Athlenda

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ..


Ο Αndrew Goudelock θύμισε ..Κάρλτον Μάιερς στο Μόναχο, εκτελώντας εν ψυχρώ τη Μπάγερν του Πέσιτς. Απολαυστικός ο Ολυμπιακός και στις δύο πλευρές του παρκέ, διέσυρε τη Γαλατά. Σπουδαίο τεστ το Παλάου Μπλαουγκράνα για τον Παναθηναϊκό, πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα για την ομάδα. Το Hoopfellas σχολιάζει..



Smooth criminal..


Λίγο (μην υπερβάλλουμε κιόλας..) από την αύρα του θρυλικού Κάρλτον Μάιερς έβγαλε στο παρκέ της Audi Arena ο Andrew Goodelock , ο οποίος εκτέλεσε με το βελούδινο χέρι του τη Μπάγερν, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ εύστοχων τριπόντων για το θεσμό με 10 σε 13 προσπάθειες. Ο 26χρονος Αμερικανός κανονιέρης συνδέθηκε από την αρχή με το καλάθι όντας πολύ ζεστός, ενώ από ένα σημείο και μετά «κοίταζε» και το ρεκόρ των 41 πόντων του Ιταλού βιρτουόζου, όμως –για καλό της Φενέρ- στα τελευταία λεπτά έγινε αισθητά πιο passive, για να μείνει στους 34 τελικά.


Μη φανταστείτε ότι η Φενέρ έπαιξε ..μπασκετάρα στο Μόναχο, από την άποψη ότι κέρδισε γιατί απλά έκανε outscore στον αντίπαλο έχοντας (επίσης από το ξεκίνημα) σε σπουδαίο βράδυ και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (18π.-7 τελικές), παίρνοντας από τους δύο wings συνολικά 14/19 τρίποντα.. Αμυντικά το πρόβλημα ήταν και πάλι μεγάλο σε τρανζίσιον, περιστροφές και pick & rolls για αυτό και ο Ομπράντοβιτς αδυνατούσε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα διαφορές που είχε χτίσει με την περιφερειακή ευστοχία των παικτών του. Από την άλλη η Μπάγερν έμεινε πλέον πίσω. Δικαίως γιατί η άμυνα της ήταν και πάλι για κλάματα, όπως είναι από την αρχή της σεζόν (84.2 παθητικό, ισοδυναμεί με καληνύχτα..) Η έμπνευση του Πέσιτς να ξεκινήσει τον Στίματς στο «4» πάνω στον Μπιέλιτσα δε ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένη και η απουσία του Γκαβέλ κόστισε μιας και όλη η επίθεση των Βαυαρών κρεμόταν από τα χέρια του Μίσιτς ο οποίος ήταν εξαιρετικός (16π.-5/7 διπ.-5 ριμπ.-4 τελικές) και μαζί με τον έτερο της 2-guard lineup, Σαφάρτζικ και την ικανότητα τους στο εκτελεστικό και δημιουργικό κομμάτι κρατούσαν τους γηπεδούχους εντός παιχνιδιού.  Η Φενέρ πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό αλλά με έναν τρόπο που δε καθιστά βελτίωση και δε προσφέρει ασφάλεια για το αύριο ενώ ο Πέσιτς ξεκινά τον δεύτερο γύρο βρισκόμενος με το ένα πόδι εκτός TOP-16 και ελπίζοντας μόνο σε μεγάλα αποτελέσματα. Μη ξεχνάμε ότι το Μιλάνο περιμένει τη Φενέρ, τους Βαυαρούς και τον Παναθηναϊκό στο Μεντιολάνουμ..

Τέτοια θέλω..



Ξεκινώντας τη σεζόν σας είπα ότι η Αναντολού του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι η ..δική μου fun to watch ομάδα για φέτος αναφερόμενος περισσότερο στο όλο πρότζεκτ και την ανάπτυξη του, την οποία περιμένω πως και πως.. Την Παρασκευή το βράδυ ο οργανισμός έζησε μια μεγάλη βραδιά, από αυτές που ονειρευόταν όταν υπέγραφε τον "δάσκαλο". Ένα  γήπεδο με πολύ κόσμο (είναι πολύ σημαντικό για την Αναντολού που υστερεί σε οπαδική βάση σε σχέση με τις..ποδοσφαιρικές Φενέρ-Γαλατά-Μπεσίκτας) παλμό  και μια ατμόσφαιρα-believe στις κερκίδες για τα παιδιά του Ίβκοβιτς. Οσμάν, Κορκμάζ, Σάριτς, Κοσούτ.. Τέτοια θέλω.. Οι περισσότεροι το γνωρίζεται άλλωστε.. Η ομάδα του Ίβκοβιτς έπαιξε κατά διαστήματα καταπληκτική άμυνα, πιέζοντας πολύ τη μπάλα σε όλο το γήπεδο, με ταχύτητα στις περιστροφές και ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο rotation πλέον μετά τον τραυματισμό του Κρίστιτς μιας και το staff έχει επιλέξει να βασιστεί και σε σχήματα με τον Περπέρογλου στο "4". Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν λυσασμένα (ειδικά οι Ντράπερ, Οσμάν, Μπαλμπάη) στην περιφέρεια τα γκαρντς του Λάσμε προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τα uncontested shots των Μαδριλένων και θα μπορούσαν να είχαν χτίσει διψήφια διαφορά εάν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα τους.


Ο Τσεντί Οσμάν (για λίγο μοιραίος αλλά δέκατα μετά καθάρισε ο Τζάνινγκ..) έκλεψε τη παράσταση με τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα και τη μαχητικότητα απέναντι στο πιο φημισμένο backcourt της διοργάνωσης, τελειώνοντας με 16π.-7 ριμπ.-2 ασσίστς-3 τάπες και 4/4 τρίποντα. Ο Ντούντα τον παίζει περισσότερο στο "3" για να ανοίξει το "2" για τον Κορκμάζ, μιας και ο Οσμάν είναι έτοιμος σωματικά να αντεπεξέλθει οπουδήποτε στην περιφερειακή γραμμή. Άλλωστε, για χάρη αυτών των δύο νεαρών, ο Ίβκοβιτς δε κυνήγησε ποτέ όσο θα περιμέναμε τουλάχιστον, την υπογραφή του Νέντοβιτς..

Στραγγαλισμός..

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το καλύτερο performance του μέσα στη φετινή σεζόν με ένα πραγματικά ολοκληρωμένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Είναι πολύ βασικό για εμένα η ετοιμότητα που έδειξε η ομάδα στο πνευματικό ψυχολογικό κομμάτι και κυρίως η διάθεση που πλημμύρισε το παρκέ και έφτασε μέχρι τις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας. Πολύ διάθεση. Credit στον κόουτς Σφαιρόπουλο που διαχειρίζεται σωστά μια καινούργια κατάσταση πατώντας στον ζήλο των παικτών να αποδείξουν στον νέο προπονητή της ομάδας, χρησιμοποιώντας σωστά και υπέρ του συνόλου το ατομικό κίνητρο του χρόνου συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός μου θύμισε λαμπρές ημέρες του πρόσφατου παρελθόντος όμως ας περιμένουμε να τον κρίνουμε σε βάθος χρόνου. Η πρόσληψη Σφαιρόπουλου έχει φέρει αυτό το σοκ και τη νέα φωνή που χρειαζόταν η ομάδα στα αποδυτήρια, όμως θέλω να τον δω σε καταστάσεις όπου ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πραγματικά βοήθεια από τον προπονητή του μέσα στο παιχνίδι. Προς το παρών, είναι σημαντικό ότι το 5-0 που πιθανόν θα δώσει και την πρωτιά στον όμιλο, προσφέρει χρόνο για δουλειά χωρίς πίεση.


-Συζητώντας με έναν Τούρκο συνεργάτη μου πριν το παιχνίδι, καταλήξαμε στο πόσο εύκολα θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει τους 85-90 πόντους απέναντι στη Γαλατά, χωρίς μάλιστα να έχει μια ιδιαίτερα σπουδαία βραδιά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Προσφέρεται η άμυνα των Τούρκων για τέτοιο ύψος παραγωγικότητας. Η έλλειψη "ποδιών" είναι φανερή στο ρόστερ του Αταμάν όπως και οι χώροι που μπορεί να προσφέρει στην επίθεση του αντιπάλου η αδυναμία αυτή. Ήταν χαρακτηριστικό το πόσο εύκολα οι περιφερειακοί της ελληνικής ομάδας έβρισκαν διαδρόμους για να περνούν προς τα μέσα και πάσες στη base line ή στην αδύνατη πλευρά. Οι ερυθρόλευκοι μετακίνησαν γρήγορα και αποτελεσματικά τη μπάλα από τη strong στη weak side και μαζί την αργή άμυνα του Αταμάν χτυπώντας με σουτ, close out επίθεση και έξτρα πάσα στο ζωγραφιστό, ξεχαρβαλώνοντας (είναι η πιο χαρακτηριστική έκφραση που μου έρχεται) την τουρκική άμυνα. Δεν είναι τυχαίο το ότι έγραψαν σχεδόν 71% στα δίποντα με 41 προσπάθειες συνολικά (29 εύστοχες), δείγμα του πόσο εύκολα έβαζαν τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Straight to the heart.. Εντυπωσιακό και το Assist/Turnover Ratio των ερυθρολεύκων με 26 τελικές και 6 μόλις λάθη..


-Φυσικά όλα ξεκίνησαν από το "άρμα μάχης" των ερυθρολεύκων, πάνω στο οποίο θα επενδύσουν τις ελπίδες τους τη φετινή σεζόν. Αναφέρομαι φυσικά στην άμυνα τους. Εκεί καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους σαν ομάδα πλέον, εκεί απορροφάται ο μεγαλύτερος αριθμός αναπνοών. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε μια πολύ πιεστική άμυνα στα 4/4 του γηπέδου, με κεντρικό στόχο τον Αρόγιο, ώστε να τον αποκόψει  από τους συμπαίκτες του και κυρίως να αφαιρέσει το πιο επικίνδυνο στοιχείο του, τη δημιουργία, από το παιχνίδι της Γαλατά. Στη συνήθη τακτική του Αταμάν να στήνει πολλά από τα pick & rolls με  main screener τον παίκτη της θέσης "4", ο Ολυμπιακός απάντησε με switch, πολύ αποτελεσματικά, τόσο με τον Πετγουέη (κυρίως) όσο και με τον Αγραβάνη που ακόμα θέλει αρκετή δουλειά στην περιφερειακή άμυνα. Αντίθετα στις περιπτώσεις που στο pick & roll της Γαλατά αναμειγνυόταν το "5" ως screener, οι γηπεδούχοι επέλεξαν hedge άμυνα όταν στο παρκέ βρισκόταν ο Χάντερ, με σκοπό να σταματήσει την ντρίμπλα του Αρόγιο και να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του. Ήταν τόσο πιεστική η άμυνα του Ολυμπιακού πάνω στη μπάλα που ανάγκασε τον Αταμάν να εγκαταλείψει γρήγορα την συνήθη φέτος τακτική του να μεταφέρει τη μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδο είτε με τον Γκιουλέρ είτε με τον Μίτσοβ για να εξοικονομήσει ανάσες στον Αρόγιο που παίζει ως playmaker μετά την πρώτη πάσα στην εισαγωγή στην επίθεση. Οι Λαφαγιέτ & Ντάρντεν "δαγκώνουν" σε αυτό το κομμάτι πιέζοντας πολύ αποτελεσματικά τη μπάλα ενώ είναι τέτοια τα κορμιά τους που μπορούν να επιβληθούν με τη δύναμη τους και σε ψηλότερους αντιπάλους (δεν είναι τυχαίο ότι στα σχήματα με 3 γκαρντς ο Λαφαγιέτ μαρκάρει στο "3"). Ο Ντάρντεν θα ανεβάσει το επίπεδο της άμυνας (και την ένταση αυτής) των ερυθρολεύκων καθώς αποτελεί τον κρίκο μεταξύ backcourt & frontcourt, είναι παίκτης οικονομίας & εξαιρετικός συμπαίκτης.


-Οι μικρές εσωτερικές αλλαγές του κόουτς Σφαιρόπουλου έχουν φέρει έναν άνεμο φρεσκάδας στο λιμάνι, βασιζόμενες πάντα σε αμυντική φιλοσοφία. Το δίδυμο Κατσίβελη-Αγραβάνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του στο ροτέησιον, με τον πρώτο να παίρνει σταθερά χρόνο (επωφελείται και από τις απλωμένες άμυνες που χρησιμοποιεί ο κόουτς)  και τον δεύτερο να παίζει πλέον με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μπρέντ Πετγουέη επίσης, μετά το Βατερλώ της Κλαϊπέντα μετράει πολύ περισσότερο το κάθε σουτ που θα πάρει και κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσει το επίπεδο συγκέντρωσης του στο αμυντικό κομμάτι. Κλείνω με τον Βαγγέλη Μάντζαρη.. Στα δύο τελευταία ματς αρχίζει να εμφανίζει πάλι το γνωστό computerized basketball το οποίο τον καθιέρωσε σε αυτό το επίπεδο ανεβάζοντας παράλληλα το επίπεδο της άμυνας του. Μετά τον Ουίλιαμς και ο Αρόγιο έπεσε στις δαγκάνες του. Το θέμα με τον 24χρονο PG είναι να βάλει ένα-δύο πράγματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο παιχνίδι του για να γίνει πιο..αυτάρκης. Τελειώματα μετά από διείσδυση, σουτ μετά από ντρίμπλα. Έτσι θα ξεκλειδώσει τη πόρτα για το επόμενο επίπεδο ανεβάζοντας το προσωπικό του status και θα νιώσει πιο δυνατός έξω από το προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον του Ολυμπιακού.

Το τεστ του Παλάου Μπλαουγκράνα..



Πάμε και στο πολυαναμενόμενο ματς της Βαρκελώνης, το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτέλεσε ένα πολύ καλό τεστ για τον Παναθηναϊκό και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ώστε να κατανοήσει πραγματικά που βρίσκεται, παίζοντας μακριά από το ΟΑΚΑ με έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο. Οι πράσινοι έκαναν λάθη, με πρώτο τον κόουτς Ιβάνοβιτς (ειδικά στο τέλος του ματς) όμως στα μάτια μου βγήκαν δυνατοί από την πόρτα του Παλάου Μπλαουγκράνα, έχοντας λάβει μια ισχυρή δόση ρεαλισμού και γνώσης για το που ακριβώς βρίσκονται και πατάνε αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός σαφώς απείχε αρκετά από το υπερθέαμα των δύο τελευταίων αγώνων του ΟΑΚΑ όμως το δικό μου -επαναλαμβάνω- συμπέρασμα είναι ότι πέτυχε στο τεστ της Βαρκελώνης..


-Ενώ όλος ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στην εκνευριστικά άσφαιρη περιφερειακά βραδιά και τα 2/20 τρίποντα, η αλήθεια βρίσκεται αλλού.. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πάρει το διπλό στη Βαρκελώνη ακόμα και με αυτά τα 2/20 τρίποντα. Αυτό είναι de facto. Αρκεί να είχε παίξει καλύτερη άμυνα στο καταστροφικό όπως αποδείχτηκε δεύτερο δεκάλεπτο, όπου έκλεισε με παθητικό 29 πόντων, σύνολο ημιχρόνου 47.. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχαν ανησυχητικά σημάδια από την πρώτη περίοδο. Έλλειψη συγκέντρωσης στα μετόπισθεν από πολλούς παίκτες, αργά και ενίοτε λανθασμένα αμυντικά rotations που οδηγούσαν σε μια ανισορροπία στο αμυντικό κομμάτι με την πρώτη αιμορραγία να εκφράζεται μέσα από την αδυναμία εξασφάλισης του αμυντικού ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα χτύπησε ακριβώς αυτή την αμυντική ανισορροπία υποστηρίζοντας την επίθεση της με επιθετικό ριμπάουντ.


Η γενική αίσθηση λοιπόν που σου έδινε η ομαδική άμυνα των πρασίνων στο 1ο δεκάλεπτο κρίνεται πιο ανησυχητική από το -όχι τόσο άσχημο, αντιθέτως καλό σε συνάρτηση με το συγκεκριμένο ματς-παθητικό των 18 πόντων. Όλα αυτά τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα στη δεύτερη περίοδο όπου οι πράσινοι δέχτηκαν 17 πόντους στα τελευταία 5 λεπτά. Τότε που "πάτησε" ο Όλεσον και ο Ντόελμαν και οι γκαρντ της Μπαρτσελόνα προσαρμόστηκαν στην τακτική του Ιβάνοβιτς να κρατάει τον Μπατίστα βαθιά "πίσω" στην pick & roll άμυνα (ρισκάροντας τo floater) με στόχο να κόψει κάθε πιθανότητα alley-oop πάσας στον Τόμιτς, κατάσταση που δουλεύει πολύ η γηπεδούχος ομάδα.


- Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε ετοιμάσει σε γενικές γραμμές καλά το παιχνίδι όμως προδόθηκε από τη δική του έλλειψη οξυδέρκειας στο κρίσιμο σημείο και από το χαμηλό επίπεδο έντασης (και στις δύο πλευρές του παρκέ) που παρουσίασαν οι παίκτες του (όπως οι Γιάνκοβιτς, Σλότερ που έχουν βέβαια δικαιολογία) και το οποίο δε τον βοήθησε να αλλάξει τον ρυθμό του ματς. Έκανε λάθη ο Μαυροβούνιος. Βασικά, όταν βρέθηκε σε σταυροδρόμι (γιατί είμαι σίγουρος ότι "έβλεπε") επέλεξε λάθος δρόμο. Οι πράσινοι από την αρχή έπρεπε να επιλέξουν κάποιο σουτ στην επίθεση των Καταλανών, ντουμπλάροντας τον Τόμιτς. Δε νοείται (συνεχώς) μονή άμυνα στον Κροάτη δεξιοτέχνη του post, με τον Μπατίστα στη πλάτη του. Ο Παναθηναϊκός επιβαλλόταν να "τζογάρει". Το πιο μεγάλο λάθος του όμως, με το οποίο κλότσησε την ευκαιρία έγινε στο σημείο όπου οι πράσινοι έχουν μπεί για τα καλά πάλι στο παιχνίδι (μέσα τέταρτης περιόδου, μείον και κατοχή). Ο Πασκουάλ σε εκείνο το σημείο επιλέγει, κυνικά, να κατευθύνει με την άμυνα του τον τρόπο που θα επιτεθεί η ελληνική ομάδα, σφραγίζοντας το post (υπό τον φόβο του Μπατίστα) και διαλέγοντας τον Γκιστ, ο οποίος έμενε προκλητικά ελεύθερος ψηλά. Ο Ιβάνοβιτς που έβλεπε ότι με τον Αμερικανό φόργουορντ στα μετόπισθεν είχε ρίξει τον ρυθμό της Μπάρτσα και αισθανόταν προφανώς ότι του εξασφάλιζε καλύτερες συνθήκες για αμυντικό ριμπάουντ, κράτησε λανθασμένα τον Γκιστ στο παρκέ, καθυστερώντας χαρακτηριστικά να ρίξει τον Φώτση ώστε να ανοίξει το γήπεδο, σε μια στιγμή που η ομάδα του, φώναζε για σκορ. Οι πράσινοι κλότσησαν 3 ευκαιρίες σε αυτό το σημείο ώστε να φέρουν το ματς (σχεδόν) στα ίσα και να βάλουν πίεση στους γηπεδούχους.


-Η Μπαρτσελόνα δε με πείθει. Το έχω πεί από την αρχή της σεζόν. Έχει την εμπειρία και -σαφώς- την ποιότητα να καθαρίζει τέτοια ματς αλλά κυρίως ανάλογα μακριά από τη Βαρκελώνη που κρίνουν την πρώτη θέση. Γιατί πλέον με διπλά σε Πόλη και Μιλάνο, δύσκολα θα τη χάσει. Με τον Ναβάρο να προστατεύεται πλέον από επιλογή, δύο είναι οι πραγματικές σταθερές του Πασκουάλ σε καθαρά ατομικό επίπεδο. Ο Όλεσον και ο Τόμιτς. Ταλέντο υπάρχει πολύ με παιδιά που έρχονται από πίσω όμως φέτος η Μπάρτσα, χωρίς τα defensive stops και τη σκληράδα που έδινε το νυν δίδυμο των Ρόκετς, Ντόρσεη-Παπανικολάου, δείχνει πολύ πιο θνητή. Ο Παναθηναϊκός έχασε σίγουρα δίκαια, όμως σε ένα όχι καλό δικό του βράδυ στάθηκε όρθιος μέχρι τέλους στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Σας έχω πεί από το καλοκαίρι.. Το επίπεδο και η διάρκεια στην άμυνα θα καθορίσουν το status και τη γενικότερη πορεία της ομάδας φέτος..


Υ.Γ: Δύσκολη περίοδος για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Όντως η Ούνιξ παίζει κάτω από τις δυνατότητες της. Χρειάστηκε να φορμαριστεί νωρίς, νωρίς ήρθε και η πρώτη μεγάλη κοιλιά..

258 σχόλια:

  1. Καλησπερα Jim.Νομιζω οτι ο Παναθηναϊκος εχει γενικα προβλημα με τους ποιοτικους 7-footer των αντιπαλων ομαδων.Ενα προβλημα που τον συνοδευει τα τελευταια 2 χρονια,εκει που απετυχε ουσιαστικα να περασει τα εμποδια των Μπαρτσελονα και CSKA στους "8" της euroleague
    (βλ. Τομιτς - Κρισιτς).Συμφωνω οτι η ομαδα θα μπορουσε να παρει το παιχνιδι ακομη και με αυτα τα ποσοστα στα τριποντα (θυμαμαι να εχει παρει "ευρωπαϊκο ντερμπι" με μολις ενα τριποντο).Ενας Διαμαντακος που θα μπορουσε να σταθει 5-10 λεπτα ισως να αλλαζε τα δεδομενα.Εκαναν μεγαλη ζημια οι Τομιτς (κυριως) και Λαμπε.Η παρουσια του Ραιτ δεν νομιζω να βελτιωνε την κατασταση στον αγωνα.Χρειαζοταν ενα μεγαλο κορμι,οπως του Διαμαντακου.Βεβαια ο μικρος δεν ειναι ακομη ετοιμος...Γι αυτο και η εξελιξη του Παναθηναϊκου και η μεταβαση του στο επομενο επιπεδο θα γινεται οσο προοδευουν οι νεαροι παικτες (Διαμαντακος,Παππας,Μποχωριδης,Διαμαντακος,Χαραλαμποπουλος)...Επισης η Μπαρτσελονα δυσκολεψε πολυ την καλη κυκλοφορια του Παναθηναϊκου.Το μαρκαρισμα πανω στον Διαμαντιδη ηταν ασφυκτικο...Δεν αφηνε ο Πασκουαλ περιθωρια για συνεργασια Διαμαντιδη - Μπατιστα απο την κορυφη της ρακετας,αφου ο Λαμπε ή Τομιτς ακολουθουσαν την κινηση του Μπατιστα στο κεντρο της ρακετας.Σιγουρα ηταν μεγαλη απωλεια ο Νελσον για τον συγκεκριμενο αγωνα,αφου θα μπορουσε να περιορισει τον Ολεσον με την αμυνα του.Σε γενικες γραμμες,στον Παναθηναϊκο πρεπει να βαλουν τα κεφαλια μεσα και να δουλεψουν ακομη περισσοτερο,ιδιαιτερα με τους μικρους...Η προκριση δεν ειναι δεδομενη και τα 2 επομενα παιχνιδια θα ειναι πολυ σκληρα και θα κριθουν στις λεπτομερειες...Μιλωντας για λεπτομερειες,ειναι το δευτερο σχετικα κλειστο παιχνιδι που χανει ο Ιβανοβιτς,μετα την Μπαγερν.Λιγο ανησυχητικο μηνυμα αυτο για τον κοουτς...Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις..Και κυριως για Διαμαντακο και Ραιτ..Δεν πιστευω οτι ο Ραιτ θα αλλαζε πολλα εως τιποτα,και κυριως το προβλημα μας τα τελευταια χρονια εφμανιζεται με τους ψηλους-δεινοσαυρους οι οποιοι δεν μαρκαρονται απο αθλητικους ψηλους..Για παραδειγμα τον Καουν περυσι καλυτερα τον μαρκαρε ο Μαυροκεφαλιδης τον 2.10 που ειναι και σοφτ παρα ο Λασμε..

      Τα ματς τα κλειστα που λες που εχασε ο Ντουσκο ηταν και τα 2 εκτος και πιστευω οτι φταιει και η απειρια των παιχτων που με αλλον αερα μπαινουν στο ΟΑΚΑ και με αλλον σε τετοια ματς..Αυτο θα αλλαξει πιστευω παιζοντας παιχνιδια..

      Διαγραφή
    2. Ο Ιβάνοβιτς είναι ο γνωστός Ιβάνοβιτς με τα καλά του και τα κακά του.Μέτριος(για το επίπεδο του) στο κοουτσάρισμα, κακός φινισερ αλλά ο ΠΑΟ το γνώριζε όταν τον επέλεγε.Και τον επέλεξε γιατί ήθελε να φτιάει μια νέα ομάδα, στο οποίο είναι πολύ καλός
      ΥΓ.Ο Ράιτ τον Λάμπε τον είχε.

      Διαγραφή
    3. Στο μονο που θα διαφωνησω ειναι σε οτι ν αφορα τον Λαμπε..Το μονο προβλημα που δημιουργησε ηταν τα 2 τριποντα που εβαλε που δεν ξερω κατα ποσο θα τα απετρεπε ο Ραιτ..Αποτι μου φανηκε και ο Λουκας τον ειχε..

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστός για Διαμαντάκο. Το παιδί αυτό μπορεί να βοηθήσει στο μαρκάρισμα παικτών με βαρύ εκτόπισμα. Τον θυμάμαι στα φιλικά το καλοκαίρι να ζορίζει και να παίζει ξύλο με τον Καούν που διαχρονικά μας δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ...
    ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΑΡΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ), ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ...ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ: ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ...Η ΓΑΛΑΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Ο ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ:
    - ΑΜΥΝΑ - ΑΜΥΝΑ - ΑΜΥΝΑ
    - ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ ΜΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ-ΣΛΟΥΚΑ-ΝΤΑΝΣΤΟΝ-ΧΑΝΤΕΡ
    - ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
    - ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΑΓΡΑΒΑΝΗ
    Ο ΣΦΑΙΡΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ-ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΒΓΗΚΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ, ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΟ...ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ...ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΛΕΠΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΣΗ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ? Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ-ΠΑΠΠΑΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗ (7 ΛΕΠΤΑ)? ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΝΕΛΣΟΝ? ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΕΝΤΕΡ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΙ (11/11 ΔΙΠΟΝΤΑ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΡΑΙΤ, Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 12ΑΔΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ) ΔΕΝ ΕΠΕΞΕ...ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΠΑΟ? ΜΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ...ΞΕΡΩ, ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΛΠ. ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ, Ή ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ, ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ (ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΙΧΤΗ, ΠΑΡΟΤΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΡΕΟΥΝ)...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 11ΟΣ ΚΑΙ 12ΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ
    ΥΓ2: ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλεχθηκε αντι του Διαμαντακου επειδη ο Σπαρτιατης ειχε προβλημα τραυματισμου. Το να εχεις σε καθε ματς Ευρωλιγκας 2ο 3αρι τον Χαραλαμποπουλο, τον Μποχωριδη να παιζει περιπου 10 λεπτα και τους Παππα-Γιανκοβιτς, που περυσι επαιζαν πολυ λιγοτερο απ'οσο παιζει φετως ο Μποχωριδης, να ειναι βασικοι και να στηριζεις πολλα πανω τους και τους Κονιαρη, Διαμαντακο, Παπαγιαννη να παιζουν καποια λεπτα στο ελληνικο πρωταθλημα, ειναι ενα καλο ΠΡΩΤΟ βημα προς την πολυσυζητημενη Ελληνοποιηση που στοχευει η διοικηση, που ολοι εχουν πεσει να καταδικασουν.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης*

      Διαγραφή
    3. Σωστός ΖΕΝ, ο Λοτζέσκι θα ήταν έγκλημα να χαθεί όπως ο Χάινς. Γενικά προσπαθούν να κρατήσουν τον κορμό της ομάδας για 3 χρόνια τουλάχιστον, κοινώς όσο θα παίζει ο Σπαν. Μακάρι να επενδύαμε και σε έλληνες ψηλούς...
      Πιστεύεις πως ο coach B είχε "χάσει" τους παίκτες και δεν μπορούσε να τους εμπνεύσει πια; Η αλλαγή διάθεσης είναι τρομερή και δεν πιστεύω πως είναι μόνο χαλάρωση από πλευράς του γυμναστή...

      Διαγραφή
    4. ΝΑΠ, Ο ΚΌΟΥΤΣ ΜΠΙΛ ΈΠΕΣΕ ΣΕ ΈΝΑ ΗΛΗΘΙΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΌΣΤΙΣΕ ΈΝΑ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ. ΜΕ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ (ΠΛΗΝ ΠΕΡΟ) ΕΊΧΕ ΚΑΛΈΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

      ΦΙΛΙΚΆ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. Χθες ο ΠΑΟ είχε 4 παίκτες που παίζανε για 1η φορά στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με τον έναν να είναι 20 ετών.Ψυχραιμία.
      Μια χαρά ανανέωση κάνει ο Ιβάνοβιτς και αυτό φαίνεται.Δεν ξέρει αυτος αν Διαμαντακος Παπαγιαννης Χαραλαμποπουλος ειναι έτοιμοι και το κατέχουμε εμεις;

      Φιλικά παντα,
      Ο μεγαλος φιλικος Γιγαντας ΜΦΓ

      Διαγραφή
    6. εαν δεν τους βαλει πως θα τρωμε τις 30αρες που ολοι περιμεναν;;,επιμενουν γιατι τους χαλαει το ονειρο.Ο Ιβανοβιτς ξερει οτι τα παιδια δεν ειναι ετοιμα, ειδικα Παπαγιαννης και Χαραλαμποπουλος(ειδικα για ευρωπη).Φιλικα παντα και απο εμενα χεχεχεχεχε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    7. Γιατι ο Ντουντα με τη Ρεαλ δεν εβαλε καθολου τον Κιλισλι και εβαλε ελαχιστα τον Κοσουτ? οταν επιστρεψει ο Κριστιτς ποσο θα παιζουν? Τι στοχο εχουν τελικα εκει στην εφες? τουρκοποιηση? η final 4?

      Το να παρουσιαζουμε γεγονοτα οπως μας βολευει ειναι πολυ ευκολο παιδια. Και η εφες εχει πολλους νεους οπως και ο Παναθηναικος αλλα και εκει ενεργο ρολο στο rotation εχουν 2-3 οπως στον Παναθηναικο (Μπαλμπαυ-Σαριτς εξαιρουνται απο τη κουβεντα γιατι ο Μπαλμπαυ εχει ενεργο ρολο εδω και 3 χρονια και ο Σαριτς επελεξε εφες αντι για ΝΒΑ...). Ο λογος που παιζουν 2-3 σε καθε ομαδα ειναι οτι οι υπολοιποι πιτσιρικαδες ειναι ακομα ανετοιμοι για αυτο το επιπεδο, στοχος των ομαδων αυτων δεν ειναι να πεταξει τους πιτσιρικαδες στην ευρωλιγκα και ο,τι γινει, οπως τους χριστιαννους στα λιονταρια, θεωρητικα υπαρχει προγραμμα. Καποιοι λοιπον ειναι ετοιμοι για αυτο το επιπεδο και καποιοι θα ενταχθουν σταδιακα και καποιοι αλλοι καθολου, γιατι δεν σημαινει οτι τελικα θα πιασουν ολοι.
      Μαλιστα, οι πιτσιρικαδες που παιζουν στην εφες ειναι ο ενας του 97 και ο αλλος του 95, και παιρνουν παραπανω ευκαιριες απο παιδια μεγαλυτερα τους, πραγμα που δειχνει οτι μετρα η ετοιμοτητα και οχι η ηλικια.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    8. Έλα ρε άσπρο μάμπα.. Ποιόν Κιλισλί τι λες..? Τι σχέση έχει ο Κιλισλί με τους υπόλοιπους νεαρούς? 90αρης είναι, στυλ Καββαδά (ο δικός μας είναι καλύτερος) με ταβάνι. Δεν έχει upsides. Ο Κοσούτ είναι 19 ετών.. Καμία σχέση δηλαδή. Στο πρόγραμμα φέτος είναι να ανέβουν ο Οσμάν (που είχε ήδη μια βάση), ο Κορκμάζ (που είναι πολύ ταλαντούχος και παίζει με τη μαγκιά του αν και 17..) και σταδιακά ο Ουλουμπάη (επίτηδες παίζει στη β' ομάδα, θα ανέβει σύντομα θεωρώ) και ο Κοσούτ (λιγότερο έτοιμος). Φυσικά και ο Σάριτς. Δε μιλάω βλέπεις ούτε για Μπατούκ, ούτε για Μπαλμπάη κλπ. Είναι μεγάλη επιτυχία του Ντούντα, ειδικά ο τρόπος που ανταποκρίνονται τα δύο παιδιά (Οσμάν, Κορκμάζ). Αλλά το ξαναγράφω, μη κρίνουμε τώρα τέτοια πρότζεκτς. Ας αφήσουμε το χρόνο να τρέξει..

      Διαγραφή
    9. Μα δεν το λεω για κακο για την εφες. Ουτε καν. Απλα συγκρινω τα προτζεκτ και δεν καταλαβαινω πως η προωθηση των παιχτων στη μεν εφες κρινεται επιτυχημενη αλλα στον Παναθηναικο για την ωρα αποτυχημενη. Αυτο αναρωτιεμαι, επειδη ο Ζεν αξιολογησε θετικα το Ντουντα αλλα αρνητικα τον Ιβανοβιτς. Προσωπικα δεν βλεπω μεγαλες διαφορες στις προωθησεις των παιχτων που εχουν κανει για την ωρα οι 2 ομαδες. Η διαφορα ειναι οτι Παππας-Γιανκοβιτς σε σχεση με τον Οσμαν και τον Κορκμαζ ειναι μεγαλυτεροι και αρκετα ισως, αλλα ειχαν μεινει πολυ πισω και δυστυχως η ευτυχως δεν ξεκινανε πολυ μπροστα σε θεματα ετοιμοτητας απο αυτους τους 2.
      Για αυτο εγινε το σχολιο και οχι για να κανω αρνητικη κριτικη σε Εφες Ντουντα κλπ.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    10. ΦΙΛΕ ΣΚΑΛΑΜΠΡΙΝΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ. ΕΓΡΑΨΑ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΄Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ", ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΥΤΟ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ) ΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ) ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
      Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΟΤΖΕΚΤ" ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣ, ΨΑΧΤΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΣΑΦΕΣ ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ...
      ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    11. Αγαπητε Ζεν. Η διαφωνια μου στο σχολιο σου ειναι οτι αντιμετωπιζεις με διαφορετικα κριτηρια τα 2 προτζεκτ. Ηδη βλεπεις προοδο σε αυτο της εφες αλλα οχι σε αυτο του Παναθηναϊκου. Αρχικα, το πλανο της εφες προυπαρχει του Ντουντα και του Αγγελου,οι περισσοτεροι γηγενεις ηταν ηδη στο ροστερ και επι Μαχμουντι. Οι περισσοτερες προσθηκες φετος στην Εφες ηταν εμπειροι παιχτες που θα πλαισιωναν τους ηδη υπαρχοντες νεαρους. Επι της ουσιας οι παιχτες που προωθηθηκαν επι Αγγελου και Ντουντα ειναι περυσι ο Οσμαν και φετος ο Κορκμαζ, οι υπολοιποι ηταν ή ηδη ενταγμενοι στο rotation ή παιρνουν τον ιδιο χρονο συμμετοχης οπως και πριν. Στον Παναθηναϊκο αντιστοιχα ηδη ενταχθηκαν στο rotation Παππας, Γιανκοβιτς και βρισκει χρονο αρχικα ο Μποχωριδης και λιγοτερο ο Χαραλαμποπουλος. Το αν ειναι 24 και οχι 17 ή 19 οι 2 πρωτοι προσωπικα θεωρω οτι ειναι αδιαφορο, απο τη στιγμη που ηταν ανεκμεταλλευτοι απο τον προηγουμενο προπονητη και δεν ειχαν ενεργο ρολο η προωθηση τους ως πρωτο βημα στην ανανεωση ειναι πετυχημενη. Δεν εχει σημασια σε ποια ηλικια θα κανεις το step up, υπαρχουν πολλα παραδειγματα πανω σε αυτο. Εν κατακλειδι με τα δικα μου κριτηρια τα 2 προτζεκτ προχωρανε παραλληλα και δεν βλεπω γιατι το ενα ειναι πιο πετυχημενο απο το αλλο για την ωρα, εκει διαφωνω μαζι σου.

      Προσωπικα πιστευω οτι το πλανο του Παναθηναικου εφαρμοζεται σωστοτερα απ οτι διαφημιστηκε οτι θα γινει. Το να εβαζαν εφηβους οι οποιοι με τα σημερινα δεδομενα ειναι ανεπαρκεις και για την Α1 να αγωνιστουν στην ευρωλιγκα θα ηταν εγκλημα για τον οργανισμο που λεγεται Παναθηναικος και για τα παιδια τα ιδια. Η σταδιακη ενταξη τους, σε συνδοιασμο με την παρουσια καποιων εμπειρων ξενων και ελληνων αλλα και αναλωσιμων ξενων που μπορουν να τους φανε τη θεση αν κανουν το ξεπεταγμα μαλλον καλο κανει και στην ομαδα και τους παιχτες. Τωρα γιατι διαφημιστηκε οτι θα ειναι τριτος ψηλος ο Διαμαντακος, οτι θα ναι πεμπτο γκαρντ ο Λουντζης κλπ ισως εγινε και για επικοινωνιακους λογους, ειναι αλλη κουβεντα αυτο.

      Φιλικα

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Τζιμ.Ευχαριστουμε για την πολύ κατατοπιστική ανάρτηση. Την γνώμη σου : όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο με ψήνει το να επέστρεφε ο Μπράμος. Πιστεύω ότι προς το τελος της περσινής χρονιάς εκτέθηκε άδικα όχι τόσο από την δική του αστοχία αλλά κυρίως επειδή λόγω της λειψανδρίας στα γκαρντς, του ζητήθηκε να κάνει πράγματα που δεν έχουν καταγραφεί στο scouting report του. Φέτος, με δεδομένη μια πιο ορθολογική στελέχωση στα γκαρντ, πιστεύω ότι θα απέδιδε πολύ καλύτερα κάνοντας αυτά που ξέρει : εξαιρετική, κυρίως ατομική, άμυνα και spot shooting από την αδύνατη πλευρά. Επίσης, το ότι στο τρία υπάρχει ο Βλάντο που έχει ως κύριο προσόν την μεγαλύτερη έλλειψη του Μπράμου, δηλαδή το να βάζει την μπάλα στο παρκέ, μεγενθύνει την αλληλοσυμπλήρωσή τους. Μοναδικό για μένα αγκάθι, το ότι κανείς τους δεν ποστάρει, [όπως λχ ο Μασιούλης] ώστε να σχεδιαστεί επάνω σε αυτό το στοιχείο ως πρώτη επιλογή η επίθεση. Τέλος, το μεγαλύτερο για μένα κέρδος θα ήταν ότι με την περίπτωση Μπράμου έχουμε ένα παράδοξο : αν και πρόκεται για παίκτη έλληνα, στην καλύτερη ηλικία και στην καλύτερη μέχρι τώρα φάση της καριέρας του, αφού προέρχεται από δύο σεζόν με τον Παο [αφήνω έξω εδώ τον πρόσφατο τραυματισμό του και την επί εξάμηνο "ανεργία" του] δεν πρόκειται για παίκτη που θα πάρει σπίτι του την φανέλα στην θέση τρία, αλλά θα αφήσει χώρο και χρόνο στους Βλάντο - Χαραλαμπόπολυλο.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ιδια αποψη εχω για Μπραμος..Δεν ξερω αν ταβανιασε οπως εχει πει ο Τζιμ καποια στιγμη αλλα πιστευω οτι ειχε και πολυ κακη διαχειριση και απο τους προπονητες του..Δεν του εβγαζαν κανενα ελευθερο σουτ την δευτερη χρονια την οποια εμαθαν ολοι τον τροπο αντιμετωπισης του Παναθηναικου του Πεδουλακη..Θα ηταν χρησιμος στο ροστερ και πιστευω θα μπορουσε να εξελιχτει μαζι με τον Ντουσκο αρκει βεβαια να μην ζηταγε συμβολαιο 600 χιλλιαδες ευρω οπως γραφεται καθως θα μιλαγαμε για υπεραξια..Αντιθετως μενα συμβολαιο γυρω στα 300 χιλλιαρικα θα ηταν μια χαρα..

      Διαγραφή
    2. ο μπράμος θα ήταν πιο εύστοχος αν ήταν στην ιδια πεντάδα με τον μπατίστα

      μίμης

      Διαγραφή
    3. Σαφως Μιμη..Στην πρωτη χρονια αλλωστε ειχαμε και Σοφο που εκανε αναλογη δουλεια με Μπατιστα(ασχετα αν ο Μπατιστα ειναι ποιοτικοτερος πλεον σαν παιχτης)..

      Διαγραφή
    4. Παιδιά μια χαρά παίκτης είναι ο Μπράμος. Από τη στιγμή όμως -επαναλαμβάνω- που ανανέωσες τον Μπλούμς και υποτίθεται ετοιμάζεις τον Χαραλαμπόπουλο, δεν έχει κανένα νόημα μια τέτοια κίνηση.

      Διαγραφή
  4. Jim o αγωνας του ολυμπιακου με την Γαλατα δεν ειναι για συμπερασματα. Η Γαλατα ειναι μια κακη ομαδα, ειδικα μακρια απο την Τουρκια, με ελλειψη χημειας και λαθος επιλογων παιχτων.
    Για μενα ο αγωνας ειναι αυτος σαν να μη εγινε

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ακριβώς έτσι φιλαράκι. Όντως έχει πολλά προβλήματα η Γαλατά. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε καλά στοιχεία, μπορείς να το διαγνώσεις ανεξάρτητα από τον αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  5. Τζιμ πολυ σωστος, ειμαι μαλλον απο τους λιγους που δεν εστιασαν τοσο στο 2/20... Πολλα λαθη στην αμυνα και εκει με τον Γκιστ αμεσως σκεφτηκα: "Αν ηταν ο Αντωνης;"... Τελος παντων σε μια κακη μερα ημαστε μεσα στο ματς μεχρι το 36', μαθανουμε ολοι απο τα λαθη μας. Ηττα εντος προγραμματος που αν την παιρναμε ομως κοιταγαμε ακομα και την 1η θεση.
    Ερωτηση: Που βρισκεις αυτες τις φωτογραφιες μετα απο καθε ματς πες μου σε παρακαλω.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αν ήταν ο Αντώνης"..θα σκόραρες με τον Μπατίστα. Είναι απλό. Η άμυνα θα ήταν διαφορετική.
      Στο Google ρε Στάθη τις βρίσκω..

      Διαγραφή
    2. Αυτο εννοω κι εγω Τζιμ... Κανεις δεν ειναι τοσο τρελος να αφησει τον Φωτση ελευθερο στο τριποντο τοσο προκλητικα...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ για τις ευχές παίδες,
    πω ρε έχει μάθει το παιδί να κοιμάται μετά τις 11 το βράδυ και δε θα ξαναδώ ματς ήσυχος...
    Το ματς με τη Γαλατά απλά δεν έχει νόημα για εξαγωγή συμπερασμάτων πέραν την αλλαγής διάθεσης.
    Τώρα τους έφερε έμπνευση ο ΣΦ ή τους χαλάρωσε λίγο ο γυμναστής για να κερδίσουν τώρα τα μας με τα γρήγορα πόδια/χέρια, για να πάρουν την πρωτιά και να δούμε κοιλιά μεσα στο Δεκέμβρη και να ανέβουν τα γκάζια στο τοπ 16; Θα δούμε... Εγω πάντως θα το διάλεγα σαν στρατηγική...
    Ο ΠΑΟ δείχνει να μπορεί, αλλά δε βλέπω στήριξη στο πρότζεκτ αλλά προσπάθεια να κάνει ακόμη μια καλή χρονιά, διαφωνώ, βαλε το Μποχωρίδη να ψηθεί και έστω 5 λεπτά Παπατζόν, να νιώσει το παιδί το δεός/απόλαυση τέτοιων ματς, να εμπνευστεί για όλη τη χρονιά.
    Αυτός ο Όλεσον ρε παιδί μου είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς. Συγκεντρωμένος, δυνατός στην άμυνα, καλές εκτελέσεις, τι άλλο να ζητήσεις από έναν παίκτη.
    Και τώρα τρέχουμε μάγκες, ξύπνησε το θηρίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑΠ,
      ΠΕΝΤΕΞΙ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΊΝΑΝΕ (ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ).
      ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΣΕ ΠΑΟ, ΑΛΛΆ ΠΟΛΛΟΙ ΦΊΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ.

      ΦΙΛΙΚΆ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Ο Ολεσον ηταν παιχτης του Ιβανοβιτς και απο οτι ειπε του οφειλει την καλη φυσικη του κατασταση.

      Διαγραφή
    3. Δεν υπαρχει προπονητης που δεν θα χρησιμοποιησει οτι καλυτερο διαθετει προκειμενου να κερδισει η ομαδα του... Θα ηταν προσβολη προς ολη την ομαδα και τα στελεχη της αν εκανε κατι τετοιο και φυσικα δεν μπορει να υπαρχει ομαδα κατω απο τετοιες συνθηκες... Ακραιες επιλογες και εκβιασμος ανανεωσης μπορει να ειναι στο μυαλο καποιων απ'εξω αλλα ποτε στο μυαλο του υπευθυνου προπονητη...
      Νομιζω οτι ειναι εντελως παραλογα καποια πραγματα που λεγονται... πχ. Πως θα αισθανοταν ο Σλοτερ αν εβλεπε οτι παραγκωνιζεται αδικως για να εξελιχθει ο Παππας... η ο Νελσον αυριο για να εξελιχθει ο Μποχωριδης κλπ κλπ ..Επαγγελματιες ειναι οι ανθρωποι και ηρθαν εδω για να παιξουν οσο αξιζουν...και οχι για να παρακολουθησουν ρατσιστικο τσατσιλικι...
      Δεν ειναι νοητο ομαδα ευρωλιγκας να συμπεριφερεται μ'αυτον τον τροπο.Οι νεοι πρεπει να παιζουν οσο μπορουν και οσο αξιζουν.Σε καμια περιπτωση ο χρονος συμμετοχης δεν μπορει να ειναι δωρο εις βαρος καποιου αλλου... Αν ο Παναθηναικος ηθελε -που δεν πιστευω οτι ηθελε- να εξελιξει το εφηβικο του υψωνοντας το εθνικο λαβαρο ας μην επαιρνε ξενους... Παντως να αδικει ανθρωπους δεν εχει δικαιωμα...

      Διαγραφή
  7. Jim πιστεύεις πως η τριάδα Γιάννης Αντετοκούμπο-Κώστας Παπανικολάου-Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, παίκτες δηλαδή με ποικιλία θέσεων και κινήσεων θα μπορέσουν σε 1-2 χρόνια να εκτοξεύσουν και την Εθνική ομάδα;
    Ο Αγραβάνης είναι τσαμπουκάς. Πως τον βλέπεις;
    Παρακολουθείς NCAA; Ο Μήτογλου ξεκίνησε δυνατά

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ JIM:
    Κάνε γνωστό, φώναξε, κράξε, δημοσίευσε, πέστο, ξαναπέστο κλπ
    Υπάρχει ένας παικταράς Ελληνόπουλο 3η χρονιά στο NCAA
    Corey Petros, 2.06.
    Απλά το παιδί είναι Αμερικανοτραφέν. Δεν ξέρω αν τον έχουν ενοχλήσει ορισμένοι από Ελλάδα. Για συλλόγους και ΕΟΚ εννοώ.
    Προχθές με το Όκλαντ είχε σε 38 λεπτά, 25 πόντους, 11 ρ. και 6 ασίστ.
    Είναι τεσσάρι.
    Το χω γράψει παντού. Αν δεν είναι για ΝΒΑ ακόμα, τότε θα ρθει Ευρώπη.
    Πως; Δε θα χρειαστεί Ελληνικό διαβατήριο.
    Ας κουνηθούνε αρκετοί. Σαν τον Καλάθη και τον Μπράμο.

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακολουθώ Τάκη.. Το δίδυμο Αντετοκούνμπο-Παπ θα αποτελέσει βάση για την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Ο Βλάντο πρέπει να δουλέψει με τη μπάλα στα χέρια, θα μπορούσα να τον δω στο "2" σε τέτοια τουρνουά. Είχα γράψει πέρυσι ότι ο Άρης έπρεπε να επενδύσει τη νέα σεζόν στον Μήτογλου. Το παιδί διάλεξε Αμερική, ίσως για καλό του. Μπορεί να μάθει πολλά από τον Μάνινγκ.

      Διαγραφή
  8. Μετά το ματς του Πάο στο Μόναχο,είπα ότι το ευχάριστο νέο που μάθαμε από το παιχνίδι είναι ότι η Μπάγερν,παρότι ίσως ανέβασες τις βλέψεις τις και έκανε κάποιες ποιοτικές Ευρωπαικές προσθήκες έριξε το βαθμό χημείας και αθλητικότητας του ρόστερ όντας ευάλωτη στα μετόπισθεν και το τρανζίσιον γκέιμ.Η Φενέρ πήρε την πολυπόθητη νίκη που της δίνει προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση που θέλει,ώστε στη φάση των 16 να παίξει σε φουλ ρυθμούς στη 2η χρονιά του Ζοτς(που αυτή τη φορά δεν είναι αναγνωριστική).
    Για Εφές-Ρεάλ,οι Τούρκοι έχουν 2 μεγάλους συμμάχους στο πρότζεκτ τους.Τον Ντούντα στον πάγκο και τα χρήματα να σπρώξουν στις επιλογές τους από του χρόνου ώστε να ωθήσουν τους στόχους τους ένα βήμα πιο μπροστά(αν και με έβαλε σε σκέψεις η επιλογή 2 σούπερ μεν παικτών σε χημεία και ποιότητα-αλλά σε σταδιακή πτώση στη θέση 5).
    Η Ρεάλ έχει να διαχειριστεί την πιο δύσκολη κατάσταση.Πέρσι έπαιξε όλη τη χρονιά ως μια από τις πιο κυρίαρχες ομάδες στην Ευρώπη όλη την δεκαετία και στο τέλος έμεινε με άδεια χέρια.Θες πνευματικά δυνατούς παίκτες με εμπειρία από τη μία και άφθαρτους πιο νέους που δεν θα δώσουν σημασία στα περσινά της.Δεν ξέρω αν το έχει πετύχει και τι θα γίνει φέτος...Το σίγουρο είναι ότι πάλι στο τέλος της χρονιάς κάποιος θα μιλάει για loser Ρεάλ,ή loser Τεόντοσιτς ή loser Πασκουάλ.
    *Στο συγκεκριμένο ματς πάντως έλειψε ο Ρούντι,μιας και οι νέοι παίκτες της ομάδας δεν έχουν δέσει ακόμα με το περιβάλλον και το μπάσκετ που καλούνται να παίξουν.

    Ο Όσφπ παρουσίασε εικόνα της πιο φιλόπονης και aggressive ομάδας στον τομέα της άμυνας.Χαρακτηριστικό που τόνισα για τον Σφαιρόπουλο ήταν ότι στον Πανιώνιο έφερε άμεσα αποτελέσματα σε τομείς ριμπάουντ-άμυνα-ένταση και αυτό το ξανακάνει.Έβαλε κάποιες πινελιές και επιθετικά,μας έδωσε μια δική του χροιά στο πώς βλέπει τους παίκτες του βάζοντας τον Σπανούλη σε πιο playmaking ρόλο,τρέξιμο μετά από κλεψίματα,τελειώματα κοντά στο καλάθι,προσωπικές φάσεις(θα το δούμε αρκετά στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων πιστεύω).Έχει την τύχη να βρίσκει μπροστά του μια δική του επιλογή,τον Αγραβάνη που προώθησε σε ηλικία 18 χρονών ως 2ο 4άρι σε έναν ανταγωνιστικό Πανιώνιο και λαμβάνει πλέον στην νέα του ομάδα σε περίοδο που τον χρειάζεται...

    Το ματς του Πάο δεν το παρακολούθησα καλά εώς καθόλου.
    Για μένα η εικόνα του παιχνιδιού και το σκορ είναι μεγάλο κέρδος για τους πρασίνους και αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.Πέραν της πρόκρισης στους 16 που μοιάζει να είναι κοντά και των καλών εμφανίσεων ο Πάο διατηρεί το πνεύμα της ανταγωνιστικότητας και εξαγοράζει χρόνο να δουλέψει υπό ακόμα καλύτερες συνθήκες.
    Η Μπαρτσελόνα φέτος είναι φανερό πως μπήκε σε διαφορετική φάση αν και δεν το πολυαντικατοπτρίζουν αυτή τη στιγμή οι στοιχ.αποδόσεις ή τα αποτελέσματα της. Άφησε πέρα έτοιμους παίκτες,ψημένους στη διεκδίκηση ευρωπαικών τίτλων(Ντόρσει,Παπ,Λόρμπεκ,ακόμα Σάδα+Πούλεν) και πήγε σε νέους παίκτες που αναμένεται να βρεθούν σε τέτοια θέση στο μέλλον αλλά δεν είναι αυτό που λέμε πρωτοκλασάτοι την παρούσα φάση στο στερέωμα(Σατοράνσκι,Πλάις,Τόμας,Ντόελμαν,αναβάθμιση Αμπρίνες-Χεζόνια,υπογραφή Βέστερμαν).
    Σε μια σειρά πχ. με τον Όσφπ ή έναν ακόμα ημιτελικό φάιναλ4 αυτή τη στιγμή δεν μου βγάζει το ειδικό βάρος μιας ομάδας που θα πάρει τη νίκη.(πέρα από τα όποια λειτουργικά προβλήματα στο ρόστερ όπως ανέφερε και ο Δημήτρης).Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει,άλλωστε απέτυχε στο πλάνο των "ακριβών" και πάει στην "επένδυση".Θα δούμε...

    Τζιμ περιμένω να μ πεις κάτι για Πανιώνιο,θα τη σώσουμε τη χρονιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πει καλυτερα για τον ΟΣΦΠ. μπας και το παρετε αποφαση πως ειστε γαυροι της πλατειας και οχι πανιωνιοι;

      Διαγραφή
    2. yessssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.leoforos.gr/article/76165/erhomai%E2%80%A6

      Διαγραφή
    3. Έλα ρε peris, ενδιαφέρον σχόλιο όπως πάντα. Είναι δύσκολη η κατάσταση που βιώνει ο Πανιώνιος, αυτό είναι σίγουρο φιλαράκι. Τώρα που μπήκαν πιο έμπειρα και ποιοτικά παιδιά στο ρόστερ θα αρχίσεις να παίζεις καλύτερα. Το θέμα είναι ότι τώρα φτιάχνεις ομάδα. Είσαι στις αρχές Σεπτέμβρη και οι υπόλοιποι δύο μήνες (τουλάχιστον) μπροστά.. Δεν είναι εύκολο, πρέπει και ο κόσμος να δώσει μάχη. Είναι πολύ θετικό πάντως ότι έχεις αρκετό χρόνο.

      Διαγραφή
  9. Γι' αυτον τον Παναθηναικο η πρωτη φαση της ευρωλιγκας ειναι ενα σχολειο.Οταν με το καλο ολοκληρωθει και η ομαδα προκριθει στο τοπ-16 και οριστικοποιησει το ροστερ της,τοτε θα μπορουμε να κανουμε περισσοτερη κριτικη μιας και με το περασμα του χρονου η ομαδα θα εχει δειξει τα υπερ και τα κατα της..Οσον αφορα το τζογαρισμα του Πασκουαλ,απλα να πω οτι και προπερσι ειχε κανει το ιδιο κι αυτο ειναι κατι που πρεπει να αποτελεσει κινητρο για τον Γκιστ,ωστε να βελτιωσει το παιχνιδι του,τιμωρωντας τετοιες αποφασεις αντιπαλων προπονητων..Το ματς με την Τουροφ επιβαλλεται να κερδηθει,ωστε στο ματς με την Μπαγερν να οριστικοποιηθει η προκριση,δινοντας τη δυνατοτητα στην ομαδα να κυνηγησει στα τρια τελευταια ματς ενα καλυτερο πλασαρισμα,παιζοντας χωρις πιεση για το αποτελεσμα..Ο Μπραμος θα ηταν μια καλη λυση,το θεμα ειναι ομως ποτε θα ειναι ετοιμος..Οσον αφορα στην Καζαν,διαφωνω οτι η αιτια της κακης της καταστασης ειναι το ντεφορμαρισμα.Ο Πεδουλακης επειδη ο στοχος ηταν η προκριση στους ομιλους μεσα απο παιχνιδια που θα γινονταν νωρις και πριν ακομα οι ομαδες να εχουν συνοχη,κυριως λογω της απουσιας των διεθνων τους,επελεξε να στελεχωσει την ομαδα με παικτες που θα μπορουσαν να δωσουν σκορ λογω ταλεντου χωρις να εχει σαν προτεραιοτητα αν αυτοι θα ταιριαξουν στο προφιλ της ομαδας που ειχε κατα νου.Αυτο πληρωνει τωρα ο Πεδουλακης..Με τρεις Αμερικανους στην περιφερεια που θελουν την μπαλα στα χερια και ειδικα ο Λανγκφορντ,οντας καλυτεροι επιθετικα παρα αμυντικα,δεν μπορεις να φτιαξεις ομαδα που θα μακροημερευσει..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Vecchio. Ειδικά από τη στιγμή που κράτησε Μπλούμς, δε βγάζει νόημα να κινηθεί για Μπράμος. Προσωπικά είμαι ξεκάθαρος από το καλοκαίρι, θα έπαιζα τον Χαραλαμπόπουλο. Όσον αφορά την Ούνιξ, ο Ουάιτ δεν είναι παίκτης που προσφέρει μόνο με τη μπάλα στα χέρια. Εξαιρετικός αμυντικός, έχει παιχνίδι μακριά από αυτήν. Το USA backcourt των Τζέρελς-Λάνγκφορντ ομολογώ μου έκανε εντύπωση το καλοκαίρι, όμως το πρόβλημα είναι μάλλον πιο βαθύ. Θα ήθελα περισσότερο Μπίκοφ (μου δίνει την αίσθηση ότι τον έχει χάσει ο κόουτς). Μακάρι να δωθεί χρόνος στον Άρτζι να ταιριάξει τα κομμάτια.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και από εμένα.

    Πολύ ενδιαφέρουσα η 5η αγωνιστική της Euroleague. Η Real έκανε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, η Unics συνεχίζει να μην αποδίδει όπως θα περιμέναμε με βάση το ρόστερ της, η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι τώρα, η Zalgiris, έχασε με κάτω τα χέρια από την Sassari, η "παραπαίουσα" Maccabi vίκησε την Malaga στην Ισπανία, ο μίστερ τρίποντο και in the zone προχθές το βράδυ, Goudelock, την Bayern στο Μόναχο, ο Ερυθρός Αστέρας και ο αναγεννημένος ΟΣΦΠ έκαναν υγιεινό περίπατο, και στο υποτιθέμενο ντέρμπι των πρωτοπόρων του Γ ομίλου, η Barca επιβλήθηκε του... συνεργείου ανέγερσης κτηρίων, ΠΑΟ. Θέλετε και άλλα;

    ΟΣΦΠ - Galatasaray
    (ή φέρτε μου... Τούρκο να του πιώ το αίμα)

    Αν πριν τον αγώνα των προτωπόρων του Δ ομίλου (τον παρθενικό του κ. Σφαιρόπουλου στην Euroleague), έλέγε κάποιος ότι ο ΟΣΦΠ χωρίς τους Ματ, Πριντ και Johan, θα έκανε πλάκα στην Galatasaray (που έχει ήδη νικήσει στην Τουρκία Efes και Fener) με σχεδόν 30 πόντους στο κεφάλι (PIR 122-60 κα 12 πόντους παραπάνω από βολές για την Galatasaray) σε σημείο που να ξεχάσουμε ακόμα ΚΑΙ τις απώλειες των παικτών από τους τραυματισμούς, σίγουρα θα τον αποκαλούσαμε το λιγότερο γραφικό.

    Ένας ΟΣΦΠ κέρβερος στην άμυνα (δεχόμενος μόλις 46 πόντους από FGs), εξαιρετικός στην επίθεση με υψηλά ποσοστά ευστοχίας (71% 2FG, 41% 3FG, 80% FT), ομαδικός, με απίστευτο As/To ratio (26/6), ανάγκασε την Galatasaray να δεχθεί 85 πόντους από FGs, να κάνει μόνο 9 τελικές πάσες, και την υποχρέωσε να συνεταιτεριστεί με τον ΠΑΟ στις... επιχειρήσεις κατασκευών με ποσοστά ευστοχίας 38% 2FG και 29% 3FG.

    VSpan, Hunter (στην καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα μέχρι τώρα και double-double) και Μάντζι είχαν μαζί, μεγαλύτερο PIR από ολόκληρη την Galatasaray (68 έναντι 60), Εξαιρετικοί οι Αγραβάνης και Κατσίβελης (ειδικά ο πρώτος είναι αποκάλυψη στa τελευταία παίχνιδια), απροσπέλαστοι στην άμυνα οι Dunston, Darden και Petway. Σταθερός και δημιουργικός ο Lafayette, δύο μόνο τελικές πάσες ο κορυφαίος πασέρ στην Ευρώπη στην ηλικία του, ο Σλούκι, αυτή τη φορά, αλλά ΤΙ πάσες (η μία ήταν στο TOP-10 της αγωνιστικής, αλλά και η άλλη ήταν εξίσου τυφλή, εντυπωσιακή και δύσκολη). Εξαιρετική η άμυνα του Μάντζι (που επανέρχεται δριμύτερος στις μεγάλες εμφανίσεις) στον Arroyo.

    Ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα είναι, το γεγονός ότι όταν φεύγει στον αιφνιδιασμό, ο παίκτης που έχει την μπάλα συνήθως επιχειρεί να τριπλάρει τους αντιπάλους, αντί να στείλει αμέσα την μπάλα στους συμπαίκτες του που έχουν ήδη προωθηθεί στο αντίπαλο καλάθι. Αυτό μπορεί να κοστίσει σε δύσκολα κλειστά παιχνίδια, στα οποία μια πολύ καλή ομάδα, μπορεί να κόψει αιφνιδιασμούς με foul και ως συνέπεια αυτού τον ρυθμό της ομάδας. Επίσης, διάβασα σε σχόλιο, ότι στο παιχνίδι με την Galatasaray κάποια στιγμή ο Αγραβάνης αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε συμπαίκτη του. Δυστυχώς αυτό διέφυγε της προσοχής μου και αν ισχύει, τότε θα πρέπει να τον μαζέψουν και να τον προσγειώσουν τον μικρό. Η πρόοδος του φέτος είναι εντυπωσιακή (ο καλύτερος και πιό έτοιμος - και με αυτοπεποίθηση - παίκτης της γενιάς του μετά τον Johan), αλλά θα πρέπει να έχει κάτω το κεφάλι, συνεχίζοντας ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ.

    Σεμνά και ταπεινά θα πρέπει να συνεχίσει και η ομάδα, γιατί ουσιαστικά δεν καταφέραμε τίποτα και όπως όλοι διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι πέρσι, ακόμα και το 10-0 στην κανονική περίοδο δεν έχει καμία απολύτως σημασία για το TOP-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η γαλατα ειναι σε διαλυση.αν δεν το ξερεις.Αμυνα ουτε με τα ματια,σημερα ο οσφπ κερδισε με 64 ποντους το Ρεθυμνο,καλυτερα επαιξαν αμυνα οι παιχτες της Α1 παρα η ομαδα που λες οτι νικησε στην τουρκια Εφες και Φενερ.Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι Εντέρ Αρσλάν και Κερέμ Γκονλούμ τέθηκαν εκτός ομάδας, φαίνεται πως επανήλθε η τάξη στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, Γαλατάσαραϊ.

      Ο τουρκικός σύλλογος φέρεται να χρωστά χρήματα στους παίκτες του και οι δύο προαναφερθέντες εμφανίστηκαν να έχουν κινηθεί νομικά για να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους.

      Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης των Τούρκων, η οποία αποφάσισε να τους βγάλει από το ρόστερ του Εργκίν Αταμάν.

      Όμως, όλα δείχνουν ότι Αρσλάν και Γκονλούμ το σκέφτηκαν καλύτερα και μάλλον απέσυραν τις δικαστικές τους ενέργειες, αφού αυτό ήταν κάτι που στη «Γαλατά» είχαν θέσει σαν προϋπόθεση ώστε αυτοί να επιστρέψουν στην ομάδα.

      Διαγραφή
  11. Barca - ΠΑΟ
    (Αν ... :-) )

    Δυστυχώς φαίνεται ότι είδα άλλο παιχνίδι, γιατί η άποψη μου για το τί συνέβει στον αγώνα δεν συνάδει με αυτή αρκετών άλλων. Στα δικά μου μάτια, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες, αναγνωριστικά, προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, στα υπόλοιπα τρία, η Barca έλεγχε ΠΛΗΡΩΣ τον αγώνα και το σκορ. Ειδικά στο, για εμένα, άθλιο από πλευράς ποιότητας 4ο δεκάλεπτο, είχε πραγματικά χάσει κάθε ίχνος της συγκέντρωσης που διέθετε, κάνοντας παιδαριώδη λάθη ακόμα και σε απλές πάσες σε διπλανό συμπαίκτη. Όσο για τις επιλογές των παικτών της στην επίθεση, και τα σουτ που πήρε, ας μην μιλήσω καλύτερα, γιατί θα κοκκινήσει και το... λευκό background της ιστοσελίδας του hoopfellas. Σε αυτό βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πολύ καλή άμυνα του ΠΑΟ στο δεύτερο ημίχρονο, που όμως του κόστισε σε ενέργεια και ευστοχία στην επίθεση (31 έναντι 38 πόντων στο 1ο ημίχρονο).

    Από τον ΠΑΟ ξεχώρισαν οι συνήθεις ύποπτοι Batista (εξαιρετικός στην επίθεση 14 πόντοι, 5 επιθετικά rebounds), 3D (παρόλο που είχε μόνο 4 τελικές πάσες λόγω της καλής άμυνας των Ισπανών), Gist και οι Παππάς και Γιάνκοβιτς. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετοί για να επικρατήσει ο ΠΑΟ, όχι μόνο λόγω των 0/10 τρίποντων που είχαν.

    Η Barca ευτύχισε να έχει σε δαιμονισμένη ημέρα τους Tomic και Lampe, αλλά και την τετράδα Oleson, Navarro, Huertas και Doelman. Εκμεταλλεύτηκε έτσι, στο έπακρο, το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ στην άμυνα στο 5 (έκαναν πάρτυ... μασκέ οι ψηλοί της Barca γιατί οι αντίστοιχοι του ΠΑΟ είχαν ντυθεί... αρλεκίνοι στην άμυνα). Με τους υπόλοιπους τέσσερεις να προσθέτουν στην εξίσωση 41 πόντους και 12 τελικές πάσες, δεν είναι περίεργο που η εξίσωση έγινε τελικά... ανίσωση για τον ΠΑΟ.

    Συνοψίζοντας :-) :

    AN, οι Tomic και Lampe δεν είχαν μαζί 28 πόντους με 11/11 2FG και 2/4 3FG, 13 rebounds, 2 τελικές πάσες 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 4 κερδισμένα foul και PIR 43 ...

    AN, o 3D δεν είχε μόνο 4 τελικές πάσες ...

    ΑΝ, η Barca δεν είχε 18 τελικές πάσες και ο ΠΑΟ μόλις 9 ...

    ΑΝ, o ΠΑΟ δεν είχε 2/20 (10%) τρίποντα ...

    ΑΝ, η Barca δεν είχε 15 λάθη ...

    ΑΝ, είχαν παίξει οι Pleiss και Hezonja για την Barca, και ο Nelson για τον ΠΑΟ ...

    ΑΝ, ο Batman δεν είχε μόνο 3 rebounds σε 27 λεπτά ...

    ΑΝ, η Barca δεν... πέταγε χαρταετό στο 4ο δεκάλεπτο ...

    ΑΝ, ο ΠΑΟ δεν πέταγε το 2ο δεκάλεπτο στα σκουπίδια ...

    ΑΝ, ο ΜΚΦ ήταν ο... Timothy Theodore Duckan ...

    AN, ...

    τότε ίσως το τελικό σκορ να μην ήταν 78-69 και το PIR 85-69 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι παικτες του ΟΣΦΠ εκαναν φαουλ στον προημιτελικο Κυπελλου...

      ΑΝ ο Αδαμ δεν ετρωγε το μηλο...

      Κοντος ψαλμος αλληλουια γαυρακια.Συντομα η προπαιδεια τελειωνει και μπαινουμε στο top16.

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια ξεκαθαρα ειρωνευται εμας τους Παναθηναικους που χρησιμοποιουμε τα ΑΝ τοσες μερες..Δικαιολογιες απλα δεν υπαρχουν..
      Παρολο:
      1)Που παιζαμε χωρις 3 παιχτες(βαζω και τον Διαμαντακο)
      2)Που ηταν εκτος εδρας ματς απεναντι σε μια σοβαρη υποψηφια για Φ4
      3)Που Γιανκοβιτς(ιωση),Σλοτερ(δεμενο ΔΕΞΙ χερι) δεν ηταν 100%
      4)Που με εξαιρεση μια πενταδα παιχτων(ΔΔ-ΦΩΤΣΗ-ΜΠΑΤΙΣΤΑ-ΓΚΙΣΤ-ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ),οι υπολοιποι ειναι απειροι σε αυτα τα ματς..
      5)Που ειμαστε μια νεα ομαδα που χτιζεται εδω και 3-4 μηνες σε αντιθεση με την Μπαρτσα που εχει σταθερο κορμο εδω και χρονια..

      Ειμαι αισιοδοξος διοτι περυσι μας εριξε για πλακα 25 ενω φετος αναγκαστηκε να δειρει στην κυριολεξια τον Μπατιστα,ενω ηταν εκνευρισμενοι μεχρι τελους παιχνιδιου και φανηκε με τον Αμπρινες..Επισης να επισημανω οτι χτες εριξε γι πλακα 20+ στην Βαλενθια..

      Αν και φιλικο οπως λεει ο Αλεξης εγω ειδα στα 3-4 δευτερολεπτα στο τελος να προσπαθουν να κανουν επιθεση και εν τελει να σουταρουν (παρολο που ηταν αστοχοι)..

      Ειναι ξεκαθαρο πως οι ομαδες εξουδετερωθηκαν..Απλα η Μπαρτσα λογω χημειας και εδρας πηρε το ματς..

      Διαγραφή
    3. Αυτή τη στιγμή δεν είναι μακριά οι δύο ομάδες. Σκεφτείτε ότι οι Καταλανοί δουλεύουν με τον ίδιο προπονητή και έναν πυρήνα παικτών χρόνια.

      Διαγραφή
  12. Ζητώ συγνώμη για τα typos, αλλά κάτι η ώρα που γράφω, κάτι το γεγονός ότι όλη την ημέρα σήμερα δούλευα εντατικά στον υπολογιστή μια διεθνή έρευνα που κάνω αυτό τον καιρό (σχετική με το αντικειμένο της επιστήμης μου), το μυαλό μου έχει γίνει κουρκούτι, οπότε ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοοοουυυ, διεθνη ερευνα.Θα ειναι στα αγγλικα; Θα εχει και ξ μεσα ως συμβολο;

      ΥΓ.Μαζευτειτε ρε νουμερα, ολοι θελετε να πουλησετε μουρη στην Ελλαδα των αρχων 21ου αιωνα.

      Διαγραφή
  13. διογενη κανε αναλυση της ομαδας σου και ασε τον παο γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι με αυτα που γραφεις,αντε αγορινα μου να χαρεις.Οτι γραφεις μου φαινεται ολο ειρωνια.Περιορισου στην ομαδα σου που παιζει με μεγαθηρια και κανε μου την χαρη.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσε ρε μαστορα.. Να τον κραζουμε οταν λεει μαλακιες αλλα τωρα μιλαει σωστα. Γιατι σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Η Μπαρτσελονα ειναι καλυτερη ομαδα απο τον Παναθηναϊκο (κι απο σχεδον ολες τις υπολοιπες ομαδες της ευρωλιγκας) και κερδισε δικαια. Που ειναι το προβλημα; Με τα 'αν' οντως δε γινεται δουλεια. Καλα του λεει κι ο αλλος απο κατω. Κι ο Ολυμπιακος ΑΝ εκανε φαουλ θα ειχε κερδισει. Τα πραγματα ειναι απλα. Οποιος κερδιζει ειναι καλυτερος. Ανεξαρτητως συνθηκων.

      Διαγραφή
    2. ας το ελεγε λοιπον καθαρα και ξαστερα οτι η Μπαρτσελονα ειναι καλυτερη ομαδα,κανεις δεν το αμφισβητει ετσι και αλλιως,οχι να μου λεει οτι πεταξε χαρταετο(δηλαδη θα τρωγαμε 30;;;),ΑΝ, ο ΜΚΦ ήταν ο... Timothy Theodore Duckan(αν δεν ηταν αυτο ειρωνια ποιο ειναι) ...ΑΝ, η Barca δεν είχε 15 λάθη (ποιος την αναγκασε;;)ΑΝ, είχαν παίξει οι Pleiss και Hezonja για την Barca, και ο Nelson για τον ΠΑΟ ...(απο εμας ελειπε ο Ραιτ,οπως και το ενα δεξι χερι του(χεχε)του Σλοτερ)Τα λεει ταχα μου δηθεν αθωα ο κυριος Αλεξης.Εμενα δεν με πειθει,ας δει πρωτα με ποιους παιζει η ομαδα του και μετα να μιλαει για "σεμνα και ταπεινα".Να κρινει βαση των αντιπαλων της καθε ομαδας,γιατι αλλο ο ομιλος τους και αλλο του Παο.

      Διαγραφή
  14. Προς τον 77

    Επειδή διάβασα τί συνέβει πρόσφατα, λυπάμαι πολύ για αυτά που έγιναν, και με την ελπίδα και προσμονή ότι θα ξαναδούμε (και διαβασουμε) πολύ σύντομα σχόλιο με την επωνυμία 77 στον τίτλο του, σας αφιερώνω το παρακάτω πολύ γνωστό ποίημα του Rudyard Kipling, με τον τίτλο ΑΝ (μιά που είναι και της ημέρας :-) ) ...


    Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι ψηλά όταν γύρω σου όλοι
    τον εαυτό τους εχάσαν δειλά, και για τούτο μαζί σου τα βάζουν,
    στον εαυτό σου αν μπορείς να 'χεις πίστη όταν όλοι για σένα αμφιβάλλουν
    μα κι αδιάφορος να 'σαι κι ορθός στις δικές τους μπροστά αμφιβολίες,
    αν μπορείς να υπομένεις χωρίς ν' αποστάσεις ποτέ καρτερώντας,
    ή μπλεγμένος με ψεύτες, μακριά να σταθείς, αν μπορείς απ' το ψέμα
    κι αν γενείς μισητός, να μη δείξεις στρατί στο δικό σου το μίσος,
    κι ούτε τόσο καλός να φανείς κι ούτε τόσο σοφά να μιλήσεις,


    αν μπορείς να ονειρεύεσαι δίχως να γίνεις του ονείρου σου σκλάβος,
    αν μπορείς να στοχάζεσαι δίχως τη σκέψη να κάνεις σκοπό σου,
    αν μπορείς την λαμπρήν ανταμώνοντας Νίκη ή τη μαύρη φουρτούνα,
    να φερθείς με τον ίδιο τον τρόπο στους δυο κατεργάρηδες τούτους,
    αν μπορείς να υποφέρεις ν' ακούς την αλήθεια που ο ίδιος σου είπες,
    στρεβλωμένη από αχρείους, να γενεί μια παγίδα για ηλίθιους ανθρώπους,
    ή αν τα όσα η ζωή σού έχει δώσει αντικρίσεις συντρίμμια μπροστά σου,
    κι αφού σκύψεις, ν' αρχίσεις ξανά να τα χτίζεις με σκάρτα εργαλεία,


    αν μπορείς να σωριάσεις μαζί τ' αγαθά και τα κέρδη σου όλα,
    κι αν τολμήσεις με μια σου ζαριά όλα για όλα να παίξεις
    και να χάσεις τα πάντα και πάλι απ' την πρώτη σου αρχή να κινήσεις,
    και να μην ψιθυρίσεις ποτές ούτε λέξη για τα όσα έχεις χάσει,
    κι αν μπορείς ν' αναγκάσεις με βία, την καρδιά σου, τα νεύρα, το νου σου,
    να δουλέψουν για σέναν ακόμα κι αφού τσακιστούνε στο μόχθο,
    και ν' αντέξεις σ' αυτό σταθερά όταν τίποτε εντός σου δεν θα 'χεις
    άλλο εξόν απ' τη θέληση που όρθια θα κράζει σε τούτα «Κρατάτε»,


    αν μπορείς να μιλάς με τα πλήθη κι ακέριος στο ήθος να μένεις,
    ή αν βρεθείς με ρηγάδες χωρίς τα μυαλά σου να πάρουν αέρα,
    κι αν ποτέ, ούτε οι φίλοι ούτε οι εχθροί να σε κάνουν μπορούν να πονέσεις,
    τον καθένα αν ζυγιάζεις σωστά και κανέναν πιο πρόσβαρα απ' άλλον,
    αν μπορείς να γεμίζεις το αμείλιχτο ένα λεφτό της κάθε ώρας
    στην αξία των εξήντα μοιραίων δευτερόλεφτων της διαδρομής του,
    τότε θα 'ναι όλη η Γη σα δικιά σου, ως και κάθε που υπάρχει σε τούτη,
    και —περισσότερο ακόμα— θε να 'σαι ένας άνθρωπος πλέριος, παιδί μου.


    Δεν χάσατε εσείς, εμείς χάνουμε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγραψες αυτα που εγραψες υποτιθεται αντικειμενικα,γιατι δεν ανεφερες τον ναρθηκα στον αντιχειρα του Σλοτερ την απουσια του Ραιτ μηπως.Με δυο γκαρντ σχεδον και ενα σεντερ ηταν η ομαδα μεσα στην Μπαρτσα;;;Εσυ νικησες την διαλυμενη Γαλατα και νομιζεις οτι κατι εγινε.Mιλας για σεμνοτητα και ταπεινοτητα που και γιατι;;;,σεμνοτητα και ταπεινοτητα γιατι;; επειδη εισαι σε ομιλο γιουροκαπ.αντε μην υπερβαλλεις λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ τι ζόρι τραβάς;; Η άποψή του είναι. Θα σε ρωτήσει για το πώς θα κρίνει τον ΠΑΟ; Κι εγώ αν κάτσω να κάνω κριτική στον ΟΣΦΠ, όλο απαξίωση θα είναι. Πρέπει να πάρω την άδεια των ολυμπιακών για να το κάνω;

      Ορισμένοι δεν έχετε καταλάβει πως το μπλογκ δεν είναι ούτε τα πράσινα νέα ούτε το ρεντ πλάνετ.

      Διαγραφή
  16. 12.59 οταν το παιζεις αντικειμενικος να κρινεις τις ομαδες ισα και ομοια,με τα ιδια κριτηρια οχι να πετας απαξιωτικα σχολιακια.υπογειως. .Kαταλαβες,αλλιως η στο μπε πλανετ η να γραφει ξεκαθαρα .Ο Τζιμ γραφει την γνωμη του και κραταει ισες αποστασεις.ο Αλεξιος καρφωνεται.Γνωμη του βεβαια αλλα εγω δεν χαφτω το ταχα μου δηθεν ουδετερο υφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι αντικειμενικός βρε συ, Ολυμπιακός είναι το παιδί, δεν το έχει κρύψει.

      Διαγραφή
    2. To ξερω τι ομαδα ειναι ο Αλεξιος αλλα δεν με πειθει οτι γραφει χωρις εμπαθεια.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2014 - 9:13 π.μ.

      Λυπάμαι πολύ, αλλά δυστυχώς παρόλο που προσπάθησα σκληρά, δεν κατάφερα να καταλάβω γιατί θα πρέπει να πείσω κάποιον που δεν γνωρίζω καθόλου, δεδομένου ότι υπογράφει (;) ως ανώνυμος...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  17. Επειδή αντικειμενικότητα δεν υπάρχει, ας πω και εγω υποκειμενικά (!!!) την κριτική μου....
    Αν ψάξει κανείς τις αιτίες που δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο ο ΠΑΟ του ΟΑΚΑ των προηγούμενων ημερών θα τις βρει :
    Α. Στην ικανότητα για περιφερειακή άμυνα των παιχτών της Μπαρτσελόνα, χωρίς μάλιστα (υπό τον φόβο και του Μπατίστα) τη φοβερή συμμετοχή των 4-5 στο κομμάτι αυτό.. "Έβγαλε έξω την άμυνά του ο Πασκουάλ θεωρ΄΄ωντας ότι δεν πρέπει να βρει ρυθμό η περιφέρεια του ΠΑΟ. Προέκυψαν προβλήματα στο χαμηλό ποστ (1-1 Μπατιστα μέχρι και Γκιστ-πράμα που δε θα ξαναδούμε εύκολα) αλλά ΕΠΕΛΕΞΕ να πάει εκεί το ματς ο Πασκουάλ θεωρώντας πως έχει μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στον τομέα (πράγμα αληθές, αφού κατάφερε να αφήσει τον Pleiβ 40' πάγκο)
    Β. Ιβάνοβιτς. Σίγουρα ο Φώτσης κολλούσε καλύτερα στα λεπτά που πήρε σουτ ο Γκιστ, αλλά επισημαίνω πως η Μπαρτσελόνα "έδωσε" τα σουτ επειδή ήταν ο Γκιστ... Η άμυνα πάνω στο Φώτση ήταν διαφορετική (και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ) και σίγουρα δε θα υπήρξε float αν ήταν εκεί... 27' έπαιξε ο ΑΦ, δε νομίζω ότι δε διάβασε σωστά ο κόουτς, Νομίζω μέτρησε η επιθετική ανικανότητα του Λουκά στο κομμάτι ότι αν παίξει με επαφές και δεν μπει το πρώτο pop είναι αρνητικός... Είναι σκόρερ ειδικών καταστάσεων και 10-15 λεπτών... 3-4 καλάθια έλειψαν απ'τη στιγμή που η περιφέρεια ήταν αμυντικό...ναρκωπέδιο και ο Γκιστ δεν μπορούσε

    Γ. Άρα... έλα που τελικά κάποια πράματα είναι θέμα ποιότητας... Και δε μου κάθεται καλά το θέμα μπλουμς... Σε τέτοια μάτς δε θα χει ευκαιρίες ούτε για τα 4-5 σουτ που μπορεί να προσφέρει... και στην άμυνα... έχω την εντύπωση ότι ζητάνε από ένα παίχτη 32-33 ετών να μάθει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα... ;όπως το να παίξει "3" στο επίπεδο της Ευρωλίγκας με ύψος 190-192(??) και μόνο προσον το σουτ...

    μπακαλοGM
    ΥΓ. ΓΙα την ανανέωση: Ας μην κοροιδευόμαστε... Ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είναι αστείο να λέμε ότι είναι νεαροί... ΕΙναι 24-25! Ο Μποχωρίδης είναι αυτό που είναι και με τον Νελσον δε θα χει ούτε αυτά τα 7 λεπτά στο παρκέ... ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ (ΔΔ, Φώτσης Γκιστ, Μπατιστα, Μπλουμς, ΜΚΦ, Νελσον) και ερωτηματικά στη στελέχωση... Τι διαφορετικό είχε ο Μπράμος προ διετίας από τον Γιάνκοβιτς σαν πρότζεκτ (ηλικία-καριέρα κριτηρια) δηλαδή? Και μην λέμε ο ένας είναι για Eurocup ο άλλος για το Κόρατς κλπ... ¨ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΛΗΝ ΓΚΙΣΤ ΠΕΡΥΣΙ ΠΑΙΖΑΝ EUROCUP KAI ΑΝ... Καλοί παιχτες δείτε αν είναι...όχι πού παίζανε...

    Ανανέωση είναι να βάλεις σε κρίσιμες δουλειές για 10-15 λεπτά έστω νεαρό παίχτη (Τζεντι Οσμαν, Κορκμάζ, Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη, Χριάπα, Μόνυα, Τεόντοσιτς κλπ κλπ) όχι να ναι διακοσμητικοί στο ρόστερ σου, για να συμπληρώνεις θέσεις Ελλήνων... Αυτό γίνεται φέτος στον ΠΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ πρότζεκτ ανάδειξης παιχτών και ανανέωση... ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ!!!! Όχι παίρνω τον Μπλουμς και τον Ραιτ και τον Νελσον... Αν μπορεί ο Μποχω να παίξει ξυλικι και να μεταφέρει καλά τη μπάλα, ας το κάνει, αλλά ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ...και 2ετές στον Μπλουμς... !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα μπακάλη.. Βάζεις τον Φώτση για να αλλάξεις την άμυνα. Είναι απλό, δε νομίζω ότι χρειαζόταν να το εξηγήσω. Βάζοντας τον Φώτση δε περιμένεις να σκοράρεις με τον ίδιο αλλά στοχεύεις στο -κλειδωμένο με τον Γκιστ εντός- ποστ και τον Μπατίστα. Συμφωνώ σε αρκετά από τα υπόλοιπα. Αλλά ας δούμε στο β' μισό της σεζόν (για να μη πω στο τέλος) πόσο έπαιξε και τι αποκόμισε το κάθε παιδί από αυτή την χρονιά.

      Διαγραφή
    2. ΜπακαλοGM, όλοι οι ξένοι του ΠΑΟ παίζουν Eurocup.ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ.
      Και συμπτωματικά Ματσιούλις στη Ρεάλ, Λάσμε στην Εφές και Ούκιτς στην Τσεντέβιτσα.Μαζευτείτε ρε νούμερα.

      Μιλάμε για τσίρκο, ο Μποχωρίδης στα 20 και ο Χαραλαμπόπουλος στα 18 παίζουν περισσότερο απο ο,τι ο Παπαλουκάς στην ηλικία τους στην ανω κατηγορια (ο Παπαλουκας τοτε έπαιζε Α2) αλλα δεν υπάρχει προτζκετ...

      Διαγραφή
    3. Ναι οκ αγοράκι μου. Αλλά υπάρχουν και παραδείγματα παιχτών που έπαιρναν χρόνο σε μικρη ηλικία και προσέφεραν στο κορυφαίο επίπεδο...Απειρα τα παραδείγματα... Το θέμα όντως είναι αν μπορούν (ποιότητα-ετοιμότητα) δε νομίζω να διαφωνεί κανεις

      Το πληκτρολόγιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ
      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    4. Α και κολλήριο για να διαβάζουμε τι γράφει ο άλλος....
      Σλωτερ- Chalon
      Μπατιστα- Καρσιγιακα
      Μπλουμς-Astana
      Ραιτ- Krasnye K.
      Νελσον- Ερ. Αστερας
      Δες την Εφες να καταλάβεις τι εστι προτζεκτ

      Διαγραφή
    5. "Δες την Εφες να καταλάβεις τι εστί πρότζεκτ"

      Αν ο ΠΑΟ έπαιρνε τους ίδιους παίκτες που πήρε η Εφές κ μιλούσε για ανανέωση οι, διψασμένοι για αίμα πληκτρολογιολάγνοι, θα λέγανε:
      - Ανανέωση με τον 32χρονο τελειωμένο Κρστιτς;
      - Ανανέωση με τον 32χρονο Λάσμε;
      -Ανανέωση με τον 30χρονο Περπε;
      -Ανανέωση με τον 30χρονο Ντρέιπερ;
      -Ανανέωση με τον 30 χρονο ΜακΓραθ;
      -Ανανέωση με τον 30 χρονο Μπιέλιτσα;
      Ακόμη και:
      - Ανανέωση με τον Σάριτς που περιμένει πότε να φύγει για NBA;
      ΥΓ: Θέλουμε παίκτη σαν τον Νέλσον λέγατε το καλοκαίρι. Τώρα που θα γυρίσει λέτε "μα που θα παίζει ο Μπόχω". Βγάλατε κ τους χρόνους για τα ροτεισον ήδη εσείς;
      ΥΓ2: Ανανέωση είναι να βάλεις για 10-15 λεπτά ....Σλούκα... κτλ. Όπως τότε που ο μετρ της ανανέωσης ήθελε να τον δώσει δανεικό στον Άρη, αλλά δεν του έκατσε.

      Β.Β.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Τζιμ,

    Συμφωνώ στην πλειοψηφία όσων αναφέρεις, έχω όμως μερικές ενστάσεις για τον Γκίστ και το χειρισμό του Ιβάνοβιτς. Αν θέλεις διαφωνώ εν μέρει. Έχω πει ότι ο Ιβάνοβιτς στο παιχνίδι με την Μπάγερν έχασε το ματς αφήνοντας τον 3D πολύ ώρα στον πάγκο. Πρώτα όμως θέλω να σχολιάσω πως είδα το παιχνίδι.

    Η ομάδα κατέβηκε με ενάμιση ψηλό και τον Σλοιτερ τραυματία και πάλεψε το παιχνίδι. Κάπου έχασε την αυτοσυγκέντρωση της στο 2ο δεκάλεπτο στην άμυνα, ήταν και πολύ άστοχος ο Πράσινος από την περιφέρεια και κάπως έτσι βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ και όμως είχε την δύναμη να μην τα παρατήσει. Στο 2ο ημίχρονο έκλεψε μπάλες, πήρε τα ριμπάουντ, έπαιξε άμυνα, έτρεξε, αλλά συνέχισε να σπάει τα καλάθια από την γραμμή των 6 & 75 και με σουτ που έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις, να ένας λόγος που η ομάδα δεν είχε ικανοποιητικό αριθμό ασιστ. Η Barcelona δεν ικανοποίησε και νομίζω ότι την είχαμε και έτσι (τραυματίες / αστοχία). Όμως διαθέτει στις τάξεις της και παίκτες που θα βάλουν το μεγάλο καλάθι, όπως και έκαναν.

    Περίπου στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου η ομάδα, με τον Γκίστ μέσα, έφτασε στο 67 – 62, εκεί οι πράσινοι νομίζω ότι έχασαν το ματς. Ακολούθησαν 5 επιθέσεις χαμένες:

    1. Τα 3 δευτερόλεπτα του Μπατίστα ( ο Μαύρο θα μπορούσε να τελειώσει την φάση με ένα σουτάκι)
    2. Τα βήματα του Γκίστ, ο οποίος είχε ανοικτό διάδρομο για να την καρφώσει
    3. Το χαμένο ΕΛΕΥΘΕΡΟ σουτ του Μπλουμς
    4. Το χαμένο lay up του Γιάνκοβιτς
    5. Το χαμένο τρίποντο του Γκιστ

    Για μένα η 5η επίθεση ήταν λάθος… όταν με τέτοια αστοχία δεν βάζεις 2 drive και ένα τρίποντο όταν έχεις την ευκαιρία σου να πάρεις το παιχνίδι και κάνεις 3 δευτερόλεπτα..ε τι να πει κανείς. Χαζή ήττα θα την χαρακτήριζα.

    Ο Γκιστ πήρε 2 από τις 5 επιθέσεις κλειδιά. Για μένα η ήττα όμως οφείλετε σε όλη την ομάδα και όχι αν πήρε ο Γκιστ ένα σουτ που δεν έπρεπε.

    Θα μπορούσαμε με 2 καλάθια να γυρίζαμε το ματς και μετά θα λέγαμε ότι με 3/20 τρίποντα πήραμε και την Barcelona.

    Τα νέα παιδιά για να ψηθούν δε χρειάζεται να παίξουν στην Ισπανία, για παράδειγμα ο Παπαγιάννης.

    Η ανανέωση έχει στάδια και καθώς περνάς από το ένα στο άλλο αυξάνεται και το ποσοστό δυσκολίας. Δεν λες.. μπες να παίξεις στο όνομα της ανανέωσης. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερα jim. μπορεις να μου πεις ποιο ακριβως ηταν το πλανο του ιβανοβιτς στην αντιμετωπιση του Τομιτς στη θεση 5. Διοτι εγω δεν ειδα κανενα πλανο. Ηταν γνωστο απο πριν οτι ο Μπατιστα λογω υψους δεν μπορει να αντιμετωπισει τον Τομιτς εξ ου και το παρτυ που εκανε στο ζωγραφιστο. Ο Ραιτ που ειναι αναλωσιμος και εχει αλμα που ο Μπατιστα δεν διαθετει δεν χρησιμοποιηθηκε καθολου. Μου εδωσε την εντυπωση πως ο Ιβανοβιτς στηριχθηκε στην ικανοτητα του Μπατιστα να σκοραρει (διοτι στην αμυνα ειναι γνωστη η αδυναμια του) αλλα εκ των πραγματων ηταν δεδομενο οτι θα εχανε αυτη τη προσεγγιση διοτι ο Τομιτς ειναι ακομα πιο αποτελεσματικος στο σκοραρισμα. και οπως ανεφερες και εσυ δεν δοθηκε καμια βοηθεια στον Μπατιστα. Πολυ φτωχη η προσεγγιση του Ιβανοβιτς σε αυτο το σημειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ραιτ ήταν τραυματίας και εκτός αποστολής. Το ίδιο και ο Διαμαντάκος.

      Διαγραφή
    2. μαλιστα, ευχαριστω φιλος δεν το γνωριζα αυτο. Παντως αλλη λυση δεν δοθηκε πχ με καποιες βοηθειες στον απεγνωσμενα μονο του Μπατιστα.

      Διαγραφή
    3. Λάθος προσέγγιση, απέτυχε πλήρως ο ΠΑΟ στο μαρκάρισμα Τόμιτς. Αυτό γράφω πιο πάνω... Έπρεπε να διαλέξει να αφήσει ένα σουτ στην επίθεση του και να πάει σε ντουμπλάρισμα.

      Διαγραφή
  20. Τζιμαρα μια ερωτηση εχω..Τι αλλαξε στην αμυνα απο το πρωτο στο δευτερο ημιχρονο στο θεμα αμυνα?Ηταν μονο θεμα ενεργειας ή και αλλαγη προσεγγισης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ενέργειας και συγκέντρωσης. Βασικό ότι βελτίωσες το κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ Γιάννη. Η ομάδα αιμορραγούσε εκεί στα πρώτα 20'.

      Διαγραφή
  21. Ο Τζιμ σωστά σημειώνει πως η Μπάρτσα έχει θέματα στο «5» και στο «3», η επιλογή Πλάις παρόντος του Τόμιτς δεν έχει νόημα (μόνο μακροπρόθεσμα, αν θεωρούν πως ο Κροάτης σκέφτεται το ΝΒΑ), ο δε Ντεσόν Τόμας - παρεμπιπτόντως, μπράβο στον Πασκουάλ που δεν τον ξανάβαλε μετά το αισχρό φάουλ - μάλλον πήρε τη θέση εξαργυρώνοντας το περσινό «διπλό» της Ναντέρ. Ακόμη και μ’ αυτές τις δυσλειτουργίες, ωστόσο, η Μπάρτσα είναι στα 3 γκραν φαβορί της διοργάνωσης. Και νομίζω πως ούτε η Ρεάλ ούτε η ΤΣΣΚΑ έχουν πείσει περισσότερο… Η κριτική στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, ας γίνει με δεδομένο ότι αντίπαλός του ήταν μια απ’ τις τοπ ομάδες της λίγκας. Και γενικότερα, η κριτική (σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) ας γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο του κάθε ομίλου: στον έναν έχουν 3-2 Παναθηναϊκός και Φενέρ, στον άλλο έχει 3-2 ο Αστέρας… Στον έναν θα μείνει έξω (μάλλον) η Μπάγερν, στον άλλον όποια από τις Νεπτούνας, Λαμποράλ, Γαλατά προκριθεί θα συνιστά ντροπή… Ισοπεδωτικός, ναι, ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή η Γαλατά είναι εύκολα η πιο κακοσχεδιασμένη ομάδα της λίγκας ολόκληρης. Χημεία μηδέν.
    Στο θέμα της ανανέωσης κι αν ικανοποιείται το πρότζεκτ, προφανώς υπάρχει γενικώς μια βασική παρανόηση: όποιος φανταζόταν πως θα δει Παπαγιάννη στη Βαρκελώνη, μάλλον δεν έχει καταλάβει. Φέτος θα παίξει, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο, ένας μόνο 17χρονος, ο ένας που ήδη δουλεύει 2 σεζόν με την ομάδα. Συν ο (19χρονος) Διαμαντάκος, αλλά κι αυτός όχι εις βάρος του ελάχιστου (τοπ16) αποτελέσματος… Οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι όχι για Ευρωλίγκα, ίσως ούτε και για Α1. Ούτε, βεβαίως, είπε ποτέ κανείς πως οι Κόνιαρης, Παπαγιάννης, Λούντζης θα παίξουν φέτος. Όταν λέμε πως ο Ιβάνοβιτς δεν κοιτάζει ηλικίες, αυτό ισχύει όχι μόνο προς τα κάτω, αλλά και προς τα πάνω: κανείς δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής καταχρηστικά, με μόνο κριτήριο πως είναι 19χρονος, εφόσον ο 31χρονος Μπατίστα κάνει τη δουλειά καλύτερα.
    Τα κεντρικά πρόσωπα της φετινής ανανέωσης είναι – μεταξύ των Ελλήνων, γιατί υπάρχει κι ο Σλότερ – ο Γιάνκοβιτς κι ο Παππάς, που ομολογουμένως στα 24 έχουν καθυστερήσει να βγουν μπροστά. Φέτος, όμως, ο Γιάνκοβιτς είναι 1ος σε συμμετοχή (25’.58’’, πάνω κι απ’ τον Μήτσο) κι ανταποκρίνεται με καλά νούμερα (10,4 πόντοι/ 2,8 ριμπάουντ/ 1,8 ασίστ/ 11,8 ranking) δικαιώνοντας την επιμονή να χριστεί βασικό «3», ο δε Παππάς παίζει επίσης πολύ (19’.42’’ μ.ο.), σκοράρει (8,8) και πασάρει (2) αρκετά, αλλά – το κυριότερο – είναι κανονικό μέλος της ομάδας, σε αντίθεση με πέρσι. Για τον 3ο της ανανέωσης, τον 20χρονο Μποχωρίδης, όσοι φαντάζονται πως τα 9’.44’’ που παίρνει μέσο χρόνο στην Ευρωλίγκα είναι λίγο, ας ρωτήσουν να μάθουν πως κοτζάμ Διαμαντίδης, όταν ήταν 20, έπαιζε ρεζέρβα του Καράσεφ στον Ηρακλή, όχι του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό.
    Εν ολίγοις, σε σχέση με τις κινήσεις του καλοκαιριού – και με δεδομένο πως για το κενό στο «1» περιμένουμε τον Νέλσον – μοναδικό σοβαρό σφάλμα ήταν η αποπομπή Λάσμε. Με κάποια χρήματα παραπάνω (500-600 χιλιάρικα) ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κρατήσει τον Γκαμπονέζο και να στηρίξει το ίδιο πλάνο, με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει πράγματα απ’ την 1η κιόλας σεζόν…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παππας παιζει 6ος παίκτης για να αλλάζει επίτηδες ρυθμό ερχόμενος από τον πάγκο.Στο ίδιο στυλ με Σλούκα αλλα κατ εμέ το πιο τρανταχτό παράδειγμα τέτοιου παίκτη είναι ο Papaluke.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΤΣΟ θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας σχεδόν σε όλα. Πάνω κάτω κ γω τις ίδιες σκέψεις κάνω κ νομίζω πως έτσι σκέφτεται αρκετός κόσμος. Γι αυτό που είπες για Λάσμε μαζί σου, απλά εμείς όντας απ έξω, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια αν όντως ήταν εφικτό να τον κρατήσουμε. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να χε γίνει, να αποκτούσαμε τον παίκτη που θα έκλεινε την frontline νωρίτερα το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  22. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ. Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΙΝΑΛ 4 ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΣΗΣ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΕΙΤΕ Μ ΜΠΛΟΥΜΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ. ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΙΤ Η ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΟΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΑΜΟΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΕΛΣΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΦΩΤΙΑ. ΝΕΛΣΟΝ ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΛΟΤΕΡ ΜΠΛΟΥΜΣ ΣΤΟ ΑΣΣΟΔΥΟ. ΒΛΑΝΤΟ ΜΠΡΑΜΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΑ. ΓΚΙΣΤ ΦΩΤΣΗΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΡΑΙΤ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ ΤΕΣΣΑΡΟΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ.

    ΥΓ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΠΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η θεωρία του "πρότζεκτ" είναι μια πολύ βολική δικαιολογία για να χει η ομάδα ψυχολογικό μαξιλάρι στις ήττες, και πάσης φύσεως κάλυψη και στήριξη... ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα, και συμφωνώ ότι νόημα έχει να παίζεις με καλούς παίχτες νέους, παλιούς, έλληνες, ξένους αδιάφορο... Απλώς επισημαίνω ότι για να χτιστούν παίχτες χρειάζονται ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ που δε θα ναι καλοί αλλά θα μαθαίνουν. Γι αυτό και αν θες να αναδείξεις Μποχω Χαραλαμπόπουλο Διαμαντάκο δεν φορτώνεις με αναλώσιμους ξένους , αυτό είναι και το νόημα της Ελληνοποίησης/ανανέωσης... Παίχτες που δε θα φεύγουν μετά από 6 μήνες -1 χρόνο... Για Παππά- Γιάνκοβιτς συμφωνώ ότι ανταποκρίνονται εκπληκτικά, διαφωνώ ότι είναι ταλέντα...Ίσως έχω διαφορετική οπτική στο θέμα "ελληνας μπασκετμπολιστας", και έχω παραπάνω εμπιστοσύνη απ όσο χρειάζεται/αξίζει...Αλλά έχω νομίζω λογική αντιμετώπιση στο θέμα Λεττονός 32άχρονος SG που έγινε 3άρι... Ο χρόνος όντως θα δείξει...

    ΓΙΩΡΓΑΡΕ, η πιο ειλικρινής και σωστη τοποθέτηση που διάβασα...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΟΒ ΠΟΤΕ ΜΗ ΠΑΙΞΟΥΝ. ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΟ ΤΟΝ Μ9ΛΟΥΜΣ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΡΕΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΟΧΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΑΡΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΑΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΡΑ. ΜΠΟΧΩ ΜΠΙΛΗΣ ΠΑΠΑΤΖΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ. ΠΧ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΜΠΟΧΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΑΡΝΤ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΠΙΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΣΣΑΡΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΡΕΣ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΠΠΑΣ ΒΛΑΝΤΟ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΙΤΛΟΥΣ.

      ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ

      3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ. ΘΕΛΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Μ ΤΟΝ ΜΠΛΟΥΜΣ

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
      ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ:
      1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, Ο ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ (ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ) ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΒΕΡΤΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ...ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΝΩΣΤΟ (ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ), ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΕΕ.
      2. ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΙΣ 5 ΕΥΡΩΛΙΓΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΑΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ, ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΑΛΒΕΡΤΗΣ, ΦΩΤΣΗΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ...Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ... ΝΑΙ, Ο ΠΑΟ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΟ.

      ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ...ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ (ΝΑΙ, ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΕΦ), ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΠΕΝΤΑΔΑΤΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ 2003 Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

      ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ...
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. το 2003 στη σουηδια βασικος ο διαμαντιδης δεν ηταν ποτε τον εβαζε κανα 15λεπτο ο ιωαννιδης καθαρα με αμυντικο προσανατολισμο. φυσικα τοτε ο διαμαντιδης ηταν 23 οχι 18.

      Διαγραφή
    4. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...

      https://www.youtube.com/watch?v=ik82qNkk-8Q

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/player/p/pid/34424/sid/2236/tid/291/tid2//_/2003_European_Championship_for_Men/index.html

      και αυτο ειναι το ενα απ τα δυο καλυτερα ματς που ειχε κανει στο τουρνουα

      Διαγραφή
    6. ΦΙΛΕ ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 6 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΒΛΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ 24 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. Ο ΜΠΟΧΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΓΙΑ ΜΠΙΛΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ. Ο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑ 19 ΠΡΟΣ 20 ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ; Ο ΜΗΤΣΟΣ; Ο AIRBALL-BILL; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΛΑΘΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΜΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΝΕΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΠΛΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ.

      ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ

      Διαγραφή
    7. σημασια δεν εχει ποσα λεπτα επαιξε σημασια εχει οτι ηταν απο τους πρωταγιστες στην νικη της Εθνικης και ας ηταν 23 ετων ο ΔΔ.

      Διαγραφή
  24. http://www.sportdog.gr/sports/mpasket/article/260911/zoria-gia-pedoylaki-stin-oyniks-problima-ta-agglika-toy%E2%80%A6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απολυτη δικαιωση ολων των "τρολ", των "ασχετων" που περιμεναν τον πεδουλακη στη γωνια, που του εκαναν πολεμο και δεν τον αφηναν να κανει το εργο του, την στιγμη που σχεδον κανενας "επαγγελματιας" προπονητης στην ευρωπη δεν μιλαει αγγλικα, αρα γιατι να μιλαει αυτος; Γιατι να ειναι "επαγγελματιας" και να χρειαζετε να μαθει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λεξιλογιο των "300" λεξεων για να εξηγησει τα βασικα στο μπασκετ; Ξερεις κανεναν αλλο "επαγγελματια" που να εχει κανει αναλογες θυσιες μονο και μονο για να εφαρμοσει το επαγελμα του;
      Διοτι το ερωτημα δεν ειναι αν ξερεις αγγλικα. Το ερωτημα ειναι αν τελικα εισαι "επαγγελματιας" ή οχι...

      Διαγραφή
  25. Θα ήθελα ένα σχόλιο σου Jim.. Παρατηρησα στο τελευταίο δεκάλεπτο , εκτός από τα λάθη και την έλλειψη υπομονής της ομάδας να γυρίσει την μπάλα, να χρησιμοποιεί το "run and gun" και όχι να παίξει πιο ορθολογικα και περισσότερο με Μπατίστα. Πιστεύω ότι η ομαδα βίαστηκε σ αυτό το σημείο και όχι oti ο Γκιστ λειτούργησε ανασταλτικά ως προς τον Μπατίστα
    ΥΓ: Να προσθέσω για τον Γκιστ, πέρα από την άμυνα, είναι παίκτης που στο drive δεν μπορείς να τον σταματήσεις εύκολα και αν ένας φίλος είπε στο τρίποντο "να ήταν ο Φώτσης.." εγώ είπα γιατί δεν την κάρφωσες.
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέα μια χαρά παίκτης είναι ο Γκιστ, δεν είπε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Γκιστ, μη παρεξηγείτε τα γραφόμενα. Το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν "κριτικό" ως προς τον κόουτς και τα αντανακλαστικά του εκείνη τη στιγμή. Αυτό που λες, να έβαζε τη μπάλα στο παρκέ δηλ. στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο απλά δεν υφίσταται γιατί ο Πασκουάλ είχε φορτώσει τη ρακέτα και ο Αμερικανός θα έβρισκε σε τοίχο 99%.. Τον περίμεναν και του έλεγαν σούταρε..

      Διαγραφή
  26. Η Γαλατά ηττήθηκε εκτός έδρας από την Φενέρ με 85-74 και ο τεχνικός των ηττημένων, Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του μετά την λήξη του αγώνα "επιτέθηκε" στον Ίαν Βουγιούκα.

    "Κάναμε λάθος με την μεταγραφή του Βουγιούκα. Έχουμε ανάγκη από μεταγραφές και δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποιον αστέρα! Αποδεσμεύσαμε τον Νόλαν Σμιθ, ενώ ο Μαρτίνας Πότσιους ήταν τραυματίας, με αποτέλεσμα να έχουμε μικρό ροτέισον. Οι Αραντόρι και Τζαβάι δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής. Προσπαθούμε να πάρουμε κάποια πράγματα από τον Τζαβάι, αλλά δυστυχώς έχουν περάσει δύο μήνες και δεν το έχουμε καταφέρει αυτό", δήλωσε ο τεχνικός της Γαλατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο δεν ειναι επιθεση κατα Ιαν μονο αλλα κατα ... παντων.Αταμαν εναντιον παικτων.Η Γαλατα ειναι σε κλιμα αποσυνθεσης

      Διαγραφή
    2. Τον χάνεις τον παίκτη έτσι.. Αψυχολόγητη δήλωση του Αταμάν. Δεν είναι πρώτη φορά..

      Διαγραφή
    3. Φυσικά ο Βουγιούκας είναι κακός (από το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο) αλλά για την καθαρά αγωνιστική εικόνα της Γαλατά ευθύνεται ο Αταμάν πρώτα.

      Διαγραφή
  27. Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ντέρμπι (20-17), αλλά η δεύτερη περίοδος ήταν σκέτος εφιάλτης για τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν. Με πρωταγωνιστή το Νεμάνια Μπιέλιτσα (18 πόντοι) η Φενέρ απέκτησε διαφορά γύρω από τους 20 πόντους και όπως ήταν φυσικό στη συνέχεια μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δε συνάντησε καμία δυσκολία αφού οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ρίξουν τη διαφορά στους 8 πόντους (79-71, 39΄).

    Διάβασε περισσότερα στο: Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαραϊ 85-74 | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γαλατά είναι τραγική στο αμυντικό κομμάτι. Αντίθετα με τη δουλειά που παρουσίασε με την Εθνική ο Αταμάν, η Γαλατά όπως και πέρυσι έχει μεγάλο θέμα στα μετόπισθεν.

      Διαγραφή
  28. Λέτε να κοιτάξει περίπτωση Βουγιούκα ο ΠΑΟ αν δεν ικανοποιήσει τελικά ο Ραιτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την καμία
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    2. Να τον εκανει τι τον Βουγιουκα ο ΠΑΟ? σοβαρα τωρα..

      Διαγραφή
    3. Βουγιουκας "το κρεας" τωρα δικαιωνεται. Ο ψηλος που μια εποχη τον περιμεναν οι παναθηναικοι της κακιας ωρας για να ερθει να τους ξελασπωσει με το δυναμικο του μπασκετ. Ο παικτης που μασαει σιδερα με το ατσαλινο παθος του. Ο παικτης που μονο και μονο απο το δυναμικο του βλεμμα κατατροπωνε τους αντιπαλους του. Ισως οτι χειροτερο εχει βγαλει το ελληνικο μπασκετ την τελευταια δεκαετια. Ουτε να τον βλεπω δεν θελω.

      Διαγραφή
    4. Με το Βουγιουκα ο Ζοτς πηρε το τελευταιο σου ευρωπαικο.Σεβασμο ανιστορητε.

      Διαγραφή
    5. Εννοεις με Μπατιστ και Μαριτς. Στον τελικο επαιξε 5 λεπτα ο Βουγιουκας και σε ολη τη σεζον ειχε ranking απο -1 εως 3. Γιατι αν ειναι να δειχνω σεβασμο σε οσους επαιζαν στον παναθηναικο εκεινη τη χρονια τοτε να δωσω και στο Ζουμπο στο Μπογρη και στο Καραμαλεγκο

      Διαγραφή
    6. Ο Βουγιούκας έχει πολύ περισσότερο μπάσκετ από αυτό που βγάζει. Χρειάζεται κάποιον να τον "αγριέψει". Το κατάφερε ο Ζοτς..

      Διαγραφή
    7. Αδαη γαυρακο του 5 12, ο Βουγιουκας ηταν ο βασικος σου σεντερ στο τοπ16, στη σειρα με τη Βαρκελωνη και στο f4.Ειχανε τραυματιστει Μαριτς Μπατιστ και ο Βουγιουκας ηταν το βαρυ σου 5ρι.Ξαναπαρε να δεις τους αγωνες να δεις τι παιχνιδια εκανε ο Βουγιουκας με διψηφιο αριθμο ποντων απεναντι στην καλυτερη Μπαρτσελονα των τελευταιων ετων και κοιτα και τον αγωνα του με τη Σιενα.

      Διαγραφή

  29. Η παρωδία του Αν από τον Κώστα Βάρναλη. Αφιερωμένο εξαιρετικά (και αποκλειστικά) σε εκείνους τους ανώνυμους σχολιαστές, που δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ΤΙ γράφουν, ΠΩΣ γράφουν και ΠΟΥ γράφουν τα σχόλια τους...


    Αν μπορείς την παλαβή να κάνεις, όταν οι άλλοι
    σου κάνουνε το γνωστικό κι όλοι σε λένε φταίχτη·
    αν δεν πιστεύεις τίποτα κι άλλοι δε σε πιστεύουν·
    αν σχωρνάς όλα τα δικά σου, τίποτα των άλλων·
    κι αν το κακό, που πας να κάνεις, δεν το αναβάλλεις
    κι αν σ' όσα ψέματα σου λεν με πιότερ' απανταίνεις·
    κι αν να μισείς ευφραίνεσαι κι όσους δε σε μισούνε
    κι αν πάντα τον πολύξερο και τον καλόνε κάνεις.



    Αν περπατάς με την κοιλιά κι ονείρατα δεν κάνεις
    κι αν να στοχάζεσαι μπορείς μονάχα το ιντερέσο·
    το νικημένο αν παρατάς και πάντα διπλαρώνεις
    το νικητή, μα και τους δυο ξετσίπωτα προδίνεις·
    αν ό,τι γράφεις κι ό,τι λες, το ξαναλέν κι οι άλλοι
    γι' αληθινό - να παγιδεύουν τον κουτό κοσμάκη·
    αν λόγια κι έργα σου καπνόν ο δυνατός αέρας
    τα διαβολοσκορπά κι εσύ ξαναμολάς καινούριον.



    Αν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα
    και την πατρίδα σου κορώνα γράμματα να παίζεις·
    κι αν να πλερώνεις την πεντάρα, που χρωστάς, αρνιέσαι
    και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το 'χεις·
    αν η καρδιά, τα νεύρα σου κι ο νους σου εν αμαρτίαις
    γεράσανε κι όμως εσύ τα στύβεις ν' αποδίδουν·
    αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμμένος
    κι όταν φωνάζουν οι άλλοι «εμπρός!» εσύ φωνάζεις «πίσω!»



    Αν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται η αρετή σου
    κι όταν ζυγώνεις δυνατούς, στα δυο λυγάς στη μέση·
    κι αν μήτε φίλους μήτ' εχθρούς ποτέ σου λογαριάζεις
    και κάνεις πως τους αγαπάς, αλλά ποτέ κανέναν
    αν δεν αφήνεις ευκαιρία κάπου να κακοβάνεις
    και μόνο, αν κάνεις το κακό, η ψυχή σου γαληνεύει,
    δικιά σου θα 'ναι τούτ' η Γης μ' όλα τα κάλλη που 'χει
    κι έξοχος θα 'σαι Κύριος, αλλ' Ανθρωπος δε θα'σαι!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουρασες ρε φιλε με τα αν αλλαξε το σε Αννα το ονομα σου να τα τελειωνουμε

      Διαγραφή
  30. Και μερικές σκόρπιες σκέψεις...

    1) Κύριοι Πρόεδροι, εξαιρετική κίνηση η επέκταση του συμβολαίου του ΜΑΤ μέχρι και το 2017! Φἠμες ότι το έρχομενο καλοκαίρι θα είναι ισως το πιό ήρεμο και βαρετό (σε βαθμό... υπνηλίας) των τελευταίων 20 χρόνων όσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας, ελέγχονται ως ακριβείς!

    2) Αυτά που γίνονται στην ομάδα με τους τραυματισμούς είναι απίστευτα! Μέχρι και ο προπονητής τέθηκε εκτός μάχης! Μἠπως να ζητήσει και επίσημα τη θέση της στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες;

    http://www.redplanet.gr/basket/nosokomeio-h-omada.3145526.html

    3) Ελπίζω ότι με την επιστροφή Πριντ και Ματ, δεν θα χαντακωθούν οι Αγραβάνης και Κατσίβελης. Τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν ακόμα και στη Euroleague, και θα είναι κρίμα να μην πάρουν χρόνο στην συνέχεια...

    4) Αν και όπως έχω ξαναπεί βλέπω θετικά την ελληνοποίηση στον ΠΑΟ, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι η επέκταση τοιυ συμβολαίου του Μπλουμς σε συνδυασμό με την επιστροφή του Nelson, ενδεχομένως θα δημιουργήσει θέμα στο χρόνο συμμετοχής των Μποχωρίδη, ΒΧ και πιθανότατα και του Παππά. Ελπίζω να μην δικαιωθώ...

    5) Όπως είπε ο ΔΓ, και συμφωνώ απόλυτα, γιατί και εγώ έχω σπαρτιάτικο αίμα από την μεριά της γιαγιάς μου. "το σπαρτιάτικο ατσάλι, όσο το χτυπάς τόσο πιο ατρόμητο γίνεται"...

    6) Αιμίλιε, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ 77 (μιας και υποτιθέμενα ακόμη διαβάζεις εδώ), που μόλις πήρα χαμπάρι τί παίχτηκε :
    Σε καταλαβαίνω ρε φίλε, μεγάλο πράγμα η ευθιξία.
    Μεγάλο πράμμα επίσης να σου την πέφτουνε υβριστικά απλώς και μόνο επειδή εξέφρασες τις απόψεις σου (χωρίς να βρίσεις ο ίδιος κανέναν) - σωστές ή λάθος, δεν έχει σημασία.
    Τέλος μεγάλο πράμμα να σου χαλάνε τη διάθεση κομπλεξάρες που θεώρησαν ότι πιάσαν τον Πάπα απ' τ' αρχίδια, ανακαλύπτοντας ότι μπορούν απλά να σε βρίσουν, να το κάνουν σημαία και να το περιφέρουν. Δεν θέλει και πολύ να σε πείσουν να τους σιχτιρίσεις και να παραιτηθείς. Όπως ακριβώς και σε μια παρέα.

    Βγήκαν κάποιοι και γράψανε "γραψ' τους στ' αρχίδια σου". Εγώ σε καταλαβαίνω ότι δεν πάει έτσι, κι ότι και για έναν ακόμη, δεν μπορείς να κάτσεις να συνεχίσεις και "να κάνεις το κορόιδο". Το καταλαβαίνω ότι το ένστικτό σου σου λέει "τέλος". Έτσι είναι, όταν αυτόν τον έναν ΔΕΝ τον έχεις γραμμένο στ' αρχίδια σου και ΔΕΝ περίμενες χτύπημα κάτω απ' τη μέση.

    Αλλά : είναι πραγματικά κρίμα, να πάψει να γράφει άνθρωπος που ο λόγος του είχε τη μεγαλύτερη αξία από ολονών εδώ μέσα.
    Έκανες το "λάθος" να είσαι ΤΟΣΟ καπελωτικός σε κάθε σου συζήτηση, κι αυτό δημιουργεί έχθρες. Πίστευες πως δεν θα σε περίμεναν στη γωνιά, με μπουνιές και με κλωτσιές, στην πρώτη ευκαιρία; Δόθηκε αυτή η ευκαιρία - πάπαλα.

    Τεσπα, δυο πράγματα από 'μένα και κλείνω :
    Ναι, ξαναβγές κάποια στιγμή και γράψε αν αξίζει τον κόπο ή απάντα πχ στον Τσαγκουρνή που εκτιμάς. Και τράβα ρολλά για όλους τους άλλους που θα βρούνε ευκαιρία -σα καλικαντζαραίοι περιμένουνε- να ξεράσουν την αηδία που έχουν μέσα τους. Ρολλά εντελώς όμως. Διότι δεν έγραφες γι' αυτούς - για όσους σ' εκτιμούσαν έγραφες, πέρα από την δική σου την ανάγκη να εκφραστείς.
    Ναι δεν αξίζει να χάνεις ώρες πάνω από το πληκτρολόγιο για τα όποια βλήματα. Οπότε λίγα και καλά κάποια στιγμή.
    Αλλά αν είναι αηδία να βλέπεις το ξερατό των άλλων εναντίον σου, είναι ακόμη μεγαλύτερη μαλακία ν' αφήνεις αυτό το ξερατό να σε εξαφανίζει.

    Όπως και να 'χει, είναι σημαντικό νομίζω να ξέρεις ότι από κάποιους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμήσουν, εκτιμήθηκες, κι εκτιμήθηκες πολύ γι' αυτό που είσαι.
    Ξαναγράψεις-δεν ξαναγράψεις, να το θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε ολα αυτα που γραφεις φιλε γουασκλαουντ. Δυστυχως το χειροτερο ειδος ατομων εδω μεσα δεν ειναι αυτοι που διαφωνουν με την αποψη σου με υπερβολικο παθος και ισως με ειρωνια και καποιες βρισιες, αλλα αυτοι που δεν διαφωνουν καθολου, δεν εχουν καμια αποψη αλλα απαντανε για να στην πουνε χωρις να εκφραζουν τιποτα.
      Καταλαβαινω οτι ο 77 ειναι ισως καποιας ηλικιας και το να καθετε να ακουσει το καθε 12χρονο να τον βριζει χωρις λογο του πεφτει βαρυ. Δυστυχως αυτοι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου και του ιντερνετ. Καποιοι τους αντεχουν και συνεχιζουν, απο την αλλη παλι καποιοι αλλοι οχι. Σε καθε περιπτωση αποψη μου ειναι οτι ο 77 θα επανελθει δρυμιτερος. Βεβαιως το παιδι μπορει να του ετυχε κατι και να μην εχει χρονο να μπει στο μπλογκ αλλα ουτε και ιδεα οτι εμεις μιλαμε γι αυτον...

      Διαγραφή
    2. 77 είμαστε πολλοί περισσότεροι αυτοί που ΔΕΝ χρειαζόμαστε επιβεβαίωση του μεγέθους του φαλού μας (μέσω των επιτυχιών ανωνύμων εταιριών μικρόφαλων πλουσίων) αλλά να παίρνουμε ελπίδα διαβάζοντας ανθρώπους με εμπεριστατωμένη άποψη και χτισμένη λογική όπως τη δική σου και μικρού ακόμα αριθμού επωνύμων. Προφανώς και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε, αντιθέτως μέσω της διαφωνίας, εφόσον υφίσταται λογική με την φιλοσοφική έννοια, μπορούμε να δούμε ενδεχομένως μια οπτική στην οποία δεν μας είχε πάει ο ειρμός μας.
      Σκέψου λοιπόν ότι είμαστε και εμείς που ενώ παρακολουθούμε- πρωτίστως ελέω Τζιμ και δευτερευόντως για να διαβάσουμε και εσάς τους 6-7 επώνυμους και μερικούς ανώνυμους που ακόμα δεν αντέχουν τη διασημότητα-δεν εκφραζόμαστε συχνά ή καθόλου.
      Εγώ προτείνω να πάρεις τα θετικά της αναγνώρισης της συγκεκριμένης εμπειρίας και να προχωρήσεις παρακάτω ως διαδικτυακός poster. ΝΑΙ υπάρχει και το άλλο είδος και κάνει σαματά γρυλίζοντας. Είναι το τέρας που λέει κι ο Χατζηδάκης...
      Διευθέτησέ το...
      Άκουσε τον Μάνο. "Το πρόσωπο του Τέρατος κι ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε"
      https://www.youtube.com/watch?v=1ZHP2SUbBg0
      Σε περιμένουμε άμεσα...
      Yuri

      Υ.Γ Τζιμ, κατά την ταπεινή μου άποψη κάτι με τη δημοκρατία αλλά και τον κάθε κομπλεξικό που βγάζει τα σπασμένα του δεν είναι εντελώς ισόρροπο στο πως το σκέφτεσαι. Το μπλογκ σου είναι μπασκετική όαση αλλά υπάρχει κι ο ουρανός...
      Υ.Γ1 Χρήστο;

      Υ.Γ

      Διαγραφή
    3. Κι επειδή υπάρχει ποιητική διάθεση παραθέτω απόσπασμα για τους πολλούς. Περιμένω ειρωνεία ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Κι εγώ σας αγαπάω όμως βρε άτιμα..
      Φιλιά
      Yuri
      - Πώς λέγεσαι, ρωτάει, ενώ πλάι του είχαν σταθεί αμίλητοι δυο άλλοι, δικοί του φίλοι.
      - Βασίλης, του απαντώ.
      - Και που μένεις, εκείνος εξακολουθεί.
      - Πάνω στο λόφο, του λέω και τον κοιτώ στα μάτια. Εκείνος χαμογέλασε κι άφησε να φανούν τα χαλασμένα δόντια του. Μου λέει:
      - Εγώ μένω στην απέναντι όχθη. Είσαι λοιπόν εχθρός. Και μου δίνει μια στο κεφάλι με το χέρι του, που με πονάει ακόμα τώρα σαν το θυμηθώ. Τον κοιτάζω έτοιμος να κλάψω. Μα συγκρατιέμαι. Αυτός σκάει στα γέλια και χάνεται. Προς το παρόν. Γιατί θα τον ξαναδώ: Εισπράκτορα, εκπαιδευτή στο στρατό, τηλεγραφητή, κλητήρα στο υπουργείο, αστυνόμο, μουσικό στην ορχήστρα, παπά στην ενορία, συγκάτοικο στην πολυκατοικία, γιατρό σε κρατικό νοσοκομείο και τέλος νεκροθάφτη, όταν πετύχει να με θάψει.

      Διαγραφή
    4. Διογένη, σε αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά please φίλε μην το εκλάβεις ως πάσα για να συνεχίσεις. Φιλικά και με καλή διάθεση. Έχει άλλους αποδέκτες η assist.
      Yuri

      Διαγραφή
    5. Η απουσία του 77 είναι πολύ χρησιμότερη απο την παρουσία του, για όποιον ακόμα θέλει να παρατηρεί. Παρ'όλα αυτά, ας μην δραματοποιούμε, μεγάλο παιδί είναι και ξέρει αυτός τι πρέπει και δεν πρέπει, άλλωστε ο 77 διαθέτει κριτική σκέψη και είναι παιδί που πάντα διδάσκεται απο καταστάσεις. Ας μείνουμε στα βασικά, στο να μιλάμε για μπάσκετ δηλαδή και στην κουβεντούλα, όσοι απο εμάς τα απολαμβάνουμε αυτά τα λίγα βασικά. Είναι κάργα άδικο για τον Δημήτρη να ξεφεύγουμε απο την ουσία της δουλειάς που κάνει για όλους εμάς, αυτό είμαι σίγουρος οτι το συνυπολόγισε και ο ίδιος ο 77 όταν τα ζύγιζε τα πράγματα.

      Διαγραφή
    6. καλα ποσοι 77αδες ξεπηδησαν ξαφνικα.... εγω ηδη μετρησα 5 απο πανω! Λερναια Υδρα ο μπαγασας!

      Διαγραφή
    7. Προς Yuri 18 Νοεμβρίου 2014 - 12:27 π.μ.

      Μην ανησυχείτε. Τα ποιηματάκια τα παρέθεσα καθαρά ευκαιριακά λόγω των τελευταίων εξελίξεων (77, κλπ). Όταν δεν με "προκαλούν" δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ λόγω να ασχοληθώ, και να την πληρώνουν έτσι και οι υπόλοιποι αναγνώστες και σχολιαστές του blog, διαβάζοντας τα "έξτρα" σχόλια μου.

      Πάντως, spot-on το απόσπασμά σας έβγαλε το... μάτι του ταύρου (bull's eye)!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. αχ ρε αλεξη... και να σε καταλαβαινα!

      Διαγραφή
    9. Εμένα που μου αρέσουν τα εξτραδάκια σου Αλέξη , να σε προκαλώ ? ^^ Είναι σαν να μπαίνω να διαβάσω για μπάσκετ σε βιβλιοθήκη ! Από τη μια ο Τζιμ με την αστείρευτη γνώση του μπάσκετ , από την άλλη εσύ με εκπλήξεις από καλλιτεχνικά/πολιτιστικά/επιστημονικά την έχω καταβρεί ! Πάντως κακά τα ψέμματα από σχόλια διαβάζω πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων εδώ μέσα . Ποτέ ανώνυμου και πάντα τα δικά σου και του 77 μεταξύ άλλων . ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  32. Γιαυτους,που ανυσηχουν για τη εξελιξη των μικρων...Το προπονητικο διπλο του Παο ειναι πιο δυσκολο απο το 70 % των αγωνων του.Δηλαδη ο Μποχωριδης ποσους αντιπαλους θα αντιμετωπισει καλυτερους του ΔΔ??Η εξελιξη αν υπαρχει το μυαλο ειναι δεδομενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοηθά σαφώς πάρα πολύ η καθημερινή τριβή με τέτοιους παίκτες. Μπορείς ως νεαρός, αν καταλάβεις τι θυσαυρό αποτελεί αυτό να κερδίσεις πολλά. Οι πραγματικές όμως συνθήκες αγώνα είναι άλλο πράγμα..

      Διαγραφή
    2. Προς Jim 18 Νοεμβρίου 2014 - 5:19 π.μ.

      Συμφωνώ απόλυτα. Και τον Magic να έχεις συμπαίκτη στην προπόνηση, η πίεση και συχνά η σημασία ενός αγώνα, καθώς και το απρόβλεπτο των εκάστοτε συνθηκών μέσα στο παιχνίδι (που μπορεί να απαιτήσουν κάποιο σύστημα σε άμυνα ή επίθεση που δεν έχει καλυφθεί στις προπονήσεις - στιγμιαία λύση ανάγκης ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα), αλλά και η αντιμετώπιση παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς στην ομάδα που παίζει ο παίκτης, κάνουν έναν αγώνα πολύ διαφορετικό και πολύ πιό απαιτητικό από οποιαδήποτε προπόνηση, όποιοι και αν είναι οι συμπαίκτες σου.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. αυτο μπορει να ισχυει περα απο την μεγαλη θαλασσα,,εδω οι παικτες βρισκουν αγωνιστηκο ρυθμο μεσα αποτην προπονηση και οσο καλυτεροιι οι συμπαικτες τοσο καλυτερα για τον παικτη,,γιαυτο λεμε οτι και οι παικτες αλλαζουν επιπεδο μεσα απο ενα καλο προγραμμα

      Διαγραφή
  33. Ρε τί κανει ο ΔΓ!!
    Θα χορεψετε ειπε,μεχρι στιγμης γλενταει τους Αγγελοπουλους με τα 2 νταμπλ,αλλα δεν εμεινε εκει.Οσον αφορα το χουπφελλας,εστειλε στα σκοινια και τον 77,με την ομαδα που παρουσιασε μεχρι τωρα.

    Τι αρκουσε για να συμφωνει η πλειοψηφια με τον 77 και την επιθεση του σε αυτα που ειπε ή κανει ο ΔΓ;
    Μια ηττα στο αδειο ΟΑΚΑ απο τον Ολυμπιακο ενω κατεβηκε με 1 και 1/2 ψηλους και αντε μια ηττα ακομα στο ΟΑΚΑ απο Αρμανι ή Φενερ για να παιζει μονο τελικους στο Β' γυρο.
    Συνεχιζει και κλεινει σπιτια ο ΔΓ με πραξεις,οχι με λογια.Κλεινει στοματα και φιμωνει κοσμο.
    77 θες πραγματικα να εισαι ενα απο τα θυματα του ΔΓ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια ηττα στην Α1 μεχρι τωρα θα θεωρειτο μπονους

      Διαγραφή
  34. Παιδια διαβασα τα απο πανω σχολια.

    Δε θελει και πολυ μυαλο οντως,να καταλαβει κανεις οτι ελληνοποιηση δε σημαινε παιζω με σουπερ σταρ τον Κονιαρη με Φενερ.

    Τα τελευταια 2 χρονια περασαν Ελληνες που δεν εγιναν κορμος (Σοφο,Μπραμος ενω εφυγε κι ο Τσαρτσα).Ετσι εμεινες με ΔΔ,Φωτση.

    Εγω καταλαβα αμεσως οτι ελληνοποιηση σε πρωτη φαση σημαινει πεφτουν αμεσα στα βαθια Παππας-Γιανκοβιτς που δεν ακουμπησαν περυσι.Οι 2 δλδ 24ρηδες με γεματες καλες χρονιες στην Α1.
    Ηρθε η ωρα τους,πως το λενε;
    Οι υπολοιποι θα το δειξουν οι ιδιοι με την εξελιξη τους,τί χρονο και αν θα εχουν.Ο χρονικος οριζοντας της διαδρομης μεχρι να γινεις ενεργο μελος της ομαδας δεν οριζεται αυθαιρετα.
    Γι αυτο ηξερα οτι δε θα πουν πχ,Κονιαρη μπες μεσα και παιξε Ευρωλιγκα.
    Απλα τους αγοραζεις,ή τους στηριζεις (αυτους που εχεις ηδη) και προσπαθεις να τους μαθεις.Κανεις την προσπαθεια και αμα βγει θα παιζουν αντι ενος ξενου.Αν δε βγει θα παρκαρουν εκτος 12αδας και θα αγοραστει ενας ετοιμος ξενος.
    Στο μπακραουντ ομως,η δουλεια συνεχιζεται και ο παιχτης δουλευει στην προσπαθεια να θεωρηθει απο τους υπευθυνους ετοιμος σε 2 μηνες ή 2 χρονια ή και ποτέ (δε βγαινουν ολοι παιταραδες αγωνιστικα και ψυχολογικα).

    Αν δεν παιξει πχ ο Χαραλαμπο φετος δε σημαινει οτι απετυχε μια Ελληνοποιηση.Αν βλεπουν οτι ο παιχτης θελει δουλεια στην ψυχολογια,στην ντριπλα,στα μυικα κιλα,θα περιμενει να αποκτησει τα εφοδια αυτα.Δε θα σε βαλουν μεσα 30 λεπτα να χαντακωσουν την ομαδα και να καψουν και τον ιδιο.
    Και νομιζω τινειτζερς που βλεπουν οτι Παππας-Γιανκοβιτς μπηκαν ενεργα στα 24 δεν απογοητευονται αν θεωρουνται ανετοιμοι στα 18-19.Δουλευουν με θπομονη και επιμονη,αν το κανουν καλα θα ερθει η ωρα τους.

    Τοσο απλο μου φαινεται,Και τοσο καιρο τρωγονται εχθροι και φιλοι για το πλανο για το αν πας για τιτλους,για το αν ο Ιβανοβιτς επρεπε να υπογραψει για 1 ή 15 χρονια κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω στα πολύ σωστά που γράφεις, πως, πέρα από την αξιοποίηση των Παππά-Γιάνκοβιτς, πιστεύω πως υπήρχε διάθεση και για ουσιαστικότερη αξιοποίηση δύο έτερων Ελλήνων της ομάδας -πιο έμπειρων και ακριβότερων -του Φώτση και του Μαυροκεφαλίδη, που πέρσυ, επί Πεδουλάκη κυρίως, ήταν σαν να συμπληρώνανε απλά το ρόστερ. Πρόκειται για δυο από τα ακριβότερα συμβόλαια της ομάδας και προφανώς η διοίκηση της ομάδας δε θέλει, εύλογα, να είναι κομπάρσοι αγωνιστικά. Για τον μεν Φώτση ήδη βλέπουμε πόσο καλύτερος είναι σε σχέση με πέρσυ, ενώ για το Λουκά θα πρέπει να περιμένουμε να βρει ρυθμό προκειμένου να κρίνουμε αν αξιοποιείται καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. 3:32 Σωστός.. Ο Κόνιαρης και ο Παπαγιάννης δεν είναι ακόμα έτοιμοι για Α1. Απλά, πολύ σωστά, οι πράσινοι θέλησαν να κλείσουν την ..επόμενη γενιά και να εξασφαλίσουν ένα προβάδισμα.

      Διαγραφή
  35. o Nελσον μαλλον θα ενταχθει πιο νωρις απο οτι περιμενουμε.http://www.leoforos.gr/editorial/76226/nelson-empisteutiko-kai-apokleistiko-vids

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ βασικό για τον συγκεκριμένο αθλητή να μπεί όταν θα είναι στο 100%. Είναι τέτοιο το στυλ του (βασίζεται πολύ στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι) που θα φανεί αμέσως στο παρκέ εάν δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

      Διαγραφή
    2. Προς 18 Νοεμβρίου 2014 - 5:19 π.μ.

      Ακριβώς, πρέπει να μπει στο 100% όχι μόνο για την σωστή απόδοση του, αλλά επίσης και για να αποφύγει όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο να ξανατραυματιστεί στο ίδιο σημείο. Όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και με τον Πριντ.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη, εννοούσα προς Jim. Ο δαίμων του πληκτρολογίου...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα τζίμαρε. Πιστεύεις ότι ο Βεζένκοφ βλέπει απευθείας στην άλλη όχθη ή λες ότι το καλοκαίρι θα έχουμε το δεύτερο επεισόδιο του σήριαλ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα. Ο πρωταρχικός του στόχος είναι το ΝΒΑ. Εγώ θα πω ότι εάν του προσφέρεις το σωστό πλαίσιο (χρόνο και ρόλο) και τις συνθήκες ναι, πολύ πιθανό να έχουμε δεύτερο επεισόδιο..

      Διαγραφή
  37. Άλλωστε το να πάει στα 22-23 του (και εφόσον μπορεί) στο ΝΒΑ, ηλικία που μπαίνουν στη λίγκα οι τεταρτοετείς του κολεγιακού, με 2 χρόνια μπάσκετ σε επίπεδο τοπ-ανταγωνισμού θα τον βοηθήσει πολύ στο κομμάτι της ένταξης. Ο Παπανικολάου π.χ. παίζει κατευθείαν 20 λεπτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο θεμα ειναι μπορεί να σταθεί σε επιπεδο ευρωλιγκας στο 4';Θεωρω πλεον πως ειναι καθαρο 3αρι και στις κινησεις αλλα και σωματικα και στον ΠΑΟ προοριζοταν περιπου στη θεση του Φωτση αν ειχα καταλαβει σωστα τα σεναρια.Δεν ειναι Σαριτς που ειναι πιο versatile και πιο δυνατος αλλα οι κινησεις του με τη μπαλα ειναι πιο χοντροκομμενες,και παιζει 4 (ειναι και 2.10 κοντα) εκμεταλευομενος τη δυνατοτητα του στο ριμπαουντ....
      Επομενως η σκεψη μου ειναι οτι στον ΠΑΟ κουτουλαει πανω στο Βλαντο και μοιραζονται τα ιδια λεπτα αποκλειστικα στο 3,οποτε εκει υπαρχει προβλημα με το προτζεκτ Βεζενκοφ-ΠΑΟ...
      Αν θεωρητικα παει στο 4 ειναι διαφορετικη κατασταση

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Ξεκάθαρα κοιτώντας την προοπτική του ΝΒΑ ο Βεζένκοφ πρέπει να δουλέψει το κορμί ώστε να ανέβει στο "3". Στην Ευρωλίγκα, με το μπάσκετ που παίζεται σήμερα, είναι πρώτα "4". Θέλει δουλειά για να μάθει να χαμηλώνει και να μαρκάρει στο "3" διαφορετικούς παίκτες. Δε χρειάζεται να έχεις τα προσόντα του Σάριτς (που είναι εντυπωσιακά) για να σταθείς στο "4" στην Ευρωλίγκα. Σήμερα ο Βεζένκοφ είναι πρώτα "4" για το δικό μας μπάσκετ.

      Διαγραφή
  38. Η Μπάγερν τα παίζει όλα για όλα στον δεύτερο γύρο και υπογράφει τον Μπο Μακάλεμπ. Θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος στο εντός ματς με τη Μπαρτσελόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tζιμ πολύ καλή κίνηση. Εάν τον ίχε από την αρχή θα είχε πολλές παραπάνω πιθανότητες.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Κάτι μου λέει άσσο μπάγερν απέναντι σε μπάρτσα.

      Διαγραφή
  39. Ευχαριστώ τζιμ για την απάντησ για τον Βεζ.
    υγ Ρε τζιμ, το σαββατοκύριακο ήμουν με ίωση οπότε έλιωσα στο youtube. Λοιπόν, ξέρεις συνειδητοποίησα [για μια ακόμη φορά] πόσο θα γούσταρε ο Ιβάνοβιτς [αλλά κι εμείς] να είχαμε σήμερα στην σύνθεσή μας τον Ζατζηβρέττα....Πίεση στην μπάλα, σοβαρότητα, σκοράρισμα, ό,τι θέλεις, τα πάντα όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά.. Και ποιός κόουτς δε θα ήθελε τον Χατζηβρέτα..? Scoring-wing με καλά πόδια, δυνατό κορμί, αμυντική ικανότητα, παιχνίδι με τη μπάλα. Στο φετινό ΠΑΟ π.χ. θα κατέβαινε και στο "3" πολύ.

      Διαγραφή
  41. Τζιμ αληθευει οτι ο ομιλος του θρυλου ειναι σχετικα ο πιο ευκολος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kakoitheies, zilevoun OLOI thn endo3h omada tou TRULOU THS KARDIAAAAS MAS.Rwta kai ton Karapapara

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει εύκολος όμιλος. Αν εννοείς σε σύγκριση με αυτόν του ΠΑΟ ναι, είναι σαφώς πιο βατός. Φαίνεται δε χρειάζεται να το πιστοποιήσω εγώ.

      Διαγραφή
  42. «Νομίζω πως η Τούροφ ίσως είναι η καλύτερη ομάδα στο transition στην Ευρώπη. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και παρουσιάζουν ένα σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι, μπορούν να σκοράρουν πολλούς πόντους. Επομένως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι κάναμε στο πρώτο παιχν΄πιδι στην Αθήνα απέναντι στην Τούροφ
    H KΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΤΡΑΝSΙΤΙΟΝ H ΤΟΥΡΟΒ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποιος το είπε αυτό?

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιβάνοβιτς.
      Αλλά τι περιμένατε να πει ο συγκεκριμένος;;
      "Αράχτε μάγκες παίζουμε με τους χωριάτες:"
      Ίσα ίσα που αυτά τα ματς κρύβουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

      Officer.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός. Το ματς είναι κλειδί για τον ΠΑΟ. Με ήττα μπορεί να μπλέξει.

      Διαγραφή
    3. Ο Παο μπαινει πρωτη φορα στη σαιζον σε mode must win σε δυο σερι παχνιδια.Κακα τα ψεματα οταν αρχισει η ευρωλιγκα οι προσδοκιες ηταν διαφορετικες.
      Πριν γινει οποιαδηποτε συζητηση για το μελλον του ΠΑΟ στην ευρωπη φετος,πρεπει να κερδισει τα δυο επομενα ματς..
      Ειναι επισης το πρωτο στοιχημα για τον Ιβανοβιτς που πρεπει να παιξει ΚΑΙ για το αποτελεσμα

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Σωστός ο no_closure.
      Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η "υποχρέωση" για τη νίκη. Τώρα όμως μετά τις τελευταίες εμφανίσεις ο κόουτς και η ομάδα του πρέpει να αποδείξουν ότι είναι πνευματικά έτοιμοι να πάρουν μια νίκη όταν χρειαστεί.

      Officer.

      Διαγραφή
    5. η μπαγερν εκει μεσα καηκε,η αρμανι στο τελευταιο πενταλεπτο πηρε την διαφορα,σε ολο τον αγωνα ηταν ντερμπι με διαφορα 3-4 ποντων.

      Διαγραφή
  44. 58PTS-10REBS-15AST η τελευταία επίδοση του Μακόλουμ στο πρωτάθλημα της Κίνας.. Προφανώς τους κάνει πλάκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 58PTS-10REBS-15AST!!!!!!!

      Τέτοια επίδοση δεν έχω καταφέρει να κάνω ούτε στο ΝΒΑ Hangtime!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Στα @@ μας τι κανεις στο ΝΒΑ Hangtime?! Σου γραφουμε εμεις τι ωρα βγαζουμε το σκυλο εξω;

      Διαγραφή
  45. μη ψαχνετε να βρειτε απο τωρα, νοεμβρη μηνα, τι επιβεβαιωνεται και τι οχι ακριβως σχετικα με την ελληνοποιηση ή μη του παο ή και γενικοτερα!!!

    υπαρχουν χιλιοι δυο παραγοντες που παιζουν ρολο και μπορουν να ευνοησουν ενα πλανο ή οχι.

    πχ ο τραυματισμος του νελσον για καποιους μπορει να ευνοησε το μποχωριδη.για καποιους αλλους, ο μποχωριδης θα παιζε το ιδιο και απλα θα αναπροσαρμοζοταν ο χρονος του δδ!!!ή δε θα μεταγραφοταν ο μπλουμς.....

    ο παππας ηδη 2 φορες μεχρι τωρα εχει μεινει off, εστω και για μια εβδομαδα, χρονικο διαστημα ομως σημαντικο σε αυτη τη φαση της καριερας του και με ενα σλοτερ διπλα του (ή μπροστα του) να πεταει φωτιες ωρες ωρες!!!θα μπορουσε δηλαδη το παιδι να εινα περισσοτερο ανεβασμενο μεχρι τωρα...

    θα μπορουσε ο ιβανοβιτς να τη "χαρισει" στο μποχωριδη ,με θετικα αποτελεσματα στην αποδοση του πιθανον ,και να μην τον παρκαρε στον παγκο με μπαγερν και ρεθυμνο μετα απο καποιες χαζες ενεργειες του μικρου.

    ο μαυροκεφαλιδης να μην ηταν τραυματιας στο κυπελλο και ο διαμαντακος να μην επαιζε καν.πλεον ο μικρος εχει στο ενεργητικο του μια θετικη εμφανιση σε ενα σουπερ δυσκολο παιχνιδι και αυτο θα παιξει το ρολο του αργοτερα!!!

    συνδιαστικα με το τελευταιο, και επειδη δε βλεπω κατι σουπερ ενθαρρυντικο στο ραιτ, ποιος μας λεει οτι αν κερδισουμε τουροφ και μπαγερν ο ραιτ θα μεινει και αλλο στην ομαδα?εχοντας εξασφαλισει την προκριση στο τοπ16 , και σχετικα νωρις, και εχοντας ρολαρει ο λουκας γιατι ο ιβανοβιτς να μην παει μεχρι το τελος της χρονιας με το διαμαντακο τριτο σεντερ και τον παπαγιαννη να "κλεβει" και αυτος καποια λεπτα συμμετοχης με τη σειρα του?ο ραιτ δηλαδη θα μας σωσει στους τελικους με τον οσφπ ή στο τοπ16?


    και υποθετω εγω οτι παμε στην 8η αγωνιστικη μεσα στη φενερ με ρεκορ 5-2, γιατι να μη ριξει ο ιβανοβιτς στο παιχνιδι το χαραλαμποπουλο?και αν καταφερει ο μικρος σε αυτο το ματς ή στο επομενο μεσα στην αρμανι και ανταποκριθει σχετικα καλα?αναβαθμιζεται ο ρολος του ή οχι εν οψει της συνεχειας?

    τετοιες υποθεσεις μπορω να κανω μεχρι το πρωι.....

    η ουσια ειναι οτι ο παο ξεκινησε καλα, καλυτερα απο οτι περιμεναμε ολοι μας, αισιοδοξοι και απαισιοδοξοι μαζι.ο ιβανοβιτς δειχνει οτι εχει μεγαλη επιδραση στο παιχνιδι της ομαδας, οι παικτες φαινονται προπονημενοι στο φουλ, ο κοσμος στην εξεδρα ανταποκρινεται επισης!!!κοιταξτε τι προσελευση ειχαμε πχ με την αεκ ή με το ρεθυμνο!!!αλλες εποχες το οακα ειχε δεν ειχε 1000 ατομα μεσα.....


    υ.γ αν και θεωρω οτι ο ΔΓ εχει κανει πολυ καλες κινησεις και εξυπνες στον παο , σε συνθηκες μαλιστα ζορικες, εντουτοις περιμενω ποτε θα "χτυπησει" ξανα....οπως προπερσι με τον κυρ θαναση το θειο του!!!ας ελπισουμε να αργησει αυτη η μερα...

    υ.γ επειδη ολοι μας εχουμε τις αδυναμιες μας και τις "αδυναμιες" μας, παρακαλω πολυ μη λετε τη λεξη "χατζηβρεττας" εδω μεσα:)
    κλασσικο παραδειγμα "αν εισαι καλο παιδι θα εισαι στην ομαδα"!!!ξερω ξερω, ο τελευταιος ελληνας πρωτος σκορερ της Α1.....κατι αλλο?

    υ.γ σουπερ κινηση απο τους αγγελοπουλους η ανανεωση του λοτζεσκι!!κρατανε και το σλουκα τωρα και μου κοβουν την ορεξη για παντα!!!εδω σε θελω γιαννακοπουλε!!!θες ελληνα ποιντ?ασε τον καλαθη να κουρευεται (τι να κουρεψει δηλαδη?) και τσιμπα το σλουκα!!!δωστου 700-800 το χρονο, χρηματα που δε θα παρει στον αιωνα τον απαντα απο τον οσφπ και ανεβασε τον οακα!!!και ασε τον καλαθη να πιστευει οτι αξιζει 2εκ το χρονο....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σουπερ αποτυχημενα και τα τρια υ.γ

      Διαγραφή
    2. Γυρνα το στο curling < περισσοτερα θα καταλαβαινεις εκει.

      Διαγραφή
    3. Παρα το οτι εχω σε εκτιμηση τον Σλουκα,κυριως για το οτι ειναι clutch player,το να τον συγκρινεις με τον Καλαθη ειναι τελειως λαθος,πολυ απλα γιατι ο Σλουκας ΔΕΝ ειναι καθαρο pg..Mπορει να καλυψει τις δυο θεσεις των γκαρντ με επιτυχια κυριως οταν ερχεται απο τον παγκο..Το μειονεκτημα του ειναι η ελλειψη εκρηκτικοτητας και ταχυτητας για να παιξει στον ασο,κατι που διαθετει ο Καλαθης,στον οποιο αναφερθηκες.Γι' αυτο αλλωστε και το περασμενο καλοκαιρι υπηρξε η προσμονη για να ενταχθει στη εθνικη.Μπορει ο Καλαθης να μην αξιζει 2 εκατ,ομως αν ερθει στον Παναθηναικο αυτοματως αναπληρωνεται σε καποιο βαθμο το κενο απο την αποχωρηση του ΔΔ..Σε μια αλλη συνθεση της 5αδας των γκαρντ της ομαδας θα ειχε θεση.Ετσι κι αλλιως το 2012,αν παρεμενε ο Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακο θα αποχωρουσε(αφου ο συγκεκριμενος προπονητης δεν τον ειχε σε μεγαλη εκτιμηση)και ειχαν υπαρξει επαφες ωστε να ερχοταν στο οακα...VECCHIO..

      Διαγραφή
    4. το τι ειναι ο σλουκας τωρα δε με απασχολει ιδιαιτερα.σε τι μπορει να εξελιχθει με ενδιαφερει!!!!
      κατα την αποψη ενος ασχετου σαν και μενα, ο σλουκας μπορει να γινει το ποιντ εκεινο που θα οργανωνει σε τετοιο βαθμο οσο και το να σκοραρει, ενας πλειμεικερ σκορερ.ενας τυπος ποιντ δηλαδη οχι συνηθισμενος στην ελληνικη λογικη.
      ο σλουκας εχει το σκορ και το εξελισσει ενω οσο περναει ο καιρος βλεπει ολο και περισσοτερο γηπεδο και γινεται ολο και λιγοτερο ευαλωτος αμυντικα.

      αν δεν τον ηθελε ο ντουντα δε μου λεει κατι.ουδεις αλανθαστος.ο ντουντα πιστευε τον κεσελι, τι σημαινει αυτο?

      οσο για τον καλαθη,κρινοντας τον αυστηρα μιας και προοριζεται για διαδοχος του δδ, για αγνο ποιντ γκαρντ δε θεωρω οτι εχει υψηλο iq.στην αμυνα κινειται χωρις σκεψη, ενω και οργανωτικα δε βλεπω κατι το ιδιαιτερο πλην του οτι ειναι καλος στο transition.εκτελεστικα δε, το σουτ του δυσκολα θα γινει αξιοπιστο με αυτη την τεχνικη.
      εν ολιγοις , καλος παικτης, δεν υποστηριζω το αντιθετο, αλλα οχι για αυτα τα λεφτα!!
      ξαναλεω, μπορει ο καλαθης αυτη τη στιγμη να ειναι καλυτερο ποιντ αλλα πιστευω οτι με την καταλληλη καθοδηγηση ο σλουκας εχει τα περιθωρια να τον ξεπερασει και ως ποιντ και ως παικτης γενικοτερα.

      υ.γ το να διαφωνει κανεις ειναι υγεια.το να πεταει μια παπαρια και εξω απο την πορτα συνιστα προβλημα!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. Εγραψα κατι που δεν το ελαβες υποψη στην απαντηση σου.Ο Σλουκας δεν μπορει να παιξει σαν καθαρος ποιντ φκαρντ γιατι δεν ειναι γρηγορος κι εκρηκτικος στα ποδια,κατι που του δημιουργει προβλημα και στο κυνηγητο στην αμυνα,αλλα και στο παιχνιδι στο γρηγορο transition..Ο Καλαθης εχει τη δυνατοτητα αφου πιεσει να κλεψει τη μπαλα και αμεσα να τρεξει στον αιφνιδιασμο ειτε μονος του ειτε σε καταστασεις 2 με 2..Και μπορει ο Σλουκας να υπερτερει στο σουτ,ομως οταν χρειαστει να παιξει ασος και οι προσπαθειες του θα περιοριστουν και τα ποσοστα του επισης..Ο Σλουκας ειναι καλος και χρησιμος παικτης για μια ομαδα,κυριως γιατι μπορει να βοηθησει σε 2 θεσεις(περισσοτερο σαν off-guard),αλλα ασος δεν προκειται να γινει ποτε.Αλλωστε και στον Ολυμπιακο δεν προσβλεπουν σε κατι τετοιο.Διαφορετικα ουτε θα ανανεωναν τον Μαντζαρη,ουτε θα επαιρναν τον Λαφαγιετ..Οπως και στην εθνικη ομαδα οσο θα ειναι διαθεσιμος ο Καλαθης,η θεση του 1 θα ειναι καπαρωμενη απ' αυτον.Και ο Κατσικαρης ηταν ξεκαθαρος στις επιλογες του το καλοκαιρι...VECCHIO..

      Διαγραφή
    6. Ο Σλούκας κατ'εμέ είναι καλύτερος δημιουργός από Καλάθη στο μισό γήπεδο χαλαρά.
      Εν μέρει θα συμφωνήσω με VECCHIO,o Σλούκας δεν είναι καθαρός πόιντ,είναι combo guard που δεν έχει τα πόδια να παίξει "κεφάλι" επίθεση-άμυνα αλλά αυτό ούτως η άλλως έχει ελάχιστη σημασία στο σημερινό μπάσκετ που είναι συγκεκριμένες και μικρές οι διαφορές μεταξύ των περιφερειακών θέσεων και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της κουβέντας σας.
      Δεν είναι το θέμα και η αρχική σημείωση του ΣΜ ο Πάο να πάρει καθαρό πόιντ με συγκεκριμένα στοιχεία.Η ευχή-παρότρυνση του έχει να κάνει με τον Έλληνα γκαρντ που θα επενδύσει και θα αποκτήσει ο Πάο,αν είναι ο Καλάθης θα συνοδεύεται από κάποιους παίκτες(κυρίως κάποιον σκόρερ με σουτ,κάποιο δημιουργό),αν είναι ο Σλούκας από κάποιον άλλο(κυρίως κάποιον με οργανωτικά στοιχεία και οπωσδήποτε παίκτη με quarterback abilities).
      Για μένα ο Σλούκας,αν θέλει να περάσει από το προστατευμένο περιβάλλον του Όσφπ,του Σπανούλη και του 3ο-4ου γκαρντ στο ροτέισιον, σε πιο ηγετικό ρόλο και ενδεχομένως σε άλλη ομάδα,πρέπει να βελτιωθεί πολύ σε φυσική κατάσταση-πόδια και σταθερότητα στην απόδοση του εντός παιχνιδιού.Φυσικά έχει να κάνει πολλά step up σε αρκετούς τομείς,αλλά νομίζω τα υπόλοιπα τα έχει-αυτά είναι τα βασικά που του λείπουν.

      Διαγραφή
    7. @PERIS...Χωρις αθλητικοτητα πως θα παιξει ασος;Σκεψου οτι θα τον πιεζει ο αντιπαλος pg απο το αουτ και μεχρι να περασει τη σεντρα και να στησει τα plays θα 'χει περασει ολος ο χρονος της επιθεσης.Συν οτι στη δικη του αμυνα δεν μπορει να κυνηγαει μεχρι τελους..Ο Σλουκας που εχει πασα,σουτ και δεν κρυβεται στο ματς,για μια ομαδα με υψηλες βλεψεις παντα θα ειναι ο παικτης που θα ερχεται απο τον παγκο για να καλυπτει τις 2 θεσεις των guards σε συγκεκριμενα σχηματα..Κι αυτο δεν θα μειωσει την αξια του,αφου παντα θα εχει χρονο συμμετοχης και θα εχει προσφορα στην ομαδα του..Εξαλλου στον ΟΣΦΠ η διοικηση του,πονταρει στον Μαντζαρη για τον ασο(γι' αυτο αλλωστε τον ανανεωσε)και εχει στο 2 για τα επομενα δυο χρονια(περα απο φετος)τον Σπανουλη..VECCHIO

      Διαγραφή
    8. Το ακούσαμε και αυτο απο τον "Πανιωναρα" τον Περη. Ο Σλουκας λεει ειναι καλυτερος δημιουργος στο μισο γηπεδο απο τον Καλαθη!!! Οπως ενας φιλος μαζεψε ολες τις εμπαθειες του καλοκαιριου, εγω λεω να αρχισω να μαζευω τις κοτσανες!

      Διαγραφή
    9. @ 1:22

      Είναι απλό φίλε: χωρίς σουτ, δεν μπορεί να είσαι καλός δημιουργός. Οι αντίπαλοι θα σε αφήνουν ελεύθερο και θα κλείνουν μέσα, κόβοντάς σου την πάσα.

      Διαγραφή
    10. http://stats.nba.com/player/#!/201979/

      31.9% στο ΝΒΑ ο κακος σουτερ Καλαθης.ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ, ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

      Διαγραφή
    11. εγώ πάντως που σου έγραψα το μήνυμα είμαι καταπράσινη :) συμφωνώ πάντους για τους γαυροπανιώνιους

      κακό παραμένει το σουτ του φίλε, ειδικά μετά από ντρίπλα (που είναι αυτό που θα κάνει όταν πάει να παίξει πικ ν ρολ και θα του δώσει η άμυνα)
      έχει άλλα προσόντα ο Νικ (πολύ καλό χειρισμό μπάλας, σφαίρα στο τρανζίσιον, καλός αμυντικός) αλλά το σουτ του, η δημιουργία στο 5χ5 και οι βολές του είναι τα αδύναμα σημεία του

      Διαγραφή
    12. Μπορει ο Καλαθης να υστερει στο σουτ μετα απο ντριπλα η τα βελτιωμενα ποσοστα του σε σχεση με λιγα χρονια πριν,να μην ειναι σιγουρο οτι θα επαναλαμβανονται καθε βραδυ,αλλα το ''μειονεκτημα'' του αυτο,ο καλος προπονητης μπορει να το κρυψει τη στιγμη που εχει τοσα πολλα θετικα στο παιχνιδι του και πλεον και περισσοτερη εμπειρια..Στις φορες που θα κλεινει η αμυνα πολυ απλα δεν ειναι αναγκη να παρει ο Καλαθης τα σουτ τη στιγμη που εννοειται οτι στο ''2'' και στο ''3'' θα υπαρχουν παικτες με πολυ καλο σουτ..Μ' αυτη τη λογικη τον εκμεταλλευτηκε ο Ζοτς και λειτουργωντας αναλογα εκανε καριερα ο Παπαλουκας,ο οποιος στην ηλικια του Καλαθη ειχε πολυ χειροτερα ποσοστα..Στο τελος,αν ο Καλαθης ειχε και φοβερο σουτ,δεν υπηρχε περιπτωση να σκεφτομασταν οτι μπορει να τον ξαναδουμε στην ομαδα.Ετσι κι αλλιως ειναι δυσκολο ν' αφησει το ΝΒΑ..VECCHIO..

      Διαγραφή
  46. Προς Χρήστο 18 Νοεμβρίου 2014 - 2:02 π.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα ότι θα πρέπει να μιλάμε μόνο για το άθλημα σε αυτό τον ιστοχώρο, και φυσικά είναι άδικο προς τον Jim όταν δεν το κάνουμε αυτό.

    Διαφωνώ όμως ότι η απουσία του 77 (ή οποιουδήποτε σχολιαστή με αντίστοιχο στυλ με αυτό του 77) είναι πραγματικά χρήσιμη, από τη στιγμή που αυτοί είναι ουσιαστικά οι μόνοι σχολιαστές που τα σχόλια τους μπορούν να απεικονίσουν ξεκάθαρα πώς θα πρέπει να γράφει κανείς σε ένα τέτοιο blog, χωρίς οπαδισμούς και εμπάθειες προς πρόσωπα και πράγματα, με σωστά ελληνικά, αλλά και με σεβασμό προς τους συνσχολιαστές-συναναγνώστες του ιστοχώρου. Αλλιώς κινδυνεύει ΚΑΙ αυτός ο ιστοχώρος να γίνει μια από τα ίδια με πολλούς άλλους (συνήθως των διαφόρων ομάδων), γεμάτος από σχόλια που όχι μόνο δεν προσφέρουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σε οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με την καλαθοσφαίριση, αλλά πολύ περισσότερο είναι συχνά προσβλητικά για την γλώσσα μας, υποτιμητικά προς σωρεία άλλων αναγνωστών και επικριτικά στην περίπτωση που κάποιος τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη από αυτή που έχουν όσοι ανεβάζουν τέτοιου είδους σχόλια. Θα καθόμουν εγώ να γράφω για πόλους, κωμικούς, ποιήματα κλπ. και να σας ζαλίζω, αν δεν είχε βασανιστεί βάναυσα και κακότροπα το δικαίωμα μου να έχω γνώμη, αν δεν είχε αμφισβητηθεί ο χαρακτήρας, η προσωπικότητά αλλά και η μόρφωση μου; Ακόμα και αυτό το δικαίωμα που όλοι έχουμε στο ΛΑΘΟΣ, πάνε να μας το στερήσουν.

    Χρήστο ΚΑΙ εγώ (όπως και ο 77) έχω διδαχθεί από καταστάσεις, όπως θα διαπιστώσατε στα πιό πρόσφατα σχόλιά μου. Όμως, δυστυχώς, υπάρχει σε όλα τα πράγματα ένα όριο. Και αυτό στη δική μου περίπτωση (και η υπομονή μου) έχει ξεπεραστεί πλέον, με αποκορύφωμα την αποχώρηση του 77.

    Όσον αφορά την... ζυγαριά του 77, είμαι σίγουρος ότι είναι... πειραγμένη, και όταν την επισκευάσει, αυτή θα γύρει προς την επιστροφή του στο blog...

    Αλέξης

    ΥΓ. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι ανώνυμοι, ουσιαστικά υπονομεύουν με τη συμπεριφορά τους και εκείνους τους ανώνυμους που σχολιάζουν εποικοδομητικά και προσφέρουν στις συζητήσεις του blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΕ Ο ΓΚΙΣΤ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 5 ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ. ΟΣΟ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟ ΛΟΟΥ ΠΟΣΤ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΑ ΚΟΛΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, ο gist στο 1ο ημίχρονο έκανε πλάκα στο low post και σε όλο το 2ο ημίχρονο δεν τον είδαμε ούτε καν να βρίσκεται στη θέση αυτή.

      Διαγραφή
  48. http://www.contra.gr/Basketball/Europe/afieromata/time-out-muthoi-kai-pragmatikothta.3110853.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παει και ο πεδουλακης.Πααααειιιιι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. xωρις φωτση στην πολωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Πεδουλακης θα επρεπε να παει σε μια ομαδα που θα μπορουσε να δουλεψει με λιγοτερη πιεση και να δειξει το εργο του σε βαθος χρονου.Κατι αναλογο με τον Ιτουδη και την Μπανβιτ η με τον Ζντοβτς και την Γκαζιαντεμπ..Πηγαινοντας σε μια ρωσικη ομαδα ρισκαρε πολυ.Οι ομαδες στη Ρωσια,ειδικα οι πιο οικονομικα δυνατες,δεν εχουν υπομονη και θελουν αμεσα αποτελεσματα.Αν συνυπολογισουμε οτι η ομαδα χτιστηκε περισσοτερο για να μπει στους ομιλους και λιγοτερο με μακροχρονια προοπτικη,γινεται αντιληπτο γιατι σε τοσο συντομο διαστημα υπηρξε διακοπη της συνεργασιας..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VECCHIO είσαι σωστός αλλά εκτιμώ ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε και το λάθος στην στελέχωση. Δεν θύμιζε ομάδα Πεδουλάκη η Ούνιξ. Δεν έχει σαφή αγωνιστική φιλοσοφία για το λόγο που ανέφερα προηγουμένως. Ο Άρτζι πόνταρε πολλά στους Αμερικανούς και δεν του βγήκε.

      Officer.

      Διαγραφή
    2. @OFFICER...Ο Πεδουλακης τους επελεξε κι εχει ευθυνη για την εικονα της ομαδας.Επειδη ο πρωτος και μεγαλυτερος στοχος ηταν η προκριση στους ομιλους κι επειδη υπηρχαν αρκετα χρηματα για μεταγραφες,αποφασισε ν' ακολουθησει τον ευκολο και πιο συντομο δρομο.Πηρε 4 Αμερικανους εμπειρους(οι τρεις στα 30+)εκ των οποιων οι δυο ηταν αυτουσιο το περσινο διδυμο στα γκαρντ της Αρμανι,με χαρακτηριστικο οτι ειδικα Λανγκφορντ και Τζερελς μπορουσαν να σκοραρουν μεσα απο καταστασεις 1 εναντιον 1,γιατι ηξερε ο Πεδουλακης οτι οταν θα κρινοταν η προκριση,η ομαδα του δεν θα ηταν ετοιμη λογω των απουσιων των διεθνων..Μπορει τελικα να πηρε με την ψυχη στο στομα την προκριση,αλλα το ροστερ που εφτιαξε ηταν δυσκολο να παει μακρια..Οταν πονταρεις στον Τζερελς και τον Λανγκφορντ που οσα βαζουν μπροστα τα τρωνε πισω και εχοντας ενα μονοδιαστατο παιχνιδι επιθετικα,στηριγμενο κατα κυριο λογο στον Λανγκφορντ,ο οποιος κανει μεγαλα συμβολαια με βαση τους υψηλους μ.ο. ποντων του,το πραγμα φαινοταν οτι δυσκολα θα περπαταγε..Μην ξεχναμε οτι η εικονα της Αρμανι με Τζερελς-Λανγκφορντ στα γκαρντ ηταν εξοχως προβληματικη..Ο Πεδουλακης υπο την πιεση του χρονου και του στοχου οδηγηθηκε σε επιλογες που θα του εξασφαλιζαν βραχυπροθεσμα αποτελεσματα..Δεν ξερω αν ειχε αλλη καλη προταση το καλοκαιρι,αλλα θεωρω οτι θα επρεπε η ν' ακολουθησει αλλη φιλοσοφια,με κινδυνο να μην περασει στους ομιλους,οποτε να ρισκαρει νωριτερα την απολυση η να διαλεξει μια ομαδα που θα μπορουσε να δουλεψει με λιγοτερη πιεση και να παρουσιασει εργο σε βαθος χρονου..VECCHIO..

      Διαγραφή
  52. Τελος απο την Γαλατα ο Βουγιούκας. Καμια έκπληξη. Που λετε να τον δούμε τωρα τον Ιαν. Την ιδια ώρα, φέρεται να έχει κλήσει τον Σκότι Χόπσον, ενώ εκανε πρόταση στον Πάβλοβιτς η οποία αππορίφθηκε. Πραγματικά δεν μπορώ να την καταλάβω την Γαλατα σαν ομάδα. Στα μάτια μου δεν εχει αγωνιστική κατευθηνση. Μαζευει μια δεκαρια παίκτες - καλοί μεν - αλλα δεν κολλάνε σαν ομάδα. Χαλια μαυρα....

    In other news, ειναι απίστευτο πως το πιο καυτο όνομα στην αγορα πριν δυο καλοκαίρια, ο Μακάλεμπ, εφτασε να ειναι στα αζήτητα και να κλείνει Νοεμβριο μήνα συμβόλαιο στην Μπάγερν. ΝΒΑ ήθελε βέβαια το παλικάρι αλλα και πάλι. Κανεις δεν θα φανταζόταν πριν δυο χρονια τέτοια εξείλιξη.

    Υ.Γ: Μπέγκιτς στην Λαμποραλ... ανάμικτα συναισθήματα

    Fanis Gekas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω Βουγιούκας στον ΟΣΦΠ

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι σίγουρος για αυτο. Μπορεί. Tις αποδοκιμασίες του τις άκουσε πάντος στο ΣΕΦ.

      Fanis Gekas

      Διαγραφή
  53. Jim καλησπέρα και πάλι ΤΑΚΗΣ.

    Βλέπω και NBDL λόγω Θανάση. Θεωρώ πως καμιά φορά το πείσμα, η δουλειά και η επιμονή επιβραβεύεται άσχετα με τις δικές μας απόψεις. Και αυτό πιστεύω θα γίνει με τον Θανάση Αντετοκούμπο.

    Επίσης, ο Σούλης βγάζει παίκτες αν δε το προσέξαμε. Ότι ο Τσαιρέλης και ο Μπόγρης παίζουν Ισπανία (και μάλιστα ο Μπόγρης παίζει βασικός και πολύ καλά) το οφείλουν στον Σούλη.
    Πιστεύω πως λόγω ηλικίας ο επόμενος που βγαίνει είναι ο Χρήστος Σαλούστρος. Μέχρι στιγμής 7 πόντους και 6 ρ. σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Θα ήθελα και ένα σχόλιο για τον Πατ Καλάθη που ξεκίνησε στην Αστάνα πολύ δυνατά στην VTB League. Το ίδιο καλά παίζει και ο Αθηναίου στην Τουρκία

    Όπως βλέπεις ασχολούμαι και με τους Έλληνες πίσω από τη βιτρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πες μας ρε τζιμ τελικα ο πεδουλακης ειναι καλος προπονητης?

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. facebook Hoopfellas.gr Ο Πεδουλάκης είναι καλός κόουτς (σαφώς επιπέδου Ευρωλίγκας) μέτριος recruiter. Δε θα τον άλλαζα τώρα. Βέβαια και ο Πασούτιν που τον αντικατέστησε είναι αρκετά ικανός.
      10 ώρες πριν · Δεν μου αρέσει · 9

      Διαγραφή
  55. Απολυση Πεδουλακη...
    Δεν πιστευω οτι ειναι προπονητης επιπεδου Ευρωλιγκας ή τουλαχιστον οχι ακομα..
    Πιστευω θα του ταιριαζε μια ομαδα αρκετα καλη επιπεδου Γιουροκαπ οπου θα αποτελουνταν απο γηγενεις κυριως παιχτες και αυτος να προσθετε τα κομματια που ελειπαν με ξενους ρολιστες..Θα μπορουσε πιστευω με τετοιες συνθηκες να φτιαξει ενα καλο συνολο με παρα πολυ καλη αμυνα και να παει μεχρι τελους..

    Για την Γαλατα:Τα εχει χαμενα ο Αταμαν..Πριν λιγες μερες λεει οτι θελει ασσο και πενταρι και τελικα παιρνει πρωτα τριαρι επειδη τραυματιστηκε ο Μιτσοβ..Αστεια πραγματα..Πολλοι καλοι παιχτες με χημεια μηδεν..Αν και ο Χοπσον μου αρεσει πολυ σαν παιχτης και θα τον ηθελα και στην ομαδα μου απο περυσι δεν νομιζω να δωσει το κατι παραπανω περα απο 2-3 νικες αν περασει βεβαια η Γαλατα στην επομενη φαση..

    Μακαλεμπ στην Μπαγερν σε ρολο Ντιλεινι φανταζομαι..Σιγουρα θα δωσει εξτρα ποιοτητα στην περιφερεια των Γερμανων αλλα νομιζω οτι τον πηραν αργα..Ελπιζω να επαληθευτω..

    Βουγιουκας..Ο παιχτης πλεον βρισκεται μεταξυ φθορας και αφθαρσιας..Τραγικη εξελιξη για τον ιδιο..Δειχνει να εχει χασει τον ενδιαφερον του για το αθλημα ενω φαινεται και αδουλευτος-απροπονητος..

    Χωρις Φωτση μαλλον αυριο ο Παναθηναικος..Μεγαλη απωλεια..Τετοια ματς του ταιριαζουν ειδικα οταν θα κλεινει ολη η αμυνα στον Μπατιστα..Εχει κρυο αιμα και πειρα που θα βοηθουσε με 2-3 μακρινα σουτ..Για να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη οταν επαιρνε τα διπλα σε Ρεαλ Μπαρτσα κ.αλλου ηταν επειδη ηταν επιπεδου Α1;;;;Με την Ουνικς φετος εχασε με ενα ποντο αλλα ειπαμε ειναι προπονητης Α1.Αυτα τα μυαλα εχουμε...

      Διαγραφή
  56. http://lekorianbet.blogspot.gr/2014/11/h-antidrash-ths-malaga.html

    Κάπως αργά δεν το θυμήθηκαν αυτοί; Ή μήπως αρχίζουν και καταλαβαίνουν το ρόλο του Ρήγα και τις προτεραιότητες της Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις επιστολές Άρη, Πανιωνίου, Ολυμπιακού και τόσων άλλων, θα τις συζητήσουμε ποτέ;

      Διαγραφή
    2. Οταν ψαχνεις τους χορηγους με το τουφεκι και κρατας στη ζωη τη μεγαλυτερη ευρωπαικη διοργανωση, ε... δεν ειναι σωστο να χαλας χατηρια!

      Οι ισπανοι τωρα καταλαβαινουν οτι δεν κανουν πλεον κουμαντο στην ευρολιγκα.

      Διαγραφή
  57. Καλησπερα σε ολους.
    Ο Σφαιροπυλος τα παει μια χαρα.Ειχε δειξει και στις προηγουμενες ομαδες που ηταν τη αξια του.Ητανε ολες νοικοκυρεμενες,με ξεκαθαρο στοχο στο παιχνιδι τους.Εξαιρω την περσινη χρονια στον Πανιωνιο,αλλα δε γνωριζω τις συνθηκες που υπηρχαν.
    Οπως και ναχει τωρα του δινεται καλη ευκαιρια γιατι πρωτη φορα εχει τετοια οπλα στη φαρετρα του.
    Ο Ιβανοβιτς μια χαρα την παει την ομαδα και περιμενω με αγωνια το επομενο ντερμπυ με τον ΟΣΦΠ.
    Ο Αρτζυ εφτιαξε μια ομαδα με στοχο να περασει στους ομιλους, μαζεψε οποιον σκορερ βρηκε,περασε,αλλα συγχρονως εφτιαξε την πιο αντιτουριστικη ομαδα που εχω δει ποτε μου.
    Ολοι αυτοι που μαζεψε δεν ειχαν καμια σχεση με την αμυνα και τωρα που προσπαθησε να τους κανει να παιξουν τον τελειωσανε.........

    ΥΓ.Στον φιλο 77 να πω πως ειναι ο βασικος λογος που εχω γραψει λιγες φορες στο blog γιατι οχι μονο συμφωνουσα στα περισσοτερα αλλα τα εγραφε οπως ακριβως τα σκεφτομουν.
    Ευχομαι να ξαναρχισεις να κανεις την κ@βλα σου γιατι εχω κανει μιση ωρα να τα γραψω ολα αυτα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρε παιδιά, μια μια οι άχημες ειδήσεις. Μη μου τις κοπανάτε όλες μαζί και χτυπήσει κόκκινο η κατάθληψή μου...

    Καταρχήν να ξεκινήσω από την απόλυση Πεδουλάκη.
    Είναι δυνατόν να απολύεται αυτό ο μπασκετικός Τιτάνας; Αυτός ο δάσκαλος του αθλήματος; Αυτός ο καινοτόμος; Ο φιλόσοφος; Που έφτασε μια ανάσα από το final 4 και που αν είχε πάρει νωρίτερα τον Κάρρυ θα είχε αξιώσεις για ευρωλίγκα; (ατάκη του τζιμ η τελευταία).

    Δεύτερη είδηση που με συγκλόνισε η αποδέσμευση του Βουγιούκα. Αν είναι δυνατόν... Μα καλά, εγώ θυμάμαι τον Τζιμ να επικαλείται μέχρι και τον Ντίβατς για να μας πείσει ότι ο Βουγιούκας είναι στους τοπ ποστ παίκτες της Ευρώπης που θα έκρινε μάλιστα και ευρωμπάσκετ, και που αν τον είχε ο ΠΑΟ θα άλλαζε το ρουν της ιστορίας (κι αν είχε πάρει και τον Κάρυ μάλλον θα έπαιρνε δαχτυλίδι ΝΒΑ).

    Αλλά όταν έμαθα και το τρίτο κατέρευσα.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο 77;;;
    Δε θα το αντέξω ειλικρινά....


    Κυρήσσω ανένδοτο αγώνα για την επιστροφή του 77 στο συγγραφικό του έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας τα εχεις πρηξει με τις ατακες του παρελθοντος.Εδω περα μπαινουμε να αμπελοφιλοσοφησουμε μετα μαλακιας.Φιλαθλοι ειμαστε, ο,τι γουσταρουμε κανουμε.

      Διαγραφή
    2. πονεμενος ο ανθρωπος αστε τον να εκφραστει,απο σφαλιαρα σε σφαλιαροπουλο ξερεις τι πικρα τραβα;;.Χαιρεται για τον Πεδουλακη το νουμερο λες και τον πληρωνε αυτος.Ο 77 τουλαχιστον δεν ηταν ηλιθιος ουτε πικραμενος σαν και του λογου του.

      Διαγραφή
    3. Στο φευγατο παλικαρι εχει χτυπησει και κατι αλλο κοκκινο..τουλαχιστον δεν το κρυβει..μπραβο του..

      Διαγραφή
  59. Αδερφέ αν ειρωνεύεσαι στο ότι ο Πεδουλάκης με τον Κάρι νωρίτερα τη σεζόν 2012-13 θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει ό,τι άρχισε στα πλέι οφς με την Μπαρτσελόνα και μετά να το σηκώσει κιόλας στο Λονδίνο, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Τον πρωταθλητή Ευρώπης (και τι πρωταθλητή Ευρώπης, με μπασκετάρα στο Φ4), τουλάχιστον, δυο μήνες μετά, τον διέλυσε...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Θα ηθελα να απαντησω στο φιλο ανωνυμο 8.27 αλλα η Μαμα μου
    μου εχει πει να μη μιλαω σε αγνωστους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/epistrefei_ston_panathhnaiko_o_tsartsarhs.3151673.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τα αίτια του διαζυγίου είναι βαθιά, όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τη στιγμή μάλιστα που ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε τη σεζόν με το δεξί, οδηγώντας την Ούνιξ στους ομίλους της Euroleague. Η ρίζα των συγκρούσεων εντοπιζόντουσαν κυρίως στη διαδικασία στελέχωσης της ομάδας. Πολλοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, έγιναν μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης, χωρίς να αποτελούν επιλογή του "Άρτζι" στο 100%, με τον πρόεδρο Γιεβγκένι Μπόγκατσεφ να επιβάλλει σε αρκετές περιπτώσεις τις προτιμήσεις του.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα "θέλω" του προπονητή να μην ταιριάξουν απόλυτα με αυτά τα διοίκησης, ή με τα χαρακτηριστικά των παικτών που αποκτήθηκαν. Η κατ' εξοχήν διάθεσή του να δημιουργεί ομάδες με σκληρό αμυντικό πρόσωπο που οδηγούν τα παιχνίδια σε χαμηλό σκορ (όπως συνέβη την τελευταία διετία στον Παναθηναϊκό), με το φύσει επιθετικό στυλ που είχαν οι παίκτες που πήγαν στο Καζάν το καλοκαίρι, ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να συνδυαστεί.

    Κάτι που, σαφώς, θα επηρέαζε και την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Πόσω μάλλον όταν λόγω των Εθνικών ομάδων, πολλοί παίκτες της Ούνικς ενσωματώθηκαν αργά στην προετοιμασία. Είναι ενδεικτικό πως οι Νίκος Ζήσης και Κώστας Καϊμακόγλου ξεκίνησαν προπονήσεις μερικές μόλις ημέρες πριν τα προκριματικά της Euroleague.

    Ένα ακόμη πρόβλημα που προέκυψε στην πορεία και έδειξε ικανό να προκαλέσει φθορά στην εικόνα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ο μικρός χρόνος συμμετοχής των γηγενών παικτών. Βλέπετε, στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε σε αυτό το ζήτημα. Αποτελεί προτεραιότητά τους να βλέπουν τα "δικά τους" παιδιά να αγωνίζονται και να προοδεύουν. Κάτι που όμως δεν συνέβη στην περίπτωση της Ούνικς Καζάν, αφού ο Έλληνας κόουτς εμπιστευόταν -ως επί το πλείστον- τους Αμερικανούς και τους κοινοτικούς (συν τους Νίκο Ζήση και Κώστα Καϊμακόγλου), αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τους Ρώσους.

    Με τα "ερωτηματικά" να αυξάνονται μέρα με τη μέρα στο στρατόπεδο της ομάδας όσον αφορά την καταλληλότητα του Αργύρη Πεδουλάκη για το πρότζεκτ της ομάδας, η διοίκηση των Ρώσων φάνηκε... ασυνεπής σε ένα ακόμη κομμάτι στη συνεργασία τους. Κάτι πολύ σημαντικό.

    Δεν τον στήριξε πραγματικά (και έμπρακτα) όταν ανέκυπταν προβλήματα. Κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τη συμπεριφορά των παικτών και την διαχείρισή τους. Δηλαδή, δεν λειτουργούσε ως θεματοφύλακας των αποφάσεων του Αργύρη Πεδουλάκη. Αντίθετα, κάποιες φορές προτιμούσε να... κάνει τα στραβά μάτια, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσει ο Έλληνας προπονητής το έρεισμά του στους παίκτες.

    Τα άσχημα αποτελέσματα στην Euroleague είχαν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, με την εντός έδρας ήττα από τη Νίζνι (το μοναδικό πραγματικά κακό αποτέλεσμα για τους Ρώσους), να σηματοδοτεί τις εξελίξεις για την αντικατάσταση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. http://euroleague.sport24.gr/article/3150847/h_istoria_pisw_apo_thn_apolysh_toy_pedoylakh.html Ποσο γελοιοι οι γαυροι που χαιρονται με τις αποτυχιες Ζοτς και Πεδουλακη,δικαιωνονται λεει γιατι ετσι φαινεται η ευννοια των γκρι στην Ελλαδα,λες και δεν εκαναν σπουδαια διπλα στην ευρωπη.λες και ο Ζοτς δεν εχει 8 ευρωπαικα,τοσα οσο κανενας,ποσο υποτιμουν την νοημοσυνη τους.Κομπλεξικοι ειναι;;βλακες;;.ηλιθιοι;;ειλικρινα σηκωνω τα χερια ψηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. καλησπερα.....τυπικη νεοπλουτη ομαδιτσα χωρις ιστορια η ουνιξ καζαν δεν εχει την υπομονη να στηριξει εναν καλο προπονητη που αρχισε νωρις προετοιμασια και οπως φαινεται δεν ειχε κανει ολες τις επιλογες παικτων....τωρα με τον πασουτιν θα παιξουν κανενα μηνα καλα και στη συνεχεια θα ρθουν νεες σφαλιαρες....οι ομαδες δεν αγοραζονται,χτιζονται με υπομονη και δουλεια
    Υ.Γ ποσο μικρος τελικα ειναι ο κομπε μπροστα στον τζορνταν και σε αλλους παιχταραδες τυπου μπερντ,ματζικ......να παιζει σε τετοια ηλικια για τα στατιστικα του και να κανει και κακο στην ομαδα του και αγωνιστικα και οικονομικα.....απλα λιγος μπροστα στον ΜΕΓΑΛΟ.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή