Athlenda

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Till death..




Oι ελληνικές ομάδες δεν τα κατάφεραν στα τέταρτα παιχνίδια που θα τους έστελναν στον παράδεισο του Λονδίνου, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.. Τώρα πλέον η πρόκριση περνά από την διαδικασία, το τούνελ, του ψυχοφθόρου 5ου ματς.. Το Hoopfellas αναλύει..


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


-Σε ένα κυριολεκτικά  ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είχε στήσει το κατάλληλο σκηνικό για να γράψει ιστορία παίρνοντας την τρίτη νίκη και την πρόκριση απέναντι στη Μπαρτσελόνα αλλά για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το ρητό ότι το πιο δυνατό ένστικτο στον άνθρωπο είναι αυτό της επιβίωσης. Οι Καταλανοί έχουν παίξει (και μείνει όρθιοι σε)  πολλά τέτοια ματς και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι  καμιά χθεσινή ομαδούλα ούτε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι κάνα τυχαίο παιχτάκι.. Αυτό νομίζω το αντιλήφθησαν στο 4ο ματς όσοι δε το είχαν αντιληφθεί μέχρι τώρα..  Δυστυχώς, μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα ο Παναθηναϊκός και ο δικός του ηγέτης έκαναν το χειρότερο παιχνίδι τους στη σειρά και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.


-Ο Τσάβι Πασκουάλ  έπνιξε τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας και πάλι τη μάχη των πάγκων, ενώ παράλληλα κατάφερε να εμφυσήσει στην ομάδα του τον αέρα «παίζω καλά με τη πλάτη στον τοίχο», σημαντικό προνόμιο για έναν προπονητή.  Η πολυσυζητημένη ζώνη του που έχει μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό δεν είναι κάτι σύνθετο. Θα το χαρακτήριζα –με τη δομή και τις πολύ συγκεκριμένες αρχές που την έχει στήσει- καθαρά δημιούργημα πρακτικού (σημαντικό αυτό) έξυπνου και με πίστη σε αυτό που έχει διαβάσει –στα 3 προηγούμενα ματς- προπονητή.  Είχαμε πεί στην ανάλυση του τρίτου ματς ότι μέσα σε μια τέτοια σειρά στιγμές σαν και αυτές, όπως η κακή αντίδραση των πρασίνων στη ζώνη την οποία είχε αρχικά ετοιμάσει ο Ισπανός για να ματσάρει το σχήμα των τριών ψηλών του Πεδουλάκη, μπορούν να αλλάξουν το μομέντουμ των αγώνων. Και ο Πασκουάλ «έχτισε» πάνω στην κακή αυτή αντίδραση του αντιπάλου στη συγκεκριμένη αμυντική τακτική, παρουσιάζοντας στο 4ο ματς μια παραλλαγή με πιο συγκεκριμένες αρχές.


Ο Πασκουάλ εφάρμοσε λοιπόν μια 2-3 ζώνη με αρχές μαν του μαν  αποκλειστικά και μόνο όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε σκριν στη μπάλα με τον Διαμαντίδη, ανεβάζοντας τον κεντρικό ψηλό της πίσω γραμμής άμυνας  στο ύψος των προσωπικών γεγονός που δυσκόλευε τη συνεργασία passer-screener και έδινε στον αρχηγό των πρασίνων την επιλογή του σουτ μετά από ντρίμπλα (δεν είναι το καλό του σημείο) ή την διείσδυση απέναντι σε όλη την καταλανική φροντκόρτ. Παίκτης κλειδί σε αυτή στρατηγική ήταν ο απέναντι (από τη μπάλα) αμυνόμενος γκαρντ πολύ καλή δουλειά ο Ναβάρο, πιθανόν να μη το πρόσεξε κανείς) ο οποίος είχε την ευθύνη της weak side όταν η μπάλα πήγαινε χαμηλά στο ποστ αλλά και του περιφερειακού σουτ του δεύτερου γκαρντ στη διάταξη της επίθεσης της ελληνικής ομάδας. Στην άμυνα αυτή οι βασικές και απαράβατες αρχές πάνω στις οποίες δομήθηκε ήταν  1.) παίζουμε φλοτ τον Ούκιτς δίνοντας του ξεκάθαρα το σουτ   2.) ρισκάρουμε το τρίποντο από τη θέση «4»  3.) αφήνουμε ελεύθερο τον διάδρομο στον κεντρικό άξονα καθώς τα στοιχεία που έχουν δείξει οι ψηλοί του αντιπάλου (Τσαρτσαρής-Λάσμε) από εκεί  στη σειρά μας ωθούν να αμυνθούμε έτσι. Απαραβίαστες αρχές, αλλιώς δε λειτουργεί αυτό που παίζουμε.. Στην ουσία η Μπαρτσελόνα στόχευσε καθαρά στη ραχοκοκαλιά της επίθεσης των πρασίνων που είναι η συνεργασία του Διαμαντίδη με τους ψηλούς και η ποστ επίθεση. Με συχνή εναλλαγή από ζώνη σε προσωπική άμυνα δεν άφησε σε καμία περίπτωση τον Παναθηναϊκό να βρεί ρυθμό και να «πατήσει» επιθετικά παίρνοντας το κουμάντο του ματς από την αρχή.


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε διάθεση να βάλει τη μπάλα βαθιά στο κέντρο του ποστ  με τον Σχορτσανίτη ώστε να σπάσει την άμυνα από μέσα, δημιουργώντας άμεση φθορά στον αντίπαλο και βρίσκοντας πόντους αλλά είναι κυνικά εμφανές ότι ο αντίπαλος  χτυπά συνεχώς με τον παίκτη του Σοφοκλή στη δική του επίθεση, είτε straight είτε δημιουργώντας καταστάσεις. Επειδή διάφορα ακούστηκαν θα πω ότι πολύ σωστά ο Πεδουλάκης  με μείον 13 (38-51) στο 30’, άφησε έξω τον Σοφοκλή καθώς η ομάδα μόνο με άμυνα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι, έστω και εάν πονούσε και στο σκορ. Από τη στιγμή που ο αντίπαλος θα σου έβαζε με το καλημέρα της 4ης περιόδου 2-3 εύκολα καλάθια, πήγαινες για σκορ 30 και άνω πόντων στο άθροισμα στα 10 αυτά λεπτά.. Αποδείχθηκε βέβαια ότι με τόσο άσχημο performance από τα γκαρντ σου δε μπορούσες να κάνεις πραγματικά πολλά πράγματα.

-Θεωρώ ότι ο παίκτης κλειδί σε αυτή τη ζώνη είναι ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο Πεδουλάκης τον έβαλε ψηλά στη κορυφή της ρακέτας αλλάζοντας τη διάταξη της επίθεσης απέναντι στη ζώνη (είχε δείξει κακή συμπεριφορά κινούμενος στο high post) αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο μιας και το γεγονός ότι οι πράσινοι δε μπορούσαν να επιτεθούν από τον ελεύθερο κεντρικό άξονα σε συνδυασμό με τη φλοτ άμυνα στον Ούκιτς (ειλικρινά όπως πήγε το ματς και τα γκαρντ σου, μια δοκιμή του Μπανκς έπρεπε να γίνει, 1-2 σουτ μπορεί να κλονίσουν την πίστη τους στο όλο αμυντικό οικοδόμημα) μάτσαρε το μειονέκτημα των αργών ποδιών του Σάρας και του Ναβάρο. Ο Τσαρτσαρής έχει διάβασμα, σουτ, πάσα. Πρέπει να το βγάλει και στο παρκέ, είναι το κλειδί για να σπάσει αυτή η άμυνα που έχει πειράξει το μυαλό του Παναθηναϊκού. Πολύ σημαντικό εν’όψει Παλάου Μπλαγκράνα (και από πίσω εκτός Γκιστ, έτοιμο σχήμα με τον Μασιούλις σε ανάλογο ρόλο). 


-Η ελληνική ομάδα έχασε κατά κράτος τη μάχη στα γκαρντ καθώς έτυχε να πέσει στη μαύρη βραδιά του Διαμαντίδη, που όλοι ξέρουμε (και έχουμε γράψει εδώ από την αρχή της σεζόν) τι σημαίνει για την γενικότερη λειτουργία των πρασίνων. Στην απέναντι όχθη ο Πασκουάλ πήρε παραγωγή και προσωπικότητα από τον Μαρσελίνιο Χουέρτας (10π.-6ριμπ.-6τελικές) και φυσικά τον τεράστιο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος καθάρισε όταν  έκαιγε η μπάλα. Χωρίς πολλές κουβέντες και τυμπανοκρουσίες, με σεβασμό στο συμπαίχτη και στον αντίπαλο, ο Ναβάρο έδειξε την παγκόσμια κλάση του. Πέρα από τα ..ηλεκτροφόρα καλώδια, τις γκρίνιες  και τα ρέστα, επιτέλους σαν Έλληνες πρέπει να υποκλιθούμε σε αυτόν τον one of a kind αθλητή.. Εξαιρετικός και ο Άντε Τόμιτς ο οποίος σταδιακά έχει προσαρμοστεί με το δυναμικό/αθλητικό παιχνίδι των ψηλών του Παναθηναϊκού ανεβάζοντας σημαντικά την απόδοση του.


-Σε προσωπικό επίπεδο, ανεπηρέαστος από όσα εκτυλίσσονται γύρω του και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Μάικ Μπράμος ήταν ο καλύτερος παίκτης των πρασίνων. Θα μπορούσε να αποδώσει ακόμα καλύτερα εάν η κακή βραδιά των γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν επηρέαζε τόσο τη συνολική λειτουργία της ομάδας. Καλό επιθετικά παιχνίδι από τον Σχορτσανίτη, νταμπλ-νταμπλ (12π.-12 ριμπ.) από τον Λάσμε. Δυστυχώς όμως, με 1/15 συνολικά τρίποντα (πλην Μπράμος) και με τα «4» σου να γράφουν 0/8 σουτ, αυτή η συγκεκριμένη ζώνη δε σπάει..


-Πάμε λοιπόν για 5ο ματς στη Βαρκελώνη.. Το μομέντουμ έχει αλλάξει πλέον, η Μπαρτσελόνα  γύρισε από την κόλαση του ΟΑΚΑ όρθια. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει τύχη και μάλιστα καλή. Οι Καταλανοί δε ρολάρουν, επιβλήθηκαν με το μυαλό τους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πρέπει να βρεί κάτι φρέσκο, να παρουσιάσει ένα τρικ το οποίο, μέχρι να προσαρμοστεί σε αυτό ο αντίπαλος προπονητής, να τον βάλει μπροστά στο σκορ και να του δώσει το τιμόνι του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γράφουμε τώρα, το ξέρει ο κόουτς καλύτερα από εμάς. Πρέπει να γίνει όμως.. Υποχρεούται να βάλει πίεση στη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, όχι να ακολουθήσει το ρυθμό της ή να πάει να «κλέψει» το ματς. Τέρμα αυτά. Η ελληνική ομάδα αποδεδειγμένα μπορεί να νικήσει στη Βαρκελώνη. Είναι πληγωμένη από τη χαμένη ευκαιρία του ΟΑΚΑ, όμως μια εβδομάδα είναι αρκετός χρόνος για να ..αδειάσεις, να κατανοήσεις το μέγεθος της ευκαιρίας που σου δίνεται και κυρίως να ετοιμάσεις κάτι.. σε τακτικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει πάλι καλό μπάσκετ στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αρκεί να μη φοβηθεί.. Και αυτό για μια ομάδα που χτίζει τον χαρακτήρα της, είναι σημαντικότερο και από το ίδιο το αποτέλεσμα..

ΕΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



-Ο Ολυμπιακός έχασε ένα από ματς στα οποία η ήττα σε κάνει νιώθεις ηλίθιος, ειδικά σε τέτοιας σημασίας παιχνίδι. Overall ήταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ την Παρασκευή, πιο έτοιμη ψυχολογικά να παίξει το συγκεκριμένο ματς, με καλύτερες συνεργασίες στο παρκέ αλλά και πολύ αδύναμα κομμάτια που τελικώς στοίχισαν. Ο Ολυμπιακός έπαθε/έμαθε(?) με τον χειρότερο τρόπο. Το θετικό είναι ότι έχει την ευκαιρία να διορθώσει..


-Η μαύρη τρύπα του αμυντικού ριμπάουντ επέφερε τεράστιο πλήγμα στον αγωνιστικό ιστό των ερυθρολεύκων σε άμυνα και επίθεση. 21 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.. 21. Ε ι κ ο σ ι  έ ν α..  Εννέα εκ των οποίων τα δύο «5» (Ερντέν-Μπάρατς). Στην οθόνη μπορεί να σας φαίνεται (παρακολουθώντας γρήγορα το ματς) ότι δύο μακριά χέρια (τα μακρύτερα προφανώς..)βγαίνουν από το μπουλούκι και αρπάζουν τη μπάλα αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα περισσότερα χαμένα αμυντικά ριμπάουντς έρχονται με τον Χάινς εκτός θέσης, χωρίς δική του ευθύνη μιας και βγαίνει δυναμικά στον slasher εκείνη τη στιγμή και από πίσω του στο ερυθρόλευκο καλάθι δημιουργείται πανικός. Αυτό βέβαια είναι παρενέργεια της έλλειψης ενός ψηλού/δυναμικού κορμιού-προστάτη της ρακέτας (είναι νομίζω κατανοητό ότι ο Χάινς θα αμυνθεί έτσι καθώς λόγω ύψους δε μπορεί να περιμένει κάτω από το καλάθι σε τέτοιες περιπτώσεις) αλλά περισσότερο συνολικής αμυντικής λειτουργίας. Τα γκαρντ στη weak side (εκτός του Λο) δεν κάνουν μπλοκ άουτς. Η ανάμνηση του Μάντζαρη σε αυτό το κομμάτι σε κάνει να βάζεις τα κλάματα.. Τα «4» δεν βρίσκουν τον παίκτη τους για να τον ..μποξάρουν, παρά γυρνούν τη πλάτη τους και περιμένουν να έρθει aggressive αυτός. Ο Πρίντεζης σε σχεδόν 25’ λεπτά στο παρκέ δεν είχε ούτε ένα αμυντικό ριμπάουντ.. Τα μεγάλα κορμιά της Εφές απλά έκαναν βόλτες στην κόκκινη ρακέτα..


-Άμεση συνέπεια της έλλειψης σταθερού αμυντικού ριμπάουντ ήταν οι μειωμένες ευκαιρίες για transition offense που είχαν οι ερυθρόλευκοι, απέναντι σε μια τουρκική ομάδα αρκετά αδύνατη σε αυτό το κομμάτι. Το έχω πεί από την αρχή , ο Ολυμπιακός μπορεί να σκοτώσει την Εφές σε τέτοιες καταστάσεις με potential στα δικά μου μάτια να σκοράρει άνετα 18-20 πόντους σε αυτό το είδος επίθεσης. Όποτε βρήκαν γήπεδο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έφτασαν μέχρι τέλους.


-Ο Ολυμπιακός είχε διαβάσει σωστά, κομμάτια της άμυνας της Εφές. Το ποσοστό του πρώτου ημιχρόνου στα τρίποντα δεν είναι τυχαίο. Παρατηρείστε (είτε απέναντι σε ζώνη είτε σε man to man) σε πόσα σουτ τριών πόντων ευστοχούν οι ερυθρόλευκοι από τη γωνία που παίζει το εκάστοτε «5» της Εφές δημιουργώντας πρώτα μια μικρή ανισορροπίας στην άμυνα των Τούρκων ώστε να εκμεταλλευτούν τα πολύ αργά πόδια των ψηλών τους που καθιστούσαν οποιαδήποτε έξοδο στις γωνίες απαγορευτική. Δείτε πόσο επιμένει και το ψάχνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ειδικά απέναντι σε ζώνη η ελληνική ομάδα έβρισκε αυτό το σουτ μετά τη δεύτερη κιόλας πάσα ενώ στη προσωπική άμυνα χτύπησε με πάσα στον καλύτερο παίκτη αδύνατης πλευράς που διαθέτει, Έησι Λο. Ο Αμερικανός έγραψε μαζί με τους Παπανικολάου-Σλούκα 8/12 τρίποντα.


-Ο Μαχμουτί δεν με ικανοποίησε. Σχεδίασε (ακολουθώντας το παράδειγμα του Μπάνκι) να χτυπήσει με συνεργασίες ψηλών, όχι στατικές (π.χ. σε high low καταστάσεις, όπου ο Χάινς είναι εξαιρετικός στην άμυνα από μπροστά) αλλά σε κίνηση, βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ με τα «4» (Σαβάνοβιτς, Γκονλούμ απέναντι σε Άντιτς) και ψάχνοντας τον ψηλό. Ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα, αμυντικά στην base line καθώς  τα γκαρντ της Αναντολού πέρναγαν συνεχώς ανενόχλητα και εκεί βρήκαν μάλιστα και καταστάσεις για καλά περιφερειακά σουτ στην εξέλιξη της φάσης. Overall όμως δε μου άρεσε η Εφές. Έμεινε ζωντανή από το επιθετικό ριμπάουντ ενώ θα καταλογίσω στον Μαχμουτί ότι συνεχίζει μάλλον με παρωπίδες και είμαι πεπεισμένος ότι έτσι θα τελειώσει τη σειρά, πόσο μάλλον που τώρα (τελικά) τα μεγάλα κορμιά του έφεραν το 2-2.. Αυτή η Εφές όμως αξίζει μια δοκιμή με τον Γκόνλουμ στο «5» και τα δυνατά πόδια του Γκιουλέρ στα φτερά. Η γνώμη μου πάντα..


-Δε μπορώ να κατηγορήσω τον Μπαρτζώκα  γιατί άφησε έξω τον Σπανούλη στα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι του «έβγαινε», ήταν στο +7 στο 1’30’’ και στο +5 στα 35’’. Σίγουρα εκ των υστέρων, ο αρχηγός έπρεπε να μπεί τουλάχιστον στο τελευταίο λεπτό για να πάρει το κουμάντο της μπάλας. Όμως ο κόουτς του Ολυμπιακού ποντάριζε στη μια άμυνα, το ένα αμυντικό ριμπάουντ (για αυτό δεν έπαιξε με τρία γκαρντ μάλλον που θα ήταν το πιο λογικό, με Σπανούλη αντί του Πρίντεζη και Παπ «4»)για να καθαρίσει το ματς. Αυτά συμβαίνουν στους πάγκους, εκ των υστέρων κρίνεται λάθος, από τη στιγμή που ο (αρκετά καλός ) Σλούκας ήταν τρις ο μοιραίος, κάνοντας ένα βιαστικό σουτ στο +5, καπάκια απαράδεκτο transition defense όπου αργεί χαρακτηριστικά με συνέπεια ο Λο να μείνει μόνος και η ομάδα να δεχθεί ελεύθερο τρίποντο ενώ στο τέλος ο Λούκας τον κατάπιε.. Για τον Σλούκα πάντως πιστεύω ότι ειδικά αυτά τα τρία λάθη μπορεί να τον βελτιώσουν σαν παίκτη. Μεγάλο σχολείο.. Συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο πάντως ήταν αρκετά καλός, μαζί με τον παθιασμένο, έτοιμο για τέτοιο παιχνίδι Παπανικολάου και τον Λο οι καλύτεροι των ερυθρολεύκων, ενώ και ο Χάινς έδωσε μάχες.


-Το γενικότερο feeling πάντως μετά από τα 4 ματς και μπροστά στην προσμονή για το 5ο είναι θετικό για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά πάντα την πρόκριση στο Λονδίνο. Οι ερυθρόλευκοι είναι καλύτερη ομάδα, πιο aggressive γενικότερα, καλύτερο επίπεδο συνεργασιών. Θεωρώ ότι εάν ελέγξουν το αμυντικό ριμπάουντ και ανοίξουν το γήπεδο δε θα χρειαστεί να φτάσουμε σε τελευταία δευτερόλεπτα αγωνίας. Σαφώς και σε αυτή τη μάχη οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σε αυτό το ταξίδι στην Πόλη ήταν κακός. Άστοχος, σου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει το καθαρό μυαλό που απαιτείται και για αυτό δεν δούλεψε το κεντρικό pickn roll της ελληνικής ομάδας όπως έπρεπε (με τον βασικό δημιουργό «εκτός») απέναντι σε μια ομάδα που πονά εκεί αμυντικά. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, ο τρόπος με τον οποία ήρθε η ήττα στο 4ο ματς είναι έξτρα κίνητρο αρκεί να μην πνιγεί μόνος του..

Υ.Γ: Χθές μιλούσα με τον Άλεξ Άκερ ο οποίος μου εξέφρασε την πεποίθηση του  ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει τη Μπαρτσελόνα..

Υ.Γ2: Θα προτιμούσα την Εφές με Βούγιασιτς στο ΣΕΦ. Πάνοπλη και ειδικά με το συγκεκριμένο στο ρόστερ. Δεν είναι "καλή" η πιθανή απουσία του..

Hasta la.. Vitoria siempre!


Αντί επιλόγου, ένα μεγάλο μπράβο στους Βάσκους της Κάχα Λαμποράλ και τον Γιαν Τάμπακ. Η ομάδα έβγαλε «πράγματα» που κανείς δε περίμενε στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ, δείχνοντας πρωτόγνωρο πάθος και αυταπάρνηση, πίστη και αυτό το..mood των πλέη-οφς, φορώντας φούμο και βγαίνοντας για πόλεμο απέναντι σε θεούς και δαίμονες. Απέναντι στο όλο σκηνικό που στήθηκε στο 4ο ματς της Μπουέσα Αρίνα, συνέχιζαν να προσπαθούν, να πιστεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο..  Τους σφίγγω το χέρι..



Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..



385 σχόλια:

  1. Φιλε Τζιμ καλησπέρα!

    Στα γρηγορα διαβασα την αναλυση σου απλά να θέσω 2-3 θεματα για ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακος πιστευω θα περασει ανετα, δεν εχει δειξει τιποτα ιδιαιτερο η Εφες.Παμε λοιπον.

    1) Εκανα τη σκεψη με Μασιούλις για να χτυπησει την προσπάθεια από την κορυφη. Στο γηπεδο φανηκε καθαρα η ατολμια ολων να χτυπήσουν από μεση απόσταση και ειδικα ο Τσαρτσα απο την κορυφη. Εστω λοιπόν οτι δοκιμαζουμε το Λιθουανο στο 4. Στην αμυνα και στο ριμπαουντ πως καλυπτεις τα miss-match;

    2) Ο ΠΑΟ σουταρει καλυτερα εκτος εδρας. Για την ακριβεια Διαμαντιδης εντος φετος ειναι στο 20% στα τριποντα, εκτος στο 43%. Κατι αντιστοιχο και ο Ροκο(μολις 6 ευστοχα σε ολα τα ματς στο ΟΑΚΑ φετος) και ο Γιονας. Επισης μου φαινεται δυσκολο να πετυχεις τα γκαρντ του ΠΑΟ σε τοσο κακη μερα στο σουτ 2η σερι φορα. Σε γενικες γραμμες δε μας εδωσαν καλα σουτ, ομως υπηρχαν και μερικα προκλητικα αμαρκαριστα.

    3)Οντως πληγη στην αμυνα ο Σοφο,εκτεθηκε πολλακις. Μηπως ο ΠΑΟ θα επρεπε να κοιταει την αντικατασταση του του χρονου. Δυνατος κλπ.(κατα το "χερας" του Καπόνο) ΑΛΛΑ......

    Νικόλας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Νικόλα,

      σαφώς και ο Μασιούλις είναι μια εναλλακτική στο "4". Στα μις ματς δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός παίζει συνέχεια με αλλαγές εκμεταλλευόμενος το ότι ο Μασιούλις μπορεί να "πάει" σε μεγαλύτερα κορμιά και οι Λάσμε-Γκιστ να ακολουθήσουν γκαρντ. Στο ριμπάουντ πιθανόν ναι, να έχεις θέμα. Νομίζω τουλάχιστον ο Διαμαντίδης δε μπορεί να είναι τόσο κακός. Ο Σόφο είναι η ναυαρχίδα της ποστ επίθεσης σου. Έχει πολλά μείον, στην άμυνα και το ριμπάουντ π.χ. αλλά το σοφότερο θα είναι να τον πλαισιώσεις..

      Διαγραφή
  2. Γεία σου ρε Τζίμ παικταρά,
    Εξαιρετική ανάλυση. Έχω να πω οτι ο Ολυμπιακός είναι κρίμα που πήγε την σειρά σε μια ζαριά είναι εμφανώς καλύτερος. Έστω κ έτσι νομίζω θα περάσει αρκεί να είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα και να ξεφύγει λίο πριν το 25'. Αν αφήσει τους τούρκους να πάρουν ψυχολογία μέσα στο ματς και να μείνου κοντά ως το τέλος θα μπλέξει. Ο ΠΑΟ απο την άλλη πλήρωσε το περιορισμένο rotation. Για εμένα ο Πεδουλάκης είναι κόουτς της χρονιάς αλλά με τον Μπάνκς κάνει γενικά λάθος, που τον έφερε και δεν τον πιστέυει, δεν μπορεί να μην είναι σε θέση να παίξει 9-10 λεπτά. Μπορεί να μαρκάρει τον Σάδα, ή να επιτεθεί στον Σάρας, κάτι τέλος πάντων θα μπορεί να κάνει. Τέσπα, την Πέμπτη θα είναι ξεκούραστος και κατα την γνώμη μου χρειάζεται να απλά να μείνει κοντά και να απειλεί. Όσο μένει στο παιχνίδι και δεν το καθαρίζει η Μπάρτσα θα κερδίζει ψυχολογία και το κοινό για τους γηπεδούχους θα γίνεται βαρίδι αντί για υποστήριξη.
    Τζιμ συνέχισε έτσι είσαι πολύ καλός.
    "Ατσα Νικολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα προφέσορα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολύ σωστές απόψεις. Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να διαχειριστούν "έξτρα" πίεση..

      Διαγραφή
  3. πολυ ωραιος τζιμ...το πιο σημαντικο απο αυτα που λες,ειναι οτι πρεπει ο παναθηναικος να μπει πολυ δυνατα στον αγωνα και να αποκτησει αυτοπεποιθηση,να δειξει οτι δεν φοβαται!στο 2ο ματς στο οακα,ηταν η μπαρτσελονα που μπηκε δυνατα,και αυτο αγχωσε τον παναθηναικο...δεν πρεπει με τιποτα να επαναληφθει αυτο!
    οσο για ολυμπιακο,ειναι σιγουρα πιο ομαδα απο εφες,αλλα και οι τουρκοι εχουν πολυ καλους παικτες που μπορουν να σε σκοτωσουν στη μερα τους!αν τους μπουν τα πρωτα σουτ,θα ειναι δυσκολο βραδυ για τον ολυμπιακο!
    ο ακερ που το στηριζε τζιμ,οτι θα περασουμε την μπαρτσελονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε.. Δε μιλήσαμε παραπέρα για αυτό, μόνο ξερά τη γνώμη του τον ρώτησα.

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικότατη ανάλυση Jim. Να πω ότι για την απώλεια του ματς με την Μπαρτσα στοίχισε σαφώς και η έλλειψη ενέργειας και φρεσκαδας των guard του Παναθηναϊκού, η απειρία σε τέτοιας σημασίας ματς και η πίεση λογω και του κόσμου.
    Κακό κοουτσάρισα από τον Αρτζι που πιστεύω ότι αφού είδε ότι το παιχνίδι έχει στραβώσει έπρεπε να τραβήξει «λαγό» από τον πάγκο, και είχες τέτοιους είτε το Μπανγκς, είτε ακόμα και τον Γιαννόπουλο.
    Δίνω μεγαλύτερες πιθανότητες στον Παναθηναϊκό στο 5ο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Άρη.. Νομίζω απλά ότι έπρεπε να ρισκάρει με τον Μπανκς. Πόσο χειρότερα πρέπει να είναι τα βασικά γκαρντ του για να παίξει..?

      Διαγραφή
  5. Είναι αμαρτία να έχεις μια ομάδα σαν την Εφές και να παρουσιάζεις τόση μετριότητα.Αναξιοποίητος ο Γκιουλέρ και συμφωνώ και για σχήμα με 5 τον Γκονλούμ για ταχύτητα.Για μένα ο Μαχμούτι φέτος παίρνει κάτω από 5/10.Περίμενα περισσότερα από τον μουρίνιο του μπάσκετ

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εμένα με έχει ικανοποιήσει στη σειρά Χάρη.. Το έγραψα άλλωστε..

      Διαγραφή
  6. Ο Παναθηναϊκός για να περάσει πρέπει να κάνει 2 πράγματα:
    - Να εμφανίσει ξανά την άμυνα των πρώτων 3 παιχνιδιών. Την άμυνα που σκότωνε την Μπαρτσελόνα, που δεν την άφηνε να βρει εύκολες και καλές γι αυτήν καταστάσεις. Την άμυνα που σκύλιαζε για κάθε ριμπάουντ για κάθε χαμένη μπάλα. Την Πέμπτη δεν έκανε τίποτα από αυτά. Οι παίκτες ήθελαν αλλά η συγκέντρωση ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ της ομάδας.
    - Να είναι "επιθετικός" στην επίθεση. Αυτό που έλεγε και ο Ζοτς στα time out, be aggressive. Κυρίως στον Διαμαντίδη και στον Τσαρτσαρή πάει αυτό. Ειδικά ο Κώστας όπως πολύ εύστοχα τόνισε ο Τζιμ, έχει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να τιμωρήσει την ελευθερία που του δίνει η Μπάρτσα στην κορυφή. Πρέπει εκεί να σκοτώσει. Αυτόματα θα λυθεί όλη η επίθεση της ομάδας. Το χρωστάει ένα μεγάλο ματς στην σειρά και αυτός και ο Ούκιτς που δείχνει μια αμηχανία μέσα στο ΟΑΚΑ. Μόνιμα. Χρειαζόμαστε τον επιθετικό Ούκιτς πάρα πολύ. Ας επαναλάβουν και οι 2 μια εμφάνιση σαν και αυτή που έκαναν πριν λίγο καιρό στην Μαδρίτη.
    Ο Ολυμπιακός για να περάσει πρέπει απλά να ελέγξει τα ριμπάουντ και τον ρυθμό του αγώνα. Να τρέξει στα σημεία που θέλει, να ηρεμήσει εκεί που θέλει και να μπει από νωρίς σε ρόλο οδηγού. Δύσκολα να ακολουθήσει για δεύτερο ματς η Εφές μέχρι τέλους εκτός κι αν βρεθεί σε μεγάλη μέρα στο τρίποντο. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει και λίγο πιο ισορροπημένα στην επίθεση, να παίξει και λίγο κοντά στο καλάθι ώστε να φθείρει τους ψηλούς της Εφές μου ουσιαστικά αυτοί την κρατήσαν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Θα είναι έγκλημα να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από αυτή την Εφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Αλλά πίστεψε με Madness πρέπει να βρεί λύσεις και στη ζώνη. Η απογοήτευση μπροστά, μπορεί να επηρεάσει την αμυντική σου συγκέντρωση. Από την άλλη εαν ο ΟΣΦΠ όπως γράφουμε από την αρχή ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ και τρέξει θα κερδίσει. Το αμυντικό τρανζίσιον της Εφές είναι για κλωτσιές..

      Διαγραφή
  7. Νομιζω οτι ο Παναθηναϊκός πληρωσε περισσοτερο το γεγονος της κουρασης,σωματικής και ψυχολογικής,καθως και το ασφυκτικό rotation των 7 και μισο παικτων ,παρα την αδυναμια του να ανταποκριθει στη ζωνη του Πασκουαλ...Επιπλεον,εντος εδρας ο Παναθηναϊκός ,σε ολα τα μεγαλα παιχνιδια φετος ηταν κακος...Εχει τυχη ο Παναθηναϊκός στο 5ο ματς...Δεν μπορω να πω οτι ειναι το φαβορι,αλλα θα προβληματισει αρκετα την Μπαρτσα.Για να περασει θα πρεπει να παρει το κατι παραπανω απο παικτες,οπως οι Μπανκς και Ματσιουλις επιθετικα...
    Μιας και ξεκινησε ο Ακερ τις προβλεψεις,να κανω κι εγω μερικες...
    Εχω πει απο Σεπτεμβριο για φαιναλ φορ Παναθηναϊκού ,Εφες,Ρεαλ και ΤΣΣΚΑ...Αν περασει ο Παναθηναϊκός της Μπαρτσα θα το σηκωσει κιολας...Θα ειναι τετοια η ψυχολογια του ,που θα παει τρενο...Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim καλησπέρα. Θα με συγχωρέσεις φίλε, αλλά θεωρώ ότι με τον Τσαρτσαρή 35χρονών δεν γίνεται να σπάσεις την ζώνη. Ο Τσάρι είναι έμπειρος αλλά, είναι πλέον πολύ αργός και σε σκέψη και σε εκτέλεση. Συν ότι την σιγουριά στο σουτ την έχει χάσει τα τελευταία χρόνια.
    Χίλιες φορές να προσπαθήσει να σπάσει την ζώνη με πολύ γρήγορες εναλλαγές της μπάλας μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ, χίλες φορές με τον Σόφο που μπορεί να φθείρει και με φάουλ τους αντίπαλους ψηλούς. Ακόμα ακόμα και μια λύση με 4 τον Μασιούλις θα μου άρεσε καλύτερα που επίσης μπορεί να ''σκοτώσει'' απέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Στη διάταξη του Πεδουλάκη ο κεντρικός στο high post πρέπει να μπορεί να διαβάσει. Ο Τσαρτσαρής είναι ο καλύτερος σου μακράν εδώ. Για Μασιούλις συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. Εκ των πραγμάτων το 4αρι σου σαν "σκαλοπάτι" πρέπει να μπορεί να διαβάσει, όπως λέει και ο Jim. Ποιους έχεις ? Τσάρτσα, Γκιστ, Μασιούλις και -κατά συνθήκη- Λάσμε. Ο μοναδικός που μπορεί να διαβάσει την άμυνα είναι ο Τσάρτσα, ο Γκιστ δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τι θέλει να κάνει ο ίδιος, ενώ ο Λάσμε δεν έχει -καλή- πάσα (αν και το έχουν κάνει το hi-low με Σόφο και Γκιστ με αρκετή επιτυχία). Ο Μασιούλις είναι η μοναδική έτερη λύση, και ίσως αυτός που θα πρέπει να πάρει το 5μετρο σουτ που είναι ιδανικό για να σπάσεις αυτή τη ζώνη, αλλά δεν έχει δείξει ιδιαίτερα καλό court vision για να φτιάξει παιχνίδι....

      Διαγραφή
    3. Το να πάει ο Μασιούλις στο 4 είναι μία λύση που δίνει επιπρόσθετες επιλογές στην επίθεση της ομάδας. Παράλληλα, όταν είναι ο Γουάλας στο 4 δεν θα έχουμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Το θέμα, όμως είναι ότι αν ο Λιθουανός πάρει π.χ. 10' στο 4, αυτό επηρεάζει το rotation στους γκαρντ. Γιατί θα παίξει περισσότερο στο 3 ο Μπράμος και άρα λιγότερο στο 2 όπου ξεκουράζει εναλλάξ Διαμαντίδη και Ούκιτς. Πού καταλήγουμε, λοιπόν; Μας λείπει αυτός ο καταραμένος τρίτος γκαρντ. Και αυτή η έλλειψη επηρεάζει ολόκληρο το rotation της ομάδας παρόλο που η οποία διαθέτει παίκτες που μπορούν να καλύψουν πάνω από μία θέση.

      77

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Τζιμ

    Περιμενα με αγωνια την αναλυση σου και χαιρομαι να τη διαβαζω για αλλη μια φορα παρα μα παρα πολυ καλη.

    Λες οτι η Μπαρτσελονα δεν εχει ρολαρει αλλα οτι κερδισε το παιχνιδι με το μυαλο δηλαδη οπως ακριβως θα ηθελε και ο Πεδουλακης να κερδισει ο Παναθηναικος ..
    Εχεις στο μυαλο σου κατι συγκεκριμενο το οποιο ο Πεδουλακης δεν μας εχει δειξει εως τωρα για το παιχνιδι στην Ισπανια?
    Νομιζεις οτι εχει παρει το μαθημα του και να αντιδρασει οπως ακριβως ο Πασκουαλ, δηλαδη να δει τις αδυναμιες και να προσαρμοστει αναλογα?
    Ισως ειμαι λιγο απαισιοδοξος αλλα νομιζω οτι ολα οσα εγιναν στο 4ο παιχνιδι ηταν ηδη εμφανη αλλα δεν ειδα σοβαρη αντιδραση.
    Αναστρεφεται ολο αυτο?

    Παντως εδω Μασσαλια Γαλλια δεν τον βλεπουν να περναει τον Παναθηναικο...Μακαρι να περασουμε να τους κανω του αλατιου μετα...

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Μάνο.. Νομίζω ότι μια εβδομάδα είναι αρκετό διάστημα ώστε να προετοιμάσει κάτι.. Όλα αναστρέφονται φίλε. Αν τους βάλεις πίεση θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς.

      Διαγραφή
  10. Τζιμάρα απλά μια καλησπέρα σε εσένα και τη πιο ψαγμένη αθλητική σελίδα στην Ελλάδα. Γεμίζεις τις ώρες μας και ανεβάζεις πολύ το επίπεδο.

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζιμ συγχαρητηρια για την αναλυση!Οπως παντα κορυφαιος.Αν γινεται να μας πεις 2 κουβεντες για τη συνομιλια σου με τον Ακερ.Που το στηριζει οτι θα περασει ο Παο?Και εγω θελω αλλα δεν το βλεπω να γυριζει!


    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως γυριζει!

      EDGAR JONES

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Στάθη. Έγραψα κ πιό πάνω, δε μιλήσαμε περαιτέρω για αυτό, απλά τον ρώτησα τη γνώμη του κοφτά..

      Διαγραφή
  12. Πολυ δυσκολο ματς για παο,μου θιμιζει λιγο την συνθετη ζωνη του ομπραντοβιτς στη σειρα του 11 με μπαρτσα οπου αφηναν το σουτ στο ρουμπιο παρα 2-3,γινονται πολλα σουιτς ωστε να κουρασουν το διαμαντιδη και εκει ισως πρεπει να ρισκαρει ο πεδουλακης με ουκιτς-μπραμο στο 1-2 για λιγη ωρα,συμφωνω απολυτα οτι ο τσαρτσαρης πρεπει να κανει μεγαλο ματς με ελευθερα σουτ που θα του αφησουν αλλα νομιζω οτι υπο συνθηκες καλο θα ηταν να ακουμπησει η επιθεση του παο αρκετα σουτ στο μασιουλις.Τζιμ εαν μπορεσεις θα ηθελα ενα σχολιο για το νειτ μακ μιλλαν κοουτς των μπλειζερς μεχρι περσυ και παλιοτερα των σονικς,αρκετες εφημεριδες και σαιτ στο μισιγκαν τον φερνουν πρωτο φαβορι για τη θεση του φρανκ,απ τα λιγα που θυμαμαι ειναι οτι εκατσε αρκετο καιρο στις 2 αυτες ομαδες και πρωτο του μελιμα ειταν παντα η αμυνα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου άσχημη επιλογή. Είναι καλός ο Μακμίλαν. Εγώ θα κοίταγα και κάτι σε Μόντι Ουίλιαμς. Μου αρέσει, θεωρώ ότι έχει μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω τζιμ,αν δεν κανω καποιο σοβαρο λαθος ο μοντι ουιλιαμς ειναι ακομα στη νεα ορλεανη,σιγουρα ειναι ο ποιο εξεληξημος κοουτς της λιγκας και μου αρεσει ο τροπος που κοουτασρει τα ματς,αν τυχων φυγει απ τους πελεκανς θα φυγει για πολυ καλο και βαρυ παγκο.Αν το ντιτροιντ καταληξει στο μακ μιλαν νομιζω θα κυνηγησει παιχτες οπως ο τονυ αλεν η θα προσπαθησει να τσιμπησει στο ντραφτ τον ορλαντιπο,αμυντικους εξολοθρευτες με ενεργεια στη περιφερεια σημειο που υπεφερε φετος.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  13. ο παναθηναικος παει να παρει την σειρα απεναντι στην ομαδα με το καλυτερο ρεκορ με 8 παικτες με προβληματα στην επιθεση που τα ξεραμε και απο πριν δεν δημιουργηθηκαν απο την ζωνη του πασκουαλ(νομιζω η ζωνη στο 1 παιχνιδι που η ομαδα ηταν οιο ξεκουραστη δεν θα ειχε επιτυχια) καιψ εχει κρατησει κατω απο 70 ποντους μια ομαδα με παικτες επιθετικους σαν τον γιασικεβιτσιους τον ναβαρο και τον χουερτας


    παντως τον ναβαρρο εξαιτιας του συνεχομενου ¨θεατρου" δεν μπορω με τιποτα να υποκλιθω καθε φορα που βλεπιει μια φαση να στραβωνει παει να παρει φαουλ καθε φορα που του κανουν φαουλ κανει πως πηγαινει να σουταρει να παρει βολες και πολλες φορες προσπαθει να παρει στην αμυνα επιθετικα φαουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμυνα αμυνα αμυνα.. πρεπει να βρουμε παλι την αμυνα π θα τους κρατησει χαμηλα!! στην επιθεση να βρεθουμε σε τοσο κακη μερα δν νομιζω!!! ο πεδουλακης πρεπει να βαλει στο παιχνιδη μπανκς και να δει επιτελους τις ευεργετικες ιδιοτητες ενος ξεκουραστου διαμαντιδη!! τυχαια ηταν η αποδοση του διαμαντιδη με τον ιδιο αντιπαλο οταν ηταν ξεκουραστος και οχι σκασμενος???
    ο ουκιτς ηταν πολυ δυστακτικος το ιδιο και οι γκιστ και τσαρτσα π χαλασαν πολλες επιθεσεις για αυτο τον λογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jim, το σαιτ νομιζω περιμενει πως και πως πλεον τις ματσαρες Πεμπτη και παρασκευη...Η αναρτιση και παλι κορυφαια. THANKS
    Αυτο με το φουμο και τον πολεμο της Caja ξερεις τι μου θυμησε? Κατι ομαδαρες τυπου Maccabi με τον συχωρεμενο Μαγκι ( μονο 2.02 νομιζω)να παλευει μεσα στη ρακετα (σε παθος ο Hines ειναι ιδιος μαχητης) η Tracer Milano με τον d'Antoni και τον Menegin...
    Νασαι καλα, καλη τυχη και στις δυο ελληνικες ομαδες
    Kostas-Salonikios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jimάρα, μας αποζημίωσες και πάλι.
    Κατά τη γνώμη μου οι παράγοντες που θα κρίνουν τις δύο σειρές είναι :
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΦΕΣ
    1. Ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ από τους ερυθρόλευκους. Να μην ξανακάνουν πάρτι οι ψηλοί της Εφές, ανανεώνοντας επιθέσεις και κερδίζοντας σε αυτοπεποίθηση.
    2. Η αγωνιστική συμπεριφορά του Σπανούλη και αν το σκηνικό της προηγούμενης Παρασκευής λειτουργήσει αρνητικά για τον ίδιο και την ομάδα.
    3. Η ευστοχία των Τούρκων από τα 6,75 και ειδικά τα ποσοστά τους στις επιθέσεις του α’ δεκαλέπτου.
    4. Η εμφάνιση του Λούκας που είναι το βαρόμετρο της Εφές.
    Γενικά για το ζευγάρι αυτό, θεωρώ ότι πιθανός αποκλεισμός του Ολυμπιακού θα είναι τεράστιο πλήγμα και για τη συνέχεια. Αυτή η πίεση, λοιπόν, θα παίξει και τον δικό της ρόλο.
    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΟ
    1. Η αμυντική επίδοση των πρασίνων και ειδικότερα αν πλησιάσει το επίπεδο των τριών πρώτων αγώνων.
    2. Η αγωνιστική συμπεριφορά και η φυσική αντοχή των Διαμαντίδη-Ούκιτς.
    3. Η επιθετική συνεισφορά των τριαριών του ΠΑΟ και κυρίως η ευστοχία τους έξω από τα 6,75.
    4. Το χρονικό διάστημα που θα επιλέξει, αν επιλέξει, να παίξει πάλι ζώνη ο Πασκουάλ. Ειδικά σ’ αυτό το θέμα, πιστεύω ότι θα είναι μεγάλο ρίσκο αν ο Ισπανός παίξει ζώνη σε τέτοιο ματς και μάλιστα εντός έδρας.
    Γενικά για το ζευγάρι αυτό, θεωρώ ότι είναι δύσκολο ο ΠΑΟ να επαναλάβει τις εμφανίσεις των δύο πρώτων αγώνων και έχει καθαρά το ρόλο του αουτσάιντερ.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ 77. Στα χαρτιά α ΠΑΟ είναι αουτσάιντερ. Με καλό περιφερειακό σουτ μποορούμε να τους βάλουμε την πίεση που λέει ο Τζιμ

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, Manu αν θυμάσαι σε όλες τις φετινές μεγάλες νίκες, η ομάδα είχει πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα. Είναι βασικό κομμάτι της επιθετικής μας τακτικής. Γι΄αυτό το λόγο νομίζω ότι το τρικ με τη ζώνη δεν θα πολυχρησιμοποιηθεί από τον Πασκουάλ. Αν το ματς είναι κλειστό και επιλέξει τη ζώνη, κινδυνεύει με 2-3 εύστοχα σουτ να του έρθει ο ουρανός στο κεφάλι. Είναι μεγάλο ρίσκο και επιπλέον η ίδια η Μπαρτσελόνα, παίζοντας εντός έδρας, δεν θα καταφύγει στη ζώνη παρά μόνο σε έκτακτη περίσταση. Το 4ο ματς ήταν μία τελείως διαφορετική υπόθεση από ότι το 5ο και ως τέτοιο δεν αποτελεί μπούσουλα για αύριο.

      77

      Διαγραφή
    2. Προς ενίσχυση της άποψής μου ότι δύσκολα η Μπάρτσα θα επιλέξει να παίξει για πολλή ώρα ζώνη, δείτε τί λέει ο Σάρας :
      «Παρ' όλα αυτά, δεν θα ήθελα να πάρουμε την πρόκριση με όπλο μας τη ζώνη και θα προτιμούσα να βασιστούμε στην προσωπική άμυνα, που μας έως τώρα μας έφερε μέχρι εδώ!»

      77

      Διαγραφή
  18. Τζιμ κοίταγα τη σελίδα σου στο facebook. Αυτός ο Κένιον ΄Μάρτιν τι κάνει?

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζιμ πολυ πολυ καλο αρθρο. Αυτο ακριβως που ειπες...Τα 2 γκαρντ μας εβαλαν συνολικα 4 αν δεν κανω λαθος ποντους (ολους ο Ουκιτς) και ειχαν απο 0/5 τριποντα εκαστος. Τραγικο. Επισης δεν ξερω, μπορει και να λανθανω αλλα μου φανηκε πως η αμυνα μας ηταν καπως χαλαρη να το πω, κουρασμενη, αδιαφορη δεν θα το ελεγα με τιποτα αλλα δεν εβγαζε την ενταση που εβγαζε στα 3 προηγουμενα ματς. Ηταν το χειροτερο ματς για εμας και το καλυτερο για την Μαρτσα που εβαλε καποια σουτ οπως αυτο του Χουερτας στον κουτσο ή αυτο του Ναβαρο μολις καναμε μειωσαμε στους 8 με τον Μπραμο κρεμασμενο πανω του, τι να κανεις υπαρχουν και αυτα και επισης για πρωτη φορα στη σειρα ο Λορμπεκ δηλωσε παρων στο κρησιμοτερο σημειο. Εγω ευελπιστω Τζιμ για ξεκουραση του Διαμαντιδη και του Ουκιτς μεσα σε αυτη την εβδομαδα και οχι σε ενα τρικ του Αρτζι αλλα σε καποιο τροπο αντιμετωπισης της ζωνης..ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εντάξει, άμα δω αυτή την Εφές στο Λοδίνο.. Τι να πω..

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Jim.
      Τί λές, θα τα καταφέρει ο Δράκος να ξαναβγεί στον αφρό; Νομίζω ότι έχει αδικηθεί ως προπονητής (και ως παίκτης) από πολλούς.

      77

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα 77.. Μ'αρέσει που τρώγεται για περιπέτειες.. Είναι καλύτερος σίγουρα από πολλούς που έχουν καλά συμβόλαια στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    3. Εμένα, ρε Jim, μου φαίνεται σαν να αγαπάει τόσο πολύ το παιχνίδι, που είναι ικανός να πάει οπουδήποτε. Τελευταία, βλέπω, έχει κάνει και 2-3 καλές νίκες στη Γαλλία και από τη νέα σεζόν θα πάει για ψηλότερα με τους Λιμουζό. Η λεγόμενη ελληνική σχολή προπονητών έχει, κατά την γνώμη μου, ως κύριο εκφραστή το Γιαννάκη.

      77

      Διαγραφή
    4. Eίναι προφανές ότι πεθαίνει για το άθλημα..

      Διαγραφή
    5. ΟΚ. Όταν χαλαρώσουμε, από Ιούνιο και μετά, θα ήθελα με αφορμή σχετική ανάρτηση να συζητήσουμε για το τί υπήρξε και το τί είναι τώρα ο Γιαννάκης. Και με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη για να τιμηθεί ο Γκάλης, πρέπει να γίνει μία αντίστοιχη για τον δράκο του οποίου την προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ δεν την πλησιάζει κανείς.

      77

      Διαγραφή
    6. Γειά σου ρε 77, από τους λίγους ψύχραιμους κριτές του Γιαννάκη (ακόμα και εδώ μέσα). Άτιμο δίπολο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, του έκανες μεγάλο κακό του Δράκου.

      Άν κλείσει τελικά για Κίνα, ήδη φαντάζομαι μια ομάδα μαχητική μέχρι τελικής πτώσεως, αγκιστρωμένη στο προπονητή της σα να είναι ο Λεωνίδας. Οι Κινέζοι το χρειάζονται αυτό το δεσποτικό/ηγετικό και ο Γιαννάκης έχει τη προσωπικότητα και το ιστορικό μέγεθος (και τις παραγωνρισμένες ικανότητες φυσικά) να το κάνει. Θα του λείψουν τα γκαρντ που είχε εδώ βέβαια αλλά θα τη βρει την άκρη...

      Πάμε ρε Δράκε δυνατά!

      Διαγραφή
    7. Και να φανταστείς, Πανάγο, ότι είμαι και ΠΑΟ. Παρόλο τον παροξυσμό που επικράτησε την περίοδο που ήταν κόουτς του Ολυμπιακού δεν μπόρεσα ποτέ να παραγνωρίσω την αξία του και την προσφορά του. Μετά το πέρασμά του από τον Πειραιά τον βρίζουν και οι μεν και οι δε, κατάσταση στην οποία έχει μία μικρή ευθύνη και ο ίδιος που δεν κατάφερε να κρατηθεί έξω από αυτό το πανηγύρι. Έτσι ή αλλιώς, για μένα είναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ του ελληνικού μπάσκετ όλων των εποχών.

      77

      Διαγραφή
    8. Αγαπάω (όπως και συ) το Γιαννάκη ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία παίζει ή προπονεί και έτσι θα έπρεπε να είναι για τέτοιες μορφές του χώρου. Ούτε μίσησα το Γιαννάκη επειδή πήγε στο ΠΑΟ ως παίκτης, ούτε τον λάτρεψα επειδή ήρθε στον Ολυμπιακό ως προπονητής, το ίδιο με αντίστροφη φορά συναισθημάτων ισχύει και για σένα. Αυτοί που μισούν και απεχθάνονται μάλλον δεν αγαπάνε το άθλημα αλλά τις επιτυχίες του.

      Διαγραφή
    9. Ή, θα συμπλήρωνα εγώ, διέπονται από υστεροβουλία. Για παράδειγμα μου έρχονται στο μυαλό οι συνεχείς κωλοτούμπες του Φ.Συρίγου όσον αφορά τις απόψεις του, μεταξύ άλλων και για τον Γιαννάκη. Ξεκίνησε με ύμνους για την αγωνιστική του παρουσία, την καθοριστική του συνεισφορά σε κρίσιμα σημεία μεγάλων αγώνων (φέρνοντάς τον σε αντιδιαστολή με την απουσία του Γκάλη σε τέτοιες στιγμές βλ. αρθρογραφίες στο Τρίποντο) και την άοκνη προσφορά του στην Εθνική. Συνέχισε με διθυράμβους για το δημιούργημά του ως προπονητής στην Εθνική και κατέληξε με αγκαλιές, χαρές και πανηγύρια στις επιτυχίες του 2005, 2006, όπου έτρεχε σαν τρελός μέσα στο γήπεδο για να τον αποθεώσει. Εδώ και αρκετό καιρό, σε κάθε ευκαιρία ακόμη και στις εκπομπές της Nova για την Ευρωλίγκα, τον κράζει στην κυριολεξία, θεωρώντας τις προπονητικές του αποτυχίες στον Ολυμπιακό και στην Εθνική (2007,2008) αποδείξεις για την προπονητική του ανεπάρκεια. Φτύνει δηλ. εκεί που έγλειφε.

      Υ.Γ. Το χειρότερο από όλα ήταν ένα άρθρο του, νομίζω στην Ελευθεροτυπία, όπου υποστήριζε ότι ο Γιαννάκης τόσα χρόνια φιλοτεχνούσε το προφίλ του λαϊκού παιδιού και του πιστού στρατιώτη της Εθνικής ενώ επί της ουσίας τον προσελκύει μόνο το χρώμα του χρήματος (βλ. Αγγελόπουλοι). Όλος αυτός ο οχετός ήταν αποτέλεσμα της κόντρας που ξέσπασε το 2007 μεταξύ Λάζαρου Παπαδόπουλου και παικτών με Ομοσπονδία και Συρίγο (Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου τότε), όπου ο Γιαννάκης πήρε το μέρος των παικτών. Και ο δίχως μαλλιά στη γλώσσα, δεν του το συγχωρεί.

      77

      Διαγραφή
    10. Μα τι λέμε τώρα, τον Γιαννάκη πρέπει να τον ευχαριστούμε από το πρωί ως το βράδυ όλοι οι φίλοι του μπάσκετ. Μας έχει δώσει τεράστιες χαρές και σαν προπονητής και σαν παίχτης και αν το καλοσκεφτούμε ο παίκτης Γιαννάκης είναι και το πρότυπο του προϊόντος "Έλληνας μπασκετμπολίστας", έξυπνος, ηγέτης, με πάθος, δεν κρύβεται στα δύσκολα και πάνω απ' όλα μαχητής και νικητής. Σεβασμός από όλους για τον Γιαννάκη, μακάρι να τα πάει καλά στην Κίνα και να αναστήσει και τη Λιμόζ.

      pan.tsak

      Διαγραφή
    11. Συμπληρώνω φίλε pan.tsak. Το μοντέλο του παίκτη που αποθεώνουμε όλοι τώρα είναι αυτό του Διαμαντίδη. Ποιός παίκτης από το παρελθόν ήταν πολύ κοντά σε αυτό το πρότυπο; Ο Γιαννάκης. Αυτός έπαιζε ατομική και ομαδική άμυνα για τρείς. Αυτός ήταν πρώτος στην εκάστοτε ομάδα του σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα. Αυτός έπαιρνε τις επιθέσεις στα σημεία που η μπάλα έκαιγε. Αυτός έβαζε την ομάδα πάνω από το εγώ του και αυτό μετέδωσε και στους παίκτες του στην Εθνική. Αυτός έπαιζε απλήρωτος στον Άρη και τα άκουγε και από πάνω. Αυτός δεν έλειψε από κανένα προσκλητήριο της Εθνικής. Αυτός ήταν ο συμπαίκτης-πρότυπο και αν δεν του έλειπε ο πρόσθιος χιαστός θα ήταν και ο πρώτος Έλληνας που θα έπαιζε πραγματικά στο ΝΒΑ. Με λίγα λόγια τα tendex και τα pir θα είχε συντρίψει σήμερα. Αυτά για τον παίκτη Γιαννάκη.
      Για τον προπονητή Γιαννάκη, θα πω μόνο ότι η λεγόμενη ελληνική σχολή (άμυνα, τακτική, στοχευμένο μπάσκετ, πνευματική ισορροπία, αγωνιστικότητα και φυσική κατάσταση) έχει το όνομά του πρώτο-πρώτο στη σχετική λίστα.

      77

      Διαγραφή
    12. Να ρωτήσω κάτι; Με τον Γιαννάκη οι Παναθηναϊκοί γιατί έχουν πρόβλημα; Έκανε κάτι όσο ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού που ήταν προκλητικό; Πέρα απο τα προβλεπόμενα, διαμαρυρίες στους διαιτητές κλπ εννοώ. Και, απο την άλλη, οι Ολυμπιακοί τι έχουν με τον Γιαννάκη; Τους έκανε κάτι;

      Διαγραφή
    13. Ο Γιαννάκης είναι και πολύ μεγάλος μασκεμοπλίστας και άνθρωπος.

      Διαγραφή
    14. ωραίος 77...ακριβώς έτσι...με την εξαίρεση βέβαια οτι ο διαμαντίδης την άφησε νωρίς την εθνική, κρίμα γιατί με αυτόν θα είχαμε μερικά μετάλλια (και ίσως κανένα ευρωπαϊκό λέω εγώ) ακόμη.

      Χρήστο, αν και Παναθηναικός δεν έχω ιδέα, ίσως είχε κάνει καμμία δήλωση σαν προπονητης, αλλά οτι και αν είπε δε νομίζω οτι ήταν ποτέ τοσο προκλητικός, παράλογο και μεγάλη ασέβεια το ότι κατέβασαν το λάβαρο με το πρώτο ευρωπαϊκό που είχαν τον γιαννάκη. Θα έπρεπε να είναι τιμή μας που οι 3 καλύτεροι Έλληνες παίκτες όλων των εποχών έπαιξαν με το τριφύλλι (Γκάλης, Γιαννάκης, Διαμαντίδης) και να το διαφημίζουμε με κάθε τρόπο αντί να τους απομυθοποιούμε...

      pan.tsak

      Διαγραφή
  22. mipws pio swsta (distixws) thaprepe na leme ama dw auto ton Oympiako sto Londino...kai sto katw katw as min thimomaste pws epaize perisi alla ti kanei twra, diladi polu liga pragmata kai opote tou katsoune ta 3ponta. Sto katw-katw i Efes exei Farmar kai Lucas, enw O Span einai emfanws deforme, kai oi Pap/Print asanser.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάπου είχα διαβάσει(δε θυμάμαι που) ότι στο 4ο ματς στην Κωνσταντινούπολη, ο Σπανούλης ζήτησε από τον Μπαρτζώκα να μη τον ξαναβάλει στο τέλος του παιχνιδιού.Δε ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό το ρεπορτάζ....αλλά αν αληθεύει,δεν τιμά κατ`αρχάς τον Σπανούλη ως αρχηγό της ομάδας του και επιπλέον τον Μπαρτζώκα που το δέχτηκε.Κατά συνέπεια χάθηκε το παιχνίδι και η τελική κατάληξη μπορεί να είναι και ο αποκλεισμός.

    Στα της ομάδας μου τώρα.....εννοείται πως είναι αδύνατο να επαναληφθει τόσο άσχημο παιχνίδι από τα γκαρντ της ομάδας.Η άμυνα πρέπει να λιώνει σίδερα πάλι όπως στα 3 πρώτα ματς.Το παιχνίδι το θεωρώ πιο δύσκολο από όλα τα προηγούμενα,γι αυτό πρέπει να ξαναεμφανιστεί ο κλασσικός Διαμαντίδης με το καθαρό μυαλό και τα κρίσιμα σουτ, ο σοβαρός και με άγνοια κινδύνου Ούκιτς και ο Γκιστ που έτρωγε σίδερα στα 3 πρώτα παιχνίδια.
    Πάθος θα έχει σίγουρα η ομάδα,αν έχει και λίγη τύχη με το μέρος της ίσως να μας ξανακάνει υπερίφανους.
    Πραγματικά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να υπάρξει τελικός Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.
    Θα βάλουμε μπασκετικά γυαλιά σε όλη την Ευρώπη.....

    Υ.Γ. Εδώ που φτάσαμε το μόνο "κρυφό¨μας όπλο μπορεί να είναι ο Μπανκς,αν τον εμπιστευθεί ο κόουτς. Όλους τους υπόλοιπους τους έχουν μάθει απ`έξω και ανακατωτά οι ισπανοί.Δε τον πολυπιστεύω σαν παίχτη αλλά μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ, ίσως για ένα παιχνίδι ακόμα να μπορεί να κάνει τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μιλώντας καθαρά με λογική η ζυγαριά κλίνει προς το μέρος της Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο παιχνίδι οι ισπανοί κέρδισαν λόγω διαιτησίας. Στο δεύτερο και τρίτο έχασαν γιατί δε μπορούσαν να μας πάρουν στα σοβαρά. Τώρα ξύπνησαν, οι ομάδες γνωρίστηκαν (σε επίπεδο παικτών και τακτικών) και τα περιθώρια για να σοκάρεις μια καλύτερη ομάδα από εσένα στένεψαν.
    Οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση και στα σίγουρα δε θα υπάρχει κανένας αφηρημένος παίκτης εκείνο το βράδυ. Ο Πεδουλάκης για εμένα είναι ήδη επιτυχημένος και είμαι υπερήφανος για την φετινή πορεία του παο. Θα ήθελα όμως να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει η έμπνευση του. Σίγουρα θα χρειαστεί να βγάλει άσσο απο το μανίκι... Αν υποθέσουμε πως το καθιερωμένο rotation δεν γίνεται να παίξει χειρότερα από ότι έπαιξε την πέμπτη τότε ένας διαφορετικός Μπάνκς ή Τσαρτσαρής θα αποτελέσουν βαρόμετρο.

    Πως το σκέφτομαι?
    *Στα αλήθεια δε μπορείς να ξέρεις ποτέ τι θα γίνει με τον φετινό παναθηναικό!*

    ΥΓ. Νέο πρόστιμο 30000 ευρώ στους πράσινους για τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ... σωστή κίνηση κατά τη γνώμη μου αφού είχα υποστηρίξει και μετά το ματς πως οι κανονισμοί ασφαλείας δεν έχουν σύνορα, πρέπει να τηρούνται ακόμα και στην πιο ατίθαση χώρα μας.

    Ελπίζω να έχουμε ελληνική ομάδα στο F4, κόκκινη η πράσινη μικρή σημασία έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τι θα γινει τωρα,πριν απο καθε αγωνα παο-μπαρτσα θα ανακοινωνουν προστιμο στον παναθηναικο;;;;μπορει να το κανουν για γουρι,για να νικανε οι ισπανοι,ποιος ξερει;;;;;μπερτομεου,για τις διαιτησιες σε τσσκα και μπαρτσελονα δεν ειπες τιποτα,για προστιμα στον παναθηναικο,καλος εισαι!!!σε εχουν παρει ολοι χαμπαρι,ποσο λαμογιο εισαι......α ρε τριφυλλαρα,δωσε πονο στον μπερτομεου αυριο....και μου αρεσε που εδωσαν και συγχαρητηρια για την ατμοσφαιρα!ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά ήταν και τα δύο πρόστιμα. Η ντροπή είναι που η εξύβριση θεσμικών προσώπων έγραψε 150 χιλιάρικα ενώ η βάρβαρη καταπάτηση των κανόνων ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραία για χιλίαδες ανθρώπους έγραψε μόλις 30.

      Επίσης αυτή η σηρείνα στο ΟΑΚΑ είναι απίστευτα ενοχλητική, πραγματικά, εγώ θα τους έριχνα πρόστιμο γι'αυτό και μόνο. Βέβαια αμα έχεις ακούσει βουβουζέλες σε γήπεδο, τι να σου πει μια σηρεινούλα.

      Διαγραφή
    2. φιλε αν η σειρηνα επισυρει προστιμο τοτε προστιμο πρεπει να μπει και σε καθε ηχητικο εφε που ακουγεται εν ωρα αγωνα σε ολα τα γηπεδα . οπως επισης και για ταμπουρλα κορνες σφυριχτρες και καθε αλλο μηχανικο μεσο παραγωγης υπερβολικου θορυβου σε οποιοδηποτε γηπεδο . δεν εχω ακουσει ομως ποτε να επιβληθει τετοιο προστιμο σε οποιονδηποτε αλλον εκτος απο εμας ... ελεος

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου στο δια ταύτα συμφωνείς οτι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να φάει ΓΕΡΟ πρόστιμο για το overbooking τουλάχιστον, ναι ή όχι;

      Διαγραφή
    4. για το υπεραριθμο ναι . απλως να μην μετατρεπουν το οακα σε κολυμβηθρα του σιλωαμ για ολες τις αμαρτιες της ευρωπης .

      Διαγραφή
    5. Φιλε μου Χρηστο,δεν συμφωνω καθολου για τα προστιμα και για τον πολεμο που μας γινεται..Η Ελλαδα πειναει .δυο οικογενειες επιχειρηματιων ματωνουν για να υπαρχει μπασκετ υψηλου επιπεδου,ο φιλαθλος παει στο γηπεδο απο το υστερημα του και καποια ζωα στην Ευρωλιγκα πιστευουν οτι ειν αι δυνατον να επιβαρυνουν τις ομαδες μας με 200 χιλ ακομη..Οχι μονο δεν επρεπε να μπει προστιμο αλλα και μπονους σε χρηματα να μας δωσουν επρεπε που μπορουμε να μαζεψουμε τοσο κοσμο στο γηπεδο..Και να ξερεις οτι παραδοσιακα ο ΠΑΟ εδω και 15 χρονια σε οποιο γηπεδο της Ευρωπης επισκεπτεται κοβει τα περισοτερα εισητηρια η γηπεδουχος απο καθε αλλο παιχνιδι.Οσο για το θεμα της ασφαλειας οκ.ειναι θεμα αλλα ακομη και ετσι ειναι μεγαλη μαγκια της μικρης και φτωχης Ελλαδας που εχει τετοια γηπεδαρα απο τα 8αρια και 10αρια των αλλων χωρων.Πως μας βοηθανε για ολο αυτο,να το συντηρησουμε κλπ?Ολος αυτος ο θορυβος που γινεται ειναι πλεον η απολυτη υπερβολη για κατι στραβο που συμβαινει 1-2 φορες τον χρονο.Εδω στα νοσοκομεια δεν εχουν γαζες και νυστερια ,βγαινεις στον δρομο και οι μισοι εχουν στην τσεπη καλασνικοφ,τα πλοια ταξιδευουν και δεν εχουν ουτε σωσιβιες λεμβους και στο φουλ φορτωνουν διπλασιο κοσμο μεσα,,ακομη και στο μετρο δεν χωρας να μπεις ωρες ωρες ,στους δρομους τα μισα αυτοκινητα ειναι ανασφαλιστα και ρεταλια και εμεις χαλαμε τον κοσμο για καποιους υπεραριθμους σε καποιο παιχνιδι μια φορα στο τοσο.Και εκμεταλευεται και τον εσωτερικο θορυβο που κανουμε και η Ευρωλιγκα και μας τσεκουρωνει..Γενικευω πολυ και παω αλλου, αλλα ελπιζω ολοι να αντιλαμβανεστε το πνευμα αυτων που γραφω

      Διαγραφή
    6. Κατ'αρχάς, σιγά μη ματώνουν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι. Ιδιαίτερα στη σημερινή Ελλάδα, οπου το ματώνω έχει γίνει πραγματικότητα και όχι σχήμα λόγου, ψυχραιμία. Μαγκιά της Ελλάδας δεν ξέρω αν είναι να έχει γηπεδάρες την ώρα που τα παιδιά της υποσιτίζονται. Ο συλλογισμός σου όμως είνα λάθος. Είναι μάλιστα κατηγοριοποιημένο ως λογική ανακολουθία (informal logical fallacy) και λέγεται "επίκληση στο χειρότερο" (http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_worse_problems). Το οτι μια κατάσταση είναι μπουρδέλο δεν σημαίνει οτι οποιαδήποτε κατάσταση είναι εξίσου (ή λίγο λιγότερο) μπουρδέλο μας κάνει. Για να σου δώσω ένα ακραίο παράδειγμα, το να σου κόψω τα τρία άκρα δεν σημαίνει οτι δεν έγινε και τίποτα επειδή θα μπορούσα να σου κόψω και τα τέσσερα.

      Επίσης το οτι γίνεται 1-2 φορές τον χρόνο δεν το κάνει καλύτερο. Μια φορά θα συμβεί το κακό και θα έχουμε ετήσια μνημόσυνα για δεκαετίες.

      Πολύ καλά λοιπόν το βάλανε το πρόστιμο και κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να επιληφθεί και εισαγγελέας του ελληνικού κράτους. Ιδιαίτερα σε μια χώρα που έχει ζήσει την τραγωδία της θύρας 7, θα περίμενα πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο κομμάτι.

      Και μιας και πιάσαμε τις λογικές ανακολουθίες, των οποίων είμαι fan, δείτε εδώ όποιος ενδιαφέρεται :

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

      Διαγραφή
  26. τζιμ ειδες γουοριορς-ναγκετς?αυτος ο καρι θυμιζει ντραζεν με το στυλ του και το θρασος του...πραγματικα παικταρας...συμφωνω απολυτα για τσαρτσαρη εδω ηταν κλειδι στον παναθηναικο του ζοτς δεν θα ναι τωρα...αν τον δουμε να χει +10 ποντους (την καλη του αμυνα την θεωρω δεδομενη)δεν το χανει το παιχνιδι ο παναθηναικος....οσο για τον ολυμπιακο καθαρα μπασκετικα δεν εχει τυχη η εφες αλλα σε πεμπτο παιχνιδι ολα αλλαζουν χαιρετισμους...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά,αυτός ο Curry αδικείται στο Golden State.Πραγματικά παιχταράς, με πλήρη άγνοια κινδύνου. Μπορεί στον αιφνιδιασμό,στα καλά καθούμενα να σηκωθεί για 3ποντο και να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Τον γουστάρω τρελά....

      Διαγραφή
    2. Kάπταιν το παράκανες.. Ο Κάρι παιδιά είναι παιχτούρα με "Π", σκέφτομαι καιρό να κάνω αφιέρωμα.

      Διαγραφή
    3. Κάνε Τζιμάρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Personal favourite ο Στεφ εδώ και 2 χρόνια..Δεν θα έλεγα ότι αδικείται στο Golden State, αντίθετα, χτίζουν μια ομάδα που πιστεύω σταδιακά θα εδραιωθεί στις κορυφαίες της περιφέρειας, έχουν μέλλον μπροστά τους, ειδικά αν τα αστέρια τους μείνουν μακριά από τραυματισμούς.

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω με τον Madness...Ο Curry είναι παιχτάρα και το ευχάριστο είναι πως ο Jaredd Jack με έχει εκπλήσει και τον σιγοντάρει ιδανικά.
      Οι πολεμιστές προσπαθούν να φτιάξουν μια πολύ καλή ομάδα (ουτε λογος βέβαια για εφάμιλη αυτής που πέρασε από τις αρχές με μέσα δεκαετίας 90').
      Μακάρι να παραμείνει ο Steven και να πλαισιωθεί απο μερικούς ακόμη αξιόπιστους και δυνατούς παίχτες που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση και χαρακτήρα στην ομάδα. Ο τραυματισμός του Lee είναι πολύ βαρύ τίμημα και όσο και αν το επιθυμώ , μιας και δεν βλέπω συχνά την ομάδα μου στα play off , δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τη σειρά κόντρα στους Nuggets.
      ΥΓ 1. Αυτό που λάτρεψα σε αυτή την ομάδα είναι η τρέλα που έβαλε στο παιχνίδι & η επιθετική της νοοτροπία.Φέτος βλέπω και σφιχτή άμυνα σε πάρα πολλά παιχνίδια δείχνοντας ο Jackson να έχει βάλει έντονα τη σφραγίδα του.
      ΥΓ 2. Βάλτε ένα Tim Hardaway δίπλα στον Curry και θα δούμε παπάδες...

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Εντάξει παιδιά το ότι "αδικείται" το έγραψα για τα ως τώρα δεδομένα. Ανέκαθεν το Γκόλντεν Στέιτ ήταν μια πολιτεία που λάτρευε το μπάσκετ και περάσανε πολλοί κορυφαίοι παίχτες από εκεί (Κρις Μάλιν, Γουέμπερ,Τσάμπερλειν κτλ.) αλλά δύσκολα θα καταφέρει να χτυπήσει πρωτάθλημα κατά την άποψή μου.....
      Υ.Γ. Και ένας Πένυ Χάρνταγουει δε θα με χαλούσε.....!
      Υ.Γ. 2 Clippers και ξερό ψωμί!

      Διαγραφή
    6. το παρακανα λιγο τζιμ αλλα ο τροπος με τον οποιο (δεν) κοιταει αριστερα δεξια οταν βγαινει στον αιφνιδιασμο και σηκωνεται για τριποντο θυμιζει τον κροατη.στους νικς θα ταιριαζε αυτος και θα τους εκανε πρωταθλητες ...περιμενουμε αφιερωμα....stonerook

      Διαγραφή
  27. Ξεχάστε το παιδιά.
    Διαιτητής ορίστηκε ο Λαμό(γιο)νικα. Ξέρουμε όλοι πως σφυρίζει τις ελληνικές ομάδες επί ισπανικού εδάφους.
    Κρίμα!

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. paidia koulatoi! I omada exei kanei idi uperbasi, sit back and enjoy the game.

      Διαγραφή
  28. απο τη στιγμη που οριστηκε ο Λαμονικα στο ΜΠΑΡΤΣΑ-ΠΑΟ θεωρω οτι ο ΠΑΟ ειναι στο φαιναλ φορ.
    ειναι γνωστο σε ολους οτι ο παο με ΛΑΜΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!
    παντα στην αρχη κανει τον ζορικο και μετα το πενταλεπτο αρχιζει το χειρουργειο.βλεπω τη μπαρτσελονα να τρωει καμια ντουζινα επιθετικα φαουλ στα σκριν της.
    το φαι του λαμονικα ειναι αυτο!!
    επισης ο ολυμπιακος θα εχει την ιδια και χειροτερη διαιτησια που εχει και στα 4 παιχνιδια.σφαξιμο με το γαντι αλλα και χωρις γαντι.πρεπει να εχει γινει ρεκορ γκολ φαουλ φασεων που τις εχουν δωσει απ'εξω.
    ε κατι αναλογο βλεπω στο σεφ.ειδικα μετα την ανεκδοτη ανακοινωση-εκβιασμο των τουρκων,ενω ο ολυμπιακος πεταει χαρταετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και μετά ξύπνησες!

      Πάνος

      Διαγραφή
    2. Ποσο γαυρος εισαι??ο Λαμονικα να σου θυμισω ειναι αυτος που μας εσφαξε στον ημιτελικο με ΤΣΣΚΑ.Τι εγινε φοβασαι μην χασει η ομαδαρα σου απο την υπερομαδα Εφες και προετοιμαζεις το εδαφος???Εμεις και να χασουμε παιζουμε με το φαβορι για τον τιτλο φετος.Μεχρι εδω που φτασαμε στον τον πιο δυσκολο ομιλο, νεα ομαδα σε πεμτο παιχνιδι μια χαρα ειμαστε ακομη και με ηττα.Δες ποσα φαουλ παιρνετε εναντι των αντιπαλων σας και ασε τις δικαιλογιες,ο Ρηγας μια χαρα σας βοηθαει,γαυρος γαρ.

      Διαγραφή
    3. Μια διόρθωση μόνο, ο Λαμόνικα δεν ήταν πέρσι στον ημιτελικό του Παναθηναϊκού αλλά του Ολυμπιακού.Τη σφαγή στον Παναθηναϊκό την έκανε ο Μάρτιν (Ισπανός).
      coolxaris

      Διαγραφή
    4. ο Λαμόνικα γενικά προκαλεί τα παράπονα του Παο χρόνια τώρα,ίσως να χεις δίκιο αλλά αυτός μας σφυρίζει συνέχεια αρνητικά.

      Διαγραφή
    5. Ο Λαμόνικα είναι ο μόνος διαιτητής στη λίγκα που τολμά να πάρει δύσκολα σφυρίγματα, και συνήθως σωστά. Ο κύριος που έκανε το πρώτο σχόλιο, που ήταν όταν οι μανταμέσες που σφύριζαν το πρώτο παιχνίδι έδωσαν σε 2 σερί επιθέσεις το 4ο και το 5ο φάουλ σε σκρην του Λάσμε;

      Α ρε κυριούλες της Ευρωλίγκας, παίκτες, προπονητές και παράγοντες, ένας Z-Bo που σας χρειάζεται!!!

      Ody

      Διαγραφή
  29. Προσπαθώ να φανταστώ..και αναμένω..τι θα γίνει εδώ μέσα μόλις ο Τζιμ δώσει την άποψη του για την στελέχωση της εθνικής το καλοκαίρι...

    Όσο για τα παιχνίδια...τίποτα δεν είναι σίγουρο..
    Ο Οσφπ εδώ που έφτασε,κινδυνεύει..έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του.Παρόλα αυτά δεν με πείθει η Εφές παρά τη μεγάλη της ανατροπή.Θα βρει πιστεύω τη δύναμη σε πρόσωπα και μέταλλο κυρίως της περσινής ομάδας ο Ολυμπιακός και θα πάει στο Λονδίνο.(εδώ που τα λέμε δεν "ίδρωσε" και πολύ σε αυτή τη σειρά άσκετα με το 2-2.)
    Ο Πάο,πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο.Ήταν μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσει στο Οάκα τον θρίαμβο..Το momentum και η πορεία του 4ου αγώνα,πιστεύω έβλαψαν αρκετά τους πρασίνους.Κάτι μου λέει ότι ακόμα κι αν πάει φάιναλ4 η μπάρτσα θα φύγει κακήν-κακώς.Δεν μου πάει πλέον...
    Τσσκα-Ρεάλ τα φαβορί.Αν περάσει,ο Οσφπ και παρά τη διαφορά του από τις άλλες ομάδες σε απόδοση,έχει πολλές ελπίδες.Γενικά αν περάσει τον θεωρώ ισάξιο διεκδικητή και το ριπίτ δεν είναι απίθανο.
    Ο Πάο χρειάζεται μεγάλο διαμαντίδη και 1-2 άσσους από το μανίκι για να περάσει και πάλι από το Παλάου Μπαουγκράνα.Μου έδωσε την εικόνα ότι έχει αδειάσει από την προσπάθεια των 3 πρώτων αγώνων.Αντίθετα οι καταλανοί διαχειρίζονται καλύτερα με τη βοήθεια της εμπειρίας το κομμάτι της έντασης...
    Αν ο Πάο βγάλει και πάλι την ίδια σπίθα στη μάχη του,δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θα παλέψει επί ίσοις όροις.Φοβάμαι τη..? διάθεση της ελληνικής ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-2 άσσους από το μανίκι? από τον πάγκο?
      πάντως θέλει άσσους και δεν τους έχει.

      Διαγραφή
  30. Δεν θέλω να γράψω πολλά καθώς πιστεύω οτι αυτή τη στιγμή ότι και να γράψει κανείς θα είναι άστοχο.

    Ο ΠΑΟ έχει πολύ δύσκολο έργο, ναι, αλλά εξ'αρχής είχε όταν μάθαμε τα σταυρώματα. Πιστεύω όμως οτι αν κάποιος έδινε πιθανότητες 80-20 στο 0-0 (εγώ τόσες έδινα), πλέον σίγουρα δεν μπορεί να πάει πάνω απο το 60-40. Τα πράγματα είναι απλά για μένα. Αν ο Παναθηναϊκός έχει την ψυχική δύναμη και την τακτική σοφία να ξεπεράσει τα ψυχολογικά (κυρίως) εμπόδια που του έχει βάλει ο Πασκουάλ, και αν φυσικά τον ευνοήσει και η τύχη γιατί χρειάζετια και αυτό, θα το πάρει το ματσάκι. Γενικά πιστεύω οτι όσο η Μπάρτσα δεν επιβάλεται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες του ΠΑΟ.

    Αν ο ΠΑΟ έχει δύσκολο έργο, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα δυσκολότερο γιατί παίζει κατα τη γνώμη μου όλη τη χρονιά την Παρασκευή, απο την άποψη οτι αν χάσει η ομάδα φοβάμαι οτι μπορεί και να τιναχτεί στον αέρα. Ιδιαίτερα αν γίνει κανένα κουλό σενάριο και περάσει ο ΠΑΟ τη Μπάρτσα και μείνει έξω ο ΟΣΦΠ απο την Εφες με τέτοια ανατροπή, πιστεύω οτι οι ισορροπιίες στην ομάδα (οι ποιές;) θα κλωνιστούν σοβαρά.

    Και το κακό για τον Ολυμπιακό είναι οτι ούτε ο προπονητής του (που δήλωσε σε μια βραδιά που οι παίκτες του είχαν 9/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο οτι η Εφες, που πήρε 21 επιθετικά rebounds, όσα αμυντικά δηλαδή πήρε και ο Ολυμπιακός, ήταν τυχερή), ούτε οι παίκτες του (που ξέχασαν πράγματα όπως το box out, το οτι όταν παίρνουμε επιθετικό rebound και είμαστε μπροστά 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με 5 πόντους ανανεώνουμε την επίθεση) αλλά ούτε και ο κόσμος του Ολυμπιακού φαίνεται να αξιολογεί σωστά τη δυναμική της σειράς.

    Να θυμίσω όμως οτι ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ πήρε μια αγχωτική και μια άνετη νίκη και η Εφες πήρε στην έδρα της δια περιπάτου το πρώτο παιχνίδι και με μια απο τις πιο επικές ανατροπές το δεύτερο. Υπάρχει μια ψευδής εικόνα οτι ο Ολυμπιακός κάνει κουμάντο στη σειρά και οτι ουσιαστικά την άφησε την Εφες να πάρει τα δυο παιχνίδια. Οτι τα έχασε αυτός δηλαδή και δεν τα κέρδισε η Εφες. Αυτό για μένα είναι ο ορισμός της αγωνιστικής αλαζονίας. Υπο αυτή την έννοια, περυσι δεν πήρε ο Ολυμπιακός το ευρωπαϊκό, το έχασε η CSKA. Δεν πάει έτσι όμως. Η Εφες για μένα πέτυχε κάτι εξίσου μοναδικό (ή ακόμα και περισσότερο) με αυτό που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός με τη Μπάρτσα. Την σεβόμουν σαν ομάδα πριν, αλλά, όπως και ο Ολυμπιακός στο περσινό final4, κέρδισε πολλούς πόντους στη συνείδηση μου για τα ψυχικά της αποθέματα. Πιστεύω οτι το παιχνίδι είναι 50-50 και, αν αναγκαζόμουν να κάνω μια πρόβλεψη, δεν θα ήταν καλή για τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα αν ο Σπανούλης συνεχίσει έτσι.

    Για την Caja, έχω δει 3 φορές το τρίτο παιχνίδι με την CSKA και ομολογώ οτι πραγματικά είναι ίσως ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκας. Αν έχετε αρχειοθήκη, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο και εγώ έχω κάνει αυτή τη σκέψη. Η Εφές δεν έχει εντυπωσιάσει σαφώς αλλά της αξίζει λίγο παραπάνω credit από όσο της έχουμε δώσει. Είπαμε, έκανε λάθη ο Ολυμπιακός αλλά τέτοιο ματς για να το γυρίσεις θες μεγάλη καρδιά και ένστικτο αυτοσυντήρησης.
      Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός πιστεύω πως έχει τον έλεγχο της σειράς. Απλά πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και με πλουραλισμό στην επίθεση για να πάρει την νίκη. Πρέπει να φθείρει τους ψηλούς της Εφές γιατί αυτοί την έχουν ακόμα μέσα στη σειρά. Ο Φάρμαρ καλός χρυσός αλλά πολλές φορές πάει να το παίξει lebron και δεν το' χει. Ευτυχώς για την Εφές που υπάρχει και ο Λούκας και σώζει την κατάσταση στην περιφέρεια πολλές φορές. Αρκετά καλύτερη η Εφές με αυτόν στο τιμόνι.

      Διαγραφή
    2. Τους ψηλούς της Εφες ποιός θα τους φθείρει όμως;

      Διαγραφή
  31. Στις φωτογραφίες από το αεροδρόμιο, τους είδα όλους φανερά αξύριστους και ιδιαίτερα τον Ούκιτς με τον 3D. Για τα δικά τους τα δεδομένα μιλάμε για Viking.

    Από αυτό και μόνο συμπεραίνω ότι θα κερδίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα..και εγώ έκανα αυτήν την παρατήρηση. απαντάμε στα ίσια στα μούσια του la bomba

      Διαγραφή
    2. 5 ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ Κ ΟΥΚΙΤΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΞΥΡΙΣΤΟΙ Κ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ Ο ΝΑΒΑΡΟ !!!!!!

      Διαγραφή
  32. Δύο πράγματα θα ήθελα να σχολιάσω στη (εξαιρετική όπως πάντα) ανάλυση του Jim:

    1. Ο Τσαρτσαρής δε γίνεται να ξέχασε το μπάσκετ. Είναι πιο αργός, με λιγότερες αντοχές και και και, αλλά δε γίνεται να ξέχασε να βάζει τρίποντα. Έκανε εν πολλοίς καριέρα με αυτά, ήξερες (ως άμυνα) ότι δε μπορείς να τον αφήσεις μόνο του στο τρίποντο. Τώρα βλέπω ότι παίρνει τη μπάλα ελεύθερος και δεν κοιτάζει καν το καλάθι. Δοκιμάζει διεισδύσεις αλλά λιγότερα σουτ (κάνω λάθος?). Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Προσήλωση σε ένα συγκεκριμένο πλάνο της επίθεσης που δε συμπεριλαμβάνει δικά του σουτ; Φόβος (στα 35?!) ή κάτι άλλο;

    2. Γράφεις κάπου "Ο Τσάβι Πασκουάλ έπνιξε τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας και ΠΑΛΙ τη μάχη των πάγκων". Θεωρείς ότι προπονητικά τη σειρά την έχει πάρει (ως τώρα έστω) ο Πασκουάλ;

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσαρτσαρης ποτε δεν εβαζε μεγαλη καμπυλη στο σουτ του, αλλα τελευταια το εχει ξεφτυλισει. Με τον τροπο αυτο ή θα σημαδεψει τελεια ή δε μπαινει. Αυτο φαινεται ξεκαθαρα και στις βολες του(οπου επισης δεν τα παει καλα).

      Δεν καταλβαινω γιατι... Τον θαυμαζω πολυ σαν παιχτη.

      Διαγραφή
    2. αυτός πιστεύω οτι μπορεί να σπάσει τη ζώνη..πρέπει να σουτάρει. σε κάθε φάση είναι ολομόναχος στη βολή, έχει σουτάρει από το συγκεκριμένο σημείο χιλιάδες φορες σε αγώνες και προπονήσεις...σούταρε βρε αγόρι μου! να βάλει 2-3 συνεχόμενα απο εκεί θα τους αναγκάσει να αλλάξουν, πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη του επιπέδου του τσαρτσαρή να βάλει 3 σουτ στη σειρά από τα 4-5 μέτρα; το πιο πιθανό είναι οτι αν τον βάλεις σε μία μπασκέτα να σουτάρει μόνος του θα βάλει 20 στη σειρά, όλα είναι στο μυαλό του...πρέπει να το πιστέψει απλά...

      pan.tsak

      Διαγραφή
  33. Η τελευταίες πληροφορίες απο Ισπανία αναφέρουν πως ο Ζήσης δεν πρόκειται να παραμείνει στην Μπιλμπάο, αφού η εμφανίσεις του δεν έχουν πείσει τους Βάσκους οτι αξίζει να ενεργοποιηθέι η οψιον ανανέωσης. Στο προσκήνιο φαίνεται να μπαίνει και η Μακάμπι. Ενδιαφέρον θα έιχε αυτη η μεταγραφή... Μήπως να ασχοληθέι και ο ΠΑΟ για την περίπτωση του; Τι λές Τζίμ;
    Υ.Γ: Και γαμώ τις καριέρες έχει κάνει ο Ζήσης.. Πρωτάθληματα και κύπελα με ΑΕΚ,Σιενα. Το ίδιο στην ΤΣΣΚΑ, όπου κατέκτησε και Ευρωλίγκα. Έχει παίξει στην ελίτ της Ευρώπης όλη του την καριέρα.
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κατά την δική μου γνώμη κολλάει τέλεια ο Ζήσης σ' αυτόν τον ΠΑΟ.Το έχει πει και ο Πεδουλάκης στον Συρίγο φέτος μετά το TOP 16.Με δυο επιπλέον παίκτες εκτός από τον Ζήση η ομάδα του χρόνου θα είναι top class.

      Διαγραφή
    2. θα έρθει όμως; Μια ζωή ακούμε για φλέρτ ανάμεσα στον Ζήση και τους δύο αιώνιους, αλλά δεν υπάρχει ποτέ τιποτα το επίσημο. Συμφωνώ οτι θα ήταν πολύ καλή περίπτωση για τον Παναθηναικό. Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ζήσης... not bad. Επίσης, ειναι και Έλληνας, οπότε μένει και μια θέση ξένου. Και η Μακάμπι όμως ειναι μια δελεαστική επιλογή...
      Σίμος

      Διαγραφή
    3. Top class με το ...Ζήση; Άχρωμος, άοσμος, αδιάφορος παίχτης. Δεν είναι καλύτερα με αυτά τα χρήματα να επενδύσει ο ΠΑΟ στον Παππα που ενδεχομένως να έχει μέλλον;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 2:32 π.μ., ώς φίλος του Παναθηναικού θέλω να ενισχυθεί περισσότερο το Ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Βλέποντας τον Ολυμπιακό να εχει καρπαζώσει τα περισσότερα νέα παιδιά με προοπτικές(Μάντζαρης, Παπ, Σλούκας), θεωρώ πως ο Παναθηναικός πρέπει να κινηθεί για παίκτες όπως τον Γιάνκοβιτς και Παππα. Εδώ να πώ επίσης οτι ο Παππάς ειναι μεγάλο ερωτηματικό. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, είχε ανεβάσει και ο Τζίμ ανάρτηση, ξέρουμε τα ελλατόματα του και τα προβήματα. Άρα δεν είναι τόσο απλή η περίπτωση του.
      Απο κεί και πέρα για τον Ζήση, νομίζω τα βλέπεις λιγο ασπρο/μαύρο... Ναι δεν είναι ο απόλυτος σταρ, αλλα είναι Έλληνας (ανοίγει θέση ξένου),οικονομίκος, έμπειρος ενώ εχει συνεργαστεί άπειρες φορες με τον ΔΔ και άλλα παιδιά απο την Εθνική. Επομένος δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως κλονιστέι η χημεία της ομάδας. Επίσης και πολύ σημαντικό, είναι ο τρόπος παιχνιδιού του. Ταιριάζει ΓΑΝΤΙ με αυτο που παίζει ο ΠΑΟ. Ίδια φιλοσοφία έχουν. Σκηρή άμυνα και στοχευμένο, μυαλομένο μπάσκετ.. Κάτι που ειναι στάνταρ με τον Νίκο. Οπότε επέρτρεψε μου να πιστεύω οτι οι χαρακτηρισμόι, "Άχρωμος, άοσμος, αδιάφορος παίχτης" είναι λίγο τραβηγμένοι.
      Πάντα φιλικά, Σίμος

      Διαγραφή
    5. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά σκέψου το ως εξής: με δεδομένους τους ΔΔ και Ούκιτς για του χρόνου, λογικά θα πάμε για έναν αμερικάνο γκαρντ στη θέση του Μπανκς. Θα χρειαστούμε τότε και κάποιον ακόμα γκαρντ, κατά προτίμηση Έλληνα (ώστε να μείνει κενή μια θέση ξένου που θεωρω πως θα πάει σε ένα ακόμα 5ρι που είναι απαραίτητο), στη θέση του Ξανθόπουλου. Αυτός ο Έλληνας γκαρντ ή θα είναι ο Ζήσης ή ο Παππάς. Προσωπικά προτιμώ να δώσουμε ευκαιρία στον Παππά, παρόλες τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις που έχουμε όλοι για τον παίχτη. Ο Ζήσης είναι μεν έμπειρος, πιθανόν να είναι και συμπαθητική λύση (σίγουρα καλύτερος από Ξανθόπουλο), αλλά αξίζει να αγνοήσουμε τον Παππά για αυτόν; Σκέψου πχ να τον πάρει ο ΟΣΦΠ που ήδη, όπως λες κι εσύ, έχει καβατζώσει τους καλύτερους νέους Έλληνες γκαρντς. Εκτός αν πάρουμε και τους δυο και αμερικανό γκαρντ, οπότε πάω πάσο.

      Διαγραφή
    6. Όσοι θέλουν να βλέπουν ερωτηματικά στον Παππά βλέπουν ακόμα φαντάσματα...
      Εμένα μου φαίνεται αστείο ένα δίλημμα(αν θέλουν τα ίδια λεφτά) Ζήσης ή Παππάς.
      Δηλαδή ένας 23χρόνος με 20 πόντους μ.ο σε ελλάδα και γιούροκαπ,με στοιχεία που δεν έχουν άλλοι έλληνες γκαρντ εκτός του σπανούλη και όλα τα φόντα να πετύχει εναντίον ενός αναγνωρισμένου,μεταξύ των μεγάλων ευρωπαίων γκαρντ(σαν κύρος,μιας και συνήθως ήταν ρολίστας),αλλά 30χρονο και ολίγον "νωπό" και "λάιτ" παίκτη.
      Δεν τίθεται καν τέτοιο δίλημμα...
      Ο Παππάς είναι από τα καλύτερα παιδιά,ξέρω ανθρώπους που τον γνωρίζουν και δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονται ο χαρακτήρας του.Μπορεί να είναι λίγο περίεργος και να χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον για να αποδώσει τα μέγιστα,αλλά ποιος ταλαντούχος παίκτης δε χρειάζεται προσεκτική διαχείριση σε τέτοια ηλικία?
      Αν δεν τον κυνηγήσουν οι 2 αιώνιοι,δε νομίζω να συμβεί το ίδιο με τις άλλες ομάδες της Ευρώπης.

      Διαγραφή
    7. Σωστά αυτα που λες φίλε. Τώρα καταλαβαίνω τι ακριβώς έλεγες. Θα δούμε. Προτεραιότητα νομίζω έχουν οι ανανεώσεις. Εδώ έχουμε Διαμαντιδη (έχει ήδη συμφωνίσει απ'ότι εχει ακουστεί), Λασμε (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ! Εδώ πρέπει να ρίξουν το βάρος στην διοίκηση), Ματσιούλις (το αξίζει, έχει κάνει μια "μεστή" χρονια μετα απο σοβαρό τραυματισμό) και ο Γκιστ, ο οποίος έχει βελτιωθέι σε πολλούς τομείς, και μπορεί να γίνει ακόμα καλυτερος.
      Αφού ξεκαθαρίσουν αυτές οι υποθέσει, θα δουνε-λογικά- για τις μεταγραφές. Ο Παππάς αν είναι θα ερχόταν για αντι-Ξανθόπουλο, και ο Ζήσης για αντι-Μπανκς. Θεωρώ σχεδόν δεδομένο οτι ο ΠΑΟ θα μελετήσει πολύ προσεκτικά τις επιλογές του για γκαρ, και θα πράξει αναλόγος. Έχουν προτεραιότητα άλλα πράγματα μέχρι τότε... Όπως το μάτς απόψε ;)
      Σίμος

      Διαγραφή
    8. ^^ Το σχόλει απο πάνω ειναι για τον 4:41 π.μ. Φίλε 4:59 π.μ. πραγματικά ελπίζω να είναι όπως λες. Το παιδί αυτό εχει αυτο που λέμε στα αγγλικά, "unlimited potential". Έχει όλα τα φόντα να γίνει στάρ στο Ευρωπαικό μπάσκετ. Προσωπικά, το θέλω πολύ στον Παναθηναικό, αλλά επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Δεν νομίζω οτι βλέπω φαντάσματα....
      Σίμος

      Διαγραφή
    9. Ο Παππάς είναι αστείο να μην συγκινεί τους αιωνίους ως prospect. Όμως ακόμα πιο αστείο είναι για τον Παναθηναϊκό να αγνοήσει το τεράστιο χάος που υπάρχει μετά τον Διαμαντίδη στα οργανωτικά. Χρειάζεται όχι ένας καλός αλλά ένας κορυφαίος σε αυτό το παιχνίδι guard. Οπότε αν ο ΠΑΟ μπορεί να πάρει έναν οργανωτή ή τον Παππά, θα είναι έγκλημα να πάρει τον Παππά.

      Προσωπικά για τον Παναθηναϊκό θα έλεγα οτι ο Παππάς είναι πολυτέλεια. Προέχει ένας παίκτης για να αλλάζει (ή και να αντικαταστήσει στο μέλλον, ιδανικά) τον Διαμαντίδη. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ πιο ευνοϊκή η κατάσταση για τον Παππά πιστεύω, ιδιαίτερα αν μείνει ο Μπαρτζώκας και φύγει ο Σπανούλης.

      Διαγραφή
    10. Χρήστο αυτο λέω και εγώ. Οτι ο Παππάς αν έρθει, θα είναι ο αντικατστάτης του Ξανθόπουλου. Ο ΠΑΟ σίγουρα ψάχνει για κάποιον 'TOP Quality' γκάρ, που θα προσφέρει κυρίως οργανωτικά, αλλα και εκτελεστικά...
      Σίμος

      Διαγραφή
    11. Λούκας Γκόρντον, ιδανικός!

      Διαγραφή
    12. Εχει συμβόλαιο αν κάνω λάθος, και το κασέ του έχει ανεβεί πολύ. Ίσως περισσότερο απο αυτό που μπορεί ο Παναθηναικος....
      Σίμος

      Διαγραφή
    13. Παιδιά δεν είναι ανάγκη να πάρει ξένο για guard, φεύγει ξανθόπουλος και μπανκς και παίρνει ζηση και παππά, ο παππάς με το ταλέντο του στο σκοράρισμα θα μπορεί να πάρει τον ρόλο του ξένου.

      pan.tsak

      Διαγραφή
    14. Παιδια, το κλειδι στην ομαδα ειναι η χημεια. Ιδανικα θα επαιρνες 12 παιχταραδες και θα τα σηκωνες όλα,αλλά δεν πάει ετσι.Τρια πραγματακια:

      1)θεωρω πολυτέλεια τη διάκριση μεταξύ ξένων και Ελλήνων.Το θεμα ειναι ποιος σου κάνει τη δουλειά. Αυτή τη στιγμη με 4,5 ξενους πάει μια χαρά το τιμ και το μονο που χρειαζεται ειναι δυο να δινουν ποιοτικες ανασες και να ειναι στο κλιμα. Ο Καπονο π.χ δε θα ειχε ρολο σε τετοια ματς,οπως και ο Μπανκς. Επισης δε θεωρω πανακεια να ενισχυσεις ντε και ντε το ελληνικο στοιχειο. Εκτος του Γιανκοβιτς ζοριζομαι να βρω ταλαντουχο Ελληνα που να κολλαει διχως 2η σκεψη.

      2)Συμφωνω με την αποψη οτι ο Ζησης κολλαει στον ΠΑΟ. Σκεπτομενο μπασκετ, διαβαζει καλα το παιχνιδι, μαρκαρει, εχει στοιχεια που θελει η ομαδα. Δεν υπαρχει συγκριση με Παππά. Αλλο στυλ παιχνιδιου, πιο πολυ δυαρι θυμιζει(κατι σαν τον Σπανουλη).

      3)Μην ξεχναμε οτι θεωρητικα λεφτα δεν υπαρχουν, οποτε θες 3 οικονομικες λυσεις για να ανοιξει το ροτεισον.α) Έναν αντι-Μπανκς. Θα ήθελα Λουκας ή Ζήση,ισως ομως εχουν ψηλο κασε. Αν όχι τετοιου τυπου γκαρντ, τοτε ενα σκορερ σαν τον Γκριρ. Με διεισδυση,σουτ και λιγοτερο οργανωτης. β) αντι-Γιαννοπουλο το Βλάντο. Χωρις εξηγησεις γ)Δεδομενου οτι θα μεινει ο Σοφο και χρειαζεται και ο Λασμε,τα 5αρια δεν τα φορτωνεις αλλο. Κρατας τον Τσαρτσαρη μπαλαντερ στο 4-5. Στο 4 θα προτιμουσα ενα ολοκληρωμενο ψηλο. Με στοιχεια οπως οι Μιροτιτς, Σαβανοβιτς. Αυτο θελει γερο σκαουτινγκ και να ριξεις ακυρο στο Μπατμαν(θεωρω υπερβολη το 1,5 μυριο). Βεβαια και ο Φωτσης θα εδινε βαθος και λυσεις μαζι με το Γκιστ, αλλα θα προτιμουσα ενα πιο ολοκληρωμενο επιθετικα παικτη,να παιζει πλατη,προσωπο,μακρυνη,μεση αποσταση γιατι στο ποστ μετα θα υπαρχει μονο ο Σοφο(15 λεπτα το πολυ).Ξανθοπουλος ας μεινει,Σκορδιλης το ιδιο.

      Καλη μας επιτυχια σημερα!

      Νικολας Κ.

      Διαγραφή
  34. δεν υπαρχει παιχνιδι που να εχασε ο παο και να μην ακουμε τη μουρμουρα για τη διαιτησια.
    βεβαια οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι βαρανε το ταμπουρλο του παο και γι'αυτο γινεται και το νταβαντουρι.
    με λαμονικα ο παο δεν χανει ποτε.αν χανει...πειτε μου ποτε.
    οσον αφορα τον οσφπ,αυριο θα φαει χειρουργειο χωρις αναισθητικο και χωρις να τον κλεισουν μετα.
    υ.γ.ρε μαγκες ωραια τα ανεκδοτα...αλλα αν μιλαει ο παο για το περσινο φ4 τι να πει ο οσφπ που ο λαμονικα στον ημιτελικο ηταν ετοιμος να παιξει αμυνα το σπανουλη. τι λεμε τωρα.βλεπετε μπασκετ η βεγγο?
    ενταξει καταλαβαινω οτι οποτε χανετε σας λενε οτι φταιει η διαιτησια και ο λαμονικα.δηλαδη ο 6ος παικτης σας.
    οσο για τα σχολια τα ειρωνικα στο πιο πανω ποστ....και εγω σας αγαπαω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ξέρει κανείς με τι κριτήριο επιλέχθηκε να προβληθεί στην ερτ το παιχνίδι του Οσφπ και όχι του Πάο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρώτο λόγο για τα 5α ματς το είχε η νόβα.Άρα προτίμησε η νόβα το ματς του παο αντί το ματς του οσφπ

      Διαγραφή
    2. OXI H NOBA,ΑΛΛΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟ..ΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ.
      ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!

      Διαγραφή
    3. Ε αν σκεφτείς και εσύ λογικά ποιο θα κάνει μεγαλύτερη τηλεθέαση αυτό θα επέλεγες και εσύ...Τι να κάνουμε τώρα??Εσείς δεν κάνετε sold out στο γήπεδο??Πόσοι θα καθόσασταν να το δείτε από nova??

      Διαγραφή
  36. καλησπερα τζιμ....δεν ξερω αν υπερβαλω αλλα με τον γουεστμπρουκ οι θαντερ εχουν κανει μεγαλο λαθος...καλος δεν λεω πυρηνοκινητος,πυραυλοκινητος κτλ αλλα θα μπορουσανε να κρατησουν τον χαρντεν και να ανταλλαξουν τον γουεστμπρουκ με καποιον ολ-σταρ που θα ταιριαξει καλυτερα με τον ντουραντ....ο μπεβερλι χτες τον πηγε μια χαρα...πολυ ατομιστης ρε παιδι μου....χρειαζεται μυαλο για το δαχτυλιδι...τι γνωμη εχεις?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σόουν και σε όλα τα παιδιά.. Όχι, δεν υπερβάλλεις. Μια χαρά τα λές. Πολύ καλός παίκτης ο Ουέστμπρουκ αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους. Με έναν πόιντ γκαρντ σαν τον Πολ θα ήταν γκράν φαβορί η Οκλαχόμα..

      Μιας και ο λόγος για τον Πολ, να πω ότι αυτά που κάνει στα τελευταία 80-90 δεύτερα του προχθεσινού ματς είναι ενδεικτικά της απίστευτης κλάσσης του παίκτη. Πετυχαίνει δύσκολο σουτ, κερδίζει τζάμπολ από τον Τόνυ Άλεν και κρίνει το ματς με εκπληκτικό καλάθι στην εκπνοή. Αυτά που γράφαμε δηλαδή..

      Διαγραφή
    2. Το θέμα με τον Χάρντεν ήταν ότι του είχε μείνει 1 χρόνος συμβόλαιο και δεν ήθελε να ανανεώσει.Οπότε το να τον κρατήσουν ήταν δίκοπο μαχαίρι,γιατί μετά θα τον χάνανε χωρίς ανταλλάγματα.
      Όσο για τον Γουέστμπρουκ συμφωνώ ότι ναι μεν είναι ο πιο αθλητικός πλέυ μέικερ στο ΝΒΑ,αλλά υστερεί σε καθαρό μυαλό και δεν είναι "clutch player".
      Υ.Γ. Αφήστε τον Πολ ήσυχο,δεν έχει να πάει πουθενά!!!

      Διαγραφή
  37. τζος σμιθ ή χορφορντ ή μπουζερ δεν θα ταν πιο εξυπνη σαν ομαδα?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν φροντκόρτ, αν και με τον Χόρφορντ θα ανέβαιναν πολύ. Ένα πραγματικό πόιντ θέλουν. Αν και πάλι μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους, μη γελιόμαστε. Ποιότητα υπάρχει.

      Διαγραφή
  38. θα φτασουν τελικους αλλα με μαιαμι που σκεφτεται δυσκολα θα βγαλουν ακρη....ο χαρντεν παντως πολυ καλος και ο πατ μπεβερλι θα καθιερωθει σιγουρα....για κρις πολ δεν συζηταμε καν μακραν κορυφαιος ποιντ γκαρντ(α ρε μητσο τον εχεις ταπωσει και αυτον)....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Πόλ είναι τα τελευταία δύο-τρία χρόνια ο καλύτερος πόιντ του πλανήτη, αναμφισβήτητα στα δικά μου μάτια.. Μένει να κάτσει στο θρόνο του καλύτερου παίκτη της λίγκας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαδοχος?ερβινγκ?απο αυτους τους νεους μου μοιαζει ο πιο μυαλωμενος

      Διαγραφή
  40. διαδοχος?ερβινγκ?απο αυτους τους νεους μου μοιαζει ο πιο μυαλωμενος....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιον βλεπεις?υπαρχει σε κανεναν μυαλο για ποιντ γκαρντ?ο ερβινγκ δεν ειναι τοσο ατομιστης...stonerook

      Διαγραφή
    2. και ο curry αλλα θελει να ωριμασει πολυ....stonerook

      Διαγραφή
    3. Και ο Ίρβινγκ και ο Ουόλ είναι πολύ καλοί παίκτες αλλά θέλουν δουλειά. Η -σχεδόν- τελειότητα του τζαμπ σουτ του Κάρι έχει επισκιάσει τα PG abilities του που δεν είναι αμελητέα. Τα επόμενα χρόνια η μάχη είναι μεταξύ Πολ-Ρόντο με τον Ντερόν να έρχεται από πίσω.

      Διαγραφή
    4. στον ντερον πρεπει να παει η οκλαχομα.....η καλυτερη περιπτωση και ηλικιακα....stonerook

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα τοπ επιλογή και πιο leader από τον Ουέστμπρουκ. Δε βλέπω το λόγο που θα παρατήσει μια αγορά όπως η Νέα Υόρκη όμως..

      Διαγραφή
  41. jim,να σε ρωτήσω και θέλω να μου πεις με ειλικρίνεια.Δίνεις έστω ένα 20% στον παναθηναικό?και πιστεύω οτι αν υπήρχε στην δεδομένη σειρά κάποιος αλλος στην θέση του τσάρτσα,ίσως και να μασταν λονδίνο τωρα..ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το blog.δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ μητς.. Straight σου λέω ότι του δίνω πολύ παραπάνω. Θα τα δώσει όλα ο Παναθηναϊκός σήμερα.

      Διαγραφή
    2. μακάρι να γίνει έτσι και μακάρι να κερδίσουμε.αν καταφέρουμε και οι δύο ελληνικές ομάδες να πάμε final-four,κάτι μου λέει οτι το τρόπαιο θα καταλήξει σε ελληνικά χέρια 110%! για να δουμε.

      Διαγραφή
  42. Jimαρε, καλησπέρα.
    Λύσε μου μια απορία. Γιατί οι ευρωπαίοι που σκουπίζουν τους πάγκους στο ΝΒΑ δεν γυρίζουν στην Ευρώπη να παίξουν; Ειδικά από τη στιγμή που δεν βελτιώνονται εκεί. Μου έχει κάνει εντύπωση, για παράδειγμα, ο Μοζγκόφ. Όταν τον έβλεπα τα προηγούμενα καλοκαίρια με την εθνική Ρωσίας μου φαινόταν 2 κλάσεις καλύτερος του Κάουν. Τώρα, όμως, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη το λες..Κατ'αρχήν ένας παίκτης που σκουπίζει πάγκο στο ΝΒΑ έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βελτιωθεί από το να παίζει στην Ευρώπη σε λάθος για αυτόν πρόγραμμα. Στην Αμερική δίνουν μεγάλη βάση στην ατομική προπόνηση. Ο Κάουν -όπως και όλοι οι ψηλοί- ανέβηκε σημαντικά με τον Μεσίνα.

      Διαγραφή
    2. OK, αλλά αν δεν παίζεις πώς θα βελτιωθείς. Εκτός από το Μοζγκόφ, υπάρχουν κι άλλοι στην ίδια κατηγορία. Πάρε για παράδειγμα τον Βούγιασιτς, που υποτίθεται ότι ήταν μέλος των Lakers. Τόσα χρόνια κούναγε πετσέτες και όταν είδε και απόειδε ήρθε στην Ευρώπη και έχει γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Συμφωνώ ότι πρέπει να βρεις την κατάλληλη ομάδα και προπονητή, ώστε να ανέβεις επίπεδο. Αλλά από το να περιμένεις τη σειρά σου και αυτή να μην έρχεται...

      77

      Διαγραφή
    3. Εκεί τα ζυγίζεις και επιλέγεις. Αν θεωρείς ότι μπορείς να βρεθείς σε μια άλλη κατάσταση στη συγκεκριμένη λίγκα που θα είσαι πιο αποδοτικός το κυνηγάς. Κακά τα ψέμματα, δεν το αφήνεις έτσι το ΝΒΑ (εκτός και αν είσαι "ρομαντικός" τύπου Ναβάρο, μάγκας κατ'εμέ βέβαια καθώς επέλεξε τη προσωπική του ευτυχία και δεν "έπεσε έξω" επαγγελματικά εν τέλει) γιατί μόνο με την παραμονή σου εκεί η χρηματιστηριακή σου αξία στον υπόλοιπο πλανήτη, είτε παίζεις είτε όχι, παραμένει υψηλή.

      Διαγραφή
    4. φίλε 77,το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν διάβασα την απορία σου ήταν η περίπτωση Σπανούλη.Σκέψου πόσο καλύτερος γύρισε απ την αμερική ενώ και αυτός σκούπιζε τους πάγκους μόλις για ένα χρόνο..Όσο για τους παίχτες-δεινόσαυρους τύπου Μοζκόφ,πάντα θα είναι χρήσιμοι στο nba.Δεν θα γίνουν ποτέ αστέρες αλλά θα έχουν χρόνο-συμμετοχής και ένα καλούτσικο συμβόλαιο.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ ότι στο ΝΒΑ οι παίκτες βελτιώνονται πολύ όσον αφορά τα ατομικά τους αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Έχω ένσταση στο κατά πόσο, αν δεν αγωνίζονται, βελτιώνουν την αντίληψή τους στο παιχνίδι, την λήψη αποφάσεων σε συνθήκες αγώνα και γενικά τη συμπεριφορά τους σε ομαδικές καταστάσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Σπανούλης, όντως, βελτίωσε πολύ σημαντικά κομμάτια της τεχνικής του και το κορμί του. Όσον αφορά την εν γένει συμπεριφορά του, ειδικά ως PG, μάλλον πισωγύρισμα έκανε παρά πρόοδο.

      77

      Διαγραφή
  43. Όλο και περισσότερο ακούγεται οτι το Εγγόνι μου Θα πάει Πίστονς. Είμαι απόλυτα σίγουρος οτι μπορεί να γίνει αντίστοιχος του Πόποβιτς (σε τίτλους όχι σε στυλ) θα πρέπει να προσέξει τα πάντα. Οι Πίστονς πιστέυω του ταιριάζουν σε στυλ θα παίξει αμυντικά και με ομάδική επίθεση όχι βασισμένη σε 1-2 σταρ όπως κατα βάση έκανε και στην ευρώπη και αυτό είναι το στυλ του Ντίτροϊτ. Όμως τον Φοβάμαι λίγο αφού θα πρέπει να πάψει να είναι τόσο δογματικός(ακόμα και ο Μεσίνα εκεί δεν ήταν όνομα) και θα πρέπει να τους κερδίσει όλους απ την αρχή. Μακάρι να το κάνει όμως, και πιστεύω οτι αμα μπλέξει θα κάνει ένα τηλέφωνο στον Γκρεγκ αφού εγώ είμαι απων. Τζιμ εσένα πως σου ακούγεται;
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σέβη μου.. Όπως έγραψα πριν λίγο (στα σχόλια της ανάρτησης για το ΝΒΑ) σε ένα φίλο, υπάρχει φλέρτ και θεωρώ ότι η συμφωνία δεν είναι καθόλου μακριά. Ο Ζότς θέλει, αυτό στο λέω de facto.. Οι Πίστονς και όλο αυτό που περικλείει ο όρος detroit basketball ταιριάζει στα χνώτα του Ομπράντοβιτς, ο οποίος να είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ έξυπνος για να συστηθεί εκεί ως "τόσο δογματικός", γνωρίζει ότι ξαφνικά δεν είναι κάποιος και πρέπει να αρχίσει από το μηδέν. Δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση. Θα έχει ενδιαφέρον.. Πρόκειται για μια από τις επόμενες αναρτήσεις μου.

      Διαγραφή
    2. Η επιλογή του Ζοτς είναι πραγματικά δύσκολη. Νομίζω ότι τελικά δεν θα κάνει το βήμα να περάσει τον Ατλαντικό. Αυτό που είπες Jim, ότι πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν είναι όλα τα λεφτά και αυτό που βαρύνει στην απόφαή του να μείνει στην Ευρώπη.

      77

      Διαγραφή
  44. Προφανώς αν ο Πάο κινηθεί για 2 γκαρντ θα είναι ιδανικό να βρει έναν all-around και καλό οργανωτή(είτε αμερικάνο,είτε ευρωπαίο,είτε έλληνα) και έναν καλό ταλαντούχο Έλληνα όπως ο Παππάς.Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν τελικά πάρει τον Παππά πρέπει να τον έχει ως 3ο γκαρντ δηλαδή να μη θαφτεί και να μην παίζει.Φυσικά θα πρέπει να τα κερδίσει μόνος του τα λεπτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο σχόλιο ήταν ως απάντηση πιο πάνω στη συζήτηση για ζήση-παππά κλπ...Δεν ξέρω πως το έβαλα εδω ή πως μπήκε...

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα Jimmi και φίλοι μπασκετόφιλοι,
    Θοδωρής: άρρωστος με Παναθηναϊκό.
    @ Δημήτρη, 25 Απριλίου 2013 - 5:00 π.μ. και Jim.
    Συμφωνώ με το Δημήτρη (όχι τον Conway) και εξηγούμαι.
    Οι ομάδες φέτος δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωπες κι έτσι ο ΠΑΟ για τον Πασκουάλ αρχικά ήταν <>. Με την πρόοδο όμως της σειράς, ο Πασκουάλ κατάφερε επιτέλους (;;;) και διάβασε τον Παναθηναϊκό και με αρωγούς Α) 4 σπουδαίους περιφερειακούς (και φυσικά σημαία τον μεγάλο Ναβάρο), Β) το βαθύ ρόστερ και Γ) σα σταθερά στις ρακέτες το στυλοβάτη Άντε Τόμιτς, κατάφερε κι έφερε τη σειρά στα μέτρα του.
    Θα είναι τεράστια υπέρβαση για τον Αρτζι - με αυτό το ρόστερ - έστω αν μπορέσει καν να κτυπήσει (διεκδικήσει) το 5ο ματς. Για μένα είναι 80-20 χαλαρά υπερ της Μπάρτσα.
    Κάποιες σκέψεις σχετικές τώρα.
    α. Στο τέταρτο μάτς, το τελευταίο 5λεπτο ήταν λάθος η προσέγγιση να προσπαθήσεις να πλησιάσεις με 3ποντα. Τα σίγουρα καλάθια μετά την καλή άμυνα είναι τα κοντινά. Επιμένοντας σε 1, 2, 3 τρίποντα και χάνεις σε αυτοπεποίθηση αλλά και τη μεταδίδεις στον αντίπαλο και του αποδεικνύεις ότι ξέμεινες απο δυνάμεις.
    β. Δεν ρίσκαρες τον Μπάνκς.
    γ. Δεν έχεις μια ζώνη που να την πιστεύεις 1) για να καλύψεις/κρύψεις το Σοφοκλή (παλιότερα και τον Καπόνο) και 2) να ξεκουράσεις το ΔΔ. Την ανάγκη για χρησιμοποίηση κάποιας-όποιας ζώνης τη ζητάω απο την αρχή της σεζόν αφού τη θεωρώ αναγκαία συνθήκη για την ορθολογική αξιοποίηση του Σοφοκλή.
    δ. Δεν έχεις μια επαγγελματική διαχείριση για τα ευαίσθητα κορμιά (Τσάρι, ΔΔ, Σόφο) όπως οι ομάδες του ΝΒΑ που συντηρούν παίκτες σε σπουδαία κατάσταση μέχρι το βαθύ αθλητικό γήρας.
    ε. Το ρηχό ρόστερ δεν σου επιτρέπει μέσα απο <> διπλά να ελέγξεις συστήματα και αντιδράσεις. Ο Ζότς συντηρούσε όλλους αυτούς τους <> στο ρόστερ γιατί ήταν απαραίτητοι όχι για τα μάτς κατανάγκη αλλά για τα συνεχή σκληρά διπλά που έλυναν όλους τους γρίφους και ξεμπέρδευαν όλα τα συστήματα και τις εκδοχές αντιμετώπισης. Πχ ποιός παίχτης φέτος θα προσομοιώσει αξιόπιστα τον Τόμιτς στο διπλό, ο Σκορδίλης; Πέρσι είχες Μάριτς και Βουγιούκα (αλήθεια ο Μάριτς θα είχε ξεδοντιάσει τον Τόμιτς στο 3ο και στο 4ο μάτς).
    στ. Ο ΔΔ είναι ακόμα clutch παίκτης; Με είχε ήδη απαγοητεύσει το 2011 στο αντίστοιχο 4ο μάτς (με Μπάρτσα) αλλά και στα 2 τελευταία με Ολυμπιακό. Να θυμηθώ και τον περσινό ημιτελικό με ΤΣΣΚΑ; Πάντως όχι, δεν είναι εγγυημένα πια clutch, αλλά υπο συνθήκη.
    Μακάρι απόψε να με διαψεύσει.
    Ότι και να γίνει απόψε, μεγάλο ρισπέκτ για ΑΡΤΖΙ και για τη φετεινή πορεία.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δαίμων
      ... κι έτσι ο ΠΑΟ για τον Πασκουάλ αρχικά ήταν "άγνωστη ποσότητα"...
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Ο τρόπος που έχει διαχειριστεί ο Πασκουάλ τον Ναβάρο μέσα στη χρονιά(αφού έχει πάθει κι έχει μάθει) μένοντας μέσα σε όλους τους στόχους (κατάκτηση κυπέλλου,ένα βήμα από φάιναλ4,πρωτάθλημα όπου κρίνεται στα πλέιοφ) είναι σεμιναριακός.Τον συντήρησε και τον προστάτευσε από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και είναι φρέσκος και έτοιμος να οδηγεί την ομάδα του μαζί με τον τόμιτς και να την κρατά στη δύσκολη σειρά με τον Πάο.Αν ήταν καταπονημένος από τα πολλά παιχνίδια μέσα στη χρονιά δεν ξέρω κατά πόσο θα άντεχε να παίξει τώρα στα κρίσιμα τα 35λεπτα που τραβάει...
      Aυτό που λες στο στ. έχει μεγάλη βάση.Είχε απασχολήσει κι εμένα.Κάποτε είχε την εικόνα του άτρωτου,του ανίκητου.Αυτή η εικόνα άρχισε να σπάει πέρσι στα πλέιοφ της ευρωλίγκα.Μην ξεχνάμε ότι το 2011 ήταν μακράν η καλύτερη χρονιά της καριέρας του σαρώνοντας τα πάντα..Μέχρι τότε όταν τον χρειαζόσουν ήταν πάντα εκεί.Με την εθνική σε μεγάλα σουτ,με τον Πάο στα σπουδαία ντέρμπι με Οσφπ σε τελικούς κυπέλλου με τα 3ποντα και την μεγάλη τάπα κι άλλες φοβερές άμυνες.Στην ευρωλίγκα στα μεγάλα παιχνίδια δήλωνε παρόν και κυρίως ήταν clutch όσον αφορά τα σουτ του.Πέρσι,έχασε σημαντικά σουτ με μακάμπι.Στην Πόλη ήταν αποκαρδιωτικός,ενώ μέσα στη χρονιά είχε δείξει σπουδαία πράγματα όπως τα 7 3ποντα στη μάλαγα.Στο 2ο παιχνίδι τώρα μου έφερε και πάλι στο μυαλό αυτή την εικόνα,όπως και στο 3ο,αλλά ακόμα θέλω να πειστώ πως η περασμένη χρονιά δεν ήταν μια κακή παρένθεση/Φυσικά δεν μπορεί να είναι ακόμα το ίδιο καθοριστικός και αψεγάδιαστος στο τέλος όπως στα 28-30 του,αλλά πρέπει να δείξει αυτή την εικόνα και πάλι.
      ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ.

      Διαγραφή
  46. ...καλή επιτυχία στους αιώνιους για το καλό του μπάσκετ που λατρεύουμε.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παρ'όλη την αντιπάθεια ως και αλλεργία που έχω προς τις αθλητικές εφημερίδες, με εκπλήσει φοβερά οτι ο Γαύρος και ο Πρωταθλητής έχουν σήμερα πρωτοσέλιδο ποδοσφαιρικής μεταγραφολογίας. Αντίστοιχα και οι "αντικειμενικές". Είναι δυνατόν ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεννανε κ τα κοκορια για τη Μπαρτσελονα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. magkes grigoro sxolio sto imixrono: oti kai na yinei ipostirixi stin omada pou exei paei poli pio makria apo oti anamenotan idi. Ta guard opws leei kai o Jim edw kai kairo einai to megalo mas problima, as ginei kati to kalokairi. Geri amina sto b imixrono, kai oti yinei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. γεννάνε και οι διαιτητές όμως. τουλάχιστον να το αφήσουν στα ίσια στο 2ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αν ένα πράγμα κουράζει με το Λουϊτζι και τα τσιράκια του είναι η έλλειψη συνέπειας στα σφυρίγματα. Και τα 3 φάουλ του ΔΔ είναι ελεγχόμενα...
    Σε αντίστοιχες φάσεις αργότερα δεν δώθηκε τίποτα.
    Κρίμα για την διοργάνωση, με βλεπω να αλλάζω ημισφαίριο για να βλέπω ΝΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα εβαλαν, δεν τα εβαλες. Συγχαρητηρια λοιπον στη Μπαρτσελονα για την παναξια προκριση.

    Κωστας Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ζητούσαμε αρκετοί απο την αρχή της σεζόν ή τον Παπαλουκά, ή - κυρίως αυτό κατά κύριο λόγο - έναν παίχτη με αντίστοιχες προδιαγραφές και εφικτό κόστος. Θα ήταν άλλη ομάδα αν είχε γίνει κάποια τέτοια κίνηση.
    Αντί αυτού αναλώθηκε η χρονιά ως προς το υλικό με επικοινωνιακά τρυκ, στυλ Καπόνο και επαναλαμβανόμενη επιμονή για Φώτση.
    Ας είναι, εύχομαι πιο καλό & πιο εύστοχο σχεδιασμό για το νέο χρόνο (για να μη χαλαλίζεται και το σφιχτό πλέον μπάτζετ).
    Π.χ. χρειάζεται στο υπάρχον ρόστερ ένας επιπλέον παίχτης 2/3 που θα είναι καλός επιθετικά και θα είναι πειθαρχημένος και αμυντικά επαρκής. Και το Ζήση στο 1.
    Να παλέψει τώρα το πρωτάθλημα και να χτίσει κάτι πιο πλήρες και πιο ανθεκτικό για του χρόνου.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν τον είχες σήμερα τον καπόνο ,προφανώς δε θα χες μείνει στο 53 με τόσα άστοχα τρίποντα...

      Διαγραφή
    2. Ελεος με τον Καπονο, ο ανθρωπος ηταν μαυρη τρυπα στην Αμυνα... μπορει να χε βαλει ενα τριποντο παραπανω αλλα θα χε μαζεψει κι ενα σκασμο ποντους εις βαρος μας.

      Διαγραφή
    3. Έχετε καταντήσει γραφικοί με τον Καπόνο. Αν είχες σήμερα τον Καπόνο η άμυνα θα δεχόταν επιπλέον 10 πόντους. Το πρόβλημα δεν είναι ο Καπόνο και ο κάθε Καπόνο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχες έναν παίκτη να σου οργανώσει αξιόπιστα εκτός του Διαμαντίδη. Αυτό πλήρωσες στη σειρά.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Και λογικά όμως peris, ίσως δεν θα είχες μείνει στο 64 στην άμυνα. Όπως και να έχει, με λίγες καλές προσθήκες του χρόνου, ελπίζω σε ωραία πράγματα. T-Mac

      Διαγραφή
  54. Πολλά μπράβο στην ομάδα γενικά για την πορεία.
    Πιστεύω αν δεν υπήρχε η πρώτη περίοδος το ματς θα ήταν εντελώς διαφορετικό!
    Στις επόμενες τρεις περιόδους φάνηκε πως ο παο παίζει μια από τις καλύτερες άμυνες εκεί έξω... όμως τα παιχνίδια κερδίζονται με σκορ και εκεί χρειάζεσαι την επίθεση. Με 6.8% στα 3π δεν πας πουθενά
    Είναι προφανές το ότι η ομάδα χρειάζεται μια ακόμη μεγάλη προσωπικότητα βλέποντας πως παραλύει όταν λείπει από το παρκέ ο Διαμαντίδης.
    Η διαιτησία ήταν σε γενικές γραμμές καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. syndroam τι λες για την διαιτησια??οταν ο ΔΔ τρωει 3 φαουλ ανυπαρκτα μεσα σε 4 λεπτα τι αλλο ηθελες??εκει φαγαμε τους 28 ποντους οταν καθησε στον παγκο.

      Διαγραφή
    2. 2.16 Το φαουλ του Ναβαρο στο τριποντο του Ουκιτς δεν το ειδες??αν το δινανε και εβαζε τις 2 απο τις τρεις θα μασταν στους 4,αλλη ψυχολογια να σαι πισω 6 και αλλο 4.Μην λες οτι θελεις. 65% υπερ τους επαιξαν οπως λενε στην Νοβα.Μια χαρα μεχρι εδω που φτασαμε,η ομαδα εχει μεταλλο.

      Διαγραφή
    3. Απο τη στιγμή που η ομάδα μου ήταν χειρότερη των περιστάσεων δεν έχω κανένα λόγο να παραπονιέμαι για τη διαιτησία. Η αδικία ήταν στο πρώτο ματς και μπορεί να είχε γίνει και το 3-0 έτσι. Όμως τώρα τελείωσε και κοιτάμε τα επόμενα!

      Διαγραφή
  55. Εχασε μεγαλη ευκαιρια ο παο σημερα παρα το διαστημικο πρωτο δεκαλεπτο της μπαρτσα. Απιστευτη αμυνα στο δευτερο ημιχρονο με την μπαρτσα να σκοραρει μονο 20 ποντους. Βεβαια σε βραδυα που δεν σου παει απολυτα τιποτα δεν γυρναει τετοιο ματς ευκολα. Απιστευτη αστοχια, χαμενες μπαλες στην αμυνα, εκνευριστικη διαιτησια, χαμενα μπασιματα. Πληρωσαμε το μικρο ροστερ και την ελλειψη τριτου ποιντ γκαρντ που φανηκε και στα δυο τελευταια παιχνιδια. Στο τριποντο του ροκο στο -6 το πιστεψα οτι το γυρισαμε αλλα καπακι πηγε στους 9 αντι 3, εκει φανηκε οτι η τυχη δεν ηταν μαζι μας. Συχαρητηρια στην ομαδα για την εκπληκτικη πορεια της ομαδας φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ας ελπίσουμε οτι δε θα μείνουμε χωρίς ομάδα στο φάιναλ4,θα ναι κρίμα...
    Ο Πάο σήμερα μπήκε διαβασμένος ως προς τη ζώνη,είχε αρκετές έξυπνες επιλογές με διεισδύσεις και σπάσιμο της ζώνης από πάσες στην καρδιά της άμυνας.Ο ΄Πεδουλάκης απέφευγε τη μάχη τζαβάι-σόφο(απόλυτα δικαιολογημένο) ώστε να φορτώνει τον τόμιτς με φάουλ.Τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ,πολλές οι κακές θέσεις από πρασίνους και έχασα το μέτρημα στο πόσες φορές τους έφευγε η μπάλα από τα χέρια.
    Ο Πεδουλάκης διάβασε καλά το παιχνίδι,ο Πάο όμως το φοβήθηκε από την αρχή και κάπου εκεί ήρθε το ανάλογο μπλοκάρισμα.Στην πρώτη περίοδο,έπαιξε έξυπνα(με ωραία κυκλοφορία,πίεσε τον Σάρας στο κατέβασμα,φόρτωσε τον τόμιτς,και απείλησε με εισόδους του ούκιτς) και έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα στη 2-3,αλλά είχε τρύπες αμυντικά και είδε τον αρχηγό του να φεύγει με 3 φάουλ(λάθος να μη τον βγάλει όταν έφαγε το 2ο..)Η Μπάρτσα είχε ξεκινήσει καλά,και όταν το κάνει, ο Πάο δε μπορεί να την κοντράρει λόγω ρόστερ και βάθους.Με πολλές λύσεις και επιθετικό ρυθμό έπνιγε τον Πάο.Κάπως έτσι κύλησε το 1ο ημίχρονο.Ο Παναθηναικός,παρότι δεν έπαιζε άσχημα στην επίθεση,δε μπορούσε να συνδέσει τις 2 γραμμές(πρόβλημα όλης της χρονιάς) και τα "έτρωγε" από τους καταλανούς.Είχε παρουσιάσει αυτή την εικόνα και πιο πριν ο Πάο μες στη χρονιά.Σπάνια έτρεχε το γήπεδο,έφευγε σε αιφνιδιασμό λόγω του "σκεπτόμενου" και οργανωμένου μπάσκετ.Όμως η απόλυτη προσήλωση στο σετ παιχνίδι τον έβλαπτε πολλές φορές.Σήμερα,έχανε σημαντικά ριμπάουντ και έπαιζε απρόσεκτα και δίχως συγκέντρωση στην άμυνα.Έτσι,και με την καλή εικόνα της μπάρτσα δεν μπορούσε να κρατήσει κοντά το σκορ.Στο 2ο ημίχρονο τώρα,έδωσε έμφαση στην άμυνα και ξαναμπλόκαρε στη ζώνη.Ο διαμαντίδης είχε αντιμετωπιστεί κατάλληλα στα δυνατά του σημεία(πικ ν ρολ,δεύτερος παίκτης πάνω του να κλείνει το οπτικό πεδίο μετά το σκριν,όπως έκανε ο σφαιρόπουλος πιο επιθετικά) και ο Πάο θύμισε το 4ο παιχνίδι.Είχα πει για το μομέντουμ της σειράς και ότι είναι αυτό που με φοβίζει πιο πολύ.Αυτό ήταν και το καθοριστικό,γιατί ο Πάο έδειχνε να μην μπορεί να πλησιάσει.Η διαφορά δεν ήταν μεγάλη,η μπάρτσα μπλόκαρε αδικαιολόγητα στο 2ο ημίχρονο,αλλά κάπου εκεί ο "φόβος της νίκης" εμφανίστηκε.Πολλά άστοχα σουτ,πάλι παγίδευμα στη ζώνη και "χαζά" λάθη με μπάλες να φεύγουν από χέρια,χαμένα ριμπάουντ,ελεύθερα σουτ.Η μπάρτσα ήταν πολύ κακή στο 2ο,δεν τιμώρησε ποτέ τον Πάο και ήταν τυχερή που δεν το πλήρωσε.Ο Πάο παρουσίασε αυτό που είχε και η Εθνική πρόπερσι στο Ευρωμπάσκετ με τη Γαλλία.Ενώ έδειχνε ότι είναι δίπλα και ΜΠΟΡΕΙ,παρουσίασε την αδυναμία ομάδας αουτσάιντερ,δίχως μεγάλους παίκτες να κάνει το μεγάλο βήμα.
    Στην ουσία,το παιχνίδι κρίθηκε στην ανικανότητα του Πάο να πατήσει το γκάζι στο παρκέ,να τα δώσει όλα και να παίξει με θράσος και εξυπνάδα απέναντι στη ζώνη όπως ξεκίνησε.Κάπου κόλλησε,κάπου δεν είχε λύσεις και δεν βρήκε την εναλλακτική λύση.
    Όπως και να χει επιτυχημένη χρονιά στην Ευρωλίγκα,αλλά ο Πάο φοβήθηκε να γίνει overachiever αντίθετα με τους πιτσιρικάδες του Οσφπ πέρσι.Οπωσδήποτε ανανέωση του πεδουλάκη,έκανε ότι καλύτερο με αυτό το υλικό.Ας κοιτάξει να κάνει 2-3 προσεκτικές κινήσεις η διοίκηση και του χρόνου να επιστρέψει με μεγαλύτερη σιγουριά εκεί που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το ματς χωράει πολλή συζήτηση, ακόμα και για διαιτησία όμως δυστυχώς το βασικό ήταν οτι τους άφησε να φύγουν πολύ, είχα πει οτι θα έχει πολλή τύχη αν μείνει κοντά και απειλεί, δεν το έκανε και έχασε σχετικά εύκολα. Να κάνεις επιστοφή απο -19 με αυτές τις συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατο.
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ας κερδίσουμε τουλάχιστον στην Πάτρα, να πάρουμε τουλάχιστον την δεύτερη θέση στο ελλ. πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E ναι ρε τι να μας πει τωρα η Μπαρτσα τωρα εχουμε την Πατρα.Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ δύσκολο το παιχνιδάκι στην Πάτρα, με 53 πόντους επίθεση δεν κερδίζεις κανέναν. Και αν βγούμε τρίτοι άντε μετά να καθαρίσεις από τις δαγκάνες του Παπά του Γιάνκοβιτς, του γερόλυκου του Μπούκερ και του Μίλμπουρν, αν και εγώ φοβάμαι πιο πολύ τον γεροΚις. Λέτε πάλι να κάνει ο ΔΔ ήρωα τον Αθηναίου??

      Διαγραφή
    3. πω πω αδερφε δηλαδη εσυ τωρα περιμενεις να χανει ο ΠΑΟ για να τρολλαρεις γεματος ειρωνια. Boring.

      Διαγραφή
  59. καλησπερα τζημ.κανενα παραπονο απο την ομαδα.μεγαλη η προσπαθεια και πιστευω οτι 2-3 σουτ εκαναν τη διαφορα και σημερα.το χασε ο ουκιτς και ο γκιστ το εβαλε ο χουερτας.αλλο θελω να πω ομως και θα ηθελα τη γνωμη σου.πιστυεω οτι ειναι και το μοναδικο λαθος του αρτζι.πιστευεις οτι πρεπει να μεινει ο ουκιτς του χρονου στην ομαδα?μεγαλο λαθος του αρτζι που εκαψε σε αυτην την σειρα τον μπανκς.δεν ειναι τοσο κακος παιχτης ο αμερικανος και σιγουρα αξιζε καποια λεπτα παραπανω και καποια σουτ.ειναι και πολυ καλυτερος αλλωστε σουτερ και σποτ σουτερ απο τον αρνητικοτατο ουκιτς των τριων τελευταιων παιχνιδιων.δεν ξερω θα ηθελα την γνωμη σου.δεν ξερω πραγματικα αν πρεπει να μεινει αυτος ο αμφιλεγομενος παιχτης..ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ελάτε τώρα και πείτε μου για τη διαιτησία. Νοκ αουτ ο ΔΔ με φάουλ πριν καν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο. Το όρθιο κρέας ο Τζαγουάι να κάνει φάουλ συνέχεια και να δίνονται μόνο τα προφανή.

    Σε σχόλιο που είχα κάνει πιο πάνω είχα πεί ότι ο Λαμογιόνικα και το παρεάκι του σφυρίζουν άσχημα τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ομάδες, δηλαδή ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και Εθνική, επί ισπανικού εδάφους. Δεν είναι τυχαίο που αυτός και ο Μάρτιν έχουν χαρακτηριστεί ανθέλληνες. Γιατί άλλωστε να θυμάται κάποιος τα ονόματά τους; Επειδή τον ενδιαφέρει η διαιτησία σαν επαγγελματικός προσανατολισμός;
    Παρόλα αυτά κάποιοι πονεμένοι με οπαδικά γυαλιά βγήκαν να πουν ακόμα και ότι ο ΠΑΟ ωφελείται.

    Τουλάχιστον εμείς δεν χρησιμοποιούμε την διαιτησία ώς άλλοθι σαν κάτι άλλους που βγάζουν μπλουζάκια με βολές. Σήμερα η διαιτησία έσπρωξε τους αχώνευτους αλλά οι πραγματικές αιτίες της ήττας ήταν άλλες. Έλλειψη συγκέντρωσης και ψυχολογίας, κακή βραδιά για τον ΔΔ, απαράδεκτη αστοχία ακόμα και από τις βολές και υπερβολικός φόβος στο παιχνίδι μέσα στο καλάθι με αποτέλεσμα τα λάθη και τις χαμένες επιθέσεις. Επίσης είμασταν κακοί στα ριμπάουντς. Αλλά όχι και να παραβλέψει κάποιος το γεγονός ότι οι διαιτητές έβγαλαν νοκ αουτ τον παίκτη σου κλειδί. Όπως επίσης το γεγονός ότι οι διαιτητές καθόρισαν το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης που μας άξιζε 100%.

    Τέλος πάντων μπασκετικό είναι το blog και το τελευταίο που θα θέλει να διαβάσει κανείς είναι για τη διαιτησία. Απλά είναι κρίμα να σου παίρνουν έτσι την μπουκιά από το στόμα όταν έχεις κάνει την υπέρβαση.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανο, μπασκετικο ειναι το μπλογκ αλλα σε αυτη τη διοργανωση η διαιτησια ειναι κατευθυνομενη. Κι αυτο ειναι ενα τεραστιο μειον.
      Δε γνωριζω εαν ο Παναθηναικος θα κερδιζε με 50-50 δαιτησια, εκεινο που ξερω ειναι οτι αυτο που εγινε με τον Διαμαντιδη αποψε ηταν απολυτα στημενο. Στοχοποιηθηκε ο παικτης που κανει τη διαφορα για τη μια ομαδα. Εμενα μου χαλασε ολο το παιχνιδι απο κει και περα, ηθελα να κλεισω την τηλεοραση.
      Γιατι η διαιτησια καθορισε τη συνεχεια του παιχνιδιου (οχι απαραιτητα το αποτελεσμα).

      Γενικα η Ευρωλιγκα ειναι ενα αναξιοπιστο πρωταθλημα. Πραγματικα απορω που περυσι ο Ολυμπιακος και το 2009 ο Παο καταφεραν να παρουν την κουπα.

      Η ιδια η διοργανωση λοιπον βαζει τη διαιτησια στη συζητηση.


      Διαγραφή
  61. καλησπερα τζημ.αν θα μπορουσες παραπανω να διαβασεις το ποσταρισμα μου και να διαθεσεις λιγο χρονο γιατι πραγματικα προβληματιζομαι με τον συγκεγκριμενο παιχτη μαυρη τρυπα για μενα σε ολη την σειρα.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο. Δεν είναι καλό να μιλάμε εν ψυχρώ. Τη γνώμη μου για τον συγκεκριμένο παίκτη την ξέρεις, είναι η ίδια του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, παρότι το παιδί βελτιώθηκε σημαντικά. Όχι, δε θα τον κρατούσα αλλά έχει μεγάλο συμβόλαιο, μη το ξεχνάς. Παίζει ρόλο. Η γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    2. Για τον Ρόκο μιλάμε; Αν ναι, εγώ νομίζω οτι του φορτώνουμε δύο πράγματα αδίκως. Κατα πρώτον, το μεγάλο για τα δεδομένα της ομάδας συμβόλαιο και κατα δεύτερον τον ρόλο της πανοπλίας του Δημήτρη που το παιδί ξεκάθαρα δεν μπορεί να τον επώμιστεί. Αν μπορούσε ο ΠΑΟ να ξεφορτωθεί ανέξοδα το συμβόλαιο του και να βρεί κάτι πραγματικά αξιόπιστο, καλώς. Εγώ όμως πιστεύω οτι ξεχνάμε οτι ο Ρόκο ήταν πολύ βασικός, απο τους βασικότερους συντελεστές του φετινού Παναθηναϊκου και προσπάθησε πραγματικα να ανταπεξέλθει και εν μέρει τα κατάφερε.

      Κατα τη γνώμη μου επίσης ο Banks απο αυτά που μας έχει δείξει δεν υπερτερεί του Ρόκο σε κανένα σημεία και ιδιαιτέρως όχι στο ρόλο του spot shooter, το execution του συχνά είναι τραγικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι καλώς παίρνει τόσο λίγο χρόνο στην ομάδα.

      Εγώ, κόντρα στην άποψη του Jim, τον Ρόκο θα τον κρατούσα και θα τον άλλαζα μόνο για εξαιρετική περίπτωση (όχι, ο Παππάς δεν είναι αυτή η εξαιρετική περίπτωση, όχι ακόμα τουλάχιστον).

      Διαγραφή
  62. τζιμ καλησπερα κανουμε μια υποθετικη συζητηση....αν και ειναι πολυ νωρις εισαι ο πεδουλακης...του χρονου πως σχεδιαζεις την ομαδα?χωρις μεγαλες υπερβασεις στο μπατζετ και κρατωντας τον φετινο κορμο...ριχνοντας εξυπνες βομβες....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να πούμε πραγματικά πολλά κάπταιν. Πολλά όμως.. Το παν, με τον Διαμαντίδη δεδομένο, είναι να μείνει ο Λάσμε και να "ντύσεις" τον αρχηγό με δύο γκαρντ (έναν quarterback και έναν κόμπο executive shooter) που θα εξοικονομήσουν τις πολύτιμες ανάσες του. Φάνηκε ξεκάθαρα στη σειρά νομίζω..

      Διαγραφή
    2. ο μος θα μεινει στη σιενα?οτι πρεπει ειναι αυτος για πασπαρτου....αλλα εχεις δικιο αν δεν παρουμε δυο γκαρντ αλλα λογια να αγαπιομαστε...και στη θεση του σοφο κατι πιο ψηλο και με καλυτερες γνωσεις των βασικων θελουμε...stonerook

      Διαγραφή
    3. Θα τον χτυπήσουν δυνατά οι Ισπανοί και όχι μόνο, το ξέρω από inside.. Στο "5" καλό είναι να κοιτάξεις προσθήκη. Sevenfooter με ποστ παιχνίδι..

      Διαγραφή
    4. για μαυροκεφαλιδη εχεις καλη γνωμη?ή καλυτερα στη σιγουρη λυση φωτση διπλα στο γκιστ....εχει παιχνιδι με πλατη ο λουκας και εχει κανει καλη χρονια....αν και μιλαμε χωρις να υπολογιζουμε τα χρηματα...stonerook

      Διαγραφή
    5. Σαν "4" όχι, σαν "5" ίσως.. Γενικά έχω καλή γνώμη αλλά στο ξαναλέω θέλεις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

      Διαγραφή
    6. μια ειναι η λυση τοτε τζιμ επιστροφη βουγιουκα....δυσκολη υποθεση οι καλοι ψηλοι...stonerook

      Διαγραφή
    7. Σωστά σκέφτεσαι, δε χρειάζεται να στο πω εγώ..

      Διαγραφή
  63. Σχόλια για το παιχνιδι δεν κάνω. Με 1 τρίποντο δεν πας πουθενά. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την απειρία των παικτών του σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση για τέτοια αστοχία. Καταστροφική και η πρώτη περίοδος.

    Η (αγαπημένη μου) Barca πάντως δεν δείχνει σε καλή κατάσταση. Με τον Διαμαντίδη εκτός σε όλο το παιχνίδι, τον αντίπαλο να πετυχαίνει ένα τρίποντο, τα επιθετικά rebounds δικά σου και μέχρι και τον Ingles να ευστοχεί με κρεμασμένο αντίπαλο εκτος ισορροπίας στο πρώτο δεκάλεπτο, το να επιτρέπεις στον βραχυκυκλωμένο ΠΑΟ να σε πλησιάζει δύο φορές στους 6 και να του δίνεις και ελεύθερο σουτ (του Ουκιτς) δείχνει οτι η ομάδα χωρίς τον Mickeal είναι τουλάχιστον ένα (μην πω δύο) επίπεδο κάτω.

    Για τον ΠΑΟ ήταν ένας πολύ χρήσιμος αποκλεισμός. Πέραν του οτι κέρδισε την αποδοχή του κοινού του και την αναγνώριση όλων των μπασκετόφιλων (πιστεύω και ελπίζω) κέρδισε μια πολύτιμη εμπειρία που οι περισσότεροι εκ των παικτών του δεν είχαν και που μαζί μου τους φετινούς τελικούς θα αποδειχτεί υπερπολύτιμη για το άμεσο μέλλον. Ταυτόχρονα, καταδείχτηκαν με εμφατικό τρόπο τόσο οι (πολλές) δυνάμεις του όσο και οι (εξίσου πολλές) αδυναμίες του, κάτι που διευκολύνει τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

    Θεωρώ οτι το ένα και μοναδικό βαρύ πρόβλημα του Παναθηναϊκού φέτος είναι το βάθος του. Οι 7 παίκτες του rotation πρέπει απαραιτήτως να γίνουν 10 και, υπο αυτό το πρίσμα, όσο συμπαθείς κι αν είναι, οι Γιαννόπουλος, Ξανθόπουλος και Σκορδίλης πρεπει να αντικατασταθούν (αποτυχία του Αργύρη αυτό). Ο δε Τσαρτσαρής νομίζω είναι προφανές οτι δεν μπορεί να αποδόσει ως μέρος ενός λειτουργικού rotation και θα ήταν πολύ πιο αποδοτικός ως ρολίστας πολυτελείας. Κατα τη γνώμη μου ο ΠΑΟ χρείαζεται τις εξής τέσσερις προσθήκες :

    - έναν υψηλού επιπέδου, low mistake οργανωτή σετ παιχνιδιού
    - έναν fundamental ψηλό με σκορ κοντά στο καλάθι ΧΩΡΙΣ τις τρανταχτές αδυναμίες του Σόφο
    - έναν executive shooter ΧΩΡΙΣ αδυναμίες στα βασικά (όχι τον Καπόνο δηλαδή)
    - ένα 4άρι, ένα οποιοδήποτε 4άρι που να μπορεί να δουλέψει καλά με τον Gist

    Επομένως, κατά τη γνώμη μου η επόμενη 10άδα του ΠΑΟ οφείλει να είναι

    PG : Διαμαντίδης, προσθήκη
    SG : Ukic, προσθήκη
    SF : Μπράμος, Maciulis
    PF : προσθήκη, Gist
    CF : Λάσμε, προσθήκη

    Με το roster να συμπληρώνεται απο τους Σόφο, Τσαρτσαρή και ένα ελαφρύ 3άρι που να μπορεί να κατέβει και στο δύο για λίγο ίσως. Δεν ξέρω τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας αλλά πιστεύω οτι ο ΠΑΟ πέτυχε φέτος κάτι πολύ δύσκολο, να φτιάξει έναν καλό κορμό στην πρώτη χρονιά μετά τη διάλυση και θα είναι κρίμα να μην ολοκληρωθεί η δουλειά. Πιστεύω οτι όλη η προσοχή πρέπει να πέσει στον point guard. Προσωπικά αποτελεί ονείρωξη για μένα να δω τον Chris Quinn να παίζει δίπλα στον Διαμαντίδη, αλλά πιστεύω οτι και ο Ζήσης μια χαρά θα είναι. Και για τον Παππά είμαι θετικός αν και πιστεύω οτι ο ΠΑΟ δεν πρέπει να ζοριστεί ιδιαίτερα για να τον πάρει. Αντίθετα με την άποψη που λέει οτι ο Φώτσης δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό εγώ πιστεύω οτι θα ήταν μια χαρά. Για την θέση 5 δεν έχω κάποια πρόταση, εδώ μάλλον θα πρέπει να βγει κάποιο λαυράκι.

    Και για τους φίλους του ΠΑΟ, μην είστε σκασμένοι, η ομάδα φέτος τα πήγε περίφημα, να είστε υπερήφανοι για τον προπονητή και τους παίκτες που υπερέβησαν εαυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. μπα βρε Τζιμ... οπως ειπα και πιο πανω, χαλαστηκα αποψε με τη δαιτησια.
    Να εχεις μια τετοια σειρα και να προσπαθεις να την καθορισεις απο το 4ο λεπτο.

    Ειναι σαν εχεις τελικο Μουντιαλ, και να αποβαλλεις τον σταρ της μιας ομαδας στο 10 λεπτο χωρις λογο. Χαλας τον αγωνα.

    Σαμπως ειναι η 1η φορα για τη Ευρωλικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχες την ευκαιρία σου.. Μη μοιρολατρούμε, χαλάμε την αξία της προσπάθειας. Και στην ήττα θέλει ψηλά το κεφάλι..

      Διαγραφή
    2. Δε το λεω γι αυτο.
      Αλλα γιατι να χαλαει ενα παιχνιδι απο εξωαγωνιστικη επιδειξη ισχυος?

      Διαγραφή
    3. Εντάξει.. Και αυτά στο παιχνίδι είναι. Είπαμε -βασικά το λέμε όλη τη σεζόν- πρέπει να μάθεις να παίζεις "στη κόντρα". Αυτό έκανε η ομάδα σήμερα και για αυτό είχε την ευκαιρία της..

      Διαγραφή
    4. Παιδιά enough με τη διαιτησία, είναι αντιπαραγωγικό. Αυτό θα το κοιτάξουν, αν υπάρχει κάτι να κοιτάξουν, οι αρμόδιοι. Ο Παναθηναϊκός φέτος, χωρίς να είναι θεαματικός, χωρίς να παίζει φοβερό μπάσκετ, χωρίς να τον ευνοεί η συγκυρία ήταν στην Ευρωλίγκα απο μόνος του ένα είδος θεάματος, ένα αξιοθέατο και πιστεύω κέρδισε πολλούς φίλους για την underdog μαχητικότητα του. Η ομάδα έχει σε αυτή την διοργάνωση 6 ευρωπαϊκά και αυτό της δίνει τον αέρα να μην ασχολείται με μικρότητες. Και πάντα, μα πάντα, όποιος ασχολείται με διαιτησία βγαίνει χαμένος γιατί ξεχνάει να ασχοληθεί με τα βασικά.

      Διαγραφή
    5. εγω παντως δε το θιγω για τον ΠΑναθηναικο, το λεω γενικα για τη Ευρωλιγκα, με αφορμη και την αποψινη ξεκαθαρη διαιτητικη παρεμβαση.

      Διαγραφή
  65. Καλησπερα Τζιμ!Ειναι η πρωτη φορα που σου γραφω και εχω μονο να πω FULL RESPECT για το μπλογκ!
    Ειμαι Ολυμπιακος και οφειλω να ομολογησω οτι ο Παναθηναικος εδειξε απο τα Χριστουγεννα και μετα ,πως ενα απειρο underdog μπορει να φτασει να δικεδικησει επι ισοις οροις την προκριση με πραγματικες αξιωσεις,απεναντι σε ΟΜΑΔΕΣ φαβορι!Μεγαλες εμφανισεις και πραγματικη ψυχη(αμεσα εφερνε αναμνησςεις περσινου Ολυμπιακου)!Νομιζω οτι και φετος το Ελληνικο μπασκετ μπορει να ηπερηφανευτεται οτι ειναι σε Τοπ επιπεδο και μονο να ελπιζει μπορει με συνεχεια και με την Εθνικη!Ελπιζω να δουμε και φοβερα παιχνιδια και στους τελικους.Καλη συνεχεια και ελπιζω να τα λεμε απο εδω μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ:Ειμαι ο minhauzen!
      Υ.Γ2:Θα ηθελα ενα απο τα επομενα post να ηταν για την πιΘανοτητα επιτυχιας του Ομπραντοβιτς στο NBA σαν head coach!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Βάλε και ένα nickname ντε..

      Διαγραφή
    3. Το γράψαμε, είναι ήδη στο πρόγραμμα!

      Διαγραφή
  66. τζημ και παλι καλησπερα.μια συντομη ερωτηση μονο.εχει ακουστει ο λαφαγιετ για παο.τον θεωρω εξαιρετικη περιπτωση που κολλαει στους παιχτες που ηδη υπαρχουν στο ροστερ.συμφωνεις με αυτο?ξερω ειναι νωρις για μεταγραφολογια αλλα η ομαδα εχει δικαιωμα προσθηκης ξενου ακομη και τωρ;α.και εννοω τον συγκεγκριμενο παιχτη και σε βαθος χρονου.οχι μονο για το υπολοιπο της χρονιας.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό πόιντ αδιαμφισβήτητα. Βέβαια σε αυτό το χρονικό σημείο όλες οι επιλογές έχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Πάντως ναι, είναι καλός.

      Διαγραφή
  67. To κακο ειναι οτι αυτη η σειρα μπορει να διδαξει κατι στον ολυμπιακο.40 λεπτα αμυνα ζωνης και το πρωταθλημα στον πειραια..

    Βig saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαα.. Τελείως διαφορετικά ζητούμενα. Σίγουρα μπορεί να ωθήσει στο να βάλεις τη ζώνη στο playbook, δε το συζητώ. Αλλά είναι "άλλη" σειρά..

      Διαγραφή
    2. Επίσης, ο Πεδουλάκης νομίζω μια χαρά προσαρμόστηκε στη ζώνη σήμερα παίζοντας πολύ baseline. Στο execution τα χάλασαν οι παίκτες, όχι μόνο στην εκτέλεση αλλά και στο να βρουν το ελεύθερο σουτ.

      Το πολύτιμο μάθημα που μπορεί να πάρει ο ΟΣΦΠ δεν είναι η ζώνη, είναι ο τρόπος που ο Άντιτς έμενε στον Διαμαντίδη στο pick για να του κρύψει την πάσα.

      Διαγραφή
  68. Η προσθήκη στα γκαρντ καλό θα ήταν να γίνει από τώρα. Ο Λαφαγιέτ που ακούστηκε είναι ταμάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή