Athlenda

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

BELIEVE..!



Δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα..  Άψογος τακτικά ο Παναθηναϊκός έχασε στις λεπτομέρειες στο Παλάου Μπραουγκράνα μετά από ένα παιχνίδι που θα προστεθεί στα “classics” των πλέη-οφς της Ευρωλίγκας. Έστειλε μήνυμα η ελληνική ομάδα δικαιώνοντας όλους εμάς που μιλούσαμε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, για τη «φύση» της σειράς. Τη Πέμπτη για το break..



Είναι κατανοητό να υπάρχει μια κατήφεια στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού ειδικά για τον τρόπο που εξελίχτηκε το χθεσινό παιχνίδι αλλά δεν πρέπει να ισχύσει σε καμία περίπτωση το ίδιο για την ομάδα. Μιλήσαμε για το συναισθηματικό κομμάτι στην προηγούμενη ανάρτηση, που τόσο σημαντικό είναι όταν δίνεις τόσο γρήγορα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να «αδειάσει» αυτή τη στιγμή, να καθαρίσει το μυαλό της. Βιώνει μια κατάσταση (απώλεια παρά την εξαιρετική εμφάνιση, κόντρα διαιτησία κλπ.) η οποία καλώς ή κακώς, αυτή είναι. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο δρόμους από εδώ και πέρα. Πρώτον, να πέσει στη παγίδα του «αδικημένου» και να χάσει ..μαρς το επόμενο ματς (προσωπικά δε το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό) ή δεύτερον, να γυρίσει όλη αυτή την κατάσταση υπέρ του μετατρέποντας τον «θυμό» σε δημιουργικό ένστικτο. Παρά την ήττα η αλήθεια «του γηπέδου» είναι ότι η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει κύριο χτύπημα στην ψυχολογία των Καταλανών. Πρέπει όμως να το διαχειριστεί σωστά. Το 2011 (όπου η ομάδα βίωσε παρόμοια κατάσταση) μπορεί να αποτελέσει οδηγό. Αρκεί να το πιστέψει..

-Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον τακτικά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για τι έκανε και τι μπορούσε να κάνει ο καθένας εκ των δύο κόουτς. Ο Παναθηναϊκός ήταν  (αναμενόμενα) άψογος σε αυτό το κομμάτι, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι έτοιμος, διαβασμένος και σε οίστρο θα έλεγα με εμπνεύσεις.  Θεωρώ πως άσχετα με την σπουδαία ποιότητα της Μπαρτσελόνα ως ομάδα, ο Έλληνας κόουτς μπορεί να τη διαβάσει πολύ καλά, καθώς οι Καταλανοί έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι παίζουν ένα στυλ μπάσκετ κοντά στα δικά μας  πρότυπα, με πιο ανεπτυγμένο βαθμό συνεργασιών και ταχύτητας στη σετ επίθεση  αλλά λιγότερο physical, στο οποίο σαν χώρα είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου. Όπως θα έλεγε και ο κόουτς.. «η Μπαρτσελόνα πήγε να πουλήσει πεπόνια στο..Άργος».


Ο Παναθηναϊκός στόχευσε αμυντικά  στο να χαλάσει τα passing lanes  των Καταλανών ώστε η επίθεση τους να μην βρεί ρυθμό, να μη νιώσει ότι ρολάρει σε καμία στιγμή δηλ. να μην «πατήσει» στη μπασκετική αργκό.. Δεν έχω ξαναδεί φέτος άλλη ομάδα να το κάνει τόσο καλά αυτό απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Δείτε πόσο έτοιμοι ήταν οι πράσινοι από την αρχή να τρέξουν μαζί με τους Καταλανούς στο μισό γήπεδο, να βάλουν πρώτοι τα χέρια τους και να βγούν μπροστά στη μπάλα, δημιουργώντας από τα πρώτα λεπτά μια αβεβαιότητα στον κώδικα συνεργασιών της ομάδας του Πασκουάλ. Ένα χτύπημα/ακούμπημα της μπάλας, το οποίο θα χαλάσει τη γωνία πάσας, μπορεί να διαταράξει όλη την επίθεση, χαλώντας το σουτ ή την τελική προσπάθεια του αποδέκτη ενώ δυναμώνει την άμυνα που νιώθει ότι συμπεριφέρεται σωστά. Αυτό ο Παναθηναϊκός το είχε δουλέψει και το έκανε σωστά σχεδόν σε όλο το ματς με αξιοθαύμαστη προσήλωση. Ο μοναδικός που μπόρεσε από την απέναντι όχθη να διαχειριστεί την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων και τη θέληση να παρέμβουν στις γραμμές πάσας ήταν ο τεράστιος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος απέδειξε και πάλι ότι  αποτελεί μια ιδιοφυΐα του αθλήματος, αρκετά «παράφρων» μάλιστα για να μη πτοείται από τέτοιες καταστάσεις. Αυτή ακριβώς η τακτική δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να βρεί ρυθμό, παρά μόνο με μακρινό σουτ.

-Ο Αργύρης Πεδουλάκης στόχευσε τον Ναβάρο και τον Λόρμπεκ. Σκοπός του Περιστεριώτη κόουτς ήταν να μην αφήσει σε καμία περίπτωση τον Ισπανό «καλλιτέχνη» να σουτάρει σε πρώτο χρόνο μετά από κάθετο σκρίν (κομμάτι στο οποίο είναι πολύ δυνατός) βγάζοντας τον ψηλό είτε με flash & recover είτε με καθαρή αλλαγή (ανάλογα με την κατάσταση, ποιος ήταν ο ψηλός του και πόσο γρήγορα έβαζε τη μπάλα στο παρκέ σε κίνηση  ο Λα Μπόμπα) έχοντας εμπιστοσύνη στις περιστροφές της άμυνας όταν ο Ισπανός off guard θα  πήγαινε στην αγαπημένη του (μετά το ΝΒΑ) πάσα σε πρώτο χρόνο στον ψηλό, την οποία δουλεύει πολύ με Τόμιτς-Λόρμπεκ.  Στην ουσία έτσι «έσπρωχνε» τον Ναβάρο να πάει προς τα μέσα και να «παίξει» πάνω στη φροντκόρτ του Παναθηναϊκού, πολύ σωστά. Από την άλλη η άμυνα στον Λόρμπεκ ήταν αψεγάδιαστη, με τον Τσαρτσαρή να ξεκινά πολύ ενεργητικά πάνω του (του έκοβε τον βήχα στο ποστ, ήταν φανερό)και τον Γκιστ στη συνέχεια να βγάζει στον αφρό ένα από τα «θέματα» που πρέπει να επιλύσει ο Πασκουάλ στη συνέχεια της σειράς. Πολύ απλά, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται υπερβολικά να ματσάρει την ενέργεια που βάζουν στο παρκέ οι Λάσμε-Γκιστ, έχοντας μια άρτια τεχνικά φροντλάιν (την καλύτερη σε αυτό το κομμάτι) αλλά ελλειπή σε αθλητικό επίπεδο σε σχέση με τα πιτ-μπουλ του Πεδουλάκη.

Η έμπνευση του Έλληνα προπονητή (βγαλμένη και λίγο από την ανάγκη του πολύ σφιχτού ροτέησιον..) να ρισκάρει με 3 ψηλούς, Λάσμε-Τσαρτσαρή-Γκίστ (σε ρόλο κόμπο φόργουορντ) είναι από αυτές που μου αρέσουν και γενικά...ιντριγκάρουν.

 Παρένθεση: Σε αυτά τα ματς τα οποία είναι πολύ «δυνατά» σε προπονητικό επίπεδο, δίνονται κατευθύνσεις και καθορίζονται τάσεις  για το μπάσκετ που θα παιχτεί και τι μπορεί να παρουσιάσει ο κάθε προπονητής την επόμενη σεζόν. Όπως ακριβώς και στη March Madness του ΝCAA. Γι’αυτό κάποια πειράματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κλείνει η παρένθεση.


Στο τέλος του αγώνα ο κόουτς Πεδουλάκης πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα ανεβάζοντας τα δυνατά πόδια του Γκίστ ψηλά, πάνω στον Γιασικεβίτσιους (ήδη είχε δοκιμάσει νωρίτερα τον Μασιούλις και άφηνε σε όλες τις αλλαγές ψηλά τον Λάσμε πάνω σε Σάρας-Ναβάρο) αποσκοπώντας καθαρά να τον σκεπάσει (κατά την προσφιλή τακτική ..πρώτα κοντός να τον κουράσει, μετά ψηλός να τον σκεπάσει) αναγκάζοντας τον είτε να διώξει  τη μπάλα από τα χέρια του  (δηλ. να μην αναμιχθεί στην τελική συνεργασία ή εκτέλεση της ομάδας του) είτε να πάει «πάνω» στον Αμερικανό με τις πιθανότητες στην προκειμένη περίπτωση να είναι υπέρ του Γκιστ. Αντίθετα εκεί που δεν έπιασε το ίδιο μεγάλο βαθμό η πράσινη άμυνα ήταν

1.) απέναντι στον Άντε Τόμιτς, ο οποίος δεν ενοχλήθηκε από το ντουμπλάρισμα με γκαρντ ερχόμενο από την αδύνατη πλευρά, δεδομένου ότι σουτάρει από πολύ ψηλά και το κάνει μετά από γρήγορη και αυτοματοποιημένη κίνηση. Παρότι ήταν άστοχος για τα στάνταρντ του (6/13) δημιούργησε πρόβλημα στην ελληνική ομάδα με την αντίληψη του βγάζοντας πολλές εξωτερικές πάσες σε καλό χρόνο είτε για σουτ είτε για έξτρα πάσα., με τους συμπαίκτες όμως να διακατέχονται από μεγάλη δυστοκία.

2.) στη περίπτωση Σάδα. Για να μην παρεξηγηθώ, ο Παναθηναϊκός έπραξε ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ να επιλέξει να αμυνθεί με αυτόν τον τρόπο απέναντι στον Σάδα. Π ο λ ύ σ ω σ τ ά ώστε να φορτώσει τη ρακέτα του και να μπορεί με τον τοπ στην ομαδική άμυνα παίκτη του (Διαμαντίδη) να ντουμπλάρει παντού.. Και εγώ αυτό θα επέλεγα (ε, αφού θα το επέλεγα και εγώ..). Η αδυναμία έγκειται όμως ότι ο Πασκουάλ, που έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές την ίδια άμυνα στον συγκεκριμένο παίκτη, τον τοποθέτησε αυτόματα στη base line όπου ο Καταλανός έκοβε βόλτες ανενόχλητος στην πλάτη της πράσινης άμυνας. Παρατηρείστε ότι όλη η άμυνα του Παναθηναϊκού (και ο Διαμαντίδης) τον έχουν πλάτη, μην ελέγχοντας καν την κίνηση του. Σωστή σκέψη, λάθος εφαρμογή. Ο Σάδα σαφώς και δεν είναι ο ταλαντούχος επιθετικά γκαρντ, το μακρινό σουτ του είναι επιεικώς μέτριο αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διεθνή σε μια από τις «βαθύτερες» δεξαμενές στον πλανήτη (Ισπανία) με εξαιρετικό για Ευρωπαίο athleticism και κυρίως νοοτροπία νικητή. Καλά έκανε η ελληνική ομάδα και ρίσκαρε το σουτ του, αλλά όχι τόσο απροκάλυπτα το παιχνίδι του μακριά από τη μπάλα.


-Επιθετικά οι πράσινοι βρέθηκαν για εμένα στο αναμενόμενο επίπεδο, απέναντι σε μια ισχυρή αμυντικά ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επιτιθέμενος πάνω στις δύο βασικές αρχές του 1.) Η μπάλα στο ποστ, αν είναι δυνατόν σε καθαρές καταστάσεις  2.) υπομονή. Πολύ υπομονή, αυτό ήταν το χαρακτηριστικό του γι’αυτό και πήρε άμεσα διαφορά από τον αντίπαλο στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων. Σταδιακά η ομάδα έβγαλε μπροστά σημάδια κούρασης και έχασε λίγο το μυαλό της (περίμενα πιο καθαρό ποστ με τον Μασιούλις πάνω στον Γιασικεβίτσιους όταν ο Πασκουάλ έπαιζε με τρία γκαρντ πλέον και περισσότερο «κάθετη» επίθεση από τους Ούκιτς-Διαμαντίδη η οποία έχει το ρίσκο του αντίπαλου τρανζίσιον αλλά έλειψε στο τέλος). Σε προσωπικό επίπεδο, εξαιρετικός εδώ ο Τζέημς Γκιστ, κυρίως γιατί χτύπησε αποφασιστικά σε θετικές για αυτόν καταστάσεις. Θα το χρειαστεί  αυτό στη συνέχεια η ομάδα του.


Επίσης ο έξτρα παίκτης δεν ήρθε, παρότι υπήρχε διάθεση. Οι Καταλανοί παρουσίασαν ένα καθαρό ροτέησιον 9 παικτών σε αντίθεση με τους 7 και κάτι ψηλά (8’40 ο Σόφο, 5’ ο Μπανκς που δεν ακούμπησε). Αυτός ο πολυπόθητος «έξτρα» παίκτης θα αυξήσει τις ανάσες των υπολοίπων και φυσικά την ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας. Θα πρέπει να εντοπιστεί σε παιδιά των οποίων η συμμετοχή είναι κάτω των 10’ και εφόσον κάποιους από αυτούς μπορεί να αγωνιστεί 7-8 λεπτά παραπάνω χωρίς να αλλοιωθεί η γενική εικόνα. Και για να μείνει παραπάνω στο παρκέ θα σημαίνει αυτόματα ότι κάτι κάνει καλά..


Κόστισε πολύ στην ελληνική ομάδα η απώλεια του Λάσμε στο τέλος. Όλη τη χρονιά μιλάμε για τα λεγόμενα «συστήματα ασφαλείας»  διαφόρων ομάδων (πόσο έλειψε το παιχνίδι του Μάικλ από τις προσωπικές μετά από down screen στη Μπάρτσα εχθές..), αυτά που ενεργοποιούν οι προπονητές όταν οι δύο πόντοι είναι ζωτικής σημασίας. Τα αντίστοιχα του Παναθηναϊκού (για τα οποία έχουμε κάνει λόγο μέσα στη χρονιά) εμπεριέχουν τη συνεργασία Διαμαντίδη-Λάσμε στο πικ εν ρολ και συνήθως (συνήθως, γιατί πάντα εξαρτάται από το τι σου δίνει η άμυνα) καταλήγει σε alley-hoop. Μιλάμε για φάση της οποίας το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 80%.. Αυτό ακριβώς έλειψε στο τέλος, όπου ο Παναθηναϊκός έψαχνε απεγνωσμένα σκόρ και εν τέλει κόστισε..


-Μιας και ο λόγος για τον Λάσμε (εξαιρετικός και πάλι, έμεινε μόλις 20’ στο παρκέ, θυμηθείτε λίγο τι γράψαμε προχθές ..) δε θα μπω στη διαδικασία να γράψω εάν ήταν ή όχι ,φάουλ  οι μοιραίες φάσεις της αποβολής του. Θα πω ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αλλαγή στη φιλοσοφία των σφυριγμάτων. Δε κρίνω αν ήταν σωστά ή λάθος αλλά δε γίνεται να σφυρίζεις στα τελευταία 5’ κάτι που στα πρώτα 35’ άφηνες γιατί δε θεωρούταν αξιόποινο. Επίσης υπήρχε μεγάλη ανισορροπία στα σφυρίγματα μακριά από τη μπάλα. Αυτό δε το λέω τυχαία, πολλοί καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Όμως πρέπει να σταματήσουμε να το βάζουμε όλο αυτό πάνω από το μπάσκετ. Για να  μιλήσω straight, όπως είπα και πιο πάνω, ο Παναθηναϊκός βιώνει μια κατάσταση στην οποία πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Μη σας φανεί  «δακρύβρεχτο»  αυτό που θα πω, είναι στυγνά ρεαλιστικό. Όταν στο μπάσκετ είσαι πραγματικά καλύτερος, τότε αυτά τα 5 κόντρα σφυρίγματα (που είναι μέσα στο παιχνίδι) δεν είναι ικανά να σε σταματήσουν. Η ομάδα σου πρέπει να είναι έτοιμη να τα ξεπεράσει και  αυτά.. Ο Παναθηναϊκός είχε αυτή την εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εικόνα νικητή, αλλά προφανώς κάτι δεν έκανε καλά και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί. Ανεπηρέαστος, απλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ, να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει, το δικό του μπάσκετ. Και να είστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση θα γυρίσει υπέρ του..

Υ.Γ: Eίναι φανερό ότι έχει πληγεί η αυτοπεποίθηση των Καταλανών. Δυσκολεύονται να ματσάρουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού (ειδικά την εισαγωγή της μπάλας σε καλά σημεία στους ψηλούς, πολύ καλή άμυνα 3/4 των αντίστοιχων της ελληνικής ομάδας). Είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσουν τη Πέμπτη γιατί το πρώτο δείγμα δεν είναι υπέρ τους. Μεγάλη επιτυχία ότι κέρδισαν ένα ματς (χάρη στα μεγάλα σουτ των Ναβάρο-Σάρας και την ποιότητα/μέγεθος του Τόμιτς, έξτραδάκι ο Σάδα) στο οποίο δεν είχαν εικόνα νικητή αλλά τη σειρά δε την «έχουν». Είναι φανερό ότι ο πιο δυνατός πνευματικά θα μείνει όρθιος..

Υ.Γ2: Πάντως η εισαγωγή στα πλέη-οφς ήταν ότι καλύτερο. Φοβερό σε ένταση ματς, κλασσικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, το «δικό μας» μπάσκετ στο προσκήνιο. Όλα τα λεφτά η εικόνα με τους δύο προπονητές –κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού- να αγκαλιάζουν σχεδόν ταυτόχρονα τα δύο μεγάλα τους αστέρια (Διαμαντίδη και Ναβάρο αντίστοιχα) προσπαθώντας να τους ανεβάσουν το ηθικό. Οι ίδιοι οι κόουτς γνωρίζουν ότι πρόκειται για δύο take over παίκτες που μπορούν να καθαρίσουν σε αυτό το επίπεδο, τον αντίπαλο σαν αυγό..



135 σχόλια:

  1. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα λόγω της κούρασης του Διαμαντίδη και ίσως του Ούκιτς. Επίσης θεωρώ αρκετά πιθανό να μην ανταποκριθεί ψυχολογικά τόσο σύντομα ή ομάδα.
    Υ.Γ
    Έλειψε φοβερά από την Μπάρτσα ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Μάικλ
    THEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim, ena tratio euxaristw yia to xrono pou xodeueis kai apolambanoume sizitisieis epipedou.
    O Pao sto basket einai terastia omada (den eimai opados tou), kai to deixnei se kathe pragmatika diskolo paixnidi. Einai apolausi na blepei kanenas ton Pedoulaki , me ola tou ta lathi, na bgazei mia omada pou einai 10/12 allagmeni, alla peripou 100% idia se mentality me tou Zots. Respect se olous yia tin prospatheia auti, oti kai an yinei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καποια στιγμη παιζαμε με Λασμε-Γκιστ-Τσαρτσαρη-Μπραμο-Διαμαντιδη και ο Πεδουλακης σηκωνει τον Σχορτιανιτη για αλλαγη εχει γουστο λεω να βγαλει τον Μπραμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν 2 τροποι να αναγνωσει ο καθε αμεσα η εμμεσα ενδιαφερομενος το χθεσινο αποτελεσμα. 1) Ο ΠΑΟ εδωσε τα παντα ψες: ενεργεια, χρονο βασικων στο παρκε, συγκεντρωση, ενθουσιασμο, τρικ και νεα κολπα και κομπινες με στοχο να παρει το παιχνιδι στην τελευατια ζαρια γιατι οσο καλα και να ξεκινησε οτι διαφορες και να ειχε ηταν δεδομενο κατα καποιο τροπο οτι θα κριθει με διαφορα 1-2 κατοχων. Πλεον αδειος, κουρασμενος, χωρις αλλους λαγους στο καπελο μα πανω απο ολα εκνευρισμενος θα παραδωθει πιο ευκολα. 2)Ο αλλος τροπος αναγνωσης ειναι πως η Μπαρτσα ξεγνυμωθηκε. Δεν ειναι η ατρομητη ομαδαρα που περιμεναν ολοι που θα λιωσει καθε αντιπαλο στον δρομο για τον τελικο. Καταβε οτι πρεπει να χυσει πολυ ιδρωτα και να φτυσει αιμα για να καταβαλει το θηριο. Και δεν ειναι βλακες και οι ιδιοι καταλαβαινουν οτι ναι μεν το παιχνιδι συνολικα ηταν ισοδυναμο αλλα αν οι διατητες δεν εσβηναν 3 επιθεσεις των πρασινων στο τελος με επιθετικα φαουλ και δεν πετουσαν εξω τον καλυτερο παικτη του ΠΑΟ στο σημειο εκεινο δυσκολα θα εφτανε εκει το παιχνιδι. Βαθια μεσα τους καποιοι απο αυτους ξερουν οτι εχασαν ψες.
    Το 2011 δεν πρεπει να ειναι τυφλοσουρτης. Δεν ειναι δεδομενο οτι επειδη η εξελιξη του ματς ηταν κοπια εκεινου του πρωτου αγωνα πως ετσι θα ειναι και ολη η σειρα. Αλλα μπορει να αποτελεσει οδηγο. Τοτε οι Καταλανοι δεν υπολογισαν το πληγωμενο θηριο και φοβηθηκαν περισσοτερο απο οτι πανηγυρισαν.
    Υ.Γ.1: Τον Μπανκς τον ξεραμε, τα πολλα, συνεχομενα και δυσκολα παιχνιδια τα ξεραμε. Αλλα οι 2 οργανωτες μας θα χτυπησουν 75-80 λεπτα μεσα σε 3 βραδια.
    Υ.Γ.2: Η ΤΣΣΚΑ ισως δεν ηταν τοσο αδιαφορη στην τελευταια αγωνιστικη οσο πιστευαμε ολοι. Ειτε εν γνωσει της ειτε αν αγνοια της εστειλε στον δυσκολοτερο αντιπαλο της τον μεγαλυτερο μπελα που μπορουσε. Ειτε να τον κερδισει ειτε να τον φθειρει και να φανερωσει τις αδυναμιες του. Ειδικα το σχημα-εμπνευση του Πεδουλακη με τους 3 ψηλους ειναι στανταρακι για την επομενη συναντηση της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσα (αν υπαρξει). Αν ο Μεσινα σκεφτηκε κατι τετοιο(δυσκολο) τοτε πρσγμστικα respect, ο ανθρωπος ειναι πολυ μπροστα.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. +15 στο ημιχρονο η Τσσκα.Καλη επιθεση,καλη αμυνα.Βεβαια και τα 13-5 φαουλ βοηθουν λιγακι.Καλη αμυνα σε ενα ημιχρονο με 5 μονο φαουλ.Ας μας διδαξουν ο Τεο και ο Γουιμς πως να παιζουμε και εμεις ετσι τοσο πειθαρχημενα,μπραβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. jim pistevo pos o saras dn tha kanakanei toso kalo match oute o sadas,kathos o protos tha einai kourasmeno opos kai o navaro kai o sadas aplos dn einai epithetikos paixtis...apo tin alli omos kai o 3D tha einai kourasmenos gia auto tha xreiastoume tin voitheia tou banks...pisteveis pos o lorbek tha ksnavrethei se toso xalia vradia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mia zwi ta idia ... bartselona ,tsska kai olympiakos na exoun panta tin prostasia tou bertomeou kai ton panathinaiko na plirwnei mia zwi tin epilogi tou na paixei kapote sto fiba cup ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..... na doume ti allo tha akousoume

      Διαγραφή
    2. Ότι να ναι. Εχείς πάρει 4 ευρωπαικά απο τότε και κλαίγεσαι, ήμαρτον...

      Διαγραφή
    3. mhn les tetoia paraeksw .. eipame kai egw panathinaikos eimai .. alla den isxuoun auta pou les .. ginane lathoi apo diaithsia alla den ekrine auth to apotelesma ...

      Διαγραφή

  8. Με την αντιμετώπιση από τη διαιτησία φαντάζομαι ότι ουδείς εξεπλάγη. Είναι γνωστό ότι για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός ήταν το «κακό παιδί» από το 2000, όταν επέλεξε τη ΦΙΜΠΑ σε σχέση με τη νέα, τότε, «ιδιωτικού δικαίου» διοργάνωση του Μπερτομέου. Και γενικά έχει βιώσει αρκετές κόντρα καταστάσεις (θυμηθείτε Μπολόνια 2002, Βερολίνο 2009, πλέι οφς με Μπάρτσα 2011) που αν δεν υπήρχε το υπερόπλο Ομπράντοβιτς ουδέποτε θα προσπερνούσε. Αντίθετα, η Μπάρτσα είναι η ομάδα της πόλης των διοργανωτών, μια ομάδα που πριν την Ευρωλίγκα δεν είχε ούτε ποτέ της κερδίσει το μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Κι είναι επίσης μια ομάδα παγκοσμίως γνωστή για τη μίζερη γκρίνια που βγάζει ακόμα κι όταν ευνοείται. Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όχι Catalunya, Clapsomunya…
    Για τις προθέσεις των διαιτητών, ακόμη κι αν δεχτεί κανείς ότι π.χ. το αντιαθλητικό στον Γκιστ μπορεί να το «καταπιεί» κανείς ως σφύριγμα έδρας, τα δύο επιθετικά στον Λάσμε σε δύο συνεχόμενες φάσεις ήταν για ένα έμπειρο μάτι απόδειξη ότι ο κακομοίρης ο Αφρικανός έφαγε «σημάδεμα». Είναι ο άνθρωπος που κάνει τη διαφορά στην επίθεση, αλλά κυρίως αυτός που δεν επιτρέπει λέι απ στην άμυνα. Θυμηθείτε πόσο σκόραρε στη συνέχεια η Μπάρτσα με λέι απ: ο Σάδα έμεινε 2-3 φορές μόνος, ο Τόμιτς δεν είχε πλέον αντίπαλο να τον τρομάξει (σε πόσους να τρέξει ο Γκιστ…).
    Ως εκεί όμως: η περισσότερη γκρίνια κάνει κακό, δίνει μάλιστα δικαιολογία στους παίκτες για να χάσουν με τα χέρια κάτω και στα επόμενα ματς. Κι ευτυχώς οι παίκτες κι ο προπονητής διαχώρισαν τη θέση τους από τις υπερβολές της διοίκησης. Ο Τσαρτσαρής ως παλιότερος το είπε: δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω και δεν θα αφήσουμε να μας πάρει από κάτω.
    Σίγουρα η επιβάρυνση είναι μεγάλη στα δυο γκαρντ, αλλά και της Μπάρτσα οι δύο περιφερειακοί (Σάρας, Ναβάρο) είναι… κουρασμένα παλικάρια. Αυτοί όμως έχουν και σαπόρτ (Σάδα, Ουέρτας) που ο Πεδουλάκης δεν έχει. Ο Μπανκς πάντως πρέπει να πάρει περισσότερα λεπτά, έστω στο garbage time.
    Για όσα είδαμε στο παρκέ, πάλι, καμία έκπληξη. Είδα όσα περίμενα και κατέθεσα σ’ αυτή εδώ τη στήλη προ ημερών. Η έλλειψη του Μάικλ είναι τεράστια αλλαγή δεδομένων, ενώ το βασικό ζήτημα παραμένει για τον Παναθηναϊκό η διαχείριση των γκαρντ. Μήτσο, κράτα…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διαβασα οτι ο Ρηγας ειναι Ολυμπιακος,αληθευει η ειναι ψεμα.Η αληθεια περσι τον γαυρο τον επαιξαν δικαια οι γκριζοι στον τελικο.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ο Ρηγας ειναι γαυρακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο άρθρο jim.Πραγματικά τη χθεσινή εμφάνιση την περίμενα.Η ομάδα παίζει πολύ καλή άμυνα και έχοντας αυτό σαν βάση θεωρούσα πως μπορεί να παίξει και να αντιμετωπίσει στα ίσια την ελλιπή Μπαρτσελόνα.Δυστυχώς,δεν βοηθήθηκε πολύ από τον πάγκο ο Πεδουλάκης και αυτό πρέπει να τον προβληματίσει για την συνέχεια.Περίμενα πολλά περισσότερα από τον Σόφο στο χθεσινό ματς,αλλά ήταν κατώτερος του αναμενομένου.Στην επίθεση δεν προσέφερε πολλά και στην άμυνα ήταν ο αδύναμος κρίκος μιας και οι Ναβάρο-Σάρας έπαιζαν το πικ εν ρολ με τον εκάστοτε αντίπαλό του με μεγάλη ευκολία.Την Πέμπτη θα πρεπει να προσφέρει ποιοτικότερες λύσεις και κυρίως σκορ.
    Στα συν της χθεσινής αναμέτρησης ο Γκιστ που ήταν θετικός και στην άμυνα και στην επίθεση.Έδειξε να έχει ψυχολογία και αυτό μετράει πολύ σε τέτοιου είδους ματς.Φοβόμουν πολύ το ματσάρισμά του με τον Λόρμπεκ αλλά τελικά αποδείχτηκε πολύ σοβαρός και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να μετρηθεί.
    Δεν φοβάμαι την κούραση της περιφέρειάς μας.Σίγουρα την Πέμπτη ο ΔΔ θα χρειαστεί λίγο περισσότερο ξεκούραση αλλά με δεδομένο πως ο Ναβάρο και Σάρας που έκαναν την ζημιά είναι πιο βεβαρημένοι,το όποιο χάντικαπ υπάρχει από την μεριά μας θα εξαφανιστεί.
    Τρομερή έμπνευση η χρησιμοποίηση 3forward στην ίδια πεντάδα.Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα και πιστεύω πως ο Άρτζι επηρεάστηκε και από τον Μεσίνα που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους σχήματα στην τσσκα με 3αρι τον Κριάπα και 4αρι τον Έρτζεκ.Το κακό είναι πως όσα λεπτά χρησιμοποιήθηκε το εν λόγω σχήμα δεν ήταν τόσο αποδοτικό στην επίθεση μιας και δεν δοκιμάστηκε κάποιο ποστάρισμα του Γκιστ στο αντίστοιχο τριάρι της Μπαρτσελόνα.
    Για το ματς της Πέμπτης,περιμένω περισσότερο χρόνο να πάρει ο Χουέρτας μιας και ο Ναβάρο θα κλατάρει(όντας και τραυματισμένος).Αυτό μπορεί να είναι καλό μιας και περιφερειακά ο Βραζιλιάνος δεν είναι Ναβάρο αλλά μπορεί να μπει η μπάλα πιο ορθολογικά στη ρακέτα μας.Κατά την γνώμη μου,θα πρέπει να ποσταρουμέ πολύ περισσότερο τα αντίπαλα γκαρντ.Δεν γίνεται να μην "χτυπάμε"την αδυναμία του 37χρονου Σάρας και του 33 χρονου Ναβάρο να αμυνθούν.Πρέπει είτε να τους χτυπήσουμε στην ταχύτητα με διεισδύσεις (κυρίως του Ούκιτς)είτε ποστάροντάς τους κοντά στο καλάθι για εύκολους πόντους.Επειδή θεωρώ τον ΔΔ τον πιο αξιόπιστο από τους κοντούς μας σε αυτό το είδος παιχνιδιού δεν θα ήταν καλή ιδέα να πάει πιο βαθιά στη ρακέτα για να εκμεταλλευτεί το ύψος του ή την οξυδέρκειά του είτε για 2 εύκολους πόντους είτε για μία εύκολη ασσίστ που θα μας οδηγήσει κατ'επέκτασει σε εύκολους πόντους?Περιμένω κλείνοντας,πολύ καλή απόδοση και από τα 3αρια μας κυρίως στην επίθεση.Στην άμυνα και οι 2 είναι πιτμπουλ(όπως λες)αλλά στην επίθεση δεν έχουν διάρκεια.Αν πάρουμε 15-20πόντους από Μασιούλις-Μπράμο η νίκη θα είναι κοντά.Ελπίζω η ομάδα να τα καταφέρει και να κάνουμε την ζημιά σε μία πολύ καλή αλλά όχι άτρωτη ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ρήγας είναι με όποιον του τα ακουμπήσει.
    Έχουν οι ύαινες ομάδα?
    Πριν 30 χρόνια όταν ήταν ακόμα εν ενεργεία διαιτητής. που του τα ακούμπαγε ο Μαλακατές, κάποια ομάδα σάρωνε τις νίκες στο ελλ. πρωτάθλημα.
    Αυτά τα ολίγα για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim καλησπέρα, βλέπω τώρα τον αγώνα της Caja Laboral. Θα ήθελα λοιπόν ένα σχόλιο σου όσον αφορά τον San Emeterio. Γιατί έχει πέσει τόσο η απόδοση του φέτος? Με την ηλικία που έχει, την σταθερότητα του τα προηγούμενα χρόνια και την αποχώρηση πρωτοκλασάτων παικτών πέρσι (Teletovic, Prigioni) θα περίμενε κανείς να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας. Ειδικά με τον Tabak που ανέβηκε η απόδοση της ομάδας είναι ακόμα χειρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κάτωθι link είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μίλησαν για την χαβούζα της Νέας Σμύρνης.
    http://www.enikos.gr/sports/135945,H_TSSKA_zhta_thn_timwria_toy_PAO.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10.46 και τι σημαινει αυτο σας απαλασει εσας απο την χαβουζα σας,επειδη 20 καφροι δικοι μας πεταξαν μπουκαλια οταν προκληθηκαν,εσας δεν ηταν 20 ηταν ολο το γηπεδο.

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος 10:46πμ.....
      Θα ήταν ωφέλιμο για όλους να ασχοληθούμε με το παιχνίδι και την εξαιρετική ανάλυση που έκανε ο Jim, ο οποίος αφιερωνόντας το χρόνο του σε κάτι που προφανώς έχει τρέλα, μας βοηθά κι εμάς να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα και να μπορούμε να αξιολογούμε καθαρά μπασκετικά. Αν θα ήθελες κι εσύ ας επικεντρωθούμε σε αυτό και μόνο αυτό, γιατί χθες έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι και δεν του αξίζει τίποτα λιγότερ.

      Διαγραφή
    3. απαντηση εδωσα στην προκληση,αλλα εχεις δικιο,να μην τσιμπαμε.

      Διαγραφή
  14. Κατ' αρχάς να πω ότι για έναν ουδέτερο φίλαθλο, το παιχνίδι ήταν ματσάρα. Να το βλέπεις και να ευχαριστιέσαι.

    Πάντως για μένα η πιο σοβαρή αιτία της ήττας του ΠΑΟ έχει ένα όνομα: Τσαρτσαρής. Αυτός και οι βολές. Έπαιρνε τη μπάλα σε σημεία που παλαιότερα ήταν κίνδυνος θάνατος (γραμμή τριπόντου) και δεν κοιτούσε καν το καλάθι. Καθυστερούσε όλη την επίθεση μέχρι να ξαναβρει το Διαμαντίδη, ο οποίος σε στατική επίθεση προσπαθούσε να βγάλει λαγούς από το καπέλο του. Προς τιμήν του μάλιστα πρέπει να το κατάλαβε (βάλε και τα λάθη) και γι' αυτό βγήκε πρώτος να πει ότι η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο. Πιστεύω και άλλα πράγματα θα μπορούσε να κάνει ο Πεδουλάκης (περισσότερο Μπανκς, λιγότερο Διαμαντίδη, περισσότερο Σχορτσιανίτη, προστασία στον Λασμε) αλλά θα ήταν άδικο να τον κατακρίνεις για όλα αυτά μετά από τέτοιο ματς. Έτυχαν και σε κακή μέρα τα τριάρια του που θα μπορούσαν να δώσουν εύκολους πόντους (ουσιαστικά το ματς χάθηκε επειδή ο ΠΑΟ δε μπορούσε να βάλει 2-3 επιπλέον καλάθια, αφού στην άμυνα ανταποκρίθηκε).

    Αναφορικά με τη γκρίνια για τη διαιτησία, να πω ότι τα "επιθετικά" καλά θα κάνουν οι οπαδοί και τα μέλη του ΠΑΟ να τα αποδεχτούν. Τα σκριν που κάνει η ομάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι αρκετά "οριακά" στην καλύτερη περίπτωση, προκλητικά στην πιο αυστηρή. Πλέον έπαψε και η πολύ ισχυρή στήριξη (διοίκιση) και ο "σεβασμός (Ομπράντοβιτς). Πάντως το σχόλιο σου Τζιμ ότι δε γίνεται να αποφασίζεις να τα σφυρίξεις στο τέλος, είναι πολύ εύστοχο. Είναι φανερό ότι οι διαιτητές σφυρίζουν με δύο σταθμά τον ΠΑΟ (πχ το Διαμαντίδη τον προστάτευσαν, το Σχορτσιανίτη τον εξόντωσαν, τουλάχιστον τα δύο φάουλ ήταν πολύ τραβηγμένα). Αν για κάτι μπορεί να διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός είναι το αντιαθλητικό (που δε δόθηκε) στην τελευταία φάση και ένα αντίστοιχο φάουλ στην κανονική διάρκεια. Και το "τελευταίο λεπτό δε δίνεις αντιαθλητικό" το ακούω λίγο βερεσέ. Να τον σκοτώσει για να το δώσει;

    Η Μπαρτσελόνα είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Μάικλ (και ο Ναβάρο είναι ακόμα τραυματίας?) αλλά ο Γιασικεβίτσιους δείχνει για άλλη μια φορά την αξία του.

    Το αυριανό ματς πιστεύω ότι είναι το πιο κρίσιμο στη σειρά. Either way, δεν πιστεύω πως θα ξαναγυρίσει η σειρά στην Ισπανία.

    arisff

    ΥΓ. Ευχαριστούμε Γκιστ, Λάσμε (και Διαμαντίδη) για τις καρφωματάρες που μας πρόσφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To πάλεψες, αλλά έκανες βασικά λάθη στην προσπάθειά σου να μας πείσεις για την "θεία δίκη" που λες ότι βρήκε τον ΠΑΟ. Τα δύο επιθετικά στο Λάσμε και τα 2 τελευταία φάουλ στον Σόφο (που ΚΑΙ γι'αυτό δεν έπαιξε περισσότερο) απλά δεν έγιναν ποτέ, φάνηκαν στο live και ακόμα πιο ξεκάθαρα στα replays, το έχουμε δει/πει όλοι και το λέει και ο Jim. Άρα η γραμμή των γαύρων "πλέον σφυρίζουν τα κινητά screens του Batiste" δεν στέκει....

      Από την άλλη, να σου δώσω τουλάχιστον 10 φάσεις-παραδείγματα που ο Jawai και ο Ingles κάνουν φάουλ ακόμα και για τα μέτρα και σταθμά του rugby, αλλά παρ'όλα αυτά δεν σφυρίζεται τίποτα ? Ή το γεγονός ότι ο Sada πάντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ είχε το χέρι του στο σώμα του ΔΔ ενώ ήταν εν κινήσει (ορισμός του hand checking foul στον κανονισμό) και δεν του σφυρίχτηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ?

      Άρα οι διαιτητές χθες έπαιξαν καθαρά και απροκάλυπτα έδρα (κρίνοντας από παρόμοιες φάσεις που δόθηκαν υπέρ της γηπεδούχου, θα πω ένα 70-30 για Μπάρτσα), και τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να συζητάμε...Πάμε γερά για σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Και να μην ξεχάσω τον ορισμό του σφυρίγματος "σήμερα δεν κερδίζετε", το επιθετικό foul στον Τσαρτσαρή -πάλι σε screen- στο 59-60....

      Διαγραφή
    3. Πρώτον, δεν είμαι γαύρος. Δεύτερον, ξαναδιάβασε τι είπα, δεν υποννόησα πουθενά για θεία δίκη.

      Το μόνο που λέω είναι ότι τα περισσότερα επιθετικά (πλην Σχορτσιανίτη), ήταν επιθετικά. Απλά εδώ και καιρό δε δίνονται. Ούτε έχει κανένα νόημα το "θα σου πω εγώ πέντε φάσεις" για να σου πω μετά κι εγώ άλλες πέντε και τελικά αντί για μπάσκετ να παρακολουθούμε σεμινάρια διαιτησίας.

      Συγκεκριμένα στο Διαμαντίδη και hands checking δώθηκαν, και αντιαθλητικό νομίζω μπορούσαν να του δώσουν και το έκαναν γαργάρα. Τον σέβονται αρκετά οι διαιτητές. Το Σχορτσιανίτη αντιθετα, όπου τον βρουν...

      arisff

      Διαγραφή
    4. Φιλε αρη δεν απευθυνομαι μονο σε σενα. Πολλοι προσπαθησαν να μειωσουν την επιρροη της διαιτησιας στη διαμορφωση του αποτελεσματος. Στερησαν ευκαιριες και προσωπα στον ΠΑΟ αλλα υπηρχε δυνατοτητα ακομα και τοτε για τη διπλο. Απο την αλλη ομως εσυ φιλε μας βρηκες και ευνοημενους που δεν εδωσαν αντιαθλητικο στον Διαμαντιδη. Και για να σταματησει αυτη η καραμελα: 1) Ο Διαμαντιδης βρισκεται μεταξυ του παικτη και του καλαθιου οχι στο πλαι του οχι πισω του, το σωμα του βρισκεται στη νοητη ευθεια που ενωνει τον παικτη με το καλαθι αλλα δεν εμποδιζει βεβαιο καλαθι. 2) παιρνει 80% μπαλα (λογω και της εφεσης που εχει σε αυτο το κοματι). Δεν υπονοω οτι δεν ηταν φαουλ προς θεου. ΟΡΘΟΤΑΤΑ σφυριχθηκε αλλα σε καμια περιπτωση δεν επροκειτο για αντιαθλητικο. Ελπιζω να σε καλυψα οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα

      Διαγραφή
    5. Δεν είπα ρε αδερφέ ότι ήσασταν και ευνοημένοι. Για το αντιαθλητικό πιστεύω ότι είναι στην κρίση του διαιτητή (και ορθώς δεν το έδωσε, εδώ δεν έδωσε αυτό στον Γκιστ!!) Απλά για κάποιο λόγο πιστεύω πως αν ήταν ο Ούκιτς θα το έδινε.

      Μια τυχαία φάση ανέφερα, η γενική μου εντύπωση είναι ότι δε συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο στο Διαμαντίδη σε σχέση με τους άλλους παίκτες του ΠΑΟ (και ειδικά το Σχορτσιανίτη). Αυτό από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερη αξία, απλά έκανα μια παρατήρηση.

      Πάντως αν μου επιτρέπεις, αφενός δίνετε πολύ έμφαση στη διαιτησία. Αφεταίρου δεν είστε κι από τις πιο αδικημένες ομάδες (ειδικά στην Ελλάδα) για να μπορούν οι οπαδοί άλλων ομάδων να συμμερίζονται τον πόνο σας.

      Προτιμώ να κρατήσω τη στάση του Τσαρτσαρή παρά του Γιαννακόπουλου...

      arisff

      Διαγραφή
    6. Γενικα μπορει καποιος να βρει φασεις εκατεροθεν και μπορει με το γραμμα του νομου να ηταν σωστα τα πλειστα σφυριγματα αλλα για να το κλεισουμε η γενικη εικονα που μενει σε καποιον ειτε παναθηναικο ειτε απλα μπασκετικο ειναι τα σφυριγματα "αποψε δεν κερδιζεις". Ειναι η φραση που σημαδεψε το παιχνιδι. Αποφασισαν να σφυριξουν τη λεπτομερεια στις τελευταιες επιθεσεις του ΠΑΟ. Εννοειται πως κραταμε τη σταση του Τσαρτσαρη αλλα πραγματικα ειναι κριμα

      Διαγραφή
  15. καλησπερα τζιμ εισαι απολαυση ρε μπαγασα μπραβο.εχω την εντυπωση οτι το ευχαριστηθηκες ακομα περισσοτερο απο οσο δειχνεις το χτεσινο ματς και οτι θα ηθελες να γραψεις και αλλα για την τακτικη του...θα πω ακομα 1-2 εγω αν δεν εχεις αντιρρηση
    1)ο παο επαιξε με μια ομαδα που ΠΑΙΖΕΙ πολυ γρηγορα.τι σημαινει πρακτικα αυτο?σημαινει οτι πασαρει γρηγορα πολυ απλα.ατομικα η ρεαλ εχει πολυ γρηγοροτερους παιχτες αλλα παιζει κακο μπασκετ μισου γηπεδου γιατι δεν ΠΑΣΑΡΕΙ.Η μπαρτσελονα αυτο το κανει πολυ καλα.εχει την υπομονη και την ικανοτητα να αλαλξει 3-4 πασσες και να χτυπησει στα close out.κρατα το αυτο..
    2)παιζοντας λοιπον με μια τετοια ομαδα ,ο πεδουλακης επελεξε να χαλασει το μυαλο της.ΠΩΣ?εμποδιζοντας τις πασες και για να ειμαι πιο ακριβης εμποδιζοντας τις πιθανες και προφανεις πασες.απο τα 5 μετρα και πισω.αυτο το πετυχε με 2 τροπους.πρωτον ολοι αμυνονταν με τα χερια να πηγαινουν σαν γυαλοκαθαριστηρες ,ειτε παιζαν πανω στην μπαλα ειτε μακρια.δευτερον εχοντας ενα λιμπερο.ναι λιμπερο επαιζε ο παιχτης που μαρκαρε το σαδα.εγω λεω καλη επιλογη ΚΑΙ σχετικα καλη εκτελεση.πρεπει να κοιταμε μια αμυντικη επιδοση οχι μονο διαβαζοντας αριθμους αλλα διαβαζοντας το παιχνιδι.οι κατοχες που εκλεψε ο παο ηταν ΠΟΛλΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ απο τις πιθανες ασσιστ των καταλανων,που εν τελει δεν καρποφορησαν.
    3)ο αρτζι ηταν εξαιρετικος σε ολα τα επιπεδα.προετοιμασια και κοουτσαρισμα.καταφερε με 7 παιχτες να παιξει 45 λεπτα με κοντρα διαιτησια και να παρουσιασει τρικ(τα περιεγραψε ο τζιμ).
    4)ο πασκουαλ οπως απτην αρχη του αγων εκανε κατι που μου αρεσε και ουσιαστικα ειναι ο μονος τροπος να χτυπησεις τον παο.οπως προειπα οι καταλανοι γυρισαν πολυ γρηγορα την μπαλα και χτυπησαν στα close out που σημαινει για την αμυνα περιστροφες και περιστροφες και περιστροφες.αυτο με τη σειρα του σημαινει κοπωση σωματικη και πνευματικη.δεν ειναι τυχαιο οτι ο σαρας περναγε στο πρωτο μερος στο πρωτο βημα ολους.ειχε φροντισει η μπαρτσελονα να χτυπησει τον αμυντικο στην περιστροφη.και θεωρω οτι αυτο ηταν το μοναδικο θετικο απο την τακτικη του ισπανου χτες.
    5)ηταν μεγαλη ευκαιρια μακαρι να κανει το μπρεικ αυριο.καλη επιτυχια και στον ολυμπιακο

    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Trouble ....
      Να σε ρωτήσω ένα δυο πραγματάκια.....και για τον Jim πάει απλά είμαι σίγουρη ότι τώρα βλέπει ΟΣΦΠ και μετά θα έχει να ανεβάσει και την ανάρτηση....
      Αυτό που λες ότι έκανε ο Πασκουάλ προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ πιστεύεις ότι είναι κάτι που μπορεί να το εξουδετερώσει ο Άρτζι αύριο ? Και έχοντας την εμπειρία της θέσης, τους έχεις ικανούς το τιμ του ΠΑΟ να εμφανίσει και άλλα τρικ αύριο ? Αν ναι, υπάρχει κάποιο που έτσι πρόχειρα θα μπορούσε να αναφερθεί ?

      Διαγραφή
    2. καλησπερα ναταλια..
      1)ειναι πολυ δυσκολο να το εξουδετερωσει ουσιαστικα γιατι εν μερει το προκαλει κιολας.θελω να πω οτι ο τροπος που κυνηγησε τις μπαλες χτες ο παναθηναικος ειναι αξιοθαυμαστος αλλα δεν μπορεις να πνιξεις εντελως μια τετοια ομαδα.θα βρει λυσεις στα close out γιατι πολυ απλα πασαρει με ακριβεια και γρηγορα.ενας τροπος να κοπει αυτο ειναι να αφησεις το ναβαρο να παιξει.το θεμα ειναι ποσο ευκολα επιλεγεις κατι τετοιο, ειδικα μετα απο μια τοσο καλη αμυντικη επιδοση του παναθηναικου χτες.
      2)ναταλια τα τρικ προκυπτουν οταν υπαρχει αναγκη και δυστυχως υπαρχει.δεν εχεις παιχτες να παιξεις σε αυτο το επιπεδο.με 7 παιχτες θα κληθεις να παιξεις,αρα χρειαζεται και τρικ λοιπον.ναι ο πεδουλακης κατι θα σκεφτει σιγουρα και θα το εμφανισει αυριο.
      τωρα ως προς το τρικ.αμυντικα δε νομιζω να αλλαξουν πολλα,ισως να χρησιμοποιησει καποια ματς απ αμυνα για να ξεκουρασει λιγο τον ουκιτς και για να βαλει σε σκεψη για λιγο την μπαρτσελονα.ομως δεν το βλεπω ιδιαιτερα πιθανο.
      επιθετικα ο πεδουλακης καιρο τωρα δουλευει πανω σε κατι που πλεον αρχιζει και φαινεται ως τρικ.πονταρει στο μεσης αποστασης σουτ του λασμε,στο οποιο τζογαρουν ολοι οι προπονητες.παρατηρειστε ποσο καλα πλεον σουταρει ο γκαμπονεζος απο το χαι ποστ.
      αν κατι κανει αξιοσημειωτο θαχει να κανει με σχηματα και μαρκαρισματα και στην αντιμετωπιση συνεργασιων.ελπιζω σε καλυτερη διαιτησια και μεγαλυτερη ευστοχια απο τη γραμμη γιατι ετσι αδικεις τον εαυτο σου και τον ιδρωτα σου.και ολα καλα θα πανε
      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. κατι ασχετο ρε παιδια και συγγνωμη αλλα ο τιτλος του αρθρου σημερα μου εφερε στο μυαλο αυτο το για χρονια ξεχασμενο τραγουδι
      http://www.youtube.com/watch?v=_ri96lDMe7E
      καλη ακροαση
      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Ρε TROUBLE "εγραψες"!! Και μενα ακριβως το ιδιο μου ηρθε! Μεγαλη μπαντα, μεγαλο τραγουδι...

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    5. RIP Chris Oliva. Μπράβο ρε TROUBLE

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Έλα ρε αρρώστεια!!! Αδέλφια Παναθηναικοί mου φτιάξατε τη μέρα.Ένας ακόμα λόγος να σας συμπαθώ ακόμα πιο πολύ!Savatage και τα μυαλά στα κάγκελα!

      "Cause the person iam are the parts that i play"
      Noμίζω πως θα ναι το ιδανικό τραγούδι και ο ιδανικός στίχος όταν ο "John Oliva" για μας τους πιο ροκ, μαέστρος για άλλους,του Παναθηναικού αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ...

      http://www.youtube.com/watch?v=mv82_BvKjw0

      Ηuman HIghlight Meat

      Διαγραφή
  16. +6 φαουλ τελειωσε ο Ολυμπιακος.Ειχε επισης +14 στα 2 ματς με τη Μπαρτσελονα,+8 στο κομβικο ματς με την Κιμκι στη Μοσχα,ακομα και στον περσινο τελικο με τη διαπλεκομενη Τσσκα ειχε +7.Αυτος δεν εχει προβλημα.ΕΜΕΙΣ τι κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και με την Τσσκα στα τελευταια λεπτα εκανε και επιτηδες φαουλ για να σταματα το χρονο αλλιως ειναι διψηφια η διαφορα

      Διαγραφή
    2. ακριβως ετσι ειναι στο τελος χρεωθηκαμε με πολλα φαουλ 1.42μμ

      Διαγραφή
  17. «η Μπαρτσελόνα πήγε να πουλήσει πεπόνια στο..Άργος».
    Α Π Α Ι Χ Τ Ο !!!!!!!!!!!
    '' ΚΑΙ ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΕ ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ'' ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ειδα και εγω αυτο,με το παραμικρο ετρωγαν φαουλ οι Τουρκοι.Γιατι??μηπως κανουν καλυτερες δημοσιες σχεσεις οι Αγγελοπουλοι??

      Διαγραφή
    2. Οι Αγγελόπουλοι, όσο κι αν προσπάθησαν, είναι στην απ'έξω από Οικονομίδη-Βασιλακόπουλο-Συμεωνίδη. Αντιθέτως με τον ρήγα ποτέ δεν είχαν κακές σχέσεις, το αντίθετο

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  18. αν μας εκαναν αυτα που εκαναν σημερα στους Τουρκους ο ΔΓ θα επαιζε σφαλιαρες, μα να χτυπησουν 18 βολες τα γαυρακια και 7 τα τουρκακια χαχαχαχαχαχα.Οι Αγγελοπουλοι τωρα δεν θα βγαλουν μακο 18-7 χεχεχεχεχε!!!!!!!!!!!!!!21 φαουλ εναντι 15 των Τουρκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγάλε Jimmi, γουστάρουμε να σε διαβάζουμε.
    Μακράν (και χιουμορ αξιοσημείωτο)!
    Όπως και να λήξει πια η χρονιά, ψηφίζουμε Πεδουλάκη δαγκωτό όμως.
    Δεν ξέρω μόνο τι θα κάνει με το recruiting ενόψει της νέας σεζόν (αφου δεν πιστεύω πως μπορεί να αντικατασταθεί μετά τη φετεινή πορεία).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάγκες, η Barcelona σε καμία περίπτωση δεν είναι ανίκητη ομάδα. Η παρουσία της στην κανονική περίοδο της ACB, ενός καταπληκτικού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος (καμία σχέση με την ελληνική παρωδία) καταδεικνύει αυτό που γράφω παραπάνω. Χιλιάδες μπράβο στον Πεδουλάκη, αγώνας δικαίωση για τα όσα έχει ακούσει όλη τη χρονιά. Μοναδικό μελανό σημείο, αλλά τι άλλο να έκανε, ήταν η χρησιμοποίηση του Banks σε ρόλο μοναδικού κουμανταδόρου. Για καλή του τύχη το rotation αυτό συνέβη με το αβαντάζ μιας διαφοράς ασφαλείας που μοιραία εξανεμίστηκε.
    Τα φάουλ του Lasme είναι κανονικότατα, άσχετα που το φαινόμενο Batiste μας έχει συνηθίσει εκατοντάδες φορές σε κινητά screen τα οποία δεν σφυρίζονται. Πληροφοριακά, όλη η Ευρώπη, εκτός από τα δικά ΜΜΕ, βρίζει αυτόν που παριστάνει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για τα γελοιωδέστατα τερτίπια του, τα οποία μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορούν να έχουν.
    Η απερίγραπτη κλάση του Jasikevicius κράτησε την Barcelona μέσα στο παιχνίδι. Μπράβο στον Τσαρτσαρή που ορθώς πήρε πάνω του την ήττα, αποφορτίζοντας το κλίμα περί κακής διαιτησίας στα αποδυτήρια. Σίγουρα ήταν αδικαιολόγητα μπερδεμένος για την εμπειρία του στο τέλος του αγώνα, αλλά εδώ που τα λέμε πότε ήταν κομμάτι του παιχνιδιού του το p'n'r με τις παραλλαγές του για να γίνει τώρα στα γεράματα. Κοινώς, φέρει και ο Διαμαντίδης ευθύνη στο συγκεκριμένο play.
    Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Barca θα είναι τόσο άστοχη για όλη τη σειρά (4/15 ο La Bomba, πάλι καλά π[ου είχε και την παράταση...), πάντως ο Παναθηναϊκός με το πάθος που επέδειξε έκοψε κατά πολύ τον αέρα αρκετών "σίγουρων" καλαθιών. Καλώς κατ'εμέ δεν εκβίασε προσπάθειες ο Ukic (σιχάθηκα τον εαυτό μου να ακούω τον ερασιτέχνη Χ#Γεωργίου να το προτείνει σε όλον τον αγώνα!!), η ομάδα έχει ανάγκη το αμυντικό προφίλ που λανσάρει στο δεύτερο μισό της χρονιάς συν ορθολογικές ενέργειες, οι οποίες δεν είναι το φόρτε του. Ο Κροάτης έχει πολύ αξιόλογο floater σε μία γενικότερα μεγάλη γκάμα από drives. Στη ρακέτα, όμως, περίμεναν πολύ ψηλά κορμιά, έτοιμα να συμμαζέψουν την αδυναμία στα πόδια των Navarro-Jasikevicius.
    Υ.Γ.: Εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση ο Gist, με κάλυψε απολύτα ο Δημήτρης, αλλά αυτό το πράγμα που έβγαινε να μαρκάρει τον Saras πρέπει να κοπεί μαχαίρι και όποιος το εμπνεύστηκε να το ξεχάσει, αν θέλει να προκριθεί η ομάδα του. Πολύ τυχερός ο Αμερικανός που ο Saras ήταν άστοχος σε ίδια φάση.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο εσυ dd μιλας για δικαιη διαιτησια,το ακουσαμε και αυτο.Ολοι λενε τα επιθετικα φαουλ του Λασμε ηταν ανυπαρκτα εσυ λες οτι ηταν σωστα,ορισμος του αντιαθλητικου στον Γκιστ λεει ο Κατσικαρης,αλλα μας λες εσυ.Καλα κανει ο ΔΓ και καταγγελει,μονο χανει το δικιο του επειδη δεν το χειριστηκε σωστα και υπερεβαλλε.Οταν αδικεισαι αντιδρας ασχημα.Εδω ο γαυρος σημερα χτυπησε 18 βολες και 7 οι Τουρκοι μετα λενε οτι σπρωχνουν τους τουρκους.Γιατι σπρωχνουν τον γαυρο ενω τον ΠΑΟ τον χτυπανε, 7 φαουλ παραπανω ειχαμε απο Μπαρτσα.

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, σε τέτοια έδρα, όπως αντίστοιχα και στη δική σου, μόνο η ..CSKA θα έπαιρνε όλα τα σφυρίγματα υπέρ της. Για να διαβάζεις hoopfellas σημαίνει ότι είσαι μπασκετικός, οπότε το ξέρεις καλύτερα από εμένα.
      Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη φανέλα της Ευρώπης και δεν γίνεται ο κάγκουρας ιδιοκτήτης του να φορτίζει έτσι το κλίμα ενόψη της ζόρικης συνέχειας. Μόνο κακό μπορεί να κάνει στα αποδυτήρια. Δεν λέω να κάτσει παναγίτσα, και για τα μάτια του κόσμου οφείλει να διαμαρτυρηθεί, αλλά όχι έτσι. Είναι που δεν τις έφαγε μικρός, ούτε από τον μπαμπά Παύλο, ούτε από τον θείο Θανάση, ούτε από τον ..υπάλληλο του μπαμπά Παύλου, Dino Radja.
      Τρίτον, ο Ολυμπιακός πολύ σπάνια έχει αδικηθεί στην Ευρώπη επί ημερών Uleb. Όχι ποτέ-ποτέ, αλλά πολύ σπάνια. Έτσι, φέτος δεν σφυρίζονται ποτέ στον Σπανούλη βήματα. Και δεν μιλάμε για βηματάκι τύπου NBA, που υπάρχει εντολή να απελευθερώνεται σταδιακά. Κανονικότατο αργό μπάσιμο.
      Τέταρτον, αν είμαι ο μόνος που μιλάω για "δίκαιη" διαιτησία, μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί καλά. Το τι λένε οι ελληνικές φυλλάδες, ανεξαρτήτως χρώματος, και κάτι gazzetta και κουραφέξαλα τα ακούω βερεσέ. Άλλοι δημοσιογράφοι βλέπουν μπάσκετ και άλλοι "δημοσιογράφοι" χαϊδεύουν αυτάκια, μπας και τσιμπήσουν κανα κλικ παραπάνω και πάνε και τζάμπα εκδρομή, πληρωμένη απ' τον εκάστοτε πρόεδρο.
      Πέμπτον, ακόμη και αν ήταν αντιαθλητικό (έξυπνο φάουλ, ποτέ δεν δίνεται σε τέτοια έδρα) ήταν έξυπνο. Πήρε το χέρι αμπάριζα, συμφωνώ, πήγε με αποκλειστική πρόθεση να κάνει φάουλ. Μην κοιτάς όμως το γράμμα του νόμου (σύμφωνα με τον κανονισμό, πχ, ο Σοφοκλής κάνει μόνιμα φάουλ και του κάνουν μόνιμα φάουλ), αυτό συμβαίνει συνεχώς. Το ίδιο έκανε ο Διαμαντίδης για να αποκόψει αιφνιδιασμό, νομίζω του Huertas, χτυπώντας πεντακάθαρα το χέρι (και καλά έκανε) στο πρώτο μέρος, όταν δλδ δεν κρινόταν ο αγώνας, το ίδιο έκανε ο Πρίντεζης απόψε σε cut του Erden "σκοτώνοντας" το lay up του Τούρκου.
      Έκτον, μάθε τι σημαίνει κινητό screen, δεν είναι η μόνη φορά που το κάνει ο Γκαμπονέζος (στον Sada σφύριξε πανομοιότυπο φάουλ).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Η άποψή σου πως οι δυο φάσεις του Λάσμε ήταν επιθετικά φάουλ είναι προσποιητά αιρετική. Κι οι αναφορές σου στον Μπατίστ κάνουν μια κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα τεκμηρίωση να αγγίζει τη γραφικότητα.
      Το κάθε σφύριγμα δεν απομονώνεται, ούτε αιτιολογείται αποκλειστικά βάσει κανονισμών. Το κάθε σφύριγμα είναι συνέχεια σε μια σειρά διαιτητικών αποφάσεων που οφείλουν να διαπνέονται από το ίδιο κριτήριο: αυστηρό, ελαστικό, αυτό ίσως να ποικίλλει. Αλλά οι διαιτητές οφείλουν να σφυρίζουν το ίδιο σε όλη τη διάρκεια του ματς, και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν μπορεί ως το 34' να αφήνουν τις επαφές και στο τέλος να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι.
      Το κυριότερο: στο χρονικό σημείο που του καταλογίζονται διαδοχικά επιθετικά σε σκριν, ο Λάσμε είναι ο καλύτερος - σε άμυνα κι επίθεση - παίκτης του Παναθηναϊκού. Αυτός σηκώνει το σκορ, αυτός δεν αφήνει να σκοράρουν οι αντίπαλοι. Και γι' αυτό τρώει σημάδεμα από τον έσχατο των διαιτητών, ο οποίος παίρνει κρίσιμες αποφάσεις υποκαθιστώντας τους δυο πολύ πιο έμπειρους.

      Δ. ΑΛΕΞ.


      Διαγραφή
    4. Εγώ ειλικρινά νομίζω ότι ο Λάσμε ήταν σταθερός, όπως επίσης και ο Τσαρτσαρής στο +1 λίγο πριν λήξει το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    5. Φίλε desti, νομίζω ότι έχεις δίκιο για το κινητό σκριν. Όμως αν τα 2 φάουλ του Λάσμε στο τέλος μπορούν να σφυριχτούν με βάση το γράμμα του νόμου, τότε είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτό στο 4.09 του συγκεκριμένου βίντεο είναι σκανδαλώδες.
      http://www.youtube.com/watch?v=R6P_txeqW0c

      Φυσικά στο μυαλό μας έμειναν αυτά τα δύο στο τέλος που τον έστειλαν στον πάγκο, αλλά και το πρώτο είναι σημαντικό, καθώς είναι ένα ακόμα φάουλ στο μέτρημα και μία κατοχή λιγότερη για μας.Επίσης υπάρχει και το επιθετικό στον Τσαρτσαρή στο 14.40 που κατά τη γνώμη μου είναι εξωφρενικό.Ούτε κινητό σκριν ούτε τίποτα.Σφύριγμα "δε σε αφήνω να πάρεις κεφάλι στα 2 λεπτά που να χτυπιέσαι"

      Διαγραφή
    6. Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό...ιταλοί, γιούγκοι άγγλοι αναφέρονται στη σφαγή του ΠΑΟ από τους διαιτητές (καλά, ίσως όχι "σφαγή", πάντως τα σχόλιά τους είναι αυτού του στυλ), σχεδόν όλοι έχουν παραδεχτεί ότι ο Λάσμε, ο Σόφο και στο τέλος ο Τσαρτσαρής πήραν ανύπαρκτα fouls για να βγουν από την εξίσωση (ή απλά για να μας πουν οι διαιτητές ότι δεν κερδίζουμε), ΑΛΛΑ στην Ελλαδάρα οι γαύροι (και ο desticado...) μας λένε ότι τα fouls ήταν κανονικότατα....

      Ρε desticado, μήπως είσαι γαύρος ? (υπάρχει και η πιθανότητα να είσαι ο Ρήγας, αλλά αυτή είναι μακρυνή....)

      Διαγραφή
    7. Ε αφου ηταν κανονικοτατα του Λασμε ρε φιλε antony τι να κανουμε τωρα...στην αμεσως επομενη φαση πηρατε και ακριβως ιδιο σφυριγμα σε φαουλ του Σαδα.. Επειδη δεν τα χετε συνηθισει να σφυριζονται ειτε στον Λασμε ειτε στον Τσαρτσαρη ειτε στον Μπατιστ σημαινει οτι δεν ειναι?!? Ελεος! stratos83

      Διαγραφή
    8. To "κανονικότατα", όπως ήδη είπα, το βλέπετε εσείς -πιθανολογώ ότι είσαι γαύρος- και ΜΟΝΟ εσείς...καθώς τα σχόλια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη (αρκετά links υπάρχουν και εδώ μέσα αν θες να τα τσεκάρεις μόνος σου) από διαφόρων εθνικοτήτων φιλάθλους λένε αυτό που λέμε και εμείς....άσε εμάς, είμαστε τυφλοί, χαζοί, κλπ κλπ....αλλά ΟΛΟΙ οι άλλοι -από διάφορες χώρες κιόλας- είναι επίσης φίλαθλοι του ΠΑΟ ?!?

      Θα σου πρότεινα να βγάλεις τα κόκκινα γυαλιά μήπως και δεις ότι βλέπουμε και όλοι οι υπόλοιποι....άρα έλιωσε αυτή η καραμέλα, βρείτε άλλη...

      Στο κάτω-κάτω, ήρθε η Kimkhi, μου έκλεισε το σπίτι κανονικά, 50-50 η διαιτησία, ήταν καλύτερη και χειροκρότησα. Ήρθε η CSKA, 45-55 η διαιτησία, αλλά φαινόταν ότι ήταν καλύτερη, πάλι χειροκρότησα. Προχθές ήταν 70-30, δεν με βγάλεις τυφλό ότι όλα ήταν "κανονικότατα"....

      Διαγραφή
    9. Άτομα σαν τον ντέστι έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ πιο "μπασκετικοί" και αντικειμενικοί από εσάς που πάτε να τον αμφισβητήσετε.Όχι να βγαίνουν τώρα όλοι οι άκυροι και να το παίζουν και καλά ειδήμονες των σφυριγμάτων κλπ χωρις καμία επιχειρηματολογία,παραυσρόμενοι ως κοπάδι από τον μαφιόζο προεδρό τους που στην Ελλάδα τον φοβούνται και στην Ευρώπη τον κοροιδεύουν.
      Τουλάχιστον μιλήστε με επιχειρήματα..
      Και οι μόνες 2 καθαρές φάσεις που αδικήθηκε ο Πάο είναι το φάουλ του τόμιτς στον γκιστ,και το αντιαθλητικό στο τέλος που ήταν non-call.Υπάρχει ρητή εντολή για όσους δεν το ξέρουν,πλέον για τα κινητά σκριν όπου "παίζουν έντονα τα χέρια" να σφυρίζονται,και γενικά φέτος ο Πάο είναι η πιο σκληρή ομάδα σε αυτόν τον τομέα με τον λάσμε να δίνει σπρωξιματάκια όπως και ο τσαρτσαρής,και σε πολλές φάσεις ο μασιούλις.Το θέμα είναι ότι δεν κατάφεραν οι διαιτητές να κρατήσουν σταθερή ροή στους καταλογισμούς,αλλά πιθανότατα υπήρξαν και προειδοποιήσεις γι αυτό το θέμα.(πάντα έτσι γίνεται για όσους έχουν παίξει μπάσκετ και ξέρουν...).Μέχρι και ο τσαρτσαρής το είπε ότι δεν αδικήθηκαν.

      Διαγραφή
    10. Πουθενά δεν έγραψα ότι η διαιτησία έπαιξε 50-50. Έπαιξε έδρα. Το αν έπραξε σωστά ή λάθος εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο συζήτησης στο οποία η πράξη μας απαντάει ξεκάθαρα. Επίσης, ένα έμπειρο μάτι, όπως αυτό του Πεδουλάκη, που εδώ που τα λέμε έδωσε και την εντολή, και όχι το δικό μου ή το δικό σας, θα έβλεπε ότι ο Παναθηναϊκός με την σκυλίσια και αξιέπαινη άμυνα που έπαιζε από το πρώτο λετπό, με εξαίρεση το πεντάλεπτο του Banks, θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με φάουλ. Οι Ισπανοί είναι γνωστοί για την ικανότητα/τάση τους να τσιμπάνε σφυρίγματα. Εσχάτως οι Έλληνες πονηρέψαμε και αποδεικνυόμαστε καλοί μιμιτές. Σπανούλης & Διαμαντίδης έχουν υιοθετήσει στο έπακρο αυτήν την τακτική. Όταν, δε, δεν κερδίζουν φάουλ, η γκρίνια πάει σύννεφο. Είναι δεδομένο ότι θα διαφωνήσω με τη συντριπτική πλειοψηφία από εσάς:
      @Δ.ΑΛΕΞ.: πράγματι τα σφυρίγματα δεν είναι μονοκόμματα, αλλά προκύπτουν από μία συνέχεια. Στο ίδιο στυλ σφύριξαν φάουλ του Sada.
      @peris, το ποιόν του Τσαρτσαρή είναι γνωστό, παικταράς και κωλοπαιδαράς από τους λίγους. Αυτά που είπε δεν είναι προϊόντα άφεσης αμαρτιών, αλλά εμπειρίας. Προστάτευσε τα αποδυτήρια, όταν το κλίμα μύριζε μπαρούτι.
      @12:41, στο βίντεο που πόσταρες πετάει ή δεν πετάει τον αγκώνα ο Lasme ακριβώς τη στιγμή της επαφής; Το ευρωπαϊκό μπάσκετ κλίνει προς το NBA βάση προγραμματισμών. Ένας από αυτούς είναι ο συγχρονισμός σφυριγμάτων, τα οποία διδάσκονται οι διεθνείς διαιτητές σε σεμινάρια στην pre-season. Χαρακτηριστική είναι η αποβολή του Obradovic ενταντίον των Spurs αν θυμάμαι καλά, επειδή δεν του άρεσε που οι Αμερικανοί σφύριζαν φάουλ την "αγκωνιά". Φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα εκλίψουν.
      @Antony Marinos: ΑΕΚ είμαι φίλε, γουστάρω το μπάσκετ, όπως όλοι μας και υποστηρίζω τις ελληνικές ομάδες. Σιχαίνομαι ξεφτιλισμένα παραγοντιλίκια από Βασιλακόπουλο, Οικονομίδη, Γιαννακοπουλαίους, Ρήγες, παραδέχομαι, αν και δεν τον χωνεύω, τον Bertomeu για την ώθηση που έχει δώσει στο inernational basketball. Επίσης θεωρώ "εγκληματίες" σε ακόμα μεγαλύτερο βάθμο τους Κόκκαλη & Μαρινάκη, ή τον Γιώργο Βαρδινογιάννη παλαιότερα. Το παρακάτω βίντεο, γαύρος, και μάλιστα υποκειμενικός, δεν θα το πόσταρε ποτέ..

      http://www.youtube.com/watch?v=5_Ogcuz6Zvc&sns=em

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    11. Ρε αδελφέ peris τι άλλο επιχείρημα θες απο το ίδιο το βίντεο;Δες το βίντεο που είπα και πιο πριν και μετά έλα να κουβεντιάσουμε την γνώμη μας.Με το να μας λες άκυρους και παρασυρόμενους σαν το κοπάδι, δεν δίνει κανέναν πόντο στη δική σου επιχειρηματολογία.Αγιοποιείς τον Desti, μόνο και μόνο για να πικάρεις όλους τους υπόλοιπους.Για μπάσκετ μίλα όσο θες,χαίρομαι να σε διαβάζω.Όπως και τον desti, έτσι και σενα, τον madness και άλλους πολλούς, απολαμβάνω να αναλύω και να "μαθαίνω" απο τα γραπτά τους.Εξάλλου εγώ ο ίδιος έχω πει πολλάκις ότι οι γνώσεις μου δεν είναι επαρκείς και ζητάω την γνώμη των άλλων.Όλων, όχι μόνο των Παναθηναικών.Αν το θελα αυτό θα πήγαινα σε οπαδικό σάιτ.
      .Όταν όμως βγάζεις μένος απέναντι στον Παναθηναικό και τον κόσμο του, φρόντισε να έχεις εσύ την κατάληλη δικαιολογία.Δες τις φάσεις του Λάσμε στην αρχή και του Τσαρτσαρή στο τέλος και έλα να μου πεις τη γνώμη σου σε μένα που πάω σαν πρόβατο.Υπάρχει κινητό σκριν;Χρησιμοποιήθηκαν χέρια και αν ναι για ποιον λόγο;
      Δεν το παίζω ούτε ειδικός ούτε είμαι ξερόλας.Πιθανόν ξέρω πολύ λιγότερο μπάσκετ απο σένα.Απόδειξε το μου όμως καταθέτωντας τη γνώμη σου επί της ουσίας και πάνω στα πεπραγμένα και όχι για να βάλεις φυτίλια.Δεν είχα καμμία διάθεση να σου μιλήσω με αυτό τον τρόπο και σου ζητάω συγγνώμη αν σε θίγω,όμως μήπως πρέπει και συ να διορθώσεις τον τρόπο σου;Μπορείς να λες ότι θες, δημοκρατία έχουμε,και το 99% εδώ μέσα λατρεύει να ακούει την αντίθετη γνώμη εφόσον υπάρχει επαρκής συνεννόηση και επιχειρηματολογία, όπως επίσης μισεί την ίδια γνώμη όταν εκφράζεται με κορώνες και καφριλίκια.

      υγ-Η γνώμη μου για τις φάσεις που σου λέω είναι πως Λάσμε και Τσαρτσαρής είναι τελείως ακίνητοι, και τα χέρια τα σηκώνουν λίγο, μόνο για να γλυτώσουν τη σκληρή σωματική επαφή σε πρόσωπο κλπ,σαν κάποιο είδος άμυνας πριν τη σύγκρουση.Είμαι απολύτως διαθέσιμος να ακούσω τον αντίλογο και αν έχω λάθος να μάθω απο αυτό.Όσο για τα δύο επιθετικά του Λάσμε στο τέλος λέω και πάλι ότι με το γράμμα του νόμου είναι φάουλ, αλλά εκεί μετράει αυτό που λένε όλοι απο προχθές -και ο jim -, περί αλλαγής κριτηρίων,Ειδικά όταν ο Κίσσαβος από την Αυστραλία έπαιζε πάλη και ισωπέδωνε με χέρια και σώμα όποιον ήταν στην ακτίνα δράσης του.

      Human Higlight Meat

      Διαγραφή
    12. Ο Τσαρτσαρής φίλε οφείλει να πει αυτά που είπε γιατί αυτός είναι ο ρόλος του. Στους παίκτες δεν δίνεις ποτέ τη δικαιολογία της εις βάρος τους διαιτησίας, γιατί θα την επικαλεστούν εύκολα εκ των υστέρων και θα συμβιβαστούν με την ήττα. Ως παλαιότερος ο Τσαρτσαρής γνώριζε επακριβώς τι ΔΕΝ έπρεπε να κάνει. Η πρόκληση "θορύβου" είναι δουλειά της διοίκησης κι αυτό έπραξε ο "μαφιόζος" που λες, άσχετα αν το "σήκωσε" λανθασμένα: όχι σε ένταση, αλλά με αισθητική που δεν ταιριάζει σε ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού.
      Για το ότι ο φίλος σου είναι μπασκετικός δεν χωράει αμφιβολία. Για το αντικειμενικός, πάλι, πολλές. Αν κι εδώ που τα λέμε ένας γνήσιος μπασκετικός δεν χρειάζεται να δει κάτι περισσότερο από τα δύο σερί επιθετικά στο συγκεκριμένο σημείο, από τον ίδιο (τρίτο) ρέφερι, για να αντιληφθεί ότι ο Λάσμε έφαγε "σημάδεμα"...
      Σου κάνουν αυτά για επιχειρήματα;

      Δ. ΑΛΕΞ.


      Διαγραφή
    13. @Desticado Davarosz

      Ναι, μόνο που του Λάσμε ήταν 4ο και 5ο. Κι ήταν ο MVP του ματς. Ο Σάδα ως τότε ήταν απαρατήρητος, τα έβαλε όλα από κάτω, ελλείψει Λάσμε. Έλειπε ο γάτος, χόρεψαν τα ποντίκια. Φαντάζεσαι να σφύριζε π.χ. πέμπτο φάουλ χθες στον Πρίντεζη και καπάκι για να ισοφαρίσει ένα οποιοδήποτε στον Σιπ; Αυτό ακριβώς έγινε, η ευκολία με την οποία δόθηκε το φάουλ στον Σάδα δευτερόλεπτα μετά ήταν ακριβώς απόδειξη ενοχής.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    14. @Δ.ΑΛΕΞ., θα συμφωνήσω ότι δεν είμαι αντικειμενικός, ούτε προσπαθώ να παίξω αυτό το χαρτί. Δεν υποστηρίζω ούτε εσάς ούτε τον Ολυμπιακό, αυτό ίσως με κάνει πιο ψύχραιμο παρατηρητή, αλλά σε καμία περίπτωση πιο αντικειμενικό. Ότι βλέπω αυτό λέω, δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το άθλημα, ούτε καν από δημοσιογραφικό πόστο ως αρθρογράφος, ώστε να επικαλεστώ την αυθεντία μου, και με τις λιγοστές μου γνώσεις προσπαθώ να τεκμηριώσω ότι γράφω, γι'αυτό και τα κείμενα σεντόνια συχνά-πυκνά. Όσον αφορά το ότι τα φάουλ στον Lasme ήταν 4ο & 5ο, θα σου πω απλώς ότι το μπασκετ δεν είναι ποδόσφαιρο, ώστε ο διαιτητής να κωλώσει να βγάλει δεύτερη κάρτα. Στα χαρτιά πάντα, ακολουθεί ένα μοτίβο και προσπαθεί να τηρήσει μέχρι τέλους, όπως πολύ σωστά επισήμανες στο πρώτο σου σχόλιο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    15. Ρε human αλίμονοο κι αν αναφερόμουν σε κάποιον που απλά εξέφρασε παράπονο προς τη διαιτησία..δε μπορώ να κάθομαι τώρα να κάνουμε σεμινάρια διαιτησίας...το σίγουρο και το πιο σωστό είναι αυτό που είπε κι ο Τζιμ,ότι τα κριτήρια άλλαξαν και οι διαιτητές έχασαν τον έλεγχο.Σίγουρα δεν ευνοηθήκατε,υπήρχαν φάσεις που αδικηθήκατε αρκετά,αλλά δε μπορώ να πω απόλυτα για τα κινητά σκριν αφού εξαρτάται από το πως έχει οδηγηθεί το ματς και με τι κριτήριο σφυρίζουν οι διαιτητές.Γι αυτό και είναι λάθος...Το ότι είναι αμφισβητούμενα πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία...το σώμα αυτού που δίνει το σκριν πρέπει να είναι κάθετο,να μην πετάει ούτε πισινό,ούτε αγκώνες ούτε να σπρώχνει με το στήθος.Το θέμα εδώ είναι ότι μιλάμε για λεπτές φάσεις(που πλήγωσαν τον Πάο) και πετάγεται ένας να χαρακτηρίζει "γάυρους και πανιώνιους,φίλους του ρήγα κλπ.." επειδή πήρε αντίθετη θέση για το θέμα.Γενικά παίρνει αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις το θέμα από τους φίλους του Πάο.
      Μεγάλη νίκη,μεγάλος άρτζι!

      Διαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. Μία ερώτηση Τζιμάρα, για καληνύχτα. Πιστεύεις ακόμα ότι ο Σπανούλης είναι η πιο καυτή μετοχή που κυκλοφορεί στας Ευρώπας; Προσοχή, δεν τον βγάζω σκάρτο, αλλά κατά τη γνώμη σου συνεχίζει να είναι το no1; Η ερώτηση ισχύει και αν εξαιρέσουμε τους Αμερικανούς.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Desti.. Σου απαντώ με ερώτηση. Ποιόν θα έβαζες από πάνω του δηλ. πιό ακριβό..?

      Διαγραφή
    3. Ο Krstic, για κάποιο περίεργο λόγο, αγωνίζεται και φέτος στην Ευρώπη. Όποιος πει ότι δεν είναι ηγέτης, θα του απαντήσω αμερικάνικα: He delivers. Any given Sunday. Από ξένους, ευκολάκι: πριν κανα μήνα θα διάλεγα Pete Mickeal. Στα 35 του

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. με pete mickeal πρέπει να έχεις και ένα ασθενοφόρο πρόχειρο γιατί όποτε κάνει καλή σεζόν,ο θρόμβος πάει στον πνεύμονα κατευθείαν.Ζημιογόνες οι κακές συνήθειες του πρωταθλητισμού βλέπεις...

      Διαγραφή
    5. Αυτό να μην σφυρίζουνε τα βήματα του Σπανούλη ποτέ και μάλιστα να του δίνουν και φάουλ είναι σκάνδαλο, πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω.
      Να τον προστατεύουν ενάντια στο σκληρό παιχνίδι και να παίρνει το faoul πιο εύκολα το καταλαβαίνω.
      Τα 3 εκατομμύρια που ζητάει δεν νομίζω να τα βρει σε καμία άλλη ομάδα εκτός από Φενέρ να τον κάνουν combo με τον Mc Caleb.

      Διαγραφή
    6. Ποιος σου ειπε οτι ζηταει 3? Μιλησατε στο τηλεφωνο και στο πε?? Ασε ξερω οι δημοσιογραφοι....

      Διαγραφή
    7. Ο ίδιος του ο μάνατζερ φιλαράκο το είπε.άστο..

      Διαγραφή
    8. Προσωπικά δεν τον ξέρω οπότε δεν γίνεται να μου το είπε στο τηλέφωνο ούτε πουθενά, ο μάνατζερ του το μετέφερε και επίσης δεν ξέρω αν κυριολεκτούσε ή απλά έριχνε άδεια να πιάσει γεμάτα.
      Aπλά τη γνώμη μου λέω, ότι δηλαδή πιθανότατα να είναι δύσκολο για κάποια ομάδα να δώσει περισσότερα από τα 2,4 που ήδη παίρνει από τον Ολυμπιακό.
      Νομίζω ότι όποια ομάδα ισοφαρίσει αυτό το ποσό θα τον αποκτήσει.
      Προσωπικά θα ήθελα να το δω να κάνει μία ακόμη προσπάθεια για ΝΒΑ και Spurs.

      Διαγραφή
    9. @y0zh1: Επιτέλους και ένας που μίλησε για τα βήματα του Σπανούλη. Δεν μιλαμε για βηματάκι, σαν αυτό που θέλει να απελευθερωθεί ο Ιτούδης, αργό μπάσιμο κανικότατο στη φάση που περνάει ανάμεσα από δύο Τούρκους. Οι star πάντα χαίρουν διαφορετικής αντιμετώπισης σε όλα τα αθλήματα. Ο Σπανούλης, αδερφέ δεν είναι ρολίστας, ούτε παγκίτης. Αυτό προκύπτει βάση ψυχοσύνθεσης. Επίσης θέλει τη μπάλα στα χέρια (εύλογο με τέτοιο ταλέντο). Το δίλλημα "δίνω την μπάλα στον Έλληνα sophomore ή (στον νεότερό του κατά ένα χρόνο) superstar Tony Parker" δεν υφίσταται. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και η παρουσία του Popovic στον πάγκο θα ήταν καλός οιωνός, αλλά ο Σπανούλης δεν είναι prospect ώστε να δουλευτεί κατάλληλα. Μεγάλωσε με μία συγκεκριμένη μπασκετική νοοτροπία. Ακόμα και στο μεγάλο του άλμα, την πρώτη του χρονιά σε ΠΑΟ & Euroleague, λειτουργούσε κατ' αυτόν τον τρόπο και έτσι επελέγει στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  22. καλησπερα τζημ!μια συντομη γνωμη για το αποψινο του οσφπ θα ηθελα απο σενα οπως και το αν μπορει ο παο για δευτερο συνεχες παιχνιδι να ιναι ανταγωνιστικος.σε ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζόρτζ.. Πολύ άστοχες οι δύο ομάδες. αρκετά καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό. Με αυτά τα δεδομένα το +6 των τελευταίων λεπτών -υπέρ μια ελληνικής ομάδας- έμοιαζε με διαφορά ασφαλείας. Ο Παναθηναϊκός φυσικά και μπορεί. Αγωνιστικά δεν έκανε κάτι εξεζητημένο, απλά ήταν η ομάδα που μας αρέσει όλη τη σεζόν για τον δυναμισμό κ την εξυπνάδα της. Άρα, σίγουρα μπορεί..

      Διαγραφή
    2. Jim, μήπως ο Μπαρτζώκας πρέπει να τραβήξει λίγο τα χαλινάρια του Σπανούλη; Καταλαβαίνω και την ανάγκη απελευθέρωσής του star του με προσωπικές πρωτοβουλίες όποτε κρίνει σκόπιμο και την φιλοσοφία των βιαστικών επιλογών, που ακόμα και άστοχες να είναι, δημιουργούν καταστάσεις transition που τις θέλει η ομάδα. Η καταστροφή, όμως, κρίσιμων επιθέσεων, με την διαφορά να εξανεμίζεται στην πιθανότητα ενός εύστοχου τριπόντου που μαθηματικά κάποτε θα έρθει, είναι όσο να 'ναι πρόβλημα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα...!Ωραία ανάλυση να μην το γράφω συνέχεια... Χρήζω ψυχολογικής βοήθειας! Ο ένας μου εαυτός λέει αποκλείεται να τους ξαναπαίξεις στα ίσια έκανες σχεδόν το τέλεια τακτικά παιχνίδι οι παίκτες θα έχουν ξενερώσει που τα έδωσαν όλα και δεν τους βγήκε... εκεί είναι που πετάγεται ο άλλος και λέει κατάλαβες ότι δεν είναι άτρωτοι! Αν μπεις με τσαμπουκά και διορθώσεις δύο λαθάκια θα κάνεις την Ευρώπη να παραμιλάει!!!! Ξέρει κανένας πως διώχνουμε τους δύο εαυτούς μέχρι αύριο το βράδυ ? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ιδιος εαυτος ειναι και σε μενα φιλε μου.Αντε πες...Πφφφφφφφ.....

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛΟΥΜ Κ Ο ΣΜΙΓΚΟΛ ΜΑΖΙ;;;;;

      Διαγραφή
  24. Τζιμάρα, η ανάρτηση ήταν ΠΟΙΗΜΑ!
    Τίποτα άλλο, απλά απολαμβάνουμε και περιμένουμε την επόμενη.
    Α, επειδή είμαι γνωστός ολυμπιακός, έχω απλά να πω για απόψε: ΠΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΩΡΗ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ! Το' χεις ρε ΠΑΟ, κάνε με να αγοράσω και δικά σου κασκολ να σε κυνηγάω ανά την Ευρώπη, να γίνω ο "γαυροβάζελος".
    Ελπίζω σε ματσάρα κι απόψε, ο ΟΣΦΠ έδειξε ψήγματα από πέρυσι, αν συνεχίσει θα την περάσει την Εφές και μας βλέπω με ΔΥΟ ομαδες στο f4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κανεις για οπαδισμο αδερφε,παραμεινε σε ουδετερα πλαισια,οπως ηδη ασυνειδητα κανεις. Μην κοροιδευεις τον εαυτο σου οτι υποστηριζεις καποια ομαδα,απλα γουσταρεις μπασκετακι..δεν ειναι κακο! Φιλικα στ'αληθεια :-)

      Διαγραφή
  25. Απαράδεκτο να μην στηρίζουν οι παίχτες τον ανένδοτο του προέδρου στο σύστημα του ρήγα.Λύση συμβολαίου άμεσα σε όλους,καπέλο ναπολέωντα στον πρόεδρο,φανέλα λεμπρόν τζέιμς μετά (με 6 αστέρια και ένα 7ο να είναι σε φάση loading),είσπνευση κιμωλίας πριν μπει στο παρκέ και καθαρίζει το ματσάκι μόνος του.Και τους διαιτητές τους βιάζει στη μέση του παλαου μπλαουγκράνα για παραδειγματισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. θα το ξαναεπαναλάβω, η Μπάρτσα θα κάνει sweep, είναι μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας.

    Αυτό το εύκολο συμπέρασμα από κάποιον μπασκετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κοιτάς τώρα, αλλά είσαι "κάποιος άσχετος" και προφανώς είτε λίγο γαύρος είτε λίγο εγκάθετος γενικότερα...

      Διαγραφή
  27. Ρε παιδιά η Μπάρτσα το έκανε ντέρμπι για τα εισιτήρια, αν νίκαγε με 30 πόντους ποιος θα πήγαινε στο 2ο παιχνίδι??

    Αυτό το εύκολο συμπέρασμα από κάποιον μπασκετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο σχόλιο με παραπάνω για να μην χάνω και το χρόνο μου...

      Μην κοιτάς τώρα, αλλά είσαι "κάποιος άσχετος" και προφανώς είτε λίγο γαύρος είτε λίγο εγκάθετος γενικότερα...

      Διαγραφή
    2. 11.47 καλο,ηξερε οτι θα χαναμε τις περισσοτερες βολες για αυτο το κανε.σωστος....αυτο λεγεται κληρονομικο χαρισμα φτου σου ρε να μην σε ματιασω.

      Διαγραφή
    3. Μην τους ταΐζεις ρε Αντώνη, επίτειδες τα γράφουν.. Φιλικά πάντα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  28. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να βλέπεις τον μπασκετικό Παο να διαμαρτύρεται για την διαιτησία.
    Ιωνικός, Παγκράτι, Σπόρτιγκ, Πανιώνιος, Περιστέρι και τόσα άλλα υγιείς σωματεία έχουν νοιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει να σε κατακρεουργεί η πράσινη διαιτησία.
    Το ότι αγωνίζεται σήμερα ο Παο στην Α1 και δεν έχει την τύχη πχ του σπορτιγκ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον Ρήγα και τον Δουβή. Δεν αναφέρομε καν στον Μάνο γιατί αυτός ο άνθρωπος ξέρουμε όλοι μας ότι κοιμόταν αγκαλιά με το πράσινο κασκόλ, ναι αυτός που σφύριζε, κατά διαβολική σύμπτωση, σε όλα τα ντέρμπι που έπαιζε τότε ο Παο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο σχόλιο -ξανά- με παραπάνω για να μην χάνω και το χρόνο μου...

      Μην κοιτάς τώρα, αλλά είσαι "κάποιος άσχετος" και προφανώς είτε λίγο γαύρος είτε λίγο εγκάθετος γενικότερα...

      Διαγραφή
  29. Κάποια ομάδα κάποτε πήρε πρωτάθλημα με τον Μπατή, τον Παπαντωνίου και τον Κατσίνη. Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εδώ η διαφορά: δεν πας καλύτερα στο redplanet ? Είτε γαύρος είτε πανιώνιος, εκεί θα βρεις τους όμοιούς σου...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο σηκώνει πολύ συζήτηση.

      Διαγραφή
  30. Καλά και οι άλλοι μην χαίρονται, και αυτοί κωμικοί ήτανε, με τον Κοκορόγιαννη, τον Ραφτόπουλο και τον Κοζάκη βγήκανε δεύτεροι. Έλεος!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγαλλίαση από το να βλέπεις Παο και Οσφπ να διαμαρτύρονται για την διαιτησία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαρακι,δε θελω και δε με ενδιαφερει να σου αλλαξω αποψη,αλλα νομιζω οτι ειναι τουλαχιστον διογκωμενη η αποψη της καταλυτικης ευννοιας της ομαδας μου,ΠΑΟ,στην Α1.
      Βλεπεις οτι δε μπορουν ακομα να μας νικησουν στην Ευρωλιγκα σε σειρα best of 5,οπως ειναι και τα ελληνικα play offs και η φετινη με το καλυτερο ρεκορ Μπαρτσα φτυνει αιμα να μας αποκλεισει για πρωτη φορα σε τετοια σειρα.
      Επισης στα πολυ μεγαλα ματς στο μεγιστο επιπεδο εχουμε 6/6 σε τελικους Ευρωλιγκας (χασαμε μια Σουπρολιγκα,αλλα προσωπικα δε με ενδιεφερε καθολου αυτος ο τιτλος,που θα μας εκανε και κακο αν τον παιρναμε).
      Αρα πχ στους τελικους Α1 δεν ηταν ευκολο να χασουμε σε 5 ματς 3 φορες.Περα απο Ομπραντοβιτς vs Καζλαουσκας,Γκερσον,Γιαννακη,σκεψου οτι μεχρι προπερσι ειχαμε με το Διαμαντιδη και το Σπανουλη,Σαρας,Σισκα παιχτες απιστευτες προσωπικοτητες για τα μεγαλα ματς.Πολυ καλοι παιχτες και οι Πεν,Ακερ,Τσιλντρες,Τεοντοσιτς,αλλα χανουν στη ζυγαρια,αρα ισως (;) να μπορουσαν και να χασουν το πρωταθλημα γιατι ηταν σε πιο κατω επιπεδο απο τους απο πανω και οχι γιατι απαραιτητα σφαγιαστηκαν διαιτητικα.
      Παρολα αυτα,αυτο που λες γινεται παντα.Κι ο Αρης παλαιοτερα νομιζω σπρωχνοταν καπως στην Ελλαδα (ημουν με τον ΠΑΟΚ τοτε και αρκετα μικρος για να το πω με βεβαιοτητα απο πλευρας κανονισμων),αλλα στην Ευρωπη και τα φαιναλ φορ που επαιξε διαμαρτυροταν και σωστα με τις διαιτησιες που ειχε.Δεν δικαιουταν να το κανει;

      Διαγραφή
    2. Ενα θα πω που διαβασα να λεει ο Ιβκοβιτς που λυνει ολες τις αποριες των γαυρων γιατι δεν επαιρναν πρωταθλημα τοσα χρονια πριν.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ.Ο Ιβκοβιτς αποκαλυψε οταν σε ενα δειπνο που ειχε με προηγουμενους παιχτες του γαυρου ειπε οτι η ατμοσφαιρα ηταν λεει παγωμενη και ολοι επαιζαν με το κινητο τους.Ο Παο ειχε αλλο δεσιμο,οι παιχτες ηταν παρεακι.Αυτη ειναι η διαφορα των προηγουμενων γαυρων παιχτων.Ο Ιβκοβιτς κλαιγοτανε για την διαιτησια αλλα το ειπε καποια στιγμη περσι,αυτο ηταν το κλειδι και για τον ιδιο οπως αποκαλυψε.

      Διαγραφή
    3. @1:09 να αγιάσει το στόμα σου!!!

      Διαγραφή
  31. Νομιζω προπονητης της χρονιας ο Πεδουλας.
    Με 15 μεταφραφες,χαμηλοτερο μπατζετ,εχθρικες διαιτησιες να εχει φτιαξει ενα τοσο σκληρο συνολο που χανει στην Μπαρτσα που τοσους μηνες τωρα προσπαθουσαν να την κερδισουν στον ομιλο και κανεις δε μπορουσε,παιρνει δικαωματικα τον τιτλο.
    Τι να πεις για τον Ουκιτς,που απο σκορερ και καθολου πασερ ειχε παλι προχτες σε τοσο μεγαλο ματς 7 ασιστ με 1 λαθος (και τοχει κανει σε αρκετα ματς απο τον τελικο του κυπελλου και μετα) να του αλλαζει με νεους συμπαιχτες κιολας τοσο πολυ την αγωνιστικη συμπεριφορα και τοσο γρηγορα μεσα στην ιδια χρονια και απο αποτυχημενη,βιαστικη επιλογη του καλοκαιριου (με τα σουπερ υπερβολικα 800 που παιρνει και πως θα τον ξεφορτωθουμε του χρονου,να λεμε πια οτι ειναι αναποσπαστο κομματι του παζλ για το επομενο ροστερ).
    Για τον Γκιστ μια απο τα ιδια...
    Ο Μαχμουτι με πολυ πιο ακριβο ροστερ ειχε χαλια regular season,μετα ενα σουπερ πρωτο γυρο top16 και μετα παλι χαλια.
    Ο Κουρτιναιντις πολυ καλος,αλλα το 7-7 και να μενεις εξω σε τετοιο ομιλο δεν πας και για coach of the year.
    Πασκουαλ,Μεσινα ειναι στις ομαδες με τα καλυτερα ρεκορ,ροστερ,χρημα αλλα ακριβως για αυτο,μονο αν παρουν κουπα θα αξιωσουν τον τιτλο.
    Κι ο Ομπραντοβιτς με τα πλουσια ροστερ αν δεν επαιρνε Ευρωλιγκα δεν επαιζε για προπονητης της χρονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγώ δεν κρατάω κανένα μίσος στον Μάνο, ήταν απλά ρομαντικός, όσοι είχαν συζητήσει μαζί του στα πηγαδάκια μετά τα παιχνίδια, ξέρουν ότι το έλεγε ευθέως ότι είναι άρρωστος παναθηναϊκός, το πρόβλημα το έχω με τους Ρήγα και Δουβή οι οποίοι δεν είχαν ομάδα, απλά ήταν φραγκοφονιάδες, απλά τους τα ακούμπαγε ο Μαλακατές και σφυρίζανε μαργαριτάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ευτυχώς ξαναενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έγκρισης σχολίων...και ζητώ συγνώμη από τον/τους mods για την δική μου μικρή "απρέπεια" σε προηγούμενο σχόλιο....αλλά πάει γυρεύοντας...

    Για τον γαύρο δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν το είδα το ματς. Κρίνοντας όμως μόνο και μόνο από τα στατιστικά, συνολικά κακό ματς, πολλοί παίκτες και των δύο ομάδων κάτω του αναμενόμενου, αλλά η Εφές είχε 1/19 (!!!!) τρίποντα, τα fouls ήταν 21-16 (με την Εφές να παίζει πολύ μέσα στη ρακέτα από ότι βλέπω, άρα περισσότερες επαφές), και οι βολές 18-7 (!!). Όλα τα άλλα στατιστικά είναι ίδια ή παραπλήσια, άρα ΟΛΗ η διαφορά χθες ήταν αυτά τα τρία σημεία.

    Κοινώς αν το ίδιο ματς επαναληφθεί την Παρασκευή, θα γίνει το 1-1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Den eida to mats". Mipos na deis to mats tote? Apo ta rankings twn psilwn tous ekrines oti epaixan poli mesa sti raketa?

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς, από τα stats, νομίζω ήταν προφανές από το "κρίνοντας όμως μόνο και μόνο από τα στατιστικά...". Πάντως 5% σε 3PFG δεν έχω ξαναδεί σε ματς ευρωλίγκας...

      Διαγραφή
  34. τελικα ο ομιλος του ΠΑΟ ηταν ο πιο δυσκολος.Η Ρεαλ συνετριψε την φορμαρισμενη Μακαμπι,η ΤΣΣΚΑ την Καχα,η Μπαρτσα τα βρηκε σκουρα απο τον 4ο Παο.Ο γαυρος δυσκολευτηκε με την επισης ντεφορμε Εφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den to ixera oti teleiosan kiolas ta playoff. Tha doume poios tha dyskolepsei poion. Thumisou oti apo omilo tou Olumpiakou emeinan ektos i Khimki kai i Sienna, pou exoun kerdisei fetos OLES tis omades tou omilou tou Panathinaikou.

      Διαγραφή
    2. απολλειστηκαν γιατι η μεν Σιεννα ειχε τραυματιες δυο βασικους παιχτες και η Κιμκι ντεφορμαριστηκε στην πιο ακαταλληλη στιγμη, μαθε το λοιπον.Ο ομιλος του γαυρου ηταν πιο ευκολος μονο η Μπαρτσα ξεχωρισε.

      Διαγραφή
    3. Η κιμκι μονο μας νικησε α) πρωτον επειδη ειμαστε ασυνδετοι στην αρχη-αρχη και β) μας κερδισε στον ποντο μετα την δεκαλεπτη μονο προετοιμασια που εδωσαν στον Παο αφου γυριζε δυο ωρες η ομαδα μεσα στο πουλμαν.Η θελεις να σου θυμισω την σφαγη των διαιτητων στο τελος για να μην παει Ρεαλ-Μπαρτσα στον ιδιο ομιλο.

      Διαγραφή
    4. Επειδη ησασταν στον ''δυσκολο'' ομιλο θα επρεπε να ειστε τυχεροι γιατι στα σταυρωματα παιξατε με ομαδα απο τον ''ευκολο'' ομιλο και οχι να κλαιγεστε.

      Διαγραφή
    5. ασε τις ειρωνιες η Μπαρτσα σας εριξε και 19 ποντους μεσα εξω ειναι η καλυτερη ομαδα μαζι με ΤΣΣΚΑ.Οσο για την τυχη του γαυρακου καποια στιγμη τελειωνει.

      Διαγραφή
    6. O Gavrakos einai tyxeros?

      Eseis pou brikate ti Barca xwris ton kalutero paixti tis sta playoff na fantastw eiste axioi kai kerdizete me to spathi sas?

      Διαγραφή
  35. ΜVP του Eurocup ο Νικ Καλάθης. Είμαι και εγώ σε αυτούς που δεν συμφώνησαν με την επιλογή του να φύγει χωρίς καν να δει πως θα είναι η επόμενη μέρα του ΠΑΟ και να υποβαθμιστεί στο Eurocup αλλά φαίνεται να δικαιώνεται. Πήγε σε ομάδα που είναι ξεκάθαρος ηγέτης, παίζει πολύ και γεμίζει τις στατιστικές του, σίγουρα ο ανταγωνισμός δεν είναι ο ίδιος αλλά αν πάρει το Eurocup θα αγωνιστεί του χρόνου Ευρωλίγκα. Αν είχε μείνει στην ομάδα λέω ότι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο γκαρντ από αυτόν για το προφίλ ομάδας που έχει κάνει ο Πεδουλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, Καπόνο και ξερό ψωμί, να του ζητήσει αμέσως συγνώμη ο RG έτσι ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα για την επιστροφή του.

      Καπόνο σε χρειαζόμαστε, γυρνά πίσω, λυπήσου μας!

      Διαγραφή
    2. Εάν έπαιζε ο Καπονάκος με την Μπάρτσα θα το είχαμε στο τσεπάκι μας το παιχνιδάκι.

      Διαγραφή
    3. Φίλε madness με Καλάθη πιστεύω πως θα ήμασταν εξαιρετικοί και με πολλές πιθανότητες για κούπα στην φετινή ευρωλίγκα.Ήταν λάθος του που αποχώρησε το καλοκαίρι χωρίς να περιμένει καν μία πρόταση ή να δει ποια μπορεί να είναι η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο μετά το μεγάλο Ζοτς.Τα χρήματα αυτά βέβαια δεν θα τα έβλεπε καν στο φετινό Παο αλλά θα μπορούσε να τα αποκτήσει μετά από μία 2ετία,όντας ο νέος ηγέτης της ομάδας μετά την αποχώρηση του ΔΔ.
      Μπορεί να ακουστεί κάπως,αλλά θεωρώ πως ο Κίτσεν σε αυτά τα ματς θα προσέφερε πολλά περισσότερα στην ομάδα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και στον έλεγχο των ριμπάουντ.Μπορεί στην επίθεση να ήταν διστακτικός αλλά στην άμυνα ήταν πολύ χρήσιμος.Είχε ύψος,αλτικότητα και έφεση στο ριμπάουντ..

      Διαγραφή
    4. για φαντασου να ρχοτανε δανεικος για τα πλει οφ ο Καλαθης αφου τελειωνει το πρωταθλημα τους.

      Διαγραφή
    5. να ζητησει συγγνωμη χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!γιατι επειδη δεν τον εβαλε σε εναν αγωνα.Ασε μας ρε εδω ολοκληρος Σαρας και δεν παιζει καθολου σε πολλα παιχνιδια και δεν λεει τιποτα.Ακου να ζητησει συγνωμη,απο το ξιπασμενο αμερικανακι.

      Διαγραφή
    6. Πες τα ρε Madness!!! Ο Καλάθης δεν είναι κατ'εξοχήν "playmaker Πεδουλάκη", βέβαια. Αντί του Banks, πάντως, θα συνέθετε μία φανταστική backcourt με τον Διαμαντίδη. Τον Ukic, όσο παραμένει είτε δισταικός είτε υπέρ το δέον εμφατικός, δεν μπορώ να τον συμπεριλάβω.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. Όλοι οι παναθηναικοι είμαστε μπιλμπαο το σαββατο. Να μην πάρει κατευθείαν εισιτήριο η κουμάντο και να συζητηθεί ενδεχόμενο επιστροφής του νικ που θα θέλει και ο ίδιος επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Ακριβώς οτι λείπει γρήγορος, καλός οργανωτης, φοβερός αμυντικος

      Διαγραφή
    8. Κουμάντο = κουμπαν

      Διαγραφή
  36. Τραγική και η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βάλτε δίπλα και την επιστολή Μπερτομέου, που ουσιαστικά καταδικάζει κινήσεις σαν αυτή της ΤΣΣΚΑ ,απευθυνόμενος στον Παναθηναϊκό όμως, και καταλαβαίνεται σε τι στάδιο βρίσκονται εκεί στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την εντυπωση οτι η ανακοινωση της ΤΣΣΚΑ ειναι αντιδραση στην προτερη ανακοινωση του ΠΑΟ περι μεθοδων Τσαουσεσκου κλπ.

      Ολη αυτη η ιστορια με τις ανακοινωσεις για μενα δειχνει ποση ανωριμοτητα διακρινει το ΔΓ και τους παρατρεχαμενους του. Ισως ο Παναθηναϊκος να μην πληρωσει τετοιες ενεργειες άμεσα, αλλα ειναι σιγουρο οτι θα τις πληρωσει σε βαθος χρονου.

      Οι ξενοι φτιαχνουν business plans για διαρκεια χρονων και δεν θ' αφησουν κανενα "τρελο" να τους χαλασει τα σχεδια για ψυλλου πηδημα ειδικα οταν προερχεται απο μια χωρα οπως η Ελλαδα στη φαση που ειναι τωρα.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  37. Από τη μία δεν πρέπεις να σκύβεις το κεφάλι και να μαζεύεις διαιτητικές φάπες... ( Για μένα πέρισυ η διαιτησία του ημιτελικού ήταν πολύ χειρότερη και σε πολύ πιο σημαντικό παιχνίδι απτο προχτεσινό) Από την άλλη δεν μπορώ να βρω όφελος στα μέτωπα που ανοίγει ο ΔΓ εναντίον όλων... Πλέον είμαστε σε πόλεμο με CSKA euroleague και Ρήγα... Μακάρι να βγει σε καλό στην ομάδα... Απτα σημερινά σφυρίγματα θα καταλάβουμε πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά μιλώντας πάντα με τον ντόρο που έχει γινει αυτές τις μέρες θα είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί ώστε να μη δοθεί το παραμικρό δικαίωμα ώστε οι 'διαμαρτυρίες' να αποκτήσουν υπόσταση... τουλάχιστον έτσι το βλεπω εγώ

      Διαγραφή
  38. Jim,τα κοψίματα του σάδα μέσα στη ρακέτα καθοριστικά.Εξαιρετικός ο Πεδουλάκης,αλλά πραγματικά ο Πασκουάλ ακόμα κι αν αποκλειστεί τώρα στους 8,για μένα είναι πολύ ψηλά στους προπονητές της Ευρώπης κάνοντας σπουδαία πράγματα,πολύ έξυπνος και δημιουργικός κόουτς.Τζιμ,διέγνωσες κάποια σημαντική αδυναμία του ΔΔ στην άμυνα?Είδαμε φάσεις που ο ΔΔ έκλεινε μέσα να βοηθήσει,αφήνοντας και τον σάδα ελεύθερο,αλλά ήταν πολλές οι φάσεις που δεν βοηθούσε ουσιαστικά στην άμυνα κοντά στο καλάθι και άφηνε ακόμα και τον χουέρτας ελεύθερο χωρίς να σηκώνει καν το χέρι του.Σε 2 φάσεις ,ενώ δεν βοήθαγε σε άλλο μαρκάρισμα,άφησε τον σάδα να κάνει ότι θέλει.Στη μία "έφαγε" το λέι απ,στην άλλη έκανε ένα σουτάκι από γωνία που το ξέρασε το καλάθι.Λείπει η αμυντική φλόγα του μεγάλου αυτού παίκτη φέτος,και κατ'εμέ είναι και λίγο άδικο το να συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για το βραβείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΔΔ δεν ξοδευει δυναμεις,επαιζε λιμπερο σχεδον σε ολο τον αγωνα φανταζεσαι να πηδαει ψηλα για ταπες τι ενεργεια θα χανε.Χτες ο Κατσιβελης που ειναι μωρο μπροστα του επαιξε ελαχιστα και ζητησε αλλαγη μετα απο δυο τρια τρεξιματα γιατι λεει δεν ειχε αλλη αντοχη.

      Διαγραφή
  39. Να πω επίσης οτι φάνηκε η μεγαλύτερη πληρότητα της μπάρτσα στο τέλοςπου είχε μπορεσει να καλύψει ο άρτζι πιο πριν.Η μπάρτσα είχε την εναλλακτική να ακουμπήσει τη μπάλα στον εκπληκτικό τόμιτς,που η τεχνική του τρομάζει,ενώ όταν μπορείς να σκοράρεις και να πασάρεις με την ίδια ευκολία στο ποστ δίχως να είσαι αργός(λάζαρος) σε κάνει παίκτη -ΘΑΝΑΤΟ-.(mvp και της χρονιάς.)Σε συνδυασμό με το αποτελεσματικό,συνεχές και εύλογο πικ'ν'ρολ με αρκετούς παίκτες φάνηκε ένα τικ παραπάνω η μπαρτσελόνα.Ο Πάο εν τη απουσία λάσμε ήταν στάσιμος δίχως λύσεις,κατ'εμέ χρειαζόταν μια είσοδο ούκιτς στο καλάθι με την επιλογή του σπλιτ άουτ που έχει λειτουργήσει καλά στα τελευταία λεπτά φέτος για τον Πάο σε πολλά παιχνίδια.Παίζει μεγάλο ρόλο όπως είπες η ψυχολογική κατάσταση των 2 ομάδων πλέον...Θα φανεί αν η Μπάρτσα θα είναι "ξενερωμένη" που όλη τη χρονιά είναι κλάσεις ανώτερη από τους αντιπάλους της και τώρα πάνε να καταστραφούν όλα.Είχα πει ότι είνια βαρόμετρο παίκτες σαν τους λόρμπεκ-χουέρτας-ναβάρο που αυτομάτως με μια καλή εμφάνιση την βάζουν ένα επίπεδο πιο πάνω και πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη από τους πράσινους εντός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δύο πράγματα ενόψει του αποψινού: 1) η Μπάρτσα έχασε πολλά ελεύθερα σουτ την Τρίτη και 2) ο ΠΑΟ ζήτημα να έκανε έναν αιφνιδιασμό σε όλο το παιχνίδι.

    ΥΓ: Ο Τσαρτσαρής έπρεπε να πάρει εκείνο το σουτ στο τέλος που ήταν μόνος του στην κορυφή:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jim στη euroleague αφού δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο οι πρωταθλήτριες ομάδες έγινε ένα κλειστό club χωρίς καμία αξία το έπαθλό της, κάτι σαν το κύπελλο ράπαν στο ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλη μας επιτυχια σμρ, θελω να δω τον αρτζι να μν φοβαται τα παιχνιδια και να χτυπαει και στην επιθεση!! δν ειναι λογικο να ειναι μαζι στην 5αδα οι 2 απο τους χειροτερους αμυντικους στην ευρωπη και να μν τους χτυπαμε!!! Εχει κανει λαθη ο κοουτς αλλα αξιζει να μεινει κ του χρονου.. αρκει να βαλει και νερο στο κρασι του για το θεμα παιχτη πανιωνιο!!! ααχχαχα αν αληθευουν οι φημες βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πρώτος ο Γάλλος Εντί Βιατόρ, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, και ο Ιταλός κ. Καρμέλο Πατέρνικο, που θεωρούνται έμπειροι διαιτητές. Σχόλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολύ στιβαρός συνολικά ο ΠΑΟ προχθές και πραγματικά εξαιρετικός στην άμυνα (με κάποια λελογισμένα ρίσκα με τα οποία άλλοι διαφωνούν όπως ο Desti, άλλοι τα αποδέχονται). Γενικά θα μπορούσα (;) να χαρακτηρίσω υπόδειγμα "ελληνικού" τρόπου παιχνιδιού αυτό που παρουσίασε, το οποίο ψαλίδισε την υπεροχή της Μπαρτσελόνα σε επιθετικό ταλέντο. Δυστυχώς όμως αυτό το παιχνίδι έρχεται και με κάποιους εγγενείς περιορισμούς με τον κυριότερο να είναι το χαμηλό σκορ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως να κερδίσεις εκτός έδρας μια κορυφαία ομάδα βάζοντας 65 ή με παράταση 70 πόντους, απλά δε φτάνουν (και έστω και αν γίνει μια φορά, σε σειρά αγώνων είναι σχεδόν σίγουρα πως θα γυρίσει μπούμπερανγκ στα μούτρα σου)...

    Μια επιλογή θα ήταν να ανοίξει το ρυθμό και να προσπαθήσει να τρέξει αλλά αυτό ίσως ξεζούμισει ένα ήδη πολύ περιορισμένο ρόστερ ενω υπάρχουν και 3-4 παίκτες που δε κάνουν για τέτοιο παιχνίδι, όπως ο Σόφο ή ο Τσαρτσαρής, οπότε οι επιλογές παικτών γίνονται ακόμα λιγότερες. Μια άλλη επιλογή θα ήταν (ωχ, ωχ, ωχ ακούω τις κατάρες να έρχονται) να γίνει πιο εγωιστής ο ΔΔ και να πάρει σουτ, προσπάθειες. Στις τελευταίες 10-15 επιθέσεις του ΠΑΟ προχθές είναι ζήτημα αν γίνανε 4-5 σωστές επιθέσεις με τον ίδιο να τελειώνει 1 ή 2 μόνο. Ως ουδέτερος παρατηρητής προτιμώ 100 φορές να δω τον καλύτερο παίκτη της ομάδας να παίρνει τα τελευταία σουτ παρά 7 ριμπάουντ. Μπράβο του για τη προσπάθεια αλλά πέρα από το να γεμίσει το PIR, δε μου λέει απολύτως τίποτα αυτό. Άς αφήσει τα ριμπάουντ για τους "χαμάληδες" και ας φυλάξει την ενέργειά του για εκεί που μετράει. Μέχρι πέρυσι με τα ρόστερ πολυτελείας ας έφερνε και τα νερά στα τάιμ-άουτ, κανένα πρόβλημα. Φέτος όμως για την υπέρβαση της ομάδας ΤΟΥ, για λιγα έστω παιχνιδια πρέπει να αλλάξει και να βγει μπροστά όσο πιο εμφατικά γίνεται.

    Ο Πεδουλάκης ελπίζω να απέδειξε και στους τελευταίους δύσπιστους πως δεν είναι τυχαίος, μυρωδιάς και κάτι άλλα τρελά που έχουν γραφτεί εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ωραίος Πανάγο... γιατί κατάρες? Επειδή λες την γνώμη σου όμορφα και ωραία? Μπράβο ρε φίλε!

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα σε όλους.
    Με βάση όλα όσα έχουν συμβεί από το τέλος του ματς της Τρίτης μέχρι τώρα και όσα πρόκειται να συμβούν από τώρα και μέχρι την έναρξη του 2ου ματς το βράδυ, προκύπτει ένα αβίαστο συμπέρασμα : Το ματς έχει γίνει ρουλέτα λόγω εξωαγωνιστικών παραγόντων. Καταρχήν, άδικο για τις ομάδες και για το παιχνίδι, λέω εγώ. Εξηγούμαι :
    Όλη αυτή η ιστορία των ανακοινώσεων, των ανταπαντήσεων και του χαρτοπόλεμου δεν ξέρω ποιόν θα επηρεάσει και πόσο. Την Μπαρτσελόνα; Τον ΠΑΟ; Τους διαιτητές; Την διοργανώτρια αρχή; Την ΤΣΣΚΑ; Τους Ισπανούς φιλάθλους; Τους Έλληνες φιλάθλους; Τους φίλους του μπάσκετ γενικότερα; Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω το όφελος αυτής της κωμικοτραγικής κατάστασης. Και επειδή σ’ αυτήν εμπλέκονται διάφοροι σχετικοί και άσχετοι, θα εστιάσω στη στάση της ομάδας μου. Δεν έχω καταλάβει αν η αντίδραση του ΔΓ ήταν προϊόν του παρορμητικού του χαρακτήρα ή ήταν κίνηση τακτικής για να έχει καλή διαιτησία σήμερα. Αν είναι το πρώτο, τότε θα πρέπει να μάθει να συγκρατεί την οργή και το θυμό του γιατί δεν είναι, πλέον, ο γιος του Προέδρου αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος. Είναι ηγέτης μιας ομάδας που υπερβάλλει εαυτόν από την αρχή της σεζόν και κινδυνεύει να χάσει τον προσανατολισμό της από τέτοιου είδους χειρισμούς. Αν είναι το δεύτερο, τότε αποδεικνύεται ότι έχει αντιγράψει τακτικές δεκαετίας ’80 του στυλ «φωνάζω τώρα για να πάρω κάποια σφυρίγματα μετά», οι οποίες μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχουν. Η αλήθεια είναι ότι το πράγμα πάει να μαζευτεί από την πλευρά του, διαβάζοντας την ανακοίνωση-απάντηση στον Μπερτομέου περί δημοσιευμάτων των ΜΜΕ αναφορικά με τις δηλώσεις του (δηλ. δεν παραδέχεται ότι τις έκανε). Επιπλέον, αυτό που πρέπει να απασχολήσει την διοίκηση της ΚΑΕ μετά το σημερινό ματς, ιδίως αν έχει γίνει το 2-0, είναι ο τρόπος αντίδρασης του κόσμου που θα πάει την άλλη εβδομάδα στο 3ο ματς στο ΟΑΚΑ. Θα αρχίσουν τα κλασσικά «προστατέψτε την ομάδα από τιμωρία»; Δεν νομίζω ότι φτάνει. Δεν είναι τόσο εύκολο να πεις στον οπαδό να είναι ήρεμος όταν εσύ ο ίδιος τον έχεις φορτώσει. Χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

    Υ.Γ. 1 Από την πρώτη στιγμή σε ποστ της προηγούμενης ανάρτησης υποστήριξα ότι ο ρόλος των διαιτητών ήταν καθοριστικός. Η διαφωνία μου είναι στον τρόπο αντίδρασης του οργανισμού ΠΑΟ.
    Υ.Γ. 2 Αντί να ασχολούμαστε με το ματς και τα αγωνιστικά, μας απασχολούν τα γύρω-γύρω. Κρίμα δεν είναι;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα παρακαλούσα τον Αντώνη Μαρίνο (σοβαρά και χωρίς δόση ειρωνείας) να είναι περισσότερο ευγενικός και εγκρατής και λιγότερο στομφώδης στα σχόλιά του, τουλάχιστον όταν αυτά απαντούν σε επώνυμα σχόλια και όχι troll. Επίσης το να χαρακτηρίζει οποιονδήποτε έχει διαφορετική απόψη από τον ίδιο ως "γάβρο" με ξεκάθαρα ειρωνική και μειωτική πρόθεση είναι αχαρακτήριστη και (μετά από τόοοοση επανάληψη) βαρετή.

    Δεν το παίζω συνήγορος των αποδεκτών των σχολίων του Αντώνη, ούτε ηθικολογώ σε ενα μπασκετικό μπλογκ λες και είμαστε κορασίδες, απλά δεν αντέχω άλλο τέτοια συμπεριφορά και ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και πιο πριν, δεν είπα/είπαμε τίποτα όταν ήρθε η Khimki μέσα στο ΟΑΚΑ και μας κέρδισε (άλλο τι έγινε έξω), ή ακόμα και η CSKA που, παρ΄όλο που πήρε 2-3 σφυριγματάκια, ήταν καλύτερη και έπρεπε να κερδίσει.

      Όταν όμως έχει γίνει ότι έχει γίνει, όλος ο κόσμος (πλην -παραδόξως- CSKA και φυσικά Μπάρτσα) λέει το προφανές που είδαμε όλοι, και έχω σχόλια του στυλ "καλά να πάθετε" ή "καμία σφαγή, 50-50, μην πούμε ότι πήρε σφυρίγματα ο ΠΑΟ", sorry αλλά δεν έχω νερό στις φλέβες μου, αίμα έχω και ας μην βράζει τόσο τώρα όσο πριν από 25 χρόνια...

      Όσο για το "γαύρος", επίσης έχουμε αναφερθεί επανηλειμμένως, δεν το λέμε εμείς, το σύστημα του ΟΣΦΠ το έχει μοστράρει φάτσα-κάρτα ακόμα και με εφημερίδα.

      Παρ'όλα αυτά, ακριβώς λόγω του ύφους, του στυλ και της ποιότητας του παρόντος blog, έχω ήδη ζητήσει συγνώμη από τους mods και ζητώ τώρα από όποιον άλλο συνblogίτη παρεξηγήθηκε ή προσβλήθηκε από σχόλιό μου.

      Διαγραφή
    2. Το έχασες το νόημα, δεν με ενδιαφέρει η διατησία αλλά η ποιότητα του λόγου σου. Άν πιστεύεις πως ο DD ή ο Άρης έγραψαν με ύφος ανάλογο του δικού σου και άξιζαν τέτοιας απάντησης με γεια σου με χαρά σου, επίτρεψέ μου όμως να πιστεύω πως ήταν απρόκλητη η "επίθεση".

      Όσο για το "γάβρος", αμα με ρωτήσεις τι ομάδα είμαι θα σου πω γάβρος, Θρυλάρα, Ολυμπιακός, επομένως δε με προσβάλει ο όρος από μόνος του αφού τον χρησιμοποιώ και γω ο ίδιος, αλλά η υποτιμητική χρήση της λέξης η οποία τυχαία (;) και κατά συρροή γίνεται ΜΟΝΟ από εσένα και κανένα άλλο επώνυμο χρήστη του μπλογκ αυτού. Για να γίνω πιο σαφής μέτρα πόσες φορές έχεις γράψει "για να λες αυτή την ανοησία γαβρος θα εισαι" και άλλα ανάλογα (ή τώρα τελευταία "Πανιώνιος") και θα καταλάβεις τι εννοώ. Είναι ένδειξη ελάχιστου σεβασμού να σταματήσεις να το κάνεις αυτό.

      Αυτά...ας μη μακρυγορήσω (το έχω κάνει ήδη άλλωστε). Οι πάντες κρίνονται από τη συμπεριφορά τους πέρα από τις απόψεις ή τις γνώσεις τους.

      Αυτά...

      Διαγραφή
    3. Μα ακριβώς στο περιεχόμενο της απάντησης περί διαιτησίας πιάστηκα και εγώ...sorry, αλλά δεν θα δεχτώ κανέναν και για κανένα λόγο να με βγάλει τυφλό, άσχετο ή ηλίθιο (δεν είμαι τίποτα από τα τρία). Αν αυτή η στάση μου σε ενοχλεί, τότε απλά θα φροντίσω/φροντίσουμε να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας με το να μην αλληλεπιδρούμε...

      Το αυτό ισχύει και για το "γαύρος": χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη με ακριβώς τον τόνο/ύφος που περιγράφεις για να απευθυνθώ σε άτομα που με έχουν φέρει στα άκρα...όπως έχω πει και αλλού -και εδώ μέσα- ο κουμπάρος μου και ο νονός της κόρης μου είναι ολυμπιακοί, θα συζητήσω με τις ώρες με αυτούς -και άλλους ολυμπιακούς- για ότι άθλημα υπάρχει...με "γαύρους" όμως προτιμώ να μην συζητώ, για προφανείς λόγους ψυχικής ηρεμίας όλων των εμπλεκόμενων μερών...

      Διαγραφή
  47. Jim, αυτο το ΝΒΑ κάρφωμα του Gist οταν παει να ποστάρει τον Lorbek και ξαφνικά αλλάζει κατεύθυνση απο που βγήκε ? Τρόμαξα λίγο να σου πω την αλήθεια εκεί.. Καλή τύχη στην ομάδα σήμερα
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΟΥ....ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!!
    ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΜΡ....ΤΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΕ ΜΟΥ!!
    ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...Η ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣΣΣ!!!!

    NEWBURY 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. rosacea laser treatment Pocono Manor

    Take a look at my homepage; Metz rosacea specialist

    ΑπάντησηΔιαγραφή