Athlenda

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ?



Το Hoopfellas, πριν τη λήξη του ΤOP-16, ανοίγει τη συζήτηση για ένα  βραβείο που στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σημαίνει πολλά, παρουσιάζοντας  τους πιθανούς υποψήφιους. Εσείς ψηφίζετε..



ΠΡΟΣΟΧΗ: O λόγος που επιλέξαμε να κάνουμε αυτή τη κουβέντα πριν το τέλος του ΤΟP-16 (λίγο πρόωρα για κάποιους, αλλά αυτό θέλω να εξηγήσω..) έχει να κάνει με τη διαφορετική (πιο ουσιαστική κατά τη γνώμη μου) οπτική που θέλουμε να περάσουμε στον αναγνώστη. Μη μπείτε λοιπόν στο "τριπάκι" να κρίνετε/ψηφήσετε/σχολιάσετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη λογική του αποτελέσματος. Θέλω να δούμε τη συνολική δουλειά που παρουσίασε ο καθένας, τα δεδομένα και το υλικό που είχαν οι υποψήφιοι  ώστε να αναπτύξουν τας πρότζεκτ τους και  τις καινοτομίες που τυχόν μπορεί να «έβγαλε» ένας κόουτς. Το «αποτέλεσμα» με την έννοια της νίκης-ήττας σαφώς και θα καθορίσει τον επίσημο νικητή από την Ευρωλίγκα (με την κατάληξη του ΤOP-16 να παίζει μεγάλο ρόλο), αλλά η ανάρτηση αυτή στοχεύει σε μια πιο μπασκετική προσέγγιση του θέματος. Για πάμε..


ΡΙΜΑΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΪΤΙΣ (ΚΙΜΚΙ): Από τις πολύ καλές δουλειές στη φετινή διοργάνωση. Ο Λιθουανός βρίσκεται ακριβώς δύο χρόνια στο σύλλογο (από τον Μάρτιο του ’11) και δείχνει ότι μπορεί να μεταφέρει τα θαύματα του Eurocup στο επόμενο επίπεδο. Αυτό που του πιστώνω είναι ότι δείχνει να επιφέρει αργά αλλά σταδιακά «αλλαγή» στο DNA του κλαμπ το οποίο κουβαλούσε τη φήμη του loser στα δύσκολα. Η φετινή Κίμκι παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ (έχει διαστήματα μέσα σε παιχνίδια που έπαιξε ίσως το ομορφότερο μπάσκετ από κάθε άλλη ομάδα αλλά και μεταπτώσεις), έχει υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας τρέχωντας εξαιρετικά το τρανζίσιον και βγάζοντας αυτοματοποιημένα plays στη σετ επίθεση δείγματα ομάδας που έχει δουλέψει σωστά. Ο κορμός των 7-8 παικτών υπήρχε, οι μεταγραφές έκλεισαν γρήγορα από έναν οργανισμό που ήξερε τι ήθελε στην αγορά και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Της λείπει η σκληράδα και τα winner instincts (παρόλο τη βελτίωση σε αυτό το κομμάτι ). Αδιαμφισβήτητα όμως η Κίμκι (ασχέτως κατάληξης) είναι ομάδα προημιτελικών Ευρωλίγκα βάσει αυτού που έχει παρουσιάσει. Μπράβο..


ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ): Nομίζω ότι θεωρητικά αποτελεί τον frontrunner για το επίσημο βραβείο. Σίγουρα όχι άδικα. Το φετινό του δημιούργημα έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις ρεαλιστικές προσδοκίες του καλοκαιριού (και τις δικές μου ομολογώ) αν σκεφτείτε ότι είχε στα χέρια μια ομάδα ναι μεν ποιοτική και με κορμό, η οποία έφτασε στο φάιναλ φορ αλλά στην πραγματικότητα έδειχνε «γηρασμένη» (ακόμα και στους περυσινούς τελικούς της ACB άφησε την αίσθηση ότι «έκλεψε» τον τίτλο από μια πιο φρέσκια ομάδα)δίνοντας την εντύπωση ότι έχει περάσει την κορυφή του βουνού. Και όμως ο Πασκουάλ επέμεινε σε αυτό που ξεκίνησε να δουλεύει πιο εντατικά πέρυσι, μετατρέποντας τη φετινή Μπαρτσελόνα στη καλύτερη ομάδα μισού γηπέδου στην Ευρώπη θυμίζοντας περισσότερο Ελληνική παρά Ισπανική ομάδα.. Ρίσκαρε αφήνοντας τη φροντκορτ χωρίς τον γρήγορο undersized ψηλό, «έπιασε» το ότι αυτό το τέμπο χρονικά ταιριάζει περισσότερο στον ηγέτη του (Ναβάρο) και μπορεί να αναδείξει το εκπληκτικό επίπεδο συνεργασιών και σκέψης που κουβαλούν οι Μπλαουγκράνα, ενώ η άμυνα του είναι πραγματικά top level.. Μέχρι σήμερα οι Καταλανοι, δίχως νομίζω αμφιβολία, είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Περιμένω να δω πως θα διαχειριστεί την τεράστια απώλεια του Μάικλ. Αν τα καταφέρει, ας το πάρει σπίτι του..


ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): Στα δικά μου μάτια, όταν προκάτοχος σου είναι ο «νονός» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και καλείσαι να φτιάξεις μια ομάδα σχεδόν από το μηδέν (ουσιαστικά σε rebuilding process) με την έμφυτη πίεση για νίκη  στο  αίμα του συλλόγου, καταφέρνοντας αυτά που έχουμε δεί μέχρι τώρα, είσαι σαφώς σαν προπονητής overachiever. Ο Πεδουλάκης δεν άλλαξε τη βασική δομή στο στυλ που αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια, αλλά στοχοποίησε στο να ανεβάσει το αθλητικό επίπεδο των πρασίνων, παρουσιάζοντας μια ομάδα πιο «φυσική», η οποία ακόμα «μαθαίνει». Αν σκεφτείτε ότι πολλά παιδιά του ρόστερ της ελληνικής ομάδας καλούνται να κάνουν πράγματα για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο (και αναφέρομαι σε αρμοδιότητες σχετικές με το στοχευμένο μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός)γίνεται κατανοητό ότι το σημερινό αποτέλεσμα μόνο εύκολο δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε «γονατίσει» πολλές φορές τη φετινή σεζόν αλλά στάθηκε όρθιος (περνώντας δύσκολα τεστ) και αυτό νομίζω είναι η κληρονομιά του με την οποία θα πορευτεί και στη συνέχεια.


ΕΤΟΡΕ ΜΕΣΙΝΑ (ΤΣΣΚΑ): Σκέφτηκα αρκετά πριν τον βάλω στη λίστα, αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι τον έκρινα –αυθόρμητα- σύμφωνα με το backround και το όνομα του.  Ο Ιταλός έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέσα στη σεζόν, αρκετές μεταπτώσεις, με την ομάδα να κάνει πισωγυρίσματα εκεί που νόμιζες ότι βρίσκει το δρόμο της. Πάλεψε πολύ να βρεί χημεία και να στήσει σωστά το ροτέησιον του αλλά αθόρυβα η ΤΣΣΚΑ ανεβαίνει και σου δίνει την εντύπωση ότι θα βγεί στον αφρό. Οι επιρροές του ενός έτου στην Αμερική (για έναν πρώην πλέον ορκισμένο φαν του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζοτς ακούς..?) είναι εμφανείς με τον Μεσίνα να παρουσιάζει απομονώσεις για τον καλό του one on one παίκτη (Ουίμς) σε ποσότητα που είχαμε να δούμε από τη θητεία του στο Τρεβίζο (με τον Έντνι, σε μια όμως καθαρά up tempo και όχι σεταριστή επίθεση), ψηλά σχήματα στη φροντκορτ την εποχή των undersized “5” και άλλα .. κόλπα, τα οποία όμως προπονητικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά από τη στιγμή που παρουσιάζονται από έναν «καθηγητή» του χώρου. Ακόμα πάντως η ΤΣΣΚΑ δεν έχει ξεχωρίσει από τους βασικούς της αντιπάλους στην κούρσα, σαν αγωνιστικό performance. Απλά εμπνέει εμπιστοσύνη λόγω της παρουσίας του Μεσίνα στον πάγκο..


ΣΕΡΤΖΙΟ ΣΚΑΡΙΟΛΟ (ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ):

….
…….
Έλα νταξ.. Πλάκα κάνω..!!





ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ (ΜΑΚΑΜΠΙ): Μέχρι πριν δύο μήνες θα χαρακτήριζα τη φετινή Μακάμπι επιεικώς «κακή» με όλη την αυστηρότητα που μου δίνει το brandname του συλλόγου και παρά το μειωμένο μπάτζετ. Ομάδα λάθος στημένη η οποία έπαιζε ένα «ξύλινο» μπάσκετ το οποίο σαφώς δεν αντιπροσώπευε το κλαμπ και τον Ντέηβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανός έστυψε το μυαλό του, δοκίμασε πολλά πράγματα και τελικά έφερε τη Μακάμπι στα ίσα της, επιχειρώντας ένα από τα μεγαλύτερα come back των τελευταίων χρόνων. Η μετακόμιση του Σμιθ στο «4» και η ενεργοποίηση του Πνίνι ως κόμπο φόργουορντ έδωσε λειτουργικότητα στην επίθεση των Ισραηλινών, περισσότερη κίνηση και διαδρόμους  για τους διεμβολιστές-γκαρντ της και κυρίως σουτ, από τη στιγμή που η ομάδα έβαλε στο παιχνίδι της σουτ από τη θέση «4». Η Μακάμπι πραγματικά είχε «πεθάνει» και αναστήθηκε και αγωνιστικά και βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά. Αυτό δείχνει κάτι για τον κύριο στην άκρη του πάγκου.. Έστω και σαν παρουσία, δικαιούται να βρίσκεται στις συζητήσεις..


ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ (ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ): Νομίζω ότι όποιος παρακολουθούσε συστηματικά Μοντεπάσκι στην αρχή της χρονιάς και το κάνει και μετά τον Δεκέμβρη θα καταλάβει τη διαφορά. Η Σιένα ορθά-κοφτά είναι μακράν η πιο overachiever ομάδα της διοργάνωσης ακόμα και αν μείνει εκτός προημιτελικών και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Μπάνκι βρίσκεται στη λίστα. Ο άλλος (και πιο σημαντικός)είναι ότι παρουσίασε κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα. Μια ομάδα από gunners η οποία παίζει μια high octaine offense ηγούμενη από έναν πόιντ γκαρντ ο οποίος έχει διαφύγει (και αναζητείται..) από το δρομοκαϊτειο , με μια πρωτοφανή (για το επίπεδο) τρύπα στο ζωγραφιστό η οποία όμως διακρίνεται από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, σουτάρει καταπληκτικά και κάνει ελάχιστα λάθη. Σαν καινοτόμος δουλειά και σε συνάρτηση με την πορεία ο Μπάνκι όσο και αν τον κάψουμε (ή μήπως καεί μόνος του..?) στην πυρά ως «αιρετικό» πιστώνεται το ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα παίζει «κάτι» (σωστό-λάθος αλλά «κατι», δηλ. έχει ταυτότητα) και το υποστηρίζει μέχρι τέλους. Αυτό κυρίες και κύριοι, είτε μας αρέσει είτε όχι (προσωπικά δε θα το έπαιζα) δείχνει προπονητή που έχει βάλει τη σφραγίδα του στο σύνολο. Μη ξεχνάτε ότι ο Ιταλός βρέθηκε σε κατάσταση ανάλογη (πιθανόν και πιο δύσκολη) από του Πεδουλάκη μετά τη διαδοχή και το γενικό restart του καλοκαιριού. Η Μοντεπάσκι πλέον δεν έχει τόσο πολλές πιθανότητες να περάσει στους «8», αλλά αν το κάνει, θα τον δείτε να διεκδικεί το επίσημο βραβείο επί ίσοις όροις..


ΟΚΤΑΪ ΜΑΧΜΟΥΤΙ (ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ): Toν εκτιμώ γιατί είναι σοβαρός και έκανε το up step φέτος τη στιγμή που έπρεπε. Η ομάδα του έχει βελτιωθεί αισθητά από το πρώτο μισό της σεζόν, όπου και ο ίδιος αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Οι προσδοκίες είναι τεράστιες και το χρήμα πολύ θα μου πείτε, όπως όμως και η πίεση για ένα κλαμπ που έχει φάει πολλά χαστούκια τα τελευταία χρόνια. Ο Μαχμούτι μπορεί να μη γίνει ο «νέος Ζοτς» ή ο «Μουρίνιο του μπάσκετ» όπως προμοταρίστηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του (με τη στήριξη μάλιστα της Γιούγκο σχολής), μπορεί (ναι, συμφωνώ απόλυτα) η δουλειά του φέτος να μην είναι κάτι το εξεζητημένο.  αλλά ξεκάθαρα θας σας πω ότι η παρουσία του εδώ έχει να κάνει με το ότι σε ΟΛΑ τα κλειστά παιχνίδια του ΤOP-16 (εκτός OAKA) η Εφές έδειχνε ότι έχει προπονητή στον πάγκο. Να φωνάξει, να σκεφτεί, να διαχειριστεί τη στραβή ακόμα και να κάνει το λάθος και να αναλάβει την ευθύνη..  


Αυτοί και άλλοι (π.χ. Τάμπακ, ο οποίος όμως θεωρώ ότι έχει ξεκλειδώσει ψυχολογικά περισσότερο την Κάχα, τώρα διαχειρίζεται "κρίση", θέλω να τον δώ λίγο ακόμα..). Περιμένω τις σκέψεις/ψήφους σας..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274








223 σχόλια:

  1. Μπράβο σου Τζιμ, ωραία η ιδέα σου για το θέμα αυτό και η χρονική στιγμή. Κατά τη γνώμη μου η Σιένα έχει ταβάνι και το έφτασε, οπότε ο Μπάνκι βγαίνει εκτός. Ο Μεσίνα και ο Μπλατ είναι σπουδαίοι προπονητές, από τους λεγόμενους μεγάλους της Euroleague, ωστόσο πάντα ένα σκαλί κάτω από τον Ζοτς, που ναι μεν παρουσιάζουν καλή δουλειά, αλλά έχουν ως σωσίβιο το γεγονός ότι εργάζονται σε τεράστιες ομάδες, με βαριά φανέλα και ιστορία, που εξασφαλίζουν ένα περιβάλλον εργασίας και ένα έμψυχο δυναμικό ικανό σταθερά για υψηλές επιδόσεις. Συνεπώς καλοί, αλλά όχι για το βραβείο. Κατ'εμέ ο καλύτερος βρίσκεται βάσει κατορθωμάτων στην τριάδα Πασκουάλ, Πεδουλάκη και Κουρτινάιτις. Ο μεν πρώτος μπαίνει με το σπαθί του σιγά σιγά στους μεγάλους, έχοντας τη μόνη ομάδα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες στην τρομερά ανταγωνιστική φετινή διοργάνωση, αλλά έχοντας και παίκτες-τοτέμ που τον οδηγούν και τον στηρίζουν. Η Κίμκι μετατράπηκε σε μια ομάδα δυνατή και γερή από loser και αυτό πιστώνεται στον Λιθουανό, ενώ για τον Πεδουλάκη όλοι ξέρουμε ότι άκουσε πολλά και μας έχει βουλώσει όλους, μαθαίνοντας βέβαια κι εκείνος στην πορεία πολλά. Η Κίμκι προβλέπω πως δεν θα φτάσει στους 4, όσο για τους άλλους δύο, ως Παναθηναϊκός δεν θα προβλέψω, αλλά θα ονειρευτώ! Κλείνω με μία ερώτηση ρητορική και ένα ανέκδοτο. Η ερώτηση είναι: τι θα δημιουργούσε ο Πεδουλάκης αν είχε το μπάτζετ που δόθηκε στον Μαχμούτι; Και το ανέκδοτο ακούει στο όνομα Πιανιτζιάνι. Εξίσου γελοία δουλειά με του Σκαριόλο. Πόσα λεφτά του δόθηκαν και πως γελοιοποίησε μια ομάδα πάντα δυνατή, που ήταν σε άνοδο...αμαρτία να δίνονται τόσα λεφτά σε τέτοιους ανθρώπους.
    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Μετά τον Σκαριόλο πάντα) ψηφίζω Κουρτινάιτις γιατί η φετινή Κίμκι βγάζει στο γήπεδο πάνω απόλα μία ομάδα δομημένη, σοβαρή με ρόλους και αυτό μου αρέσει πολύ. Μάχιμο θεωρώ και τον Φλέμινγκ της Μπάμμπεργκ για το σύνολο που έχει φτιάξει...(Δεν ήταν να παίξει σήμερα ο Rose με τους Heat? )Gute Nacht!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Καλημερα σε ολους!
    Καλη δουλεια ,αν και προσωπικα δε με εχει πεισει απολυτα, εκανε φετος και ο Πλαθα. Εχασε πολλα ματς στο φιναλε η Ζαλγκιρις και θεωρω οτι της αξιζε καλυτερη τυχη φετος. Επαιξε πολυ ωραιο μπασκετ κατα διαστηματα. Χαιροσουν να τη βλεπεις.
    Απο κει και περα σιγουρα ο Ριμας ξεχωρισε και αρχισε να φαινεται η δουλεια του. Επισης, παρα την απουσια του Μαικλ, ειναι καλοδουλεμενο συνολο η Μπαρτσα και μπορει να συνεχισει να αποδιδει μπασκετ υψηλου επιπεδου. Και ο Πασκουαλ πιο ωριμος και σοβαρος φετος, οπως και η ομαδα του.
    Οσο για τον Μπλατ, ειναι σταθερα στους κορυφαιους τα τελευταια χρονια και ειναι προσωπικη αδυναμια. Κριμα που ειναι ακριβος και δεν υπηρχε περιθωριο να τον δουμε στον παγκο της Εθνικης...

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν πάει στο φ-4, αναμφισβήτητα Μαχμούντι. Κι εμένα μου αρέσει η δουλειά του, και ο μοναδικός μη-μπουμπούνας Τούρκος προπονητής (αν και νομίζω ότι έλκει την καταγωγή του από την Γιουγκοσλαβία, κάτι που εξηγεί την ιδιαιτερότητά του).

    Αλλά να ρωτήσω κάτι άλλο Τζιμ και λαέ του Τζιμ που πάντα με απασχολούσε, με αφορμή την παρουσίαση της ΤΣΣΚΑ ως πιο 'Αμερικανικής' ομάδας: Αν οι καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπάρτσα), με τα υπάρχοντα ρόστερ, έπαιζαν στο ΝΒΑ μια κανονική περίοδο 82 αγώνων, πόσες νίκες θα έκαναν νομίζετε;

    Αυτό το ερώτημα μπορεί να επεκταθεί και σε παλαιότερες ομάδες. Πχ θεωρώ ότι ο ΠΑΟ του 2007 (με ΔΔ και Σισκάουσκας) θα μπορούσε να κάνει 40 νίκες και να έπαιζε στα φετινά πλέι οφ της Ανατολής. Το ίδιο και η Μακάμπι του Σάρας. Περιμένω ιδέες και νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου ο ΠΑΟ του 2007 δεν ήταν για NBA αλλά ήταν ταμάμ για το ευρωπαϊκό στύλ. Ο ΠΑΟ του 2009 όμως, κατά τη γνώμη μου ο ισχυρότερος Παναθηναϊκός ever, πιστεύω πως όχι μόνο 40, αλλά και 60+ νίκες θα έκανε!!!
      Νικηφόρος

      Διαγραφή
  5. το αρθρο σου τζιμ ειναι εκπληκτικο.εχει τρομερο ενδιαφερον και πιστευω οτι το timing που το ανεβασες ηταν το καταλληλο,γιατι ετσι κιαλλιως εστιαζεις στο εργο του προπονητη με μπασκετικους ορους και οχι μονο με νικες.
    απο τη λιστα σου ισως θα εξαιρουσα μεχρι στιγμης(αν και ειμαι σιγουρος οτι θα λαμψει στη συνεχεια)το μεσινα.ειναι φανερο αυτο που ειπες για την επιρροη τηα αμερικης στον τροπο που επιτιθεται η τσσκα.ομως δυστυχως βλεπω αμερικανικη κουλτουρα και στον τροπο που διαχειριζεται τους παιχτες του.ο τεοντοσιτς με τον καζλαουσκας στερησαν περυσι ενα τροπαιο στην ομαδα τους και αν συνεχισει ετσι ο τεο ειναι πολυ πιθανον η ιστορια να επαναληφθει.
    ο μαχμουτι μαρεσει πολυ.μεχρι στιγμης η ομαδα του παιρνει 8-9 στα 10 σε ολα τα επιπεδα.στο τρανζισιον,στις επιστροφες,στην αμυντικη λειτουργια.γενικα ειναι η μονη τουρκικη ομαδα που επενδυσε και επιασαν τοπο τα λεφτα,αφου δειχνει ευρωπαικο προφιλ στο παιχνιδι της και οπως ειπες ο μαχμουτι χασει κερδισει,ειναι προπονητης που εκπεμπει σεβασμο.
    ο πασκουαλ ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ποσο αλλαξε.ειναι τρομερα εμφανης η αλλαγη τακτικης που ακολουθει η μπαρτσελονα.παντα μου εδινε την εντυπωση οτι ειναι προπονητης που ετοιμαζει μια ομαδα για ενα πρωταθλημα,ομως δεν ηταν εκει οταν η μαχη θα στραβωσει.απειρα τα παραδειγματα των προηγουμενων χρονων.φετος ετοιμασε λοιπον τη μπαρτσελονα να παιξει κατι αλλο.μικρυνε το γηπεδο στην επιθεση,εβαλε τη μπαλα μεσα και χτυπαει πλεον στα 18 δευτερολεπτα στηριζομενος πια οχι μονο στην εμπνευση των σουπερ σταρ του(βλεπε ρεαλ),αλλα σε εξυπνες συνεργασιες και στιβαρα plays.ΟΜΩΣ κραταω μια πισινη.μεχρι στιγμης εχουμε δει τη δουλεια(προετοιμασια)της ομαδας του να παιξει ενα πρωταθλημα.παιρνει 10 σαν προπονητης αφου επελεξε και καταφερε να μεταλλαξει την ομαδα.θα δουμε στους 8 ποσο καλος κοουτς ειναι οταν τον χρειαστει η ομαδα του ''εν πλω''.αλλο κοουτς αλλο προπονητης για οσους καταλαβαινουν..
    ο αργυρης απτην αλλη μεσα σε ελαχιστο χρονο παρουσιαζει μια ομαδα που ζει και πεθαινει απο την αμυνα.επελεξε να στελεχωσει τον παο με αθλητικοτερα παιδια με μακρια χερια και τους εδειξε το δρομο.η αμυνα ειναι καθαρα ζητημα επιβολης και διδασκαλιας του προπονητη.δεν εχει να κανει με ταλεντο παιχτων.προσθεστε επισης οτι καταφερε να διδαξει (με τη συμβολη του μητσου) τα παιδια που μαζεψε να παιζουν στοχευμενα,να κρυβουν τις αδυναμιες τους(επιθετικες αρετες,1vs1,σουτ μετα απο ντριμπλα,),εκρυψε τη θεση του ποιντ γκαρντ(μεγαλη πληγη η ελλλειψη γκαρντ φετος)και τελος κερδισε τα do or die παιχνιδια φετος.πηρε ρισκα εμφανισε περιεργα σχηματα και χτυπησε ματς με το ενστικτο του.και τελος πηγε ολα μα ολα τα ματς φετος εκει που τον βολευαν.στο δικο μου το μυαλο λοιπον παει ολοταχως για το βραβειο κυριοι.
    τελος ισως θα εβαζα και τον πλαθα στη λιστα.νομιζω οτι το εργο του μοιαζει με αυτο του κουρτιναιτις.αλλαξαν σταδιακα το μενταλιτυ και τον ροπο παινιδιου των ομαδων τους και παρουσιασαν κατα καιρους εξαιρετικο μπασκετ και σκληροτραχηλο. αυτα απο μενα τζιμ και παλι ευχαριστω για το αρθρο φιλε
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kόλλημα που έχετε όλοι με τον τεόντοσιτς....
      16 πόντους μ.0 με 42% στα τρίποντα,5 ασίστ,2.8 λάθη και 16 ράνκινγκ στο τοπ16 κι εσείς εκεί να τον βγάλετε καταστροφή...
      Όποιος παίκτης είναι αυθόρμητος,θρασύς να τον βγάζουμε πάντα άχρηστο...
      Να δω που θα βρισκόταν η τσσκα χωρίς τα 32 λεπτά που παίζει,όλα τα παραπάνω στατιστικά και τη δημιουργία,ταχύτητα σκέψης-οξυδέρκεια και τον τρόπο που εκτελεί.Σαφώς και είναι παίκτης από το πάνω ράφι και μαζί με κρστιτς και γουίμς ανεβάζουν επιθετικά σκαλί την τσσκα.
      Σε όλα τα άλλα μπορώ να πω οτι συμφωνώ σε μέγιστο βαθμό.

      Διαγραφή
    2. peris δε διαφωνω με την αξια του τεοντοσιτς.ουτε ειμαι απο αυτους που τον βγαζουν αχρηστο.λεω πολυ συγκεκριμενα ομως οτι αν ο μεσινα τον κοουτσρει οπως ο καζλαουσκας τοτε ειναι πιθανον να χασεει τον τιτλο οπως περυσι.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. α!κατι ασχετο.παιζεις μπασκετ peris?συγκεκριμενα μηπως εισαι 3αρακι?
      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Mπαα..Οχι φιλε...
      Έπαιζα πριν 2 χρόνια,τώρα πάω 3η λυκείου και πάω για πανελλήνιες οπότε το χω κόψει(είμαι από τους μικρούς της παρέας φαντάζομαι.)
      Παρόλα αυτά τρελαίνομαι για μπάσκετ και του χρόνου σκοπεύω να ψάξω καμιά ομάδα.
      Είχες κανέναν στο νου σου?

      Διαγραφή
  6. Πολυ ομορφη αναλυση τζιμ. Ομολογω πως δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο ως προς την στελεχωση της λίστας. Το κοινό στοιχειο σε ολους, σε καποιους σε μεγαλυτερο βαθμό σε αλλους σε μικροτερο ειναι το οτι ειχαν να διαχειριστουν μεγαλες αλλαγες στα δεδομενα των ομαδων τους. Θα τολμήσω να πω πως φετος που λειπουν οι γατες (Ζοτς και Σοφος) χορευουν τα ποντικια. Ειναι μια ενδιαφερουσα χρονια καθως εδω και πολλα χρονια ειχαμε να δουμε ευρωπαικο μπασκετ χωρις τους μετρ του ειδους. Ξεχωριστο μπραβο αξιζει στον Πεδουλακη καθως απο τους παραπανω ειναι ο μονος νέος προπονητης σε ολοκαινουρια ομαδα. Δηλαδη τα παντα απο το μηδεν...Σταθερη Κιμκι, ενδιαφερουσα η ΤΣΣΚΑ αλλα κατα τη γνωμη μου κατωτερη των προσδοκιων, φοβερη διαχειριση υλικου απο τον Πασκουαλ που ομως ενισχυθηκε με οτι ηθελε και πληρωσε αδρα, θελκτικο το run and gun απο μακαμπι και σιενα μαζι με τις περιεργες αμυνες ζωνης που εφαρμοζουν και οι δυο, και πολυ καλυτερος απο τις προσδοκιες ο ΠΑΟ που κατα τη γνωμη μου εχει το καλυτερο μομεντουμ στη διοργανωση. Το οτι επιβιωσε στα δυσκολα (πρωτη φαση και πρωτος γυρος τοπ16) μονο πανω μπορει να κοιταει και πιθανα ντεφορμαρισματα των αντιπαλων του ενδεχεται να τον ευνοησουν και να προχωρησει γιατι αλλη ομαδα η Μπαρτσελονα χωρις τον Μαικλ. Χρεωνεται ομως ο Πεδουλακης και τις πολλες λαθος επιλογες του καλοκαιριου εξου και ακομα πιο αργη βεδλτιωση της ομαδας. Εν κατακλειδι, διαφωνω μονο σε ενα σημειο στο κειμενο σου. Αν ο ΠΑΟ παει λονδινο ο Αρτζι πρεπει να το παρει σπιτι του και να κοιμηθει αγκαλια με αυτο γιατι θα προκειται για ενα μεγαλο αθλο να παιρνεις μια ομαδα με μονο εφοδιο 2 παλιους (αλλα τεραστιους) παιχτες και να φτιαχνεις ομαδα ουσιαστικα με ροτεισον 9 παιχτων σχεδον σε ολα τα παιχνιδια.

    ΥΓ. Νομιζω θα ηταν χρησιμο συμπληρωμα στο αρθρο σου μια αναφορα για τους χειροτερους της φετινης χρονιας. Η κορυφη ειναι ιταλικη και μονομαχουν για αυτην Σκαριολο και Πιανιτζιανι (η αποτυχια του δευτερου δινει ακομα μεγαλυτερη αξια στον Μπανκι και δειχνει οτι τελικα η Σιενα κρατησε τον καλο) και κατα τη γνωμη μου ο Μπαρτζωκας απο κατω γιατι ειχε μια ετοιμη ιδια και απαραλλαχτη πρωταθλητρια ομαδα στα χερια του. Οι διαφορες με τον Ντουντα κανουν μπαμ ειναι δεδομενο αλλα με χαμηλο μεσο ορο ηλικιας και τους μικρους σου ενα χρονο πιο εμπειρους και βελτιωμενους δεν λεω οτι επρεπε να το ξαναπαρει γιατι υπαρχουν καλυτερες ομαδες, οπως και περσι αλλωστε αλλα τουλαχιστον να μην παρουσιαζει αυτες τις ασταθειες. Αν ο Ολυμπιακος δεν ηταν εν δυναμει πρωταθλητης ισως να εμπαινε με λιγο σπρωξιμο στην αλλη λιστα αλλα με το περσυνο κατωρθωμα ο πηχης στηθηκε απο μονος του ψηλα αφου και η ομαδα ξεκινησε ορθια τη σεζον. Το μονο θετικο που αναγνωριζω ειναι το refuse-to-lose mentality που βγαζει η ομαδα αλλα μαλλον δεν αρκει. Αν μεινει εκτος προημιτελικων η θεση διπλα στους Ιταλους του αξιζει.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδιαφερον αρθρο. Περισσοτερα σχολια θα κανω αργοτερα, αλλα για αρχη θελω να πω πως για μενα στην ευρωλιγκα το πιο σημαντικο ειναι να μπορεις να εχεις φορμαρισμενη την ομαδα σου την καταλληλη στιγμη. Δηλαδη οταν κρινονται οι κουπες. Σε αυτο το τομεα αποτυγχανει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ και γι αυτο ποτε δεν θα επελεγα(ασχετα με τους υπολοιπους τομεις στους οποιους περνει αριστα) τον κ. Πασκουαλ. Χρονια τωρα σαρωνει με νικηφορα σερι ολες τις φασεις και οταν φτανει στο φαιναλ φορ η ομαδα εχει ξεφουσκωσει, μπουχτισμενη απο τις νικες. Ακολουθει σχεδον αντιθετη πορεια απο την πορεια που ακολουθει ο Ομπραντοβιτς στις ομαδες του, που παντα στην κανονικη σεζον η ομαδα κανει αρκετες ηττες, και φανταζει ανικητη τον Μαιο. Αυτα προς το παρον θα κανω περισσοτερα σχολια αργοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα Τζιμ, πολυ ωραιο αρθρο για ακομη μια φορα,
    Απο τα λιγα που παρακολουθω πλυν βεβαιως των Ελληνικων ομαδων,κατα την γνωμη μου ειναι τρεις,ο Πασκουαλ για την σταθεροτητα της ομαδας του μες τη χρονια,ο Κουρτιναιτης για το ωραιο μπασκετ και τελος ο Πεδουλακης για την πολυ δουλεια που εχει κανει.Μονο και μονο οτι ανελαβε τον εξακις πρωταθλητη ευρωπης,με τον απαιτητικο μπασκετικο κοσμο του και με προκατοχο τον καλυτερο προπονητη της Ευρωπης απο το μηδεν θελει καρυδια.....Και αντιμετωπισε και παρα πολλες δυσκολιες οπως τα ματς με τον πιο ετοιμο οσφπ στην αρχη της χρονιας και τους πολλους τραυματισμους.Παρα τα λαθη που εκανε στην αρχη της χρονιας,στη στελεχωση του ροστερ και τα κενα που εχει η ομαδα, νομιζω οτι μακραν ειναι ο πιο δουλευταρας προπονητης για φετος....Χαριτολογοντας με εναν φιλο λεγαμε οτι πρεπει να εχει να κοιμηθει περιπου οχτω μηνες...
    Πολυ μεγαλο καραβι ο παναθηναικος, κακα τα ψεματα δεν ξερω υπο αυτες τις προυποθεσεις αν θα τα καταφερνε ακομη και ο τεραστιος Ζελικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο πλευράς επιτέυγματος (μέχρι στιγμής) ο Άρτζι κατ'εμέ είναι μακράν του δεύτερου. Πήρε ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις, με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ άλλων χρονιών, με 10 καινούργιους παίχτες, με συνεχές κράξιμο και χλευασμό και την έχει πάει μέχρι στιγμής στους 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα Τζιμ, πολυ ωραιο αρθρο για ακομη μια φορα,
    Απο τα λιγα που παρακολουθω πλυν βεβαιως των Ελληνικων ομαδων,κατα την γνωμη μου ειναι τρεις,ο Πασκουαλ για την σταθεροτητα της ομαδας του μες τη χρονια,ο Κουρτιναιτης για το ωραιο μπασκετ και τελος ο Πεδουλακης για την πολυ δουλεια που εχει κανει.Μονο και μονο οτι ανελαβε τον εξακις πρωταθλητη ευρωπης,με τον απαιτητικο μπασκετικο κοσμο του και με προκατοχο τον καλυτερο προπονητη της Ευρωπης απο το μηδεν θελει καρυδια.....Και αντιμετωπισε και παρα πολλες δυσκολιες οπως τα ματς με τον πιο ετοιμο οσφπ στην αρχη της χρονιας και τους πολλους τραυματισμους.Παρα τα λαθη που εκανε στην αρχη της χρονιας,στη στελεχωση του ροστερ και τα κενα που εχει η ομαδα, νομιζω οτι μακραν ειναι ο πιο δουλευταρας προπονητης για φετος....Χαριτολογοντας με εναν φιλο λεγαμε οτι πρεπει να εχει να κοιμηθει περιπου οχτω μηνες...
    Πολυ μεγαλο καραβι ο παναθηναικος, κακα τα ψεματα δεν ξερω υπο αυτες τις προυποθεσεις αν θα τα καταφερνε ακομη και ο τεραστιος Ζελικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νομιζω ο Πεδουλακης αν ηξερε και καλα αγγλικα θα ηταν απο τους πιο περιζητητους προπονητες για του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόλις είδα φωτογραφία Σκαριόλο σκάλωσα χαχαχαχα
    Kurtinaitis, Πεδουλάκης respect κατα τη γνώμη μου γιατί παράγοντας είναι και το πόσο ακριβό ρόστερ έχεις να χρησιμοποιήσεις...
    Ο Pascual, Messina δε μπορείς να πεις πως έχουν προβλήματα με αυτές τις επιλογές παικτών ;)
    Respect και στον Blatt, η Maccabi αυτή τη στιγμή μοιάζει να μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κουρτιναιτις και πεδουλακης,νομιζω οτι ειναι οι εκπληξεις της σεζον...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λείπει ο τρισμέγιστος , τιτανοτεράστιος , τα πάντα όλα , το'να τ'άλλο Μπαρτζώκας από τη λίστα? Τα άλλα τα γατάκια μια χαψιά τα κάνει. Έλα τώρα σε παρακαλώ , που μου έκανες λίστα με τον Κουρτίνα , τον Πασχάλη και τον Έκτορα τον Μεσινέζα και άφησες απ'έξω ΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ. Δώσε τη μπάλα στον Σπανούλη και κάτι θα σκεφτεί αυτός. Τί τα παίρνει τόσα λεφτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σε όλους.
    Jim, μας ξαφνιάζεις ευχάριστα με τη συχνότητα των τελευταίων αναρτήσεων. Μήπως να καθιέρωνες μία ανάρτηση κάθε μέρα;
    Στο θέμα μας τώρα. Για τις επιλογές συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες. Η πρώτη αφορά αυτούς που παιδεύονται από το καλοκαίρι να φτιάξουν ομάδες από το μηδέν και με πολλά νέα πρόσωπα. Σ’ αυτήν ανήκουν ο Πεδουλάκης και ο Μπάνκι. Στην δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται αυτοί που προσπαθούν να παρουσιάσουν άλλο στυλ παιχνιδιού με όχι πολύ αλλαγμένο ρόστερ όπως ο Μεσίνα, ο Μπλάτ και ο Μαχμούντι. Και στην τρίτη κατηγορία βρίσκουμε αυτούς που με ίδιο περίπου ρόστερ απλώς προσπαθούν να βελτιώσουν και να εξελίξουν το παιχνίδι της ομάδας τους όπως ο Πασκουάλ και ο Κουρτινάιτις. Η άποψή μου είναι ότι στην κορυφή της λίστας αξίζει να είναι αυτός που έχει εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλάνο του καλοκαιριού και έχει αξιοποιήσει τα εργαλεία που του έχουν παραχωρηθεί από τον κάθε σύλλογο. Για παράδειγμα, ο Μαχμούντι μπορεί να θεωρείται καλός προπονητής, να έχει συμμαζέψει το περσινό χάλι της Εφές αλλά με βάση το μπάτζετ και τις δυνατότητες του κλάμπ απέχει αρκετά από το επίπεδο που απαιτείται. Επίσης, ο Μεσίνα έχει στα χέρια του το καλύτερο υλικό στην Ευρωλίγκα σε ένα σύλλογο που προέρχεται από την περσινή αυτοκτονία. Νομίζω ότι οι περισσότεροι περιμέναμε πολύ καλύτερη την ΤΣΣΚΑ και δεν είναι τυχαίο που περιμένουμε ότι κάποια στιγμή θα εκτοξευθεί. Μέχρι τώρα, όμως, το πρόσημο είναι αρνητικό.
    Συνοψίζοντας θεωρώ ότι αυτός που δικαιούται μέχρι τώρα το Νο 1 είναι ο Πσκουάλ. Ο λόγος είναι ότι ενώ φαινόταν μετά το περσινό F4 ότι η Μπάρτσα που ξέραμε μας τελείωσε, ο κόουτς κάνοντας δύο μόνο κινήσεις όχι απλά κατάφερε να την διατηρήσει στον αφρό αλλά και να βελτιώνει με τέτοιο τρόπο το παιχνίδι της που να νομίζει κανείς ότι είναι ανίκητη. Πρέπει, επίσης, να του πιστώσουμε και το γεγονός ότι γνωρίζοντας από το καλοκαίρι τα προβλήματα του Ναβάρο, δούλεψε την ομάδα ώστε όποτε χρειάζεται να παίζει χωρίς αυτόν και όποτε επιστρέφει στο rotation η ομάδα να αλλάζει αυτόματα το τσιπάκι και να προσαρμόζεται στην παρουσία του. Με το Μάικλ, η απουσία του προέκυψε ξαφνικά, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής και τα κρίσιμα ματς είναι κοντά. Αν καταφέρει και διαχειριστεί και αυτήν την απουσία, τότε θα μιλάμε για μεγάλη κλάση.

    Υ.Γ. Πεδουλάκης και Κουρτινάιτις συμπληρώνουν το top-3.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pascual γιατι παρουσιαζει μια σταθερα πολυ καλη ομαδα εδω κ 3-4 σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kορυφαία ανάρτηση από τον κορυφαίο του είδους. Πασκουάλ από εμένα Τζιμ. Ομαδικό πνεύμα, σύγχρονο μπάσκετ.

    rolf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν τον αγώνα με τη Ρεάλ τον Άρτζι άχρηστο τον ανεβάζατε , ανίκανο τον κατεβάζατε. Ξαφνικά πάτε να τον βγάλετε κόουτς της χρονιάς ή στη χειρότερη μέσα στην τριάδα. Τρέμε Φιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπλατ. Αυτό που βγάζει το μέτριο κατά τα ά;λλα ροστερ της Μακάμπι τον τελευταίο καιρό τρομάζει. Επικίνδυνος και στους οχτώ να βγάλει έξω φαβορί. RG μετά.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1. Πασκουάλ
    2. Κουρτινάιτις
    3. Μπάνκι
    4. Πεδουλάκης

    Το "επίσημο" θα πάει στον Πασκουάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Πασκουάλ ξεκάθαρα γιατί η δουλειά του στη Μπαρτσα είναι συνεχης εδώ και χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα και σε επίπεδο μπάσκετ και σε πλασαρίσματα στη διοργάνωση. Δευτερευόντως, σόρυ αλλά η Σιένα εκτός από την ένταση που βγάζει σε άμυνα κι επίθεση,θεωρώ ότι παίζει κακό μπάσκετ,άναρχο,αλάνας.Κουρτινάιτις, παίζει ένα πολύ σωστό και όμορφο μπασκετ, αλλά θέλει σκληράδα που θα σε οδηγήσει πιο μακριά στη διοργάνωση. Πεδουλάκης έχει κάνει υπέρβαση δεδομένων ΟΛΩΝ των δυσκολιών που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα και αν και παίζει ένα "σφιχτο" μπασκετ, με πολύ αργό τέμπο,χωρίς πολύ αιφνιδιασμό και χωρίς καλούς αυτοματισμούς(ότι γίνεται είναι καθαρά προιον ΔΔ), έχει κάνει μια ομάδα πολύ σκληρη και χτίζει πνεύμα νικητή.Μπασκετ όμως μετριότατο. Credit και στο Μπλατ για την ολικη επαναφορά από το καναβάτσο κι ενώ το ρόστερ του είναι για τα θηρία. Θέλει κάτι παραπάνω από καλές προπονητικές ιδέες για να κάνεις αυτά τα παλτά να πιστέψουν στην πρόκριση...Ολοκληρωμένος κόουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. RG μονο και μονο για το χαμηλο μπατζετ και την νεα ομαδα που εφτιαξε, με δυο παιχταραδες που δεν ειναι καν στην πρωτη τους νιοτη.Στο τελος ομως θα φανουν ολα, ακομη ειναι πρωιμο το γκαλοπ.Στην προκειμενη φαση μεχρι και σημερα ο Πεδουλας ειναι φαβορι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρίμας μάγκες. Η Κίμκι πάει για Λονδίνο, προσωπικά την βλέπω στα φαβορί. Θα πάρει και τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Pascual. Uperoxo basket i Barca fetos. Bebaia kai me ena roster..................

    ...alla megalo krima na leipei o Plaza apo ti lista sou, Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Jim νομίζω πως το θέμα σου είναι λίγο προβοκάτσικο, θες να πάρει το βραβείο ο Πεδουλάκης για να την πεις σε όσους τον κράζουν όλον αυτό το καιρό.

    Θα σε βοηθήσω...και εγώ Πεδουλάκη δαγκωτό. Η βελτίωση της ομάδας είναι συνεχής από την αρχή της χρονιάς και μάλιστα με τον τρόπο που παίζει ακόμα και με τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας έχει τις πιθανότητες του. Πολύ κοντά θα έβαζα τον Κουρτινάιτις που έχει καλή, σοβαρή και καλοστημένη ομάδα.

    Θεωρώ οτι προπονητής της χρονιάς πρέπει να αναδειχθεί κάποιος ο οποίος καταφέρνει κάτι που δε το περιμέναμε στην αρχή της χρονιάς. Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα πρωταγωνίστρια και έχει και εξαιρετικό ρόστερ οπότε δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι εξαιρετικό ακόμη, αν το σηκώσει τότε όντως θα έχει κάνει κάτι παραπάνω, αλλιώς δε λέει τίποτα...Αργύρης λοιπόν, και να τον ανανεώσουμε απο τώρα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για του χρόνου απο νωρίς να μη τρέχουμε.

    Υγ. Μία σκέψη που έκανα κάποια στιγμή...μήπως είναι πλεονέκτημα του Παναθηναικού που έγιναν τόσες πολλές αλλαγές το καλοκαίρι; Μήπως το οτι άλλαξαν σχεδόν όλοι οι παίκτες έκανε πιο εύκολη τη μετάβαση απο την εποχή Ομπράντοβιτς στην εποχή Πεδουλάκη, δηλαδή το γεγονός οτι όλοι οι παίκτες δεν είχαν ζήσει ποτέ την εμπειρία του να σου δίνει οδηγίες ο κορυφαίος βοήθησε να αποδεχτούν τα σχέδια και τις επιταγές του Πεδουλάκη και να γίνουν ομάδα ενώ στον Ολυμπιακό που λίγο-πολύ είναι η ίδια ομάδα οι συγκρίσεις γίνονται αυθόρμητα και φυσικά ο Μπαρτζώκας βγαίνει χαμένος και αυτό δυσκολεύει την πρόοδο;

    pan.tsak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έφευγαν οι παίκτες προφανώς δεν θα έφευγε και ο Ομπραντοβιτς. Αλλά αυτό που λες πολύ πιθανώς να βοήθησε τον Πεδουλακη να επιβάλει την δική του φιλοσοφία στους νέους παίκτες έχοντας όμως η ομάδα τον αέρα και το πρεστίζ του Παναθηναϊκού του Ομπραντοβιτς. Συμφωνώ επίσης σε αυτό που λες για την Μπαρτσα. Αν δεν σηκώσει την κούπα είναι αποτυχία. Είναι μια ομάδα που χρόνια τώρα σαρώνει όλες τις έδρες, έχει σταθερό κορμό παικτών, με τις απαραίτητες προσθήκες(και άπειρο μπατζετ), και παρόλα αυτά θεωρείται ομάδα Loser. Αν αυτό δεν είναι φάουλ του προπονητή τότε τι είναι;

      Διαγραφή
    2. Καμμια ανανεωση κανενος Αργυρη πριν εξαντλησουμε τις πιθανοτητες επιστροφης Ομπραντοβιτς. Ακομα κι αν κανει τριπλ κραουν.

      Γιωργος Ζωγραφου

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς; Σοβαρή πιθανότητα; Μου φαίνεται απίθανο... Και με κίνδυνο αν περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι να χάσεις τον κορμό που έχει χτίσει φέτος πρέπει να τελειώνεις με τον προπονητή και να δεις πως προχωράς για να στοχεύσεις πιο ψηλά του χρόνου..

      pan.tsak

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδιά, έλεος πια με την επιστροφή του Ζοτς. Για πόσο καιρό ακόμα θα ζείτε με το όνειρο της επιστροφής; Αν είναι να γυρίσει το καλοκαίρι, γιατί δεν έμενε πέρσι; Τί άλλαξε; Τί σημαίνει ότι ακόμη κι αν κάνει triple crown ο Πεδουλάκης, να φύγει αν είναι να επιστρέψει ο Ζοτς; Θα τρελαθούμε ; Όσοι δεν έχουν εμπεδώσει ότι ο Ζοτς είναι μέρος του ένδοξου παρελθόντος της ομάδας και ότι τουλάχιστον άμεσα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, απλώς χάνουν το χρόνο τους. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα, επιτέλους!

      77

      Διαγραφή
    5. 77 εχεις μεγαλο δικιο φιλε, το ιδιο λεω και εγω. Φυσικα και τον ηθελα και φετος και οποτε μπορει να επιστρεψει (και πιστευω οπως ο Μεσινα ετσι και ο Ζελικο καποτε θα ξαναγυρισει) αλλα εκτος των αλλων ο Αρτζι υπεργραψε για 2 χρονια οποτε του χρονου παλι με Αρτζι στον παγκο θα ειμαστε. Και γιατι να μην ειμαστε ομως; Μια χαρα τα παει και ασε τους παναθες να κλαιγονται. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    6. Προβοκάτσικο??? Εντάξει φίλε, έλιωσα!!!! Αιγοπρόβατο ίσως!!!
      Προβοκατόρικο είναι το σωστό αλλά οκ, απλά προσκυνώ.
      Όσο για την ουσία του θέματος, βάση θεάματος σε σχέση με το υλικό που έχει ο καθένας θα ψηφίσω Κουρτινάιτις.

      Constantine

      Διαγραφή
  26. Κουρτινάιτις για πλακα... Η Κίμκι παίζει με διαφορά το καλύτερο μπάσκετ από όλες τις ομάδες σε σχέση με το ρόστερ και το μπάτζετ που έχει... Επίσης, έδειξε κυρίως την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει αυτοματισμούς και είναι σωστά δουλεμένη με την απουσία του Πλάνινιτς ( που είναι ο ηγέτης της) από το παρκέ για αρκετή ώρα...

    Υ.Γ. Αυτόν τον Κοπόνεν της Κίμκι γιατί δεν τον πήρε κάποια ελληνική ομάδα το καλοκαίρι που ήταν ελεύθερος;;;; Μήπως επειδή είναι Φιλανδός και προτιμήσαμε έναν Αμερικάνο (Μπανκς έστω και στη μέση της σεζόν) και έναν Λιθουανό (Γκετσεβίτσιους);;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. και το χρυσο βατομουρο στον.... μπαρτζωκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ ενδιαφέρον ανάρτηση, την περιμέναμε καιρό !!! Διαβάζοντας και τα σχόλια των φίλων, νομίζω πως η σύγκριση είναι κάπως όχι επί ίσοις όροις. Πως να συγκρίνεις έναν προπονητή με 30 εκατ μπάτζετ, ελάχιστες νέες προσθήκες, που είναι για 3η χρονιά σε μια ομάδα, με έναν προπονητή με 10 εκατ μπάτζετ, σχεδόν ολόκληρη καινούργια ομάδα, μόλις κάτι μήνες σε αυτήν κι εκείνον άπειρο σχετικά για τόσο υψηλό επίπεδο ? Με αυτή τη λογική δεν μπορώ να βάλω τον Πασκουάλ απέναντι στον Πεδουλάκη... Σαφώς και η Μπάρτσα παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ... στην 3η χρονιά του ίδιου προπονητή, με παίκτες επιπέδου Σάρας.... Αν προσπαθούσαμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα καθαρά με 'μαθηματικές' πράξεις, αντιστοιχώντας συντελεστή για κάθε παράμετρο σύγκρισης ίσως οι Κουρτινάιτις, Μπάνκι, Πεδουλάκης να 'φαινόντουσαν' καλύτεροι συγκριτικά με Πασκουάλ και Μεσίνα.... Στο δικό μου μυαλό βάση δυσκολιών-προσδοκιών-υλικού-μπάτζετ κοκ υπερτερεί ο Πεδουλάκης... όχι για το αν παίζει όμορφο μπάσκετ, αλλά γιατί στέκεται επάξια απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους όντως κι εκείνος ρούκι σε τέτοια διοργάνωση.... Με βοηθά όμως αυτή η ανάρτηση να αναφέρω κάτι που και ο Τζιμ έχει πει πολλές φορές... Έπειτα από αυτά τα δείγματα δουλειάς του εγώ τον Άρτζι θέλω να τον αξιολογήσω μετά από έναν ακόμη χρόνο... ανεξαρτήτως φετινών αποτελεσμάτων... έχοντας ένα ολόκληρο καλοκαίρι που θα μπορεί πιο ήρεμα και έχοντας πλέον μια σταθερά για να φτιάξει κάτι αξιόλογο. Αν μετά το λύκειο (1η χρονιά, άμυνα, νοοτροπία) η ομάδα δεν αποδώσει στο πανεπιστήμιο (2η χρονιά, επίθεση, αυτοματισμοί, συστήματα) τότε επι του ασφαλούς θα μπορούμε να πούμε αν κάνει για το υψηλότερο επίπεδο ο Πεδουλάκης ή όχι.Καλημέρα σε όλη την παρέα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά όλα, απλά να διορθώσω, πως δεν είναι μόλις η τρίτη χρονιά του Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα. Ανέλαβε στα μέσα της σεζόν 2007-8 σαν πρώτος προπονητής ενώ ως βοηθός βρισκόταν στον πάγκο της από το 2005 νομίζω. Εννοείται ότι την γνωρίζει την ομάδα, έχει βγει από τα σπλάχνα της.

      Rick Deckard

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτως με το σκεπτικο σου Ναταλια!Δηλαδη τι να λεμε?Οτι επειδη η Ρεαλ παει τρενο στην Ισπανια και στην ευρωλιγκα(με εξαιρεση τις 3-4 τελευταιες αγωνιστικες)ο Λασο ειναι coach of the year???Προφανως οχι.
      Με βαση λοιπον οσα ανεφερες,η δικια μου φηφος παει στον Μπλατ και απο κοντα ο Πεδουλακης με τον Μπανκι.Ομολογω οτι ειμαι επηρεασμενος απο το επικο comeback της μακαμπι στην διεκδικηση της προκρισης αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι απο τις ομαδες που ακομη παλευουν για μια θεση στην οκταδα,η μακαμπι εχει το χειροτερο ροστερ(μαζι με την σιενα).Αυτο που δεν μου αρεσει στην Σιενα για να προτιμησω τον Μπανκι ειναι πως αυτο το αναρχο στυλ της μου δινει την εντυπωση πως δεν θα της βγει σε καλο.Καπου θα σκασει η φουσκα.Ισως να κανω λαθος.Ιδωμεν...

      Διαγραφή
    3. ''ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ'' ΝΑΤΑΛΙΑ ((ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ & ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ (ΣΥΓΧΩΡΑ ΜΕ) ΤΟ'ΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ))

      Διαγραφή
    4. Ουπς, πολύ σωστή 'παρατήρηση'... σε ευχαριστώ πάρα πολύ... χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, μάλλον καταλήγει πάντα έτσι γιατί στην αρχή σκέφτομαι να γράψω 'άρθρο' και μετά καταλήγω στην 'ανάρτηση' και γίνεται έτσι ένας γραμματικός αχταρμάς χιχι....

      Διαγραφή
  29. ΚΟΥΡΤΙΝΑΙΤΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. γεια σου jim.ωραιο θεμα αλλα ξεχασες το Μπαρτζωκα!!!
    περα απο την πλακα...με διαφορα μεγαλη ο Πεδουλακης.
    οχι τοσο για τα αποτελεσματα,οσο για την εικονα της ομαδας του που βελτιωνεται συνεχως,σε αντιθεση με τον μπανκι και δειχνει να φτανει σε τοπ κλας επιπεδο.
    ομως ολα αυτα θα κριθουν σε 2 μηνες.τωρα ειναι νωρις
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγχαρητήρια Τζιμ αρχηγέ. μας γέμισες το πρωινό κενό στη μπασκετική ημέρα! Είμαι μεγάλη φαν σου (και του αθλήματος) σε διαβάζω καιρό. Μεσίνα λέω, γιατί έχει χαληναγωγήσει έστω και λίγο τον τρελο τον Τεόντοσιτς.

    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τζιμ πολυ καλη η ιδεα σου και εξαιρετικα διατυπωμενοτο αρθρο σου. Εγω προσωπικα επειδη ειμαι πολυ υπερ των αουτσαιντερ θα πω τρεις προπονητες. Σιγουρα τον Μπανκι και μετα τον Πεδουλακη και τον Μπλατ. Ο Μπανκι διοτι ξεκινησε πολυ ασχημα την χρονια και πηρε μια εντελως καινουργια ομαδα χαμενη στα χαμενα και εχει βρει (εστω αυτη που βρηκε) μια ταυτοτητα οπως σωστα ειπες και παιζει και πολυ ομορφο μπασκετ. Μετα ο Πεδουλακης διοτι και αυτος ενα πραγμα σαν τον Μπανκι (μονο που ειχε τους 2 παλιοτερους παικτες της ομαδας - ο ενας ειναι και ο κορυφαιος της Ευρωπης - πραγμα πολυ σημαντικο) ξεκινησε την χρονια μεσα στη μιζερια και στην αμφισβητηση αλλα σταδιακα η ομαδα βρισκει λυσεις και παλευει τα τεραστια μπατζετ στα ισια και παληκαρισια. Πιστευω ομως πως ο κορυφαιος ολων ειναι ο Μπλατ. Οχι μονο απο την δουλεια του φετος αλλα γενικα πιστευω πως μονο ο Μεσινα απο τους υπολοιπους μπορει να τον κοντραρει. Ο ανθρωπος ειναι μαγος και φαινεται στην εντελως διαφορετικη ψυχολογια της Μακαμπι. Ξεκινας τοσο χαλια το τοπ 16 και πας για προκριση και ισως και για πλεονεκτημα; Μπραβο απο εμενα. Μου θυμιζει πολυ το 0-3 του ΠΑΟ το 2005-06 με Τσιμπονα Εφες και Μπενετον και μετα την μεγαλη αντεπιθεση 3-0 με 2 εκτος εδρας και συνδυασμο αποτελεσματων που βγηκαμε 1οι. Συμφωνεις Τζιμ; ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πασκουαλ χωρίς σκέψη. Αυτή τη στιγμή μόνο Πασκουάλ.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. εξαιρετικό άρθρο για ακόμα μία φορά....αν και σε διαβάζω ανελλιπώς και επισταμένως, δεν έχω μετάσχει ιδιαίτερα στις συζητήσεις...ένα σχόλιο μόνο θέλω να κάνω για τον Πεδουλάκη, τον οποίο συμπαθώ και εκτιμώ ιδιαίτερα και είμαι από αυτούς που τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή διότι είναι μαχητής, έξυπνος, καλός στο coaching, κατά τη διάρκεια του αγώνα, και γενικώς δείχνει ότι είναι και εκείνος, μαζί με την ομάδα, σε μια ανοδική εξελικτική πορεία. Ετέθη από φίλο το ερώτημα τί θα έκανε ο Πεδουλάκης αν είχε το badjet της Εφές. Παρότι, όπως προείπα, είμαι υπέρμαχος της φετινής δουλειάς του, εντούτοις διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το αν και πόσο θα τα κατάφερνε καλύτερα αν είχε υψηλότερο badjet να διαχειριστεί, και η ομάδα του έφερνε καλύτερους παίκτες, μεγαλύτερα ονόματα κλπ. Ένας προπονητής με την καριέρα και την πορεία του Πεδουλάκη, όπου σίγουρα διακρίνεται από απειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας, εκτιμώ ότι είναι καλύτερα γι΄ αυτόν να έχει να διαχειριστεί ένα σύνολο παικτών απλά καλών, και δη χειρότερο συγκριτικά με το ρόστερ που διέθετε η ίδια ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, παρά να κληθεί να κοουτσάρει μια ομάδα αστέρων...καταρχήν το άγχος και η πίεση είναι λιγότερο, ενώ πέρα από αυτό, φέτος, μαζί με αυτόν αποκτά ταυτόχρονα εμπειρίες και κτίζει το προφίλ της και η ομάδα, μιας και οι παίκτες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν παραστάσεις από ευρωλίγκα. Από την άλλη οι όποιες αδυναμίες του Πεδουλάκη, ειδικά στην αρχή [διότι είπαμε πως εξελίσσεται και ήδη η εικόνα του είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την αρχή της χρονιάς] επισκιάζονται - καμουφλάρονται από τις τυχόν μπασκετικές αδυναμίες των παικτών και τις ελλείψεις του ρόστερ...Για παράδειγμα, αν ο Πεδουλάκης καλείτο φέτος να διαχειριστεί το ρόστερ που είχε η ομάδα το 2009 στο Βερολίνο, τότε οι όποιες αδυναμίες της ομάδας δεν θα έβρισκαν ως αλεξικέραυνο - ασπίδα τις αδυναμίες του ρόστερ, δεν θα 'φιλτράρονταν', αλλά θα ήταν εμφανείς και θα αναζητουνταν ευθύνες απευθείας στον ίδιο. Οι αδυναμίες στον σχεδιασμό επιθετικών συστημάτων π.χ. [κάτι που εντοπίζω ως μειονέκτημα του Άρτζι], φέτος καλύπτονται από την μειωμένη ποιότητα του ρόστερ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπήρχε καμία δικαιολογία. ως εκ τούτου νομίζω πως η φετινή ομάδα βολεύει τον Πεδουλάκη..Του χρόνου, που ελπίζω να μείνει [εκτός και αν γυρίσει ο Ζοτς], είμαι βέβαιος πως ο Πεδουλάκης θα είναι πολύ πιό έτοιμος, προπονητικά και τεχνικά, να διαχειριστεί ένα καλύτερο υλικό και να το αξιοποιήσει καλύτερα,,,Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν και Παναθηναϊκός, που μάλιστα στηρίζει τον RG από την αρχή (όχι ότι είναι προπονηταράς, αλλά ότι δουλεύει και έχει όλα τα φόντα για να γίνει στο μέλλον), θεωρώ ότι ο Κουρτινάϊτις έχει δείξει πολύ καλή δουλειά. Από το πρώτο ματς εντός που χάσαμε, είδα μια κανονική ομάδα, που δεν μπήκε για να παίξει "ελαφρύ" μπάσκετ, ούτε σαν πρόβατο στη σφαγή. Έπαιξε σοβαρά και συγκροτημένα, και έκανε -σε όλους μας- μεγάλη εντύπωση...

    Τα γνωστά "βαριά" ονόματα προφανώς πορεύονται την πορεία τους (Ετόρε, Τσάβι και Μπλατ), και ο καθένας θεωρώ ότι κάνει ότι μπορεί για να φτάσει στη κορυφή. Ως κορυφαία ονόματα, θα τους κρίνουμε όταν κρίνονται και οι κούπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τον καλύτερο ξέχασες. Kill Bill - Βασίλης Σπανούλης

    Μένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Sergio Scariolo

    The bad news
    Η ομάδα του ξεκίνησε μέτρια και τέλειωσε χάλια.
    O Μπουρούσης ξεπατώθηκε σε κάθε ματς για το τίποτα.
    Έδιωξε ως αποδιοπομπαίο τράγο τον μοναδικό μοντέρνο σέντερ του και τρέλανε τον μοναδικό του playmaker.

    The good news
    Δεν έχει δεχτεί στα 12 παιχνίδια του top 16 100 πόντους περισσότερους από τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της φάσης.
    Δεν έχει -179 διαφορά πόντων, 1088 συνολικό παθητικό και 90 μέσο όρο.
    Δεν έφερε στην αρχή της σεζόν τον τίτλο του πολλά υποσχόμενου και του φαβορί.

    Ο Σιμόνε έχει γίνει φέτος χειρότερο ανέκδοτο από το Σέρζιο.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Tζιμ ένα από τα δικά σου άρθρα-top!Εισχωρείς λοιπόν στις δουλειές των προπονητών και αναλύεις τις δουλειές τους...
    Με βάση αυτά που λες στην αρχή,δηλαδή το τι έβγαλαν μπασκετικά και με γνώμονα το υλικό τους,Κουρτινάιτις και Πασκουάλ υπερέχουν.Ο Μεσίνα αυτή τη στιγμή παρά το γεγονός ότι η ομάδα συνεχίζει στα στάνταρ της και είναι αυτή τη στιγμή και νο1 φαβορί για τον τίτλο για μένα,δεν έχει βγάλει κάτι για το οποίο να θεωρηθεί κόουτς της χρονιάς.Ο Μπάνκι έχει κάνει σπουδαία δουλειά(κι όμως..).Αν σκεφτούμε το υλικό που είχε,που δε μπορεί να συγκριθεί ούτε με του Πάο ούτε με καμιά άλλη διεκδικήτρια των πλέι-οφ,έχει κάνει τεράστια υπέρβαση.Τρανταχτές αδυναμίες σε πολλούς τομείς στο ρόστερ,έλλειψη παικτών winner,και έμπειρων,μικρά ονόματα.Με βάση αυτά που είχε στα χέρια του αποφάσισε να παίξει αυτό το τρελό μπάσκετ...Και τα πήγε μακράν καλύτερα από ότι θα τα πήγαινε οποιοσδήποτε μεγάλος κόουτς με το σκεπτόμενο και στοχευμένο μπάσκετ του.Από πλευράς αποτελεσμάτων ο πεδουλάκης πρώτα και ο μπλατ έπειτα έχουν το δικαίωμα να κοκκορεύονται.Για αύριο πάντως νομίζω η σιένα θα κερδίσει εντός τη μπάρτσα...Σημαντικές απουσίες κι έλλειψη κινήτρου οι Ισπανοί.Και όλο το σκηνικό φέρνει σε μεγάλο κίνδυνο κίμκι-οσφπ.Νομίζω αυτός που θα χάσει στο σεφ θα μείνει και εκτός μαζί με την Κάχα.(θυμηθείτε το..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καθαρά προπονητικά Αργύρης Πεδουλάκης.Έχοντας κάνει τραγικά λάθη στην στελέχωση έχει καταφέρει ο ΠΑΟ να μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη,η γνώμη μου είναι ότι έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο για τα ευρωπαικά δεδομένα αν λάβει κανείς υπόψιν του το ρόστερ που έχει στα χέρια του για το οποίο σίγουρα φέρει ευθύνη όμως μιλάω καθαρά προπονητικά εξαιρώντας το κομμάτι της στελέχωσης.Μετά τον Αργύρη Πασκουάλ αν και θεωρώ ότι το πρόσωπο κλειδί της ομάδας φέτος ήταν ο Μάικλ και χωρίς αυτόν είναι διαφορετική ομάδα,θα περιμένω να δω τι θα σκεφτεί για να καλύψει το κενό.
    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο εττορε ειναι ηδη επικουρος, ο μπλατ λεκτορας, ο καθηγηγητης φετος κανει διακοπες... Αν ο πασκουαλ συνεχισει ετσι, δικαιωματικα στο τελος της χρονιας θα παρει το εισιτηριο για το κλαμπ των κορυφαιων. Αρτζι και κουρτιναιτις ηρθαν για να μεινουν, αλλα στα δικα μου ματια τα πιο hot prospects της προπονητικης ευρωπαικης σκηνης ηταν στο uleb cup. Ο φωτης και ο περασοβιτς... dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δε συμφωνώ με το σκεπτικό της κρίσης τώρα,πριν καν κριθεί η πρόκριση στους 8,διότι εδώ ψηφίζουμε για το coach of the year και η γνώμη μου γι'αυτο το βραβείο είναι ότι θα πρέπει να κρίνεται στο τέλος της σεζόν,μετά το τέλος κάθε διοργάνωσης(αντίθετα με το τι συμβαίνει γενικά,στο NBA & στην Euroleague).Το επιχείρημά μου είναι ότι στο μυαλό όλων κόουτς της χρονιάς στην Ευρωλίγκα για το 2011 είναι ο Ζοτς και για το 2012 ο Ντούντα,αλλά αν γινόταν ψηφοφορία πρόπερσι και πέρυσι αντιστοίχως πριν τη φάση των 8 δεν έχω ιδέα ποιος θα έπρεπε να είναι και μάλλον πολλοί θα συμφωνήσετε ότι δεν έχει σημασία (ίσως να ήταν ο Πασκουάλ για το 2011&ο ...δημοδιδάσκαλος Γιόνας για το 2012-πραγματικά υπάρχει κανένας να το πιστεύει αυτό?).
    Δεύτερον,συμφωνώ με τη Ναταλία ότι δύσκολα μπορεί να συγκριθείο Πασκουάλ με τον RG γιατί οι συνθήκες& τα ζητούμενα είναι πολύ διαφορετικά φέτος από τον καθένα τους.
    Καταλήγω,βασιζόμενος στην Ιωαννίδεια ρήση ότι"έχεις μια ομάδα του 7 και την κάνεις να παίζει σταθερά για 8?είσαι επιτυχημένος!Ενώ αν έχεις μια ομάδα του 8 που την κάνεις να παίζει ποτε για 6,πότε για 7 και μια φορά στο τόσο για 9,είσαι αποτυχημένος",ότι,μέχρι στιγμής,καλύτερη δουλειά έχει παρουσιάσει ο Μπλατ,με μια ομάδα αποδυναμωμένη,αλλά σχετικά σταθερή που όταν πρέπει μπορεί και να υπερβεί τον εαυτό της.Ευφημος μνεία στον Κουρτινάιτις γιατί ειναι ελπιδοφόρος & πολύ σταθερός,ενώ για τον RG θα συνέστηνα υπομονή και πιστευω ότι το αληθινό του κριτήριο θα είναι η απόδοση του ΠΑΟ στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας(ούτε οι τελικοί της Α1).Λυπάμαι για τα ειρωνικά σχόλια για τον Μπαρτζώκα,του αξίζει η ευκαιρία του Ολυμπιακού και μακάρι να τα καταφέρει,αλλά έχει πέσει σε σκόπελο και πρέπει να επιπλεύσει.
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Papaserv, αν ήταν έτσι θα περιμέναμε κάθε χρόνο το τέλος και όποιος έπαιρνε τον τίτλο θα ήταν και ο κόουτς της χρονιάς. Το ζήτημα είναι τώρα και χωρίς να επηρεαστούμε από την κατάληξη της Ευρωλίγκας και με καθαρά μπασκετικά κριτήρια, ποιός έχει κάνει την καλύτερη δουλειά. Βεβαίως, παίζει ρόλο και η πορεία της ομάδας. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες ή τυχαία γεγονότα που την επηρεάζουν και δεν χρεώνονται στον προπονητή. Παράδειγμα, η περσινή χρονιά. Αν έβαζε τις βολές ο Σίσκα και έπαιρνε τον τίτλο η ΤΣΣΚΑ, θα ήταν coach of the year ο Καζλάουσκας; Όχι, βέβαια. Ή αν ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 4ος δεν θα ήταν επιτυχημένος ο Ίβκοβιτς. Ακόμα και φέτος αν η Μπάρτσα δεν μπορέσει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό χωρίς το Μάικλ, θα είναι αποτυχημένος ο Πασκουάλ; Δεν το πιστεύω.

      77

      Διαγραφή
  42. 1ος: Κουρτινάιτις γιατί η ομάδα παίζει αυτό που σχεδιάζει στο πινακάκι του.
    2ος: Πασκουάλ γιατί έχει δώσει αυτή την σταθερότητα που έλειπε χρόνια τώρα στην Μπάρτσα δηλαδή ανεξαρτήτου πεντάδας κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα φαίνεται ότι παίζει με τους βασικούς της καμία μετάπτωση καμία θάλασσα στις αλλαγές.
    3ος: Μαχμούτι γιατί κατάφερε να κάνει μια τούρκικη ομάδα σοβαρή και πειθαρχημένη σε κάθε τέμπο παιχνιδιού και αυτό σε κάποιους που παρακολουθούν μπάσκετ 30 χρόνια λέει πολλά. Λεφτά έχουν δοθεί πολλά και στο παρελθόν στην Τουρκία. Αυτό όμως το αποτέλεσμα δεν το έχει φέρει κανείς (ούτε και η Εφές του 2000)μέχρι τώρα και οφείλουμε να του το πιστώσουμε.
    Για τους Έλληνες δεν γίνεται λόγος. Ο μεν Μπαρτζώκας υστερεί στον έλεγχο της ομάδας ενώ ο Πεδουλάκης δεν έχει καταφέρει να δώσει ακόμα μια ταυτότητα. Προσπαθεί δε λέω αλλά αν εξαιρέσεις την καλή άμυνα, στην επίθεση δεν το λες και θέαμα αυτό που βλέπεις. Και μην ξεχνάμε το μπάσκετ όπως και κάθε άθλημα πάνω από όλα είναι ένα θέαμα.
    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα jim και στους υπολοίπους φίλους, για μένα όταν συζητάμε για προπονητή της χρονιάς θα πρέπει να λαμβάνουμε και άλλα κριτήρια εκτός των αποτελεσμάτων(αποδυτήρια,στελεχωση,μπάτζετ,κρίσιμα παιχνίδια,φορμάρισμα ομάδας,πλάνο). Σε αυτά ξεχωρίζει. χωρις να είναι τέλειος φυσικά, ο Μεσίνα. Τον Πασκουάλ δεν τον πιστεύω-όπως κανέναν Ισπανο προπονητή πλην Αίτο βεβαίως-βεβαίως- ο Κουρτινάιτις δεν με έχει πείσει σε κρίσιμα παιχνίδια, ο Πεδουλάκης είναι κορυφαίος κόουτς αλλά κακός στη στελέχωση και με ερωτηματικό για αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, ο Μπλατ γύρισε μια κατάσταση που ήταν εις βάρος της ομάδας του αλλά φέρει ευθύνες για το ρόστερ και για κάποια άσχημα αποτελέσματα-εμφανίσεις(Χίμκι-Σιένα εκτός,Ολυμπιακός εντός), ο Μπάνκι καλή δουλειά ανέδειξε τον χάκετ και τον Κανγκούρ αλλά τώρα στα δύσκολα δεν με πείθει(Δεν χανεις ρε κόουτς από τη Μπεσίκτας!) και τέλος ο Μπαρτζώκας ενώ έχει ιδέες δεν φαίνεται να τις περνάει στους παίκτες του. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Για Λάσο και Πλάθα είπαμε Ισπανοί κόουτς είναι για τη Βαλένθια,για Ομπραντόιρο και την Εθνική Ισπανίας των παιχταράδων (του Ναβάρρο,των Γκασόλ,του Ρούντυ και κάτι άλλων που δεν ξέρουν... από μπάσκετ!) Αυτά ψηφίζω Μεσίνα.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. CSKA destroying Real...
    Rodriguez / Slaughter τρελά alley oops.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. καλησπερα σε ολους..2 ειναι τα κριτηρια για τον καλυτερο κοουτς..το ποσο καλα εχει παει η ομαδα του κ ποσο πολυ εχει συμβαλλει σ αυτο..με μια πρωτη αναγνωση ο κουρτιναιτις,ο πασκουαλ,ο μαχμουτι κ ο μεσινα οδηγουν τη κουρσα..εχοντας στο μυαλο μου τις ομαδες των 4,σκεφτηκα τα εξης..ο μεσινα εχει φτιαξει ενα καλο συνολο το οποιο προσπαθει να παιξει αυτο που χει στο μυαλο του ο ιταλος..δε τα χει καταφερει απολυτα,η τσσκα εχει περισσοτερες κακιες βραδυες απο καθε αλλη χρονια..ο μαχμουτι με 5-6 πολυ καλους παικτες κ τους υπολοιπους ρολιστες εχει δωσει στην εφες σταθεροτητα ενω εχει δειξει μεγαλη βελτιωση στα κλειστα ματς,τα δυσκολα τωρα αρχιζουν..ο πασκουαλ,ισως ειναι ο πιο τυχερος-η ομαδα του παιζει στον αυτοματο, δεν εχει χρειαστει να κανει μια μεγαλη προπονητικη βραδια..με τις προσθηκες τομιτς-σαρας εβαλε περισσοτερα πραγματα στο παιχνιδι της μπαρτσα,περιμενω ενα κλειστο παιχνιδι να δω τις αντιδρασεις του..ο κουρτιναιτις ισως εχει φτιαξει την "πιο ομαδα"..το ιδιο καλη σε μισο η ανοιχτο γηπεδο,με αυτοματοποιημενες κινησεις που θυμιζουν συνολο που ναι πολλα χρονια μαζι..ο λιθουανος εχει περασει τα βασικα στους παικτες του παρα πολυ καλα,δε παιζει τιποτα φαντεζι αλλα κανενας αντιπαλος δε μπορει να τους νικησει ευκολα.. για να κρινουμε το κορυφαιο ειναι νωρις,πρεπει πρωτα να δουμε τι ταμειο θα κανουν..

    Υ.Γ βγηκαν οι υποψηφιοτητες για τον αμυντικο κ το ρουκι της χρονιας..με μια πρωτη ματια,λασμε-μος-σαδα κ βεστερμαν-μιροτιτς ξεχωριζουν..τζιμ αν δε κανεις αναρτηση γι αυτο,θελω τη γνωμη σου JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε ανώνυμε! Aυτό το μπάσταρδο βραβείο για το "ανατέλλον άστρο" της λίγκας πραγματικά μπάζει από παντού. Δηλαδή επί πόσα χρόνια μπορεί κανείς να το διεκδικεί; Σε πόσες σεζόν ενεργού συμμετοχής "καίγεται" ένας, νεότατος έστω, παίκτης.

      Συγκεκριμένα για τον Μίροτιτς έχω να πω ότι με βάση τις προσδοκίες και τα προσόντα του είναι μια μικρή απογοήτευση στη φετινή σεζόν. Δεν είναι δυνατόν να τον κάνει άλογο ο 30φεύγα Τσαρτσαρής. Το παιδάκι ξέρει τρελό μπάσκετ, έχει θαυμάσια φυσικά προσόντα, αξίζει για ΝΒΑ κλπ, αλλά έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του και πρέπει να αλλάξει λίγο νοοτροπία.

      Νομίζω ότι ένας 20χρονος οφείλει να καταθέτει στο παρκέ κάτι παραπάνω στον τομέα ενέργεια και ο Μαυροβούνιος το παίζει λίγο αρχοντόπουλο. Ο Παπανικολάου πχ είναι πολύ κατώτερος ως ταλέντο, αλλά μέσα από την ενέργεια που έβγαζε ανέβασε το στάτους του και έφτασε να βγάζει μάτια στα κρίσιμα ματς της Ευρωλίγκας - ο πραγματικός MVP του περσινού F4, γαμώ το σταρ σίστεμ τους...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  46. Και εγώ περίμενα βρέ να κάνεις ανάρτηση για "Best Defender", που εάν δε βγεί ο Λάσμε θα μιλάμε για τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-ο σκάνδαλο...

    Για το παρόν ερώτημα, ευκολάκι ο Μαχμούτι. Τα τελευταία 17 συναπτά έτη παρουσίας μου στο ΟΑΚΑ και παρά την εδώ ήττα της, η Εφές του ήταν από τις πιό δεμένες ομάδες που έχω δεί να περνούν από το κλειστό. Η ομάδα δείχνει προσανατολισμό, έχει αποβάλει όλες τις παθογένειες της τουρκικής υπερφιλοδοξίας και δείχνει πλάνο και ηρεμία. Ήταν η ομάδα που σίγουρα με εξέπληξε..

    Υ.Γ: Προτείνω αρθράκι, όπως βγήκε και ένα πολύ επιτυχημένο σήμερα σε αθλητικό site, για τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας. Νομίζω αξίζει, γιατί π.χ εάν είχες θέσει το ίδιο ερώτημα στο τέλος του πρώτου γύρου, ο λαός θα φώναζε "Πλάθα", δείγμα του πόσο ρευστή έχει γίνει πλέον η διοργάνωση με τη νέα μορφή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για την τρίτη θέση στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Και με δεδομένο οτι ο Παναθηναϊκός εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να κερδίσει με 18 πόντους την ΤΣΣΚΑ. Τα παρακάτω με την προϋπόθεση ο Παναθηναϊκός να κάνει δύο νίκες. Τότε προκύπτουν τρία σενάρια :

    1. Αν η Μάλαγα κερδίσει την Εφες, ο Παναθηναϊκός με δυο νίκες είναι σίγουρα τρίτος και αποφεύγει τη Μπάρτσα, με τέταρτη την ηττημένη του παιχνιδιού Ρεάλ - Εφές. Με λίγα λόγια τον βολεύει να κερδίσει η μόνη ομάδα που μπορεί να τον αποκλείσει απο τους 8.

    2α. Αλλά και αν η Εφές κερδίσει, η υπόθεση τρίτη θέση είναι ακόμα ανοικτή. Αν στο τελευταίο παιχνίδι η Εφές κερδίσει και τη Ρεάλ τότε ο Παναθηναϊκός έιναι σίγουρα τρίτος με την Ρεάλ να μένει τέταρτη.

    2β. Τέλος, αν η Ρεάλ κερδίσει την Εφές, τότε έχουμε τετραπλή ισοβαθμία. Για να είναι ο Παναθηναϊκός τρίτος σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η νίκη του επι της ΤΣΣΚΑ και η νίκη της Ρεάλ επι της Εφές να βγάζουν αθροισμα τον μαγικό αριθμό των 9 πόντων. Κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο.

    Go Malaga go!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΜΟΛΙΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ Ο ΜΑΧΜΟΥΤΙ..........
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. μεγαλο διπλο της Μαλαγα....Ανοιξε διαπλατα ο δρομος για τριτη θεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κουρτιναιτις και μετα Πεδουλακης....Αντωνης13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Nίκησε η μάλαγα...
    Πλέον ο Πάο βλέπει ως must win το παιχνίδι...αν χάσει(δεδομένου του ενδιαφέροντος και του μεγέθους της τσσκα που γίνεται νο1 φαβορί για τον τ ίτλο πλέον χωρίς πολλά πολλά) είναι με την πλάτη στον τοίχο.Αν νικήσει κοιτά αισιόδοξα και για καλύτερο πλασάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Απο οτι φαινεται μετα την νικη της Μαλαγα κατα πασα πιθανοτητα ο Παναθηναικος βγαινει 3ος. Εκτος αν κερδισει την τσσκα με ΠΟΛΛΟΥΣ ποντους στην τελευταια αγωνιστικη οποτε παει για πρωτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν ψηφίζω γιατί πέρα από τις ελληνικές ομάδες δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά τις υπόλοιπες και δεν μπορώ να κρίνω. Στα δικά μου μάτια πάντως μέχρι τώρα η Μπαρτσελόνα έχει δείξει η πιο δυνατή.
    Στα του Παναθηναϊκού τώρα, εφόσον κερδίσει απόψε και την CSKA την άλλη βδομάδα εξασφαλίζει την τρίτη θέση, αφού (επιτέλους) του ήρθε κουτί η ήττα της Εφές. Όποιος χάσει στο Ρεάλ-Εφές, σε συνδιασμό με νίκη του ΠΑΟ, πέφτει τέταρτος.
    - Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πήγα να πω ότι ξέχασε τον Gist που ήταν ο καλύτερος στον πάγκο αλλά μετά κατάλαβα ότι έχει βρει σασί ο Γιόνας!!!! Δώσεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. πωπω βασανιστήρια των SS έκανε η Μακάμπι στους κακόμοιρους Τούρκους!!! χααχα
    Πανάθα στους 8... το ταξίδι συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μεχρι τωρα θα 'λεγα Πασκουαλ και Μπανκι..Για το βραβειο 'μαγειρας' της χρονιας προβληματιζομαι ποιον να διαλεξω..Σκαριολο η Πιανιτζιανι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. kourtinaitis fovero set mpasket!!! gia to yliko pou exei nomizw einai axios sygxarhthriwn... xarma ofthalmwn to mpasket pou paizei sto megalyteros meros enos agwna h ximki!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Συγχαρητήρια στον Παναθηναικό του Αργύρη Πεδουλάκη.Ό,τι δυσκολότερο μπορούσε να πετύχει η ομάδα με το μειωμένο μπάτζετ και τα καλοκαιρινά προβλήματα. Αν έλλειπαν κάποιες μέτριες επιλογές παικτών θα διάλεγα ανεπιφύλακτα αυτόν. Είμαι μεταξύ αυτού και του Κουρτινάιτις. Θα επιλέξω Αργύρη λόγω του ότι ο Κουρτινάιτις διανύει τη δεύτερη χρονιά στην ομάδα του..

    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. καλησπερα τζημ.παρα πολυ καλος ο παο αποψε οπως και σχεδον σε ολο τον δευτερο γυρο του τοπ 16.παντως η αποδοση του εχει ανοδικες τασεις ολοενα και περισσοτερο τελευταια.σημερα εκτος ολων των αλλων ειχε και αξιοπροσεκτη κυκλοφορια της μπαλας και οπως σχεδον σε καθε παιχνιδι τελευταια καλα ελευθερα σουτ και κυριως ευστοχα.αμυντικα ειναι πολυ γερος ετσι και αλλιως.θα ηθελα ενα πολυ συντομο σχολιο σου.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο.. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Περιμένω να τον δω και με την ΤΣΣΚΑ, όχι τόσο για το βαθμολογικό κομμάτι αλλά για το αγωνιστικό. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι έχει επανακτήσει τη μαχητική του φύση. Από εκεί ξεκινούν όλα..

      Διαγραφή
  61. Aν αυτο που κανει ο αργυρης το εκανε οποιοσδηποτε αλλος στην ευρωπη θα μιλαγαμε για θαυματοποιo... Δεν πειραζει αλλωστε ο αργυρης θα ειναι ευχαριστημενος μονο αν ειναι ανταγωνιστικος μεχρι το ΤΕΛΟΣ. civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός civil.. Και το αντίθετο. Αν έχανε θα βαφτιζόταν "πουθενάς", έχουμε δυστυχώς αυτή την τάση στη χώρα μας όσον αφορά τις κρίσεις.

      Διαγραφή
  62. νομιζω μετα την προκριση στους 8 η επιλογη ειναι ευκολη πεδουλακης για πολλους λογους....
    1ον ειναι η 1η του χρονια σε αυτο το επιπεδο μαζι με μπανκι
    2ον ειναι ο μοναδικος που εφτιαξε ομαδα με μονο 2 παικτες απο τον περσινο κορμο της ομαδος του..........
    3ον εχει καταφερει να αξιοποιησει την πλειοψηφεια των παικτων του ροστερ και σχεδον σε καθε ματς υπαρχει κι αλλος πρωταγωνιστης
    4ον ο παναθηναικος παιζει σκεπτομενο μπασκετ κατι πχ που δεν παιζει η σιενα
    5ον ειχε τεραστιο βαρος επειδη ανελαβε τον παγκο που περυσι καθοταν ο κορυφαιος ολων στην ευρωπη ο ζοτς.........

    οσο για τους αλλους κουρτιναιτις παρα πολυ καλος, πασκουαλ νομιζω καθε χρονο τα ιδια ως ενα σημειο καλος αλλα οταν φτανουν τα κρισιμα ματς αγνοειται......., μπλατ μεγαλο συν οτι καταφερε να επαναφερει μια ομαδα που την ειχαν ολοι ξεγραμμενη σε καποια φαση, για τον μπανκι κραταω μια επιφυλαξη δεν ειμαι σιγουρος αν η καλη εικονα της σιενας οφειλοταν σε αυτον ή στο καλο σκαουτινγκ και επιλογη παικτων που κανουν.......,οσο για τον μεσινα νομιζω θα χαμογελασει στο τελος της διοργανωσης αφου ευτυχως γι αυτον δεν υπαρχει ζοτς φετος..............

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος! Που χαθηκες εσυ φιλε? :)

      Διαγραφή
    2. ξεκουραζομαι φιλε φωτη για να εχω αρκετες δυναμεις για το λονδινο..... =)
      α και κατι που ειναι αξιο σχολιασμου απο τις χτεσινες δηλωσεις του πεδουλακη ειναι το κομματι νικος ζησης.... ο πεδουλακης κατηγορηθηκε ακομα και για τετοια θεματα οτι δεν κινηθηκε για τον παικτη τελικα η αληθεια ειναι τελειως διαφορετικη συμφωνα με τον πεδουλακη ''το παιδι αυτο οπως και αλλα παιδια δεν συζητουσαν ουτε καν να ερθουν στον παναθηναικο''............
      πιστευω πως στο μελλον η διοικηση του παναθηναικου να μην ξεχασει ποιοι της εκλεισαν την πορτα στην ισως πιο δυσκολη στιγμη της ομαδος τα τελευταια 20 χρονια γιατι θα ειναι ασχημο να επιβραβευσει στο μελλον την αχαριστια.........

      bodiroga

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα bodiroga.... σε όλους αυτούς που είπαν ότι δε θέλουν να έρθουν, τους αξίζει μια μεγαλοπρεπέστατη χυλόπιτα στην περίπτωση που πλησιάσουν την ομάδα.... αυτούς που έχουμε, αυτούς που στα δύσκολα έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά ..... και ας τους πλαισιώσουν με νέα ταλαντούχα παιδιά ωστε να υπάρξει μέλλον.... θα δούμε πολλές κωλοτούμπες πάντως το καλοκαίρι....

      Διαγραφή
    4. Δεν χρειάζονται αυτά. Το timing πάντοτε είναι σημαντικό.
      Λογικό είναι παίχτες που είχαν άλλες επιλογές να έχουν επιφυλάξεις τέτοιου είδους . Και μην ξεχνάμε ότι εκτώς από το rebuilding του ΠΑΟ ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα ήταν και η οικονομική κατάσταση - εξέλιξη (χρεωκοπία) της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    5. ακριβως για τους λογους που λες ειναι διπλα αξιοι αυτοι που ηρθαν και ρισκαραν αρκετα πραγματα......... πχ ο ουκιτς ειχε προτασεις μεγαλυτερες απο αυτες του παναθηναικου (www.gazzetta.gr/a1-andron/article/311081-konta-se-oykits-o-panathinaikos) και παροτι δεν ηταν ουτε ελληνας ουτε παναθηναικος ρισκαρε αρκετα πραγματα για να κανει το αλμα στην καριερα του οποτε προτιμω να κρατησω τον ουκιτς παρα να παρω τον ζηση που το καλοκαιρι που τον ειχα αναγκη μου γυρισε την πλατη...........
      νομιζω μια ομαδα που σεβεται την ιστορια της μερικα πραγματα δεν μπορει να τα ξεχναει.... και επιπλεον γι αυτους που γνωριζουν καλα τα πραγματα της παναθηναικης οικογενειας η φετινη χρονια δεν ηταν μια απλη χρονια η αμφισβητηση και η κοντρα των οργανωμενων στο προσωπο του δημητρη γιαννακοπουλου αν δεν ειχε εξελιχθει καλα η χρονια θα μπορουσε να ειχε οδηγησει σε διαλυση..............
      οποτε περυσι οταν καποιους τους ειχε αναγκη ο παναθηναικος του γυρισαν την πλατη φετος που τον εχουν αυτοι ''αναγκη'' ελπιζω και ο παναθηναικος να κανει το ιδιο ......

      bodiroga

      Διαγραφή
    6. bodiroga το ειπε αυτο που λες ο Πεδουλακης για τον Ζηση ειπε ομως και οτι "το παιδι ειχε ηδη κλεισει αλλου".

      Διαγραφή
  63. τζημ επανερχομαι με μια ερωτηση.τι βλεπεις για αυριο στο σιενα-μπαρτσα.λεγεται οτι ουτε ο τομιτς θα παιξει?και επισης κατι τελευταιο για το παο -τσσκα και εγω περιμενω να δω αγωνιστικα τον παο ειδικα απεναντι στα τεραστια κορμια των ρωσων κριστιτς καουν κριαπα αλλα νομιζω οτι στο δευτερο ημιχρονο και ειδκα στο τελευταιο δεκαλεπτο με ψιλοαπογοητευσε η τσσκα.δεν ηταν τοσο κακη η ρεαλ.θα μπορουσε να ηταν πιο κλειστο το ματς στο τελος.η ρεαλ δενειναι κακη εχει πολυ ενεργεια ειδικα στο τελος των ματς.την εχει την εφες στην μαδριτη.ευχαριστω πολυ γιωργος και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ο πολυς κοσμος βλεπει απο καιρο οτι η ομαδα εχει αρχες, ρολους, φιλοσοφια και γι αυτο ειναι ανταγωνιστικη σχεδον παντου.Αυτοι που κρινουν μονο εκ του αποτελεσματος δεν θα αλλαξουν θα συνεχισουν να το κανουν...Jim πως βλεπεις την maccabi? Μου φαινεται απιστευτο το σερι τους ( εικονα και αποτελεσματα) βασει των ατελειων που εχουν στο ροστερ τους. civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σε stroke. Και όταν μια ομάδα είναι σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση σε αυτό το σημείο της σεζόν μοιάζει γίγαντας.. Έχει πολλά κενά σαν ομάδα, αν προκύψει κάτι που θα τους "χαλάσει" μπορεί να κάνουν βουτιά. Στο ψυχολογικό κομμάτι όμως ο Μπλατ είναι αυθεντία. Προσφέρεται και το κλαμπ που βγάζει αυτή την αύρα του believe..

      Διαγραφή
  65. To βραδάκι μίλησα με Σιένα. Είναι τελικός το ματς, περιμένουν πολύ κόσμο, αλλά ρε φίλε έχασες από Μπεσίκτας (αυτή και αν ήταν αδιάφορη..)δε μπορείς να ποντάρεις στο mood της Μπαρτσελόνα. Έχει και προβλήματα με τους Τζάνινγκ-Χάκετ, πολύ βασικοί παίκτες. Θα δούμε, πολύ δύσκολο ματς. Η Εφές, ασχέτα με το αποτέλεσμα, στη Μαδρίτη θα δείξει από τι πραγματικά είναι φτιαγμένη. Αν δε "φύγει" η Ρεάλ στο σκορ έχει τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. τζημ συγγνωμη που επανερχομαι αλλα θα ηθελα ενα τελευταιο σχολιο για το κιμκι καχα και φενερ οσφπ.ποσο μπορει να αντισταθει η φενερ στο κινητρο του οσφπ.τελευταια δειχνουν οι τουρκοι παντως μια καποια ανοδο και ο οσφπ δεν ειναι και στα καλυτερα του αν και απο οτι φαινεται επιστρεφουν ολοι ευχαριστω γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κίμκι κακά τα ψέμματα, έχει σταθερές, είναι φαβορί. Παίζει καλό μπάσκετ, αρκεί να μη φοβηθεί την "κακή βραδιά". Υπό κανονικές συνθήκες ο ΟΣΦΠ έπρεπε να περάσει μαρς από την Τουρκία, το παιχνίδι όμως μπορεί να γίνει πραγματικά μυστήριο.. Δεν είναι καλά οι ερυθρόλευκοι, έχουν και τα προβλήματα τους..

      Διαγραφή
    2. Αντίστοιχο ματς Γιώργο ήταν το Μπεσίκτας-Σιένα να φανταστείς..

      Διαγραφή
    3. Tζιμ μου φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός πραγματικά ξεμπούκωσε στο 2ο ημίχρονο στο Αλεξάνδρειο...Δεδομένης και της επιστροφής πρίντεζη νομίζω θα καθαρίσει εύκολα απόψε.

      Διαγραφή
  67. o παναθηναικος αυτη τη στιγμη εαν δεν κανω λαθος εχει την καλυτερη αμυνα. Δηλαδη δεν δεχετε ποντους. Στο top 16 στα τελευταια 5 παιχνιδια εχει ανεβασει και τον μεσο ορο της επιθεσης του. Δεν θα ειναι ευκαταφρονητος για οποιονδηποτε αντιπαλο. Θεωρω οτι η Εφες θα κερδισει την ρεαλ και ετσι εκτος απο το μπαρστελονα-ρεαλ πιθανονα να εχουμε και παναθηναικο ολυμπιακο με πλεονεκτημα του παναθηναικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τελικα οσο απολαυσα αυτο το τοπ 16 δεν απολαυσα τα τελευταια 10 φαιναλ φορ... Πρεπει να περιμενουμε την τελευταια αγωνιστικη για να δουμε τελικα ποιος θα περασει στην επομενη φαση και τι θεση θα παρει. Και οχι μονο θα πρεπει να περιμενουμε να δουμε ποιος θα νικησει αλλα θα πρεπει να βγαλουμε και τα κομπιουτερακια. Μεγαλη επιτυχια η φετινη για την Ευρωλιγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Jim εντελώς ρεαλιστικά τι πιθανότητες δίνεις για τα παιχνίδια Παναθηναικός - Μπαρτσελόνα? (την σκληρή αλήθεια παρακαλώ)
    Τώρα που το θέμα "αξιοπρεπής πορεία" έχει εξασφαλιστεί απο την ομάδα (πήραν ήδη κύπελλο και μπήκαν στους 8) το ξέρουν και οι ίδιοι πως έκαναν ήδη αυτό που ήταν υποχρεωμένοι και ίσως η πίεση υποχωρεί... Χθες στη Γερμανία είδαμε μια ξανά δεμένη ομάδα (με κατώτερο αντίπαλο βέβαια) με όμορφη κυκλοφορία της μπάλας και ένα Μπάνκς που πήρε αρκετό χρόνο και ήταν σοβαρός. Μετά απο σαράντα κύματα η ομάδα είναι ζωντανή και χωρίς απώλειες παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλημέρα στην παρέα.
    Η Μάλαγα διέψευσε τις προβλέψεις μου και στα ματς με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Εφές έκανε δύο νίκες, κάτι που φάνταζε σχεδόν αδύνατο. Από την άλλη, όμως, και ο ΠΑΟ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου κάνοντας 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς με μοναδική ήττα αυτή στην Μάλαγα, που όλοι θυμόμαστε πώς ήρθε. Η ομάδα δείχνει προϊόντος του χρόνου να βελτιώνεται σταθερά και αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης (νομίζω ότι ο Jim στα επόμενα Euroleague power rankings θα το επιβεβαιώσει). Η εικόνα της ομάδας αλλά κυρίως ο τρόπος που διαχειρίζονται ο προπονητής και οι παίκτες την ευφορία που επικρατεί, μου δείχνει ότι είναι ικανοί για το καλύτερο. Στην επόμενη φάση, που αρχίζει πολύ γρήγορα και αυτό μας ευνοεί, η ομάδα θα είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο της με σοβαρές πιθανότητες να τα καταφέρει. Ξέρω ότι πολλοί επιθυμούν τη Σιένα. Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, όμως, δείχνει ότι παίζει πολύ καλύτερα όταν έχει απέναντί της ομάδες και έδρες που θεωρούνται πολύ δύσκολα εμπόδια. Η άποψή μου είναι ότι ο ΠΑΟ, καθαρά μπασκετικά αυτήν τη στιγμή, έχει προβάδισμα ανεξαρτήτως πλεονεκτήματος έδρας με όποια ομάδα και αν διασταυρωθεί, εκτός της Μπάρτσα με την οποία πάντως έχει σοβαρές πιθανότητες. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε αυτήν τη χρονική συγκυρία πολλές ομάδες που εμφανίζονται από τα φαβορί για το F4 δεν είναι σε καλή κατάσταση (Ρεάλ, Εφές, Ολυμπιακός). Αν αυτό δεν αλλάξει άμεσα, ενδεχομένως να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις ως προς τη σύνθεση του F4, με ομάδες όπως η Χίμκι, η Μακάμπι ή ο ΠΑΟ που στην αρχή της χρονιάς αλλά και στα μέσα της, δεν φαίνονταν να έχουν πιθανότητες. Αυτά είναι τα καλά.
    Από την άλλη πλευρά είναι φανερό ότι η ομάδα έχει θέμα με τις περιορισμένες επιλογές στα γκάρντ που μπορεί να πληρώσει ακριβά. Χθές, για ακόμη μία φορά, φάνηκε ότι η προσπάθεια να ενσωματωθεί πιο ενεργά στο rotation ο Μπάνκς είναι μάταιος κόπος. Ο Διαμαντίδης και ο Ούκιτς (ο οποίος δεν μπορεί να παίζει συνεχώς όπως το τελευταίο δίμηνο) θα έχουν μπροστά τους βουνό να ανέβουν παίζοντας κάθε δύο μέρες. Χρειάζεται, λοιπόν, προσπάθεια από όλους ώστε αυτό το τεράστιο κενό να καλυφθεί με άλλους τρόπους. Αυτό το σημείο είναι το κρισιμότερο της σειράς των play-off και θα μας επηρεάσει με όποιον και αν παίξουμε.
    Τέλος, θα ήθελα, ευλογώντας τα γένια μου, να πω ότι η συμβολή του Άρτζι στη φετινή πορεία της ομάδας είναι καθοριστική και γι’ αυτό το λόγο του αξίζει ένα ευχαριστώ. Ο τρόπος που μίλησε μετά το ματς στο Μπάμπεργκ δείχνει άνθρωπο ισορροπημένο και σίγουρο για την δουλειά του.
    Υ.Γ. Μήπως όσοι ψήφισαν Μαχμούντι για κόουτς της χρονιάς να το ξανασκεφθούν;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΧΜΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑΙΤΙΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ..ΘΕΩΡΩ ΛΙΓΟ ΠΡΟΩΡΗ ΑΥΤΗΝΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΩ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Η ΧΙΜΚΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ-ΦΟΡ...ΑΚΟΜΑ Ο ΜΑΧΜΟΥΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡ ΡΟΣΤΕΡ..ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΠΡΠΕΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΗΥΤΟ ) ΤΑ ΠΑΕΙ ΧΑΛΙΑ..Ο ΜΕΣΣΙΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ..Ο ΠΕΔΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ-ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ Η ΟΧΤΑΔΑ ΗΤΑΝ ΨΙΛΟ-ΕΦΙΚΤΗ..ΑΛΛΑ Π.Χ ΑΜΑ Ο ΠΑΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ-ΦΟΡ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ..ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΡΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @jim
    παντως jim αν και ολυμπιακος εγω, θα ηταν ωραιο ενα θεματακι για το αν ο παο εχει η οχι καλυτερο ροστερ απο περυσι.
    κατεμε φετος ειναι ετη φωτος απο περυσι και σαν ροστερ.
    πχ.μπατιστ τελευταιων 2 χρονων με φετινο λασμε.απλα μερα με νυχτα.σοφο με βουγιουκα εδω δεν ειναι μερα νυχτα ειναι το φως με το σκοταδι.σατο περπερογλου με μπραμος μασιουλις.στανταρ διπλο!οι μεν παιζουν αμυνα οι δε...κατι αλλο που θα κοπει το μηνυμα!! στο 4 ο γκιστ θυμιζει ..ειδικα ετσι οπως σουταρει στον παο(απιστευτα πραγματα γινονται)φωτση και μαλιστα στα καλα του.
    για τα γκαρ τι να πεις...ουκιτς με περυσινο σαρας...ασ΄το να
    παει..
    οι πραγματικες απωλειες του παο ειναι οι καιμακογλου(μεγαλη μου συμπαθεια) και ο (στεφανης)καλαθης.
    σε ολα τα αλλα ειναι με διαφορα συν.
    για την ομαδα μου δεν γραφω, γιατι και μονο που σκεφτομαι οτι στη θεση του κεσελι των τελευταιων 2 μηνων που ηταν καθοριστικοτατος σε αμυνα και ριμπαουντ και ενεργεια, εχω τον πιο αργο απο τον επιταφειο περπερογλου...θελω να κλαψω.
    φιλια
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε gskordak Παναθηναϊκός είμαι, και σε μερικά συμφωνώ, αλλά κάποια που λες είναι σχεδόν ιεροσυλίες...π.χ. να συγκρίνεις Ούκιτς με Σάρας ? Καλός παίκτης ο Ούκιτς, αλλά ο Σάρας είναι ένας. Με ένα πόδι και ένα χέρι να παίζει, στην φετεινή Μπάρτσα έχει πάρει δύο ματσάκια σχεδόν μόνος του. Στον ΠΑΟ είχε πάρει ημιτελικούς και τελικούς σχεδόν μόνος του...

      Όλοι οι άλλοι που λες μπορεί να συγκριθούν -άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο- αλλά προφανώς δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟ έχει καλύτερο ρόστερ από πέρσυ. Πληρέστερο ίσως, αλλά και πάλι έχουμε 3 "παρκαρισμένους" που μπαίνουν για λίγα δευτερόλεπτα...

      Διαγραφή
    2. Φίλε gskordak, το ρόστερ το φετινό δεν είναι καλύτερο από το περσινό. Εκτός από τη σύγκριση των παικτών ανά θέση, σημαντικό ρόλο παίζει το βάθος και η χημεία. Επομένως :
      1. Πέρσι είχαμε 4 κλασσικούς γκάρντ. Και μη μου πείς ότι ο Λόγκαν ήταν εκτός rotation γιατί φέτος θα έπαιζε 15'-20' για πλάκα αντί του Μπάνκς.
      2. Πέρσι είχαμε 3 σέντερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, ενώ φέτος 1,5 με τους τραυματισμούς του Σόφο.
      3. Στη θέση 4 είχαμε 3 παίκτες και το πολυεργαλείο Καϊμακόγλου που φέτος θα ήταν με κλειστά μάτια σημείο αναφοράς για την ομάδα.
      4. Το ότι Μασιούλις και Μπράμος παίζουν καλύτερα από τους Σάτο-Περπέρογλου δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτεροι παίκτες. Θυμήσου ότι το καλοκαίρι ο Μασιούλις προερχόταν από πολύμηνη αποχή λόγω σοβαρού τραυματισμού και ο Μπράμος έπαιζε σε μικρομεσσαία ομάδα της ACB χωρίς παραστάσεις από επίπεδο Ευρωλίγκας.
      5. Για μεγάλα κομμάτια της σεζόν ο Τσαρτσαρής ήταν υπεραπαραίτητος ενώ πέρσι περιοριζόταν σε δεκάλεπτες συμμετοχές το πολύ.
      Με λίγα λόγια το φετινό ρόστερ φαίνεται καλύτερο όχι γιατί είναι, αλλά γιατί ο προπονητής παιδεύτηκε και τελικά κατάφερε να το αξιοποιήσει στο έπακρο. Δεν ξέρω πολλούς που θα τα κατάφερναν.

      77

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με 77... Ψυχάρα Κώστας Τσαρτσαρής που τα παιδάκια δε καταλαβαίνουν πως ούτε στους 16 δε θα φτάναμε φέτος χωρίς αυτόν.

      Διαγραφή
  73. Θεωρώ τη λογική του παρόντος άρθρου εξαιρετική. Για να δώσεις credit σε κάποιον δεν πρέπει να περιμένεις μόνο το αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί εύκολα να αφήσει την τελευταία εντύπωση να υπερκεράσει την ουσία της δουλειάς του καθενός. Συγχαρητήρια Mr.Conway για την ιδέα και την ανάλυση.

    Κουρτινάιτις:
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο το 2ο Eurocup που πήρε πέρσυ. Φέτος απέδειξε ότι μπορεί να στήσει μια ομάδα σε υψηλότερο ανταγωνισμό. Έτυχε να δω αρκετά ματς φέτος και τα παρακολούθησα πολύ ευχάριστα. Επιπλεόν στο βάθος χρόνου της σεζόν έδειξε σταθερότητα αλλά και χαρακτήρα ομάδας με αναγνωρίσιμο τρόπο παιχνιδιού, κάτι που δηλώνει πολλή δουλειά πάνω σε καλό πλάνο. Πολλά μπράβο επίσης γιατί διαχειρίζεται ένα σχετικά μέτριο ρόστερ, ειδικά στα guard [αν εξαιρέσουμε τον Πλάνινιτς δεν έχει άλλο πραγματικό δημιουργό].

    Πασκουάλ:
    Είναι η απόδειξη του πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η συνοχή σε μια ομάδα και η πίστη σε ανθρώπους με σοβαρό πλάνο. Η πρώτη ομάδα του Πασκουάλ πριν 5 χρόνια έχει ελάχιστη σχέση σε αγωνιστικό στυλ με τη φετινή ομάδα. Για την περίπτωσή του το βλέπω λίγο πιο μακροσκοπκά το θέμα και όχι μόνο για τη φετινή σεζόν. Είναι πολλά χρόνια που ανεξαρτήτως δυσκολιών είναι στη συζήτηση για το καλύτερο μπάσκετ και από τα φαβορί για τον τίτλο. Και φέτος παραδίδει μαθήματα μάνατζμεντ.

    Μεσίνα:
    Εδώ δε συμφωνώ και πολύ με την εκτίμηση για τη φετινή του δουλειά. Με τα όπλα που έχει στα χέρια του νομίζω ότι δε θα έπρεπε να βρεθεί μέσα στη σεζόν σε δύσκολη θέση. Η επιμονή να ελέγχει το ρυθμό και να πηγαίνει σε σεταρισμένη επίθεση καταφέρνει να κάνει κλειστά ματς που για την ποιότητα των παικτών που έχει είναι εώς και απαράδεκτο στα μάτια μου. Δε λέω, μπορεί να ψάχνεται κι αυτός τώρα, με τη σιγουριά ότι η ομάδα του δεν κινδύνευσε ποτέ πραγματικά τη θέση της, αλλά μόλις τραυματίστηκε ο Κρυάπα η ΤΣΣΚΑ μπουρδουκλώθηκε απαράδεκτα. Σε γενικές γραμμές περίμενα πιο πειστικές εμφανίσεις δεδομένων των υλικών που έχει στα χέρια του.

    Πεδουλάκης:
    Οποιοσδήποτε δεν συγκαταλέξει τον Πεδουλάκη στους καλύτερους κόουτς της χρονιάς είναι είτε τρομερά εμπαθής είτε αρκούντως άσχετος. Η χρονιά που κάνει αποδεικνύει ότι ακόμα και κάποιος old-school έλληνας προπονητής μπορεί να πετύχει περισσότερα από πολλούς και διάφορους πολυδιαφημισμένους ξένους προπονητές. Έχουμε αντιληφθεί την πίεση υπό την οποία δουλεύει φέτος; Με τι υλικά, ποια εμπειρία και ποιο background; Και καταφέρνει να περάσει στους 8, με την ομάδα να έχει αποκτήσει πολύ χαρακτηρηστική αγωνιστική ταυτότητα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν μπορεί να το επαναλάβει του χρόνου, αλλά του αξίζει ιδιαίτερη μνεία ασχέτως πως θα καταλήξει η σεζόν.

    Μπάνκι:
    Για μένα δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα. Θεωρώ τη δουλειά του σοβαρή, "εύκολη" δε. Το να στήσεις μια ομάδα με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού δεν είναι και τόοοοσο δύσκολο, και όση πίεση και να έχει κανείς δε θα του έλεγε και πολλά όταν η ομάδα έχει κάνει restart και έχει μειώσει τόσο δραματικά το μπάτζετ της. Και ασχέτως αν μας αρέσει το στυλ παιχνιδιού του, πως μπαίνει σε σύγκριση όταν μια ομάδα καταρρέει με τέτοιον τρόπο και έχει τόσα σκπαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν;

    Μπλατ:
    Βελτίωσε την ομάδα αργά, και εν μέσω δυσκολιών κατάφερε να βρει έστω και αργά το ρυθμό που χρειαζόταν. Για μια ομάδα όμως που όταν έκανε τη 1 και μοναδική της ήττα στο γήπεδό της γινόταν θέμα, η φετινή συνολική παρουσία είναι μέτρια. Παρά τις αλλαγές από πέρσυ θεωρώ ότι έχει συνέχεια η δουλειά του και ουσιαστικά χτίζει τη νέα ομάδα τώρα. Υπό αυτό το πρίσμα έχει πάει καλά.

    Μαχμούτι:
    Ακριβώς λόγω της μεγάλης διαφήμισης που του κάνουν εδώ και καιρό απαιτώ περισσότερα. Τα +-25 που έχει η ομάδα του φέτος δεν είναι και για πολλά μπράβο. Χώρια που πολλές φορές οι NBAers τον έχουν ξελασπώσει στεγνά. Περίμενα πολύ πιο επιβλητικές εμφανίσεις από μια ομάδα που δεν είναι καινούρια και έχει πλούσιο υλικό. Αν φταίει η απαίτηση για ένα ρημάδι final four, δεν έχει και πολλή σημασία, υπό αυτές τις απαιτήσεις θα έπρεπε να δείξει κάτι πιο πειστικό.

    Ψηφίζω Πασκουάλ με ολίγη από Κουρτινάιτις [και στο βάθος του πλάνου να έρχεται ο Άρτζι].

    Τα σέβη μου ,
    Mamuwalde

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εύστοχο σχόλιο Τζιμ στη χθεσινοβραδυνή σου κουβέντα για ματς των ελληνικών ομάδων. Προσωπικά φοβάμαι το ματς με Φενέρ σήμερα.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η ψήφος μου εμένα πάει σε Πεδουλάκη, Πασκουάλ και Κουρτινάιτις. Ανέφεραν πολλά στοιχεία οι προλαλήσαντες και δεν θα επεκταθώ άλλο. Μια άσχετη ερώτηση μόνο. Πότε αρχίζει η φάση των 8;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Κάθε ψήφος εκτός Πεδουλάκη στη συγκεκριμένη ψηφοφορία κρύβει εμπάθεια που οφείλεται στο ότι ο Πεδουλάκης είναι ένας από μας, ένας που είχε τις ίδιες ευκαιρίες με μας και όμως κατάφερε να ξεχωρίσει και αυτό δεν του το συγχωρούμε!
    Για αυτό το λόγο προσπαθούμε να τον μειώσουμε με κάθε τρόπο, ψάχνουμε κάθε φορά να βρούμε κάτι να του προσάψουμε. Και όταν δεν βρίσκουμε κάτι σε προπονητικό επίπεδο βρίσκουμε άλλα (γραβάτες, πουκάμισα, αγγλικά, κ.ά.)

    Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη περίπτωση Πεδουλάκη αλλά σε πλείστες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Είναι το πλέον χαρακτηριστικό της φυλής μας το ότι παρακαλάμε να ψηφήσει η κατσίκα του γείτονα.

    GEOF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο λεγεται κομπλεξ και η ρατσα μας εχει μπολικο.geof

      Διαγραφή
  77. Για εμενα οι κορυφαιοι μεχρι στιγμης!! χωρις σειρα γιατι θελει πολυ σκεψη, Πασκουαλ γιατι πολυ απλα η μπαρτσα παιζει διαστημικο μπασκετ απο την αρχη, πολυ πανω των προσδοκιων μας, αρτζι χωρις λογια, ειχε την στηριξη μου απο την αρχη κ την εκτιμηση μου το οικοδομημα ειναι καθαρα δικο του. Κουρναιτιτς γιατι η κιμκι κανει το επομενο βημα, σταθερη ομαδα με αρχες. Μπιανκι γιατι εχτισε κ αυτος μια ομαδα απο την αρχη, μια ομαδα με αυτο το ιδιαιτερο στυλ χωρις ψηλο κτλ κ τα παει εξαιρετικα, αξιζει να βρισκεται εδω.
    Μαχμοθτι ειδα πηρε πολλες ψηφους κτλ, προσωπικα διαφωνω, το οτι η εφες παει τοπ 8 ανεξαρτητου θεσης (λογικα 3/4 στον ομιλο) δεν ειναι επιτυχια, ναι δειχνει ενα σοβαρο προσωπο σαν ομαδα φετος, ομαδα με αρχες κτλ, αλλα ομαδα με τρομερο μπατζετ 30+ μυρια αν δεν κανω λαθος, με γκαρτν ορχηστρες κ γενικα με ενα εξαιρετικο ροστερ. Οχι δεν εκανε κατι το τρομερο εκανε τα αυτονοητα απλα... Μεσινα επισης οχι για την ωρα, με το ροστερ δυσκολα να μην φθασεις τοπ8 κ χωρις να εχει παρουσιασει κατι που να σε τρομοκρατει (οπως η μπαρτσα) αν κ ισως ειμαι αυστηρος μαζι του λογο του οτι οι βλεψεις τις ομαδας ειναι ο τιτλος, αλλα με τετοιο ροστερ περιμενω περισσοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΑΝΕ ΕΤΣΙ(ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΑΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΛΕΩ 1. ΜΠΑΝΚΙ..2....ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Π.Χ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟ ΖΟΖΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΟΛΕΣ):

    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΝ

    ΚΟΥΡΤΙΝΑΙΤΙΣ 18
    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ 16
    ΠΑΣΚΟΥΑΛ 16
    ΜΑΧΜΟΥΤΙ 3
    ΜΠΑΝΚΙ 3
    ΜΕΣΣΙΝΑ 3
    ΜΠΛΑΥΤ 3

    ΤΑ Μ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ 3! ΤΖΙΜ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΙΔΔΕΕΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ..

    ΤΩΡΑ..ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ-8 (ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΕΦΕΣ ΘΑ ΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ)
    1. ΜΠΑΡΤΣΑ-ΡΕΑΛ
    2. ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
    3. ΜΑΚΑΜΠΙ-ΕΦΕΣ
    4. ΤΣΣΚΑ-ΧΙΜΚΙ
    ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΦΑΒΟΡΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ (ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΙΜΚΙ)..ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ..

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΕΔΡΑ.

    ΒΛΕΠΩ 3 ΕΜΦΥΛΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΝΑΙ!!! ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΤΕΡΜΠΑΡΕΣ!!! ΑΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΣΨΗ ΘΑ ΤΑΝ ΣΙΕΝΑ ΑΝΤΙ ΜΑΚΑΜΠΙ..ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ψηφίζω Πεδουλάκη για τον συντελεστη δυσκολίας του εγχειρηματος του (πραγματικά νέα ομαδα κατά τα 10/12, διαδοχή Ζοτς, δυσκολος ομιλος Euroleage, κατακτηση κυπέλλου)...
    Επίσης, Κουρτιναιτις και ο κοουτς της Μπαμπεργκ κατα σειρά...


    ΥΓ: Υποστηριζω Παναθηναικο και ονειρευομαι Ναχμπαρ, Πλανινιτς...Ζηταω πολλά, χωρανε σε σχημα του μελλοντικου ΠΑΟ??

    Estiakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο estiakos απλά επειδή μιλάμε για Ευρωλίγκα μην βάζεις την κατάκτηση του Κυπέλλου στην εξίσωση. Ο Πεδουλάκης στην Ευρωλίγκα έχει κατεβάσει ένα δυνατό σύνολο, που έκανα πολλά πάνω-κάτω μέσα στη σεζόν αλλά στην κρίσιμη περίοδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Και ήταν πολύ δύσκολο το έργο του σε αντίθεση με άλλους.
      Όσο για τους παίκτες, κορυφαίοι και οι 2. Ο Νάχμπαρ έχει σπάνιο επιθετικό ταλέντο αλλά αμυντικά δεν κολλάει στον Παναθηναϊκό. Άσε που επιστρέφει ο Φώτσης και ο Γκιστ πάει φουλ για ανανέωση. Ο δε Πλάνινιτς χωράει σίγουρα, απλά δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθει σε έναν ρόλο μικρότερο από αυτόν που έχει στην Χίμκι, χώρια ότι θα θέλει συμβόλαιο τουλάχιστον όσο αυτό του Ούκιτς. Μεγάλοι παίκτες πάντως και οι 2.

      Διαγραφή
    2. Η ομάδα δεν έχει αναγκή από παίκτες τύπου Πλάνινιτς και Νάχμπαρ. Ο Κροάτης δεν αποδίδει σε ρόλους 20' όπου θα πρέπει να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα σε μικρό χρόνο (απόδειξη η θητεία του στην ΤΣΣΚΑ) και επιπλέον δεν διαθέτει αξιόπιστο μακρινό σουτ. Με λίγα λόγια το στυλ του μοιάζει αρκετά με ΔΔ και Ούκιτς ενώ χρειάζεται κάτι τελείως διαφορετικό. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη στυλ Σλούκα, Ζήση, Λαφαγιέτ. Βέβαια, άποψή μου είναι ότι το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε 2 γκάρντ (ένα αντί του Μπάνκς και μία προσθήκη). Ο Σλοβένος, υστερεί απελπιστικά στην άμυνα και ούτε αυτός μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλους 15'-20' (απόδειξη η θητεία του στην Εφες). Επίσης είναι στα 33. Σ' αυτήν την θέση αν δεν έρθει ο Φώτσης, χρειαζόμαστε ένα παίκτη διαφορετικό κατι σαν Σαβάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Καιμακόγλου.

      Υ.Γ. Επειδή ο μέγιστος Ζοτς ξέρει, ως μέγιστος, να αναγνωρίζει τις αξίες και τον θεωρώ παντοτινό μέλος του ΠΑΟ, θα ήταν ευπρόσδεκτη μία δήλωσή του με την οποία θα έδινε συγχαρητήρια στην ομάδα για τη φετινή πορεία.

      77

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω κ εγω με τον 77 μακρια απο ναχμπαρ , οσον αφορα τον πλανιντς ειναι μεγαλη μου αδυναμια αλλα οχι, πολυ αλμυρος. Ο λαφαγιετ περιτριγυριζει το μυαλο μου καιρο τωρα, οσον αφορα τον σαβα τι να πω αυτος κ αν ειναι αυναμια μεγαλη αν κ ειναι κ αυτος αλμυρος.

      Διαγραφή
    4. Σπουδαίοι παίκτες, δε θα κοίταγα κανέναν εκ των δύο για το μπάσκετ που παίζουν οι ελληνικές ομάδες. Μπορούν να αποδώσουν πολύ καλά σε ειδικό για αυτούς περιβάλλον και "εμείς" δε το προσφέρουμε.

      Διαγραφή
  80. Θα πω Κουρτινάιτις. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι κατάφερε (επιτέλους) να βάλει τον Πλανινιτς στην καλύτερη τριάδα point guards της Ευρωλίγκα. Η μεταμόρφωση του παίχτη είναι τρομερή. Από αυτόν αρχίζει το παιγνίδι της Χίμκι. Έχει βέβαια την τύχη να συνεργάζεται με πολλούς καλούς παίχτες (ειδικά ο Paul Davis φέτος είναι ο ορισμός του center). Πολλοί περιμέναμε αυτό το «ξεπέταγμα» του Πλάνινιτς. Δεν μπορούσε να μείνει ακόμα ένα ταλέντο… Τρομερή δουλειά από ένα θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως παίχτη (Ρίμας)… Η Χίμκι αξίζει f4 και ειδικά αν πέσει πάνω σ’αυτή τη Ρεάλ έχει πολλές πιθανότητες.

    Δεύτερη επιλογή: Μπλατ. Μεταμόρφωσε την (πολύ κατώτερου φετινού ρόστερ) Μακάμπι σε μια ομάδα βγαλμένη από τα παλιά… «Φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες» που λέμε. Ταχύτητα, run’n’gun, small ball και το παλιό γνώριμο παιγνίδι της Μακάμπι που σάρωσε την Ευρώπη το 2004-5. Το comeback των τελευταίων αγωνιστικών πείθει για την αξία του προπονητή.

    Στη λογική της πρώτης επιλογής κινείται και η τρίτη επιλογή του Πεδουλάκη. Πήρε ένα πηγαίο ταλέντο (Ούκιτς) και κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να τον εξελίξει τόσο όσο δεν εξελίχθηκε όσα χρόνια παίζει σε τοπ επίπεδο (Ευρωλίγκα και nba), άξιο συμπαραστάτη του πιο ολοκληρωμένου guard που έβγαλε η Ευρώπη τα τελευταία χρόνι (3D). Η ομάδα βγάζει υγεία και παρά το μικρό rotation και την λογική κούραση που αυτό αποφέρει, δείχνει να (ξανα)γίνεται ομάδα σκληρή, παραμένουσα εγκεφαλική και σκεπτόμενη, χαρακτηριστικό της ελληνικής σχολής και του Πεδουλάκη. Ίσως η φυγή του (εξαιρετικού στατικού σουτέρ, αλλά τίποτα άλλο) Καπόνο να βοήθησε και σ’ αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρύψει τις αδυναμίες δύο παιχτών στην άμυνα (Σόφο και Καπόνο, οι οποίοι έπαιζαν και μαζί πολλή ώρα). Σεβασμός στον εργατικό Πεδουλάκη και σεβασμός στην ομάδα που φτιαχνει. Θα ήθελα να συνεχίσω να τον βλέπω στο πάγκο του Παναθηναϊκού για καιρό. Αποκτώντας εμπειρία και χτίζοντας ρόστερ από την αρχή μπορεί να τρίβουμε τα μάτια μας. (Σημείωση: Του χρόνου οπωσδήποτε φέρτε πίσω Καλάθη Νικ και Καϊμακόγλου…)


    Μαχμούτι: Πολύ καλό ρόστερ (ειδικά η πεντάσα Φάρμαρ-Τζ. Λούκας-Βούγιασιτς-Σαβάνοβιτς-Ερντεν μου αρέσει πολύ), το οποίο έχει βάλει σε τάξη και έχει δώσει ρόλους στους παίχτες… Υποψήφιος και αυτός

    Πασκουάλ: Να δούμε πως θα παίξει η ομάδα χωρίς τον ακρογωνιαίο λίθο της (Μάικλ) και με Ναβάρο μισοτραυματία συνεχώς… Η πλήρης Μπαρτσελόνα μπορούσε να κοντραριστεί μόνο από την Τσσκα… Πολύ καλή δουλειά, αλλά τώρα θα φανεί αν μπορεί να καλύψει αυτά τα κενά…

    Η εγγύηση: Μεσίνα: Έχει το υλικό έχει τις γνώσεις, την εμπειρία, την τεχνογνωσία. Σταθερός και εξελιγμένος μετά τη χρονιά του στο nba. Όταν βέβαια έχει τέτοιο υλικό (και παρά τις τρομερές αποχωρήσεις Κιριλένκο, Σβεντ, Σίσκα και λοιπών), οτιδήποτε πλην f4 είναι αποτυχία…

    Εν τέλει και εντελώς θα ήθελα να δω από το 2ο όμιλο να περνάνε Μακάμπι, Ολυμπιακός και Χίμκι. Βέβαια θα ήθελα ο Παναθηναϊκός να έπεφτε σε Σιένα ή σε Κάχα, αλλά αυτές οι ομάδες παίζουν χειρότερο μπάσκετ από τους τρεις που ανέφερα στην αρχή και δεν αξίζουν το top-8…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλησπέρες.. Βλέπω πολύ κόσμο.. Ωραίες και τεκμηριωμένες οι απόψεις σας. Σήμερα κομβική μέρα. Ξεκινάμε με Κίμκι-Κάχα στις 17:30..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimαρε, θα προβλέψεις τα σταυρώματα; Ποιός βολεύει τον ΠΑΟ; Μαχμούντι εκτός λίστας μετά τα χθεσινά.

      77

      Διαγραφή
  82. Mad-(Bull) Jonassss...............paiktara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ψηφίζω Πεδουλάκη γιατι εχει κανει πολυ καλη δουλεια κ με λιγο μπατζετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ρε συ ΤΖΙΜ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΛΑΙΒ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ???? ΦΑΝΤΑΣΟΥ..ΡΕΚΟΡ ΣΧΟΛΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ.. ΤΙ ΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι τώρα γίνεται αυτό (και έχει γίνει αρκετές φορές..). Μπορείς να σχολιάσεις τα παιχνίδια live.. Νομίζω είναι κατανοητό πως δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός των σχολίων αλλά η ποιότητα, για αυτό και μπήκε έγκριση.

      Διαγραφή
    2. Ν' αγιάσει το χεράκι σου. Μας είχαν πνίξει τα τρολ και οι κρετίνοι-μαζάνθρωποι.

      Νο offence.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  85. NAΙ ΤΟ ΞΕΡΩ..ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, Η Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ, Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Κ.Λ.Π..ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι.. Έχει γίνει σε κάποια preview των ματς που έχουμε βγάλει. Σε καταλαβαίνω. Είναι ο χρόνος περιορισμένος φίλε. Θέλω να γράφω καθημερινά αλλά δεν είναι εύκολο..

      Διαγραφή
  86. τζιμ καλη η ιδεα του φιλου..Καντο αμα γινεται απο σημερα!! Το σκεφτομαι και μου φαινεται πολυ ωραιο..Θα υπαρξει σιγουρα κα ανταποκριση μεγαλη καθως και πολλες αποψεις που δεν θα ειναι ιδιες...Σημερα κιολας και απο εδω και περα ερχονται μεγαλα ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Jim o Kevin Pangos μπορεί να παίξει με την Ελλάδα ή έχει ήδη παίξει με τον Καναδά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τζιμ πόσο πιθανή θα έκρινες τη σκοπιμότητα της επιστροφής Φώτση από Φέτος και ενόψει του πρώιμου και ενδεχόμενα αναμενόμενου αποκλεισμού της Αρμάνι από την πρώτη φάση των Ιταλικών playoffs;Θα μπορούσε να ενσωματωθεί για τους επικείμενους τελικούς με τον Ολυμπιακό ως επιπλέον λύση στη θέση 4;Βέβαια μπορεί να μην προλαβαίνει τυπικά να δηλωθεί μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν εδώ, αν είναι αυτή η καταληκτική προθεσμία μεταγραφών και συμπληρώσεων ρόστερ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Για να μην βγω τελείως εκτός θέματος θα ψηφίσω Πεδουλάκη όχι βέβαια για τη στελέχωση αλλά κυρίως για το coaching το οποίο σημειωτέον γίνεται σε ομάδα της οποίας πολλοί παίκτες δεν έχουν πληθώρα παραστάσεων σε top επίπεδο. Μην ξεχνάμε επίσης την κριτική που του έχει ασκηθεί και την αμφισβήτηση αν μπορεί να διαχειρισθεί ένα brand name όπως του Παναθηναικού. Να σημειώσω τέλος πόσο θα ήθελα έναν παίκτη τύπου Τζαμόν Γκόρντον της Εφές στον Παναθηναικό και να έρχεται ο Δ.Δ ως έκτος παίκτης. Άλλο επίπεδο με τέτοιον guard..

    Ανδρέας


    Aνδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Αντρέα. Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά.. Πολύ σωστός για Λούκας, πολύ καλή σκέψη.

      Διαγραφή
  89. χτες μην σασ ξεγελα το χαμηλο στατιστικο του Ουκιτς, ειχε +27 στο συν+πλην επαιξε εξαιρετικη αμυνα που δεν φαινεται στο PIR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Τζιμ. μπορεις να βαλεις και καποιο τσατ στο site που να ενεργοποιειται στις μερες των αγωνων και να μη χρειαζεται moderation.
    Γενικα εαν το moderation σου παιρνει χρονο μπορεις να το γυρισεις το στο να γραφουν μονο οσοι εχουν λογαριασμο στο blogspot/google κι αν καποιος παρεκτρεπεται ευκολα διαγραφεται.
    just my two cents.
    Οσο για τον προπονητη, συμφωνω με την πλοιοψηφια, Κουρτιναιτις και Πεδουλακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΑΝ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ Κ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Κ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ 5 ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΕΡΜΠΥ!!!!

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (ΠΑΙΡΝΟΥΝ Κ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ).....

    Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ''ΥΓΕΙΑ" Κ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δυσκολα τα πραγματα για τον ολυμπιακο. Και εξηγουμε. Πιστευω οτι η barcelona αδιαφορη και χωρις navvarro kai mickeal θα κανει 2 ηττες δινοντας την προκριση σε sienna και maccabi.Ετσι ολα θα παιχθουν με την Khimki σε ενα do or die παιχνιδι. Το κακο με αυτο το σεναριο ειναι οτι ακομα και αν κερδισει ο ολυμπιακος θα καταταγει τριτος στον ομιλο του και θα παιξει την προκριση με μειονεκτημα εδρας. Οι ολυμπιακοι θα πρεπει να ευχονται εστω μια νικη της Barca αλλιως το μονοπατι για το λονδινο προβλεπεται δυσβατο . civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Jim λίγο άσχετο αλλά ο ΠΑΟ δεν είναι υποχρεωμένος να αποκτήσει κάποιον ξένο λόγω του κανονισμού που λέει ότι πρέπει να τελείωνεις τη σεζόν με τον ίδιο αριθμό ξένων που την άρχισες ; Αυτό είχε ακουστεί μετά την φυγή του Καπόνο και λέγαμε τότε ότι πρέπει να αποκτηθεί ένα γκάρντ ή 4άρι που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Α1 για να βοηθήσει στους τελικούς με τον ΟΣΦΠ. Επίσης γιατί στο σάιτ της Ευρωλίγκας έχουν τον ΠΑΟ στη 3η θέση πάνω από την Εφές ; αφού χάνουμε στην ισοβαθμία με τους τούρκους λόγω των μεταξύ μας ματς και την διαφορά στο σκορ.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Mατσάρα στη μοσχα!!!!! Το περιβόητο αμφίβολο (που λέει και ο Τζιμ) μεντάλιτι της Κίμκι?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο πιθανοτατα! Αν και δυστυχως ηταν νωρις το ματς και δεν μπορεσα να το παρακολουθησω γμτ!

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  95. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Πραγματικά τις τελευταίες εβδομάδες απολαμβάνω τα ματς του παο.Παίζει εκπληκτική άμυνα και δείχνει πολύ μαχητικός.Μπορεί να μην διαθέτει ποιότητα άλλων χρόνων αλλά αυτό το πάθος και η ενέργεια που βγαίνει στο παρκέ με καλύπτει και με γεμίζει σαν οπαδό.Το χθεσινό ματς ήταν "τελικός" μετά τη νίκη δώρο της Μάλαγα και αντιμετωπίστηκε από όλους σαν ένας τέτοιος.Πολύ κεφάτος ο Σόφο με διάθεση και καλά τελειώματα.Πολύ καλές οι συνεργασίες ΔΔ-Λάσμε και τρομερή βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι από Μασιούλις.Με τέτοιες εμφανίσεις στην συνέχεια πιστεύω πως έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες για Λονδίνο και εκεί ό,τι προκύψει....
    Στα σταυρώματα όλοι θέλουμε την Σιένα αλλά πιστεύω πως πιο ρεαλιστικό σενάριο,με δεδομένη την νίκη μας στο ματς με τσσκα,είναι να πέσουμε με μία εκ των χίμκι-οσφπ..
    Όσον αφορά τον κόουτς της χρονιάς πιστεύω πως η θέση θα πρέπει να παιχτεί μεταξύ τον Πεδουλάκη και Κουρτινάιτις.Ο 1ος έκλεισε στόματα(και το δικό μου) και ο 2ος δείχνει πολύ σοβαρός και ικανός για την υπέρβαση.
    Ματσάρα στη Ρωσία και η Χίμκι έχει γυρίσει διαφορά 14 πόντων κατά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Jimmy!
    Στην αρχή της χρονιάς είχες αναφέρει πως ο Πεδουλάκης θα παίζει άμυνα η οποία θα συζητείται στην Ευρώπη. Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα νομίζεις έτσι έχει το θέμα ?
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Kaspar τι κάνεις? Γνωρίζοντας τον Πεδουλάκη και τη φιλοσοφία του μπορώ να πω πως ναι, έχει φτάσει πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμουν και μιλούσαμε τότε..

      Διαγραφή
  97. Αν ο Πεδουλάκης ή ο Μπαρτζώκας άφηναν εκτός τον αντίστοιχο Πλάνινιτς στις τελευταίες φάσεις (ακόμα και αν η τεράστια ανατροπή έγινε χωρίς αυτόν)και έχαναν το παιχνίδι από τον αντίστοιχο Κόπονεν, θα τους κρεμάγαμε κανονικά (πιθανών να είχαμε δίκιο βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.Τώρα πλέονοόμιλος μπ..λο (σόρρυ τζιμ).Και η Κάχα στο κόλπο.

      Θάνος

      Διαγραφή
  98. Εάν ο Παναθηναϊκός είχε έστω και ένα αξιωπρεπές ποσοστό στις βολές, θα είχε ήδη το πλεονέκτημα έδρας.

    Εάν βελτιωθεί (75%+) αυτό τέλος πας final 4 ακόμη και με την Barcelona.

    Πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει και έχεις ένα τόσο χαμηλό ποσοστό, από παίχτες που αποδεδειγμένα έχουν χύσει τόνους ιδρώτα στο παρκέ. Είναι σίγουρα άγχος αλλά και κάτι άλλο απροσδιόριστο, για μένα, (σίγουρα όμως όχι ανικανότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. jim τι θα ελεγες να βαλεις καποιον σοβαρο χρηστη να σε βοηθησει με το moderation ,ωστε να εγκρινουν μηνυματα οταν εσυ δουλευεις και δεν μπορεις να τσεκαρεις το μπλογκ.Πιστευω πολλα junkies θα ενδιαφερθουν.Δεν λεω ειναι τελειο να διαβαζεις 40 συνεχομενα comment ,αλλα πλεον το blog εχει εξελιχθει σε απολαυση για μενα και πλεον ειδικα μετα απο ματς euroleague κανω refresh καθε 10 λεπτα .Βεβαια δεν ξερω καν αν γινεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα λυθεί αυτό σύντομα. Καταλαβαίνω και ζητώ συγνώμη από τη "συμμορία" μας..

      Διαγραφή
  100. Για το θέμα του post είχα γράψει για τον προπονητή της Κίμκι για φέτος και RG από του χρόνου. Δεν πέρασε το σχόλιό μου και βλέποντας το χθεσινό αποτέλεσμα και το σημερινό το αλλάζω και πάω για RG.

    Σίγουρα πολύ δουλευταράς, με διαρκή βελτίωση και λάθη (σίγουρα) αλλά πάνω απ' όλα είναι ειλικρινής.

    Δεν μπορώ να τον βάλω στην ίδια κατηγορία με τους Πασκουάλ, Μεσίνα και Μπλατ γιατί πολύ απλά αυτοί είναι προπονητές φτασμένοι με υψηλό κασέ - budget και πολλούς τίτλους στο παλμαρέ τους, άρα και το σημαντικότερο εμπειρία στη διαχείριση των δυσκολιών.

    Μένει να δούμε τη διαχρονική του δουλειά στην αξιοποίηση ταλαντούχων παιχτών και την ευχέρειά του στη διαχείριση υψηλότερων budget. Το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο, τα παραδείγματα του Σκαριόλο και του Παντζιάνι φέτος και του Καζλάουσκας πέρσι είναι πολύ πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως δεν έφτασε το μήνυμα yozh1..? Τόσες μέρες τα μην που έχω κόψει είναι ελάχιστα. Ο Καζλάουσκας δε το πήγε άσχημα, απλά έκαψε τη χρονιά μέσα σε 15 λεπτά..

      Διαγραφή
  101. Γειά σου Ιωάννου αετομάτη που είδες το καθαρό φάουλ... όπως έβγαλε καθαρά ο McCaleb... όλα είναι καθαρά παίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν αντέχεται.. Ακόμη και οι φίλοι το οσφπ θα πρέπει να έχουν απηυδήσει μαζί του..

      SimpleMan

      Διαγραφή
  102. paidia peite me ena tropo na adista8w apo to na brisw to sxoliasmo tou mats ....kakos o spanoulis ton apo8ewnoun sa 8eo...kakos o olubiakos kai to mono pou akougetai einai oti an i8ele ts 3eskize me 1231321312341 podous daifora ti fener eleoc re paidia ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. einai poly nwris gia na poume kati gia proponiti tis xronias , o paskoual omws nomizw oti einai ena vima pio mprosta ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. η Φενερ επαιζε χωρις τους καλυτερους παιχτες της Αντερσεν και Μπογκτανοβιτς με αλλαγη τον συνταξιουχο Μπατιστ και ομως ιδρωσε ο ΟΣΦΠ απεναντι στην τελειωμενη Φενερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα πούμε αύριο στην ανάρτηση όλα παιδιά, με συν & πλήν..

      Διαγραφή
  105. Αυτός ο Bianchi τι αίσθηση του χιούμορ έχει όταν φτιάχνει μια ομάδα γύρω από τον Βobby Brown??
    Στο ερώτημα του Jim νομίζω πως μετά και το σημερινό χαλαρό πέρασμα της μισής Βrcelona από την Siena ο Pascual έδειξε σε πόσο βάθος έχει δουλέψει τους αυτοματισμούς της ομάδας...

    Pat Burke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Σόρρυ guys αλλά για μένα ο coach της χρονιάς είναι ο Πασχάλης it's not even close!
    Το ότι έχει μια έμπειρη στρωμένη και ποιοτική ομάδα παικτών (εντελώς δική του δημιουργία) δεν του εξασφαλίζει ντεφάκτο επιτυχίες!! Η Μπαρτσελόνα έχει μόλις 2 ήττες η μία άνευ σημασίας, έχει διαλύσει την ΤΣΣΚΑ εκτός, να το πω αμερικάνικα, outclassed Olympiacos (euroleague champion) δις και γενικά σου αφήνει έναν αέρα υπεροχής σε κάθε αγώνα!
    Έχει καταφέρει να διαχειριστεί προσωπικότητες και εγωισμούς αστέρων, δίνοντας ρόλους και μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής! Κατάφερε να αναβαθμίσει το παιχνίδι παικτών όπως ο Jawai ή ακόμα και ο Tomic, παίρνει το καλύτερο από παίκτες όπως ο Wallace και γενικά έχει παρουσιάσει μια ομάδα κυριολεκτικά διαφήμιση της EUROLEAGUE!!
    Απόλυτος σεβασμός στον Άρτζι και τον Κουρτινάιτις, αλλά ο Πασχάλης νομίζω το δικαιούται περισσότερο από όλους.
    Ο Μπάνκι παρουσίασε πράγματι κάτι τολμηρό και διαφορετικό, αλλά στο β γύρο του top16 τη Σιένα, πονούν τα μάτια μου όταν τη βλέπω!

    Roberto Duenas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ψηλέ..! Συμφωνώ στον τρόπο σκέψης σου για Πασκουάλ.

      Διαγραφή
  107. Τζιμ σε προκαλώ να κάνει στα ίσα πρόβλεψη για το οσφπ-κίμκι και το κάχα-σιένα.
    Δύο παιχνίδια: ο θανατός σου η ζωή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε peris.. Σιγά μη μονομαχήσουμε και κάτω από τον καυτό ήλιο.. Μακριά από τον μπούκ παιδιά. Μόνο για άρρωστους. Σας μιλάει ένας πρώην άρρωστος..

      Διαγραφή
  108. Τζιμ(σόρρυ για τις πολλές απαντήσεις..).
    Κυνική ερώτηση(αν και υπάρχει φαβορί στην απάντηση..)
    Ποιο παιχνίδι θα παρακολουθήσεις live την πέμπτη που έρχεται???
    6 την ίδια ώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Έχω ήδη ξεκινήσει και κάνω τα πλάνα μου.. Διπλοτριπλές τηλεοράσεις κτλ.. Σίγουρα μέχρι την επόμενη το απόγευμα θα τα έχω δεί όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Tzim πότε θα βγάλεις ανάρτηση? Βαρέθηκα να ΕΡΤ και να διαβάζω Καβαλιεράτο (καμία επαφή με το αντικείμενο, μια βόλτα στις κερκίδες του ΣΕΦ θα σε πείσει) κάνε κάτι!

    Η ομάδα κακή σήμερα για πάνω από τριάντα λεπτά. Χρειάζεται κάτι για να ξυπνήσει, έτσι δε πάμε πουθενά. Νοσταλγώ το δυναμικό μπάσκετ πέρυσι τέτοια εποχή.

    Ψηφίζω Πασκουάλ δαγκωτό στο ερώτημα σου. Σταθερή απόδοση με ροτέησιον στον Ναβάρο.

    Ηλίας7 Πειραιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία συμφωνώ σε όλα αν και Παναθηναϊκός, ειδικά για ερτ-καβαλιεράτο είναι για κλάματα και όχι μόνο αυτοί αλλά όλοι οι δήθεν που δε ξέρουν τη τύφλα τους από μπάσκετ και απλά γράφουν καμιά μ..α για να βγάλουν μερόκαμα. Ο ΟΣΦΠ δεν έχει τη περυσινή ενέργεια και ο σπαν είναι σε πτώση. Το πρόβλημα είναι στον πάγκο καθαρά. Με Μπαρτzώκα δε βγαίνει φίλε. Το υλικό σου είναι πολύ καλό,νομίζω καλύτερο από το δικό μου.

      Manu Chao

      Διαγραφή
  111. Ευτυχώς τα ζευγάρια είναι ΤΣΚΑ-οσφπ και Μπάρτσα-παο και ο μεγάλος τελικός είναι ΤΣΚΑ-Μπάρτσα, λογικά θα το σηκώσει η Μπάρτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Λοιπόν τα ζεύγη είναι

    ΤΣΣΚΑ-ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΕΦΕΣ

    ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

    ΡΕΑΛ-ΜΑΚΑΜΠΙ

    στο γκάλοπ ψηφίζω πασκουάλ, οποιαδήποτε συζήτηση είναι περιττή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠΑΟ (Η ντερμπάρα..)

    ΕΦΕΣ-ΟΣΦΠ (Θα περάσει ο Μαχμουντί το Μπαρτζώκα ο οποίος είναι μια μετριότητα)

    ΤΣΣΚΑ-ΣΙΕΝΑ (3-0)

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ (50-50)

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. H Kίμκι μόνο με διπλό στο ΣΕΦ προκρίνεται παιδιά πλέον. Στη παρούσα φάση δε τη βλέπω σαν αουτσάιντερ και δεν είναι, στο ματς της Πέμπτης. Συγχαρητήρια Τζιμ για το μπλογκ, μακράν ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή για το αντικείμενο.

    Danny boy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Φίλε Jim σε διαβάζω ανελλιπώς, και ας μην προλαβαίνω πλέον να γράφω τα παλιά κατεβατά μου... Συνεχίζεις να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο και σε χαιρόμαστε. Νομίζω ότι το σημαντικότερο προσόν του hoopfellas είναι ότι ταυτιζόμαστε ακόμα και με τις λέξεις που χρησιμοποιείς, γιατί είσαι τόσο to-the-point και παραδόξως ο μοναδικός που ασχολείται με την ΟΥΣΙΑ...

    Επί του θέματος, έχω ξαναπεί ότι ο Πλάθα είναι αυτός που μου έβγαλε τα μάτια φέτος μπασκετικά. Αυτόν ψηφίζω και αυτόν θα έπαιρνα στην ομάδα μου σαν πρόεδρος. Αργυρό μετάλλιο θα δώσω στον Κουρτινάιτις, είναι ο δεύτερος που με εξέπληξε μπασκετικά. Προφανώς κρίνω το ΜΠΑΣΚΕΤ που δίδαξαν και έβγαλαν στο γήπεδο, τις αρχές, τις επιλογές παιχτών σε συνάρτηση με το μπάτζετ, όλα.

    Στα ακριβότερα ρόστερ έχω άλλες απαιτήσεις, οπότε ο Μεσίνα πχ δε μου έδειξε κάτι φοβερό, αν και στο τέλος θα τους νικήσει όλους και θα το πάρει πιστεύω, λόγω της κλάσης του. Σαν δεύτερο γκρουπ στις επιλογές μου θα βάλω τον Πασκουάλ που συνεχίζει την καλή δουλειά, παίζοντας μπασκετάρα χωρίς να έχει κανένα διαστημικό ρόστερ κατά τη γνώμη μου για τους υψηλούς στόχους της Μπάρτσα. Από κάτω θα βάλω τον Μπάνκι γιατί έκανε καλύτερη δουλειά από ότι περιμέναμε και τον Πεδουλάκη φυσικά. Τεράστια δικαίωση ζωής στο στοίχημα ζωής που έβαλε φέτος ο Άρτζι.

    Ως fan του επί πολλά χρόνια νιώθω περήφανος γι'αυτόν και παίρνω πίσω τα περισσότερα από όσα τον είχα κριτικάρει στον πρώτο γύρο. Όχι γιατί δεν είχα δίκιο, αλλά γιατί στην πορεία διόρθωνε τα λάθη του και δικαιώθηκε για τις περισσότερες επιλογές του. Οπότε πλέον τον εμπιστεύομαι απόλυτα και πιστέυω ότι θα βρει λύσεις και στα προβλήματα που έχει εμφανώς ακόμα ο ΠΑΟ. Στάθηκε σαν άντρας όταν η πίεση τον έπνιγε και σαν Προπονητής όταν η ομάδα χρειαζόταν να κλείσει τις πόρτες και να δουλέψει.

    Το σημαντικότερο είναι ότι αποδεικνύει πόσο σπουδαίοι είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες προπονητές που παλεύουν κάθε μέρα χωρίς μισθό σε χρεωκοπημένα σωματεία, να τραβάνε τους απλήρωτους ξένους να μη φύγουν από την προπόνηση, με 100 φιλάθλους στην κερκίδα, πίεση πρωταθλητισμού ανεξαρτήτου στόχου, και να ακούνε και την κραββατομουρμούρα της ελληνίδας συζύγου "σε κοροϊδεύουν, άχρηστε". Δικαίωση για όλους αυτούς τους μικρούς μπασκετικούς ήρωες της Α1 λοιπόν. Ας πήγαιναν σε ομάδες Ευρωλίγκας ο Σούλης, ο Φλεβαράκης, ο Κουφός, ο Αλεξανδρής και όλοι αυτοί οι "βιοπαλεστές" της Α1 και θα έβλεπαν τί εστί ελληνική σχολή, όλοι αυτοί οι μέτριοι εκατομμυριούχοι Ρέπεσα και Ιβάνοβιτς και Σπάχια και Σκαριόλο και και, που έχουν μπει στο κλειστό κλαμπ των προπονητών Ευρωλίγκας και ανακυκλώνονται από ομάδα σε ομάδα 15 χρόνια...

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Russell οι 2 τελευταίες παράγραφοι της ανάρτησης σου είναι σίγουρα από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει στο blog,μπράβο σου!

      James

      Διαγραφή
  116. Russel total respect για την τελευταία σου παράγραφο... σκληρή πραγματικότητα... πόσο δίκαιο έχεις. Μπράβο σου που το αναφέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ.....
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
    2. Russell εισαι πολυ σωστος...Ισως καποια στιγμη θα πρεπει οι ομαδες να ρισκαρουν λιγο παραπανω παιρνοντας προπονητες που να εχουν φρεσκες ιδεες και να προσφερουν κατι επι της ουσιας και να μην ειναι μονο φιγουρα.
      Οταν βλεπεις οτι προπονητες που διαχειριζονται ροστερ εκατομμυριων, δεν παρουσιαζουν κατι ιδιαιτερο, ενω απο την αλλη υπαρχουν προπονητες που με λιγα μεσα καταφερνουν να φερουν αποτελεσματα , ε τοτε στραβωνεις λιγακι και αναρωτιεσαι...

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  117. ΤΖΙΜ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ..ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ-8 ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΤΙ..ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ.ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Τρίτη 9 Απριλίου ξεκινάνε. Ανά δύο ημέρες. Και 10-12 Μαίου είναι το Φάιναλ Φορ στο Λονδίνο.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ξεκινάνε κατευθείαν την επόμενη εβδομάδαα.Δεν παίζει καμία κενη εβδομάδα..
      Run TMC

      Διαγραφή
  118. 9 Απριλίου ξεκινούν και τελειώνουν 25 Απριλίου (έτσι γράφει στο Site της Euroleague....http://www.euroleague.net/competition/format)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΑΝΕ ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΥΤΕΡΑ???

    ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ? Π.Χ 2 ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ 2 ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥ?

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εγώ τουλάχιστον δε γνωρίζω κάτι περισσότερο... και στο site της euroleague δε λέει κάτι άλλο.... αν γνωρίζει κάποιος να μας πει για να μην προγραμματισούμε και κάτι σε ημέρα που θα παίζουμε χιχι

      Διαγραφή
  120. Καλημερα σε ολους!!
    Τωρα ειδα το θεμα του τζιμ και εχει ξεκινησει πριν τους
    τελευταιους αγωνες.
    Δεν μπορουμε πιστευω να μην δουμε το μεγαλο ντεφορμαρισμα τις κιμκι
    ουτε την επιβλητικη εμφανιση τις μπαρτσα με τοσες απουσιες.
    Μενοντας εξω μεθαυριο η κιμκι μενει στην απεξω και ο ριμας.
    Αν δεν φτασει μεχρι τελους και φετος η μπαρτσα, παει και ο πασκουαλ!
    Αρα για μενα ειναι λιγο νωρις.
    Μακραν πρωτος μεχρι στιγμης, πιστευω αντικειμενικα, ο Πεδουλακης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. jim ηθελα τη γνωμη σου....εχω την εντυπωση οτι στη ρεαλ μαλλον θελουν να παιξουν με μπαρτσελονα στο top8 πονταρωντας στις απουσιες της μπαρτσελονα και οτι εχοντας χασει δυο φορες φετος στις λεπτομερειες ισως τωρα ειναι η ωρα τους..εχοντας δει καποιες δηλωσεις του προπονητη τους σαν να περιμενουν το φορμαρισμα τους την καταλληλη στιγμη. παρολο που παλιοτερα δεν την ειχα σε μεγαλη εκτιμηση τη ρεαλ νομιζω οτι με τη μπαρτσελονα θα τα καταφερει αυτη τη φορα...σαν φιλαθλος θα θελα παντως παο-οσφπ,ρεαλ-μπαρτσα για ζευγαρια....σιενα τελος ετσι?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Στόουν.. Είμαι απορροφημένος με το ματς της Ν. Σμύρνης και ετοιμάζω κ την ανάρτηση. Δε θα στοχεύσει η Ρεάλ τη Μπαρτσα σίγουρα, το πλεονέκτημα έδρας θα κυνηγήσει. Αλλά πολύ σωστά όπως είπες σε ένα ενδεχόμενο ματς απ, θα έχει καλή τύχη η Ρεάλ με τις παρούσες συνθήκες (απουσία Μάικλ). Η Σιένα αν πάει κομπλέ στη Βασκονία έχει καλή τύχη να το πάρει το ματς. Ναι, μπορεί να κερδίσει η Κάχα και με 20π. αλλά δεν έχει πείσει φέτος. Μη την ξεγράφεις λοιπόν τη Μοντεπάσκι. Θα γίνει μάχη.

      Διαγραφή
  122. xronia eixa na dw toso kalo clutch player san ton roko....apo epoxh jerry west :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΟΧΟ!ΟΝΤΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΙΤΣ..

      Διαγραφή
    2. Σήμερα φάνηκε πόσο μέτρια ομάδα στην επίθεση είναι ο παναθηναϊκός. Ένας μέτριος πανιώνιος τον πήρε στα ίσα. Μπανκς δεν έπαιξε καθόλου πάλι. Ούκιτς μηδεν. Ξανθόπουλος μέτριος. Θέλει δουλειά η ομάδα στην επίθεση. Το αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι αλλά ήταν ένα καλό τεστ και καμπανάκι για τη σημαντική συνέχεια. Ευχαριστώ

      Χρήστος

      Διαγραφή
    3. Χρήστο τα παραλές λίγο, δε μπορείς να βγάζεις ένα γενικό κανόνα από τη μια φορά που (όντως) δεν έπαιξε κανένας.
      Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τη διαιτησία αλλά θα πω πως ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι του Αργύρη με καθόλου βοήθεια στην ομάδα.
      Μαύρα χάλια γενικά σήμερα, ελπίζω να νιώσουν καλά αυτό το χαστούκι.

      Διαγραφή
  123. ο μυτογκας πρεπει να τραβολογαει τους διαιτητες 2 λεπτα για να τσιμπησει την τεχνικη του?το καλυτερο παιδι του ελλ μπασκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Tραγική η περιφέρεια ακέφαλη η ομάδα με το μήτσο "εκτός". Κακό ματς και από RG που φάνηκε λίγο ψηλωμένος. Καλό χαστούκι, συνεχίζουμε. Ο Γιάνκοβιτς πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος το καλοκαίρι\.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Aπλά ο 'προπονητής της χρονιάς χωρίς συζήτηση' έχει να μάθει αρκετά ακόμα. Τραγική η περιφέρεια, Διαμαντίδης 9!!!!!!!! λάθη, Ούκιτς απλά ανύπαρκτος, Μπανκς-Ξανθόπουλος διακοσμητικοί. Μόνο ο Στεφ με Ματσιούλις πάλεψαν, βελτίωση και ο Μπράμος, αυτό είναι θετικό. Φοβάμαι (ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ) μη μας πάρει από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ρε παιδιά, απλό είναι: έπαιξε μια ομάδα μπάσκετ (ΠΑΟ) με μια ομάδα τζουντόκα (πανιωνιος), και κέρδισε αυτός που κατάφερε να σπάσει περισσότερα χέρια και πόδια...το φάουλ στο τέλος στο Διαμαντίδη (αυτό για το οποίο διαμαρτυρόταν -ευλόγως- στους διαιτητές -τυφλοί δεν ήταν πάντως οι διαιτητές, μια χαρά το είδαν) πρέπει να είναι ποινή ακόμα και στο full contact...

    Τεςπα, λίγο μετράει, το σοβαρό ματς είναι με CSKA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Ας μην τρελαινόμαστε δεν είδαμε κάτι που δεν ξέρουμε... αν δεν τραβήξει ο Μήτσος και ο Ούκιτς, η ομάδα δυσκολεύεται έχοντας ΚΑΙ τέτοια αποτελέσματα. Δε θα αναφερθώ σε κούραση ούτε σε αυτό που πολλάκις έχει αναφέρει ο Jim για τη διαχείριση νικών-επιτυχιών σε μετά Ευρωλίγκας παιχνίδια πρωταθλήματος. Θα το δω θετικά, θα πω πως ευτυχώς που η κακή τους μέρα τους έκατσε σήμερα γιατί θεωρητικά δε χάνεται κάτι και γιατί όχι να τους πεισμώσει ώστε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο. Ίσως να έκατσαν πάνω στην πρόκριση...αν έγινε αυτό έχουν μερίδιο όλοι τους και το τιμ και οι παίχτες. Δεν είναι κακό να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας. Από τη μία το ζητάμε από την άλλη μας χαλάει όταν αυτό σημαίνει ήττα για την ομάδα που υποστηρίζουμε ? Καλή αφορμή για μένα ώστε να σκεφτεί το τιμ τι μπορεί να κάνει ώστε να κυκλοφορήσει η μπάλα όταν τον Διαμαντίδη τον παίζουν με παγίδες. Άντε καλέ μας Jim.... ξεθύμανε η χαρά της Πέμπτης... όσο θετικά και να τα βλέπω δε θα έχει την ίδια γλύκα η ανάρτηση που θα διαβάσουμε τώρα μετά την ήττα χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναταλια μου ποσο με νοιωθεις,ακριβως τα ιδια συναισθηματα αποκομισα."Α"

      Διαγραφή