Athlenda

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΓΡΙΕΨΕ ΤΟ ΜΑΜΠΑ..




Βλέποντας την τιμή και την υστεροφημία του να «παίζονται», ο Κόμπι Μπράιαντ εξαπέλυσε επίθεση πετώντας όλα  του τα όπλα στο παρκέ..  Τραίνο το Μαϊάμι.. Καλύτεροι οι Σέλτικς χωρίς τον Ρόντο..? Το Ηοοpfellas βολτάρει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού..


Μasterpiece ..


Ο Μπράιαντ παραείναι εγωιστής  για να αφήσει τους δικούς του Λέηκερς (οι οποίοι έμοιαζαν να μη στρίβουν με τίποτα..) να γίνουν η περίγελος της λίγκας και να του χαλάσουν μια από τις τελευταίες του χρονιές τη στιγμή που κυνηγάει μανιασμένα (ξέρετε γιατί..) το 6ο δαχτυλίδι. Τον τελευταίο καιρό ο ηγέτης των Λιμνανθρώπων βγάζει πραγματικά ότι καλύτερο έχει κάνοντας ισχυρή επίδειξη του πολύπλευρου ταλέντου και του αξεπέραστου leadership που διαθέτει. Στα τελευταία 9 παιχνίδια, το Black Mamba μετράει 34π.μ.ο.  ακουμπώντας το 58% στα δίποντα, 6.6 ριμπ. και 6.6 τελικές, έχοντας κυριαρχήσει στη λίγκα, με τους Λέηκερς να να μετρούν με τη σειρά τους ρεκόρ 8-2 στα τελευταία 10.. Εφόσον η ομάδα δεν μπορούσε να βρεί το δρόμο προς την επιτυχία, ο Μπράιαντ τον ..δημιούργησε, αποφορτίζοντας ψυχολογικά τον Χάουαρντ ο οποίος λανσάρει πλέον μια διαφορετική «πιο Μπιλ Ράσελ» κατεύθυνση στο παιχνίδι του, έχοντας στραφεί στα βασικά και στα πραγματικά πολύ καλά κομμάτια του παιχνιδιού του. Μήπως ξέχασε κανείς ότι ο Σούπερμαν του L.A. είναι ένα από τους καλύτερους ριμπάουντερ και αμυντικούς ογκόλιθους της λίγκας..? 


  Ο Χάουαρντ έχει αφοσιωθεί περισσότερο σε αυτά τα κομμάτια, το σκοράρισμα έρχεται μόνο του και με την άνοδο και του Νας  η επίθεση δουλεύει καλύτερα έχοντας μεγαλύτερη λειτουργικότητα, χωρίς μάλιστα τον Πάου Γκαζόλ.. Ο Ντ’Αντόνι έχει πάει σε ένα ροτέησιον 8 παικτών (ως συνήθως) και ο πάγκος των Μπλέηκ-Μικς-Τζέημσον αυτή τη στιγμή ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Στο βάθος του τούνελ οι Λέηκερς  φαίνεται κυνηγούν το πλασάρισμα στην 6η-7η θέση, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που συζητιέται στο L.A. περισσότερο πλέον είναι  το ότι η ομάδα πρέπει να αποφύγει πιθανό ματσάρισμα (εφόσον προκριθεί) με την Οκλαχόμα, η οποία δεν της «πάει», είναι φανερό. 


Όσο και εάν τα “heroics” του Κόμπι είναι από τα πλέον φημισμένα, το performance του στο τέλος του πρόσφατο αγώνα με τους Ράπτορς έγινε αυτόματα classic.. Είναι αυτό που ονειρεύεται το κάθε παιδί όταν ξεκινάει να παίζει μόνο του στο ανοιχτό γήπεδο και το παράξενο είναι ότι αυτή τη σπίθα και δίψα για διάκριση έχει ακόμα ο Κόμπι.. Μάλλον αυτή είναι  που κρατά αυτή τη στιγμή ζωντανούς τους Λέηκερς οι οποίοι έχουν τρανταχτές αδυναμίες..

ΗΧΟΥΝ ΟΙ ΓΚΑΪΝΤΕΣ..


Το μαγικό φίλτρο υπάρχει ακόμα στη Βοστόνη.. Ακόμα και όταν ήρθε η καταραμμένη για τους οπαδούς στιγμή του τραυματισμού του Ρατζόν Ρόντο, που για πολλούς άφηνε μια και καλή εκτός παιχνιδιού τους Σέλτικς για φέτος. Αυτό που επακολούθησε τις επόμενες ημέρες έχει ..πολύ μπάσκετ μέσα του. Ο Ρίβερς συσπείρωσε την ομάδα βάζοντας ως στάρτερ τον δυναμικό Μπράντλεη δίπλα στον Κόρτνι Λι και οι Σέλτικς τρέχουν ένα σερί 14-5, γνωρίζοντας ότι πλέον πρέπει να ιδρώσουν και να σκεφτούν περισσότερο για κάθε πόντο αλλά και να πονέσουν παραπάνω στην άμυνα. Ο Πολ Πιρς βγήκε μπροστά ενώ ο Γκριν έχει ανέβει κατακόρυφα. 


Το σχήμα με τους δύο τους στα φόργουορντ αποδεικνύεται πολύ λειτουργικό δίνοντας περισσότερη κίνηση και ποικιλία στις επιλογές στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό το μοντέλο των Σέλτικς βασίζεται πολύ περισσότερο στο ομαδικό παιχνίδι, γυρνάει πολύ περισσότερο τη μπάλα και έχει μακράν καλύτερο shot selection, παίζει πιο φανατισμένη άμυνα., είναι πιο ΟΜΑΔΑ. Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Στην ποστ σίζον παίκτες σαν τον Ρόντο μετράνε διπλά και τέτοιος δεν υπάρχει στην περιφερειακή γραμμή των Κελτών τώρα. Τους παρακολουθούμε με ενδιαφέρον..

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ..


Εντάξει αυτό που γίνεται με τους Σπέρς δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.. Έχω πεί ότι και με τις τσιρλίντερς της ομάδας να κατέβει ο Πόποβιτς στο επόμενο πρωτάθλημα, 50 νίκες θα τις κάνει σβηστός.. Είναι αξιοσημείωτο του πόσο εύκολα απορροφά η ομάδα καινούργια στοιχεία και προσθαφαιρέσεις στο παιχνίδι και το ροτέησιον της, δείγμα του πόσο ισχυρό είναι το πρόγραμμα του Πόποβιτς. Πλέον παίζουν και χωρίς τον Πάρκερ. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα η οποία έκανε πολύ ισχυρή μετάβαση τα τελευταία χρόνια μετατοπίζοντας το κέντρο της δυναμικής της από το αμυντικό κομμάτι σε αυτό της επίθεσης. Σε επίπεδο τακτικής, συνεργασιών και αυτοματισμών οι Σπερς είναι η καλύτερη ομάδα στη λίγκα (στη τακτική θα βάλω και τη Βοστόνη..) αλλά η ποστ σίζον χρειάζεται φρέσκα πόδια και φυσικές δυνάμεις.. Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια δεν φτάνουν μέχρι τέλους. Πάντως διατηρούν το Νο1 στη Δύση όντας η καλύτερη ομάδα «στο δρόμο»..

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟ2 ΑΝΑΤΟΛΗΣ..


Στη σκληρή Ανατολή διεξάγεται καθημερινά μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των Πέησερς και των Νικς για την 2η θέση με μεγάλο ενδιαφέρον. Ομάδες με σωστό προσανατολισμό και προπονητική κατεύθυνση (έχουν αντίστοιχα την 2η και 3η καλύτερη άμυνα στη λίγκα) παλεύουν για να κρατηθούν ψηλά. Οι Πέησερς  χωρίς τον Γκρέηντζερ, αλλά με τον  Πολ Τζόρτζ και τον Ντ.Ουέστ να τραβάνε την επίθεση, ματώνουν στην άμυνα πνίγοντας τον αντίπαλο αφού αμύνονται στην ίδια ένταση από το 1 μέχρι το 24ο δευτερόλεπτο κάθε επίθεσης. Οι Νικς έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα  τραυματισμών, ενώ ο Αμάρε ξαναμπαίνει στα πιτς για 1.5 μήνα, συν ότι ο Σούμπερτ τον οποίο όλοι περιμέναμε (μετά τα περυσινά δείγματα) ως τον παίκτη που θα εκτοξεύσει το επίπεδο της άμυνας έχει γυρίσει με διάθεση «πρίγκηπα του μπελ αιρ» και δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.. Η δυνατή τους άμυνα όμως και ο πάγκος τους, κρατάει την ομάδα ψηλά γεγονός που πιστώνεται και στον κόουτς Γούντσον.


Και οι δύο τους μέχρι πριν λίγο καιρό έδειχναν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους Heattles.. του Μαϊάμι αλλά τον τελευταίο 1.5 μήνα οι πρωταθλητές έχουν πατήσει γκάζι και αρχίζουν να χάνονται από το οπτικό πεδίο των υπολοίπων στην Ανατολή. Μπορεί να  παίζουν smallball και είναι η τελευταία ομάδα στο ριμπάουντ στη λίγκα αλλά ο τρόπος που εκτελούν στο τρανζίσιον και η αποτελεσματικότητα στο σουτ τους είναι παροιμιώδης. Το «πουλί» έχει μπεί στο ροτέησιον και τους έδωσε άμυνα ψηλά, με τους Χιτ να έχουν φτάσει το σερί στις 18 νίκες..  Απλά το δίδυμο Γουέηντ-Λεμπρόν είναι too much για το πρωτάθλημα με τους δύο τους να το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Όποιος θυμάται τις παλιότερες μονομαχίες τους (την τελευταία χρονιά ίσως ήταν ότι πιο συναρπαστικό είχε να παρουσιάσει η λίγκα σε ατομικό επίπεδο) νομίζω θα προτιμούσε να τους έβλεπε αντιπάλους.. Εγώ πάντως ναι..

KAI TO NO3 THΣ ΔΥΣΗΣ..


Κλίπερς, Μέμφις και Νάγκετς «παίζουν» στις δύο νίκες διαφορά με την ομάδα του Πολ να οδηγεί και την Πασίφικ. Οι Γκρίζλις μου αρέσουν με τον Πρίνς. Έχουν συνολικά στο ρόστερ μια πλειάδα πολύ καλών παικτών ρόλων και παίζουν την καλύτερη άμυνα στη λίγκα. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι εάν θα μπορέσει στην ποστ σίζον να σηκώσει μόνος του ο Κόνλεη το βάρος στην περιφέρεια. Αμφίβολο.. Εάν είχαν έναν Ο’Μέηγιο τους έβλεπα για «πολλά» φέτος, ακόμα και χωρίς τον Γκέη.
Οι Νάγκετς από την άλλη μετρούν 9 σερί νίκες και την καλύτερη επίθεση στη λίγκα. Ο «τρελός επιστήμονας» Τζόρτζ Καρλ και φέτος καταθέτει τα διαπιστευτήρια του παρουσιάζοντας μια πολύ αθλητική ομάδα, με πολύ βαθύ ρόστερ και τον Λόουσον στο τιμόνι. Σε αυτούς τους Νάγκετς του γρήγορου μπάσκετ ο  Κώστας Κουφός προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία σαν παρουσία στο ζωγραφιστό και ο προπονητής του τον εμπιστεύεται απόλυτα. Εξαιρετικός ο Έλληνας σέντερ όλη τη χρονιά (8.3 π.μ.ο.-6.7 ριμπ.-1.4 τάπες και 61.4% στα δίποντα). Το θέμα είναι ότι δείχνει πως υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης και μάλιστα άμεσα. Αμεεε..

ΟΧΙ ΦΙΛ, ΑΛΛΑ ΜΑΡΚ..


Εντάξει, ο Μαρκ Τζάκσον αξίζει πολύ σοβαρής προσοχής όσον αφορά τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς στο ΝΒΑ. Ίσως θυμάστε αυτά που γράφαμε πέρυσι στο Hoopfellas όταν και περιμέναμε βελτίωση στους Ουόριορς και αλλαγή φιλοσοφίας, η οποία δεν ήρθε. Μετά από ένα χρόνο δουλειάς το φετινό δημιούργημα του Τζάκσον απλά «γαζώνει» .. Στην αρχή όλοι μιλούσαν για φούσκα, όμως η συνέχεια έδειξε ότι αυτοί οι Ουόριορς είναι στην πραγματικότητα μια ισχυρή και πολύ ποιοτική ομάδα που δε θα κουνιόταν εύκολα από την πρώτη οχτάδα που οδηγεί στα play offs. Ο Τζάκσον έχει καταφέρει να διατηρήσει την επιθετική ροπή της ομάδας αλλά και να βελτιώσει εντυπωσιακά το attitude της στα μετόπισθεν. Το Γκόλντεν Στέητ είναι η No1 rebounding team στη λίγκα και μέσα στις κορυφαίες στο να κρατά σε χαμηλό ποσοστό τον αντίπαλο στα σουτ. Ο Κάρι είναι πραγματικό «θηρίο» έχοντας σκορπίσει φόβο στο πρωτάθλημα, ο Λι «δαγκώνει» και ο Κλέη Τόμπσον βάζει φωτιά στο παρκέ, με τους Τζακ-Λάντρι να είναι παίκτες κλειδιά από τον πάγκο. Εντυπωσιακή μεταμόρφωση για τους πολεμιστές οι οποίοι θα δώσουν μεγάλη μάχη όχι μόνο για την 6η θέση αλλά πάνω από όλα να κρατήσουν μια θέση στην ποστ σίζον. Τα πράγματα έχουν αγριέψει..


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

58 σχόλια:

  1. Μπράβο Τζιμ αγόρι μου,να σαι καλά.Θα το διαβάσω αργότερα που θα έχω χρόνο με ησυχία για να το απολαύσω και θα σχολιάσω.

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim, μία απορία.
    Πώς γίνεται να παρακολουθείς ταυτόχρονα και με τέτοια λεπτομέρεια το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά και το ΝΒΑ; Μπορεί να είναι μέρος της δουλειάς σου ή ακόμα και η ίδια η δουλειά σου (με την ευκαιρία θα ήθελα να μας περιγράψεις το αντικείμενό της αναλυτικά) αλλά δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Είναι "πάνω" από τη δουλειά μου.. Basket junkie δηλώνω.. Είναι όντως σίγουρα δύσκολο, ειδικά όταν κάνεις και άλλη δουλειά. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    2. Jimara, περιμένουμε και ανάλυση NCAA ενόψει March Madness, έτσι?

      Kats

      Διαγραφή
  3. Εύγε Τζιμ για το άρθρο, η τελική ευθεία στο ΝΒΑ καίει...Κατά τη γνώμη σου ποιο βλέπεις ως πιθανότερο ζευγάρι τελικού; Και μια δεύτερη ερώτηση: έχοντας ως αγαπημένη ομάδα τους Νικς, θυμάμαι να έχω διαβάσει ή εδώ, ή σε άλλη σελίδα πριν την έναρξη της σεζόν τον προβληματισμό για το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και την πρόβλεψη πως μετά από μια δυνατή αρχή θα κλατάρει. Η ομάδα κρατιέται ψηλά, αλλά δεν είναι το θηρίο του πρώτου μισού της σεζόν. Είναι υπερβολή να έχεις τόσους παίκτες άνω των 35...Τι κινήσεις θα έκανες λοιπόν εσύ για να κάνει η ομάδα του χρόνου πορεία πρωταθλητισμού;
    ΥΓ: Ο Κουφός αποτελεί μέγα κεφάλαιο για την Ελλάδα, είναι ο πρώτος Έλληνας που πραγματικά μπορεί να πρωταγωνιστήσει, μακάρι να δουλέψει και να δουλευτεί αναλόγως...
    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικηφόρε.. Δεν είναι τόσο το θέμα της ηλικίας. Θυμάσαι τους Μπούλς κάποτε? (τι σου λέω..) Δε βγήκε ο Σούμπερτ μέχρι τώρα, που υπολογιζόταν να "κλείσει" το "3". Πορεία πρωταθλητισμού κάνει φέτος φίλε..

      Διαγραφή
  4. Παλιός οπαδός των Spurs με Ναύαρχο, Έλις κλπ και σίγουρα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία αλλά κάτι μου λέει πως στους τελικούς της Δύσης θα πέσουμε στην Οκλαχόμα και το παιχνίδι θα πάει σε μια λογική "40 λεπτά μέσα εγώ τους δικούς μου καλύτερους, 40 λεπτά ο αντίπαλος τους δικούς του" και επειδή η Οκλαχόμα είναι πολύ νεότερη θα αντέξει μέχρι το τέλος με ένα σερί ανάλογο του περσινού. Τους υπόλοιπους της Δύσης τους έχουμε, ακόμα και τους Λέικερς ή μάλλον ειδικά τους Λέικερς αφού ομάδες ταλαντούχες και γεμάτες αλλά χωρίς δουλεμένο παιχνίδι και ξεκάθαρο προσανατολισμό τις καθαρίζουμε σαν αυγό χρόνια τώρα.

    Στους Τελικούς με Χιτ κατά πάσα πιθανότητα (το προχώρησα εγώ τώρα αλλά εντάξει κουβέντα να γίνεται), ίσως σπεκουλάρουμε με το σουτ και να ορμάμε για όλα τα ριμπάουντ και να κερδίσουμε τις κατοχές αφού δεν υπάρχουν παίκτες να ματσάρουν Γουέιντ-Τζέιμς στα ίσια.

    Ευχάριστη έκπληξη οι Νάγκετς, ακόμα πιο ευχάριστη η πρόοδος του Κουφού, ο οποίος αφήνει την αίσθηση πως παίζει "μαζεμένα" και με ελάχιστο ρίσκο, λογικά με εντολή προπονητή. Μπορεί να έχει αρκετά καλύτερους αριθμούς(;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετά αισιόδοξο σε βλέπω Πανάγο για τους Σπερς.Το Μέμφις, φυσικά οι Κλίπερς αλλά και οι Ουόριορς δε θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Ειδικά οι Κλιπς.. Σίγουρα οι Σπερς μπορεί να φτάσουν και μέχρι τέλους, δε το συζητώ αλλά η ομάδα θέλει ένα φρεσκάρισμα..

      Διαγραφή
    2. Αισιόδοξος εκ φύσεως! Θα αλλάξει 32 αμυντικούς πάνω στον Πολ ο Πόποβιτς, θα τον σκάσει και Κλίπερς τέλος...ο τραυματισμός του Πολ κατέδειξε πόσο πολύ εξαρτώνται από αυτόν.

      Μέμφις μετά την ανταλλαγή του Γκέι (όνομα και αυτό) αποδυναμωμένοι (;) σε επίπεδο εμπειρίας πλει-οφ τουλάχιστον, Ουόριορς καθ'όλα σεβαστή ομάδα του προπονητή, αλλά σε αυτό τους το χαρακτηριστικό οι Σπερς είναι ασυναγώνιστοι.

      Όλα εύκολα τα βρίσκω ο μπαγάσας ε;

      Καπου διάβασα (σε αμερικανικο σαιτ) πως του χρόνου με ανανέωση Μανού με πολυ λιγοτερα λεφτά από όσα παίρνει τώρα και με το αισθητά μειωμένο συμβόλαιο του Ντάνκαν ήδη να τρέχει και τον Πάρκερ να έχει σχετικά "μικρό" συμβόλαιο για την αξία του, του χρόνου οι Σπερς θα έχουν πολύ χρήμα να διαθέσουν οπότε το φρεσκάρισμα δεν αργεί (απάλευτα αισιόδοξος).

      Διαγραφή
    3. Panago Grantland διαβασες? Δεν υπαρχει κατι χειροπιαστο για Μανου απλα λογω του εξαιρετικου προτζεκτ των σπερς ολοι οι παικτες που ειναι χρονια στην ομαδα δεχονται να υπογραχουν για λιγοτερα για να ενισχυεται η ομαδα καλυτερα.

      Διαγραφή
    4. Μεγάλεεεεεεεε μέσα είσαι ; )...υποθέτω πως και ο αρθρογράφος σε αυτή τη βάση το αναφέρει και όχι γνωρίζοντας κάτι για έγγραφες δεσμεύσεις ή υπογραφές. Είναι όμως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μια και ο Μανου είναι σε ηλικία δύσκολη για νέες περιπέτειες και σίγουρα μετά από τόσα χρόνια την ομάδα την αγαπάει.

      Άμα περισσεύουν καμμια 10αρια μύρια του χρόνου από το salary cap για ένα κορυφαίο ελεύθερο παίκτη (ή 2) ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ;;; Άμα λήγει και το 10ρικο του Τζάκσον δε το συζητώ, χτυπάμε τους πάντες στην αγορά...

      Διαγραφή
    5. Για να το γραφει o Simmons κατι θα ξερει , γατα ειναι (o Jim της Αμερικης) ..Κοιτα εγω δεν υποστηριζω Σπερς (τους τωρινους αντιπαλους τους , Θαντερ , υποστηριζω ) αλλα δε μπορω να μην θαυμασω την απιστευτη δουλεια που κανουν σε επιπεδο management . Εχετε τον τονυ παρκερ για ΨΙΧΟΥΛΑ , τον ντανκαν σε πολυ καλη τιμη, και ενα σωρο ρολιστες φτηνους, αποδοτικοτατους και ως επι το πλειστον αρκετα νεους. Εδω καταφεραν τα θηρια να γλιτωσουν απο το μεγαλο λαθος του Τζεφερσον παιρνοντας εναν αξιολογοτατο παικτη ( Τζακσον ) του οποιου - οπως σωστα ειπες - ληγει και το συμβολαιο φετος..Εχουν 40.000.000 μονο σε συμβολαια δεσμευμενα αλλα και αλλα 4.000.000 με οψιον στον Σπλιτερ που λογικα θα θελησει μια ανοδο στο μισθο του ειδικα μετα τη χρονια που κανει . Αλλα αμα τον κρατησετε με 6-7 εκ το χρονο για 2-3 χρονια θα ειναι ιδανικα οπως και τον Τζακσον για 3-4 εκ . Πιστευω πως δε θα πανε για το μεγαλο ονομα μεσω της free agency οι σπερς αλλα θα κοιταξουν τις ανταλλαγες και το ντραφτ (π.χ. η παιχταρα Λεοναρντ)

      Avavalis (ξεχασμενο πριν)

      Διαγραφή
    6. Η ομαδα μπορει ν υποστηριξει ανετα 1 max συμβολαιο, το αν θα μεινει ο μανου δεν ειναι σιγουρο αλλα η λογικη λεει ναι. ΟΣον αφορα τους πιθανους στοχους για το καλοκαιρ θα ελεγα οτι ο Τζο σμιθ ειναι ενας πιθανος στοχος μιας κ εκανε κ τωρα μια προσπαθεια η ομαδα, παντως εγω πιστευω ειτε θα κινηθει για ενα εκρηκτικο 4 ειτε για ενα βασικο 2αρι. Καλος παιχτης ο ντανι αλλα η ομαδα θελει μια ωθηση εκει κ ο ντανι θα ηταν ιδανικος να ερχεται απο τον παγκο...

      Διαγραφή
    7. Γεια σου Avavalis. Πέρυσι μας πήγατε βεντούζα, μας βγάλατε τα πνευμόνια με αυτό το σερί 4-0 και ήταν φανερό πως δεν αντέχαμε σε αυτό το ρυθμό χωρίς βοήθεια από τους ρολίστες (όταν έγινε το καθαρό 2-0 είχα πιστέψει πως σας ειχαμε αλλά φευ). Φέτος δε βλέπω να κάνουμε το ίδιο λάθος, άμα διασταυρωθούμε και μας αποκλείσετε θα το κάνετε με άλλο τρόπο :).

      Νομίζω πως με τους δικούς μας big-3 να είναι αθροιστικά ίσα με το Παρθενώνα σε ηλικία, χρειάζεται τουλάχιστον ένα ακόμα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι μας στο άμεσο μέλλον (λέγε με παικτούρα, όχι με απόλυτα κριτήρια αλλά στο βαθμό που θα "κουμπώνει" με το παιχνίδι της ομαδας). Έχουν γνώση οι φύλακες.

      Διαγραφή
    8. Γειά σου Ζοζέ με το ωραίο άβαταρ του Τιμόθεου!

      Διαγραφή
  5. Επιτελους ενα αρθρο που περιμεναμε καιρο...
    Για Lakers παρολο το ρεσιταλ του Κομπι (mvp του αξιζει φετος) θεωρω πως οποιοδηποτε ματσαρισμα με τους 3 πρωτους θα τελειωσει με συνοπτικες διαδικασιες τη συμμετοχη τους στην post season κυριως γιατι δεν εχουν πολλα να δειξουν ως ομαδα, ειδικα αν γινει και η αντιστοιχη συγκριση για το βαθος των 2 ροστερ. Για την ετερη ομαδα του L.A σα να κατεβασαν ταχυτητα το τελευταιο διαστημα, παρολα αυτα θεωρω πολυ πιθανο στα play offs να πιασουν αποδοση με αυτη του Δεκεμβρη πραγμα που θα τους δωσει και τον τιτλο του φαβορι μαζι με San Antonio για τον τιτλο της Δυτικης περιφερειας! Η OKC σε σχεση με περσι πιο αδυναμη, βασιζεται κυριως στον υπερπαιχτη Ντουραντ ο οποιος στα τελευταια ματς σα να ειναι λιγο ντεφορμε... Αν συνεχιζε στο ιδιο τεμπο με αυτο στις αρχες του πρωταθληματος ειχε παρει τον τιτλο του mvp σπιτι του. Εγω παντως φετος βλεπω Denver ετοιμο για υπερβαση, φορμαριστηκε την καταλληλη περιοδο, εχει γεματο ροστερ και μπορει να ματσαρει οποιοδηποτε βαρυ χαρτι αντιπαλης ομαδας σε ολες τις θεσεις... Ο Iggy αν και ατομικα δεν κανει σεζον αντιστοιχες του παρελθοντος που τον εχρισαν και all star δειχνει να εχει δωσει αυτο το κατι που ελειπε στην ομαδα για να κανει το βημα παραπανω φετος. Τζιμ διαφωνω για το ποιος εχει το τιμονι, ισως η μοναδικη ομαδα στο ΝΒΑ που δεν εχει ξεκαθαρα πρωτο βιολι και franchise player και βασιζεται στην ομαδικοτητα ενος πολυ καλου συνολου (Παναθηναικος του 2009?).
    Απο ανατολη πιο ξεκαθαρα τα πραγματα, αν και εκει υπαρχει ο παραγων Χ που ειναι οι Celtics! Εχουν κερδισει ολες τις ομαδες που πλασαρονται στην κορυφη φετος (Miami, N.Y, Indiana) και ειναι η μοναδικη ομαδα που καμια απ τα φαβορι δεν θα ηθελε να πεσει πανω της, γιατι διαθετει το know how, την καρδια του πρωταθλητη. Δειχνουν φορμαρισμενοι με στοχο την 4η θεση (2 νικες μακρυα) και θεωρω πως αν δεν μαλακιζοταν ο Ainge και εκανε καποια καλη ανταλλαγη θα μπορουσαν ακομα και την υπερβαση. ΑΠο εκει και περα, η εδρα της Indianapolis και η σκληραδα της αμυνας πιστευω οτι θα τους δωσει και μια θεση στους τελικους περιφερειας... Για New York δυστυχως φουσκα και φετος. Οσο ο Γουντσον συνεχιζει με κουμανταδορο τον "χοντρο" Φελτον δεν τους βλεπω για κατι διαιτερο και φετος καθως ειναι και φαωερα ντεφορμε συν τις ατυχιες των τραυματισμων. Τζιμ δεν ξερω αν συμφωνεις, αλλα δεν γινεται να εχεις στο ροστερ εναν απ τους καλυτερους ασσους που εχουν πατησει ποτε στα παρκε του ΝΒΑ (Kidd) ακομα και στα 39 του και να μην τον εχεις στο τιμονι αξιοποιωντας σου στο φουλ τον Αμαρε και τον Μελο και να πηγαινεις σε λυσεις μπασκετ αλανας με τον αμπλαουμπλη Φελτον! Αυτα τα λιγα, σορυ για τον ογκο του μηνυματος...

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Μπουλ.. Διαφωνώ για Νικς. Η μετατόπιση του Κιντ στο "2" έχει κονρολάρει πολύ το παιχνίδι τους. Ο Γούντσον του δίνει αρκετή από τη δημιουργία, έχοντας plays που τον βάζει μέχρι και στο high post για να "φτιάξει" για τους υπόλοιπους. Μην υποτιμάς τον Φέλτον φίλε. Είναι καλός πόιντ..

      Διαγραφή
  6. JIM εγω ειμαι orlando.Ξαφνικα εκει που ειχα χασει καθε ενδιαφερον(κοιτουσα απλως που και που την εξελιξη του vucevic)σκαει ο tobbias harris απτους bucks και εχω πορωθει!φοβερο κορμι ο τυπος,τον ειδα να πηγαινει μεχρι μεσα το lebron στη δυναμη.σουταρει καπως ασχημα βεβαια(για μηχανισμο μιλαω)αλλα μολις 20 χρονων.τι λες,με αυτον και vucevic κανω τιποτα στα επομενα χρονια?
    scottie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια καλή βάση, άλλα πράγματα. Καλές επιλογές στο ντραφτ προπάντων..

      Διαγραφή
  7. jim simfono oti tha itan pio wraio na vlepame tous wade lebron na adagonizontai...tha ithela tin apopsi s pio theoris pio dominant didimo jordan-pippen shaq-kobe lebron-wade ?me epixirimatologia opw panta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζόρνταν-Πίπεν χωρίς επιχειρηματολογία..

      Διαγραφή
    2. του χρόνου θα είναι πάλι χώρια. δε θα μπορέσουν να τους διατηρήσουν οι Χιτ.

      BOU GATSAS3

      Διαγραφή
  8. ο κουφος πιστευεις οτι μπορει να φτασει το αγωνιστικο επιπεδο του κριστιτς ας πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι γιατί όχι.. Δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχει η προοπτική.

      Διαγραφή
    2. Για μένα απίθανο....χρειάζονται πολλά παραπάνω από δύναμη,όγκο,και αθλητικά προσόντα.

      Διαγραφή
  9. Jim ο Rose πότε γυρνάει?Για να δούμε λίγο και πραγματικούς Bulls...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πάρει το ΟΚ από τους γιατρούς. Περιμένουν να δουν πότε θα νιώσει αυτός έτοιμος.

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα τζιμ,αν δεν γινει κατι συγκλονιστικο το καλοκαιρι(οπως να σπασει η big-3 στους χιτ) προβλεπω μια απ τα ιδια και του χρονου,η οκλαχομα εχασε απ το τρειντ με το χαρντεν ενω οι ομαδες της νεας υορκης εχουν ταβανι-κανει εντυπωση το ξεφουσκωμα του γκολντεν στειτ ενω επισης ειναι εκνευριστικο το πως οι ομαδες που θελουν καλο ντραφτ εξαφανιζουν καποιους "τραυματιες" παιχτες.Ενα σχολιο για τους ρουκι-μπορει ο λιλαρντ να ειναι ο ρουκι της χρονιας,ο ντειβις με το ντραμοντ να εχουν ψηλο ταβανι-αυτος ομως που ειναι παρα πολυ ωραιος να το βλεπεις ειναι ο Harison barnes(north carolina).Για το ντιτροιντ θα αλλαξουν πολλα το καλοκαιρι,στακι και βιγιανουεβα ειναι προς την εξοδο και ειδη βλεπουν ολους τους καλους free agent προσευχομενοι να μην βγουν ben gordon...Στο ντραφτ ενα wing παιχτη θελουν,θα εχει ενδιαφερον το καλοκαιρι-Εαν προλαβεις ανεβασε ενα αρθρο για τα draft prospects,πιστευω θα εχει ενδιαφερον με πολλα μεγαλα κορμια φετος(νερλενς-μακαντου-ζελερ κ.α). ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο Nerlens φίλε μου μοιάζει μεγάλη μούφα, όχι όσο ο Γάλλος ο Gobert βέβαια, αλλά δεν νομίζω να είναι έτοιμος για επαγγλμετικό μπάσκετ σε καμία περίπτωση. Από τους centers, αυτός που ανέβασε απότομα την απόδοσή του μεσοχρονιά είναι ο Ουκρανός ο Len. Πράγματι, θα είναι draft με πολύ ..μπόι

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. νερλενς επαθε ρηξη χιαστων παιδια, θα εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον να δοθμε αν θα τον τσιμπησει καποιος στο πρωτο γυρο ή θα καταληξει πολυ πισω, γιατι μιλαμε για το #1 του φετινου draft αν δεν ειχε τραυματιστει. Λιγο που εχω δει κατι βιντεακια κτλ θυμιζει λιγο τον ντειβις θα ελεγα. Εμενα δε μου γεμιζουν το ματι αυτοι οι ψηλοι αλλα δινουν διαφορετικα πραγματα απο οτι ειχαμε συνηθισει απο τους ψηλους.

      Διαγραφή
    3. O Noel απο αποψη σωματικων προσοντων και αμυντικων ενστικτων δεν εχει αντιπαλο φετος και ισως εχει και την προοπτικη να γινει καλυτερος του Ντειβις στην αμυνα. Επιθετικα τρομερα αγουρος , σκεφτειτε εναν ταισον τσαντλερ , μονο με καρωματα σκοαρει. Ο McAdoo ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοητευση φετος. Νωθρος , χωρις ενδιαφερον , με χειροτερο σουτ απο πιο παλια, χωρις κινησεις με πλατη παιζει μονο με τα αθλητικα προσοντα του που δεν ειναι καν στο υψιστο επιπεδο (πολυ καλος αθλητης αλλα οχι elite) . Ο Len απο την αλλη ειναι εξαιρετικο κορμι ( 2.13 γυρω στα 115-120 κιλα με εξαιρετικους ωμους ) , δειχνει προοπτικη στην επιθεση με ενα καλο σουτακι και λιγες κινησεις με πλατη , ειναι πολυ καλος αθλητης για τα κιλα και το μεγεθος του αλλα δεν δειχνει το παθος για το παιχνιδι ολη την ωρα και τεινει να εξαφανιζεται ορισμενες στιγμες απο το παιχνιδι. Ο Zeller ειναι safe pick ενας πιο αθλητικος και πολυ πολυ πιο γρηγορος Brook Lopez.

      Avavalis

      Διαγραφή
    4. Ολες οι ομαδες που ειταν πανω απ το πορτλαντ(με εξαιρεση το κλιβελαντ που πειρε το γουειτερς) φετος θα χτυπανε το κεφαλι τους που εχασαν το νταμιαν λιλαρντ ανεξαρτητα το που ηθελαν παιχτη!Καλοι πλαγιοι παιχτες δεν υπαρχουν φετος και αυτοι που αξιζουν ειναι αγουροι η' freshmen,αντιθετα ψηλοι υπαρχουν αρκετοι και σε καλο επιπεδο για την ηλικια τους,περιμενω τους τελικους και νομιζω το duke εχει καλη ομαδα.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    5. Οι χειρότεροι μακράν βασικά ήταν οι Nets που έδωσαν το πικ τους στο Πόρτλαντ μόνο με top-3 protection, λέγοντας πως αυτό το draft δεν θα 'χε σπουδαία ταλέντα μετά τους 3 πρώτους. Πάντως ο Beal μου άρεσε.

      Ody

      Διαγραφή
  11. Τζιμ καταπληκτικο αρθρο...Μπραβο. Θελω να πω πως μετα την φυγη Χαρντεν εχασα λιγο την εμπιστοσυνη μου στην Οκλαχομα αλλα την βλεπω πολυ ανεβασμενη και βλεπω πως καθε χρονο κανουν ενα βημα μπροστα. Ημιτελικο Δυσης, τελικο Δυσης, τελικο ΝΒΑ περυσι...Πιστευω πως ο Ντουραντ με τον φιλο του τον Ρασελ και την υπολοιπη ομαδα θα κανουν και φετος το βημα παραπανω και θα στεφθουν πρωταθλητες...Ερωτηση:Εχεις ακουσει κατι για την ομαδαρα μου τους Κινκγς; Τι γινεται τελικα, μετακομιζουμε Σιατλ και θα μετονομαστουμε σε Σουπερσονικς; ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.youtube.com/watch?v=AgFDZ2EDX0w&sns=tw Petway the sequel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim πολύ ωραίο άρθρο και μάλιστα χωρίς να εστιάσεις μόνο σε μία ομάδα ή παίκτη. Για την ακρίβεια, είναι τόσο καλό που το διαβάζω, ενώ έχει Barca-Milan!!! Μαζί με το καταπληκτικό και φυσικά ανέλπιστο 8-2 των Lakers, τρέχει και ένα αποκαρδιωτικό 3-7 για τη Uttah, δίνοντας ελπίδα στο L.A. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βρω τρόπο πέραν αυτόν του τραυματισμού που μπορεί να ανακόψει την πορεία των Heat προς τους τελικούς. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να δω τον Durant πρωταθλητή, αλλά στην παρούσα φάση προηγούνται οι Spurs για μία τελευταία (;) παράσταση. Bowen πλέον δεν υπάρχει, ούτε Horry, στα playoffs τα τελευταία χρόνια τα κάνουν θάλασσα, αναλογιζόμενοι τιςε προσδοκίες που δημιουργούν στη regular season (μήπως δεν μπορούν;), αλλά με υγιές roster κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει.
    Υ.Γ.: Mayo, Jim, σκέτο!
    Υ.Γ.2: Γράψε κάτι και για την επικείμενη μεταγραφή του Darden στη Real. Τον βλέπω σε ρόλο Kyle Singler, 4αρι σε small-ball καταστάσεις.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον δεν βλεπεις καλα,ο νταρντεν ειναι 1.93 τον πηραν στη θεση του ποτσιους.με τεσσαρι καμια σχεση οπως και με τον σινγκλερ...

      Διαγραφή
    2. Μάλλον.. Τον Devin Smith τον έχεις ακούσει ποτέ;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  14. Desti,

    Ντάξει, πρόπερσι έπαιζαν ενάντια στο Μέμφις με τον Ντάνκαν κουτσό και τον Μανού εκτός. Πέρσι, όπως ήταν επόμενο, πελάγωσαν κάποια στιγμή οι (πάρα πολύ σημαντικοί) νέοι παίκτες. Ο Λέοναρντ, ο Γκρην και ο Σπλίττερ ήταν πολύ σημαντικά κομμάτια της ομάδας και όταν η Οκλαχόμα ανέβηκε δε μπόρεσαν ν' ανταποκριθούν. Φέτος είναι σαφώς βελτιωμένοι σαν παίκτες και πιστεύω πιο έτοιμοι.

    Κατά τ' άλλα. Θέλω τους Λέηκερς εκτός playoff. Διάολε, να μπει κάποια ομάδα και όχι το τσίρκο της φετινής χρονιάς. Η Γιούτα βρίσκεται σε μια μίνι ελεύθερη πτώση αλλά πιστεύω πως μπορεί να κάνει ένα πολύ δυνατό τελείωμα με την επιστροφή και του Williams (αμήν, ένας PG).

    Οι σειρές πρώτου γύρου που θέλω είναι Spurs-Jazz, OKC-Houston (run and gun κι εκδίκηση), Nuggets-Grizlies, Clippers-Warriors επίσης. Οι Warriors από τότε που ο Jack αποσταθεροποιήθηκε κι ο Lee τραυματίστηκε στο γόνατο είναι σ' ελεύθερη πτώση, αλλά τους Clippers που παίζουν στο τέλος των κλειστών παιχνιδιών με Odom!!!, τους πήραν φαλάγγι μέσα στη σεζόν. Το Denver και το Memphis θα είναι η απόλυτη σύγκρουση φιλοσοφίας.

    Στην Ανατολή θέλω τους Κέλτες 8ους. Να πέσουν πάνω στους Heat ν' ανάψουν τα αίματα. Επίσης περιμένω να δω πόσο χάλια θα τα πάνε οι Johnson και Williams. Χεχεχε...

    Ο Pekovic γίνεται το καλοκαίρι unrestricted free agent. Αν ήσουν GM, Jim, πόσα θα του δινες; Ακούγεται πως μπορεί να πάρει άνετα περίπου 10 εκατομμύρια το χρόνο.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ody, εκτός από τους φίλους των Lakers, κανείς δεν θέλει τους Λιμνανθρώπους στην post-season. Οι Jazz, δεν γνωρίζω ποιον έχουν GM, πρέπει να τον σουτάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχεις τόσο συσσωρευμένο ταλέντο στη frontline και το πετάς για να παίζει βασικός κάποιος Marvin Williams; Αν υπάρχει ομάδα με κενό στο 5 και άσσο που να παίζει το p'n'r στα δάχτυλα πρέπει να πάει για τον Pekovic. Είναι και λίγο άτυχος ο κακομοίρης, με δεδομένο ότι η φουρνιά του ερχόμενου draft έχει κάμποσους ψηλούς και αρκετές ομάδες θα ρισκάρουν να γεμίσουν τα κενά τους με prospects.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  15. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ JIM. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΑ ΓΙΑ NBA ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ. ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΒΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Κ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Κ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΤΛΠ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ.. DURANT, LEBRON, KOBE H ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ; ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΟΥ HARDEN ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ THUNDER...

    ΥΓ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο KOBE ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ MG GRADY ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΠΕΡΣ. http://www.youtube.com/watch?v=ceLlz7dOOvY
    ΑΠΛΑ RESPECT!!!

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμαρα συνχαρητηρια για την αναλυση..Μπραβο σου ρε φιλε..Και κατι ακομη..Ωραιο πραγμα το μπασκετακι ρε συ..Αρρωστακια ειμαστε ολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζιμ, τον έχεις σε δύο φωτογραφίες, αλλά ούτε κουβέντα για τον KG? :P

    arisff

    ΥΓ. Ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο, εξαιρετικό και καλύπτει πάρα πολύ εύστοχα ένα μεγάλο κενό στην αντίστοιχη "ειδησεογραφία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και μιας και μιλάμε για ΝΒΑ δείτε και κάποια (μάλλον) αξεπέραστα ρεκόρ πόντων!!!

    http://www.superbasket.gr/permalink/178341.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζιμαρα εξαιρετικο αρθρο, λιγο πολυ τα ειπες ολα, θα ξεκινησω με τους λακερς μιας κ τοθς ειχες κ στον τιτλο, απλως δε χανουν τα πλειοφ, για εμενα εχουν ακομη κ ελπιδες για την 6 θεση, αν την παρουνε τοτε αλλαζοθν τα πραγματα γιατι αποφευγουν σπερς/θαντερ. Η μονη ενσταση που εχω ειναι τι θα γινει οταν επιστρεψει ο γκαζολ??!!! . Σελτικς λογικα θα μεινουν στην 6 θεση αν κ θα τους ηθελα 8 να πεσουν με μιαμι το οποιο δεν προκειται να γινει στην ά φάση. Θαντερ κανουν μια μικρη κοιλια θα ελεγα αλλα ισως ειναι κ καλο. Μιαμι δεν υπαρχει κατι να πουμε, τρομερος λεμπρον σκοραρει απο παντου με τρομερα ποσοστα , πασαρει κατεβαζει ριμπαουντ κ γενικα κανει τα παντα ολα.Τωρα παμε στους σπερς επαναλαμβανω το θεμα ειναι πως θα καθαρισουμε τους θαντερ μετα το μιαμι ειναι ευκολο :). Κακη η χθεσινη ηττα κ γενικα ο τιμ κ ο λεοναρντ ταλαιπωροθνται απο καποια μικροπροβληματα στα γονατα κ με το τραυματισμο του τονι πολυ πιθανο να χασουμε το #1 στην περιφερεια . Προφανως χρειαζομασταν μια φρεσκαδα οπως λες αλλα για να παρεις τοπ παιχτη επρεπε να δωσεις εναν επισης κ δεν υπηρχε λογος να το κανεις οταν το καλοκαιρι θα εχεις τη δυνατοτητα να κινηθεις ανετα για εναν σουπερ σταρ.
    Θελω να δω που θα φθασει η ινδιανα κ αν οι ναγκετς/γουοριος κανουν καποια εκπληξη στα πλει οφφ. Οσον αφορα τους νικς ειναι γατακια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραίος Τζιμ.
    Προσωπικά πιστεύω πως το Μαιαμι δεν έχει αντίπαλο στην Ανατολή. Ας ελπίσουμε να επιστρέψει γρήγορα ο Ροουζ για να υπάρξει ανταγωνισμός. Όλοι περίμεναν καλύτερους τους Νικς, πάντως μακάρι να κάνουν καμιά έκπληξη στα πλευ οφ. Παικτάρα ο Τζορτζ από Ιντιάνα, όπως είπες και συ. Βέβαια είναι πιθανό στο πρώτο γύρο να παίξουν με Βοστόνη και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ωραία σειρά.
    Στη Δύση, απ ότι φαίνεται Οκλαχόμα-Σπερς θα αναμετρηθούν για την πρωτιά. Υπερεκτιμημένοι οι Κλιπερς, όπως και ο Γκριφιν.. Μακάρι να με διαψεύσουν. Όσο για Ναγκετς, είδα λίγα παιχνίδια λόγω Κουφού. Είναι ομάδα του προπονητή, χωρίς τον σουπερ σταρ. Φαριντ-Γκαλινάρι-Λοσον παικταράδες, ο Κουφός κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και ταιριάζει πολύ σε αυτήν την ομάδα. Θα θελα να παίρνει περισσότερες προσπάθειες επιθετικά και με καλύτερους αντιπάλους, γιατί έχει κινήσεις στο ποστ και καλό σουτ από 3-4 μέτρα. Γενικά είναι κεφάλαιο και για την Εθνική. Επιτέλους ένας Έλληνας που έκανε υπομονή κάποια χρόνια και πια έχει σημαντικό ρόλο στο ΝΒΑ. Βέβαια, οι αναθρεμμένοι στην Ελλάδα παίκτες αμφιβάλλω αν θα ανεχόντουσαν τον πάγκο για τόσα χρόνια..

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εντάξει αφού δεν πήγε ο Μωάμεθ (D'Antoni) στο Βουνό αναγκάστηκε το Βουνό που ακούει στο όνομα KOBE BRYANT να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τον Μωάμεθ (καλά ε ότι να ναι...)
    Μιλάμε για τρομερό παίκτη και είμαστε τυχεροί που τον απολαμβάνουμε.
    Ο τύπος το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο που καμιά φορά λες "έλα μωρέ αφού δεν τον παίζουν άμυνα" και όμως...

    Για ΜVP φέτος είναι που άργησε να πάρει μπρος και που λογικά η ομάδα δυστυχώς θα μείνει νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου αλλά αυτά τα performance είναι που μένουν στην ιστορία.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλησπερα τζιμ..2 ομαδες υποστηριζω στο NBA suns kai rockets..οι πρωτοι για αλλη μια χρονια δε με γεμιζουν..οι δευτεροι πηραν τον χαρντεν,ενα παικτη που ειχε δειξει κ στην οκλαχομα τι ταλεντο εχει αλλα ηθελε να ναι ο πρωτος..(λιγο σπανουλη μου θυμιζει σ αυτο).εχουν ανεβει τρομερα στην επιθεση(η καλυτερη αν δε κανω λαθος) κ αυτο οφειλεται σε χαρντεν-λιν-παρσονς αλλα νομιζω οτι το κενο στη ρακετα φαινεται..θα θελα τη γνωμη σου..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά αλλά η παρομοίωση με σπανούλη δεν έχει βάση. Η οκλαχόμα των αντάλλαξε των harden, δεν απαίτησε αυτός ανταλλαγή, και αυτό όντας φοβούμενη μην τον χάσει χωρίς αντάλλαγμα το προσεχές καλοκαίρι μιας και θα ήταν free agent και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα χτυπούσε συμβόλαιο κοντά στο maximum(δικαίως όπως αποδείχθηκε). Βλέπεις το μεγάλο συμβόλαιο προτίμησε να το δώσει στον ibaka. Ίσα ίσα που όταν έγινε η ανταλλαγή, έλεγε ότι δεν το περίμενε, ήταν ξαφνικό, κτλ. Πιστεύω πως ήθελε να μείνει μιας και αυτή η ομάδα μαζί εξελίχθηκε κ, απ'όσα προβάλονται, είναι καλός φίλος με durant & rw.

      Διαγραφή
    2. η παρομοιωση με σπανουλη εχει κ λιγη πλακα μεσα της..καθε αποφαση ειτε γινεται για αγωνιστικους ειτε για οικονομικους λογους απο ενα επαγγελματια αθλητη ειναι σεβαστη..τελος παντων,οπως πολυ σωστα ειπες η οκλαχομα ηθελε αυτη την ανταλλαγη για τον λογο που ανεφερες..διαβαζοντας παλιοτερα δηλωσεις του χαρντεν διαπιστωσα οτι ειχε φοβερες φιλοδοξιες κ τα χρηματα σ αυτη τη φαση δεν ηταν φοβερο θεμα(αλλωστε ειναι μικρος,εχει χρονια για να κανει πολλα καλα συμβολαια)..αν θες τη γνωμη μου ο ιμπακα δεν αξιζει αυτου του συμβολαιου JOKER

      Διαγραφή
  23. Σαν NBA nerd θα ήθελα να κάνω την παράκληση ο O.J.Mayo να γράφεται είτε σκέτο Mayo είτε με το O.J. μπροστά (έστω με ελληνικούς χαρακτήρες O.T.), διότι δεν είναι Ιρλανδός και το όνομα του δεν είναι Ο'Mayo. Βλέπω το λάθος επανειλημμένα στο blog και είχα την άκρατη ανάγκη να το πω. Κατά τα άλλα συνεχίστε την καλή δουλειά και αγνοήστε με! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι κελτες παιζουν αρκετα καλυτερα και περιμενα πως κ πως αυτο το ποστ μπας και καταλαβαω το γιατι.. ειναι το σχημα με τα 2 γκαρντ τελικα?? δημιουργει προβλημα η παρουσια του ροντο στο παρκε?? αν εχεις χρονο γραψε λιγο για τα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε πολυ σωστη παρατηρηση, αν επεσα σε συν-Κελτη :P ειναι ενα θεμα που με απασχολησε εχοντας παρακολουθησει ενα μεγαλο αριθμο αγωνων των Σελτικς φετος (μιας και μιλαμε για την προοδο μετα την Ροντο εποχη) δεν θεωρω πως ειναι το σχημα με τα 2 γκαρντ! Πριν τον τραυματισμο του Ροντο η 3αδα της περιφερειας ξεκιναγε με αυτον στον ασσο Μπραντλει στο 2 και Πιρς στο 3, ενω τωρα χριστηκε βασικος ο Λι στην θεση του ασσου. Οποτε η διαταξη πανω κατω παραμενει ιδια οσο και ο Λι δεν μπορει να καλυψει το μεγαλο κενο στην δημιουργια, πραγμα που ανελαβε ο Truth να φερει εις περας και το εχει καταφερει σε εναν μεγαλο βαθμο. Παρολα αυτα παρουσιαζουν καλυτερο προσωπο ακομα και αν λειπουν οι στανταρ 10+ασσιστ ανα παιχνιδι του Ροντο διοτι η μπαλα δεν κολλαει σε εναν παιχτη για πανω απο τα μισα των 24 δευτερολεπτων. Πλεον η μπαλα κυκλοφορει, δεν υπαρχει ο παιχτης που θελει να κραταει τη μπαλα για να δημιουργησει και να προσπαθει να βρει τις καλυτερες συνθηκες, δεν υπαρχει το (οσο περιεργο και αν ακουγεται) πρεπει να βγαλουμε τον franchise player μας πρωτο στις ασσιστ συν το γεγονος οτι ο Ροντο λογω αναξιοπιστου σουτ που εχει ειναι ευκολα αντιμετωπισιμος. Του δινεις το σουτ, ας σου βαλει 3,4 και παλι δεν χανεις απο αυτα, του μπλοκαρεις τη δημιουργια και τελειωσε το πανηγυρι! Δεν ειναι ολοκληρωμενος ωστε να σε τιμωρησει σκοραροντας, δεν ειναι Κρις Πολ με λιγα λογια και εχει υπερτιμηθει αρκετα τελευταια για να μπαινει στην ιδια εξισωση με τον δεδομενα καλυτερο ποιντ στον κοσμο. Πλεον απαλλαγμενοι απο αυτο το αγχος οι συμπαιχτες του παιζουν και καλυτερο μπασκετ και πιο γρηγορο εχοντας στραφει στον φυσικο ηγετη αυτης της ομαδας που εχει δειξει οτι στα δυσκολα μπορει να βγαλει τα καστανα απ την φωτια.
      Αποψη μου και ισως σου φανει τραβηγμενη (θα ηθελα και την γνωμη του Τζιμ εδω) οι Κελτες πρεπει να πανε σε ανταλλαγη του Ροντο. Οπως σου ειπα τον θεωρω υπερτιμημενο και οχι σε επιπεδο να τους φτασει σε ακομα ενα πρωταθλημα οντας ο πρωτεργατης, οποτε 2 περιπτωσεις προκυπτουν. α) τον ανταλλαζουν για ενα καλο πακετο ψηλου-κοντου, παραδειγμα Ρουμπιο-Πεκο ή Ρουμπιο-Λοβ που θελουν να ξεφορτωθουν οι Wolves ή ακομα και Φοι-Τζεφερσον απο Τζαζ ή και Τομας-Καζινς απο Κινγκς, δηλαδη ενα πακετο που θα δωσει τον ψηλο που τοσο αποτυχημενα δεν βρισκουν και τον αντιστοιχο καλο κοντο που θα δωσει και περισσοτερες λυσεις στην περιφερεια και θα καλυψει σε ικανοποιητικο βαθμο την ελλειψη δημιουργιας που θα αφησει πισω του ο Ροντο. β) ανταλλαζεις τον franchise player σου για εναν αντιστοιχο αλλης ομαδας, προφανως που θα δεχτει να τον δωσει, παιχτη ομως διαφορετικου στυλ για να χτισεις πανω του. Ιδανικη επιλογη για μενα ο Ιρβινγκ των Καβς! Χτυπας και εναν καλο pf/c (Σμιθ ή Χορφορντ ή Πεκο σαν καθαρο 5) που ειναι και της μοδας τελευταια και εχεις εναν σκελετο για να δημιουργησεις μια ομαδα για πρωταθλημα τα επομενα χρονια! Αυτα!

      Raging Bull

      Διαγραφή
  25. Επειδη σε αυτο το ντραφτ οι ποιντ γκαρντ και οι πλαγιοι θα ειναι σχετικα λιγοι σε καλα πικ οι 2 που νομιζω οτι ξεχωριζουν ειναι ο Trey Burke(pg) του μισιγκαν και ο Ben McLemore(sg) του κανσας που εχει ισως τις παραπανω δυαντοτητες για να γινει κατι μεγαλο-ομαδες οπως οι σανς οι χορνετς και οι πιστονς τους εχουν απο κοντα-σε αντιθεση με τους καβαλιερς κ' τους μπομπκατς που βλεπουν τα σεντερ-οταν γινει η κληρωση των draft θα καταλαβουμε περιπου ποιοι και σε τι νουμερο θα διαλεχθουν αναλογα με τις αναγκες των ομαδων.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλός ο κόμπι αλλά περιμένουμε άρθρο για το ανακόντα τον μπίδη που είναι αγριεμένος χρόνια τώρα και όχι εδώ και ένα τέταρτο όπως ο κόμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ματιασες τζιμ το μαμπα κ χτυπησε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή