Athlenda

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

MIA ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...



Το Hoopfellas κάνει την καθιερωμένη πλέον βόλτα του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τι το ενδιαφέρον είδαμε το τριήμερο..




Έτσι για να αποσυμπιεστούμε λίγο, πρίν την αυριανή «πολεμική» ημέρα..



-Παίρνουμε τον υπερσιβηρικό και πάμε στο Βλαντιβοστόκ (ναι, εκεί που ο Παπαλουκάς είχε βάλει όρο στα συμβόλαια του να μην ακολουθεί την ΤΣΣΚΑ..) όπου η Λοκομοτίβ του Νικ Καλάθη πέρασε από την έδρα της Σπαρτάκ (89-94) του γνωστού μας Γκούνταρς Βέτρα (Ρίγα, ΤΣΣΚΑ με πέρασμα και από τη Μινεσότα αρχές 90’s). H ομάδα του Πασούτιν έβγαλε κούραση στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη ποιοτική της διαφορά. Η Κούμπαν η οποία παίζει σύγχρονο μπάσκετ, με δύο δημιουργούς στην πεντάδα της (Καλάθη-Μπίκοφ) που πιέζουν πολύ καλά τη μπάλα και δύο σκρίνερς (Χέντριξ-Ντέρικ Μπράουν) και εξαιρετικούς finishers στο ζωγραφιστό, χτύπησε πολύ με πικ εν ρολ επίθεση και έξτρα πάσα  απέναντι στους αδύναμους να αμυνθούν σε αυτό το κομμάτι γηπεδούχους, με τον Χέντριξ να «γράφει» 17π.-9ριμπ. με 7/8σ. και τον Μπράουν 15π.-5 ριμπ. Η Ρωσική ομάδα έχει ένα βαθύ ρόστερ με ποιότητα και είναι πολύ κοντά στον στόχο της, τη συμμετοχή στην επόμενη Ευρωλίγκα, μιας και θα αντιμετωπίσει τη Μπιλμπάο στον τελικό του Eurocup. Πολύ καλή δουλειά από τον Εβγένι Πασούτιν, ο οποίος είναι σε διαρκή άνοδο στο ευρωπαϊκό προπονητικό χρηματιστήριο.


-Μιας και ο ο λόγος για Eurocup, μια από τις καλύτερες φετινές παρουσίες στο θεσμό  και βασικός αντίπαλος της Λοκομοτιβ στη Βαλτική λίγκα, η Ρίγα, έκανε το διπλό στο τοπικό ντέρμπι της Λετονίας απέναντι στη Ζελγκάβα (οι δύο πόλεις απέχουν μισή ώρα περίπου) με ένα από τα πούλεν του Hoopfellas, τον  E.J. Rowland, να κάνει παπάδες και να τελειώνει με τριπλ νταμπλ φίγκιουρ (11π.-10 ριμπ.- 10 τελικές)με άμεσα επωφελούμενο τον 22χρονο Τζάστιν Χάμιλτον (πρώην σέντερ της Τσιμπόνα ) ο οποίος έσπασε όλα τα ρεκόρ τελειώνοντας με 35π.(13/18σ.)-11 ριμπ. σε 23’.. Ο Ρόουλαντ είναι ένα από τα καλύτερα γκαρντ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, παίζοντας με  πρωτόγνωρο αλτρουισμό και θεωρώ ότι θα αποτελέσει μήλον της έριδος το καλοκαίρι για τους συλλόγους της Ευρωλίγκας (καλά θα κάνουν οι  ελληνικές ομάδες να είναι έτοιμες, αποτελεί με το τραχύ και all around στυλ του, ιδανικό κομμάτι στο μπακόρτ όταν έχεις ήδη εκεί έναν Σπανούλη ή Διαμαντίδη). Οι μάχες του με τον Νικ Καλάθη στη VTB  και κατ’επέκταση της Λοκομοτίβ με την Ρίγα φέτος ήταν απολαυστικές, με νίκες του φιλοξενούμενου εκατέρωθεν και τους δύο πόιντ να τα δίνουν όλα στη προσωπική του κόντρα.. Η φετινή ομάδα του Μπουτάουτας ομολογώ μου αρέσει αρκετά και κατά τη γνώμη μου ήταν άτυχη στο Eurocup έχοντας στον ίδιο όμιλο  Βαλένθια, Μπιλμπάο, πέφτοντας εν τέλει όρθια..


-Πάμε TBL.. Ο Τζόη Ντόρσεη μπορεί να μιλάει ακόμα για τον. Αρχηγό Σπανούλη αλλά στην Τουρκία μάλλον βουλώνει στόματα με την Γκαζιαντεπσπόρ, ειδικά με εμφανίσεις όπως η τελευταία του απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ (67-90). Ο Ντόρσεη ήταν εντυπωσιακός (για ένα ακόμη παιχνίδι) κάνοντας γιο-γιο την  φροντκορτ της γηπεδούχου, τελειώνοντας με 22π.-18 ριμπ.-4 τελικές και 10/10 προσπάθειες δύο πόντων..!! Αυτά είναι.. Άξιοι συμπαραστάτες του ο «στρατηγός» Αντρέ Κόλινς (18π.-7 τελικές) και ο “stretch-4” Nτίλαν Πέητζ (16π. 4/6 3π.) Η Γκαζιάντεπ πλέον απομακρύνθηκε από την ουρά για τα καλά και περιμένει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στην Μπάνβιτ την ερχόμενη εβδομάδα. Περιττό να πούμε ότι ο Ντόρσεη ξεχωρίζει για πλάκα.. όντας 1ος ριμπάουντερ στη λίγκα (12.3 ριμπ.-τα 4.4 επιθετικά) ενώ παράλληλα σκοράρει και 15.3π.μ.ο. με 63.9% στα δίποντα. Πληροφοριακά σας λέω ότι 4 από τις ομάδες που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους για το καλοκαίρι..


-Δε θα μπορούσα να μην κάνω μια αναφορά και στον αγαπημένο μου Μάικλ Ράιτ ή πλέον.. Αλί Καραντενίζ έναν από τους πιο ικανούς ποστ παίκτες στη Γηραιά Ήπειρο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί κάποιοι να τον θυμάστε για τους τσαμπουκάδες στο Ιβανώφειο με τον Άρη ή το πέρασμα του από την Κεντρική Ευρώπη (Πολωνία, Γερμανία)  και έπειτα το 2006-07 από την σπουδαία Ορτέζ του Γκόρντον Χέρμπετ (φοβερό δίδυμο με τον Άαρον Μάιλς). Ο Ράιτ παραμένει στα 33 του ένας από τους πιο ικανούς ψηλούς (έστω undersized) στο παιχνίδι με πλάτη χρησιμοποιώντας άψογα το κορμί του.  Στη μάχη των Τουρικών παραλίων βέβαια η Μερσίν δεν τα κατάφερε να πιάσει στη βαθμολογία την Αλιάγα Πετκίμ καθώς ηττήθηκε εντός έδρας (81-91) με τον Ράιτ να «γράφει» 30π.-9 ριμπ. πιστοποιώντας τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην TBL. To θέμα είναι ότι η Μερσίν (Αλεξ Σκέηλς που μάλιστα κάνει καλή χρονιά, Ουίλ Σόλομον) φαίνεται ότι μπλέκει σε περιπέτειες..


-Στρασβούργο. Η τότε πολύ καλή Ορτέζ (2006-07) του Μάικλ Ράι την οποία αναφέραμε πιο πάνω είχε και τον σπουδαίο Ρικάρντο Γκριρ στους «πλάγιους», νυν άσσο του Στρασβούργου. Στα 35 του ο Αμερικανός (Δομηνικανός) διδάσκει μπάσκετ στην ProA , λίγκα στην οποία έχει  μονιμοποιηθεί σχεδόν από την αρχή της καριέρας του, κυρίως με το αγαπημένο του Στρασβούργο και την Νανσύ. Μετράει 13.7π.μ.ο.-7.7 ριμπ.-5.1 τελικές-1.4 κλεψ. Σε όλη του την καριέρα τα νούμερα του ήταν πολύ «γεμάτα» μόνο που κάθε χρόνο δείχνουν ότι ανεβαίνουν και πλέον δεν αποτελεί ερωτηματικό γιατί ο απόφοιτος του Πίτσμπουργκ διανύει στα 35 του την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Όπως καταλαβαίνεται, οι 24π. τα 11 ριμπ. και οι 8 τελικές στην συντριβή της ουραγού Μπουραζάκ από την πρωτοπόρο Στρασμπούργκ ήταν απλά μια ημέρα στο γραφείο..


-Λαβράκι έχει βρεί και ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Μομπλάν με τον Τζον Μπρόκμαν, παίκτη τον οποίο (απόλυτα λογικό) ο κόουτς φαίνεται να έχει ερωτευτεί και δεν τον βγάζει από το παρκέ. Μετά από 3 χρόνια και 150 παιχνίδια στο ΝΒΑ, ο 25χρονος φόργουορντ ήρθε στην Ευρώπη και το Λιμόζ, έχοντας κυριαρχήσει στη μάχες του ζωγραφιστού δείχνοντας την έννοια του πραγματικού ριμπάουντερ. Ο Μπρόκμαν (οδηγεί τη λίγκα με 10.9 ριμπ.) καταθέτει καρδιά και κάθε ικμάδα των δυνάμεων του κάθε βράδυ, βγάζοντας σπουδαία ποσότητα ενέργειας και δύναμης στο παρκέ, αν και η Λιμόζ στα τελευταία 10 ματς μετράει ρεκόρ 3-7..  Πληροφοριακά σας λέω ότι ο Αμερικανός υπέγραψε στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη για 95.000 ευρώ… Το τι θα συμβεί το καλοκαίρι με την παρτίδα του νομίζω είναι περιττό να το αναφέρουμε..


-Στο ντέρμπι της ACB ο Λούκα Ζόριτς ήταν too much για την φροντκόρτ της Κάχα Λαμποράλ, με την Ουνικάχα να καθαρίζει από το ημίχρονο τους Βάσκους για το τελικό 93-72. Ο Κροάτης σέντερ συνεχίζει την παράδοση των σπουδαίων ψηλών της Μάλαγα και ψιθυρίζεται ότι ισπανική ομάδα θα θελήσει να τον εντάξει το καλοκαίρι στο δυναμικό της. 20Π.-11 ριμπ.- 3 τάπες, 9/9σ. ο Κροάτης κύριοι.. Σαφώς αποτελεί τον πιο βασικό λόγο για τον οποίο η Ουνικάχα πάλεψε μέχρι τέλους την πρόκριση στην ποστ σίζον της Ευρωλίγκας (μαζί με το clutch performance του Ουίλιαμς) καθώς αποτέλεσε τη σταθερά της, ενώ ο ίδιος παράλληλα ανέβασε το status του στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο. Εξαιρετικοί οι Βιντάλ-Πάνκο επίσης, ενώ οι Βάσκοι δε φάνηκαν να ζορίζονται πολύ, δοκιμάζοντας γρήγορα σχήματα, ειδικά στη φροντκόρτ  από ένα σημείο και μετά, σαν τεστ για τον τελικό της Πέμπτης με την Μοντεπάσκι.


-Ένα άλλο ...Πούλεν όνομα και πράγμα όμως, είναι ο Τζάκομπ Πούλεν της Βίρτους Μπολόνια. Είχαμε μιλήσει αρκετά το καλοκαίρι για αυτόν, αναρτήσαμε και σχετικό βίντεο στη σελίδα μας στο facebook από το ντεμπούτο του στην Ιταλία πρόσφατα.  Στο Πέζαρο η Βίρτους του Φινέλι εμφάνισε από νωρίς και για μεγάλο διάστημα μια –παθητική κατ’εμέ- ζώνη που τελικά κόστισε καθώς οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 17/28(!) τρίποντα για το τελικό 101-91. Ο Πούλεν από την άλλη προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα (ελλείψει Ποέτα) έχοντας 34π. (5/8 3π.) 3κλεψ σε 35’. Ο Σαμπατίνι (μου ήθελε και Κόμπι Μπράιαντ) έχει ξεκινήσει και «αλαφρώνει»  το ρόστερ, η ομάδα έχει πιάσει πάτο και η εικόνα είναι στενάχωρη. Μιλάμε για τεράστιο κλαμπ που παραδοσιακά μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και θα έπρεπε να αποτελεί σημαιοφόρο της αντεπίθεσης του ιταλικού μπάσκετ με την παρουσία του στην Ευρωλίγκα (προσωπικά μου έχει λείψει αν και μικρότερος ήμουν..στην άλλη μεριά της Μπολόνια). Δυστυχώς  η Βίρτους δείχνει να έχει απολέσει την τεχνογνωσία του να φτιάχνει σπουδαίες ομάδες και αυτό είναι το χειρότερο για ένα σύλλογο, δείχνοντας ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση.

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

243 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο για ομάδες, παίκτες και πρωταθλήματα που εγώ τουλάχιστον αγνοώ ή γνωρίζω ελάχιστα για αυτά. 100% μπάσκετ, ωραίος...

    ΥΓ Το Παπαλουκά τον καταλαβαίνω, το Βλαδιβοστόκ είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μακριά αυτή η πόλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim, μας έχουν φάει τα αφτιά με τον Αντετοκούμπο!!
    Επειδή είναι δύσκολο να των δω να παίζει υπάρχει περίπτωση να κάνεις καμία ανάλυση η' αν έχεις κάνει ήδη να μου στείλεις λινκ? Γιατί για να έρχονται και σκαουτερς από το ΝΒΑ να τον βλέπουν δεν γίνετε κάτι καλό θα έχει το παιδί!!
    Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα καλό βίντεο όπου εξετάζει σφαιρικά τον παίχτη

      http://www.youtube.com/watch?v=km632hL-XCo

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ εγώ για τη συμμετοχή. Ναι, θα γράψουμε κάτι, είναι στο πρόγραμμα αλλά δε ξέρω πότε.

      Διαγραφή
  3. Zoric, Hines, Dorsey, Lasme, Mπουρούσης, Shawn James, Jawai.

    Του ψηλού το πανηγύρι το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Τζιμ, μια ερωτηση θελω να σου κανω...Ο Ντορσι, ο οποιος κανει απιστευτα πραγματα φετος, εχεις δει αν ολοι αυτοι οι ποντοι προερχονται μεσα απο πασες ή "ετοιμα" καλαθια, ή εχει βλτιωθει τοσο πολυ στον τομεα σκοραρισμα?...

    ΓΙΑΝΝΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ξαναγράψει Γιάννη μέσα στη σεζόν για αυτό. Όχι δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα, είναι κυρίως θέμα λειτουργίας της ομάδας η οποία του δίνει διαφορετικές καταστάσεις. Πολύ επιθετικό ριμπάουντ, μεγαλύτερο περιθώριο να δράσει χωρίς κόστος, δρα ως finisher μετά από τελική.

      Διαγραφή
  5. ποιες ειναι οι ομαδες που ενδιαφερονται για τον ντορσει???νομιζω οτι για τον ζοριτς σιγουρα θα δειξει ενδιαφερον η ρεαλ που εχει προβλημα στη φροντ λαιν της με δεδομενο οτι οι επιλογες της δεν ηταν οι καλυτερες δυνατες(φυγη τομιτς αποκτηση χετσχαιμερ)
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.draftexpress.com/article/NBA-Draft-Prospect-of-the-Week-Giannis-Adetokunbo-4090/
    Ανωνυμε 8:55 να ενα scoutin report απο τον κορυφαιο ισως στο ειδος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TZIMI ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ Β ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ.

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ;;;

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΠΟ ΓΚΑΡΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ Κ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΡΕΛΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο εδώ τέτοια άρθρα.Μπράβο Τζιμ,ειδικά αυτά τα μεσοβδόμαδα τα περιμένω πως και πως.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζιμ πιστεύεις πως θα ταίριαζαν στην ίδια ομάδα sofo,dorsey kai lasme? Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim Conway in stroke, ladies 'n' gentlemen! Καταπληκτικό σερί άρθρων από το Hoopfellas! Τα όσα λέει ο Dorsey για τον Σπανούλη έχουν ξανακουστεί και για τη συμπεριφορά του αρχηγού του ΟΣΦΠ στην εθνική ομάδα. Ίσως, πάλι, να είναι απλά φήμες που διαδίδονται από τα ίδια μέσα. Στα αγωνιστικά, τώρα, αν ο Αμερικανός ήταν σοβαρότερος στις βολές και πιο εμφατικός στα μπλοκ, θα ήταν top-5 center στην Ευρώπη. Είνια πολύ κρίμα που δεν προλάβαμε να τον δούμε να ματσάρει τον Σχορτσανίτη στο ένας με έναν, πιστεύω ότι θα τα κατάφερνε σίγουρα καλύτερα από τον Γλυνιαδάκη (από τους μοναδικούς που το έχουν κάνει). Το NBA δεν του ταιριάζει, παραείναι κοντός για το στυλ μπάσκετ που λανσάρει. Το μέλλον του είναι στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, στην οποία είμαι σίγουρος ότι θα βγάλει πολλά λεφτά. Όσο για τον Pullen, η κλάση του είναι γνωστή από το κολλέγιο και το ιταλικό πρωτάθλημα του ταιριάζει γάντι.
    Πιστεύεις ότι η εξαιρετική χρονιά που κάνει ο Pat Καλάθης στη Maccabi Haifa είναι overachieving, ή οι low-paced επιθέσεις στην Ελλάδα του έκοβαν τα φτερά;
    Περιμένω ανάλυσή σου για το φετινό βοσνιακό φαινόμενο της Adriatika, την Igokea, η οποία προελαύνει με "Έλληνες", μάλιστα, ηγέτες (Branko Jorovic - Καβάλα, Cliff Hammonds - Περιστέρι, Milan Dozet - Πανελλήνιος)

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και καταπιάστηκα με Έλληνες ή "Έλληνες" του εξωτερικού: Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ο Κώστας Κουφός είναι στο νο4 σε Offensive Rating(πόντοι ανά κατοχές) σε όλο το NBA, πάνω από Lebron James, Kevin Durant (πρώτος scorer με τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας) και Tony Parker (ηγέτης της καλύτερης επίθεσης της λίγκας). Όλα αυτά τη στιγμή που είναι πρώτος στην ομάδα του (3η στην απαιτητική Δύση) στο +/-. Μπράβο στο παλικάρι και μακάρι να συνεχίσει να βελτιώνεται, έχει να προσφέρει πολλά ακόμα!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. poia mesa DD synenteyksi edose o ntorsey.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο, άλλο θέλω να τονίσω. Ο Dorsey έδωσε συνέντευξη, που την έπαιξαν μεν όλοι, αλλά την προμόταραν λίγοι. Για την εθνική υπάρχει μόνο φημολογία, παρόμοιας φύσεως και πολύ πριν έρθει καν ο Dorsey στον Ολυμπιακό.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. dd προσωπικα πιστευω μονο συμπαιχτες του οχι ανωνυμους δημοσιογραφους που μπορει να καταστρεψουν η να αποθεωσουν τον οποιοδηποτε παιχτη.Ο Σπανουλης εχει βγει ως ανταγωνιστικος και θελει να ηγειται το ειπε προσφατα και ο Τσαρτσα χωρις να λεει οτι ειναι κακο.Ισα ισα που λεει καλα λογια για τον Σπαν.

      Διαγραφή
    5. Γειά σου ρε Ντέστι.. Πολύ σωστός όπως πάντα. Όλα θα τα βάλουμε σε σειρά, χρόνο θέλω να αγοράσω μόνο..

      Διαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφέρον θέμα.
    - Η Κουμπάν μπορεί εύκολα να γίνει η επόμενη Χίμκι. Έχει εξαιρετικές μονάδες και με δυο – τρεις προσθήκες μπορεί να παίζει εύκολα στο τοπ16 της Ευρωλίγκας. Ο Πασούτιν με εντυπωσίασε από την ΤΣΣΚΑ του 2010 που έφτασε απρόσμενα φάιναλ φορ. Για τον Καλάθη πάλι, παρά την τρομερή σε αριθμούς σεζόν του, επιμένω ότι η χρονιά έφερε στασιμότητα, ου μην και πισωγύρισμα: παίκτης του επιπέδου του δεν είναι για να αναλώνεται με Ζιελόνα Γκόρα και Καχασόλ, αλλά για να διεκδικεί θέση στο φάιναλ φορ. Θα είχε πολλά να μάθει φέτος στο πλευρό του καλύτερου, έστω και με τα 2/3 του συμβολαίου του…
    - Για τον Ντόρσεϊ είχα συμπτωματικά το πρωί – με αφορμή το «χώσιμο» σε Σπανούλη, Μπαρτζώκα – την ίδια συζήτηση: ότι θα βρει θέση σε τοπ ομάδα του χρόνου… Εντάξει, τα μεγάλα νούμερα στο σκορ είναι συνέπεια του επιπέδου της τουρκικής λίγκας, αλλά είναι τόσο αποτελεσματικός στα μετόπισθεν που παίζει εύκολα σχεδόν παντού. Από Τουρκία πάντως πολύ μου αρέσει η στελέχωση της Γαλατά: ποιος μάγκας έχει μαζέψει στο ρόστερ Μαρκοϊσβίλι, Γκόρντον και Μάτσβαν; Πολύ θα τους ήθελα του χρόνου στον Παναθηναϊκό. Και τους τρεις…
    - Ο Γιαννάκης έχει βελτιώσει εντυπωσιακά πολύ πιο άσημους ψηλούς από τον Μπρόκμαν. Θυμηθείτε κάτι Σίρλεϊ, Χόμαν παλιότερα… Μακάρι σύντομα να ξανακάνει τη Λιμόζ ομάδα Ευρωλίγκας. Λείπει τόσο αυτός από την κορυφαία διοργάνωση (για εκεί είναι το επίπεδό του, θα μπορούσε εύκολα φέτος να είναι στη θέση του Πεδουλάκη αν δεν είχε τις παλιές ιστορίες με τον Παναθηναϊκό), όσο κι η διαχρονικά κορυφαία γαλλική ομάδα (με Νανσί και Ροάν οι Γάλλοι δεν κάνουν δουλειά).
    - Ζόριτς, εύκολα ο επιθετικά καλύτερος ψηλός της Ευρωλίγκας φέτος… Άριστες κινήσεις και σούπερ μαχητικός, χωρίς να είναι ούτε τρομερά δυνατός, ούτε τρομερά αλτικός. Και στην άμυνα βελτιωμένος είναι, αλλά θέλει ακόμη. Είναι όμως απλησίαστος οικονομικά πλέον. Ο Λαμόντ Χάμιλτον δεν είναι πιο προσιτός;
    - Από Ιταλία το δικό μου… πούλεν είναι ο Ντίνερ της Σάσαρι. Ο κοντούλης, ο Τράβις. Πώς και δεν τον έβαλε στο μάτι η Σιένα αντί για Μπόμπι;

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερεκτιμημένος πάικτης ο Gordon, Δ. ΑΛΕΞ. Η θητεία του στην CSKA έδειξε ότι δεν ανοίκει στο top επίπεδο κατά την προσωπική μου άποψη. Ο Macvan στα καλά του είναι ο καλύτερος τεχνικά ψηλός στην Ευρώπη. Τον θυμάμαι έφηβο, προερχόμενο, μάλιστα, από απανωτά τουρνουά, να εκθέτει το δικό μας διαφημισμένο αστέρα Κώστα Κουφό σε τελικό πανευρωπαϊκού εφηβικού πρωταθλήματος, όντας πολύ κοντύτερος, και τελικά να σηκώνει το τρόπαιο. Μεγάλο μάθημα για τον Κώστα εκείνος ο τελικός. Απορώ πώς ο Blatt, τον οποίο εκτιμώ αρκετά (χειρότερή του δουλειά, όχι εξ'ολοκλήρου δική του, ο ..Άρης) δεν κατάφερε να τον εκμεταλλευτεί. Δεν ταιριάζει με το μπάσκετ της Maccabi, αλλά ταιριάζει με αυτό του Blatt.. Οι Diener είναι και οι δύο κωλοφωτιές, εκπληκτικό δίδυμο στην backcourt. Ο Drake αγωνιζόταν παλιότερα στη Siena. Για τον Καλάθη νομίζω την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα, η Ρωσία του ταιριάζει και εκτιμώ πως θα βγει ωφελιμένος από την όλη ιστορία. VTB League και Eurocup δεν είναι κακές διοργανώσεις, όχι Euroleague, ασφαλώς, αλλά πολύ ανώτερες και ανταγωνιστικότερες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μακάρι μέχρι το καλοκαίρι που τον χρειαζόμαστε ετοιμοπόλεμο για το Eurobasket να έχει βελτιωθεί στις βολές που είναι η αχίλλειος πτέρνα του φέτος.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Δεν συμφωνώ ότι ήταν κακός στην ΤΣΣΚΑ ο Γκόρντον. Σε ρόλο εξισορροπιστή (θυμήσου πόσα αστέρια είχε πέρσι η πεντάδα της) μια χαρά ήταν. Ίσως μάλιστα αν έπαιζε περισσότερο στον τελικό αντί του Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός να μην το σήκωνε.
      Στο θέμα Καλάθη εξαρτάται τι κρίνεις. Τα νούμερά του είναι υπερδιπλάσια από πέρσι, αλλά σε ποια διοργάνωση, με ποιους αντιπάλους; Είδα αρκετή Κουμπάν φέτος και μου θύμιζε τα στιγμιότυπά του όταν τον πρωτοείδαμε στο κολεγιακό: είχε μεγάλο βαθμό ασυλίας που όμως δεν προέκυπτε από το παιχνίδι του, αλλά από την ποιότητα (ποια;;;;) των αντιπάλων

      Υ.Γ. Μην υποτιμάς τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμα και σήμερα διαθέτει μια χαρά ξένους παίκτες (Πέιν, Μακ Κόλουμ, Μακ Γκραθ, Πέτγουεϊ, Πάσαλιτς, Κόλεμαν, Μίλμπουρν είναι "λαβράκια"), ενώ οι περισσότεροι προπονητές του είναι εξαιρετικά διαβασμένοι. Είναι πολύ καλύτερο "σχολείο" από το ρωσικό των λεγεωνάριων

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Από τεχνικής άποψης και από θέμα σκληράδας, αμυντικής κυρίως, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σχολείο. Τα μάτια μου όμως δεν με γελούν: Η τρίτη καλύτερη βάση εικόνας ομάδα του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος, απλά διασύρθηκε στην Ευρώπη. Μία πολωνική ομάδα τον έριξε στην 4η θέση. Την ίδια ώρα, στην ίδια διοργάνωση, οι ομάδες της Βαλτικής Λίγκας έκαναν πάρτυ, για να μην αναφέρω και τις CSKA-Zalgiris-Khimki. Το μόνο που θα του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός είναι η Euroleague, μεγάλη υπόθεση μεν, αλλά και το στυλ μπάσκετ δεν του ταίριαζε και τα λεφτά ήταν λιγότερα. Άσε που το καλοκαίρι υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα στην ομάδα. Ζημιώθηκε δηλαδή ο Φώτσης που πήγε μετά από την Real στην Dinamo;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Στη Ρεάλ ο Φώτσης έμεινε εντελώς στάσιμος, έπαιζε μόνο με τα προσόντα του. Στην Ντιναμό βρήκε Ίβκοβιτς και εξελίχθηκε σε κορυφαίο 4άρι. Μην είσαι σίγουρος ότι θα συνέβαινε αυτό με προπονητή π.χ. τον Ερέμιν.
      Μη σε ξεγελά επίσης η εικόνα του Πανιωνίου. Η στελέχωσή του ήταν για πολύ ψηλά στη διοργάνωση. Απλά τότε είχε ακόμη άλλο προπονητή και - κυρίως - εμφανίστηκε εντελώς ανόρεχτος. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς στο άδειο Ελληνικό... Αντίθετα, για Πολωνούς και Λετονούς η συμμετοχή στο Γιούροκαπ είναι μέγα γεγονός.
      Κακά τα ψέματα, μόνο ένας δυνατός Άρης είναι ομάδα προδιαγραφών Γιούροκαπ

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    5. Χα, χα, χα! Ωραίο το τελευταίο Δ.ΑΛΕΞ! Το λέω γιατί ο μέσος Αρειανός φαντασιώνει οτι η ομάδα του είναι κρυφός καημός του Μπερτομέου, ενώ γλείφεται και ο Στερν.

      Όσο για τον Πανιώνιο, ο Λιανός έκανε την καλύτερη δουλειά: Σκουρτόπουλος το καλοκαίρι, Σφαιρόπουλος το χειμώνα κι έτσι η ομάδα πετάει, όπως έδειξε και με ΠΑΟ προχθες. Τολμώ να πω ότι ο Σκουρτό είναι ίσως ο κορυφαίος Έλληνας στο recruiting. Αλλά από κει και πέρα...

      Για να μπω στη βασική σας κουβέντα, ο Καλάθης σίγουρα θέλει βελτίωση στις βολές (ντροπή το ποσοστό του για δημιουργό-PG) και όσο για την επιλογή του η ζωή στο Κράσνονταρ (γενέτειρα του Λάζαρου Παπαδόπουλου, εξάλλου) δεν πρέπει να είναι και δράμα - εγώ σε κάθε περίπτωση σέβομαι όποιον βάζει πρώτα τα λεφτά. Κακά τα ψέματα, είναι το μόνο πράμα που σου μένει στο τέλος.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    6. Σωστές παρατηρήσεις Δ.ΑΛΕΞ. Ο Ντρέηκ έχει παίξει Σιένα (μπακ απ στο "2"), είναι σούπερ δίδυμο σε up tempo style με τον αδερφό του, καλοί πραγματικά παίκτες, έχουν μπάσκετ μέσα τους.

      Διαγραφή
  12. Λίγο εκτός topic, αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά. Άλλωστε κουβέντα κάνουμε για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το άρθρο είναι από το eurohoops.net και παρουσιάζει το πόσους ξένους (μη γηγενείς, τέλος πάντων) δικαιούται να έχει μία ομάδα στη σύνθεσή της σε διάφορα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη. Θυμάμαι ότι παλαιότερα την είχαμε κάνει αυτήν την κουβέντα, οπότε το βρίσκω αρκετά κατατοπιστικό.

    http://www.eurohoops.net/2013/03/dribbling/21919

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμ πια είναι η γνώμη σου? Ο Μακκόλουμ της Πάτρας κάνει για τον Παοκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "κάνει" για τον ΠΑΟΚ έχει πολλές παραμέτρους. Θα σου πω ότι ναι, κάνει για ψαυτό το επίπεδο στο κατάλληλο περιβάλλον. Είναι το επόμενο βήμα για αυτόν.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ: Θα ήταν σούπερ για Ιταλία..

      Διαγραφή
  14. Μπορεί φέτος η 1η θέση να κρίθηκε σχετικά νωρίς αλλά η 2η θέση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα κριθεί ακριβώς την τελευταία αγωνιστική. Όλα θα κριθούν στην Πυλαία και στο αν ο Παοκ θα μπορέσει να καλύψει την διαφορά των 10 πόντων του ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο παίκτης, να συμπληρώσω και εγώ ότι ο Παο έχει και ένα πονηρό παιχνιδάκι στη Πάτρα, αν το χάσει και αυτό και ο Πανιώνιος κερδίσει στην Πυλαία τότε πάμε για τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση με ότι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    2. βρε πατε καλα,τι νομιζετε ανυπαρκτοι οτι ξαφνικα ολοι γιναμε ισα και ομοια.

      Διαγραφή
    3. Ένα είναι σίγουρο, τα φετινά ελλ. play-offs θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με τα περισσότερα ζευγάρια να κρίνονται με σκορ 3-2 νίκες. Εδώ θα φανεί πια ομάδα έχει πραγματικά μεγάλο βάθος ρόστερ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 11:35 ποιους εννοείς ανύπαρκτους?? Μήπως αυτούς που έχασαν από τον Ίκαρο?? Πάντως Πανιώνιος και Παοκ δεν έχασαν από τον Ίκαρο!

      Διαγραφή
    5. Οχι καλε τι λες τωρα,εσεις κερδισατε μηπως Ρεαλ δυο φορες,μηπως Εφες,Ζαλγκιρις μεσα εξω,η μηπως εχετε την καλυτερη αμυνα σε ολη την γιουρολινγκ,πηρατε μηπως το κυπελο απο τους πρωταθλητες ευρωπης.Ισοπεδωνετε τα παντα επειδη και καλα καναμε δυο ηττες.Α εμεις παντως δεν χασαμε απο τον Πανευλισινιακο εκτος αν ειναι και αυτη επιπεδου γιουρολιγκ και δεν το ξερω.Πηραν τα μυαλα σας αερα.Ακομη και το πρωταθλημα να παρετε(που δεν)παλι ανυπαρκτοι ειστε στο χαρτη Ελλαδας και Ευρωπης.

      Διαγραφή
    6. Φιλοι πανιωνιοι και παοκτζηδες.. σας εκλιπαρω στειλτε μας 4η θεση να αλωσουμε το ΣΕΦ μια ωρα αρχιτερα..
      NOSF

      Διαγραφή
  15. γεια χαρα hoopfellas και jim. μερικα σχολεια στα γρηγορα. jim διαβασα την αναφορά σου στον Williams της Μάλαγα, πιστεύεις πως αυτός ο παίκτης μπορεί να καθιερώθει σε μεγάλη ομάδα; Με μια ματιά στο παρελθόν του είδα πολλά και διάφορα. Υπάρχει από αποβολή από το κολέγιο για κλοπή μέχρι συμμετοχή σε all-star weekend. Ένας άλλος παλιός γνώριμος που συναντήσαμε αυτές τις μέρες είναι ο Matt Walsh της Brose Baskets και πρώην του Άρη. Τον θυμάμαι λίγο από τον Άρη, άλλα είχα την εντύπωση πως ήταν καθαρά πλάγιος παίχτης. Με έκπληξη, τον είδα να κινήται σαν point guard, και δεδομένου του καλού σουτ και πάσας που διαθέτη θα ήταν ακριβώς το guard που ψάχνει ο Παναθηναϊκος αν μπορεί και λίγο στην άμυνα. Φυσικά είναι και στα 32 αν δεν κάνω λάθος άλλα πραγματικά μαυ έκανε μεγάλη εντύπωση το κατεύασμα της μπάλας με ευκολία και οι ασσιστ που μοίραζε.

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πού να έβλεπες, Τάκη, τον Walsh στη Λάρισα, πολύ πριν τον Άρη. Πήγε μεσοχρονιά στην Ολύμπια και έκανε όργια

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Τάκη καλησπέρα. Σπουδαίο ταλέντο ο Ουίλιαμς, μπορεί να λειτουργήσει σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Έχει "κλάση" αλλά εγώ σε τοπ-5 ομάδα δε θα τον υπέγραφα παρά μόνο εαν έπαιζα συγκεκριμένο μπάσκετ. Ο Ουόλς είναι πλάγιος, κλασσική περίπτωση παίκτη που έχει και playmaking abilities ώστε να καλύψει τρείς θέσεις (στον Άρη του Μπλατ είχε παίξει και "4", θυμάμαι πρόχειρα επίσης με αυτόν "3" και Ρίτσαρτσον "4" η ομάδα έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ μέσα στη σεζόν επί Μπλατ)όπως π.χ. ο Βιμτάλ. Ολ αράουντ περιφερειακός, έξυπνος παίκτης με αρκετές δεξιότητες.

      Διαγραφή
  16. Γεια σου ρε Τζιμ, πραγματικά απόλαυση να σε διαβάζω σε τέτοια άρθρα, κι ας μην γνωρίζω ούτε 50% των παικτών που σχολιάζεις! Δίνεις όμως ερεθίσματα να δούμε κι άλλα ματσάκια!
    Έχει κανένας πρόσβαση-link για να δούμε κάνα ματς του Ντόρσευ; Είναι ανεξήγητα τα νούμερα του με την τεχνική που είδα εγώ τουλάχιστον στην Ελλάδα, ήταν ανεκδιήγητος στο ποστ παιχνίδι, πως μπορεί να βάζει 15 πόντους σε κάθε ματς; Τι δηλαδή, αν βάλω τα Δελφίνια του Νορσέπινγκ (πρωταθλητές Σουηδίας) να παίξουνε με την ομάδα του Τζόι, θα κερδίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι, όλα γίνονται.. Θα στείλω λινκ όποτε ξαναταιριάξει να δώ από streaming.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Napidious επειδή θαύματα δε γίνονται για τα εκτοξευμένα νούμερα μάλλον φταίνε τα επιθετικά ριμπάουντ (που τα "έχει") και τα τελειώματα έχοντας γίνει κέντρο βάρους του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας του (αμαν, αμάν, αμάν) πασπαλισμένα με 30 λεπτά συμμετοχής που σε τοπ ομάδα δε βρίσκει με τίποτα λόγω των γνωστών του αδυναμιών σε ένα πρωτάθλημα μέτριο αν αφαιρέσουμε 3-4 ομάδες.

      Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι προπονητές ειναι γατόνια και θα τον διαβάζανε από το Νοέμβριο, στη Τουρκία κατά τα φαινόμενα όχι...

      Διαγραφή
    3. Έτσι έχω καταλάβει κι εγώ την κατάσταση Πανάγο, δε μαθαίνεις (με τα μυαλά του Τζόι πάντα) να παίζεις με πλάτη μέσα σε ένα χρόνο και να βάζεις 10 πόντους με χουκ και ποσταρίσματα... Προφανώς κι έχεις δίκιο, και στην επίθεση κι εγω τον θεωρούσα μαύρη τρυπα!
      Αλλά αν βρω ευκαιρία να δω κάνα ματς της ομάδας του το σκ, θα κάτσω από περιέργεια! Μονάχα να βλέπεται το ματς, μην φάω κάνα κουβά φυστίκια από τη βαρεμάρα!

      Διαγραφή
    4. Άν καταφέρεις (η αντέξεις) να δεις κανά παιχνίδι πες μου εντυπώσεις! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  17. Τζιμάκο πολύ ωραία αυτά που γράφεις για τις ξένες ομάδες αλλά πολλοί θα ήθελαν να γράψεις και κάτι για Περιστέρι και Καβάλα. Πως το βλέπεις?? Ποιες ομάδες θα πέσουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η Ελευσίνα χάσει το Σάββατο στην έδρα της έπεσε. Ευτυχώς που αυτό το παιχνίδι το δείχνει η τηλεόραση και θα ευχαριστηθούμε όλοι οι μπασκετόφιλοι.

      Διαγραφή
    2. Για την 2η θέση που οδηγεί στην Α2 όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπως πάντα. Γιαυτό μου αρέσει πιο πολύ η μάχη της ουράς απ’ότι η μάχη της κορυφής, έχει κάθε χρόνο σασπένς έως την τελευταία αγωνιστική και δεν κρίνεται από την διαιτησία αλλά από το πάθος των παικτών.

      Διαγραφή
    3. Mάχη στην ουρά. Δύσκολα για Ελευσίνα. Η Καβάλα με απογοήτευσε λίγο με το πως χειρίστηκε το θέμα Κορωνιού.

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα σε ολους!
    Ο Ντορσευ δεν υπαρχει περιπτωση να μην παιξει σε ομαδα επιπεδου ευρωλιγκα του χρονου. Δεν υπαρχουν πολλοι ψηλοι σαν αυτον στην ευρωπη. Σκεφτειτε να εμενε στον Ολυμπιακο, τι μονομαχιες με το Λασμε θα γινοντουσαν!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντόρσευ είναι πολύ καλύτερος απο τον Γκαμπονέζο.

      Διαγραφή
    2. πολυ καλυτερος...γι αυτο ο ενας παιζει στα βαθη της ανατολης και ο αλλος θα βγει καλυτερος αμυντικος της ευρωλιγκα

      Διαγραφή
    3. Καλύτερος αμυντικός της ευρωλίγκα??? Εγώ προχθές στο ελλ. πρωτάθλημα είδα ο Μπούκερ να κάνει πάρτι μαζί του.

      Διαγραφή
    4. που με τη σειρα του ειχε κανει παρτυ στα μουτρα του ο Γκιμπσον της Ελευσινας... τι να λεει?

      Διαγραφή
    5. και ο σπανουλης το 2006 εκανε παρτι με τον λεμπρον και τον γουειντ

      Διαγραφή
    6. εκανε τετοιο παρτι που μαζεψε 14 pir ο Μπουκερ ενω ο Λασμε με 8 ριμπαουντ 13 ποντους και 19 pir ηταν ο καλυτερος με διαφορα απο τον τραγικο Παο.Δηλαδη επειδη επαιξε χαλια η ομαδα εφταιγε ο πολυ καλος Λασμε.Αν επαιζαν ολοι ετσι θα ειχαμε νικησει μ διαφορα.

      Διαγραφή
    7. http://www.youtube.com/watch?v=UiBzFPuzicg

      Διαγραφή
    8. Ο Λάσμε σουτάρισε 10 βολές και ο Μπούκερ καμία, ζήτω η αθάνατη ελλ. διαιτησία!

      Διαγραφή
    9. To οτι στον πρωτο γυρο ο μπουκερ ειχε 4 ποντους και ο Λασμε ειχε 20 δεν μας λεει κατι ετσι?

      Διαγραφή
    10. @1.47

      Πάντως, αυτός που είναι στα βάθη της ανατολής, την έχει σηκώσει την ευρωκούπα του. ο Λάσμε; Τι έχει σηκώσει;

      Πολύ καλός πάντως ο Λάσμε, απίστευτος μπλοκέρ και αξιοποιήσιμος και στην επίθεση. Αλλά το αμυντικό impact του Dorsey μπορεί να συγκριθεί μόνο με του Κιριλένκο, από όσους έχουμε δει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    11. Όταν ο Μπούκερ θέλει να κάνει μια καλή προπόνηση τώρα ξέρουμε, θα φωνάζουμε τον Λάσμε.

      Διαγραφή
    12. Ας μιλήσουμε σοβαρά, φετινή βελτίωση του Dorsey οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι πριν πάει στην Τουρκία έκανε προπονήσεις για ένα διάστημα με τον Πανιώνιο.

      http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10603&subid=2&pubid=129205550

      Έτσι είναι, όταν κανείς προπόνηση δίπλα σε μεγάλους παίκτες όπως ο Μπούκερ, όλο και κάτι μαθαίνεις, όλο και κάπως βελτιώνεσαι. Να δείτε και ο Λάσμε σήμερα με την ΤΣΣΚ πόσο βελτιωμένος θα είναι μετά το τελευταίο ιδιαίτερο μάθημα που του έδωσε ο γερόλυκος Μπούκερ την Κυριακή.

      Διαγραφή
    13. αυτο πια με τις βολες ποσο ασχετος πρεπει να σαι για να το λες.Τα ιδια φαουλ ειχαν και οι δυο ομαδες.Μονο που ο Παο δεν επαιξε αμυνα και οι του Πανιωνιου τους εσπασαν στο ξυλο.Ο Μπουκερ με τοσο ξυλο το πουλακι μου εκανε 2 φαουλ, (Λασμε 2).Ο Παο ηταν κακος ολος,εμεις χασαμε επειδη ειμαστε κακοι οχι οτι εσεις ησασταν φοβεροι.Απο ενα κακο παιχνιδι μας πηραν αξια οι μετριοι.

      Διαγραφή
    14. Εάν χάσατε από ένα μέτριο Πανιώνιο, όπως εσύ αναφέρεις, τότε σκέψου τι έχει να γίνει στα play-offs όπου ο Πανιώνιος σίγουρα θα έχει ανεβάσει απόδοση.

      Διαγραφή
  19. Ο ZORIC είναι ο καλυτερος ψηλός της φετινής euroleage... TΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jawai, Lorbek και Tomic είναι οι καλύτεροι, η Μπάρτσα είναι η πιο πλήρες ομάδα στη θέση 5.

      Διαγραφή
    2. Πιο πλήρης ομάδα στη θέση των ψηλών είναι σίγουρα η BARCA, αλλά σέντερ σαν το ZORIC δεν έχει...

      Διαγραφή
    3. αμυντικά ο καλύτερος Lasme.. επιθετικά Tomic... overall Zoric

      Διαγραφή
    4. καλύτερος κι από τον Lasme στην άμυνα, ο Shawn James (είναι και οι δυο πρώτοι μπλοκέρ στη διοργάνωση) με τον αμερικάνο να είναι εξαιρετικός και στην επίθεση.

      Προσωπικά έχω ξεχωρίσει 4 σέντερ.
      Τζέιμς, Ντέιβιτς, Τόμιτς, και φυσικά Κρστιτς

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα, για μένα ο καλύτερος σέντερ της διοργάνωσης με διαφορά από τον δεύτερο είναι ο Ντέιβις της Κίμκι. Εξαιρετικός επιθετικά,με παιχνίδι πλάτη και πρόσωπο, φοβερός ριμπάουντερ, πολύ καλός μπλοκέρ, συνεπής αμυντικά και με εξαιρετικό (για ψηλό) ποσοστό στις βολές. Και όλα αυτά έχοντας 15-20 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Τον θεωρώ ιδανικό για να συμπληρώσει το ζευγάρι Σόφο-Λάσμε.

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Αξίζει μια καλύτερη ματιά η αδριατική λίγκα αλλά και η Βαλτική. Είναι πραγματικά άθλιος ο Μπερτομέου να έχει μόλις μια Ρωσική ομάδα στην Ευρωλίγκα (η Κιμκι συμμετέχει επειδή κατέκτησε πέρυσι το Eurocup) και να μην μετέχουν Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ.

    GREENRED CHANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε φίλε τι μου θύμισες τώρα Alex Scales!!!Τον καραγούσταρα φοβερός σκόρερ,έχει μείνει στο μυαλό μου με Castle,Massey τότε που ο Άρης είχε τα μικρότερα μπάτζετ στην Euroleague και πήγαινε τσαμπουκάτα τουλάχιστον μέχρι TOP 16..Δείτε ένα βιντεάκι που έχει φάση : http://www.youtube.com/watch?v=9Nxc0XDfqPM
    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν λες τουλάχιστον;

      Διαγραφή
    2. Χάρη εκείνος ο Άρης ήταν η ομάδα που έμπαινε στο πετσί του φιλάθλου της περισσότερο από οποιαδήποτε. ΟΜΑΔΑ. Στο β' μισό της σεζόν η άμυνα του ανά διαστήματα θύμιζε Πίστονς.. Σπουδαία δουλειά από Ματζόν.

      Διαγραφή
  23. Ευχαριστούμε πολύ για το καταπληκτικό αυτό άρθρο!

    Προσωπικά θα ήθελα και λίγο από Πατ αλλά μάλλον εσένα δεν σε έχει συγκινήσει ιδιαίτερα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να έχουμε το νου μας εκεί στο Μπιλμπάο γιατί αναμένονται εξελίξεις και υπάρχουν παίκτες που ενδιαφέρουν τους δύο αιώνιους..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Jim,ωραίο & ενδιαφέρον το άρθρο για τα ευρωπαικά πρωταθλήματα,αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι το Hoopfellas ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ:TH ΜΑRCH MADNESS.
    Προηγήθηκε ένα καταπληκτικό τουρνουά,επέρχεται ένα παθιασμέναο F4 κι ούτε μια αναφορά?
    Και στο κάτω-κάτω,σκεφτείτε πώς πολλοί από τους παίκτες αυτούς δεν θα επιλεχθούν στο ντραφτ ή αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στη γηραιά ήπειρο.Παίχτες όπως ο Peyton Siva του Louisville,oι Brandon Triche & CJ Fair του Syracuse,o Carl Hall του Wichita State,o Ryan Kelly του Duke και πολλοί άλλοι του χρόνου θα αγωνίζονται σε ευρωπαικές ομάδες.
    Επειδή λοιπόν δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν παρακολουθείς τη Madness,θα σε παρακαλούσα για μια σχετική ανάρτηση,όταν βρεις βεβαίως το χρόνο κι όταν κατακάτσει ο αχός της τελευταιάς αγωνιστικής της EL.Με την παράκληση,να μην αναφερθούν τα ονόματα των Διαμαντιδη,Σπανούλη,Λάσμε,Περκινς & ...Μαρκ Πέιν(που έχει γίνει σταρ τελυταία)από τους σχολιαστές αυτής
    Ευχαριστώ,Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Σωστά σκέφτεσαι, είμαι φανατικός March Madness, τη ρουφάω κάθε χρόνο. Φέτος έχω δεί λιγότερα ματς από πέρυσι λόγω δουλειάς και ωραρίου. Ψάχνομαι να γράψω κάτι, πιστεύω θα βρώ χώρο..

      Διαγραφή
  26. Μεγάλη κουβέντα έγραψες Τζιμ για την Βίρτους. Είναι πραγματικά αμαρτία ομάδα με 8000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι της να βολοδέρνει στην ουρά. Αυτός ο Σαμπατίνι τελικά είναι καταστροφή.
    Το πρόβλημά του είναι ότι το παίζει πρόεδρος 'μεγάλης ομάδας' (κατά τον νεοελληνικό ευφημισμό), νομίζει ότι οι ομάδες αγοράζονται και δεν φτιάχνονται, και ότι μέσα σε μια νύχτα η Βίρτους θα ξαναγίνει αυτό που ήταν επί Μεσίνα. Οι επενδύσεις του σε αναγνωρίσιμους Ιταλούς (Ποέτα, Τζίλι) και έμπειρους Αμερικανούς (Σμιθ, Μινάρντ φέτος, Μακ Ιντάιρ παλιότερα) δείχνουν ότι έχει διάθεση αλλά όχι υπομονή να χτίσει (με την κυριολεκτική έννοια) μια ομάδα. Παρανοεί ότι και επί Μεσίνα η οικονομική ανέση διοχετευόταν με βάση την τεχνογνωσία: αναγνωρίσιμοι οι Ζντοβτς, Ντανίλοβιτς και Σάβιτς πχ, αλλά Τζινόμπιλι, Άντερσεν και Σμόντις είχαν έρθει όλοι πιτσιρικάδες στην Μπολόνια.
    Χωρίς σκάουτινγκ, ειδικά σήμερα, καλύτερα να τα ρίξεις τα λεφτά στο πηγάδι. Αν δεις τί έκανε ο Βέσκοβι στο Βαρέζε, που με 12 καινούριους παίχτες έφτιαξε την φετινή πρωτοπόρο, καταλαβαίνεις τί μπορείς να επιτύχεις αν ξέρεις την δουλειά.
    Ο Σαμπατίνι έχει αιχμαλωτιστεί (ή απομυζεί;) στην αύρα της δεκαετίας του '90, όπως και ο Αρμάνι σε αυτήν του '80. Να ήταν τουλάχιστον Αμπράμοβιτς να πω 'θα δώσει 100 μύρια, κάποια στιγμή θα του βγει'. Περισσότερο όμως για Μεσάικο μου κάνει - δεν ξέρεις πότε θα στερέψει, και δυστυχώς στην πλάτη της Βίρτους και της Φορτιτούντο πολλοί 'σωτήρες' έχουν κάνει παιχνίδι καταστρέφοντας και τις δυο ομάδες.
    Στην Ιταλία πλέον το παιχνίδι παίζεται με τους όρους του Μινούτσι, θέλει τεχνογνωσία και φαντασία (πέραν των χρημάτων, που καλό είναι να υπάρχουν βέβαια). Ο λαός της Βίρτους και η ιστορία της ομάδας θα την απογειώσουν όταν έρθει η στιγμή της έκρηξης, αλλά για να φτάσεις εκεί θέλει υπομονή που ο Σαμπατίνι δεν έχει. Η Βίρτους δυστυχώς δεν είναι απλά κακή ομάδα, είναι mismanaged ομάδα - και αυτό είναι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γνώση της κατάστασης και μ'αρέσει. Λείπει το know how.. Χωρίς Μπολόνια (τώρα πλέον και Τρεβίζο) το ιταλικό μπάσκετ δεν είναι εύκολο να σηκωθεί, εκτός και υπογράψουν τον Μινούτσι στο Μιλάνο (δεν είναι αστείο). Τα ντέρμπι Βίρτους-Φορτιτούντο τέλη 90's συγκρίνονται μόνο με τα αντίστοιχα Αρης-ΠΑΟΚ των 80's. Φοβερά ματς, μια πόλη (μπασκετικό κέντρο της Ευρώπης) χωρισμένη ιδεολογικά-κοινωνικά-πολιτικά στα δύο και δώστου.. Τα έχω ζήσει πολύ έντονα, ακόμα θυμάμαι την παραμιρή λεπτομέρεια.. Στείλε αν θές στο προσωπικό μου μέηλ να πούμε πιό πολλά..

      Διαγραφή
    2. Με αφορμή τα πολύ ψαγμένα σχόλια και τη παρακμή της πραγματικής μπασκετικής πρωτεύουσας Μπολόνια, θέλω να κράξω τη μούφα ντοκιμαντέρ Βasketball Capitals και την εντελώς λανθασμένη επιλογή των πόλεων (με καθαρά οικονομοτεχνικά-χορηγικά κριτήρια). Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη από πού και ως πού; Καμμία σλαβική πόλη; Η Θεσσαλονίκη εκτός; Η Μπολόνια; Αφού δεν χώθηκε από τη κλειδαρότρυπα και το Λονδίνο πάλι καλά...

      Τέλος πάντων, για το άθλημα το ντοκιμαντέρ ίσως φανεί χρήσιμο και για κάθε μια από τις πόλεις που δεν επιλέχθηκαν θα υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ αυτής της ειλογής αλλά ιστορικά παραμένει αβάσιμο.

      Διαγραφή
    3. Εδώ μιλάνε για Αθήνα και βάλανε τον Ολυμπιακό...Ούτε που πήραν χαμπάρι ότι ο ΟΣΦΠ έχει έδρα άλλη πόλη....

      Διαγραφή
  27. χεντριξ... απορω πως τον αφησαν οι ελληνικες ομαδες.. ειδικα ο ολυμπιακος!!!
    ντορσει τον εχω δει κ μ αρεσει, δν ξερω ομως ποιοσ ειναι ο πραγματικος ντορσει.. ο του γαυρου ή ο φετινος.. μαλλον ο περσινος.
    μπροκμαν, τον ειδα κατα τυχη αφου ηθελα να δω τον γιαννακη πως τα παει. καλος παιχτης με καλες κινησεις, αλλα ολη η ομαδα παιζει για παρτη του, ή τουλαχιστον οσο ειδα αυτο φαινοταν. θελω να τον δω σε μεγαλη ομαδα και με σοβαρους αντιπαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σε όλους.
    Jimαρε, μας αποζημίωσες με μία χαλαρωτική και αποκαλυπτική ανάρτηση η οποία μου φέρνει μνήμες από το παρελθόν. Το blog έχει, πλέον, φανατικούς φίλους και οι συζητήσεις είναι συνήθως υψηλού ενδιαφέροντος. Οι εξαιρέσεις με τις οπαδικές αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να αλλάξουν τη γενική εικόνα. Δεν μ’ αρέσει το λιβάνισμα αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι το blog είναι πια το καταφύγιο των μπασκετικών. Η τελευταία φορά που οι μπασκετικοί είχαν αυτή την δυνατότητα, ήταν η εποχή του «ΤΡΙΠΟΝΤΟΥ», για όσους την προλάβαμε. Τότε που περιμέναμε με ανυπομονησία τις Τρίτες (ή τα βράδια της Δευτέρας σε ορισμένα περίπτερα) για να ρουφήξουμε όλες τις σελίδες του περιοδικού. Χωρίς το internet στη ζωή μας, ήταν η μόνη πηγή καθαρής μπασκετικής ενημέρωσης. Μπορεί να σου φανεί ιερόσυλο να συγκρίνω την επίδραση του θρυλικού περιοδικού με το blog που έχεις δημιουργήσει, αλλά πίστεψέ με τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω. Τις μπασκετικές φωνές που εκτιμά ο καθένας, τις διαβάζει σκόρπια δεξιά και αριστερά. Αυτό που συμβαίνει εδώ, όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσεις σ’ αυτό το ρυθμό και εμείς θα σε τροφοδοτούμε με ιδέες ώστε να ανανεώνεις και εσύ το ενδιαφέρον σου.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77 να'σαι καλά και σε ευχαριστώ. Τέτοια σχόλια δίνουν ώθηση να συνεχίσω. Και εγώ φάν του "ΤΡΙΠΟΝΤΟΥ" εννοείται (αυτές οι Τρίτες ήταν οι καλύτερες ημέρες..). Εδώ πλέον στο Hoopfellas έχω πεί και στο παρελθόν προσπαθούμε να φτιάξουμε τη δική μας "συμμορία", ένα κίνημα ίσως μπασκετικό που θα συζητά σε υψηλό επίπεδο, περισσότερο εξειδικευμένα και θα μεγαλώσει σε μια εποχή που παρά την κρίση το μπάσκετ αναπτύσσεται και άλλο στη συνείδηση του Έλληνα, ως ένα από τα λίγα μέσα ευχαρίστησης (διάβασες νομίζω τον πρόλογο της προηγούμενης ανάρτησης)πλέον. Και πάνω από όλα, η καρδιά του μπλογκ είναι η επικοινωνία μας. Για αυτό προσπαθώ να απαντώ σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Το βασικότερο προσόν των αναρτήσεών σου είναι ότι πρώτα και πάνω από όλα βάζεις το ίδιο το παιχνίδι. Γι' αυτό το λόγο και η επικοινωνία (δηλ. η καρδιά του blog) έχει τα χαρακτηριστικά που θέλεις. Συνέχισε, φίλε και εμείς εδώ θα ακολουθούμε.

      77

      Διαγραφή
  29. Τζιμ είμαι Πανιώνιος και θέλω να μου πεις την γνώμη σου ποιον θεωρείς χρησιμότερο για την ομάδα μου, τον Ξανθόπουλο ή τον Αθηναίου??
    Σε ευχαριστώ εκ των πρότερων για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα. Χρήσιμοι και οι δύο. Προσωπικά θα έπαιρνα Ξανθόπουλο, τον θεωρώ καλύτερο παίκτη.

      Διαγραφή
    2. Στην επίθεση είναι περίπου ίδιοι με μ.ο. 4 πόντους ο καθένας όμως ο Ξανθόπουλος έχει μοιράσει τις διπλάσιες ασίστς. Στην άμυνα ίσως να είναι καλύτερος ο Αθηναίου.
      Ο Ξαθόπολυλος έχει βέβαια και την εμπειρία της ηλικίας.

      Διαγραφή
  30. Jim συντάσσομε και εγώ με αυτούς που πιστεύουν ότι είναι πολύ ωραία αυτά που γράφεις για τα ξένα πρωταθλήματα αλλά πρέπει να γράψεις και κάτι για το δικό μας, και αναφέρομε ειδικά στην μάχη της ουράς και την μάχη της τετράδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο και χρήσιμο θα ήταν να έγραφες κάτι συγκρίνοντας π.χ. Πετγουέι, Πάλμερ, Κόλεμαν και Αλάμπι που είναι ο νέος ξένος-center του Ίκαρου που ήρθε απευθείας από το ΝΒΑ. Στο φετινό ελλ. πρωτάθλημα αγωνίζονται πολύ υψηλού επιπέδου ξένοι.

      Διαγραφή
    2. Πολύ φοβάμαι ότι τελικά ο Άρης θα την χάσει τελικά την 8η θέση από τον Καοδ.
      Επίσης πιστεύω ότι η Καβάλα αδικείται από την βαθμολογική της θέση.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά θα γράψω κάτι σχετικά και με Α1, το κάνω ανά διαστήματα έτσι και αλλιώς.

      Διαγραφή
  31. xaxaxaxaxaxa κεκλεισμενων των θυρων θα γινει Πανιωνιος-γαυρος τι νομιζετε αυτα που κανατε σε εμας θα κανετε με τους γαυρους κανονισαν οι γουρλοματες.χεχεχεχε!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά η νίκη του Ιστορικού επί του ΠΑΟ... πόνεσε και ανησύχησε πολλούς, αφού ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει τον Πανιώνιο με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών!!!


      Ο λόγος; Η έκθεση της Αστυνομίας, η οποία με υπερβολικό ζήλο, ανέφερε πως οι οπαδοί του Πανιωνίου πέταξαν δύο βεγγαλικά εκτός γηπέδου προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

      Έτσι, η συγκεκριμένη έκθεση της αστυνομίας οδήγησε τον Πανιώνιο σε τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

      Μάλιστα, το παιχνίδι που η ομάδα θα στερηθεί την βοήθεια των φιλάθλων της είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Τυχαίο;;;;;

      Αλήθεια, έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τιμωρία σε ομάδα της Α1 για κάποιο μεμονωμένο γεγονός εκτός γηπέδου; Θα σας απαντήσουμε εμείς, ΠΟΤΕ!

      Η ΚΑΕ Πανιώνιος θα προχωρήσει άμεσα σε έφεση...

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα για φωτοβολίδα που ρίχτηκε εκτός γηπέδου στα ΜΑΤ, τι άλλο θα ακούσουμε! Τι άλλο θα σκαρφιστούν! Την επόμενη φορά ίσως να τιμωρηθούν γιατί κάποιος φίλαθλος κάπνιζε εντός γηπέδου ή γιατί κάποιος στραβοκοίταξε αντίπαλο.
      Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις κάποιον μέσα στο γήπεδο τότε προσπαθεις να τον εξοντώσεις με άλλους τρόπους. Ουστ βρωμοπρωτάθλημα!!!

      Διαγραφή
    3. Δύο βεγγαλικά εκτός γηπέδου και η (υπερβολική;) ευαισθησία της αστυνομίας, που συνέταξε τη σχετική έκθεση, οδήγησαν τον Πανιώνιο σε τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

      Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, την οποία θα εφεσιβάλουν οι Νεοσμυρνιώτες, αφορά στον πρόσφατο αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Πανιώνιος, αν ισχύσει η ποινή, θα παίξει χωρίς κόσμο κόντρα στον Ολυμπιακό!

      Τα "επεισόδια" που καταγράφονται στην έκθεση της αστυνομίας δεν έχουν σημειωθεί από κανέναν και δεν θα τα γνωρίζαμε αν δεν υπήρχε η ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή. Συνήθως πρώτα μαθαίνουμε για τα επεισόδια και μετά για την ποινή, αλλά εδώ η διαδικασία ήταν αντίστροφη.

      Διαγραφή
    4. Να αποσυρθεί άμεσα η ομάδα από το πρωτάθλημα ως ελάχιστη ένδειξη αγανάκτησης και αηδίας. Ουστ βρωμοπρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    5. Eλλαδίτσα που κουμάντο κάνουν οι μαφιόζοι,τα λαμόγια και οι απατεώνες....άνευ προηγουμένου είναι αυτή η απόφαση....
      Τζιμ ακόμα περιμένω με ανυπομονησία 2 (αμιγώς μπασκετικά και αγωνιστικά) λόγια για το παιχνίδι του Πανιωνίου φέτος και τη δουλειά του σφαιρόπουλου.Θα το προτιμούσα να σχολιάσεις λίγο την ομάδα που είναι 3η στην ελλάδα από το να προτιμάς να αναφέρεσαι στην γκαζιάντεπ και στο στρασβούργο.Από τον να κάνεις τη βόλτα από την Ευρώπη,δεν κάνεις και μια βόλτα από την Ελλάδα???
      Καταλαβαίνω,και βλέπω ότι πολλοί σου κάνουν παρακάλια και ζητάνε διάφορα...αλλά πιστεύω οτι αυτό που λέω έχει μια λογική μιας και έχουμε διαβάσει πολλές φορές για την Ιταλία,και όχι για την Ελλάδα που κινείται σε ανώτερο επίπεδο και είναι και το "δικό μας" πρωτάθλημα και είναι λίγο παράξενο να το απαξιώνουμε προς χάριν γαλλίας-ρωσίας κλπ...

      Διαγραφή
    6. Peris παραγγελίες-άρθρα δε γίνονται. Τέλος. Γράφω για ότι έχω έμπνευση να γράψω ώστε να βγεί καλό, είναι απλό. Τώρα για την Α1 μπορείς να διαβάσεις παντού. Για Γκαζιάντεπ και Στρασβούργο πουθενά αλλού.. Αν αυτό σου φαίνεται απαξίωση δε νομίζω ότι είσαι στο πνεύμα του μπλογκ (που ειλικρινά δε το νομίζω).

      Διαγραφή
    7. Jim φυσικά και δεν είναι παραγγελία και εννοείται οτι μου αρέσει να διαβάζω τα πρωτότυπα-σπάνια αμιγώς μπασκετικά άρθρα σου.Δεν είμαι ηλίθιος να κάνω άμεση παράκληση επειδή γουστάρω εγώ να διαβάσω κάτι όταν το μπλογκ το διαβάζουν χιλιάδες ακόμη άτομα.Απλά έκανα μια προσωπική αναφορά και ανέλυσα ένα σκεπτικό ότι θα ήταν χρήσιμο και προσωπικά εγώ θα το θεωρούσα ενδιαφέρον να πεις κάτι για την Α1.Και δεν το επέταξα τόσο ως άρθρο,έστω και ως μια απαντησούλα 5 σειρών.Αν σε ενόχλησε το προσωπικό σχόλιο το παίρνω πίσω και ζητώ συγγνώμη...Φυσικά και μπαίνω στο μπλογκ επειδή βρίσκω μια προτότυπη-καινούρια κατεύθυνση με αγωνιστική τακτική ανάλυση κι όχι οπαδοσαχλαμάρες κλπ...Γράψε για ότι έχεις έμπνευση,δεν σε κρίνω.

      Διαγραφή
    8. Peris εισαι πανιωνιος η οσφπ???

      Διαγραφή
    9. "Παγωμένοι" από το άκουσμα της τιμωρίας έμειναν άπαντες στον μπασκετικό Πανιώνιο!


      O Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών την ομάδα, καθώς η έκθεση της αστυνομίας έκανε λόγω για ρίψη βεγγαλικών έξω από το γήπεδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

      Απόφαση, που όπως είναι λογικό, έριξε από τα σύννεφα τους ανθρώπους του Πανιωνίου, καθώς ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να ακούσουν, σε έναν αγώνα που δεν έγινε το παραμικρό και η ατμόσφαιρα από τους οπαδούς ήταν υποδειγματική.

      Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδα της Α1 τιμωρείται με ποινή της έδρας της, εξαιτίας ενός μεμονωμένου γεγονότος εκτός γηπέδου!

      Πάντως, η ΚΑΕ Πανιώνιος θα προχωρήσει άμεσα σε έφεση και είναι αποφασισμένη να μην αφήσει έτσι το θέμα.

      Οργή στον κόσμο

      Η απόφαση-πρόκληση του Αθλητικού Δικαστή έχει ξεσηκώσει τους φίλους του Ιστορικού, οι οποίοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την απογοήτευση και την οργή τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για ποιον λόγο η σχετική τιμωρία δεν θα ισχύσει στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό σε τρεις αγωνιστικές!

      Διαγραφή
    10. Μα είναι αυτονόητο ότι είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που ζητάς Peris. Απλά μίλησες για "ανωτερότητα" και "απαξίωση", τη στιγμή που θεωρώ σωστό να κοιτάμε και να γράφουμε -στο μέτρο που μπορούμε- για τους πάντες, όχι μόνο για τους καλύτερους ή τους δικούς μας. Εννοείται πως δεν με ενόχλησε, αυτό δε παίρνει καν συζήτηση φίλε. Τις έχει δώσει τις εξετάσεις σου εδώ μέσα, δεν είμαι χαζός. Ανάρτηση λοιπόν για τον Πανιώνιο θα ανέβει, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι θέμα ενδιαφέρον για το οποίο έχουμε πράγματα να πούμε.

      Διαγραφή
    11. Ο Πανιώνιος θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού στην 22η αγωνιστική της Α1, αλλά θα στερηθεί την δύναμη του έκτου παίκτη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην προτελευταία στροφή της κανονικής περιόδου.

      Ο "Ιστορικός" τιμωρήθηκε με ποινή κεκλεισμένων των θυρών με μία αγωνιστική από τον Αθλητικό Δικαστή, καθώς στο ματς με το "τριφύλλι" έπεσαν εκτός γηπέδου δύο φωτοβολίδες και θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας.

      H απόφαση του Αθλητικού Δικαστή προκάλεσε όχι μόνο την δυσφορία αλλά και της αγανάκτηση του Πανιωνίου που θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, ώστε να "πέσει" η ποινή, αφού οι ιθύνοντές του πιστεύουν πως έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

      Διαγραφή
    12. Απίστευτο! Μια αγωνιστική στον Πανιώνιο

      Με εξαίρεση κάποια υβριστικά συνθήματα κατά γενική ομολογία η ατμόσφαιρα στο πρόσφατο ντέρμπι Πανιώνιος-Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτική. Ούτε... χαρτοπετσέτα δεν έπεσε στο παρκέ. Κι όμως ο Πανιώνιος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών την οποία θα εκτίσει (αν βέβαια δεν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ) στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

      Γιατί; Επειδή η αστυνομία στην έκθεσή της ανέφερε ότι έπεσαν δύο βεγγαλικά ΕΚΤΟΣ του κλειστού της Αρτάκης!

      Διαγραφή
  32. μηπως οι καταρες στον ΔΔ ηταν καθοριστικος λογος,η επισκεψη Λιανου στους διαιτητες με απειλες στο ημιχρονο,μηπως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Διαβασα πριν λιγο τον Στεφανο Τριανταφυλλου στο σπορτ24 την απαντηση που εδωσε για ποιο λογο ειναι 3ος ο Παο,ειπε λοιπον "επειδη δεν εγινε ακομη το ματς Ρεαλ-Εφες".Τι στο καλο διαβαζουμε τοσες μερες οτι σε περιπτωση 3πλης ισοβαθμιας μετραει το average.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιο average, σε τριπλή ισοβαθμία είναι η διαφορά στα μεταξύ των τριών f;ile

      Διαγραφή
  34. Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά.
    Η καλύτερη διοργάνωση Ευρωλίγκας φτάνει στην πιο κρίσιμη καμπή της. Πιστεύω, και να παραμείνει το υπάρχον πετυχημένο σύστημα, τέτοιο σασπένς δεν θα ξανανιώσουμε τελευταία αγωνιστική λόγω του ότι οι προπονητές θα είναι υποψιασμένοι από του χρόνου και θα διαλέγουν τα παιχνίδια που θα χτυπήσουν έτσι ώστε να σιγουρέψουν την πρόκριση. Ας χαρούμε το μπασκετικό τρίωρο και πιστεύω ότι οι ομάδες που θα περάσουν πραγματικά θα είναι οι καλύτερες 8. οι τέταρτες ομάδες κατά τη γνώμη μου θα μείνουν εκτός F4 και cska, barca κόβουν εισιτήριο για Λονδίνο. τα άλλα δύο ζευγάρια θα είναι όλα τα λεφτά και προβλέπω ότι θα έχουμε σπάσιμο έδρας και απ τις δύο μεριές όπως πέρυσι στο παναθηναικός-maccabi.
    και ένα τελευταίο σχόλιο. Φοβάμαι ότι ο Μεσίνα θα πάει το παιχνίδι στον πόντο έτσι ώστε να στείλει στην barca έναν εκ τον real pao. αν χάνει η ρεαλ θα μας το δώσει αλλιώς θα μας το πάρει. νομίζω δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι μπορεί να διαμορφώσει τα ζευγαρώματα και να αφήσει εκτός F4 έναν εκ των Barca,Real,Pao. Οπότε περιμένω το διπλό της efes και για τον παραπάνω λόγο (εκτός του ότι μπορούμε πιο εύκολα τη δεύτερη θέση)...

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου φίλε Γιώργο, φοβερή η φετική Ευρωλίγκα, δεν συγκρίνεται με καμία, μακάρι να συνεχίσει έτσι.
      Διαφωνώ ότι ο Μεσίνα θα κοιτάξει να ρυθμίσει τα σταυρώματα των χιαστή παιχνιδιών, πιστεύω πως θα μπει να κερδίσει, αλλά το ματς θα είναι κλειστό, γύρω στους 60/65 πόντους κι εκεί είναι όλα πιθανα.
      Ο ΠΑΟ θέλει καλό ματς από τα 3άρια του, να βάλουνε τουλάχιστον μερικά σουτ, γιατί κάτω απο το καλάθι θα γίνει του Ηρώδη...

      Διαγραφή
    2. Eγώ περιμένω να το χτυπήσει η τσσκα το παιχνίδι,αλλά να μη χτυπηθεί....
      Δηλαδή θα πάει για τη νίκη,αλλά αν δεν της "πάει" όσο θα ήθελε το ματς δε θα ματώσει όσο ο Πάο για τη νίκη.Και σε συνδυασμό με μια καυτή αναμενόμενη ατμόσφαιρα δίνω ένα καλό πλεονέκτημα στους πράσινους.Για τον Οσφπ τίποτα δεν είναι σίγουρο ,απλά θεωρώ οτι έχει ένα καλό μέταλλο σαν ομάδα,και με μεγάλους παίκτες-ηγέτες(β-σπαν) και clutch(παπ,πρίντεζη,σλούκα) ή μαχητές θα βγει αλώβητος.Βοηθάει και το μέγεθος της Κίμκι ως όνομα.Πιο καλοδουλεμένη ομάδα από τον Οσφπ αλλά δεν νομίζω οτι θα βρει τα πρόσωπα και τα guts να χτυπήσει στα ίσια το παιχνίδι.Οπότε ο Οσφπ κοιτάζει 2ο-3η θέση,το ίδιο και ο Πάο.Μένει να δούμε αν θα γίνει το μεγάλο σταύρωμα...
      ΥΓ.Όπως είπα και πιο πάνω,δεν νομίζω να κάτσει να στοχεύσει τόσο μακριά ο μεσίνα και να κάνει τέτοια σενάρια...Οι μεγάλες ομάδες κοιτούν τα δικά τους παιχνίδια και περιμένω την Τρίτη-Τετάρτη Τσσκα που να "δαγκώνει"...

      Διαγραφή
  35. Στέφανος Τριαντάφυλλος: Γιατί η ισοβαθμία δεν είναι "ολοκληρωμένη", εκκρεμεί το παιχνίδι μεταξύ Ρεάλ και Εφές
    μοιράσου το permalink
    16:38
    Δημήτρης : Καλησπέρα,Βλέπω μερικά στατιστικά ότι ο ΠΑΟ είναι πάνω από την Εφές στην 3η θέση,πως γίνετε αφού ο ΠΑΟ δεν είχε πάρει την διαφορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ελπίζω να μη στηθεί πάλι το θέατρο του μπαναθηναικού παραλόγου, και να αρχίσουν αυτοί που μέχρι χθες έλεγαν για τη ζούγκλα του αρτάκης, να μιλάνε τώρα για σκάνδαλο υπέρ του ολυμπιακού.


    Προσωπικά, ως φίλος του ολυμπιακού, θεωρώ την τιμωρία του πανιωνίου εξέχως συμβολική, και την ταιριάζω άμεσα με την αστεία τιμωρία του διαιτητή που δεν έδωσε το δήθεν φάουλ (που κι ακόμα φάουλ να ήταν, δε γίνεται να τον τιμωρείς για ένα λάθος σφύριγμα, μιας τουλάχιστον αμφιλεγόμενης φάσης), και την ακόμα πιο αστεία συγγνώμη από την ΚΕΔ (των κουμπάρων και των συγγενών).

    Το μήνυμα είναι σαφές:
    Όποιος δεν αντιμετωπίζει τον Παο ως φίλο σωματείο, θα τιμωρείται. Όποιος δεν ευνοεί τον Παο, θα τιμωρείται.

    Να θυμίσω επίσης,το τραγελαφικό που συνέβη πέρσι μετά τον αγώνα Άρης-ΟΣΦΠ. Εκεί όπου, αφού οι διατητές παρανόμησαν εις βάρους του ολυμπιακού (πηγαίνοντας στο instant replay ενώ δεν ορίζοταν κάτι τέτοιο), τελικά τιμωρήθηκαν από την κεδ, επειδή έδωσαν το σωστό σφύριγμα, ή καλύτερα επειδή δεν αδικήσαν τον ολυμπιακό.

    Αυτά τα πράγματα είναι αστεία, και δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνουν στο πρωτάθλημα όπου ο πρόεδρος της δευτεραθλήτριας ομάδας δηλώνει περήφανα εφεύρετης της αλητείας.

    Εύχομαι ο ΠΓΣΣ να κερδίσει την έφεση για να δούμε έναν ακόμα αγώνα με παλμό και πάθος.


    υ.γ.
    ο πρόεδρος του ΠΑΟ, είχε ομολογήσει λίγους μήνες πριν ότι η ΚΑΕ ΠΑΟ έχει χρέη προς την εφορία. Οι αθηλτικοί δημοσιογράοι άραγε έκαναν κάποια έρευνα για να δουν αν εξοφλήθηκαν τα χρέη, ή περιορίζονται στους ύμνους και τις δοξασίες της ιερής αγελάδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτε ομολογησε οτι υπαρχουν χρεη στην εφορια ο ΔΓ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.Αλλα λεει αλλα του χρεωνουν.

      Διαγραφή
    2. an nomizeis oti mia fasi ekrine ton agona kai zitisan signomi oi diaitites eisai ektos topoy kai xronoy.O DD eixe 4 faoul kai o Athinaioy mono 2 se 25 lepta.To kompleks sas einai atelioto

      Διαγραφή
    3. συγγνώμη ανώνυμε 908, δεν ήξερα τον κανονισμό που λέει ότι όλοι οι αντίπαλοι πρέπει να έχουν περισσότερα φάουλ από την ιερή αγελάδα. Σόρρυ για την παρεξήγηση.

      Διαγραφή
  37. Προγνωστικά για σήμερα

    1. ΟΣΦΠ ΚΙΜΚΙ 1
    2.ΠΑΟ ΤΣΣΚΑ 1
    3 ΚΑΧΑ ΣΙΕΝΑ 1
    4.ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΑΣΚΑΜΠΙ 2
    5.ΡΕΑΛ ΕΦΕΣ 2

    ακούω τους υπόλοιπους

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι για το καλό...
      οσφπ 1,πάο 1,σιένα 2,ρεάλ 1
      μπάρτσα-μακάμπι πραγματικά δεν ΄μπορώ να πω που θα κάτσει η μπίλια.Με το ζόρι θα διάλεγα καταλανούς..

      Διαγραφή
  38. κιμκι διπλο, τσσκα διπλό, σιένα διπλό και άσσο η μπάρτσα. ρεαλ δεν ακουμπιεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η μακάμπι μπορεί διπλό. Στη μαδρίττη βλέπω 1.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλησπερα σε ολους!ευχομαι καλη τυχη στις ελληνικες ομαδες σημερα...φιλε jim σε διαβαζω παρα πολυ καιρο εισαι ο μεγαλιτερος γνωστης του αθληματος συγχαρητηρια για το blog σου keep going........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.sport24.gr/stiles/erotisi-evdomadas/poios_einai_o_kaluteros_eyrwpaios_mpasketmpolistas.2196034.html

    ένα ωραίο και ενδιαφέρον poll που είδα στο σάιτ αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως ο γάμος τον χαλαει τον άντρα:)

    καλή συνέχεια και στους δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Λοιπόν μπαρτσελόνα.. Αν πιάσουμε τα στάνταρντς του τελευταίου μήνα μπορούμε. Καός ο μήτσος, όλοι δικαιούνται ένα κακό διάστημα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Νομίζω οτι ο Παναθηναϊκός, χωρίς να είναι συνολικά χειρότερος απο την Εφές ή ακόμα και απο τη Ρεάλ, λόγω κυρίως της απειρίας των παικτών του (και του προπονητικού team του) καθώς και των περιορισμών του ρόστερ του, δίκαια καταλήγει 4ος.

    Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγάλη ομάδα για τα κυβικά του αυτή τη στιγμή και οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες. Παρ'όλα αυτά, ποτέ δεν ξέρεις. Ότι και να γίνει πάντως νομίζω οτι οι οπαδοί της ομάδας πρέπει να είναι υπερ-ευχαριστημένοι απο την φετινή πορεία της ομάδας.

    Σήμερα είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσει μια πολύ υποτονική ΤΣΣΚΑ και δεν τα κατάφερε λόγω της πολύ κακής μέρας του Διαμαντίδη που σπάνια έχω ξαναδεί τόσο εκτός κλίματος.

    Εκτιμώ επίσης οτι η Χίμκι είναι πολύ καλή ομάδα για να μένει εκτός. Είναι ίσως η μόνη πολύ σοβαρή αδικία στη φάση των 8.

    Θεωρώ επίσης οτι ο Ολυμπιακός είναι εκνευριστικός και κακός. Κακός γιατί το στυλ μπάσκετ που παίζει είναι ίσως το χειρότερο απο τους 8 που περνάνε. Εκνευριστικός γιατί δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει. Τους βλέπω να πανηγυρίζουν κάθε φορά που ευστοχούν και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς εκει πέρα που να προβληματίζεται σοβαρά για την βελτίωση της ομάδας.

    Θα μπορούσε κάποιος να πει οτι και ο Παναθηναϊκός δεν παίζει κανα φοβερό μπάσκετ, όμως στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να περνάνε τη μπάλα απο το low post, προσπαθούν να κάνουν κανα pick, άλλο που δεν έχουν την ποιότητα να θέλξουν και συχνά φαίνεται να μπλοκάρουν στην επίθεση. Στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να προσπαθούν τίποτα πέραν του μακρινού σουτ. Φαίνεται απο καιρό τώρα οτι έχουν αποφασίσει οτι έτσι θα πορευτούν, πράγμα που εγώ το βρίσκω πολύ προβληματικό και γενικά είναι κακά μαντάτα για τον Μπαρτζώκα που πιστεύω οτι σπαταλάει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του με το να μένει παθητικός σε αυτή την κατάσταση που αποκλείται να του αρέσει.

    Ο δε Παπανικολάου, εκτός των 6/6 3π έκανε και double double σήμερα όμως είναι πραγματικά κρίμα ένας τόσο καλός παίκτης να μην έχει δοκιμαστεί και πιο χαμηλά στο post.

    Ο Χάινς απλά θεός, τι να λέμε.

    Για να κλείσω με τον Ολυμπιακό, νομίζω οτι βάσει εικόνας η δεύτερη θέση μάλλον τον κολακεύει, σ'έναν όμιλο που κανονικά ο πρωταθλητής ευρώπης θα έπρεπε να έχουν κάνει πάρτυ.

    Μπράβο στη Μπάρτσα που στάθηκε στο ύψος της, μπράβο και στην Κάχα για τη νεκρανάσταση.

    Στο F4 βλέπω βάσει διασταυρώσεων σίγουρα Μπαρτσα και ΤΣΣΚΑ και απο κει και πέρα προβάδισμα δίνω σε Εφές και Μακάμπι που πιστεύω οτι μπορούν εύκολα να σπασουν έδρα αν πιάσουν νορμάλ απόδοση οι ίδιες και οι αντίπαλοι τους δεν κάνουν υπεράνθρωπα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3ος στις προσπάθειες τριών πόντων, 6ος ο ολυμπιακός, σε όλη τη διοργάνωση.

      Διαγραφή
    2. Θα ειναι μεγα σφαλμα να επαναπαυθουμε στην απουσια του Μαικλ και την πιθανη του Ναβαρο... η Μπαρτσα τουλαχιστον φετος ρολλαρει και χωρις τον αρχηγο της.

      Απο κει και περα η εικονα συνολικα των 4ων δεκαλεπτων μας στα περισσοτερα κρισημα ματς δεν μου δινει πολλες ελπιδες οτι θα παρουμε εστω και μια νικη.

      Διαγραφή
    3. Στατιστικά ο ΠΑΟ είναι και αυτός πολύ ψηλά, πιο ψηλά μάλιστα απο τον Ολυμπιακό στις 3p attempts αλλά η διαφορά στις δύο ομάδες είναι οτι ο ΠΑΟ προσπαθεί (όχι με φοβερή επιτυχία είναι η αλήθεια) να βάλει τη μπάλα στη ρακέτα και, ακόμα και αν απλά την ακουμπάει εκεί με στόχο να βρει ελεύθερο σουτ, έχει τουλάχιστον με τον Σχορτσανίτη παιχνίδι στο post. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι οτι στον δεύτερο η μπάλα πολύ συχνά δεν ακουμπάει καν στο post. Οι περισσότερες 2p attempts του Ολυμπιακού γίνονται είτε απο second chances με επιθετικό (τομέα στον οποίο έχει παρουσιάσει τελευταία μεγάλο πρόβλημα), είτε στο transition ή με drive των Law και Σπανούλη, στο οποίο και οι δύο είναι πολύ ικανοί με δεδομένο οτι αναγκάζονται να βρουν και δικό τους διάδρομο αφού πολύ συχνα δεν υπάρχει καν στήσιμο των ψηλών ή isolation. Θα έδειχνα κατανόηση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αν είχε σοβαρό πρόβλημα στους ψηλούς του, όμως ψηλούς ο Ολυμπιακός έχει, απλά τους συμπεριλαμβάνει πολύ σπάνια στο παιχνίδι του.

      Στον Παναθηναϊκό τα προβλήματα είναι γνωστά και δυστυχώς δεν λύνονται και αφορούν την στελέχωση, κυρίως στους point guards. Ο Πεδουλάκης θα μπορούσε να έχει δουλέψει περισσότερο τον Ξανθόπουλο, όπως έκανε και με τον Ukic ωστέ να μπορεί η κακή βραδιά του Διαμαντίδη να φαίνεται λιγότερο. Επίσης πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι η κατακόρυφη πτώση της συμμετοχής στο παιχνίδι των Maciulis και Μπράμος η οποία είναι ανεξήγητη. Και οι δύο έχουν αναλαμπές (ο πρώτος με τους Baskets, ο δεύτερος απόψε) αλλά είναι κυρίως απο μακρινή απόσταση και αυτό είναι προβληματικό, ιδιαίτερα για τον Maciulis που δεν είναι τόσο μονοδιάστατος. Δυστυχώς στην frontcourt του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση τον Σχορτσανίτη, τους υπόλοιπους ψηλούς μπορεί να τους βάλει στο παιχνίδι μόνο ο Διαμαντίδης, κι αυτός όχι πάντα. Γενικά ο Παναθηναϊκός φέτος δείχνει να έχει ταβάνι και θεωρώ, παρά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μέχρι εδώ, οτι το ταβάνι το έβαλε μόνη της στον εαυτό της γιατί οι ελλείψεις στο ρόστερ ήταν προφανείς απο νωρίς (λογικό όταν παίρνεις 10 νέους παίκτες) και οι διορθωτικές κινήσεις που γίνανε ήταν πολύ ατυχείς (παράλογο και αδικαιολόγητο).

      Γενικά, απο τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός πιστεύω οτι αυτή τη στιγμή υπερέχει σε επίπεδο μπασκετικού mentality και ο Ολυμπιακός σε επίπεδο υλικού. Αν μάλιστα υπήρχε μεγαλύτερο διάλειμα μέχρι τα playoffs θα έδινα σαφώς περισσότερη τύχη στον Ολυμπιακό ο οποίος ακόμα και τώρα μπορεί να ενσωματώσει, έστω σε μικρό αλλά κρίσιμο ίσως βαθμό, περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του. Έχει πολύ καλούς παίκτες, έχει την εμπειρία απο πέρυσι και είναι σκληρή ομάδα αλλά δεν θα μπαίνουν κάθε βράδυ 6/6.

      Διαγραφή
  45. Πάτε του χρόνου Λονδίνο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Από τότε που έφυγε ο Καπόνο η ομάδα έχει πάρει την κάτω βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. αν νομιζεις οτι πιστεψαμε οτι μολις τωρα μπηκες και εγραψες υστερα απο τοσο καιρο εισαι γελασμενος.

      Διαγραφή
  48. Η Μπάρτσα κάτω από το καλάθι είναι σούπερ, ακριβώς εκεί που πονάει ο Παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χεχεχε. Άσε τώρα τους άλλους να μ' έχουν ξεγραμμένο. Θ' αφήσω τους Ρώσσους να πάρουν τα πρώτα 2 παιχνίδια και μετά θα σπάσω την έδρα τους στο 5ο. Μετά από δύο απίθανες προκρίσεις γιατί όχι και μια τρίτη;

    Ούτε ο Τζιμ δεν με θεώρησε υποψήφιο για coach of the year και δύο υποψήφιοι βλέπουν σήμερα την πλάτη μου.
    Χεχεχε.

    Zan Tabak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόουτς έβαλα υστερόγραφο για την παρτίδα σου! Αλλά τρία ματς σερί την ΤΣΣΚΑ λίγο δύσκολο. Στα δύο πρώτα κάνε focus..

      Διαγραφή
  50. καλησπερα στην παρεα.ο παο ηταν πολυ δυνατος αποψε αλλα νικηθηκε απο τα τρελα σουτ του κριαπα αλλα και την πραγματικα ανυπαρξια του διαμαντιδη.απο την αλλη το θετικο ειναι οτι και χωρις αυτον ειναι αρκετα ανταγωνιστικος στο πιο ψηλο επιπεδο.πολυ δυσκολα με την μπαρτσα τωρα αλλα ειναι επιτυχια της ομαδας με τις αδυναμιες της και παρουσιαζεται ανταγωνιστικη.του χρονου η ομαδα θα ειναι πολυ ισχυροτερη και πληρης.μπραβο στα παιδια.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η πρόκριση του οσφπ με τους τούρκους είναι ακριβώς 50-50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Ρεαλ-Μακαμπι είναι μεγάλο ντέρμπι.

      Διαγραφή
    2. Μόνο ΤΣΣΚ και Μπάρτσα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

      Διαγραφή
    3. ναι,εσύ αν ήσουν Πασκουάλ θα κοιμόσουν ήσυχος,με τον ΠΑΟ να είναι η μόνη μη ισπανική ομάδα που πέρασε από τη Ρεάλ πριν 2 βδομάδες μόνο και τότε σε 1 βδομάδα από τώρα θα ήσουν 0-2 κάτω...μακάρι...αλλά δεν...

      Διαγραφή
  52. H Khimki, ήρθε σήμερα να κάνει παιχνίδι ζωής και θανάτου, και το έδειξε μόνο όταν έμεινε πίσω με 15 πόντους. Μάλλον εύκολη η νίκη του Ολυμπιακού που μπορεί να βλέπει Λονδίνο.
    Κρίμα πάντως για τους Ρώσους. Έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ από πολλές ομάδες των play off, κρίμα και για του Πλάνινιτς-Ντέιβις που έκαναν καταπληκτικές σεζόν.

    Τα υπόλοιπα ματς δεν τα είδα αλλά θα κάνω μερικά σχόλια χαζεύοντας στατιστικά και ζευγαρώματα.

    1. Ο Σάσα Καούν, έχει κάνει τις 2 από τις 3 καλύτερες εμφανίσεις του στη σεζόν κόντρα στον Παναθηναικό. Χαρακτηριστικό μάλλον της ανικανότητας του Λάσμε να κοντράρει πολύ δυνατά κορμιά. Χαρακτηριστικά ο Καούν τελειώσε τα δυο ματς με συνολικά 11/11 δίποντα (στο πρώτο 6/6 καρφώματα). Ενδεχομένως, αυτές οι εμφανίσεις να αποτελέσουν και οδηγό για τον Πασκουάλ.
    2. Θοδωρής Παπαλουκάς κύριοι. Μπροστά στο 9ο final4 της καριέρας, ευελπιστεί να ράψει ένα ακόμα αστέρι στη θρυλική του φανέλα.
    3. Θεωρώ ότι το πιο δύσκολο ζευγάρι είναι αυτό της Ρεάλ με την Μακάμπι. Είναι οι μερένχες είναι ανώτεροι ποιοτικά, αλλά η ομάδα του λαού βγάζει πολύ σκληράδα, συν του ότι το χάντικαπ στον πάγκο είναι τεράστιο.
    4.Στο θρύλο δίνω 60% για πρόκριση, στην Μπάρτσα 80% με Ναβάρρο, 65% χωρίς, στην ΤΣΣΚΑ 99%
    5. Η Κάχα έκανε απίστευτο άθλο. Θεωρήθηκε μεγάλη έκπληξη η πρόκρισή της στους 16 (με βάση το άθλιο μπάσκετ που έπαιζε), ενώ στο τοπ16 μετά το καλό ξεκίνημα φάνηκε ότι θα εγκαταλείψει το τρένο σχετικά νωρίς. Μεγάλη υπόθεση να έχει έναν Νοτσιόνι στην ομάδα. Καταπληκτικός Λάμπε.
    6. Ο Παο βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση, καθώς φαίνεται να βγαίνει από ένα μεγάλο φορμάρισμα των προηγούμενων εβδομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ...ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ...ΡΕΑΛ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ...ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ 50-50...ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ;
    1. Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΑΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΙΚΛ ΚΑΙ ΝΑΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΦΑΒΟΡΙ...ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΥ, ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ...ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΠΑΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΚΑΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΘΑ ΤΗ ΖΩΡΙΣΕΙ...
    2. Η ΤΣΣΚΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ...ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΧΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ...
    3. Η ΡΕΑΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΡΕΛΩΝ. ΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ -18 ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ)...
    4. ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ 50-50; H ΕΦΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΛΙΑ (ΗΤΤΑ ΕΝΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΓΑ, ΝΙΚΗ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΣΠΡΩΞΙΜΟ, ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΠΑΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ, ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΠΟ ΡΕΑΛ). ΑΝ Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΞΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΦΑΒΟΡΙ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 9-3 ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΦΕΤΟΣ...

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΑΠΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ...
    ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστος....μονο στο τσσκα-καχα διαφωνω νομιζω δεν εχει καμια τυχη απεναντι στην σκληραδα της τσσκα και του μεσινα...stonerook

      Διαγραφή
    2. Και γω μονο σε αυτο το ζευγαρι βλεπω ξεκαθαρο φαβορι(ΤΣΣΚΑ). Δυσκολα θα χασει το Λονδινο ο Ιταλος. Παντως μεγαλη επιτυχια της Καχα η παρουσια της στα προημιτελικα. Απο σαραντα κυματα περασε φετος...
      Για μενα, εστω και πιο αθορυβα, η ΤΣΣΚΑ ειναι το πρωτο φαβορι φετος και ας μη γεμιζει το ματι οσο αλλες χρονιες. Αν ο Πασκουαλ καταφερει και βρει ισορροπια μετα τους τραυματισμους ,μαγκια του και ας το σηκωσει, αλλα δεν θα ειναι ευκολο, οσο κι αν η Μπαρτσα παιζει με αυτοματισμους στο παιχνιδι της. Επισης δυσκολα βλεπω τον Ολυμπιακο να κανει repeat. Λονδινο,βεβαια,αν σοβαρευτει λιγακι ,θα παει. Εκτος και αν ο Μαχμουτι κατεβασει καμια καλη ιδεα και του βαλει δυσκολα...Και η Ρεαλ θα παει Φ4...Respect ο Μπλατ, αλλα η Ρεαλ ειναι πιο πληρης και πιο σταθερη φετος στην αποδοση της ,παρα την κοιλια τον τελευταιο μηνα. Εχω την αισθηση παντως, οτι θα το παλεψει πολυ η Μακαμπι. Ειναι βαρια αυτη η φανελα...Για το Μπαρτσα-Παο δεν ξερω τι να πω... Οκ φαβορι οι Καταλανοι, αλλα δε βλεπω περιπατο στον οριζοντα για τους Ισπανους,οπως γραφουν πολλοι.Αν ο Παο ειναι συνεπης αμυντικα (οπως γραφει και ο φιλος πιο πανω), μπορει να δουμε και τον Αρτζι να κοβει βολτες στην Oxford Street!! Δεν θα ειναι ευκολο παντως...Αυτα... Δεν μπορω να περιμενω μεχρι την Τριτη να αρχισουν οι ματσαρες!!

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    3. διαβαζοντας τα σχολια σας μου κανει εντυπωση το 50-50 Οσφπ, Εφες,ρε παιδια τι λετε??η Εφες βρισκεται σε αποσυνθεση,ειναι ντεφορμε,πως το λεμε δεν τραβαει οτι εκανε, εκανε.

      Διαγραφή
  54. το πιο ευκολο ζευγαρι θα ναι το ρεαλ-μακαμπι....η ρεαλ φανηκε σημερα οτι αρχιζει να ανεβαινει και θα την καταπιει τη μακαμπι....εφες-οσφπ ειναι 50-50(δεν μου αρεσει ετσι οπως παιζει ο ολυμπιακος)τσσκα-καχα 3-1 και παο μπαρτσελονα θα ναι αμφιρροπο(ραμπασεδα-μαικλ εξω ισως και ναβαρο) και αυτο γιατι μου φαινεται οτι αρχιζει το νεφορμαρισμα της μπαρτσελονα...τζιμ πως τα βλεπεις?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κάπταιν.. Έλειψες σήμερα από τη Βιτόρια.. Θα μου επιτρέψεις να σου πω το σβκυρ με ανάρτηση όπου θα παραθέσω τις πιθανότητες μου..

      Διαγραφή
    2. ασε τζιμ το δα και δεκα χρονια να επαιζαν δεν γυρνουσε με τιποτα μονο ο κριαπα μου μοιαζει καπως...περιμενουμε αναρτηση

      Διαγραφή
    3. H Kάχα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει...Πάντως η Τσσκα είναι και φαβορί τίτλου για μένα οπότε πιστεύω δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο από το να πάρει ένα παιχνίδι στην έδρα της η Κάχα.Εκτός αν έχει άλλη άποψη ο κύριος Νοτσιόνι..
      Ρεάλ-Μακάμπι: είχα πει ότι η μακάμπι δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος για κανέναν στα πλέιοφ.Βαριά φανέλα και όνομα,αλλά η ρεάλ φέτος έιναι ομάδα φτιαγμένη για φάιναλ-4.Παίζει σπουδαίο ρόλο το ότι έχει εξαιρετικούς περιφερειακούς και τον ηγέτη στο πρόσωπο του ρούντι.Ο ρούντι και η παρέα του λοιπόν θα πάνε λονδίνο και τους θεωρώ 2η απειλή για τον τίτλο παρότι πρόσφατα έπαιζαν κακό μπάσκετ.
      Μπάρτσα-Πάο:παγίδα η υπόθεση εδώ...η μπάρτσα έχει σημαντικά προβλήματα αλλά είναι σε ένα δρόμο που δύσκολα τη βγάζεις και νομίζω ταιριάζει στον Πάο.Δεν μπορείς να πεις τίποτα με σιγουριά.Θα εξαρτηθεί αρκετά από το πόσο θα το κυνηγήσουν και θα το πιστέψουν οι πράσινοι.Νομιζω εύκολα ή πολύ δύσκολα οι καταλανοί θα βγουν αλώβητοι.
      Οσφπ-Εφες:Ίσως το πιο αμφίρροπο 50-50 ζευγάρι.Πάλι ο Οσφπ δεν ικανοποίησε,θυμίζει λίγο από 2011...Άλλο το αν βρέθηκαν σε καλή μέρα διάφοροι παίκτες και οδηγήθηκαν από τις clutch ικανότητες του Παπ.(ασύλληπτος σε αυτό το κομμάτι,δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν 21 χρονο με λίγες εμπειρίες να σβήνει κιριλένκο και να δίνει κουπα σε φάιναλ4 δίχως να έχει ξαναφανεί αληθινά στην καριέρα του.)Μυρίζει πολύ μια σειρά 5 παιχνιδιών,πολύ μικρό προβάδισμα στους ερυθρόλευκους για το μέταλλο που δείχνουν σαν ομάδα,αλλά η εφές δεν είναι εύκολη υπόθεση,στηριζόμενη κι από τον πάγκο της.

      Διαγραφή
  55. καλησπερα Jim εχεις καμια πληροφορια για ναβαρο ? Civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ήρθε η ώρα να γράψουμε το τέλος της Μπαρτσελόνα φέτος.Το μεγάλο σερί νικών της είναι υπέρ μας,πρέπει να αρχίζει να χάνει κιόλας.
    Ο Πασκουάλ ήδη θρηνεί στις δηλώσεις του.Έχουν συνηθίσει από τις συνεχόμενες νίκες με τους μέτριους ή σε μέτρια-κακή κατάσταση αντιπάλους τους στον όμιλο,εδώ όμως ειναι ΤΟΠ8 με εξάστερο.
    Είναι χρυσή ευκαιρία όχι για ένα αλλά για δύο διπλά τώρα (παίρνοντας το 1ο τους βάζεις σε ψυχολογία να κυνηγούν ξαφνικά,μετά από 22 νίκες που έχουν ήδη,χαλάει πολύ η ψυχολογία,όταν νοιώθεις ότι με τόσες νίκες ''δικαιούσαι'' να πας φφ).
    Κι ο Διαμαντίδης δε μπορεί να τα σπάει συνέχεια,όπως αν είχε 5/5 χτες θα ήταν δύσκολο να βάλει πολλά στο καπάκι.
    Μόνο προσοχή στα φάουλ!!! Δε βγαίνει πάλι όπως με Ρεάλ με 33 φάουλ εναντίον.Ας τους βάλει ο Πεδουλάκης να δουν τα βίντεο Μπάρτσα-ΟΣΦΠ.Ο Ολυμπιακός με τόσα μισ-ματς,κυρίως στους ψηλούς,είχε +6 φάουλ υπέρ στο Παλάου και +8 στο ΣΕΦ.Θέλει και λίγη εξυπνάδα στο παιχνίδι,όσο τουλάχιστον περνά από το χέρι μας γιατί είναι και τα κοράκια.
    Το 0-2 στη Βαρκελώνη είναι πιο πιθανό από το 2-0.Πιο πιθανό και από τα 2 είναι το 1-1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν καταλαβαίνω την αγάπη για την Κίμκι που υπάρχει εδώ μέσα. Στρωτή ομάδα, εντάξει, και ο Πλάνινιτς ήταν αξιοθέατο, αλλά πέραν αυτού άλλη μια κλασσική δεύτερη (μετά την ΤΣΣΚΑ) Ρωσική ομάδα στην Ευρωλίγκα με έμπειρους λεγεωνάριους, κοιμισμένη έδρα και απόδοση ίσα βάρκα-ίσα νερά (όπως η Ούνιξ πέρσι και η Ντιναμό του σοφού παλιότερα). Δεν θα μου λείψει.
    Στα ζευγάρια: Επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει παλιότερα. Φέτος όλα γίνονται και όλοι χάνουν. Ο ΠΑΟ έχει πολλές αντικειμενικές πιθανότητες να βρεθεί Λονδίνο χωρίς να είναι φαβορί και έτσι πρέπει να το προσεγγίσει. Εδώ πλέον θα είναι το μεγάλο τεστ για τον Πεδουλάκη. Σχολιάζοντας στη Νόβα την σειρά του 2011, φώναζε ότι η Μπαρτσελόνα είναι 'χαζή ομάδα'. Καιρός να μας δείξει τί εννοούσε.
    Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει πολλά για να περάσει την Εφές, έστω και με πλεονέκτημα. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που ευνοείται, ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί από το ότι οι προημιτελικοί ξεκινούν αμέσως. Με αυτά που έχω δει φέτος, ίσως η διαφορά στο ματς-απ Μαχμούντι-Μπαρτζώκα είναι μεγαλύτερη από αυτή στο ματς-απ Πασκουάλ-Πεδουλάκη. Φυσικά αυτή την στιγμή οι πιθανότητες του Ολυμπιακού είναι περισσότερες από αυτές του Παναθηναϊκού, αλλά κανένας από τους δυο δεν έχει 50%.
    Ρεάλ-Μακάμπι την βλέπω να την κάνει την δουλειά ο Μπλατ. Είναι το ζευγάρι που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάει στα 5 παιχνίδια. ΤΣΣΚΑ-Κάχα θα θυμίζει το περσινό ΤΣΣΚΑ-Μπιλμπάο, γάτος-ποντίκι στην Μόσχα, μια νίκη για να μη μας πουν περαστικούς και 3-1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τώρα που τέλειωσε το πρώτο τοπ 16 της συγκεκριμένης μορφής να πω πως το προτιμώ πολύ περισσότερο και όπως είχαν πει και οι περισσότεροι προπονητές, δίνει τη δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες να διορθώσουν κάποια λάθη που ενδεχομένως προέκυπταν (όπως και προέκυψαν σε όλους πλην καταλανών). Απ΄την άλλη η καταπόνηση στους αθλητές είναι μεγαλύτερη και πέρα από τραυματισμούς, φοβάμαι πως στα δικά μας πλέη οφφς η κούραση θα βγει στην επιφάνεια. Ελπίζω να διαψευστώ.

    Για το τοπ 8 πλέον, υπάρχουν φαβορί μα κανείς πάνω από 66%, δε νομίζω να δούμε σκούπα φέτος.

    Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. η τραγικη διαχειριση των παικτων απο τον πεδουλακη στο χαζο ματς με τον πανιωνιο πληρωθηκε με την τσσκα . τους εσκασε χωρις ουσιαστικο λογο στην νεα σμυρνη με αποτελεσμα καποιοι να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους χτες . δε φτανει που δεν εχουμε παρει εκτο ξενο αλλα δεν ανοιγουμε και το ροτεισον εστω και στην ελλαδα . και εν πασει περιπτωσει αν δεν εμπιστευεται τον μπανκς ας μην τον βασανιζει αλλο ... ασχετα αν ειναι η δεν ειναι καλος παικτης αυτο που του κανει ειναι σκωτσεζικο ντους . βεβαια για να τα λεμε ολα το λαθος της εξαντλησης παικτων σε αδιαφορα ματς το ειχε κανει και ο μεγιστος ζοτς αρκετες φορες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 1)Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έπιασε πολύ χαμηλή απόδοση στο ματς με την τσσκα(59-86 το ranking των ομάδων, τεράστια διαφορά παρά τη μικρή διαφορά στο σκορ) Αν εξαιρέσεις το Μπραμο σχεδόν όλοι οι παίκτες ήταν σε ρηχά νερά..
    Πιστεύω ότι η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της φετινής ευρωλίγκας, που έχει μεγάλο αριθμό αγώνων χωρίς διαλειμματα για ξεκούραση, θα επηρεάσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Ομάδες με μεγάλο ροτεσιον, αθλητικούς και νέους παίκτες, νομίζω θα είναι οι ομάδες στο μέλλον που θα διεκδικούν τις θέσεις στο φαιναλ φορ. Είναι πολύ δύσκολο, για ομάδες όπως ο φετινός Παναθηναϊκός, να αγωνίζονται σε αυτούς τους ρυθμούς των απανωτων αγώνων και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος των δυο κακών εμφανίσεων στα τελευταία παιχνίδια. Δυστυχώς το τοπ 8 ξεκινά αμέσως, με ακόμα πιο συχνούς αγώνες, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη πρόκριση. Θεωρώ ότι και χωρίς Ναβαρο η πρόκριση για το Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ δύσκολη.
    2)Ένα σχόλιο θέλω να κάνω μόνο για τον Διαμαντιδη. Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει σε ένα Παναθηναϊκό που ποτέ δεν έδινε παιχνίδια όσο πίσω και να ήταν στο σκορ. Η ομάδα ήξερε ότι στις κρίσιμες στιγμές θα έχει ένα Διαμαντιδη ο οποίος θα πάρει την μπάλα και είτε με δικό του σκορ, είτε με δημιουργία, θα καθαρίσει το παιχνίδι. Δυστυχώς φέτος ο Διαμαντιδης φαίνεται ότι χάσει τελείως την επαφή του με το καλάθι, ενώ έχει κάνει μερικές πολύ κακές εμφανίσεις. Νομίζω ότι αυτό θα έχει επίδραση στην ψυχολογία της ομάδας καθώς χάνει το παίχτη – ηγέτη που μπορεί να κερδίσει παιχνίδια σε κρίσιμες στιγμές.
    3)Πιστέυω ότι ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει, έστω και δύσκολα, να πάει στο φαιναλ φορ, πράγμα που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Παπανικολάου φαίνεται να βρίσκει, όπως και πέρυσι, τη φόρμα του τη πιο κρίσιμη στιγμή.
    4)Ανυπομονώ να δω τα παιχνίδια μεταξύ ρεαλ – μακαμπι. Αν συνεχίσει τη φόρμα που διανύει η μακαμπι θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντες αγώνες να δούμε.
    5)Μεγάλη αδικία για τη Κιμκι, άξιζε μια θέση στο τοπ 8.
    6)Μεγάλος παίκτης ο Παπαλουκας, αν κατακτήσει τη φετινή ευρωλίγκα θα είναι το τέλειο κλείσιμο για την τεράστια καριέρα του.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Νομίζω ότι η εξέλιξη των χθεσινών παιχνιδιών ήταν η πιο αναμενόμενη και η σύνθεση των play-off σχεδόν δίκαιη. Υπάρχει μία ανορθογραφία με την πρόκριση της Κάχα αντί της Χίμκι αλλά οι Ρώσοι χάνοντας στην έδρα τους από τους Βάσκους, αυτοκτόνησαν. Ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα και κέρδισε σχετικά εύκολα την Χίμκι. Μου έκαναν εντύπωση ο ι δηλώσεις του Μπαρτζώκα μετά το ματς όπου λίγο-πολύ υποστήριξε ότι η Χίμκι είναι ομάδα με τεράστιες δυνατότητες αφού διαθέτει την καλύτερη front line και τον καλύτερο δημιουργό της Ευρωλίγκα!!! Δήλωσε, δε, ενθουσιασμένος με την πορεία της ομάδας στο top-16 και ότι βασικός στόχος ήταν η πρόκριση στα play-off. Αυτό μαρτυρά ότι κουβαλάει τεράστια πίεση και πλέον αισθάνεται τουλάχιστον ανακουφισμένος, καθώς πιθανός αποκλεισμός θα συνιστούσε τεράστιο πατατράκ. Οι πιθανότητές του με την Εφές είναι ακριβώς 50-50. Ο ΠΑΟ έχασε δυσκολότερα από ότι θα περίμενε κανείς με ΔΔ-Ούκιτς να έχουν ενός παιδιάς 2/18. Η χθεσινή εικόνα βγάζει στην επιφάνεια αυτό που πολλοί βλέπαμε καιρό τώρα (ενώ η ομάδα κέρδιζε) ότι με 2 γκάρντ έχεις μεγάλη τρύπα που δεν μπορεί να καλύπτεται συνεχώς. Η Μπάρτσα είναι ξεκάθαρο φαβορί και η κατάληξη της σειράς θα κριθεί όχι μόνο από την προσαρμοστικότητα των Καταλανών στις απουσίες Μάικλ και πιθανώς Ναβάρο σε κάποια ματς, αλλά και στην απόδοση και στις αντοχές του Διαμαντίδη. Για να έχει τύχη ο ΠΑΟ στη σειρά, θα πρέπει ο Διαμαντίδης να είναι ο Διαμαντίδης του Κάουνας και της Μαδρίτης. Πιστεύω, επίσης, ότι κλειδί της σειράς θα είναι και τα τριάρια του. Οι προβλέψεις μου για τα ζευγάρια :

    CSKA Moscow vs.Caja Laboral (90%-10%) 3-0
    Olympiacos vs.Anadolu Efes (50%-50%) 1-3 ή 3-2
    Barcelona Regal vs.Panathinaikos (70%-30%) 3-1
    Real Madrid vs.Maccabi Electra (60%-40%) 3-1

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΣΦΠ ΕΦΕΣ 1-3 Ή 3-2 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ;

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως. Πιστέυω ότι στα 2 πρώτα ματς στο ΣΕΦ, θα κριθεί η σειρά. Δίνω ίσες πιθανότητες να είναι 1-2 ή 2-0. Αν είναι 1-1, πιστεύω ότι η Εφές θα καθαρίσει τη σειρά στην Πόλη (1-3). Αν είναι 2-0, πιστεύω θα πάμε σε 5ο ματς που θα το πάρει ο Ολυμπιακός (3-2).

      77

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα Τζιμ και φίλοι του μπλογκ.Νομίζω ότι είναι ώρα να για ανασύνταξη δυνάμεων,για επαναπροσδιορισμό στόχων και για νέο σχεδιασμό όσον αφορά τον τρόπο που ο Παναθηναικός θα βγάλει τη συνέχεια.
    Τα έχουμε πει εκατό φορές,μεγάλη επιτυχία ότι φτάσαμε ως εδω, ότι πήραμε το κύπελλο και ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα σχεδόν τα ματς με οποιονδήποτε αντίπαλο.Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία που αυτό έγινε σε μια μεταβατική χρονιά με τόσους καινούργιους παίχτες και μόνο δύο απο τους παλιούς να παραμένουν στην ομάδα.Στήριξη, υπερηφάνεια και μαχητική ψυχή απο ομάδα και κόσμο.Οκ τα έχουμε πει τα και έχουμε κάνει.Απο εδώ και πέρα τι γίνεται;
    Εξηγούμαι λοιπόν.Με την ομάδα να δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι σε δυνατότητες και αντοχές, με έναν Διαμαντίδη να κάνει δεύτερο σερί κάκιστο ματς, με τον Ούκιτς να θυμάται τις παλιές κακές μέρες και γενικά το μικρό ροτέσιον να ξεμένει απο βενζίνη,πρέπει να βρεθούν λύσεις.Αν αυτές οι λύσεις θα είναι μόνιμες και επιτυχημένες δεν το ξέρω, όμως πρέπει το τεχνικό επιτελείο να στύψει το κεφάλι του.
    Έρχονται απο 3 εως 5 παιχνίδια με τη Μπάρτσα που ξεκινάνε σε 4 μέρες.Δε μπορούμε να πάμε απλά, γιουρούσι και όποιον πάρει ο χάρος.Και λέω εγώ τώρα,παίζουμε καλά με τη Μπάρτσα,αλλά αποκλειόμαστε με 3-2.Τι μένει στην ομάδα εκτός από τη χαρά του ότι έκανε τα πάντα και πάλεψε μέχρι το τέλος;H καταπόνηση των παιχτών και το άδειασμα ψυχολογικό και σωματικό όλων.
    Θα μου πεις τι πρέπει να κάνει ο Αργύρης να αφήσει τα παιχνίδια να τα χάσει με κάτω τα χέρια;Παναθηναικός είμαστε και παλεύουμε τα πάντα.Οκ συμφωνώ,αλλά δε μπορώ να δώσω εγώ τη λύση, πρέπει οι αρμόδιοι να τη βρουν, αυτοι που είναι η δουλειά τους.Προφανώς και δε γίνεται να πας χαλαρά σε αυτά τα παιχνίδια για να προστατεύσεις παίχτες.Πας να τα πάρεις με κάθε κόστος.Αλλά;Ti γίνεται μετά;Και τι έχει γίνει μέχρι τώρα για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο;Εντάξει το παρελθόν πέρασε και να μην τα λέμε όλα από την αρχή.Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.Νομίζω λοιπόν πως ο Rg πρέπει να κάνει μερικά πράγματα από αυτά που φωνάζουμε καιρό και νομίζω πως σε αυτό το σημείο έχουν σχέση με το τι έκανε και δεν έκανε μέχρι τώρα.Ας παραδειγματιστεί απο τα λάθη και τις αστοχίες του.Και ότι βγεί
    Δηλαδή , Να δώσει ανάσες στο Μήτσο.Τον τρόπο όπως προείπα ας τον βρεί αυτός.
    Να πάρει παίχτη για την Α1 άμμεσα.Κάποιον που τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς να μπορεί να τον αντικαστήσει επάξια.Απορώ γιατί έχουν αφήσει αυτό το θέμα στην άκρη.Ποιον:Eπίσης δική τους δουλειά να βρουν τον κατάλληλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για να μην μακρυγορώ, νομίζω έφτασε η ώρα για αποφάσεις και τομές στην ομάδα.Με την τρέλα τον τσαμπουκά και το άστρο ή μάλλον τα αστέρια του εξάστερου φτάσαμε ως εδώ.Απο τώρα μέχρι τον Ιούνη όμως δε μπορείς να πας έτσι.Απλά και κατανοητά και απολύτως αποδεδειγμένα.Όχι απο το κεφάλι μας,αλλά απο την εικόνα της ομάδας.Νομίζω πως θα ήταν ωραία κουβέντα αν οι φίλοι που γράφουν εδώ μέσα, δώσουν προτάσεις και πουν τη γνώμη τους για αυτό το θέμα.Φυσικά κι η γνώμη του τζιμ θα μας φωτίσει ακόμα περισσότερο.Επαναλαμβάνω, είμαι ευχαριστημένος και από την ομάδα και απο τον προπονητή, αλλά θέλω να είμαι ακόμα πιο πολύ, όπως φαντάζομαι και αυτοί με τον εαυτό τους.Ας βρουν, ή τουλάχιστον ας ψάξουν για τις λύσεις.Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, όμως κανείς δεν ψέχτηκε για την προσπάθεια.Φτάνει αυτή να έχει γίνει με σχέδιο, τρόπο και μυαλό.

    Υγ-Τα δύο φάουλ σε μία επίθεση της Τσσκα απλώς φάντασμα.Ξεκάθαρη έυννοια νομίζω, για να μη έχουμε μόνοι μας και τόσο γρήγορα το μπόνους των βολών.Δεν πειράζει δεν είναι τόσο τραγικό, αλλά αποδυκνείει πως ακόμα και τα "σπόρια", τα δίνουν πάντα στους Ρώσσους
    Υγ-2 Κακοί οι Ρώσσοι στις βολές,κακοί κ μείς όμως.Πολλά λάθη οι Ρώσσοι, πολλά λάθη και ο Διαμαντίδης.Με το αν και το έτσι και το ίσως δε γίνεται δουλειά.
    Υγ-3 Πιστέυω πως αν ο Κόουτς καταφέρει να δώσει ανάσες στην ομάδα, θα χτυπήσουμε τη σειρά με τους Καταλανούς.Επαναλαμβάνω, ας βρεί αυτός τον τρόπο, ανάσες μπορεί να είναι πχ και ο τρόπος παιχνιδιου.Μπορεί να είναι η χρησιμοποίηση των παιδιών που δεν παίρνουν χρόνο μέχρι τώρα, στοχευμένα για να κρύψουν τις λοιπές αδυναμίες των ίδιων, αλλά και της ομάδας χωρίς αυτόν που αντικαθιστουν στο παρκε.Ένα παράδειγμα που μου ήρθε τώρα στο μυαλό είναι ο Ξανθόπουλος να κατεβάζει τη μπάλα για πιο πολλή ώρα και ας μην έχει άλλες αρετές.Έτσι κ αλλιώς σε κάποια σημεία είναι τόσο μονοδιάστατο το παιχνίδι που δε χρειάζεται η ευφυία του Μήτσου πχ για να περάσει τη μπάλα στο χοντρό.Αnyway εγώ απλός παρατηρητής και φίλαθλος είμαι, ας βρουν τις απαντήσεις οι ειδικοί.

    Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε παίχτες και προπονητές.

    Καλό μεσημέρι

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. geia stin parea, ontws nomizw i moni 'adikia' itan na min perasei i Ximki. O Pao paei kala, an animetwisei to gnwsto problima tou na min exei enalaktikes sto 1-2 pou ton talanizei oli ti xronia tha kanei axioprepes seri me tin Barca, alla mallon den tha perasei. Pantws krima yia oli tous tin prospatheia na exoun kanei ti blakeia se Malaga kai me Real edw kai min einai twra me alli omada plnn Barca. O Oly apo tin alli, ti tha yinei an den mpoun broxidwn ta 3ponta? To exoume xiliopei kai edw, alla re paidia, an den ebaze 6/6 o Pap kai ebaze as poume 3 i 4 sta 6, tha pernouse? me ta an den yinetai douleia, alla fetos o Oly poreuetai me tin palikaria tou Hines kai me to an mpoun ta triponta...Tha einai adiko etsi na perasei final four. Toulaxiston blepeis apo oles anexairetws tis alles omades kai ena post paixnidi, min xexasoume tin einai kai to basket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το είπα και σε άλλον, το λέω και σε εσένα. Ο Παο σουτάρει περισσότερα τρίποντα από τον Ολυμπιακό.
      Όσο για το ποστ παιχνίδι, ο ΠΑΟ παίρνει από τον μοναδικό ποστ player της ρακέτας του (Σχορτσινίτης) 8,4 και μάλιστα με τεράστιες διακυμάνσεις, ενώ αντίστοιχα ο Ολυμπιακός από το δικό του ποστ player (Πρίντεζης) παίρνει 10,3 σε πολύ πιο σταθερή βάση.

      Από τους υπόλοιπους παίκτες ρακέτας ο Ολυμπιακός παίνρνει 26,3 (σύνολο 36,6) με μοναδικό σουτέρ εξ αυτών τον Άντιτς (ένα τρίποντο ανά αγώνα).
      Αντίστοιχα ο ΠΑΟ από την υπόλοιη ρακέτα του παίρνει 20,8 πόντους (σύνολο 28,4 πόντους).

      Δηλαδή, ενώ ο ΠΑΟ σκοράρει 6% λίγοτερο από τον ΟΣΦΠ, οι πόντοι που παίρνει από παίκτες ρακέτας είναι 22% λιγότεροι.

      Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα στο επιθετικό του παιχνίδι, αλλά μη βιάζουμε και τόσο βάναυσα την πραγματικότητα για χάρη της ομάδας μας.

      Διαγραφή
    2. Προφανές ερώτημα προς ανωτέρω ανώνυμο: δηλαδή θες να μας πεις -με τα νούμερα αυτά- ότι ο ΟΣΦΠ έχει post παιχνίδι και ο ΠΑΟ δεν έχει (ή έχει "λιγότερο" ?)

      Τώρα ποιος βιάζει την πραγματικότητα ? Ο Πρίντεζης είναι τόσο post παίκτης όσο και ο Maciulis..."μην βιάζουμε τόσο βάναυσα την πραγματικότητα" indeed....

      Διαγραφή
    3. EXTES PANTOS 22 TRIPONTA XTIPISE O PAO KAI 23 O OSFP

      Διαγραφή
    4. @συγκεκριμένα Αntony, Θα σου πω ότι ούτε η μια ούτε η άλλη έχει σοβαρή υπόσταση στο ποστ παιχνίδι.

      Τώρα για τον Πρίντεζη, οκ, έχεις πάλια δίκιο. Περιμένω λοιπόν για τον Ματσιούλις να σκοράρει 3-4 καλάθια με πλάτη σε 4ο 10λεπτο τελικού ευρωλίγκας, έναντι του Χριάπα ή έστω του Βοροντέβιτς...
      Γελάει η Ευρώπη...

      Ο Ματσιούλις είναι τόσο ποστ όσο περίπου κι ο Περπέρογλου, με το Λιθουανό να υπερέχει σε δύναμη και τον Στράτο σε τεχνική και ύψος.
      Ο Πριντεζης, είναι άλλη θέση, άλλη κλάση άλλο επίπεδο (στο ποστ παιχνίδι πάντα).


      υ.γ.
      εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζεις, πως δικαιολογείς αυτή την αντίφαση. Ότι δηλαδη ο ΠΑΟ έχει περισσότερο παιχνίδι εντός ρακέτας αλά τελικά παίρνει τόσους λιγότερους πόντους;

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος5 Απριλίου 2013 - 4:22 π.μ.

      Σκέψου ότι χτες, της μιας της έμπαιναν τα τρίποντα της άλλης όχι, και παρόλα αυτά σούταραν σχεδόν τα ίδια.

      Διαγραφή
    6. Όπως πάντα, οι γαύροι πρέπει να βιάσουν την πραγματικότητα....και αν αυτή διαφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...ο ΟΣΦΠ που έχει 0 (ΜΗΔΕΝ) παίκτες στο 4 και 5 που να μπορούν να ποστάρουν (αυτό που κάνει ο Πρίντεζης sorry αλλά δεν είναι κίνηση post), κάτι το οποίο έχουν αναφέρει και σημειώσει ΟΛΟΙ οι αθλητικοί συντάκτες/δημοσιογράφοι/παρατρεχάμενοι σε όλα τα έντυπα/sites/blogs και δεν ξέρω γω τι άλλο, είναι καλύτερη ομάδα στο post από τον ΠΑΟ που έχει τον πλέον dominant παίκτη στο post (ο οποίος μέχρι στιγμής μπορεί να αντιμετωπιστεί ΜΟΝΟ με 2πλη και 3πλη άμυνα), καθώς και ένα 4αρι που το κάνει αρκετά συχνά (Τσαρτσαρής). Μάλιστα...σε λίγο θα ακούσουμε ότι ο ΔΔ είναι πιθανότατα ο χειρότερος αμυντικός που έχει παίξει στην Ευρώπη....

      Δεν λέω ότι ο ΠΑΟ είναι καλός στο post (τα έχουμε πει αυτά), αλλά να φτάνουμε και να λέμε ότι ο ΟΣΦΠ έχει καλύτερο post παιχνίδι από τον ΠΑΟ απέχει αρκετά...

      Όντως γελάει η Ευρώπη (μαζί και ο ταύρος)...με τις αρλούμπες που ακούμε εδώ μέσα από τους "μπασκετικούς" γαύρους...

      ΥΓ η απάντηση είναι προφανής: όταν ποστάρει ο Σόφο τον παίζουν 3 άμυνα (εξ'ου και τα πολλά αμαρκάριστα τρίποντα του ΠΑΟ), ενώ στον ΟΣΦΠ που δεν ποστάρει κανείς, το "κάτι-σαν-σουτ" του Πρίντεζη θεωρείται post παιχνίδι....το καταλάβαμε, ή να συνεχίσουμε να γελάμε ?

      Διαγραφή
    7. ρε αγόρι μου, με ποιο τρόπο βιάζω την αλήθεια;(φχαριστώ που χρησιμοιποιείς τις δικές μου εκφράσεις).

      Είναι ψέμα ότι σουτάρετε περισσότερα τρίποντα;
      Είναι ψέμα ότι παίρνετε λιγότερους πόντους από τους ψηλούς;
      Είναι ψέμα ότι στον περσινό τελικό Ευρωλίγκας ο Πρίντεζης έβαλε μέσα στα καλάθια Χριάπα και Βοροντσέβιτς;

      Ακόμα και ο Σόφο να είναι ο πιο dominant παίκτης της Ευρώπης (γέλια), τι να κάνουμε τώρα ρε άρχοντα; Προφανώς οι αντίπαλοι προπονητές έχουν βρει τη μαγική φόρμουλα να τον κρατάνε χαμηλά. Κι αυτό χωρίς να πληγώνονται από την υπόλοιπη ρακέτα σας.

      Με λιγα λόγια έχουν βρει τρόπο να κρατάνε όλο σας το ποστ παιχνίδι στους 8 πόντους και όλη σας τη ρακέτα στους 28,4.
      Αντίθετα, όσο light και να είναι του ολυμπιακού, έχουν καταφέρει να την καρατάνε στους 36,6.

      Γιατί βλέπεις, οι καλές ή οι κακές ρακέτες δεν κρίνοται ούτε στα λόγια, ούτε στα αξιώματα και στις παραδοξολογίες σου, ούτε προφανώς στα αρθράκια.
      Κρίνονται από την πραγματικότητα. Κι αυτή μιλάει και λέει διαρκώς ότι οι αντίπαλες ομάδες πληγώνονται περισσότερο από την ερυθρόλευκη από ότι από την πράσινη ρακέτα.

      Αν δε σου αρέσει η αλήθεια, μπορείς να μην την βλέπεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αλλάξει κιόλας για χάρη σου.

      Διαγραφή
  65. Καλημέρα και από εμένα σε όλους.Πάνω κάτω τα παιχνίδια ήρθαν όπως τα περίμενα..Η ΤΣΣΚΑ χτύπησε το ματς και έχοντας περισσότερες λύσεις από τον κουρασμένο ΠΑΟ,επικράτησε στο φινάλε..Η Ρεάλ ήταν άσσος από εδώ ως την Μαδρίτη..Δεν γινόταν να κάνει και άλλη ήττα μετά από 3 συνεχόμενες ήττες(τις 2 εκ των οποίων στην έδρα της).Ο ΟΣΦΠ ήταν δεδομένο πως θα ήταν συγκεντρωμένος και η νίκη θα έρχονταν εύκολα-δύσκολα.Το ματς που πήγε να γίνει η έκπληξη ήταν στη Βαρκελώνη.Δεν περίμενα η Μακάμπι να είναι τόσο ανταγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Μπαρτσελόνα..
    Για τα ματς που έρχονται πιστεύω πως ο οσφπ,τσσκα είναι οι πρώτες ομάδες που θα περάσουν στο final 4 και θα είναι και ο ένας από τους 2 ημιτελικούς.
    Στο ματς της Ρεαλ-Μακάμπι πιστεύω πως την διαφορά θα την κάνει ο Μπλατ.Θεωρώ πως οι Ισπανοί έχουν μεν προσόντα και ποιότητα αλλά παίζουν χαζά..Και οι Ισραηλινοί βέβαια δεν διακρίνονται για το σκεπτόμενο μπάσκετ που παίζουν αλλά τουλάχιστον έχουν γάτο προπονητή που καλύπτει την έλλειψη ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ του.
    Στο ματς Μπάρτσα-Παο τα πάντα θα κριθούν από τις αντοχές των Ούκιτς-ΔΔ που δείχνουν σκασμένοι στο τελευταίο 10ήμερο.Αν μπορέσουν να αντέξουν την πίεση που θα τους ασκήσουν οι κοντοί της Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα ο Σάδα και ο Χουέρτας τότε θα είμαστε πολλοί ανταγωνιστικοί και με δεδομένη την απώλεια των 3αριων της ισπανικής ομάδας θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα break αρχικά..Βοήθεια λοιπόν θα χρειαστούμε και από τα 3αρια μας και συγκεκριμένα από τον Μασιούλις.Πρέπει να ανέβει και να προσφέρει εύκολους πόντους από το ζωγραφιστό.Μπορεί και πρέπει να βοηθήσει αν θέλει να έχει τύχη η ομάδα του.Αν λείψει εκτός από τους Μάικλ-Ραπαζέδα και ο Ναβάρο τότε οι πιθανότητες μεγαλώνουν..Πιστεύω πως τα ματς θα είναι κλειστά και αν μπορέσουν οι ΔΔ-Ούκιτς να προσφέρουν περισσότερα τότε μπορούμε να κάνουμε το μπαμ.Πάντως τις περισσότερες πιθανότητες της έχει σαφώς η Μπαρτσελόνα.
    Αν και το πάω σχετικά μακριά νικήτρια της φετινής διοργάνωσης θεωρώ πως θα είναι η τσσκα(αν και θέλω να διαψευστώ και η ομάδα μου να κάνει ένα ακόμα θαύμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Λοιπον.ΠΑΟ ειμαι και τσαντιζομαι αφανταστα οταν διαβαζω παναθηναικους ναγραφουν για 3-0.Απο που ρε παιδια?Δεν βλεπετε την καλυτερη αμυνα?Εαν υποθεσουμε οτι η CSKA ειναι η πιο φορμαρισμενη ομαδα τωρα και εγω την εχω απο κοντα χωρις να καιγομαι να νικησω και με τον ΔΔ εκτος ε οχι ρε παιδια δεν θα εινα καθολου ευκολα τα ματσακια για την μπαρτσα.ΗΔΟΝΗ θα ειναι ακομα εαν περασω και γιατον Σαρας γιατι δεν πιστεψε σε αυτηντην ομαδα οταν τον χρειαστηκε.Παμε γερα μωρη αρωστεια.ΑΝΥΠΟΜΟΝΟ. ΗΛΙΑΣ Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με συγχωρείς φίλε, δεν καιγόσουν να κερδίσεις για να αποφύγει την Μπάρτσα και να έχει πιθανότητα να παίξεις με την Μακάμπι, αλλά καιγόταν η ΤΣΣΚΑ που ήθελε απλά να χάσει με λιγότερους από 20 περίπου πόντους;
      Ωραίο πράγμα να προσαρμόζεις την αλήθεια στα δικά σου μέτρα, αλλά υπάρχει κι ένα όριο.

      Διαγραφή
    2. Εχω την αισθηση οτι εαν το παιχνιδη ηταν ΄΄τελικος'' δεν το εχανα.Και πληροφορηση να μην ειχαν τα νορμαλ αποτελεσματα ηταν νικη για Μπαρτσα και οσφπ.Οποτε για ποια Μακαμπι μου μιλας? Η πιστευεις εσυ οτι ενας προημητελικος ΠΑΟ -ΟΣΦΠ θα ηταν καλυτερα και για τους 2 ειδικαγια παο με μειονεκτημα.Ο οσφπ απλα δεν μπορουσε να μην κερδιση.Και ο νοων νοειτο.Μερικες φορες υπαρχουν καποιες καλες ομαδες που ομως ο τροπος παιχνιδιου σου ταιριαζει.Μια απο αυτες ειναι η Μπαρτσα.Και ειδικα τωρα χωρις τα2 τριαρια και με τον Ναβαρο καπως.ΕΙΔΟΜΕΝ.ΗΛΙΑΣ Λ.

      Διαγραφή
    3. Ηλία μαζί σου..Και ειδικά όταν βλέπω να αντιμετωπίζουν Έλληνες δημοσιογράφοι τον ΠΑΟ σαν ομαδούλα μπροστά στην ΤΣΣΚΑ οργίζομαι..Με 6 πόντους χάσαμε ρε παιδιά..Και όσο για τα πλειοφς η μπαρτσελόνα δεν θα επέλεγε ΠΑΟ...Μήπως ο ΠΑΟ επέλεξε μπαρτσελόνα;; :-)

      Χάρης

      Διαγραφή
  67. Δεν ξέρω πως φάνηκε από έξω, αλλά όσοι ήταν μέσα θα κατάλαβαν ότι, ήδη από το β' 10λεπτο, ΔΔ και Ukic τα είχαν φτύσει...λογικό λοιπόν στο τέλος να παίζει σχεδόν μόνος του ο Μπράμος, ενώ ο Λάσμε προσπαθούσε να κάνει πράγματα που δεν ξέρει (και δεν του έβγαιναν). Maciulis εκτός, Gist ελαφρώς αλλού, Σόφο μονίμως με 2 και 3 πάνω του (αυτά που λέτε/λένε περί "θηρίων" Krsts-Kaun είναι αστεία, τους πήγαινε βόλτα παραμάσχαλα όποτε ήθελε, απλώς πέφτανε 3 πάνω του), Banks-Ξανθό για 3 λεπτά και μετά εξαφανιζόλ, +2 παρκαρισμένοι στο πάγκο. Έτσι, εναντίον μιας ομάδας που ο 12ος παίκτης παίζει κανονικό ρόλο, και σκοράρουν σχεδόν όλοι, δεν έχεις ελπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει δίκιο Antony, σκόνη τον έκανε τον Καούν ο Σοφο και στα δυο ματς. Και τον Κρστις τον κατάπιε για ορεκτικό.
      Ότι πεις...

      Διαγραφή
    2. Και οι δύο έπαιζαν στην άμυνα ΠΑΝΤΑ με βοήθεια (1 ή και 2 παίκτες) εναντίον του Σόφο. Ότι πόντους έβαλε ο Σόφο τους έβαλε συνήθως με 2 αντιπάλους κρεμασμένους επάνω του. Αντιθέτως στην επίθεση οι Ρώσοι ότι καλάθια έβαλαν τα έβαλαν είτε εντελώς μόνοι τους (από λάθος περιστροφές) είτε από p'n'r (που ο Σόφο δεν μπορεί να ακολουθήσει).

      Κοινώς στο 1-1 (ή άντε 1-2, γιατί είπαμε πως τον έπαιζαν άμυνα), ναι ο Σόφο τους έκανε ότι ήθελε...Ο Σόφο έχει γνωστές -και χτυπητές- αδυναμίες, αλλά στο post παιχνίδι είναι ασταμάτητος...πράγμα που επίσης το ξέρουμε όλοι...εκτός ίσως από σένα....?

      Διαγραφή
    3. (μάλλον λογοκρίθηκε το πρηγούμενο;)

      σου ξαναλέω λοιπόν Άντονι...
      Ναι και με χαμόγελο.
      Έχεις απόλυτο δίκιο και φάνηκε και από τη στατιστική των παικτών. 4 pir ο ένας, 49 ο άλλος στα μεταξύ τους.
      Και όλα αυτά από τύχη και μόνο. Επειδή ήταν ανάδρομος ο Ερμής, επειδή έφταιγε η κακή μας η μοίρα.


      Αν κάποιος δεν ήξερε τι έγινε στο ματς και διάβαζε τους παραλογισμούς σου, θα νόμιζε ότι έβαλε καμιά 40άρα ο Σόφο και ότι έγραψε καμιά 50άρα στην αξιολόγηση.

      υ.γ.
      Προφανώς και είναι πιο δυνατός και από τους φυο πάντως. Αλλά το μπάσκετ δεν είναι μόνο δύναμη. Δυστυχώς για το Σόφο...

      Διαγραφή
  68. η ομαδα δινει την εντυπωση οτι δεν προκειται να παρει αλλον παικτη φετος . αφου ειναι ετσι λοιπον πρεπει παση θυσια να βρεθει ρολος για τους μπανκς-ξανθοπουλο , μη σου πω και για τον γιαννοπουλο ! εδω ο οσφπ εδωσε ρολο εστω και μικρο στον κατσιβελη στο κρισιμο ματς με την κιμκι . και αυτος ηταν και ενας απο τους λογους επιτυχιας του περυσι που ακομη και ο 12ος παικτης τους βρηκε ρολο . και ταυτοχρονα ενας απο τους λογους της δικης μας αποτυχιας , το οτι πολλοι παικτες μας δεν ειχαν συγκεκριμενο ρολο στην χημεια της ομαδας . ας μην κανουμε το ιδιο λαθος και φετος . τελειωσαν οι εποχες που εσφιγγες το ροτεισον σε 7 παικτες και κερδιζες σειρες των 5 αγωνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Επειδή εδώ στη Μπασκετική Ελλάδα, έχουμε ως χόμπι (εννίοτε και επάγγλεμα) να κατηγορούμε για όσα (λίγα) δεινά έχουν χτυπήσει το Ελληνικό μπάσκετ, την μοχθηρή Ισπανία, σήμερα πρέπει να γράψουμε κάτι για αυτό.

    Αυτοί λοιπόν οι υποχθόνιοι καλικάντζεροι, αυτοί οι προβοκάτορες, αυτοί που τις νύχτες πριονίζουν τα πόδια του θρόνου της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, αυτοί λοιπόν, πήγαν και κέρδισαν ς αδιάφορα παιχνίδια, δίνοντας στον ολυμπιακό την ευκαιρία να πάει με πλεονέκτημα στα νοκ-αουτ.

    Ας πούμε λοιπόν ένα μπράβο στο καταναλούς, που βάζουν άνω από όλα το μπάσκετ και την ομάδα τους, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς κομπιουτεράκια, χωρίς δημόσιες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην λεμε οτι θελουμε,ουτε η μπαρτσελονα ηταν αδιαφορη,ουτε η τσεσεκα. Καθως και οι 2 εχουν σκεπτομενους προπονητες,η τσεσεκα ηθελε να μας ριξει πανω στην μπαρτσελονα για να βγαλει εναν διεκδικητη εξω,και απο την αλλη η μπαρτσελονα ειχε ελπιδες να μας ριξει πανω στον ολυμπιακο εφοσων νικουσαμε την τσεσεκα ,αποκλιοντας μια ελληνικη ομαδα

      Διαγραφή
    2. σύμφωνα με τελευταίες μελέτες αποδείχτηκε ότι δυστυχώς, η Γη δε γυρίζει γύρω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό...

      παραλογίζεσαι σύντροφε

      Διαγραφή
  70. για το φαιναλ-φορ, μαλλον τσσκα, ρεαλ ,οφσπ και μια εκ των μπαρτσα-παο..
    ο παο, βλεποντας την εξελιξη στον αλλο ομιλο, νομιζω εσκεμενα εχασε για να αποφυγει τον οφσπ (εκανε σε 4 επιθεσεις φαουλ στο τελος).. δυο σειρες 5 αγωνων σε διαστημα 2 μηνων, με μειονεκτημα εδρας για να κανεις μπρεικ, παει πολυ (με κινδυνο να χασεις και τη 2)..
    ενω τωρα ο οφσπ ειναι σε κατασταση που και να περασει, ολοι θα πουνε οτι εκανε το αυτονοητο..
    ο παο αν περασει, θα θεωρηθει τρομερη επιτυχια.. αν αποκλεισθει, οκ, κανενας δεν θα πει κατι..
    ασε που η μπαρτσα, χωρις ναβαρο και μαικλ, θα εχει τρομερες δυσκολιες σε σειρα 5 αγωνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Kαλησπέρα σε όλη την παρέα... εγώ για τον αγώνα και για τα προσεχώς θα αναφερθώ στην αντίστοιχη ανάρτηση του Jim... τώρα θα θέσω απλά εναν προβληματισμό.... άραγε πως θα διαχειριστεί η ΕΣΑΚΕ τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσουν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ? Θα τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν ή θα τους ξεζουμίσει βάζοντας παιχνίδια αυτές τις 2 εβδομάδες ενδιάμεσα με τα play-off ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα δεν άκουσες??Για να μην κουράζουν τον ολυμπιακό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι στη νέα σμύρνη..

      Διαγραφή
  72. ειναι αστειο μια ομαδα σαν το φετινο παναθηναικο (δε μιλαω για 6αστερους, φανελες , ιστοριες και τα συναφη καν...) να αντιμετωπιζεται σαν αρνι που παει για σφαξιμο μεγαλοσαββατιατικα επειδη θα παιξει με τη μπαρτσα!!!!

    ο δδ ειναι μεγαλος παικτης και ξερει πού να τραβηξει και πού οχι (γιατι δεν τον παιρνει).θα βρει το ρυθμο του και να ειστε σιγουροι οτι θα αφησει τα @@ του στο παρκε πριν φυγει ηττημενος απο τους ισπανους!!!

    απο κοντα και ο ουκιτς!!!ο τυπος ηρθε για διακρισεις στον παο και τωρα ηρθε η σειρα του να διεκδικησει αυτο για το οποιο ηρθε στην ομαδα!!δν καταλαβαινει απο κουραση αυτος!!28 ετων ειναι, πανω στα ντουζενια του!!απειρος ειναι αλλα μαθαινει γρηγορα!!το λαθος που εκανε ο ουκιτς χθες με τη μπαρτσα δε θα το ξανακανει!!χθες δεν υπηρχε παικτης να τον παιξει και παρολαυτα δεν πηρε παιχνιδι πανω του παρα την αστοχια του!!ε λοιπον με τη μπαρτσα θα δειτε αλλον ουκιτς!!ποιος θα τον μαρκαρει?εγω?

    η μπαρτσα ειναι καλη και , πανω απο ολα, σοβαρη ομαδα αλλα φοβητρο δεν ειναι!!ο πασκουαλ προφανως και ειναι δυσαρεστημενος που πεσαμε πανω του!!ο σαρας ειναι ηδη ψυλλιασμενος για το τι εχει να αντιμετωπισει!!προσωπικα, μονο το λορμπεκ φοβαμαι!!μονο εκει δεν εχουμε αντιδοτο.

    μπορει να αποκλειστουμε αλλα θα τους πιουμε το αιμα....

    οσο για τον οσφπ,

    αν παιξει σοβαρα και προσπαθησει πολυ στην αμυνα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας!!

    δεν το κοβω ομως......η σοβαροτητα εκλειπει φετος απο τον οσφπ και μετα το χθεσινο υπαρχει ενα κλιμα ευφοριας ...και καλα η προκριση ειναι ψιλοδεδομενη.και μονο που κυριαρχει η ατακα "να μην υποτιμησουμε την εφες" εκ προοιμιου υπαρχει η ταση ανωτεροτητας!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. «Αρτζι», το έχεις ξανακάνει!

    Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει συνολικά έξι φορές από ελληνικές ομάδες στην Βαρκελώνη. Το… ρόδι έσπασε ο μεγάλος Αρης την σεζόν 1987-88 με μια «εξωγήινη» εμφάνιση του Νίκου Γκάλη (45 πόντοι!), για να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ την περίοδο 2000-01.

    Ποιος έκανε το τρίτο «μπαμ»; Το Περιστέρι, την σεζόν 2001-02 (77-73), με προπονητή τον… Αργύρη Πεδουλάκη και παίκτη, μεταξύ άλλων, τον Κώστα Τσαρτσαρή! Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ανταμ Βόιτσικ (28 π., 10 ρ., 5 ασ.) και Μπάιρον Ντίνκινς (23 π.), κόντρα σε μια Μπαρτσελόνα που είχε, σε σχέση με την τωρινή ομάδα, τους Ναβάρο (10 π.) και Γιασικεβίτσιους (19 π., 5 ασ.), αλλά και τους Ελληνες Οικονόμου (2) και Ρεντζιά (8).

    Ο «Αρτζι», λοιπόν, ξέρει τι σημαίνει η νίκη στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», ενώ ο «Τσάρτσα» ήταν παρών και στα τρία «διπλά» των «Πρασίνων» (το πρώτο στο «Παλάου Σαν Τζόρντι»), όντας μάλιστα ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη χρονικά νίκη του Παναθηναϊκού στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με 20 πόντους (5/9 τρίποντα) και οκτώ ριμπάουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ:
    1. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΖΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ, Η ΤΣΣΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΕΞΕΙ Η ΚΑΧΑ, Η ΡΕΑΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΜΕ ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΦΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΙΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3-0, 0-3, 1-3, ΕΥΚΟΛΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΛΠ. ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ Η ΡΕΑΛ ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ Ο ΠΑΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΧΤΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ (Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ).
    2. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ, ΩΡΑΙΟ Ή ΑΣΧΗΜΟ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΑ ΕΒΑΖΕ Ο ΓΚΑΛΗΣ 40 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΚΙ Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΚΙ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΤΟΥ ΕΒΑΛΕ 7 ΤΡΙΠΟΝΤΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ; ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΚΑΙ Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΣΤΑΡΙΖΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Ο ΝΤΟΡΣΕΥ, Ο ΧΑΙΝΣ, Ο ΓΚΙΣΤ, Ο ΛΑΣΜΕ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, Ο ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ. Ε, ΚΑΙ;
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ) ΤΟ ΕΠΕΞΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ...ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ...ΜΗ ΚΟΛΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Ή ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ (ΣΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΙ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ;)...AT THE END, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή