Athlenda

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ..



Πριν λίγη ώρα.. Περιμένω τα σχόλια σας.
Από το gazzetta.gr



...Ο 45χρονος προπονητής έκανε την εμφάνισή του και πήρε θέση δίπλα στον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ., Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε την παρουσίαση λέγοντας:
«Με μεγάλη μου χαρά παρουσιάζω τον Αντρέα Τρινκιέρι. Αυτή η σύναξη έγινε σαν το γεφύρι της Άρτας. Επιτέλους είναι κοντά μας. Υπήρξαν διάφορες δυσκολίες. Πολλοί από εσάς τον ξέρετε, αλλά η συνάντηση έπρεπε να γίνει, διότι πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη σχέση, αυτή κινεί τις διαδικασίες κι έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα και τα αποτελέσματα μίας δουλειάς. Η συμφωνία μας είναι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με πρώτο σταθμό τη Σλοβενία (4-22/9) όπου επιδίωξη, στόχος μας, δε θα έλεγα "φιλοδοξία", αλλά στόχος μας, να διεκδικήσει κι αυτή ακόμη την πρώτη θέση. Έχει αποδείξει σε Serie A και σε Ευρωλίγκα την ποιότητά του. Είναι πολύ εργατικός και πιστεύει στις ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό με δένει περισσότερο μαζί του. Έχει έρθει σε επαφή με όλους τους παίκτες εντός κι εκτός συνόρων» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος κατέληξε: «Το "Γιατί να μην είναι Έλληνας;" δεν το άκουσα πέρυσι που είχαμε δύο ξένους στους δύο κορυφαίους συλλόγους μας. Φέτος ξαφνικά ειπώθηκε και δεν ξέρω πώς προέκυψε. Είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε στην Ευρώπη και πάμε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Αντρέα Τρινκιέρι: «Έχει πάει 14:00, επομένως θα πω "Καλημέρα" και "Καλησπέρα" μαζί. Αισθάνομαι ένα μεγάλο αίσθημα υπευθυνότητας. Δεν είναι ώρα να πω αν αποτελεί τιμή. Αυτό το γνωρίζετε όλοι. Το ελληνικό μπάσκετ είναι απ' το Ιστορικό. Η θέση μου με γεμίζει ευθύνη. Όλα τα μεγάλα πράγματα δεν είναι εύκολα ποτέ. Καταλαβαίνω πολύ καλά τους στόχους μας, δε θα μπορούσα διαφορετικά. Η Εθνική Ομάδα παίζει πάντα για τη νίκη. Αλλά υπάρχει και το "αλλά". Πρέπει να αρχίσουμε απ' το τελευταίο παιχνίδι, ένα άσχημο παιχνίδι απέναντι στη Νιγηρία. Ευελπιστώ από εκεί θα κάνουμε μία καλύτερη αρχή. Είχα την αίσθηση δύο ελληνικές στο Final Four της Ευρωλίγκας, αλλά είναι μία. Αλλά και πάλι είναι μεγάλος στόχος, γιατί φαίνεται πως το ελληνικό μπάσκετ λειτουργεί. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλες ομάδες, αποτελεί μεγάλη επιτυχία να έχεις μία ομάδα στο Final Four. Παρακολούθησα το Προολυμπιακό Τουρνουά απ' τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχω ιδέες, αλλά η σεζόν συνεχίζεται. Υπάρχει η Α1, το Final Four της Ευρωλίγκας και πολλούς παίκτες στο εξωτερικό. Είμαι κι εγώ προπονητής συλλόγου (βλ. Καντού). Σε 10 ημέρες έχουμε τα playoffs, έπειτα μία δύσκολη σεζόν. Αλλά έχω το επιτελείο μου (βλ. Παπανικολάου, Λιμνιάτης & Κατζούρης), γύρισαν όλο τον κόσμο και μίλησαν με τους παίκτες. Τους εμπιστεύομαι κι αυτοί εμένα. Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Επαναλαμβάνω πως αισθάνομαι πολύ υπεύθυνος. Είμαστε τυχεροί, επειδή το 90% των διεθνών μας αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και στο EuroCup κι όχι στην Κίνα, όπου είναι δύσκολο να τους παρακολουθήσεις. Δε γίνεται να είμαι αρεστός σ' όλους. Είμαι τυχερός, έκανα το πάθος μου δουλειά μου, δεν πάω στο εργοστάσιο στι 05:00. Είναι τεράστια ευκαιρία να είναι προπονητής της Ελλάδος. Πώς το κατάφερα; Πήρα την Καντού που ήταν εκτός Ευρωλίγκας για 30 χρόνια και κάναμε το απίθανο: Παρά ένα σουτ θα πηγαίναμε στα playoffs της Ευρωλίγκας. Για να γίνεις καλύτερος, δεν πρέπει να ξεχνάς το παρελθόν. Είναι πιο εύκολο να κερδίσεις την εκτίμηση κάποιου στο εξωτερικό παρά στην ίδια τη χώρα σου. Γι' αυτό πρέπει να ευχαριστήσω και την Καντού. Το πάθος μου είναι η δουλειά μας. Δε θα είναι εύκολο, αλλά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι τυχερός που συνάντησα τον κ.Βασιλακόπουλο. Αισθάνθηκα πως αμέσως κάναμε "κλικ" ο ένας στον άλλο» .
Για το αν τον γεμίζει με αισιοδοξία η κατά το παρελθόν παρουσία των Καμπάνια (πόλο) και Μοντάλι (βόλεϊ) σε ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα: «Πόσους προπονητές γνωρίζετε να είναι αισιόδοξοι. Έχω... ιταλικό αίμα μέσα μου. Βέβαια, η μητέρα μου είναι απ' την Κροατία κι ο πατέρας μου απ' τις Η.Π.Α. κι έζησα στην Ιταλία. Συνεπώς έχω ταξιδέψει πολύ κι έχω μία διαφορετική ματιά για πολλά πράγματα. Έχω μελετήσει τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης. Δε λέω πως δεν είμαι Ιταλός, αλλά δεν είμαι μόνο Ιταλός».
Για την πρώτη εντύπωση απ' τις συζητήσεις τους με τους διεθνείς: «Θα είμαι πολύ ευθύς: Η αίσθηση που αποκόμισα ήταν εξαιρετική. Τώρα θα μιλήσω... αμερικανικά: Εδώ οι παίκτες νοιάζονται, νοιάζονται για την Εθνική Ομάδα. Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος».
Για τους Διαμαντίδη & Παπαλουκά και το μέλλον τους στην Εθνική Ομάδα: «Η φιλοσοφία μου είναι πολύ απλή: Το λιγότερο είναι περισσότερο (σ.σ. less is more). Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι κι ας μη πηδάνε σαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς ή ας μη τρέχουν σαν τον Ντέρικ Ρόουζ. Να παίζεις ως ομάδα στην άμυνα και να μοιράζεις τη μπάλα στην επίθεση. Δεν βλέπω καμία ελληνική ομάδα να δίνει τη μπάλα σε ένα παίκτη για 40 λεπτά. Ομαδική ομάδα, ομαδική επίθεση. Για τους Διαμαντίδη & Παπαλουκά πρέπει να πω πως πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεται. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό και για τους δύο. Ο Διαμαντίδης έχει πετύχει πολλά πράγματα κι ακόμα πετυχαίνει. Ποιος είμαι εγώ να πάω να χτυπήσω την πόρτα του και να του πω να παίξει, όταν το 'χει κάνει όλη η Ελλάδα. Αλλά το καλοκαίρι θα τον καλέσω για ένα φραπέ. Ίσως να μου διδάξει πολλά πράγματα. Πάντα. Δε νομίζω να ξύπνησε μία ημέρα και να είπε "Όχι άλλο". Για τον Παπαλουκά μίλησα με τον Μεσίνα, μου είπε πως βοηθάει. Θα δούμε, η σεζόν είναι σε εξέλιξη. Είμαστε τυχεροί, έχουμε τον Σπανούλη. Αν ρωτήσεις ποιοι είναι οι πιο επιβλητικοί παίκτες στην Ευρώπη, θα πουν ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης κι ο Ναβάρο. Είμαστε τυχεροί, έχουμε τον έναν».
Για τον Γκάλη και το προς τιμήν φιλικό του στο Αλεξάνδρειο (7/5): «Τον είχα δει να νικάει με 31 πόντους τη Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη. Απίστευτος! Ήταν ο πρώτος NBAer που αγωνίστηκε στην Ευρώπη, ο πρώτος που έφερε το στυλ του ΝΒΑ. Μπορούσε να κάνει jump shot και τα πόδια του να φτάσου στο πρόσωπο του αντιπάλου. Αλλά εκείνες τις ημέρες έχουμε τα playoffs στη Serie A και δε μπορώ να έρθω, αλλά ευχαριστώ για την πρόσκληση».
Για το Final Four της Ευρωλίγκας: «ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένει αυτό το παιχνίδι ένα χρόνο. Τα Τανκς, όπλα, οτιδήποτε. Έπειτα ό,τι συνέβη πέρυσι. Μία φορά στα 30 χρόνια. Αλλά πολλοί λέτε πως δε θα ξανασυμβεί. Να είστε ειλικρινείς μαζί μου, σωστά; Ο Ολυμπιακός έδειξε πως παίζει με αρχ****! Είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει κάτι. Όποιος νικήσει σ' αυτόν τον ημιτελικό θα έχει μεγάλες πιθανότητες για το τρόπαιο. Το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα θα είναι... πόλεμος. Θα χάσουν όλη την ενέργειά τους. Το Final Four είναι η ώρα του Σπανούλη».
Σε ερώτηση για τον Αντώνη Φώτση τον οποίο αντιμετώπισε με την Καντού την Κυριακή: "Υπήρχε ήδη αρκετό κινητρο. Είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και έπαιξε καλό συγκροτημένο παιχνίδι. Όχι άριστο, αλλά συγκροτημένο".
Για το ότι σε ένα σύλλογο ένας προπονητής επιλέγει παίκτες, ενώ τώρα θα κληθεί να κόψει:«Δε με απασχολεί τώρα, αλλά με... απασχολεί. Ή θα διαλέξεις 12 παίκτες απ' τη λίστα με τους καλύτερους ή θα προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία ομάδα με ρολίστες. Κλίνω περισσότερο προς το δεύτερο. Υπάρχει ακόμα πολύ νερό να τρέξει κάτω απ' τη γέφυρα, όπως λέμε στην Ιταλία. Αλλά θα σας πω τέσσερα ονόματα: Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς και Παππάς θα είναι σίγουρα μέρος από κάτι».
Για τους βοηθούς του, Παπανικολάου και Λιμνιάτη: Πρώτα απ' όλα τους εμπιστεύομαι, το δεύτερο είναι η χημεία. Μερικές φορές είναι πιο σημαντική και από το ταλέντο. Μίλησα με τον πρόεδρο και μου έδωσε κάποιες καθαρές εικόνες για τις πιθανότητες που είχα. Ήμουν τίποτα, δεν ήμουν ένας καλός παίκτης. Υπάρχει κάτι που έχουν οι παίκτες και λέγεται αίσθηση. Είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε στην ομάδα γιατί είναι σαν να έχεις ομάδα μέσα στην ομάδα. Έχουμε τον Δημήτρη και τον Γιώργο που είναι δύο πρώην παίκτες, μετά έχουμε τον Ηλία που τον γνωρίζω πολλά χρόνια και με τη σωστή χημεία, θα έχουμε τακτική, στρατηγική, Δεν μπορώ να πω ποιος θα είναι ο ρόλος του καθένα, θα ξέρουμε αφού κάνουμε 5-6 προπονήσεις. Στο τέλος πάντα φταίει ο προπονητήςΔεν είναι κάτι καινούριο".
Για το ποια είναι η γνώμη του Τρινκιέρι για τον εαυτό του ως ομοσπονδιακού προπονητή καθώς είχε αναλάβει μόνο συλλόγους. (ερώτηση που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΕΟΚ που στην αρχή δεν επέτρεψε την απάντηση, αλλά ο Τρινκιέρι απάντησε): 
«Η ερώτηση είναι παράξενη. Η απάντηση είναι πως δεν ξέρω. Δεν έχω κάνει ακόμη κάτι, γι’ αυτό. Πρέπει να έχεις ένα καλό επίπεδο αυτοεκτίμησης για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Ένα είναι σίγουρο, ο προπονητής είναι πολύ μόνος. Για να επιβιώσεις πρέπει να έχεις καλή γνώμη για το τι μπορείς να κάνεις. Όμως ποτέ μην κάνεις το λάθος ότι αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις θα το κάνεις. Χωρίς θυσίες, σκληρή δουλειά και τύχη δεν θα πετύχεις πολλά. Ξέρετε τον όμιλό μας στο Ευρωμπάσκετ; Είναι τέσσερις ομάδες που καμία δεν πρέπει να αποκλειστεί, όμως μία θα μείνει».

154 σχόλια:

  1. Κατσίβελης, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Καββαδας.. Ωραία πράγματα διαβάζω Τζιμ.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτό με τον Καββαδά ήταν το κρύο ανέκδοτο της βραδιάς... Πραγματικά τον έχει κάποιος παρακολουθήσει φέτος τον Καββαδά???? Απο πού κι ως που να κληθεί στην Εθνική? 'Ατεχνος, χωρίς σουτ απο μέση απόσταση, χωρίς μεγάλο μπόι, αργός και χωρίς πάσα... Το μόνο προτέρημα που δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί κιόλας είναι η δύναμη.. (ξυλοκόπος δλδ) Θυμίζει τον Πητ Παπαχρόνη!
      ΣΩΤΟΣ

      Διαγραφή
    2. O Πητ είχε φονικό αγκώνα(Τσέκος νόους μπέτερ..)

      Διαγραφή
  2. κατσιβελης και καββαδας απο πού κ ως πού; Ειδικα ο καββαδας, με τόσους διαθεσιμους ψηλους, δε χωράει ούτε σαν σκέψη..

    seindt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον εννοεί στην προετοιμασία...

      Διαγραφή
    2. Κουφος (αν ερθει), σοφο, μπουρουσης, βουγιουκας, γλυνιαδακης (καλυτεη χρονια απο καββαδα), φωτσης, πριντεζης, Μαυροκεφαλιδης, καιμακογλου πιθανες επιλογες και θα καλεσει τον Καββαδα; Δηλαδη δε θα ειναι στην προετοιμασια καποιος απο τους παραπανω κ θα ναι ο Καββαδας;

      seindt

      Διαγραφή
  3. Πολύ επικοινωνιακός φαίνεται πάντως και απάντησε και την τελευταία ερώτηση παρά τη δυσφορία του μεγάλου... Για να δούμε και τα αποτελέσματα. Πάντως είπε οτι δε θα πάρει τα 12 μεγάλα ονόματα αλλά θα φτιάξει ομάδα, περιμένουμε εκπλήξεις...

    Η Εθνική με αυτή την ομάδα στη χειρότερη πρέπει να είναι στα μετάλλια. Περιμένω ανάρτηση για σύνθεση Εθνικής...δε βιάζομαι όμως..καλοκαιράκι..μετά την Ευρωλίγκα, NBA Playoff, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Playoff... έχουμε καιρό!

    pan.tsak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ".. Ή θα διαλέξεις 12 παίκτες απ' τη λίστα με τους καλύτερους ή θα προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία ομάδα με ρολίστες. Κλίνω περισσότερο προς το δεύτερο"

    Το πιό σημαντικό. Στην Εθνική δε μπορούν να παίζουν οι -αξιοκρατικά- 12 καλύτεροι παίκτες. Βρίσκεται ο παράγοντας χημεία στη μέση. Αυτό που είπε ο κόουτς είναι το σωστό. Πιθανόν κάποιοι που σαν μονάδες αξίζουν περισσότερο, να μείνουν έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα παει καλα η εθνικη εχει πιστευω πανω απο 50% πιθανοτητες για μεταλλιο και αν δεν υπηρχε ισπανια με το τωρινο ροστερ χτυπουσαμε και χρυσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ επειδη προφανως εκτιμω τη γνωμη σ σου εχω κανει κατα καιρους κανα 3-4 ερωτησεις σχετικα με το επιπεδο της παραγωγης και των υποδομων στην ελλαδα,νεα ταλεντα,περιθωρια βελτιωσης κτλ και με εχεις γραψει κανονικα.τουλαχιστον με αφορμη την εθνικη καλο ειναι να γινει μια συζητηση για ενα θεμα που συζητιεται μπορω να πω πολυ εντονα σε μπασκετικες παρεες και παραδοξως οχι εδω στο μπλογκ

      Διαγραφή
    2. Σιγά ρε vet, λες να τον έκανα επίτηδες? Λες και δε ξέρεις τι γίνεται με τα σχόλια. Εκτός αν υπονοείς κάτι που δε πιάνω αυτή τη στιγμή.. Η συζήτηση όντως θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή
  6. Ακριβώς...

    Ο εκάστοτε ομοσπονδιακός προπονητής καλείται να φτιάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα, κι όχι να μοιράσει βραβεία σε παίκτες για τις αποδόσεις τους μες στη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα να δεις τώρα... Κάνω refresh από Παρασκευή βράδυ (!) και ακόμη δε βλέπω ποστ για την ελληνική ομάδα που πήγε F4..! Έχει κάτι ο browser μου ή να υποθέσω Jim, ότι ήσουν και εσύ σε αυτούς που τα βάψαν μαύρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα'χω βάψει μαύρα. Δε γράφω για Ολυμπιακό, δε γουστάρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διακρίνω έναν εκνευρισμό, αλλά δε καταλαβαίνω τον λόγο!? Ως αναγνώστης σου, ζητώ να μου επιβεβαιώσεις ή όχι αυτό που φαίνεται (και) από το ιστορικό αναρτήσεων, τον τρόπο γραφής και τον εν γένει όγκο λέξεων που 'χει σπαταληθεί για τις δυο κραταιές ελληνικές ομάδες..? Αν η απάντηση δεν είναι απλά ειρωνική, αλλά σαφώς καταφατική, να το ξέρω να διαγράψω από τα favorites αυτήν την αντικειμενική μπασκετική γωνιά...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε είσαι λίγο βλακάκος.Προφανώς σου κάνει πλάκα αλλά μάλλον είσαι ψάρι εδώ μέσα και δεν γνωρίζεις το χιούμορ που χρησιμοποιεί ο Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι "βλακάκος" απλά δε κατάλαβε το πνεύμα μου. Για Ευρωλίγκα γράφω τώρα φίλε ανώνυμε. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε μπόρεσα νωρίτερα..

      Διαγραφή
    4. Όψιμε υπερασπιστή, καλά θα κάνεις όταν προσβάλεις πίσω από πληκτρολόγιο, να μη χρησιμοποιείς την Ανωνυμία... Γιατί αυτού του είδους οι πρακτικές είναι συνήθειο κάποιων συγκεκριμένων "τύπων"...
      Μια χαρά καταλάβαμε, και γω το πνεύμα του Jim και ο Jim το δικό μου...

      PS: Ευχαριστώ Jim, περιμένω εναγωνίως.

      Διαγραφή
  9. οι αντετοκουμπο εχουν πιθανοτητες κλησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδια μην τρελενεστε τα παιδια που ανεφερε ο κοουτσ θα ειναι για εμπειριες στην προεπιλογη. Για μενα 2-3 ειναι οι θεσεις που παιζονται. Και εξηγουμε σιγουροι πρεπει να θεωρουνται:
    guard: σπανουλης, ζησης , καλαθης , σλουκας, μπραμος
    forward: παπανικολαου, πριντεζης
    center: μπουρουσης κουφος
    Απο εκει και περα για τριτος center υπαρχουν οι βουγιουκας σχορτσιανιτης , μαυροκεφαλιδης ενω στο τεσσερα η μαχη θα ειναι αναμεσα σε φωτση και καιμακογλου ( δεν γινεται να παρει και τους δυο + τον πριντεζη καθως ο κωστας πλεον παιζει αποκλειστικά 4) Η τελευταια θεση θα κριθει απο τον αν ο προπονητης θελει εναν ακομα οργανωτη ( παππα) η καποιον πλαγιο ( βασιλειαδη , περπερογλου). Εγω θα επαιρνα τους φωτση σχορτσιανιτη βασιλειαδη και αυτο το ροστερ θα ηταν το καλυτερο που ειχε η εθνικη απο το 1998 που την παρακολουθω.
    civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλαθης-σλουκας-ζησης-σπαν
    βασιλειαδης-μπραμος-παπανικολαου
    κουφος-μπουρουσης-καιμακογλου-πριντεζης-σοφο

    βουγιουκας-φωτσης-παπας-γιανκοβιτς οι εναλλακτικες επιλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξεκινώντας από το Βασιλακόπουλο, ο παπούς βάζει από πολύ νωρίς πολύ ψηλά τον πύχη λέγοντας: "στόχος μας, να διεκδικήσει κι αυτή ακόμη την πρώτη θέση". Δίκοπο μαχαίρι αυτό, ειδικά για τον ίδιο τον Τρινκιέρι...

    Επικοινωνιακά ο Ιταλός δείχνει έξυπνος αφού πλέκει το εγκώμιο του ηγέτη της ομάδας του, κάνει το ίδιο και για Παπαλουκά/ΔΔ "μπας και..." και στο τέλος υπονοεί πως όλοι οι νέοι έχουν ελπίδες για ρόλους στη νέα Εθνική "του" αν και μεταξύ μας τώρα έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να βρεθούν εκεί χωρίς (χτύπα ξύλο) τραυματισμούς άλλων. Ως καινούριος προπονητής δε νομίζω πως θα ρισκάρει επιλέγοντας παίκτες πιο άπειρους από τον ίδιο, θα εμπιστευτεί τις παλιοσειρές.

    Τα άλλα θα φανούν εντός των γραμμών.

    ΥΓ Αποκόμισα την αίσθηση πως ο Βασιλειάδης δεν έχει πολλές πιθανότητες να μπει στη τελική 12άδα. Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jimαρε, καλησπέρα.
    Νομίζω ότι ο Ιταλός επιβεβαίωσε αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα. Έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει αφού η φράση του Βασιλακόπουλου περί πρωτιάς χρήζει πολλών ερμηνειών. Όσον αφορά τη στελέχωση της ομάδας, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Έχω την εντύπωση ότι το καλοκαίρι οι κοπάνες θα είναι περισσότερες από ότι φανταζόμαστε τώρα. Υπάρχουν 16-18 παίκτες που θα μπορούσαν να χωρέσουν στο ρόστερ και βέβαια η λογική της συγκρότησης του ρόστερ ώστε αυτό να έχει την καλύτερη δυνατή χημεία είναι η σωστή. Αλλιώς θα φτιάχναμε ομάδα για all star game. Οι μικροί που αναφέρθηκαν θα είναι στην προετοιμασία και ίσως ένας από αυτούς να τρυπώσει στην 12άδα ανάλογα και με τις κοπάνες που θα έχουμε. Είμαι σίγουρος ότι με βάση τη φιλοσοφία του κόουτς θα υπάρξουν κοψίματα έκπληξη και εκεί θα υπάρξουν και οι πρώτες τριβές με την Ομοσπονδία. Συνοψίζοντας δύσκολα βλέπω τους Σόφο, Κουφό, Βασιλειάδη, Περπέρογλου και φοβάμαι ότι οι απουσίες δεν θα περιοριστούν σε αυτούς.

    Υ.Γ. Πάντως ο κόουτς φαίνεται πολυ επικοινωνιακός και θα χορτάσουμε ατάκες.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Πολύ σωστές σκέψεις. Είναι απολαυστικός. Επικοινωνιακός και πνευματώδης. Τι βλέπεις για 12αδα..?

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω για τους ψηλούς (4-5) όπου υπάρχει συνωστισμός αλλά στους κοντούς περιμένω πέρα από τους 3 ''σίγουρους'' Σπανούλη-Ζήση-Καλάθη και έναν ακόμη κλασσικό γκαρντ και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός θα είναι ο Σλούκας. Στο 3 Μπράμος-Παπανικολάου με ολίγο Καϊμακόγλου κλείνουν τη θέση. Στο 4 πάλι Καϊμακόγλου, Πρίντεζης και Μαυροκεφαλίδης και στο 5 Μπουρούσης και Βουγιούκας. Η θέση που περισεύει μπορεί να πάει είτε σε Φώτση είτε σε κάποιο μικρό για να μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου και όχι η ιδανική 12άδα, κατ' εμέ.

      77

      Διαγραφή
    3. Συμπληρώνοντας, δεν ξέρω γιατί αλλά από το φθινόπωρο μου έχει σφηνωθεί στο μυαλό ότι το καλοκαίρι ο Σπανούλης δεν θα παίξει στην Εθνική. Χωρίς να μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω το λόγο, έχω αυτό το κακό προαίσθημα. Ελπίζω να διαψευστώ, άλλωστε δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Η ομάδα και ο νέος κόουτς χρειάζονται το Σπανούλη, ο οποίος θυμίζω είναι πλέον στα 31.

      77

      Διαγραφή
    4. Χωρίς να θέλω να ανάψω φωτιές με το σχόλιο αν αναλογιστεί κανείς πόση λάσπη έχει φαει ο ΔΔ από τις κόκκινες σελίδες ως "προδότης της εθνικής μας ομάδας" δύσκολο να κάνει ο ΒΣ το ίδιο.

      Διαγραφή
    5. Φίλε syndroam, δεν λέω ότι κατ' ανάγκη θα σταματήσει τελείως από την Εθνική. Μιλάω για το συγκεκριμένο καλοκαίρι. Λίγο η κούραση, λίγο το συμβόλαιο που λήγει, λίγο τα 31 χρόνια του, λίγο ότι πρόκειται για Ευρωμπάσκετ και όχι Ολυμπιάδα ή Παγκόσμιο, λίγο η περσινή αποτυχία. Ε, όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν το Σπανούλη στην απόφαση να μην παίξει στη Σλοβενία. Κάτι σαν το ΔΔ το 2009, όπου επανήλθε το 2010 οπότε και σταμάτησε οριστικά. Ελπίζω να διαψευστώ και ο Σπανούλης να είναι παρών και μπροστάρης της νέας προσπάθειας.

      77

      Διαγραφή
  14. Στην πρώτη συνέντευξη συνηθίζεται όλοι οι καινούριοι προπονητές να κερδίσουν το ακρωατήριο τους. Καλά τα είπε ο Τρινκιέρι,καλώς συμπεριέλαβε και Παπαλουκα και Διαμαντίδη στο λόγο του,γιατί ποτέ δεν ξέρρεις... Αλλά Τζίμ έχω την αίσθηση ότι το καλοκαίρι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις(μη κλήσεις) και αρκετές αποχωρήσεις από το εθνικό συγκρότημα.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα ειναι μεγαλη εκπληξη ενα ο Φωτσης δεν ειναι δωδεκαδα παρολο την μετρια χρονια του φετος. Νομιζω οτι και να γινει ο Αντωνης θα ειναι το βετο του Βασιλακοπουλου φετος. εν προκειμενω θα παει και με 2 πενταρια αντι να τον αφησει εξω. Για μενα τα ακλονητα φαβορι (αμα ερθουνε βεβαια και ειναι καλα) ειναι μονο 4 σπαν, καλαθης, κουφος, ζησης. Ολες οι αλλες θεσεις παιζονται στα ισια με μεγαλες πιθανοτητες αλλα οχι ακλονητοι οι μπουρουσης, καιμακ, παπανικολαου. ΑΛεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΑΛεξ για το φώτση ίσως είναι έτσι όπως τα λες, πάντως είναι σε κακή περίοδο. Ο κουφός έχει αν δεν κάνω λάθος 100 χιλιάδες δολάρια ασφάλιση. Σε περίοδο κρίσης και αν δεν βρεθεί κάποιος χορηγός -άραγε η Eurobank συνεχίζει να σπονσοράρε- το βλέπω χλωμότατο να βρεθούν τα λεφτα για να κατέβει. Επίσης ο Καρλ δεν είναι της λογικής Πόποβιτς. Δεν πιστεύει ότι οι διθνείς διοργανώσεις βελτιώνουν τον παίκτη, προτιμά την ατομική προπόνηση. Αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσουν οι χρονιές σε Ευρώπη και Αμερική.

      soulis

      Διαγραφή
    2. λογικα τελειωνει συντομα η χρονια για Κουφο, τους ειδα πολυ αγριεμενους τους αλλους, οποτε Θα εχει και χρονο για να ξεκουραστει αλλα και για να δουλεψει. Θα δουμε βεβαια οπως πολυ σωστα γραφεις. Αλεξ

      Διαγραφή
  16. τζιμ μπορεις να μου θυμισεις ποια ηταν η αιτια της παταγωδους αποτυχιας της περσινης εθνικης των μωρων του ιβκοβιτς και του σπανουλη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο καλαθης οτι ακουγεται οτι θα κατσει να δει τον γιο του.
    ο κουφος εξαρταται απο το τι θα κανει το Denver (παει για αποκλεισμο).
    τουτεστην
    1:Ζησης, Σλουκας, "Καλαθης", "κατσιβελης"
    2:Σπανουλης, Βασιλειαδης (δεν νομιζω να μην το παρει)
    3:Παπανικολαου, Μπραμος, "περπερογλου"(πηγαινοντας τον μπραμο στο 2 και μην περνοντας τον βασιλειαδη)
    4:Πριντεζης, Φωτσης,"Καϊμακογλου"(δεν νομιζω οτι δεν θα παρει φωτση)
    5: Μπουρουσης, "Κουφος", "Βουγιουκας", "Σοφο","καβαδας"

    ολα θα εξαρτηθουν απο το ποιοι θα πουν το ναι και τι μπασκετ θελει να παιξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εννοειται πρεπει να διαλεξει τους 12 καλυτερους αυτα για χημειες τα λενε μονο ασχετοι με το μπασκετ.
    Με την ιδια λογικη οι χητ αντι του λεμπρον επρεπε να παρουν τον κορβερ γιατι ταιριαζει με τον γουειντ.Παιρνεις τον καλυτερο παικτη παντα αυτο κανουν οι αμερικανοι οι ισπανοι κτλ.
    Επισης ο ορος χημεια ειναι υποκειμενικος εγω πιστευω οτι ο ενας ταιριαζει με αυτον ή ταιριαζει με τον αλλον.Ανοιγει την πορτα του φρενοκομειου και της αναξιοκρατιας.
    Μπορει να πει ο τρινκιερι εγω πιστευω οτι ταιριαζει ο σπανουλης περισσοτερο με τον κατσιβελη παρα με τον σλουκα,διαλεγω τον πρωτο.
    Αλλα πως να το κανουμε ο σλουκας ειναι πολυ καλυτερος αυτη την στιγμη απο τον κατσιβελη.Θα προκαλεσει την δικαιολογημενη οργη του σλουκα,την δυσφορια του κοσμου παλι δικαιολογημενα,μουρμουρα και θα μειωσει τις πιθανοτητες μεταλλιου για την εθνικη.
    Και με την δικαιολογια της χημειας μπορει να καλεσει πχ τον γλυνιαδακη γιατι ετσι μου ηρθε.

    Εμενα ο τρινκιερι μου δινει την εικονα ενος τρελου επιστημονα που πειραματιζεται
    και δικαιωνει τους φοβους μου οταν ανακοινωθηκε η προσληψη του.
    Απο αυτα που καταλαβα φοβαμαι οτι θα δημιουργηθει απιστευτο μπαχαλο το καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο παράδειγμα ρε μάστορα! Λες και ο Λεμπρόν δεν ταιριάζει με ολους και με όλα! Ο Κόρβερ θα έπαιρνε τις κούπες του Ουέηντ.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον δεν καταλαβες..Yπηρχαν δεκαδες αρθρα που εξηγουσαν γιατι
      ο wade και ο λεμπρον δεν ταιριαζουν γιατι θελουν και οι δυο την μπαλλα
      στα χερια τους.Βεβαιως αυτα αποδειχτηκαν κατα βαση ανοησιες γιατι ο ορος χημεια οπως εξηγω ειναι ασαφης και μπορει να διαλεξεις το οποιοδηποτε χαρακτηριστικο και να πεις ο ενας ταιριαζει με τον αλλον.
      ενας ορος ασαφης και ο καθενας μπορει να βγαλει οτι συμπερασμα θελεις
      και να κανει οτι επιλογη θελει...

      Διαγραφή
  19. Μη βγάζετε έξω τον Μάντζαρη. Θα είναι σύντομα έτοιμος..

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο θα στηθεί η εθνική θα είναι ο Γιάνκοβιτς, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι για του κάνουν τα σκρινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φέτος η εθνική δεν πρέπει να πέσει στην περσυνή παγίδα.ΔΛΔ δεν μπορεί να παρει σαν βαση τον ολυμπιακο,οταν θα της λείπουν Μάντζαρης,Λο,Χάις και Ντόρσει θα πω εγω.Σίγουρα ο Φώτσης έκανε κακή χρονιά αλλα έχει κατα 100 τα 100 θέση στην εθνική.ΑΝ δεν πάει κάποιος από τους Διαμαντίδη-Παπαλουκά στην εθνική,δεν θα έχουμε παίχτη "μισου γηπέδου".ΔΕΝ ξέρω τι μπάσκετ παίζει ο νέος κόουτς αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παίδες δε νομίζω πως πρέπει να πολυασχολουμαστε με τη σημερινη συνεντευξη. Ωραίος τυπος ο τρινκιερι και ακομη καλυτερος προπονητης αλλα σημερα δεν ειπε τπτ ;)
    Προσπαθησε να μη δυσαρεστησει κανεναν και ξεροντας πως η φετινη επιλογη θα είναι δυσκολη (προσωπικα πιστεύω πως η εθνικη έχει υλικο για αρκετες και διαφορετικες αγωνιστικες "φιλοσοφίες") προετοιμαζει καπως το εδαφος... Οπως και να χει θα εχουμε ωραίο καλοκαιρι φετος...

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχει αναλύσει ο Τζιμ την αγωνιστική του φιλοσοφία πολλές φορές εδώ μέσα.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ πάντως δε θεωρώ μεγάλη έκπληξη να μείνει εκτός ο Φώτσης.. Αν και στο αμυντικό κομμάτι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Τρινκιέρι.. Ο Ιταλός μεταξύ άλλων, έχει χαρακτηρίσει τον Καϊμακόγλου ως "καλύτερο πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, πέρα από τις αναμφίβολες ικανότητες του Τρινκιέρι υπάρχει μία καθοριστική παράμετρος. Ο Ιταλός θα κληθεί να διαχειριστεί για πρώτη φορά μία εθνική ομάδα η οποία αποτελείται και από παίκτες με μεγάλο όνομα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επιδείξει ιδιαίτερες ικανότητες στην διαχείριση του υλικού κάτι που δεν του έχει τύχει στο παρελθόν. Για παράδειγμα αν κρίνει ότι ο Φώτσης δεν του κάνει για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει την άποψή του να την επιβάλει. Αν, όμως, αρχίσει τους συμβιβασμούς τότε θα χάσει το παιχνίδι από τα αποδυτήρια. Αν δηλ. του πει ο Βασιλακόπουλος ότι ο Φώτσης είναι ο αρχηγός και δεν βγαίνει από την 12άδα, τί θα κάνει ο Ιταλός; Ήδη τα πρώτα σημάδια από την επιλογή των βοηθών του, που του επιβλήθηκαν, δεν είναι θετικά. Μπορεί να μην είναι Καζλάουσκας, ούτε και Ζούρος, αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν έχει το όνομα και την προσωπικότητα ώστε ο λόγος του να είναι νόμος. Εύχομαι οι παράγοντες της ΕΟΚ να τον αφήσουν τελείως ελεύθερο να κάνει τις επιλογές του και στο τέλος να κριεθί όπως όλοι.

      77

      Διαγραφή
    2. Ο Καϊμακόγλου ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης ειναι σαν καποιος να πει ο τουντσερι ειναι ο καλυτερος ποιντ γκαρντ της ευρωπης.
      Φυσικα θα τον επαιρναν ολοι με τις ντοματες και ομως αυτος ειναι προπονητης της εθνικης ομαδας.Μην περιμενει να ειναι στο απυροβλητο....

      Διαγραφή
  25. Και αν ο Πριντεζης συνεχιζει να σουταρει καλα απ'έξω θα ειναι και πιο ευκολο για τον coach...
    Πάντως επειδη δε βλέπω περπέρογλου και μπράμο να χωράνε ταυτοχρονα στην ομαδα, απο το ποιον θα επιλεξει θα φανουν πολλα για το τι ακριβώς εχει στο μυαλο του.

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει εκτός ομάδας ο Μπράμος. Η βελτίωσή του είναι τρομερή, είναι αθλητικός, σουτάρει καλά, είναι παίκτης του προπονητή και επιπλέον έχει και ένα χρόνο εμπειρίας στον ΠΑΟ, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Με λίγα λόγια είναι παίκτης Τρινκιερί (Σου θυμίζω το χουνέρι που του έκανε στο Καντού-ΠΑΟ).Ο Περπέρογλου δεν νομίζω ότι θα είναι στην προεπιλογή.

      77

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω, και γω δε θα τον αφηνα έξω σε καμια περιπτωση. Και οταν βελτιωθει και με την μπαλα στα χερια (το θεωρω δεδομενο) θα ειναι "όπλο". Όμως αν ο τρινκιερι επιλεξει η ομαδα να κυνηγαει μις-ματσ και να πηγαινει σε σετ επιθεσεις ισως επιλεξει το ποσταρισμα του περπερογλου.

      pistol-than

      Διαγραφή
  26. Ο Παναθηναικός μόλις έφαγε βαρβάτη τιμωρία απο την Ευρωλίγκα με 4 αγωνιστηκές κεκλεισμένων θυρών, και χρηματικό πρόστιμο 60,000 ευρώ. Αν θέλετε να ξέρεται την γνώμη μου, ώς φίλος του Παναθηναικού, να ξεκαθαρίσω πως καταδικάζω ΟΡΙΣΜΕΝΑ πράγματα απο την γενική συμπεριφορά των φιλάθλων. Αυτο που έγινε στο 4ο αγώνα, ήταν άκρως επικίνδυνο, και καλώς τιμωρείτε για αυτό ο ΠΑΟ. Εχει ξαναγίνει άλλωστε... μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη... Απο κεί και πέρα θεωρώ οτι η Ευρωλίγκα έχει τραβήξει την κατάσταση στα άκρα.... Εντάξει, έχουμε μια φήμη πανευρωπαικά εμεις η Ελληνες οτι δεν είμαστε πολύ φιλόξενοι , και οτι δημιουργούμε μια καυτή και εχθρική ατμόσφαιρα για τις αντίπαλες ομάδες, αλλα αυτο δεν είναι κάτι καινούριο! Με αυτήν την λογική θα έπρεπε να είχε φάει αλλες 50 τιμωρίες τετοιου βεληνεκούς, και οχι μόνο ο ΠΑΟ, αλλα και άλλες ομάδες.. Εμένα μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι μόλις παραπονέθηκαν οι Ρώσοι, οι Ευρωλίγκα έσπευσε να τους ικανοποιήσει, κάνοντας ότι ζήτησαν.. πραγματικά.. με αηδιάζει αυτο το γλίψιμο που κάνει ο Μπερτομέου στους Ρώσους.
    Υ.Γ: Ζητώ συγνώμη απο τον Τζίμ και την υπόλοιπη παρέα μας εδώ στο Hoopfellas που ανοίγω ενα θέμα, "εξωαγωνιστικό". Γνωρίζω πολύ καλά την επιθυμία των φίλων στο μπλόγκ, να κρατήσουν το μπλόγκ επικεντρωμένο στο μπάσκετ που τόσο αγαπάμε, αλλα στην περίπτωση αυτή, αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω την άποψη μου.
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως , η ευρωκλικα δεν μας τιμωρησε για τους υπεραριθμους... Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

      Διαγραφή
    2. και η μπαρτσα ζητησε να τιμωρηθουμε για τις σειρηνες λεει.

      Διαγραφή
    3. Καλησπερα φιλε Σιμο,το φαινομενο cska δεν ειναι τωρινο..Υπαρχει και καλα κρατει εδω και καμποσα χρονια.Δες τι εγινε φετος μεσα στην εδρα της καχα,απλα μου θυμισε εντονα τον περσυνο ημιτελικο που σχεδον συγκινηθηκα με την αναμνηση.Δεν μπορω να ξερω πως μπορει να αντιμετωπιστει αυτο το φαινομενο,το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να σταματησει,χαλαει το πρεστιζ της διοργανωσης,την αισθητικη μας για το αθλημα και δημιουργει ακομα μια αφορμη για φαινομενα βιας που με τοσο κοπο ορισμενοι προσπαθουν να τα αποβαλουν απο τον αθλητισμο.Τωρα,αν θελεις την αποψη μου ο παο βιαστηκε να μπει σε μια διαδικασια συγκρουσης με τους υπευθυνους της eurolegue.Απο την αλλη ομως αυτη η κινηση μπορει να χαρακτηριστει και ως δικαιολογημενη εφοσον σε ενα ακομα κρισιμο αγωνα,με νοπες ακομα τις μνημες του περσινου ημιτελικου,η αισθηση της αδικιας μας εκανε να προβουμε σε βεβιασμενες κινησεις..Προσωπικα με εκφραζουν απολυτα οι δηλωσεις του Ουκιτς..Αναφερει πως η μπαρτσα ειναι μια ομαδα με πληρεστερο ροστερ απο αυτο του παο και πως με ενα τριποντο στο ματς και εφοσον μενεις στους 50 ποντους δεν μπορεις να πεταξεις εκτος αυτη την ομαδα ΑΛΛΑ τα τρια φαουλ στο μητσο στο 4 λεπτο ουσιαστικα σου αφερουν τον παιχτη που ειναι ο κατα κυριο λογο εκφραστης ολων των επιθεσεων της ομαδας καθως και ο μη καταλογισμος του φαουλ πανω στο σουτ τριων ποντων του ροκο με τη διαφορα στους 6 βαζουν ταφοπλακα στην οποιαδηποτε προσπαθεια..ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    4. Να πω εγώ οτι παρ'ότι είμαι υπερ της τιμωρίας του Παναθηναϊκού (για τα υπεράριθμα κυρίως αλλά και για τα υπόλοιπα, ΚΑΙ για τις σειρήνες γιατί ο ΠΑΟ είχε δεχτεί επίπληξη και επέλεγε προκλητικά να την αγνοήσει) βρίσκω το κεκλεισμένων των θυρών εντελώς αρτηριοσκληρωτικό σαν τρόπο σκέψης. Η Ευρωλίγκα στερεί το προϊόν της απο τους πελάτες της, δυσφημίζει τη διοργάνωση της και ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες προβληματικού ανταγωνισμού. Αναφορικά με το τελευταίο, αναλογιστείτε οτι 4 αγωνιστικές είναι ta 4/5 του συνόλου των εντός έδρας παιχνιδιών της regular season της Euroleague.

      Επαναλαμβάνω, πολύ καλά έγινε η τιμωρία, ασχέτως αν πρέπει ή δεν πρέπει αντιστοίχως να τιμωρηθούν κι άλλες ομάδες. Κι εγώ θα προσθέσω οτι και μικρό ήταν το πρόστιμο. Αλλά κεκλεισμένων των θυρών 4 παιχνίδια για να επιβάλεις πρέπει να είσαι πολύ σοβαρά χτυπημένος στο κεφάλι.

      Διαγραφή
  27. Φώτσης πιθανόν εκτός, επίσης και ο Καλάθης δεν νομίζω να πολυκαίγεται για την εθνική, θα είναι η τελευταία του επιλογή το καλοκαίρι. Σπανούλης θα εξαρτηθεί το καινούριο του συμβόλαιο, μάλλον τον βλέπω εκτός.

    geof

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σπανούλης θα είναι ο νέος αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

      inside information

      Διαγραφή
  28. Επειδή η 12λογία πάει σύννεφο δε μπορώ να συγκρατηθώ, θα γράψω και γω τι θα ήθελα να δω:

    5 γκαρντ: Καλάθης-Ζήσης-Σπανούλης-Σλούκας+1 ακόμα, Τεό ίσως (κανένας ιδιαίτερα καλός στην άμυνα χωρίς όμως να λουφάρει, όλοι ικανοί έως εξαιρετικοί επιθετικά ή/και δημιουργικά)
    2 sf: Παπανικολάου ή Μπράμος(κλίνω περισσότερο προς τον Παπ, μοιάζουν πολύ στο παιχνίδι τους για να μπουν στην ίδια 12άδα)-Βασιλειάδης
    2 pf: Πρίντεζης-Καιμακόγλου (βλέπω πρόβλημα στο ριμπάουντ εδώ, αλλά θα βοηθάνε τα 5άρια πλην Σοφο και τα 3άρια, Παπ ή Μπράμος)
    3 centers: Κουφός-Μπουρούσης-Σχορτσιανίτης

    με Βασιλειάδη-Σόφο σε ειδικό ρόλο microwave scoring και αν τους πάει το παιχνίδι παίρνουν και περισσότερα λεπτά (π.χ. μικρός τελικός ευρωπαικού 2009 με Σλοβενία). Θα μπορούσα να κόψω ένα 5άρι για ένα παραπάνω forward αλλά μου φαίνεται μεγάλο το ρίσκο να μείνεις με ένα center αν ο άλλος τραυματιστεί ή είναι ντεφορμέ, δηλαδή ουσιαστικά με κανενα αφού για μεγάλα διαστήματα ο ένας που θα σου έχει απομείνει δε θα κολλάει στο παιχνίδι ή τον αντίπαλο...το small ball δε ξέρω αν έχει πέραση και εφαρμογή σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

    Τα παραπάνω χωρίς τραυματισμούς ή αναπάντεχες αρνήσεις για διάφορους λόγους.

    O Τρινκιέρι θα έχει πολλές ενστάσεις υποθέτω αλλά εντάξει, θα μάθει από τα λάθη του...χαχαχα

    Πάμε ρε Εθνικάρα, Τρινκιέρι μην ακούς κανένα, κάνε τα κουμάντα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρχηγός απέξω?? κάτι ξεχνάς
      Panos Sf

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα έπαρνα και Παπ, και Μπράμος και Βασιλειάδη.
      Οι 4 χειριστών που έχει γράψει είναι εξαιρετική και μπορεί να παίζει όχι 80 αλλά 100 λεπτά, ενώ Βασιλειάδη θα παίρνει χρόνο και στις δυο θέσεις των φτερών.
      Επισης με τίποτα λιγόετρα από 3 σέντερ. Ειδικά οι δυο βασικοί μας έχουν ο ένας πρόβλημα από ανάσες (Μπορούσης) κι ο άλλος (Κουφός) πιθανόν να έχει προβλήματα με φάουλ.

      Συμφωνώ επίσης 100% με την επιλογή σου στο 4. Και δε θεωρώ ότι έχουν οι δυο παίκτες πρόβλημα στο rebound. Δεν είναι κλασσικοί rebounder αλλά με 4 τμχ ο καθένας στην Ευρωλίγκα, μια χαρά τα βολεύουν

      Διαγραφή
    3. Πάνο ποιός αρχηγός μου ξέφυγε; Ο Φώτσης;

      Ανώνυμε νομίζω πως να έχεις 3 παίκτες στην ίδια θέση δηλαδή Παπ-Μπράμο-Βασιλειάδη χωρίς ικανότητα στη δημιουργία με μέτριο (στη καλύτερη περίπτωση) χειρισμό μπάλας στη 12άδα σου είναι πολυτέλεια. Πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια 5άδα, θα ήταν δυσλειτουργική - επιθετικά τουλάχιστον, αφού μένει ένας γκάρντ να "φτιάξει" άλλους 4 (Βούισιτς στο 5 δεν έχουμε να κάνει παιχνίδι και αυτός...χαχαχα).

      Από τα λίγα που έχω δει ο Βασιλειάδης δείχνει πολύ βελτιωμένος με τη μπάλα στα χέρια αλλά δε ξέρω αν αυτό φτάνει. Αμφιβάλω...

      Διαγραφή
    4. Ναί πιστεύω ότι θα τον πάρει 100%
      Panos Sf

      Διαγραφή
    5. Συνονόματε η 12άδα που επέλεξα είναι η δική μου "προτίμηση", όχι τι υποθέτω πως θα πάρει ο Τρινκιέρι. Με τη χρονιά που κάνει ο Φώτσης σε σχέση με Πρίντεζη και Καιμακόγλου (ειδικά πριν τραυματιστεί ήταν καταπληκτικός) μου φαίνεται άδικο να μείνει έξω ένας από τους 2. Και οι 3 μαζί μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο...ποιός από τους 3 θα παίξει 10 λεπτά και θα προλάβει να φανεί χρήσιμος; Όποιος από τους 3 και αν επιλεγεί για "ρολίστας" θα καεί.

      Γράψε και συ τη 12άδα σου ρε παιδί μου να γίνει φραμπαλάς! ; )

      Διαγραφή
  29. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάμε σε ξένο τεχνικό.Μαρκόπουλος,Σφαιρόπουλος ή Ιτούδης αξίζανε μια ευκαιρία,στα υπέρ τους η βαθύτερη γνώση των παικτών και η κοινή γλώσσα.Τώρα για τις επιλογές των βοηθών..Λημνιάτης ας το φάμε (θητεία στις μικρές εθνικές),Παπανικολάου από που και ως που ρε παίδες?Άγνωσται αι βουλαί του σοφού γέροντα..Τέσπα,το ρόστερ φέτος δείχνει πλήρες,μακάρι να είναι όλοι υγιείς και θα πάμε καλά πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω μετα το κλαμα με την ομαδα Ζουρου να μη πεσει γελιο στο τελος μ' αυτο το προπονητικο τιμ του Τρινκερι.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  30. Ρε παιδια, τι να το κανω εγω που ειναι επικοινωνιακος ο Τρινκερι?

    Εγω τον θελω γατα στο παιχνιδι. Εκει, μπορει να μου το κλεψει απο τους Ισπανους? Αυτο θελω...

    Τωρα για πλακιτσες περι ουζου και φραπε επαιρνα το Γκερσον που ξερει κι ολες τις ταβερνες στην Αθηνα αμα λαχει...

    Παντως, εγω το εχω ξαναπει για τον Τρινκερι οτι δε μου γεμισε το ματι στην Καντου εφετος κι απ' οτι φαινεται απο τη συνεντευξη του δεν φαινεται να εχει ξεκαθαρο πλανο τι θα κανει μ' αυτους τους παιχτες περα απο το οτι θα παρει και καποιους νεους για συμμετοχη στην προετοιμασια μαλλον (δηλ. για τις προπονησεις των βασικων - σιγα τα ωα!).

    Οσον αφορα το Φωτση, εδω και μηνες λεω οτι δεν θα ειναι σ' αυτη την εθνικη και καποιοι επεσαν να με φανε. Αλλα ας περιμενουμε να δουμε γιατι μπορει να εχουμε και τραυματισμους.

    Αν θελετε να προβλεψετε τι παιχτες μπορει να διαλεξει, ριξτε μια ματια στο ροστερ της Καντου των τελευταιων 2 ετων. Π.χ. ο Μαρκοϊσβιλι φερνει πιο πολυ στο Μπραμο ή στο Βασιλειαδη? (λιγο στο μαλλακι ετσι ...?)

    Αντε, καλως τον δεχθηκαμε τρομαρα μας.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα Jimmi και φίλοι μπασκετόφιλοι,
    Θοδωρής: άρρωστος με Παναθηναϊκό, είπαμε. Ωραία ευκαιρία και ξεφεύγουμε και απο τα τεριμένα (παρεπιπτόντως συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Πήρε χρόνια στους Αγγελόπουλους αλλά μαθαίνουν - άλλωστε είχε συμβεί περίπου το ίδιο με τους Γιαννακόπουλους).
    Κλείνει η παρένθεση.
    Εγώ λοιπόν νομίζω ότι κυνηγάμε την ουρά μας. Το ζητούμενο δεν είναι η 12άδα και το x ευκαιριακό αποτέλεσμα. Τι εννοώ: Έστω καλός-χρυσός και τυχερός ο Τρινκιέρι, πηγαίνει καλά, κάνει τετράδα ή και μετάλιο. Ε καί ; Αλλάζει κάτι ; Για 20-25 χρόνια, δώσαμε ένα σκασμό λεφτά σα χώρα, πήραμε τίτλους, ξεχαρμανιάσαμε. Λοιπόν, σχολή φτιάξαμε; Όπου μας βρουν Ισπανοί και Αργεντίνοι, με μια - δυο εξαιρέσεις, κάνουν πάρτυ.
    Για μένα το ζήτημα είναι στην ομοσπονδία, στην οργάνωση του μπάσκετ, στους συλλόγους και στο τί μπάσκετ θέλουμε να βλέπουμε και τι παίχτες θέλουμε να φτιάχνουμε. Αν έχουμε ακόμα την ευκαιρία (ίσως δεν την έχουμε πια αλλά να είμαστε έτοιμοι αν παρουσιαστεί εκ νέου).
    Είναι σχολή μπάσκετ αυτό που έχουμε μήπως ; Σαφώς όχι, σχολή κόουτς είναι. Είναι μάλιστα σχολή κόουτς και και διαχειριστών, όχι όμως και σχολή προπονητών. Γιατί ο προπονητής διδάσκει μπάσκετ, διδάσκει εκτός απο άμυνα σαφώς και πρωταρχικά την επίθεση. Αναδεικνύει τα ταλέντα και τα μετασχηματίζει νωρίς σε ολοκληρωμένους παίκτες, έτσι ώστε να καταφέρουν να γίνουν πρωταγωνιστές. (*)
    Σχολή μπάσκετ έχει (ή/και είχε) η Ισπανία, η Ρωσία, η Σερβία κλπ.
    Ζηλεύω τους Ισπανούς για τον Ναβάρο, το Ρούντι, τους Γκασόλ, το Ρούμπιο, τους σπουδαίους Αργετίνους που μαθήτευσαν και ολοκληρώθηκαν στο πρωτάθλημά της, για τον Σπλίττερ, για τον Τόμιτς, τον Μίροσιτς, τον Αμπρίνες, τον, τον...
    Αυτή μάλιστα είναι (δούλεψαν προγραμματισμένα και με συνέπεια και έκαναν) σχολή! Εμείς σε αντιδιαστολή την τελευταία δεκαετία τι επιδείξαμε, πόσους παιχταράδες ; και οι περισσότεροι που είχαν ταλέντο έφυγαν νωρίς γι άλλες πολιτείες. Κάτι σάπιο υπάρχε και υπήρχε και παλιότερα, κάτι κάνουμε λα΄θος, πάρτε το αλλιώς Έλληνες μπασκετικοί.
    Πιθανόν δε το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι ο Βασιλακόπουλος που με την κυρίαρχη μορφή του και την πατερναλιστική παρουσία του, ίσως φιμώνει την πρόοδο. Όμως αποτελεί κι ένα τέλειο άλωθι για την αδράνεια και τον εφησυχασμό.
    Τη συζήτηση αυτή επιχείρησα και στο παρελθόν να την ανοίξω, στο συλλογικό μικρόκοσμο, αλλά κάποιοι λίγοι φίλοι λοιδορούσαν και ο Jimmi αδιαφόρησε όπως και οι περισσότεροι. Ας είναι...
    Καλή επιτυχία στον Τρινκέρι που δείχνει ευφυής άνθρωπος και ξηγημένο παιδί, παιδί σπαθί και καλή του/μας τύχη. Όραμα χρειάζεται και ικανότητες και τύχη. Όραμα μοιάζει να έχει. Μακάρι να διαθέτει και ικανότητες και τύχη ! Θα τα χρειαστεί κι αυτός κι εμείς.
    Θοδωρής
    (*) Πριν πολλά χρόνια (1981 ;), μετά απο ένα σπουδαίο μάτς Μπάγερν-Λίβερπουλ που κέρδισαν οι Άγγλοι (μάλλον το έκλεψαν γιατί έπαιζαν μαζική άμυνα - νομίζω ήταν επαναληπτικός ημιτελικός πρωταθλητριών) , γράφτηκαν πολλά άρθρα, μεταξύ αυτών δε και ένα διαχρονικής αξίας που εξηγούσε γιατί η Αγγλία δεν θα φτιάξει ποτέ ποδόσφαιρο. Και δεν έφτιαξε ποτέ έκτοτε, αφού - σε επίπεδο εθνικής ομάδας - δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα. Η βασική σκέψη ήταν πως οι νέοι άγγλοι ποδοσφαιριστές μάθαιναν να είναι άψογοι τακτικά και σκληροί χαρακτήρες αλλά δεν μάθαιναν τα βασικά του ποδοσφαίρου, ήτοι να παίζουν επιθετικά και να επιβάλλονται - ποδόσφαιρο κυριαρχίας / κατοχή μπάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ θα συμφωνήσω μαζί σου, τονίζοντας πως οι παιχταράδες φτιάχνονται στα πρωταθλήματα, όχι στις εθνικές.
      Η Α1 είναι χρόνια τώρα ένα ανέκδοτο, κάποτε Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Μαρούσι, Περιστέρι και άλλες ομάδες ακούγονταν στην Ευρώπη. Τώρα;
      Παρόλα αυτά παραγωγή ταλέντων υπάρχει σε αφθονία. Το κακό είναι πως πολλοί εξ αυτών είναι καταδικασμένοι σε ομάδες πλην των δύο αιωνίων, άρα ζουν με χαμηλό ταβάνι.
      Πηγαίνουμε με κεκτημένη ταχύτητα αυτή τη στιγμή ως μπασκετική χώρα. Έχουμε ακόμη τη φόρα των 7 ευρωπαϊκών, του Ευρωμπάσκετ 2005, της Σαϊτάμα, του Ζοτς και του Ίβκοβιτς και των παικταράδων που έφεραν στην Ελλάδα.
      Μπορούμε όμως να σκεφτούμε πώς θα είναι τα πράγματα μια 5ετία αφότου θα έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση οι Διαμαντίδης, Σπανούλης; Εγώ τρομάζω όταν τα σκέφτομαι.

      Διαγραφή
  32. Θα είναι σκάνδαλο ένα δεν είναι το καλοκαίρι στην εθνική ο Μπόγρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σου Τζιμ..Τα παιδια που γραφουν ποιον να παρει ο Τρινκερι και ποιον ν' αφησει καλο θα 'ναι να εχουν προσωπικη αποψη για καθε παικτη κι οχι απ' ο,τι λεγεται η γραφεται δεξια κι αριστερα κι επιπλεον να κατανοησουν οτι σε μια ομαδα πρωτο ρολο εχει η χημεια μεταξυ των παικτων..Η επιλογη θ' αργησει να γινει γιατι πολυ απλα εχουμε ακομα αρκετα σημαντικα παιχνιδια μπροστα μας και θα μετρησει η συνεπεια των υποψηφιων στο θεμα της φορμας τους και της ψυχολογιας τους..Το προβλημα της εθνικης εντοπιζεται στον ασο γιατι απο τη στιγμη που χαλασε το διδυμο Καλαθης-Μαντζαρης,θα 'χουμε ζορια.Ο αιωνιως μετριος Ζησης φετος εκανε κακη χρονια,αλλα επειδη θ' απουσιασει ο Μαντζαρης(το παλικαρι που 'γραψε οτι εχει πιθανοτητες να κληθει μαλλον επιβεβαιωνει τη θεωρια περι ψεκασματος)κι επειδη ειναι συμπαθης μαλλον θα επιλεγει,εκτος κι αν γινει η εκπληξη με τον Παπαλουκα,που πιστευω οτι θα 'θελε να 'ναι στην αποστολη και ειναι αναμφισβητητο οτι κανει καλη χρονια..Καλαθης,Μπραμος,Παπανικολαου,Σπανουλης ειναι οι αμετακινητοι,απο κει και περα ολα παιζονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στη θεωρία έχουμε το καλύτερο ρόστερ αλλά πάντα όταν στην θεωρία είμαστε νικητές στην πράξη αποκλειόμαστε. Πραγματικά δεν θα ήθελα να ξαναδούμε ένα κάζο σαν το περσινό με τη Νιγηρία. Στην τελική 12άδα υπάρχουν κάποια σιγουράκια που αν δεν αρνηθούν την κλήση θα είναι σίγουρα μέσα και κάποιοι άλλοι που θα είναι σίγουρα έξω. Ως συνήθως θα πάνε αυτοί που είναι καλύτεροι πρωτίστως στον αμυντικό τομέα, άρα έχουμε και λέμε.

    1-2: Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας, Ζήσης
    3: Παπανικολάου, Μπράμος
    4: Πρίντεζης, Καϊμακόγλου, Φώτσης
    5: Μπουρούσης, Βουγιούκας, Μαυροκεφαλίδης

    Ο Κουφός δεν νομίζω να έρθει, ο Σόφο δεν έχει ελπίδα να μπει, ο Ζήσης θα την έχανε τη θέση του αν ήταν υγιής ο Μάντζαρης, Ο Φώτσης είναι πιθανό να μην έρθει αν πάμε σε ρόστερ με 5 guards, o Περπέρογλου δεν νομίζω να είναι. Οι πιτσιρικάδες δεν έχουν ελπίδα όταν μένουν έξω τέτοια ονόματα. Ο Βασιλειάδης παρά τη σχετικά καλή του χρονιά δεν συγκρίνεται με κανένα από όσους παίζουν στο 1-2-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη ο μπραμος και ο ζησης ειναι καλυτεροι του βασιλειαδη;

      Διαγραφή
    2. Καλύτεροι σε τι; Στην οργάνωση; Στην άμυνα; Στο σουτ; Στο physical game; Για τους ρόλους που θα καλύψουν είναι καλύτεροι ναι, αν και πιστεύω κι εγώ οτι ο Βασιλειάδης αξίζει μια ευκαιρία στην Εθνική.

      Διαγραφή
    3. Καλυτεροι γενικα οπως ο ντανκαν ειναι καλυτερος του μαυροκεφαλιδη.
      Ειναι καλυτεροι ναι ή οχι;
      Ειναι τεστ στο ποσο μπασκετ ξερεις η απαντηση σε αυτο ερωτημα.

      Εσυ τζιμ τι πιστευεις ποιος ειναι καλυτερος ο βασιλειαδης ο ζησης ή ο μπραμος;Ποιος θα επαιρνε περισσοτερα στην αγορα;

      Διαγραφή
    4. Α έχει και τεστ; Μπασκετόμετρο; Δηλαδή ο Βασιλειάδης είναι ο Ντάνκαν και ο Ζήσης ο Μαυροκεφαλίδης στο συγκεκριμένο σενάριο;

      Πάντως αναφορικά με τα λεφτά στην αγορα δεν ξέρω, αλλά μπορώ να σου πω σίγουρα οτι ο Μπράμος με τα στοιχεία που έχει, σκληρός αμυντικός, καλός σουτέρ (αν υποθέσουμε οτι είναι καλός σουτέρ, εγώ δεν είμαι και πολύ φανατικός οπαδός του σουτ του, αλλά λέμε τώρα), αυτό το combo στοιχείων σ'έναν παίκτη μπορεί να μην τον κάνει ποτέ δισεκατομυριούχο, αλλά θα του βρίσκει δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

      Με τον Ζήση σόρρυ αλλά δεν μπορώ να τον συγκρίνω, κόψε με.

      Διαγραφή
    5. Δεν ειναι τοσο μεγαλη αλλα σαφως ο βασιλειαδης ειναι πολυ καλυτερος και απο τον μπραμο και τον ζηση.Δεν το λεω εγω
      http://acbmvp.orange.es/ranking/aleros.html
      Καμια συγκριση φετος ο πρωτος βγηκε πρωτη πενταδα τυο eurocup που σε καμια περιπτωση δεν θα καταφερναν οι αλλοι δυο.
      Και στατιστικα η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη...
      Αν στη ισπανια τυος ελεγες οτι ο μπραμος ειναι καλυτερος του βασιλειαδη θα γελαγαν...

      Διαγραφή
    6. Ε, άμα θα γέλαγαν στην Ισπανία, πάσο, τουμπεκί.

      Στατιστικά η πολύ μεγάλη διαφορά είναι η εξής. Ο Βασιλειάδης έβαλε 14.5 πόντους απέναντι στις εξής άμυνες : KK Buducnost VOLI (Μαυροβούνιο), Lukoil Academic Sofia (Βουλγαρία), Belgacom Spirou Basket (Βέλγιο), Valencia Basket (Ισπανία), VEF Riga (Εσθονία), CEZ Basketball Nymburk (Τσεχία), Ratiopharm Ulm (Γερμανία), BC Budivelnik Kiev (Ουκρανία), PBC Lokomotiv Kuban Krasnodar (Ρωσία). Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Τσεχία, Ουκρανία.

      Ο Μπράμος (που δεν είναι παίκτης που τραβάει στην επίθεση) έβαλε 8 απέναντι στις γνωστές σε όλους ομάδες της Euroleague. Στα υπόλοιπα στατιστικά, μια απο τα ίδια και για τους δύο. Άσε που, μην ξαναλέμε τα ίδια, ωραία η σταστιστική αλλά έχει περιορισμένη χρησιμότητα. Όπως δεν δείχνει τον τύπο παιχνιδιού του Βασιλειάδη, έτσι δεν δείχνει τον τύπο παιχνιδιού του Μπράμος, κλπ.

      Μην τρελαινόμαστε κιόλας, κι εμένα μ'αρέσει πολύ ο Βασιλειάδης αλλά μέχρι εκεί.

      Όσον αφορά το site που παραθέτεις, μήπως μπορείς να μου θυμίσεις ποιόν βγάλανε πέρυσι MVP της ACB οι πάνσοφοι Ισπανοί που θα γελούσανε με τον Μπράμος και τον Ζήση;

      Τέλος, σου ξαναλέω, να συγκρίνουμε τον Μπράμος με το Βασιλειάδη, αίντε πες να τους συγκρίνουμε. Με τον Ζήση όμως; Σήριουσλυ;

      Διαγραφή
    7. Με τον ζηση παιζουν στην ιδια ομαδα κανενας δεν πιστευει οτι ο ζησης ειναι καλυτερος ουτε ιδιος ο προπονητης του που τον βαζει πολυ λιγοτερο.
      Ο μπραμος περσι επαιζε στην ισπανια και το γιουροκαπ συγκρινε τα νουμερα τους η διαφορα ειναι μεγαλη.
      MVP στην ισπανια εχουν βγει ο σπλιτερ,ο μαρκ γκαζολ,ο ρουντι,ο ναβαρο μια λαθος επιλογη δεν αναιρει τον γενικο κανονα.
      Επισης η αποψη 10000 ατομων ειναι κοντυτερα στην πραγματικοτητα απο την αποψη του ενος.
      Αν ρωτησεις 100 οι 98 θα σου πουν οτι ο βασιλειαδης ειναι καλυτερος απο τον μπραμο.Αυτο δεν ειναι τυχαιο.
      Ο βασιλειαδης ειναι στους καλυτερος wing player της ACB μετα τον ρουντι και τον ναβαρο μαζι με τον καρολ και τον ολεσον.
      Ειναι σκανδαλο να μην στην 12αδα και σκανδαλωδως ασχετοι αυτοι που λενε οτι ο ζησης και ο μπραμος ειναι καλυτεροι.
      Τελειως ασχετοι...

      Διαγραφή
    8. Ε, ναι, προφανώς, απο κει θα κριθεί αν ο Τρινκιέρι είναι σχετικός ή όχι. Απο το αμα θα πάρει τον Μπράμος ή τον Βασιλειάδη.

      Μυρωδιές όλοι τους, ο Ομπράντοβιτς, ο Ίβκοβιτς, ο Μεσίνα, ο Μπλατ, ο Πασκουάλ, το NBA, μην πω για τον Πεδουλάκη που αφήνει τέτοια παικτούρα να παίζει στη Bilbao και προτιμάει Μπράμους και αηδίες. Μην πω για τον Ολυμπιακό που τον έχασαν μέσα απο τα χέρια τους και τώρα αναγκάζονται να υπομένουν κάποιον τυχάρπαστο Παπανικολάου. Κοντεύει να πατήσει τα 30 το παιδί κι ακόμα κάποιος να αναγνωρίσει αυτό που σύσσωμη η Ισπανία βλέπει, το μεγαλείο του Βασιλειάδη.

      Άσχετοι εντελώς. Όλοι.

      Να σε ρωτήσω όμως ρε συ γιατί το έχω απορία χρόνια τώρα. Όταν λες "αν ρωτήσεις 100 οι 98 θα σου πουν το τάδε", έχεις κάνει κάποια μέτρηση επ αυτού ή απλά υποθέτεις οτι θα συμφωνούν μαζί σου; Θέλω να πω, έχεις ρωτήσει 10 και οι 9 συμφωνούν; Έστω ένα δείγμα. Με ενδιαφέρει πολύ γιατί σίγουρα δεν θα έχεις ρωτήσει ούτε έναν, το υποθέτω αυτό γιατι δεν ξέρω κανέναν που να τριγυρνάει και να ρωτάει υπο μορφή γκάλοπ, εκτός κι αν είναι το επάγγελμα του. Επειδή συχνά εμφανίζεται αυτού του είδους η επιχειρηματολογία, μου προκαλεί περιέργια η βάση της (μη) λογικής της.

      Στο λέω γιατί κι εγώ μικρός θυμάμαι πίστευα οτι η λέξη "ευθύνη" γράφεται "ευθήνη" και ήμουν 200% σίγουρος όταν με διόρθωσαν πρώτη φορά οτι παντού όλοι έτσι το γράφουν, και επέμενα και έλεγα "ρώτα όποιον θες, θα δεις οτι έχω δίκιο". Και μετά τράκαρα με την πραγματικότητα. Και έμαθα.

      Διαγραφή
    9. Κύριε ανώνυμε πρώτον έχεις πολύ επιθετικό τρόπο.

      Δεύτερον ο Ζήσης ναι είναι χειρότερος του Βασιλειάδη αλλά είναι και εντελώς διαφορετικοί παίχτες, στα μάτια τα δικά μου ο Βασιλειάδης δεν είναι 2 (πόσο μάλλον άσος). Επίσης εάν είδες τι έγραψα θεωρώ ότι σε περίπτωση που ο Μάντζαρης ήταν ok, ο Ζήσης δεν θα είχε καν θέση στη 12άδα.

      Τρίτον, έχοντας παρακολουθήσει αρκετά και Μπράμο και Βασιλειάδη μέχρι το καλοκαίρι θα σου έλεγα Βασιλειάδης, μετά τη φετινή όμως χρονιά του Μπράμου, δυσκολεύομαι. Έχοντας υπ' όψη πως ο ομολογουμένως πολύ καλύτερος και από τους δύο Παπανικολάου θα παίζει το λιγότερο 20 λεπτά που μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να πηγαίνει στα 25 λεπτά τότε σου μένουν 15 λεπτά στο 3. Αυτά τα 15 λεπτά θα έπαιρνες εσύ το Βασιλειάδη ή το Μπράμο που θα κυνήγαγε μέχρι τα αποδυτήρια των παίχτη του (δες ότι κατά τη γνώμη μου ο προπονητής θα διαλέξει γενικότερα παίχτες με έμφαση στην άμυνα).

      Διαγραφή
    10. ''Ε, ναι, προφανώς, απο κει θα κριθεί αν ο Τρινκιέρι είναι σχετικός ή όχι. Απο το αμα θα πάρει τον Μπράμος ή τον Βασιλειάδη. ''

      Προφανως και απο αυτο η διαφορα εξηγησα ειναι μεγαλη


      ''Μυρωδιές όλοι τους, ο Ομπράντοβιτς, ο Ίβκοβιτς, ο Μεσίνα, ο Μπλατ, ο Πασκουάλ, το NBA, μην πω για τον Πεδουλάκη που αφήνει τέτοια παικτούρα να παίζει στη Bilbao και προτιμάει Μπράμους και αηδίες.''

      Απο που προκυπτει οτι ολοι αυτοι προτιμουν τον μπραμο εναντι του βασιλειαδη.Μην ψευδεσαι χωρις λογο.Και η μπαρτσελονα περσι ενδιαφερθηκε για τον βασιλειαδη οχι για τον μπραμο φυσικα αρα τη αποψη του πασκουαλ την ξερουμε..


      ''Να σε ρωτήσω όμως ρε συ γιατί το έχω απορία χρόνια τώρα. Όταν λες "αν ρωτήσεις 100 οι 98 θα σου πουν το τάδε", έχεις κάνει κάποια μέτρηση επ αυτού ή απλά υποθέτεις οτι θα συμφωνούν μαζί σου; Θέλω να πω, έχεις ρωτήσει 10 και οι 9 συμφωνούν; Έστω ένα δείγμα. Με ενδιαφέρει πολύ γιατί σίγουρα δεν θα έχεις ρωτήσει ούτε έναν, το υποθέτω αυτό γιατι δεν ξέρω κανέναν που να τριγυρνάει και να ρωτάει υπο μορφή γκάλοπ, εκτός κι αν είναι το επάγγελμα του. Επειδή συχνά εμφανίζεται αυτού του είδους η επιχειρηματολογία, μου προκαλεί περιέργια η βάση της (μη) λογικής της.''

      Τον ορο http://en.wikipedia.org/wiki/Wisdom_of_the_crowd τον γνωριζεις;
      Μην ξεχνας οτι ο μπραμος περσι επαιζε στην ισπανια στην αντιστοιχη ψηφοφορια δεν ηταν καν στους υποψηφιους!Προφανως δεν πηρε ουτε μια ψηφο προφανως!Φετος ο βασιλειαδης εχει παρει περισσσοτερους ψηφους
      απο τον ναβαρρο και τον ρουντι.
      Οιι πιθανοτητες ειναι συντριπτικα οτι ολοι αυτοι ξερουν καλυτερα απο μενα και απο σενα.Και πιστεψε με ξερω μπασκετ οσο λιγοι..

      Διαγραφή
  35. Ξim αν μπορείς πες μας λίγο πως αρέσκεται να στήνει τις ομάδες του ο Τρινκιερι. Π.χ. με Καζλαουσκας ξέραμε από πριν 6 ψηλοί 6 κοντοί. Με Ιβκοβιτσ και Ομπράντοβιτσ 5 guard τουλάχιστο (δύσκολο μου φαίνεται τώρα), ακόμα και με Γιαννάκη είχαμε πολλά forward. Με αυτό το σκεπτικό ίσως καθαρίση λίγο το σκηνικό.

    Ευχαριστώ,
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκη άλλο τι επιλέγει ένας κόουτς ξεκινώντας τη σεζόν με έναν σύλλογο. Ένα τουρνουά 2-3 εβδομάδων έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες.. Δε τον έχουμε ξαναδεί σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ποιότητα, μέγεθος, βλέπει περισσότερο όμως καλάθι παρά συμπαίκτη. Εξαρτάται για ποια ομάδα πάντα..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  38. Τζιμ καλησπερα και καλη εβδομαδα να εχουμε με υγεια!
    Συμφωνω απολυτως με εσενα και τον Τρινκιερι οτι δεν πρεπει να ερθουν οι καλυτεροι αλλα οι πιο χρησιμοι και αυτο ειναι λογικο για την χημεια γιατι οσο και να μην το θες θα χρησιμοποιησεις λιγοτερο καποιους σταρ και δεν ειναι καλο να εχεις κατσουφιασμενα προσωπα στην ομαδα.Βασικα πιστευω πως θα παρει οτι καλυτερο μπορει στον ασσο θα παρει τουλαχιστον εναν σκορερ στο 2 (Βασιλειαδης θα πω εγω) και στο 3 πιστευω Μπραμο και Παπ. Στο 4 καλο θα ηταν να παρεις και τους 3 διοτι παιζει να ειμαστε η πιο δυνατη ομαδα στην θεση "4" του Ευρωμπασκετ και πρεπει να εστιασουμε σε αυτο. Τελος στο 5 πιστευω πως με το στυλ του Τρινκιερι (φυζικαλ γκειμ) θα πρεπει να μεινει εξω ο συμπαθεστατος προς εμενα Σοφο και να παρει Βουγιουκα, Κουφο και Μπουρουση. Δηλαδη μια 12αδα με :Σπανουλη, Καλαθη, Ζηση, Βασιλειαδη, Γιανκοβιτς, Μπραμο, Παπανικολαου, Πριντεζη, Φωτση, Καιμακογλου, Κουφο, Μπουρουση και Βουγιουκα. Τωρα ειπα 13 ενας θα μενει εξω πιο πιθανοι Βουγιουκας, Ζησης, Γιανκοβιτς θα πω εγω. Αν γινει ΤΟ θαυμα και επιστρεψει και ο καλυτερος παικτης της Ευρωπης κατ εμε στη δραση παμε για χρυσο δεν το συζητω...Αν οχι τοτε σιγουρα για βαθρο.Περιμενω αποψη σου Τζιμ για να μην σβησω και εγω απ'τις αγαπημενες σελιδες το μπλογκ σου! :D :) :P
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χοχοχο.. Ωραίος.. Έχεις βάλει μόνο τρείς χειριστές δημιουργούς.. Η σύνθεση που παρέθεσες είναι πολύ ποιοτική αλλά μάλλον θα χρειαστούμε ένα ακόμη γκαρντ, ενώ παρατηρείται λίγο συνωστισμός στα φόργουορντς. Πιστεύεις με μια δεύτερη ματιά θα είναι τόσο λειτουργικό αυτό το ρόστερ..? Ο Ζήσης είναι στανταράκι..

      Διαγραφή
    2. Στάθη να μου επιτρέψεις να συμφωνήσω σε αρκετά σημεία μαζί σου και επιπλέον για να καλύψω και τον Jim θα έβλεπα Πάππα. Πρωσοπικά θα ρίσκαρα με 3 χείριστες μιας και δεν βλέπω αξιόπιστο 4ο. Οπότε επιλέγω να μην χάσω τουλάχιστο ένα φοργουρτ ή σεντερ. Αυτός είναι και ο λόγος της πιο πάνω ερώτησης μου Jim (ευχαριστώ για την απάντηση)

      Τάκης

      Διαγραφή
    3. Τζιμ πιστευω πως αυτοι οι 3 δημιουργοι Ζησης, Σπανουλης, Καλαθης δεν ειναι αρκετοι για τη δημιουργια και το κουμαντο της ομαδας. Η αληθεια ειναι οπως ειπες οτι υπαρχει συνοστισμος στα φοργουρορντς και ισως να εβγαινε ενας (Πριντεζης;) για να μπει αλλος ενας γκαρντ οπως ο Σλουκας.Μαντζαρη πιστευω καλο για τον ιδιο να μην το ρισκαρει γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινεται εξαλλλου νεος ειναι εχει πολυ ψωμι ακομα με την εθνικη.Αγαπητε Τακη προσωπικα τον Παππα (μπασκετικα) ουτε να τον βλεπω δεν θελω, σαν να μην ξερει τι ζηταει, φετος βεβαια δεν τον παρακολουθησα και πολυ στον Πανιωνιο αλλα μερικα ματς στο Γιουροκαπ που ειδα δεν εκανε και τιποτα.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. πιστευεις* ηθελα να πω στην αρχη με ερωτηματικο (;) στο τελος της προτασης!
      Σταθης

      Διαγραφή
  39. Το Φωτση θα τον πάρει μόνο και μόνο για να τον ρίξει πάνω στον Ιλιασόβα (βλέπε Εuro 2009). Και αυτό είναι αρκετό για να κερδίσεις την Τουρκία.

    Κάθε ομάδα πρέπει να έχει τρια play-maker, και 3 σέντερ.
    Αυτό βλέπουμε στην Εθνική τα τελευταία χρόνια.
    Και νομίζω σε αυτή τη λογική θα κινηθεί ο Τρινκιερι.

    Καλό θα είναι να βάλει και νέο αίμα στη 12άδα. Πρόβλημα είναι ότι κάποιοι φερέλπιδες δεν έχουν ακόμα παραστάσεις από μεγάλους αγώνες (Ευρωλίγκα βασικά). Και όταν στον όμιλο έχεις θηρία, είναι ρίσκο θυσιάσεις 2-3 θέσεις στο ρόστερ για τα "αμούστακα".. Ο Παππάς ίσως θα μπορούσε να πάρει θέση στη 12άδα, και να ετοιμάζεται ως διάδοχος του Σπανούλη που λογικά θα αποχωρήσει μετά το 2014 (Μundobasket). Επίσης είναι καθαρό δυάρι.
    Ο Γιάνκοβιτς εχει μπροστά του τον Παπ, και στην άλλη θέση που περισσεύει στο "3" εχει Μπράμο, Βασιλειάδη, Περπέρογλου.
    Δύσκολο να χωρέσει φέτος.
    Οι άλλοι 2 (Κατσίβελης, Καββαδάς) έχουν πολύ ψωμί ακόμα



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε τι εμπάθεια έχει αυτή η Ευρωλίγκα με τον παο? στην ψαξα τίποτα, στον γαυρο τίποτα και σε μας 4 αγωνιστικές και επιπλέον πρόστιμο????????????????????????
    30+40+150= 220.000 πρόστιμο με μειωμένα έσοδα λόγω κεκλεισμένων των θυρών και λιγότερα διαρκείας... τι να πω? μακάρι να πληγωθεί ο εγωισμός των γιαννακοπουλέων και να τα σαρώσουν όλα και πάλι κόντρα σε πρόστιμα και διαιτησίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να πω κι εγώ τα δικά μου.

    Κατ'αρχάς θεωρώ οτι το impact που έχει ένας προπονητής εθνικής ομάδας μπάσκετ είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό του ρόστερ, το οποίο συνήθως δεν θέλει και πάρα πολύ σκέψη για να βγει (εννοώ οτι σπάνια έχεις τόσο μεγάλο pool παικτών που χρειάζεται να σπάσεις το κεφάλι σου).

    Στα του ρόστερ τώρα, θεωρώ οτι ο Μάντζαρης είναι μεγάλη απώλεια, όχι τοσο μεγάλη όσο στον Ολυμπιακό αλλά μεγάλη. Κι αυτό γιατί μπορεί να κάνει πράγματα που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Αναφορικά με τον Σλούκα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον παίκτη, θεωρώ οτι δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην Εθνική τη δεδομένη στιγμή και υπο αυτό το πρίσμα θα προτιμούσα μια τολμηρή κίνηση που να κλείνει ματάκι στο μέλλον, δηλαδή τον Παππά. Εξαιρουμένης της απειρίας, δεν βλέπω τι μπορεί να κάνει ο Σλούκας που δεν μπορεί να κάνει ο Παππάς για την Εθνική. Και απο εμπειρία όμως, δεν ειναι δα οτι ο Σλούκας είναι κανένας βετεράνος της Εθνικής, έτσι;

    Στο 3 πιστεύω οτι με εξαίρεση τους δύο δεδομένους θα μπορούσαμε να δούμε αν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια τον Γιάνκοβιτς ή, πιο δύσκολα, τον Βασιλειάδη και πάντως σίγουρα όχι τον Περπέρογλου. Φυσικά σε ψηλά σχήματα μπορούμε να δούμε εδώ και τον Πρίντεζη ή, πιο δύσκολα, τον Καϊμακόγλου.

    Για τον Φώτση, θεωρώ οτι βάσει momentum, ηλικίας κλπ είναι πίσω απο τους Πρίντεζη και Καϊμακόγλου όμως θα ξαφνιαστώ αν δεν τον πάρει. Η εμπειρία μετράει πολύ και υπο αυτή την έννοια ο Φώτσης είναι απαραίτητος. Απο την άλλη, δεν μπορώ να σκεφτώ μη κλήση των Πρίντεζη και Καϊμακόγλου.

    Στο 5 νομίζω Κουφός, Μπουρούσης και Βουγιούκας αφήνουν πολύ πίσω τους οποιονδήποτε άλλο, αν παρ'όλα αυτά χρειαστεί (ελπίζω να μην χρειαστεί) πιστεύω οτι τύχη έχει ο Σόφο και ο Μαυροκεφαλίδης (δύσκολα αυτός).

    Τέλος να πω οτι είναι τουλάχιστον υπερβολή μετά το πατατράκ στο προολυμπιακό να σκεφτεται κάποιος για πρώτη θέση, ιδιαίτερα με καινούργιο προπονητή. Πιστεύω οτι στα μετάλια έχουμε τύχη σε κάθε τουρνουά, με οποιοδήποτε ρόστερ και οποιονδήποτε προπονητή και υπο αυτή την έννοια θα προτιμούσα να βλέπαμε κάποια νέα πρόσωπα, συγκεκριμένα τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά. Αντετοκούμπο πολύ νωρίς για να μιλάμε για Εθνική, Καββαδάς, λυπάμαι αλλά δεν το βλέπω ούτε στο βαθύ μέλλον, Κατσίβελης απο το επόμενο τουρνουά αν έχει δείξει την απαιτούμενη πρόοδο το παιδί (αν και εγώ είμαι φαν του Μποχωρίδη, αλλά τέλος πάντων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, και, Διαμαντίδης-Παπ, no. Και για το δικό τους καλό και για της Εθνικής.

      Διαγραφή
  42. Επικοινωνιακα αν τον κρινουμε μια χαρα τα πηγε και ας ειχε και τη προστασια του Πατερουλη.
    Οπως πιστευα και οταν ανακοινωθηκε το προβλημα για εμενα δεν ειναι η επιλογη των παιχτων ειτε αυτοι ειναι ρολιστες η πρωταγωνιστες. Εχουμε απο ολα τα καλα σε παικτες για να φτιαχτουν τουλαχιστον 3 διαφορετικου τυπου ομαδες με αμυντικη προσηλωση.
    Το προβλημα παραμενει και ειναι ακομα το τεχνικο επιτελειο που τον στελεχωνει και εκει ειναι η μεγαλυτερη αδυναμια μας.
    Οσο για παικτες δεν θα μπορουσα να επιλεξω τον Φωτση (νομιζω οτι πεταξε σποντα ο Τρινκιερι με κατευθυνση την Ιταλια), ουτε Σοφο ουτε Βασιλειαδη.
    Προσωπικα βαζω ερωτηματικα για τους παρακατω παικτες που μπορει να αρνηθουν τη προκληση..
    Κουφος/Καλαθης/Σπανουλης (μετα απο το νεο τοπ 16 πολλοι παικτες Ευρωλιγκας πιστευω θα αναρωτηθουν....).

    Αυτα και του ευχομαι καλο κουραγιο.

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σπανούλης είναι 100% ότι θα παίξει...
      Τον εξιτάρει η ιδέα του απόλυτου αφεντικού στην εθνική.Γενικά είναι παίκτης που βλέπεις ότι γουστάρει να παίζει και να βρίσκεται στα μεγάλα ραντεβου...Είχε δηλώσει ότι θέλει να πάιζει στην εθνική μέχρι τα 40.
      Για Κουφό,το βλέπω σχεδόν αδύνατο να παίξει...
      Ο καλάθης πιθανόν να δεχθεί,ελπίζω να μη μας την κάνει...

      Διαγραφή
    2. θα συμφωνησω μαζι σου απλως διαβασα μια σημερινη συνεντευξη που μιλαγε για κουραση.
      Αν παντως ερθουν πολυ πιθανον να εχουμε MVP ευρωλιγκας και eurocup στην ιδια ομαδα ..
      Για τον Καλαθη εγραψα γιατι στις συνεντευξεις του δεν τον ενιωσα και πολυ ζεστο νομιζω οτι περιμενει να τελειωσουν τα πρωταθληματα για να το ξεκαθαρισει..
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  43. Πρώτον ελπίζω να είναι πειστικός στο φραπέ ο Τρινκέρι.
    Οπότε...

    1. Διαμαντίδης Καλάθης Ζήσης
    2. Σπανούλης Σλούκας
    3. Παπανικολάου Μπράμος
    4. Πρίντεζης Καιμακογλου
    5. Κουφός Μπουρούσης Βουγιούκας

    Άχαστη ομάδα

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την ομάδα,επειδή όμως ο μητσάρας το έχει κόψει βάζω Φώτση και κλείσαμε!

      Διαγραφή
  44. jim
    εχουμε καιρο για αυτα
    εμενα αλλο με καιει πως θα σταματησουμε τις oversize πενταδες της τσσσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sorry Lewnida, alla den mporeite na tis stamatisete. Kia mallon kai kammia alli omada fetos. An tis stamatisete prepei na parete to kipello

      Διαγραφή
    2. η μονη ομαδα που δεν σταματιοταν ηταν οι bulls! ολες οι αλλες σταματιουνται. αλλα χρειαζεται πεδουλακια προσεγγιση-θελει τρελες. αυτο φοβαμαι: οτι ο μπαρτζωκας δεν θα τολμησει και οτι θα παμε ακλαυτοι.
      τον βολευει αφανταστα τον μεσινα γιατι ετσι θα μπορει να δυσκολεψει το πικ ν ρολ και επειδη δεν ειναι μαχμουτι κυνικα θα χτυπησει στο λοου ποστ.
      θα πρεπει να ειμαστε και εμεις κυνικοι στο πως θα την χτυπησουμε στην επιθεση. οπως οτι θα πρεπει να χρειαστει να ψηλωσουμε τις 5δες μας.

      ειδου η ροδος ειδου και το πηδημα. εχει την ευκαιρια του να δειξει εαν αξιζει αυτο το τιμονι.

      Διαγραφή
  45. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη,ωραίος τύπος ο τρινκιέρι(??) από όσα λέει.Τον βλέπω πολύ ανοιχτό στις απόψεις του και έτοιμο να κοιτάξει τα πάντα,να δουλέψει σκληρά..
    Στη στελέχωση του ρόστερ υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό.Εγώ θα άλλαζα χίλιες απόψεις για τους παίκτες.Καλός ο Παππάς,θα γούσταρα να τον δω,αλλά με τον σπανούλη παρόντα που οδηγεί όλη την ομάδα,νομίζω δεν έχει να δώσει πολλά διαφορετικά.
    Πολύ ωραίο να κλείσει όπως του αξίζει την καριέρα του με την εθνική ο Παπαλουκάς,αλλά θα είναι ενδεχόμενη αδικία να κληθεί αυτός εις βάρος παικτών ικανότερω πλέον από αυτόν.Εγώ δε θα ήθελα να δω ζήση και φώτση πάντως.Έχουν προσφέρει αμέτρητα πράγματα,αλλά ο ένας(αν δει κανείς τη φάση που μαρκάρει τον νταγκουντούρο και όλη του την νοοτροπία στο παιχνίδι θα καταλάβει..) έχει γίνει πολύ σοφτ και απαθής-άβουλος,ο άλλος δεν βγάζει πάθος-φλόγα και δεν έχει κίνητρο.(και είναι σε χειρότερη κατάσταση από πρίντεζη-καιμακόγλου.)
    Εγώ θα κατέληγα αρχικά σε μια 14αδα:(παπαλουκά,σλούκα,καλάθη,σπανούλη,βασιλειάδη,παππά,παπανικολάου,μπράμος,γιάνκοβιτς,πρίντεζη,καιμ,βουγιούκα,μπουρούση,σόφο) με φαβορί να μείνουν έξω παππά-γιάνκοβιτς.

    Όταν και αν(γιατί σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ τεχνοκράτης και αποφεύγει τα ιντριγκαδόρικα) ο Τζιμ δώσει τις προτάσεις του για τη στελέχωση της Εθνικής,θα γίνει σφαγή στο μπλογκ και οι επισκέψεις και τα σχόλια θα χτυπήσουν κόκκινο!

    Προς το παρόν,Τζιμ ποιους βλέπεις σιγουράκια,και που βλέπεις πιθανές εκπλήξεις.Διάβασα πιο πάνω,και κρίνω κι από την ίδια τη δήλωση του τρινκιέρι ότι η παρουσία του φώτση είναι πολύ αμφίβολη.Στα άλλα τι βλέπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τρινκιερι θα φύγει νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μια ομάδα που έχει τον mvp του eurocup,τον κορυφαίο παίχτη της ευρωλίγκας τα τελευταία 2 χρόνια και πιθανότατα φετινό mvp,4 φόργουορντ που στέκονται στην οποιαδήποτε ομάδα υψηλού επιπέδου στην ευρωλίγκα(παπ-μπράμος-πριντ-και) έναν ψηλό με ενεργό ρόλο σε ομάδα play off του nba,σίγουρα μπορεί να λέει πως έχει στόχο το μετάλιο τουλάχιστον.
    Απο εκεί και πέρα,είναι ευκαιρία να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα (σαν επίδειξη προθέσεων πρώτα απ΄όλα).Νομίζω πως ζήσης,φώτσης,σοφοκλής πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους πλέον.Ο πρώτος δεν είναι πλέον παίχτης υψηλού επιπέδου(βασικά σταμάτησε να είναι μετά την αγκωνιά του βαρεζάο και ούτε κατάλαβα γιατί πρέπει να καλείται βρέξει χιονίσει και ανεξάρτητα απο το τι σεζόν έκανε),ο δεύτερος διακοπεύει τα τελευταία 2 χρόνια (συν οτι αυτοί που είναι στο 4 είναι καλύτεροι απο αυτόν είναι πλέον) και ο σοφοκλής νομίζω πως είναι κρίμα να χαραμίζει μια θέση για 5 λεπτά ανά αγώνα.

    Είναι ευκαιρία επομένως ο τρινκιέρι να κάνει το βάπτισμα του πυρός σε μερικούς νέους παίχτες.Τώρα αν βλέπει πως δεν βρίσκει χημεία,λογικό να στραφεί στους μπαρουτοκαπνισμένους αλλά κατα τη γνώμη μου και έδαφος υπάρχει για ρίσκο και αξίζει να το πάρει τη δεδομένη εποχή.Και αυστηρά αξιοκρατικά να το δούμε δηλαδή.
    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που είπες για το Σοφοκλή ρε συ νομίζω οτι είναι το νόημα του 11του και 12του παίχτη...Δηλαδή θα παίζουν όλοι ίσους χρόνους? όχι , αν παίζουν οι 8 τα ίδια λεπτά θα είναι επιτυχία, γιατί προβλέπω το Σπανούλη να τραβάει 35άρια...Άρα μήπως είναι καλή ιδέα να έχεις την ατομική βόμβα-Σόφο , έστω για αυτά τα 5 λεπτά που μπορεί να πονέσουν τον αντίπαλο? Καταλαβαίνεις τι εννοώ?

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  48. Λοιπόν η Εθνική για μένα:
    Καλάθης, Σπανούλης, Ζήσης
    Παππάς, Μπράμος
    Γιάνκοβιτς, Παπανικολάου
    Φώτσης, Καιμακόγλου
    Κουφός, Μπουρούσης, Σόφο
    Μπερλουσκόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κατεβάζεις στο δύο τον μπράμος με μηδεν ballhandling για να χωρέσεις τον γιάνκοβιτς και αφήνεις έξω πρίντεζη?????

      Διαγραφή
    2. Δεν μ' αρέσει πώς παίζει ο Πρίντεζης για την Εθνική, αλλά και γενικά. Έχει βρει ρόλο στον Ολυμπιακό και μπράβο του, αλλά θεωρώ τους Φώτση, Καιμακόγλου καλύτερους. Ξέρω είμαι μειοψηφία. Επίσης, μ' αρέσει ο Γιάνκοβιτς που νομίζω έχει τα φόντα να αφήσει πολύ πίσω του τον Παπανικολάου στο μέλλον. Ο Μπράμος έχει βελτιώσει το ballhandling και μπορεί να εξαφανίσει αμυντικά τον αντίπαλο sg. Ενίοτε ξεκινάει και streak από τρίποντα. Μπερλουσκόνι

      Διαγραφή
    3. Mόμο κάποιος που έχει ψευδώνυμο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο.


      υγ
      Το τελευταίο sg που αντιμετώπισε η ομάδα του Μπράμος του ballhandler, ανέβασε το μέσο όρο του κατά 4 πόντους.

      Διαγραφή
  49. Ξανθόπουλος, Αθηναίου, Σπανούλης, Παπάς, Μπράμος, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Γιάνκοβιτς, Σχορτσιανίτης, Λ.Παπαδόπουλος, Μπουρούσης και δωδέκατος παίκτης ο έλληνας Michael Jordan ο Μπίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν δεχθεί να συμμετάσχει ο Μπίδης εγώ θα πρότεινα για αντικαταστάτη του τον Φώτση.

      Διαγραφή
    2. ο Μπιδης ειπε οτι φετος θελει να δει περισσοτερο την οικογένειά του

      Διαγραφή
  50. Τα πράγματα ως προς την στελέχωση της τελικής δωδεκάδας είναι απλά. Επειδή ο Τρινκιέρι ως νέος και αλλοδαπός δεν έχει πλήρη και σαφή εικόνα για τους έλληνες παίκτες η πρόταση θα γίνει από τους ...γνώστες (ο θεός να τους κάνει!) Ελληνες βοηθούς του, δηλαδή από τον Βασιλακόπουλο!
    Βεβαίως σε περίπτωση αποτυχίας θα φταίει ο Τρινκιέρι.

    geof

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πάντοτε διαχρονικά, τα διάφορα κυκλώματα (μανατζαραίοι, δημοσιογράφοι, κ.ά.) μέσω των κλήσεων στην εθνική ομάδα βοηθούσαν και προωθούσαν την καριέρα και το μεταγραφικό κασέ συγκεκριμένων αθλητών.
    Δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει αυτό το καθεστώς.

    geof

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λοιπόν αυτός ο Τρινκιερι πρέπει να ξέρει πολλά καντάρια μπάσκετ, πάντως το σίγουρο είναι ότι ξεκίνησε ιδανικά αφού οι 3 από τις 4 πρώτες επιλογές του είναι κυανέρυθροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κακά τα ψέματα ο κορμός της εθνικής θα είναι οι έλληνες του ολυμπιακού. Σπανούλης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης. Καλάθης, Μπράμος, Καιμακόγλου, Φώτσης, Ζήσης, Μπουρούσης, Κουφός(εάν τον αφήσουν να έρθει) οι σίγουροι από κει και πέρα. οπότε μόνο αν ο μάντζαρης δεν τα καταφέρει ανοίγει μία θέση και καλύτερα θα είναι να πάρει ένα ψηλό ακόμα (σόφο, μαυροκεφαλίδη, βουγιούκα)

    Ένας Γίωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στη θέση 2 μετά τον Σπανούλη και τον Παπά υπάρχει το χάος.
    Ας ευχηθούμε ότι θα είναι υγιείς και οι 2 γιατί δεν υπάρχει άλλος ισάξιος αντικαταστάτης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζήσης μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει ως 2, το έχει κάνει πολλές φορές στην Εθνική.

      Διαγραφή
  55. Σπανούλης-Καλάθης-Ζήσης-βασιλειαδης-καιμακογλου-μπουρουσης-πριντεζης-παπανικολαου-Κουφος-Μπράμος-Γιανκοβιτς-Βουγιούκας.
    Αν δεν έρθει Κουφός τότε Σόφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΝΚΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
    gskordak
    @jim
    jimako με πολλη αγαπη στο λεω αλλα με εστειλες αδιαβαστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα σε όλους!

    Μου κάνει εντύπωση που βάζετε όλοι τον Σπανούλη στον άσσο στις προβλέψεις σας...Ο Σπανούλης θα είναι το βασικό 2άρι, και δίπλα του θα είναι ο Καλάθης(?) σαν άσσος.

    Άρα θα πρέπει να μιλάμε σίγουρα για 4ις χειριστές συμπεριλαμβανομένου του Σπανούλη, και έναν ακόμα καθαρό σουτέρ 2άρι και κλείνουν οι θέσεις των 2 γκαρντ(έχουμε αρκετούς υποψήφιους και έχουν ειπωθεί όλοι...). Στο 3 και 4 νομίζω οι καλύτερες επιλογές είναι οι χιλιοειπωμένες μπράμος-παπ-πριντ-καιμακ. Και στο 5 3εις παίχτες και σίγουρα μέσα ο Σόφο , και εξηγούμαι γιατί. Διότι 3 παίχτες για μια θέση είναι πολλοί αλλά όταν έχεις έναν ειδικό παίχτη σαν τον Σοφοκλή που 5 λεπτά του στο παρκέ μπορεί να αλλάξουν όλη τη ροή ενός παιχνιδιού τον παίρνει μαζί έστω και για αυτά τα 5 λεπτά. Έστω οτι δεν έρχεται , και πάμε με μπουρούση , κουφό και βουγιούκα, τι να τους κάνεις και τους 3?Ο ένας θα παίζει 30 λ και οι 2 από 5? Δεν έχουν να προσφέρουν κάτι έξτρα, ενώ με το Σόφο έχεις την εναλλακτική και θεωρώ οτι θα πρέπει να είναι εκεί και ας μην παίξει καν στα μισά παιχνίδια...

    ΣτέλιοςΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή ακόμα καλύτερα, μπορεί να πάρει τον Γεωργάκη. Μ' αυτό το κόλπο, το τρίτο σου 5άρι δεν σου τρώει καθόλου χρόνο, οπότε βάζεις όσο θέλεις τα δυο πρώτα.

      Φωτιές πετάω σήμερα.

      Διαγραφή
  58. Εγώ στους 4 που έχει σίγουρους ο Κρικιέρι θα προσθετά και τον Μπίδη και έτσι η αρχική πεντάδα που θα ξεκινάει τα επίσημα παιχνίδια η εθνική θα έχει ως εξής Κατσιβελης Παπάς Μπίδης Γιάνκοβιτς Καβαδάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ακόμα να ανέβει ανάρτηση για τη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Λονδίνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο;
      Εγω που διαβάζω μόνο αυτό το blog δεν το είχα καταλάβει. Δίνοντας μάλιστα βαρύτητα στο σχόλια των επισκεπτών νόμιζα ότι είχε αποκλειστεί μετά την ήττα από τη Μακάμπι. Ή μετά την ήττα από Σιέννα; Ή μήπως μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις;
      Αααα, μπερδεύτηκα! Το βασικό όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν μια φούσκα που πάει έσκασε. Τέλος!

      Διαγραφή
    2. Tα γλειφιτζούρια των γαβρων προς τον Τζιμ συνεχίζονται."Ενα αρθράκι Τζιμ σνιφ σνιφ" "γράψε κάτι και για μας" και δώστου γλειψιμο και κλάμμα.Τζιμάρα πρέπει να γελάς.Συνέχισε έτσι φίλε,χθες εσύ άνοιξες κουβέντα τρινκιέρι και όλοι με αυτό καταπιάνονται σήμερα.Αστους να κλαινε.

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδιά που μπαίνω να ψηφίσω πεδουλάκη για καλύτερο προπονητή της χρονιάς?

      Διαγραφή
  60. Παιδιά μην σπάτε το κεφάλι σας, κανένας παίκτης δεν είναι σίγουρος εκτός φυσικά από τους 4 που προανάγγειλε ο κόουτς και για τους οποίους δεν νομίζω ότι η σωστότατη επιλογή τους να αποτελεί έκπληξη για κανέναν μπασκετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Λοιπόν εγώ τον Τρινκιερι τον παραδέχομαι, πρέπει να βλέπει πολύ μπάσκετ ο άνθρωπος, και εγώ στη θέση του πάνω σε αυτούς τους 4 θα έχτιζα την νέα εθνική. Κάτι μου λέει ότι η εθνική βρήκε μεγάλο λαβράκι για τον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας στην παρακάτω σημερινή απόφαση σκάνδαλο προτείνω την απόσυρση όλων των διεθνών παικτών της ομάδας από όλες τις εθνικές ομάδες.
    http://www.panioniosbc.gr/pages/news/articles/1/asead.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δηλαδή, θα καλέσει ο Τρινκιέρι τον Γιάνκοβιτς ή τον Παππα για το Γιουρομπάσκετ και εσείς θα τον πείσετε να μην πάει...

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα στην παρέα
    Κάποιες σκέψεις , χωρίς να μπαίνω σε διαδικασία να προτείνω 12δα , ούτε να σκεφτώ τους αντιπάλους , χημείες κλπ

    - Θέλεις οι παίχτες που θα πάρεις να έχουν πραγματική δίψα για διάκριση μέσω της ομάδας , στο συγκεκριμένο τουρνουά αλλά και σε βάθος χρόνου. Όχι να σώσουν απλά μια χρονιά ή να βελτιώσουν/διευρύνουν το ατομικό τους παιχνίδι για το επόμενο στάδιο στην καριέρα τους.
    -Η δήλωση περί ρολιστών - ασχέτως του επικοινωνιακού - πιστεύω είναι στη σωστή κατεύθυνση.
    -Δεν είναι προδότες κάποιοι παίχτες αν αποχωρήσουν για ν αφήσουν τη θέση τους σε άλλους. Και φυσικά δεν είναι άσχετος ή εμπαθής ο εκάστοτε προπονητής αν αφήσει κάποιον έξω γι αυτό το λόγο.
    -Για το σοβαρό του ποστ παιχνίδι , παίρνεις seven f Βουγιούκα.
    -Καιμακόγλου ρολίστας άκρως ποιοτικός και σταθερός. Μέσα εννοείται.
    -Αν ήταν καλά ο Μάντζαρης , δεν το συζητούσα καν...
    - Σόφο γιοκ. Κακή χρονιά (μόνο αυτή;)...υπάρχει νομίζω μία "προστασία" λόγω της συμπαθούς περσόνας του , αλλά όχι άλλο (μη σου πω και από τον Παο)
    -Ζήσης , Φώτσης ας δεχτούν την οποιαδήποτε στάση του προπονητή απέναντί τους. Ντάξει παίζουν τόσα χρόνια στην εθνική , αλλά ας ψηθούν και οι μικρότεροι και για τα μελλοντικά τουρνουά.
    -Θέλω Σπανούλη σοβαρό και χωρίς βεντετισμούς.
    -Ο Μπράμος είναι σε διαρκή άνοδο φέτος.

    Σε γενικές γραμμές ας δείξουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή. Δεν μπορώ να κρίνω τις ικανότητές του , αλλά φαίνεται να σέβεται , να εκτιμά και να αγαπάει την μενταλιτέ του έλληνα παίκτη. Πιστεύω θα κάνει καλές επιλογές. Και σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα , μη ξεχνάμε και πως οι άλλοι παίζουν μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν μας έφτανε η παραφιλολογία για τον ΔΔ, ξαφνικά μας προέκυψε και Παπαλουκάς! Αναρωτιέμαι αν η ερώτηση ήταν 'βαλτή' και από ποιον. Αν συζητάμε για Παπαλουκά, επιβάλλεται να ανοίξει η συζήτηση και για τον Κώστα τον Παταβούκα, μην σας πω και για τον Μέμο Ιωάννου. Επιτέλους, ας διοργανώσει η ΕΟΚ ένα φιλικό της Εθνικής με έναν γερό αντίπαλο αυτό το καλοκαίρι προς τιμήν και των δυο, να τελειώσει η καριέρα τους στην Εθνική επίσημα και αμετάκλητα και να σταματήσει αυτή η γελοία σπέκουλα.

    Στα περί επιλογής: Ζήσης και Φώτσης είναι αμετακίνητοι. Ο Τρινκιέρι ξέρει πού ήρθε και θα πράξει αναλόγως. Ο Ζήσης πιθανόν θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που του αναλογεί λόγω του τραυματισμού του Μάντζαρη. Όπως και να έχει το ποιοι θα είναι αναπληρωματικοί των Σπαν και Καλάθη λίγη σημασία έχει. Το βασικό είναι πώς θα ταιριάξουν αυτοί οι δυο, γιατί κάτι μου λέει ότι από αυτό θα εξαρτηθεί που θα φτάσουμε.

    Ο Φώτσης μπορεί να λειτουργήσει σαν μπαλαντέρ 5ος ψηλός, πίσω από Καϊ-Πρίντεζη και δυο εκ των Κουφού-Μπορου-Σοφο-Ιαν. Πάντως στο 5 έχουμε τόσο βάθος που μπορούμε να απορροφήσουμε απουσίες χωρίς μεγάλο κόστος (btw, ο Κουφός είναι πλέον και επίσημα ένας ρολίστας στο ΝΒΑ. Η εμπειρία δείχνει ότι ρολίστες στο ΝΒΑ δύσκολα μετατρέπονται σε αστέρες τα καλοκαίρια στις εθνικές, οπότε μην τα βάψουμε μαύρα αν δεν έρθει). Η σίγουρη (για εμένα) συμμετοχή του Φώτση σημαίνει ότι θα πάμε μόνο με 2 πεντάρια, εκτός και αν προκειμένου να πάρει 3 πεντάρια ο Τρινκέρι αναγκαστεί να κόψει έναν εκ των Πριντ-Καϊ (κακώς για εμένα) ή κατέβει με 6 συνολικά ψηλούς (επίσης κακό).

    Σχετική ένδοια υπάρχει στα φτερά, όπου πέραν του αδιαμφισβήτητου Παπ υπάρχει ένα γκρουπ (Μπράμος-Βασιλειάδης-Περπ και ίσως Γιάνκοβιτς) που δεν δημιουργούν ενθουσιασμό. Προβάδισμα έχει ο Μπράμος λόγω άμυνας και παραστάσεων από Ευρωλίγκα (τα 7/9 τρίποντα με αντίπαλο τον Τρινκέρι τα έβαλε).

    Πιστεύω ότι η Εθνική έχει δυο σίγουρες πεντάδες, συνολικά 10/12 σίγουρους χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τραυματισμούς, αποχωρήσεις και αποχές:
    Σπαν-Καλάθης-Παπανικολάου-Πριντ-Κουφός
    Ζήσης-Σλούκας-Μπράμος-Καϊ-Μπορούσης

    Μπαλαντέρ ο Φώτσης στους ψηλούς (11ος), Σόφο και Ίαν εναλλακτικές αν δεν έρθει ο Κουφός και ένας εκ των Βασιλειάδη-Περπ-Παππά-Γιάνκοβιτς ως 12ος παίχτης. Μακάρι να προλάβει ο Μάντζαρης πάντως γιατί ο Σλούκας δεν μου προκαλεί εμπιστοσύνη ούτε και για 4ος χειριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, απεργοσπάστη.
      Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου και ιδιαίτερα στο θέμα με την προσαρμογή του Κουφού. Καταρχήν, νομίζω ότι ο Κουφός θα είναι ένας από τους πρώτους που θα μείνει απ' έξω με δική του πρωτοβουλία. Επίσης, πρέπει να δούμε τί ρόστερ θα έχουν και οι αντίπαλοί μας στον όμιλο ο οποίος δεν είναι της πλάκας. Επίσης, συμφωνώ ότι ο Σλούκας δεν θα είχε θέση στην ομάδα αν ήταν ΟΚ ο Μάντζαρης, παρόλο που σαν παίκτες είναι τελείως διαφορετικοί. Το θέμα, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τί μπάσκετ θέλει να παίξει ο Τρινκιερί. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά να δούμε ποιοί, μετά τους σίγουρους, έχουν πιθανότητες για την τελική 12άδα. Για παράδειγμα ο Μαυροκεφαλίδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κόουτς αν θα είναι διαθέσιμος το καλοκαίρι και απάντησε θετικά. Άρα τον υπολογίζει. Τώρα για τους τέσσερις μικρούς που γίνεται λόγος από χθες, νομίζω ότι αγωνιστικά μόνο ο Γιάνκοβιτς αξίζει μία ευκαιρία αλλά καλύπτει θέσεις που υπάρχει πληθώρα επιλογών. Επομένως, μόνο αν υπάρξουν απουσίες έχει ελπίδες να τρυπώσει στην 12άδα.

      77

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε 77
      Μα αυτό που λες εννοείται, όλα ξεκινάνε από το τί θέλει ο προπονητής. Εμείς εδώ απλά αραδιάζουμε ονόματα για κουβέντα:) Αν και θα επιμείνω ότι το δίδυμο Σπανούλη-Καλάθη θα καθορίσει πολλά. Ο οποιοσδήποτε προπονητής θα το δεχόταν αυτό.
      Σχετικά με Κουφό: Δεν θα τον κατηγορήσω αν μείνει έξω. Τις δυο προηγούμενες χρονιές που έπαιξε ούτε βοήθησε ούτε βοηθήθηκε. Επιμένω (και νομίζω ότι συμφωνείς) ότι μικρή σημασία έχει αν ένας παίχτης παίζει στο ΝΒΑ ή όχι (εκτός και αν λέγεται Νοβίτσκι, Γκασόλ ή Πάρκερ). Εδώ ακόμα και η Ιταλία παίζει καλύτερα χωρίς τον Μπαρνιάνι.
      Περί αντιπάλων: Νομίζω ότι θα υπάρχουν πάρα πολλές απουσίες, όπως συμβαίνει συνήθως στα Ευρωμπάσκετ πριν τα παγκόσμια (2005, 2009 κοκ). Αντίθετα, τα Ευρωμπάσκετ πριν τις Ολυμπιάδες είναι συνήθως φουλ. Αν η μοναδική μας απουσία είναι ο Κουφός, θα είμαστε από τις πιο πλήρεις ομάδες.
      Περί των '4': Δυστυχώς η ανάγκη του Βασιλακόπουλου για ντόρο και η τάση της ΕΟΚ να χρίζει εκ των προτέρων τα πρόσωπα και τον ρυθμό ανανέωσης επιβάλλουν με το καλημέρα στον Τρινκέρι επιλογές και συμβιβασμούς. Τουλάχιστον τον έκαναν μέρος του παιχνιδιού και τον άφησαν να ανακοινώσει αυτός ονόματα, όχι όπως το 2009 που ο Σφαιρόπουλος έμαθε μέσω των παπαγάλων της ΕΡΤ στον αέρα ότι θα καλέσει τον Παπανικολάου στην προεπιλογή.
      Περί Καβαδά: Εδώ ο Τρινκέρι έχει βασικό τον Κουζίν, ο Καβαδάς θα του φαίνεται Χακίμ:)

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε, όντως, κι εγώ στο Jim αυτό έγραψε χθες. Ο πατερούλης και οι συν αυτώ είναι το πρόβλημα. Γι' αυτό ένας προπονητής χωρίς μεγάλο όνομα όπως ο Ιταλός, γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια των παλαίουρων παραγόντων της ΕΟΚ. Εδώ μας αράδιασε τα περί ευρωπαίων πολιτών για να δικαιολογήσει τις χυλόπιτες που έφαγε από τους Έλληνες προπονητές. Για φαντάσου, η ελληνική εθνική ομάδα δεν έχει Έλληνα προπονητή αλλά προπονητή από μία χώρα που έχει να επιδείξει επιτυχίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο δεν ξέρω και εγώ από πότε. Προσοχή, δεν λέω ότι ο Τρινκιερί είναι μυρωδιάς. Αντιθέτως, νομίζω ότι έχει στοιχεία που τον κάνουν ελκυστικό. Αλλά, διάολε, ολόκληρη ελληνική σχολή και δεν μπορείς να βρεις αξιόλογο προπονητή; Απλά, οι Έλληνες, βλέποντας και το φιάσκο με το Ζούρο, ξέρουν τί θα συναντήσουν και προτιμούν να μην μπλέξουν. Ο Ιταλός πιστεύει ότι αυτή είναι η ευκαιρία της καριέρας του για να ανέβει στο πάνω ράφι. Ας ελπίσουμε ως Ιταλός να ξέρει πώς να ελιχθεί και να γλιτώσει από τις κακοτοπιές.

      77

      Διαγραφή
  65. Υπάρχει περίπτωση να πάρει ο Χάινς ελληνικό διαβατήριο και να τον καλέσει ο Ιταλός; (να θυμίσω ότι γνωρίζονται πολύ καλά).
    Νομίζω ότι θα ήταν μια κατάσταση που θα άρεσε σε όλους.
    Η Εθνική θα κέρδιζε πολλά από τον παικταρά.
    Ο παίκτης θα έφτιαχνε κι άλλο το όνομά του.
    Ο Τρινκιέρι θα είχε ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του.
    Εμείς θα είχαμε την τύχη να τον δούμε να ματώνει και την γαλανόλευκη.

    Νομίζω ότι στην Εθνική πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία σκέψη. Αλλά δυστυχώς στην φροντλάιν είμαστε πολύ γεμάτοι. Αν υπήρχε ένας 'φτεράς' που να συνδυάζει καλό σκορ και άμυνα, θα το συζητούσαμε περισσότερο.

      Διαγραφή
    2. Γεμάτοι μεν, αλλά ως συνήθως δεν έχουμε τον τρέντι undersized δυναμίτη. Τον σέντερ που θα μπορεί να αλλάξει στα μαρκαρίσματα και που θα δώσει απίστευτης ενέργειας φάσεις, είτε με την μπάλα στο παρκέ, είτε τελειώνοντας από pnr. Η μη ενεργοποίηση του Μπατίστ τόσα χρόνια είναι ένα διαχρονικό όνειδος για τους κολλημένους καρεκλοκένταυρους της ΕΟΚ. Ελπίζω αν αυτή τη φορά υπάρξει σενάριο Χάινς, να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  66. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. άμα δεν φύγει ο Μπουρούσης, η εθνική δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα (όπως δλδ έγινε και με τον Ολυμπιακό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παιδιά καλησπέρα και από εμένα.

    Νομίζω ότι φέτος υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα για την εθνική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Ποτέ άλλοτε (με εξαίρεση ίσως το καλοκαίρι του 2008 -το Προολυμπιακό της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου) δεν υπήρχαν τόσο πολλές και αξιόλογες επιλογές σε όλες τις θέσεις.

    Για να το δούμε λίγο συγκεντρωτικά, η "δεξαμένη" από την οποία θα κληθεί να επιλέξει ο Τρινκιέρι θα είναι οι εξής 17 παίκτες:

    1-2: Σπανούλης - Καλάθης - Παππάς - Κατσίβελης - Μάντζαρης
    Μπράμος - Ζήσης - Σλούκας
    3. Παπανικολάου - Περπέρογλου -Γιάνκοβιτς
    4 - 5. Καϊμακόγλου - Φώτσης - Σχορτσιανίτης (;) - Μπουρούσης - Κουφός (;)- Μαυροκεφαλίδης (;)

    Ο Τρινκιέρι έχει την τύχη να "μορφοποιήσει" την ομάδα του όπως ακριβώς θέλει. Αν κρίνω από την πορεία του στην Καντού, ίσως προτιμήσει μια undersized γραμμή ψηλών και γκαρντ που θα τραβήξουν σκορ, τα οποία δείχνει να προτιμάει σε σχέση με τα pass-first point-guards.
    Με εξαίρεση τον Tabu, κανένας γκαρντ της Καντού φέτος δεν είχε περισσότερες από 2 ασσίστ μ.ό. στην Ευρωλίγκα.
    Βλέπω τελικώς να πλαισιώνει το Σπανούλη με Καλάθη (λόγω scoring mentality που επέδειξε φέτος στην Κούμπαν και που θύμισε τον Καλάθη των Gators και λόγω της αμυντικής του προσήλωσης), Ζήση (κυρίως λόγω εμπειρίας) και Μπράμο(θα του χρειαστεί το mid-range shot που δείχνει σιγά-σιγά να "το'χει"), ίσως και έναν εκ των Παππά ή Σλούκα. Στο Σλούκα δίνω πιο πολλές πιθανότητες λόγω περισσότερων παραστάσεων. Ο Παππάς είναι καλός παίκτης σκόρερ, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα ικανός να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Στον Πανιώνιο άλλωστε είναι ηγέτης.
    Στο τρία Παπανικολάου - Περπέρογλου μάλλον θα πάρουν την κλήση ενώ όσον αφορά τους ψηλούς βλέπω Φώτση - Καϊμακόγλου - Πρίντεζη για 4 με αυτή τη σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη των θέσεων ενώ στο 5 δίπλα στο Μπουρούση που δύσκολα θα χάσει τη θέση στην 12άδα, αν τελικώς δεν έρθει ο κατά πολύ βελτιωμένος Κουφός, μάλλον η θέση θα πάει στο Σόφο που μπορεί να δώσει 10-15 ποιοτικά λεπτά που τόσο έλειψαν πέρυσι στο Προολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα, Jim και λοιποί fellas. Αν και πολύ καθυστερημένος (ήδη υπάρχει νέο άρθρο), ας προσφέρω κι εγώ τον οβολό μου.

    Καταρχάς, ο Τρινκιέρι μου φαίνεται πολύ έξυπνος και καπάτσος τύπος για να μην καταλάβει με τι κοράκια έχει μπλέξει - μιλάω για το μπασκετικό κατεστημένο της ΕΟΚ και του Τύπου. Ελπίζω ότι θα καταφέρει να ελιχθεί και να προστατεύσει τον εαυτό του και την ομάδα από τις γελοίες καταστάσεις που συχνά βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί θεωρώ ότι θα πάρει καλύτερο βαθμό από τους Ζούρο και Καζλάουσκας των οποίων η θαυμάσια δουλειά υπονομεύτηκε σχεδόν συνειδητά από τους γνωστούς κυρίους.

    Επίσης, δεν παίρνω καθόλου τοις μετρητοίς την 4άδα νέων παικτών που έβαλε στο παιχνίδι. Μου φαίνεται ότι ήταν ένα κολπάκι για να δείξει ότι είναι εις βάθος ενήμερος για το υλικό που έχει στα χέρια του. Δεν είναι δυνατόν να φτιάξουμε σοβαρό ρόστερ με αυτούς τους παίκτες μέσα. Οι Κατσίβελης-Καββαδάς έχουν μείνει στάσιμοι. Ο Βλάντο είναι σούπερ, αλλά ο Παπανικολάου είναι καλύτερος και πιο έμπειρος. Όσο για τον Παππά έχει ερωτηματικό την απειρία του - κατά τα άλλα θα ήταν χρήσιμος ως instant offense από τον πάγκο.

    Γενικά, είναι πολύ ευχάριστο να έχουμε στα χέρια μας μια σοβαρή δεξαμενή 18-20 παιδιών για να βγει ένα καλό μίγμα - από όλους αυτούς μόνο ο Σπανούλης ανήκει στην απόλυτα τοπ κλάση, εκτός αν αλλάξει γνώμη ο Διαμαντίδης που αποκλείεται.

    Παίρνοντας τον Σπανούλη σαν βάση αμέσως βλέπουμε ότι απουσιάζει ο γκαρντ που να μπορεί να τον συμπληρώσει ιδανικά - κρίσιμος ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή θα ήταν να χρίσουμε τον Καλάθη ως κύριο δημιουργό με τον Σπανούλη να παίζει καθαρά ως δημιουργικό "2", παίρνοντας την μπάλα στο πλάι (όπως κάνει τώρα ο Λο). Αν ξεκουράσουμε τον Μπίλι από την πίεση του πλέι-μέικερ, θα μπορούσε να είναι φονικός πέφτοντας μέσα στα κενά της αντίπαλης άμυνας. Έχει πολύ καλά πατήματα και αξιόπιστο midrange παιχνίδι. Απο εκεί και πέρα ο Ζήσης είναι σταθερή αξία ως low mistake χειριστής και ηγετική μορφή στα αποδυτήρια - η παρουσία του εγγυάται το καλό κλίμα και την ομοιογένεια - χώρια που έχει πολυετή θητεία στην Ιταλία και σίγουρα έχει την εκτίμηση του Τρινκιέρι.

    Φαντάζομαι συμφωνούμε ότι μας χρειάζεται και τέταρτος χειριστής. Αυτός μπορεί να είναι ο Σλούκας (καλός πασέρ και σουτέρ) ή να κάνουμε την έκπληξη με τον γκραν μετρ Τεό που θα έκανε θραύση ερχόμενος από την άκρη του πάγκου σε ένα κλειστό σετ παιχνίδι. Αν επιλέξουμε Παπαλουκά, κερδίζουμε μια έξτρα εκδοχή επίθεσης από το ποστ, αλλά χάνουμε σε τρίποντο και τότε θα πρέπει να πάρουμε τον Βασιλειάδη που είναι ο πιο γνήσιος σουτέρ μας. Αν πάμε στον Σλούκα, ίσως περιττεύει ο Βασιλειάδης και θα μπορούσε να πάρει μια θέση ο Παππάς, όπότε το ρόστερ μας αλλάζει αρκετά με πέντε παίκτες στο ασόδυο.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (συνέχεια)

      Σε κάθε περίπτωση το "3" το καλύπτουν Μπράμος και Παπανικολάου που είναι σκληροί αμυντικοί, πιστοί στο ριμπάουντ, παίκτες ομάδας και με καλό σουτ. Μου αρέσουν μαζί γιατί έχουν διαφορετικά σωματομετρικα χαρακτηριστικά και χωρούν και στην ίδια πεντάδα ως 2-3 (αν όχι και 3-4...). Για το Περπέρογλου δεν το συζητώ καν στο συγκεκριμένο ρόστερ: είναι σοφτ παίκτης και θέλουμε σκληράδα μιας και οι κοντοί μας δεν "δαγκώνουν". Θα μας χρησίμευε μόνο για το καλό ποστ παιχνίδι του, αλλά αυτό θα το βρούμε μόνο με αλχημείες (κατεβάζοντας 4άρι στο "3") ή αν υπάρχει ο Παπαλουκάς - έτσι κι αλλιώς τέτοια παιχνίδια θα αφορούν μικρό αριθμό κατοχών.

      Στους ψηλούς το πρόβλημα είναι χοντρό από την άποψη ότι ο Φώτσης που έχει την περισσότερη εμπειρία, τα καλύτερα σωματικά προσόντα και το καλύτερο μακρινό σουτ, είναι σε εμφανώς πτωτική πορεία. Ακόμα κι έτσι η ομάδα δεν πρέπει να στερηθεί την αμυντική του ενέργεια και τη δουλειά του στο ριμπάουντ. Κοντά στο "4" ο πυραυλοκίνητος Πρίντεζης και ο τεχνίτης και ξύπνιος Καϊμακόγλου - και οι δύο έχουν καλό ποστ παιχνίδι και μπορούν για λίγο να κατέβουν στο "3".

      Έτσι δυστυχώς μας μένουν μόνο δύο θέσεις για σέντερ, ρίσκο που θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε, όσο κι αν στη συγκεκριμένη θέση έχουμε τη μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών. Λόγω γενικότερης αστάθειας αφήνω έξω τον Σόφο (θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια για τρίτο σέντερ). Η σταθερή αξία (25λεπτά στάνταρ) λέγεται Μπουρούσης που όταν είναι focused μπορεί να θεωρηθεί τοπ σε επίθεση και άμυνα. Αναγκαστικά θα είναι ο κύριος finisher από pnr - στον Ολυμπιακό έκανε σούπερ alley hoop από πάσες του Σπανούλη. Το δίλημμα είναι για τον δεύτερο ψηλό, αφού δεν έχουμε μια καλή undersized λύση (o Καββαδάς για την ώρα αποδεικνύεται φούσκα) που να δίνει ενέργεια. Αν ο NBAer Κουφός είναι διαθέσιμος, θα πάρει τη θέση. Είναι ψηλός και γυμνασμένος, θα δώσει μάχες στο ποστ, θα καθαρίσει το αμυντικό ριμπάουντ, ενώ είναι αξιόπιστος και στις βολές. Νομίζω ότι αμυντικά υπερτερεί του σοφτ Βουγιούκα που δεν βοηθάει και καθόλου στο ριμπάουντ. Και δεν ξέρω καθόλου την εξέλιξη του Μαυροκεφαλίδη εκεί στη Βαλτική, αν και θεωρώ απίθανο να έχει ξαφνικά μετατραπεί σε energy guy.

      Αυτά και σόρι για το μακροσκελές.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  70. Ασχετος παντελως .......σαν τον εν λογω κυριο εχουμε πολλους στους παγκους......εχει μονημως εμενες με κοντα σχηματα ...δεν του βγενει ποτε μαρκαρισμα ....σε κρισημες στιγμες ξεχνα να κανει αλλαγες κουραζοντας τους παιχτες ξεχνα να παρει time out ξεχνα γενικα τι εχει ο παγκος ποιος ειναι και ποιο λομπυ τον προωθη ειναι για γελια.....
    ενας λογος ακομα για να μην ειναι προπονητης της εθνικης ειναι πως πολυ καλυτεροι απο αυτον τον απιστευτα παιδαριωδη τυπακο ιταλοι προπονητες δεν κατωρθωσαν να
    κερδισουν ευκολα την εθνικη ελλαδος με ελληνα προπονητη στον παγκο......επιγοντος σπιτι του .....και φυσικα θα τον πληρωσετε κιολας για το συμβολεο που ειναι μεχρι το 2016 ακου μεχρι το 2016.......για να μην χασουν το φρουτο.....κυριε βασιλακοπουλε ....η trinkieri dolce vita προβλεπω συντομα να ειναι..θανατος οχι στην Βενετια αλλα στην Σλοβενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή