Athlenda

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Καταιγίδα πάνω από το Τελ Αβίβ..


Καταιγίδα στο ηλιόλουστο Τελ Αβίβ.. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι βρίσκεται στο καναβάτσο μετά από απανωτά, ηχηρά χαστούκια και το front office καλείται να βρεί λύση. Οι Glory Days του Μεντιολάνουμ υπό τον Ντέηβιντ Μπλατ μοιάζουν πολύ μακρινές.. Υπάρχει γυρισμός? Το Hoopfellas κάνει μια βουτιά στα άδυτα του Ισραηλινού powerhouse..



Όλα τα φώτα και το gossip της ευρωπαϊκής πιάτσας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ. Η κατάσταση στη Μακάμπι είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα στις καθημερινές συζητήσεις με τους συνεργάτες μου στο εξωτερικό. Τα απανωτά χαστούκια του τελευταίου δεκαημέρου όπου η "ομάδα του λαού" έχει μετρήσει 60 πόντους διαφορά στο κεφάλι -σε 3 ματς, τα δύο στην Ισραηλινή λίγκα όπου σκόραρε αθροιστικά 121 πόντους, νούμερο ντροπιαστικό για Μακάμπι..- σε συνδυασμό με τον τελευταίο τραυματισμό του Πνίνι στον αχίλλειο (πιθανότατα χάνει τη σεζόν) ανάγκασαν το front office της Μακάμπι σε συνεχή έκτακτα meetings που θα φέρουν αλλαγές, σε πρώτη φάση σε επίπεδο ρόστερ. Κάτι δεν πήγε καλά στο πρότζεκτ του καλοκαιριού..


Πριν καν κοπάσουν τα πανηγύρια και η μυρωδιά της σαμπάνιας μετά τον περυσινό θρίαμβο, το μάνατζμεντ της Μακάμπι σχεδίασε την επόμενη ημέρα. Μια ημέρα η οποία πολύ πιθανόν θα ξημέρωνε χωρίς τον Ντέηβιντ Μπλατ μιας και οι θέσεις που είχαν ανοίξει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν αρκετά καλές και το status του Αμερικανο-εβραίου κόουτς στα ύψη. Τότε ακριβώς πάρθηκε η απόφαση να ακολουθήσει η Μακάμπι το δρόμο που χάραξε ο Ολυμπιακός, δουλεύοντας σε ένα παρόμοιο μοντέλο, με μεγαλύτερο σύμμαχο και αφετηρία του πρότζεκτ την ίδια την κατάκτηση που είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό..


Έχοντας να αντιμετωπίσει την αποχώρηση ενός mastermind (όπως και ο ΟΣΦΠ με τον Ίβκοβιτς) μετά από έναν ευρωπαϊκό τίτλο, η Μακάμπι αποφάσισε να αναθέσει το τιμόνι της ομάδας σε ένα νέο "εγχώριο" προϊόν της προπονητικής, τον Γκάι Γκούντες, ο οποίος δεν είχε την εμπειρία της Ευρωλίγκας ως head coach όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά αποτελούσε πρόταση του Ντέηβιντ Μπλατ και φυσική συνέχεια του ως συνεργάτης. Αποφάσισε να χαμηλώσει το μπάτζετ δίνοντας χώρο σε Ισραηλινούς παίκτες (πρώτο ρόλο σε Λάντεσμπεργκ, αυξημένα λεπτά σε Κοχέν) και να επενδύσει σε ένα μόνο μεγάλο συμβόλαιο, αυτό του Πάργκο (περίπτωση Σπανούλη) κυμαινόμενη για τη μετέπειτα στελέχωση σε συμβόλαιο των 300 το πολύ 400 χιλιάδων.

Το αγωνιστικό πρόβλημα..


Από τα παιχνίδια του Ιντερκοντινένταλ απέναντι στη Φλαμένγκο  μέχρι σήμερα, η Μακάμοι αντιμετωπίζει φανερό πρόβλημα στη προσωπική άμυνα. Για αυτό ακριβώς δε μπορεί να αποκτήσει αμυντική συνοχή καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα προπονητικά τρικς του Μπλατ με την εναλλαγή της ματς-απ ζώνης με σύνθετες άμυνες και καθαρό απλωμένο μαν το μαν. Οι παίκτες της Μακάμπι χάνουν θέσεις και χώρο σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στους αντιπάλους τους και για αυτό η ομάδα αδυνατεί να ελέγξει ομάδες με χαμηλότερο δείκτη ποιότητας στο ρόστερ. Ρίχνοντας μια ματιά στο παιχνίδι του Τάιους για παράδειγμα, ο οποίος μασούσε σίδερα αμυνόμενος στο pick'n roll και προστατεύοντας το ζωγραφιστό πέρυσι την άνοιξη, μπορεί να καταλάβει πολλά. Η κόντρα του Αμερικανο-ισραηλινού mobile center με τη διοίκηση έχει βαρέσει κόκκινο μιας και ο Τάιους δηλώνει τραυματίας τη στιγμή που τα ιατρικά τεστς της ομάδας τον δείχνουν στο 100% και δεν εμφανίζουν κανένα πρόβλημα. Στη πραγματικότητα έχει σπάσει ο κώδικάς εμπιστοσύνης μεταξύ παίκτη και ομάδας, η οποία δεν τον στήριξε σε ανάλογη περίπτωση το καλοκαίρι στις υποχρεώσεις του με την εθνική. Off the record, o Τάιους φαίνεται χολωμένος από την επιλογή της διοίκησης να μην επαναδιαπραγματευτεί το χαμηλό, είναι αλήθεια, συμβόλαιο του μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του παίκτη πέρυσι την άνοιξη μέχρι και το φάιναλ-φορ. Ο Τάιους μοιάζει νωχελικός μέχρι αδιάφορος στο αμυντικό κομμάτι, τη στιγμή που η Μακάμπι μάλιστα αναγκάστηκε να ζήσει χωρίς τον Σχορτσανίτη προσφέροντας βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο (ύψους 150 χιλ. δολαρίων) στον Μάριτς μέχρι τις 20/12.. Αυτό φυσικά, μαζί με τον τραυματισμό του all-around defender Ντέβιν Σμιθ, είχε άμεσο αντίκτυπο και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι όπου η ομάδα έχασε το σημείο αναφοράς της στο παραγωγικό κομμάτι στο μισό γήπεδο δηλ. τη θέση "5", όπου στήριζε μεγάλο μέρος της post και pick'n roll επίθεσης της υπό τον Μπλατ.


Ο Γκούντες χρησιμοποιεί στο playbook του καταστάσεις βασισμένες στην Princetton-offense του προκατόχου του, η οποία όμως δε μοιάζει το ίδιο λειτουργική χωρίς το face up παιχνίδι ενός σπουδαίου stretch-4 όπως ο Μπλού και τη δημιουργία ενός πόιντ-φόργουορντ όπως ο Ινγκλς, όπως και αρκετά παιχνίδια βασισμένα στη Horns offense. To πρόβλημα είναι ότι η Μακάμπι υστερεί σε spacing και δε μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο χώρων να επιτεθεί, ειδικά στα σχήματα που έχει τον Μπράιαν Ραντλ στο "4". Ο 29χρονος πρώην φόργουορντ της Χάιφα είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης της Μακάμπι μέχρι τώρα στη σεζόν, με το all-around/hustle παιχνίδι του, την ικανότητα του να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να ανεβάσει την ομάδα με τα αθλητικά του προσόντα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όμως ποτέ δεν υπήρξε το stretch-4 που θα ανοίξει το γήπεδο και τη ρακέτα για το ποστ παιχνίδι του Σχορτσανίτη, για αυτό και ο σοβαρός τραυματισμός του Πνίνι γονατίζει τη Μακάμπι τη συγκεκριμένη περίοδο.


Εκτός αυτού, συνολικά η (φημισμένη) επίθεση της ομάδας του λάου μοιάζει να μην έχει στόχους. Στο επιθετικό κομμάτι παρουσιάζει ένα one man show/ επίδειξη ατομικών ικανοτήτων του Τζέρεμι Πάργκο, η βραδιά του οποίου κυριολεκτικά καθορίζει το σκορ της ομάδας. Η Μακάμπι το καλοκαίρι υπέγραψε έναν πολύ καλό περιφερειακό όπως ο Μαρκίς Χέηνς από τη Σιένα, όμως τον ταίριαξε λάθος με τον Πάργκο με τον Γκούντες μάλιστα να του δίνει ρόλο 6ου παίκτη (λογικά από τη στιγμή που και οι δύο ταιριάζουν καλύτερα δίπλα στον Οχαγιόν) ο οποίος αυτή τη στιγμή μοιάζει μακριά από την ιδιοσυγκρασία του Αμερικανού. Παράλληλα, η επιλογή του κόουτς να παίζει με βαρύτερες lineups (Σμιθ στο "3", Ραντλ στο "4") έχει μειώσει τους χώρους για την τριάδα των γκαρντ-διεμβολιστών του. Ότι ακριβώς λέμε τα τελευταία δύο χρόνια για τη Μακάμπι.. Το ίδιο λάθος.


Από την άλλη, ο Σύλβεν Λάντεσμπεργκ, το μεγάλο στοίχημα της σεζόν και αστέρι της φετινής pre-season, αδυνατεί να βάλει το παιχνίδι του σε μια επίθεση χωρίς έναν πόιντ που θα τον αναμείξει σε αυτή βρίσκοντας τον στις σωστές θέσεις. Ο Λάντεσμπεργκ έχει τα προσόντα να αποτελέσει το κλειδί, σε μια πιο μοιρασμένη όμως επίθεση δίπλα σε έναν πιο passive Πάργκο, μιας και έχει σπουδαία scoring-insticts και παιχνίδι μακριά από τη μπάλα, όμως εξαρτάται από τον εκάστοτε playmaker..

Oι αλλαγές που συζητούνται.. 


Αρχικά μιλάμε αποκλειστικά για το ρόστερ. Ο Γκούντες θα πάρει (σωστά) και άλλο χρόνο καθώς είναι σημαντικό χαρτί για το κλαμπ και κανείς δε θέλει να καεί τόσο νωρίς. Για αυτό η διοίκηση του έβαλε δίπλα τον Γκέρσον άλλωστε (που ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πριόνι στα χέρια του αλλά..ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος για να χαθείς και πολύ μικρός για να σε ξαναβρώ Πίνι..). Η Μακάμπι θα κόψει το συμβόλαιο Νέητ Λίνχαρτ (είχα πεί το καλοκαίρι μετά την ανακοίνωση του ότι κανείς δε κατάλαβε το χιούμορ της διοίκησης..) και θα τελειώσει με τον Μάριτς το αργότερο τον Δεκέμβρη. Πλέον, με τον τραυματισμό του Πνίνι κοιτάζει άμεσα να εντάξει έναν Ισραηλινό παίκτη στο ρόστερ (ο 20χρονος high-flyer Σόουν Ντόουσον  και ο βετεράνος Ροθ είναι στη λίστα..) και κοιτάζει έναν κόμπο-φόργουορντ με καλό περιφερειακό σουτ και πιθανόν έναν κόμπο-γκαρντ σε περίπτωση που δε δοθεί πίστωση στον Χέηνς, επίσης με καλό μακρινό σουτ. Είναι εμφανές ότι η Μακάμπι θέλει να ανοίξει το γήπεδο, να δημιουργήσει χώρους για τα βασικά επιθετικά της όπλα..


No1 υποψήφιος στην αγορά αυτή τη στιγμή για τη θέση του φόργουορντ είναι ο Σκότι Χόπσον, πρώην παίκτης του Κολοσσού, που μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική περίπτωση για τη Μακάμπι. Αθλητικός φόργουορντ, με συνεχώς βελτιωμένο περιφερειακό σουτ, πολύ πετυχημένη θητεία στο Ισραήλ και μεγάλα upsides (πολύ καλός στο πέρασμα του από την Εφές) για το υψηλό επίπεδο, μπορεί να κάνει πού καλό δίδυμο με τον Σμίθ στα φόργουορντς. Πολύ ενδιαφέρον.. Ίσως βγεί τις επόμενες ημέρες στην επιφάνεια καθώς οι Ισραηλινοί εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του. Αυτή είναι πληροφορία εντός του οργανισμού για αυτό κρατείστε το..

Ο πραγματικός στόχος..


Στη συγκεκριμένη φάση η διοίκηση θέλει πάνω από όλα να χτίσει από την αρχή τη σχέση της με τον κόσμο. Αυτός είναι ο βασικός της στόχος. Πάτησε στη περυσινή επιτυχία για να μειώσει το κόστος της ομάδας χωρίς μουρμούρες, όμως ένα τέτοιο κατόρθωμα δημιουργεί και υποχρεώσεις. Το κοινό της Μακάμοι είναι τρομερά απαιτητικό. Δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από καλό μπάσκετ και τη ζωντανή προοπτική ενός ακόμα φάιναλ-φορ. Υπάρχει πολύ γκρίνια για το μάνατζμεντ, τις φτωχές επιλογές και τα ..χαμένα λεφτά από την πώληση του Ράις στη Κίμκι. Άδεια καθίσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη NOKIA Arena.. Η διοίκηση λοιπόν πρέπει να ξαναχτίσει αυτή τη σχέση με τη κινητήριο δύναμη της ομάδας. Αυτό είναι το σκεπτικό τώρα. Η Μακάμπι έχει δυνατότητες και με μια-δύο κινήσεις μπορεί να εμφανιστεί πολύ καλύτερη στη συνέχεια. Προς το παρών, υπάρχει στήριξη στον Γκούντες με την ελπίδα ότι θα αλλάξει η εικόνα. Γιατί είναι τέτοια η πίεση που και αυτό σύντομα μπορεί να αλλάξει.. Αν πέσει αυτή η σταθερά, το επόμενο όνομα που θα αποτελέσει το αφεντικό στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης μπορεί να προκαλέσει αίσθηση, ειδικά στα μέρη μας. Οι συνεργάτες μου στο Ισραήλ συνεχώς μου μιλούν για την εκτίμηση που υπάρχει εντός των τειχών του συλλόγου στο πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα..


Υ.Γ: Ελεύθερος λοιπόν ο Νεμάνια Νέντοβιτς.. Ο εκπρόσωπός του είπε ότι σύντομα θα συμφωνήσει με ομάδα της Ευρωλίγκας με τη Βαλένθια να προβάλλει ως φαβορί. Εξαιρετικός παίκτης. Δεν έχει το leadership του Σπανούλη ή του Διαμαντίδη ούτε αυτή τη στιγμή μπορεί να κυριαρχήσει όπως ο Τεόντοσιτς, όμως είναι κίνηση από το πάνω-πάνω ράφι. Τρομερά upsides.  Θα τον βούταγε ο Ντούντα στο σιγανό αλλά χωράει..?

Υ.Γ1: Στο πόσο η Μπάγερν...? Αλήθεια..?

Οι αποδόσεις της αγωνιστικής από τη Stoiximan.gr






208 σχόλια:

  1. Jimάρα ο ταιους δεν θα ήταν φοβερή προσθήκη στον ΠΑΟ αντί του ραιτ;
    Ο μπαρτζωκας πιστεύω θα παει στη Μακάμπι αλλά όχι τώρα μετά το f4.
    Ο ζοτς πως και δεν κινείται για νεντοβιτς;δεν ταιριάζει εκεί πέρα Jim?

    Delfino και τον δινω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατούρα και λίγο.. Ο Ζοτς δε θέλει δουλειές με τον Ραζνάτοβιτς. Όπως ο Ντούντα (αν και θα ήθελε) δεν ασχολήθηκε με Μπογκντάνοβιτς το καλοκαίρι, έτσι και ο Ζοτς τώρα.

      Διαγραφή
    2. Ο Τάιους είναι ένας από τους καλύτερους finishers γύρω από το καλάθι στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
  2. wow ανανεωσε για 2 χρονια ο Μπλουμς.
    Πολυ ενδιαφερον οτι υπογραφεις εναν τετοιο ρολιστα και για του χρονου.Σημαινει κατι για το σχεδιασμο.Δεν κρατουν τη θεση για ξενο ασσο του χρονου.
    Αρα συνεχιζει μαλλον κι ο ΔΔ του χρονου ή
    πας για Καλαθη στη θεση ή
    και τα 2
    κι αρα δινεις θεση ξενου σε ενα ρολιστα γιατι δε χρειαζεσαι κατι παραπανω.

    Υποθεσεις βεβαια αλλα για κατι πρεπει νασαι σιγουρος αλλιως γιατι να μην επεκτεινεις απλα μεχρι το τελος της τρεχουσας σεζον; Κατι ξερεις κατι ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ανανεώσει Μπλούμς σημαίνει 3D αποσύρεται. Σκέψου λίγο.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Αν αποσυρθει θες ασσο μεγαλο.Ή λες να πας του χρονου με μονο 2 και μαλιστα Νελσον που δεν εχεις δει ακομα και Μποχω που δεν ξερεις τι εξελιξη θα εχει φετος αρα και τι ρολο του χρονου.
      Εχεις κλειδωσει ενα μεγαλο ασσο για του χρονου και το πιο πιθανο Ελληνα,αρα ΔΔ ή Καλαθη ή both.

      Διαγραφή
    3. Δεν είσαι και άσχημα όμως με Νέλσον Παππά Σλότερ Μποχώ Μπλούμς..

      Mario

      Διαγραφή
    4. Αλλιωε δεν καις θεση ξενου για ρολιστα ενω θα πονας τοσο στο 1.
      Το σοκ του να σταματησει ο ΔΔ ειναι αγωνιστικα μεγαλυτερο απο φυγη Ζοτς.Καλυπτεται οσο γινεται απο Καλαθη.
      Αν Καλαθης δεν (παιζει ρολο και τι χρονια θα κανει στο ΝΒΑ) τοτε θες ολες τις διαθεσιμες θεσεις ξενων στην περιφερεια ανοικτες για να προσπαθησεις να καλυψεις το τεραστιο κενο,με παικτη τεραστιας προσωπικοτητας για να δοκιμασει να μπει στα παπουτσια του ΔΔ.

      Αν υπογραφεις απο τωρα για του χρονου ενα ρολιστα σημαινει οτι εχεις δεσει ηγετη/ες και απλα τους πλαισιωνεις με εναν καλο ρολιστα.Am i wrong?

      Διαγραφή
    5. Mario δεν ειναι τραγικη μια τετοια 5αδα που λες.

      Πες ομως με τη λογικη,πως ειναι δυνατον να εχουν αποφασισει για αυτη την 5αδα για 1 χρονο απο τωρα,χωρις να ξερουν τι θα κανει ο Νελσον,ο Μποχω,που θα φτασει ο Παππας,ποσο θα αντεξει ο χ Σλοτερ στα δυσκολα....Δεν εχει λογικη να αποφασιζεις οχι τη στελεχωση που λες,αλλα τη στελεχωση που λες ΑΠΟ ΤΩΡΑ.Καμια λογικη δε βρισκω.

      Εμπειρικα,συνηθως οταν ανανεωνεις ρολιστα (και θες να εισαι ανταγωνιστικος) σημαινει εχεις κλεισει τα βασικα γραναζια.

      Διαγραφή
    6. Νέλσον Παππάς θα είναι τα αστέρια σου και τα βασικά σου γρανάζια. Μη ψάχνεις να βρείς Διαμαντίδη πάλι. Μια χαρά θα είσαι αν και ο Σλότερ κάνει το βήμα μπροστά φέτος. Πολύ καλή βασική τριάδα στα γκαρντς.

      Mario

      Διαγραφή
    7. συμφωνώ ότι δεν έχει λογική πάντως μια απόφαση από τώρα

      Mario

      Διαγραφή
    8. υπογραφει 1+1 με τη option στην ομαδα οποτε ολα ειναι σχετικα. μπορει το καλοκαιρι να μην ταιριαζει στον σχεδιασμο και να φυγει οπως ο γιονας και ο λασμε.

      Διαγραφή
    9. Καλά, άμα σταματήσει ο ΔΔ, ο ΠΑΟ θα πέσει 3 επίπεδα, ανεξαρτήτως ρόστερ. Οι φίλοι της ομάδας ελπίζουμε πως θα αργήσει η στιγμή αυτή.

      Διαγραφή
    10. Αδιαμφισβήτητα με το που θα αποσυρθεί ο ΔΔ ο παναθηναικός χάνει σε επίπεδο.Απο την στιγμή που παίκτες σαν τον Σερχι,τον Βέστερμαν,τον Σατοράνσκι και τον Χουέρτας είναι κλεισμένοι και δεν παίζουν στην αγορά ούτε σαν φήμη ο Παναθηναικός πρέπει οπωσδήποτε να κινηθεί είτε για Καλάθη (εαν και εφόσον θέλει και τον αφήνουν) είτε για Ερτέλ.Μικρή υποψία-σκέψη και για DJ Cooper.

      Οι παίκτες για την παρούσα θέση στην αγορά για το επίπεδο του Παναθηναικού είναι "μετρημένα κουκιά". Δεν μοπορεί και δεν πρέπει να παρεκλείνει σε πειραματισμούς και ρίσκα.Ο Μποχώ σε δύο χρόνια θα έχει ανέβει επίπεδο και θα μπορούμε να λέμε οτι η ομάδα έχει 2 καλούς pg.

      Run TMC

      Διαγραφή
    11. ΡΕ ΚΑΜΕΝΟΙ, τι καθεστε και σχολιαζετε; Γραφει ο ενας "μενει ο Μπλουμς για 2 ετη, αποσυρεται ο 3D" σοδομιζοντας τη λογικη και αντι να τον ρωτησετε ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, καθεστε και γραφετε αναλυτικα τις κινησεις για του χρονου!!!



      Διαγραφή
    12. Συζήτηση απλή φίλε μου κάνουμε.

      Mario

      Διαγραφή
    13. με το συμβολαιο που παιρνει ο διαμαντιδης αγοραζεις μαζι και νεντοβιτς και ερτελ αλλα και οι δυο μαζι δεν κανουν εναν διαμαντιδη

      Διαγραφή
    14. Ανοησίες. Με το τωρινό συμβόλαιο του ΔΔ ίσα που παίρνεις τον Ερτέλ.

      Διαγραφή
    15. το ποιος λεει ανοησιες θα φανει οταν ανακοινωθει με ποσο υπεγραψε 3ετες ο νεντοβιτς στην βαλενθια...

      Διαγραφή
  3. Η Μακαμπι πιστευω θα βρει το δρομο της,να φτασει εκει που μπορει να φτασει τελος παντων.Εχει το know how και την εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση,πιο πολυ απο αλλες πολυ πιο πλουσιες ομαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοιες αναρτήσεις inside ευρωπαϊκού περιεχομένου είναι οι αγαπημένες μου. Η Μακάμπι δε θα μου κάνει εντύπωση Τζιμ στο τέλος του δρόμου να διεκδικήσει θέση για Μαδρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΖΙΜ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ?ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΕ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ Η ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. Η ΦΑΝΕΛΑ Η ΑΥΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ "ΓΙΑΝΤ ΕΛΙΑΟΥ"Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΑΚΑ)ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ:"ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΟΝΤΕΣ ΑΣΤΕΡΕΣ¨"ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tzim Λάντεσμπεργκ και Χέηνς είναι αικταράδες αλλά δε βλέπουν μπάλα με τον Πάργκο. Το μόνο καλό φετινό ματς της Μακάμπι ήταν στο Βερολίνο. Δε περίμενα να χάσει έτσι εύκολα ο φίλος σου ο Σάσα.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μακαμπι εχει μια μοναδικη ιδιατεροτητα σαν ισραηλινη ομαδα βασιζεται σε naturalized παιχτες που ειναι αρκετοι στην ιστορια της,και σε Αμερικανους.Οι εξαιρεσεις Βουισιτς και Σαρας επιβεβαιωνουν τον κανονα.Οποτε η επιτυχια της συνηθως βασιζεται στο ποσο θα βγουν οι Αμερικανοι καθε χρονια,αφου οι γηγενεις αν και οχι αμελητεες ποσοτητες μπασκετικα δεν μπορουν να στηριξουν μονοι τους project πρωταθλητισμου στην ευρωλιγκα.
    Στην παρουσα φαση φαινεται και το γεγονος οτι ο Γκουντες δε μπορει να συσπειρωσει τους παικτες και δεν αποτελει προσωπο κυρους στο παγκο παρ'οτι ειναι παιδι-στρατιωτης της ομαδας (φαση Τομιτς).Επισης με την παρουσα γυμνια στο 5 θεση στην οποια η Μακαμπι παραδοσιακα επενδυειει σε αρκετα κορμια καθε χρονο φαινεται να στοιχιζει στη φιλοσοφια της ομαδας,οποτε υπολογιζουμε ενισχυση εκει με την πρωτη ευκαιρια.
    Παντως οπως ειπαν και οι φιλοι παραπανω δεν ειναι ασυνηθιστη η Μακαμπι στο να κανει μεταβατικες και μετριες χρονιες και μετα να εμφανιζεται πανισχυρη.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό σχόλιο. Απλά θα προσθέσω ότι οι Αμερικανοί στη συγκεκριμένη ομάδα είναι σαν ντόπιοι σε μια πλήρως αμερικανοποιημένη κοινωνία.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Μάλλον πως οι Αμερικανοί στη συγκεκριμένη ομάδα είναι σαν ντόπιοι γιατί στην χώρα τους ζουν σε μια πλήρως εβραιοποιημένη κοινωνία...

      Άη Μήτσος

      Διαγραφή
  8. jim θα σου αρεσε ο alex tyus στον παο;;;;;

    θα ανεβαιναμε επιπεδο ή χαλαει ο σχεδιασμος για τους νεους παιχτες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα hoopfellas ,

    Απο αυτά που διάβασα στο πολύ κατατοπιστικό άρθρο του Jim γεννούνται οι εξής σκέψεις-απορίες-παρατηρήσεις:

    α) Πόσο ευλογημένοι είμαστε οι Έλληνες φίλαθλοι-οπαδοί που είχαμε-έχουμε στις ομάδες μας γηγενείς παίκτες με τεράστιο μπασκετικό IQ (βλ.ΔΔ,Σπαν,Παπαλουκας κλπ). Οι άλλοι όσα εκατομμύρια και να ρίχνουν ένα κουμανταδόρο της προκοπής δυσκολεύονται να βρουν.

    β) Δεν έχω καταλάβει ποιος εντός του παρκέ κάνει το πραγματικό κουμάντο και κοιτάζει γήπεδο και συμπαίκτες σε ομάδες τύπου Φενέρ-Μακάμπι..Και να πώ οτι δεν έχουν προπονητές έμπειρους και της προκοπής....

    γ) Ο Νέντοβιτς έμεινε ελεύθερος αφού ο Kerr δεν έδειχνε να τον εμπιστεύεται και ιδιαίτερα. Εαν υποθέσουμε οτι υπογράφει στην Βαλένθια θα μπορέσει να κουμπώσει ιδανικά με Βαν ρόσομ ή ρίμπας στον άσοκαι Σατο στο φτερό? Μήπως θα ήταν ιδανικός σε μια ομάδα με άσο τον Ερτέλ και στο φτερο τον Σαν Εμετέριο σε μια 3 guard line lineup?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από Facebook-Hoopfellas πριν λίγο. Αντιγράφω

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=134783%3Aanadolu-in-the-mix-for-nedovic&catid=263%3Aeuroland&Itemid=282

    Χαμός με Νέντοβιτς.. Μπήκε και η Αναντολού στο κόλπο. Διαβάστε στο Euroland..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον τσιμπήσει τον Νέντοβιτς η Εφές, δόλωμα είναι η Βαλένθια..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Παίζει και η Λαμποράλ αφού όμως δώσει τον Ερτέλ. Που θα πάει ο Ερτέλ ΌΜΩς?

      Johny Q

      Διαγραφή
    3. Όντως χαμός.. Όλα τα καλά κλαμπς βλέπουν τον παίκτη που μπορεί να τους δώσει ώθηση και παράλληλα έναν νεαρό στον οποίο μπορούν να στηρίξουν πολλά τα επόμενα χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Run TMC η Λαμποράλ δε νομίζω ότι μπορεί να διατηρήσει μαζί Ερτέλ-Νέντοβιτς οικονομικά. Και στις δύο ισπανικές θα κόλλαγε αγωνιστικά.

      Διαγραφή
  11. Μπλούμς για 2 χρόνια? Να υποθέσω το φετινό που τρέχει και του χρόνου?

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για την ακρίβεια 1 συν 1 με την ομάδα να διατηρεί την οψιόν για το καλοκαίρι του 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχην,ενα σχολιο για τη Μακαμπι που ειναι ο παραδοσιακος μας αντιπαλος στην ευρωλιγκα..Η φετινη χρονια της δυσκολα θα ισιωσει,παρα το γεγονος οτι το κλαμπ διαθετει την τεχνογνωσια για να αντιμετωπιζει δυσκολες καταστασεις.Μπορει να μην εχει πολλες κακες χρονιες,αλλα οταν αυτο συμβει,αποτυγχανει πανηγυρικα.Και το διδυμο Γκουντες-Γκερσον μοιαζει αποτυχημενη απομιμηση αναλογων προσπαθειων...Οσον αφορα τον Μπλουμς και την παραμονη του με συμβολαιο 1+1,αυτο στην παρουσα φαση δεν σημαινει τιποτα,αφου η συνολικη αξιολογηση του ροστερ θα γινει στη ληξη της σεζον.Αν μεχρι το τελος των αγωνιστικων υποχρεωσεων της ομαδας ο Μπλουμς εχει την ιδια αποδοση και παραλληλα ο σχεδιασμος που θα γινει για την επομενη σεζον εχει θεση γι' αυτον στην 6αδα των ξενων,ειναι αρκετα πιθανο να συνεχισει.Ολα ειναι συναρτηση του γεγονοτος ποια θα ειναι η συνθεση των γκαρντ για τη νεα περιοδο..Υ.Γ..Αν η Μακαμπι απομακρυνει τους Ταιους και Χεηνς θα εχει κανει δυο μεγαλα δωρα στους αντιπαλους της,εντος κι εκτος Ισραηλ...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Η Μακάμπι είναι ο πιο παραδοσιακός αντίπαλος του ΠΑΟ κυρίως. USA στυλ, τρέξιμο πολύ και δύναμη. Θα ήθελα πολύ ναδω τον Μπαρτζώκα να οδηγεί την ομάδα. Σε καμία περίπτωση τον Γκέρσον.

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΟ παιδιά ουσιαστικά ανανέωσε τον Μπλούμς μέχρι το τέλος της σεζόν και κρατάει στα χέρια του την οψιόν για τη νέα σεζόν δίνοντας κίνητρο στον παίκτη και το δικαίωμα της απόφασης στο κλαμπ. Όντως, Τάιους και Χέηνς είναι πολύ καλοί παίκτες, δε τους στέλνεις..σπας το κεφάλι σου για τη δημιουργία πλαισίου στο οποίο θα σου αποδώσουν Vecchio.

      Διαγραφή
  14. Γεια σου τζιμαρα.Πολύ ενδελεχής ανάλυση και με πολύ βάθος για τον οργανισμό μακάμπι.Είναι ένα κλάμπ που και να μην συμπαθείς σέβεσαι απεριόριστα,η φανέλα της είναι η πιο βαριά μαζί με του παναθηναικού στην ευρώπη.Νομίζω ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με τη φυγή μπλάτ.Μαζί με ζοτς και ντούντα, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ήπειρός μας στο κομμάτι coach.Και δεν το λέω τώρα που σήκωσε ευρωλίγκα.Σε 4 σεζόν στη μακάμπι την πήγε σε 2 f4,2 τελικους με μία κατάκτηση και τις άλλες 2 μίνιμουμ τοπ-8, με μπάτζετ όχι μεγάλυτερα του φετινού και κινήσεις.Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σαν πρωταθλητής,ιδίως όταν το μπάτζετ σου είναι χαμηλό και το χαμηλώνεις κι αλλό χάνοντας και βασικά στελέχη του κορμού σου.Εδώ ολόκληρος παο του 2008,2010 έπαθε πλάκες,με μπατζετάρες,παικταράδες και εκπληκτικο προπονητη-staff.Πιστεύω ότι η μακάμπι θα ορθοποδήσει, αν και με την κακή στέλεχωση κατ εμέ συν το πρόβλημα με το 5 overall,δύσκολα θα είναι στο τοπ-8,αν και ποτέ δεν ξέρεις.Το άρθρο σου δίνει πολλά πολλά credit στο θρύλο για τις προηγούμενες 2 χρονιές κατά την άποψη μου,αφου καταδεικνύει το πόσο δύσκολο πράγμα είναι η κορυφή.Κατά την άποψη μου ο ολυμπιακός αν ήταν ομάδα άλλης χώρας θα είχε 1- 2 παραπάνω ευρωπαικά,αλλά δυστυχώς η κόντρα με τον παο του είχε στοιχίσει παρα πολλά με κυριότερο την ψυχική του υγεία-ηρεμία.Τέλος θεωρώ πως ο μπαρτζώκας θα ήταν πολύ καλή επιλογή για την μακάμπι,αλλά δεν τα παει καλά με τις αλλάγες όπως είχε πει κι ο ίδιος.Σίγουρα το πέρασμά του από τον πιο δυ΄σκολο πάγκο της ευρώπης τον έκανε σοφότερο.
    Υ.Γ Τι γνώμη έχεις για νέντοβιτς αντί λαφαγιέτ στον οσφπ και κατά πόσο το θεωρείς εφικτό?Δεν θα ήταν τέλειος?(αν και όνειρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όντως αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ εντυπωσιακό και αποτέλεσε έμπνευση και οδό για τις υπόλοιπες ομάδες. Όχι δε θεωρώ καθόλου εφικτό να υπογράψει ο Ολυμπιακός τον Νέντοβιτς αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα παίδες.. Ημέρα αγώνων σήμερα. Έχουμε Ολυμπιακό σε ένα δυνατό τεστ στο ΣΕΦ απέναντι στον Αταμάν και τη Γαλατά. Σπουδαίο ματς και στο Μόναχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ καλησπέρα.Με το δικό σου μάτι θα έλεγες ότι οι ρόλοι σλότερ / παππά είναι ξεκάθαροι ή ελαφρώς "κουτουλάνε" ; Πιστεύω ότι μας παραπλανά το ότι αυτήν την στιγμή λόγω απουσίας νέλσον κατεβάζει και παίρνει κεφάλι στην σετ επίθεση ο σλότερ, με αποτέλεσμα να αδειάζει το '2". Με full stock of guards [νέλσον σλότερ, μπλουμς, μπόχω, διαμαντ, παππά] λες ότι θα κατανεμηθούν ιρόσρροπα οι ρόλοι στα γκαρντς και ιδιαίτερα στο "2" ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έλα κολλητέ, μάλλον εννοείς Γιαντ Ελιάου (και όχι μεδιολάνουμ που βρίσκεται στη Λομβαρδία)
    Επίσης είναι Κοέν και όχι Κοχέν (το χ σχεδόν δε προφέρεται, είναι πολύ "απαλό")
    Η φετινή ευρωλίγκα είναι απογοήτευση (για μένα) καθώς και η έτερη αγαπημένη μου ομάδα (Ταου) είναι για γέλια και κλάματα...κρίμα 2 τόσο παραδοσιακές δυνάμεις να παρουσιάζουν τέτοια εμφάνιση. Και ο ΠΑΟ περασε (και περνάει) φάση μεγάλης ανασυγκρότησης, αλλά έχει πολύ αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, κάτι που δείχνει πόσο πολύ μεγάλο κλαμπ είναι και τι βάσεις έχει. Κατι καραγκιόζηδες όπως ο Κρέσπι, ούτε έξω από το ΟΑΚΑ δε θα περνάγανε, ακόμα και τώρα
    Τα λέμε,
    υ.γ., ρε φίλε μας ζάλησαν τον έρωτα με τον Νέντοβιτς, σιγά τα ωά, λες και μιλάμε για παίχτη που μπορεί, στη τωρινή φάση, να αλλάξει τα δεδομένα όπου και αν πάει. Ο άλλος λέει για Νέντοβιτς στον ΟΣΦΠ, ρε τι να τον κάνει ο ΟΣΦΠ; τι να τον κάνει ο Σφαιρόπουλος, ρε θα μας πέσουν τα αυτιά, ο Νέντοβιτς είναι ράγκμπι παίκτης, τον αμολάς και αρχίζει να τρέχει στον αιφνιδιασμό, πολύ δύσκολα τέτοιος παίκτης θα κάνει ίμπακτ στην ευρωλίγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο φάιναλ 4 που έγινε στο Mediolanum forum αναφέρεται ο Τζιμ, εξού και "glory days" για Μακάμπι και Μπλατ.

      Διαγραφή
    2. Α οκ, κατάλαβα λάθος, ευχαριστώ

      Διαγραφή
  18. Ωραία ανάρτηση,έχω ξαναγράψει ότι θεωρώ το περιβάλλον της Μακάμπι ότι πρέπει για τον Μπαρτζώκα για να δουλέψει και πάλι στο τοπ επίπεδο δείχνοντας τις ικανότητες τους.Κατ'εμέ το υλικό της ομάδας είναι πολύ πιο καλό απ'ότι δείχνει και με 1-2 κινήσεις στις θέσεις των φοργουορντ ή πλαγίου με δημιουργία θα βοηθούσαν ακόμα περισσότερο.
    Ο Νέντοβιτς σούπερ πακέτο,είναι υπεραθλητικός και πολύ δυνατός.Τελικά τζάμπα τον χάσαμε στο μουντομπάσκετ.Συμφωνώ πως έχει τεράστια upsides αλλά κατ'εμέ ειδικά στην παρούσα φάση δύσκολα μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα και προς το παρόν θα τον έβαζα ένα σκαλάκι πιο χαμηλά από παίκτη όπως ο Μπιέλιτσα(που είχαμε θεωρήσει στάσιμο προ χρόνων αλλά έχει δουλέψει πάρα πολύ).Και μεταξύ άλλων δεν πιστεύω ότι θα ανατρέψει συγκλονιστικά τα δεδομένα σε ομάδα όπως η Μακάμπι.Για την Εφές θα θεωρούσα ΙΔΑΝΙΚΗ μια προσθήκη Ερτέλ,αλλά μπορεί να την βοηθήσει να χτίσει το σκληροτράχηλο και παθιασμένο προφίλ που αποζητά ο Ίβκοβιτς.
    Τον Πανιώνιο πώς τον βλέπεις Τζιμάρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχει ωραια ματσακια σημερα..Να κανω μερικες προβλεψεις(Αν και συνηθως πεφτω εξω)..

    Μαλαγα-Μακαμπι-->1
    Οσφπ-Γαλατα-->1
    Αρμανι-Τουροφ-->2
    Μπαγερν-Φενερ-->2
    Λαμποραλ-Ερ. Αστερας-->1

    Για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμάνι-Τουρόφ 2;;
      Κρίνεις μόνο από την απόδοση της Αρμάνι στο ΟΑΚΑ; Και προπονητικά και ατομικά, η αρμάνι είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα και δεν την παίρνει να κάνει άλλη ηττα
      Για το Μπάγερν-Φενερ δε ξέρω, θα παίξει ο Ντζέντοβιτς; Αν όχι τότε χάνει τον καλύτερό της παίκτη η Μπάγερν και δύσκολα θα χτυπήσει το ματς

      Διαγραφή
    2. Βασικα κρινω την Τουροφ που την ειδα με την Μπαγερν αλλα και με τον Παναθηναικο..Και μου αρεσε πολυ ο τροπος παιχνιδιου της..Μου φανηκε αρκετα καλη ομαδα που βρισκεται σε φορμα..Βαζει πολυ ευκολα γυρω στους 80 ποντους και δεν βλεπω πως θα την σταματησει η Αρμανι..Αντιθετα η Αρμανι ειναι ενα σκορποχωρι μεχρι στιγμης αλλα δεν αποκλειω σημερα να αλλαξει τσιπακι..

      Διαγραφή
  20. Ζοριζεται πολυ με το θεωρητικα ευκολο της παιχνιδι η Ουνιξ,η Νιζνυ εχει παρει τα ριμπαουντ και σημαδευει την αδυναμη ρακετα της.Κακο ματς για τον Πεδουλακη.Προβλημα αν το χασει

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχασε. Όπως και στο πρωτάθλημα 2-3 μέρες πριν

      Διαγραφή
  21. δολοφονος ο Ροτσεστι,μοιραιος ο Ζησης ,παρ'ολιγον ηρωας 1,40 πριν το τελος το ματς δειχνει να μην εχει γυρισμο.Ξαναλεω κακιστο παιχνιδι για τον coach Πεδουλακη
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικα εχασε η Ουνικς..Οσο ειχα δει Νιζνυ ελεγα οτι ειναι η πιο αδυναμη ομαδα του ομιλου μαζι με Σασσαρι..Με γκαρντ τον Κοστοφ τον οποιο τον εβλεπα και τον λυπομουν απο το παχος και τον Ροτσεστι ο οποιος ειναι ο ορισμος του ατομιστη παιχτη..Τι να πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο μεταξυ η Νεπτουνας κερδιζει την Βαλενθια λιγο πριν το ημιχρονο με 11..Για να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κρίμα για τον RG. Γύρνα στη Μπανάθα να δώσεις πόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμ ταχω ξαναπει ποσο διαφωνουσα με τα power rankings σου.(για Παο)

    Αφου ταλεγα οταν ολοι ειχαν 0-0 εχω το δικαιωμα να το χωνω λιγο τωρα ετσι;

    Οι πιο πανω ομαδες απο τον Παο σημερα.

    Η Καζαν εχασε μεσα απο Νινζι

    Η Βαλενθια χανει στο ημιχρονο με παθητικο 53 στην Νεπτουνας λολ.Μεχρι κι αυτη η ομαδα με 0 πορεια στην Ευρωλιγκα την ειχες πανω απο τον Παο.
    Λιγο ελεος.Τοσο πια firepower ειχε;
    Οκ,δεν ηξερες τι θα κανουν τα στοιχηματα του Παο,αλλα με τους παλιους μονο που ηξερες,ΔΔ,Φωτση,Γκιστ να κατεβαινε ο Παο και κατι μικρους θαχανε απο τη Βαλενθιουλα;
    Κι επαναλαμβανω δεν ειμαι ο μετα Χριστον προφητης και κανω τωρα τον εξυπνο.Ταλεγα απο το 0-0 των ομαδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ο Πεδουλάκης παίζει με 4 παίχτες από 30' και πάνω. λογικό οι υπόλοιποι να απογοητευτουν κάποια στιγμή. κάκιστη θέση στον όμιλο σχετικά με το ρόστερ που διαχειρίζεται.
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.fpress.gr/epiheiriseis/item/23682-mega-deal-tis-vianex-pige-kina-me-lilly ο ΔΓ εκανε σπουδαιο ντιλ με βιομηχανια κολοσσο,καλα λενε οτι σαν επιχειρηματιας ξεπερασε πατερα και θειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οταν ο κουτσουρεμενος Παναθηναικος ειχε κερδισει ανετα μαλιστα την Νιζνι καποιοι που ασχολουνται επαγγελματικα με τον χωρο(βλ.δημοσιογραφοι)χαρακτηριζαν ομαδα eurocup τη συγκεκριμενη ομαδα..Και τωρα η Νιζνι ελπιζει βασιμα σε προκριση σε βαρος μαλιστα της Καζαν που δαπανησε πολλα χρηματα για μεταγραφες..Για τον Πεδουλακη θα ειναι αποτυχια αν δεν περασει,αφου ο ομιλος ηταν βατος.Βεβαια,ο στοχος του ηταν η προκριση στους ομιλους μεσω των προκριματικων..Ενα ακομα αρνητικο της Καζαν ειναι οτι δεν εχει ''εδρα''..Η Βαλενθια κινδυνευει αμεσα να αποκλειστει και δειχνει οτι δυσκολα μπορει να ανατρεψει τα δεδομενα ακομα κι αν παρει τον Νεντοβιτς..Το γοητρο της ομαδας και του προπονητη θα δεχτει μεγαλο πληγμα αν αποκλειστει απο το τοπ-16..Η Αρμανι πρεπει ν' αλλαξει πολλα και συντομα αν θελει να διακριθει στο θεσμο.Ο Μπανκι ακομα πορευεται με τη φιλοσοφια της Σιενα αδυνατωντας να βαλει νεα στοιχεια στο παιχνιδι της ομαδας του..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπορεί να απαντήσει κάποιος που να ξέρει σε πόσο καιρό περίπου θα δούμε τον Νέλσον να ντεμποτάρει με την φανέλα του ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνα με οσα εχουν γραφτει στο τελος του μηνα θα ειναι εδω,εχοντας ολοκληρωσει την αποθεραπεια του.Αυτο σημαινει οτι θα ξεκινησει προπονησεις με την ομαδα και μαλλον μεσα στο Δεκεμβριο θα τον δουμε σε δραση..

      Διαγραφή
    2. http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/437690-Poy-na-gyrisei-kai-o-Nelson

      Διαγραφή
  30. o goudelock sozei simera ton obradovic , kairo eixa na do mia toso kali epithetiki emfanisi apo paikti stin europi. MONTANA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μετα και το διπλο της Φενερ στο Μοναχο,ο Παναθηναικος με νικη εκτος στην Τουροφ κι εντος με την Μπαγερν θα κλειδωσει την προκριση στο τοπ-16 και θα στοχευσει σε μια νικη στα τελευταια τρια ματς ωστε να πετυχει καλυτερο πλασαρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μεγάλη φανέλα η Μακάμπι! Αυτές οι νίκες είναι που μιλάμε για βαριά φανέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πολυ βρωμικη η σημερινη νικη της μακαμπι.Απο τις χειροτερες διατησιες που εχω δει σε αγωνα της ευρολιγκας.Σε ολα νομιζω υπαρχει και ενα οριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. πολυ μεγαλη φανελα αλλα το σημερινο σπρωξιμο ηταν τραγικο και γελοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στη Μαλαγα τα πουληταρια του Ρηγα κανανε το παιχνιδι ντελο..Σπρωξιμο στη Μακαμπι μεχρι εκει που δεν παιρνει.Αποβολη του Πλαθα λιγα λεπτα πριν τη ληξη και το αποκορυφωμα,στο 63-66 ενα λεπτο πριν τη ληξη,ο Παργκο κανει μπρος-πισω που αν δεν δινοταν στο ελληνικο πρωταθλημα ακομα και σε ματς Κοροιβος-Ελευσινα,θα γινοταν της τανας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. πεστα χρυσοστομε γιατι λενε για μεγαλες φανελες...Θα τρελαθω ξεχασες τς βηματα του ταιους τα 20 φαουλ του σχορτσιανιτη τις 3 τεχνικες ποινες στην μαλαγα.Εν τω μεταξυ τις οδηγιες στην μακαμπι εδινε ο πινι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οποιος μπορει να βρει ας γραψει την τριαδα των γκρι στο Μαλαγα-Μακαμπι..Για να ξερουμε σε ποια ματς στελνει καμικαζι ο Ρηγας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ραντοβιτς πετεκ και το βλασταρι μας παπαπετρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Referees
    RADOVIC, SRETEN [CRO]
    PAPAPETROU, PETROS [GRE]
    PETEK, SASO [SLO]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ισως η πιο στημενη διαιτησια των τελευταιων δυο χρονων στην ευρωλιγκα......ολα φανηκαν σε μια φαση στο πρωτο ημιχρονο αν το ειδατε οπου ο σεντερ της μαλαγα παιρνει το ριμπαουντ και πεφτει παω του ο οχαγιον και δινει φαουλ υπερ της μακαμπι.....ΝΤΡΟΠΗ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ναιιιιι το δα εκει και στα βηματα του ταιους εκει που περασε μπροστα η μαλαγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=53&seasoncode=E2014#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στη Μαλαγα ανεβηκαν 2 παραστασεις...η μια αφορουσε την απιθανη διαιτητικη τριαδα που καθαρισε τη μπουγαδα προφανως με ανιδιοτελη κινητρα κι η αλλη αφορουσε στον παγκο της Μακαμπι,οπου τα δυο ζουμπουρλουδικα αγορια κοουτσαραν εκ παραλληλου..Αληθεια ο συμπατριωτης μας ο Παπαπετρου δεν σφυριζε αναλογο μπρος-πισω στο τελος του ματς που ηταν ντερμπι,σε παιχνιδι του τοπικου,θα εφευγε απο το γηπεδο πριν τα Χριστουγεννα η μετα;...VECCHIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ξεχασες και την τριτη παρασταση τον γκρειτζερ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ασχετο αλλα... μαθετε μπαλιτσα απο τον αρχοντα!
    https://www.youtube.com/watch?v=Wy9ihi-GhCA&list=PLCXERy73Oiz-_mgc99YS-G-AlF4qKi51S
    Μπορει να μην παιζω μπασκετ πια ουτε στο playstation αλλα με κολλησε ασχημα. Σχεδον σε ολα τα συστηματα και τις παραλλαγές τους "ειδα" φασεις με 3D-Batiste-Drew-Saras και δε συμμαζευεται!
    Ειμαστε πολυ τυχεροι που τον ειχαμε 13 χρονια στα μερη μας και μαθαμε μπασκετ απο τον καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Katsikari thelei i baskonia
    Pashoutin gia Unics
    Duskolo vradu gia ton Arguri
    Jim dose kana inside.... MONTANA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν εχω εικονα απο το Μαλαγα-Μακαμπι.Αφου λετε ετσι,θα εγιναν πραγματα.

    Ομως μιλωντας για την τοπ διαιτητικη σφαγη 2ετιας να πω οτι η Μακαμπι βλεπω εκανε 10 παραπανω φαουλ και ειχε πολυ λιγοτερες βολες.Μαλλον δε θυμαστε πολλα ματς της Παναθας,εκει να δεις σφαγη απτο Ρηγα.

    Η Μαλαγα επισης εχει το εκπληκτικο +35 φαουλ υπερ σε 5 ματς,Κανεις δεν πλησιαζει αυτα τα νουμερα.
    Βεβαια αμα ειχα εικονα,μπορει οντως να εβλεπα μεγαλη ευνοια της Μακαμπι και τα στατιστικα να απατουν.
    Ας εχω ομως εγω +10 φαουλ υπερ και δε χανω ουτε απο Σπερς κι ας δινουν οτι μπρος-πισω και βηματα αναποδα.
    Εδω εχω πατησει ομαδες φετος οντας πολυ πιο επιθετικος και ακομα δεν εχω 1 ματς με εστω +1 φαουλ υπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα οργια που εχουν γινει σε Βερολινο και Μοσχα απο τους κομμαντο του Ρηγα ειναι αξεπεραστα γιατι εγιναν σε φ4 κι οχι σε καποιο απλο ματς..Βεβαια,ομορφιες εχουν γινει και σε μεμονωμενες περιπτωσεις,οπως για παραδειγμα στο ΠΑΟ-ΡΕΑΛ οταν ο Μεσινα ειχε αναλαβει τους Ισπανους,με πρωταγωνιστη ως συνηθως τον Γιουγκερμπραντ..Στο χθεσινο ματς υπηρξε ευνοια για τη Μακαμπι,μιας και οι γκρι πηγαν με το ''ονομα'' κι οχι με την ''εδρα''..VECCHIO..

      Διαγραφή
    2. To χθεσινο αισχο ειναι αξεπεραστο.Μην κοιτας τα νουμερα επρεπε να χουν δωθει τα διπλα φαουλ στην μακαμπι.Απλα ειναι σε τοσο τραγικη κατασταση η μακαμπι που δεν βλεπεται.Προχθες εχασε με 30 εντος απο την χαποελ.

      Διαγραφή
    3. vecchio τι θυμηθηκες τωρα;
      Εκεινο το Παο-Ρεαλ για να χασουμς και να παμε πανω στην Μπαρτσα εμεις και οχι οι Μαδριλενοι ειναι μαλλον το μεγαλυτερο.

      Γιατι πχ με Τσσκα το 09 ηταν για ενα ημιχρονο,το 12 για 3 περιοδους αφου νικουσαμε με 15ποντους στην 1η.
      Αλλα με τη Ρεαλ στο ΟΑΚΑ ηταν απο την πρωτη φαση.

      Εκει που ειπε ο Ομπραντοβιτς οτι λεει στον κορακα οτι εγιναν 2 φαουλ πανω στον Μπατιστ,γιατι δε σφυριξατε;
      Κι ο κορακας απαντησε...οχι 2,μονο 1 φαουλ εγινε....ντοινκ

      Διαγραφή
  48. Η Μακάμπι είναι μακράν η πιο ευνοημένη ομάδα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και το παράδοξο είναι ότι δεν είναι καν Ευρωπαϊκή ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ειδα εχθες τον Ολυμπιακο...Νομιζω οτι οι ερυθρολευκοι ειναι σιγουρα ενα απο τα φαβορι για το F-4...Μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση 2 παικτες...Ο Αγραβανης και ο Κατσιβελης....Ο Αγραβανης αν βελτιωθει στο παιχνιδι στο low post,νομιζω οτι θα ειναι το κλειδι για να βελτιωθει η χημεια της φροντ κορτ του Ολυμπιακου...Τρομερα προσοντα,πραγματικα...Ο Χαντερ νομιζω οτι εχει μεγαλυτερο επιθετικο ταλεντο απο τον Ντανστον.Αλλα πανω κατω νομιζω οτι προκειται για πανομοιοτυπους παικτες....Πιστευω οτι θα χρειαζοταν ενα μεγαλυτερο κορμι εκει...Δεν ξερω αν ο Βουγιουκας θα ηταν καλη λυση για τα δεδομενα της εποχης για τον Ολυμπιακο...Ο Κατσιβελης επαιξε με θρασος σε ολο τον αγωνα και αυτο μου αρεσε...Μπορει να γινει ενας σπουδαιος παικτης ρολου στους Ερυθρολευκους...
    Λιγα λογια και για την ομαδα του Παναθηναϊκου...
    Δεν ξερω αν μπορει να χτυπησει το αποψινο παιχνιδι ο Παναθηναϊκος...Με πληρη ομαδα νομιζω οτι θα ειχε καλες πιθανοτητες...Ομως για τετοια παιχνιδια χρειαζεται να υπαρχει και δευτερος οργανωτης περα απο τον Διαμαντιδη στην ομαδα μεσα...Επισης ερωτηματικο ειναι το πως θα ανταποκριθει ο Μαυροκεφαλιδης σε τετοιας σημασιας και απαιτησεων αγωνα...Τελοσπαντων νομιζω οτι ειναι ευκαιρια σημερα για τα νεα παιδια να παρουν εμπειριες και εικονες....Ουτως ή αλλως η προκριση στους 16 μοιαζει πιο εφικτη μετα τα χθεσινα αποτελεσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ο johny για το Κατσιβελη τον ξεχασα στο σχολιο μου.Τρομερο μενταλιτυ,ειναι παντα ετοιμος να βοηθησει και εχει πολυ καλο σουτ,αρπαζει απ τα μαλλια την ελλειψη στο 3' απ την αρχη της χρονιας και παιρνει λεπτα.Εχει χειρισμο μπαλας ασου και υψος 3αριου πραγμα που τον καθιστα παρα πολυ χρησιμο ( ειχα σκεφτει πως αν ο ΟΣΦΠ τον εδινε δανεικο με μεσαια ομαδα Α1 θα ειχε ασυληπτα στατιστικα,αλλα εχουν παρελθει οι καιροι για τετοιους δανεισμους)

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ επαιξε καλα αλλα μεταξυ μας. η Γαλατα δεν βλεπεται.Η αμυνα της ειναι απο τις χειροτερες που εχω δει.Απλα ωρες ωρες επαιζε αμυνα με τα ΜΑΤΙΑ!

      Διαγραφή
  50. Παρακολουθωντας μεχρι τωρα την Ευρωλιγκα γινεται αντιληπτο οτι οι ισπανικες ομαδες,με εξαιρεση τους 2 μεγαλους,ειναι σε κακη κατασταση,αφου εμφανιζονται κατωτερες προηγουμενων ετων..Το επιπεδο της ισπανικης λιγκας εχει πεσει λογω οικονομικων προβληματων(εξαιρουνται οι 2 μεγαλοι),κατι που φαινεται κι απο τους ξενους παικτες που αγωνιζονται σ' αυτες..Και τα τελευταια μεγαλα ονοματα ειναι ετοιμα να μετακομισουν ανατολικοτερα(περιπτωση Ερτελ),οπου εκει πλεον βρισκονται τα πολλα λεφτα..Η περσινη Βαλενθια κι η Ταου των περασμενων ετων,θα περασει καιρος για να ξανακανουν αισθητη την παρουσια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημερες!
    Πραγματικα εντυπωσιακος και ουσιαστικος χτες ο ΟΣΦΠ σε μια εμφανιση που πιστωνεται στον Σφαιροπουλο και θυμομαστε καιρο.Κατ'αρχας ο ΟΣΦΠ ετρεξε πολυ επιτελους και πιεσε τη μπαλα(μπορει η αμυνα να χαωθηκε σε καποια σημεια αλλα σε μεγαλο βαθμο πηγε καλα) ειδικα στην αμυνα στη μπαλα.Υπαρχουν προβληματα ακομα στην αμυνα στη ρακετα καθως οι ψηλοι του ΟΣΦΠ δε ματσαραν καλα με αυτους της Γαλατα.
    Αυτο που φανηκε στον Σφαιρο ειναι πως χει λειτουργησει καλα στην ψυχολογια των παικτων και στο παιχνιδι τους.Ο Μαντζαρης χωρις υπερβολες και χωρις βολες εκανε χαλαρα ρεκορ ποντων και σκοραρε με ΝΤΡΑΙΒ!!! Και δυο φορες!!Οι Ντανστον - Χαντερ - Πετγουει πατανε πολυ καλυτερα ( Ο Ντανστον αδικειτε λιγο απο τα στατιστικα του με αυτον ο Ολυμπιακος καθαρισε και στο τελος εκανε σοου ο Χαντερ),και ο Νταρντεν με το καλημερα βοηθησε σε σκορ και αμυνα (δειχνει σε καλη κατασταση).
    Ηταν ενα απ τα παιχνιδια που απο τις πρωτες φασεις καταλαβαινες ποιος θα ειναι ο νικητης,ο ΟΣΦΠ οποτε εχανε τη διαφορα απαντουσε αμεσα τα ταιμ ουτ του Σφαιρο ηταν αποτελεσματικα οπως και το ροτεισον του.Νομιζω πως τωρα που ειναι και στην αρχη απολαμβανει τη διαχειρηση τετοιου υλικου ως 1ος προπονητης,και φαινεται και στις αντιδρασεις του.
    Η Γαλατα αν και εχει πολυ καλο υλικο (οπως συνηθως) ειναι ανομοιγενης και ασυνδετη,χωρις να φταιει εντελως ο κοουτς Αταμαν.Βαρεθηκα να μετραω γκαρντ χωρις καθαροαιμα φοργουορντ (Αρσλαν ,Αρογιο,Αραντορι,Γκιουλερ,Μιτσοφ) ο Αραντορι δεν εχει σωστη διαχειρηση (η ανταλαγη Μαρκοισβιλι - ΜΙτσοφ ηταν κλοπη υπερ της ΤΣΣΚΑ).Στους ψηλους επισης τα πραγματα ηταν χαλια,η μονομαχια Ερτσεγκ-Αγραβανη οπως ειχε πει κι ενας φιλος περσι εχει πολυ πλακα και αυτη τη στιγμη ο Αγραβανης δειχνει καλυτερος.Παντως ο ΟΣΦΠ ειχε καποια θεματα στην εντιμετωπιση του Τζαβαι το οποιο θετει προβληματισμους.
    Στα αρνητικα του ΟΣΦΠ πρεπει να αναφερουμε την αποδοση Σλουκα που με προβληματισε με τη αθορυβη παρουσια του και στο οτι πηρε ελαχιστες προσπαθειες ενω η γραμμη χτες ηταν "οποιος εχει καθαρο σουτ το παιρνει".
    Επισης (το γραφω απο το καλοκαιρι ) το attitude του πολυ βελτιωμενου Αγραβανη ειναι ενα θεμα και πρεπει και ολο το team της ομαδας να του το επισημανει.Εισαι 21 ετων με πολλες αδυναμιες αλλα και πολλα προσοντα.Δε γινεται να μη δινεις το χερι σου να σε συγχαρει ο συμπαικτης σου που εχει φαει τα γηπεδα με το κουταλι (δε θυμαμαι ποιος ηταν αλλα εδω στο hoopfellas φανταζομαι κατι τετοια τα βλεπουμε ολοι).Δλδ τα 24 αμα γινεις βασικος θα τους δερνεις κι ολας;....Δε ξερω αν ειμαι υπερβολικος αλλα με προβληματιζει γιατι το παιδι φαινεται πως χει δουλεψει πολυ κι εχει ανεβει επιπεδο ειδικα στην επιθεση,θεωρω οτι το καβαλημα σ αυτη τη φαση μονο κακο κανει..
    Για να δουμε και τον ΠΑΟ σημερα (που στη ρακετα παει με ελλειψεις)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Για την Γαλατα ,νομιζω οτι υστερουσε πολυ στα αθλητικα προσοντα...Και για την Φενερ το παρατηρησα αυτο...Η ροπη στο συγχρονο μπασκετ και οχι μονο ειναι να ειναι πρωτα καποιος αθλητης...Οταν ο φακος εκανε ζουμ στον Αρσλαν ή στον Γκιουλερ και ταυτοχρονα στους αντιστοιχους παικτες του Ολυμπιακου εβλεπες τη διαφορα...Νομιζω οτι εκει υστερουν πολυ οι Τουρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κάνοντας συνεχές zapping για να δω όσα περισσότερα μπορούσα:

    1) Τι τραβάει ο δύστυχος ο RG ? Υποτίθεται ότι έχει βάλει τους Έλληνες δίπλα στους τρελοαμερικάνους για να μαζεύουν λίγο τα μπόσικα, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι, άμα οι μαυρούκοι βρίσκουν σίδερο, δύσκολα ξεκολλάει το κάρο από την λάσπη (πόσους να βάλουν Ζήσης και Καϊ ?). Ήδη βγήκαν στον αέρα σενάρια αντικατάστασης (από τον Ευγένιο ?), οπότε υποθέτω ότι πλέον παίζει τη θέση του σε κάθε ματς....

    2) Sorry δηλαδή κιόλας, αλλά αυτή η Laboral δεν πρέπει να θεωρείται ομάδα, τουλάχιστον όχι επιπέδου EL. Πραγματική κατρακύλα, και φαίνεται ότι το έχουν καταλάβει και οι παίκτες, σχεδόν από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμοι να αρπαχτούν με το παραμικρό. Και ο ασταθής Αστέρας την πάτησε εύκολα και άνετα, ούτε καν ζορίστηκαν....

    3) Αν και δεν το περίμενα (ούτε οι Ιταλοί και ο Giorgio) αφού έγινε derby -στην αρχή- η Armani το πήρε το ματσάκι και ξεκόλλησε. Ίσως και να μπορούν να προχωρήσουν, παρά το ότι φαίνεται να κουτουλάνε μεταξύ τους οι παίκτες.

    4) Για την Μακάμπι βλέπω έχουν πει αρκετοί ήδη πολλά για το τρίο-κρύο, αλλά εγώ νομίζω ότι η πιο χαρακτηριστική φάση είναι σε μια επίθεση της Μακάμπι, κάνει μπάσιμο ο Randle αν θυμάμαι, βρίσκει με το γόνατο ΑΚΡΙΒΩΣ στα @@@ τον Granger, ξαπλώνει κάτω ημιλιπόθυμος ο Granger και του δίνει ο Παπαπέτρου τεχνική για flopping !!!!! Δεν μπορώ να πω τι θα γινόταν αν παιζόταν 50-50 το ματς, αλλά το σπρώξιμο ήταν εμφανέστατο. Τώρα για ποιους λόγους, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τους βασικούς :-)

    5) Μπάγερν-Φενέρ: θα έλεγα ότι ο Goudelok ξελάσπωσε τον Ζοτς, αλλά δεν είναι αλήθεια, αφού όλη η Φενέρ είχε πολύ καλά ποσοστά. Και εδώ φαίνεται η διαφορά από τον ΠΑΟ. Με αντίστοιχα ποσοστά, ο ΠΑΟ έχει ρίξει 20 και 30 πόντους διαφορά, γιατί βασίζεται κυρίως στην άμυνα, ενώ χθες η Φενέρ στην άμυνα ήταν μία από τα ίδια. Σε κάποιο time-out ο Ζοτς είπε 9-10 φορές "be aggresive" για την άμυνα, γιατί περισσότερο προσπαθούσαν να τους ματιάσουν τους γερμανούς, παρά να τους παίξουν άμυνα....

    Σήμερα παίζουμε ίσως το πιο "ξέγνιαστο" παιχνίδι του ομίλου, υπό την έννοια ότι ούτε κυνηγάμε πάσει θυσία τη νίκη, ούτε κρίνεται τίποτα .Απλώς ελπίζω να αντέξουμε στις θέσεις 3 και 5....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ήταν μόνο η Λαμποράλ.Ολόκληρος ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι επιπέδου Eurocup, ντροπή για τη διοργάνωση.Η Ταού δεν βλέπεται (ΚΡΕΣΠΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ), η Γαλατά ένα τουρλομπούκι και δίχως fighting spirit, η Βαλένθια ένα αίσχος και φαίνεται η φιλότιμη-πλην πτωχή- Νεπτούνας ως ομάδα με αξιώσες Ευρωλίγκας.

      Αν μείνει έξω η Bayern ή η Ούνικς και φωνάζει που στη θέση της περάσουν ομαδούλες τύπου Νεπτούνας και Βαλένθια, θα έχει άδικο; Δεν ξέρω, μήπως να κοπεί μια ομάδα απο την ACB και να δοθεί πχ σε Ισραήλ ; 'Η Ελλάδα;

      Διαγραφή
  54. Γενικά διαφωνώ με αρκετά, θα αναλύσω...
    Ο ΟΣΦΠ επιδεικνύει αυτή την εποχή πληρότητα ρόστερ και πλεόνασμα δουλειάς... Φαίνεται κυρίως ότι έχει πέσει ατομική δουλειά και στο αθλητικό και στο τεχνικό κομμάτι. Όσο για το γιατί δεν έπαιξε ο Σλούκας είναι γελοίο να το συζητάμε αν έχουμε δει απλώς μπάσκετ άνω των 2 χρόνων. Κάποιοι βρήκαν ρυθμό και κόλλαγαν καλύτερα στο συγκεκριμένο ματς... Ο μόνος που φαίνεται να παίζει λιγότερο απ' όσο μπορει/αξίζει κατά τη γνώμη μου είναι ο Λαφαγετ, πράμα που εξηγείται απ' το γεγονός ότι αποκτήθηκε για πιο μετά και για πιο ειδικές αποστολές... Πάντα εξάλλου στο μπάσκετ, κάτι δίνεις, κάτι πάιρνεις... Πήρε αγωνιστική μαχητικότητα από Κατσιβελη και αυτοπεποίθηση από Μάντζαρη, έδωσε ποιότητα στη δημιουργία απο Σλούκα, Λαφαγετ. Σημαντικό ότι δεν έγιναν πάρτι από καλους ποστ απ ψηλούς, αν και νομίζω δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να κάνουν τέτοια πάρτι πια... Και ο Ντειβις πάιζει Eurocup... Χμμμμ...
    Ο Αρτζι είναι προπονητής ειδικών καταστάσεων και περιορισμένων ικανοτήτων, αν και οι συγκυρίες παίζουν κι εδω το ρόλο τους... Ειλικρινα δεν καταλαβα τη στελέχωση της frontline όπου ο συμπαθής Αρτσιομ Παραχούσκι έκανε 20π-10ρ... Περίμενε το Βουγιούκα να μείνει ίσως...???
    Το θέμα είναι ότι τώρα το πληρώνει και ένα μπάτζετ 15 εκατ δυσκολε'υεται να κάνει τα βασικά... I want συνεργασία νάου.... ΠΕΘΑΙΝΩΩ ΑΡΤΖΙ
    Ο Ερυθρός Αστέρας είναι καλύτερη ομάδα απ' ότι ακούγεται, και ίσως αθλητικά-σωματικά ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω... Σημαντικό ότι ο ΟΣΦΠ έκανε διπλό εκέι μέσα, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.. Γεμάτη ομάδα, με όλο το ρεπερτόριο στο παιχνίδι της... Μ'αρέσει, θέλω να τη δω στο τοπ16...(Ουίλλιιαμς, Μπλάζιτς, Κάλινιτς, Μίτροβιτς, Μαριάνοβιτς... ουαου 5αδα)
    Αντίθετα τεράστια αρνητική έκπληξη η Βαλένθια... Σκιά αυτού του εαυτού της, που την κατέτασσε εξάλλου και ψηλά στα PR (και) του Τζιμάκου. Αυτοί που έφυγαν μάλλον ήταν καλύτεροι απόσους ήρθαν αλλά δε δικαιολογείται αυτό το αμυντικό χάλι... Με την Νεπτούνας ήταν να τους λυπάσαι ή να θες να τους βρίσεις... Σοκ και άμεσα θα χρειαστεί...
    Για τον ΠΑΟ διαφωνώ ότι είναι ευκολο μάτς και να το χαρούνε και ειναι παιχνίδι κλπ... Εδώ σε θέλω κάβουρα...Έτσι το βλέπουν πιστεύω και στον ΠΑΟ, και δεν υπάρχει διάθεση για χαλαρότητα, καθώς ακόμα τίποτα δεν έχει κερδηθεί...
    Αντε και πρόβλεψη για να γίνει ντράβαλο
    Α. ΡΕΑΛ, ΕΦΕΣ, ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ, ΟΥΝΙΚΣ
    Β. ΤΣΣΚΑ, ΜΑΚΑΜΠΙ, ΜΑΛΑΓΑ, ΑΛΜΠΑ
    Γ. ΜΠΑΡΤΣΑ, ΦΕΝΕΡ, ΠΑΟ, ΑΡΜΑΝΙ
    Δ. ΟΣΦΠ, ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ, ΓΑΛΑΤΑ, ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ)

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια 15 εκ η Ούνικς;;; Πρέπει να χει μπατζετ καμιά 25αριά...

      Διαγραφή
    2. Νεπτουνας στη θεση της Βαλενθια και δε θα εκπλαγω αν ειναι η Νιζνι στη θεση της Ουνικς

      Διαγραφή
    3. O Άρτζι δουλεύει πάνω σε ένα ρόστερ που δε φαίνεται να ταιριάζει με τη δική του φιλοσοφία...Βέβαια αυτός το διάλεξε..
      Η Βαλένθια δεν έχει ποιότητα για το τοπ επίπεδο κακά τα ψέματα.Ο Σάτο είχε ήδη αρχίσει να πέφτει απόπ το 2012,σκέψου ότι μπαίνουμε στο 15,δεν είναι ο defensive stopper που ήλπιζες να είναι.Κατά τ'αλλα παίζει με έτσι κι έτσι παίκτες για Ευρωλίγκα βλέπε τους 2 Ισπανούς Ρίμπας-Μαρτίνεζ(που για role players είναι μια χαρά) και δεν έχει έναν πυρήνα 2-3 παικτών που θα τη σπρώξουν.Για να δούμε πώς θα τη βοηθήσει ο Νέντοβιτς(αν και κατ'εμέ η συγκεκριμένη ομάδα πιο πολύ θα βοηθιόταν από τον Μπο)
      Η Λαμποράλ δεν έχει τόσο κακό υλικό,αλλά πάσχει από ανομοιογένεια.Με Βούγιασιτς το έμπλεξε ακόμα περισσότερο.Ήταν και πολύ καινούρια ομάδα...
      Ερ.Αστέρας πολύ fight spirit.Μου αρέσει,fun to watch team μέσα στην έδρα της που μπορεί να δαγκώσει λαρύγγια.Ο Μαριάνοβιτς είναι περίεργη περίπτωση,στα παιχνίδια που ρολάρει κάνουν παπάδες,αλλά όταν είναι καλά κλεισμένος και επιμένει όλη η επιθετική κυκλοφορία τους να του περάσει τη μπάλα δημιουργούνται προβλήματα.

      Για Γαλατά είχα αναφέρει στα power rankings ότι υπάρχει αρρκετή ποιότητα στο ρόστερ,αλλά λείπει πολύ η αθλητικότητα από αυτό.Ο μόνος μαυρούλης στο ρόστερ είναι ο Τζαβάι και καταλαβαίνετε πώς αυτό μεταφράζεται..Χθες δεν υπήρχε καθόλου τρανζίσιον.Συν τοις άλλοις,Μίτσοβ-Αραντόρι-Πότσιους θα στέκονταν σχεδόν σε κάθε Ευρωπαικό μπακόρτ αλλά και οι 3 μαζί?Χλωμό...
      Ολυμπιακός πολύ καλός χθες,το περίμενα ότι ο Σφαιρόπουλος θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα.Εμπλουτίζει σιγά σιγά και την επίθεση της ομάδας,βέβαια δεν ξέρω τι upsides έχει εδώ.
      Μερικά ωραία shuffle κοψίματα μέσα στο καλάθι από Μάντζαρη στην αρχή,πολύ πιο passive και σε ρόλο point guard ο Σπανούλης,σχετική ελευθερία σε επιθετικές επιλογές και καλό ολοκληρωμένο pick and roll(κρατούμε σημείωση ότι όλα αυτά και ειδικά το τελευταίο έγιναν απέναντι σε κακή αμυντικά ομάδα και βαριά frontline).Πάντως αρκετά ωραία πράγματα τακτικά,αλλαγές στα σκριν με Έρτσεγκ που δεν ποστάρει ούτε εμένα,καλές βοήθειες χαμηλά στο low post και κλασικά aggressive άμυνα(και ο Σπανούλης θύμισε τα παλιά χρόνια χθες στον τομέα.Overall επίσης ήταν από τα πιο ώριμα-μεστά του παιχνίδια το χθεσινό-εξαιρετική εμφάνιση)

      Διαγραφή
    4. Πότε επιτέλους θα παραδεχθείτε πως δεν υπάρχουν Πανιώνιοι παρά μόνο κρυφογαύροι της Πλατείας;

      Διαγραφή
    5. Η Βαλένθια θα ανέβει στο β γύρο

      Διαγραφή
    6. περσι ο σατο στην acb βγηκε το καλυτερο τριαρι αν δεν το ξερεις με την βαλενθια.

      Διαγραφή
    7. To υλικό της Βαλένθια είναι πολύ καλό. Ντούμπλιεβιτς, Χαρανγκόντι, Ρίμπας, Σάτο κλπ. Και ο Περάσοβιτς πολύ καλός κόουτς. Απλά περνάει κοιλιά από την αρχή της σεζόν.

      Διαγραφή
    8. Φετος εχασε τον Ντολμαν,του χρονου θα χασει και τον Ντουμπλιεβιτς...Δεν μπορει να κρατησει τους καλους της παικτες..Οσον αφορα τον Σατο,περσι ολη η Βαλενθια εκανε καλη χρονια..Κι ο Σατο ηταν καλος,ομως αυτα τα βραβεια ειναι λιγο παραπλανητικα.Μην ξεχνας οτι ο Πανκο ηρθε στον Παναθηναικο με τον τιτλο του ΜVP του πρωταθληματος,οποτε μην πολυδινεις σημασια..VECCHIO..

      Διαγραφή
    9. VECCHIO o Nτούμπλιεβιτς έχει πολύ μεγάλο buy out και συμβόλαιο νομίζω για 2 χρόνια ακόμα. Ο Πάνκο ναι, ήρθε σαν MVP και όταν επέστρεψε όμως στην ACB ήταν πάλι MVP.

      Manos

      Διαγραφή
    10. @MANOS..Το συμβολαιο του Ντουμπλιεβιτς ληγει το '16 και περιλαμβανει μπαι-αουτ για το ΝΒΑ.Περα απο το οτι ευκολα μπορει να μεταπηδησει το ερχομενο καλοκαιρι στο ΝΒΑ,ειναι πιθανο να εμφανιστει καποια ομαδα με μεγαλο πορτοφολι και πληρωνοντας καποιο ποσο να τον αποκτησει(βλ.περιπτωση Πλαις).Kαι καλλιστα μπορει αυτη η ομαδα να ειναι η Ρεαλ,που θα χρειαστει παικτη στη θεση αυτη...Oσον αφορα τις διακρισεις που απονεμονται σε καποιους παικτες πρεπει να ξερουμε οτι αυτες σε πολλες περιπτωσεις δεν λενε και πολλα για το status καποιων παικτων.Ο Πανκο που ηρθε στα 35 του σαν MVP της ισπανικης λιγκας δεν μπορουσε να παιξει στο επιπεδο του Παναθηναικου και της ευρωλιγκας,κατι που μπορει ο Γκιστ(που ηρθε με ανταλλαγη)που δεν ειχε αποσπασει καποια διακριση παιζοντας στη Μαλαγα..VECCHIO..

      Διαγραφή
    11. ανακοινωθηκε απο βαλενθια ο νεντοβιτς

      Διαγραφή
    12. VECCHIO 600 νομίζω έχει ο Ντούμπλιεβιτς. Θα διαφωνήσω για Πάνκο. Μια χαρά μπορούσε να παίξει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Το παιχνίδι του ΠΑΟ δε του πήγαινε.

      Manos

      Διαγραφή
  55. εγω αλλο βλεπω......πως το επιπεδο συνεχως πεφτει στην ευρωλιγκα...περα απο τις παραδοσιακες δυναμεις(ρεαλ,μπαρτσελονα,αιωνιοι τσσκα,μακαμπι) ολες οι αλλες ομαδες δεν ειναι για πολλα......παλιοτερα υπηρχε μια ταου φοβητρο,μια σιενα στην οποια το γηπεδο εγερνε,μια παρτιζαν την οποια στο βελιγραδι δεν την κερδιζες και εξω σου βγαζε τα συκωτια,ακομα και οι τουρκοι ειχαν γερες εδρες και οχι θεατρα οπως τωρα.....τωρα εχουμε ομαδιτσες σαν την μπαγερ,τις τουρκικες,την βαλενθια και την μαλαγα....μια σειρα αγωνων μεχρι τα πλει οφ χωρις ενδιαφερον για να φτασουμε εκει και να συγκρουστουν οι καλυτερες......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. υπερβολικο νομιζω το σχολιο οτι ειναι πεσμενο το επιπεδο.Απλα αυτα αλλαζουν με τα χρονια και ειναι τυχαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει αλλα απο ποτε εχουμε να δουμε εκπληξη απο δευτεροκλασατη ομαδα σε σειρα πλει οφ ή σε φαιναλ φορ?.......stonerook

      Διαγραφή
    2. παρτιζαν το 10' σιενα το 11' χωρις ψαξιμο

      no_closure

      Διαγραφή
    3. δεν νομιζω ομως οτι το γεγονος αυτο κρινει το επιπεδο απλα ειναι φουρνιες.Ας πουμε για την παρτιζαν που λετε τωρα εκει εχει πιασει τα κοζα ο αστερας τι να κανουμε?Η σιενα μονη της αποκαθηλωθηκε αλλωστε δεν ηταν και η πομαδα επιτομη της εκπληξης

      Διαγραφή
    4. Ομαδες απο χωρες με παραδοση(Ισπανια,Ιταλια)εχουν χαμηλωσει τα μπατζετ λογω της κρισης(βλ.Ταου,Βαλενθια,Μαλαγα),ενω και καποιες που διαθετουν πολλα χρηματα,στερουνται τεχνογνωσιας(βλ.Μιλανο)..Αντιθετα,στις χωρες που δινονται παρα πολλα χρηματα στο μπασκετ(Τουρκια,Ρωσια),οι ομαδες που θελουν να πρωταγωνιστησουν δεν διαθετουν παραδοση(βλ.Φενερ,Καζαν)και προσπαθουν να αποκτησουν την αναγκαια τεχνογνωσια,ωστε να εχουν αμεσα αποτελεσματα,κατι που ειναι πολυ δυσκολο..VECCHIO

      Διαγραφή
  57. Κατσικάρης για Λαμποράλ. Τι λέτε? Μπορεί να αντιστρέψει τη κατάσταση?

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ no closure
      αυτο λεω τελειωσανε ομαδες σαν την σιενα και την παρτιζαν.....δεν υπαρχει χωρος για εκπληξεις....ισως φταιει το γεγονος οτι το nba κλεβει ολους τους καλους παικτες απο νωρις......stonerook

      Διαγραφή
    2. Ναι κι εγω αυτο λεω,απο τοτε εχουμε να δουμε εκπληξεις.Οι ηγετες αυτον των ομαδων ανεβηκαν στατους και παιρνουν κ παραπανω απ οσα αξιζουν λογω της συμετοχης τους σ αυτες τις επιτυχιες..
      δε διαφωνουμε σε κατι

      no_closure

      Διαγραφή
    3. καλα αυτο με τους υπερτιμημενους παικτες ξαναπεστο....ευκολα μπορω να βρω 10 στην ευρωπη που αμοιβονται παρα πολυ ψηλοτερα απο αυτο που αξιζουν.......stonerook

      Διαγραφή
    4. @stonerook
      Και όλοι παίζουν σε Τουρκία και Ρωσία....

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
    5. και Ιταλια...

      no_closure

      Διαγραφή
  58. O σφαιροπουλος ταιριαζει με την αλλαζονεια του γαυρου,η ομαδα χτες επαιξε σχεδον τελεια με 6 λαθη μονο και 26 ασιστ με μεγαλη διαφορα και αυτος δηλωσε μπορουμε και καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. O Oλυμπιακός ήταν πολύ καλός χθες παιδιά. Με ότι προβλήματα και αν έχει η Γαλατά σαν ομάδα έχει υλικό καλό, με ποιότητα.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη κιολας αλλα με Αλντεμιρ Γκιουλερ Αρσλαν δεν πας πουθενα.Κανεις απο τον ομιλο του ΟΣΦΠ*πλην αυτου* δεν θα παει top8 και αυτο λεει πολλα.

      Διαγραφή
    2. @manu chao
      η γαλατα εχει καλες μοναδες αλλα ειναι πολυ πιθανο να μην περασει καν απ αυτον τον ομιλο μιλαμε για ομαδα υπο διαλυση με απληρωτους παικτες που ψαχνουν τροπο να την κανουν. η μονη ομαδα που κερδισε ο ολυμπιακος και ειναι επιπεδου τοπ16 ειναι ο ερυθρος αστερας

      Διαγραφή
    3. Aπλήρωτοι γιατί άργησε ο μισθός τους 1-2 μήνες;; Πλάκα κάνουμε;;; Τι να πουν στον ΟΣΦΠ που ακόμα περιμένουν το πριμ για το ευρωπαϊκό του 2013;;

      ΥΓ Για να μην μιλήσω βέβαια για τους κοινούς θνητούς εργαζόμενους των 600 ευρώ που μένουν απλήρωτοι για μήνες....

      Διαγραφή
  60. o Kλαιει-ζα χτες ηταν να τον κλαινε οι ρεγγες,1 ποντο μα εναν;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό χθες. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει να ψάχνεται αν όχι να επιστρέφει στο ορθολογικό μπάσκετ της εποχής Ντούντα με τη σκληρή άμυνα στα όρια του φάουλ (γι' αυτό και οι πολλές βολές που εκτέλεσε η Γαλατά) και τρέξιμο σε κάθε ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο ή αλλιώς με σχετικά αργές επιθέσεις και στοχευμένο τάισμα των ψηλών ύστερα από ρήγματα που προκαλούν οι διεισδύσεις και η δημιουργία των γκαρντ . Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι έχει μειωθεί η αθλιότητα του γύρω γύρω όλοι στο τρίποντο, είναι θετικό στοιχείο από μόνο του.

    Πάντως μετά το τέλος του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες των τραυματιών, δείχνει ότι βρίσκεται ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή στην τετράδα του power ranking πάνω από την άθλια ομάδα που έχει στήσει και φέτος ο Ζοτς.

    Billy Butts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες μας και για την άθλια ομάδα της Ρεαλ, αυτό το συνοθύλευμα

      την βαζεις παραπανω από το θρύλο στο power ranking? είναι δυνατόν;;

      Διαγραφή
  62. ΑΣΧΕΤΟ https://www.facebook.com/sanogiaprobata/photos/a.468576816558556.1073741828.468047276611510/731079450308290/?type=1&theater αυτα διαβαζει ο κοσμος και η παραπληροφορηση ανθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξ γαυροι ειναι, μην περιμενεις ιδιαιτερη ευφυια.

      Διαγραφή
  63. Μια χαρα φαινονται οι σχεσεις του ιβανοβιτς με την μπαρτσελονα,(ειδικα εκει που ο Ναβαρο συναντα τον ιβανοβιτ)ς, τι λεγανε οι αρδ οτι εφυγε κλωτσηδον επειδη το απαιτησε ο ναβαρο.http://www.leoforos.gr/editorial/76071/esmixan-paliophiloi-sten-varkelone-vids

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παπαγιαννης αντι Ραιτ.Ο Διαμαντακος αρρωστησε..Μακαρι να τον δουμε εστω και για μια αμυνα ή για μια επιθεση απεναντι στην φροντλαιν της Μπαρτσα αλλα εκ των προτερων μοιαζει απιθανο

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ενοχλησεις στην μεση ειχε και ο λουκας χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. χτυπησε στον δεξι αντιχειρα και ο σλοτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ο κυριος ντουντα μια χαρα το πηγε το ματς σημερα και να τελικα που γινονται και εκπληξεις στην ευρολιγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. τρομερός αγώνας στη κωνσταντινούπολη, τον αγώνα τον έχασε ο βλακας Λάσο, αφησε τον μπουρουση έξω όλο το 4ο δεκάλπετο (ενω ήταν ο καλύτερος παίκτης) επαιζε με τον Γιούλ στον ασο για 8 λεπτα στο 4ο δεκάλεπτο και τα έκανε θάλασσα, ο ροντρίγκεζ έξω και αυτός, επαιζε με σεντερ τον Αγιόν ΕΛΕΟΣ, στη τελευταια φάση έχασε 3 συνεχομενα ριμπάουντ ώσπου να το βάλει η Εφες αν ειναι δυνατόν.
    Αλλη μια τραγική διαιτησία σήμερα, αλλα το χάρηκα να δουν και οι ισπάνοι αυτη τη πλευρα του νομίσματος
    Βλάκα Λάσο, ε βλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως καλη ηταν και η εφες...

      Διαγραφή
    2. σιγα την καλή, τρελό ξύλο κατω απο τα καλάθια με την ανοχη των "πορτοκαλί" και τριποντα απ εξω, αντε και κανα δράιβ, σιγά
      Τον αγώνα τον έχασε ο Λασο 100% και ο Γιουλ στο 4ο που εκανε αεροπλανιές

      Διαγραφή
    3. καλα κακη δεν ηταν ασε που να λεμε για διατητες σε αυτο το ματς ειναι γραφικοτητα

      Διαγραφή
    4. Ο Γιούλ στο 1 έπαιζε σε όλο το ματς φίλε

      Διαγραφή
    5. Οχι φίλε, ο Ροντριγκεζ ήταν, άλλο μάτς βλέπαμε; Ο γιουλ ηταν σποτ σουτερ, μέχρι που βγήκε ο ροντρίγκεζ και έπαιζε με γιουλ στον ασσο και κάρολ στο 2 και τα έκανε μανταρα

      Διαγραφή
    6. O Γιουλ οσο επαιξε χτες χωρις Σερχι ηταν καθαρος ασσος..Οσο επαιξε με Σερχι υπηρχαν φασεις (λιγες) που επαιξε ασσος..Κυριως ομως επαιξε χωρις Σερχι αφου ο Καμπατσο δεν επαιξε καθολου οποτε η θεση μοιραστηκε στους 2..

      Διαγραφή
    7. Και το ματς ΠΑΝΤΑ το ξεκιναει ο Γιουλ ως ασσος για κανα δεκαλεπτο και μετα ερχεται ο Σερχι απο τον παγκο ως 6 παικτης..

      Διαγραφή
  69. Το ανέκδοτο της αγωνιστικής: Έχασε η Ρεάλ απ τον Εφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Wow. Η λαβή/γροθιά/tomahawk του Thomas στον Batista είναι ψιλοάνετα απο τα πιο brutal πράγματα που'χω δει. Απλά wow.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι Ισπανοί σχολιαστές ούτε το ριπλέυ δεν περίμεναν, μίλαγαν για ορισμό της αποβολής. Οι δικοί μας σε ανάλογη περίπτωση, μη σου πω ότι θα τα έχωναν στον Ισπανό για θέατρο. Η' θα περιορίζονταν σε κάτι τύπου " θα μπορούσε να το έχει αποφύγει ένα τόσο σκληρό φάουλ".

      :))))

      Διαγραφή
    2. Στο ημίχρονο έβλεπα κάτι τεράστιους στο RAW...(αμερικάνικο κατς)...γατάκια μπροστά σε αυτό...

      Διαγραφή
    3. Στο ΝΒΑ θα ειχε αποβληθει απο το παιχνιδι..Παντως μου εκανε εντυπωση ο τροπος αντιδρασης του κυριως οταν πηγε στον παγκο..Εδειχνε να μην εχει μεγαλη συναισθηση της ενεργειας του και φαινοταν καπως χαμενος..Το αγχος της αποδοσης η κατι αλλο;

      Διαγραφή
    4. Καλο θα ειναι οι υπευθυνοι της Μπαρτσα να πουνε στο παλικαρι οτι μπορει λογω εδρας να τη γλυτωσε,αλλα αν τολμησει να κανει κατι τετοιο σε εκτος εδρας ματς και ειδικα εκει που οι οπαδοι ειναι θερμοαιμοι,θα 'χει ασχημα ξεμπερδεματα..κι αυτος κι η ομαδα του..

      Διαγραφή
    5. Απλά να λέει καλά ο τύπος που δεν άφησε στον τόπο τον Μπατίστα... Το ξαναείδα σήμερα, μιλάμε για ωμό δολοφονικό χτύπημα, που αν το είχε φάει ένας λιγότερο δυνατός παίκτης, αυτή τη στιγμή θα είχαμε δράματα...Αναρωτιέμαι, αν δεν πέφτουν χοντρές καμπάνες μετά από τέτοιου είδους περιστατικά ( το πάτημα του Μπατίστ μοιάζει με χάδι μπροστά σε αυτό), ασχέτως αν οι διαιτητές έκριναν ορθά ή όχι, πότε θα πέσουν; Αλλά για την διοργάνωση της πλάκας ονόματι Ευρωλίγκα μιλάμε, οπότε...

      Διαγραφή
  71. Ειναι απο τα ματς που εγω τα βλεπω σα μπασκετικη νικη.Αμα εχεις 2/20 τριποντα και με 6/20 επαιρνες αυτη την Μπαρτσα σεημαινει πολλα.

    Μπραβο στην ομαδα που σταθηκε αξιοπρεπως.Κατεβαιμοντας με 4 ξενους στη 12αδα κι ο αντιπαλος με 10 (απο τους 13 ποτ εχει στο ροστερ) και Ναβαρρο,Αμπρινες.Ειναι μεγαλο deficit οταν οι 2 ομαδες εχουν να επιλεξουν απο μια μικρη αγορα που ειναι η χωρα τους,ο ενας επιλεγει 2 κι ο αλλος 8 και μια μεγαλη αγορα που ειναι ολος ο υπολοιπος κοσμος και ο ενας κατεβαινει με 10 κι ο αλλος με 4.
    Οι Ισπανοι οσο στεκεται η εθνικη ειναι οκ,σταματωντας ομως οι καραβανες Γκαζολ,Καλντερον,Ναβαρο μπορει και να αλλαξουν κανονισμο στο μελλον.

    Ο Σλοτερ και με προβλημα που οπως φανηκε παιζει ρολο αφου το σουτ ειναι η δυναμη του,δεν κατεβαζει 10 ριμπς και κανει 10 ασσιστ,σχεδον 3 ξενοι ετοιμοπολεμοι.

    Μονο 6 ποντους απο 3ποντα κι η ομαδα εδωσε απαντησεις οτι got game και χωρις 15 τριποντα.Με 2/20 το σκηνικο για 30αρα που λεγαν μερικοι ειχε στηθει,ο Παο ομως δεν ειναι Φενερ ή Αρμανι.

    Το ποσοστο εκτος απο θεμα μερας οφειλεται και στην απειρια πολλων παιχτων που δειχνουν πιο ασφαλεις στο ΟΑΚΑ.Δεν πειραζει,με αυτα τα ματς αποκτουν εμπειρια Ευρωλιγκας και εκτος οπου τους θελω να παιρνουν πιο πολλες πρωτοβουλιες να μη δισταζουν τοσο.

    Πολλα υποσχομενη εμφανιση,με τους 6 ξενους και μερικες βελτιωσεις (αμυντικο ριμπ πχ) παμε για μεγαλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σε μια διαδικασια εξελιξης της ομαδας,οπου στην ουσια πολλα πραγματα ξεκινανε απο το μηδεν και μεσα απο τους αγωνες διαμορφωνονται(π.χ.ομοιογενεια),παιχνιδια σαν το σημερινο,σ' αυτο το σημειο της σεζον και με πιο ποιοτικο αντιπαλο,ειναι απαραιτητα για να μπορεσει να ωριμασει μια ομαδα..Με τα προβληματα που ειχε ο Παναθηναικος και με την απουσια,στην πραγματικοτητα,περιφερειακου σουτ,η ομαδα εδειξε οτι βαδιζει σε σωστο δρομο..Αν δουμε τη στατιστικη αποτυπωση,δεν μπορεσε να ειναι πιο κοντα στο σκορ εξαιτιας της κακης 2ης περιοδου..Το πλανο δεν αλλαζει αφου απαιτειται το 2/2 στα ματς με Τουροφ,Μπαγερν για να σφραγιστει η προκριση στο τοπ-16..Aν στο τελευταιο ματς του ομιλου η ομαδα εμφανιστει πληρης και ειδικα μπορει να προσφερει ορισμενα ποιοτικα λεπτα ο Νελσον,μπορουμε καλλιστα να κερδισουμε την Μπαρτσελονα,επιτυγχνοντας καλυτερο πλασαρισμα και αποκτωντας ακομα μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση για το τοπ-16..Το σιγουρο ειναι οτι ο χρονος δουλευει υπερ της ομαδας κι αν υπαρξει μια δυνατη προσθηκη στο ροστερ,θα δουμε ενα πολυ ενδιαφερον τοπ-16,οπου τιποτα δεν θα μπορει να αποκλειστει..Αυτη,ομως,ειναι μια κουβεντα που θα γινει οταν ερθει η ωρα..VECCHIO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  73. Καλησπέρα στην παρέα.
    Θέλω να πω επιγραμματικά μερικές σκέψεις μου για το αποψινό παιχνίδι.Θα παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας για κάποια ίσως "αιρετικά" που θα γράψω.


    1)Τελικά δεν είναι τόσο εύστοχη ομάδα ο Παναθηναικός όσο νομίζαμε.Ούτε τόσο άστοχη όσο απόψε.Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Μια χαρά δηλαδή μου φαίνεται.

    2)Δεύτερο παιχνίδι ευρωλίγκας που η ομάδα μένει πίσω στο σκορ και ο Δράκουλας δε βρίσει απαντήσεις.Μου κανε κακή εντύπωση που στο τέλος δεν άλλαξε κάτι στο τακτικό κομμάτι.Να δώσει για παράδειγμα επιθέσεις στο Μήτσο.Να πάρει το ελέυθερο ο Παππάς.Αφού το μπάσκετ δε σου βγαίνει απόψε, κάνε άτι άλλο στο τέλος, μπας και.
    3) Θα ήθελα να δω απέναντι στους δεινόσαυρους κάποιον από τους μικρούς δικούς μας δεινόσαυρους.οκ θα τον έτρωγε λάχανο τον Παπαγιάννη ο Τόμιτς αλλά:Θα μπορούσε να κάνει φάουλ, να σπρώξει και να τσαμπουκαλέψει τον αντίπαλο.Συν την εμπειρία...Άσε που θα προστατευόταν ο Μπατίστα.

    4)Κακός Βλάντο.Ελπίζω να ήταν τυχάιο ή δείγμα τρακ σε αυτήν την καυτή έδρα.Το Σλότερ με νάρθηκα στον αντίχειρα του καλού του χεριού δεν μπορώ να τον κρίνω.Εγώ με κάτι τέτοιο ούτε τσιγάρο δε θα μπορούσα να ανάψω.

    5)Άμυνα χάλια στο πρώτο μισό, πολύ καλή στο δεύτερο.Αυτο φαντάζομαι θα στρώσει με τον καιρό.

    6)Μέτρια Μπάρτσα.Αν αυτή η ομάδα είναι από τα φαβορί του θεσμού, δε βλέπω το λόγο σε δύο μήνες και με επιστροφή Νέλσον να μη γίνουμε εμείς φαβορί για φάιναλ φορ.

    7) Ναβάρο.Γαμ*% (*^&%^$%$&% ^%#&*9.Πιο αχώνευτος από ποτέ.Έχουν καταργηθεί για πάρτη του τα βήματα.Αυτό ειδικά το κάτι σαν μπάσιμο με αλματάκι στο τέλος από το τρίποντο πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ως κάτι που τα παιδία ΔΕΝ πρέπει να κάνουν γιατί είναι άσχημο και μη νόμιμο.Τελεία και παύλα.΄Όσο για τα τρία τρίποντά του...Εγώ έχω να αντιπαρατάξω πως χωρίς αυτόν η Μπάρτσα ήταν πολύ καλύτερη.Σε μία φάση πήγε να μας δώσει μόνος του το ματς με την κακιστη επιρροή του στο επιθετικό πλάνο της ομάδας του.

    Αυτά τα ολίγα.

    Καλό ξημέρωμα.


    Ηuman Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι αυστηρος με τον βλαντο, 6 ποντους,2 ριμπαουντ,3 ασιστ,1 λαθος,,3 κλεψιματα,,εκανε ,3 φαουλ,3 κερδισμενα φαουλ,7 pir.Ε δεν ηταν τοσο τραγικος-απογοητευτικος,βεβαια μπορει και καλυτερα,.το παιδι δουλευει καποια στιγμη θα ανεβει.

      Διαγραφή
    2. Παιδια διαβαστε και κανενα ρεπορταζ πριν κραξετε, ο Βλαντο ηταν απο ιωση και τελευταια μερα κριθηκε η συμμετοχη του.
      Οσο για τα υπολοιπα σε γενικες γραμμες συμφωνω,κι εγω θα ηθελα να δω Παπατζον αλλα μαλλον δεν ειναι ετοιμος για τον Ντουσκο.

      Διαγραφή
  74. 31 λαθη η ζαλκιρις,τραγικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Να πάω λίγο παραπέρα το (6) που γράφεις; Αν τα τρία φαβορί σ' ολόκληρη τη διοργάνωση θεωρούνται (λογικά κι αναμενόμενα) οι Μπάρτσα, Ρεάλ & ΤΣΣΚΑ, πόσο χειρότερος είναι αλήθεια ο - σημερινός, όχι ο μελλοντικός - Παναθηναϊκός; Μήπως τελικά ο Παναθηναϊκός, που (επίσης λογικά κι αναμενόμενα) είχε ζήτημα ακόμη και για πρόκριση στο τοπ-16 σε τόσο ανταγωνιστικό όμιλο, είναι απ' τις ομάδες με τα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης όταν παίξουν όλοι; Και μήπως η 2η ομάδα με πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, κόντρα στην ανοησία που κυριάρχησε σ' αυτό το μπλογκ, είναι τελικά η Φενέρ του Ομπράντοβιτς; Μετά από αυτό το χθεσινό Μπογκντάνοβιτς στο "1" (7 ασίστ) έχει κι άλλα τέτοια κόλπα;

    MHTΣOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσλαρα προφανώς δεν είδες το ματς τη Φενέρ. Ο Μπογκντάνοβιτς "3" έπαιζε. Είδες 7 ασσίστ και είπες "1"..

      Διαγραφή
    2. Εσύ προφανώς δεν είδες πως στις μισές επιθέσεις της Φενέρ ο Μπογκντάνοβιτς κουβαλούσε την μπάλα σ' όλο το γήπεδο. Στο 2ο δεκάλεπτο ειδικά...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε μήτσοοο. Χίκμαν. άλλο ματς έβλεπες

      Διαγραφή
    4. Ποιος Χίκμαν ρε φίλε; Έμπαινε, έκανε μια παπαριά, τον ξαναπάρκαρε στον πάγκο. Μόνο στο τέλος του έδωσε λίγα λεπτά σερί.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    5. Δες 2ο δεκάλεπτο και τα ξαναλέμε
      https://www.youtube.com/watch?v=IZnst_H9tUk

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    6. όποιος έχει ασσιστείναι πλέη και όποιος παίρνει ριμπαουντ σέντερ. α ρε μήτσοοοοοοοο

      Διαγραφή
    7. όχι φίλε, αλλά όποιος κατεβάζει μπάλα σε οργανωμένη επίθεση 5-6 φορές στη σειρά είναι "1". Έστω και για λίγο

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  76. Στην ουσια σημερα ειμαστε με 2 γκαρντ, αφου ο μποχω τωρα εντασσεται και ο Σλοτερ ηταν με ναρθηκα στον δεξιο αντιχειρα,εκτος τον 2ο σεντερ μας και οι μονο 6 ποντοι που πηραμε απο το τριποντο,η ηττα λοιπον.... με την τεραστια διαφορα των 9 ποντων ηταν μια ηττα καθολα αξιοπρεπεις.Πολλοι μιλουσαν εδω μεσα για καρπαζια 20 ποντων, κριμααααα που τους απογοητευσε ο Παο και σημερα!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Βλεπει κανεις το Μινεσοτα - Πελικανς? 44-80 στο ΗΜΙΧΡΟΝΟ?? :O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλημέρα παίδες. Ο Φώτης Κατσικάρης φαίνεται ότι αρνήθηκε μια θέση που μέχρι πέρυσι ήταν στην κορυφή της λίστας του. Η Λαμποράλ κοιτάζει αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ,ο Κατσικαρης λογω γνωσης της πραγματικοτητας στη χωρα και ειδικα στη Βασκονια,ειναι πιθανο να μην πειστηκε απο το πλανο του Κερεχετα για την ανακαμψη της ομαδας.Νομιζω πως αν του γινοταν προταση απο τη Βαλενθια,παρα και τα δικα της προβληματα,μαλλον θα την αποδεχοταν..Οσον αφορα τον Κερεχετα,μετα τον Σκαριολο και τον Κρεσπι δεν τον παιρνει και για τριτη σερι λαθος επιλογη..VECCHIO

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φιλαράκι. Η Λαμποράλ παραμένει ένα δυνατό brandname στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ίσως αυτή τη στιγμή δεν ήταν η καλύτερη κατάσταση για τον Φώτη ώστε να μπεί. Θα χρειαζόταν πολλές αλλαγές και δεν είμαι σίγουρος ότι ο Κερεχέτα θα ήταν διατεθειμένος να του τις προσφέρει. Η Βαλένθια είναι ιδιαίτερη περίπτωση για τον Φώτη..

      Διαγραφή
  79. Καλημέρα παιδια!
    -Φιλε ΗΗΜ κι εγω "φαντασιωνόμουνα" να δω λιγο Παπαγιαννη απέναντι στον Τομιτς αλλα η ροη του παιχνιδιού το καθιστουσε δυσκολο,μακαρι να γινει μελοντικα αν και το βλεπω χλωμο
    -Για την εδρα που σφυριζαν οι διαιτητες ηταν "κυριοι".Αν ο Φίλιππος Συριγος ειδε από πανω το παιχνιδι πιθανως στη φαση του Αμπρινες να ξεσπασε σε πανηγυρισμούς.Εκαναν παντως και αρκετα λαθακια .
    -Ειδα έναν παναθηναικο που στα 4 λεπτα πριν το τελος εφερε το παιχνιδι στα μετρα του κι ηταν κοντα στην ισοφαρηση αλλα το φοβηθηκε καπως.πιστευω πως η ομαδα θελει ακομα λιγο δουλεια στη ψυχολογια για να χτυπάει στο τελος σε τέτοιες εδρες.
    -Να μη λεμε μονο για την αστοχια,η περιφεριακη αμυνα της Μπαρτσα ειδικα στο 1ο ημιχρονο ηταν ασφυκτικη,ενω κι ο ΠΑΟ επαιξε πολύ προσεκτικα και με παρα πολύ κινηση από τους περιφεριακους.Ηταν ενας λογος που ενώ βγηκαν τα ελευθερα σουτ το ΠΑΟ οι παικτες δεν ειχαν ανασα να εκτελεσουν σωστα.
    -Επιθετικα στην ουσια πηραν το ματς ο Νταλμαν με τον Λαμπε,πολυ καλοι σκορερς τεραστια κορμια που σκοραραν κι απ εξω με συνεποια .Ο Βλαντο ειχε ευθυνη αλλα σωματικα δε μπορυσε να τους ματσαρει είναι η αληθεια
    - Ο Ολεσον είναι φονιας.....
    -Για τον ΠΑΟ εκαναν πραγματικα καταπλητικο παιχνιδι οι Γκιστ και Μπατιστα που βεβαια ειχαν χωρους αφου η αμυνα τους αγηνε να παρουν τη μπαλα πιο ευκολα,αλλα ηταν η συνεποια τους στο σκοραρισμα και στα ριμπάουντ (και σε δυσκολες καταστασεις) που μετρησε πολύ.Επισης μπραβο τους στο μειωσαν πολύ τα λαθη τους.Επισης τερας ο Μπατιστα που συνηλθε αμεσως μετα τη λαβη.Μετραει πολύ ...
    Αυτά προς το παρων

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος. Τα ιδια εγιναν και με την Μπαγερν. Ας μην τα ριχνουμε ολα στην ψυχολογια. Οι ομαδες που παιζουν πιεστικη περιφερειακη αμυνα οδηγουν τον Παναθηναικο σε ασχημα ποσοστα στο σουτ. Κι απ' ο,τι φαινεται δεν ειναι ετοιμος ακομα να παρει παιχνιδι χωρις καλα ποσοστα απο το τριποντο.

      Διαγραφή
    2. 8 triponta balame me bayern,xtes 2.

      Διαγραφή
    3. Σωστο. Με την Μπαγερν μπηκαν καποια σουτ στην αρχη του παιχνιδιου. Οταν ομως χρειαστηκε να μπουν ελευθερα σουτ για να παρεις το παιχνιδι δεν εμπαινε τιποτα παροτι πολλα ηταν με καλες προυποθεσεις. Σημασια δεν εχει το ποσα μπαινουν αλλα το ποσα χανονται και το ποσο κοστιζει η αστοχια. Πρεπει να το δουν γιατι ο γαυρος του Σφαιροπουλου θα πιεζει πολυ την μπαλα.Οχι στα ορια του φαουλ, περα απο τα ορια του φαουλ.Πρεπει να τους προετοιμασει ο Ιβανοβιτς.

      Διαγραφή
    4. ο γαυρος βρισκει και τα κανει,η γαλατα δεν επαιξε αμυνα ουτε με τα ματια,εδω τα τρικαλα επαιξαν καλυτερα.Οι ομαδες στον ομιλο του εκτος απο αυτον ποια ομαδα θα περασει στους 8 μου λες;;;

      Διαγραφή
    5. Καμια δε θα περασει εκτος απο το γαυρο. Επισης ουτε ο Σφαιροπουλος ειναι Πεσιτς ουτε ο γαυρος ως ομαδα ειναι Μπαρτσελονα. Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν πρεπει να βλεπουμε και τις αδυναμιες του Παναθηναικου ή να ριχνουμε τα παντα στην ψυχολογια.

      Διαγραφή
    6. δεν μιλησε κανεις για ψυχολογια,αδυναμιες και ελλειψεις εχουμε πολλες,αυτο ελειπε να μην τις βλεπαμε.Αλλο να παιζεις ομως στην εδρα της Μπαρτσα και αλλο με ομαδες χαμηλου βαρους,δεν θα αμυνθεις ουτε θα σκοραρεις με τα ιδια ποσοστα.

      Διαγραφή
  80. PS: 17 πόντους (9/10 βολές, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 2 λάθη σε 25 λεπτά στο ντεμπούτο του υπό τον Ντάνι Μάνινγκ ο Κώστας Μήτογλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερες δημητρη,16 ποντακια ο pangοs στο γκονζαγκα(4/4 διποντα 2/3 τριποντα) μην ξεχνιομαστε,ο μητογλου θα μπορουσε να γινει ισως ο νεος καιμακογλου,πολυσδιαστατος φοργουορντ που θα παιξει σε μια απ της ποιο ζορικες division του κολλεγιακου με ομαδες οπως το σιρακιους το λουιβιλ το ντιουκ και το νορθ καρολαινα....Πρωτη μερα χθες και ο κοουτς καλ(ιπαρι) στο κεντακι με σουπερσαιζ 5αδα που ειχε το πο'ι'τρες στο 3 του φρεσμαν καρλ ταουνς 4 και το κολε'ι' σταιν στο 5!Αστοχος ο στανλε'ι' τζονσον στο ντεμπουντο του με αριζονα περιμενω παρα πολλα απ αυτο το παιδι,ψαρομενοι οι ουμπρε και μιχαλιουκ στο κανσας.Την καλυτερη εμφανιση οι 3 φρεςμαν του ντιουκ,ο οκαφορ δειχνει επιπεδο με κινησεις κοντα στη ρακετα και οι ταιρους τζοουνς και γινσλοου αρκετα ευστοχοι.

      Διαγραφή
  81. Γνώμες για Λουκά χθες παιδιά?

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλημερες σε ολες τις αγκαλιτσες.Ο ΠΑΟ χθες εχασε και ετσι οπως ηρθε η ηττα , θα του κανει καλο.Σε μια εδρα οπου πολλοι παικτες δεν ειχαν ξαναπαιξει (Παππας,Βλαντο,Σλοτερ,Μποχωριδης), ο ΠΑΟ σταθηκε ορθιος, θα μπορουσε να παρει τον αγωνα αν οι παικτες του ειχαν καλυτερη ψυχολογια και ο Ιβανοβιτς δεν ηταν αυτος που ειναι.Αυτη η ηττα θα κανει τους νεαρους να συνειδητοποιησουν τη διαφορα τους απο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κορυφαια ομαδα τοπ4 ( ο Παππας δηλωσε μετα τον αγωνα πως δεν παιξανε καλη αμυνα, συνερχεται) και θα τους κανει να δουλεψουν πιοτερο.
    Παραλληλα, η ομαδα θα βελτιωσει αδυναμα σημεια που ειδαμε χθες(καλυτερη κυκλοφοροα της μπαλας, λιγοτερα λαθη στις επιλογες).
    Ο Ραιτ ελλειψε αρκετα χθες, για τον Μαυροκεφαλιδη δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν εκτος αγωνα γιατι ειναι ακομα επηρεασμενος απο τον τραυματισμο ή επειδη ψυχολογικα ειναι μαλακος.Εικαζω το 1ο γιατι αυτα τα σουτακια απο τα 5 μετρα τα βαζει κατα κορον στην καριερα του και εχει ξαναπαιξει σε τετοιες εδρες (και ως παικτης της Βαρκελωνης).

    Συμπερασμα: Ο ΠΑΟ θελει αρκετη δουλεια ΑΛΛΑ βρισκεται στη σωστη πιστα , παντα μιλωντας πως ο στοχος του ειναι να φτιαξει ΟΜΑΔΑ και να βελτιωσει τους νεαρους (και οχι το f4)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ελεος πια με τον παππα, λες και τον γνωριζουν ολοι προσωπικα,πως συνερχεται ρε;;, γιατι δηλαδη πρωτα πως ηταν;;παιζουν ολοι οι παιχτες αμυνα παντα και σε πειραξε ο παππας.Μια χαρα ειναι φετος και περσι που δεν επαιζε ακουσαμε τπτ επισημο;;;;.ολοι υποθετουν και μιλανε απο φημες.Υ.Γ την καλυτερη κυκλοφορια που την ειδες;;;διωξατε τους ευστοχους σχολιαστες και διαβαζουμε το μακρυ και το κοντο του καθενος τωρα πια(Παναθηναικος ειμαι αν εχει σημασια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 δεν εχεις βαρεθει να γραεια ανωνυμα; Σα λυκειοπαιδο κανεις.

      Διαγραφή
    2. ρε 10.01 δεν πας να δεις αν ερχομαι,εφιαλτης σου γινε ο 77 και τον βλεπεις μπροστα σου;;,βλακεντιε μακαρι να εγραφε και ας νευριαζα και ας μην συμφωνουσα,τουλαχιστον αυτος δεν ηταν ηλιθιος σαν και εσενα. .

      Διαγραφή
  84. Η κατάσταση στη Γαλατάσαραϊ είναι εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη. Οι Κερέμ Γκονλούμ και Εντέρ Αρσλάν αρνήθηκαν να γυμναστούν σήμερα (15/11) επικαλούμενοι τις οικονομικές οφειλές που υπάρχουν. Το Δ.Σ της Γαλατά αποφάσισε μάλιστα να θέσει εκτός ομάδας τους δύο παίκτες αφού έχουν κινηθεί νομικά κατά του συλλόγου.

    Ανάλογη στάση αναμένεται να υπάρξει και από άλλους παίκτες μεταξύ των οποίων και ο Ίαν Βουγιούκας.

    Kαλα λενε οτι η ομαδα ειναι σε αποσυνθεση,εξου και τα ποσοστα του οσφπ,(6 λαθη δεν κανεις ουτε με τον ικαρο).

    Διάβασε περισσότερα στο: Υπό διάλυση η Γαλατά | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. οσοι λενε για τον Λασμε οτι χαθηκε μια χαρα ειναι στην Εφες,(κριμα σε μας) Ο Γκαμπονέζος σέντερ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο αυτό του το επίτευγμα, ενώ ήταν και από τους πρωταγωνιστές του αγώνα.

    Ο άλλοτε «πράσινος» είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 2 κερδισμένα φάουλ σε 25:36 λεπτά συμμετοχής.

    Ο Λάσμε αντιμετώπισε τον συμπαίκτη του στο «τριφύλλι» τα δύο προηγούμενα χρόνια, Γιόνας Ματσιούλις και τον νίκησε. Με την εξάστερη φανέλα αγωνίστηκε σε 56 παιχνίδια στην Ευρώπη.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας της διοργάνωσης με τους παίκτες με τα περισσότερα μπλοκ. Έχει 145, με τον Γιάννη Μπουρούση της Ρεάλ να ακολουθεί με μόλις τρία λιγότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανως δεν ειδες τον αγωνα. σεντερ με 5/12 διποντα,4 λαθη και με τον μπορουση να τον κανει οτι θελει... δες πρωτα τον αγωνα και μετα γραψε. για τον γιονας θα μας πεις τιποτα;

      Διαγραφή
    2. Απλά πρέπει να βρούμε "δικαίωση" ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει ή δεν χρειάζεται. Λες και πχ ο Λάσμε των 0 στα 372927202 σουτ, που ορθώς έφυγε λόγω μειωμένου μπάτζετ και ηλικίας, θα μας χάλαγε αν έκανε δίδυμο με τον Μπατίστα αντί να περιμένουμε αν και πότε θα πιάσει ο χ Ράιτ ή λες και ο Ματσιούλις θα μας πείραζε έτσι και μοιράζονταν τον χρόνο με τον Βλάντο. Εγιναν κάποιες επιλογές ( αναγκαστικές ή μη), κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις από αυτές. Δεν υπάρχει πάντα η απόλυτη δικαίωση σε αυτή την έρμη τη ζωή.

      Διαγραφή
    3. ενω το να αναφερουμε τον λασμε καθε μερα και μαλιστα να προσπαθουμε να κανουμε το μαυρο-ασπρο και να εμφανισουμε οτι κανει φοβερη χρονια αποτελει την ''δικαιωση''.

      Διαγραφή
    4. o lasme den einai arnitikos alla sigoura den thumizei to paikti tis protis xronias me ton panathinaiko. Metrio tha to xaraktiriza exontas dei sxedon ola ta paixnidia tis efes.Pairnei polles protovoulies kai xalaei polles epitheseis. Stin amuna einai mia xara, opos ton ksrerame. Tora gia ta peri dikaiosis mallon aforoun perissotero tous katastrofologous tou kalokairiou pou mas eixan priksei prin doun miso dekalepto. MONTANA

      Διαγραφή
    5. Εγραψα: δεν υπάρχει η απόλυτη δικαίωση, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

      Τώρα, ούτε κακή χρονιά κάνει ο Λάσμε ούτε καλή ( αν εσείς μπορείτε να κρίνετε με ένα μήνα μπάσκετ, τότε πάσο). Κι επειδή είδα το χτεσινό ματς, πέρα από το ότι τον έκανε γιο-γιο ο Μπουρούσης και είχε 5 στα 12 σουτ, έβγαλε στο τελευταίο λεπτό 2 αμυνάρες που ήταν μισό ματς. Αυτά, γιατί καλά τα περί άσπρου-μαύρου, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις του γκρι.

      Διαγραφή
    6. Synfonoume gia to xthesino . Episis synfono apoluta gia auto pou les peri upomonis stin kritiki mas. Alloste i xronia einai akoma stin arxi tis gia olous. Gi auto alloste m fainontousan asteies sto orio tou geloiou oi apolutes analuseis peri katastrofis pou polloi eksefrazan to kalokairi. Synfoneis fantazomai... MONTANA

      Διαγραφή
    7. μην σου πω οτι και ο Μπραμος λειπει,φετος,τουλαχιστον στην αμυνα θα βοηθουσε.Ο μικρος ο Χαραλαμποπουλος ειναι ψαρωμενος.

      Διαγραφή
    8. η πλακα ειναι οτι απ τους περσινους παικτες του παναθηναικου ο καλυτερος με διαφορα στην φετινη διοργανωση ειναι ο ουκιτς αλλα κανεις δεν τον αναφερει.

      Διαγραφή
  86. Καλά τα πάει ο Πανιώνιος φέτος, 5/5 ήττες. Έτσι είναι ότι συμμετέχεις εκπρόθεσμα αντί της Καβάλας, όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι ο ΠΑΟ, που είναι αήττητος, εκπρόθεσμα συμμετέχει.
      Κι ο Ολυμπιακός επίσης.

      Διαγραφή
  87. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=DHD&seasoncode=E2014
    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=IST&pcode=001287&seasoncode=E2014
    α ρε μυρωδια ιβανοβιτς εδιωξες τον λασμε για να παρεις τον αχρηστο μπατιστα αυτον που δεν κανει ουτε για γιουροκαπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλησπέρα σε όλους.

    Αν και μάλλον σε κακή κατάσταση, πιθανώς να κοιτάξει κατά Ευρώπη μεριά ο Will Bynum. Υπάρχει περίπτωση, λέτε, να παίξει για κάποια από τις ομάδες ενόψει τοπ 16;

    Έχει κάνει και μια καλή χρονιά στη Μακάμπι που πήγε τελικό το 2007-2008 και ήταν συμπαίκτης με το Μπατίστα.
    Rick Deckard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπεριζω/καλημεριζω την παρεα, δε θα γραψω κατι για ευρωλιγκα γιατι δεν ειδα τα ματς, μονο στιγμιοτυπα αλλα θα αναφερθω παλι σε ΝΒΑ (γυρναω αυτη τη βδομαδα οποτε θα το γυρισω κ εγω σε ευρωλιγκα σιγα σιγα ).
    Μολις γυρισα απο γηπεδο(μαβς-γοθλβς), ειχα δει πολλα βιντεο του γουιγκινς κτλ αλλα ειχα διαβασει κ αλλα τοσα για το οτι μπορει να φθασει τον τ-μακ, απο αυτα που ειδα αποψε οχι το τ-μακ αλλα ουτε το τραυματισμενο τ-μακ. Εμφανως σε κακη ψυχολογια, κακος σουτερ κ στο τροπο απελευθερωσης της μπαλας, κακος στο ποστ(αν κ γενικα οι αμερικανοι μετα τα 25 αρχιζουν να ποσταρουν), κακος στο να διαβαζει το παιχνιδι, δε ζηταγε μπαλα, κ γενικα ειδα εναν παιχτη που δε δικαιολογησε σε κανενα σημειο τον ντορο κτλ, ο μπενετ τουλαχιστον ειχε καλυτερα πατηματα στο γηπεδο παιζει καλα το πικ εν ποπ οπως κ βρισκετε σε πολυ καλες θεσεις στο γηπεδο με χωρο απο τα 5-6 μετρα οπου κ θα πρεπει να βελτιωσει το σουτ του .
    Ισως ο ζακ λεβιν βγει καλυτερος απο αυτους τους 2, αν κ ο ουιγκινς θα κριθει στο μελλον απλως αναφερω την πρωτη μου εντυπωση απο κοντα για αυτον.
    Πεκο τραγικο ματς με συνεχομενα νταμπλ τιμ αλλα κ κακο spacing απο γουλβς, για εμενα επρεπε ο μαρτιν να ηταν παντα στη δεξια πλευρα απο οπου κ ποσταρε παντα ο πεκο ωστε να μην παει βοηθεια απο εκει, κ απο την απεναντι γωνια να ειναι ο γουιγκινς για να κοψει αν παει ο δικος του παιχτης για βοηθεια, τιποτε απο αυτα δε γινοτανε, δε ξερω τι εκανε ο κοουτς της μινεσοτα.
    Κεβιν μαρτιν το εβλεπε βαρελι, το εβλεπε κ ο ντενγκ προχθες βαρελι αλλα οχι σαν τον μαρτιν, πρωτη φορα τα ματια μου ειδαν τετοιο θεαμα, οπως ηθελε την εβαζε κ απο οπου ηθελε.
    Μαβς αερα χωρις να ζοριστουνε, ξανα εντυπωσιασμενος απο παρσονς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A re zoze poso se zileuo pou vlepeis match nba apo konta MONTANA

      Διαγραφή
    2. H καταρα των νο.2 σε ντραφτ μετα τον ντουραντ φενεται πως πηγαινει τα 2 τελευταια χρονια στο νο.1. Απο το 2008 μπισλε'ι' 2009 θαμπιτ 2010 εβαν τερνερ 2011 ντερικ ουιλιαμς 2012 κιντ γκιλχριστ....στους 2καναδους το μπενετ και τον ουιγκινς,οχι πως ο ολαντιπο θα γινει κατι εξαιρετικο οπως ο τζαμπαρι ,απλα ειναι ενας τονι αλεν με καλυτερο τζαμ σουτ.Ο φλιπ σοντερς ειναι πολυ καλος κοουτς ειδικα στην επιθεση ζοζε(3 χρονια στο ντιτροιντ),απλα κληρονομησε τα λαθη του καν(πρωην GM) και την μιρλα του κεβιν λοβ(λες και θα παρει τιτλο εκει που πηγε).Τωρα για τον ουιγκινς ειταν γνωστο οτι δεν ειταν ετιμος ισως επρεπε να μεινει 1 ακομα χρονο κολλεγιο,ισως εξεληχθει στο μελλον σε ντεροζαν που τα πρωτα χρονια ειταν μετριοτατος στο τοροντο(μαζι με το κολλητο του σονι ουιμς της τσσκα).Αλλη μια ομαδα στο κυνηγι των οκαφορ και καρλ ταουνς η μινεζοτα...

      Διαγραφή