Athlenda

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗ ΜΑΓΧΗ..



Ο Ολυμπιακός περνάει ήδη πάνω από τη Μάγχη και πλησιάζει στο Λονδίνο..(?) Μετά από καιρό οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν πραγματικά καλό μπάσκετ και ποδοπάτησαν την Αναντολού.. ή μάλλον αλλού ντ’αλλού-Εφές φτάνοντας στο 2-0. Σπουδαίο μπάσκετ από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα απέναντι στην Κάχα. Αιχμάλωτη η Μακάμπι στη Μαδρίτη, σε μια σειρά όμως που δεν έχει τελειώσει.. Οι απόψεις του Hoopfellas..



To 2-0 είναι πολύ  σημαντικό, αλλά είναι τέτοια η φύση της ποστ σίζον που μπορεί να βρεθείς από το ζενίθ στο ναδίρ (και το αντίθετο..) ψυχολογικά χωρίς να το καταλάβεις. Θέλει πολύ προσοχή στο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη..

-Το ΣΕΦ είχε αρκετό κόσμο και ήταν πραγματική έδρα τη Παρασκευή. Ότι καλύτερο δηλαδή, αφού αυτό συνδυάστηκε με αρκετά καλό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό, μετά από πολύ καιρό. Έχουμε εκφράσει την άποψη μας για τους πρωταθλητές καιρό τώρα, αξιολογώντας την εικόνα τους. Δε πείθουν, δεν αποδίδουν καλό μπάσκετ, πολύ σημαντικό ότι κερδίζουν όμως. Στο δεύτερο ματς της σειράς λοιπόν, έπαιξαν και καλό μπάσκετ για μεγάλο διάστημα ικανοποιώντας τον κόσμο τους.


-Η Εφές έδειξε αποφασισμένη να φύγει με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα του ματς. Είχε ενέργεια, κίνηση χωρίς τη μπάλα, χτυπούσε με συνέπεια κοντά στο καλάθι με όλους σχεδόν τους παίκτες, με κέντρο βάρους της επίθεσης την περιοχή που εκτείνεται από τα 4μ. και μέσα. Βοήθησε και ο Ολυμπιακός σε αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί στα πρώτα λεπτά. Ανεξήγητα νευρικός, δεν «πάτησε» καλά από την αρχή χάνοντας «άχαστα» εξ’επαφής καλάθια που χάλασαν λίγο το μυαλό και τη συγκέντρωση των γηπεδούχων, αν και κάπου φαινόταν ότι οι γηπεδούχοι εν τέλει είχαν δώσει το δικαίωμα.
Κάπου εκεί είχαμε και το σημείο καμπής για την Εφές και είναι χαρακτηριστικό για να δείτε πόσο σημαντική είναι η πνευματική συγκρότηση –ειδικά- σε ένα τέτοιο ματς. Η ομάδα του Μαχμουτί «πνίγηκε»  στη κυριολεξία από την επιθυμία να ξορκίσει το «φάντασμα του τριπόντου» που την κυνηγά τον τελευταίο καιρό  (μετράνε 16/92 στα τελευταία 5 ματς της Ευρωλίγκας και 3/34 στα 2 του ΣΕΦ..) μπαίνοντας στη διαδικασία να σουτάρει (ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο) ενώ είχε δεύτερες επιλογές, γεγονός που χάλασε το μυαλό της και την αρχική ισορροπία της επίθεσης της με όλη αυτή την αστοχία.


-Στο ξεκίνημα της σειράς και όσον αφορά τον Ολυμπιακό,  είχαμε μιλήσει  για 1.) στροφή στην άμυνα και 2.) τρανζίσιον επίθεση. 

Το αμυντικό effort των ερυθρολεύκων κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, τσακίζοντας μια επίθεση η οποία ήταν ζαλισμένη και παραπατούσε αλλά επικίνδυνη να συνέλθει καθώς δεν είχε πέσει στο πάτωμα.. Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον Παπανικολάου στον Φάρμαρ, τοποθετώντας παίκτη με μακρά άκρα που μπορεί να ακολουθήσει τον Αμερικανό quarterback στοχεύοντας στο να περιορίσει τη δημιουργία του (κάτι παρόμοιο περίμενα και απέναντι στον Πλάνινιτς στα δύο ματς φέτος, τελικά δεν έγινε..) η οποία είχε προβληματίσει την ελληνική ομάδα στο πρώτο παιχνίδι (τη Παρασκευή τελείωσε με 2/9σ. και 3 τελικές).  Βασικός στόχος βέβαια ήταν ο Τζόρνταν Φάρμαρ, με τον Ολυμπιακό να στηρίζεται στην αμυντική λογική του να μην τον αφήσει να πάει όπου θέλει αυτός με τη μπάλα, αλλά όπου θέλει η άμυνα. Ο Φάρμαρ επιτέθηκε κυρίως από τον άξονα, “straight to the hoop” πάνω στην ερυθρόλευκη φροντκόρτ και όχι από «πλευρά» δεδομένου ότι τα passing abilities του είναι τέτοια που στη περίπτωση αυτή μπορούν χτυπήσουν του ερυθρόλευκους στη μετακίνηση της άμυνας από την strong στη weak side. Και ο Λο (κυρίως) και όποιος πήγε πάνω του, έκανε εξαιρετική δουλειά φτάνοντας εν τέλει να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού. Έχει τέτοιες τάσεις ο Αμερικανός γκαρντ στη μέχρι τώρα καριέρα του ως franchise player πάντα, «βγαίνοντας εκτός» για μεγάλα διαστήματα μέσα στο παιχνίδι παρόλο που δεν εκβίασε προσπάθειες και κοιτούσε να «αναμείξει»  τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Χωρίς το μεγάλο όπλο της, το εξαιρετικό μπακόρτ, η Εφές δεν είχε τύχη.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε αποτελεσματικά στο τρανζίσιον και με αυτόν τον τρόπο επίθεσης επέβαλλε τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Εκεί οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο μιας και οι Τούρκοι είναι για..κλωτσιές σε αυτό το κομμάτι. Παρατηρείστε στη μετάβαση τους από την άμυνα στην επίθεση πόσο αργοί είναι σαν σύνολο. Δε θυμάμαι πόσες φορές ο Ολυμπιακός έφτανε σε lay up έχοντας ουσιαστικά αντίπαλο μόνο τον κεντρικό παίκτη της επίθεσης των Τούρκων, σε σημείο που οι παίκτες της Εφες εκνευρίστηκαν ο ένας με τον άλλον. Αυτή η κατάσταση επίθεσης πρέπει να γίνει το άρμα μάχης των ερυθρολεύκων στη Πόλη με την οποία μπορεί ακόμα και να φθείρει το μπακόρτ των Τούρκων (Λούκας-Φάρμαρ είναι οι μόνοι –μαζί με τον Γκονλούμ) που  σπριντάρουν για να ελέγξουν μπάλα-θέσεις). Η φάση του 19ου λεπτού, όπου η ελληνική ομάδα φτάνει με τρανζίσιον από το ένα καλάθι στο άλλο χωρίς σχεδόν ντρίμπλα,  είναι εκπληκτική  αλλά και ενδεικτική του performance των Τούρκων σε αυτό το κομμάτι.


-Στο 2ο ματς το hot δίδυμο των τελευταίων ημερών, Παπανικολάου-Πρίντεζης, έκανε μια σχετικά χαμηλή πτήση αλλά ο κόουτς Μπαρτζώκας έβγαλε από τον πάγκο τους Περπέρογλου-Άντιτς που «τελείωσαν» την Εφές όντας αρκετά επιθετικοί προς το καλάθι. 8π. και 6 ριμπ. ο Έλληνας φόργουορντ, 11π. (3/5 τριπ.) με 7 ριμπ. ο Άντιτς, του οποίου το shooting performance από μακριά ήταν καθοριστικό. Έχουμε πεί για τον ευεργητικό αντίκτυπο του τριπόντου από το «4» στην επίθεση των Πειραιωτών..  Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε 11 παίκτες πάνω από 10 λεπτά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε ιδιαίτερες αυξομοιώσεις στην απόδοση της (σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν) αναδεικνύε το βάθος του ρόστερ. Το ίδιο και η πολυπρόσωπη επίθεση στη βάση διαφορετικών αγώνων με την έννοια ότι μπορεί να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Κορυφαίος ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αν και όχι ιδιαίτερα εύστοχος έπαιξε ένα κομπλέ παιχνίδι (15π.-4 ριμπ. 8 τελικές) με πολυδιάστατη παρουσία.


-Ο Μαχμουτί ήταν επίσης κακός.  Δεν είχε την επιρροή που χρειαζόταν η ομάδα του στο παιχνίδι και εάν δεν είχε τον συγκινητικό Γκονλούμ (είναι ο μόνος ψηλός που έχει τα πόδια για να παίξει πραγματικά λεπτά σε αυτό το επίπεδο) θα είχε μαζέψει πολλά..  Η ζώνη που εμπνεύστηκε και επέμεινε ήταν μια απόφαση, που όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής της, δε κατάλαβα, ειδικά στην 4η περίοδο. Δε τη συνόδεψε με ένα ζον πρες τουλάχιστον στα ¾ ή κάτι διαφορετικό ώστε να αλλάξει τον ρυθμό και να καλύψει τη διαφορά (θα μου πείς κινδύνευε να μετράει lay ups αλλά στο χρονικό διάστημα εκείνο δεν έχει πολλές επιλογές). Απλά έστησε μια παθητική, στατική 2-3  ζώνη. Ο Μπαρτζώκας κατέβασε τον Άντιτς στη base line (σε συγκεκριμένο play), έβαλε τον Χάινς να κινείται πάνω κάτω (ανάλογα με τη μπάλα) στον άξονα και ο Ολυμπιακός «πάτησε» από την αρχή καλά ξεπερνώντας κάθε πιθανό (ψυχολογικό κυρίως) πρόβλημα που θα μπορούσε να του δημιουργηθεί.

-H σειρά σαφώς δεν είναι εύκολη. Η έδρα αλλάζει, το ίδιο και η ψυχολογία των αγώνων μετά από μια νίκη της ομάδας που βρίσκεται κάτω. Θέλει πολύ προσοχή, αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό. Ο αντίπαλος παραπαίει, αυτό είναι φανερό εδώ και καιρό. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Ολυμπιακός αρκεί να δείξει συνέχεια. Που ξέρετε..? Οι  2 αγώνες της Κωνσταντινούπολης μπορεί να δώσουν στους ερυθρόλευκους την απαραίτητη ώθηση..

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (2-0)


Η ΤΣΣΚΑ ρολάρει και παίζει το μπάσκετ που θέλει ο Μεσίνα. Δεν υπήρχε κόντρα στη σειρά εκτός συγκεκριμένων διαστημάτων στο ξεκίνημα. Είναι τέτοια η υπεροχή των Ρώσων όταν η άμυνα τους αρχίσει να «διαβάζει» την επιθετική κατεύθυνση του αντιπάλου που οι Βάσκοι πραγματικά έμοιαζαν ανήμποροι. Ο Μεσίνα συνεχίζει με τα ψηλά σχήματα (που ματσάρουν ιδανικά άλλωστε την Κάχα) ενώ είναι κυνικός ο τρόπος που τελειώνει επιθέσεις στο low post είτε  παίζοντας πάνω στον Λαμπέ είτε περνώντας με ευκολία τη μπάλα στη καρδιά της ρακέτας της ομάδας του Τάμπακ, ευεργέτημα των πολλών δημιουργών που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα στη πεντάδα του. Το δίδυμο Κριστιτς-Ουίμς είχε  32π. με 13/15σ. στο πρώτο ματς και.. 32π. με 14/16σ. στο δεύτερο.  Ο Τάμπακ γνωρίζει ότι η ομάδα του δύσκολα μπορεί να ανατρέψει τη κατάσταση.. Στο τρίτο παιχνίδι θα προσπαθήσει να πάρει το πάνω χέρι εξ αρχής, είναι σημαντικό αυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Βάσκοι είναι πολύ αδύναμοι αμυντικά για αυτή την ΤΣΣΚΑ..

ΡΕΑΛ-ΜΑΚΑΜΠΙ (2-0)


Εδώ βλέπω ψωμί.. Η Ρεάλ έχει κυριαρχήσει κατά κράτος απέναντι  στη Μακάμπι στα πρώτα δύο ματς. Πολύ καλή άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία και καλές «ματιές» προς το καλάθι από την περιφέρεια, μια ομάδα που μπήκε να παίξει με αυτοπεποίθηση. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει στο μυσταγωγικό περιβάλλον  της ΝΟΚΙΑ ARENA.. Η Μακάμπι έχασε τελείως τη μάχη του μπακόρτ, ειδικά το ματσ-απ  Οχαγιόν-Ροντρίγκεθ ήταν καθοριστικό. Έχασε τα ριμπάουντς, δε σούταρε καλά και οι γρήγορες lineups βγήκαν μπούμερανγκ. Έδειξε με λίγα λόγια «φτωχή» μπροστά στη Ρεάλ αλλά εγώ θα πω ότι η σειρά μπορεί να έρθει τούμπα και να πάμε σε 5ο ματς. Ναι, σίγουρα είναι πιθανό η Ρεάλ να καθαρίσει στο Ισραήλ (είναι σε καλό φεγγάρι..) αλλά το ποντάρισμα στα μάτια έχει μια αξία..


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..


106 σχόλια:

  1. Καλησπερα τζιμ,νομιζω οτι τους 2 σιγουρα τους ξερουμε τους ξερουμε για λονδινο,εμαφανης η ανωτερωτητα της τσσκα και εμφανης η πολυ κακη κατασταση των τουρκων(χωρις να μειωνω τον οσφπ)-χαρακτηριστηκο παραδειγμα της κοντρας του μαχμουτι με τη δοιηκηση ειναι ο βουγιασιτς-δεν ειναι καλος και τον βαζει να παιζει και να τον εκθετει!Μου κανει εντυπωση ο μπλατ που παιζει πολυ με το τριποντο στα 2 πρωτα ματς-δεν ειναι και τοσο καλυτερη η φροντ κορτ των ισπανων!Ο παο εχει πολυ ψωμι ακομα και πολλες αναλυσεις. Απολαυση να μπορεις να βλεπεις νεα υορκη-ιντιανα χωρις να κοντευει ο ηλιος να ανατηλει...ο ορισμος της ομαδας και οι 2 αλλα το χερι του κοουτς φενεται πολυ στους πεισερς. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Άκη. Πιό κολέγιο οι Πέησερς, πολύ μεγαλύτερο star quality οι Νικς..

      Διαγραφή

  2. Ισχύει όχι μόνο για το Ολυμπιακός – Εφές, αλλά και για τα τρία ζευγάρια που είναι στο 2-0 (λιγότερο πάντως για το ΤΣΣΚΑ – Κάχα): στο «best of 5» το κάθε ματς είναι σαν σετ βόλεϊ ή τένις, δηλαδή παρά το προηγούμενο σκορ ξεκινά πάλι από το μηδέν και μπορεί να παρασύρει προς τα πάνω ή προς τα κάτω μια ομάδα. Προσοχή λοιπόν: ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή 80% πιθανότητες πρόκρισης, αλλά αν γίνει το 2-1, θα πέσει απότομα στο 60%...
    Μην φανταστεί κανείς ότι η Εφές θα έχει και στην Κωνσταντινούπολη 5% στα τρίποντα. Οι Φάρμαρ, Βούγιατσιτς δεν πρέπει να βρουν ρυθμό από το τρίποντο. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει ως καμικάζι, με διάθεση να τους κόψει κάθε ελπίδα. Αν γίνει την Τετάρτη το 2-1, τότε πολύ πιθανό να πάμε σε 5ο ματς. Όπου φυσικά ο Ολυμπιακός θα είναι φαβορί, αλλά κανείς δεν θέλει να παίξει την πρόκριση σε 40’ γεμάτα άγχος. Ακόμη κι εντός, α λα Χίμκι…
    Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο ζήτημα για την Εφές είναι η αδυναμία της να ματσάρει τόσο το «4», όσο και το «5». Αργοκίνητα καράβια οι ψηλοί της, δεν είναι τυχαίο ότι έκαναν πάρτι πρώτα ο Πρίντεζης και μετά ο Άντιτς, ούτε ότι ο Χάινς βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό. Αν κι η αλήθεια είναι ότι μέχρι να παρατήσει το ματς μετά το 25’ η Εφές σκόραρε αποκλειστικά κάτω από το καλάθι. Όπως δηλαδή και στο πρώτο ματς. Κι αυτό είναι «θέμα», όχι μόνο για την Κωνσταντινούπολη, αλλά και για το φάιναλ φορ με ΤΣΣΚΑ…
    Για τα άλλα δύο ζευγάρια, συμφωνώ ότι δύσκολα δεν θα γίνει σουίπ στη Βιτόρια, όπως κι ότι η Μακάμπι έχει ακόμη τύχη. Όση περίπου κι η Εφές, αλλά είναι ακόμη ζωντανή, κυρίως γιατί στην έδρα της θα μεταμορφωθεί. Κι έναν προπονητή που δεν θα παραιτηθεί εύκολα.
    Και τώρα που το σκέφτομαι, το ίδιο ισχύει και για την Εφές. Παρά την τραγική εικόνα στο 2ο ημίχρονο του 2ου ματς, ο Μαχμούτι είναι τοπ επίπεδο.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.. Έχουν πρόβλημα οι Τούρκοι στη γραμμή ψηλών, εκεί μάλιστα που θεωρούσαν ότι έχουν πλεονέκτημα. Αμυντικά πολύ αργά πόδια και στην επίθεση χωρίς τον ψηλό που θα ακουμπήσουν πλάτη τη μπάλα.

      Διαγραφή
  3. Παιδια συγγνωμη για το ασχετο,αλλα ο Πασκουαλ ειπε οτι εχει προβλημα στο 4 σε αμυνα και επιθεση,αυτο το λεει για τον Ινκλς η για τον Μαικλ?? "Μείναμε από δυνάμεις και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη διαφορά. Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι, όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε".

    "Θα αλλάξουμε το "τσιπ" και θα βάλουμε αυτό της Αθήνας. Έχουμε πρόβλημα στη θέση "4" σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να βρούμε τη λύση εκ των έσω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπονοουμενο κυριως για τον λορμπεκ ειναι που εδω κ κατι μηνες,κ κυριως στην σειρα με τον παο που εχουν απαιτησεις προς το προσωπο του,σε αμυνα κ επιθεση,ειναι τουλαχιστον απων..
      Ινγκλις με νεο προβλημα στο ισχυο.μαλλον χανει το πρωτο ματς στο οακα.κ ο γκιστ με δυο μερες να απομενουν κ να μην ακουγεται κατι μαλλον απων θα ειναι.δεν ξερω αν μπορει να παιξει με ενεση.οπως κ να χει η κουραση βγαζει πολλα προβληματα τραυματισμων στην μπαρτσα.δεν ξερω αν κ ποσο θα αντεξουν.
      Για μενα λοιπον ειναι κομβικοτατο το τριτο της σειρας.και γιατιστο τεταρτο θα μπει με την ψυχολογια ο παο αν παρει το τριτο κ με τον κοσμο θα πεταει.αλλωστε η ιστορια λεει οτι δυσκολα αποτρεπεται το 3-1 τοτε.κ λογω κουρασης που ετσι οπως την βλεπω την μπαρτσα θα σερνεται στο τεταρτο.
      Ευχομαι να μην βγαλουμε κ μεις τραυματισμους λογω κοποσης

      Διαγραφή
    2. Για τον Λόρμπεκ καθαρά, υπάρχει θέμα στην ομάδα μετά το τέλος του 2ου ματς με τον Παναθηναϊκό. Λείπει και ο Μάικλ που θα μπορούσε να ανέβει εκεί για κάποια λεπτά..

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει κανένας άλλος εκτός απο μένα που δεν του αρέσει όταν οι προπονητές δίνουν στεγνά παίκτες εν μέσω σειράς playoff; Και ποιόν βρήκε να δώσει; Τον Λόρμπεκ. Έλεος.

      Γιατί τόσος εκνευρισμός στην (αγαπημένη μου) Barca; 1-1 είναι η σειρά και παίζουν με ομάδα 6 ευρωπαϊκών, δεν είναι δα οτι τους ζορίζει ο Πανιώνιος (ναι, pun intended) για να ξενερώνουν έτσι.

      Διαγραφή
    4. Εδώ ξενίζει λίγο το ξεφωνητό σε παίκτη αλλά στο ΝΒΑ τέτοιες δηλώσεις είναι χάδια. Οι καθαρά ονομαστικές μάλιστα αναφορές χωρίς υπονοούμενα είναι πολύ πιο συχνές. Βέβαια το ίδιο κάνουν και οι παίκτες (οι superstars εννοείται).

      Επειδή ο Πασκουάλ προσωπικά με το Λόρμπεκ δεν έχει, λογικά θέλει να τον ξυπνήσει από τον αγωνιστικό λήθαργο στον όποιο έχει περιέλθει και τον χτυπάει στο φιλότιμο ή τον αθλητικό εγωισμό αν θες. Σλοβένος ο Λόρμπεκ, επομένως όχι και υπόδειγμα ευψυχίας, δε νομίζω πως θα πιάσει το κόλπο...αν δε παίξει ο Γκιστ όμως, "πεδίο δόξης λαμπρόν"

      Διαγραφή
    5. ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

      Διαγραφή
  4. η σειρα του βαζελου οτι ποιο αμφιροπο. η ρεαλ θα το παει στο μεχρι το 3-1. η ΤΣΚΑ θα το σκουπισει ευκολα

    εμεις: ο μπαρτζωκας δεν κανει τρελες αλλα πεδουλακη. αλλα η αμυνα εχει ανεβει σε πιεση. Οι τουρκοι ειναι ενα πραγμα που δεν εχει ψυχη, που σημαινει οτι πρεπει να τους παει παρα πολυ ωρα το παιχνιδι για να το κερδισουν. αν δεν τελειωσει με σκουπισμα θα ειναι υπερβαση

    ετσι οπως παει το πραμα τελικο θα δουμε ΤΣΚΑ-βαζελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνω upload παρακάτω το φύλο αγώνος της τελευταίας νίκης στην euroleague ελλ. ομάδας στην έδρα της Εφές μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

    http://postimg.org/image/b5qtie8v9/

    Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα στην παρέα.
    Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε τα ζευγάρια των play-off να εξελιχθούν πιο αμφίρροπα. Κι αν όσον αφορά το sweep που προδιαγράφεται το ΤΣΣΚΑ-Κάχα είναι φυσιολογικό, στα άλλα δύο ζευγάρια βλέπουμε Εφές και Μακάμπι να μην μπορούν να ακολουθήσουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια. Η Μακάμπι, απλά έχει φτάσει στο ταβάνι της και δεν μπορεί παραπάνω με αυτό το φτωχό ρόστερ. Αντίθετα, αυτό που μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η κατάρρευση της Εφές. Κατά την διάρκεια της σεζόν, χωρίς να εντυπωσιάζει, παρουσίαζε βελτίωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες απογοητευτικές χρονιές και άφηνε κάποιες ενδείξεις ότι προϊόντος του χρόνου θα έφτανε στο επίπεδο να διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσία της στο F4. Αντ’ αυτού παρακολουθούμε την πλήρη αποδόμηση της ομάδας, την παντελή έλλειψη πλάνου ή σχεδίου και την πανεύκολη παραίτησή της από οποιαδήποτε αξίωση στο ζευγάρι με τον Ολυμπιακό. Εκτός από τις τεχνικές αδυναμίες και την απουσία σωστής τακτικής προσέγγισης των αγώνων, το πιο σημαντικό είναι η αίσθηση ότι η ομάδα στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς είναι πνευματικά ανέτοιμη. Η ζώνη που επιστράτευσε ο Μαχμούντι στο 2ο ματς και ο χρόνος που αυτή επιλέχθηκε, είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα της απόγνωσης του τεχνικού τιμ. Ο Ολυμπιακός, εκτός από τυχερός που του έλαχε η Εφές στον δρόμο του, κατάφερε να αξιοποιήσει αυτήν τη συγκυρία και αφού ξεπέρασε το σκόπελο του 1ου ματς (πολύ άγχος), στο 2ο μπόρεσε να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και να χτίσει ψυχολογία για τη συνέχεια. Credit στον Μπαρτζώκα, για να είμαστε σωστοί. Τεχνικά, η διαφορά είναι η διαφορετική προσέγγιση που έχει στα ματς ο Σπανούλης, ο οποίος έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα. Πιστεύω ότι ακόμα και αν γίνει το 2-1, είναι αδύνατον ο Ολυμπιακός να χάσει 3 σερί ματς από αυτήν την Εφές και λογικά θα είναι στο Λονδίνο.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαρτζώκας, παρ'όλα όσα του'χω σείρει φέτος, ήταν πολύ καλός στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφες, μου θύμισε γιατί τον συμπαθώ. Θέλω όμως να τον δω να βοηθάει την ομάδα και σε ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι που μπορεί και να στραβώσει, εκεί κυρίως είναι που με έχει απογοητεύσει φέτος.

      Οι Τούρκοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα για F4. Καμμία απο τις ομάδες τους. Η Εφές φέτος έδειξε μια βελτίωση και πιστεύω οτι πρέπει να επενδύσουν στην υπομονή, να μην διαλύσουν την ομάδα εν όψει της επικείμενης αποτυχίας και να διορθώσουν το roster τους στα σημεία που (εμφανώς) χωλαίνει. Ωραίοι οι δεινόσαυροι, αλλά το ύψος απο μόνο του δε λέει τίποτα.

      Επίσης, μιας και είπα για υπομονή, ομολογώ οτι αν ήμουν ο ιδιοκτήτης της Εφες και έβλεπα τον Μαχμούτι να επιτρέπει στους παίκτες του να παίζουν παθητικά περιμένοντας το παιχνίδι να τελειώσει σε επίπεδο F8, θα τον είχα στείλει σπίτι του την επόμενη ημέρα. Σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπεται να παρατάς παιχνίδι. Η Εφες μπορεί να μην έχει την μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό της αλλά είναι ομάδα που την ξέρουμε όλοι και καλό θα ήταν να συνεχίσει να μας δίνει λόγους να την σεβόμαστε σαν brand.

      Διαγραφή
  7. Ο Ζήσης είναι καλός παίκτης για το κορυφαίο επίπεδο.Λίγες φορές έχει κουβαλήσει την εθνική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμφίβολος ο Γκιστ. Τελευταία στιγμή θα ξέρουμε.

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μάνο, αν ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος, τί ακριβώς έχει πάθει ο Γκιστ; Είναι κάτι παροδικό που θέλει μερικές ημέρες θεραπεία; Είναι κάτι πιο σοβαρό που θα τον απασχολεί και στα επόμενα ματς; Πού πονάει και γιατί ορισμένοι λένε ότι αν παίξει θα είναι με ένεση; Δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση παρά μόνο ότι κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει, κάτι που θέλει και ο ίδιος πολύ.

      77

      Διαγραφή
    2. Αχίλειος. Λογικά θα παίξει έστω με ένεση.

      Μάνος

      Διαγραφή
    3. Dhladh ti ennweis esu ; Oti einai moufa kai einai mia xara ;

      MANOS

      Διαγραφή
    4. Αν ρωτάς εμένα, όχι δεν εννοώ ότι είναι μούφα. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ξεπερνιέται με μία θεραπεία κάποιων ημερών. Αν δηλ. δεν υπήρχαν τα ματς με την Μπάρτσα, θα ήταν έτοιμος σε 7-10 ημέρες ; Διαφορετικά αν είναι ένα πρόβλημα που με τις θεραπείες περιορίζεται και θα τον ενοχλεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, μετά το τέλος της οποίας θα το αντιμετωπίσει ριζικά.

      77

      Διαγραφή
    5. Όχι συνονόματε υπάρχει πρόβλημα αλλά θα σφίξει τα δόντια και με ένεση θα παίξει.

      Μάνος

      Διαγραφή
    6. διαταση,τραβηγμα στην γαμπα,καμια σχεση με αχιλειο.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα.
    Συγχαρητήρια Mr.Jim για την τεχνική ανάλυση, λείπουν από τη "επίσημη" μπασκετική αρθρογραφία καθαρά τεχνικά σχόλια. Έχω βαρεθεί να διαβάζω για γενικές και αόριστες κουβέντες του στυλ "καρδιά, ψυχή, κλπ.".

    Μια μη τεχνική επισήμανση:
    Στην παρούσα φάση κρυφά όπλα ή μυστικά στις ομάδες δεν υπάρχουν ειδικά με τη φετινή τεράστια σεζόν. Αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι να μπορεί η κάθε ομάδα να παίζει στη δύναμή της και να επιβάλλεται, και στην παρούσα φάση των νοκ άουτ όλες οι ομάδες θεωρητικά μπορούν να το κάνουν, δεν ανακαλύπτουν κάτι τώρα ούτε περιμένουν κάποιον μήπως τους ξελασπώσει. Μόνο λόγω τραυματισμών μπορεί να γίνει ανακάτεμα πχ. Μάικλ στην Μπάρτσα.

    Αυτό λοιπόν που μετράει πολύ στα δικά μου μάτια, δεν το βλέπω στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Ενώ η ομάδα έχει εμφανές πλεονέκτημα σε γρήγορο ρυθμό, τρέξιμο σε ανοιχτό γήπεδο, υψηλό αριθμό κατοχών, απέναντι σε αυτήν την επιεικώς μέτρια για τις περιστάσεις Εφές, ο Ολυμπιακός παίζει κάτι άλλο. Ο αντίπαλος βέβαια δε βοηθάει γι'αυτό και οι κακές ομάδες συνήθως παρασύρουν και την καλύτερη στο κακό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός όμως είναι νωθρός. Δε βλέπω το χαρακτήρα που έβγαζε η ομάδα στα καλά της [πέρσυ και φέτος]. Το πάτημα του γκαζιού, η χωρίς ανάσα πίεση στην άμυνα [δεν ψαρώνω από τα άθλια ποσοστά της Εφές, χάσανε πάρα πολλά σουτ καλών προϋποθέσεων και όχι λόγω της άμυνάς μας].

    Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε 2 ματς καθαρά αλλά τα ματς ήταν μέτριας έντασης. Ο καθαρά ανώτερος στο συγκεκριμένο ζευγάρι Ολυμπιακός, κάνει παιδικά λάθη για το επίπεδό του και τις ανάγκες της περιόδου. Οι λάθος επαναφορές χωρίς πίεση, οι επιθέσεις κοιτώντας το χρονόμετρο από πολύ νωρίς, η αδυναμία να σταθεροποιήσει το υψηλό τέμπο για πάνω από 2λεπτο και πολύ πολύ σημαντικό το νωθρό ξεκίνημα αγώνων [σε νοκ άουτ παιχνίδια πρέπει να φτύνεις αίμα από το πρώτο δευτερόλεπτο , είναι νόμος]. Με τέτοιο φόκους θα τα βρούμε πολύ μπαστούνια στο F4, όπου στους πιθανούς αντίπαλους βλέπουμε να γυαλίζει το μαχαίρι στα δόντια τους.

    Ίσως θα ήταν καλύτερα να χάσουμε ματς στην Τουρκία μήπως μπορέσουμε να ανεβάσουμε στροφές, να παίξουμε ένα εξτρά ματς για να πατήσουμε καλύτερα, αλλά κυρίως να τσιτώσουμε λίγο παραπάνω, άλλωστε πρόβλημα αντοχών δεν έχουμε [σε αυτό το κομμάτι το τεχνικό τιμ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά]. Ένα πιθανό 3-0 απέναντι στους Τούρκους φοβάμαι ότι θα κάνει την ομάδα πιο μαλθακή. Φυσικά και δε λέω να κάτσουμε να χάσουμε, απλά ενδεχόμενη ήττα στην Τουρκία θα μας ταρακουνήσει θετικά.

    Τελευταίο, όσον αφορά τον κόουτς. Δεδομένου ότι έχουμε προπονητή πρωτάρη που μαθαίνει και ταυτόχρονα δεν είναι κυνικός στο κουτσάρισμα [όπως ο Πεδουλάκης για παράδειγμα ή ο Μπλατ], δε βλεπω πως θα κάνουμε switch από τη μια μέρα στην άλλη. Εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον δε βλέπω την ομάδα να πατάει πειστικά στο παρκέ για διάφορους λόγους, και το χρεώνω στον κόουτς. Ίσως είναι λίγο ντεφορμέ αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει η ομάδα στο παρκέ. Δεν επιβάλλεται όσο θα έπρεπε στον αντίπαλο. Νιώθω κάποιο άγχος ότνα κοιτάω τον πάγκο στα τελευταία ματς και η αμφιβολία του πάγκου βγαίνει πάντα στους παίκτες.
    Πιστεύω ότι του Μπαρτζώκα έχουν "συγχωρεθεί" περισσότερα φέτος απ'ό,τι θα έπρεπε, η κριτική είναι αρκετά πιο λάιτ από τον Πεδουλάκη ας πούμε, ή από προηγούμενους προπονητές μας. Μια πιο αυστηρή συζήτηση γύρω από τις επιλογές του [πχ. το υπερβολικό ροτέισον μερικές φορές θυμίζει το αμερικανιζέ στυλ του Γιαννάκη με τους παίκτες να παίζουν με χρονόμετρο] ή στην αδυναμία να βγάζει συγκεκριμένο χαρακτήρα η ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα μάλλον θα ήταν προτιμότερη.

    Ευελπιστώ να αποδειχτώ λάθος αλλά κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα των νοκ άουτ ο Ολυμπιακός δεν ανταποκρίνεται στην αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται για την εποχή. Το ότι κερδίζει όμως και μάλιστα καθαρά δείχνει επίπεδο και στάνταρ, για το finish μιας σεζόν όμως δε φτάνει.
    Σε κάθε περίπτωση είμαι ευχαριστημένος που αυτή η ομάδα βαδίζει σταθερά για ένα ακόμα F4, και τη θεωρώ πετυχημένη στο ευρωπαϊκό κομμάτι [φυσικά αν πάμε F4].

    Χαιρετώ,
    Mamuwalde

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα επικεντρωθώ στο θέμα του Μπαρτζώκα (που για πολλούς φαντάζει το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ομάδας), το δείγμα γραφής του οποίου στα πρώτα πλει-οφ της σταδιοδρομίας του είναι θετικό(-τατο).

    Η ενέργεια και η συγκέντρωση στην άμυνα έχουν ανέβει κατακόρυφα, το μοίρασμα του χρόνου είναι ευέλικτο (στο 1ο παιχνίδι επέμεινε αρκετά σε αυτούς που τράβαγαν, στο 2ο είδε με χαρά πολλούς να αποδίδουν καλά και ο χρόνος μοιράστηκε σε σχεδόν όλους με 11 παίκτες από 11 έως 27 λεπτά), ο Σπανούλης είναι πολύ σοβαρός (αν και άστοχος) με καταπληκτική αναλογία ασίστ/λαθών και πολύ βελτιωμένες συνεργασίες με Χάινς κυρίως και Πάουελ (όταν δε χάνει καρφώματα). Επίσης ο Μπαρτζώ διέγνωσε με ακρίβεια τα σημεία υπεροχής της ομάδας του και (το κυριότερο) τα εκμεταλεύτηκε* στο έπακρο σχεδόν με τα 4αρια και τον Χαινς από το 5 να χτυπάνε αλύπητα την άμυνα των Τούρκων. Μόνη παραφωνία τα πολύ καλά παιχνίδια του Γκονλούμ αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και για να τελειώσω με το εγκώμιο, του πιστώνεται ο περιορισμός του Φάρμαρ ο οποίος βρίσκει καλές προυποθέσεις πολύ σπάνια (συν τη βοήθεια του πραγματικού σκύλου - με τη καλή έννοια - ονόματι Law). Η ενεργοποίηση του Κατσίβελη αποδεικνύεται επίσης σωστή κίνηση αλλά εν πολλοίς και αναπόφευτκη, αφού ο Πέρκινς καταφανώς δε μπόρεσε να προσαρμοστεί στο χρόνο που είχε. Καποιοι ίσως πουν πως έπρεπε να γίνει νωρίτερα αυτό αλλά είναι μάλλον οι ίδιοι που θα έλεγαν πως δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Πέρκινς και χαραμίζει την επιλογή του.

    Και όλα αυτά απεναντι σε μια ομάδα με πλούσιο και ακριβό έμψυχο (αλλά όχι εύψυχο) δυναμικό με προπονητή αντικειμενικά έμπειρο και εγνωσμένης αξίας (και ανταγωνιστή για τη θέση το καλοκαίρι αν δε κάνω λάθος).

    Χωρίς να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η σειρά νιώθω σιγουριά πως στο τιμόνι της ομάδας υπάρχει ένας ικανός προπονητής ο οποίος, φανερά χαλαρότερος σε σχέση με την εικόνα που έδειχνε πριν λίγες εβδομάδες δείχνει τις δυνατότητές του. Ανεξάρτητα από τα φετινά αποτελέσματα θα ήθελα να τον δω για ακόμα ένα χρόνο.

    *κάτι καθόλου μα καθόλου αυτονόητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με περκινσ τι παιζει???ειναι κτοσ ομαδας???

      Διαγραφή
    2. ολα αυτα ρε παιδια με μια νικη;ακουω οτι ξυπνησε για τα καλα ο ολυμπιακος,θυμιζει την περσινη ομαδα,ανεβηκε στο πιο κρισιμο σημειο κτλ,και ολα αυτα εγιναν μετα απο μια καλη εμφανιση,γιατι στο 1ο παιχνιδι ηταν σχετικα κακος ο ολυμπιακος!μπορει οντως να ειναι ετσι,αλλα δεν θα ηταν προτιμοτερο να περιμενουμε να δουμε και τα υπολοιπα παιχνιδια;ας μην ξεχναμε ποσα ελευθερα σουτ εχασαν οι της εφες,οποτε δεν ηταν και τοσο τρομακτικη η αμυνα του ολυμπιακου!ηταν σιγουρα καλυτερη απο αλλα παιχνιδια,αλλα ας μην υπερβαλλουμε κιολας!μ[πορει οντως να ξυπνησε ο ολυμπιακος,απλα θα ηταν πιο ασφαλες,να δουμε και τα εκτος εδρας παιχνιδια για να σχηματισουμε μια ασφαλεστερη αποψη...μεχρι τωρα εκτος απο ενα μηνα,με αρμανι,εφες και ζαλγκιρις,ο ολυμπιακος δεν εχει σχεση με την περσινη ομαδα,οποτε δεν ειναι και τοσο σιγουρο οτι αρχισε να ανεβαινει και παλι!αυτο θα φανει στα 2 εκτος εδρας,αν και αυτη η εφες,ειναι δυσκολο να παρει 2 σερι νικες!

      Διαγραφή
    3. Ο Πέρκινς είναι εκτός 12άδας στα παιχνίδια με Εφές και μάλλον εκεί θα μείνει μέχρι τέλους αν δε προκύψει τραυματισμός σε γκαρντ (φτου σκόρδα).

      dim.z. το σχόλιο αφορά ξεκάθαρα το Μπαρτζώκα και όχι τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δείχνει ανεβασμένος σε ένταση παιχνιδιού και πιο συγκεντρωμένος αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές, ίσα-ίσα που τα παιδιά που γράφουν εδώ είναι πολύ συγκρατημένα όπως ο Mamuwalde που έγραψε παραπάνω.

      Εκτός έδρας φέτος παίζουμε (παίκτες και προπονητής, όχι εγώ χαχαχα) καλύτερα με τη δική μου εξήγηση να αφορά άγχος απόδειξης πως η περσινή χρονιά δεν ήταν φωτοβολίδα. Τώρα που πέρασαν στους 8, ο οποίος ήταν και ο ελάχιστος δεδηλωμένος ευρωπαικός στόχος της ομάδας από το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να "λύθηκαν". Θα φανεί...

      Με τον Πάουελ αντί για Ντόρσει και το Ματζαρη εκτός ο φετινός Ολυμπιακός είναι αδύνατο να μοιάζει με τον περσινό (για μένα τουλάχιστον).

      Διαγραφή
    4. ο μπαρτζωκας εχει ενα θεματακι και αυτο ειναι το recruiting. Οι επιλογες περπερογλου αντι μπραμου, παουελ στην θεση του ντορσευ και περκινσ αντι μαντζαρη αυτο δειχνει. κατι δεν ειναι σωστο στα κριτηρια του.μπορει η χρησιμοποιησει κατσιβελη να δειχνει οτι το μαζευει...αλλα θα ηθελα να ηξερα ποιος ο μανατζερ του κατσιβελη.

      επεισης μαλλον δεν του αρεσει το fast pace με το πολυ transition. Ο ντορσευ εχει μαλλον δικιο η ομαδα αυτορυθμιζεται και αυτο το κανει κυριως ο σπανουλης. δεν ειναι τυχαιο ποτε ανεβασαν στροφες.

      το θεμα πλεον δεν ειναι οι τουρκοι η οποιοι τριτη ή πεμπτη πανε σπιτι τους. αλλα η ΤΣΣΚΑ και οι τελικοι με τον βαζελο. εκει δυστηχως οι επιλογες του θα στοιχησουν
      ΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο Ο POWEL. ειναι τοσο εκτος νοοτροπιας ομαδας που κατανταει εκνευριστικο. δεν μπορει ο hines να παλευει με τα θηρια και ο αλλος να ειναι λες και παιζει μονα.
      με τις oversize 5δες που παιζει ο μεσινα (και του πεδουλακη) θα εχουμε θεματα μεγαλα. ο σπανουλης θα βρισκει μεγαλα κορμια με γρηγορα ποδια που θα του επιτρεπουν μονο το jump shooτ απο το high post.

      Διαγραφή
  11. http://www.in-the-game.org/

    εκπληκτικο σαιτ με πολλα στατ στα ΑΓΓΛΙΚΑ. enjoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωαράιος ο Λεωνίδας, στα χνάρια του NBA και των μπασκετικών junkies κανονικά!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  12. Συμφωνώ απολύτως ότι ήταν λάθος η επιλογή του Πάουελ. Νομίζω ότι ο Μπαρτζώκας παιδεύτηκε να βάλει την δική του πινελιά στην ομάδα (όλη τη χρονιά ακούει ότι έχει στρωμένη την ομάδα από τον Ντούντα και ότι αυτός πρέπει απλά να την διαχειριστεί), επιλέγοντας ως αντικαταστάτη του Ντόρσεϊ έναν τελείως διαφορετικό παίκτη. Το λάθος του φάνηκε και από την ανάγκη να προσθέσει τον Σερμαντίνι ώστε με την ποσότητα να καλύψει τα στοιχεία που έχασε από τον Αμερικανό. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι πλήγμα στο χαρακτήρα της ομάδας ήταν και ο τραυματισμός του Μάντζαρη, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε επί της ουσίας ποτέ. Αυτοί οι μείον δύο παίκτες επηρέασαν σημαντικά την αμυντική φυσιογνωμία της ομάδας και κατ’ επέκταση την αυτοπεποίθησή της. Ο Ολυμπιακός μου δίνει την εντύπωση ότι είναι, πλέον, μία ομάδα προβλέψιμη, με ταβάνι ως προς τις προοπτικές της, που έχει πολλά να χάσει και λίγα να κερδίσει από εδώ και πέρα. Με άλλα λόγια με δεδομένο τον ημιτελικό με ΤΣΣΚΑ, η πρόκριση στο F4, φαίνεται να είναι το περισσότερο που μπορεί να περιμένει κανείς στην Ευρωλίγκα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και η κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτούμενο. Η δυσκολία του κόουτς, τώρα, είναι να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση ώστε αν πετύχει αυτούς τους δύο στόχους να κερδίσει το δικαίωμα να σχεδιάσει την ομάδα της επόμενης χρονιάς με μεγάλο ερωτηματικό την υπόθεση ανανέωσης του Σπανούλη. Οι τελικοί, φαίνεται ότι θα κρίνουν πολλά στον Πειραιά και θα καθορίσουν το πλάνο για την επόμενη χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη ότι απέναντι θα είναι μία ομάδα επιτυχημένη ούτως ή άλλως και ικανή να εκπλήξει τους πάντες.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, άπαξ και πατήσουν οι ομάδες στο Λονδίνο, all bets are off. Θέλω να πω, σε μια βραδιά οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, οπότε απο αυτή την άποψη, ο Ολυμπιακός με το δύσκολο κομμάτι ξεμπέρδεψε. Συμφωνώ γενικά με τις παρατηρήσεις σου και νομίζω οτι περισσότερο και απο τον Dorsey λείπει ο Μάντζαρης. Το λέω αυτό γιατί θεωρώ οτι η μπάλα απο τον Dorsey επιθετικά θα περνούσε ελάχιστα ως καθόλου φέτος, με λίγα λόγια, δεν πιστεύω οτι ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδι ψηλά λόγω Powell, πιστεύω οτι δεν έχει παιχνίδι ψηλά γενικά. Ο Μάντζαρης όμως ήταν υπερπολύτιμος και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ επαρκώς. Ο Μπαρτζώκας δε νομίζω οτι έχει θέμα στελέχωσης. Νομίζω έχει θέμα επιβολής του παιχνιδιού του στην ομάδα. Και με αυτό δεν εννοώ τα γνωστά οτι ο Σπανούλης κάνει κουμάντο στην ομάδα (πάντως ο Μπαρτζώκας δεν κάνει, τουλάχιστον οχι όσο θα περίμενε κανείς απο έναν head coach), εννοώ οτι ο Μπαρτζώκας βλέποντας οτι το παιχνίδι που προσπαθούσε να επιβάλει δεν βγαίνει στην ομάδα αρχικά επέτρεψε την επιστροφή στον αυτόματο πιλότο και μετά αποδέχθηκε αυτό τον αυτόματο πιλότο σχεδόν μοιρολατρικά. Στη λογική οτι αφού μας έφερε ως εδώ, γιατί όχι; Και είναι και λογικό αυτή τη στιγμή ο Μπαρτζώκας να μην θέλει να χαλάσει την ομάδα μαθαίνοντας την κάτι καινούργιο, οπότε καλά κάνει. Όπως και στην περίπτωση του Πεδουλάκη, μια καλύτερη ανάγνωση των δυνατοτήτων του σε αυτό το επίπεδο θα μπορούμε να κάνουμε την επόμενη σεζόν. Ιδιαίτερα αν ο Σπανούλης δεν μείνει στον Ολυμπιακό. Όχι επειδή ο Σπανούλης υποσκάπτει και υποκαθιστά τον Μπαρτζώκα, αλλά επειδή η ομάδα χωρίς τον Σπανούλη ουσιαστικά θα ξεκινήσει απο το μηδέν.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο, σου φαίνεται πιθανό να μείνει ο Σπανούλης το καλοκαίρι; Εγώ λέω ότι είναι σχεδόν απίθανο αν ζητήσει τα ίδια λεφτά. Αν μπορεί να βρει ανάλογο συμβόλαιο στην Ευρώπη, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Το θέμα είναι ποιός μπορεί να του το προσφέρει. Μετρημένες είναι οι ομάδες. Φενέρ αντί του Μακάλεμπ, ΤΣΣΚΑ αντί του Τεόντοσιτς και ίσως Μπάρτσα αντί του Χουέρτας. Οι υπόλοιποι που δυνητικά θα ήταν υποψήφιοι είτε δεν μπορούν (Μακάμπι), είτε είναι κομπλέ στη θέση (Ρεάλ, Εφές), είτε δεν είναι του επιπέδου του Σπανούλη (Αρμάνι). Βάλε και την παράμετρο Ζοτς... Πάντως, αν φύγει τότε ο Ολυμπιακός θα προσανατολιστεί σε διαφορετική λογική, φτιάχνοντας μια καινούργια ομάδα σε άλλη βάση. Εκεί, τίθεται το ερώτημα αν ο Μπαρτζώκας μπορεί να φέρει εις πέρας το project. Εγώ, λέω ναι.

      77

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ ναι λέω. Ο Σπανούλης ομάδα θα βρει, δεν τίθεται θέμα. Πιστεύω παρ'όλα αυτά οτι για τον Σπανούλη το ιδανικό θα ήταν να έμενε και για τον Ολυμπιακό το ιδανικό θα ήταν να έφευγε, ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ να κάνει καλή ως άριστη επιλογή αντικαταστάτη.

      Διαγραφή
    4. Τα θεωρητικά φαβορί (ο Ολυμπιακός δεν είναι 1ο φαβορί ούτε φέτος πάντως) την έχουν πατήσει τόσες φορές σε Φ4 που η επιτυχία σε αυτό δε μου αρκεί ως κριτήριο αξιολόγησης μιας ολόκληρης χρονιάς. Η πρόκριση σε αυτό ναι, η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων σίγουρα ΝΑΙ αλλά το Φ4 από μόνο του είναι ζαριά (τρανό παράδειγμα το περσινό) και υπερβολικά αστάθμητο.

      Προσωπικά δεν "απαιτώ" κατάκτηση του ευρωπαικού τίτλου για να θεωρήσω τη χρονιά εφάμιλλη της περσινής, η παρουσία ανάμεσα στους κορυφαίους επιβεβαιώνει από μόνη της την αξία της ομάδας και η επανάληψη της κατάκτησης θα ήταν ένα γιγαντιαίο κερασάκι σε μια απίστευτα νόστιμη τούρτα! Άν όμως χάσουμε τα με πολύ κόπο (επανα)κεκτημένα εντός Ελλάδος μετά από μια προσπάθεια 10ετίας, θα θεωρήσω τη χρονιά βήμα προς τα πίσω (εκτός και αν πάρουμε την Ευρωλίγκα, οπότε το χάπι χρυσώνεται, αλλά παραμένει χάπι, όχι καραμέλα).

      Άν φύγει ο Σπανούλης θα χρειαστεί αναδόμηση όλου του παιχνιδιού της ομάδας και θα είναι η 3η φορά που θα συμβαίνει αυτό μέσα στα τελευταία 5-6 χρόνια. ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ!! ΧΑΧΑΧΑ

      77 ο Ολυμπιακός και πέρυσι προβλέψιμος ήταν, όλοι ήξεραν πως παίζει, ο νεωτερισμός του παιχνιδιού του (για πέρυσι και το πολύ πρόσφατο παρελθόν μιλάω, όχι ότι δεν είχε παίξει άλλη ομάδα παρόμοιο μπάσκετ παλιότερα) όμως δε μπορούσε να αντιμετωπιστεί εύκολα αφού η ένταση που έβγαζε και ο υπερυψηλός ρυθμός βγάζανε τη γλώσσα του αντιπαλου. Δείχνει να ανεβάζει στροφές σε καλό χρονικό σημείο και φέτος. Θα δούμε μέχρι που θα μας βγάλει η βενζίνη.

      ΥΓ Πιο προβλέψιμη ομάδα από το ΠΑΟ του Ζοτς δεν υπήρχε αλλά όλοι χάνανε!

      Διαγραφή
    5. Η προσωπική μου αντίρηση στο μπάσκετ του Ολυμπιακού, φετινό, περσινό και γενικότερα της εποχής Αγγελόπουλων δεν είναι η προβλεψιμότητα του, είναι η μονολιθικότητα του (το ίδιο πρόβλημα απο άλλη άποψη έχω και με τον φετινό Παναθηναϊκό ο οποίος όμως έχει και καλή δικαιολογία και προσπαθεί φιλότιμα να το διορθώσει, ακριβώς επειδή το αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα). Run and gun, τρίποντο και ότι κατεβάσει η κούτρα του κάθε παίκτη γενικά, είτε μιλάμε για Σπανούλη είτε για Τεόντοσιτς, είτε για Law δεν είναι αυτό που περιμένω να δω απο μια ομάδα με τόσο ταλέντο.

      Αυτό το μπάσκετ, πέρα απο το οτι εμένα με απωθεί σαν θέαμα, έχει και κοντά ποδάρια (στην Ευρώπη, στην Αμερική είναι άλλο το παιχνίδι). Γι'αυτό το περσινό ήταν θαύμα, γιατί μια ομάδα με αυτό το στυλ παιχνιδιού πολύ δύσκολα μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Και αν επαναληφθεί και φέτος εγώ θα σταματήσω να βλέπω Ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα το γυρίσω στο ping pong, τι να πω; Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια και πλέον στο F4 όλα γίνονται, αλλά πιστεύω, με κίνδυνο να γελοιοποιηθώ εντελώς οτι ο Ολυμπιακός για να πάρει φέτος την κούπα θα πρέπει να κλείσουν τα μάτια τους και οι 330 εκατομμύρια θεότητες του ινδουιστικού πάνθεου.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Χρήστο run and gun παίζανε οι Warriors του Νέλσον πριν 20 (;) χρόνια με Χάρνταγουέι, Μάλιν και Ρίτσμοντ όταν κάνανε 20 σουτ ο καθένας και παίζανε με το σκεπτικό "θα βάλουμε περισσότερους από όσους θα φάμε" αφού οι παίκτες του ήταν κομμένοι και ραμμένοι για αυτό.

      Ο Ολυμπιακός επιδιώκει να τρέξει επειδή είναι ομάδα αθλητική, καλά γυμνασμένη και νεανική (αλλά όχι ιδιαίτερα ταλαντούχα επιθετικά) και δε κάνει τα πολλά σουτ στον αγώνα όπως κάνουν ή επιδιώκουν να κάνουν οι ομάδες που παίζουν πραγματικό r'n'g και παίρνει ρυθμό και φόρα από την άμυνά του.

      Δε ξέρω πώς έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο Ολυμπιακός εξαρτάται από το 3ποντο αλλά ούτε ιδιαίτερα καλά ποσοστά έχει ούτε πάρα πολλές προσπάθειες κάνει παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ κοντά στο Φ4. Το ίδιο ισχύει και για πέρυσι.

      Φαντάσου run and gun ομάδα που δε σουτάρει πολύ (γενικώς αλλά και ειδικώς) από το 3ποντο, δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχη από εκεί, και όμως είναι επιτυχημένη. Κάτι δεν μου κολλάει...

      Διαγραφή
    7. Έχεις δίκιο. Να το πούμε transition; Να το πούμε αιφνιδιασμό; Να το πούμε fast pace; Ατυχής ο όρος που χρησιμοποίησα πάντως, έχεις δίκιο.

      Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο στο οτι ο Ολυμπιακός βρίσκει ρυθμό απο την άμυνα του που βγάζει πολύ ενέργεια και για την οποία δεν έχω καμμία αντίρηση και κανένα παράπονο.

      Ωστόσο, κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω οτι ο Ολυμπιακός δεν εξαρτάται απο το τρίποντο, αμφισβητώ τα μάτια μου καθώς έχω δει φέτος όλα (σχεδόν) τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και σε όλα (του top 16 κυριώς) ο Ολυμπιακός οποτεδήποτε δεν μπόρεσε να τρέξει τον αντίπαλο του είχε μονίμως, σε βαθμό μέγιστου κυνισμού, το τρίποντο σαν πρώτη επιλογή του. Ιδιαιτέρως όταν προς το τέλος όλη η Ευρωλίγκα εστίασε στα drives του Σπανούλη, η αναζήτηση του ελεύθερου σουτ ήταν μόνιμη, σε βαθμό που εγώ σαν θεατής βαριόμουν να παρακολουθήσω.

      Και να σου πω την αλήθεια, μεγάλος γνώστης του μπάσκετ δεν είμαι και μπορεί να λέω και βλακείες, έτσι; Αλλά πραγματικά δε νομίζω να με γελάνε τα μάτια μου τόσο πολύ.

      Και για να το ελαφρύνουμε λίγο, αν μπω λίγο στη θέση του προπονητή του καναπέ, στη λογική του pick your poison, εγώ έχω βαρεθεί τόσο πολύ να βλέπω αυτή την αναζήτηση του ελέυθερου παίκτη που θα διάλεγα να χάσω απο τον Σπανούλη απο το να με πεθάνουν οι ελεύθεροι παίκτες απο την περιφέρεια.

      Διαγραφή
    8. Τα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού συνδέονται με 3ποντα, εννοείται αυτό. Αλλά από τη καθιέρωση της γραμμής του 3ποντου δε ξέρω ομάδα που να έχει ξεσπάσματα χωρίς 3ποντα. Όπως και να το κάνουμε είναι το ρισκαδόρικο αλατοπίπερο του αθλήματος.

      Αυτό που λες για το κλείσιμο των αμυνών πάνω στο Σπανούλη είναι σωστό και δημιουργεί πολύ καλές προυποθέσεις για πολλά ελεύθερα σουτ σε κάθε παιχνίδι, λογικό είναι να προσπαθεί να το εκμεταλευτεί αυτό ο Ολυμπιακός (όταν δε το παρακάνει ο Σπανούλης).

      Για τα σουτ πάντως δες και στη euroleague αν θες. Ο Ολυμπιακός είναι 8ος σε σύνολο προσπαθειών από το 3ποντο (ΠΑΟ 6ος), σε ποσοστό ευστοχίας 13ος!!! Δες και τη Σιένα που πραγματικά ζούσε και πέθαινε από το 3ποντο και θα διαπιστώσεις τη διαφορά. Ούτε ο ΑΓΟΡ τέτοιο πράγμα!!

      http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2012&cat=FieldGoalsAttempted3&agg=PerGame

      Διαγραφή
    9. Τα στατιστικά σπάνια έχουν ουσία απο μόνα τους (πολλές φορές δεν έχουν και καμμία ουσία). Την έχω ξανακάνει αυτή τη συζήτηση και ακόμα και αν διαβάσω τα στατιστικά, πάλι πολλά τρίποντα βλέπω. Δες για παράδειγα τα στατιστικά του Ολυμπιακού στη θέση 4, έχει ενδιαφέρον. Το οτι ο Ολυμπιακός είναι άστοχος είναι ακόμα πιο ανησυχητικό γιατί τουλάχιστον μια υψηλή ευστοχία θα έδινε ένα ελαφρυντικό. Αλλά δες τα ποσοστά του Πρίντεζη και θα καταλάβεις οτι δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να σουτάρει τόσο πολύ απ'έξω.

      Αυτό με τα ξεσπάσματα που λες, έχεις δίκιο, όμως δες πόσο συχνά τζογάρει ο Ολυμπιακός στο οτι θα έρθει ένα ξέσπασμα και δες πόσο σπασμωδικά αντιδρά όταν αυτό τελικά δεν έρχεται. Αυτό ακριβώς είναι που προσπαθώ να επισημάνω, πως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα εναλλακτικής λύσης στο σετ παιχνίδι (γι'αυτό και πολύ σωστά ο Ολυμπιακός κυνηγάει πολύ το transition).

      Η Σιένα ήταν αστεία ομάδα και κατέρρευσε (τα κοντά ποδάρια που λέγαμε) και ο ΠΑΟ χρησιμοποιεί το τρίποντο στα πολλά σημεία που παθαίνει επιθετικό μπλακάουτ (εκεί που συνήθως χάνονται οι διαφορές που χτίζει). Πρόκειται για σουτ που τα παίρνουν συνήθως υπο πολύ κακές προϋποθέσεις, στο τέλος του χρόνου και πάνω σε άμυνα. Είναι πολύ πιο περιορισμένο φαινόμενο στον φετινό Παναθηναϊκό να κυνηγάει η ομάδα κυνικά το ελεύθερο σουτ και αυτό είναι και η διαφόρα μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Επίσης, το ξαναλέω, ακόμα και αν ο ΠΑΟ εκτελούσε τα πενταπλάσια τριποντα, δεν θα αναιρούσε την κριτική στον Ολυμπιακό. Όταν μιλάμε για μια ομάδα μιλάμε για αυτήν και μόνο, δε μιλάμε για το τι κάνει σε σχέση με τις άλλες.

      Αυτά, φιλικά.

      Διαγραφή
    10. Εννοείται φιλικά, Χρήστο. Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας κιόλας για τα 3ποντα!

      Διαγραφή
  13. Στο αυριανό ματς, νομίζω ότι η Μπάρτσα κατεβαίνει με μισοχαλασμένο μυαλό. Αν στα πρώτα τρικ που θα ετοιμάσει ο Πασκουάλ, περιμένω με αγωνία να τα δω, βρει απαντήσεις άμεσα ο Πεδουλάκης τότε έχω την αίσθηση ότι το μισοχαλασμένο μυαλό, θα χαλάσει εντελώς. Το τρίτο μας σε σειρά που είναι 1-1, εξυπακούεται ότι είναι κομβικό και μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Το διάστημα που μεσολάβησε είναι αρκετό για την απαραίτητη μελέτη των δεδομένων και γι’ αυτό επιμένω ότι ο Πασκουάλ θα ετοιμάσει κάποια καινούργια πράγματα, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει κυρίως το Λόρμπεκ. Όπως έχουμε δει, έως τώρα, τα forward των δύο ομάδων είναι οι κρίσιμες παράμετροι της εξέλιξης των αγώνων. Η σύγκριση Λόρμπεκ, Γουάλας, Ίγκλις και Αμπρίνιες με Γκιστ, Τσαρτσαρή, Μπράμο και Μασιούλις είναι συντριπτική υπέρ των πρασίνων. Αντίθετα, η υπεροπλία των μπλαουγκράνα στα γκαρντ δεν φάνηκε καθοριστική στα δύο πρώτα ματς. Βέβαια, εκτός των παραπάνω εξακολουθώ να θεωρώ πολύ κρίσιμο τον βαθμό ανταπόκρισης, κυρίως του Διαμαντίδη, στην κούραση.

    Υ.Γ. Κανένα νέο για Γκιστ; Jim, τι ακούς;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. jim με αφορμη την κατακτηση του eurocup απο τη λοκομοτιβ θα ηθελα να μαθω τι θα γινει με την κιμκι δεν ειναι αδικο για την ομαδα αυτη να υποβιβαστει στην ουσια στο eurocup???υπαρχει περιπτωση να παρει η ρωσια και δευτερη θεση που ειναι και κατι δικαιο η μηπως θα δωθει καποια wild card
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.pamesports.gr/238964/pargko-gia-panathhnaiko-kolash-me-spanoylh

    Όποιος ξέρει αν αληθεύει το παραπάνω για Pargo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμόδιος για πληροφορίες : Jim Conway

      77

      Διαγραφή
    2. Σαν υπέρμαχος της λύσης Πάργκο μπορώ να πω ότι δεν με εκπλήσσει το νέο αυτό. Είπαμε από την στιγμή που η ομάδα θα πάει για περιφερειακό τα κουκιά είναι μετρημένα. Ελεύθερος, γνώστης της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας και με στοιχεία που θα τον κάνουν άμεσο παράγοντα στην επίθεση της ομάδας. Ε, τέτοιος, μόνο ο Πάργκο κυκλοφορεί εδώ και μέρες στην πιάτσα. Μακάρι να γίνει το deal. Θα είναι μια πολύ καλή ένεση στην κουρασμένη περιφέρεια του Παναθηναϊκού ο Τζέρι.

      Διαγραφή
    3. Madness, το θέμα δεν είναι ότι ο ΠΑΟ ψάχνει (αν ψάχνει) για γκάρντ. Αυτό είναι λογικό. Το θέμα είναι το άλλο με το Σπανούλη και αν υπάρχει δόση αλήθειας στο ανυπόγραφο ρεπορτάζ του site, που δεν το ξέρω κιόλας. Νομίζω είναι λίγο άκαιρο και άστοχο να αναφέρεται κάποιος σε μανατζαρο-παιχνίδια, αυτήν την εποχή. Το πιο τραβηγμένο, δε, είναι ότι ο Σπανούλης δεν παίζει καλά τελευταία γιατί έχει επηρεαστεί από το θέμα. Δεν ξέρω τί καπνό φουμάρει το site και σε ποιόν ανήκει αλλά μου φαίνεται κάπως όλη αυτή η ιστορία.

      77

      Διαγραφή
    4. Καλά ούτε εγώ το ξέρω το site. Νομίζω ότι ήταν από τα πρώτα που είχαν αναφέρει το ενδιαφέρον για Χοτζ πάντως, αν δεν κάνω λάθος χωρίς και πάλι αυτό να σημαίνει κάτι. Απλά λογικά μου φάνηκαν και τα 2 ρεπορτάζ. Στην ουσία τους και όχι στις επιμέρους λεπτομέρειες. Πράγματι ο Πάργκο είναι αυτή τη στιγμή ίσως η μόνο ενδεδειγμένη λύση για τον Παναθηναϊκό και πράγματι ο Σέρβος θα κάνει σκληρότατη διαπραγμάτευση με τους Αγγελόπουλους για τον Σπανούλη. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω να έχει ήδη κλείσει κάπου αλλά σίγουρα τον πλασάρει ήδη ο μάνατζερ δεξιά και αριστερά. Ο Ραζνάτοβιτς ήταν και ένας από τους κύριους λόγους που ο Σπανούλης έφυγε από τον Παναθηναϊκό οπότε και τα δύο μου βγάζουν μια λογική.

      Διαγραφή
    5. Πιο πάνω γράφω, συζητώντας, με ένα φίλο ότι ο Σπανούλης δύσκολα μπορεί να βρει το συμβόλαιο που θέλει (σαν το φετινό) στην Ευρώπη. Οι μόνες ομάδες που μπορούν να του το προσφέρουν είναι η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ και η Μπάρτσα. Αλλά όλες για να τον υπογράψουν πρέπει να τελειώσουν τους Τεόντοσιτς, Μακάλεμπ και μάλλον Χουέρτας. Από αυτές τις 3, αν ξεχάσουμε Μπάρτσα (Ναβάρο δύσκολα μαζί με Σπανούλη και πιθανή έλευση Ζοτς) και Φενέρ (δύσκολα ανταγωνιστική του χρόνου με νέο ρόστερ και νέο προπονητή), μας απομένει η ΤΣΣΚΑ. Για να τον πάρει ο Μεσίνα πρέπει να τελειώσει το Μίλος με τον οποίο ο Σπανούλης δεν έχει χημεία όπως φάνηκε και στον Ολυμπιακό. Άρα δεν θα είναι απλά τα πράγματα για το Σπανούλη και οι επιλογές του περιορισμένες.

      77

      Διαγραφή
    6. Εγώ δεν αποκλείω και Αρμάνι. Τελειώνει ο Σκαριόλο, φεύγει εκτός απροόπτου ο Λάνγκφορντ, χρήματα υπάρχουν, φιλοδοξίες υπάρχουν, καλό ρόστερ θα υπάρχει, πάνε και για καλό προπονητή.
      Θα δούμε το καλοκαίρι. Εγώ σαν οπαδός του Παναθηναϊκού και σαν άρρωστος μπασκετικός γενικά εύχομαι να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    7. Κ γω το ιδιο madnes
      Να μεινει.
      Αυτες οι δυο ομαδες εχουν μεινει στην σαπιλα του ελληνικου αθλητισμου ψηλα.ας ελπισουμε να συνεχισουν δυνατα

      Διαγραφή
    8. Ο Pargo είναι αποδεδειγμένα παικταράς. Όποιος έχει δει τις επιδόσεις του στο Cleveland κατά την απουσία του Irving γνωρίζει σε τι αναφέρομαι. Ο Παναθηναϊκός με τις ελλείψεις του και το σφιχτό rotation είναι αυτήν τη στιγμή ομάδα. Με ρόλους και αυτοματισμούς. Ο Pargo δεν είναι ο παίκτης που θα μπει τόσα αργά στη σεζόν άμεσα στο στα συστήματα, ούτε μπορεέις να τον βάλεις σε καλούθι ρολίστα σαν αντι-Banks. Η λύση του Walter Hodge που είχε ακουστεί παλαιότερα μου ακούγεται πιο μετρημένη. Οι πράσινοι πάνε να πάρουνε έναν "Farmar", ενώ θα έπρεπε να προσανατολιστούν σε μια λύση τύπου "Jamon Lucas" για την ενίσχυση της περιφέρειάς τους. Επίσης κάθε νέα αλλαγή στο φετινό roster απαιτεί και χρόνο προσαρμογής. Σε αυτό το σημαέιο της σεζόν ένας νέος Kapono χωρίς μάλιστα δικαίωμα στην Euroleague δεν είναι και ότι καλύτερο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. Πολύ σωστά φίλε.. Αν και ο Χοτζ δεν είναι πιο μετρημένη λύση.. Ο ΠΑΟ χρειάζεται ένα quarterback όπως ο Λούκας αλλά τέτοιους παίκτες δε βρίσκεις εύκολααυτη την εποχή. Ασε που αυτό τον ρόλο έχει αναλάβει ο Ούκιτς.. Οπότε ίσως θα μπορούσες να κοιτάξεις έναν παίκτη με καλό μακρινό σουτ και πικ εν ρολ παιχνίδι.. Σχετικά όλα βέβαια.

      Διαγραφή
    10. Εννοείται, Jim, ούτε τον Hodge θα διάλεγα με το υπάρχον στήσιμο. Από την άλλη δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι ο ΠΑΟ θα κάνει μεταγραφή.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    11. Σωστός ο Desti. Την ίδια άποψη εξέφρασα σε παλαιότερη ανάρτηση. Παίκτες στυλ Πάργκο παίρνεις μόνο το καλοκαίρι και πάντως όχι 1-1,5 μήνα πριν κλείσει η χρονιά. Ο ΠΑΟ, αν πάρει πάικτη που δεν είμαι βέβαιος ότι θα πάρει, πρέπει να στραφεί σε λύση τύπου Λαφαγιέτ ή κάτι παρόμοιο. Έναν καλό ρολίστα που θα δίνει 15'-20' ποιοτικά λεπτά, θα απειλεί από το τρίποντο, θα είναι αξιοπρεπής σην άμυνα και θα έχει το p'n'r' αν χρειαστεί. Μάλιστα, αν αυτός δείξει στοιχεία προσαρμογής να παραμείνει και μετά το καλοκαίρι για να συμπληρώσει 4άδα στα γκάρντ μαζί με έναν ακόμα που χρειάζεται.

      Υ.Γ. Συζητάμε για μεταγραφή-προσθήκη ενώ σήμερα παίζουμε ένα ματς φωτιά. Δεν παιζόμαστε, λέμε...

      77

      Διαγραφή
    12. Χωρίς να διαφωνώ με κανέναν σας πιστεύω ότι ο Πάργκο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Τέσπα, θα δείξει, εγώ δεν θα πήγαινα καν σε μεταγραφή αυτή τη περίοδο αλλά φαίνεται ότι θα πάρουν παίκτη.

      Διαγραφή
  16. http://euroleaguequiz.euroleague.net/voting_13/voting.php

    Planinic-Navarro-Khryapa-Davis-Zoric

    Η δικιά σας επιλογή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Khryapa, Weems, Mickeal, Διαμαντίδης, Zoric

      Εύφημος μνεία στους Hines και Lasme που είναι παλικάρια και οι δύο και στον Tomic που είναι παιχταράς. Ο Διαμαντίδης είναι εκεί μόνο επειδή είναι μακράν ο πιο απαραίτητος για την ομάδα του παίκτης, όχι για την χρονιά που κάνει και επειδή ψηφίζουμε για τον most valuable, είναι αδύνατο να τον αφήσεις έξω. Αντίστοιχα και ο Mickeal που η απουσιά του είναι εκκωφαντική.

      Διαγραφή
    2. Με βάση την χρονιά

      Διαμαντίδης, Μπράουν, Μαϊκλ, Χρυαπα, Λάσμε,
      Αναπληρωματικοί,
      Πλάνινιτς, Καρολ, Παπανικολάου,Πρίντεζης, Κρίστιτς.

      Οι Διαμματνίδης-Λάσμε, κάνουν το παναθηναϊκό να τρυπάει ταβάνι, (οι Παπ-Πρίντεζης κρατάνε ζωντανό τον Ολυμπιακό), χωρίς Μαϊκλ η μπάρτσα κατέβηκε επίπεδο, Μπράουν τρομερή χρονιά, Χρυάπα ήρεμη δύναμη. Πλάνινιτς, Κάρολ, κρίστιτς πολύ καλοί επίσης. Για προπονητή, Πεδουλάκη, και Β επιλογή Μεσίνα.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    3. Khryapa, James, Planinic, Diamantidis, Navarro

      Για μένα ο James είναι η αποκάλυψη της σεζόν. Ο Planinic έκανε μακράν την καλύτερη χρονιά του, ο Κhryapa ο φυσικός ηγέτης της CSKA και οι άλλοι 2 για προφανείς λόγους... Σίγουρα αρκετοί ψηλοί κάνουν φοβερές χρονιές (Krstic,Davis,Zoric,Lasme,Hines) και είναι ακόμα 2-3 προσωπικότητες που δεν μου περνούν απαρατήρητοι (Σπανούλης,Fernandez,Brown) αλλά η πεντάδα που θα διάλεγα θα ήταν σίγουρα η παραπάνω.
      - Vincanity

      Διαγραφή
    4. O James ειναι o Shawn James της Μακάμπι η κάποιος που δεν μπορώ να καταλάβω;
      Ανδρέας

      Διαγραφή
    5. Έβαλες 2 παίκτες του παναθηναικού στη 5άδα. Είσαι ωραίος...

      Διαγραφή
    6. diamantidis -spanoulis- rudy- krstic -davis
      Civil13

      Διαγραφή
    7. 1.Τεοντοσιτς,Σπανούλης,Ρούντι,Κριάπα,Τόμιτς
      2.Διαμαντίδης,Γουιμς,Παπανικολάου,Λάσμε,Τζέιμς

      Διαγραφή
    8. Ανδρέα ναι για τον Shawn James λέω. Εντάξει μπορεί ο Krstic να είναι για πολλούς ο καλύτερος center στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια αλλά αμυντικά νομίζω ότι ο James είναι αυτή τη στιγμή καλύτερος αμυντικά και παράλληλα βελτίωσε κατακόρυφα την παραγωγικότητά του στην επίθεση.
      Vincanity

      Διαγραφή
    9. Μπράβο ρε Σπύρο!!!!!! Αυτό το "ανεξαρτήτως θέσης" της Euroleague το θεωρώ μια βλακεία και μισή, αλλά τεσπα..
      1η πεντάδα: Διαμαντίδης-Hickman-Khrypa-Hines-Davis
      _Ο Διαμαντίδης κάνει τη χειρόταρή του χρονιά στη Euroleague. Είναι, όμως, ολομόναχος σε μία ομάδα που βρίσκεται στο κατώφλι του f-4.
      _Ο Hickman είναι ο βασικότερος λόγος που η Maccabi είχε αυτήν την υποτυπώdη επιτυχία φέτος. Σταθερός και αναντικατάστατος.
      _Αυτά που κάνει χρόναι τώρα ο Khryapa επιτέλους μπορεί να τα περιγράψει το φύλλο της στατιστικής.
      _Σταθερός, κρίσιμος, μαχητής, και με ελάχιστη playing time ο center τσέπης του Ολυμπιακού. Όλα αυτά σε μία ομάδα που θα βρεθεί (εκτός απροόπτου) στο Λονδίνου βγάζοντας κάθε βράδυ διαφορετικό άσσο απ' το μανίκι. Ο Hines ήταν πάντα εκεί!!
      _Paul Davis: Η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη της σεζόν! Πλήρες επιθετικό πακέτο, από τους 5 καλύτερους ψηλούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
      2η πεντάδα (εφεδρικά): Brown-Lucas-Fernandez-Lasme-Krstic
      _ Επιλογή που ματώνει την καρδιά κυριολεκτικά, αλλά υπήρχαν και αυτές στιγμές που ήταν τόσο dominant στο σκοράρισμα... Αντιπαθώ τον τρόπο παιχνιδιού του. Αν ένα σύνολο από το πουθενά κατάφερε να αγγίξει τα knockout, αυτό ήταν η Siena και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Bobby Brown.
      _Σε μια ομάδα από superstars, ο Lucas ήταν όαση και συνδετικός κρίκος μαζί. Μεγάλη υπόθεση, κερδίζοντας παράλληλα το σεβασμό των ακριβοθώρητων συμπαικτών του.
      _Top ομάδα, από το καλημέρα μέχρι σήμερα, και ο ηγέτης αξίζει εύφημο μνεία. Κλασσικός αντιπαθητικός Ισπανός, για τον οποίο η Ευρώπη μοιάζει
      λίγη.
      _Όργια!!!!!!!!! Εκ των υποψηφίων για το φετινό βραβείο "Dimitris Diamantidis". Εσχάτως μας παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα πτυχή του εαυτού του και στην επίθεση. Ο Dorsey του '12-'13;
      _Respect στον κορυφαίο center στην Ευρώπη. No 1 της διοργάνωσης στο index rating, αντιαθλητικός όσο δεν πάει, κατάφερε να κερδίσει τους Αμερικανούς από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο NBA, όπου και ανήκει..
      Just missed the cut: Planinic-Σπανούλης-Mickeal-Mirotic-Tomic: Ο Κροάτης ηγήθηκε μίας εξαιρετικής ομάδας που αδίκησε τον εαυτό της (ας πρόσεχε), με υπερβολικά μεγάλο usage rate. Sorry, δεν θα πάρω. Η αγωνιστική καθίζηση του Σπανούλη στο μακρύ φετινό top-16 είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την επιλογή του. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έβγαζε άλλον πρωταγωνιστή κάθε βράδυ.. Mickeal & Tomic "πληρώνουν" το βάθος και την πληρότητα της ομάδας τους, αν και με τον αγαπημένο μου, από εποχές Περιστερίου, Αμερικανό ίσως είμαι λίγο σκληρός, μιας και στα δύσκολα φάινεται η τεράστια απουσία του. Ο Mirotic κατά διαστήματα ήταν εντυπωσιακός και έδειξε το NBA potential του. Φέτος, όμως, κακά τα ψέμματα ήταν πολλοί οι ψηλοί που ξεχώρισαν και μοιραία τον θέτω εκτός.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    10. Βγάζοντας εκτός τους παίκτες που οι ομάδες του δεν προκρίθηκαν στα play-off και διαπιστώνοντας ότι κανείς δεν ξεχωρίζει, οι επιλογές μου για την καλύτερη πεντάδα είναι οι εξής :
      1η πεντάδα
      1. Διαμαντίδης
      Μπορεί να μην κάνει την καλύτερη χρονιά του, αντίθετα μάλλον κάνει τη χειρότερη, αλλά είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επίδραση στην ομάδα του και αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί.
      2. Λούκας
      Και μόνο το γεγονός ότι η κατάρρευση της Εφές συμπίπτει με το ντεφορμάρισμά του, τα λέει όλα. Μιλάμε για τον παίκτη που αποτελεί το βαρύ σασί των Τούρκων και που η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι μονίμως ανοδική.
      3. Ντ. Σμιθ (Μακάμπι)
      Κλειδί της φετινής υπέρβασης της Μακάμπι αφού επιστρατεύτηκε και ως 4άρι. Σταθερά ανοδική παρουσία σε υψηλό επίπεδο, με προσφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του Μπλάτ.
      4. Κριάπα
      Η επιτομή του παίκτη-ορχήστρα. Κάνει τα πάντα, παντού και με απίστευτη συνέπεια. Ο καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης, με σημαντική επίδραση στην πορεία της ομάδας του.
      5. Χάινς
      Υπόδειγμα θέλησης, συνέπειας, αυταπάρνησης και σχέσης κόστους-προσφοράς . Και μόνο η διαφορά ύψους με τους αντιπάλους του, τον κάνει μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

      77

      Διαγραφή
  17. Barca - Gran Canaria 70-73
    Real - Obradoiro 61-64

    4 πόντους με 2/7σ. σε 21 λεπτά ο Lorbek, 2 πόντους με 1/6σ. σε 18 λεπτά ο Tomic. Δεν έπαιξαν καθόλου Σάρας και Navarro, στο 20λεπτο η συμμετοχή των υπολοίπων του rotation με εξαίρεση τον Huertas και τον Abrines που πιάσανε 26 και 30 λεπτά αντίστοιχα (11 πόντους έκαστος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λορμπρκ ειναι σε πτωτικη πορεια μηνες τωρα.το θεμα ειναι να συνεχιστει.στο μεταξυ τους matchup ο γκιστ τον ειχε στην κυριολεξια.το θεμα ειναι οτι μαλλον δεν θα υπαρχει γκιστ αυριο αλλα μονο τσαρτσαρης και οσο αντεξει το παιδι.απο κει κ περα ειναι must να μην χρεωθει με φαουλ ο λασμε γιατι χαθηκαμε.κ ο μασιουλις μιας και θελοντας κ μη θα παρει χρονο στο 4 ,να βοηθησει κυριως αμυντικα απεναντι του οσο μπορει μιας κ υπαρχει μεγαλη διαφορα σε υψος.αν τον περιορισει οσο μπορει και κρατηθουμε ισα ισα στα ριμπαουντ μπορουμε.
      Οι ψηλοι της μπαρτσα τα χουν δει ολα.το γραψα κ χτες,παιζουν καθε δυο μερες κ δεν εχουν δυναμεις.απορω πως δεν εχουν προβληματα τραυματισμου λογω κουρασης.γιαυτο κ στο τελος μενουν απο δυναμεις και ανατρεπονται διαφορες τους,η δεν εχουν δυναμεις να σκοραρουν εχοντας τεραστια κενα επιθετικα διαστηματα,μια ομαδα που εβγαζε φωτιες στην επιθεση.
      Οποτε αν ο γιιστ δεν παιξει για μενα πρεπει ο λασμε να κρατηθει στο παιχνιδι,κλειδι ο μασιουλις στο τεσσερα κ η αντιμετωπιση του λορμπεκ κ επιτελους να βοηθησει σε κουρασμενα κορμια ο σοφο,ειδικα αν δεν παιξει ο ινγκλς αυριο κ δεν θα ρχονται απο αυτον βοηθειες οπου τον εχουν δυσκολεψει παρα πολυ

      Διαγραφή
  18. Christos Tsagkournis υπαρχει καπου να δουμε τα στατιστικα του αγωνα Μπαρτσελονα-Καναρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim τι θα ελεγες για τσερεμι παργκο στον παναθηναικο για το ελληνικο πρωταθλημα και πλεηοφ me δυνατοτητα επεκτασης συμβολαιου??

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι καλύτεροι ανά θέση(χωρίς οπαδιλίκια)

    1. Τεόντοσιτς Διαμαντίδης
    2. Σπανούλης Ναβάρο
    3. Φερνάντες Ουίμς
    4. Κριάπα Μίροτιτς
    5. Κρίστιτς , ισοπαλία Λάσμε Χάηνς

    Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι κλάσης και σημαντικοί για τις ομάδες τους. Τα νούμερα τους είναι αυτά που μπορούν να μας οδηγήσουν στις καλύτερες 5άδες.

    Είναι γραφικό να λέμε ότι ο Παπ είναι καλύτερος από τον Ουίμς ή ο Λάσμε καλύτερος από το Κρίστιτς που αν τους είχαμε στις ομάδες μας θα νομίζαμε ότι έχουμε τη κούπα στη τσέπη μας. Μην βλέπουμε τα πάντα στο μικρόκοσμό μας.

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό Κατσίκι,
      όταν κάποιος κρίνει τον παίκτη κρίνει την χρονιά και την κατάσταση του. Τώρα πχ ο Ούκιτς είναι καλύτερος του Σαρας αλλάαυτό δεν σημαίνει οτι αυτό ισχύει γενικά. Με την ίδια λογική πως εσύ βγάζεις καλύτερο τον Τεόντοσιτς που μόνο αποτυχίες κουβαλάει στο βιογραφικό του απο άλλους άσους? Πως βγάζεις τον Χάινς καλύτερο του Τόμιτς; Ο ρούντι τι κριτήριο έχεις και τον βάζεις εκεί στα μισά ματς που έχασε η Ρεάλ έφταγε αυτός αν τα έβλεπες, το ζήτημα είναι τι αντίκτυπο έχει ο παίκτης για την ομάδα του... Το να βγάζεις την συγκεκριμένη λίστα ως την "απόλυτη αλήθεια" είναι πραγματικά γραφικό, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση!
      Ανδρέας

      Διαγραφή
  21. Και γραφικότερο να βάζεις τον Τεόντοσιτς πάνω από τον Διαμαντίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λιγο ασχετο αλλα την Πεμπτη και λιγο πριν το ματς ο "Δημητρης" θα τη ριξει τη βομβα......
    Jeremy Pargo......!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πριν απο τοσο σημαντικο παιχνιδι αλλα και κατα την διαρκεια της σειρας οποιοσδηποτε απο τον παναθηναικο να ανακοινωσει οποιοδηποτε παιχτη

      Διαγραφή
    2. δεν υπήρχε..

      το 11' τον είχα λατρέψει τον παίχτη. μακάρι να έρθει και να του κάνουν συμβόλαιο και για του χρόνου. θα ήταν ακριβώς αυτό που λείπει απο την περιφέρεια μας. θα συμφωνεί και ο τζίμ πιστεύω.

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=QphhsFSX0j0

      Διαγραφή
  23. Και μονο που λες πριν τον αγωνα pατατα μουυ ακουγεται η ειδηση..Πoυ το διαβασες οτι εχει κλεισει??

    Big saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.pamesports.gr/238964/pargko-gia-panathhnaiko-kolash-me-spanoylh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τώρα για Πάργκο»
    Μετά τα τελευταία σενάρια που βγήκαν στην επιφάνεια περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Τζέρεμι Πάργκο το greenhoop έψαξε και επικοινώνησε με την πλευρά του παίκτη η οποία δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και απέρριψε μια επικείμενη μεταγραφή.
    Νωρίς το πρωί έφτασαν πληροφορίες πως ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει μεταγραφή "βόμβα" με τον Τζέρεμι Πάργκο να αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

    Αμέσως εδώ στο Greenhoop προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την πλευρά του παίκτη και τελικά αυτό επιτεύχθηκε πριν από λίγο.
    Σε επικοινωνία που είχαμε με την άλλη άκρη του Ατλαντικού οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά του Πάργκο δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και απέρριψαν το θέμα.
    Αναλυτικά οι δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη (Bradley Ames) στο Greenhoop:
    «Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας για τον Τζέρεμι. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι γι΄ αυτό το θέμα».
    Στη συνέχεια μετά από "πίεση" στο να απαντήσει αν υπάρχει έστω ένα φιλολογικό ενδιαφέρον μιας και ο παίκτης τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ελεύθερος τόνισε:
    «Όπως σας είπα τώρα δεν μπορώ να πως κάτι για αυτήν την υπόθεση, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον».
    Λίγο πριν κλείσουμε την επικοινωνία μας "προειδοποιήσαμε" πως στο προσεχές μέλλον θα τα πούμε ξανά για να απαντήσει ο Bradley Ames:
    «Αυτό ακούγεται πολύ καλό, το ελπίζω».
    Τα συμπεράσματα από αυτές τις δηλώσεις είναι περίπλοκα. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικό και μόνο στα ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα οπότε είναι φυσικό να υπάρχει αυτή η... σιωπή.
    Το Greenhoop ως όφειλε έψαξε το θέμα και σας το παρουσιάζει, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εχει αρχησει και βρωμαει θεμα παργκο και γενικα μεταγραφης.. οτι πρεπει για να αποπροσανατολισει την ομαδα.. να πω την αληθεια εχω χασει τα ιχνη του παιχτη, δν εχω χρονο να παρακολουθω νβα οποτε δν ξερω καν σε τι κατασταση ειναι και τι χρονο ειχε εκει π ηταν.. αν παιξει εστω και το 60 % απο αυτο π μπορει θα κανει την διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Του Νίκου Βαρλά/ varlas@eurohoops.net

    Ο Τζέρεμι Πάργκο “κόπηκε” από τους Σίξερς την 1η του Απρίλη και έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, οι φιλοδοξίες του για το ΝΒΑ μάλλον πρέπει να μετατεθούν την επόμενη σεζόν! Ο Αμερικανός γκαρντ κοιτάζει όλες τις προοπτικές του και πλέον είναι πιο ανοιχτός από ποτέ στην διάρκεια της φετινής σεζόν, για κάποιο συμβόλαιο μικρής διάρκειας στην Ευρώπη!

    Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ του για την Ευρωλίγκα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά την φυγή του Τζέισον Καπόνο έχει 5 ξένους, η προθεσμία στο ελληνικό πρωτάθλημα για προσθήκη παίκτη εκπνέει πριν τα πλέι οφ και οι κυπελλούχοι Ελλάδας χτύπησαν ήδη την πόρτα του Πάργκο μετά από αυτή του Ντιλέινι! To πρακτορείο που τον εκπροσωπεί, η Priority Sports επιβεβαίωσε τις επαφές στο Eurohoops, τις οποίες ανέφερε πρώτη η ιστοσελίδα pamesports.gr

    Οι απαιτήσεις του Αμερικανού γκαρντ για συμβόλαιο 30 ημερών δεν πρόκειται να είναι πάνω από 40-45 χιλιάδες δολάρια και φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον εμφανίσει στο ρόστερ του ως… βόμβα για τα ελληνικά πλέι οφ και τις μάχες με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν το πρωτάθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. βλεπωντας σωματεια οπως η αεκ αλλα και ο ηρακλης και ο παο βεβαια εχει τεραστεια προβληματα, θυμαμαι ποσο τυχεροι ειμαστε π στο μπασκετ υπαρχουν οι γιαννακοπουλοι. Το ιδιο ισχυει και για τον γαυρο!! αν δν υπηρχαν τπτ.. διαλυση θα βαρουσανε τα σωματεια. στο βολλευ αλλη πικρα. Α2 ο παο.. μαγκες ας αφησουμε την γκρινια και ασ παμε γηπεδο οσο μπορουμε και αντεχει η τσεπη μας. Ασ δωσουμε κατι και εμεις..ειδικα οι του γαυρου δν αγαπησαν το μπασκετ ποτε. αν ειναι δυνατον να μν γεμιζει η εδρα τους εστω στα ευρωπαικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν ειναι περιοδος για μεταγραφες ρε παιδια..Ας τελειωσει η σειρα με μπαρτσα και μετα βλεπουμε..Δε νομιζω να κανει τετοια πατατα ο τρακης.

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος τρακης??ΔΓ με το σπαθι του.

      Διαγραφή
    2. ο τρακης??? μπραβο ρε φιλε ευτυχως π εισαι και εσι να θυμηθουμε πως τον εκραζαν μερικοι μερικοι στις αρχες της χρονιας.. και τωρα του γλυφουν.. τις πατουσες....

      Διαγραφή
    3. Τι να λεμε ρε παιδια τωρα.ο Δ.Γ. εχει αποδειξει οτι αγαπαει την ομαδα.απλα εχει το κακο οτι ειναι παρορμητικος.απο κει κ περα οποιος δεν τον παραδεχεται εχει οντως προβλημα κ να το ψαξει

      Διαγραφή
    4. Μαλλον ο ιδιος εχει προβλημα και πρέπει να το ψαξει!! Οι δηλωσεις του μετα τους αγωνες ειδικα δε ταιριαζουν σε σοβαρο ανθρωπο. Το γεγονος οτι αγαπάει την ομαδα ειναι κατι διαφορετικο.

      Διαγραφή
    5. ενοχλησαν οι δηλωσεις του, υπερβολικες, αληθινες ομως μεσα στην υπερβολη τους.

      Διαγραφή
    6. mic σιγουρα οι δηλωσεις του και οι πραξεις του δν σου δινουν την εντυπωση του σοβαρου.. σκεψου ομως τον θειο του και τον πατερα του τι εχουν κανει. βγαλε τις επιτυχιες και το χρημα π εχουν χαλασει.. δν εχουν κατεβει στο παρκε??? σκεψου τα μπλουζακια των αγγελοπουλων.. δν ηταν τραγικα??? προεδροι οπως ο δημητρης και οι του γαυρου , εκτος απο προεδροι ειναι και οπαδοι.. πιστεψεμε. ειδικα στο μπασκετ δν βγαζουν μια!! ουτε ο ενας ουτε ο αλλος... μν κοιτας το ποδοσφαιρο ειναι η μεγαλη κονομα.εδω απο ευρωπη τα σωματεια δν παιρνουν τπτ!!! ισα ισα για της πτησεις να φτανουν.

      Διαγραφή
    7. Ο τρακης φιλε μου ο ΤΡΑΚΗΣ τι σε ενοχλησε..??Κανενας δεν αμφεβαλε για την αγαπη του για την ομαδα το τρακης αναφερεται στο χαρακτηρα του που πολοι μπορει να τον χαρακτηριζουν αυθορμητο εγω τον λεω απλα ασοβαρο..Και μολις ηρθε η καμπανα απο ευρωλιγκα..http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/prostimo_150_000_eyrw_ston_panathhnaiko.2214006.html

      Ξερεις ποσο κακο κανουν στη ομαδα τετοιες δηλωσεις οχι οι δηλωσειες αυτες καθε αυτες αλλα ο τροπος..Απαντηση δεν ειναι τυχαιο που βγηκε η αποφαση για τιμωρια πριν τον αγωνα..Καταλαβες..??Καλη τυχη στην ομαδα.

      Big saras

      Διαγραφή
  30. Kαλά,το ότι θα μιλάγατε και για μεταγραφές ακόμα και στην περίοδο που παίζεται το σημαντικότερο αγωνιστικό κομμάτι της χρονιάς δεν το περίμενα.Στην Ελλάδα έχουμε χάσει λίγο το μπούσουλα με τις μεταγραφές.Δεν καταλαβαίνουμε ότι γίνονται για να παίξουν και να βοηθήοσυν την ομάδα στους στόχους της.Την ώρα που τεέιώνει η χρονιά και παίζεται σειρά για πρόκριση στο φάινλ4.Σαν να είσαι (γυναίκα)έγκυος και προσπαθείς με τον άντρα σου να συλλάβεις παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ δεν θέλω να κάνω κάποια ανάλυση, περισσότερο χαλαρή συζήτηση «καφενείου». Καλή η ανάλυση αλλά περισσότερο τα αθλήματα προσφέρονται για ελαφριά συζήτηση. Και καλά είναι να κάνουμε μια συζήτηση μεταξύ μας που είμαστε έλληνες και λίγο πολύ θα φουσκώσουμε τις δικες μας ομάδες. Κάνοντας λοιπόν μια βόλτα σε διάφορες σελίδες του εξωτερικού και πιο πολύ σε ιταλικές και ισπανικές, έβγαλα αρκετά συμπεράσματα για το τι πιστεύουν οι φίλαθλοι για το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελονα.
    Οι Ιταλοί βεβαίως θεωρούν το Διαμαντιδη από τους μεγαλύτερους παίχτες που έχουν περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και έχουν απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπο του. Εντύπωση μου έκανε το μίσος με πάθος που έχουν κατά του Μπερτομεου καθώς πιστεύουν ότι η διαιτησία αδίκησε παράφορα τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι. Τραγικό θεωρούν τον Πασκουαλ…
    Τα καλυτέρα έρχονται από Ισπανία μεριά. Πέρα από τους ύμνους για το Διαμαντιδη, για τον οποίο προτείνουν ότι θα πρέπει να γίνει μέχρι και… άγαλμα στην Ελλάδα, μεγάλη σύγκριση γίνεται μεταξύ Διαμαντιδη και Ναβαρο. Θεωρούν ότι ο Ναβαρο δεν είναι σαν παίχτης ούτε μια τρίχα από τα @@ Διαμαντιδη. Κυριολεκτικά. Βάζουν κάτω τους τίτλους και βλέπουν ότι σαν παίχτης ο Ναβαρο ναι μεν έχει στατιστικά, αλλά απορούν στο τι έχει καταφέρει σε συλλογικό επίπεδο. Ακόμα και για τον τελικό του 2006 Ελλάδα Ισπανία λένε ότι οι Έλληνες είχαν «αδειάσει» από το ματς με τις ΗΠΑ εξου και οι 20 πόντοι του Ναβαρο. Κοιτάζουν όλα τα ματς σημασίας και βλέπουν ότι ο Ναβαρο είχε μηδενική προσφορά, ενώ χαρακτηριστικά λένε για το διαμαντιδη ότι είναι παίχτης ομάδας και πάνω από όλα ηγέτης.
    Χαρακτηρίζουν επίσης «ληστεία» το πρώτο ματς και πως κανονικά η σειρά θα έπρεπε να είναι 0-2 υπέρ του Παναθηναϊκού… Πραγματικά ελάχιστα θετικά σχόλια για την Μπαρτσελονα έχουν γραφτεί σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που όπως χαρακτηριστικά γράφει κάποιος φίλαθλος «και φέτος και πριν δυο χρόνια η Μπαρτσελονα είχε πολύ καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος που και τις δυο φορές δεν τα κατάφερε είναι διότι ο Παναθηναϊκός παίζει με @@, κάτι που η Μπαρτσελονα ποτέ δεν είχε…»

    Κώστας Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα ειναι γεγονος οτι το 90% εξω θεωρουν τον παο το κορυφαιο προγραμμα.σε διαβεβαιωνω οτι περισσοτερο απο ολους αυτοι που τον υπερσεβονται ειναι οι τουρκοι.που να ακουσεις πως μιλανε για την ομαδα οταν ξοδευουν τα διπλα κ τρωνε φετος σφαλιαρες.κ αυτη η ομαδα με ελαχιστες προοπτικες στην αρχη ειναι ενα βημα πριν το F4.βεβαια υπαρχει κ το 10% που τρελενονται λογω ζηλιας κ φαπας.
      Οπως κ να χει μονο αν εχεις μιλησει με ανθρωπο απο εξωτερικο αντιλαμβανεσαι γιατι ομαδα μιλαμε θεωρειται ο παο.μην αναφερουμε τον κοσμο κ την εξεδρα που εκει βγαζουν ολοι το καπελο.πχ οι ισραηλινοι θεωρουν οτι ο κοσμος του παο ειναι η εμπνευση γιαυτους.πολλα απο τα συνθηματα τα χουν παρα απο δω.
      Απλα μπειτε σε ξενα φορουμ κ θα καταλαβαιτε

      Διαγραφή
    2. Πλησιαζει το παιχνιδι κ οχι γκιστ για την ωρα.
      Το θεμα ειναι κ να παιξει εχει χασει προπονησεις κ παιχτης που στηριζεται σε καλα πατηματα δεν θα ναι καλα μια τετοια βραδια οπως κ να χει παιξει δεν παιξει.
      Οποτε αλλο ενα βουνο που πρεπει να περασει ο παο.ας ελπισουμε θα ανοιξει το ροτεσιον κ θα παρει βοηθειες απο παιχτες που δεν εχουν βοηθησει για την ωρα

      Διαγραφή
    3. ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. αυτά για τον ναβάρο που τα λεγε?Στο realmadrid.es ???

      Διαγραφή