Athlenda

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ..



Τα τελευταία τρία ματς των Ελληνικών ομάδων στο τέλος του τοπ-16 κρίνουν τα πάντα. Το Hoopfellas αφού κάνει ένα σύντομο σχόλιο για τη νίκη καρδιάς του Ολυμπιακού στη Τοσκάνη και την κονιορτοποίηση της Άλμπα από τον Παναθηναϊκό, εστιάζει στην τελική ευθεία της φάσης αυτής και κάνει τις εκτιμήσεις του..


Εχθές δεν προλάβαμε για ανάρτηση, οπότε σήμερα νομίζω είναι πιο επίκαιρο να σταθούμε λιγότερο σε τεχνικές λεπτομέρειες και να κοιτάξουμε τη συνολική εικόνα και το μέλλον των ομάδων μας στη φετινή Ευρωλίγκα. Το πράγμα, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος έχει μπερδέψει..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


-Μετά από 80 λεπτά και παρόλο την ποιοτική υπεροχή και το πλεονέκτημα εμπειρίας που βρίσκεται στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, μπορώ να πω ότι η Μοντεπάσκι δε του «πάει» σαν αντίπαλος. Ο Μπάνκι έβαλε πάλι προβλήματα στον Μπαρτζώκα ( νικώντας κατά τη γνώμη μου στη μεταξύ τους μάχη) παρουσιάζοντας μια ομάδα που κέρδιζε ως επί το πλείστον τις προσωπικές μονομαχίες και «έδειξε» να έχει διαβάσει τον Ολυμπιακό.


Αυτή τη φορά ο Μπάνκι στην επίθεση του είχε κυκλώσει το ζωγραφιστό των Πειραιωτών, προσπαθώντας να περάσει σε τελικό χρόνο εκτέλεσης τη μπάλα προς τα μέσα και το κατάφερε με έξτρα πάσα, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τη φημισμένη έφεση της ομάδας του στο τρίποντο για να  παρασύρει την ελληνική άμυνα. Παρότι ο Εζε είχε 2/9 από καίριες θέσεις (αν η Μοντεπάσκι είχε ένα αξιοπρεπή finisher στο «5», τύπου Κασούν, ο Ολυμπιακός θα είχε τεράστιο πρόβλημα) ο τρόπος που περνούσε η μπάλα μέσα φανέρωνε τη αμυντική αδυναμία της ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη ρακέτα, βασικό φετινό πρόβλημα. Δεύτερη αδυναμία (που επίσης πέρυσι αποτελούσε δυνατό σημείο) η άμυνα στο πικ εν ρολ (ένας λόγος που π.χ. ο Σερμαντίνι, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ψηλά στο ζωγραφιστό, δεν έχει περισσότερα λεπτά..). Απέναντι σε μια ομάδα που κυκλοφορεί εξαιρετικά (και γρήγορα) τη μπάλα ο Ολυμπιακός εκτέθηκε, πολλές φορές άσχετα με την κατάληξη της επίθεσης. Και όμως δέχθηκε 67 πόντους (από την καλύτερη επίθεση της φετινής διοργάνωσης), με τους Ιταλούς να είναι αρκετά άστοχοι παρά το επί το πλείστον σωστό παιχνίδι του στην επίθεση (23/66 σουτ, όσα περίπου και ο Ολυμπιακός).


-Ο Μπάνκι πέτυχε με τη χρησιμοποίηση  του γνωστού του ζον πρες με παγίδες στις γωνίες (που καταλήγει συνήθως σε 3-2 ζώνη με τον Μος ψηλά, κόβωντας το πικ εν ρολ των φιλοξενούμενων και ρισκάροντας από την άλλη κάποια σουτ από το «4» στις γωνίες..) να χαλάσει το μυαλό του Ολυμπιακού και να τον ωθήσει να «πάει» πιο γρήγορα στην τελική προσπάθεια από ότι είχε σχεδιάσει ο προπονητής του. Τον έβαλε να παίξει με το ένστικτο.. Σημείο κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα ήταν τα δύο γρήγορα φάουλ του –κορυφαίου, μαζί με τον Τζάνινγκ, παίκτη του γηπέδου- Κρίστιαν Κάνγκουρ, καθώς με την έξοδο του άλλαξε όλος ο τρόπος επίθεσης της Μοντεπάσκι, με τον Ολυμπιακό να κλείνει προς τη ρακέτα του σωστά. Φάνηκε λοιπόν εδώ η απουσία του Ρες, που θα μπορούσε να παίξει μαζί με τον Σανικίτζε (σε αυτή την περίσταση) στη φρόντκορτ.


-Γιατί νίκησε..? Απλούστατα διότι οι ερυθρόλευκοι μετά από 2 χρόνια, έχουν αναπτύξει «εμπειρικούς» αυτοματισμούς και μια ιδιοσυγκρασία (η οποία κερδίζετε παιχνίδι με παιχνίδι) η οποία τους επιτρέπει να διαθέτουν παίκτες που μπορούν να βγάλουν μεγάλα plays στα κλειστά ματς.  Είναι μεγάλη υπόθεση να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια όταν δεν παίζεις καλά. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά.  Αμύνθηκε εξαιρετικά στον Μπράουν στοχεύοντας να τον θέση «εκτός τελικής προσπάθειας» (είτε αυτό είναι σουτ είτε πάσα) μην επιτρέποντας του να πάει όπου θέλει με τη μπάλα, είχε ένα σπουδαίο Κάιλ Χάινς, πήρε μεγάλα σουτ από τον Σλούκα και τον Παπανικολάου. Συνολικά όμως δεν αρέσει. Ναι είχε δικαιολογία τον ξαφνικό τραυματισμό του Πρίντεζη (ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο ποστ, όπου ο αντίπαλος είναι αδύνατος) αλλά αυτό που συνολικά βγάζει στο παρκέ τώρα δεν εμπνέει σιγουριά.  Έχει βέβαια σπουδαία winner instincts και αυτό στη παρούσα φάση είναι πολύ σημαντικό..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ..


Ρεαλιστικά καθαρά και πέρα από το (σημαντικό) γεγονός  ότι οι ερυθρόλευκοι έχασαν την διαφορά στο Παλασπόρτ της Σιένα, θεωρώ ότι οριακά έχουν ένα προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η ομάδα δε βγάζει «δουλειά στην προπόνηση/ καθαρό μυαλό στο παρκέ»  και δείχνει να μην  έχει το περυσινό «πιστεύω», αλλά παίζει με τους ισχυρούς μηχανισμούς που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.. Θα συμφωνήσω ότι οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι και στις 2 δύσκολες αναμετρήσεις του Φαλήρου που επακολουθούν, αλλά πρέπει να παίξει πραγματικά καλό μπάσκετ  για να κερδίσει Μακάμπι και Κίμκι, δύο ομάδες οι οποίες γνωρίζουν πως έχουν τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή (για πολλούς λόγους μιας και το μομέντουμ είναι περίεργο) να φύγουν με διπλό από το ΣΕΦ (ειδικά οι Ρώσοι..).

Και κάτι ακόμα.. Ξεχάστε τα σταυρώματα.. Βλέπετε πως είναι η κατάσταση και στους δύο ομίλους.. Η κάθε ομάδα πρέπει να κυνηγά τη νίκη και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, εάν είναι δυνατόν με πλεονέκτημα έδρας.

Υ.Γ: Το ότι η περυσινή ομάδα είχε «πιστεύω» σε αυτό που έκανε και δούλευε καθημερινά στο γήπεδο, μένοντας προσηλωμένη σε «αυτό» με ζωντανή την ελπίδα ότι στο βάθος του τούνελ υπάρχει το «φως της δικαίωσης» ήταν κατά 90% έργο του προπονητή της που είχε χτίσει σωστά τις προσωπικές σχέσεις και το ομαδικό παιχνίδι. Κάποια πράγματα και καταστάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα εάν θέλεις να στοχεύεις ψηλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


-Εντάξει, το ματς δε χρίζει ανάλυσης, περισσότερο θα κουράσει.. Όμως πρέπει να πούμε ότι για να κερδίζεις με 24 (και ενώ στη τελευταία περίοδο ανοίγεις και άλλο το ροτέησιον και δοκιμάζεις πράγματα, ρίχνοντας φανερά ταχύτητα) οποιοδήποτε παιχνίδι του ΤΟΠ-16, συνεπάγεται ότι έχεις παίξει σπουδαίο μπάσκετ. Και αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή απέναντι στην Άλμπα. Έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, μετά τη σφαλιάρα στη Μαλάγα..

-Απέναντι σε μια αναιμική –για το επίπεδο- βέβαια επίθεση, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπιασε για 30’ το άριστα στην άμυνα. Ειδικά στο ποστ οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί, βγάζοντας τον αντίπαλο προς τα έξω και μακριά από θέσεις εκτέλεσης, με τον Στεφάν Λάσμε να είναι το απόλυτο αφεντικό. Νομίζω ότι εάν οι Γερμανοί δεν είχαν αυτό το 53% στα τρίποντα θα έμεναν κάτω από τους 50π. ακόμα και με τη χαλάρωση που επέδειξαν οι γηπεδούχοι στην 4η περίοδο. 


-Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στους γηπεδούχους από το ματς της Παρασκευής, ήταν η ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ. Σίγουρα έχει δουλέψει η ομάδα συνολικά και με υπόβαθρο σε αυτό το κομμάτι για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ακόμα και όταν η διαφορά ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, είδα πολύ ενέργεια και διάθεση από τους πράσινους.

Σε αυτό οφείλεται κατά ένα ποσοστό η πολύ καλή αμυντική επίδοση. Εκτός λοιπόν του ότι «έκλεισε» την είσοδο στο δικό του ζωγραφιστό ο Παναθηναϊκός , χτύπησε με συνέπεια τους Γερμανούς με ποστ παιχνίδι αντίστοιχα στη δική τους ρακέτα. Είτε σε καθαρές καταστάσεις με τον Σχορτσιανίτη (ήταν και ο Μασιούλις στο πλάνο, τον οποίο δυσκολεύεται να ματσάρει η Άλμπα) είτε με τον Λάσμε στη base line, με τα χέρια-τανάλιες του Γκαμπονέζου να αποδεικνύονται πολύ αξιόπιστα. Αυτό το ποστ παιχνίδι οι γηπεδούχοι το υποστήριξαν με  καλό περιφερειακό σουτ, με τον Μασιούλις κυρίως να παρουσιάζει «έτοιμα» χέρια και αυτοπεποίθηση, πατώντας καλά από την αρχή. 


Τρίτος πυλώνας του ολοκληρωμένου επιθετικού παιχνιδιού του Παναθηναϊκού ήταν η transition offense. Έδειξε διάθεση από την αρχή δεδομένου ότι υπερείχε σημαντικά στο αθλητικό κομμάτι απέναντι στους Γερμανούς και το εκτέλεσε με πίεση πάνω στη μπάλα και  τις εμπνεύσεις/διορατικότητα  του Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι πράσινοι «έγραψαν» 12 κλεψίματα, 24 τελικές και 11 μόνο λάθη παίζοντας ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Ο Πεδουλάκης έδωσε 13μιση λεπτά στον Ξανθόπουλο  και πήρε καλό παιχνίδι από τον ευδιάθετο Μπανκς, παίκτη τον οποίο περιμένουν στους πράσινους ως την έξτρα μονάδα από την περιφέρεια..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ..


-Το να μιλήσουμε για το που θα μπορούσε να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός εάν είχε επιτύχει κάποια πράγματα περισσότερα (εντός των δυνατοτήτων του όπως φάνηκε ξεκάθαρα) μέχρι τώρα στον όμιλο, δε νομίζω ότι ωφελεί.  Είναι σημαντικό, σε ψυχολογικό επίπεδο, ότι οι πράσινοι έχουν την τύχη τους στα χέρια τους. Πολύ σημαντικό, για μια ομάδα που όσες φορές κινδύνεψε φέτος, έπραξε με μεγάλη συγκέντρωση και ικανότητα αυτό που έπρεπε. Οι πράσινοι γνωρίζουν ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ουνικάχα και νομοτελειακά οι πιθανότητες είναι μαζί τους. Η Ρεάλ δεν είναι φόβητρο (το έχει πιστοποιήσει απέναντι σε πολλούς αντιπάλους τελευταία και ο χαρακτήρας του «τελικού» στο Μπάμπεργκ είναι κατ’εμέ η σωστότερη προσέγγιση του συγκεκριμένου (αρκετά επικίνδυνου) παιχνιδιού, ώστε η ομάδα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη. Επίσης αν χρειαστεί η ελληνική ομάδα να νικήσει την ΤΣΣΚΑ για να μείνει ζωντανή την τελευταία αγωνιστική,  έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει. Σίγουρα, το 3-0 με το 0-3, το 2-1 με το 1-2, είναι πάρα πολύ κοντά σε τέτοια σειρά αγώνων.


Όπως και το ότι η ίδια η ομάδα (ανεξαρτήτου αποτελέσματος, αλλά ειδικά εάν βγεί από μια τέτοια κατάσταση) μπορεί να μπεί σε μια φάση ανάπτυξης. Αυτό που με φοβίζει λίγο, δεν είναι η ικανότητα της Ουνικάχα σαν ομάδα, αλλά το ότι βρίσκεται σε stroke.  Μετά από την απρόσμενη εξέλιξη του ματς με τον Παναθηναϊκό στη Μάλαγα, οι Ισπανοί με μπροστάρη τον Ρέπεσα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα του στυλ «μπορούμε» και δείχνουν να το πιστεύουν. Η επόμενη αγωνιστική λοιπόν είναι κομβική. Ακόμα όμως, ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα και το πάνω χέρι για την πρόκριση. Η γνώμη μου είναι ότι θα την πάρει..

Υ.Γ: Κακός ο Ολυμπιακός με τον Κολοσσό.. Κακό μπάσκετ. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλες οι καλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν τέτοια παιχνίδια. Ειδικά μετά την υπερποσπάθεια της Τοσκάνης, όταν γυρνάς σε άδειο γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν χάσει σήμερα.. Ο Πέρκινς (να’ρθούμε και στα δικά μας..) είναι εκτός κλίματος και αναφέρομαι στον ψυχολογικό τομέα. Φαίνεται ότι είναι νευρικός και νιώθει άβολα. Σήμερα σε δύο φάσεις (όπου σε αντίστοιχες στην αρχή της σεζόν στην Ουκρανία κάρφωνε με επιτόπιο..) κάτω από το καλάθι «θάφτηκε», παίρνοντας μεν το φάουλ αλλά.. Βέβαια, με πεντάλεπτα ο παίκτης δε θα ρολάρει, θέλει πραγματικό χρόνο και νομίζω στην Α1 θα τον βρεί  στα επόμενα ματς, γιατί στην άμυνα μπορεί να δώσει πράγματα που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα.


Y.Γ1: Εντάξει, η νίκη της Ουνικάχα ήταν έκπληξη. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν έκατσε η Ρεάλ, όπως το εννοούν κάποιοι.. Η Ουνικάχα είχε τον αέρα να πάει να κερδίσει εκεί και το έκανε. Άλλωστε οι Μαδριλένιοι σε πολλά ματς  φέτος ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Το κροατικό δίδυμο Σιμόν-Ζόριτς έκανε παπάδες.. Ειδικά ο ψηλός έχει πάρει φόρα..

Υ.Γ2: H Mακάμπι σπρώχνεται από μια αόρατη δύναμη που απορρέει από την αύρα του κλαμπ και της ιστορίας του. Κάνει μεγάλη προσπάθεια και πέτυχε σπουδαία νίκη επι της Κίμκι, όπου φάνηκε το περίεργο mentality του Πλάνινιτς και τα φαντάσματα που τον κυνηγούν στο τέλος κλειστών και σημαντικών ματς.. Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινοί θέλουν υπέρβαση για να βάλουν το πόδι τους στην ποστ σίζον.. Το «κόλπο» θα γίνει είτε στη Βαρκελώνη, είτε στο Φάληρο.. Είναι η Μοντεπάσκι με μια νίκη επί της Μπεσίκτας ασφαλής?  Τι ρωτάω..? Η Ευρωλίγκα στην τωρινή της φάση είναι NO BET..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274




130 σχόλια:

  1. Τζιμ καλησπέρα και συγχαρητήρια για την όλη δουλειά σου. Γιατί ρε τζιμάρα δε λες ότι ο ΟΣΦΠ δεν έχει προπονητή? Δε μπορεί ο άνθρωπος να επιβληθεί στον Σπανούλη και χαλάει όλη η ομάδα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα αυτός ο ΠΑΟ να μην μπεί στα φετινά playofs.Αν και έχω καλό προαίσθημα για μπαμ μεγάλο στη μαδρίτη τη πέμπτη.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν performance μέχρι τώρα είναι αδιαμφισβήτητα ομάδα οχτάδας Θάνο..

      Διαγραφή
  3. Περπέρογλου σήμερα:
    χρόνος συμμετοχής 02:22
    φάουλ κατά: 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε τον φοβάμαι Θάνο. Έχει άμυνα, έχει προπονητή έχει ηγέτη με καθαρό μυαλό. Ο Μπράμος να ανέβει λίγο.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προπονητη δεν εχει. Αν ειχε δεν θα παλευαμε για 4οι.

      Διαγραφή
  5. καλησπερα τζιμ..εχω την ιδια γνωμη,ο παο θα περασει.αν κ υπαρχουν καποια σημαδια που δεν ειναι καλα..ο παο εχει ν αντιμετωπισει ρεαλ κ τσσκα,2 ομαδες που απ οτι φαινεται θα εχουν στοχους μεχρι τη τελευταια αγωνιστικη-συνεπως κανενα παιχνιδι δε θα χει μονοπλευρο ενδιαφερον..η μαλαγα,για κακη τυχη του παο,δειχνει να φορμαριστηκε τη πιο καταλληλη στιγμη και προσπαθει να σταθεροποιησει την αποδοση της..η μπαμπεργκ πιανει συνεχως παρα πολυ καλη αποδοση αλλα η τυχη (κ οχι μονο)της γυριζει τη πλατη-καποια στιγμη αυτο θα σταματησει..μια νικη για τους γερμανους σ αυτη τη φαση ισοδυναμει με τη κατακτηση του τροπαιου,θα ταν μαγικο για αυτους να γινει στην εδρα τους..σ οτι αφορα τον οσφπ,τη μεγαλη νικη την εκανε,η εδρα του μπορει να του δωσει κατι παραπανω..η μακαμπι δεν μπορει να νικησει στο σεφ,η κιμκι μπορει αλλα να καλυψει κ τη διαφορα ειναι δυσκολο..αν σταυρωθει με τσσκα θα γινει μαχη,αν βρει εφες θα χει ν αντιμετωπισει 8 κ οχι 5,αν βρει ρεαλ εχει οι πιθανοτητες ειναι 70-30 υπερ των ισπανων..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα JOKER. Όπως έγραψα στην ανάρτηση, θεωρώ ότι είναι καλό το ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει -ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Μαδρίτης- με την "τσίτα" του τελικού στη Μάλαγα, γιατί το παιχνίδι είναι όντως δύσκολο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να λύσει τα δικά του θέματα. Χρειάζεται ένα "καλό" παιχνίδι για να σηκώσει την ομάδα.

      Διαγραφή
  6. Καυτο αρθρο. Πολλα μπραβο. Εχω την εντυπωση πως η Μακαμπι θα περασει και θα ταλαιπωρησει μεχρις εσχατων την ομαδα που θα διασταυρωθει, και θα εχει μεγαλο λογο ακομα και για προκριση. Ο Μπλατ βγαζει λαγους απο το καπελο του, ισως ο κορυφαιος κοουτς φετος. Επισης πιστευω πως ολα καλα με τον Ολυμπιακο αλλα το πολυ μεχρι την επομενη φαση αν δεν γινει καμια στραβη να παει...Οπως ειπες Μακαμπι και Κιμκι μπορουν καλλιστα να κερδισουν στο σεφ και μην ξεχναμε πως εχουν και την Φενερ εξω που ο Μαικ δεν θα το αφησει να περασει ετσι μετα και τις εντονες αποδοκιμασιες που ακουγε στο Φαληρο. Ο ΠΑΟ πρεπει να αρχισει να κερδιζει ματς ωστς αν αποφυγει την 4η θεση γιατι θα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα στο Παλαου. Την γνωμη σου Τζιμ...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στάθη.. Για να περάσει η Μακάμπι φίλε, θα πρέπει να κερδίσει είτε στο ΣΕΦ είτε στο Παλάου Μπλαουγκράνα, από τη στιγμή που η Μοντεπάσκι κάνει απλά ένα διπλό στη Πόλη με την Μπεσίκτας..

      Διαγραφή
    2. Ναι πολυ που νοιαστηκε ο "Μαικ". Χωρια οτι μιλαμε για εναν ανημπορο πλεον παλαιμαχο

      Διαγραφή
  7. Jim απλά μια υπόκλιση από μένα σε ένα από τα καλύτερα άρθρα σου...Ηταν σαν να βγαίνουν πολλές από τις σκέψεις μου στο γυαλί γαρνιρισμένες με λεπτομέρειες υψηλής τεχνικής ανάλυσης.
    Για τον Ολυμπιακό τα είπες όλα...Βγάζει ακόμα μια εικόνα συνεπούς ομάδας με πολλά ίχνη περσινών αυτοματισμών και μηχανισμών...Όμως εμένα μου φαίνεται ότι χρειάζεται γερή σφαλιάρα για να επανέρθει,κυρίως στους ισχυρούς δεσμούς της ομάδας μιας και βγάζει μια μεγάλη εικόνα αβεβαιότητας στο παρκέ και πρόβλημα στην άμυνα και τις συνεργασίες και τις αποφάσεις.Συμπαρασύρεται ακόμα από παπανικολάου,χάινς,πρίντεζη,(σλούκα?) και επιβιώνει αλλά φανερώνει πολλά προβλήματα.Σήμερα ήταν κάκιστος και για άλλη μια φορά παρουσίασε τεράστια προβλήματα στη ζώνη αλλά και σε θέματα προσώπων.(περπέρογλου,ίσως πέρκινς και άντιτς αν και τον τελευταίο τον πιστεύω στα ΄σοβαρά ματς,ενώ και ο χάινς μου βγάζει μια περίεργη εικόνα τελευταία κυρίως σε ομαδικά θέματα...παίζει ένα κλικ λιγότερο έξυπνα...)Ο Πάο μου αρέσει τελευταία,το μόνο κακό που κρατάω από τις πρόσφατες αναμετρήσεις του είναι η νοοτροπία(και όχι η εμφάνιση) στο τέλος του σημαντικού αγώνα με τη μάλαγα.Πάντως ελπίζω,θέλω και πιστεύω αξίζει στον Πάο να περάσει βάσει εικόνας.Μου έχει προκαλέσει πιο θετική εντύπωση από ότι ο Οσφπ στο τοπ16.
    Συμφωνώ απόλυτα και στα 2 υστερόγραφα...πάντως κανείς δεν θα θέλει Τζιμ τη μακάμπι(όπως και τον Πάο) στα νοκ άουτ.Εγώ προβλέπω δύσκολο έργο για τον Οσφπ την Παρασκευή,το μόνο καλό είναι οτι οι Ισραηλινοί του πάνε πολύ σαν ομάδα,δεν χτυπούν τις αδυναμίες του.
    ΥΓ.Με προβληματίζει η εικόνα του Πανιωνίου,πιστεύω μπορούμε να παίξουμε καλύτερα,υπάρχει θέμα σε πρόβλημα συνεργασιών και ομαδικών plays.Μακάρι να βγάζαμε μερικά από αυτά που βγάζουν άλλες ομάδες της Α1 πολύ πιο κάτω από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το φιλαράκι.. Σε ευχαριστώ. Η Μακάμπι σαν οργανισμός (νομίζω γίνομαι κατανοητός) μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ευρώπη.. Θα έρθει να παίξει τελικό μεθαύριο, γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι με τα παρόντα δεδομένα είναι πιο κοντά σε μια νίκη στο ΣΕΦ παρά στη Βαρκελώνη. Δεν είναι φαβορί όμως. Ο Μπλατ είναι μάστερ στη ψυχολογία και αυτό παίζει ρόλο σε μια σειρά πλέη-οφς. Έχει τρανταχτά κενά σαν ομάδα αλλά και μια no fear αύρα η οποία την κάνει να μη φοβάται καμία Ρεάλ π.χ. σε περίπτωση σταυρώματος.

      Διαγραφή
  8. Ολυμπιακός: Δείχνει έλλειψη χημείας, ο Παπ, ο Πρίντ και ο Σλούκας έχουν κάτι από πέρυσι μέσα τους, ο Πέρπε είναι πιο άοσμος κι από υποαλλεργικό σαπούνι, ο Πάουελ δεν μπορεί; δεν θέλει; δεν καταλαβαίνω... Μπαρτζωκας δε δείχνει να εμπνέει, εγώ τον στηρίζω ως το τέλος της χρονιάς όμως, αν πάρει πρωτάθλημα και είναι κωλοπετσωμένος από του χρόνου θα μπορέσει να κουμαντάρει καλύτερα το καράβι.
    Παναθηναϊκός: είδα πρωτο ημίχρονο και τελευταίο 5λεπτο, μια χαρά εμφάνιση απέναντι σε ομάδα 2 κλάσεις κάτω, αν και με Τραορέ και Γουόλς θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο... Χαίρομαι όταν βλέπω Σόφο με κέφια, έχει γίνει και πατριώτης (παντρεύτηκε Κερκυραία το καλοκαίρι). Α και ο Σκορδίλης Κερκυραίος ε; Να πάρει και Χρυσικόπουλο και θα έχουμε κάνει αποικία στο Μαρούσι! :-)
    Μία κουβέντα για Κίμκι και Πλάνινιτς: Δεν γίνεται να παίζει ρε Τζιμ 37 λεπτά και να αντέχει ως το τέλος, το παιχνίδι του έχει πολύ φθορά, ποστάρει, ντριπλάρει πολύ, βγαίνουνε πάνω του βοήθειες... Δεν έχει η Κίμκι αντικαταστάτη και φαίνεται, τραβάει αυτά που τραβάει κι ο ΔΔ στον ΠΑΟ... Και μη μου πει κανείς για Κόπονεν, γιατί η απάντηση είναι ότι πρόκειται για... Φιλανδό μπασκετμπολίστα! Τα λέμε μάγκες, ΟΑΣΗ το μπλογκ Τζιμ, κι ας έχεις μαζέψει και γραφικούς! Βγάζουν γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλράκι.. Ο Άρης πάντα τιμούσε το νησί σου.. Για Πλάνινιτς τώρα.. Πολύ σωστή η σκέψη σου αλλά τον θυμάμαι και τον αξιολογώ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του φίλε. Έχει θέμα σε αυτό το κομμάτι, είναι πολύ γνωστό στην πιάτσα.. Ο Κόπονεν μια χαρά παίκτης είναι.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα, Jim και σε όλη την παρέα.
    Η Ρεάλ δείχνει σε κακό φεγγάρι μετά και την εντός έδρας ήττα στην ACB από την Γκραν Κανάρια. Κάτι συμβαίνει και με τον Ρούντι. Νομίζω ότι ο ΠΑΟ έχει την μεγάλη ευκαιρία την Πέμπτη να κερδίσει στην Μαδρίτη. Η πιθανή του νίκη θα δώσει τέλος στα σενάρια της πρόκρισης και θα αποτελέσει τονωτική ένεση και ενόψει Μπάρτσα. Έχει το κίνητρο, έχει την ψυχολογία αλλά και την ικανότητα. Ας κερδίσει, λοιπόν, και ας αφήσει τη Μάλαγα να ψάχνει για νέες υπερβάσεις.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να χάσει η Ρεάλ 3 παιχνίδια εντός έδρας σερί; Μακαρι...
      Αλλά ακούγεται δύσκολο...
      Πάντως ο ΠΑΟ δείχνει σίγουρα ότι μπορεί και χωρίς τον καλό Ρούντι έχει πολλές ελπίδες.

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ έχει το μομέντουμ να παίξει ένα καλό παιχνίδι στη Μαδρίτη. Αυτό σκέφτομαι και εγώ Nap, τρία σερί παιχνίδια θα είναι too much.. Βέβαια αυτό δε λέει κάτι, πέρα από το ότι οι παίκτες θα είναι πιο πεισμωμένοι ίσως, από ότι σε μια διαφορετική κατάσταση. Εικασίες κάνουμε..

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Jim!γραφω πρωτη φορα στο blog.θα ηθελα να σχολιασω κατι ασχετο με την αναρτηση.θα ηθελα να σχολιασεις την αγωνιστικη ανοδο Κροατων στη φετινη ευρωλιγκα.Popovic,Andric,Loncar,Zoric,Planinic,Ukic,Simon,Tomic,δεν ξερω αν ξεχναω καποιον,δειχνουν σε τρομερη κατασταση και πανω απο ολα αγωνιστικη συνεπεια,που ηταν χρονια τωρα το μειον της κροατικης σχολης.μηπως ηρθε η ωρα της ολικης επαναφορας για μια απο τις μεγαλυτερες σχολες μπασκετ στην Ευρωπη αυτο το καλοκαιρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος!!!!ηθελα κι εγω να το σχολιασω αυτο..ειναι και αλλοι..οπως πχ ο delas τις ζαλγκιρις..νικος λουτρακι

      Διαγραφή
    2. Δύσκολα πράγματα. Πλην Popovic οι υπόλοιποι έχουν αποδείξει ότι τρέμουν τα γονατάκια τους όταν έρχονται τα δύσκολα. Καλοί παίχτες και σε καλή κατάσταση αλλά ανάξιοι εμπιστοσύνης.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω παιδιά ότι όλοι παίζουν καλά. Έχουν βρεθεί σε καλές για αυτούς καταστάσεις και τους βγαίνει στο γήπεδο. Από την άλλη δε θα διαφωνήσω με τον Άρη. Το mentality όλων αυτών των παικτών είναι εύθραυστο..

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστός και ξέχασες και τον μπογκντάνοβιτς....
      Διαφορετική ιστορία βέβαια το να γίνονται όλοι αυτοί ομάδα αλλά αν σκεφτεί κανείς οτι υπάρχει ένα σύνολο με επιτυχημένους μέσα στη χρονιά,φορμαρισμένους και ταυτοχρόνως στο peak τους δημιουργεί πολλές υποσχέσεις...Νομίζω πάντως εκτός από mentality στερούνται παικτών από το πάνω σκαλί,κι όχι σε θέμα ποιότητας αλλά σε θέμα παραστάσεων και τίτλων..

      Διαγραφή
  11. ευκολα παιχνιδι με τους γερμανους κακα τα ψεματα, το καλο ειναι οτι ο κοουτς κρατησε σε εγρηγορση την ομαδα. Για μενα οι επομενοι αγωνες θα παιχτουν στο αν ο αρτζι τα κανει παλι πανω του ή οχι. το οτι στην μαλαγα ηταν μπροστα με τοσους ποντους κ τελικα εχασε και την διαφορα.. ε τι να πεις. μεχρι τωρα δειχνει οτι με πιεση στο σβερκο του δν σκεφτεται σωστα..και ενω υπηρχαν αποφασεις π ο καθενας και μη κοουτς τις εβλεπε αυτος εκανε τα αντιθετα. πχ με μαλαγα δν χρειαζοταν ενα τρελο τριποντο.. αλλα ενα ευκολο διποντο ισως με σοφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βαλε μεσα σ αυτους και μπογκαντανοβιτς,μαρκοτα,ντρειπερ(της ρεαλ εχει κροατικο διαβατηριο)
    και εχουν επισης και για να συμπληρωσουν 12αδα παικτες οπως ο μπανιτς, ο νταρκο πλανινιτς,μπαταρς, μαρκο τομας κ.α........

    και δεν παιζει και κανενας στο nba οποτε ειναι πιθανον να ειναι ολοι μαζι το καλοκαιρι αν και νομιζω πως μερικοι εχουν προβλημα με τον ρεπεσα..... ισως οι κροατες για να πανε ψηλα χρειαζονται ξενο προπονητη............

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα των Κροατών χρόνια τώρα είναι η νοοτροπία, όχι το ταλέντο. Με τον θάνατο του Ντράζεν έχασαν όχι μόνο τον αγωνιστικό ηγέτη εκείνης της γενιάς, αλλά έναν 'πατριάρχη' για τα επόμενα 40 χρόνια που θα κρατούσε τα μπόσικα σε πολλά επίπεδα. Στην ίδια κατεύθυνση πάνε και οι Σέρβοι, για λόγους που δεν είναι καθαρά μπασκετικοί και δεν έχω χώρο να αναλύσω.

      Διαγραφή
    2. Θα συμπληρώσω ότι, πέρα από τη νοοτροπία που δεν έχουν, δεν υπάρχει σε κάποια ομάδα μεγάλος κορμός Κροατών παικτών για να βοηθήσει τους ετερόκλητους αυτούς παίκτες να γίνουν γρήγορα σύνολο το καλοκαίρι. Νομίζω ότι θα δούμε μία από τα ίδια.

      Ηλίας

      Διαγραφή
  13. jim <> κ << κερδίζεται>>..έχει μεγαλώσει η παρέα μας κ οι ευθύνες επίσης..Στα της ανάλυσης, νιώθω σαν να διάβασες πολλές από τις σκέψεις μου..Συγχαρητήρια Jim.To blog είναι μια όαση ποιότητας.Συνέχισε τη καλή δουλειά κ θα έρθει η στιγμή που θα σε δούμε σε πάγκο της Α1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα κι από μένα σε όλους.... θα ξεκινήσω από τον Ολυμπιακό μιας και θα πω λίγα... εδώ και 2 μήνες περίπου με ελάχιστες εκλάμψεις θα έλεγα εγώ, εμένα αυτό που βγάζει σαν εικόνα δε με εμπνέει... και δε με 'φοβίζει'... δεν έχει εξέλιξη αυτή η ομάδα. Έχει μείνει στάσιμη και ίσως και να παλινδρομεί.... για το τι θα πετύχει στη συνέχεια θα τολμήσω να πω, λίγα. Όσον αφορά την Πανάθα τώρα, εγώ το διπλό στη Μαδρίτη το πιστεύω. Και πιστεύω πως η ομάδα έχει δείξει πως στα παιχνίδια με πρέπει ανταποκρίνεται καλύτερα από ότι στα παιχνίδια που είναι κάπως πιο χαλαρά τα πράγματα. Και ΟΚ ναι η Άλμπα δεν έχει την ίδια ποιότητα για να λέμε αν ήταν σημαντικό το ότι η ομάδα είχε τέτοια απόδοση, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η Άλμπα την προηγούμενη βδομάδα έβγαλε την ψυχή στην Εφές. Καλά Κούλουμα, να περάσετε όλοι πολύ όμορφα ότι και να κάνετε και αναμονή για τα σπουδαία αυτής της εβδομάδας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα Ναταλια μας, καλα κουλουμα και σε εσενα και σε ολα τα παιδια.Υ.Γ 10 LIKE στο σχολιο σου, συμφωνω σε οτι γραφεις σε ολα ομως."Α"

      Διαγραφή
    2. Ναταλια οχι στην Εφες αλλα και στη Μαδριτη η Αλμπα μεχρι τα τελευταια 3 λεπτα το παλευε αν θυμασαι.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. Γειά σας κορίτσια. Ναταλία κάθε τέτοια νίκη (ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου) στο TOP-16 σημαίνει πολλά.. Έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός.

      Διαγραφή
    4. ΡΕ ΤΖΖΖΙΙΙΙΙΜΜΜΜΜΜ. ΜΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕΣ!!!!!!!
      ΣΤΑΘΗΣ sex:male!!!

      Διαγραφή
    5. Έλα ρε Στάθαρε, sorry "εκ παραδρομής" που είπε και ο Ξανθός!

      Διαγραφή
    6. Jim συμφωνούμε απόλυτα στο ότι ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ καλά, ακριβώς για αυτό και θέλησα να το τονίσω επισημαίνοντας την απόδοση της Άλμπας με την Εφές και καλά έκανε και ο Στάθης και θύμισε και το ματς της Μαδρίτης, γιατί προσπάθησαν αρκετοί και φίλοι ακόμα της ομάδας να μειώσουν τη νίκη, τη διαφορά, την απόδοση βασιζόμενοι στο ότι η Άλμπα δεν είναι σπουδαία ομάδα

      Διαγραφή
  15. kanas psilos an mporeis na proteineis gia olympiako?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1]Ο Οσφπ εστω και συμπτωματικως πηρε μια μεγαλη και πολυτιμη νικη..Ειναι επιτυχια να παιζεις μετρια και να παιρνεις το διπλο μεσα στη Σιενα αν και..2]Η Σιενα εδω και πολλα χρονια δε μπορει να ξεπερασει την αφελεια της,3]Ο Σπανουλης οπως παει θα τον δειρει τον Μπαρτζωκα 4]Περπερογλου..ο ιδανικος τροπος να γκρεμισεις εκεινα τα λιγα που εχτισες, λογω της αλλαζονειας-απερισκεψιας σου..Και μια αποδειξη οτι ενας μετριος παικτης που βρισκει συγκυριακα ρολο σε μια μεγαλη ομαδα,θα πρεπει να καθεται στα αβγα του..Το καλοκαιρι που θα ψαχνει για μικρομεσαια ομαδα θα καταλαβει το λαθος του και την αχαριστια του..5]Ο Χαινς συνεχιζει να ειναι σημαντικος και αξιοπιστος,ο Σλουκας αρχιζει και σταθεροποιειται,ο Παπ ανεβαινει και ο Σπανουλης,δεν μπορει,καποια στιγμη θα παιξει.Ο Ολυμπιακος αν και δεν τραβαει, ξερει να κλεβει παιχνιδια και αυτο τον καθιστα επικινδυνο..Οσο για τον ΠΑΟ τα πραγματα ειναι δυσκολα γιατι ανεξαρτητως αποτελεσματος με τη Ρεαλ θα εχει πολυ πιεση με την Τσσκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάγκες όπως τα βλέπω εγώ τα πράματα, ο Ολυμπιακός, αν τελικά πέσει πάνω στην CSKA έχει πολλές πιθανότητες να πάει Λονδίνο. Και εκεί θα είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Να πω την άποψή μου για το πως είδα τη φετινή CSKA, ιδίοις όμμασι χθες στο O2 Arena, στην Πράγα, όπου ήρθαν να παίξουν για τη VTB League. Mέχρι τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου πάσχιζαν να νικήσουν μία ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια αποτυγχάνει να περάσει στους οχτώ του Eurocup. Oι διαιτητές τους υπερσεβάστηκαν και ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε από ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδο πάνω στον Teodosic ο οποίος φανερά έχασε την μπάλα στην προσπάθειά του να την περάσει πίσω απ' την πλάτη και οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τους Τσέχους. Μετά απλά άνοιξε η διαφορά. Τέλος πάντων για μένα η φετινή CSKA δε πάει με τίποτα Λονδίνο, έτσι και πέσει πάνω σε ομάδα που δουλεύει το transition όπως ο Ολυμπιακός. Και μην ακούω για πλεονέκτημα έδρας. Δεν υπάρχει έδρα στη Μόσχα...Έδρα είναι το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, το Abdi Ipekci, το Nokia, το Palasport. Eπί του προκειμένου, η ομάδα παίζει καλύτερα με Jackson παρά με Teodosic ο οποίος για μένα είναι τραγικός. Ειλικρινά του δίνω συγχαρητήρια για το πως μπόρεσε μία βελτιωμένη έκδοση του Γκαγκαλούδη να κοροιδέψει τόσο πολύ κόσμο. Μπράβο και σε αυτόν και στους μάνατζέρ του. O Weems ξεχωρίζει σα τη μύγα μες' το γάλα, έχει πάνω κάτω το ρόλο που είχε πέρυσι στη Zalgiris, αλλά με συμπαίκτες συγκριτικά καλύτερους, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος. Ο Krstic ναι, θα είναι απειλή, αλλά αυτός που τον αντικαθιστά, για κανά δεκάλεπτο, δεν είναι μπασκετμπολίστας. Η οικοδομική δραστηριότητα της Μόσχας έχασε πολλά με την απόφαση του Kaun να παίξει επαγγελματικό basket αλλά κέρδισε ο ίδιος, αφού βγάζει πιο πολλά έτσι παρά με το να κουβαλάει μπετά στις σκαλωσιές. Vorontsevich και Ponkrashov έχουν μείνει στάσιμοι. Μέχρι την Khimki ok, για CSKA όμως τίποτα το ιδιαίτερο. O Micov ξέρει πολύ basket, πάρα πολύ, αλλά αν ο Ολυμπιακός χάσει τη σειρά από τον Micov και τον Khryapa, τότε όντως δεν αξίζει για Λονδίνο. Και οι δύο είναι εργαλεία πολυτελείας, αλλά δε σε σκοτώνουν. Τεχνικά, σε όλο τον αγωνα ο Μεσίνα χτυπιόταν στον πάγκο, λες και έπαιζε για το τρόπαιο και αυτός που τα άκουγε ήταν συνήθως ο Teodosic. Για να καταλάβετε, όσο δεν έπαιζε μέσα ο Jackson, έπρεπε να οργανώνει την επίθεση ο Weems, με τον Teodosic να κάνει ό,τι του καπνίσει σα σε σχολικό μονό.
    Αυτά.
    Καλή Καθαρά Δευτέρα σε όλους!
    Μανόλης, Πράγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιο σχολιο , θα σε ρωτησω ομως, γιατι και η τσσκ να μν λεει το ιδιο για τον γαυρο.. οτι δλδ αν χασει μονο απο σπανουλη κτλκτλ, γιατι ο σπανουλης μονο εχει μια σταθερη αποδοση.

      Διαγραφή
    2. φιλε μανολη καλο το σχολιο,αλλα πιστευω οτι ομαδες τετοιου επιπεδου αυτα τα ματς τα βλεπουν σαν προπονηση.μετα την euroleague και μετα το ενχωριο πρωταθλημα(αν εξαιρεσεις την ισπανικη λιγκα).
      δεν νομιζω οτι κανενας στον ολυμπιακο να ηταν ευχαριστημενος με σταυρωμα με την τσσκα εστω και με πλεονεκτημα εδρας.το θεωρεις απιθανο ενα break στο σεφ?
      νομιζω θα παρακαλαγε ο μπαρτζωκας για παναθηναικο εφες ακομα και ρεαλ παρα τσσκα.αλλη δυναμικη αλλη φανελα και ΑΛΛΟΣ προπονητης!!!!!οσο για την τσσκα περιμενω το φορμαρισμα κοντα στο f4 οπως τον παναθηναικο του ζοτς
      με εκτιμηση Χρηστος Δελ.

      Διαγραφή
  18. Jim, ωραίο άρθρο.Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω τρία πραγματάκια.1)Μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει αυτή η Μάλαγα; 2)Ποιές είναι οι προβλέψεις για το ματς της Παρασκευής με τη φορτσρισμένη Μακάμπι και σε ποιά σημεία θα κριθεί; 3)Ποιά είναι η γνώμη σου για τον αμυντικό ογκόλιθο Τέρνερ του Απόλλωνα Πάτρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλη Σαρακοστη σε ολους!Εμπλεξε η κατασταση μετα την - μαλλον αναμενομενη -νικη της Μαλαγα στην Μαδριτη...Και προς το καλυτερο και προς το χειροτερο.Το θετικο ειναι οτι ανοιξε ο δρομος για καλυτερο πλασαρισμα της ομαδας.Το αρνητικο ειναι οτι μπορει ακομη και να μεινει εξω ο Παναθηναϊκός απο την συνεχεια της διοργανωσης.Νομιζω οτι η μονη περιπτωση να μεινει εξω ο Παναθηναϊκός ειναι η Μαλαγα να κανει το 3/3 στα παιχνιδια που απομενουν...Ακομη και σε stroke να ειναι ,κατι τετοιο φανταζει απιθανο εως αδυνατο...Ο Παναθηναϊκός πιστευω οτι 2 νικες θα τις κανει οπως και να εχει.Αν κανει παλι το 3/3 τοτε παμε και για πλεονεκτημα εδρας...Ακομη η κατασταση ειναι υπο ελεγχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Johny Rogers ακόμη και το 3 στα 3 να κάνουμε είναι αυτό το -17 στην Μόσχα που δυσκολεύει την δυάδα.

      Διαγραφή
    2. @Panagiwths Bouras

      Μην εχεις δεδομενο οτι θα κερδισει η CSKA τη Μαλαγα...Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να προκυψουν αποτελεσματα που - με την ιδια ευκολια -να δωσουν την 1η ή 2η θεση στον Παναθηναϊκό ,και ταυτοχρονα να τον οδηγησουν στην 3η,4η θεση ή ακομη και στον αποκλεισμό...Νομιζω οτι το -17 μπορει και να μην παιξει ρολο στην τελικη καταταξη.

      Διαγραφή
    3. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι δεν είναι σίγουρο γιατί από την αρχή είχα ερωτηματικά για την Τσσκα εξαιτίας κυρίως της αποχώρησης του Κυριλένκο ο οποίος δεν είναι μόνο τεράστιος παίχτης αλλά έχει και μία αύρα η οποία προσέδιδε από μόνη της επιπλέον ισχύ στην Τσσκα. Όμως είτε έτσι είτε αλλιώς είναι δύο κλάσεις πάνω από την Μάλαγα οπότε προσωπική μου άποψη είναι ότι θα κερδίσουν οι Ρώσσοι και μάλιστα άνετα.Η ρέντα της Μάλαγα η οποία την έχει κρατήσει ζωντανή έως τώρα με δύο εκτός προγράμματος νίκες σε Μόσχα και Μαδρίτη και με μία απρόσμενη νίκη κόντρα σε εμάς μέσα στην έδρα τους νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει.Από κει και πέρα η πρώτη θέση είναι αδύνατη ουσιαστικά και μόνον μαθηματικά εφικτή καθώς και μόνον το ματς ανάμεσα σε Εφές και Ρεάλ στην Μαδρίτη σημαίνει ότι τουλάχιστον έναν εκ των δύο αυτών μπορούμε το πολύ πολύ να τον ''πιάσουμε'' στην ισοβαθμία.Και ειδικά με την Εφές δεν έχουμε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.Το πιο ρεαλιστικό σενάριο μας κατατάσσει στην 4η θέση και αμέσως μετά υπό προυποθέσεις βεβαίως πάμε για την τρίτη.

      Διαγραφή
  20. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ!!
    ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ Κ ΠΟΝΗΡΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ Κ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.

    Η ΜΑΛΑΓΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ 2 ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ , ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τζιμ σωστο σχολιο για περκινς οτι δλδ φαινεται πως ακομη δν εχει δεσει, νιωθει αβολα και αυτο ειναι θεμα συμπαιχτων. ομως εκτος απο αμυντικα δν βλεπω να μπορει να προσφερει καπου αλλου... τραγικος στο μοιρασμα τις μπαλας, και αυτο δν νομιζω οτι ειναι θεμα δεσιματος και το πως νοιωθει στην ομαδα. τον παιχτη δν τον ηξερα ετσι και αλλιως, οποτε περιμενουμε,ηδη θα επρεπε ομως να εχει μπει στην ομαδα αφου πλεον κλεινει μηνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον θα έχουν οι μονομαχίες ΔΔ-Πέρκινς στα play-offs.

      Διαγραφή
    2. ο περκινς δεν εκανε ουτε για τον ολυμπιακο ουτε φυσικα για τον παναθηναικο και ηταν τεραστιο λαθος να συγκρινουμε εναν παικτη που εφτασε να παιζει στην ουκρανια και στην κινα με ποσοστα καριερας κατω απο 30% (με 11% σουταρε στην κινα) στα 3ποντα και κατω απο 65% στις βολες με τον ουκιτς.........

      απο την αλλη αυτη η εικονα που βγαζει αυτο τον καιρο στον ολυμπιακο δεν ειναι πραγματικη του δεν ειναι τοσο κακος παικτης αλλα ειναι παρομοια περιπτωση με τον αμστρονγκ που επαιζε στην αρχη της χρονιας στον παναθηναικο.....

      ο αμστρονγκ αυτην την στιγμη ειναι απο τους καλυτερους ψηλους στο nbdl αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εκανε για τον παναθηναικο αλλα δεν ηταν και τοσο κακος παικτης οσο φαινοταν οσο ηταν στον παναθηναικο.....

      οσο για το ενδιαφερον που θα εχουν οι μονομαχιες δδ-περκινς εγω πιστευω οτι δεν θα υπαρξουν καθως σε μια ομαδα ειναι προτιμοτερο ο 11-12ος παικτης της να ειναι ενας παικτης οπως ο γκετσεβιτσιους που ειναι σουτερ και μπορει να βαλει καποια σημαντικα σουτ οπως στους περσινους τελικους παρα ενας καλος αμυντικος....

      bodiroga

      Διαγραφή
    3. Όταν θα προσαρμοστεί ο Πέρκινς θα τρίβετε όλοι τα μάτια σας.

      Διαγραφή
    4. συμφωνω οτι περκινσ διαμαντιδης θα γινει πανικος.. αλλα μονοπλευρα... δλδ δν θα αποσχολησει τον διαμαντιδη ο περκινς οσο αφορα την επιθετικη αντιμετωπιση του.. πιο πολυ η αμυνα στον διαμαντιδη θα εχει ενδιαφερον παρα το αντιστροφο, οπως ειπα και εγω θελει τον χρονο του, και να μπορεσει να δωσει αυτα π μπορει

      Διαγραφή
    5. @bodiroga

      Ολα λαθος

      Διαγραφή
    6. περιμενω να διαβασω τα σωστα..............

      Διαγραφή
  22. Καλά αυτός ο παίκτης έπαιζε στην Μακαμπι, απίστευτο μου φαίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθε ορθογραφια αρχικα κι υστερα συζηταμε και για τη Μακαμπι.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους κ Καλή Σαρακοστή. Ψάχνω να βρώ κανα άρθρο που να γράφει για τον τραυματισμό του Ρούντι κ δεν έχω βρεί τίποτα, εκτός του ότι έχει τραυματιστεί στην πλάτη. Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτό? Αν δεν παίξει την Πέμπτη ο Ρούντι, περνάμε εύκολα από τη Ρεαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλια ειχε κανει εγχειρηση καπου στην πλατη,τωρα οι γιατροι δεν εντοπιζουν κατι,ο ιδιος λεει οτι πονα οχι στο σημειο του παλιου του τραυματος αλλα καπου εκει κοντα.Μονο ο ιδιος ξερει ποτε θα ειναι ετοιμος,αυτο ειπανε στην νοβα.

      Διαγραφή
  24. Μέχρι πριν τη νίκη της Μάλαγα στη Μαδρίτη, ο Παναθηναϊκός ήταν στο 80-20 πιθανότητες με τους Ισπανούς. Προφανώς πλέον τα ποσοστά έχουν διαφοροποιηθεί, αλλά παραμένουν υπέρ της ελληνικής ομάδας (60-40). Ακόμα κι αν η Μάλαγα νικήσει την ΤΣΣΚΑ κι ο Παναθηναϊκός χάσει στη Μαδρίτη – συνδυασμός αποτελεσμάτων που δεν μοιάζει πιθανός, αν και πρόκειται για δυο «άσους» – η Μάλαγα δεν θα είναι φαβορί, αφού έχει να πάει και Τουρκία. Κι ο σοβαρός εδώ κι αρκετές εβδομάδες πλέον Παναθηναϊκός δεν θα κάνει λιγότερες από 2 νίκες στα 3 ματς που μένουν.
    Από τα νέα δεδομένα της βαθμολογίας, αλλά και την τελευταία εικόνα των ομάδων, προκύπτουν αρκετά νέα συμπεράσματα:
    1) Η μόνη ομάδα με εξασφαλισμένο πλεονέκτημα έδρας, στο 1 ή στο 2, είναι η Εφές! Δύσκολα θα τελειώσει με περισσότερες από 3 ήττες και μόνο η ΤΣΣΚΑ μπορεί να είναι καλύτερή της. Πήρε αρκετές νίκες στη «ζαριά» κι αν περάσει από την τελειωμένη Ζαλγκίρις, πάει για Λονδίνο. Το 3 και το 4 του άλλου γκρουπ δύσκολα θα την απειλήσουν, όποια κι αν είναι.
    2) Η Ρεάλ έχει προκριθεί, αλλά κινδυνεύει να μείνει 3η και να χάσει το πλεονέκτημα έδρας. Το μπάσκετ που έπαιζε ήταν «πάμε στοίχημα» και όπως ξέρει κάθε τζογαδόρος, αν έρθουν ένας – δύο μαζεμένοι «κουβάδες», είναι εύκολο να σε πάρει από κάτω. Το πρόγραμμά της δεν εγγυάται ούτε μία νίκη. Παραμένει ομάδα με σχεδόν μηδενικό παιχνίδι ψηλών.
    3) Ούτε η ΤΣΣΚΑ μοιάζει να έχει εγγυημένη νίκη, αλλά διαθέτει χαρακτήρα και στιλ μπάσκετ που θα της δώσουν 2-3 νίκες. Μετά την ήττα της Ρεάλ, μοιάζει να εξασφαλίζει και πλεονέκτημα έδρας. Συνεπώς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει το δικό του 3/3 και να περιμένει μια ήττα της Σιένα για να πάρει πλεονέκτημα. Για τους Ιταλούς πάντως η σειρά των αγώνων είναι ευνοϊκή και δίνω 30-40% πιθανότητες να τελειώσουν μόνο με νίκες.
    4) Ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες ακόμη και για 2η θέση, αφού μόνο την Εφές δεν προλαβαίνει. Νίκη με +5 τη Μαδρίτη δεν είναι εκτός λογικής, ασχέτως αν παίξει ο Ρούντι ή όχι. Η ομάδα – και ειδικά ο Μήτσος – έδειξε ότι παίζει καλύτερα όταν καλείται να διαχειριστεί άγχος. Και σίγουρα σ’ αυτό έχει μερίδιο ο προπονητής, που δεν είναι τεχνικού επιπέδου του προκατόχου του, αλλά είναι γνήσιος πολεμιστής.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. jim παω με τα χιλια το διδυμο ελλις-τζεννιγκς...πως τους βλεπεις?...ρεαλ-σιενα αυτη τη στιγμη ειναι στα πολυ κατω τους και ειναι ευκαιρια για παο ολυμπιακο να μπουνε με πλεονεκτημα εδρας στα πλει οφ...αν και το παιχνιδι με την μακαμπι εχει τεραστια δυσκολια,ειναι η μονη ομαδα που παντα με φοβιζει...χαιρετισματα stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τζιμι δηλ λες οτι οι παικτες του ολυμπιακου δεν πιστευουν στο πλανο του μπαρτζωκα;
    ο δικος σου ο περκινς καταλαβαινω να μην εχει προσαρμοστει ακομα,αλλα αυτος παιζει σαν κολεγιοπαιδο που μολις ηρθε στην ευρωπη..
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα τζιμ,νομιζω οτι το ολο νεο συστημα της ευρωλιγκας αρχιζει να κουραζει(γνωμη μου),ναι μεν επιτρεπει στις καλες ομαδες να κανουν λαθη αλλα τα πολλα ματς επιβαρυνουν τις ομαδες(που δεν εχουν ροστερ nba) με τραυματισμους και φοβερες μεταπτωσεις(βλεπε ρεαλ). Υ.Γ Ετυχε την ιδια μερα που ο ριζα'ι' εκανε λιμπα τις φυλακες ο ντελοντε ουεστ να κανει ντεπουτο στο nbdl και να τον βλεπουν και οι νικς...με το σμιθ το κιντ και τους υπολιπους θα χρειαστουν και καμμια 30ρια απο την nypd(για παρεα)! ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο πεδουλακης για ποιον λογο κανει τετοια καψονια στον μπανκς ? θελει να τον διωξει κι αυτον ? ευτυχως εστω και για 5 λεπτα παιζει καλα ... η μηπως σκοπευει ο αρτζι να κανει τριπλ κραουν μονο με τον ξανθοπουλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπανκς είναι θέμα χρόνου για να φύγει και αυτός, προβλέπω να κάνει υπομονή όσο έχει ευρωπαϊκές υποχρέωσης ο Παο, στα ελλ. play-offs δεν βλέπω να αγωνίζεται.

      Διαγραφή
    2. τοτε γιατι δεν παιρνει παικτη ωστε να προλαβει να ενσωματωθει για τους τελικους της α1 ? εκτος αν το εχει παρει αποφαση να σπασουμε το σεφ με γιαννοπουλο-ξανθοπουλο

      Διαγραφή
  29. Κορυφαίος ο τίτλος. ακου τον..πουλεν!
    http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ βαρύτητα δώσαμε στα αποτελέσματα των άλλων και ξεχνάμε να δώσουμε την απαραίτητη σημασία στα δικά μας. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον πραγματοποιήσει μεστές και συμπαγής εμφανίσεις. Η φιλοσοφία της ομάδας πλέον είναι ξεκάθαρη και οι προσανατολισμοί της το ίδιο. Νομοτελειακά σε κάθε ματς πέφτει ένα επιθετικό black out και πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε να περνά ανώδυνα.
    Για μένα το σημαντικό ματς είναι αυτό με την ΤΣΣΚΑ την τελευταία αγωνιστική. Θα είναι μεγάλο τεστ απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουμε μια ειδική σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Madness.
      Αν θυμάσαι, ήμουν από αυτούς που δεν υπολόγιζαν τη Μάλαγα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες για να περάσει. Η νίκη της επί της Ρεάλ ήταν αποτέλεσμα της κακής αγωνιστικής κατάστασης των μαδριλένων τον τελευταίο μήνα. Απόδειξη η νίκες στον πόντο στην Ευρωλίγκα και η χθεσινή εντός έδρας ήττα στην ACB. Η Μάλαγα είναι πολύ χειρότερη ομάδα από τον ΠΑΟ και αυτό θα φανεί και στα επόμενα 3 ματς. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα κερδίσει την ΤΣΣΚΑ ή πώς θα κάνει διπλό την Πόλη. Από την άλλη, εμείς έχουμε τεράστια ευκαιρία να τελειώσουμε την δουλειά την Πέμπτη κάνοντας το break στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟ και αυτό φάνηκε, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, και στα 3 προηγούμενα παιχνίδια. Ενδεχόμενη νίκη, εκτός από τα βαθμολογικά οφέλη, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης της ομάδας ενόψει play-off. Ακόμη, όμως, και αν χάσουμε η ομάδα δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να κερδίσει στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ, που δεν είναι και αχτύπητη.

      Υ.Γ. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η σεναριολογία προέκυψε γιατί χάσαμε με 6 πόντους στη Μάλγα. Γιατί αν χάναμε με 4, τώρα δεν θα υπήρχε ρεαλιστική πιθανότητα να αποκλειστούμε.

      77

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο 77....Όμως φίλε η ιστορία του μπάσκετ έχει γραφτεί πολλές φορές από ομάδες που μπορεί ποιοτικά να ήταν χειρότερες από αντίστοιχες άλλες τις εποχής αλλά να είχαν έναν άλλο παράγοντα με το μέρος τους. Πες τον τύχη, ή ότι άλλο επιθυμείς!
      Είμαστε συνολικά πιο ομάδα από την Μάλαγα αλλά σε αυτό το επίπεδο όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι και κάθε αγώνας μια ξεχωριστή πρόκληση.
      Ναι, το νέο σύστημα κάνει πιο εύκολα τέτοιου τύπου μπερδέματα. Αν κρατούσαμε τις νίκες με Ρεάλ και Μάλαγα αυτή τη στιγμή θα ήμασταν στο 9-2 μαζί με Εφές και αν είχαμε πάρει και τη διαφορά από τους Τούρκους όπως μπορούσαμε άνετα να είχαμε πάρει θα ήμασταν πρώτοι, σίγουροι για 8άδα και σε θέση ισχύος για το πλεονέκτημα έδρας.
      Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω στην δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Ελπίζω τα φετινά παθήματα και σε αγώνες και σε μεταγραφές να αποτελέσουν διδάγματα για το μέλλον..

      Διαγραφή
    3. Εγώ χρεώνω αυτό το επιθετικό μπλακάουτ που παθαίνει ο Παο σε ΚΑΘΕ παιχνίδι στην έλλειψη ενός ακόμα ικανού πόιντ γκαρντ. Μετά απο 30 λεπτά παιχνιδιού και εφόσον τόση ώρα χρησιμοποιείς Μήτσο και Ούκιτς είναι απόλυτα λογικό να στερέψουν και η φαντασία τους να μη τους βοηθά πλέον. Εδώ είναι που χρειάζεσαι στη θέση του Μπάνκς ένα ακόμα ποιντ με φαντασία που θα αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού και θα ανακατέψει την τράπουλα με το δικό του τρόπο δίνοντας διαφορετικές επιλογές στην επίθεση ώστε να ξεκολλήσει η ομάδα... Ο Μπάνκς μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει αυτή την προσωπικότητα. Τουλάχιστον στα τελευταία δυο ματς φαίνεται να έχει βρει το μακρινό σουτ του που πάντα είναι χρήσιμο. Εδώ δικαιολογείται η επιμονή του Αργύρη στον Ξανθόπουλο ο οποίος παίρνει αρκετό χρόνο στα τελευταία παιχνίδια και πιστεύω αν είχε λίγο περισσότερο φαντασία θα ήταν ένας κρυφός άσσος στο μανίκι.

      Διαγραφή
    4. πολυ σωστος ο syndroam.φανηκε ξεκαθαρα στη μαλαγα. με τους ισπανους με 5 φαουλ στα 5,30 τελευταια λεπτα και δεν πηραμε εστω ενα φαουλ.χαρακτηριστικο γνωρισμα ΔΔ απομονωση στον ψηλο και παιξιμο στα ποδια για να παει σε βολες,η περασμα αναποδα απ το σκριν και σταυρωτη με τα τεραστια χερια του στον αντιπαλο γκαρντ για να το κανει φαουλ στην τριπλα.αλλα δεν ειχαν ανασες καθολου.εστω και ο τρλο ουκιτς με drive ενα φαουλ 8α το παιρνε
      χρηστος δελ

      Διαγραφή
  31. ελεος με τη καφριλα καποιων..βλεπεις παιχνιδι παο-ελευσινα κ το βρισιδι δεν εχει τελειωμο..σε συνδιασμο με τη μη περιγραφη του αγωνα καθε σπιτι εμπλουτιζει το λεξιλογιο του..ειπαμε,ν αγαπαμε τις ομαδες μας αλλα δε γινεται σε καθε ματς ν ακουμε τοσο μπινελικι..καταντα κουραστικο JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. JOKER εγώ παρατήρησα έναν τυπά ο οποίος είχε πάντοτε γυρισμένη πλάτη στο παρκέ και το μόνο π έκανε είναι να ξεσηκώνει την κερκίδα. Πρωτοστατούσε εκεί στα "γλέντια"
      Εντάξει αυτός ξεκάθαρα πήγε χωρίς καμία πρόθεση να δει τον αγώνα. Μάλλον έχουν μπερδέψει τα γήπεδα με κακόφημα μπαρ. Αν και για μερικά γήπεδα αυτός ο χαρακτηρισμός παραείναι χαριστικός.

      Διαγραφή
    2. ε ναι ρε φιλε..κ πολυ κομψα το ειπες..ειδικα σε τετοια παιχνιδια που δεν υπαρχει λογος(οχι οτι αλλου υπαρχει,αλλα νομιζω καταλαβαινεις)..το γηπεδο ειχε παιδακια,γυναικες,οικογενειες κ αυτοι εκει το βιολι τους..να βρισουν τον οσφπ για να δειξουν οτι κατι κανουν..τι να πεις,το ψευτοπαδιλικι το χουν κανει επαγγελμα JOKER

      Διαγραφή
    3. Να ερθετε να μας το πειτε απο κοντα στο γηπεδο. Ιντερνετακηδες. Σιγα μη σας ρωτησουμε κιολας βαζελακια του καναπε που θα κοιταμε και τι θα φωναζουμε. Για ο,τι γουσταρουμε παμε στο γηπεδο και καλως η κακως εκει κανουμε κουμαντο εμεις.

      Περηφανο μελος της Θυρας 13

      Διαγραφή
    4. Και σας ευχαριστούμε που είστε στο γήπεδο και είστε πάντα κοντά στην ομάδα. Όπως είμαστε κι οι περισσότεροι από εδώ πίστεψέ με κι όχι μόνο στα ευρωπαϊκά αλλά και με τον Ίκαρο και με τον Πανελευσινιακό και ας είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα. Ακριβώς ομως επειδή εσείς την πονάτε την ομάδα μπορείτε να κρίνετε πότε χρειάζεται τι. Στο παιχνίδι πχ στην Ελευσίνα θα μπορούσατε να επιλέξετε άλλα συνθήματα και να μην αναλωθείτε τόσο σε αυτά που βρίζουν τον Ολυμπιακό ή και τον Μαρινάκη (μα τι ξεκάρφωτο, ούτε στο ΟΑΚΑ στα μεγάλα ευρωπαϊκά δεν το λέτε)... έχετε βγάλει τόσο όμορφα συνθήματα, να ήταν ένα και δύο να πω βαριέστε να λέτε συνέχεια τα ίδια ΟΚ. Αλλά έχετε τόσα πολλά και μάλιστα κάποια είναι και πολύ μελωδικά είναι απίστευτα. Αυτό που κάποιοι ζητάμε είναι να αξιολογείτε τις συνθήκες (πχ πολλά μικρά παιδιά, μηδενική αντιπαλότητα κοκ) και να επιλεγετε βάση αυτών.

      Διαγραφή
    5. Έλα ρε φίλε τώρα, κοροϊδία σκέτη...Ακούει ο Διαμαντίδης το πουτάνας γιοί Ολυμπιακοί και του σηκώνεται μετά να παίξει μπάσκετ....Εκεί ακριβώς είναι το θέμα, ΔΕΝ κάνεις εσύ κουμάντο στο γήπεδο και ΔΕΝ θα κάνεις ότι σκατά γουστάρεις εκεί μέσα. Είναι χώρος δημόσιος και θα πηγαίνεις και θα σέβεσαι τον καθένα που μπορεί να είναι εκεί μαζί σου. Στο σπίτι σου κάνε ότι θες. Εκεί, ναι, κάνεις κουμάντο.
      Περήφανος φίλαθλος του Παναθηναϊκού

      Διαγραφή
    6. Nαταλια καλα τα λες αλλα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ο ελιτισμος και το δηθεν "υπερανω". Ποσο μαλλον απο το ιντερνετ. Κατα τ αλλα φιλε του Παναθηναικου στα γηπεδα καλως η κακως υπαρχουν και τα υβριστικα και τα μη υβριστικα. Κανονες ευπρεπειας ουτε υπαρχουν ουτε εφαρμοζονται,αν πηγαινεις χρονια στο γηπεδο το ξερεις. Απο κει και περα ο Διαμαντιδης και ο καθε παικτης λιγο νοιαζονται για το τι φωναζουμε.

      Διαγραφή
    7. @Ανώνυμος 06:03πμ
      Θα μιλήσω καθαρά προσωπικά και πως το βλέπω... όταν εγώ μιλώ προς εσάς και ζητώ τέτοια αντιμετώπιση δεν το θέτω στη βάση του ελιτισμού ούτε υπεράνω. Δεν το παίζω φίλαθλος με την έννοια να μη βρίζεις το γαύρο.... Για το μέγεθος όμως της Πανάθας και του τι κλαμπ είναι και αναγνωρίζεται από όλους, μόνο κ μόνο για αυτό ίσως να πρέπει να σκεφτόμαστε να πράττουμε και αντίστοιχα. Αυτή η ομάδα μας έχει μάθει να είναι στην κορυφή. Ο Ζοτς όλα τα χρόνια προσπαθούσε με τον τρόπο του και τη στάση του να χαράξει μια γραμμή. Σε αυτή τη βάση και μόνο θεωρώ ότι οφείλουμε κι εμείς να διαχωρίζουμε περιπτώσεις και να έχουμε την Πανάθα στην κορυφή και στο κομμάτι των οργανωμένων και όχι μόνο καθαρά στο θέμα της τρέλας, της φωνής, της πόρωσης κοκ.

      Διαγραφή
    8. αυτη ειναι κ η διαφορα μεταξυ οργανωμενων κ μη οργανωμενων φιλαθλων(;) ανεξαρτητου ομαδας..μπορειτε να κανετε αυτο που θελετε-κανεις δε μπορει να σας αποτρεψει απο το οτιδηποτε..ειστε περισσοτερο παναθηναικοι,ολυμπιακοι κτλ απο τους υπολοιπους..εμεις που δε πηγαμε στην ελευσινα(να βρισουμε ακομα κ το μαρινακη!),δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε..εμεις που δε πηγαμε στο τελικο κυπελλου με εξοπλισμο αντιστοιχο πολεμου ειμαστε η ντροπη του παο..ο καθενας μπορει να επιλεξει τι θα κανει..δεν εχω ψευδαισθησεις για την γηπεδικη ατμοσφαιρα,την εχω ζησει χρονια..προφανως κ στο γηπεδο εκφραζονται παθη γι αυτο δεν ειναι εκκλησια-εχετε ομως κατι κοινο-οσο ταγμενοι ειναι στην εκκλησια κ το θεο οι ανθρωποι της,τοσο ταγμενοι στον παο ειστε εσεις..χωρις να θελω να κρινω αν αυτο ειναι καλο η κακο,θ αρκεστω να πω οτι κατι τετοιο δε ταιριαζει σ ολους.. JOKER

      Διαγραφή
  32. καλησπερα παιδια.
    νομιζω οπως εγραψα και αμεσως μετα το παιχνιδι του ολυμπιακου με τη σιενα,οι ομαδες που στηριζονται στο χαζοχαρουμενο μπασκετ του τριποντου,χωρις να διαβαζουν σωστα το παιχνιδι, στο τελος της σεζον σχεδον παντα χανουν.
    ετσι λοιπον θα γινει κατα 90% με τη ρεαλ και ισως και με το φετινο ολυμπιακο.
    για μακαμπι σιενα καχα δεν συζητω καν.μετριο ως χαμηλο επιπεδο(για ευρωλιγκα μιλαμε παντα).
    αντιθετως ομαδες τυπου μπαρτσα τσσκα και ισως και μια απο εφες-παο πιστευω οτι εχουν καλυτερη μοιρα,γιατι μου δειχνουν πιο δουλεμενες στο παρκε(αναλογικα με τη δυναμικη τους παντα).
    @τζιμ
    σε εκτιμω πολυ για αυτα που γραφεις αλλα ρε τζιμαρα...καλος finisher ο κασουν? θα πεσει φωτια να μας καψει.
    ο ανθρωπος ειναι κραμα αρδιζογλου με κατιδη στο μυαλο.για να μην πω για τεχνικη.σκετο μπαλετο!!!!
    μηπως εννοεις τον καουν της τσσκα?
    φιλια
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φετινος παο σε καμμια των περιπτωσεων δεν ειναι καλυτερος απο μακαμπι-σιενα-καχα. Στα ιδια ειναι και αν

      Διαγραφή
  33. Χαχα.. Γεια σου φιλαράκι. Είπα απλά "αξιοπρεπή, δηλ. καλύτερο του Εζέ finisher..". Ο Κασούν θα ήταν από τους τελευταίους παίκτες που θα έπαιρνα στην ομάδα μου αλλά φίλε η πικρή αλήθεια είναι ότι φέτος στις 5-6 φορές που έπαιρνε τη μπάλα στο ζωγραφιστό, τις 4 τελείωνε με κάρφωμα. Ναι, ναι, και όμως.. Στα υπόλοιπα, άστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κασουν σε ολη του τη καριερα ,αν μητι αλλο σκοραρε για πλακα,ανεξαρτητως αντιπαλου..Σε ολα τα αλλα,δεν υπηρχε,αλλα την ευκολια στο σκοραρισμα την ειχε..

      Διαγραφή
  34. Καλεσπέρα, Jim.
    Ποιές ομάδες πιστεύεις για F4 με ζευγαρώματα :
    1. Μπάρτσα-ΠΑΟ
    2. Ολυμπιακός-Εφές
    3. ΤΣΣΚΑ-Σιένα
    4. Ρεάλ-Χίμκι

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77.. Όταν θα έρθει η ώρα θα σου πω.. Με προγνωστικά όπως κάνουμε έτσι και αλλιώς. Σε αυτά τα ζευγάρια -θεωρητικά πάντα, γιατί μετρά πολύ το μομέντουμ και το πως θα φτάσουν οι ομάδες εκεί- μόνο η ΤΣΣΚΑ είναι γκραν φαβορί. Η Σιένα θέλει καλύτερα τη Ρεάλ. Και όποιος βάλει περισσότερα..

      Διαγραφή
    2. Θεωρείς τυχαίο ότι η Ρεάλ ταιριάζει στους περισσότερους;
      Μήπως ξεφούσκωσε;
      Μήπως το βατερλώ της Ρεάλ, θα είναι οι τελυταίοι μήνες της χρονιάς; Θα χάσει και το πρωτάθλημα στην ACB από την Μπάρτσα. Τώρα που τελειώνει το μπάσκετ τραλαλά-τραλαλό και αρχίζουν τα ζόρια, θα τα βρει μπαστούνια.

      77

      Διαγραφή
    3. Και κάπου εκεί θα εμφανιστεί ο Ζοτς..

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Βλέποντας τα ματς και του παο και του οσφπ βλέπω μεγάλη βελτίωση στην ομάδα μου και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.Πλέον έχει βρει ο κάθε παίχτης το ρόλο του και ο παο αρχίζει να "δένει"ως ομάδα.
    Αντίθετα,ο οσφπ κερδίζει με μεγάλη δυσκολία και παίχτες κλειδιά(Σπανούλης)βρίσκονται σε φάση ντεφορμαρίσματος.Πάντως,δείχνει να ανακάμπτει ο Παπ και ο Χάινς παραμένει πολύ θετικός στα κρίσιμα σημεία των αγώνων..Αποδεικνύεται(χωρίς ίχνος εμπάθειας)πως οι μεταγραφές του καλοκαιριού για τον οσφπ περισσότερο έγιναν κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους παρά για ενίσχυση του ήδη δυνατού του ρόστερ.Η απόκτηση του Περπέ έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον οσφπ στη θέση 3 τόσο στο ριμπάουντ όσο και στην ενέργεια που βγάζει στο παρκέ.Όσο για τον Μαυροειδή φαίνεται πόσο τον ήθελε ο Μπαρτζώκας το καλοκαίρι..
    Για την Ευρωλίγκα πιστεύω πως μπορεί ο παο να κάνει το διπλό.Δείχνει ικανός να κάνει ζημιά σε μία πολύ σοφτ ομάδα και έτσι να μπει γερά στην διεκδίκηση της 3ης θέσης.Με νίκη ουσιαστικά τελειώνει το θέμα συμμετοχής μας στους 8(μιας και η Μάλαγα δεν περνά και την τσσκα και από εφές)και κοιτάμε την 3η θέση μιας και τις 2 πρώτες τις θεωρώ πιασμένες από εφές και τσσκα.
    Πάντως σε πιθανή μάχη με Μπάρτσα θεωρώ πως θα είμαστε μεγάλο αουτσάιντερ.Δίνω πιθανότητες 75-25 υπέρ της Ισπανικής ομάδας..Μακάρι βέβαια να διαψευστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Περπέρογλου πραγματικά δε βλέπεται φέτος... Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό που ξυπνάει ο Παπανικολάου γιατί θα έπαιζαν χωρίς 3ρι! Ως Παναθηναικός εύχομαι να συνεχίσει έτσι ο Στράτος και να παίζει σε δευτεροτρίτες ομάδες από του χρόνου όχι λόγω εναντίωσης στον Ολυμπιακό αλλά για τους γνωστούς λόγους.

      Διαγραφή
    2. οντως η ρεαλ ειναι μια ομαδα που μας ταιριαζει σς στιλ(μαλλον μας ταιριαζει να βραχυκυλωνουμε το στυλ της) και ειναι ευκαιρια μεγαλη .στο τελος της χρονιας θα βλεπουμε πισω και θα χτυπαμε το κεφαλι μας για τα 2 μπλακ αουτ με ρεαλ στο οακα και μαλαγα στην ισπανια.βεβαια με τα αν δεν κερδιζονται τιτλοι.αν παντως καταφερουμε να καβατζαρουμε την ρεαλ στην τριτη θεση εχουμε πολες ελπιδες και με ολυμπιακο και με σιενα.αν οχι δεν βλεπω τροπο να αντιμετωπισεις την μπαρτελονα.δυστυχως παει για 3-0
      χρηστος δελ

      Διαγραφή
    3. Ο παμπονηριδης ο Στρατος,που δεν του αρεσε ο ΠΑΟ που τον εκανε ανθρωπο,για να καταλαβει κανεις ποσο μυαλο εχει,δεχτηκε να κανει μονοετες συμβολαιο στον αιωνιο αντιπαλο..Απο αυτο και μονο καταλαβαινεις γιατι αυτο το παιδι δεν καταφερε ποτε να εξελιχθει σε σοβαρο μπασκετμπολιστα..Στον οσφπ τον πηρανε για να κανουν τους εξυπνους και τωρα τον λουζονται..Ειναι και ατυχος στο μεταξυ γιατι οταν βλεπεις την ενεργεια που εχει ο Παπ,και κανεις την συγκριση,σε πιανει θλιψη.

      Διαγραφή
    4. Παιδες καλα τα λετε,οντως σερνεται ο περπε στα περισσοτερα ματς ΟΜΩΣ εσας στα 2 πρωτα παιχνιδια που παιξαμε αντιπαλοι σας εκετελεσε!!! Ηταν ενας απ τους 2 καλυτερους και στα 2 παιχνιδια. Δεν το λεω προκλητικα κλπ απλα για να τα λεμε ολα,οχι μονο τα αρνητικα. Κωστας86

      Διαγραφή
    5. Κωστα δεν εχεις αδικο οτι πηγε καλα στα 2 αυτα παιχνιδια,αλλα δεν λεει απολυτως τιποτα αυτο αναφορικα με την κακιστη χρονια που κανει.Και ασχετως αν εμεις δεν τον γουσταρουμε ειναι αντικειμενικο οτι δεν προσφερει τιποτα..Κατα την αποψη μου δεν ειναι καν θεμα χρονιας αλλα αξιας και δυνατοτητων,ενω απορω πως με την αδιαφορια του και την αποχαυνωση του,δεν εχετε εκραγει ακομη..Και για τον Σπανουλη τα χωνουμε,αλλα οτι και να λεμε εμεις ο ανθρωπος ειναι παικταρας,αυτο δεν αλλαζει..Και ο Παπ και ο Χαινς ειναι πυραυλοκινητοι και ο Πριντεζης πολυτιμος. Σε αυτο το επιπεδο,μπορει να υπερβαλουμε λιγο και εμεις και εσεις καμια φορα λογω αντιπαθειων,αλλα η αληθεια δεν κρυβεται. Και μη ξεχνας και το αλλο,οταν εχεις φαει στη μαπα εναν παικτη 5 χρονια και εχεις απηυδησει,ξερεις καλυτερα τις αδυναμιες του

      Διαγραφή
    6. Εκτος του γεγονοτος οτι ο περπε εχει συμβαλει τα μεγιστα για να εχει οοσφπ πλεονεκτημα εδρας, ξεχνατε ακομα κατι βασικοτερο. Οτι ειναι Ελληνας. Πραγματικα, δε θελω να φανταζομαι καντους μπεκαδες που θα ειχαμε τωρα, μετα τους σοβαρους τραυματισμους Μαντζαρη και Μαυροειδη.

      Διαγραφή
    7. Σας διαβάζω καιρό αλλα σήμερα θα κάνω το πρώτο μου σχόλιο. Συνονόματε τα ''σπάει'' το φορουμ σου! Εδω φτάσαμε παιδιά -με τις εμφανίσεις του Περπέρογλου- να αναπολούμε τον Κέσελ!

      Διαγραφή
  36. Αν τυχον και καταφερει ο αρτζι να μν μασ αποκλεισει (θεωρω 100%δικια του ευθυνη και οχι του υλικου π εχει) τοτε μαλλον θα πεσουμε σε μπαρτσα οπου θα δουμε ωραια πραγματα!! ο μαικλ ισως κανιε την τελευταια καλη χρονια του και θα υπαρξουν μαχες με ματσιου και μπραμο.
    τα 5αρια της μπαρτσα ειναι στεγνα και αρκετα γρηγορα οπου και εκει θα εχουμε τιτανομαχιες με λασμε, με τον σοφο ανετα ναμπορει να τους κρεμασει στη στεφανη. Γενικα θα ειναι ωραια παιχνιδια αφου και η μπαρτσα σιγα σιγα φαινεται να βρισκει ρυθμο.
    Ο γαυρος με την εφες θα εχει προβλημα και δν ξερω αν και κατα ποσο του ταιριαζει περισσοτερο απο την τσσκ!! Οι τουρκοι φαινεται να εχουν και μια αβαντα απο την τους γκρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς γίνεται να είμαστε λίγο πριν τον αποκλεισμό εξαιτίας του Άρτζι και την ίδια στιγμή να περιμένεις να δεις ωραία πράγματα και τιτανομαχίες με την Μπάρτσα; Εκτός και αν στα play-off θα έχουμε άλλο προπονητή ή οι παίκτες θα κάνουν του κεφαλιού τους;

      77

      Διαγραφή
    2. τωρα κατι ειπες για αβαντα στην Εφες.Οπως η ΤΣΣΚΑ κανεις δεν ευνοειτε χρονια τωρα.Μας εσφαξαν περσι και μετα τις διαμαρτυριες και τον χλευασμο του κοσμου επαιξαν δικαια τον γαυρο.Δουλεψαμε για αυτους αθελα μας δυο μερες πριν και ετσι πηραν το β' ευρωπαικο.

      Διαγραφή
    3. @ chris nas
      Επιτέλους ας σταματήσει πια αυτή η καραμέλα με τον άρτζι.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Χρήστο για να είμαστε και δίκαιοι και ο Ζοτς κατάφερε να μας αφήσει εκτός 8αδας δύο φορές την τελευταία 5ετία. Με ρόστερ σαφώς ποιοτικότερο και πιο ομοιογενές και με σύστημα διεξαγωγής πιο βατό από το υπάρχον (εκείνο το σύστημα όμως δεν συγχωρούσε τα λάθη). Εκεί που ο μέγας Ζοτς έδινε τις παραστάσεις του ήταν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Εκεί που είχε καιρό μπροστά του για να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα και εκεί ήταν που σπάνια μπορούσε κάποιος να του την φέρει. Εγώ εκεί θα κρίνω κατά πόσο μπορεί να σταθεί στον Παναθηναϊκό ο Πεδουλάκης. Το μάθημα το πέρασε ήδη, πήρε ένα τίτλο, είναι ανταγωνιστικός σε κάθε αντίπαλο, έχει φτιάξει ένα σύνολο με ταυτότητα, με ξεκάθαρους προσανατολισμούς. Αλλά δεν φτάνει αυτό για να αριστεύσει. Αν δείξει και σε τέτοιους αγώνες ότι παρά την απειρία του μπορεί να διαμορφώσει τις κατάλληλες τακτικές και τα κατάλληλα κόλπα ώστε να πάρει τα ματς ακόμα και αν η ομάδα συνολικά δεν είναι καλύτερη, τότε για μένα θα είναι 100% αντάξιος για το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

      Διαγραφή
    5. 1ον φετος η εφες μεγαλυτερη βοηθεια απο τον καθενα.
      2ον με την μπαρτσα θα ειναι ωραια ματσαρισματα ΠΑΙΧΤΩΝ οχι προπονητων.
      3ον ναι ο ομπρα τα εχει κανει τα λαθη του ειδικα κατι αποκλεισμοι απο παρτιζαν (αλλα τι παιχτες ειχε η παρτιζαν ε??..)
      4ον Το μαθημα δν το εχει παρει.. φανηκε με μαλαγα (να μν αναφερω τα μαθηματα π δν εγιναν παθηματα)
      5ον Η καραμελα οτι ο παο των προηγουμενων ετων ειχε καλυτερο ροστερ μονο και μονο γιατι ηταν πιο ακριβο ειναι αστεια πραγματα.
      Μαντνες οχι βεβαια δν θα κρινω τον αρτζαρο απο τωρα αλλα ηδη εχω αρνητικη γνωμη. Μας εχει στοιχισει αρκετα παιχνιδια και η ομαδα μπορει να εχει την καλυτερη αμυνα αλλα εχει και την χειροτερη επιθεση!!! στην ευρωλιγκα. Ενω στις αρχες πηγε να παιξει ενα αλλο ομορφο μπασκετ στην πορεια το χαλασε και μπερδευτηκε και π ιδιος και οι παιχτες.

      Διαγραφή
    6. chris συμφωνω σε ολα εκτος απο την παρτιζαν..μπορει να ειχε καλους κ ταλαντουχους παικτες αλλα ταυτοχρονα παντελως απειρους..το μυστικο σ αυτες τις αναμετρησεις ηταν κυριως το ντεφορμαρισμα του παο(παρατεταμενο σ εκεινη τη περιοδο) αλλα κ ο κοουτς βουγιοσεβιτς που γενικα παντα δυσκολευε τον ζοτς..σ οτι αφορα τον αρτζι συνεχιζω να χω την ιδια αποψη..χωρις να εχει πολυ χειροτερο(σχεδον καθολου δηλαδη) υλικο απ τα προηγουμενα χρονια ο παο δεν παιζει αυτο που θα θελαμε..παλαιας κοπης κοουτς ο αρτζι,χωρις καινοτομες ιδεες,εχει δωσει στην ομαδα αγωνιστικη ταυτοτητα που μας γυριζει μια δεκαετια πισω..JOKER

      Διαγραφή
    7. Εγώ θα έλεγα ότι είχε ξεκάθαρα ένα πλάνο ο Πεδουλάκης στο μυαλό του από το οποίο ξέφυγε κάποια στιγμή και λόγω εξωτερικών πιέσεων. Πιστεύω εξ αρχής ήθελε να στήσει την ομάδα πάνω στην άμυνα στο μυαλό και στα αθλητικά προσόντα. Φαίνεται από τους παίκτες που υπέγραψε αρχικά. ΟΚ, κάποιες επιλογές δεν βγήκαν αλλά πιστεύω το πλάνο ποτέ δεν άλλαξε ουσιαστικά.
      Και ρε παιδιά, είπαμε ΟΚ το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο απ' ότι θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι αλλά όχι και να το συγκρίνουμε με αυτό του '10 πχ...Σπανούλης, Νίκολας, Σάρας (κι ας ήταν τραυματίας 3 μήνες), Μπατίστ, Πέκοβιτς, Φώτσης...

      Διαγραφή
    8. madness συμφωνω για την αμυνα..η αμυντικη λειτουργια της ομαδας ειναι σε πολυ καλο επιπεδο παρα τις αλλαγες στο ροστερ..η στελεχωση με παικτες με αθλητικα προσοντα εχει βοηθησει σ αυτο αλλα συγχρονως μας εχει στερησει κ πολλους ποντους επιθετικα..νομιζω αυτο φαινεται κ απ το δημιουργικο ρολο του δδ..αν δε κανω λαθος ειναι η καλυτερη του χρονια σε ασσιστ..χωρις αυτον οι "αθλητικοι" παικτες μας θα χαν μηδενικη προσφορα στηνν επιθεση αφου η προσωπικη φαση τους λειπει..εννοειτε πως δε συγκρινεται με ροστερ του 10 αλλα δεν ειναι κ τοσο τραγικο οσο θελουν να το παρουσιασουν joker

      Διαγραφή
    9. Είπες ακριβώς την αλήθεια. Έχουμε ένα καλό ρόστερ το οποίο όμως έχει τρανταχτούς περιορισμούς. Και το θέμα το μεγάλο όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι η περιφέρεια.
      Ο Ομπράντοβιτς έδινε μεγάλη σημασία στην ισορροπία της ομάδας μεταξύ inside game και περιφέρειας και στην σύνδεση αυτών. Δεν είναι θέμα μόνο ποιότητας αλλά και δουλειάς. Κι αν στο inside game και στην περιφέρεια μεμονομένα βγαίνει μια όποια άκρη, στην σύνδεση τους μόνο ο Διαμαντίδης φωνάζει παρόν. Ο Ούκιτς παρότι έχει ανέβει συνολικά, σε επίπεδο δημιουργίας δεν εκμεταλλεύεται καθόλου τους ψηλούς (δεν ξέρω αν είναι και θέμα τακτικής αυτό), ο Μπανκς οργανωτικά προσφέρει ένα κουλούρι γεμιστό και ο Ξανθόπουλος δεν παίζει πολύ. Πάλι καλά που υπάρχει και ο αφανής ήρωας Μπράμος που προσφέρει στην ισορροπία αυτή και ας μένει και άποντος ορισμένες φορές.

      Διαγραφή
    10. mmadness ισως πηρες την κορυφαια ομαδα της ευρωπης!! ναι αυτη του σαρασ διαμαντιδη σπανουλη και ντρου.. δες της αλλες χρονιες ομως.. ακομη και ο πεκο ηταν μια τεραστια τρυπα στην αμυνα!!! και στο ριμπαουντ!!
      τεσπα σεβομαι τις γνωμες ολων και μαλιστα θυμαμαι πραγματα π δν θυμομουν.. αλλα ο φετινος εχει μεν τα κενα του στον ασσο πχ , αλλα εχουμε στο 5 αμυντικα τον λασμε και επιθετικα τον σοφο π αλλες χρονιες δν ειχαμε.. βαλε και τον γκιστ στο 4 π δινει παρα πολλα και θα καταλαβει ο καθενας οτι η καραμελα του αδυναμου ροστερ δν ισχυει
      Εξαλλου δν ζητησα ευρωλιγκα.. ακομη και ο γαυρος το αξιζει περισσοτερο απο εμας αφου ειναι πιο ομαδα. Αλλα οχι να χανουμε διαφορες και αγωνες γιατι ο πεδουλακης δν εκανε τα βασικα... Σασ ευχαριστω ολους για τα σχολια σας.

      Διαγραφή
    11. Ιεροσυλια εμεις οι ιδιοι οι Παναθηναικοι να συγκρινουμε τις ομαδαρες του ΖΕΛΙΚΟ με την φετινη συμπαθεστατη ομαδα. Ακομα και ο Λασμε που καποιοι κανουν αμαν δν ηταν ουτε μια τριχα του Μπατιστ. Για να μν αναφερθουμε στους υπολοιπους και μας πιασει καταθλιψη. Ας ειμαστε ολοι διπλα στην ομαδα να πετυχει ο,τι καλυτερο μπορει και οι (γελοιες) συγκρισεις περισσευουν και να λειπουν. Μονο να μειωνουν την ιστορια μας καταφερνουν. DV

      Διαγραφή
    12. Πράγματι είναι άδικο για όλους, να συγκρίνετε το ρόστερ που είχατε το 2009 με αυτό που έχετε σήμερα. Άδικο και για του μεν, γιατί βάζετε τον πήχη πραγματικά ψηλά, άδικο και για τους δε, γιατί τους υποτιμάτε. Ένα ακόμα στοιχείο που ξεχνάτε, είναι ότι ο Διαμντίδη τότε ήταν 29 και τώρα 33...

      υ.γ.
      Ας σταματήσει πλέον αυτό το ανέκδοτο με το δήθεν "επιθετικό όπλο" που λέγεται Σοφοκλής. Προσωπικά θεωρώ ακλύτερο επιθετικό μέχρι και τον Βουγιούκα. Πόσο μάλλον τον Πέκοβιτς και τον Μπατίστ.

      Διαγραφή
  37. Πολύ θα ήθελα να δω μονομαχίες μεταξύ Μπανκς-Πέρκινς αλλά πολύ φοβάμαι ότι έως τα ελλ. play-offs θα έχουν φύγει και οι 2.
    Τον ένα θα τον διώξουν και ο άλλος θα αποχωρήσει σαν τον Καπόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.eurohoops.net/2013/03/dunks/21196 καλώς τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πόσοι θα ήθελα να δω στο φετινό ρόστερ μας, τρεις από αυτούς που έφυγαν πέρσι για ανατολικά.Άσσος ο Καλάθης,τεσσάρι ο Καιμάκ, σέντερ ο Ίαν.Πόσο καλύτεροι θα ήμαστε τώρα,έχοντας ακριβώς ότι μας λείπει!!!Πλευ μεικερ γρήγορο και ανακατωσούρη,τεσσάρι με δημιουργία και σουτ και πεντάρι 7footer με παιχνίδι με πλάτη...To απόλυτα πλήρες ρόστερ θα ήταν πιστεύω και αν ήθελες έκανε μία υπέρβαση για έναν παίκτη σούπερσταρ και καθάριζες.Θα μου πεις για να τους κρατήσεια υτούς υπέρβαση θα έκανες έτσι κ αλλιώς αλλά το βλέπω λίγο ρομαντικά και με πιο παλιά δεδομένα , έτσι για ένα σενάριο στο μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα σωστός.. Αυτοί οι παίκτες είναι ό, τι ακριβώς μας λείπει για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ένα ακόμα ευρωπαικό τρόπαιο (ως συμπλήρωμα στο υπάρχον ρόστερ ή ορθότερα στη θέση Γάιου, Ξανθόπουλου). Βέβαια η άλλη άποψη είναι ότι με αυτούς το ρόστερ της ομάδας θα στοίχιζε με την εφορία περίπου 4-5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο τουλάχιστον.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  40. Αντικειμενικα ρωταω: Ποσο ΠΑΙΚΤΑΡΑ αυτος ο Χαραλαμπιδης?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σου λέω μόνο, φαντάσου τους Lakers φέτος με Μπίδη.

      Διαγραφή
    2. Για τον Μπίδη πιστεύω ότι έφθασε η κατάλληλη ώρα, ώστε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ίσως νωρίτερα αυτό να ήταν παρακινδυνευμένο αλλά τώρα νομίζω ότι ο Μπίδης βρίσκετε στην ποιο ώριμη φάση της καριέρας του για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και στα γήπεδα της Αμερικής.

      Διαγραφή
    3. Kαλά αστεία,αστεία το επιθετικό του ταλέντο θα το ζήλευαν πολλοί φτασμένοι παίκτες...31 πόντους με τον άρη,6/6 τρίποντα!!
      Σε τέτοια ηλικία οδηγεί μια ομάδα μόνος του μέσα στην τετράδα...
      Νομίζω του ταιριάζει ο τίτλος έλληνας καουκένας.

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα σε όλους.
    Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες αρκετούς να ποστάρουν και να αναπολούν ξανά και ξανά τον Ζοτς και τις ομαδάρες του. Ο Ζοτς υπήρξε και είναι, κατά την γνώμη μου, ο καλύτερος και πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη, όλων των εποχών. Η επίδρασή του στο παιχνίδι και η διαρκής ανανέωση των κινήτρων που ο ίδιος έβαζε και βάζει στον εαυτό του, είναι χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό. Παράλληλα, είναι τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και για τον ΠΑΟ που δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια εδώ, με την προσφορά του να είναι ανυπολόγιστη. Το ελληνικό μπάσκετ διαθέτη δική του σχολή επηρεασμένη κατά πολύ από τη φιλοσοφία του Ζοτς σε όλα τα επίπεδα και ο ΠΑΟ υπήρξε ο πιο επιτυχημένος ευρωπαϊκός σύλλογος την τελευταία 15ετία. Ο Ζοτς κατάφερε να τον αγαπήσουμε και να τον αγαπάμε, παρά τα λάθη του, τις αδυναμίες του, τις παραξενιές του και τις αστοχίες του, γιατί με τον καιρό έγινε ένας από εμάς. Είναι και αυτός άνθρωπος.
    Όλα, όμως, τα παραπάνω δεν μπορούν να αλλάξουν τα γεγονότα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και όλοι όσοι αποτελούν ή σχετίζονται με το ελληνικό μπάσκετ και τον ΠΑΟ, πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια χωρίς τον Ζοτς. Την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες. Δεν ωφελεί να κάνουμε συνεχή μνημόσυνα και συγκρίσεις γιατί αυτά αδικούν και τον Ζοτς αλλά και αυτούς που έμειναν πίσω. Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το μπάσκετ είναι και μία ξεχωριστή οντότητα που αφήνει το στίγμα της με την πάροδο του χρόνου και ο καθένας μας μπορεί να κρίνει θετικά ή αρνητικά. Δεν είναι φυσιολογικό να συγκρίνουμε μονίμως τον Πεδουλάκη με τον Ζοτς, τους παίκτες που έχουμε με αυτούς που είχαμε, τους τίτλους που παίρνουμε ή δεν παίρνουμε με αυτούς που πήραμε κ.ο.κ. Όλοι θα θέλαμε αυτές οι στιγμές (καλές και κακές) που ζήσαμε να κρατήσουν αιώνια. Δεν γίνεται, όμως. Έχουμε μία καινούργια προσπάθεια σε εξέλιξη και η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Η παρακαταθήκη του Ζοτς αποτελεί την πρώτη ύλη και σε αυτό το εγχείρημα. Πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να την τοποθετήσουμε σαν 7ο λάβαρο στο ταβάνι του ΟΑΚΑ ως μέρος της ιστορίας μας.
    Τέλος, όσον αφορά την επιστροφή του Ζοτς. Όσοι παρακολουθήσαμε αυτήν την παραμυθένια πορεία με μπροστάρη το Σέρβο, πιστεύω ότι τον έχουμε ψυχογραφήσει. Ε, λοιπόν, δίνω απειροελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψει στον ΠΑΟ στο κοντινό μέλλον. Όσοι καταλαβαίνουν τι εννοώ, θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, παιδιά. Η ομάδα θέλει στήριξη και σεβασμό. Το δικαιούται με βάση την πορεία των τελευταίων ετών.

    Υ.Γ. Jim, όταν μπορέσεις θα ήθελα και την δική σου άποψη.
    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση ότι ο Ομπράντοβιτς θα επιχειρήσει να κοουτσάρει την επόμενη χρονιά ομάδα στο nba και να γίνει πρώτη φίρμα και εκεί (με κατακτήσεις τίτλων και όχι σε ρόλο κομπάρσου).Αν μάλιστα το καταφέρει το επίτευγμά του θα είναι μοναδικό. Κι αν το μεγάλο μπάτζετ και το μακρόπνοο σχέδιο μιας ομάδας στην Ευρώπη τον ελκύει, η καθιέρωση στην πρώτη γραμμή και της άλλης πλευράς του Ατλαντικού τον εξιτάρει..Θα δούμε πολύ σύντομα τι μέλλει γενέσθαι δεδομένου πως έχει δηλώσει ότι από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει συζητήσις για το μέλλον του.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. Ενδεχομένως το ΝΒΑ να είναι το μόνο που μπορεί του λείπει. Μην ξεχνάς, όμως, ότι ο ρόλος του προπονητή εκεί είναι τελείως διαφορετικός από τον αντίστοιχο στην Ευρώπη. Θα πρέπει δηλ. να αλλάξει πολλές από τις πρακτικές και τις τακτικές του και γενικά να προσαρμοστεί σ' ένα τελέιως διαφορετικό περιβάλλον. Ο Ζοτς δεν πρεσβεύει το μπάσκετ των ΗΠΑ και γι' αυτό το λόγο, νομίζω, μέχρι τώρα αποστρεφόταν το ΝΒΑ. Το να πάρεις τίτλο στο ΝΒΑ ενώ δεν έχεις παραστάσεις από το πρωτάθλημα είναι αδύνατο, όποιος και αν είσαι. Ο Ζοτς είναι σούπερ σταρ στην Ευρώπη και αυτό του δίνει την ευχέρεια να κάνει τους άλλους να προσαρμόζονται στα πιστεύω του και όχι το ανάποδο. Στο ΝΒΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες οι οποίοι συνήθως είναι και αλλαζονικοί και καβαλημένοι. Γιατί, λοιπόν, να πάει κάπου που δεν θα χαίρεται το παιχνίδι; Από την άλλη, αν πετύχει και εκεί το όνομά του θα μνημονεύεται για πάντα, από όλους τους μπασκετόφιλους παγκοσμίως.

      77

      Διαγραφή
  42. καλησπέρα! ξέρει κανείς τι ώρα είναι τα παιχνίδια του eurocup σήμερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν υπαρχει ΝΒΑ για τον Ομπραντοβιτς, αυτο ειναι δεδομενο. Ειναι κολακευτικο να τον καλουν σε παιχνιδια και προετοιμασιες αλλα μεχρι εκει. θελει να ειναι παντα κοντα στο Βελιγραδι.

    Το προβλημα για τον Παναθηναϊκο θα ειναι αν (και οταν) ο Ομπραντοβιτς θα ειναι αντιπαλος. Θα ειναι προβλημα αλλα και καθαρση ταυτοχρονα γιατι ο Παναθηναϊκος πρεπει να ξεφυγει απο την ιστορια του με τον Ομπραντοβιτς για να αποκτησει νεα ταυτοτητα.

    Του χρονου Ομπραντοβιτς αν δεν ειναι σε ομαδα με προοπτικες φαϊναλ-4 Ευρωλιγκας (Ρεαλ/Αρμανι?), κατα πασα πιθανοτητα θα αναλαβει μια μικρη αλλα ιστορικη ομαδα π.χ. Παρτιζαν, Χοβεντουτ, Μπενετον, Σκαβολινι κλπ. (ή μηπως ΠΑΟΚ)?

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον ΠΑΟΚ δεν το βλεπω να παει. Αν ειναι να γυριζει ελλαδα, αυτο θα ειναι μόνο για ΠΑΟ. Αλλα ποτέ μη λες ποτέ βεβαια. Εγω παντως θα γουσταρα να τον δω σε καμια μικρη ομαδα (από αποψη μπατζετ) και να τους τρελλανει ολους.

      Παντως, καπου ειχα δει να λεει οτι εχει αλλαξει γνωμη για το ΝΒΑ κι οτι αμα εχει καμμια ενδιαφερουσα προταση από εκει, θα το εξετασει. Αλλα δεν θυμαμαι που το ειχα διαβασει/δει αυτο.

      Διαγραφή
  44. Ελα ρε Drew!!
    http://www.dailymotion.com/video/xxmxqz_locks-for-number-1-seeds_sport?start=27

    ΑπάντησηΔιαγραφή