Athlenda

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ..


Ένα ντέρμπι, μια χειρονομία, η μεγάλη ένταση, η απόλυση, το χάος.. Το ξέσπασμα του Σπανούλη, η επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι επιλογές του Ιβάνοβιτς. Τελικά ποιος από όλους είναι ο «πράκτορας του χάους»  που ακολούθησε; Το Hoopfellas ανοίγει το φάκελο των εξελίξεων..



Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ πιστοποίησε την αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού στη παρούσα φάση όμως το συμβάν με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη και την κόντρα-επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε ένας προσωρινό χάος. Καταιγιστικές οι εξελίξεις με την απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που απογοήτευσε μπροστά και σε αυτή την πρόκληση. Ας κάνουμε μια βουτιά λοιπόν σε όλα τα θέματα..



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ


Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει με το ιδανικό μομέντουμ για συνοδό στο ΟΑΚΑ πολλές φορές, όμως εχθές ήταν μια από τις ελάχιστες που κατάφερε να επιβληθεί και μάλιστα πλήρως, πατώντας στη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα του να ακολουθήσει ένα πλάνο που αργά ή γρήγορα θα τον έφερνε στον αφρό.


Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κεφαλαιοποίησε στο έπακρο και σε όλες τις εκδηλώσεις της στο παρκέ, το μεγάλο πλεονέκτημα της στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι επί του αντιπάλου. Όταν αυτό συνδυάζεται με συγκέντρωση, σημαίνει ότι η ομάδα που υπερέχει μπορεί να πιάσει τον αντίπαλο από τον σβέρκο και να τον πάει όπου αυτή θέλει. Να χαράξει τις γραμμές στο παιχνίδι και να παίξει μέσα σε αυτές. Ναι, τόσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ ο οποίος σε επίπεδο κατεύθυνσης έπιασε πάτο..


Ο Ολυμπιακός χτύπησε με υπομονή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού όπου η υπεροχή του αυτή στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι ήταν unmatched από τον αντίπαλο. Δεν έχασε το μυαλό του ακόμα και όταν η εικόνα του ματς ήταν ύποπτη (οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι αλλά οι γηπεδούχοι συντηρούνταν στη διεκδίκηση της νίκης) καταφέρνοντας να παγιώσει την υπεροχή του με το πέρασμα του χρόνου. Ο Σφαιρόπουλος κέρδισε κατά κράτος έναν αντίπαλο πάγκο, τραγικά προβλέψιμο, που δε του έβαλε το παραμικρό πρόβλημα. Όπως γίνεται εδώ και μήνες, οι πράσινοι ήταν προβλέψιμοι σε επίπεδο ιδεών και δυστυχώς αυτό έχει περάσει και στους παίκτες οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται ψυχολογικά στο πάτωμα.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το να δείτε το μέγεθος της παραγωγικότητας που παίρνουν οι ερυθρόλευκοι από την αδύνατη πλευρά και κυρίως οι καταστάσεις και το πρόβλημα που δημιουργούν στον Παναθηναϊκό  κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της μπάλας από τη strong στη  weak side. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος διάβασε πολύ σωστά το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του Ιβάνοβιτς και ιδίως αμυνόμενων που «μαζεύουν» και ανοίγουν στα φτερά στην επιθετική διάταξη του Ολυμπιακού όπως ο Φώτσης για τον οποίο έχω σημειώσει από την πρώτη ημέρα της χρονιάς ότι πλέον (με τα χρόνια να έχουν περάσει) έχει μεγάλο πρόβλημα στη close out άμυνα και δεν είναι τυχαίο ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν πολύ προπονητές στην Ευρωλίγκα τον σημάδεψαν. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, το ροτέησιον των παικτών που χρησιμοποιεί ο Ιβάνοβιτς (και χωρίς τον εξαιρετικό στη close out άμυνα και τα recovers, Γκιστ) δεν είχε καμία τύχη απέναντι σε μια πολύ πιο καλοπροπονημένη και φυσική ομάδα σε όλες τις γραμμές. Ο μόνος που μπόρεσε, από αυτούς που πήραν χρόνο, να κοντράρει τους αντιπάλους τρέχοντας και πηδώντας μαζί τους ήταν ο Παππάς. Αυτό βγάζει μάτι. Είναι λοιπόν πολύ κατανοητό το από πού ξεκινούσε το μειονέκτημα των γηπεδούχων στο παρκέ, τη στιγμή που ο αντίπαλος γύρισε από την πρώτη στιγμή το μαχαίρι στην πληγή, στήνοντας όλες του σχεδόν τις επιθέσεις από τον άξονα πάνω στις αργές αμυντικές αντιδράσεις του Μπατίστα. Όταν ο ερυθρόλευκος «στόχος»  στην επίθεση (Μπατίστα με pick & roll στον άξονα και Φώτσης στα close outs) ήταν πια τόσο τρανταχτός, ο κόουτς Ιβάνοβιτς ελάφρυνε το σχήμα με δίδυμο ψηλών τους Χαραλαμπόπουλο-Μαυροκεφαλίδη αλλά ξέχασε τις..αιτήσεις γιατί χωρίς αυτές η ομάδα του δεν έπαιρνε ριμπάουντ με αυτό το σχήμα (ένα light “4” σαν τον Χαραλαμπόπουλο χρειάζεται ιδανικά μια δυναμική παρουσία τύπου Μπατίστα ή Λαουάλ στο «5» για να λειτουργήσει καλύτερα).


Το μεγάλο πανηγύρι βέβαια έγινε στη base line καθώς ο τρόπος που «μάζευε» η άμυνα των γηπεδούχων για να αμυνθεί στα ρήγματα που δημιουργούσαν οι περιφερειακοί των ερυθρολεύκων άφηνε ανοιχτές πόρτες στη πλάτη της άμυνας για τους αθλητικούς ψηλούς του Σφαιρόπουλου. Η ταφόπλακα ήρθε από την επιλογή του Ιβάνοβιτς να «σέρνει» τον Φώτση στη base line, στα κεντρικά pick & roll του Ολυμπιακού και με γνώμονα το πρόβλημα του Μπατίστα, από τη γωνία προς το κέντρο της ρακέτας (ουσιαστικά κάτω από το καλάθι) για να προστατέψει την άμυνα του από το dive του Ντάνστον. Ο Πρίντεζης σούταρε μόνος του όλο το βράδυ.. Το καταλαβαίνω να το δοκιμάσεις στο ξεκίνημα. Αλλά όχι να επιμένεις τόσο όταν συνεχίζεις να τα τρως..


Με τον Παναθηναϊκό επιτιθέμενο σε διάταξη Α-Set ο Σφαιρόπουλος, πολύ διαβασμένος, αμύνθηκε πολύ σωστά σε καταστάσεις σκριν-επιλογής για τον Διαμαντίδη. Το «5» του Ολυμπιακού (που αμυνόταν στον screener) «άλλαζε» βγαίνοντας στον Διαμαντίδη (πλέον δεν υπάρχει ο αιώνιος φόβος του miss match που οδηγούσε σε drives), ο Πρίντεζης (από απέναντι) έπαιρνε κατευθείαν τον Μπατίστα και ο Ντάρντεν άλλαζε» κολλητά στον Φώτση για να αποφύγει το σουτ στο pop outΗ ομάδα του Ιβάνοβιτς είχε να παρουσιάσει μόνο παιχνίδι από τον άξονα με τη συνεργασία Διαμαντίδη-Μπατίστα και καταστάσεις με τον Ουρουγουανό στο ποστ όπου απέναντι σε μονή άμυνα ήταν ανίκητος. Τίποτε άλλο. Οι «αλλαγές» των ερυθρολεύκων (βοήθησε η έλλειψη κάθετων παικτών στο ρόστερ του αντιπάλου) συνέδραμαν στο πολύ χαμηλό περιφερειακό ποσοστό του Παναθηναϊκού


Με τους Ντάρντεν και Πρίντεζη  στο παρκέ οι ερυθρόλευκοι αποκτούσαν μεγάλο πλεονέκτημα πάντως σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. Ο Αμερικανός (τον οποίο στηρίξαμε απόλυτα στη μικρή γκρίνια του τελευταίου διμήνου) φόργουορντ ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Σούπερ όπως συνήθως στην άμυνα (άσχετα αν δε του αναγνωρίζεται σε όλα τα ματς γιατί απλά είναι σταθερά καλός σε αυτό το κομμάτι), με καθαρό μυαλό στην επίθεση και αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους, έδρασε ως ο ιδανικός 3&D Wing που είχε υπόψη του ο Γιώργος Μπαρτζώκας το καλοκαίρι. Ο Πρίντεζης από την άλλη έπαιξε στα –του τελευταίου καιρού- στάνταρντς του. Χωρίς τον Γκιστ κινήθηκε πιο ελεύθερα στη τελική γραμμή, κυνήγησε την «αλλαγή» στα side picks με τον Μάντζαρη (είναι ουσιαστικά η εναλλακτική μορφή pick & roll των ερυθρολεύκων) και σκότωσε τον αντίπαλο με τα σουτ από την αδύνατη πλευρά. Μπράβο και στους δύο, ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια στη Μαδρίτη..

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ


-Πάμε και στο συμβάν με τον Σπανούλη. Το Hoopfellas έχει την πολυτέλεια (γιατί περί τέτοιας πρόκειται πλέον σήμερα) να είναι καθαρό, αχρωμάτιστο, χωρίς παρεμβάσεις και νταβατζιλίκια από κανέναν. Ο Θεός μου έχει δώσει μια πολύ καλή δουλειά και το δικαίωμα στην αντικειμενικότητα και την αξιοπρέπεια, μακριά από «κατευθύνσεις». Νομίζω ότι για αυτό η σελίδα έφτασε εδώ που έφτασε.. Την άποψη μου θα τη διαβάσετε. Σωστή ή και λάθος, πάντως όχι κατευθυνόμενη.

Ο Σπανούλης για εμένα είναι απαράδεκτος. Α π α ρ ά δ ε κ τ ο ς  και πάντα με βάση το ότι γνωρίζουμε τα πνευματικά όρια αυτού του αθλητή μέσα στο γήπεδο.  Όχι, δεν αναφέρομαι στη κίνηση που έκανε. Αυτή από μόνη της δεν αποτελεί τίποτα μεμπτό. Στην ACB και στην Αμερική ανάλογες χειρονομίες αποτελούν το «αλατοπίπερο». Και είναι αποδεκτές (πλήρως) γιατί έχουν τελείως διαφορετικό αντίκτυπο. Στα Βαλκάνια δεν υπάρχει αυτό, είτε μας αρέσει είτε όχι. Πρόκειται για ανεξάρτητη Ήπειρο που συνορεύει με την Ευρώπη σε θέματα αθλητικής παιδείας και πολιτισμού.. Ο Σπανούλης το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Μετά από τόσα χρόνια και όλα αυτά που έχει τραβήξει στο ΟΑΚΑ (αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα και τη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο του) έφτασε στα 33 του να κάνει αυτό το πράγμα, γνωρίζοντας τι θα συμβεί. Παλμοί ναι, ένταση συμφωνώ απόλυτα. Αλλά όποιος γνωρίζει τον Σπανούλη που μπορεί να «παγώσει» τη κόλαση, καταλαβαίνει.. Μη περιμένετε να τον συγκρίνω με τους ανεγκέφαλους της κερκίδας που βρίζουν και καταριούνται (μακάρι να μη περάσουν ποτέ τέτοια θλίψη στη ζωή τους σαν αυτή που εύχονται γιατί είναι πραγματικά κάτι ασήκωτο). Δε θα του δώσω αυτό το ελαφρυντικό.



 Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων αποτελεί πρότυπο στη κοινωνία μας, πραγματικό role model για τους νέους λόγω θέσης και ικανοτήτων. Πρώτος μαζί με τον Διαμαντίδη και τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής πρέπει να δίνουν το παράδειγμα για την αποφυγή ακραίων καταστάσεων, μήπως ποτέ καταφέρουμε να αλλάξουμε λίγο την οπτική μας, γεγονός που μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στο άθλημα. Κάτι που προσπαθούμε εδώ με αυτή τη σελίδα. «Μαγκιά» είναι να υπομένεις, τη στιγμή που σε χλευάζουν όλοι και είσαι στο πάτωμα (π.χ. τα «εεεεεεηηηοοοοπ» στις βολές τη στιγμή του -23), να σηκωθείς και να τους κερδίσεις αποκλειστικά με τη δουλειά σου, χωρίς κουβέντες και payback times στο μιλητό.. Τότε, όποιος  δε σου βγάλει το καπέλο (τουλάχιστον βαθιά μέσα του γιατί στο γήπεδο δυστυχώς τέτοιες ιπποτικές συμπεριφορές δε τις έχουμε καλλιεργήσει ακόμα απέναντι στον «μισητό αντίπαλο» ) είναι αυτός αδύναμος και απαράδεκτος. Αυτή τουλάχιστον παιδιά είναι η δική μου οπτική. Ο συγκεκριμένος παίκτης λοιπόν, στη συγκεκριμένη κατάσταση και στιγμή, απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο δε χρειαζόταν να κάνει αυτή την ενέργεια. Έχασε αρκετούς πόντους ο Σπανούλης. Πάλι καλά για αυτόν που του πέταξε ένα τεράστιο σωσίβιο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τη συμπεριφορά του στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ.. Ο οποίος Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το «λάθος» του Σπανούλη είχε τη μπάλα και το «επικοινωνιακό» παιχνίδι στα χέρια του (το ξεκίνησε καλά στο μικρόφωνο της NOVA) αλλά έβαλε αυτό-γκολ στη συνέχεια.. Σαν σελίδα, από τον Σπανούλη έχουμε απαιτήσεις.  Έχει δώσει άλλα δείγματα (εγκρατούς)ανθρώπου αντίθετα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο . Για αυτό και αυτός ο τόνος για έναν αθλητή και άνθρωπο που έχει βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις κατά καιρούς και δε του αρμόζουν τέτοιες μικροπρέπειες ειδικά από τη στιγμή που στο παρελθόν έχει επιδείξει ήθος. Βεβαίως, μια στιγμή «200 παλμών» δε κάνει τον Σπανούλη κακό χαρακτήρα. Επαναλαμβάνω έχω απαιτήσεις από έναν τέτοιον αθλητή με αυτοσυγκέντρωση σαμουράι. Νομίζω έχει καταλάβει το λάθος του και είναι καθαρά θέμα εγωισμού το ότι δε το παραδέχτηκε..


Λίγα χρόνια πριν, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της σελίδας, ο Σάββας Ηλιάδης (αθλητής γνωστός για τη σοβαρότητα και το ήθος του αλλά και κόκκινο πανί για τους οπαδούς του αιωνίου λόγω του πάθους που έβγαζε στα συγκεκριμένα ντέρμπι) είχε κάνει την ίδια κίνηση (δείχνοντας τα αυτιά του) στην Πυλαία. Βασικά, αυτά (..) που έκανε ο Ηλιάδης στη Πυλαία κάνουν τη χθεσινή αντίδραση του Σπανούλη να μοιάζει με νηπιαγωγείο.. ((και τότε είχαμε ντου οπαδών). Δεν είναι λοιπόν θέμα χειρονομίας, η οποία σε άλλες λίγκες επαναλαμβάνω είναι μέρος του παιχνιδιού και προσωπικά θα την επικροτούσα και θα μου άρεσε γιατί εκεί υπάρχει η παιδεία να εκληφθεί ως «επικοινωνία» με τον κόσμο, κάτι που «σηκώνει» το άθλημα δημιουργώντας ή συντηρώντας τις περίφημες rivalries. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είμαστε έτοιμοι να τις διαχειριστούμε εμπορικά προς όφελος του προϊόντος..

DÉJÀ VU COACH..


Στις 18/11/2012 το Hoopfellas είχε αποχαιρετήσει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και την τελευταία θητεία του στη Βιτόρια. Deja vu..


This is the end, my only friend..



Όσο διαβάζω εκείνο το άρθρο και επαναφέρω στο μυαλό την κατάσταση σε εκείνη τη Λαμποράλ διακρίνω πολλές ομοιότητες με αυτή του σημερινού Παναθηναϊκού. Ένας φίλος μάλιστα της σελίδας, σε ανάλογο σχόλιο μου λίγη ώρα πριν χαρακτήρισε (με μια πιο Stephen King νότα) «ανατριχιαστική» αυτή την ομοιότητα. Για τον κόουτς έχουμε πει και αναλύσει τόσα πολλά μέσα στη σεζόν. Είναι ένας κύριος με «Κ» κεφαλαίο και μια προσωπικότητα που εμπνέει μεγάλο σεβασμό. Όμως θεωρώ ότι προδόθηκε από τις εμμονές του. Από τον προπονητικό εγωισμό του. Αρρώστια.. Η εικόνα του να έχει έναν παίκτη σαν τον Λαουάλ καρφωμένο στον πάγκο (έστω και αν δεν ήταν –που δεν ήταν- επιλογή του) σε συνδυασμό με τη τεράστια αθλητική/αμυντική αδυναμία της ομάδας στο κέντρο της ρακέτας χτύπαγε πολύ άσχημα ενώ είναι φανερό ότι οι παίκτες δε πιστεύουν αυτό που δουλεύουν πλέον ενώ παράλληλα η ψυχολογία συνολικά είναι στο πάτωμα. Επειδή είναι φρέσκο ακόμα το γεγονός της απόλυσης, θα αφήσω λίγο τις ώρες να τρέξουν θέλοντας να δω την κατεύθυνση της διοίκησης και θα επανέλθω. Σε πρώτη φάση πάντως, θα έλεγα ότι με τη παρούσα κατάσταση και τους εναπομείναντες στόχους (δεν υπάρχει Ευρωλίγκα, η ομάδα δε κυνηγά πλεονέκτημα έδρας παρά μόνο τον τίτλο στα playoffs) o κόουτς Μανωλόπουλος αξίζει μια ευκαιρία. Τη γνώση την έχει να προετοιμάσει, αυτό σας το εγγυώμαι, μένει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι και διαχειριστής (υλικού και καταστάσεων, αγωνιστικών και μη). Αυτό το σενάριο (με την προσθήκη ενός συμβούλου ίσως) έχει νομίζω τη καλύτερη τύχη στη παρούσα φάση. Και να, θα είμαι ειλικρινής. Είμαι θετικός στο σενάριο Γιαννάκη αλλά έχω αμφιβολίες αν υπάρχει το πλαίσιο να τελεσφορήσει μια τέτοια συμφωνία (και από τις δύο πλευρές) τώρα.. Ας τρέξουν λίγο οι πρώτες ώρες (ή 24ωρα) και επιστρέφουμε..

363 σχόλια:

  1. ¨Ηττα κατά κράτος εχθές και δίκαια., Πραγματικά περίμενα ότι θα παλέψουμε το παιχνίδι και ότι θα ήταν ντέρμπυ μέχρι το τέλος.
    Μεγάλη απογοήτευση, με κύριο υπεύθυνο τον Ιβάνοβιτς.
    Η ομάδα γινόταν χειρότερη από παιχνίδι σε παιχνίδι και χρειαζόταν ένα πατατράκ- όπως η απόλυση του κόουτς- και πιθανή μια πολύ καλή μεταγραφή στη θέση του Γκιστ για να έχουμε ελπίδες για τους τελικούς.
    Τώρα φια το θέμα κόουτς δύσκολα τα πράγματα, πρέπει όμως το προπονητικό τιμ να φέρει οποσδήποτε παίκτη να μαρκάρει τον Πρίντεζη με μεγάλη έφεση στο ρημπάουντ έτσι ώστε να ισοσκελίζει το μικρό άλμα του Μπατίστα.
    Πρέπει να φέρει προπονητή η με Μανωλόπουλο έτσι ώστε να πάρει κάτι από Νέλσον και Μαυροκεφαλίδη.

    Υπάρχει περίπτωση Τζιμ με την τρέλλα του Τρακη να φέρει παίκτη από ΝΒΑ?

    Για Πεδουλάκη που ακούστηκε δύσκολα θα συμφωνήσει μόνο μέχρι τέλος της σεζόν

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρω οτι το ολο θεμα εχει ξεφυγει αρκουντως. Ειλικρινα δεν μπορω να πιστεψω πως ενα μικρο παιδι θα χασει πασα ιδεα για τον Σπανουλη επειδη αντεδρασ στα μπινελικια που ακουει επι χρονια με εναν αχρειαστο μεν, ηπιο τροπο δε. Δεν τους εβγαλε και το μεσαιο δαχτυλο. Το "εχασε αρκετους ποντους ο Σπανουλης" περα οτι σαν σκεπτικο το κατανοω, το θεωρω τουλαχιστον υπερβολικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ, έχασε από φιλοπαναθηναικους...σιγά μην σοβαρός άνθρωπος που έχει δει την πορεία κ τον ιδρώτα ενός ανθρώπου που σέβεται όλη η ευρώπη κ είναι στο επάγγελμά του από τους κορυφαίους, να χάνει πόντους που έπιασε τα αυτιά του, γιατί να πέσουμε στο επίπεδο του γιανακοπ κ κάθε οχετού για να κρίνουμε έναν άνθρωπο που έχει φτάσει με την αξία του εκεί που έχει φτάσει...δλδ ο διαμαντίδης που βλέπει την ήττα του κ πετάει την μπάλα στα μούτρα του αντιπάλου πόσους πόντους πρέπει να χάσει?...ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΧΕΤΟΥΣ κ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ...??

      Διαγραφή
  3. Σε κάθε περιπτωση ο ΠΑΟ πρεπει από του χρονου να παει σε Ελληνα τεχνικο και να διατηρησει τον κορμο του ροστερ με κανα 2 λογικου κοστους αλλαγες...Όπως και να επιμεινει εντονοτερα στην δεσμευση για την αναπτυξη ενός κορμου νεων παικτων εστω και με θυσιες σε επιπεδο διακρίσεων για τα επομενα 1-2 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα τζιμ........τα γερακια εμπλεξαν με τον πιρς....δεν βλεπω να ξεμπλεκουν με τιποτα,ενας τετοιος παικτης τους λειπει......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας πειραξε ο Βασιλης ο Σπανούλης...ηθικός αυτουργος λεει....εινα και θα ειναι πρότυπο...γιατί εχει κατι @@ νααα....ειναι ο καλύτερος παιχτης στην Ευρώπη....δεν έπιασε κανέναν η ιδια Ντροπή για το γκιστ. και το τι πρότυπο ειναι γΙΑ τη Νεολαία...ηθικος Αυτουργος αυτης της.αρρωστης καταστασης,ο αγνος φιλαθλος.τρακης!που του δινεται.Πάτημα ανα τακτά διαστήματα να μιλάει...ντροπή για τον Παναθηναϊκό αυτός ο τύπος,καταντια γι αυτούς που υποστηρίζουν έναν άνθρωπο που Καταριεται οικογένειες
    Yγ*πρόκληση είναι.να δειχνεις το αυτι σου,οχι να φτυνεις και να πετας τη μΠαλα στο κεφάλι του αντιπάλου....αυτο ειναι ήθος και ευγενής αμυλα(καλό.θα ειναι να υπάρχει η ίδια ευαισθησία)
    τι άλλο πρέπει να γίνει για να διακοπεί παιχνίδι στο ΟΑΚΑ,σε αντίθεση με το σεφ,που οι Διαιτητές εχουν άμεσα αντανακλαστικα
    Jim_tooth7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κλαψα 12.08 διαβασε αυτο και χαλαρωσε ο Καβαλιερατος σας το εγραψε ***********ΥΓ: Σημείωση με πολλούς αποδέκτες. Οχι τους οπαδούς που δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν, αλλά τους παράγοντες, τους δημοσιογράφους και όσους τέλος πάντων είναι επαγγελματίες. Ο Σπύρος Γκόντας σωστά λέει πως δεν προβλέπει ο κανονισμός εκκένωση του γηπέδου… Οσοι δεν γνώριζαν τον κανονισμό μέχρι την αρχή της σεζόν, έπρεπε να τον είχαν μάθει μετά από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο Αρης – ΠΑΟΚ. Εκκένωση υπάρχει μόνο για συνθήματα. Αν ο Γκόντας αποφάσιζε να αδειάσει τις εξέδρες – όπως ο Ολυμπιακός ζητούσε – ο Παναθηναϊκός θα έκανε ένσταση και το ματς θα ξαναγινόταν… Και την ευθύνη θα είχε ο Ολυμπιακός. Αν ήθελαν να ζητήσουν κάτι οι ερυθρόλευκοι ήταν να διακοπεί το ματς κατά του Παναθηναϊκού λόγω της εισβολής. Αλλά οι διαιτητές προσπάθησαν να κάνουν διαχείριση και ο Γκόντας λέει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τα επόμενα ματς στο ΣΕΦ, που ενδεχομένως να βρεθούν αυτοί ως γηπεδούχοι σε δύσκολη θέση και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλουν να διακοπεί ένα παιχνίδι. Οσο τραγικό κι αν είναι να γίνεται εισβολή οπαδών σε γήπεδο********.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;;;ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΝΤΟΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ-ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ.Οσο για τον ΔΔ πεταξε την μπαλα ενω εβλεπε αλλου και ουτε καν βρηκε στοχο αυτη, για πιο κεφαλι μιλας.Το ηθος του το ξερουν ολοι,ακομη και οι σωστοι γαυροι το δεχονται.Για τον ΔΓ τι να πω, οτι και να πεις εχεις δικιο.Αλλα εχεις χειροτερο προεδρους χρονια τωρα,οποτε μην μιλας εσυ για ηθικη δεν σε παιρνει.Εμας ειναι τραμπουκος,αλητηριος,ακομη κατηγοριες ποινικων αδικηματων δεν τον βαρενουν.Οταν φτασει εκει τοτε ναι, θα γινει ενα και το αυτο με τους δικους σας.

      Διαγραφή
    2. Το ηθος του δδ ειναι οι καβγαδες με μπατη σλουκα ταπουτο χαντερ οι φτυσιες σε μιλος γκολεματς και διαφορες αλλες ομορφιες. Φτανει αυτη η καραμελα με το ηθος του δδ

      Διαγραφή
    3. Αυτη ειναι η ελλαδα.η ελλαδα που την κανει κουμαντο ο ολυμπιακος.ντρεπονται για τον γιανακοπουλο.λενε ο σπανουλης εχει ακουσει τα εξαμαξεις ε και ο γιανακοπουλος τα εξαμαξεις ακουει στο σεφ αρα καλα εκανε και αυτος αφου καλα εκανε και ο σπαν.ντρεπονται που υπαρχει ο γιανακοπουλος.για τον κοκκαλη και το ειναι κοτες και σπαμε την πορτα και ριχνουμε μπουκετα στους παιχτες του παο στην ριζουπολη δεν ντρεπονται.για τα βρισιδια και το διδαξαμε ηθος και το ελα μπραβε και δειρε τον αλαφουζο και βαζω βομβα στον φουρνο του κωνσταντινεα και το αρχηγος εγκληματικης οργανωσεις οχι δεν ντρεπονται.το θεωρουν και μαγκια.η τα καλα παιδια οι αγγελοπουλοι που ειχαν αφησει το πανο για τον διαμαντιδη σε ολο το παιχνιδη.τοτε ηατν ολα καλα.ολα ωραια.τραβατε ρε.εναν γιανακοπουλο χρειαζομαστε και στην μπαλα.εν το μεταξει παλια που νικαγαμε τον ολυμπιακο ητε στην ευρωπη ειτε στην ελλαδα εβγαιναν αυτοι οι σουπερ δημοσιαγραφοι και αναλυαν ολα τα σφυριγματα τα παντα.χθες που νικησε ο ολυμπιακος τιποτα.ολα καλα.αριστη η διαιτισια.οταν θα ξαναχασει ο ολυμπιακος θα χασει απο την διαιτισια.εδω θα μαστε θα τα δειτε.τουλαχιστον ο δγ παραδεχτηκε οτι χασαμε δικαια.παντελονατος.αντιθετα με τους αγγελοπουλος που τρωγαβε 30 ποντους στο κεφαλι και λεγανε αλα ντα λον.οι εφευρετες του ηθους.προπαγανδα στο φουλ.σε ολα τα σπορ.μην αναφερω και το βολλει που φετος μολις χασανε απτον παοκ στην εδρα τους πεταξαν τενεκεδες στα κεφαλια των παικτων και μπουκαλια.οι ηθικοι!!!ειναι η μονη ομαδα που εχουν παει 2 προεδροι τους και ενας ακομα μπορει να παει τωρα στην φυλακη και τους χαλαει ο δγ ο τιγρης ο σαββιδης ο τζιγγερ ο αλαφουζος ο ντεμης ο προεδρος του απολλωνα.οι δικοι τους ειναι οι καλοι οι ηθικοι.αυτα τα φιντανια.οσο για τον σπανουλη μας εχετε πρηξη τα σηκωτια με το οτι εψυγε απο μας και πηγε σε σας.σιγα τα ωα!!!!!και αλλοι παιχτες πιο μεγαλη απτον σπαν εχουν φυγει απο μας απως μποντιρογκα γιασικεβιτσιους σισκαουσκας ρατζα.και ερχονται και φευγουν.ετσι ειναι.επισης αν δικαιολογηται ο σπαν γιαυτο που εκανε τοτε ο δδ τι επρεπε να κανει που εχει παρει πρωταθλημα με ταπα στο τελος με κλεψιμο και ασιστ στο τελος με 3 συνεχομενα τριποντα στο τελευταιο λεπτο του κυπελου και ποσα αλλα.τι επρεπε να κανει???και ο σπαν το εκανε αυτο βαζοντας τριποντο με την διαφορα στους 12 ποντους 1.5 λεπτο πριν την ληξη σε ματς κανονικης περιοδου.ο ορισμος του οτι ναναι.τωρα αγωνιστικα για την ομαδα μου θελω κατσικαρη και αν δεν ερθει ο καλαθης του χρονου θελω ροτσεστι.

      Διαγραφή
    4. για το ηθος του δεν θα μιλησει το καθε ενας ασχετος οπαδος,θα μιλησουν οι συμπαικτες του και οι δημοσιογραφοι που τον γνωριζουν προσωπικα,χρονια τωρα.Εχει δωσει εκατονταδες παιχνιδια στην καριερα του και ο αλλος αναφερεται σε 4-5 φασεις.Το πιο κορυφαιο που μαρτυραει το δικο σου ηθος ειναι αυτο με τον Χαντερ,εδω γελαμε.Να σου θυμισω την σφαλιαρα που εφαγε απο τον γκαρντ που ειχατε περσι Koλλινς οταν του σπασε την μουρη και ο ιδιος δεν αντεδρασε καν, μεσα στο Οακα η την φαση με τον Καμπατσο.Θυμαμαι το γκαζετα εκανε αφιερωμα στην φαση και ειχε τιτλο "δεν ξερουμε αν θα κανει καριερα στον ΟΣΦΠ αλλα σιγουρα θα θυμομαστε αυτην την σφαλιαρα".

      Διαγραφή
    5. 1.26 περαν του οτι δεν εχουν κανενα ιρο αυτα που λες, το θελουμε ενα δγ και στην μπαλα σημαινει και αλλα παιδια και γυναικες σε ταφους? λιγο ντροπη ρε μαγκες αυτα που εκανε ο δγ ειναι εμετικα. εδω μιλαμε για μπασκετ και οσο και αν προσπαθουν οι δημοσιογραφοι να εξισωσουν καταστασεις αλλο δγ αλλο αγγελοπουλοι. επισης η συζητηση ειναι περι σπαν και δδ μην πας αλλου.
      1.36 οσο ασχετος οπαδος ειμαι εγω αλλο τοσο εισαι και συ και ολοι εκτος των ανθρωπων της ομαδας. αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορω να κρινω αυτα που βλεπω. στο κομματι του ηθους λοιπον εγω θεωρω πιο σημαντικη την συμπεριφορα απεναντι σε συναθλητες παρα στο καφροκοινο του οακα. το τι εχετε πει και κανει στο σπαν το ξερετε καλυτερα και ειναι πολυ χειροτερα απο αυτα που εχουν γινει στο δδ(οχι οτι τον δικαιολογει αυτο). απλα πρεπει η κριτικη να γινεται με ιδια μετρα και σταθμα. επισης τα περι κολλινς και καμπατσο δεν κολλανε σε αυτο που λεμε. σχολιαζουμε το ηθος σπανουλη διαμαντιδη και την αντιμετωπιση τους με ιδια η διαφορετικα μετρα και σταθμα

      Διαγραφή
  6. Τζιμ με ολο το σεβασμο σε σενα και τη σελιδα (που τη θεωρω εξαιρετικη) νομιζω πως εισαι υπερβολικος και αδικος με τον σπανουλη. Το οακα ειναι μια ζουγκλα απο ολες τις αποψεις και ο σπανουλης εχει δεχτει καταπτυστες επιθεσεις οχι μονο απο τους ανεγκεφαλους τις κερκιδας αλλα απο ολοκληρο το σωματειο του παναθηναικου. Η αντιδραση του δεν ηταν σωστη αλλα νομιζω οτι δεν μπορει να του ασκηθει τετοια κριτικη. Θεωρω πως δεν ειναι και ο αθλητης που εξυμνει τοσο πολυ η σελιδα για να θεωρειται τοσο καταδικαστεα η συμπεριφορα του και να υπαρχουν τετοιες απαιτησεις απο αυτον. Με ειλικρινη εκτιμηση, Stathis142

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε έχει μες στα πόδια του το Σάκοτα (που τρώει για πρωινό όλους τους προπονητές της Ευρώπης ακόμα και σήμερα), και το Σούλη Μαρκόπουλο, και πάει να πάρει το Γιαννάκη. Ε θα τρελαθούμε ρε π... μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπαρχει θεμα με τον Γιαννακη,με το
      που ακουστηκε και αμεσα διαψευστηκε.

      Διαγραφή
    2. Μα πως θα παρει αυτους που λες; Εχουν ομαδες. Ρωτησες το Μαρκοπουλο ή το Σακοτα αν θελουν να τις αφησουν;
      Θα ειχε λογικη αυτο που λες αλλα απο το καλοκαιρι.

      Διαγραφή
    3. 12.51 για το καλοκαιρι μιλαω κι εγω. Τη φετινη χρονια θα τη βγαλει ο Μανωλό και δε με χαλαει. Το καλοκαιρι ομως θα με χαλασει πολυ αν ξαναπαιξει το ονομα του Γιαννακη.

      Διαγραφή
  8. Η μεγάλη ευκαιρία του Μανωλόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim εχεις ακουσει τιποτα για αντικαταστατη του Γκιστ μεχρι το τελος της σεζον?πως εξηγεις την εμμονη του Ιβανοβιτς με τον Λαβαλ?δηλαδη να προτιμαει να βαλει εναν απειρο παικτη(Χαραμποπουλο) σε ενα τετοιο παιχνιδι στη μη φυσικη του θεση ως 4,παρα να δοκιμασει ενα σχημα με Μαυροκεφαλιδη-Λαβαλ στο 4-5?τοσο κολλημα?κατα τ'αλλα συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο,κερδισε δικαιοτατα χθες..για τα επεισοδια εχω να κανμω μονι μια ευχη..spanouli break a leg..δεξι,αριστερο μου ναι αδιαφορο..προκαλεσε κ θα τα λουστει απο δω περα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο ρε μάγκα...άντρακλας...άντε πήγαινε να του το σπάσεις εσύ κ άσε τις ευχές...αυτός ο άνθρωπος έχει δουλέψει περισσότερο από τους 20.000 παναθ που γεμίζουν το οακα...

      Διαγραφή
    2. μεγαλε αν ο σπανουλης που προκαλεσε πρεπει να τα λουστει εσυ και οι αλλοι στο οακα που λετε αυτα που λετε τι πρεπει να παθετε? κανα σχολιο για τον προεδρο σου θα κανεις? σε αυτον τι πρεπει να συμβει με τη δικη σου λογικη? απαραδεκτο σχολιο ενδεικτικο του επιπεδου και του ηθους σου

      Διαγραφή
    3. καμια ελπιδα

      Διαγραφή
  10. Τώρα θα γίνω μετά χριστόν προφήτης, αλλά θα το πω.

    Το Δημήτρη Γιαννακόπουλο πριν 6-7 χρόνια δεν τον ήξερα. Τον θυμόμουνα μόνο από το περιστατικό με τον Ράτζα το '99. Τότε είχα την εντύπωση ότι είναι απλά το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν μιλάμε για κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Μετά ακούω ότι έσπασε τα γραφεία του Gazzetta. Μετά ότι έπαιξε στη Μαλαισία το Ξάνθη-ΠΑΟ. Μετά ότι αυτός ήταν πίσω από το πρωτοσέλιδο της Πράσινης με τίτλο πετάξτε τις φανέλες. Μετά για τα ναρκωτικά (αυτό το υποψιαζόμουν από την αρχή, άλλωστε δεν είναι ο μόνος "γόνος" που τη βρίσκει με την παραμύθα). Οπότε λογικό είναι να μη σχηματίσω και την καλύτερη εντύπωση για το βίο και την πολιτεία του ανδρός. Εκεί λοιπόν κάπου στο Μάιο του '11, τότε που σήκωσε το 6ο ο ΠΑΟ, σε μια μπασκετοκουβέντα με φίλους, που εν όψει τελικών Α1 δεν ήταν και τόσο αμιγώς μπασκετοκουβέντα, μου λέει ένας φίλος μου γαύρος "αν φύγουν οι κοντοί θα διαλυθεί ο ΠΑΟ". Του λέω "δε φοβάμαι μη φύγουν οι κοντοί, αλλά αν μετά τους κοντούς αναλάβει ο ΔΓ, εκεί θα βγουν εκτός ελέγχου τα πράγματα". Μου λέει ο άλλος φίλος μου ο βάζελος "και να αναλάβει, θα έχει τους θείους του από πάνω να τον επιτηρούν, αλλά δε νομίζω ποτέ να κάνει αυτός ο άνθρωπος ολοκληρωτικό κουμάντο στον ΠΑΟ" (το είπε μάλιστα σαν να το απεύχεται).

    Τελικά διαψεύστηκε. Κι εγώ θυμάμαι εκείνη τη συζήτηση μετά από κάθε καφρίλα του Τράκη. Κι εκείνος τη θυμάται. Και με παίρνει σήμερα τηλέφωνο και μου λέει επί λέξει "γιατί σε εμάς αυτός ο άνθρωπος; Γιατί;"

    Ro. Bl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μετά ότι έπαιξε στη Μαλαισία το Ξάνθη-ΠΑΟ" '"Μετά για τα ναρκωτικά (αυτό το υποψιαζόμουν από την αρχή, άλλωστε δεν είναι ο μόνος "γόνος" που τη βρίσκει με την παραμύθα)""ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Για το πρωτο ειναι αστοχο και δεν υπαρχουν αποδειξεις,αφου δεν εχει σχεση με την ΠΑΕ.Οσο για το δευτερο,αν παιρνετε μαζι την δοση σας το καταλαβαινω κατι θα ξερεις.Επειδη εχει μια τρελα και ειναι καφρος δεν σημαινει οτι ειναι και χρηστης.

      Διαγραφή
    2. είπα τι ΑΚΟΥΣΑ. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όλα αυτά. Αλλά και κάποιο από αυτά να είναι ψέμα, το να τα ακούς ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ για το ίδιο άτομο, ε δε σε βοηθάνε να σχηματίσεις και την καλύτερη γνώμη.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    3. Κοίτα, ανεξάρτητα με το πόσα απ' αυτά που έχεις ακούσει είναι ράδιο αρβύλα ή όχι, ο άνθρωπος είναι αναπληρωτής διευθυντής της ΒΙΑΝΕΞ.

      Γιατί λοιπόν να μην έχει και τον πλήρη έλεγχο της ΚΑΕ?

      Διαγραφή
    4. στη Βιανέξ απ' ότι ξέρω έχει ακόμα και σήμερα ενεργό ρόλο ο Παύλος (ως πρόεδρος/διευθ. σύμβ.), και όταν γινόταν αυτή η συζήτηση υπήρχε η πίστη ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν και στην ΚΑΕ. Κι εγώ ακόμα πάντως αδυνατούσα να πιστέψω πώς μια σοβαρή εταιρία που σέβεται τον εαυτό της (είτε αυτή λέγεται Βιανέξ είτε ΚΑΕ ΠΑΟ) θα αφηνόταν στον απόλυτο έλεγχο ανθρώπου όπως ο ΔΓ.

      blackman

      Διαγραφή
  11. http://www.leoforos.gr/blogs/giannhs-koyvopoylos/story/81695/kyrios-irthe-kyrios-efyge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα, λες ο "κύριος ήρθε και κύριος έφυγε" να πλήρωσε από την τσέπη του και το Πεντελικόν?

      Διαγραφή
  12. Συγνώμη Τζιμ, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 12 φώτο διάσημων αστέρων που πανηγύριζαν με αυτό τον τρόπο. Στην πιο ακραία περίπτωση έχει 1% της ευθύνης. Ακόμη και να το έκανε επίτηδες, έχουν όρια οι αντοχές ενός ανθρώπου που καθυβρίζεται εν χορώ από μια μερίδα κάφρων, οι οποίοι του έβριζαν την μάνα κατά τη διάρκεια του λεπτού σιγής για το Νεπάλ. Αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός, όπως και είσαι συνήθως, πρέπει να γράψεις κάποια πράγματα για το τι ακριβώς είπε ο ΔΓ μετά, τα οποία ακολουθούν τα ωραία της ΤΣΣΚΑ. Έλεος πλέον.

    ΥΓ. Ο ΔΔ έχει σταματήσει από την Εθνική εδώ και 5 χρόνια. Αυτό είναι πολύ χειρότερο παράδειγμα για τους νέους (Επειδή το αναφέρεις)

    Με κάθε εκτίμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "υπάρχουν τουλάχιστον 12 φώτο διάσημων αστέρων που πανηγύριζαν με αυτό τον τρόπο"

      Aλλού. Not in my Balkan house. Αν διάβασες όλο το κείμενο είδες ότι αυτό είπε και ο Τζιμ.

      Διαγραφή
    2. και επίσης να προσθέσεις με τη διάθεση πηγαίνουν κ οι υπόλοιποι του παο τα τελευταία χρόνια στις προπονήσεις της εθνικής...όπως πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Σπανούλης έφυγε γιατί ήθελε να είναι ηγέτης, πήγε με λίγοτερα λεφτά κ σε μικρότερου μπάτζετ ομάδα, έκανε το b2b με τα @@, δουλεύει σαν τρελός κ δεν έχει προσβάλει κανένα. Η σελίδα θα έπρεπε να είχε κατακεραυνώσει τον γιανακ, τον διαμαντίδη κ το μπατίστα για τα αντιαθλητικά φάουλ που έκαναν, κ όλο τον οχετό που λέγεται οακα. Τα παιδιά που λες, που είναι άριστοι παρατηρητές, τα βλέπουν όλα στον αθλητισμό...κ να σου πω κ κάτι που έχει τεράστια αξία, έχει 4 παιδιά, για όσους καταλαβαίνουν...κ οι σκατόψυχοι που εύχονται αυτά που εύχονται εύχομαι κάποια στιγμή να καταλάβουν τι μλκ ξεστομίζουν...

      Διαγραφή
    3. GIA 300.000 ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ.Αυτο το χτεσινο αντιαθλητικο του ΔΔ ολα τα λεφτα,κλαψτε.Προκαλεσε τον κοσμο η χειρονομια του για να το παιξει μαγκας.Αν σας το εκανε ο ΔΔ με τοσες καταρες και τοσες νικες στο Σεφ θα τον ειχατε σκοτωσει χρονια τωρα,η ξεχασατε το εμμετικο πανο που συναινεσαν οι αφοι και δεν κατεβηκε ποτε.Η νομιζετε οτι διαφερουν απο τον δικο μας.Οταν το πανο εμεινε εκει σε ολο τον αγωνα ηταν με την δικη τους συναινεση,

      Διαγραφή
    4. επισης ειναι αυτος που εκανε τα χειροτερα παιχνιδια με την εθνικη δυο σεζον τωρα και γυρισε και ειπε "να γινει τωρα ξεσκαρταρισμα"μιλαμε για τον αθλητη προτυπο,που κατακεραυνωνει τους συμπαικτες του,μην το ξεχνατε.

      Διαγραφή
    5. ο Σπανουλης μονο εχει ψυχη,;;; οταν βλεπεις μπροστα σου το ανατριχιαστικο πανο επι 2 ωρες ,πιστεψε με ειναι χειροτερο απο εναν τρελο να σε καταριεται.Εγω θα εκανα μηνυση στην καε σας και θα τους εβριζα και απο πανω,.Αυτος εχει ηθος και αρχες οχι ο αλλος που μιλησε για ξεσκαρταρισμα των συμπαιχτων του στην εθνικη.Δεν σεβαστηκε κανεναν γιατι αν σεβοταν τον Θαναση τουλαχιστον δεν θα του φεροτανε ετσι.Εναμιση μυριο πληρωσε για να τον φερει πισω.

      Διαγραφή
  13. Ο Σπανουλης ειναι γνωστο ποιος ειναι ως παικτης, δε χρειαζεται να το συζητησουμε. Αναρωτιεμαι γιατι ειναι υποχρεωμενος να ειναι εξισου 'μεγαλος' και ως ανθρωπος; Που ειναι γραμμενο δηλαδη οτι οφειλει να ειναι παντα σοβαρος, παντα μετρημενος, παντα νηφαλιος κλπ. Ακουσε ο,τι ακουσε και αντεδρασε. Κακως αντεδρασε. Και λοιπον; Ειναι υποχρεωμενος να κανει παντα το σωστο; Κι αν μια φορα κανει ενα ελαχιστο λαθος ειναι απαραδεκτος; Σοβαρολογουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι υποχρεωμενος.
      Γιατι ειναι πολυ μεγαλος μεγαλος παικτης και εξαιρετικα δημοφιλης και εχει τεραστια ευθυνη για το τι παραδειγμα δινει. Ετσι ειναι αυτα, δεν παιρνει μονο τιτλους και εκατομμυρια φραγκα, εχεις και υποχρεωσεις.

      Διαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,
    ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΟΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ:
    ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΝΟΗΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΤΕΡΜΠΥ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΜΩΣ ΣΟΡΡΥ, ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ. ΤΕΛΕΙΑ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΔΩ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΚΑΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ), ΚΟΙΝΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΙΑ 150ΑΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΣΣΚΑ (ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ) ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΑΜΙΣΕΙ ΜΑΝΑ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΣΟΡΡΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΒΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ ΚΛΙΠΕΡΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ «ΜΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ...ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ, ΟΥΓΚΑΝΤΑ; ΞΕΡΩ, ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΖΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (Ή ΑΠΛΟ ΦΙΛΟ) ΤΟΥ ΠΑΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ...Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΠ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ...
    ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ: Ο ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ...Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΟΟΥΤΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΒΕΡΤΗ-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΙΖΕΙ (ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΙΔΙ)...ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ...
    ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚ ΡΙΒΕΡΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΛΙΠΠΕΡΣ-ΣΠΕΡΣ: «ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΦΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΠΕΡΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»...ΕΔΩ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΜΕΙΣ «ΓΑΜΑΜΕ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ»...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως τα παντα, οσον αφορα το στρατοπεδο του Παναθηναικου,επισκιαζονται απο τον Γιαννακοπουλο. Σε καμια περιπτωση δεν γινεται να περιμενει κανεις να χτιστει κατι ουσιαστικο με αυτον για προεδρο. Οχι οσο δεν ωριμαζει. Οχι οσο εχει αυτες τις εκρηξεις. Και επειδη εχει αποδειξει οτι οι......εκρηξεις του δεν κοβονται, δεν μπορει να....απεξαρτηθει, δυστυχως δεν μπορει να μεινει τιποτα ορθιο σε αυτη την ομαδα. Μοιραια, χρονο με τον χρονο ο Παναθηναικος προπονητικα/παικτικα/ηθικα/ψυχολογικα θα πεφτει επιπεδα, με τετοιες συμπεριφορες. Δεν ξερω τι νοημα εχει να λεμε για Γιασικεβιτσιους,Κατσικαρη,Γιαννακη,Μπλατ,Βεζενκοφ οταν θα τους βαλουμε σε ενα περιβαλλον που αφεντευει ο ΔΓ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα αδερφέ

      @delfino

      Διαγραφή
  15. Ρε συ Jim

    ο ΠΑΟ επαιξε κυριολεκτικα με 7 παικτες χτες

    Χαραλαμποπουλος, Διαμαντιδης, Παππας, Γιανκοβιτς, Σλοτερ, Μπατιστα, Φωτσης

    που μαλιστα σε κανενα σχημα δεν ματσαραν μετις 5αδες του ΟΣΦΠ

    εμενα μου αρεσε οτι ΟΣΦΠ επαιξε απο μεσα προς τα εξω

    ερωτηση: τον Αρη ποιος τον πηρε?????????????


    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. Ο κόουτς δεν έπαιζε με τα λευκά φέτος, αυτό ήταν σαφές εξαρχής, παρά το ανέλπιστο κατόρθωμα του Κυπέλλου. Κι ο απερίγραπτος ερασιτεχνισμός του Γκιστ του στέρησε, πράγματι, όσες πιθανότητες είχε να πάρει το πάνω χέρι για τα πλέι οφς. Αλλά, ασχέτως της (κρισιμότατης, και λόγω timing) απώλειας του μοναδικού Αμερικανού με προσφορά, δεν έκανε κι ο ίδιος το παραμικρό. Πήγαινε σαν Τιτανικός, αλλά κι εκείνοι ακόμη το παγόβουνο το είδαν τελευταία στιγμή. Εμείς όχι…
    Ήμουν της άποψης πως πρέπει ο Ιβάνοβιτς να μείνει ως το τέλος της σεζόν. Πως ίσως να συνιστά ιστορική προτεραιότητα όχι να διεκδικηθεί ένα ακόμη νταμπλ, αλλά ν’ αφήσει πίσω η ομάδα το αυστηρά ελεγχόμενο μπάσκετ των προηγούμενων ετών, το μπάσκετ του Διαμαντίδη (στο οποίο προφανέστατα ο one of a kind Μήτσος δεν μπορεί πια, στα 35 του, να αντεπεξέλθει όπως παλιά), να περάσει σ’ ένα άλλο μπάσκετ, υψηλού ρυθμού. Κι ήμουν και διατεθειμένος να υποστώ τις ωδίνες της μετάβασης, αν και μαθημένος, όπως όλοι στον Παναθηναϊκό, αλλιώς. Αλλά ο κόουτς δεν προσάρμοσε το παραμικρό: αντιθέτως, «έκοβε» απ’ το rotation όποιον διαπίστωνε πως δεν μπορεί ν’ αντεπεξέλθει σ’ αυτό που εκείνος είχε στο νου. Έχασε (με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε) τον Νέλσον, δεν δοκίμασε ποτέ τον Λαγουάλ, προέκρινε πως το πρόσκαιρο όφελος Μπλουμς είναι προτιμότερο απ’ την επένδυση στον Μποχωρίδη. Οι εμμονές του έγιναν, εν τέλει, αυτοπεριοριστικές. Η ομάδα έφτασε να παίζει τα μεγάλα ματς της άνοιξης με 7-8 παίκτες, αφού ο κόουτς είχε περάσει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τις απαράβατες αρχές απ’ την αρτηριοσκλήρωση.
    Άλλοθι υπάρχουν: δεν φταίει ο Ιβάνοβιτς (παρά την κακή διαχείριση) που οι κακές βραδιές του Μήτσου είναι πια όλο και συχνότερες, ούτε που ο Γκιστ ήπιε μπάφους την πιο ακατάλληλη στιγμή. Δεν έκανε, επίσης, ο Ιβάνοβιτς το συμβόλαιο των 600.000 ευρώ στον σοφτ, σόφτερ, σόφτεξ Λουκά. Αλλά δεν γίνεται παίκτες των οποίων η ποιότητα αποδεικνύεται με ISO να αντιμετωπίζονται ως έσχατοι ρολίστες: ο Λαγουάλ, στην τελευταία σεζόν που έπαιξε αντίπαλος του Ντάνστον στην Ιταλία (2012-13), είχε 13,1 πόντους & 8,1 ριμπάουντ, όταν ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είχε αντίστοιχα 14,1 & 7,4… Πέρσι με την Αρμάνι ήταν παίκτης των 6,3 πόντων & 3,9 ριμπάουντ & 0,9 μπλοκ… Ναι, ο Νέλσον δεν είναι ο ίδιος αθλητικά μετά τον τραυματισμό του, αλλά στην περσινή Ευρωλίγκα είχε 11,2 πόντους & 3,2 ασίστ, χώρια που στα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα αισθανόταν άνετα, έχοντας το déjà vu του Παρτίζαν – Ερυθρός Αστέρας… Η ομάδα έγινε, μοιραία, προβλέψιμη, αναγνώσιμη, αντιμετωπίσιμη: έφτασε χθες να σκοράρει 66 πόντους με 22 του Μπατίστα, το 1/3 απ’ τον Ουρουγουανό, αλλά να μην τρέχει κάστανο, αφού Μήτσος, Φώτσης, αλλά και Παππάς ήταν non-factors.
    Ο Δημητράκης, λοιπόν, προβλέψιμα απρόβλεπτος, βλέποντας πως στους τελικούς ήταν πιθανό ακόμη και το σουίπ, είπε να ρίξει τη ζαριά του νωρίτερα. Όσο υπάρχει ακόμη κάποιος χρόνος. Με την ελπίδα να μαζέψει ο διάδοχος την ομάδα, να πέσει στα μαλακά ο Γκιστ, να «κοπούν τα φτερά» του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη και να το παλέψει για το μπρέικ. Σοβαρός προπονητής, βεβαίως, για 1 μήνα δουλειά δεν έρχεται. Του Γιαννάκη ήδη φρόντισαν να το αποκλείσουν, ο Πεδουλάκης παραείναι σοβαρός για να δεχτεί να τον νοικιάσουν με τον μήνα. Άλλος ελεύθερος στο μυαλό μου είναι μόνο ο Ζούρος, έκπληξη με ξένο (του Γιασικεβίτσιους συμπεριλαμβανομένου) μάλλον αποκλείεται λόγω χρόνου, οπότε συμφωνώ με ό,τι γράφεις για Μανωλόπουλο. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα, τη ζει 3η σεζόν πια. Θα κάνει ενεργούς τους Νέλσον & Λαγουάλ, να μπουν ρε παιδί μου λίγα μούσκουλα στο παρκέ. Χωρίς Γκιστ, βεβαίως - όχι σε 1 ματς πια, σε σειρά ολόκληρη - ο Ολυμπιακός είναι 70% πρωταθλητής. Αλλά η ιστορία έχει διδάξει πως πρέπει να περιμένουμε τη στιγμή: η επιλογή του αντι-Ιβάνοβιτς, η Μαδρίτη, η τιμωρία του Γκιστ ή ένας πιθανός αντικαταστάτης θα ορίσουν το πλαίσιο των τελικών...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. Άψογος Μητσάρα. Συμφωνώ μέχρι κεραίας...

      Μάνος

      Διαγραφή
    3. Σε όλα απολύτως σύμφωνος.
      Εξαιρετική ανάλυση!!

      Vatos76

      Διαγραφή
  17. κι από χτες όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν τη γραμμή "να κρατήσουμε το μπάσκετ καθαρό από συμπεριφορές σαν του Σπανούλη, γιατί είναι το εθνικό μας σπορ και πρέπει οι συμμετέχοντες (παίκτες-προπονητές-παράγοντες) να είναι πιο κύριοι από ότι στο ποδόσφαιρο".

    δε μου λέτε ρε δημοσιογράφοι, όταν δηλητηριάζονταν 5 Ρώσοι κι ο Ιωαννίδης έδινε εντολή πρέσινγκ 5 σε 3, δε μιλήσατε. Τότε ήταν ο Έλληνας εναντίον του ξένου ε; Όταν εσείς οι ίδιοι δηλητηριάζατε το κοινό με καφρίλα και δικαιολογούσατε τα "Λιέτουβα - Λιέτουβα" στον τελικό του '95 γιατί "μας σφάξανε οι κακοί Σέρβοι" επειδή δε χωνεύατε ότι ο Κορωνιός κι ο Αγγελίδης όσο καλοί και να είναι, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να νικήσουν το Τζόρτζεβιτς και το Ντίβατς, πάλι τίποτα. Πάλι Έλληνας εναντίον ξένου ε;

    τώρα ξαφνικά σας έπιασε η ευαισθησία που έπιασε τα αυτιά του ο Σπανούλης σε ένα ντέρμπι αιωνίων, και κόπτεστε για τα (ανύπαρκτα) υψηλά ιδανικά των Ελλήνων μπασκετμπολίστων που τα χάλασε ο κακός Μπιλ; Για μαζευτείτε σας παρακαλώ.

    τζιμ αυτό το κατεβατό δεν απευθύνεται σε σένα σε καμιά περίπτωση, στους Παπαδογιαννοσκουντήδες και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Αρκετά πια με αυτόν τον ιδιότυπο ''βλαχοεθνικισμό'' που έχει κυριαρχήσει στο μπάσκετ και εκφράζεται -κυρίως- από τους μεγαλοδημοσιογράφους. Είναι χαρακτηριστικό πως στα ματς της euroleague, τόσο στις μεταδόσεις, όσο και στις αναλύσεις σε διάφορες εκπομπές, λες και δεν υπάρχει δεύτερη ομάδα στο γήπεδο, παρά μόνο η ελληνική. Η ελληνική ομάδα χάνει, η ελληνική κερδίζει, λες και δεν υπάρχει ο αντίπαλος, μαζί με τις αστείες επισημάνσεις τους για τη διαιτήσια, με τις ελληνικές ομάδες ποτέ και πουθενά δεν ευνοούνται, ενώ όταν γίνει κάποιο λάθος εναντίον τους ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν το ''εθνικό μπασκετικό συμφέρον''.


      Reggie Miller

      Διαγραφή
  18. Jim καλησπέρα,
    Ποια η γνωμη σου για το διδυμο Διαμαντιδη-Φωτση και τον ρολο που πρεπει να εχουν στην επομενο σεζον της ομαδας; Βεζενκοφ με ποιον τροπο θα μπορουσε να βρει λεφτα σε μια θεση με Γκιστ-Φωτση,αν μεινει ο Γκιστ βεβαια..
    Υ.Γ. Ας αλλαξει 200 παιχτες ο Παναθηναικος, και αλλους τοσους προπονητες. Για να τεθουν σοβαρες βασεις,απαιτειται σωστο "κεφαλι". Και δυστυχως με αυτο το "κεφαλι" δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το τι σου ξημερωνει. Θα μπορουσα να μιλησω για αλητεια,αλλα επειδη δεν θα πω κατι που δεν ξερετε ηδη, θα πω απλα οτι...ντρεπομαι! Ντρεπομαι για τις εκφρασεις που ακουγονται... Και δυστυχως δεν περιμενω απο κανεναν σοβαρο προπονητη να μπει στον κοπο να χτισει πανω στην αμμο-ασταθες εδαφος που λεγεται Δημητρης Γιαννακοπουλος. Μπαινουμε συνεχεια στη λογικη του σχολιασμου των πλανων, των παιχτων, των συστηματων , καλο θα ειναι ομως να θυμομαστε οτι και οι προπονητες ανθρωποι σαν εμας ειναι και εχουν και γνωση της καταστασης που θα συναντησουν.

    Μαρουσι Σαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαφωνω και εγω με τις περισσοτερες συμπεριφορές το ΔΓ αλλα για πεσμου σοβαρα χωρις ΔΓ που θα ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ο ΠΑΟ? Στην Γ Εθνικη ?

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς χωρίς ΔΓ θα καταντησει ο ΠΑΟ Γ' εθνικη;;; Οι αλλες ομαδες που παιζουν στην Α1 πως τα καταφερνουν με μπατζετ 200-300.000 και δεν μπορει ο ΠΑΟ να επιβιωσει στην Α1 οταν εχει εσοδα τοσα εκατομμυρια;

      Διαγραφή
    3. το "γ εθνικη" μαλλον το λεει συμβολικα. Εννοει οτι χωρις δγ υπαρχει η περιπτωση να μη μπορει η ομαδα να παρει καν την αδεια για να παιξει ευρωλιγκα, κι αν την παρει θα αποκλειεται απο τα προκριματικα η απο τον ομιλο, θα βγαινει 3ος στην α1 και θα παιζει γιουροκαπ κτλ.

      αρα βολευομαστε με τις 30αρες στους προημιτελικους

      Διαγραφή
  19. Jim είμαι μεγάλος fan της σελίδας αυτής. Για τις απόψεις και τις αναλύσεις που πάνε σε μεγάλο βάθος. Έκανες φάουλ σήμερα φίλε, λέγοντας πως είναι πρόκληση και κακό παράδειγμα η κίνηση του Βασίλη, ενώ ας πούμε δεν είναι κακό παράδειγμα οι τάφοι που εύχεται ο γνωστός... "φίλαθλος" ούτε το χόρτο του Γκιστ (για τα οποία η αναφορά σου ήταν τελείως αναιμική- επιδερ.ική). Αν ήσουν αντικειμενικός θα έγραφες 3 παραγράφους για τον "φίλαθλο", 1 για τους μπάφους του Γκιστ και 2 κουβέντες για την αντίδραση του Βασίλη. Ελπίζω αυτή η ασυλία που προσφέρεις σε αυτό τον άνθρωπο που ρεζιλεύει τη μεγαλύτερη Ελληνική ομάδα στο μπάσκετ να οφείλεται μόνο στο φόβο. Απογοητεύτηκα.... Στράτος-Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστοτατος ο φιλος .παναγιωτης- γερακας

      Διαγραφή
    2. εμ Στρατος φαληρο σιγα μην σου αρεσε η γνωμη του Τζιμ,δικαιωμα του στο κατω κατω,οι αληθειες πονανε.Οσο για τον Γκιστ δεν προσβαλε κανεναν οτι εκανε το εκανε στο σπιτι του,αν το εκανε στην τελικη,στην ομαδα του εκανε κακο.Εσας τι σας κοφτει,στην ευρωπη η ινδικη κανναβη δεν απαγορευεται,για χαλαρωστε,Αν επαιρνε ντοπα ναι τοτε να λεγατε οτι θελετε,γιατι θα επηρεαζε την αποδοση του εις βαρος σας,τωρα καλο σας εκανε.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, φίλε Στράτο, να δεχθούμε δηλαδή ότι πρέπει ως φίλαθλοι να έχουμε από το Σπανούλη τις ίδιες απαιτήσεις που έχουμε από Γκιστ και από Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αφού ο ίδιος κατέβασε τον εαυτό του εκεί, με γεια του με χαρά του.

      Διαγραφή
    4. Φίλε ανώνυμε 1:50μμ, το σχόλιο ανωτέρω συγκρίνει το κοινωνικό προτυπο Σπανούλη - Γκιστ. Αν εσύ νομίζεις ότι η χειρονομία του Σπανούλη μειώνει την αξία του ενώ η χρήση ναρκωτικών ουσιών από αθλητή μεγάλου συλλόγου αποτελεί ένα από αυτά τότε πάσο και μπράβο σου.

      Διαγραφή
    5. 2.19 ρε εξυπνε τι δεν καταλαβαινεις,αυτο ηταν καθαρα προσωπικο δεδομενο.η νομιζεις οι αμερικανοι που εχετε εσεις επειδη δεν πιαστηκαν δεν ξερουν τι ειναι.Αν θες να ξερεις ειναι μεσα στην κουλτουρα των εγχρωμων.

      Διαγραφή
    6. φαντασου να μην ησουν και φαν της σελιδας...

      Διαγραφή
    7. Ρε παιδιά, προφανώς τα αυτιά του Σπανούλη και τα τσιγάρα του Γκιστ δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Για αυτό η μεν κίνηση τιμωρείται με μια τεχνική ποινή, ενώ η δε με 6+ μήνες αποκλεισμό.

      Αλλά γιατί πρέπει να το πηγαίνουμε στον συμψηφισμό;

      Προσωπικά θεωρώ ότι η κίνηση Σπανούλη είναι 100% εντός πλαισίων, είτε ο Γκιστ πίνει κανένα μαύρο, είτε πίνει μπύρες, είτε πίνει μόνο γάλα.

      Διαγραφή
  20. Αγαπητέ φίλε Jim σήμερα στο θέμα Σπανούλη έκανες "μεταφορά μπάλλας". Ισως είσαι ο μόνος από τους αντικειμενικούς αρθρογράφους που είδες το θεμα διαφορετικά. Προς απάντηση σου παραθέτω απόσπασμα του συναδέλφου σου Ν.Παπαδογιάννη στο Gazetta:
    "Ένα έχω να πω, ανεξαρτήτως χρωμάτων, ομάδων και προσώπων.
    Όταν επιτρέπεται να καθυβρίζονται μανάδες από αφιονισμένα πλήθη αλλά απαγορεύεται να πανηγυρίσει ένας αθλητής τη νίκη του, ο αθλητισμός μας έχει φτάσει στο απόλυτο ναδίρ."
    Επίσης θα ήθελα να σχολιάσεις το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός με το εμετικό παραλήρημα του ΔΓ και όχι τις δηλώσεις στην Nova. Ο ΔΓ δεν είναι πρότυπο για την κοινωνία?
    Πάντα φιλικά και χωρίς δόση ειρωνίας,
    Greg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε οσα λες, μια διορθωση. Ο Τζιμ δεν ειναι δημοσιογραφος το εχει πει πολλακις αλλωστε. Αναλυτης ειναι, basketball analyst. Απο κει και περα συμφωνω οτι ηταν φαουλ να θεσεις τοσο εντονα τον Σπανουλη προ των ευθυνων του και να αναφερει απλα τον Γιαννακοπουλο ως κομματι των συμβαντων χωρις καμια κριτικη. Οπως εσυ εχεις απαιτησεις απο τον Σπανουλη Τζιμ, ετσι εχουμε και εμειες απο σενα βαση της προιστοριας σου. Οχι απαιτησεις να θαβεις προσωπα, αλλα να παρουσιαζεις ολοπλευρη κριτικη. Δεν το εκανες σημερα και εγω προσωπικα απογοητευτηκα...

      Διαγραφή
    2. παροτι ειμαι μαζι με τον σπανουλη γιατι εχει ακουσει τα παντα ολα και μεσα του εχει παααρα πολλα που περιμενε μια καλη του εμφανιση και νικη της ομαδας του στο οακα για να τα βγαλει.. ΟΜΩΣ, ειναι διαφορετικο το πανηγυριζω μαζι με τους συμπαικτες μου, μαζι με τους φιλους της ομαδας μου, ή ακομη και κανοντας οτι αλλο θελει και του βγει εκεινη την στιγμη, αλλα δεν ειναι πανηγυρισμος να πας στην αντιπαλι εξεδρα των φανατικων και να κανεις κινησεις που ουσιαστικα τους πικαρεις... και μαλιστα σε εναν αγωνα που δεν εχουν δωσει δικαιωμα για το παραμικρο...
      Τωρα οσα αναφερονται για βρισκιες εκ μερους των οπαδων μην ξεχναμε οτι μιλλαμε για οχλο.. αντε βρες ακρη....

      Διαγραφή
    3. Eγω νομιζω οτιειναι σωστοτατη η αποψη του τζιμ.Αν καποιοι θελουμε να φτιαξει η εικονα στην ελλαδα πρεπει να σταματησουμε να κρινουμε με οπαδικα κριτηρια και μιλαω και για τον ευατο μου.

      Διαγραφή
    4. @nas

      Είμαστε σίγουροι ότι αν πανηγύριζε όπως περιγράφεις, δε θα είχαμε και πάλι ντου κάφρων;
      Είμαστε σίγουροι ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο, δε θα βρισκόταν πάλι κάποιοι να πουν ότι ήταν λάθος του Σπανούλη να πανηγυρίσει γιατί προκάλεσε τους κάφρους;

      Διαγραφή
  21. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα κάνει την επόμενη προπόνηση, την ίδια ώρα που οι ιθύνοντες την ΚΑΕ θα επιχειρούν να πάρουν τη σωστή απόφαση. Κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να προχωρήσει και η ενίσχυση. Αυτά για την ώρα. Υπομονή γιατί δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο.

    ΥΓ: Το ίντερνετ δίνει μια τεράστια ευκαιρία για παρέλαση ονομάτων σε ατζέντηδες και δημοσιογράφους. Από την άλλη τρελαίνει εν ριπή οφθαλμού τον κόσμο. Ψύχραιμα.ONSPORTS.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυο λόγια από μένα

    Ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ανταγωνιστεί ξανά τον Ολυμπιακό όταν 1) θα καταφέρει να αναδειχθούν έστω οι μισοί από τους Κόνιαρης, Λούντζης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος και 2) βελτιωθούν και καθιερωθούν οι Παππάς , Μποχωρίδης και Γιάνκοβιτς. Αυτό θέλει 2-3 χρόνια φίλοι μου Παναθηναϊκοί. Υπομονή χρειάζεται. Αυτό δεν είναι έτσι και αλλιώς ο στόχος του πρότζεκτ;

    Στους τελικούς προβλέπω 3-0 ή 3-1. Ο Ολυμπιακός μπορεί να σπάσει έδρα και φέτος στα πλεί-οφ το πιστεύω. Φτάνει να μην αυτοκτονήσει.. Είναι 2-3 σκάλες καλύτερος... Παντού...

    Ο Σπανούλης όντως απαράδεκτος... Λες και δεν ήξερε τι τον περίμενε... Προκλητικό τουλάχιστον... Ο δε Γιαννακόπουλος... ασχολίαστο... Δεν θέλω να χαλάσω και φαιά ουσία για ένα άτομο που ντροπιάζει το καλό όνομά της οικογένειας του στο χώρο του μπάσκετ. Κρίμα...

    O πάγκος του Παναθηναϊκού είναι αυτό που λένε στην αγγλική hot seat. Ζεματάει κυριολεκτικά. Αν ήμουν προπονητής θα το σκεφτόμουν δυο και τρεις πριν πάω στον Παναθηναϊκό. Αφενός γιατί ο πρόεδρος του είναι ένας ημίτρελος και αφετέρου γιατί η φανέλα που κάποτε προκαλούσε τρόμο σε όλη την μπασκετική Ευρώπη, τα τελευταία 3 χρόνια έχει μπει στο πλυντήριο και έχει μαζέψει. Από μια βαριά φανέλα έγινε φανελάκι που φοράμε το καλοκαίρι αντί για πυτζάμες.

    Χαιρετίσματα σε όλους και καλό μήνα...

    ΥΓ: Πόσο κοντά μα πόσο μακρινή αυτή η φωτογραφία...

    (https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11163235_10153290866419485_6025817522907622464_n.jpg?oh=cdd505cbd2253c74f0df09509cc38cc5&oe=55C9FB25)

    Αλλά ξέχασα... εδώ είναι Μπαλκάνια μπρέ!! *απογοητευμένος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να σχολιάσω για τον Μίστερ Ιβάνοβιτς...

      Λοιπόν... Το ότι του πήρε 3 παιχνίδια για να βάλει πάνω στον Κιριλένκο, τον Γκίστ αυτό καλύπτει όλη την προπονητική του δουλειά φέτος. Χώρια το ότι τον Λαουάλ τον είδαμε μια δυο φορές και μετά ήταν ανάμεσα σε κερκίδα και πάγκο τέρμα γωνία. Δίπλα στα νερά....

      Άποψη μου: Δεν λέω... έχει τρέλα ο Γιασικεβίτσιους αλλά ρε guys... ο άνθρωπος μια χρονιά σαν βοηθός έχει βγάλει. Μπορεί να ήταν μεγάλο μυαλό σαν παίκτης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι το ίδιο καλό ως προπονητής. Θέλετε παραδείγματα; Το αντιπροσωπευτικότερο: Αιζέα Τόμας...

      Διαγραφή
  23. Έχοντας παίξει μπάσκετ ημιεπαγγελματικα για χρόνια, σε διπλές προπονήσεις κ καλοκαιρινές προετοιμασίες από πιτσιρίκι τα βασικά πράγματα που κέρδισα κ εφαρμόζω (σε άλλο κλάδο) εδώ στα ξένα που ζω τα τελευταία 10 χρόνια είναι πειθαρχία, σεβασμό στην ομαδική προσπάθεια , συμπαίκτη κ αντίπαλο. Οι απαιτήσεις απο ένα αθλητή ηγέτη αυτού του είναι και πρέπει να είναι τόσο ψηλές που αυτή η εγωιστική συμπεριφορά (προς αντιπάλους αλλά και συμπαίκτες) είναι όπως λέει το άρθρο .... απαράδεκτη.

    Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές .... Παρά πολλές και είναι τραγικό έλληνες φίλαθλοι να εκφράζονται με αυτό το τριτοκοσμικό τροπο. Είναι κατα τη γνώμη μου όμως αντίδραση που δείχνει απωθημένο κ σύμπλεγμα αλλά και ατομική συμπεριφορά . Συναισθήματα που δεν ταιριάζουν σε μεγάλους αθλητές είδωλα.

    ΥΓ: φυσικά κ ο Παναθηναϊκός έχει θολό μέλλον με αυτή την ηγεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Σπανούλης φέρθηκε αντιεπαγγελματικά.Από τη σκοπιά του "είναι παίκτης πρότυπο και σαν παίκτης που έχει περάσει πολλά και ξέρει να ελέγχει τον εαυτό του φέρθηκε απαράδεκτα" ναι μπορείς να τον κατακρίνεις.

    Νομίζω όλοι λίγο πολύ ξέρουμε οτι δεν ήταν απο τα νεύρα...Ηταν μια κίνηση για να πικάρει,για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό τώρα που τα κατάφερε.
    Το ότι ο Σπανούλης είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και εγωισμό να πετύχει και να τον συζητάνε-θαυμάζουν-ζηλεύουν είναι γνωστό.Προφανώς αυτό δεν έχει μόνο καλά(δηλαδή να τον ωθεί να βελτιώνεται) αλλά έχει και κακά που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές-(όχι ακριβώς βεντετισμούς) αντιπαλότητας. Φυσικά ούτε το διαζύγιο με τον Πάο ήταν αναίμακτο(αν είχε γίνει για τα λεφτά δε θα του καιγόταν καρφάκι να κάνει τέτοια ή να αγχώνεται τόσο στα μεταξύ τους) ούτε η πορεία με την εξέδρα και τα ματς μεταξύ τους έκτοτε ηταν ρόδινη. Ο παίκτης κουβαλούσε ένταση και ήθελε να "βγει επιτέλους από πάνω".Τον μειώνει σαν παίκτη? Όχι.Σαν χαρακτηρα? Ούτε. Απλά ήταν τζάμπα μαγκιά(όλοι τις έχουν κάνει),αχρείαστη και χαζή κίνηση.Τίποτα παραπάνω....

    Όσοι το πάνε παραπέρα και τον κατηγορούν για τα περαιτέρω έχουν χάσει τη μπάλα...Κανείς δεν μπορεί να είναι παναγίτσα,ουδέποτε ο Σπαν έχει βάλει φιτιλάκι σε βίαιες κόντρες και ένα μικρό λάθος είναι ένα μικρό λάθος.

    Σεβαστή η άποψη σου οπότε Τζιμ.Καταλαβαίνω πως το βλέπεις.Σαν φίλος του μπάσκετ περιμένεις από άτομα-θρύλους και πρότυπα να δίνουν το παράδειγμα σε μια αρρωστημένη κοινωνία να πηγαίνουμε μπροστά αντί για πίσω...(όπως και πολλοί φίλοι του Πάο μπορεί να το είδαν σαν άλλη μια εγωιστική συμπεριφορά απέναντι σε παίκτη που πρόδωσε την παλιά του ομάδα,άνοιξε βεντέτες με παλιούς συμπαίκτες και προπονητές και εξακολουθεί να το κάνει).
    Επίτρεψε μου όμως κάτι που δεν κάνω συχνά: μια παρατήρηση.
    Δεν μπορεί να βάζεις στην ίδια πρόταση τον Σπανούλη με ένα σιχαμερό τίποτα όπως ο Γιαννακόπουλος(και άτομα του είδους του.)
    Δεν μπορεί να μιλάς για επικοινωνιακά παιχνίδια όταν μιλάμε για έναν πρόεδρο ομάδας που στοχευμένα "σπρώχνει" τη βία και τα μίση,τον επηρεασμό διαιτητών με συμπεριφορές και αμαυρώνει πολλές φορές αυτά που βλέπουμε.
    Δεν μπορεί να μιλάς για αυτο-γκολ για αυτό το βιντεάκι που κυκλοφόρησε και τον φέρνει να βρίζει να απειλεί και να εύχεται θάνατο σε γυναίκες και μικρά παιδιά.
    Όχι,αυτά δεν είναι ούτε αυτογκόλ-ούτε "έχασα το δίκιο μου"-ούτε επικοινωνιακό λάθος.
    Αυτές είναι συμπεριφορές που πρέπει να κλείσουμε την πόρτα και να τις στείλουμε στο περιθώριο μαζί και με αυτούς τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για Γιαννακόπουλο. Αλλά ο Σπανούλης έβαλε μόνος του τον εαυτό του στην ίδια πρόταση και στην ίδια ζυγαριά μαζί του.
      Και θα προχωρήσω ακόμα περισσότερο. Μπορεί να σιχαίνομαι τη συμπεριφορά του Γιαννακόπουλου, να θέλω να φύγει από την ομάδα μου ΤΩΡΑ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τη διάλυσή της, επειδή θεωρώ ότι ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ και εμένα ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΑΘΛΟ. Αλλά, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι επί της ουσίας στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε δίκιο. Ο Σπανούλης προκάλεσε, ΗΘΕΛΕ να προκαλέσει, ΗΞΕΡΕ τι θα ακολουθήσει και το είχε αποδεχθεί (όπως υπονοείς κι εσύ). Προκάλεσε τους "κάφρους" της εξέδρας και τον "κάφρο" της διοίκησης του ΠΑΟ και γι' αυτό δικαιούται να μπαίνει στην ίδια πρόταση. Το κέρδισε με το σπαθί του, όπως και όσα έχει κερδίσει στο γήπεδο.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. εσυ εισαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ οσο εγω είμαι γαυρος

      Διαγραφή
  25. Περι Σπανουλη..

    Ο Σπανουλης (οπως και οι υπολοιποι ακριβοπληρωμενοι Ελληνες συναδελφοι του) αποφασισε να παιζει στο Ελληνικο πρωταθλημα, αφου πρωτα εκανε το ταξιδι απο τον εναν αιωνιο στο αλλο και εχοντας γνωση τι ατμοσφαιρα επικρατει στα ντερμπυ των 2 αυτων ομαδων.
    Θες απο εγωισμο, θες για τα φραγκα, θες γιατι γουσταρε, θες γιατι ηθελε να νικαει τον Παο, οπως και να χει ηξερε ακριβως που θα παιζει και υπο ποιες συνθηκες. Ε-π-ιλ-ο-γ-η του.

    Το να απευθυνεται στον κοσμο του ΠΑΟ προκλητικα ειναι απαρεδεκτο. Ακριβως γιατι γνωριζει οτι η κινηση του θα προκαλεσει εκρηξη.
    Ισως και γι αυτο να το εκανε.
    Οχι, δεν εχει κανενα δικαιωμα να προκαλει με στοχο τη δημιουργια εντασης. Ακομη κι αν γυρω του υπαρχουν καφροι οπαδοι, ή μαλλον ακριβως επειδη γυρω του υπαρχουν καφροι οπαδοι.

    Ομως το χειροτερο ολων, ειναι η εικονα του αλαζονα και μικροψυχου που βγαζει προς τα εξω (δε λεω οτι ειναι, λεω τι εικονα βγαζει).
    Να βλεπουν οι πιτσιρικαδες και να "παραδειγματιζονται"¨οτι ο στοχος ενος αθλητη ειναι να νικαει και να τη "λεει" μετα στο αντιπαλο κοινο.

    Τι επρεπε δηλαδη να κανει ο Δημητρης Διαμαντιδης μετα απο το πανο που ηταν απλωμενο στο ΣΕΦ και εγραφε "Να σαπισουν τα κοκκαλα σου μπινε Διαμαντιδη"?
    Τι επρεπε να κανει οταν σε επομενους αγωνες νικουσε μεσα στο ΣΕΦ?
    Αυτο ακριβως που εκανε. Τιποτε.
    Γιατι, οπως και ο Σπανουλης, δεν εχει να αποδειξει τιποτε και σε κανεναν, ποσο μαλλον σε καφρους του οχλου.

    Θα εκτιμουσα απεριοριστα τον Σπανουλη, αν σε εκεινο τον αγωνα στο ΣΕΦ ειχε ζητησει να κατεβει αυτο το εμετικο πανο.
    Ομως, οπως και ο Διαμαντιδης, ο Πριντεζης, ο Φωτσης κι ολοι οι καλοπληρωμενοι Ελληνες παικτες, ετσι κι ο Σπανουλης εχει αποδεχθει πληρως το ρολο του μονομαχου στην αρενα των αιωνιων ντερμπυ.
    Ειναι πολλα τα εκατομμυρια. Πολλα. Κατι που κανει τις δικαιολογιες του Σπανουλη περι "βρισιων κατα της οικογενειας του" πολυ υποκριτικες. Γιατι τις βρισιες τις ανεχεται χρονια τωρα χωρις να αντιδρα.
    Οι ηττες τον ενοχλουσαν απο οτι φαινεται.

    the Bgt

    Υ.Σ.
    Οι μεγαλοι αθλητες φαινονται οταν χανουν, αλλα φαινονται κι οταν νικουν.
    Ψαξτε στο youtube να δειτε το στιγμιοτυπο μεταξυ Πολ και Ντανκαν μετα το χθεσινο επικο παιχνιδι.

    Υ.Σ. 2
    Για το Δημητρη Γιαννακοπουλο τι να πει κανεις πια? Ποτε θα καταλαβει οτι δεν πρεπει να ασχολειται με τα κοινα? Οτι η συμπεριφορα του μικραινει τον Παναθηναικο? Ας αφησει αλλους να διοικουν κι ας εμφανιζεται στις απονομες. Μπορει να μην υπαρχουν αλλοι πλουσιοι Παναθηναικοι που να θελουν να αναλαβουν την ομαδα, αλλα ο Παο ειναι μεγαλυτερος απο καθε Γιαννακοπουλο, κι οταν το κακο που θα κανει στην ομαδα θα αβασταχτο, απλα ο οργανισμος θα τον απορριψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παιδιά, διαβάζω πολύ προσεκτικά όλα τα σχόλια σας. Θετικά ή αρνητικά.. Θα προσπαθήσω μέχρι αύριο να απαντήσω σε όλους. Δύο πράγματα μόνο..
    1,) Διαβάστε πραγματικά και όχι "στα πεταχτά" τι γράφω επί του θέματος Σπανούλη στο οποίο βλέπω ότι έχετε εστιάσει. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..
    2.) Μη ξεχνάτε ότι αυτή είναι απλά η γνώμη μου επί του θέματος. Δε σημαίνει ότι είναι σωστή-μπετόν.. Απλά είναι η γνώμη μου και την εξέφρασα για να συζητήσουμε.

    Περιμένω τις απόψεις σας και για το αγωνιστικό κομμάτι.. Για τη σελίδα αυτό είναι το πιο σημαντικό άλλωστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα,
    θεωρώ ότι ο Σπανούλης με την κίνησή του "προκάλεσε" αυτούς που έψαχναν μία αφορμή για να προκληθούν. Και μόνο ότι συζητάμε πως μόνο στα Βαλκάνια τέτοιες αντιδράσεις θεωρούνται προκλητικές, δείχνει το μέγεθος της διάβρωσης της αθλητικής μας νοοτροπίας.
    Είναι σκληρό και ίσως άδικο να έχουμε σε κάθε περίσταση αυστηρές απαιτήσεις από τον κάθε επαγγελματία αθλητή. Σε μια "ασπρόμαυρη" αθλητική κοινωνία, οποιοσδήποτε παίκτης θα καλείτο να λειτουργεί αποκλειστικά ως ρομπότ και να μην αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα της εξέδρας, (πχ. σε οχετό ύβρεων). Ουτοπική ως σκέψη.
    Από άλλη οπτική γωνία, η αντίδραση του Σπανούλη, εν προκειμένω, μόνο ως ένα μικρό ξέσπασμα μπορεί να ερμηνευθεί. Και μόνο το ότι χαιρετίστηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του χάρισε πόντους απέναντι σε αυτούς σημαίνει ότι δεν είχε ουσιαστική σημασία. Προφανώς θα μπορούσε να μην κάνει ο Σπανούλης καμία κίνηση, αφού δεν του προσέφερε τίποτα και αποτέλεσε αφορμή αντιδράσεων. Αλλά μην μεγαλοποιούμε την σημασία της κίνησής του. Και προπαντός μην συγκρίνουμε την "απαξία" της αχρείαστης κίνησής του με εκείνη όσων προσπάθησαν και κατάφεραν σε κάποιο βαθμό να εισβάλουν πίσω από τον πάγκο για να επιτεθούν στους αντιπάλους ή με το δημόσιο λόγο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος μίλησε προσβλητικά για τον Σπανούλη και δεν στιγμάτιοε καν τη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟ, αλλά -αναμενόμενο για τα ελληνικά ήθη- τη δικαιολόγησε/νομιμοποίησε. Η προσπάθεια εισβολής ως απάντηση σε μια κίνηση αντίπαλου παίκτη, ακόμα και αν θέλαμε για την οικονομία της συζήτησης να τη θεωρήσουμε "προκλητική", δεν αντέχει σε κριτική από άποψη αναλογικότητας.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Ιβανοβιτς ειδε οτι δεν μπορει να συνεννοηθει με τον Προεδρο, επαιξε για τον εαυτο του για να σωσει τη καριερα του και τελικα η ομαδα αντι να παει απο τη μια οχθη του ποταμου (ελληνοποιηση) ή από την άλλη (τιτλοι), κατεληξε να κολυμπαει στη μέση του ποταμου και εναντια στο ρευμα.


    Υ.Γ.Όταν ξέρεις οτι ένα κουμπί θα ανατινάξει μια πόλη, είναι υποκριτικό να λες οτι αυτός που πατησε το κουμπί δεν έκανε τίποτα μεμπτο, επειδη απλα πατησε ενα κουμπι. Ο Σπανούλης ήξερε πολύ καλά τι συνέπεις θα είχε η κίνησή του και είναι υπευθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jim, δεν σου κρυβω ότι απογοητεύτηκα με την υπερβολική κατα τη γνώμη μου κριτική στον Σπανούλη. Ξαφνικα, για πρώτη φορά κριτικάρεις με υπερβολικό και μεροληπτικό κατά τη γνώμη μου τρόπο συμπεριφορά παίχτη και δή του Σπανούλη με την λογική ότι έχουμε απαιτήσεις από αυτόν ενώ συγχρόνως δεν έχει γινει κουβέντα στο παρελθόν ούτε για τις φτυσιες του ΔΔ ουτε για το πατημα στο κεφάλι παίχτη της Ολύμπια από τον Μπατίστ. Από αυτούς δεν είχαμε απαιτήσεις; Και εκτός αυτός λές σε καποιο σημείο ότι το πηγε καλά ο Γιαννακόπουλος στη nova που αν δεν κανω λάθος πάλι χαρακτήριζε με το χειρότερο τρόπο ο ΔΓ τον Σπανούλη, που στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι έκανε δα και κάτι τόσο τρομερό. Απλά αυτοί που αντέδρασαν είχαν τη μύγα. Από πλευράς χειρονονιών έχουν γίνει πολύ χειροτερα από παιχτες των δύο ομάδων (πχ λασμε, τέοντοσιτς) τα αυτιά του Σπανούλη πειραξαν τοσο πολύ πια;Επαναλαμβάνω ότι ενώ οι τεχνικές σου αναλύσεις με καθηλώνουν και με βοηθούν να κατανοήσω καλύτερα το σπορ, ομολογώ ότι η τοποθέτησή σου για Σπανούλη με απογοήτευσε πλήρως. Anyway, από δω και πέρα θα προσπαθήσω να εστιάζω μόνο στα τεχνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Xωρίς παρεξήγηση, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τη συνθήκη με την οποία ένας προπονητής Εθνικής Εφήβων που χτυπάει παίκτη του on camera δεν αποτελεί "κακό παράδειγμα", αλλά αποτελεί ένας παίκτης που δείχνει τα αυτιά του.

    Η φράση "εδώ είναι Βαλκάνια", με συγχωρείτε αλλά εμένα δε με καλύπτει. Αν κάποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη φράση και ζητάνε να τη σεβαστούμε και να προσαρμοστούμε σε αυτήν, είναι μάλλον επειδή νιώθουν οι ίδιοι "Βαλκάνιοι" και προφανώς δε θέλουν να αλλάξουν. Ή φοβούνται να αλλάξουν.

    Τέλος, για εμένα δεν νοείται να υπάρχει μπασκετική σελίδα που να ασχολείται μετά το ντέρμπι με οτιδήποτε άλλο εκτός από την αναίσχυντη συμπεριφορά του ΔΓ.
    Ο ρόλος του, η δύναμή του, η εξουσία του, η επιρροή του, σε συνδυασμό προφανώς με τη επαναλαμβανόμενα βίαιη και ακραία συμπεριφορά του θα έπρεπε να καθιστούν ως μοναδικό ζητούμενο για όλη την αθλητική κοινότητα, την απομάκρυνση αυτού του ανθρώπου από το ελληνικό μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα Τζιμ και παρεα

    Για τα εξωαγωνιστικά:
    Πολλά και διάφορα τα σχόλια που πρέπει να γίνουν.Θεωρώ πως οι περισσότεροι απο τα παιδια που πέρνουν θέση υπερ ή κατα του Σπαν ή του ΔΓ ,εχουν παγιδευτεί στο οπαδικό συναίσθημα και δε βλέπουν με μία (σχετική) αντικειμενικότητα το ζήτημα.Είναι ξεκαθαρο πως η αντίδραση απο μονη της δε λεει κατι ουτε ειναι ακραια,αλλα ειναι ξεκαθαρο πως στο timing και στο χωρο που εγινε θα προκαλουσε ,και δεν χρειαζοταν.Οπως επισης ειναι ξεκάθαρο οτι οι υβρεις και οι αντιδράσεις του ΔΓ ειναι κολάσιμες..
    Το θέμα του Γκιστ απ την αλλη ειναι λιγο πιο προσωπικό και νομίζω πως αγγίζει ενα μεγαλο ποσοστο των αμερικανών,σαν νοοτροπία.

    Αγωνιστικα:
    Με μια λεξη hoopfelistικη: Outcoaching
    Ο Σφαιρο εκανε σχεδον το τελειο coachαρισμα - που συνδιαστηκε απο πολυ καλο διαβασμα του αντιπαλου(οκ σιγα το δυσκολο αυτο -μεταξυ μας μιλαμε),βάζοντας και καινουρια πραγματα στο παιχνιδι του.Πχ η αξιοποιηση του Αγραβανη στο 5 για να ματσαρει καλυτερα στα box out δειχνει οτι ξερει πολυ καλα τις δυνατοτητες του ροστερ του και,και τις αδυναμιες του.Το σοου πχ του Νταρντεν απεναντι σε σοφτ φοργουορντς ηταν επισης μεσα στο προγραμμα και ο Νταρντεν αποκτηθηκε για τετοια παιχνιδια και οχι για να ματσαρει τον Ρουντι ή τον Γουιμς.Στο παιχνιδι του ΠΑΟ ,ο Διαμαντιδης με το συνεχες feeding στον Μπατιστα ηταν σαν να φωναζε"φερε μου το Λαβαλ να τους δειξω πως γινεται το κανονικο pick n roll" αλλα δεν...

    Προποντης ΠΑΟ:
    Δεν ειμαι υπερ της επιλογης Γιαννακη καθως προπονητικα ειναι πολυ στασιμος τα τελυταια 4 χρονια και πιστευω πως περα απο μια σοβαροτητα που θα δωσει στο παγκο ,δεν εχει να δωσει πολλα.Ο Πεδουλακης απ την αλλη,ενω ειναι fighter και θα δωσει συνοχή στην ομαδα ειναι μέτριος διαχειριστης ροστερ και επισης εχει κανει τα τελευταια χρονια πολυ κακες επιλογες στο recruiting στις ομαδες του κι αυτο πλεον στον ΠΑΟ ειναι προβλημα.Ο Πριφτης απο του χρονου θα μου εμοιαζε ιδανικος καθως τα συνδιαζει ολα: Πειθαρχια,δουλεια,καλος recruiter και εξελιξιμος coach.
    Για Σαρας δε μπορω να πω κατι ακομα γιατι δεν εχω εικονα..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα no_closure. Ο Γιαννάκης παίζει ένα μπάσκετ στις νόρμες των Πεδουλάκη-Σφαιρόπουλου. Σετ καταστάσεις, πολύ έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Το συν του είναι ότι μπορεί να δουλέψει τα νέα παιδιά.

      Διαγραφή
  32. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 90ς Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΕ ΜΕΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΑΣΕΙΣ ΦΥΓΗΣ. ΟΙ ΟΡΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ .ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.ΟΣΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ONE MAN SHOW ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ Ο ΣΕΦ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥ-ΣΕΦ ΤΗΝ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ....ΥΓ1 Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΩ 20000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΟΥΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ @@@@ ΤΟΥΣ.YΓ2 O TRUTH ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πιο ψύχραιμη τοποθέτηση για το θέμα Σπανούλη.
      Έτσι θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε όλοι.

      Έτσι δεν κάναμε και στις γειτονιές μας, όταν κάποιος μας πουλούσε μούρη σε μια νίκη του; Περιμέναμε τη δική μας σειρά για να απαντήσουμε. Δεν τον σπάγαμε στο ξύλο.

      Διαγραφή
    2. Έλα Σέντρικ.. Σκληρή "αλήθεια" ο Πολ.. Γουστάρω..

      Διαγραφή
  33. Εν τω μεταξύ, το επιχείρημα "εδώ είναι Βαλκάνια" το μόνο που επιφέρει είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε χειρότεροι.
    Γιατί εγώ θυμάμαι παίκτες ένθεν κι ένθεν, να βάζουν γκολ ή καλάθια και να πανηγυρίζουν στο γήπεδο του αντιπάλου χωρίς πρόβλημα.
    Θυμάμαι πρόχειρα τον Λυμπερόπουλο να δείχνει τη φανέλα στο κόκκινο ΟΑΚΑ. Θυμάμαι τους παίκτες του ολυμπιακού να απαντάνε στη Λεωφόρο. Θυμάμαι το Γεωργάτο να βάζει το δάχτυλο στο στόμα ζητώντας ησυχία. Θυμάμαι πέρσι τον Αμπέιντ να βγάζει το τόξο του, σε μια πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του. Θυμάμαι τον Σάρας να απευθύνεται στον κόσμο του ΣΕΦ.

    Αλλά δε θυμάμαι τους αντίπαλους κάφρους να προσπαθούν να λιντσάρουν τους αντιπάλους.

    Αν ακόμα και τα πιο υγιή κομμάτια του φίλαθλου κόσμου, κρύβονται πίσω από το "εδώ είναι Βαλκάνια", πιστεύει κανείς ότι ο κάφρος της εξέδρας δε θα έχει το άλλοθι που έψαχνε για να μπουκάρει την επόμενη φορά που ο αντίπαλος θα τολμήσει να πανηγυρίσει την επιτυχία του;
    Και μη γελιόμαστε. Και εδώ, στο hoopfellas, υπάρχουν κάφροι της εξέδρας.

    Γενικά, εκτιμάμε ότι το "εδώ είναι Βαλκάνια" είναι μια φράση προόδου ή καθυστέρησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ο Σπανουλης, ο Διαμαντιδης κλπ εχουν αποδεχθει να παιζουν στα "Βαλκανια" χρονια τωρα χωρις αντιδρασεις.
      Δεν ειδα το Σπανουλη να δειχνει τα ..."αυτια" του οταν οι οπαδου του Ολυ ανεβασαν το εμετικο πανο για το Διαμαντιδη.
      Εφοσον εχει αποφασισει να παιζει υπο αυτες τις συνθηκες ξερει ποτε προκαλει και ποτε οχι.

      Διαγραφή
  34. Για τον Σπανούλη..
    Φυσικά και μπορεί να πανηγυρισει, αλλά το να γυρίσει να πάει μπροστά στους φανατικούς και να κάνει αυτό που έκανε, έχει διαφορά. Ρωτάω έγινε τίποτα στο ΟΑΚΑ που χάναμε με 15 πόντους? Όχι! Ένας κομπλεξικός άνθρωπος ήθελε να προκαλέσει για να ικανοποιήσει τον μικροεγωισμό του..ένω όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει το χεράκι του να ενταθει το πρόβλημμα με τους Φιλάθλους..Γιατι πολλοι από αυτους θεωρουν ότι δε σεβάστηκε τον Συλλογο και τους Γιαννακόπουλους, λάθος ή σωστό, αυτό πιστεύουν. Και τι κάνει..προκαλεί.-
    Δε γουστάρω την συμπεριφορα του Δ.Γιαννακόπουλου και πλέον είτε πρέπει να φύγει είτε να αλλάξει..

    @ Γάλα και ομοίους
    Τώρα κατάλαβες γιατί είσαι Δήθεν..ή όχι ακόμα.. "Ζεις" για να την πεις, να "κοκορευτείς" στον άλλον με μία επιτυχία, με μία νίκη. Αντί να χαρείς, να χειροκροτήσεις, να ευχαριστηθείς..Θέλεις να κάνεις επίδειξη..και όλα αυτά με μια νίκη μέσα στην κανονική περίοδο..σε μια χρονιά και όχι 5, 10 χρόνια η 15 χρόνια που τα κάνω εγώ. Θεμιτό να χαρείς κ να πανηγυρίσεις, άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που κάνεις. Θα βρεθεί κάποιος και θα σε πει στερημένο...

    Έχεις φτιάξει το παραμυθάκι και από το πρωί μέχρι το βράδυ το παπαγαλίζεις..Ήμαρτον ρε παιδί μου. Αναφέρεσαι στα τελευταία 4 χρόνια που έχεις χάσει με Σκούπα, break στο break, κάνε και ένα σταυρό που δεν βρεθήκαμε στο F4 της Πόλης..
    Για τον Ιβανοβιτς
    Ο ΔΓ από την αρχή της σεζόν πήρε το άγχος από την ομάδα, δεν άφησε απροστάτευτη την ομάδα και έδωσε τα κλειδιά στον Προπονητή.ο Ιβα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το τελευταίο 3μηνο και δεν το περίμενα..Ηταν μεγάλη απογοήτευση.

    ΥΓ: Δίκαιη η επικράτηση του κόκκινου πέρα για πέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα. Προφανώς κάνεις πλάκα. Το εδώ είναι Βαλκάνια σαφώς και ο Τζιμ το γράφει σαν κάτι που καθυστερεί τη πρόοδο. Γλαφυρά μάλιστα (διαφορετική Ήπειρος που συνορεύει με την Ευρώπη). Και μπήκες στο κόπο να γράψεις ολόκληρο κατεβατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που γράφω, ή εγώ δεν το διατύπωσα καλά.

      Η αποδοχή του "εδώ είναι Βαλκάνια", και αφού "εδώ είναι Βαλκάνια" πρέπει να προσαρμοζόμαστε στους κανόνες των Βαλκανίων, είναι κάτι που φέρνει πρόοδο ή καθυστέρηση;

      Διαγραφή
    2. Όταν έχεις 20χιλιάδες κόσμο σε ένα γήπεδο που βράζει σίγουρα θα προσαρμοστείς. Το να προκαλέσεις με μια κίνηση που μπορεί να φέρει μέχρι και θύματα (ή μήπως όχι?) σε κάνει ένα με τους ανεγκέφαλους. Είμαι λάθος?

      Διαγραφή
    3. Στα ελληνικά γήπεδα έχουμε δει πολλές φορές του ανεγκέφαλους κάφρους να μπουκάρουν μόνο και μόνο επειδή έχασε η ομάδα τους ή απλά επειδή έφαγε ένα γκολ.

      Μήπως οι αθλητές πρέπει να προσαρμοστούν και σε αυτόν τον "βαλκανικό" κανόνα και να κάθονται να χάνουν;

      Διαγραφή
    4. Παιδιά το "εδώ είναι Βαλκάνια" είναι μια πραγματικότητα που καλώς ή κακώς υπάρχει και τη ζούμε έντονα στο αντικείμενο μας. Όποιος δε βλέπει τις διαφορές απλά εθελοτυφλεί. Όταν λοιπόν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου μπορεί με μια σου κίνηση να βάλεις σε κίνδυνο άλλες ζωές ναι, προσαρμόζεσαι.

      Διαγραφή
  36. το ερωτημα για τον παναθηναικο ειναι ποιος σοβαρος προπονητης θα αναλαβει με προεδρο εναν ανθρωπο τοσο κυκλοθιμικο τοσο απροβλέπτο και απερισκεπτο.
    Με το ιβανοβιτς η ομαδα στην αρχη επαιξε καλο μπασκετ που δεν το περιμεναμε και ο πυχης μπηκε ψηλοτερα απο οτι επρεπε ενω υπαρχουν χτυπητες αδυναμιες και μικρο βαθος ο ολυμπιακος ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχει καλυτερο ροστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Sorry, αλλά μάλλον χάνεται η μπάλα. Άλλη μια παρένθεση.

    Η χειρονομία του Σπανούλη ήταν αχρείαστη. Αυτό και τέλος. Εκεί τελειώνει κάθε ίχνος κριτικής στον αθλητή. Δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται ο Σπανούλης για το ότι έβαλε τα χέρια του στα αυτιά. Το ίδιο έκανε και πέρσι στο κοινό του ΣΕΦ στο ματς της Ευρωλίγκας με τον ΠΑΟ και μετά το δικό του buzzer beater. Είναι αδιανόητο να κριτικάρουμε το Σπανούλη για την αντίδρασή του στη λογική ότι εδώ είναι Βαλκάνια κι αυτά δεν συγχωρούνται.

    Δημήτρη, καιρό τώρα διατείνεσαι ότι η σελίδα στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο που πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το μπάσκετ όσοι το αγαπάμε. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν μας ζητάς το ίδιο. Μας λες ότι αυτοί είμαστε, ο Σπανούλης το ξέρει και γι’ αυτό είναι απαράδεκτος που έκανε μια χειρονομία που σε άλλη χώρα θα περνούσε στο ντούκου. Πώς κολλάνε αυτά μεταξύ τους;

    Ο Σπανούλης και ο κάθε Σπανούλης είναι άνθρωπος. Έχει θυμικό, συναισθήματα, παλμούς, νεύρα. Γιατί του ζητάμε να συμπεριφερθεί ως μηχανή; Επειδή έχει απέναντί του μια χούφτα από ζώα; Επειδή ο διοικητικός ηγέτης του αντιπάλου είναι ο «γνωστός και μη εξαιρετέος παρορμητικός»; Τι σημαίνει είναι επαγγελματίας; Ο επαγγελματισμός του κρίνεται και από την αντοχή του στους οχετούς; Ξαναλέω έβαλε τα χέρια του στ’ αυτιά. Ούτε τα παπάρια του έπιασε, ούτε κωλοδάχτυλα έκανε, ούτε αντέδρασε με υβριστικό τρόπο, ούτε επιτέθηκε σε κανέναν. Είμαστε σοβαροί, μωρέ;

    Πάμε τώρα και στον απέναντι που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο της κριτικής. Τι θέλεις να πεις με την φράση «ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το «λάθος» του Σπανούλη είχε τη μπάλα και το «επικοινωνιακό» παιχνίδι στα χέρια του (το ξεκίνησε καλά στο μικρόφωνο της NOVA) αλλά έβαλε αυτό-γκολ στη συνέχεια.»; Τι ξεκίνησε καλά στο μικρόφωνο της NOVA; Πού βλέπεις το καλό στο χιλιοστό παραληρηματικό κρεσέντο του Γιαννακόπουλου; Άκουσες προσεκτικά αυτά που είπε; Ότι μπορεί να ακολούθησαν χειρότερα off camera, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δικαιολογείται ο οχετός σε πανελλήνια μετάδοση. Σε συνέχεια των περσινών μετά τον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ. Δεν είδα να αναφέρεσαι στα εκπληκτικά που είδαμε μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Για το σοκαριστικό φύλλο αγώνα στα αγγλικά.

    Για τον συγκεκριμένο, τα λόγια πια είναι φτωχά. Στη αρχή εκπλήσσεσαι. Μετά απορείς. Ακολουθεί η ανησυχία. Αργότερα έρχεται η ενόχληση. Σιγά σιγά η οργή κι ο θυμός. Λίγο πριν το τέλος ο οίκτος. Και τελικά απλά παρατηρείς τον κατήφορο και περιμένεις το τέλος.


    Υ.Γ. Περιμένω από συγκεκριμένους φίλους της σελίδας να πάρουν την πρωτοβουλία να φτιάξουν ένα κολάζ με τα posts όλων μας από τον Ιούνη μέχρι τον Νοέμβρη. Ναι αναφέρομαι σ’ αυτούς που το επιχείρησαν εκεί κάπου τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη κι έφτιαχναν νεφρά... Καταλαβαίνω ότι δεν είναι της ώρας οπότε πάρτε το χρόνο σας.
    Υ.Γ.1 Ελπίζω ο Πεδουλάκης και ο Γιαννάκης να μην κάνουν το λάθος να μπλέξουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίος.

      Διαγραφή
    2. Απ' οτι φαίνεται, ο Σάρας έχει πει το ΝΑΙ απο το καλοκαίρι (γι αυτο άλλωστε και μιλούν για προσωρινό προπονητή τώρα) και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη λάθος απόφασης που θα έχει πάρει και μάλιστα στην αρχή της προπονητικής του καριέρας!

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστός ο 77.... έχουν λείψει οι τοποθετήσεις σου και μπράβο που παρόλο που είσαι Παναθηναικός δεν αφήνεις μια οπαδική προτίμηση να αλλοιώσει την κρίση σου. Συμφωνώ μέχρι κεραίας...

      Και μια φιλική παρατήρηση: δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο αντιπαράθεσης και διαξιφισμού με όλο αυτό πάλι με τον Πάο,τον Ιβάνοβιτς κτλ. Δεν θυμάμαι ακριβώς το σκηνικό που είχε γίνει,αλλά και άδικο να είχες και να μην επιβεβαιώσουν σε αυτό που είχατε δεν θα υπήρχε κάποιο θέμα.
      Ας ξεκαθαρίσουμε ότι την άποψη του άλλου δεν μπορούμε να την αλλάξουμε και δεν είναι κακό κάποιος να κάνει μια εκτίμηση,μια κριτική και να εκτεθεί.. δεν είναι ανάγκη να κάνουμε διαγωνισμό του ποιος είχε δίκιο.

      Όσο για το θέμα προπονητή,προσωπικά δηλώνω αντίθετος με την απομάκρυνση Ιβάνοβιτς.Αλλά στο σημείο που έχει φτάσει η δυσπιστία και τα "σύννεφα" όσον αφορά μερικούς παίκτες και τη χρησιμοποίηση τους και τον παρεμβατισμό του προέδρου στην ομάδα τα πράγματα κάθε άλλο παρά ευνοούσαν στην ομαλή συνέχεια του πρότζεκτ και της δουλειάς που γινόταν....
      Πεδουλάκης για μένα θα ήταν λάθος για πολλούς,πάρα πολλούς λόγους...
      Ο Γιαννάκης είναι προπονητής που σίγουρα αξίζει άλλη μια ευκαιρία στο τοπ επίπεδο με αυτά που έχει δείξει,ασυζητητί...
      Και εγώ προσωπικά θα το έβλεπα με καλό μάτι.(δεν πιστεύω οτι έχει το ταβάνι του Ιβάνοβιτς σε ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο και την προοπτική να έμενε πολλά χρόνια)
      Όμως όσο υπάρχει ο "βραχνάς" Γιαννακόπουλος που μπορεί να επισκιάζει την απρόσκοπτη δουλειά του κόουτς και εκτός των άλλων να φορτώνει τεράστια πίεση σε έναν άνθρωπο μάλιστα που δεν έχει το μεγάλο μαξιλαράκι από τον κόσμο,το όλο θέμα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

      Διαγραφή
    4. Ως υπεύθυνος για ένα απ' τα κολάζ εκεί κατά το φθινόπωρο, παραθέτω τα δικά μου copy/paste, και του τότε και του καλοκαιριού. Ίσως καταλάβουν πια μερικοί πως και σήμερα παραμένουν της ώρας...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Το θέμα είναι ακριβώς αυτό, πως κανείς δεν δικαιώθηκε. Θα ήταν παράλογο, Νοέμβρη μήνα. Αλλά αυτό το "ηρεμία" θα είχε περισσότερη αξία το καλοκαίρι της ασύστολης καταστροφολογίας. Σήμερα το "περιμένετε" μοιάζει πια άκυρο.

      Αρνούμαι να δεχτώ πως μια απλή παράθεση προηγούμενων σχολίων τροφοδοτεί τη μισαλλοδοξία. Η σκοπιμότητα ήταν διαφορετική: επειδή ακριβώς ουδείς υποστήριξε πως δικαιώθηκε με τις 3 νίκες, ούτε η χρονιά έγινε επιτυχημένη, σκοπός ήταν ακριβώς να καταδειχτεί η υπερβολή των βιαστικών κρίσεων το καλοκαίρι. Προσωπικά συνιστούσα υπομονή και τότε, το ίδιο συνιστώ και τώρα. Για κάποιους, ωστόσο, εκείνους που το καλοκαίρι καταστροφολογούσαν, το επιχείρημα του «να δούμε πρώτα» είναι όψιμο.

      Άραγε εδώ στο μπλογκ έχουν σκεφτεί μερικοί ότι εκτός από τον αυτοκαταστροφικό πρόεδρο που διέλυσε την ομάδα των 2 νταμπλ και κάνει δώρα σε ανταγωνιστές υπάρχει κι ένας προπονητής που αποφασίζει τι θα παίξει, με ποιους θα το παίξει; Αλήθεια, πόση πλάκα θα είχε αν υπήρχαν μπλογκ την εποχή που ο Παναθηναϊκός έχανε Πέκοβιτς, έχανε Σίσκα, έχανε Σπανούλη & Λάκοβιτς μέσα σε 10 μέρες, έχανε Μποντιρόγκα, έχανε Ράτζα... Ακόμη να καταλάβετε όλοι πως τη μεγαλύτερη σημασία έχει όχι ποιος φεύγει, αλλά ποιος έρχεται; Και για να προλάβω γραφικότητες, να δηλώσω πως κι εγώ θα ήθελα να μείνουν Λάσμε & Ματσιούλις. Αλλά αντιλαμβάνομαι επίσης πως κάποιος άλλος διαλέγει ρόστερ. Και, ακόμη περισσότερο, πως κάποιος πληρώνει. Και πληρώνει πολλά. Αυτός λοιπόν που πληρώνει, κρίνει πως η υπεραξία Λάσμε που ο Παναθηναϊκός δημιούργησε δεν αξίζει 1,2 εκατομμύρια. Θα βρει ή όχι ισάξιο, θα το δείξει ο χρόνος. Αν δεν υπήρχε όμως, αυτός κι οι Αγγελόπουλοι, η πρόταση δεν θα ήταν στον Λάσμε, αλλά στον Μισέλ του Πανιωνίου. Δεν θα ήταν 6 εκατ. στον Καλάθη, αλλά 50 χιλιάρικα στον Απόλλωνα Τσόχλα.
      Υ.Γ. Ο Λάσμε κι ο Ματσιούλις, όταν ήρθαν το 2012, δεν ήταν που όπως σχολίαζαν αρκετοί σ’ αυτό εδώ το μπλογκ «επί Ομπράντοβιτς δεν θα περνούσαν ούτε απέξω απ’ το ΟΑΚΑ»;

      Λατρεύω και τον Λάσμε και τον Ματσιούλις και τον Πεδουλάκη, αλλά όλοι ξεχνούν πως στον Παναθηναϊκό, όχι αλλού, που έφτασαν στο peak τους. Η ομάδα συνέχιζε να εξαρτάται σε παράλογα υψηλό βαθμό απ’ τον μεγαλύτερο παίκτη της ιστορίας της, που όμως είναι στα 34. Και τώρα που το 2/2 νταμπλ της δίνει άνεση να χάσει κι έναν τίτλο, αν χρειαστεί, αποφασίστηκε ανανέωση. Ναι, υπήρχε κι άλλος δρόμος: να πάρει τον Καλάθη αντί του Ούκιτς, έναν νεότερο γκαρντ αντί του Κάρι, ένα ποστ «5» και κρατώντας Λάσμε, Ματσιούλις να «χτυπήσει» Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν είναι μπάτζετ 7-8 εκατ. ευρώ (χωρίς εφορία), όπως φέτος, είναι 10-11. Αν οι Γιαννακόπουλοι τόσα μπορούν, εγώ τους λέω ευχαριστώ.
      Απαξιώνεις το παιδομάζωμα, όπως έκαναν προ ετών κάποιοι ανίδεοι στον Ολυμπιακό και λίγο αργότερα οι Σλούκες τα σήκωσαν όλα… Κατηγορείς τον προπονητή γιατί δουλεύει part time σε εθνική (α ρε κατακαημένε Μπλατ), γιατί χάνει «στόχους» τους οποίους εικάζουμε εγώ ή εσύ σ’ ένα μπλογκ ότι θα ήταν καλές λύσεις. Λες κι είναι υποχρεωμένος ένας προπονητής να ανακοινώνει στόχους (που άκουσαν κάποιοι «Σλότερ» και φαντάστηκαν της Ρεάλ)…
      Θα κρίνω το ρόστερ όταν αυτό σχηματιστεί. Κι αν είναι ή όχι ανακόλουθος ο Δημητράκης, να τον ξεφωνίζουμε κι οι δυο μαζί. Αλλά λίγη ψυχραιμία κανέναν δεν έβλαψε. Ούτε και λίγη συνειδητοποίηση πως οι εποχές άλλαξαν και πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι καν στο τοπ-5, ίσως και στο τοπ-10 των μπάτζετ της Ευρωλίγκας.
      Έλα όμως που την Ευρωλίγκα τη σήκωσε η Μακάμπι. Με τον Ράις, που πέρσι το καλοκαίρι δεν θα περνούσε ούτε απέξω απ' το ΟΑΚΑ...

      Διαγραφή
    5. Έλα, peris καλησπέρα.

      Για το Σπανούλη δεν θα μπορούσα να έχω άλλη άποψη. Έχω συγκεκριμένη οπτική για το τι είναι προσβλητικό για έναν άνθρωπο και τι όχι. Από την άλλη μου κάνει εντύπωση πως το χαστούκι π.χ. του Παπαθεοδώρου ήταν μέσα στα πλαίσια της συμπεριφοράς ενός προπονητή αλλά το να δείχνει τα αυτιά του ο παλυεκατομμυριούχος Σπανούλης όχι.
      Φίλε, δεν έχω σκοπό να ανοίξω νέο κύκλο αντιπαράθεσης. Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω το τι διαβάσαμε εγώ κι ο Τσαγκουρνής. Ούτε και να περιγράψω το γενικότερο κλίμα στο blog εκείνης της περιόδου. Το μόνο που ζητούσαμε τότε ήταν ο σεβασμός στην άποψή μας με κουβέντα ακόμη κι έντονη. Έστω κι αν ήμασταν μειοψηφία. Δέχομαι ότι κάποιος κοιτώντας πίσω μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι υπερέβαλλε ή ότι φανατίστηκε. Αυτό ισχύει και για μένα. Ωστόσο, θεωρώ αρκούντως διδακτικό το σκηνικό εκείνης της περιόδου. Διδακτικό για όλους μας. Όχι για το ποιος δικαιώθηκε ή εκτίμησε σωστά. Για το πώς συζητάμε, πως διαφωνούμε, πως ακούμε. Κάποια στιγμή θα γράψω ένα κατεβατό μόνο και μόνο ως υποχρέωση. Για να είναι όλα καταγεγραμμένα.
      Scripta manent μου έλεγαν τότε…

      Μήτσο, γεια χαρά.

      Το κολάζ που είχες κάνει τότε εσύ και κάποιο άλλο παιδί αφορούσε γραπτά κυρίως άλλων. Αν, λοιπόν, θες να κάνεις την ίδια δουλειά τότε καλό θα ήταν να πάρεις και τώρα τα posts των άλλων. Δηλ. τα δικά μου και του Τσαγκουρνή. Με εμάς έφτιαχνες νεφρό τότε.
      Όσον αφορά το αν είναι της ώρας οι κρίσεις, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από την απόλυση του Ιβάνοβιτς. Είναι η πιο τρανή απόδειξη. Η γιορτή σχόλασε και επίσημα. Εκτός κι αν θεωρείς την απόλυση του προπονητή μέρος του πλάνου.
      Δεν έχει πια επίδραση η κατάκτηση ή μη του πρωταθλήματος. Δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της διαφωνίας μας.
      Επιφυλάσσομαι για το κατεβατό που είπα στον peris.

      Διαγραφή
    6. Στο Υ.Γ. παραπάνω αναφέρεσαι στα ποσταρίσματα "όλων μας". Την ίδια δουλειά την έκανα τότε, δεν κατέβηκαν φαντάζομαι, όποιος θέλει ας ανατρέξει. Τα δικά μου, πάντως, τα οποία και υπερασπίζομαι, θα μπορούσα να τα έχω γράψει και σήμερα...
      Ανακριβές πως η ενδεχόμενη κατάκτηση νταμπλ δεν αναιρεί την αποτυχία. Θα μπορούσε, πανεύκολα, ο Γκιστ να μην την είχε πιει παραμονές του ματς που κρίνει το πλεονέκτημα έδρας κι η ατζέντα σήμερα να ήταν εντελώς διαφορετική. Στον υψηλό πρωταθλητισμό οι ομάδες τρέφονται απ' τις νίκες και τους στόχους, ασχέτως αν προοδεύουν. Απτό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός των διαδοχικών νταμπλ, που ούτε το 2013 ούτε το 2014 ήταν, φυσικά, ανώτερος του Ολυμπιακού σε μπασκετοσύνη.
      Όμως, αν θυμάμαι καλά, την αποτυχία που προεξοφλούσατε τότε τη χρεώνατε (προκαταβολικά) στον ιδιοκτήτη. Η πράξη αποδεικνύει πως παρ' ότι η διοίκηση έκανε χειμωνιάτικα την έξτρα επένδυση που έμοιαζε να έχει ανάγκη η ομάδα, ήταν ο προπονητής που απ' τη Ζαλγκίρις κι εδώθε, σχεδόν 3 μήνες πια, δεν έκανε το παραμικρό για ν' αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Γιατί πως δεν ήταν φέτος αυτοσκοπός οι τίτλοι ή το φάιναλ φορ κατέστη σαφές αρμοδίως (Δ.Δ.) από νωρίς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να είναι αποδεκτά και τέτοια παρατεταμένα χάλια.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    7. ΟΚ Μήτσο, καταλαβαίνω. Ας ανατρέξει όποιος θέλει. Χρήσιμο, βέβαια, θα ήταν να τα ‘χουμε εδώ μαζεμένα. Που ξέρεις, μπορεί να βρεθεί κάποιος να το κάνει.
      Απλά μια υπενθύμιση. Μετά το καταπληκτικό μπάσκετ με Φενέρ και Αρμάνι, το Νοέμβρη, ζητούσατε κωλοτούμπες γιατί το project είχε ήδη κριθεί ως επιτυχημένο. Κι εμείς λέγαμε αφήστε να το δούμε το καλοκαίρι και το ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν κριτήριο. Αυτή η απαίτησή σας ήταν η αφορμή για τα κολάζ και τα scripta manent.
      Θα τα θυμηθούμε όλα εν καιρώ.
      Τα λέμε.

      Διαγραφή
    8. Ξαναδιάβασε ό,τι παρέθεσα παραπάνω προσέχοντας τις λέξεις κι όχι ό,τι προκαταβολικά έχεις στο κεφάλι σου. Αν δεις θριαμβολογία ή πρόωρη δικαίωση, πες το και σε μένα. Η ένστασή μου ήταν ακριβώς επειδή δεν λέγατε "να δούμε το καλοκαίρι", αλλά προεξοφλούσατε αποτυχία. Και χωρίς μάλιστα να διαφωνείτε με το πρότζεκτ αυτό καθαυτό, αλλά με το πώς αυτό το επικοινώνησε ο Δημητράκης.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    9. @77

      Η μαθησιακή μέθοδος που διατείνεσαι φίλε δεν υπάρχει. Δε γίνεται να αποδεχτούμε κάτι εδώ (επειδή υπάρχει το πλαίσιο να είναι αποδεκτό αλλού) εάν πρώτα δεν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Πρώτα θα αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και μετά θα αποδεχτούμε (και θα γουστάρουμε κιόλας) τέτοιες κινήσεις.. Με αυτή τη σειρά.

      Διαγραφή
  38. Για να ειναι ο ΠΑΟ ακρως ανταγωνιστικος στην Ευρωπη με μικρο μπατζετ πρεπει τουλαχιστον να μασαει σιδερα στην αμυνα!
    Οπως δλδ ο Ολυμπιακος και οπως μεχρι περυσι με τον Πεδουλακη ο ΠΑΟ!
    Ο Ομπραντοβιτς θεωρω οτι ειναι η καλυτερη λυση!
    Ο Σασα της Αλμπα εννοω!
    Εξαιρετικη δουλεια στην Γερμανια φετος!
    Και ο Πριφτης μου φαινεται καλη επιλογη αλλα θα δουμε!
    Παντως η φετινη χρονια μοιαζει χαμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πρίφτης είναι καλός κόουτς και η πορεία των Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλου στον ΟΣΦΠ δείχνουν ότι κι ο ΠΑΟ θα μπορούσε να εμπιστευτεί έναν Έλληνα της "νέας σχολής".

      Διαγραφή
    2. Κατσικαρης Μαρκοπουλος Πριφτης

      Διαγραφή
  39. -ματς-ντροπη το ντερμπι!!

    φαινοταν απο τη στιγμη που αρχισαν κατι καλοπαιδα να ριχνουν φωτοβολιδες οτι δε θα τελειωνε!!!καλαθι ο οσφπ φωτοβολιδα απο την κερκιδα και πηγαινε λεγοντας.....

    ντροπη πραγματικα η εισβολη οπαδων.το σαββατο ξεπερασαμε και ματς 5 ωρων και κουρτινες και αεροβολα και τα παντα ολα!!!και ολο αυτο γιατι?επειδη δε ξερουμε να χανουμε.....μονο ντροπη!!!

    -ο γιαννακοπουλος ξεφυγε και παλι και πλεον καθισταται επικινδυνος!!!καλος , χρυσος για τον παο, κανει ο,τι μπορει για να κρατησει την ομαδα σε ενα επιπεδο, με τα οποια λαθη του φυσικα, αλλα πλεον οταν ανοιγει το στομα του ειναι επικινδυνος!!πρεπει να καταλαβει οτι αλλο ειναι να εκφραζεται με τετοιο τροπο ενας οπαδος και αλλο ενας προεδρος του παο.το πρωτο δε λεει κατι, το δευτερο μπορει να δημιουργησει χαος.....οπως λεει και ο τζιμ!!!

    -αγωνιστικα, ο παο επιασε πατο.ηττες απο αλμπα και αστερα, συντριβη και αποκλεισμος απο το φ4 απο τη τσσκα και περασμα του οσφπ απο το οακα με τις μηχανες εντελως σβησμενες......ο γκιστ πινει μπαφους, ο λαουαλ με το νελσον δε μπορουν τα παλικαρια, ο λουκας μετραει μερες για να φυγει και μενουν οι υπολοιποι να προσπαθουν!!!πατος πραγματικα.

    για το ντερμπι τι να πει κανεις?δε γυρναγε το ματς ουτε με ξερή........2 επιπεδα ανωτερος ο οσφπ και μαγκια του....εμεις κανενα πλανο!η μπαλα στον εστεμπαν και ο βοηθος βοηθος!!πρεπει να κολλησε η μπαλα στην περιφερεια και 10 φορες.....

    -κεφαλαιο ιβανοβιτς.

    οντας υπερμαχος του ντουσκο ειμαι της αποψης οτι ο κοουτς επρεπε να μεινει και μεχρι το τελος της σεζον αλλα και την επομενη χρονια.κατω απο ασχημες συνθηκες ο κοουτς εδωσε πραγματα και θεωρω οτι με 2-3 προσθαφαιρεσεις θα εκανε την ομαδα καλυτερη.δυστυχως δεν προλαβε . η ομαδα επιασε πατο και θεωρω οτι αυτο η διοικηση δεν ειναι σε θεση να το δεχτει.αλλο ο πατος και αλλο η απωλεια τιτλων.καπου το καταλαβαινω αν και προσωπικα ειμαι διαθετημενος να περασω ως φιλαθλος μεσα απο την "κολαση" προκειμενου να δω μια καλυτερα μερα.εκανε λαθη ο κοουτς στη διαχειριση των παιχνιδιων , ειναι αληθεια,αλλα πρεπει να δουμε οτι στα χερια του ειχε ενα ροστερ το οποιο διαμορφωνοταν και εξελισσοταν και οχι κατι ετοιμο ,συν οτι ειχε παικτες με στανταρ θεση στην ομαδα που δεν προσφερουν αναλογα .φθασαμε στο σημειο να θεωρουμε οτι ο ντουσκο ειναι ο,τι χειροτερο προπονητικα εχει βγαλει η ευρωπη και τον λοιδωρησαμε με τροπο που δεν του αξιζε!!
    προσωπικα τον ευχαριστω για ο,τι προσεφερε στην ομαδα.

    -επομενος προπονητης!!

    ο,τι πιο δυσκολο και πιο δισεπιλυτο θεμα για την ομαδα.

    ποιος κοουτς θα ερθει το καλοκαιρι σε μια ομαδα που εχει απολυσει τους 2 τελευταιους προπονητες μεσουσης της σεζον για ενα μηνα κακων αποτελεσματων και με αυτες τις συνθηκες που υπαρχουν στην ομαδα?ποιος προπονητης θα δεχθει ο προεδρος να κανει παρεμβασεις στο εργο του?

    -θεμα γκιστ.ακομα να τον διωξουν?τι περιμενουν?η ομαδα περναει λουκι σοβαρο και ο τζειμς ψαχνει για τζιβανες δεξια αριστερα.....αν δεν τον διωξουν θα δωσουν μυνημα τυπου "πιειτε ελευθερα μαγκες, δεν τρεχει τιποτα, και την ομαδα να κρεμασετε παλι δεν τρεχει τιποτα, εδω ειμαστε μπατε σκυλοι αλεστε...."!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΠΡΟΧΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑΟΚΤΑΧΡΟΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΜΠΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. θα το ξαναγραψω καπου χαθηκε,

    Αστειοτητες:

    Βασιλακη αγορι μου οταν θα τους γλεντησεις 5-6 φορες εκει μεσα μπορεις να κουνας αυτια, την μυτη και τα φρυδια. οταν εχεις παθει εδω και 4 χρονια ψυχικο κουνα κουνα οποτε μπαινεις εκει μεσα. βαλε το τριποντακι παρε το παιχνιδακι και πηγαινε σπιτακι σου μαναρι μου. επεισης βασιλακη εκει εβγαλες τα πρωτα λεφτα εκει πηρες τις πρωτες κουπες, λιγο σεβασμος δεν εβλαψε κανεναν. εμενα μου θυμιζει τον τυπο που τον παρατησε η καψουρα και εχει βρει καινουργια γκομενα αλλα ειναι ακομα κολημενος και με το που πετυχαινει την παλια αρχιζει το χαμουρεμα με την καινουργια.

    Τρακης: το καλητερο stand up comedy ever στην ελληνικη τηλεοραση, το γελιο που επεσε δεν εχει ξαναγινει. Οι καταρες στα παιδια και στην γυναικα του σπανουλη δειχνουν οτι ο ανθρωπος ειναι τελειωμενος. κριμα!!! απλα χρηζει βοηθειας και καποιος πρεπει να του την προσφερει.

    σημερα που κερδισα θα μιλησω για διαιτησια ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Το αουτ στο φαουλ του διαμαντιδη στην πρωτη περιοδο απλα εδειξε της προθεσης τους, το αντιαθλητικο στον λοτζεσκι το επιβεβαιωσε. Δεν ηταν οτι τους εφυγαν οι φασεις (κανα 2 τεχνικες σε μπατιστα,διαμαντιδη, το κλασικο επιθετικο του λουκα ) αλλα οτι εδειξαν προθεση.


    Μωρες δημοσιογραφες παρθενες: σιγα που βλεπετε μονο τεννις απευθυνεσται μονο σε θαμωνες της λυρικης που σας χαλασε την κοσμοθεωρια η κινηση του σπανουλη.

    Τραγικος παναθηναϊκος ισως οτι χειροτερο εχει δειξει απο την γλυφαδα και μετα. πολυ τον κρατησαν τον Ιβανοβιτσ.

    Ο πριντεζης παλι εκει ο νταρντεν επιτελους εμφανιστηκε και ο μαντζαρης συνεχιζει

    υ.γ. οταν βλεπουν τον μαντζαρη να παιζει ο κατσιβελης με τον μποχωριδη δεν τα ποιανει μια καταθλιψη κατι?
    υ.γ. 2 εαν με ειχε ποστασει ο γιανκοβιτσ οπως ποσταρε τον σπανουλη με τον αγκωνα στο στηθος, θα τον ειχα κοπανησει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνιδα αναλογα διαιτητικα λαθη γινονται και στο Σεφ,30 βολες σας εδωσαν δεν ειδες ομως εκει καμια αδικια υπερ μας,εκει ηταν ολα δικαια ετσι;;η νομιζεις οτι φοβηθηκαν τον τρελο,αυτο τον εχουν χεσμενο.Στο φ.α δεν ανεφεραν καν την χειρονομια του Σπαν και εχει σκυλιασει ο ΔΓ; Σε ολα τα αλλα εχεις δικιο.

      Διαγραφή
    2. το λαθος με την προθεση εχει διαφορα.

      Οταν δεν θελεις να σφυριξεις φαουλ στον ΔΔ και σφυριζεις Αουτ με την φαση μπροστα στα ματια σου, εχεις προθεση. Αν ο παναθηναϊκος ηταν μια ιδεα καλητερος θα το ειχαν κανει το παιχνιδη μυλο.

      Διαγραφή
  42. Εγώ πιστεύω ότι όλοι αυτοί που μιλούν στο στυλ "δεν έγινε και τίποτα" θα είχαν κρυφτεί τώρα αν ένα μέλος της αποστολής του ΟΣΦΠ βρισκόταν στο νοσοκομείο. Τι θα έλεγε ο Σπανούλης τότε? Πείτε μου? Και εννοείται πως δεν έπρεπε να μπούν μέσα αλλά τι να κάνουμε, ΕΤΣΙ είναι τα πραγματα και για αυτό ο αθλητής πρέπει να είναι υπεύθυνος. Όποιος δε το καταλαβαίνει είναι ρομαντικός.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πολλοί φαίνεται να παραβλέπετε το γεγονός ότι, πέραν από τους 2-3 χιλ. μάο-μάο (που είναι μαστουρωμένοι εκείνη τη στιγμή, άρα έχουν και το ακαταλόγιστο), όλοι οι υπόλοιποι βλέπαμε το ματσάκι και να τον πίνουμε με 10+ πόντους διαφορά επί 38'.30" χωρίς το παραμικρό (πέραν λίγων υβριστικών, δεν πήγαμε εκκλησία, γήπεδο είναι). Επί 38μιση λεπτά δεν είχε συμβεί τίποτα απολύτως. Και ξαφνικά ο Σπανούλης κάνει τη μ@λ@κί@ του και τα κάνει όλα μπουρδέλο. Και στην χειρονομία αυτή αντέδρασε ΟΛΟ το γήπεδο, γιατί ακριβώς ήταν προκλητική ("κοιτάτε με, έβαλα και ένα τρίποντο, επιτέλους κέρδισα εδώ μέσα μετά από τόσες π@#$ες που έχω φάει"). Και γι'αυτό το λόγο έφαγε και την τεχνική (για προκλητική/ανάρμοστη συμπεριφορά). Πιο πριν είχαν πανηγυρίσει με αντίστοιχη ένταση και ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι και ο Ντάρντεν και ο Dunston κλπ, κανένας δεν πήγε μπροστά στους οργανωμένους να τους δείξει τα αυτιά του ή τα @@ του ή ότι άλλο ήθελε να δείξει. Κανένας δεν αντέδρασε σε αυτούς τους πανηγυρισμούς, γιατί ακριβώς ήταν πανηγυρισμοί εντός παιχνιδιού, και όχι για να προκαλέσουν. Αυτά για τον Σπανούλη, δεν χρειάζεται να το φτάσουμε και στα ηθικά υποδείγματα ή στις εικόνες για τα νέα παιδιά, ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος....

    Δεν θυμάμαι τον ΔΔ να αντιδρά έτσι, ακόμα και όταν υπάρχουν συγκεκριμένα εμετικά πανώ στο ΣΕΦ, τα οποία μάλιστα δεν κατεβαίνουν και ποτέ. Και μου λέει ο κουμπάρος μου -γαύρος- "ναι αλλά ο ΔΔ δεν έχει παίξει στο γαύρο". Και ακριβώς γι'αυτό θα έπρεπε ο Σπανούλης να είναι πιο σωστός, έκανε όνομα και λεφτά από τον ΠΑΟ, χώρια που του σώσαμε και την καριέρα όταν έκλαιγε να γυρίσει από το ΝΒΑ επειδή τον κάνανε ντα, και πήγε και τα έσκασε ο Θανάσης για να τον φέρει πίσω στη μαμάκα του.

    Τώρα για τον δικό μας τον χάχολο και τον κόμη, τι να πω, για τον πρώτο τα έχουμε πει και βρίζουμε πρώτοι εμείς οι ίδιοι, και ο κόμης φαίνεται ότι πληρώνει άλλου είδους μάρμαρο (και όχι φυσικά το αν επετεύχθησαν οι φετινοί στόχοι, ή αν παίζει διαστημικό μπάσκετ η ομάδα). Βέβαια προχθές παίζαμε με συνολικά 6 παίκτες (Lawal DNP, Μποχωρίδης μηδέν, Blums-Slaughter με 3 στα 103 σουτ), και δυστυχώς από τους υπόλοιπους ΔΔ, Φώτσης και ΜΚΦ επίσης σχεδόν στο μηδέν, Γιάνκοβιτς 10 μαζεμένους και μετά επίσης μηδέν, και να έχουν μείνει οι -συγκινητικοί- Παππάς και Batista να παλεύουν σχεδόν κυριολεκτικά μόνοι τους. Εκπληκτική αστοχία από εμάς, τρελό "φρακάρισμα" στο δεύτερο ημίχρονο (η εικόνα του ΔΔ στην κορυφή να προσπαθεί να επινοήσει κάτι ήταν τραγική), απλά και πρακτικά πράγματα -και ευστοχία- από τον γαύρο, ε δεν χρειαζόταν και περισσότερα. Τέσσερα ματς να παίζαμε προχθές, θα χάναμε και τα τέσσερα.

    Αποχώρηση Κόμη: δεν ξέρω πως και τι θα προκύψει, αλλά είμαι -και πάντα ήμουν- εναντίον αποχώρησης προπονητή πριν τη λήξη της σεζόν (είτε RG λέγεται, είτε Μπαρτζώκας είτε Κόμης κοκ). Πάντα βέβαια με τέτοια κίνηση ελπίζεις στο ηλεκτροσόκ και την αφύπνιση των παικτών, ίσως και μια ελαφρώς διαφορετική αντιμετώπιση αγώνων και καταστάσεων, αλλά δεν δείχνει πίστη και εφαρμογή του -όποιου- πλάνου σου. Ας ελπίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όσο λιγότερα χρήματα ξοδεύει ο Γιαννακόπουλος, τόση περισσότερη φασαρία φροντίζει να κάνει εξωαγωνιστικά με τις χυδαιότητές του. Και οκ, δεν μπορεί να βάζει χρήματα πια. Δεν έγινε κάτι, αλίμονο. Έχει βάλει αμέτρητα λεφτά στο παρελθόν η οικογένειά του. Το πρόβλημα δεν είναι που δεν βάζει λεφτά, αλλά το ότι ενώ δεν βάζει, θέλει να πουλάει μούρη. Και νομίζει πως έτσι, με αυτά που κάνει, πουλάει μούρη. Δεν έχει καταλάβει ότι οι φίλοι της ομάδας έχουν αηδιάσει με την πάρτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μερικές σκέψεις:

    -Ο ΔΓ αποτελεί άλλη μία από τις πολλές μαύρες κηλίδες του ελληνικού αθλητισμού. Όποιος δεν βλέπει τα πράγματα μέσα από παραμορφωτικά γυαλιά (πράσινα εδώ) δεν χρειαζόταν τα προχθεσινοβραδυνά για να το καταλάβει.
    - Το ίδιο αποτελέσε και ο Κόκκαλης, το ίδιο αποτελεί πλέον και ο Μαρινάκης. Εκτός αν χρησιμοπιούμε τα άλλα παραμορφωτικά γυαλιά, τα κόκκινα.
    -Δύστυχώς, πλεόν πιστεύω ότι η πλειοψηφία των παραγόντων είναι έτσι (μακάρι να πέφτω έξω). Απλώς οι 3 αυτοί άνθρωποι έχουν περισσότερη δύναμη επειδή κουβαλούν τους 2 μεγαλύτερους οπαδικούς στρατους της χώρας, τον κόκκινο και τον πράσινο.

    Ως προς τον Σπανούλη:

    -Όλοι οι άνθρωποι έχουν εγωισμό. Δέν είναι "ΑΜΑΡΤΙΑ", είναι απολύτως φυσιολογικό.
    -Όταν κάποιος ξεπερνά κάποια (λίγο συγκεχυμένα είναι αλήθεια) όρια εγωισμού, πρώτα βλάπτει τον εαυτό του και εννίοτε και τους γύρω του.
    -ΟΧΙ, η κίνηση του Σπανούλη δεν ήταν "ΑΣΕΜΝΗ" ή "ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΉ". Δεν βλέπω με ποιο τρόπο συνδέονται αυτές οι λέξεις με τη χειρονομία του.
    -ΝΑΙ, η κίνηση του Σπανούλη ήταν αποτέλεσμα του εγωισμού του. Προσωπικού εγωισμού (μιας και προσωπικά υβρίζεται) και όχι αθλητικού (ακόμα και οι του ΠΑΟ αναγνωρίζουν την παικτική αξία του κι ας μην τον τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με τον ΔΔ)
    -ΟΧΙ, δεν ξεπέρασε η χειρονομία του τα όρια του φυσιολογικού εγωισμού. Δεν μπορώ να θεωρήσω υπέρμετρα (αθέμιτα) εγωιστική την κίνηση ενός ανθρώπου να δείξει τα αυτιά του σε ένα κοινό απολλών εκατοντάδων ατόμων που τον βρίζουν με το χειρότερο τρόπο σε προσωπικό επίπεδο.
    -ΝΑΙ, θα μπορούσε να λείπει η κίνησή του.
    -ΟΧΙ όμως, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω που αντέδρασε. Δεν μπορούμε να απαιτούμε απο τον κάθε Σπανούλη (Διαμαντίδη) και τον κάθε άνθρωπο να παραστήσει την Ιφιγένεια ή το Χριστό ή εν πάσει περιπτώση να γίνει θυσία "επειδή είμαστε στα Βαλκάνια".
    - Δεν είμαστε Άγιοι και ούτε μπορούμε να γίνουμε. Αν κάποιος αντέχει σε τέτοιες ύβρεις χωρίς να αντιδρά είανι άξια θαυμασμού η ψυχραιμία του. Δεν μπορούμε όμως να είμαστε όλοι (και όλη την ώρα) άξιοι θαυμασμού. Αυτό δεν σημαίει όμως και ότι είμαστε "μικροί", "γελίοι", "ανθρωπάκια" κ.τ.λ.
    -Πόσοι από εσάς που κρίνετε θα αφήνατε αναπάντητες τέτοιυ είδους ύβρεις? Πόσοι έχετε βρεθεί σε κατάσταση να είστε περικυκλωμένοι από τόσες χιλιάδες φωνές που σας "λούζουν" ταυτόχρονα?
    -Εμείς δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε αρένες. ΄Μονομάχοι θα τσακίζονται και εμείς θα φωνάζουμε "αποτελείωσε τον" ρυθμικά. Αυτό είναι ανθρωποφαγία.
    -Τζιμ, η δουλειά σου μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά αν υπάρχει κάτι "Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕΚ-ΤΟ", δεν είναι ένας άνθρωπος που απλώς είναι...άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο ιδιο τσουβαλι ενας καφρος με ανθρωπους που κατηγουνται για τον μισο ποινικο κωδικα.Αν ηταν ετσι ολοι οι καφροι που βριζουν τωρα θα ηταν φυλακη.

      Διαγραφή
    2. @soundscreener

      Να'σαι καλά φίλε μου.. Σαφώς και είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Για αυτό δε καταδικάζουμε συμπεριφορές απλά κρίνουμε στο πλαίσιο μιας συζήτησης.

      Διαγραφή
  46. @77
    Συμφωνώ με οσα γράφεις για τον Γιαννακόπουλο. Έχει χάσει το μέτρο. Αλλο να αγαπάς, να παθιάζεσαι και άλλο αυτό που κάνει. Μέχρι κάποια στιγμή ήταν χαριτωμένο, αλλά εγω τον πρόεδρο τον θέλω κύριο με τα όλα του και ας ξεφεύγει ορισμένες φορές. Μιλάω για τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

    Θα διαφωνήσω με τον Σπανούλη..χωρίς να δικαιώσω τους καφρους. Το είπα πιο πάνω..μπορεί να πανηγυρίσει ο Σπανούλης, αλλά ένας άνθρωπος που είναι επαγγελματίας, παίρνει ενα σωρό εκατομμύρια, ο αντιπαλός σου σε έχει βοηθησει στην καριέρα σου (έχει και βοηθηθεί ο Πράσινος), έχεις το πρόβλημμα με τους φιλάθλους που σωστά ή λάθος πιστεύουν ότι δεν σεβάστηκες τον σύλλογο και τους προέδρους του,όχι μόνο όταν έφυγες αλλά και με την συμπεριφορά σου όλα αυτα τα χρόνια.-ανήκω στους πρώτους- δεν πας μπροστά σε ανώριμα παιδιά-οπαδούς ή απλα φανατικούς να χειρονομήσεις..γιατι αν δεν το είδες, Στράφηκε και περπάτησε προς το πέταλο και έκανε ότι έκανε απευθυνόμενος σ' αυτούς. Απαράδεκτος μόνο..Ένα κομπλεξικό που για ικανοποιήσει τον μικροεγωισμό του..προκαλεί. Απλά λίγο τσίπα Σπανούλη. Κρίμα να είσαι τόσο μεγάλος αθλητής και να είσαι τόσο μικρός ανθρωπος.

    Να προσθέσω ότι μεχρι εκείνη τη στιγμή κανένας δεν είχε ασχοληθεί με τον Σπανούλη, κανένας δεν είχε προκαλέσει το οτιδήποτε..Ποιον οχετο βρε αδερφέ επρεπε να αντιμετωπίσει..? Την καζούρα που του κάνουμε τόσα χρόνια?

    ΥΓ: Δε πιστεύω ότι έχω χάσει καμιά μπάλα 77. Θα αντιγράψω το ποστ του efklidis pao:
    1) Όταν εχεις καφρους εχεις να αντιμετωπισεις ενα πρόβλημα, τους καφρους
    όταν εχεις παιχτες να προκαλούν τους καφρους εχεις να λύσεις 2 προβλήματα
    όταν εχεις και ιδιότητες ομάδας να βρίζουν παιδιά οικογένειες κλπ εχεις 3 προβλήματα..
    2) αυτός που θα ξεχωρίσει και ως προσωπικοτητα θα καταφέρει να μειώσει η να λυσει τα παραπάνω προβλήματα ...
    Ο Σπανούλης έδειξε οτι δεν μπορεί να είναι αυτή η προσωπικοτητα, αλλά μέρος του προβλήματος.
    Αυτή λοιπον ίσως να είναι η διάφορα που ψάχνουμε μεταξύ Σπανούλη κ μητσαρα 3D.
    Κι Διαμαντίδης έχει οικογένεια.....
    Νομιζω;;;;

    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε φίλε.
      Είσαι τόσο τυφλός που λες για αποκαλείς κάποιον μικρό άνθρωπο επειδή έδειξε τα αυτιά του; Έλεος.

      Κι ο Διαμαντίδης είχε αντιδράσει όταν κάφροι του πέταξαν μπουκάλι στο Αρτάκης. Και προφανώς είχε αντιδράσει εντονότερα από το να δείξει τα αυτιά του. Ήταν κι αυτός τότε μικρός άνθρωπος;

      (δε μου αρέσουν τέτοιου τύπου συγκρίσεις, αλλά συνολικά η συμπεριφορά του Διαμαντίδη είναι πολύ περισσότερο unfair από του Σπανούλη, και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αυτό φυσικά δεν τον κάνει "μικρότερο άνθρωπο". Ενδεχομένως πιο οξύθυμο.)

      Διαγραφή
    2. o ΔΔ έχει κάνει καφρίλες σε συναδέλφους του (Μίλος, Μπατή, Γκόλεματς, Σλούκα κτλ). Ο ΒΣ τόσα χρόνια που τον θυμάμαι δεν έχει κινηθεί εναντίον συναδέλφου του ακόμα κι αν γύρω του γίνεται το απόλυτο μπάχαλο.

      Διαγραφή
    3. Επαναλαμβανω για χιλιοστη φορα οτι η κινηση του Σπανουλης ηταν προκλητικη και ενετελως περιττη. Αλλα οχι να αγιοποιειτε τον Διαμαντιδη που εχιε παιξει ξυλο τριπλασιες φορες με αντιπαλους απο τον Σπανουλη. Δηλαδη ο Σπανουλης οταν αντιδρα εν βρασμω σταυρωνεται ενω ο "Μητσαρας 3Δ" οταν επιτιθεται σε Σλουκα στον Αρη, οταν φτυνει πρωην συμπαικτη του (Γκολεματς), οταν παιζει ξυλο με Μπατη (μεγαλη ευθυνη την εχει ο Μπατης), οταν φτυνει ξανα τον Τεοντοσιτς, να μην ανοιγει ουτε μυτη?? Χθες πεταξε την μπαλα στον Χαντερ, δεν ειδα κανενα δημοσιογραφο να σχολιασει αυτη την κινηση. Ηταν θεμιτη? Ηταν πανω στα νευρα, σιγουρα ναι. Αλλα οχι να υποβιβζουμε τον Σπανουλη κατω απο τον Διαμαντιδη επειδη απλα δεν εχει αντιδρασει στο ΣΕΦ ενω εχει κανει αλλες παρατυπιες.

      Διαγραφή
    4. @4 Μαΐου 2015 - 2:25 π.μ.
      Φίλε μου κρίνω την συμπερφορά του Σπανούλη, όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο από μια χειρονομία..αλλά έπρεπε να πεις κάτι. Του πέταξε κανείς μπουκάλι???
      Εχεις δει εσυ να απευθυνεται ο Διαμαντίδης, όταν με πανό και "τραγουδι" στο ΣΕΦ ένα γήπεδο φωναζε να σαπίσουν τα κόκκαλα του? Μην κάνεις λοιπόν συγκρίσεις. Θα έβρισκα πιο φυσιολογικό πάνω σε μια ένταση να μανουριάσει ο Σπανούλης με τον αντίπαλο παίκτη. Θα το δεχόμουν ως ένα σημείο. Αυτός στην ψύχρα ήθελε να ικανοποιησει τον εγωισμό του και να προκαλέσει. Τώρα ποιός είναι τυφλός ας το κρίνουν άλλοι.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. @Graven

      Από απορία κιόλας, πες μας για τη συμπεριφορά του Σπανούλη που τον κατατάσσει σύμφωνα με τα κριτήριά σου στους "μικρούς ανθρώπους".

      Κατά τα άλλα, η φάση είναι ότι το να απαντάς στην εξέδρα όταν σε βρίζει με μια χειρονομία είναι προκλητικό, αλλά να απαντάς κλωτσώντας μπουκάλια και βρίζοντας όταν σου πετάνε αντικείμενα είναι ΟΚ;

      Η ερώτηση αν του πέταξε κανείς μπουκάλι κρίνεται ως αστεία.
      Του έχουν πετάξει δεκάδες και δεν έχει αντιδράσει ποτέ. Σε αντίθεση με το Διαμαντίδη που αντέδρασε μια φορά.

      Τέλος, το αν εσύ προτιμάς να "μανουριάζει" με αντίπαλους (και να φτύνει, και να πετάει μπάλες στα μούτρα), είναι δικό σου θέμα. Φαντάζομαι ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε όλοι τα ίδια "βαλκανικά" κριτήρια.

      Διαγραφή
    7. Τι σχέση έχει το (υπαρκτό, σαφώς) κόμπλεξ του Σπανούλη απέναντι στον ΠΑΟ με τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν από μια μερίδα οπαδών και κυρίως από το Γιαννακόπουλο; Απο που κι ως που δικαιολογουνται επειδη προκαλεσε ο Σπανουλης; Αυτο ελειπε να τσιμπανε οπαδοι και παραγοντες στις προκλησεις παιχτων -που στην τελικη είναι μεσα στο παιχνιδι κι αυτες.

      Διαγραφή
    8. και μονο που βγηκε και ζητησε 'ξεσκαρταρισμα απο την Εθνικη' ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ δειχνει ποιος ειναι.Αδειασε τους συμπαιχτες του αυτο εμενα μου φτανει.

      Διαγραφή
    9. Φίλε μου δεν τον έβρισε κανένας τον Σπανούλη και δεν απάντησε σε κανέναν. Είχαμε δεκτεί την ανωτερότητα του Κόκκινου..
      Μην μπερδεύεσαι δε δικαιολογώ τους κάφρους.
      Η στάση του Σπανούλη όλα αυτα τα χρονια την κρίνεις άψογη?
      Ρε αδρφέ γιατι προσπαθείς να διαστρεβλώσεις αυτά που λέω. Θα το θεωρούσα πιο φυσιολογικό σου λέω..Για παράδειγμα αν είχες αντίπαλο τον ΤΕΟ, να σε βρίζει όλη την ώρα, να προσπαθεί να σε χτυπήσει, να σου ρίχνει αγκωνιές όλη την ώρα να αντιδράσεις. Δε σου είπα ότι είναι σωστό..Μπορείς όμως να το καταλάβεις, αν δεν έχεις παρωπίδες..λέω εγω τώρα. Δεν είπα να είναι ο Παίκτης ρομπότ.
      Κατανοητό?

      Γιατι λέτε οτι ο Σπανούλης δεν έχει αντιδράσει εναντίον αντιπάλου..
      Κουιζ.. Ποιανο έπιανε τα γεννητικά όργανα ο Σπανούλης και σε ποιό παιχνίδι..? Ετσι για να μην λέτε και ψέματα.
      ΥΓ: Για τον Χάντερ είναι ετσι πως τα λες..μόνο που παρέλειψες να πεις ότι ενω έχει σφυριχτεί το Φάουλ, συνεχίζει να του κοπανάει τα χέρια και αντέδρασε λάθος ο 3D. Έχουν και οι δύο λάθος.
      ΥΓ1: Δεν είχε τα κότσια ο Σπανούλης να πει "έκανα λάθος" όταν πια είχε φύγει η ένταση του παιχνιδιού

      Διαγραφή
    10. @graven
      Όχι, δεν την κρίνω άψογη. Αυτό θα έλειπε εξάλλου να ζητάμε από ανθρώπους να είναι άψογοι. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές όμως, είναι αρκετά μετρημένος, σπανίως εμπλέκεται σε μανούρες, και ακόμα πιο σπάνια επιδίδεται σε αντιαθλητικές κινήσεις.
      Ενδεχομένως να έχει πιάσει τα γεννητικά όργανα κάποιου αντιπάλου που λες. Θυμάμαι επίσης να τσακώνεται με τον Νικ Καλάθη. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν 3-4 φάσεις ακόμα στην καριέρα του που θα αποδεικνύουν τα προφανές: ότι δεν είναι ρομπότ.
      Εσύ που χωρίς αιδώ ξεστομίζεις χαρακτηρισμούς περί "μικρών ανθρώπων" μήπως θα έπρεπε επιτέλους να μας δικαιολογήσεις τη θέση σου; Αλλιώς εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά σου.

      Πάμε παρακάτω.
      Εσύ θεωρείς τη στάση του Διαμαντίδη άψογη όλα αυτά τα χρόνια; Όταν έφτυνε τον Τεόντοσιτς, όταν έφτυνε τον Γκόλεματς, όταν τσαμπουκαλευόταν με τόσους και τόσους παίκτες, ακόμα και με τον 20χρονο και ήρεμο γενικά Σλούκα. όταν επί δυο συναπτά έτη έβαζε φωτιά στο Αρτάκης, όταν πετάει μπάλες στα μούτρα αντιπάλων.
      Αλλά ξέρω. Για σένα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και σε όσες δεν αναφέρω, κάποιος άλλος τον είχε προκαλέσει κι αυτός απλά απάντησε. Και εδώ μάλλον πρέπει να επανέλθω στην αρχική μου αναφορά περί τυφλότητας.

      Και για να μην παρεξηγηθώ από τους υπόλοιπους υγιείς φίλους του ΠΑΟ. Δε θεωρώ ότι όλα αυτά (με εξαίρεση ίσως τις φτυσιές) είναι κάτι περισσότερο από δείγμα οξύθυμου χαρακτήρα και υπέρμετρου εγωισμού. Αλοίμονο αν ένας ψιλοκαβγάς μέσα στο γήπεδο με οδηγούσε σε συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του ανθρώπου.

      υ.γ.
      Δεν έχει νόημα να ζυγίσω αν ο Χάντερ έχει περισσότερο δίκιο ή άδικο από τον Διαμαντίδη. Δεν μπορώ να τα βάλω όλα στην οπαδική ζυγαριά.

      Διαγραφή
  47. Με αντρίκεια δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναγνώρισε ότι η στάση του έναντι του Σπανούλη ήταν προϊόν στιγμιαίου εκνευρισμού.



    Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ξεκαθάρισε πως ήρθε σε επικοινωνία με τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

    Αναλυτικά η δήλωσή του:

    «Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη -σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο.

    Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα.

    Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμένες στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι "αντρίκεια δήλωση" και τρίχες κατσαρές!

      Μάγκες, είναι πλέον ολοφάνερο, ότι ο άνθρωπος αυτός, πάνω απ' όλα τα άλλα, κάνει έκκληση για ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

      Μια θεραπεία που η οικογένεια του, στην πάροδο των χρόνων, δεν έχει μπορέσει να του τη δώσει, ενώ ο ίδιος έχει φτάσει ήδη στα πρόθυρα της μέσης ηλικίας και είναι φορτωμένος με ευθύνες στις οποίες δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

      Φοβάμαι ότι αν ο περίγυρος του, οικογενειακός, μπασκετικός, δημοσιογραφικός κλπ. δεν βρεί λύση στην περιπτωσή του σύντομα, θα έχουμε πολύ χειρότερα μια και ο ίδιος έχει αποδείξει πολλάκις ότι ειναι αυτοκαταστροφικός.

      Αν με τα πισωγυρισματά του, φτάσει στο σημείο να "κλείσει" τον εαυτό του στη γωνία, όπου κανείς πλέον δεν θα του δίνει σημασία τότε να περιμένουμε τα πολύ πολύ χειρότερα.

      Ελπίζω να βγώ λάθος.

      Διαγραφή
    2. Βαλε και το ονοματακι σου να ξερουμε ποιος εισαι απο Γκαζετα.

      Σε ποιον ανηκει ο χαρακτηρισμος "αντρικεια"? Ειναι δικος σου? Και που την ειδες τη δηλωση? Ειδες καποιο βιντεο, ακουσες καποιο ηχητικο οπου μιλουσε ο ΔΓ?
      Μηπως ησουν παρων στην "επικοινωνια" με Σπανουλη?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. Aπό ότι καταλαβαίνω είναι αναδημοσίευση από onsports (και το αντρίκεια μαζί).
      Δηλαδή από τους υπαλλήλους του και μάλλον με non paper.

      Το θέμα είναι ότι έχει προκύψει ζήτημα ποινικής δίωξης που μπορεί να εκκινήσει μόνο με καταγγελία του Σπανούλη. Με λίγα λόγια, ο ΔΓ σήμερα γλύφει για να γλυτώσει τα χειρότερα.

      Διαγραφή
    4. αντιγραφη εκανε ρε νουμερο που θελεις και ονοματεπωνυμο,η μηπως εσυ εισαι αναγνωρισιμος επειδη εβαλες ενα Δημητρης.Ορισμενοι ειστε γκαου πραγματικα.Οχι δεν ειναι απο Ονπορτσ αλλα απο καποιο αλλο σαιτ.

      Διαγραφή
    5. Ο Δημητρης ο Γιαννακοπουλος καλα θα κανει να ζητησει βοηθεια απο καποιον ειδικο. Προφανως και εχει καποιο προβλημα, οκ αυτο του ετυχε του ανθρωπου, καλη επιτυχια μεχρι να το τιθασευσει. Μεχρι ομως να καταφερει να ελεγχει τη συμπεριφορα του, δεν εχει καμια θεση να μιλαει εκ μερους ενος ιστορικου συλλογου οπως ο Παναθηναικος.
      Ας καταλαβει οτι κανει κακο, πρωτα στον εαυτο του και μετα στην ομαδα που αγαπαει.

      Διαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται να κρίνεται η συμπεριφορά του Σπανούλη από ορισμένους ως αντικειμενικά μη προκλητική. Πώς γίνεται να λέμε "δεν προκάλεσε, αυτά γίνονται παντού, τα έχει κάνει και στους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας του".
    Κάθε συμπεριφορά, κάθε χειρονομία κρίνεται μέσα στο context στο οποίο εκδηλώνεται. Αν για παράδειγμα δείξω τα αχαμνά μου σε ένα φιλαράκι μου, το πολύ πολύ να αρχίσουμε τις φιλικές φάπες και τα χάχανα. Αν το κάνω σε κάποιον που με μισεί και τον μισώ θανάσιμα, μπορεί και να ακολουθήσουν δράματα.
    Το κλίμα μεταξύ Σπανούλη – οπαδών ΠΑΟ (μέσα δε και στο ευρύτερο πλαίσιο του ΟΣΦΠ – ΠΑΟ) είναι γνωστό, έστω κι αν τείνουμε να το παραβλέπουμε. Αν χρειαστεί μπορούμε και να το αναλύσουμε. Μέσα σε αυτό ακριβώς το κλίμα έρχεται ο Σπανούλης να παίξει στο ΟΑΚΑ. Και κάνει αυτή τη χειρονομία, σε ένα παιχνίδι που έχει κριθεί.
    Προκαλεί; Προκαλεί!
    Το ξέρει και το θέλει; Το ξέρει πολύ καλά και το θέλει ακόμα περισσότερο, επειδή πλέον έχει μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες να μην είναι αυτός στο τέλος από πάνω! Και δεν εννοώ το τέλος του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αλλά το τέλος της καριέρας του (στην Ελλάδα τουλάχιστον).
    Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να βγουν τα συμπεράσματα για τον ίδιο, όσον αφορά τη χειρονομία.
    Το αν κάποιος θα τον δικαιολογήσει, πάνω στη βάση της έντασης, της ανθρώπινης αδυναμίας ή δεν ξέρω τι άλλο ή αντίθετα δεν θα τον δικαιολογήσει, στη βάση ότι είναι επαγγελματίας, ότι είναι είδωλο, ότι είναι παίχτης της Εθνικής ή δεν ξέρω πάλι τι άλλο, είναι καθαρά ζήτημα προσωπικής τοποθέτησης του καθενός. Αλλά το να λέμε ότι δεν ήταν προκλητική η χειρονομία του ή ότι δεν ήθελε να προκαλέσει είναι τουλάχιστον εθελοτυφλία.
    Η δική μου λοιπόν άποψη είναι ότι η χειρονομία του αποκάλυψε κόμπλεξ και μικροψυχία και ήταν γενικά απαράδεκτη απέναντι σε ένα κοινό που είχε αποδεχθεί την ήττα του.
    Κι επειδή, για κάποιον περίεργο λόγο, για να μπορεί κανείς να πει κάτι για τον "αντίπαλο" πρέπει πρώτα να αποκηρύσσει "τα του οίκου του", θα πω τα εξής: ΜΑΚΡΙΑ ο Γιαννακόπουλος από τον ΠΑΟ, ΕΞΩ οι κάφροι από το ΟΑΚΑ!

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δυστυχώς για τους άρρωστους Ελληναράδες που θεωρούν ότι βρισκόμαστε στην Συρία, στην Ουγκάντα ή όπου αλλού νομίζουν και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ τη βια είτε λεκτική είτε σωματική επειδή ένας άνθρωπος έπιασε τα αυτιά του δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Νοοτροπία πρέπει να αλλάξουν αυτοί που πάνε στο γήπεδο και βρίζουν μανάδες και παιδιά λες και επειδή είμαστε στα Βαλκάνια αυτό είναι φυσιολογικό. Υποθέτω πως κανείς από αυτούς δεν έχει οικογένεια. Παιδεία και σεβασμό πάντως δεν έχει σίγουρα

    Εσύ όμως Jιμ δυστυχώς είσαι απαράδεκτος. Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-ΤΟ-Σ. Οι άλλοι μπορεί να μην έχουν μυαλό, να τους δέρνει η γυναίκα τους στο σπίτι να μην έχουν λεφτά να φάνε. Εσύ που είσαι έξυπνος γράφεις ένα κατεβατό να κατηγορήσεις αυτόν που του βρίζουν για χρόνια τη μάνα τον πατέρα τη γυναίκα και το παιδί και για τον γνωστό εφευρέτη της αλητείας αφιερώνεις 2-3 γραμμές λέγοντας ότι έκανε στην ουσία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ αντί να εκμεταλλευτεί την κίνηση του Σπανούλη. Ότι προάγει για χρόνια τον φανατισμό ότι του είπε να ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ δεν είπες τίποτα...
    Γαργάρα όπως και η πλειοψηφία των Ελληνικών ΜΜΕ.

    Δε πειράζει όποιος διάβασε ξένες εφημερίδες και site είδες πως κανείς δεν ασχολήθηκε με τα αυτιά του Σπανούλη αλλά με τις ύβρεις απειλές σε αυτόν. Ευρωπαικός πολιτισμός vs χώρα Αφρικής

    Οι κάφροι είτε είναι στο ΟΑΚΑ και βρίζουν τη μάνα του Σπανούλη είτε στο ΣΕΦ και βρίζουν τη μάνα του Διαμαντίδη είναι το ίδιο κάφροι....

    Αυτά και αντίο από εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που τα διαβαζετε βρε παιδια αυτα, οτι κατηγορουν τον Σπανουλη,εγω βλεπω ολα τα μμε εκτος των πρασινων να τον υμνουν ( ακομη και τα πρασινα παιρνουν του Σπανουλη σε σχεση με τις πραξεις του ΔΓ).Κακο πραμα Τζιμ να εκφραζεις προσωπικη αποψη.Πρεπει να λες οτι θελουν να ακουσουν οι φανατικοι.Αλλιως εισαι κατακριτεος.

      Διαγραφή
    2. δυστυχώς κ στην προηγούμενη ανάρτηση του blog υπήρχαν άνθρωποι που "ευχήθηκαν" τα ίδια πριν το κάνει ο γιανακοπουλος...αντί να εύχονται να βρουν τον επόμενο ηγέτη τους κοιτάζουν να θάψουν των αλλωνών...τους τιμώρησε με 2 συνεχόμενες ευρωλίγκες κ αυτοί είναι η χαρά της 30αρας στην ευρώπη...

      Διαγραφή
    3. Είσαι οπαδός του ΟΣΦΠ και βλέπει τις 2 συνεχόμενες Ευρωλίγκες της ομάδας σου ως τιμωρία του ΠΑΟ;

      Διαγραφή
    4. @ 3:07

      Φίλε μου, αν νομίζεις ότι μια πραγματικά σοβαρή μπασκετική σελίδα, όπως θεωρώ ότι είναι το Hoopfellas, θα κάτσει να ασχοληθεί με συμπεριφορές τύπου Γιαννακόπουλου δε με βρίσκεις σύμφωνο. Όλη η Ελλάδα το είδε, τι να προσθέσω και τι να κατακρίνω εγώ..? Τα αυτονόητα..? Τώρα εάν διάβασες πραγματικά το σχόλιο μου για τον Σπανούλη και νομίζεις ότι τον καταδικάζω μάλλον δεν έχεις καταλάβει λέξη.. Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. "Εναν ανθρωπο επειδη πιανει τ αυτια του...".Αστο μεγαλε εχεις χασει ολη την ουσια...

      Διαγραφή
  51. Να μη μασήσει ο Βασίλης με τις υποκριτικές δηλώσεις του ΔΓ, ούτε με τη λάσπη που έχουν εξαπολύσει αθλητικοί δημοσιογράφοι εναντίον του.

    Να οδηγήσει αυτόν τον τραμπούκο στα ποινικά δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και καλα ειχε "επικοινωνια" με το Σπανουλη και ζητησε συγγνωμη. Σιγα μην τον πηρε και τηλεφωνο. Κανενα email θα εστειλε για να χει να το δειχνει μετα να λεει οτι "εγω εκανα κινηση συμφιλιωσης, αλλα ο αλλος εδωσε συνεχεια και μου εκανε μηνυση".

    Να βγει δημοσια σε καμερα και να ζητησει συγγνωμη, στιλιτευοντας τη συμπεριφορα του ΟΑΚΑ και τη δικη του, χωρις την παραμικρη προφαση προκλητικης συμπεριφορας του Σπανουλη και τετοιες μαλακιες.

    Και μετα να μην ξαναπατησει σε γηπεδο εφ'ορου ζωης. Ειδαλλως δεν εχει μετανιωσει στο ελαχιστο.

    Και φυσικα ο Ολυμπιακος και ο Σπανουλης διατηρουν καθε δικαιωμα να τον καταγγειλουν, αυτο ελειπε μια συγγνωμη στα ΜΜΕ να τον αθωωσει κιολας.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το Σπανούλη, κι ας λέει άλλα, δεν τον έχουν πειράξει τόσο οι βρισιές στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Είναι αρκετά άντρας ώστε να συγκρατεί τα νεύρα του σε κάτι τέτοιες καφρίλες. Αυτά που του "ανακατεύουν" την ψυχολογία και τον οδηγούν στο να δείχνει τα αυτιά του (καλά έκανε λέω εγώ) είναι τα - επίσης καλοπροαίρετα - "βάλε μέσα το Σπανούλη" και τα "οοοοοοολε" στο -23 (που σωστά ανέφερε ο jim). Αυτά δεν αντέχει ο Σπαν γιατί αυτά είναι που του θίγουν τον εγωισμό. Σα να τους λέει "σαν πολλά δε μου τα κάνατε, τώρα που σας νίκησα πάρτε τα!".

    Η σχέση πάντως αυτή (οπαδών ΠΑΟ με Σπανούλη) έχει βοηθήσει πολύ το cult των ντέρμπι αιωνίων τα τελευταία χρόνια. Πχ εμείς και τα παιδιά μας θα θυμόμαστε πάντα το "δεν ακούω" στο 68-65 του ΣΕΦ, μόνο για αυτή τη χειρονομία, και όχι για τον αγώνα (που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και για τους δύο). Θα θυμόμαστε τη σειρά των τελικών που θα έρθει σε ένα μήνα, ό,τι κι αν γίνει σε αυτή, γιατί είτε θα είναι η οριστική απελευθέρωση του Σπαν από τα συμπλέγματα με μια πανηγυρική νίκη και κατάκτηση πρωταθλήματος, είτε τα γέλια των Παναθηναϊκών και το "payback" για ό,τι έγινε στην κανονική περίοδο. Θα θυμόμαστε την προσαρμοσμένη άμυνα του Πεδουλάκη και του Αλβέρτη με Λάσμε-Γκιστ εναλλάξ πάνω στον Kill Bill και το Διαμαντίδη σε ρόλο λίμπερο, μαζί όμως με τα "ουουουου" της εξέδρας σε κάθε μπάσιμο του Σπαν απέναντι σε αυτή την άμυνα στο ΟΑΚΑ. Αυτά όλα, αν δεν υπήρχε αυτή η ιδιαίτερη σχέση οπαδών ΠΑΟ-VSpan, μπορεί σε 10 χρόνια να τα ξεχνάγαμε. Αλλά δε θα ξεχαστούν, όπως δε θα ξεχαστούν ποτέ οι τελικοί της Α1 του 1991, που κακά τα ψέματα, εκτός από το λάθος του Φασούλα, το τρίποντο του Γιαννάκη και το γκολ-φάουλ του Σέλερς, θα τους θυμόμαστε και για τις μπουνιές Γκάλη-Πρέλεβιτς (και εμείς οι ρομαντικοί για την ψυχραιμία του Γιαννάκη και το αγκάλιασμα με το Φασούλα). Ούτε τον τσαμπουκά του Reggie στον MJ θα ξεχάσουμε ποτέ.

    Τέτοιοι μεγάλοι αγώνες λοιπόν έχουν στο DNA τους τέτοια περιστατικά. Οπότε εγώ πιστεύω ότι κανένας Παναθηναϊκός (πλην των μαστουρωμένων) δεν έπρεπε να πειραχτεί από τη χειρονομία του Σπανούλη. Every dog has his day που 'λεγε κι ο Tony Montana.

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τζιμάρα.

      Για τον πάγκο του ΠΑΟ τι λες; Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευθούν ως το τέλος της χρονιάς το Μανωλόπουλο. Το να πάρουν από τώρα μόνιμο προπονητή για του χρόνου, ο οποίος αν χάσει το φετινό πρωτάθλημα (το πιθανότερο δηλαδή) θα έχει τους φανατίλες να τον κράζουν όλο το καλοκαίρι (τους ίδιους που κράζανε τον Πεδουλάκη τέτοιο καιρό πριν 2 χρόνια επειδή δεν έβγαλε έξω τη Μπαρτσελόνα με Μπανκς και Καπόνο), δε νομίζω να κάνει καλό στην ομάδα. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με προπονητή καλό και δοκιμασμένο, ακόμα καλύτερα αν τον έχουν βρει ήδη από τώρα για το καλοκαίρι, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στο Μανωλόπουλο.

      Διαγραφή
  54. Για το παιχνίδι τι να πουμε βρε Jim. Στα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ ο Ιβανοβιτς έβαλε τέλος και στο Νέλσον. Παίζουμε ένα δίμηνο τώρα με 7 αντε το πολυ 8 παίκτες.

    Δε παρουσίασε και πάλι τίποτα το νέο, ήταν προβλέψιμος. Δε μπορεσε να παίξει και την Transition επίθεση, βάλε και την απώλεια του Γκίστ και έδεσε το γλυκό. Είμαι απ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ιβάνοβιτς δεν εκμεταλλευτηκε τα προτερήματα των παικτών του και δεν έκρυψε τις αδυναμίες τους, κολλημένος σε ένα πλάνο χωρις να μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες των παιχνιδιών. Έχασε τους παίκτες. Είδα πάλι από το φτερό να μας χτυπάει ο αντίπαλος.. με drive, 3ποντο και συνεργασία. Με συγχωρείς ρε jim αυτό είναι ένα βασικο play ου κόκκινου, πόσο "αδιάβαστος" και "τσαρλατάνος" είσαι που δεν το είδες και δεν έκανες τίποτα να το αντιμετωπίσεις.
    Το υλικό της ομάδας ήταν για καλύτερα πράγματα, παρα τις αστοχίες που έγιναν.
    Μια ερώτηση θέλω να σου κάνω Jim.
    Ποιόν θα προτιμούσες για τον Πάγκο. Πεδουλάκη, Γιαννάκη ή κάποιον άλλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Ανδρέα. Για το διάστημα που απομένει νομίζω πως πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

      Διαγραφή
    2. Αλλά θα τα πούμε αναλυτικά όταν φανεί λίγο η κατεύθυνση που θα χαράξει η διοίκηση για το θέμα.

      Διαγραφή
  55. Λοιπον για να μην τρελαινομαστε κιολας, η κινηση του Σπανουλη ουτε ντροπη του αθληματος ειναι, ουτε διωκεται και ποινικα.. Απλα δεν το λες και μαγκια, μαλλον μικροπρεπεια..
    Ειχε αναγκη ο εγωισμος του Σπανουλη να κανει ενα τετοιο ματς απεναντι στον ΠΑΟ, αλλα απ' ο,τι φαινεται δεν του εφτανε.
    Επρεπε να προκαλεσει και τους οπαδους της ομαδας που τον ανεδειξε και που τον εκανε μαγκα οταν ακομα ηταν στις αρχες της καριερας του.
    Προφανως και θα εκανε παρομοια καριερα με την σημερινη και απο την εκαστοτε Μαλαγα να περναγε, απλα δεν μπορει να πει οτι εφυγε απο τον ΠΑΟ με κακες αναμνησεις..
    Ειχε για κουτς τον καλυτερο προπονητη της Ευρωπης και για συμπαικτες, μερικους απο τους καλυτερους παικτες της Ευρωπης που τον εκαναν μαγκα και αυτος που ειναι σημερα.
    Οποιος φιλαθλος του ΠΑΟ πει οτι δεν τον ενοχλησε η φυγη του θα πει ψεματα. Και προφανως οταν πας στον αιωνιο, περιμενεις να ακουσεις τα χειροτερα. Αλλα μαλλον αυτο το κομματι δεν του ειχε περασει απο το μυαλο, αλλιως δεν εξηγειται αυτο το κομπλεξ που εχει πλεον απεναντι στον Παναθηναικο.
    Γιατι απο τους οπαδους δεν περιμενεις κατι αλλο.. Εδω ο 3D που δεν εχει περασει και απο τον ΟΣΦΠ και καθε φορα στο ΣΕΦ ακουει ολο το γηπεδο να τον χλευαζει.. Τι επρεπε να κανει δηλαδη.. Νευρα εχει και το δειχνει καθε φορα αλλα θα τα βγαλει στο γηπεδο, χωρις να προκαλεσει τους οπαδους με τετοιον τροπο.
    Μεγαλος παιχτης ειναι,αρχηγος ειναι αλλα αυτο δεν τον κανει και μεγαλο ανθρωπο, αλλωστε ποτε ηταν αυτο κομματι της καριερας ενος μεγαλου αθλητη. Παραδειγματα υπαρχουν αφθονα.
    Ο εγωισμος που εκανε τον Σπανουλη εναν θρυλο του αθληματος, τον κανει και κομπλεξικο σε καποιες περιπτωσεις. Τοσο απλα..

    Οσον αφορα το αγωνιστικο, κι εγω ημουν υπερμαχος της παραμονης Ντουσκο μεχρι το τελος της σεζον τουλαχιστον. Αλλα μετα απο τετοια εμφανιση, και μετα απο μια απογοητευτικη σειρα απεναντι στην ΤΣΚΑ, που δεν εδειξε τιποτα, θεωρω πως δεν κανει για τον Παναθηναικο.
    Οταν σφιγγουν τα λουρια θες εναν προπονητη που να σε τσιτωνει και να σε καθησυχαζει ταυτοχρονα, που να εμπιστευεσαι τις επιλογες του.
    Ο Ντουσκο δυστυχως δεν ειναι τετοιου ειδους κοουτς. Δουλευταρας, φτιαχνει ομαδες που μπορουν να παιξουν ωραιο μπασκετ, οπως εκανε ο Παο μεσα στη σεζον αλλα δεν εμπνεει τους παικτες του στα δυσκολα.
    Και ανεξαρτητως του ελλειματικου ροστερ εδειξε πως η νικη επι του Ολυμπιακου στο κυπελλο στον ποντο ηταν καθαρα συγκυριακη.

    ΥΓ. Ο ΔΓ πρεπει να δωσει οντως τα κλειδια σε καποιον, και να παραμεινει ενας οπαδος, οπως εχουν κανει και οι κυριοι Αγγελοπουλοι, και τοσα χρονια επελεγαν οι προκατοχοι του.
    Θα ελεγα και γω για αλλαγη ιδιοκτησιας, αλλα δυστυχως επενδυτες στην Ελλαδα δεν υπαρχουν και ο Παο χωρις καποιον μεγαλο επενδυτη θα μικρυνει πολυ ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτος ο ΔΔ ποσα συμπλεγματα σας εχεις γεμισει.Ελεος ακομη και εδω τον κατηγορειτε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Συμφωνώ απολύτως με την άποψη του Jim όσον αφορά το Σπανούλη. Ένας αθλητής που έχει αποδείξει από πολύ νωρίς στην καριέρα του για τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει εντός του παρκέ και που δεν θα μπορούσε να μην ξέρει που θα οδηγούσε η συγκεκριμένη γλώσσα του σώματος που επέλεξε στον συγκεκριμένο χώρο όπου την επέλεξε, αδικεί σίγουρα τον εαυτό του και το τι έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ενδεχομένως μία τέτοια επιλογή να ρίχνει στα μάτια κάποιων από εμάς τον άνθρωπο Σπανούλη. Για μένα ισχύει, όπως επίσης ισχύει ότι δεν γίνεται να έχουμε τις ίδιες "απαιτήσεις" από όλους κι ότι ο αθλητής-δημόσιο πρόσωπο Σπανούλης έχει δημιουργήσει τις πλείστες διαχρονικά.
    Αυτό που ένιωσα και σκέφτηκα πολύ έντονα είναι ότι αν ήμουν ο Βασίλης Σπανούλης θα έσπευδα γονυπετής και κλαίγοντας να ζητήσω συγνώμη από τη γυναίκα μου και τα μικρά παιδιά μου για τη δοκιμασία στην οποία απερίσκεπτα τους έβαλα!!! Είναι άπειρες οι φορές άλλωστε που τους έκανε να νιώσουν υπερηφάνεια. Δεν είναι κακό καμιά φορά να βάζουμε σε δεύτερο πλάνο το τεράστιο ΕΓΩ μας και να ζητάμε συγνώμη για τις μαλακίες μας...
    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. "Βαλκάνιο" μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του όποιος αισθάνεται "Βαλκάνιος" και να συμβιβάζεται με τα "βαλκάνια". Και αναφαίρετο δικαίωμά του. Εγώ είμαι Βαλκάνιος και όχι "Βαλκάνιος". Και μετά μας φταίνε οι ξένοι και "στραβώνουμε" μαζί τους που μας θεωρούν τριτοκοσμικούς.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα παιδιά.

    α) Ο Σπανούλης έχει δικαίωμα να μην θέλει να είναι role model και αν έκανε κάτι μεμπτό (που δεν έκανε, σιγά τα ωα δηλαδή, όποιος θίχτηκε να το κοιτάξει το θέμα, μπορεί να είναι σοβαρό) αυτό θα το κρίνουν οι διαιτητές κλπ. Το οτι στα βαλκάνια οι κερκίδες είναι γεμάτες απο ούγκανους δεν έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία των Βαλκανίων αλλά με την αστεία αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων απο την όποια διοργανώτρια αρχή. Μια χαρά αρχιούγκανοι είναι και οι Άγγλοι και οι Ισπανοί και όλοι και το να λες "Βαλκάνιοι, τι να πεις" και να το προσπερνάς είναι μια χαρά άλλοθι.

    β) Για τον Δ. Γιαννακόπουλο δεν σχολιάζω καν, έχει πάψει να με αφορά εδώ και και καιρό

    γ) Κακός ο coach Ivanovic overall αλλά για πολλοστή φορά, δεν απολύεις άνθρωπο Μάη μήνα (ούτε Σεπτέμβρη φυσικά). Για μένα δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο ευθήνης για τη φετινή χρονιά αφού για να κρίνω έναν επαγγελματία θα πρέπει να ξέρω τι έργο έχει κληθεί να φέρει εις πέρας

    Και ερχομαστε στο πραγματικό ζουμί της φετινής χρονιάς που δεν είναι βέβαια αν ο ΠΑΟ έχασε με κάτω τα χέρια απο τον ΟΣΦΠ ή αν δεν πέρασε την CSKA μιας και τα παραπάνω ήταν προϋπολογισμένα βάσει της στοχοθέτησης του καλοκαιριού. Συμφωνώ με αυτό που έχει πει ο Jim κατα καιρούς οτι αυτός ο ΠΑΟ έχει δυνατότητες για παραπάνω και συμφωνώ οτι σε αυτό ίσως να φταίει ο coach Ivanovic (του μπάσκετ του οποίου ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δεν θα γίνω θαυμαστής). Πιστεύω όμως οτι είναι αποπροσανατολιστικό αυτό το ερώτημα, αν ο ΠΑΟ μπορούσε παραπάνω και πιστεύω οτι ακριβώς αυτό είναι και το πρόβλημα του φετινού ΠΑΟ, οτι δηλαδή μπήκε απο παρα πολύ νωρίς (απο τη νίκη επι του ΟΣΦΠ για την ακρίβεια) σε αυτό το τριπάκι, στο "βρε λες να μπορούμε;". Το project λοιπόν, που ούτως ή άλλως έμπαζε απο παντού (θα επανέλθω σε αυτό) εγκαταλήφθηκε πολύ νωρίς, όχι απο τις σφαλιάρες που πολύ περίμεναν αλλά (σχήμα λόγου) επειδή ο Σλούκας (ο Σλούκας δεν ήταν;) ξέχασε να κάνει ένα φάουλ στον Διαμαντίδη στον πρώτο μόλις αγώνα της χρονιάς. Δείγμα για μένα του πόσο σοβαρό ήταν το project.

    Με μια στοιχειωδώς σοβαρή διοίκηση (και μιλάω για τα απολύτως αυτονόητα) θα μπορούσα να σκεφτώ οτι ο ΠΑΟ δικαιούται να αισιοδοξεί, να μάθει απο τη φετινή χρονιά που δεν ήταν και τόσο μαύρη όσο φαντάζει σήμερα, να κρατήσει τα θετικά και να διορθώσει τα αρνητικά, να επανεξετάσει μέρη της στοχοθέτηση και κυρίως να δει σε τι είδους άνθρωπο θέλει να εμπιστευτεί την εκτέλεση του project. Φυσικά ο ΠΑΟ δεν διαθέτει τίποτα που να θυμίζει έστω και στο ελάχιστο σοβαρή διοίκηση και επομένως στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι στην περίπτωση ατυχήματος, δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος στον πάγκο κάνει μαγικά και κάποια συνταγή βγάλει κάτι σπουδαίο. Δεν είναι και απίθανο, συνέβη στους εντελώς ασόβαρους Αγγελόπουλους τη χρονιά του Λονδίνου, συνέβη και στον ίδιο τον Δ. Γιαννακόπουλο στην πρώτη χρονιά του Πεδουλάκη. Ευτυχή ατυχήματα που πρέπει να είσαι πολύ Λιακοπουλικός για να τα συνδέσεις με διοικητικό σχεδιασμό.

    Ο ΠΑΟ έχει και θετικά να μετρήσει απο τη φετινή χρονιά. Ο Παππάς είναι ξεκάθαρα ο επόμενος ηγέτης της ομάδας και μετά την απόσυρση Διαμαντίδη και Σπανούλη θεωρώ οτι θα είναι και ο φυσικός ηγέτης της εθνικής. Έχει δουλειά ακόμα αλλά θεωρώ πλέον οτι αυτό που βλέπουμε είναι υπεραρκετό για να είναι starter. Ο Γιάνκοβιτς για τον οποίο άδειασαν το 3 (εμπνευσμένη και κυριως πρωτοποριακή κίνηση ομολογουμένως) έκανε αρκετή πρόοδο αλλά ακριβώς επειδή ήταν μόνος περισσότερο εκτέθηκε παρά βγήκε μπροστά. Η ομάδα προσέφερε σε ορισμένα παιχνίδια Μπαρτζωκικού τύπου θέαμα (τρέχω και σουτάρω) που τόσο φαινεται να αγαπάει το κοινό και κέρδισε με μεγάλες διαφορές μεγάλους αντιπάλους. Θα μπορούσε ίσως να έχει κερδίσει και τον Χαραλαμπόπουλο και να βοηθήσει κάποιον άλλο απο τους μικρούς (τον Παπαγιάννη κυρίως) να μπούνε στο κλίμα, αλλά δεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι για τον Ολυμπιακό. Είπα παραπάνω για το Μπαρτζωκικό θέαμα. Θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου είανι μια πολύ πιο ορθολογική ομάδα. Δεν τρέχει σαν παλαβός, παίζει πολύ δυνατή άμυνα, χτυπάει πιο κυνικά τις αδυναμίες του αντιπάλου και φαίνεται να έχει αποβάλει τις εμμονές που είχε ο Μπαρτζώκας απέναντι στον ΠΑΟ. Ίσως όχι απολύτως (βλ. Σπανούλη με αυτιά, Σλούκα να πετάει τη μπάλα στην αποχώρηση κλπ), αλλά επαρκώς. Σε γενικές γραμμές μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω φέτος και μπορώ να πω οτι θα είναι το πρώτο απο τα τρία final four που παίζει που ξεκάθαρα θα τον υποστηρίξω όχι απλά ως underdog αλλά επειδή μ'αρέσει αυτό που βλέπω. Βέβαια σε αυτό το final four θα είναι δύσκολο να διαλέξει καποιος μη Ολυμπιακός μιας και συμμετέχει η πραγματικά πολύ καλή CSKA του δικού μας Ιτούδη και φυσικά ο ακόμα πιο δικός μας Ζοτς. Παίζει και μια Real αλλά τη βλέπω με δύο ήττες στο κεφάλι.

      Αυτά, χαιρετώ.

      Διαγραφή
    2. Με αφορμή όσα έγραψες περί ΟΣΦΠ επί Μπαρτζώκα (με τα οποία συμφωνώ απολύτως), άραγε θα καταλάβουν οι φίλοι του ΟΣΦΠ γιατί χάνανε από τον ΠΑΟ έως και τον τελευταίο προημιτελικό που παίξανε τον Οκτώβρη; Τώρα που επιτέλους έχουν άμυνα ατσάλι κατάλαβαν τί έφταιγε ή ακόμα η διατησία τους φταίει για τη σκούπα και την περσινή αυτοκτονία στους τελικούς;

      Διαγραφή
  60. Νομίζω ότι ο Τζιμ ήταν τόσο αυστηρός με τον Σπανούλη επειδή ακριβώς τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης είναι μεν άξιοι θαυμασμού σε πολλούς τομείς (εργατικότητα, αποφασιστικότητα, επιμονή, αφοσίωση στην ομαδική προσπάθεια κτλ.) αλλά δεν είναι ούτε άγιοι ούτε αλάνθαστοι.

    Ο Σπανούλης έχει βγάλει ανακοίνωση, στην οποία προτρέπει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ψηφίσουν Μαρινάκη/Μώραλη στις εκλογές και ο Διαμαντίδης δε χάνει ευκαιρία να γιορτάσει τους τίτλους αγκαλιά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ασφαλώς δείχνω κατανόηση για το γεγονός ότι έχουν κάποιες "υποχρεώσεις" απέναντι στους εργοδότες τους, αλλά όχι και να τους κάνουμε πρότυπα. Όταν στηρίζεις με τις πράξεις σου άτομα που ξεφτιλίζουν τον αθλητισμό με ύβρεις και χυδαίες συμπεριφορές, για να μην αναφερθώ σε ποινικές ευθύνες που τυχόν έχουν, λυπάμαι αλλά δε θα σε προβάλω ως πρότυπο σε καμία συζήτηση.

    Και οι δύο είναι πολύ σοβαροί στην καριέρα τους και κάποια περιστατικά όπως το προχθεσινό του Σπανούλη, οι ροχάλες του Διαμαντίδη κτλ. δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εν γένει σωστή συμπεριφορά τους εντός γηπέδου, αλλά εγώ τη στήριξη στους εγκληματίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, δεν τη συγχωρώ.

    Προσωπικά, αν ήμουν παράγοντας του Ολυμπιακού θα έβαζα κρυφά πρόστιμο στον Σπανούλη, γιατί η κίνησή του έθεσε σε κίνδυνο την ομάδα σε ένα ματς που κέρδιζε άνετα και ενδεχομένως να πυροδοτήσει και τους τελικούς. Ωστόσο, σε κάθε δημόσια συζήτηση είναι ΝΤΡΟΠΗ να κάνουμε κριτική στην κίνηση του Σπανούλη με το επιχείρημα ότι οι οπαδοί είναι κάφροι και πρέπει να προσαρμοστούμε στα καφριλίκια. Αυτό δείχνει πόσο έχουμε αποτύχει ως κοινωνία. Δεν μας σοκάρει πια το μη φυσιολογικό, έχουν αλλάξει οι νόρμες. Όχι λοιπόν, δεν θα κάνω κριτική στον Σπανούλη και τον κάθε Σπανούλη. Θα μιλήσω αποκλειστικά για τους εγκληματίες/κάφρους/απολίτιστους που μπουκάρουν στα γήπεδα. Καμιά κίνηση κανενός αθλητή δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο και το να το συζητάμε -ακόμα και αν το τελικό συμπέρασμα συμφωνεί με την άποψη μου- απλώς κάνει το "ντου" να ακούγεται σαν μια από τις συμπεριφορές που μπορεί κάποιος να επιλέξει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Είναι άνανδρο, εγκληματικό, παράνομο, παράλογο και ηλίθιο και πρέπει να το τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Είτε το κάνει πράσινος είτε κόκκινος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογος φίλε, και να συμπληρώσω ως Ολυμπιακός, ότι η ανακοίνωση στήριξης προς τον Μαρινάκη είναι κάτι που πραγματικά έπρεπε να προσάπτουμε στον Σπανούλη.

      Διαγραφή
    2. @ 4:34

      Σωστός ο φίλος, το έχεις πιάσει το πνεύμα του σχολίου μου. Εννοείται ότι θαυμάζω τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη. Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας σε αθλητικό επίπεδο και για αυτό έχω απαιτήσεις, γνωρίζοντας τις πνευματικές τους αντοχές. Με την έννοια αυτή κρίνονται πιο αυστηρά.

      Διαγραφή
    3. Τζιμ συμφωνω οτι πρεπει να κρινονται πιο αυστηρα γιατι εχουμε απαιτησεις. Βασει αυτου του πνευματος πως κρινεις την κινηση του Διαμαντιδη να πεταξει την μπαλα στον Χαντερ απο το ενα μετρο???

      Διαγραφή
    4. Απαράδεκτη επίσης. Αλλά κοίτα τι γίνεται.. Όταν ο Διαμαντίδης π.χ. φτύνει τον Γκόλεματς, ποιος είναι ο αντίκτυπος; Στη χειρότερη οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές να τις "έπαιζαν" στο ελάχιστο μέχρι να λήξει το συμβάν. Στη περίπτωση του Σπανούλη είχαμε να κάνουμε με όχλο αλλά και το γεγονός ότι με την κίνηση αυτή έβαλε σε κίνδυνο ολόκληρη την αποστολή της ομάδας του. Και πίστεψε με, θα μπορούσε να ξεφύγει το πράγμα.

      Διαγραφή
    5. Φτάνει με τις εξισώσεις. Ήταν μια κίνηση με αποδέκτες τους οπαδούς του ΠΑΟ και έγινε ηθελημένα και ενδεχομένως (λέω εγώ) με συγκεκριμένο σκοπό. Τι σχέση έχει ο Γκόλεματς (ποιος;) και όλα τα υπόλοιπα...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    6. Δε γίνεται να κρίνουμε τα πάντα εκ τους αποτελέσματος. Αν δηλαδή ο Χάντερ κι ο Διαμαντίδης, τι έπαιζαν για λίγο; Τότε θα είχε άλλη βαρύτητα και άλλη ερμηνεία, το ίδιο γεγονός;

      Εξάλλου κάπου πρέπει να βάλουμε το όριο εκείνο στο οποίο θεωρούμε ότι σταματάει η απόλυτη κυριαρχία των κάφρων. Αύριο θα πούμε ότι δεν πρέπει καν να πανηγυρίζουν στο γήπεδο του αντιπάλου, και μεθαύριο ότι δεν πρέπει να κερδίζουν;

      Ήδη στο ποδόσφαιρο έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο.
      Οποιαδήποτε υποχώρηση έναντι των αυτονόητων δίνει απλά περισσότερο χώρο και αέρα στους κάφρους.

      Διαγραφή
    7. Τι εννοείς με το "ποιος;" στην παρένθεση δίπλα στο όνομα του Γκόλεματς; Ειρωνεύεσαι για κάποιο λόγο ή απλά δεν τον ξέρεις;

      Διαγραφή
  61. Η κατάσταση με τον ΔΓ θα ήταν κωμική αν δεν ήταν επικίνδυνη.

    Στον τηλεφωνητή του Σπανούλη φαίνεται ότι απολογήθηκε ο Δημήτρης.

    Το θέμα είναι αν πρόκειται για ένα μικρό αθώο ψεματάκι από την πλευρά ή αν απλά δεν κατάλαβε ότι δε μιλάει σε άνθρωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου λέει, εγώ του τα είπα αυτά που ήθελα να πω

      εντάξει, δεν τρεχει κατι, εχει κανει και χειροτερα

      Διαγραφή
  62. Μπράβο στον ΜΙΤΣΟ.. πολύ καλός.

    Όταν κάνουμε κριτική πρέπει να την βασίζουμε σε γεγονότα και να την κάνουμε στην σωστή στιγμή, χωρίς εμπάθειες.

    Αυτή την χρονιά θα κρίναμε τον Ιβανοβιτς, το πρώτο σταδιο της υλοποίησης του πρότζεκτ, τους παίκτες, το μπάσκετ που βλέπουμε. Αυτό δε γίνεται ούτε το καλοκαίρι, ούτε τον Οκτώβρη.

    Ο Γιαννακόπουλος δεν έχει κάνει τόσα λάθη στο θέμα "τρέχω την ομάδα" αλλά έχει κάνει όργια με την συμπεριφορά του και δεν αρμόζει όχι μόνο στον Παναθηναικό αλλά πρώτα από όλα στον ίδιο και την οικογένειά του, που έχουν προσφέρει τόσα. Πρέπει να σοβαρευτεί, γιατι θέτει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός της ομάδας.

    Οι κόκκινοι, όχι όλοι, έχουν φτιάξει το παραμυθάκι για την μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και από το πρωί μέχρι το βράδυ το παπαγαλίζουν..Αντιγράφουν κιόλας φράσεις και συνθήματα. Ήμαρτον ρε παιδιά. Αναφέρεστε στα τελευταία 4 χρόνια, σαν να μην υπάρχει ιστορία απο πίσω, και προσπαθούν να κάνουν το Μαυρο άσπρο. Ξεχνούν την Σκούπα, το break στο break, δεν κάνουν και ένα σταυρό που δεν βρεθήκαμε στο F4 της Πόλης..

    Προσωπικά και να πάρω το πρωτάθλημα δε μου λέει κάτι, αυτό που θέλω είναι να βρει την ταυτότητά της η ομάδα και να παίξει σιγα σιγα το μπάσκετ που έχουμε ει χρόνια τώρα, να ενσωματωθούν στον Πράσινο νέα παιδιά και να βρούμε έναν Προπονητή που θα οδηγήσει για αρκετα χρόνια την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα στα παιδιά.. Χωρίς να έχω κοιτάξει το αρχείο και τις σημειώσεις μου, πρέπει να έχουμε ισοφαρίσει το ρεκόρ επισκεψιμότητας στη σελίδα.. Ευχαριστώ όλους εσάς για την επικοινωνία μας. Διαβάζω πολύ προσεκτικά όλα τα σχόλια και τις απόψεις σας. Με γέμισε χαρά ότι έχω κόψει μάλιστα ελάχιστα από εχθές που ανέβηκε η ανάρτηση, τα οποία ήταν γραμμένα από τετράποδα και προφανώς δε προσφέρονταν για ..φανέρωμα. Το επίπεδο της κουβέντας για ένα τέτοιο θέμα-αντιπαράθεση είναι αρκετά καλό.

    Δύο-τρία πραγματάκια που θέλω να επισημάνω.. Το έχασαν λίγο αυτοί που ξεκίνησαν να βάζουν στη κουβέντα π.χ. τον Διαμαντίδη (καμία σχέση με το θέμα) συγκρίνοντας τα δικά του μελανά σημεία με αυτά του Σπανούλη. Δεν είναι έτοιμοι να κάνουν συζήτηση χωρίς οπαδικά γυαλιά μάλλον.. Εννοείται ότι είναι απαράδεκτη κάθε ανάλογη ενέργεια του Διαμαντίδη ή του καθενός που μπορεί να δυναμιτίσει ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ τόσο το κλίμα σε ένα παιχνίδι. Εννοείται ότι π.χ. η ενέργεια του αρχηγού των πρασίνων κάποτε να φτύσει τον Γκόλεματς ήταν χειρότερη. Αυτό που δε καταλαβαίνετε όμως είναι ο αντίκτυπος. Η χειρονομία του Σπανούλη μπορούσε να προκαλέσει μια πολύ χειρότερη κατάσταση στην οποία θα εμπλέκονταν πολλά άτομα. Ευτυχώς δεν είχαμε κάτι πιο δυσάρεστο. Όσοι θεωρούν ότι θα διαβάσουν κάτι μεροληπτικό εδώ μέσα κάνουν λάθος. Για αυτό (με πρόθεση) θύμισα την ανάλογη περίπτωση με τον Ηλιάδη (από τις μπασκετικές καψούρες και συμπάθειες της σελίδας) που είναι επίσης απαράδεκτη γιατί θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των συμπαικτών και της αποστολής της ομάδας του μέσα σε μια κοχλάζουσα ατμόσφαιρα. Θα είμαι εντός για αρκετή ώρα απαντώντας σε σχόλια. Ευχαριστώ και πάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος, Jim.

      Ποιον θα πρότεινες τώρα για τον πάγκο του ΠΑΟ και ποιον/ούς παίχτες ως μεταγραφές για τα πλέυ οφ;

      Διαγραφή
    2. jim, κατονοητό το σκεπτικό αλλά αυτό που με ενοχλεί εμένα στην κριτική είναι ότι ενώ πολλές φορές έχουν γινει ανάλογα πράγματα από παιχτες των δύο ομάδων σε εκτός έδρας ματς (πχ. λασμε στο σεφ, τεοντοσιτς στο οακα) δεν έχει ασκηθεί κριτική σε κανέναν και επίσης ότι για πρωτη φορά βλέπω να ασκείς κριτική σε παίχτη και δη στο Σπανούλη αφήνοντας εκτος τα του ΔΓ τον οποίο μάλιστα ισχυρίζεσαι ότι το πήγε καλά στη νοβα (που του έδωσε το βήμα ως τι;) καθιβρύζοντας με άσχημες εκφρασεις το Σπανούλη. Χτυπάει καπως όλο αυτό. Τεσπα, συνεχίζουμε με άλλα....

      Nick

      Διαγραφή
    3. Nick, το εξηγώ πιό πάνω σε δύο διαφορετικές απαντήσεις φιλαράκι.. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  64. Καλησπέρα Jim και λοιποί μπασκετόφιλοι
    Επί του αγωνιστικού.....
    Τα πράγματα είναι απλά....Ο Παναθηναϊκός είναι αργός, πολύ αργός στις αμυντικές του αντιδράσεις γεγονός που οφείλεται στην παρουσία του Batista. Αν προσθέσουμε σ αυτό και την κίνηση του coach Ivanovic που τράβηξε τον Φώτση στη baseline για να προστατεύσει τη ρακέτα, γίνεται αυτομάτως ξεκάθαρο το γιατί έκανε party ο Πρίντεζης. Δημιουργικά ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από το Διαμαντίδη, ο οποίος όντας 35 δε μπορεί πλέον να προσφέρει σ όλους τους τομείς με την ίδια επιτυχία.

    Για τον coach Ivanovic
    Δε θεωρώ τον εαυτό μου έναν από εκείνους που έχουν παρακολουθήσει επιμελώς την καριέρα του. Δε θα αμφισβητήσω ούτε την προσωπικότητά του, ούτε και την προπονητική του ικανότητα. Η φετινή χρονιά όμως μου απέδειξε περίτρανα πως ισχύουν δύο από τους ενδοιασμούς που είχα όταν έμαθα πως ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Ο coach είναι εμμονικός σε κάποιες επιλογές του και από τους χειρότερους closer όταν μιλάμε για κορυφαίο επίπεδο. Δεν ξέρω από πόσα κύματα έχει περάσει η σχέση του με το Lawal (και τον κάθε Lawal) όμως μου φαίνεται αδιανόητο πως - με εμφανή τα προβλήματα στην άμυνα και τα rebounds - δε χρησιμοποιήθηκε. Αν δεχθούμε πως ο παίκτης έχει υποπέσει σε τόσο σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα που δικαιολογούν τον αποκλεισμό του, θα περίμενα να τον δω εκτός ομάδας και όχι στον πάγκο.

    Για την κίνηση του Σπανούλη.....
    Όχι η κίνηση του Σπανούλη δεν ήταν κάτι το τόσο φοβερό, όχι δεν έβρισε, όμως αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο. Όχι γιατί οφείλει να είναι σπουδαίος άνθρωπος, όχι γιατί το ότι είναι καλός μπασκετμπολίστας του επιβάλλει να είναι role model αλλά γιατί ως επαγγελματίας δε σέβεται διόλου το προϊόν μέσω του οποίου αναδείχθηκε και πλούτισε. Δε δέχομαι το επιχείρημα του Σπανούλη περί της έντασης της στιγμής. Η ένταση της στιγμής υπάρχει μέσα στη δράση, σ ένα σπρώξιμο, σ ένα σκληρό φάουλ, σε μια αγκωνιά...Εκεί περιμένω να δω μια ενστικτώδη, άμεση αντίδραση ακόμα και αν είναι κατακριτέα. Δεν είναι η ένταση της στιγμής να προκαλείς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας αφού έχεις εξασφαλίσει τη νίκη. Τα προηγούμενα χρόνια που ο Ολυμπιακός έφευγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ και που πάλι οι οπαδοί - αστοιχείωτοι - κάφροι έβριζαν εν χορώ τον Σπανούλη και την οικογένειά του δεν υπήρχε ένταση;; Εκδίκηση έψαχνε ο Σπανούλης και αν καλώς την έψαχνε στο παρκέ, κακώς τη μετέφερε στην εξέδρα

    Για τον Δ. Γιαννακόπουλο....
    Ειλικρινά απορώ...Ίσως είναι αυτό που λέμε "από ρόδο βγαίνει αγκάθι...." Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξέφευγαν από τα όρια του επιτρεπτού, του κόσμιου ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το...ποτέ όμως οι αντιδράσεις τους δεν είχαν τέτοια μορφή....ποτέ δεν ανέδιδαν ένα άρωμα παρακμής και σαπίλας. Για να το πω πιο απλά...όταν οι πρεσβύτεροι έχαναν θύμιζαν παιδάκια που έχαναν στην αλάνα και κλαιγόταν γιατί τους έφταιγαν όλα....η νεότερη version όταν χάνει θυμίζει άνθρωπο της νύχτας που του πήραν το πόστο το καλό και ζητά εκδίκηση...Χαρακτηριστικό της διαφοράς είναι οι δηλώσεις του Θ. Γιαννακόπουλου για την υπόθεση Gist: "2,5 μέτρα παλικάρι δε ντρέπεται να κάνει τέτοια πράγματα;"

    Για το μέλλον....
    Νομίζω πως το μέλλον δεν προμηνύεται καλό εάν η οικογένεια Γιαννακόπουλου δε θέσει σε νέες βάσεις την ενασχόλησή της με την ομάδα. Η προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη. Χωρίς αυτούς δε θα είχε γίνει τίποτε. Οι κύριοι Παύλος και Θανάσης το οφείλουν στην ιστορία τους να ξαναχαράξουν τη ρότα για ένα νέο ξεκίνημα με βάσεις πιο υγιείς από αυτές που βλέπουμε τώρα....όλα τα άλλα θα έρθουν.... Στο θέμα "προπονητής" θα επέλεγα τη λύση εκ των έσω, λύση ανάγκης και συσπείρωσης. Στα δικά μου τα μάτια η χρονιά πρέπει να θεωρηθεί χαμένη από πλευράς τίτλων (όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες). Από σήμερα ο στόχος θα έπρεπε να 'ναι ο Οκτώβριος και οι απαραίτητες κινήσεις που θα οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό εκεί πιο υγιή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γεια στην παρέα! Την άποψη μου για το θέμα την έγραψα στο προηγούμενο Post, για την ιστορία είναι αυτή: " Επειδή το ματς δεν γίνεται ούτε στο San Antonio ούτε στο Garden,αλλά μέσα σε μια εξόχως ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, καλό θα ήταν οι αθλητές να δίνουν το καλό παράδειγμα συμβάλλοντας απ την μεριά τους να μην γίνονται έκτροπα. Εφόσον η βλακεία των ανεγκέφαλων (οπαδών κ παραγόντων, πράσινων κ κόκκινων) είναι ανίκητη, ας είναι οι αθλητές τουλάχιστον κόσμιοι.
    ΥΓ: κ σε ένα ματς πχ Παρτιζάν-Ερυθρού Αστέρα την ίδια συμβουλή θα έδινα στους αθλητες."

    Απο κει κ πέρα βλέποντας κ τα σχόλια συμφωνώ με τον Δημήτρη πως σε γενικές γραμμές η αντιπαράθεση είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
    Η γενική μου παρατήρηση έγκειται στο εξής: πως πολλές φορές ασκούμε την κριτική μας κ εκφέρουμε τη γνώμη μας, ανάλογα με την μεριά που υποστηρίζουμε. Πχ αν πανηγύριζε έτσι μέσα στο Σεφ ο Διαμαντίδης οι μεν Ολυμπιακοί θα έλεγαν πως προκάλεσε οι δε Παναθηναϊκοί πως απλά πανηγύρισε. Αυτό που θέλω να πω είναι πως γενικά υπάρχει η τάση να προσπαθούμε να βρούμε το άλλοθι για να διακαιολογήσουμε-αθωώσουμε τους ¨δικούς μας" κ ταυτόχρονα να ψέξουμε τους "αντιπάλους".
    ΥΓ: η συζήτηση φαντάζομαι αφορά την ενέργεια του Σπανουλη, δεν έχει νόημα να πω αν ήταν σωστό ή λάθος το παραλήρημα του Γιαννακόπουλου. Ακόμη κ ο ίδιος το παραδέχθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα William.. Για το TD Garden της Βοστόνης μη παίρνεις και όρκο ότι δε θα γινόταν τίποτα..

      Διαγραφή
  66. @ Tsagkournis, Blakcman
    Προφανώς αυτός που θέλει να προκαλέσει και να θίξει είναι ΟΚ και αυτός που προκαλείται και θίγεται έχει "θέμα" (και μάλιστα "σοβαρό") ή είναι "μαστουρωμένος".
    Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τουλάχιστον την αντίφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Στην Ινδία ακούμε πολλές φορές στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό για ομαδικούς βιασμούς. Η απάντηση/δικαιολογία των βιαστών είναι πως οι γυναίκες ήταν προκλητικά ντυμένες...

    Στην Ελλάδα για κάθε κάφρο/χούλιγκαν/πρεζόνι που κάνει επεισόδια η απάντηση/δικαιολογία του είναι πως με προκάλεσε ο "τάδε" της αντίπαλης ομάδας.

    Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο αντί να προσπαθούμε μια και καλή να τελειώνουμε με τους οπαδικούς στρατούς που διατηρούν όλες οι ομάδες να τα ρίχνουμε σε παίχτες που δεν ακολουθούν τους νόμους της ζούγκλας έχουμε αποτύχει απλά σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι.

    ΥΓ: Περιμέναμε λίγο παραπάνω κριτική στον ΔΓ από το να διαβάζουμε ότι το ξεκίνησε καλά στο μικρόφωνο της ΝΟVA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε πολλοι οπαδοι , οι περισσοτερες εφημεριδες , πολλοι προεδροι αλλα και ορισμενοι παικτες πρεπει να φανε καμπανια στο κεφαλι ολη δικη τους . οποιος προσπαθησει να εξαιρεσει καποιους απο αυτους ειναι υποκριτης .

      Διαγραφή
  68. Jim να με συγχωρέσεις, αλλά μακράν η καλύτερη τοποθέτηση πάνω στο θέμα
    έγινε απο το Rolando Blackman!!
    Ειλικρινά πολλά μπράβο!!
    Mario Boni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δε σε συγχωρώ. Πάρτο πίσω.. Οι καλύτερες τοποθετήσεις είναι πάντα οι δικές μου..

      Διαγραφή
    2. Εντάξει το παίρνω!!!
      Αν και παρακολουθώ καιρό τη σελίδα(και μανιωδώς μπορώ να πω),σήμερα έγραψα κάτι για πρώτη φορά!
      Καλησπέρες σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Jim για τα άρθρα του γενικότερα!!!
      Mario Boni

      Διαγραφή
    3. Boni μην τα λες αυτά, θα πουν ότι σε πληρώνω ή ότι είσαι κλώνος μου. Χαχαχα! Να 'σαι καλά φίλε.

      rolando blackman

      Διαγραφή
  69. Καλησπερα Jim,γνωριζεις ποσες αλλαγες ξενων δικαιουται ο Παναθηναικος πριν την εναρξη των Play-off?Aλλη μια λογικα?Εχει ηδη αλλάξει Ραιτ με Λαουαλ

    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εμένα πάντως τις προάλλες ο Σπανούλης μου θύμισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον περσινό τελικό του Τσ. Λιγκ. Όχι ως προς την πρόκληση απέναντι στο κοινό (δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο ο Ρονάλντο) αλλά ως προς τον άκαιρο και κάπως εγωκεντρικό πανηγυρισμό του. Δηλαδή, όπως τότε ο Ρονάλντο πανηγύρισε σαν τρελός το πέναλτυ που έφερε το 4-1 λες και με το γκολ του κρίθηκε ο τελικός, ενώ όλα είχαν κριθεί προηγουμένως από άλλους συμπαίχτες του, έτσι και ο Σπανούλης πανηγυρισε με τα αυτάκια μετά από δικό του, αφύλαχτο τρίποντο, ενώ το ματς είχε προ πολλού κριθεί από άλλους συμπαίχτες του. Δεν θυμάμαι πέρσυ ας πούμε, μετά το ιστορικό διπλό στο ΟΑΚΑ στους τελικούς, που έφερνε τον ΟΣΦΠ ένα βήμα πριν τον τίτλο, να κάνει κάποια κίνηση προς την εξέδρα των οπαδων του ΠΑΟ. Πράγμα που σημαίνει πως για το Σπανούλη ήταν πιο σημαντικό να βάλει τρίποντο στο ΟΑΚΑ -κι ας μην έκρινε κάτι με αυτό -παρά το ότι η ομάδα του πέρσυ έφευγε με διπλό, μια ανάσα από τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα σε όλους.
    Ρε μάγκες, ειδικά εσείς που γράφετε χρόνια εδώ, ξεκολλάτε λίγο με τον Σπανούλη, τον ΔΔ και τον ΔΓ.
    Το χετε κάνει μεσανατολικό ζήτημα. Έγινε ό,τι έγινε, ας μιλήσουμε για τη συνέχεια. Εσείς οι Ολυμπιακοί έχετε την ομάδα σας στο Φ4 και μεις οι Παναθηναϊκοί ψάχνουμε προπονητή και παίκτες. Ας ασχοληθούμε με αυτά.
    Όποιος θέλει να υπερασπιστεί το Σπανούλη ή άλλον ας πάει να γράψει αλλού.
    Πάμε στο ματς τώρα. Το τρένο του ΟΣΦΠ πέρασε αέρα και από το ΟΑΚΑ και συνεχίζει για Μαδρίτη. Εξαιρετικά διαβασμένος για
    άλλη μια φορά ο Σφαιρόπουλος, παρουσίασε την ομάδα του έτοιμη τακτικά και ψυχολογικά και κατάφερε να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά.
    Μπράβο στον κόουτς γιατί πέρα από γνώστης του αντικειμένου φαίνεται και ικανότατος στο να δίνει κίνητρο και ώθηση στην ομάδα.
    Αυτός ήταν ο τομέας που αμφέβαλα όταν παρουσιάστηκε από τον ΟΣΦΠ.
    Στην αντίπερα όχθη, ήρθε επιτέλους η αποπομπή του Ιβάνοβιτς. Πραγματικά ο μόνος λόγος για να μείνει 2 χρόνια ήταν για να
    δούμε που μπορεί να φτάσει ο πάτος του βαρελιού. Μηδέν προσαρμογή στο σύλλογο, μηδέν επίδραση στην ομάδα, μηδέν επαφή με
    τους παίκτες ένα ΜΗΔΕΝ γενικότερα. Ήρθε με περγαμηνές να τρέξει κάτι μακριά από τα δεδομένα του ΟΑΚΑ αλλά μάλλον ούτε αυτός το
    πίστεψε εξ αρχής. Στηρίζω και γω Σωτ. Μανολώπουλο με μια μεταγραφή παίκτη στο 4 αν λείψει ο Γκιστ. Δεν πιστεύω ότι αν έρθει
    κάποιος τώρα μπορεί να κάνει θαύματα. Καλύτερα να δουλέψουν εκεί στην ΚΑΕ για του χρόνου κλείνοντας κάποιον ει δυνατόν και από τώρα.
    Σάσα Ομπράντοβιτς και Πρίφτης οι δυο πρώτοι στόχοι για μένα.
    Τζιμ, από τεσσάρι έχεις τίποτα καλό υπόψιν;

    Officer

    ΥΓ: Τι γνώμη έχεις για τον Νίκο Βετούλα σαν προπονητή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, παιδιά.. Ανοίγουμε λίγο τη γκάμα στη συζήτηση όπως προέτρεψε και ο φίλος Officer. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για προπονητή και οι ερυθρόλευκοι πλησιάζουν για τα ματς της χρονιάς στη Μαδρίτη.

      Διαγραφή
    2. @Officer

      Ο Βετούλας την ψάχνει στην αγορά, οι κινήσεις του τα τελευταία αυτό μαρτυρούν. Όχι, θεωρώ ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Θα ήθελα όμως να τον δω να ανεβαίνει σκαλοπάτι φέτος, έστω και αν χρειαστεί να ξενιτευτεί.

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια για το Βετούλα είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί με την περίπτωση του, η οποία μοιάζει να έχει τα φόντα σε λίγα χρόνια να είναι σε ένα πολύ καλό πάγκο. Όπως σωστά είπες όμως ένα βήμα τη φορά.
      Τζιμ, επίσης προτείνω άρθρο για το πως μπορεί ο ΟΣΦΠ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Κιριλένκο(θα παίξει πάνω του ο Πέτγουει; Πως θα ματσαριστεί αν κατέβει στο 3) και πως πρέπει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ γενικότερα.

      Officer

      Διαγραφή
  72. @4 Μαΐου 2015 - 4:46 π.μ.
    Δεν τσιμπάω και προσπερνάω τους χαρακτηρισμούς σου.

    Αρχικά να πω ότι δεν ήθελα να μπω σε συγκρίσεις.. Διαμαντίδη vs Σπανούλη. Όχι γιατί δεν ισχύουν αυτά που έγραψα, αλλά είναι άνευ ουσίας.

    Όλοι οι αθλητές μέσα στην ένταση του παιχνιδιού μπορεί να κάνουν λάθη.

    Αυτό που πιστεύω είναι ότι την δεδομένη στιγμή ο Κόκκινος ήταν 10+ πόντους μπροστά, το παιχνίδι είχε κριθεί πολύ ώρα πριν, η κερκίδα έχει δεχτεί την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και τα πράγματα είναι ήρεμα και ο Σπανούλης στην ψύχρα και όχι στην ένταση της στιγμής ήθελε να πει στην κερκίδα «πάρτε τα», όπως είπε ένας φίλος πιο κάτω το "βάλε μέσα το Σπανούλη" και τα "οοοοοοολε" στο -23 δεν αντέχει ο Σπανούλης, την καζούρα δηλαδή, γιατί αυτά είναι που του θίγουν τον εγωισμό. Και βρήκε μετά από τόσα χρόνια την ευκαιρία να πει "σαν πολλά δε μου τα κάνατε, τώρα που σας νίκησα πάρτε τα!". Έχεις λοιπόν από την μια την κερκίδα που έχει χειροκροτήσει τον Σπανούλη, έχει πανηγυρίσει μαζί του και τον είδε να φεύγει από την ομάδα του, χωρίς να δείχνει στους Γιαννακόπουλους και στον Ομπράντοβιτς τον στοιχειώδη σεβασμό, ούτε να τους ενημερώσει, να του κάνει καζούρα και από την άλλη έναν επαγγελματία, αμειβόμενο με πολλά εκατομμύρια, να θέλει να προκαλέσει εν γνώσει του την Κερκίδα, στην οποία υπάρχουν κάφροι, αλλά και ανώριμα ακόμη παιδιά. Τι να πω ρε παιδί μου, τι μεγαλείο έχει αυτός ο Σπαν? Ε όχι, ότι ήταν μικρό και κομπλεξικό εκ μέρους του θα πω. Τι δε καταλαβαίνεις σ’ αυτό? Δεν είπα ότι έκανε κανένα έγκλημα. Είπα ότι ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος με την στάση που κρατάει.

    Δε θα πάω να ανασύρω τις συμπεριφορές και τις δηλώσεις του είτε για το σύλλογο, είτε για τις διαιτησίες και παίκτες. Δε θα μπω στο τρυπάκι να σου πω για την Εθνική, για το ψηφίστε ολυμπιακοί αυτόν για Δήμαρχο. Τα περισσότερα είναι καταγεγραμμένα, ψάξε στο google. Αρκεί μόνο αυτό που είπα για τον Θανάση κ τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

    Σε παρακαλώ μην απομονώσεις μια φράση, δες το σύνολο.

    ΥΓ: Δε σου ζήτησα να βάλεις.. το δίκιο του Χαντερ σε καμιά είδους ζυγαριά. Όταν εσύ όμως το αναφέρεις ρε αδερφέ μην τα λες μισά, πες ολόκληρη την αλήθεια Υγιή Οπαδέ .
    ΥΓ1: Τελικά μανουριάζει και ο Βασίλης..ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. κανονικα γαυρος , πρωταθλητης , πρασινη κλπ. επρεπε να ειχαν σφραγιστει και γιαννακοπουλος (βρισιες) και αγγελοπουλοι (κωλοδαχτυλα) επρεπε να ειχαν απομακρυνθει απο τις θεσεις τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Τζιμ,
    εχεις ακουσει τιποτε οριστικο σχετικα με το Γκιστ? Θα φυγει απο την ομαδα, θα αντικατασταθει? Ακουγεται καποιος?
    Επισης, γνωριζεις αν ο Lawal ειναι σε θεση να βοηθησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπέρα,
    Jim δε βλέπω να γίνεται τίποτα για κόουτς. Ψάχνουν υπηρεσιακό και δε βρίσκουν οπότε θα πάμε με Μανωλόπουλο; Ίσως... Οι παίχτες θέλουν τον Αλβέρτη αλλά δεν θέλει ο ίδιος. Έχεις κάποια επιπλέον πληροφορία μήπως; Τι θα πρότεινες;

    Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Γκίστ γράψε τις προτάσεις σου. Νομίζω ότι θα τις περιμένουν αρκετοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ασε Τζιμακο το μπασκετ παντου ειναι ιδιο δεν ξεχωρίζει απο βαλκανια και υπόλοιπο κοσμο...αν ειναι απαραδεχτος ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ να παρεις θεση για τις αγκονιες τις ροχαλες και το πεταγμα της μπαλας στον αντιπαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Όσον αφορά την χειρονομία-πανηγυρισμό του Σπανούλη. Τζιμ θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια με τον πυρήνα του συλλογισμού σου. Λες ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν έκανε κάτι τέτοιο σε μια άλλη λίγκα εκτός βαλκανικής χερσονήσου, άρα θα έπρεπε να συγκρατηθεί αφού γνώριζε πάνω κάτω τι θα επακολουθήσει.
    1) Με αυτό το επιχείρημα είναι σαν να δικαιώνεις τους απανταχού κάφρους (οακα, σεφ, τούμπας, καραισκάκι κλπ), καθώς από πού και ως πού τα δικά τους κριτήρια (για να κάνουν επεισόδια), πρέπει να τα υιοθετούμε και εμείς οι υπόλοιποι. Δηλ. αν κριτήριο για αυτούς ήταν πχ αν θα βάλει τρίποντο ο Σπανούλης, δεν θα έπρεπε να σουτάρει για να μην μπουν μέσα οι κάφροι;;!! Δεν θα πρέπει να εξωραίζουμε τους κάφρους και τα όσα κάνουν, ανεξάρτητα από την όποια -εντός αγωνιστικού χώρου- συμπεριφορά.
    2)Επιπλέον, γνωρίζουμε όλοι πώς σε σεφ και οακα, ματς το οποίο κερδίζει ο φιλοξενούμενος αποκλείεται να τελειώσει ανεξαρτήτως αφορμής και αιτίας.
    3) Ακόμη, αυτό πους λες για τα βαλκάνια παραπέμπει κατά τη γνώμη μου στο εξής: σπασμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της θεσ/νικης με αθηναικές πινακίδες και φταίχτης δεν είναι οι κάφροι που το διέλυσαν αλλά ο αθηναίος που δεν θα έπρεπε να το παρκάρει εκεί!
    4) Μην ξεχνάμε ότι ο Σπανούλης πανηγύρισε και δεν έκανε κάποια άσεμνη/προσβλητική χειρονομία. Θα μπορούσε πχ να σφίξει τις γροθιές ή να φιλήσει τη φανέλα. Ε και; Θα έπρεπε να μπουκάρουν μέσα (δεν χρεώνω ότι λες κάτι τέτοιο, απλώς υπερβάλλω για να γίνω σαφής) ή θα ήταν και πάλι απαράδεκτος;
    5) από τη στιγμή που κάνεις λόγο για πρότυπα και ήθος θα περίμενα να αναφέρεις την αντιαθλητική κίνηση διαμαντίδη και μπατίστα να πετάξουν τη μπάλα στο κεφάλι αντιπάλου επειδή ηττήθηκαν.
    6) για να προλάβω τυχόν εξυπνάκηδες τα ίδια θα ίσχυαν αν στα επεισόδια πρωταγωνιστούσαν κάφροι που δυστυχώς φορούν τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζω, του ολυμπιακού.
    Φιλικά,
    Reggie Miller

    ΑπάντησηΔιαγραφή