Athlenda

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

2014-15 EUROLEAGUE F4, MADRID: EL GRECO..


Σχεδόν 450 χρόνια μετά και με διαφορά μερικών χιλιομέτρων από το μυσταγωγικό Τολέδο, στη Μαδρίτη, ένας Έλληνας καλλιτέχνης καθηλώνει το Ευρωπαϊκό κοινό με το ..μπαρόκ ύφος και τις δημιουργίες του στο παρκέ. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο El Greco του μπάσκετ..





Είναι ο El Greco και ο θρύλος του μεγάλωσε ακόμα περισσότερο εχθές.. Όπως και ο αντίστοιχος όλης αυτής της ερυθρόλευκης παρέας που δίπλα στον «Δομήνικο Θεοτοκόπουλο» του αθληματος έχουν στήσει ένα μάτσο σπουδαίους αθλητές δημιουργώντας τον οργανισμό με τον μεγαλύτερο Winning-DNA τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει λοιπόν πιο «μπαρόκ» παίχτης από τον Σπανούλη. Δράμα, συναίσθημα αλλά και ορθολογισμός. Στοιχεία έντονα στο παιχνίδι και στις δημιουργίες του. Στον χθεσινό του «πίνακα» το φως παλεύει σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας με το σκοτάδι. Ένα σκοτάδι στο οποίο παρέσυρε τον αντίπαλο. Ένα στυλιστικό αποτέλεσμα με μια έντονη σφραγίδα κυνισμού στον τρόπο εκτέλεσης, το οποίο του εξασφάλισε μια βαθιά υπόκλιση από την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα.

The Closer


H ικανότητα του Σπανούλη να «επιστρέφει»  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το προφίλ αυτής της ομάδας. Μια ομάδα που «επιστρέφει» ότι και αν γίνει. Και επιστρέφει με τη πιο δυνατή της γροθιά.. Είχα πεί κάποτε μιλώντας για τον GOAT Μάικλ Τζόρνταν ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ήταν ότι κατάφερε να επιβληθεί πνευματικά σε έναν ολόκληρο οργανισμό όπως το ΝΒΑ. Η αύρα είχε επηρεάσει τους πάντες, με τον αντίπαλο να ξέρει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο τέλος θα χάσει. Πάνω σε (και παράλληλα με) αυτό έχτισε τα θαύματα του. Κάτι ανάλογο συντελείται στην Ευρωλίγκα με αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού. Το execution της κάτω από συνθήκες απόλυτης πίεσης είναι απίστευτο και δεν απορρέει μόνο από τους ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς και τη συνοχή που έχει αναπτύξει αυτή η ομάδα μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι και θέμα χαρακτήρα σε αυτό το επίπεδο. Χαρακτήρα που έχτισε η ομάδα κατά τη διάρκεια της αναρρίχησης της στη κορυφή της Ευρώπης αυτή την πενταετία. Είναι η ίδια ομάδα –και ο ίδιος παίχτης, ο Σπανούλης- που έχει μηδενιστεί πολλάκις βέβαια στην Ελλάδα για τις συνεχόμενες αποτυχίες του στη προσπάθεια εκθρόνισης του Παναθηναϊκού στην Α1.. Η ικανότητα του Έλληνα να μηδενίζει είναι μοναδική. Είναι το ίδιο κοινό (αχρωμάτιστα πάντα, δεν είναι εκεί το θέμα άλλωστε) που χλευάζει πάνω στο πτώμα της ΤΣΣΚΑ και το οποίο λίγες ημέρες νωρίτερα ειρωνευόταν τις εκτιμήσεις της σελίδας σχετικά με το ότι οι ερυθρόλευκοι ματσάρουν καλά με τους Ρώσους και έχουν καλή τύχη στον ημιτελικό. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτή την ομάδα και τη καριέρα του αρχηγού της που έχουν σηκώσει πολλούς «σταυρούς» στα παρκέ αλλά έμειναν όρθιοι και «μαζί» (χωρίς να μηδενίζουν πρόσωπα και καταστάσεις) βγαίνοντας για μια ακόμα φορά στον αφρό.


Σίγουρα μιλάμε για την πιο δηλητηριώδη συμμορία που είδε το άθλημα στην Ευρώπη, στα τελευταία 3 λεπτά κλειστών ματς, εδώ και αρκετά χρόνια. Το ποσοστό επιτυχίας της σε τέτοιες καταστάσεις είναι ασύλληπτο. Το ίδιο και ο αριθμός των μεγάλων σουτ στα οποία έχουμε γίνει μάρτυρες. Ο τρόπος που ο αρχηγός των ερυθρολεύκων διαχειρίζεται το 0/11 FG αποτελεί και την ιδιαιτερότητα που του δίνει πλεονέκτημα μεταξύ των υπόλοιπων σταρς της λίγκας. Δευτερόλεπτα μετά το πρώτο του εύστοχο σουτ στο πρόσωπο και την έκφραση του Βατούνιν γυρίζεται το «Βλέπω τον θάνατο ..μου» Νο4. Μετά το δεύτερο (63-64) οι Ρώσοι, με τη διαφορά μόνο στον έναν πόντο, έβγαζαν εικόνα ομάδας που δεν έχει καμία απολύτως τύχη να κερδίσει αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη closing-team και ο Σπανούλης ο καλύτερος closer στην Ευρώπη. Και η Ευρώπη το ξέρει καλά. Τόσο καλά που έχει επηρεάσει το μυαλό των μεγαλύτερων οργανισμών απανταχού στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτός λοιπόν ο παίχτης και αυτή η ατσαλένια πνευματικά ομάδα (που θα αποτελούσαν το τέλειο πλαίσιο για το διαφημιστικό σλόγκαν  «impossible is nothing» που είχε λανσάρει γνωστή αθλητική εταιρεία πριν χρόνια) έγραψαν εχθές ένα ακόμα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με την ικανότητα τους στο να κλείνουν αποτελεσματικά μεγάλα ματς.

Killed by Bill..


Η ΤΣΣΚΑ προετοίμασε σωστά το παιχνίδι. Το πλάνο του Δημήτρη Ιτούδη σχεδιάστηκε στη σωστή. Και αυτό κάνει νομίζω την ήττα πιο οδυνηρή. Δεν έχω δει ομάδα φέτος να πιέζει τόσο αποτελεσματικά τον Ολυμπιακό. Να του καταφέρνει τέτοιο ισχυρό πλήγμα στη μετακίνηση της μπάλας σε βαθμό που το figurate και οι hand-off συνεργασίες αποτελούσαν ανάγκη για αποκτήσει κίνηση η επίθεση. Ένα μεγάλο ποσοστό των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ελληνική ομάδα σε επίπεδο παραγωγικότητας ήταν η αδυναμία μετακίνησης της μπάλας με κατά μήκος πάσα από τη strong στη weak side, ειδικά μετά από post κατάσταση ενώ παράλληλα οι βόλτες των γκαρντς στη base line ήταν απαγορευτικές καθώς το ζωγραφιστό είχε κλειδώσει πλήρως. Ο Ιτούδης έβαλε ψηλό περιφερειακό στον Σπανούλη, «έσερνε» τον Κιριλένκο προς το ζωγραφιστό συνεχώς και οι one on one καταστάσεις των ερυθρόλευκων γκαρντ με ψηλό της ΤΣΣΚΑ δεν απέφεραν κανένα πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα.


Πως επιβίωσε ο Ολυμπιακός σε αυτό διάστημα. Με τον κορυφαίο παίχτη του (για μια ακόμα φορά) και δυνατό outsider για το MVP του F4 κατά τη γνώμη μου, Γιώργο Πρίντεζη και τον έτερο φόργουορντ, Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Σφαιρόπουλος βλέποντας αυτή τη δυσκολία στη μετακίνηση της μπάλας και το γεγονός ότι το μήκος των Ρώσων έχει εισχωρήσει στις passing lanes της ομάδας του, κύκλωσε καταστάσεις με τον Πρίντεζη να βάζει τη μπάλα στο παρκέ από τον άξονα (είτε σαν σκαλοπάτι μετά από hedge ή trapping στον δημιουργό ψηλό είτε μετά από down screens στον ίδιο τον Συριανό φόργουορντ) απέναντι στον παίχτη που μπορεί να πιέσει λιγότερο χαμηλά στη ντρίμπλα (Βοροντσέβιτς). Παράλληλα ο Παπαπέτρου «έβγαλε» τον Κιριλένκο από τη ρακέτα τελειώνοντας μια κατάσταση με τρίποντο και μια close out επίθεση, γεγονός που βοήθησε σημαντικά την ελληνική ομάδα αλλάζοντας ελαφρά τη διάταξη στην άμυνα του Ιτούδη.


Και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ έτοιμος στο αμυντικό κομμάτι. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά. Είχε το σωστό mentality και την επιθετικότητα που χρειάζεται για να αμυνθεί σε μια ομάδα με μεγαλύτερο μέγεθος. Δάγκωνε στις διεκδικούμενες μπάλες, κέρδισε τις κατοχές σε ένα ματς που είχε 17 λάθη αλλά και 16 επιθετικά ριμπάουντ. Όταν στο τέλος χρειάστηκε να μεγιστοποιήσει την ταχύτητα του σαν ομάδα (είναι το σημείο τέτοιων αγώνων που το παιχνίδι ξεκινάει να παίζεται στο ένας εναντίον ενός στο οποίο τόσο έχουμε σταθεί μέσα στη σεζόν), ο κόουτς Σφαιρόπουλος εμπιστεύτηκε small lineup με τριά γκαρντς και τους Πετγουέη-Πρίντεζη στη frontcourt. Η ικανότητα του Πρίντεζη να κρατάει τους αντίπαλους στη πλάτη του και κυρίως η αντίστοιχη των περιφερειακών του Ολυμπιακού να μένουν μπροστά από τους ψηλούς του Ιτούδη στη πίσω γραμμή άμυνας με πολύ σωστές θέσεις που απαγόρευαν μια ασφαλή πάσα (διαχρονικά ένα από τα λιγότερο διαφημισμένα αλλά πιο δυνατά κομμάτια των ερυθρολεύκων στα χρόνια των επιτυχιών) άλλαξε την ατμόσφαιρα στο παρκέ. Ένα κλίμα που έδειχνε ΤΣΣΚΑ, με την αρκούδα να έχει βρεί πόντους μέσα από την αμυντική πίεση που ασκούσε ο εξαιρετικός (7 κλεψίματα) Τζάκσον. Σε αυτό το σημείο παίχτης-κλειδί ήταν ο Σλούκας με πολύ σπουδαία plays και ψυχραιμία παίχτη με πολλά γαλόνια. Είναι ευλογία και για τον Ολυμπιακό και για τον αρχηγό του η παρουσία του διδύμου Σλούκα-Μάντζαρη (υποδειγματική άμυνα, 4 τελικές κανένα λάθος). Νομίζω ο Γιάννης Ιωαννίδης θα θυμάται αρκετά τον Κολντεμπέλα παρακολουθώντας τον Μάντζαρη.. Pass first PG με μέγεθος, σωστές μεταβιβάσεις, σπουδαίες τοποθετήσεις στην άμυνα, πολύ αποτελεσματικός όταν μένει με ψηλό στη πίσω γραμμή. Η ΤΣΣΚΑ έμεινε στο κεφάλι προσπαθώντας να παίξει στα miss match (εξ ου και η επιμονή του Ιτούδη στον Κριάπα που μπορεί να πασάρει κάθετα στη ρακέτα διαβάζοντας μετά από πικ στην κορυφή). Λίγο μετά βέβαια έπεσε το χαρτί που λέγεται Σπανούλης στο παρκέ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία..


Y.Γ: Νομίζω κάθε νοήμων άνθρωπος θα σκέφτηκε τη λύπη που έχει πλημμυρίσει και πάλι τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ. Προσωπικά, σε τέτοιες καταστάσεις (τις οποίες, σε διαφορετική κλίμακα, έχουν βιώσει και δικές μας ομάδες έντονα στο παρελθόν) ένα έχω πω. Υπομονή. Θα έρθει και η σειρά της αρκούδας, σε ένα διαφορετικό timing με ένα  ευνοϊκότερο πλαίσιο. Ίσως κάποια στιγμή, με αντίπαλο που θα της ταιριάζει περισσότερο. Όχι απαραίτητο με την ίδια να έχει καλύτερη ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς τα σύνολα των Ρώσων είναι ομάδες τίτλου. Υπομονή λοιπόν και συνέχεια. Όταν ο Καζαντζάκης  πήγε στο Άγιο Όρος ρωτώντας να μάθει τον πιο σύντομο δρόμο για τη "λύτρωση" και τον "παράδεισο" ο γέροντας στον οποίο απευθύνθηκε του είπε ότι ο δρόμος είναι ένας. Στην ερώτηση του Καζαντζάκη για το πως λέγεται, η απάντηση ήταν εμφατική. "Ανήφορος"..


Υ.Γ1: Μπράβο στον κόουτς Σφαιρόπουλο. Είναι πολύ σημαντικό, πέρα από το κοουτσάρισμα,  να αποτελείς το πρόσωπο που εμπνέει σιγουριά στον αθλητή όταν όλα γύρω φαινομενικά γκρεμίζονται. Νομίζω το έχει καταφέρει. Και αυτό..

Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Η «Ρεάλ των ημιτελικών» έκανε την εμφάνιση της στο ματς με τη Φενέρ. «Άγουρη» η τουρκική ομάδα για να διαχειριστεί μια κατάσταση γυρνώντας από ένα σκορ αρκετά πλεονεκτικό για τον αντίπαλο. Για αυτό και έβγαλε «νεύρα». Ο Λάσο στηρίχτηκε στον τύπο του παίχτη ο οποίος στην Αμερική και στις ομάδες πρωταθλητισμού είναι τόσο χρήσιμος (και πληρώνεται αναλόγως στο σύγχρονο μπάσκετ) όσο οι mobile ψηλοί στην Ευρώπη. Τον “3 & Dwing. Kαι αν στην αρχή ξεκίνησε τον Κάρολ σε αποστολή κομάντο (πολύ κυνήγι γύρω από τα σκρινς) στον Γκάουντλοκ, ήρθε η επιτομή του όρου, K.C. Rivers να ανοίξει το σκορ και να βάλει τους γηπεδούχους για τα καλά στο τιμόνι. Έτσι δημιουργήθηκε το ιδανικό πλαίσιο για τη Ρεάλ, με τους σουτέρ της να εκτελούν με λιτά νεύρα, χωρίς άγχος (14/30 3π.) Σημείο αναφορά στην επίθεση ο εξαιρετικός Γκουστάβο Αγιόν και οι χώροι που βρήκαν οι περιφερειακοί του Λάσο. 


Χωρίς τον Χίκμαν η άμυνα του Ζοτς στα γκαρντς δε μπόρεσε να πιέσει τη μπάλα και κυρίως να αμυνθεί σωστά σε καταστάσεις τρανζίσιον, εκεί που ο Αμερικανός τον τελευταίο καιρό πριν τον τραυματισμό του έκανε τη διαφορά. Οι 24 τελικές των γηπεδούχων (16 οι δύο PGs) είναι νούμερο ενδεικτικό του τι συνέβη, όπως και οι 55 πόντοι παθητικό για τη Φενέρ στο ημίχρονο. Δεν ήταν αυτό το πλαίσιο που ευνοούσε τον Ζοτς. Είμαι σίγουρος ότι γνώριζε πως ο ημιτελικός έπρεπε να πάει στους 75 περίπου πόντους για να έχει το πάνω χέρι. Η ομάδα του όμως έχει μέλλον. Φέτος ήταν το πρώτο βήμα. Με τον Σέρβο κόουτς είναι δεδομένο ότι θα δουλέψει μεθοδικά για να επιστρέψει στους αγώνες τίτλου. Ένα credit και στον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος όπως και ο Πασκουάλ έχει μηδενιστεί στη χώρα μας. Πολύ καλό παιχνίδι παρουσιάζοντας ένα σύνολο που διατήρησε την αυτοκυριαρχία του όταν η Φενέρ πάλευε απελπισμένα να «μπεί» πάλι στον αγώνα.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ


Το χαλί είναι στρωμένο για τον Ολυμπιακό. Ναι, προτιμούσα τη Φενέρ ως αντίπαλο για πολλούς λόγους αλλά η πολύ ταλαντούχα ομάδα του Λάσο, έχει μεν μεγάλη ποιότητα και τρομερό βάθος όμως είναι «ανοιχτό βιβλίο». Δείτε το πώς την έπαιξε ο Μπλατ πέρυσι.. Φέτος ο στόχος των Μαδριλένων στην off season ήταν να σκληρύνουν την υφή τους και να γίνουν πιο αποτελεσματική στο μισό γήπεδο ρίχνοντας λίγο ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει στο απόλυτο τι πρέπει να κάνει. Και έχει τα όπλα.

-Να τους κάνει να νιώσουν «άβολα». Μιλάω για «θέσεις», κατεύθυνση της μπάλας στην άμυνα του και αμυντικό positioning. Κρατώντας τους μακριά από τα καλά τους σημεία και χρόνους εκτέλεσης. Έτσι μειώνει την πιθανότητα να πετύχει ο αντίπαλος αυτά τα σουτ που χρειάζεται για να διώξει σε πρώτη φάση τη πίεση από το παιχνίδι του.

-Η Ρεάλ δεν είναι ΤΣΣΚΑ αμυντικά στο ζωγραφιστό. Έχει αδυναμίες και μάλιστα κραυγαλέες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να «χτίσει» την επίθεση του σε αυτό είτε για να τους ματώσει από μέσα είτε για να δημιουργήσει καταστάσεις για καλά εξωτερικά σουτ.


Το βασικό λοιπόν είναι για την ελληνική ομάδα να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα παιχτεί το παιχνίδι. Low pace, αμυντικό ριμπάουντ, τρανζίσιον άμυνα και ΚΥΡΙΩΣ όχι λάθη. Μια ομάδα με την εμπειρία και τα γκαρντς του ΟΣΦΠ θα πρέπει να έχει αυτοκτονικές τάσεις για να στρώσει το χαλί του ανοιχτού γηπέδου σε αυτή την Ρεάλ πουλώντας μπάλες και κάνοντας λάθος μεταβιβάσεις. Μια Ρεάλ η οποία είναι διαχρονικά μια από τις πιο low mistake ομάδες ανεξάρτητα από το τέμπο της.


Θεωρώ ότι ο Σπανούλης θα έχει περισσότερες ευκαιρίες και διαδρόμους αύριο. Η λογική λέει ότι ο Λάσο θα επιδιώξει να έχει ψηλότερο παίχτη πάνω στην τελική προσπάθεια. Δεν αποκλείω βέβαια στο ξεκίνημα να δούμε τον Κάρολ πάνω στον Έλληνα σούπερ-σταρ ενώ πάντα υπάρχει στο συρτάρι η ζώνη 3-2 με τον Σλότερ στη κορυφή η οποία στοχεύει στην απενεργοποίηση του κεντρικού pick & roll του Ολυμπιακού. Σημαντικό το ματσάρισμα Πρίντεζη-Ρέγιες. Ο Έλληνας φόργουορντ πρέπει να τον κρατήσει στη πλάτη του και μακριά από το καλάθι, τη στιγμή που νομίζω ότι στην άλλη πλευρά του παρκέ η Ρεάλ θα έχει πρόβλημα μαζί του. Ποντάρω πάνω του. Σημαντικό κομμάτι η άμυνα των ψηλών του Σφαιρόπουλου στις «αλλαγές» και σε φάσεις ένας με έναν απέναντι στους Ρούντι-Γιούλ και «Τσάτσο».  Ο Λάσο θα εκμεταλλευτεί την ικανότητα των ψηλών του να πασάρουν περνώντας τη μπάλα στη πίσω γραμμή και το miss match με ταυτόχρονα cut από τον άξονα ή τη weak side. Επίσης, σε αντίθεση με τον ημιτελικό το συγκεκριμένο ματς ίσως πηγαίνει περισσότερο στον Ντάρντεν από ότι στον Παπαπέτρου (ο οποίος όμως έχει ανεβασμένη ψυχολογία, μεγάλο συν για συνεχόμενα ματς εντός τόσο λίγου χρόνου). Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος. Το κλειδί  θα είναι να ελέγξει την ορμή με την οποία θα προσπαθήσει να μπεί η Ρεάλ στο παιχνίδι. Είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που αποδεδειγμένα μπορεί να το κάνει. Παραμένω αισιόδοξος. Όπως ήμουν και πριν το ξεκίνημα αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ..


Ελπίζω.. Αύριο το βράδυ να κλείσουμε άλλη μια σπουδαία σεζόν Ευρωλίγκας στο Hoopfellas με τον καλύτερο τρόπο. Αν δε σας έρχεται κάποιος συγκεκριμένος, θα τον εφεύρει ο Σπανούλης..






318 σχόλια:

  1. Τα δυο πραγματα που φοβαμαι για αυριο...

    1. Το επιθετικο rebound και γενικα τις τοποθετησεις του Ρεγιες. Ακομα μου ερχονται μνημες απο τον 5 προημιτελικο με την Real περυσι. Δεν πρεπει να φτανουν τα χερια του στο καλαθι αυριο.

    2. Το ενας με εναν των guard της Βασιλισας. Sergi, Lull και ο Fernadez (δεν ειναι guard αλλα τελος παντων) θα προσπαθησουν αφενος να βρουν ρυθμο στην επιθεση καια φετερου να χτυπησουν ενδεχομενως την αδυναμια των Σλουκα/Σπανουλη στην αμυνα. Αντιστοιχα ο Rudy τον Lojeski αυριο. Πρεπει να μην βρουν ρυθμο και να αναλωθουν σε περιφεριεακα σουτ. Αν ο Rudy την δει Kobe αυριο και τα βαραει απο την σεντρα, νικησαμε...

    Τι με χαροποιει?? Οτι η Ρεαλ παιζει απεναντι στον Ολυμπιακο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπληκτικό κείμενο.

    Άντε από αύριο θα αντιγράψουν το παρατσούκλι οι έλληνες γραφικοί δημοσιογραφίσκοι.

    ΄Πρόβλεψη: Ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί και το χθεσινό ξύλο που έριξε η Φενέρ θα είναι νηπιαγωγείο μπροστά στα νεύρα που θα βγάλουν οι δικοί μας όταν δεν υπάρχει γυρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρομαι που εισαι πιο αισιοδοξος σε σχεση με την τσσκα, τους ειδαμε με την εφες να τελειωνουν επιτυχως τα παιχνιδια στο τελος παντως, θα μου πεις αλλη ομαδα η εφες...φανταζομαι θα μιλησε με τον σοφο ο τομιτς κ ολο κ κατι χρησιμο θα εχει μαθει...καλη επιτυχιςα στους κοκκινους που το αξιζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν να ειδα επανάληψη των ημιτελικών.... Ολοι οι μπασκετόφιλοι περιμένουμε πως και πως το ματς απο την ώρα που τέλειωσε το χτεσινό.

    Μακαρι το επόμενο κείμενο σου να είναι η ανάλυση του μιας μεγαλης ακομα νίκης του ελληνικού μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά πιστεύω πως με τη Ρεάλ, έχει καλύτερες πιθανότητες. Το «άναρχο» παίξιμό της μπορεί να το κόψει ένας computerized Ολυμπιακός. Και ναι, όπως λες, μπορεί να χτυπήσει καλύτερα στην επίθεση αλλά πρέπει αν γίνει και πιο δημιουργικός. Μόνος φόβος μου τα κενά διαστήματα και η έλλειψη συγκέντρωσης. Έχει κάνει πολλά τέτοια μέσα στη σαιζόν, φέτος... Αν τους κρατήσει στους 75 - 80 πόντους, θα το πάρει. Η ψυχολογία πάντως είναι μαζί του!!!
    Υ.Γ. Όπως μου είπε και μια φίλη μου: «Τα αυτιά του επί πινακι»!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπρεπε να τρέξει ο Ιτούδης όταν επαιρνε διαφορές 5-7-8 πόντων...Πήγε σε αργό τέμπο και αυτό τον καταδίκασε

    Υ.Γ. 1. Σε ακόμα ενα Final4 ο Μίλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Πραγματικά παίζω καλύτερη άμυνα από αυτόν. Οργανωτικά το μόνο που δεν έκανε ήταν να οργανώσει...

    Υ.Γ.2 Φοβεροί Αγιόν και Νοθιόνι επιτέλους έπαιξαν το μπάσκετ που περιμεναμε όλη τη χρονιά. Αλλά αυτός που μου έβγαλε τα μάτια ήταν ο Σέρχιο. Ο αφανής ήρωας του ημιτελικού για μενα οργάνωσε και χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tzim κάθε κείμενο καλύτερο από το προηγούμενο.
    respect

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια τα γραφεις
    Ο ΟΣΦΠ παλι παει ως outsider στον τελικο.
    Το κλειδι ειναι ποσο ψηλα θα φτασει το σκορ.
    Δεν πρεπει το ματς να παει πανω απο75 ποντους
    Και ακομα πρεπει η επιθεση του ΟΣΦΠ να παρει κι αλλυς ποντους απο την ρακετα

    ΥΓ Παππας χιαστο 6 μηνες εκτος τεραστια απωλεια για τον σημερινα Δομημενο ΠΑΟ
    ΥΓ2 ΑΕΚ διελυσε αρη αξιζει να δουμε το επομενο ματς


    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω θα ανοίξει το ματς σήμερα. Θα κυνηγάει διψήφια νούμερα διαφοράς ο ΟΣΦΠ από νωρίς.

      Διαγραφή
  9. Tzim ευχαριστουμε!!!καλη επιτυχει στον ολυμπιακο.ευχομαι πραγματικα να το παρει.πολυ κριμα για το παππα,ευχομαι να ανναρωσει και να επανελθει πληρως... Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Βλέπω τον θάνατο ..μου» Νο4 (!!!). Ο τίτλος του ημιτελικού πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φήμες λένε ότι ο Σπανούλης θα διηγείται στα παιδιά και στη γυναίκα του πως κατασπάραξε το υποτειθέμενο ALPHA DOG της διοργάνωσης Μίλος Τεόντοσιτς και άφησε μόνο τα κοκκαλάκια του για να τα βλέπουν όσοι τον αμφισβητούν και ασχολούνται με τα αυτιά του

    Nemesis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μερικά από τα σημεία που βλέπω για απόψε με ενδιαφέρον:
    • Το ματσάρισμα Πριντ/Νοτσιόνι, δυναμικός και θεατρίνος ο δεύτερος, αν ο Πριντ διατηρήσει καθαρό μυαλό θα τον εκνευρίσει και θα τον βγάλει εκτός με φάουλ
    • Ντάρντεν/Ρούντυ αλλά και Παπ/Ρούντυ: Κι εδώ θα προσπαθούσα να πάρω πόντους στο λόου ποστ, αλλά ο Ρούντυ αν και δεν είναι θηρίο σωματικά ξέρει να αμύνεται πολύ καλά χάρη στα μακριά του χέρια.
    • Οι ψηλοί του ΟΣΦΠ θα κερδίσουν μάχες και το κεντρικό πιν ν ρολ μας θα δουλέψει μέχρι να μπει ο Σλοτερ και να δούμε τη γνωστή 3/2 ζώνη, μετά θα δούμε Παπ/Πριντ στη βασική γραμμή και γιατί όχι Αγραβάνη στο 5 να ματσάρει τον Σλότερ στην άμυνα και να μπορεί να ανοίξει την άμυνα τους;
    • Αν χάσουμε τη μάχη του ριμπάουντ χάσαμε.
    • Δεν βλέπω τον Λοτζέσκι να είναι σε καλή κατάσταση για να κάνει το κάτι παραπάνω.
    • Ο Σλούκας και το πώς θα αμυνθεί πάνω σε Γιουλ και Σέρχιο.
    • Θα κόψουμε το ρυθμό με πολλά φάουλ
    • Αν δεν τους μπούνε τα τρίποντα και το ματς πάει κλειστά ως το τέλος, η αύρα του Ολυμπιακού μπορεί να τους πνίξει, αν και ειδικά η ΤΣΣΚΑ έχει θέμα…
    • Βέβαια η Ρεάλ με ήδη 2 χαμένους σερί τελικούς δεν έχει θέμα;
    Πραγματικά από τις λίγες φορές που το μυαλό δεν μπορεί να συμμαζευτεί αυτές τις μέρες και να σκεφτεί καθαρά πώς θα πάει το ματς, μόνο σκόρπιες σκέψεις, ιδέες…

    Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και περαστικά στον Παππά που έπαθε μεγάλη ζημιά… Σιδερένιος να γυρίσει το παιδί και να πάρει το χρόνο του να κάνει καλή/σωστή αποθεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεατρίνος ο Νοτσιόνι;
      Μλστ...

      Διαγραφή
    2. Θεατρινος οχι. Τετοιος ειναι ο Ρουντι. Αλλα σκληρος υπερ του δεοντος σε πολλες φασεις.

      Pepe

      Διαγραφή
  13. Καλα ενταξει... πολυ διπλωματικο το αρθρο.

    Καμια νυξη για τις ευθυνες του Ιτουδη, για τις αστειες αμυνες του Ντε Κολο με το ενα χερι πανω στο Σπανουλη οτι δηθεν δεν μπορουσε να κανει τιποτε ο Ιτουδης στα τελευταια λεπτα ή ηταν μαλλον το πεπρωμενο!

    Ο KC Rivers δεν ειναι Ντε Κολο παντως (τουλαχιστον οπως εδειξε στο ματς με τη Φενερ) και η Ρεαλ εχει το ροτεϊσον να εχει τους παιχτες της φρεσκους για 5-6 καλες αμυνες στα τελευταια λεπτα ΑΝ το παιγνιδι παει στον ποντο (που δεν προκειται να παει ουτως ή αλλως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σιγουρο σε βρισκω. Και περσι η Ρεαλ εριξε 40 ποντους διαφορα στον ημιτελικο. Ε και τι εγινε; Σημερα η μπαλα ζυγιζει πολυ παραπανω γι' αυτους. Σιγουρα εχουν μεγαλυτερο ταλεντο στην περιφερεια, αλλα ειχαν και περσι και προπερσι. Ειναι φαβορι λογω εδρας αλλα θα πρεπει να υποταξουν μια ΟΜΑΔΑ με ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...

      Pepe

      Διαγραφή
  14. Πειτε στον κοσμο την αληθεια η ρεαλ μαδριτης στο παλαθιους ντε πορτες ειναι ανικητη ειναι διαστημικη ειναι απο αλλο πλανητη ηρθε ο στιγμη μετα απο απο 3 συνεχομενους χαμενους τελικους να σηκωσει το 8,καλυτερα να μην κατεβει ο ολυμπιακος αντε πολυ χαρηκε για φετος.Ακου να παρει ευρωπαικο ο πετγουει γελαει η οικουμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω εχει παρει ποσα ο αλβερτης...ο πετγουει σε πειραξε για ενα, αν κατεβουν με τα μυαλα σου θα σου πω τι ακριβως θα παρουν...

      Διαγραφή
  15. Το άρθρο είναι πραγματικό masterpiece. Από τα καλύτερα ιστορικά μιας σελίδας με την πιο υψηλού επιπέδου αρθρογραφία και ανάλυση του αθλήματος στη χώρα. Δεν έχω κουβέντες άλλες να πω απλά το προωθώ παντού. Στο ματς σήμερα τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει βγεί από τη κόλαση δις (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ) οπότε ότι προγνωστικά και συνισταμένες υπάρχουν δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. Με Μάντζαρη να βάζει φρένο στον ρυθμό και τάισμα του Ντάνστον στη ρακέτα θα επιβάλλει ο Σφαιρόπουλος το τέμπο του απέναντι σε μια πιο ποιοτική αλλά αλλοπρόσαλλη ομάδα. Προσοχή στον Γιούλ. 45-55 ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΕΣ υπέρ ΟΣΦΠ

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μονο που εχει να κανει η Ρεαλ αποψε ειναι να χτυπησει επιθετικα τον Σπανουλη ο οποιος ετσι κι αλλιως θα ειναι για πολυ ωρα αμυντικη τρυπα στο παρκε.

    Αυτο γινεται με τους Καρολ (πιο γρηγορα ποδια), KC Rivers (πιο δυνατο και ψηλο κορμι) και Ρουντι (ενταξει αν ο Σπανουλης μπορει να αμυνθει απεναντι στον Ρουντι εγω θα γινω αυστροναυτης).

    Για τα υπολοιπα θα φροντισουν οι Αγιον, Ρεγιες και Σλοτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπομονη καημενε ενα σκ ειναι θα περασει..

      Διαγραφή
    2. Γιατί τόσος πόνος αδερφέ;

      Διαγραφή
    3. Μαγκες, πανω σ' αυτα που εγραψα καμια παρατηρηση?

      'Η μηπως οι απαντησεις σας σημαινουν οτι ο Σπανουλης ειναι ο αμυντικος ογκολιθος?

      Διαγραφή
    4. Θες απάντηση; Αν ήταν τόσο εύκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, θα το είχαν κάνει ήδη η ΤΣΣΚΑ που στα playoff έριχνε 30άρες σε μικρές ομάδες, θα το έκανε και η Μπαρτσελόνα που στη regular ανάγκαζε μικρές ομάδες να κάνουν τηλεφωνήματα για βόμβες για να γλυτώσουν το διασυρμό.
      Δεν το έκαναν όμως για αυτό ο Ολυμπιακός και ο Σπανούλης είναι σήμερα στον τελικό και εσύ σε αναμένα κάρβουνα.

      Θα μου απαντήσεις όμως κι αυτό που σε ρωτάω...

      Γιατί τόσος πόνος;

      Διαγραφή
    5. Στο ερωτημα γιαιτ δεν το εκαναν η πιο απλη απαντηση δεν ειναι οτι δεν ηθελαν ή δεν μπορουσαν να αλλαξουν το στυλ παιγνιδιου τους για ενα παιγνιδι. Λαθος τους!

      Το οτι γινεται ειναι σιγουρο! Για ρωτα και τον Πεδουλάκη!

      Οσο για τον πονο που λες, αυτον τον αφηνω για σενα αποψε φιλε μου.

      Διαγραφή
    6. Δεν ήθελαν να ρίξουν έναν καλό επιθετικό πάνω στον Σπανούλη, για να μην αλλάξουν "στυλ παιγνιδιού"; Φοβερή αλλαγή!!!
      Και αντ' αυτής της τεράστιας αλλαγής προτίμησαν να αποκλειστούν απότην Ευρωλίγκα;
      ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

      Όσο για τον Αργύρη, δεν μπορεί να κερδίσει ούτε τη Νίζνι και να περάσει στο top16. Όπως και η ομάδα σου δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την Άλμπα.
      Τα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι τόσο προφανή όσο όμως και άκαιρα, οπότε ας αφήσουμε εδώ την κουβέντα.

      Σήμερα το βράδυ μόνο περηφάνια για το ΘΡΥΛΟ.
      Πόνος για σένα και για μια μικρή ευτυχώς μερίδα συνοπαδών σου. Χάσουμε-κερδίσουμε, η μιζέρια που θα βιώσεις και σήμερα δεν θα γιατρευτεί ποτέ.

      Διαγραφή
    7. Δες τι αμυνα επαιξε προχθες ο Σπανουλης και θα καταλαβεις...

      Pepe

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα στο πανεπιστήμιο.Σήμερα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί την Αμερικανική βοήθεια για να επιβληθεί. Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι, Ντάρντεν, Ντάνστον, Χάντερ. Από εκεί μέσα θα βγεί η διαφορά. Σε άμυνα και επίθεση.
    Τζιμ κάνω αναδρομή στα άρθρα της σεζόν για την Ευρωλίγκα από το πρωί και μια μίνι αναδρομή για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ μέσα από τη σελίδα. Σε ευχαριστούμε για το ταξίδι.. Munich

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Θα χρειαστεί σίγουρα η Αμερικανική βοήθεια με την έννοια ότι αντιμετωπίζει ένα γκρούπ που τρέχει. Οι Αμερικανοί του Ολυμπιακού επίσης ανεβάζουν το επίπεδο σκληράδας στα μετόπισθεν. Είδες πόσο πιο αποτελεσματικός είναι φέτος ο ΟΣΦΠ με το δίδυμο Λαφαγιέτ-Ντάρντεν στη περιφερειακή άμυνα..

      Διαγραφή
    2. Επειδη οπως εχεις γραψει MASTER Jim ο Μπαρτζωκας ειναι top recruiter, μεριδιο της επιτυχιας ανηκει και σε αυτον.

      Pepe

      Διαγραφή
  18. ρε μαναρακο παλι ζωγραφισες? παλι.....

    τι να πεις για το σημερινο? η ρεαλ εδειξε στον ημιτελικο οτι αν μπεις χαχολος θα σε περασει οδοστρωτηρας(αν και προσπαθησε στο τελος να το κανει ντερμπυ). τα ειπες -και οι υπολοιποι- ολα.

    θελει σκληραδα εκπληκτικα σημαντικο να τους βγαλεις απο το comfort zone στην επιθεση τους. στην αμυνα τα ξερουμε τι περιμενουμε!

    το μονο που με τρομαζει ειναι η κουραση και ειναι ομαδα που θελει κυνηγη!!!

    δεν ξερω το πως αλλα το πιστευω σημερα....we will do it again!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λεωνίδα. Έχει το βάθος για να αμυνθείς "φυσικά". Οι ρεφ στον ημιτελικό άφησαν την επαφή, ελπίζω το ίδιο να γίνει και σήμερα. Είναι στανταράκι ότι ο Λάσο θα σημαδέψει τη φθορά στη θέση "5" του Ολυμπιακού..

      Διαγραφή
  19. Rivers στον Σπανούλη και ζώνη βλέπω από Λάσο σήμερα. Σλούκας και Λοτζέσκι πρέπει να τον σκοτώσουν. Κάτι που παραβλέπουμε βέβαια είναι ότι η Ρεάλ είχε τη καλύτερη άμυνα φέτος στη σεζόν στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως παίξει και το χαρτί του Σλότερ.. Είτε στη γνωστή 3-2 είτε σε προσωπική άμυνα. Έχει τα "3" που μπορούν να αμυνθούν στη πίσω γραμμή.

      Διαγραφή
  20. Μ'αρέσει το πικ σου Τζιμ για Πρίντεζη MVP..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O Goat, Jim δεν ήταν ο Jordan, άλλος ήταν που τον έφαγε η μαρμάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Αυτός ήταν ο Earl "The Goat" Manigault. Αναφέρεσαι στο παρατσούκλι προφανώς. Εγώ το έγραψα με την έννοια του Greatest Off All the Time..

      Διαγραφή
  22. Μεγάλο φαβορί σήμερα η Ρεάλ. Έχει βαθύτερο ρόστερ, έχει την έδρα, έχει παίκτες που αν πιάσουν ρυθμό είναι ασταμάτητοι.
    Φαντάζει απίθανο να χάσει τρίτο σερί τελικό. 20 χρόνια μετά την τελευταία της στέψη, ίσως ήρθε η ώρα -και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό- να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί.

    Κανένα άγχος για τον Ολυμπιακό, ωστόσο.
    Οι παίκτες του είναι πραγματικά λιοντάρια και όλοι ξέρουμε ότι θα βγουν και θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
    Ακόμα κι αν χάσει αυτή η ομάδα έχει τον απεριόριστό σεβασμό όλης της Ευρώπης και όλων των Ελλήνων. Γράψτε λάθος. Σχεδόν όλων των Ελλήνων.

    Ξέρουμε ότι σε περίπτωση ήττας θα εμφανιστούν κατσαρίδες, που θα προσπαθήσουν να ικανοποίησουν το τεράστιο κόμπλεξ τους.
    Δεν πειράζει. Τους συγχωρούμε κι αυτούς. Περνάνε δύσκολες ώρες.

    ΥΓ
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίθανο δεν υπάρχει.. Όπως έγραψα η Ρεάλ είναι μια πολύ ποιοτική και βαθιά ομάδα με αμφίβολο χαρακτήρα υπό καθεστώς πίεσης. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι το πλάνο του αναφορικά με το συγκεκριμένο ματς είναι από την αρχή ξεκάθαρο. Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βάλει τον αντίπαλο στα σχοινιά. Μένει να το εκτελέσει σωστά.

      Διαγραφή
  23. Τι ωραίο που είναι το πρωινό πριν τη μεγάλη μάχη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ρωτήσω κάτι άλλο.. Αν ο Λάσο κατακτήσει (πράγμα που απευχόμαστε) σήμερα τη κούπα θα γίνει ξαφνικά winner για όλους αυτούς που τον χλεύαζαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει τις ιδανικες συνθηκες να το κανει Τζιμ. Ανωτερο ροστερ και την εδρα. Δεν ξερω αν θα γινει winner αλλα αν καμψει την πιο σκλρπτραχηλη ομαδα του θεσμου σιγουρα θα εχει credit. Αντιστρεφω την ερωτηση. Αν το χασει σημερα ο Λασο, τι θα ειναι?? Με το χερι στην καρδια πες μου.

      Διαγραφή
    2. Lol.. Πέρα από τη πλάκα.. Ο Λάσο κερδίσει-χάσει είναι καλός προπονητής που κάνει πραγματικά σοβαρή δουλειά. Το έχω τονίσει πολλές φορές γιατί τον παρακολουθώ. Έχει παρουσιάσει εξαιρετικό μπάσκετ και ισορροπία. Πίστεψε με δεν είναι καθόλου εύκολο να βρείς το υλικό για να "κολλήσεις" τόσα αστέρια. Σίγουρα έχει κατακτήσει λιγότερα τρόπαια από όσα θα μπορούσε βάσει της ποιότητας που διαθέτει η Ρεάλ. Αν χάσει σήμερα θα είναι ένας ακόμα καλός προπονητής που (τουλάχιστον μέχρι τώρα) απέτυχε στους αγώνες τίτλου. Ειλικρινά, δε τη καταλαβαίνω αυτή την απαξίωση που δέχονται κόουτς όπως ο Λάσο ή ο Πασκουάλ..

      Διαγραφή
    3. Δεν εχω απαξιωσει ουτε πασκουαλ ουτε Λασο. Μου αρεσει το μπασκετ που παρουσιαζουν και τους θεωρω με τις δικες μου περιορισμενες γνωσεις πραγματικα γνωστες του αθληματος. Αυτο που χρεωνω στον Λασο ειναι οτι δεν νομιζω οτι εχει καταφερει να επιβληθει στα αστερια και να τους κοψει το ροντεο που καταφευγουν οταν χαλαει το μυαλο τους. Η ΡΕαλ ειναι αλογο που δεν εχει μαθει να παιζει σε σταβλο. Πιστευω μια ευθυνη σε αυτο την εχει και ο προπονητης.

      Διαγραφή
    4. Mα το κομμάτι της "ελευθερίας" και της προσωπικής φάσης είναι σκόπιμα μέρος του παιχνιδιού της Ρεάλ. Ο Λάσο έχει δείξει αδυναμία στη "παρέμβαση" όταν στραβώνει το ματς. Έχει ιδέες, άλλοτε του πιάνουν άλλοτε όχι. Ο Πασκουάλ είναι ακόμα πιο coach. Τζογάρει, δε φοβάται και είναι οξυδερκής κατά τη διάρκεια του ματς.

      Διαγραφή
    5. Αυτο ακριβως λεω. Οχι οτι θα επρεπ να τους βαλει στις 65 κατοχες προς Θεου με τετιους παικτες. Μιλαω για τις 5 τελευταιες κατοχες η για την αντιδραση τους οταν στο μπαλετο τους αντιπαρατιθεται street fight... Αυτο χρεωνω στον Λασο. Εκει που δεν θα επρεπε να βαλουν ενστικτο οι παικτες του πρωτα νομιζω εχουν μια ταση να βαζουν.

      Για τον Πασκουαλ συμφωνω περα απο "ψειρας" εχει ιδεες και δεν παραταει το ματς. Περισσοτερο φταινε οι παικτες του οι οποιοι πες δεν εμπνεονται τοσο απο τον προπονητη τους για να κανουν την υπερβαση? Δεν ξερω, εχω διαβασει οτι ο πασκουαλ ειναι υπερβολικα τυπικος και απομακρος με τους παικτες του.

      Διαγραφή
    6. εγω πιστευω πως αμα ο λασο χασει και το αποψινο ματς
      ο επομενος προπονητης της ρεαλ θα ειναι ελληνας.

      Διαγραφή
    7. Jim συγχαρητηρια για τα αρθρα σου.Θα ελεγα πως εισαι ο Tolkien της μπασκετικης αρθρογραφιας.Ειναι πραγματι καλος προπονητης ο Λασο κ ναι το μπασκετ που παιζει η Real δεν πρεπει να το παιρνουμε ως δεδομενο μονο κ μονο επειδη εχει τους παιχτες που εχει.Επειδη υπαρχει ομως και το κομματι της ψυχολογικης προετοιμασιας στο οποιο νομιζω οτι στεκεται ο κοσμος οταν αναφερεται στον Λασο ως loser αυτο νομιζω ειναι το μεγαλυτερο τεστ για αυτον σημερα.Θα δουμε δεν υπαρχουν προβλεψεις για αυτα τα ματς.Μπορουν να γινουν τα παντα οπως εχουμε δει.Σιγουρα ειναι ενα ακομα εξαιρετικο Final 4 οπως μας εχει συνηθισει η διοργανωση τα τελευταια χρονια και δικαιολογει εμας που ολη τη χρονια παρακολουθουμε με παθος.Καλη επιτυχια στην ομαδα μας για σημερα και ας ευχηθουμε ολοι το καλυτερο.
      Vigotank

      Διαγραφή
    8. Μεγάλος loser o Πασκουάλ.
      Στα 6,5 χρόνια που είναι πρώτος προπονητής έχει μόνο μια ευρωλίγκα και μόνο 4 πρωταθλήματα Ισπανίας. Πραγματικός loser.

      Δημιουργείται βέβαια το εξής παράδοξο.
      Στην Ελλάδα θεωρούμε εν πολλοίς ότι υπάρχουν 2,5 προπονητές εδώ και αρκετά χρόνια στην Ευρώπη: ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς και ο μισός ο Μπλατ.
      Όλοι οι άλλοι είναι από κατσαπλιάδες μέχρι losers. ΟΛΟΙ.

      Αφού όμως είναι όλοι κατσαπλιάδες, losers, ύπνοι κ.ο.κ, τελικά ο Ομπράντοβιτς κι ο Ίβκοβιτς γιατί είναι τόσο σούπερ ντούπερ; Με κατσαπλιάδες παίζουν και συχνά χάνουν από αυτούς.

      Διαγραφή
    9. Τζιμ,για το άρθρο no words...μυθικός.

      Όπως αναφέρεις και πάνω στην Ελλάδα,απλά μηδενίζουμε.Να ήταν μόνο ο Λάσο και ο Πασκουάλ..Έβλεπα το υπερηχητικό μπάσκετ συνεργασιών και επιλογών στην επίθεση της Ρεάλ και αυτό μου ήρθε στο μυαλό...πώς όλοι οι εδώ οι ξερόλες βγάζουν πάντα τον Λάσο μυρωδιά. Ο τύπος μπορεί να μην έχει τη στόφα του winner(Δε φταίει και μόνο αυτός) αλλά αυτή τη δουλειά με την έμφαση στη λεπτομέρεια του γρήγορου passing game και της κίνησης για να βγουν καλά σουτ και να αποδιοργανώσεις την άμυνα είναι κάτι που δείχνει σωστό προγραμματισμό και είναι κάτι που δεν κάνει ο καθένας...
      Γνώμη μου είναι οτι θα ταίριαζε αρκετά στην εθνική Ισπανίας,αλλά εκεί πήραν πραγματικό μυρωδιά. :P

      Διαγραφή
    10. Σιγουρα ο Τζατζο κανει ευκολη τη δουλεια το Λασο: ταχυτατος σε κινηση και μπασκετικη ευφυια. Οσο για τον Πασκουαλ: σιγουρα εχει πολλες ιδεες αλλα πρεπει να βρει ισως το καταλληλο υλικο. Διαλεξε να μην χασει απο τον Σπανουλη στον Πειραια σε αντιθεση με τον Ιτουδη που εδειξε αδιαβαστος...Θεωρω την επιλογη του σωστη.

      Pepe

      Διαγραφή
    11. δεν ξερω εαν ειναi looser αλλα ζει και πεθαινει απο τις διαθεσεις των παικτων του. 0-10 ο αλλος περυσσι νο κουπα νο παρτυ. εχει θεσει καποιες αρχες στην επιθεση και του αφηνει να ζωγραφιζουν-καποιες φορες αριστουργηματα καποιες μουτζουρες.

      Διαγραφή
    12. Peris ευχαριστώ φίλε, να'σαι καλά.. Όντως θα ταίριαζε στην εθνική τους ομάδα ο Λάσο. Ο Σκαριόλο τώρα.. Είναι ο master του PR..

      Διαγραφή
    13. @ Vigotank

      Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Έτσι είναι. Για τη Ρεάλ αυτό το ματς σηματοδοτεί μια εποχή και θα κρίνει πολλά πρόσωπα και καταστάσεις.

      Διαγραφή
  25. Γιατι δεν ανεβασατε το προηγουμενο μηνυμα επειδη ειπα την αληθεια οτι ο ολυμπιακος εκανε το λαθος να προκριθει στο τελικο επειδη θα πληρωσει τα σπασμενα του 13 και του 14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα να φανταστω οτι επρεπε να χασει στον ημιτελικο? Γιατι, για να μην διασυρθει απο την Ρεαλ? Μα και οι ιδιοι ξερουν οτι ειναι το απολυτο φαβορι, ο Ολυμπιακος παει με εκρηκτικα δεμενα στην μεση του σημερα, δεν εχει κανενα κοστος με τις παρουσες συνθηκες...

      Διαγραφή
    2. Για να σε προστατέψει από τη γελοιποίηση ίσως.

      Διαγραφή
    3. φαβορί σήμερα είναι ο ολυμπιακός. το μόνο συν της ρεάλ είναι η έδρα και αυτό συζητιέται. υπομονή μερικές ώρες και θα δείτε. σε μόνιμη βάση στα φάιναλ φορ φαβορί είναι οι ελληνικές ομάδες ανεξαρτήτου συνθηκών.

      Διαγραφή
  26. Εγώ είμαι σίγουρος Τζιμ ότι σε περίπτωση ήττας του Λάσο θα βγούν πάλι οι γνωστοί ειδήμονες και θσ απαξιώνουν τον Λάσο. Όπως έκαναν χθες με Ιτούδη. Σίγουρα θα είναι μεγάλη αποτυχία (όπως ήταν και του Ιτούδη) αλλά οκ, μη τους μηδενίζουμε όπως έγραψες.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στο έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση Jim,αλλά μάλλον είχες φούρια να τελειώσεις αυτό το κείμενο...
    "Jim μια ερώτηση γιατί δεν θυμάμαι ειλικρινά...
    Αυτό το signature shot του Σπανούλη με το βήμα παραδίπλα, είναι δική του...εφεύρεση, ή το έχουμε ξαναδεί από άλλο παίκτη στο παρελθόν.
    Εγώ νομίζω ότι είναι δική του πατέντα και καλό θα είναι ως μπασκετικός νονός(που είσαι), να βγάλεις και μια αντάξια ονομασία της κίνησης αυτής"
    Ευχαριστούμε για την ανωτάτου επιπέδου μπασκετική εκπαίδευση που μας παρέχεις,ΔΩΡΕΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εινια το γνωστο (και πολυ αποτελεσματικο αν το εκτελεσεις σωστα) side-step shot.

      Δες το αναλυτικα εδω:

      https://www.youtube.com/watch?v=Wc-orsMKDoc

      Διαγραφή
    2. THEO συγχώρα με φίλε, καλά έκανες και μου θύμισες την ερώτηση. Το side step χρησιμοποιείται κατά κόρον στο ΝΒΑ απλά ο Σπανούλης έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα στη κίνηση. Είναι όμως γνωστό όπως είπε ο φίλος. Ο αρχηγός του ΟΣΦΠ το έχει εντάξει στο ρεπερτόριο του και το εκτελεί άψογα.

      Διαγραφή
  28. Ανιση μαχη σημερα: ο Ολυμπιακος καλειται να λυσει συστημα Χ μεταβλητων με Χ-3 εξισωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και κατι στεναχωρο δυστυχως για τον παικτη και το Ελληνικο μπασκετ , ο Παππας εκοψε χιαστους + μηνισκο , τελος η χρονια .. Απο τετοιο τραυματισμο δεν γυρνας ποτε πισω ο ιδιος ....
    Ολα τα καλυτερα στον παικτη και να γυρισει πισω γερος .
    Αλλιως καλη επιτυχια στον Ολυμπιακο σημερα ...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί κάποιος να μας αναλύσει τις διαφορετικές εκδοχές αυτού του τραυματισμού; Απ'ότι μπορώ να καταλάβω ο Παππάς έπεσε στην χειρότερη. Ο Μάντζαρης πέρυσι τι διαφορετικό είχε πάθει γιατί γύρισε μια χαρά και όπως είδαμε φέτος βελτίωσε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του;

      Περαστικά στον Παππά.

      Διαγραφή
    2. Prwton, phre KAI mhnisko pou shmainei oti tha exei extra pono-paremvash sto gonato. Deuteron o Matzaris den polyphdage outws h allws, oute sthrizetai sthn ekrhxh opws o Papas, opote de tha tou kostisei to idio... Enas paiktis meta apo xiastous xanei se spirtada kyriws logw psyxologikou. Otan to patheis (to patha prosfata) sou karfwnetai sto myalo to poso eukolo einai na xanasymvei...

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη κουβέντα φίλε, συνήθως πάει προσθιος χιαστός και μηνισκος πακέτο, αλλά όλη την αλήθεια θα τη δει μόνο αυτός που θα κάνει αρθροσκόπηση στο παιδί, χιαστός σημαίνει ότι ανοίγω τρύπα στο κόκκαλο και παίρνω ενα κομμάτι από κάποιον άλλο τένοντα και φτιάχνω ένα τεχνητό χιαστό. Η πατέντα είναι σουηδική, άνηκε στον Magnus Odensten που την πούλησε κοψοχρονιά...
      Κοίτα αυτό το βιντεάκι να καταλάβεις τι εννοώ... https://www.youtube.com/watch?v=Xsq0sQp6DwU
      Από την άλλη ο μηνίσκος είναι το μικότερο πρόβλημα, απλά "κοιτάς" μες το γόνατο με την κάμερα και ή ράβεις ή κόβεις αυτό ποτ έσπασε, οι καλοι αθλητές γυρνάνε μέσα το πολύ 2 μηνες, βέβαια μετά έχει σημασία αν έχει και βλάβες στο χόνδρο... Εκεί βλέπε πέριπτωση Λετο στο ποδοσφαιρο, δύσκολη η επιστροφή...
      Ελπίζω να βοήθησα κάπως...

      Διαγραφή
  30. Απορίας το εγκώμιον!
    Γιατί όλοι θεωρούν ότι η Ρεάλ έχει κόμπλεξ απέναντι στον Ολυμπιακό? Αν δεν απατώμαι πέρυσι καθισε κι έχασε από Ζαλγκίρις για να τον καθαρίσει στο πέμπτο ματς στην έδρα της. Και φυσικά μπορούσε να το κάνει και στο Σεφ λίγο νωρίτερα.
    Γιατί θεοποιήθηκε ο Σπανούλης και όχι οι υπόλοιποι παίκτες που το κράτησαν το ματς για 37 λεπτά.
    Γιατί δεν γίνεται λόγος για το απαράδεκτο κοουτσάρισμα του Ιτούδη όταν έμεναν 3μιση λεπτά και η ομάδα του έτρεχε όσο δεν έτρεξε σε όλο το παιχνίδι?
    Γιατί δεν γίνεται λόγος για το γεγονός ότι ο Ιτούδης ξέχασε στον πάγκο το υπερόπλο ΑΚ47 σχεδόν όλο το Β ημίχρονο και έπαιζε με τον Γουίμς που έσπαζε τα καλάθια. Προφανώς δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς ότι ο Κιριλένκο παίζοντας για χρόνια ως ρολίστας πολυτελείας στο ΝΒΑ έκανε τα πάντα αλλά προφανώς ξέχασε να είναι ηγέτης και να τελειώνει τα ματς.
    Στο τελευταίο τάιμ υπήρχε κάποιο πλάνο από τον Ιτούδη για την περίπτωση που ο Σλούκας θα έχανε τη βολή? Με 6,5 δευτ κάνεις περίπατο στο παρκέ για να φτάσεις στην άλλη άκρη και προλαβαίνεις να πιεις και καφέ!
    Πως κατάφερε η ΤΣΣΚΑ με αυτά τα κορμιά να χάσει κατά κράτος τα ριμπάουντ?
    Γιατί οι σπίκερς της Νεριτ στέκονταν συνεχώς στο γεγονός ότι στο πρώτο 10λεπτο ο ΟΣΦΠ δεν εκτέλεσε καμία βολή?
    Και ένα ευκολάκι! Πόσα γκολ φάουλ πήρε ο Ολυμπιακός και πόσα η ΤΣΣΚΑ?
    Η υπερβολή είναι ίδιον του λαού μας. Εάν ο Ντε Κολό δεν έστελνε τον Σλούκα δύο φορές αδικαιολόγητα στις βολές την ώρα που ο ΟΣΦΠ έβλεπε το καλάθι ως μάτι βελόνας πιθανώς στο τέλος του αγώνα ο Σπαν θα ήταν persona non grata στον Πειραιά όπως άλλωστε συνέβαινε και στα ματς με τον ΠΑΟ όπου συνήθως στο τέλος τα έβαζε αλλά εκεί οι γκρίζοι λύκοι όλο και κάτι σκαρφίζονταν για να μην επιτρέψουν στον ΟΣΦΠ να πάρει το ματς.
    Εάν δεν απατώμαι κάπως έτσι εξελίχθηκε το περσινό τέταρτο ματς που διακόπηκε.
    Καλή επιτυχία στον ΟΣΦΠ!
    ΥΓ Ο Μίλος μπορεί να στοίχησε ακριβά όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό αλλά δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο στον Πειραιά. Τους έχει δώσει έως σήμερα δύο ευρωλίγκες και έναν ακόμη τελικό που μπορεί να γίνει τρίτη κούπα. Όλα αυτά βέβαια με τη φανέλα της...ΤΣΣΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ρε παει να το χασει απο το +25 ο Ιτουδης... τι σουργελο ειναι αυτος ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λοιπόν.. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει δύο πράγματα, αλλά να τα κάνει στην εντέλεια.

    -Να προστατέψει τη μπάλα. Σωστές μεταβιβάσεις, όχι λάθη
    -Αμυντικό ριμπάουντ

    Μόνο έτσι θα αλλάξει τη παρούσα εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βγάζω το καπέλο στον stonerook!!!το έλεγε άπτην αρχή οτι θα το σηκώσει η Ρεάλ.αρε τρελε stonerook!!!!credit

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε την πιο σκληρή ομάδα των τελευταίων ετών, που έλιωσε σαν βούτυρο από μια μέτρια Ρεάλ...19 πόντους διαφορά ρε κομάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μεγάλη δικαίωση για την καλύτερη ομάδα της τελευταίας τριετίας στην Ευρώπη.Τρεις σερί τελικοί, τις δυο πρώτες φορές έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό αλλά τώρα δεν μπορούσε να το χάσει...Δεν μπορεί να κοντραριστεί καμιά ομάδα μαζί της στην Ευρώπη, μόνο καλές ΝΒΑ ομάδες θα μπορούσαν να την καταβάλουν. Μεγάλο ρισπέκτ στο Λάσο που έχει ακούσει τόσα αλλά μας έχει προσφέρει υπέροχο μπάσκετ αυτά τα χρόνια. Μπράβο τους, πανάξια πρωταθλήτρια και πολύ αργησε.

    Φιλότιμος ο Ολυμπιακός, κι εδώ που έφτασε ήταν υπέρβαση και αποτέλεσμα των ηρωικών Πρίντεζη και Σπανούλη και της μυαλωμένης και ψύχραιμης καθοδήγησης από Σφαιρόπουλο. Θα ήταν άδικο μπασκετικά όμως να χάσει αυτή η Ρεάλ την κούπα, από μια ομάδα που δεν έφτασε τους 60 πόντους στον τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κρίμα για τον Ολυμπιακό, μου φάνηκε άδειος μετά τον ημιτελικό, ναι ξέρω πως προφανώς είναι τελικός και η κούραση δεν υπάρχει κλπ, αλλά δεν είδα τόση ενέργεια όσο την παρασκευή...
    Ο Λάσο έπαιξε με τους "σκληρούς" του και κατάφερε να μας πληγώσει, ειδικά ο Ματσιούλης βλέπει Ολυμπιακό και παθαίνει ντελίριο το παιδί! Καλή του ώρα, έχει βγει μετά από μεγάλο τραυματισμό κι αυτός, αντίστοιχο του Παππά...
    Ευχαριστούμε για το ταξίδι και τον ημιτελικό της παρασκευής.

    Τα λεμε για όσο ΝΒΑ μας αφήσει να δούμε το καινουριο αφεντικό (η 10μηνη κόρη κοινώς), πώς το βλέπεις Τζιμ, Χάρντεν ή Πολ έχει το μεγάλο βάρος μεθαύριο; Στα μάτια μου ο Πολ έχει περισσοτερα να αποδείξει... Πώς χάσανε το τελευταίο παιχνίδι στο Λος Άντζελες ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου ζήσει η κοράκλα φίλε! Αξίζει όλες τις ταλαιπωρίες του κόσμου!
      Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη επιτυχία εδώ που έφτασε, δεν ήταν δυνατόν να κερδίσει αυτή τη Ρεάλ με τόσο κακό Σπανούλη, όλο έλεγα θα πάρει μπρος προς το τέλος αλλά τίποτα...Όπως και να χει είστε άξιοι συγχαρητηρίων (θυμήσου το κλίμα και την κατάσταση στον ΟΣΦΠ την περίοδο απομάκρυνσης Μπαρτζώκα).

      υ.γ. Η απομάκρυνση του Μασιούλις αποδεικνύεται η χειρότερη κίνηση του ΠΑΟ πέρυσι το καλοκαίρι...Για το 1 μύριο που λένε ότι ήθελε ο Λάσμε πάσο, αλλά για το Λιθουανό έπρεπε να δώσουν και 500 και 600. Εδώ παίρνει 700 το γατί-βιταμ σοφτ ο Λουκάκος...

      Μάνος

      Διαγραφή
  37. Αγαλμα στον Καρολ να κανει η Ρεαλ που στο τριτο 10λεπτο την κρατησε ορθια με τους ποντους του. Αν καταφερνε εκει ο Ολυμπιακος να ξεφυγει με 5 6 ποντους, δεν ξερω πως θα πηγαινε το ματς. Βεβαια, ως γνωστον, με τα αν δε γραφεται ιστορια. Απο κοντα και ο Νοτσιονι , αλλα και ο Γιονας στο πρωτο ημιχρονο. Κανενα σχολιο για Ρουντυ. Γι αλλη μια φορα αφαντος σε μεγαλο ματς... Επισης , εχω μια αισθηση οτι ο Ολυμπιακος δεν το πιστεψε τοσο οσο αλλες φορες οταν του στραβωνουν τα ματς. Ισως και λογω κουρασης απο Τσσκα.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουραση, βολες, ριμπαουντ...κ μια δυνατη ρεαλ στην εδρα της. Μπραβο κ στους 2 κ βασικα στον σφαιροπουλο που σε μεγαλο ποσοστο του ανηκει η επιτυχια κ αξιζει να μεγαλωσει κανα εκ. το μπατζετ να παρει 2 παιχτες της προκοπης.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το τσουβάλιασμα πάντως οκ...
      Δε θέλω να φανώ υπερασπιστής του Ρούντι,καμία διάθεση αλλά...
      Το 13' πάλευε μόνος και ήταν ο καλύτερος της χαμένης Ρεάλ(και με πολύ καλό ημιτελικό κόντρα σε Μπάρτσα όποιος θυμάται).
      Πέρσι έκανε απίστευτα πλέιοφ και δεν άφησε τον Όσφπ να περάσει,όντως στο 2ο ημίχρονο του τελικού δεν παρουσιάστηκε.
      Και σήμερα πάλι χάλια δεν τον λες.

      Να θυμίσουμε πως δεν είναι επουδενί καθαρό γκαρντ,οπότε δεν γίνεται το ματς να έρχεται πάντα πάνω του..

      Διαγραφή
  38. Jim καλησπέρα, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά. Νομίζω πως η Ρεάλ το κατέκτησε δίκαια φέτος. Πιο πλήρεις και πιο ποιοτική ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πλάνο από την αρχή της σεζόν με την άμυνα του όμως σήμερα φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή. Συνήθως στα μεγάλα ματς την διαφορά την κάνουν τα γκαρντς. Σήμερα ο Ολυμπιακός αποφάσισε και σωστά κατά τη γνώμη μου να χαλάσει την δημιουργία των Γιουλ και Σέρχιο. Έκλεισε και τον Ρούντι καλά και περίμενε ότι δεν θα χάσει από τους υπόλοιπους.Τελικά έχασε από Νοτσιόνι ,Μασιούλις αλλα και Κάρολ. Διότι να μεν είναι ρολίστες αλλά είναι και σπουδαίοι παίκτες.

    Ίσως για αυτό τα σουτ των γκαρντ του, πλην Σλούκα έδειχναν χαμηλά και μόλις και μετά βίας έφταναν στο στεφάνι. Κούραση. Πολύ κούραση. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν πολύ στην άμυνα και αυτό βγήκε στην επίθεση.

    Ο Λοτζέσκι ήταν συνεπής σχεδόν σε όλο το παιχνίδι αλλά ήταν μόνος.
    Τα μεγάλα σουτ μπήκαν από την Ρεάλ και ο Ολυμπιακός αφού ο ηγέτης του δεν μπορούσε να βρει χώρο να εκτελέσει μοιραία ηττήθηκε. Ο Ολυμπιακός για του χρόνου χρειάζεται κάτι καλύτερο στους ξένους. Και φυσικά ένα ξεπέταγμα από Σλούκα ή Παπαπέτρου.

    Τζιμ, πολύ ωραία τα κείμενα σου όπως πάντα, συνέχισε με το ίδιο ύφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ειλικρινή συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για όσα έχει καταφέρει. Αυτή η ομάδα είναι των παιχτών, δεν είναι κανενός προπονητή.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αυτο το οτι ο οσφπ ειναι καλυτερη ομαδα την τελευταια 7ετια ειναι αστειο το λενε ξανα και ξανα τα αφεντικα,ελεος ρε παλικαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι πραγματικα αστείο!!!και ολοι οι δημοσηγραφοι δεν λένε τίποτα.το ασπάζονται.δηλαδη το 2009 και το 2011 που το πήρε ο ΠΑΟ δεν ηταν αυτος καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αλλα ο Ολυ.καλητερη ομάδα στην Ευρώπη είσαι οταν το παίρνεις.η τσσκα εχει 12 στα 13 φάιναλ φορ.ειναι η καλητερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 12 χρόνια;;;πλάκα κάνουμε.το λένε ξανά και ξανά για να το πιστεύουν ολοι αφού αντίλογος δεν υπάρχει.δημοσιογραφοι της πλάκας.ο ολυμπιακος ηταν καλητερη ομάδα της Ευρώπης οταν έκανε back to back.για 2 χρόνια.αυτο.


      @delfino

      Διαγραφή
    2. Πάντως, αν θεωρηθεί ένας μπούσουλας το index rating, τις τελευταίες 7 σεζόν η κατάταξη είναι: 1. Μπαρτσελόνα, 2. Ρεάλ, 3. ΤΣΣΚΑ, 4. Ολυμπιακός, 5. Μακάμπι, 6. Παναθηναϊκός, 7. Λαμποράλ (http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Records&entity=Clubs&seasonmode=Range&fromseasoncode=E2008&toseasoncode=E2014&g=None&cat=Valuation&agg=Accumulated).

      Η αντίστοιχη κατάταξη από το 2000 έχει ως εξής: 1. ΤΣΣΚΑ, 2. Μπαρτσελόνα, 3. Μακάμπι, 4. Λαμποράλ, 5. Ολυμπιακός, 6. Παναθηναϊκός, 7. Ρεάλ (http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Records&entity=Clubs&seasonmode=All&g=None&cat=Valuation&agg=Accumulated)

      Διαγραφή
    3. spyro αν επαιζαν τα pir μπασκετ δεν δικαιουσουν να ησουν καν στο τελευταιο φ4.Αντε που πετατε βλακειες.

      Διαγραφή
  41. Μπράβο στο Λάσο, δεν ξέρω αν είναι winner ή looser αυτό θα το δείξει η πορεία του. Έκανε όμως πολύ καλές προσθήκες φέτος με Nocioni, Maciulis, Ayon και Rivers που ουσιαστικά είναι οι παίχτες που του έδωσαν τον τίτλο.

    Ο Σπανούλης όπως και στο παιχνίδι της Παρασκευής ήταν ανεξήγητα passive σε όλες τις διεισδύσεις του, μήπως είχε κάποιο τραυματισμό?

    Πολλές χαμένες βολές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφυγε ο Σοφοκλής από εμάς πήρε Euroleague, έφυγε ο Maciulis πήρες κι αυτός. ;P

      Με τον Μπουρούση νομίζω έκλεισε ο κύκλος και έχουν πάρει όλοι οι top Έλληνες παίχτες αυτής της γενιάς Euroleague.

      Διαγραφή
  42. Δημήτρη έπρεπε να ξεριζώσουμε τη ραχοκοκαλιά μας, να προδώσουμε το dna μας που είπε κιο Πέδουλας, για να δει χαρά στα σκέλια της η Ρεάλ...

    α ρε Γιόνας ντούκι/ψυχάρα... Μασιούλις, ο σκύλος ο δαγκανιάρης, το αρχιδότερο 3άρι σε όλη τη λίγκα (ποστ/τρίποντο/άμυνα/ριμπάουντ μέσα σε όλα γ..ώ τον Ιβάνοβιτς μέσα) έδωσε το έναυσμα εκεί που πήγε να ξεφύγει ο Ολυμπιακός, ο πολύς Νοτσιόνι με το γρήγορο πιστόλι Κάρολ το ολοκληρώσανε...

    πόσο λείπουν οι Γιόνας&Στεφάν, μα πόσο πολύ...

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο εχεις, όλοι οι Παναθηναϊκοί αυτόν αναπολούν, περισσότερο κι απ το Λάσμε

      Διαγραφή
  43. Κοίτα να δεις δεν ήξερα πως το παρατσούκλι του Νοτσιόνι είναι Chapu

    https://twitter.com/manuginobili/status/600028595193450496

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Aγγελοπουλος απλα αστειος,συγχαρητηρια στο Γιονας κ τον Γιαννη τον Μπουρουσαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η ομάδα αυτή έχει παρών και μέλλον....όσο θα αναθρέφει με τη βοήθεια των παλιών νέους πρωταγωνιστές θα είναι εκεί και θα παλεύει κάθε παιχνίδι κάθε λεπτό. Κούραση, βολές, και Σπανούλης έκριναν έναν τελικό που όπως ήταν η διακύμανση του σκορ ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Πιστεύω ότι ο coach δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά την καλή εικόνα των δύο πιτσιρικάδων(Παπ, Αγραβάνης) που ερχόντουσαν με φόρα από τον ημιτελικό. Αλλά όταν σου τραβάει ο Λότζο τον αλλάζεις?? Η αίσθησή μου πάντως ήταν ότι θέλαμε μια καλύτερη διαχείρηση στο "3"...κατά τα άλλα προπονητής της επόμενης 5ετίας για εμένα ο Σφαιρό...με 2 καλές προσθήκες το καλοκαίρι είναι ξανά έτοιμη η ομάδα για την μεγαλύτερη υπέρβαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ.Είχαμε μιλήσει πολλοί εδώ για τη στελέχωση της και τις προσθήκες που στόχευαν ακριβώς εδώ.Ο Νοτσιόνι Μίροτιτς δεν είναι,αλλά αποδίδει καλύτερα ακόμα και σε τέτοια ηλικία σε άμυνα και μεγάλα σουτ.Ο Ματσιούλις σκληρός,Ρίβερς αθλητικός,Αγιόν έδωσε βάθος και 2ο ρόλο στον αργό Μπουρούση....

    -Κούραση.Μάντζαρης άδειος,Πρίντεζης κουρασμένος,Σπανούλης βαριά πόδια..
    -Ο Όσφπ διάλεξε να αλλάζει σε όλα τα σκριν μακριά από τη μπάλα για να μην κάνει πάρτι από την περιφέρεια η Ρεάλ δημιουργώντας ανισορροπίες.Κάτι που χάλασε τη ροή της επίθεσης τους.Όμως και οι γκαρντ τους διάβασαν καλά,χάθηκαν σημαντικά αμυντικά ριμπάουντ και η Ρεάλ πήρε "κεφάλι" σε αυτό τον κλεφτοπόλεμο εφόσον μπορούσε και έπαιρνε σκορ κοντά στο καλάθι..
    -Εφόσον θέλησε ο Όσφπ να φρενάρει τόσο τις επιθέσεις της Ρεάλ με τις αλλαγές που έφεραν miss-match,ίσως λέω να έπρεπε να μην χαλάει τις επιθετικές του ματιές στο τρανζίσιον.Η άμυνα αυτή μπορεί να καταλήξει σε κλεψιμο ή "αναμπουμπούλες" στο αμυντικό ριμπάουντ που μπορούν να βγάλουν φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο...Ο Όσφπ το απέφυγε αυτό σε κάποιες στιγμές,όταν το έκανε στο 2ο ημίχρονο πήρε σημαντικό σκορ.
    -Η άμυνα της Ρεάλ ήταν πολύ συγκεντρωμένη,ο Όσφπ έμοιαζε πραγματικά ΑΔΕΙΟΣ στο να στείλει τη μπάλα σε καλά σημεία και να βάλει μεγάλα σουτ.Ο Σπανούλης,βρήκε πολύ καλή αντιμετώπιση,νομίζω μοίρασε καλά τη μπάλα-δεν μπήκαν τα σουτ που βγήκαν,αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να είναι επιπλέον επιθετικός,να μπει στο καλάθι,να κάνει την έξτρα ενέργεια και να κερδίσει την άμυνα..
    Θα ήθελα να δω κι από τον coach-Σφαιρό πιο πολλά πράγματα επιθετικά.Επέμεινε πολύ σε κάτι που δεν έβγαινε με τον Vspan και το πικ ν ρολ.Έπρεπε να ψάξει το ποστ(όχι μόνο με Πρίντεζη),την καρδιά της ρακέτας,δημιουργία και με άλλους τρόπους..
    -Φυσικά η έδρα έσπρωξε την Ρεάλ σε ένα σημείο που το χρειαζόταν πάρα πολύ και τους έδωσε ρυθμό.Η Ρεάλ δεν είναι Τσσκα-είναι άλλη πάστα.Την μία έπεσε σε έναν υπερηχητικό Όσφπ,την άλλη της έκανε κεφαλοκλείδωμα ο κύριος Μπλατ..Είπαμε θα μπουν μανιασμένοι,οργισμένοι και θα πάνε να κερδίσουν,δεν σκέφτονται ποτέ ότι θα χάσουν οι Ισπανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θυμάμαι έναν τελικό ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, νομιζω το 2010-11, που ενώ είχε κριθεί και ο ΠΑΟ ειχε σταματησει να παιζει αμυνα, ο Σπανούλης έβαλε τρίποντο για να μπει στα στατιστικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για να δούμε στην Ελλάδα πάλι θα διαστρεβλώσουμε την αλήθεια. Θα πει κανείς για τις ομορφιές ενός τεράστιου Έλληνα αθλητή μετά τον τέλος του ματς ή πάλι θα φταίει ο κακός ρούντι που τόλμησε να είναι μέλος της καλύτερης εθνικής ομάδας της περασμένης δεκαετίας και γι αυτό θα τα ακούει από τους ελληνάρες μέχρι να σταματήσει το μπάσκετ? Δεν με νοιάζει αν αυτός που τα κάνει λέγεται Σπανούλης, Παππάς ή Φούφουτος αλλά όποιος αγαπάει το μπάσκετ πρέπει να καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και όχι να προστατεύει με κάθε τρόπο τον Έλληνα εναντίον του Ισπανού. Μπάλες στα κεφάλια και "είσαι ένα τίποτα" στον Ματσιούλις δεν είναι τρόπος να χάνεις. Και το πιο σημαντικό δεν είναι τρόπος να διδάσκεις στα νέα παιδιά των οποίων (καλώς) είσαι αθλητικό πρότυπο, το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο αθλητής στην ήττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη το ψαχνεις...
      οι δημοσιογραφοι (!!) ψαχνουν για ηρωες στα πρωτοσελιδα τους και ο Σπανουλης ειναι ιδανικη περιπτωση. Τεραστιος παικτης, αλλα το να τον κανουμε επικεντρο των παντων ενω πλαισιωνεται απο ενα εξαιρετικο καστ που κραταει την ομαδα μεχρι εκεινος να παρει μπρος ειναι αδικο.
      Μην περιμενεις Ελληνες δημοσιογραφοι (!!) του μπασκετ να μιλησουν για το ηθος ενος Ελληνα σουπερ σταρ.
      Μονο ανθρωποι σαν τον Τζιμ μπορουν αφοβα να κριτικαρουν ασχημες συμπεριφορες, ακριβως γιατι δεν εχουν τιποτε να κερδισουν/προστατευσουν.

      Διαγραφή
    2. Άλλοι δυο φωστήρες.

      Τις χειρονομίες του Ματσιούλις τις είδατε ή μόνο τις π@π@αριές σας;

      Διαγραφή
    3. Οι χειρονομιες του Μασιουλης πηγαιναν προς τις βλακειες που του λεγε ο Σπανουλης-αυτο το υποδειγνα αθλητη και ανθρωπου που δεν δινει ποτε δικαιωματα...Σημερα παντως μια χαρα τους ακουσε τους φιλους της Ρεαλ να πανηγυριζουν γτ δεν τον ειδα να δειχνει αυτακια(τη γλωσιτσα εχει καιρο να τη βγαλει...μαλλον του χει κοπει)

      Διαγραφή
    4. http://www.leoforos.gr/theothers/story/82216/kare-kare-oi-prokliseis-toy-spanoyli-vid

      Διαγραφή
    5. To site του προέδρου του ΠΑΟ βγάζει βίντεο με τις "προκλήσεις" του Σπανούλη εναντίον της Ρεάλ.
      Πόσο χαμηλά θα σας ρίξει ρε αυτός ο τύπος;

      υγ
      Στο δίπολο που προσπάθησε να δημιουργήσει ο ΔΓ, μεταξύ αυτού και του Σπανούλη, κάποιοι διαλέγουν την πλευρά του πρώτου. Παρότι τον άκουσαν και τον είδαν.
      Άξιοι της μοίρας του και ανάξιοι λόγου και σχολιασμού.
      Απλές κατσαρίδες.

      Διαγραφή
    6. Ηταν στη Μαδριτη ο Γιαννακοπουλος χτες; Με αυτον τα ειχε βαλει ο Σπανουλης; Αυτον κλωτσαγε; Αυτόν έλεγε "πουθενά"; Φοβερη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας, απιθανα πραγματα.

      Κι αυτοι οι ισπανοι δημοσιογραφοι που γραφουν σημερα "δεν ξερει να χανει ο Σπανουλης", βαλτοι του Γιαννακοπουλου ειναι. Κολλητοι του Κοντου απο την Πρασινη

      Διαγραφή
  49. Ειρωνια, κραζανε τον Ματσιουλης οι φιλοι του Οσφπ οτι στην Ρεαλ ειναι ανυπαρκτος οπως ολοι οι παιχτες του ΠΑΟ που φευγουν για αλλη ομαδα.Αλλα αυτος σημερα αλλαξε την ροη με το που μπηκε.Α ρε Γιονας,http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_251&st=20&dp=ACBHPF26A716B6F36NHMX1226&z=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλυτερη απαντηση την εδωσε στον αρχηγο τους https://www.youtube.com/watch?v=OgyAqMhbZnY
      Αυτον τον παιχτη τον αγαπαω καθε μερα ολο και περισσοτερο...αρε Τρακη κοιτα τι ΠΑΙΧΤΑΡΑ εδιωξες (παιχταρας οχι επειδη ειναι ταλενταρα αλλα γιατι εχει καρυδια περισσοτερα απ ολους τους ξενους του ΠΑΟ μαζι-πλην Μπατιστα)

      Διαγραφή
    2. Τι εννοεί ότι κέρδισαν τους καλύτερους;
      Ούτε πρωταθλητής Ελλάδος δεν είναι ο Ολυμπιακός. Καλά δε λέω;

      Ο τρόπος που κλείνει το μάτι ο Μασιουλάκος στον Σπανούλη, όταν κάνει τη ψευτομαγκιά του, μαρτυράει το πως έπαιρνε στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα...

      Διαγραφή
  50. Ο Λιθουανός πρώην άσος του Παναθηναϊκού και νυν της Ρεάλ, αναφέρθηκε σε διάφορα πράγματα που του έλεγε ο Σπανούλης, καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

    Αναλυτικά η δήλωση του Ματσιούλις:

    «Όποτε χάνει, λέει άσχημα πράγματα. Μου είπε ότι δεν είμαι κανένας και τίποτα στο μπάσκετ. Ωστόσο, αποδείξαμε πως είμαστε κάτι και είμαστε πλέον οι καλύτεροι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλησπερα.....αξια η ρεαλ πολυ δυσκολα θα το εχανε στην εδρα της μετα απο δυο σερι χαμενους τελικους.....ο ριβερς,ο νοτσιονι και ο ματσιουλις εκαναν την διαφορα σε σχεση με περσι τελικα οι οποιοι προσθεσαν καποια σκληραδα στην ομαδα.....αξιος και ο ολυμπιακος που εφτασε στο ταβανι του.....
    Υ.Γ 1.σας το λεγα ολη την χρονια για ρεαλ....για το 2016 απο τωρα θα παρω ΖΟΤΣ......και το σκεπτικο μου ειναι οτι οποιος εχει υπομονη και δεν κατασρεφει αλλα προσθετει βημα βημα ανταμοιβεται.....ερχεται η ωρα της πρωτης ευρωλιγκας για τους γειτονες
    Υ.Γ2....σαν βουτυρο λιωνουν οι κλιπερς τζιμ...μαλλον τα 7 παιχνιδια με τους σπερς τους εξαντλησαν.....το πρωταθλημα κιτρινιζει......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη εχεις αποδειχθει καλος μαντης/στοιχηματζης με την επιλογη ρεαλ. Μπορει και να αρχισεις σερι με την επιλογη Ζοτς απο τωρα. Ερωτηση: Ζοτς με ποια ομάδα;

      Διαγραφή
    2. ζοτς με φενερ....εχει εναν κορμο,θα βρει εναν καλο ψηλο,χρηματα θα εχει ,πρεπει και η τουρκια καποια στιγμη να παρει ευρωλιγκα....αυτα......stonerook

      Διαγραφή
  52. Δευτέρα, 18 Μαίου 2015 00:33 Συντάχθηκε από mariner
    ΟΣΦΠ 7 ΤΕΛΙΚΟΥς ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ- ΠΑΟ 6 κ.ΚΟΝΤΕ.Εχουμε 3 τιτλους,αλλα ο Ολυμπιακος ΕΙΝΑΙ ενας ΜΥΘΟΣ του παγκοσμιου μπασκετ,πραγμα που ο Παο με 6 τιτλους δεν καταφερε.ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εξαιρετική χρονιά του στην Ευρώπη. Κάποιες σκέψεις:

    α) Μετά τους ημιτελικούς σκεφτόμουν ότι αυτό το Φ4 θυμίζει σε πολλά εκείνο προ 20ετίας στην Σαραγόσα. Κι εκεί η Ρεάλ κέρδισε άνετα τον ένα ημιτελικό ενώ ο Ολυμπιακός είχε κάνει επική ανατροπή στον άλλο. Ο τελικός θύμισε σήμερα από τα μέσα του 3ου 10λέπτου εκείνον τον τελικό του 1995. Ευτυχής σύμπτωση για την Ρεάλ βεβαίως.

    β) Η τριάδα Ρούντι-Γιουγ-Σέρχι θυμίζει σε ειδικό βάρος τους Ισπανούς αστέρες της δεκαετίας του '90 (Ερέρος, Γκαλιλέα, Μοντέρο). Όλο φρου-φρου αλλά από σκληράδα τίποτα. Σήμερα τον τίτλο τον έδωσε η τριάδα των κωλοπετσωμένων Ματσιούλις-Νοτσιόνι-Κάρολ. Όταν αποσυρθούν από την εθνική τους οι Γκασόλ και ο Ναβάρο θα τους έχουμε τους Ισπανούς ξανά για πρωινό όπως στα 90ς με δαύτους.

    γ) Αν ο Ολυμπιακός κατακτούσε τον τίτλο σήμερα θα έπαιρνε 3 τίτλους σε 4 χρόνια με 3 διαφορετικούς προπονητές. Πραγματικά μοναδική περίπτωση ομάδας πάνω-κάτω ίδιας να λειτουργεί σχεδόν σε αυτόματο ανεξαρτήτως ποιος κάθεται στον πάγκο (παρά τις μικροπροσαρμογές). Μεγάλε Ντούντα...

    δ) Αν ήταν στον τελικό η ΤΣΣΚΑ θα το σήκωνε.

    ε) Ως συνέχεια των παραπάνω: Τελικά η πιο επιδραστική ομάδα των 00ς σήμερα δεν είναι ούτε ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς, ούτε η Τάου του Ιβάνοβιτς, ούτε η Μακάμπι του Γκέρσον αλλά η Σιένα των Μινούτσι/Πιανιτζάνι.

    στ) Το μπάσκετ στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο αθλητικό και σκληρό. Ανταμοίβει αμυντικούς ρολίστες, τα σκορ στα μεγάλα ματς κινούνται γενικά χαμηλά. Η φετινή Ρεάλ κέρδισε ακριβώς επειδή ήταν λιγότερο θελκτική από πέρσι και πρόπερσι. Νομίζω ότι βλέπουμε χειρότερο μπάσκετ στην Ευρώπη από ό,τι βλέπαμε πριν 10 χρόνια. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς για να 'ανοίξουν' οι επιθέσεις; Νομίζω ότι βλέπουμε μια πιο σοφιστικέ εκδοχή του μπάσκετ της Λιμόζ να κυριαρχεί και δεν το παίρνουμε χαμπάρι.

    ζ) Αν κρατήσει τον Μπιέλιτσα, ο Ζοτς είναι 2 απλά ανεκτούς περιφερειακούς μακριά από το να πάρει την κούπα του χρόνου χαλαρά.

    (ΣΥΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να προσθεσω οτι 3 απο τα 4 τελευταια κυπελλα ευρωλιγκας για τους ισπανους ηταν στην εδρα τους(σαραγοσα με ζοτς,βαρκελωνη με ντεγιαν-σαρας και το φετινο)....πρεπει να τους στρωθει ο δρομος με ροδοπεταλα,να τους πανε ολα πριμα για να το σηκωσουν....αν στραβωσει το πραγμα αφηστε το καλυτερα......συμφωνω για ναβαρο-γκασολ....μολις αποσυρθουν(ειδικα ο παου) θα τους ξανακανουμε πελατες.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ γενικά. Κάποιες μικρές διαφωνίες.
      β) Εγώ θα έβγαζα τον γιουλ γιατί παίζει πάντα αυτό που μπορεί και ξέρει.Απλά δεν είναι τόσο ταλαντούχος (σε σχέση με σέρχι-ρούντι).
      στ) Νομίζω ένα καλό βήμα για να αλλάξει η κατάσταση θα ήταν τα αμυντικά 3 δευτερόλεπτα (για να σταματησει η λογικη του παίκτη-σκιάχτρου) και η απαγόρευση αγγιγματος της μπάλας πάνω από τον νοητό κύλινδρο της στεφάνης. Λίγο αργότερα να γίνουν και οι διαστάσεις των γηπέδων στα πρότυπα του ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    3. Για το (ζ): Θέλει επίσης:
      -ενα σοβαρο σεντερ δίπλα στον vesely(ο οποιος πρεπει να παιζει μονο στο 5)
      - ενα 4αρι πισω απο τον μπιελιτσα
      - ενα τριαρι

      Διαγραφή
    4. @3.24
      Συμφωνώ με τις αλλαγές που προτείνεις. Θα πρότεινα επίσης πιο αυστηρά σφυρίγματα στην περιφέρεια για να ανταμοίβονται οι δημιουργοί και οι σουτέρ και ίσως την απαγόρευση της ζώνης.

      Διαγραφή
  54. Για τον Ολυμπιακό δεν έχω να πω πολλά, ειπώθηκαν σχεδόν όλα απ’ τον Τζιμ στην ανάρτηση κι από αρκετούς παραπάνω. Σπουδαίος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής του σεζόν, δεν μειώνεται σε τίποτε το κατόρθωμά του απ’ τη βαριά, τελικά, ήττα απ’ τη Ρεάλ. Η άμυνά του τον κουβάλησε μια ολόκληρη σεζόν (ακόμη και στις κακές επιθετικά βραδιές του), αλλά άμυνα έπαιξε στον τελικό κι η Ρεάλ. Και δεδομένου πως σε επιθετική ικανότητα ο Ολυμπιακός υστερεί, αυτή η καλή της άμυνα έγινε μέγγενη. Μάθημα για όλους εμάς που μηδενίζουμε εύκολα αξίες η δικαίωση Λάσο: οι 2 απ’ τις 3 παρεμβάσεις του στο περσινό ρόστερ, Νοσιόνι και Ματσιούλις, έκριναν ουσιαστικά τον τελικό. Ειδική μνεία στον Λιθουανό (και στον Πεδουλάκη…). Η δύναμη της συνήθειας. Ο Ματσιούλις παρέλαβε το σκορ 15-21 (την ώρα που κάμποσα χεράκια, Ρούντι και σία, τρέμανε…) και το παρέδωσε, με 9 προσωπικούς και 2 τρίποντα, στο 28-25. Κι όλα πήραν τον δρόμο τους…
    Αυτή είναι η δίκαιη αξιολόγηση της στιγμής. Μια άλλη όμως, περισσότερο κυνική θεώρηση, είναι πως χάθηκε ευκαιρία. Ευκαιρία με 3ο τίτλο στα 4 χρόνια να θεμελιώσει δυναστεία. Και τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται εύκολα κάθε χρόνο, ειδικά όταν οι αντίπαλοι έχουν δυνατότητα για πυρηνικούς εξοπλισμούς (η Φενέρ, για παράδειγμα, αν φέρει τον Καλάθη θα είναι για μένα το 1ο φαβορί για του χρόνου)… Ναι, ο Ολυμπιακός θα είναι πιθανότατα ξανά του χρόνου ανταγωνιστικός, αλλά αν θα φτάσει τόσο κοντά, με τον Σπανούλη πια στα 34, είναι αμφίβολο… Πλεονέκτημά του, ασφαλώς, η αποψίλωση του Παναθηναϊκού. Χωρίς Γκιστ & Παππά, μοιάζει να έχει σίγουρο το ελληνικό πρωτάθλημα. Διόλου αμελητέο. Γιατί τους ίδιους ακριβώς τους ρόλους των ΤΣΣΚΑ & Ολυμπιακού στα φάιναλ φορ τους ζούμε και στην Ελλάδα. Ανάποδα. Όπου ΤΣΣΚΑ βάλε Ολυμπιακό, όπου Ολυμπιακό βάλε Παναθηναϊκό. Η ίδια ιστορία: ο μπασκετικά ανώτερος να μην μπορεί να νικήσει τους δαίμονές του…

    ΜΗΤΣΟΣ (1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Η Γνώμη μου είναι ότι φέτος είναι πραγματικά ανώτερος ο Κόκκινος..Την πρώτη χρονιά του Πεδουλάκη (Για την ακρίβεια στο 2ο μισό) ο Πράσινος ήταν πολύ καλός και έπαιξε καλό μπάσκετ σε Ευρώπη και Ελλάδα. Την 2η χρονιά αντιμετωπίσαμε πολλά θέματα στα γκάρντ, αλλά ήμασταν μαχητές,

      Διαγραφή
  55. Και κάτι εξωαγωνιστικό του Φάιναλ Φορ, που προσωπικά μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση την Παρασκευή και συνεχίστηκε σήμερα… Σ’ αυτό το μπλογκ πολλοί και πολλάκις – δικαίως, δικαιότατα – έχουν βγάλει στη σέντρα τον Δημητράκη για τις συμπεριφορές του, για τις μπούκες του σε χώρους διαιτητών, για ύβρεις. Τον έχουν βγάλει στη σέντρα και άδικα, γιατί δεν πληρώνει όσα θα ήθελαν (λες και υπάρχει στην αναμονή κάποιος να πληρώσει περισσότερα). Στη Μαδρίτη, λοιπόν, ας πέρασε στα ψιλά, τα αδέλφια Αγγελόπουλοι – που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν ευγενείς φυσιογνωμίες, που προσωπικά μου αρέσει πολύ πόσο έντονα ζουν την περιπέτεια της ομάδας τους, που γενικώς έχουν φιλοτεχνήσει, αντίθετα με τον συγκρουσιακό Δημητράκη, το προφίλ των σπόρτσμεν – επιβεβαίωσαν πως είναι στην πραγματικότητα άλλα δύο, όπως κι ο Δ.Γ., κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Σημειώνω συμπεριφορές επαναλαμβανόμενες, σαν με καρμπόν (συγχωρέστε με προκαταβολικά αν αντιμετωπίζονται, Γιώργος & Παναγιώτης, ως ένα, άλλωστε δημοσίως έτσι λειτουργούν):
    - μετά τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ ειρωνεύτηκαν έναν όχι απλά σπουδαίο παίκτη, αλλά και τζέντλμαν των παρκέ, τον Κιριλένκο, με τη φράση «σήμερα ο Κιριλένκο έμαθε και θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του, γιατί μάλλον αποσύρεται από ό,τι έχω ακούσει, ποιος είναι ο Παπαπέτρου»… Είναι το ίδιο ακριβώς με ό,τι είχαν κάνει άνοιξη του 2011, μετά από μια νίκη επί της Φενέρ, όταν επέδειξαν την ίδια ειρωνική, ασεβή στάση προς έναν ακόμη όχι απλά σπουδαίο παίκτη, αλλά και τζέντλμαν των παρκέ, τον Γιασικεβίτσιους (μην ξεχνώντας προφανώς πως κάποτε διάλεξε Παναθηναϊκό). «Όταν χάναμε με 12 έγινε η χρυσή αλλαγή, έβαλαν μέσα τον Γιασικεβίτσιους και το γυρίσαμε», είπαν. Και συνέστησαν «Κλείστε εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ». Κι ύστερα ήλθε η Σιένα…
    - Μετά από μια πειστική ήττα στον τελικό (+19) είπαν για τη Ρεάλ πως «για να φτάσει εδώ είχε εύκολο τοπ-16 κι έναν εύκολο ημιτελικό, άρα περισσότερη ενέργεια. Επίσης ο τελικός έγινε στη Μαδρίτη κι είχαν 20 χρόνια να το πάρουν. Αν παίζαμε σε ουδέτερο είμαι σίγουρος πως θα κερδίζαμε». Από μόνα τους αυτά, βέβαια, δεν είναι τίποτα. Μόνο που έρχονται ως συνέχεια απ’ τα περσινά, τότε που μετά το 3-2 των προημιτελικών με τη Ρεάλ, χαρακτήρισαν την αντίπαλό τους «ένα συνονθύλευμα από καλούς παίκτες, αλλά με τον τρόπο που παίζουν δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στον Ολυμπιακό που πήρε 2 πρωταθλήματα Ευρώπης και τους ταπείνωσε πέρσι στον τελικό. Τον έχουν τσακίσει τον Σπανούλη στο ξύλο κι όταν το παιχνίδι είχε κριθεί, να πηγαίνουν να τον σηκώνουν εικονικά είναι μια εικόνα αηδίας. Εύχομαι να πατώσουν στο φάιναλ φορ»… Αυτό, λοιπόν, το συνονθύλευμα, με τους 3 συνεχόμενους τελικούς Ευρωλίγκας, που είχε τη δύναμη να επιστρέψει, είναι η πολυνίκης της Ευρωλίγκας με 9 τίτλους…
    - Προσπερνώντας πως σκύλιασαν να πάρουν στα χαρτιά ένα ματς (ελληνικού κυπέλλου…) το οποίο έχασαν απ’ τον μισό Παναθηναϊκό με επιχείρημα πως κάποιος κάθισε χωρίς να το δικαιούται στην εξέδρα, προσπερνώντας τα πωποδάχτυλα πρόπερσι στο ΣΕΦ, προσπερνώντας πως κάποτε έκαναν μπλουζάκι τις βολές (παρεμπιπτόντως, στον τελικό οι βολές ήταν, με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, 13-26…), να σταθώ σε μια ιστορική ανακρίβεια: η μόνιμη επωδός τους σε κάθε αναφορά στα διαδοχικά ευρωπαϊκά τρόπαια είναι πως «τα καταφέραμε με τον δικό μας τρόπο»… Ο δικός τους τρόπος, λοιπόν, ήταν άλλος: ήταν αμερικάνικος, με επιρροές ΝΒΑ. Με αγορές τύπου Τσίλντρες, τις οποίες επέβαλλαν παρά τα «θέλω» του προπονητή (Γιαννάκη). Όταν, λοιπόν, άφησαν στην άκρη τις επιλογές τύπου Τσίλντρες και «δικός τους» τρόπος έγινε ο τρόπος του προπονητή (Ίβκοβιτς), η ομάδα τους πράγματι γιγαντώθηκε. Κι έφτασε δικαίως στην ευρωπαϊκή ελίτ.
    Αυτά για την ασέβειά τους στο παιχνίδι…

    ΜΗΤΣΟΣ (2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις ρε Μητσάρα. Συνήθως συμφωνώ με τα σχόλιά σου, με αυτά τα τελευταία πάντως ταυτίζομαι απόλυτα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για ό,τι έχει καταφέρει, αλλά οι πρόεδροί του (αντίθετα με την εικόνα που προβάλλουν επικοινωνιακά) είναι εντελώς αλαζόνες και κακομαθημένοι.

      Μάνος

      Διαγραφή
  56. Ποια διδάγματα βγαίνουν για την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό; Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός των τελευταίων 4 χρόνων είναι μια πολύ ελπιδοφόρα περίπτωση και δείχνει ότι χωρίς τα πολλά λεφτά αλλά με σωστό σκάουτινγκ σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής μπορείς να πας πολύ καλά.

    Κάποια απλά (αλλά όχι αυτονόητα) βήματα που χρειάζονται:

    1. Ένας σταθερός κορμός, κατά προτίμηση Ελληνικός και μεγαλωμένος μαζί μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό ο ΠΑΟ το έχει μέχρι ενός σημείου αν και χρειάζεται ακόμα καλλιέργεια. Κάποιοι από τους βασικούς συντελεστές είναι ακόμα πολύ μικροί (Χαραλαμπο, Παπαγιάννης). Ο τραυματισμός του Παππά μας πάει πάρα πολύ πίσω ενώ η μη-μεταγραφή του Παπαπέτρου μπορεί να αποδειχθεί difference maker σε βάθος δεκαετίας. Δεν ξέρω αν ήταν τρολάρισμα αλλά η πρόταση σε Μάτζαρη είχε αρκετή σωστή λογική. Μήπως να κοιτούσαμε Κατσίβελη;

    2. Αθλητικοί αμυντικοί στόπερ και επιθετικοί ρολίστες σε ρακέτα και περιφέρεια, κατά προτίμηση Αμερικανοί. Τέτοιοι υπάρχουν ανά την Ευρώπη δεκάδες αλλά θέλει ψάξιμο και σκέψη. Κάποια φορά σου βγαίνουν Γκιστ και Λάσμε, άλλες φορές Σλότερ. Ο Τζιμ τα γράφει κάθε καλοκαίρι. Σε όποια περίπτωση, αν βρίσκεις τέτοιους δεν τους αφήνεις να φύγουν αναίμακτα. Η τριάδα Γκιστ-Λάσμε-Ματσιούλις φέτος θα σε πήγαινε στο Φ4 στο περπατητό.

    3. Χρειάζεται ένας υπερβατικός αστέρας που θα δίνει το κάτι παραπάνω, ένα σημείο αναφοράς. Δεν ξέρω αν είναι ο Καλάθης ένας τέτοιος. Ένα 'βαρύ' συμβόλαιο πάντως πρέπει να το έχει μια ομάδα που πάει για ψηλά. Παρεμπιπτόντως σε αυτήν την κατηγορία (του αστέρα με το βαρύ συμβόλαιο), και όχι στο 1 από πάνω, θα έβαζα τον Βεζένκοφ.

    4. Πάντα να κοιτάς το δικό σου πρωτάθλημα (Πέτγουεϊ) όσο και τα ταπεινά Ευρωπαϊκά (Λοτζέσκι). Ο Ντάνστον πχ έχει περάσει και από τα δυο (Άρης και μετά Ιταλία).

    Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι απλό ή αυτονόητο φυσικά. Νομίζω όμως ότι στον ΠΑΟ υπάρχει μαγιά για παραπάνω πράγματα από ό,τι η σημερινή δύσκολη κατάσταση δείχνει. Το καλοκαίρι απαιτούνται όμως σημαντικές και το κυριότερο ψαγμένες επιλογές.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλαθης, σλουκας, βεζενκοφ, γιανκ. Και το ποιο σημαντικο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ να τους κανει ομάδα και αλλαγη ΔΓ με Παυλο-Θαναση ή άλλο επενδυτή. Οχι απαραίτητα σε ιτς εκτος αν ερθει καποιος απο τουρκία. Θα μ αρεσε και η περίπτωση σάρας με τον δδ να τον πλαισιώνει από του παραχρόνου

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω και κάτι άλλο για τον ΠΑΟ: Εκεί που πάει το μπάσκετ στην Ευρώπη, αν έχεις τον Πεδουλάλη προπονητή του κάνεις 5ετές, δεν τον διώχνεις.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
  57. Κριμα εκανε κακο Φ4 ο αρχηγος ,χαλασε και τα στατιστικα του 0.5 pir,ο Πριντεζης ειναι φετος μακραν ο πιο βελτιωμενος παιχτης της ομαδας. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=251&seasoncode=E2014#!boxscore Πριντεζης http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=AMM&seasoncode=E2014 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=JUO&seasoncode=E2014 Η διαιτησια παντως σημερα δεν σφυριξε ουτε καν εδρα.Νικητρια η Ρεαλ με την αξια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η Ρεάλ το πήρε το ματς παίζοντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τους πιο σκληρούς παίχτες της στα πιο κοντά της σχήματα. Είμαι σίγουρος ότι όταν το καλοκαίρι έπαιρνε Ματσιούλις και Νοτσιόνι, και τον κράζαν όλοι, τέτοιο ματς σημάδευε..
    Και οι άμυνες στον Σπανούλη ήταν ιδανικές, ισοϋψή γρήγορα γκαρντ με βοήθειες πάνω του ώστε να μην παίρνει τα βήματα προς το καλάθι και στο τέλος το κόλπο Γκιστ, ψηλός με γρήγορα πόδια (Αγιόν) για να μην έχει το μακρινό σουτ...
    Τελικά είναι καλός προπονητής ο Λάσο? Τι λέτε?
    Ο Σπανούλης απ' την άλλη μπάλες στο κεφάλι και απαξιωτικό trash talking στον Ματσιούλις. Αμέσως μετά συγκαταβατικές δηλώσεις στα μέσα και δεν ξέρω δεν είδα..
    Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είναι πιο μεγάλος, παίχτης ή μ@λ@κ@ς. Εσείς τι λέτε?

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι λες;;;;;

      V-Span στον Νίκο Βαρλά (eurohoops)

      “Πρώτα από όλα, επειδή πάνω από το μπάσκετ είναι η ζωή και το ανθρώπινο στοιχείο, θέλω να πω συλλυπητήρια στον Αντώνη Φώτση για το χαμό της μητέρας του. Του έστειλα και μήνυμα. Εύχομαι να είναι δυνατός και να θυμάται τη μάνα του όπως της πρέπει. Ξέρω από τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να πω και περαστικά στο Νίκο Παππά. Πάντα είναι άσχημο να τραυματίζεται ένας συναθλητής σου και να περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις. Κι εμείς στον Ολυμπιακό δεν έχουμε περάσει λίγα όλα αυτά τα χρόνια με τους τραυματισμούς. Εύχομαι στο Παππά να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψει γερός στα παιχνίδια και το μπάσκετ". .....

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
    2. Και τα 2 τα έχει σε υπερθετικό βαθμό!

      Διαγραφή
    3. Γράφεις τις αηδίες σου. Τι χειρονομίες του Ματσιούλις τις είδες;

      Διαγραφή
    4. τις κλωτσιες που εριχνε υπουλα απο πισω στο Ρουντι ο Σπανουλης τις ειδες;

      sore loser

      παλι καλα που εμεινε στην απονομη και δεν εφυγε οπως στο παρελθον

      Διαγραφή
  59. Δεν είχε φαγούρα στα αυτιά απόψε..ο Μικρός Bill ?Αυτός είναι τα πάντα και ο άλλος είναι ένα τίποτα. Κρίμα ρε Σπανούλη. Όσο καλός παίκτης είσαι, άλλο τόσο μικρός άνθρωπος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  60. «Του... τα έδειξα, ναι. Ήταν μια στιγμή γεμάτη συναίσθημα. Ένιωσα προσβεβλημένος, μου είπε πως είμαι ηλίθιος και πως δεν με ξέρει κανένας στον κόσμο του μπάσκετ. Ξέρει τουλάχιστον τώρα»!.



    «Δεν παίζω πολύ. Μέχρι στιγμής στη σεζόν έχουμε παίξει τρεις τελικούς. Γνωρίζουμε πως όλοι επικεντρώνονται σε κάποιους παίκτες και πρέπει να δώσουμε βοήθεια οι υπόλοιποι από τον πάγκο, όπως εγώ και ο Νοτσιόνι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

    «Δεν κρατάω κακία, ανοιχτός σε μελλοντική πρόταση του Παναθηναϊκού»

    Στη συνέχεια, ο Ματσιούλις αναφέρθηκε στην απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό. Ο 30χρονος εξήγησε στο SDNA γιατί έφυγε από τους Κυπελλούχους Ελλάδας, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν νιώθει προδομένος και πως θα ήταν ανοιχτός σε μια μελλοντική πρόταση των «πρασίνων».

    «Το να φύγω από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν απόφασή μου, γιατί είχα συμβόλαιο. Δεν ξέρω αν έφταιγαν οι οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου ή αν υπήρχαν άλλα προβλήματα, αλλά αποφάσισαν να διώξουν όχι μόνο εμένα, αλλά και τον Μπράμος και τον Λάσμε. Ήταν δεύτερη σερί φορά που το κάνουν σε μένα. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις. Πέρασα καλά στην Ελλάδα. Έπαιξα με τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη. Επίσης, αγωνίστηκα κόντρα στους καλύτερους. Δεν έχω τίποτα για το οποίο μπορώ να παραπονεθώ. Σέβομαι την απόφαση της ομάδας. Μερικές φορές είναι καλύτερο να αποφασίζεις κάτι τέτοιο από το να δείχνεις πως όλα είναι καλά και να έχεις οικονομικά προβλήματα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια μου έχει τύχει να έχω διοικήσεις που δείχνουν ότι όλα είναι καλά, ενώ η ομάδα είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης. Έτσι, είναι καλύτερο να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις και να τους έχεις όλους χαρούμενους. Έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτήν την ομάδα. Δεν έχω άσχημα αισθήματα γι' αυτό

    Δεν ένιωσα προδομένος γιατί όπως είπα μερικές φορές πρέπει να πάρεις σκληρές αποφάσεις. Ας πούμε ότι με... θυσίασαν για να σώσουν την ομάδα και να δώσουν χαρά σε όλο το ΟΑΚΑ. Αυτή η ομάδα ακόμα παλεύει.

    «Έτσι είναι η ζωή. Η Ελλάδα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις σκληρές αποφάσεις. Δεν έχω άσχημα αισθήματα. Είμαι ανοιχτός σε κάθε μελλοντική πρόταση του Παναθηναϊκού. Νομίζω πως θα γυρνούσα με χαρά και θα συναντούσα όλους τους οπαδούς που με περιμένουν και με σέβονται», ήταν τα λόγια του παίκτη της «Βασίλισσας». - See more at: http://www.sdna.gr/gr/basket/sunedeuxeis/arthro/37684/matsioulis-nai-ta-edeixa-ston-spanouli-vid/#sthash.0Yjx0lBN.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. V-Span στον Νίκο Βαρλά (eurohoops)

    “Πρώτα από όλα, επειδή πάνω από το μπάσκετ είναι η ζωή και το ανθρώπινο στοιχείο, θέλω να πω συλλυπητήρια στον Αντώνη Φώτση για το χαμό της μητέρας του. Του έστειλα και μήνυμα. Εύχομαι να είναι δυνατός και να θυμάται τη μάνα του όπως της πρέπει. Ξέρω από τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να πω και περαστικά στο Νίκο Παππά. Πάντα είναι άσχημο να τραυματίζεται ένας συναθλητής σου και να περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις. Κι εμείς στον Ολυμπιακό δεν έχουμε περάσει λίγα όλα αυτά τα χρόνια με τους τραυματισμούς. Εύχομαι στο Παππά να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψει γερός στα παιχνίδια και το μπάσκετ".

    Συνέχισε τη συνέντευξή του με αγωνιστικά σχόλια τα οποία δεν είναι και τα πρωτεύοντα στη ζωή του ανθρώπου και για αυτό δε τα παραθέτω. Για όποιον έχει την ικανότητα-δυνατότητα να καταλάβει τι εννοώ.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη συνεχεια κουνησε τα αυτια του, εριξε πισωπλατες κλωτσιες και πισωπλατες μπαλιες, και ειπε σε ολους οτι ειναι μηδενικα.

      να τα λεμε ολα φιλε μου οχι τα μισα

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς επειδή εσύ τα λες όλα και όχι τα μισά περιμένω από εσένα να μου πεις πως έγινε για άλλη μια φορά να είναι μέσα στη φασαρία ο Rudy;;; Σύμπτωση; Πάλι;;; Μη μας περνάς και για χαζούς. Σε άλλους αυτά.

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
  62. Ετοιμαζόμουν να γράψω και για τους Αγγελόπουλους αλλά είδα το σχόλιο του ΜΗΤΣΟΥ παραπάνω και με κάλυψε πλήρως.
    Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω αυτόν τον γίγαντα του ερυθρόλευκου σπικάζ, τον άνθρωπο που μιλάει πιο γρήγορα και από την σκέψη του, τον βασιλιά της μπουρδολογίας, τον ένα και μοναδικό Βαγγέλη Ιωάννου..
    Εντάξει τα Σλουκυ Λουκ, ο άνθρωπος που σουτάρει και πασάρει πιο γρήγορα κι απ τη σκιά του (τρεις φορές για να το εμπεδώσουμε)...
    Εντάξει τα kill bill (καμιά δεκαριά φορές και στα δυο παιχνίδια)...
    Εντάξει ακόμα και τα χρυσαυγητικά του περί μεγαλείου της φυλής και πολυμήχανων Ελλήνων...
    Αλλά αυτό το ποιος, ποιος ο Σπανούλης ο Θεός, Ε! δεν τρώγεται με τίποτα..
    Δεν αντέχεται λέμε αυτός ο άνθρωπος πλέον...
    Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες μπασκετικοί σπήκερ ενώ θα έπρεπε να αντιγράφουν λογικά τον μακαρίτη το Συρίγο, αντιγράφουν όλοι τον Σκουντή..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει. ο Ιωάννου δεν φτάνει τον Χ'γεωργίου αλλά προσπαθεί

      Διαγραφή
    2. Ο Ιωάννου αν εξαιρέσω κάποιες φορές που παρασυρεται όταν παιζει ο Ολυμπιακός και λέει υπερβολες, καλός είναι. Ειδικά μπροστά σε άλλους όπως τον Καρύδα, είναι κολοσσος αντικειμενικοτητας. Τον Καρύδα τον ξεπερνάνε μόνο οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι σε ολυμπιακοφροσύνη.

      Διαγραφή
  63. Καλα δεν το συζηταω μαγεψε ο σπανουλης.
    Συνολικος απολογισμος και στα 2 ματς.
    Σε 31.30 λεπτα μεσο ορο ειχε
    2/8 διποντα 25%
    3/12 τριποντα 25%
    3/6 βολες 50%
    ασιστ 6 λαθη 8
    rating 1
    Ας μη χαρακτηρισω τα περι ελ γκρεκο γιατι θα βρισω.
    Οσο για το ποσο μικρος ανθρωπος που δεν ξερει ουτε να χανει ειναι φανηκε απο την αντιδραση του στο τελος.
    Οχι μια , δυο φορες πεταει την μπαλα σε αντιπαλο.
    Ποσο δικιο ειχες δημητρη γαννακοπουλε.
    Πες τα ρε ματσιουλις για τον ελ γκρεκο.
    Και μην ακουσω για φερ πλει, δεν ηταν η τελευταια επιθεση ηταν η προτελευταια.
    Δηλαδη επρεπε να μεινουν με την μπαλα στα χερια οι ισπανοι;
    Και ανφερ εχουν κανει στο σεφ αυτοι τα τελευταια 2 χρονια με μια ομαδα στην ευρολιγκα νομιζω αλλα δεν μπορω να θυμηθω με ποια.
    Κριμα γιατι χαλασαν το καλυτερο τελικο που θα βλεπαμε ρεαλ τσσκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ποσο δικιο ειχες δημητρη γαννακοπουλε.»

      Αυτοί είστε.

      Διαγραφή
    2. Τουλαχιστον οι οπαδοι του ΠΑΟ δεν εχουν φτιαξει πανώ για τον Γιαννακοπουλο...Στο ΣΕΦ υπαρχουν 2 πανώ ΜΟΝΙΜΩΣ κρεμασμενα σε όλα τα ματς για τους "μαγκες προεδρους". Ποιος ξερει, μπορει να τα κανανε οι ιδιοι παραγγελια. Ειναι παντως παγκοσμιο φαινομενο, ολοι οι οπαδοι ολων των ομαδων στον κοσμο εχουν πανω για τις ομαδες τους, τους παιχτες τους, τον προπονητη τους -μονο στο λιμανι εχουν για τους ιδιοκτητες της ομαδας...Υπαλληλοι...

      Διαγραφή
    3. "Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ"

      Σε ποιο γήπεδο ακούστηκε αυτό; Στο ΣΕΦ;

      Σε ποιο γήπεδο κρεμάστηκε πανό εναντίον υπουργού υγείας για τις επιχειρηματικές διενέξεις του ιδιοκτήτη; Στο ΣΕΦ;

      Και για να είμαι ξεκάθαρος, Αυτοί που έχουν κρεμάσει το πανό κατά 99% είναι πραγματικοί υπάλληλοι.

      Αλλά δεν κρινόμαστε από τη στάση τρίτων. Αλλά από τις δικές μας πράξεις και τα δικά μας λόγια.
      Και εσύ ή όποιος έγραψε τα παραπάνω, κρίνεται ως αυτός που υποστηρίζει την αισχρότερη συμπεριφορά ανθρώπου που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Μια συμπεριφορά που σχολιάστηκε από ΟΛΟΥΣ: ανθρώπους εκτός αθλητισμού, σε όλη την Ευρώπη.

      Αυτός είσαι. Αυτός που γουστάρει τον πρόεδρό του να απειλεί, να τραμπουκίζει, να βρίζει εγκυμονούσες μητέρες και αγέννητα παιδιά.
      Είτε γιατί είσαι διεστραμμένος είτε γιατί παίρνεις μεροκάματο.

      Διαγραφή
  64. αυτο το πραγμα οποτε χανει ο σπανουλης να πρεπει να την πει σε ολους δεν το καταλαβαινω . ειδικα αυτο που ειπε στον μασιουλις οτι δεν ειναι τιποτα στο παγκοσμιο μπασκετ , να υποθεσω συμπεριλαμβανει και το νβα ? δηλαδη αυτος για το νβα τι ακριβως αξια εχει ? ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού το είπε ο Ματσιούλης έτσι θα είναι. Ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι παπαριά θέλει. Τον Σπανούλη θα πιστέψουμε τώρα?
      Αλλωστε ο Ματσιούλης πέρασε από τον Παναθηναικό, μόνον καλό παιδί μπορεί να είναι...

      Διαγραφή
  65. δίκαια η Ρεάλ του Λάσο. Μπράβο του(ς). Ο Ολυμπιακός φάνηκε να μην έχει γεμάτες μπαταρίες και έχασε μάχες, σε αντίθεση με τον ημιτελικό.

    ο Λάσο πάντως το πήγε καλά το ματς, όπως και όλη τη χρονιά, από το καλοκαίρι. δεν τον είχα πιστέψει για το Φ4, αλλά προφανώς είχα κάνει λάθος. Το μόνο μείον που είδα χτες στην Ρεάλ είναι ότι έτρωγε πολύ εύκολα πόντους μέσα στη ρακέτα

    Ο Ματσιούλης (μεγάλη συμπάθεια) θα πρέπει να ευχαριστήσει αυτούς που τον άφησαν να φύγει από τον ΠΑΟ.

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δεν θα σταθώ στην απόδοση του απόλυτου μηδενός, ή σε εκφράσεις ¨αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του¨.
    Θα σταθώ στην ντροπή. Στην ντροπή που ένιωσα όταν ο εκπρόσωπος μου στην Ευρωλίγκα, διότι εκείνη τη στιγμή εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, αποδεικνύεται μικρότερος από μυρμήγκι στη ψυχή βαρώντας ύπουλα πισώπλατα χτυπήματα με τη μπάλα και βρίζοντας κατά πάντων ενώ έχει χάσει παντελώς δίκαια από μια καλύτερη ομάδα. Δεν ήξερα που να κρυφτώ.
    Και δυστυχώς αυτά έρχονται να προστεθούν μετά το προκλητικό κούνημα αυτιών απέναντι σε μια ηττημένη ομάδα. Όταν είσαι έτοιμος να ειρωνεύεσαι του ηττημένους να είσαι έτοιμος να δεχτείς ειρωνείες από τους νικητές σου. Απλά είναι αστείο να γίνονται αυτά από μαντράχαλο 33 χρονών με συμπεριφορά μικρού παιδιού τη στιγμή που σε παρακολουθούν εκατομμύρια σε όλο το κόσμο.

    Στα του παιχνιδιού, η ρεαλ δίκαιη νικήτρια της ευρωλίγκας. Είχε μεγαλύτερο βάθος στο πάγκο καθώς στο τελικό έπαιξαν όσοι δεν είχαν παίξει καλά στον ημιτελικό. Αντίθετα στον Ολυμπιακό αν εξαιρέσεις τον πριντεζη και τον Σλουκα δεν υπήρχαν άλλες βοήθειες από το πάγκο.
    Δεν θα πρέπει όμως να παρασυρθούμε από την απόδοση της Ρεαλ στο φαιναλ φορ. Έπαιζε μπροστά στους φιλάθλους της γι΄αυτό και ¨μπήκαν όλα¨. Αμφιβάλω αν θα είχε τέτοια ευστοχία σε ξένη έδρα. Πιο πιθανό θα ήταν να τρέχουν στις γωνίες να βρουν πάνες. Μάγκες γίνονται πολλοί στην έδρα τους.
    Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη φετινή πορεία. Θα είναι κρίμα να περάσει τη χρονιά ακουπος αν και με τους τραυματισμούς που έχει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω ζητησε να καταργηθει το κυπελο επειδη χασανε,μετα απο τον αποκλεισμο της εθνικης ζητησε "να γινει ξεσκαρταρισμα" Αυτα κανουν οσοι ειναι εγωιστες και δεν ξερουν να χανουν.

      Διαγραφή
  67. Μόνο περηφάνια για αυτόν τον ΘΡΥΛΟ!

    Έκανε την υπέρβαση, έφτασε στο δεύτερο σκαλί. Προσπάθησε να κάνει το παραπάνω βηματάκι που χρειαζόταν, αλλά η Ρεάλ αποδείχτηκε ανώτερη. Δίκαιη πρωταθλήτρια, με την έδρα να παίζει το ρόλο της, βοηθώντας μια έτσι κι αλλιώς ανώτερη ομάδα.
    Όπως το 2012 ο Ολυμπιακός την κέρδισε παίζοντας το μπάσκετ της, έτσι ακριβώς απάντησε η Ρεάλ.
    Ο Τζιμ είχε γράψει από την αρχή σεζόν, ότι σε αυτό ακριβώς στόχευε ο Λάσο, όταν αποκτούσε Νοτσιόνι-Ματσιούλις.

    Απόλυτος σεβασμός στον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη.
    Ακόμα και ο Ρούντι μετά τα μεταξύ τους κοκκορίσματα βγήκε ευθαρσώς και δήλωσε ότι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην Ευρώπη.
    Όταν σε αναγνωρίζει με αυτόν τον τρόπο ο μεγαλύτερος αντίπαλος, μόλις μάλιστα έχει κατακτήσει την κούπα, τότε εμείς δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

    Μπράβο στην ομάδα, στους παίκτες, στον προπονητή!
    Μας έκαναν όλους περήφανους!!!

    υγ
    Για τις κατσαρίδες που βγαίνουν τώρα να πανηγυρίσουν τι να πεις;
    Αντί να κοιτάξουν την ομάδα τους που φοβάται τον ΠΑΟΚ του Σούλη, και κάθεται και ξεφτιλίζεται στη Ρόδο...

    υγ2
    Προτού γράψετε την εξυπνάδα σας, μπείτε στον κόπο να δείτε τι έκανε ο πρώην παίκτης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μεγάλε σοβαρά τώρα: Μέχρι πριν 4 έτη πριν μας έλεγες "ό,τι παίζεται με το χέρι είναι μ....", τους μισούς κανονισμούς δεν τους ήξερες, έχεις δώσει ρεσιτάλ γραφικότητας λέγοτνας για την μεγαλύτερη ομάδα της 7ετίας λόγω παρουσίας στα f4,ο αρχηγός σου έπαιξε 4 λεπτά σε σύνολο 80 και βγαίνεις και μιλάς;
      Και απευθύνεσαι στον μπασκετικο ΠΑΟ ως κατσαρίδα που σε έχει ταράξει όπου σε έχει βρει, ακόμα και με την 5δα Μποχωριδης Μπλουμς Χαραλαμποπουλος Παππας και Διαμαντάκος;

      Διαγραφή
    2. 1. Aσχολούμαι με μπάσκετ από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τα σπορ. Και δόξω τω θεώ, το κάνω επειδή το γουστάρω, και το γουστάρω ακόμα κι όταν χάνω.
      2. Η μεγαλύτερη ομάδα της 7ετίας είναι όχι λόγω των F4 αλλά λόγω των κατακτήσεων. Χωρίς να ενστερνίζομαι τέτοιες διατυπώσεις. Δεν νομίζω ότι με είδες ποτέ να υποστηρίζω κάτι τέτοιο.
      3. Ο αρχηγός μου έπαιξε 4 λεπτά. Μας έχει χαρίσει τέτοιες στιγμές, σε εμάς και σε όλο το κοινό του ευρωπαικού μπάσκετ που αξίζει και άσχημες βραδιές. Αλίμονο σε αυτούς που δεν έχουν δει F4 παρά μόνο από τη tv, αλίμονο σε αυτούς που συλλέγουν 30άρες στα playoffs.
      4. Κατσαρίδες δεν είναι όλος ο ΠΑΟ, είναι όσοι κομπλεξικοί οπαδοί βγήκαν να πανηγυρίσουν. Αν ανήκεις σε αυτήν τη κατηγορία, το ξέρεις μόνο εσύ.
      5. Την μια φορά που με άφησαν να σου πάρω το πρωτάθλημα, έφυγαν οι πρόεδροί σου, ο προπονητής σου, ο βοηθός του, μια ντουζίνα παίκτες. Πρόσεξε μην το χάσεις και φέτος κι ΔΓ σας βάλει λουκέτο. Κι από του χρόνου μόνο baseball.


      υγ
      Σεβασμός σε όσους φίλους του ΠΑΟ αναγνωρίζουν την αξία του αντιπάλου.

      Διαγραφή
    3. Όλοι οι Παναθηναϊκοί αναγνωρίζουν την μπασκετική αξία της ομάδας του Ολυμπιακού και τις επιτυχίες που έχει τα τελευταία χρόνια. Όλοι αναγνωρίσαν πχ ότι πήρε δίκαια το πρωτάθλημα του 2012, τις δυο ευρωλιγκες, την φετινη προκριση στο ΦΦ και στον τελικό. Το αντίθετο είναι μαλλον σπανιο, δηλαδη το να βρεις Ολυμπιακό να αναγνωρίσει ας πουμε τα 6 ευρωπαικά, τη σκουπα με 3-0 κλπ.

      Το βασικο προβλημα των Παναθηναϊκών αλλά και φιλάθλων άλλων ομάδων είναι η νοοτροπία που εκφράζεται κυρίως απο τους Αγγελοπουλους: "όταν νικάμε είμαστε οι καλυτεροι και οταν χανουμε είμαστε πάλι οι καλύτεροι, αυτοι που ολοι συγχαιρουν, αλλα χασαμε γιατι το χορταρι ηταν κουρεμενο χαλια, οι μπασκετες στραβες, ο καιρος βροχερος, κλπ. επισης, οι αντιπαλοι ειναι αχωνευτοι αντιπαθητικοι και δεν αξιζουν ουτε συγχαρητηρια"

      Μαγκες Πειραιώτες

      Διαγραφή
    4. Φίλε, στην 7ετία έχετε όσα τρόπαια έχει κι ο Παναθηναϊκός, μην ξεχνιόμαστε.
      Επίσης, με την ευκαιρία να πω ότι αυτό με τις 7ετίες και τις 4ετίες και τις 9ετίες φαντάζει λίγο αυθαίρετο (το λέω για όσους το υποστηρίζουν ανεξαρτήτως ομάδας, όχι για σένα, μιας και λες ότι δεν το ενστερνίζεσαι). Βάζουμε το χρονικό όριο όπου μας βολεύει για να αισθανόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για την ομάδα μας. Η ιστορία μετράει 9 για Ρεάλ, 3 για Ολυμπιακό. Θα κατανοούσα στο κάτω κάτω να γίνεται μια αναφορά στην τελευταία 4ετία, που ο ΟΣΦΠ έχει ένα συγκεκριμένο κορμό (Ελλήνων) παιχτών. Αλλά αυτό με την 7ετία είναι λίγο "κουλό". Τι σχέση έχει ο Τσίλντρες κι ο Παπαλουκάς με τον Πρίντεζη και το Σπανούλη;

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    5. @Μάγκες Πειραιώτες
      Τα ίδια ποντίκια που σήμερα κράζουν τον ολυμπιακό, τα ίδα ποντίκια που λένε ότι ο ΠΑΟ δεν άξιζε τα ευρωπαϊκά του. Οι πρόεδροι, πράγματι κακοκμαθημένα, είναι τουλάχιστον σε επίπεδα που δεν προκαλούν ή διαπράττουν βία.

      @ΝΙΚ
      Συμφωνώ απόλυτα για αυτό έγραψα ότι δεν ενστερνίζομαι τέτοιες διατυπώσεις.
      Ο Ολυμπιακός είναι η 6η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ευρώπη και είναι απίστευτη τιμή.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνουμε φίλε

      ο ανωνυμος του 1:43 π.μ.

      Διαγραφή
  68. Γειά σου ρε Σπανούλη, ηγέτη, καλύτερε κλοσερ και φονιά των 7 θαλασσών. Ο Ολυμπιακός που βαπτίστηκε ως η πιο die hard ομάδα των τελευταίων ετών, αποδεικνύει ότι όταν δεν μπαίνουν τα σκοτωμένα σουτ στη λήξη του χρόνου, είναι ομάδα της σειράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ποσο γελαω με τους φιλους παναθηναικους..ποτε θα ξαναπατε φ4?δεν το βλεπω την προσεχη 10ετια..απο αυτους που τρωγατε 30αρες εμεις τους κερδισαμε..ετσι καθηστε εδω να παιζετε με το ρεθυμνο και εμεις ασ χανουμε στους τελικους του φ4..α και που στε..την ελληνοποιηση και τα ματια σας χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dude,σοβαρά τώρα, εσύ το 2005 δεν υπήρχες και το 2010 έφτανες τελικό και μιλάς σε βάθος δεκαετίας; Μιλας για 30ρες όταν ο ΠΑΟ εριξε μια ξεγυρισμενη 20ρα στη Ρεαλ; Για σοβαρευθείτε λέω εγώ γιατί ο μπασκετικός ΠΑΟ έχει πολλά κιλά φανέλα και του αρκούν 3 έτη με νορμάλ μπάτζετ για να σας ξαναρίχνει στα σχοινια.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα κι ο φετινός, μετριότατος Παναθηναϊκός, έριξε 20 πόντους στην πρωταθλήτρια Ευρωπης

      Διαγραφή
    3. Ε, να σας δώσουμε τότε τον τίτλο της ομάδας "που κέρδισε με 20 πόντους την πρωταθλήτρια Ευρώπης σε αδιάφορο ματς"...

      Ομαδάρα όχι αστεία.

      Διαγραφή
  70. Τζιμ, είχες πει πως θα έλεγες την άποψή σου για το μέλλον του Καλάθη, μετά το τέλος των πλέι οφ... Η σεζόν τελείωσε για το Μέμφις... Τι ''βλέπεις?
    Ήλπιζα σε Καρι εναντίων Πολ, αλλά δεν έκατσε... Δεν τους περίμενα τους Ρόκετς, αλλά δεν τους βλέπω και για περισσότερα απέναντι σε αυτούς τους Γουόριορς...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Sore losers οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, κακομαθημένα παιδιά του Ψυχικού που δεν έμαθαν ποτέ στη ζωή τους να αναγνωρίζουν τις αξίες των άλλων.

    Αλήθεια, έχουν ποτέ δώσει συγχαρητήρια σε αντίπαλο; Έχουν ποτέ παραδεχτεί πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και τους νίκησε δίκαια; Πόση ακόμα χολή θα βγάλουν για τη Ρεάλ, μια ομαδαρα που τους νικησε πεντακαθαρα με 20 ποντους; Περσυ μετα τον αποκλεισμο στα πλευ οφς ειρωνιες, χολες και προσβολες (για την πιο ένδοξη ομάδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ!!!), ειρωνίες και στην αρχη της σεζον στη media day, ειρωνία και πικροχολα σχολια και χτες. Μονο για τη δικη τους ομαδα ειχαν να πουν, πως τους διναν συγχαρητηρια ο ταδε και ο δεινα...Οι ιδιοι να συγχαρουν αλλους μπααααα.... Αλήθεια, δεν μας είπαν, ο Νταρντεν ήρθε τελικά στη σωστη ομαδα για να παρει κουπα;

    Πολλά συγχαρητηρια σε παίχτες και προπονητή του Ολυμπιακού για τη θαυμάσια φετινή πορεία τους στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Στιγμές της δόξας σου χαρές δικές μας!

    Στη χαρά και στη λύπη!

    Η ομαδάρα μας είναι εδώ και θα μείνει για χρόνια εδώ!

    Το ποντίκια τα πανηγυρτζίδικα αργά ή γρήγορα θα κρυφτούν και θα ψάχνουν σπορ να ασχοληθούν. Κρίμα για τους υγιείς φίλους του ΠΑΟ, που ένας ημιπαράφρων συνεπικουρούμενος από έμμισθους κάφρους, θα τους διαλύσουν την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ωραιο παιχνιδι το χτεσινο, αν και οχι το ντερμπι που ελπιζαμε.
    Παροτι Παναθηναικος χθες υποστηριζα Ολυμπιακο, οπως και οι περισσοτεροι θεωρω υγιεις φιλαθλοι.
    Οι Μαδριλενοι φανηκε απο την αρχη πως το θελουν περισσοτερο, και παροτι το ματς δεν πηγε εκει που θα το ηθελαν δεν πηγαν σε βεβιασμενες προσπαθειες οπως εχουν κανει σ αλλα παιχνιδια που εχουν πιεστει.
    Ο Λασο πηγε στο plan b, και του βγηκε απολυτα. Οφειλουμε να παραδεχτουμε πως εκανε πολυ καλη διαχειριση, παροτι τον εχουμε κραξει πολλες φορες.
    Ο Ολυμπιακος προδοθηκε απο την ελλειψη δυναμεων, των βασικων του στελεχων, παροτι ο Λοτζεσκι υπερεβαλε εαυτον.
    Ακομα και οι πολλες χαμενες βολες ειναι δειγμα ελλειψης συγκεντρωσης-κουρασης.

    Οσον αφορα τον ημιτελικο, για μενα ο Ιτουδης παροτι γενικα ειναι καλος προπονητης δεν εχει ακομα εμπειριες ως πρωτος για να εμπνευσει τους παικτες του οταν τα πραγματα ζορισουν, και οι παιχτες ειναι αρκετα σοφτ απο μονοι τους, σε αντιθεση με τη μαχητικοτητα των παιχτων του Ολυμπιακου.
    Αντιθετως ειδαμε τον Ζοτς σε μια ομαδα με περιορισμενες εμπειριες (και στην ουσια ενα ροστερ 7 παιχτων), να τους βγαζει εγωισμο, και να κυνηγανε χαμενα ματς και να τα γυριζουν εστω κι αν εχασαν και στα 2.
    Το ροστερ της Τσκα παροτι πολυ καλο, ειναι υπερεκτιμημενο. Ειδικα απ τη στιγμη που χρησιμοποιουνται περισσοτερο παιχτες συγκεκριμενων δυνατοτητων βλ.Καουν,Βοροντσεβιτς περισσοτερο απο τον Χαινς (πιθανον και λογω οδηγιας).
    Γενικο συμπερασμα, για ακομα μια φορα το σαπορτ καστ εκανε τη διαφορα και σ αυτο το Φ4.

    ΥΓ Γιονας ψυχαρα, παροτι παρατημενος στον παγκο στο μεγαλυτερο κομματι της σεζον στο κρισιμο ματς ηταν εκει να κανει την διαφορα. Εδειξε για αλλη μια φορα πως μπορει να ματσαρει με την μαχητικοτητα του οποιονδηποτε ημιψηλο.
    ΥΓ.2 Αν ο Ζοτς υπογραψει Τσκα, κατι που ακουγεται, η αποδοση για κατακτηση της Ευρωλιγκας απο τους Ρωσους πρεπει να πεσει κατω απο 1,05. Αν και νομιζω πως θα μεινει και τη νεα χρονια στη Φενερ.
    ΥΓ.3 Ωραια η σκεψη των φιλων απο πανω για καθιερωση 3 δευτερολεπτων και στην αμυνα, αν και αυτο θα οδηγησει στην εξαλειψη και των τελευταιων "δεινοσαυρων" της γηραιας ηπειρου.
    καλη σας μερα

    123bong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Τζιμ, περα απο το αθρο που υποθετω θα γραψεις για τον τελικο, εχεις στο νου σου να γραψεις κατι γενικοτερα για το θεσμο της Ευρωλιγκα και για το που πηγαινει το Ευρωπαικο μπασκετ? Μιλαω και αγωνιστικα και οργανωτικα.

    Χωρις να θελω να υποβιβασω τις επιτυχιες κανενος, νομιζω οτι καπου εχει σκαλωσει το πραμα και ο θεσμος δεν προχωραει κι ιδιαιτερα.
    Οι ιδιες 6 ομαδες διεκδικουν το τροπαιο εδω και τουλαχιστον 6 χρονια (Ολυ, ΤΣΣΚΑ, Ρεαλ, Μακαμπι, Παο, Μπαρτσα)
    και οι ιδιες 6 το κερδιζουν εδω και 15 χρονια,
    οι Ευρωπαιοι καλοι παικτες πιο πολυ ενδιαφερονται για το ΝΒΑ,
    ο θεσμος δε ξερω αν ειναι εμπορικος παντως στις ομαδες λεφτα δε δινει,
    εχουμε ομαδες να υπερξοδευουν λεφτα μαζευοντας τους καλυτερους (χωρις αποτελεσματα παντα και αν δεν υπηρχε το μπασκετικο αιμα σε Παο, Μακαμπο και Ολυ θα το παιρναν καθε χρονο οι πλουσιες ομαδες),
    ομαδες να σπρωχνονται ολη τη χρονια χωρις να προσφερουν στο τελος κατι στο θεσμο,
    υπαρχουν ευνοουμενοι της διατησιας,
    ανακυρησονται MVP για την αναδειξη/διατηρηση των σταρ και οχι αυτοι που πρεπει (απορησα που το πηρε ο γηραιος και χωρις εμπορικο potential Νοτσιονι χθες).

    IHMO, αν δεν υπηρχαν Μακαμπι, Παο και Ολυ θα ειχε αποθανει ο θεσμος προ πολλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ ποιος θελεις να σηκωσει την ευρωλιγκα,η προκομ?η φυση του μπασκετ ειναι τετοια που ευκολα ή δυσκολα στο τελος θα επικρατησει ο καλυτερος,ειναι αξιοκρατικο αθλημα..δεν ειναι μπαλα που ο αδυναμος μπορει να ταμπουρωθει στην αμυνα κ να κλεψει ενα αποτελεσμα..γι'αυτο κ πρωταγωνιστουν τα τελευταια 15 χρονια οι συγκεκριμενες 5-6 ομαδες που αναφερεις..ρεαλ,μπαρτσα,τσσκα,μακαμπι,παναθηναικος,ολυμπιακος εχουν βαλει συνολικα κ τα περισσοτερα λεφτα τα τελευταια 15 χρονια..απο κει κ περα εχουν δυναμωσει φενερ,εφες,μπορει στο αμεσο μελλον να σηκωσουν ευρωπαικο αυτες..για μενα μακαρι να ξαναεπεστρεφαν δυναμικα κ οι ομαδες της Μπολονια,ή εστω καποιες ιταλικες(μπενετον,σιενα,μιλανο)..

      green warrior..

      Διαγραφή
    2. Το να δυναμωσουν κι αλλες ομαδες και να μπει ενα σαλαρυ καπ? Το να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις δηλαδη για την αναδειξη νεων ομαδων?
      Να υποθεσω στο ΝΒΑ ειναι βλακες που τα κανουν ολα αυτα.

      Διαγραφή
    3. το σαλαρυ καπ δεν νομιζω πως ειναι λυση..με λιγα λογια μου λες να καταστρεψεις τις οικονομικα δυνατοτερες ομαδες για να γινει κ πιο ανταγωνιστικη η ευρωλιγκα..μα αμα δεν εχουν μεγαλα μπατζετ οι ομαδες,θα πεσει συνολικα κ η ποιοτητα της ευρωλιγκας..οι περισσοτεροι καλοι,ποιοτικοι παικτες θα φυγουν, θα κυνηγανε συμβολαια στο nba,εφοσον δεν θα μπορουν να καλυψουν τις οικονομικες τους απαιτησεις οι ευρωπαικοι συλλογοι..

      επιπλεον ειναι κ ακρως εγωκεντρικο να το σκεφτομαστε εμεις ως ελληνες αυτο..ολως τυχαιως ο ελληναρας(μη το παρεις προσωπικα,γενικα το λεω) τωρα το σκεφτηκε αυτο περι σαλαρυ καπ επειδη πλεον οι προεδροι των ελληνικων ομαδων δεν ξοδευουν πολλα λεφτα..επι μια 15ετια και (1995-2010) οπου οι προεδροι των ελληνικων ομαδων ξοδευαν υπερογκα ποσα για να φερνουν αστερες του nba,μας ενοιαξε τι συμβαινει στην υπολοιπη μπασκετικα φτωχοτερη ευρωπη?..οχι..εμεις να κερδιζουμε κ ολοι οι αλλοι ας πανε να πνιγουν..

      κ τελος στο nba που εφαρμοζεται το σαλαρυ καπ ειναι εντελως διαφορετικα τα μπατζετ των ομαδων..πολυ υψηλοτερα..

      οσον αφορα τις προυποθεσεις για την αναδειξη νεων ομαδων..κ δω τα λεφτα παιζουν τον βασικοτερο ρολο,..ειδες η ΑΕΚ μολις μπηκαν λεφτα αλλαξε προσωπο προς το καλυτερο..ομαδες θρυλοι του μπασκετικου παρελθοντος οπως οι δυο ομαδες της Μπολονια κ η Μπενετον εξαφανιστηκαν απ'το ευρωπαικο στερεωμα λγω οικονομιων δυσκολιων..με λιγα λογια δηλαδη αμα μια ομαδα δεν εχει εναν σοβαρο επενδυτη απο πισω της δεν προκειται να αναδειχθει στο ευρωπαικο στερεωμα..

      green warrior..

      Διαγραφή
  75. Τουλάχιστον φέτος ο Σπανουλης θα παρει την πρωτη του κουπα από τότε που παρέδωσε πνεύμα ο Εισι Λο. Είναι τυχερός που ο ΠΑΟ θα είναι μισός και χάλια. Αλλιώς πάλι άκουπος θα έμενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο κάφρος πρόεδρος και τα πληρωμένα του τσιράκια δε θα ησυχάσουν μέχρι να διαλύσουν τον μπασκετικό παναθηναϊκό.

    Αν το υγιές κομμάτι των φίλων του ΠΑΟ δεν αντιδράσει θα είναι απλά συνένοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ο σπανουλης ειχε την χαρα να απολαυσει αγωνιστικο σεβασμο απο την διοικηση του ενω ο διαμαντιδης μονο στα λογια . και εξηγουμαι . απο το 2012 που ο ιβκοβιτς εστησε μια ολοκληρη 12αδα πανω στα παικτικα χαρακτηριστικα του , οι αγγελοπουλοι τα επομενα χρονια συνεχισαν ακριβως στο ιδιο μοτιβο και καλα εκαναν . η 12αδα αποτελουνταν απο τους παικτες που ηθελε ο σπανουλης . στον παο ο διαμαντιδης εζησε 2 φορες την διαλυση της ομαδας, το 2012 και το 2014 . κι αν για την πρωτη περιπτωση δεχτουμε οτι ηταν ... καρμικο , για την δευτερη περιπτωση δεν υπαρχει δικαιολογια . ο διαμαντιδης φορτωθηκε στην πλατη του ολα τα περιεργα πειραματα της διοικησης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες φίλε, αλλά καταλαβαίνεις ότι με την παρούσα διοίκηση το μικρότερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟ είναι το αγωνιστικό.

      Διαγραφή
    2. Ο ΔΓ συχνά γίνεται ανεπίτρεπτα κάφρος. Ωστόσο, ως και αυτός -που δεν είναι δα και ο καλύτερος χαρακτήρας του κόσμου - δίνει συγχαρητήρια στον αντίπαλο όταν είναι καλύτερος. Πέρσυ πηγε ως και στα αποδυτηρια της ΤΣΣΚΑ στα πλευ οφ να τους συγχαρει. Οι Αγγελοπουλοι θα πνιγουν μες στη χολη τους για τη Ρεαλ, τη μεγαλυτερη ομαδα στην ιστορια του ευωρπαικου μπασκετ.

      Διαγραφή
    3. Και φέτος πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών -πάλι με την ΤΣΣΚΑ- για να απειλήσει μητέρες και παιδιά. Και για αυτό ο Μπερτομέου κινείται εναντίον του σε ποινικό επίπεδο.

      Παιδιά, καλή η πλάκα, καλή η προσπάθεια για ισοπέδωση και εξίσωση, αλλά έχετε σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθείτε από το αν οι Αγγελόπουλοι έδωσαν συγχαρητήρια ή όχι.

      Θα σας πάει σε διάλυση και θα είστε συνένοχοι. Και καλά όσοι βγάζετε μεροκάματο από αυτήν την ιστορία. Οι υπόλοιποι;

      Διαγραφή
    4. Είναι διαφορετικού τύπου άνθρωποι οι δύο παίχτες. Χωρίς να σημαίνει ότι κάποιος είναι "καλύτερος" του άλλου. Ο ένας έχει λόγο στη στελέχωση της ομάδας και στον τρόπο παιχνιδιού (να θυμίσω δηλώσεις Ντόρσεϊ), ο άλλος έχει επιλέξει να απέχει από θέματα που θεωρεί ότι ανήκουν στη διοίκηση ή στους προπονητές. Το ποιος έχει απολαύσει σεβασμού από τη διοίκηση και ποιος όχι, μάλλον οι ίδιοι οι παίχτες μπορούν να το κρίνουν καλύτερα.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    5. Η πλακα ποτε δεν ειναι αρκετη, θα τη συνεχισουμε. Ετσι ειναι ο αθλητισμος, τη μια πικαρεις εσυ τον αλλο, την επομενη στιγμη αυτος εσενα. Αραξε και απολαυσε το, αλλωστε πηγατε μια χαρα φετος στην Ευρωλιγκα, ανελπιστα καλα για το μέτριο υλικο που εχετε (πλην των σπουδαιων Σπανουλη και Πριντεζη).

      Διαγραφή
    6. Μιλόντας καθαρά μπασκετικά οι Αγγελόπουλοι απο την πρώτη τους χρονιά στον ΟΣΦΠ εφαρμόζουν το ιδιο πλανο,στηνουν την ομαδα πανω σε εναν ταλαντουχο γκαρντ και τον πλαισιωνουν αναλογα.Στην αρχη ηταν ο Εντνι,αναβηκε ο πηχης και ηρθε ο Ματσιγιαουσκας που ουσιαστικα δεν επαιξε (και δεν ξαναπαιξε και ποτε,μετα τον Τεοντοσιτς,και οταν βρηκαν ευκαιρια να παορυν τον καλυτερο διαθεσιμο Ελληνα το επραξαν .Μαλιστα βλεποντας οτι το μοντελο Μιλος-Σπαν -Παπαλουκας δεν ηταν λειτουργικο και για το συνολο και για την ομαδα,το μοντελο προσαρμοστηκε πανω στον Σπανουλη.Το στησιμο του 12' δε,που ηταν και πολυ οικονομικο ,απεδωσε τοσο πολυ που το μοντελο παραμενει για αλλα 3 χρονια.

      Στην περιπτωση του ΠΑΟ που δουλευε προπονητοκεντρικα με βαση το Ζοτς και οχι με καποιον αθλητη,βασιλεψε το χαος μετα την αποχωρηση του 1ου.Ο Διαμαντιδης βρεθηκε εκτεθιμενος αγωνιστικα σε μια ηλικια που θα ηταν δυσκολο να αλλαξει περιβαλλον και ρολο.Ειδικα μετα το 12 ηταν δεδομενο πως δε μπορουσε να κανει κατι αλλο στην καριερα του.

      no_closure

      Διαγραφή
  78. Για να μας πουν λοιπόν οι φίλοι που μας την έπεσαν πριν λίγο καιρό αν οι κλωτσιές του μικρού Bill, οι βρισιές, το "πετάω την μπάλα στο κεφάλι του άλλου" είναι refuse to lose? Τί είναι? Ποιός τον προκάλεσε? Δε κοιτά τα χάλια του. Ήθελε και το τίτλο του MVP τρομάρα του..Το χρυσό βατόμουρο..να του δώσουν. Δε μπορει να κρυφτεί πια..Το χειρότερο για μένα είναι ότι όλα αυτά δε τα κάνει σε μια στιγμή έντασης και μετά δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε την καρδιά να παραδεχτεί το λάθος του.

    Του έχω όμως μια συμβουλή από τον Ζότς.."Όταν παλεύεις και δεν γκρινιάζεις και δεν διαμαρτύρεσαι και ούτε τα ρίχνεις στους άλλους τότε προχωράς."

    Αυτά να τον χαίρεστε κύριοι.
    ΥΓ: http://www.leoforos.gr/theothers/story/82216/kare-kare-oi-prokliseis-toy-spanoyli-vid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο, δε το είχα δεί. Τον πάει καροτσάκι με κλωτσιες

      Διαγραφή
    2. Ο Σπανουλης ειναι μεγαλος μπασκετμπολιστας αλλα εχει μικρη σχεση με τον αθλητισμο. Ειναι ας πουμε ενας Κριστιανο Ροναλντο. Σταρ με σταρ μανατζερ. Αυτο που το απασχολει ειναι τα χρηματα και η δημοσιοτητα. Το αθλητικο πνευμα τον αφηνει αδιαφορο. Δεν ειναι ο μονος βεβαια.

      Διαγραφή
    3. Δε φταίει τόσο ο ίδιος, έχει παρασυρθεί από το κλίμα που έχει επικρατησει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του Πειραια, κυριως λογω των ιδιοκτητών. Ο Σπαν ειναι σοβαρος επαγγελματιας και καλο παιδι. Ενταξει, η ενταση και η πικρια μες στο παιχνιδι ειναι, συμβαινει και σε αλλους να ξεφυγουν λιγο πανω στη ζοχαδα τους. Οταν ηρεμει και πεφτουν οι σφυγμοι του, οι δηλωσεις ειναι παντοτε ψυχραιμες και σε αθλητικό πνευμα.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς απο αθλητικο πνεύμα και επαφη με τον κοσμο στο ελληνικό μπασκετ δεν παμε πολυ καλα.Απο τη παλια γενιά πιθανως μονο ο Νικος Ζήσης ειναι ενα καλο role model μεσα κι εξω απο το γηπεδο,κι αυτος δεν εχει παίξει σε ΠΑΟ - ΟΣΦΠ.

      Ξεχωρίζω κι απο μικρούς Βεζένκοφ κι Αντετοκουμπο,καθαρα προσωπα,ειλικρινη χαμογελα μετα το τελος των αγωνων.

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Μάλλον για αυτό το θεωρείς role model. Eπειδή δεν έχουμε πολλές παραστάσεις από αυτόν. Πολύ σκληρός παίκτης, στα όρια του αντιαθλητικού κάπου κάπου.
      Εγώ θα έλεγα Κακιούζης φίλε.

      Διαγραφή
    6. πω ρε φιλε τις κλωτσιες δεν τις ειχα δει ! μιλαμε ο ανθρωπος ειναι απιστευτος . ειναι τυχερος που δεν τα πηρε στο κρανιο μετα ο μασιουλις να τον κανει κετσαπ στο παρκε ...

      Διαγραφή
  79. ψωφησαν τα ερμα!!! ο σφαιροπουλος το πηγε στα σιγουρα μονο που no energy no party! με αυτες τις διαφορες στα ποσοστα δεν κερδιζεις την REAL μεσα στην εδρα της.
    Ο ρουντι μας απεδειξε γιατι επρεπε να παρουν νοτσιονι και ματσιουλις για να παρουν πρωταθλητριων.
    υ.γ. σαν σχολη τωρα: μηπως μας εχουν παρει χαμπαρι οτι μετα το 3ποντο θα παμε μονο για μπασιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/746556/gia-spanoyli-den-xerei-na-hanei-petaxe-tin-mpala-ston-roynti-vidpic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. οι τελικοι δεν εχουν καμια σημασια..3-0 θα περασει ο ολυμπιακος..πλακα θα κανει..αν δεν ριξει 20αρες μεσα εξω ,εγω προσωπικα δεν θα ειμαι ευχαριστημενος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλημέρα Τζιμ και φιλοι
    -Ομολογώ πως στενοχωρήθηκα αρκετά(ακομα και σημερα το πρωι νιωθω μια πικρα) απο τον τρόπο που ήρθε η ηττα χτες και οχι τοσο απο την ηττα καθ αυτή.Η όμορφη εικόνα με τους παικτες της Ρεαλ και τα παιδάκια τους ήταν καπως παρηγογητικη.
    Ηταν κλασσική συντριβή ελληνικήε ομαδας μετα απο υπερπροσπαθεια αλλα και ενα ακομα παιχνιδι που ο φάνηκε ποσο σκασμένος ηταν ο Σπανουλης απο την υπερπροσπαθεια.
    Επεσα τελειως εξω για τη Ρεαλ το παιχνιδι το καθαρισαν 4 ξενοι της που δεν τους υπολογιζα.Νομιζω πως απο το 2ο τριποντο του Καρολ φανηκε πως δεν υπηρχε επιστροφη,αν και οι αμυνα του ΟΣΦΠ για 35 λεπτα ηταν θαυμάσια.
    Το firepower των εφέδρικών της Ρεαλ ηταν τοσο δυνατό που τσακισε τον ΟΣΦΠ κυριως ηθικά.Τεσπα και μονο η συμμετοχη ελληνικής ομάδας ειναι κατορθωμα,οπως επισης και αυτο που που ανεφερε καποιος φίλος ,ολοι οι Ελληνες παικτες της γενιας του 80 εχουν παρει ευρωλίγκα.Επίσης απο το 2005 και μετα (με εξαιρεση το 10) παντα Ελληνας παικτης σηκωνει ευρωλιγκα.

    -Επιστροφη στην καθημερινοτητα
    α)Τα ελληνικα πλευ οφ φετος εχουν ενδιαφερον μετα απο παρα πολλα χρονια.
    Το ζευγαρι Αρης ΑΕΚ ειναι εμπορικοτατο ,θεαματικο και με τις δυο ομαδες να ανεβαζουν τον πηχη του χρονου.Το ΠΑΟΚ - Ρεθυμνο ποιοτικα μετριο αλλα και με τις δυο ομαδες να παιζουν με το μαχαιρι στο στομα.Ο Κολοσος δεν λυπηθηκε τον ΠΑΟ που εχει ροστερ καλοκαιρινης προετοιμασιας και οχι πλευ οφ.και περιμενουμε να δουμε τη συνεχεια,με καλα ματς στους 4 και ενδιαφεροντες τελικους
    Ο τραυματισμος του Παππα το αλλο κακο νεο χτες.Ηταν σαν να του εκανε κακο παιχνιδι το καρμα του μετα τις δηλωσεις που εκανε για την εθνικη,που πλεον χαλαει την ονειρωξη μιας ντριμ τιμ με Παππα - Σπανουλη-Αντετο-Πριντεζη αλλα ετσι κι αλλιως αυτο εμοιαζε ουτοπικο απ την αρχη.ΠΙστευω πως ειναι σκληροτραχηλος και τον Οκτωβρη θα μπορει να μπαινει σιγα σιγα στο προγραμμα.

    -Στο ΝΒΑ οι Ροκετς (με τον Παπανικολαου να παταει παρκε) πανε τελικο Δυσης (εχουμε 3 παικτες του ΟΣΦΠ του 2012 στην τετραδα του ΝΒΑ) με τους γουοριορς ομως να ναι συγκεντρωμενοι και ετοιμοι για τελικο.

    Εχουμε ακομα πολυ μπασκετ μεχρι το καλοκαιρι ,και μετα τουρνουα U19 στην Κρητη και Ευρωμπασκετ,σε μια χρονια απο τιε τελευταιες δυστυχως,που θα χουμε τοσες πολλες διοργανωσεις μαζεμενες,και αυτο το αγωνιστικο format.
    Ας την απολαυσουμε

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μονο με άμυνα δεν παίρνεις Ευρωλίγκα. Χρειάζεται και η επίθεση κι εκεί πήρε χαμηλό βαθμό ο Ολυμπιακός. Εκεί κατά τη γνώμη μου πρέπει να εστιάσει στον καλοκαιρινό σχεδιασμό του για την επόμενη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Παιδια πως σαν φανηκαν οι αντιδρασεις του εκφωνητη της NOVA στο τελος του αγωνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο καρυδας ξεφτιλιστηκε . την ωρα που ριχνει τις κλωτσιες ο σπανουλης δειτε τι λεει .

      Διαγραφή
  85. Μόνο 129 πόντους σε ΦΦ; Και θέλει και ευρωπαϊκό; Λιμόζ νο2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αυτο που εκανε ο Σπανουλης να βγει και να συλληπηθει τον Φωτση και τον Παππα ειναι τουλαχιστον υποκριτικο και ψευτικο.Αν ηθελε πραγματικα ας το εκανε προσωπικα οχι δημοσια.Αυτο με τον Φωτση ηταν γνωστο εδω και πολλες μερες.Καταλαβε τα λαθη του και ηθελε να στρεψει αλλου τις εντυπωσεις.Τουλαχιστον υποκριτικο για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Προς τιμήν του ήταν πάντως, μπράβο του.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε, θα κρίνεις σχέσεις ανθρώπων που γνωρίζονται από μικρά παιδιά; Ανθρώπους που δε γνωρίζεις καν;
      Άσε μας ρε κολλημένε.

      Διαγραφή
  87. αυτο το "παλιος βοηθος του Ιωαννιδη" του βγηκε μπουμερανγκ του Σφαιρο. Οπως εχασε ο κυρ-Γιαννης τους τελικους του 95 και του 98, ετσι εχασε τον χτεσινο ο Σφαιρο. Χωρις καθαρο επιθετικο πλανο σε τετοια ματς δεν πας πουθενα. Ο Λασο δε, περιεργως, ποιος να το ελεγε δηλαδη, οτι απο ολους τους προπονητες της Ευρωλιγκας, αυτος θα αντεγραφε καπως την αμυνα του Πεδουλακη στον Κιλ Μπιλ. Με Αγιον μπροστα και Νοτσιονι πισω. Το πηγε στο ξυλο η Ρεαλ και καλα εκανε, οπως ελεγε κι ενας φιλος εδω πριν 2 μερες μονο ετσι θα το επαιρνε η Ρεαλ. Αν πηγαινε να το παιξει Χαρλεμ θα επαιρνε το τριτο το μακρυτερο (ποντο) απο την περιφερεια του ΟΣΦΠ.

    ΥΓ. Αυτοι οι LAC πως κλαταρανε ετσι μετα το 3-1; Βγηκε ολη η κουραση απο τη σειρα με τους SAS μαζεμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/spanoulhs-na-sthrixthei-o-syndyasmos-peiraias-nikhths.2790215.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Υπήρχε μια εποχή που λέγαμε στους παναθηναϊκούς ότι όσο μεγάλη ομάδα και να φτιάξουν -και πράγματι είχαν φτιάξει πολύ μεγάλη ομάδα- θα είναι μίζεροι και δυστυχισμένοι, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι παναθηναϊκοί, αλλά αντιολυμπιακοί. Άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο στο μπάσκετ, για να γλυτώσουν από τη δυστυχία της μπάλας.
    Και δεν είχαμε άδικο φυσικά. Ο ίδιος του ο πρόεδρος δήλωνε ευθαρσώς ότι είναι πρώτα αντι-ολυμπιακός, τη μέρα που έπαιρνε πρόκριση για final4.
    (http://prasinanea.gr/basket/euroleague/article821987.ece)

    Δεν ξέραμε όμως ότι μπορούν να πέσουν τόσο μα τόσο χαμηλά. Αφού η ομάδα τους διαλύθηκε εν ριπή οφθαλμού (το ελληνικό παρακράτος δεν ξεγελάει, η Ευρώπη σπάει πλάκα με την ομάδα σας), το κόμπλεξ τους και η μικροπρέπειά τους έγιναν ακόμα μεγαλύτερα.
    Σήμερα λοιπόν έχουμε καταλάβει όλοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πράσινων, δεν είναι παναθηναϊκοί. Δεν είναι καν αντι-Ολυμπιακοί.
    Το μόνο που τους έχει απομείνει, τους συσπειρώνει και δίνει νόημα στην ύπαρξή τους είναι το μίσος τους για τον Σπανούλη. Και πρωτάρης σε αυτήν την ηθική κατάντια ο πρόεδρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή