Athlenda

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ..



Το Hoopfellas πιστεύει ότι η προφανής επιλογή είναι και η καλύτερη για τον πάγκο του Παναθηναϊκού..




Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ μετά από 10 μήνες παραμονής στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να «τελειώσει» το θέμα της τεχνικής ηγεσίας όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει κάποια καινούργια πράγματα κερδίζοντας χρόνο.

Αν και ακούγονται διάφορα ονόματα για έναν από τους πάγκους που βρίσκεται δικαιολογημένα στη wish list σχεδόν κάθε Ευρωπαίου προπονητή, προσωπικά και πάντα λαμβάνοντας υπόψη το ρεαλιστικό πλαίσιο των (από εδώ και πέρα) υποχρεώσεων της ομάδας που έχει πλέον δημιουργηθεί με τη σεζόν στη τελική της ευθεία, θα δώσω τη δική μου ψήφο στη προφανή επιλογή. Την ασφαλέστερη (με την έννοια του ότι δε μπορούν να γίνουν σαρωτικές αγωνιστικές αλλαγές στο χρονικό διάστημα που απομένει) και την πιο λειτουργική  κατά τη γνώμη μου επιλογή. Σίγουρα αυτή με το λιγότερο επενδυτικό κόστος (και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά κυρίως στο αγωνιστικό) με βάση πάντα τη συγκυρία. Θα δώσω τη ψήφο μου στον Σωτήρη Μανωλόπουλο..


Τα δεδομένα που έχουν οι πράσινοι αυτή τη στιγμή και οι παράμετροι που κατευθύνουν την επιλογή τους εντάσσονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο. Η ομάδα έχει υποχρεώσει μόνο στην εγχώρια λίγκα η οποία βρίσκεται στο τέλος της regular season, με τα playoffs να ακολουθούν. Ο Παναθηναϊκός  έχει δύο βασικούς στόχους:

1.) Τον τίτλο του πρωταθλητή της Α1

2.) Να επαναξιολογήσουν πλήρως το ρόστερ ώστε να καταλήξουν ποια χαρτιά κρατάνε και ποια όχι ενόψει της νέας περιόδου.



Ο κόουτς Μανωλόπουλος είναι δεδομένο ότι έχει τη γνώση για να αναλάβει το τιμόνι. Για αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία. Μένει να δούμε πως θα αποδώσει και ως διαχειριστής, το οποίο στη παρούσα φάση είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχουμε εικόνα από αυτόν στο συγκεκριμένο κομμάτι για ένα χαρακτηριστικό απαραίτητο για να «τρέξεις» ένα τέτοιο πρότζεκτ όπως το φετινό του Παναθηναϊκού. Προσωπικά τον πιστεύω όμως. Πρόκειται για έναν κόουτς που έχει μεγάλη συμβολή στο αμυντικό θαύμα ομάδων στις οποίες έχει εργαστεί. Μαρούσι, Παναθηναϊκός, Εθνική. Δε ξέρω λοιπόν αν στο πρόσωπο του πρώην μέλους του Boston University ο Παναθηναϊκός βρεί τον δικό του Τομ Θίμποντο (θυμηθείτε ότι ήταν βοηθός του Ρίβερς στους πρωταθλητές Σέλτικς, υπεύθυνος για το αμυντικό κομμάτι) όμως πιστεύω ότι ο Μανωλόπουλος μπορεί να αποτελέσει τη «νέα φωνή» που χρειάζεται η ομάδα στα αποδυτήρια. Μια ομάδα που βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εδώ και μήνες. «Κλειδωμένη». 


Ο 45χρονος κόουτς βρισκόταν και δούλευε τη συγκεκριμένη ομάδα όλη τη σεζόν. Είναι λοιπόν άριστος γνώστης του τι μπορεί και τι όχι κάποιος σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε ομαδικό. Αυτόματα αυτό σημαίνει κέρδος χρόνου. Δεν υπάρχει το (αναγκαστικό) διάστημα της "πρώτης επαφής" που περνάει κάθε νέος κόουτς με την ομάδα και τους αθλητές. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πρακτικά πράγματα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Όχι στροφή 180 μοιρών, ο χρόνος (επαναλαμβάνω) δε το επιτρέπει. Ο νέος κόουτς οφείλει να αλλάξει 3-4 πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του leader με τους παίκτες. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το πιο σημαντικό όταν μιλάμε για τις «παρεμβάσεις» ενός νέου προπονητή που έχει μπροστά του 1,5 μήνα πριν κλείσει η σεζόν. Απορρίπτω λοιπόν οποιοδήποτε από τα ονόματα που ακούγονται (θεωρώ άλλωστε ανούσιο να δεσμευτεί ο Παναθηναϊκός και για τη νέα σεζόν με κόουτς που θα αποκτήσει υπό αυτό το καθεστώς χρονικής πίεσης τον τελευταίο μήνα της χρονιάς) και δίνω την ψήφο μου στον κόουτς Μανωλόπουλο ως την πιο σώφρων επιλογή.


Παρακάτω.. Ο Παναθηναϊκός αυτό το διάστημα σκανάρει την αγορά για δύο παίχτες. Έναν αθλητικό φόργουορντ και έναν γκαρντ. Το ατόπημα του Γκιστ κοστίζει στην ομάδα (αν και πιο πολύ θεωρώ κοστίζει στον ίδιο τον παίχτη, εφόσον απομακρυνθεί δια παντώς, μιας και το περιβάλλον των πρασίνων φαινόταν ιδανικό για αυτόν με την έννοια ότι είχε κολλήσει στο DNA του οργανισμού) και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα επηρεάσει τη φύση του νέου ξένου αθλητή. Για παράδειγμα εάν ο Μανωλόπουλος αυξήσει τα λεπτά του Λαουάλ (ως δεύτερου σέντερ) και μετατοπίσει σημαντικό μέρος των αντίστοιχων του Μαυροκεφαλίδη στο «4», ο νέος φόργουορντ μπορεί να είναι κόμπο-φόργουορντ (3-4) και όχι απαραίτητα 4-5. Ένας παίχτης που μπορεί να καλύψει και το «3». Όμως αυτό που λαμβάνω αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Νιγηριανός δεν υπολογίζεται. Και η ομάδα (με 2 αλλαγές διαθέσιμες) χρειάζεται athleticism στο ζωγραφιστό.




Στα γκαρντς οι πράσινοι θέλουν έναν παίκτη που να μπορεί να δημιουργήσει και να σουτάρει αξιόπιστα από την περίμετρο. Όμως εφόσον προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση κάποιος από το ήδη υπάρχον υλικό θα «καεί» στο ροτέησιον. Σημειώστε ότι η περίοδος είναι δύσκολη για ανεύρεση παίκτη. Πολύ δύσκολη. Πιθανόν οι πράσινοι να χρειαστεί δηλαδή να τζογάρουν με αθλητή που δεν έχει το υπόβαθρο και τα διαπιστευτήρια με «χιλιόμετρα» στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι «παιγμένοι» και δεδομένης αξίας παίχτες έχουν (στη πλειοψηφία τους) αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το διάστημα και έχουν συμβόλαιο.  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι δύσκολο (και προϋποθέτει παράλληλα σημαντικό κόστος) να προσελκύσεις, σε αυτό το timing, με μια απλή option κομπλέ παίχτες τύπου E.J. Rowland ή Γκαλ Μέκελ (οι οποίοι ξεκινούν οποιαδήποτε συζήτηση μόνο εφόσον η πρόταση προϋποθέτει κλειστό συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν). Όμως μπορείς να κοιτάξεις περιπτώσεις τύπου Τζέρυ Τζόνσον με το ανάλογο πάντα ρίσκο. Σαφώς το βασικό πρόβλημα  σε όλα τα επίπεδα είναι η πίεση χρόνου.

D-UNSTON..?


 Για δεύτερη συνεχή σεζόν ο Μπράιαν Ντάνστον ανακηρύχτηκε «αμυντικός της χρονιάς» στην Ευρωλίγκα. Μυστήρια πράγματα.. Και αν πέρυσι ο Αμερικανός κατασπάραζε κόσμο, φέτος (φυσικά με το δικαιολογητικό του θέματος υγείας που αντιμετώπισε στην αρχή) δεν ήταν καν στο TOP-3 των καλύτερων αμυντικών της ομάδας του (Ντάρντεν, Μάντζαρης, Λαφαγιέτ). Θα μου «έκανε» καλύτερα να πάρει αυτή την τιμή π.χ. ο Ντάρντεν (ο οποίος όμως overall έχει λιγότερο σημαντικό ρόλο στην ομάδα από τον Ντάνστον και αυτό μετράει σε τέτοιες ψηφοφορίες) αν και συναισθηματικά θα ήθελα να δω το βραβείο να πηγαίνει στον Μάντζαρη ως συνέχεια της παράδοσης (του Έλληνα PG) που έχει ξεκινήσει ο Διαμαντίδης. Ο 25χρονος διεθνής προσέφερε μαζί με τον Οσμάν τα καλύτερα individual defensive performances στα playoffs. Ο Ντάνστον λοιπόν ήταν αυτός που καρπώθηκε το αμυντικό θαύμα του φετινού Ολυμπιακού. Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με το versatile πακέτο του ήταν αρκετά καλός όμως η δική μου ψήφος (όπως θα γνωρίζετε εδώ και καιρό όσοι παρακολουθείται στενά τις συζητήσεις μας στο μπλογκ) πηγαίνει στον Ντρέηπερ της Αναντολού. Υπό τον Ίβκοβιτς έκανε σπουδαία χρονιά στη διοργάνωση ενώ η πίεση που ασκούσε στη μπάλα ήταν εντυπωσιακή όπως και η αποτελεσματικότητα του στο να αμυνθεί απέναντι σε ψηλότερους παίχτες ή να κυνηγήσει μέσα σε ένα δάσος από σκρινς. Πολύ καλή επιλογή για την Αναντολού.


-Ο Βασίλης Σπανούλης για μια ακόμα σεζόν επιλέχτηκε στους κορυφαίους της διοργάνωσης, καθώς αποτελεί (και επίσημα γιατί νομίζω αμφιβολία δεν υπήρχε περί του status του) μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Μιας πεντάδας που περιλάμβανε ακόμα τον Τεόντοσιτς, τους Μαριάνοβιτς-Ρέγιες ως δίδυμο ψηλών και τον Μπιέλιστα στο «3». Τεράστια τιμή για τον Ρέγιες σε αυτή την ηλικία. Ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Ρεάλ μακράν. Όσον αφορά τη δεύτερη πεντάδα (Ντε Κολό, Γκάουντλοκ, Ρούντι, Ντέβιν Σμιθ, Τόμιτς) νομίζω ότι στο ίδιο στάτους με τους παίχτες αυτούς βάσει σεζόν, βρίσκεται και ο Ρότσεστι (όπως και ο Βέσελι ίσως). Αλλά με τον Σμιθ η πεντάδα είναι φυσικά πολύ πιο ορθολογική μιας και οι Γκάουντλοκ-Ντε Κολό ήταν μπετόν. Οι διακρίσεις αυτές είναι σίγουρα σημαντικές (και πληρώνονται στην off season) όμως θα ευχηθώ στον αρχηγό των ερυθρολεύκων να κατακτήσει κάτι ακόμα καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο. Το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη του F4..


Πλέον μπαίνουμε σε εβδομάδα F4. Όπως καταλαβαίνετε όλη η ενέργεια της σελίδας θα στραφεί εκεί. Μιλάμε για τις «χρυσές ημέρες» της σεζόν κατά τις οποίες γράφεται ιστορία. Εδώ θα αναλύσουμε τα πάντα σχετικά με το πλάνο των ομάδων, τα πιθανά σχέδια και τις προσαρμογές, αξιολογώντας παράλληλα τις πιθανότητες τους στη Μαδρίτη. Και οι 4 ομάδες παίζουν σε υψηλό επίπεδο και η έντονη αίσθηση του «αμφίρροπου» δίνει άλλο χρώμα σε αυτό το τελικό τουρνουά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι μου αρέσει αρκετά το ψυχολογικό status με το οποίο θα μπει στους αγώνες η δική μας ομάδα, ο Ολυμπιακός. Περισσότερα πολύ σύντομα..

147 σχόλια:

  1. Πολυς υπνος εχει πεσει στην ΚΑΕ,ομως εχουμε 2 ολοκληρες μερες για αλλαγη παικτων,ποιος ο λογος να βιαστεις,θα χτυπησουμε χαισλιπ και λακοβιτς και ολα καλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΡΠΟΣ

    PART I

    Αρχές Μάη και μιλάμε για νέο κόουτς (υπηρεσιακό) και δύο προσθήκες στο ρόστερ για να φουλάρουμε για τίτλο. Κατακαημένο project…
    Δεν γράφω με ρεβανσιστική διάθεση. Για μένα ό,τι προηγήθηκε θεωρείται λήξαν. Επιμένω ότι δικαίωμα στην άποψη έχει ο καθένας. Το οποίο, είναι αλήθεια, δεν θα μου αναγνωριζόταν σήμερα αν είχα διαψευστεί από την εξέλιξη της σεζόν.
    Η απόλυση του Ιβάνοβιτς σημαίνει ότι η γιορτή σχόλασε και επίσημα ανεξάρτητα από τους τελικούς. Άλλωστε, η φασαρία από το καλοκαίρι δεν είχε να κάνει με αποτελέσματα, προκρίσεις και τίτλους. Δεν έχω γράψει ούτε ένα post για συντριβές, αποκλεισμούς κλπ. Επικεντρώθηκα στους διακηρυγμένους (από την ΚΑΕ) στόχους του project. Οι αναρτήσεις και τα σχόλια υπάρχουν στο αρχείο του blog για να δούμε ποιος έγραφε και τι. Ένα κολάζ θα βοηθούσε αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν που ο χώρος και ο χρόνος δεν το επιτρέπουν.

    FLASH BACK

    Ο ΔΓ εξαγγέλλει μακρόπνοο πλάνο ελληνοποίησης, ανανέωσης, ελκυστικού μπάσκετ και ζητάει στήριξη-υπομονή. Δηλώνει μάλιστα διατεθειμένος να θυσιάσει τίτλους. Rebuilding, Ιβάνοβιτς ως ιδανικότερος να τρέξει το project και τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων να στηρίζει το εγχείρημα. Το ίδιο και ο Jim. Κάποιοι στο blog (βασικά δύο) διαφωνούν όχι με την λογική αλλά με την προχειρότητα του σχεδιασμού, τις αμφισβητούμενες επιλογές, τον ερασιτεχνικό τρόπο υλοποίησης. Επιπλέον, θεωρούν ότι το rebuilding ήταν ένας εύσχημος τρόπος να καμουφλαριστεί η δραστική μείωση του budget αναγνωρίζοντας πάντως ότι αυτή η επιλογή ήταν αναφαίρετο δικαίωμα του ιδιοκτήτη. Κυρίως βασίζονται στο ότι ο ΔΓ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και προβλέπουν αποτυχία. Ε, εκεί αρχίζει η κόντρα που κράτησε μέχρι τον Νοέμβρη.

    Τότε που μερικοί βιάστηκαν να αποτιμήσουν ως θετική τη χρονιά πριν καλά καλά περάσει το πρώτο δίμηνο. Εκστασιασμένοι με το ριφιφί στο κύπελλο επί του Ολυμπιακού και γοητευμένοι από το διαστημικό μπάσκετ της ομάδας με Φενέρ-Αρμάνι, απαίτησαν μετάνοιες και κωλοτούμπες. Το πόρισμα με τίτλο «το project είναι ήδη επιτυχημένο» είχε βγει. Το τι διαβάσαμε επί 5 μήνες δεν έχει προηγούμενο μέσα σ’ ένα περιβάλλον που ουδεμία σχέση έχει με το τωρινό. Το αρκετά «αποστειρωμένο». Χώρια τα κολάζ με τα posts.

    Στις 3/11/2014, σε μια προσπάθεια να κάνω για πολλοστή φορά κατανοητή την θέση μου, είχα γράψει :

    «Εγώ, λοιπόν, θα θεωρήσω ότι έσφαλα αν στο τέλος της περιόδου έχουν συμβεί τα περισσότερα από τα παρακάτω.
    1. Συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο Ιβάνοβιτς.
    2. Παππάς και Βλάντο είναι έτοιμοι να αποτελέσουν την βάση της ομάδας του χρόνου. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
    3. Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος να έχουν βελτιωθεί τόσο ώστε να μπορούν να λογίζονται ως βασικά στελέχη στο rotation της επόμενης χρονιάς. Μιλάμε για Ευρωλίγκα. Κάτι σαν 3ος-4ος γκαρντ ο ένας και δεύτερο τριάρι ο άλλος.
    4. Ο Διαμαντάκος να είναι ξεκάθαρα ο 3ος σέντερ της επόμενης περιόδου.
    5. Η ομάδα να δείχνει ότι είναι έτοιμη για να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με φέτος. Από πλευράς αποτελεσμάτων.
    6. Να έχει αποκτήσει σαφή αγωνιστική ταυτότητα η οποία θα περιλαμβάνει το ελκυστικό μπάσκετ.
    7. Να μην χρειάζονται πάνω από 2-3 αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι του ‘15.
    8. Να έχει πείσει τον κόσμο ότι το project είναι σε πλήρη εφαρμογή και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και τον δεύτερο χρόνο.
    Ούτε αποτελέσματα, ούτε προκρίσεις, ούτε τίτλοι.
    Αυτά μας παρουσιάστηκαν ως στόχοι. Ε, αυτά θα κρίνω.»

    Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    Εξαιρώντας τον Παππά, όλα τα υπόλοιπα έχουν απαντηθεί αρνητικά. Τελικά, υπήρχε project; Κι αν ναι, πέτυχε; Πού είναι η ελληνοποίηση-ανανέωση; Πού είναι η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας; Πού είναι το ελκυστικό μπάσκετ του Ιβάνοβιτς; Ενώ στην αρχή της χρονιάς εναρμονιστήκατε στην «πικρή υπομονή για τον γλυκό καρπό», από τον Δεκέμβρη και μετά ψάχνατε τις πιθανότητες για F4, την ανάγκη για αθλητικό πεντάρι, το κενό στο 3, τα closings του κόουτς κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ο Ιβάνοβιτς έφυγε, αλλά άφησε στοιχεία στην ομάδα και το παιχνίδι που είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν και την νέα χρονια.
      2) Παππάς και Βλάντο ΕΙΝΑΙ έτοιμοι να αποτελέσουν την βάση της ομάδας του χρόνου. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
      3) Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος ΕΧΟΥΝ βελτιωθεί τόσο ώστε να μπορουν να λογίζονται ως βασικά στελέχη στο ροτέισον της επόμενης χρονιάς.
      4) Ο Παππαγιάννης αν μείνει, ΕΙΝΑΙ ξεκάθαρα ο 3ος σέντερ της επόμενης περιόδου (ο Διαμαντάκος απλά δεν κάνει).
      5) Η ομάδα ΔΕΙΧΝΕΙ ότι είναι έτοιμη να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με φέτος.
      6) Για σαφή αγωνιστική ταυτότητα σε σχέση με το ελκυστικό μπάσκετ δεν ξέρω, αλλά σίγουρα έχει αποβάλει το μπασκετ καντενάτσιο του Πεδουλάκη.
      7) ΔΕΝ χρειάζεται πάνω από 2-3 αλλαγές στο ρόστερ το φετινό καλοκαίρι.
      8) Αν θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και το δεύτερο χρόνο το προτζεκτ, δεν ξέρω, αλλά το φετινο ρεκόρ εισητηρίων στην Ευρωλίγκα (κοντα στις 13.000 μ.ο.) μαλλον δείχνει ότι ο κόσμος έχει πειστεί.
      Χωρίς πρόκριση στο φάιναλ φορ, μέχρι τα πλει όφ όπως και τις περασμένες δύο χρονιές και ένα τίτλο (έως τώρα).

      Με εκτίμηση
      Vatos76

      Διαγραφή
    2. Προς 77

      Θα ήθελα να κάνω μόνο μια-δύο παρατηρήσεις στο PART I σας. Σχετικά με τους στόχους του ΠΑΟ που θεωρήσατε τότε ως αυτούς που είχε θέσει η ομάδα:

      1) Νομίζω, και από ό,τι μπορώ να θυμηθώ, δεν μας είχαν παρουσιαστεί αυτοί ξεκάθαρα, και μέχρι πριν από λίγο καιρό, υπήρχε διάχυτη η σύγχυση των φίλων της ομάδας ως προς το ποιοί είναι τελικά αυτοί.

      2) Ειδικά, όσον αφορά τον προπονητή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει απαραίτητα να είναι στόχος η παραμονή του και τη νέα χρονιά, από τη στιγμή που η ελληνοποίηση (και λοιποί στόχοι) δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να συνδέεται απόλυτα με κάποιον συγκεκριμένο προπονητή. Αν, π.χ. έρχονταν ο Duda ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής (που έχει την ικανότητα να δουλέψει με νέους παίκτες και ταλέντα), γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του προηγούμενου προπονητή, από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως η ελληνοποίηση έχει μπει σε καλό δρόμο (τουλάχιστον όσον αφορά τους Βλάντο, Παππά και ΒΧ); Και θα έπρεπε απαραίτητα να μείνει ο Ivanovic και τη νέα χρονιά;

      3) ΠΑΟ στην καλαθοσφαίριση και στόχος οι τίτλοι (ειδικά στην Ελλάδα) δεν γίνεται να μην έχουν απόλυτη συνάφεια, όταν μιλάμε για την πιό επιτυχημένη ομάδα, σε τίτλους, στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Συνεπώς, και να μην μας παρουσιαστούν ως στόχοι...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και συνεχίζω στο συλλογισμό μου.
      Αν θα μπορούσα με δυο φράσεις να εξηγήσω τον στόχο του πλάνου του φετινού Παναθηναϊκού (πέρα από τις επικοινωνιακές δικαιολογίες της διοίκησης) θα ήταν:
      1ον. Να αξιοποιηθεί όσο το δυνατό το νεότερο υλικό της ομάδας (για να έχει και νόημα το φετινό παιδομάζωμα)
      2ον.Να αλλάξει όσο το δυνατόν η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας για να ξεφύγει από το ηττοπαθές παιχνίδι τον τελευταίων χρόνων.
      Γνώμη μου είναι ότι αν όχι στο απόλυτο, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί.
      Κανένας Ιβάνοβιτς και κανένας συγκεκριμένος παίχτης δεν είναι αυτοσκοπός. Όποιος δεν μπορεί φεύγει!!
      Επίσης θεωρώ ότι οι μεταγραφές που θα γίνουν σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν ούτε το αγωνιστικό πλάνο, ούτε την φιλοσοφία της ομάδας (δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα).
      Η μεταγραφή του Κούπερ στοχεύει να καλύψει το κενό στην οργάνωση και τη δημιουργία που είχε ο φετινός Παναθηναϊκός από την περιφέρεια (Ο Μποχωρίδης δεν είναι έτοιμος γι' αυτό, αλλά τα λεπτά συμμετοχής του τα πήρε). Η μεταγραφή του Μαριον προσπαθεί να καλύψει το πιο εμφανές κενό που είχε η ομάδα από την αρχή. Αυτό του δεύτερού πραγματικού ψηλού ώστε και να συμπληρώνεται η δύναμη του Μπατίστα κάτω απ το καλάθι, αλλά και να συμπληρώνεται το παιχνίδι με μέτωπο τον Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη.
      Αυτό πιστεύω ήταν και το μεγαλύτερο λάθος στον σχεδιασμό από το καλοκαίρι. Η προσδοκία δηλαδή ότι θα παίξει ο Διαμαντάκος. Παίχτης Διαμαντάκος δεν υπάρχει!! Το κατάλαβαν νωρίς, αλλά τα μπαλώματα τύπου Ράιτ και Λαβάλ δεν βγήκαν.

      Με εκτίμηση
      Vatos 76

      Διαγραφή
  3. PART II

    Αποπροσανατολιστήκατε και χάσατε τον στόχο. Όπως τον έχασε η ΚΑΕ και φυσικά ο προπονητής. Αν τον είχαν και ποτέ…Η νίκη επί του Ολυμπιακού ξεγέλασε τους πάντες. Ποιος θα φανταζόταν την τωρινή κατάσταση ΠΑΟ και ΟΣΦΠ σε σχέση με το κλίμα μετά το ματς. Οι μεν θριαμβολογούσαν και οι δε έτρωγαν τις σάρκες τους με επιδόρπιο τον Μπαρτζώκα.
    Στον ΠΑΟ ξεκίνησαν με ελληνοποίηση και χαμηλά τον πήχη. Μετά γλυκάθηκαν και το γύρισαν για Μαδρίτη. Όταν είδαν ότι το έργο δεν ανεβαίνει, το ξαναγύρισαν στην ελληνοποίηση. Κάπου εκεί στράβωσε το πράγμα και άρχισε ο κατήφορος, όχι μόνο αγωνιστικός. Τώρα φορτσάρουν με ενισχύσεις για να πάρουν τον τίτλο. Πλήρης και παρατεταμένη σύγχυση.

    Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

    Ο Δημήτρης είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ της επιλογές του συγκεκριμένου κόουτς με τους περισσότερους να συμφωνούν. Είχα ενστάσεις για μια σειρά από λόγους που πάντα κατέθετα στην κουβέντα. Οπότε, δεν με εξέπληξε το ναυάγιο. Ο Μαυροβούνιος έχασε όλα τα στοιχήματα που είχε μπροστά του ενώ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να επανέλθει σε top επίπεδο μετά από 2 χρόνια στην αφάνεια. Μπέρδεψε και μπερδεύτηκε. Είτε δεν του εξήγησαν επαρκώς τι ήθελαν είτε αυτός αποφάσισε μονομερώς να βαδίσει σ’ άλλο δρόμο. Εμμονικός, ξεροκέφαλος, ξεπερασμένος, αταίριαστος. Δεν κόλλησε ποτέ με τον οργανισμό.
    Τι είδαμε τελικά; Αντί για glory days, μαύρες μέρες. Αντί μια καλοπροπονημένη και φιλόπονη ομάδα, θλάσεις και κατάρρευση. Αντί για Balanced basketball, random basketball. Αντί για απογαλακτισμό από τον Διαμαντίδη, μεγαλύτερη εξάρτηση. Μια κακή version της «λατρεμένης» Tau των ‘00s. Ο ΠΑΟ δεν μπορεί και δεν πρέπει στην τελική να γίνει μια ισπανική ομάδα. Γιατί να πας αντίθετα στη φύση σου;

    Και να πεις ότι κοπιάρεις μια επιτυχημένη πατέντα, πάει στο διάολο. Το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Ιβάνοβιτς δεν σε πάει παραπέρα. Μπορεί να σου προσφέρει 2-3 εντυπωσιακές βραδιές αλλά σε βάθος χρόνου σε αφήνει στον άσσο. Είναι χαρακτηριστική η γύμνια του ΠΑΟ όποτε κλήθηκε να αντιμετωπίσει (όχι ακριβότερες) σκληρές ομάδες που μπορούσαν να τον διαβάσουν, να ρίξουν τον ρυθμό, που είχαν σαφή προπονητική σφραγίδα και ήξεραν να χτυπούν αλύπητα τις αδυναμίες του.
    Εκτός κι αν στην ΚΑΕ προσδοκούσαν να δουν μια ομάδα διασκεδαστική, με πολλούς Έλληνες, που θα μαζεύει (και μάζεψε πολύ) κόσμο στο ΟΑΚΑ για να περάσει ευχάριστα 2 ώρες. Δεν έχω καταλάβει ακόμη.

    Τραγική στελέχωση, ελλιπής προετοιμασία των παιχνιδιών, άθλια τακτική προσέγγιση, αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα κατά την διάρκεια των αγώνων, απογοητευτική διαχείριση του ρόστερ, ηττοπάθεια και άσχημη αμυντική λειτουργία. Μερικά από τα πεπραγμένα του Ντούσκο. Ας είμαστε ρελαιστές. Η πρόκριση στα play off ήρθε γιατί ο όμιλος ήταν της πλάκας και οφείλεται πολύ στην Μακάμπι. Ή μάλλον στον Ντέβιν Σμιθ.

    ΡΟΣΤΕΡ

    ΜΠΑΤΙΣΤΑ – Όταν τον υπέγραψαν έγραψα ότι για back up θα ήταν ΟΚ. Για βασικός «χέσε ψηλά κι αγνάντευε». Ε, λοιπόν, και χέσαμε και αγναντέψαμε. Ο τύπος σ’ όλη του την καριέρα ήταν ένας τίμιος συμπληρωματικός σέντερ σε μεσαίες ομάδες της Ευρωλίγκας για 10’-15’. Εδώ με 2-3 καλά ματς το φθινόπωρο τον βάφτισαν Χακίμ. Δεν φταίει το παιδί που του ζητούσαν να κάνει πράγματα που δεν μπορεί.

    ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ – Αν εξαιρέσει κανείς τον Παππά, η εξέλιξη των νέων έμεινε πίσω. Με ευθύνη και του κόουτς. Γιατί ΟΚ, οι μικροί δεν ήταν έτοιμοι για πολλά από ό,τι φάνηκε αλλά διάολε κανέναν δεν βλέπω βελτιωμένο σε σχέση με το καλοκαίρι. Πού ήταν η πολυδιαφημισμένη ικανότητα του Ντούσκο να ξεπετάει τα πιτσιρίκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν έμεινε ή όχι πίσω η εξέλιξη των νέων ΔΕ το ξέρουμε ακόμα...εκτός και αν εννοείς ότι εξέλιξη νοείται μόνο αν παίζουν...δες τι έκανε ο Πέδουλας στον Παππά πχ
      Οπότε ας μη προδικάζουμε εφόσον δε ξέρουμε πώς έχει δουλέψει όλη τη χρονιά με τους νέους

      Διαγραφή
    2. o Πεδουλακης δεν εβαζε Παππα οχι γιατι ειχε προβλημα απλα δεν ηταν ετοιμος για ευρωλιγκα,ετσι ειπε στην Νοβα.Εγω λεω οτι επειδη δεν επαιζε αμυνα.Φετος ταπωσε, εκλεψε, εδειξε αλλη διαθεση.Το ιδιο ειπε και για τον Μποχωριδη,του χρονου θα παρει εμπειριες σε ψηλο επιπεδο.Αλλο λεει να παιζεις Α1 και αλλο ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
  4. Ο Παναθηναικός μπορεί να βρίσκεται στην wish list του κάθε προπονητή όμως ο πρόεδρος του βρίσκεται σίγουρα στη bad list. Και όποιος από τους προπονητές έχει αμφιβολία αρκεί να κάνει ένα τηλέφωνο στον Ζοτς ή στον Ιτούδη να του πουν γιατί έφυγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7.25 πες μας εσυ που ξερεις και σιγουρα γνωριζεις τα τηλεφωνα τους.

      Διαγραφή
  5. PART III

    Ο Μποχωρίδης είναι στάσιμος, αν όχι χειρότερος. Πήρε χρόνο όταν έλειπε ο Νέλσον αλλά δεν τον αξιοποίησε. Μετά την επάνοδο του Αμερικανού χάθηκε στο βάθος του πάγκου. Τον Χαραλαμπόπουλο δεν τον πίστεψε ο κόουτς. Έπαιζε σε ματς των 30-40π. και όποτε υπήρχαν απουσίες. Απρόσμενα έγινε starter στα ματς με την ΤΣΣΚΑ χωρίς να δικαιολογείται από την εν γένει παρουσία του. Στο επόμενο ματς με τον Άρη ήταν εκτός 12άδας…
    Ο Διαμαντάκος ασχολίαστος. Ο Παπαγιάννης μάλλον την κάνει πάλι για Αμέρικα. Ο Λούντζης είναι μπασκετόφατσα αλλά πολύ μικρός ακόμη. Ο Κόνιαρης άγουρος. Κάθε παίκτης βελτιώνεται παίζοντας σε ματς που δεν είναι πολλά με λίγα. Ας δοθούν δανεικοί μερικοί για να παίξουν.

    ΜΠΛΟΥΜΣ – Τον πήραν για ένα τρίμηνο μέχρι να γυρίσει ο Νέλσον. Μετά; Σε τι εξυπηρετούσε η παρουσία του; Γιατί δεν τον άλλαξαν μ’ ένα τριάρι να στηρίξουν τον Βλάντο αφού εγκατέλειψαν τις ελληνοποιήσεις; Τρελάθηκαν με 2-3 ματς που τα έβαζε από παντού και τον κράτησαν μέχρι τέλους.

    ΣΛΟΤΕΡ – Το παιδί έπαιξε πρώτη φορά σ’ αυτό το επίπεδο. Για τα λεφτά του ήταν ΟΚ. Απλά, ο προπονητής του έδωσε πρώτο ρόλο στην επίθεση και φυσικά κλάταρε. Ίσως ήταν προτιμότερος ένα pg και η μετατόπιση του 3D στο 2.

    ΝΕΛΣΟΝ – Κι εδώ είχα αμφιβολίες. Παίκτης με ιδιαιτερότητες. Για να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο χρειάζεσαι ειδική στελέχωση στα γκαρντ ώστε να μην τον εκθέτεις αφήνοντάς τον να βολοδέρνει στα 6,75 και να γίνεται του φλοταρίσματος το κάγκελο. Είχε και τον τραυματισμό κι έδεσε το γλυκό. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί δεν έπαιζε καθόλου μαζί με το Μήτσο. Ειδικά όταν ο Σλότερ δεν βλεπόταν. Ούτε στα σχήματα με 3 γκαρντ.

    ΛΟΥΚΑΣ – Ταλαιπωρήθηκε από 3-4 θλάσεις στο πρώτο μισό. Και καλά ήταν αγύμναστος και πρώτη φορά ζορίστηκε από τον μάστορα Ντούσκο. Έχει να δώσει αλλά κι αυτός θέλει ειδικό συμπλήρωμα στην θέση του. Ε, τέτοιο δεν ήταν ο Μπατίστα.

    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ & ΦΩΤΣΗΣ – Αναρωτιόμουν στην αρχή αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο προπονητικό δόγμα οι Έλληνες παίκτες και ειδικά αυτοί οι δύο. ΟΚ, ο Φώτσης είναι συμπληρωματικός πια. Ο Μήτσος; Έφαγε χοντρό πακέτο. Κι ας μας έπρηζαν όλο το χειμώνα για το πόσο φρέσκος φαινόταν, πόσο απολάμβανε τη φάση κλπ. Ποιος θα το ‘λεγε στο Μητσάρα ότι στα 35 θα κυνηγούσε παντού τους Σπανούληδες, τους Πάργκο και τους Τεόντοσιτς αυτού του κόσμου; Ποιος θα πίστευε ότι θα κατέβαζε την μπάλα σαν ρούκι;

    ΛΑΟΥΑΛ – Δεν του κάνουν λέει του κόουτς αυτοί οι τύποι. Μάλιστα. Δεν χρειάζεται σχόλιο. Η p’n’r’ άμυνα του ΠΑΟ ήταν όλη τη χρονιά η χαρά της Ευρωλίγκας. Το δε αμυντικό ριμπάουντ ευσεβής πόθος.

    ΠΑΠΠΑΣ – Εδώ έπεσα έξω. Το παιδί έχει τσαγανό και παρά το ότι αδικήθηκε ελαφρώς έδειξε κότσια για να ηγηθεί. Βέβαια, πρέπει να βελτιωθεί και σ’ άλλα κομμάτια. Βγήκε μπροστά σε μια περίοδο που η ομάδα τρέκλιζε παίζοντας το αγαπημένο του street basket. Του βγάζω το καπέλο γιατί έχει φλόγα και το πιστεύει πια.

    ΒΛΑΝΤΟ – Για μένα η βελτίωσή του ήταν οριακή και όχι η αναμενόμενη. Παρά που για την πάρτη του άδειασε το 3 κάτι που μάλλον τον εξέθεσε αντί να τον βοηθήσει. Έχει πολύ δρόμο και δεν ξέρω αν θα βρει άλλη χρονιά με τόσο ιδανικές συνθήκες.

    ΓΚΙΣΤ – Ο αναμφισβήτητος MVP της φετινής σεζόν μέχρι που έκανε την μαλακία της ζωής του και τώρα τρέχει. Κρίμα για τον ίδιο και για την ομάδα.

    Αυτό που συνέβη φέτος μπορεί να φανεί χρήσιμο και διδακτικό για το μέλλον. Δεν είναι όλα για πέταμα. Λάθη γίνονται. Ωστόσο, απαιτείται καθαρό μυαλό απ’ αυτόν που αποφασίζει. Τρέχα γύρευε δηλ.

    Η ενδομπλογκιακή διαμάχη για το πλάνο του ΠΑΟ είναι ένα μάθημα για όλους μας. Όχι για το ποιος τελικά εκτίμησε σωστά την κατάσταση αλλά για το πως πρέπει να κουβεντιάζουμε. Ο τρόπος που εξελίχθηκε η συζήτηση εκείνη την περίοδο ήταν πλήγμα για το blog.
    Το λήγω εδώ. Το σημερινό γράφτηκε για να υπάρχει στην αρχειοθήκη του blog. Κάτι σαν υποχρέωση στον εαυτό μου. Τραβώ γραμμή και δεν συνεχίζω. Όχι γιατί είμαι μεγαλόψυχος αλλά γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχει πια λόγος. Άλλωστε το «ματς έληξε».
    Πάμε γι’ άλλα.

    Υ.Γ. Θέλω, έστω και ετεροχρονισμένα, να ευχαριστήσω τον washcloud και μερικά ακόμη παιδιά για τα posts τους, εκεί κατά τον Νοέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε 77 γιατί γίνεσαι γραφικός. Ποιος ο λόγος να δημοσιεύεις αυτά στη παρούσα ανάρτηση; Να σου πούμε μπράβο 77, είχες δίκιο σε όλα, είσαι ο καλύτερος; Aυτά είναι συμπεριφορά μικρού παιδιού τουλάχιστον. Άκου την αλήθεια. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι είπες και δεν είπες. Μη προβάλλεις τον εαυτό σου ως "κάποιον" μέσα στο μπλογκ. Δεν ενδιαφέρεται κανείς εδώ μέσα για το ποιος είχε δίκιο τότε ή άδικο. Συνέχισε να γράφεις εδώ γιατί έχεις γνώση και είσαι ατομο που μπορεί να κάνει κάποιος επικοδομητική συζήτηση. Αλλά κάνε μας μια χάρη και άσε τις παρακαταθήκες και τα απομνημονεύματα. Ξαφνικά αθετείς το λόγο σου και εμφανίζεσαι παραδίδοντας μαθήματα κουβέντας. Σε παρακαλώ πολύ.
      Με απόλυτη ειλικρίνεια

      TEO

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ φίλε 77. Άκρα παράνοια βασιλεύει στον Παναθηναϊκό. Το project μάλλον ήταν κάτι γενικό και ακαθόριστο και η απαίτηση για τίτλους δεν έφυγε ποτέ. Εκ του αποτελέσματος μάλλον ο κόουτς Ιβάνοβιτς δεν ήταν ο σωστός άνθρωπος για να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα. Ο Πεδουλάκης με τα συν και τα πλην του τουλάχιστον είχε ένα σύνολο με συνοχή και προσανατολισμό. Αυτό δεν υπήρχε φέτος.
      Όντως ο πήχης ανέβηκε απότομα μετά τον προημιτελικό και την φανταστική είναι η αλήθεια αρχή της σεζόν, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά απ'ότι πιστέψαμε στην αρχή.

      Διαγραφή
    3. @77
      Αν και έχεις γνώσεις και σεβαστή άποψη τείνεις να γίνεις σαν τον Αλέφαντο με το Δούρο.
      Ακόμα λες για το Νοέμβρη, και τι με νοιάζει εμένα τι έγινε "τον καιρό εκείνο" που λέει και το Ευαγγέλιο.
      Τέλος πάντων έχεις εν μέρει δίκιο σε αυτά που λες και γω ήμουν ένας από αυτούς που στήριξα τον κόουτς αλλά από τα Χριστούγεννα και μετά κατάλαβα που πήγαινε το έργο, ασκώντας του δριμεία κριτική.
      Αλλά όμως τί ήθελες να κάνουμε τότε; Να κράζουμε Νοέμβρη μήνα χωρίς κάποιο απτό στοιχείο;
      Πως μπορώ να προδικάσω αρνητικά κάποιον χωρίς να έχει επιδείξει ένα έργο έστω κάποιων μηνών;
      Όσον αφορά την ελληνοποίηση εννοείται ότι μείναμε πίσω αλλά έτσι κι αλλιώς η πρώτη χρονιά είναι προσαρμογή. Του χρόνου πρέπει να γίνει μια δωδεκάδα μπετόν και Διαμαντάκος, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος να καλύπτουν τραυματισμούς και να παίζουν ματς Α1 σε σταθερά λεπτά χάσουμε κερδίσουμε αφου δεν κρίνεται κάτι έτσι και αλλιώς στη ρέγκιουλαρ σίζον. Έτσι πρέπει να ψηθούν οι πιτσιρικάδες.
      Απαράβατος όρος βέβαια το καλοκαίρι να σπάσουνε στο στίβο και στα σουτ. Δεν νοείται ο Διαμαντάκος να θέλει τέσσερις μέρες για να κόψει στο πικ, ούτε τον Μποχωρίδη να τον παιρνάν σα σταματημένο στην άμυνα ούτε τον Χαραλαμπό να μην τον βλέπουν καν στο 1 με 1. Μόνο έτσι ίσως πάρουν από φέτος μόνιμη θέση στη 12αδα.
      Τέσπα φίλε επειδή ξέρεις, καλά έκανες και γύρισες αλλά πλιζ μίλα για φρέσκα κουλούρια.
      Άστα τα παλιά.

      Officer

      Διαγραφή
    4. Αλήθεια ΤΕΟ; Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι είπα, ε; Ούτε για το αν είχα δίκιο, έτσι; Μάλιστα. Εγώ γιατί είχα την αίσθηση ότι εσύ τουλάχιστον είχες μια έγνοια; Μυστήρια πράγματα.

      Στις 10/11/2014 ποστάρεις σ’ αυτή την ανάρτηση http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/11/where-amazing-happens.html
      «Για να πείς αντρίκια έπεσα έξω θέλει να κουβαλάς και κάτι.. Τι ψάχνεις τώρα, το παιδάκι πάει να βγεί και από πάνω. Μην ασχολείστε ας μιλήσουμε για κάτι άλλο.

      ΤΕΟ»

      Κουίζ. Ποιο ήταν το παιδάκι που δεν κουβαλούσε τίποτα;
      Τότε σε ένοιαζε η άποψη; Τότε σε ενδιέφερε ποιος είχε άδικο κι έπρεπε να το παραδεχτεί;
      Άσε τις ψυχαναλύσεις. Με ανάγκασες να ψάξω.
      Είπα τραβάω γραμμή αλλά μην με προκαλείς.

      Διαγραφή
    5. O 77 έχει δικαίωμα να γράφει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς μαζί του. Μπορεί κάποιες φορές να φαίνεται ότι έχει υφάκι..αλλά όταν γράφεις σε ένα μπλοκ..κάποια πράγματα μπορεί να σου ξεφύγουν ή και να τα παρεξηγήσεις. Είμαστε μια παρέα που θέλουμε να λέμε ο καθένας την άποψή του, να επικοινωνούμε, να κάνουμε πλακίτσα, εντάξει και να την πούμε. Δεν τρέχει κάτι.

      Πάμε σ αυτά που έγραψες.
      Αρχικά να σου πω ότι η κριτική που σου ασκήθηκε τότε από αρκετούς και από μένα ήταν ότι έκανες το ίδιο λάθος με αυτούς που πανηγύριζαν Οκτώβριο και Νοέμβριο. Έδειχνες απόλυτος, χωρίς να δεις πρώτα.
      Τόσο το τρέξιμο του project, όσο και η λειτουργία της ομάδας κρίνονται στο τέλος της σεζόν και ιδιαίτερα το πρώτο σε 2-3 χρονιές και σε στάδια. Πιστεύω ότι ο ΔΓ δεν χρειάστηκε ποτέ να καμουφλάρει την μείωση του budget, το γνωρίζουμε 2-3 χρόνια τώρα. Μην ξεχνάς πως ξεπέρασε τελικά το πλάνο του για τα χρήματα που θα δαπανούσε.

      Ο Γιαννακόπουλος πήρε πολλούς νέους παίκτες και έναν προπονητή που θα έτρεχε το project και φυσικά την ομάδα για να διεκδικήσει τα 3 τρόπαια. Πήρε στην αρχή από την ομάδα το άγχος των αποτελεσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα είχε στόχους και τίτλους.
      Πάμε στα 8 που γράφεις..

      1. Σου παρουσιάστηκε ποτέ ως στόχος η παραμονή του Ιβα? 1+1 χρόνο του έκανε, γιατί όλοι κρίνονται στο τέλος της χρονιάς.
      2. Και ο Παππάς και ο Βλάντο πήραν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορεί ο Βλάντο να θέλει περισσότερο δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά δε μπορώ να πω ότι ήταν αποτυχία
      3. Ο Μποχωρίδης του δόθηκε χρόνος, αλλά πέρασε και 2 τραυματισμούς στο καπάκι. Ο Χαραλαμπόπουλος δε του έδωσε στην Ευρωλίγκα ο Ιβα σταθερά λεπτά κ είναι μείον του Ιβα. Θα δούμε και για του χρόνου. 21 και 17 είναι
      4. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός ήταν ο σχεδιασμός για Διαμαντάκο.. Ένα παιδί που πάει λύκειο ακόμη και δεν γνωρίζει το σώμα του, διαμορφώνεται ακόμη.
      5. Θα το δούμε αυτό..Βιάζεσαι. Είναι συνάρτηση των ξένων και των κινήσεων του Καλοκαιριού
      6. Εδώ για μένα είναι ένα λάθος που έγινε από Προπονητή πρώτα και τον ΔΓ. Και συμφωνώ. Το λάθος του Γιαννακόπουλου ήταν ότι έπρεπε να εμπιστευτεί Προπονητή που θα πάει να χτίσει πάνω στο DNA της ομάδας και θα είχε τις αρχές Ομπράντοβιτς, Πεδουλάκη κ.α.
      7. Καλά και για μένα χρειάζεται 3-4 κινήσεις. Ε και?
      8. Με συγχωρείς όταν λες «Να έχει πείσει τον κόσμο..» τι εννοείς? Πιστεύω ότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να αναδείξουμε ένα κορμό νέων Ελλήνων αθλητών και αφού δεν υπάρχουν..τα χρήματα να είμαστε αποτελεσματικοί στην επιλογή και αξιοποίηση των ξένων.

      Δεν καταλαβαίνω πως δικαιώνεσαι..

      Οποιοδήποτε project, είναι δυναμικό, αξιολογείται και αναπροσαρμόζεται αν θέλεις. Για Παράδειγμα αν πάρω δεδομένο το 4ο που αναφέρεις, και ο Διαμαντάκος κριθεί ότι θέλει περισσότερο χρόνο για να γίνει 3ο σέντερ, τι σημαίνει? αποτυχία στόχου..?! Δε νομίζω.

      Ερμήνευσες ορισμένα πράγματα λανθασμένα (όχι όλα), και έκανες την αξιολόγηση σου.

      Οι στόχοι μας ήταν να διεκδικήσουμε κύπελλο-Πρωτάθλημα,τοπ-8 (και όχι τοπ-16), να καθιερωθούν Παππάς, Γιάνκοβιτς και να πάρουν αρκετά λεπτά τα πιτσιρίκια στην Α1 αλλά κυρίως να προπονηθούν και να αξιολογηθούν μέσα στην ομάδα, να αναδειχτούν και να πάρουν περισσότερο χρόνο ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μποχωρίδης, να παίξει η ομάδα ελκυστικό μπάσκετ χωρίς να αλλοιωθεί το DNA της ομάδας. Με την απόκτηση του Λαβάλ (Ράιτ) και Σλότερ και την Παραμονή (κακώς) του Μπλουμς η ομάδα κινήθηκε τελικά για να χτυπήσει δειλά την πόρτα του Φ4.

      Ο Προπονητής Ιβανοβιτς κρίνεται απότυγχημένος και για τους λόγους που αναφέρεις και εσύ, να προσθέσω και ότι δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά το ρόστερ του, γιατί γνώμη μου είναι ότι Ζαλγκιρις, Αλμπα και Ερυθρό τις είχε ο Παναθηναϊκός. Ακόμη και την Μπάρτσα εγώ πιστεύω ότι την είχαμε αλλά η αδυναμία του Ιβα να παρέμβει και να διαχειριστεί τα παιχνίδια στοίχισε περισσότερο στην ομάδα, από την απειρία ορισμένων παικτών.

      Ελπίζω να μην κούρασα..

      ΥΓ: Συμφωνώ Jim για Μανωλόπουλο, του έχω εμπιστοσύνη. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος ο Πράσινος, μάλλον τι προλαβαίνει?

      Διαγραφή
    6. ...απλά για να ξέρεις ότι οι ευχαριστίες σου δεν πέρασαν απαρατήρητες :
      Προσωπικά δεν τραβάω ζόρι να μ' ευχαριστούν, αλλά χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να εκτιμούν (...το ότι τους εκτιμάς).

      Κατά τ' άλλα, όπως ήδη είδες, καμμία "επιστροφή" δεν είναι στρωμένη με λέλουδα. Όχι ότι δεν το ήξερες ήδη, αλλά λέμε.
      Συνεπώς, συνέχισε εσύ να κρατάς το ότι κάποιοι εκτιμούν ιδιαίτερα την παρουσία σου = τον τρόπο γραφής σου, τις απόψεις σου - ακόμη κι αν δεν συμφωνούν πάντα και 100% με τις τελευταίες, ακόμη κι όταν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η "επανεμφάνισή σου" ήταν περισσότερο ένα χρέος που ένιωθες (απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό πρώτα-πρώτα), αντί για μια διάθεση "να δικαιωθείς για τα του παρελθόντος"...

      Τεσπα αυτά από εμένα και θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις να δείχνεις τ' αυτιά σου, όταν κάποιοι σου δείχνουν τ' απαυτά τους, ως όντως καλύτερη επιλογή από το να κλείνεσαι στ' αποδυτήρια.

      Διαγραφή
    7. Ο Διαμαντάκος τον Γενάρη έκλεισε τα 20. Έχει τελειώσει το λύκειο εδώ και 2 χρόνια.
      Πραγματικά ελπίζω να κάνω λάθος γιατί είναι κρίμα για το απίστευτο κορμί που έχει, αλλά για μένα παίχτης Διαμαντάκος δεν υπάρχει..
      Αν είσαι τόσο άμπαλος στα είκοσι σου, τότε η καλύτερη καριέρα που μπορεί να ονειρευτείς είναι αυτή του Γλυνιαδάκη..
      Και μια χαρά θα του είναι δηλαδή, ο Γλυνιαδάκης πέρασε και από NBA...


      Vatos76

      Διαγραφή
  6. Jim πρώτη φορά γράφω αν και σε παρακολουθώ καιρό.
    Προσωπικά νμζ ότι άσχετα από το κομμάτι της σεζόν που απομένει ο Παναθηναικός για του χρόνου θα πρέπει δυστυχώς να διώξει όλους τους ξένους(ερωτηματικό στον Γκίστ).Νμζ και θα ήθελα να μ πεις αν συμφωνείς πως θα πρέπει να κινηθεί για 2 άσσους,ο Καλάθης εφόσων γυρίσιε Ευρώπη θα πρέπει να είναι ο ένας και σαν 2ος μου ακούγεται καλά ο Ρότσεστυ(δε ξέρω το κασέ του βέβαια)ή ο Ζήσης(αν και χλωμό να τον αφήσιε ο Ζοτς)Δε ξέρω.Θα πρέπει να δωθεί χώρος στον Παππά στο 2 και να μετακινηθεί στο 2 και ο Μήτσος.5ο γκάρντ ο Μποχωρίδης.Στο 3 αφού πήγες φέτος με Χαραλαμπόπουλο και Βλάντο θα είναι πισωγύρισμα να πάρεις παίκτη εκεί.Καλύτερα να πάρεις παίκτη που να παίζει στο 4 και να μπορεί να βοηθήσει στο 3.Δε ξέρω αν αξίζει για το πλάνο του Παναθηναικού να κυνηγήσει τον Βεζέκνοφ με τις φιλοδοξίες και τα μυαλά που έχει.
    Οπότε σίγουρα Φώτσης αφού θα παίξει άλλον ένα χρόνο ακόμα και Γκίστ ή άλλο ξένο(σίγουρα ο Τόμπκινς της Νίζνι είναι αξιόπιστη επιλογή με βάση τη φετεινή σεζόν)Στο 5 ο Μπατίστα είναι συγκινητικός αλλά δε κάνει για περισσότερο από 15 λεπτά.Δε ξέρω αν μπορεί να βρει κάτι καλύτερο,σίγουρα όμως πρέπει να κρατήσει τον Παπαγιάννη και να βρει ένα αθλητικό 5αρι γιατί από ότι φαίνεται ο Λαουάλ δεν.Ο Λουκάς δεν αποδίδει σύμφωνα με το κασέ του αλλά και το ταλέντο που έχει.Κρίμα αλλά...
    Ο Νέλσον ακόμα πιστεύω πως μπορεί να δείξει αλλά κάηκε και στα μάτια του κόσμου και γενικά.
    Για προπονητή δε ξέρω αν ο Κατσικάρης έχει όρο στο συμβόλαιο ή είναι δική του επιλογή.Θα μ άρεσε να τον δώ μαζί με τον Σάρας(ως 2ο) στον πάγκο μας.Ειδάλλως και ο Ομπράντοβιτς της Αλμπα είναι καλή επιλογή χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τους Ελληνες κόουτς που είναι εξαιρετικής πάστας.

    Πες μου τη γνώμη σου σχετικά σε παρακαλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους. Τζιμ άκουσα Βετούλας και ανατρίχιασα. Ε όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιζει να ειναι ο χειροτερος κοουτς της Α1 φετος,μετα το Γεναρη κατερευσε πληρως,και γκρινιαζει απιστευτα meta apo kaue.
      Ο Αλεξανδρης ειναι μπροστα του Τζερι Ταρκανιαν

      no_closure

      Διαγραφή
  8. Με τον Aλεξανδρή δηλαδή τι έκανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αυτό θα ήταν θριλερ. Μένει να δούμε δίδυμο Μίσσα-Καλαφατάκη.

      Πάντως πέρα από το χιούμορ, θα ήθελα Κατσικάρη.

      Διαγραφή
  9. Η μόνη αλλαγή που χρειάζεται στον Παναθηναϊκό είναι η απομάκρυνση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο Μάνος Παπαδόπουλος είναι υπερέμπειρος, ξέρει την ομάδα σαν την παλάμη του, είναι ήδη Πρόεδρος και έχει και τις μετοχές στα χέρια του. Με σωστό πλάνο, τα 8-9 εκ. έσοδα που έχει η ομάδα από εισιτήρια, σπόνσορες, τηλεοπτ. δικαιώματα κλπ, είναι αρκετά για να έχει ο ΠΑΟ μια αξιοπρεπή ομάδα. Και βέβαια θα γλιτώσει από τόσες τιμωρίες και δυσφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πισω στο μπεπλανετ σου.δεν θελουμε συμβουλες.γεμισε με ειδημονες η σελιδα του τζιμ

      Διαγραφή
    2. @4:18 μ.μ.

      μείνε όπως είσαι....

      Διαγραφή
  10. Tζιμαρα καλησπέρα. Μαζί σου για Μανωλόπουλο. Νομίζω ότι για τον συγκεκριμένο δεν είναι θέμα γνώσης (όπως σωστά το έθεσες) αλλά προσωπικότητας. Παίρνει ένα ρόλο με διαφορετικές αρμοδιότητες. Θέλω να τον δω ενεργό στον πάγκο. Με παρέμβαση στο παιχνίδι.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αληθεύει ότι ο Αλβέρτης αρνήθηκε? Ξέρει κανείς?Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Αλβέρτης δεν θέλει να εμπλακεί σε μια χαμένη παρτίδα. Είναι πονηρός ο παλιός

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα. Μια επισήμανση. Τζιμ (προς τιμήν σου) επηρεάζεις πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου για αυτό και κάθε τοποθέτηση σου πρέπει να είναι προϊόν πραγματικής σκέψης. Σε εκτιμώ απεριόριστα. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι η 'καινούργια φωνή' που έγραψες, πρέπει να βρεθεί μακριά από το προηγούμενο προπονητικό τιμ. Ο Μανωλόπουλος είναι ιδανικός ασσίσταντ και όχι πρώτος.

    Hose

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνω με την επιλογή Μανωλοπουλου...
    Θελω τη γνωμη σου για ποιο λογο δεν πετυχε ο Ιβάνοβιτς
    Δεν στηριχτηκε οσο επρεπε από την διοικηση?δεν εγιναν καλες μεταγραφες το καλοκαιρι?ο ιδιοσ δεν μπορουσε να ανταποκριθεί σε ομαδα με απαιτησεις πρωταθλητισμου?το αγωνιστικο στυλ που προτιμάει δεν ταιριαζε στον ΠΑΟ και στο ελληνικο μπάσκετ γενικοτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα δυο σχολια για τον ΠΑΟ ανάκατα
    1)Ευχαριστήθηκα το μεγάλο σχόλιο του 77,νομιζω θα κλέψει την παρασταση για το επομενο διημερο στο μπλογκ.Μπορει να μην συμφωνω στο 100% αλλα τα γραφει ωραια και αναλυτικα.Τωρα τα υπολοιπα για το timing του κλπ με αφηνουν αδιαφορο.
    2)Ο Αλβερτης δεν εχει δουλεια με την προπονητικη και μαλλον ουτε θα ασχοληθει ποτε σοβαρά.Κοουτς περσι ηταν ο παραγνωρισμενος Πριφτης που δεν του πιστωθηκε και τιποτα.
    3)Ακομα πιστευω πως το ροστερ του ΠΑΟ υπο κ.σ. που λενε και στη φυσική ειχε περισσότερες δυνατοτητες,αλλα μεσα απο ενα συγκεκριμενο στυλ παιχνιδιου με τρεξιμο και πολλα σουτ που δεν ειναι χαρακτηριστικο του ΠΑΟ.Ακομα ομως και αυτο το στυλ δεν πολυ δοκιμαστηκε
    4)Η ιστορια με τον Λαβαλ ειναι απο τις χειροτερες μαυρες τρυπες στη φετινη διαχειρηση.Μιλαμε για εναν παικτη που στα λιγα λεπτα που επαιζε εκανε τη διαφορα,ειναι σε πολυ καλη ηλικια και θεωρητικα ο ΠΑΟ ειναι τελειο σκαλοπατι για την περιπτωση του.
    5)Το χειροτερο ομως απ ολα ειναι η υποθεση "απογαλκτισμος απο τον ΔΔ".Φετος ακομα και οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του στην εξεδρα καταλαβαν πως ο παικτης δεν μπορει να αποδοσει με τετοιους χρονους και τετοιες αρμοδιοτητες.Δηλωσεις του στυλ "θα παιξει ο ΔΔ και 40 λεπτα αν χρειαστει για να κερδισουμε" ηταν η ταφοπλακα στο προτζεκτ νομιζω οριστικα.
    5)Υποθεση Γκιστ:Εκανε την μαλακια θα πληρωσει γι αυτην ,κι η αποψη μου οτι πρεπει να μεινει στην ομαδα (μαλλον μειοψηφικη) αν μπορει να παιξει ξανα το Νοεμβρη, πολυ απλα γιατι κανει παρα μα παρα πολλά πραματα στο παρκε που δεν γινεται να αντικατασταθουν απο ενα παικτη με αυτο το κασέ.
    ΕΠισης θεωρω πως η ομαδα πρεπει να πορευτει ως εχει μεχρι το τελος του πρωταθληματος.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7η φορά σε 9 χρόνια συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα.

    Πραγματικός μύθος.

    Αστον τον Ντάνστον λοιπόν, και έλα να μιλήσουμε για τον καλύτερο Έλληνα της εποχής μας, και τον all time κυρίαρχο της uleb euroleague.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. Καλησπέρα σε όλους.
    Όπως ήρθαν τα πράγματα συμφωνώ και γω με τον Τζιμ. Αφού δεν μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή ένα καλό προπονητή έτσι ώστε
    να τον κλείσεις από τώρα για να δει τι του κάνει και τι όχι απο΄την ομάδα οπότε να έχει ακριβή είκονα τί χρειάζεται
    το καλοκαίρι, καλύτερα ας μείνει ο Μανωλόπουλος. Ας πάρουν ένα 4άρι αθλητικό, άσσο δεν χρειάζεται, αν άλλαξει λίγα πραγματάκια
    ο κόουτς θα στρώσει το πράγμα αγωνιστικά. Τα βασικά είναι η πίεση στην άμυνα ορθολογικά(όχι τον ΔΔ να μαρκάρει μπάλλα)
    και μέσω αυτού τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Στο σετ παιχνίδι λίγο καλύτερο διάβασμα για να χρησιμοποιείται πιο αποδοτικά
    πχ η ικανότητα του Παππά στο 1 με 1, το στημένο σουτ του Μπλουμς κυρίως απο την αδύναμη πλευρά και τα κοψίματα του Νέλσον στη ράκετα.
    Αν ο κόουτς βλέπει ότι δεν έχει διάθεση να παίξει ο Λαβάλ, ας τον αφήσει έξω και ας προετοιμάσει έναν από τους μικρούς
    κυρίως ψυχολογικά για να πάρει 10'-15' στα κρίσιμα ματς.


    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. νομιζω οτι οι ισπανοι που τους αρεσουν κατι τετοια τον Μαντζαρη σε μια μεταδοση που ακουσα στα ισπανικα των φωναζαν και πιτμπουλ αρα εχει περασει και στην μπασκετικη ευρωπη σαν καλος αμυντικος
    οσον αφορα τον Παναθηναικο αν δεν ξεκαθαρισει ο προεδρος στο μυαλο του τι ομαδα θελει να εχει και με τι στοχους δεν εχει σημασια να μιλαμε για προπονητες παικτες κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοιτάζει κενιον Μάρτιν για αντι ΓΚΙΣΤ ο παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρης Λυκογιάννης... βοηθός προπονητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα στην παρεα . Κακος προγραμματισμός όντως αλλα το χειρότερο νομίζω θα είναι οτι και να πάρει ο Μανωλόπουλος το πρωτάθλημα, δεν θα ακουστεί καν για να καθήσει μόνιμα στον πάγκο .

    Τι είδους προπονητής ειναι ο Μανωλόπουλος Τζιμ ;
    Δουλεύει "μόνο" αμυντικά όπως ηταν και ο Αρτζι ; Γιατι αμυντικά με Αρτζι ήμασταν τοπ, αλλά επιθετικά δεν κινούταν τπτ, πονούσαν τα μάτια μας ...

    Οτι και αν γίνει στήριξη στην ομάδα ... Μας έχει χαρίσει τόσα πολλά !

    Daskalos13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμυντικογενής είναι Δάσκαλε. Σχολή Γιαννάκη.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντί, λοιπόν, να σχολιάσουμε τα 2-3 που σημειώνει ο Τζιμ - πως δηλαδή 1) σπουδαίοι προπονητές δεν έρχονται με μηνιαίο συμβόλαιο αν δεν τους εγγυηθεί 2η σεζόν και 2) η ομάδα δεν έχει πολύ χρόνο, άρα χρειάζεται κάποιον με γνώση των καταστάσεων - και που καθιστούν, όπως ακριβώς το λέει, καλύτερη λύση την προφανή, ας μπούμε στο τρυπάκι των απολογισμών. Κι επειδή προφανώς τη λέξη «άκαιρα» εξακολουθούμε να την αντιλαμβανόμαστε αλλιώς, τώρα όπως και τότε, άρχισαν οι απολογισμοί της σεζόν αρχές Μαΐου. Και μάλιστα άρχισαν, με περισσή γενναιότητα, τώρα που παραμονές του ματς που θα έκρινε κρίσιμο πλεονέκτημα έδρας, έσκασε θέμα Γκιστ. Και τώρα που δεν κινδυνεύουμε (έτσι φανταζόμαστε τουλάχιστον) να γίνει στους τελικούς η στραβή, τώρα που θα λείπει ο πιο κομβικός παίκτης του Παναθηναϊκού, εκείνος που κάνει κατεξοχήν Σπανούλη & Πρίντεζη που με την Μπάρτσα έβλεπαν το καλάθι βαρέλι να το βλέπουν με τον Παναθηναϊκό κουμπότρυπα, μας παίρνει να επιχειρηματολογήσουμε περί δικαίωσης. Ναι, το ματς έληξε. Συνιστά πράγματι δικαίωση πως ο Γκιστ την ήπιε. Κι αυτά περί δικαίωσης είναι βέβαιο πως θα τα βλέπαμε αραδιασμένα σήμερα ακόμη κι αν ενδεχομένως το περασμένο Σάββατο ο Παναθηναϊκός με Γκιστ είχε νικήσει με 7 ή αν έστω η έδρα ήταν του Ολυμπιακού, αλλά με τον Γκιστ υπήρχε βάσιμη ελπίδα για μπρέικ.
    Προχειρότητα σχεδιασμού λοιπόν. Τότε βέβαια δεν θυμάμαι να επισημάνθηκε ως ακατάλληλος ο προπονητής, αλλά ο ιδιοκτήτης. Να επισημαίνεται (ορθώς) πως η ελληνοποίηση/ανανέωση είναι το επικοινωνιακό όχημα για να περάσει ελαφρά κι ανώδυνα η απόφαση μείωσης του κόστους. Κατατέθηκαν κι ένα σωρό (θεμιτές) ενστάσεις για τις πρακτικές του Δημητράκη. Ενστάσεις με τις οποίες δεν διαφώνησε ποτέ κανείς επί της ουσίας, αλλά κάποιοι τις παραβλέπουν με συγκατάβαση με το επιχείρημα πως χωρίς τον Δημητράκη το πρότζεκτ δεν θα ήταν Μπατίστα, Νέλσον και Μποχωρίδης, αλλά Μισέλ, Όντουμ και Τσόχλας.
    Κι ενώ ως πρόβλημα καταδείχτηκε, αρχές της σεζόν, ο ιδιοκτήτης, στην πορεία ο ιδιοκτήτης δεν δίστασε να κάνει την υπέρβαση (εκτός κι αν ο Λαγουάλ δεν ήταν, θεωρητικώς, το ευκίνητο «5» που έλειπε απ’ το ρόστερ και θα γέμιζε – σε ποικιλία χαρακτηριστικών τουλάχιστον – τη γραμμή ψηλών). Και τότε που ο ιδιοκτήτης έβαλε τον πήχη ψηλότερα με μια έξτρα προσθήκη, η πραγματικότητα του γηπέδου ανέδειξε ως ανεπαρκή τον προπονητή. Έναν προπονητή που έφτασε να αναλώνει τον Διαμαντίδη σε δουλειές που θα ταίριαζαν στον Μάντζαρη… Κι όμως, τον προπονητή η ιδιοκτησία τον στήριξε, σεβόμενη τη λογική πως οι βιαστικές κρίσεις σπανίως είναι ακριβείς, περισσότερο από ό,τι η πραγματικότητα του παρκέ δικαιολογούσε. Τον στήριξε κι όταν διαπίστωσε πως δεν έστριψε το καράβι ούτε όταν έβλεπε από μακριά το παγόβουνο ΤΣΣΚΑ (όχι γιατί αξίωνε την πρόκριση, γιατί ο αμαχητί αποκλεισμός ήταν ασυγχώρητος). Και μόνο όταν με την απρόσμενη εξέλιξη Γκιστ διαπίστωσε πως κινδυνεύει με εμφατικό σκούπισμα στους τελικούς, τον αντικατέστησε. Ναι, ανακαλύψτε τώρα την Αμερική: δεν υπάρχουν βεβαιότητες στον πρωταθλητισμό…
    Δεν αντιλαμβάνομαι, αλήθεια, πού είναι το μεμπτό αν μετά την ελπιδοφόρα εκκίνηση αναθεωρήθηκαν οι στόχοι προς τα πάνω. Γιατί όταν το έκαναν οι Αγγελόπουλοι προ 3ετίας με Λο, Ντόρσεϊ, τρύπησαν το ταβάνι… Είδαμε, λέει, μαύρες μέρες. Αν είναι μαύρες μέρες μια σεζόν στην 8άδα της Ευρωλίγκας και (ήδη) μια κούπα που ήλθε με κινηματογραφικό στόχο, έχω να πω κούνια που σας κούναγε. Οι κύκλοι της ακμής και της παρακμής έχουν, κατά κανόνα, μεγαλύτερες πτώσεις. Που ενδεχομένως να έλθουν όταν αποχωρήσει ο Μήτσος… Έγινε, αίφνης, η Τάου της περασμένης 10ετίας αποτυχημένη πατέντα, μπάσκετ που δεν σε πάει παραπέρα. Και κρίθηκε ήδη, πριν τους τελικούς, πως απ’ τους μικρούς μόνο ο Παππάς προόδευσε επαρκώς.
    Κάποτε, σεζόν 1992-93, στο 1ο πρωτάθλημα Ιωαννίδη με τον Ολυμπιακό, MVP ήταν ο Ελληνιάδης, στο πόδι του οποίου πάτησε ο Βράνκοβιτς, υπέστη βαρύ διάστρεμμα κι η σειρά πήγε απ’ το 1-0 στο 1-3. Φέτος MVP ίσως αναδειχτεί ο μπάφος. Είμαι βέβαιος πως χωρίς την ιστορία του Γκιστ οι «δικαιώσεις» θα ήταν σήμερα διατυπωμένες με την ίδια περί της κατάληξης της σεζόν ασφάλεια.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος σε πολλα σημεια φιλος!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλό σχόλιο.. Έχεις τα credits από μένα. Απλά να σχολιάσω το "Έγινε, αίφνης, η Τάου της περασμένης 10ετίας αποτυχημένη πατέντα," Θεωρώ ότι η ομάδα θα έπρεπε να τρέξει και να παίξει το transition μπάσκετ σε συνδυασμό με το "σκεπτόμενο στυλ παιχνιδιού" με το οποίο έχει μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Άλλωστε ο τελικός του 2011 με την Μακάμπι είχε πολύ transition...δεν νομίζω ότι ο Ιβα θα μας το μάθαινε αυτό!

      Διαγραφή
    3. Για άλλη μια φορά ολόσωστος!!

      Vatos 76

      Διαγραφή
  23. Τινάζει την μπάνκα στον αέρα με άλεν άιβερσον ο γιαννακόπουλος.Απο newsbomb,αποκλειστικό ρεπορτάζ κώστα χαρδαβέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΝ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΛΕΝΕ...Η 2 ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΨΗΛΟΣ Η ΠΛΕΥΜΕΙΚΕΡ...?ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΠΑΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΙΤΛΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΜΑΔΑ. Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να πουμε και δυο πραματα για το ροστερ...πραγματι το ποστ του φιλου 77 καλυψε καλα το θεμα...Εγω να πω ότι Μπατιστα και Μαυρο δεν χωρουν στο ιδιο ροστερ,ειδικα αν όπως ακούγεται εντονα ο ΠΑΟ κινηθεί για Βεζενκοφ το καλοκαιρι.Ειδικα ο Ουρουαγουανος αν και ειναι καλος παικτης,η παρουσια του εχει νοημα μονο αν χτισεις την επιθεση πανω του και μαλλον κατι τετοιο δεν συναδει με τις τρέχουσες τασεις του ευρωπαικου μπάσκετ.Ο Φωτσης μπορει να παραμεινει σαν 5-6ος παικτης στα φοργουορντς και για λογους εμπειριας και να μεταλαμπαδευσει την νοοτροπια του πρωταθλητισμου στους νεοτερους παικτες.Ο Λαβαλ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ η τουλάχιστον καποιος παρομοιος παικτης.Ο Γκιστ είναι παικταράς και το θεμα του είναι ισως το πρωτευον σχετικα με τον σχεδιασμο της επομενης χρονιας μαζι με την επιλογή τεχνικου.Ο Μητσος οπωσδήποτε πρεπει να χρησιμοποιηθεί πιο εξυπνα/συντηρητικα για να παραμεινει χρησιμος.Ο Μπλουμς πρεπει να μας χαιρετησει ενώ ο Σλοτερ αξιζει να παραμεινει ωε ρολιστας-σουτερ.Ο Νελσον είναι παρεξηγημένος μπορει να αποτελεσει εργαλειο αλλα θελει να τον ''κουμπωσεις'' σε μια πιο λειτουργικη περιφερεια,καθως δεν είναι ο παικτης-πρωταγωνιστης αλλα ιδανικος παικτης ρολων.Ο Μποχωριδης πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ανεβει σε οργανωση/αμυνα και να αποτελεσει την δευτερη ''ασπιδα'' γυρω από τον Διαμαντιδη μαζι με τον Αμερικανο.Ο Βλαντο πρεπει να δυναμωσει μυικα και να αποκτησει έναν ρολο σταδιακα αντιστοιχο του Περπερογλου,καθως το all around παιχνιδι του επιτρεπει κατι τετοιο,και το αθλητικο του πακετο του δινει για μενα ακομα μεγαλυτερο αγωνιστικο potential από αυτό του Στρατου.Κατι σαν μοντέρνος 6ος παικτης,που απαιτει όμως και μεγαλυτερο αγωνιστικο ζηλο απ την μερια του ιδιου,περα από την οποια αθλητικη/τεχνικη βελτιωση του.Απο κει και περα γνωμη μου είναι ότι υπαρχει περιθωριο για την αποκτηση ενός αμυντικου 3αριου ως συμπλήρωμα του Βλαντο με τον Μπραμο να φανταζει στα δικα μου ματια ως καλη περιπτωση.Ελληνας,εμπειρος,σε καλη ηλικια,με χαμηλες απαιτησεις συμβολαιου/χρονου συμμετοχης λογω της αγωνιστικης του φετινης απραξιας και που μπορει να προσφερει σε ομαδικη και προσωπικη αμυνα,transition,ριμπάουντ και περιφερειακο σουτ χωρις να είναι βασικος,κατι σαν τον Νταρντεν στον ΟΣΦΠ φετος.Τελος για τους μικορυς,Ο Διαμαντάκος πρεπει και μπορει να βγει μπροστα ως συμπληρωματικο 5ρι και μια τυχον αποχωρηση του Μπατιστα θα βοηθουσε,ενω ο Παπαγιάννης είναι για μεγαλα πραματα και είναι καλο γι αυτόν να φυγει στην Αμερική.Λουντζης και Κονιαρης είναι μικροι.Ο Χαραλαμποπουλος μπορει να παρει χρονο κυριως στο ελληνικο πρωταθλημα και στην Ευρωπη ως 2ο 3ρι μαζι με τον Μπραμο πχ-η καποιον άλλο αντιστοιχο-πισω από τον Βλαντο.Σε ατομικο επιπεδο θελει βελτιωση στο αθλητικο κομματι και στην τριπλα,με προοπτικες ΝΒΑ σε καμια 3 κατά την γνωμη μου.Θα χαρω να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας πανω στο ροστερ,και βεβαια την γνωμη συ Δημητρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο φίλος. Tzim τι γίνεται με τη πάρτι σου? Παρασκευή απόγευμα βγάζεις την ανάρτηση και τι βράδυ η διοίκηση ανακοινώνοι παραμονή Μανωλόπουλου..

      Διαγραφή
    2. Για να λέμε την αλήθεια η Αφροξυλάνθη έπεσε μέσα για Μανωλόπουλο, ενώ σήμερα γράφουν για Κούπερ.
      Δώσε καμιά επιπλεόν πληροφορία στον λαό σου ρε Άφρο!

      Διαγραφή
    3. Η Αφροξυλάνθη έχει προσωπικό fan club εδώ μέσα, αποδεδειγμένα είναι δικτυομένη. Λινκ για Κούπερ?

      Διαγραφή
    4. Ωραίο το σεντόνι φίλε vet αλλά βάλε και καμια παράγραφο.

      Διαγραφή
    5. Vet αν πάρεις Μπράμος ξέχνα τον Χαραλαμπόπουλο. Έβγαλες φέτος τη χρονιά γυμνός στο τρία. Του χρόνου θα είναι πολύ πιο έτοιμος ο μικρός.

      Διαγραφή
    6. Ο Ζησης τι θα σας ελεγε σαν προσθηκη?Ελληνας εμπειρος,με λογικο συμβολαιο,οργανωτικα μπορει να συμπληρωσει τον Διαμαντιδη,ενω και αμυντικα ακομα στέκεται καλα αν κρινω από τις εμφανισεις του με τη Φενερ φετος...Νομιζω θα ταιριαζε...
      Οσο για τον φιλο που ειπε για τον Χαραλαμποπουλο,μακαρι να βγει μπροστα ως πρωταγωνιστης,το θεμα είναι μπορει να παιξει αμυνα ο μικρος?Ενδιαφερον θεμα για συζητηση...

      Διαγραφή
    7. vet13
      Νομίζω η ανάλυση σου για τον Βλάντο είναι αυτό που λέμε to the point!

      Διαγραφή
    8. Ο Πέρπε είναι ένα κλασικό τριάρι που η ροπή του οδηγούσε να ανεβαίνει και στο 4. Εμένα μου φαίνεται ο Βλάντο πρέπει να προσανατολιστεί στο πώς θα παίρνει σοβαρό χρόνο στο 2 ή και στον άσσο βελτιώνοντας το ball handling. Θεωρώ ότι φέτος υπήρξε πρόοδος ως προς αυτό σε σημεία αρκετών παιχνιδιών απόρροια του συνολικά μεγάλου χρόνου συμμετοχής του. Το παιχνίδι με πλάτη και το χτίσιμο ενός δυνατού upper body εξυπακούεται σε κάθε περίπτωση.
      Yuri

      Διαγραφή
  26. Κένυον Μάρτιν ??????

    Αυτος σιγουρα αποτελει μια ακομα λαμπρη "προσωπικη" επιλογη του ΔΓ!

    Ειδατε που ειστε αδικοι και τον κατακρινετε?

    Ολα τα κανει ο "απλος φιλαθλος"!

    Ειναι και ιδιοκτητης, και οπαδος, και επι των δημοσιων σχεσεων, και εκπροσωπος της ΚΑΕ με εγχωριους και διεθνεις οργανισμους (ΕΟΚ/ΦΙΜΠΑ κλπ), και σκάουτερ και head-coach ("βαλε τους μικρους να παιξουν") και κηροποιός!

    Ολα τα κανει και συμφερει λεμε! Τι αλλο θελετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Από Hoopfellas Facebook

    https://www.youtube.com/watch?v=NNL8QC9IDJI

    26 χρόνια και μια ημέρα μετά το The Shot του Τζόρνταν στο Κλίβελαντ, ο Ντέρικ Ρόουζ σκοτώνει την ίδια ομάδα στο τρίτο ματς των Playoffs..

    H ιστορία κάνει κύκλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο ιτουδης δεν εχει το ψυχολογικο αναστημα να αλλαξει το ηττοπαθες προφιλ της τσσκα και να αποκλεισει τον ολυμπιακο . στο σεφ εχασε πανηγυρικα ενω στη ρωσια κερδισε με το ζορι εν απουσια σπανουλη . ενω πχ ο ζοτς εν αντιθεσει πηρε πομπωδη εκδικηση μεσα στο σεφ και εδειξε οτι το εχει το θεμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες και τα λες αυτα ή εισαι τοσο βαμμενος ολυμπιακος που δεν μπορεις να δεις την αληθεια? Στο σεφ δεν τον ενδιεφερε καθολου να κερδισει γιατι ειχαν τοσες συνεχομενες νικες που ηθελαν καπου να χασουν και ειχε τραυματια τον Τζακσον και ο Ουιμς προερχοταν απο τραυματισμο και επαιξε μονο 5 λεπτα.Στη Ρωσια δεν κερδισε καθολου με το ζορι κερδισε πανηγυρικα ξαναδες τον αγωνα.Δηλαδη με ποσο επρεπε να κερδισει με 20 ποντους? Ο Ζοτς μεσα στην Τουρκια εχασε πανηγυρικα και στο σεφ καιγοταν για τη νικη για να παρει πλεονεκτημα.Επισης μην ξεχνας τις ηττες του ολυμπιακου απο Εφες,Φενερ,Τσσκα,Λαμποραλ οποτε ο ολυμπιακος δεν ειναι καμια σουπερ ομαδα εχει αδυναμιες πολλες.Οσο για το Ζοτς η ομαδα του εχασε απο τη Γαλατασαραι που εχει 7 παικτες οποτε μη λες οτι θελεις.Επισης για μενα ο Ιτουδης ειναι απο τους καλυτερους προπονητες στην Ευρωπη και ο καλυτερος ελληνας προπονητης και του αξιζει να κερδισει γιατι ξερει το μπασκετ οσο λιγοι.

      Διαγραφή
  29. Θα διορθωσει αραγε ο Παναθηναικος το καλοκαιρινο λαθος παίρνοντας τον Κουπερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλημέρα.

    Αυτή τη στιγμή η πιθανότητα να δούμε αμφίρροπους τελικούς μοιάζει λίγο μακρυνη. Αλλά υπάρχει και μια διαφορά που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟ : Εχει χρόνο να προετοιμαστεί, σε αντίθεση με Ολυμπιακό που θα φάει το ευχάριστο λούκι του Φ4.

    Θα ευχηθώ καλή τύχη στον Ολυμπιακό για το Φ4 και φυσικά καλή τύχη στον Μανωλόπουλο, ελπίζοντας ότι θα παρουσιάσει κάτι καλό στους τελικούς

    ΥΓ Πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο Φ4. Προσωπικά θα δώσω λίγο λιγότερο από 25% στη Ρεάλ και το υπόλοιπο ισόποσα στους αλλους 3 διεκδικητές

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ο παο δεν χρειαζεται καποιον χωρις κινητρο παικτη-ονομα αλλα καποιον διψασμενο παικτη με αθλητικα προσοντα να ματσαρει τον οσφπ στις θεσεις 5-4-3 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός, φίλε μου! Ακατανόητη επιλογή ο Κένιον Μάρτιν! 37χρονος, χωρίς γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ανενεργός δεν ξέρω από πότε! Αρχίσαμε από Μπουνγκου-Κολο και Τόμπκινς, συνεχίσαμε με Χάισλιπ και καταλήξαμε σε Μάρτιν. Τι να πεις;

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. Όχι τον Μάρτιν. Αν είναι δυνατόν..

      Διαγραφή
  32. PG:Νέλσον Κούπερ Μποχωρίδης

    SG:Διαμαντίδης Παππάς Σλότερ

    SF:Γιάνκοβιτς Χαραλαμπόπουλος

    PF:Μαυροκεφαλίδης Φώτσης

    C:Μάρτιν Μπατίστα Παπαγιάννης


    Αυτό πρέπει να είναι το ρόστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα στην παρέα,

    Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχθούμε οι φίλοι του ΠΑΟ (και ο ΔΠΓ) ότι η φετινή και η επόμενη χρονιά θα "θυσιαστούν" στις επόμενες και να στηριχθεί το πλάνο.Αυτό σημαίνει να μην υπάρχουν απαιτήσεις για πρωτάθλημα ή συμμετοχή σε F4.

    Ελληνοποίηση δε σημαίνει τη συμμετοχή 10 ελλήνων αλλά τη δημιουργία ενός κορμού 6 ελλήνων. Από τους 6 οι δύο θα είναι 11ος - 12ος. Άρα ψάχνουμε για 4 σε rotation των 10. Οι δύο υπάρχουν (Παππας - Βλάντο) ενώ ο τρίτος λογικά θα είναι ο Χαραλαμπόπουλος. Στην επόμενη σεζον, περιμένω εναν πιο ξεψαρωμένο Μποχωρίδη ή step up από Λούντζη - Κόνιαρη. Ακόμα και αν αυτό δε γίνει, υπάρχουν ρολίστες τύπου Μπράμου - Λουκά που μπορούν να καλύψουν τα κενά.

    Οι στόχοι απο εκεί και πέρα (του παρα-χρόνου για να μη ξεχνιόμαστε), θα εξαρτηθούν από το επίπεδο των ξένων το οποίο πάλι θα καθοριστεί από το μπατζετ. Η πρόσφατη ιστορία πάντως δείχνει ότι με μπάτζετ πάνω - κάτω 10 εκ. είσαι μια χαρα ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο.

    Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η επιλογή του προπονητή πρέπει να γίνει με γνώμονα την ενσωμάτωση και ανάδειξη των ελλήνων παικτών όπως έγινε φέτος με τον Γιάνκοβιτς και κύριως με τον Παππα. Οι φίλοι Ολυμπιακοί ας απολαύσουν τα επόμενα 1-2 χρόνια κυριαρχίας τους στην Ελλάδα (έως την
    απόσυρση - αγωνιστική κάμψη Σπανούλη).

    Νωντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ο μαρτιν επειδη θα ειναι βαρυς λογω ηλικιας και αποχης θα μπορει να χρησιμοποιηθει ως 5αρι . στο 4 θα εκτεθει ασχημα απο την ταχυτητα του πριντεζη και επισης δεν εχει και καλο σουτ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δεν εχει ερθει η ωρα για να γινει ο απολογισμος για τον παο.οι εξελιξεις τρεχουν, το πρωταθλημα ειναι μπροστα και καποια πραγματα που θεωρουνται τωρα δεδομενα, ποιος ξερει, μπορει και να αλλαξουν!!!

    να ξεκινησω απο το βασικο....

    γιατι ειναι μεμπτο το γεγονος ο γιαννακοπουλος να μη βγει και να πει "μαγκες , δε θελω, δεν εχω, δε γουσταρω να ριξω χρημα" και αντ αυτου να αλλαξει μοτιβο και να προσπαθησει να επενδυσει σε νεα παιδια?ποιος τον υποχρεωνει σε μια τετοια δημοσια εξομολογηση?ποιος δεν καταλαβαινει οτι μια τετοια διαδικασια ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ προιον χαμηλου μπατζετ?δηλαδη υπαρχεις εστω και ενας νοημων φιλαθλος που καταλαβε μετα απο μηνες οτι η ελληνοποιηση ειναι κατι αλλο και δε συνδεεται καθολου με τη μειωση του προυπολογισμου?

    παμε παρακατω,

    απο που και ως που η εισοδος στα play offs συνιστα αποτυχια για μια ομαδα με τον προυπολογισμο του παο, για μια ομαδα που στηθηκε φετος, για μια ομαδα που εριξε νεα παιδια σε κουρμπετι , για μια ομαδα που αντιμετωπισε τοσους τραυματισμους, για μια ομαδα που ο καλυτερος της παικτης εφθασε αισιως στα 35 και για μια ομαδα, που για μενα παιζει μεγαλο ρολο κατι τετοιο, το μισο διαθεσιμο μπατζετ της ειναι καλυμμενο ηδη απο δδ-φωτση-λουκα?

    λενε πολλοι οτι η "ελληνοποιηση" δεν πετυχε!!!βρειτε μου μια ομαδα τα τελευταια χρονια που μεσα σε μια χρονια εκανε 2 25χρονους πενταδατους, που μεχρι τοτε δεν ειχαν παιξει καθολου, και ειχε εναν 20χρονο σταθερα με 8-10 λεπτα παρουσια και εναν 18χρονο με 100-150 λεπτα συμμετοχη.ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ οτι μια τετοια διαδικασια μπορει να κριθει μεσα σε 6-7 μηνες και μονο και οχι , το λογικο κατ εμε, σε 2-3 χρονια.....

    ακουγεται και γραφεται συχνα οτι στον παο γλυκαθηκαν απο 2-3 θετικα αποτελεσματα και κοιταξαν πιο πανω απο οτι μπορουσαν.και ερωτω, ποιος θα ελεγε μπραβο στον ιβανοβιτς και στη διοικηση αν η ομαδα πηγαινε απλα στο τοπ16 μαζευοντας περισσοτερες απο τις 7 νικες και αποκλειοταν , ενω θα επαιζε παραπανω ο χαραλαμποπουλος, που για μενα δεν ηταν ετοιμος το χειμωνα, ο μποχωριδης, επισης κατ εμε ανετοιμος, ή οι μικροι σεντερ?δε γινεται σε μια ομαδα οπως ο παο να μην κοιτας το καλυτερο ανεξαρτητα απο τις συνθηκες που τρεχουν γυρω σου!!!δε γινεται ο ντουσκο να μην ενιωθε την πιεση η ομαδα να φθασει τουλαχιστον εκει που την πηγαν οι προκατοχοι του (αρτζι κυριως αλλα και αλβερτης) ασχετα με το τι πρεσβευε η διοικηση!!!

    αν εγιναν λαθη φετος στην ομαδα?πολλα !!!!και?ποια ομαδα στη φετινη ευρωλιγκα δεν εκανε εξοργιστικα λαθη?να τα απαριθμησω ξανα?γιατι το χω κανει στο παρελθον αλλα απαντηση δεν πηρα απο κανεναν σας!!!

    ναι , απολυθηκε ο προπονητης γιατι η ομαδα επιασε πατο και οχι γιατι δεν προχωρησε το πλανο.το να πιανεις το σημειο μηδεν, οπως και περυσι με τον πεδουλακη, δε συγχωρειται ουτε και επιτρεπεται σε τετοια κλαμπς.αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει σχεδιο, κατευθυνση, στοχοι?

    δε με εχει πεισει ακομα κανεις γιατι αυτη η κριτικη στην ομαδα του παο δε βασιζεται σε μεγαλο βαθμο στο οτι πολλοι δεν εχουν ξεπερασει ακομα τα περασμενα μεγαλεια!!!μηπως επειδη ο οσφπ με οχι αρκετα μεγαλυτερο μπατζετ τα καταφερνει καλυτερα στην ευρωπη καλυτερα?ισως....ο οσφπ ειναι ο κανονας λοιπον και το μετρο συγκρισης?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα με τον Γιαννακοπουλο δεν ειναι οτι δεν βαζει λεφτα(που δεν βαζει και οσα μπορει να βαλει αλλα δικαιωμα του).Το προβλημα με το ΔΓ ειναι οτι μιλαει...και μιλαει πολυ.Νομιζει οτι οι τιτλοι θα ερθουν μονο απο τη φανελα και το Διαμαντιδη(και μην ακουσω οτι δηλωσε οτι οι τιτλοι δεν ειναι αυτοσκοπος γτ μετα απο κατι μηνες ελεγε κατι για γουρλομενους) η τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω (υπαρχει και ενα πιο εφιαλτικο σεναριο...να βγει και να κανει λογο για σαπιο μπασκετ-αποχωρηση της οικογενειας απο τον ΠΑΟ).Για αυτο η συνεχιζει να βαζει οσα βαζει αλλα να μην μιλαει για τιτλους (καλη ειναι η "ελληνοποιηση" αλλα στο πλαισιο αυτης θα χαθουν και μερικες χρονιες ετσι ωστε να ωριμασουν οι παιχτες που προοριζεις για πρωταθλητες)η βαζει λιγο παραπανω το χερι στη τσεπη (αν θελει να κανει καλη ελληνοποιηση και οχι να μας δουλευει νομιζωντας οτι εχει να κανει με προβατα)και σαρωνει οτι βρει-εξελισοντας παραλληλα και τους μικρους-χωρις να ριξει την ομαδα στα ταρταρα μεχρι να μεγαλωσουν(μια αυξηση της ταξης του 1-1.5 εκατομυριου πιστευω μπορει να τη κανει-απ οτι εχω ακουσει μια χαρα την παει την ΒΙΑΝΕΞ)

      Διαγραφή
    2. βλαξ βλαξ αλλα πραγματι η Βιανεξ σε καιρο κρισης δηλωσε 200.000.000 εσοδα πριν 2 χρονια.Επικεφαλης ειναι αυτος ολων των επιχειρησεων.Οπως ειπε ο Παυλος ειναι καλυτερος επιχειρηματιας απο αυτον.

      Διαγραφή
  36. Ωραιος παικτης ο Μαρτιν, κλασικο αθλητικο 4/5αρι στο NBA, και αρκετα ελαφρυς. Μια περιπτωση Λασμε στο πολυ καλυτερο του επιθετικα.
    Αν ερθει ομως τωρα στον Παναθηναικο, πιο πολυ για να το συνδυασει με διακοπες στην Ελλαδα τον κοβω παρα κατι αλλο.
    Αν δεν βρεθει τπτ αλλο αξιολογο στην αγορα και με ενα χαμηλο σχετικα συμβολαιο του 1 μηνα ισως να αξιζει το ρισκο,στη λογικη του τι ειχαμε τι χασαμε και του οτι ο Λαουαλ ειναι στην ουσια εκτος ομαδος.
    Παντως λογικα τον εχει κοψει ηδη ο Μανωλοπουλος.
    Και ξαφνικα επανηλθε στο προσκηνιο ο DJ C, φαινεται πως αργησαν αλλα σε ακουσαν τελικα Jim. Καλη κινηση και οχι μονο για φετος προφανως.
    Αναμενουμε..
    Υ.Γ. Αληθεια με τον Λαουαλ τι εγινε ρε παιδια, εχει καταλαβει κανενας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δίνω την ψήφο μου στην επιλογή Μανωλόπουλου! Ο άνθρωπός είναι 3 χρόνια στην ομάδα, γνωρίζει πράγματα κ καταστάσεις. Άσε που η χρονική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια να πας σε κάποιον άλλον κόουτς. Δεν θα έχει τον χρόνο να παρέμβει σε πολλά πράγματα. Οπότε καλύτερα με Μανωλόπουλο κ κατά τη γνώμη μου πρώτο μέλημα θα πρέπει να ναι η ψυχολογία της ομάδας που είχε φτάσει στο πάτωμα. Θεωρώ το ρόστερ πιο καλό απ ότι παρουσιαζόταν το τελευταίο διάστημα. Ίσως κ κάποιες απλές μικρές παρεμβάσεις αρκούν ώστε να κρυφτούν κάποιες αδυναμίες των παικτων (που έχουν μάλιστα επισημανθεί κ απ τον Δημήτρη πχ Νέλσον στην baseline αναφέρω ενδεικτικά κα)

    Φοβερό το ματς χθες στο Σικάγο, φαίνεται να έχουν οι Μπουλς το πάνω χέρι. Περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συμφωνώ με τον Jim στο ότι κανένας σοβαρός κόουτς δεν θα ερχόταν για ενάμιση μήνα παράλληλα όμως υπάρχει συγκεκριμένος διαθέσιμος κόουτς με τον οποίο θεωρώ ότι υπάρχει συνέχεια, του οποίου η επιλογή δεν αποτελεί ρίσκο και του οποίου η συνέχεια του χρόνου δεν αποτελεί δέσμευση υπό την έννοια ότι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συγκαταλέγεται στους βασικούς 3-4 υποψήφιους για να αναλάβουν τον πάγκο του ΠΑΟ την επόμενη σεζόν.
    Στον RG αναφέρομαι, πάντα με βοηθό τον Μανωλόπουλο.
    Θεωρώ είναι ότι καλύτερο για το σήμερα σε συνάρτηση με το αύριο. Ίδανικός στο να εισηγηθεί για τον αντι Γκίστ εως το τέλος της χρονιάς σε συνάρτηση με την αξιοποίηση ή όχι του Lawal τον οποίο αν είναι τελικά διαθέσιμός θεωρώ ότι ο RG μπορεί να τον αναδείξει. Επιπλέον θεωρώ ότι guard τύπου Nelson ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του RG ενώ ιδανικά αν καλύψει το 5 ο Lawal κολλάει και o Cooper στον άσο και αξιοποιείται καλύτερα ο Μήτσος.
    Για του χρόνου, το πρώτο πέρασμα του coach, σε μία περίοδο για το club με πολλές ιδιαιτερότητες, μπορεί να είναι άκρως διδακτικό για αμφότερες τις πλευρές.
    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://www.newsit.gr/ellada/prwth-giorth-kannabhs-sto-syntagma-0905/401149

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/483165-Triplo-htypima-gia-to-protathlima-o-Panathinaikos-videos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/483165-Triplo-htypima-gia-to-protathlima-o-Panathinaikos-videos

    ΜΑΡΤΙΝ - ΚΟΥΠΕΡ - ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ

    ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει. Όλα καλά. Μπορεί πριν 1 εβδομάδα να ντρόπιασε όλο τον ΠΑΟ, μπορεί να απέδειξε ότι είναι ο χειρότερος άνθρωπος του ευρωπαικού μπάσκετ, αλλά αν είναι να κάνει μεταγραφές, τότε όλα καλά.

      Διαγραφή
  42. ΚΑΙ Κενιον Μαρτιν, ΚΑΙ Κουπερ ΚΑΙ Και και καιμακογλουγλουυυγλουυυ (
    Που λεει και ο κολλημενος). Αρε.....Αφροξυλανθη!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κούπερ, Μάρτινς και ... η μεγάλη επιστροφή Καιμακόγλου ;;;
    Δεν γίνονται μέχρι 2 αλλαγές μέχρι την έναρξη των πλει οφ ;

    Ξέρουμε τίποτα παραπάνω ;

    Daskalos13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η μεγάλη επιστροφή; ρε πόσο χαμηλά θα ρίξετε τον ΠΑΟ;

      Διαγραφή
    2. 9.04 του κανανε προταση οι Αγγελ.τοτε ηταν μεταγραφαρα ετσι.

      Διαγραφή
    3. Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί τέτοιο μαύρο στον Λαβάλ?

      Διαγραφή
    4. Οι Αγγελόπουλοι έκαναν πρόταση (δυο φορές) και στον Σερμαντίνι.
      Μήπως αν τον πάρετε θα γράφετε και για αυτόν για βόμβες και μεγάλες επιστροφές;

      Διαγραφή
  44. Το site του Γιαννακοπουλου παντως λεει οτι ο Παναθηναικος παει για Μαρτιν, Κουπερ αλλα και για Καιμακογλου(!)...ο οποιος βεβαια θα πρεπει να αλλαξει μανατζερ...η αληθεια ειναι οτι εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει η κατακτηση του πρωταθληματος αλλα απο οτι φαινεται ο Γιαννακόπουλος μονο με το φοβο οτι θα χασει το πρωταθλημα κανει μεταγραφες...γνωμη μου οτι αν τελικα γινουν οι μεταγραφες(δυσκολο και οι τρεις) τουλαχιστον οι Καιμακογλου και κυριως ο Κουπερ θα πρεπει να μεινουν και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ρε τον καημένο τον Καϊμακόγλου!

    Να θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και να μην τον αφήνει ο ... Λώτσος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε ολυμπιακέ αν θες να ειρωνευτείς πήγαινε καλύτερα σε κάτι ερυθρόλευκα ημερολόγια κτλ.
      μη βιάζεσαι να βγάλεις γλώσσα γιατί ξέρεις ποιος σηκώνει την κούπα κάθε χρόνο τον ιούνιο...

      Διαγραφή
    2. Τελικα φιλε 11:20, εχεις δικιο... δεν πρεπει να φταιει ο Λωτσος!

      Ειναι που πεφτει το Σαββατοκυριακο στη μεση και δεν προλαβαινουν μεχρι τη Δευτερα!

      Φτου ατυχια ...

      Διαγραφή
  46. OMG πάμε και για Καιμακόγλου. Afro βγες στο τηλέφωνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγε ρε. Αυτό το μπασκετικό τέρας; Όλοι αεροδρόμιο.

      Διαγραφή
  47. Του εκατσε βαρια η ηττα του γιαννακοπουλου και τα αισχη που εκανε.μακαρι να βαλει μυαλο και να ενισχυσει την ομαδα.ειδικα αν φερει και καιμακογλου πισω.σε κουπερ εχω μεγαλη αδυναμια...Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Κάι έχει σχάση με την αντιπρόεδρο της ομάδας του.
    Μακροχρόνια.
    End of discussion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την κορη του ιδιοκτητη εννοεις...ειχε

      Διαγραφή
    2. Olga Akhsanova
      Vice-President and Chairman of the Supervisory Board.
      Περισσότερες πληροφορίες για το παρόν στάτους της σχέσης τους στην Τατιάνα...

      Διαγραφή
  49. Και η ΚΑΕ έστω και καθυστερημένα αρχίζει να εφαρμόζει κατά γράμμα το σχέδιο του Τζιμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν θα έβλαπτε μια ματιά στο περιβόητο άρθρο του Κοντού ( δηλαδή της διοίκησης) για το πλάνο της νέας εποχής:

    http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/409143-Sto-myalo-toy-neoy-Panathinaikoy

    Δεν εξετάζω τα ονόματα που ήρθαν ή δεν ήρθαν τελικά ( αν και ένα πικρό χαμόγελο διαβάζοντας την δωδεκάδα το σκας είναι η αλήθεια...), σε έναν μεταγραφικό σχεδιασμό άλλωστε δεν μπορείς να έχεις 100% επιτυχία, αλλά χρειάζεται μεγάλη φαντασία ( την οποία δεν διαθέτει ούτε ο Μάνος Παπαδόπουλος ομολογώντας το προφανές, ότι δηλαδή πέσαμε πολύ έξω στην υλοποίηση) για να μη δεις ότι το πρότζεκτ άλλιως παρουσιάστηκε κι αλλιώς μεταφράστηκε εντός και εκτός παρκέ. Μόνο το γεγονός ότι η ομάδα Μάη μήνα α) ψάχνεται για 2-3 μεταγραφές και β) είναι με υπηρεσιακό προπονητή αρκούν. Εκτός κι αν οι εγχώριοι τίτλοι ( που δεν ήταν αυτοσκοπός σύμφωνα με τον ΔΓ) ξαναέγιναν το βασικό κριτήριο επιτυχίας του πλάνου, οπότε πάσο.

    Αν ο ΔΓ, που διάθεση να σπρώχνει ένα σεβαστό ποσό κάθε χρόνο δείχνει ότι ακόμα τη διαθέτει:
    α) δεν βρει προπονητή για να του παραδώσει τα κλειδιά του τμήματος, συμβατού με το στάτους και τη λογική της ομάδας
    β) δεν σταματήσει να είναι "ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ'αλεύρι" ( μετάφραση: κάνουμε οικονομία όταν ΔΕΝ πρέπει και μετά τρέχουμε να καλύψουμε τρύπες με μπαλώματα*)

    θα συνεχίσουμε να ζουμε τον...χρόνο της μαρμότας: " Τώρα προέχει το πρωτάθλημα κι από το καλοκαίρι βλέπουμε". Αν, λοιπόν, δεν βάλει κομματάκι στην άκρη τον εγωισμό του, απλά θα τρέχει να μαζεύει τα ασυμμάζευτα και με το αζημίωτο φυσικά. Εγωισμός: Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Μπατίστα. Αποτέλεσμα: Από τον Ράιτ στον Λαβάλ κι από τον Λαβάλ στον χ Μάρτιν κοκ..

    * έχω χάσει πραγματικά τον αριθμό τον παικτών-μπαλωμάτων την τελευταία τριέτια κι απλά αναρωτιέμαι αν στη θέση τους είχαν έρθει 2-3 παίκτες από το πάνω ράφι πόσο έξω θα έπεφτε ο προϋπολογισμός και αν θα είχαμε μια υποψία κορμού ως ομάδα.

    ΥΓ
    Δεν ανήκω στο κλαμπ των "δικαιωμένων" ( δεν υπάρχει άλλωστε πιο χαζή στάση από το να περιμένεις στη γωνία για δικαίωση, και μάλιστα με αφορμή τη σπυριάρα ), αλλά όσο κι αν το πανηγυρτζίδικο/ σοβαροφανές πέσιμο στον 77, με τον οποίο είχα διαφωνήσει κατά καιρούς, από τους...αρχειονόμους ( που ήταν και η αιτία ώστε να μην ξαναγράψω τις αμπελοφιλοσοφίες μου) δικαιολογεί τη διάθεση για "ρεβάνς" από τη μεριά του, τον συμβουλεύω να μην μπει σε αυτό το τριπάκι. Τους πανηγυρτζήδες, τους αγενείς και τους...αρχειολάτρες, πάνω-κάτω τους θυμόμαστε.

    ΥΓ1
    Ελυσα κι εγώ τη σιωπή μου σαν άλλος Κώστας Πρέκας. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλο συμπληρωμα ο Κουπερ για δημιουργος οταν δεν παιζει ο Διαμαντιδης αλλα δεν ειναι καλος αμυντικος.Ο Μαρτιν ειναι λυση αναγκης και μονο για τα φετινα πλειοφ καθως πλησιαζει τα 38 του.Ο Καιμακ θα ηταν σπουδαια προσθηκη μοντερνος παικτης,πολυεργαλειο,με λογικο συμβολαιο,εμπειριες σε υψηλο επιπεδο και δεδομενα ψηλο κινητρο λογω του χαρακτηρα του παικτη παρα την οχι μικρη ηλικια του...Παντως αυτο που βλεπω ειναι οτι παμε σε πιο εκτεταμενες αλλαγες υλικου και θελει προσοχη να μην χαθει οποιο καλο στοιχειο δημιουργηθηκε φετος,και επισης να δοθει χωρος για τους νεους ελληνες παικτες.Και μιλαω βεβαια για την επομενη σεζον,το τι θα κανει ο ΠΑΟ στους τελικους δν με πολυαπασχολει ουτως η αλλως ο ΟΣΦΠ φετος ειναι καλυτερη ομαδα σαφως...Και ισως η παραμονη Μανωλοπουλου στο τιμονι η η επιλογη Ελληνα τεχνικου να ειναι εκ των ων ουκ ανευ για να βρει το πολυποθητο νεο προτζεκτ τον δρομο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεφάλι κάτω. Αχρείαστες ντρίπλες. Δεν παίζει ποτέ με τη μια. Κουτουλάει διαρκώς στα κορμιά αντιπάλων.

      Διάφορες απόψεις μπορεί να έχει κανείς για τον Καιμακόγλου.
      Άλλοι μπορούν να τον θεωρούν παικταρά, άλλοι το ανίθετο.

      Δυο πράγματα είναι μόνο σίγουρα:
      1. Ότι είναι ηρωικός, δυνατός και "παλαιστής".
      2. Ότι είναι παροχυμένος και δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο μπάσκετ.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αλλά:
      1. Είναι τόσο δυνατός, που μπορεί να ματσάρει, είτε ποστάροντας, είτε κατά μέτωπο, το οποιοδήποτε θηρίο στο ανώτατο επίπεδο
      2. Έχει φτιάξει τρίποντο
      Είχα δει κανα δυο Αμερικάνικες σελίδες το Σεπτέμβριο μετα το Μουντομπασκετ που προτρέπανε τις ομάδες του NBA να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, παρόλη την προχωρημένη ηλικία του, συγκρίνοντας τον με την περίπτωση Άντιτς..
      Πάντως για μένα καλύτερα να μην έρθει. Θέλω να δω Βεζένκοφ το καλοκαίρι και αν η ποινή είναι μέχρι 6 μήνες τον Γκιστ πάλι πίσω..

      Vatos76

      Διαγραφή
  52. Δηλαδη θα χαθει και ο Βεζενκοφ το καλοκαιρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ρε..το παλικαρι θα παιζει στην ομαδαρα του χρονου..σιγουρα πραγματα!!

      Διαγραφή
    2. Χμμ, 11:24 με εβαλες σε σκεψεις...

      Αν εχεις τον Βεζενκοφ ετοιμο για του χρονου, ειναι δυνατον να κανεις προταση και στον Καϊμακογλου, οχι μονο για τους επομενους δυο μηνες αλλα και για την επομενη χρονια?

      Συν το γεγονος οτι δεν ξερεις να θα διωξεις σιγουρα τον Γκιστ? Δηλ., αν η ποινη του Γκιστ ειναι τετοια που να γυρισει τον Νοεμβριο (το πιο πιθανο), τοτε τον διωχνεις? Οχι, βεβαια, δεν τον διωχνεις, εκτος βεβαια κι αν δεν δεχθει διακοπη συμβολαιου.

      Δηλ. θα εχεις, Φωτση, Γκιστ, Βεζενκοφ και Καϊμακογλου στο 4?

      Τοτε ειναι σαν ξαφνικα να εβρεξε χρημα και να εγινες απο ΠΑΟ ΤΣΚΑ!

      Κατι δεν παει καλα εδω... Ή η προταση στον Καϊ ηταν μουφα ή ο Βεζενκοφ δεν ειναι κλεισμενος και το πιθανοτερο ειναι οτι συμβαινουν και τα δυο!

      Διαγραφή
    3. @1:31
      Γιατί λες ότι το πιο πιθανό είναι ο Γκιστ να επιστρέψει τον Νοέμβριο;
      Από 6-12 μήνες δεν είναι η ποινή του; Έχεις κάποιο "καλό προαίσθημα" ότι θα φάει τη μικρότερη;

      Διαγραφή
    4. O Γκιστ πρεπει να θεωρειται φευγατος ακομα κι αν τελικα μεινει. Ακομα κι ετσι ομως δεν εχει λογικη να βαλεις στο 4 Φωτση, Βεζενκοφ και Καιμακογλου. Γιατι να το κανεις αυτο; Θα εχεις 3 παικτες και στην ουσια παλι δε θα εχεις καποιον να παιξει αμυνα γρηγορα 4αρια σαν τον Πριντεζη. Η αποψη μου ειναι οτι ο Βεζενκοφ θα προτιμησει να παει αλλου (π.χ. Μπαρτσελονα). Σε αυτη την περιπτωση δε θα επαιρνα τον Καιμακογλου για να μοιραστει τη θεση με το Φωτση. Θα προτιμουσα εναν κλωνο του Γκιστ.

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα παιδιά,
    Συμφωνώ με Τζιμ ότι έπρεπε να προχωρήσουμε με Μανωλοπουλο. Τον ήθελαν και οι παίκτες οπότε καλώς έγινε.
    Όσον αφορά στις μεταγραφές, συμφωνώ για Κούπερ και πολύ αργησαμε αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή η επιλογή του Μάρτιν. Δεν είναι για 4 στην Ευρώπη και πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα με τον Πριντεζη θα συνεχιστεί.
    Για Καιμακογλου δεν ξέρω τι γίνεται, του προτάθηκε πάντως συμβόλαιο δύο χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αφροξυλάνθη. Συμφωνώ για Μάρτιν. Έχει βαρύνει διάβασα, εννοείται ότι δε πρέπει να έχουμε την εικόνα του σταρ των Νετς (ούτε καν του βετεράνου των Νικς) για αυτόν. Αυτό που έχω πλέον να πω είναι το εξής.

      Ας μαλαγρώσουμε όλοι μαζί τον Τζιμ, να βάλει τα δυνατά του αυτό το καλοκαίρι γιατί είναι φανερό (πιo φανερό πεθαίνεις) ότι οι αναρτήσεις του δίνουν κατευθύνσεις στη ΚΑΕ και τους υπεύθυνους.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Η Αφροξυλάνθη ειναι παντα σωστη στις προβλεψεις της για παιχτες.

      Ηταν η πρωτη που ειχε πει στον Τζιμ οτι ο Νελσον δεν της γεμιζε το ματι.

      Διαγραφή
    3. Για τον Νελσον ήμουν αρνητική γιατί δεν μου αρέσουν οι παίκτες που δεν σουταρουν για αυτό το επίπεδο. Ο παίχτης βέβαια εξαφανίστηκε από την κακή διαχείριση του Ιβανοβιτς.
      Ο Κούπερ πέρσι δεν ήρθε γιατί προτιμηθηκε ο Σλοτερ και το πόσο λάθος κίνηση ήταν - τα έλεγε ο Τζιμ - φάνηκε αργότερα.

      Διαγραφή
    4. Αφρο , με Βεζενκοφ τι ακους; Τι ότι προσφέραμε διετες συμβόλαιο σε παιχτη που παίζει στην ίδια θέση σημαίνει κατι;;

      Διαγραφή
    5. Όχι αν φύγει ο Γκιστ.
      Δεν έχει κλείσει πάντως ο Βεζενκοφ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τον περιμένουμε πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τον Καλαθη, το θέμα αυτό θα κλείσει νωρίς.

      Διαγραφή
  54. Από τις κατηγορίες προς τον ΔΓ ότι θα κατεβάζαμε μια δεκάδα εφήβων τον Οκτώβριο φτάσαμε να τον κατηγορούμε επειδή θάλει να ενισχύσει την ομάδα λίγο πριν τα πλέι οφ. Αν βέβαια δεν έφερνε ψηλό για την θέση του Γκιστ και τελειώναμε την χρονιά με τον Διαμαντάκο βασικό θα ακούγαμε τα αντίθετα 'Καίγονται οι μικροί, δεν γίνονται έτσι οι ανανεώσεις στο ρόστερ' κλπ. Ενισχύεται η ομάδα; 'Κόβει τον δρόμο στους μικρούς'. Δεν φέρνει ξένους; 'Εκθέτει τους μικρούς'. Έτσι ή αλλιώς, 'δικαιωμένοι' παντού και πάντα παίδες. Καλή μπίζνα.

    Αυτό που έχω να πω είναι ότι κάποιοι βιάζονται - όπως βιαζόντουσαν και τον Οκτώβριο. Τότε προδίκασαν 30άρα από τον Ολυμπιακό χωρίς να έχουμε παίξει έναν επίσημο αγώνα. Τώρα προδικάζουν ήττα με κάτω τα χέρια στα πλέι οφ σε μια χρονική στιγμή που ο ΠΑΟ είναι στο απόλυτο ναδίρ της σεζόν (έκανε και το στριφτό του ο Γκιστ) και ο Ολυμπιακός στο απόλυτο ζενίθ. 'Ταμείο κάνουμε στο τέλος βέβαια αλλά σταθείτε να σας πω γιατί δικαιώθηκα ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς που τα κόζια γυρίσαν προς όφελός μου'. Άμα το έχει ο άνθρωπος το ψώνιο...

    Τα δικά μου μέχρι στιγμής συμπεράσματα:

    α) Ο ΔΓ είναι μια πολύ προβληματική προσωπικότητα και ειδικά για αυτόν τον ρόλο που απαιτεί και δημόσια παρουσία. Προφανώς φάνηκε ότι δεν είχε από την αρχή το στομάχι να ζήσει όλα τα δύσκολα που ένα πρότζεκτ ανανέωσης περιλάμβανε, ήρθαν και κάποιες καλές εμφανίσεις και γλυκάθηκε, άλλαξε τις προτεραιότητές του και τελικά μπέρδεψε τους πάντες για το τι είναι και που πάει η φετινή ομάδα.

    β) Ο Ιβάνοβιτς νομίζω κάπου χάθηκε στην μετάφραση. Εξαρχής δεν τον έβλεπα σταθερό γιατί απλούστατα δεν επέλεξε αυτός τους παίχτες που του έδωσαν να δουλέψει. Ούτε τους μικρούς, αλλά όπως φάνηκε ούτε ακόμα και κάποιους μεγάλους (όπως έδειξε η περίπτωση Λαβάλ). Δεν πιστεύω ότι έδωσε όσα είχε να δώσει, αλλά δεν τον θεωρώ και μεγάλη απώλεια. Η αλλαγή προπονητή προφανώς τώρα έγινε τακτικά - με σκοπό τους τελικούς. Σε βάθος χρόνου δεν είναι απαραίτητα καταστροφή. Ο Ολυμπιακός πήγε σε 3 φάιναλ φορ με 3 διαφορετικούς προπονητές με την ίδια βάση παιχτών. Όταν καταλήξει σε αυτήν και ο Παναθηναϊκός τότε θα προχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. γ) Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα όχι τόσο το 'Ελληνόμετρο' (υπάρχουν πολλοί καλοί και πρακτικοί λόγοι γιατί χρειάζονται γηγενείς στο ρόστερ) όσο το 'ηλικιόμετρο'. Την επετηρίδα δηλαδή για το ποιος θα βγει μπροστά πότε. Θεωρώ για παράδειγμα ότι ο Διαμαντάκος αν παίξει ποτέ μπάσκετ επιπέδου θα παίξει μετά από αρκετά χρόνια - το πιθανότερο όμως ποτέ. Γιατί πρέπει να παίξει πρώτα ο Διαμαντάκος και όχι ο Χαραλαμπόπουλος αν ο τελευταίος είναι πιο έτοιμος δεν το καταλαβαίνω. Και αν ο τελευταίος τυχαίνει απλά να είναι αντικειμενικά πάρα πολύ νέος - μόλις 18 - γιατί πρέπει ντε και σώνει να παίζει 20λεπτα; Για να ικανοποιήσουμε τους 'δικαιωμένους';

    δ) Ως συνέχεια του προηγούμενου: Αδυνατώ να καταλάβω γιατί 'νέος και Έλληνας' σημαίνει ότι πρέπει να παίζει οπωσδήποτε. Δηλαδή το ενδεχόμενο να αποκτήθηκε, να προπονήθηκε και να κρίθηκε ανέτοιμος και τελικά λίγος κάποιος το αποκλείουμε; Υπάρχει τέτοιος αυτοματισμός τελικά στο 'να παίζουν οι μικροί'; Εγώ για παράδειγμα εξαρχής δεν περίμενα τους μικρούς να παίζουν πολύ γιατί απλούστα θεωρούσα ότι οι μεγαλύτεροι είναι σε τελική ανάλυση μέτριοι παίχτες (Διαμαντάκος, Μποχωρίδης) και οι καλύτεροι παίχτες είναι ακόμα πολύ μικροί (Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης).

    Η αλήθεια είναι απλή: Για λόγους οικονομικούς ο ΔΓ αποφάσισε να επενδύσει στους νέους Έλληνες και βγήκε στο σεργιάνι παίρνοντας όποιον ξεχώριζε σε κάθε ηλικιακή κατηγορία χωρίς σοβαρό σκάουτινγκ (κάπως έτσι χάθηκε ο Παπαπέτρου). Κάποιοι θα βγουν, κάποιοι όχι. Μεταξύ απόκτησης όμως κάποιων και του να τους βάλουμε να παίξουν μεσολαβεί και το στάδιο της αξιολόγησης - το κρισιμότερο ενός τέτοιου πρότζεκτ. Το να ξεβραστεί τελικά ο Διαμαντάκος ή να κριθεί ότι ο Γιάνκοβιτς κάνει καλύτερα για αναπληρωματικός δεν είναι αποτυχία της ανανέωσης! Είναι ένα συμπέρασμα-κέρδος που προκύπτει από μια διαδικασία ζωντανή και συνεχή!!! (το γράφω με θαυμαστικά για να το προσέξουν οι 'δικαιωμένοι')

    ε) Το ότι ανανέωση πρέπει να συνοδεύεται από αγωνιστικό εξευτελισμό απαραίτητα μόνο μαζοχισμό δείχνει, όχι σοβαρότητα και μετριοπάθεια. Αν ο Διαμαντάκος και ο Μποχωρίδης δεν κάνουν (και αν αυτό ισχύει το ξέρει καλύτερα από όλους η ίδια η ομάδα), πρέπει απαραίτητα να τους βάλουμε να παίξουν για να ικανοποιηθούν κάποια quota Ελληνικότητας και νεανικότητας; Δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να έχει πάρει τον Λο για να παίζει απαραίτητα ο Κατσίβελης; Δεν έπρεπε να είχε πάρει ο ΠΑΟ τον Χάισλιπ το 2010 για να παίξει απαραίτητα ο Μπόγρης;

    Συμπερασματικά: Η απομάκρυνση του Ιβάνοβιτς δεν μου λέει πολλά πράγματα. Ο ΔΓ έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να ενισχύσει την ομάδα ενόψει τελικών. Η φετινή χρονιά είναι πλούσια σε συμπεράσματα για το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί τώρα και στο μέλλον - το να μην παίζουν κάποιοι είναι εξίσου διδακτικό όσο με το αν παίζουν κάποιοι άλλοι. Αγωνιστικά είμαστε πάνω-κάτω εκεί που περιμέναμε, κερδήθηκαν κάποιοι στόχοι, χάθηκαν κάποιοι άλλοι. Το 'παιδομάζωμα' γίνεται λίγο ασύντακτα, με αποτέλεσμα να μαζεύεται δίπλα στο καλό υλικό και υλικό που κάποια στιγμή θα ξεσκαρταριστεί. Και πάνω από όλα υπομονή.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. μιλώντας με φίλους μπασκετικούς μετα την απόλυση του πεδουλάκη, θυμάμαι ότι οι μισοί περίπου συμφωνούσαν και οι άλλοι μισοί διαφωνούσαν, ο καθένας για τους λόγους που αναλύσαμε τότε.

    Με την απόλυση του Ιβάνοβιτς διαφώνησε το 5%, συμφώνησε το 60% και υπάρχει και εκείνο το 35% που πρότεινε να του κόψουν το κεφάλι και να μπήξουν στην καρδιά του ένα πάσσαλο....

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πιστευει κανεις οτι ο Μπλουμς εχει θεση στο ροστερ για τους τελικους?

    Δεν μπορεις να πας με 4 παικτες στο 4-5 ειναι πολυ λιγοι για μια σειρα αγωνων....

    Σιγουροι ειναι οι:
    Διαμαντιδης,Κουπερ,Νελσον,Παππας,Σλοτερ,Γιανκοβιτς,ΧαραλαμποπουλοςΦωτσης,Μαυροκεφαλιδης,Μαρτιν,Μπατιστα
    Και μενει 1 θεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαγιαννης;

      Διαγραφή
    2. Μπλουμς, Νελσον ή Λαουάλ, ενας απ΄ αυτους θα ειναι έξω.

      Διαγραφή
  58. Τζιμ όταν είπες ότι το Μέμφις είναι το πιο δυνατό χαρτί της Δύσης φέτος απόρησα (τους είχα μάξιμουμ 2ο γύρο). Χθες κατάλαβα γιατί σου αρέσουν τόσο. Τι άμυνα ήταν αυτή?

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1st team all defence...αυτό τα λεει όλα. Ευτυχώς που υπαρχουν και τα play offs στο NBA για να ασχοληθούμε και με το μπασκετ...με το παιχνιδι και όχι με όλες τις άλλες μαμακιες..τι ειδαμε.... The truth will set you free...the rose is back...the king vs Noah ( French bad boy...)....cp3 BG De Andre the giant and the clippers are here for good. Περιμένω αντίδραση carry και lebron για περισσότερη δραση. Κρίμα που χτύπησε ο wall... Τα καλυτερα έρχονται
      White chocolate

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί κάποιος φίλος να μου δώσει ένα λινκ για το σημερινό ματς με την Πάτρα; Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ερωτήματα προς συζήτηση:
    1. ο Βεζένκοφ ξαναπήγε στον Λώστο. Τι γίνεται το καλοκαίρι; Υπόθεση Μποχωρίδη (με αλλαγή μάνατζερ) ή θα πάει σε άλλη ομάδα (ΟΣΦΠ ή Barca)
    2. Για όσους διερωτώνται τι άμυνα θα παίζουμε με Φώτση, Βεζένκοφ ή Κάι (ή κάποιον αντίστοιχο παίκτη) να θυμήσω ότι τις χρονιές με Φώτση, Τσαρτσαρή ή Τσαρτσαρή-Κάι ή Φώτση-Τσαρτσαρή-Περπέρογλου μια χαρά άμυνα παίζαμε. Δουλειά και σχέδιο χρειάζεται.
    3. Νομίζω ότι ο Patrick Young θα είναι περιζήτητος το καλοκαίρι!
    4. Καλάθης αντί Νέλσον το καλοκαίρι αλλιώς τι; Εναλλακτικές.
    5 Τεράστιο το θέμα του νέου COACH. Όλοι θέλουμε τον μεγάλο αλλά χλωμό! Για μένα ο Σάσα είναι καλός, προσιτός και παθιασμένος.
    6. Ο Διαμαντάκος και Κόνιαρης (μήπως και ο Μποχωρίδης) πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής αλλά ΩΣ ΔΑΝΕΙΚΟΙ. Παπαγιάννης (αν μείνει) και Λούτζης έχουν αποδείξει ότι στην Α1 μπορούν να παίζουν αρκετά.
    7. Για Κουφό που έχει ακουστεί φαντάζομαι ότι είναι trollιες.
    8. Μαυροκεφαλίδης, μένει ή φεύγει? Αν μείνει πρέπει να φύγει ο Ντάνιελ (σόρρυ ο Εστέμπαν ήθελα να πω). Θέλουμε καλό 5άρι για 1ο Μαύρο για 2ο και Παπατζόν 3ο.
    9. Άντε πείτε κι εσείς τίποτα όλα εγώ πια;;;

    Γαστόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφε, οταν λες Σασα, εννοεις ομπραντοβιτς??Η γνωμη μου ειναι: "ουτε για πλακα"!!!!Αν θες να κοιταξεις προς γερμανια μερια, ΠΕΣΙΤΣ δαγκωτο!!Αλλιως θα μου αρεζε ενα σκηνικο του στυλ "Σαρας-Μητσος"("επιθεση-αμυνα" κατα το "Ομπραντοβιτς-Ιτουδης").
      Θανος

      Διαγραφή
    2. Φίλε Θάνο, ας μην είμαστε τόσο σίγουροι για καλαθη το καλοκαίρι. Η έλευση κουπερ (αν και δεν γνωρίζουμε την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του) Ίσως κρύβει έμμεσα μηνύματα η έχει παράπλευρες συνέπειες. ......βλέπω ένα καλοκαίρι με παντός είδους εκπλήξεις. ...

      Διαγραφή
    3. Προφανώς η επιλογή Πέσιτς είναι καλύτερη. Απλά το έγραψα ώς κάποιον που θα ενδιαφερόταν. Ο Πέσιτς δεν φεύγει από την Bayern. Είναι πλάνο 5 ετών που προχωράει βήμα βήμα. Δέν νομίζω να το αφήσει στη μέση.

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    4. Ρε φλιλε, ο Φώτσης ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στη θέση του. Το θέμα είναι η ηλικία του. Κι ο Τσαρτσαρής επίσης μια χαρά αμυντικός ήταν.

      Διαγραφή
  61. Μαυροκεφαλιδης,Νελσον,Μπλουμς,Λαουαλ(αν δεν εχει ηδη φυγει) πρεπει το καλοκαιρι να αποχαιρετησουν....Το ιδιο και ο Γκιστ...

    Σλοτερ ερωτηματικο,μονο αν δειξει κατι στους τελικους,που δεν το βλεπω

    Κονιαρης,Διαμαντακος και Μποχωριδης ολοι δανεικοι και αναλογως την προοδο που θα δειξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. παιχτες με τα προσοντα του Γκιστ δε βρισκεις ευκολα στην Ευρωπη..οκ συμφωνοι εκανε λαθος,κρεμασε την ομαδα,αλλα ουδεις αναμαρτητος..ετσι κ αλλιως κ με τον Γκιστ παρων δεν σου εγγυωταν κανεις οτι θα νικαγες τις προαλλες τον Ολυμπιακο..αντε να χανες πιο δυσκολα..

    αμα φαει 6 μηνακια,τον Νοεμβρη επστρεφει..ευρωλιγκα κ Α1 ξεκινανε τελη Οκτωβριου..μια χαρα μπορεις να τον διατηρησεις στο ροστερ σου..

    green warrior..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ποιος εχει εικονες απο τον φετινο Καιμακογλου; Προσωπικα δεν εχω αλλα στα 33 του φανταζομαι οτι εχει χασει και σε δυναμη και σε ενεργεια, τα 2 βασικα χαρακτηριστικα που τον εκαναν περιζητητο. Επισης η μοναδικη θεση που μπορει να παιζει ειδικα πλεον ειναι στο 4. Αρα η αποκτηση του για μενα δεν βελτιωνει τον Παναθηναικο σε βαθος χρονου, αλλα του προσθετει ενα βαρυ συμβολαιο για του χρονου, με αμφιβολη προσφορα. Ειδικα σαν διδυμο βασικων 4αριων με τον Φωτση, το λες και προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ρε παιδιά εδώ στο κλειστό λένε για κλεισμένη σχεδόν τρίτη μεταγραφή και μάλλον εννοούν τον θανάση αντετοκούνμπο. είναι ελεύθερος αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεύτερο σερί ματς που ο Νέλσον είναι εξαιρετικός. Τυχαίο? Ε Ντούσκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Είναι άραγε το ματς με τον Απόλλωνα της Πάτρας κατάλληλο για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα;

      2. Τι μπορεί να υπονοείς με αυτό που γράφεις; Ότι ο Μανωλόπουλος είναι καλύτερος προπονητής από τον Ιβάνοβιτς;

      Διαγραφή
    2. Ολα τα ματς ειναι ικανα να βγαλουν συμπερασμα για τον Νελσον. Ο Νελσον του τελευταιου μηνα δεν θα επαιζε ουτε Α2. Προσωπικα ποτε δεν εχω δει τον Νελσον να κανει παπαδες οποτε δεν ξερω αν μπορει να γινει Westbrook αλλα παιζει χειροτερα και απο τον περισυνο |Wright. Αυτο ειναι θεμα ψυχολογιας και διαχειρησης του προπονητη. Δεν σχετιζεται με το αν ο προπονητης συνολικα ειναι καλυτερος ή χειροτερος οποτε δεν χρειαζεται να ειρωνευεσαι εμμεσα τον πρωτο ανωνυμο.

      Επι της ουσιας δεν θα μου εκανε κιολας εκπληξη ο Μανωλοπουλος να ειναι καλυτερος προπονητης απο τον ΤΩΡΙΝΟ Ιβανοβιτς.

      Καλος προπονητης ειναι αυτος που παιρνει το maximum απο τα θετικα ενος παιχτη και κρυβει τις αδυναμιες του, ενω προσαρμοζεται και στον αντιπαλο ειδικα οταν εχει υποδεεστερη ομαδα σε ποιοτητα.

      Σε αυτο σιγουρα ο Ιβανοβιτς ηταν ΠΟΛΥ κακος. Ειχε ενα πλανο Α που εβγαινε 1 στα 20 ματς και διελυε καθε αντιπαλο (βλεπε Φενερ/Ρεαλ/Αρμανι). Αλλα οταν δεν εβγαινε αυτο το plan a (19/20 ματς), ποτε δεν φροντισε να προσαρμοστει στις αναγκες του ματς.

      Aleister

      Διαγραφή
  66. ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ RECRUITING TOY ΠΑΟ!

    Απο παίχτη με 8 μήνες απραξίας (Τζούλιαν Ράϊτ) τώρα πηγαίνουν σε παίχτη με μόνο 3 μήνες απραξίας (Κένυον Μάρτιν)!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Παιδες, μην ειμαστε ισοπεδωτικοι. ΑΛλοι γνωριζουμε τα προβληματα του Δ.Γ και τα λαθη του. Ας τοθ πιστωνπυμε τουλαχιστον και τα καλα του.

    Σιγουρα ο Μαρτιν εχει 3 μηνες απραξιας. Αλλα οκ, τον Μαρτιν εφερε, δεν εφερε και κανεναν παικτη απο την Β' Γερμανιας. θα κοστισει λεφτα.
    Και ο κουπερ ισως επρεπε να ερθει το καλοκαιρι αντι του Σλοτερ, αλλα δεν ηταν οικονομικο το θεμα, ας μην του χρεωσουμε και την στελεχωση.

    Χιλια μυρια στραβα εχει, αλλα την ομαδα την ποναει.

    Στην τελικη αν δεν γουσταρε, θα ελεγε στον Μανωλοπουλο να μοιρασει τον χρονο στο 4 μεταξυ Φωτση,Μαυρο και Χαραλαμποπουλο, νε ενεργοποιησει Λαβαλ στο 5, να του ερχοταν και τσαμπα. Η δικαιολογια θα ηταν ευκολη, δεν προλαβαιναμε, δεν υπηρχαν πολλες λυσεις απο ομαδες κτλ

    ΝΑΙ στην κριτικη
    ΟΧΙ στην ισοπεδωση

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. τελικα δεν προχωραει του Μαρτιν μαλλον....Ας δουμε την εναλλακτικη.
    Ελπιζω να υπαρχει...

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. στο μεταξυ στο ΣΙΚΑΓΟ γινεται ματσαρα

    http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/291927873385750.html
    ο Lebron με τον Love να λειπει και τον Irving να παιζει τραυματιας ουσιαστικα παιζει PG,δειχνοντας και στους συμπαιχτες του που να πανε,εχει ωριμασει, δεν εχει σχεση με τον παιχτη των Heat.

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή