Athlenda

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..



Τεράστιο πλήγμα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι θα μπούν στη μάχη των τίτλων χωρίς τον Πιτ Μάικλ που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν εκτιμούν τον «αγώνα» του Σκαριόλο στο Μιλάνο..(?) Οι «Τάρχιλς» του Παρισιού.. Το Hoopfellas κάνει την καθιερωμένη του βόλτα στας Ευρώπας..


Και τώρα τι κάνουμε..?


Μετά από δύο χρόνια η πνευμονική εμβολή ξαναχτυπά τον Πιτ Μάικλ  και το Παλάου Μπλαουγκράνα έχει κλονιστεί για τα καλά, πρώτα από όλα για την υγεία του –φαινομενικά- ατσαλένιου φόργουορντ, ο οποίος κινδύνεψε σοβαρά στην πρώτη του περιπέτεια.  Οι εξετάσεις που βγήκαν από το Hospital de Barcelona έδειξαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και φυσικά ο πολύπειρος Αμερικανός θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πονοκεφαλιάζει καθώς είναι φανερό ότι ο συνεκτικός ιστός της ομάδας δέχεται μεγάλο χτύπημα. Ο Μάικλ  έπαιζε φέτος και πάλι σε επίπεδο «καλύτερου σμολ φόργουορντ» της διοργάνωσης» και αποτελούσε μια από τις ναυαρχίδες του ποστ παιχνιδιού του Πασκουάλ, ενώ η ικανότητα του στο παιχνίδι χωρίς τη μπάλα και στο finishing έδινε πολλούς εύκολους πόντους στους Καταλανούς. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από «συστήματα ασφαλείας» της ομάδας ήταν σχεδιασμένα ώστε να τελειώνουν από τον Μάικλ, ενώ το mentality και κυρίως η σκληράδα και το τραχύ του στυλ (αυτού και του Σάδα) θεωρούνταν αναντικατάστατα στο παιχνίδι των Μπλαουγκράνα. Η Μπαρτσελόνα είναι καλά δουλεμένη ομάδα  αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της θα κλονιστεί χωρίς των Μάικλ και στις δύο πλευρές του παρκέ (έκανε φοβερή αμυντική σεζόν). Ο Πασκουάλ δοκίμασε το Σάββατο στη Σεβίλλη σχήματα με 2 off guard (Ναβάρο-Όλεσον) στα φτερά και φυσικά την  πιο ορθολογική λύση του Ραμπασέδα. Το θετικό είναι ότι στην Ευρωλίγκα έχει και τον Τζοε Ινγκλς, ο οποίος θα είναι αυτός που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος (αν και προσωπικά δε θα μου έκανε έκπληξη να έβγαινε μπροστά ο Ραμπασέδα).. Το θέμα είναι ότι χωρίς τον Μάικλ η φύση της ομάδας δεν είναι η ίδια μιας και η Μπαρτσελόνα γίνεται πιο «περιφερειακή» μετατοπίζοντας λίγο το κέντρο βάρους της που βρισκόταν μέχρι τώρα στην καρδιά του ποστ. Ναι, δύσκολα θα αλλάξει τρόπο επίθεσης (ίσως διαφοροποιηθεί η ανάπτυξη της) αλλά κανείς δε ξέρει εάν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική..

Ντροπή σας..


Κανείς πλέον δεν εκτιμά το «αριστούργημα» του Σέρτζιο Σκαριόλο στο Μιλάνο, με τους οπαδούς να ζητούν ανοικτά πλέον την απομάκρυνση του Ιταλού προπονητή μετά την.. ομελέτα που τους ετοίμασε στο ματς και το οικτρό θέαμα των 30 πρώτων λεπτών. Η διοίκηση έχει δώσει διορία στο ομορφόπαιδο του πάγκου μέχρι το επόμενο ματς, που για κακή του τύχη είναι στη Σαρδηνία (υπάρχει περίπτωση να πάρει η μπάλα και τον Πρόλι..). Βέβαια, τις προηγούμενες δύο φορές που ..έφευγε, η ομάδα απάντησε με σπουδαίες νίκες και ο Σκαριόλο παρέμεινε. Πρώτο φαβορί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είναι άνθρωπος της ομάδας και λατρεύεται στην πόλη. Έχουμε γράψει για αυτόν στο Hoopfellas παλιότερα όταν αναλάμβανε την Μπενετόν. Άσχετα με τις προπονητικές περγαμηνές. Θεωρώ ότι με μια τέτοια αλλαγή νωρίτερα  στη σεζόν το τραίνο μπορεί να είχε αλλάξει πορεία (βλ. Τάμπακ-Κάχα).

Παραμάζωμα ο Τρινκιέρι..


Μετά τη «τραγωδία» (δε μου’ρχεται κάτι άλλο..) με την Μπεσίκτας και το γενικότερα κακό perfgormance της Μοντεπάσκι τον τελευταίο καιρό, υπήρχε ένα κλίμα ότι οι πρωταθλητές θα μπούν τη Δευτέρα στο ντέρμπι με την Καντού και θα πάρουν παραμάζωμα τους Λομβαρδούς.  Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι και τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, δε θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «παραμάζωμα» γιατί αυτό που συνέβαινε στην ομάδα του Τρινκιέρι έμοιαζε περισσότερο με βασανισμό από τα SS.. Με πολύ πιεστική άμυνα, τον Μπράουν σεληνιασμένο να παίζει λες και θέλει να αποδείξει κάτι και έξτρα παίκτη τον Όρτνερ στο ζωγραφιστό, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο στο +25, έχοντας δεχτεί μόλις 21 πόντους.. Φυσικά στην 4η περίοδο έπαθαν το συνήθες μπλακ άουτ, με την Καντού να γράφει σκορ 9-25, μέχρι να «χαμηλώσει» ο Μπάνκι το σχήμα (Μος «4», δύο πόιντ) και να καθαρίσει το παιχνίδι. Το άσχημο είναι ότι από το παιχνίδι η Σιένα αποκόμισε δύο πολύ βασικά προβλήματα καθώς έχει τραυματίες τους Χάκετ (πάλι..) και Τζάνινγκ. Ο πιο καυτός παίκτης της Καντού εδώ και πολύ καιρό (και ένας εκ τους καλύτερους παίκτες της Lega A) Πιέτρο Αραντόρι, έμεινε στο 0 (0/5σ.) απέναντι στη πρώην ομάδα του. Στη Τοσκάνη υπάρχει η αίσθηση ότι η Μοντεπάσκι μπορεί να πάρει σε ένα κατάμεστο γήπεδο τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως  εάν δεν αναρρώσουν οι τραυματίες, το ροτέησιον στο μπακόρτ θα είναι υπερβολικά «ρηχό» για να γίνονται τέτοιες σκέψεις..

Απλά Μπράιαν Ντάνστον..


Έχει τρελάνει πολύ κόσμο φέτος ο Μπράιαν Ντάνστον και φυσικά η Βαρέζε του Βτούτσι, η οποία μετά την ήττα της Σάσσαρι είναι και πάλι μόνη πρώτη. Ο πρώην σέντερ του Άρη έκανε γιο-γιο τη φροντλάιν της Ρέτζιο Εμίλια, η οποία είχε φανερό πρόβλημα στο να τον «ματσάρει», γράφοντας 22π. με 7/11 2π. και 8/10 προσωπικές. Όχι ο Ντάνστον δεν έχει μετατραπεί ξαφνικά σε ..Ολάζουγιον, όμως είναι φανερό ότι το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και το αγωνιστικό στυλ του Βιτούτσι (και η φύση της Lega A θα προσθέσω..) του πάει με χίλια. Γρήγορο μπάσκετ, χαμηλές lineups, 4 παίκτες που παίζουν με πρόσωπο, σωστό spacing με τον προπονητή του να βάζει ακριβώς εδώ, τα γρήγορα πόδια, τα πολύ καλά χέρια και τα δυνατά σκριν του Ντάνστον, ο οποίος φέτος έχει βαρεθεί να κρεμιέται από τα καλάθια της Lega A. Kαλή εμφάνιση και από τον Ντούσαν Σάκοτα (13π. 4/7 3π.) ο οποίος έχει μερίδιο στην ..επιτυχία του Ντάνστον καθώς παίζει με επιτυχία τον ρόλο του stretch-4 (44.6% 3π.)

Και τα ρέστα δικά σου..


Με ..κατοστάρικα υποδέχθηκαν τον Αταμάν οι οπαδοί της Μπείκτας στο ντέρμπι της Πόλης με τη Γαλατάσαράι, με τον Τούρκο προπονητή να μη το ..παίρνει και πολύ σαν χιούμορ, αφού στις δηλώσεις του φάνηκε αρκετά πειραγμένος, ειδικά μετά την περυσινή σεζόν που είχε με τους «αετούς». Παίκτης κλειδί για τους νικητές ο Μίλαν Μάτσβαν, ο οποίος μπορεί και φέτος να έχει πολλά «πάνω-κάτω» στην απόδοση του, αλλά στο καλό του βράδυ δίνει άλλη διάσταση στη φροντκόρτ της Γαλατά, η οποία σκαρφαλώσει στην κορυφή της TBL (20-3). Για κάποιο λόγο πάντως, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο 23χρονος φόργουορντ-σέντερ, θα ήταν σούπερ αντί του, πιο βαρύ, Πλάνινιτς, στη Μακάμπι του Μπλάτ η οποία τον έκανε στην άκρη  μάλλον επιδεικτικά (μη ξεχνάμε, 5ετές αξίας 3,5εκ. του είχε κάνει..) Μπορούσε να τον είχε δουλέψει λίγο περισσότερο από τη στιγμή που επένδυσε τόσο πάνω του..

«Τάρχιλς» στο Παρίσι..


Η Παρί συνεχίζει την παράδοση των Τάρχιλς  με τον κόουτς Ντενίς (και τον δικό μας Ρόνυ Στιούαρτ σαν Sports director) να προσθέτει τον Σον Μέη δίπλα στον Τζαβάντ Ουίλιαμς. Οι δύο Αμερικανοί κάνουν πραγματικά «παπάδες» στο Παρίσι και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πίσω θα βρισκόντουσαν οι «πρωτευουσιάνοι» χωρίς τους δύο Τάρχιλς..  Ο Μεη (18.7π.-8.0 ριμπ.-2.0 τελικές, 61% 2π.) και ο Ουίλιαμς (17.0π.-5.3 ριμπ.-2.0 τελικές-1.6 κλεψ.  49.5% 2π.) έκαναν σμπαράλια την ουραγό Μπουλαζάκ του Άλεξ Άκερ (16π.-5ριμπ.) τελειώνοντας το παιχνίδι με συνολικά 45 πόντους (15/21σ.) και 23 ριμπάουντς.. Μη ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Ντενίς είχε στην ομάδα –εκτός του Ουίλιαμς- και άλλον Ταρ Χιλ, τον Ντέρικ Νοέλ, ενώ φέτος και ο σουίνγκμαν  Τζούλιους Χοτζ (17π. 8/9σ. καλός και αυτός) έχει φοιτήσει στην Βόρεια Καρολίνα, αλλά στο North Carolina State.. Η Παρί έφτασε στο 13-11 και μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των πλέη-οφς..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274





43 σχόλια:

  1. Ρε Jim, θέλω να μου πεις πόσες ώρες βλέπεις ή ασχολείσαι με το μπάσκετ ημερησίως. Δεν μπορώ να φανταστώ. Basketaholic... στην κυριολεξία.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανερό ότι η ενασχόληση του Τζιμ με το μπάσκετ είναι σε κάποιο βαθμό λίγο ή πολύ επαγγελματική, χωρίς βεβαίως αυτό να είναι κάτι το μεμπτό.

      Προσωπικά πιστεύω ότι έχει σχέση με τη "αγορά" του μπάσκετ, δηλαδή αντιπροσώπευση παικτών, προπονητών, κλπ.
      Αν το θέλει ο ίδιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

      geof

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδιά.. Εντάξει, οι ώρες είναι πολλές και "παίζουν" αναλόγως τις υποχρεώσεις. Έχω πεί ότι η σχέση μου με το μπάσκετ είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματική..

      Διαγραφή
    3. ρε jim μηπως εισαι ο ομπραντοβιτς???

      Διαγραφή
  2. Κάτι τέτοια σου μας φτιάχνουν Τζιμ. Φοβερό άρθρο. Περί Ντάνστον και Ιταλικού μπάσκετ: Αυτό το στυλ με τους ελαφρείς σέντερ και τα στρετς 4άρια το παίζουν πάρα πολλοί πλέον στην Μπότα. Δες και Σάσσαρι (με Ίσλεϊ και Ινιέρσκι), Ρόμα (με Λαβάλ και Ντατόμε), Καντού (με Τάιους/Κουζίν (που παρά τον όγκο του παίζει πολύ π'ν'ρ) και Λούνεν), και Πρίντιζι (με Σέντρικ Σίμονς και ελαφρά τεσάρια). Μοναδική ομάδα κορυφής που δεν το έχει αυτό το στυλ; Μα φυσικά η Μιλάνο, με βαριά σχετικά σέντερ (Μπουρου-Ραντόσεβιτς) και τεσάρια που δεν είναι καθαρά στρετς (Φώτση-Μέλι). Μήπως τελικά η Μιλάνο δεν είναι τόσο κακή ομάδα αλλά παίζει σε λάθος πρωτάθλημα; (έμμεση προσπάθεια να δικαιολογήσω και τον Σκαριόλο, που να πω την αλήθεια τον συμπαθώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, φίλε Απεργοσπάστη (δεν πιστεύα ποτέ ότι θα απευθύνω μια τέτοια προσφώνηση , αλλά χαλάλι σου, μια και το ψευδώνυμό σου κάνει όντως γκελ). Η αλήθεια είναι ότι ο Σκαριόλο δεν δικαιολογείται με τίποτα: έχουν περάσει ποοολά χρονια από την τελευταία φορά που παρουσίασε κάτι αξιόλογο. Φέτος με υλικό που φύσαγε εχει μια ομάδα ορισμό του underachiever, ενώ κατάφερε να θάψει έναν σούπερ μοντέρνο παίκτη σαν τον Χέντριξ και να καταστρέψει το μυαλό του εγκεφαλικότερου Αμερικανού πόιντ στην Ευρώπη (Κουκ).

      Για τα τεσσάρια ήθελα να πω, νομίζω ότι εμπίπτουν στην έννοια stretch-4, μιας και η κύρια επιθετική τους συνεισφορά είναι το μακρινό σουτ εν στάσει (ή και πικ εν ποπ ενίοτε, κυρίως ο Φώτσης). Κανένας από τους δύο δεν διακρίνεται για τη δουλειά του στο ποστ (ο Ζοτς έλεγε για τον Αντωνάκη ότι είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να κάνει με τίποτα ως παίκτης) και γράφουν πόντους από κοντά κυρίως με φόλοου ή από κανένα κόψιμο προς το ζωγραφιστό.

      Αυτό ίσως που τους διαφοροποιεί από το "αρχετυπικό" στρετς 4άρι είναι το μπόι τους (2.09 ο Φώτσης, 2.06 ο Μέλι) που στη σύγχρονη εποχή είναι ό,τι πρέπει για σέντερ.

      Όσο για τον Μπουρούση μπορεί να είναι 2.14 (άσχετα που το κρύβει), αλλά βαρύ σέντερ δεν τον λες. Ποτέ του δεν ήθελε να παίζει ρόλο κλασικού σέντερ (με πλάτη κλπ), αντίθετα πάντα ψάχνει τα τρίποντα, ενώ του αρέσει και να βάζει την μπάλα κάτω. Για το μπόι του δεν έχει και άσχημη ντρίμπλα, απλώς οι σύγχρονες απαιτήσεις του παιχνιδιού δεν του επιτρέπουν να είναι το 4-5άρι που ονειρευόταν (κάτι σαν τον Ντ.Άντερσεν π.χ.). Στην Εθνική του 2011 ήταν πιο "σέντερ" από ποτέ, στην Εθνική του 2010 (πικρές μέρες...) ήταν κάτι σαν stretch-5.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός ο Απεργοσπάστης. Αν και για το Μιλάνο θα συμφωνήσω με τον δικτάτορα.. Το Μιλάνο έχει ψηλότερα κορμιά (αρκετά πάνω από τον μ.ο.), όχι "βαριά" φροντκορτ. Η Lega A έχει τελείως διαφορετική φύση από π.χ. την Α1. Πιό γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, περισσότεροι κοντά στα αμερικανικά πρότυπα (όχι απαραίτητα καλό..)λιγότερο physical σαφώς.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ και τους δυο σας. Όντως και ο Φώτσης και ο Μέλι θα μπορούσαν να θεωρήθουν στρετς-4, αλλά πάντως αυτό σίγουρα δεν τους βγαίνει όταν παίζουν μαζί με τον Μπουρούση. Σίγουρα το φροντ-κορτ του Μιλάνο δεν έχει το στυλ των δυάδων που παρουσίασα πιο πάνω, οπότε ίσως όντως να φταίει η χημεία που δίνει ο προπονητής. Τζιμ, σχετικά με την Ιταλική λίγκα, η ομοιομορφία του παιχνιδιού είναι απίστευτη. Στο τοπ 10 κάθε βδομάδας, 5-6 φάσεις είναι πάντα κάρφωμα ενός ελαφρού σέντερ μετά από άλεϊ ουπ ή πάσα σε π'ν'ρ. Το ίδιο πράγμα συνεχώς. Είναι η πιο αμφίρροπη από τις μεγάλες λίγκες πάντως, και η μοναδική που θα έχει πραγματικά απρόβλεπτα πλέι οφ. Όπως έχει σήμερα, 6 ομάδες πάνε για τίτλο.

      Διαγραφή
    4. θα μιλησω για την μιλανο, μιας κ δεν παρακολουθω ιταλικο πρωταθλημα, ξερω τι συμβαινει αλλα μεχρι εκει. Τα ψηλα κορμια που λετε δεν ειναι απαραιτητα κακο, σου δινουν επιλογες κ ειδικα παιχτες σαν τον Μπουρουση, ο οποιος εχει βελτιωσει πολυ το ποστ παιχνιδι του κ γενικα παιζει πλεον πιο πολυ οπως θα επρεπε (προσωπικη αποψη, σιχαινομαι τα συνεχομενα 3ποντα απο τα 5αρια) ειναι θεμα σκαριολο ξεκαθαρα

      Διαγραφή
  3. Mόνο εδώ τέτοια ταξιδιάρικα άρθρα. Θέλω να δω την Μπαρτσελόνα χωρίς Μάικλ και ενδεχομένως Ναβάρο σε κάποιο κρίσιμο ματς. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη.

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Μπου.. Θεωρώ ότι δημιουργείται η ανάγκη για περισσότερα λεπτά στο παρκέ του Ναβάρο.

      Διαγραφή
  4. Ας μη γελιόμαστε η ευκαιρία για τον ΠΑΟ σε περίπτωση διασταύρωσης είναι μεγάλη παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανεμορφο.. οτι εψαχνα να διαβασω τα βρηκα εδω μαζεμενα.
    Σιεννα, δν ειναι γριφος, ειναι απλη εξισωση , αν δν μπουνε τα τριποντα τελος!!
    Πιτ μαικλ :μεγαλο κριμα, φετος λογικα ηταν η τελευταια του χρονια και αξιζε κατι καλητερο. Αν τυχον η μπαρτσα παιξει με παο τοτε θα ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα για τους τελευταιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim αν μπορεις μπορεις να μας πεις πανω κατω την βαθμολογια στην ιταλια (τους 5 πρωτους και που ειναι η σιενα και η αρμανι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. jim πιστευεις οτι ο ντανστον η ο λαβαλ της ρομα μπορουν να παρουν τη θεση του παουελ το καλοκαιρι και να καλυψουν τα οσο προσεφερε ο ντορσει στον ολυμπιακο???θεωρεις οτι θα μπορουσαν να σταθουν στο κορυφαιο επιπεδο???
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ρίσκο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Καλοί παίκτες, ο Λαβάλ είναι "σκύλος" στο ριμπάουντ και ο Ντάνστον έχει εξαιρετικό timing στο μπλοκ αλλά αυτό που είδες πέρυσι από τον Ντόρσεη αμφιβάλλω ότι μπορεί να το προσφέρει και ο ίδιος ο Ντόρσεη..

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίο θέμα, μου θύμισε τις πίσω σελίδες του προ 20ετίας παλιού, καλού «Τρίποντου» για να δούμε τι έκαναν ο Σάκλεφορντ κι ο Στάνλεϊ Ρόμπερτς. Ιδέα: θα μπορούσες να καθιερώσεις ένα μικρό review της ευρωπαϊκής δράσης κάθε Δευτέρα ή Τρίτη. Με λίγα σχόλια και καλά, όπως το σημερινό. Γιατί τότε που βασίλευε το «Τρίποντο» δεν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε ευρωπαϊκά ματς, σήμερα πάλι δεν προλαβαίνουμε…
    - Μπαρτσελόνα: τα δεδομένα αλλάζουν χωρίς Μάικλ, που έκανε σεζόν καλύτερη κι από το 2010, όταν το σήκωσε. Πλέον η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι φαβορί. Με όποιον κι αν παίξει, θα είναι 50-50. Και μια σκέψη που φαντάζομαι πολλοί έκαναν βλέποντας τέτοιες εμφανίσεις από έναν 35χρονο φέτος: σαν να το παράκανε εις βάρος της υγείας του (η σχέση της Μπάρτσα με τον Φουέντες δεν είναι καινούρια)…
    - ο Σκαριόλο είναι ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς του 21ου αιώνα. Για να τον πεις άσχετο πρέπει να είσαι ημιμαθής, γιατί έχει επιτυχίες. Με τη Σκαβολίνι πήρε πρωτάθλημα 29 ετών, με τη Μάλαγα έγραψε ιστορία. Αλλά μοιάζει να έχει παρατήσει το μπάσκετ. Ο δε Αρμάνι μάλλον θα πρέπει να αλλάξει συνεργάτες…
    - Έχω δει αρκετό Άρη από κοντά τα τελευταία δύο χρόνια. Οι άνθρωποι πραγματοποιούσαν χωρίς να το γνωρίζουν τα πιο ενδιαφέροντα μπασκετικά πειράματα. Ο Ντάνστον ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσπεκτ, αλλά όχι μόνο αυτός. Βλέπε Πι Τζέι Τάκερ, Μάλντροου, Ντόμινικ Τζέιμς, Κερούς, Μαυραειδή. Για να μη θυμηθώ Μπόμπι Μπράουν…
    - Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Μάτσβαν, από την εποχή που έπαιζε στα ίσα με τον Κουφό σε επίπεδο νέων. Μια χαρά λύση είναι και για τις δυο θέσεις των ψηλών, με μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο. Σίγουρα για καλύτερη ομάδα από τη Γαλατά.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim πολύ ωραίο άρθρο! Προσωπικά αυτά τα άρθρα που αναφέρονται στα άλλα πρωταθλήματα ή σε παίκτες που εντυπωσιάζουν ή αποτελούν prospects είναι τα αγαπημένα μου! Παρόμοια σκέψη με το φίλο πιο πάνω,για τους ξένους που έχουν περάσει από Άρη έκανα και εγώ! Υπάρχουν και άλλοι όπως ο Ααρον Μάιλς ας πούμε! Γενικά από την Ελλάδα, παρότι σε όλες τις ομάδες, πλην του διδύμου, δε ρεει το χρήμα, έχουν περάσει διαμαντάκια!
    Κλείνοντας να ρίξω και μια ιδέα: όποτε μπορέσεις δε γράφεις ένα άρθρο για παίκτες που εντυπωσίασαν ή έστω άφησαν υποσχέσεις φέτος ή τα τελευταία π.χ 2 χρόνια στα ευρωπαικά πρωταθλήματα! Εκτός της Ιταλίας ένα πρωτάθλημα σχετικά άγνωστο στο οποίο αγωνίζοντες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Αμερικανών είναι νομίζω της Ουκρανίας!
    Σόρι για το μακροσκελές του σχολίου...


    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=_nWwvJd-9hA

    μετα το 4:30 δινει ρεσιταλ για τον σκαριολο ο συριγος και πραγματικα εξηγει τον λογο που ειναι προπονητης στην αρμανι..... παντως ολο το βιντεο ειναι φοβερο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γρήγορα αντανακλαστικά ο τζιμ να καλύψει τον τραυματισμό που αλλάζει τις ισορροπίες στο ευρωπαικό μπάσκετ.Μαζί με τον τόμιτς(που είχε δώσει την ένεση φρεσκάδας που χρειαζόταν σε σχέση με πέρσι στη φροντλάιν) ο μάικλ ήταν ο πιο καθοριστικός παίκτης της μπάρτσα,καθώς κάλυπτε σε λεπτά όλο το 3,έπαιζε εξαιρετική άμυνα κλείνοντας κάθε διάδρομο προς τα αντίπαλα καλάθια,όχι φυσικά με άμυνα above the rim,αλλά με τις φοβερές τοποθετήσεις του απέναντι στους προσωπικούς αντιπάλους.Έπαιρνε σταθερές επιθέσεις στην επίθεση στο πόστ,σούταρε με καλά ποσοστά αλλά έκανε το κυριότερο όλων:την μπάρτσα πιο αξιόπιστη ομάδα στην ευρώπη στη φετινή ανταγωνιστική διοργάνωση.Με τη φοβερή κίνηση του χωρίς τη μπάλα,έκανε όλη την επίθεση της μπάρτσα να κινείται ενώ έδινε φοβερές εναλλακτικές και επιλογές στα πικ ν ρολ,με το τριγωνάκι που έκαναν οι καταλανοί μετά την πάσα του ψηλού στον αμερικανό ύστερα από πικ'ν'ρολ.Επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις στα πιο κρίσιμα ματς..clutch performer...
    Πλέον αλλάζουν όλα,κι αν υπήρχε ένα κάτι σαν σιγουράκι για φάιναλ4 και γενικά να ακουμπήσεις πάνω του,δύσκολο με το κενό που μένει.Η μπάρτσα είχε καλό βάθος από πλευράς συμμετοχής παικτών ενεργά στο παιχνίδι της αλλά στο θέμα 11ου,12ου,13ου παίκτη δεν ισχύει το ίδιο.Θα εκτιμούσα την άποψη σου τζιμ για τον ινγκλς που θα είναι βαρόμετρο στη συνέχεια,να μας πεις τι περιμένεις από αυτόν μιας και δεν τον ξέρουμε τόσο καλά εμείς,φυσικά σε σχέση με σένα.
    Πλήρης απαξίωση του κόουτς σκαριόλο...Δε φτάνει που πήρε μια ομαδούλα με κάτι παιδαρέλια και την έχει 6η στο ιταλικό πρωτάθλημα,έχουν και παράπονο οι Ιταλοί...τι να πείς???...
    Περίμενα και αναφορά στην Ιγκοκέα μετά τον τίτλο,ωραία ομάδα ακούγεται από όσα έχω διαβάσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δ.ΑΛΕΞ.δεν ξέρω ποιος είναι ο Φουέντες,σαν γιατρός όμως σου λέω ότι η είδηση της 2ης πνευμ.εμβολής σε 3χρόνια στον 35χρονο σπουδαίο Πιτ Μαικλ "μυρίζει"τεστοστερόνη και αναβολικά στεροειδή...Πραγματικά κρίμα...
    Victor Oladipo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χωρίς να ξέρω τίποτα περί ντόπας... είχα πριν ένα μήνα αυτή την κουβέντα με έναν φίλο... πως γίνεται αυτός ο παίχτης στα 35 να βγάζει αυτή την ενέργεια και με τέτοια διάρκεια... όπως και να έχει περαστικά να είναι... ( έχω αρχίσει και αγχώνομαι γιατί είναι 34 και ο Κωστάκης και περνάει και αυτός τη δεύτερη νιότη τελευταία :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eδώ έβαζε κάτω τον 22χρονο φουλ από ενέργεια παπανικολάου..ο 35άρης.Κι εμένα με είχε παραξενέψει πολύ...αν όντως ήταν έτσι δεν είναι και κρίμα..

      Διαγραφή
    2. ο τσαρτσα κανει τα απλα, αν θυμασαι αυτα π κανει τωρα δν ειναι τπτ σε οτι εκανε πριν... εχει ταλαιπωρηθει πολυ απο τραυματισμους και δν μπορουσε να δειξει αυτα που μπορουσε.

      Διαγραφή
    3. dimitris τετοιες σκεψεις σαν και εσενα κανουν καποιοι και βγαινουν οι λεγομενες φημες.Ο Τσαρτσαρης δεν κανει τιποτα το ιδιαιτερο, ουτε πηδαει στον ουρανο για ριμπαουντ ουτε κανει τις ταπες που εκανε καποτε,τα βασικα που κανει ομως τα κανει σωστα οπως λεει ο chris nas.

      Διαγραφή
    4. για τον Τσαρτσαρή προφανώς έκανα πλάκα επειδή έχει ξανανιώσει... συγνώμη προκαταβολικά αν βγούνε φήμες ανώνυμε

      Διαγραφή
  14. to kalo einia toellhiko prwta8lima apokta kuros me thn eleush kapoion gnwstwn toul se osou asxolountai me to nba paiktwn...dhladh solomon alabi ston ikaro kai gabe pruitt sto re8umno..8elw na dw poso akoma 8a enisxu8ei i re8umnara mas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ ενδιαφερον αρθρο τζιμ, λογο υποχρεωσεων δεν εχω καταφερει να παρω μερος στις τελευταιες συζητησσεις αλλα σας διαβαζω ανελλιπως :). Για το μιλανο ειπα 2 πραγματα παραπανω, σιενα με τον τροπο που εχει αποφασισει να παιζει ειναι λογικο να εχει σκαμπανεβασματα αλλα μην ξεχναμε οτι τον τελευταιο καιρο ταλαιπωρηθηκε κ απο τραυματισμους κ επηρεασαν την φορμα της.

    Πολυ κριμα για τον πιτ μαικλ κ την μπαρτσελονα, ελπιζω το παιδι να επανελθει γρηγορα κ δυνατος, τωρα στα της μπαρτσα ο μαικλ θα ειναι τεραστια απωλεια για ολα οσα ανεφερες κ γενικα πλεον γινεται μια ομαδα πιο ευκολα αντιμετωπισημη αλλα κακα τα ψεματα παραμενει ενα απο τα φαβορι, το ροστερ κ το βαθος της ειναι εξαιρετκο κακα τα ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλους.
    Ο τραυματισμός του Μάικλ αλλάζει ριζικά τα δεδομένα όσον αφορά στις πιθανότητες-δυνατότητες των ομάδων για τον τίτλο. Η Μπάρτσα μέχρι πρότινος φάνταζε ως ακλόνητο φαβορί γιατί η εικόνα της στην Ευρωλίγκα ήταν μακράν η καλύτερη. Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μένει να δούμε πώς θα απορροφήσει τις επιπτώσεις της απώλειας του Μάικλ και πόσο αυτή θα επηρεάσει τη χημεία της ομάδας. Ο Ίγκλις είναι άλλου τύπου παίκτης και σίγουρα υπολείπεται σε ποιότητα. Ο Ραμπασέδα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί σ’ αυτήν την φάση της χρονιάς με τα κρίσιμα παιχνίδια να έρχονται σύντομα. Θα δούμε, πιθανώς, σχήματα με 3 γκάρντ και τους Ναβάρο-Σάρας στα φτερά αλλά για περιορισμένα κομμάτια παιχνιδιών καθώς αυτό το σχήμα θα υστερεί υπερβολικά στην άμυνα. Άρα, όσοι παίξουν play-off έχουν τις πιθανότητές τους και μπορούν να ονειρεύονται τον τίτλο. Στα δικά μου μάτια, έχει ένα μικρό προβάδισμα η ΤΣΣΚΑ για πολλούς και διάφορους λόγους, χωρίς αυτό να την καθιστά σούπερ φαβορί. Η πρόβλεψή μου για τα play-off, ελαφρώς παραλλαγμένη με αυτή πριν από μερικές εβδομάδες :
    (E1 ) CSKA Moscow – (F4) Maccabi Electra
    (E2) Real Madrid – (F3) BC Khimki MR
    (E3) Anadolu Efes Istanbul – (F2) Olympiacos Piraeus
    (E4) Panathinaikos Athens – (F1) Barcelona Regal

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με την ευραιρία που μου δίνει το πολύ ωραίο άρθρο, θα ήθελα να ρωτίσω τζιμ και αγαπητοί hoopfellas με ποια σειρά κατατάσσονται για σας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα-Τουρκία, Ρωσία

      Διαγραφή
    2. Ισπανία
      Τουρκία
      Ρωσία
      Ιταλία
      Ελλάδα
      Γερμανία
      Γαλλία

      Έβαλα μόνο τα εθνικά, όχι βαλτική κλπ..

      Τζιμ είσαι γκουρού, συνέχισε έτσι!

      Χρήστος Μ.

      Διαγραφή
    3. Ωραίος, Τάκη. Γουστάρω να ανοίγεται θέμα μέσα στο θέμα.

      Το ερώτημα μπορεί να έχει διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με το κριτήριο που βαρύνει περισσότερο: γενικό μπασκετικό επίπεδο, κυρίαρχο στυλ παιχνιδιού, ανταγωνισμός, οργάνωση-αξιοπιστία λίγκας, "περιτύλιγμα" προϊόντος, μέσο μπάτζετ ομάδων, προσέλευση θεατών και άλλα πολλά. Στην Ελλάδα π.χ. είμαστε πολύ μπροστά σε επίπεδο τακτικής (know how που λέει ο Πεδουλάκης), αλλά η εικόνα των γηπέδων μας είναι αποκαρδιωτική: γυμνά τσιμέντα, κρύο, κάπνα, χουλιγκαναριό κλπ. Αντίστοιχα, στη Γερμανία ίσως να παίζεται λιγότερο ενδιαφέρον μπάσκετ (αν και αυτό όλο και αλλάζει), αλλά το γύρω-γύρω είναι απείρως ανώτερο.

      Τώρα, στο παρασύνθημα... 1. Ισπανία 2.VTB 3.Ιταλία 4.Τουρκία 5.Γερμανία 6.Γαλλία 7.Αδριατική 8.Ελλάς και μετά το χάος.

      Εννοείται ότι έβαλα στη λίστα τις πολυεθνικές λίγκες που είναι η ΜΟΝΗ λύση για να διασωθεί το άθλημα στις μικρές ή φτωχές, αλλά κάργα μπασκετικές χώρες. Το άνοιγμα της αγοράς είναι must, λίγκες σαν τη δική μας είναι πια θνησιγενείς και χρειάζονται τολμηρές κινήσεις. Εμείς έχουμε μείνει εκτός Αδριατικής και δεν έχουμε πολλές δυνατότητες ελιγμών, κυρίως για λόγους γεωγραφίας-πολιτικής. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ψήφιζα αναφανδόν υπέρ μιας λίγκας από Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ και ενδεχομένως 1-2 αραβικές χώρες της Μεσογείου (Λίβανο, Αίγυπτο;). Χλωμό;

      Shaddamn

      Διαγραφή
    4. Ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Ευχαριστώ πολύ παίδια. Shaddamn να 'σαι καλά. Jim θα ήθελα να ακούσω και την δική σου θέση, περισσότερο για το μπασκετικό που με ενδιαφέρει και λιγότερο για το εμπορικό της υπόθεσης.

      Τάκης

      Διαγραφή
  18. Και ο Κόμπε νιώθει πλέον το μούσι του Ντιρκ να ξύνει το κεφάλι του. Χρειαζόμαστε άρθρο για τις τελευταίες μάχες που καθορίζουν το 6-8 της Δύσης.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  19. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Θα ήταν καλό αν μπορούσε βέβαια λόγω χρόνου ο συντάκτης να γίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη με μια ανασκόπηση των πρωταθλημάτων. Πολύ σημαντικό να υπάρχει αναφορά στο Ρωσικό πρωτάθλημα, την Βαλτική Λίγκα αλλά και το Γερμανικό.
    Ορισμένες παρατηρήσεις αν και είναι νωρίς βέβαια αναφορικά με τις ομάδες που μετέχουν στην Ευρωλίγκα...
    Είναι εξωφρενικό να μετέχουν μόλις δύο ομάδες από τη Ρωσία η Κίμκι μάλιστα επειδή κέρδισε το Eurocup. Υπάρχουν ομαδάρες όπως η Λοκομοτιβ και η Σπαρτάκ Μόσχας που θα έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την α΄φάση αλλά και το ΤOP 16.
    Επίσης κατά την άποψη μου είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή δύο γαλλικών ομάδων. ΟΚ μικρής δυναμικότητας αλλά μαχητικές ομάδες που προσφέρουν θέαμα και τις παρακολουθεί και ο κόσμος (θυμάμαι το 2009 σε ένα αφιέρωμα του Γ. Ψαράκη για το All star basket για τα εισιτήρια στην Ευρώπη η Α2 της Γαλλίας είχε πολύ περισσότερα από τη δική μας Α1).
    Απαραίτητη και η συμμετοχή μιας τουλάχιστον Ουκρανικής ομάδας. Ντόνετσκ και Μπουντιβέλνικ έχουν πολύ καλό υλικό...
    Αγνωστες οι βουλές όμως του Μπερτομέου που φαίνεται να ενδιαφέρετε μόνο για τα μπικικίνια

    GREENRED CHANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε λίγο θα ανέβει ανάρτηση. Νομίζω αρκετά ενδιαφέρουσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Nα περιμένω ή να πέσω για ύπνο? Έχω και σχολή αύριο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή