Athlenda

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

NBA PLAYOFFS 2013: Eyes on the prize.. (περιλαμβάνεται και η Δυτική περιφέρεια)



Τα μπράτσα σφίγγουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς σήμερα αρχίζουν τα πλέη-οφς του ΝΒΑ με μερικά πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια. Που θα σκάσει η βόμβα..? Το Hoopfellas δίνει τις εκτιμήσεις του..


Επέλεξα σήμερα να αποσυμπιεστούμε λίγο από την Ευρωλίγκα, με την ευκαιρία της έναρξης των playoffs του ΝΒΑ για τα οποία έχουμε πολλά πράγματα να πούμε μιας και ενδιαφέρουν πολύ κόσμο. Τα ματς των ομάδων μας είναι Πέμπτη & Παρασκευή οπότε πολύ σύντομα θα ανέβει ανάρτηση για το τι έγινε  και το τι μπορεί να συμβεί στο 4ο και το 5ο παιχνίδι των δύο αιωνίων. Πάμε USA λοιπόν..
ΑΝΑΤΟΛΗ    

                                                       
ΧΙΤ-ΜΠΑΚΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 3-1, ξέρετε ποιος..

Η ΣΕΙΡΑ: O Mπράντον Τζένγκινς είχε πεί πριν λίγο καιρό ότι θέλει (τι λε ρε παιδί μου..) τους Χιτ στον πρώτο γύρο της ποστ σίζον γιατί «νιώθει» ότι η ομάδα του ματσάρει καλά απέναντι τους. Μου αρέσει η επιθετικότητα του πρώην σταρ της Λοτομάτικα(τότε) Ρόμα και το θράσσος του αλλά μόλις αρχίσει η σειρά είναι πολύ πιθανόν να «νιώσει» άλλα πράγματα.. Το Μαϊάμι είναι σε αγρία κατάσταση και ο Σπόελστρα θα επικεντρωθεί στην άμυνα απέναντι στο μπακόρτ των Τζένινγκς-Έλις ώστε να κάνει τη δουλειά του πιο εύκολη, ετοιμάζοντας τον Ουέηντ ως defensive stopper. Ο Μπόυλαν από την άλλη πλευρά γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει περιορισμένες δυνατότητες και θα προσπαθήσει με τον Λάρρυ Σάντερς να προστατέψει το ζωγραφιστό και να βγάλει τον Μπος εκτός. Η εκτελεστική δεινότητα από το τρίποντο του Μαϊάμι όμως και ο Τζέημς δεν αφήνουν περιθώρια..
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θεωρώ ότι θα είναι σπουδαίο επίτευγμα για το Μιλγουόκι εφόσον δώσει δύο δυνατά παιχνίδια στους Χιτ (δώσει, όχι νικήσει..) και καταφέρει να νικήσει το ένα από αυτά..

ΝΙΚΣ-ΣΕΛΤΙΚΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 3-1 οι Νικς..

Η ΣΕΙΡΑ:  Ναι, αυτή είναι η σειρά της οποίας θα προσπαθήσω να δω όλα τα ματς live.. Υπάρχει θέμα μεταξύ των δύο ομάδων, είναι φανερό. Πρόπερσι στο entrance του Καρμέλο στο Μεγάλο Μήλο η συνάντηση με τους Σέλτικς στον 1ο γύρο είχε πολύ ένταση και πολλοί (μεταξύ τους και εγώ..) πιστεύουν ότι οι Νικς θα είχαν δυσκολέψει αρκετά τη Βοστόνη με τον Μπίλαπς υγιή.  Φέτος ο Μέλο κυνήγησε μέχρι το λεωφορείο τον Γκαρνέτ  ενώ στα 4 παιχνίδια της κανονικής περιόδου υπήρξε μάλλον περίσσιο πάθος.. Οι Νικς έκαναν πολύ δυνατό finishing παρά τα προβλήματα τραυματισμών, δείχνοντας το σπουδαίο βάθος του πάγκου τους  και την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτουν. Με βάζει σε σκέψεις μια ενδεχόμενη απουσία του –στάρτερ τον τελευταίο καιρό- Πριγκιόνι από το 1ο ματς, καθώς είναι πιθανή να διαταράξει την two-guard lineup μακράς διαρκείας που παρατάσσει ο Γούντσον και έχει αποβεί εξαιρετικά λειτουργική στην pickn roll offense τρέχουν οι Νικς. Ο Τζεφ Γκριν μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη κλειδί στην πλευρά της Μασαχουσέτης ειδικά από τη στιγμή που αναμένεται ο Ρίβερς να ακολουθήσει τα σχήματα των Νικς για να ματσάρει το απόλυτο επιθετικό όπλο του Αμερικανικού μπάσκετ, Καρμέλο Άντονι στο «4», με τους Πίρς-Γκριν ως παουερ φόργουορντς ή ζευγάρι στα φόργουορντς. Η περιφερειακή άμυνα των Σέλτικς μπορεί να είναι το κλειδί της σειράς, μιας και οι Νικς (είτε στο τρανζίσιον είτε με εξαιρετικό spacing στο μισό γήπεδο) βρίσκουν πολλά καλά σουτ από το τρίποντο. Τεράστια απώλεια ο Ρόντο, ενώ βαρόμετρο θα είναι η κατάσταση του μέχρι προσφάτως τραυματία Τάησον Τσάντλερ. Στα 4 ματς της κανονικής περιόδου οι Νεοϋορκέζοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντς και το ζωγραφιστό γενικότερα..
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Οι Νικς είναι καλύτερη και πιο γεμάτη ομάδα αλλά μη ξεχνάτε ότι η πίεση (μετά από 13 χρόνια χωρίς νικηφόρα σειρά στην ποστ σίζον) είναι τεράστια  και ο αντίπαλος ίσως η καλύτερη τακτικά ομάδα στη λίγκα με έναν σπουδαίο προπονητή και φυσικά τον ..Πολ Πίρς. Ο Άντονι έχει πολλά να αποδείξει. Βλέπω πολύ σκληρά ματς. Φαβορί οι Νικς αλλά η πιθανότητα «έκπληξης»  είναι ισχυρή.

ΠΕΗΣΕΡΣ-ΧΟΚΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 2-2..

Η ΣΕΙΡΑ:  Οι προβλέψεις μιλούν για δυνατό ματς απ. Οι Πέησερς είναι μια σούπερ αμυντική ομάδα, physical και με αρχές, η οποία εντυπωσίασε φέτος στην Ανατολική περιφέρεια. Βέβαια τους λείπει το star quality μιας και ο οργανισμός λανσάρει ως σουπερ σταρ τον εξαιρετικό Πολ Τζόρτζ που περνά το δικό του τεστ τώρα. Η Ιντιάνα έχει μια ομάδα με καλά πόδια απέναντι της και η transition defense της θα είναι βαρόμετρο, μιας και οι Χόκς έχουν δείξει ότι μπορούν να σκοράρουν απέναντι στην αμυντική μηχανή των Πέησερς. Ο Λάρυ Ντριού θα προσπαθήσει να ανοίξει το γήπεδο ώστε να πάρει πλεονέκτημα στο ματσάπ του Σμίθ με τον Ουέστ και αισιοδοξεί ότι θα ματσάρει τον Χίμπερτ με τον Αλ Χόρφορντ (πολύ καλός, φυσικά και μπορεί).
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: H Iντιάνα είναι αμυντική μηχανή και το φαβορί της σειράς αλλά θα σας συμβούλευα να μην ποντάρετε βάσιμα κάπου και αυτό γιατί το mentality της ομάδας του Βόγκελ είναι υπό διαμόρφωση..

ΝΕΤΣ-ΜΠΟΥΛΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 1-3 οι Ταύροι..

Η ΣΕΙΡΑ: Must watch για τους φαν του Ανατολικού μπάσκετ.. Πολύ αμφίρροπο ζευγάρι. Οι Μπούλς (εκτός του Ρόουζ) έχουν πρόβλημα με τον Νόα και δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα είναι σε θέση να παίξει και εφόσον τα καταφέρει σε τι κατάσταση θα βρεθεί. Καταλαβαίνετε το πόσο σημασία έχει η μάχη στο ζωγραφιστό και το ποιος θα κυριαρχήσει στα ριμπάουντς. Ο Καρλέσιμο (πιθανόν να παίζει και το συμβόλαιο του σε αυτή τη σειρά, μη το γελάτε..) θα προσπαθήσει να βρεί «γήπεδο» ο Ντερόν Ουίλιαμς και θα χρησιμοποιήσει τα γνωστά του cross screens στον Μπρούκ Λόπεζ, στοχεύοντας να τον βρεί η μπάλα πάντα σε κίνηση (στη ρακέτα) προς το καλάθι όπου είναι τρομερά  αποτελεσματικός. Θεωρώ ότι στο μισό γήπεδο (παρουσία Νόα πάντα) οι Νετς θα έχουν πρόβλημα με την πολύ ικανή στο να κατευθύνει τη μπάλα εκεί όπου αυτή θέλει, άμυνα των Μπούλς. Ο Θίμποντο στοχεύει στο να μειώσει την παραγωγικότητα του Ντερόν Ουίλιαμς, (ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης της σειράς) ο οποίος μπορεί να κυριαρχήσει.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θα πάει μακριά, το πιο πιθανό.. Βαρόμετρο ο Νόα. Η ποιότητα του performance του θα καθορίσει το φαβορί. Πολύ κοντά οι δύο ομάδες..




ΔΥΣΗ


ΘΑΝΤΕΡ-ΡΟΚΕΤΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 2-1 η Οκλαχόμα..

Η ΣΕΙΡΑ: Η ιδιαιτερότητα της παρουσίας του Χάρντεν δίνει άλλο χρώμα στα παιχνίδια. Φάνηκε άλλωστε από τα τρία ματς της κανονικής περιόδου όπου η Οκλαχόμα αμύνθηκε άψογα στα δύο πρώτα απέναντι στον “the beard” ενώ στο τρίτο άνοιξε η κάνουλα και το πήρε μόνος του. Ο Μακχέηλ έχει φτιάξει μια πραγματικά fun to watch ομάδα, η οποία παίζει γρήγορα, έχει δημιουργία και πραγματικά «επιτίθεται» στο καλάθι αλλά στην ποστ σίζον δε φτάνει αυτό καθώς θα χρειαστεί άμυνα, ειδικά πάνω στον Ντουράντ πρωτίστως και τον Ουέστμπρουκ μετέπειτα, αποστολή η οποία μοιάζει βουνό για το Χιούστον. Η Οκλαχόμα είναι σε αποστολή σε αυτά τα playoffs ενώ ο Κέβιν Μάρτιν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, η οποία μπήκε στην ποστ σίζον μετά από 3 χρόνια.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: H Οκλαχόμα θα την πάρει τη σειρά.Αν και το στυλ που παίζουν οι Ρόκετς κρύβει εκπλήξεις (βαρόμετρο ο Λιν) νομίζω ότι αμυντικά θα βαρεθούν να μετράνε..

ΣΠΕΡΣ-ΛΕΗΚΕΡΣ




ΣΤΗ REGULAR SEASON: 2-1 οι Σπέρς σε τρία πολύ κλειστά ματς..

Η ΣΕΙΡΑ: «Έχασε» με την απουσία του Κόμπι, όπου η μάχη θα ήταν διαφορετική. Οι Λέηκερς δέχτηκαν ένα σοκ και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Δυστυχώς για αυτούς, απέναντι στους Σπέρς τα περιθώρια δεν είναι πολλά. Βαρόμετρο για την ομάδα του L.A. στη σειρά ο Στιβ Νας. Παρότι ο Μπλέηκ κάνει όργια στη μετά-Κόμπι εποχή, στην ποστ σίζον οι Λέηκερς έχουν ελπίδες μόνο εάν βγεί μπροστά ο Νας, ο οποίος είναι τραυματίας και αμφίβολος για το 1ο ματς, και πάρει εξ’ολοκλήρου το κουμάντο στα χέρια του. Ο Πόποβιτς άφησε ελεύθερο τον Στ. Τζάκσον υπογράφοντας τον Μακρέιντι, είχε εκτός τον Τζινόμπιλι για 9 ματς  με τον Αργεντίνο να παίρνει 12’ στο τελευταίο/αδιάφορο ματς της ρέγκιουλαρ σίζον. Θα βρεί απέναντι του τον παραδοσιακό αντίπαλο, Μάικ Ντ’Αντόνι. Δε βλέπω τρόπο με τον οποίο οι Λέηκερς θα μπορέσουν να σταματήσουν την motion offense των Σπερς και τον Τόνυ Πάρκερ. Με υγιή τον Τζινόμπιλι δίπλα του, θα είναι too much για το L.A.  ειδικά εάν τα Σπιρούνια ισορροπήσουν τα ριμπάουντς.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Spurs.. Εάν οι Λέηκερς είχαν 10 παιχνίδια μπροστά τους ώστε να δουλέψουν με τον Νας μετά την απουσία του Κόμπι ίσως να ήταν "πιο μέσα" στο παιχνίδι. Τώρα δύσκολα. Ειδικά με τον Τζινόμπιλι υγιή, οι Σπέρς είναι πολύ καλύτερο σύνολο.

ΝΑΓΚΕΤΣ-ΟΥΟΡΙΟΡΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 3-1 το Ντένβερ..
Η ΣΕΙΡΑ:  Σας προτρέπω μετά από δύο εβδομάδες -σετ επίθεσης και slow pace- Ευρωλίγκας να παρακολουθήσετε κάποιο/α από τα ματς της σειράς αυτής, έτσι για αλλαγή ώστε να δείτε τις διαφορετικές πτυχές του αθλήματος. Δε μιλώ για ποιότητα, στα μάτια μου είναι επίσης υψηλό επίπεδο και στις δύο διοργανώσεις αλλά για ρυθμό. Δύο high octaine offense ομάδες που παίζουν σε πολύ υψηλό τέμπο, με αρκετά διαφορετικό όμως τρόπο ανάπτυξης καθώς οι Νάγκετς είναι πιο αθλητική-φυσική ομάδα με σαφώς καλύτερα κορμιά η οποία τρέχει το γήπεδο για να περάσει από πάνω σου και να φτάσει μέχρι τέλους, σε αντίθεση με τους gunners των Ουόριορς που σουτάρουν από το τρίποντο καλύτερα από κάθε άλλον στο ΝΒΑ.  Η μονομαχία Λόουσον-Κάρι (πάνω τους απεικονίζεται το στυλ μπάσκετ των ομάδων τους) θα είναι συναρπαστική, με τον turbo-nitro-boost Τάρχιλ  να προσπαθεί να φθείρει με το aggressiveness του τον αντίπαλο, ο οποίος αποτελεί πραγματικό «τέρας» φέτος (ειδικά όταν «πατήσει» καλά μετά τα πρώτα σουτ απλά δεν μαρκάρεται..). Ο Καρλ θα στοχεύσει να χτυπήσει με τον Τσάντλερ στο «4» στη γνωστή του πλέον συνταγή με το pickn fade με την οποία χτυπά (με το κατάλληλο spacing) τον αντίπαλο φόργουορντ στα πόδια, ώστε να φθείρει τον Λι. Βαρόμετρο η περιφερειακή άμυνα του Ντένβερ στη σειρά, απέναντι στην τριάδα Κάρι-Κλέη Τόμπσον-Τζακ. Ο Γκαλινάρι είναι εκτός, ο Κουφός όμως εντός και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: O Θεός βοηθός.. Οι Νάγκετς είναι πιο βαθιά (σαφώς) ομάδα και με περισσότερες λύσεις. Η περιφερειακή ικανότητα του αντιπάλου σαφώς και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω για αυτό και στην Αμερική πολύ θεωρούν ότι η σειρά θα πάει μακριά. Το Ντένβερ είναι σπουδαία έδρα, για αυτό και οι Σβώλοι έχουν ένα –με βαριά καρδιά- πλεονέκτημα.

ΚΛΙΠΕΡΣ-ΜΕΜΦΙΣ


ΣΤΗ REGULAR SEASON: 2-2.. Χαμός.

Η ΣΕΙΡΑ: Kαθαρά αγωνιστικά το πιο αμφίρροπο match up της λίγκας στο ξεκίνημα των playoffs. Eκτιμώ και τις δύο ομάδες απεριόριστα. Βρίσκονται αντίπαλοι για δεύτερη σερί σεζόν και απλά θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι. Το Μέμφις είναι μια σούπερ αμυντική ομάδα. Σκληρή, με αρχές, πολύ δυνατή στο ποστ όπου βασίζει και ένα μεγάλο μέρος της επίθεσης του με το γνωστό high low των Γκαζόλ (κορυφή)-Ράντολφ (ζωγραφιστό). Θεωρώ ότι η τρανζίσιον άμυνα τους θα παίξει σημαντικό ρόλο, όπως και η επίδοση των Άλεν-Κόνλεη πάνω στον Πολ στο μισό γήπεδο. Οι Κλίπερς έχουν όραμα φέτος. Παίκτης σαν τον Πολ δεν υπάρχει στον αντίπαλο, ενώ υπερέχουν σημαντικά σε βάθος μιας και η ποιότητα του πάγκου τους είναι εξαιρετική ειδικά σε σχέση με το Μέμφις όπου μόνο ο Μπέηλες μπορεί να βγεί μπροστά και σε μικρότερο βαθμό οι Άρθουρ-Ντέηβις.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Όποιος περάσει από τον πόλεμο γίνεται αυτόματα το μεγαλύτερο underdog για τον τίτλο στη Δύση και μη σας φαίνεται καθόλου παράξενο, με μόνο μείον τις πιθανές απώλειες (κούραση, ψυχολογική φθορά) που θα επιφέρει η σειρά. Σας παραπέμπω σε αυτό που είχα γράψει και πέρυσι τέτοιο καιρό για το ίδιο ζευγάρι. Σε ένα ενδεχόμενο ματς θανάτου, ο Κρίς Πολ μπορεί να αποδειχθεί too much ακόμα και και για την καλοκουρδισμένη άμυνα του Χόλινς. Οι Κλίπερς έχουν δυνατότητες να βγούν από τη Δύση ως πρωταθλητές φέτος.

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..





66 σχόλια:

  1. Μπράβε ρε Jimara,μέσα στο μυαλό μου είσαι.Μόλις είδα το kincks-celtics και τώρα Denver-Warriors και σκεφτόμουν τι καλά που θα ήταν να έγραφε ο Jim κανένα άρθρο για NBA αλλά που να προλάβει τώρα με την ευρωλίγκα.Ωραίος,θα το διαβάσω στο ημίχρονο.

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Jim, ότι πρεπει ήταν το αρθρο σου απόψε...
    Οι celtics καλα το πήγαν το ματσ αλλά όταν επρεπε να το πάρουν έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. όντως καλύτεροι οι Knicks αλλά δεν εμπνέουν και καμια εμπιστοσύνη. Η συνέχεια θα δέιξει...

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Pistol.. Σκέψου όμως ότι πρόκειται για μια ομάδα που έχει να κερδίσει σειρά 13 χρόνια και αντιμετωπίζει έναν κατεξοχήν winner σύλλογο.. Ο ψυχολογικός σκόπελος είναι μεγάλος.

      Διαγραφή
  3. Οπως παντα κυριος και Εγγλεζος ο Τζιμ με τις απολαυστικες αναρτησεις του.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως είπες, τη σειρά Νικς με Σέλτικς θα την παρακολουθήσεις, οπότε έχω την απορία (είδα το τεταρτο δεκάλεπτο μόνο)- μετά και τα τελευταία ματς ευρωλίγκας που είδα, μου φάνηκε αρκετά "κακό" το μπάσκετ που είδα. Έχεις άλλη γνώμη;

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Άρη, μη περιμένεις δάφνες ποιότητας στη συγκεκριμένη σειρά που είναι "αίμα και άμμος". Στην πρώτη περίοδο είχε άλλο ρυθμό το παιχνίδι, μετά βάρυνε η μπάλα, σκλήρυνε αρκετά το ματς. Έχει πολύ τακτική πάντως.

      Διαγραφή
    2. Δεν περίμενα δάφνες ποιότητας, αλλά λίγη παραπάνω κίνηση και φαντασία στην επίθεση, ήθελα να τη δω. Όπως και να'χει δεν κρίνω ένα ματς από ένα δεκάλεπτο (πόσω μάλλον όλη τη σειρά), απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και το σημείωσα.

      Θενκς για την καλή δουλειά -τώρα διάβασα και το υπόλοιπο άρθρο, παρεμπιπτόντως δε μπορώ να σκεφτώ με τι ψυχή μπορούν να παίξουν οι Lakers. Εξ' αρχής φετος σε τραγική κατάσταση, παρόλ' αυτά είχαν (ίσως) τον καλύτερο παίκτη στη λίγκα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στα πλέι οφ και ...τον χάνουν. Ατυχία για όλους τους μπασκετόφιλους αυτός ο τραυματισμός...

      arisff

      Διαγραφή
    3. Γενικα πιστευω περιμεναμε λιγο καλυτερα ματς, π.χ κ εμενα το ιντιανα ατλαντα οπως κ το σπερς-λα αν εξαιρεσω καποια διαστηματα ηταν μαυρα χαλια.

      Διαγραφή
  5. κριμα να φυγει απο τωρα μια ομαδα απο κελτες νικς. τους αξιζε σιγουρα να ειναι στην επομενη σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς. Πέραν αυτού είναι και πολύ εμπορικοί οργανισμοί και οι δύο.

      Διαγραφή
    2. Σωστό, αλλά είναι ευθύνη των Σέλτικς που τερμάτισαν τόσο κάτω, οι Νικς έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Η ατυχία είναι των Νικς βέβαια, που αντιμετωπίζουν στον πρώτο γύρο μία από τις χειρότερες ομάδες που θα μπορούσε να τους τύχει...

      arisff

      Διαγραφή
  6. Αρχοντα ολα αυτα ωραια και καλα ομως περιμενουμε να γραψεις κατι και για τα τετερτα παιχνιδια παο - οσφπ ... please !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. jim o rose ξερουμε ποτε θα επιστρεψει??


    Yγ κατι μου λεει οτι απο θεσσαλονικη μερια θα βγει ενα μεγαλο γκαρντ..Εχε τα ματια σου ανοιχτα!

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγος είναι να ξέρει; Τόσο καιρό έχει αποθεραπευτεί ο Rose κι ακόμα...

      Ody

      Διαγραφή
    2. Ενταξει ρε ody μη βαρας..??ΧΑΧΑ πλακα κανω.

      Δεν ξερω αν τον παρατηρησες παντως εχει βαρυνει πολυ τον κορμο του..Ιδωμεν.

      Big saras.

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω ότι θα ρισκάρει φέτος. Θα δούμε και τη σειρά βέβαια, αλλά το θεωρώ δύσκολο.

      Διαγραφή
  8. Παρακολούθησα το Knicks - Celtics...
    Ισοδύναμες ομάδες,τουλάχιστον στο χθεσινό παιχνίδι.Πιστεύω πως η σειρά θα χρειαστεί όλα τα παιχνίδια.
    Θα προτιμούσα βέβαια να ήταν πλήρεις και οι 2 ομάδες,με Amare και Rondo αντίστοιχα,αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου.
    Προσωπικά..... Clippers και άγιος ο Θεός.Κανείς δε θα γλυτώσει από τη lob city....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα και από πάνω, εαν οι Κλίπερς βγούν ζωντανοί από αυτή τη σειρά μπορούν να πάρουν τη Δύση.

      Διαγραφή
  9. Αυτα ειναι τα ωραια,οι νικς εχουν πολυ μεγαλυτερο βαθος σε παγκο και οι παιχτες κλειδια τους δεν ειναι μεγαλα παιδια,μολις χθες η αμυνα του γουντσον κουρασε τους πιρς-γκαρνετ και το γκριν ειχαμε 18-8 στο τεταρτο δωδεκαλεπτο.Ειλικρηνα δεν ειχα σε εκτιμηση το βογκελ των πεισερς ομως ο τυπος κανει καλη δουλεια-Ποιο αμφιροπες σειρες νομιζω ειναι στη δυση,ντενβερ-γκολντεν στειτ και κλιπερς-μεμφις,τα υπολοιπα λιγο πολυ θα περασουν οι ομαδες με το πλεεονεκτημα εδρας.Τζιμ οπως συμβαινει καθ 2 χρονια στους πιστονς φευγει ο ο κοουτς,φετος ισως φυγει και ο GM-ο γκορ ειναι αποφασησμενος να δωσει σε αλλο να διαχηρηστει τα 29 μυρια για στελεχωση. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκη οι Πίστονς πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επενδύσουν σε έναν καλό προπονητή που θα φέρει το κλασσικό ανατολικό μπάσκετ πάλι πίσω. Με αυτό είναι γαλουχημένος ο κόσμος της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Jim...Μπράβο για την ανάρτηση...Ελπίζω αυτό τον καλό προπονητή μην τον βρεί στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς...Θα προσπαθήσεις σήμερα για την ανάρτηση Euroleague ή δύσκολο??
      coolxaris

      Διαγραφή
    3. ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ - ΠΙΣΤΟΝΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.........
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
    4. Ο ομπραντοβιτς οπως και ο μεσινα στο περασμα του θα ειταν κατι σαν βοηθος του head coach,οι πιστονς βλεπουν το σλοαν κυριως και τους βοηθους του ποποβιτς(Mike Budenholzer) και του βογκελ(Brian Shaw),μεχρι και ο λα'ι'μπιρ ακουγεται-γραφετε.Το ποιο χοτ ονομα κοουτς σιγουρα ειναι του βαν γκαντι,ειδικα οι κλιπερς το σκεφτονται παρα πολυ να τον υπογραψουν στη θεση του ντε νεγκρο.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    5. Ο Σλοαν αποσυρθηκε πριν 2 χρονια....

      Διαγραφή
  10. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΩ ΣΕΛΤΙΚΣ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝΕ..........
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά ο παίκτης κλειδί για το Spurs-Lakers είναι ο Pau που τελευταία έχει βρει το ρυθμό του, σκοράρει, μαζεύει ρημπάουντ και κυρίως τρέχει εξαιρετικά την επίθεση δημιουργώντας κυρίως για τον Howard.
    Οι Heat πιστεύω είτε θα κάνουν μια πορεία σαν την περσινή δικιά τους, με ήττες εδώ κι εκεί και τέλος την κούπα, είτε σαν την περσινή των Spurs, μεγάλο ξεφούσκωμα στο τέλος.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 26-33 η εστουντιαντες μεσα τη βαρκελωνη στο ημιχρονο.

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμ μου κάνει εντύπωση που χαρακτήρισες τους Σέλτικς σαν την καλύτερη ίσως τακτικά ομάδα καθώς πίστευα πως οι Σπερς είναι άνετα οι πρώτοι σε τακτική. Επιπλέον, η επιστροφή του Ρόουζ είναι 100% θέμα ψυχολογίας του παιδιού καθώς οι γιατροί έχουν δώσει το ΟΚ εδώ και 1,5 μήνα. Τέλος πιστεύω πως οι Νάγκετς είναι το απόλυτο dark horse φέτος. Ιδέες;

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάγκες ξέρει κανείς κανένα τρόπο να παρακολουθήσω τα playoffs αν δεν έχω ΟΤΕ ΤV;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Streaming sites (usagoals.com πχ)αν έχεις αϋπνίες και θέλεις να στραβωθείς, ή τα κατεβάζεις την επόμενη σε torrent από piratebay. 720p, 60fps ποιότητα πάει περίπου 3 giga το παιχνίδι.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Ody...Είδα κάτι για NBA league pass για να βλέπεις live από internet.Αν έχει κανείς ας πει εντυπώσεις,ταχύτητα κλπ.

      Διαγραφή
    3. Αν είσαι πρόθυμος να πληρώσεις, το nba league pass είναι πολύ καλή επιλογή. Πολυ καλή εικόνα (εξαρτάται τι σ´υνδεση έχεις βέβαια) , μπορείς να ξανα δεις τα παιχνιδια , κλπ κλπ...

      Διαγραφή
  15. Jimara ακουγεται οτι ο Μαυροκεφαλιδης μπορει να τελειωσει τη σεζον στην Ελλαδα, ισχυει κατι? γνωριζεις?

    ΤΖΟΝ ΤΖΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εκτός απο τον Τόλαρο τον Κοντζιά, τον δαιμόνιο αυτόν ρεπόρτερ που πετάει κατα καιρούς κάτι κουλά στο facebook μπας και πάρει κανένα λάικ, το έγραψε κανείς άλλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Amare (σε καλή κατάσταση) υπάρχει περίπτωση να δούμε έτσι και οι Knicks φτάσουν μέχρι τέλους ή από του χρόνου και αν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα ξαναμπεί στο rotation στην επόμενη φάση των playoff (αν περάσουν τους κέλτες). Προς το παρόν πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς πότε θα επιστρέψει. Αν γίνει αυτό φαντάζομαι θα παίζει περίπου 20 λεπτά. http://espn.go.com/blog/new-york/knicks
      Vincanity

      Διαγραφή
    2. Απίστευτο το γεγονός ότι ο Houston είναι πάνω από τον Starks και πιστεύω πως Ewing θα έπρεπε να είναι στο 1, κατάφερε πολλά και δεν έπαιξε ούτε με έναν Hall of Famer. Ο King ήταν ο Carmelo πριν τον Carmelo.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Προς Κnicks fans: Πώς τα πάει ο Πριτζιόνι; Πώς ανταπεξέρχεται στο ΝΒΑ; Και εντάξει να δεχθώ (γενικολογώντας απίστευτα) πως τα παιχνίδια με τις ανατολικές ομάδες λόγω χαμηλότερου ρυθμού κλπ τα βγάζει, με τις δυτικές ομάδες τι κάνει;;;; Τα νούμερά του δεν είναι άσχημα και είδα πως το τελευταίο καιρό παίρνει αναπάντεχα πολλά λεπτά.

      Ερώτηση ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τη πορεία ενός μεγάλου που πήγε "μεγάλος" να παίξει με τους μεγάλους.

      Διαγραφή
    4. Ο πριχιονι ειναι τριτη λυση πισω απ το φελτον και το κιντ,δεν νομιζω σε δυσκολα ματς πλει οφ να πολυ παιξει,γενικα συχαινομαι τους νικς αλλα φετος οχι μονο εχουν καλο κοουτς εχουν και καλο ροστερ,ο κοπελαντ ειναι η μεγαλη επιθετικη αποκαληψη ενω ο j.r smith κανει φοβερη χρονια(θα παρει πολυ καλυτερο συμβολαιο απ τα 3 μυρια που προβλεπονται τον τελευταιο χρονο),ακομα και ο κενιον μαρτιν που παιζει μπασκετ απ το φλεβαρη φετος ειταν καταλητικος στο ματς με βωστονη!Ισως το μαιαμι να τα βρει μπαστουνια στο τελικο της ανατολης.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    5. panago
      φιλε ο πριχιονι πραγματικα ειναι η ευχαριστη εκπληξη των νικς μαζι με τον κοπελαντ.....παιζει πλεον βασικος και εκτος οτι παιζει σκυλισσια αμυνα ειναι καλος επιθετικα.οργανωνει αριστα και αμα λαχει μπουμπουναει και κανα 3ποντο.στα πλειοφφ ο γουντσον ειπε πως θα παιζει 20-25 λεπτα.....ειναι 2ος ποιντ γκαρντ καθως ο κιντ παιζει σαν 2αρι...με τις ανατολικες ομαδες τα βγαζει ανετα τα λεπτα του καθως υπαρχει ελειψη του καλου και αθλητικου ασσου σε αυτεσ τις ομαδες καθως ουτε ο τιγκ των χοκς,ουτε ο τσαλμερσ των χιτ,ουτε ο χιλ των πεισερσ,ουτε ο μπραντλει των κελτων,ουτε ο χαινριχ των μπουλς ειναι τετοιοι παικτες...τωρα αν καταφερουν και περασουν τουσ χιτ σε πιθανο τελικο με οκλαχομα ο γουεστμπρουκ θα ειναι δυσκολο να σταματηθει.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ παίδες για την απάντηση αν και μου τα γράφετε αντικρουόμενα λίγο...

      Συμφωνείτε πάντως στο ότι σε μαγελύτερο ή μικρότερο βαθμό ανταπεξέρχεται μια χαρά έστω και στα 35 του. Μαγκιά του!

      Διαγραφή
  18. Δε θέλω να ξαναδω τα αγαπημένα μου Σπηρούνια να πέσουν θύματα έκπληξης όπως έγινε πριν λίγα χρόνια με τις αρκούδες και δε βλέπω να συμβαίνει με τους Λέικερς.

    Ελπίζω το ρεζερβουάρ των μεγάλων 3 να είναι γεμάτο όταν έρθουν οι τελικοί της Δύσης και βρούμε απέναντί μας κατά 90% την Οκλαχόμα. Κάτι μου λέει πως ελλείψει Χάρντεν (κάτι σαν το δικό τους Τζινόμπιλι) θα έχουμε καλύτερη τύχη. Ο Μάρτιν σίγουρα πιο "συμβατικός" και αντιμετωπίσιμος παίκτης. Λιγότερο καταλυτικός αν θέλετε...

    Σε πιθανό τελικό απέναντι σε Χιτ, σεμνά και ταπεινά αλλά χωρίς πολλές προσδοκίες...

    Του χρόνου με ΠΟΛΥ χώρο στο salary cap τρέμε Λεμπρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως διαφωτιστική ανάρτηση. Ειδικά για όσους, συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σ’ αυτούς, δεν παρακολουθούν τόσο στενά τα τεκταινόμενα στο ΝΒΑ. Ρε μπαγάσα Jim, πραγματικά αναρωτιέμαι πώς τα προλαβαίνεις όλα. Με τα λίγα που έχω υπόψη μου, νομίζω ότι το πιο ιντριγκαδόρικο ζευγάρι των τελικών θα είναι το San Antonio-Miami. Χαράς ευαγγέλια για τους φανατικούς. Κι επειδή βλέπω λίγους να συμμετέχουν στο σχολιασμό της ανάρτησης και με δεδομένο ότι διανύουμε μία διαβολοεβδομάδα στη Euroleague για τις ελληνικές ομάδες (Jim μην ξεχνιόμαστε με την σχετική ανάρτηση), θα κάνω μερικά σχόλια για το ματς της Παρασκευής στην Πόλη. (Μη βαράτε οι φανατικοί του ΝΒΑ, ξέρω είναι άσχετο με την ανάρτηση αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται).
    Το πόσο μέτρια ομάδα είναι η Εφές αποδείχτηκε από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του το 4ο ματς, παρά την εμφανέστατη αδυναμία του να εξασφαλίσει τα αμυντικά ριμπάουντ και την αρνητική παρουσία του Σπανούλη. Αυτά που συνέβησαν το τελευταίο λεπτό ώστε να γυρίσει το ματς, είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν αποτελούν απίθανες καταστάσεις. Σπανίζουν, βέβαια, ειδικά σε ματς τέτοιου επιπέδου αλλά τα έχουμε ξαναδεί. Και, φυσικά, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι η Εφές κυνήγησε το ματς, πίστεψε στην ανατροπή και τελικά δικαιώθηκε. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται δύο για να συντελεστεί το «έγκλημα». Ένας που θα κάνει συνεχόμενα λάθη και ένας που θα τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Δεν γίνεται, όμως, όταν κάνουμε εμείς τις ανατροπές να μιλάει η καρδιά του πρωταθλητή ή το μέταλλο της ομάδας και όταν τις κάνουν οι άλλοι να πρόκειται για αυτοκτονία ή τύχη ή άλλα παρόμοια. Χρειάζεται συνδυασμός και των δύο παραγόντων. Τόσο απλά. Σ’ αυτήν τη φάση ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί μία κατάσταση με νέες παραμέτρους στην εξίσωση. Καταρχήν, μεγάλο αγκάθι είναι ο παράγοντας Σπανούλης. Ο τρόπος που κρίθηκε το ματς (με την απουσία του αρχηγού στο τέλος) και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Σπανούλη, είναι δύο μεταβλητές-δυναμίτες για τον Μπαρτζώκα. Και μπορεί μέχρι τώρα να έχει καμουφλάρει την αρνητική εικόνα του Σπανούλη (πάει ένα δίμηνο τώρα) αλλά μέχρι το ματς της Παρασκευής θα πρέπει να βρει τρόπο να διαχειριστεί την δεδομένη δυσαρέσκειά του ώστε να τη μετατρέψει σε κίνητρο. Να τσιγκλήσει δηλ. τον εγωισμό του Σπανούλη και αυτός να αντιδράσει παραγωγικά και όχι να προσπαθήσει να πάρει το ματς μόνος του. Επίσης, ο Ολυμπιακός χάνοντας όπως έχασε το 4ο ματς, επέτρεψε στην Εφές να πιστέψει στη μεγάλη ανατροπή της σειράς. Η ψυχολογική ώθηση που δίνει το τούρκικο come-back στο τέλος του 4ου ματς είναι τεράστια. Η Εφές θα έρθει στο ΣΕΦ για μάχη μέχρις εσχάτων και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Έτσι αντί να έχουμε μία σειρά του 3-1 ή και 3-0, ο Ολυμπιακός βάζει extra πίεση στον ίδιο του τον εαυτό και διακινδυνεύει έναν οδυνηρό αποκλεισμό που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνέχεια. Έχω την αίσθηση ότι τη μεγαλύτερη πίεση από όλους την έχει ο Μπαρτζώκας και την Παρασκευή παίζει τα ρέστα του.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. exei anankoinwthei poio kanali metadidei Pepti kai Paraskeui Panathinaiko kai Olympiako antistoixa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως η επιστροφή του Harden στο OKC δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή...δεν είδα όλο το παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι τον ξέρουν πολύ καλά για να τον αφήσουν να αλωνίζει...βέβαια 20 ποντάκια έβαλε, αλλά μάλλον δεν έχουν τύχη εκεί μέσα αν συνεχίσει/συνεχίσουν έτσι...

    Από την άλλη οι "δικοί" μου LAC αρχίσανε καλά, ζορίστηκαν βέβαια, μάλλον θα πάει μακρυά η σειρά, και βλέπω ότι όπως τελειώσανε την regular ξεκινήσαν και τα play-offs...και ακόμα περιμένουμε τον Griffin μήπως και εμφανιστεί στο γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντάξει, με τόσο ξύλο που έφαγε από το Ζίμπο...

      Ody

      Διαγραφή
  22. Celtics pride!!! Η ομάδα είναι γερασμένη αλλά μαχητική. Πιστεύω θα αποκλειστούμε από τους Νικς αλλά θα τους βγάλουμε την ψυχή. Χρειαζόμαστε μια τονωτική ένεση στις καλοκαιρινές μεταγραφές. Καλοί οι πρώην big four (3+1) αλλά πήραν το ένα πρωτάθλημα και τέλος. Ειδικά στα περσινά playoff με το Miami φαινόταν ότι εύκολα ή δύσκολα θα αποκλειστούμε. Ίσως θα έπρεπε από πέρυσι μετά το πάθημα με τους Miami να ανανεωθούμε. Φέτος πιστεύω θα γίνει repeat. Δεν υπάρχει ομάδα να χτυπήσει το δίδυμο ΛεΜπρον,Γουέιντ.
    jpg13
    Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς παίκτες όπως ο Τζένινγκς(Ρόμα),Λόουσον(Ζαλγκίρις) πέρασαν και δεν ακούμπησαν στην Ευρώπη αλλά βγάζουν μάτια στο ΝΒΑ? Thanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Jennings ήρθε αρκετά νέος. Ήρθε απλά για να ψηθεί ένα χρόνο μακριά, κάτι που επιλέγουν πλέον αρκετοί νεαροί φερέλπιδες Αμερικάνοι. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Carr. O δε Lawson νομίζω πήγε Ζαλγκίρις μόνο λόγω lockout.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο madness, ο Carr όμως είναι ξεχωριστή περίπτωση αφού θα παίξει άμεσα επαγγελματικά αφού έχει παιδί να μεγαλώσει, πράγμα όχι ασυνήθιστο για παιδιά του δικού του κοινωνικού υπόβαθρου στην Αμερική , ακαδημαικά δεν είναι και κανά τζιμάνι (μάλλον έχει ήδη χάσει χρονιά στο σχολείο αφού είναι γεννημένος το '93), οπότε η Ευρώπη ή και η Κίνα είναι λουκούμι.

      Είναι περιπτωσάρα ο μικρός...

      Διαγραφή
  24. Δεν βλέπω μεγάλη κίνηση στα σχόλια στο ΝΒΑ! ;D

    Δεν υπάρχει ενδιαφέρον πολύ, αφού είναι σίγουρο ότι θα το πάρουν οι Miami χαλαρά! :)

    Αυτό όμως, που μου κάνει διαχρονικά πολύ μεγάλη εντύπωση με το ΝΒΑ είναι ότι ενώ οι Αμερικανοί είναι οι θιασώτες του ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα βλέπεις τα γήπεδα πάντοτε ασφυκτικά γεμάτα είτε βλέπουμε ομάδες που στοχεύουν την κορυφή είτε ομάδων που σφουγγαρίζουν τα πατώματα.

    Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στην Αμερική έχουν, πλέον, πολύ ανεπτυγμένο το αισθητήριο του φιλάθλου και πάνε γήπεδο να διασκεδάσουν ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα, είτε (κάτι που μας συμφέρει εδώ) ότι πολύ απλά δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν για αυτό πάνε εκεί.

    Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στην απορία μου αυτή γιατί δεν ξέρω από Αμερική και πραγματικά με κάνει να θλίβομαι να βλέπω όλα τα γήπεδα άδεια και να γεμίζουν μόνο σε ελάχιστα παιχνίδια έτσι δεν ρεφάρεις και βέβαια έπειτα μπορείς σαν οπαδός να έχεις την απαίτηση για μεγαλύτερα μπάτζετ, διακρίσεις, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχει τύχει να παρακολουθήσω αρκετά αθλήματα live στις ΗΠΑ (από basketball και baseball μέχρι cricket και polo -τα πρώτα 2 από επιλογή και τα άλλα 2 από επαγγελματική υποχρέωση), έχω καταλάβει ότι γενικώς δεν είναι τόσο φίλαθλοι όσο "διασκεδαστικοί"...δηλαδή πάνε στο γήπεδο να διασκεδάσουν, βλέποντας ότι να'ναι. Μπορεί να πάνε στη μέση του αγώνα, ή να φύγουν στη μέση του αγώνα, χωρίς να αγχωθούν ή να προβληματιστούν για το αποτέλεσμα. Επίσης, με λίγες εξαιρέσεις, μπορεί να χειροκροτήσουν την καλή προσπάθεια του αντιπάλου το ίδιο ή περισσότερο από μια προσπάθεια δικού τους παίκτη. Κοινώς, πάλι με κάποιες -αρκετές- εξαιρέσεις, πάνε στο γήπεδο σαν να πηγαίνουν cinema (μιλάω για την μεγάλη μάζα, όχι τους "κανονικούς" φιλάθλους/οπαδούς).

      Δεν πάνε όμως στην τύχη ή γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν, πάνε συνειδητά και προγραμματισμένα, απλώς δεν υπάρχει αυτή η πίεση (για όλους, παίκτες και φιλάθλους) να πάμε, να κερδίσουμε, να υποστηρίξουμε...

      Διαγραφή
    2. Η Αμερική είναι μια τεράστια οικονομία με 300 εκατομύρια κόσμο και με πολλές πόλεις με μεγάλο πληθυσμό οι οποίες μπορούν άνετα να υποστηρίξουν επαγγελματικές ομάδες, συχνά σε παραπάνω από ένα αθλήματα.

      Λόγω μεγέθους και διασποράς είναι σχετικά εύκολο κάθε πόλη να αγκαλιάσει και να στηριξει οικονομικά την τοπική ομάδα εξαντλώντας τα διαρκείας και αγοράζοντας ακατάσχετα φανέλες, καπέλα και ο,τιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.

      Έχοντας πολλούς συγγενείς στην Αμερική και γνωρίζοντας ανθρώπους που για επαγγελματικούς λόγους ζουν εκεί μόνιμα και έχοντας ο ίδιος ζήσει εκεί ένα 2μηνο μπορώ να πω με σχετική ασφάλεια πως η πλειοψηφία αντιμετωπίζει το γήπεδο και την ομάδα "χαλαρά" πλην προφανών εξαιρέσεων όπως η Βοστώνη π.χ.

      Το γήπεδο είναι μια καλή έξοδος για την Αμερική αφού ο "ελληνικός" τρόπος ζωής με εξόδους για (κανονικό) φαγητό, 2ωρους "καφέδες", ατέρμονες συζητήσεις κλπ δεν είναι ο κανόνας εκεί. Για πολύ κόσμο - όχι απαραίτητα φτωχό - αυτά θεωρούνται "πολυτέλειες". Το γήπεδο αν και συχνά ακριβό, είναι πιο κοντά σε αυτό που εκείνοι θεωρούν έξοδο/διασκέδαση/βόλτα. Θα φανώξουν όσο είναι στο γήπεδο, θα κάνουν φασαρία, αλλά δε θα κάτσουν να σκάσουν κιόλας.

      Εννοείται πως υπάρχει και κόσμος που τρελαίνεται για την ομάδα (πώς λεγότανε η ταινία που 2 Celtics fans απήγαγαν το αστέρι των αντιπάλων και τον κρατούσαν σπίτι τους;), αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο. Είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας, άλλοι άνθρωποι, άλλος τόπος.

      Διαγραφή
  25. Πολυ ωραιο αρθρο τζιμ κ επειδη καταφερα κ ειδα 2 ματς μεχρι στιγμης, δυσκολα να δω τους δευτερους αγωνες λογο δουλειας αλλα ο τζορτζ ηταν πολυς για την ατλαντα που ειχε σε πραγματικα κακη βραδια τον σμιθ κ τον μπιγκ αλ. ΑΠλως απολαυση κ δεν περιμενα μια τοσο πληθωρικη εμφανιση στο πρωτο του παιχνιδι σε πλει οφς. Το δευτερο ματς που ειδα ηταν το σπερς-λα με τους ΛΑ να στεκονται αρκετα καλα για εμενα αλλα απο την αλλη οι σπερς δε φορτσαραν κ τοσο!!! Καπου εδω θα αρχισω να αμφιβαλλω για την ομαδα μου γιατι κανουμε μια κοιλια τον τελευταιο καιρο, ελπιζω ο μανου να παραμεινει υγιης γιατι μονο ετσι μπορουμε να το παρουμε, απολαυση κ χθες :). κατα τα αλλα το μιαμι θα κανει περιπατο κ επειδη εβγαλαν γλωσσα οπως λες οι μπακς θα μαζεψουν γενικα πολλα. Στα αλλα ματς εντυπωση μου εκαναν οι νετς που ο ντερον εδω κ 1.5-2 μηνες παιζει σαν πραγματικος σουπερ σταρ κ τους οδηγει, το δικο μου underdog αν κ κανεις δεν πρεπει να ξεγραψει τους σκληρους του σικαγο!!!.
    Σελτικς θα τα δωσουν ολα αλλα δε ξερω αν θα καταφερουν να σταματησουν το μελο, ειδικα προχθες ηταν απολαυση ξανα παρολο που το ματς πηγε κοντα μεχρι τελους.
    Μου εκανε επισης μεγαλη εκπληξη το ευρος νικης των θαντερς οπως κ των κλιπες αν κ η διαφορα στους κλιπερς ειναι λιγο πλασματικη γιατι στο μεγαλυτερο μερος του αγωνα ηταν ντερμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ πρόλαβα να δώ μόνο το Σπερς-Λέηκερς, είναι μεγάλο κρίμα που χτύπησε ο Κόμπε θα γινόταν επική σειρά, ακόμα κι έτσι πιστέυω οι Λέηκερς μπορούν να κάνου το μπρέικ στο επόμενο και να γίνει ροντέο, επίσης αν οι Νίκς φτάσουν τελικό πιστέυω θα γίνει στομερή σφαγή με Μαϊάμι, τους ματσάρουν πιστέυω πολύ καλά, με Σμίθ στον Γουένητ, Καρμέλο στον Λεμπρόν, και Τσάντλερ στον Μπός , είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τα φετινά και θέλω τελικό Νέα Υόρκη-Λέηκερς ή Σπερς
    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οντως θα ηταν εντελως διαφορετικη η σειρα με τον Κομπι παροντα. Κριμα... Παντως, αν και δεν ημουν ποτε δηλωμενος οπαδος τους, πολυ γουσταρω τους φετινους Νικς και θα ηθελα να τους δω να φτανουν μεχρι τελους. Φανταζει δυσκολο, αλλα οχι απιθανο.

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι Νικς φέτος μπορεί να παίξουν τρεις σερί σειρές με εγνωσμένους rivals. Πρώτα με την Βοστώνη (οι δυο πόλεις 'μισιούνται' στα αθλητικά), μετά μάλλον με την Ιντιάνα (αναβίωση της κόντρας επί Ρέτζι Μίλερ) και τέλως με το Μαϊάμι (με το οποίο υπήρχε επική κόντρα στα τέλη των 90ς, το τελευταίο αυθεντικό rivalry στο ΝΒΑ πριν γεμίσουμε με αστέρες που είναι όλοι κολλητοί μεταξύ τους και το παίζουν καλά παιδιά λόγω των διαφημίσεων). Η ελπίδα μου είναι το 'χρώμα' των αντιπάλων να ανάψει την ομάδα και την πόλη και να προχωρήσει. Κακά τα ψέμματα, για να κάνουμε την υπέρβαση χρειαζόμαστε λίγο περιρρέοντα 'ηλεκτρισμό', η ομάδα ως έχει μπορεί να χάσει από τους Πέισερς ή να παίξει με τους Χιτ (αν φτάσει εκεί) αλλά να μην ακουμπήσει. Και φέτος είναι μια μοναδική ευκαιρία, του χρόνου η μισή ομάδα συνταξιοδοτείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στο νο.11 ακούγεται ότι θα βρεθεί ο Αντετοκούμπο, ενώ στο δεύτερο γύρο -λέγεται ότι- θα βρεθεί και ο Αμπρίνες...προφανώς κανένας δεν πρόκειται να πάει ΝΒΑ για τουλάχιστον 2 χρόνια (ειδικά ο δικός μας), αλλά αν μη τι άλλο δείχνει το πράγμα που θα πάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ θα ήθελα να δω Ζοτς στους Pistons http://www.pistonpowered.com/2013/04/detroit-pistons-courting-european-coach-zeljko-obradovic/
    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υπάρχει φλέρτ, δεν είναι μακριά μια ενδεχόμενη συμφωνία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή