε σήμερα και πιστευω ότι κι απο επιπολαιότητα εχασε το πρωτο ματς,όπως κι αυτό με τη Μαλαγα. Υπολογισιμη η Μπαμπεργκ, απορω πως δεν κερδισε ουτε χτες. Εκτός απροοπτου Μπαρτσελονα βάσει λογικής...Οτιδίποτε εκτός Ολυμπιακού θα μου έκανε(δε θέλω εμφυλιο) και προσωπικά προτιμώ τα μεγάλα ματς, οπότε Μπάρτσα δαγκωτό. Θεωρώ ότι το κίνητρο θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Κυρίως όμως ψοφάω να δαγκώσω ξανά τη γλώσσα μου με τον Ούκιτς,τον Πεδουλάκη, το Γκιστ και να δω το Διαμαντίδη να σολάρει...Η ομάδα έτσι κι αλλιώς έχει πάει πολύ καλά φέτος.

    Τζον Αμίτσι-πιο σκληρός πεθαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο μοναδικός τρόπος για να πάει ελλ. ομάδα στο φ4 είναι ο εμφύλιος διαφορετικά και οι 2 θα δουν το φ4 από την τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα για την Ζαλγκίρις, άξιζε όχι μόνο να περάσει αλλά να πάει και στο f4. Τώρα κινδυνεύουμε να δούμε στο φ4 τα κριάρια Λάσμε και Χάινς.

      Διαγραφή
    2. Ρε τι κατσίκι είναι αυτός ο Γκιστ.

      Διαγραφή
    3. Ναι, πραγματικά. Το σχολίασα κι εγώ την ώρα του αγώνα - αν και δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Γκιστ -, το άλμα του είναι πολύ εντυπωσιακό.
      Ρίκα

      Διαγραφή
  52. Πες Τζιμ και μια κουβεντα για το ΑΡΙΣΤΟ κοουτσάρισμα του RG! Μπορεί στη στελέχωση/στήσιμο ομάδας να μην είναι σπουδαίος, αλλά χτες σαν κόουτς, πήρε και τα σωβρακα του Σπανιόλου...
    Κι ας μην του βγήκαν όλα τα τρικς που έκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλα παεινα γινει χαμος στο τελος της φασης.4 ομαδες να ισοβαθμουν μαζι κ να μοιραζονται τις θεσεις στισδιαφορες.δεν εχει ξαναγινει λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο τελικός είναι ΤΣΣΚ - Μπάρτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανυπομονώ να έρθει το βράδυ να απολαύσω τον Πέρκινς.
    Πέρκινς και Μπίδης είναι τα πουλέν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και να εξισώνουμε τον γίγαντα Μπίδη με τον Περκινσάκο!
      Είναι σαν να συγκρίνεις μια Ρολς-Ρόις με ένα φιατάκι.



      Διαγραφή
  56. Καλημέρα σε όλους.
    Μετά την τεράστια νίκη στη Μαδρίτη και παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έκανε το σούπερ παιχνίδι, προκύπτουν κάποιες νέες παράμετροι και επιβεβαιώνονται παλιότερα συμπεράσματα.
    1. Είναι κρίμα για την προσπάθεια της ομάδας να μην υπάρχει ένας τρίτος γκαρντ. Με την προσθήκη ενός σοβαρού παίκτη η ομάδα θα ήταν ένα επίπεδο πάνω.
    2. Στα play-off, ειδικά με Μπάρτσα, με 2 γκάρντ να παίζουν 35'+ ανά 2 ημέρες θα έχουμε τεράστιο θέμα.
    3. Η νίκη, εκτός από το βαθμολογικό, έχει σημασία και ως προς το χτίσιμο του χαρακτήρα της ομάδας που είναι καινούργια, να μην ξεχνιόμαστε.
    4. Ο Πεδουλάκης έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και δείχνει ότι χτίζει χαρακτήρα μαζί με την ομάδα.
    5. Η Ρεάλ, αν υπήρχαν 1-2 ματς ακόμα στο top-16, μέχρι που προλάβαινε να αποκλειστεί. Βλέπω Ζοτς να πλησιάζει το καλοκαίρι.
    6. Εκτός από το επεισόδιο Μάικλ-Πασκουάλ, δεν ξέρω αν έγινε αντιληπτό το κράξιμο σε μία αλλαγή από τον Γιούλ στο Λάσο.
    7. Με λίγη προσοχή σε 1-2 ματς, θα ήμασταν με πλεονέκτημα έδρας στα play-off.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε τέτοιο μπανκς ο άρτζι πρέπει να τραβήξει από το μανίκι τον ξανθόπουλο....Δεν είναι καλός σουτέρ,κανά μεγάλο ταλέντο αλλά ακόμα και στα χθεσινά 2 λεπτά έδειξε οτι μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα πιο άνετα και απο τους 3 άλλους...αν λυθεί κι όλας μπορεί να δώσει πολλά.Καλός on the ball defender,ικανός να ανταγωνιστεί τα γρήγορα γκαρντ της μπάρτσα όπως χουέρτας και στο τρανζίσιον...Δε γίνεται αλλιώς..ο μπανκς μου φαίνεται να έχει μικρότερο μπασκετικό iq κι από μικρό παιδί.

      Διαγραφή
  57. Α ρε ερημε Πεδουλάκη τι θα άκουγες σήμερα από τους "γνωστες" αν είχες χάσει χθες (κάτι απόλυτα φυσιολογικό, δεδομένων των συνθηκων. 400 ποστ θα είχαν γραφτεί για την ανεπάρκειά σου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. pantws na kanw kai ena allo sxolio pou den to eipame alla mallon tha to thixei o Jimakos stin analisi tou: poli kali diaxeirisi twn guards simera o RG, xekourase arketa ana diastimata Ukic kai DD, kai den fanike na agxwnetai me ton Banks (pou kai pali itan katw tou metriou) enw o Xantho apla itan mi arnitikos. Fanike kathara simera oti kai o DD (para to 1/4 FT sto telos)kai o Roko, sigoura den itan exouthenwmenoi opws me ti Malaga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 35 λεπτα ο ΔΔ και 32 ο Ουκιτς καταπονημενοι ηταν αρκετα αλλα ηταν πιο ψυχωμενοι χτες.

      Διαγραφή
  59. Σενάρια για τον όμιλο του ΠΑΟ.
    Παίρνοντας ως δεδομένη μόνο την εντός έδρας νίκη της Μάλαγα επί της Άλμπα (που δεν είναι και τόσο σίγουρη), προκύπτουν 50 διαφορετικά σενάρια για την τελική κατάταξη του ΠΑΟ. Συνοπτικά :
    1. Με 8 νίκες υπάρχουν 8 σενάρια. Στα 4 (50%) τερματίζει 4ος και στα υπόλοιπα 4 (50%) βγαίνει 5ος.
    2. Με 9 νίκες υπάρχουν 25 σενάρια. Σε 1 (4%) από αυτά βγαίνει 2ος , σε 8 (32%) από αυτά βγαίνει 3ος και στα υπόλοιπα 16 (64%) καταλήγει 4ος.
    3. Με 10 νίκες υπάρχουν 17 σενάρια. Σε 3 (18%) από αυτά βγαίνει 1ος, σε 7 (41%) από αυτά βγαίνει 2ος, σε 6 (35%) από αυτά βγαίνει 3ος και σε 1 (6%) μόνο καταλήγει 4ος.
    4. Συνολικά υπάρχουν 4 σενάρια στα 50 που τον αφήνουν 5ο δηλ. 8% πιθανότητες, 21 σενάρια που τον φέρνουν 4ο (42% πιθανότητες), 14 σενάρια για 3ος (28% πιθανότητες), 8 σενάρια για 2ος (16%) και 3 σενάρια (6%) για την 1η θέση.
    Με λίγα λόγια, νίκη στη Γερμανία για να τελειώνουμε και μετά βλέπουμε.

    Υ.Γ. Καταλαβαίνω ότι απλοί μαθηματικοί υπολογισμοί και σενάρια δεν λένε και πολλά. Όλα στο παρκέ κρίνονται. Απλά, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ούτε τώρα δεν είμαστε σίγουροι και πάντως όλα είναι πιθανά σε αυτόν τον όμιλο. Οι πιθανότητες είναι πιο πολύ παιχνίδι για κουβέντα και λιγότερο βάση για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και το μέλλον της.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά μας βγάζει εκτός το 2/2 για Μάλαγα και 0/2 για μας. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε διαφοροποίηση μας βγάζει 4ους (μια νίκη/ήττα εκατέρωθεν), οπότε δεν ασχολούμαστε με Μάλαγα και κοιτάμε τους άλλους τρεις. Το σενάριο που θέλω να πιστεύω ότι γίνεται είναι 2/2 για μας και ένα +5 με CSKA. Από εκεί και πέρα τα άλλα δεν εξαρτώνται από εμάς, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δυστυχώς όμως έχουμε δείξει (πλείστες φορές) ότι δεν μπορούμε -φέτος, ακόμα- να πάρουμε και να κρατήσουμε διαφορές, άρα δεν είμαι τόσο σίγουρος...

      Αλλά συμφωνώ με τους από πάνω, και εγώ θα ήθελα Μπάρτσα τόσο για το remake, όσο και για να δούμε ωραία ματσάκια...

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, Αντώνη.
      Η ομάδα μετά το χθεσινό δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Δεν ξενάω, βέβαια, τις αδυναμίες μας αλλά και το γεγονός ότι η Μπάρτσα δεν είναι Ρεάλ. Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί και το θέμα Μάικλ, γιατί σε ενδεχόμενη αποχώρηση ή παροπιλισμό του, η Μπάρτσα γίνεται άλλη ομάδα. Θα προτιμούσα να μην τους βρούμε μπροστά μας γιατί θα είναι υποψιασμένοι και από το κάζο του 2011. Όλοι οι υπόλοιπο υποψήφιοι αντίπαλοι παίζονται στα ίσα και νομίζω ότι αξίζει η ομάδα να έχει μία τέτοια ευκαιρία δηλ. ένα 50-50 στα play-off.
      Η χθεσινή διαιτησία ήταν από άλλες εποχές. Στο 1ο ημίχρονο είχαμε 8 βολές και οι Ισπάνοι 23 χωρίς παιχνίδι στο post. Τα φάουλ εκτός φάσης ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ευτυχώς, στο τελευταίο 5λεπτο σταμάτησαν το σπρώξιμο και έπαιξαν 50-50 φοβούμενοι μην εκτεθούν περισσότερο.

      77

      Διαγραφή
    3. Σωστός, και εγώ είπα σε κάποια στιγμή "έλεος", αλλά φαίνεται ότι έχει πέσει γραμμή από το Ρήγα να μπουν όσο περισσότερα εμπόδια γίνεται στις ελληνικές ομάδες, ώστε να μην καταλήξει τρίτη κούπα στην Ελλάδα...για ποιο λόγο δεν μπορώ να καταλάβω, ας κάνουν ομάδες και οι άλλες χώρες για να την σηκώσουν την κούπα...

      Αυτό που έβγαζε μάτι πάντως χθες ήταν τα επιθετικά φάουλ ή ότι σε ακριβώς ΙΔΙΑ φάση (βήματα ή/και φάουλ) σε συνεχόμενες επιθέσεις, στην Ρεάλ αγνοήθηκαν τα βήματα και δόθηκε το φάουλ (νομίζω Begic) ενώ στον Σόφο δόθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη τα βήματα (στην ΑΜΕΣΩΣ επόμενη επίθεση, άρα μπορούσε οποιοσδήποτε να συγκρίνει άμεσα τα δύο σφυρίγματα)...

      Διαγραφή
    4. Με όλο το θάρρος που 'επεμβαίνω' στην κουβέντα, '77' πέρα από το θέμα του να μην εκτεθούν όπως λες οι διαιτητές και ότι άλλο σκέφτηκαν, είναι σημαντικό το ότι η ομάδα με την απόδοσή της όχι τη σούπερ αλλά αυτή που δήλωνε παρόν, δεν τους έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσουν να σπρώχνουν.... είναι πολύ σημαντικό... γιατί οκ εκτίθεσαι μία αν όμως ο άλλος δεν δίνει το δικαίωμα ότι χαλάρωσε, ότι τα πάρατησε, αν συνεχίσεις εκτίθεσαι περισσότερο. Ένα ακόμα μάθημα νομίζω σπουδαίο για την απειρία των περισσότερων παικτών που καλό θα ήταν να το μάθουν καλά για τη συνέχεια.

      Διαγραφή
    5. Φιλε 77 μιλάμε για πολύ ελευθερο χρόνο, έτσι? :-p Σε ευχαριστούμε πάντως! 22% πιθανότητες να έχουμε πλεονέκτημα έδρας μου κάνει μια χαρά, και 50% να αποφύγουμε και την τέταρτη θέση που μας στέλνει στη Μπαρτσελόνα μου κάνει ακόμα καλύτερα!

      Pan.Tsak

      Διαγραφή
    6. Τί επεμβαίνεις, ρε Ναταλία; Πλάκα κάνεις;
      Δηλ. αν η ομάδα λύγιζε και με δεδομένο ότι δεν έκανε και σπουδαίο ματς, τί θα ακούγαμε; Πως πάλι έκανε κοιλιά, ότι πάλι έπαθε το γνωστο black out, ότι ο Άρτζι είναι λίγος στο κοουτσάρισμα κ.ο.κ. Οι παρεμβάσεις των διαιτητών δεν είναι όπως παλιά. Όπως προοδεύει το παιχνίδι, έτσι προοδεύουν και οι τρόποι των διαιτητών να παρέμβουν σε ένα ματς. Και αυτό γίνεται στοχευμένα και όχι τελείως απροκάλυπτα όπως στο παρελθόν. Οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα (βλ. Βερολίνο-ΤΣΣΚΑ). Δεν νομίζω ότι υπάρχει κεντρική απόφαση να αδικούνται οι ελληνικές ομάδες. Απλώς, βλέπουμε κάθε χρόνο κάποιες ομάδες να αβαντάρονται. Κι εμάς κάποες εποχές μας παίζανε πολύ καλά, για να το πω κομψά. Αυτό συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει σε κάθε σπορ που εμπλέκονται διαιτητές. Είναι αναπόφευκτο. Φέτος π.χ. παίζεται πολύ η Ρεάλ και η Εφές. Την ΤΣΣΚΑ δεν την αναφέρω γιατί είναι all time classic σ' αυτόν τον τομέα.

      77

      Διαγραφή
    7. Φίλε Pan.Tsak, πίστεψέ με ο ελέυθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος. Απλές εφαρμογές των πιθανοτήτων είναι. Μετά το τέλος του α' γύρου του top-16, επειδή ήμουν υποψιασμένος για το τί θα ακολουθούσε, έφτιαξα μια εφαρμογή στο excel. Μετά ήταν όλα απλά. Θέλω 1' για να την ενημερώνω κάθε εβδομάδα με τα αποτελέσματα και όλα τα υπόλοιπα βγαίνουν αυτόματα.

      77

      Διαγραφή
    8. Τότε φιλαράκι είσαι απλά μάγκας! Γουστάρω τρελά όλα αυτά τα στατιστικά - πιθανότητες κτλ οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις θα ψάχνω τα σχόλια σου! Να 'σαι καλα!!

      Pan.Tsak

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ, φίλε.
      Το ΣΚ αν προλάβω, θα μειώσω τα σενάρια βάζοντας και την μεταβλητή του goal average. Θέλει λίγη δουλίτσα, βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο. Απλά σου υπενθυμίζω ότι όλα τα ματς που επηρεάζουν την κατάταξη του ΠΑΟ, το πρόγραμμα τα θεωρεί 50-50, ανεξάρτητα αν εγώ ή εσύ π.χ. θεωρούμε ότι η ΤΣΣΚΑ θα κερδίσει στη Μόσχα τη Ρεάλ.

      77

      Διαγραφή
    10. Φοβερη προσπαθεια 77 φιλε
      Να σε καλα

      Διαγραφή
  60. Γενικά θεωρώ οτι δύσκολα θα μας κάτσει ο συνδιασμός αποτελεσμάτων που θέλουμε, οπότε μάλλον τη Μπάρτσα θα βρούμε μπροστά μας, και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 80/20 υπέρ τους οι πιθανότητες.

    Η Σιένα νομίζω δεν φοβίζει κανέναν, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα παίζει κατα περιόδους καλό μπάσκετ, αλλά είναι αλλοπρόσαλη και δεν φαίνεται να έχει τον χαρακτήρα που απαιτείται για σειρές πέντε παιχνιδιών. 50/50.

    Η Χίμκι είναι υπερβολικά άπειρη για να είναι φόβητρο και, αν και είναι απο τις ομάδες που με εντυπωσίασαν θετικά φέτος (στην πρώτη φάση), θα τους ήθελα, αν και με τρομάζει λίγο η διαιτησία που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης και η σχετικά αξιοπρεπής ως και καλή τους έδρα. 50/50.

    Τον Ολυμπιακό τον ξέρουμε, αποδεδειγμένα μπορούμε να τον κερδίσουμε, θεωρώ οτι έχει χτυπητές αδυναμίες και δεν έχει σταθερότητα στο παιχνίδι του, ενώ η ομάδα μου δίνει την εντύπωση οτι περιμένει ένα σπίρτο (ένα αρνητικό αποτέλεσμα) για να ανάψει μεγάλη φωτιά. Πολλά εγώ μαζεμένα έχω την εντύπωση. Με πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, πιστεύω 60/40 υπέρ τους οι πιθανότητες.

    Τελευταία άφησα τη Μακάμπι γιατί είναι η μόνη ομάδα που δεν θέλω να δω μπροστά μου στους 8 (πλήν της Μπάρτσα). Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία, δυνατή στα δύσκολα έδρα, χαρακτήρα και το mentality που απαιτείται για τέτοιες σειρές. Συν οτι έχει παράδοση στο να μας βγάζει το λάδι. Μακριά κι αγαπημένοι. 70/30 υπέρ τους.

    Συμπέρασμα. Σιένα/Χίμκι και δεν έχω πρόβλημα και με τον Ολυμπιακό. Μακριά απο Μπάρτσα και Μακάμπι. Όσο για τους κάφρους, εγώ λέω οτι θα είναι αγγελουδάκια όλοι τους μέσα στο γήπεδο. Έξω απο το γήπεδο, χέστηκα, αν γινόταν να τους παραχωρήσουμε και μια έκταση να πάνε να αλληλοσκοτωθούν, ακόμα καλύτερα.

    Χρήστος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
    Με μιά λέξη μπορούμε να τα πούμε όλα.
    ============
    ΕΒΔΟΜΟ ! !
    ============
    P.S1 London I'll be there.
    P.S2 Emperor Emperor Emperor you are first
    Kai ta myala sta kagkela PANATHA eisai best.

    Tony Glykas Kouklentes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. προβλεψη...
    μπαρτσα - παο
    ρεαλ - οσφπ
    σιενα - εφες
    τσσκα - χιμκι
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Παππάς στη θέση Ξανθό
    Τσαιρέλης στη θέση του Σκορδί
    Γιάνκοβιτς στη θέση του Γιαννό
    Φόρντ της Μπάμπεργκ (καθαρόαιμο center με πρόσωπο και πλάτη) στη θέση του Καπόνο.
    Και ένα αμερικανάκι γκάρντ τύπου Φάρμαρ στη θέση Μπάνκς.
    Πέντε απλές αλλαγούλες μιά και οι τρείς θάναι από Ελλάδα.
    Και μετά μην τον είδατε τον Παναή (Panathinaikos b.c)
    Θα μου πείτε δεν υπάρχει δυνατό αμυντικογενή γκάρντ πλήν Μήτσου να ντουμπλάρει το αντίπαλο ποντάρικο γκαράκι.
    Υπάρχει.
    Γι'αυτό παίρνω Γιάνκοβιτς στα SF για να μπορώ
    να κατεβάζω στο ντουμπλάρισμα τον σκύλο τον αλαχάνιαστο τον Μπράμος.
    ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ!!!!!

    Tony Vaflas Glykas Kouklentes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Απλές" αλλαγούλες δεν τις λες, μόνο τα ονόματα που έριξες στο τραπέζι είναι +1 μύριο (και...) από το τωρινό budget. Την σήμερον ημέραν αυτά δεν γίνονται εύκολα ούτε γρήγορα...Και εγώ θέλω 7ο και 8ο αστέρι, αλλά ξέρω ότι αυτά δύσκολα θα γίνουν από τους Γιαννακόπουλους....

      Διαγραφή
    2. Φαντάσου τον Λούκας της Εφές, το Φώτση και έναν 7footer στην ομάδα.Δεν το έχανες το 7ο με τίποτα.Αλλά αυτές οι προσθήκες θα στοιχιζαν πολύ..

      Διαγραφή
    3. Ναι αραδιάζετε κάτι ονόματα:παππά-γιάνκοβιτς τα πιο χοτ ονόματα στην ελληνική αγορά,και δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν και πιο πολύ μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τα πλέι-οφ,που κάτι μου λέει οτι ο λιανός θα τους μοσχοπουλήσει το καλοκαιράκι,σάροντ φορντ,από τα καλά αμερικανάκια undersized center που είναι περιζήτητα και τα πληρώνουνε οι μεγάλες ευρωπαικές ομάδες και τον Φάρμαρ(εδώ δεν χρειάζεται σχόλιο...)

      Διαγραφή
  64. Πιστεύω πολύ σε ΤΣΣΚΑ φέτος για κατάκτηση τροπαίου.
    Προπονητής απο το πολύ ψηλό ράφι και ένα ρόστερ πλήρες με μερικά θέματα χημείας προς το παρών.Αν πάρει το καλοκαίρι άνα παίχτη σαν τον Διαμαντίδη(θα της δώσει λύσεις στο 2 στο μισό γήπεδο και θα τρέξει ακόμη περισσότερο στο ανοικτό γήπεδο)

    Μια άσχετη ερώτηση για Νεμάνια Μπιέλιτσα ως αντικαταστάτης του Πέρο Αντιτς στον Ολυμπιακο?

    Έχεις twitter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα στα παιδιά.. Σε λίγο η ανάρτηση για το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @ Αντώνης Μαρίνος

    Αντώναρε σε πιάνω αδιάβαστο αδελφέ.
    Εδώ δίνει ΕΝΑΜΙΣΗ εκατομμύριο και πλάς για Φώτση.
    Τι θα πάθει αν φέρει αντί για Φώτση στη θέση του Καπόνο τον Φόρντ με λιγότερο συμβόλαιο;
    Κι ένα τύπου Φάρμαρ στα λεφτά του Μπάνκς ή και 2-3 κατοστάρικα παραπάνω ρε αδελφέ.
    Σκορδί , Γιαννό και Ξανθό δεν παίρνουν και οι τρείς μιά διακοσάρα;
    Μπορεί και παραπάνω.
    Πόσα παραπάνω θα δώσει σε Παππά , Τσαιρέ και Γιάνκο;
    Τριπλάσια και αν.
    Πάντως πολύ λιγότερα από Φώτση.
    Αλλά θα έχει τρία νεαρά εξελίξημα και αφροκρεμιάρικα Ελληνόπουλα 12δάτα με ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο μπάσκετ κι όχι συμπλήρωση και παγκίτες.
    Ολες οι αλλαγές που σου γράφω , σε κάνουν πλήρη ομάδα σε όλες τις θέσεις , σου δίνουν επιθετικό σέντερ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ που δεν έχεις τώρα πλήν του Σόφο κι αυτός όποτε μπορεί και του πάει το μάτς , σε καθιστούν άτρωτο στις αλλαγές με τα Ελληνόπουλα που θα παιξουν αναπληρώνοντας επάξια τους βασικούς σου και πάνω απο όλα φιάχνεις την περιφέρεια σου που χωλαίνει αισθητά και κουράζει το ΜΗΤΣΟ τόσο δυνατή και δημιουργική που θα γίνει φόβητρο.
    Δεν σου λέω για το νέο Ελληνικό αίμα που θα έχεις και που θα είναι η αυριανή Εθνική μας.
    ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ.
    ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ Μ-Ε-Λ-Λ-Ο-Ν ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
    ΠΡΟΣΤΑΦΑΙΡΣΕΙΣ.


    Tony Glykas Kouklentes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι ξέρουμε ότι τα λεφτά που θα σπρωχνόντουσαν (είμαστε σίγουροι ??) για Φώτση ήταν ακριβώς αυτό: ΜΟΝΟ για τον Φώτση και κανέναν άλλο. Το έχουμε συζητήσει και εδώ μέσα αυτό, μιλάμε για την ΜΙΑ συγκεκριμένη περίπτωση.

      Από εκεί και πέρα, παίκτης τύπου Farmar (ή τύπου Weems) δεν κοστίζουν μόνο όσο ένας Banks ή έστω και Kapono, από εδώ και μόνο έχεις ήδη υπερβεί το budget σου. Αν εννοείς όμως έναν άσο που να μπορεί να δημιουργήσει, να σκοράρει και να έχει και προσωπικότητα τότε ναι συμφωνώ, αλλά δεν θα κοστίζει λίγα...

      Τέλος, θεωρείς ως δεδομένο ότι οι τρεις μικροί θα αποδώσουν με τη μία και κατευθείαν καλύτερα από τους τρεις που έχουμε. Αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο, εδώ και ο Ξανθόπουλος που όσο να'ναι έχει παραστάσεις μεγάλων αγώνων και όμως δεν σου δίνει ότι μπορεί (όσο μπορεί τεςπα...). Σαν προοπτικές ίσως είναι καλύτεροι (αν και ο Τσαϊρέλης φαίνεται να έχει φτάσει κάποιου είδους peak ή stagnation point, ίσως θέλει "χώρο" για να απλώσει ταλέντο), αλλά δεν είναι money in the bank όπως πιστεύεις.

      Άρα θέλει δεύτερη και τρίτη σκέψη η πρότασή σου και φυσικά παραπάνω χρήματα (αυτό είναι προφανές) από όσα ίσως έχει διάθεση να ρίξει ο Γιαννακόπουλος.

      Διαγραφή
    2. ο φάρμαρ κάνει 3 μύρια και ο μπανκς 30.000 το μήνα!

      Διαγραφή
  67. Aντώνη μόνο με καλούς ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΥΣ φερέλπιδες Ελληνες με μέλλον μπορεί να φιάξεις νέους Διαμαντίδηδες (δύσκολο) μιά και με το Μήτσο στις επάλξεις θα διδαχθούν πολλά.
    Για να συνεχισθεί η αυτοκρατορία.
    Κανείς δεν έγινε από τη μιά μέρα στην άλλη ΘΕΟΣ ΜΗΤΣΟΣ πχ , αλλά δίπλα του και μέσα στον αυτοκράτοτα σταδιακά μπολιάζεσαι.
    Παππάς,Γιάνκοβιτς και Τσαιρέλης κάτω από τα λάβαρα έχουν τα φόντα να απογειωθούν.
    Τον Φόρντ μην ξεχνάμε.
    Είναι ότι μας λείπει σε επιθετικό μπομπάτο σέντερ.
    Tony

    ΑπάντησηΔιαγραφή