Athlenda

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

2015 EUROLEAGUE FINAL-4, MADRID: ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ..



Mαδρίτη 2015.. Τέσσερις ομάδες, τέσσερα φιλμς-σπουδαίες ιστορίες. Το Hoopfellas, στη βάση του δικού του concept, ταυτίζει τον κάθε μονομάχο με ένα τίτλο ταινίας, αξιολογεί, αναλύει τα δεδομένα και κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για τα ματς στα οποία γράφεται ιστορία..





Ένα άρθρο για το F4 είναι κάτι σαν επετειακό για αυτό και φέτος θέλησα να προσφέρω στη κοινότητα του Hoopfellas μια άλλη οπτική, «χτισμένη» πάνω στη βάση δημιουργίας της σελίδας, συνδυάζοντας τις ομάδες με ιστορίες βγαλμένες από films για να γαρνίρω την μπασκετική ανάλυση που προσφέρεται πάντα. Φτάσαμε λοιπόν στη Μαδρίτη και στο τέλος του δρόμου.. Ένα F4 με τις 4 (απόλυτα δίκαια) καλύτερες ομάδες για φέτος και με πολύ αμφίρροπο προφίλ σχετικά με τον νικητή της διοργάνωσης. Το τρόπαιο θα αλλάξει χέρια μιας και η Μακάμπι δε θα είναι εκεί για να το υπερασπιστεί. Πάμε να δούμε συσχετισμούς, αξιολογήσεις και εκτιμήσεις λοιπόν..


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Inglourious Basterds (Άδωξοι Μπάσταρδη)


ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ: Η πιθανόν πιο μισητή ομάδα μπάσκετ  της διοργάνωσης, σκορπάει αυτό το συναίσθημα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά κατά μήκος όλης της Ευρώπης η οποία στη πλειοψηφία της (ειδικά εντός Ισπανίας, έξω από τα σύνορα της πόλης)  χαίρεται με τα στραπάτσα των υπερταλαντούχων αλλά «μπλαζέ» Μαδριλένων. Ο εσκεμμένα ανορθόγραφος τίτλος είναι μέρος της γοητείας του Ταραντίνο και τοποθετήθηκε γιατί απλά και η ιστορία που διηγείται είναι ψεύτικη, φανταστική. Μένει να δούμε αν και η αίσθηση του φαβορί για το τρόπαιο που σκορπάει η Ρεάλ κάθε χρόνο είναι ψεύτικη.. Αυτό το F4 θα είναι η καλύτερη απόδειξη.


AΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ: To βασικό πρόβλημα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Πάμπλο Λάσο είναι η πίεση που (το πιθανότερο) θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή σε αυτά τα ματς, αρχίζοντας από τον ημιτελικό. Θα είναι μεγάλο το βάρος μια ενδεχόμενης αποτυχίας το οποίο –σε συνδυασμό με τις αποτυχίες των τελευταίων ετών στο κυνήγι του τροπαίου- μπορεί να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο κλαμπ και να ποτίσει στην ομάδα τη ρετσινιά του loser.


 Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ρεάλ έχει καταρχήν το μέγεθος για να ματσάρει τη Φενέρ, μια από τις πιο «μεγάλες και μακριές» ομάδες τις διοργάνωσης. Η επιλογή του Λάσο να ανεβάσει τον (εκπληκτικά συνεπή και φέτος) Ρέγιες στο «4» (αλά Μεσίνα) σε συνδυασμό με backcourt tandems όπως αυτός των Γιούλ-Ρούντι και τη δυνατότητα να «παίξει» με τα φόργουορντς του (Ματσιούλις, Νοτσιόνι) αυξομειώνοντας ύψος και ταχύτητα δημιουργεί μια εικόνα ετοιμότητας στους γηπεδούχους. Ο Λάσο είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να ανοίξει τον ρυθμό και το γήπεδο. Θέλει να πάρει κεφάλι από νωρίς για να αποβάλλει το άγχος και να δημιουργηθεί το πλαίσιο ώστε η ομάδα του να παίξει καλύτερο μπάσκετ. Θα πρέπει όμως να είναι έτοιμος να παράγει σε σετ καταστάσεις. Ο Ομπράντοβιτς είναι γάτος και θα του βάλει πολλά «αναχώματα» στη μεταξύ τους σκακιέρα. Σημαντικός ο αμυντικός -μπαλαντέρ Σλότερ (μπορεί να αποτελέσει τη λύση πάνω στον Μπιέλιτσα ή να ανέβει «κεφάλι» στην 3-2 των Ισπανών για την αναχαίτιση του κεντρικού pick & roll ) και τα ποσοστά από την περιφέρεια που θα καθορίσουν το τέμπο. Ο Μπουρούσης μοιάζει πιο ταιριαστός για τον Βέσελι και θα πάρει λεπτά ενώ το δίδυμο των ταύρων, Ματσιούλις-Νοτσιόνι, θα προσπαθήσουν να ματσάρουν το έλλειμμα ταχύτητα του Ρέγιες απέναντι στον Νεμάνια. Ρίβερς πάνω στον Μπογκντάνοβιτς, μπόλικη Horns με τα γνωστά διπλά σκρινς στους «πλάγιους», down screen plays επιλογής με τον Ρούντι και τον εκάστοτε ψηλό και προσπάθεια για καλές «ματιές» στο τρανζίσιον. Εκ του ασφαλούς σας λέω η Ρεάλ στελεχώθηκε φέτος ώστε να είναι πιο αργή αλλά πιο σκληρή και έτοιμη για τέτοια παιχνίδια. Το execution κάτω από πίεση όμως παραμένει ερωτηματικό. Θα είναι ότι χειρότερο για τη «Βασίλισσα» να γυρίσει το συν της έδρας και του κοινού σε ..μείον.


X-FACTOR: O Τζέησι Κάρολ. Διανύει εξαιρετικό μήνα στην ACB γράφοντας στο σιγανό 15.1 π.μ.ο. με 75% στο δίποντο και το σύνηθες 50% στο τρίποντο. Τα σουτ του στο τρανζίσιον μπορούν να ανοίξουν τη ψαλίδα και το τέμπο του παιχνιδιού. Τότε η Ρεάλ θα παίζει πραγματικά στο γήπεδό της..


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: The Godfather


ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ: Δε χρειάζονται διευκρινήσεις.. O «νονός» επέστρεψε από την ..(αυτό) εξορία στο χωριό Κορλεόνε της Σικελίας (αν και ο Ζοτς προτιμάει τη Σαρδηνία για διακοπές) και είναι έτοιμος να επιβάλλει και πάλι τον δικό του νόμο θυμίζοντας ποιος είναι το αφεντικό. Αν και για πολλά χρόνια του ταίριαζε περισσότερο ο ρόλος του Μάικλ Κορλεόνε, δηλ. Αλ Πατσίνο (με την έννοια ότι ο «πατέρας» ήταν ο Ίβκοβιτς), νομίζω ότι πλέον ο Ζοτς βρίσκεται σε βαθμίδα «Μάρλον Μπράντο». Το παράδοξο είναι ότι σε αυτή την εκδοχή, πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει τον υιό του Μάικλ (Ιτούδης) στη Μαδρίτη. Λέτε τη Κυριακή το βράδυ η φετινή διοργάνωση να κλείσει με τον Ομπράντοβιτς καθισμένο στη πολυθρόνα του αφεντικού και τους υπόλοιπους προπονητές να του ..φιλούν το χέρι;


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ: Η Φενέρ βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό και δεν έχει άγχος. Πολύ σημαντικά εφόδια στις βαλίτσες της για τη Μαδρίτη. Η κατάσταση πλέον είναι ξεκάθαρη όπως και το τι πρέπει να κάνει.. Να στραφεί στον προπονητή της. Οι συνθήκες και το ψυχολογικό υπόβαθρο του ημιτελικού είναι «ταμάμ» για τον Σέρβο mastermind και ακούγονται σαν μουσική στα αυτιά του. Μένει ένα μεγάλο δικό του performance γαρνιρισμένο με αποφάσεις που ακροβατούν στη γραμμή μεταξύ προπονητικής παράνοιας και ιδιοφυΐας. Μπορεί να το κάνει;  

Μεγάλο μείον για τη Φενέρ πέρα από την απειρία των παιχτών της σε αγώνες αυτού του είδους, είναι η απουσία του Ρίκι Χίκμαν ο οποίος θα έπαιζε τον ρόλο του defensive stopper απέναντι σε μια πυραυλοκίνητη και φοβερά ποιοτική περιφερειακή γραμμή. Ο Ομπράντοβιτς είναι προφανές ότι θα προσπαθήσει να κλείσει το γήπεδο και σταδιακά να τοποθετήσει το άγχος στις πλάτες των γηπεδούχων. Το έχει κάνει με επιτυχία πολλές φορές στο παρελθόν. Θα στοχεύσει ξεκάθαρα το ζωγραφιστό για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.

1.) Τέτοιες εκτελέσεις (από τον συγκεκριμένο χώρο) του εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για τρανζίσιον άμυνα

2.) Η Ρεάλ στα απαιτητικά ματς του TOP-16 παρουσίασε μια μεγάλη αδυναμία να ελέγξει τις προσπάθειες που τελείωνε ο αντίπαλος στο ζωγραφιστό, γράφοντας το απογοητευτικό 67.6% Οpponents Close Range FG Percentage (χειρότερο είχαν μόνο η Γαλατά και η Ουνικάχα).  Και η Φενέρ είναι ομάδα μαθημένη να εκτελεί (στον κύριο όγκο των επιθέσεων της) μέσα από το ζωγραφιστό, είτε με γκαρντς είτε με ψηλούς.


Είναι δεδομένο ότι εάν η Φενέρ καταφέρει να πάει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο ελέγχοντας το ριμπάουντ, θα έχει κάνει το πρώτο βήμα. Πολύ σημαντικός παράγοντας τα λάθη. Η Ρεάλ (η οποία θα πιέσει) κάνει τα λιγότερα και αναγκάζει τον αντίπαλο στα περισσότερα στη διοργάνωση. Θα προσπαθήσει να απογοητεύσει έναν άπειρο αντίπαλο. Ακόμα όμως  και εάν ο Γκάουντλοκ δε «γράφει», θεωρώ ότι η Φενέρ μπορεί να μείνει στο ματς ελέγχοντας το ριμπάουντ (κρατώντας τον Ρέγιες μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ) και μένοντας μακριά από λάθη. Τότε, στο τέλος ενός κλειστού ματς, με το δίδυμο Μπιέλιτσα-Βέσελι στους ψηλούς  και το ματς να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, οι Τούρκοι θα έχουν πλεονέκτημα. Οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα, το σχέδιο μάχης θα έχει πετύχει.


X-FACTOR: Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ελλείψει Χίκμαν θα αποτελέσει τον defensive-stopper του Ομπράντοβιτς, δεδομένου του ότι μπορεί να ακολουθήσει σχεδόν κάθε περιφερειακό του Λάσο. Παράλληλα, η ικανότητα του να εκτελέσει και να δημιουργήσει, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα βγεί ανοιχτά να πιέσει από την αρχή μπορεί να αποβεί καταλυτική. Σημαντικό να παραμείνει efficient. Έρχεται από καλά παιχνίδια και έχει μομέντουμ (20 με 9/9 στο τελευταίο ματς με τη Μπεσίκτας).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ: H Ρεάλ είναι η πιο «παιγμένη» (σε αυτό το επίπεδο) και καλύτερη ομάδα από τις δύο. Δε χωρά αμφιβολία επίσης ότι ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος κόουτς εκ των δύο.. Θα χρειαστεί όμως ένα ακόμα προπονητικό masterpiece για να γονατίσει τον Ισπανό Γολιάθ. Η Φενέρ είναι λίγο «άγουρη» για αυτά τα ματς και η αντίδραση της απέναντι σε έναν αντίπαλο του οποίου, στην απλά καθομιλουμένη, «παίζεται η μαγκιά του» είναι άγνωστη. Οι Τούρκοι θα έχουν καλή τύχη εφόσον χαμηλώσουν το τέμπο και δώσουν στη Ρεάλ ένα κλειστό ματς να κερδίσει. Η πίεση θα αποτελέσει τον χειρότερο σύμβουλο για τους Ισπανούς.


ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού



ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ: Το «πλήρωμα» του Βατούνιν μοιάζει καταραμένο. Και ο θησαυρός που κατέχει (τεράστιες επενδύσεις και το μεγάλο μπάτζετ) είναι ίσως η ίδια του η κατάρα που, όπως και στην ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι, μεταμορφώνει τους πειρατές σε σκελετούς κάθε βράδυ υπό το φως του φεγγαριού. Ο συσχετισμός είναι έντονος εάν συνδυάσετε τις εικόνες της αγνώριστης ΤΣΣΚΑ σε πολλά ματς των F4 (υπό το φως του φεγγαριού..) με τους παίχτες (πειρατές) να μεταμορφώνονται προς το χειρότερο (σκελετοί).. Ο νέος καπετάνιος Δημήτρης Ιτούδης έχει πρώτα να δώσει μια μεγάλη πνευματική μάχη με τον ίδιο τον φόβο που έχει «ποτίσει» τον σύλλογο σε αυτά τα ματς, για να φέρει το πλοίο στη Γη της Επαγγελίας..


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Το ματς αυτό για τους Ρώσους είναι αυτό που λέμε «για να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου, κοίτα τον στα μάτια».. Ο Ολυμπιακός αντιπροσωπεύει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα για την ΤΣΣΚΑ, τον αντίπαλο που της ξυπνάει εφιάλτες και ψυχολογικά συμπλέγματα. Είναι ευκαιρία για εξιλέωση. Με μπροστάρηδες φρέσκα, αμόλυντα (από το μικρόβιο της ήττας) πρόσωπο όπως ο Ιτούδης στον πάγκο και ο Νάντο Ντε Κολό στο παρκέ.


Είναι βασικό για την ΤΣΣΚΑ να αδειάσει το κεφάλι της πριν μπεί στο παρκέ του Barclaycard Center για τον πρώτο ημιτελικό. Να κλειδώσει στο ντουλάπι των αποδυτηρίων και να μη πάρει τίποτα μαζί της στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα να ξεκινήσει να παίζει το ματς μπάλα-μπάλα και να χτίσει εκεί το παιχνίδι της βάζοντας στο παρκέ την οποία ποιοτική διαφορά έχει. Οι «Ρώσοι» γνωρίζουν ότι αυτό απαιτεί τον ύψιστο βαθμό συγκέντρωσης. Έχουν απέναντι τους μια ομάδα η οποία (για να δανειστώ τους στίχους του Γ.Αγγελάκα) «χαμογελάει μπροστά στη καρμανιόλα» μεγαλουργώντας κάτω από καθεστώς πίεσης. Ο Ιτούδης θεωρώ ότι θα πάει το ματς στα σίγουρα. Θα ψάξει το παιχνίδι μακριά από τη μπάλα του Κιριλένκο και θα χτυπήσει με τον ΝτεΚολό σε κάθε κενό χώρο δημιουργώντας ρήγματα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει με safe plays για τον Τεόντοσιτς (σε καταστάσεις pick & roll λογικά από τον άξονα) ώστε να τον βάλει σωστά, ομαλά στο παιχνίδι.



 Γνωρίζει ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος (πραγματικά ξεχωριστή η συνάντηση των δύο αυτών προπονητών σε τέτοιο ματς) θα προσπαθήσει με δυναμικό τρόπο να αναχαιτίσει το pick & roll της ΤΣΣΚΑ και για αυτό θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος να τελειώσει στους σωστούς χρόνους καταστάσεις με έξτρα παίκτη απέναντι σε ένα σύνολο με πολύ γρήγορα recovers. Σημαντικό για την «αρκούδα» να υπάρξει ισορροπία στην επίθεση της ώστε να δημιουργηθεί ροή και σωστή κατανομή των σουτ σε όλες τις γραμμές, κατάσταση στην οποία η ομάδα του Ιτούδη βγάζει το καλύτερο της μπάσκετ. Παρ’όλες τις παραπάνω επισημάνσεις που σαφώς και έχουν το δικό τους βάρος, είμαι πεπεισμένος ότι η ΤΣΣΚΑ θα μπορέσει να κερδίσει αυτό το ματς (υπό νορμάλ συνθήκες)  με ναυαρχίδα της την άμυνα. Έχει το μέγεθος να περιορίσει τον χώρο δράσης του αντιπάλου στο μισό γήπεδο ενώ είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει να βάλει το length της στο παρκέ αλλοιώνοντας τις γραμμές πάσας και κατά συνέπεια το spacing της ελληνικής ομάδας, αφήνοντας παράλληλα όσο το δυνατόν λιγότερο uncontested shots. Μπαλαντέρ οι Κιριλένκο-Βοροντσέβιτς σε ψηλές ή γρήγορες lineups. Οι δύο τους μαζί με τον Χάινς μπορούν να παράγουν σπουδαίο αμυντικό αποτέλεσμα.


X-FACTOR: Ο Άαρον Τζάκσον. Πόνεσε η ΤΣΣΚΑ αμυντικά με την απουσία του στο ματς του Φαλήρου. Παρόλο που στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει περάσει σε δεύτερο ρόλο μπορεί να αποτελέσει κρυφό χαρτί στη πίεση της μπάλας και στην άμυνα πάνω στον Σπανούλη. Με τα πόδια του Τζάκσον ο Ιτούδης έχει καταφέρει πολλάκις φέτος να κερδίσει μπάλες, να βρεί φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και να γυρίσει υπέρ του το μομέντουμ σε δύσκολα ματς.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  FIGHT CLUB

                If you wanna make an omelete, you have to break some eggs..


ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ: O Ολυμπιακός έχει κάνει πλέον establish στο status της πιο μαχητικής ομάδας στην Ευρώπη. Αυτής που γιγαντώνεται και βγάζει τα περισσότερα πολεμικά ένστικτα όταν κληθεί να δώσει μάχη για τη ζωή της (Playoffs-F4). Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν θα σας πείσει.. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πυγμάχος που λαμβάνει μέρος σε αγώνες με γυμνά χέρια και έχει αναπτύξει μια στενή, ιδιόμορφη σχέση με τον πόνο. Εξ ου και τα intangibles που παρουσιάζει η ομάδα όταν η πίεση χτυπάει κόκκινο.. Δε φοβάται να χάσει, δε φοβάται να πεθάνει. Θα το κάνει όμως όρθια. Αυτή η αύρα έχει μπει για τα καλά στο μυαλό των αντιπάλων και αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο των ερυθρολεύκων σε αυτό το F4..


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ: O Oλυμπιακός μπαίνει σε αυτό το F4 με το καλύτερο δυνατό μομέντουμ. Δεν είναι συγκυριακό, το κέρδισε. Το ψυχολογικό του status το ζηλεύει κάθε αντίπαλος πιστέψτε με. Νιώθει δυνατός, σίγουρος, μάχεται και δε λανσάρει κανένα προφίλ «ατσαλάκωτου». Είναι ομάδα φτιαγμένη για μάχη.


Ακούω συνεχώς για την μεγάλη (;) ποιοτική υπεροχή της ΤΣΣΚΑ και τις φοβερές της μονάδες που είναι unmatched για κάθε (ίσως εκτός Ρεάλ) αντίπαλο. Σύμφωνοι οκ.. Αλλά όποιος στηρίζει σε αυτό το «θεώρημα»  ότι μπορεί καταβάλλει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σε ένα ματς σαν αυτό που έρχεται, λυπάμαι αλλά είναι βαθιά νυχτωμένος. Οι ερυθρόλευκοι είναι μια αρκετά ποιοτική ομάδα επίσης με την έννοια ότι ματσάρει το πλεονέκτημα των Ρώσων που αφορά τον αριθμό ποιοτικών παιχτών πρώτης γραμμής με τη συνοχή και τη χημεία που έχει χτίσει σαν ομάδα. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος παρουσίασε σταδιακά την πιο low pace ομάδα μεταξύ των μονομάχων του TOP-16 ποντάροντας στο execution της ομάδας στο μισό γήπεδο και την πολύ καλή του άμυνα. Αν και οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν με μια μικρή, γρήγορη «βόμβα» απέναντι στους Ρώσους, θεωρώ ότι θα παίξουν το παιχνίδι στο δικό τους γήπεδο κάτι που –δικαιωματικά με τη γραμμή των γκαρντς που διαθέτουν- αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν. Ο Ολυμπιακός ματσάρει καλά με την ΤΣΣΚΑ. Φάνηκε στις δύο τελευταίες τους συναντήσεις. Κάνοντας enter στο (πιθανό) πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, θα υπογραμμίσω δύο σημεία, κατ’εμέ ζωτικής σημασίας για την ελληνική ομάδα και την έκβαση του παιχνιδιού.


1.) Κρατείστε τον Αντρέι Κιριλένκο μακριά από το καλάθι. Μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ με σιδερένια box outs στα οποία η ένταση της μάχης (για να μείνει στη πλάτη του εκάστοτε αμυνόμενου) θα επιτρέπει στη μπάλα να ..σκάει στο παρκέ. Το off the ball παιχνίδι του Κιριλένκο αλλά και η δημιουργία του στο ποστ συν τα cuts του στη base line βοηθούν υποστηρίζουν άψογα τη ρωσική επίθεση, τραβώντας πολλές φορές με σιγουριά το σκορ.

2.) Defensive Fundamentals: Άμυνα θέσης και ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ακουμπήσει τα στάνταρντς του ημιτελικού του Λονδίνου σε αυτό το κομμάτι. Μόνο έτσι θα ματσάρει το μειονέκτημα ύψους και θα επιβάλλει το δικό του τέμπο. Καμία χαμένη θέση στο ζωγραφιστό ή στη μάχη για έξοδο από τα σκρινς, η οποία θα επιτρέψει επιθετικό ριμπάουντ ή σουτ από «καλά», για τον εκάστοτε παίχτη της ΤΣΣΚΑ, σημεία. Τρέξιμο στον άξονα μαζί με τον Χάινς (επίσης πρέπει να μείνει μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ) γιατί τα γκαρντς του Ιτούδη μοιάζει να ..προβλέπουν το μέλλον με την ικανότητα τους στη πάσα.


Οι ερυθρόλευκοι έχουν την ασφάλεια του διδύμου Σπανούλη-Πρίντεζη για να πατήσουν στο ματς όμως θα χρειαστούν έξτρα παίχτες και έναν καλό πυρήνα ως supporting cast για να επιβιώσουν. Σημαντικός ο Χάντερ που έπαιξε εξαιρετική hedge out άμυνα στο κεντρικό pick & roll της ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο. Ο Ντάρντεν υπολείπεται σημαντικά σε ύψος του Κιριλένκο, έχει όμως τον κορμό και το wingspan  να μείνει μαζί του στα όρια του δυνατού. Εδώ θα πρέπει να είναι έτοιμος σε μεγάλο βαθμό και ο Παπαπέτρου ενώ δεν είμαι σίγουρος ότι ο Σφαιρόπουλος θα προσανατολιστεί σε «προσαρμογή» ανεβάζοντας εκεί (στις περιπτώσεις όπου ο Κιριλένκο αγωνίζεται στο «3») τον Πέτγουεη. Έχει τα προσόντα αλλά νομίζω στερείται συγκέντρωσης (και γενικά πνευματικής ετοιμότητας) για μια τέτοια αποστολή. Τέλος, σημαντικό κομμάτι της παρτίδας, τα λεγόμενα μεγάλα σουτ. Ας μη γελιόμαστε. Τέτοιες προσπάθειες δημιουργούν μομέντουμ και δείχνουν τη κατεύθυνση του παιχνιδιού. Και οι δύο ομάδες έχουν τέτοιους αθλητές. Το ότι αυτοί της ελληνικής ομάδας τα έχουν βάλει στο παρελθόν σε αυτά τα παιχνίδια είναι ένα συν..


X-FACTOR: Ο Ματ Λοτζέσκι. Είναι ο παίχτης που μπορεί να αυξήσει ποσοτικά τη γραμμή των «σταρς» του Ολυμπιακού. Μετά από μια «ήσυχη σειρά» απέναντι στη Μπαρτσελόνα ήρθε η ώρα να βάλει τη μάσκα του «θεριστή» παρουσιάζοντας τη γνωστή του αποτελεσματικότητα στη weak side και στη close out-επίθεση. Έκανε δύο πολύ καλά παιχνίδια φέτος απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Κατά τη γνώμη μου είναι (μαζί με τον Σλούκα) ο παίχτης που μπορεί να δώσει τα μεγάλα σουτ και να γείρει την πλάστιγγα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΤΣΣΚΑ υπήρξε η ομάδα (μαζί με την Αναντολού ανά διαστήματα) που έπαιξε φέτος το μπάσκετ που με εκφράζει περισσότερο συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης. Έχει ένα πολύ έξυπνο και ικανό προπονητή, τον (κατά την προσωπική άποψη) MVP της φετινής Ευρωλίγκας (Τεόντοσιτς) και ένα πολύ ποιοτικό supporting cast. Όμως τα παιχνίδια αυτά καλύπτονται από ένα πολύ ιδιαίτερο πέπλο μυστηρίου που σχετίζεται με τη διαχείριση συναισθημάτων και αποτελεί την αιτία που βλέπουμε συχνά βουτιές στην απόδοση σπουδαίων παιχτών ή ομάδων. Είμαι αρκετά αισιόδοξος λοιπόν για τον Ολυμπιακό.  Δεν ενστερνίζομαι (κόντρα στο ρεύμα) τις απόψεις περί φαβορί για τη ρωσική ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο πηγαίνοντας το ματς στο δικό του γήπεδο και τον καλύτερο closer των ευρωπαϊκών γηπέδων, Βασίλη Σπανούλη. Οι πιθανότητες της ελληνικής ομάδας είναι καλές.




Εν κατακλείδι.. Τη «φωλιά του κούκου» μπορεί να την αντιληφθεί ο καθένας όπως θέλει. Δεν είναι απαραίτητα η εντός έδρας για τη Ρεάλ διοργάνωση.. Με μια άλλη οπτική (Φενέρ τροπαιούχος) μπορεί να είναι «τα ματς στα οποία ο Ζοτς μεγαλουργεί» αισθανόμενος τόσο άνετα όσο το σπίτι του.. Τη δική του φωλιά (αγώνων). «Φωλιά του κούκου» μπορεί να είναι η ποιοτική υπεροχή και πληρότητα της ΤΣΣΚΑ.. Ή (ελπίζω) το σετ των παιχνιδιών στο οποίο ο Ολυμπιακός μεγαλουργεί. Τα F4, ανεξαρτήτου εδάφους, τότε θα είναι η δική του φωλιά..

233 σχόλια:

  1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ...... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
    ΘΟΦΩΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις Τζιμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από χρόνια η σύνθεση του F4 αποδίδει δικαιοσύνη. Γιατί συμμετέχουν οι ομάδες που έδειξαν την μεγαλύτερη συνέπεια κατά την διάρκεια της χρονιάς ενώ βελτιώθηκαν αισθητά όσο πλησιάζαμε στο τέλος.

    Για μένα υπάρχουν δύο ακλόνητα φαβορί στους ημιτελικούς. ΤΣΣΚΑ και ΡΕΑΛ. Και οι δύο κουβαλούν αλλεπάλληλες χρονιές μεγάλων απογοητεύσεων και είναι οι ομάδες που αν δεν το σηκώσουν και φέτος θα αναφωνήσουμε όλοι «αν όχι και τώρα, πότε;». Φτιάχτηκαν και οι δύο με πανάκριβα υλικά με στόχο αυτό το διήμερο. Μεγαλύτερη πίεση θα έχουν οι Ισπανοί λόγω έδρας, λόγω δύο σερί χαμένων τελικών και μάλιστα με τον ίδιο προπονητή. Πολύ κρίσιμος παράγοντας ο τελευταίος. Το μυαλό και η θολούρα του Λάσο. Στην ΤΣΣΚΑ, υπάρχει μεν μεγάλη πίεση αλλά ο Ιτούδης έχει το αβάντζο της πρώτης χρονιάς και την πολυτέλεια να μην τον κυνηγάει το παρελθόν. Με το μυαλό των παικτών, όμως, τι γίνεται;
    Από τα outsiders, κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει τα ρέστα αν γυρίσουν σε Αθήνα και Πόλη με άδεια χέρια. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη επιτυχημένος και η Φενέρ πάει F4 πρώτη φορά στην ιστορία της κι αφού έχει σπαταλήσει ένα ΑΕΠ σε δολάρια.

    Στον πρώτο ημιτελικό, αν και εκτιμώ απεριόριστα την δουλειά του Σφαιρόπουλου, θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο για τον Ολυμπιακό να κάνει το κόλπο γκρόσο. Ή μάλλον να το ξανακάνει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του και να κάνει ένα ιδανικό παιχνίδι. Νομίζω ότι βασικό μέλημα πρέπει να είναι να μείνει κοντά στο σκορ όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Αυτό, όσο πλησιάζουμε στο τέλος, θα ανοίξει την ντουλάπα με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Και τότε μπορεί να έχουμε déjà vu. Ο Σφαιρόπουλος θα πρέπει να βρει τρόπο : α) να αποφύγει την φθορά των Ντάνστον-Χάντερ που θα τα βάλουν με τα δέντρα, β) να φροντίσει να πάρει πόντους από τον Λοτζέσκι στο χρόνο που θα αγωνιστεί γιατί προβλέπω ότι δεν θα είναι πολύς ελέω Κιριλένκο στο 3, γ) να βρει καλά και καθαρά μακρινά σουτ, δ) να βγάλει τον Τεόντοσιτς από την εξίσωση και ε) να περιορίσει την αιμορραγία στα αμυντικά ριμπάουντ. Πολλά μου φαίνονται.

    Στο δεύτερο ματς, το μεγάλο ερώτημα είναι αν αρκούν τα μαγικά του Ζοτς για να στείλει την Ρεάλ στην κόλαση. Το σημαντικότερο πρόβλημα της Φενέρ είναι να ματσάρει και να ελέγξει την πυραυλοκίνητη περιφέρεια της Ρεάλ. Με δεδομένη την απουσία του Χίκμαν, μου φαίνεται πολύ βαρύ το φορτίο για τις πλάτες του Ζήση που έχει μείνει μόνος (παίκτης Σίπαχι δεν υπάρχει για την ώρα). Υπάρχει λειψανδρία από κλασσικούς γκαρντ. Λογικά ο Μπογκντάνοβιτς θα κληθεί να βοηθήσει σ’ αυτό το κομμάτι αλλά και πάλι τα κουκιά δεν βγαίνουν. Ο Γκάουντλοκ που έχει άγνοια κινδύνου είναι για την απέναντι πλευρά του παρκέ και οι επιλογές του θα επηρεάσουν το αμυντικό transition των Τούρκων. Για μένα ο πιο κομβικός παίκτης της Ρεάλ είναι ο Γιούλ στον οποίο βλέπω συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ωριμότητα.

    Η ψήφος μου για τις καλύτερες πεντάδες :

    1η : Τεόντοσιτς - Γιουλ - Ρούντι - Μπιέλιτσα - Μαριάνοβιτς
    2η : Ντε Κολό - Σπανούλης - Γκάουντλοκ- Πρίντεζης - Βέσελι (small ball του κερατά αλλά δεν μου βγαίνει αλλιώς).
    MVP ο Μπιέλιτσα και καλύτερος αμυντικός ο Ντρέιπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζιμ, σε ευχαριστούμε φίλε!
    Δύο αράδες που θέλω να γράψω μέρες τώρα.
    Σε επίπεδο σκακίερας βλέπω τον Ιτούδη να ”ψάχνει” την άμυνα του Χάινς πάνω σε Σπαν /Σλούκα στη δημιουργία, και τον Κυριλένκο στο 4 να καλύψει τις τρύπες που θα δημιουργηθούν από την αλλαγή στα σκρινς, εκεί πρέπει να μπουν τα τρίποντα από τα 7+ μέτρα (γιατί τέτοια σουτ θα δωθούν).
    Εγώ για τον Ολυμπιακό βλέπω x factor Μάντζαρη/Λαφαγιέτ και αν θα βάλουν αυτά τα μεγάλα σουτ.
    Από την άλλη ο Σφαιρόπουλος θα πάει να χαλάσει μυαλό+δημιουργία Τεό και Ντεκολό, κυρίως με τον Χάντερ.
    Ο Τζάκσον δεν πιστεύω πως έχει κυρίως το μυαλό να φανεί σημαντικός, αν και δεν τον έχω παρακολουθήσει τόσο φέτος, ίσως να ωρίμασε περισσότερο...
    Αν η ΤΣΣΚΑ κερδίσει θα είναι εξαιτιάς του Ντεκολό...

    Καλή μας απόλαυση, στα πλέυ οφ του ΝΒΑ εντωμεταξύ γίνεται χαμός κι εγώ κοιμάμαι με τις κότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα.....θα πω την γνωμη μου και μακαρι να εκτεθω για τον ολυμπιακο........τσσκα-ολυμπιακος βλεπω τσσκα και μαλιστα ευκολα οπως ευκολα βλεπω την ρεαλ να κερδιζει την φενερ.......στον τελικο η ρεαλ θα το παρει εστω και δυσκολα ,εστω και με σπρωξιμο(το χω πει απο την αρχη της χρονιας οταν η ρεαλ δεν πηγαινε καλα).........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχεις πεί από την αρχή για Ρεάλ. Βλέπω κηδεία όμως.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Ζοτς Ιτούδης τελικό.. Όλα τα λεφτά.

      Διαγραφή
    3. Kαλησπέρα παιδιά,όσο πλησιάζει η ώρα για κάποιο λόγο έχω ένα προαίσθημα προς Ρεάλ...Πιστεύω οτι σε σχέση με την Τσσκα μπορεί να βγάλει τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικό θυμό στο παρκέ με το ταπεραμέντο των Ισπανών γκαρντ και του Ρούντι.Αντίθετα αν κάποια μπορεί να βγει φάντασμα από τους φόβους της θα έλεγα την ρώσικη ομάδα..
      Και γενικά η έδρα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο που πολλοί έχουν παραβλέψει.

      Ο Ολυμπιακός αν μπει και βγάλει την ένταση του 2ου ματς στην Βαρκελώνη πραγματικά μπορεί να κάνει την Τσσκα να φαίνεται γατάκι...Οι Ρώσοι θα πρέπει να μπουν οργισμένοι για την νίκη για να αντέξουν το ξύλο που θα ρίξει ο Ολυμπιακός. Έχω την αίσθηση οτι ο Σφαιρόπουλος θα δείρει όσο το δυνατόν πιο πολύ χρησιμοποιώντας και τους 12 παίκτες για να αντέξει.Είναι ένας τρόπος εδώ που τα λέμε να σπάσεις τον ρυθμό τους.

      Ότι τελικό και να δούμε θα στενοχωριέμαι που δεν μπορούμε να δούμε και τους άλλους 3..
      -Φενέρ-Όσφπ Η μεγάλη ζαριά για τη ρεβάνς απέναντι στον προπονητή που τους θέρισε για μια δεκαετία και βάλε στον Όσφπ σε έναν τελικό μ Ελληνοτουρκική κόντρα.
      -Τσσκα-Ρεάλ Για μένα ένα ονειρικό μπασκετικό σενάριο,ονόματα θεριά μέσα στο παρκέ που ψάχνουν την εξιλέωση και μπάσκετ υψηλότατης ποιότητας με τους Μαδριλένους κιόλας να έχουν την παραπάνω ένταση λόγω έδρας. Είναι τόσο φοβερό αυτό το ματς που με βάζει σε σκέψεις για το αν θα στεναχωρηθώ για τον αποκλεισμό του Όσφπ.
      -Ρεάλ-Όσφπ Ευκαιρία για ρεβάνς της Ρεάλ που μυρίζομαι ότι γενικότερα θα μπει μανιασμένα στους αγώνες απέναντι στο fight club που της πήρε το στέμμα μέσα από τα χέρια.
      -Τσσκα-Φενέρ Δάσκαλος εναντίον μαθητή και σαφώς μεγάλο ματς(ίσως δεν με θέλγει τόσο πέρα από το προπονητικό μπρα ντε φερ.)

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντικειμενικά η CSKA έχει την καλύτερη ποιότητα να το πάρει,
    De Colo και Teodosic και Kirilenko και Hines (δυσκολεύει τα P&R του Σπανούλη) και Fridzon (επιστρέφει νομίζω) και Weems (σταθερή επιλογή για σουτ) και A. Jackson όπως λέει και ο Jim
    ερώτηματα ποιος θα μαρκαρει τον Kirilenko ο Λοτζεσκι; μήπως ο καλύτερα ο Darden; και επίσης προβλέπω μια στόχευση της επίθεσης της CSKA στον παίχτη που θα μαρκάρει ο Σπανούλης.

    αυτό που γραφεις Jim περί ψυχολογίας
    για μένα αυτό είναι η προετοιμασία του και το μεγαλο τεστ του Ιτούδη
    αν και νομίζω οτι αν ο Ντε Κολό μπει καλά και βγεί μπροστά σε κάποιο κρισιμο σημείο θα είναι πιο σιγουρος

    Ο ΟΣΦΠ πρέπει να παίξει μαχητικότατη αμυνα και να μην χάνει αμυντικό ριμπάουντ
    μόνο αυτό είναι το κρίσιμο
    στην επίθεση με Σπανούλη και Πριντεζη θα την βρει την άκρη
    ερώτημα Παπαπέτρου είναι αναγκαίος , εγώ θα τον έβαζα στον Κιριλένκο αλλά μπορεί να ανταποκριθεί.

    Fenerbahce = Vesely
    αυτό έχει δείξει
    τα τρικ του Ζοτς θα τα δουμε αλλά καποιο τρικ θα αλλάξει την ροη του αγώνα (παρα πολυ σημαντικο αλλά οχι το κρισιμότερο)
    η fenerbahce με Ζηση είναι πλεόν ομαδα με αρχή , μεση και τέλος
    θα πιασει ως ομαδα ομπραντοβιτς τα στανταρ απόδοσης αλλά πρέπει κάποιος να βγεί πιο μπροστά
    ο αναμενόμενος είναι ο Vesely
    γιατι Jim πιστευεις οτι αυτός θα είναι ο bogdanovic , ειδικά με real και σε ημιτελικο ο Maciulis ακομα και ο Nocioni τον έχουν

    η Real ειναι το αντικειμενικό φαβορί
    εντος εδρας
    2 χαμενοι τελικοί
    ίδια ομάδα (σταθερός κορμός) νομίζω 4 χρόνια
    δεν πέρασε και η ποδοσφαιρική στον τελικό του ch.l

    για να δούμε ο Laso τι θα κάνει ...
    θα καταλήξει σαν τον Ιωαννίδη και τον Ρενεσες;;
    τελευταία του ευκαιρία

    η ποιοτητα της ειναι γνωστή
    ο ρυθμός ειναι το θεμα
    θα πάει σε "ισπανικό" στυλ ή στοχευμένα ;;

    αυτός ο Carrol ....
    ή ειναι το μεγαλύτερο παραμύθι σε παίχτη
    ή ο Λασο ειναι τρισμεγιστος μυρωδιας :)

    PS NBA playoffs : the buzzer beater round

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω κάνει λάθος στο ποσταρισμα πανω
      πολυ σημαντικός ο βεσελι αλλα ο Μπιελιτσα ειναι που πρεπει να κάνειτο κατι παραπάνω


      sneakersplay.webs.com

      Διαγραφή
  9. Ωραιο το αρθρο για να μπαινουμε στο κλιμα των ημερων και να κανουμε και ενα διαλειμμα απο τους ωραιους τελικους που βλεπουμε στο Αμερικα.
    Οπως συμφωνησαμε και οι περισοτεροι στο Φ4 εφτασαν οι καλυτερες ομαδες.
    Δεν δινω καμια πιθανοτητα στον Ολυμπιακο, θεωρω εμπειρο και πονηρο προπονητη τον Ιτουδη σε αντιθεση με τον Σφαιροπουλο που μεχρι τωρα δεν με εχει πεισει, μακαρι να διαψευστω.... και να δινουμε συγχαρητηρια την παρασκευη, οσο για τον αλλο αγωνα δινω μεγαλυτερο ποσοστο στους Τουρκους λογω Κορυφαιου......harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρι ρε φίλε που ρωτάω, παναθηναϊκός είμαι, και σέβομαι αυτό που λές ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία πιθανότητα. ¨Ολα ως εδώ Οκ. Αλλά γιατί λες ότι ο Σφαιρόπουλος δεν σε έχει πείσει ; Πήρε την Ομάδα στα μισά της χρονιάς με την χυχολογία στο παρκέ, την πήγε με μειονέκτημα στο Φ4 και στο Ελλ Πρωτάθλημα μας νίκησε καθαρά μέσα στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή τι θα έπρεπε να είχε καταφέρει κατά την γνώμη σου για να σε έχει πείσει ; Ρωτάω ειλικρινά και από περιέργεια...

      Διαγραφή
    2. Η Φενέρ παιδιά είναι η πιο αδύναμη ομάδα εκ των τεσσάρων. Με οποιονδήποτε άλλον στον πάγκο εκτός του νονού θα την είχαμε ξεγράψει.

      Διαγραφή
  10. Conway, Θεέ, πάρε την ΚΑΕ!

    (σε προηγούμενο ποστ κολλάει, αλλά μου άρεσε και το 'ριξα)

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπαίνω στο θέμα κατευθείαν: νομίζω πως οι συγκεκριμένες ομάδες που είναι στο f4 αντιπροσωπεύουν τη φράση "25% πιθανότητες για τον καθένα".

    Για μένα λοιπόν, υπάρχει ένα φαβορί που λέγεται Ρεάλ στον βραδινό ημιτελικό. Η έδρα κ η εμπειρία εκτιμώ πως θα υπερκεράσουν το μειονέκτημα της άκρης του πάγκου. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά κλειδί θα είναι ο ρυθμός του ματς, συμφωνώ με τον Κάρολ για x-factor κ περιμένω με ανυπομονησία το performance του Γιουλ. Τον περιμένω.

    Από κει κ πέρα για το απογευματινό ματς, δυσκολεύομαι να καταλάβω για ποιο λόγο περνάει η αίσθηση πως ο Οσφπ είναι αουτσάιντερ.Το θεωρώ αδιανόητο. Κ να το κάνει ο Σφαιρόπουλος για να αποφορτίσει τους παίκτες του το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιον λόγο το κάνουν οι δημοσιογράφοι. Για μένα είναι στο 50-50 το παιχνίδι κ δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς απ τη στιγμή που ο Οσφπ είναι πολύ πιο συνεπής κ έτοιμος σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Δεν είναι σειρά που κρίνεται στις 3 νίκες, αντιθέτως είναι ένα ματς 40 λεπτών.

    ΥΓ: Ακούω πιθανούς MVP.
    1. Γιουλ
    2. Μπιέλιτσα
    3. Σπανούλης
    4. Ντε Κολό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούλ ή Ρέγιες

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Σπανούλης και τα μυαλά στο μπλέντερ με συνολικά 7/15 τρίποντα, 10/24 δίποντα, 9/14 βολές και συνολικά 13 ασσιστ!
      Παίξτε παιδιά στο στοίχημα, είδα όνειροοο...

      Διαγραφή
    3. osfp-real τελικός.Ρεάλ κατάκτηση.

      Johny Q

      Διαγραφή
  12. Τζιμ ένα πράγμα θέλω να σου πω μόνο και σε παρακαλώ μη γελάσεις και το προσπεράσεις:
    Θερμή παράκληση, μην το παρατήσεις ποτέ αυτό το μπλογκ, ασχολήσου όσο αντέχουν τα μάτια σου να βλέπουν και τα χέρια σου να γράφουν!

    υ.γ Τελικός ΤΣΣΚΑ - Φενερ -----> ΤΣΣΚΑ

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o Ομπραντοβιτς εχει μεγαλο ποσοστο επιτυχιας στα φαιναλ φορ και οχι τυχαια η ομαδα ομως που εχει αυτη τη φορα υστερει απεναντι σε ρεαλ και τσσκα.Ο Ιτουδης παλι τοσα χρονια διπλα στον Ομπραντοβιτς καποια εμπειρια θα εχει η τσσκα εχει το καλυτερο ροστερ για εμενα μετα την αποκτση και του Κιριλενκου οποτε ειναι το φαβορι παρολο που η ρεαλ εχοντας πολυ καλη ομαδα παιζει στην εδρα της.O Oλυμπιακος ισως ειναι η πιο ετοιμη ψυχολογικα και νοητικα ομαδα απο τις 4 με παικτες που εχουν κερδισει ευρωλιγκα μια ομαδα συμπαγης και σκληρη αλλα λιγοτερο ποιοτικη απο την τσσκα η την ρεαλ
    Ελπιζω να δουνε καλα παιχνιδια την παρασευη να μην εχουμε επαναληψη μιας ευκολης νικης οπως περυσι στο ρεαλ μπαρτσελονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καμιά πιθανοτητα για Ολυμπιακο με αυτη την ΤΣΚΑ που ερχεται πλεον υποψιασμενη.

    Ανετα η ΤΣΚΑ με οποιοδηποτε αντιπαλο πεσει στον τελικο.

    Οσο για τον Λοτζεσκι, τι να πουμε τωρα... Ο μεγαλυτερος underachiever σε μεγαλα παιγνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρυσι με τη Ρεάλ ήταν πολύ καλός

      Διαγραφή
    2. Ναι πολύ μεγάλος underachiever. Γιατί όταν ήρθε στον Ολυμπιακό από την μεγάλη Οστάνδη, όλοι περιμέναμε ότι θα πάει στα playoff της ευρωλίγκας και θα έβαζε 20άρες, αλλά αυτός ο underachiever, μας απογοήτευσε και έβαζε 15άρες.

      Διαγραφή
  15. Απλά εκπληκτικό άρθρο. Από τα καλύτερα της σελίδας.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βαθιά μπασκετική ανάλυση με ολίγη από Δανίκα. Ωραίος Τζιμ!!! ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κατα τη γνωμη μου στο οσφπ-τσσκα υπαρχει ενα ξεκαθαρο φαβορι και ενα ισχυρο αουτσαιντερ.το φαβορι ειναι ο οσφπ .ακομα και στα μεταξυ τους παιχνιδια φετος κατι τετοιο ειδαμε.η ψυχολογια ειναι υπερ του οσφπ αναμφισβητητα, ενω η παραδοση, οσο και να μη θελουμε, παιζει ενα μικρο ρολο, ειδικα οσο περναει η ωρα και οι ομαδες ειναι κοντα (σε αυτη την περιπτωση θα σκανε εφιαλτες στο μυαλο των ρωσων)

    αν ο ιτουδης ακολουθησει τον ασφαλη δρομο , το χω ξαναγραψει, λογω απειριας και πιεσης τοτε θεωρω οτι θα χασει και μαλιστα ευκολα.οταν λεω ασφαλη δρομο εννοω να εφαρμοσει αυτα με τα οποια πορευθηκε ολη τη χρονια και εφθασε στο φ4.να χρησιμοποιησει δηλαδη για πολλη ωρα τον καουν στο 5, το βορο στο 4 και τον κιριλενκο στο 3 που θα δινει βοηθειες δεξια αριστερα!!!!προσωπικη αποψη ειναι οτι καλο το σχημα αλλα οχι σε φ4 και απεναντι στον οσφπ.

    ο πριντεζης χωρις τον κιριλενκο αυστηρα στην πλατη του ειναι ικανος να βαλει καμια 20αρα αν δεν ειναι σε κακη μερα (και οχι απαραιτητα να ειναι σε καλη μερα) και οι ρωσοι να ψαχνονται.ομοιως,ο σπανουλης με τον ουιμς απεναντι του δε θα χει κανενα μα κανενα προβλημα να κανει το παιχνιδι του!!!ο καουν απεναντι στο χαντερ δεν ειναι σε θεση να κανει τη ζημια, ενω ο αμερικανος θα τον σκασει στην επιθεση!!!εδω, ολοκληρος τομιτς και δεν εκανε ζημια στον οσφπ και θα την κανει ο καουν?

    κλειδι για τη τσσκα ειναι η χρησιμοποιηση του κιριλενκο αυστηρα στο 4 με στοχο να κοψει την εκτελεση του πριντεζη αλλα και του πετγουει , ο οποιος μπορει να ειναι αφελης στο παιχνιδι του αλλα οταν σηκωνεται στα δυσκολα σημεια του παιχνιδιου απλα γραφει!!!!
    ομοιως, ο χαινς πρεπει να εχει βασικο ρολο στο ματς και οχι συμπληρωματικα.αν δε βαλει το δικο του σκυλο ο ιτουδης τοτε τα σκυλια ντανστον-χαντερ ειναι σιγουρο οτι θα δαγκωσουν ασχημα.

    με λιγα λογια, αν δεν προσαρμοσει το παιχνιδι του ο ιτουδης και "απαιτησει" εν ωρα αγωνα ο σφαιροπουλος να προσαρμοσει τον οσφπ στα μετρα και στα κυβικα της τσσκα τοτε ο οσφπ θα παει τελικο.οι ουιμς, βορο και καουν πρεπει να εχουν δευτερευον ρολο στο ματς.ετσι το βλεπω εγω.

    στο ρεαλ-φενερ, παιζει μια ομαδα ανωτερη απο την αλλη, της οποιας ομως ο κοουτς ειναι κατα πολυ κατωτερος.
    το κλειδι ειναι κατα ποσο η φενερ θα μπορεσει να αντεξει ενα σλαλομ της ρεαλ.θεωρω δεδομενο ενα καλο τριλεπτο της ρεαλ, οπου θα τα βαλει ολα και θα παρει ενα προβαδισμα, αν το ματς ειναι στα ισα μεχρι τοτε.αν η φενερ αντεξει, και εκει παιζει ρολο το πνευματικο υποβαθρο της ομαδας, τοτε θα δουμε θριλερ μεχρι τελους.για παραδειγμα, το 2013 ο οσφπ αντεξε στον αρχικο καταιγισμο της ρεαλ στο 27-10 και κερδισε και μαλιστα ευκολα.θα το καταφερει αυτο η φενερ?

    ΣΜ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για μένα η Real δεν είναι το φαβορί, όπως πολύ σωστά λέει ο jim με τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ θέλησε να κατεβάσει το tempo και να μπορεί να παίξει σωστό σε execution basket σε καταστάσεις πιέσεις. Τέτοιες καταστάσεις όμως δεν αντιμετώπισε φέτος και δεν εχει ψηθεί είτε γιατί η Barcelona δεν μπορούσε να της βάλει δύσκολα είτε στην Ευρώπη δεν αντιμετώπισε ένα αντίπαλο στα μετρα της που θα της βάλει πραγματικά δύσκολα. 20% Πιθανότητες.

    Η Φερέρ είναι ο Ζοτς. Όποιους παίχτες και αν έχει είτε έχει ποσότητα είτε δεν έχει σε Φ4 είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Αν πάει τελικό δε το πήρε. Είναι σίγουρα μεγάλη η απώλεια του hickman αλλά σε 2 παιχνίδια ο ζοτς μπορεί να καμουφλάρει τις αδυναμίες των υπολοίπων. 25%

    Η Csska φαίνεται πιο έτοιμη από ποτέ. Για μένα ο mvp της διοργάνωσης Nando de Colo όπου χρειάστηκε στα παιχνίδια με τον Παναθηναικο όπου χρειάστηκε μας καθάρισε με σχετική άνεση και ακράδαντα πιστεύω ότι σε περίπτωση που η Csska πάρει τον τίτλο θα είναι εξαιτίας του. Μην ξεχνάμε και το supporting cast γύρω του ίσως το καλύτερο στην Ευρώπη, ο τεοντοσοτις είναι μεγάλος παίχτης στις εθνικές διοργανώσεις όπου παίζει με το τεράστιο ταλέντο του , χωρίς όμως προπονητές που θα του βάλουν δύσκολα σε αντίθεση με φ4. 25%

    Τέλος φυσικά το μεγάλο φαβορί για εμένα με 30% πιθανότητες. Η πιο παιγμένη ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις με παίχτες πραγματικά έτοιμους να βάλουν μπροστά το σώμα τους σε κάθε μα καθε φάση. Ακλόνητη ψυχολογία και σίγουρα με πολύ δυνατό supporting και ξένων και Ελλήνων. Μόνο ο ζοτς έχει το know how για τέτοια παιχνίδια σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό του Ολυμπιακού.

    Σίγουρα θα είναι εκπληκτικό φ4. Μακράν οι καλύτερες ομάδες σε όλη τη χρονιά που το άξιζαν με τ παραπάνω να είναι εκεί. Η Real θα μπορούσε να είχε για μένα περισσότερες ελπίδες αν το περσινό γινόταν στη Μαδρίτη, φέτος όμως ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Τρίτη σερί χρονιά από τον καναπέ μου θα απολαύσω χαλαρός σαν φίλαθλος ένα πολύ δυνατό φ4 και ας κερδίσει ο καλύτερος. Σίγουρα θα υπάρξουν αδικίες αλλά αυτή είναι η μαγκιά του φ4 ειδάλλως με playoffs θα το έπαιρνε κάθε χρόνο η Csska χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΙΚαλημέρα.Ζοτς-Ιτούδης τελικό. Η Ρεάλ θα πνιγεί στο άγχος της και ο ΟΣΦΠ θα είναι άστοχος.

    Το άρθρο είναι επικό. Από αυτά που διαβάζεις μετά από χρόνια και ταξιδεύεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στα τρολς: ενα 3ήμερο είναι, πίτσα μπύρα καναπέ και θα περάσει.

    Στην πλειοψηφία των βάζελων που απέδειξαν στο άρθρο για τα αυτιά του Σπανούλη ότι είναι πρώτα από όλα άνθρωποι και πως δε τρώνε κουτόχορτο ας χαρούνε το μπάσκετ.... Τώρα είμαστε εμείς στη γιορτή, αύριο θα είναι πάλι αυτοί. Ας χαρούμε μπασκετάκι που είναι ένα απο τα λίγα καλά που έχουν απομείνει σε αυτή τη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλληνες προπονητές αντίπαλοι στον ημιτελικό του F4, και πιθανό σενάριο Ζοτς-Ιτούδης αντίπαλοι στον τελικό !!!! Και όπως είπε και ο Παππάς, καλύτερα να το πάρει η CSKA, για να φανεί πόσο δύσκολα ήταν τα παιχνίδια του ΠΑΟ με δαύτους...Τώρα για πιθανότητα και φαβορί, και ο ΟΣΦΠ τις δύο φορές που το πήρε ήταν η 4η ομάδα στα προγνωστικά, αλλά αυτό δεν φάνηκε να μετράει και τόσο πολύ πάνω στο παρκέ. Μπορεί να παίζεις διαστημικό μπάσκετ όλη τη σεζόν, και το κρίσιμο ΠΣΚ να είσαι χώμα, γι'αυτό και υπάρχει το F4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ποιότητα είναι δευτερεύων παράγοντας σε ένα F4. Ειδικά όταν μιλάμε για τις 4 αντικειμενικά καλύτερες ομάδες της ηπείρου, οπότε και οι ποιοτικές διαφορές είναι εκ των πραγμάτων μικρές. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και όλοι μπορούν να χάσουν από όλους.
    Κατά την άποψή μου το σημαντικότερο κομμάτι σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις είναι η ψυχολογία. Τόσο αυτή με την οποία πάει η κάθε ομάδα στο F4 όσο και αυτή που δημιουργείται εκεί, στην εξέλιξη των παιχνιδιών.
    Με βάση αυτά, ο Ολυμπιακός πάει στη Μαδρίτη για να μπει στην αφετηρία ως ξεκάθαρο φαβορί. Έχει το μομέντουμ, έχει το knowhow, έχει το ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στους δύο βασικούς του αντιπάλους (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ) από τα προηγούμενα F4, έχει ηγέτη, έχει σπουδαίο βάθος πάγκου και (πολύ σημαντικό) δεν έχει απώλειες παικτών.
    Η ΤΣΣΚΑ θα ήταν φαβορί, αν έλειπε ο ΟΣΦΠ. Αλλά ο τρόπος που προσεγγίζει τα παιχνίδια στα F4 και το τραυματικό προηγούμενο της Πόλης την καθιστά στα μάτια μου "αουτσάιντερ".
    Η Ρεάλ είναι μεγάλο ερωτηματικό για μένα. Δεν ξέρω αν πραγματικά το πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν την κούπα. Είναι πολλά τα χρόνια που βρίσκονται μακριά από την κορυφή και μου φαίνεται ότι αυτό έχει οδηγήσει περισσότερο σε ένα συμβιβασμό με την αποτυχία παρά σε δίψα για το τρόπαιο. Συν ότι πρέπει να διαχειριστούν την πίεση της έδρας. Από την άλλη, η φανέλα είναι βαριά και κάποια στιγμή αυτό θα φανεί. Οι μερένχες μού δίνουν την εντύπωση ότι είτε θα καταρρεύσουν είτε θα κάνουν το μεγάλο "μπαμ".
    Τις λιγότερες πιθανότητες έχει η Φενέρ, καθώς δεν έχει ως ομάδα την πείρα και τη φανέλα να διαχειριστεί τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στην πορεία για την κορυφή. Είναι το μελλοντικό φαβορί, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα τους. Επίσης, νομίζω ότι δεν έχει το βάθος των υπόλοιπων διεκδικητών. Ο Ζοτς είναι σπουδαίο κεφάλαιο, αλλά στην τελική δεν παίζει αυτός μπάσκετ.
    Η κατάταξη που προβλέπω είναι:
    1. ΟΣΦΠ
    2. Ρεάλ Μαδρίτης
    3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
    4. Φενέρμπαχτσε

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΙΚ, έπαιξες στοίχημα την κατάταξη σου; Οπως τα λες εχουν γινει μεχρι τωρα

      Διαγραφή
  23. ρε μητσακο δεν εισαι αρθρογραφος μαναρι μου ζωγραφος εισαι (σλουρπ,σλουρπ).

    το ποιο αμφιροπο F4 των τελευταιων χρονων

    οι looser με του αγουρους.
    Νομιζω οτι ο ζοτσ θα ειναι ο κρισημος παραγοντας.

    οι cursed με τους die hard.

    το βαρος που κουβαλανε εκτος ντε κολο ειναι απιστευτο. ολα θα εξαρτηθουν απο την διακυμανση του σκορ, οσο ολυμπιακος μενει κοντα στο σκορ τοσο τα φαντασματα 8α κανουν παρτυ στο κεφαλι τους.

    Ο παπαπετρου θα ειναι σημαντικος-μιας και ειναι ο μονος που ματσαρει τον κυριλενκο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Ευχαριστώ πολύ. Πάνω στο σχόλιο σου αυτό.. Είναι ενδιαφέρον να δούμε το πόσο μπορούν οι "αμόλυντοι" από το μικρόβιο της ήττας νέοι παίχτες να σηκώσουν τις ομάδες τους.. ΝτεΚολό, Ματσιούλις-Νοτσιόνι..

      Διαγραφή
  24. --nostradamus--

    h idia oMada, o idiOs proPonitis, Sthn Idia chOra, dYo deKaeties meta, enA kypeLo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α ρε jimare το κανες παλι
    Τα μυαλα στο πατωμα
    Ποιημα το αρθρο
    Για μενα μεσα στα τοπ 5(αν οχι νουμερο 1) λογω και της κινηματογραφικης συσχετισης
    Δεν ταβανιαζεις ουτε για πλακα
    Mario Boni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βγάζει και το καλύτερο του στα δύσκολα..Το έχω διαβάσει 4-5 φορές από το πρωί το άρθρο Τζιμ

      Mario ( σκέτο)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.. Boni όταν ταβανιάσω θα βαρεθώ και μπορεί να "αυτοκτονήσω" σαν αρθρογράφος.. Αλλά απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο..

      Διαγραφή
  26. Συγχαρητήρια κι από μένα για το άρθρο.
    Η λογική λέει ότι ο τελικός θα είναι Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ. Αλλά ας μου πει κάποιος ποια ήταν η τελευταία φορά που επιβεβαιώθηκε σε final four η λογική. Μάλλον από το 2011 που το πήρε ο ΠΑΟ.

    Για το Ρεαλ-Φενερ θεωρώ ότι η Φενερ δεν έχει αμυντικά την περιφέρεια που μπορεί να σταματήσει τη Ρεάλ. Η απώλεια του Χικμαν είναι πολύ σημαντική. Το κλειδί θα είναι η άμυνα της Ρεάλ στον Μπιέλιτσα και τα ποσοστά των Τούρκων από την περιφέρεια. Jim θα διαφωνήσω μαζί σου για τον Κάρολ: δεν υπάρχει παίχτης Κάρολ όταν καίει η μπάλα. Να δουμε και τι τρικ θα κανει ο Ζελικο για να σταματησει την περιφερεια της Ρεαλ. Να μην ξεχασουμε ότι η Φενερ είχε το καλυτερο εκτός έδρας ρεκορ και τις καλύτερες εμφανισεις στο top 16 εκτός έδρας.
    Πρόβλεψη Ρεάλ-Φενερ 55%-45%

    ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός. Δύο είναι τα σημεία κλειδιά για μένα: τα αμυντικά ριμπάουντ και η ευστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια. Αν μπουν τα σουτ ο Ολυμπιακός θα έχει τύχη. Στη Μόσχα χωρίς Σπανούλη και σε ματς που έκρινε το πλεονέχτημα έδρας ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι λόγω της ευστοχίας από την περιφέρεια. Μεγάλο ρόλο θα έχει και η απόδοση του Τεόντοσιτς: θα είναι ο καλύτερος παίχτης του Ολυμπιακού όπως στο Λονδίνο ή έχει πλέον ωριμάσει; Βέβαια έχει πλέον παίχτες ο Ιτούδης για να μην επηρεαστεί η ομάδα από τυχόν κακή του απόδοση. Να δούμε και πως θα αξιοποιήσει ο Ιτούδης τον Κιριλένκο: στο 3 δεν έχει αντίπαλο, θα είναι πολύ καλή η άμυνα αλλά γίνεται πιο αργή η ομάδα. Εγώ θα τον έβαζα στο 4 για να περιορίσει τον Πρίντεζη. Θεωρώ ότι αν παίξει στο 3 μπορούν να τον μαρκάρουν Ντάρντεν και Παπαπέτρου. Ο Σπανούλης πρέπει να παίξει και άμυνα όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε τέτοια παιχνίδια. Να δούμε πως μπορεί να τον περιορίσει ο Ιτούδης χωρίς αμυντικό εξολοθρευτή.

    Πρόβλεψη ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: 50%-50%. Θέλω Ολυμπιακό αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την ποιότητα της ΤΣΣΚΑ σε κάθε θέση αλλά και το ψυχολογικό προβάδισμα του Ολυμπιακού.

    pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπε νομιζω οτι δε θυμασαι καλα. Στο παιχνιδι στη Μοσχα η ΤΣΣΚΑ ξεφυγε και ο Ολυμπιακος το γυρισε με σχετικη ανεση στο τελος. Ηταν τετοια μαλιστα η τρομαρα των παικτων της ΤΣΣΚΑ απεναντι στην επιστροφη του Ολυμπιακου που αν το παιχνιδι ειχε 2΄λεπτα ακομα θα το εχαναν. Ο μονος που εδειχνε να μη φοβαται ηταν ο Κιριλενκο.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, ξέφυγε 2 φορές με 10-11 πόντους...Συμφωνώ ότι χωρίς Κιριλένκο δεν θα είχε μεγάλη τύχη η ΤΣΣΚΑ.

      pepe

      Διαγραφή
  27. ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ : 55% - 45%
    ΦΕΝΕΡ - ΡΕΑΛ: 60% - 40%
    ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡ: 45% - 55%
    OΣΦΠ - ΡΕΑΛ: 70% - 30%
    ΦΕΝΕΡ - ΤΣΣΚΑ: 55% - 45%
    TΣΣΚΑ - ΡΕΑΛ: 55% - 45%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγα λόγια δεν έχει δηλαδή τύχη η Ρεάλ και θα το πάρει η Φενέρ.. Εγώ πιστεύω ότι η Φενέρ θα φάει 30 πόντους, όπως η Μπάρτσα πέρυσι. Τους έχει τους ημιτελικούς η Ρεάλ

      Bou gatsas3

      Διαγραφή
    2. Θα το παρει ΟΣΦΠ ή Φενερ.

      Διαγραφή
    3. H Φενέρ δεν έχει τύχη παιδιά. Μέχρι εδώ ήταν

      Διαγραφή
  28. Αυτοί οι συσχετισμοί ρε Jim κάθε φορά λέω ότι είναι τέλειοι και κάθε φορά είναι και καλύτεροι!! Εύγε!
    Επιτέλους ήρθε η μεγάλη στιγμή της euroleague αλλά από την άλλη πλησιάζει το τέλος της σεζόν και η αναμονή για την νέα θα είναι πάλι μακράν...
    Από άποψη ομάδων το σενάριο είναι ιδανικό!
    (εντάξει αν είχαμε και 2 ελληνικές ακόμα καλύτερα αλλά με τις δεδομένες συνθήκες είναι ιδανικό)

    ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡ
    Υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί που θα φτάσει και στον τελικό. Έχει δυνατό ρόστερ η Φενέρ και μάλιστα στο τέλος της σεζόν έβγαλε και σωστό χαρακτήρα αλλά ακόμα το μπάσκετ που παίζει δεν είναι πλήρες ,λείπουν από τον Ζοτς ένα δύο "εργαλεία" για να αρχίσει να σκουπίζει και πάλι τους πάντες. Θα το παλέψει σίγουρα και δεν πρόκειται να χάσει την επαφή με το σκορ μέχρι το τέλος αλλά ακόμα μέχρι εκεί. Σίγουρα πολύ σημαντική όλη η αμυντική συμπεριφορά της frontcourt της Ρεάλ.

    CSKA - ΟΣΦΠ
    Με την εμπειρία και τις παραστάσεις των πρωταγωνιστών του ολυμπιακού την σαφή υπεροχή του ρόστερ της CSKA (όχι ως σύνολο) αλλά και την παρθενική συμμετοχή και των 2 προπονητών σε F4 ως headcoach νομίζω επέρχεται ισορροπία . Επομένως για άλλη μια φορά τον λόγο θα τον έχουν οι μεγάλες προσωπικότητες των δύο ομάδων. Εκεί τόσο ο Τεόντοσιτς όσο και ο De colo (ειδικά αν θυμηθούμε το ματς κόντρα στην εθνική) έχουν βεβαρημένο παρελθόν αλλά με τη προσθήκη και του Κιριλένκο η CSKA υπερέχει σε αυτό τον τομέα έναντι του διπόλου Σπανούλη-Πρίντεζη. Ο ΟΣΦΠ θα καταφέρει να επιβάλει το χαμηλό τέμπο για άλλη μια φορά και σίγουρα θα απολαύσουμε πολλά πράγματα σε επίπεδο τακτικής. Με καλά προς πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες για τον τελικό, και μετά....

    Let the big matches begin & ENJOY the game!

    Y.Γ Jim μετά το f4 νομίζω αξίζει και μια ανάλυση των ελληνικών πλέι οφ, που έχουν δρόμο ακόμα αλλά δεν πρέπει να τα υποβαθμίζουμε μόνο στους τελικούς (εσύ ευτυχώς δεν το κάνεις)

    Dali.S


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Dali.. Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να γράψω π.χ. μια ανάλυση (στα πρότυπα των εβδομαδιαίων της Ευρωλίγκας) για το χθεσινό ματς του Παλέ αλλά που χρόνος..; Ναι, εννοείται μετά θα πούμε πράγματα για τα ελληνικά playoffs.

      Διαγραφή
  29. Ονειρικό φάιναλ φορ με πολύ ίντριγκα. Ρεάλ-Οσφπ με πολλά προηγούμενα στο θεσμό. Ιτούδης, Ζοτς, Σπανούλης, Έλληνες κόουτς, Ζοτς-Ιτούδης vs ΟΣΦΠ.Ότι και να δούμε σαν ζευγάρι τελικού θα είναι σούπερ.
    Τζιμ είσαι μίλια μπροστά ο καλύτερος αναλυτής στη χώρα με τη καλύτερη σελίδα. Στο έχω ξαναπεί παλιότερα αλλά έχεις μεγάλο φαν κλαμπ στη Βαυαρία. Καλη επιτυχία στον Ολυμπιακό.

    Urban S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο δικός σου Τζιμ, Μπιέλιτσα, MVP!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον είχε στη λίστα;

      Διαγραφή
    2. η λίστα ήταν για το ALHPA DOG όχι για MVP το είχε διευκρινήσει θυμάμαι. Για πολυτιμότερο δεν έχει βγάλει λίστα νομίζω. Απλά είναι γνωστή η συμπάθεια του για τους Νεμάνια και Μπόγκνταν. Πέρυσι είχαμε διαφωνήσει μάλιστα γιατί του έλεγα ότι ο Μίροτιτς είναι το καλύτερο τέσσερα τηςΕυρωλίγκας.

      Διαγραφή
    3. Όντως λίστα για MVP δεν έβγαλα. Προτίμησα κάτι λίγο διαφορετικό με την ανάρτηση για το ALPHA DOG. Η δική μου ψήφος για τον φετινό MVP θα πήγαινε και πάλι στον Τεόντοσιτς οριακά όμως δε μπορώ και να αμφισβητήσω την επιλογή Μπιέλιτσα ο οποίος έκανε σούπερ χρονιά και είχε το υψηλότερο PIR από κάθε διεκδικητή. Τι θυμάμαι τη κουβέντα μας.. Λατρεύω τον Μπιέλιτσα, είναι γνωστό. Έχει "όλο" το πακέτο. Άμυνα, athleticism, υψηλό ΙQ, σουτ.. Αλλά αυτό που με εξιτάρει είναι το παιχνίδι του με τη μπάλα στα χέρια. Όταν τον βλέπω να "τρέχει" pick & rolls με τον έτερο ψηλό της ομάδας ηδονίζομαι..

      Διαγραφή
  31. η αδυναμία σου 'Ιρλανδε' MVP.. Κρίμα για τον Σπανούλη που έπαιξε ίσως το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Βέβαια αυτό το βραβείο δε λέει πολλά. Το 'βαρύ' είναι αυτό του MVP του φάιναλ-φορ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως.. Ας πάρει το "βαρύ" και μετά κανείς δε θα θυμάται τίποτα..

      Διαγραφή
  32. Μακάρι να δούμε ωραία παιχνίδια αυτό το τρίημερο. Από εμένα καλή επιτυχία στην τσσκα και τη φενέρ στους 2 ημιτελικούς και μακάρι στο τέλος να το σηκώσει η φενέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγώ δε θα ήθελα τη Φενέρ. Θα βγεί πάλι μάγκας ο Ομπράντοβιτς με ένα τεράστιο μπάτζετ ω και χωρίς να έχει παίξει σε καμία περίπτωση το καλύτερο μπάσκετ που θα μπορούσε με αυτό το ρόστερ. Προτιμώ έναν νεότερο προπονητή όπως είναι οι άλλοι τρείς. Τον Ιτούδη (και ας είχε ακόμα περισσότερο χρήμα να διαχειριστεί. Βασικά ψοφάω να δω Ζοτς να χάνει από μαθητή στον τελικό.

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα το μπατζετ και τους παικτες που εχει σε σχεση με ρεαλ-τσσκα..βεσελι ειδικα-γκουντλοκ δικες του ανακαλυψεις..

      Διαγραφή
  34. ΕΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ!

    ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρεάλ Ολυμπιακός είναι ο τελικός. Και η κούπα στους basterds δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγω πιστευω οτι θα το παρει ο ΟΣΦΠ.Και τις δυο προηγουμενες φορες(12,13)
    πηγε ως το underdog αλλα εκανε την εκπληξη και το πηρε.Ο Ολυμπιακος ουτε το 12 ουτε και το 13 ηταν η καλυτερη ομαδα της διοργανωσης, απλα επαιζε οσο επρεπε για να παει Final Four και απο εκει και περα μιλανε αλλα πραγματα και ο Ολυμπιακος εχει δειξει οτι ειναι ομαδα 100% Final Four meterial.Mενει να δουμε αν οι Πειραιωτες θα κανουν αναλογες εμφανισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψυχολογικό υπόβαθρο του F4 είναι ιδανικό ώστε να "χτυπήσει" και πάλι ο Ολυμπιακός..

      Διαγραφή
  37. "Ξέρεις κάτι; Την ημέρα αυτού του ματς, στη Μόσχα χιόνιζε, ενώ στην Αθήνα είχε ήλιο. Προφανώς, οι παίκτες μας δεν ήθελαν να αφήσουν αυτό το κλίμα για να επιστρέψουν στο χιόνι! "

    O Βατούτιν για το τρίτο ματς των playoff, εκεί που για κάποιους ο ΠΑΟ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του, και για άλλους απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται ανάμεσα στις τοπ ομάδες της Ευρώπης, παρά το κουτσούρεμα που έφαγε στα άλλα τρια ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φτάσαμε στη μεγάλη στιγμή που περιμέναμε για το Ευρωπαικό μπάσκετ,σε ένα αινιγματικό F4!
    Τζιμ πέρα από τις μπασκετικές αναλύσεις,έχεις και καλλιτεχνικό συγγραφικό ταλέντο,να το κοιτάξεις!!!

    Ρεάλ-Φενέρ
    Είναι μια μάχη αίνιγμα.Αν μπορεί ο νονός Ζοτς να βρει τον μαγικό κωδικό που ανοίγει το σεντούκι με όνομα "κλείδωμα Ρεάλ" και σκορπάει φαντάσματα στο παρκέ της Μαδρίτης.Εκεί που ο Σέρχιο είναι γατάκι,ο Ρούντι αρχίζει τις κουτουλιές,ο Γιουλ απλά τρέχει και δεν ξέρει που πάει,ο Μπουρούσης βρίζει ιερά και τέρατα.
    Έχει γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα ΡΥΘΜΟΣ που φαίνεται πως ξεδιπλώνει το όλο νόημα του παιχνιδιού και τη διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες.Για μένα η πρόκληση και το πρόβλημα της Φενέρ είναι να μπορέσει να βρει αντίδοτο στην περιφέρεια της Ρεάλ έχοντας η ίδια παίκτες να πρωταγωνιστήσουν.Παικταράδες οι Μπιέλιτσα-Βέσελι,για μένα το καλύτερο δίδυμο στους ψηλούς φέτος,αλλά φτάνει μόνο του να πάρει μια ολόκληρη ομάδα?

    Καλώς οπότε γίνεται η κουβέντα για τον ρυθμό,το ζήτημα είναι αν η Φενέρ,ως ομάδα Ζοτς μπορεί να πάρει την ώθηση από τους περιφερειακούς της,να ελέγξει τους Μαδριλένους και να δημιουργήσει στο μισό γήπεδο.Γι'αυτό και θα είναι κλειδί οι Ζήσης-Πρέλντζιτς.

    Ο Μπλατ πέρσι είχε εξαιρετικούς διεμβολιστές και χτύπησε μέσα στο ζωγραφιστό την ευάλωτη Ρεάλ.Η Φενέρ δεν το χει τόσο και θα ποντάρει στην ικανότητα του φετινού MVP να επιτεθει στο καλάθι στα close-out.
    H Ρεάλ φέτος έχει ποντάρει από τη στελέχωση να γίνει πιο τραχιά και σκληρή,να χτυπηθεί και στην πίσω γραμμή άμυνας,να βγάλει ένταση και σκληράδα στα μεγάλα ματς.Και εδώ θα φανεί αν μπορεί να εμποδίσει το "πόλο" του Ζοτς που θα ψάξει τα τελειώματα των σέντερ,του Βέσελι,του Πρελτζιτς κλπ. μέσα στο καλάθι.

    Και φυσικά η άμυνα των Τούρκων και αν θα φρενάρουν τους Ισπανούς.Η άμυνα τους στο μισό γήπεδο(και κοντά στο καλάθι,όταν ακουμπάει η μπάλα στο ποστ) φέτος ήταν εξαιρετική αλλά απέναντι στη Ρεάλ θα πρέπει να επιδείξει σπουδαία recovers και defensive stops επίσης στο ανοιχτό γήπεδο.

    Για να μην τα πολυλογώ,θα μπω στον πειρασμό της εκτίμησης,νομίζω πως δύσκολα η Φενέρ θα καταφέρει να σταματήσει την Ισπανική ομάδα.Της λείπουν τα πρόσωπα στην περιφέρεια και θα πρέπει να κάνει μαγικά ο Ζοτς + το τέλειο παιχνίδι και δεν ξέρω αν έχει τον τρόπο να ελέγξει την Ρεάλ που φέτος "ψήθηκε" στο να κερδίζει δύσκολα ματς απέναντι στην Εφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα peris. Άλλο ένα ωραίο κείμενο σου φίλε. Η Ρεάλ έχει γενικά θέμα αμυνόμενη στο ποστ. Το ποσοστό των αντιπάλων της (που αναφέρω στην ανάρτηση) στις εκτελέσεις από το ζωγραφιστό είναι αρκετά μεγάλο για τέτοια ομάδα. Η Φενέρ δεν έχει τους "κάθετους" παίχτες της Μακάμπι αλλά τελειώνει πολλές επιθέσεις στο "βαμμένο" παίζοντας πάνω σε miss match καταστάσεις.

      Διαγραφή
  39. Τσσκα-Οσφπ

    Συμφωνώ με Τζιμ στα όσα γράφει..
    Απο εκεί και πέρα η τελική αποτελεσματικότητα Μίλος-Ντε Κολό θα είναι καθοριστική και πόσο έτοιμη και διαβασμένη να περάσει σε σωστό χρόνο τη μπάλα στο ζωγραφιστό η Ρώσικη ομάδα.Ο Όσφπ θα χρειαστεί να κάνει μεγάλο επιθετικό παιχνίδι(με Σπανούλη έτοιμο για εμπνεύσεις και μεγάλες ενέργειες ή Πρίντεζη με το όπλο στον ώμο) και να είναι έτοιμος να στάξει δηλητήριο.Αν δεν το κάνει και η Τσσκα βγάλει μια καλή αμυντική βραδιά στη μετά-Κιριλένκο περίοδο όπου έγινε πιο επιθετική και έκλεισε πιο πολλές passing lanes,τότε θα έχει πάρει ξεκάθαρα το πάνω χέρι και θα είναι τρομερά δύσκολο να τη σταματήσεις. Συμφωνώ με παιδιά που έγραψαν για αλλαγές στα σκριν παίζοντας Χάινς στον Σπανούλη ή Κιριλένκο όταν θα είναι στο 4.
    Παίκτης κλειδί για μένα ο Σλούκας...Θα είναι ο x-factor? Δεδομένου οτι στον Σπανούλη θα έχουμε ολόκληρο στρατηγικό πλάνο για να σταματηθεί θα πρέπει ο 25χρονος γκαρντ να είναι έτοιμος να σκοράρει και να δώσει έτοιμα καλάθια.Πιστεύω θα είναι καθοριστικό το τι θα δώσει...
    -Πέτγουει--> πέρσι στο 5ο ματς στη Μαδρίτη αλλά και φέτος με Μπάρτσα έβαλε μεγάλα σουτ.Μήπως ζει για να μπαίνει στα μεγάλα ματς με την αύρα "δεν καταλαβαίνω που βρίσκομαι"?

    -Πολύ σημαντική και η μάχη των ψηλων,οσμίζομαι ότι ο Ντάνστον θα είναι έτοιμος να θυμίσει τον περσινό λιγάκι.Μακάρι να το κάνει..
    Για να δούμε αν η άμυνα και το μέταλλο του Όσφπ είναι αρκετά να κατεδαφίσουν μια τέτοια πλήρη ομάδα,με τόσα διαφορετικά όπλα. Οι Ρώσοι πρέπει να μπουν με την ίδια πολεμική διάθεση που σίγουρα θα μπει ο Όσφπ...(και ο Ιτούδης είναι καλός στο να τους ξυπνήσει,αν δεν τον κάνουν αυτόι οι Ρώσοι,με θυμό και οργή τότε ο Όσφπ έχει πάρα πολλές ελπίδες)

    και φυσικά ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ.

    Αυτά και τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και η γκαντεμιά για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται... Η "γούρι¨καθώς στους δύο προηγούμενους τελικούς είχαμε απο μια τεράστια απώλεια. (Λω και μετά Μάντζαρη)

    Πρόβλημα με Λοτζέσκι!
    http://www.sport-fm.gr/article/basket/lotzeski/3087043

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το Φάιναλ Φορ με τον Ματ Λοτζέσκι όμως να απουσιάζει

    Ο Αμερικανός -με βέλγιο διαβατήριο- σμολ φόργουορντ αισθάνθηκε αδιαθεσία και στομαχικές διαταραχές. Γι' αυτόν τον λόγο προτιμήθηκε να μην ακολουθήσει την αποστολή και να μείνει στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.

    Ωστόσο όλα δείχνουν ότι στον αυριανό (15/5) ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19.00) θα βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

    Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν κανονικά στη διάθεση του τεχνικού των «ερυθρόλευκων»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΙΚΑΛΙ ΘΕΑΣ(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΚΕΙΣ ΚΑΝΑ ΣΟΥΤΑΚΙ ΟΧΙ ΕΡΜΠΟΛ ΑΠΟ ΤΑ 3ΜΕΤΡΑ)ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΗ Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΑΒΟΡΙ 100%ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΝ ΘΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.MVP Ο ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
    ΥΓ:ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΕΜΒΡΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΟΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΩ.....
    ΥΓ:Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ...

    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Σέντρικ..Ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις να πας και να μη τα πουλήσεις.. Ο Ομπράντοβιτς έχει στρωμένο ένα ψυχολογικό χαλί στα πόδια του όσον αναφορά τον ημιτελικό με τη Ρεάλ. Θέλω πολύ να δω πως θα το διαχειριστεί.. Θα δούμε ένα ακόμα προπονητικό masterpiece ή τέρμα τα θαύματα..;

      Διαγραφή
    2. ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΤΡΙΑ 09-11-12 ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΓΩ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑ.Ο ΖΕΛΙΚΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΣ(ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ)ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ.....ΠΑΛΙ Ο ΣΠΑΝ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ.
      ΥΓ:ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΚΟΤΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΣ???

      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
  43. Το άριστα που παίρνει στα του μπάσκετ ο Τζιμ δεν είναι βεβαίως είδηση, είδηση είναι που στα του σινεμά οι επιλογές του είναι τόσο συμβατικές: και καλά ο Νονός ή το Fight club, αλλά σόρι, Τζιμ, για Ρεάλ & ΤΣΣΚΑ περίμενα κάτι πιο σκοτεινό, πιο αρρωστημένο, με τα όσα έχουν τραβήξει οι δυο κακομοίρηδες. Happiness του Τοντ Σολόντζ για την ΤΣΣΚΑ. Μέσα απ’ τον σπασμένο καθρέφτη του Μπέργκμαν για τη Ρεάλ...
    Στα σοβαρά τώρα, αγωνιστικά κι οι δυο ημιτελικοί έχουν φαβορί. Ρεάλ & ΤΣΣΚΑ έχουν, με αποκλειστικά αγωνιστικά κριτήρια, πλεονέκτημα. Αλλά έχουν κι οι δυο τους τόσους δαίμονες στους ώμους να ξορκίσουν, που δεν τους δίνεις τίποτε παραπάνω απ’ το 50% για πρόκριση, τίποτε παραπάνω από 25% για κούπα. Όποιος έχει μνήμη των 27 διοργανώσεων, άλλωστε, θα διαπιστώσει πως δεν υπήρξαν ομάδες χωρίς τύχη για κούπα (εξαίρεση το Φάιναλ φορ του ’97, όπου οι 2 στους 4 – Ολίμπια, Βιλερμπάν – ήταν, λόγω συγκυριών, λαθρεπιβάτες). Συναισθηματικά να πω ότι θα ήθελα να το σηκώσει ο μεγάλος, κι ας μην με εκφράζει το μπάσκετ της Φενέρ, ούτε η λογική των ομάδων που μόνο αγοράζουν χωρίς να δημιουργούν. Σε επίπεδο προσώπων, θα επαναλάβω ό,τι έλεγα και πριν τον τελικό του τελευταίου Παγκοσμίου: θα είναι κρίμα να μην δικαιωθεί με 1-2 μεγάλες κούπες το σπάνιο ταλέντο του Τεόντοσιτς. Πέρσι στο Μιλάνο έδειξε πως μπορεί να ξορκίσει την κατάρα, αλλά του τα χάλασε ο Χριάπα. Να συμπληρώσω επίσης πως προσωπικά δεν πίστευα φέτος την ΤΣΣΚΑ, αλλά η προσθήκη και τόσο ομαλή αφομοίωση του Κιριλένκο άλλαξε πολύ τις ισορροπίες.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Μητσάρα.. Πίστεψε με, αν δε τα καταφέρουν Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ και φέτος (η μια εκ των δύο σίγουρα, μπορεί και οι δύο..) πάμε σε ψυχεδελικό σινεμά..

      Διαγραφή
    2. όντως ο Κιριλενκο γερνει τα ποσοστά κατάκτησης, ο ολυμπιακος θέλει 2 παίκτες εκτος των σπαν κ πριντ να σκοραρουν κ να παρουν ριμπαουντ πανω απο τους μ.ο. τους, ο ντάστον θεωρώ ότι "χρωστάει" επιθ. παιχνίδι οπως κ ο λοτζεσκι...προσωπικά θα ήθελα να σελινιαζεται ο παπαπετρου, που αν ειχε μια πληρη χρονια στα ποδια του θα ηταν ο τριτος της παρεας....εστω ρε παιδι μου αυριο το πρωι να ξυπνισει ο πετγουει χωρις το χαζοχαρουμενο του...για 2 μερες κ 2 νυχτες...

      Διαγραφή
    3. ταινιάρα το Χάπινες....

      μίμης

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα
    Καταρχάς μιλάμε εκ των προτέρων για το πιο ενδιαφέρων Φ4 της τελευταιας 5ετιας με πολυ αμφιροπα ματσαρισματα.
    Παμε να δουμε μια-μια τις φιναλιστ

    - Ξεκινώ με τη Φενερ.Η "πρωτάρα" της διοργάμωσης μεν,αλλα με τους πιο ταλαντουχους-μπασκετικους παιχτες αυτη τη στιγμη στα προσωπα των Μπογνταν-Μπιελιτσα-Βεσελι τον οιστρο του Γκαουντλοκ την συνέποια του Πρελντζιτς και την εμπειρια του Ζηση.Και βεβαια τoν μαστερ "my name is" Zeljko Obradovic.Το μειονεκτημα της ειναι πως το ροστερ πλην των σταρ ειναι σχετικα περιορισμενων δυναντοτηων που σε κατασταση φαιναλ φορ δεν επιτρεπει μεγαλο ροτεισον στον ετσι κι αλλιως απαιτητικο Ζοτς που θα παιξει με 8-9 παικτες,σε αντιθεση με τη Ρεαλ που μπορει να εχει 10-11 παικτες ροτεισον.Η απειρια τους μπορει να μετρησει ,η γνωμη μου ομως ειναι πως δε θα μετρήσει πολυ.Αυτο που θα κρινει το παιχνιδι ειναι το τεμπο.Αν καταφερει και κρατησει ενα ρυθμο που θα την εχει μεσα στο σκορ ,θα παει καλα,αν οχι και αφησει τη Ρεαλ να κανει γρηγορες επιθεσεις ,μαλλον δε θα αντεξει πολυ

    - Η Ρεαλ εχει την εδρα που παραδοσιακα βοηθαει στα φαιναλ φορ.Τελευταια φορα το χε παρει πριν απο 20 χρονια στη Σαραγοσα....Εχει πλουσιο ροτεισον αν και οι ηγετες της,οπως γραφω συνηθως,ειναι οι Ισπανοι.Ο'τι και να σου κανει ο Καρολ αν η 4αδα δεν ειναι σε καλη κατασταση η Ρεαλ θα ειναι μεταιωρη.Στοιχημα πως θα μαρκαρουν Βεσελι και Μπιελιτσα που μπορουν να της κανουν ζημια.Αν ο Λασο πχ στοιχηματισει στον Αγιον να σταματησει τον Βεσελι,θα γλεντησει καλα η Φενερ.Δεν ειναι το νο 1 φαβορι ,αλλα η εδρα της δινει παραπανω ποντους.

    -Η ΤΣΣΚΑ κατεβαζει ενα ακομα πιο γκλαμουρατο ροστερ απο το 2012 ,με τον Κιριλενκο να εχει βρει τα πατηματα του,και σαν συνολο μοιαζει απροσπελαστη.Ο κοουτς Ιτουδης κανει καλη δουλεια,κρατοντας χαμηλα και τους τονους αλλα εχει να περασει τον 1ο ημιτελικο με τον ..

    -..Ολυμπιακο ο οποιος εκτος απο οτι εχει ενα σκληρο και καλοδουλεμενο ροστερ ειναι και σε αρκετα καλη κατσταση,και εχει 2 τροπαια πισω του,που δεν μπορουν να αφησουν κανεναν να μην τους παρει στα σοβαρα.Με χτυπητες αδυναμιες οπως το παιχνιδι στο ποστ,αλλα οντας η πιο clutch και refuse to lose ομαδα της τελευταιας τετραετιας περιεμενει να αγχωσει τον αντιπαλο και να φερει το παιχνιδι στα μετρα του.Η αμυνα του ειναι εντυπωσιακη σε καθε περιπτωση

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NO_CLOSURE τι βλέπεις για τελικό?

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Δε μπαίνω καν στη διαδικασία αυτη,ασε που συνηθως πεφτω εξω οταν γράφω καποια πρόβλεψη στη regular season,σιγα μην κανω για το φαιναλ φορ.
      Η μόνη αισθηση που εχω ειναι πως οι ημιτελικοι θα ναι πιο αμφιροπα ματς απ τον τελικο,αλλα κι αυτο ελεγχεται..

      no_closure

      Διαγραφή
  45. Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τους ημιτελικούς του φετινού Φάιναλ Φορ έγιναν γνωστοί από την Ευρωλίγκα και στον πρώτο χρονικά, αυτόν του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ, θα είναι οι Μπελόσεβιτς, Ρίζικ και Ιερεθουέλο.



    Ο Ιλια Μπελόσεβιτς από τη Σερβία, ο Μπόρις Ρίζικ από την Ουκρανία και ο Ντάνιελ Ιερεθουέλο από την Ισπανία θα είναι οι τρεις διαιτητές του ημιτελικού ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

    Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Μπελόσεβιτς και Ρίζικ ήταν οι διαιτητές και του τελικού του 2013 στο Λονδίνο που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ιερεθουέλο «σφύριζε» τον τελικό του 2012.

    Τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό ανάμεσα στην οικοδέσποινα, Ρεάλ Μαδρίτης και την Φενέρμπαχτσε θα «σφυρίξουν» οι Χρήστος Χριστοδούλου, Σάσα Πουκλ από την Σλοβενία και ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ από την Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Νομίζω πως είναι από τις λίγες φορές που ακόμα και αν δεν υπάρχει ελληνική ομάδα στον τελικό, θα κάτσει πραγματικά πολύ κόσμος στη χώρα μας (ακόμα και οι μη φανατικοί του αθλήματος) να τον παρακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ρεαλ-ατλετικο περυσι ειχε 33% τηλεθεαση..νομιζω ακομα και ενα φενερ/ρεαλ-τσσκα ανετα κανει πανω απο 25% -
      ίσως και γύρω σε 30% - σε τηλεθεαση..

      Διαγραφή
  47. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν εκεί για να βραβεύσει τους κορυφαίους της φετινής Euroleague. Αλλωστε αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

    Οπως μεταδίδει το sdna χαρακτηριστικά:

    «Την γιορτινή ατμόσφαιρα όμως, χάλασε ένα απρόοπτο. Ένας εκ των κορυφαίων και πιο αξιοσέβαστων Ελλήνων δημοσιογράφων, ο Βασίλης Σκουντής, ζήτησε από τον Παπαλουκά να μιλήσει στην κάμερα του ΟΤΕ ΤV. Ο «Τεό» αρνήθηκε, όμως το να αρνηθεί μάλλον δεν θα έλεγε κάτι από μόνο του. Μπορεί ΟΛΟΙ μα όλοι όσοι συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου και στις βραβεύσεις να δέχθηκαν να σταθούν απέναντι στα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ (από τον Σπανούλη, τον Ζοτς μέχρι τον Ντάνστον, τον Λάσο, τον Σφαιρόπουλο και τον Μπιέλιτσα), όμως ο Παπαλουκάς αρνήθηκε.

    Γιατί; Διότι έχει αποφασίσει πως δεν θα ξαναμιλήσει στα ελληνικά media. Και το τηρεί… ευλαβικά εδώ και 1,5 χρόνο! Ο λόγος; Θεωρεί πως οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τον έχουν σεβαστεί, ειδικά μετά την τελευταία επιστροφή του στον Ολυμπιακό και ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που τελείωσε η καριέρα του... «Όλοι εσείς που είστε εδώ έχετε προκαλέσει αυτή την κατάσταση» ακούστηκε να λέει…

    Δεν ήταν η πρώτη φορά μάλιστα που το επανέλαβε. Όπως εξήγησε και στον Σκουντή «το θέμα δεν είναι προσωπικό». Μ' αυτά και μ΄ αυτά όμως, προκλήθηκε ένταση και ανέβηκαν οι τόνοι. Και λίγο αργότερα ο Παπαλουκάς επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα είναι οι Έλληνες, μιλώντας σε όποιον ξένο δημοσιογράφο του ζήτησε δυο λόγια».

    Δείτε την συνέντευξη Τύπου από το επίσημο κανάλι της Euroleague



    Πηγή: Επεισόδιο του Θοδωρή Παπαλουκά με Ελληνα δημοσιογράφο στη Μαδρίτη [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/206668/epeisodio-toy-thodori-papaloyka-me-ellina-dimosiografo-sti-madriti-vinteo#ixzz3a99wOXad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχει και αδικο. Στο εξωτερικο θεωρειται θρυλος(και ειναι) του ευρωπαικου μπασκετ. Στην Ελλαδα τον προσπερναμε αδιαφορα. Ισως φταιει το το οτι επαιξε τα καλυτερα χρονια της καριερας του εκτος Ελλαδος. Σιγουρα παντως εχουν βαλει το χερακι του τα ΜΜΕ

      Διαγραφή
  48. μεγάλη μέρα ξημερώνει για Ιτούδη και Σφαιρό. Συγχαρητήρια εκ των προτέρων και στους δύο. Νομίζω ότι πρόκειται για προπονητές που ταιριάζουν και στην εθνική (άσχετο, αλλά έτσι μου ήρθε και το κοπάνησα).
    50%-50%

    Στο άλλο ματς πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Πιστευω πολύ ότι το μπάσκετ είναι άθλημα του προπονητή, οποτε ψηφίζω ζέλικο. Καημένε Λάσο, σε βλέπω να γυρνάς σπίτι με τα πόδια..
    60%-40% για τη φενέρ

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Περιμένω με αγωνία. Πολλά πράγματα με απασχολούν. Θεωρώ ότι ο Μάντζαρης θα δουλέψει υπερωρίες αλλά θα χρειαστεί βοήθεια με ΝτεΚολό και Τεόντοσιτς. Άλλο πρόβλημα είναι τα ύψη, και ίσως θα έπρεπε να δοκιμαστεί σχήμα με Σπαν, Λοτζ, Παπ, Πριντ και Χαντερ. Σε κάποιο σημείο πιστεύω ότι θα αναγκαστεί ο Ολυμπιακός να ανεβάσει Πετ ή Παπαπέτρου στο 3. Επίσης είναι ενδιαφέρον πως η ΤΣΣΚΑ θα αμυνθεί στον Σπαν. Με Χαινς στα χεντς αουτ, θα πρέπει να περάσει η μπάλα στον σεντερ αφού θεωρώ ότι ο Κιριλενκο στο 4 δεν θα μπορεί να αφήσει το σουτ στον Πριντ. Αν κατεβάσει τον ΑΚ47 στο 3, τότε Ο Ολυμπιακός θα χτυπάει στον Πριντ στο ποστ, και δεν θεωρώ ότι ο Βοροντσεβιτς μπορεί να τον ακολουθήσει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο Σπαν, ο οποίος θα πρέπει να αντέξει κάνα 30λέπτο σε φουλ ρυθμούς μπρος και πίσω. Όπως είδα την ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό από κοντά, χρειάζεται δυνατή άμυνα και ευστοχία στα 3πόντα. Αντίθετα με τον ΠΑΟ, ο ΟΣΦΠ έχει τα αθλητικά κορμιά και τους γρήγορους ψηλούς για να ανταπεξέλθει. Δεν θεωρώ δε ότι ο Τζάκσον είναι το υπερόπλο που μπορεί να σταματήσει τον Σπαν, ενώ Ντεκολό και Τεόντοσιτς είναι πολύ πίσω. Είδωμεν. Όπως και να έχει, ο ΟΣΦΠ ματσάρει αρκετά καλά με την ΤΣΣΚΑ, και θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα.
    Συγχαρητήρια για το άρθρο Τζιμ. Μετράει πολυ που πέρα απο γνώσεις στο μπάσκετ, ξέρεις και να γράφεις ωραία άρθρα.
    Ευρηματικός πάντα. Μπράβο.
    Έφτασε πλέον η ώρα για το πιο αμφίρροπο Φ4 των τελευταίων ετών.
    Ομολογουμένως, το ζευγάρι που τράβαει τα φώτα είναι το ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ.
    Είμαι πολύ περίεργος να δω πως ο ΟΣΦΠ θα καταφέρει να περιορίσει αμυντικά την ΤΣΣΚΑ με την παρουσία του Κιριλένκο στο 3.
    Δεν έχει παίκτη που να μπορεί να τον ματσάρει και ο Ιτούδης ποντάρει πολύ σε αυτό. Και γι αυτό το λόγο Τζιμ, είναι αυτοκτονία
    να παίξει ο Λοτζέσκι. Ο Κιριλένκο θα κάνει πάρτι στην επίθεση και στον αέρα. Τα κλειδιά του ματς είναι το αμυντικό ριμπάουντ και τα 3ποντα. Πιστεύω ότι για να έχει τύχη ο ΟΣΦΠ πρέπει το ποσοστό του να υπερβαίνει
    το 40%. Επίσης είναι σίγουρα ένα ματς που θα έχουν λόγο και οι πάγκοι.
    Προσωπικά, δεν θα πόνταρα ούτε ενα δανεικό ευρώ εναντίον του ΟΣΦΠ. Ο ορισμός του Die Hard.
    Στο άλλο ματς ξέρουμε περίπου τι θα δούμε. Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να ανεβάσει το ρυθμό και να ανοίξει το γήπεδο τραβώντας ενέργεια από την εξέδρα. Ο Ζοτς θα προσπαθήσει να μην συμβεί αυτό και να τους περάσει χαλινάρια. Αν καταφέρει να πάει το ματς κλειστά, έχει βάσιμες ελπίδες. Είναι δεδομένο πως αν πάνε κατοχή κατοχή στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Μαδριλένοι θα λυγίσουν.


    Officer

    ΥΓ: Ο Μανωλόπουλος έχει βάλει τα πράγματα σε σωστή βάση. Προσωπικά πιστεύω ότι, το πλάνο που θέλει να ακολουθήσει είναι το
    μοναδικό που θα του δώσει ελπίδες για το πρωτάθλημα. Ματσάρα στο Αλεξάνδρειο. Μακάρι και οι δυο ομάδες να είναι
    ακόμη πιο ισχυρές του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τζιμ, δεν εχω λογια!!! αρτια προσεγγιση.

    εχουμε κανενα κονε με το θεο της σπυριαρας, μπας και δουμε 2 τελικους;
    απο τη μια θελω σαν τρελος να δω ΟΣΦΠ-ΡΕΑΛ, αλλα με τρωει και να απολαυσω μια παρτιδα σκακι μεταξυ δασκαλου-μαθητη!!!

    μαντζαρης, λοζεσκι vs γουιμς, χαινς το οσφπ-τσσκα...
    ποσο χειροτερη θα ειναι η φροντλαιν της ρεαλ το κλειδι στο ρεαλ-φενερ...

    A.P.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. αν η τσσκα χασει απο οσφπ και παιξει με φενερ μικρο τελικο που λεει ο απο πανω...σιγουρα η τσσκα θα χασει καθως θα ειναι τρομερα απογοητευμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα κι από 'μένα!

    Η τσάτσαρα έμεινε επιτέλους φαλακρή, έχοντας χάσει όλα της τα δόντια, στην αναμονή για το final-four της Μαδρίτης! Κυρίες και κύριοι, μηδέν και σήμερα!

    Πριν παραθεσω μερικές σκέψεις για τα αυριανά παιχνίδια, στους παρακάτω συνδέσμους στο φατσοβιβλίο μου, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης των 16 ομάδων στους 14 αγώνες του φετινου ΤΟΠ-16, όπως είχα υποσχεθεί.

    Ο μεν σύνδεσμος για τις επιθέσεις των ομάδων είναι

    https://www.facebook.com/rootfedap/media_set?set=a.1589384421338375.1073741832.100008004970578&type=3

    ενώ αυτός για τις άμυνες των ομάδων (Average - Opponents) είναι ο

    https://www.facebook.com/rootfedap/media_set?set=a.1589397894670361.1073741833.100008004970578&type=3

    Μια παρατήρηση στα παραπάνω αποτελέσματα. Όταν λέμε ότι πχ. η τάδε συστάδα ομάδων είναι σημαντικά ανώτερη σε ένα επιμέρους στατιστικό, όπως για παράδειγμα, το συνολικό PIR, από τις υπόλοιπες συστάδες (στις οποίες χωρίζουν οι μέθοδοι ανάλυσης των δεδομένων κατά συστάδες - clustering methods τις ομάδες), εννοούμε στο σύνολο των ομάδων αυτής της συστάδας και όχι ότι όλες οι ομάδες στην επιλεγμένη συστάδα έχουν την μικρότερη ή μεγαλύτερη κατά περίπτωση τιμή στο συνολικό PIR σε σχέση με τις ομάδες των υπόλοιπων συστάδων. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να συναντήσουμε μια ομάδα σε μια συστάδα με π.χ. σχετικά μεσαία ή μικρή τιμή στο συνολικό PIR σε σχέση με τις υπόλοιπες της συστάδας στην οποία ανήκει (στην οποία συστάδα μπορεί να παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο γενικά PIR από κάθε άλλη συστάδα), αλλά το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το χαρακτηριστικό μέγιστο (γενικά) PIR που διέπει τη συγκεκριμένη συστάδα.

    Επίσης, πρέπει να θεωρήσεται συνολικά (και συγκεντρωτικά) τουλάχιστον τα 4-5 πρώτα επιμέρους στατιστικά κάθε συστάδας, και όχι να επικεντρωθείτε σε ένα μεμονωμένο στατιστικό. Γι΄ αυτό το λόγο, όλες αυτές οι αναλύσεις ανήκουν στο χώρο των ΠΟΛΥΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ στατιστικών αναλύσεων, στον οποίο ουσιαστικά ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τις συνάφειες (correlations) και διακυμάνσεις-συνδιακυμάνσεις (variances-covariances) των μετρήσεων (measurements - εδώ επιμέρους στατιστικά) και των παρατηρήσεων-δειγμάτων (observations/samples - εδώ ομάδες), παρά για τα πραγκατικά νούμερα αυτών των στατιστικών μετρημένων σε αυτές τις ομάδες (observed statistics values measured on the teams).

    Ελπίζω τα παραπάνω να μην είναι κινέζικα για κάποιους. Παρακαλώ, ενοχλήστε με για τυχόν απορίες στα παραπάνω.

    Καλή ανάγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αν επιτρέπεται ασχολείσαι επαγγελματικά με τη στατιστική και τη γραφιστική απεικόνιση;

      Διαγραφή
    2. Μπα.Αυτα που λεει ειναι βασικες γνωσεις για καποιον που εχει κανει εστω κι ενα προπτυχιακο μαθημα στατιστικης. Απλως σπανιως βρισκεται καποιος να εχει το χρονο, τη διαθεση και το κινητρο να μπει στη διαδικασια να πουλησει μουρη σε αυτους που δεν εχουν αντιστοιχη γνωση. Ο Αλεξης τα εχει ολα απ'οσο φαινεται. Απο την αλλη οπως και να το κανουμε πρεπει να τον ευχαριστησουμε για το χρονο που ξοδεψε.

      Διαγραφή
  54. Και τώρα οι σκέψεις...

    Jim, γενικά συμφωνώ με τους X-factors σας, αν και έχω μια διαίσθηση ότι ο Preldzic μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για την επκράτηση της Φενέρ. Συμφωνώ απόλυτα για τον Ματ, που σίγουρα μπορεί και πρέπει αύριο να κάνει τη διαφορά ως ο τρίτος επιθετικός πόλος της ομάδας, δεδομένου ότι πιστεύω οι VSpan και Πριντ δεν θα πάρουν ούτε ανάσα με όλη την άμυνα της CSKA συνεχώς προσαρμοσμένη επάνω τους.

    Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν. Πιστεύω όμως ότι και στους δύο αγώνες θα πέσουν κορμιά, με το σκορ να είναι κλειστό μέχρι το τέλος. Στο δικό μας ημιτελικό, θα παίξει μεγάλο ρόλο ο τρόπος που θα σφυρίξουν οι διαιτητες. Αν αφήσουν το, στα όρια του foul, σκληρό παιχνίδι του ΟΣΦΠ, τότε ίσως έχουμε κάποιες ελπίδες να νικήσουμε, αλλιώς δύσκολο. Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε και πολύ καλό ποσοστό στο μακρινό σουτ. Η ομάδα πρέπει να κατέβει "commando style", να μην πάρει ούτε αιχμάλωτους, βγάζοντας στο παιχνίδι της άφθονη ενέργεια, ένταση και όντας απόλυτα συγκεντρωμένη για 40+ λεπτά. Το δεύτερο παιχνίδι των play-off στη Βαρκελώνη είναι καλό παράδείγμα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι στους προαναφερθέντες τομείς, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε νίκη.

    Τέλος, οι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ μπορεί να κρίνουν την έκβαση του αγώνα. Και προπαντός οι ΒΟΛΕΣ!

    Σε κάθε περίπτωση, είμαστε το outsider και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

    Στον άλλο ημιτελικό, δεν μπορώ να δω πώς μπορεί να χάσει ο Ζοτς. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, περιμένω να κάνει πλάκα στον Λάσο, ειδικά αν ο τελευταίος επιμείνει στο πολύ αγχωτικό (για 'μένα) στυλ παιχνιδιού «ξεφορτωνόμαστε τη μπάλα το πολύ σε 4-5 δευτερόλεπτα στην επίθεση, αλλιώς καιγόμαστε και... κάνει η μάνα». Το μόνο που με αποθαρρύνει από το να κάνω προγνωστικά στον ημιτελικό αυτό, είναι το γεγονός ότι η Ρεάλ παίζει εντός έδρας, που είναι φέτος η μοναδική αήττητη ομάδα στη Euroleague, και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει έχοντας τους φιλάθλους της στο πλευρό της (και γενικά σε τί βαθμό θα επιρρεαστεί θετικά ή αρνητικά από την παρουσία τους στο γήπεδο).

    Καλή διασκέδαση!

    Αλέξης

    ΥΓ. Ας ελπίσουμε να βγει αληθινός ο Ματ που αναρωτήθηκε «Is there even a city, Madrid?»

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/744935/oi-paiktes-toy-olympiakoy-paroysiazoyn-ti-madriti-vid

    στο βίντεο του παραπάνω συνδέσμου. Αν όλα πάνε καλά και το σηκώσουμε, τη Δεύτερα μετά τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα της σπείρας του Γ.Σ. η Μαδρίτη θα έχει εξαφανιστεί από το χάρτη της Γης, οπότε όλοι θα λέμε ότι... κάποτε υπήρχε μια πόλη στην Ισπανία που ονομάζονταν Μαδρίτη, αλλά ο ΟΣΦΠ την ισοπέδωσε, όπως... η λάβα του ηφαιστείου την Πομπηία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το μεγάλο φετινό όπλο της Φενέρ που την οδήγησε με ασφάλεια στο φάιναλ φορ ήταν τα εκτός έδρας παχνίδια και τα έφερε έτσι η μοίρα που ακόμα και στον ημιτελικό του φάιναλ φορ θα παίξει εκτός έδρας παιχνίδι. (αν τελικά περάσει στον τελικό η Φενέρ ίσως να ζητήσει ο τελικός να γίνει είτε στην Μόσχα είτε στο ΣΕΦ)

    Σε 13 εκτός έδρας παιχνίδια η Φενέρ έκανε 11 νίκες και μόλις 2 ήττες.
    Κέρδισε μέσα στην Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα, μέσα στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ, μέσα στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, μέσα στην έδρα της Εφές, μέσα στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι και μένει να δούμε απόψε αν μπορεί να κερδίσει την πιεσμένη και αγχωμένη Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη.

    Η Ρεάλ τα τελευταία 2 χρόνια σε 29 εντός έδρας παιχνίδια μετράει 28 νίκες και μόλις 1 ήττα η οποία έγινε στην φετινή ρέγκιουλαρ σίζον από την Ούνικς Καζάν στην οποία έπαιζε ο Νίκος Ζήσης κάνοντας και αρκετά καλή εμφάνιση με 8 πόντους 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 μόλις λάθος.
    Λέτε να καταφέρει ο Ζήσης μέσα σε μία χρονιά να κερδίσει μέσα στην έδρα της Ρεάλ με δύο διαφορετικές ομάδες ?


    Η ΤΣΣΚΑ δεν ξέρω αν έχει την Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού αλλά δεν αποκλείεται να έχει την Κατάρα Των Παναθηναϊκών καθώς η τελευταία φορά που κέρδισε σημαντικό αγώνα σε φάιναλ φορ ήταν στον ημιτελικό της Κων/πολης το 2012 όπου εκεί έγιναν σημεία και τέρατα στα τελευταία λεπτά από τους διαιτητές ώστε να πάει η ΤΣΣΚΑ στον τελικό αφήνοντας τους πράσινους με την πίκρα και το παράπονο.

    Από εκείνη την ημέρα όμως άρχισε ένα μαρτύριο για την ΤΣΣΚΑ που μετράει έναν χαμένο τελικό με εφτιαλτικό τρόπο παρόλο που βρέθηκε στο +19 δώδεκα λεπτά πριν την λήξη.
    Μετράει έναν χαμένο ημιτελικό με 17 πόντους στο Λονδίνο παρόλο που ήταν και πάλι το φαβορί του αγώνα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εκεί που ηρέμησε την επόμενη χρονιά ξέροντας ότι ο εφτιάλτης Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στο φάιναλ φορ του Μιλάνου και όλα έβαιναν καλώς στον ημιτελικό κόντρα στην Μακάμπι, με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται και με 15 πόντους λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, η Κατάρα δεν είχε φύγει από πάνω της και η ΤΣΣΚΑ έχασε άλλο έναν αγώνα με εφτιαλτικό τρόπο σε φάιναλ φορ χάνοντας διαφορά 4 πόντων στα τελευταία 19 δευτερόλεπτα κάνοντας λάθος μετά από επαναφορά με αποτέλεσμα να δεχτεί καλάθι μαχαιριά στον αιφνιδιασμό και να πέσει στο καναβάτσο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Zοτς παντως οταν πηγαινει με μια ομαδα για πρωτη φορα στο φαϊναλ-4, το παιρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγε και με την Μπενετόν στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης το 1998 και έχασε στον ημιτελικό από την ΑΕΚ του Ιωαννίδη.

      Διαγραφή
    2. Οπότε πάλι από βασίλισσα θα την πάθει...

      Διαγραφή
  57. Καλημέρες στα παιδιά.. Οι Ρόκετς, με τον Χάρντεν στον πάγκο (λιγότερο από ένα λεπτό συμμετοχής στη 4η περίοδο) γύρισαν από το -19 απέναντι στους Κλίπερς. Μη ξεχνάτε, παίζει και.. ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός σήμερα. Σας θυμίζει κάτι..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραίες αναμνήσεις τζιμ.. σήμερα άλλο ματς όμως. πιστεύω ότι ο οσφπ θα έχει επιτικό πρόβλημα. τελικός ρεάλ-τσσκα

      Διαγραφή
  58. Ο Λοτζέσκι έγραψε στο τουίτερ ότι αισθάνεται υπέροχα και είναι πανέτοιμος για τον αποψινό αγώνα.
    Άτιμα σόσιαλ μίντια που είναι εκείνες οι εποχές που μάντρωνε ο Ιωαννίδης τους παίχτες σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο και χάνανε τελείως την επαφή με τον έξω κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Θα πω κάτι που πολλοί σκέφτονται αλλά λίγοι θα ξεστόμιζαν. Αυτά τα ματς είναι που θα εκτοξεύσουν τον θρύλο του Σπανούλη πάνω από οποιονδήποτε άλλο παίχτη στην ιστορτία της Ευρωλίγκας. Θα τον βάλουν στο θρόνο μόνο, ως τον κορυφαίο όλων των εποχών. Πάνω από Κούκοτς, Σάρας, Μπόντι, Διαμαντίδη.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, πάνω από Κούκοτς όχι. Αλλά τους άλλους τους έχει ήδη.

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχει ο Διαμαντίδης με τους άλλους τρεις παρεμπιπτόντως;

      Διαγραφή
    3. Πρόσεξε, δεν είπα καλύτερος ή καλύτερη καριέρα συνολικά απότον Κούκοτς. Καλύτερος στην Ευρωλίγκα. Μετά από αυτό το φάιναλ φορ ο Σπανούλης μπορεί να είναι μακράν ο GOAT της διοργάνωσης.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    4. Εντάξει γίνεσαι λίγο τρολ. Ο Διαμαντίδης έχει τουλάχιστον τα ίδια επιτεύγματα με τους άλλους τρείς.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    5. αυτο μου τριγυρναει και εμενα στο κεφαλι μου! οτι εαν σπασει ο διαολος το ποδι του και το παρει και φετος!!! ποιος να συγκριθει μαζι του

      Διαγραφή
    6. Aπλά ο Κούκοτς έπαιξε πολύ λιγότερο. Και μέχρι τα 25 του είχε καταφέρει ήδη τα πάντα.


      υγ
      Κατάλαβα εξαρχής το πνεύμα σου.

      Διαγραφή
    7. Υπάρχει ένα κλειστό κλαμπ με αυτούς που ανέφερα. Σήμερα είναι θέμα υποκειμενικό ποιος είναι ο καλύτερος. Τη Κυριακή το βράδυ μπορεί και ελπίζω να μην είναι.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    8. @ΤΕΟ
      Διαφωνώ. Ένα σκαλί πιο κάτω.
      Και ένα μαζί ή και πάνω από αυτούς θα έβαζα και Άντονι Πάρκερ.
      3 χρόνια έκανε πλάκα στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    9. Ένα σκαλί κάτω ποιος από ποιον?

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    10. ΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΙΣΠΑΝΟΣ ΙΤΑΛΟΣ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ....
      ΥΓ:Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ"ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΦΥΡΙΖΕΤΑΙ...."
      ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΗ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΟΛΙΓΚ ΛΕΤΖΕΝΤ....
      ΥΓ2:ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ


      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
    11. Πιστεύω ότι ο Διαμαντίδης είναι ένα σκαλί κάτω από τους άλλους που γράφεις συν τον Πάρκερ.

      Διαγραφή
    12. κατι τετοια ποστ περιμενω, και σημερα το βραδυ μολις χασει ο ολυμπιακος θα τα κανω κολαζ

      Διαγραφή
    13. Κάντα και τατουάζ.

      Το βασικό είναι ότι θα κάθεσαι στο σπίτι σου, μίζερος, και θα παρακαλάς να χάσει ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    14. Σέντρικ τι σχέση έχει σαν παίχτης ο Αλβέρτης με τον Διαμαντίδη ή τον Σπανούλη? Κάθε σύγκριση είναι για γέλια.. Αρχηγός ναι, σουτέρ σπουδαίος αλλά μέχρι εκεί. Κάτω του μετρίου μπασκετικά στους περισσότερους τομείς.

      Διαγραφή
    15. @Σέμπαλος

      Έχει κάνει αρκετό κομπαρσιλίκι όμως ο Αλβέρτης.
      Δεν τον μηδενίζω. Παικταράς ήταν, και ιδιαίτερα στα νιάτα του έβγαζε φωτιές.

      Διαγραφή
    16. Αλβέρτης...συγκυρία...που τον θυμήθηκες,,,

      Διαγραφή
    17. πάει και ο κούκοτς..

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  60. Λίγες ώρες έμειναν ακόμα!
    Άντε να δούμε.

    Σπανουλάρα πάρε τους το κεφάλι!

    Τα knock out παιχνίδια είναι η τροφή! Απλά ασταμάτητος. Μπορεί να επισκιάσει του πάντες και τα πάντα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις knock out σειρές της Ευρωλίγκας στις οποίες ο Διαμαντίδης ήταν δίπλα στον Σπανούλη, δε χρειάστηκε να κάνει τίποτα άλλο από τα να παίξει την άμυνα που ξέρει, και να αφήσει τον Βασίλη να κάνει τα κουμάντα. Για αυτό και έγραφε κάτι 5-6 ranking μέσο όρο ο 3D σε τέτοια παιχνίδια, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία και την προσφορά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε μας ρε μεγαλε ...

      Διαγραφή
    2. ο ιτουδης δεν εχει τα κοτσια να κατεβασει κομαντο στο παρκε . διοτι το ματς θα ειναι κανονικη σκυλομαχια . οι παικτες της τσσκα θα κατεβουν χεσμενοι απο το πρωτο δευτερολεπτο και ο ολυμπιακος θα κερδισει .

      Διαγραφή
    3. @4:07
      Σας αφήνω. Αλλά δεν έγραψα κάτι που δεν ισχύει.

      Διαγραφή
    4. ναι γι αυτο καθε φορα που εφευγε ο σπανουλης απο τον παναθηναικο, ο παναθηναικος σηκωνε ευρωλιγκα

      Διαγραφή
    5. @4:48
      Iσχύει κι αυτό.
      Ισχύει όμως κι αυτό που έγραψα.

      Διαγραφή
  61. αν ο Ολυμπιακος μπει ως συνηθως με αυτην την "υπερφυσικη ενεργεια" που ολοι απορουμε απο που προκυπτει θα την εξαφανισει την ΤΣΣΚΑ ουτε ο Ιτουδης νομιζω οτι μπορει να εμπνευσει τους παιχτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ονειρα θερινης νυκτος με αυτο το πλευρο να κοιμασαι κανενας στην ΤΣΣΚΑ δεν φοβαται τον ολυμπιακο ουτε ο Ιτουδης που τον εχει νικησει 100 φορες στον παναθηναικο.Η ΤΣΣΚΑ θα κερδισει σαρεσει δε σαρεσει,δεν ειναι καθε μερα του αη Γιαννιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχα, κλάααααααμα λέμεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    2. nai nai asfalws , ksereis esy

      Διαγραφή
    3. Άντε βρες τώρα φανέλα Ρεάλ για τη Κυριακή. Και Κυριακή βράδυ απο καναπέ μαζι με Ομπράντοβιτς, Ιτούδη και τρακη να μετράς "εξάστερα" σε Πυλαία, ΟΑΚΑ και σουπρολιγκα

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχα... σχολιο για να μπει σε καδρο!! Να βγει ο συντακτης του παρακαλω να μας προσφερει κι αλλο γελιο.

      Διαγραφή
    5. του αγιου βασιλη εκ λαρισας ειναι σε καθε F4

      Διαγραφή
  63. Πάλι το μυαλό του Σπανούλη χάνεται στα πρώτα λεπτά από την προσαρμοσμένη άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Ελπίζουμε να γυρίσει πάλι διαβασμένος και χαλαρός στο δεύτερο ημίχρονο. Επισης τι γίνεται στη ρακέτα της ΤΣΣΚΑ μετά από κάθε πικ εν ρολ; Βοήθειες από παντού.
    angel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο που σουτάρει στη λήξη του χρόνου, με ποσοστό 95%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΛΑΙΩ .....

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σπανουλιάδα νο 3 εν εξελίξει...
    Την Κυριακή η συνέχεια...
    Σήμερα πραγματικά ο καλύτερος closer στην Ευρώπη, σε σημείο που προκαλεί τρόμο...
    Τεόντοσιτς δυστυχώς λίγος μετά από φοβρή χρονιά...
    Ντε κολό ο καλύτερος της ΤΣΣΚΑ.
    Αυτό το στεπ μπακ σουτ απλά δεν υπάρχει...
    Ας απολαύσουμε το δεύτερο ημιτελικό μελετώντας τους αντιπάλους.
    Και καλή χώνεψη σε όσους δεν αγαπάνε να βλέπουνε ελληνικές ομάδες να είναι κορυφαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Θα γίνει όπως και με το Ελλάς-ΗΠΑ
    Θα περάσουν οι βλακο-φλώροι αχώνευτοι Ισπανοί και θα το πάρουν τραίνο
    Δυστυχώς...
    Να βλέπεις για ΑΛΛΗ μια φορά το σπινθηροβόλο βλέμμα του τεόντοσιτς στο πάτωμα...αξία ανεκτίμητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Για όλα υπάρχει μια εξήγηση: https://www.youtube.com/watch?v=YgFyi74DVjc

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μαχητες μπραβο τους.. η τσσκα εχει πολλους καλους παιχτες αλλα τον καλυτερο παιχτη στην ευρωπη τον εχει ο ολυμπιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Είμαι Παναθηναικός κάργα.
    Όμως αυτό που έκανε ο Σπανούλης σήμερα είναι απίστευτο, είναι θεός(κι ας τον βρίζω γενικά), είναι ηγέτης, έχει πάρει διαζύγιο με την ήττα στα F4.
    Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα νικήσει ο Ολυμπιακός και την Κυριακή.
    Αποκλείεται να επαναλάβει τόσο κακή εμφάνιση.

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο, ειχα γραψει οτι δεν δινω καμμια πιθανοτητα να κερδισει τα Ρωσακια αλλα το σωστο ειναι καμμια πιθανοτητα με παικτη τον Σερβο ασσο και παλι συγχαρητηρια....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο μεγαλη προκριση. Για 37 λεπτα ο Σπανουλης κουναγε τα αυτια του με 0/11 και 4 λαθη, αλλα στο τελος μιλησε. Το μεγαλο ερωτημα ομως ειναι αν ησουν προπονητης τι θα διαλεγες; Ενα παικτη που θα σου εβαζε τα υπολοιπα 11 σουτ και δεν θα σου εκανε τα 4 λαθη, η ενα παικτη σαν τον Σπανουλη και την εμφανιση που εκανε σημερα; Εδω σε θελω.
    Μπραβο και στο Παπαπετρου, μεγαλη εμφανιση. Τελικα για να παρεις ευρωλιγκα πρεπει να εχεις Ελληνες παικτες, τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. no Spanoulis = no party
    ξυπνησε και γυρισε το ματς

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Kalispera paidia.Akoma tremo...
    Katarxas paradextite to,etsi opos pigaine i roi tou skor kai i cska de mporouse na parei kali diafora,oloi kserame poios tha kerdisei sto telos
    OK o Spanoulis closer alla to mats to piran ta alla paidia
    O Sloukas me katharo mialo kai apisteutes amines ,o Printezis poy pire tin omada pano toy sto proto imixrono,o Papapetrou poy ekane terastia emfanisi kai matsare kala ton Kirilenko,o Agravanis poy mpike kai palepse.Kai vevaia o coach Sfairo pou edose tin aparaititi iremia kai tin empneusi gia mia megali elliniki niki.Htan niki tou ellinikou basket ksekathara kai de mporo na katalabo pos merikoi filoi edo mesa itan toso arnitiki me ton OSFP me kathara opadika kritiria.
    Megali niki tou Ellinikou basket.-

    no_closure
    kai sorry gia ta greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Νομιζω πως δοθηκε η απάντηση για το Alpha dog της Euroleague

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Και περυσι η Μακαμπι και φετος ο ΟΣΦΠ (θα το παρει την Κυριακη) απεδειξαν οτι με φραγκα μονο ομαδες δε φτιαχνεις. Τουλαχιστον οχι για το φορματ του Φαιναλ Φορ.

    Η λουζερια της ΤΣΣΚΑ τα τελευταια χρονια ειναι παροιμιωδης πια.

    Ο Σπανουλης, αν και τον αντιπαθω σφοδρα, ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παικτης.
    Και εχει βρεθει σε μια ευνοικη συγκυρια οπου οι κυριοι ανταγωνιστες ειναι νεοπλουτες ομαδες, πλουσιες αλλα αψυχες.
    Ο ΟΣΦΠ των τελευταιων χρονων τις εχει για πρωινο ολες αυτες.
    Και μην απορησετε αν χασει και φετος το πρωταθλημα απο αυτον τον ΠΑΟ, γιατι στα ντερμπυ αιωνιων παιζει μεγαλο ρολο κι η ψυχη κι οχι απαραιτητα η δυναμικοτητα.

    Αν ειναι καλα ο Σπανουλης, θα το παρει και του χρονου.

    υ.σ.
    alpha dog ο Τεοντοσιτς...LOL!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ειλικρινα φετος ο ΠΑΟ εχει δειξει οτι εχει περισσοτερη ψυχη απο τον Ολυμπιακο. Ο Ολυμπιακος βγαζει σιγουρια και ηρεμια με Σφαιρπουλο. Μεσα στο ΟΑΚΑ δεν εχω ξαναδει τοσο ψυχραιμη εμφανιση Ολυμπιακου απο τοτε που βλεπω μπασκετ. Ασχετα με το τι θα γινει την Κυριακη ο τωρινος Ολυμπιακος για να χασει το πρωταθλημα πρεπει να κανει πολλαπλες αυτοκτονιες.

      Διαγραφή
  77. Το μέταλλο του ολυμπιακου και γενικα των ελληνικων ομαδων δεν υπαρχει πουθενα στην ευρωπη. Οσο για τον σπανουλη, τα 3 απο τα 4 σουτ που πηρε ειναι αρρωστημενα... αλλα...
    Οσο για την τσσκα ας αλλαξει αθλημα η καημένη ... ισως το χαντμπολ να της παει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μπραβο στον ολυμπιακό.για μένα εχει σηκώσει ήδη το 4.κατι που ειναι τεράστια επιτυχία .θα περάσει απο πάνω άπτην Ρεάλ σαν τρένο.ευκολα.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Κατι ξέχασα.δεν εχω ξαναδεί πιο losers απο τεοντοσιτς και κραιπά.πραγματικα top losers.μπορει να ειναι οι καλύτεροι παίχτες για μέχρι το φάιναλ φορά αλλα για φάιναλ φορά ειναι οι χειρότεροι παίχτες που υπάρχουν.μακραν οι πιο τόπος losers κότες.πλησιαζει το παιχνιδη στο τελος και χάνουν την γη απτά πόδια τους.οτι να ναι.θα δούμε πολλά καραγκιοζιλικια άπτην Ρεάλ στο τελικό.εδω τα κάνουν τωρα που νικάνε με 20 πόντους φανταστιτε τι θα κάνουν μεθαύριο που θα χάνουν κιόλας.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. θελανε τιτλους οι γαυροι με τον Τεο.Ευτυχως που πηρατε τον Σπαν και αλλαξατε τσιπακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. του τεο του έκλεψαν 2 κούπες, του σπαν καμία...εσάς κ πέρυσι κ φέτος πάντως σας χόρτασε 30 ο μίλος

      Διαγραφή
    2. Στα παιχνιδια που κρινονται οι τιτλοι ομως ο Μιλος ειναι αλλου για αλλου. Εχει αποδειχθει παμπολλες φορες...δυστυχως..

      Διαγραφή
  81. Τεραστια νικη του ολυμπιακου που δειχνει οτι εχει γερο κορμο. Πιστευω οτι μπορει να κατακτησει και την τετερτη euroleague στην ιστορια του.

    Κουκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. καλησπερα......
    ολυμπιακος........πολλα μπραβο στην ομαδα του πειραια που ειναι μια πραγματικη ομαδα και εχει κανει το καθηκον της....αν το σηκωσει θα μεινει στην ιστορια
    τσσκα μοσχας......το μεγαλυτερο προβλημα της ειναι οτι εχει ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ....και εκει πανω πιστευουν οτι ολα αγοραζονται με τα χρηματα.....οι ομαδες φτιαχνονται δεν αγοραζονται.....τελικα θα μεινει στην ιστορια σαν η ομαδα που οι παικτες πανε για να εξαργυρωσουν τις καλες χρονιες και τις ευρωλιγκες που πηραν με τις προηγουμενες ομαδες τους......βασιλη μολις τελειωσεις απο ολυμπιακο και πηγαινε εκει πανω και ζητα τους 20 το χρονο θα στα δωσουν ευκολα......δημητρη διαμαντιδη στα καλα σου επρεπε να πας εκει πανω να τους παρεις και τα σωβρακα.....μας εχουν πρηξει με τον κριαπα,τον κιριλενκο,τον ''καλυτερο ψηλο"" σασα καουν(γελανε και οι πετρες),με τον βοροντσεβιτς και τον τεοντοσιτς
    φενερ.........σας εχω πρηξει με την ρεαλ απο την αρχη του χρονου οτι θα το παρει.....ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ειναι η σειρα του ζοτς....θα ωριμασει ο μπιελιτσα,ο γκαουντλοκ θα ναι καλυτερος,ο βεσελι θα πεταει,θα σφουγγαρισει ο ζοτς το τριο της αποτυχιας(ψηλους) βρισκοντας ενα καλο πενταρι και θα το σηκωσει
    ρεαλ μαδριτης.......θα το παρει γιατι πρεπει να το παρει.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Είναι μάταιο να εξηγήσει κανείς με μπασκετικούς όρους αυτό που έκανε και σήμερα ο Ολυμπιακός. Εδώ πια δεν μιλάμε για τακτικές, συστήματα, τρικ και όλα τα υπόλοιπα. Εδώ μιλάμε για την ανθρώπινη φύση. Τι σημαίνει πίστη, φλόγα, μαχητικό πνεύμα, άρνηση να παραδοθείς. Κι από την άλλη φόβος, μικροψυχία, θολωμένο μυαλό, ηττοπάθεια. Η Ευρωλίγκα έχει καταντήσει πια μονότονη. Σε κάθε F4 βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ για να της κάνουν πλάκα οι υπόλοιποι με πρώτο και καλύτερο τον ΟΣΦΠ.
    Εκτός από τα προφανή για τον Σπανούλη, θέλω ξανά να εκφράσω τον απεριόριστο σεβασμό μου για τον Σφαιρόπουλο ο οποίος με έχει καταπλήξει. Ηρεμία, καθαρό μυαλό, ρίσκο, επιμονή, αυτοπεποίθηση και τύχη που όμως του αξίζει. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα. Ομάδα που δεν παίζει άμυνα του σκοτωμού δεν πάει πουθενά. Τελεία και παύλα. Ο ΟΣΦΠ γύρισε σήμερα το ματς επειδή δεν παράτησε την προσπάθεια στην άμυνα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα για να μπορέσει ο Σπανούλης να βάλει τα μεγάλα σουτ. Με 5άρι τον Πρίντεζη και 3 κοντούς!!!
    Το μεγαλύτερο κορόιδο της Ευρώπης by far o Βατούτιν. Ας πάει του χρόνου το budget στα 70 εκ. για να χάσει ξανά στο F4. Ο Ιτούδης έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμη. Κι ο Μίλος…
    Στο άλλο η Φενέρ δεν άντεξε. Πολύ φτωχή η περιφερειακή γραμμή των Τούρκων. Περιμένω σκυλιασμένους τους Ισπανούς την Κυριακή αλλά ποιος τολμάει να ξεγράψει τον ΟΣΦΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και (κυρίως) ο Σπανούλης έχουν αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία υπέρ του Ολυμπιακού...Αναμφισβήτητα φοβερά σκληροτράχηλη η ελληνική ομάδα, αλλά έχει το ευτύχημα (όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω) να αντιμετωπίζει ομάδες με νεοπλουτίστικη και σοφτ νοοτροπία.

    υ.γ. με Τεόντοσιτς δε γ@..σε ποτέ κανείς...αν ήμουν Ιτούδης (εκτός ότι θα ντρεπόμουν για το σημερινό) θα ήταν ο πρώτος που θα έδιωχνα το καλοκαίρι
    υ.γ.1.: αν δεν το πάρει και φέτος η Ρεάλ μπορεί να πάρει την ΤΣΣΚΑ και να φουντάρουν παρέα. Ότι και να γράφεις Jim όλη τη χρονιά με power rankings κτλ, αυτές οι δύο ομάδες βάσει αποτελεσμάτων είναι για λύπηση. Πραγματικά τις έχω απομυθοποιήσει πλήρως (μην πω τις έχω σιχαθεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μειωση της αξιας του ηττμενου δεν προσφερει απολυτως τιποτα. Δεν τα κανει ο Ολυμπιακος επειδη οι αλλοι ειναι χειροτεροι. Φετος νικησε 3 σερι φορες ομαδας διεκδικητρια και μεσα στην εδρας με ελεγχο του παιχνιδου 40 λεπτα. Νικησε μεσα στην Φενερ, κρατηθηκε μεσα στην μοσχα χωρις Σπανουλη μεχρι το τελος, γυρισε 15 ποντους διαφορα με Εφες το 13. Ολες οι ομαδες τηε Ευρωπης ειναι σοφτ και εχουν κομπλεξ?? Η μηπως ο Ολυμπιακος ειναι καλος? Επαναλαμβανομενη συμπτωση παυει να ειναι συμπτωση.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω η αληθεια ειναι καπου στη μεση, ο Ολυ εχει γκογκοβια μεγαλα και καλη ομαδα και η ΤΣΣΚΑ δεν εχει το πρωτο ενω για το 2ο δε ξερω...
      Δε μειωνεται η επιτυχια του Ολυ, αλλα ειδικα η ΤΣΣΚΑ εχει μεγαλο θεμα στα φαιναλ φορ, περυσι της εδωσε και καταλαβε και η Μακαμπι, που Σπανουλη δεν ειχε.

      Διαγραφή
    3. Τα power rankings δεν έχουν σχέση με το τι θα γίνει την άνοιξη.. Εννοείται ότι Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ έπαιζαν στο 1-2 όλη τη σεζόν. Και ο ΟΣΦΠ στη τετράδα από την εκκίνηση μάλιστα. Έστω και αν πολλοί αναρωτιόντουσαν..

      Διαγραφή
  85. Iτουδη αγορι μου γυρνα το καλοκαιρι στον παναθηναικο να ξανασηκωσεις ευρωπαικη κουπα.Πηγες και εμπλεξες εκει πανω με τις ζαμπλουτες ρωσιδουλες που οταν ζορισουν τα πραγματα το σκατο φτανει μεχρι την καλτσα.Οχι με 40μυρια,αλλα ουτε με μπατζετ nba δεν ξανα σηκωνει ευρωκουπα η τσσκα.Βατουνιν αγορι μου,πανε σε ψυχολογο μηπως και βρεις τι φταιει.Συγχαρητηρια στον ολυμπιακο.Κραταει ψηλα την ελληνικη σημαια.Ελπιζω του χρονου και η ομαδα μου να εχει αναλογη πορεια,και να δουμε επιτελους εναν ελληνικο τελικο..Τρακη κοψε τα καραγκιοζιλικια και παρε τον ιτουδη και τον καλαθη...Παρε παραδειγμα απο τον θειο και τον πατερα σου..Μην μας ντροπιασεις αλλη μια χρονια

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Εληξε ,το πηρε ο οσφπ , 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Η πληρης απομυθοποιηση του Ιτουδη.

    Καμια ιδεα στο τελευταιο δεκαλεπτο, καμια αντιδραση στο σχημα με 3 κοντους και δυο ημιψηλους του Ολυμπιακου οπου ο Πετγουεϊ παιζει σεντερ! Κι ομως αυτο το σχημα το ειχαν παιξει και με τη Μπαρτσα. Φοβερο σκαουτινγκ η ΤΣΚΑ!

    Αν το 2012 πολλοι ειπαν οτι ο Καζλαουσκας κοιμηθηκε στο 2ο ημιχρονο, τοτε ο Ι τουδης πρεπει να ηταν σε διαρκες ονειρο σημερα. Αυτος ο ανθρωπος εχει αναλαβει τα ηνια της πιο πλουσιας ομαδας μαπσκετ στην Ευρωπη! Οταν γραφαμε οτι το παιζει ξερολας, καποιοι αλλοι ζητουσαν να έρθει στον Παναθηναϊκο ή γινει προπονητης στην Εθνικη!

    Αντε τα δυο κουμπαρακια στο μικρο τελικο ετσι επειδη αγαπιουνται μεταξυ τους τρελλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Μετά τα ογκώδη κορμιά σήμερα...η Κυριακή θα έχει τρέξιμο κ λιγότερο ξύλο, ίσως η ώρα οι δύο ψηλοί να βάλουν 20-25 πόντους να νικήσουμε...το μόνο που δεν φοβάσαι με τον ολυμπιακό είναι να μην είναι συγκεντρωμένος...ας ελπίσουμε όπως πήγαν όλα θετικά σήμερα στη ρεάλ να μην της πάνε την Κυριακή (κυρίως 3ποντα).
    Ασχέτως τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, όπως κ το 2013 η κούπα άνηκε εν μέρει κ στον Ιβκοβιτς έτσι κ φέτος ανήκει και στον Μπαρτζώκα...ιδανικός για την ομάδα αυτή και ο Σφαιρόπουλος...πραγματικά χαίρεσαι να βλέπεις τέτοια ποιότητα ανθρώπων από τον τελευταίο παίκτη μέχρι προπονητή κ προέδρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Εληξε ,το πηρε ο οσφπ , 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Yπαρχει σοβαρο ατομο που πιστευει πως θα κερδισει η Ρεαλ;Αμφιβαλλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Πιθανοτητες 95-5 υπερ οσφπ καθαρα,παιξτε στοιχημα τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Για μενα το σηκωσε ηδη,ο σπανουλης δεν εχει χασει παιχνιδι σε φ4 αν αυτο λεεει κατι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ολυμπιακο δεν μπορω να υποστηριξω, ειναι ο αιωνιος αντιπαλος.Εσας που σας χαλαει αναρωτηθειτε αν υποστηριζει φιλαθλος της Μπαρτσα τη Ρεαλ ή το αντιστροφο.Ή αν υποστηριζατε εσεις τον Παο οταν επερνε τα Ευρωπαικα.
    Σαν φιλαθλος ομως του μπασκετ δε μπορω παρα να σας βγαλω το καπελο.Μπορω να σας παρομοιασω μονο με τους 300 του Λεωνιδα εναντια στον πολυπληθη στρατο του Ξερξη.Σκεφτονταν μονο τον πολεμο σαν ΜΑΧΗΤΕΣ κ τον ενδοξο θανατο.
    Επισης χαιρομαι με τη χαρα σας, γιατι καταλαβαινετε τι νιωθαμε εμεις οι πρασινοι πριν καποια χρονια.Δεν ειναι ζηλεια, ειναι χαρα...ΟΧΙ, αφου τελικα τα καταφερατε αξια, δε θελω να ψωφησει το σκυλι του γειτονα..σκυλια του πολεμου εχετε ρεεεε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η Ρεαλ καταφερει και νικησει τον ΟΛΥ, παει να πει οτι επιτελους ενηλικιωθηκε σαν ομαδα.
      Αλλα δε ξερω αν θα τους αφησει ο Σπανουλης.

      Διαγραφή
  94. Επίσης, Τζιμ, διάβαζα και ξαναδιάβαζα για κλειδί ο Τζάκσον, αλλά πες την αλήθεια ούτε εσύ περίμενες τέτοια απόδοση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. μεγάλο μπράβο σε ολυμπιακό και ρεάλ.

    περίμενα περισσότερα από ζοτς. δεν τους είχα δει πολύ μέσα στη χρονιά, αλλά είχαν κακή προσέγγιση χτες. Η αναλογία ασσίστ/λαθών λέει πολλά για το πόσο δίκαια νίκησε η ρεάλ.

    Οσο για τον τελικό, νομίζω ότι θα το πάρει ο σπανούλης σπίτι του..

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Εντάξει, για τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού τι να πει κανείς, τα λόγια έχουν στερέψει εδώ και καιρό. Ειδική μνεία στον Παπαπέτρου που θύμισε Παπανικολάου Κωνσταντινούπολης. Έδειξε φοβερή προσωπικότητα για πρώτο παιχνίδι F4 στη ζωή του.

    Απογοήτευσαν Ιτούδης και Ντε Κολό. Ο Ντε Κολό ντύθηκε Μίλος 2012 και έκανε 2 ανόητα φάουλ στο κέντρο χαρίζοντας 4 εύκολα ποντάκια στον Σλούκα. Ο Ιτούδης είναι δυνατόν να ξέρει το ψυχολογικό βάρος των παικτών της ΤΣΣΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό, να έχει στα χέρια του τον σιδερένιο Kyle, να παίζει ο Ολυμπιακός χωρίς σέντερ και να μου κρατάει μέσα τους δεινόσαυρους; Αν είναι δυνατόν ρε Ιτούδη! Τα τελευταία 6-7 λεπτά ο Hines δεν έπρεπε να βγει από την πεντάδα.

    Όλα τα λεφτά η φάτσα του Βατούτιν όταν άρχισε να πλησιάζει ο Ολυμπιακός. Μέχρι που τον λυπόσουνα...

    Φιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. τωρα που ηρεμησα........δεν υπαρχει αυτο το πραγμα.

    Με κακη εμφανιση, με κοντρα διαιτησια, εναντιων ενος τρενου, 36 λεπτα πισω.
    Εμεινες ζωντανος απο 20χρονο που δεν ειχε ξαναπαιξει σε F4, παιρνοντας επιθετικα απο την ομαδα που δεν εχανε ριμπαουντ, απο την ηλιθιοτητα τους να κανουν φαουλ στον ποιο ευστοχο παικτη σου στις βολες στο κεντρο του γηπεδου. Με το 4ρι σου που του εριχναν 4 κεφαλια

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ.

    Μετα το πρωτο 3ποντο του σπανουλη, ημουν σιγουρος οτι θα εσπαγαν. το εβλεπα στον αερα τους. κανενα παθος καμια ψυχη!!!.


    αυριο ειναι θεμα ρυθμου, εαν δεν ανοιξει ο ρυθμος μεχρι το 36 δεν εχουν ελπιδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Τζιμαρα, προσπάθησε να πρόλαβεις ένας σχόλιο μες τη μερα για να κάνουμε και προβλέψεις για αυριο!
    Μυθική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός φτιάχνει το δικό του μύθο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι, θα έχουμε σχόλιο ναι. Το έχω στο πρόγραμα.

      Διαγραφή
  99. Τζιμ, δεν θα σου δωσω και γω συγχαρητήρια για το αρθρο και τη σελίδα για να μην επαναλαμβάνομαι. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι πως το όλο αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο με τα σχόλια που έχουν γενικά ενα πολύ υψηλό επίπεδο. Μπράβο που κατάφερες και καταφέρνεις να συσπειρωσεις υγιεις φιλαθλους κατακρινοντας τους οπαδισμους. Η μεγάλη απηχηση της σελίδας σου είναι μια ακόμα ένδιεξη πως το μπασκετικό επίπεδο της χωρας μας είναι σε πολύ καλο σημείο.

    Οσο για το αθλημα αυτό καθεαυτό, ευτυχώς που δεν νικάνε τα προγνωστικά και οι αναλύσεις. Αυτή είναι και η ομορφιά και του αθλήματος, τοσο εδώ όσο και απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

    Αντε και με τη νίκη, ως κάτοικος Ισπανίας εχει ιδιαίτερη σημασία μια ελληνική ομάδα να σηκώνει το τρόπαιο εδώ που ζω....

    ΥΓ. Τζιμ, κολλητός και φανατικός αναγνωστης της σελίδας σου και αυτός υποστηρίζει πως το καλυτερο φαγητό σου ειναι κοτοπουλο με Καρυ, αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ. Μένεις σε πολύ ωραία πόλη. Νομίζω μπορώ να καταλάβω την ιδιαιτερότητα του συναισθήματος.. Όχι, η συκωταριά μου αρέσει (..) Υ.Γ: Σούπερ ο Στεφ αλλά οι προτιμήσεις μου στην από εκεί πλευρά είναι ανατολικών καταβολών..

      Διαγραφή
  100. o ιτουδης το φοβηθηκε το ματς.λογικο αφου ειναι απειρος.δεν εκανε καμια προσαρμογη πανω στον ολυμπιακο λες και επαιζε με μια πολλη κατωτερη ομαδα.

    τι δουλεια ειχε ο βοροντσεβιτς στο χθεσινο ματς?πολυ αργος και για πριντεζη και για πετγουει!!τα τεσσαρια του οσφπ εβαλαν 14π στο α ημιχρονο και το ματς ηταν στα ισια!!!στο τελευταιο χουκ του πριντεζη απο τη Baseline στο τελος του πρωτου ημιχρονου ο βοροντσεβιτς δε σηκωσε καν το βλεμα του προς τον αντιπαλο του, για τετοια διαφορα ταχυτητας μιλαμε!!!απο τη στιγμη που η τσσκα δεν πηρε προβαδισμα στο α ημιχρονο ηταν βεβαιο οτι στο β ημιχρονο θα γινοταν πολεμος!!!

    αναλωσε ο ιτουδης τον κιριλενκο χθες στο 3 αντι να τον ριξει πανω στον πριντεζη!!!εγινε αλλαγη ο ρωσος πριν το ημιχρονο και τον πιανει η καμερα στον παγκο σκασμενο!!!δε μπορουσε να ανασανει.

    οι ρωσοι εχουν απαξιωσει εντελως το χαινς!!!ας παιζουν με τον καουν λοιπον, καποια στιγμη θα τους δικαιωσει!!!ας παιζουν με τον ουιμς, και αυτος καποια στιγμη θα τους δικαιωσει!!!

    ο ολυμπιακος εχει καταργησει καθε λογικη στο αθλημα.παιζει μια αμυνα που δε συναδει με τα κορμια που εχει.και ομως, σπαει κοκκαλα!!!δεν ειμαι σε θεση να συλλαβω το πώς μπορουν αυτοι οι παικτες να παιζουν τετοια αμυνα!!

    κεφαλαιο σπανουλης!!ο καλυτερος ολων και απορω γιατι το κανουμε κουβεντα ακομα με alfha dog καταστασεις, mvp καταστασεις και τα ρεστα.εξεπληξε κανεναν το χθεσινο?μηπως αυτο δεν το εχει κανει σε μιση ντουζινα ματς φετος?σβησμενος στο ματς και στο τεταρτο δεκαλεπτο να φορτσαρει και να παιρνει το ροζ φυλλο?σημασια εχει να κερδιζεις, το πώς ερχεται η νικη ειναι σε δευτερη μοιρα και ο σπανουλης ξερει καλυτερα απο ολους πλεον να παιρνει τη νικη.

    στο ρεαλ-φενερ αναμενομενα η ρεαλ φορτσαρε και παιζοταν το ολο θεμα στο αν η φενερ θα ανταποκρινοταν.αργησε να το κανει, ηταν αργα, ο γαμος σχολασε, οι τουρκοι σπιτι τους.

    μενει να δουμε την κυριακη πλεον το ποσο γρηγορα θα αντιδρασει ο ολυμπιακος στο φορτσαρισμα της ρεαλ, εκει για μενα θα παιχτει και αυτο το ματς.θεωρω βεβαιο οτι η ρεαλ θα μπει με τις παντες στο ματς, εχει το υλικο να μπει και να τα σπασει ολα (οχι τα στεφανια).αν ο οσφπ μεινει συγκεντρωμενος και μπορεσει να το ισορροπησει τοτε οι πιθανοτητες θα ναι υπερ του.

    οσο για τους χαμενους των ημιτελικων,

    για τη φενερ κανενα θεμα!!πηγαν μετα απο μια εξαιρετικη χρονια στο φ4 για πρωτη φορα στην ιστορια τους.του χρονου θα ναι ακομα πιο ισχυροι , ειδικα αν μεινει ο μπιελιτσα και δε διαλεξει νβα.

    η τσσκα γινεται πλεον αντικειμενο μελετης.ισως δεν τους απασχολει το γεγονος οτι καθε χρονο ριχνουν τοσα λεφτα και πηγαινουν μονο στο φ4, δεν εξηγειται αλλιως.οκ, ειναι ψυχρος λαος οι ρωσοι αλλα τετοια ανοσια δεν την περιμενα.

    το προβλημα με τους ρωσους ειναι η ιδια τους η ιδιοσυγκρασια.δεν εχουν ψυχη και τα φ4 και οι τιτλοι θελουν ψυχη.τοσα χρονια παιζουν με το ταλεντο τους και τη δουλεια τους, απορροια σε μεγαλο βαθμο των χρηματων που ριχνουν (ταλεντο=χρημα).δεν τους θυμαμαι ποτε να κανουν μια ανατροπη σε ενα ζορικο ματς (ακομα και η προσπαθεια τους το 2009 με παο δεν ηταν τελικα αρκετη), δεν τους θυμαμαι ποτε να κανουν την υπερβαση.οσο θα ριχνουν εκατομμυρια θα πηγαινουν στο φ4 και καποια στιγμη θα το παρουν.μεγαλη ομαδα ομως τυπου οσφπ-παο δε θα γινουν ποτε!!!εκτος και αν βρουν στο δρομο τους παλι κανενα παπαλουκα , οποτε το ξανασυζηταμε....αυτο που πρεπει να καταλαβουν οι ρωσοι ειναι οτι πρωταθλητης δε γινεται ο καλυτερος ολων αλλα αυτος που προχωραει ξεπερνωντας τα προβληματα και τις αντιξοες συνθηκες.αν οι ρωσοι φετος ειχαν τα προβληματα που αντιμετωπισε ο οσφπ δε θα πηγαιναν καν φ4....

    υ.γ προσωπικα δεν περιμενα με τιποτα τη φετινη πορεια του οσφπ.το 2012 απο το γεναρη τους ειχα ικανους για κατι καλο, το 2013 θεωρουσα οτι ο αερας του πρωταθλητη ηταν αρκετος να τους ξαναπαει στην κορυφη, περυσι οι τραυματισμοι ηταν εκεινοι που τους στερησαν το κατι παραπανω, αλλα φετος?χωρις ποστ παιχνιδι ουσιαστικα πλην πριντεζη, χωρις εναν αντιστοιχο λο στη θεση του λαφαγιετ και με αλλαγη κοουτς δεν περιμενα με τιποτα τετοια πορεια μεχρι το φ4.μπραβο τους.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Εκεί που έχουν ανέβει τα μπάτζετ τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει όλο το άλλοθι και το ψυχολογικό υπόβαθρο στον Ολυμπιακό να παίζει με 0 άγχος. Απλά δεν έχουν λογική τα χρήματα που δίνουν για πολύ συγκεκριμένους παίχτες, όταν αποδεδειγμένα δεν μπορούν να κερδίσουν σε παιχνίδια της μίας ανάσας, με αποτέλεσμα τα μπάτζετ να είναι εντελώς πλασματικά.

    Άλλο παιχνίδια μιας ανάσας, άλλο σειρά τελικών όπου πιθανότατα η CSSKA θα το έπαιρνε κάθε χρόνο, αλλά βέβαια αν δεν είχαμε final 4 θα υπήρχαν άλλες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να εξισορροπείται η κατάσταση με τις υπεραξίες, όπως είναι το salary cup.

    Για το παιχνίδι όταν ο Ολυμπιακός είναι στο -8 ή -9 και χάνει ο de colo ίσως το πιο εύκολο Lay up της καριέρας του, άρχιζες να βλέπεις το τρένο να έρχεται στο -4 ήξερες ήδη το νικητή. O hines λογικά θα είναι ξενερωμένος και δεν παίζει και χάνει! :P

    H Real εν τέλει πέρασε πολύ εύκολα από ίσως τη χειρότερη ομάδα που έχουμε δει σε final4, με ένα Vesely για "disqualified". Το ψυχολογικό βάρος που θα έχει να διαχειριστεί η Ρεάλ είναι τεράστιο, έδειξε πέρσι ότι μπορεί να παίξει τον Ολυμπιακό σκληρά και να τον ακολουθήσει στις σκυλομαχίες αλλά και πάλι τα παιχνίδια της μιας ανάσας είναι διαφορετικά.

    Και η CSSKA πάλεψε σκληρά για 36-37 λεπτά μάτωσε κλπ αλλά στο τέλος παρά το μεγαλύτερο ranking δεν μπορούσε να κάνει τα αυτονόητα.

    Για μένα η χωρίς φρένα πορεία του Ολυμπιακού από το 2012 και μετά οφείλεται στον Γιαννάκη (με την έλευση των Σλούκα - Παπανικολάου οι υπόλοιποι λίγο πολύ ακολούθησαν το ρεύμα), νομίζω χωρίς κάποιο προγραμματισμό αλλά πιο πολύ από συγκυρίες ο Σπανούλης έχει την τύχη να έχει γύρω του μία πλειάδα υπερ-παιχτών (Ελλήνων) και καλών ξένων, όπου του δίνουν όχι μία ασπίδα αλλά πολλές, ώστε να κάνει αυτό στο οποίο είναι πολύ καλός (κάτι που εμείς οι Παναθηναϊκοί παρακαλάμε από το 2011 και μετά να γίνει με τον 3D χωρίς κανένα αντίκρυσμα).

    Έτσι είναι ο Σφαιρόπουλος έχει πολλές ελπίδες να γίνει ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που σηκώνει Euroleague. Μπράβο στον Ολυμπιακό που έχει μαζέψει ότι καλύτερο κινείται στην Α1 από τον Petway και τον Τσαϊρέλη μέχρι τον Σλούκα και τον Μάντζαρη, ελπίζω το dominance που δείχνει αυτή η ομάδα με τα ερυθρόλευκα να το δείξουν και το καλοκαίρι με τα γαλανόλευκα, όπως η προηγούμενη γενιά.

    Προφανώς και το έχει ήδη σηκώσει ο Ολυμπιακός ! :P

    Βατούνιν είσαι θεός και τον lebron να φέρεις, όπως χαριτολογώντας έλεγες το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον ρεζιλέψεις χαχα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. μαθηματα για τον δπγ.
    -οταν εχεις εναν καλο κορμο ομαδας δεν του αλλαζεις τα φωτα
    -πολλοι πλεον ελληνες προπονητες (πχ μαρκοπουλος , σφαιροπουλος, πεδουλακης) ειναι πολυ καλυτεροι προπονητες απο ευρωπαικα λειψανα του παρελθοντος (πχ ιβανοβιτς)
    -οταν βρισκεις συνταγες που δουλευουν τις κρατας
    αν ο ομπραντοβιτς δεν ξαναερθει υπαρχει μια και μοναδικη λυση.
    μαρκοπουλος, 10 εκ.μπατζετ και ο δπγ 1 χλμ σε περιμετρο απο το γηπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε Τ Σ Ι

      Πιστευω οτι οποια απο τις 2 ελληνικες ομαδες παρει το Σουλη, οποτε γινει αυτο, εχει παει φ4 απο την πρωτη χρονια κιολας

      Διαγραφή
  103. Ο γραφικός Παπαδογιάννης εντωμεταξύ κλέβει τις ατάκες του Τζιμ και τις κάνει τίτλο. Δε το καταλαβαίνουν ότι είναι περίγελοι ή μας περνούν για χαζούς?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλημέρα σε όλους.. Ηδονισμένος από τα χθεσινά. Μετά από τέτοιο βράδυ δε νιώθεις καμία κούραση το πρωί. Το mailbox μου γεμάτο από μηνύματα ευρωπαίων συνεργατών και φίλων για το νέο έπος Ολυμπιακού και Σπανούλη. Fight club..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Λοιπον παίδες χτες μπασκετομέρα

    CSKA - ΟΣΦΠ

    στο μπάσκετ ο ΟΣΦΠ πρέπει να κανει το Σ να σημαίνει Σπανούλης

    πολύ λάθος προσεγγιση της CSKA πήγε το παιχνίδι στην δύναμη, δεν μπόρεσε να ανεβάσει το σκορ, οσο ο Σπανούλης ήταν εκτός ρυθμού αντικειμενικά ο υπολοιπος ΟΣΦΠ (Πρίντεζης μεγάλη χρονια φετος, Μάντζαρης σταθερα γνωστός, Παπαπέτρου το είχα ποσταρει ότι πρεπει να παει στον Κιριλενκο και ανταποκρίθηκε πλήρως και Λαφαγιετ μεγάλο τριποντο περα των αλλων) ψιλοκρατούσε
    Με το ψιλοκρατούσε εννοω οτι κοντραρε αλλά δεν μπορούσε να κάνει την ανατροπή.
    Και μετά ήρθε ο Σπανούλης.

    (γκουχ γκουχ ποιος τεοντοσιτς jim? γκουχ :) )

    Real - Fenerbahce

    Jim εγραφες οτι ο Βοgdanovic πρεπει να κάνει την διαφορά , δυστυχώς για τους τούρκους έκανε την αρνητική διαφορά στην άμυνα.
    Δεν παίρνει κριτικής το ματς
    Η ευστοχία της Ρεαλ στο 2ο δεκαλεπτο δεν μας αφησε να δουμε ματς.
    ουτε τρικ απο Ομπραντοβιτς ούτε αν μπορουσε ο Μπιελιτσα να κάνει το παραπανω ουτε τιποτα
    απλα δικαιώθηκε ο Πεδουλάκης : <<... η Ρεαλ ξέρει τα καλάθια...>> :) :Ο

    αλλα έιχαμε και ΝΒΑ ειδα και απο αυτό οπότε και μπασκετονυχτα

    Warriors - Grizzlies

    Curry MVP 2014-2015 στο ΝΒΑ στην preseason , postseason, summer league παντού.
    ο τύπος παίζει άλλο μπάσκετ
    απλά αμαρκαριστος tony allen , courtney lee ουτε που τον προλάβαιναν (ο Καλάθης δεν τον έβλεπε)
    δίκαια στον τελικό οι warriors.

    οι Grizzlies ομαδα υπόδειγμα.
    όλες μα όλες οι ευρωπαικές ομάδες πρέπει να δομηθουν αγωνιστικά όπως οι Grizzlies

    Wizards-Hawks

    το έβαλε το Buzzer Beater ο the truth
    πως μπηκε ούτε ο ίδιος ξέρει αλλά άργησε κατα ένα δέκατο του δευτερολέπτου

    ταλαντούχα ομάδα η wizards αλλα φανηκε γιατί υπάρχει προπονητης στο μπασκετ
    η Hawks ξεκάθαρα ομάδα με σχεδιο
    κατεύθυνση
    δεν πανικοβλήθηκε
    επαίξε αυτό που έπρεπε
    εχει βγάλει παίκτες (bazemore,shroder, karol)
    και αναδεικνύει τα αστερια της (teague, horford, korver, millsap)
    (H atlanta εχει και τον elton brand, δεν τον βάζουν και πολύ αλλά ειναι στο ρόστερ.
    όπως βέβαια εχει και Pero Antic,
    ναι ο Pero Antic θα παίξει στους τελικούς ανατολής
    και όχι απλά να μαζευει πετσετες αλλά έχει και ενεργό ρόλο.
    ο Pero Antic ! τι να πει κανεις....
    - τελικά εκείνος ο Ιβκοβιτς κάτι τους έβαζε στο νερό σε εκείνο στο ρόστερ του ΟΣΦΠ-)

    JIM προβλέψεις σε όλα euroleague , NBA και τα playoff ελλάδας μην ξεχάσεις :)


    sneakersplay.webs.com





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. O Llull, o Rodrigez, o Laso. O Kirilenko, o Weems. O Ginobilli, o Datome, o Lakovic.

    Η Marca, η As, το Sportando.

    Μέχρι και Kenneth Farried.

    Όλοι αυτοί συζητάνε για τον Σπανούλη. Όλοι αυτοί εκθειάζουν τον μεγαλύτερο Έλληνα της εποχής μας. Όλοι αυτοί μιλάνε για τον ΜΥΘΟ του Ευρωπαικού μπάσκετ.

    Αλλά στην Ελλάδα -ναι, στη χώρα του- πρέπει να συζητάμε αν είναι καλύτερος του Διαμαντίδη, να συζητάμε μήπως είναι loser, να συζητάμε αν είναι αυτός ή ο Μίλος το alpha dog της Ευρωλίγκας.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    Ποιος Έλληνας power forward μπορεί να σταθεί ιστορικά διπλα στον Πρίντεζη;

    υγ
    Το ματς της Κυριακής είναι απίστευτα δύσκολο.
    Προσωπικά δε δίνω πάνω από 20% πιθανότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υποτιμάται έτσι η Ρεάλ. Χθες έκανε πλάκα στον απαράδεκτο Ομπράντοβιτς, που για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο μικροπρεπής και επικίνδυνος μπορεί να γίνει.
    Σε κάθε περίπτωση η χρονιά του Ολυμπιακού για άλλη μια φορά είναι ΜΑΓΙΚΗ. Αν μπει και το κερασάκι στην τούρτα απλά θα είναι τέλεια.

    υγ2
    Και μετά πρέπει να ασχοληθούμε με το ελληνικό πρωτάθλημα του εφευρέτη;
    Δε σφάξανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα σ αυτη τη χωρα ειναι οτι μερικοι ξεχνατε πολυ ευκολα

      Διαγραφή
    2. "τον μεγαλύτερο Έλληνα της εποχής μας."

      το τερμάτισες ρε φίλε, δεν πάει παρακάτω...

      Διαγραφή
  107. και ρωταω εγω

    ποια αποτυχια ειναι πιο παταγωδης;

    του καζλαουσκας το 12
    του μεσινα περσι
    ή του ιτουδη φετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η μικρότερη ηταν η χθεσινή

      Διαγραφή
    2. 1. Καζλάουσκα
      2. Ιτούδης
      3. Μεσίνα

      Διαγραφή
    3. θα λεγα του βουγιοσεβιτς το 2011 αλλα δεν ειναι της παρουσης.

      και γενικα μιλωντας,
      το θεμα φιλε ξερεις ποιο ειναι?να μην απαξιωνεται η τσσκα σε βαθμο τετοιο ωστε να στερειται το παραμικρο ο νικητης καθε φορα!!!

      οσο μεταλλο και αν τους λειπει, οσο αψυχα και αν παιζουν στα κρισιμα οι ρωσοι αλλο τοσο (τρομακτικα) δυσκολο ειναι να τους κερδισεις παρολαυτα!!!ακομα και το 2013 που ο οσφπ τους ισοπεδωσε ηταν μια δυσκολη και επιπονη διαδικασια.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  108. Το Μεσίνα τον κράξαμε, και καλά του κάναμε, για τη "δεινοσαυρομανία" του να παίζει με Καούν και Βοροντσέβιτς όλο το ματς με τη Μακάμπι πέρσι. Τον Ιτούδη για τον ίδιο λόγο επειδή είναι "δικό μας παιδί" θα πούμε "τον κέρδισε ο Θεός Σπανούλης". Αθάνατη ελληνική δημοσιογραφία.

    υγ. ο Ιωάννου χτες έβγαλε καμιά 3-4 φορές το Λάσο "μαθητή του Ομπράντοβιτς" ενώ μόνο ένα χρόνο είχε παίξει με το Ζοτς προπονητή και δεν ήταν και βασικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Δεν υπάρχει κάτι να πεις πλέον. Μια τεράστια ομάδα με κινήσεις εκτός μπασκετικής λογικής στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά με την πεποίθηση της νίκης έγραψε πάλι χτες ιστορία.
    Το ματς κρίθηκε όπως είχα γράψει πιο πάνω στα ριμπάουντ και τα τρίποντα. Και στις δυο περιπτώσεις ο ΟΣΦΠ καθάρισε στεγνά. Επίσης δεν περίμενα ότι ο Παπαπέτρου θα αντιμετωπίσει τόσο αποτελεσματικά τον Κιριλένκο. Απόδειξη ότι ο προπονητής πρέπει να παίρνει από κάθε παίκτη της δωδεκάδας αυτό που μπορεί.
    Το πλάνο ήταν να μείνει η ομάδα κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος έτσι ώστε να προσπαθήσει να κλέψει το ματς, κάτι που έχει γίνει επιστήμη τα τελευταία χρόνια.
    Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη νόμιζε ότι έλεγχε το ματς για 36'. Το ματς πήγε ξεκάθαρα εκεί που ήθελε ο Σφαιρόπουλος. Οι Ρώσσοι κάθε φορά που έπαιρναν το μομέντουμ συνέχιζαν να παίζουν συντηρητικά αντί να προσπαθήσουν να ανοίξουν το γήπεδο και να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά. Όσο για τα τελευταία 5 λεπτά, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...
    Έχω αρκετά παράπονα από τον Ιτούδη. Έπρεπε να έχει πλάνο αντιμετώπισης για να πάρει την μπάλα από τα χερια του Σπαν σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα πάρει μπρος αυτός ο τεράστιος παίκτης. Επίσης δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο στον Πριντ, ίσως θα μπορούσε να πάει ο ΑΚ στο 4 πχ με Χαινς 5 και Τζάκσον,Ντε Κολό, Ουίμς προκειμένου η ομάδα να γίνει πιο γρήγορη και να βρει πόντους και στο τρανζίσιον.
    Στην τελευταία φάση δε, δείγμα του φόβου, ο ΑΚ παίρνει ριμπάουντ και ο Ντε Κολό αντί να πάει να πάρει τη μπάλα έχει πάει στην άλλη άκρη του γηπέδου, γιατί περιμένει λογικά την μακρινή πάσα(!).
    Όσον αφορά τον τελικό, αν παέι κάτω απο τους 75 πόντους, η πιθανότητες είναι 80-20 υπερ του ΟΣΦΠ.
    Ο μόνος τρόπος για να χάσει ο ΟΣΦΠ είναι να πάει το ματς σε μεγάλα σκορ. Αν η Ρεάλ κάνει ένα ματς παρόμοιο του ημιτελικού θα έχει ελπίδες.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή