Athlenda

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

2014-15 BASKET LEAGUE SEMI FINALS: Coaching Clinic..


Οι ημιτελικοί της Ελληνικής λίγκας ξεκινούν σήμερα και το Hoopfellas μοιράζεται τις σημειώσεις του με το αναγνωστικό του κοινό..




Η τετράδα των αντιπάλων, βάσει ονομάτων δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αντίθετα, ελπίζουμε να είναι το επίπεδο του ανταγωνισμού, σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος, υψηλότερο τις επόμενες σεζόν. Ολυμπιακός-Άρης και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών με έπαθλο μια θέση στο ρινγκ που θα κρίνει τον τελικό νικητή και πρωταθλητή της λίγκας μας. Προσέξτε.. Μπορεί (επαναλαμβάνω) το επίπεδο ανταγωνισμού να μην είναι το υψηλότερο που θα θέλαμε να δούμε σε μια ημιτελική σειρά όμως το επίπεδο τακτικής από τους 4 προπονητές είναι από τα υψηλότερα που θα δείτε σε Ευρωπαϊκή λίγκα.. Αυτό παράγουμε άλλωστε.
Πάμε να δούμε το σχόλιο για κάθε ένα από τα δύο ζευγάρια..

  

ΠANΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ


Η σειρά είναι πολύ ιδιαίτερη μιας και οι πράσινοι προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να απορροφήσουν καινούργιους παίχτες και πράγματα στο παιχνίδι τους και πέρα από το αποτέλεσμα φιλοδοξούν να αρχίσουν να ρολάρουν μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Πράγμα όχι εύκολο, δεδομένης της χρονικής πίεσης. Μια κατάσταση που δημιουργεί ερωτηματικά για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσει το φαβορί της σειράς.


Mη ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καινούργιο προπονητή, δύο φρέσκους Αμερικανούς σε ρόλους ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι της ομάδας (δημιουργία στο backcourt-Κούπερ, γρήγορα πόδια & άμυνα στη frontcourt-Μόργκαν) ενώ μετράει δύο πολύ σημαντικές απώλειες παιχτών που υπήρξαν σταθερές όλη τη σεζόν (Παππάς-Γκιστ). Το «τριφύλλι» πρέπει να ανασυνταχθεί δημιουργώντας κώδικες συνεργασίες όσο το δυνατόν συντομότερα και να χτίσει το νέο προφίλ του πάνω σε αυτά τα παιχνίδια.


Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ένα πολύ δυνατό τεστ. Πιστέψτε με, πολύ πιο δυνατό από όσο νομίζει το ευρύ κοινό. Ο Οld-fashion κόουτς «Σουλίνιο», είναι ένας από τους πιο ικανούς προπονητές στη λίγκα διαχρονικά και σίγουρα ο πιο περπατημένος. Στο παρελθόν παρουσίασε πολύ σπουδαίο μπάσκετ στα ημιτελικά της Α1 με ομάδες outsiders, δίνοντας φοβερές σειρές στα φαβορί με πολύ υψηλό επίπεδο τακτικής, οξυδέρκειας και παρέμβασης από την πλευρά του. Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα λοιπόν για έναν νέο κόουτς όπως ο Μανωλόπουλος και μια ενδεχόμενη επιτυχία του απέναντι στην «αλεπού» δε θα πρέπει να υποτιμηθεί.


Ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει το κομμάτι του ρυθμού. Νομίζω ότι εκεί έχει επικεντρωθεί και δουλεύει ο κόουτς Μαρκόπουλος ενόψει της ημιτελικής σειράς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σαφώς θα επιδιώξει να παιχτούν τα παιχνίδια σε σετ καταστάσεις και στο μισό γήπεδο. Είναι σημαντικό για το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΟΚ να έχει στη διάθεση του τον Βον (η μαγνητική του βγήκε καθαρή) στη προσπάθεια να ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ (ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια στο παιχνίδι της φετινής ομάδας). Ακόμα και χωρίς τον Χαραλαμπίδη, ο ΠΑΟΚ και αυτή τη σεζόν είναι ομάδα Μαρκόπουλου, σύνολο που μυρίζει Α1 και παίζει ένα «πρακτικό», θα το χαρακτήριζα, μπάσκετ που ξεκλειδώνει πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβονται οι νίκες στη λίγκα. Μια έξυπνη ομάδα που σκέφτεται, διαβάζει και παίζει πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ένα σύνολο που μοιράζει πολύ σωστά τα φάουλ του για να φτάσει στο σημείο να επιβάλλει το τέμπο που θέλει. Μια ομάδα που η ίδια πηγαίνει πολύ συχνά στη γραμμή των προσωπικών. «Πρακτικές» που σου εξασφαλίζουν πλεονέκτημα σε αυτή τη λίγκα και απεικονίζουν τη φιλοσοφία του Old but Gold Μαρκόπουλου..


Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει το πλεονέκτημα που παρουσιάζει κάθε ομάδα Ευρωλίγκας αυτού του επιπέδου απέναντι σε αντιπάλους στις εγχώριες λίγκες. Το φυσικό/αθλητικό κομμάτι. Οι πράσινοι είναι πιο φυσική ομάδα και διαθέτουν καλύτερα πόδια, υπερτερώντας αισθητά σε ταχύτητα. Είναι σημαντικό το πώς θα αντιδράσουν οι γκαρντς του ΠΑΟΚ όταν η ομάδα του κόουτς Μανωλόπουλου επιλέξει να ανεβάσει το επίπεδο πίεσης, είτε μιλάμε για μια απλωμένη άμυνα είτε για άμυνα μισού γηπέδου. Στόχος των πρασίνων μέσα από αυτή τη διαδικασία (και ναυαρχίδα κατά τη γνώμη μου στο πλάνο μάχης) θα είναι να μετατρέψουν άμεσα την άμυνα σε επίθεση, ανοίγοντας το τέμπο και τον αριθμό των κατοχών. Κομβική σημασία τα περιφερειακά ποσοστά. Ο Σούλης Μαρκόπουλος σταδιακά θα «κλείσει» την άμυνα του "τζογάροντας" στοχευμένα σουτ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να παρουσιάσει υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. Θα πρέπει να είναι έτοιμος να κατευθύνει όπου έχει σχεδιάσει αυτός τη μπάλα και να μείνει επιθετικός ανεξάρτητα από τα αναχώματα που θα του στήσει το προπονητικό επιτελείο του αντιπάλου. Θα το επαναλάβω όμως. Οι πράσινοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τα πάντα με την άμυνα τους. Αν δε το κάνουν θα έχουν θέμα στη σειρά..


O DJ Cooper θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη περυσινή του ομάδα και γνωρίζει καλά ότι το προσωπικό του performance στη σειρά είναι σημαντικό. Η απουσία του Παππά στερεί τον κάθετο παίχτη στην επίθεση των πρασίνων όμως το backcourt έχει αρκετή ποιότητα ακόμα και με την έλευση του Κούπερ η ομάδα αποκτά ένα pick & roll υπερόπλο με το οποίο μπορεί αξιοποιήσει τους ψηλότερους παίχτες του ρόστερ. Ευκαιρία να δούμε και τον Μόργκαν σε μια δυνατή σειρά απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Eurocup. Mέχρι τώρα είναι θετικός αλλά πλέον το επίπεδο ανεβαίνει.. Περιμένω περισσότερο σαν backcourt tandems του Νέλσον-Διαμαντίδη και Κούπερ-Σλότερ (pick & roll και ball screen επίθεση), αρκετό Χαραλαμπόπουλο και ένταση στο αμυντικό κομμάτι απέναντι σε μια πολύ έξυπνη ομάδα με παιγμένα για το επίπεδο παιδιά. Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα το φαβορί όσο διατηρεί υψηλό βαθμό συγκέντρωσης απέναντι σε μια ομάδα και έναν κόουτς που περιμένουν να μυρίσουν  "αίμα" και σίγουρα έχουν τις δικές τους πιθανότητες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ


Εδώ το ματσάρισμα είναι διαφορετικής φύσεως και το περιθώριο της εκπλήξεως αισθητά μικρό ειδικά από τη στιγμή που ο «Αυτοκράτορας» αντιμετωπίζει και την τιμωρία από τα γεγονότα στο τρίτο ματς με την ΑΕΚ, γεγονός που του στερεί τον σούπερ σταρ της ομάδας  που δεν είναι άλλος από τον κόσμο.


Για τον Δημήτρη Πρίφτη ο τρόπος με τον οποίον θα αγωνιστεί ο Άρης σε αυτά τα παιχνίδια είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Παίζει απέναντι σε μια ομάδα η οποία ακούμπησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας φέτος, η απώλεια του οποίου της έχει φορέσει το προσωπείο με την ένδειξη “On a Mission”. Ο Ολυμπιακός είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και παρουσίασε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης στον πρώτο γύρο των playoffs. Κακά μαντάτα δηλαδή για οποιονδήποτε αντίπαλο..


Βασική επιδίωξη του Άρη στο πλάνο αναχαίτισης του αντιπάλου θα είναι να καταστρέψει με κάθε τρόπο τη δημιουργία στην επίθεση των ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός σκοτώνει κυριολεκτικά κάθε αντίπαλο στην ελληνική λίγκα με την ικανότητα του να παίρνει δημιουργία από διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικές καταστάσεις είτε μιλάμε για τα γκαρντς του, είτε για τον Λοτζέσκι ή τον Πρίντεζη από το ποστ. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι (πέρα από τον Παναθηναϊκό) οι ομάδες στην εγχώρια λίγκα δυσκολεύονται πολύ να ανταποκριθούν σε βάθος χρόνου στη πίεση της άμυνας του σε βαθμό που ο αντίπαλος μοιάζει μετά το πρώτο ημίχρονο να χάνει οξύγονο, να ζαλίζεται και να παραπατάει. Το υψηλό επίπεδο athleticism και ο τρόπος με τον οποίο καλύπτει η ερυθρόλευκοι άμυνα της γραμμές πάσας στην επίθεση του αντιπάλου αποτελούν καθοριστικά σημεία αναφορικά με τον τρόπο που επιβάλλονται οι ερυθρόλευκοι στον αντίπαλο. Για αυτό και ο Πρίφτης με τη γνωστή του two-guard lineup (ενίοτε και ..three, με τον Μούρτο στο «3») θα προσπαθήσει να μεταφέρει και να κυκλοφορήσει έπειτα σωστά τη μπάλα, ελαχιστοποιώντας τα λάθη απέναντι σε μια ομάδα που με τους Ντάρντεν-Λαφαγιέτ-Μάντζαρη μπορεί να πιέσει υποδειγματικά τη μπάλα. Μεγάλο μείον για τους Θεσσαλονικείς  ο τραυματισμός του Αντεγκμπόγιε..


Και σε αυτή τη σειρά η ομάδα της Ευρωλίγκας υπερέχει στο αθλητικό κομμάτι σημαντικά. Αν και ο Άρης έχει ίσως τον καλύτερο on the ball-defender της Α1 (Τόμας) και ένα παιδί που μπορεί μείνει μπροστά από πολλούς διαφορετικούς αντιπάλους (Ριντ) συν τον Νέημικ, το βάθος θα παίξει καθοριστικό ρόλο.


Όλα τα μάτια στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.. Με το ντραφτ να πλησιάζει και έναν top class αντίπαλο απέναντι του, πολλοί υποψήφιοι «δελφίνοι» θα τον αξιολογήσουν. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι (στην επίθεση είναι πραγματική κοντόκανη..) όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο ικανούς και aggressive PFs των ευρωπαϊκών γηπέδων, τον Γιώργο Πρίντεζη.


Είναι σημαντικό για τον κόουτς Σφαιρόπουλο να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη, με υψηλό κίνητρο μέχρι τους τελικούς των playoffs κρατώντας «εκτός» τα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη ή τη φημολογία για την off season που έρχεται. Είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να διαχειριστεί. Ο Άρης θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ ώστε οι ερυθρόλευκοι να αξιολογήσουν την κατάσταση τους μετά το τέλος της ευρωπαϊκής σεζόν. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μπεί με καλό μπάσκετ και ηθικό ακμαίο στους τελικούς. Όπως καταλαβαίνετε, στη σειρά αυτή οι πιθανότητες για upset είναι πολύ λιγότερες από ότι στον άλλο ημιτελικό. Στη πραγματικότητα, μια νίκη του Άρη υπό αυτές τις συνθήκες (τραυματισμοί, χωρίς κόσμο στο Παλέ) θα είναι άθλος. Όμως για αυτή την ομάδα,  και με γνώμονα τις αλλαγές στο διοικητικό πλαίσιο, νομίζω τα καλύτερα έρχονται.. Απλά τώρα, δεν είναι η σειρά της.




212 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. 3-0 ΟΣΦΠ και 3-2 ο ΠΑΟ. λέπω δυσκολίες απέναντι στον Σούλη που είναι μαστόρι σε τέτοια παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παιχνίδι σήμερα έχει πολύ ενδιαφέρον.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουτε ο νειμικ προκειται να παιξει jim, 99% θα χασει ολη τη σειρα με τον ολυμπιακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σλοτερ στο ΤΟΠ 10 των χειροτερων παικτων που εχουν φορεσει αυτην την φανελα σιγουρα ... Ααπορω πως ειχε τετοια στατιστικα στη Γαλλια

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο πρώτο μισό της χρονιάς τα έβαζε λες και πετούσε βότσαλα στη θάλασσα..
    Στο δεύτερο μισό, έχει χτίσει πολυκατοικία με τα τούβλα του..
    Κάπου εκεί ανάμεσα θυμάμαι ένα κάταγμα στον αντίχειρα..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο μεταξυ οσο εχει παιξει ο Κουπερ μεχρι στιγμης η κυκλοφορια ειναι πολυ χειροτερη στην ομαδα και δημιουργια 0 ... Ειναι νωρις για να τον κρινουμε αλλα εγω αλλιως τον θυμαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουπερ δεν ειναι θαυματοποιος. Πασαρει οταν του το επιτρεπει η λειτουργια της ομαδας. Κατα τη γνωμη μου ηταν λαθος που δεν τον χρησιμοποιησε μαζι με τον Παπαγιαννη. Ο Μοργκαν δε φαινεται να μπορει να παιξει, στην παρουσα τουλαχιστον φαση, pnr.

      Διαγραφή
  7. Καθε χρονο και χειροτερος ο παναθηναικος..Απο περυσι που ελεγα με ουκιτς και ραιτ δν γινεται χειροτερος ερχεται η φετινη χρονια να με διαψευσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Γιανκοβιτς ειναι τραγικος αμυντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προέρχεται απο τραυματισμό έχει πάνω απο 2 βδομάδας να παιξει

      Διαγραφή
    2. Η πλακα ειναι οτι στην Νοβα τον εβγαλαν mvp. Αν νομιζουν οτι ετσι τον βοηθανε κανουν μεγαλο λαθος.

      Διαγραφή
  9. 45-42 στο 25'

    65-50 ο Ντούντα στο ίδιο λεπτό.

    edit:

    45-44 στο 27' και ο Ντούντα 70-50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το ειχα δει τον Μανολωπουλο να κοουτσαρει ξανα ... Φαινεται να εχει λιγοτερη επιρροη στο παιχνιδι της ομαδας ακομη και απο το Ντουσκο ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον Παπαγιαννη γιατί δεν τον βάζει ο Μανωλοπουλος; Ούτε σήμερα που έχει μόνο το Λουκα για το 5;;; Έλεος δηλαδή..

    ΥΓ Τι άλλο πρέπει να δουν στον Παο για να φέρουν τον κορυφαίο Έλληνα κοουτς; Με μπάτζετ 300.000 και παίζει πιο ορθολογικά μπάσκετ από τον Παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στο 35' είναι 69-51 και 89-71

    ρε λες να γίνει κάνα περίεργο και κερδίσει ο ΠΑΟ με μεγαλύτερη διαφορά από την Εφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μεγαλύτερο έγκλημα του Ιβανοβιτς είναι που άφησε τη θέση 3 με έναν παίχτη. Ο Γιανκοβιτς ξέροντας πως βρέξει χιονίσει θα είναι βασικός και αναντικαταστατος, τα φόρτωσε στον κόκορα. Εντελώς ασοβαρος, κάνει ο,τι του κατέβει- και γιατί να μην το κάνει, σάμπως θα φάει παγκο;; Οπωσδήποτε 3ρι φέτος μέχρι να μπορέσει ο Χαραλαμποπουλος (που είναι πολύ πιο ώριμος σε σχέση με Γιανκοβιτς) να είναι το βασικό μας τριαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρέντινγκ της Άλμπα τι κασέ έχει; Υπογράφει στη Νταρουσάφακα, λέει. Μια χαρά θα σας έκανε αυτός

      Διαγραφή
  14. 83-58 και 93-75 τα τελικά.

    Μανωλό > Ντούντα

    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον ΠΑΟΚ σκέφτονται ήδη το μικρό τελικό με τον Άρη.. Παραδόθηκαν για όλη την σειρά στην Τρίτη περίοδο.
    Επιτέλους γήπεδο την Πέμπτη, δεν γυρίζει απ' τη Θεσσαλονίκη.. Θα είναι ένα καλό πρόγευμα για τους τελικούς.

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μικρός τελικός, σειρά για τη τρίτη θεση

      Διαγραφή
    2. Σωστή η παρατήρηση..., άλλα κατάλαβες τι εννοώ

      Διαγραφή
  16. Αυτος ο Γιανκοβιτς μια ζωη αφηνει τον παιχτη του στην αμυνα! Πραγματικα κοιμαται ωρες ωρες! Εκνευριστικος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολυ καλοι Νελσον-Φωτσης και Λουκας. Επιτελους λιγο υπομονη μεαυτη την ομαδα. Του χρονου με αυτο το κορμο θα ειμαστε πολυ πιο καλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ. Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΕΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. ΑΜΑΝ ΜΕ ΤΗ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ξενομανία; Όλοι σχεδον οι προπονητες της Α1 ειναι Ελληνες (νομιζω μονο ο Σακοτα υπαρχει απο ξενους). Μη φτασουμε και στο αλλο ακρο όπου βλεπουμε Έλληνα να λέμε είναι καλος.

      Επισης, ο Ιβανοβιτς δεν πρεπει να πιστωθει τη βελτιωση των Μποχωριδη (όταν πρωτοηρθε επαιζε σαν ακεφαλο κοτοπουλο), του Χαραλαμποπουλου, του Λουντζη και του Παπαγιάννη; Με ποιον προπονουνταν επι ενα χρονο;

      Διαγραφή
    2. "Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ"

      Μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν θα ξέρουμε ποιος είναι ο head coach και ποιος είναι ο βοηθός ;-)

      Διαγραφή
  19. http://basket87.blogspot.gr/ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να και ένα άρθρο για την Λίγκα μας!!
    Συμφωνώ απόλυτα με τις εκτιμήσεις για την διαμόρφωση των ισορροπιών στις δύο σειρές

    Για το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να σπάσει την έδρα στο δεύτερο ματς θα είναι αυτός που θα περάσει στους τελικούς.Ελπίζω να γίνει αυτό το break γιατί μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για την λίγκα.

    Το ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Πέρα απο τη μεγαλύτερη διαφορά επιπέδου των δύο ρόστερ ο Άρης έχει πλέον αδειάσει μετά απο την υπερπροσπάθεια με την ΑΕΚ. Έγινε η υπέρβαση για φέτος οπότε μέχρι εκεί και από άποψη κινήτρου. Εξοντωτική (κοντά στις 150.000 η ζημιά σε χρονιά με αγωνιστικό μπάτζετ 350.000) αλλά απολύτως δίκαιη η ποινή για τα επεισόδια στο Παλέ. Επλίζω να είναι η αρχή για την ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας στα μπασκετικά γήπεδα πρώτα απ'όλα από τις ίδιες τις ΚΑΕ αλλά και να εφαρομστεί χωρίς καμία εξαίρεση στο μέλλον. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω γιατί το πρόστιμο Κοντονή να μην μπεί και στο τελευταίο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Βέβαια κάποια ερωτήματα στη χώρα μας έχουν τη μοίρα να παραμένουν αναπάντητα.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι οταν εγινε το παιχνιδι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ δεν ειχε ψηφιστει ακομα ο αθλητικος νομος. Ειναι βεβαιο οτι αν γινει κατι αναλογο στους τελικους η τιμωρια θα ειναι βαρυτατη. Βαρυτερη κατ'αναλογια απο αυτη του Αρη, για να δοθει μηνυμα.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σιγουρο σε βλεπω... μην το δενεις και κομπο.

      Διαγραφή
  22. Γιατί τα μέτρα παρθηκαν προσφατως η μήπως ήθελε γαύρε να τα αλλάξουν για να σου κάνουν την χάρη..;;;;;Έχει τεράστια διαφορά το ΟσφπΆρης και όχι ΠΑΟ-Παοκ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραιο ματσακι με τον παναθηναικο να προσπαθει να προσθεσει νεα πραγματα στο παιχνιδι του.
    1. Ο νελσον επιτελους βοηθαει επιθετικα.. ποσταρισματα και πασα εξω αν δεν μπορει για το καλαθι.
    2. Οι μικροι παιρνουν τον χρονο που πρεπει.
    3 Ο μποχωριδης ξεφευγει απο το φαντασμα του βεργινη που αρχισε να τον κυριεβει. Δεν γινεται την προηγουμενη χρονια να ειναι βασικος στον αρη και φετος στο ελληνικο πρωταθλημα να μην εχει 15 λεπτα σε καθε αγωνα.
    4 Ο κουπερ ειναι αθορυβος αλλα κανει καλη δουλεια !!
    5 Μοργκαν δεν μπορει να κριθει ακομη, αλλα φαινεται σαν να μην μπορει να βοηθησει ουσιαστικα
    6. Φακελος φωτσης.. υπαρχει καποιος που ακομη αμφιβαλλει για το αν πρεπει να παιζει ή οχι στον παο ??
    7. Ο σλοτερ μετα τον τραυματισμο του ιεναι αγνωριστος, σμρ αρχισε να σπαει τον καρπο του οπως στις αρχες.
    8. blackhead.. αντε τωρα μην τον κρατησεις στο ροστερ σου.. σε καθε ματσακι οι ποντοι του ειναι παραπανω απο τα λεπτα συμμετοχης του.. ειδικα αν παιρνει την μπαλα οπως θελει και τον ταιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει τον τρόπο να ξεγελάει ο Λουκάς. Στο λέω εκ πείρας. Όταν έφυγε για Ρωσία, κάποιοι τα έβαψαν μαύρα λες και χάσαμε τον Kevin Love.
      Για μένα δε χωράει σε ομάδα που κυνηγάει τίτλους.

      Ο Διαμαντίδης δεν έπαιξε;

      Διαγραφή
    2. Μου άρεσε πολύ και εμένα ο Νέλσον. Πονάμε πολύ στην άμυνα όταν βγαίνει όμως τώρα που δεν υπάρχει και ο Γκιστ. Γενικά μου άρεσε η ομάδα. Συμφωνώ λοιπόν, ο Μανωλόπουλος δικαιούται ευκαιρίας.

      Mario

      Διαγραφή
    3. Ο Παναθηναϊκος χρειαζεται εμπειρο προπονητη. Ο Μανωλοπουλος μπορει να ειναι αξιολογος αλλα δεν αρκουν μερικες καλες ιδεες για να ειναι κανεις επαρκης για παγκο ομαδας τοπ8 ευρωλιγκας. Ο ΠΑΟΚ ειναι πολυ αποδυναμωμενος. Δεν εχει καμια σχεση με την περσινη ομαδα.

      Διαγραφή
    4. O Σφαιρόπουλος (εξαιρετικός) δεν είναι πολύ καλύτερος του.

      Διαγραφή
    5. @12:02
      Που το ξέρεις ότι είναι ή δεν είναι καλύτερός του;
      Τον Σφαιρόπουλο τον έχουμε δει σε μια σειρά από ομάδες και πριν τον Ολυμπιακό. Τον Μανωλόπουλο που τον είδες και τον ξέρεις;

      Διαγραφή
    6. ο ΔΔ δεν επαιξε ουτε λεπτο.προφυλαχθηκε.

      Διαγραφή
    7. αντε τωρα να μην τον κρατησεις??????
      αν θες να ανταγωνιστεις τον κολοσσο και τον παοκ κρατα τον...αν θες να χτυπησεις τιτλους τον διωχνεις..αμυνα μηδεn και επιθετικα με σοβαρους αντιπαλους γατακi ο ''blackhead"!!!

      Διαγραφή
  24. Έχει πορεία σε ομάδες υψηλού επιπέδου χρόνια στο χώρο. Εθνική ομάδα, Μαρούσι, Άρης, ΠΑΟ. Και η ομάδα δείχνει άλλο πρόσωπο αγωνιστικά. Είναι φανερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ωραία...
      Τον κρίνεις από τις ομάδες που ήταν βοηθός!
      Και τον κρίνεις από 10 μέρες δουλειάς.

      Αυτά μάλιστα, είναι σοβαρά κριτήρια.

      Διαγραφή
    2. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Μανωλόπουλου κι αυτό ειναι φανερό. Και ταυτόχρονα μια κατάσταση που είναι win-win για τον Μανωλόπουλο.

      Αν κερδίσει τότε μένει στον Παναθηναϊκό ως head coach. Αν χάσει, τοτε εύκολα θα βρει ομάδα στην Ελλάδα του χρόνου για να αρχίσει να ψήνεται ως head coach.

      Εδώ που τα λέμε, 5 χρόνια βοηθός και με παραστάσεις απο Παγκοσμιο και Ευρωλίγκα δεν είναι αμελητέα εμπειρία.

      Διαγραφή
    3. Ρε δεν είπα ότι είναι κακός προπονητής. Αλλά ότι δεν γίνεται να τον κρίνουμε και να τον συγκρίνουμε με πρώτους προπονητές, γιατί απλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη δουλειά του.
      Φαντάζομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι στις ομάδες που μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτές τις κρίσεις, αλλά εμείς πως μπορούμε να πούμε ότι ο Μανωλό είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον κάθε Σφαιρόπουλο;

      Να το κάνω πιο λιανά.
      Μπορεί να απαντήσει κάποιος από εμάς αν η ο βοηθός προπονητής της Ρεάλ είναι καλύτερος από τον βοηθό της Μπαρτσελόνα;

      Διαγραφή
    4. της Ρεάλ ο βοηθός (Τάμπακ) είναι πιο καλός.

      Διαγραφή
    5. Εντάξει έτυχε να έχει δουλέψει κι ως πρώτος και το λες (και φυσικά να είναι και πρώην παίκτης). Αλλά έχεις κάποιο λόγο που το πιστεύεις; Μπορείς να επιχειρηματολογήσεις επ' αυτού;

      Διαγραφή
  25. Η ομάδα ήταν πολύ καλή χθες χωρίς τα τρία ισως πιο βασικά στελέχη. Τα περί μεταγραφολογ΄λιας και προπονητολογίας στην άκρη. Πάμε για το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ένας φίλος παραπάνω σχολίασε οτι ο Μανωλόπουλος έχει λιγότερη επιρροή κατα την διάρκεια του παιχνιδιού και απο τον Ιβάνοβιτς ... Θα διαφωνίσω

    Εγω προσωπικά πλεον βλέπω εναν Παναθηναικό με κατεύθυνση στο γήπεδο. Αναζητά συνεχώς τα miss match και θεωρώ οτι προσπαθεί να πάρει απ τον κάθε παίκτη το 101% ... Επιπλεον ολα ξεκινουν απ την άμυνα, πράγμα παρα πολυ σημαντικό ...
    Π.χ για τον Νέλσον κάνει συγκεκριμένα πράγματα και ίσως δεν είναι και τόσο κακός οσο νομίζαμε ... Ποστάρει τον αντίπαλο του χαμηλά στην ρακέτα, εκμεταλεύεται την δυναμη σε σύγκριση με τα αλλα γκαρντ και είτε εκτελεί είτε δημιουργεί ... Σε αυτό βοηθάει και ο Λουκάς, ο οποίος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα (ισως ναι παίζει και για το επομενο συμβολαιο του) ο οποιος χθες εκτός απο τα προφανη που είδαν ολοι, είχε αρκετά ριμπάουντ και ασσίστ και ειναι καλος δημιουργός απο το πόστ ...
    Επίσης Μποχωρίδη, Χαραλαμποπουλο και Παπαγιάννη ακόυγαμε αλλά δεν τους (πολυ)βλέπαμε ... Ο Μποχωρίδης μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικό αμυντικό εργαλέιο και χθες η διαφορά ξεκίνησε να χτίζεται και μεσως της ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα ...
    Ο Χαραλαμπόπουλος εντάξει, αν συνεχισει έτσι θα γινει μεγάλος παίχτης και κατα την γνωμη μου πρέπει να καθιερωθεί στο 4, εχει αργά πόδια για το 3 ...
    ο Παπαγιάννης μακάρι να μείνει περισσότερο ... Μπήκε 2 λεπτα το παιδί και είχε 2 μπλοκ κατευθείαν, νομιζω κατι δείχνει αυτό ... Τρομερο κορμι για 19 χρονων.
    Και οι 3 θεωρω του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτεροι και πρέπει να ειναι στην 12αδα ...
    Κούπερ αρκετά καλός, αθόρυβη δουλειά κατ'εμε ... ο Μοργκαν θέλει χρόνο προφανώς ...
    Ισως και να αξίζει μια ευκαιρία για του χρόνου ο Μανωλό. Βγάζει καινουργια πράγματα κατω απο τόσο πίεση, και χωρις τον χρόνο να είναι συμμαχος .. Επισης εχει συνεχως τραυματισμούς άρα δεν του επιτρέπεται να κανει σκληρες προπονήσεις και να δουλέψει τα πράγματα που θέλει και στον βαθμό που τα θέλει (χωρις Παππα, Γκιστ)...

    Tελος ελπίζω να μην γίνουν τα λάθη του περυσινού καλοκαιριού με Καλάθη .. Το παιδί θέλει ΝΒΑ ... Η ομαδα τον περιμενε τοσο πολυ και στο τελος δεν υπηρχαν διαθεσιμοι point guard στην αγορα ... Ας ελπίσουμε οτι έμαθαν κάτι εκει στην ΚΑΕ ...
    (Με συγχωρείτε για το μέγεθος του κειμένου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λαθος ο Παπαγιαννης ειναι το 97 (νομιζω τον Αυγουστο) ακομη δεν ειναι 18.

      Διαγραφή
  27. Ρε παιδια, υποτιθεται οτι αυτο ειναι ενα ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ blog.
    Το τελευταιο τριμηνο τα σχολια ειναι επιπεδου gazzeta/redplanet/prasina nea κτλ

    Βλεπουμε αξιολογησεις προπονητων στο ημιχορονο ενος αγωνα κανοντας συγκρισεις με σκορ ημιχρονου αλλου αγωνα σε αλλη χωρα (Εφες). Αλλοι υποστηριζουν πως ο Μανωλοπουλος ειναι σιγουρα καλος.Αλλοι τον βγαζουν αχρηστο επειδη ηταν λεει βοηθος λες και αυτο εμποδισε την ΤΣΣΚΑ να παρει τον Ιτουδη με ενα χρονο Eurocup σαν πρωτο προπονητη

    Κατανταει αστειο ολο αυτο το πραγμα.

    Ας απολαυσουμε μπασκετακι, ας πουμε την αποψη μας χωρις αφορισμους και απαξιωτικους χαρακτηρισμους.

    Αleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως!

      Ας απολαύσουμε μπασκετάκι κι ας μη σχολιαζουμε!

      Να κλείσει κι ο Τζιμ το μπλογκ να τελειώνουμε μια και καλή!

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω ότι βλέπουμε και κάποιους τύπους που μπαίνουν και κατηγορούν τους υπόλοιπους για το επίπεδο των σχολίων, όταν οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει καν τι λένε αυτά τα σχόλια.

      Διαγραφή
    3. Ειναι διαφορετικο το σχολιαζω, διαφορετικο το μηδενιζω/αφοριζω/απαξιωνω/ειρωνευομαι/προκαλω.

      Aleister

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμε στις 3.10 εσυ τι καταλαβες απο την συγκριση του σκορ ημιχρονου του ΠΑΟ-ΠΑΟΚ με το αντιστοιχο παιχνιδι της Εφες με συνεχη ενημερωση για τα σκορ των αγωνων;

      Διαγραφή
    5. "Ειναι διαφορετικο το σχολιαζω, διαφορετικο το μηδενιζω/αφοριζω/απαξιωνω/ειρωνευομαι/προκαλω.

      Aleister"

      Αυτο που εσυ θεωρεις μηδενισμο για μενα μπορει να ειναι σχολιο με εμφαση. Κι αυτο που ονομαζεις προκληση για μενα μπορει να θεωρειται κεντρισμα σε περαιτερω εμβαθυνση της συζητησης.

      Οπως καταλαβαινεις, ο κοσμος που μπαινει σ' αυτο το μπλογκ δεν ειναι φτιαγμενος οπως θα τον ηθελες ή οπως θα τον περιμενες εσυ.

      Και, να σου πως και κατι? Αν ηταν οπως τον θελεις εσυ τοτε θα ηταν αφανταστα βαρετος!

      Διαγραφή
    6. Ο κοσμος που εμπαινε στο blog εμπαινε κυριως για τα γραπτα του Jim και δευτερευοντως για τα σχολια.
      Oυτε ο Jim oυτε οι αρχικοι σχολιαστες μηδενιζαν/αφοριζαν/ειρωνευονταν/προκαλουσαν, αλλα μαντεψε, το blog μεγαλωνε σε επισκεψιμοτητα, αρα δεν ηταν και τοσο βαρετο.Απλα σε καποια φαση μεγαλωσε τοσο που μπηκαν μεσα και ολοι οι καφροι που κανουν τον αθλητισμο στην ελλαδα αυτον που ειναι

      Αλλωστε αν δεν υπηρχε προβλημα με τα σχολια δεν θα περνουσαν πλεον απο εγκριση, δεν υπηρχε αυτη η αναγκη παλαιοτερα.
      Aleister

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα, δεν είναι επί του θέματος των Playoff αλλά θα είχε ένα ενδιαφέρον να παρουσιαστούν κάποιοι δείκτες για το πως επηρεάζονται τα κασέ των παιχτών από το πέρασμα σε συγκεκριμένες ομάδες, ή σε συγκεκριμένους προπονητές.
    Basista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο νελσον δεν θα ειναι τοσο ευκολο στους τελικους να ποσταρει τοσο χαμηλα οπως εκανε με παοκ. πρεπει να ξεκιναει απο πλαγια κοντα στο τριποντο με πλατη και με τη δυναμη και την εκρηκτικοτητα που εχει να κανει μπασιμο. ο ολυμπιακος θα του δινει το τριποντο αλλα με αυτο το τροπο και ακροβολισμενους τους υπολοιπους θα ανοιξει η αμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο ιβανοβιτς θα ειχε χασει το ματς αυτο με κατω τα χερια . με 5 απουσιες εκ των οποιων οι 4 της βασικης πενταδας . ασε που τον διαμαντιδη θα τον εβαζε τραυματια για να σωθει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν μπορω να καταλαβω πως ενω η ομαδα εχει διαλυθει, εδω και ενα μηνα περιπου, ολα ξεχάστηκαν και ξαφνικα τωρα μπορουμε ακομα και πρωταθλημα. Ο Ιβανοβιτς καπου κολλησε. Γενικά κάπου κολλαει στις δουλειες του... αλλα οχι οτι δεν εκανε και τιποτα. Εγω παντως με το υλικό που είχε μια χαρα τον αξιολογώ. αν πρέπει (που πρέπει) να νευριάσω με κάποιον για την πτωση τις ομάδας (που για μενα οφείλεται στην αλλαγή των στόχων μέσα στη χρονιά) αυτός είναι ο ΔΓ που δεν στηριζε τον προπονητη άλλα του έκανε δημόσια κριτική. Επίσης δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε ότι ένας καινουργιος προπονητής κρίνεται μετά από 2 σεζόν (γιατι στην πρώτη βρίσκει ροστερ άλλου να διορθώσει ή πρέπει να το στήσει απ την αρχή) αλλα όλοι μας στις στραβες να λέμε να ξηλωθεί. Και να καταφέρουμε να πάρουμε πρωτάθλημα (το θεωρω απίθανο) δεν αλλάζει τπτ για μένα.
    Από την φυγή του ζοτς και των αφών και πέρα έχω ένα όνειρο... Ένα project που το καλοκαιρί είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πραγματοποιηθεί.
    -Σάρας head coach, δδ τελευταια χρονιά και μετά assistand coach. Ο πρώτος επιθετικό σχεδιασμό, φωνές (αυτες που έκανε και σαν παιχτης στους συμπαίχτες του και με κανέναν δεν μάλωνε) , ο δεύτερος αμυντικό σχεδιασμό (θεωρώ ότι ήταν ο βοηθός του πεδουλάκη μη πω ότι ο πεδουλάκης ήταν βοηθός του δδ).
    -Ρόστερ: ελληνικός κορμός: παππάς, γιανκοβιτς, χαραλαμπόπουλος, ΚΑΛΑΘΗΣ, ΣΛΟΥΚΑΣ, μποχωρίδης [και σαν τον κατσίβελη να καταλήξει καλός θα είναι για 13ος(κακό του κεφαλιού του)]. Ξένοι: κυρίως αθλητικοί και τσαμπουκάδες με έμφαση στους ψηλούς (για τον γκιστ δεν ξέρω τι να πω. τον είχα για να μένει χρόνια στην ομάδα αλλά δεν το κόβω)
    -Budget: Δίνεις τα ρέστα σου για καλάθη αν έρθει ευρώπη και σλούκα και κάνεις προσεκτικές και οικονομικές κινήσεις στους ξένους με εξαίρεση το 5άρι σου(βλ γιανκ) Σταδιακά όμως θα πρέπει να ρίξεις και λεφτά. όταν και αν οι πιτσιρικάδες σου ξεπεταχτούν θα πρέπει να τους κρατήσεις. όταν πχ ο άγνωστος αμερικάνος γίνει στόχος της μισής ευρώπης θα πρέπει να τον κρατήσεις.

    Και γιατί ολα αυτά? γιατί θέλω και 7ο και 8ο. στα @@ μου το πρωτάθλημα και η κόντρα με τον γαύρο. ας τον κερδίζουμε στην ευρώπη.

    υ.γ. αν ο δγ δεν αλλάξει μυαλά και δεν καταλάβει ότι πρέπει να χώσει το χέρι στην τσέπα σε κάποια φάση δεν γίνεται τίποτα. και όχι απαραίτητα πολυ βαθιά αλλα τα 15-20 εκ π΄ρεπει να τα φτάσει αν θέλει κι αυτός ευρωπαικό.


    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Γιωργαρε τα ειπες ολα..Με βρισκεις συμφωνο σε ολα..Προπονητης θα μου αρεσε και ο Τζορτζεβιτς..Ψηλο αντι για Γιανγκ που απο ΜΑΠ μου αρεσει περισσοτερο απο ολους θα κοιταζα και τον Ραντουλιτσα..

      Διαγραφή
    2. Koita na deis... To na oveirevetai kapoios einai tzampa...

      Διαγραφή
  32. Τζιμαρα, πως βλεπεις το ενδεχομενο να παει ο Πριφτης στον Παναθηναικο?Πιστευεις ειναι ετοιμος να κανει το step up?

    Corleone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Παναθηναϊκός θέλει τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να ξαναφτιάξει σοβαρό ελληνικό κορμό και συγχρόνως να βρει 1-2 ξένους, οι οποίοι θα μείνουν πολλά χρόνια και έναν σταθερό κόουτς. Μέχρι τότε λογικά πρέπει να κινηθεί στην λογική 2002-2005 με λίγα χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι από το 2012, τελευταίο φάιναλ φορ, έχουν ήδη χαθεί 3 χρόνια, διότι δεν υπήρχαν αρκετοί Έλληνες με προοπτική, ώστε να χτίσει πάνω τους, πλην αυτών του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά Έλληνες παίχτες έχει ο ΠΑΟ, έστω κι αν κάποιοι μπορεί να χρειαστούν 1-2 χρονια για να βγουν μπροστά. Υπομονή και σοβαρή οργάνωση χρειάζεται, πραγματα που δυστυχώς δεν νομίζω πως τα έχει ο ΠΑΟ με την παρούσα διοίκηση.

      Διαγραφή
    2. Το 2002-05 είχε κορυφαίο προπονητικό τημ, άριστη οργάνωση και σοβαρή διοίκηση που παρείχε ηρεμία και στήριξη στην ομάδα, αντί να της βάζει τρικλοποδιές όπως η τωρινή.

      Διαγραφή
    3. Τώρα μια χαρά είναι και σε ποιότητα, αλλά κυρίως σε ποσότητα, όχι όπως το 2013 ή το 2014 (σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την ποσότητα). Για να αποδώσει για φάιναλ φορ θέλει τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια πάντως και σ'αυτό το χρονικό διάστημα να χτίζεις βρίσκοντας έναν σταθερό καλό προπονητή και 1-2 φθηνούς ξένους που θα βγουν, όπως ο Μπατίστ. Νομίζω αυτό προσπάθησαν και φέτος, αλλά φαίνεται δεν πέτυχε ως προς τους ξένους, που δεν βγήκε κανένας ούτε και ως προς τον προπονητή.

      Διαγραφή
    4. Το να βρουμε 2-3 ξενους για κορμο το βλεπετε εφικτο; Οταν θα πετυχουν,θα αποδειξουν οτι μπορουν, θα πληρωσουμε την υπεραξια που θα χει δημιουργηθει; Να θυμομαστε τι εγινε την τελευταια φορα που βρηκες ξενους για κορμο (Λασμε-Μασιουλις). ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

      Διαγραφή
  34. 45 στο κεφαλι

    περιμενω ξανα αφιερωματα στην "μπασκετομάνα που επιστρέφει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο όταν δε θα έχει 30 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά μόνο ..4 θα δείς ποιος επιστρέφει και ποιος όχι.

      Διαγραφή
    2. ε ας περιμενουν λοιπον οι δημοσιογραφοι πρωτα να γινει αυτο και μετα να αρχισουν τα αφιερωματα στην μπασκετομανα που επιστρεφει

      Διαγραφή
    3. μιλάει ειρωνικά για μπασκετομάνες ο τύπος που έτρωγε 40άρες στο Παπαστράτειο από Άρη-ΠΑΟΚ και φώναζε οφσάιντ στους αιφνιδιασμούς.

      Διαγραφή
    4. την πάτησες, δεν ειμαι γαυρος

      ειμαι με την ομαδα που οταν εσυ πρωτοβλεπες μπασκετ ειχε ηδη καμια 20αρια πρωταθληματα

      πηγαινε τωρα να υποδεχτεις τον αυτοκρατορα που εφαγε τη 45αρα

      Διαγραφή
    5. αν ημουν γαυρος δε θα ειρωνευομουν τον Αρη που εχει τοσα πρωταθληματα οσα ο ΟΣΦΠ

      Διαγραφή
    6. o γαυρος τελευταια κανει επιδειξη δυναμης απεναντι σε ελλειπη αντιπαλο.Ακουγεται πολυ τελευταια "σεβαστηκαμε τον αντιπαλο" πως τον σεβεσαι ρε καραγκιοζη οταν τους βαζεις 40 ποντους.Ειδα λιγο σημερα και οταν η διαφορα ηταν στους 30 ποντους ο Ντανστον που θελει να ανανεωσει στην ομαδα εκανε σαν τρελος ,εκλεψε την μπαλα και ετρεξε στον αιφνιδιασμο,αλλαξα καναλι αμεσως,ελεος αυτο ειναι προκλητικο..Ο δε Σφαιροπουλος τον Κατσιβελη τον εχει καταστρεψει, σημερα παλι με τοση διαφορα και τον εβαλε μεσα για 6 λεπτα.Τουλαχιστον στον Παο οταν φτασει η διαφορα σε διψηφιο αριθμο βλεπουμε Χαραλαμπουλο Παπαγιαννη Λουντζη να παιζουν περισσοτερο απο οτι ο ετοιμος Κατσιβελης.

      Διαγραφή
    7. Apokleietai na eisai filos tou PAO giati oi filoi tou PAO sevontai ton ARI kai ola osa exei petixei.

      Διαγραφή
    8. Eίμαι βάζελος και σήμερα νοιάζομαι για τον Κατσίβελη.

      Διαγραφή
    9. τον σέβομαι, οταν σεβεται κι αυτος τον εαυτο του και την ιστορια του

      με ενοχλεί οταν μεγαλοπιανεται χωρις να υπαρχει πραγματικο υποβαθρο

      ας πανε σεμνα και ταπεινα να ξαναχτισουν σιγα σιγα καλη και ανταγωνιστικη ομαδα πρωτα, και μετα να αρχισουν τις μεγαλες κουβεντες. αυτοι γεμιζουν το γηπεδο, ασκουν τρομοκρατια σε οποιον τολμησει να παει να παιξει μπασκετ και να τους νικησει (τι θρασος να θες να νικησεις στο αλεξανδρειο!) γιατι..."ειμαστε αυτοκρατορας να'ουμε και απο εδω μεσα δεν περνατε"

      ας σοβαρευτουν λοιπον για να μην τους λοιδωρουμε

      Διαγραφή
    10. και κάτι ακόμα:

      εγω εζησα τον μπασκετικό ΠΑΟ και σε δυσκολα χρονια, mid80ς εως αρχές 90ς, με αποκορύφωμα τη σεζόν με Πεδουλακη, Παπαπετρου, κλπ που δε βγηκαμε καν Ευρωπη

      τότε ο ΠΑΟ ηταν πεσμενος και κυριαρχουσαν Αρης-ΠΑΟΚ

      παρότι λοιπον τοτε εμεις παραμεναμε σε τιτλους η κορυφαια ελληνικη ομαδα -μακραν της δευτερης - δεν λεγαμε μεγαλα λογια. βλεπαμε τα χαλια μας

      Διαγραφή
    11. εντάξει 12:34. Είσαι με την ομάδα που έτρωγε 40άρες από Άρη-ΠΑΟΚ, απλά όχι στο Παπαστράτειο αλλά στον Τάφο. Το ίδιο ισχύει και για σένα, μην πολυξανοίγεσαι.

      Διαγραφή
    12. ναι, οι τραμπουκοι ειναι στο αλεξανδρειο.. οχι στα ολυ-παο..
      εκει ολοι κυριλε, αλλο επιπεδο

      απλα τρολλαρεις

      Διαγραφή
  35. Λοκό - Χίμκι 28 - 50 στο ημίχρονο. Φέρτε τον Κουρτινάιτις στον Παναθηναικό lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Bλέπω ότι όλοι θεωρούν τον gist αναντικατάστατο ενώ για ηθικούς αλλά και για αγωνιστικούς λόγους δεν θα έπρεπε να παραμείνει κατ' εμέ. Καλή προσθήκη θα ήταν ο malcolm thomas που είχε προτείνει και jim πριν 2-3 χρόνια, μιας και τον πηρε το ματι μου προσφατα στo drew league. Από την εποχή maccabi κυνηγάει πολύ την μονιμοποίηση στο nba, με περάσματα απο bulls, spurs και sixers και τώρα βρίσκεται puerto rico. Αθλητικότατος rebounder και πάρα πολύ καλός στην άμυνα ψηλά. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι έχει βελτιωθεί επιθετικά και έχει βάλει κάποιες κινήσεις στο ποστ αλλά και το μακρινό σουτ στο ρεπερτόριο του, πράγμα που δείχνει ότι έχει φιλοδοξίες. Θεωρώ ότι με ένα νορμάλ συμβόλαιο μπορεί να έρθει.

    Για του λόγου το αληθές:
    https://www.youtube.com/watch?v=y8sYHjrqUbE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Γκιστ δεν ηταν 'ο οποιοσδηποτε παιχτης' για τον Παο.Ο Παππας ειχε πει μετα τον ΔΔ, και τον Φωτση, ηταν ο Γκιστ αυτος που εμψυχωνε τους συμπαιχτες του,μαλιστα τον χαρακτηρισε αρχηγο.Δεν καταλαβα γιατι να φυγει επειδη καπνισε χασισι,τι ειναι ντοπα;;;,η νομιζεις οτι ειναι ο μονος.Ο Πεδουλακης ειπε οτι ο Γκιστ ειναι ρακος και χρειαζεται στηριξη,ανηθικο ειναι να τον διωξει ο ΠΑΟ σε αυτην την φαση,αν φυγει καταστρεφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπάμε Γκίσταρο!!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω, δεδομενου οτι θα χασει ελαχιστα παιχνιδια απο την επομενη σεζον πρεπει να μπει ενα αυστηρο προστιμο και μια δικλειδα στο συμβολαιοκαι να μεινει.

      Απο την αλλη το να διωξει ο ΔΓ τον αγαπημενο του παικτη ως ανηθικο επειδη εκανε χασις ακουγεται λιγο κωμικο :)
      Aleister

      Διαγραφή
    3. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ

      Διαγραφή
    4. Ετσι, σιγά μην φύγει. Εξάλλου δε θα ειναι τραυματίας, θα προπονείται κανονικά με την ομάδα.

      Διαγραφή
    5. Το "έλα μωρέ, ήπιε λίγο χασισάκι" για έναν επαγγελματία παίχτη που ενώ ξέρει τι συνέπειες θα υπάρξουν και μόλις είχε ανανεωθεί το συμβόλαιο του, δεν μου αρκεί. Είναι λίγο οξύμωρο το να θεωρείται κάποιος "αρχηγός" και να παρατάει την ομάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Την όμαδα που τον στήριξε και το καλοκαίρι, σε προσωπικό του πρόβλημα, όταν έχασε όλη την προετοιμασία.
      Έκτος αυτού, αν παραμείνει(εννοείται με πρόστιμο ή άνευ αποδοχών μέχρι την λήξη της τιμωρίας του), αμέσως αμέσως η πρώτη φάση της ευρωλίγκας θα βγει χωρίς το βασικό 4αρι. Με λίγα λόγια, θα μπει φλεβάρης και η ομάδα ακόμα θα μοντάρεται.

      Διαγραφή
    6. Εντάξει..αν το είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος ξένος της ομάδας δεν θα το συζητούσαμε καν. Αλλά ο Γκιστ ειναι πολυεργαλείο. Δεν βρίσκεις εύκολα άλλον τέτοιο παίκτη, άσε που έχει δεθεί πολύ και με την ομάδα. Νομίζω ότι του αξίζει μια τελευταία ευκαιρία.

      Διαγραφή
    7. πιαστηκε στον αγωνα κυπελου,αρχες απριλιου,αλλο αν μας το ειπανε παραμονες του αγωνα με γαυρο.Μας την ειχαν στημενη για πολλους λογους.Η ομαδα επαιξε σχεδον σοκαρισμενη με κατω τα χερια.Μπορουσαμε αν το ξεραμε πιο νωρις να βρισκαμε καλυτερο ξενο,πιεστηκε η ομαδα για πολλους λογους.Και μονο για αυτη την π@@@@ια εχω αν ημουν ΔΓ δεν θα τον εδιωχνα.

      Διαγραφή
  38. Παιδια τι θα λεγατε για τον Kruno Simon για 2αρι στον Παο ?? Εγω πιστευω επειδη μπορει να πασαρει σχετικα καλα και εινια πολυ εμπειρος στο υψηλο επιπεδο θα ηταν καλη και οικονομικη επιλογη ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι είναι οικονομική επιλογή ο Σιμον.

      Διαγραφή
  39. Φάρμαρ υπάρχει περίπτωση να κοιτάξει ο ΠΑΟ για τον άσσο? Τι κασέ έχει ο παίκτης περίπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κάποιες σκέψεις για τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς

    1) Παίχτες
    Έλληνες: Η ομάδα έχει 11 Έλληνες εκ των οποίον οι 8 έχουν συμβόλαιο και για την νέα χρονιά (9 αν μείνει ο Παπαγιάννης). Για μένα ο στόχος της Ελληνοποίησης έχει επιτευχθεί και αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς επιπλέον (χωρίς να περιμένει κανένα, όπως πέρσι), οι περιπτώσεις είναι μόνο δυο. Ο Καλάθης κι ο Βεζένκοφ
    Για το μεν Καλάθη το δίλλημα θα είναι μεγάλο, δεδομένης της συγκυρίας πολλά μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ, να τον θεωρούν ιδανικό πόιντ γκαρντ για το ρόστερ τους. Όμως δείχνει να επιθυμεί ΝΒΑ πάση θυσία, το λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!! Επίσης είναι free agent φέτος (μου διαφεύγει αν είναι ή όχι restricted), οπότε πιο πιθανό θεωρώ να επιλέξει σε περίπτωση που δεν βρει κάτι καλύτερο, μονοετές με κάνα εκατομμύριο μεικτά, ελπίζοντας σε καλύτερη χρονιά και περιμένοντας την αύξηση του salary cup το ΄16, παρά να περάσει τον Ατλαντικό.
    Προβλέπω πάντως ακόμη και αν δεν έρθει φέτος, η ιστορία του με τον Παναθηναϊκό να μη κλείνει!!
    Ο δε Βεζένκοφ, μοιάζει δυσκολότερη περίπτωση. Δεν έχει αλλάξει τον μάνατζερ του και βλέπει και αυτός ΝΒΑ μπροστά του. Ο Άρης δεν καίγεται να τον πουλήσει, έχει επενδυτή πλέον, θα έχει αυξημένο μπάτζετ του χρόνου και πιθανότατα θα παίζει Ευρώπη. Τον βλέπω να μένει, είτε για να εξαντλήσει το συμβόλαιο του είτε με νέο διετές.
    Ξένοι: Η ομάδα έχει 7 παίχτες και για τους 6 έχει δικαίωμα οψιόν για την επόμενη χρονιά. Ειδικά στα γκαρντ έχει 4 και θεωρώ παράλογο να μην κρατήσει ούτε έναν. Δεν έχει νόημα να ξαναστήσει την περιφέρεια απ την αρχή, μια άντε δυο προσθήκες χρειάζονται και με το τέλος της χρονιάς θα φανεί πιο καθαρά ποιος μένει και ποιος φεύγει.
    Για τον Μπατίστα είμαι κάθετος, πρέπει να μείνει!! Εντάξει, έχει αμυντικές αδυναμίες ειδικά ψηλά, έχει αργά πόδια, το δεξί το έχει μόνο για χειραψία αλλά, είναι πολύ δυνατός, κάτω απ το καλάθι δεν τον κουνάει ούτε μπολντόζα, είναι καλός επιθετικός αν τροφοδοτηθεί σωστά, είναι αρκετά καλός ριμπάουντερ και το βασικότερο είναι κλασικός βαρύς ποστ ψηλός. Δεν υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν. Προφανώς η ομάδα χρειάζεται κι άλλον ψηλό.
    Ο Γκιστ πρέπει να μείνει!! Η ομάδα πρέπει να στηρίξει τον αθλητή της σαν οικογένεια που στηρίζει το παιδί της. Η τιμωρία του πρέπει να είναι αυστηρή αλλά μόνο υλική. Δεν χρειάζεται να στηθεί με αυτόν βασικό γρανάζι. Μπορεί να υπολογιστεί σαν προσθήκη για το δεύτερο μισό της σεζόν, σαν έβδομος ξένος. Αγωνιστικά δεν το συζητώ. Για τη θέση του δεν υπάρχει άλλος τέτοιος Αμερικάνος στην Ευρώπη.
    Ο Μόργκαν δεν μοιάζει κακός, αλλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο..

    ΥΓ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να ασχοληθεί με το Σλούκα. Το μόνο που θα πετύχει θα είναι να υπογράψει στο γάβρο με αυξημένο συμβόλαιο (και να αυξήσει το τζίρο του καζίνο Λουτρακίου)

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μαρκοπουλος ειναι τοσο ολντ σκουλ οσο κι ο ιβκοβιτς...

      Διαγραφή
  41. 2) Προπονητής
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Παναθηναϊκός να ψάξει για ξένο προπονητή. Με τους μεγάλους Σέρβους στην Τουρκία και με τους Μεσίνα, Μπλάτ στο NBA, δεν υπάρχει ξένος προπονητής στην Ευρώπη με τόσο αξιόλογο βιογραφικό, ώστε να αξίζει το ρίσκο. Δεν είμαστε στα ‘90s όπου και ο πιο άσημος Σέρβος ήξερε περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο Έλληνα, το σχολείο του Ελληνικού μπάσκετ έχει πλέον γίνει Πανεπιστήμιο για υποψήφιους διδάκτορες.
    Μόνο ή επιλογή Γιασικεβίτσιους με ενισχυμένο επιτελείο έχει κάποια λογική, ως Παναθηναϊκή λύση. Το ρίσκο όμως είναι τεράστιο, ο Σάρας δεν είναι προπονητής..
    Από τους Έλληνες, 4 περιπτώσεις ξεχωρίζουν.
    Ο Κατσικάρης έχει το καλύτερο βιογραφικό. Αυτό που με χαλάει είναι ότι κάνει πολύ pr και γενικώς μιλάει πολύ (χρήσιμο για εκείνον και την Εθνική, προβληματικό για τον Παναθηναϊκο).
    Ο Μαρκόπουλος, είναι ίσως ο καλύτερος έλληνας προπονητής, αλλά παραείναι old school για τον Παναθηναϊκό
    Ο Πρίφτης έχει ισοδύναμο αν όχι και καλύτερο βιογραφικό από τον περσινό Σφαιρόπουλο, Έχει περάσει με επιτυχία από την ομάδα, δείχνει έξυπνος, σοβαρός και δουλευταράς. Εξαιρετική επιλογή, με το ρίσκο της βέβαια. Το ερώτημα είναι, με δεδομένο ότι οι συνθήκες στον Άρη αλλάζουν, αν θα θέλει να το πάρει αυτός το ρίσκο;
    Ο Γιαννάκης. Μετά την κόντρα με τους Αγγελόπουλους και τα ποσταρίσματα της κόρης του, έχει αμβλυνθεί κάπως η δυσαρέσκεια της κερκίδας (ίσως χρειαστούν και κάποιες δηλώσεις νομιμοφροσύνης, ακόμη!!). Σε κάθε περίπτωση, αν επιλεγεί, θα αντιμετωπιστεί με καχυποψία. Νομίζω πάντως ότι την έχει πληρώσει την διετία του γάβρου με τον κατήφορο της καριέρας του.. Στα θετικά του η εμπειρία του και το ότι είναι καλός στο να δουλεύει με νέους αθλητές. Επίσης το ψάχνει ακόμη, φέτος πέρασε ένα δίμηνο Αμερική, παρακολουθώντας Σιζεφσκι και Ποποβιτς.
    Όλες οι υπόλοιπες επιλογές είναι πιο κάτω, ενώ κάποια πράγματα που ακούστηκαν περί Μπαρτζώκα ή Πεδουλάκη, μόνο για αστεία κάνουν..
    Φυσικά θα πρέπει να περιμένομε να δούμε τον Μανωλόπουλο με τον Λυκογιάννη πως θα το πάνε. Θα μπουν κι αυτοί στην εξίσωση σίγουρα

    ΥΓ. Γήπεδο σήμερα, θα είναι καλό πρόγευμα για τους τελικούς. Να δείξουμε όλοι στην ομάδα ότι την στηρίζουμε και τη αγαπάμε!!!

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ο Γκιστ δε φευγει ρε παιδια,παρτε το ειδηση..οσο κ αν μερικοι παρακαλανε να τον τον διωξουμε για τους δικους τους λογους..φανταζομαι φιλοι του ολυμπιακου..τα διαφορα ηθικοπλαστικα μελο,του στυλ τι παραδειγμα δινουμε στα παιδια μας κλπ με αφηνουν παγερα αδιαφορο..ας κοιταξει ο καθενας πρωτα τη δικα του καμπουρα..η κοινωνια μας καταρρει,ο Γκιστ μας μαρανε τωρα κ μας φταιει..

    κ για του λογου το αληθες περι παραμονης του Γκιστ ας διαβασει καποιος το παρακατω κομμματι αρθρου του onsports..απ'τα συφραζομενα κ οπλεον αδαης μπορει να καταλαβει οτι ο Γκιστ υπολογιζεται κανονικοτατα απο την επομενη σεζον..παραθετω κ το λινκ..



    Οι «πράσινοι» πασχίζουν ώστε να καταφέρουν να προετοιμαστούν για το «δεύτερο» πιάτο των φετινών πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας πως στη καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουν τρεις βασικές απώλειες. Νίκος Παππάς, Τζέιμς Γκιστ, Εστέμπαν Μπατίστα και εσχάτως Δημήτρης Διαμαντίδης δε δύναται να προπονηθούν. Τους δύο πρώτους μάλιστα τους έχει χάσει το «τριφύλλι» για ένα εξάμηνο, τον Ουρουγουανό λογικά δεν θα τον έχει στα πρώτα ματς, ενώ ο Μήτσος εκτός απρόοπτου θα προλάβει.
    http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/485061-Siga-mi-fovithei

    ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΦΦΥΛΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ..κ οποιος καταλαβε,καταλαβε..

    green warrior..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Gist είναι απώλεια; Και ατυχία;

      Διαγραφή
    2. Ποιος Γκιστ να φυγει ρε μαγκες?

      Για βαλτε λιγο το μυαλο σας να δουλεψει....

      Αν υπηρχε εστω και μια πιθανοτητα να φυγει απο τον ΠΑΟ ο Γκιστ, θα ειχε βαλει ο ΔΓ τον δικο του δικηγορο (Δημητρακοπουλο) να υπερασπιστει τον Γκιστ?

      Τα πραγματα ειναι φως φαναρι ... δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος.

      Διαγραφή
  43. Ξερει κανεις ποτε ξεκινανε οι τελικοι ΝΒΑ και αν τους δειχνει καποιο καναλι;

    ΥΓ1. Σαρας προπονητης στον Παναθηναικο. Το πιο γρηγορο ανεκδοτο 2015. (περιμενω απο κατω πληθος επιχειρηματων γιατι ο Σαρας κανει για προπονητης στον Παναθηναικο). Ο Γκαλης αναμενει στη γωνια για να παρει τη θεση.
    ΥΓ2. Μετα τον Σπανουλη ηρθε και η σειρα του Διαμαντιδη να αποκτησει σε ακαδημια στη Σερβια ανοικτο γηπεδο 3χ3 χωρητικοτητας 100.000 θεσεων με το ονομα του. Μεγαλεια για τους παικταραδες μας.
    ΥΓ3. ο Γκιστ στην απολογια του δηλωσε οτι δεν θα επαναληφθει, ουτε θα χρειαστει, στο μελλον να κανει μπαφο. Θα φτιαχνεται με το να ριχνει ταπες στον Σπανουλη απο΄δω και στο΄ξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Elpizw aftes oi fimes pou akougontai gia Gerson na einai mono fimes. Den thewrw ton Giannakopoulo toso anoito. Tha einai terastia MAKAKIA ean kanei kati tetoio. O Gerson den einai proponitis pleon, den kanei gia omada pou stoxevei stin korifi. Oi omades tou Gerson episis den paizoun amina! Gerson = Ivanovic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τζιμ, ασχετο αλλα επειδη γενικα δε σχολιαζω στο Facebook η φωτογραφια με το Χαουαρντ και η λεζαντα που εβαλες ηταν απιστυετα αστοχη.
    Οπως σου απαντησε και ενα παλικαρι πιο κατω τα I-pad τα χρησιμοποιουν σε παρα πολλες ομαδες κατα τη διαρκεια του αγωνα οι παιχτες για να βλεπουν ξανα φασεις και λεπτομερειες του παιχνιδιου. Αυτο το αστειακι με το οτι επαγγελματιες αθλητες και μαλιστα κορυφαιοι οπως ειναι ο Χαουαρντ δεν ειναι σοβαροι κλπ καποια στιγμη πρεπει να σταματησει! Ειδικα για τον Χαουαρντ! Μεχρι τη χρονια των lakers ολοι τον προσκυνουσαν και μετα ξαφνικα (ενω ολοι ξερουν τι τραυματοισμους εχει παθει) ολοι τον κραζουν χωρις λογο και αιτια! Λενε πως δε δουλευει, πως δεν ειναι σοβαρος ( "Ρε αυτος χαιρεται το παιχνιδι ας τον κραξουμε!! Δε γινεται να μην το αντιμετωπιζει σαν να εχει βομβα στα χερια του ετοιμη να σκασει! Ακου εκει να χαιρεται καποιος το παιχνιδι!"). Αναθεμα και αν ξερει εστω και ενας απο αυτους το ποσο δουλευει ο χαουαρντ και καθε παιχτης καθε μερα στο γυμναστηριο! Ο τυπος εχει παει το Ορλαντο στους τελικους ολομοναχος και ακομα και στη χειροτερη χρονια του με πολυ σοβαρους τραυματισμους στην πλατη του κανει καλυτερανουμερα απο το Μαρκ Γκασολ!
    Ακομα και ετσι ομως τρωει απιστευτο κραξιμο μονο επειδη δεν εγινε καλυτερος του Σακιλ. Λες και ειναι τοσο ευκολο η λες και ο Σακιλ ειχε δουλεψει πιο πολυ.
    Ελεος πια με το μηδενισμο των παντων.
    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα φιλαράκι. Είναι παντελώς ασόβαρος (και δεν έχει να κάνει με το ipad, καμία σχέση..) Ο συνεχής γελοιοποίηση του προπονητή του στο Ορλάντο και το πέρασμα από το L.A. (οι αφηγήσεις συμπαικτών του είναι απίστευτες) του κόλλησαν τη ταμπέλα του "Γκούφι". Καμία σχέση με ηγέτη.. Για αυτό και εκφράστηκε έτσι ο Κόμπι για αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ, οπως ειπα και στο φιλο ΤΕΟ πιο κατω μηπως εμεις βλεπουμε πιο σοβαρη την κατασταση απο οτι ειναι? Ο Χαουαρντ στο Ορλαντο ηταν και ηγετης και παιχταρας. Κανεις τοτε δεν το αμφισβητουσε αυτο (πως θα μπορουσε αλλωσετ με τις εμφανισεις που εκανε). Ξαφνικα ομως μολις πηγε στο ΛΑ ολοι ξεχασαν τι εκανε στο Ορλαντο και κανεις δεν σκεφτηκε τους τραυματισμους που ειχε και εχει. Για τους Λεικερς που γραφεις πραγματικα δε γνωριζω και δεν εχω διαβασει τι ελεγαν οι συμπαικτες του και θα θελα να τις διαβασω. Ο Κομπι δεν εκφραζεται καλα για κανεναν παντως, παρα μονο για το Γουεστμπρουκ (που τον θεωρω κακιστο χαρακτηρα) οποτε δε μου λεει κατι αυτο.
      Για να καταληξω και καπου. Το point μου ειναι πως το οτι βλεπει αυτο που κανει σαν παιχνιδι για μενα ειναι απολυτα σωστο. Γιατι το μπασκετ αυτο ειναι!Ενα παιχνιδι! Κατα τα αλλα ναι δεν εχει την πνευματικη σκληραδα του Τζορνταν η ακομα και του Ντουραντ αλλα ποτε δεν κρεμαει την ομαδα του, δινει σε καθε αγωνα το 100% που εχει (ειδικα φετος και περυσι στα playoffs τον εχω λυπηθει για το πως παλευει μονος του να αμυνθει και να μαζεψει ριμπαουντ για ολο το Χιουστον) και δεν δισταζει να θυσιασει το εγω του για να βοηθησει την ομαδα (δε γκρινιαξε καθολου που δεν επαιρνε μπαλες στην επιθεση , παροτι οσες επαιρνε τις εβαζε).

      DR34M

      Διαγραφή
  47. Έλεος με εσένα ρε DR34M. Ο τύπος είναι το χειρότερο παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Ένας καλοπληρωμένος σταρ που αντιμετωπίζει με απίστευτη αλαφρότητα τη δουλειά του και τους γύρω του. Ο Μπράιαντ τον ξέρασε. Κόλλησε με τον Χάρντεν γιατί έχουν την ίδια νοοτροπία.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακό παράδειγμα ένας τύπος χωρίς ταλέντο που έφτασε να είναι από τους καλύτερους σέντερ στον κόσμο, μόνο και μόνο επειδή έριξε άπειρες ώρες δουλειάς και προπόνησης;

      Όχι δεν είναι ηγέτης. Και δε θα τον προτιμούσα για ομάδα πρωταθλητισμού. Αλλά όχι να λέμε ότι είναι "το χειρότερο παράδειγμα για τα νέα παιδιά"...

      Διαγραφή
    2. Η δουλεια του ειναι να παιζει μπασκετ! Να παιζει! Οχι να βγαζει ισολογισμους! Αυτος αντιμετωπιζει λοιπον την κατασταση με αλαφροτητα η ολοι εμεις με πολυ μεγαλυτερη σοβαροτητα απο αυτη που της αρμοζει? Το μπασκετ ειναι παιχνιδι και ετσι πρεπει να μεινει! Ο Κομπι απο την αλλη δεν εχει ταιριαξει ποτε με κανενα σταρ. Μηπως λοιπον εχει και αυτος μεριδιο ευθυνης?
      DR34M

      Διαγραφή
  48. Δηλαδή ο λογιστής πρέπει να είναι σοβαρός και ο μπασκετμπολίστας όχι.. Α ρε Ελλάδα, τι άλλο θα ακούσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ερώτηση:

    Ποιος αποτελεί "καλύτερο παράδειγμα για τα νέα παιδιά".

    Ο Χάουαρντ ή ο Κόμπε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Κόμπε είναι νικητής. Ο Χάουαρντ loser. Ρώτα τα παιδιά.

      Διαγραφή
    2. τα παιδια με τσαγανο ηταν παντως με τους ινδιανους...χαλαρωστε κ πειτε τιποτα για τα playoff...

      Διαγραφή
    3. Το καλο παραδειγμα δε θα το δωσει ουτε ο νικητης ουτε ο λουσερ (που προφανως ενας ανθρωπος που εχει καταφερει να ειναι στους καλυτερους παιχτες παγκοσμιως κανοντας αυτο που του αρεσει και αγαπα μονο loser δεν ειναι). Καλο παραδειγμα για τα παιδια ειναι να μην βαζεις ταμπελες και να μην τους μαθαινεις να χωριζουν τους ανθρωπους σε νικητες και loser αλλα με βαση το ποσο καλοι ανθρωποι ειναι! Ας μην βαζουμε στα αγνα μυαλα των παιδιων εννοιες οπως χαμενος και νικητης!
      DR34M

      Διαγραφή
    4. Ωραία λοιπόν. Μάθαμε σήμερα ότι ο Χάουαρντ δίνει κακό παράδειγμα γιατί είναι loser, και ο Κόμπε δίνει το καλό παράδειγμα γιατί έχει κατηγορηθεί για ΒΙΑΣΜΟ και έχει επί της ουσίας αποδεχθεί την πράξη του!!!

      Ωραία πρότυπα παιδιά, μπράβο σας.

      υγ
      Να διευκρινίσουμε κάτι. Ο Χάουαρντ, και ο κάθε Χάουαρντ, είναι αυτό που λέμε το αρπακτικό στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας. Ανάμεσα σε εκατομμύρια παιδιά που έχουν το όνειρο να παίξουν μπάσκετ, ο Χάουαρντ είναι αυτός που βήμα βήμα, σκαλί σκαλί, έφτασε στην κορυφή του κόσμου.
      Δεν είναι loser, είναι μαχητής και νικητής, τέτοιου επιπέδου, που δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή σου. Αν το παιδί σου αποδειχθεί τέτοιος μαχητής και τέτοιος νικητής σε οτιδήποτε επιλέξει να κάνει στη ζωή του, θα είσαι εκ των πραγμάτων περήφανος.

      Διαγραφή
    5. Τι είναι ο Χάουαρντ? Μαχητής? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    6. 1¨07 o τύπος τρολάρει. Μην απαντάς

      Διαγραφή
    7. κομπε 5 τίτλοι
      άτιτλος κλόουν 0

      Διαγραφή
    8. Ναι οκ. Δεν είναι μαχητής. Έγινε ένας από τους καλύτερους σέντερ χωρίς να είναι μαχητής. Να δεις μάλιστα που αντί να κάνει 10 ώρες προπόνηση τη μέρα, από τα 15 του μέχρι σήμερα, άραζε στη Γλυφάδα για καφέ, μετά πήγαινε για ουζάκι ή μπυρίτσα, το απόγευμα τρόλαρε στο hoopfellas, και το βραδάκι κλαμπάκι.

      Πάτε καλά ρε; Έχετε χάσει το μέτρο και νομίζετε ότι αυτό που κάνουν οι τύποι είναι κοινά και συνηθισμένα; Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτοί οι τύποι είναι τέρατα θέλησης και υπερπροσπάθειας;
      Σας έχει χαλάσει τα μυαλά η τηλεόραση κ το youtube μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    9. Χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχζαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    10. Ρεεεε .. αφήστε ότι κάνετε και έλατε να γελάσουμε. Ο τύπος είναι για μεζέ.. Άκου Χάουαρντ μαχητής της ζωής. Τι λες ρε Πρέκα..Για πες

      Διαγραφή
    11. Σας διάβαζα τόσο καιρό να λέτε ότι ο τάδε είναι loser, ο δείνα είναι κότα και λοιπές αηδίες, αλλά πίστευα ότι εννοούσατε ότι είναι loser ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ.
      Ότι θεωρείται αυτονόητο ότι πρόκειται για ΤΕΡΑΤΑ, αλλά που ενδεχομένως υστερούν μεταξύ ΤΕΡΑΤΩΝ.

      Δεν είχα καταλάβει τη κρισιμότητα της κατάστασης σας.
      Χρειάζεστε βοήθεια επειγόντως.

      Διαγραφή
  50. Ο μπασκετμπολιστας εχει δουλεια να παιξει μπασκετ, οχι να εξουδετερωσει βομβα ουτε να σβησει φωτια (αμα δε σου αρεσει το παραδειγνμα του Λογιστη) Και ΝΑΙ προφανως και δε χρειαζεται η ιδια σοβαροτητα για να παιξεις μπασκετ με το να βγαλεις τομ ισολογισμο μιας εταιρειας! Αμα δεν το καταλαβαινει καποιος αυτο εχει σημαντικο προβλημα! Θα παει καποιος φυλακη αν χασει μια βολη? Θα χασουν ανθρωποι τις δουλειες τους επειδη θα χασει καποιος ενα σουτ? Οπως εγραψα και πιο πανω το μπασκετ ηταν ειναι και θα ειναι απλα ενα παιχνιδι! Ενα πολυ ωραιο και διασκεδαστικο παιχνιδι αλλα παντα παιχνιδι! Αν του δωσουμε περισσοτερη σημασια απο αυτη που πραγματικα εχει θα χασει τη γλυκα του και την ομορφια του.
    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Θα χάσουν άνθρωποι τις δουλειές τους και έχει γίνει πολλές φορές.Παιχνίδι? Στην Αγγλία ή τη Σουηδία μπορεί φιλαράκο. Διακυβεύονται εκατομμύρια. Και μιλάμε για ομάδες. Με δέσμευση για σοβαρότητα και κανόνες λειτουργίας ως μικρογραφίες κοινωνίας. Συμπεριφορές κλόουν όπως του χαζοΧάουαρντ μαζεύουν αρνητική κριτική.

      Διαγραφή
    2. Το μπασκετ και το ποδοσφαιρο ειναι ηταν και παντα θα ειναι παιχνιδια!! Επειδη τους εχουμε δωσει μεγαλυτερη αξια και σημασια εχουμε φαινομενα χουλιγκανισμου! Τωρα επειδη εισαι προκατειλημμενος δε θα συνεχισω την κουβεντα αλλο μαζι σου για τον Χαουαρντ.
      DR34M

      Διαγραφή
  51. πηγε πρωτη φορα ενας 'ευρωπαιος' προπονητης στο νβα ως πρωτος και τους ξεφτιλισε ολους . θα το λεω μεχρι να πεθανω . το επιπεδο προπονητων στην ευρωπη ειναι ανωτερο . η επιδραση τους στο παιχνιδι ειναι μεγαλυτερη . εχουν μαθει να παιζουν ολη τη χρονια υπο πιεση για καθε ματς . το φαιναλ φορ εχει πιο πολυ αγχος και χειρουργικη εκτελεση απο οτι 7 τελικοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. ο Μπλατ είναι Αμερικανός

      2. κόουτς στους Καβς είναι ο Τζέημς. Αυτός επιλέγει τα plays, αυτός κάνει τις αλλαγές, ο Μπλατ είναι ασσίσταντ και μαριονέτα. Διάβασε λίγο τι γράφουν στο Αμέρικα..

      Διαγραφή
  52. o Mπλατ άμα πάρει το ΝΒΑ μετά γυρνάει στην Ευρώπη, δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει στην Αμερική. Αν είναι μάγκας ο Δημήτρης, αν δηλαδή είναι Δημήτρης και όχι Δημητράκης, να τον φέρει στον Παναθηναϊκό και ας μην του κάνει καν μεταγραφές, δεν έχει ανάγκη αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 43-31 Zαλγκίρις-Λιέτουβος στο ημίχρονο.

    ΣΑΡΑΣ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. οι πραγματικοι mvps στα φαιναλ φορ . 2007 σισκαουσκας, 2009 γιασικεβιτσιους, 2011 διαμαντιδης, 2012 παπανικολαου, 2013 λο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ε-Λευτερωτής Μποχωρίδης, σούπερ Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης http://basket87.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω βγαλανε φετος τον Ντανστον τον καλυτερο αμυντικο,οτι να ναι ομως,αλλα ειπαμε ο Μισκο οποιον θελει βγαζει mvp ετσι βγηκε και ο καλυτερος του πελάτης MVP και οχι ο Σαρας.

      Διαγραφή
    2. Ήθελα να 'ξερα, με τη έννοια του Σπανούλη κοιμάστε και ξυπνάτε ορισμένοι;

      Διαγραφή
  56. Το σκεφτομουν εδω και λιγο καιρο..Μηπως ο Μποχωριδης πρεπει να αλλαξει θεση?Μηπως να πηγαινε στο τρια?Αρκετα δυνατος ειναι..Σουτακι αποτι φαινεται το βελτιωνει,αμυνα ψηλα παιζει το μονο που πρεπει να βελτιωσει ειναι τα ποδια αν και τα εχει φτιαξει αρκετα απο την αρχη της χρονιας..Πιο ευκολο απο το να γινει ασσος με την ντριμπλα που εχει..Στο τρια ομως θα μπορουσε να γινει και δημιουργικο τριαρι..

    Ο Χαραλαμπης πρεπει να δυναμωσει αρκετα και να παει στο τεσσερα πιστευω..

    Ενω ο βλαντο για μενα πιο πολυ ως δυαρι μου κανει παρα ως τριαρι..Αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Λοιπόν για να τελειώνει αυτό το αστειάκι με τον Gist γιατί κούρασε πραγματικά...ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ...Πάρτε το χαμπάρι εσείς που θέλετε να τον διώξετε και καλά -για ηθικούς λόγους-,αναφέρομαι κύριως στους γαύρους που βρήκαν ευκαιρία να κατακεραυνώσουν έναν παίχτη επειδή κάπνισε λίγο μαύρο..Η μισή ελλάδα και πάνω κάνει,δυστυχώς...αλλά είναι δικαίωμα του καθενός..Έχει υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του...Συμφωνώ κρέμασε την ομάδα,αλλά θα ήταν αστείο αν ο Γιαννακόπουλος τον έδιωχνε γι΄ αυτό τον λόγο.Δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών πότε θα το καταλάβετε επιτέλους?

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος θέλει να τον διώξει ρε φίλε; Ποιος ασχολείται με έναν παίκτη που δεν έχει πάει και δε θα πάει ποτέ στην καριέρα του σε F4;

      Αλλά τι εννοείς ότι δεν έκανε χρήση απαγορευμένης ουσίας; Μου αρέσει που το λες και με εμφατικό τρόπο...

      Διαγραφή
    2. το οτι ο Γκιστ δεν εχει παει ποτε του F4 δεν εχει να κανει με την αξια του,αλλα με την ποιοτητα των συμπαικτων του..το μπασκετ ειναι πανω απ'ολα ομαδικο αθλημα..φετος ηταν απο τα καλυτερα 4αρια στην ευρωπη κ ακομα κ φιλοι του ολυμπιακου ομολογουν οτι θα τον ηθελαν στην ομαδα τους..το αν θα παει στο μελλον δεν το ξερω..εκτος κ αν εσυ εχεις μαντικες ικανοτητες,οποτε αντε παιξε κανα τζοκερ να βγαλεις κανα φραγκο..γιατι για μπασκετ δεν σε κοβω να το χεις..

      green warrior..

      Διαγραφή
    3. O Gist δεν ήταν ποτέ από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης.
      Ότι κάποιοι τον ήθελαν στον Ολυμπιακό οφείλεται καταρχήν στο ότι είναι καλύτερος του Πέτγουει, και δεύτερον στην περιορισμένη γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

      Ότι δεν έχει πάει ποτέ σε final4 σημαίνει καταρχήν ότι ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκε ομάδα με υψηλούς στόχους, γιατί πολύ απλά δεν είναι παίκτης τέτοιου επιπέδου.


      ΥΓ
      Ο Γκιστ από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης. Ακόμα γελάω.

      Διαγραφή
    4. Μάλλον κάποιον τον έχει πονέσει πολύ ο Γκιστ. Λες και θα σε χάλαγε αν ήταν στην ομάδα σου. Εξάλλου είναι προφανές ότι ο παικτάρας ο Πέτγουει είναι κλάσεις ανώτερος.

      Διαγραφή
    5. Τι να σου απαντήσω σε ένα σχόλιο κάτω από το δικό μου που λέει ότι "είναι καλύτερος του Πέτγουει";

      Πώς έπρεπε να το γράψω για να το καταλάβεις;

      Διαγραφή
    6. ενταξει εξηγειται το μενος σου προς το προσωπο του Γκιστ..τα οργια που καναν παρεα με τον Λασμε στους τελικους τους 13 δεν χωνευονται ευκολα..

      green warrior..

      Διαγραφή
    7. εξαιρετικα αφιερωμενο .. https://www.youtube.com/watch?v=l4qjSsLFgZU

      green warrior..

      Διαγραφή
    8. Green warrioir σταμάτα γιατί θα αρχίσουν να βλέπουν πάλι εφιάλτες τα παιδιά του Πειραιά...Ανώνυμε 2:47 πραγματικά έχεις μεγάλη για την ομάδα σου..

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    9. Καταπληκτική παναθηναϊκή λογική. Για όποιον παίκτη και να συζητήσεις καταλήγει να σου λέει ότι είναι φοβερός επειδή κέρδισε τον Ολυμπιακό στην Α1.


      Για αυτό η ομάδα του θα συνεχίσει να τρώει 30άρες στην Ευρώπη και να συλλέγει κίτρινα φύλλα αγώνα, μέχρι να βάλουν όλοι μυαλό...

      Εγώ λοιπόν σας λέω ότι είναι μια μετριότητα που δεν έχει καταφέρει το παραμικρό στην εν Ευρώπη καριέρα του. Συν τοις άλλοις είναι εντελώς ασταθής και εντελώς αναξιόπιστος. Και κάκιστος επαγγελματίας.


      υγ
      Μην έχουμε και καμιά ψευδαίσθηση για τον "οργιαστικό" Γκιστ.
      Στην καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΟ εναντίον του Ολυμπιακού έχει 6,5 πόντους μέσο όρο και 7 pir. Xωρίς να ισχυρίζομαι ότι ήταν κακός. Και χωρίς να λογαριάζω την Α1 για να βάλω συμπεράσματα για παίκτες.

      Διαγραφή
    10. Μεγάλος James Gist.
      Σε 73 αγώνες με τον ΠΑΟ στην Ευρώπη, μετράει 37 ήττες και 36 νίκες.

      Κάτι τέτοιες μετριότητες φταίνε για το χάλι σας...

      Διαγραφή
    11. ασε φιλε εμεις να γουσταρουμε Γκισταρο στην Παναθα κ μεινε εσυ με τον Αι-Γιωργη τον Πριντεζη κ τον Κιαμο στο 4..αληθεια ο Αι-Γιωργης ο Πριντεζης κ Μπρεντ "Κιαμος" Πετγουει που ηταν στον τελικο με τη Ρεαλ?μηπως τους καναν μια απο χορτα οι Νοτσιονι,Αγιον?παλιοπαιδα κ παλιοχαρακτηρες αυτοι οι λατινοαμερικανοι δεν σεβονται ουτε αγιους ουτε τιποτα..

      green warrior..

      Διαγραφή
  58. Καληνύχτα ελληνική Α1
    Τι το παιδεύουν το άθλημα στην Ελλάδα. Ας κάνουν κλήρωση μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ για πλεονέκτημα έδρας όπως κάνανε για 8 χρόνια και πηγαίνανε οι δυο τους τελικό.
    Ας παίξουν οι υπόλοιποι μεταξύ τους για να τελειώνουμε.
    Κάθομαι κάθε χρόνο και διαβάζω ττους νέους κανονισμούς και αρκεί ένα παιχνίδι των πρασινοκόκκινων για να ξεχάσω και τα βασικά.
    Μετά τα διαιτητικά όργια στους περσινούς δύο πρώτους ημιτελικούς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ η παρωδία συνεχίζεται .
    Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν είδα το ματς σε live streaming αλλά πήγε σε σπορ καφέ και έπρεπε να ακούω κα τους τραγικούς σπίκερς της NOVA.
    Καλοστημένο το σύστημα δεν λέω. Δείξε επτά ριπλέι για κάθε αμφισβητούμενη φάση του ΠΑΟ και κάνε τουμπεκί στις φάσεις των άλλων.
    Άλλωστε στο σύγχρονο ελληνικό μπάσκετ υπάρχουν φοβερές αρχές:
    Ο Διαμαντίδης δεν κάνει ποτέ βήματα! Δεν χάνει σουτ χωρίς πριν να του έχει γίνει φάουλ. Κινητά σκριν σε ψηλό του ΠΑΟ δεν σφυρίζονται ποτέ. Και όταν στραβώσει το παιχνίδι τραβάς και ένα δύο επιθετικά και τέλος το πανηγύρι.
    Απλώς επισημαίνω τα αυτονόητα:
    Στο προχθεσινό παιχνίδι στο 32-35 την ώρα που ο ΠΑΟ δεν σκοράρει ούτε με αίτηση έχει 4 ανάποδα σφυρίγματα στη σειρά που στέλνουν τους παίχτες του 3 φορές στη γραμμή του φάουλ.
    Σήμερα σε όλο το ματς στη μια πλευρά βλέπαμε κατς και ο ΠΑΟ δεν εφτανε ποτέ στα 5 ΄φάουλ και στην άλλη το παραμικρό άγγιγμα έδινε φάουλ και συνχά γκολ φάουλ.
    Είναι γεγονός ο ΠΑΟ είναι ο ΟΣΦΠ του μπάσκετ και είναι τραγικό γιατί γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά φιλάθλων του που νομίζει ότι διαιτησίες μοιρασμένες καθιστούν αδικιία για τον ΠΑΟ.
    Τρελαίνομαι κάθε φορά που ακούω για την περίφημη σφαγή με την ΤΣΣΚΑ στην Πόλη όταν για να φτάσει ο ΠΑΟ εκεί οι γκρίζοι σφάξανε κυριολεκτικά τη Μακάμπι του Μπλάτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο.Δεν ξέρεις τι λες...

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
  59. Και πόσο λίγος και "αγράμματος" είναι αυτός ο Καρύδας. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΚΟΟΥΤΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (όλα κεφαλαία για τον φοβερ ό αυτό μαχητή και πραγματικά ρεσπέκτ και στον άνθρωπο Σούλη) βάζει αλλαγή τον Κώττα που οι σπίκερ της NOVA στο πρώτο ματσ τον έλεγαν Κωττά (Ντροπή παιδιά, 12 παίχτες είναι του ΠΑΟΚ όλοι κι όλοι δεν είναι δύσκολο να τους μάθετε) και αναρωτιέται εάν ο Σούλης έχει ρίξει λευκή πετσέτα!!
    Λίγα χρόνια πριν αγαπητέ δημητράκη καρύδα αυτός ο άνθρωπος ξεφτέλισε κυριολεκτικά τον ΟΣΦΠ με το Μαρούσι και εάν δεν έχανε το τελευταίο λέι απ ο Μιλισάβλιεβιτς θα τον είχε αποκλείσει.
    Αυτός ο κόουτς έπαιρνε το 94 κόρατς όταν κάτι Ιωαννίδηδες και σία με δεκαπλάσια μπάτζετ δεν σήκωσαν ποτέ ευρωπαϊκό.
    Δύο λεπτά έκανε ο "μεγάλος" σπίκερ ττιης NOVA να συνέλθει για να αρθώσει κάτι σπαστά ελληνικά μετά το 32-36!!
    Και φίλε δημητράκη καρύδα πράγματι στα τρια φάουλ ένα σφύριζαν οι διαιτητές αλλά αυτό δεν το λες στο τέλος και βέβαια σε φάση του ΠΑΟ.
    Το επικότερο των σφυριγμάτων είναι η φάση που ο Διαμαντίδης είναι σε μις ματσ με Μαργαρίτη προλαβάινει του ρίχνει δύο τρεις ψιλές και οι διαιτητές σφυρίζουν..επιθετικό φάουλ!!
    Ξέρω αγαπτητέ Jim, ότι δεν ασχολείσαι με διαιτησίες αλλά πες μου ειλικρινά πως θα ένιωθες στη θέση του Σούλη εάν έβλεπες να σου κλέβουν τον κόπο και την προσπάθεια.
    Και για τους λάτρες του μπάτζετ: Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει μπάτζετ γύρω στα 300 χιλιάρικα. Εάν ο ΠΑΟ χρειάζεται τη βοήθεια και των γκρι για να κερδίζει ΟΚ!
    Με βάση τα όσα είδα έως τώρα για ένα είμαι σίγουρος. Ο ΑΓΟΡ μας έδωσε καλύτερα παιχνίδα.
    ΥΓ. Ωραίος ο Χριστοδούλου προχθές. Άφησε δεύτερο και τρίτο να παίρνουν τα τραγικά σφυρίγματα και αυτός παρακολουθούσε. Μόνο σε μία φάση πήρε το σφύριγμα επάνω του. Ναι σωστά μανέψατε!! Σε λάθος που για μία ίσως και μοναδική φορά έγινε υπερ του ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδαι.
    Και για τους φίλους του ΠΑΟ που θα με θεωρήσουν υπερβολικό θα τους ευχηθώ απλώς να τύχουν διαιτησίας ανάλογης με αυτήν που τυγχνάνει ο ΠΑΟΚ τόσο στον τελικό με τον ΟΣΦΠ όσο και στην επόμενη ευρωλίγκα.
    ΥΓ Πιθανότατα και με καλή διαιτησία ο ΠΑΟΚ θα έχανε και τα δύο παιχνίδαι. Ωστόσο, θεωρώ ότι ίσως το κακόμοιρο ελληνικό μπασκετάκι κάτι παραπάνω να κέρδιζε.
    Τέλος υπάρχει μια απλή λογική που εφαρμόστηκε σε όλο το μεγαλείο και σε όλα τα φετινά ματς μεταξύ των δύο ομάδων ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Σφυρίξτε καθε επαφή φάουλ (στη μια πλευρά του γηπέδου σίγουρα). Εκεί κατά το τέταρτο δεκάλεπτο οι αδύναμοι θα έχουν τους καλύτερους αμυντικούς τους εκτός με φάουλ και οι δυνατοί με το μεγαλύτερο ροτέισον απλώς θα είναι φορτωμένοι με τρία ή τέσσερα φαουλ..
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, εδώ και μια δεκαετία τα λέμε αλλά τότε μας λέγατε γραφικούς. Και φέτος πήγατε και ψηφίσατε τον υποψήφιο του Βαζελακόπουλου για πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.

      Δε θα σου πω να μην παραπονιέσαι τώρα, γιατί αξίζεις όσα έπαθες. Θα σου πω μόνο να απομονώσεις το συναίσθημα της ήττας ή της νίκης, να βλέπεις την ομάδα σου να βελτιώνεται, να αναπτύσσεται και να παίζει καλό μπάσκετ, και να χαίρεσαι για αυτό. Απλά όταν θα τη δεις να ευνοείται (στους τελικούς με Άρη, λέω εγώ), να θυμάσαι ότι το κέρμα έχει δυο όψεις.
      Η Α1 αυτή είναι και δε θα αλλάξει όσο η ΚΕΔ είναι στα χέρια της ΕΟΚ...

      Διαγραφή
    2. μια ζωη στην κλαψα oι γαυροι μαζι με τους αλλους του Βορρα, με 10 ριμπαουντ παραπανω ο ΠΑΟ με τοσο ξυλο ο Παοκ πηρε 1-2 φαουλ παραπανω και αδικηθηκε σου λεει,με διαφορα 14 ποντων και παλι κλαινε απλα για να κλαινε.Αληθεια στην φαση που η μπαλα δεν ακουμπησε καν εξω με τον ΔΔ να κοιταει εκπληκτος ηταν δικαιη ε;;;;;;.Εχει παιχτη ο ΠΑΟ να παιζει ξυλο και δεν το ξερουμε;;;ο Παοκ εχει ξυλοκοπους οι οποιοι ριχνουν ξυλο κανονικο.Χτες ο Xαριtοπουλος σακατεψε τον Γιανκοβιτς τοσο που για πρωτη φορα ο Βλαντο διαμαρτυρηθηκε εντονα,παρο ολα αυτα ο παγκος του ΠΑΟΚ χτυπιοτανε λες και τον αδικησαν,Αληθεια οι γαυροφυλλαδες πανηγυριζαν την εκλογη Χαλβατζακη,ο Βασιλακοπουλος τα χει σπασει και με τον ΠΑΟ.Ουτε στο κυπελο δεν παρευρεθηκε,αλλα μαθαμε να κλαιτε ολοι.Προχτες με τον γαυρο τα φαουλ ηταν 17/25 με τοσο ξυλο ο γαβρος και πηρε 17 φαουλ εκει ολα ηταν τελεια ομως.Χτες απο το ημιχρονο ο ΠΑΟ ειχε και τα δυο πενταρια του με 3 φαουλ απο το ημιχρονο.Αλλα εκει ειναι δικαια.Πολλοι σχολιαζετε χωρις καν να δειτε τον αγωνα.Βεβαια οταν ο Χαριτοπουλος εβρισε τους διαιτητες και πηρε τεχνικη ποινη φταιει ο ΠΑΟ και για αυτο, ετσι;;;;Ο Καρυδας γνωστος γαυρος χτες περιεγραφε λες και ο Παοκ επαιζε με ξενη ομαδα,αλλα τα προβατα αυτα θελουν να ακουνε.

      Διαγραφή
    3. υ.γ στο κυπελο ο ΔΔ εφυγε εξω με 5 φαουλ αλλα και εκει ηταν δικαια και σωστα.http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=d21835d5&mode=2 Στο πρωτο παιχνιδι που εχασε ο ΠΑΟ ο Μπατιστα επαιξε μονο 20 λεπτα και εφυγε με 5 φαουλ εξω αλλα ειπαμε ο ΠΑΟ δεν αδικειται ποτε,παντα αδικει.

      Διαγραφή
    4. 11.20 ποσα μνμ θα γραψεις κλαιγοντας,το ειπες μια φορα φτανει, ποσες αλλες φορες θα μας πεις για τον πονο σου Καληνυχτα Α1 και καληνυχτα Α1 ελεος δεν βαρεθηκες;;;.

      Διαγραφή
    5. Τρελαίνομαι με τα καθημερινά παραληρήματά σου.

      Διαγραφή
    6. μπα κατηγορουν και τον Παο για στημενα με κασσετες;;; για συσταση εγκληματικης οργανωσης κ.α;;; δεν το ξερα.Ο ΔΔ εχει πεταχτει εξω και με 5 φαουλ και τεχνικες ποινες εχει φαει και βηματα χρεωνεται πολλα τελευταια και παιχτες μας βγαινουν εξω με 5 φαουλ και σε αγωνα ειχαμε 4 βολες ενω ο αντιπαλος 22 βολες,αλλα δεν ακουσα κανεναν να πει οτι αδικηθηκαμε απλα ετσι ηταν το παιχνιδι http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=C202F935&mode=2

      Διαγραφή
    7. Κάθε σου σχόλιο ένα μικρό διαμάντι.

      Διαγραφή
    8. άρχισε το σφίξιμο εν όψει τελικών; μην φοβάστε μπρε, είστε φαβορί φέτος, δε χρειάζεται πάλι να τα κάνετε πάνω σας από τη Σπύρου Λούη!

      Διαγραφή
  60. καλησπερα παιδια........
    1.ειναι φανερο οτι ο μανωλοπουλος παει να βαλει καποια πραγματα στο παιχνιδι του παναθηναικου αλλα νομιζω οτι δεν προλαβαινει να χτυπησει τον ολυμπιακο στους τελικους....αν ειχε κανενα μηνα μπροστα του,δεν ελειπε και ο γκιστ ισως κατι να γινοταν
    2.η κινηση με τον κουπερ ηταν πολυ καλη...τωρα ο διαμαντιδης θα ταν σε καλυτερη κατασταση αν ειχε τον κουπερ απο την αρχη της χρονιας βοηθο
    3.μου αρεσει πολυ ο καρτερ του παοκ....αν αυτος παει σε μεγαλη ομαδα με καλο προπονητη ισως μιλαμε για μια περιπτωση ντεβιν σμιθ που εχουμε στα ποδια μας
    4.μπλατ προπονητης στους καβς δεν υπαρχει......ο λεμπρον σχεδιαζει ,ο ιδιος εκτελει......το ειχε πει μονος του αλλωστε και ο λεμπρον σε ενα παιχνιδι με τους μπουλς
    5.ωραιο μπασκετ θα δουμε στους τελικους παντως....προβλεψη μου ειναι οτι o ιγκουονταλα σε ενα δυο παιχνιδια θα περιορισει αισθητα το βασιλια και ετσι οι γουριορς θα το σηκωσουν.....δεν βλεπω τον τροπο που οι καβς θα περιορισουν καρι-τομσον....ειδικα τον τομσον που θα ναι ο παικτης κλειδι.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 4 δεν είναι μια καλή απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ ανώτερο σε επίπεδο τακτικής;

      Διαγραφή
  61. Η περίπτωση του Μαρκ Αντόνιο Καρτερ ειναι πολυ ενδιαφέρουσα,και ο Τζιμ πολλες φορες τον εχει βαλει στους τοπ ξένους του στην Α1.Τον έφερε ο ΑΓΟΡ απο την Γερμανία ,οπου έπαιζε στη Χάγη με μέτριους αριθμούς το καλοκαίρι του 12 απο τους τελευταιους του ξένους για να κλεισει 12αδα.Κόντεψε να χάσει τη θέση του στο ροστερ πριν την αρχή της σεζόν αλλα την κράτησε μετα απο μια καλη εμφάνιση σε ενα φιλικό με τον ΠΑΟΚ.Μετα απο ενα μέτριο πρωτο τρίμηνο ,αρχισε να πετάει φωτιές,και εγινε απο τους πρωταγωνιστές του μαγικού Ρεθύμνου του 12-13 που επαιξε ημιτελικά με τον πρωταθλητη Ευρώπης Ολυμπιακό και μαλιστα πήγαν να χτυπήσουν και το 3ο παιχνίδι.Η συνεχεια του σε Πανιωνιο και ΠΑΟΚ τον έκανε λιγο πιο γνωστο στους φανς της Α1.
    Μπορει να ειναι μόλις 1,92 αλλα με τη σωματοδομη του μπορει να παιξει άμυνα μεχρι και σε τεσσαρι,απιστευτη δύναμη ,καλός φίνισερ,οχι αριστος αλλα αποτελεσματικός απο το τριποντο.Τα βασικά του ατου ειναι πως εχει πολυ καλα αμυντικά ενστικά αλλα και αρκετη ποιοτητα στο επιθετικό του παιχνιδι που ειναι συνεχώς εξελισσόμενο.Στα πρακτικά ,ειναι ενας παικτης που θεωρητικά θα ταιριαζε στον ΟΣΦΠ στη θεση του Νταρντεν,αφου αναλογα με το σχημα παιζει και στο 2 και στο 3.Δεν εχει παντως να ζηλέψει πολλα απο πολλούς Αμερικανους που ειδα φέτος στην Ευρωλιγκα(κυριως σε μικρομεσαιες ομάδες)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αρχίσαν τα παπαγαλάκια να μας λένε "μια από χόρτα έκανε ο Μανωλόπουλος το Μαρκόπουλο".

    Θα γελούσα με τέτοια σχόλια, αν δεν υπήρχε υπόβαθρο πίσω από αυτά: να μας πείσουν εμάς τους Παναθηναϊκούς πως μια χαρά επιλογή είναι ο Μανωλόπουλος. Λες και αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα, αν δηλαδή κοουτσάριζε ο Μανωλόπουλος τον τωρινό ΠΑΟΚ των 300.000 μπάτζετ και ο Μαρκόπουλος τον ΠΑΟ των 10.000.000 μπάτζετ, θα νικούσε ο Μανωλόπουλος γιατί "ειναι προπονητάρα".

    Δεν ντρέπονται καθόλου; Για πόσο πρόβατα μας περνάνε;

    Και επιτέλους, δεν υπάρχει ΕΝΑΣ (1) σοβαρός μπασκετικός δημοσιογράφος που να ξεφεύγει από την, απίστευτης ελαφρότητας, λογική του να κρίνουμε έναν κόουτς από 2 παιχνίδια (και μάλιστα απέναντι σε κάποιον με 20 χρόνια επιτυχημένη καριέρα!). Ύστερα λέμε γιατί μεγαλώνουν γενιές φιλάθλων με αρρωστημένη νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εν τω μεταξύ, ο ΠΑΟ θα ρισκάρει και θα επιδιώξει να πάει τον ΠΑΟΚ στα 5 παιγνίδια για να προσαρμοστούν οι παίχτες και ο προπονητής στα νέα δεδομένα. Εάν ξεκινήσει με τον ΟΣΦΠ την άλλη εβδομάδα, δεν έχει τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έχει Λυκογιάννη στον πάγκο του, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εγκληματικό ρίσκο, όσο καλύτερος κι αν είναι ο ΠΑΟ.
      Ξέρω ότι έχετε εμπιστοσύνη στους γκρι, αλλά σε ένα ματς, ακόμα και μια χειρότερη ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει και τους διαιτητές.

      Διαγραφή
    2. Απαντάς στον εαυτό σου; Έχεις πολλή πλακα!

      Διαγραφή
    3. Προς ανωνυμο 9:47..πόσο πονεμένος είσαι που σε κάθε πρόταση που γράφεις αναφέρεις του διαιτητές ως άλλοθι για την ανεπάρκεια σας και το κόμπλεξ σας κάθε φορά που παίζετε μαζί μας.Πραγματικά με ξεπερνάει...Βάζε και μία υπογραφή σε κάθε σχόλιο που κάνεις.Δεν είναι κόπος..Ίσα ίσα θα βοηθάει και τους υπόλοιπους να ξέρουν ότι γράφεις εσύ,έτσι ώστε να προσπερνάμε τα σχόλια σου,ή απλά να τα διαβάζουμε και να γελάμε..

      -Makos 13-

      Διαγραφή
  64. ενδιαφεροντα τα σχολια για τον καρτερ απο stonerook (αγαπημενος παικτης παρεμπιπτοντως) και no closure.

    ειδικα η προταση "ισως μιλαμε για μια περιπτωση ντεβιν σμιθ που εχουμε στα ποδια μας" με ιντριγκαρε στην κυριολεξια!!!

    η μονη ενσταση που εχω ειναι η ηλικια.τριανταρησε ο καρτερ και ακομα παιζει σε επιπεδο eurocup.δε σημαινει πολλα κατι τετοιο αλλα σιγουρα κατι λεει!!την αξιζει την ευκαιρια του λογικα στην ευρωλιγκα αλλα για να διακριθει μεγαλο ρολο, οπως ειπωθηκε , θα παιξουν οι συνθηκες.το να τον αξιοποιησει ο κοουτς, να δεσει με την ομαδα, να μην εχει τραυματισμους, γενικως αν του πανε ολα δεξια μπορει να δειξει πραγματα και σε υψηλοτερο επιπεδο.ειδικα για τον οσφπ, στη θεση του νταρντεν, ειναι καλη και φθηνη λυση συν οτι δε θα σταθει εμποδιο στον παπαπετρου!!!

    αλλα και για τον παο, στη θεση του μπλουμς, δε θα ταν ασχημη λυση....

    και εδω να αναφερω και εναν ακομα παικτη που αξιζει την ευκαιρια και απορω πώς τοσα χρονια δεν εχει παει σε καλυτερη ομαδα, το μαργαριτη!!ξερει πολυ μπασκετ, ετσι απλα!!δε σου γεμιζει το ματι γιατι τα σωματικα του προσοντα ειναι σχετικα φτωχα αλλα εχει τρομερο μυαλο, ειναι παλικαρι και ξερει πολυ καλα τα βασικα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα.
    Κατ' αρχάς, εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται να συζητάμε για τη διαιτησία. Ειδικά μετά την παραδοχή του κόουτς Μαρκόπουλου ότι δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Τώρα αν πήρε κανένα σφύριγμα παραπάνω ο ΠΑΟ, δεν έκοψε το γιαούρτι είναι λογικό για τη φανέλα του.
    Αυτό που θέλω να σταθώ είναι ότι γενικά ο κόουτς με απογοήτευσε όσον αφορά το στήσιμο της ομάδας του ΠΑΟΚ σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Απέναντι έχει ένα ΠΑΟ που ναι μεν όπως σωστά είπε και ο Τζιμ υπερέχει στα αθλητικά προσόντα ως σύνολο αλλά από την άλλη είναι πολύ πίσω σε θέμα δουλειάς και αυτοματισμών. Ο ΠΑΟ έπαιξε δυο παιχνίδια χωρίς τους τέσσερις καλύτερους του παίκτες όλη τη χρονιά και τα πήρε χωρίς να ζοριστεί. Και στις δυο περιπτώσεις τη δεύτερη φορά που πήρε διαφορά, ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε και φυσιολογικά έχασε. Περιμένω να παίξει τα ρέστα του ο Σούλης στο επόμενο ματς.
    Τώρα όσον αφορά το Μανωλόπουλο, έχει δώσει μια κατεύθυνση στην ομάδα και έχει ανοίξει το ροτέισον αλλά δεν ξέρω αν έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να κοντράρει τον ΟΣΦΠ. Όλα βέβαια θα αποδειχθούν στην πράξη.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα παλικάρια μου.. Οι ημιτελικοί της Α1 κυλούν φυσιολογικά. Ο Άρης με βασικές απουσίες δε μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Την ίδια εικόνα παρουσίασε η ομάδα του Πρίφτη στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.. Οι ερυθρόλευκοι πατούν καλά και έχουν ρυθμό.

    Βλέπω πολύ θετικά στοιχεία στον Παναθηναϊκό. Μια προσπάθεια να παίξει σωστό, ορθολογικό μπάσκετ βασισμένο στις προδιαγραφές της ομάδας. Μου αρέσει ο τρόπος που χειρίζεται ο Μανωλόπουλος τους Νέλσον-Μαυροκεφαλίδη και το effort της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι. Λείπει πολύ το κάθετο παιχνίδι του Παππά από τα φτερά. Κρίμα για τους πράσινους γιατί η ομάδα έχει βρεί εναλλακτικές πηγές δημιουργίας και θα μπορούσε να είναι πιο παραγωγική. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε βάθος χρόνου στη πίεση του αντιπάλου όμως τον περιμένω πολύ καλύτερο στο τρίτο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ, ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΡΑΣ, ΜΑΝΩΛΟ, ΛΥΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ? ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ αναγνώστη. Αλήθεια..;

      Διαγραφή
  67. Παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ούλκερ να παραμένει ο μεγάλος χορηγός της Φενέρμπαχτσε και τη νέα σεζόν, ο πρόεδρος της ομάδας Αζίζ Γιλντιρίμ ανακοίνωσε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, προκαλώντας σοκ στις τάξεις της.



    Με συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιλντιρίμ στα τουρκικά μέσα, ενημέρωσε πως η Ούλκερ μετά από εννέα χρόνια, δεν θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Φενέρ και πλέον πρέπει να βρεθεί λύση για να διατηρεί το μπάτζετ της ομάδας σε επίπεδα… πρωταθλητισμού.

    Το μπάτζετ της ομάδας, όπως ανέφερε ανερχόταν πέρυσι περί τα 29 εκ. ευρώ από τα οποία τα 4-5 ήταν είσοδα της ομάδας από τα εισιτήρια και τα υπόλοιπα προέρχονταν από τον χορηγό. Πόσο εύκολο θα είναι να βρεθούν 25 και πλέον εκατομμύρια ευρώ; «Καθόλου εύκολο», απάντησε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ…superbasket.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τελικά, έχω μια απορία:

    Στην μετα-Ομπράντοβιτς εποχή 2012-15, ποιος ηταν ο μεγαλυτερος ανασταλτικός παράγοντας της ανάπτυξης των "μικρών" στον Παναθηναϊκό:

    Ο Πεδουλάκης, ο Ιβάνοβιτς ή ο... Διαμαντίδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ φίλε έχω μια απορία:

      Στην καλύτερη ομάδα της επταετίας,όπως την αυτο-αποκαλούν οι Αγγελόπουλοι,ποιος είναι τελικά ο κύριος λόγος που κάθε χρόνο χάνουν το πρωτάθλημα από τον αιώνιο αντίπαλο....H διαιτησία όπως ισχυρίζονται,η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο ή το αμέτρητο κόμπλεξ που βγάζουν κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο και βλέπουν πράσινες φανέλες?

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    2. Ευχαρίστως να σου απαντήσω φιλε μου:

      Εγω πιστεύω οτι ειναι το 3ο που λες δηλ. το "αμέτρητο κόμπλεξ που βγάζουν κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο και βλέπουν πράσινες φανέλες".

      Τωρα αυτο ειναι καλο ή κακο για την ομαδα σου? Προσωπικα πιστευω το 2ο.

      Δηλ. αν ο μονος λογος που κερδιζεις τον αντιπαλο σου ειναι επειδη εχει κομπλεξ απεναντι σου, ενω ολοι στην Ευρωπη παραδεχονται οτι εχει καλυτερη ομαδα δεν ειναι οτι καλυτερο για την δικη σου ομαδα, ετσι δεν ειναι?

      Διαγραφή
    3. Ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι. Και η ΤΣΣΚΑ ειναι καλυτερη απο την ομαδα σου. Εχει καλυτερο ροστερ, καλυτερο προπονητη αλλα εχασε. Ο λογος ειναι η πελετειακη σχεση που εχεις αναπτυξει μαζι της. Καταφερνεις να την κερδιζεις ακομα κι οταν εισαι λιγο χειροτερος. Το προβλημα ειναι οτι ο Παναθηναικος ειναι φετος πολυ χειροτερος απο την ομαδα σου οποτε το κομπλεξ που οντως εχει ο σημαντικοτερος παικτης σου δεν αρκει για να χασεις το πρωταθλημα.

      Διαγραφή
    4. εδώ ο Ολυμπιακός καταφέρνει κάποιες χρονιές και τερματίζει παραπάνω από πολύ καλύτερες ομάδες στην ευρωλίγκα -με ποιοτικοτερους παιχτες και προπονητες και μεγαλυτερη ιστορια, δε θα καταφερνει ο ΠΑΟ να κερδιζει τον Ολυμπιακο που στην τελικη εχει πολύ πιο ελαφριά φανέλα από τον ΠΑΟ;

      Διαγραφή
  69. Εγώ βλέπω ότι ο Μανωλόπουλος παίζει την ομάδα σε πολλά κομμάτια όπως την είχε "στήσει" το Hoopfellas και με βάση τις παρατηρήσεις του Τζιμ. Βγάζει μάτι πλέον.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι καλο για το Μανωλοπουλο αυτο που λες. Δε θελω να πιστεψω οτι συμβαινει. Αλιμονο αν επαγγελματιας προπονητης αντιγραφει blogger. Εκτος κι αν συνεβαινε εξαρχης το αναποδο.

      Διαγραφή
    2. Αυτο που ειδα εγω, τουλαχιστον στο 1ο παιγνιδι της σειρας με τον ΠΑΟΚ, ειναι οτι ο Μανωλοπουλος παει να στησει τον ΠΑΟ οπως ο Ιβκοβιτς τον Ολυμπιακο του 2012.

      Δηλαδη, γρηγορες επιστροφες στην αμυνα ωστε να μη δεχεται αιφνιδιασμους. Αλλά και γρηγορες προσπαθειες στην επιθεση χωρις πολλη κυκλοφορια ετσι ωστε (1) να μη προλαβει να οργανωθει η αμυνα του αντιπαλου (2) να περιοριστουν τα λαθη (2) να βγουν καλες προϋποθεσεις για σουτ με μια-δυο πασες το πολύ ανεξαρτητα αν η προσπαθεια θα γινει απο το low post, απο το high post ή απο το τριποντο.

      Αυτα βεβαιως προϋποθετουν γρηγορα ποδια και πολλη ενεργεια οποτε οι συνεχεις αλλαγες ειναι απαραιτητες.

      Το κατα ποσο αυτη η τακτικη θα δουλεψει καλα με ΔΔ και Μπατιστα στην πενταδα ειναι αμφιλεγομενο. Παντως το γεγονος οτι στον 2ο αγωνα ο ΔΔ προσπαθησε να παρει προσπαθειες για εκτελεση που σε αλλες περιπτωσεις θα περιμεναμε να παει για συστημα, μου δειχνει οτι η τακτικη του Μανωλοπουλου στοχευει σε οχι ασκοπο γυρισμα της μπαλας.

      Διαγραφή
  70. Τζιμ κάτι άσχετο (εντελώς): 1) Κάνε ένα σχόλιο σε παρακαλώ για Σκοτ Σκαιλς κ πως βλέπεις το Ορλάντο του χρόνου
    2) Που βλέπεις να καταλήγει ο Wade? Εκεί που είναι τώρα?
    3) Σε ποιον θα ήθελες να καταλήξουν οι Νικς στο draft?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 1. To 2012-2013 δεν υπήρχαν νέοι στην ομάδα. Εκτός κι αν εννοείς τον 15χρονο τότε Χαραλαμπόπουλο και τον 17χρνο Διαμαντάκο (αν υποψιαστώ δε ότι εννοείς τους Γιαννόπουλο, Σκορδίλη, θα σκίσω τώρα τα πτυχία μου).
    2. Το 2013-2014 ήρθαν Παππάς, Γιάνκοβιτς. ΟΚ, να συμφωνήσουμε ότι δεν αξιοποιήθηκαν.
    3. Τη φετινή χρονιά οι δύο πιο πάνω έγιναν βασικοί (ο Γιάνκοβιτς είχε καπαρωμένη θέση στην 5άδα από το χτίσιμο της ομάδας ακόμα, ο Παππάς κέρδισε τη θέση με τις εμφανίσεις του) και η σεζόν θα τελειώσει με τους Χαραλαμπόπουλο, Μποχωρίδη (ακόμα και τον Παπαγιάννη) να βρίσκουν σταθερή θέση στο rotation.
    Ειλικρινά, δεν ξέρω τι παραπάνω περίμενες. Προσωπικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
    Όσο για το περί.... ευθύνης Διαμαντίδη, αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω τι εννοείς. Αν ρωτήσεις όλους τους μικρούς θα σου πουν ότι είναι τυχεροί που παίξανε μαζί του.
    ΥΓ: Επίσης δεν θεωρώ ότι κάποιος από όλους είχε τα προσόντα να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει στον ΠΑΟ. Δε νομίζω ότι βρήκαμε το νέο Κούκοτς, Ντέγιαν, Διαμαντίδη, να στο πω κι αλλιώς.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι εννοω φιλε μου ειναι πολυ απλο:

      Οταν ολο το παιγνιδι του Παναθηναϊκου, απο την εποχη του Πεδουλακη και εντευθεν, ειναι εξαρτημενο απο τα α**ιδια του Διαμαντιδη κι οταν ο ιδιος εχει 30+ λεπτα (και δεν ειναι μονο ο χρονος συμμετοχης, αλλα το στησιμο της ομαδας γυρω του) σε καθε παιγνιδι, τοτε πως περιμενεις να μαθουν οι μικροι?

      Ουτε χρονο μπορουσαν να βρουν ΑΛΛΑ ουτε και ευθυνες! Κι αν δεν παρουν πανω τους ευθυνες δεν προκειται να μαθουν.

      Για μενα ο τραυματισμος του Διαμαντιδη στη σειρα με τον ΠΑΚ ηταν ευλογια για τον Μανωλοπουλο. Κι αυτο γιατι σε μία φαινομενικά δυσκολη σειρα για τον ΠΑΟ (λογω απουσιων) οι υπολοιποι παιχτες πηραν πανω τους ευθυνες στα δυο πρωτα παιγνιδια και προσπαθησαν να δειξουν τι μπορουν να κανουν μονοι τους χωρις να περιμενουν τον "μαγο" να τους δειξει τον δρομο.

      Το προβλημα για τον Μανωλοπουλο θα ειναι οταν οι ΔΔ και Μπατιστα επιστρεψουν και λογικα το παιγνιδι θα παει σε πιο αργες, στοχευμενες επιθεσεις. Τι θα γινει τοτε ? Θα δουμε τους νεους (και βαζω και τους υπολοιπους ξενους μεσα) να κλεινονται ξανά στο καβουκι τους?

      Διαγραφή
    2. Άρα η παρατήρησή σου έχει να κάνει με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εν γένει και όχι με την εξέλιξη των "μικρών", όπως έγραψες.
      Η εξάρτηση του παιχνιδιού της ομάδας από τον Διαμαντίδη είναι, πράγματι, ένα σημαντικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Αλλά είναι, καλώς ή κακώς, και ο λόγος που η ομάδα κρατήθηκε στα δύσκολα.
      Χώρος για πρωτοβουλίες, πάντως, υπάρχει και για τους άλλους. Αλλά δεν έχουν, κατά την άποψή μου, το ανάστημα για να τις αναλάβουν (μιλάμε για ένα κορυφαίο κλαμπ της Ευρώπης).
      Επίσης, να σημειώσω ότι και το παιχνίδι του Ολυμπιακού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Σπανούλη. Ο Μάντζαρης έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια φέτος, όταν ο Σπανούλης έλειπε. Μέχρι τότε αγωνιούσαμε (κι οΤζιμ έγραφε) μήπως κινδυνεύει να μείνει στάσιμος.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    3. ε ναι, πώς να αποδώσει ο υπερπαίχτης Μπλουμς όταν του κόβει το χρονο ο Διαμαντίδης;

      Διαγραφή
  72. Κι εγω να συμπληρωσω οτι χωρις τον Διαμαντιδη, στα δικα μου ματια τουλαχιστον, η ομαδα φαινεται πιο απελευθερωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία: που θα ήταν ο Παναθηναϊκός αν δεν άφηνε τα κόκκαλά του στο παρκέ ο Διαμαντίδης επί 3 χρόνια για να καλύπτει διοικητικές, προπονητικές και μεταγραφικές αστοχίες.

    Είμαι βέβαιος ότι το κλίμα για τα 15χρονα θα ήταν το ιδανικό ( τώρα θα είχαμε μίνιμουμ 3 δωδεκαδάτους παίκτες κάτω των 18), για να μην μιλήσω για την διοίκηση η οποία θα είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει με σύνεση και ψυχραιμία και όχι με υπό το υπάρχον καθεστώς πίεσης. Αφήστε δε το κακό παράδειγμα που δίνει ο λεγάμενος στους μικρούς: να κάνεις προπόνηση με τον Διαμαντίδη, ούτε στον χειρότερο εχθρό δεν το εύχομαι.


    Πληροφορίες που θέλουν τους μάνατζερ των Λούντζη-Κόνιαρη να θέτουν τελεσίγραφο στον ΔΓ τύπου " ή αυτός (3D) ή εμείς", ελέγχονται ως ανακριβείς.

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πραγματικά είναι μεγάλη ατυχία να κανείς προπόνηση με τον ηγέτη ΔΔ , τον Φωτση κ και να έχεις στον πάγκο Αλβέρτη. Ανθρώπους με πνεύμα νικητή, σοβαρότατους επαγγελματίες κ που μπορούν να σου εξηγσουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός.
    Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το θέμα....το ότι το παιχνίδι μιας ομάδας έχει στηθεί γύρω απο τον ηγέτη της ομάδας είναι ότι πιο λογικό σαν plan A κ φυσικά πρέπει να υπάρχει κ plan B, C. Οι νέοι παίκτες διαλέγονται ώστε να ενσωματωθουν σε αυτά τα πλάνα.

    Σχετικά με τον Παναθηναϊκό λείπει ένας κατα τη γνώμη Έλληνας παίκτης στην εμπειρία μεταξύ του ΔΔ, Φωτση κ τους επόμενους έμπειρους Παππα, Βλάντο που να έχει έχει το μέταλλο του Παναθηναϊκού κ μπορεί κ αυτός να βοηθήσει τα νέα παιδιά στα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ο Καλαθης η ακόμα κ ο Καϊμακόγλου είναι ιδανικοί.

    Γενικά η παρακάτω 12αδα έχει πολλά απο τα στοιχεία:
    Καλαθη, Μποχωρίδη, Κούπερ
    ΔΔ, Παππα, Βλάντο
    Καϊμακόγλου, Χαραλαμπόπουλο
    Γκιστ, Φωτση
    Μαυροκεφαλίδη, Παπαγιαννη , Μοργκαν (η παρόμοιο)

    ΓΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τζαχλίλ Όκαφορ ή Καρλ Άντονι Τάουνς για Νο 1 στο draft, εχει κανεις αποψη επι του θεματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Το ακούσαμε και αυτό..ανασταλτικός παράγοντας ο Διαμαντίδης..θα μας κάψει ο Θεός! Η ομάδα δεν φτιάχνεται πάνω του..απλά είναι τέτοια η προσωπικότητά του, το ταλέντο του, η ευφυΐα του που δεσπόζει στο παιχνιδι. Αν συνδυάσεις το γεγονός ότι στα γκαρντ είχαμε κάτι Μπανκς, Ράιτ και το κουτσό Ουκιτς αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι αν δεν υπήρχε αυτός να σηκώσει το βάρος της φανέλας θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση η ομάδα. Ήμαρτον είναι μπασκετική ανάλυση αυτή..Αυτά τα 2-3 χρόνια άλλος καταρρακώνει την ομάδα του!
    Το παίξιμο στην transition είναι ένα στοιχείο που έπρεπε να προστεθεί αλλά όχι να είναι το μόνο..Στα δύσκολα, με τις μεγάλες ομάδες πρέπει να παίζεις ολοκληρωτικό μπάσκετ, "σκεπτόμενο" .
    ΥΓ: ο Κόκκινος δε χάνει μόνο επειδή έχει κόμπλεξ, αλλά και γιατί συναντά μια ομάδα που έχει το πνεύμα του αρχηγού της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. καλημερα παιδια......οι τουρκοι λεει ''τουρκοποιουν'' τον γκαουντλοκ ή τον ντιξον για να παιξει στην εθνικη τους....μηπως λεω εγω να κοιτουσαμε κατι αναλογο για την δικη μας ομαδα....ο χαιντς δεν θα ταν εξαιρετικη περιπτωση?ξερει τα παιδια του ολυμπιακου,ειναι αριστος χαρακτηρας,εχει συμπαθειες και σε αλλες ομαδες,ειναι σκληρος,σε καλη ηλικια.....κουμπωνει αριστα με την εθνικη......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεωρεις σωστο αυτο που γινεται με τους νατουραλιζε δλδ; Εγω προσωπικα το σιχαινομαι

      Διαγραφή
  78. Mετά το μαγαζι του Ζαβλανου,το αμάξι του Παναγιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Jim μπορείς να μας ενημερώσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε στην Fenerbahce?Ξέρεις τι γίνεται με το συμβόλαιο του Obradovic?

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Η τιμωρία του Γκιστ ισχύει και για την Ευρωλίγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. NBA finals θέλω...
    Ξεκουράσου 1-2 μέρες και γράψε κανά 2.000 λέξεις να γουστάρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλησπέρα σε όλους..

    Νομίζω θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον για συζήτηση..

    http://popaganda.gr/mipos-triponto-skotoni-sigchrono-basket/

    Mήπως το τρίποντο σκοτώνει το σύγχρονο μπάσκετ..;

    "Ο Δημήτρης Κατσιώνης φιλτράρει τις σκέψεις του στο Popaganda.gr και απαντάει σε ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ερωτήματα αναφορικά με το άθλημα που αγαπάμε.. Τελικά ποια είναι η αλήθεια για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση που παίρνει το μπάσκετ παγκοσμίως.. ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή