Athlenda

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ..



Ολυμπιακός και Μοντεπάσκι δίνουν αύριο στην Παλαέστρα το «ματς της χρονιάς». Τα 40 αυτά λεπτά θα καθορίσουν το μέλλον των δύο ομάδων στη διοργάνωση. Το Hoopfellas κυκλώνει τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι των Illuminati του Μπάνκι..



Σε κακό φεγγάρι η πρωταθλήτρια της γειτονικής χώρας, ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Παγίδα το -24 με τη Ρόμα στη Lega A, αδιαμφισβήτητα όμως τα προβλήματα τραυματισμών έχουν επηρεάσει πολύ τη Μοντεπάσκι. Με το θάρρος που μας δίνει το γεγονός ότι παρακολουθούμε χρόνια τώρα το 80% των παιχνιδιών που συνολικά δίνει η Ιταλική ομάδα (στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο..) στεκόμαστε σε μερικά σημαντικά, με βάση το μομέντουμ πάντα, σημεία..


Μοντεπάσκι είναι «άλλη» ομάδα χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ. Όχι ή «ίδια», «ά λ λ η».. Ο συνεκτικός ιστός της ομάδας έχει δεχθεί ισχυρό χτύπημα μετά τον τραυματισμό του 25χρονου διεθνή κόμπο, ο οποίος έπαιζε άψογα τον ρόλο του εξισορροπιστή στην περιφέρεια του Μπάνκι. Ο Χάκετ ήταν σε ..αγρία κατάσταση το τελευταίο δίμηνο μετρώντας σχεδόν 12 π.μ.ο. και πάνω από 3 τελικές ανά παιχνίδι. Μιλάμε για τον ίσως πιο σκληροτράχηλο Ιταλό περιφερειακό, ο οποίος μαζί με τον Μος διατηρούν το bad boy αμυντικό παρελθόν της Σιένα ζωντανό, όσο είναι βέβαια δυνατόν με τον τρόπο που αγωνίζεται η φετινή ομάδα.  Ο Χάκετ βγαίνει από τον πάγκο, «γράφοντας» λεπτά είτε στο «1» αντί του Μπράουν είτε στο «2» δίπλα, σχήμα με το οποίο ο Μπάνκι τελειώνει τα κλειστά παιχνίδια. Έχει περάσει σε άλλο επίπεδο φέτος, δουλεύοντας πολύ το σουτ του με συνέπεια όχι μόνο να σουτάρει αξιόπιστα από μακριά αλλά να παίρνει, με τεράστια αυτοπεποίθηση, κρίσιμα σουτ με ευτυχή συνήθως κατάληξη.


 Έχει μεγάλη καρδιά (το βασικό ατού του) και το drive του έχει «ψηλώσει» πολύ το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Μπάνκι. Πέρα από αυτό έχει μέγεθος και αποτελεί «εργαλείο» στην περιφερειακή άμυνα δίνοντας την επιλογή του switch στον προπονητή του. Οι περισσότεροι θα θυμάστε τη δήλωση του εν μέσω εκείνου του κουραστικού νταλαβεριού του Σαμπατίνι με τον Κόμπι και τα υπέρογκα ποσά που πρότεινε ο Ιταλός στον αστέρα των Λέηκερς εν μέσω κρίσης, με τον τότε παίκτη της Σκαβολίνι να δηλώνει «ο λαός μας πεινάει και δεν έχει ανάγκη από τέτοια. Στην πρώτη φάση που θα τον πετύχω θα του κάνω το πιο σκληρό φάουλ που μπορώ..» Ο Χάκετ συμμετείχε στη βραδινή προπόνηση της Μοντεπάσκι, υπάρχει θετικό κλίμα για συμμετοχή του στη δωδεκάδα αλλά κανείς δε γνωρίζει εάν θα παίξει και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται μετά το πρόβλημα στον αχίλλειο..


-Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των Ιταλών, απόρροια όχι των αριθμών αλλά αυτού που παράγει μέσα στο παρκέ και "βγάζει" στο μάτι του θεατή, είναι ο Κρίστιαν Κάνγκουρ. Ο 30χρονος Εσθονός είναι ένας πολύ μαχητικός και ιδιαίτερα επικίνδυνος παίκτηε, με αρκετά καλό περιφερειακό σουτ και στο σετ παιχνίδι αλλά και σε καταστάσεις τρανζίσιον. Πολύ δυνατό παιδί , με σωστή shooting form μετράει 46% στα τρίποντα και 83% στις προσωπικές φέτος. Η σωματοδομή του δίνει την ευκαιρία στον Μπάνκι, ειδικά τώρα με τα προβλήματα στη φροντκόρτ, να τον χρησιμοποιεί  ως δίδυμο μαζί με τον Σανικίτζε (δεν ξεπερνούν ο καθένας τα 2.03μ..) καθώς το πάντρεμα αυτό δίνει ταχύτητα και έτσι μπορεί να ματσαριστεί κάπως η απουσία του Ρες.


Ο 32χρονος Αμερικανοιταλός ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο πόδι και μπαινοβγαίνει στο ροτέησιον. Αυτή η απουσία έχει τσακίσει τον Μπάνκι μιας και  στον βετεράνο φόργουορντ σεντερ  η Μοντεπάσκι έχει βρεί το γρήγορο «5» με το πολύ καλό τρίποντο και την above the rim defense ώστε να υποστηρίξει την τρανζίσιον επίθεση που παίζει. Για τον Ρες (6ος χρόνος στη Μοντεπάσκι) έχουμε εκφραστεί με καλά λόγια στο Hoopfellas από προηγούμενες σεζόν, μιας και έχει ένα πολύ μεγάλο προσόν για έναν ρολίστα με σχετικά μικρή συμμετοχή (τέτοιος ήταν στη μεγάλη ομάδα  του Πιανιτζιάνι). Βγαίνει από τον πάγκο πάντα έτοιμος να προσφέρει. Η ιδιοσυγκρασία του παίκτη σε συνδυασμό με την εμπειρία του τον έχουν ωθήσει φέτος να κάνει το step up όντας ένας από τους clutch performers του Μπάνκι. Και αυτός είναι αμφίβολος για αύριο..


-Η Μοντεπάσκι θα μπεί αύριο στην Παλαέστρα –όπως πάντα- να σουτάρει 28-30 τρίποντα. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι φτιαγμένη για αυτό και το κάνει με μεγάλη επιτυχία συνήθως. Διαθέτει μια εξαιρετικά δουλεμένη κυκλοφορία της μπάλας και πολλούς σουτέρ σε όλες τις θέσεις οι οποίοι οπλίζουν άμεσα και πυροβολούν με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση ωθούμενοι από τις φωνές του προπονητή τους. Μιλάμε όμως και για την καλύτερη shooting team αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με ποσοστό στο τρίποντο που αγγίζει το 41% (και η ΤΣΣΚΑ έχει παρόμοιο με πολύ λιγότερα όμως σουτ). Εκμεταλλεύονται το παραμικρό ρήγμα για να δημιουργήσουν καταστάσεις και «καθαρές» ματιές, παίρνουν πολύ γρήγορα θέσεις στο τρανζίσιον και είναι έτοιμοι να στάξουν δηλητήριο από μακριά. Ο μόνος παίκτης, εκτός του Εζέ φυσικά (και αυτός έχει θέμα με τη μέση του) με τον οποίον μπορεί να τζογάρει η άμυνα του Ολυμπιακού είναι ο Σανικίτζε. Και για εμένα θα πρέπει να το κάνει, προσέχοντας (με τον Χάινς) το δυνατό του ντράιβ και τις κατά μέτωπο επιθέσεις. Πάνω από όλα όμως , θα πρέπει να κρατήσει τον Γεωργιανό μακριά από το ριμπάουντ.. Κλείνοντας το κεφάλαιο «τρίποντο» στην τακτική του Μπανκι, τολμώ να πω (και με βάση αυτό που μου βγάζει το ματσάπ των δύο ομάδων) ότι οι Ιταλοί δύσκολα θα μπορέσουν να φύγουν όρθιοι αύριο το βράδυ εάν δε «γράψουν» 13-15 τρίποντα στα 30 (κ κάτι..) σουτ που θα επιχειρήσουν..


-Η τακτική του Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι θα πρέπει να έχει στόχο το «ζωγραφιστό». Η Μοντεπάσκι παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία να αμυνθεί εκεί εξασφαλίζοντας πολλά καλά συμβόλαια για τη νέα σεζόν, σε average ψηλούς που αντιμετώπιζε φέτος (1.01 η απόδοση για ΜVP της εκάστοτε αγωνιστικής για τον ψηλό που καλούταν να αντιμετωπίσουν οι Ιταλοί..). Χάινς και Πάουελ (και Σερμαντίνι..) μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν καλοκαιρινή τη ρακέτα των γηπεδούχων, ειδικά από τη στιγμή που θα βγεί ο Εζέ, (ο Μπάνκι βάζει τον Όρτνερ τώρα που λείπει ο Ρες..) ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λο που πέρυσι με τις βόλτες του στο βαμμένο και το ποστ παιχνίδι του είχε κάνει τεράστια ζημιά στους πρωταθλητές Ιταλίας. Η Ρόμα προχθές έκανε πάρτι με τον Λαβάλ και το athletisicm του Ντατόμε..


-Για τον Μπράουν δε χρειάζεται να πούμε πολλές κουβέντες. Καταλαβαίνετε ότι κύριο μέλημα της ερυθρόλευκης άμυνας θα είναι να τον κάνει να νιώσει άβολα, βγάζοντας τον εκτός ρυθμού βάζοντας τον να σουτάρει με χέρι μπροστά στο πρόσωπό του συνέχεια και ξεκαθαρίζοντας του από την αρχή ότι θα πρέπει να σκεφτεί το να πατήσει ρακέτα. Αντίθετα θα σταθώ στον Τζάνινγκ, ο οποίος είναι επίσης περίπτωση παίκτη που παίζει καλύτερα από ότι δείχνουν τα νούμερα της στατιστικής. Τα dribbling abilities του είναι εντυπωσιακά και μπορούν να εκθέσουν τον  κ α θ έ να ενώ ο καρπός του είναι εξαιρετικός. Εδώ πρέπει να του δώσεις επιλογή να πάει προς τα μέσα. Αν ζεσταθεί από έξω, έχει πρόβλημα. Ειδικά στο τρανζίσιον είναι θεριστής.. Χρηματιστήριο είναι ο Ράζιτς, ο οποίος έχει ανέβει θέση στο ροτέησιον  ελλείψει Χάκετ. Με τη Φενέρ ήταν καυτός, με τη Ρόμα παγάκι. Λογικά θα αναλάβει το κουμάντο, στις ανάσες του Μπράουν. Η Σιένα στα αυτά τα λεπτά παίζει πιο ορθολογικά, γυρίζει περισσότερο τη μπάλα αλλά χάνει σε δημιουργία αισθητά.  


-Ο Μπάνκι θα δοκιμάσει πιστεύω συνδυασμένες άμυνες και εναλλαγές γενικότερα στο αμυντικό κομμάτι. Ειδικά χωρίς τον Χάκετ, ο μόνος παίκτης που μπορεί να πάει πραγματικά πάνω στον Σπανούλη είναι ο Μος (έχω πεί, το καλύτερο κατά τη γνώμη μου, αμυντικό «3» στη διοργάνωση) αλλά γρήγορα φθορά του πρώην παίκτη του Ιντιάνα Στέητ, μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση σε όλο το οικοδόμημα. Θα δούμε σίγουρα ζώνη και μορφές πρες στα 3 και 4/4, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Ιταλοί για ανοίξουν τον ρυθμό. Το βάθος τους δεν είναι μεγάλο και ενδεχόμενη επιμονή σε man to man για 38-40 λεπτά απέναντι σε μια ομάδα με τα κορμιά και την κράση του Ολυμπιακού, θα «πονέσει». Σίγουρα ο Ιταλός θα δοκιμάσει κάποιο-α τρικ για να πάρει το τιμόνι του αγώνα από την αρχή στα χέρια του και να «χαλάσει» το μυαλό του αντιπάλου, ο οποίος υπερέχει σαφώς στο μισό γήπεδο. Καθαρό μυαλό και ετοιμότητα θέλει η ελληνική ομάδα. Αναφέρομαι και στους παίκτες και στους προπονητές.. O Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάει και να καθαρίσει εκεί μέσα ακόμα και χωρίς άγχος.


-Ας μη γελιόμαστε, το ματς είναι κομβικό, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους (ναι, αυτούς που έχουν ρεκόρ 7-3) γιατί με ήττα μπλέκουν καθώς είναι από κάτω σε ισοβαθμίες με Κίμκι-Μακάμπι, εάν φτάσουμε εκεί βέβαια (διόλου απίθανο..). Ο Ολυμπιακός έχει αυτές τις δύο ομάδες στο Φάληρο, αλλά ενδεχόμενη ήττα αύριο στην Τοσκάνη πιθανόν κοστίζει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση και δίνει «άλλο» χαρακτήρα στα ματς που ακολουθούν. To γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θέλει πολύ τη νίκη, αφήνοντας στην άκρη τη γκρίνια για το προχθεσινό κάζο. Κάτι μου λέει λοιπόν ότι το αποτέλεσμα της Παλαέστρα θα «χαράξει πορεία» και για τις δύο ομάδες.  Ίδωμεν..

Υ.Γ: Ρε λέτε να βγάλει φτερά..?


 Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

219 σχόλια:

  1. pistevw to match tha to parei o osfp.i siena den exei to synolo prohgoumenwn xronwn.poly kalos o brown alla oxi arketos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Τζίμ, μου έφτιαξες τη μέρα! Πάμε για την κρισιμότερη αναμέτρηση του ΟΣΦΠ.
    Εδώ θέλω να δω αν ο Μπαρτζώκας είναι πάνω από το μέσο όρο των προπονητών, κάτι που το πιστεύω. Δεν χωράει κουβέντα πως σε επίπεδο παικτών ο ΟΣΦΠ υπερτερεί, αλλά η διαχείριση έχει πονέσει σε κάποια ματς. Τώρα θέλω να δω Σερμαντίνι να παιζει γύρω από το καλάθι και Πάουελ να κάνει ΟΡΓΙΑ!
    ΤΖΙΜΑΡΑ-ΟΑΣΗ τα λεμε φίλε, σε λίγες ώρες η "σπυριάρα θα χτυπιέται στο παρκέ" κι εμείς θα απολαμβάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις να φτιάχνεις κλίμα καλύτερα από τον καθένα! Φοβερή ανάρτηση Τζιμ, από ένα άτομο που ξέρει τη Σιένα σαν τη παλάμη του χεριού του. Προγνωστικό: Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει σκοράροντας 90!!

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασσική ανάρτηση Jim Conway από αυτές που δεν βρίσκεις στη χώρα..Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό απόψε θυμηθείτε το..

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τάκη. Η Σιένα δε πατάει καλά αλλά το θέλει πολύ το ματς. Στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι με νίκη ανοίγει η πόρτα της 2ης θέσης.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα παίδες!
    Ένα σχόλιο κι από μένα...
    Δέκα ματς να παίξουν οι δύο ομάδες στην έδρα της σιένα τα 7-8 θα τα πάρει ο ολυμπιακός. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τον χρίζω ξεκάθαρο φαβορί για σήμερα αλλά οριακό. τα πιθανά τρικ του μπανκι και η βραδιά που θα βρεθεί η περιφέρεια της ιταλικής ομάδας θα καθορίσουν την έκβαση της αναμέτρησης.
    Ο μπαρτζώκας από την άλλη δεν νομίζω να έχει κάποιο τρικ εκτός από το αναγκαστικό λόγω απουσίας πρίντεζη. ο παπανικολάου και ίσως ο παουελ να πάρουν χρόνο στο 4 και να παίξει με τρία guard ταυτόχρονα. Περιμένω να δω αν και πότε ο μπαρτζώκας θα σφίξει το ροτεησιον της ομάδας στους 7-8 παίχτες (για έναν αγώνα φυσικά και όχι για όλη τη σεζόν).
    Μεγάλο ματς και στο τελ αβιβ. ο ολυμπιακός και η χιμκι είναι από τις ομάδες που δεν "χαμπαριάζουν" από έδρες. Για να δούμε...

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Τζόρτζ. Καυτά ματς και τα δύο, γεμάτα γήπεδα αναμένονται και όλα τα αποτελέσματα παίζουν..

      Διαγραφή
  6. Τζάνινγκ είναι λαβράκι από τα ελάχιστα

    και πρεπει να αναγνωρίσουμε στον Jim ότι τον είχε εντοπίσει

    απο την άλλη πρέπει να ο ΟΣΦΠ να παει την μπαλα χαμηλα αν είχε ενα παίχτη σαν τον παερσινό Dorsey δεν θα το συζητάγαμε αλλα φέτος πρεπει να δούμε τον Powel τι θα κάνει ενω ο Heins ειναι σταθερος παίχτης και o Sermantini ψηλός :)

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Ο Ντόρσεη δε είναι και η καλύτερη επιλογή για ποστ επίθεση.. Όντως όμως πρέπει να χτυπήσει στο ζωγραφιστό ο ΟΣΦΠ, ασυζητητί..

      Διαγραφή
  7. kaka ta psemmata : xwris hacket kai reis, dusxola gia thn Siena.

    Genika auto to top-16 fainetai na exei katastrepsei (makari na vgw lalakas) ton "romantismo" ths euroliguas ! Pleon tha pernoun oi pio dunates omades me ta kalutera roster kai den tha xwroun polu oi eklipkeis tou styl Partizan prin kati xronia. Polla ta mats ...

    Etsi opws to pame, mallon sto F4 Barca-Real-CSKA-OSFP dhladh treis apo tis perusines omades.

    MANOS



    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και οι δύο παίκτες-κλειδιά με πολλές clutch παραστάσεις φέτος Μάνο..

      Διαγραφή
    2. nai paiktoures kala to les ... genika einai h adunamia mou fetos auth h Siena. Makari na kanei ena thauma auth h omada !

      MANOS

      Διαγραφή
  8. προβλεψη , ο χαμενος θα μεινει εκτος πρωτης τετραδας , οποιος κι αν ειναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Allo mats fwtias paides : Maccabi-Khimki.

    Tha paizw sunexws apo to ena kanali sto allo !!!

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φετινή Σιένα είναι ομάδα ειδικού σκοπού και τρόπου και αυτό μάλλον φταίει εν πολλοίς για τα περίεργα αποτελέσματα (μεγάλες νίκες-μεγάλες ήττες).

    Η ουσία είναι πως στην Ευρωλίγκα καταφέρνει με συνέπεια να κάνει το παιχνίδι της για αυτό έχει και 7-3 στη 2η φάση, δεν είναι τυχαίο. Άν καταφέρει να πιάσει τα ποσοστά της στα 3ποντα θα χρειαστούμε πολλούυυυυς πόντους για να το καθαρίσουμε το παιχνίδι, 90 λέει ο ΤΕΟ παραπάνω, με 80κάτι ικανοποιημένος θα είμαι : ).

    Άν πάει χαμηλά σε σκορ και ρυθμό, οκ μάλλον πλεονεκτούμε, αλλά αν επαναλάβουμε τα ποσοστά στα 3ποντα του τελευταιου 2μηνου θα έχει ζόρια μεγάλα το παιχνίδι...

    Άν δε κάνει χαζά επιθετικά φάουλ ο Πάουελ σήμερα και πάρει χρόνο θα ξανακάνει καλό παιχνίδι, το ίδιο ισχύει και για Πέρκινς (αν δε κάνει αχρείαστα φάουλ και αυτός). Και απέναντι στο Μπράουν θα βρει αμυντική πρόκληση και να μπουκάρει προς το καλάθι μπορεί αφού οι ψηλοί της Σιένα δε τρομάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλω να δω σκληρή περιφερειακή άμυνα Παπανικολάου-Πέρκινς-Σλούκας η καλή τους μέρα είναι απαραίτητη. Στο ζωγραφιστό θα τους σφάξουν κανονικά με Χάινς/Σερμαντίνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, το κομπλέ ρόστερ της Σιένα είναι ανώτερο από το ΥΛΙΚΟ που θα έχει σήμερα στη διάθεσή του ο Μπαρτζώκας χωρίς Πρίντεζη και σαν ξένο τον άμπαλο τον Πέρκινς.
    Σερμαντίνη και Χάινς είναι πολύ λίγοι για να αντεπεξέλθουν με τα ιταλικά μεγαθήρια. Ο Περπέρογλου είναι ντεφορμέ. Και τι απεμεινε? μια πεντάδα! Σπανούλης, Λο, Σλούκας, Αντιτς και Πάουελ, ε με αυτό το ΥΛΙΚΟ δεν κερδίζεις μέσα στην Ιταλία, εκτός αν κλέψει το παιχνιδάκι ο Μπαρτζώκας!
    Ας βάλει ο θεός το χέρι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε και το πόδι του να βάλει ο θεός με Σερμαντίνη και Πέρκινς δεν κερδίζεις στην Ιταλία!

      Διαγραφή
    2. σιγα την ομαδα και με τοσες απουσιες που θα κερδισει τον γαυρο.Αν χασει σημερα ο γαυρος να παει να πνιγει.Ειμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.Σημερα κερδιζετε ανετα και με διαφορα.

      Διαγραφή
  13. Άλλο ένα από τα ανώνυμα νούμερα που θέλουν να γράφουν και άποψη στο χουπφπελας. ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος γράφει αυτό το σχόλιο, ένας επίσης ανώνυμος,
      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μου κάνει εντύπωση που σου αρέσει τόσο πολύ το μπάσκετ της Siena που δεν ακουμπάει ποτέ τη μπάλα στο Post σε πραγματικό ψηλό (ανάθεμα και αν έχει κάποιον στη μετά-Andersen και Lavrinovic εποχή!)-αυτό που μαθαίναμε από μικρά παιδιά δηλ. για να έχει σε βάθος χρόνου την πρέπουσα ισορροπία η επίθεση μιας ομάδας. Αν είχε και άλλα 10 μύρια μπάτζετ παραπάνω, πιστεύεις οτι αυτή η ομάδα με τη συγκεκριμένη νοοτροπία, μπορεί ποτέ να συναγωνιστεί τις ελληνικές, τις ισπανικές και την CSKA?

    PS: για τον αγώνα νομίζω εύκολα-δύσκολα, θα το πάρει ο ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Palok σε βρίσκω αδιάβαστο.. Από την αρχή της σεζόν έχω πεί ότι δεν είμαι υποστηρικτής αυτού του στυλ μπάσκετ. Κάποιο λάθος κάνεις φιλαράκι.. Όντως έχει πραγματικά να παίξει στο ποστ με ψηλό (πραγματικά λέω..) από την εποχή του Λόνι Μπάξτερ, γιατί με γκαρντ το έχει κάνει κατά καιρούς πολύ αποτελεσματικά, κυρίως την εποχή του Χόκινς.. Τόσα χρόνια με 12εκ. συνολικό μπάτζετ έπαιζε στα ίσα τις ελληνικές ομάδες των 25-30εκ. Νομίζω σου απάντησα..

      Διαγραφή
    2. Τζιμ και η Σιένα π.χ. της 2ετίας 2010-12 με ΜακΚάλεμπ/Λαβρινοβιτς/Καουκένας/Ζήση/Αφάνα κλπ που θυμάμαι πρόχειρα είχε τόσο χαμηλό προυπολογισμό; Μου κάνει εντύπωση και μάλλον δείχνει τι υπεραξίες (οκ, ήρθαν παικταράδες αλλά...) πληρώθηκαν εδώ κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της "ψυχροπολεμικής" περιόδου.

      Διαγραφή
  16. Είπαμε Μπάρτσα και Μακαμπι έχουν περάσει,
    Η Μπάρτσα λόγω ομάδας και η Μακαμπι λόγω ονόματος!
    Ψάχτε για τους άλλους 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ωραιο σχολιο , και αναλυση της σιεννα π για μενα παραμενει η τζοκοντα της ευρωλιγκας. περιεργη ομαδα με περιεργο μπακετ. αν της βγουν τα τριποντα τσακιζει, αν οχι απλα δν εχει λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αλλά μην ξεχνάμε ότι και στον Πειραιά δεν τις βγήκαν τα τρίποντα.

      Διαγραφή
    2. ωραία παρομοίωση...το ματς είναι must και για τις 2 ομάδες...από αυτά που αν κερδίσεις είσαι στον παράδεισο(μιας και καθαρό φαβορί για 2η θέση) και αν χάσεις είσαι με την πλάτη στον τοίχο(και για τις 2 ομάδες...
      Έυστοχη η αναφορά σου στον χάκετ τζιμ,αυτό θα πει ντόπερμαν..θα συμφωνήσω και για τον μος που για μένα είναι και overall ο καλύτερος αμυντικός στη διοργάνωση με ανταγωνιστή τον κριάπα.Πιστεύω το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από τη συνέπεια του οσφπ στο επιθετικό κομμάτι...Αν δεν μπλοκάρει και έχει καλό shot selection μιας και οι περίεργες άμυνες και ζώνες της σιένα ζαλίζουν και μπερδεύουν(κάτι σαν το ματς ελλάδα-κίνα στο μουντομπάσκετ πριν 3 χρόνια) τότε θα βγει νικητής...Προβλέπω και πέρκινς πάνω στον μπράουν αρκετά,ευκαιρία να δείξει τη σκληράδα του ο πέρκινς.Η άμυνα της σιένα είναι τόσο ιδιότροπη και ανοιχτή,΄(μεγάλες αποστάσεις και κενά από το χάι ποστ ως τη ρακέτα) που αν ο ολυμπιακός παίξει σοβαρά,μετρημένα και σαν ομάδα, βάζοντας 2 κορμία στη μέση και στο ζωγραφιστό και εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της θα σκοράρει πολύ και δεν θα χρειαστεί καν να προσέξει ξεχωριστά κάθε παίκτη επιθετικά...

      Διαγραφή
  18. Δεν ήξερα ότι έκανε τέτοια δήλωση το αλάνι ο Χάκετ...Κορυφαίος ο τύπος...
    Για το ματς πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα σήμερα αν παίξει στοιχειωδώς καλά..Για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα παλικάρια μου.. Ευρωλίγκα σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. exeis apopsh gia kapoion souza p exei ellhnikh katagwgh kai proerxetai apo ta tmhmata ypodomhs ths siena?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι έχουμε ξαναμιλήσει εδώ μέσα. Καλή πρώτη ύλη, εξαιρετικός στο κομμάτι "εκτελεστική ικανότητα", θέλει πολύ δουλειά για να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο. Καλή περίπτωση όμως, δε το συζητώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Jim.
    Ποιές ομάδες, με βάση την τωρινή τους εικόνας, θεωρείς ότι θα είναι στο F4;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αψογη αναλυση Τζιμαρα..Παμε παρακατω..Ο Ολυμπιακος ειναι φαβορι,κλειδια ο Λο,ο Παπ και ο Χαινς,ο Σπανουλης χρωσταει πολυ καιρο,ενα μεγαλο παιχνιδι,ο Μπαρτζωκας εχει απεναντι του εναν καλο μεν,αλλα πρωταρη σαν χεντ-κοουτς,αρα εκει υπαρχει σχετικη ισοροπια..Τελος αν και τελειως ασχετο ο Παναθηναικος πρεπει να ξεκινησει την ομαδα της επομενης χρονιας απο τον Μπραουν,και να τον κλεισει γρηγορα,γιατι παρα τα οποια στραβα του,επειδη μεγαλωνει ο Μητσος,η ομαδα χρειαζεται εναν τετοιο θορυβωδη κιλερ να παρει τα ηνια απο του χρονου..Ξερω οτι διαφωνεις Τζιμ,αλλα του χρονου ο ΠΑΟ πρεπει να κρατησει μια βαση 5-6 παικτων και να φερει 2-3 Ελληνες και 2 ξενους φονιαδες επιθετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαλησπέρα και από εμένα σε όλη την παρέα.Μεγάλα ματς τα σημερινά.Για το ματς του οσφπ τα ανέλυσε όλα ο Jim και οι υπόλοιποι φίλοι.Αν δεν υπήρχε η απώλεια του Πρίντεζη,θα θεωρούσα την νίκη δεδομένη(έδινα λίγες πιθανότητες στη Σιένα).Τώρα δίνω περισσότερες πιθανότητες στους Ιταλούς,αν και όλα θα κριθούν από την εμφάνιση του οσφπ.Το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Πρίντεζη είναι πως ο οσφπ χάνει μία από τις σταθερές του στην επίθεση που θα του έδινε εύκολους πόντους και θα τον "ξεκολλούσε"σε δύσκολες καταστάσεις.Επίσης,χαλάει το rotation της ομάδας μιας και θα δοκιμαστεί πιθανότατα στο 4 ο Παπ ή και ο Πάουελ..
    Ίσως παίξει για μεγάλο διάστημα και με 3 γκαρντ(όπως τόνισε και ένας φίλος προηγουμένως).Σε αυτό το δύσκολο ματς ίσως πάρει πολύ χρόνο και ο Πέρκινς ώστε να αναλάβει το μαρκάρισμα του Μπράουν έτσι ώστε ο Λο να είναι πιο φρέσκος στην επίθεση..
    Για το ματς Μακάμπι-Χίμκι πιστεύω πως οι Ρώσοι θα κάνουν το διπλό.Έχουν μεγαλύτερο βάθος,μεγαλύτερη ποιότητα και ισχυρότερη front line από αυτή των Ισραηλινών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε zelico, οι Ρώσοι σήμερα θα δείξουν αν, εκτός από αγωνιστική άνοδο, έχουν φτιάξει και χαρακτήρα. Κι εγώ πιστεύω ότι θα την κερδίσουν την Μακάμπι η οποία με τα ψέματα πάει να χωθεί στα play-off. Νομίζω, όμως, ότι η ομάδα του Μπλάτ δεν αξίζει την πρόκριση και τελικά θα μείνει έξω.

      77

      Διαγραφή
    2. Φίλε 77, θα συμφωνήσω μαζί σου πως θα είναι άδικο για τους Ρώσους να μείνουν εκτός 8αδας.Έχουν δείξει συνέπεια,σταθερότητα και διαθέτουν αρχές στο παιχνίδι τους.Αντίθετα,η Μακάμπι έχει απογοητεύσει πολλούς την φετινή χρονιά αν και ο Μπλατ είχε ατυχίες κατά την διάρκεια της σεζόν.Αν περάσει πάντως,θα είναι μεγάλη επιτυχία του προπονητή της..Όσο για τον Λαφαγιέτ θα συμφωνήσω πως θα ήταν μία πολύ καλή περίπτωση για το φετινό μας ρόστερ..

      Διαγραφή
    3. Ναι, η Χίμκι είναι από τις ενδιφέρουσες περιπτώσεις της χρονιάς και δικαιούται την πρόκριση περισσότερο και από Μακάμπι και από Κάχα. Η Μακάμπι προσπαθεί, δηλ. ο Μπλατ, να καμουφλάρει τις αδυναμίες της front-line και ειδικά στο 4 με μετακίνηση από το 3 του Σμιθ και πολλές φορές του Πνίνι. Η ποιότητα της φςτινής ομάδας σε σχέση με την περσινή είναι μεγάλη. Είναι απορίας άξιο πώς είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά αν δεν είχε χάσει από τον Ολυμπιακό, τώρα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Το ματς αυτό ήταν κομβικό.

      77

      77

      Διαγραφή
    4. Σωστό αυτό που λες,ότι ο οσφπ χάνει ίσως την βασικότερη επιθετική του σταθερά(περισσότερο και από τον σπανούλη) αλλά νομίζω θα ήταν ισχυρότατο πλήγμα σε οποιοδήποτε άλλο αγώνα...Νομίζω η άμυνα της σιένα,είναι τέτοια που οποιοσδήποτε παίκτης του οσφπ μπορεί να απειλήσει επιθετικά και να βρει άλλες σταθερές(περπέρογλου,πάουελ,χάινς)

      Διαγραφή
  25. Ζαλγκίρις Κάουνας: Προς αποχώρηση και ο Λαφαγιέτ να ένας καλός παίχτης για τον παναθηναϊκό τις εσύ τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, φωνάζω 2-3 μήνες τώρα ότι ο Λαφαγιέτ θα ταίριαζε στον ΠΑΟ δίπλα σε Διαμαντίδη και Ούκιτς. Ακόμα και όταν είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής παρόντος του Τζάμπερ. Έχει στοιχεία που μας λείπουν και μπορεί να βοηθήσει. Αν όχι τώρα, το καλοκαίρι για να συμπληρώσει 4αδα στα γκάρντ.

      77

      Διαγραφή
  26. Jim και λοιποί φίλοι, με αφορμή το άρθρο και την ακτινογραφία της Σιένα, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Σιένα λανσάρει, φέτος, μία εναλλακτική προσέγγιση όσον αφορά το στυλ του μπάσκετ που παίζει από επιλογή και όχι από τύχη. Δίνει ξεχωριστό τόνο στην διοργάνωση (προφανώς υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ομάδες οι γερμανικές π.χ.) και βοηθάει στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των μπασκετόφιλων. Λίγο-πολύ αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, με διαφορετικές ομάδες κάθε φορά και αυτό αποδεικνύει ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει σφυγμό και ψάχνεται συνεχώς. Με βάση αυτήν την συλλογιστική, θεωρείτε ότι η Ευρωλίγκα σαν διοργάνωση έχει την αίγλη που της αξίζει; Τι πρέπει να αλλάξει, κατά τη γνώμη σας, για να ανεβάσει την εμπορικότητά της; Η κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα, που τόσοι ονειρεύονται, πιστεύετε θα δώσει ώθηση ή είναι ακόμα μακριά;

    Υ.Γ. Η κλειστή λίγκα 24 ή 32 ομάδων, εφόσον οργανωθεί σωστά, νομίζω ότι θα απογειώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με δεδομένο ότι σε αρκετά σημεία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το ΝΒΑ. Σε άλλα, βέβαια, απέχει έτη φωτός.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρων ο προβληματισμός σου 77, αλλά πάντα θα υπάρχει και η άλλη πλευρά που δε θέλει να "σβήσουν" ή να υποβαθμιστούν τα εθνικά πρωταθλήματα ακόμα και για χάρη μιας κλειστής τύπου ΝΒΑ διοργάνωσης που κατά 99% θα εκτόξευε τα έσοδα των ομάδων μέσα σε λίγα χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Για μένα μια καλή αρχή θα ήταν οριστικό κόψιμο των συμβολαίων των ομάδων και οργάνωση σε πρότυπα champions league.Θεωρώ ότι η φετινή καινοτομία του τοπ16 ναι μεν προσφέρει περισσότερα ματς και πιο πολύ μπάσκετ(χορταίνεις να βλέπεις...) αλλά τα παιχνίδια χάνουν την αξία τους και χάνονται σημαδιακά παιχνίδια....δηλαδή λέμε για σήμερα:εντάξει,άλλη μια αγωνιστική της ευρωλίγκα.Δεν νομίζω να λέγαμε το ίδιο πέρσι με μόνο6 αγώνες.Και για όσους προλάβουν να πουν οτι κόβοντας τα συμβόλαια μπορούν να μείνουν μεγάλες ομάδες εκτός,συνεπώς και ομάδες με πιο λίγο κόσμο να μπουν,οπότε μείωση δημοτικότητας και εισητηρίων θα προλάβω να απαντήσω:Το πρόβλημα για μένα έγκειται κυρίως στο μπάσκετ σαν άθλημα...πρέπει να αναδειχθεί παραπάνω και να κάνει ένα άνοιγμα στην αγορά..Αν ο πανιώνιος,η μπάγερν,η σπαρτάκ κλπ.κλπ έχουν ελπίδες πως παίρνοντας 2η-3η θέση θα βγουν ευρωλίγκα,το μπάσκετ θα μπει περισσότερο στη ζωή και των μικρών ομάδων λύνοντας προβλήματα και φέρνοντας πιο κοντά στο παιχνίδι πολύ κόσμο κι όχι μόνο αυτούς των μεγάλων παραδοσιακών κλαμπ.Ένα άλλο μείον για μένα ότι οι παίκτες αλλάζουν ομάδες σαν τα πουκάμισα,καμία σχέση με το ποδόσφαιρο(αν και τέινει να γίνει το ίδιο...) και οι ομάδες αλλάζουν μορφή με αποτέλεσμα να χάνονται οι παραδοσιακές μεγάλες ομάδες άλλων εποχών και ο χαρακτήρας που χτίζουν.Φυσικά αυτονόητο το πόσο κακό κάνει το γεγονός ότι οι μεγάλοι ευρωπαίοι παίκτες φεύγουν για nba.Θα έλεγα καλύτερα να τους αλυσοδένουν με ρήτρες οι ομάδες...χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία οι αμερικάνοι παίρνουν τα καλά "ευρωπαιόπουλα".Δε μπορώ να συμφωνήσω με άποψη για κλειστή λίγκα σε πρότυπα nba.

      Διαγραφή
  27. καλησπερα σε ολους..ο οσφπ επιβαλλεται να παρει το ματς,οι συνεπειες τυχον αποτυχιας του μπορει να ειναι καταστροφικες..πιθανη ηττα του ανοιγει για τα καλα την ορεξη της μακαμπι ενω κ η χιμκι θα ρθει στο σεφ για ενα παιχνιδι ολα για ολα..υπαρχει κ η φενερ στη τουρκια,που οσο αθλια κ αν παιζει,θεωρω δυσκολο να μη κανει ουτε μια νικη..ο ολυμπιακος ειναι καλυτερη ομαδα,πιο σταθερη κ εχει περισσοτερες λυσεις..οπως ειπε κ ο τζιμ μια πολυ καλη περιφεριακη αμυνα θα αποσυντονισει τους ιταλους,τα πραγματα θα απλουστευτουν κ η νικη μπορει να ερθει κ με διαφορα..δε θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα,που μια ομαδα που τζογαρει τοσο πολυ επιθετικα κ συγχρονως ηταν γυμνη στη ρακετα, να πηγε πολυ μακρια στη διοργανωση καθως σοβαρες ομαδες δε μπορει να κοντραρει..χωρις να θελω να υποτιμησω κανενα,με προπονητη τον ιβκοβιτς θα πονταρα το σπιτι μου στη νικη του οσφπ απεναντι σ αυτη τη σιεννα..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πφφφφφ
    όλο για ολυμπιακό γράφετε εδω μέσα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολυ καλη αναλυση και ειδικα η περιγραφη των ατομικων ικανοτητων των παιχτων της Σιενα ειναι εξαιρετικη.

    Δυστυχως για τον Ολυμπιακο, η Σιενα εχει παιχτες που "ματσαρουν" καλα τους αντιστοιχους του Ολυμπιακου και οι δυο ομαδες εχουν πολλα κοινα σημεια οσον αφορα τα χαρακηριστικα του ροστερ.

    Ο Μπραουν εχει περιπου το ρολο που εχει ο Σπανουλης μονο που ο Αμερικανος ειναι λιγο καλυτερος στο τρανζισιον ενω ο Ελληνας ειναι καλυτερος στο σετ παιγνιδι και τις ασσιστ. Ο Ρασιτς (ο Ολυμπιακος εκανε λαθος που δεν τον πηρε το καλοκαιρι αντι του Γκετσεβιτσιους) ειναι ενας Σλουκας με πιο πολλη εμπειρια και ισως και καλυτερη αμυνα, ο Μος ειναι καλος αμυντικος και μαζι με τον Κανγκουρ ματσαρουν καλα τους Παπανικολαου/Περπερογλου και οι Σανικιτζε/Ρες στο 4 ειναι πιο κινητικοι απο Αντιτς και Παουελ. Ειδικα οσον αφορα τα διδυμα Κανγκουρ/Ρες, Κανγκουρ/Σανικιτζε, Σανικιτζε/Ρες ο Ολυμπιακος δεν εχει ευκολη απαντηση με Αντιτς/Παουελ εκτος κι αν "ψηλωσει" τον Παπανικολαου στο 4.

    Μονο στο 5 φαινεται ο Ολυμπιακος να εχει πιο πολλη δυναμη μεσα στη ρακετα αλλα κι εκει δεν εχει κανει φετος τη διαφορα με καμια αντιπαλη ομαδα.

    Απο κει και περα, θεωρω οτι με πληρως υγιη Χακετ, η περιφερεια της Σιενα (Μπραουν/Ρασιτς/Τζανινγκ/Χακετ) ειναι ψηλοτερη και καλυτερη επιθετικα απ' αυτη του Ολυμπιακου (Σπανουλης/Λο/Σλουκας/Περκινς) κυριως γιατι ο Περκινς δεν ειναι αυτη τη στιγμη ο Περκινς της Μακαμπι.

    Ο Χακετ ειναι παιχτης που δεν εκβιαζει τις προσπαθειες αλλα παιζει παντα "tough" ειτε στην αμυνα ειτε στην επιθεση και δεν μαρκαρεται ευκολα γιατι ειναι σχεδον 2 μετρα με βαρυ πατημα οποτε χρειαζεται ψηλοτερο παιχτη για μαρκαρισμα κατι που δεν υπαρχει στον Ολυμπιακο εκτος κι αν χαραμισει τον Παπανικολαου, πραγμα αδυνατο.

    Ο Ολυμπιακος θα πρεπει να προσεξει πολυ την περιφερειακη αμυνα και να προσπαθησει να κρατησει το σκορ χαμηλα για να εχει τυχη αποψε. Η Σιενα εχει καλυτερο τρανζισιον και παιζοντας στην εδρα της θα επιχειρησει να ανοιξει την αμυνα του Ολυμπιακου παιζοντας πολλες φορες με τρια γκαρντ ωστε να εχει ανα πασα στιγμη 4 παιχτες που μπορουν να σουταρουν τριποντο (και 5 παιχτες με το Ρες στο 5).

    Επισης Ο Μπαρτζωκας πρεπει να προσεξει τα χετζ-ουτ με Παουελ/Σερμαντινι που για μενα ποτέ δεν δουλεψαν εφετος και δινουν ευκολους ποντους στον αντιπαλο. Ο μονος ψηλος που μπορει να παιξει χετζ-ουτ απο τους ψηλους του Ολυμπιακου ειναι ο Χαϊνς οποτε ας το αφησουν μονο γι' αυτο.

    Ο Ολυμπιακος χρειαζεται να παρει ποντους απο παιχτες που δεν περιμενει η Σιενα. Τετοιοι ειναι οι Παπανικολαου και Περπερογλου και ειναι σημαντικο να βρεθει τροπος να βαλει στο παιγνιδι και τον Αντιτς ο οποιος με πρωτη ματια δεν φαινεται πως μπορει να βοηθησει σε τετοιου ειδους παιγνιδι.

    Στους μεχρι 70-75 ποντους εχει τυχη ο Ολυμπιακος, στους 75-80 το παιγνιδι ειναι ρουλετα και πανω απο τους 80 η Σιενα κερδιζει ευκολα.

    Αντε και καλη διασκεδαση.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κρίμα για την εξαιρετική και σήμερα Μπάμπεργκ..Απίστευτο non call στην τελευταία φάση του αγώνα στο Νάχμπαρ.Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο ορισμός της σφαγής.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλα και ο πριντεζης σημερα βρηκε να λειψει με τους ημιψηλους της σιενα 25 ποντους θα βαζε.και δεν εχει και αλλον με παιχνιδι στο λοου ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καγκουρ και μαγκουρ.η ομαδα της αεροποριας πιο ψηλη ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και ο σπανουλης κουτρουβαλαει τι σκατα αποντος πρεπει να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν ξερω για την ΕΤ1 γιατι δεν τη βλεπω, αλλα η Αλ-Τζαζιρα ειναι ισως το μοναδικο καναλι που δεν βαζει διαφημισεις στα ταϊμ-ουτ.

    Ελεγα λοιπον στο προηγουμενο σχολιο οτι ο Ολυμπιακος δεν εκτελει (για μενα) καλα τα χετζ-ουτ και τρωει ποντους απ' αυτα και ιδου η εξηγηση - ακουω το Μπαρτζωκα να λεει στον Αντιτς:

    "Οταν βγαινεις για χετζ-ουτ μη γυριζεις πισω μετα, πρεπει να μεινεις εξω για να σταματησεις τη μπαλα!"

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. πολλες ατομικες ενεργειες ο,τι να'ναι λειπει πολυ ο πριντεζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αλλοκοτη ομαδα η σιενα.αρεσει αυτος ο τζανιγκ.πολυ μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στο 53-44 λεω στον εαυτο μου... η Σιενα παει "for the kill..." αλλα ελα που ξαναδινει την ευκαιρια στον Ολυμπιακο να την πλησιασει. Αυτο ισως γινει και η αχιλλειος πτερνα της...

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ποιος προπονητης δεν θα ηθελε να εχει τον χαινς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο παπανικολαου καθοριστικος σε αμυνα ριμπαουντ και επιθεση.το καλυτερο παιχνιδι του στον δευτερο γυρο.και ο σλουκας καλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο αποψινός Ολυμπιακός, παρά τη νίκη και τις μνήμες 2012 (τρομερή intensity στην 4η περίοδο) δεν αξίζει αγωνιστικά να βρίσκεται στα playoff. Με μία "γύφτικη" ζώνη φάνηκαν όλες οι αδυναμίες του από το τρίποντο, στο οποίο ηλιθιοδώς επέμενε. Αν έχει τσίπα ο Μπαρτζώκας πρέπει να βγει (αλα Obradovic με Prokom) στη συνέντευξη τύπου και να τα χώσει στους παίκτες του. Ρε Μπαρτζώκα, έχεις γυρίσει το ματς παίζοντας με φουλ ενέργεια και μου επαναφέρεις τον Περπέρογλου;;;;;
    Στο transition παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν πιάνεται, αλλά κάποιος πρέπει να τους το πει, γιατί φαίνεται ότι δεν το έχουν πάρει πρέφα στο ΣΕΦ.
    Ντροπή για τη Siena που έχασε τέτοιο παιχνίδι, πολύ μικρή ομάδα, καμία σχέση με το παρελθόν της. Γιατί το έχασε, δεν το κέρδισε κανένας Σπανούλης, ίσα ίσα κατέστρεφε την ομάδα του συστηματικά για 30 λεπτά. Έπρεπε να χτυπήσει το καμαπανάκι με τα 4 fouls για να ξυπνήσει από το λήθαργο του ..2013.
    Υ.Γ.: Όποιος είδε το τελευταίο 2λεπτο κατάλαβε γιατί κανένας σοβαρός προπονητής δεν θα έπαιρνε τον πολυδιαφημισμένο "μπούρδα" Bobby Brown σε μεγάλη ομάδα.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνα απολυτα!ειδικα για το μπουρδα brown..οποιος πεσει στη σιεννα θα ναι λονδινο JOKER

      Διαγραφή
    2. Φίλε Desticado Davarosz ντροπιαστική ήταν η ήττα και η διαχείριση των τελευταίων επιθέσεων της ομάδας μας την προηγούμενη εβδομάδα.Eλπίζω να μη χαθεί και η πρόκριση μαζί εξαιτίας της γιατί οι Γερμανοί δεν αστειύονται. Όποιος είδε δε την Μπάμπεργκ σήμερα κατάλαβε τι μας περιμένει.Η σημερινή νίκη του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη, από αυτές που δίνουν πλεονέκτημα έδρας και προκρίσεις σε final four..

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    3. Ανδρέα, επειδή αναφέρεσαι από ότι κατάλαβα στον Παναθηναϊκό, το ματς της περασμένης εβδομάδας παίζει να ήταν το χειρότερο ποιοτικά της φετινής διοργάνωσης, όχι μόνο του ΠΑΟ, όλης της διοργάνωσης. κακοποίηση του μπάσκετ και από τις δύο πλευρές. Η απόδοση της Bamberg στο top16 είναι προσωπικά τεράστια έκπληξη, με βάση την εικόνα που μας έδειξε στην πρώτη φάση. Το ίδιο, από την αντίστροφη, μπορώ να πω και για τη Besiktas. Πλέον οι Γερμανοί προσέθεσαν και τον Massey σε μία εκ των πραγμάτων αξιοπρεπή frontline. Τρέφω τεράστιο σεβασμό και στο φετινό οικοδόμημα της Alba, σωστό πειθαρχημένο μπάσκετ, σοφά στημένο roster. Λειπει η ποιότητα για το κάτι παραπάνω..
      Σχετικά με το transition game που πρέπει να δημιουργέι συχνότερα ο Ολυμπιακός,που έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο, με αντίπαλη ζώνη και χωρίς έλεγχο των rebounds είναι δύσκολο να στηθεί τέτοιο παιχνίδι. Εύχομαι ο Ολυμπιακός να μην πληρώσει το smallball. Σε κάποια φάση στο τέλος έπαιζε με three-guard lineup, Παπανικολάου στo 4 και (undersized, εξ ου και τα επιθετικά rebounds του κατά τα άλλα ακίνδυνου Ortner) Hines στο 5. Ο Αμερικανός είναι αποδεδειγμένα καταπληκτικός στα επιθετικά rebounds, αλλά στα αμυντικά έχει ένα θεματάκι. Η εξήγηση είναι απλούστατη, αλλά τα drills στην προπόνηση για μπροστά, άλλα για πίσω. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Μπαρτζώκας κάνει έγκλημα που δεν βρίσκει τρόπο να εκμεταλευτεί το Μαυροειδή. Επίσης, πόσο πιο εύκολη θα γινόταν η δουλειά του αν μέσα στη σεζόν είχε "ζεστό" τον Gecevicius και μπορούσε εμπιστευτεί και να τον πετάξει αλά Ivkovic ανά πάσα ώρα και στιγμή να κολλήσει κανένα τρίποντο απέναντι στη ζώνη.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Desticado Davarosz μίλησες νομίζω εκ μέρους πολλών από εμάς... χάλι μαύρο ο ολυμπιακός παρόλα αυτά μαγκιά του που κέρδισε εκεί μέσα

      Διαγραφή
    5. Δημήτρη, φωνάζω (εντάξει, στο blog ρε παιδί μου, κουβέντα να γίνεται) από το καλοκαίρι ότι ο Παναθηναϊκός είναι στημένος λάθος. Ε, ο Ολυμπιακός, δεν είναι, ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι να φύγει ο Dorsey, αλλά και πάλι ο Shermadini, παίκτης περιορισμένων δυνατοτήτων, όμως καθόλου αμελητέα ποσότητα, μπάλωσε "στα χαρτιά" το κενό στη ρακέτα, όχι top επιλογή, αξιοπρεπής υπό συνθήκες. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το ανορθόδοξο σύνολο, αλλά κάτι άλλο. Προπονητής είναι, ψυχολογία είναι, κλίμα στα αποδυτήρια (πολλά ακούστηκαν για την εμπλοκή Σπανούλη στην υπόθεση Dorsey, δεν τα ασπάζομαι, αλλά ούτε μπορώ να τα απορρίψω), πάντως αυτή δεν είναι εικόνα υπερασπιστή τίτλου αυτή που βλέπουμε.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Αν αξίζει να έχεις τον γκετσεβίτσιους στο ρόστερ ,είναι για ματς σαν το χθεσινό...Πάντως θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ντέστι εκτός από το σχόλιο για μπράουν.
      Άθλια,ή θα έλεγα μακράν η χειρότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού φέτος...ο μπαρτζώκας σπάει απόλυτα τη σχετικά καλή εικόνα που είχα για αυτόν...τουλάχιστον τραγικός.Πολύ εύστοχα τα σχόλια σου ντέστι..γύφτικη ζώνη,και οι πειραιώτες ανίκανοι να κάνουν το βασικό...να βάλουν ένα παίκτη ψηλά στο χάι ποστ κι ένα στο ζωγραφιστό και να χτυπήσουν ανελέητα...
      Ίσως ένα από τα πιο "ηλίθια" παιχνίδια που έχω δει στο ευρωπαικό μπάσκετ τελευταία....Από τη μια παιδική ζώνη,ως την άλλη τραγική αντιμετώπιση της,μέχρι τα τρανταχτά κενά στις ρακέτες και των 2 ομάδων,με ένα σκριν άδειαζαν 20 τετραγωνικά από το καλάθι ως τήν ευθεία του τριπόντου...Ενώ αποκορύφωμα οι καταστάσεις των τελευταίων δευτερολέπτων,ο ολυμπιακός κράτησε τη μπάλα απλά για να περάσει ο χρόνος και δεν έκανε προσπάθεια αξιοπρεπή ώστε να πάρει και το +3,ενώ και οι ιταλοί με τον μπράουν να φεύγει πάλι όπως στο σεφ και τον τζάνινγκ αν δεν κάνω λάθος να μην του πετά τη μπάλα και να πηγαίνει μαζί της σε διαγώνια κίνηση(!!!) στην τελευταία επίθεση....
      Μεγάλο FAIL.'Aντε και τα περαστικά μου...

      Διαγραφή
  41. Φίλε φαίνεσαι έξαλλος. Αύριο παίζει ο ΠΑΟ.
    Χαλάρωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εχει δικιο ο φιλος πιο πανω. Σαν να το'χασες στο στοιχημα κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ενας κακιστος οσφπ νικησε τη σιεννα..τζιμ εχοντας δει τοσα παιχνιδια των ιταλων επρεπε να το περιμενεις..καμμια σχεση με την ομαδα των προηγουμενων χρονων..χωρις ψηλους,χωρις εμπειρια,μ ενα μονοδιαστατο κ αφελες παιχνιδι δε μπορεις να πας μακρια..υπαρχουν 2-3 παικτες με ταλεντο αλλα μεχρι εκει..ενας σοβαρος οσφπ θα χε παρει ευκολα κ τη διαφορα..

    Υ.Γ η περιγραφη του αγωνα εγινε με περισσιο παθος,εφαμιλλο της θυρας 7..οταν ο σπανουλης σταματισει να διαμαρτυρεται συνεχως θα μπορεσει ν αποδοσει κ καλυτερα.. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατι να μην γινεται με παθος η περιγραφη? Με ιταλικη ομαδα παιζαμε. Αλλα ακομη κι αυτο σας πειραξε , εκτος κι αν μπερδευτηκατε λογω του χρωματος της φανελας.
      Επισης , ποσο γουσταρω να φερνουμε διπλα με κακο μπασκετ και τον Σπανουλη να βαζει μονο 10 ποντους. Που να παιξουμε λιγο καλυτερα. Θα βαζουμε 80 για πλακα.

      Διαγραφή
    2. τι να με πειραξει??ειχα γραψει κ πριν το παιχνιδι οτι οσφπ θα νικαγε,το περιμενα πιο ανετα κιολας..το ιδιο θα ελαγα κ αμα επαιζε ο παο-αυτου του ειδους οι περιγραφες,μου φερνουν αηδια..σταματηστε να τα βλεπετε ολα με κοκκινα κ πρασινα γυαλια JOKER

      Διαγραφή
    3. ο Ιωάννου δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν παρακολουθούν μόνο Ολυμπιακοί παιχνίδια του Ολυμπιακού... ή ότι δεν είναι κακό να πεις έκανε λάθος ο αρχηγός ή δεν είναι σήμερα καλός ο αρχηγός..

      Διαγραφή
  44. χαινς κ ας μην γαμ... ποτε....
    μαυρο χαλι ο ολυμπιακος-ασχετα με την νικη ο κουτς την εφαγε απο τον μπιανκι μου φαινεται,στον ρυθμο τους πηγε το ματς...
    μπραβο για την ανατροπη ομως..
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αλλη μια φοβερη τεταρτη περιοδος για ΟΣΦΠ και μεγαλο διπλο οπως και με Μακαμπι και Κιμκι. Ευτυχως ο Μπαρτζωκας εχει πιασει το νοημα και στα τελευταια κρισιμα λεπτα εμπιστευεται συγκεκριμενους 5-6 παιχτες που τον ξελασπωνουν. Παρκαρε στον παγκο Παουελ , Αντιτς , Σερμαντινι , εβαλε λιγο τον Περπερογλου και υπολογισε για αλλη μια φορα στον εκπληκτικο Χαινς που πηρε το παιχνιδι(+ μεγαλη βοηθεια απο Παπανικολαου και κρισιμοι ποντοι απο Σπανουλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαρτζωκας επιασε το νοημα?

      Μακαρι να ηταν ετσι...

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. έπιασε το νόημα και κέρδισε μια Siena που παραπαίει καταλάθος... κατάλαβε κανείς γιατί δεν έκανε το τέταρτο φάουλ που είχε να δώσει και ρίσκαρε πάλι να χάσει το παιχνίδι ?

      Διαγραφή
  46. η σιενα καταφερε να χασει απο τον hines και τον παπανικολαου (αφου ο σκοπιανος μας ειχε κρατησει ζωντανους). η ελλειψη πριντεζη και η κακη μερα των περισοτερων απο την γραμμη μας εκανε την ζωη δυσκολη.

    υ.γ. κολημενος αλλα δεν μπορω να βλεπω τον περπερογλου να παιζει και δη στον αιφνιδιασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 1o ο ολυμπιακος εχει αρχισει και φτιαχνει χαρακτηρα μεγαλης ομαδας αφου οπως και με την κιμκι ετσι και σημερα ενω στην μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα ηταν χειροτερος καταφερε να κερδισει........

    2o το λεω καιρο πως ο περκινς δεν εκανε ουτε για παναθηναικο ουτε για ολυμπιακο...........

    3ο ο ολυμπιακος εχει μεγαλο κενο στο 5 αλλα ο χαινς ειναι καλος παικτης και πανω απ ολα ψυχαρα.....

    4ο δεν ειμαι σιγουρος πως τον ολυμπιακο τον συμφερει να βγει 2ος(αν βγει 3η η τσκκα στον αλλο ομιλο) αλλα απο την αλλη ειναι και δικοπο μαχαιρι να επιλεγεις αντιπαλο........

    5ο δεν μπορω να μην σχολιασω μια απο τις χειροτερες περιγραφες που εχω ακουσει ποτε απο εναν ανθρωπο που πληρωνεται απο εμας..... τον τσουκαλα να εβαζες να περιγραψει λιγοτερο θα ουρλιαζε.... δεν ειναι δυνατον να μην αναφερει το 4ο φαουλ στην 3η περιοδο του κανγκουρ που για μενα κρινει και το παιχνιδι οταν ο ιταλος σκηνοθετης εχει την καρτα 1 λεπτο και το δειχνει εδω δεν καταλαβε πως αποβληθηκε ο κανγκουρ στην 4η περιοδο..... δεν μπορει σε λαθος σφυριγματα ή εστω σε αμφισβητουμενα υπερ του ολυμπιακου να εκφραζει την βεβαιοτητα οτι ηταν σωστα.......(το ιδιο λεω και σε ματς του παναθηναικου δεν μπορουμε το ασπρο να το κανουμε μαυρο επειδη παιζουμε με ξενες ομαδες)

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως, αυτη ηταν η κρισιμη στιγμη στο παιχνιδι, το 4ο φαουλ του Κανγκουρ.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. Και το σχόλιο του όταν έγινε το 5ο φάουλ του Κανγκούρ (νομίζοντας ότι πρόκειται για ομαδικό φάουλ)ήταν : ''μη δίνετε σημασία στις κάρτες στατιστικής, σήμερα η στατιστική υπηρεσία έχει κάνει πολλά λάθη΄΄.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    3. οντως, απαραδεκτος ο ιωαννου...φασεις του εφευγαν(δεν καταλαβαινε τι σφυριζαν οι διαιτητες λογω της φλυαριας του) , λαθος σχολιασμοι οσο αφορα την τακτικη κ.λ.π
      κουραστικος και ανουσιος...ποσο θα ηθελα να ακουσω μαγουλα(που τον ειχαμε συνηθισει πριν 4 χρονια να σχολιαζει τα ματς του nba στο κρατικο καναλι...)
      αλλα οπως το πανε στην ερτ με τον διευθυντη τους(να τον χαιρονται) θα ακουμε και ιωαννου στη formula 1!!!

      κατα τ'αλλα συγχαρητηρια για την νικη του ολυμπιακου ο οποιος γενικα ηταν αστοχος.καλη ομαδα η σιενα αλλα για μενα δεν παει λονδινο...
      εξαιρετικη αμυνα πανω στον μπραουν
      jobo

      Διαγραφή
    4. Έλεος πια με τον απαράδεκτο Ιωάννου, καλύτερο το mute από τις αγριοφωνάρες του. Του είπε κανείς ότι πρέπει να ξελαρυγγιάζεται για να κάνει μετάδοση? Μπορεί μόνος του να καταστρέψει έναν ωραίο αγώνα...

      kats

      Διαγραφή
  48. Εμείς οι Έλληνες παίζουμε για τη νίκη και μόνο για τη νίκη και μόνο, μόνο, μόνο για τη ΝΙΚΗ και δεν κοιτάμε διαφορές!!!

    Σοβαρά δηλαδή, ούτε με την Βιτόρια ούτε με τη Μάλαγα ούτε με την Εφές ούτε με την Σιένα; Μας δουλεύουν και οι δύο;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ΠΑΟ μπορώ να σου πω ότι είναι χαρακτηριστικό ομάδας που δεν ξέρει ακόμα πως να πάρει αυτό που πρέπει/θέλει μέσα στο γήπεδο. Κάτι που έκανε χειρουργικά μέχρι πέρσυ, ανεξαρτήτως μάλιστα αν έπαιζε καλά/άσχημα, καλύτερα ή χειρότερα από τον αντίπαλο. Αυτό ισχύει και για τον προπονητή φυσικά...

      Για τον γαύρο, μπορώ να εικάσω ότι είναι δείγμα του ότι η ομάδα (και ο προπονητής) ψάχνονται ακόμα, κάτι όμως που δεν δικαιολογείται με έτοιμη ομάδα και σχεδόν ίδιους παίκτες με πέρσυ. Να τους χάλασε τόσο τη μανέστρα ο Dorsey και τώρα ο Perkins ? Περίεργο...

      Διαγραφή
  49. Mόνο εγώ βλέπω τον Παναθηναικό να δυσκολεύεται εξαιρετικά και να μην περνάει τελικά στην επόμενη φάση;Το λέω αυτό βλέποντας Άλμπα και Μπάμπεργκ να πληρώνουν την απειρία τους και ενίοτε φαλτσοσφυρίγματα και να μένουν τόσο χαμηλά,ενώ είναι αξιολογότατες ομάδες και δεν ξέρω αν είναι εύκολο να τους νικήσουμε. Επιπλέον δεν ξέρω αν η Εφές (έχει τη Μάλαγα εντός)θα έχει προτίμηση στον Ολυμπιακό για την επόμενη φάση με ό, τι συνεπάγεται αυτό..

    Υ.Γ H Φενέρ συνεχίζει να απογοητεύει..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η εφες παει για 1η θεση στον ομιλο οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μην παιξει στα ισια την μαλαγα.......... ο ολυμπιακος ειναι 50-50 να παρει την 2η θεση με τα σημερινα δεδομενα ειναι 3ος και αυτοι που λενε πως η σιενα εχει πιο δυσκολο προγραμμα κανουν μεγαλο λαθος εχει ευκολοτερο προγραμμα απο τον ολυμπιακο αλλα ειναι και σε πολυ ασχημη περιοδος.......... νομιζω αν αυριο ο παναθηναικος κερδισει και η μαλαγα χασει πολυ δυσκολα θα μεινει εκτος 8 ο παναθηναικος και ισως να μην του χρειαστει καν να κερδισει την μπαμπεργκ.............

      bodiroga

      Διαγραφή
    2. Ναι, μόνο εσύ Ανδρέα...

      Διαγραφή
    3. Εγώ το έχω πει από την προηγούμενη βδομάδα, δεν θα είναι εύκολο ματσάκι την παράλλη βδομάδα...ας κάνουμε σήμερα το 1-0, μετά μάλλον θα πάμε στο 1-1, αλλά αν κάνουμε μετά το 2-1 στη Γερμανία, μάλλον κλείσαμε...

      Διαγραφή
    4. Ανδρέα με τον φετινό Παναθηναικό το έχω ξαναπεί φοβάμαι όλα τα παιχνίδια με πιο μικρές ομάδες ( οι Γερμανοί φέτος είναι κάτι παραπάνω από μάχιμοι)αλλά έχω και ελπίδες για παιχνίδια σαν αυτό μέσα στη μαδρίτη... με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιστεύω δύο νίκες θα γίνουν... την μάλαγα στο μυαλό μου την έχω να κάνει επίσης max δύο νίκες...

      Διαγραφή
  50. Πολλή γκρίνια ρε παιδί κάποιοι... Δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε στην εποχή που μετράνε πλέον ΜΟΝΟ οι νίκες. Το πώς είναι σχεδόν αδιάφορο. Με γύρω - γύρω όλοι; Με streetball; Με smallball; Με τουρλουμπούκι; Χωρίς σχεδόν κανέναν διακριθέντα; Καμία σημασία... Ο Ολυμπιακός πήρε σήμερα ένα ματς που "στράβωσε" δύο τουλάχιστον φορές, γιατί άσχετα αν παίζει καλά ή άσχημα, διαθέτει πλέον μετά το περσινό κατόρθωμα τη νοοτροπία του "δεν χάνω από χειρότερους".
    Προσωπικά δεν συμφωνώ ότι είναι φαβορί για τη 2η θέση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Σιένα θα κάνει ήττα στα τρία ματς που μένουν. Αλλά δεν έχει τόση σημασία η 2η θέση κι η έδρα, όσο το να αποφύγει πάση θυσία την ΤΣΣΚΑ (με τον Μεσίνα οι πιθανότητές του θα είναι 20-80). Αντίθετα, με την Εφές ή και τη Ρεάλ ίσως να κλέψει μια νίκη εκτός.
    Υ.Γ. Σιχάθηκα το μπάσκετ και την Ευρωλίγκα σήμερα. Τέτοια σφαγή σαν της Μπάμπεργκ στην Τουρκία είχα χρόνια να δω. Σίχαμα διαιτητές, με το έτσι θέλω κλέψανε από τους κακομοίρηδες τους Γερμανούς τη νίκη...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Athens (OAKA), Milano, Kaunas, Vitoria, Tel Aviv, Moscow, Siena. I do not think so that Olympiakos' fans have to care about 2nd position.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ο οσφπ εκανε λαθος σημερα εντος εισαγωγικων μιας και πεφτει με μαθηματικη ακριβεια πανω στη τσσκα μαγκες.ετσι οπως βλεπω το προγραμμα πιθανον κιμκι τριτη σιενα τεταρτη εχουν καλυτερη τυχη για λονδινο οσο υπερβολικο και αν ακουγεται αυτο (με εφες και ρεαλ αντιστοιχα με μειονεκτημα)

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα δούμε στη συνέχεια. Καμία ομάδα δε κάνει λάθος όταν νικά..(φυσικά καταλαβαίνω το πνεύμα σου)

      Διαγραφή
  53. πολυ μετριες οι δυο ομαδες παντως αποψε.τζημ καλησπερα βεβαιως πιστευω οτι ο οσφπ επαιξε στο ρυθμο της σιενα αλλα η σιενα δεν ειχε τις δυναμεις και μια λυση επιθετικα παραπανω για να κλεψει το ματς.πολυ αδυνατες κατω απο το καλαθι θεωρω και οι δυο αλλα πολυ δουλεμενες απο την πλευρα της η καθεμια.η συνεχεια του ομιλου γριφος πραγματικος.δυσκολο το επομενο με μακαμπι.αν και νομιζω θα το παρει.θεωρω και αυριο δυσκολο το ματς για παο και χωρις καλα τον σοφο.οι αλλοι εχουν τραορε και τομπσον ειναι γεροι κατω απο το καλαθι.ενα μικρο σχολιο θα ηθελα τζημ και για τον αυριανο αγωνα.σε ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο. Πρέπει να γίνει σωστό ροτέησιον στη φροντκόρτ και να προστατευθεί ο Λάσμε. Σκληρή ομάδα η Άλμπα, όχι τίποτα ιδιαίτερο ποιοτικά. Νομίζω με σχετικά ανεκτά ποσοστά από την περιφέρεια ο ΠΑΟ θα το πάρει το ματς.

      Διαγραφή
  54. Δημήτρη καλησπέρα. Είσαι ο καλύτερος αναλυτής στη χώρα μας και αυτό μου το έχει πει προπονητής Α1. Συχνά διαφωνώ με γνώμες σου τις οποίες σέβομαι παρόλα αυτά αλλά "Κανγκούρ, Τζάνινγκ και η Σιένα θα μπεί να σουτάρει 28 με τρίποντα" όπως έγραψες χθες με κάνουν να υποκλίνομαι. Δικαιολογημένη λοιπόν η επισκεψιμότητα σου. Καλη συνέχεια.

    telis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Απαντήσεις
    1. Nα'σαι καλά Τέλη.. Δεν ήταν "κάτι" αυτό, απλά μαθηματικά.. Είναι έτσι το παιχνίδι τους.

      Διαγραφή
  56. και το ειπε οτζημ αν δεν γραψουν 13-15 δεν εχουν μαλλον τυχη.εγραψαν 10 και εχασαν για εναν.μπραβο τζημ πραγματικα εισαι πολυ καταρτισμενος και πανω απο ολα νηφαλιος και αντικειμενικοτατος στιες κρισεις σου.πνω απο ολα φαινεται οτι αγαπας αυτο που κανεις για αυτο και το κανεις τοσο καλα.ειναι κατι που βγαινει προς τα εξω.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Γιώργο, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Ο Jim αυτή τη φορά δεν τα έγραψε απλώς καλά, τα έγραψε τέλεια!! Αυτό που έπρεπε να συμπληρώσει, μπας και το διαβάσουν αυτοί που πρέπει, είναι ότι δεν xρειάζεται αν σουτάρει ο Ολυμπιακός 30 τρίποντα μόνο και μόνο για να διαγωνιστεί τη Siena.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  57. Για Ολυμπιακό: Τεράστια νίκη η σημερινή, αλλά μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος είναι σε κακή κατάσταση και κάνει αυτά τα ματς να φαίνονται ντέρμπι. Δεν λέω ότι έπαιζε μόνος στο γήπεδο, καλή ομάδα η Σιένα σίγουρα, αλλά με βάση την εικόνα και τα προβλήματά της ένας Ολυμπιακός που θα έπαιζε απλά με βάση τις δυνατότητές του δεν θα έπρεπε να τρομάξει να κερδίσει. Κρατάει την νίκη και αναπνέει για το κάτι παραπάνω. Επιβάλλεται όμως αλλαγή εικόνας.

    Για Παναθηναϊκό: Να δώσει ο Κύριος να μην κριθεί η πρόκρισή του στο Μπάμπεργκ. Εχώ κάκο (έως κάκιστο) προαίσθημα για αυτό το παιχνίδι. Οι Γερμανοί οφείλω να ομολογήσω ότι με έχουν βγάλει τελείως λάθος, παίζουν το τοπ 16 επί ίσοις όροις, έχουν κάνει και μεταγραφές, αλλά πληρώνουν την απειρία τους. Τζιμ, αξίζει νομίζω ρεπορτάζ για ένα μπασκετικό πρόγραμμα που με σωστό σκάουτινγκ, συμμαζεμένα οικονομικά και εξαιρετικό κόουτσινγκ τείνει να καθιερωθεί στην Ευρώπη. Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, ένα ματς η Μπάμπεργκ πρέπει να το κερδίσει και φοβάμαι ότι ο πιο μπόσικος είναι ο ΠΑΟ. Ελπίζω να η ομάδα να με διαψεύσει (ξανά). Προέχει το ματς με Άλμπα αύριο βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ομολογουμένως απογοητευτικός Ολυμπιακός, δεν πείθομαι πια ότι είναι ομάδα στα αποδυτήρια...
    Βγάζει μια παθογένεια που δεν καταλαβαίνω... Το τρίποντο του Σλούκα εκεί που είχε αλλα 20 δευτερόλεπτα για το τέλος θέλει μαστίγιο από τον Μπαρτζώκα... Αλλά τους έβλεπα στα ταιμ άουτ και κοιτούσανε το...ταβάνι...
    Απογοητεύτηκα, ξενέρωσα, αλλά μυστηριωδώς αυτή η ομάδα αν συσπειρωθεί σου δίνει την εντύπωση μπορεί να κερδίσει τους πάντες... Εγώ δε θεωρώ σίγουρη την 2η θέση, Κίμκι και Μακάμπι μέσα μόνο εύκολα ματς δεν τα λές, ειδικά οι Ρώσσοι.

    ΥΓ: Πάουελ χτες χειρότερος από ποτέ, Περπέρογλου μας κατεβάζει ένα επίπεδο αντί να μας ανεβάζει, Σπανούλης έπαιξε άμυνα με τα μάτια για 3 δεκάλεπτα.
    Χάινς, Παπ, Σλούκας, και Άντιτς-Σερπαντίνι διακρίθηκαν, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ του Πριντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τον τραυματισμό του Πρίντεζη; Θα παίξει την άλλη βδομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ας αρχίσω από τα καλά...

    Χτίζουμε νοοτροπία νίκης παντού και αν δε παίζουμε καλά, έχουμε πάρει διπλά σχεδόν σε όλες τις έδρες και αυτό είναι σημαντικό (πόσω μάλλον από τη στιγμή που το πλεονέκτημα έδρας στα πλει-οφ δεν είναι εξασφαλισμένο).

    Ο Σλούκας έχει πολύ περισσότερα αυγά και μυαλό από προσόντα και ικανότητες και τέτοιοι παίκτες είναι απολύτως απαραίτητοι.

    Καλή αντιμετώπιση του Μπράουν, έστω και αν βοήθησε και ο ίδιος λιγάκι.

    Κατά τα άλλα ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ...για 178η φορά σοβαρό πρόβλημα απέναντι σε ζώνη και μπουμπουνάτε ελεύθερα 3ποντα, λίγες συνεργασίες της προκοπής, αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ, κακές επιλογές, επιπόλαιη αμυντική συμπεριφορά στο τελευταίο λεπτό που χάθηκε διαφορά 7 πόντων και χάθηκε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Ηλιαχτίδα σταθερότητας ο Παπ που ήταν παντού το παιδί και μας κράτησε μαζί με το Κωστάκη μέχρι να ανέβουν Χαινς και Σπαν.

    Ρε Τζος, 3 φάουλ σε 3 λεπτά ρε αγόρι μου; Πάλι σε έπιασε το ρημάδι το γόνατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό που ανέβασες τζιμ στη σελίδα του hoopfellas στο facebook νομίζω τα λέει όλα. Δεν έχω κάτι να πω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ BLOGS... Ο ΠΑΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ. Η ΤΣΣΚΑ ΠΕΡΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΦ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΙΝ ΟΣΟΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ...
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1:ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΟΩΣ Η ΣΙΕΝΝΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΜΠΑΤΖΕΤ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΕΣΘΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΥΤΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ Ο ΤΖΑΝΝΙΝΓΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. καλημερα και απο μενα,
    η ουσια κατεμε δεν ειναι μονο τα αποτελεσματα σε αυτην τη φαση,ουτε οι μεμονομενες εμφανισεις θετικες η αρνητικες καποιων παικτων.
    η ουσια για μενα ειναι οτι ο ολυμπιακος εχει αρχισει φετος και παιζει ενα μπασκετ αφελειας.ενα μπασκετ που παραπεμπει σε ομαδες τυπου καχα μακαμπι σιενα ρεαλ κ.ο.κ.
    δηλαδη σε ενα μπασκετ τριποντα και ζητω η τρελα με απιστευτη αδυναμια να διαβαζει τις αδυναμιες του αντιπαλου για να χτυπησει αλλα και τις δικες του ωστε να τις καλυψει.
    αυτο το μπασκετ 9 στις 10 φορες στο τελος της χρονιας χανει!!!
    καπως ετσι βλεπω οτι θα γινει και με τον ολυμπιακο αν συνεχισει αυτο το τροπαριο.
    σε αυτο το κομματι εχει τεραστια ευθυνη ο μπαρτζωκας...οχι μονο για τον ιδιο οσο perissotero για τις επιλογες του στο προπονητικο τιμ.εκει πιστευω οτι ο φετινος ολυμπιακος εχει τεραααααααααααστιο ελειμα φετος σε σχεση με περυσι.το τιμ του μπαρτζωκα πρεπει να ειναι το χειροτερο που εχει συνεργαστει και ο ιδιος ποτε!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΝ REAL...(ΔΕΣ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΗΣ BARCA ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΟΡΜΑ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ...ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΓΑΝ ΤΡΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΝΕΙ.(ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΠΕΡΣΥΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟΥ 2011). ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ...ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΠΟ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ...ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG OI ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ;

      Διαγραφή
    2. Για τον φίλο gskordak, αυτό που λες αναδείχθηκε με γλαφυρό τρόπο με την Μπάρτσα. Στοχευμένα plays, διαβασμένη άμυνα στις -όποιες- επιθετικές επιλογές του ΟΣΦΠ, και τελικά μια εύκολη νίκη. Έτσι ακριβώς θα πάνε τα παιχνίδια στο F4, μόνο η Μακάμπι το έχει πάρει με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

      Για τον ανώνυμο φίλο που ρωτάει, εδώ μέσα πολλοί παναθηναϊκοί έχουν πει επανειλημμένως ότι η πορεία του ΠΑΟ, με τα δεδομένα που ισχύουν, είναι ήδη ανεκτή, αν όχι ικανοποιητική. Αν μάλιστα μπορέσει να περάσει στους 8 ή στους 4, θα μιλάμε για τρελή επιτυχία.

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Αντώνη.
      Τί βλέπεις σήμερα; Λες η Άλμπα να μας κάνει την κηδεία που δεν ολοκλήρωσε χθές η Μπάμπεργκ;

      77

      Διαγραφή
    4. Φάε τη γλώσσα σου ρε φίλε :-) Με τέτοιο αποτέλεσμα πρέπει να κερδίσεις είτε την άλλη βδομάδα είτε την τελευταία στο ΟΑΚΑ...πολλαπλάσιος βαθμός δυσκολίας...άρα καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε καν...

      Όπως λέει και ο Jim, οι γερμανικές κάνουν αυτό που έκαναν πάντα καλά: είναι ομάδες του 7, και παίζουν πάντα κατ'ελάχιστον στο 6. Εσύ μπορεί να είσαι ομάδα του 9 (λέμε τώρα :-) ), αλλά αν σε πετύχει μπόσικο και χαλαρό, θα σου τη κάνει τη ζημιά ο γερμανός, γιατί όχι ?

      Πάντως δεν νομίζω, είπαμε ότι είναι στρωμένες και στημένες ομάδες, αλλά το σύνολό τους δεν είναι για τέτοιες υπερβάσεις. Βέβαια με την Brose εκτός, εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Πάλι από τον ΠΑΟ εξαρτάται όμως...

      Διαγραφή
    5. Την τρώω, φίλε.
      Κι εγώ δεν νομίζω. Πάντως, πρέπει όλοι να βγάλουμε το καπέλο και στις δύο γερμανικές ομάδες για το επίπεδο που κρατάνε προστατεύοντας το κύρος της διοργάνωσης. Όχι σαν κάτι άλλους (Φενέρ,Μπεσίκτας). Οι γερμανικές ομάδες αναμένεται στο μέλλον να πάιξουν σημαντικό ρόλο αναβαθμίζοντας το επίπεδο της Euroleague. Στο AII Star Basket, διάβασα ότι σε 3-4 χρόνια οι ίδιοι οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η λίγκα τους θα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα αφού δουλεύουν πολύ στο λανσάρισμα του προϊόντος και έχουν σε εξέλιξη πρότζεκτ αναλογα της Bayern Mun., δηλ. ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να δημιουργήσουν μπασκετικές ομάδες. Σ' αυτό συντελεί και η οικονομική κρίση στις χώρες του Νότου που αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία). Αυτό μόνο καλό θα κάνει στην διοργάνωση και στο άθλημα γενικότερα.

      Υ.Γ. Ο Νάχμπαρ, χθες, πήγε να πάρει το ματς μόνος του, θυμίζοντας άλλες εποχές. Ας όψονται, όμως, το τσεκούρι του Σιπ και οι διαιτητικές αβλεψίες (;)

      77

      Διαγραφή
    6. To "σε 3-4 χρόνια" το βλέπω λίγο αισιόδοξο, γιατί οι ίδιοι και η Ευρωλίγκα προσπαθούν εδώ και χρόνια να "ανοίξουν" την αγορά και να κάνουν πιο σοβαρό marketing στο μπάσκετ (που θα οδηγήσει περισσότερα παιδιά στα γήπεδα, καλύτερους παίκτες, καλύτερες ομάδες, καλύτερη λίγκα και τελικά καλύτερο προϊόν), αλλά μέχρι στιγμής εγώ δεν βλέπω αποτελέσματα. Το ίδιο ακριβώς και στο UK, το παλεύουν περίπου 10+ χρόνια εκεί, δεν έχει κουνηθεί μύγα....

      Εκτός του πανμέγιστου Dirk και παλιότερα του Schrempf (αμφότεροι βέβαια πιο πολύ αμερικάνικα προϊόντα παρά γερμανικά), δεν έχω δει κάτι που να με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρό -άμεσο- μέλλον στη Γερμανία. Το ότι το παλεύουν, στηρίζουν και προσπαθούν, γεγονός αδιαμφισβήτητο...

      Διαγραφή
    7. Η Γερμανική λίγκα είναι αυτή με το μεγαλύτερο μ.ο. εισιτηρίων στην Ευρώπη μετά την Ισπανική. Προφανώς δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά καλύπτει γοργά την διαφορά της με άλλες πιο δημοφιλείς λίγκες στην χώρα (χάντμπολ, χόκεϊ).

      Το επίπεδο παιχτών που έχουν εκεί είναι θέμα προς συζήτηση. Βασικά κινούνται σε διαφορετικές αγορές από την Μεσογειακή, βρίσκουν παίχτες (κυρίως Αμερικάνους) από την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, και κινούνται για πολύ άσημα λαβράκια από τις ΗΠΑ. Είναι κι αυτό μια μέθοδος. Σκέψου ότι φέτος οι τρεις καλύτεροι περσινοί παίχτες της Μπάμπεργκ παίζουν ο ένας στην Ρεάλ (Σλότερ) και οι δυο στο ΝΒΑ (Ρόμπερτς, Τάκερ).

      Σχετικά με τα Γερμανικά ταλέντα: Νοβίτζκι δεν ξαναβγαίνει, αλλά το επίπεδό τους συνολικά είναι καλύτερο από ό,τι πριν από 10 χρόνια (Μπέντζιγκ, Σάφαρτζικ και Πλάις είναι πολύ ελπιδοφόρα τριάδα για την Εθνική τους, όχι για χρυσό βέβαια).

      Σχετικά με την λίγκα τους συνολικά: Προφανώς, όντας Γερμανοί, το πάνε σιγά σιγά και με σύνεση. Καλύτεροι ήμασταν εμείς που μέσα σε ένα καλοκαίρι (το '92) γίναμε το 'καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης' και σήμερα είμαστε έρημο τοπίο;

      Συμπερασματικά: Τα 3-4 χρόνια είναι όντως λίγο αισιόδοξο. Αλλά σε 6-7 γιατί όχι; Εδώ Ουκρανική ομάδα πήγε στα ημιτελικά του Γιούροκαπ. Με σωστή δουλειά όλα γίνονται.

      Διαγραφή
    8. Όταν λέμε γερμανικό μπάσκετ, δεν εννοούμε κατ' ανάγκη Γερμανοί πάικτες. Εννοούμε γερμανικές ομάδες και γερμανική λίγκα. Οι Γερμανοί σε λίγο καιρό, μπορεί να μην είναι 3-4 χρόνια αλλά 6-7 δεν έχει σημασία, θα μπουν δυναμικά και μακροπρόθεσμα αυτό θα επηρεάσει και την ανάδειξη νέων Γερμανών παικτών. Με την πάροδο του χρόνου οι ομάδες του Νότου θα χαμηλώνουν τα μπάτζετ, θα χάνουν χορηγούς, θα χάνουν από τηλεοπτικά και γενικώς θα προσαρμόζονται σε χαμηλώτερα επίπεδα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικές υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν σε υγιείς βάσεις και με καλό τμήμα σκάουτιγκ. Π.χ.το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του Σπανούλη, δεν μπορώ να φανταστώ πολλές ομάδες που θα του προσφέρουν 2,5 εκατ.€. Μόνο σε Ρωσία και Τουρκία μπορεί να βρει αυτά τα λεφτά και εκεί όχι σίγουρα. Άρα, σιγά-σιγά θα υπάρξει αλλαγή στην κατανομή της πίτας της μπασκετικής αγοράς όπου Ισπανία, Ελλάδα & Ιταλία θα χάνουν σε σύγκριση με Ρωσία, Τουρκία & Γερμανία. Αυτό συντελείται, ήδη και θα συνεχίσει. Ό,τι δηλ. συμβαίνει σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας θα συμβεί και στην αθλητική επιχειρηματικότητα και άρα και στο μπάσκετ. Πάντα αυτό γινόταν και πάντα αυτό θα γίνεται.

      77

      Διαγραφή
  64. Μεγάλος παίκτης ο Πέρκινς, ευτυχώς που τον πήραμε,
    η καλύτερη μεταγραφή που μπορούσε να γίνει,
    τεραστία η προσφορά του σε όσα παιχνίδια έπαιξε,
    Εγώ αναρωτιέμαι τι θα κάναμε χωρίς αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο μεγαλε χαρηκες πολυ που το εγραψες αυτο???και τωρα του jim θα του κοπει η ορεξη που τον ειρωνευτηκες...πληροφοριακα σου λεω οτι ηταν ο τριτος του αγωνας στην ομαδα αν αυτο σου λεει κατι...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  65. Όντως υπάρχει θέμα με τον μπαρτζω.τον εβρισε ο Σπανουλης ή μου φαβηκε εμενα και του σκηνοθετη.εννοω το ριπλεη που εδειξε δις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ολα τα λεφτα η εκφραση του μπαρτζωκα στο τελος που εχει σηκωσει τα χερια να πανηγυρισει αλλα εχει καταλαβει πως παραλιγο το ματσακι να το ειχε χασει παλι (οπως με σεφ) και οτι χαθηκε και η διαφορα ενω ηταν 7 ποντους μπροστα στο τελος, και αναρωτιεται τωρα, πανηγυριζω κανονικα? πανηγυριζω λιγο? μηπως καθολου? τι εγινε ρε παιδια παλι? Λοιπον για να τελειωνω δεν ξερω αν ειναι καλυτερο για τον ολυμπιακο να ερθει τριτος η δευτερος ετσι οπως ειναι ο αλλος ομιλος. Αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To καλύτερο για τον Ολυμπαικό και για κάθε ομάδα νομίζω είναι να παλεύει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και να μη διανοηθεί να διαλέξει αντίπαλο. Μου δίνει την αίσθηση ότι παρά τις χτυπητές αδυναμίες και το ότι τόσο στη ρακέτα όσο και στην περιφέρεια ελλείψει Μάντζαρη είναι λιγότερο δυνατός από πέρισυ είναι ικανός να νικήσει οποιονδήποτε - οπουδήποτε! Ή εν πάσει περιπτώσει να χτυπήσει με αξιώσεις ακόμα και την ΤΣΣΚΑ.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  67. Kι εμένα μου φάνηκε κάτι τέτοιο περίεργο σε εκείνη τη φάση αλλά μάλλον κάτι άλλο έχει συμβεί. ίσως πήγαινε για το διαιτητή και το τέταρτο φάουλ του..
    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο παιδιά. Φαίνεται. Μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους.

    Saya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω (με κάθε διάθεση για χιούμορ) ότι έχει κάτι άλλο.. Ειδικά στο τρίποντο του παπανικολάου.

      manu chao

      Διαγραφή
  69. Καλημέρα σε όλους.
    Για τα χθεσινά :
    Για τη νίκη του Ολυμπιακού, έχω να πω ότι ήταν αναμενόμενη από τους περισσότερους εδώ μέσα. Προσωπικά περίμενα πιο εύκολη επικράτηση από την παραλιγο αυτοκτονία. Θεωρώ, ότι αν δεν διαλέξει αντίπαλο θα καταλήξει άνετα 2ος. Αγωνιστικά έδειξε αδυναμίες και προβλήματα, άλλα χρόνια και άλλα που παρουσιάζονται εσχάτως. Μεγάλο μεινέκτημα το ντεφορμάρισμα του Σπανούλη, κακή παρουσία των πενταριών πλην Χάινς και τεράστια τρύπα στο 4 ελέω απουσίας Πρίντεζη.
    Για τη νίκη της Μακάμπι, συζητούσαμε χθες το απόγευμα με τους φίλους εδώ στο blog και απορούσαμε αν θα δείξει χαρακτήρα η Χίμκι. Τελικά, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και λύγισε από την πίεση του αποτελέσματος και όχι από τη Μακάμπι από την οποία είναι σαφώς καλύτερη. Τώρα κινδυνεύει και με αποκλεισμό.
    Για την σφαγή στην Πόλη, τί να πει κανείς; Η Εφές με ντεφορμέ τον Λούκας είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και η Μπάμπεργκ απλώς σέβεται τον εαυτό της και την διοργάνωση με τον τρόπο που παλεύει όλα τα ματς.
    Σχετικά με την διασταύρωση που ενδεχομένως να επιλέξει ο Ολυμπιακός, νομίζω ότι πρέπει να αποφύγει με κάθε τρόπο την ΤΣΣΚΑ (αλήθεια με τον Κριάπα τί γίνεται;). Αν και πιστεύω ότι όποιος μπαίνει στην διαδικασία επιλογής αντιπάλου κινδυνεύει να χαλάσει το μυαλό του.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εχθές ο Πέρκινς ήταν όλα τα λεφτά, με την χθεσινή νέα μεγαλειώδη εμφάνισή του νομίζω ότι απόσβεσε και με το παραπάνω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του και δικαίωσε για άλλη μια φορά όλους εμάς που προκαταβολικά θριαμβολογούσαμε στο άκουσμα της μεταγραφής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Tζιμ τα συγχαρητήρια μου για το χθεσινό preview, άψογο διάβασμα. Όπως καταλαβαίνεις η δημοτικότητα του μπλοκ που έχει επισκιάσει κάθε άλλο μπασκετικό σάιτ στη χώρα, ενοχλεί. Αυτό σημαίνει πολλά.. Και πάλι συγχαρητήρια.

    Θα μου επιτρέψετε να πω ότι το σημερινό ματς του Παναθηναϊκού είναι αρκετά δύσκολο ψυχολογικά. Είναι σκληρή ομάδα η Άλμπα και το έχει αποδείξει. Θέλει σοβαρότητα.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. με αφορμη την αναρτηση σου στο facebook μου ηρθαν στο μυαλο τα περσινα ρεζιλικια της ισπανικης μαφιας στον ημιτελικο παο-τσκα στην κωσταντινουπολη...
    ποια η θεση σου για εκεινον τον ημιτελικο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση αυτό που έπαθε η μπάμπεργκ με το 51-49 ενός ημιτελικού f4 που όπως και να χει,η πιο μεγάλη ομάδα το παίρνει αυτό το μπονους του 1% απο τους διαιτητές.

      Διαγραφή
  73. as meteferei kapoios ayta poy egrapse sto facebook o jim.
    den exoume oloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Έβαλε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του ματς Εφες-Μπάμπεργκ το οποίο δεν είχε καμία -όλως τυχαίως- αναφορά στη 4η περίοδο και την καθοριστική τελευταία φάση με το πεντακάθαρο φάουλ στον Νάχμπαρ. Έγραψε:

    "Σφαγή" της Μπάμπεργκ στη Πόλη..

    Η Ευρωλίγκα κάνει επιδεικτικά "γαργάρα" στο video με τα highlights την τελευταία φάση και το καθαρό φάουλ στον Νάχμπαρ. Ουσιαστικά όμως το πλήγμα που δέχθηκε η ακεραιότητα και η αξιοπιστία της είναι πολύ ισχυρότερο από την απουσία μιας δυνατής "αγοράς" από το Λονδίνο..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. υπάρχει κάπου videaki με την τελευταία φάση του παιχνιδιού να την δούμε και εμείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Εδώ είναι παιδιά..

    http://www.youtube.com/watch?v=5VUahp9ePpo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν δεν το είχα δει, καταρχήν γίνεται ένα tackling όπως είχαν κάνει στο Γιαννάκη το '96 (πες κατά λάθος ή ότι γλίστρησε ο παίκτης), αλλά μετά ο Shipp μόνο που δεν του σπάει το χέρι...και ο διαιτητής βάσης είναι στο 1,5 μέτρο, αποκλείεται να μην το είδε...

      Διαγραφή
    2. Ό,τι και να κάνουν η Εφές δεν θα πάει μακριά. Χωρίς ποιοτικούς ψηλούς (μόνο ο Σαβάνοβιτς αξίζει αλλά και αυτός είναι ντεφορμέ, οι Γκονλούμ, Μπάρατς και Ερντέν είναι ανεπαρκείς) και με όαση τους Λούκας και Φάρμαρ δεν γίνεται. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο μεν ΠΑΟ χάνει τεράστια ευκαιρία να βγει 3ος και να αποφύγει την Μπάρτσα και ο δε Ολυμπιακός αν παίξει με την Εφές ανεξάρτητα από πλεονέκτημα έδρας είναι φαβορί για να περάσει. Δεν μου διαφεύγουν οι νίκες των Τούρκων με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Απλά πιστεύω ότι έχουν ελλείψεις και κακοτεχνίες στο ρόστερ παρά την καλή καθοδήγηση από τον Μαχμουντί.

      77

      Διαγραφή
    3. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ Φ4; ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ...
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
    4. Και πέρυσι που το F4 γινόταν στην Πόλη τα ίδια λέγαμε και τελικά δεν πρόκαναν οι γείτονες. Αυτά είναι λίγο-πολύ θεωρίες. Όχι ότι κατά καιρούς δεν έχουν γίνει όργια. Απλά αν κάποια ομάδα υπολείπεται αρκετά δεν ρισκάρουν όσοι θέλουν να τη σπρώξουν γιατί κινδυνεύουν να εκτεθούν. Μάστερ, πάντως, σε τέτοια κόλπα έχουν πάρει οι της ΤΣΣΚΑ, πολλά χρόνια τώρα.

      77

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, αδικήθηκαν αλλά η τύχη (και η δικαιοσύνη) βοηθάνε και τους ικανούς. Ο Τζέικομπσεν στο τέλος έχασε μεγάλη ευκαιρία από καλή κομπίνα. Επίσης ο Νάχμπαρ αν σκόραρε (με σουτ ή βολές) θα έμεναν 3.5'' στους Τούρκους. Δεν ξέρω αν είχαν τάιμ άουτ αλλά χρόνος για κάτι υπήρχε. Τέλος πάντων, big fish>small fish, δεν κρίνει αυτό το ματς αν η Εφές πάει Λονδίνο.

      ΥΓ: Ο σχολιαστής της Ευρωλίγκα πάντως είπε ό,τι είδε (σε πεντακάθαρο ριπλέι της Τούρκικης τηλεόρασης). Αντίθετα το 'ψαλίδι' της Ευρωλίγκας στα χάιλαϊτ που είπε ο Τζιμ ήταν μεγάλη μικροπρέπεια.

      Διαγραφή
    6. Είσαι γάτος. Εκεί εστίασα εγώ, στην Ευρωλίγκα. Λάθη μπορεί να γίνουν, ανθρώπινο είναι, ακόμα και με τον διαιτητή μπροστά(..) να το δεχτώ. Αλλά το "ψαλίδι" με χάλασε.

      Διαγραφή
    7. Τζιμ ο διαιτητης ακομη και γκαβος να ηταν θα το εβλεπε αυτο το φαουλ..Στο μεταξυ αποδεικνυεται εδω οτι ενας κακος παικτης ειναι κακος σε ολα..Ο Σιπ δεν ξερει ουτε ενα φαουλ να κανει σωστα..Οσο για την Ευρωλιγκα ηταν τετοιο το σφαξιμο που δεν ειχαν αλλη επιλογη απο το να το κουκουλωσουν..Μην ξεχναμε οτι θυμα ηταν μια αδιαφορη για το παιχνιδι..Γερμανικη ομαδα και οχι καποιο μεγαθηριο..

      Διαγραφή
  77. Mπορούσε η Ζαλγκίρις..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. οσο καλες ομαδες και να ναι ρεαλ και μπαρτσελονα μια ζωη θα ναι ισπανικες στημενες κοτες με απυθμενο κομπλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. πφφφ.. η μπόχα από τη Μαδρίτη έφτασε Αθήνα.
    Πανος_Σπαρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα αρχηγε κανει μπαμ οτι το στησανε!αλλωστε και η ρεαλ αδιαφορη ηταν!ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
  80. Καλησπέρα
    Παρακολουθούσα παράλληλα με τον Παναθηναικό και τη Ρεάλ με τη Μάλαγα...Αυτός ο Ζόριτς είναι πραγματικά εξαιρετικός αλλά και πάλι η Μάλαγα δεν θα κέρδιζε αν δεν έβαζε τρελλά σουτ (όπως απέναντι σε εμάς με τον Γουίλιαμς)...πλέον πρέπει να πάμε για νίκη μέσα στη Μαδρίτη


    GREENRED XANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Tώρα λογικά θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλοι Μ@ΛΑΚΕΣ ήταν(και ας μου επιτραπεί η έκφραση,αλλά έτσι είναι) προπονητής και παίκτες του Πάο που όχι απλά έχασαν δικό τους παιχνίδι,αλλά και τη διαφορά την προηγούμενη εβδομάδα με τη μάλαγα λες και ήταν παιδάκια....
    Τώρα δεν πρέπει να κάνει παραπάνω νίκες η Μάλαγα...
    Χρειάζεται μάλλον 2 νίκες για να αισθάνεται ασφαλής ο Πάο.
    Περιττό να πω οτι αν είχε νικήσει φλέρταρε μέχρι και με πλεονέκτημα έδρας.Έτσι είναι αυτά...Μάλλον δεν έδωσαν τον ίδιο χαρακτήρα must win οι άνθρωποι των πρασίνων στο παιχνίδι με τη μάλαγα όπως σε εκείνο με τη ζαλγκίρις μη υπολογίζοντας τους ισπανούς.Τώρα...τρεχάτε ποδαράκια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ε ρε τι γινεται... Σορρυ αλλα μαλλον σημερα αποκλειστηκαμε..
    Nosferatu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εγώ παντως το έλεγα μετά την ήττα στη Μάλαγα και την απώλεια της διαφοράς.Επίσης είναι ακόμα πιο προβληματική η απώλεια της διαφοράς με την Εφές αφού λογικά ακόμα και αν μας περνούσε η Μάλαγα θα περνούσαμε την Εφές.Η Ναταλία το είχε προβλέψει ακόμα πιο πριν βέβαια σε σχετικό της σχόλιο αυτό που έγινε σήμερα στη Μαδρίτη.Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε 2 νίκες πλέον για να μην πω τρεις..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Ανδρέα δε δάγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα... αλλά έτσι είναι δώσαμε δικαιώματα. Εγώ στη θέση των παικτών μετά το σημερινό όχι απλώς θα σκύλιαζα στη Μαδρίτη, θα έκανα τα αδύνατα δυνατά να τους κάνω το κάζο του αιώνα... να τους κάνω να ψάχνονται μετά μην ισοβαθμίσουν με την Εφές ή και με την ΤΣΣΚΑ.... τεσπά, το καταλαβαίνω να μη θέλουν την Πανάθα στους 8 γιατί όποιος πέσει πάνω της θα φτύσει αίμα... αλλά γιατί να θέλουν να στείλουν τη Μάλαγα πάνω στη Μπάρτσα....γιατί να θέλουν τη Μπάρτσα ξεκούραστη στους 8 ? Εκτός αν έχουν βλέψεις για ισπανικό εμφύλιο στον τελικό. Όπως κι να έχει σίγουρα τα πράγματα είναι περίεργα πλέον. Ας τα δουν οι δικοί μας και να παίξουν το μπάσκετ της ζωής τους ώστε να κάνουν 3 νίκες και να αφήσει τους άλλους να ψάχνονται

      Διαγραφή
    2. χαχαχα!Πράγματι Ναταλία..Αν κερδίσουμε στη Μαδρίτη (πράγμα πολύ δύσκολο)έρχονται τα πάνω κάτω.Υπάρχουν σενάρια που αφήνουν εκτός την ΤΣΣΚΑ και δίνουν μέχρι και πλεονέκτημα έδρας σε εμάς.Επιμένω όμως ότι το κομβικότερο ματς είναι η νίκη στη Γερμανία, έτσι ώστε να τα παίξουμε όλα για όλα σε φλεγόμενο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική.Value for money και για το mini διαρκείας.Μεταξύ όμως φοβάμαι πολύ πλέον!

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    3. Άσε που με αυτή τη νίκη και μια ήττα ακόμα της Μάλαγα (πχ με Εφές)προκρίνεσαι δίχως άλλο..

      Διαγραφή
    4. Για κάποιο λόγο φέτος (κάτι που για πέρυσι θα το πω χωρίς ντροπή δεν ίσχυε) αυτή η ομάδα μου βγάζει ότι στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει..... Εννοείται πως με τους Γερμανούς πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως πολύ γιατί και νομοτελειακά έτσι όπως παίζουν και χάνουν τα παιχνίδια στον πόντο, μια νίκη τους οφείλεται, οπότε καλό θα ήταν να μην είναι με μας. Συμφωνώ απόλυτα για το mini διαρκείας, μακάρι να χρειαστεί να αγοράσουμε κι άλλο ;-)

      Διαγραφή
  84. δεν υπαρχει κανενα αγχος για παο για την προκριση.η μαλαγα θα χασει απο τσσκα και εφες οποτε ο παο με απλη νικη στην γερμανια καθαριζει.καποια στιγμη νομοτελειακα θα τον ευνοησει και καποιο αποτελεσμα.ασε που πιστευω οτι ακομη και την νικη να χρειαζεται μρ την τσσκα εδω θα την καθαρισει.ο παο περα απο την αυτοκτονια με την μαλαγα εχει ανεβει πολυ.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο πολύ φοβάμαι μην έχουμε αποκλειστεί πριν το ματς την ΤΣΣΚΑ οντας ισόβαθμοι πριν το παιχνίδι αυτό με τη Μάλαγα..Όσοι έκαναν λόγο για ξεκάθαρα πράγματα για τον όμιλο του ΠΑΟ (πειράζω λίγο τον Jim)θα μας πουν δύο λογάκια τώρα;Προβλέπω και την Εφές να χάνει εντός από τη Μάλαγα. Ίδωμεν..
      Chris

      Διαγραφή
  85. an kerdisoyme thn csska φιλε κρις και παιρνω δεδομενο αυτο που λες οτι η μαλαγα κερδιζει και εφες και προφανως εννοεις και τσσκα τοτε η μαλαγα εχει 9-5 ο παο κερδιζοντας τσσκα και μπαμπεργκ 9-5 οπως και η τσσκα που μενει στην απεξω λογω της τριπλης ισοβαθμιας.δεν πιστευω με τιποτα την μαλαγα.αλλοπροσαλη ομαδα που της εκατσε το ματς με τον παο και της το εδωσε αποψε η ρεαλ.ο παο δεν αποκλειεται εχει παρα πολλες πιθανοτητες ακομη και στην εκδοχη που σου εδωσα.αλλο τωρα που πιστευω οτι η μαλαγα δεν εχει καμια τυχη να κανει τρια στα τρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι..Mπορεί να κάνει το 2/3 όμως (δηλαδή να χάσει μόνο από ΤΣΣΚΑ)και όπως φαίνεται αυτό είναι χειρότερο αν δεν κερδίσεις και Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ.
      Chris

      Διαγραφή
  86. αν εχανε σημερα η Μαλαγα θα πηγαιναμε αδιαφοροι στην Ρεαλ η ηττα της ομως θα μας αφυπνισει και ισως μας κανει και καλο για την συνεχεια.Απο δικα μας λαθη χασαμε και με τις δυο ομαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλησπέρα σε όσους διαβάζουν. Ήμουν και είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η Μάλαγα δεν έχει τύχη για πρόκριση. Ακόμη και μετά τη σημερινή της νίκη στη Μαδρίτη (χωρίς σπόντες και υπονοούμενα για την απουσία του Ρούντι) ο ΠΑΟ έχει το πάνω χέρι. Η ήττα της Ρεάλ θα ερχόταν κάποια στιγμή αφού έχει παίξει αρκετά ματς στην κόψη του ξυραφιού και γλίτωσε. Απλά η Μάλαγα φαινόταν λιγότερο πιθανή να τα καταφέρει. Επειδή, λοιπόν, θεωρώ ότι ο ΠΑΟ είναι πολύ καλύτερος από τη Μάλαγα μπορεί την άλλη εβδομάδα να κερδίσει στη Μαδρίτη και να βάλει φωτιά στον Όμιλο. Και κάτι ακόμα : θυμίζω ότι η Μάλαγα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία ακόμη υπέρβαση είτε στην Πόλη είτε την άλλη αγωνιστική με ΤΣΣΚΑ (όχι ότι την Μπάμπεργκ την έχει σίγουρα). Επομένως, ψυχραιμία και υπομονή. Απολαύστε μπασκετάκι.

    Υ.Γ. Μέγα Λάσο και θαυμαστά τα έργα σου... Ο Σλότερ στο ζον-πρες και ζώνη έπαιζε τριάρι. Στην επίθεση σε σετ παιχνίδι ποιός ήταν τριάρι, οεο;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Και να κερδίσεις μέσα στη Μαδρίτη και 3/3 να γίνει από ΠΑΟ δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αποφευχθεί η τέταρτη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε τι σενάρια παίζουν αν κάνουμε το 3/3 και συνδυαστεί και με άλλα αποτελέσματα... μέχρι και για πλεονέκτημα έδρας μιλάνε .... ;-)

      Διαγραφή
  89. Ευτυχώς που πήραμε αυτή την παιχτούρα τον Πέρκινς και έτσι έχουμε ελπίδες να περάσουμε στους 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Στο group του γαύρου τα σιγουράκια είναι Barcelona, Maccabi και Khimki και η τέταρτη θέση θα παιχτεί μεταξύ Κάχα Λαμποράλ και Σιένα οι οποίες έχουν και οι 2 πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβάθμιας με τον γαύρο, ο γαύρος μόνο με θαύμα περνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρουσία Πέρκινς εγώ δεν φοβάμαι κανένα αντίπαλο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Καρκίνο του προστάτη στον αποστάτη!

      Διαγραφή
    5. Γιατί, και έως εδώ που έφθασε ο γαύρος θαύμα δεν είναι? Ποιος θα το πίστευε στην αρχή της χρονιάς με αυτούς τους πιατάδες που έχει!

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  91. Στο Πειραιά Maccabi και Khimki θα περάσουν περίπατο
    εκτός και εάν τους ποτίσουν πάλι τίποτα μυστήρια νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Που θα πάει, δεν θα κάνει ένα καλό παιχνίδι ο Πέρκινς,
    τότε θα σας φτιάξω εγώ όλους εσάς που τον ειρωνεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  93. To ΕΔΩΣΕ Η ΡΕΑΛ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας νοιάζει εμάς, λες και είχαμε ελπίδες να περάσουμε!

      Διαγραφή
    2. Ασφαλως και θα περασουμε

      Διαγραφή
  94. δύσκολη η πρόκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Θυμίστε πόσο είχε παίξει ο Ρούντι στο β' ημίχρονο στο ματς ΠΑΟ-ΡΕΑΛ του πρώτου γύρου...

    Τότε είχε μιλήσει κανείς για το ματς που έδωσε η ΡΕΑΛ ή όλοι έλεγαν για την τεράστια νίκης της Μπανάθας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλά είδα τους Ναγκετς χθες και έπαθα πλάκα με τον Κουφό.Καμία σχέση με το ΝΒΑ απο πλευράς θεάματος αλλά όταν είσαι τόσο παραγωγικός και δουλευταράς όπως ο Κώστας δεν μπορεί παρά να σε εμπιστευθεί ο οποιαδήποτε προπονητής σου.Απλά σκεφτείτε τι δυνατότητες θα έχει η εθνική μας με ένα σύνολο όπως:

    1,2: Σπανούλης,Καλάθης,Βασιλειάδης(Σλούκας-Παππας),Μαντζαρης,Διαμαντίδης(αν τον πείσει να γυρίσει πίσω ο Ιταλός)
    3:Παπανικολάου,Περπερογλου
    4:Φωτσης,Πριντεζης,Καιμακογλου
    5:Κουφός,Σοφο,Μπουρούσης.

    Με ΔΔ θα είναι μια απο τις πιο πλήρεις ομάδες της 20ετίας για την χώρα μας.

    Δημήτρης Σέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπανικολάου-Μπράμος εννοείς? Δεν υπάρχει Περπέρογλου ποια!

      Στα άλλα συμφωνώ. Αλλά 3D τέλος.

      Διαγραφή
    2. Περπερογλου στην Εθνικη???Ολα τα αλλα Δημητρη πολυ σωστα τα γραφεις αλλα μπασκετμπολιστας Περπερογλου δεν υπαρχει πια..Σχολασε..Η τραγικη χρονια που κανει δεν εχει να κανει με φορμα η προσαρμογη αλλα με ανικανοτητα..Και ειδικα αμα τον συγκρινεις με τον Παπ,μπορει να καταλαβεις τι λεω..Και αν και δεν τρελαινομαι ισως θα μπορουσε να παιξει και ο Ζησης,λογω πειρας,και αν δεν ειναι ετοιμος ο Μαντζαρης..

      Διαγραφή
    3. Σωστά τον ξέχασα τον Μπράμο.Αν και μέχρι το καλοκαίρι είχα τις αμφιβολίες μου φέτος στον ΠΑΟ απέδειξε πως ανέβηκε τουλάχιστον μια κλάση.Ο Περπέρογλου σίγουρα είναι χειρότερος και απο τους άλλους 2(σιγουρα σε φυσικά προσόντα) αλλά απο πλευράς εμπειρίας είναι πολύ μπροστά και αυτό χρειάζεται σε μεγάλες διοργανώσεις.Συμφωνώ πως φέτος κάνει κακή χρονιά στον Ολυμπιακό αλλα σε clutch στιγμές πήρε μερικά παιχνίδια μόνος του και το ίδιο έκανε και με τον παο.Οταν η μπάλα είναι βαριά δεν τρέμει.Αν όμως ο Ιταλός αποφασίσει να πάρει μονο 2 τριάρια τοτε με κλειστά ματια Παπ και Μπράμος.

      Δημήτρης Σέρρες.

      Διαγραφή
    4. Εθνικη χωρις Ζηση; δε νομιζω φιλε. Και ο ΜΑντζρης δεν νομιζω να προλαβαινει. Ο Φωτσης εποσης μαλλον ηρθε η ωρα να ξεκουραστει.

      Οποτε ΖΗση αντι Μανυζαρη , Σλουκα αντι ΔΙαμαντιδη και Λουκα αντι Φωτση. Παικτης Περπε μπορει να μην υπαρχει αλλα τις φαπες στον Μπραμος μια χαρα τις εριξε

      Διαγραφή
    5. ΠΟΤΕ ΚΑΛΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ,ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ,ΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΚΛΑΙΓΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

      Διαγραφή
    6. Σιγουρα τον Μπραμο θα παρει.Μονος του κερδισε την Καντου,7/9 τριποντα με pir 27.Σιγουρα θα το θυμαται ο Τρινκιερι.

      Διαγραφή
    7. Ξεκιναμε στραβά αφού ο φίλος από τις Σέρρες κατάρτισε 13άδα με 2 3αρια, 3 4άρια, 3 σέντερ και 5 γκαρντ.

      Τα 5 γκαρντ μένουν οπωσδήποτε αφού 4 μονο είναι αυτοκτονία. Βγαίνει ένας από τα 3 5άρια ή τα 3 4άρια ανάλογα με το σύστημα/σκεπτικό/προτεραιότητες του προπονητή (μάλλον από τα 4άρια θα κοπεί κάποιος). Επίσης Βασιλειάδης καθαρό sf (για επίπεδο πανευρωπαικού τουλάχιστον) και ζευγαρώνει με το Παπανικολάου, Μπράμος έξω (ή μέσα αντί για Βασιλειάδη, προσωπικά προτιμώ τον τελευταίο). Ζήσης 1000% μέσα στη 5άδα των γκαρντ μαζί με Σπανούλη, Καλάθη μαζί με άλλους 2 πλην ΔΔ (δεν υπάρχει λόγος για παρακάλια) και Μάτζαρη (το παιδί μάλλον δε θα είναι ετοιμοπόλεμο για τέτοια διοργάνωση, διαφορετικά θα ήταν σίγουρα στη 12άδα).

      Υπάρχουν επίσης Μαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας για 4 και 5 και σίγουρα καναδυο ακομα που ξεχνάμε...

      Διαγραφή
  97. Να κάνω μια πρόβλεψη, από τα 6 εναπομείναντα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν να δώσουν ακόμα οι ελληνικές ομάδες δεν θα κερδίσουν κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Κάποτε σ'αυτό το blog σχολίαζαμε μόνο όταν έπρεπε και με σχόλια εύστοχα. Τώρα έχουν βαλθεί να σχολιάζουν όλοι όσοι διαβάζουν...Οπαδοί των Celtics και των Lakers δηλαδή..και μάλιστα με μέτριες μπασκετικές γνώσεις. "Κάκιστος" ο Ολυμπιακός, στημένη λάθος η ομάδα από τον Πεδουλάκη, λίγος ο Μπαρτζώκας, σε λήθαργο ο Σπανούλης και πάει λέγοντας. Μάγκες επειδή δε ξέρετε την τύφλα σας, και οι δύο ομάδες μας, συγκαταλέγονται, ακόμα και τώρα, με τις μειώσεις στα μπάτζετ, στις πολύ μεγάλες της Ευρώπης και να ξέρετε ένα πράμα: Και ο Πασκουάλ, και ο Μεσίνα και ο Λάσο, τρέμουν στην κυριολεξία μη τυχόν και πέσουν πάνω τους στα πλέυ όφ. Αυτά...

    Trevor

    ΑπάντησηΔιαγραφή