Athlenda

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

2012-13 EUROLEAGUE PLAY-OFFS: ONLY THE BRAVE..




Τα play-offs αρχίζουν, κρύψτε τα γυναικόπαιδα.. Είναι η περίοδος που για δύο εβδομάδες το μπάσκετ καθηλώνει. Το Hoopfellas δίνει τις δικές του πιθανότητες για τα 4 ζευγάρια..




Προσωπικά θεωρώ ότι πρόκειται για το καλύτερο κομμάτι της χρονιάς. Με ελκύει ακόμα περισσότερο και από το ίδιο το φάιναλ φορ μιας και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, εύρος αγώνων, διακυμάνσεις (συναισθηματικά κυρίως) στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο. Μέσα από αυτά τα ματς έχουμε δεί masterpieces προπονητών, παίκτες να βγαίνουν μπροστά από το πουθενά ή να «μεγαλώνουν» μέσα από αυτή τη διαδικασία, underdogs και ομάδες που έλαβαν τρομερή ώθηση για να τερματίσουν τη χρονιά με το γκάζι στο πάτωμα.. Η ιστορία έχει διδάξει οτι το πάνω χέρι το έχει ΑΥΤΟΣ που θα μπορέσει να διαχειρισθεί καλύτερα τις συναισθηματικές εναλλαγές σε πολύ σύντομο χρόνο, τις οποίες προσφέρουν τα πλέη-οφς. Αυτό είναι το κλειδί..

ΤΣΣΚΑ-ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ


Είναι το μόνο ζευγάρι –στα δικά μου μάτια- που έχει πραγματικό φαβορί τηρουμένων των συνθηκών και της παρούσας κατάστασης.  Ο Μεσίνα βλέπει (μετά από πολύ κόπο και δουλειά) τη δική του καινούργια ΤΣΣΚΑ να ρολάρει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, με τους Ρώσους να αρχίζουν να βγάζουν μια αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς στο παιχνίδι τους. Η ΤΣΣΚΑ ματσάρει καλά με την Κάχα. Τα ψηλά σχήματα που λανσάρει τελευταία ο Ιταλός (Κριάπα «3», Ουίμς «2») μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική απάντηση στις πεντάδες μεγέθους που χρησιμοποιούν οι Βάσκοι από την αρχή της σεζόν με Νοτσιόνι στο «3» και Σαν Εμετέριο  στο «2». Ο Τάμπακ σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει θόρυβο και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχει κάποια χαρακτηριστικά για να το κάνει, όντας δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και παίκτες που σουτάρουν σε όλες τις θέσεις του ρόστερ. Θα πρέπει να επιδιώξει γρήγορο ρυθμό και παιχνίδι πολλών κατοχών με άξονα τον Ερτέλ και τα καλά τρεξίματα των ψηλών του. Νομίζω όμως ότι θα έχουν πρόβλημα με την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, η οποία θα σημαδέψει τον Λάμπε. Ελέγχοντας το αμυντικό ριμπάουντ και πηγαίνοντας τη σειρά σε παιχνίδια μισού γηπέδου, οι Ρώσοι θα έχουν το πάνω χέρι. Δε θεωρώ απίθανο να κλέψουν οι Βάσκοι ένα από τα δύο πρώτα ματς, χωρίς αυτό να αλλάζει το φαβορί της σειράς, αλλά για να το κάνουν θα πρέπει να σουτάρουν πολύ καλά από το τρίποντο. Αυτό είναι δεδομένο..

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: Έχω σαν αρχή να μην υπερβαίνω το παρακάτω ποσοστό σε εκτίμηση μιας σειράς πλέη-οφς στην Ευρωλίγκα. Δίνω στην ΤΣΣΚΑ το δικό μου μάξιμουμ (και στην Κάχα την ευχή μου..) 70%-30%..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ


Μυστήριο match-up.. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, έστω και εάν στο λιμάνι είναι ξαλαφρωμένοι καθώς πήραν ότι θεωρητικά καλύτερα μπορούσαν για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρεθεί στο 110% όσον αφορά το κομμάτι συγκέντρωση- αγωνιστική ετοιμότητα. Η Εφές είναι μια ομάδα με ποιότητα, βάθος αλλά και αρκετά τρωτά σημεία τα οποία οι ερυθρόλευκοι πρέπει να χτυπήσουν κυνικά. Το τελευταίο do or die ματς με την Κίμκι μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια στροφή στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο θα είναι και τώρα το σημείο αναφοράς στην ερυθρόλευκη τακτική. Ειδικά απέναντι στο πολύ δυνατό starting backcourt των Λούκας και Φάρμαρ, από τους οποίους πρέπει πάση θυσία να κοπεί η δημιουργία. Οι Τούρκοι στερούνται τα γρήγορα πόδια στη φροντκορτ (για αυτό και ο Μαχμούτι φαγώθηκε το καλοκαίρι να κρατήσει τον Γκονλούμ) και δεν έχουν τον σπουδαίο back to the basket ψηλό για να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό. Περιμένω σύνθετες άμυνες του Μαχμούτι για την αναχαίτιση του πικ εν ρολ του Ολυμπιακού και σωστό timing στη πάσα (σε αυτή τη κατάσταση και όταν φεύγει από τα χέρια του δημιουργού) από την άλλη πλευρά για την ελληνική ομάδα. Κλειδί η απόδοση του Βούγιασιτς, τον οποίο πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός σε αυτή τη σειρά, μιας και έχει την ιδιοσυγκρασία να σηκώσει την Εφές, αλλά και το shooting performance των ερυθρολεύκων από τη θέση «4». Ο Ολυμπιακός δε θα πρέπει να φοβηθεί το ανοιχτό γήπεδο και να χτυπήσει με τα ντράιβς του Χάινς τα βαριά κορμιά των Τούρκων. Πολύ σημαντικό το πώς θα διαχειριστεί ο Σπανούλης τον εαυτό του σε αυτή τη σειρά. Έχει τις ευκαιρίες του, αρκεί να αφήσει τον παρορμητισμό του στην άκρη. Όλα τα μάτια θα είναι πάνω στην μονομαχία του με τον Φάρμαρ άλλωστε.. Πολύ σημαντικά τα δύο πρώτα ματς. Θεωρώ αδιαπραγμάτευτο το 2-0 για την ομάδα του Μπαρτζώκα, με ήττα θα μπλέξει (αφήστε το καλό εκτός έδρας ρεκόρ, εδώ μιλάμε για πλέη-οφς). Και οι δύο ομάδες δε βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.


ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: Aρκετά ποιοτικές ομάδες και οι δύο. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο «παιγμένο» και σκληροτράχηλο σύνολο αλλά φοβάμαι τον Μαχμούτι ο οποίος έχει μάλλον τα ίδια πλεονεκτήματα απέναντι στον ομόλογο του, Γιώργο Μπαρτζώκα. 55%-45%..

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ


Καταλαβαίνετε τι θα γίνει.. Μάχη στα ίσα ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις με εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία μέσα στη σεζόν.  Η Ρεάλ περνά ένα κακό διάστημα, έχοντας «κλειδώσει» ψυχολογικά αφού έμοιαζε εύθραστη και προβλέψιμη στο παρκέ, όμως ο Λάσο ελπίζει ότι η εμφατική επικράτηση επί της Αναντολού θα αποτελέσει ένεση για την ομάδα του. Αντίθετα η Μακάμπι βγήκε στην κυριολεξία από τον τάφο, σκορπώντας όποιον βρήκε μπροστά της . Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί της έχουν ήδη απονείμει τον τίτλο του “Dark Horse” της φετινής ποστ σίζον. Οι Μαδριλένοι έχουν μεγάλο οπλοστάσιο στη διάθεση τους αλλά όχι την απαιτούμενη σκληράδα και το mentality (πληροφορίες που λένε ότι ο Μπλατ μόλις έμαθε τον αντίπαλο έκανε χάι φάιβ με τον Σαρπ ελέγχονται ως αναληθείς). Καθοριστικό σημείο στη σκακιέρα θα είναι η αντίδραση του Λάσο στο smallball του Μπλατ. Θα χαμηλώσει με τον Σουάρεθ στο «4» για να κυνηγήσει τον Σμιθ? Αν ναι, νομίζω αυτό θα αποτελέσει μια πρώτη νίκη για την Μακάμπι, που θα «πάει» τον αντίπαλο στο εκεί που θέλει. 



Παίκτες-κλειδιά της Ρεάλ, οι Μίροτιτς και Κάρολ και το πώς θα «πατήσουν» στη συνδιασμένη άμυνα της Μακάμπι. Ο Μπλατ από την άλλη θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Τζέημς όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο παρκέ, αυτή η παράμετρος νομίζω είναι η πιο κομβική στη σειρά μιας και η φετινή Μακάμπι δεν έχει μεγάλο βάθος. Πέρα από ότι ακούγεται θεωρώ ότι ο Αμερικανός απόφοιτος του Πρίνσετον θα επιλέξει ελεγχόμενο τέμπο, στοχεύοντας με τη ματς απ ζώνη να χαλάσει το μυαλό των Ισπανών.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: Έχει ποιοτικότερο ρόστερ και περισσότερο βάθος η Ρεάλ αλλά παρά την εμφάνιση της τελευταίας αγωνιστικής δεν πείθει ότι ξεμπούκωσε. Ο Μπλάτ έχει ξυπνήσει τον “No Fear” χαρακτήρα του γίγαντα που λέγεται Μακάμπι και θα παλέψει με ότι έχει. Μάχη στα ίσια, πιθανά και τα 5 ματς. Με break σε ένα από τα  δύο πρώτα παιχνίδια, φαβορί η Μακάμπι.. 50%-50%..


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Μάχη στο μισό γήπεδο. Άλλη μια σειρά που μυρίζει.. Οι Καταλανοί έχουν μέχρι στιγμής, δίχως αμφιβολία, αποδώσει το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση με αξιοθαύμαστη σταθερότητα αλλά η απουσία του Μάικλ είναι υπέρ του δέοντος σημαντική, ειδικά σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, μιας και αποτελούσε τον συνεκτικό ιστό μεταξύ ενός πολύ δημιουργικού μπακόρτ και μιας ποιοτικής φροντκόρτ, ενώ έχει αναγκάσει τον Πασκουάλ να αλλάξει πράγματα (τα φημισμένα «συστήματα ασφαλείας» έχουν μοιραστεί). Ο Παναθηναϊκός, κακά τα ψέματα,  είναι ένας αντίπαλος με τον οποίο δεν είσαι χαρούμενος να παίζεις. Πειθαρχημένη και σκληρή ομάδα, με το hard nose attitude που έχει εμφυτεύσει στα νέα παιδιά ο Αργύρης Πεδουλάκης και εξαιρετικά στημένος στο αμυντικό κομμάτι. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιάσει τον «έξτρα» παίκτη σε αυτή τη σειρά για να μείνει όρθιος. Δεδομένης της φύσης του ρόστερ και του ρηχού ροτέησιον στα γκαρντ, αυτός θα πρέπει να είναι περιφερειακός. Μήπως ήρθε η ώρα του Μπανκς? (ή ετοιμάζει ο Πεδουλάκης τον Ξανθόπουλο για ειδική αμυντική αποστολή..?)


Είπαμε στην αρχή της ανάρτησης για την ιδιαιτερότητα της φάσης αυτής και το step up ορισμένων παικτών (θυμηθείτε την περίπτωση Καλάθη στην αντίστοιχη σειρά του 2011). Ο Πασκουάλ ετοιμάζει τον Αμπρίνες για να πάρει λεπτά στα «πλάγια». Ο νεαρός wing είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πειθαρχημένος αλλά για να παίξεις και να κερδίσεις τέτοιο ματς στο ΟΑΚΑ δε φτάνει αυτό, πρέπει να είσαι από ιδιαίτερη πάστα. Βλέπω Σάδα στον Διαμαντίδη και περιμένω πιο επιθετικό τον Ούκιτς (ο τραυματισμός τον Ναβάρο τον θέτει σε αμφισβητούμενη αμυντική ετοιμότητα), καλή άμυνα στο ποστ από την ελληνική ομάδα (προσοχή στον Λόρμπεκ, σημαντικό να μείνει μακριά από φθορά ο Λάσμε) τρεξίματα στο μισό γήπεδο και χτύπημα από τη θέση «3» η απόδοση της οποίας μπορεί να αποβεί καθοριστική στη σειρά για τον Παναθηναϊκό. Μην βρεθείται προ εκπλήξεως εάν ο «έξτρα» παίκτης που αναφέραμε πιο πάνω είναι ο Σχορτσανίτης.. Εάν συμβεί, θα καταλάβετε με πιο πνεύμα το γράφω αυτή τη στιγμή.. Και οι δύο ομάδες επιλέγουν low pace επίθεση, τέμπο το οποίο αυτή τη στιγμή χρειάζεται περισσότερο η ελληνική ομάδα, η οποία αποσκοπεί σε κλειστά ματς ποντάροντας στον καλύτερο 5/5 παίκτη στην Ευρώπη (Διαμαντίδης). Όσο για την άμυνα στον Ναβάρο (βαρόμετρο η κατάσταση της υγείας του στη σειρά) προτίμησα να σας παραθέσω ένα εγχειρίδιο-περυσινή ανάρτηση πριν τον ημιτελικό του φάιναλ-φορ.. (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/05/blog-post_09.html )

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: Έχει τύχη ο Παναθηναϊκός. Χωρίς προλόγους και περιστροφές, η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί στη σειρά αλλά όχι «τόσο φαβορί» όσο παρουσιάζεται, Περιμένω (ανεξαρτήτου αποτελέσματος) αρκετά  δυνατά ματς σε όλη τη σειρά. 60%-40%..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..


221 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, Jim.
    Όπως πάντα, καίριος και ουσιώδης.
    Στα ζευγάρια της ΤΣΣΚΑ και του ΠΑΟ, συμφωνώ και με τις πιθανότητες και με την ανάλυσή σου. Μικροενστάσεις έχω στα άλλα δύο ζευγάρια. Θεωρώ ότι η Ρεάλ θα καταφέρει να περάσει, αφού η Μακάμπι και ο Μπλάτ δεν μπορούν με κολπάκια, τρικ και αλχημείες να αντέξουν σε σειρά αγώνων. Άλλωστε, υπάρχει σαφέστατη ατομική διαφορά ποιότητας που νομίζω ότι αρκεί στη Ρεάλ για να πάει Λονδίνο. Στο ζευγάρι του Ολυμπιακού, έχω την αίσθηση ότι είναι όλα τόσο ρευστά που δεν μπορείς να παρεκλίνεις από το 50-50. Για μένα κλειδί της σειράς είναι η απόδοση του Πρίντεζη και η επαναφορά ή όχι του Λούκας. Όπως και να 'χει, θα δούμε μεγάλα ματς, με πολλή ένταση και σασπένς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ 77.. Σύμφωνοι ναι, αλλά έχεις εμπιστοσύνη στο mentality της Ρεάλ? Θα δείξει..

      Διαγραφή
  2. tromero arthro jim!!!mia erotisi na sou kano,pisteveis uparxei kapoia thesi pou o panathinaikos uperterei tis barca?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Ζip ευχαριστώ φίλε. Αυτή τη στιγμή νομίζω στο "3" υπερέχει με την έννοια ότι στη Μπάρτσα θα κληθούν να παίξουν πολλά λεπτά παιδιά που είχαν διαφορετικό ρόλο μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    2. kai kati allo,otan einai sto parke o jawai theoreis pos einai kalutero na ton matcharei o lasme i o sofo?

      Διαγραφή
  3. Ωραίος Jim, συμφωνώ κι εγώ με τις προβλέψεις σου, διαφωνώ μόνο με το Real - Maccabi που το θεωρώ ήδη τελειωμένο υπέρ του Μπλατ.

    Για το ζευγάρι του Ολυμπιακού θεωρώ οτι ο καθοριστικός παράγοντας είναι το ποια Εφές θα παρουσιαστεί στο γήπεδο, η σοβαρή που γνωρίσαμε σε όλη τη σεζόν ή αυτή των τελευταίων εβδομάδων που φαίνεται να έχει ξεφουσκώσει αισθητά. Με τη σοβαρή version, ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβηλμα, με την ασόβαρη θα περάσει μαρς. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός θεωρώ οτι θα εμφανιστεί όπως τον ξέρουμε όλη τη σεζόν, ελαφρώς πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα και οι καθοριστικοί παράγοντες γι'αυτόν θα είναι η αυτοσυγκράτηση του Σπανούλη, η συμμετοχή του Πρίντεζη στο παιχνίδι και (λιγότερο) η τύχη απο το τρίποντο.

    Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει όντως να παρουσιάσει εξτρά παίκτη και συμφωνώ μαζί σου οτι η λογική λέει οτι αυτή τη στιγμή μόνο ο Σχορτσανίτης μπορεί να κάνει step-up σε σειρά 3-5 παιχνιδιών. Ο Banks ίσως μπορέσει να βοηθήσει σε 1 παιχνίδι λίγο παραπάνω, αλλά πιστεύω οτι αυτό που έχουμε δει απο τον συγκεκριμένο παίκτη είναι ακριβώς και αυτό που μπορεί τελικά να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

    Και εννοείται, vamos Caja!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Χρήστο. Ο Σόφο έχει το backround να βγεί μπροστά. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι το σημείο της σεζόν που πρέπει να το κάνει.

      Διαγραφή
    2. To thema einai o Sofo vs Jawai : einai anwteros ; tha doume dhladh

      Manos

      Διαγραφή
  4. πρεπει οπωσδηποτε για τον παναθηναικο ο μπανκς να βγει μπροστα αυτη τη στιγμη. το να μεινει ο διαμαντιδης και ο ουκιτς οσο το δυνατον πιο φρεσκοι ειναι το κλειδι της σειρας... ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RE PEDIA AFTI I PARAVASI 3 DEFTEROLEPTWN TI EINAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαγορεύεται σε έναν παίκτη αν βρίσκεται μέσα στη ρακέτα του αντιπάλου για παραπάνω απο 3 δευτερόλεπτα ενόσω η ομάδα του έχει έλεγχο της μπάλας και επιτίθεται. Στο NBA σίγουρα απαγορεύεται και να βρίσκεσαι μέσα στη δική σου ρακέτα ενόσω επιτίθεται ο αντίπαλος (defensive 3-sec violation). Στην Ευρώπη δεν είμαι σίγουρος οτι ισχύει αυτό, αλλά νομίζω δεν ισχύει.

      Αν ο παίκτης κάνει κίνηση να φύγει απο τη ρακέτα ή ντριμπλάρει μέσα σε αυτήν, του δίνεται το σχετικό ελαφρυντικό και δεν σφυρίζεται παράβαση.

      Διαγραφή
  6. Η ΤΣΣΚΑ ήδη βρίσκεται Λονδίνο. Δεν νομίζω η Κάχα να προκαλέσει κάποιο σοκ στους Ρώσους, όσο αξιόμαχη και να είναι. Το Ρεάλ - Μακάμπι νομίζω να βγάλει τα θεαματικότερα παιχνίδια των play-off. Φαβορί πράγματι δεν υπάρχει, αλλά επειδή ακόμα και στο καλό της φεγγάρι η επίθεση της Μακάμπι δεν με πείθει θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στη Ρεάλ, που όμως έχει και την πίεση της επιτυχίας καθώς αν με αυτό το ρόστερ μείνει εκτός Φ4 θα πέσει πολύ κράξιμο. Το ΟΣΦΠ - Εφές είναι πιο δύσκολο απ' ότι πολλοί νομίζουν. Αν δεν θέλει ο Ολυμπιακός να μπλέξει θα πρέπει να μπει με συγκέντρωση και ξεκάθαρο πλάνο. Είναι μεν το φαβορί αλλά αν μια κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ δώσει momentum στην Εφές τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα.
    Και τώρα στο ζουμί (για μένα τουλάχιστον). Μπάρτσα - ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ ξανά σε ρόλο απόλυτου outsider, αυτή τη φορά χωρίς τον στρατηγό Ομπράντοβιτς..Θεωρώ δεδομένο αυτό που λέει ο Τζιμ, ότι πρέπει να βγει ένας έξτρα παίκτης στην περιφέρεια (θεωρώ ότι θα είναι ο Ξανθόπουλος σε αμυντικό κυρίως ρόλο). Πολύ πιθανό να δούμε ξανά τον Μπράμο στην θέση "2". Κλειδιά ο Σοφοκλής (όπως είναι και σε κάθε ματς) και ο Ούκιτς. Για να ελπίζουμε θέλουμε έναν σταθερά καλό Διαμαντίδη, ο οποίος το '11 έκανε 2 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ εμφανίσεις στο Παλαού, και να κάνουμε καλή διαχείρηση στα φάουλ, που θα μας επιτρέψει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα.
    Προσοχή στο πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα είναι και το πιο δύσκολο. Πρέπει να μείνουμε κοντά στο σκορ και να βάλουμε προβλήματα στην Μπάρτσα. Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη (πιο δύσκολη από το '11) αλλά δεν είναι αδύνατη και η ώθηση που μπορεί να σου δώσει μια νικηφόρα σειρά με την Μπάρτσα είναι ικανή μέχρι και 7ο να σου ράψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε πολλά, διαφωνώ στον Ξανθόπουλο. Είμαι 1.90, 100 κιλά και είμαι σίγουρα γρηγορότερος από τον Ξανθόπουλο. Huertas και Sada θα τον χτυπήσουν στα πόδια και θα κερδίσουν φάουλ χωρίς καν να προσπαθήσουν.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Όποιος αναμένει τον Ξανθόπουλο σε "ειδικούς" ρόλους ας περιμένει κ ένα ωραιότατο sweep! Αν δεν ενεργοποιηθεί ο Banks, αν δεν κάνει το δικό του outbreak ο Σόφο κ δε χτυπήσει στο post 3 ο Masiulis,με το Διαμαντίδη σε ελεγχόμενη κατάσταση κάτω των 5 λαθών, τότε καμία τύχη στη σειρά ο ΠΑΟ!

      Διαγραφή
    3. Τι να πω, απλά όπως έχει η κατάσταση τον βλέπω λίγο πιο έτοιμο από τον Μπανκς να προσφέρει. Μακάρι να πάρει μπρος και ο Αμερικάνος αλλά σε αυτή τη σειρά πρέπει να παίξει και σοβαρότατη άμυνα για να πάρει λεπτά στο παρκέ.

      Διαγραφή
  7. Για να είμαι ειλικρινής (ή αχάριστος ;) περίμενα σεντονια ολόκλήρα να διαβάσω αλλά επέλεξες τη σύντομη οδό.

    Ακόμα και έτσι δε μπορώ να διαφωνήσω με τις εκτιμήσεις σου. Μάχες μέχρις εσχάτων με την εξαίρεση του άνισου ζευγαριού ΤΣΣΚΑ-Κάχα. Aκόμα και με 40%+ στα 3ποντα σε όλη τη σειρά το μόνο σημείο υπεροχής που βλέπω για τη Κάχα είναι τα γρήγορα πόδια των γκαρντ της σε σχέση με τους 2 Τεο αλλά η ζυγαριά στην εμπειρία γέρνει υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Συνήθως σε τετοια παιχνίδια οι "παιγμένοι" όπως λες φαίνονται.

    Ο ΠΑΟ θα εξαρτηθεί πολύ από (SURPRIIIIIISE) τον ΔΔ, όχι επειδή πρέπει να βγάλει τη σειρά με 18-20 πόντους μ.ο. αλλά για να κρατήσει τη μπαγκέτα του ρυθμού του αγώνα και του παιχνιδιού της ομάδας του, ώστε να μεγιστοποιήσει το 5-5 παιχνίδι της ομάδας του. Αν θελήσει ο RG να ανοίξει το ρυθμό για κάποια λεπτά (που μάλλον θα το κάνει) ας γίνει με κάποιον άλλο στο τιμόνι.

    Για Ρεάλ-Μακάμπι δε γράφω λέξω, κίνδυνος έκθεσης υπερβολικός..χαχα

    Για τη Θρυλάρα απλά θα πω πως έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις (ψυχικές και σωματικές) που δείχνουν πολλές και το χαρακτήρα της που δείχνει σκληρός. Αυτό φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο και ίσως μοναδικό αδιαπραγμάτευτο και αναμφισβήτητο πλεονέκτημα μας απέναντι στην Εφες και αυτό θα βγάλουμε στο παρκέ. Κάπως μεταφυσική η ερμηνεια μου, το καταλαβαίνω αλλά αυτό μου βγαίνει τώρα και όχι τεχνικές αναλύσεις (που δεν τις κατέχω και πολύ ε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο φιλε Τζιμ. Πιστευεις πως ο Πεδουλακης μπορει να κανει εκπληξεις οχι με παικτες, οπως ειπες, αλλα με σχηματα;
    Θα ελεγα εγω πως για παραδειγμα θα μπορουσε να παιξει για πολλα λεπτα με 2 5αρια Σοφο-Λασμε (ειδικα οταν μεσα θα ειναι ο Τζαουαι) η με 2 3αρια Μπραμος-Μασιουλις; Επισης θεωρεις οτι ο Ουαλας και ο Ιγκλις μπορουν να κανουν ζημια στον ΠΑΟ;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.
    ΤΣΣΚΑ – Κάχα: Είναι αφελής όποιος θεωρεί πως ήδη πέρασαν οι Ρώσοι. Είναι το φαβορί για το στέμμα, είναι σε καλό φεγγάρι, αλλά όχι αχτύπητοι. Ο Τεόντοσιτς παραμένει «ζαριά». Κι οι Βάσκοι έδειξαν δύο φορές φέτος ότι δεν τα παρατάνε.
    Ολυμπιακός – Εφές: Και οι δύο δεν τελείωσαν καλά το τοπ16. Κάπως καλύτερα ο Ολυμπιακός βέβαια, κυρίως χάρη στην κατάσταση δυο παικτών (Παπανικολάου, Χάινς). Αλλά στον πάγκο οι Τούρκοι υπερέχουν κι ο Μαχμούτι είναι ο μόνος Τούρκος προπονητής που έφτασε κοντά σε φάιναλ φορ. Θυμάμαι το 2005 η δική του Εφές με Ντόμερκαντ, Σόλομον έβγαλε την ψυχή του Παναθηναϊκού στα πλέι οφς (2-1). Ο Ολυμπιακός μετά το περσινό κατόρθωμα έχει χαρακτήρα. Θα έχει και διάρκεια για να κάνει το 2-0 εντός;
    Ρεάλ – Μακάμπι: Η Ρεάλ τελείωσε το τοπ16 άσχημα, η Μακάμπι πήρε φόρα. Αν στη Μαδρίτη γίνει το 2-0, η Μακάμπι δύσκολα θα το γυρίσει. Αλλά ο Μπλατ έχει πλεονέκτημα απέναντι στον Λάσο. Ώρα για απαντήσεις από τον Ρούντι: εκτός από μεγάλο ταλέντο, είναι και μεγάλος ηγέτης;
    Μπάρτσα – Παναθηναϊκός: Έγραψα ήδη πολλά στην προηγούμενη ανάρτηση. Προσωπική εκτίμηση: οι Διαμαντίδης – Ούκιτς κρίνουν τη σειρά. Ο έξτρα παίκτης μπορεί να είναι κι ο ασταθής επιθετικά Μπράμος. Σίγουρα το rotation θα μεγαλώσει. Βλέπω 10-12 λεπτά Μπανκς και 4-5 Ξανθόπουλο, για να πάνε οι Δ.Δ. και Ούκιτς στα 30-32 έκαστος.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα στον Τζιμ και σε ολη την παρεα! Θα ηθελα Τζιμ να ρωτησω με αφορμη αυτο που εγραψες για τον Φαρμαρ με ποιον τροπο πρακτικα μπορει να "κοπει η δημιουργια" απο εναν ποϊντ π.χ παιζοντας τον over play?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΖΙΜ... ΟΛΟΙ ''ΠΙΣΤΕΥΩ'' ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΖΑΒΑΙ ΜΕ ΣΟΦΟ ΑΛΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΑΝΟΒΙΤΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμφωνω με ολα τα σχολια..
    για το παο, ομως,με μπαρτσα δεν μπορει να γινει σχολιο, αφου δεν ξερουμε αμα παιξει ο ναβαρο ή ποσο τραυματιας ειναι..
    αμα δεν παιξει ή παιξει πολυ κουτσος, ο παο μπορει να ειναι μεχρι και φαβορι...
    αμα ο παο κανει επισης αυριο το μπρεικ, εχει περασει κατα 99%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. BARCA-PAO: o PAO δεν έχει σκορ. Όριο του είναι οι 65 πόντοι στην επίθεση στα ντέρμπι. Αν πάει εκεί το ματς μπορεί να κάνει το break. Το να πάει όμως τρεις φορές τη Barca στους 65, και να την κερδίσει και τις 3 είναι δύσκολο. Το τρικ το εμφανίζεις μία φορά. Θέλει να βάλει νέο παίκτη στην εξίσωση, και ως τέτοιο μπορώ να δω μόνο το Banks.
    Ο PAO δεν έχει πλεονέκτημα προπονητή έναντι της BARCA


    OSFP-EFES: Η EFES χάνει εύκολα όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σκληράδα. Βέβαια όταν παίζεις 3 ματς εκτός έδρας, μετράει και το πόσο γρήγορα μαθαίνεις.Ο Μπαρτζώκας δεν υστερεί καθόλου έναντι του Μαχμούτι.
    Αν βάλει τον Πάουελ στο 4 όπως έκανε πρόσφατα, και κάνει καλό rotation στα guards (με Κατσίβελη), τότε πιστεύω θα περάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία

    REAL-MACCABI: Η σκληράδα και το momentum της MACCABI σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη υπεροχή του Blatt την καθιστά φαβορί. Ας μην ξεχνάμε και την επιπολαιότητα της REAL.

    CSSK - CAJA: η σειρά αυτή έχει ξεκάθαρο φαβορί τους Ρώσους

    Η CCSK θα είναι η εφετινή πρωταθλήτρια (2010BARCA - 2011PAO - 2012ΟΛΥ και φέτος η σειρά των Ρώσων)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλή ανάλυση Jim.Δεν θα διαφωνήσω πολύ στα ποσοστά που δίνεις..Για το ματς της τσσκα-καχα θεωρώ απίθανο να γίνει έκπληξη.Αυτή την στιγμή (και κυρίως μετά τα προβλήματα τραυματισμών της Μπαρτσα)την θεωρώ το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο..Η Κάχα δεν έχει το βάθος των Ρώσων και πιστεύω πως θα είναι έκπληξη αν πάρει στη σειρά κάποιο παιχνίδι.Πρόβλεψή μου 3-0 υπέρ τσσκα
    Για το ματς οσφπ-εφές θεωρώ μεγάλο φαβορί τον οσφπ.Όλα θα κριθούν από την κατάσταση του Πρίντεζη.Έχει πόνους στη μέση και δεν ξέρω αν παίξει στο 100%.Ο οσφπ δεν παίζει τόσο καλά αλλα μου βγάζει μία σιγουριά πως ό,τι και να γίνει θα το πάρει το παιχνίδι.Πολύ σημαντική η ψυχολογία σε αυτά τα ματς.Πρόβλεψή μου 3-1 υπέρ οσφπ.
    Για το Ρεάλ-Μακάμπι πιστεύω πως θα είναι το πιο ενδιαφέρον μιας και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.Η Ρεάλ έχει ποιότητα αλλά όχι την σκληράδα αυτών των παιχνιδιών.Από την άλλη η Μακάμπι έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και θέληση για να κάνει ακόμα μία υπέρβαση.Πιστεύω πως η πρόκριση θα κριθεί στα 5 παιχνίδια.2-3 υπέρ της Μακάμπι.
    Τέλος για το Μπάρτσα-Παο όλα θα κριθούν από τον αρχηγό.Έχω την εντύπωση πως θα δωθεί πολύς χρόνος στο Μπανκς.Με την τσσκα έπαιξε καλά και πίεσε πολύ στην άμυνα.Προφανώς θα είναι μία από τις αρμοδιότητές του στη σειρά αυτή.Επίσης,πιστεύω πως θα δοκιμαστεί σχήμα με Μπράμο-Μασιούλις(στο 2-3 όπως είπε και ο φίλος Στάθης)προκειμένου να "χτυπήσουμε" με ποστάρισμα τα 2-3αρια της Μπάρτσα.Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δευτερόλεπτο που ο Σάρας θα είναι στο παρκέ.Τέλος,θα ρισκάρουμε το τρίποντο κυρίως του Σάδα προκειμένου να δωθεί βοήθεια στη ρακέτα..Πρόβλεψή μου είναι πως η πρόκριση θα κριθεί στα 4 ματς..Περισσότερες πιθανότητες έχει η Μπαρτσελόνα αλλά αν σπάσουμε την έδρα θα περάσουμε final 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα και από μένα.
    Για τον ΠΑΟ πιστεύω ότι θα γίνει πολύ ενδιαφέρουσα σειρά με κλειστά παιχνίδια, γιατί ο ΠΑΟ είναι ομάδα που δεν την κερδίζεις εύκολα, άρα δεν της χαλάς και την ψυχολογία

    εύκολα. Επίσης είναι δύο ομάδες που ματσάρουν καλά μεταξύ τους, με την Μπάρτσα να είναι πιο ποιοτική ατομικά. Αυτό όμως ο ΠΑΟ (και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα) έχει

    μάθει να το αντιμετωπίζει χρόνια τώρα. Για μένα το κλειδί είναι η άμυνα στον Λόρμπεκ γιατί έχει και πλάτη και πρόσωπο από όλες τις αποστάσεις. Ο Γκίστ θα πρέπει να βοηθήσει

    σε αυτό το κομμάτι γιατί ο Τσαρτσαρής δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει όλη τη σειρά σε φουλ ρυθμούς. Καλά τον είχε πάει και ο Σόφο στον μικρό τελικό της Πολωνίας αλλά εκεί ο

    Λόρμπεκ δεν είχε ούτε Τόμιτς ούτε Τζαβάι δίπλα του. Επιθετικά ίσως θα πρέπει να επιδιώξει να πάρει όσες ευκαιρίες του δοθούν για γρήγορο παιχνίδι, γιατί είναι πολύ αθλητική

    ομάδα και η Μπάρτσα δεν έχει φτερά για να ακολουθήσουν. Στο ποσοστό συμφωνώ με τον Jim.
    Για την ομάδα μου νομίζω ότι το τελευταίο παιχνίδι δείχνει το δρόμο. Και η Εφές υπερτερεί στους ψηλούς (αν και δεν είναι τόσο ποιοτικοί όσο της Κίμκι ευτυχώς), οπότε θα πρέπει

    να εμποδίσει την τροφοδοσία τους, Στην περιφέρεια ο Φάρμαρ θα κάνει τις ζημιές του. Νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον Λούκας και τον Βούγιασιτς και να τους

    χαλάσουμε το παιχνίδι. Επιθετικά οι forwards θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητά τους από αυτούς της Εφές και φυσικά να τους τρέξουμε. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός

    είναι (μαζί με την Ρεάλ ίσως) οι καλύτερες ομάδες στο ανοιχτό γήπεδο στην Ευρώπη, και οι αιφνιδιασμοί μπορούν να δώσουν εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό που στο 5/5 με

    ψηλές ομάδες δυσκολεύεται. Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να δω το ζευγάρι Σπανούλη - Φάρμαρ.

    Γενικότερα είναι τα πιο ανταγωνιστικά playoffs των τελευταίων ετών, οπότε περιμένουμε να δούμε θέαμα και αγωνία!

    Υ.Γ. Ευτυχώς μετά το τέλος των playoffs αρχίζουν αυτα του ΝΒΑ. Θα με ψάχνουν φίλοι και γνωστοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα συμφωνήσω για Τσσκα 70-30. Θεωρώ ότι ένας καλός Ολυμπιακός είναι στο 60-40. Θα διαφωνήσω στο Ρεάλ - Μακάμπι. Μεγάλο φαβορί η Ρεάλ και γιατί την βολεύει ο ρυθμός παιχνιδιού της Μακάμπι και γιατί οι ζώνες του Μπλάτ δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην περιφέρεια της Ρεάλ. Εγώ βλέπω ένα 65-35. Είναι υπέρβαση αυτό που έκανε φέτος η Μακάμπι και εδώ είναι το τέλος της. Κάτι παρόμοιο θα ίσχυε και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού αλλά εδώ οι ατυχίες της Μπαρτσελόνας με τους τραυματισμούς συν το βεβαρημένο παρελθόν της δίνουν κάποιες ελπίδες στον Παναθηναϊκό. Σ' αυτό το ζευγάρι θα παίξει μεγάλο ρόλο το ποιος θα κρατήσει τον Λόρμπεκ απ' την μεριά της Μπάρτσας και ποιος τον Ούκιτς απ' την μεριά του Παναθηναϊκού. Αυτά τα δύο μαρκαρίσματα θα βγάλουν κατά μεγάλη πιθανότητα τον νικητή. Και τα δύο μαρκαρίσματα έχουν θέματα. Για τον με Λόρμπεκ ο Τσαρτσαρής ταιριάζει αλλά δεν αντέχει για όλη την σειρά. Ο Γκιστ δεν νομίζω να μπορεί γιατί θεωρώ ότι δεν έχει το μυαλό για να τον παίξει. Ίσως να χρειαστεί εδώ ο Μασιούλης αλλά παραμένει δύσκολο. Απ' την άλλη η Ισπανοί δεν έχουν άλλο παίχτη εκτός τον Σάδα να μαρκάρει στην περιφέρεια. Και αυτός θα πάει πάνω στον Διαμαντίδη. Άρα ο Ούκιτς μπορεί να κάνει πάρτι με οποιονδήποτε άλλο. Αν είναι ο Ούκιτς του κυπέλλου ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές πιθανότητες. Είναι πάντως 60-40.
    Υ.Γ:Δεν μου βγαίνει απ' το μυαλό ότι ο Παναθηναϊκός διάλεξε να χάσει το ματς με την Τσσκα όταν είδε ότι δεν μπορούσε να ήταν δεύτερος και ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρος 2ος. Πιστεύω ότι ο Πεδουλάκης δεν ήθελε με τίποτα μια τέτοια σειρά για την ομάδα του που πολύ πιθανόν να χαλούσε ότι προσπαθεί να φτιάξει τον τελευταίο καιρό για το τέλος του χρόνου.
    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Toso dinatos einai o PAO poy mporoyse na kerdisei tin cska ??,mas kolakevei h skepsi soy nomizo,makari na ne etsi.Oyte ego ithela polemo metaksi mas.Alla den nomizo oti katsame na xasoume.

      Διαγραφή
    2. Δεν το εννοώ έτσι. Απλά εκεί που πήγε το παιχνίδι μου φάνηκε ότι δεν το πολύ κυνήγησε από κάποιο σημείο και μετά. Εννοείτε ότι δεν είσαι σε επίπεδο να διαλέγεις τι θα κάνεις σε ένα παιχνίδι και μάλιστα με τέτοιους αντιπάλους. Απλά στο δικό μου μάτι και μυαλό θεωρώ ότι ο Πεδουλάκης στο τέλος διάλεξε. Ισως κάνω λάθος ίσως και όχι. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
      Yannos

      Διαγραφή
    3. Σκεψου αυτο.Ενας πιθανος αποκλεισμος σε ματσ οσφπ- παο θα ηταν και ντεζαβανταζ για τους τελικους του ελληνικου πρωτ.Και η χρονια σκετηαποτυχια εανεχανες καιτο πρωταθλημα.Τωρα με καλες εμφανισεις με μπαρτσα και μια προσθηκη στα γκαρντ τα παιζεις ολα για ολα και εανχασεις δεν χανεσε.Εαν δε το παρεις δεν πιανεσε.ΑΠΛΑ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς λέω Ηλία. Θα ήταν καταστροφικό για το έργο που προσπαθεί να κάνει αυτή την στιγμή ο Πεδουλάκης. Τώρα με Μπάρτσα αν περάσεις η ψυχολογία στα ύψη και άντε πιάστους, κάτι σαν τον Ολυμπιακό πέρυσι, αν χάσεις δεν σου λέει και κανείς τίποτα. Απ' το φαβορί έχασες έκανες και καλές προπονήσεις και πάμε παρακάτω. Γι αυτό λέω ότι μάλλον διάλεξε.
      Yannos

      Διαγραφή
  17. Την περιμέναμε την ανάρτηση Τζιμάρα.

    Και επειδή όλοι έχουν άποψη ας γράψω και εγώ τη δική μου.
    ΤΣΚΑ και Ολυμπιακός δε βλέπω κάτι διαφορετικό από αυτά που έγραψες.

    Στο Ρεαλ - Μακάμπι δε βλέπω τους Ισραηλινούς να έχουν καλές πιθανότητες να προβληματίσουν τόσο πολύ τη Ρεάλ. Στο 5 που οι Ισπανοί δεν έχουν την ποιότητα που έχουν σε άλλες θέσεις δεν πιστεύω πως Τζειμς και ο άτεχνος Πλάνινιτς θα τις κάνουν ζημιά επιθετικά.
    Η Ρεάλ έχει μεγάλο βάθος σε όλες τις θέσεις πράγμα που είναι σημαντικό σε μια σειρά αγώνων με τέτοια ένταση. Κούραση - προβλήματα με φάουλ κλπ. Πόσους λαγούς να βγάλει και αυτός ο Μπλάτ; Περιορισμένο ροτέισον για αυτό το επίπεδο έχει. Πιστεύω πως θα επιβάλλει το δικό της γρήγορο ρυθμό και τελικά θα πλεονεκτήσει χωρίς να φτύσει αίμα.

    Και στο παιχνίδι του ΠΑΟ συμφωνώ πως η θέση 3 είναι κομβική. Και το ποστάρισμα του Μασιούλις αλλά και η δική του ευστοχία στα 3ποντα όπως και του Μπράμου θα είναι καταλυτικά. Όπως φυσικά και η γενικότερη ευστοχία του ΠΑΟ από την περιφέρεια γιατί είναι μια ομάδα που παίρνει πολλές προσπάθειες για σουτ από το 3π.ι Για τον Σόφο δύσκολο το βλέπω αλλά όσο είναι καλά ο ΔΔ ελπίζεις.
    Ανυπομονώ ήδη να αρχίζουν!
    Πάνος_Σπάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπέρα,
    εγω πιστεύω οτι ο παίκτης που θα είναι καθοριστικός για τον Παναθηναικό σε όλα τα ματς είναι ο Μασιούλης (ειδικά το ποστ παιχνίδι του στο 3 που μπορεί να βγάλει εκτός ρυθμού τη μπάρτσα)
    και για τη Μπαρτσελόνα ο Χουέρτας (σε δημιουργία και εκτέλεση-εναντίων του ΔΔ δεν έχει καλή παράδοση).
    Πρέπει να πιέσει πολύ στα γκάρντ ο Παναθηναικός ώστε να μην μπορούν να έχουν την εύκολη πάσα στον Τόμιτς που κάνει εξαιρετική σεζόν. Τέλος, άλλη μια παράμετρος είναι ο Λόρμπεκ και η μονομαχία του με τον Γκίστ.
    Δύναμη (Παο) vs τεχνικής (Μπάρτσα) οι αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Τζιμ και παρέα!
    Επιτέλουςμ κλειδώνουμε τις γυναίκες στην αποθήκη (εναλλακτικά τους δίνουμε την πιστωτική μας) και απολαμβάνουμε ΜΠΑΣΚΕΤ!
    Ο "λα Μπόμπα" θα παίξει τεράστιο ρόλο, αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην άμυνα, ΠΡΕΠΕΙ να τον σημαδέψουμε με τα γκαρντ μας. Κοινώς με τον που μπαίνει μέσα, αλλαγή ο RG και σχήμα με ΔΔ/Ούκιτς/Ματσιούλης. Να μπορούνε όλοι να τον ποστάρουν! Μακάρι ο Τσάρτσα να κάνει καλά ματς, είναι ο ιδανικός κόντρα στον Λόρμπεκ.
    Πω ρε όλο σεντόνια, γράφω...
    Δύο λέξεις για Ολυμπιακό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Αυτό μπορεί να κάνει καλύτερο από ότι άλλο, ας το κάνει και θα περάσει! Έχω όμως μια απορία και όποιος ξέρει ας απαντήσει:
    Γίνεται ένας κόουτς να προσπαθεί να βγάλει κουτσα στραβα τη χρονιά και να φορμάρει την ομάδα τώρα; Μπορεί πχ ο Ολυμπιακός που θέλει να παίζει με ενέργεια να φορτσάρει τώρα και για ένα μήνα ως το final four;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3-1 mpartsa , 3-1 tsska ,3-2 makampi ,3-2 olympiakos ... etsi kai alliws einai oi agapimenes omades tou bertomeou pou paradosiaka eunoounte stin euroliga ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim μια ερώτηση.Ο Όλεσον παίζει στην σειρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα σε ολους! Τζιμ, οπως παντα, μεστος και ουσιωδης.
    Διαβαζοντας ολα τα σχολια ,παρατηρω οτι διαφωνια υπαρχει στην εκβαση του ζευγαριου Ρεαλ- Μακαμπι. Για καποιους περναει η Ρεαλ για καποιους αλλους η Μακαμπι. Για μενα φαβορι φετος ειναι η ΤΣΣΚΑ και δευτερο φαβορι η Ρεαλ η οποια ,ναι μεν εχει ασταθες mentality, αλλα την περιμενω να φορμαριστει την καταλληλη περιοδο και να φτασει μεχρι και τελικο. Μπλατ respect μεγαλο βεβαια... Αν δεν ερθουν ετσι τα πραγματα ,περιμενω κραξιμο(!), αλλα it's ok! Δωστε μου χρονο τουλαχιστον μεχρι το τελος της σειρας!!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρεάλ δε με πείθει καθόλου στο παιχνίδι της στο λόου ποστ. Μεγάλη γκάφα να της φύγει ο Τόμιτς, ο Σλότερ θυμίσει στο στυλ του τον Ντόρσευ, ο Μίροτις προτιμάει τα σουτ με πρόσωπο, καλύτερος στο ποστ παιχνίδι είναι ο Σουάρες μου φαίνεται... Πάντως βλέπω "κόλπο γκρόσσο" από τον Μπλατ με περίεργες ζώνες και τη Ρεάλ να μπουμπουνάει πολλά τρίποντα. Αν μπούνε καλώς αλλιώς πάει το πουλάκι πέταξε...
      Μεγάλη υπόθεση να μην αφήσει ο Μπλατ τον Καρολ να κάνει ματσάρες, γιατί με την άμυνα της Μακάμπι μπορεί να κλείσει τη σειρά με 20 πόντους μέσο όρο σε 15 λεπτά συμμετοχής! Μη με ρωτήσετε πως θα το κάνει αυτό ο Μπλάτ... Τζιμ καμία πρόταση;
      Είδομεν!

      Διαγραφή
    2. Η match up ζώνη θα περιέχει καθαρό μαν του μαν στον Κάρολ από τον παίκτης πλευράς του φίλε..

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Κώστα και ευχαριστώ. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες για το Ρεάλ-Μακάμπι αφού..είναι 50-50!

      Διαγραφή
  23. συμφωνω σχεδον σε ολα με το κειμενο.......
    για να περασει ο παναθηναικος την μπαρτσα με δεδομενο οτι αμυντικα εχει αποδειξει την σταθεροτητα του χρειαζεται να βρεθουν καποιες σταθερες στην επιθεση....... ουσιαστικα χρειαζεται αλλος ενας παικτης που να βοηθησει στο σκοραρισμα εκτος απο τους συνηθεις υποπτους........ προσωπικα εγω πιστευω οτι αυτη την λυση θα πρεπει να την ψαξει ο πεδουλακης στον σοφο και εχω και την εντυπωση οτι ισως του ταιριαζει η μπαρτσα που λογω jawai τουλαχιστον στο 1ο παιχνιδι να τον παιξει χωρις ιδιαιτερες βοηθειες..... απο εκει και περα οι επομενοι που μπορουν να παιξουν αυτο τον ρολο ειναι ο μπανκς αλλα και ο τσαρτσαρης που πιστευω οτι του ταιριαζει και το ματσαρισμα με τον λορμπεκ και στην αμυνα........ αλλο ενα σημειο κλειδι ειναι και τα φαουλ στους ψηλους γιατι νομιζω οτι ο τομιτς μπορει να φορτωσει πολυ ευκολα φαουλ τον λασμε.

    για τον ολυμπιακο νομιζω οτι ειναι φαβορι με βαση την κατασταση που ειναι οι τουρκοι, οι οποιοι ομως εχουν απιστευτη ποιοτητα σε ροστερ και νομιζω απο αποψη ροστερ και οχι ομαδος ειναι πολυ καλυτεροι και απο τον παναθηναικο και απο τον ολυμπιακο.... κλειδι της σειρας ο σαβανοβιτς........

    bodiroga


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bodi αυτός ο έξτρα παίκτης που ψάχνουμε όλοι καλό θα ήταν να είναι ο Μπανκς αλλά πιο κοντά βλέπω (εφόσον μπορέσει πάντα) τον Σόφο..

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα!
    Συμφωνω με το ποσοστο στο Μπαρτσελονα-Παναθηναικος.Οι συνθηκες ειναι διαφορετικες και ισως η πλαστιγγα να γερνει λιγο περισσοτερο προς την μερια της Μπαρτσελονα,αλλα το ιδιο ποσοστο θα εδινα και το 2011!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΠολαυστικος τζιμ, τσσκα ευκολα ή δυσκολα θα ειναι στο F4, χωρις πολλα λογια. Ρεαλ - μακαμπι , η ρεαλ σιγουρα θα προσπαθησει τρεξει κ αν την ακολουθησει η μακαμπι πιστευω οτι η ρεαλ θα εχει το πανω χερι, απο την αλλη αν κ αντιθετα στα πιστευω κ στην νοοτροπια της μακαμπι ο μπλατ παει την ομαδα σε ενα πιο αργο παιχνιδι( μη φανταστειτε τιποτε 5 vs 5 κτλ :D) θα εχει πιο πολλες ελπιδες κ αν η μακαμπι κανει κνα μπρεακ τελος η σειρα, πολυ soft ομαδα η ρεαλ για να κανει την ανατροπη μετα.

    Ολυμπιακος εχει το πανω χερι γιατι οι τουρκοι ειναι ανυπαρκτοι εκτος, παντου εχουν φαει 15 ποντους στο κεφαλι, αλλα ποτε δεν ειναι αργα για διπλο!!! ηρθε η ωρα να δουμε τι πραγματικα αξιζει ο μαχμουτι κ η ομαδα του. Για εμενα ο οσπφ θα πρεπει να μπει απολυτα συγκεντρωμενος γιατι γενικα διακρινω μια χαλαροτητα κ ανεση ''πεσαμε πανω στην εφες παμε φ4 ευκολα ή δυσκολα'' . Βαρομετρο θα ειναι ξανα ο παπ κακα τα ψεματα, το αναφερω απο την αρχη της χρονιας κ κανω μεγαλη κριτικη στον σπανουλη αλλα πολλα θα κριθουν απο τον παπ κ αν μπορεσει να συνεχισει στον δαιμονισμενο του ρυθμο. Σπανουλης καλο θα ειναι να μην αναλωθει σε προσωπικη κοντρα με τον φαρμαρ κ τον γκορντον.

    Στα του ΠΑΟ τωρα, η μπαρτσα ειναι το φαβορι αλλα μετα την απωλεια του μαικλ ο παο αποκτα υπεροπλια στη θεση 3 κ ο αρτζι θα ποσταρει με μεγαλη ανεση τον μασιουλις, παιχνιδι που αγαπα κ λατρευει. Επισης υπαρχει κ ο αγνωστος παραγοντας για την ωρα ναβαρο, αγνωστος με την εννοια αν θα ειναι οκ σωματικα. Επισης ο 3D περναει μια φαση ντεφορμαρισματος κ αν συνεχισει οι πιθανοτητες του ΠΑΟ μειωνονται κατα πολυ. Αναμενω με ιδιαιτερη ανυπομονησια την μαχη σοφο/τζαβαι :D .

    Ελπιζω να δουμε οσες περισσοτερες σειρες των 5 ματς γινεται, να χωρτασουμε υπερθεαμα ρε παιδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επισης, εξαιρετικο το εγχειριδιο για την αντιμετωπιση του ναβαρο, δεν ειχα την τυχη να το διαβασω μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1) Ολυμπιακός-Efes: Δύο απίστευτα ασταθείς και underperforming ομάδες. Τα παιχνίδια θα κριθούν από τις backcourt και το ..φεγγάρι που θα βρεθούν οι πρωταγωνιστές τους. Το θεωρητικό πλεονέκτημα που έχει ο Ολυμπιακός, λόγω περισσότερων επιλογών στους forwards, πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη: "Intensity". Να σκάσουν την Efes σε κάθε διεκδίκηση. Εκτιμώ πως ο Mahmuti δεν θα ξανακάνει το ίδιο έγκλημα (επιεικής όρος..) να παίξει με τον Vujasic πάνω στον Σπανούλη, επομένως το έργο των ερυθρόλευκων θα είναι δυσκολότερο από αυτό των προηγούμενων αναμετρήσεων. Τα κλειδιά από πλευράς Ολυμπιακού είναι οι Powell-Sermantini (δυστυχώς δεν υπάρχει παίκτης Μαυροειδής στο rotation, θα ήταν καταπληκτικό ματσάρισμα για την αργοκίνητη τούρκικη frontline). Αν οι δύο ψηλοί του Μπαρτζώκα μπορέσουν πιάσουν καλή απόδοση, μόνο με ..Farmar δεν θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο.
    2)Barcelona-Παναθηναϊκός: Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Navarro. Κακά τα ψέμματα, ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες, αλλά δεν ελέγχει τη σειρά. Η περιφέρεια των Καταλανών είναι τρομερά δημιουργική και σε καμία περίπτωση οι πράσινοι δεν πρέπει να δώσουν ανοιχτό γήπεδο. Πιστεύω πως ο Pascual, με τον Jawai παρόντα, δεν θα δώσει βοήθειες στο μαρκάρισμα του Σχορτσανίτη και έτσι ο Πεδουλάκης θα χάσει ένα από τα plays του. Εδώ θα δείξει ο Σοφοκλής πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Ο αναγεννημένος Τσαρτσαρής μπορεί να είναι το κλειδί στο μαρκάρισμα του Lorbek, ο οποίος, ελλείψη Mickeal, θα περάσει αρκετή ώρα κοντά στο καλάθι και δεν θα λειτουργεί τόσο συχνά ως stretch-4.
    3) Real-Maccabi: Του miss-match το πανηγύρι! Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προστατεύσει ο Laso την φροντλινε του από την φθορά των φαουλ είναι με ζώνη. Αν τολμάει ας παίξει ζώνη απέναντι στα πυροβόλα του Blatt. Θα ήθελα από καθαρά φιλολογική σκοπιά να δω αν θα υπάρξει ματσάρισμα Mirotic-Smith (μην βιαστείτε να πείτε όχι) και με ποιες προϋποθέσεις. Κλειδιά της αναμέτρησης η άμυνα του Slaughter (αν προτιμηθεί από τον Begic) πάνω στον James και τα τρίποντα (ισχύει και για τις δύο αντιπάλους).
    4) CSKA-Caja: Σοβαρά τώρα, πιστέψατε ότι θα γίνει final-4 χωρίς τους Ρώσους; Η μόνη πιθανότητα που δίνω στην Caja Laboral είναι να τραυματιστεί ο Khryapa και να πιάσει υψηλή απόδοση ο Noccioni σε όλη τη σειρά.
    Υ.Γ.: Να 'χαμε να λέγαμε: Υπήρχε κάποια πιθανότητα να χάσει αυτό το τουρνουά ο περσινός Παναθηναϊκός του Obradovic ή ο φετινός Ολυμπιακός με Dorsey αντί Sermantini και Μάντζαρη;

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. swstos o Desticado, sumfwnw 100% se ola !

      Διαγραφή
    2. Πολύ ενδιαφέρον ο Desti όπως πάντα. Θα υπάρξει ματσάρισμα Σμιθ-Μίροτιτς, στο λέω εκ των προτέρων.. Ποιά είναι τα πολυβόλα του Μπλατ..? Δεν έχει κλασσικό σουτέρ η Μακάμπι. Ο Λόγκαν είναι streacky και οι Πνίνι-Σμίθ αξιόπιστοι. Μπροστά τους ο Κάρολ είναι "ούζι". Αλλού θα χτυπήσει ο Μπλατ.. Με τον Τζεήμς 25+ λεπτά στο παρκέ χωρίς φθορά έχουν τύχη πάντως.

      Διαγραφή
    3. Η Real είναι από της χειρότερες ομάδες (όπως και ο Ολυμπιακός) στο να επιτρέψουν το ελέυθερο τρίποντο. Ο Caroll είναι "ούζι" έτσι κι αλλιώς και με ειδίκευση στο off-dribble shot από μέση απόσταση (το πιο δύσκολο και πιο υποτιμημένο σουτ για guard στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πού είσαι ρε Νίκο Ζήση να τους τα μάθεις!). Εννοείται ότι είναι φονιάς και από τα 6.75. Κατά τα άλλα συμφωνώ Jim, και να προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου το κλειδί της Real πρέπει να λέγεται Llull. Δεν είναι ικανός οργανωτής όπως ο Sergi, αλλά είναι από τους παίκτες που στο καλό του βράδυ σου κάνει σμπαράλια την άμυνα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  28. Και ο todorovic εξω τραυματιας...
    Να δω πως θα βγαλουν και αυτοι τοσο βαρυ προγραμμα που χουν.
    Ουτε να ξεκουρασουν τους. Βασικους τους δεν θα μπορουν.
    Και ερχονται και απο παραταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με μια επιφανειακη ερευνα. Απο το 08-09 που εφαρμοστηκε το best-of-5(2-2-1) στη φαση των 8 εγιναν 16 σειρες. 11 ομαδες εκμεταλλευτηκαν το πλεονεκτημα. Ειχαμε μονο 2 sweep αλλα και μονο σε 3 περιπτωσεις χρειαστηκε αμεσα το πλεονεκτημα εδρας (δηλ 3-2) και συμπεριλαμβανομενων των 2 sweep 5 φορες μια ομαδα κερδισε 3 σερι παιχνιδια(οι αλλες 3 εκαναν μπρεικ στο 2ο και πηραν 2 στην εδρα τους). Καμια ομαδα δεν κερδισε 2 φορες σε εδρα αντιπαλου. Απο τις 5 περιπτωσεις που προκριθηκε ο εχων μειονεκτημα 2 κερδισε το 1ο ματς εκτος εδρας και 3 φορες το 2ο. 10 φορες εγινε μπρεικ στις πρωτες 2 αναμετρησεις και το επιμερους σκορ προκρισεων ειναι 5-5.
    Παναθηναικος-Ολυμπιακος-Μπαρτσελονα ηταν και στις 4 φορες παροντες με 3 προκρισεις εκαστος
    Για καποιους μπορει να λενε κατι αυτα τα νουμερα για αλλους οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να σε συμπληρώσω / διορθώσω λιγάκι, γιατί τα στοιχεία είναι πραγματικά ενδιαφέροντα:
    - Υπήρξαν ομάδες που νίκησαν δυο φορές σε έδρα αντιπάλου: ο Παναθηναϊκός τη Σιένα (2009) κι η Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ (2010).
    - Το κυριότερο: στα τέσσερα χρόνια του best of 5, πρωταθλήτριες Ευρώπης αναδείχτηκαν είτε ομάδες που ξεκίνησαν τα πλέι οφς με μειονέκτημα έδρας (Παναθηναϊκός 2011, Ολυμπιακός 2012), είτε έκαναν ήττες εντός στις πρώτες αγωνιστικές και χρειάστηκαν μπρέικ για να τις διορθώσουν (Παναθηναϊκός 2009 στη Σιένα, Μπαρτσελόνα 2010 στη Ρεάλ).
    Συμπέρασμα: μακριά από σουίπ και "καθαρές" επικρατήσεις. Όποιος προχωράει χωρίς να βρέχει τα πόδια του, σπάνια δείχνει χαρακτήρα ως το τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι στο 1ο σημειο σου εχεις δικιο συγγνωμη...

      Διαγραφή
    2. ο ΠΑΟ δεν έχει αποκλειστεί σε σειρά 5 αγώνων,έχει 3 στα 3.Συμμετείχε 3/4 φορές,την άλλη αποκλείστηκε νωρίτερα στο τοπ 16 (Παρτιζάν,Μαρούσι)

      Διαγραφή
  31. Το CSKA-Κάχα είναι 99-1
    Τέτοια θαύματα δεν γίνονται στο μπάσκετ.

    Το Ρεάλ-Μακάμπι είναι 55-45
    Δεν έχει μόνο η Μακάμπι βαριά φανέλα.

    Το Οσφπ-Εφες είναι 50-50
    No more comments.

    Λογικά η Μπάρτσα 1 από τα 2 παιχνίδια θα το κερδίσει στην Αθήνα.
    Θεωρώ τρελό να κάνει 2 ήττες η Μπάρτσα στην Αθήνα.
    Οπότε ακόμα και αν ο Παο κερδίσει 1 παιχνίδι μέσα στην Ισπανία δεν θα είναι αρκετό για να προκριθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Jim τι μαθαίνεις?? Δεν θα ξαναπαίξει ο Πέρκινς?? Τον τελειώσανε?? Κρίμα, δεν τον θεωρώ για τόσο άσχετο, έστω και για ένα πεντάλεπτο κάτι είχε να δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι για 5-10 λεπτά ο Πέρκινς. Καλύτερα να μην τον υπέγραφες καθόλου.

      Διαγραφή
  33. Εάν πάει η ομάδα με Ξανθόπουλο να κτυπήσει την Μπάρτσα κλάφτα χαράλαμπε, σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει ο Μπανκς να θυμηθεί τα νιάτα του στο ΝΒΑ.
    Τον Σόφο δεν τον πιστεύω, πιο πολλά περιμένω από τον Τσαρτσαρή παρά από τον χονδρό. Στη θέση 3 πιστεύω ότι με Μπράμος και Ματσούλις είμαστε κομπλέ. Στη θέση 4 υπάρχει τρύπα, ο Γκιστ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τζιμ αν δεν βαριέσαι πες μας την άποψή σου για τους 2 νεοφερμένους ξένους από το ΝΒΑ, τον Προύιτ του Ρεθύμνου και τον Αλάμπι του Ίκαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να στριμώξω μια ανάρτηση (εν μέσω κατακλεισμού ευρωπαϊκού μπάσκετ) για ουρά Α1.. Θα μου επιτρέψεις, αν τα καταφέρω, να σου πω την γνώμη μου εκεί. Και οι δύο έχουν "πράμα" για να μιλήσουμε.

      Διαγραφή
  35. Αναλυτικοτατος. Εξαιρετικο και το εγχειριδιο του Ναβαρο. Πιστευω οτι η εδρα θα σπασει σιγουρα σε ενα ματσακι. Και δεν θα ειναι στο Ρεαλ - Μακαμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η μονομαχία Jawai με Σόφο μοιάζει σαν
    Gondzilla εναντίον King Kong.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή ακόμα καλύτερα E. Honda vs Zangief...

      http://www.youtube.com/watch?v=gaIsT4juw5I

      Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

      Διαγραφή
    2. Από τα πολύ ενδιαφέροντα που θα δούμε απόψε σε τέτοιο επίπεδο...

      Διαγραφή
    3. Έλα ρε παιδιά εντάξει ο Τζαβάι είναι κορμάρα μπροστά στον Σόφο...Πέρα από την πλάκα αν δεν στείλει βοήθεια πάνω στον Σόφο θα τον διαλύσει.Και νομίζω είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει έναν παρόμοιο με αυτόν παίκτη..

      Διαγραφή
  37. Γεια σου Τζιμ,συγχαρητήρια για την ανάρτηση...
    Απλά,λιτά κι απέριττα παρουσίασες τα βασικά clues των 4 σειρών...τι έχουμε λοιπόν??
    Τσσκα-Κάχα:Εδώ δεν έχω να σημειώσω πολλά...συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου,κλειδί το γεγονός πως οι ρώσοι φαίνονται κυρίως πνευματικά έτοιμοι να προχωρήσουν με σιγουριά στο φάιναλ4.Βρήκαν την καλή θέση που οδήγησε σε πλεονέκτημα και θεωρητικά εύκολο αντίπαλο.Βέβαια πιστεύω θα προτιμούσε χίλιες φορές κίμκι ή σιένα από τους απρόβλεπτους και ποιοτικούς Ισπανούς.Η διαφορά κυρίως στο ρόστερ δεν είναι τόσο χαοτική όσο παρουσιάζεται...μεγάλοι παίκτες οι κριάπα-τεόντοσιτς-γουιμς-κρστιτς το κουαρτέτο οδηγός της τσσκα,αλλά από την άλλη υπάρχει ένα μεγάλο μέγεθος όπως ο νοτσιόνι και σπουδαίοι παίκτες με αποδεδειγμένη αξία όπως σαν εμετέριο-κουκ.Λάμπε-μπιέλιτσα-ερτέλ θέλουν να κάνουν το step-up.Θεωρώ κι εγώ μεγάλο φαβορί την τσσκα,και εν τέλει σε βρίσκω σωστό στο ποσοστό.Αν η Κάχα δεν ήταν τόσο μαχητική,θα το φανταζόμουν ακόμα πιο εύκολο...υπάρχει δύναμη στους Ισπανούς αλλά είναι δύσκολο να "βγει έξω".Νομίζω είναι πολύ δύσκολο να γίνει μπρέικ οπότε έυκολα ή δύσκολα(3-0,3-1,3-2 αν είναι τόσο σκληροί στην έδρα τους,) η τσσκα θα πάει στο λονδίνο.Ο μεσίνα είναι σε σωστό σημείο να πάει μπροστά την ομάδα.
    Οσφπ-Εφές:για μένα το πιο αμφίρροπο ζευγάρι
    Δύσκολο να μη γίνει μπρέικ στη σειρά,παρ'όλα αυτά ύποπη σειρά για 5 παιχνίδια.Για μένα κλειδί θα έιναι η απόδοση της εφές.Τον Οσφπ λίγο πολύ τον ξέρουμε,δε νομίζω οτι θα έχει ουσιαστικές διαφορές με το ματς με την Κίμκι πχ.Η απόδοση του θα προσδιοριστεί κυρίως από το αμυντικό κομμάτι και την ατομική εμφάνιση των παικτών.Σημαντικό το αν θα βρει ποιότητα από το 4 στους πριντ-άντιτς γιατί τον αλλάζει επίπεδο.Αντίθετα η Εφές έχει δείξει πολλά πρόσωπα,αμφιλεγόμενα όπως και το ρόστερ της.Έχει μπακόρτ για πολλές δουλειές και πολλά υποσχόμενη φροντλάιν που δεν έχει εντυπωσιάσει.Ο βούγιασιτς θα αποτελί έξτρα ώθηση,αλλά εγώ τον περιμένω "σβηστό" εξαιτίας του Παπ.Αντιθέτως,βαρόμετρο θα είναι η απόδοση των ψηλών της με κυριότερους εκφραστές ερντέν-σαβάνοβιτς.Ο τούρκος αν αποδώσει τα αρχικώς (όταν αποκτήθηκε) αναμενόμενα,μπορεί να "ξεγυμνώσει" τη ρακέτα των ερυθρολεύκων ενώ ο σαβάνοβιτς ανοίγει την επίθεση της ομάδας με παιχνίδι μέσα-έξω.Αν βρει λοιπόν τέτοιες επιλογές θα χάσει το προβλέψιμο και στάνταρ παιχνίδι που έχει επιθετικά και θα απειλήσει κάπως διαφορετικά τον οσφπ.Περιμένω κλειστή σειρά,μικρό προβάδισμα(μάλλον πιο μικρό κι από το 55-45 για τον οσφπ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρεάλ-Μακάμπι:εδώ θα τραβήξω λίγο διαφορετικό δρόμο από τον τζιμ.Πιστεύω οτι αυτή η Ρεάλ είναι φτιαγμένη για φάιναλ4,και η Μακάμπι παρά τη βαριά φανέλα δεν μου μοιάζει και για ομάδα ικανή για όλα αυτή τη φορά.Σπουδαίος ο κόουτς της,αλλά διακρίνω μια φτώχεια στο ΄ροστερ από το οποίο λείπουν και οι "μεγάλοι" παίκτες.Περίεργο-ανοιχτό μπάσκετ και οι 2 ομάδες,η μακάμπι τρέχει και χτυπάει συνειδητά και επικίνδυνα.Δε νομίζω οτι χρειάζεται και σεμιναριακή καθοδήγηση από τον Λάσο η Ρεάλ ώστε να βρει αδυναμίες και να χτυπήσει.Περιμένω μεγάλο ρούντι στη σειρά..Ακόμα κι αν δυσκολευτεί και φτάσει στο χείλος του γκρεμού η Ρεάλ,έχει ονόματα και στόχο να την ...κουβαλήσουν.(65-35)%.Αν και νομίζω θα ανοίξει τουλάχιστον σε 4 ματς η σειρά,πολύ πιθανόν και σε 5.
    Μπάρτσα-Πάο.Εδώ υπάρχει φαβορί αλλά με ερωτηματικά.Αν συγκρίνουμε τα ρόστερ η Μπάρτσα έχει σαφές προβάδισμα όπως και στην μέχρι τώρα εικόνα της,αλλά αμφιβάλλω για την ετοιμότητα και μαχητικότητα της.Αρκετές πιθανότητες ο Πάο,αλλά πιστεύω αν η Μπάρτσα εκτός από τις σταθερές Τόμιτς-Χουέρτας βρει έναν στοιχειωδώς -για το επίπεδο του- καλό Ναβάρο και ένα σοβαρό και ποιοτικό Λόρμπεκ,ακόμα και εν τη απουσία του Μάικλ,ο Πάο έχει πολύ λίγες πιθανότητες,πρέπει να κάνει υπέρβαση.Αντίθετα,αν η Μπάρτσα έιναι μουδιασμένη,μπορεί να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα ο Πάο και να χτυπήσει με σκληράδα και βγάζοντας τον x-factor (ανάμεσα σε γκιστ-σόφο-μπανκς).Ο Ξανθόπουλος,καλός on the ball defender,δε νομίζω όμως να πάρει κανά Ναβάρο γιατί έχει πρόβλημα με το να βγει από τα πολλά σκριν που θα παίρνει.(και με αυτόν μέσα,δεν παίζουν αλλαγές..)
    Έχει κάνει μεγάλη χρονιά ο Πάο,δεν ξέρω αν έχει τη δύναμη και τη δίψα να φτάσει παραπέρα(όπως ο περσινός Οσφπ με τα νιάτα και την ενέργεια του).Πάντως αν του δοθεί η ευκαιρία,θα το παλέψει αξιοπρεπώς.(63-37)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως το ρόστερ της Μακάμπι δεν έχει σχέση με προηγούμενα έτη αλλά peris ο Λάσο πρέπει να κάνει ΚΑΛΟ κοουτσάρισμα για να περάσει.

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα Τζιμ γκουρού του μπάσκετ και υπέρτατε διδάσκαλε. Διάβασα κάπου ότι η καλύτερη πικ'ενρολ άμυνα της Εφές πίλσεν είναι με τον Ερντέν ψηλό (έχω την εντύπωση ότι εκεί θα χτυπήσει ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη) ισχύει? Τον είχα για βαρίδιο

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα. Σιγά μην είμαι και ο Πάπας.. Όχι δεν ισχύει. Με τον Ερντέν αμύνεται καλύτερα στο pnr από ότι με τους Μπάρατς, Κούγκο, ναι.. Ο καλύτερος ψηλός pnr defender της είναι ο Γκονλούμ που έχει τα καλύτερα πόδια. Στη TBL έχει παίξει ο Μαχμούτι με αυτόν "5" και Σιπ "4" για αυτό το λόγο. Ευρωλίγκα το χρησιμοποιεί σπάνια αυτό το σχήμα. Είναι ειδικών καταστάσεων.. Ο συγκεκριμένος κόουτς είχε διδάξει άμυνα στο pnr πριν χρόνια σε ένα φοβερό ματς στο ΟΑΚΑ με τον Πεκέρ στα καλά του..

      Διαγραφή
    2. Jim, τον Batista γιατί τον τελείωσαν από την Efes; Είναι τόσο καλύτερός του ο Barac; Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν Erden-Kuqo-Barac-Batista στο ίδιο roster, αλλά νομίζω ότι άξιζε κάτι καλύτερο από πλευράς αντιμετώπισης.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  40. Ο έξτρα παίχτης δεν πρόκειται να είναι ο Ξανθόπουλος, γιατί πολύ απλά δεν έχει τα προσόντα, όπως το 2011 δεν ήταν ο Tepic.

    Ο ένας που μπορεί και πρέπει να βγει μπροστά είναι ο Banks και φυσικά ο Σοφοκλής.

    Όλοι οι άλλοι ξέρουμε λίγο πολύ τι θα δώσουν ή τι δεν θα δώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και να λοιπόν που το τοπ-16 τελείωσε… Ο Ολυμπιακός στάθηκε «τυχερός», ο Παναθηναϊκός «άτυχος»…

    Κρίμα για τη Χίμκι, η ομάδα αυτή έπρεπε να είναι στους 8. Κρίμα για την καλύτερη (με διαφορά) χρονιά του Πλάνινιτς. Και κρίμα για έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας τον Paul Davis…

    Για τον Παναθηναϊκό: Ελλείψει Πητ Μάικλ (παίχτης κλειδί για τη φετινή Μπαρτσελόνα) και του Ραμπασέντα και με πιθανή απουσία του Ναβάρο ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες.

    Στα ματσαρίσματα: Περιμένω πως και πως την τιτανομαχία Σόφο-Τζαγουάι… Θα πέσει πολύ ξύλο…

    Δυστυχώς θα φανεί η έλλειψη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού του 7-footer… Πολύ καλός ο Λάσμε, αλλά ο Τόμιτς του ρίχνει 15 πόντους σε ύψος… Δύσκολα τα πράγματα… Λογικά θα δούμε Σκορδίλη για κάποια λεπτά να δώσει 2-3 φάουλ και να κουράσει τον Τόμιτς.

    Στο 4 υπάρχει μάλλον η μεγαλύτερη διαφορά: Ο Λόρμπεκ σταθερός και πολύπλευρος παίχτης. Το ματσάρισμα με το Γκιστ δεν βγαίνει. Ο Τσαρτσαρής θα κληθεί να κλείσει το Λόρμπεκ και να θυμηθεί την προ διετίας επιτυχία του Παναθηναϊκού. Γουάλας-Γκιστ σημειώσατε Χ…

    Στο 3 είναι η μοναδική θέση που ο Παναθηναϊκός υπερτερεί (λόγω απουσία Μάικλ και Ραμπασέδα). Εκεί θα πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός. Ο Μασιούλις πρέπει να πάρει το παιγνίδι πάνω του, ενώ (wishful thinking) ο Μπράμος να συνεχίσει την καλή του εμφάνιση (και επιθετικά, γιατί αμυντικά δεν ήταν πεσμένος ποτέ) ενάντια στην Τσσκα. (ελπίζω το ξεπέταγμα του πιτσιρικά Αμπρίνες να μην συνεχιστεί)

    Ζευγάρι Ναβάρο-Ούκιτς: Σπουδαίας σημασίας θα είναι η απόδοση του Ούκιτς. Το ζευγάρι Ναβάρο-Ούκιτς θα είναι βαρόμετρο για την έκβαση των αγώνων. Βλέπουμε έναν μεταμορφωμένο Ούκιτς το τελευταίο δίμηνο. Η άμυνά του πάνω στο Ναβάρο, τα φάουλ που θα μπορέσει να κερδίσει με τα drive του ενάντια στο ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ (πλην όμως αχώνευτου) θα είναι κομβικής σημασίας. Όποιος επικρατήσει σε αυτή τη μονομαχία θα κρίνει πολλά, αφού λογικά στην επίθεση οι Ισπανοί θα είναι επικεντρωμένοι στο ΔΔ

    Είδαμε έναν αγνώριστο Διαμαντίδη με την Τσσκα. Το -1 pir τα λέει όλα. Πέρα από την αστοχία, είχε μόνο 3 ασσίστ, 2 ριμπάουντ και 4 λάθη (και 4 κλεψίματα + μια τάπα βέβαια) σε 32 λεπτά συμμετοχής… Ελπίζω να τον δούμε να ανακάμπτει, αλλιώς η υπόθεση πρόκριση γίνεται δυσκολότερη… Θα εξαρτηθεί και αν οι διαιτητές επιτρέψουν το σκληρό παιγνίδι επαφών, όπου ο Σάδα έχει πλεονέκτημα.

    Να βάλω και το ματσάρισμα Χουέρτας-Μπανκς (αν και δεν βγαίνει ιδιαίτερα…) Ο Χουέρτας είναι χάρμα ιδέσθαι… Ο Μπανκς ερχόμενος από το nba ξέρει τι σημαίνει post-season και αγώνες knock-out. Περιμένω να βρει περισσότερα λεπτά στο παρκέ και να κάνει (επιθετικά) αυτό για το οποίο ήρθε στον Παναθηναϊκό: να γίνει ο παράγοντας Χ της ομάδας.
    Ο Σάρας ζει και αναπνέει για τέτοιους αγώνες. Ακόμα και στα 37 μπορεί να σε καταστρέψει… Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τον ματσάρω με τον Ξανθόπουλο

    Το στοχευμένο μπάσκετ του Πεδουλάκη πρέπει να επικεντρωθεί:
    να βγάλει εκτός παιγνιδιού τα δύο μεγάλα επιθετικά ατού της Μπαρτσα: Τόμιτς και Ναβάρο: Φθορά του Τόμιτς με φάουλ (ο Σόφο πρέπει να πιάσει δουλειά αν του δοθεί η ευκαιρία) ΚΑΙ φθορά με φάουλ του Ναβάρο με drive του Ούκιτς και κούρασή-εκνευρισμό του με συνεχές overplay. Ο Μασιούλις να ποστάρει κάθε φορά που του δοθεί η ευκαιρία.

    Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες, ο Παναθηναϊκός είναι το αουτσάιντερ, αλλά πάντα μπορούμε να ελπίζουμε

    Papaloukas-Diamkantidis-Spanoulis

    (έπεται συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για τον Ολυμπιακό: Συγχαρητήρια για την ομάδα, φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να περάσει. Ειδικά με την (ιδιαίτερα ντεφορμε αυτήν την περίοδο των 3 συνεχόμενων ηττών) Εφες. Όμως:

    Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρή έλλειψη στο 5: Ποιος θα μαρκάρει τον Ερντεν;
    Ή ακόμα και τον Μπάρατς;;;

    Ο Παπανικολάου δείχνει να ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό και με αποκορύφωμα τη εμφάνιση με Χιμκι φαίνεται να είναι σε θέση να εξαφανίσει τον Βουγιασιτς. Στην άμυνα αν δείξει το πάθος που μας έχει συνηθίσει τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά και στην επίθεση ο Μπαρτσώκας πρέπει να εκμεταλλευτεί το μις-ματς, να τον οδηγήσει σε ποστάρισμα εκτός από τα τρίποντα.

    Στην περιφέρεια θα δούμε μάχη μεγάλων σκόρερ: Σπανούλης-Φάρμαρ. Όποιος επικρατήσει θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του… Βέβαια αναμένεται ο Τζαμόν Λούκας (πόσο μου αρέσει αυτός ο παίχτης!!!) να κάνει καλή δουλειά πάνω στο Σπανούλη, αλλά ο ηγέτης του Ολυμπιακού δείχνει πλέον ότι έχει μάθει το ρόλο του και μπορεί να μοιράσει το παιγνίδι. Θα μπορέσουν ο Λο ή ο Σλούκας να κλείσουν τον Φάρμαρ;

    Προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά όχι τεράστιο. Οψόμεθα…

    Για το ζευγάρι Τσσκα-Καχα δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Η Τσσκα θα περάσει (λογικά με sweep). Περισσότερο ταλέντο, βαθύτερο ρόστερ (με ελλείψεις στην περιφέρεια, τις οποίες ο Πεδουλάκης-και μπράβο του- έκανε να φανούν στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης), είναι το απόλυτο φαβορί…

    Και πάμε στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι: Η ιδιαίτερα φορμαρισμένη Μακάμπι του Μπλατ επανήλθε δριμύτερη. Η Ρεαλ δεν είναι το μεγαθήριο που έμοιαζε στην αρχή. Φανερή έλλειψη στο 5, με περιφέρεια φωτιά. Περιμένω τον Τζεημς να κάνει πάρτυ στις ρακέτες. Επίσης περιμένω ένα παιγνίδι-διαφήμιση του επιθετικού και γρήγορου μπάσκετ…

    Ένα σχόλιο για το νέο format του τοπ-16. Εντυπωσιακό και αγωνιώδες… Όμως η κούραση είναι προφανής… Οι ομάδες καλούνται μετά από ένα μαραθώνιο να παίξουν 4-5 μέρες μετά το τέλος του τοπ-16 τα χιαστί παιγνίδια της φάσης των 8. Πότε να προετοιμαστούν;;; Πότε να ξεκουράσουν ΚΑΙ σώμα ΚΑΙ μυαλό οι παίχτες; Πότε να προλάβουν να ανασυγκροτηθούν; Πότε να προλάβουν να αναλύσουν την επόμενη αντίπαλό τους; Οι κύριοι της Ευρωλίγκας θα πρέπει να το δουν σοβαρά το ζήτημα.

    Προτιμώ ποιότητα παρά ποσότητα στους αγώνες που βλέπω… Οι 6 αγώνες (του παλιότερου format) είναι λίγοι, οι 14 είναι πολλοί…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Basket: Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 80-85 σε φιλικό
    Πηγή: ΑΠΕ 15/09/12-23:56


    Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, 85-80, από την Μπαρτσελόνα, στον τελικό του τουρνουά "Lukoil ecto Sport", στη Σόφια. Η άμυνα των «πρασίνων» στην τρίτη περίοδο δε λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να σημειώσουν 25 πόντους οι Καταλανοί και να ξεφύγουν με +13 στο 30΄. Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες (αντίπαλοι στον «μικρό τελικό» του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας τον περασμένο Μάιο) συμβάδιζαν στο σκορ (40-36 ημίχρονο).

    Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που από τον Παναθηναϊκό επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι σημείωσε 7 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ο Τζο Iνγκλις (18π.) και ο Νέιθαν Τζαβάι (10π.) ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας της Βαρκελόνης. Για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε στις τάξεις του τους Διαμαντίδη και Ούκιτς, από 15 πόντους σημείωσαν οι Ντέργουιν Κίτσεν και Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα αύριο λίγο μετά τις 8μ.μ.

    Την 3η θέση στο τουρνουά κατέλαβε η Λουκόιλ Ακαντέμικ που επικράτησε 85-75 του Ερυθρού Αστέρα, στον «μικρό τελικό».

    Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-40, 52-65, 80-85

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ινγκλς 18, Λόρμπεκ 13, Μάικλ 11, Τζαβάι 10, Τόμιτς 10, Χουέρτας 7, Γιασικεβίτσιους 7, Αμπρίνες 5, Σάδα 2, Ραμπασέδα 2.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (3 ριμπ.), 'Αρμστρονγκ 14 (2 ριμπ.), Κίτσεν 15 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Κόμματος, Σχορτσανίτης 15 (3 ριμπ.), Τσαρτσαρής 4, Ματσιούλις 15 (5 ριμπ., 3 κλεψ.), Πάνκο 9 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Γιαννόπουλος 2 (4 ριμπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.
    Στο ζευγάρι Μπάρτσα-ΠΑΟ, έχει τονιστεί από πολλούς στο blog η παρουσία του Ναβάρο ως κρίσιμη παράμετρος που θα κρίνει τη σειρά. Θα διαφωνήσω με πολλούς φίλους και θα πω ότι είναι προς όφελος του ΠΑΟ να αγωνιστεί ο Ναβάρο σε όλα τα ματς της σειράς. Η απουσία του, πιστεύω, ότι θα αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟ και θα συσπειρώσει την Μπάρτσα. Επίσης, η παρουσία του Ναβάρο στην 12άδα, έστω και όχι με 100% ετοιμότητα, θα αναγκάσει τον Πασκουάλ να τον βάλει στο rotation της ομάδας και να του δώσει και πολλές μπάλες στην επίθεση. Επειδή, τα ματς θα είναι σκληρά και επίπονα και με δεδομένο το είδος του τραυματισμού, νομίζω ότι ο Ισπανός δεν θα αντέξει και η άμυνα του ΠΑΟ μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξάρσεις του και να μην του επιτρέψει να βρει ρυθμό.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εγώ παιδιά δεν θα πω τη γνώμη μου για τα ζευγάρι, ούτε για τα υπέρ και κατά κάθε ομάδας έναντι της άλλης...τα περισσότερα τα έχετε πει, και νομίζω ότι τα ποσοστά κυμαίνονται εκεί που -περίπου- τα ξέρουμε όλοι, πριν καν αρχίσει το Top16 (πλην Kimkhi βεβαίως, που ήταν έκπληξη, αλλά αυτοκτόνησαν....). Εγώ θα αναφερθώ σε 2-3 παίκτες-κλειδιά που -κατά τη γνώμη μου- θα κρίνουν τα ζευγάρια, ή τουλάχιστον θα συνεισφέρουν περισσότερο στη νίκη από ότι φαίνεται σε αρχική ανάγνωση:

    1) Όλοι λέτε για Navarro, ΔΔ, Σοφο-Jawai κλπ...μόνο ο P-D-S όμως ανέφερε τον μέγιστο Σάρας. Όπως και στο Top16, ανεξαρτήτως του ποιος τον φυλάει, το p'n'r αποκτάει άλλο νόημα όταν στην κορυφή είναι ο Σάρας. Και επειδή κάτι μου λέει ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια κακή επίδοση στις περιστροφές και στις αλλαγές στην άμυνα (όπως με CSKA που βαρέθηκαν να κάνουν layups οι Ρώσοι), ακόμα και αν ο Navarro είναι εκτός/κακός, ή ο Σάδα και ο Χουέρτας κουρασμένοι και άστοχοι, 5 λεπτά του Σάρας είτε με Jawai είτε με Τόμιτς αρκούν για να πάρει διαφορά η Μπάρτσα. Και αν κλείσουμε μέσα ή δοθούν βοήθειες, στην γραμμή των 6.25 θα υπάρχει ανισορροπία...

    2) Κάτι μου λέει ότι ο Savanovic θα έχει χώρο να κάνει τα δικά του. Ο Παπ θα προσπαθήσει να τον ματσάρει, αλλά δεν ξέρει το μπάσκετ που ξέρει ο Savanovic. Θα μπορέσει να τον πιέσει, να τον τρέξει, αλλά θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος και να προσέξει την κάθε λεπτομέρεια (που ο έμπειρος αντίπαλος έχει πλέον μέσα στο παιχνίδι του). Από την άλλη, μήπως όντως η θέση 5 παίξει σημαντικό ρόλο ? (αν και δεν βλέπω τα 5αρια της Εφές να σκοράρουν πολύ, απλώς θα δημιουργήσουν πολλές ανισορροπίες)

    3) Θα συμφωνήσω για τον Ρούντι, μήπως ήρθε η ώρα να δείξει ότι καλώς είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης ? Ότι το κατέχει, το κατέχει...το θέμα είναι να το αποδείξει. Μέχρι στιγμής πάντως επ'ουδενί δεν έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει την ομάδα από το χέρι....Από την άλλη δεν υπάρχει ο ένας και μοναδικός που θα κάνει την διαφορά για τους "Εβραίους" εντός γηπέδου, αλλά αν κοιτάξουμε στο πάγκο θα δούμε τη διαφορά των δύο ομάδων...μήπως κριθεί εκεί το παιχνίδι ?

    4) Στο πιο "καθαρό" ζευγάρι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται αναφορά...οποιοσδήποτε από τους "πενταδάτους" (που είναι παραπάνω από 5) Ρώσους μπορεί στην μέρα του να γείρει την πλάστιγγα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ισπανούς: όπως και η Μπάρτσα, η CSKA έχει πολλούς "x-factors" στο παιχνίδι της και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χτυπήσει από διαφορετική θέση και με διαφορετικό τρόπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθότατη παρατήρηση για τον Jasikevicius, για αυτά τα παιχνίδια ζει, για αυτά τα παιχνίδια τον απέκτησαν. Ο (αχώνευτος) Rudy έχει αποδείξει την αξία του στο ευρωπαϊκό στερέωμα από εποχές Badalona, όταν ακόμα τον γνώριζαν ως Rodolfo, που είναι και το όνομά του. Για τα σκαμπανευάσματα της Real δεν ευθύνεται τόσο πολύ ο Fernandes, όπως πχ για την αστάθεια του Ολυμπιακού δεν ευθύνεται μόνο ο Σπανούλης. το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σκακιέρα και όλα προκύπτουν από ομαδικές, κυρίως, επιλογές. Περιπτώσεις όπως ο Διαμαντίδης που η καλή ή κακή του απόδοση είναι ο απόλυτος παράγοντας επιτυχίας της ομάδας είναι ελάχιστες σε τόσο υψηλό επίπεδο.

      Desticado Davarosz

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. +18 ο σάρας στο +/- .... σε 27 λεπτά
      δηλαδή στα άλλα 18 λεπτά στο -16 η μπάρτσα...
      πέτυχες διάνα!

      και όποτε τον έχω πετύχει στο +/- που μπορείς να το δεις μόνο στα λάιβ στατιστικά και όχι στα μετά του αγώνα έχει φοβερά θετικό απολογισμό.Στο Σεφ ήταν στο +25.

      Διαγραφή
  46. Καλημέρα Jim και φίλοι του blog.Eπιτρέψτε μου να πω και γω την άποψη μου για τον Παναθηναικό και μόνο, μιας και όλη μου η σκέψη και ενέργεια αυτές τις μέρες έχουν αναλωθεί στο "διάβασμα" των αγώνων του Εξάστερου απο τη μια,ενώ απο την άλλη δε νομιζω πως έχω πολλά περισσότερα να πω για τα υπόλοιπα παιχνίδια απο αυτά που είπατε ήδη μέχρι τώρα.
    Για τον Παναθηναικό λοιπόν όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιό μου, και φυσικά όλοι συμφωνούμε, θα παίξει μεγάλο ρόλο η φρεσκάδα των κοντών.Πρέπει πάσει θυσία ο Πεδουλάκης να βρει τρόπο να κρατήσει όσο πιο ξεκούραστους γίνεται τους ΔΔ κ Ούκιτς που τον τελευταίο μήνα δείχνουν σκασμένοι σωματικά και νοητικά.Κλειδί εδώ όπως προείπαν κάποιοι, ο παίκτης απο τον πάγκο που θα βγει μπροστά.Βanks ή Ξανθόπουλος, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πιο πολλές πιθανότητες.Επίσης μεγαλη ευκαρία για τον Ούκιτς να πάρει σκορ απέναντι σε πιθανή άμυνα του Σάρας η του ίσως ανέτοιμου Ναβάρο.
    Επίσης, απουσία του Mαικλ,λογικά θα πρέπει να δούμε τα τριάρια του Πανθηναικού να παίξουν πολύ με πλάτη μεν αλλά και να σηκώσουν μεγάλος βάρος της επίθεσης συνολικά δε.Νομίζω κ γω πως σχήμα και με τους δύο μέσα, μπορεί για κάποια λεπτα να λειτουργήσει μπερδεύοντας την άμυνα της Μπάρτσα, με τους Μπράμο κ Ματσιούλις να εναλλάσονται σε ποστ παιχνίδι και τρίποντο.Αλήθεια, γιατί όχι ποστάρισμα και απο το Μπράμο σε περίπτωση που παίξει δυάρι;Ψηλό και αθλητικό παιδι που αν μη τι άλλο μπορεί να φθείρει τους κοντούς των Καταλανών ώστε να έχουν μία επιπλέον επιβάρυνση και στο πως θα παίξουν δυνατά στην άμυνα το Μήτσο.(να φορτωθούν ίσως με κάποια φάουλ παραπάνω δηλαδή).
    Για να είμαι ειλικρινής μεγάλος μου φόβος είναι η μάχη στους ψηλούς.Ειδικά τον Λόρμπεκ δεν ξέρω ποιος και πως θα τον μαρκάρει.Σημείο κλειδί η απόδοση του Γκιστ που νομίζω καιρός είναι να προσφέρει και αυτός κάτι παραπάνω και να δουλέψει επιτέλους λίγο το μυαλό του.Δύσκολο το ματσάρισμα αλλά μάλλον αναπόφευκτο και πρέπει ο αμερικάνος να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμος γίνεται.Ο Τσάρτσα ταιριάζει πιο πολύ αλλά πόσο θα αντέξει;
    Για τη μάχη του Ολύμπου με τον Κίσσαβο τα είπαν ήδη τα πιο πολλά παιδιά με μόνη μου προσθήκη στη σκέψη σας πως αν επιλέξουν να παίξουν το χοντρό χωρίς καμμμία βοήθεια,θα πρέπει να βρεθεί νέος τρόπος να παει η μπάλα στην αδύναμη πλευρά αν ο ..Κίσσαβος τα παέι καλά στην άμυνα πάνω του.Ίσως το μυαλό του Μήτσου να δώσει λύσεις σε αυτό το κομμάτι.Το εύχομαι.
    .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ............Τέλος θέλω να πω κάτι ...χμμμ ....ριζοσπαστικό αν μου επιτρέπεται η έκφραση.Νομίζω λοιπόν πως πρέπει ο Rg να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.Πως;Παίζοντας όσο πιο πολύ μπορεί στο ανοιχτό γήπεδο και να εκμεταλλευτεί έστω και τη μισή ευκαιρία για αιφνιδιασμό, άμεσο ή έμμεσο.Ας γίνει με την παρουσία των αναπληρωματικών περιφερειακών μας αυτό για να μην κουραστεί πιο πολύ ο Διαμαντίδης. Με τον Βanks πχ να τρέχει το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, αρκεί να προσέξει τα τελειώματα του για να μη γίνει εύκολη βορρά στις ορέξεις όσων ψηλών έχουν γυρίσει γρήγορα πίσω.
    Με τους Καταλανους να έχουν δώσει παιχνίδι πριν δύο μέρες και μάλιστα δύσκολο και με παράταση, είναι χρυσή ευκαιρία να τους πάμε σε τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να τους σκάσει σωματικά ακόμα πιο πολύ.Επειδή δεν έχουμε το βάθος να πάμε με επιτυχία σε σειρά 5 αγώνων για τους λόγους που έχουμε χιλιοαναλύσει, νομίζω πως είναι προτιμότερο να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας άμεσα,απο απόψε κιόλας με αυτόν τον μάλλον αιρετικό τρόπο.Γρήγορο παιχνίδι και εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας σε ανοιχτό γήπεδο.Τα κορμιά τα έχουμε, ας το κάνουμε τώρα που είναι ακόμα φρέσκα.
    Εν τέλει δε θέλω να είμαι αιθεροβάμων, η απολύτως αληθής άποψη μου είναι πως η πρόκριση είναι πάρα πολύ δύσκολη.Το 60 - 40 που δίνετε οι πιο πολλοί είναι μάλλον κολακευτικό και εγώ δεν βλέπω πιο πολύ απο 70-30.Κακά τα ψέμματα , ακόμα και αν η ομάδα κάνει το break, κανείς δε μου λέει ότι έχει τις δυνατότητες να κερδίσει δύο σερί παιχνίδια στο Οακα.Δυστυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί τα χρόνια που οποιοσδήποτε αντίπαλος και η Μπάρτσα συγκεκριμένα είχε πελατειακή σχέση με τα λάβαρα στην οροφή του γηπέδου και τον λαό του Παναθηναικού.

    Όπως και να έχει , ευχή και επιθυμία όλων είναι να δώσει η ομάδα τον καλύτερο ευατό της και να παλέψει με νύχια και με δόντια και όπου βγει.Κανείς δε θα την κακίσει ούτε θα χάσει την πίστη του.Εξάλλου ο Παναθηναικός είναι το outsider στη σειρά, με ότι καλό αυτό συνεπάγεται.


    Υγ Πριν βγουν να με "κράξουν" ορισμένοι για τις λίγες πιθανότητες που δίνω στην ομάδα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως είμαι φανατικός οπαδός της ομάδας και όχι απλώς και μόνο φίλαθλος.Προσωπική πεποίθηση μου είναι πως ο πραγματικός Παναθηναικός φίλαθλος είναι μετριοπαθής και εγκρατής.Στα 33 μου και έχοντας παρακολουθήσει τουλάχιστον 25 χρόνια την ομάδα απο κοντά σε όλα τα σπορ, ζώντας και αναπνέοντας για κάθε τι που έχει σχέση με το τριφύλλι, έχω αποκυρήξει κάθε ίχνος αλλαζονείας και υπερβολής που εκτιμώ ότι είναι χαρακτηριστικό άλλων οπαδικών "φυλών" του τόπου μας.

    Καλό μεσημέρι

    Human Higlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Domi-meat, ο Παναθηναϊκός έχει τα κορμιά από άποψη athleticism να τρέξουν το γήπεδο, αλλά σαν ομάδα είναι τραγικός στην transition defence. Η Barcelona δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους παιχνίδι, όμως έχει καταπληκτικούς δημιουργούς στο ανοιχτό γήπεδο (για την ακρίβεια έχει τον καλύτερο aka Huertas, +Navarro +Saras). Θεωρώ πολύ επικίνδυνη αυτήν την προσέγγιση του αγώνα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Φιλε Human ,"εγραψες" στο υστερογραφο σου.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  48. Παιδιά...διάβασα όλες τις αναλύσεις και ειλικρινά αυτό είναι το πλεονέκτημα αυτού του blog, οτι υπάρχουν πέρα απο τον Jim και πολύ άλλοι που κατέχουν το άθλημα και βλέπουμε ενδιαφέρουσες απόψεις και "διαβάσματα" των παιχνιδιών από τον καθένα... ΑΛΛΑ...μία πολύ σημαντική παράμετρος του παιχνιδιού Ολυμπιακός-Εφές δεν έχει αναφερθεί από κανέναν...

    όλοι ξέρουμε πως οι Τούρκοι δίνουν τρελά λεφτά στην Ευρωλίγκα για χορηγίες και θα τους σπρώξουν να πάνε final4.

    (το διαβάζουμε κάθε χρόνο, και ποτέ δεν πάνε, φέτος δε το είδα πουθενά και είπα να κρατήσω την παράδοση ζωντανή για το γούρι)

    pan.tsak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Στον extra παίχτη που πρέπει να βγεί για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός πέραν του Σόφο και του Banks εγώ θα έβαζα και τον James Gist... Σίγουρα θα έχει πρόβλημα με τον Lorbek αλλά από την σταθερότητα που θα δείξει σε αυτούς τους αγώνες θα εξαρτηθούν πολλά για μένα!

    Saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. jim πολυ καλο αρ8ρο για αλλη μια φορα.δυστυχως θα πρεπει να στηριξω τις προβλεψεις μου σε προηγουμενα αρθρα,οτι περναει δηλ η μπαρτσελονα με οποιον ερθει τεταρτος στον ομιλο του παο(και δυστυχως ηρθαμε εμεις) και οι αλλοι 3 απ το δικο μας ομιλο ανεξαρτητα του πλεονεκτηματος.δε το λεω οπαδικα ,αλλα ο κακος ολυμπιακος του τελευταιου διαστηματος δε με πειθει για 2-0 στο σεφ.δε νομιζω αλλο 6-6 του παπ.
    για τσσκα δεν τιθεται νομιζω θεμα και για ρεαλ δυσκολα η ευκολα 8α την κα8αρισει τη μπουγαδα.,
    χρηστος δελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αναφορικά με το ματς του ΠΑΟ, γίνονται πολλές συγκρίσεις με τη σειρά του 2011. Η αλήθεια είναι ότι τα μόνα κοινά σημεία που βλέπω είναι ότι το πλεονέκτημα έδρας και ο τίτλος του φαβορί, αμφότερα για την Μπάρτσα. Νομίζω ότι στη φετινή σειρά ο ΠΑΟ έχει περισσότερες πιθανότητες σε σύγκριση με τη σειρά του 2011. Θυμίζω ότι τότε η ομάδα δεν είχε τελειώσει καλά το top-16, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας (που θα τον έστελνε και μακριά από τους μπλαουγκράνα) με εντός έδρας ήττα από την Λιέτουβος. Φαινόταν εκτός φόρμας, δεν έπαιζε καλά, οι Καλάθης και Τέπιτς στους οποίους πόνταρε πολλά ο Ζοτς δεν ανταποκρίνονταν και γενικώς η ομάδα πήγαινε σαν πρόβατο στη σφαγή. Η επική πρόκριση προέκυψε από τη σεμιναριακού επιπέδου τακτική καθοδήγηση της ομάδας από τον Ζοτς η οποία στηρίχθηκε στην εντυπωσιακή μετάλλαξη του Καλάθη και στις απίστευτες εμφανίσεις του Διαμαντίδη στα ματς της Βαρκελώνης. Η τότε Μπάρτσα (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010), πήγαινε τρένο για το F4 (και το repeat) που θα γινόταν στην πόλη της και ως μοναδικό μελανό σημείο είχε την απουσία του Μάικλ και την αδυναμία της ομάδας να διαφυλάξει τη χημεία της με τον αντικαταστάτη του (Άντερσον). Η δυσκολία της σειράς έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά την ήττα στο 1ο ματς και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Αντίθετα, τώρα βλέπουμε μεν την υπεροχή της Μπάρτσα αλλά με πολλά ερωτηματικά να τη συνοδεύουν. Απέναντί της θα βρει μια σκληρή ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς, που πάει να παίξει ως ήδη επιτυχημένη και επιπλέον υπερτερεί σε ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία και θα στοχεύσει μετά από τακτική. Δεν λέω ότι θα προκριθούμε ξανά. Μπορεί να έχουμε ένα μεγαλοπρεπέστατο 3-0 υπέρ της Μπάρτσα. Αυτό που λέω είναι ότι οι συνθήκες που επικρατούν τώρα ευνοούν την ομάδα, περισσότερο με αυτές του 2011. Και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι, πέρα από τις ατυχίες των Ισπανών με τους τραυματισμούς που εννοείται ότι επηρεάζουν πολύ, οι ευνοϊκότερες συνθήκες είναι δημιούργημα της ίδιας της ομάδας η οποία κατέκτησε το δικαίωμα να παίξει τις πιθανότητές της.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. συμφωνώ για Μπανκς, δεν καταλαβαίνω γιατί σταμάτησε τις υπέροχες διεισδύσεις που έκανε στα πρώτα του παιχνίδια. αυτή είναι η δύναμή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oυτε εγω καταλαβαινω γιατι τις σταματησε,ουτε καν ο Ουκιτς τις χρησιμοποιει.Αφου αυτο ειναι το παιχνιδι τους,για αυτο τους πηρανε.

      Διαγραφή
  53. Αν θεωρησουμε οτι η παρουσια στο φ4 θεωρειται απο μονη της επιτυχια για τις 6 απο τις 8 ομαδες(για να μην παρεξηγηθω, απο καποιες μεγαλη και απο αλλες μικροτερη, δηλ αν πας φ4 και εισαι αξιπρεπης δεν χαθηκε ο κοσμος) αφου μονο Μπαρτσα και ΤΣΣΚΑ ξεκινησαν με τα ματια στο τροπαιο. Και 2ο ας διαχωρισουμε το φ4 ως μιας διαφορετικης φυσης τουρνουα που δινει την ευκαιρια ακομα και σε μια σταχτοπουτα να κανει το μπαμ. Η φετινη ευρωλιγκα και δη το τοπ16 ειναι ενας μαραθωνιος με τα πλειοφ να σηματοδοτουν το τελος τους. Οπως και στο γνωστο μαραθωνιο ετσι και εδω τα ποδια καποια στιγμη σταματουν να παιζουν ρολο και γινονται ολα θεμα μυαλου. Αυτοκυριαρχια-αυτοσυγκρατηση-συγκεντρωση-θεληση-τολμη ερχονται πριν το σουτ, το ριμπαουντ και το καρφωμα στην τελικη ευθεια της διαδρομης. Τα ποδια ολων ειναι βαρια, καποιων πιο γερασμενα αλλα το μυαλο ακμαζει περισσοτερο απο καθε αλλη φορα. Εδω θα δειξουν ποσο αξιζουν οι προπονητες και κατα τη γνωμη μου μονο εκει εχει να φοβαται ο Ολυμπιακος. Επισης εχει πολυ καλους παικτες αλλα οχι μεγαλους παικτες, αυτοι ειναι απο την αλλη μερια. Αυτο βεβαια δεν προδικαζει απολυτως τιποτα. Απο την αλλη προτεινω να απολαυσουμε τη συνυπαρξη των 2 καλυτερων ασσων την τελευατια 15ετια(τουλαχιστον) στην ευρωπη στο ιδιο παρκε αντιπαλους λιγο πριν το κυκνειο ασμα τους και ελπιζω πως θα απολαυσουμε υωηλου επιπεδου παραστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. αν η Εφες ηταν φορμαρισμενη οπως στον πρωτο γυρο σιγουρα ο Ολυμπιακος θα επρεπε να ανησυχει,τωρα με αυτα τα χαλι τι φοβουνται??Εχασαν με μεγαλη διαφορα απο την επισεις ντεφορμαρισμενη Ρεαλ.Απορω με μερικους που δινουν 50-50.Υ.γ δεν ειμαι ολυμπιακος.Για να γινει ανακαμψη πρεπει να γινει θαυμα,οι Τουρκοι δεν το χουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ποιοι ηταν οι μαντζαρης , σλουκας , κατσιβελης (μην πω και ο παπανικολαου) πριν τον ιβκοβιτς ? μηπως ηταν πολυ καλυτεροι απο τους μπανκς , ξανθοπουλο , γιαννοπουλο ? ενας σπουδαιος προπονητης πρεπει να αναδεικνυει παικτες για να πετυχει τους στοχους του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μπαρτσελόνα 3-1
    ΤΣΣΚΑ 3-1
    Ολυμπιακός 3-2
    Μακάμπι 3-1

    2D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η απουσια εμπειρου προπονητη παιζει ρολο. Οταν εχεις καποιον που εχει παει πολλες φορες σε σειρες 5 αγωνων, ακομα και τι ωρα θα πει στους παικτες να παρουν το μεσημεριανο τους πριν τον αγωνα και ποση ωρα νωριτερα να μαζευτουν στο γηπεδο, εχει σημασια. Για τον Πεδουλακη και τον Μπαρτζωκα ειναι η πρωτη φορα, και θα ειναι πιο αγχωμενοι απο τους παικτες.

    Ειναι καθαρα mind game πλεον, οπως ειπωθηκε πιο πανω, και επειδη οταν εισαι παικτης δεν σκεφτεσαι αλλα παιζεις, αυτος που σκεφτεται ειναι ο προπονητης. Γι'αυτο δινω πλεονεκτημα στις ομαδες που εχουν μυαλο στον παγκο τους. Δηλαδη, Μακαμπι, Τσσκα, Μπαρτσελονα και Εφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. o panathinaikos exei omws tin proika tou obradovic....ennow diladi oti ws omada kai ola ta meli tis exoun tin empeiria aytwn twn agwnwn.....yparxei o alvertis ekei ...o papadopoulos....exoun empeiria aytoi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. bravo sto mpertobeou..polu wraia diathsia..na mi milisw sw olo ton agwna alla sto telos afto den einai antia8lhtiko sto gkist ???ok kapoioi mou fainontai exoun sumferonta kai mou fenetai 8a thn plhrwsei kai i maccabi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. a re artzi a re artzi.... dn eblepe oti dn skorarame??? olos o pao enas diamantidis... paixnidara kai o gkist!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. me to zori na nikisei nte k kala i barca simera....den peirazei sinexizoume....poly kalo stisimo tis omadas smra.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στήσιμο ακριβώς όπως το λες... Αυτά για να μάθουν μερικοί να μην κουνιούνται στημ €uroleague..

      Διαγραφή
  62. korakia xareitai oso boretai o autokratoras epestrepse.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. υποκλινομαι στον αργυρη πεδουλακη και το σταφ (που ελεγε ο τραγικος της ΝΕΤ)
    ηταν στησιμο που πρεπει να διδασκεται.ειδικα η τρελα με τον γκιστ στο 2(!!!!) πανω στον σαρουνας.

    δυστηχως η διαιτησια ηταν τραγικη -ειδικα τα επιθετικα του λασμε ειναι ντροπηηηη.

    επεισης δυστηχως φανηκε η ενδεια που υπαρχει στον βαζελο. λιγα τα κορμια λιγες και οι λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνίδα, ο Πεδουλάκης πήρε άριστα απόψε, αλλά η άμυνα του Gist στον Saras είναι η μεγαλύτερη μαλακία που έχω δει. Είναι τυχερός ο Παναθηναϊκός που το τρίποντο του Jasikevicius δεν τον τιμώρησε.
      Υ.Γ.: Διώξτε τον Χ#Γεωργίου από την ΕΡΤ!!!!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. DD ΕΔΩ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ.Τζιμ να μας πεις και συ.

      Διαγραφή
  64. μασ αδικησαν η μου φαινεται.Το +- τι ακριβως ειναι?? μην πειτε οι ποντοι που δεχεται ο παιχτης η βαζει γιατι ειδα οτι το σκορ ηταν κατω απο 8 και υπηρχαν παιχτες μας με -9.Τωρα πότε θα ειμαστε τοσο ευστοχοι να τους κερδισουμε???"Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά πόντων ανάμεσα στις 2 ομάδες όσο είναι ένας παίκτης στο παρκέ.
      Ody

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω, ειναι περιπλοκο για μενα,το pir το εμπεδωσα καιρο τωρα."Α"

      Διαγραφή
  65. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα..Χωρίς ίχνος οπαδισμού και με κάθε αντικειμενικότητα, η σημερινή διαιτησία ήταν σ κ α ν δ α λ ώ δ η ς!Πολύ χειρότερη και από την διαιτησία του περσινού ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ. Είναι άραγε μια επίδειξη ισχύος της Λίγκας στην επίσημη διαμαρτυρία του Παναθηναικού; Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω μπασκετικά μετά τα σημερινά και είμαι σίγουρος ότι με τέτοιες διαιτησίες το άθλημα γίνεται λιγότερο θελκτικό..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το λενε ξεκαθαρα στην νοβα,μαλιστα δειχνουν και τις φασεις της σφαγης,40 λεπτα ο ΔΔ.

      Διαγραφή
  66. Φοβερο κοουτσαρισμα απο τον αργυρη με εμπνευσεις που αλλες βγηκαν και αλλες οχι.Παιδες για τα υπολοιπα συνιστω ψυχραιμια ... Civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. κρίμα, κρίμα.
    μακάρι να έχουν τις αντοχές να τους πάρουμε την πέμπτη.
    τραγική η διαιτησία. πετάξανε έξω τον Λάσμε για πλάκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Έπρεπε να επαληθευτώ για τον Σάρας από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ?!?!? :-(

    Α ρε παικτούρα τι μας έκανες...εσύ και το τρίο στούτζες...ο Σάδα έπαιζε κάτι μεταξύ rugby και αμερικάνικου football, αλλά οι διαιτητές ανακάλυπταν ΣΥΝΕΧΩΣ επιθετικά fouls από Λάσμε, Τσαρτσαρή, Gist και όποιον άλλο παίκτη του ΠΑΟ πήγαινε για screen...

    Αυτά είναι...να δούμε και αύριο τις διαιτησίες, γιατί έχω μια μικρή υποψία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. εξαφανίστηκε το γατάκι ο χουέρτας, πήγαν όλα καλά και εμφανίστηκε ο σωτήρας ο σάδα απο το πουθενά.
    τους έχουμε την πέμπτη.
    απορία: ο λόρμπεκ γιατι έμεινε έξω τόση ώρα? τραυματίστηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα,απλά αν είναι 1 φορά γατάκι ο χουέρτας,αυτός είναι 10.

      Διαγραφή
  70. Το +/- των διαμαντίδη-ούκιτς αποτυπώνει εν πολλοίς την εικόνα και την αιτία της ήττας του Πάο.Την άλλη ψάχτε την στον κύριο σάρας και τα plays ασφαλείας της μπάρτσα.Plays που ο Πάο δεν είχε και μοιραίως κόστισαν,σκληροτράχηλος και υποδειγματικός αμυντικά,αλλά το spacing και οι αυτοματισμοί-καλάθια με κλειστά μάτια της μπάρτσα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις επιθετικές αρετές των πρασίνων.Φάνηκε στο τέλος,ειδικά χωρίς τον λάσμε,το τι πρόβλημα είχε ο Πάο να βρει μια σωστή επίθεση όταν οι άμυνες σκληραίνουν,και η μόνη λύση ήταν να μπουμπουνάει ο ΔΔ τα τρίποντα από μακριά.Εκεί που κόλλησε ο Πάο δεν είχε απάντηση,και νομίζω υπάρχει ένα θέμα με το τι ακολουθεί η ομάδα στα τελευταία λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Jimmy, σχόλιο για διαιτησία για πρώτη φορά σε post σου επιβάλλεται νομίζω. Αν διαβάζεις τι γράφω κατα καιρούς είμαι πολύ χαμηλών τόνων οσον αφορά την διαιτησία, αλλα το σημερινό ήταν Χ Ε Ι Ρ Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο αντικειμενικά νομίζω. Αν ο Lasme έκανε 5 foul (3 ανύπαρκτα), οι Jasikevicius, Navarro έπρεπε να είχαν χαλαρά άθροισμα 10.
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. καλησπερα τζημ.συγγνωμη αλλα ολες οι αναλυσεις που κανεις που ειναι πραγματι εκπληκτικες αλλα σορυ πανε στραφι οταν βλεπουμε αυτα τα οργια.ειμαι πολυ στενοχωρημενος ως φιλαθλος του παο αλλα νομιζω οτι το μπασκετ δεν νομιζω οτι ειναι προς οφελος του να σφαζεται καθε χρονο η ομαδα μου σε καιρια σημεια.συγγνωμη αν ξεφευγω αλλα ειναι προκλητικη η διαιτησια εναντιον της ομαδας οχι μονο σημερα αλλα γενικα τα τελευταια χρονια.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τραγικος ο Τσαρτσαρης, τον ειχαν παρει χαμπαρι οι αντιπαλοι και τον αφηναν τελειως ελευθερο απο το τριποντο. Δεν ηξερε τι να κανει την μπαλα.
    Την Πεμπτη θα βγει η κουραση της σημερινης παρατασης. Με ροτεσιον 6 παιχτων βεβαιως και δεν εχεις τυχη σε τετοια παιχνιδια. Κριμα χαθηκε η ευκαιρια σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 1 ΑΣΙΣΤ 8 PIR KAI 7 ΠΟΝΤΟΥΣ.Ε ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ ΜΑΖΕΨΟΥ

      Διαγραφή
    3. Παναθηναικα νεα ποια τριποντα ο Τσαρτσαρης δεν βαρεσε κανενα μηδεν ναδα,οτι θελεις λες.

      Διαγραφή
  74. Απορω και για την τελευταια μας επιθεση. Ειμαστε στη παραταση,χωρις ψηλο, οι παιχτες εχουν ψοφησει στη κουραση, ειμαστε πισω με δυο ποντους, και παμε για το διποντο αντι για το τριποντο. Να το παμε το ματς δηλαδη και σε δευτερη παραταση!!αν ειναι δυνατον δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εσυ εισαι εισαι παναθηναικα νεα φαντασου πως ειναι τα ολυμπιακα.τρολαρε αλλου εδω ειναι σοβαρο σαιτ.γιωργος

      Διαγραφή
  75. Πολύ καλή εμφάνιση, τεράστια ευκαιρία χάθηκε. Πιστεύω ότι την Πέμπτη θα επικρατήσει πιο εύκολα η Μπαρτσα. Δεν έχω δει τον Παο να κάνει μέσα στην εβδομάδα 2 πολύ καλές εμφανίσεις.
    Η Μπαρτσα είχε καλύτερο ροτεισον
    Για εμένα αποτελέσματος σήμερα ο Παο ήταν καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρο αυτο φοβαμαι και εγω,μικρο ροστερ εχουμε. 40 λεπτα ο ΔΔ,ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

      Διαγραφή
  76. Κατι πρεπει να γινει με τον αλητηριο τον Ρηγα.Παλι εστειλε διαιτητες καμικαζι.Κλασικος ελληνας κομπλεξικος..Δεν θελουμε ευνοια,αλλα 50-50 διαιτησια..Αλλα,τι να περιμενεις απο εναν ελληνα που μολις επιασε ενα ποστο βγαζει τα κομπλεξ του..Στο ποδοσφαιρο λογω της παρουσιας στα υψηλα αξιωματα της ουεφα του Βιγιαρ και του Ερτζικ,ολες οι ισπανικες κι ολες οι τουρκικες ομαδες εχουν καλες διαιτησιες.Δεν εχουν καποιες και καποιες αλλες οχι..Και σημερα επαιξε η ομαδα με τα 6 αστερια στη φανελα κι οι διαιτητες την καθαρισαν στεγνα..Ο κοσμος ειναι μικρος Ρηγα..Θες δεν θες θα σε βρουμε..Οχι,για κακο σκοπο.Να μας εξηγησεις τα δυο συνεχομενα επιθετικα του Λασμε στα σκριναρισματα..Και να εκφρασουμε τις αντιρρησεις μας..Μην ξεχασεις να φερεις και μια σφυριχτρα.Που ξερεις,μπορει να χρειαστει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάς το ίδιο φάουλ στον Τσαρτσαρή όταν είσαι στο +1 λίγο πριν λήξη το παιχνίδι.

      Διαγραφή
  77. Λοιπόν άδικη νίκη για πολλούς λόγους. Ένα θα πω,η φιμπαλόνα γιατί παίζει στο γήπεδο της με την μπάλα του ισπανικού πρωταθλήματος και όχι με της Ευρωλίγκα;;

    Τόση ανοχή ποιά με αυτή την ομάδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά με όσα έγιναν αγωνιστικά και μη αυτό το ξέχασα.Τι δουλειά είχε η μπάλα της ACB;;;Μ-Η-Δ-Ε-Ν-Ι-Κ-Η αξιοπιστία η διοργάνωση.Απορώ πραγματικά δεν θέλουν να προστατεύσουν το επίπεδο της Euroleague οι άνθρωποί της;!

      Διαγραφή
    2. αυτή είναι η καινούρια μπάλα της eurolegue. την παρουσίασαν πριν 4 ημέρες.

      Διαγραφή
    3. http://www.euroleague.net/rs/44651/4e8a81df-0469-44c6-884e-110cb73806b9/e43/filename/01.jpg

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ευτυχώς Greg γιατί δεν θα το άντεχα.

      Διαγραφή
    6. ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ....ειδικά εσείς οι παναθηναικοί,όταν γκρινιάζετε για αδικίες,διαιτησίες κλπ... δεν παίζεστε...!!!χαχαχαχα....η μπάλα σχεδιάστηκε ειδικά για τα πλέι--οφ της ευρωλίγκα,σε όλα τα παιχνίδια αυτή θα χρησιμοποιηθεί...Άκου εκεί η μπάλα της ACB ...χαχα,,γιαυτό τα έβαζαν όλα -32% τρίποντα-είχαν τη μπάλα τους φαίνεται

      Διαγραφή
    7. peris μπορεισ να βγαλεισ τον σκασμο.Θα βαζα διακριτικο αλλα θα με πρηξεισ βλημα και δεν εχω ορεξη.

      Διαγραφή
    8. χεχεχε σου αρεσε μπαγασακο,εγω να δεις που γλιτωσα το κραξιμο σου,ασε μας να κλαψουμε πότε θα ξαναπαιξουμε τοσο καλα,ε μας αδικησαν τι να κανουμε.Εδω μολις μπηκε το τριποντο του Γκιστ σφυριξαν ανυπαρκτο φαουλ του Λασμε,τριποντο σε διποντο του Ναβαρο,κ.α που βαριεμαι να γραψω.

      Διαγραφή
  78. Καλησπερα παιδια και απο μενα..το παιχνιδι του παναθηναικου ηταν εξαιρετικο σημερα..πραγματικα με τους παιχτες και τισ λυσεις που εχει απο τον παγκο αυτη η ομαδα τα καταφερε περιφημα.Στοχος ηταν να κρατησεις την μπαρτσα κατω απο τους 70 ποντους,τα καταφεραμε και πραγματικα χασαμε δικο μας παιχνιδι,η καλυτερα ας πω μας εκαναν να χασουμε δικο μας παιχνιδι.Απαραδεκτη διαιτησια,ανυπαρκτα επιθετικα φαουλ,εξω ο λασμεπου ηταν ο μονος που μπουρουσε να βαλει τη μπαρτα μεσα στη ρακετα,αντιαθλητικο φαουλ στον γιστ στην τελευταια φαση και αντιο ζωη το εργο..Απλα τα πραγματα,καινουργια ομαδα,απειροσ προπονητης,μονο 2 guard,2 ψηλοι και με κοντρα διαιτησια και σχεδον τουσ κανεισ κηδεια μεσα στο σπιτι τους,το μονο που μπορω να πω ειναι πολλα μπραβο στην ομαδα μου,που καταφερε και ειναι εδω και θετει τις βασεις για τη δημιουργια ενος αξιοπιστου συνολου γιατην επομενη σεζον.Και ας μην ξεχναμε κυριοι η πεπμτη ειναι μεθαυριο...Τα λεμε...ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως οπως τα λες,χωρις γκαρντ,2 ψηλοι απειρο προπονητη και ειμαστε οι μονοι στην Γιουρολινγκ που τους κοντραραμε κα με κοντρα διαιτησια.Ο γαυρος με καλυτερο ροτεισον και εχανε ανετα μεσα εξω.Εμεις επρεπε να παμε τελικο σνιφ, σνιφ ειμαστε καλυτεροι,αλλα θα πανε οι κοκκινοι.Αυτη η τυχη τους ειναι φοβερη.

      Διαγραφή
  79. Που 'σαι Ρηγα,την Πεμπτη να βαλεις Αρτεαγκα,Μαρτιν,Γιουγκερμπραντ..Το οτι οι 2 απ' τους τρεις ειναι Ισπανοι και πιασμαν μην το λαβεις υποψη σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. krima krima gamo tin diatisia mou gamo to spiti tous gamo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Το οτι ολοι οι προπονητες ψαχνουν να κρυψουν τον Γιασικεβιτσιους και τον Ναβαρο στην αμυνα, και αυτοι να παιζουν ταυτοχρονα, απλα με ξεπερναει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν είναι η απογοήτευση του σήμερα,αλλά η ελπίδα για την Πέμπτη.Ριμπάουντ,ρυθμός,ποστάρισμα μασιούλις,φθορά ναβάρο και σάρας και φύγαμε για διπλό...

      Διαγραφή
  82. Λασμε-Σοφο σε 28 λεπτα μαζι 9 φαουλ,σα να αποβληθει ενας παιχτης που παιζει 28 λεπτα 2 φορες.
    Σαρας-Ναβαρο (οι αμυντικαρες που δεν εχουν αναγκη να κανουν φαουλ μιας και δε δημιουργουν ποτε αμυντικο μισ-ματς) σε 68 λεπτα 1 φαουλ συνολικα.
    Καλα κρασα.
    Τι να αναλυσει μετα ο jim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Για την διαιτησία δεν θα μιλήσω..Ήταν υπέρ της Μπάρτσα σίγουρα αλλά σε αυτό το σημείο καλύτερα να επικεντρωθείς στην επόμενη μέρα. Το παιχνίδι χάθηκε στην αποβολή του Λάσμε. Άριστα ο Πεδουλάκης. Το τρικ με τον Γκιστ πάνω στον Σάρας με έστειλε.
    Ξεκάθαρα πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί για το διπλό. Αρκετοί παίκτες σήμερα ήταν πολύ καλοί αλλά η ομάδα σε κάθε ματς βγάζει άλλους πρωταγωνιστές, σήμερα ήταν ο Γκιστ αύριο μπορεί να είναι ο Ματσιούλις ή ο Μπράμος. Το κλειδί είναι να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη, μακριά από κουβέντες και σκέψεις για την διαιτησία και όπως είπε και ο Τσαρτσαρής, ακόμα μεγαλύτερη θέληση για την νίκη. Ήδη βλέπω πολλοί ξεγράψαν την ομάδα καθώς θεωρούν ότι δύσκολα θα επαναληφθεί η σημερινή απόδοση του Παναθηναϊκού. Προβλέπω ότι θα διαψευστούν. Όσο πάει και μου θυμίζει η σειρά μέρες 2011.
    Ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα υστερεί ποιοτικά και ποσοτικά, αλλά η ψυχή που έχει διαχρονικά η ομάδα είναι πραγματικά ικανή για πολλά θαύματα. Πάμε για μια καλή ζαριά την Πέμπτη, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες και μάλιστα μπόλικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο madnes,εγω δεν πιστευα οτι μπορουσαμε την νικη,παρακαλουσα να χασουμε με αξιοπρεπεια τουλαχιστον(πριν λιγες μερες).Οχι οτι δεν πιστευω σε προπονητη και παιχτες φταιει το μικρο ροστερ.Ο Πασκουαλ παραπονιοτανε σημερα για τους 4 τραυματισμους και επαιξαν λεει με 9 μονο.Τι να πει και ο δικος μας με 6-7 παιχτες και οχι οι καλυτεροι επιθετικα.Αν ο Σαρας Η ενασ σαν τον Σαρας σημερα ηταν μαζι μας θα χα περισσοτερη πιστη,αξιζει αυτη η ομαδα και αυτο το προπονητικο τιμ.Ειχε δικιο ο Τζιμ απο την αρχη για το ολο προπονητικο τιμ.Το ελεγε εξ αρχης.Τι σου κανει ενας γκαρντ,εκει ειναι ολο το λαθος,διοικησης και προπονητη.Εναν να χαμε τι να σου κανει η διαιτησια, τους νικας ολους.Υ.Γ στην γιουρολινγκ νομιζω μονο εμεις τους πηγαμε παραταση ετσι??"Α"

      Διαγραφή
    2. Πανάθα είσαι δεν πας να χάσεις με αξιοπρέπεια φίλτατη Α!! Ο Παναθηναϊκός σήμερα "απομυθοποίησε" την καλύτερη ομάδα βάση αριθμών της φετινής Ευρωλίγκας. Αν διαχειριστεί καλά το σημερινό αποτέλεσμα θα πάρει την έξτρα ώθηση που πήρε και το '11 και θα τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο ματς της σειράς.
      Εγώ μας έδινα πιθανότητες και πριν από το σημερινό ματς. Μας δίνω και πιθανότητες ακόμα και για πρόκριση 3-2 με break στο 5ο ματς. Βέβαια μπορεί να γίνει και ένα 3-0 από Μπάρτσα αν δεν προσέξουμε. Αυτό πρέπει να δούμε όλοι, η φετινή Ευρωλίγκα μυρίζει ανατροπές από χιλιόμετρα, πρέπει να δούμε το κάθε ματς χωριστά (όπως κάνουμε με επιτυχία όλη τη σεζόν) και όλα είναι πιθανά. Όπως είπε και ο Τζιμ έχει ψωμί ακόμα η σειρά.

      Διαγραφή
    3. Παναθα ειμαι και μαλιστα αρρωστη,αλλα μου εχουν μεινει δυο και ενας προπονητης ικανος μεν χωρις πειρα δε.Δεν ειμαι απο αυτους που πιστευουν μονο στην δυναμη της φανελας βαλε και οτι δεν ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος απο φυση μου και καταλαβαινεις πως νοιωθω.Παιρνω αισιοδοξια και πιστη απο εσας εδω μεσα.Η ομαδα αξιζει πολλα,μακαρι να μεινουν οι περισσοτεροι(ολοι ξερουμε ποιοι αξιζουν) και του χρονου δεν θα πιανετε η ομαδα."Α"

      Διαγραφή
  84. Ποσο μεγαλη ομαδα ειμαστε!!! Αναρωτιεμαι παιζοντας με τοσο καλες ομαδες οπως η Μπαρτσα ή η Τσσκα στο περυσινο φαιναλ φορ με τοσο εχθρικες διατησιες χανοντας στο τελευταιο σουτ,ΤΙ θα γινοταν αν ηταν αντιστροφες.
    Αν ρε παιδι μου π.χ. χτες ο Λασμε επαιζε οπως ηθελε,εβαζε χερια οπου ηθελε,εσπρωχνε,χωρις να ειναι φαουλ (οπως κανει στα μεταξυ μας ματς ο κατα τα αλλα πολυ βελτιωμενος Καουν,που ετσι οταν επαιξε με μας εμοιαζε με Χακιμ δε ντριμ)
    και αντιθετα τσιμπαγε τα επιθετικα ο Τομιτς κι αλλοι....τοτε με ποσα θα τους κερδιζαμε;
    Θα τους διαλυαμε κυριολεκτικα!!!,και οχι με ενα καλαθι οπως αυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 'Ετσι ξέρει να παίζει μπάσκετ η ισπανία...
    Ντροπή σας, αυτό το ματς το ΕΚΛΕΨΑΝ από τον παναθηναικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. τζιμ θα θελα τον ζοτς μονο μεχρι να αρχισει το παιχνιδι την πεμπτη...να τους βγαλει απο το μυαλο τη λεξη διαιτησια...μετα και ο πεδουλακης μου κανει...εναν γκαρντ να δινει ανασες να χα τωρα θα μιλαγαμε για σκουπισμα....πως τα βλεπεις την πεμπτη?πιο κουρασμενοι φαινονται οι ισπανοι παντως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Πολύ σωστός. Όπως πάντα.. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Ψυχολογικά είναι το θέμα. Πρέπει να "¨αδειάσει" η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξυπνη και ριψοκινδυνη η χρησιμοποιηση του Gist πανω στον Saras. Του κλεινει το οπτικο πεδιο αλλα στις αλλαγες στα μαρκαρισματα ειναι ενα θεματακι πιστευω.

      Διαγραφή
  88. γεια σου τζημ!θα ηθελα ισως και για πρωτη φορα αν θα το κανεις να σχολιασεις την σταση της διαιτησιας εναντιον του παο.πχ κιμκι δις με τσσκα ρεαλ και σημερα.παιζουν αλλα πραγματα απο πισω περα απο τα αγωνιστικα?σε ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα Γιώργο δε μπόρεσα να καταλάβω την αλλαγή σε κάποια κριτήρια σε συγκεκριμένα σημεία του ματς. Όντως υπάρχει θέμα. Δε νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε περαιτέρω σκέψεις για το "πριν" μέσα στη χρονιά. Πρέπει να το διαχειριστεί σωστά και αυτό ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ σημαντικό.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη μας αδικησαν καταφορα,αλλαγη εννοεις στους κανονισμους ετσι,ξερεις ποια ρωτα,ειμαι γκαου το παραδεχομαι χεχεχεχε!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Τζιμ.... Για σου και απο μένα... Είχα πάντα την απορία... Τι στο καλο συζήτανε οι διαιτητές σε πηγαδακι στα ταιμ αουτ; Πάντως το εσκεμμένο στον γκιστ δεν ήταν θέμα κριτήριου αλλα εφαρμογής των κανονισμών. Δεν ειναι θέμα κρίσης. Τπτ πάμε για Νικη την Πέμπτη

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. @"Α"
      Αλλαγή στη φιλοσοφία σφυριγμάτων. Αυτό δηλ. δε το σφυρίζουμε μέχρι το 30' και από εκεί και μετά η ίδια αμυντική συμπεριφορά αποτελεί παράβαση.

      @Taagor

      Οι διαιτητές συζητούν ότι και οι παίκτες. Για τη δουλειά τους δηλαδή. Το παν για αυτούς είναι να "βγεί" μια ομοιομορφία στα σφυρίγματα. Αναφέρουν κάποια πράγματα που ο καθένας μπορεί να πρόσεξε στη ζώνη ευθύνης του και πως θα τα προσεγγίσουν συνολικά. Ο μη καταλογισμός του αντιαθλητικού στον Γκίστ ήταν non call, υπάρχει στη καθημερινότητα του μπάσκετ και εφαρμόζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων.

      Διαγραφή
    6. συμφωνω απολυτα με την αποψη σου περι non call πανω στον γκιστ.... αλλα αμα το θετουμε ετσι πιο ειναι περισσοτερο non call ενα πεντακαθαρο αντιαθλητικο 3 δευτερολεπτα πριν την ληξη με τον γκιστ να ειναι σιγουρο οτι θα καρφωσει την μπαλα και θα ισοφαρισει το παιχνιδι και με τον αντιπαλο να του κατεβαζει τα χερια χωρις να πηγαινει για την μπαλα και ενω ο γκιστ δεν ειναι και ο πιο ευστοχος παικτης απο τις βολες ή ενα φαουλ που γινεται στο κεντρο του γηπεδου βρισκει ωμος με ωμο του πενν με τον διαμαντιδη ενω μενουν 2,8 δευτερολεπτα και ουσιαστικα αντι να πεταξει ο πενν την μπαλα απο τα 8-9 μετρα χανει περιπου 6 με 8 δεκατα του δευτερολεπτου και την πεταει απο τα 10 μετρα.......... γιατι αυτο που γραφεις περι non call πραγματικα υπαρχει στη καθημερινοτητα του μπασκετ αλλα στην ελλαδα το ειχαμε ξεχασει απο το 2007 γιατι καποιοι επρεπε να βρουν αλλοθι για τις συνεχομενες αποτυχιες της ομαδος τους και οταν ο διαιτητης που μετα το ματς πηγαμε να τον κρεμασουμε οταν υποστηριξε σε αθλητικη εφημεριδα την αποψη του περι non call δεν θυμαμαι κανενας να τον υπερασπιστηκε..........αν και περυσι η διοικηση του ολυμπιακου ελεγε οτι αν δεν παρει το πρωταθλημα θα ειναι αλλοιωση πρωταθληματος γιατι ο ιδιος δεν μπηκε στην κληρωση διαιτητων για τον 5ο τελικο..........

      Διαγραφή
  89. θα δευτερολογησω τζημ!δυσκολα παντως για την ομαδα σε τοσο συντομο διαστημα δευτερο παιχνιδι μεσα εκει και με τοσο μικρο ροτεισον.παντως και ο ναβαρο επαιξε παρα πολυ οπως και ο σαρας.θα παρακαλουσα μια συντομη γνωμη για το αγωνιστικο αποψε.σε ευχαριστω παρα πολυ.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 40 ο Ναβαρο και 27 ο Σαρας,37 ο Ουκιτς και 40 ο αρχηγος.

      Διαγραφή
  90. νομιζω πραγματικα πως δεν πρεπει να στεκομαστε στην διαιτησια τουλαχιστον στην παρουσα φαση(μετα το τελος της σειρας ας το κανουν...) και ελπιζω αυτα που ακουγονται μεσα απο την ομαδα να ειναι για να παρουν καποια καλυτερα σφυριγματα στους επομενους αγωνες και ελπιζω να μην σταθουν τοσο πολυ ωστε να επηρεαστουν οι ιδιοι και να χαθει η προκριση......

    σημερα η διαιτησια για μενα καθορισε το αποτελεσμα και φανηκε η προθεση της μετα τα μεσα του παιχνιδιου με τα διαδοχικα φαουλ στην αρχη στον σοφο οταν ειχε βρει ρυθμο και στο τελος στον λασμε... ηταν σφυριγματα για να σε βγαλουν εκτος ρυθμου... απο την αλλη ο παναθηναικος μπορουσε να παρει το ματς και εκει πρεπει να σταθει και οχι στην διαιτησια εστω και αν για μενα η φαση που κρινει τον αγωνα ειναι ο ορισμος του αντιαθλητικου αφου για να αποφυγει ο ινγκλς το καλαθι και φαουλ δεν παει για μπαλα αλλα να κατεβασει τα χερια του γκιστ

    θεωρω εξαιρετικο το κοουτσαρισμα του πεδουλακη.... αλλα επειδη σε μια σειρα τετοια νομιζω πως αν καταφερει να κρατησει στο τελος των αγωνων φρεσκο τον διαμαντιδη και φυσικα με την ομαδα μεσα στο παιχνιδι μπορει να προκριθει... με βαση την ανικανοτητα του μπανκς να βοηθησει νομιζω το 10 λεπτο που θα λειπει ο διαμαντιδης απο το παρκε πρεπει να παιζει ο σοφο που μπορει να σκοραρει και να δημιουργησει μεσα στο ζωγραφιστο και στην 5αδα τον ξανθοπουλο και οχι τον μπανκς που τουλαχιστον μπορει να πιεσει στην αμυνα........

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι δεν γίνεται να λείπουν ταυτόχρονα και ο Σόφο και ο 3D από την 5άδα. Εγώ είμαι βέβαια της άποψης ότι θωρακίζεις τον Σόφο με Μπράμο Γκιστ Ματσίουλης και Ούκιτς γιατί τον Ξανθόπουλο τον θεωρώ ανεπαρκή, αλλά τέσπα.

      Αυτό και η μη στόχευση του Γκιστ (που ήταν σε φανερό οίστρο εχθές) κατά τη τελευταία περίοδο θεωρώ ότι ήταν οι μοναδικές ανορθογραφίες του RG εχθές.

      Μπράβο στην ομάδα, καταπληκτικό παιχνίδι.

      Αψεγάδιαστη η διαιτησία, για γυναικείο μπάσκετ.

      Διαγραφή
  91. Γιώργο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός σε επίπεδο τακτικής σήμερα και δε βλέπω το λόγο να μην συνεχίσει να είναι. Θα γράψουμε πιο αναλυτικά αύριο (ελπίζω να προλάβω λόγω εργασίας). Έχει πολύ ψωμί η σειρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δεν παει αλλο αυτη η κατασταση.Κατι πρεπει να κανει ο προεδρος,ας φωναξει οσο δεν παει.Τοσα μεγαλα ματς,συνεχεια το ιδιο πραγμα,ενα ματς δε λεει τιποτα κι ας χανεται και μια Ευρωλιγκα σε αυτο,αλλα ξανα και ξανα και ξανα το ιδιο...δεν αντεχεται,μαζευονται παρα πολλα.
    Τοση μεγαλη διαφορα στις αποφασεις των φαουλ σε καθε ματς,που δε δικαιολογειται και οπτικα μεσα στο ματς.Στο -7 σημερα στα φαουλ σε κλειστο ματς 60 ποντων,στο -8 με τη Ρεαλ πριν 2 βδομαδες,ο Κριστιτς την προηγουμενη βδομαδα ειχε 8 φαουλ υπερ και 0 κατα στο ΟΑΚΑ.Μεγαλος παιχτης,αλλα ειχε ποτε π.χ. ο Πεκοβιτς (ισως και μεγαλυτερος παικτης) 8-0 φαουλ παιζοντας εξω σε μια μεγαλη εδρα;
    Προστιθονται και τα περυσινα στον ημιτελικο με την ομαδα που κυνηγαει ολο το ματς απο το -15 και παιζει ξυλο να εχει να εχει παλι ενα σωρο φαουλ υπερ παραπανω.
    Τελειωσαμε ολο το τοπ16 με αρνητικο νουμερο στα φαουλ υπερ-κατα,νομιζω μονο η Καχα ειχε χειροτερο απο τις ομαδες που περασαν,ολοι οι αλλοι στο συν.
    Εγω θελω οταν τελειωνει το ματς και χανω να δινω το χερι στον αντιπαλο και να του λεω συγχαρητηρια!!!,με κερδισες,αλλα αν ειχα ενα μπλαουγκρανα διπλα μου,ή ενα της ΤΣΣΚΑ δε θα μου εβγαινε να το κανω μετα απο αυτα τα ματς,οπως δε μπορω στους φιλους μου που ειναι Ολυμπιακοι στη μπαλα.
    Τοτε καταλαβαινεις πως πεθαινει το σπορ (μεσα σου),και μετα τη μπαλα και το μπασκετακι εκει βαδιζει.
    Γι αυτο δε θα φτασει η εκτιμηση και η απολαυση μου ποτε σε αυτα τα σπορ στο επιπεδο του τεννις και της φορμουλα1,γιατι εκει δεν εχει κορακια.
    Μια φορα λοιπον... δε μπορω και εγω σε αυτα τα μεγαλα ματς της Ευρωλιγκα να εχω ας που 5-6-7 φαουλ παραπανω; Τοσο χειροτερος ειμαι; Εγω βλεπω οτι φετος ειμαι πιο αθλητικος και εξυπνος στο παιχνιδι μου ισως απο ολους.
    Δε γινεται μια φορα αυτο να αποτυπωθει και στα φαουλ; Ετσι για αλλαγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Σε αυτο το σημειο να συμπληρωσω οτι οφειλω ανα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στους παικτες του ΠΑΟ που συνεχιζουν την καλη παραδοση να μην εχει μιλησει μετα το ματς στις δηλωσεις ΚΑΝΕΝΑΣ-ΠΟΤΕ παιχτης μας (τα τελευταια 10 χρονια μου θυμαμαι) για τη διαιτησια.Ουτε καν μετα το περυσινο φφ.
    Like και στις δηλωσεις Τσαρτσαρη.Αυτη ειναι η σωστη σταση του επαγγελματια παικτη,να αφησει την κλαψα σε εμας και αυτος να μεινει ηρεμος και συγκεντρωμενος.Αν σκεφτοταν σαν και εμας δε θα ειχε την ψυχολογια και την ψυχραιμια να κατεβει την Πεμπτη και να προσπαθησει ξανα απο την αρχη.

    Αλλα,τί λιγοτερο να περιμενω απο εναν παικτη που π.χ. στη Μαρδιτη εριξε 3 καθαρες ταπες στον Μπεγκιτς,χρεωθηκε με ισαριθμα φαουλ και αυτος ηρεμος σηκωνε το χερι,για να ειναι ηρεμη ολη η ομαδα.
    Τσαρτσα απλα respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τους αγαπημενους παιχτες.. και σκεψου τι διαβαζαμε εδω απο τους ξυπνιους του αθληματος!!!! σμρ εκανε αρκετα λαθη αλλα μν ξεχναμε οτι πριν μερικους μηνες ηταν ξοφλημενος. μπραβο του.

      Διαγραφή
  94. η διαιτησια ηταν κακιστη αλλα δν ειναι φετινο το θεμα!!!
    ναι τζιμ θα συμφωνησω.. η τακτικη ηταν αριστη , μπραβο στον πεδουλακη, το παει φουλ αμυνα και οπου βγει.. αλλα!!!!
    ΡΕ ΦΙΛΕ μν μ βαζεις τον διαμαντιδη να παιζει εναν αγωνα ολοκληρο!!!! μν βαζεις τον ουκιτς που πεθανε στην αμυνα , να παιζει εξισου εναν ολοκληρο αγωνα.. βαλε και ξανθο βαλε μπανκς!!!

    τακτικη που στηριζεται στην παικτουρα διαμαντιδης , και στο πως θα τα κανει ολα αυτος δν ειναι τακτικη!!!
    μπραβο στον πεδουλακη π εδωσε ζωη στον τσαρτσα αλλα μν του την περνεισ πισω!!! μν τον λιωνεις στο παρκε!!! τον γκιστ τα ιδια!! ο σοφο ειχε 5 φαουλ???? γιατι δν μπηκε???
    ΚΑΙ οι βολες γκιστ... να χασει την δευτερη επειδη εχασε την πρωτη και καλα γιατι θα περναμε το ριμπαουντ χωρις λασμε εμεις και αυτοι με ολα τα γομαρια μεσα.. μονο ενας τρελος μπορει να το σκεφτει... ο γκιστ εκανε το παιχνιδι της ζωης του και τον βοηθησε πολυ το διαβασμα του αγωνα απο αρτζι αλλα το οτι ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΧΕΣΤΗΚΕ KAI XANEI DIKO TOY αγωνα ειναι η αληθεια....το μπρεακ στον δευτερο θα ειναι πιο δυσκολο.. ο πασκουαλ θα ειναι πιο διαβασμενος πλεον. τεσπα οταν σ φευγει καπονο και μπανκς ξανθο ειναι για να κουνανε τις πετσετες τι ψαχνουμε να βρουμε. να μν πω για τον τριτο ψηλο π δν εχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. διαβαζω οτι αν συνεχιστει το ολο θεμα διαιτησιας σκεφτονται μεχρι και να παρουν την ομαδα απο την συνεχεια.. παραβλεπω οτι ολα αυτα γινονται μπας και σταματησουν να μας φτηνουν, και υποθετικα λεμε οτι ισχυει κατι τετοιο...
    το πρωτο π σκεφτηκα ειναι οτι δν αρμωζει στην ιστορια της ομαδας να μν κατεβει σε παιχνιδι.. ΑΛΛΑ
    δν βλεπω οτι υπαρχει καποιο κερδος.. τα κερδη απο την ευρωπη ειναι ελαχιστα!!! δν ξερω τι θεμα θα υπαρξει με χορηγους, αλλα η συμμετοχη και ο αγωνας να κερδισουμε την κουπα ειναι πιο πολυ για την ιστορια της ομαδας και μονο.Ε οταν ΔΕΝ μας αφηνουν να ειμαστε στο παιχνιδι για να την παρουμε ε τοτε ας την κανουμε με ελαφρα!! μιλαμε για πολλεσ σφαγες φετος!!! ασ παμε σπιτι μας και ασ παιζουν με την υπο διαλυση μακαμπι ζαγκιρης και τις οποιες ρωσικες... αλλα την ευρωλιγκα δν την συμφερει μπατζετ οπως του γαυρου και του παο να σηκωνουν την κουπα και ομαδες οπως οι φενερ να κοιτανε απο καναπε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. σφαγειο ... αν ηταν ο μαρινακης θα ειχε ηδη καψει το αμαξι και το μαγαζι του ρηγα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Λέτε οι Ουάλας και Λόρμπεκ να ξανατελειώσουν παιχνίδι με μηδέν πόντους?? Λέτε ο Γκιστ να ξανακάνει τέτοιο παιχνίδι?? Μήπως εχθές ήταν η χρυσή ευκαιρία του Παο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μην ήταν η αμυντική απόδοση της ομάδας τέτοια που αυτοί οι παίχτες που αναφέρεις δεν τα κατάφεραν ? και πόσο συχνό είναι Μπράμος-Μασιούλις μαζί οι δύο να πάρουν μόνο 5 προσπάθειες για τρίποντο (εύστοχα ήταν τα 2)? Και ποιος μου λέει ότι ο Σόφο δε θα είναι πολύ καλύτερος την Πέμπτη ή κι ο Λάσμε επειδή τώρα θα είναι υποψιασμένοι. Με τα αν δεν παίζονται τα παιχνίδια. Το σίγουρο είναι πως η ομάδα έδειξε ότι μπορεί. Πιστεύω πως θα δούμε καινούργια πραγματάκια την Πέμπτη από το προπονητικό τιμ, το έχουν και το μπορούν.

      Διαγραφή
  98. Καλημέρα.Εγω το έργο το είδα στο 6.20 του 2ου δεκαλέπτου που χρεώθηκε το 1ο του επιθετικό ο Λάσμε.Σκρίναρε ακίνητος με τα χέρια κλειστά και οι αθεόφοβοι έδωσαν φάουλ επειδή κάποιος απο τους θεατρίνους έκανε σα να τον χτύπησε ρευμα.Εκεί ρε παιδί μου σου λένε ξεκάθαρα, θα σε σφυρίξω όπως γουστάρω και μην έχεις απαιτήσεις.Πάει και τελείωσε.Τα αποτελέσματα γνωστά, τα είδαμε στο τέλος με το ένα απίστευτο επιθετικό του Λάσμε , το άλλο επιθετικό ( δημιουργημα της φαντασίας των διαιτητών ) στον Τσαρτσαρή και τέλος τον ορισμό του αντιαθλητικού στον Γκιστ.
    Επίσης μια παρατήρηση.Εντάξει να κράζουν οι γαύροι τον Χατζηγεωργίου, αλλά οι παναθηναικοί γιατί;Μια χαρά ήταν ο άνθρωπος.Έχετε ακούσει εκείνο τον αρχιγαύρο τον Ιωάννου πως τσιρίζει όταν η μπάλα είναι στη σέντρα;Σαν να ακούω τον πουρουπουπού όταν έπαιρνε πένμαλτι ο τζόλε και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Καλημέρα σε όλους.
    Είμαστε στην επόμενη ημέρα. Με πιο καθαρό μυαλό και με την απαιτούμενη ψυχραιμία, θέλω να καταθέσω και εγώ τις σκέψεις μου για το χθεσινό.
    1. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ρόλος των διαιτητών ήταν καθοριστικός. Δεν ωφελεί να απαριθμήσουμε τις φάσεις και την εμφανέστατη διαφορά στα κριτήρια που άλλαζαν και μέσα στον ίδιο τον αγώνα. Η ουσία είναι ότι η ομάδα, χθες, εκτός των αγωνιστικών κλήθηκε να υπερνικήσει και αυτόν τον αστάθμητο παράγοντα αλλά τελικά λύγισε.
    2. Θεωρώ υπεραπαραίτητο από όλα τα μέλη της αποστολής στη Βαρκελώνη, να σταματήσουν αμέσως όλες οι αναφορές στη χθεσινή διαιτησία και πολύ περισσότερο οι γραφικότητες του στυλ «έλεγχος στους λογαριασμούς του Ρήγα» ή «δεν κατεβαίνουμε την Πέμπτη» και άλλα τέτοια φαιδρά. Οι μεγάλοι σύλλογοι φαίνονται μέσα αλλά κυρίως έξω από τα γήπεδα. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την Πέμπτη η ομάδα πρέπει να αδειάσει το μυαλό της και να δει το ματς σαν να είναι 0-0 η σειρά. Εκτός από τους παίκτες και τον προπονητή που είναι καινούργιοι, χαρακτήρα φτιάχνει και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας που είναι και αυτός νέος.
    3. Η τακτική και το κοουτσάρισμα του Πεδουλάκη προσεγγίζουν το άριστα. Ακόμη και το αδόκιμο σχήμα με τον Γκιστ στο 3 να μαρκάρει το Σάρας, πέτυχε να σταματήσει το p’n’r. Ακόμα και ο τζόγος στους Σάδα-Χουέρτας, στα μάτια μου φαίνεται επιτυχημένος. Εξουδετέρωσε το Λόρμπεκ, περιόρισε πολύ το Ναβάρο, έλεγξε το ρυθμό σε όλο το ματς, στόχευσε στην επίθεση τους αδύναμους κρίκους της Μπάρτσα. Στο τελευταίο σημείο, πιστεύω ότι ο Ούκιτς έπρεπε τις στιγμές που τον μάρκαραν ο Σάρας και ο Ναβάρο να πάει πιο δυναμικά σε drive ώστε να ανοίξει την άμυνα. Αλλά, πιθανόν να μην είχε τις ανάσες.
    4. Ο Πασκουάλ διάβασε την αδυναμία των γκαρντ του ΠΑΟ να πιέσουν τους άσους του και επέλεξε σε μεγάλα κομμάτια του ματς να βάλει εκεί το Σάρας, κάτι που απέφευγε όλη τη χρονιά. Αυτό έδωσε έξτρα λύσεις στην δημιουργία της Μπάρτσα και ξεκλείδωσε αρκετές φορές την άμυνα. Επίσης, στο τέλος βλέποντας τον τζόγο του Άρτζι, έστειλε τον Σάδα να βολτάρει στην base line και αυτός του πρόσφερε μία επιπλέον επιλογή στην επίθεση με καθοσριστικούς πόντους είτε από σκορ είτε από δημιουργία.
    5. Την Πέμπτη το ματς είναι πολύ πιο δύσκολο. Η κούραση (πνευματική και σωματική) των 8 παικτών, η απογοήτευση από το ματς της Τρίτης και το διάβασμα από το τεχνικό τιμ της Μπάρτσα των δεδομένων του 1ου ματς είναι μερικοί από τους λόγους. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι και οι Ναβάρο-Σάρας έπαιξαν αρκετά και σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο φρέσκοι.
    Υ.Γ. Η θέληση και η διάθεση του Διαμαντίδη να πάρει το ματς πάνω του στο τέλος, ήταν εμφανέστατη. Εμφανέστατη, όμως, ήταν και η σωματική αδυναμία του να το πράξει. Διαχειρίστηκε, όμως, πολύ καλά την κατάσταση και δεν έγινε η πληγή της ομάδας. Στην τελευταία επίθεση της παράτασης ήταν φανερό ότι ήθελε να τελειώσει με τρίποντο. Κατάλαβε, όμως, ότι δεν μπορούσε και γι’ αυτό δημιούργησε τη φάση για τον Γκιστ. Αν ήταν εκεί ο Λάσμε θα είχαμε φάουλ-γκολ…

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στο μυαλό μου είσαι φίλε 77...
      Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου στο 100%
      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Kομβικό αυτό που λες στο 4... Έκτακτο το κοουτσάρισμα του πεδουλάκη,εξαιρετική καθοδήγηση με εξαίρεση το τελευταίο 5λεπτο όπου δεν βοηθήθηκε από τον πάγκο ο Πάο.Το μόνο που μπορώ να πω οτι "ξέχασαν" όπως λες κι εσύ ήταν να μαρκάρουν και να πιέσουν πολύ τον σάρας στο κατέβασμα,κάτι που σπάνια κάνουν φέτος οι πράσινοι.Νομίζω θα μπορούσε να άνατρέψει δεδομένα,κουράζοντας τον λιθουανό και δυσκολεύοντας του τη δημιουργία.Κι επειδή ούκιτς,διαμαντίδης ήταν αδύνατον να κάνουν κάτι τέτοιο δίχως ανάσες,θα μπορούσε να βάλει για αυτό το σκοπό έναν εκ των ξανθό-μπανκς να το κάνει με προτίμηση στον έλληνα γκαρντ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Peris, αυτό που λες για Ξανθόπουλο (ο Μπάνκς δεν πιέζει την μπάλα γιατί απλά δεν μπορεί) είναι μία σκέψη για 2-3 λεπτά. Το θέμα είναι ότι όταν όλη τη χρονιά ο παίκτης δεν είναι στο rotation, δεν μπορείς να τον βάλεις σ' αυτή τη σειρά έστω και για τόσο λίγο. Είναι κρίμα να μην έχει η ομάδα ένα τρίτο γκαρντ, απλώς αξιοπρεπή. Αυτή η έλλειψη θα μας κοστίσει, μάλλον, το F4. Κατά τ' άλλα η ομάδα παίζει με φοβερή αυτοσυγκέντρωση και πίστη στις δυνάμεις της και γι' αυτό ΄χει φτάσει ως εδώ.

      77

      Διαγραφή
  100. Λες ο Σαρας να βαλει τοσα κολλητα τριποντα??? Ο Σαδα να βαλει τοσους ποντους και να κανει το παιχνιδι ης ζωης του???

    Εστιακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Χθες κοπανούσα το κεφάλι μου στο τραπέζι με τους διαιτητές, που ήταν πολύ κακοί και σφύριζαν τα σκριν σε στυλ ρουλέτας, όποτε τους καπνίσει.

    Σήμερα, με μια πιο ψύχραιμη ανάγνωση του παιχνιδιού, πιστεύω οτι οι διαιτητές δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού. Θεωρώ οτι κάνανε λάθη γενικότερα και κατέστρεψαν ένα παιχνίδι που πήγαινε στον πόντο, αλλά δεν θεωρώ οτι έπαιξαν 100-0 την Μπάρτσα, θεωρώ απλώς οτι ήταν κακοί και κάποια απο τα λάθη τους ήταν πολύ καθοριστικά (αποβολή Lasme, αντιαθλητικό στον Gist, φάουλ νωρίτερα του Tomic πάνω στον Gist κλπ).

    Παρ'όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός παρ'ότι του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατι ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μέσα στο γήπεδο της και λύγισε ίσως και άδικα στην παράταση, θεωρώ οτι ο καθοριστικός παράγοντας ήταν άλλος. Αρχικά, σε αυτά τα παιχνίδια ποσοστό κάτω του 75, άντε 70% στις βολές είναι απαγορευτικό.

    Το κυριότερο όμως είναι οτι απο την αρχή της χρονιάς ο Παναθηναϊκός δεν έχει εντάξει στο παιχνίδι του plays ασφαλείας. Ίσως το μοναδικό που να πλησιάζει σε play ασφαλείας να είναι το p'n'r του Διαμαντίδη με τον Lasme όταν αυτό καταλήγει σε alley-oop, κάτι που δοκιμάστηκε επιτυχώς χθες τρείς φορές σε πολύ μικρό διάστημα όταν έσφιξε η άμυνα των Καταλανών.

    Είμαι φαν του Αργύρη και πιστεύω οτι του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την φετινή πορεία της ομάδας και καταλαβαίνω
    την δυσκολία του να εμφανίσεις στην πρώτη σου χρονιά, σε μια ομάδα εντελώς καινούργια αυτοματισμούς, όμως είναι φανερό πως σε αυτό τον τομέα δεν έχει γίνει επαρκώς καλή δουλειά.

    Καλή δουλειά όμως έχει γίνει σε πολλούς άλλους τομείς. Ο Παναθηναϊκός ήταν, όπως σχεδόν πάντα, πάρα πολυ διαβασμένος, επέλεξε σωστά το δηλητήριο του (Χούερτας), περιόρισε όσο μπορούσε τον Τόμιτς, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Λόρμπεκ (που μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε, δεν κατάλαβα καν την παρουσία του στο παρκέ) και δεν άφησε τον Ναβάρο να δώσει show απο μακριά.

    Έβγαλε, σε ένα βαθμό, το κρυφό χαρτί που περιμέναμε με τον Gist, προσπάθησε να εκμεταλευτεί τον Σχορτσανίτη που όμως δεν απέφυγε τα λάθη, πήρε συμμετοχή απο τον Μασιούλις (η οποία συμμετοχή ήταν πολύ χρήσιμη για τη συνέχεια γιατί ο Λιθουανός έδειξε οτι μπορεί να εκθέσει πάρα πολύ την άμυνα της Μπάρτσα) και θεωρώ οτι τα δύο βασικά του προβλήματα χθες ήταν ο Μπράμος και ο Ούκιτς. Ο πρώτος γιατί δεν κατάφερε να βρει ρόλο επιθετικά και ο δεύτερος γιατί ενώ ήταν προφανές οτι μπορούσε όταν η ομάδα κολλούσε να πάρει κάποια drives, τα φοβήθηκε, ίσως γιατί απο νωρίς φάνηκε οτι η Μπάρτσα ήταν προετοιμασμένη για αυτό το play πηγαίνωντας τον απο την αρχή του drive όσο πιο πλάγια γίνεται.

    Τώρα τα άσχημα νέα. Θεωρώ οτι η Μπάρτσα χθες ήταν πολύ κακή. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το αν ήταν σε κακή βραδιά ή ο Παναθηναϊκός την ανάγκασε να είναι τόσο κακή (μάλλον κάπου στη μέση είναι η αλήθεια), όμως είναι δεδομένο οτι η απόδοση της σπάνια θα ξαναείναι τόσο κακή και οτι μπορεί να βελτιώσει σαφώς περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι της απ'ότι ο Παναθηναϊκός.

    Ούτως ή άλλως, για να γίνει η υπέρβαση, χρειάζεται ακριβώς αυτό. Η Μπάρτσα να βρεθεί σε κακές βραδιές και ο Παναθηναϊκός να υπερβεί εαυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μπορεί να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός; Τις επιδόσεις του στις βολές ίσως τις βελτιώσει λίγο, αλλά όχι θεαματικά, το πρόβλημα είναι μόνιμο φέτος. Τα λάθη του Σχορτσανίτη είναι χαρακτηριστικό του παίκτη απο τότε που τον πρωτογνωρίσαμε. Αυτό που μπορεί να βελτιωθεί είναι να βοηθήσει λίγο επιθετικά ο Μπράμος σαν spot shooter, να χτυπήσει λίγο παραπάνω με τον Μασιούλις στο post, να περιορίσει τις ζημιές που έκανε ο Σάδα παρκαρισμένος κάτω απο το καλάθι και να έχει έναν Τσαρτσαρή λιγότερο διστακτικό. Ο Τσαρτσαρής ιδιαίτερα έχει και την ικανότητα και την εμπειρία να πάρει πάνω του κάποια plays και ο ΠΑΟ πρέπει να τιμωρήσει την Μπάρτσα που τον αφήνει προκλητικά μόνο του στο key ή στη γραμμή του 3p. Και κάτι ακόμα, όταν ο Πασκουάλ παίζει με double team πάνω στον χειριστή, διάολε κάποιος παίκτης είναι ακάλυπτος, δείτε το 3ο και 4ο δεκάλεπτο ξανά και παρατηρήστε πόσες φορές αποτυγχάνει ο ΠΑΟ να διαβάσει την άμυνα της Μπάρτσα σε αυτές τις φάσεις. Είμαι σίγουρος οτι αυτό τουλάχιστον το κομμάτι θα το κοιτάξουν στον Παναθηναϊκό.

      Να πω τέλος οτι τα περι Banks και Ξανθόπουλου τη συγκεκριμένη στιγμή είναι μάλλον άτοπα. Τα λίγα λεπτά που ήταν στο παρκέ ο Banks ο ΠΑΟ πήρε το απόλυτο 0 και η Μπάρτσα 10 πόντους με χαρακτηριστική άνεση. Είναι πολύ δύσκολο δυο παίκτες που δεν τους έχει αφομοιώσει όλη τη χρονιά, στη συγκεκριμένη θέση κιόλας να περιμένεις να αποδώσουν νορμάλ σε μια τέτοια σειρά παιχνιδιών.

      Διαγραφή
  102. ΑΗΔΙΑ...................απλα ΑΗΔΙΑ!δεν παει αλλο με τετοιες διαιτησιες σε ολα τα κρισιμα παιχνιδια του παναθηναικου.ετσι και στο βερολινο,ετσι και περυσι με τσσκα,ετσι και με χιμκι για να μην πεσουν στον ιδιο ομιλο βρωμομπαρτσελονα-ρεαλ,ετσι και με τσσκα την προηγουμενη αγωνιστικη και εχουμε και το χθεσινο!!!ΕΛΕΟΣ δλδ...ειμαστε η κορυφαια ομαδα τα τελευταια 15 χρονια,εχουμε εξι ευρωπαικα και μας σφυριζουν με τετοιες ελεεινες διαιτησιες σε ολα τα κρισιμα;;;;;;;;και δεν μιλαμε για 2-3 σφυριγματα,μιλαμε για αθλια διαιτησια σε ολη την διαρκεια του αγωνα!ειναι πολλα τα παιχνιδια και πολυ προκλητικη η αντιμετωπιση για να ειναι τυχαιο ολο αυτο....!και θα συμφωνησω απολυτα με την σκεψη,αν συνεχιστει αυτο και στο επομενο παιχνιδι,να αποσυρθει η ομαδα απο την σειρα!!και μην ακουσω,ειναι λαθος αυτο...λαθος θα ειναι να μην μας σεβονται καθολου και να παμε σαν προβατα επι σφαγη σε καθε κρισιμο παιχνιδι και να μην αντιδραμε κιολας!!!δεν θα μας ριχνει σφαλιαρες ο ρηγας και εμεις θα γυρναμε και το αλλο μαγουλο!!!χαρισμα τους τετοια ευρωλιγκα.....



    Υ.Γ.γουσταρω πολυ ομως οταν ακομα και με κοντρα διαιτησια στο τερμα,χανω για ενα σουτ,ουσιαστικα δικο μου παιχνιδι!δειχνει ποσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ειναι αυτη η ομαδα....αν συνεχισει να παιζει τετοια αμυνα ο παναθηναικος,θα την περασει την μπαρτσελονα....εκτος και αν δεν θελει ο ρηγας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Τα τελευταία 3 παιχνίδια που πήγαν το τελευταίο δίλεπτο στον πόντο,
    με Πανιώνιο, CSKA και Μπάρτσα, τα έχασε και τα 3 ο Παο.
    Και στα 3 διαμαρτύρεται για την διαιτησία, τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε αυτά τα 3 παιχνίδια είχε στο τελευταίο δίλεπτο τον Καπόνο θα τα έπαιρνε και τα 3.

      Διαγραφή
  104. E ρε να μενε ο Σάρας τί ωραία πικ θα έβγαζε με Γκιστ, Λάσμε, Τσαρτσαρή. Τεράστια παικτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Aξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε να δούμε 4/5 ξένους να παίζουν τόσο καλά από την υπερ-ομάδα του 2009. Το έχουμε πει πολλάκις φέτος αλλά είναι καλό να μην το αναφέρουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Κρίμα απλά που δεν είσαι +2 στους Έλληνες.

    Επίσης, με τα αν κανένα άθλημα δεν παίζεται.

    Αυτό με τις βολές είναι να κλαις φέτος. Ότι χάσουμε φέτος θα το χάσουμε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξαιτίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. οσο για το παιχνιδι,ακουω απο πολλους οτι ηταν πολυ κακη η μπαρτσελονα και πολυ καλος ο παναθηναικος,απο που προκυπτει αυτο δλδ;δεν θεωρω οτι ο παναθηναικος εκανε καμια ματσαρα,εχει παιξει αρκετα καλυτερα φετος,οπως με ρεαλ,οπως με εφες...επαιξε πολυ καλη αμυνα ομως,και αν συνεχιστει αυτο του δινω παρα πολλες ελπιδες!οι ισπανοι ειχαν τον ναβαρο με 15 ποντους σχεδον,τον σαρας 11,τον σαντα 13(!),τον τομιτς 13,τον τζαβαι με 9,δλδ μονο ο λορμπεκ δεν επαιξε,αλλα και παλι πηρε ποντους απο αλλους που δεν συνηθιζουν!ο παναθηναικος ειχε λασμε και γκιστ με 14 και οι υπολοιποι λιγα πραγματα,οσον αφορα το σκορ φυσικα...ουτε μασιουλις,ουτε μπραμος,ουτε σοφο,ουτε ουκιτς,ουτε μητσαρας!ηταν διαβασμενος στην αμυνα ομως και χαλασε το παιχνιδι του αντιπαλου,κανοντας τους να ψαχνουν να βρουν σκορ πολλες φορες με ανορθοδοξο τροπο,κατι το οποιο πετυχαν καποιες φορες!την αμυνα αυτη μπορει να την ξαναπαιξει ο παναθηναικος,και εχει αρκετα περιθωρια βελτιωσης στην επιθεση!πιστευω οτι στον επομενο αγωνα θα παρουσιαστει καλυτερος....!
    οσο για την κουραση,νομιζω πιο ευκολα κουραζεται ενας παιχτης που εχει προβληματα τραυματισμων απ'οτι ο διαμαντιδης,νομιζω οτι πιο ευκολα κουραζεται ενας που ειναι 37 χρονων απο καποιον που ειναι 28,οπως ο ουκιτς!ολοι αυτοι επαιξαν τον ιδιο χρονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ Κ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΠΑΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ.
    ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΙΟ ΡΟΣΤΕΡ Κ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Κ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ( ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΧΘΡΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ0

    ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΕΤΙΟΑ ΔΙΑΤΗΣΙΑ ΤΖΙΜΙ;;;
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ο ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΑΡΕ ΤΟΝ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ Κ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!!!

    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ , ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΣ ΜΑΣΤ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΣΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή