Athlenda

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

MASTERMIND..



O Ολυμπιακός «πήγε εκεί που τον πήγε» ο Ντέηβιντ Μπλατ, χωρίς αντίδραση και δικό του πλάνο στη μάχη. Ανέτοιμοι οι ερυθρόλευκοι να ανταποκριθούν στο smallball της Μακάμπι, έμπλεξαν σε περιπέτειες.  Το Hoopfellas κάνει μερικές σκόρπιες σκέψεις για το παιχνίδι του Φαλήρου..



«Κακή» ήττα στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό.. Ειλικρινά δε ξέρω τι μπορεί να λέγαμε εάν δεν είχε «παρέμβει» σε μια συγκινητική πράξη εθελοντισμού η Μοντεπάσκι η οποία κατόρθωσε και έχασε στη Τουρκία πιστοποιώντας το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα της..

-Ο Ολυμπιακός λοιπόν «πήγε εκεί που τον «πήγε» η Μακάμπι. Όπως ακριβώς το γράφω. Χωρίς ιδέες, πλάνο, παρέμβαση και τιμόνι. Είναι γνωστό στους περισσότερους αναγνώστες του Hoopfellas ότι είμαι μελετητής/φαν της δουλειάς του κόουτς Μπλατ χρόνια τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα προπονητικό επιτελείο που γνωρίζει τη φιλοσοφία του θα συμφωνήσει ότι πέρασε από το Φάληρο στην ουσία χωρίς να βρεί αντίπαλο και χωρίς να παρουσιάσει –για τα δικά του δεδομένα- κάτι εξεζητημένο..

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν κατ’αρχήν έτοιμοι να ανταποκριθούν στο Smallball του Μπλάτ σε καμία περίπτωση. Όχι ότι δεν έχουν τα κορμιά/λύσεις  ή το versatile ρόστερ, αλλά γιατί απλά δεν έχουν μάθει να παίζουν κάτι τέτοιο. Ίσως το βάθος του ροτέησιον και οι πολλοί  διαθέσιμοι παίκτες να μην έστρεψαν τον Ολυμπιακού στον «πειραματισμό» ποτέ. Αλλά τώρα για παράδειγμα, με την έλλειψη του Πρίντεζη, η ομάδα έχει «γονατίσει γιατί ο Παπανικολάου που έχει όλες τις προδιαγραφές να παίξει εκεί δεν έχει μάθει να το κάνει.


-Ο Ντέηβιντ Μπλατ  παρέταξε μια match up ζώνη με παραλλαγές, σε σχηματισμό 1-1-3 και άλλοτε 3-2 (λιγότερο). Επέβαλλε το ρυθμό του, παγίωσε τη διαφορά και στην ανάπαυλα  επέλεξε για μεγάλο διάστημα σχήμα με τρία γκαρντ για να ελέγξει το τέμπο. Στη ζώνη αυτή ο πρώτος γκαρντ (π.χ. Οχαγιόν) πίεζε τη μπάλα δίνοντας πλευρά στον χειριστή του αντιπάλου , ο δεύτερος (Λόγκαν ή Οχαγιόν, εξαρτάται από το ποιος έπαιζε «κορυφή» και ανάλογα την lineup του αντιπάλου εκείνη τη στιγμή) μάρκαρε στο high post με εντολή να αλλάζει σε όλα τα σκρίνς και ο τρίτος (Χίκμαν, με το δυνατό του κορμί) στην πίσω γραμμή άμυνας  δίνοντας ταχύτητα στην άμυνα στις γωνίες. Στο κεντρικό pick n roll του Ολυμπιακού είδαμε σχηματισμό 1-4 (με τους 4 να παίζουν στην ίδια ευθεία) και καταστάσεις 3-2 όπου το «5» ακολουθούσε τον σκρίνερ και αμυνόταν με μαν του μαν. Πολύ έξυπνες σκέψεις, αποτελεσματικές, αλλά είναι πράγματα που έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν ο Αμερικανός απόφοιτος του φημισμένου Πρίνσετον.

Του πιστώνω ότι έλεγξε απόλυτα το τέμπο, δεν έχασε ριμπάουντ/κατοχές αλλά κυρίως γιατί η ομάδα του «άντεξε» την ψυχολογική πίεση του δευτέρου ημιχρόνου  στο come back του Ολυμπιακού, δεν έχασε το προβάδισμα και ανταμείφθηκε με μια μεγάλη νίκη.


-Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα με άλλες ομάδες της διοργάνωσης αυτή την περίοδο (Μοντεπάσκι Σιένα, Ρεάλ). Έχουν «κολλήσει» σε ένα ντεφορμάρισμα που κινδυνεύει να γίνει παρατεταμένο. Κατάφεραν να επιστρέψουν με τη δύναμη της απόγνωσης που είχε σκορπίσει στο ΣΕΦ το «μακελειό» του πρώτου ημιχρόνου αλλά και  γιατί πίεσαν (για πρώτη φόρα μετά την απώλεια του Μάντζαρη) πραγματικά τη μπάλα, με πρωτοστάτη τον αρκετά καλό σε αυτό το κομμάτι Βασίλη Σπανούλη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επεδίωξε να βάλει τη μπάλα στο ποστ, όπου τα φόργουοντς του Ολυμπιακού υπερείχαν υψομετρικά των αντιπάλων αμυντικών  και βρήκε σουτ από την περιφέρεια αλλά ήταν χαρακτηριστική η απώλεια συγκέντρωσης των παικτών  του σε συγκεκριμένες φάσεις (θυμηθείτε plays όπου η Μακάμπι βάζει από επαναφορά τη μπάλα πολύ εύκολα στην καρδιά του ζωγραφιστού) η οποία έφερνε εκνευρισμό.  Οι Ισραηλινοί κατάφερναν να βρίσκουν το «κενό σημείο» στην ελληνική άμυνα, περνώντας τη μπάλα εκεί και εκτελώντας/δημιουργόντας, χτίζοντας έτσι αυτοπεποίθηση η οποία αποτέλεσε το υπόβαθρο για να βάλουν τα μεγάλα σουτ στο τέλος που τους κράτησαν μπροστά. Γενικά ο Ολυμπιακός πόνεσε από τα ρήγματα που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στην άμυνα του οι οποίοι έδειξαν την ικανότητα τους στην προσωπική φάση και φανέρωσαν την αδυναμία των γηπεδούχων αμυντικά στη θέση «5». Ο τραυματισμός του Πάουελ απλά «έδεσε» το γλυκό. . Από την άλλη όλη η αμυντική τακτική του Μπλατ στηρίχτηκε στην ύπαρξη ενός γρήγορου ψηλού-αράχνη όπως ο Τζέημς..


-Ο Ντορόν Πέρκινς ήταν, όπως είδαμε όλοι, απογοητευτικός. Τίποτα, μηδέν. Ζίροου ρε παιδί μου.. Πνιγμένος στο «θέλω τόσο πολύ να συνεισφέρω»..  Όχι δε ξέχασε το μπάσκετ ένας παίκτης πέρυσι έδειξε να αφήνει πίσω τον τραυματισμό του εντυπωσιάζοντας στην ιταλική λίγκα (και όσο πρόλαβε στην Ευρωλίγκα) και φέτος στη Ντόνετσκ, όπου υπό κανονικές συνθήκες φλέρταρε με το τρίπλ νταμπλ  κάθε φορά που έμπαινε να αγωνιστεί. Όλοι μας βλέπουμε πόσο «κακός» και «εκτός» φαίνεται αυτή τη στιγμή. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και από άλλους γνώστες του αντικειμένου, με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησης  ο παίκτης δε θα βρεί ποτέ ρυθμό. Δε γνωρίζω αν αρχικά στον Ολυμπιακό είχαν στο μυαλό τους έναν παίκτη για 10 λεπτά που θα δώσει ανάσες. Αν ναι, τότε έπρεπε να στραφούν αλλού. Ο Αμερικανός θέλει χρόνο στο παρκέ και αυτή η χρονική περίοδος (σε συνδυασμό με την αγωνιστική κάμψη της ομάδας) δε δίνει την πολυτέλεια στους ερυθρόλευκους. Η επιλογή είναι όμως μια: Για να κερδίσεις τον παίκτη του δίνεις χρόνο και ρόλο (στο είδος σετ επίθεσης που παίζει ο ΟΣΦΠ αυτή δε μπορεί να δείξει τίποτα, δείτε όμως τη σετ επίθεση του Τρινκιέρι στην Καντού πέρυσι και πως τον «έβαλε» να παίξει). Αλλιώς κατ’εμέ, μην τον χρησιμοποιείς καθόλου. Στα 3-4λεπτα θα είναι το ίδιο αρνητικός και θα κοστίζει και στο σύνολο..


-Ο Ολυμπιακός δυσκόλεψε σημαντικά τη θέση του. Για να είμαι ειλικρινής φοβόμουν περισσότερο  το ματς με την Κίμκι, αλλά η σφαλιάρα ήρθε νωρίτερα..  Τώρα πλέον όλα μπορούν να συμβούν. Το θέμα είναι ότι η ομάδα χρειάζεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή βοήθεια από τον πάγκο της και εννοώ τους προπονητές της. Είναι μεγάλα τεστ και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και για την ομάδα γενικότερα τα επόμενα ματς. Η ομάδα δεν δείχνει διάθεση να ανοίξει πραγματικά το τέμπο της στην επίθεση ενώ έχει τις προδιαγραφές (αν και της λείπει συγκεκριμένος παίκτης στο «5»), κατάσταση η οποία θεωρώ πως θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βγεί στον αφρό. 


-Το παράδειγμα της Μοντεπάσκι μπορεί  να αποτελέσει οδηγό για το παιχνίδι με τη Φενέρ. Παρεπιμπτόντως οι Τούρκοι, παρά τη συντριβή, δεν ήταν τόσο κακοί στη Μόσχα και για ένα μεγάλο διάστημα έμειναν κοντά στο σκόρ.. Η Μοντεπάσκι πραγματικά αυτοκτόνησε. Είναι πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και ξαφνικά έγινε φαβορί για να μείνει έξω.. Δικαιοσύνη? Ναι. Εάν δε μπορείς να κερδίσεις αυτή τη Μπεσίκτας, σε άδειο γήπεδο, αδιάφορη σε ματς τελικό τότε η λογική λέει ότι δεν αξίζεις να περάσεις. Δεν είναι η δύσκολη δυάδα αγώνων (Μπάρτσα στην Παλα Εστρα, Κάχα έξω και μην ακούσω τη λέξη «αδιάφορη» γιατί και η Μπεσίκτας «αδιάφορη» ήταν..)

Από την άλλη η Μακάμπι έχει ξεκινήσει –και έχει μεγάλη τύχη να ολοκληρώσει- ένα πολύ σπουδαίο come back, την ώρα που μερικό καιρό πρίν  βρισκόταν αιμόφυρτη στο καναβάτσο. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι αυτή την εποχή, στα παιχνίδια των λεπτομερειών, οι ομάδες με τους πραγματικά καλούς προπονητές  παίζουν καλύτερα..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

65 σχόλια:

  1. συμφωνω σε ολα jim.
    βλεπω οι τρεις ομαδες που θα περασουν απ αυτον τον ομιλο(εκτος μπαρτσα) να ειναι η χαρα του αλλου.δε νομιζω σιενα μακκαμπι κιμκι και λιγοτερο ολυμπιακος να ειναι φοβητρο για ρεαλ εφες και παο(πιστευω στην πρωτια της τσσκα λογω καλων διαφορων και μεσσινα) ακομα και με πλεονεκτημα εδρας.
    βλεπω πολυ δυνατο F4 με βαρτσελονα ,ρεαλ,εφες τσσκα η παο(3 απ τους 4 τελευταιους)οποιοι γλυτωσουν την τεταρτη θεση.δυστυχως για μενα η αυτοκτονια με τη μαλαγα η το τελευταιο σουτ με την εφες μπορει να με στειλουν στο στομα του λυκου.βλεπε παλαου μπλαουγκρανα
    χρηστος δελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην υποτιμάτε την Κίμκι. Έχει εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα και είναι πολύ καλή στους ψηλούς και στο σετ παιχνίδι. Αν ο Παναθηναικός περάσει από τη Γερμανία (θα είναι δύσκολο)δεν αποκλείω ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας (με τέταρη την ΤΣΣΚΑ)..

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. ανδρεα σιγουρα δεν υποτιμω την κιμκιπου φετος δειχνει πιο ωριμη απο ποτε ,με πλανινιτς να δικαιωνει ενα μερος του ταλεντου του (και του συμβολαιου του)
      αλλα αν περασει θα περασει μαλλον τεταρτη.απλα δεν βλεπω πως 8α σπασει εδρα σε μια απο ρεαλ η εφες (λες εσυ),απο ρεαλ τσσκα (λεω εγω ),και δεν θα κανει ηττα στη ρωσια
      χρηστος δελ

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει την υπόθεση Μπλατ το καλοκαίρι. Τον προτιμώ από μια μεγάλη μεταγραφή. Κορμός υπάρχει, δύο-τρείς κινήσεις είναι αρκετές. Ο Μπρτζώκας τον οποίο δεν υποτιμώ, απλά είναι λίγος για μια ομάδα που θέλει να κοιτάξει κορυφή. Συγχαρητήρια στη καλύτερη σελίδα μπάσκετ στην Ελλάδα.

    Πανοβλέπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και Παναθηναικος θα συμφωνησω. Ο Ολυμπιακος εχει τη βαση, με 2 μικροαλλαγες κι ενα προπονητη τυπου Μπλατ χτυπάει ψηλα του χρόνου.

      Νικόλας

      Διαγραφή
  3. Jim καλώς σε βρίσκω (ως γράφων για πρώτη φορά στο blog). Σύντομη, αλλά ουσιαστική (όπως πάντα) η ανάλυσή σου. Περίμενα πάντως ένα σχόλιο για την παραμέληση των αμυντικων καθηκόντων από το Σπανούλη, φαινόμενο συχνό στη φετινή ευρωλίγκα. Θα μου πεις τί να πρωτοκάνειο άνθρωπος. Απλώς στο α΄ ημίχρονο (όσο ιερόσυλο κι αν ακουστεί για έναν παίκτη του βεληνεκούς του Σπανούλη), ήταν μαύρη τρύπα στην άμυνα (ο δε πέρκινς... κατάμαυρη). Η ομάδα μάλλον πρέπει (υποχρεούται...) να εναποθέσει τις ελπίδες της στις επαγγελματικές εκτός έδρας εμφανίσεις, ώστε να τα δώσει όλα για όλα στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική με τους αξιόμαχος Ρώσους. Ανεμένουμε τα σπουδαία... LATERAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζίμαρε πολύ σωστά τα λόγια σου. Κυρίως στα θέματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσα όμως να πω ότι η Μακάμπι αν και αμυντικά διαχρονικά παρουσιάζεται τουλάχιστον αξιοπρεπής, επιθετικά φέτος είναι μια μεγάλη μετριότητα. Ειδικά όταν κείνει το ματς. Δεν ξέρω, όταν βλέπω τον Οχαγιόν να το παίζει Τεόντοσιτς και τον Σμιθ να σουτάρει υπό συνθήκες πολέμου (άσχετα αν ευστοχεί ή όχι) και τον Λόγκαν να παίζει μόνο iso νομίζω ότι δεν βλέπω Μακάμπι αλλά μια άλλη ομάδα. Ο μόνος σταθερός γκαρντ φέτος και στις δύο άκρες είναι ο Χίκμαν. Δεν εκμεταλλεύονται όσο μπορούν τον πολύ καλό και επιθετικά Τζέιμς. Δεν μου γεμίζει το μάτι γενικά η φετινή επίθεση της Μακάμπι.
    Παρόλα αυτά η φανέλα είναι βαριά, ο Μπλατ είναι αλεπού και η Μακάμπι υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει αυτό....δεν θυμίζει ομάδα μπλατ αυτό το πράγμα στην επίθεση...
      Η μακάμπι αν πάει στα πλέι-οφ είναι πολύ επικίνδυνη για κάθε ομάδα από τον άλλο όμιλο,και πολύ σημαντικό ότι έχει τον μπλατ στον πάγκο που μπορεί να προσαρμόσει το παιχνίδι της πάνω στον αντίπαλό...
      Παρόλα αυτά το ρόστερ της,το βρίσκω πολύ αλλόκοτο και δύσκολο να κάνει κάτι αξιόλογο...να δει για φάιναλ4 δηλαδή..

      Διαγραφή
  5. Χωρίς παίκτη στο τέσσερα έπαιζε παιδιά η Μακάμπι.Τώρα μόνο δύο στα δύο και βλέπουμε.Αλλά έτσι όπως παίζει η ομάδα δε πάει πουθενά.Η πλάκα θα είναι ότι σαν τέταρτος παίζει με ρεάλ.Νοt bad..

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΦΠ ΠΑΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που παει ετσι ο γαυρουλης ρε τζιμ. Στο πρωτο ημιχρονο ητο ισως ο χειροτερος ολυμπιακος των τελευταιων χρονων.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταφέρω αυτούσιο το σχολιό μου από το προηγούμενο ποστ, το οποίο μάλλον δημοσίευσα με αρκετή καθυστέρηση
    Το παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν το είδα, διάβασα αρκετά για την εμφάνιση και των δύο ομάδων και την διακύμανση του σκορ και έχω να πω τα εξής. Το ότι ο Ολυμπιακός είναι ίσως η ασταθέστερη ομάδα βάση των αρχικών προσδοκιών που είχε δημιουργήσει στη διοργάνωση είναι πασιφανές. Αυτό που λείπει απο τους ερυθρόλευκους είναι ο χαρακτήρας στα δύσκολα, ψήγματα του οποίου έχουμε δει, βεβαίως, αλλά δεν είναι ικανοποιητικό το δείγμα. Γνώμη μου είναι ότι αυτή η αδιάφορη πλέον Fenerbachse κάπου πρέπει να ξεσπάσει. Εδώ θα φανέι πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
    Jim, πιστεύεις ότι ο Slaughter είναι overachiever που έφτασε να παίζει με τη φανέλα της Real, ή underperformer με βάση τις φετινές εμφανίσεις του; Φταίει ο ίδιος ή η κακή χρησιμοποίησή του και δεν δίνει τις αναμενόμενες λύσεις;

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το rotation του Μπαρτζώκα που ορθά αναφέρεις ότι πιθανόν να έχει επηρεάσει την απόδοση του Πέρκινς που είναι φανερό ότι δεν έχει βρει καθόλου ρυθμό, είναι αυτό που έχει κάψει και τον Γκετσεβίτσιους που μπαίνει για 2-3 λεπτά και περιμένει ο Μπαρτζώκας τρίποντο με τα δύο πρώτα σουτ, αλλιώς πάγκο πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια παρακάμερα στον ίδιο πάγκο, στη Βιτόρια, τα είπε όλα σε δυο στιγμιότυπα: το «Shut the fuck up» ήταν η απόλυτη επιβολή του Μπλατ, ο κακομοίρης ο Μπαρτζώκας ούτε καν στα σιχτίρια δεν έχει τον τρόπο του. Ούτε καν με τον Μαυροειδή.
    Την επιστροφή της Μακάμπι, ακόμα και μετά την ήττα στο Τελ Αβίβ από τον Ολυμπιακό, όταν το ρεκόρ της έφτασε στο 1-4, μόνο αφελείς θα την απέκλειαν. Ειδικά στον συγκεκριμένο όμιλο, ειδικότερα με το νέο σύστημα των 14 αγωνιστικών, που σε αντίθεση με το περσινό δίνει στον καλό προπονητή χρόνο να βελτιώσει τη δουλειά του. Ίδια περίπτωση κι ο Πεδουλάκης: ο Παναθηναϊκός των τελευταίων εβδομάδων έχει «σφραγίδα» του προπονητή του.
    Ο άτιμος ο Μπλατ το smallball το παίζει άριστα. Φέτος ο Μπλου έγινε Σμιθ στο «4». Όταν χρειάστηκε όμως έκανε το ακριβώς ανάποδο: με την εθνική Ρωσίας εμφάνιζε πεντάδες με μ.ο. ύψους 2.05 (με Σβεντ, Μόνια, Κιριλένκο, Χριάπα και Μοζγκόφ). Το μεγάλο του φετινό "παράσημο" όμως είναι ότι μεταμόρφωσε εντυπωσιακά παίκτες που πέρσι ήταν 12η επιλογή στις ομάδες τους (Τζέιμς, Λόγκαν).
    Ο Ολυμπιακός κάνει τρίτη μεγάλη «κοιλιά» σε διάστημα μερικών μηνών. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ορίζει την τύχη του. Ένα ματς στην Τουρκία με τη Φενέρ δεν είναι ποτέ εύκολο (αλήθεια, θα αναρρώσει ο Μπογκντάνοβιτς;), αλλά όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τη Χίμκι. Οι Ρώσοι διαθέτουν ίσως το πιο ισορροπημένο ρόστερ σε όλη την Ευρωλίγκα, με μια δεκάδα παίκτες υψηλής ποιότητας, αλλά βγάζουν την εύθραυστη ψυχολογία των «λεγεωναρίων». Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα βρουν τον χαρακτήρα να το πολεμήσουν στην κόλαση του ΣΕΦ. Αρκεί βέβαια ο Ολυμπιακός να μην συνεχίσει το αποκλειστικό σύστημα «Σπανούλης κι έχει ο Θεός», γιατί το πήρε χαμπάρι κι ο τελευταίος ασίσταντ.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το οτι ο λογκαν δν ηταν στα σχεδια του ομπρα δν μ λεει κατι.. πριν απο παο εκανε παπαδες

      Διαγραφή
    2. που? στην προκομ?εχοντας τη μεγαλυτερη μεριδα των επιθεσεων..?αληθεια επειδη εκανε ενα πολυ καλο παιχνιδι με τον ολυμπιακο παιζει καλα και στη μακαμπι?ειδατε τη φετινη το αποδοση?δε λεω φυσικα οτι και ο ομπραντοβιτς δεν εκανε λαθος επιλογες αλλα οχι να βαπτιζουμε και παικταρα τον λογκαν...

      Διαγραφή
    3. Πού έκανε παπάδες ο Λόγκαν, στην Προκόμ; Γιατί από την Κάχα πέρασε και δεν ακούμπησε. Καλός παίκτης για ομάδες περιορισμένων δυνατοτήτων, λίγος για ψηλό επίπεδο. Ο Ομπράντοβιτς έκανε κατά καιρούς λάθος επιλογές στη στελέχωση, αλλά στο παρκέ δεν αδίκησε ποτέ αθλητή του. Όποιος άξιζε, όσο άξιζε, έπαιξε...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    4. Ο Λόγκαν στο παιχνίδι με Ολυμπιακό όσο όλα ήταν μέλι-γάλα τα έβαζε από παντού και με κάθε τρόπο. Στο 2ο ημίχρονο που σφίξανε τα γάλατα εξαφανίστηκε και το παιχνίδι το καθαρίσανε Σμιθ (με απίθανα 3ποντα το @) και Χίκμαν. Ελαφρώς "γατάκι" ο Λόγκαν για κορυφαίες ομάδες (δεν εννοώ πως η Μακάμπι δεν είναι κορυφαία ομάδα ιστορικά αλλά το φετινό υλικό της, του δίνει την ευκαιρία να φανεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο που υπό άλλες συνθήκες δε θα είχε στη Μακάμπι).

      Διαγραφή
  11. O Oλυμπιακός θα πρέπει να βάλει τον Πέρκινς στο rotation για 20 λεπτά.Είναι καλός παίχτης και μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ.Μετά η χρονιά είναι ότι βγει με τόση ατυχία και το καλοκαίρι να δώσουν την ευκαιρία στον κοουτς Μπαρτσωκα με σωστους ξένους να φτιάξει μια δυναστεία.

    Έχεις twitter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς φίλε μου αλλά "δυναστεία" και "Μπαρτζώκας" είναι εξ'ορισμού ασύμβατες έννοιες. Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πρέπει να στραφεί αλλού.

      Διαγραφή
    2. Ειναι καλός προπονητής.Η ομάδα φέτος διεκδικεί οσκαρ ατυχίας και δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν μερικοί.Είμαι της άποψης ότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι.Ο συγκεκριμέμος προπονητής δεν πιστεύω οτι είναι στο TOP-5 των κοουτς της ευρωπης.αλλα είναι απο τους καταλληλους για ΟΣΦΠ.Ξέρει τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να πορευτουν μαζί και να μάθει ο ένας τον αλλον...

      Διαγραφή
  12. το πουλεν σου τζιμ θελει χρονο.. βεβαια παιχτες ασσο δυαρια με κακο σουτ ποτε δν μ αρεσαν. οπως ειχα πει για μπανκς και καπονο θελανε οτι θελανε χρονο για να βγαλουν αυτα π μπορουνε (οπως δοθηκε στον ουκιτς και μπραβο του π ξεπερασε τις γιουκες)
    ετσι και ο περκινς θελει χρονο στο παρκε και οχι 2 λεπτα!! προσπαθει να φανει χρησιμος και ομως δν καταφερνει ουτε αμυντικα να αποδωσει!! ειδικα ενα τριποντο π επιχειρησε ηταν αστα να πανε.
    Θα ελεγα πολλα για τον μπαρτζο αλλα οταν δν σ βγαινει ο ξενος π πηρες στα γκαρντ και ο ξενος ψηλος επισης σερνεται ε τοτε δν μπορουμε να πουμε και πολλα. σιγουρα εχει κανει πολλα λαθη οπως ο αρτζι αλλα και οι 2 μεχρι τωρα εχουν πετυχει πολλα. ειδικα ο αρτζι π ξεκινησε μια ομαδα απο το 1 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία ανάλυση ως συνήθως Jim. Στο μυαλό μου ο Μπλατ -επειδή έτυχε να τον έχω συναντήσει παλιότερα- είναι ο πιο έξυπνος προπονητής ο οποίος κοουτσάρει στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δεν λέω ο καλύτερος, αλλά σαφώς ο πιο έξυπνος. Πάντα κάτι θα κάνει και θα εκπλήξει τον αντίπαλο -αν χρειάζεται αυτό- ενώ ξέρει πως να "τσιτώσει" τους παίκτες του.

    Προσωπικά τον εκτιμώ και κάθε ομάδα που αναλαμβάνει είναι υπολογίσιμη ανεξάρτητα από το υλικό της.

    Όσο για την οκτάδα, εφόσον δεν λυγίσει η Χίμκι από την πίεση του "πρέπει" στο τελευταίο ματς του ΣΕΦ, για μένα έχει προβάδισμα. Είναι η πιο "ομάδα" της διοργάνωσης. Όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι κι έχουν τον ρόλο τους. Μπαίνοντας στο παρκέ από τον Κχοστόφ -που παίζει το πολύ πέντε λεπτά ανά παιχνίδι- μέχρι τον Πλάνινιτς ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.

    Δεν είναι τυχαίο που σε πολλά ματς έχουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές (βλ. Κόπονεν με Φενέρ).

    Η υπεροπλία στους ψηλούς είναι σημαντική κι εκεί θα "χτυπήσουν" τον Ολυμπιακό. Επίσης πιστεύω ότι οι Πειραιώτες θα περάσουν από την Πόλη, λόγω αμυντικής ανυπαρξίας της Φενέρ.

    Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού βλέπω ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα κι αποκλείω μόνο να τερματίσει τέταρτη η ΤΣΣΚΑ.

    Στο άλλο γκρουπ η Μπάρτσα απλά περιμένει αντίπαλο θέλοντας Εφές, χωρίς να σημαίνει ότι τη φοβίζει κάποιος. Η Σιένα νομίζω θα αποκλειστεί εκτός αν "βρέξει" τρίποντα στον επόμενο αγώνα και νικήσει Μπάρτσα παίρνοντας τεράστιο πλεονέκτημα ψυχολογίας ενόψει του τελικού με Κάχα στη Βιτόρια. Η Κάχα δεν θα είναι "αδιάφορη" σίγουρα, ΑΛΛΑ θα έχει αποκλειστεί ήδη άρα κίνητρο δεν θα υπάρχει.

    Rajon Rondo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλους.
    Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ομάδων μετράνε α)οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια β)η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους γ) η διαφορά πόντων στον όμιλο
    Στον όμιλο του παναθηναικού ένα αρκετά πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει ισοβαθμία 4 ομάδων(αγ.13 Cska-Real 1,Efes-Malaga 1, Bamberg-Pao 2 / αγ.14 Real-Efes 1, Pao-Cska 2). Αν ισχύουν τα ίδια κριτήρια α) όλες οι ομαδες θα έχουν recor 3-3 β) η διαφορά πόντων στα μεταξύ μας παιχνίδια. (χωρίς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές : Cska:+26, Real: +9, Efes: -14, Pao: -21) γ)...
    Αν είναι έτσι ο κανονισμός, για να πάρει ο παναθηναικός πλεονέκτημα θα πρέπει στα παιχνίδια cska-real:1, pao-cska:1, real-efes:2 να καλύψει διαφορά 30 πόντων. Δεν μου φένεται και τόσο εύκολο. Η διαφορά με την Efes καλύπτεται εύκολα(με δεδομένο ότι τελευταία αγωνιστική θα κερδίσεις την cska που δεν είναι και τόσο εύκολο). Άρα το εφικτό είναι η τρίτη θέση με τα τωρινά δεδομένα, εκτός κι αν η cska διαλύσει τη real.
    Τελοσπάντων πολλά τα σενάρια.
    Ξέρει κανείς αν είναι έτσι ο κανονισμός?

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες είναι, συνεπώς ορατός στόχος δεν είναι η 2η θέση, αλλά η 3η. Η Εφές μετρά +8 πόντους σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, διαφορά μικρή που μπορεί να υπερκαλυφθεί στα 2 ματς αθροιστικά (Ρεάλ – Εφές, Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ οι δυο «άσοι» πρέπει να βγάλουν +9 πόντους)… Για ψηλότερα, πάλι, αφού η ΤΣΣΚΑ δεν θα πέσει κάτω από 1η/2η, έτσι αν σκεφτεί κανείς ότι η Ρεάλ μετρά ήδη +30 πόντους και στο συγκεκριμένο σενάριο πρέπει να νικήσει και την Εφές, πάει στο +35 περίπου. Πράγμα που σημαίνει πως οι άσοι στο ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ και Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ πρέπει να βγάλουν άθροισμα +40 πόντους… Σαν κομμάτι δύσκολο είναι. Αλλά η 3η θέση είναι εφικτή και δίνει καλό κίνητρο: να αποφύγεις την Μπάρτσα

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ ρε αλεξ γιατί δεν ήμουνα καθόλου σίγουρος για το τι ισχύει. Να κάνω και μια μικρή διόρθωση:
      *real-efes:1

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
  15. καλησπερα σε ολους..ομαδα σιεννα δεν υπαρχει,ας ευχαριστησουν τους τουρκους στον οσφπ..το προβλημα,βεβαια,δεν ειναι οι ηττες των αλλων αλλα η δικια του αποδοση..νομιζω οτι αυτη η ιστορια,παντως,εχει ενα καλο..αν ο οσφπ κανει το 2/2 κ προκριθει θα μπει πολυ δυνατα στην επομενη φαση..προς το παρον πολλες ομαδες εχουν πεσει θυμα αυτου του νεου συστηματος,που με τοσα πολλα παιχνιδια περνανε μεγαλες φασεις ντεφορμαρισματος..ετσι,ακομα κ αυτη η φενερ μοιαζει δυσκολο εμποδιο αυτη τη στιγμη

    Υ.Γ εσας που τη "πεφτετε" στο τζιμ επειδη ο περκινς δε παιζει καλα δε σας καταλαβαινω..κ ετσι οπως τον χρησιμοποιει ο μπαρτζωκας ο παικτης δε θ αποδοσει ΠΟΤΕ αυτο που μπορει..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ολυμπιακός δεν νομίζω οτι ειναι ντεφορμέ...Απλά νομιζω οτι τα χτυπήματα τραυματισμών και αποχωρήσεων που εχει δεχτει σε ολη τη χρονια,τον εχουν γονατισει.Σημαντικοτατες οι απωλειες των Μαντζαρη και Ντορσεϋ.Κακες επιλογες οι Σεμαντινι,Παουελ.Για τον Περκινς δεν ξερω ακομη αν ταιριαζει στην χημεια του Ολυμπιακου,αλλα ειναι φανερο οτι βρισκεται σε διαδικασια παρακμης,περα απο την κακη χρησιμοποιηση του απο τον Μπαρτζωκα...Δυσκολα βλεπω τον Ολυμπιακο να κανει το 2/2...

    ΥΓ1.Ειναι φανερο οτι η αποχωρηση Καπονο ωφελησε πολυ τον Παναθηναϊκό,σε οτι αφορα την συσπειρωση και το δεσιμο της ομαδας.Εχει βγει στην επιφανεια παλι η σκληραδα και το "μαχαιρι στα δοντια" ,εικονα που χαραχτηριζε τον Παναθηναϊκό στα τελη της πρωτης φασης και τον οδηγησε σε ενα τρελο σερι μεσα εξω...Κι αυτο γιατι οι Μπραμος,Μασιουλις και κατα συνθηκη ο Διαμαντιδης στη θεση 3 μπορουν και διατηρουν αναλλοιωτη αυτην την εικονα του μαχητη σε ολη τη διαρκεια του αγωνα.
    ΥΓ2.Ζητημα υπαρχει στο κατα ποσο θα αντεξει ο Παναθηναϊκός να βγαλει μια δυσκολη σειρα παιχνιδιων στα play-off,με ενα rotation, 8 1/2 παικτων.Αν αντεξει θα περασει final -four...Αν εχει τραυματισμους ή κόπωση τοτε θα υπαρχει προβλημα,ειτε παιξει με την Μπαρτσα ειτε με την Κιμκι ή τη Σιενα...
    ΥΓ3.Αυτη τη στιγμη ο Παναθηναϊκός παει για καλυτερο πλασαρισμα...Νομιζω οτι κατα 99% εχει προκριθει,μιας και η Μαλαγα ειναι απιθανο να κερδισει μεσα στην Κωνσταντινουπολη.Τις δυο νικες ο Παναθηναϊκός θα τις κανει...Το ζητημα ειναι σε ποια θεση θα τον οδηγησουν αυτες και ποιον αντιπαλο θα εχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Johnny, πολύ θα ήθελα να δω ΠΑΟ-Σιένα ή Σιένα-ΠΑΟ! Πιστευώ πως τότε το Final-four είναι πολύ κοντά για ΠΑΟ. Του ταιριάζει του ΠΑΟ, να κάνει ότι έκανε και στη Ρεάλ προχτές, κοντρολ μπάσκετ και η μπάλα στο Σόφο.
      Σε αντίθεση με ΟΣΦΠ, που δε βλέπω πρόκριση ανεξαρτήτως αντιπάλου, κακή χημεία, κακό κλίμα, κακό μπάσκετ... Θα έβαζα ως διάγνωση "ανεπάρκεια προπονητή" στον ΟΣΦΠ...

      Διαγραφή
  17. Νομίζω johnny ότι στα πλέι οφ ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, θα δούμε ένα λίγο πιο ανοιχτό rotation από τον Πεδουλάκη. Δεν υπάρχει άλλη λύση κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι Μadness ότι rotation για χάρη της ξεκούρασης,άρα αναγκαστικό και μόνον αναγκαστικό, μπορεί να δούμε αλλά rotation από το οποίο περιμένεις και κάτι άλλο είναι απίθανο να δούμε.Αυτό που λέω προφανώς έχει να κάνει με το ότι ο Αργύρης δεν εμπιστεύεται Ξανθόπουλο,Γιαννόπουλο,Σκορδίλη είτε γιατί δεν του έχουν δώσει το δικαίωμα να το κάνει είτε γιατί όντως δεν μπορούν.Προσωπική μου άποψη είναι πως ισχύει το δεύτερο,τουλάχιστον σ'αυτό το επίπεδο.Άρα αμέσως αμέσως πάμε στους εννέα παίχτες από τους δώδεκα του ενεργού κάθε φορά ρόστερ. Πάλι καλά να λέμε που ο Τσάρτσα ''ανεβαίνει'' στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν....

      Διαγραφή
    2. Το θέμα ακριβώς είναι από τους 3 παίκτες που αναφέρεις, να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάρει πράγματα από τους 2. Ο Ξανθόπουλος πιστεύω ετοιμάζεται να πάρει καλό ρόλο στα επόμενα ματς και έχει την ποιότητα να τον εκτελέσει σωστά και καλά. Ο δε Σκορδίλης νομίζω ότι πράγματι δεν έχει κάτι να δώσει πέρα από 2-3 καλά φάουλ και στην καλύτερη κανένα απροσδόκητο καλάθι εκεί που δεν τον περιμένει κανείς.

      Διαγραφή
  18. ο μποχωριδης πως θα κανει καριερα??τον βλεπω τριτη φορα φετος..δεν ειναι καλος χειριστης,δεν ειναι καλος αμυντικος,ειναι μετριος σουτερ κ σωματικα θελει πολυ δουλεια..διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα μηπως βαφτιζουμε παικταραδες χωρις να εχουνε κανει ακομα τιποτα?οι διαμαντιδης-σπανουλης με ηρακλη κ μαρουσι αντιστοιχα εκαναν παπαδες..γυαλιζε το ματι τους για διακριση..

    Υ.Γ συνεχιζεται η απαξιωση του προιοντος απ την ερτ..αν δε μπορουν να τα παρατησουν JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάτι άλλαξε στον όσφπ.....
    Πολύ καλή εμφάνιση σήμερα,μου λέει πολλά εμένα γιατί έχει πολύ καιρό να παίξει πραγματικά καλά.
    Ειδικά στο 2ο ημίχρονο έπαξε πολύ ωραίο και ισορροπημένο μπάσκετ με κυριότερο σημείο το ξεκλείδωμα κάποιων παικτών.(περπέρογλου-σερμαντίνι)
    Και πριν προλάβετε να πέιτε ότι ο αντίπαλος δεν χρίζει συμπερασμάτων,δεν κρίνω από τη διαφορά των 2 ομάδων,μιας και ο άρης έπαιξε αρκετά καλά,είναι πολύ καλός στην άμυνα.Και με τον κολοσσό υπήρχε μεγάλη διαφορά αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόβλημα.Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τέλος ο Μάικλ για το υπόλοιπο της σεζόν. τζιμ τι πιστεύεις? αλλάζουν καθόλου τα δεδομένα? ήταν ο καλύτερός και σταθερότερος τους παίχτης μαζί με τόμιτς φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χανει τη σεζον ο Μαικλ της Μπαρτσελονα υστερα απο πνευμονικη εμβολη (το ειχε παθει και το 2011)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Mickeal έπαθε πνευμονικό, εκτός μέχρι τέλους season, άρα και Top8-F4...μήπως είναι η ευκαιρία του ΠΑΟ ? Καλά να είναι ο άνθρωπος βέβαια, πάνω που είχε πάρει τα πάνω του, αλλά όπως και να'χει το "3" αδειάζει με βρόντο στη Μπάρτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους.
    Πρώτα από όλα σε συνέχεια προηγούμενου post :Σενάρια για τον όμιλο του ΠΑΟ (update).
    Παίρνοντας ως δεδομένη μόνο την εντός έδρας νίκη της Μάλαγα επί της Άλμπα (που δεν είναι και τόσο σίγουρη) και την παραδοχή των πιθανοτήτων 50-50 στα υπόλοιπα ματς μου επηρεάζουν την κατάταξη του ΠΑΟ, προκύπτουν 45 διαφορετικά σενάρια για την τελική κατάταξη του ΠΑΟ. Συνοπτικά :
    1. Με 8 νίκες υπάρχουν 8 σενάρια. Στα 4 (50%) τερματίζει 4ος και στα υπόλοιπα 4 (50%) βγαίνει 5ος.
    2. Με 9 νίκες υπάρχουν 21 σενάρια. Σε 1 (5%) από αυτά βγαίνει 2ος , σε 4 (19%) από αυτά βγαίνει 3ος και στα υπόλοιπα 16 (76%) καταλήγει 4ος.
    3. Με 10 νίκες υπάρχουν 16 σενάρια. Σε 3 (18%) από αυτά βγαίνει 1ος, σε 6 (38%) από αυτά βγαίνει 2ος, σε 6 (38%) από αυτά βγαίνει 3ος και σε 1 (6%) μόνο καταλήγει 4ος.
    4. Συνολικά υπάρχουν 4 σενάρια στα 45 που τον αφήνουν 5ο δηλ. 9% πιθανότητες, 21 σενάρια που τον φέρνουν 4ο (47% πιθανότητες), 10 σενάρια για 3ος (22% πιθανότητες), 7 σενάρια για 2ος (16%) και 3 σενάρια (6%) για την 1η θέση.
    Τώρα στα τρέχοντα.Διαβάζω τα σχόλια των φίλων για την αγωνιστική κατάσταση και τις προοπτικές των αιωνίων και έχω κάποιες παρατηρήσεις. Καταρχήν, από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιές που σε πολλές περιπτώσεις είναι και προγραμματισμένες. Στην παρούσα φάση, ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι διέρχεται μία τέτοια φάση που οφείλεται, κυρίως, στο ντεφορμάρισμα του Σπανούλη και στην απουσία του Πρίντεζη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι προοπτικές του στην διοργάνωση είναι περιορισμένες. Αν τον επόμενο μήνα παρουσιάσει εικόνα ανάλογη με αυτήν που παρουσίασε σε άλλα σημεία της σεζόν όπου αποδεδειγμένα έπαιξε πολύ καλά τότε αλλάζουν πολλά. Άρα υπομονή. Τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα μου, τον ΠΑΟ. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι ότι ο ΠΑΟ βρίσκεται, τώρα, στην καλύτερή του φάση από την αρχή της χρονιάς κατά την διάρκεια της οποίας πέρασε από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Το θέμα είναι, ότι δεν ξέρει κανείς αν η ομάδα έχει φτάσει στο όριό της ή αν έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Αυτό το αίνιγμα οφείλεται και στο γεγονός ότι το ρόστερ άλλαξε αρκετές φορές και μόλις πριν λίγο καιρό διαμορφώθηκε τελικά, τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα. Άρα και εδώ υπομονή.
    Συνοψίζοντας, νομίζω ότι στην Ευρωλίγκα η χρονιά του Ολυμπιακού θα είναι επιτυχημένη αν προκριθεί στο F4 και για τον ΠΑΟ η πρόκριση στα play-off. Απλά, για τον Ολυμπιακό υπάρχει η ανυπομονησία των φίλων του για φορμάρισμα της ομάδας και για τον ΠΑΟ η αγωνία για το πού μπορεί να φτάσει με δεδομένο ότι μας έχει εκπλήξει αρκετές φορές φέτος. Ε, για τους φίλους του ΠΑΟ αυτή η προσμονή είναι πιο ενδιαφέρουσα. Όσον αφορά τους τελικούς στην Ελλάδα, έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά.

    Υ.Γ. Μάικλ τέλος από Μπάρτσα για φέτος με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι μπλαουγκράνα χωρίς τον Αμερικανό είναι άλλη ομάδα.
    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να απαντήσω στο ερώτημα σου για τον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι κάπως έτσι θα περάσει και το υπόλοιπο της σεζόν. Η ομάδα έφτασε στο σημείο ισορροπίας της (έχει βρει ταυτότητα και ξεκάθαρους προσανατολισμούς) και από κει και πέρα η απόδοση της σε κάθε αγώνα θα είναι σε μια βάση και θα αυξομειώνεται ανάλογα με την φόρμα και την κατάσταση των αθλητών και της προετοιμασίας της ομάδας από το τεχνικό τιμ. Δεν νομίζω δηλαδή ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα απ όσο παίξαμε ας πούμε στα δύο κολλητά παιχνίδια με Ζαλγκίρις και Εφές.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, Madness.
      Αν παίζουμε όπως με Εφές και Ζαλγκίρις με μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, τότε η ομάδα θα σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο. Οι επιφυλάξεις μου έχουν να κάνουν με μερικά αναπάντητα ερωτήματα :
      1. Μέχρι πότε θα αντέξει ο Διαμαντίδης; Ήδη, είδαμε προχθές δεν έπαιξε καθόλου.
      2. Ο Ούκιτς θα παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς και με αυτόν τον τρόπο μέχρι τέλους;
      3. Θα πάρουμε και άλλον γκάρντ για την Ελλάδα ή αυτό το ενδεχόμενο έχει εγκαταληφθεί οριστικά; Θα συνεχειστεί η αναμονή και στήριξη στον Μπάνκς;
      4. Η ομάδα δείχνει να έχει καλή φυσική κατάσταση αλλά με τόσο σφιχτό rotation πόσο θα αντέξει σε σειρές best of 5, όπως τα play-off της Ευρωλίγκας και οι τελικοί του πρωταθλήματος;
      Οι απαντήσεις που θα δώσει η ομάδα θα καθορίσουν και την κατάληξη της χρονιάς.
      Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά φέτος τη γουστάρω την ομάδα πολύ περισσότερο από την περασμένη χρονιά, ανεξάρτητα του αν θα θεωρηθεί επιτυχημένη. Μου προκαλεί μία ευχάριστη προσμονή να την δω κάθε εβδομάδα. Ίσως να φταίει ότι φέτος δεν είναι τίποτα δεδομένο και η ομάδα προσπαθεί μέρα με τη μέρα να πετυχαίνει μικρές νίκες, αγωνιστικέ και μη.

      77

      Διαγραφή
    3. Οι επιφυλάξεις σου είναι άκρως λογικές και είναι και ουσιαστικά το τεκμήριο της αγωνιστικής "παρακμής" της ομάδας σε επίπεδο ρόστερ. Θέμα με την διάρκεια υπάρχει αλλά υπάρχει μια καλή βάση ήδη εδώ και 1 μήνα. Και το καλό είναι ότι δεν βασίζεται η ομάδα στον ρυθμό και μόνο.
      Και εμένα η φετινή ομάδα με έχει πωρώσει. Λυπήθηκα απίστευτα με την φυγή του Ζοτς και πολλών παιδιών που είχα ταυτίσει με τον Παναθηναϊκό, όπως ο Μπατίστ και ο Σάρας αλλά τελικά αυτή η απογοήτευση και η λύπη βγήκε τελικά σε τρέλα με την νέα ομάδα. Στα δύσκολα πωρώνεσαι και περισσότερο άλλωστε.
      ΥΓ. Πιστεύω θα αποκτηθεί γκαρντ αλλά έχουμε χρόνο ακόμα.

      Διαγραφή
    4. Το πάω και λίγο παρακάτω. Η πορεία της ομάδας την φετινή χρονιά, θα την βοηθήσει πολύ και στην προσπάθειά της να προσελκύσει τους παίκτες που θέλει το καλοκαίρι. Δεν ξεχνάμε ότι πέρυσι άλλοι έφυγαν γιατί δεν πίστεψαν το project και άλλοι δεν ήρθαν γιατί δεν ήθελαν να πάνε σε μία ομάδα που άρχιζε η παρακμή της. Πόσοι από αυτούς έχουν μετανιώσει; Π.χ. αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω πόσοι από τους Μπατίστ, Βουγιούκα, Καϊμακόγλου, Καλάθη θα έκαναν τις ίδιες επιλογές; Για να μην αναφέρω αυτούς που θέλαμε, κάναμε πρόταση και μας έριξαν πόρτα. Το καλοκαίρι, όμως, οι όροι του παιχνιδιού αντιστρέφονται. Η ομάδα κέρδισε με την αγωνιστική της παρουσία την δυνατότητα να είναι σε διαπραγματευτική θέση ισχύος και να μπορεί πιο άνετα να αποκτήσει τους στοχευμένους στόχους της. Όλα αυτά τα υποστηρίζω ανεξάρτητα αν πάρουμε το πρωτάθλημα ή αν προκριθούμε στο F4. Η ομάδα, ως οργανισμός, απέδειξε ότι έχει το know how να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, παρά τις δικαιολογημένες αμφιβολίες αρκετών.

      Υ.Γ. Αν είναι να πάρουμε γκάρντ, ας τον πάρουν το συντομότερο δυνατό ώστε να προσαρμοστεί στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος και παίρνοντας χρόνο να αποφορτίσει Μήτσο-Ούκιτς

      77

      Διαγραφή
    5. @77, καταπληκτικός όσον αφορά το πρώτο σκέλος με τις πιθανότητες!!! Σχετικά με το τελευταίο σου σχόλιο, ο μόνος από τους 4 που ανέφερες, ίσως, που αν γυρνούσε πίσω ο χρόνος θα ξαναδιάλεγε Παναθηναϊκό είναι ο Batiste. Δεν καταλαβαίνω γιατί δύο ομαδάρες της Βαλτικής Λίγκας με στόχους, ασχέτως του πώς κατέληξε η χρονιά (ειδικά για τον Καλάθη πάει μια χαρά σε συλλογικό επίπεδο) είναι κακές επιλογές.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  24. τελος η χρονια για μαικλ σε μπαρτσελονα...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριμα ρε πουστη μου.Μεγαλη παιχτουρα..Περαστικα!!

      Διαγραφή
  25. Τεράστια απώλεια Μάικλ για την Μπαρτσελόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σε όλους.. Τεράστιο πλήγμα με Μάικλ όντως.. Να'ναι καλά το παιδί, γιατί πριν δύο χρόνια είχε μεγάλο θέμα. Το πιστεύω γιατί είναι σκληρό καρύδι.. Αγωνιστικά αυτό νομίζω ήταν ότι χειρότερο για τη Μπάρτσα αυτή τη στιγμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστευω οτι επειδη θα παιξει κατα 99% με παο.
      μεχρι να γινει θα βγουν και αλλοι εξω.
      ηδη ο ναβαρο ειναι με το ενα ποδι εξω.ακολουθουν και αλλοι.
      με τον ραμπασεδα αρχηγο θα ειναι τοτε.
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Τεράστιος παίκτης,από τους κορυφαίους της δεκαετίας στην ευρωλίγκα,να ναι καλά.Η Μπάρτσα είναι τελείως διαφορετική ομάδα πλέον,οι αναπάντεχα διαστημικές εμφανίσεις του φέτος ήταν νομίζω βασικός λόγος της μέχρι τώρα επιτυχίας της ομάδας.Αν σκεφτεί κανείς και το προβληματικό πέλμα του Ναβάρο,δύσκολα τα πράγματα για τους Ισπανούς στην πιο κρίσιμη καμπή.

      James

      Διαγραφή
  27. Πολύ ωραία εμφάνιση στο δευτερο ημίχρονο απο ολυμπιακό! Καλή αμυνα τρεξιμο και πικ εν ρολ! Τζιμ ευτυχως που τραυματιστηκε ο παουελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eντάξει, δεν είναι έτσι. Έχει πρόβλημα στο ζωγραφιστό αμυντικά ο Ολυμπιακός, έτσι και αλλιώς. Όντως καλή άμυνα, του "πήγαν" τα σχήματα με τρία γκαρντ.

      Διαγραφή
    2. Το καλο χτες με αρη είναι ότι πηρε 15,λεπτά αυτοπεποιθησης ο περκινς και πήρε ρυθμό και ο σερμαντινο, γιαυτο σου ειπα μεταξυ σοβαρου και αστειου ότι χωρίς παουελ επαιξαν καλύτερα! Τζιμ σου δινω respect για τις αναλυσεις σου.

      Διαγραφή
  28. καλημερα παιδες
    @jim
    σιγουρα ο μπλατ επιασε αδιαβαστους το τιμ του ολυμπιακου αλλα ρε τζιμαρα,πες μου ενα παιχνιδι που το τιμ του οσφπ ηταν διαβασμενο.α..τωρα θυμηθηκα...με την μπεσικτας!
    για να σε πιασει κοτσο ο μπλατ και με αυτη τη μακαμπι...απλα εισαι χαμηλου επιπεδου.
    δεν εκανε τιποτα το διαφορετικο απο αυτο που κανει σε ολη του την καριερα.κατι ζωνουλες προσαρμογης που μετα απο 2-3 πασες γυριζουν σε μ2μ.
    στην επιθεση γυρω γυρω και τουβλο απο τα 850μετρα και ζητω η τρελα.
    αυτο για μενα ειναι το μπασκετ του πορτοφολα,οχι μιας ομαδας με δομη και βασεις!!!
    τωρα για τον ολυμπιακο...σιγουρα εχει προβληματα πολλα και για μενα δυσκολα θα τα λυσει ετσι οπως ειναι το αγωνιστικο του πλανο.
    ομως αυτο που κατα τη γνωμη μου του δημιουργει ακομα μεγαλυτερα προβληματα..ειναι η παρατεταμενη αρνηση του σπανουλη να παιξει αμυνα.
    στο πρωτο ημιχρονο με την μακαμπι,οποιον επιανε ο σπανουλης του ανεβαζε το κασε 300% και γινεται σε καθε παιχνιδι.απλα στο δευτερο ημιχρονο εκανε αυτο που επρεπε να κανει απο την αρχη.δηλαδη χαμηλωση και πιεσε.
    επισης αυτο που μου φαινεται εντελως παρανοικο ειναι το οτι ενω ολοι εχουν προσαρμοσμενο σκαουτινγκ επανω στο σπανουλη και στο πι ν ρολ,ο μπαρτζωκας επιμενει πεισματικα να του δινει την μπαλα απο τη σεντρα περιμενοντας ολοι το ιδιο και το ιδιο.και οταν λεω ολοι εννοω ΟΛΟΙΙΙ...προπονητες μασερ οπαδοι δημοσιογραφοι μαζορετες...ολοι. ενα πικ στην κορυφη με χετζ αουτ της αμυνας και ας κανει οτι τον φωτισει ο θεος.
    δεν θα επρεπε να παρει την μπαλα με την δευτερη περιστροφη?
    δεν θα επρεπε να ακουμπησει πρωτα τη μπαλα μεσα και μετα να ξεκινησει απο εσωτερικη δημιουργια?
    δεν θα επρπεπε να επιδιωξει να παιξει και με αλλα γκαρ το πικ και να παιξει στην αδυνατη ο σπανουλης ωστε να εχει ευκολο το 1 με 1?
    οκ δεν ειμαι προπονητης και το τελευταιο που θα θελα ειναι να το παιξω.απλα επειδη δεν βλεπω(οπως ολοι νομιζω που ειμαιστε εδω) το μπασκετ μονο αν κουνιεται το δυχτακι,θετω καποια ερωτηματα.
    φιλια
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στις κρίσεις σου για τον Σπανούλη. Είναι μία από τις κύριες αιτίες της αγωνιστικής καθίζησης του Ολυμπιακού. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ τον σημάδευε στο α' ημίχρονο ο Μπλάτ. Ήρωας ο Οχαγιόν, ήρωας και ο Λόγκαν (παραλίγο και ο Χίκμαν). Η φετινή χρονιά για τον Σπανούλη είναι δύσκολη για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα γιατί το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και όλοι καταλαβαίνουν τί σημαίνει αυτό. Έπειτα, είναι προφανές ότι τον ξέρουν όλοι οι αντίπαλοι παίκτες και προπονητές. Και ενώ θα έπρεπε με καθαρό μυαλό να βρει τρόπους να διασπά τις άμυνες, αυτός προσπαθεί ανορθόδοξα να τις τρυπήσει. Είναι σαν να παίρνει φόρα και να χτυπά σε τοίχο. Επίσης, νομίζω ότι δεν εμπιστεύεται τον προπονητή του γιατί θεωρεί ότι δεν τον βοηθά όσο θα έπρεπε στην προσπάθειά του να ανακάμψει. Ακόμη, κάνει οικονομία δυνάμεων στην άμυνα για να μπορεί στην επίθεση να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες με αποτέλεσμα όλοι να τον σημαδεύουν. Όλα αυτά του έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε σημείο που να φωνάζει και να παρατηρεί πολύ συχνά τους συμπαίκτες του, αδικαιολόγητα. Η στάση αυτή του Σπανούλη δημιουργεί προβλήματα και στον Μπαρτζώκα. Ο κόουτς αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει χωρίς να θίξει τον αγωνιστικό εγωισμό του Σπανούλη τον οποίο έχει ανάγκη από πολλές απόψεις. Έτσι βλέπουμε να τον αφήνει παραπάνω από όσο πρέπει στο παρκέ, να του δίνει περισσότερη ώρα την μπάλα στην επίθεση και επιπλέον να αποδέχεται σιωπηρά την χαλαρότητά του στην άμυνα. Παρόλα αυτά, και επειδή ο Σπανούλης είναι πολύ πεισματάρης και μεγάλος μαχητής, πιστεύω ότι θα βρεθεί η άκρη και θα παίξει πάλι σε υψηλό επίπεδο. Το θέμα είναι πότε θα συμβεί αυτό και αν φτάνει για να πάει ο Ολυμπιακός στο F4. Νομίζω πως όχι.

      77

      Διαγραφή
    2. @77
      φιλαρακι μου συμφωνω απολυτα μαζι σου και οπως προσεξες στο κειμενο μου...του καταλογιζω του σπανουλη μονο την διαθεση στην αμυνα.
      για το επιθετικο κομματι ευθυνεται μονο το προπονητικο τιμ που δεν τον βοηθαει
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Φίλε gskordak, όταν η ομάδα πήγαινε τρένο, γιατί δεν προέκυψαν τέτοιου είδους προβλήματα; Ο Σπανούλης πρέπει καταρχήν ο ίδιος να βοηθήσει τον εαυτό του, τον προπονητή του και κατ' επέκταση την ομάδα. Απλά, δεν είναι ο παίκτης που όταν είναι σε κακή επιθετική μέρα θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα σε διαφορετικούς τομείς. Προσπαθεί να φτιάξει την ψυχολογία του και να ανακάμψει μόνο μέσω της επίθεσης, εκβιάζοντας καταστάσεις. Θυμάμαι τον Σπανούλη του ΠΑΟ να είναι εξαιρετικός αμυντικός, ειδικά πάνω στην μπάλα στοιχείο που έδειξε στο 3ο δεκάλεπτο με τη Μακάμπι. Επίσης, πέρυσι μπορεί να μην έπαιζε άμυνα για σεμινάριο αλλά δεν ήταν και ανεπαρκής. Και όταν αποφάσιζε ο Ντούντα να τον αφήσει έξω, μπορεί στην αρχή της χρονιάς να ψιλομανούριαζε αλλά στο τέλος το αποδεχόταν (βλ. την πεντάδα που γύρισε το ματς στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ). Με λίγα λόγια, είναι παιδί με περίεργη ιδιοσυγκρασία αλλά και φοβερή αυτοπεποίθηση που τον κάνει να μην απογοητεύεται εύκολα. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του, άλλωστε, ήταν η αιτία της αποχώρησής του από τον ΠΑΟ.

      77

      Διαγραφή
    4. Ο Σπανουλης φετος αποτελει το μεγαλυτερο προβλημα του Ολυμπιακου και αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα ανφορικα με τον ρολο που εχει παρει στην ομαδα και εχει επιβαλλει..Στον Ολυμπιακο ομως τον αντιμετωπιζουν σαν ιερη αγελαδα και δεν τολμανε ουτε ν αναφερθουν σε αυτο.Ο Μπαρτζωκας εχει αποφασισει να ζησει η να πεθανει στο γηπεδο με αυτην την κατασταση σαν δεδομενο.Εδω που τα λεμε,δεν εχει και τη δυναμη να πραξει διαφορετικα..

      Διαγραφή
    5. φιλε μου 77 η ομαδα πηγαινε τρενο στον πρωτο γυρο.οπως σωστα ειχε πει ο ιβκοβιτς πριν αρκετα χρονια οταν ηταν στην διναμο μοσχας..ο πρωτος γυρος ειναι προπονηση.τα παιχνιδια αρχιζουν απο το τοπ 16 και μετα.
      σε αυτον τον γυρο λοιπον η ομαδα εχει κανει μονο ενα καλο παιχνιδι.στην χιμκι(αναλογικα με την δυσκολια βεβαια).
      αρα το προβλημα δεν ειναι στιγμιαιο ειναι παρατεταμενο.
      ο σπανουλης εχει ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που ανεφερες,ομως το θεμα δεν ειναι ξαναλεω η φορμα του.ειναι το οτι πλεον ο ολυμπιακος αντιμετωπιζεται απο ολους με τον ιδιο τροπο και το τιμ δεν εχει εναλακτικη.αν συνεχισει ετσι και η ομαδα θα βουλιαζει και ο σπανουλης θα χανεται.και για να μην παρεξηγηθω εγω που στο λεω τον γουσταρα τον μπαρτζωκα καργα και τον θεωρουσα την ιδανικη λυση.ομως αυτη τη στιγμη οχι οτι με απογοητευει ομως με προβληματιζει 100% γιατι δεν μου εχει δειξει αλλο πλανο περαν αυτης της μονοτονης επιθεσης.
      δεν πρεπει να ξεχναμε οτι περυσι οχι μονο η ομαδα ειχε εναλακτικες αλλα απο ενα σημειο και μετα επαιζε καλυτερα χωρις τον σπανουλη.αυτο απλα γιατι ηταν δουλεμενη σε ολα τα κομματια του παιχνιδιου.πραγμα που φετος δεν το βλεπω

      Διαγραφή
    6. Φίλε gskordak (;), νομίζω αδικείς τις φετινές εμφανίσεις του Ολυμπιακού. Είναι τόσο μεγάλη η εξάρτηση της ομάδας από το Σπανούλη που το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του επηρεάζει πολύ. Μήπως θυμάσαι, πέρυσι, πότε ο Ολυμπιακός έπαιζε καλά με το Σπανούλη μέτριο; Σπανιότατα. Επιπλέον, είναι φυσιολογικό το επιθετικό πρόβλημα στα τελευταία ματς λόγω της απουσίας του Πρίντεζη που είναι κομβικός παίκτης για τα επιθατικά plays της ομάδας. Και μία σημείωση : Μην αγιοποιείς τον Ντούντα. Σε πρόσφατη ανάρτηση είχα διαφωνία με άλλο φίλο σχετικά με το αν ο Σέρβος είναι top coach. Η πορεία της περσινής ομάδας ήταν τόσο αλλοπρόσαλλη και απίθανη που δεν μπορεί να αποτελέσει βάση σύγκρισης με την φετινή. Και βεβαίως, η συμβολή του Ντούντα ήταν τεράστια. Όμως, είχε και πολλά στοιχεία συγκυριών και συμπτώσεων που ευνόησαν το θαύμα που συντελέστηκε.

      77

      Διαγραφή
  29. 18 ασσίστ!!! εναντίον του Ντένβερ ο πρώην της Bamberg και μέλλων Πελεκάνος Roberts.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειχε πει πολυ καλα λογια για αυτον ο τζιμ το καλοκαιρι σαν προταση για τους δυο μεγαλους.

      Θανος

      Διαγραφή