Athlenda

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΚΟΛΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ..



Και τώρα ποιος περιμένει τόσες ημέρες μέχρι την.. Πέμπτη?
(Εξτραδάκι: Σχόλιο για το ματς της Ν.Σμύρνης)




Ποιός? Ποιός? Ποιός..? (που έλεγε και ο Σκουντής..) Ποιός μπορεί να περιμένει μέχρι την Πέμπτη μετά την εξέλιξη που έχει πάρει πλέον η φετινή Ευρωλίγκα..? Στις 4 Απρίλη, έχουμε την Μεγάλη Πέμπτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το καινούργιο σύστημα της διοργάνωσης με τα περισσότερα παιχνίδια έχει φέρει τις ομάδες στα όρια τους και ο ανταγωνισμός χτυπά κόκκινο.

Αυτό φαίνεται και γύρω μας, στους θεατές, οπαδούς, τον περίγυρο και  τη δική μας κοινωνία. Βλέπω κατακόρυφη άνοδο του ενδιαφέροντος για το μπάσκετ, με την Ευρωλίγκα να αποτελεί πλέον το βασικό αθλητικό θέμα συζήτησης, με το οποίο καταπιάνονται με ζήλο και άνθρωποι μέχρι πρότινος όχι τόσο κοντά στο αντικείμενο. Το μπάσκετ είναι ένα από τα λίγα πράγματα που έχει μείνει όρθιο στην κοινωνία μας, ένα από τα λίγα που δεν μας έχουν στερήσει ακόμα, ώστε να γεμίζει ακόμα τα βράδια μας και τη ζωή μας. Ίσως γιατί εκεί ο Έλληνας μοιράζει μνημόνια και κανόνες ανά την Ευρώπη, δεν υπογράφει..

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης πριν την τελευταία αγωνιστική (όπου οι πιθανότητες και τα σενάρια είναι εξαντλητικά πολλά) επέλεξα να μην εστιάσουμε στα δύο παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, από τη στιγμή που γύρω καίγεται το σύμπαν, αλλά να αναφερθούμε  σε όλα τα ματς που είδαμε μιας και την επόμενη αγωνιστική οι πάντες θα κοιτούν τους πάντες.. Για πάμε..

Στο Μπάμπεργκ..


Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε πολύ σωστά το ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο. Θεωρώ ότι βοήθησε και το αποτέλεσμα της Ουνικάχα στην Πόλη ώστε το επίπεδο συγκέντρωσης να είναι το υψηλότερο δυνατό.


-Το πλάνο του Αργύρη Πεδουλάκη λειτούργησε και  εκτελέστηκε άψογα. Αυτό που λέμε «στοχευμένη» επίθεση εκφράστηκε πολύ εμφατικά από την αρχή, με τον κόουτς των πρασίνων να εξισορροπεί την απουσία του Διαμαντίδη από την αρχική πεντάδα με την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της επίθεσης στο κέντρο της ρακέτας και καλύπτοντας την έλλειψη δημιουργικής ικανότητας με ωμή φυσική υπεροχή χαμηλά στη ρακέτα. Στις 8-10 πρώτες επιθέσεις οι πράσινοι σημαδεύουν κυνικά τον Σχορτσανίτη (κατά κύριο λόγο) αλλά και τον Μασιούλις στο ποστ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κατάστασης απομόνωσης για τους δύο πολύ ικανούς on the back παίκτες τους. Είτε με καθαρό iso/άδειασμα πλευράς (Μασιούλις) είτε με side σκριν και κάθετη πάσα σε τριγωνάκι (Σόφο).  Το ποστ παιχνίδι αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της ελληνικής επίθεσης βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να «μπεί» και να  «πατήσει» με ασφάλεια σε ένα παιχνίδι που έκρυβε κινδύνους και να σταδιακά να βγάλει καλά περιφερειακά σουτ  (με πρωτοστάτη τον Λιθουανό) δουλεύοντας σε καταστάσεις ζυγισμένης/ισορροπημένης επίθεσης.

-Καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός δούλεψε πολύ με down screen στο high post, όταν η μπάλα βρισκόταν χαμηλά στη ρακέτα, βρίσκοντας με μια καθαρή πάσα από το ποστ πίσω από τον σκρίνερ «καθαρά» σουτ από το τρίποντο. Οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονταν  μιας και το παιχνίδι (με τη δομή της ομάδας) αυτό προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ποστ (Σόφο, Μάσιούλις, Τσαρτσαρής), σκρίνερ (Λάσμε, Γκιστ, Τσαρτσαρής), σουτέρ (Διαμαντίδης, Μπράμος, Μασιούλις).


-Σαφώς και όλη η βάση του παιχνιδιού των πρασίνων και υπόβαθρο για την καλή επίθεση τους ήταν η άμυνα. Ο Παναθηναϊκός βγάζει «αυτοματισμούς» σε αυτό το κομμάτι πλέον, με πολύ υψηλό βαθμό ετοιμότητας σε συγκεκριμένα σχήματα, ταχύτητα και σκληράδα. Είναι φανερό ότι η ομάδα βρίσκει ρυθμό από εκεί για να ανεβάσει την απόδοση της. Είναι πρώτη φορά που βλέπω τη Μπάμπεργκ (όχι δεν είναι οι ..Λέηκερς αλλά η αμερικανική επιθετική φιλοσοφία του Φλέμινγκ που περιέχει πολύ κίνηση μου αρέσει) να έχει τρακάρει τόσο σφοδρά σε τοίχο.


-Για τον  Δημήτρης Διαμαντίδη ήταν απλά μια ακόμα μέρα στο γραφείο (όχι κάτι ιδιαίτερο σε νούμερα) αλλά ήταν φανερό το ότι ο Παναθηναϊκός «απογοήτευσε» τον αντίπαλο στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του αρχηγού στο παρκέ. Κοφτερό μυαλό, σωστό timing στη λήψη αποφάσεων. Η εικόνα που θυμάμαι πρόχειρα, είναι τους Γερμανούς να γυρνούν σε ζώνη (1-2-2) για να αιφνιδιάσουν, τον Διαμαντίδη να το διαβάζει/αποκωδικοποιεί  άμεσα και να χτυπά δις με τρόπο «άλλαξε άμυνα αμέσως»..


-Τη Πέμπτη οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην υπόλοιπη ελίτ της Ευρώπης και φυσικά να κερδίσουν την 3η θέση στον όμιλο. Η ΤΣΣΚΑ είναι πρώτη, αλλά ο Μεσίνα (που είναι γατόνι..) ξέρει ότι σε αυτά τα ματς ρολάρεις και μια αδιάφορη ήττα μπορεί να σου κόψει τον ρυθμό για τα πλέη-οφς. Είναι ευκαιρία ο κόσμος να γεμίσει το ΟΑΚΑ (στην ιδανική «βραδιά μπάσκετ), να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς στο υψηλότερο επίπεδο της διοργάνωσης και να μάθει στο γήπεδο «μαζί» με την ομάδα τον αντίπαλο.

Δεν πείθει αλλά νικά..


Οι ερυθρόλευκοι πήραν ένα σπουδαίο βαθμολογικά αποτέλεσμα απέναντι στη Φενέρ, η αλήθεια όμως είναι ότι η ομάδα έχει τρανταχτές αδυναμίες στη παρούσα φάση και πρέπει να δουλέψει πολύ σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού για να ακουμπήσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του συνόλου.

-Η Φενέρ ξεκίνησε με τον –έχοντα καλή αμυντική παράδοση τέτοια ματς- Ομέρ Ονάν πάνω στον Σπανούλη, με τον Τούρκο γκαρντ να κυνηγά παντού τον σταρ των ερυθρολεύκων φτάνοντας να τον παίζει καθαρό over play στη 4η περίοδο. Ο Σπανούλης μπήκε σταδιακά στο ματς. Μου προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι δε μπορούσε να δημιουργήσει θετικές για την ομάδα του καταστάσεις όταν στο πικ εν ρολ οι Τούρκοι παρέτασσαν απέναντί του hedge out και flash & recover άμυνα με τον Σαβάς στο «5» (μονίμως hedge out με τον Μπατίστ). Όποτε η μπάλα έφευγε σε σωστό χρόνο από τα χέρια του δημιουργού, ο Ολυμπιακός έβρισκε δρόμο για το καλάθι είτε με έξτρα πάσα είτε με διείσδυση, σουτ στην αδύνατη πλευρά ή πάσα στο κέντρο της ρακέτας. Το θέμα είναι ότι αυτό δε γινόταν με την απαιτούμενη συχνότητα.


-Ο Ολυμπιακός χτύπησε (και πάλι) την άμυνα της Φενέρ σε close out καταστάσεις, τακτική η οποία τείνει να γίνει πλέον ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίθεσης της ελληνικής ομάδας στη φετινή σεζόν με βέλη του Περπέρογλου και Πρίντεζη. Ο πρώτος εξελίχτηκε στον παίκτη-κλειδί των ερυθρολεύκων προσφέροντας σκοράρισμα όταν μάλιστα η μπάλα έκαιγε ενώ ο δεύτερος ναι μεν συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο κομβικός παίκτης είναι για την ομάδα (μακράν η πιο αξιόπιστη λύση στο ποστ) αλλά διέπεται παρατεταμένα από μια εκνευριστική αστοχία σε προσπάθειες τριπόντου, η οποία αποτελεί και τη μεγάλη του διαφορά με πέρυσι. Διαφορά η οποία καθρεπτίζεται στο παιχνίδι της ομάδας γι’αυτό και ο Ολυμπιακός –κάποιες φορές-  λειτουργεί συνολικά καλύτερα με τη παρουσία της τρίποντης απειλείς του Πέρο Άντιτς.


-Έχουμε γράψει στο παρελθόν και θα το ξαναγράψουμε. Τα δύο περυσινά δυνατά σημεία του Ολυμπιακού, άμυνα στο πικ εν ρολ και στη καρδιά του ζωγραφιστού, αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» της φετινής ομάδας. Η αίσθηση μου είναι  ότι εάν η Φενέρ (η οποία καλά διαβασμένη, όπως και όλοι οι αντίπαλοι των ερυθρολεύκων πλέον) είχε ένα αξιόλογο finisher στο ζωγραφιστό, πολύ δύσκολα η ελληνική ομάδα θα έφευγε νικήτρια από την Πόλη. 24/54 δίποντα έγραψαν οι Τούρκοι, πολλά από τα οποία ήταν τετ α τετ των ψηλών της (3/12 Σαβάς-Μπατίστ) με το καλάθι.. Εδώ υπάρχει θέμα.

-Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά (μαζί με τον Σπανούλη στο δεύτερο μισό) στο παιχνίδι, πιστοποιώντας την καλή αγωνιστική κατάσταση που δείχνει μετά το κακό προσωπικό του διάστημα. Άμυνες στο τρανζίσιον και στο μισό γήπεδο, κρίσιμα σουτ και διάθεση για τον φόργουορντ των ερυθρολεύκων (16π. 6/8σ. εκ των οποίων 4/4 3π.) που αποτέλεσε μακράν τον καλύτερο παίκτη τους στο παρκέ. Γενικά η γραμμή των φόργουορντ (και εννοώ το «3» και το «4») έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στην ομάδα πρέπει να κάνει το step up για να ανέβει ο Ολυμπιακός επίπεδο.


-Πλέον η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε όλα να παίζονται στο Φάληρο την τελευταία αγωνιστική, μιας και η νίκη της Κάχα στη Μόσχα θόλωσε τα νερά. Δεν υπάρχουν περιθώρια.. Γήπεδο που να κοχλάζει και σωστή διαχείριση συναισθημάτων τα κλειδιά. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα παρότι δε παίζει ιδιαίτερα καλά, παίρνει αποτέλεσμα. Η Κίμκι έχει πολύ καλύτερο inside game σε σχέση με τη Φενέρ ή τη Σιένα και εκεί πρέπει να στοχεύσει η άμυνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει αποφασιστικότητα και μέταλλο στα μεγάλα ματς, έστω λοιπόν και εάν το timing δεν τον ευνοεί, νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε μια ναι μεν ποιοτική αλλά όχι τόσο σκληρή πνευματικά ομάδα. Θα χρειαστεί πολύ τον προπονητή του σε αυτό το ματς. Η μάχη του Μπαρτζώκα με τον Κουρτινάιτις μπορεί να κρίνει τα πάντα την Πέμπτη..

Μόσχα..


Ήταν από τα ματς που μυρίζουν «έκπληξη» από την πρώτη φάση, ειδικά όταν έβλεπες την ένταση την οποία έφερνε ο Νοτσιόνι στο παρκέ και ηλέκτριζε τους συμπαίκτες του. Η σκληρή πάστα από την οποία είναι φτιαγμένος ο Αργεντίνος ήταν too much για την ποιοτική αλλά εύθραυστη Κίμκι. Με το κομπιουτεράιζντ παιχνίδι του Κούκ οδηγό, πολύ κίνηση στην επίθεση (αν και το παράκαναν λίγο με το τρίποντο)σωστό spacing και «κέντρο» τον Λαμπέ, οι παίκτες του Τάμπακ σταδιακά αύξησαν τη διαφορά μπαίνοντας στην 4η περίοδο με σοβαρό προβάδισμα. Η Κίμκι έκανε την αντεπίθεση της με μπροστάρη τον φορμαρισμένο Κόπονεν, «γύρισε» σε ένα ματς που φαινόταν κάποια στιγμή αδύνατο να το κάνει, αλλά στην κρίσιμη τελευταία επίθεση της περίμενα κάτι καλύτερο, με την άμυνα των Βάσκων να περιμένει τον Φινλανδό «μέσα». Ο Φριντζόν ακόμα περιμένει τη μπάλα στο τρίποντο..
Αυτό ήταν και το ματς που έχει φέρει τούμπα όλον τον όμιλο. Η Κίμκι πλέον ξεκάθαρα έρχεται την Πέμπτη μόνο για νίκη στο Φάληρο. Έχει την ποιότητα, αλλά τώρα θα δείξει από τι πραγματικά είναι φτιαγμένη. Έχω γράψει ότι βάσει performance είναι ομάδα οχτάδας, δε το συζητώ. Πλέον καλείται να μπεί και επίσημα στα πλέη-οφς, τη στιγμή που μετά από αυτήν την απώλεια έχει δυσκολέψει. Κάτι σαν ην Γαλατά πέρυσι.. Οι Βάσκοι από την άλλη έκαναν το μεγάλο κόλπο και έμειναν ζωντανοί. Να σας ξεκαθαρίσω κάτι όμως. Η ιδιοσυγκρασία αυτής της ομάδας είναι πολύ ιδιαίτερη. Θα μπεί την Πέμπτη για να κατασπαράξει τη Σιένα από το πρώτο λεπτό. Και συνήθως όταν ο αντίπαλος δεν ..καταπίνεται μονομιάς, σου κάθεται στο λαιμό και πνίγεσαι.. Θα δείξει..

Μr. Big Shot


Όπως οι ομάδες, έτσι και οι παίκτες βρίσκονται σε stroke. Για αυτό και ο Μάρκους Ουίλιαμς μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο τέλος κλειστών παιχνιδιών φέτος, πλέον «γιγαντώνεται» στο crunch time και νιώθεί ως ο μεγαλύτερος τρομοκράτης της διοργάνωσης. Το τελευταίο του χτύπημα βρήκε στόχο την Πόλη και την Αναντολού του Μαχμουντί, με τον Παναθηναϊκό βέβαια στη συνέχεια να απογοητεύει την Ουνικάχα τελειώνοντας το παιχνίδι της πρόκρισης. Η σιγουριά με την οποία ενεργεί ο Ουίλιαμς με ττον Ζόριτς και η μαχητικότητα τους στο τέλος των παιχνιδιών είναι παροιμιώδης, γι’αυτό και επέλεξα το συγκεκριμένο βιντεάκι στη σελίδα του Hoopfellas στο facebook..

Πάλα Έστρα: Στα σαγόνια του καρχαρία..



Η αποστολή ήταν εκ των προτέρων δύσκολη για τη Μοντεπάσκι, παρά τις απουσίες των Καταλανών, δεδομένου του ότι και η ομάδα του Μπάνκι έμπαινε στη μάχη χωρίς τη δυάδα των σούτινγκ γκαρντ της, Χάκετ-Τζάνινγκ.  Οι γηπεδούχοι απέδωσαν σεμιναριακό μπάσκετ στα πρώτα 6-7 λεπτά, κυκλοφορώντας πολύ γρήγορα τη μπάλα και παίζοντας με μεγάλη ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ με συνέπεια να πάρουν κεφάλι με 16-2 και 21-6. Βέβαια όταν η Μπαρτσελόνα άρχισε να «πατάει», βάζοντας με μεγάλη ποικιλία σε plays τη μπάλα στο ζωγραφιστό το παιχνίδι άρχισε να κυλά υπέρ της. Η Μοντεπάσκι δεν είχε ανάσες και το μεγάλο αμυντικό κενό στο ζωγραφιστό (είχε τεράστιο πρόβλημα στο να ματσάρει τον Τζαβάη) έδωσε καθαρό κεφάλι στους Καταλανούς, οι οποίοι με τα γκαρντ που έχουν φάνηκε ότι δύσκολα θα έβαζαν τον αντίπαλο πάλι μέσα. 


Ο Μπάνκι έκανε μεγάλη προσπάθεια, δοκίμασε ότι μπορούσε αλλά χωρίς τα «πνευμόνια» του στην περιφέρεια δε μπορούσε να τρέξει το ίδιο καλά το γήπεδο και να παίξει το γνωστό του ζον πρές το ίδιο αποτελεσματικά. Χαρακτηριστικό της κούρασης των γηπεδούχων το ότι στα τελευταία 15 λεπτά έχασαν 7-8 ελεύθερα και με καλές προϋποθέσεις σουτ , από αυτά που..βάζουν όλη τη σεζόν. Ο Ινγκλς συνέχισε την παράδοση καλών εμφανίσεων απέναντι στη Μοντεπάσκι. Το ζήτημα βέβαια είναι καλύψει το κενό και στην άμυνα (όσο μπορεί φυσικά..) Μπράβο στη Μπαρτσελόνα που έπαιξε για την περηφάνια της.  Η Σιένα δεν έχασε κάτι. Πάει στη Βασκονία τελευταία αγωνιστική για να νικήσει και μόνο. Θεωρώ ότι εάν είναι κομπλέ μπορεί να το κάνει, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι βλέπουν εύκολη νίκη των Βάσκων..

Kαι.. Nea Smyrni!


Πανάξια νίκη του Πανιωνίου, την οποία δικαιούταν η ομάδα του Σφαιρόπουλου σαν παράσημο για τη χρονιά που κάνει. Θέλω να δώ πόσο θα πειράξει το μυαλό των πρασίνων (με την έννοια ότι  μέχρι πρίν το συγκεκριμένο ματς βρίσκονταν σε διαρκή άνοδο) ενόψει ΤΣΣΚΑ.


Οι κυανέρυθροι παρουσίασαν μια ομάδα που νίκησε γιατί μπόρεσε να τρέξει «μαζί» με τον Παναθηναϊκό και να ματσάρει την ταχύτητα και την αθλητική ικανότητα των πρασίνων παρατάσσοντας απέναντι στους high flyers της φροντκόρτ του Πεδουλάκη, Λάσμε-Γκιστ, τους Μίλμπουρν-Μπούκερ και στο «3» τον Γιάνκοβιτς απέναντι στους Μπράμος-Μασιούλις. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πράσινοι λύγισαν από τη κούραση σε αυτό κομμάτι (φυσιολογικό με τέτοια καταπόνηση) και στο 4ο δεκάλεπτο δεν είχαν ανάσες να φτάσουν μέχρι τέλος σουτάροντας αποκλειστικά τρίποντα, γεγονός το οποίο ξένισε είναι η αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν βασίζεται (πολύ σωστά θα πω εγώ) στην άμυνα του αλλά σήμερα φάνηκε αυτό που λέμε καιρό, δηλ. ότι  χωρίς Διαμαντίδη (9 λάθη..) η επίθεση του πέφτει κατά πολύ δείχνοντας ότι θέλει δουλειά. Ακόμα και στο ξεκίνημα όπου οι γηπεδούχοι είχαν χάσει το καλάθι από τα μάτια τους, η πράσινοι επίθεση δε λειτουργούσε σωστά για αυτό και η διαφορά ήταν μικρότερη από ότι έπρεπε πραγματικά να είναι. Συνολικά για το πρωτάθλημα πάντως τέτοια αποτελέσματα δρούν ευεργετικά. Σαφώς και ο Πανιώνιος απέχει από το επίπεδο του Παναθηναϊκού όμως κάτι μου λέει ότι μπορεί να δώσει μια πολύ καλή σειρά ημιτελικών στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


204 σχόλια:

  1. πολύ ωραία ανάλυση jim!!! πρώτη φορά και μπόλικα ορθογραφικά αλλά δεν πειράζει :P Ίσως η πρώτη φορά που αν και η ομάδα μου έχει προκριθεί ανυπομονώ τόσο πολύ να δω τα παιχνίδια της αγωνιστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δημήτρη. Όταν γράφεις στις 4 το πρωί αυτά γίνονται.. Τα έχω διορθώσει ήδη..

      Διαγραφή
  2. Τζιμ ο ΟΣΦΠ έχει πρόβλημα προπονητή. Μιλάω για το τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας πάντα. Ελπίζω να μη το λουστούμε τη Πέμπτη. Αυτό για τη μονομαχία των δύο πάγκων που έγραψες με φόβισε.

    Άψογη ανάλυση καλό θα είναι να κοιτούν και οι υπόλοιποι τη σελίδα σου να μαθαίνουν και να βελτιώνονται μήπως τους τραβήξεις και ανέβει το επίπεδο.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Jim καλή βδομάδα και καλό μήνα..... Πραγματική κόλαση θα είναι η Πέμπτη, μας φαντάζομαι στο γήπεδο (γενικώς όλους τους φιλάθλους όλων των ομάδων) παρακολουθώντας δια ζώσης την ομάδα μας και έχοντας σε κάθε αυτί και από ένα ακουστικό για να μαθαίνουμε τι παίζει στα υπόλοιπα παιχνίδια χιχι..... για το παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ δε νομίζω ότι έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Θα τολμήσω να πω όμως κάτι για το χθεσινό παιχνίδι πάντα σε συνδυασμό με τις τελευταίες εμφανίσεις της Πανάθας... δε νομίζω ότι το πάλεψαν και ιδιαίτερα, όχι ότι ήθελαν να χάσουν προς Θεού (για αυτό και τα νεύρα ίσως στο τέλος), νομίζω πίστεψαν πως θα παίξουν όσο χρειαστεί για να κερδίσουν. Για να κρατήσουν δυνάμεις ? Γιατί απλά "άδειασαν" μετά και τη σίγουρη πρόκριση ? Επιθετικά όντως δεν ήμασταν καλοί από την αρχή ... ήταν όμως όλοι ας το πούμε "κακοί" ... σα να μην μπήκαν ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού αυτού. Ακόμα και ο Πεδουλάκης δε φάνηκε να το πω έτσι να το έχει προετοιμάσει.... εκεί που κόλλησε απλά άφησε το 3D μέσα 35 λεπτά μήπως και μπορέσει και τα καταφέρει με την εμπειρία του, αυτό μου έβγαλε εμένα. Ούτε ρίσκαρε με τους Ξανθόπουλο/Μπανκς, ούτε έβαλε πχ το Γιαννόπουλο να του δώσει λίγη φρεσκάδα, λίγο τρέξιμο.... Γενικώς δεν φάνηκαν να το πάλεψαν... Από επιλογή, όντως η κούραση τους επηρέασε όλους ? Πάντως αν είναι θέμα νοοτροπίας θέλουν ταρακούνημα γιατί η μία δε στοιχίζει, αρκεί να μην επαναλαμβάνεται. Αν ήταν μια απλώς κακή μέρα χαίρομαι που έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση, θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μόνο καλό θα κάνει και στους αιώνιους να υπάρχουν παιχνίδια τέτοια. Και κάτι τελευταίο, ατυχέστατη δήλωση του Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη τύπου .... στο μόνο που - τόσο εύστοχα έγραψες - μοιράζουμε μνημόνια είναι ντροπή να μας δίνουν σε εμάς τους οπαδούς συγχαρήτηρια επειδή .... δεν πετάξαμε κάτι στο γήπεδο. Το απευκταίο το καταντήσαμε ούτε καν αυτονόητο αλλά άξιο συγχαρητηρίων (για όσους θα πείτε ότι τα λέω επειδή ήταν φίλαθλοι του Πανιωνίου θα σας προτέψω να διαβάσετε σχόλια σε προηγούμενη ανάρτηση που είχα χαρακτηρίσει ατυχής την επιλογή των συνθημάτων που χρησιμοποιήσαν οι οπαδοί της Πανάθας σε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο παιδιά και υπήρξε ένας διάλογος με μέλος της Θύρας 13). Άντε λοιπόν 2 και σήμερα για την 'Μεγάλη Πέμπτη' του μπάσκετ, βασανιστικά θα περάσουν αυτές οι μέρες ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ναταλία. Βγήκε κούραση, ήταν φανερό. Και σωματικά και πνευματικά, όπως είπε ο Πεδουλάκης. "Εσκασε" ο Παναθηναϊκός με τα τρεξίματα του αντιπάλου του. Και μη ξεχνάμε οι πράσινοι είναι από τις πιο αθλητικές ομάδες στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρωτήσω διάφορα για να το κατανοήσω καλύτερα ? .... και γιατί δε ρίσκαρε με ποιο φρέσκους παίχτες (Μπανκς, Γιαννόπουλο) ? Δεν ανησυχεί ότι η παραπάνω χθεσινή καταπόνηση θα έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι της Πέμπτης ? και γιατί αυτή η κούραση βγήκε χθες κι όχι πχ με την Μπάμπεργκ ? Και πως την αντιμετωπίζεις την κούραση και δε την πνευματική ? Και πως θα προλάβουν πχ να ξεκουραστούν ως την Πέμπτη ? Δεν έχω παίξει ποτέ μπάσκετ και δη επαγγελματικά, οπότε δε γνωρίζω αν η κρισιμότητα του αγώνα πχ σε κρατάει στην τσίτα (καλή ώρα Μπαμπεργκ) ενώ σε ένα πιο εύκολο θεωρητικά παιχνίδι ας το πούμε "αφήνεσαι" και βγαίνει η κούραση...Σόρυ για τον καταιγισμό των ερωτήσεων, απλώς επειδή είναι πολύ έξω από το στοιχείο μου μπορώ να το κατανοήσω μόνο αν έχω όσο το δυνατόν περισσότερες 'πληροφορίες'. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου :-)

      Διαγραφή
    2. Ναταλία φρέναρε.. Χαχαχα.. Λοιπόν, ΄θα στο πω απλά. Μια νέα ομάδα αντιμετωπίζει δυσκολία στο να αλλάξει "τσιπάκι" σε δύο ημέρες από την Ευρωλίγκα στην Α1, κατάσταση που μια έμπειρη (ΠΑΟ του Ζοτς π.χ.) έχει βιώσει πολλές φορές και έχει δημιουργήσει εσωτερικές αντιστάσεις ώστε να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, πνευματικά και σωματικά. Για το δεύτερο, σαφώς και το βάθος στο ροτέησιον παίζει ρόλο.

      Διαγραφή
    3. Μου το έχεις πει αρκετές φορές αυτό και το δέχομαι ως δεδομένο.... αυτός όμως που φάνηκε να έχει μεγαλύτερο θέμα χθες ήταν ο Μήτσος .... ακόμα και ο Τσάρτσα... για αυτούς δε θα έπρεπε να είναι πρόβλημα λοιπόν έχοντας την εμπειρία τόσων χρόνων

      Διαγραφή
    4. Το κακό εν τέλει είναι ότι και έχασες και δεν 'ξεκουράστηκες'...

      Διαγραφή
  5. Τι γέλιο έριξα εχθές με τον Διαμαρτηρίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι οπως γελουσες και οταν σηκωνε κουπες.Οσο πιο πολλες τοσες και τα γελια σου ε, δεν σηκωσε και λιγες, πολυ γελιο χαχα

      Διαγραφή
    2. πολυ μπασκετικο σχολιο φιλε.προωθει τη συζητηση
      για διαμαρτιριδη ,σπανακοπιτουλη και τετοια υπαρχουν απειρες σελιδες
      ας μεινει και μια να λεμε για μπασκετ.
      χρηστος Δελ

      Διαγραφή
  6. Γεια σου Τζιμ..Συμφωνω σχεδον σ' ολα οσα γραφεις,αλλα διαφωνω καθετα με τη στηριξη σου στον Πεδουλακη,κατι που εκανες αποδεχομενος κι εσυ τη δικαιολογια της κουρασης για την ηττα στη Ν.Σμυρνη,κατι που ακουμε συνεχεια απο την αρχη της χρονιας απο το στομα του προπονητη μετα απο κακες εμφανισεις η ηττες,μαζι με την αλλη καραμελα της απειριας..Εχει παντα ευκολες τις δικαιολογιες και ποτε δεν αναλαμβανει τις ευθυνες του..Δεν ειναι δυνατον απο το ξεκινημα της σεζον να επικαλεισαι την κουραση,καταντας γραφικος.Μην ξεχνας οτι μεχρι περσι η ομαδα εδινε παιχνιδια στο ελληνικο πρωταθλημα σε λιγοτερο απο 48 ωρες μετα απο ματς στην ευρωλιγκα κι ο Ζοτς δεν αναφεροταν σε κουραση στις δηλωσεις του..Με τις τραγικες επιλογες του στη στελεχωση του ροστερ,εφτιαξε μια ομαδα που παιζει δυνατη αμυνα,σουταρει κυριως τριποντα και τα σκορ της κυμαινονται γυρω στους 60 ποντους.Αν αυτο λεγεται συγχρονο μπασκετ σηκωνω τα χερια ψηλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περσι οι πρωταθλητες επαιξαν 19 παιχνιδια και πηραν πρωταθλημα το ευρωπαικο,τωρα εξιυπνακια μεχρι τωρα εχουν παιξει εξω 23.

      Διαγραφή
    2. @ 12.54

      Καλησπέρα φίλε. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Κανείς δεν είπε ότι ο Πεδουλάκης έκανε καλό κοουτσάρισμα εχθές, περίμενα μεγαλύτερη παρέμβαση στην 4η περίοδο. Η επίθεση των πρασίνων θέλει δουλειά, έχω γράψει ότι χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ είναι τουλάχιστον average. Όσο για την σύγκριση με την περυσινή ομάδα είναι άδικη. Τσέκαρε αν θέλεις τι γράφω από πάνω στη Ναταλία..

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάλι Jim νομίζω ότι στον ημιτελικό η σειρά θα τελειώσει 3-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν.. Μπορεί και όχι. Εξαρτάται από πολλά πράγματα μέχρι τότε.

      Διαγραφή
    2. 3-0 υπέρ ποιανού? Λες να κάνει το sweep ο Πανιώνιος, δεν νομίζω τόσο εύκολα, ένα παιχνίδι θα το πάρει στην έδρα του ο Παο.

      Διαγραφή
    3. XAXAXΑ. AΣΤΕΙΑΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ;

      Διαγραφή
  8. Τζιμ αφού κάνεις το σχόλιο για τους ημιτελικούς (...και το πόσο ευεργετικά είναι τέτοια αποτελέσματα για το πρωτάθλημα), θέλω τη γνώμη σου:

    Πιστεύεις ότι όντως ο Πανιώνιος θα "χτυπήσει" τη σειρά με τον Παναθηναϊκό; Θεωρείς ότι έχει έστω και 10% πιθανότητα να τον αποκλείσει και -κυρίως, εκτιμάς ότι θα το πιστεύουν αυτό στη Νέα Σμύρνη; Κάτι αντίστοιχο (αν και εκεί υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ψαλίδα) θα ρωτούσα και για τον Παοκ (που τον έχει κερδίσει) με τον Ολυμπιακό.

    Που θέλω να καταλήξω. Δεν έχω δει καμία ομάδα ως τώρα να "χτυπάει" τους ημιτελικούς. Ένας συνδυασμός αδυναμίας και έλλειψης πίστης έχει καταστρέψει τα πλέι οφ (και ειδικά τους ημιτελικούς!) που απλά περιμένουμε να περάσουν. Έχεις την ελπίδα πως φέτος μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα και αν υπάρχει έστω και μικρή (ρεαλιστική όμως) πιθανότητα να δούμε άλλους στον τελικό;

    arisff

    ΥΓ. Θενκς για την υπόλοιπη ανάλυση, οφείλω να το πω παρότι δε σχολίασα κάτι επ' αυτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Άρη για τη συμμετοχή. Πως το βλέπω εγώ.. Ο Πανιώνιος έχει αναμφίβολα την ποιότητα στο ρόστερ να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στους δύο μεγάλους, ασυζητητί. Δεν αρκεί όμως αυτό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το timing και την ψυχολογική-αγωνιστική-σωματική κατάσταση των δύο ομάδων τη συγκεκριμένη περίοδο. Τι θα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα και πως π.χ. θα έχει επηρεάσει αυτό την ομάδα? Μη συγκρίνεις τη φετινή σεζόν με το παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός του Ζοτς ήταν τρομερά έμπειρη ομάδα και οι διαφορές του (εκτός αυτού) όπως και του Ολυμπιακού σε ρόστερ με τις άλλες ομάδες τρομακτικές. Φέτος έχει "μαζέψει" λίγο το πράγμα. Φυσικά και θα πόνταρα τα λεφτά μου στους πράσινους σε μια τέτοια σειρά, δε το συζητώ. Αλλά ακόμα και με 3-0 να τελειώσει, θεωρώ ότι ο Πανιώνιος μπορεί να δώσει 2 καλά παιχνίδια τουλάχιστον στον αντίπαλο.

      Διαγραφή
  9. και τριπλ κραουν να παρει ο πεδουλακης,ορισμενοι θα τα βαζετε μαζι του,για χιλιους δυο λογους.....!και γω μπορει να ηθελα μεσινα ή ζελικο ξανα,αλλα δεν γινεται.και ειναι αδικο,περα για περα,να κατακρινει καποιος μεχρι στιγμης τον πεδουλακη!βλεπω οτι υπαρχουν αρκετοι,που περιμενουν το παραμικρο λαθος και ισως ελπιζουν να μην παει και μπροστα η ομαδα,μαζι του,για να βγουν και να ξεσπαθωσουν.....!!!!ειναι ΕΛΕΙΝΟ αυτο το πραγμα!και βεβαια εχει κανει λαθη ο πεδουλακης,αλλα οταν εχεις περιορισμενο αρκετα μπατζετ,οταν σου εχουν μεινει μονο 2 παιχτες απο την περσινη ομαδα,οταν εχεις το βαρος του ζελικο απο πανω σου,οταν ολοι σε εχουν για τελειωμενο,οταν δεν εχεις εμπειρια απο τετοια διοργανωση,και εχεις κατακτησει ενα κυπελλο ελαδας,εχεις παει την ομαδα στους 8 και δειχνεις οτι καθε μερα γινεσαι καλυτερος,ε δεν αξιζεις τοσο σκληρη κριτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα.
    Το χθεσινό ματς είναι η απόδειξη όλων αυτών που λέμε τις τελευταίες μέρες που επικρατεί μια σχετική ευφορία σε όλους εμάς του Παναθηναϊκούς. Ότι η ομάδα προοδεύει και δείχνει φορμαρισμένη, δεν σβήνει μονοκοντυλιά τα προβλήματα και τις αδυναμίες που έχει. Η σεζόν έχει ακόμη πολύ και δύσκολο δρόμο, απαιτούνται χαμηλοί τόνοι και ηρεμία. Με rotation 8 παικτών είναι φυσιολογικά τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο χθεσινό ματς και εστιάζονται, κυρίως, στην πνευματική υπερφόρτωση των παικτών. Όταν χρειάζεται να κρατάς τους δύο (και μοναδικούς) γκαρντ 35'+ σε ματς σχεδόν αδιάφορο με τον Πανιώνιο, είναι αναπόφευκτο να πληρώσεις κάποια στιγμή το τίμημα. Θα ήταν πιο λογικό η ομάδα να κατέβαινε, χθες, με πλάνο χρησιμοποίησης των Μπάνκς-Ξανθόπουλου 20'+, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος π.χ. μία ήττα. Μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη παίζουμε με ΤΣΣΚΑ και καπάκι την άλλη εβδομάδα δύο ματς-φωτιά για τα Play-off της Ευρωλίγκας. Η άλλη άποψη που λέει ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει παντού γιατί τώρα χτίζει το χαρακτήρα της και άρα πρέπει όταν χρειάζεται να έχει τους ΔΔ-Ούκιτς στο παρκέ, δεν φαίνεται να έχει βάση. Γιατί η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να συνέρχεται μετά από τέτοιες ήττες (π.χ. Ίκαρος, Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, Μάλαγα) και γιατί δεν έχει την πολυτέλεια με αυτό το σφιχτό rotation να εξαντλεί τους πάντες, παντού και πάντα. Ο τρόπος χρήσης του Διαμαντίδη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ο κίνδυνος παραμονεύει. Έχει, ήδη, τρείς τραυματισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς, είναι στα 33 πλέον και φαίνεται ότι αυτή η νέα κατάσταση τον έχει κάνει εύθραυστο πνευματικά με αποτέλεσμα τα χθεσινά 9 λάθη και τις αντιδράσεις του στο τελευταίο δεκάλεπτο (αυτό πρόλαβα να δω). Η σωστή διαχείριση του υλικού αλλά και η διαχείριση τέτοιου είδους καταστάσεων είναι μία ακόμη πρόκληση για τον Άρτζι. Θα είναι άδικο η ομάδα από κακή εκτίμηση των προτεραιοτήτων της να χύσει την καρδάρα με το γάλα, τώρα που πλησιάζει το κρισιμότερο κομμάτι της χρονιάς. Με λίγα λόγια ηρεμία, πολλή σκέψη, αυτοσυγκέντρωση και σωστός προγραμματισμός για το υπόλοιπο της σεζόν.
    Υ.Γ. 1 : Με τον πολύ-αναμενόμενο γκαρντ, τελικά τι θα γίνει; Jim, τι ακούς;
    Υ.Γ. 2 : Τα περί διαιτησίας είναι για γέλια. Μπορεί η τελευταία φάση στον Διαμαντίδη να ήταν φάουλ. Ε, και λοιπόν τι έγινε; Δηλ. αν το έδιναν και κερδίζαμε, τί θα άλλαζε ως προς την εικόνα της ομάδας;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στην τελευταία σου φράση, αυτό ακριβώς είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση (και το διευκρίνισα πάλι σήμερα). Ο ΠΑΟ έχασε χθες γιατί κουράστηκε, δεν είχε καθαρό μυαλό, και γιατί εκεί που πήγε το ματς (τελικά στη δύναμη, στο τρέξιμο αλλά ταυτόχρονα σε μετρημένες κατοχές) ο ΠΑΟ δεν είχε να αντιπαραθέσει τα δυνατά του χαρτιά, ακριβώς λόγω αυτών που είπαμε. Το ότι οι διαιτητές σφύριζαν γενικά με -ελαφρώς- διαφορετικά κριτήρια το είδαμε όλοι, το είπε και ο RG, αλλά δεν χάσαμε από εκεί...

      Αυτό που μου έκανε εντύπωση χθες είναι ότι ο ΔΔ έκανε τα πρώτα 2-3 λάθη στην αρχή του ματς, με το που μπήκε μέσα. Καθώς δεν είχε προλάβει να κουραστεί και να θολώσει, αυτά τα λάθη μπορούν να αποδοθούν μόνο σε κακές συνεργασίες, χαλαρή συγκέντρωση ή προσωπική κούραση/προβλήματα εκτός γηπέδου. Α, και εκνευρισμό από τη χαβούζα των πανιώνιων....

      Διαγραφή
    2. προσωπικα προβληματα, μπορει, μαλλον λεω εγω.Πρωτη φορα τα τελευταια χρονια εχει τετοιο εκνευρισμο,εγω τουλαχιστον πρωτη φορα τον βλεπω ετσι.Οσο για την χαβουζα ηταν καταπτυστη αλλα σχεδον παντα ετσι ειναι.

      Διαγραφή
    3. Χαβούζα η μπασκετικότερη πλατεία της Ευρώπης? Δεν πειράζει! Εσείς μάλλον πρέπει να ήσασταν αγέννητοι όταν ο Παναθηναϊκός νίκαγε τον Πανιώνιο, κουνώντας στον τάφο του ινδού την μπασκέτα του αντιπάλου.
      Τι κρίμα να μην σφύριζε εχθές ο Μάνος!

      Διαγραφή
    4. 77 και εγώ μαζί σου είμαι.. και χάσαμε και δεν ξεκουράσαμε και τα βασικά γρανάζια.. από την στιγμή που αποφασίζεις να παίξεις στο παιχνίδι πάνοπλος πρέπει να κερδίσεις.. όσον αφορά τον ΔΔ από την αρχή της σεζόν του βγαίνει ένας εκνευρισμός... Στην αρχή λέγαμε είναι μέχρι να βρούμε ρυθμό και να ρολάρει η ομάδα.. τώρα που όλα φαίνεται να έχουν πάρει εάν δρόμο τι φταίει πάλι?

      Διαγραφή
    5. @77

      Σωστός φίλε. Η δομή της ομάδας είναι τέτοια που "απαγορεύεται" στη τελική ευθεία να χάσει τον Διαμαντίδη (και τον Λάσμε θα πω εγώ, τους θεωρώ αναντικατάστατους). Δεν υπάρχει κάτι για γκαρντ. Από τη στιγμή που η ομάδα συνεχίζει στην Ευρωλίγκα, ο Μπανκς πρέπει να υπάρχει.

      Διαγραφή
    6. Το κάτωθι σχόλιο μου είναι εντελώς καλοπροαίρετο,

      Ρήγας και Δουβής κάνανε περιουσίες από τον Μαλακατέ!
      Αυτά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουνε οι νέοι από κάποιον που έφαγε τις βροχές στα ανοικτά.

      Θυμάμαι παλιά όταν έπαιζε ολυμπιακός πανιώνιος στο Παπαστράτειο ξεκολλούσαν τα πλακάκια κατά την διάρκεια του αγώνα, αξέχαστες εποχές τότε.

      Διαγραφή
    7. ανωνυμε 4.13 χασαμε γιατι ειμαστε τραγικοι εμεις οχι οτι εσεις εχετε ομαδαρα.Οσο για την διαιτησια αυτη σφυριζε αναποδα και για τους δυο απο την αρχη.Στο πρωτο ημιχρονο σφυριζε υπερ εμας και στο β'ημιχρονο μονο στην τελευταια φαση ισως λεω ισως να αδικηθηκαμε.Κερδισατε επειδη εμεις ειμαστε χαλια, (με 46 pir που θα πας ??πουθενα).Μονο ο Λασμε σωθηκε με 19pir.Αυτοι ειστε, οι χειρονομιες και το βρισιμο το χυδαιο να το επικροτεις κιολας,συχγαρητηρια να σου θυμιζω καφρακο οτι και τα 6 ευρωπαικα οι γκριζοι μας τα εδωσαν.

      Διαγραφή
    8. Για την ακρίβεια φίλε @4:13, την εποχή του Τάφου ήμουν μέσα ανελλιπώς, καθώς εκείνη την εποχή (τέλη '70, αρχές και μέσα '80) ήμουν ενεργός -ερασιτέχνης- παίκτης (όχι του ΠΑΟ προφανώς). Άρα έχω δει και θυμάμαι πολύ καλά τα ντέρμπυ -τότε- ΠΑΟ-Πανιωνίου και τούμπαλιν. Όπως κουνιόταν η μπασκέτα στο Τάφο, έτσι και χειρότερα κουνιόταν στη Ν.Σμύρνη και στη Γλυφάδα και στο Παπαστράτειο και στη Πάτρα....για να μην πούμε για Θεσσαλονίκη.

      Και αυτά τα περί "μπασκετικότερης πλατείας" άστα καλύτερα, πες τα σε κάποιον που όντως είναι μικρός και δεν θυμάται/δεν γνωρίζει...

      Διαγραφή
    9. Θα σου απαντούσα αφού έχω πολλά και στέρεα επιχειρήματα αλλά δεν σου απαντάω αφού υποβιβάζεις την συζήτηση αποκαλώντας με έτσι.

      ΥΓ ο ΔΔ ένα τρίποντο έβαλε στην καριέρα του, το βαλτό αγόρι μου, και τον έχετε θεοποιήσει, ο Καρνέσης της Νηαρ Ηστ ήθελε 10 σαν τον ΔΔ.

      Διαγραφή
    10. Το περί μπασκετικότερης πλατειάς της Ευρώπης δεν το έβγαλα εγώ από το μυαλό μου, ο Ιβκοβιτς το είπε.

      Διαγραφή
    11. Jim, ευχαριστώ για το σχόλιο.
      Δυο-τρία πράγματα, ακόμη, και αν θέλεις μου απαντάς.
      Φυσικά, Διαμαντίδης και δευτερευόντως Λάσμε είναι υπεραπαραίτητοι τώρα που μπαίνουμε στο πιο καυτό μέρος της χρονιάς. Στα δικά μου μάτια, όμως, και επειδή το ρόστερ είναι μικρό, όποιος και αν λείψει από τους υπόλοιπους θα είναι πλήγμα που η ομάδα δύσκολα θα ξεπεράσει. Δηλ. ακόμα και ο Γκιστ να λείψει δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα καλυφθεί το κενό, σ' αυτή τη φάση.
      Όσον αφορά τον γκάρντ. Αν έχουν πάρει την απόφαση να μην πάρουν παίκτη για την Α1, τότε νομίζω ότι με δεδομένο ότι δεν χάνεται η 2η θέση στα υπόλοιπα ματς της κανονικής περιόδου ΔΔ-Ούκιτς να μην παίξουν πάνω από 15'-20', με οποιοδήποτε κόστος. Αν, πάλι, έχουν αποφασίσει να πάρουν παίκτη, δεν μπορώ να καταλάβω τί περιμένουν τόσο καιρό. Θα έπρεπε να τον έχουν πάρει εδώ και 1 μήνα και τώρα δεν θα συζητούσαμε για εξουθένωση ΔΔ-Ούκιτς.
      Ξαναλέω ότι, μπορεί τώρα να φαίνεται ο Ολυμπιακός σε μέτρια κατάσταση και ο ΠΑΟ φορτσάτος, αλλά σε 2 μήνες που θα 'ναι οι τελικοί θα μιλάμε με τελείως διαφορετικούς όρους και πάνω σε άλλη βάση. Είναι νωρίς ακόμα. Προσοχή. Στα τελευταία ματς της χρονιάς που θα είναι οι τελικοί η ομάδα θα κληθεί ανά 3 ημέρες να παίζει με τους δύο μοναδικούς της γκαρντ για 35'+. Εκτός και αν ο Μπάνκς καταφέρει και βελτιωθεί για να κάνει απλά τα στοιχειώδη. Που δεν το βλέπω…

      77

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο άρθρο όπως πάντα.
    Επειδή βλέπω μεγάλη κριτική και δυσφορία για τον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής. Όσα χρόνια παρακολουθώ μπάσκετ πολύ δύσκολα ομάδα που είχε πάρει το κύπελλο έκανε και την επόμενη χρονιά καλή πορεία. Λίγη υπομονή με τον Ολυμπιακό. Είμαι σίγουρος ότι αν παραμείνει η ίδια ομάδα και του χρόνου θα δούμε έναν τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό, διψασμένο για την κούπα. Θυμηθείτε τον Παναθηναϊκό και τις ζυγές χρονιές. Την μια χρονιά έπαιρνε την κούπα, την άλλη αποκλειόταν νωρίς νωρίς από την ευρωλίγκα. Είναι η λεγόμενη κόπωση του πρωταθλητή.
    Για τον Μπαρτζωκα επίσης είναι αδικία. Πήρε μια ομάδα που είχε κάνει σχεδόν triple. Οτιδήποτε άλλο λοιπόν από πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης θεωρείται αποτυχία. Δυστυχώς, ή επαναλαμβάνει την περσινή επιτυχία ή θεωρείται αποτυχημένος. Νομίζω ότι με μια καλή πορεία ο Ολυμπιακός φέτος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Πρέπει και άλλες ομάδες να σηκώσουν την κούπα παιδιά. Φέτος έχει ξεκούραση και προετοιμασία για come back του χρόνου.
    Κάτι άλλο, επειδή ο jim χρησιμοποιεί πολλούς τεχνικούς όρους μπάσκετ και οι περισσότεροι δεν είναι μυημένοι, μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη σελίδα που έχει τις περισσότερες ορολογίες: http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html
    Εμένα με βοήθησε πολύ.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κώστα. Ναι εχουν ορολογία τα φιλαράκια μου οι Σάκηδες, μπορείτε να μπείτε και από το μπάνερ τους στο Hoopfellas.. Σωστά μιλάς. Αλλά η κριτική δεν αφορά το νικάω-χάνω, αλλά το μπάσκετ που παίζει ένα πραγματικά -κατά τη γνώμη μου- καλό ρόστερ. Ελπίζω ότι θα βελτιωθεί.

      Διαγραφή
  12. 56 (!!!) πόντοι απέναντι στον Πανιώνιο...Ντροπή...Τρίποντα, τρίποντα, τρίποντα κι άγιος ο θεός...Άμα μπουν νικάμε, άμα δεν μπουν χάνουμε...Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω στον Παναθηναϊκό, παίζουμε μπάσκετ εποχής 90's..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ντροπή? Εγώ λέω ότι πρέπει να διώξουμε τον Πεδουλάκη πριν από την Πέμπτη, μπας και βγούμε τρίτοι! Άσε που θα ικανοποιήσουμε και τον Μπόγρη!

      Διαγραφή
    2. Ο Μπόγρης είναι ένα υπερφίαλο, τεμπέλικο και άμπαλο ταγάρι που έχει προσωπικά απωθημένα με τον Πεδουλάκη (που δεν τον ήθελε στο Περιστέρι λόγω της προκλητικής τεμπελιά του και πολύ καλά έκανε). Καλύτερα να αφήσει το μπάσκετ και να πάει να δουλέψει πόρτα σε μαγαζιά. Αλλά τί σχέση έχει ο Μπόγρης με αυτά που έγραψα παραπάνω περί του μπάσκετ που πάιζουμε; Δεν καταλαβαίνω. Αν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας ως προς τον επιθετικό μας προσανατολισμό, την παράλογη έως αντιμασκετική αναλογία δίποντων/τριπόντων κλπ, μπορείς να σχολιάσεις αντί να μιλάς για ένα γελοίο παιχτάκι της σειράς όπως ο Μπόγρης.

      Διαγραφή
  13. Είχα γράψει πριν ένα μήνα περίπου ότι ο Πανιώνιος έχει ποιο βάθος στο ρόστερ του και τότε κάποιοι κορόιδευαν, δεν πειράζει, φθάνει που εγώ δικαιώθηκα!

    Ο Παναθηναϊκός, αν μιλάμε για μια πεντάδα, είναι καλύτερος από τον πανιώνιο, σε βάθος ρόστερ όμως ο Πανιώνιος υπερτερεί, απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε συνέχεια με τα ίδια guards ενώ ο Πανιώνιος τούς άλλαζε σαν τα πουκαμίσα και έτσι είχε πάντα φρέσκους παίκτες πάνω στους ΔΔ και Ούκιτς.

    Ο Παναθηναϊκός στον πάγκο του εργαλείο σαν τον Πέινς δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πιτσιρικάδες Μίλμπουρν και Πέιν ήταν drafts στο ΝΒΑ, δεν είναι τυχαίοι παίκτες.

      Διαγραφή
    2. Ο Πανιώνιος στη θέση 5 έχει Μπούκερ, Καβαδά και Μπόγρη.
      Ο Πανιώνιος είναι ίσως η πληρέστερη ομάδα στη θέση 5.

      Διαγραφή
    3. τα τραπεζια στο ποσειδωνιο ειναι πληρη απο τον μπογρη

      Διαγραφή
    4. Ο Ξανθόπουλος και ο Banks αν ήταν στον Πανιώνιο θα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι... μην μπλέκουμε την βούρτσα.... διαφορετικές οι απαιτήσεις και οι στόχοι των δύο ομάδων

      Διαγραφή
    5. Τότε γιατί κέρδισε ο Πανιώνιος?

      Διαγραφή
    6. γιατι κερδισε??δες πως επαιξε ο Παο για να καταλαβεις ουτε ενα κλεψιμο σε ολο τον αγωνα ουτε μια ταπα,στο τελος ουτε καν τα ριμπαουντ δεν διεκδικουσαν,για μας δεν ηταν σπουδαια η νικη,ο Πανιωνιος ειχε στο φουλ τις μηχανες και ο Παο δεν εκανε ουτε καν τα βασικα.Δηλαδη την περασμενη βδομαδα εμεις κερδισαμε στην γιουρολιγκ σπουδαια παιχνιδια εντος και εκτος και ο Πανιωνιος εχασε απο την Ελευσινα,δηλαδη τωρα που χασαμε ειμαστε ισαξιοι σας?.

      Διαγραφή
    7. Ε όχι και ισάξιοι! Αν ήσασταν ισάξιοι το παιχνίδι θα κρινόταν στην παράταση και όχι όπως τελείωσε χωρίς να κάνει καν την τελευταία του επίθεση ο Πανιώνιος.

      Διαγραφή
    8. Σας παρακαλώ να μην ξαναμιλήσει κανείς για τον Καββαδά, ο οποίος είναι ένας άτεχνος, ξυλοκόπος που δεν κάνει ούτε για μεσαίες ομάδες της Α1. Εξαιτίας του μάνατζέρ του έγινε ντόρος πέρσι και φαίνεται κατα τη διάρκεια της χρονιάς πώς δεν μπορεί να παίξει σε καμμία απο τις 2 μεγάλες ομάδες...

      Διαγραφή
    9. Ο Καβαδάς είναι μακράν το μεγαλύτερο ταλέντο του ελλ. μπάσκετ.

      Διαγραφή
    10. 5.42 οχι καλε εσεις ειστε οι καλυτεροι ποιος παο και οσφπ τι λες τωρα.Οι βολες απο την τεχνικη ηταν μονο τεσσερις και μπηκαν ολες, την τελευταια επιθεση την εκανε ο Πανιωνιος οχι ο Παο.Ευχομαι να σας βρουμε στα πλει-οφ.

      Διαγραφή
  14. xaxaxaxa ειδικα ο Μπογρης ειναι ο πιο πληρης τι να σου πω,τι ακουμε θεε μου πρωινιατικα(σορυ μολις ξυπνησα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φημολογείται ότι οι Lakers ζητούν ανταλλαγή Howard-Μπόγρη... δίνουν στον Πανιώνιο έμψυχο αντάλλαγμα και τον Nash και 10μύρια

      Διαγραφή
  15. Draft pick στο ΝΒΑ είχε γίνει και ο Γλυνιαδάκης. Αυτό προφανώς και δεν είναι ''παράσημο'' όπως φυσικά δεν είναι και έλλειψη ποιότητας τον να μην αποτελέσεις pick κάποιας ομάδας στα drafts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο όσα ήθελε να δώσει ο Παο πριν ένα μήνα για τον Φώτση είναι όσο όλο το φετινό μπάτζετ του Πανιωνίου.

      Διαγραφή
    2. Σωστότατος. Στο NBA έχουν παίξει starters ο Τσακαλίδης & ο Γλυνιαδάκης..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. o Τσακαλίδης ήταν 10 φορές καλύτερος από τους center που έχετε τώρα στο ρόστερ σας.

      Διαγραφή
  16. Και η Ελευσίνα που κέρδισε προχθές τον Πανιώνιο έχει μικρότερο μπάτζετ από αυτόν. Δεν έχουν νόημα αυτές οι συγκρίσεις, όλοι μπορούν να χάσουν μια φορά από όλους, σε όλα τα σπορ. Αυτή είναι και η μαγεία του αθλητισμού.

    geof

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Μπόγρης θεωρώ ότι είναι πολύ καλή πρώτη ύλη σαν παίκτης.Του λείπει το κάτι παραπάνω...Μπορεί να πάιξει και ικανοποιητική άμυνα.Έχει από τα καλύτερα χουκ στους Έλληνες σέντερ και παίζει καλά με πλάτη.Έχει πρόβλημα στο πως θα αξιοποιήσει τον εαυτό του,θεωρώ με την εμπειρία και ΠΟΛΛΗ δουλειά μπορεί να ακουμπήσει ένα σκαλί παραπάνω αλλά έχει μείνει αρκετά χρόνια στάσιμος.Για το χθεσινό...Το ματς πήγε στη δύναμη,στο τρέξιμο και τελικά στο πάθος...Δεν νομίζω οτι κάνει καλό και στον Πάο να ψάχνει άλλοθι στη διαιτησία.Πραγματικά ο ΔΔ δεν έτρεξε ούτε μια φορά χθες,περπατώντας έπαιξε...Στην επίμαχη φάση βάζει κι αυτός το χεράκι του στον αθηναίου που πιέζει έντονα με το σώμα και του βουτάει τη μπάλα.Ο Σφαιρόπουλος και ο Πανιώνιος είχαν τελείως διαφορετική προσέγγιση απέναντι στο παιχνίδι...Διάβασμα στους πρασίνους,παγίδες στο διαμαντίδη απαγορεύωντας το πικ ν ρολ και οδηγώντας τον σε φάουλ(έχει κουράσει το μόνιμο τράβηγμα του ΔΔ και το μοίρασμα στη weak side κάτι που διάβασε ο Σφ. ενώ αμύνθηκε ψηλά στο σόφο και έστειλε έξυπνη βοήθεια πάνω του αντιπαρατάσσοντας και λίγη από τη δύναμη του καββαδά.Ο Πάο αντιθέτως,δεν έβγαλε ούτε ένα τρικ,ούτε μια βοήθεια από τον πάγκο του,και προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δικό μας παιχνίδι.Σε συνδυασμό και με καυτή έδρα ο Πανιώνιος κέρδισε δίχως να κάνει τη ματσάρα(που ΄καλώς ή κακώς ακόμα δεν έχει κάνει φέτος,ίσως καλώς για να το περιμένουμε πιο μετά...) αλλά με το πάθος και τη θέληση.Παίζει μεγάλο ρόλο η νοοτροπία που αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι...Ο Πάο αδιαφόρησε,κουράστηκε δεν μόχθησε να πολεμήσει χθες τακτικά και αγωνιστικά και ο αντιθέτως φορτσάτος Πανιώνιος τα έκανε όλα σε αντίθετο βαθμό.
    Τζιμ,θα ήθελα ένα σχόλιο για τον φετινό πανιώνιο,και κυρίως σε αγωνιστικό στοιχείο...Όχι δηλαδή,τι περιμένεις από την ομάδα και αν θα κοντράρει τον Πάο αλλά να μου δώσεις μαι προσέγγιση για το μπάσκετ που παίζει και τη δουλειά του σφαιρόπουλου...
    Εγώ δεν είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος...Χρειάζεται πιο πολλή κίνηση επιθετικά,καλά plays και άνοιγμα του σκοραρίσματος καθώς η 3άδα παππά-βλάντο-μίλμπουρν είχε το μονοπώλιο..Χθες βέβαια μου έβαλε τα γυαλιά σε διάβασμα του αντιπάλου και τακτική προσέγγιση(καθοριστική η βοήθεια από έναν αγνώριστο μπούκερ σε θέμα ενέργειας και άμυνας και πέιν.Προφανώς μερικοί παίκτες όπως ο μπούκερ βρίσκουν κίνητρο αντιμετωπίζοντας δυνατές ομάδες και άλλους τοπ αντιπάλους.)Ακόμα περιμένω κάτι παραπάνω παρότι εν γένει είναι καλή η πορεία της ομάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλε, σωστός σε όλα -περίπου :-)- έχω μια μικρή αντίρρηση για τις βοήθειες στο Σοφοκλή, καθώς αρκετές φορές άργησε πολύ να δει τον ελεύθερο παίκτη, που περίμενε όμως στη σωστή γωνία (άρα κούραση και στο μυαλό ? γιατί όμως ?). Δεν νομίζω ότι δεν μπορούσε να σπρώξει Booker, Μπόγρη, Καβαδδά και όποιον άλλον έβρισκε μπροστά του...

      Επίσης φάνηκε από την αρχή το πάθος του Πανιωνίου, ακόμα και σε "απλά" φάουλ έβαζαν δύναμη για να "καταλάβουν" οι παίκτες μας ότι δεν θα περάσουν εύκολα...γι'αυτό είπα ότι βάραγαν, ακόμα και το δυνατό φάουλ για να κάνεις τον άλλο να μοχθήσει στις δύο βολές είναι ψυχολογία...

      Πάντως στην τελευταία φάση μου φαίνεται ότι είναι εντολή να πάει σε φάουλ ο Αθηναίου (για να αποτρέψει πιθανό τρίποντο ?) εφόσον έχει γίνει η επαναφορά, αφού δεν δόθηκε όμως....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και εγώ ότι ο Μπούκερ που είναι στη δύση της καριέρας του χρειάζεται κίνητρο για να παίξει και το κίνητρο είναι μόνο τα μεγάλα παιχνίδια.

      Διαγραφή
    3. Ο Σοφο ηταν με πυρετο το Σαββατο,δεν ξερω αν αυτο τον επηρεασε(δεν προπονηθηκε καν)

      Διαγραφή
    4. Aναμφισβήτητα δεν ήταν καλά ούτε ο σοφοκλής αλλά στο ματσάρισμα του αδειάζαν τη μια πλευρά εντελώς ώστε να περνάει από πίσω και ακριβώς εκεί έβγαινε η βοήθεια που τον βραχυκύκλωνε..
      Εκεί που λέω για τον διαμαντίδη έχω κάνει λάθος
      "οδηγώντας τον σε λάθη"..
      όχι σε φάουλ

      Διαγραφή
  18. Ρε Jim, εισαι πραγματικά οτι καλύτερο υπάρχει σε επιπεδο μπασκετικης ανάλυσης στο Internet. Μιλια μακρια απο κατι τυπους που αυτοαποκαλουνται μπασκετικοι και γραφουν σε μεγαλα sites και εφημεριδες. Άποψη μου είναι οτι ο Παναθηναικός αν κάνει νίκη με Cska εστω και με ενα ποντο θα περασει ως δευτερος αφου σε τριπλή ισοβαθμια που θα δημιουργηθει μετα θα εχει καλυτερο average απο την Efes η οποια θεωρω οτι θα κερδίσει την αναιμικη,πλεον, Real.Αυτη τη στιγμη η Cska εχει 100+, Ο Παναθηναικος 39 και η Efes 17.Οποτε καταλαβαινετε τι γινεται.Πανε και οι τρεις αυτοματως στο 10-4 και μετραει η διαφορα ποντων μεταξυ αμυνας και επιθεσης της ομαδας καθ'εαυτης.Αυτα,γτ διαβασα διαφορες ασχετες αναλυσεις σε διαφορα sites για τα σεναρια κλπ.Τα πραγματα ειναι απλα. Σε ισοβαθμια μεταξυ 2 ομαδων μετρανε τα μεταξυ τους ματς ,σε τριπλη το average.
    Κατα τ'αλλα, αν την ηττα χθες απο τον Πανιωνιο την καναμε επι Ζοτς, θα λεγαμε οτι την εκανε επιτηδες για να τους ξυπνησει ενοψει play-off. Καλο θα κανει αυτη η ηττα γτ θεωρω οτι θα συσπειρώσει την ομαδα στα δυσκολα ματς που ερχονται και θα δουλεψει ακομα περισσοτερο στις αδυναμιες της.Ο Γιανκοβιτς ειναι έτοιμος για επιπεδο Παναθηναικου(πιο πολυ απο τον Παππά), οποτε καλο θα ηταν να τον κλεισεις απο..χθες.Αυτα Jim.Α,και αν μπορεις να ανεβαζεις αρθρο καθε μερα θα ηταν ευχής έργον.See ya..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο Dum Occulta, σχετικά με τις συνολικές διαφορές πόντων όταν ισοβαθμούν 3 ή περισσότερες ομάδες, είναι σίγουρο αυτό που γράφεις; Αν το έχεις διαβάσει στο site της Euroleague, μπορείς να βάλεις το link ; Οι πιο πολλοί έχουμε την αίσθηση ότι ισχύουν τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Αν έχεις δίκιο, τότε ο Ολυμπιακός αν χάσει μάλλον μένει εκτός.

      77

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου ,ειναι απλο. Αν μπεις εδω http://www.euroleague.net/main/standings θα δεις οτι η σειρα τν ομαδων ειναι με βαση αυτο που εγραψα στο σχολιο μου παραπανω.Η σειρα με την οποια πανε οι ομαδες ειναι 1:Νικες-Ηττες 2: Διαφορες στα μεταξυ τους ματς(οταν ειναι 2 ομαδες ισοβαθμες,πχ maccabi-ολυμπιακος) και 3:Το average ποντων οταν υπαρχει τριπλη ισοβαθμια.(Πχ. Real-Παναθηναικος-Efes).Ο Παναθηναικος υστερει στη μεταξυ του ισοβαθμια και με Real και με Efes.Παρ'όλα αυτά,η Euroleague τον δειχνει αυτη τη στιγμη 3ο γτ εχει καλυτερο average απο την Efes και χειροτερο απο τη Real..Γιαυτο και ηταν σημαντικη η νικη με τοσους ποντους διαφορα με τη Μπαμπεργκ και δεν επρεπε να χαλαρωσουν στο τελος οπου απο 27 ποντους φτασαμε στους 22 εντελει.Ειναι πολυ λεπτες οι ισσοροπιες.Αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω εγω.Τι να σου πω τωρα,δεν ειμαι και ο Bertomeu.Κατα τα φαινομενα ομως,ετσι πρεπει να ειναι.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον κάνεις λάθος.
      http://www.euroleague.net/rs/40240/84bd1f8d-134d-42a0-a8ee-cd688d29aaa2/45c/filename/2012-2013-euroleague-bylaws.pdf

      σελ. 78,79

      77

      Διαγραφή
  19. Για τον Γιάνκοβιτς ο Παο είναι η τελευταία ομάδα που θα ήθελε να πάει, είναι δυνατόν να ξεχάσει ότι το ατυχές συμβάν στον πατέρα του έγινε σε παιχνίδι με τον Παο. Είναι δυνατόν να ξεχάσει ότι ο πατέρας του έπαθε ότι έπαθε λόγω του θεάτρου που έκανε ο Αλβέρτης? Πως είναι δυνατόν τώρα να συνεργαστεί με αυτόν τον άνθρωπο στην ίδια ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι άσχετος ή εμπαθής (ή και τα δύο). Παρακαλώ να μην ξαναποστάρεις το ίδιο "σχόλιο", γιατί θα λάβεις παρομοίου επιπέδου απάντηση...

      Διαγραφή
    2. το οτι συνεβη το τραγικο συμβαν στον γιανκοβιτς δεν σημαινει οτι εφταιγε το θεατρο του αλβερτη . αμα ηταν ετσι στην σουπερ λιγκ θα επρεπε να ειχαν αυτοκτονησει οι μισοι ποδοσφαιριστες απο αυτα που βλεπουν απο τον ολυμπιακο ...

      Διαγραφή
  20. Jim , πολύ καλό άρθρο αν και άργησες χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να χουμε συμπτώματα στέρησης... Θα σχολιάσω μια φάση απο τον αγώνα του Παο στη Γερμανία που πολύ λίγοι θα πρόσεξαν και μου έκανε εντύπωση: Σε μιά επίθεση του Πάο στο πρώτο (αν θυμάμαι καλά) ημίχρονο οι παίκτες μπερδεύονται κοντά στην πλάγια γραμμή και με double team οι Γερμανοί εμποδίζουν την πάσα και ο Oύκιτς πατά την πλάγια γραμμή. Αμέσως ο Πεδουλάκης γυρίζει στους παίκτες του και λέει δικό μου λάθος!!!! To δε κανείς? Πως το σχολιάζεις Jim? Νομίζω οτι λέει πολλά για την καλή σχέση του με τους αθλητές του και την εμπιστοσύνη μεταξύ τους! Λίγοι προπονητές θα το καναν... Και δεν κατάλαβα και το λάθος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα και εγώ το "my bad" (γι'αυτούς που λένε για τα αγγλικά του RG). Μάλλον τους ζήτησε σύστημα που οδήγησε σε -εύκολη- παγίδα από τη Brose και γι'αυτό το πήρε πάνω του...

      Διαγραφή
    2. Το ένα ενδεχόμενο που σκέφτηκα είναι αυτό που λέει ο antony. Το άλλο ενδεχόμενο είναι ότι η παγίδα που έκαναν οι "Γερμανοί" στον Ukic ήταν κοντά στην πλάγια γραμμή ακριβώς μπροστά από τον Πεδουλάκη. Αν δεν στεκόταν εκεί θα μπορούσε ο Κροάτης να πηδήξει προς τα έξω και γυρνώντας στον αέρα να βγάλει πιο εύκολα πάσα.

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
  21. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMzgx Τα στατιστικα δειχνουν τους παιχταραδες του Πανιωνιου Πειν και Μιλμπουρν με 10pir, Μπογρη 0, Πειν 5, Μπουκερ 14,τι να τους πουν οι αμπαλοι του Παο.Α και ο Αθηναιου με 1pir.Οι του Παο βεβαια ηταν χειροτεροι χτες,μετα απο τοσες καλες εμφανισεις ε δικαιουνται μια αποτυχια με συνολικο 47(τρατζικ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδη καποιος πουθενας ανεφερε τον Ρηγα,ρε Τζιμ για απαντησε μου,γιατι μετα τον τελικο του Βερολινου ο Αρτεαγκα δεν ξανασφυριξε σε παιχνιδι του τριφυλλιου;Γιατι εβαλε ενα ματιασμενο(απο τους ανοιχτοματηδες και τον Βατουνιν)διαιτητη να σφυριξει στον τελικο;Και γιατι μετα το Βερολινο ο Αρτεαγκα δεν ξανασφυριξε σε ματς του τριφυλλιου;Ποιος ορισε τον Μαρτιν στον ημιτελικο με την Τσσκα;Αυτος ξανασφυριξε σε ματς δικο μας η κι αυτος χαθηκε;Ο Ρηγας ειναι γνωστος αντι-Παναθηναικος και γι' αυτο απο τοτε που ανελαβε υπευθυνος διαιτησιας στη Γιουρολιγκα στελνει κατα καιρους καμικαζι για να μας κοντραρει.Αληθεια,αν ειχαμε διαιτησια στον ημιτελικο αναλογη μ' αυτη που ειχε ο οσφπ στον τελικο,ποια ομαδα θα περναγε,εμεις η η τσσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim, από τα καλύτερα ίσως άρθρα σου. Πληρέστατο και επιτέλους όχι απόλυτα παναθηναϊκο-ολυμπιακο-κεντρικό. Μερικά σχόλια
    1: Δεν υπάρχει Barcelona χωρίς Mickeal, ένα καταπληκτικό άρθρο (στα αγγλικά) στο euro-step.net αναλύει όλη τη λειτουργία της frontline των Καταλανών με ή χωρίς αυτόν.
    2: Δεν υπάρχει θέμα guard στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Είναι άκαιρο, άσκοπο (τουλάχιστον μέχρι τα ελληνικά playoff) και λάθος.
    3: Ο Μπαρτζώκας, αν δεν υπήρχε ο Pianigiani, θα ήταν η απογοήτευση την χρονιάς στην Euroleague. Έτοιμη ομάδα με δύο χαρακτηριστικά στοιχεία: άμυνα στο post και intensity που σκοτώνει. Αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό είναι ταυτότητα και προπονητική αρωγή από τον πάγκο.
    4: Alba Berlin, η αξιοπρεπέστερη ομάδα της διοργάνωσης. Με σωστό μπάσκετ, καλά δομημένο σύνολο και πάντα ανταγωνιστική. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση, αλλά ο προπονητής της πρέπει να μπει σίγουρα στην κουβέντα για τον κορυφαίο. Στο γερμανικό πρωτάθλημα, βέβαια, τα έχει βρει σκούρα..
    5: Jim, αν η Sassari δεν βγει Euroleague, τους Diener τους βλέπεις να παραμένουν στην ομάδα;
    6: Ντροπή για το άθλημα να προκριθούν αυτοί οι Lakers στα playoff. Ακόμα και αν συμβεί, δεν θα με χαλούσε να δω τον 40αρη Duncan να ρεζιλεύει τους Howard-Gasol

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου οι Lakers είναι ντροπή εδώ και καιρό αλλά αυτή (αντιπαθής σε εμένα) παιχτούρα ονόματι Kobe κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Οπότε λογικά θα περάσουν. Και είναι τόσο τυχεροί που θα πετύχουν τους Spurs χωρίς τον Manu.
      Αλλά και ο Timi κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον match up.

      Διαγραφή
  24. Απορώ με τους φίλους του ΠΑΟ, που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι ο Αθηναίου κάνει φάουλ. Ποια θα ήταν δηλαδή η σωστή άμυνα σε αυτήν τη φάση; Η εξαύλωση;
    Ο παίκτη κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει. Σηκώνει τα χέρια ψηλά, κρατάει την ευθεία του σώματός τους και ακολουθεί με πλάγια βήματα. Επαφή προφανώς και υπάρχει με το στήθος του Αθηναίου, και επίσης προφανώς κάτι τέτοιο δεν δύναται να δοθεί φάουλ. Βέβαια στο παρελθόν ο συγκεκριμένος παίκτη έχει κερδίσει πολύ ευκοότερα φάουλ. Όταν πχ πέρσι κέρδισε κοτζάμ τελικό κυπέλλου με ένα μούφα φάουλ, λογικό είναι να ξενίζει όταν δεν του δίνουν ότι ζητάει...


    Επίσης, να προσθέσω ότι η ατμόσφαιρα τοου γηπέδου ήταν, για τα ελληνικά δεδομένα, καταπληκτική. Οι υποκριτές που θίχτηκαν από τις βρισιές στο Διαμαντίδη, ας μας απαλλάξουν από την υποκρισία τους. Λες και το ΟΑΚΑ ξεχειλίζει από σεβασμό για τη μητέρα του Σπανούλη.
    Ας φτάσουμε στο (για άλλους αυτονόητο επίπεδο) να διακόπτουμε τους αγώνες όπου χτυπιούνται παίκτες από φωτοβολίδες, και μετά ας συζητήσουμε για τις βρισιές των οπαδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για σένα φίλε μου ο κανονισμός της FIBA και συγκεκριμένα τα άρθρα 44.6 και 44.10 διαφωνούν με την άποψή σου. 44.6.3,4 και 5 για να μην ψάχνεις....αυτό που λες δεν υπάρχει και δεν στέκεται κιόλας...να ξέρουμε και τι λέμε, σωστά ?

      Νομίζω ότι όλοι πλην πανιώνιων ξέρουν ότι έχει γίνει φάουλ (όπως είπα ίσως είχε ζητηθεί κιόλας εσκεμμένα να γίνει φάουλ), αλλά φαίνεται ότι όλοι το έχουμε ξεπεράσει πλην των ίδιων των πανιώνιων...

      Διαγραφή
    2. Και κάτι άσχετο, αλλά αξίζει μνείας:

      «Ένας από τους πιο χαρισματικούς σέντερ που έχουν περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Όντι Νόρις, με μεγάλη του χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και θα βρεθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στις 7 Μαΐου για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

      Ο Όντι Νόρις υπήρξε αντίπαλος του Νίκου Γκάλη στις ιστορικές αναμετρήσεις του ΑΡΗ με την Μπαρτσελόνα και θαυμαστής του μεγάλου Έλληνα αθλητή. Γι’ αυτό άλλωστε έδωσε το όνομα "Νίκος" στο πρώτο του παιδί»

      !!!!

      Διαγραφή
    3. Για να το θυμηθούμε όλοι, εδώ http://www.youtube.com/watch?v=kkkoveq7YnQ στο 4'.58" ακριβώς είναι το καθαρό φάουλ (παρεμπόδιση και σφάλμα), ενώ μετά για να σιγουρευτεί σπρώχνει και στο σώμα (ώθηση και ναι, ξανά σφάλμα)...

      Διαγραφή
    4. makari na vrizan mono tin mana toy diamantidi,karkino kai alles katares fonazan oi axristoi.Ante vgale to komplex soy me ton 3D.

      Διαγραφή
    5. ρε Αντώνη Μαρίνο, ποιο ακριβώς από αυτά που λέω αντικρούει στα άρθρα του αντίστοιχου κανονισμού;

      Από το άρθρο 44.6.2 γίνεται σαφές ότι ο αμυνόμενος δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τον επιτιθέμενο ΜΕΧΡΙ ΟΤΟΥ να λάβει νόμιμη θέση άμυνας.
      Στο άρθρο 44.6.5 αναφέρει ρητά ότι «ο αμυνόμενος μπορεί κινείται πλάγια με σκοπό να διατηρεί τη νόμιμη θέση άμυνας», και όπως ορίζεται στην παράγραφο 44.6.4 -εφ'όσον ο αμυνόμενος διατηρεί νόμιμη θέση- απαγορεύεται μόνο η επαφή που προκαλείται από έκταση μπράτσων, ποδιών, όμων ή γοφών.

      Πάμε να δούμε τι έγραψα εγώ και τι έγινε;
      1. ο Αθηναίου σηκώνει τα χέρια ψηλά και κρατάει την ευθεία του σώματός του.
      Άρα δεν εμπίπτει στο άρθρο 44.6.4 (έκταση ποδιών κτλ)
      2. ότι ακολουθεί με πλάγια βήματα. Ακριβώς όπως επιτρέπει το άρθρο 44.6.5
      3. ότι υπάρχει επαφή αλλά σε καμία περίπτωση φάουλ. Γεγονός που επιτρέπεται τόσο από την 44.6.2 όσο και από την κοινη πρακτική των διατητών.

      Θα ήσουν δικαιολογημένος να επιμενεις ότι είναι φάουλ αν δεν ήξερες τον κανονισμό και πίστευες ότι κάθε επαφή είναι φάουλ. Αλλά αφού ξέρεις τον κανονισμό, τότε τα πράγματα αλλάζουν...


      υ.γ.
      Το ότι όλοι οι μη πανιώνιοι ξέρουν ότι έγινε φάουλ, είναι απλά προϊόν της φαντασίας σου. Για παράδειγμα το sport24 πήρε σαφή θέση. Λες να είναι πανιώνιοι;

      http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Basket/h_epimaxh_fash_sto_finale_toy_paniwnios-panathhnaikos.2190587.html

      Διαγραφή
    6. η υποκρισια ειναι ολη δικη σας,που καταριεστε και το θεωρειτε και φυσικο,καταρες δεν ακουγονται δα και σε ολα τα γηπεδα.Μανες βριζουν,οχι ομως να παθεις ανιατη αρρωστια,
      ενα γηπεδο σχεδον ολοκληρο,ντροπη σας ρε!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    7. Επιμένεις...περίεργο, προφανώς αντιλαμβανόμαστε εντελώς διαφορετικά αυτά που είναι γραμμένα σε μαύρο και άσπρο, καθώς και αυτά που είδαμε με τα ματάκια μας. Καλά λέμε ότι έχετε κάποια περίεργη συγγένεια με τους γαύρους....

      Δηλαδή σύμφωνα με τη δική σου "ερμηνεία", ο αμυνόμενος επιτρέπεται να πάρει φόρα, να πέσει (με τον κορμό του, δεν αντιλέγω) ερχόμενος από γωνία περίπου 90 μοιρών (προφανώς ούτε λόγος για ήδη "κατάληψη χώρου" ούτε φυσικά για ακίνητο αμυνόμενο) στον επιτιθέμενο, να τον πάει "γ@@@@ντας" κατά το κοινώς λεγόμενο (μήπως και το καταλάβεις) σπρώχνοντας τον μέχρι σχεδόν την γραμμή του πλαγίου, και μετά να τον σπρώξει με το χέρι για να του κλέψει τη μπάλα....

      Τότε ναι, συμφωνούμε απολύτως, οι διαιτητές ήταν άριστοι. Πάω πάσο (μαζί με την Λογική, που έχει εγκαταλείψει το κτίριο...)

      Διαγραφή
    8. Αντώνη και να ήθελε να σε πάρει κανείς στα σοβαρά, εκεί που στο τέλος γράφεις ότι τον σπρώχνει με το χέρι, - για να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα- το γάμησες και ψόφησε...


      @ανώνυμε 10:14
      Ντροπή μου για πιον ακριβώς λόγο; Καταράστηκα κάποιον;
      Ξέρεις τι είναι υποκρισία; Να πανηγυρίζεις τον τελικό κυπέλλου σαν να μην έγινε τίποτα, την ώρα που κινδύνευσαν αθλητές (δικοί σου και του αντιπάλου, μικρή η σημασία) και μετά να αγανακτείς με βρισιές και με κατάρρες.
      Όλο του σόι να του έβρισαν, να καταράστηκαν την οικγένειά του, να έστειλαν καρκίνο (σαν τον Λεβέντη) σε αυτόν στα παιδιά του, στα εγγόνια του και στα τρισέγγονά του. Όλα αυτά κι άλλα χίλια μαζί. Μπορεί να συγκριθεί με τη φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς; Με τα μάρμαρα στο περσιμό πγσσ-παο; Με τις πέτρες στο πούλμαν του ΠΑΟ; Με τα αεροβόλα στους παίκτες του ολυμπιακού; Όταν ασχοληθούμε έστω και στοιχειωδώς με αυτές τις ανωμαλίες, τότε θα έχουμε καιρό να συντάξουμε και το επιτρεπτόμενο υβρεολόγιο...

      Διαγραφή
    9. χαχαχαχαχα!!!!!!!!!ε αφου το λεειτο σπορτ24 να το πιστεψουμε.Ειναι γνωστο αντιπαναθηναικο σαιτ μονο να δεις ποιοι γραφουν και πως τα γραφουν καταλαβαινεις.Ακριβως τα ιδια του κανανε και περσι του ΔΔ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.Σιγα βρε Αντωνη που ειναι Πανιωνιος αυτος μην σκας.Καποιος εδω μεσα κοπαναει το κυπελο και πως το πηραμε.Η διαιτησια ομως το Σεφ τους αρεσε με 10 βολες στον Σπαν που μολις τον αγγιζες χτυπιοταν λες και τον χτυπησε ρευμα,βουτιες αυτος και το φτακλακι που ακολουθει πιστα τον δασκαλο του χεχεχεχεχε!!!!!!!!!!Μια που λενε λοιπον για διαιτησιες και κλαιγονται.

      Διαγραφή
    10. Ρε παιδιά, είπα εγώ πουθενά ότι τα δικά μας μπουμπούκια κάνουν καλύτερα ? Δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης εδώ, έχω πάει σε αρκετά ματς (σε διάφορα αθλήματα) με οργανωμένους και ξέρω τι γίνεται (τι πίνουν, τι καπνίζουν, τι ξέρουν από το άθλημα και αν καν παρακολουθούν τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο). Γι'αυτό και έχω ξεκόψει από συνδέσμους γενικά από τα μέσα του '80, όταν δηλαδή ενηλικιώθηκα και κατάλαβα τι @@@@ κάνανε...

      ΟΚ δεκτόν για το σπρώξιμο, ίσως ήμουν υπερβολικός, αλλά όπως λέει και ο κανονισμός πρέπει να λάβεις υπόψη σου την κατάσταση, απόσταση και ταχύτητα του κάθε παίκτη. Αν είσαι ακίνητος και με τα δύο πόδια στο παρκέ, ένα -ακόμα και σχετικά δυνατό- σπρώξιμο δεν είναι σφάλμα, αν όμως είσαι εν κινήσει ή/και εκτός ισορροπίας, ένα απλό σπρώξιμο που θα σε βγάλει εκτός πορείας -ή απλό άγγιγμα αν είσαι εν πτήσει όπως λέει ο κανονισμός- είναι εξ'ορισμού σφάλμα....

      Πάντως παιδιά επειδή δεν μου αρέσει να το συζητάμε, και επειδή έχω ήδη πει σε όλους τους τόνους και αποχρώσεις ότι ΔΕΝ χάσαμε από τη διαιτησία αλλά από τον Πανιώνιο, δεν το αφήνουμε εδώ να τελειώσει το θέμα....?

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους, Jim φοβερό το blog σου μ'έχεις κάνει convert σε μπασκετόφιλο εκεί που ήμουν διχασμένος μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα που περνάνε απο το μυαλό μου γενικά αυτές τις ημέρες :

    α) Τι σημασία έχει αν ήταν φάουλ στον Διαμαντίδη; Με την Khimki δεν μας σκότωσαν οι διαιτητές; Με την CSKA πέρυσι στον ημιτελικό; Ε και τι έγινε; Παίξαμε καλά; Όχι. Έπαιξε καλύτερα ο Πανιώνιος; Ναι. Αξίζαμε να χάσουμε; Ναι. Άρα; Έχω την αίσθηση οτι η διαιτητολογία είναι ποδοσφαιρική αρρώστια και είναι κρίμα να μεταδίδεται και στο μπασκετάκι.

    β) Ρε παιδιά κάποιος είπε για πρόβλημα συμπεριφοράς του Διαμαντίδη. Είμαστε σοβαροί;

    γ) Ο Πρίντεζης, αν εξαιρέσει κανείς την κακή χρονιά που διανύει απο το τρίποντο είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός παίκτης στον οποίον μπορεί σοβαρά να στοχεύσει μέσα στη ρακέτα ο Ολυμπιακός. Και λέω ο μοναδικός γιατί το οτι ο Χάινς κάνει υπεράνθρωπα πράγματα δεν σημαίνει οτι μπορείς να τον σημαδέψεις να σου βγάλει παιχνίδι στη ρακέτα.

    δ) Ρεαλιστικά το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός στα PG του και η έλλειψη βάθους στο ρόστερ καθώς και οι πολύ περιορισμένες επιλογές στα plays που έχει αφομοιώσει ο Ολυμπιακός φέτος (περισσότερα 3p απο 2p attempts, μηδενικό παιχνίδι στη ρακέτα, πρόβλημα στα επιθετικά rebounds) είναι παράγοντες που κατα τη γνώμη μου κάνουν τις δύο ελληνικές ομάδες να μην αξίζουν να πάνε μακριά στη διοργάνωση. Πολύ κακή στελέχωση για τον ΠΑΟ, πολύ κακό coaching για τον ΟΣΦΠ, και τα δύο χρεώνονται στο τεχνικό επιτελείο των δύο ομάδων, όσο συμπαθείς και να είναι ο Άρτζι (ιδιαίτερα αυτός, καθώτι περιστεριώτης) και ο Μπαρτζώκας, και όσα εύσημα κι αν πρέπει να τους δώσουμε που διαχειρίζονται επιτυχώς τόσο μεγάλες ομάδες.

    ε) Σκεφτόμουν μετά τη νίκη του Πανιωνίου, πόσες ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ αντιπαθώ; Μόνο τον Ολυμπιακό, ποφανώς, αφού είναι ο αιώνιος. Και σκεφτόμουν, πόσες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο αντιπαθώ; Σχεδόν...όλες, φέτος μάλιστα αντιπαθώ ακόμα και τη δική μου ομάδα, αλλά και αυτή της πόλης μου, τον Ατρόμητο. Δεν είναι φοβερό; Και προσπαθώ να το εξηγήσω μέσα μου και δεν μπορώ

    Σόρρυ για το σεντόνι, διαβάζω καιρό και δεν έχω γράψει τίποτα και ήθελα να ξεμπουκώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε παιδιά ανοίγω την ΕΤ1 και βλέπω τον Ολυμπιακό να παίζει φιλικό με τους Νικς. Κάτι τέτοια τα λένε από πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 24-4 oi βολες υπερ του οσφπ με το ρεθυμνο και 27-16 οι βολες!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απογοήτευση ο αγώνας με τον ΑΓΟΡ.Η ομάδα παίζει χειρότερα και από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.Ήμουν υποστηρικτής του Μπαρτζώκα αλλά αυτά που βλέπουμε είναι εξωφρενικά.Δεν βλέπω ''φως''.Πολύ αμφιβάλλω αν μπορούμε να νικήσουμε την Πέμπτη στον αγώνα-τελικό στο Φάληρο. Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πονηρούλης ο Γιαννακόπουλος, μια μέρα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και πρωταπριλιά έδωσε το παρών στο ΟΑΚΑ μίλησε σε τεχνική ηγεσία και παίκτες και έταξε έκτακτο πριμ σε περίπτωση πρόκρισης των πράσινων στο Final-4 του Λονδίνου. Τυχαιο; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμάρα είσαι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο, τα ξαναλέμε για να θυμόμαστε και να εκτιμάμε!
    Τι θα γίνει με αυτόν τον ΟΣΦΠ; Πότε θα αποφασίσει ο Μπαρτζώκας να παίξουμε με αλλαγες σε όλα τα σκριν, βοηθειες στο λόου ποστ όταν ποσταρει κάνα ψηλό γκαρντ και γρήγορες περιστροφές; Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν το αφήνει σαν το κρυφό "πυρηνικό" όπλο της χρονιάς... Ουφ, όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται!
    Βλέπω ΜΑΤΣΑΡΑ στο ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ, νομίζω πως θα είναι το ματς που θα δω την πέμπτη αν και φίλος του ΟΣΦΠ αλλα πάνω από ολα μπασκετικός.
    Όπως τα λέγε ο Τζιμ ο RG δεν είναι καλός στη στελέχωση του ρόστερ αλλα ως κόουτς εγω του βάζω άριστα 10, παίρνει 110% από τους παίκτες του.
    Για κορυφαίος της χρονιάς; Ίσως ο παπούς-Μπόμπερ από τη Λιθουανία να ειναι ο κορυφαίος, ειδικά αν καταφέρει το διπλό την Πέμπτη νομιζω πως αυτόματα βγαίνει κορυφαίος της σαιζόν.
    Μακάρι να δούμε πίεση ΟΣΦΠ σε όλο το γηπεδο, να σκάσει τον Πλάνινιτς για να κερδίσουμε στο τέλος του αγώνα.
    Ήδη ονειρεύομαι μονομαχία ΔΔ-Τεο, μια από τις τελευταίες λογικά σε κορυφαίο επίπεδο στην ιστορία...
    Και μην ξεχνάτε μάγκες, 72 ώρες ακόμη για να ξαναδούμε την σπυριάρα να χτυπιέται στο παρκέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1. Όσο θυμάμαι τις μπασκέτες στον Τάφο του Ινδού, στηρίζονται στην οροφή, άρα είναι αδύνατον να τις κουνάει ο κόσμος.

    2. Στις παλιές ένδοξες εποχές του μπάσκετ, εποχές που η καρδιά της Πλατείας χτυπούσε στους ρυθμούς που έσκαγε την μπάλα ο Φάνης, ο Μπένατσεκ, ο Χάτσον, μου είναι αδιανόητο να φανταστώ σκηνή, σαν την χτεσινή. Να πήγαινε για παράδειγμα το Γκάλης να διαμαρτυρηθεί και απο πίσω στην εξέδρα να έπεφταν βροχή τα λωκοδάχτυλα απο σχολιαρόπαιδα. Αυτή είναι η παιδεία δυστυχώς, αυτή είναι η κατάντια της σύγχρονης Ελλάδας. Και δεν το πάω οπαδικά. Και οι δικοί μας οι πράσινοι, τα ίδια είναι. Θυμάμαι τον ευατό μου στον Τάφο να βλέπω τον Άρη και να μην ξεκολλάω τα μάτια μου απο τον Γκάλη, Σούμποτιτς ή τον Πρέλεβιτς, Κόρφα κτλ...

    3. Σκηνή στον Τάφο του Ινδού: Ο μεγάλος Edgar Jones κάνει ένα λάθος και αναφωνεί Ohh Shit! Ρίχνει το βλέμμα του στην εξέδρα, σε εμένα και μερικά άλλα παιδιά του δημοτικού, και βάζει στο χέρι στο στόμα ζητώντας συγνώμη απο τους γονείς μας. Αυτό είναι το ήθος που θέλουμε!

    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κρεμαστές ήταν μέχρι -νομίζω- το 1984, οπότε έγινε ανακαίνιση, προστέθηκαν μανδύες στα υποστυλώματα και άλλα στατικά έργα. Μέσα σε όλα αυτά έγινε ανακαίνιση και στο Τάφο, όπου και μπήκαν σπαστές μπασκέτες. Σίγουρα υπάρχουν σπαστές πριν από την εποχή που ο ΠΑΟ πήγε Γλυφάδα (τέλη '80, αρχές '90). Αυτά τα λέω από μνήμης, μπορεί να κάνω λάθος μερικά χρόνια...!

      Διαγραφή
    2. Η 3η σου παράγραφος όλα τα λεφτά !!!

      Διαγραφή
  32. jimmare καλησπερα και σε ολη την παρεα,
    ενα σχολιο για το μπασκετ το οποιο ΔΕΝ παιζει ο Παναθηναικος απ την αρχη της χρονιας (ισως με εξαιρεση την εκλαμψη απεναντι στην Ρεαλ στο ΟΑΚΑ και ενα ακομα στην Λιουμπλιανα) που φυσικο επομενο ηταν η εμφανιση και η ηττα απ τον Πανιωνιο! Για μενα ως φανατικος φιλος και μεγαλωμενος μπασκετικα η φετινη ομαδα δεν εχει πετυχει κανενα κατορθωμα τουλαχιστον μεχρι τωρα. Ειναι χαρακτηριστικο συνδρομο των νεο-Ελληνων η καταστροφολογια κατι στο οποιο αρνουμαι πεισματικα να συμμετασχω! Θεωρω πως δεν αποτελει κατορθωμα για την μεγαλυτερη ευρωπαικη ομαδα μια εκτος εδρας νικη επι της αστειας εφετινης Ρεαλ (που καποιοι ανεκδιηγητοι εχρισαν και φαβορι), οπως επισης και το γεγονος οτι περασε στους 16 και κερδισε ευκολα καποια Μπαμπεργκ ή καποια Εφες και παει λεγοντας. Εγω θυμαμαι εποχες στο ΟΑΚΑ (κοντινες για καποιους που θα προτρεξουν) που ριχναμε 20 και φευγαμε ξενερωμενοι οχι γιατι δεν ριξαμε 30 αλλα γιατι δεν παιζαμε το μπασκετ που μπορουσαμε... Για μενα "μπασκετικες" αποψεις απο δημοσιογραφους που αυτοκλιτα βαφτιστηκαν ειδικοι δεν λενε απολυτως τιποτα, και φαμφαρολογιες τυπου "ειναι ηδη επιτυχημενος" απλα μου προκαλουν γελιο! Φυσικα δεν θεωρω και λιγο πραγμα το γεγονος οτι η ομαδα ειναι πλεον νεα-πρωταρα κλπ, αλλα οχι ρε jim, αρνουμαι να ριξω ετσι τον πηχη για τον εξαστερο και αρνουμαι γιατι ενω βλεπω πως υπαρχουν οι απαραιτητες προδιαγραφες δεν υπαρχει η σωστη καθοδηγηση, ή η σωστη κατευθυνση για το βημα παραπανω. Θεωρω επιτυχημενο το στοχευμενη επιθεση που ειπες, αλλα εγω το βλπεω ως μονοδιαστατο, αργο και χωρις εναλλακτικες λυσεις μπασκετ στην συντριπτικα μεγαλυτερη διαρκεια της φετινης χρονιας. Αυτο δεν λεγεται μπασκετ και δεν ειναι τυχαιο οτι τα πραγματικα ντερμπι τα εχουμε χασει ΕΥΚΟΛΑ (με εξαιρεση τον τελικο κυπελλου απεναντι σε εναν οσφπ που ειναι σε παρομοια φαση με εμας), και δυστυχως ετσι δεν μπορουμε να εχουμε καποια καλη πορεια στη συνεχεια. Γενικα μου αρεσει να κοιταω περα των αποτελεσματων και πιστευω και εδω θα ειμαστε αν δικαιωθω ή οχι πως θα χρειαστουμε πολλα παραπανω απ την αμυνα και την στοχευμενη (μη δουλεμενη) λογω Διαμαντιδη επιθεση.

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για πες μας ρε φιλε ποια πραγματικα ντερμπι εχουμε χασει μεχρι τωρα;;;;;;;;;ολυμπιακο κερδισαμε στον τελικο,ρεαλ κερδισες μεσα εξω,ζαλγκιρις μεσα εξω(χασαμε και αλλες δυο στις λεπτομερειες),εφες εδω μεσα ανετα και χασαμε και απο τσσκα στην εδρα της.τι παραπονο εχεις;;;;;;;αν δεν σ'αρεσει τοσο πολυ αυτο που βλεπεις φετος μην παρακολουθεις φιλε μου....ειπαμε να κανουμε κριτικη,αλλα αυτο το πραγμα που κανετε ορισμενοι,ειναι εμπαθεια και μονο και αυτο λογω πεδουλακη,ισως και γιαννακοπουλου δημητρη!τα γεγονοτα ομως σας διαψευδουν μεχρι στιγμης....!!!

      Διαγραφή
    2. ranging bull φαντασου να σου αρεσε η καταστροφολογια τι θα ελεγες,χιχιχιχιχι!!!!!."Α"

      Διαγραφή
    3. Φίλε δεν σε βλέπω για διπλωματουχο προπονητη,δεν σε βλεπω για βαθυ
      γνωστη του μπασκετ,μαλλον για πιτσιρικας μου φαινεσαι, που δεν ξερει που
      πανε τα τεσσερα.Υποτιμας τον Jim και ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ δημοσιογραφους και ειδικους στο μπασκετ.Μαλλον 'πονεμενος' εισαι.δεν πειραζει θα σου περασει.Κομπρεσες στο σβερκο βαλε.....

      aleatis

      Διαγραφή
    4. Αυτό για τον "Jim και τους ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ δημοσιογραφους και ειδικους στο μπασκετ" είναι ειρωνικό; Γιατί ούτε ο ίδιος ο Jim (νομίζω) δε θεωρεί τον εαυτό του ειδικό ή καταξιωμένο. Ένας φίλος του μπάσκετ που γράφει μπλογκ είναι ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
    5. Φιλαράκο αδιάβαστος.Ο Τζιμ ασχολείται επαγγελματικά με το μπάσκετ ως σκάουτερ και αναλυτής.Τους δημοσιογράφους άστους

      Διαγραφή
    6. Επειδη δεν καταλαβες, συμπληρωνω.ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ θεωρω δυο-τρεις δημοσιογραφους και 10 τουλαχιστον σχολιαστες του site.Oνοματα δεν θα
      αναφερω οποιος καταλαβαινει δυο-τρια απο μπασκετ ξερει.Εγω απο αυτους
      μαθαινω ακομη.Συνεχισε να μελετας οχι να διαβαζεις τα σχολια και θα
      μαθεις κι εσυ.

      Διαγραφή
    7. dim.z ντερμπι ειναι τα δυο ματς με οσφπ μεσα εξω που χασαμε, ντερμπι ηταν επισης ο τελικος που πηραμε (οπως τονιζω στο πρωτο μου σχολιο, τον μοναδικο κερδισμενο φετος), ντερμπι ηταν το ματς με μια πραγματικα καλη και σοβαρη ομαδα Τσσκα το οποιο και χασαμε απ το πρωτο 10λεπτο και θα παραδεχομουν πως μεχρι εκει μπορουσαμε αν προσπαθουσαμε εστω να παιξουμε γιατι δεν το καναμε ποτε! Θα σου πω τι με χαλαει, και αυτο ειναι οτι βασει αποτελεσματων η ομαδα παει καλα αλλα οχι τοσο οσο θα μπορουσε αν επαιζε ΚΑΝΟΝΙΚΟ μπασκετ. Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος απο το θεαμα αυτο και πιστευεις πως θα παμε μακρυα με ισως το πιο αργο και μονοδιαστατο μπασκετ που εχουμε παιξει την τελευταια 10ετια πασο και δεν συνεχιζω την κουβεντα, ο καθενας οπως το βλεπει.

      aleatis, καληνυχτα φιλε, τραβα να βρισεις καμια μανουλα απ το πεταλλο μπας και αισθανθεις καλυτερα με τον εαυτο σου. και οι 4 γραμμες που σου αφιερωσα υπερπολλες ειναι.

      Για τους υπολοιπους φιλους, δεν εβαλα και δεν θεωρω σε καμια περιπτωση τον jim σε αυτη την κατηγορια! Απορω πως καταληξατε εκει απ αυτα που εγραψα στο πρωτο μου σχολιο.

      Raging Bull

      Διαγραφή
  33. istoriko video

    http://www.youtube.com/watch?v=fUXi9bbMHjs&list=UUYKArpk-OKEeu_Po6oWB1JA&index=35


    στο πρώτο λεπτό θαυμάστε αγκώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπηκα να δω τι ειχε το βιντεο,και με το που αρχισε εσκασα στα γελια, με το θεατρο του Σπανουλη,ολο βουτιες και αντιδρασεις τσιμπηματος ηλεκτρικου ρευματος ειναι οσο για το ΔΔ καλα κανει ετσι αμυνεται και ετσι βγηκε ο καλυτερος αμυντικος στην Ευρωπη τοσες φορες.Στην ευρωπη τον επιβραβευουν εδω τον κραζουν κλασικα."Α"

      Διαγραφή
    2. ΗΕLLLLLOOOOO!!!!

      Στη φάση το βίντεο ο Αγκωνίδης επιτίθεται...


      υ.γ.
      Με τη λογική σου...
      Καλά κάνει ο Σπανούλης. Έτσι επιτίθεται και έτσι έχει βγει τόσες φορές στις καλύτερες 5άδες της Ευρώπης. Στην Ευρώπη τον εποβραεύουν εδώ τον κράζουν κλασικα.

      υ.γ.2
      Όταν η κύρια οδηγία που δίνει ο προπονητής σου είναι "υποκριθίτε για να πάρετε φάουλ", τι περιμένεις;

      Διαγραφή
    3. Γιατι ειπε κανεις οτι ειναι κακο το θεατρο του Σπανουλη..,ενω η αμυνα του ΔΔ σας ενοχλει.Σου αρεσει η οχι το ειπε και μια ψυχη, μετα απο τοσες φορες που εχει παρει το βραβειο πρεπει τιμης ενεκεν να χει το ονομα του.Υ,γ προτιμω την πιεση του ΔΔ οπως και αν λεγεται παρα το ταλεντο υποκριτικης στο μπασκετ.΄"Α"

      Διαγραφή
    4. ρε Α, πόσες φορές να το γράψω; Στην επίθεση τις ρίχνει τις αγκωνιές.
      Εγώ πάντως, προτιμώ τους θεατρίνους από τους βρώμικους και τους ύπουλους. Ασχέτως βέβαια που ο Διαμντίδης, πλέον, έχει εξελιχθεί στο (2ο) μεγαλύτερο θεατρίνο της Ευρώπης.

      υ.γ.
      εγώ θα το έλεγα ταλένο να βάζει την μπάλα στο καλάθι με κάθε τρόπο

      Διαγραφή
    5. ρε 11,17 τι να σου απαντησω τωρα εγω,η απαντηση σου τα λεει ολα.Βρωμικος και υπουλος ο ΔΔ τι αλλο θα του προσαψουν.Ειναι φυσικο με τοση πικρα που εχετε φαει να τον μισειτε,οση πικρα τοσο μισος,χαχαχαχαχαχα γελαω με τετοια σχολια.Θυμηθηκα το κυπελο ποσο πονεσε απο την "διαλυμενη" μου ομαδα εεεε,συνεχισε εχεις πλακα.Υ.Γ σαν και σενα κυριουληδες θα πηγαν να τον καταραστουν γιατι λεει δινει το κακο παραδειγμα στα παιδια τους χεχεχεχεχε!!!!!!! "Α"

      Διαγραφή
    6. 11.17 δηλαδη αλλοι παιχτες δεν χτυπανε,δεν κανουν φαουλ με αγκωνιες και σπρωξιες,τα μυαλα σου και η εμπαθεια σου δεν σε αφηνει να δεις περα απο την κακια σου για τον 3D.Δηλαδη αλλοι παιχτες δεν παιζουν αμυνα π.χ ο Τζορνταν δεν επαιζε αμυνα δεν εσπρωχνε,δεν,δεν,δεν.Αλλα τι λεω τωρα σοβαρη συζητηση με τετοιο συνομιλητη να μου λειπει.Εσυ μονο για μπασκετ δεν μιλας.Αντε γεια καμμενε.Με αυτα που γραφεις δειχνεις τοσο κομπλεξ.Περαστκα σου.

      Διαγραφή
    7. ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΙΝΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΦΑΟΥΛ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ. ΔΕΝ ΘΕΑΤΡΙΝΙΖΕΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Π@@ΣΙΑ Ο ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΔ ΑΝ ΤΟΥΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΩ.ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ.ΠΡΩΤΟΣ ΓΚΑΡΝΤ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ.

      Διαγραφή
    8. ελα ρε φιλε αυτο το βιντεο ειναι απλα αστειο,με αυτο τωρα καταδικαζεται ο Διαμαντιδης.

      Διαγραφή

    9. Η απαντηση σου θα μπορουσε να εχει αυτη τη μορφη.


      "δεν ξερω τι να απαντησω οποτε σου λεω για τον τελικο κυπελλου. Αν στριμωχτω λιγο ακομα θα σου πω για τα 6 αστερια"

      υγ
      δεν εχω παιδια καρδια μου ααλλα αν ειχα θα τα μαθαινα να μηνεχουν ως προτυπα αθλητες

      Διαγραφή
    10. χαχαχαχαχαχα.Μου αρεσει η υποδειξη σου,τι ωραιος καλε που εισαι.Εμενα μου ρθε ο πανηγυρισμος του αρχηγου πειραζει,αυτο και εγραψα.Οταν λες υπουλο και βρωμικο τον ΔΔ καταλαβα τι παιδεια εχεις.Αντε που θα πουλησεις και πνευμα κανε μας την χαρη χρυσε μου.Πολυ ασχοληθηκα μαζι σου."Α"

      Διαγραφή
  34. Ο Πέρκινς ήταν πάλι σήμερα 3 λαλούν και 2 χορεύουν, προβλέπω και τον οσφπ να τον καθαρίζει σαν αβγό ο Πανιώνιος στο Αρτάκης.

    Η διαφορά των 2 μεγάλων με τις υπόλοιπες ελλ. ομάδες έχει μικρύνει αισθητά, βλέπε τι έπαθε ο παο από ίκαρο και πανιώνιο αλλά και πόσο δύσκολα κέρδισε στον Πειραιά ο οσφπ κολοσσό και Ρέθυμνο.

    Σε 3 χρόνια θα έχουμε τελικό ελλ. πρωταθλήματος χωρίς οσφπ και παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χωρίς Παπ-Χάινς θα έχανε ο γάβρος χθες από το Ρέθυμνο.Που πάει η ομάδα αυτή με την Κίμκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πιστεύω και οι δύο θα χάσουν τη Πέμπτη κάτω τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στον πάγο ο διαιτητής του ματς της Κυριακής για τον μη καταλογισμό φάουλ στον Διαμαντίδη..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στον πανιώνιο αγωνίζεται ο κορμός της εθνικής του αύριο,
    Παπάς, Γιάνκοβιτς, Καβαδάς, Μπόγρης, Αγραβάνης κτλ
    Ευτυχώς που υπάρχει ο πανιώνιος και ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποιες επιτυχίες της εθνικής στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κορμο με μπογρη?εισαι σοβαρος?

      Διαγραφή
    2. Εδώ και κάποιες μέρες έχουν μπει στο hoopfellas κάποιο "πανιώνιοι" (νομίζω δηλαδή, έτσι θέλουν να λέγονται) οι οποίοι κάνουν συνεχώς - και προφανώς- χιούμορ...στο πλαίσιο αυτό είναι και το παραπάνω σχόλιο (επειδή τόσα χρόνια με τον κορμό του ΠΑΟ η Εθνική μας ήταν μονίμως τελευταία και δεν έχει πάρει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....)

      Διαγραφή
  39. Με Καπόνο δεν έχανε ο Παο στο Αρτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δίδυμο Καπόνο Σόφο θα μπορούσε να δώσει δεκάδες συστήματα στην επίθεση, απλά χρειαζόταν ένας προπονητής που να ξέρει τα βασικά.

      Διαγραφή
    2. 12,59 ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣΤΕΙΟΣ,ΧΑΝΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΜΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ.ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.ΕΣΥ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ,Α ΡΕ ΤΖΙΜ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΡΙΚΑΡΕΙΣ.

      Διαγραφή
  40. Jim, καλημέρα φίλε.
    Βγήκαν δυο δημοσιεύματα σήμερα ότι ο Ολυμπιακός κοιτάει τον Νόρελ (λογικά για καλοκαίρι?). Ξέρεις κάτι για αυτό? Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά έχω διαβάσει καλά πράγματα...
    Και κάτι άλλο, αν ισχύει, ποιος κάνει τον προγραμματισμό για του χρόνου? Θα μείνουμε με Μπαρτζώκα..?

    Ευχαριστώ

    Milan Tomic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το ξαναστελνω λιγο λογοκριμενο αυτη τη φορα...
    Ειχα την "τυχη" να βρεθω χτες το απογευμα στο κλειστο της Αρτακης και πραγματικα δεν πιστευα τα οσα εζησα…

    Ενταξει το να βριζεις επι 40 λεπτα τον,κατα κοινη ομολογια, καλυτερο παικτη του αντιπαλου σου ειναι (Ελλαδαρα…) ας πουμε λογικο, για να του χαλασεις το μυαλο.

    Τα καλυτερα ηρθαν στο τελος…

    Καμια 40αρια κυριουληδες(καποιοι με παιδια μαζι!) ολοι τους σχεδον 30+ μαζευτηκαν εξω απο τα αποδυτηρια και αρχισαν καταρες προς το προσωπο του Διαμαντιδη που γιαγιαδες στα ορεινα χωρια θα ζηλευαν. Θα αναφερω 2-3 που ισως μπορουν να δημοσιευτουν:

    -Να βγαλεις καρκινο στους αστραγαλους και να φυγεις με καρoτσακι -να καρκινιασει ο φαρυγγας σου και να κανει μετασταση σε ολο σου το σωμα -να σε φιλησουν κρυο(!!)

    Επειτα απο 15-20 λεπτα οταν ενας αστυνομοκος προσπαθησε να τους απομακρυνει του απαντησαν οτι εχουν καθε δικαιωμα να τον βριζουν επειδη δινει κακο παραδειγμα στα παιδια τους(αυτοι διναν το καλο..) και οτι δεν ειναι διεθνης πια, επειδη δεν τον πληρωνει η εοκ.
    Nosfie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, δυστυχώς ο Διαμαντίδης -ειδικά ο ΔΔ, δεν ξέρω για ποιο λόγο- έχει ακούσει και δει, ΣΕ ΠΑΝΟ!!!! στο ΣΕΦ, τα ίδια και χειρότερα. Άσε το γεγονός ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης τα τελευταία 10-12 χρόνια, άσε το γεγονός ότι έχει πάρει αμέτρητες κούπες, για ποιο λόγο μπορεί να μισείς κάποιον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥ τόσο πολύ ώστε να τον βρίζεις έτσι ?

      Και εγώ θα πω ένα "άντε γ......υ", ή "μ@@@@α" στο γήπεδο, προφανέστατα, αυτά τα λέμε και μεταξύ μας στην παρέα ή στον καφέ, αυτά όμως είναι ανεπίτρεπτα...

      Διαγραφή
    2. Στις αρχές της δεκαετίας του 80 σε ένα παιχνίδι στη λεωφόρο είχε τραυματισθεί σε μια φάση ο Δημήτρης Σαραβάκος που έπαιζε ακόμα στον Πανιώνιο και τον είχαν πιάσει ο Κόβης και ο Κυράστας και τον πέταξαν έξω από το γήπεδο σαν τσουβάλι.
      Άμα έχεις ζήσει τέτοιες εμπειρίες άντε μετά να κρατηθείς όταν βλέπεις παίκτη με πράσινη φανέλα.

      ΥΓ. προχθές 96 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ ο πανιώνιος ήταν μπροστά με 8 πόντους και είχε πάρει και το rebound τα κοράκια έδωσαν εφεύρεση φάουλ του Παπά στο Λάσμε, σαν να λέγον την διαφορά του 1ου γύρου δεν θα σε αφήσουμε με τίποτα να την καλύψεις.

      Διαγραφή
    3. 2.07 ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.ΟΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Κ.Α.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ.Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΦΑΟΥΛ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΛΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΕΞΙ 666666 ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΖΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ.

      Διαγραφή
    4. Ντρεπομαι που τα διαβαζω και θλιβομαι,ντροπη και αισχος,εγω ξερω οταν ευχηθεις το κακο του αλλου και μονο ως σκεψη γυριζει σε εσενα.Δεν καταλαβαινω γιατι τοσο μισος για καποιον που δεν εχει προκαλεσει με δηλωσεις η με την συμπεριφορα του.Το μονο που κανει ειναι να δινει τα παντα για την ομαδα μας,αυτο φαινεται τους ενοχλει.Αυτο και μονο.Τον εβριζαν και κατα την διαρκεια του αγωνα δεν ξερω αν ηταν με πανο η καταρες αλλα αυτο καταλαβα (απο τον Πεδουλακη)."Α"

      Διαγραφή
    5. ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.

      Διαγραφή
    6. Ρε Τζιμ, είναι ανάγκη να αφήνεις να περνάνε και τέτοια σχόλια;

      Διαγραφή
  42. jim εχεις παρακολουθησει τον χενκ νορελ της σαραγοσα???αν ναι τι γνωμη εχες???γτ καπου διαβασα για ενδιαφερον του ολυμπιακου...
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φανταζομαι δεν ειχατε κρατηθει ουτε οταν πηγε ο Φανης με πρασινη φανελα Ν. Σμυρνη ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα!!! Όταν την επόμενη χρονιά σας πέταξε τα λεφτά στη μούρη και έφυγε από την ομάδα σας.
      Αυτό δεν έχει ξαναγινεί στα παγκόσμια αθλητικά χρονικά, παίκτης να επιστρέφει τα χρήματα που πήρε και να ζητάει να φύγει τρέχοντας.

      Διαγραφή
    2. Ναι... Έφυγε τρέχοντας... στην σύνταξη.
      Respect στον Φάνη. Να μην τον βάζεις στο στόμα σου εξυπνάκια.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς αυτή η παγκόσμια παιχτούρα φόρεσε μια χρονιά έστω τα πράσινα της καρδιάς του και σήκωσε ένα, έστω, πρωτάθλημα. Γιατί θα περνούσε στην ιστορία ως ο Χατζηπαναγής του μπάσκετ, εγκλωβισμένος σε μια ομάδα πολύ μικρή για το μέγεθός του, μια ομάδα όπου δεν γούσταρε να παίζει, αλλά δεν τον άφηναν να φύγει.

      Διαγραφή
    4. Που τα βγάζεται όλα αυτά από το μυαλό σας, όλοι οι σεναριολόγοι επιστημονικής φαντασίας σε αυτό το blog είναι μαζεμένοι. Ο Μπέμπης όταν άκουγε για παναθηναϊκό έβγαζε σπυράκια. Απλά ήταν πολλά τα λεφτά για να αντισταθεί στον πειρασμό, όταν κατάλαβε όμως το λάθος του επέστρεψε τα λεφτά και ακόμα τρέχει να γλιτώσει. Πιο άρρωστο αντιπαναθηναϊκό δεν πρέπει να έχει γεννήσει η Ελλάδα, αυτό είναι κάτι άλλωστε που το μαρτυράνε και οι πράξεις του.

      Διαγραφή
    5. Μπορεις ανετα να δεις την εκπομπη του ΣΚΑΙ αφιερωμα στον μπασκετικο Παναθηναικο, που ο Φανης δηλωνει... Παναθηναικος. Τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε...

      Επισης για την αποκατασταση της αληθειας , αντιγραφω απο αρθρο του Μπουρλακη:
      ”όταν ο Φάνης διαπίστωσε ότι τα πόδια του δεν τον βαστούσαν άλλο (πριν αρχίσει η σεζόν 1998-1999) είπε στον Θανάση: “Πρόεδρε, δεν μπορώ να κοροϊδεύω… Θα μπορούσα να σου πω ότι τραυματίστηκα στην προετοιμασία και να πάρω όλο το συμβόλαιο, όμως αυτό δεν είναι του χαρακτήρα μου” ..και δεν δέχτηκε να πάρει φράγκο.."
      Nosferatu

      Διαγραφή
    6. Όπως το ξύλο στον Ιωαννίδη, ε; Ο Φάνης επέστρεψε λεφτά όταν είδε πως δεν μπορούσε να παίξει άλλο (γόνατα) αντί να κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του.

      Ο Φάνης, σε αντίθεση με τους μπασκετικούς της πλατείας που φώναζαν "να βγάλεις καρκίνο" στο ΔΔ, ήταν άνθρωπος.

      Διαγραφή
    7. 10.53 αυτο λεω και εγω, που τα βρισκεις και τα λες.

      Διαγραφή
    8. Παραλήρημα φίλε, μάλλον τον Σπανέα θάχεις στον νου σου... Ο Φάνης ήταν γνωστός Παναθηναϊκός και μάλιστα πήγαινε συχνά να δει ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ. Και φυσικά ποτέ δεν πέταξε λεφτά σε κανέναν, ίσα - ίσα είχε τόσο καλή σχέση με τον Θανάση που ενώ είχε διετές συμβόλαιο, του είπε "δεν αντέχω να παίζω, θα μπορούσα να κάτσω στο συμβόλαιό μου, αλλά δεν θέλω να σε κοροϊδέψω".
      Μάλιστα έναν χρόνο μετά έκανε μια ακόμη απόπειρα να γυρίσει στο μπάσκετ, άρχισε προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό, αλλά διαπίστωσε ότι βάρος και τραυματισμοί δεν του το επέτρεπαν.
      Κι είναι τόσο αντιπαναθηναϊκή η οικογένεια που οι δυο κόρες του Χρήστου Χριστοδούλου ξεκίνησαν βόλεϊ από τον Παναθηναϊκό...

      Διαγραφή
    9. 3.12 και εγω αυτο ξερω,ο Φανης ηταν Παναθηναικος παντα.

      Διαγραφή
  44. Tony Montana εδω.Τζιμ με εχασες καιρο τωρα αλλα επναηλθα οχι και τοσο δριμυτερος.Του χρονου ο Ολυμπιακος πιστευεις οτι πρεπει να κλεισει Πετγουει η θα αποδειχτει περιπτωση Κριστμας που παθαινει πνιγμο σε μεγαλες ομαδες.Λογω του οτι αξιολογα αμυντικα πενταρια στην Ευρωπη σπανιζουν οπως οι εντιμοι πολτικοι στην Ελλαδα και επειδη σκεκουλαρω οτι του κασε οτυ παιχτη δεν ειναι εξωφρενικο,εσυ το ξερεις αυτο καλυτερα,θα επρεπε να κινηθει ο Ολυμπιακος?

    Υ.Γ Την Πεμπτη το ΣΕΦ πρεπει να γινει Θερμοπυλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως παίζουν τα παληκάρια μας, καλύτερα να παίζανε στο ΟΑΚΑ (μεταξύ σοβαρού και αστείου), στο ΣΕΦ έχουν επιδείξει απίστευτα και ανεξήγητα κακά διαστήματα. Θα μας τρελάνουνε φέτος.

      Θα βγουν μπροστά οι Λεωνίδες της ομάδας και θα καθαρίσουν τη Πέμπτη, μην ανησυχείς...

      Ρε Τόνι ο Πέτγουει δεν νομίζω πως είναι για κορυφαία ομάδα Ευρωλίγκας. Μπορεί σίγουρα να σταθεί στην Ευρωλίγκα αλλά όχι σε τοπ ομάδα.



      Διαγραφή
    2. sto oaka pantos tha ginei kolasiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!.

      Διαγραφή
  45. Ελεύθερη η παικτούρα Τζέρεμι Πάργκο από Φιλαδέλφια. Στον ΠΑΟ έλεγαν γκαρντ μετά το τοπ-16. Λες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού 'σαι, ρε Madness;
      Πιστεύεις ότι θέλουμε τέτοιου τύπου παίκτη; Εγώ, όχι. Ο Πάργκο έχει τέτοια χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να τον εντάξεις στο rotation, αυτή τη στιγμή, και να σου προσφέρει άμεσα. Η άποψή μου είναι ότι για τα play-off χρειαζόμαστε ένα παίκτη για να καλύψει το κενό του Μπάνκς. Δηλ. ένα γκαρντ των 15'-20' που θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα και θα τα κάνει σταθερά καλά. Αξιόπιστο μακρινό σουτ, συμπαθητική δημιουργία και αξιόπιστη ατομική και ομαδική άμυνα. Επομένως, μιλάμε για παίκτη που θα έχει πάιξει στην Ευρώπη και θα μπορεί να προσαρμοστεί σύντομα. Αν προσφέρει, μένει το καλοκαίρι ως 4ος και τότε κοιτάς και τον Πάργκο.

      77

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο ταιριάζει αλλά νομίζω έχεις δώσει τις απαντήσεις ήδη μόνος σου.
      Σε αυτό το σημείο της σεζόν χρειάζεσαι μια δοκιμασμένη λύση, έναν παίκτη καλό και έμπειρο Ευρωπαϊκά, έναν παίκτη έτοιμο και όχι κάποιο πείραμα. Που κάνει καλά 2-3 βασικά πράγματα χωρίς να θέλει αμάν και την ενσωμάτωση στο σύστημα της ομάδας.
      Ο Πάργκο έχει ποιότητα, έχει εμπειρία. Τον είδα και με φανέλα τον 76ers σε κάποια ματς και ήταν μια χαρά στον ρόλο του συμπληρωματικού γκαρντ. Το στυλ δημιουργίας του ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της ομάδας καθώς κυρίως ψάχνει τον ελεύθερο σουτέρ με τις διεισδύσεις και τα split out που κάνει ενώ τον έχουμε δει να τροφοδοτεί τους ψηλούς με πικ εν ρολ όταν έπαιζε Μακάμπι. Καλό σουτ έχει, το κυριότερο για μένα ότι απειλεί από παντού (3ποντο, 2ποντο, διεισδυση) άρα τραβάει την προσοχή της άμυνας.
      Το σκεπτικό μου είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Πάργκο χωρίς να είναι ότι πιο ταιριαστό κυκλοφορεί, σίγουρα είναι ότι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί και έχει και σημαντική Ευρωπαϊκή εμπειρία. Συμβόλαιο 2-3 μηνών οπότε βγαίνει φτηνά και ο παίκτης θα θέλει την ασφάλεια ότι δεν θα ξαναψάξει ομάδα μέσα στη σεζόν. Στην άμυνα τον βάζεις να πιέζει τον αντίπαλο play maker και επιθετικά σε κάθε περίπτωση προσθέτεις ένα επιπλέον όπλο. Η ταχύτητα του λείπει από τον φετινό ΠΑΟ.
      Και στην τελική αφού μιλάμε μόνο για Α1, σκεφτείτε πόσο κρίσιμος ήταν ο Καπόνο στον τελικό κυπέλλου. Ε, με τον Πάργκο παίρνουμε πάλι αυτό το έξτρα σε μία θέση που τα πράγματα είναι στενά.
      Και με την απόκτηση Κουίν είμαι σύμφωνος. Γενικά θέλω να κάνουμε μια προσθήκη στα γκαρντ μόνο όμως αν είναι μια πραγματικά καλή περίπτωση. Και για μένα αυτοί οι 2 μόνο παίζουν σε αυτή τη κατηγορία και κλείνω πιο πολύ στον Πάργκο γιατί επιθετικά είναι πιο εκρηκτικός από τον Κουίν. Μια καλή προσθήκη στον άσσο για μένα μας δυναμώνει πάρα πολύ εν όψει πρωταθλήματος που για να μην ξεχνιόμαστε είναι και βασικότερος στόχος.

      Διαγραφή
    3. O KOYIN EKLEISE STO NBA,TO DIAVASA PRIN KANA DYO VDOMADES STO GAZZETA.

      Διαγραφή
    4. Ναι, σωστός...Στο Κλίβελαντ παίζει πια ο Κουίν

      Διαγραφή
  46. Δηλαδή αν ο Παοκ την τελευταία αγωνιστική κερδίσει με +11 βγαίνει 2ος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Jim ποιά η γνώμη σου για τον Πάλμερ του Καοδ;Κάνει για μεγάλη ομάδα έστω και ως ρολίστας;Τρομερά νούμερα..
    rx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν θα μεταδοθεί το παιχνίδι που θα γίνει προς τιμήν του Νίκου Γκάλη ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να ρωτάμε κάτι τέτοιο. Για να δούμε, η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει, έστω και στην μούγκα, αυτό το μεγάλο γεγονός;

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα στη μούγκα γιατί αν την καλύψει κάποιος με τις φυσιογνωμίες που θα πατήσουν παρκέ πρέπει να είναι πολύ διαβασμένος και ελάχιστα παπαρολόγος... πράγμα αδύνατο νομίζω για την σημερινή ερτ

      Διαγραφή
  49. Ειναι πραγματικα απιστευτο το κομπλεξ και ο φθονος που βγαζει ο μεσος Ελληναρας οπαδος (και οχι μονο).

    Δεν εχει καμια σημασια αν ο Σπανουλης ειναι βουτηχτης, ο Διαμαντιδης αγκωνομαχος ή οποιοσδηποτε αλλος παικτης κατα συρροην δολοφονος.

    Οταν εσυ σαν ανθρωπος πας στο γηπεδο ουτε καν για να βρισεις αλλα για να καταραστεις καποιον τοτε εχεις ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ προβλημα. Τιποτε αλλο δε δικαιολογει τετοια ψυχωτικη συμπεριφορα. Στο Ψυχιατρο και γρηγορα.

    Σε αθλητικα μπλογκς δεν εχουν θεση τετοια ανθρωποειδη. Ας πηγαινουν σε οπαδικα φορα να αλληλοκαταριουνται. ΔΕ μιαζουν μονο τουτο δω το μπλογκ, τη ζωη μας ολοκληρη μιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κόμπλεξ του λαού βγαίνουν πάντα εκεί που υπάρχει όχλος μπούγιο και χάνεται η μονάδα μέσα στο σύνολο... Βλέπε γήπεδο, τραμπουκισμούς , γιούχα σε ένα από πολλούς σε δημόσιους χώρους...

      Διαγραφή
    2. Ειπαμε να πηγαινεις στο γηπεδο για να πεταξεις κερματα και αναπτηρες. Να ριξεις λειζερ στα ματιαψτου αντιπαλου και να κουνησεις τη μπασκετα στις βολες. Να φερεις μαζι σου καμια κοτρωνα η να σημαδεψεις με φωτοβολιδα τον αντιπαλο. Να μπουκαρεις ρε αδερφε να δειρεις τους παικτες του αντιπαλου να ριξεις καμια κλωτσια σε καμια αθλητρια. Να φερεις ρε αδερφε και κανα αεροβολο, δε χαθηκε κι ο κοσμος.
      Αλλα να βρισεις το Διαμαντιδη; ε οχι κυριε. Αυτο παραπαει

      Διαγραφή
    3. @3.41: πιθανότατα βρήκαμε ένα από τα "παληκάρια" που έβριζαν προχθές το ΔΔ....

      Διαγραφή
    4. να βρισεις ειναι συνηθισμενη φαση στα Ελληνικα γηπεδα και σιγα τα ωα, να καταραστεις ομως δεν ειναι το ιδιο.Ασε τα ταχα μου δηθεν λοιπον "το βρισανε το καημενο ιερο τερας".Εκτος αν εννοεις τις καταρες βρισιμο ε τοτε ναι εχει δικιο ο Αντωνης "βρηκαμε ενα παλικαρι" 3.41.

      Διαγραφή
    5. @Antony Marinos

      πιθανότατα βρήκαμε ένα από τους ΚΑΦΡΟΥΣ που σημαδεύουν με φωτοβολίδες παίκτες και αντίπαλους οπαδούς.

      @ανώνυμε τι διαφορά έχει; μήπως η κατάρες πιάνουν;

      Διαγραφή
    6. o 3.41 ειναι απλα ενα απολιτιστος οπαδος που μπροστα στη τυφλα του να κατηγορησει ενα παικτη του ΠΑΟ ισοπεδωνει τα του αθλητισμου. Αν ο Διαμαντιδης επαιζε ακομη στον Ηρακλη κανεις δε θα τον καταριοταν.
      Παιζει ομως στον ΠΑΟ (θα μπορουσε να παιζει στον ΟΣΦΠ δεν εχει σημασια) οποτε ειναι στοχος των φανατικων καφρων που δαιμονοποιουν τους σταρς της αντιπαλου ομαδας για να χουν στοχους να εκτονωνονται.

      Διαφωνω στο "σιγα τα ωα" για το βρισιμο...δεν εχει καμια σχεση με ομαδες και αθλητισμο. Εγω προσωπικα πολυ χαρηκα οταν αδειασαν το γηπεδο στον τελικο του κυπελου, αυτη η ηχορυπανση χυδαιοτητας ηταν ανυποφορη.

      Διαγραφή
    7. "σιγα τα ωα" το λεω ειρωνικα,εγω να δεις ποσο χαρηκα οταν αδειασε το γηπεδο στο κυπελο.

      Διαγραφή
    8. 8.38 τελικα εισαι βλακακος,και βεβαια ρε απολιτιστε δεν πιανουν οι καταρες,αλλα οταν σου της πουν καταμουτρα σε κανουν κουρελι,και αγανακτεις.Ειναι ωραιο να νοιωθεις το μισος να σε κυκλωνει??.Τον σπασανε στο ξυλο τον χρεωσανε με 4 φαουλ,ενω ο Αθηναιου σε ολο τον αγωνα εκανε 2 φαουλ,του δωσανε και τεχνικη ποινη.9 λαθη εκανε αρνητικο ρεκορ με τοσο σπασιμο νευρων.Σημειωσε οτι ο ΔΔ ουτε αμυνα δεν επαιξε στον αγωνα αυτον αρα αναποδα σφυριγματα.

      Διαγραφή
  50. Άσχετο αλλά, αν υπάρχει κάποιος οπαδός των Sonics (ή των Kings), αύριο συναντιούνται στη Νέα Υόρκη οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών με τα αφεντικά του NBA για να παρουσιάσουν τις προσφορές τους για το μέλλον των Kings, με τις πιθανότητες για μεταφορά του franchise στο Seattle (που θα σημαίνει την νεκρανάσταση των Seattle Supersonics και των θάνατο των Sacramento Kings) να είναι σαφώς καλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιός οπαδός των Sonics (επί Kemp), αν και δεν ήμουν και τόσο...φανατικός. Απλώς εκείνη την εποχή ήμουν τρελός με το ΝΒΑ...

      Διαγραφή
  51. Ξερει κανενας τι θα δειξει η τηλεόραση την Πεμπτη? ΠΑΟ η Νοβα και Ολυ μπιακο η ΕΡΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. γεια χαρα hoopfellas και jim. μερικα σχολεια στα γρηγορα. jim διαβασα την αναφορά σου στον Williams της Μάλαγα, πιστεύεις πως αυτός ο παίκτης μπορεί να καθιερώθει σε μεγάλη ομάδα; Με μια ματιά στο παρελθόν του είδα πολλά και διάφορα. Υπάρχει από αποβολή από το κολέγιο για κλοπή μέχρι συμμετοχή σε all-star weekend. Ένας άλλος παλιός γνώριμος που συναντήσαμε αυτές τις μέρες είναι ο Matt Walsh της Brose Baskets και πρώην του Άρη. Τον θυμάμαι λίγο από τον Άρη, άλλα είχα την εντύπωση πως ήταν καθαρά πλάγιος παίχτης. Με έκπληξη, τον είδα να κινήται σαν point guard, και δεδομένου του καλού σουτ και πάσας που διαθέτη θα ήταν ακριβώς το guard που ψάχνει ο Παναθηναϊκος αν μπορεί και λίγο στην άμυνα. Φυσικά είναι και στα 32 αν δεν κάνω λάθος άλλα πραγματικά μαυ έκανε μεγάλη εντύπωση το κατεύασμα της μπάλας με ευκολία και οι ασσιστ που μοίραζε.

    Τάκης

    υ.γ. μπράβο στα παιδιά του Πανιονίου, ανεβάζου τον πρωτάθλημα τέτοια ματσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. olumpiako deixnei h NET,vasika h ET-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα Jim και παρέα,

    Για τα τελευταία παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων...

    Πιστεύω ότι βαρόμετρο στο παιχνίδι του ΠΑΟ αποτελεί η απόδοση του Ματσιουλις στο "3" και του Γκιστ στο "4" (θεωρώ ότι στο "1" ο Ούκιτς θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής...).

    Για τον Ολυμπιακό περιμένω το Λο να επανέλθει δυναμικά και έστω έναν από τους Σερμαντίνι- Πάουελ να βοηθήσει τον Χάινς με την στιβαρή ομολογουμένως frontline των Ρώσων.

    Και τέλος...εμπνευσμένο από το Soundtrack του Constantine (κύρια Φωτογραφία) και καθόλου τυχαία παραθέτω: "Wake up and face me, don’t play dead cause maybe...someday I will walk away and say, “You disappoint me,”
    Maybe you’re better off this way...

    Καλή συνέχεια!

    Mookie10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. να κατηγορισω τον πεδουλακη γιατι εχασε απο πανιωνιο ενω στην ουσια εχει χαθει η πρωτη θεση, κ ενω κυνηγαμε μεχρι και την πρωτη στην ευρωπη, ε παει πολυ, αχαριστος δν ειμαι , και σιγουρα το φετινο συστημα στην ευρωπη μας εχει χαρησει ωραιες στιγμες αλλα και κουραση στους παιχτες. ψυχολογικη κυριως.
    το οτι οντος δν υπαρχει σχεδιο για την περιπτωση π λειπει ο αρχηγος το εχς αναφερει εδω και καιρο, αλλα αυτη την στιγμη σχεδιο δυσκολο να βρεθει, πρεπει να παρουμε εναν ασσο να μπορει να κανει παιχνιδι τελος.
    Και κατι τελευταιο, οσοι εχουν παιξει μπασκετ το καταλαβαινουν, οταν εισαι πτωμα απο την κουραση και ο αντιπαλος σε παρενοχλει με τον τροπο π το εκανε στον διαμαντιδη βγαινεις απο τα ρουχα σ αν δν σ δωσουν το φαουλ. στην αρχη της φασης ουτε καν πηγε για μπαλα ο αντιπαλος και απλα εσπρωχνε τον αρχηγο. Οι διαιτητες θα πρεπει να ειναι πολυ προσεχτηκοι σε τετοια παιχνιδια σε τετοιες φασεις γιατι ο ενας παιχτης ερχεται απο ταξιδι και προσπαθει να κανει τα βασικα να παρει τον αγωνα και ο αλλος εχει το μαχαιρι στα δοντια να παρει τον αγωνα για να δειξει οτι αξιζει... πρεπει οι διαιτητες να βρισκουν μια ισορροπια (οχι βεβαια να ευνοουν) αλλα τουλαχιστον αυτα τα φαουλ να τα δινουν ωστε να προστατευσουν τους παιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αλλά στη συγκεκριμένη φάση δεν χρειαζόταν καν να ληφθεί υπόψη ποιος είναι τι...ο παίκτης που έχει κατοχή διεμβολίζεται υπό γωνία 90 μοιρών (καμία προϋπόθεση κατάληψης χώρου από τον αμυντικό) με δύναμη και ταχύτητα. Όπως ανέφερα και πιο πριν, αγνοώντας εντελώς τι είχε συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή (ότι έκαναν στον ΔΔ τρία φάουλ και έδιναν το ένα), η φάση είναι καθαρό σφάλμα, το οποίο δεν δόθηκε με τη λογική που σφύριζαν οι διαιτητές όλο το ματς (Αθηναίου τελείωσε με 2 φάουλ !!, ενώ αμφότερες ομάδες είχαν από 23 φάουλ ενώ ο Πανιώνιος έπρεπε να είχε περίπου τα διπλά), αυτό που ανέφερε δηλαδή στη συν.τύπου ο RG...

      Διαγραφή
    2. σωστος αντωνη , δν πηγε καν στην μπαλα απλα τζαρτζαρισε τον διαμαντιδη κατι π ειναι πολυ εκνευριστικο στο μπασκετ. Οι διαιτητες για μενα θα επρεπε να λαμβανουν υποψην και το ποιος παιζει με ποιον οπως ειπα κ ποιο πριν.. τυπικη διαδικασια ειναι για τον παο οι αγωνες αυτοι...

      Διαγραφή
    3. Καλά δεν παίζεστε...ας μας πει γιατί βάζει το χεράκι ο Διαμαντίδαρος στη φανέλα του πιτσιρικά που τον ξεφτίλισε στη φάση...Στο κλέψιμο είναι πεντακάθαρο το πως με το αριστερό χέρι ενώ τα είχε σηκωμένα του βουτάει τη μπάλα...
      Μητσάκο μπορείς και να τρέξεις...αν περιμένεις οτι περπατώντας θα περάσεις τον αμυντικό τραβώντας τον από τη φανέλα και αν δε μασήσει και σε παίξει άμυνα,θα πάρεις φάουλ εγκατέλειψε το άθλημα.Δε θέλω καν να φανταστώ τι σφάξιμο θα πέσει στους ημιτελικούς με τον νιόνιο για τους πρασινογκρι...

      Διαγραφή
  56. Η παναθγναικη υποκρισια εχει φτασει σε τετοια level που θα περιμενε κανεις μετα τον τελικο κυπελλου ο πεδουλακης να σταθει στο γεγονος οτι οι οπαδοι του οσφπ ...καπνιζαν σε κλειστο χωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε φίλε, μετά τα 6 ευρωπαϊκά που έχουμε πάρει και των ουκ έστιν αριθμός εγχώριων τίτλων, μας ενδιαφέρει λες τι θα πούμε και τι θα καταλάβετε για τέτοια θέματα....ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ, εμείς μπασκετάκι θέλουμε να βλέπουμε...

      Διαγραφή
    2. αχαχαχ ωραιος ο ανωνυμος μονο π ο πεδουλακης αντεδρασε στις κοτσανες του κοουτς του πανιωνιου περι ωραιου κλιματος κτλκτλ , το γνωστο σαλιο στους οπαδους μετα απο νικες. τπτ περισσοτερο τπτ λιγοτερο.

      Διαγραφή
  57. jim δεν έχει νόημα ο έλεγχος των σχολίων... και αργούν να ανέβουν και περνάς τα σχόλια από αυτούς που τρολάρουν αβέρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας μη παναθηναϊκός τρολάρει, μόνο οι παναθηναϊκοί δεν τρολάρουν.

      Διαγραφή
    2. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει σε αυτό το blog, οποίος προσπαθεί να πει την γνώμη του εάν δεν είναι παναθηναϊκός αμέσως τον βγάζουμε ότι τρολάρει.

      Διαγραφή
    3. Γιατι πικαρουν καμια αλλη ομαδα εδω μεσα εκτος απο τον Παο???

      Διαγραφή
    4. Συζητάω με άπειρα άτομα που δεν είναι Παναθηναικοί αλλά όπως είπες έχουν γνώμη τεκμηριωμένη... το να γράφεις ανώνυμα που σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνουμε τι γράφει ποιός κάθε φορά βρίζοντας τον ΔΔ ή τον Πεδουλάκη ναι είναι τρολάρισμα... αντί να χαίρεσαι που έχεις στην χώρα σου την καλύτερη ομάδα στην ιστορία της ευρολίγκας και να ευχαριστιέσαι να την βλέπεις βγαίνεις και κράζεις...

      Διαγραφή
  58. Τα προχθεσινά ήταν ένας μεζές μόνο από τι θα γίνει στα play-offs στο Αρτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σουταρουμε και στα 4 δεκαλεπτα τριποντα??

      Διαγραφή
    2. θα καλοπερασετε απο τον Ολυμπιακο και μετα στα πλει-οφ απο εμας αν συμπεσουμε. θα δειτε "ποσα απιδια βανει ο σακκος".Σε ολο τον αγωνα ο Αθηναιου με 2 φαουλ ενω ο ΔΔ, Ματσιουλης και Ουκιτς με 4,ποιος ο Ουκιτς με 4 ποτε ξαναχρεωθηκε με φαουλ και μαλιστα 4.Τρεις πανω στον ΔΔ εφαγε το ξυλο της χρονιας του εκανε τα λαθη της ζωης του και πηρε και τεχνικη ποινη,εννοειτε οτι η διαμαρτυρια ηταν για ολο τον αγωνα οχι για την τελευταια φαση.

      Διαγραφή
  59. Μια άλλη άποψη
    http://www.panionianea.gr/2013/04/video.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια αποψη! Δηλαδη με το σκορ στο +3 υπερ του Πανιωνιου "δεν τσιμπησε" ο κοσμος. χαχααχαχ

      Λογικο περσυ να αντιδρασει αφου το παιχνιδι χανοταν.

      Διαγραφή
    2. το πιο ωραιο στο πανιωνιονεα ειναι οτι ο ΔΔ μονο με διαμαρτυριες κερδιζει τους αγωνες του Παο,χαχαχαχαχα,αρα ετσι φτασαμε στους 8.

      Διαγραφή
  60. Jimαρε, καλησπέρα.
    Επειδή σε βλέπω να λουφάρεις, τί γίνεται; Πότε θα έχουμε ανάρτηση; Μετά τα ματς της Πέμπτης; Κάτι στο ενδιάμεσο, θα έχουμε; Πολύ δεν είναι το κενό; Μήπως να έβγαζες μία ανάρτηση pre-game;

    Υ.Γ. Ο Ντόρσι έκραξε δημοσίως το Σπανούλη. Άντε, τώρα, βγάλε άκρη. Πού είναι η αλήθεια, πού το ψέμα και πού η υπερβολή;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77,πιστεύω πως η αλήθεια στα λόγια του Ντόρσει είναι κάπου στη μέση.Είναι φανερό πως ο Σπανούλης λειτουργεί κάποιες φορές πάνω από την ομάδα και κάνει πράγματα που δεν έκανε την προηγούμενη χρονιά όταν στον πάγκο βρίσκονταν ένα ΜΕΓΕΘΟΣ μεγαλύτερό του.
      Την φετινή χρονιά κανείς δεν έχει την προσωπικότητα και τα επιτεύγματα για να τον σεβαστεί ο Σπανούλης.Ο Μπαρτζώκας δεν κάνει για αυτό το επίπεδο ακόμα και έχει χάσει τα αποδυτήρια.Έτσι με την απουσία ενός ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ο Σπανούλης λειτουργεί και σαν προπονητης δίνοντας εντολές και παίρνοντας αποφάσεις που δεν έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια.
      Από την άλλη,ο Ντόρσει έκανε εκπληκτικό 2ο γύρο.Ήταν ογκόλιθος και πολύ κομβικός στα περσινά κρίσιμα ματς.Αυτό όμως δεν του αρκούσε και ήθελε εκτός από την άμυνα να πάρει περισσότερες επιθέσεις πάνω του(προφανώς λόγω αυτοπεποίθησης που απέκτησε την προηγούμενη χρονιά).Ο Σπαν δεν το ήθελε αυτό και εκεί έσπασε η σχέση τους και δημιουργήθηκε το πρόβλημα στο φετινό οσφπ..Σκέψου πόσο διαφορετικός θα ήταν ο οσφπ έχοντας τον Ντόρσει στο ρόστερ του...
      Για μένα έχουν και οι 2 άδικο και φταίνε για όσα συνέβησαν στην ομάδα τους την φετινή σεζόν.Αν πάντως ο οσφπ χάσει το πρωτάθλημα τότε όλη η ευθύνη θα βαρύνει τον Σπανούλη και τον Μπαρτζώκα που έκανε υποχωρήσεις για να κρατήσει τη θέση του..

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΡΑΞΙΜΟ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΖΕΙ?? ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑ,ΕΝΩ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΚΟ" ΔΔ.

      Διαγραφή
    3. ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ Ο ΔΔ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ,ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Φυσιολογικό είναι ο αρχηγός να δίνει οδηγίες, να βοηθάει να εμψυχώνει και να διευθύνει την ομάδα... από ένα σημείο και μετά μπορεί και να κουράσει όμως και να δυσανασχετήσουν οι συμπαίκτες του...θυμηθείτε τις αντιδράσεις των συμπαικτών του Παπαλουκά στο τελευταίο πέρασμα του στον Ολυμπιακό... ο Σάρας και αυτός ήταν στα όρια στο να του πει κάποιος παράτα με :P O ρόλος του αρχηγού λοιπόν δεν είναι να λέει στον καθένα πόσες προσπάθειες θα παίρνει

      Διαγραφή