Athlenda

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΜΕΡΑ..



Ο Ολυμπιακός έβγαλε δόντια όταν ένιωσε ότι χάνει το εισιτήριο για το Λονδίνο και κατάφερε μετά από μεγάλη μάχη να περάσει την Εφές σε ένα πολύ δυνατό 5ο ματς. Θα είναι εκεί..! Να υπερασπιστεί τον τίτλο του..  Όρθιος έπεσε ο Παναθηναϊκός στο Παλάου Μπλαουγκράνα, προδομένος από τα γκαρντ του και κυρίως την αστοχία του από το τρίποντο. Τελικά το Λονδίνο ήταν  κοντά και για τους πράσινους..


-Με καρδιά πρωταθλητή και μια refuse to lose αύρα που «πότισε» το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός γύρισε την σε βάρος του κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και θα φωνάξει παρών στις 10 Μαϊου στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί το στέμμα του και την τιμή του Ελληνικού μπάσκετ. Αυτή η «αύρα» φάνηκε στο δεύτερο τρίποντο του Παπανικολάου στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (δύο σουτ που κράτησαν πραγματικά στη ζωή των Ολυμπιακό..) το οποίο έγραψε το 33-41, αλλά  έκανε το ΣΕΦ να ..σειστεί και πανηγυρίστηκε σαν νικητήριο. Ουσιαστικά όλοι υποπτευόντουσαν τι θα επακολουθούσε. Νομίζω και οι ίδιοι οι Τούρκοι, οι οποίοι έβλεπαν το τραίνο να έρχεται κατά πάνω τους χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι..


-Η Εφές ξεκίνησε καλά, παρουσιάζοντας δείγματα έτοιμης ψυχολογικά ομάδας, να παίξει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού. Ο Μαχμουτί σημάδεψε τον Ερντέν στην επίθεση αλλά η σαφής εντολή του Γιώργου Μπαρτζώκα προς τα τρία «5» του σε όλη τη διάρκεια του ματς για καλή «από μπροστά» άμυνα, απέρριψε σε μεγάλο βαθμό τις καταστάσεις καθαρού ποστ παιχνιδιού στην επίθεση των Τούρκων, με συνέπεια τη χρησιμοποίηση του Σαβάνοβιτς ως σκαλοπατιού (στο high post) για να περάσει η μπάλα μέσα. Με τον Σέρβο φόργουορντ στη συγκεκριμένη θέση, ο Μαχμουτί κοίταξε και το drive με το «5» του ταυτόχρονα να ρολάρει και ουσιαστικά να χρησιμοποιεί το μεγάλο κορμί του ως σκρίν στον ψηλό του Ολυμπιακού.  Ο Τούρκος προπονητής γενικά είχε κατεύθυνση στην επίθεση του να δώσει μπάλες στον Σαβάνοβιτς τον οποίο απομόνωνε συχνά στο φτερό παίζοντας ποστ τον Πρίντεζη και πλάτη/πρόσωπο τον Αντιτς. Η Εφές πάτησε στην αστοχία του Έησι Λο που «χάλασε» το μυαλό των γηπεδούχων (γενική η αστοχία αλλά όσο να’ναι όταν βλέπεις τον συγκεκριμένο να έχει κόψει κάθε σύνδεση με το καλάθι..) και όταν έβαλε τα πρώτα σουτ από μακριά με τους Γκιουλέρ-Τουντσερί άρχισε να ξεφεύγει επικίνδυνα.. Γενικά το πλάνο του Μαχμουτί στο πρώτο ημίχρονο υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό και εάν δεν ήταν τα δύο σωτήρια σουτ του Παπανικολάου, η ελληνική ομάδα θα είχε μετά την ανάπαυλα να ανεβεί  ένα Έβερεστ..


-Ο Ολυμπιακός έχτισε όλη την προσπάθεια ανάκαμψης του πάνω στον άξονα Σπανούλη-Πάουελ, οι οποίοι λειτούργησαν πολύ σωστά σε μια multiple pickn roll offense που είχε δουλευτεί για να μεταβάλλεται και να χτυπά ανάλογα με το ποιόν βρίσκει μπροστά της.  Πικ και ρολάρισμα με τον Πάουελ να βουτάει στο καλάθι, πικ εν ποπ καταστάσεις με στημένο τον Αμερικανό για σουτ από μέση απόσταση αλλά κυρίως pick and..follow με πολύ καλό συγχρονισμό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να μετατρέψει την μέχρι τώρα αδυναμία του στη σειρά (το στοπ στα τελειώματα του Σπανούλη από την παρουσία των sevenfooters της Εφές) σε πλεονέκτημα και να χτυπήσει με αυτή. Ο Σπανούλης έπαιξε πολύ «πάνω» στους ψηλούς του αντιπάλου, με πολύ μεγάλη επιτυχία μιας και οι ερυθρόλευκοι έφερναν σε σωστό χρόνο τον σκρίνερ (Πάουελ-Χάινς-Σερμαντίνι) από πίσω του έτοιμο να εκμεταλλευτεί τη στιγμή που ο Kill Bill έπεφτε στο έδαφος νικημένος θεωρητικά από τα μακριά χέρια των Τούρκων ψηλών. Αυτή τη συνεργασία οι ερυθρόλευκοι τη δούλεψαν σωστά και με καλό συγχρονισμό και βοήθησε πολύ ώστε ο Σπανούλη να πετύχει στη συνέχεια ένα-δύο πολύ σημαντικά καλάθια απέναντι στα «5» της Εφές.


-Βλέποντας το ματς να έρχεται τούμπα.. (έλα που δε το περίμενες) ο Μαχμουτί (ο οποίος από ένα σημείο και μετά είχε χάσει τον Φάρμαρ που τραυματίστηκε στο γόνατο) προσπάθησε να πάρει μόνος του το παιχνίδι, με καθαρά coaching emergency tacticts  στις οποίες χρησιμοποιούσε συνεχείς εναλλαγές στην άμυνα του ώστε να μη διαβάσει, «πατήσει» και προσαρμοστεί ο αντίπαλος. Από ζώνη σε μαν του μαν, από 2-3 σε BOX-1 και τα ρέστα.. Έξυπνο θα πω εγώ. Εκείνη τη στιγμή, με τα δεδομένα του παιχνιδιού ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει. Στη BOX-1 που χρησιμοποίησε με τον Σιπ πάνω στον Σπανούλη, οι ερυθρόλευκοι έψαξαν τον Χάινς (με τον Σπανούλη να τραβιέται ψηλά παίρνοντας τη μπάλα0 λίγο κάτω από τη γραμμή των προσωπικών και στο κέντρο της ρακέτας  προκαλώντας το ελαφρύ «μάζεμα» (υπό τον κίνδυνο επιλογής πλευράς για drive Αμερικανού) το οποίο κατέληγε σε εξωτερική πάσα με τρείς σουτέρ να περιμένουν έτοιμοι.

-Η ειρωνία μάλιστα είναι ότι από την αρχή της σειράς κάναμε την εκτίμηση ότι η Εφές θα ήταν καλύτερη με τον Γκιουλέρ αντί του Βούγιασιτς και τον Γκόνλουμ στο «5» για προσωπική άμυνα ειδικά σε πικ εν ρολ καταστάσεις  και τελικά όντως οι Τούρκοι πήραν πολύ παιχνίδι από τον Γκιουλέρ αλλά στο τέλος με το χαμηλό σχήμα (Γκόνλουμ «5» Σιπ «4») αναλώθηκαν αρκετά σε ζώνη.
-Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε όντως μια ανισορροπία, με πολλά σουτ τριών πόντων τα οποία ήταν αποτέλεσμα της άμυνας των Τούρκων αλλά και του ότι οι ίδιοι οι ερυθρόλευκοι πήραν αυτή την επιλογή παρασυρόμενοι ίσως και από τη θέληση τους να βάλουν φωτιά στο γήπεδο. Θα έλεγα ότι στην τελευταία περίοδο έπαιξαν πολύ πιο ορθολογικά και λειτουργικά στην επίθεση (με τον Λο να ξαναμπαίνει στο ματς) βγάζοντας πολύ μεγαλύτερη σιγουριά στο crunch time από τη μάλλον φοβισμένη/θολωμένη Εφές.


Σαφώς ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος δημιούργησε πολλά ρήγματα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στην τουρκική άμυνα και θα μπορούσε να είχε  αρκετές παραπάνω τελικές από τις 5 που έγραψε η στατιστική εάν οι συμπαίκτες του ήταν λίγο πιο εύστοχοι. Το χρειαζόταν αυτό ο Kill Bill μετά το δύο άσχημα ματς της Πόλης. Είναι από τους ελάχιστους παίκτες στην Ευρώπη που όταν δεν υπάρχει δρόμος, τον δημιουργεί και από αυτό εισπράττει ο Ολυμπιακός στα μεγάλα ματς.  Καθοριστικός ο Πρίντεζης (με 5 καυτούς πόντους στο τέλος), από δύο μεγάλα σουτ οι Παπανικολάου (1ο ημίχρονο)-Περπέρογλου (2ο).


-Στο τέλος της ημέρας αυτό  που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Είμαι από τους πρώτους που έχω γράψει ότι ο Ολυμπιακός δεν με ενθουσιάζει με το μπάσκετ του (και ακόμα το γράφω) και έχει σημαντικές αδυναμίες σε συγκεκριμένα κομμάτια όλη τη χρονιά, όμως κύριοι τα γεγονότα έχουν ως εξής: Oι πρωταθλητές Ευρώπης επιστρέφουν στο φάιναλ-φορ για υπερασπιστούν το στέμμα τους, να νικήσουν ή να πέσουν στο πεδίο μάχης (της τελικής μάχης..). Αυτό λέγεται σ υ ν έ χ ε ι α. Και είναι ότι σημαντικότερο στον σύγχρονο πρωταθλητισμό. .

Υ.Γ: Το πιο δυνατό βέλος στη φαρέτρα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα εν όψει φάιναλ φορ είναι ότι πάει στο Λονδίνο χωρίς άγχος. Είναι outsider.. Αναλυτικά σύντομα στην αντίστοιχη ανάρτηση..

ΕΠΕΣΕ ΟΡΘΙΟΣ..


Αυτή είναι η φράση που μου ήρθε βλέποντας τον Παναθηναϊκό  στο φινάλε του 5ου αγώνα της σειράς με την Μπαρτσελόνα. Ο τρόπος που πάλεψε η ομάδα και εν τέλει έχασε, δε πρέπει να στεναχωρεί κανέναν. Αντίθετα μάλλον οι περισσότεροι λυπούνται γιατί βλέπουν ότι υπήρχαν δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως ναι.. Ακόμα και εάν η Μπαρτσελόνα φάνηκε πιο έτοιμη να ισορροπήσει όταν μέσα σε αυτή τη σειρά βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, ενώ ρεαλιστικά στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε καλύτερη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες (αναφορικά με αυτό που παίζουν και τον τρόπο που ματσάρουν στο παρκέ, η κάθε μια με τα συν και τα πλην της) βρίσκονται πολύ κοντά.
-Ο Παναθηναϊκός  βρέθηκε με το καλημέρα αντιμέτωπος με μια κατάσταση που ούτε ο ίδιος είχε υπολογίσει.  Τρία φάουλ ο Διαμαντίδης πριν το πρώτο πεντάλεπτο, εκτός ο αρχηγός, γεγονός που είχε τεράστιο αντίκτυπο (ψυχολογικά) στο performance της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ περισσότερα από τον ηγέτη και μόνο ουσιαστικά δημιουργό του. Έχασε το μυαλό του..


Για τα επόμενα λεπτά κυριαρχεί χάος, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει το μομέντουμ και με καλό μέσα-έξω παιχνίδι (το εκμεταλλεύτηκε παίζοντας πάνω στην ικανότητα των ψηλών της να βγάλουν τη μπάλα έξω σωστά, σε κατάλληλο χρόνο, αυτό λέγεται ανεπτυγμένη αίσθηση του παιχνιδιού)να φτάνει στο 37-18 του 14ου λεπτού, το οποίο περιλαμβάνει 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.. Ο Διαμαντίδης έχει μόλις επιστρέψει.


-Από εδώ ξεκινάει μια πολύ σπουδαία προσπάθεια των πρασίνων να ξαναμπούν στο ματς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλογές δεν υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Χώρισε το ματς σε περιόδους και έβαλε μικρούς στόχους, ώστε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών καθώς η απογοήτευση θα μπορούσε να τους «τελειώσει» από κάθε διεκδίκηση άμεσα.  Σε αυτήν τους  την προσπάθεια οι πράσινοι στηρίχτηκαν

1.) στην εκπληκτική τους άμυνα η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρή θέληση να «μπούν» σε κάθε φάση

2.) στο low mistake μπάσκετ τους που δεν επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα να ξαναβάλει φωτιά στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα το ήθελε πάρα πολύ. Φαινόταν άλλωστε.. Παίζει άμυνα θανάτου, έχει κλειδώσει τους Καταλανούς αλλά με 20 πόντους στο β’ ημίχρονο προφανώς και δεν πας πουθενά. Π Ο Υ Θ Ε Ν Α όμως..


-Ήταν συνολικά « κακός» επιθετικά ο Παναθηναϊκός, αν εξαιρέσουμε το ποστ παιχνίδι που παρουσίασε όταν οι Καταλανοί έπαιζαν προσωπική άμυνα, κυρίως κοιτάζοντας τον Μασιούλις. Το «κακός» το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αναφέρομαι περισσότερο στο shooting performance και όχι στο κομμάτι της ανάπτυξης. Στη ζώνη του Πασκουάλ, ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός τραβώντας τους ψηλούς στη κορυφή ενώ ταυτόχρονα οι δύο wings βρίσκονταν τοποθετημένοι σε σχηματισμό υπερφόρτωσης, με σκοπό να χτυπήσει με drive από την απέναντι πλευρά του γηπέδου. Είδαμε τον Μπράμος στη base line να προσπαθεί να βρεί τα «κενά» μέσα στη άμυνα και τα καλά midrange shots και τον Λάσμε να «βουτάει» από το high post προς το καλάθι συνεχώς, πάσα που έψαξε ο Παναθηναϊκός αρκετά στο ματς.

Και όμως όλα αυτά κάπου απαλείφονται όταν σουτάρεις το τραγικό 1/16 τρίποντα.  Η εκνευριστική σιγουριά της άμυνας του Πασκουάλ στο flot πάνω στον Ούκιτς και τον Γκιστ απέδωσε (8 τρίποντα σούταραν) και τελικά στο πιο κρίσιμο σημείο ήταν αυτή που έδειξε τον νικητή. Χρειαζόταν και επιζητούσε απελπισμένα ο Παναθηναϊκός αυτό το ένα σουτ, το οποίο –καθαρά προσωπική γνώμη- θα μπορούσε να αλλάξει όλη την έκβαση του αγώνα, τη στιγμή που η ελληνική ομάδα είχε δώσει κάθε ικμάδα των δυνάμεων της έχοντας ξαναμπεί στο ματς και περιμένοντας την ώθηση που θα έδινε το σήμα για την προσπέραση. Ίσως τα παιδιά αυτά να μην έχουν το mentality για τέτοια  σουτ, ίσως η βραδιά να ήταν τόσο κακή που τα μάγια θα έφευγαν μετά τα μεσάνυχτα..


Το δεύτερο μελανό σημείο μετά το shooting performance και αχίλλειος πτέρνα στην μεγάλη αμυντική προσπάθεια ήταν τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντς, απόρροια  των αλλαγών που επεδίωκε ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν. Για πρώτη φορά στη σειρά ήταν τόσο διογκωμένο το πρόβλημα, ειδικά όταν οι Λάσμε-Γκιστ έπαιζαν άμυνα στα γκαρντ των Καταλανών. Για πρώτη φορά οι Μασιούλις και Μπράμος κυρίως έχασαν τόσες μάχες κοντά στο καλάθι. 19 επιθετικά πήρε η Μπαρτσελόνα.  Το νούμερο είναι όχι απλά μεγάλο, αλλά τεράστιο σε ματς 60 πόντων..
-Όλη αυτή η κατάσταση με τα γρήγορα φάουλ του Διαμαντίδη φανέρωσε για μια ακόμα φορά τις αδυναμίες αυτής της ομάδας, τόσο στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας (όπου χωρίς τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατεύθυνση και κανένα plan B  εφόσον διαβάσει ο αντίπαλος την πρόθεση της) όσο και στον φάκελο των επιλογών στο ρόστερ, μιας και η «χημεία» του μικρού  ροτέησιον  γύρισε μπούμερανγκ μέσα στη σειρά όπου ο Παναθηναϊκός έμεινε από γκαρντς, γεγονός με άμεση επιρροή στον τρόπο που έπαιζε η ομάδα. Και στο 5ο παιχνίδι οι λύσεις δεν ήρθαν. Ο Μπανκς (6 λεπτά) δεν έδωσε τίποτα, ο Σοφοκλής (7 λεπτά) έχασε κατά κράτος κάθε μάχη από τον Τζαγουάη (για πρώτη φορά στη σειρά σε τέτοιο βαθμό). Ο Ούκιτς είναι ο Ούκιτς για τον οποίον μιλούσα όλη τη σεζόν και ο Διαμαντίδης συνέχισε τη χαμηλή πτήση στα πλέη-οφς (πέρα από τα heroics πάντα..) με τα γκαρντ του Πασκουάλ να ελέγχουν πλήρως τη μάχη του μπακόρτ στην οποία ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο απεδείχθη too much για τον αντίπαλο. 


Έχω εκφραστεί κολακευτικά κατ’εξακολούθησην  για τον «αρτίστα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τόσο στο 4ο όσο και στο 5ο ματς, όταν χρειάστηκε πήρε τη μπάλα με θερμοκρασία..πίσσας και έβαλε τεράστια καλάθια. Ο τίτλος του MVP της σειράς βρίσκεται ήδη σπίτι του..  Από την άλλη πλευρά ο Στεφάν Λάσμε ήταν εγγύηση σε ένα ακόμα ματς, δείχνοντας από πού πρέπει να ξεκινήσει η ομάδα τη νέα σεζόν. Δυνατά μπήκε και ο Γκιστ, τα συνεχόμενα όμως άστοχα τρίποντα τον «έριξαν στο καναβάτσο», θετικό πρόσημο και στον Μασιούλις. Και όμως όλα αυτά τα παιδιά, ο βασικός κορμός του 7-player rotation, θα μπορούσε να αποδώσει πολύ καλύτερα με την ύπαρξη ενός πικ  εν ρολ περιφερειακού, ο οποίος θα έδινε άλλη διάσταση στο παιχνίδι αυτής της ομάδας. Δυστυχώς τα λάθη του χειμώνα, τα οποία έκρυβε με τόση μαεστρία το high energy και πειθαρχημένο παιχνίδι της ομάδας βγήκαν στην επιφάνεια την ώρα της κρίσης..


-Σαφώς και ο φετινός Παναθηναϊκός  έκανε περήφανο τον κόσμο του (εγώ θα πω όλο τον ελληνικό μπασκετικό κόσμο) στην Ευρωλίγκα που για αυτόν τελείωσε στο Παλάου Μπλαουγκράνα την προηγούμενη εβδομάδα.  Υπάρχει η απολύτως κατανοητή πίκρα του feeling που έβγαλε αυτή η σειρά, το οποίο μεταφράζεται σε χαμένες προσδοκίες καθώς ήταν φανερό ότι υπήρχαν οι δυνατότητες να αφήσουν οι πράσινοι τη Μπαρτσελόνα εκτός. Αλλά ας μη σκεφτόμαστε έτσι. Ο Παναθηναϊκός, ακόμα και με όλα τα εμπόδια του 5ου ματς είχε την ευκαιρία του να κάνει τη μεγάλη ανατροπή την ύστατη στιγμή, αλλά δε μπόρεσε.  Δε μειώνει σε τίποτα «αυτό» που έβγαλε αυτή η ομάδα φέτος, σε μια χρονιά πολύ δυνατών στιγμών.  Προσωπικά έχω δηλώσει φαν του hard nosed/αντρικού μπάσκετ των πρασίνων, μου αρέσει να το παρακολουθώ με τα συν και τα πλην του. Δε σας κρύβω ότι θεωρούσα πως οι πράσινοι μπορούσαν να κάνουν πολύ θόρυβο στο Λονδίνο εφόσον περνούσαν τη Μπαρτσελόνα..  Αλλά μάλλον πήραν αυτό που τους αναλογούσε. Καιρός για δάκρυα δεν υπάρχει. Άλλωστε ο στόχος του τίτλου στην Α1, με τις υπάρχουσες συνθήκες, παραείναι μεγάλος..


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..

251 σχόλια:

  1. Πολυ καλο αρθρο. Για τον Ολυμπιακο ομως πιστευω πως αν δεν εβγαινε ο Φαρμαρ στο 2ο ημιχρονο δεν θα το επαιρνε το παιχνιδι, η τουλαχιστον οχι με 10 ποντους. Ο Παναθηναικος φυσικα με τα 19 χαμενα αμυντικα ριμπαουντ και τα 15 αστοχα τριποντα (πολλα ελευθερα) δεν ειχε τυχη στο Παλαου. Στην αναποδια με τον Διαμαντιδη δεν θα αναφερθω καν γιατι δεν θελω να χαλασω το μπλογκ σου με διαιτητικα οργια για αυτο σταματαω εδω! ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στάθη. Κόστισε η απουσία του Φάρμαρ αλλά θεωρώ ότι και πάλι θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός φίλε..

      Διαγραφή
    2. Θα κερδιζε για 10 ποντους; Δεν θα πηγαινε στην λεπτομερεια το ματς; Δηλαδη ηταν εικοντα αυτη που ειχε η Εφες, επιθετικα παντα, οταν βγηκε ο Φαρμαρ; Εγω ειδα εναν αχταρμα με την μπαλα στον Λουκας και ο,τι βγει.Ευχαριστω για την απαντηση. Ανωνυμε αν θες βαλε ενα νικ νειμ να μιλησουμε και αν θες να μου πεις τι θεωρεις λαθος απο αυτα που ειπα. Μαλλον νομιζεις οτι δεν στοιχησαν στον ΠΑΟ τα πολα αμυντικα χαμενα ριμπαουντ και η τρομερη αστοχια και τα πολυ γρηγορα φαουλ του Διαμαντιδη. Ενα νικ και πες μου τι θεωρεις λαθος.Ευχαριστω εκ των προτερων.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  2. Τα τελευταία ματς, αλλά κι ολόκληρες οι σειρές των δυο ελληνικών ομάδων στα πλέι οφς, εξελίχθηκαν όπως τις περίμενα. Προκρίσεις στις λεπτομέρειες για τις ομάδες που είχαν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα μπορούσαν εύκολα να πήγαιναν Λονδίνο ο Παναθηναϊκός κι η Εφές: μαζί με τις διαδικαστικές προκρίσεις των ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, τρανή απόδειξη της διαφοράς ποιότητας των ομίλων στο τοπ-16, αφού ο όμιλος του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να έχει ακόμη και 4/4 στο Λονδίνο. Μπάρτσα και Ολυμπιακός έφτυσαν αίμα για να αποκλείσουν in extremis τον 3ο και τον 4ο. Ανισορροπία των διοργανωτών, αλλά έγιναν τόσα άλλα σοβαρότερα που αυτό ήταν πταίσμα…
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Επιβλήθηκε εγκεφαλικά της Μπάρτσα στα δυο πρώτα ματς, επιβεβαιώνοντας ότι «του πάει» ο ρόλος αουτσάιντερ. Θα μπορούσε ακόμη και 0-2, αλλά σπατάλησε τη μεγάλη του ευκαιρία στο 2-1. Μεταφυσικές εξηγήσεις τύπου «οι άπειροι δεν άντεξαν το βάρος της επιτυχίας» είναι λιγότερο σημαντικές από την μπασκετική αλήθεια: οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά σε ποιότητα και θα ήταν μάλλον έκπληξη η Μπάρτσα να μην κάνει νίκη στην Αθήνα. Όχι τυχαία, είναι το μόνο ζευγάρι όπου έγινε μπρέικ εκατέρωθεν.
    Ο Πεδουλάκης επικράτησε τεχνικά (πήγε σε όλα τα ματς την Μπάρτσα στους 65 πόντους), αλλά ο Πασκουάλ ευτύχησε ο δικός του σταρ να «καθαρίσει» στα κρίσιμα. Το πρωτοφανές «σημάδεμα», ωστόσο, στον Δ.Δ. από τους κόρακες στο 5ο δεν μας άφησε ποτέ να μάθουμε αν ο Μήτσος μπορούσε να πάρει το αίμα του πίσω. Κι εδώ είναι η μόνη «ένστασή» μου στο θέμα σου: δεν αναφέρεις πουθενά τον εξωτερικό παράγοντα που έθεσε τις βάσεις για το 3-2.
    Προφανώς η ευθύνη του Παναθηναϊκού είναι η έλλειψη περιφερειακών λύσεων. Από την άλλη, ουδείς κανονισμός λέει πως θα πρέπει να τιμωρείται με καρατόμηση η ομάδα με το μικρότερο βάθος λύσεων. Γιατί ναι μεν οφείλεις να εμφανιστείς προετοιμασμένος αν ο γηπεδούχος / παρασκηνιακά ισχυρός πάρει σφυρίγματα, ακόμη και σ’ αυτό όμως υπάρχουν όρια: το στήσιμο στο 5ο ματς ήταν ό,τι πιο απροκάλυπτα αισχρό έχω δει χρόνια τώρα. Το γιατί αποκαλύφθηκε και με όσα έγιναν τις επόμενες ημέρες (πρόστιμα, τιμωρίες).
    Με χαρά διαπίστωσα επίσης ότι σε τίποτε από τα παραπάνω δεν αναφέρθηκε το αγωνιστικό τμήμα (προπονητές, παίκτες). Αυτοί στρώθηκαν στη δουλειά για να νικούν με κόντρα διαιτησία στο μέλλον. Το χειρότερο όμως δεν είναι η χαμένη ευκαιρία (γιατί με Ρεάλ αντίπαλο ο τελικός ήταν κοντά). Το χειρότερο είναι ότι χάθηκε άδοξα μια από τις τελευταίες σεζόν του μεγάλου Μήτσου. 34 του χρόνου...
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θα μπορούσε το 3-1, όπως θα μπορούσε να χάσει και ματς εντός (1ο ή 3ο). Γενικά επιβεβαίωσε την αστάθεια, αλλά και τον χαρακτήρα που έχτισαν οι παίκτες του μετά το περσινό κατόρθωμα. Όχι τυχαία, αφού η ομάδα έχει ελάχιστο παιχνίδι στο ποστ, συνεχίζει άμεσα εξαρτώμενη από το τρίποντο. Στο 5ο ματς πέτυχε ως κι ο Πάουελ!
    Ο Μπαρτζώκας έχασε στα σημεία από τον Μαχμούτι, αφού μια ομάδα μπερδεμένης χημείας έμεινε ανταγωνιστική ως το τέλος. Το τρικ με τον Βούγιατσιτς πέτυχε κι αποδείχτηκε ότι έκανε λάθος που «έθαψε» τον Γκιουλέρ. Αν ο Φάρμαρ έπαιζε ως το τέλος, μάλλον θα είχε ολοκληρώσει την απόλυτη ανατροπή.
    Με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί, αλλά σαφώς έχει τύχη. Οι Ρώσοι έχουν δυο μεγάλα πλεονεκτήματα, στον πάγκο και στη γραμμή ψηλών, όπου «τρώνε ζωντανούς» τους Έλληνες, αλλά στην περιφέρεια ο Ολυμπιακός υπερέχει αισθητά. Η ΤΣΣΚΑ ούτε ποσότητα, ούτε ποιότητα λύσεων έχει στα γκαρντ κι οι Σπανούλης, Λο μπορούν να βγάλουν εκτός ελέγχου τον Τεόντοσιτς. Θα λείψει σίγουρα ο Μάντζαρης. Λόγω Μεσίνα, δίνω 60-40 στην ΤΣΣΚΑ. Με άλλον προπονητή, θα ήταν 49-51 υπέρ του Ολυμπιακού.
    Υ.Γ. Στο Λονδίνο, κατά τη γνώμη μου θα κριθεί εν πολλοίς κι ο τίτλος στην Ελλάδα: από το όσο ανταγωνιστικός θα είναι επί της ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός,θα καθοριστεί εν πολλοίς και το πλεονέκτημά του στους τελικούς της Α1. Θυμηθείτε πόσο κομβική αποδείχτηκε η περσινή του «φόρα» μετά το έπος στην Κωνσταντινούπολη και πώς αντίστοιχα «κλείδωσαν» κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού (Μπατίστ, Σάτο), ως συνέπεια της άδοξης ήττας στον δικό τους ημιτελικό. Ένας Ολυμπιακός ταπεινωμένος δύσκολα θα κάνει το 3/3 στο ΣΕΦ.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ εν μέρει γιατί πιστεύω πως η αναβολή του 1ου αγώνα πέρυσι ήταν καθοριστική για τον τίτλο. Αν είχε γίνει εντός προγράμματος το ματς στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός λόγω κούρασης δύσκολα θα κρατούσε την έδρα. Και μετά...
      ...δεν θα μάθουμε ποτέ.
      Ας όψεται η επίθεση των "χούλιγκαν" (σικ) στο πούλμαν του ΠΑΟ.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Γιατί ως γνωστλον, Θοδωρή, ο Ολυμπιακός ήταν πέρσι πολύ γερασμένη ομάδα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που έβγαζε φωτιές νεανικότητας.

      Πάντως ακόμα και να χανε ο θρύλος το ματς στο ΣΕΦ, το πολύ πολύ να πιεζόταν στο δεύτερο ματς λίγο παραπάνω και να κέρδιζε και την αισχρή εκείνη τη μέρα διαιτησία.

      Διαγραφή
    3. Εύγε ανώνυμε, αποκαλύπτομαι! Δεν το είχα σκεφτεί και ταπεινά σου ζητώ συγνώμη.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    4. Ακόμα να το χωνέψετε το περσινό μερικοί... :)

      Διαγραφή
    5. Oταν διαβαζω την λεξη θρυλος σκαω στα γελια,αληθεια ο ορος θρυλος πως προεκυψε γαβρακια.Καλα λενε οτι η αλλαζονεια ειναι συνωνυμο του γαυρου.

      Διαγραφή
    6. ΘΡΥΛΟΣ ανωνυμακο Θ Ρ Υ Λ Ο Σ.
      Γελα καμαρι μου ελευθερα

      Διαγραφή
    7. ΠΟΤΕ δεν θα το χωνεψουνε. Παντα θα τους ποναει το περσινο(κ το φετινο) πισω στον...(αυτο που σκεφτηκατε,το πρωτο)

      Διαγραφή
    8. ειναι τυχαιο οτι βαζελοκρατειται η σελιδα? εγω λεω πως οχι γιατι ναι μεν οι αναλυσεις του διαχειριστη ειναι καλες απο τεχνικης αποψης αλλα η συμπαθεια του για τον παο και η αντιπαθεια του για τον ολυμπιακο ειναι πλεον τοσο εμφανης που δεν κρατουνται ουτε υποτυπωδως τα προσχηματα .

      Διαγραφή
    9. Καλάμι (ξεκαβάλησε...), δεν βαζελοκρατείται η ιστοσελίδα, το μπάσκετ βαζελοκρατείται. Και μην εκπλαγείς αν στο Λονδίνο δεις καμιά κερκίδα στα πράσινα.
      (Αν ήσουν τακτικότερος, θα γνώριζες ότι ο διαχειριστής συμπαθεί τον Ολυμπιακό. Αλλά πρώτιστα αγαπάει το μπάσκετ)

      Διαγραφή
    10. Και ακόμα πιο πρώτα από το μπάσκετ αγαπάει την Μπανάθα...


      Πέραν της πλάκας, κάνουν μπαμ οι συμπάθειες του jim, αλλά σε γενικές γραμμές κρατάει τα προσχήματα και ποτέ και πουθενά δεν προσβάλει καμία ομάδα.
      Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σττρογγυλεύει κάποιες διατυπώσεις για να μην στεναχωρήσει το πράσινο πόπολο.

      Διαγραφή
    11. περιεργος τροπος συμπαθειας πρεπει να ομολογησω . μου θυμιζει την "αμεροληπτη " κριτικη της οικογενειας συριγου στη νοβα που οταν κερδιζει η ΜΠΑΝΑΘΑ κερδιζει γιατι ειναι ομαδαρα και ειχε αξιο αντιπαλο , πολυ δυνατο κλπκλπ ενω οταν κερδιζει ο ολυμπιακος .........η θα εχει σταθει τυχερος .....η θα εχει σταθει τυχερος και παντα βεβαια ο αντιπαλος θα εναι της πλακας η θα εχει κοιμηθει . μηπως ειμαι υπερβολικος παλι ?

      Διαγραφή
    12. Αδερφέ δεν ξέρω τι ομάδα είναι ο Jim και δεν θέλω να μάθω κιόλας αλλά πρέπει να ξέρεις οτι όταν κάτι το αγαπάς και θες το καλό του πρέπει πρώτα εσύ να είσαι αυστηρός μαζί του και όταν οι άλλοι σου λένε μπράβο εσύ να κοιτάς πως θα βελτιωθείς.

      Μια απορία έχω μόνο, γιατί σώνει και ντε πρέπει να βγάλουμε γνωμάτευση για το τι ομάδα υποστηρίζει αυτός που φέρει μια άποψη και δεν μπορούμε να συζητήσουμε την ίδια την άποψη.

      Διαγραφή
    13. Όταν όμως ο φορέας μιας άποψης καταλήγει για κάποιους να γίνεται αυθεντία, και η γνώμη του για ένα θέμα τίνει να γίνει ικανή να πάψει κάθε συζήτηση επ' αυτού, καλού θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας και να το υπενθυμίζουμε ότι έχει (κι αυτός) συγκεκριμένες συμπάθειες και αντιπάθειες που ως ένα βαθμό είναι λογικό να επηρεάζουν τη σκέψη του.

      Διαγραφή
    14. Μήπως θα ήταν πιο παραγωγικό να μην παίρναμε την άποψη του οποιουδήποτε σαν θέσφατο και αυθεντία και να ασκούσαμε το θείο δώρο της κριτικής σκέψης;

      Κατα τ'άλλα, προφανώς η άποψη του καθενός επηρεάζεται απο τις συμπάθειες και τα γούστα του αλλά γίνετια προφανές νομίζω αν διαβάσεις ένα οποιοδήποτε "φόρουμ" οτι υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα παιδεμένης σκέψης, δηλαδή, αλλιώς θα σου μιλήσει ο μέσος άνθρωπος και αλλιώς ο Leoforos13 ή ο ExeiAthinaikesPinakidesLeme, έτσι δεν είναι; Υπο αυτό το πρίσμα λοιπόν, εσύ μένει να κρίνεις αν η άποψη του Jim ή του X Jim τίνει προς τον μέσο άνθρωπο ή τον Leoforos13. Τι λες; Προς τα που τίνει;

      Διαγραφή
    15. Δεν υπάρχει σωτηρία... Γράφεις ένα σωρό πράγματα με μοναδική αφορμή το μπάσκετ κι ο κάθε βλαξ πιάνεται από μια λέξη και το ξεχειλώνει με βάση τα οπαδικά του.
      Σαν πολλοί ακάλεστοι να βρήκαν καταφύγιο εδώ. Ζητείται λύση.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή δουλειά ακόμα μια φορά,εύγε...
    Ο Ολυμπιακός πέρασε γιατί πολύ απλά ήταν ΟΜΑΔΑ απέναντυ στο συνονθύλευμα της Εφές,η οποία στα κρίσιμα παιχνίδια προχωρούσε αποκλειστικά με το ταλέντο των παιχτών της,με ατομικές ενέργειες.Και μου φαίνεται περίεργο,γιατί δεν είχα για τέτοιο προπονητή τον Μαχμουτί.
    Στα δικά μου τώρα.... όσο περίφανος και να αισθάνομαι για την προσπάθεια της ομάδας μου,στο τέλος μου μένει η πίκρα... τί να κάνουμε, έχουμε συνηθίσει αλλιώς εμείς! Αλλά έχουμε υπομονή και στηρίζουμε την ομάδα μας!
    Όσο και να μην ασχολούμαι με τους διαιτητές, δε μπορώ να μην αναρωτηθώ ποια θα ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού αν δεν είχε χρεωθεί τα γρήγορα φάουλ ο Διαμαντίδης. Με το που βγήκε εκτοξεύτηκε σε χρόνο DT η διαφορά στους 17....και μετά ξαναμπήκε για να την μαζέψουμε 2 φορές ως τους 6 πόντους.
    Τι να κάνουμε,προχωράμε,το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος θα δούμε δυνατούς τελικούς....αν μας το επιτρέψουν οι ανεγκέφαλοι βέβαια (και από τις 2 πλευρές).

    Y.Γ. Κανένα προγνωστικό Τζιμ για ευρωλίγκα και τελικούς Α1 ? Ξέρω ότι δε θα πάρω απάντηση αλλά είπα να το προσπαθήσω ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι.. Για την Ευρωλίγκα θα βγάλω εκτιμήσεις πολύ γρήγορα. Για Α1 έχουμε καιρό.

      Διαγραφή
  4. Ο Παναθηναϊκός έριξε φέτος την προειδοποιητική του βολή. Ο Πεδουλάκης χτίζει μια ομάδα με πολύ μέλλον. Απλά μεσολβαούν και οι τελικοί και πιστεύω πως σαφώς το αποτέλεσμα θα μετρήσει σε πολλές αποφάσεις του καλοκαιριού. Γι' αυτό ας συγκεντρωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα, ας πάρει έναν περιφερειακό που θα βοηθήσει και απο κει και πέρα βλέπουμε. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο πάντως.
    Ο Ολυμπιακός για μένα άξιζε 190% την πρόκριση αλλά στάθηκε και αρκετά τυχερός. Η Εφές το πήγαινε καλά το ματς, πολύ καλά και αν είχε στο τέλος Φάρμαρ και Μπάρατς τα πράγματα θα ήταν αρκετά πιο δύσκολα για τους ερυθρόλευκους.
    Για το Φ4 βλέπω Μπαρτσελόνα. Αν και καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής. Θα δούμε στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφε απο που η τοση σιγουρια οτι θα ειμαστε και του χρονου με Πεδουλακη??
      Γ.Α.

      Διαγραφή
    2. Έχει διετές φίλε, γι αυτό. Βέβαια αναφέρω ότι μεσολαβούν και οι τελικοί, ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα είναι ικανό να αλλάξει πολλά.
      Εγώ θα ήθελα πάντως να παραμείνει ο Πεδουλάκης και του χρόνου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τελικών.

      Διαγραφή
    3. Και με κακό αποτέλεσμα (ποιό είναι κατα τη γνώμη σου ένα κακό αποτέλεσμα; 3-0; Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, εύκολα γίνεται, ντάξει δε σου λέω να φάει 40άρες στο κεφάλι). Εγώ νομίζω οτι όλοι οι προπονητές, εφόσον δεν παρουσιάζουν κάτι τραγικό δηλαδή, πρέπει να τους επιτρέπουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, δηλαδή τουλάχιστον 2 χρονιές.

      Διαγραφή
  5. Είναι αλήθεια ότι η Barcelona δε χρειαζόταν καν να κατεβαίνει στην επίθεση τα τελευταία 7 λεπτα καθώς στο 33 είχε φτάσει ήδη τους 54;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αλήθεια ότι ο καλύτερος στατιστικά παίκτης της Barcelona χρεώθηκε 2 φάουλ σε λιγότερο από 2 λεπτά σθμμετοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αλήθεια ότι τα 5 πρώτα λεπτά που έπαιζε ο Διαμαντίδη, ο Παναθηναικός είχε δεχτεί ήδη 13 πόντους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθεια ειναι. Δεν μπορεσε να κανει κατι ο αρχηγος Δημητρι Διαμαρτυρης.

      Διαγραφή
    2. Είναι αλήθεια ότι σε μια ανάρτηση για την επιτυχία του Ολυμπιακού να πάει στο Φ4, εσείς κάνετε σχόλια για τον Παναθηναϊκό και το Διαμαντίδη; Πόσο κόμπλεξ πια;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, θα μπω στο hoopfellas για να μιλήσω για τον Ολυμπιακό, και μετά θα πάω στο pleximo.gr για να μιλήσω για μηχανές.

      Διαγραφή
    4. os gabros mono gia to pleximo kanis

      Διαγραφή
  8. Είναι αλήθεια ότι είσαι μαλάκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.25 ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
    2. τοσο πολυ σας τσουζει η αληθεια κακομαθημενοι εξασφυριχτοι ?

      Διαγραφή
  9. Επιτέλους, ένα άρθρο για τον Ολυμπιακό, και πάνω που ήμουν έτοιμος να διαγράψω το bookmark. Ά,ρε Jim τι σε βρήκε, πληρώνεις το τίμημα της επιτυχίας και απέκτησες και κοινό με απαιτήσεις.

    Πέρα απο την πλάκα τώρα, νομίζω τα έχουμε πει σχεδόν όλα για αυτές τις δύο σειρές. Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ταπεινωθεί απο την CSKA (εντάξει, τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά το βρίσκω κοντά στα όρια του απίθανου), εγώ του δίνω 50% πιθανότητες να περάσει και καθόλου δεν με προβληματίζουν τα oversized σχήματα του Μεσίνα. Άλλα με προβληματίζουνε. Οτι αποκλείεται ο Μεσίνα να αφήσει τον Ολυμπιακό να κάνει το γνωστό του (προβλέψιμο) παιχνίδι. Οτι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τον Ολυμπιακό να ζεσταθεί σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού. Και οτι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την ομάδα του να μπλοκάρει. Θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός για να έχει τύχη πρέπει να παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική ποιοτικά εικόνα απο αυτή που μας έχει δείξει μέχρι στιγμής με μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση και λιγότερα νεκρά διαστήματα στην άμυνα.

    Δηλαδή : Στην επίθεση ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να κάνει τα πάντα καλά, χρειάζεται ΚΑΙ τα drive and kick, ΚΑΙ τις προσωπικές προσπάθειες του Σπανούλη, και ευστοχία απο mid range ΚΑΙ καλή βραδιά απο έξω ΚΑΙ καλό transition και όλα αυτά σε ίσες ποσότητες. Δεν τον παίρνει τον Ολυμπιακό να περιοριστεί ούτε σε βομβαρδισμό απ'έξω, ούτε μόνο σε transition, ούτε να φοβηθεί τα πλοκάμια των ψηλών. Ο Μεσίνα έχει και μεγάλο ρόστερ και το νιονιό για να προσαρμοστεί γρήγορα σε έναν τύπο παιχνιδιού και πιστεύω οτι θα δώσει πολύ λίγα καθαρά σουτ στον Ολυμπιακό. Στην άμυνα τώρα, αν ο Ολυμπιακός αφήσει τους Ρώσους να προηγηθούν με πάνω απο 10 πόντους ελπίζοντας οτι θα κάνει το γνωστό σκύλιασμα και θα φέρει τα πάνω κάτω, πιστεύω οτι θα γνωρίσει μια εύκολη και φτηνή ήττα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι προτιμότερα 40 λεπτά καλής άμυνας παρά 10 λεπτά άμυνας που λυγίζει σίδερα. Πιστεύω πως παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού είναι ο Law στο συγκεκριμένο παιχνίδι και πως όλα θα κριθούν στο κατα πόσο ο Μπαρτζώκας κατανοεί την ανάγκη να παίξει η ομάδα του ένα παιχνίδι ειδικών καταστάσεων και να το μεταδώσει αυτό στους παίκτες του σε επίπεδο τακτικης κυρίως, νομίζω απο mentality ξεχειλίζει ο Ολυμπιακός.

    Και μην ξεχνάμε οτι και η CSKA μπορεί να έχει μια κακή βραδιά, δεν είναι τόσο πολύ η υπερομάδα που παρουσιάζεται. Δεν εννοώ βραδιά σαν το 3ο παιχνίδι με την Caja, μια απλά κακή βραδιά.

    Στο άλλο ζευγάρι βλέπω Ρεάλ, δυστυχώς. Κάτι δεν πάει καλά στην Καταλονία χωρίς τον Mickeal και με τον Lorbek να κάνει τουρισμό. Αν ξυπνίσει ο τελευταίος, όλα γίνονται. Σημείωση για τον Mickeal, μάλλον αποχωρεί απο την ενεργό δράση, δύσκολο να τον ξαναδούμε σε υψηλό επίπεδο. Φοβερή αδικία για έναν τεράστιο παίκτη που έχει τιμήσει και το ηρωϊκό γήπεδο του Περιστερίου.

    Τέλος να πω πως αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Γιαννακόπουλου και Μπερτομέου είναι γελοιότητες που χαλάνε το μπασκετάκι. Κρίμα και για τους δύο. Επίσης θέλω να πιστεύω οτι κάτι που κυκλοφόρησε σήμερα, οτι ο Ολυμπιακός συνυπέγραψε την ανακοίνωση του συμβουλίου των μετόχων είναι ανυπόστατο, θα ήταν πολύ unfair απο πλευράς του και δε νομίζω να έχει γίνει τέτοιο πράγμα.

    Αυτά, keep going Jim, θα ήθελα πολύ να μάθω και τι βλέπεις στο άλλο ζευγάρι και αν πιστεύεις οτι ο Ολυμπιακός ματσάρει καλύτερα τη Barca (στην τωρινή της κατάσταση) ή τους ακατανόμαστους (επίσης στην τωρινή τους κατάσταση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τσαγκουρνη,τι λες??θελει και ρωτημα οτι οι γαυροι υπεγραψαν πρωτοι ή πλακα μας κανεις.

      Διαγραφή
    2. Οχι ρωτάω ειλικρινά γιατί απ'όσο μπορώ να διαβάσω στο site της Euroleague το συγκεκριμένο meeting ήταν το συμβούλιο των μετόχων (Shareholders Executive Board), επομένως γεννάται η απορία, συμμετέχουν στο συμβούλιο τον μετόχων τα clubs; Και αν ναι, γιατί ο Ολυμπιακός αλλά όχι ο Παναθηναϊκός; Δεν τα ξέρω αυτά τα διαδικαστικά και γι'αυτό ρωτάω.

      Διαγραφή
    3. To Board αυτό βγήκε το 2009 στη Ρώμη ύστερα από ψηφοφορία και δεν σύμφωνα με το κανονισμό της Λίγκας 2012-2013 έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Αποτελείται από Prokom, CSKA Moscow, Efes Pilsen, Olympiacos, Maccabi TA, Montepaschi Siena, Real Madrid, TAU, Adriatic League, German BBL, Italian Lega A και French LNB και φυσικά τον Μπερτομέου.

      Στη ερώτηση σου, ο Ολυμπιακός συνυπέγραψε την ανακοίνωση αφού το επίσημο site της διοργάνωσης κάνει λόγο για ομόφωνη απόφαση.

      Η ιστορία φαίνεται να έχει ενδιαφέρον παρασκήνιο (από άρθρο της εποχής που βρήκα):

      "According to Euroleague, their Shareholders Executive Board [which was voted by 23 out of the total 30 Euroleague clubs and National Leagues who are members and have the right to vote] can approve any future plans on their own without consulting anyone else. For those who do not remember the Euroleague Shareholders Executive Board was created in the February 17th meeting in Rome and it consists of 13 members: Prokom, CSKA Moscow, Efes Pilsen, Olympiacos, Maccabi TA, Montepaschi Siena, Real Madrid, TAU, Adriatic League, German BBL, Italian Lega A and French LNB and of course Mr. jordi Bertomeu as the CEO of the Euroleague, who is also the President of this Shareholders Executive Board.

      Unfortunately for Euroleague their opposition [whose most prominent members are ACB, Greek A1 and Panathinaikos] say that since the Euroleague Shareholders Executive Board was voted and approved by 23/30 of the members that breaches the basic rule of Euroleague itself according to which for any decision to be implemented 80% of the votes are required. The percentage of votes the 23 members who created the Shareholders Executive Board equals to 77%.

      While Euroleague claims that the votes against were only 4 [two teams and two National Leagues (presumably ACB, Greek A1)] and 3 blank votes not even revealing them, sources inside CSKA Moscow say that the votes against were actually 5 with 2 blank votes.

      According to sources the votes against were indeed five - DKV Joventut, Nancy, French LNB, ACB, ULEB - and two blank votes - Greek A1 and Israeli BSL."

      Διαγραφή
    4. Μάλιστα, σ'ευχαριστώ, δεν το γνώριζα. Δηλαδή τον Παναθηναϊκό καταδίκασε ο Ολυμπιακός ΚΑΙ η Caja; Ομολογώ πάντως οτι δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε αυτή η 13άδα, με ποιά λογική, δηλαδή λέει opposition, τι στο διάολο, κατέβηκαν με συνδιασμούς το ένα κόμμα και το άλλο κόμμα και κέρδισαν οι πρώτοι; Και έτσι να'ναι όμως, δεν μου φαίνεται και πολύ ωραίο το σκηνικό. Βέβαια δεν ξέρω και στην ουσία του πράγματος τι πραγματικές εξουσίες έχει αυτή η επιτροπή.

      Τέλος πάντων, νομίζω unfair στα όρια του γελοίου πάντως να καταδικάζει γραπτώς η Caja ή ο Ολυμπιακός πχ τον Παναθηναϊκό για ρίψη αντικειμένων. Όχι οτι δεν είναι καταδικαστέο, αλλά δεν γίνεται να σε καταδικάζω για κάτι που έχω κάνει κι εγώ (και την εχω σκαπουλάρει).

      Διαγραφή
    5. Να σου πώ την αλήθεια και εγώ δεν έβγαλα ιδιαίτερη άκρη για το πως και γιατί βγήκαν αυτοί, μπορεί να έγινε κάποια εσωτερική ψηφορορία μετά από διαβολεύσεις όπως περίπου γίνεται στη Super League στο ποδόσφαιρο αλλά αυτό είναι απλά εικασία.

      Τώρα σαν όργανο είναι ένα σκαλί πιο κάτω από τη Γενική Συνέλευση της Λίγκας (στην οποία συμμετέχουν όλες οι ομάδες και οι εγχώριες Λίγκες) αλλά έχει αρκετές αρμοδιότητες όπως να προτείνει στη ΓΣ wild cards, αντικατάσταση ομάδων, οικονομικό έλεγχο κ.α. καθώς και να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα όταν δεν μπορεί να συνεδριάσει η Γ.Σ.

      Αυτά όλα από εδώ: http://www.euroleague.net/rs/40240/84bd1f8d-134d-42a0-a8ee-cd688d29aaa2/45c/filename/2012-2013-euroleague-bylaws.pdf

      Για το unfair έχεις δίκιο αλλά από την άλλη θα μου φαινόταν κουφό μετά από αυτά που έχουν πει ο ένας στον άλλον σε επίπεδο προέδρων να στηρίξουν οι Αγγελόπουλοι τον ΠΑΟ σε οτιδήποτε.

      Διαγραφή
  10. Είναι αλήθεια ότι στα δυο ματς-πρόκριση σε ΟΑΚΑ και Βαρκελώνη δεν πήρε το προβάδισμα ούτε μια φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Xoτζ μαλλον θα αποχωρησει απο την ομαδα του,κανει για τον ΠΑΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. jim μηπως ειναι ωρα να μας πεις κατι για guard στον παναθηναικο??
    λενε για χοτζ και λαφαγιετ!!
    η αποψη σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ των δύο και χωρίς να έχω δει πολύ τον πρώτο, προτιμώ τον δεύτερο, ο πρώτος μου φαίνεται οτι κοιτάει περισσότερο καλάθι παρά γήπεδο.

      Διαγραφή
    2. Ο Χοτζ παιδιά (έχουμε γράψει και ανάρτηση) είναι πιο σκόρερ, ο Λαφαγιέτ πιο πόιντ. Καλοί παίκτες και οι δύο. Εσεις τι βλέπετε ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός..?

      Διαγραφή
    3. Point ξεκάθαρα, νομίζω βγάζει μάτι. Και όχι απλά για να αλλάζει τον Διαμαντίδη αλλά για να μπορεί ακόμα και να τον υποκαταστήσει.

      Επειδή όμως τώρα ο ΠΑΟ ψάχνει για συμβόλαιο ενός μήνα και με εντελώς ειδική αποστολή, ότι και να πάρει, είτε point ή slasher ή σουτέρ, αν η επιλογή είναι καλή ωφελημένος θα βγει. Αλλά νομίζω πιο πιθανό είναι να μην έχει ιδιαίτερο impact η προσθήκη δεδομένου του μηδαμινού χρόνου προσαρμογής.

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν επειδή δεν μ'έπαιρνε ο ύπνος χθες λόγω ζέστης κάθησα και είδα τρία παιχνίδια της Zielona Gora για να δω και τον Hodge. Και αναθεώρησα κάπως γιατί ναι μεν ο παίκτης βλέπει πολύ καλάθι αλλά βλέπει αρκετά και γήπεδο. Παίζει πάρα πολύ το p'n'r αλλά συχνά η επιλογή του είναι να κάνει αυτό το γνωστό jump stop του Σπανούλη απο mid range. Έχει καλό drive αλλά δεν εκβιάζει καταστάσεις πηγαίνοντας μέχρι το καλάθι σώνει και ντε αφού η ομάδα του έχει στημένους σουτερ στα φτερά παίζοντας πολύ συχνά με drive and kick. Έχει καλή σκαστή πάσα πάνω στον βηματισμό και δεν είναι ανυπόμονος, θα δοκιμάσει και δεύτερο p'n'r αν δεν του βγει το πρώτο. Αμυντικά δεν είναι τρύπα, αλλά δεν φαίνεται να είναι και κάτι φοβερό. Είναι και κοντός, σ'ένα παιχνίδι με την Cajasol ο αντίπαλος point πρέπει να του έριχνε στεγνά δυο κεφάλια. Συνεχίζω να προτιμώ Lafayette αλλά και ο συγκεκριμένος δεν είναι κακή περίπτωση. Του Banks πάντως που έχουμε γνωρίσει του ρίχνει πολύ ασχημα σε όλους τους τομείς. Ωραίος και ο Hosley απο Zielona Gora, συμπαθητικό παλικαράκι.

      Διαγραφή
    5. Κια τους δύο τους χρειάζεται..

      Ένας Γίωργος

      Διαγραφή
  13. το αντιθετο σκεφτομουν φιλε, με το λιγο που τουσ εχω δει ο χοτζ ειναι λιγο πιο σκορερ,λιγο θελω μια μπαλα μονος μ, ενω ο αλλος πιο all around πιο teamplayer!!
    προσωπικα δεν θελω αλλον teamplayer,εχουμε μπολικουσ,θελει ο παναθηναικος εναν να παρει σκορ πανω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άμα σου κλειδώσουν τον Διαμαντίδη; Να το πάμε αλλιώς, πες δεν σου κλειδώνουν τον Διαμαντίδη, πόσα λεπτά θα βγάλει στο παρκέ χωρίς να πέσει η απόδοση του; Μιλάμε για 3 με 5 παιχνίδια. Με το 5 να είναι πιο πιθανό απο το 3.

      Διαγραφή
  14. Οσο για τα παιχνιδια, συγχαρητηρια στον οσφπ, δυσκολο εργο με csska,αλλα ομαδα με play maker teodosic ειναι δικοπο μαχαιρι!!
    για την ομαδα μου,φανηκε νομιζω η αναγκη ενος ακομα κοντου διπλα στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ διαμαντιδη και ukic ομως jim, 3 φαουλ στον διαμαντιδη στο 4!!!!!! πρωτη φορα βλεπω..και να πεις οτι ηταν ολα??δε νομιζω...τεσπα δε πειραζει ειμαστε χορτατοι και το μελλον μας ανηκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φιλε χρηστο, στα παιχνιδια με μπαρτσελονα ο διαμαντιδησ κλεισμενοσ ασφυκτθκα ηταν και οι ipoloipoi ειχαν 6 στα 40 τριποντα σε 2 ματσ!! πιστευω οτι ο διαμαντιδης οσο κλεισμενος και αν ειναι θα βρει τροπουσ να βγαλει τα συστηματα και να βρει ελευθερα σουτ. αρα πιστευω οτι θελουμε εναν σουτερ, να βαλει 2-3 να ανοιξουν λιγο την αμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω οτι ο Ολυμπιακός θα αμυνθεί όπως η Barcelona, δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι οτι έχοντας την ευκαιρία να παρεις έναν παίκτη αυτή τη στιγμή είναι πρότιμότερο να πάρεις κάποιον που να μπορεί να δώσει ανάσες στον Διαμαντίδη και τον Ούκιτς, παρά κάποιον που θα πάρει σκορ πάνω του. Και τα δύο ευχής έργον θα είναι για τον Παναθηναϊκό αν κάνει καλή επιλογή απλά πιστεύω οτι σαν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή ο οργανωτής είναι (αρκετά) πιο ψηλά. Για του χρόνου χρειάζεσαι και το ένα και το άλλο.

      Διαγραφή
  16. ps. ποσο χειροτεροσ θα ηταν δηλαδη ο κουζινας απο καποιον banks!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. jim βλεπεις χρησιμοποιηση περκινς με τσσκα για πιεση στην μπαλα και βοηθεια στα ριμπαουντ?μπορει να βοηθησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ανέβει αλλά το ξαναγράφω με το συγκεκριμένο ροτέησιον δύσκολα θα βγάλει αυτό που μπορεί. Μη σε παραξενέψει αν σου πω ότι είναι μακράν ο καλύτερος ριμπάουντερ που έχει ο ΟΣΦΠ και μιλάω για όλες τις γραμμές.

      Διαγραφή
  18. Απλά και ξεκάθαρα jim ο Μπανκς μπορεί?

    Προς τιμήν του που δεν έχει φύγει όπως ο Καπόνο αλλά 3 λεπτά ακόμη και στην Α1 είναι λίγο προσβλητικό.

    Αρχικά όταν είχε πρώτο-έρθει λέω εδώ είμαστε, ήταν γρήγορος δυνατός και αρκετά τσαμουκάς. Μετά τον μικρο-τραυματισμό του κάνει λάθη ακόμη και στις φαινομενικά εύκολες ντρίμπλες.

    Τσάμπα τόσα χρόνια στο ΝΒΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Από την αρχή είχαμε γράψει. Δεν είναι τόσο κακός όσο δείχνει πλέον αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να στραφεί σε αυτόν ο ΠΑΟ όταν έψαχνε παίκτη.

      Διαγραφή
  19. καλησπερα σε ολους..τελειωσαν τα παιχνιδια,ας πουμε ολοι την αποψη μας τωρα που εχουμε τ αποτελεσματα..συμφωνω με το τζιμ-ο παο βρεθηκε πολυ κοντα στο θαυμα αλλα ταυτοχρονα αυτο ηταν κ το ταβανι της φετινης ομαδας..σε οτι αφορα τη θεληση,το παθος,τη συγκεντρωση κ τη τακτικη δε μπορουμε να εχουμε παραπονο απο παικτες κ προπονητη..το να νικησεις τη μπαρτσα σε 3 ματς μεσα σε 10 μερες δε το λες κ ευκολο-πολυ περισσοτερο οταν εχεις 7 ενεργους παικτες στη διαθεση σου κ συγχρονως η αντιπαλος,με τονους εμπειριας,πηρε πραγματα μεχρι κ απο τον δικο της σκορδιλη..χωρις να θελω να υπεραναλυσω καταστασεις,θεωρω κομβικο σημειο της σειρας τη δυσκολια αντιμετωπισης της ζωνης..μια ομαδα οπως ο παο ,που σ ολη τη σεζον ζουσε η πεθαινε απ τα τριποντα,φορτωθηκε με εξτρα αγχος το διημερο μεταξυ 3-4 ματς κ σε συνδιασμο με την απειρια του εκανε τη ζωνη του πασκουαλ να φαινεται γορδιος δεσμος..ας μη ξεχναμε κ οτι ο πεδουλακης ειναι το ιδιο απειρος με τους παικτες..χρησιμοποιωντας αυτα τα 5 ματς ως πυξιδα για την επομενη χρονια εχουμε 4-5 πραγματακια..
    1)ενισχυση τουλαχιστον 2 παικτων στη θεση 1..οσο κ αν προσπαθησε ν αλλαξει ο ουκιτς,δε γινεται να μεταμορφωθει..καλος κ χρυσος ο ξανθοπουλος αλλα δεν υπαρχει η πολυτελεια να εχεις παικτη ΜΟΝΟ για τα παιχνιδια της Α1.τον μπανκς τον θεωρω ηδη παρελθον.
    2)ο σοφο ειναι ρισκο που 9/10 φορες ειναι αποτυχημενο..οταν δε θα κανει λαθος στην επιθεση θα προσθεσει 2 ποντους,στη συνεχεια θα τους δεχθει στην αμυνα.η θεση του τριτου σεντερ του ταιριαζει καλυτερα..
    3)η αποκτηση ενος 4 που θα μπορει με συνεπεια να σκοραρει καποιους ποντους..ο γκιστ με εξεπληξε με την αποδοση του,η συνυπαρξη του μ ενα παικτη με διαφορετικα χαρακτηριστικα θα ταν ιδανικη
    4)ο αμερικανος που θα ερθει για το 2 δε πρεπει να ναι ο κλασσικος σουτερ..θελουμε παικτη αντιστοιχο του λο
    5)ολο το ροστερ πρεπει να ναι ετοιμοπολεμο..αφου οι γιανναπουλος-σκορδιλης ειναι ανεπαρκεις καλυτερα ν αποχωρησουν..η διοργανωση εχει σκληρυνει πολυ,δε μπορει να υπαρχουν παικτες απλα για να καλυπτουν τις θεσεις στο παγκο.
    6)ο λασμε πρεπει ν ανανεωθει χθες


    Υ.Γ τα προστιμα του παο ξεπερνουν το χρηματικο επαθλο που δινουν στο νικητη της διοργανωσης..ρεβανσισμος,ασεβεια κ εμπαθεια απενατι σε μια τοσο μεγαλη ομαδα-την ιδια ωρα που το ματς καχα-τσσκα διακοπηκε προσωρινα λογω ριψης αντικειμενων..
    JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jim, είναι η φετινή χρονιά του Curry η κορυφαία shooting season ever? Τι λες;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που έσπασε το ρεκόρ του Άλλεν,φυσικά και μιλάμε για κορυφαία season ever.
      Άποψή μου πάντα....
      Θέλω να ακούσω και την άποψη του Jim όμως...

      Διαγραφή
    2. Θέλω να γράψω κάτι σχετικά.. Στην Αμερική μιλούν για το κορυφαίο pure jump shot. Μ'αρέσει ο Κάρι, παιχτούρα. Σαν σουτέρ (επειδή ο όρος περικλείει πολλά) θα πάρω Ρέη Άλεν μακράν..

      Διαγραφή
  21. Τζιμ να σε ρωτήσω κάτι;
    Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει ο οσφπ στο παιχνίδι του για να βελτιωθεί;
    Η για να το κάνω κάπως πιο ιντριγαδορικο λες...
    «Είμαι από τους πρώτους που έχω γράψει ότι ο Ολυμπιακός δεν με ενθουσιάζει με το μπάσκετ του (και ακόμα το γράφω) και έχει σημαντικές αδυναμίες σε συγκεκριμένα κομμάτια όλη τη χρονιά »
    ποιες από αυτές τις αδυναμίες θεωρείς ότι μπορεί να διορθώσει φέτος ;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παρει σεντερ

      Διαγραφή
    2. Καλά, να πάρει για του χρόνου. δεν ρωτάω αυτό όμως :τώρα! Με το υλικό που έχει τι μπορεί να βελτιώσει. για φέτος ρωτάω .
      Κώστας

      Διαγραφή
    3. Κώστα η ομάδα "χάνει" σε κομμάτια που πέρυσι ήταν τα δυνατά της. Πικ εν ρολ άμυνα, προστασία ζωγραφιστού. Δεν είναι εύκολο σε αυτό το σημείο της σεζόν να αλλάξεις πράγματα στο παιχνίδι σου.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη ευχαριστώ για την απάντηση , το ίδιο βλέπω και γω . και νομίζω ότι το πρόβλημα του ΟΣΦΠ έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Μαντζαρη και την (σωστή) φυγή του Ντορσευ που δεν αντικαταστήθηκε σωστά.
      Περισσότερο σε ρώτησα για να καταλάβω αν χρεώνεις κάτι τον Μπαρτζιωκα τακτικά. (περά από το θέμα της αλλαγής παιχτών που όπως και να το κάνεις έχουν πάντα ρίσκο, ειδικά όταν αυτή γίνεται σε έτοιμη ομάδα)
      Κώστας

      Διαγραφή
  22. Σόρρυ παιδιά, είμαι εκτός θέματος, ξέρω, μηδενίστε με, αλλά επειδή σιχαίνομαι OKC (Sonics fan) και γουστάρω πολύ Houston, απολαύστε

    http://www.youtube.com/watch?v=CbW3aAeUFiA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Σιάτλ.. Λείπει φίλε..

      Διαγραφή
    2. Ασε, απορρίφθηκε και απο το NBA το relocation των Kings στο Seattle, μαύρη μέρα (αν και τι φταίνε οι καημένοι στο Sacramento να φάνε την ίδια ήττα με το Seattle)

      Διαγραφή
    3. Ει ει ει παιδια τι ειναι αυτο τωρα; Σακραμεντο για μια ζωη το εχω ξαναπει ετσι Τζιμαρε;!
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. E, ναι, κρίμα θα ήταν να εξαϋλωθεί μια ομάδα επειδή τρόμπαρε ο ιδιοκτήτης των Sonics. Πάντως, αν δεις ποιοί ήταν πίσω απο το εγχείρημα των Sonics, με 44.000 κρατήσεις διαρκείας, ολοκαίνουργια αρένα κλπ θα πρέπει να παραδεχτείς οτι είναι κρίμα που δεν έχει θέση αυτή η πόλη στο NBA. 41 χρόνια να σβήνονται στο έτσι είναι πολύ κρίμα. Και ακόμα πιο κρίμα που θα την πληρώσει κάποιος αθώος (χθες ήταν οι Kings, αύριο μάλλον θα δοκιμάσουν με τους Bucks).

      Διαγραφή
  23. Και ένα για το προηγούμενο για την εθνική που δεν πρόλαβα να σου στείλω

    Καταρχάς μου αρέσει ο τρινκερι και σαν κοουτς .
    Αν πάρω τις δηλώσεις του ρεαλιστικά περι χημείας άμυνας και ρόλων αλλά και το δικό μου παράπονο στην εθνική (θελω να δω νεα πρόσωπα) τοτε καταλήγω στους παρακάτω
    Σπαν καλαθης κατσιβελης σλουκας μπραμος παπ γιανκοβιτς πριντεζης καιμακογλου κουφος μαυροκεφαλιδης και μπουρουσης
    Και το εξηγώ
    Σπαν γιατί δεν χρειάζεται και ερώτημα
    Καλαθης επίσης ( δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ετσι;)
    Κατσιβελης γιατί έδειξε σε σημαντικά παιχνίδια ότι ανταποκρίνεται άψογα σε ειδικούς ρολους συν για την ενέργεια που βγάζει (σημαντικό αβαντάζ σε κλειστά τουρνουά)
    Σλουκας όταν μιλαει για κοτσια (αλλιως το ειπε) ο κοουτς ο σλουκας νομίζω ότι φωτογραφίζεται . παίχτης που δεν επηρεάζετε εύκολα με τρομερό τσαγανό και έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του. κάλος σουτέρ 3 πόντων καλός χειριστής μπάλας και παίχτης που θα θυσιαστεί στην άμυνα (το καλό σουτ του μαζί με την άμυνα ,ενέργεια του μπραμου αφήνουν τον βασιλιαδη εκτός ).
    Μπραμος το δυο τρια της ομάδας αν δεν του μπουν τα σουτ σίγουρα θα μου προσφέρει στην άμυνα.
    Παπανικολαου δεν μπορείς να μην τον έχεις στην εθνική αυτόν τον παίχτη (άσε που όταν βάλει βολή και πανηγυρίσει θα χαρούν και οι παναθηναϊκοί)
    Γιανκοβιτς η εθνική πρέπει να εχει νέο αίμα και ο γιανκοβιτς έχει κάνει τον θόρυβο του. Με τον μπραμο στο δυο τρια τον παπ στο τρια ο γιανκοβιτς δίνει μια καλή λύση στο τρια τέσσερα ανάλογα με την συνθήκη του αγώνα.
    Πριντεζης το κλασικό τέσσερα της ομάδας .
    Καιμακογλου επίσης δίνει λυσης στο τρια τεσσερα ,διαφορετικές όμως από γιανκοβιτς δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές στην ομάδα.
    Ο κουφος αν έρθει νομίζω ότι δεν θα πει κάποιος γιατι τον πήρε ο τρινκιερι
    Ο μαυροκεφαλιδης σαν πέντε μου αρέσει προσωπικά πολύ και έχει και παιχνίδι με πλάτη (συν ότι δίνει άλλου ιδους λύσεις στο τέσσερα αν χρειαστεί)
    Και ο μπουρουσης ο οποίος έχει κάνει φέτος πολύ καλή χρόνια ( αν όχι διόρθωσε με)
    Αυτή είναι μια δωδεκάδα που με ιντριγκαρει πολύ και εχω κατσιβελη γιανκοβιτς που ανέφερε ο κόουτς
    Τώρα, για βασιλιαδη ζηση παππα βουγιουκα σοφο φωτση και όποιον άλλο ξέχασα συγγνώμη αλλά έβαλα σαν κριτήρια ρολους χημια άμυνα και ενέργεια !
    Αυτά!
    Κώστας

    Υγ επειδή είδα στην προηγούμενη ανάρτηση από κάποιους ότι ο σλουκας δεν έχει να δώσει και πολλά στην εθνική και σιγά την εμπειρία που έχει, να πω μόνο πώς στα 23 του έχει πάρει 1 ευρωπαϊκό και πάει στο δεύτερο φιναλ φορ. και αν μετρήσουμε και τις επιτυχίες με μικρότερες εθνικές ίσως καταλάβουμε τι μυαλό και τι χαρακτήρα έχει φτιάξει ο παίχτης σε αυτή την ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι, δεν υποτιμώ τον Σλούκα, είπα απλά οτι αν χρειαστεί ένας παίκτης ειδικών καταστάσεων ίσως είναι προτιμότερο να πάρεις τον Παππά. Για την εμπειρία του Σλούκα, ίσως δεν το εξήγησα εγώ σωστά, εννοούσα οτι δεν έχει εμπειρία ως πρώτο βιολί σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Αν πάντως φάνηκε οτι υποτιμώ τον Σλούκα, my bad, γράψε άκυρο.

      Και για τον Παπ, το πρόβλημα νομίζω δεν είναι οι πανηγυρισμοί του (ποιός χαλιέται να βλέπει παίκτη να πανηγυρίζει), όσο το γενικότερο mentality. Σήμερα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο έκανε καθαρότατο φάουλ και εκτός του οτι χτυπιόταν σαν δαιμονισμένο, έκανε και ντου στους διαιτητές. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έτσι; Όχι στον τελικό της Euroleague. Πρέπει να καλμάρει και να βρει ηρεμία στον τρόπο που αντιμετωπίζει την ροή του παιχνιδιού γιατί ότι ανεβαίνει κατεβαίνει και άμα κατέβεις απότομα απο πολύ ψηλά παίζει και να σκοτωθείς.

      Διαγραφή
    2. Εισαι λαθος,στους διαιτητες την επεσε για την τεχνικη ποινη,οχι για το φαουλ. Οι οποιοι ανεκδιηγητοι διαιτητες εδωσαν ολες τις βολες στον Γιανκοβιτς,ενω το οποιο φαουλ το χε κανει στον Μιλμπουρν.

      Διαγραφή
    3. εχει καβαλησει καλαμι,οταν τον ειδα πως επιτεθηκε στον διαιτητη λεω τωρα θα τις φαει ο κακομοιρης,το φαουλ ηταν πεντακαθαρο,τι περιμενεις αφου βαζει βολη και πανηγυριζει,τον ακουμπας και κανει λες και τον αγγιξαν χιλαδες καλωδια,η υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο

      Διαγραφή
    4. Χμμμ...Για να θυμηθώ ποιος παίκτης έχει κάνει 2 συνεχόμενες χρονιές τρις χειρότερα πράγματα ακριβώς στο ίδιο γήπεδο...

      Διαγραφή
    5. λίγο φτωχή στα γκαρντ...

      Διαγραφή
    6. φτωχο ειναι το μυαλο σου,λες και δεν ξερουμε ποιος τα γραφει και ποιον εννοει.Οσα δεν φτανει το κομπλεξ σας,το μεταφραζεται κατα πως σας συμφερει.Αν κανεις φαουλ να σκας και να σκυβεις το κεφαλι, ειδικα αν εισαι νιανιαρο, αν εχεις δικιο και νοιωθεις την αδικια δικαιολογεισαι οπως και να αντιδρασεις.

      Διαγραφή
    7. Kαλά όλες οι άλλες αηδίες (άκου εκεί αν έχεις δίκιο δικαιολογείσαι όπως και να αντιδράσεις).

      Ο καημένος ο peris που απλά εξέφρασε την άποψή του για την πρόταση του παραπάνω ανώνυμου τι σου φταίει και τον βρίζεις; Εεεε;

      Διαγραφή
    8. Εσυ τωρα τι το παιζεις δικηγορος του??(ασε που εισαι ο ιδιος)Μας εχετε πρηξει εδω μεσα με τον ΔΔ φταιει για ολα,ειναι παλιοχαρακτηρας, αλητης, ειναι αχρηστος παιρνει ολο φαουλ και χτυπα βολες( αλλοι ειναι πρωτοι στις βολες, αυτοι που προσποιουνται και τα εκβιαζουν)Μπαινουμε εδω μεσα να διαβασουμε συζητησεις επιπεδου απο παιδια που γνωριζουν μπασκετ και βλεπουμε αντιδρασεις πικραμενων για τον ΔΔ και οχι μονον.Ελαχιστοι κατηγορουν εδω μεσα αλλον παιχτη,εχετε καταντησει αηδια ορισμενοι ειδικα γαβροπανιωνιοι.

      Διαγραφή
    9. TZIM κάνε κάτι να γράφει ο καθένας με λογαριασμό εδώ(αν δεν είναι πολύ επίπονη διαδικασία...).

      ΕΛΕΟΣ.Απαντήσω δεν απαντήσω,δεν έχει κανένα νόημα...
      Έγραψα σχόλιο για την άποψη του Κώστα πιο πάνω και για την Εθνική και πετάγεται ο άλλος στο άκυρο να πει 1001 μ...ίες...

      ΟΚ.

      Διαγραφή
    10. @2.38
      Πρώτος σις βολές είναι αυτός που τρυπάει τις αντίπαλες άμυνες όλων των Ευρωπαικών ομάδων.
      Ποιος περίμενες να είναι; Αυτό που σουτάρει δίποντο ύστερα από αίτηση στο ΚΕΠ και 5 εργάσιμες αναμονή;

      Διαγραφή

    11. @ peris

      Σε εμένα πήγαινε το σχόλιο; Ομολογώ πως δεν το κατάλαβα έτσι όπως έγινε η κουβέντα!
      Ναι, είναι λίγο ρισκαδορικη η δωδεκάδα.Σαν πέμπτο παίχτη στο ασοδυο έχω χρεώσει τον Μπραμο .
      Με δεδομένο ότι Καλαθης Σπανουλης καλύπτουν τα 55 τουλάχιστον λεπτά από τα 80 του παιχνιδιού τα υπόλοιπα 25 τα μοιράζω σε τρεις παίχτες .
      Τωρα, αν πρέπει να βάλω ένα ακόμα γκαρντ, τότε θα πρέπει να αφήσω έξω έναν από Μπραμο (που τον χρεώνω στο δυο –και προσωπικά δεν θέλω να τον αφήσω έξω) η Γιανκοβιτς (που νομίζω ότι δικαιούται να βρίσκετε στην εθνική φέτος) για να φέρω στην θέση του τον Παππά .
      Αν έφτανα σε αυτήν την επιλογή τότε μάλλον ο Μπράμος θα έμενε έξω λέγοντας του ότι τον υπολογίζω και ότι θέλω να ξεκουραστεί φέτος και να δουλέψει πολύ στον χειρισμό της μπάλας και στο σουτ (αλλά ειλικρινά δεν θα το έκανα, με 4 γκαρντ σε καλή ηλικία θα προτιμούσα τον Μπραμο για το δυο τρια)
      Και ξέρεις , καμιά φορά το να σου λείπει κάτι σε ατσαλώνει…

      Κώστας

      Διαγραφή
    12. Κωστα ειναι φανερο οτι δεν θα εκανες καριερα διαλεγοντας παικτες.
      '''συγγνώμη αλλά έβαλα σαν κριτήρια ρολους χημια άμυνα και ενέργεια ''
      53 ποντους αυτη η ομαδα που εφτιαξες θα εβαζε καλαθι με το στανιο.
      την ιδια λογικη ειχε και ο πεδουλακης και καταντησε να βαζει 53 ποντους.
      Πρεπει να διαλεγεις παικτες που να εχουν διαφορετικα στοιχεια επιθετικο χαρισμα,αμυνα ενεργεια,σουτερ,ριμπαουντερ.
      Διαλεγοντας παικτες με τα ιδια προτερηματα και μειονεκτηματα κανεις την ομαδα προβλεψιμη και με ταβανι.
      Την ιδια λογικη ειχε και ο πεδουλακης επαναλαμβανω και στο τελος εβαλε 53 ποντους.Μονο με ενεργεια παθος θα φτασεις ως ενος σημειου...
      Ασε που μερικοι παικτες που εβαλες αμφιβαλλω αν ειναι καλοι αμυντικοι..

      Διαγραφή
    13. @Aνώνυμε 10:47
      Μάλιστα , δεκτή η ένσταση σου αλλά,
      1) σουτερ έχω σλουκα παπανικολαου σπανουλη επίσης δεν θα άφηνα τον μπραμο τον καιμακογλου τον γιανκοβιτς τον κατσηβελη και τον πριντεζη να σουτάρουν ανενόχλητοι
      2) στην δημιουργία εχω σαν πρώτα βιολιά σπανουλη καλαθη και από πίσω τους δυο παίχτες να κάνουν το επόμενο βήμα
      3)για το ριμπάουντ αν δεν σε ικανοποιεί ο κουφος ο μπουρουσης ο καιμακογλου ο παπανικολαου ο μπραμος κτλ τότε τι να πω; Να βάλω σοφο και βουγιουκα; Να βάλω φωτση; Ποιον θεωρείς ριμπαουντερ σημαντικό που άφησα εξω;
      4) νομίζω ότι αν ο πεδουλακης ειχε την συγκεκριμένη ομάδα θα σκόραρε παραπάνω από 53 ποντους
      5) για την άμυνα νομίζω ότι υπάρχει αρκετή αθλητική και αμυντική ικανότητα μέσα πχ (κουφος , καλαθης κατσιβελης παπανικολαου μπραμος καιμακογλου αλλά υπάρχει και ο ρολιστας που μπορεί να θυσιάσει τα φαουλ του αν πρέπει σλουκας γιανκοβιτς ) είπαμε εχει ρίσκο σαν δωδεκάδα αλλά με εξιτάρει το να την έβλεπα (γουστα)
      Και 6) χεχ όχι δεν θα ήθελα να κάνω καριέρα μανατζερ βαριέμαι… που να τρέχεις τώρα…
      Προτιμώ να παρακολουθώ το άθλημα!
      Κώστας

      Διαγραφή
    14. Θα μιλησω συγκεκριμενα Ποιος κατσιβελης σοβαροι να ειμαστε αν δεν ειχε τραυμαυτιστει ο μαντζαρης θα ηταν εκτος 12αδας του οσφπ.
      ειναι ενας μετριος αμυντικος και ανυπαρκτος επιθετικα.
      Θα ειναι η πιο αναξιοκρατικη επιλογη ολων των εποχων μιλαμε για παικτη που ζητημα να εχει παιξει 10 σοβαρα παιχνιδια επαγγελματικου μπασκετ στην καριερα του.Δεν αντεχει στην κριτικη.
      Γιανκοβιτς μη δοκιμασμενος στο υψηλο επιπεδο καλυτερος απο τον κατσιβελη δεν παυει να ειναι απειρος στο υψηλο επιπεδο υπαρχουν πολυ καλυτεροι στην θεση του.

      Αυτη η ομαδα δεν μπορει να σκοραρει μονο ο σπανουλης ειναι σκορερ και δημιουργος στο υψηλο επιπεδο.Επισης υπερεκτιμας την ικανοτητα του σπανουλη να παιξει 12 παιχνιδια σε 20 ημερες,αν πιστευεις οτι μονος του ο σπανουλης μπορει να το κανει...
      Πολυ καλοι σουτερ ειναι μονο ο σλουκας και ο παπανικολαου οι αλλοι που αναφερεις ειναι μετριοι ή και κακοι.
      Στο 4 ειμαστε λιγοι Ο πριντεζης ειναι μετριος σουτερ και μετριος αμυντικος και ο καιμακογλου κανει μετρια χρονια

      Τελος ο καλαθης δεν ειναι ο πολυ καλος παικτης που δειχνουν τα νουμερα τουεχει ολη την ωρα την μπαλα στα χερια του και πιαζει 35 λεπτα που φουσκωνουν τα νουμερα του.
      στην εθνικη θα ειναι το off guard διπλα στον σπανουλη το οποιο δεν ξερει να κανει ενω και το spacing θα ειναι κακο.

      Διαγραφή
    15. 3.18 προτιμω εναν παιχτη σαν τον Διαμαντιδη που μπορει μεν να κανει αιτηση οπως λες για να σκοραρει, οπως χτες παραδειγμα που ειχε pir 25 και ας εβαλε 11 ποντους παρα εναν που βαζει 14 ποντους και εχει 15 pir.

      Διαγραφή
    16. @Ανώνυμος 12:33 π.μ.

      Κοιτa για τον κατσιβελη συμφωνώ και γω δεν τον ανέφερα εγώ όμως αλλά ο τρινκερι ο λόγος που τον βάζω είναι το ότι είναι ψηλό γκανρτ και έχει ανταποκριθεί σε ρόλους.
      Οσο για την εμπειρία του όλοι κάπως κάπου ξεκινανε… Άντε και τον βγάζουμε και βάζουμε τον ζηση είσαι ικανοποιημένος; Εγώ όχι. να είχα διαμαντιδη η μαντζαρη δεν θα το συζήταγα δεν τους έχω όμως.
      Ο καλαθης μπορεί να παίξει είτε με σλουκα είτε με κατσιβελη αλλά και με μπραμο ο σπαν για μένα μπορεί περισσότερο να παίξει με κατσιβελη και σλουκα και όχι τόσο με καλαθη σε αυτό συμφωνώ αν και εχει δείξει ότι έχει ωριμάσει και ξέρει πότε πρέπει να πασάρει και πότε να κρατά την μπάλα. (παίζει ρόλο και τι θα θέλει ο προπονητής πχ ζηταει από καλαθη να κατεβάσει την μπάλα γρήγορα και να τρέξει αν μπορεί στον αιφνιδιασμό , και αν δεν βγει τοτε να αφήσει τον σπαν να οργανώσει)
      Στο 4 ο πριντ είναι ότι καλύτερο έχουμε .μιλάμε για εθνικη και όχι για σύλλογο για αυτό αν δεις αναφέρω ότι άλλα πράγματα θα πάρεις από καιμακ άλλα από γιανκοβiτς και άλλα ακόμα και από μαυροκεφαλιδη. Θα έβαζα φωτση άλλα και αυτος δεν κάνει καλή χρονιά .
      Τώρα οσο αφορά τα πολλά παιχνίδια και 12 γκαρντ να έπαιρνες ο σπαν πάλι τον ίδιο χρόνο θα έπαιζε μην μπερδεύεσαι έχοντας στο μυαλό συλλόγους, οι εθνικές είναι τελείως διαφορετικές ομάδες.
      Αν θες όμως γράψε και συ την δωδεκάδα που θες να σχολιάσουμε τσάμπα είναι…
      Φιλικά πάντα.
      Κώστας

      Διαγραφή
    17. Α επίσης αν ο κατσιβελης είναι μέτριος αμυντικά τι να σου πω; Ρώτα τον πλανινιτς που τον είχε αντίπαλο να σου πει...

      Κώστας

      Διαγραφή
    18. @12:48
      Μπορείς αν θέλεις να επιλέξεις έναν παίκτη που και βάζει περισσότερους πόντους και έχει μεγαλύτερο ranking.
      Αλλά η συζήτηση δεν ήταν για το ποιος είναι καλύτερος (αυτό το απαντάει η ίδια η πραγματικότητα).
      Ήταν για το ότι ο Σπαν εκτελεί βολές. Διαφωνείς με την άποψή μου επ' αυτού; Αν τύχον όχι, θέλω να μου πεις γιατί μπήκες στη διαδικασία να γράψεις σχόλιο.

      υ.γ.
      Μόλις έπεσες στο επίπεδο να επικαλεστείς αγώνα εναντίον του Κολοσσού, ή μου φάνηκε;

      Διαγραφή
  24. To παιγνιδι προσεφερεται για εκτενεις αναλυσεις αλλα εγω ρε μαγκες θα σας κανω μια ερωτηση κρισεως και αν θελετε (και συ Τζιμ) απαντατε:

    Γιατι πιστευετε οτι οι διαιτητες εδωσαν τοσο ευκολα 3 φαουλ στο Διαμαντιδη στην αρχη του παιχνιδιου τα οποια μαλιστα δεν ηταν? (το τελευταιο ειναι προσωπικη αποψη, μπορειτε να μη απαντησετε πανω σ' αυτο).

    Εξυπνες απαντησεις παρακαλω, οχι παπαγαλισμοι του τυπου "ηταν εντολη του Μπερτομεου κλπ."

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ την ξερεις την απαντηση?

      Διαγραφή
    2. θες εξυπνη απαντηση ? ισως την βρεις μονος σου αν καταφερεις να απαντησεις στην ιδια ακριβως ερωτηση αλλαζοντας απλως το ονομα του δδ με του τομιτς στο 3 παιχνιδι της σειρας που δεν τον αφησαν να παιξει σχεδον καθολου με 1,3 και 4 φαουλ ανυπαρκτα ειδικα τα επιθετικα που του σφυριξαν , ενω θα σου θυμισω οτι ο δδ τελειωσε το ματς κανονικα και παιζοντας μαλιστα οπως μπορουσε στο φιναλε

      Διαγραφή
    3. Άκου τώρα ψαγμένη απάντηση μέσα από τα αποδυτήρια…
      Τα φάουλ τα είχε κανονίσει ο Διαμαντήδηςς να του τα δώσουν γιατί αλλιως ο πεδουλακης δεν τον έκανε αλλαγή! :p
      Φίλε μου ήταν κακή διαιτησία τα δυο φάουλ είναι τραβηγμένα αλλά έχω δει πολύ χειρότερα από αυτά στην ζωή μου.
      Η ερώτηση για μένα είναι άλλη αν θες.
      πως αντιδράει ένας μεγάλος παίχτης σε τέτοια κατάσταση ;
      η απάντηση ;
      για μένα ηρωικά.-
      Κώστας

      Διαγραφή
    4. με 4 φαουλ τελειωσε ο ΔΔ,δηλαδη ο Τομιτς εχει την ιδια βαρυτητα οπως ο ΔΔ??Ε ΡΕ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ,ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ,ΑΛΛΑ ΦΑΟΥΛ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ Η ΣΤΗΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΦΑΟΥΛ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ???

      Διαγραφή
    5. Μην ξεχνάτε οτι ο 3Δ έπαιξε πάνω από 30 λεπτά...δε λέω πλήγωσε την ομάδα η όλη ιστορία αλά δε χάθηκε εκεί το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    6. 29 λεπτα επαιξε,οταν ξεφευγει η μπσαρτσα και με τετοια αστοχια αντε μετα να την πιασεις.

      Διαγραφή
    7. @1:16 Οχι φιλε μου, δεν μπορω να ξερω αν η δικη μου θεωρια αποτελει και την αληθινη απαντηση (αν υπαρχει), απλα μου εκανε εντυπωση το γεγονος και εβαλα τον εαυτο μου να σκεφτει το γιατί... Διοτι για τετοιο παιχνιδι δεν βλεπεις ενα τετοιο γεγονος συχνα.

      @καλαμι Οσον αφορα τα φαουλ του Τομιτς στο 3ο παιχνιδι νομιζω οτι το 1ο δινεται ανετα (κινητο σκριν αναποδα μαλιστα) ενω για το 2ο εχεις δικιο οτι δεν ειναι (το 4ο δεν το θυμαμαι). Η διαφορα ειναι οτι αυτα εγιναν στο τελος της 1ης περιοδου και οχι στην αρχη του παιχνιδιου. Παρεπιπτοντως, αρχιδιαιτητης ηταν παλι ο Λαμονικα κι αυτο ισως λεει κατι.

      @1:43Νομιζω οτι για την κακη διαιτησια πρεπει να υπαρχει μια αιτιολογια, δηλ. δεν μπορει να ειναι κακη ετσι απλα σε τοσο κρισιμο παιχνιδι. Ηταν κακη μεν οσον αφορα τα φαουλ του Διαμαντιδη αλλα οχι και τοσο κακη οσο αυτη στο παιχνιδι Καχα-ΤΣΚΑ.

      Τωρα για το πως αντιδράει ένας μεγάλος παίχτης σε τέτοια κατάσταση, εχω μια διαφωνια: νομιζω οτι ο Διαμαντιδης επηρεαστηκε απο τα 3 φαουλ και δεν μπορεσε να ειναι αυτος που θα μπορουσε (οπως και ο Πεδουλακης κατ' εμε που ξοδεψε πολυ ενεργεια διαμαρτυρομενος στο Λαμονικα καθολη τη διαρκεια του παιγνιδιου).

      Διαγραφή
    8. έχεις δίκιο,λάθος μου..

      Διαγραφή
    9. δεν ειπα οτι ηταν φαουλ. ειπα οτι κι ο τομιτς χρεωθηκε με ανυπαρκτα τα 3 απο τα 4 φαουλ που τον εστειλαν στον παγκο. οσον δε αφορα την βαρυτητα οπως το θετεις ....μαλλον εις βαρος σου γυρναει το επιχειρημα . δες τι εγραψες και ξανασκεψου . και σταματηστε να ειστε κακομαθημενοι το συντομοτερο γιατι εχει κι αλλη κατηφορα και θα σας στοιχισει ακριβοτερα η κατρακυλα . κακομαθατε τοσα χρονια που εκανε κινητα σκριν ο μπατιστ και δεν τα σφυριζε κανεις στην ελλαδα γιατι ο κυριος σχινας κοιταζε αλλου και μας φορτωνε με 2 αμυντικα σε οποιον επαιζε βασικο σεντερ στα πρωτα δυο λεπτα σε ΚΑΘΕ παιχνιδι , κακομαθατε λοιπον και τωρα γκρινιαζετε ε? δεν πειραζει . θα συνιθισετε . αλλωστε εσεις δεν λεγατε οτι στο μπασκετ κερδιζει παντα ο καλυτερος ? ε κερδισε η μπαρτσα γιατι ειναι καλυτερη. τελος . τα υπολοιπα τα ακουμε βερεσε

      Διαγραφή
    10. Άσχετα με το αν ήταν ή όχι (δεν εξετάζουμε αυτό) νομίζω ότι γνωρίζοντας το συγκεκριμένο στυλ σφυριγμάτων και τη γραμμή των διαιτητών στην ποστ σίζον ότι τα 3 φάουλ ήταν λίγο υπερβολικά. Πως αντιδρά ο μεγάλος παίκτης τώρα..? Ψαχτείτε να δείτε λίγο Γιαννάκη, ο οποίος -λόγω ιδιοσυγκρασίας είχε βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση πολλές φορές.. Πάντως και ο Διαμαντίδης κατ'εμέ το χειρίστηκε σωστά.

      Διαγραφή
    11. @ George@Manchester

      Είμαι ο @1:43 όπως με έγραψες, για την κακή διαιτησία υπάρχει εξήγηση αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αυτή είναι ,με αυτήν ο ΠΑΟ έχει φτιάξει την ιστορία του ( Ο ΟΣΦΠ Ο ΑΡΗΣ Κ.Τ.Λ)
      Ο Τζιμ από κάτω σου γράφει αυτό που άφησα να εννοηθεί . Kαι γω τον Γιαννάκη έφερα στο μυαλό μου όταν σου είπα ότι η ερώτηση είναι το πώς αντιδράει ο μεγάλος παίχτης .
      Νομίζω ότι κάπου πρόσφατα τον εκθείαζες και συ σε μια ανάρτηση εδώ μέσα.
      Θυμήσου απλά πόσες φόρες τον έχουμε δει να είναι σε σημαντικά παιχνίδια φορτωμένος με τέσσερα φάουλ 5-6 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού με τον ΑΡΗ η την Εθνική πίσω με ανάλογο σκορ (5-6 πόντων) να λέμε ότι όχι ρε γμτ πάει τελειώσαμε και εκεί να κάνει αυτό το κλικ , να βγάζει καταπληκτικές άμυνες(με ξύλο ετσι;) , να βάζει ένα τρίποντο να δίνει μια ασσιστ και καπάκι να κάνει κλέψιμο η να παίρνει ένα επιθετικό ριμπάουντ… πραγματικά έχει γράψει μέσα μου αυτό το πράγμα με αυτόν τον παίχτη …
      Τώρα και για τον 3Δ στο συγκεκριμένο ματς και γω νομίζω ότι το πήγε καλά, απλά του έλειψε η ενέργεια στο τέλος .
      Κώστας

      Διαγραφή
    12. @καλαμι: Φιλε μου, σε παρακαλω μη κατεβαζεις το επιπεδο στης συζητησης και μαθε να μη προσπαθεις να εκβιασεις προθεσεις με σκοπο να βαλεις ταμπελες εκει που δεν υπαρχουν.

      Εγω δεν ειμαι ουτε οπαδος του Παναθηναϊκου ουτε του Ολυμπιακου. Εμενα απλα μου αρεσει το μπασκετ και εαν εχω ποσταρει περισσοτερο στα παιχνιδια του Παναθηναϊκου ειναι γιατι το εγχειρημα του εφετος μου προκαλει περισσοτερες αποριες και αναζητησεις και μου αρεσουν οι καταστασεις που με κανουν να σκεφτομαι.

      Τωρα οσον αφορα στον Τομιτς, μπορει τα φαουλ που πηρε σ' εκεινο το παιγνιδι να επαιξαν ρολο στην προδιαθεση του Λαμονικα στο 5ο παιγνιδι αλλα δεν το εχω ξαναδει το παιγνιδι για να εχω πληρη γνωμη.

      @Jim & @11:04: Ναι, το παραδειγμα του Γιαννακη ειναι καλο, πανε πολλα χρονια, τον εχω σχεδον ξεχασει ως παιχτη. Δυσκολο να βρεις τα ψυχικα του χαρισματα σημερα αλλα και ο Διαμαντιδης ειναι αλλος χαρακτηρας, μη περιμενουμε την ιδια αντιδραση.

      Δεν ξερω αν η θεωρια μου μπαζει ή οχι, αλλα εγω πιστευω οτι ο Λαμονικα μπηκε στο παιγνιδι με καποιες κατευθυνσεις που επηρεασαν τα σφυριγματα τουλαχιστον στην αρχη του παιγνιδιου.

      Κατ' αρχην, νομιζω οτι οι διαιτητες μπηκαν μεσα με σκοπο να μη δωσουν τεχνικες ποινες αλλα και να κανουν τις ομαδες να παιξουν "καθαρο" μπασκετ.

      Υπαρχει ομως ενας αγραφος κανονας στο μπασκετ (και εχουν γινει μελετες πανω σ' αυτο) που λεει οτι στη γενικη περιπτωση, η ομαδα που παιζει σκληρη, επιθετικη αμυνα, βγαινει στο τελος κερδισμενη οσον αφορα τα φαουλ κι αυτο συμβαινει γιατι υποσυνειδητα οι διαιτητες, στην προσπαθεια τους να φανουν δικαιοι, εξισορροπουν στη διαρκεια του παιγνιδιου τα φαουλ της ομαδας που παιζει σκληρα με φαουλ της αντιπαλης ομαδας που πολλες φορες δεν υπαρχουν.

      Εγω πιστευω οτι οι διαιτητες, και κυριως ο Λαμονικα που τον ειδαμε στην καμερα να κανει σημα "Σκεφτειτε!" στους αλλους δυο, μπηκαν με σκοπο να κανουν την ομαδα που παιζει πιο σκληρα (Παναθηναϊκο) να παει την αμυνα του σε πιο καθαρες επαφες (ή και σε καθολου επαφες) με σκοπο να θεσουν ενα τεμπο απο την αρχη ωστε να μην αδικηθει η Μπαρτσελονα στη συνεχεια. Στην περιπτωση αυτη δεν παιρνει πολυ σε ενα κακο διαιτητη οπως ειναι οι Ζαμοϊσκι και Λατισεβς να φτασουν στα ακρα.

      Προσοχη, δε λεω οτι μπηκαν με σκοπο να αδικησουν τον Παναθηναϊκο, αλλα θεωρω οτι προσπαθησαν να πανε το παιγνιδι σε λιγοτερο σκληρο μπασκετ για να μην αδικηθει η Μπαρτσελονα. Εχουμε δει εξαλλου διαιτησιες στη σειρα αυτη που εχουν αλλαξει αρδην απο το 1ο στο 2ο ημιχρονο.

      Φυσικα, το μπασκετ ειναι πολυσυνθετο και ομορφο αθλημα που και οταν οι διαιτητηες σου βγαζουν εξω το Διαμαντιδη με 3 φαουλ στα 4', παλι η αντιπαλη ομαδα θα σου δωσει την ευκαιρια να παρεις το παιγνιδι οπότε δεν εφταιγε μονο αυτο για την ηττα του Παναθηναϊκου.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    13. @ George@Manchester

      Τι να σου πω; Σου απαντήσαμε και οι δυο έξυπνα, αν δεν σου κάνει αυτό που λέμε πάσο …. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι είμαι ο 1:43 και ο 11:04 και τέλος πάντων σου αφήνω και ένα όνομα στα σχόλια για να μην με γράφεις νούμερο…
      Αν δεν θες να το δεις τι να κάνω;

      Κώστας!

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα χρηστό
    Δεν ξέρω αν το είπες εσύ η κάποιος άλλος . δεν συγκράτησα όνομα και πόσοι ,αφορμή πήρα για να το σχολιάσω γιατί απλά μου έκανε εντύπωση γιατί για μένα έπρεπε να είναι στην εθνική από περισυ. όσο για το ηγετικό στοιχειό νομίζω ότι το έχει νομίζεις ότι δεν το έχει, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν δεν του δώσεις την ευκαιρία δεν θα το μάθεις ποτέ! (μεταξύ μας πολλοί προπονητές έχουν πει ότι το έχει)

    Για τον παπ το είπα χιουμοριστικά . την είδα την φάση που λες αλλά τη να γίνει και του Γιαννάκη κάποτε φώναζαν κλάψε κλάψε αλλά δεν νομίζω ότι το πάθος του βγήκε σε κακό. Προσωπικά μου θυμίζει το πάθος του Γιαννάκη με τα καλά του και τα κακά του…

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εννοείται οτι το πάθος του είναι το μεγαλύτερο προσόν του, γι'αυτό ακριβώς και πρέπει να το δουλέψει λίγο αυτό το κομμάτι. Παιχτάρα ούτως ή άλλως, πιστεύω είναι καταδικασμένος να αφήσει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

      Διαγραφή
  26. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/501325/me-perpatima-sto-1-0-i-zalgkiris-kaoynas Μπάσκετ: Ευρώπη
    Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 - 22:06
    Με ... περπάτημα στο 1-0 η Ζαλγκίρις Κάουνας
    Η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν επιβλητική στον πρώτο τελικό του λιθουανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Λιέτουβος Ρίτας (88-73) και έκανε το 1-0.
    Η ομάδα του Χουάν Πλάθα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έδειξε τις διαθέσεις της και στην πρώτη περίοδο είχε ήδη προβάδισμα 14 πόντων. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Μ. Πέμπτη (2/5) στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας.



    Δεκάλεπτα : 32-18, 56 - 34, 69-53, 88-73

    Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): ΜακΓκραθ 7 (1), Πόποβιτς 3 (1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 11 (3ριμπ), Γιουσκεβίτσιους 3, Λιπκεβίτσιους, Γιαφτόκας 10 (9ριμπ), Ντέλας, Κουζμίνσκας 22 (1τριπ), Λαφαγιέτ 20 (4), Καουκένας 8, Λαβρίνοβιτς Κ 4.

    Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Mπαμπράουσκας2, Λιντέκα 7 (7ριμπ), Ζούμπτσιτς 14 (7/7διπ), Σεϊμπούτις 4, Παλάσιο 2, 3, Μπουτερλεβίτσιους (1), Κατελίνας 12 (1), Νέντοβιτς 11 (3), Γιομάντας 8, (1 ), Μπέντζιους, Ο 'Μπράιαντ 2, Μπλουμς 8 (2).



    Διάβασε περισσότερα στο: Με… περπάτημα στο 1-0 η Ζαλγκίρις Κάουνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές πλέον νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Λαφαγιέτ. Τα πλέι οφς στη Λιθουανία τελειώνουν μάξιμουμ στις 10/5 (μπορεί με σουίπ και στις 4/5) και μετά ο Αμερικανός θα είναι διαθέσιμος. Η κανονική περίοδος στην Ελλάδα τελειώνει στις 18/5, άρα θεωρείστε το πολύ πιθανό ο Αμερικανός να προκύψει για τα πλέι οφς.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  27. συγγνωμη αφου παιζουν για πλει οφ πως γραφουν οτι ερχεται στον ΠΑΟ??ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΧΟΟΠΣ το εγραψαν οτι τους καπνισει γραφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ήρθε η ώρα να τελειώσει πια αυτό το αστείο με τις ελεύθερες μεταγραφές. Αλλοιώνει την αίσθηση των πρωταθλημάτων να τελειώνει ένας παίκτης του τις υποχρεώσεις του σε μια Α χώρα, και να μετακομίζει για 2 βδομάδες σε μια Β.

    Δηλαδή, μπορεί θεωρητικά, ένας παίκτης που πήρε το Ρώσικο πρωτάθλημα, να μετακομίσει για δυο εβδομάδες στη Λιθουανία να το πάρει κι εκεί, και για το τέλος να περάσεις και από Α1 για να κάνει ατομικό triple crown.

    Πρέπει η fiba europe να βρει μια φόρμουλα, και να την επιβάλει σε όλα τα πρωταθλήματα της ηπείρου.

    Προτού πεταχτεί κάποιος εξυπνάκιας, ξεκαθαρίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το να είσαι ταυτόχρονα outsider και να έχεις το βάρος αλλά και την καρδιά-μέταλλο του πρωταθλητή,παρά τις όποιες "λάιτ" πλευρές σου σε κάνει πολύ επικίνδυνο όταν έχεις τόσο ΄<> παίκτες(σπαν,παπ,χάινς,σλουκα,πρίντεζη) και χημεία στρωμένη από πέρσι.
    Ο Πάο θέλει έναν γκαρντ τύπου λαφαγιετ για τους τελικούς...
    για του χρόνου με 4-5 προσθήκες 2-3 σημαντικές παραμονές(λάσμε,μασιούλις,γκιστ) και 3-4 αποχωρήσεις και παρκαρίσματα στην άκρη του πάγκου(ούκιτς-μπανκς-ίσως σόφο και τσαρ πολύ σημπληρωματικός)
    Μερικές προτεινόμενες κινήσεις.Ζήσης-Πόποβιτς περιφέρεια,γιάνκοβιτς-ντέλας-καββαδάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/313499-Ektelestikoi-kai-enwmenoi-kai-Olympiakos-TSSKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα στα παιδιά.. Ξεκινάω να απαντάω σχόλια, θα είμαι μέσα το επόμενο μισάωρο, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμ,εμφανής για την ομάδα μου η απουσία του 1ου και του 6ου παίκτη μας σήμερα...
      Δίχως Παππά,δεν υπάρχει περιφέρεια στην επίθεση και χαλάει το πλάνο της ομάδας μιας και παίρνει τις μισές μπάλες.
      Ένας χάτσερ,αντί του γερόλυκου κις θα ήταν απίστευτα ευεργετικό στην ομάδα κατ'εμέ.Το κερδίζει το στοίχημα ο Σφαιρό,πάντως.Για Αγραβάνη πως τον βλέπις σαν πρόσπεκτ?

      Διαγραφή
    2. o Aγραβάνης είναι ο παίκτης που μεσοβδόμαδα πήρε το πρωτάθλημα εφήβων;

      Διαγραφή
    3. Ναι και με 28 πόντους μάλιστα...Από κοψιά μοιάζει με Έλληνα Έρτσεγκ(και φάτσα...με πιο πολλά σπυριά).
      Από ικανότητες διακρίνω προς το παρόν με το ελάχιστο που τον έχω δει αξιοσημείωτη ικανότητα σε ριμπάουντ και γενικά καλά χέρια-πόδια για άμυνα.Γι αυτό ρωτάω τον Τζιμ που προφανώς ξέρει κάτι παραπάνω..

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Peris.. Έχεις μάθει να παίζεις με τον Παππά και η ομάδα είναι δομημένη έτσι που της έλειψε πολύ. Ο Κις είναι εξισορροπιστής, με την έννοια του clutch έμπειρου παίκτη που δε "ζητάει". Δε θα το'λεγα για Χάτσερ στη συγκεκριμένη ομάδα. Δίπλα σε Παππά θέλεις lockdown αμυντικό με οργανωτικό προσανατολισμό.

      Διαγραφή
    5. Για Αγραβάνη έχουμε γράψει νομίζω.. Καλή επένδυση. Σε ομάδα χαμηλότερης σκάλας θα "έδειχνε" πολύ περισσότερο φέτος.

      Διαγραφή
    6. Nαι,το είχα απλά στο μυαλό μου ως ώθηση στην περιφέρεια.Με αμυντικούς-οργανωτές μπατή-αθηναίου θα ήθελα ο τέταρτος γκαρντ να είναι πιο απειλητικός στο σκοράρισμα και all-around.Ο Κις έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του,από τα καλύτερα αμερικανάκια play με οργάνωση και πειθαρχία.(περίμενα κάτι παραπάνω από αυτόν φέτος,είναι ελάχιστη η ουσιαστική προσφορά του.Βαριά πόδια πλέον...)

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς, δε τον βοηθούν τα πόδια του. Θέλεις "πνευμόνια" στην περιφέρεια για αυτό και ο Αθηναίου έχει βγεί μπροστά, ενώ ο Μπατής είναι πολύ έμπειρος/έξυπνος και αυτό φαίνεται στην αμυντική του συμπεριφορά. Το ρόστερ σου γενικά είναι πολύ καλό και αρκετά βαθύ.

      Διαγραφή
  32. ΓΕΙΑ ΣΟΥ JIM, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΙ ΤΥΠΟ ΠΑΙΧΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ; ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η ουσία είναι πως όσοι θέλουν να δουν τους πραγματικά 4 καλύτερους ας συντονιστούν στις 10 του Μάη στις τηλεοράσεις τους.Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να μορφώνονται με πανεπιστημιακά συγράματα τύπου πράσινης και να συνεχίσουν τον ανένδοτο στον μπερτομέου και τον ρήγα.Ας κάνουν και μια ηθική φιέστα για την κατάκτηση της ηθικής ευρωλίγκας για φέτος και ας αφήσουν ήσυχους τους υπόλοιπους να δουμε λίγο πραγματικό μπάσκετ.
    Συμπερασματικά,αυτές οι 4 ομάδες έδειξαν δυναμική μέσα στη χρονιά πως αξίζουν να είναι στο f4.Απλά λόγω ασυνήθιστα πολλών παιχνιδιών υπήρχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους.Επομένως μπορούμε να πούμε πως φέτος δεν είχαμε έκπληξη ως προς τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ.Και ούτε αδικία φυσικά αφού μετά απο τόσα παιχνίδια,είτε μας αρέσει είτε όχι,οι καλύτεροι προχωράνε.

    Στα του ΣΕΦ,ήταν μια μοναδική παράσταση τόσο του παίχτη όσο και του χαρακτήρα σπανούλη.Πραγματικά πρέπει και ο ίδιος και ο όλυμπιακός να νιώθουν υπερήφανοι και τυχεροί για την μεταγραφή του καλοκαιριού του 2010.Ο μεν σπανούλης πρέπει να νιώθει τυχερός γιατί βρήκε μια ομάδα να του παρέχει έδαφος ωστε για να γίνει και με τη βούλα ο καλύτερος παίχτης στην ευρωλίγκα και ο δε ολυμπιακός που στο πρόσωπο του σπανούλη βρήκε τον ηγέτη που θα τον οδηγούσε σε κατακτήσεις τίτλων απέναντι σε αντιξοότητες και ομάδες που τη δεδομένη περίοδο είναι πιο εύρωστες οικονομικά απο αυτόν.Το φετινό mvp του αξίζει,όπως του άξιζε και το περσινό μιας και το εγχείρημα του κιριλένκο δεν συγκρίνεται με αυτό της ομαδάρας του ντούντα.
    Η ομάδα δείχνει τεράστιο χαρακτήρα και μάχητκό πνεύμα και αυτό είναι αρκετό στο να μην αφήσει την τσσκα σε χλωρό κλαρί στο λονδίνο.
    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρ'ότι το ύφος είναι υπερβολικά βαμμένο για τα γούστα μου (ηθικές κούπες κλπ) νομίζω θίγει δύο αλήθειες, η πρώτη οτι σε επίπεδο συνολικής απόδοσης μέσα στη χρονιά όντως οι 4 του final 4 είναι οι καλύτεροι για φέτος και δεύτερον οτι ο Σπανούλης ήταν διάνα για τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο ειδικά είναι μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο γιατί δεν είναι δύσκολο έχοντας πάρει ένα τέτοιο ρίσκο, υπο το βάρος των συγκρίσεων και σε μια ομάδα με πολύ μικρότερη εμπειρία απο την προηγούμενη να σου βγει αυτή η επιλογή. Σκεφτείτε οτι αν πέρυσι δεν προέκυπτε το έπος του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης μπορεί να έφευγε απο τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι έχοντας αποτήχει να κατακτήσει τις δύο μεγάλες κούπες και τότε σίγουρα θα είχε θαμπώσει το άστρο του. Αλλά, είτε τον γουστάρει κανείς σαν άτομο ή όχι, πρόκειται για τεράστιο παίκτη που και θέλει και μπορεί να παίρνει ρίσκα και αναμφισβήτητα όταν το βλέπεις να παίζει στην Εθνική πχ όλος ο κόσμος, πράσινοι, κόκκινοι, whatever αισθάνεται μια ασφάλεια οτι κάποιο μαγικό θα κάνει και θα ξελασπώσει για όλους. Και ιδιαίτερα φέτος νομίζω είναι ακόμα πιο απαραίτητος στην ομάδα του, ελλείψει στιβαρού τιμονιέρη.

      Γενικά πάντως αυτά τα περι υποκατάστασης του Μπαρτζώκα και οι ιστορίες του Dorsey με αφήνουν αδιάφορο, στην τελική αν έχασε τον έλεγχο ο Μπαρτζώκας, δικό του πρόβλημα. Το μοναδικό για το οποίο μπορώ να τον ψέξω είναι οι κακές σχέσεις του με Ομπράντοβιτς/Ιτούδη γιατί και οι δύο συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να οικοδομηθεί ο παίκτης που βλέπουμε σήμερα.

      Όσον αφορά για τους 4 του final 4, νομίζω οτι είναι οι 4 ομάδες που μέσα στην χρονιά είχαν σημεία στα οποία πραγματικά ξεχώρισαν. Η Ρεάλ μονοπωλούσε τον όμιλο του ΠΑΟ μέχρι λίγο πριν το τέλος, η Barca έκανε περίπατο, η CSKA πριν κάνει τις κολλητές ήττες ήταν σκιάχτρο και ο Ολυμπιακός είχε μια περίοδο που περνούσε αέρα απο παντού. Δύσκολα θα βρεις άλλη ομάδα που να είχε τέτοιες στιγμές μέσα στη χρονιά.

      Διαγραφή
    2. To ύφος έχει να κάνει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά τα play off αγαπητέ.Αντι να ασχολούμαστε με τους επιτυχόντες αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών.Και γενικά να το πάρουμε φέτος,δεν θυμάμαι μετά απο ήττα του παο να μην φταίει η διαιτησία,ο μπερτομέου,ο ρήγας,το μνημόνιο κ.ο.κ.
      Με τόση γκρίνια,ο παο φέτος πρέπει να είχε την κορυφαία ομάδα της ιστορίας του και το σύστημα δεν του επέτρεψε να πάρει την κούπα αήττητος.
      Πρέπει επομένως να διαχωρίζουμε το αγωνιστικό κομμάτι του φετινού παο(που αν μη τι άλλο είχε μια αξιοπρεπή εικόνα) απο τις ψυχικές ανισορροπίες του προέδρου του που επηρεάζουν αρνητικά και την εικόνα της ομάδας συν τοις άλλοις.

      υ.γ:Ο σπανούλης με το πρωην προπονητικό τιμ του παο δεν πιστεύω πως είχαν άσχημη σχέση όσο αυτός αγωνιζόταν εκεί.Απεναντίας,πάντα ο ομπράντοβιτς δήλωνε πως ο σπαν είναι ο καλύτερος παίχτης σε κάθε προπόνηση και καθημερινά αγωνίζεται όσο κανένας άλλος για να γίνει κορυφαίος.Και αυτό δεν αναιρείται με τις φτήνιες του Ιτούδη και τις δηλώσεις περί λαγών.Μπορεί πέρσι να ήθελαν να χαλάσουν το μυαλό του σπαν αλλά εν τέλει πάλι κέρδισε.Και μην εκπλαγείς αν ο ομπράντοβιτς βρεί ομάδα στην ευρωλίγκα απο του χρόνου και ζητήσει σπανούλη.
      RalO.

      Διαγραφή
    3. Ραιο χαλαρωσε,την εφες αποκλεισε σε 5 παιχνιδια ποιο "τεραστιο χαρακτηρα και μαχητικο πνευμα".Αν θα αφησει την ΤΣΣΚΑ σε χλωρι κλαρι θα το δουμε συντομα.Χτες τον Πανιωνιο παντως με το ζορι τον κερδισε.Ειδικα αν επαιζε ο Παππας και ηταν πιο ευστοχοι στα τριποντα θα εχαναν ομορφα και ωραια.4-22 τριποντα εβαλε ο Πανιωνιος.Αντε που καβαλησατε παλι το καλαμι.

      Διαγραφή
    4. Τι καλάμι ρε φίλε;Εν ενεργεία πρωταθλητής ευρώπης είναι ο ολυμπιακός.Ασε τα καλάμια για αυτούς που νομίζουν πως έχασαν την ευρωλίγκα φέτος λόγω διαιτησίας.
      Οσο για το χθεσινό ματς,απλά διαφέρουμε.Ο ένας το καθάρισε το ματς και ο άλλος καθάρισε στεγνά τον πανιώνιο που τόλμησε να τον κερδίσει.Α και ο διαιτητής που δεν έδωσε το "φάουλ" στον διαμαντίδη λέγεται πως απέκτησε ένα περιπολικό κάτω απο το σπίτι του για να μην πάθει ότι και ο πηλοίδης...
      RalO.

      Διαγραφή
    5. RAIO LYPAMAI ALLA EISAI M@@@@KAS.AI SIXTIRI MPHKES EDO MESA MONO
      GIA NA PROKALEIS XALAS TO KLIMA RE KATALAVAINEIS.OK EISTE OI AIONIOI NIKHTES OLON.O SPAN EINAI THEOS MPLA MPLA MPLA.

      Διαγραφή
    6. Δεν προσφέρεται για πολύ σχολιασμό το χθεσινό ματς..Χωρίς κόσμο,χωρίς Παππά,χωρίς κίνητρο από τις ομάδες,χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.Ο Οσφπ δε ζορίστηκε πάντως,σχετικά άνετα κέρδισε απλά ο Πανιώνιος έδειχνε την εικόνα ότι με την σκληρότητα του και τις απουσίες του δεν είναι πολύ μακριά από το να χτυπήσει τέτοια ματς.
      Είμαι σίγουρος ότι μετά από αρκετά χρόνια θα δούμε κάτι ενδιαφέρον στη σειρά των ημιτελικών Πάο-Πανιώνιος...

      Διαγραφή
    7. RAIO αυτο με τον διαιτητη στον γαυρο το διαβασες???πες και σε μας να το μαθουμε,η μηπως ειστε γειτονες??

      Διαγραφή
    8. Ο 2:34 είναι ότι ενδεικτικότερο του κλίματος που επικρατεί στο blog.

      Διαγραφή
  34. Φίλε μου είσαι άδικος και δεν το σώζεις με τα περι "αξιοπρεπούς εικόνας". Κρίνεις μια ομάδα με βάσει κάποιους απο τους οπαδούς της (ή, ακόμα χειρότερα, απο τον εκάστοτε πρόεδρο της). Το χειρότερο απ'όλα είναι οτι το κάνεις όντας Ολυμπιακός, έχοντας δηλαδή μια πρόσφατη ιστορία 10 περίπου ετών οπου για κάθε αποτυχία της ομάδας έφταιγαν οι διαιτητές. Προφανώς, ούτε ο Ολυμπιακός έχανε το πρωτάθλημα απο τον Σεπτέμβρη λόγω διαιτητών, ούτε ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Λονδίνου γι'αυτό τον λόγο. Σίγουρα η διαιτησία μέσα σε μια χρονιά θα παίξει τον ρόλο της, αλλά απο μόνη της δύσκολα μπορεί διαχρονικά να σταματήσει μια ομάδα που έχει τις δυνατότητες να πάει ψηλά. Και είναι και προφανές απο τις δηλώσεις τους πως οι ίδιοι οι παίκτες και οι προπονητές του ΠΑΟ αναγνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους αποκλείστηκαν και αξιολογούν σωστά το (όποιο) μέγεθος της επιτυχίας τους φέτος. Νομίζω δεν διαφωνείς σε αυτό.

    Και ναι προφανώς ο Δ.Γ. στην παρούσα φάση το χειρίζεται με εντελώς ανισόρροπο τρόπο. Αλλά εξίσου προφανώς υπάρχει σ'ένα βαθμό μια εμπάθεια των διοργανωτών (ασε τη διαιτησία, μιλάω για διοικητικό επίπεδο) προς το πρόσωπο του και την ομάδα. Πιστεύω να μη διαφωνείς ούτε σε αυτό.

    Για την υπόθεση Σπανούλη/Ομπράντοβιτς/Ιτούδη, δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει ακριβώς συμβεί αλλά είμαι βέβαιος βάσει των εμπειριών μου απο τότε που γεννήθηκα οτι σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε πάντα και οι δύο πλευρές. Και μακάρι ο Ομπράντοβιτς να ζητήσει τον Σπανούλη στη νέα του ομάδα και να τα αφήσουν όλα αυτά πίσω τους γιατί με Ζοτς προπονητή και τον Σπανούλη πρώτο βιολί θα δούμε ομορφιές. Άσε που νομίζω οτι θα τον εξιτάρει τρελλά τον Βασίλη η δυνατότητα να παίξει με τον Ζοτς χωρίς τον Διαμαντίδη. Προς θεού δεν εννοώ οτι ο Βασίλης έχει κανένα κόμπλεξ με τον Διαμαντίδη, εγώ νομίζω μια χαρά συνεργάστηκαν, ήταν φοβερό δίδυμο. Αλλά ο Βασίλης σίγουρα αρέσκεται στο να ηγείται και σε ομάδα με τον Διαμαντίδη μέσα αυτό δεν μπορεί να γίνει, όχι επειδή ο Διαμαντίδης είναι παιχτούρα και τους σβήνει όλους, αλλά επειδή παίκτη του τύπου του Διαμαντίδη τον έχεις στην ομάδα σου για να κάνει κουμάντο, αλλιώς δεν τον έχεις καθόλου. Πάντως, νομίζω κακώς απομονώνεις τον Ιτούδη. Και ο Ομπράντοβιτς ο ίδιος μια χαρά του τα'χει μαζεμένα του Βασίλη, εγώ σε κάτι συνεντέυξεις που τον έχουν ρωτήσει τον έχω δει να παίρνει εκείνο το γνωστό μελιτζανί όταν ακούει το όνομα του.

    Θα σου πρότεινα πάντως, και χωρίς να θέλω να σε πατρονάρω, να αφήσεις στην άκρη τα "θέλησαν να του χαλάσουν το μυαλό αλλά ΠΑΛΙ κέρδισε", αφενός γιατί είναι κάπως, πως να το πω, ωμή προσέγγιση στο θέμα και αφετερου γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο, δηλαδή θα έρθει τώρα ο επόμενος και θα σου πει, "γιατί πότε είχε ξανακερδίσει για να λες ΠΑΛΙ;" και δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κατ'αρχήν δεν με ενδιαφέρει να σώσω τίποτε.Σιγά μην προσέχω το προφίλ μου λες και κατεβαίνω στις εκλογές.Τη γνώμη μου λέω και ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να την πάρει όσο σοβαρά θέλει.
    Εσυ τώρα μπορεί να λες για το ιστορικό διαμαρτυριών του ολυμπιακού αλλά ελα όμως που όταν διαμαρτύρεται ο ολυμπιακός δεν γίνεται τίποτα.Ενώ μια υποψία αδικίας σε βάρος του παο,γίνεται ανατολικό ζήτημα.Και εν τέλει τη διαφορά στη συμπεριφορά δεν την κάνει αυτός που διαμαρτύρεται κατα κανόνα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά αυτός που ενίοτε πουλάει ανωτερώτητα και "δεν ασχολούμαι με διαιτησία" και ενίοτε αρχίζει ανένδοτο αγώνα στην ευρωλίγκα και τον ρήγα.Πές μου τώρα ποιός είναι ο ασόβαρος και ο γραφικός?Για να μην μπερδεύεσαι,πως θα σου φαινόταν αν έβγαιναν οι αγγελόπουλοι μετά απο ματς ολυ-παο και έλεγαν "δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία".Ε για τέτοιο καραγκιοζιλίκι απο τη μεριά του παο μιλάμε...

    Για το σπανούλης vs ζοτς,είναι ξεκάθαρο πως το θέμα το ξεκίνησε ο ζοτς και ο αιώνιος βοηθός ο ιτούδης.Τελικά απέτυχαν να προκαλέσουν τον εκνευρισμο που ήθελαν στον σπανούλη και εν τέλει εισέπραξαν τη γλώσσα του στον πεμπτο τελικό μαζί με 25 πόντους.Το τι πίστευε ο ζοτς για τον σπανούλη σαν παίχτη γενικά,ψάξε δηλώσεις του όσο έπαιζε στον παο και την εκπομπή αφιέρωμα της νετ για τον σπανούλη όταν βγήκε καύτερος παίχτης του 2009.
    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, όταν διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός τι ακριβώς γίνεται; Γράφει 259.000 το κοντέρ; Έλα τώρα φίλε μου.

      Απαντώντας στην ερώτηση σου, ΣΟΥΠΕΡ θα μου φαινόταν να έβγαινε ο οποιοσδήποτε και να έλεγε δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία. Αλλά πολύ φοβάμαι οτι ακόμα και οι Αγγελόπουλοι που πήραν ένα καλό μάθημα για το τι πετυχαίνει κάποιος όταν δουλεύει στο παιχνίδι του κι όχι στα μπλουζάκια των προέδρων του, αν γίνει κάτι και στραβώσουν οι φετινοί τελικοί (ή κάνουν καμμια τσαχπινιά οι διαιτητές με την πάντα επίφοβη σε αυτό το κομμάτι CSKA) θα επιστρέψουν άμεσα στην διαιτητολογία. Μακάρι να μη γίνει, αλλά δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη ούτε στους πράσινους ούτε στους κόκκινους. Αν και ομολογώ οτι την ξεκάθαρη αδικία με τη Σιένα την αντιμετώπισαν κόσμια (εκτός αν έχασα κανένα επεισόδιο) και μπράβο τους.

      Τώρα περι του τι είναι ξεκάθαρο, θα πάω πάσο. Αν για σένα είναι ξεκάθαρο, ε, κάποια παραπάνω ενημέρωση θα έχεις που εγώ δεν την έχω και δεν με πολυενδιαφέρει και να την αποκτήσω. Δε νομίζω πάντως ούτε ο Ομπράντοβιτς ούτε ο Ιτούδης να έθεσαν ποτέ θέμα ποιότητας παικτικής του Σπανούλη. Και οι οπαδοί του ΠΑΟ που τον κράζουν, κατα βάθος για το ηθικό της υπόθεσης τον κράζουν γιατί ως παίκτη δεν γίνεται να είσαι σοβαρός άνθρωπος και να τον αποθεώνεις όσο είναι στην ομάδα σου και να τον κράζεις όταν πάει στον αιώνιο. Ο ίδιος (φοβερός) παίκτης είναι.

      Κατα τ'άλλα, χαλάρωσε, κουβεντούλα κάνουμε, τώρα άμα εσύ ψήνεσαι να μετρήσουμε αν η γλώσσα του Σπανούλη και οι 25 πόντοι είναι μακρύτεροι απο τα πλοκάμια του Διαμαντίδη στον Acker, ντάξει, να το κάνουμε ρε παιδί μου, αλλά δεν είναι λίγο βαρετό να μετράμε ποιος την έχει μακρύτερη; Τη μετράμε και αλλού, δεν είναι κρίμα να την μετράμε κι εδώ;

      Διαγραφή
    2. Οι γάβροι στο μπάσκετ θυμίζουν οπαδό κόμματος που επέστρεψε στην εξουσία μετά από 20 χρόνια και βγάζει απωθημένα και ρεβανσισμό έναντι των προηγούμενων χωρίς να κοιτάει τα δικά του προβλήματα ή προοπτικές.

      Η διαφορά είναι ότι με όλες τις γραφικότητες της Πράσινης, τον Μπερτομέου, τον Ρήγα κλπ οι βάζελοι ασχολούνται με την δική τους ομάδα. Γελοία, γραφικά, εγωκεντρικά, ανορθολογικά, αλλά την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ομάδα.

      Αντίθετα εδώ και μια βδομάδα οι γάβροι ψάχνουν με την επιτυχία μιας χρονιάς να υπεραναπληρώσουν αποτυχίες και αδικίες ετών που τους έκανε ο Παναθηναϊκός. Και η πλάκα είναι ότι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την επιτυχία στην Ευρωλίγκα, όπου δεν έχουν συναντήσει ποτέ πέρσι και φέτος τον ΠΑΟ και όπου δεν παίζουν μόνο οι δυο τους.

      Τέλος πάντων, αν συνεχίσει η ομάδα τους τις επιτυχίες (που δεν το απεύχομαι, έχω πολλούς φίλους γάβρους μπασκετικούς) ίσως ωριμάσουν κάποτε.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως στον Ελληνικο αθλητισμο σχεδον τα παντα περιστρεφονται γυρω απο τους Αιωνιους και οχι με καλο τροπο. Και το λεω εγω που ειμαι ΠΑΟ.
      Η συντριπτικη πλοιοψηφια κοιτα,σκεφτεται και νιωθει με βαση τι κανει ο "απεναντι". Δεν εχει καμια σημασια το εκαστοτε αθλημα.
      Ακομη κι οταν κανουν επιτυχιες τη λενε στους "αλλους" περισσοτερο απο οτι πανηγυριζουν τα δικα τους επιτευγματα.

      Και αυτο αποτυπωνεται σε σχολια εδω μεσα. Πχ, ο RAIO κανει ακριβως αυτο το πραμα κι ας προσπαθει να το "καλυψει".
      Για μενα οποιοσδηποτε μιλα για αθλητικα θεματα και αναλωνεται στο να πεταει σποντες για αλλες ομαδες δεν εχει καμια σχεση με τον αθλητισμο, πρασινος ή κοκκινος.

      Διαγραφή
  36. οι γάβροι ψάχνουν με την επιτυχία μιας χρονιάς να υπεραναπληρώσουν αποτυχίες και αδικίες ετών που τους έκανε ο Παναθηναϊκός...

    ανωνημε ...αν ειναι ετσι ...ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @jim
    κατ'αρχην τα σεβη μου γιατι ακουσες τα παραπονα μας και εγραψες κατι για ολυμπιακο.
    συμφωνω με το κειμενο σου,αλλα εκει που ειμαι 100% μαζι σου ειναι στην τελευταια ατακα.οτι δηλαδη δεν σε πειθει με το μπασκετ που παιζει αλλα ειναι εκει παλι.
    αυτο ειναι και το πιστευω το δικο μου.δεν με πειθει ομως ρε φιλαρακι οπως ειπε και ο τρινκερι,αυτη η ομαδα αυτα τα παιδια ωρες ωρες δειχνουν να εχουν κατι αρχ...ια σαν γλαστρες.
    ειναι αυτο που λεμε πολυ σκληροι για να πεθανουν!!!
    καλο πασχα σε ολους παιδες
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγώ πάντα πιστεύω ότι το μπάσκετ δεν παίζεται ούτε με καρύδια, ούτε με αρχίδια, ούτε με γαλανόλευκες ψυχές ούτε με αντίχτοιχες πρωταθλητών.

      Αυτό που έχουν αυτά τα παιδιά, και σου δίνουν την εντύπωση ότι μπορούν να λυγίσουν οποιονδήποτε τα τελυταία λεπτά είναι πνευμόνια, πόδια και μπράτσα.
      Η 5άδα Λο-Σπαν-Παπ-Πριντ-Κάιλ είναι ένα ωραίο μείγμα δύναμης, ταχύτητας και αντοχής, με τις απαραίτητες δόσεις ταλέντου.

      Σκέψου λοιπόν τώρα, όταν νιώθεις τον αντίπαλο να μη σε υποφέρει, να καταρέει από τις δυνάμεις σου, τι φτερά σου δίνει αυτό για να βάλεις και το μεγάλο σουτ...

      Διαγραφή
    2. Κοίτα φίλε μου. ο ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίχτες και γεμάτο ρόστερ. απο κει και πέρα δες ότι από τις ομάδες του F4 έχει αντιμετωπίσει μέσα στη χρονία μόνο την Barca. ήταν λιγάκι τυχερός στον όμιλο που έπεσε στο Top 16. Αν η λίγκα δεν είχε προαποφασίσει ότι ρεαλ και μπαρτσα θα είναι σε διαφορετικό όμιλο ο ολυμπιακός αντί για κίμκι θα είχε την ρεαλ και μάλλον θα περνούσε με μειονέκτημα. τώρα αν όλα αυτά τα υπολόγισε ο μπαρτζώκας μαγκία του. και μαγκία και των παιχτών που πηγαίνουν λονδίνο. δεν βλέπω να περνάει από την cska αλλά αν την πάρει το σηκώνει είτε με ρεαλ είτε με μπάρτσα.

      Διαγραφή
    3. Αυτα δεν θα τα λεγατε αν χανατε παλι απο την Εφες που εχει τα χαλια της,για 32 λεπτα χανατε και με το που βγηκε τραυματιας ο Φαρμαρ ξαφνικα γινατε πολυ σκληροι για να πεθανουν, αρχιδατοι, μαγκες.Αυτα να τα πειτε αν νικησετε την ΤΣΣΚΑ την Ρεαλ και Μαρτσα, ειδικα με την τελευταια που χασατε με κατω τα χερια και τις δυο φορες.Τοτε τι εισαστε δηλαδη κοτες???

      Διαγραφή
    4. @3:48
      Ακόμα κι αν είχε τη Ρεάλ κι έστω έβγαινε κάτω της, θα πήγαινε με μειονέκτημα έναντι της ΕΦΕΣ.
      Η εικόνα των δυο ομάδων σου έδινε την αίσθηση ότι θα έμενε έξω ο Ολυμπιακός; Ή μήπως αν πήγαινε ένα do or die match όπως το 4ο της σειράς, υπήρχαν πολλές πιθανότητες να χαλαρώσουν τόσο οι παίκτες μας;
      Επίσης το ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μόνο την Μπάρτσα, σε σχέση με τον ΠΑΟ που έπαιξε και με ΤΣΣΚΑ-ΡΕΑΛ, προκύπτει απλά απο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός καθάρισε όλες τις υπόλοιπες. Πάρε παράδειγμα την ΕΦΕΣ. Ο οσφπ την άφησε πίσω του και στη regular ενώ ο ΠΑΟ έμεινε στους 16 έμεινε πίσω της.
      Οι κληρώσει ενέχουν μια δόση τύχης αλλά ως ένα βαθμό της φτιάχνεις και μόνος σου.

      @4:01
      Είναι δεδομένο ότι δεν έχει δει το ματς για το οποίο μιλάς. Όταν ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά ο Φάρμαρ ήταν εντός των τεσσάρων γραμμών. Είσαι άσχετος και εμπαθής.
      Επίσης, ας φρόντιζες να περνούσε της εφες στη βαθμολογία για να έκλαιγες τώρα διπλά.

      Διαγραφή
    5. 3:48 εδώ. τις κληρώσεις πού τις είδες? βούηξε ο τόπος ότι η λίγκα τα μαγείρεψε για να μην είναι στον ίδιο όμιλο η ρεαλ με την μπάρτσα. με το έτσι θέλω να πάνε στο φαιναλ φορ και οι δύο. τώρα αν κατάλαβες ότι μειώνω τον ολυμπιακό τί να σου πώ? είσαι άξιος της μοίρας σου και των κόμπλεξ σου. όσο με εξίταρε η φετινή ευρωλίγκα μέχρι και το τέλος του top16 τόσο με ξενέρωσαν τα play off λόγω caja-cska (4ο παιχνίδι) και barca-παο (όλη η σειρά). και ειδικά η σειρά του παναθηναικού για δύο λόγους με ξενέρωσε. Πρώτον γιατί αποκλείστηκε η ομάδα μου και δεύτερον γιατί δεν άφησαν να παιχτεί η σειρά στα ίσια. και για να μην παρεξηγηθώ πάλι η barca θα περνούσε κατα τη γνώμη μου. απλά μου έμεινε η εντύπωση ότι δεν θα μας άφηναν να περάσουμε που να γύριζε ο κόσμος ανάποδα. Πολλά μπράβο σε όλους στην ομάδα εκτός του Γιαννακόπουλου που ναι μεν έδωσε πρίμ, και μπράβο του, το χειρίστηκε τελείως λάθος το όλο θέμα.

      Διαγραφή
    6. Κι αν έβγαινε η Μπαρτσα δεύτερη και η Ρεάλ τρίτη;

      Διαγραφή
    7. θες να πεις αν έχανε η ρεαλ από την εφες και κέρδιζε ο παο την cska τελευταία αγωνιστική. μόνο έτσι γιατί η barca την πρώτη θέση την είχε εξασφαλίσει από πολύ νωρίς.

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Συνεχίζει ο μπερτομέου να προκαλεί το κοινό πράσινο αίσθημα.Την ψηφοφορία δεν την είδε στο ιντερνέ;
      Πού είναι ο ξανθόπουλος;;

      Διαγραφή
    2. καλά αυτόν που πανηγυρίζεις και τις βολές έβγαλαν; Ντροπή. Έχει και μεγάλα αυτιά.

      Διαγραφή
    3. Το οτι ειναι γελοιος και εχει μεγαλα αυτια δεν αναιρει οτι μπορει να γινει μεγαλος παιχτης.Η μηπως ο Αμπρινες δεν ειχε καλυτερα ποσοστα αξιολογησεις στα περισσοτερα παιχνιδια.Κακο του κανουν αυτες οι διακρισεις δειχνει αλλαζονικος και υπερφιαλος.Αν αξιζει θα φανει, με μια διακριση δεν εκανε κανενας μεγαλη καριερα.Ασε που περσι ηταν καλυτερος,περσι το αξιζε περισσοτερο απο φετος.

      Διαγραφή
    4. Παιχτούρα και του αξίζει 100%. Μπορεί και παραπάνω παικτικά αλλά είναι ήδη ένας ολοκληρωμένος forward. Η ηρεμία στις αντιδράσεις του θα έρθει με τον καιρό και την εμπειρία.

      Διαγραφή
    5. Του αξίζει 100% όπως λέει και ο Χρήστος αλλά φίλε νομίζω πως απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένος, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Έχει 3ποντο, τρέχει σαν ελάφι στον αιφνιδιασμό και τελειώνει πολύ ωραία τις φάσεις (ειδικά με το αριστερό χέρι), παίζει έξυπνα χωρίς τη μπάλα αλλά...Χειρισμός μπάλας μέτριος, ποστάρισμα δεν έχει, 1 προς 1 ικανότητες σε σετ παιχνίδι δεν έχει.

      Με το καιρό υποθέτω θα έρθει και μια σταθερότητα που δε θα χαρακτηρίζεται από περιόδους ευστοχίας της τάξης του 70% οι οποίες ακολουθούνται από διαστήματα τρομακτικής αστοχίας.

      Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά με τις εμφανίσεις και το χαρακτήρα του δημιουργεί υψηλές προσδοκίες. Μοιάζει πολύ με ένα κοντό Φώτση ενώ έχει χρόνο, ταλέντο και υποθέτω διάθεση να φτάσει σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο επιθετικό παιχνίδι.

      Διαγραφή
    6. @3:54
      Πόντους: από 6,1 στους 9/
      Δίποντα: από 60,3% σε 47,1%
      Βολές: από 68.8% σε 73.3%
      Τρίποντα: από 33,3% στο 52,7%
      Ριμπάουντ: από 3,4 στα 4,5
      Ασσίστ: από 0,9 σε 1.4
      Κλεψίματα: από 0.5 σε 0.9
      Τάπες: από 0,3 σε 0,7
      Ράνκινγκ: από 7.4 σε 12.2

      Μάλλον έχεις δίκιο...
      Πέρσι ήταν καλύτερος!!!

      Διαγραφή
  39. Παρμπιπτόντως ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aφήνει πολλές υποσχέσεις αν σκεφτούμε ότι έχουμε βγάλει τόσους μεγάλους παίκτες που δεν έχουν κάτι ανάλογο.Απλά παίκτες όπως σπανούλης-δδ-παπ έπαιζαν σε μικρές ομάδες εκτός ευρωλίγκα...(μαρούσι-ηρακλή-δάφνη).Οπότε δε σημαίνει ότι είναι βέβαιο ότι σε 10 χρόνια θα θεωρείται μεγαλύτερος παίκτης από παππά(ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής μαζί με σλούκα στις μικρές εθνικές) γιάνκοβιτς,κατσίβελη ή μπόγρη(εντάξει,πλάκα κάνω,παρότι σαφώς βελτιωμένος)

      Διαγραφή
    2. Αφού δεν ξαναβγάλαν τον Μίροτιτς, εγώ καλύπτομαι.

      Διαγραφή
    3. @peris
      Πάντως προς το παρόν έχει πολύ μεγάλο χάντικαπ με όσους αναφέρεις (πλην Μπόγρη ίσως). Προσωπικά θα θεωρούσαν επιτυχία για όλους να έφταναν στο σημερινό επίπεδο του Παπανικολάου. Μακάρι βέβαια να τον ξεπεράσουν κιόλας.

      Διαγραφή
    4. Δεν πιστεύω οτι οι ικανότητες του παππά απέχουν τόσο από αυτές του παπανικολάου.Σίγουρα ο ένας έχει περάσει σε άλλο στάδιο και δεν είναι..."γατάκι".Από την άλλη ο πρώτος έχει ένα από τα καλύτερα πατήματα και μπασίματα(Δίχως καμία υπερβολή) στην ευρώπη και γενικά ένστικτο σκόρερ που λίγοι έχουν.Μην ξεγελιέσαι απτο γεγονός οτι ΑΥΤΗ τη στιγμή ο ένας είναι πρωταθλητής Ευρώπης και από τα αποδοτικότερα 3 στην ευρώπη ενώ ο άλλος ένας θεωρούμενος ταλαντούχος Έλληνας με απλά καλές εμφανίσεις με την ομάδα του.
      Τα κατορθώματα τους απέχουν απίστευτα.Οι ικανότητες τους σε καμία περίπτωση.Τον Παπαλουκά πχ. στην ηλικία του ελάχιστοι τον γνώριζαν και τα προσόντα του δεν έδειχναν για το τι θα επακολουθούσε.Για αυτό σου λέω ότι δεν είναι βέβαιο(για να μη σου πω ότι είναι 50-50) ότι ο Παπ θα θεωρείται πιο επιτυχημένος σε 10 χρόνια από τους αντίστοιχους που ανέφερεα.Φυσικά,αυτή είναι η άποψη μου...και τείνει λίγο προς το γενικό...
      Ειδικά τον Παπανικολάου τον εκτιμώ φοβερά σαν παίκτη γιατί μιλάει εκεί που πρέπει-στα δύσκολα και μεγάλα ματς και παίζει με πάθος οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεχίσει τουλάχιστον στα ίδια και καλύτερα στάνταρ.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνούμε ότι γενικά σε δέκα χρόνια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Μπορεί εμείς να μιλάμε τώρα για αυτούς τους δυο, αλλά να πεταχτεί κάποιος που δεν το φανταζόμαστε καν.
      Αυτό που λέω από την πλευρά μου, είναι ότι είναι στατιστικά δύσκολο ο Παππάς ή ο Γιάνκοβιτς να φτάσουν κάποια στιγμή σε επίπεδο να κρίνουν τελικό Ευρωλίγκας. Είναι δύσκολο να κρίνουν ακόμα και playoff Ευρωλίγκας.
      Ο Παπανικολάου είναι ήδη τέτοιος παίκτης και αυτό που ζητάμε είναι να μείνει σε αυτό το επίπεδο (που λογικά θα ανέβει κιόλας).
      Οι δυο του Πανιωνίου έχουν πολύ δρόμο και μάλιστα δύσβατο. Μακάρι να τα καταφέρουν, γιατί είναι και ντελικάτοι παίκτες που χαίρεσαι να τους βλέπεις.

      υ.γ.
      Πάντως θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή και οι 3 μικροί του ολυμπιακού υπερέχουν των αντίστοιχων του ΠΓΣΣ. Ειδικά ο Μάντζαρης.
      Επίσης, θεωρώ ότι ο Σλούκας σε ομάδα τύπου πανιώνιου με αντίπαλους Α1 θα έκανε όργια.

      Διαγραφή
  40. Γεια Jim. Μια απορία έχω για τα ματς του Παναθηναικού. Εφόσον έκανε την εμφάνιση της η άμυνα ζώνης του Πασκουάλ δεν θα έπρεπε ο Πεδουλάκης σε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια να δώσει λίγο χρόνο συμμετοχής στον Γιαννόπουλο; Το παληκάρι το έχει το σουτ και από τη στιγμή που οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΙΜ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΦΙΝΑΛ ΦΟΡ ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ 2 3 ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΙΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟY ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ 3ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΧΑΙΝΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ Ι ΤΣΣΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΡΕΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 1 ΣΤΑ 18 ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ EUROLEAGUE ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Ι ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ EUROLEAGUE Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 2 3 ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΟΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΟΥΛΟΝΕΙΣ ΣΤΟΜΑΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΟ ΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΤΖΙΜ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟ Ι ΠΟΛΙ ΦΑΒΟΡΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠO ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΕΓΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ.ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΤΖΙΜ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 30% έχει στα τρίποντα, ποιο φοβερό σουτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το φίλο που λέει για το Χάρη Γιαννόπουλο πάει αυτό

      Διαγραφή
    2. Σαν λύση εκτάκτου ανάγκης λέω για τον Γιαννόπουλο. Άσε που αν έβαζε κανά 2 θα τον κέρδιζε και σαν παίκτη.

      Διαγραφή
    3. Ο Μπανκς μια χαρά σουτ έχει αλλά δεν τον βάζει με τίποτε...

      Διαγραφή
  43. @Ανώνυμε 4:09 π.μ
    πες μου ότι ήσουν στην σκαλωσιά του οακα...
    Αυτό μόνο να πεθάνω …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγραφέας είναι.Με best seller "Τα σημεία στίξης δεν ήρθαν ποτέ"

      Διαγραφή
    2. λες και τα σημεια στιξης ειναι καλυτερα απο την ειρωνια, και την αλλαζονεια σας.Αυτη ενοχλει κυριοι οχι η συνταξη.

      Διαγραφή
    3. ντροπή σας. και μάλιστα το σχόλιο του φίλο από πάνω δεν προκαλεί καθόλου. δηλαδή αν κάποιος δεν κατέχει το γραπτό λόγο δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη? άρε κονσερβοκούτια που θέλετε μερικοί. και μετά απορούν ποιοι ψηφίζουν ΧΑ... Μπράβο 4:55..

      Διαγραφή
  44. Αν δεν το'χετε δει και βαριέστε και ψάχνετε να χάσετε λίγο χρόνο, ο Γιατζόγλου δίνει ρέστα στη Nova μετά το 5ο παιχνίδι του ΠΑΟ. Πολύ ωραίος τύπος ο Στηβ και λέει και πολύ σωστά πράγματα στην πορεία της συζήτησης.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JgB3J3TyFLo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρίστο ο Στηβ είναι πραγματικά εξαιρετικός.
      Αυτό που βγάζει στην εκπομπή έβγαζε και σαν παίχτης.
      Είναι ο πρώτος παίχτης που μου έκανε κλικ και με τράβηξε στο μπασκετ ( πολλές καλές ομάδες εκείνη την εποχή ) και θυμάμαι ότι είχα στεναχωρηθεί όταν σταμάτησε λέγοντας στον εαυτό μου ποιος θα μου δώσει αυτή την μαγεία τώρα ; (μικρό παιδάκι ήμουν) ευτυχώς για μένα ήρθε ο Γκάλης και γέμισα παραστάσεις…
      Υγ ήμουν πολύ μικρός και οι εικόνες έχουν ξεθωριάσει τώρα αλλά πραγματικά έχω την αίσθηση ότι από εκεί που σταμάτησε ο Στηβ ξεκίνησε ο Νικ.
      Κώστας

      Διαγραφή
    2. o koroneos ekini tin epoxi itan poli anoteros tou stiv eksalou panta ton kerdize

      Διαγραφή
    3. Νταξ αλλά και γω σαν πιτσιρίκος τότε ότι θυμάμαι χαίρομαι! (δικαιούμαι νομίζω ε;)

      Κώστας

      Διαγραφή
  45. egw proswpika pistevw pws o lafayet einai kai polu kaluteros san paikths apo ton hodge alla kai polu kaluteros gia ton pana8hnaiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ρε σεις το είδα μια το είδα δυο γραμμένο το είδα τρεις τέσσερις πέντε αλλά από πού και ως που ο παο είχε πιο δύσκολο όμιλο; Πιο δύσκολα πλευ οφ είχε όχι όμιλο !
    Το ότι είχαν και οι δυο το ίδιο ρεκόρ 9-5 (για οσφπ παο μιλώ) και το ότι ο ένας βγήκε δεύτερος και ο άλλος τέταρτος πιο δύσκολο όμιλο δείχνει τον όμιλο του ολυμπιακού! Με την έννοια ότι κάποιοι έκαναν πιο εύκολες νίκες στον όμιλο του παο (άρα και καλύτερο ρεκόρ!)
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα πιο δύσκολο όμιλο για να πάρει πλεονέκτημα έδρας είχε, όχι πιο δύσκολο όμιλο γενικά (αν και εγώ πιστεύω οτι και γενικά είχε πιο δύσκολο όμιλο, αλλά αυτό είναι μεγάλη και μάλλον εντελώς υποκειμενική κουβέντα).

      Πιστεύω να μη διαφωνείς οτι ήταν πιο δύσκολο να προσπεράσεις ΚΑΙ τη Ρεαλ ΚΑΙ την CSKA KAI την Εφές απο τις αντίστοιχες Σιένα, Μακάμπι, Χίμκι και Caja.

      Διαγραφή
  47. Χρίστο περισσότερο για τον δικηγόρο του διαβόλου το έγραψα .
    Για μένα ισορροπημένοι ήταν οι όμιλοι και αυτό φαίνεται στο ότι ευχαριστηθήκαμε μπάσκετ .
    Δεν μπορώ όμως να κάνω τον μπακάλη πχ

    Ο παο δυσκόλεψε την μπαρτσα ο οσφπ έπαιξε 5 ματς με την εφες άρα πιο δύσκολος ο όμιλος του παο
    Οκ λοιπόν ας το δεχτώ…
    Πες μου όμως η καχα σφάχτηκε από την τσσεκα ;
    Έκανε το δυο ένα;
    Α!

    Η κιμκη άξιζε να είναι στα πλευ οφ;

    Η σιενα μας κούφανε όλους εμάς της ελληνικής σχολής στην αρχή του τοπ 16;

    Ο ολυμπιακός έκανε τουρισμό στο πρώτο ματς στην Τουρκία;
    Έχασε το δεύτερο μέσα από τα χέρια του;
    Στο φιναλ φορ πάνε δυο από κάθε όμιλο;

    Αυτά…
    Και το ξαναλέω για μένα ισορροπημένοι ήταν οι όμιλοι
    Και αν θες όλες οι ομάδες στα δικά μου μάτια είναι μέτριες ( με την έννοια ότι σε όλες λείπουν πράγματα) η μόνη πλήρης για μένα ηταν η μπαρτσα , ώσπου έχασε τα τριάρια της…
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καταλαβαίνω κι εμένα δεν μ'αρέσουν αυτές οι μπακαλίστικες συγκρίσεις, δεν εξυπηρετούν και σε κάτι. Δόξα τω θεώ οι δύο ομάδες έχουν παίξει ήδη τρεις φορές και θα παίξουν τουλάχιστον άλλες τρεις και θα φανεί ποιά είναι η καλύτερη, δεν χρειάζεται να το πάμε πλαγίως.

      Η Κάχα επ'ουδενί δεν δυσκόλεψε την CSKA, μάλλον η CSKA δυσκόλεψε τον εαυτό της, ντάξει εκανε ενα φανταστικό παιχνίδι η Κάχα αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Η Χίμκι ναι, άξιζε να είνια στα playoff αλλά στην ίδια λογική και η Μάλαγα άξιζε περισσότερο απο την Κάχα (μη σου πω και τη Μακάμπι), οπότε δεν βγάζεις άκρη γιατί μετά θα πούμε και ο ΠΑΟ άξιζε να πάει Λονδίνο και η Εφές κλπ. Όμως δεν πήγαν, οπότε;

      Σαν εκτίμηση όμως μπορώ να το πω οτι το πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον ήταν πιο δύσκολη υπόθεση στον όμιλο του ΠΑΟ, έτσι; Χωρίς να μειώνει αυτό τον Ολυμπιακό. Για την εκτίμηση περι μετριότητας των ομάδων, κι εγώ συμφωνώ, μόνο την Μπάρτσα έβλεπα αλλά χωρίς Μάικλ (και Λόρμπεκ που τριπάρει κάπου στο διάστημα αυτόν τον καιρό) υπάρχει θέμα. Η CSKA είναι επίσης πλήρης αλλά έχει ενα μυστήριο mentality φέτος, σε κάποια παιχνίδια είναι εντελώς off.

      Διαγραφή
    2. Χρίστο δεν ξέρω εκτός από μπακάλης δεν κάνω και για μοδίστρα για να μετραω πόντους.
      Αν δεν κάνω λάθος όμως ο παο που το πλεονέκτημα ήταν κατά εσένα πιο δύσκολο είχε προκριθεί από την προτελευταία αγωνιστική και την τελευταία αγωνιστική έπαιζε ακόμα και για την πρωτιά, αντίθετα ο οσφπ έπαιζε την τελευταία αγωνιστική το αν θα περάσει…
      Τι εννοώ με το σχόλιο για την μοδίστρα; δεν μπορώ να μετραω πόντους και λεπτομέρειες της τρίχας για να με ικανοποιήσω και αν θες βλέποντας μπάσκετ 32- 33 χρόνια είμαι λίγο πιο σκληρός στην κρίση μου αλλά και στο τι θα φάω από τα μιντια .)πέρα από όλα πάντως ευχαριστιέμαι την συζήτηση με σένα όπως και το μπλοκ. Και αν κάπου με βρεις λίγο πιο τραχύ να ξέρεις ότι δεν υπάρχει από μένα κακή πρόθεση.

      Φιλικά πάντα
      Κωστας

      Διαγραφή
    3. Και κάτι άλλο, έμενα δεν με απασχολεί αν ο οσφπ είναι καλύτερος από τον παο η ο παο καλύτερος από τον οσφπ
      Μεγαλώνοντας έμαθα ότι το καλύτερο είναι παροδικό
      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Φιλικά κι εγώ τα παρακάτω (χωρίς ειρωνία).

      Εγώ λέω για μοδίστρα μια χαρά θα ήσουν, αφού μια χαρά κόβεις ράβεις τα δεδομένα που βολεύουν τη θέση που παρουσιάζεις. Αυτό που αναφέρεις για παράδειγμα οτι ο Παναθηναϊκός έπαιζε μέχρι και την πρωτιά, ε, εντάξει, νομίζω και οι δύο το ξέρουμε οτι είναι πολύ πολύ πολύ τραβηγμένο.

      Ο Ολυμπιακός όντως έμπλεξε στο τέλος, αλλά τον ξέμπλεξε η Σιένα, οπότε οκ μάλλον θα ήταν αυτοκτονία να έμενε εκτός.

      Πάντως, και πάντα στο φιλικό, σοβαρά, δεν μου αρέσει που υπονοείς οτι όσοι ασπάζονται την άποψη οτι ο όμιλος του ΠΑΟ ήταν πιο δύσκολος καταπίνουν αμάσητα οτι διαβάζουν απο τα μήντια. Δεν είναι ωραίο κι ακόμα κι αν το πιστεύεις δεν αρμόζει σ'έναν δημόσιο διάλογο να το πετάς. Θα συμφωνούσα μαζί σου περι φαγητού απο τα μήντια αν κάποιος πει οτι ο Ολυμπιακός πέρασε κατα τύχη στο F4 λόγω εύκολου ομίλου, το οποίο όντως είναι τροφή για αιγοπρόβατα, αλλά νομίζω δεν θα βρεις πολλούς να το πουν.

      Ούτε απο μένα πάντως υπάρχει κακή πρόθεση και πιστεύω πραγματικά οτι το όλο θέμα που συζητιέται περι δυσκολίας ομίλων είναι για να απαλύνουν κάπως την απογοήτευση τους οι φίλοι του Παναθηναϊκού και περισσότερο για να μειωθεί η επιτυχία του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνεις τη διαφορά φαντάζομαι.

      Αυτά, νομίζω το εξαντλήσαμε και δεν έχει και κάποιο φοβερό νόημα, ο Ολυμπιακός δίκαια είναι στο f4, ο Παναθηναϊκός δίκαια δεν είναι, κι άμα μείνει η ομάδα στα what if δεν θα είναι ούτε του χρόνου.

      Διαγραφή
    5. "[...]για να απαλύνουν κάπως την απογοήτευση τους οι φίλοι του Παναθηναϊκού και ΛΙΓΟΤΕΡΟ (όχι περισσότερο όπως έγραψα) για να μειωθεί η επιτυχία του Ολυμπιακού."

      Διαγραφή
    6. "Πάντως, και πάντα στο φιλικό, σοβαρά, δεν μου αρέσει που υπονοείς οτι όσοι ασπάζονται την άποψη οτι ο όμιλος του ΠΑΟ ήταν πιο δύσκολος καταπίνουν αμάσητα οτι διαβάζουν απο τα μήντια."

      Χρίστο δεν υπονοώ αυτό, δέχομαι τις ενστάσεις σου αλλά δεν υπονοώ αυτό.
      (αν κατάλαβα καλά ) αυτό που υπονοώ είναι ότι το να ψάχνεις αβαντάζ σε μαραθώνιο μου μοιάζει αστείο.

      Και βέβαια το να μην πω την γνώμη μου όπως είναι το θεωρώ χειρότερο.

      Το περί μόδιστρου υποθέτω ότι κενταω έτσι ; :P

      Κώστας

      Διαγραφή
    7. Πάντως όχι πραγματικά ο παο έπαιζε την πρώτη θέση( και μπορούσε για μένα και εκεί ήταν το κλειδί) και ο οσφπ αποκλειόταν δεν το έφτιαξα εγώ .
      Κώστας

      Διαγραφή
    8. Και κάτι άλλο βρε Χρίστο οι παναθηναϊκοί δεν λεγανε για χαζή ηττα από Μαλάγα; Για μπλακ αουτ από το παιχνίδι με την ρεαλ στο οακα ;(όντως συμφωνώ και γω) Πως δηλαδή ήταν πιο δύσκολο;
      Και πραγματικά σε ρωταω δεν παίζω παιχνίδια
      Κώστας

      Διαγραφή
    9. Ναι, εννοείται, ας κέρδιζε ο Παναθηναϊκός τα παιχνίδια που ήταν δικά του (Ρεάλ, Μάλαγα, διαφορά με Εφές) και μετά θα βλέπαμε με άλλη βάση τα πράγματα.

      Κι εγώ πάντως πιστεύω οτι είναι εντελώς ανούσιο να μιλάμε για αβαντάζ. Όπως λέει και κάποιος φίλος πιο πάνω, θυμάται κανείς τους ομίλους του Παναθηναϊκού τις χρονιές των τροπαίων; Οχι. Οπότε;

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  48. Δυο λάθη γίνονται στη μπακαλική των ομίλων.

    Το πρώτο είναι ότι οι μισοί εξετάζουν μόνο της ομάδες που πέρασαν και οι άλλες μόνος τις ομάδες που αποκλείστηκαν. Η τρίτη ΕΦΕΣ, για παράδειγμα, είναι πιθανότατα καλύτερη από την τρίτη ΜΑΚΑΜΠΙ.
    Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία ότι η 5η Κίμκι ήταν πολύ καλύτερη από την 5η Μάλαγα κι ότι η η 5η Σιέννα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από τη διαλυμένη Ζαλγκίρις.

    Το δεύτερο λάθος, σχεδόν καθολικό, είναι ότι συγκρίνουν τους ομίλους αφαιρώντας τους δυο αιώνιους. Συγγνώμη, όμως, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτές οι ομάδες πρέπει να υπολογίζονται ως ισάξιες. Στο κάτω κάτω ο Ολυμπιακός πήγε ως δεύτερος και ως δεύτερος έφυγε. Αν πρέπει να ισοφαριστεί η παρουσία του με την παρουσία μια άλλη ομάδας, τότε αυτή πρέπει να είναι ίσως η Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δα! Η Ρεάλ ήταν πρώτη στο χαλαρό μέχρι τα τελευταία 4 παιχνίδια που άρχισε να ρετάρει ανεξήγητα ενώ ο Ολυμπιακός βγήκε δεύτερος ουσιαστικά γιατί αυτοκτόνησε τελετουργικά η Σιένα.

      Αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί αυτή η μπακαλική όπως την ονομάζεις κι εσύ. Ακόμα και αν υποθέσουμε οτι ο Ολυμπιακός είχε πιο εύκολο όμιλο, ή έστω πιο εύκολη δουλειά για το πλεονέκτημα έδρας, μειώνει σε κάτι αυτό την επιτυχία του;

      Ας πρόσεχε ο ΠΑΟ να μην έχανε δικά του παιχνίδια (Ρεάλ μέσα, Μάλαγα έξω, διαφορά με Εφές).

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και να μην τον αντιστοιχείς με την Ρεάλ, δεν μπορείς τον αντιστοιχίσεις ούτε με την ΕΦΕΣ, την οποία την προσπέρασε 2 φορές.

      Συμφωνώ απόλυτα πάντως ότι δεν έχει καμία αξία και τσάμπα το συζητάμε. Προσωπικά δεν θυμάμαι καν τι όμιλο είχε ο ΠΑΟ ούτε το 07, ούτε το 09, ούτε το 11.

      Διαγραφή
  49. Φαβορί για το βραβείο executive of the year της Ευρωλίγκα ο Γιαννακόπουλος ακούγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Πανιώνιος μου έδωσε να καταλάβω ότι με Παπά και κόσμο τον έχει και τον ολυμπιακό. Με κόσμο ο ολυμπιακός δεν θα έβαζε 66 πόντους και με Παπά ο Πανιώνιος δεν θα έβαζε μόνο 57 πόντους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος τα ελλ. play-offs θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, αν το επιτρέψει η παράγκα και τα κοράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΠΩ ΤΙΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΠΑΙΝΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΕΙΑ ΧΟΤΣ ΚΑΙ ΛΑΦΑΓΙΕΤ ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΧΟΤΖ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιμίλιε γράψε ότι θες μη μασάς απλά το δίκτυο είναι ανοιχτό και ο καθένας θα πει ότι θέλει.
      Έχε χιούμορ και μη μασάς ( άγιες μέρες )

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Αιμίλιε και απο μένα μη μασάς με τα γλωσσολογικά. Η τιμωρία του Hodge απο την ομάδα του μαθαίνω οτι αναιρέθηκε οπότε δυσκολεύει πολύ η περίπτωση του. Ο ΠΑΟ παίζει να περιμένει το τέλος των υποχρεώσεων κάποιου παίκτη στα playoffs του εθνικού του πρωταθλήματος και να κινηθεί μετά για απόκτηση του. Το Λιθουανικό πρωτάθλημα (Lafayette) τελειώνει πριν το deadline του Παναθηναϊκού, το πολωνικό είναι στη δεύτερη μέρα του με την ομάδα του Hodge να είναι στο 1-1 και να έχει χάσει πλεονέκτημα έδρας (αν καταλαβα καλά απο αυτά που διαβάζω).

      Διαγραφή
    3. Α και ο Hodge έχει συμβόλαιο και για του χρόνου οπότε δύσκολο. Η βάση του ενδιαφέροντος του ΠΑΟ απ'ότι καταλαβαίνω ήταν οτι υπήρχε ενδεχόμενο διακοπής συμβολαίου απο πλευράς Zielina Gora, αλλά αυτό μάλλον δύσκολα θα συμβεί. Του Lafayette απο την άλλη λήγει στο τέλος της σεζόν (που μπορεί να είναι και η 4 Μαϊου αν η Ζαλγκίρις σκουπίσει), οπότε είναι πιο εύκολο.

      Διαγραφή
    4. Η Ζαλγκιρις παιζει και στη VTB League που τελειωνει αργα (1ο δεκαημερο Ιουνιου) οποτε το βλεπω απιθανο για Λαφαγιετ.

      Υπαρχουν ομως παιχτες αν θελει ο Πεδουλακης και ο Παναθηναϊκος βαζει τα λεφτα π.χ. ο Τζααμπερ μολις τελειωσε και εφυγε απο το Ιραν.

      George@Manchester

      Διαγραφή