Athlenda

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

BREAKING NEWS: TO FACE LIFTING TOY ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΎ ΕΝΟΨΕΙ PLAYOFFS


Tι μπορεί να φέρει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκό η πιθανή απόκτηση του πακέτου DJ Cooper-Kenyon Martin; Το Hoopfellas, με μια έκτακτη –λόγω των εξελίξεων- ανάρτηση αξιολογεί τα δεδομένα και εκτιμά τις «προσαρμογές» στο πράσινο rotation..



Oι εξελίξεις τρέχουν και θεώρησα υποχρέωση να κάνουμε το ανάλογο σχόλιο για το mini-lifting που επιχειρούν οι πράσινοι ενόψει playoffs μιας και τις επόμενες ημέρες θα επικεντρωθούμε στο F4 της Μαδρίτης. Η προθεσμία τελειώνει αύριο για τον Παναθηναϊκό που κοιτάζει την αμερικανική αγορά με την ελληνική ομάδα να έχει καταλήξει στο δίδυμο DJ. Cooper-Κ.Martin το οποίο θα κλείσει εκτός και προκύψει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής (διόλου απίθανο, πιστέψτε με).



Στη προηγούμενη ανάρτηση εξηγήσαμε την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που βίωνε ο Παναθηναϊκός στην αγορά λόγω timing. Κοιτάς κάτι οικονομικό (οπότε παίχτη χωρίς συμβόλαιο) το οποίο μπορεί να παίξει και να σε βελτιώσει άμεσα. Πως λοιπόν μπορεί να βελτιώσει το πακέτο των DJ Cooper-Kenyon Martin το παιχνίδι των πρασίνων;

Ο Παναθηναϊκός είχε δικαίωμα 2 αλλαγών αλλά και ένα μεγάλο πρόβλημα να διαχειριστεί. Αυτό έγκειται στο ότι η φανερή πλέον έλλειψη πίστης στον Λαουάλ συνέπεσε χρονικά με την αποπομπή του Γκιστ, με γαρνιτούρα την απόφαση της ομάδας να προσθέσει παίκτη και στη περιφέρεια. Το πράγμα έμπλεξε. Έπαιξε αρκετά η σκέψη αθλητών (και στις δύο γραμμές) οι οποίοι μπορούν να συνδυάσουν χαρακτηριστικά δύο παικτών όμως η αγορά τώρα είναι πολύ συγκεκριμένη για κάτι τέτοιο. Όπως (συγκεκριμένοι) είναι και οι Έλληνες που θα μπορούσαν να ενταχθούν και να προσφέρουν σε αυτό το επίπεδο και στη συγκεκριμένη κατάσταση.


Η σκέψη για Καϊμακόγλου «έπαιξε» για τον απλούστατο λόγο ότι οι πράσινοι αποφάσισαν να καλύψουν το «5» υπογράφοντας έναν –καθαρά- παίκτη-ρακέτας αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Λαουάλ και όχι τον Γκιστ. Δε στράφηκαν λοιπόν σε combo-forward και κάπως έπρεπε να γεμίσουν το «4», παρότι ο Έλληνας της Ούνικς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Γκιστ. Η ανευθυνότητα του Αμερικανού (ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν έχει καταναλώσει κάνναβη ή είναι «ντουμανάκιας» όπως άφησαν να εννοηθεί, το παράπτωμα απέναντι στην ομάδα είναι το ίδιο) κοστίζει πολύ στον Παναθηναϊκό ο οποίος με τον Γκιστ στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή θα είχε κλείσει σχεδόν κάθε τρύπα.

«ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ» ΣΤΟ ROTATION

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Το προπονητικό επιτελείο στη προσπάθεια του να βρεί τον ..12ψήφιο κωδικό για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της «χημείας & λειτουργικότητας» στο rotation, πρέπει να κόψει χρόνο (πιθανόν και συμβόλαιο/α αν κριθεί απαραίτητο) από παίχτες που προϋπήρχαν στο ρόστερ. Είναι μέρος της συνθήκης της ελεύσεως νέων παικτών..

1.) Backcourt-Έλευση DJ Cooper



Τη γνώμη μου τη γνωρίζετε από το καλοκαίρι για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος παίχτης στη πράσινη περιφερειακή γραμμή όταν και το Hoopfellas, μπροστά στο αδιέξοδο της υπόθεσης Καλάθη είχε προτείνει ως PLAN B την ταυτόχρονη  έλευση των DeMarcus Nelson-DJ Cooper, κάνοντας ουσιαστικά breakdown στα χαρακτηριστικά του πακέτου που προσέφερε ο διεθνής Έλληνας  πόιντ γκαρντ. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς προτίμησε αντί του Cooper έναν off-guard με εξειδίκευση στο περιφερειακό σουτ όμως στο δεύτερο μισό της σεζόν, και με την ομάδα να μεταφέρει το πεδίο μάχης στο μισό γήπεδο, η αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι έπεσε κατακόρυφα με τον Παναθηναϊκό να γίνεται υπερβολικά προβλέψιμος σε σετ καταστάσεις. Όταν μάλιστα ο Ιβάνοβιτς μπροστά στο αδιέξοδο, τράβηξε τον Σλότερ «πίσω» στο rotation «έλαμψε» ο Παππάς για τον οποίο είχαμε υπογραμμίσει ότι πρέπει να είναι το μόνο off-guard στη περιφερειακή γραμμή καλύπτοντας το «2» μαζί με τον Διαμαντίδη (ο αρχηγός «έλιωσε» μεταφέροντας τη μπάλα από την εισαγωγή τρώγοντας πολύ πίεση). Η μη έλευση λοιπόν ενός έξτρα δημιουργού στη θέση «1» χαντάκωσε στην ουσία 4 παίκτες.

-τον Διαμαντίδη που αναγκάστηκε να σπαταλήσει πολύτιμες ανάσες σε αυτή την ηλικία αναλαμβάνοντας κατά αποκλειστικότητα το δημιουργικό κομμάτι, αφού πρώτα σκορπούσε 10 ντρίμπλες και άλλες τόσες ανάσες για να μεταφέρει τη μπάλα (αντί να είναι ο playmaker μετά την πρώτη πάσα).

-τον Νέλσον από τον οποίο ζητήθηκε να δημιουργήσει χωρίς να είναι ποτέ στη καριέρα του ο pick & roll PG

-τον Παππά, ο οποίος ποτέ δεν απόλαυσε το προνόμιο-Γιάνκοβιτς έχοντας «άδικα» να συναγωνιστεί δύο παίκτες-επιλογές του προπονητή του

-τον ίδιο τον Σλότερ, ο οποίος ελλείψει Διαμαντίδη δεν είχε δίπλα του τον παίκτη που θα τον βάλει και θα τον βρεί στις «καλές του θέσεις» για να εκτελέσει.


Ορθά-κοφτά, η δική μου οπτική. Ταιριάζεις Νέλσον-Διαμαντίδη ως ένα δίδυμο στο backcourt με γνώμονα ότι αλληλοσυμπληρώνονται τα χαρακτηριστικά τους (άμυνα-δημιουργία) και τον Cooper με τον Παππά. Φυσικά όλοι μπορούν να παίξουν με όλους με τα συν και τα πλην τους (με Κούπερ-Νέλσον η ομάδα χάνει στο σουτ μιας και ο DJ  παρουσιάζει ακόμα αστάθεια στη περιφερειακή εκτέλεση ενώ με Κούπερ-Διαμαντίδη χάνει στην άμυνα καθώς ο DJ δεν έχει τον κορμό ούτε το athleticism για να μείνει με δυνατά γκαρντς στο ποστ ή τη προσωπική φάση). Πέμπτο γκαρντ τον Μποχωρίδη. Είναι σίγουρα κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να κόψεις είτε τον Σλότερ είτε τον Μπλούμς. Είναι shooters σε ένα backcourt που του λείπει ο εκτελεστής από την περίμετρο. Φανερά στα λίγα λεπτά που περισσεύουν ο Μπλούμς (που έχει μπεί στο πετσί του role player) μοιάζει πιο λειτουργικός καθώς ο Σλότερ ζητάει χρόνο και μπάλες για να αποδώσει. Όμως κάνεις στην άκρη έναν παίκτη ο οποίος στη καλή του ημέρα μπορεί να σου σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο..; Σίγουρα δύσκολη απόφαση.


Ο  Cooper έχει μια δύσκολη αποστολή σε αυτά τα ματς που απομένουν στην  ομάδα για αυτό και θα πρέπει ο κόουτς Μανωλόπουλος να απομονώσει τις αδυναμίες του και να εντάξει στο παιχνίδι τα καλά του στοιχεία. Είναι πολύ δυνατός στη pick & roll δημιουργία και μπορεί να αναδείξει τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Δε περιμένεις σκορ τόσο με τη μορφή της εκτέλεσης αλλά της δημιουργίας ώστε να αποκτήσει ροή η επίθεση των πρασίνων όταν ο αρχηγός παίρνει ανάσες στον πάγκο.

2.) Frontcourt-Έλευση Kenyon Martin


Ξεκινώντας θα σας πω ότι λατρεύω τον Κένιον Μάρτιν.  Ένα από τα αγαπημένα μου εξώφυλλα ήταν αυτό του Sports Illustrated αρχές των ‘00s με το άγριο μούτρο του Μάρτιν και τον τίτλο “Bad Boy. Nets Flagrant flyer, Kenyon Martin, attacks playoffs”. Διαχρονικά παίζοντας τα Dynasty Mode παιχνίδια, επεδίωκα να τον έχω στις ομάδες μου. Σωματοφύλακας και «παιδί» του Τζέησον Κιντ τον οποίο ο Μάρτιν αγαπούσε μέχρι θανάτου. Όμως η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό τώρα, αποδεικνύει του πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση αλλά και το μέγεθος της πίεσης του χρόνου. Ο Μάρτιν είναι ένας πασίγνωστος αθλητής και αν πραγματικά μας δοθεί η ευκαιρία θα γράψουμε αναλυτικά. Το μεγαλύτερο μείον του στη παρούσα κατάσταση έχει να κάνει με το κίνητρο του. Διατηρώ σημαντικές επιφυλάξεις για αυτό το στοιχείο το οποίο ιεραρχείται πολύ υψηλά σε πρότζεκτς όπως αυτό των πρασίνων.


Ο Μάρτιν είναι «5» για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ως τέτοιο τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Σωματικά έχει βάλει κιλά και δεν έχει σίγουρα τη σπιρτάδα του παίχτη που θυμάστε (έστω στη τελευταία θητεία του στους Νικς). Θα ταιριάξει με τον Μαυροκεφαλίδη κυρίως. Είναι ακόμα πολύ καλός στο positioning, ξέρει να κρατάει τη θέση του και να οριοθετεί τον δικό του χώρο στο ζωγραφιστό. Δε σουτάρει τρίποντο, τουλάχιστον μέτριος σουτέρ προσωπικών. Ο μηχανισμός του (στα midrange) χρίζει μελέτης (είναι λίγο ανορθόδοξος) εξ ου και το γεγονός ότι εάν νιώσει καλά στο πρώτο σουτ θα το ξαναεμπιστευθεί αλλιώς θα το «θάψει». Ξέρει να τελειώνει γύρω από το καλάθι. Δεν είχε ποτέ την πλαστικότητα ή τις αυτοματοποιημένες κινήσεις στο ποστ όμως σταδιακά κατάφερε να καλλιεργήσει ένα baby hook το οποίο λανσάρει και τώρα σε μεγάλη συχνότητα. 


Υπήρξε ένας από τους πλήρεις αμυντικούς παίκτες που είδε το ΝΒΑ την τελευταία 15ετία, ικανός να αμυνθεί στο απόλυτο στη ρακέτα και την περίμετρο. Τώρα έχει χάσει σε πλευρική ταχύτητα και πίσω βήματα προσπαθώντας να καλύψει τους χρόνους του με το τεράστιο wingspan.  Το γεγονός ότι έχει μείνει πάνω από δύο μήνες μακριά από το γήπεδο θα έχει πολύ πιθανό κάποιον αντίκτυπο στο παιχνίδι του (ειδικά στο επιθετικό κομμάτι). Γενικά το ιστορικό NBAers σε ανάλογη ηλικία και φάση της καριέρας τους πάντως δεν είναι καλό, όσον αφορά το performance τους στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στον αθλητικό εγωισμό και το aggressiveness που μπορεί να του βγάλει μια μάχη με τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Αν ο Μάρτιν όντως είναι αποφασισμένος να παίξει και αντιλαμβάνεται το που έχει έρθει, θα δώσει πράγματα. Αλλιώς θα μεγαλώσει τη λίστα των μεγάλων σε ηλικία ΝΒΑers που πέρασαν για βόλτα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα..



Εν κατακλείδι, είναι φανερό ότι οι πράσινοι ποντάρουν πολύ στην κατάκτηση του τίτλου της Α1 και κάνουν τα πάντα για να πάνε πάνοπλοι στη μάχη. Μέσα στο σωστό πλαίσιο ξένων παιχτών θα αναδειχθούν και οι Έλληνες. Ξένοι παίχτες οι οποίοι δε θα «σκεπάσουν» αλλά θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά να ανέβουν επίπεδο σε μικρότερο χρόνο. Καλώς ή κακώς (κατά τη γνώμη μου κακώς) όπως ήρθαν τα πράγματα, πολλά πρόσωπα και καταστάσεις θα κριθούν στη μάχη των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

249 σχόλια:

  1. Jim κατα τη γνωμη σου ποιος περισσευει γαι τους τελικους με οσφπ:
    ο Μπλουμς ή ο Λαβαλ?
    Θεωρω πως με 2 τεσσαρια και 2 πενταρια στην δωδεκαδα δεν βγαινει σειρα αγωνων τετοιας σημασιας?

    Ανδρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tεράστιο ρίσκο να πάει με αυτή τη σύνθεση.
      Κι αν σκεφτείς ότι ο Μάρτιν είναι από μόνος του ένα ρίσκο, αν δεν του βγει τι θα κάνει;
      Ευτυχώς για τον ΠΑΟ που υπάρχει και η διαιτητική εύνοια, γιατί σε οποιοδήποτε ματς χρεωνόταν κάποιος ψηλός με φάουλ, θα έπρεπε να σφυρίζεται και η λήξη του αγώνα.

      Θεωρώ πάντως απίθανο να πάει με 4 ψηλούς μόνο και μόνο για να κρατήσει έναν παίκτη σαν τον Γιάννη τον Μπλουμς...

      Διαγραφή
    2. Βλέποντας πάντως το boxscore από Απόλλωνα, ο Lawal μάλλον είναι παρελθόν, ενώ ο Γιάννης έπαιξε περισσότερο από Νέλσον και Σλότερ. Αν σημαίνει κάτι αυτό.

      Διαγραφή
    3. Ελα παμε τις δικαιολογιες απο τωρα για την πιθανη απωλεια τιτλου(αν και χλωμο)...Εχετε πιο πετυχημενη ομαδα την τελευταια 3ετια (απο το 2012) και μπασκετ ακομα να μαθετε...αλλα ειπαμε Γαβρος εισαι...οτι πει ο προεδρας(η οι προεδροι στη συγκεκριμενη περιπτωση)....

      Διαγραφή
    4. To θεμα ειναι οτι ο Μπλουμς μονο σουταρει,με την ελευση Κουπερ υπερφορτωνεται ακομα πιο πολυ η περιφερεια...
      Α ρε Ιβανοβιτς τετοια ανισοκατανομη στο ροστερ ουτε επιτηδες να το εκανε....

      Διαγραφή
    5. Δυσκολη αποφαση αλλα με τα σημερινα δεδομενα και την επιλογη του Μαρτιν επιλεγεις Λαουαλ για να εχεις περισοτερα κορμια στην ρακετα.Παντως ανεξαρτητου αποτελεσματος στους τελικους οι επιλογες ειναι οτι ναναι harvester

      Διαγραφή
    6. @9:24
      Φίλε μου, δε σε παίρνει να μιλάς για προέδρους. Όχι τουλάχιστον σε αυτή τη σελίδα και σε αυτό το σπορ.
      Πριν μια εβδομάδα όλοι μαζί ήμασταν που λέγαμε για το πόσο ξένος είναι ο ΔΓ ακόμα και με τον χαμηλού επιπέδου ελληνικό αθλητισμό. Σήμερα, με την υπόσχεση 2-3 μέτριων μεταγραφών, είστε ενθουσιασμένοι με την προεδράρα που τρελάθηκε και τα δίνει όλα. Οπότε τα μαθήματα ηθικής, αλλού!

      Όσον αφορά στη διαιτησία, προσωπικά θεωρώ δεδομένη την τεράστια εύνοια υπέρ του ΠΑΟ. Δεν περιμένω να έχεις την αξιοπρέπεια να το παραδεχτείς, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κάνω ανάλυση μιας σειράς αγώνων που δεν λαμβάνει υπόψιν της αυτόν τον σοβαρότατο παράγοντα.
      Ούτε διαμαρτύρομαι ωστόσο, ούτε δικαιολογία ψάχνω. Εφόσον οι πρόεδροι της ομάδας μας επιλέγουν να νομιμοποιούν τον βούρκο που λέγεται Α1, τότε και η διατησία και η αλητεία γίνεται απλά μέρος του παιχνιδιού.

      Διαγραφή
    7. Ρε παιδια δεν υπαρχει πλεον Λαβαλ. Ακομα το συζηταμε; Οι ψηλοι θα ειναι Φωτσης, Μαυροκεφαλιδης, Μπατιστα, Μαρτιν, Παπαγιαννης. Ο Λαβαλ τελειωσε.

      Διαγραφή
    8. Φιλε 9:36 βλεπεις κανεναν εδω μεσα να εχει θεοποιησει τον ΔΓ για τις μεταγραφες..τα αυτονοητα κανει.Και οχι δεν του δινουν αφεση αμαρτιων για την απαραδεκτη συμπεριφορα του εξωαγωνιστηκα...αλλα ειπαμε γαβρος εισαι ολοι αλλοι φταινε εκτος απο εσας που χανεται τους τιτλους(διαιτησιες,παρκε,τσιρλιντερς)...βουρκος να φανταστω ηταν και το 2012 που το πηρες η τοτε καθαρισε για λιγο...(το να αποκαλεις βουρκο την Α1 και να μιλας για διατησιες ειναι ακριβως η γραμμη των προεδρων σου...ταυτιζεσαι μ αυτη και δεν βλεπεις το προφανες...αρα αλλος δεν θα πρεπε να μιλαει για προεδρους εδω μεσα και γενικα στον ελληνικο αθλητισμο)

      Διαγραφή
    9. @10:26
      Ναι και το 2012 βούρκος ήταν. Απλά δεν έφτανε για να με κερδίσεις. Και φέτος αν το πάρω πάλι βούρκους θα ναι.
      Δε χρειάζεται να μου το πει κανένας. Δόξα το θεό μάτι έχω και βλέπω.
      Το προφανές που δε βλέπω ποιο είναι; Ότι για 5η χρονιά τα τελευταία 6 χρόνια, ο Ολυμπιακός πάει πολύ καλύτερα από τον ΠΑΟ στην Ευρώπη, αλλά για κάποιον μεταφυσικό τρόπο χάνει το αξιόπιστο πρωτάθλημα;

      Αλλά μου σου χαλάω τη γιορτή.
      Έλα να συζητήσουμε αν ο ΔΓ θα φέρει καλούς παίκτες...

      Διαγραφή
    10. Μεταφυσικός τρόπος το 3-0 το 2013?Μάλιστα.
      Μεταφυσικό και το 3-0 της Ταού επί της διαστημικής Μπάρτσα το 2010.
      Επειδή κατα κανόνα όταν πας καλά στην Ευρώπη(λες και ο Παναθηναικός αποκλείεται από τον 1ο γύρο)πρέπει ΑΥΤΟΜΑΤΑ να παίρνεις το πρωτάθλημα.Ετσι πρέπει.
      Και ας αφήνεις τον άλλο να κάνει πάρτι στο σπίτι σου 2 φορές.
      Και ας αφήνεις τον άλλο να παίζει μια άμυνα που επί 2 χρόνια αδυνατούσες να λύσεις(Γκίστ στον Βασίλη).
      Και ας ρίχνεις 20 πόντους στο 2ο παιχνίδι στην έδρα σου,να κάνεις μπρέικ μετά από πόσα χρόνια και στο ματς γκειμ να ξεχνάς το μπάσκετ που ξέρεις και να μένεις στις φιέστες.
      Μεταφυσικό και το παιχνίδι στο Κύπελλο φέτος.
      Μετά από πόσα χρόνια θα μάθετε μπάσκετ ρε παιδιά?Μετά από πόσα Ευρωπαικά?Και η Τσσκα το 12 και η Ρεαλ το 13 και το 14 καλύτερες ήταν.Αλλά το τρόπαιο το πήρε άλλος.
      ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ.

      Διαγραφή
    11. Αμα βλεπεις αδικια για καποια απο τις δυο πλευρες να πας να το κοιταξεις το ματι γιατι μπορει να ειναι κατι σοβαρα...Τελος παντων μια ερωτηση θα σου κανω:Αν το πρωταθλημα το θεωρεις βουρκο τοτε γιατι το παρακολουθεις??(για 10 φασεις υπερ του ΠΑΟ αμφισβητουμενες στο πρωταθλημα μπορω να σου βρω 10 υπερ του ΟΣΦΠ αμφισβητουμενες και αλλες 10 κατα του ΠΑΟ στην euroleague οχι αμφισβητουμενες αλλα να ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ (το καλο αυτο που βλεπεις και δοξαζεις και το θεο))Δεν σου φτανει η καλη ευρωπαικη σου πορεια...η μηπως ετσουξε το περσινο που ενω ειχες κατα πολυ καλυτερη ομαδα το χασες λογο του εμμονικου Μπαρτζωκα??Στη τελικη τι λογο εχει να το στησει το Πρωταθληματακι ο ΔΓ με τον Βασιλακοπουλο??Τα εκατομυρια που θα εισπραξει απο τη συμμετοχη του στην euroleague...Αλλα ειπαμε γαβρος και λογικη εννοιες αντιθετες...

      Διαγραφή
    12. @1032
      Για βούρκο ψάξε σε άλλο άθλημα. Στο μπάσκετ θα είσαι πελάτης μια ζωή.

      Διαγραφή
    13. Εχω μια ιδέα.Στο εξής,από του χρόνου, θα γίνεται πρώτα η Ευρωλίγκα.Οσες ομάδες πάνε στο FINAL-4 θα παίρνουν αυτόματα το πρωτάθλημα στη χώρα τους.Αν πάρουν και το τρόπαιο θα τους δίνεται αυτόματα μπόνους και το Κύπελλο.Καλό ε?

      Διαγραφή
    14. @10:48
      1. Δεν το παρακολουθώ το πρωτάθλημα. Δεν έχω να δω τίποτα από αυτή τη σαπίλα. Δόξα τω θεώ, έχω ομαδάρα που τη φοβάται όλη η Ευρώπη. Γιατί να κάτσω να δω τη αλητεία της Α1;
      Εσύ έχεις ανάγκη από την Α1 γιατί στην Ευρώπη έχει καταντήσει περίγελος.
      2. Θα σου βρω δέκα, θα μου βρεις έντεκα, θα βρει δώδεκα.
      Μπάσκετ ξέρουμε φίλε και δε χρειάζεται να μπούμε σε ανάλυση μεμονωμένων φάσεων για να αποδείξουμε ότι εδώ και μια δεκαετία ζούμε μια διαρκή φαρσοκομωδία. Ασχέτως, αν υπάρχουν και 5-10 φάσεις που έχουν συμβεί στα τελευταία λεπτά και έχουν κρίνει τίτλους.

      3. Επειδή λοιπόν εγώ είμαι γαύρος και δεν τα πάω καλά με τη λογική, θα ζητήσω από εσένα που είσαι πανάθας και κατά συνέπεια τέρας λογικής να μου εξηγήσεις.
      Αφού οι Αγγελόπουλοι και ο Γιαννακόπουλος δεν έχουν κανένα κέρδος από το να πάρουν το πρωτάθλημα, γιατί δαπανούν τόσα εκατομμύρια για να το καταφέρουν; Και αφού η ευρωλίγκα προσφέρει 250 χιλιάρικα στο νικητή γιατί ξοδεύουν ακόμα περισσότερα για αυτήν;
      Όταν μου απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, τότε θα έχεις και την απάντηση στο και καλά φοβερό ερώτημα που μου έθεσες...

      Αλλά τι να περιμένω από έναν άνθρωπο που στο μυαλό του όλοι οι γάυροι είναι ηλίθιοι και όλοι οι παναθηναικάρες πανέξυπνοι...

      Διαγραφή
    15. @10:47
      Καταρχήν που πήγε το φοβερό επιχείρημα που ακούγαμε μέχρι το 2011; Τότε όταν μας κλέβατε φάτσα κάρτα, ακούγαμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναικό, που δε γίνεται να χάνει στην Ελλάδα. Πάει αυτό το επιχείρημα, πέταξε;

      Οι εκπλήξεις στο μπάσκετ φίλε είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά δε γίνεται να επικρατεί πάντα καιγια πάντα η έκπληξη. Πως να το κάνουμε;
      Όταν η ομάδα σου έχει καταντήσει αστεία, όταν σε γλεντάει η κάθε γερμανική μπυραρία, όταν τρως τη μια 30άρα πίσω από την άλλη, ε, διάολε, κάπως θα φανεί και αυτό στην Α1...

      Εκτός αν έχει άλλος "παράγοντες" να σε στηρίζουν.
      Εκτός αν έχεις έναν πρόεδρο που μπουκάρει με μπράβους σε αποδυτήρια διαιτητών.
      Εκτός αν έχεις έναν άλλο τυπικά πρόεδρο που κλείνει ραντεβουδάκια με τον Ζαβλανό στα τυροπιτάδικα.
      Εκτός αν έχει μια ΚΕΔ που ελέγχεται από τον εμμονικό Βασιλακόπουλο.
      Εκτός αν έχεις διαιτητές με πράσινα σορτσάκια.
      Εκτός αν τα ημίχρονα καθυστερούν κάνα 5λεπτο.
      Εκτός αν οι παίκτες σου πιάνουν τους διατητές και τους λένε "τι έχει πάθει σήμερα ρε ρεφ";
      Εκτός αν δεν έχεις την παραμικρή αξιοπρέπεια να παραδεχτείς έστω τα αυτονόητα.

      Διαγραφή
    16. Κόπηκε μάλλον το πρώτο μου κείμενο.
      Συγγνώμη αν έγραψα κάτι προσβλητικό και εκτός πλαισίων.

      Θέλω όμως να θέσω τουλάχιστον το ερώτημα στο @10:48.

      Αν δεν υπάρχει λόγος για να στήνει το πρωτάθλημα ο ΔΓ, τότε γιατί υπάρχει λόγος να σπαταλάνε εκτέρωθεν εκατομμύρια για να το κατακτήσουν μέσαστο γήπεδο;

      Δεν μπορώ πάντως να πω ότι τιμά έναν άνθρωπο και την ευφυία του να θεωρεί ότι όλοι οι γαύροι είναι ηλίθιοι κι όλοι οι παναθηναικοί έξυπνοι.

      Διαγραφή
    17. αληθεια οταν πηρε το πρωτο ευρωπαικο ο ΠΑΟ, στην Ελλαδα ποιος πηρε το πρωταθλημα;;;;

      Διαγραφή
    18. Δεν πρόκεται να απαντήσω σε κάποιον άλλο. Εξάλλουείναι μάταιο να συητάω με 4-5 άτομα μαζί, που κανένα από αυτό δεν έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
      Συνεχίστε λοιπόν να στηρίζετε και να στηρίζεστε στην αλητεία. Προσκυνήστε τον ΔΓ. Δώστε του άφεση αμαρτιών άμα σας φέρει 203 παίκτες και ένα πρωτάθλημα.

      Όταν όμως θα φτάσετε να τρώτε τριαντάρες και από την Άλμπα, τότε να μη ζητήσετε ευθύνες σε άλλους...

      Καληνύχτα σας "κύριοι"

      Διαγραφή
    19. 11.36 εισαι αστειος πραγματικα και εμετικος οποιος απανταει στις εμμονες σους κανει μεγαλο λαθος.Υ.γ τι νομιζεις οταν ο αρχηγος σου βαζει το χερι μπροστα στο στομα του με υπουλο τροπο οταν απευθυνεται στους γκρι τους λεει κατι διαφορετικο;;;.στο κατω δεν του ειπε "μαλακα σφυρα υπερ μας".

      Διαγραφή
    20. 10.48 αν νομιζεις οτι σε φοβαται ολη ευρωπη 1ον εισαι αμπαλος
      και 2ον εισαι μυρωδιας απο μπασκετ

      Διαγραφή
    21. κατα τ αλλα δεν θεωρω οτι ολοι οι ολυμπιακοι ειναι ηλιθιοι...οι γαβροι ναι αλλα οχι ολοι οι ολυμπιακοι (αντιστοιχο ισχυοι για βαζελους χανουμια κτλ γενικα του φανατιλες προβατα που παιρνουν γραμμη απο προεδρους χωρις να σκεφτονται)

      Διαγραφή
    22. ελα τωρα 12.01 το ειπε ο προεδρος μας,δεν μας λενε ψεμματα εμας.Αμ πως.Εντω μεταξυ εχουν το χειροτερο ροστερ ολων των ομαδων.Το μονο τους θετικο ειναι η αμυνα-καρατε που παιζουν μονο εκει υπερτερουν και ετσι κρυβουν την χαμηλη ποιοτητα του ροστερ τους.Αν τυχει και σφυριξουν το σκληρο τους παιχνιδι θα χασουν ευκολα, αν κλεισουν τα ματια τους ως συνηθως μπορει να το σηκωσουν ξανα.Η μηπως ηταν καλυτεροι απο ΤΣΣΚΑ η Μπαρτσα που την απεκλεισαν φετος,παλι απο τυχη προκριθηκαν.Υ.Γ φετος μας νικησαν στο ΟΑΚΑ οχι γιατι εχουν καλυτερη ομαδα,απλα εμεις δεν βλεπομασταν.Αυτο που μας εκαναν ηταν π@@@@στια πηραν δειγμα του Γκιστ ενα μηνα πριν στο κυπελο και καταλαβαν οτι πηρε μπαφο δυο μερες πριν τον αγωνα;;

      Διαγραφή
  2. Jim τι γνώμη έχεις για του χρόνου?Καλάθης-Κούπερ-Μποχωρίδης-Παππάς-Διαμαντίδης θα ήταν ιδανική στελέχωση στα γκάρντ?Δε νμζ ότι ο Σλότερ και πλέον με όσα τράβηξε ο Νέλσον θα μπορούν να χωρέσουν του χρόνου στην ομάδα.Οσο για την φροντλαιν....μπορεί ο Παναθηναικός να κυνηγήσει τον Εμπάκουε της Μπάμπεργκ,τον οποίο κοιτάνε από ότι ακούγεται και άλλα μεγάλα κλάμπ.Ο Μπατίστα είναι καλός για 2ος ψηλός και 10-15 λεπτά αλλά ίσως ο Παναθηναικός θα έπρεπε να κοιτάξει κάτι καλύτερο με τα ίδια χαρακτηριστικά,όπως ο Παραχούσκι,αλλά αυτός ακούγεται πολυ΄για Ρωσσία μεριά.Για Παππαγιάνη νμζ πρέπει να τον κρατήσει ο Παο για 3ο ψηλό έχει πολύ μέλλον το παιδί.Και όσο για Γκίστ θα του έδινα μια ευκαιρεία ακόμα,αν η ποινή του του επιτρέψει να γυρίσει το φθινώπορο.Δύσκολα βρίσκεις τέτοιο ξένο με τέτοιο κασέ και δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο.Εναλλακτικά ο Τόμπκινς που μπορεί να βοηθήσει και στο 3 τον Βλάντο και τον Χαραλαμπ ή ο Μακλιν της Αλμπα είναι καλές επιλογές?Τι γνώμη έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το ρόστερ που περιγράφεις απαιτεί μπάτζετ άλλου τύπου.

      Διαγραφή
    2. Μόνο υπέρβαση για Καλάθη απαιτεί.Ο Κούπερ ήδη έρχεται και δε θα πάρει μεγάλο συμβόλαιο.Γλιτώνεις περίπου 600.000 από Νέλσον και 750.000 από Λουκά αν δε κάνω λάθος.Συν αυτά που θα γλιτώσεις από Σλότερ και Μπλούμς και άλλα 600.000?από Λαουαλ.Μπορεί να παίρνει παραπάνω.Αν φύγει και ο Γκίστ γλιτώνεις άλλα 750.000 που πάνε στον αντικαταστάτη του.Αρα εξαιρώντας την υπέρβαση του Καλάθη που έχει ήδη αποφασιστεί (από ότι λένε)δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω.Ισα ίσα μπορεί και λιγότερα(εξαιρώντας τον Νικ πάντα)

      Διαγραφή
    3. 350 παίρνει ο Νέλσον φίλε (250 είχε πάρει ο Ερυθρός Αστέρας). Είναι οικονομικός. 700 ο Λουκάς.

      Διαγραφή
    4. 600.000 για Lawal; Όχι ρε παιδιά. Από τα αζήτητα της Τουρκίας και 4μηνο συμβόλαιο, σημαίνει μάξιμουμ 200 χιλιάρικα.
      (θυμίζω ότι ο Λο είχε έρθει με 100 και ο Ντόρσει με 120).
      Ο Νέλσον ας πούμε ότι παίρνει 500 για να είμαστε στη μέση.
      Ο Παραχούφσκι κάτω από εκατομμύριο δεν παίζει με τίποτα. Ο Τόμπκινς θα είναι περιζήτητος οπότε στην ξεφτίλα 7-8 κατοστάρικα (με δεδομένο ότι παίζει ήδη στη Ρωσία...).
      Εφόσον ο ΜΜπακέ ακούγεται για Μπαρτσελόνα, μάλλον κάτω από 500 χιλιάρικα δεν πάει. Βάλε και τα δυο μύρια του Καλάθη, μιλάμε για 4,5 εκατομμύρια καθαρά.
      Συνολικά ο ΠΑΟ φέτος έχει γύρω στα 7.
      Θα πρέπει δηλαδή οι υπόλοιποι 8 παίκτες να παίρνουν πολύ λιγότερα από ότι αυτοί οι 4.

      Με τέτοιο ρόστερ πάντως θα ήταν αρκετά ανταγωνιστικός αλλά και πάλι όχι για F4.

      Διαγραφή
    5. Δε τα ξέρω ακριβώς αλλά ακόμα και έτσι ελάχιστα αλλάζει η ουσία.Υπέρβαση χρειάζεται μόνο με Καλάθη.Και να σου πω και κάτι άλλο.Τα λεφτά μπορεί να μην τα έχει ή να μην θέλει να βάλει περισσότερα και πολύ καλά κάνει για διάφορους λόγους.Και με 10μ μπάτζετ κάνεις δουλειά.Τρανό παράδειγμα ο Ολυμπιακός.Αλλά ο Καιμα και σίγουρα ο μαρτιν δε έρχονται τσάμπα.Προτιμώ να δω το μπάτζετ να ανεβαίνει λίγο το καλοκαιρί παρά να ξοδεύονται έτσι αλόγιστα για ένα πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου συγνώμη αλλά είσαι εκτός πραγματικότητας. Είναι γνωστό ότι ο Νέλσον παίρνει 350 (άσε τα "ας πούμε") και άλλα τόσα σε ετήσια βάση ο Λαβάλ. Τι 600 λες?

      Mario

      Διαγραφή
    7. Είπα δε τα ξέρω ακριβώς αλλά εξήγησα στο 10.12 το σκεπτικό μου.Ρωτάω κυρίως αγωνιστικά πόσο ορθολογικό είναι το απραπάνω ρόστερ.Δε κάνω παραγγελιές.Και το ρόστερ δεν είναι δική μας υπόθεση.Ο σκοπός δεν είναι να φτιάξεις ομάδα για FINAL-4 άμεσα,αλλά μια ανταγωνιστική ομάδα με ξένους που θα πλαισώνουν καλά τα νέα παιδιά που θες να αναπτύξεις.Και επιτέλους μια ομάδα που να μην αλλάζει κάθε καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    8. ο νέλσον είναι στα 600(όσα περίπου και ο μπατίστα). καμία σχέση με τα 350. επίσης δεν πληρώθηκε καμιά ρήτρα στην ομάδα του,αλλά έγινε νομίζω μια συμφωνία μεταξύ του παίχτη και του ερυθρού αστέρα για τα λεφτά που του χρωστούσαν. ο σλότερ είναι γύρω στα 300 και ο λαβάλ για όσο ήρθε 150-200 χιλιάρικα

      Διαγραφή
  3. Ο Μπλουμς μονο τριποντο ριχνει,διποντο απαγορευεται....Ο Λαβαλ απο την αλλη δεν πηρε ευκαιριες,δεν ξερω να φταιει κ ο ιδιος...

    Παντως με Φωτση,Μαυροκεφαλιδη(πρωην παικτης),Μπατιστα,Μαρτιν δεν νικας τον οσφπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοσταλγώ ακόμα τις εποχές όπου η λέξη "ομοιγένεια" ήταν το μότο κάθε πράσινου οπαδού ύσταρε από κάθε αμφισβητήσιμη ή έστω αμφισβητούμενη νίκη τους.

    "Μα καλά ρε γαύροι, πως περιμένετε να μας κερδίσετε όταν κάθε καλοκαίρι κάνετε 10 μεταγραφές"...

    Τι ωραία χρόνια, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και ειρωνικα το λες εχεις δικιο και ειναι και μια αφορμη για τους Ολυμπιακους να αναλογιστουν τι μαλακιες ελεγαν και φυσικα για τους Πρασινους που νομιζουν παιρνοντας ενα δυο παικτακια τον Μαιο θα φτιαξουμε ομαδα που θα αφησει εποχη...harvester

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι φοβερό όμως ότι και τότε και τώρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό;

      Λέω εγώ τώρα, μήπως να μετονομάζαμε την Α1 σε πρωτάθλημα Δημήτρη Γιαννακόπουλου;

      Διαγραφή
  5. Νομίζω σήμερα φάνηκε ότι είναι επισφαλής η θέση του Σλότερ. Ο Λαγουάλ είναι τελειωμένη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ άρεσε το "Λαγουάλ". Ξέρεις, συνειρμοί...

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω Μπλούμς μένει, Σλότερ στην άκρη. Ο Γιάννης μπορεί και στο 3 για κάποια λεπτά.

      Διαγραφή
    3. Η άποψή μου σαν Ολυμπιακός, αν ενδιαφέρει κάποιον, είναι ότι ο Γιάννης δεν κάνει για τίποτα: ούτε για δυάρι, ούτε για τριάρι, ούτε για να πάρει 2-3 σουτ. Για τίποτα. Είναι άλλου επιπέδου παίκτης.

      Εν αντιθέσει νομίζω ότι έχετε υποτιμήσει τον Σλότερ. Εντάξει, μπορεί να μην είναι αυτά που φαινόταν στην αρχή της χρονιάς, αλλά από την άλλη πρώτη του φορά σε υψηλό επίπεδο. Τα βγάζει τα λεφτά του και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    4. Μπλούμς = τίποτα οπως λεει κι ο φιλος πιο πανω.

      Σλότερ = παιχτης που εχει προσοντα αλλα δεν δουλευτηκε καλα φετος για να φτασει σε επιπεδο Ευρωλιγκας - θα χρειαστει ενα με εναμισυ χρονο δουλειας για να τον δουμε να ειναι μοναδα επιρροης σε σημαντικα παιχνιδια.

      Διαγραφή
    5. Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε εως τώρα:
      Ο ξένος που κόβεται είναι ο Λαβάλ και η ομάδα θα πάει με 6 γκαρντ στη δωδεκάδα.
      Ο Μποχωρίδης λόγω ύψους είναι σίγουρα πέμπτο γκαρντ οπότε ένας εκ τον Σλοτερ, Μπλούμς μαζί με τον Παππαγιάννη περιμένουν πιθανο τραυματισμό για να πάρουν θέση στη δωδεκάδα..

      Vatos76

      Διαγραφή
  6. Τα επομενα χρονια το μαξιμουμ που θα μπορει να κανει ο Παναθηναικος θα ειναι να φθανει στους 8 (οταν ολα πηγαινουν καλα) και να παιζει με τον Ολυμπιακο το πρωταθλημα στα 5 παιχνιδια. Ειναι αστειο να συζηταμε για παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Παναθηναικός έχει καταντήσει να είναι Ολυμπιακός(μέχρι το 2011) που κάθε χρόνο άλλαζε 6-7 παίκτες. Έτσι κάνουμε και εμείς τώρα.
    Με Ομπράντοβιτς γινόντουσαν 2-3 αλλαγές max κάθε χρόνο.
    Τώρα για τα Play offs δεν υπάρχει παίκτης να μαρκάρει τον Πρίντεζη,
    Με το δίδυμο Λάσμε-Γκιστ κλεινόντουσαν πολλές τρύπες αλλά δεν υπάρχουν πια.
    Ο Καιμακόγλου θα ήταν ιδανικός για αντι-Πρίντεζης με βαρύ κορμί, καλός ρυμπάουντερ και με τρίποντο.
    Βέβαια παρότι 32 χρονών δεν ζορίζεται να γυρίσει στην Ελλάδα μιας και δεν σέρνει τίποτα κουτσούβελα.
    Με το χασίσι του Γκιστ ο Σπανούλης αποκτά περισσότερους χώρους.
    Γενικά υπάρχει ομοιογένεια στον Ολυμπιακό

    Τώρα σε τι κατάσταση θα βρεθεί μετα το F4 είναι πολύ σημαντικό.
    Αν έχει φάει σφαλιάρες θα έχει κακή ψυχολογία.
    Αν έχει παέι τελικό και το χάσει θα είναι μια αρκτά καλή επιτυχία.
    Αν βέβαια το έχει πάρει -όπως το 2013 - είναι δύσκολο να μαζευτούν οι παίκτες.
    Επίσης όποιος έχει παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό πρέπει να πούμε ότι δεν έχει κάνει φανερή κοιλιά και αυτό είναι το ανησυχητικό.
    Μήπως έρθει στα Ελληνικά play offs?
    Πάντως αν ο Ολυμπιακός χάσει το πρωτάθλημα από τον τωρινό Παναθηναικό θα είναι τραγικό

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που ο Ολυμπιακό μέχρι το 2011 όταν άλλαζε παίκτες έφερνε τον Τσίλντρες, τον Κλέιζα, τον Παπαλουκά, τον Νεστέροβιτς. Όχι τον Γιάννη τον Μπλουμς και τους λοιπούς ψιλοαπίθανους...
      Για αυτό ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα F4 και τελικών, ενώ αυτός ο ΠΑΟ ομάδα τριαντάρας.

      Διαγραφή
    2. ειδαμε που στο αν αναθεμα πηγαν ο Κλειζα,Τσιλντρες,Παπαλουκας (που σας εχασε τις βολες).Μας εχετε πρηξει με την διαιτησια ειλικρινα και πρεπει να εισαι ενας με τοσο κομπλεξ..

      Διαγραφή
    3. ενω τωρα κανετε μεταγραφαρες και πατε Φ4;;; δεν λετε που πηρατε τον Σπανουλη και φτιαξατε ομαδα.Η νομιζετε οτι εχετε καλυτερο ροστερ απο την Μπαρτσα την ΤΣΣΚΑ την Ρεαλ, Φενερ

      Διαγραφή
  8. Είχαμε 3-4 θέματα στο πρόσωπο, ορισμένα εκ των οποίων κουβαλούσαμε για χρόνια και ήταν γνωστά τοις πάσι και το καλοκαίρι, αντί για μια ήπια θεραπεία με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ μας και την αγορά γεμάτη φρέσκα υλικά, προτιμήσαμε την επαναστατική μέθοδο. Στην πορεία, αφού την πολλή επανάσταση δεν την σήκωνε ο οργανισμός, το γυρίσαμε στο μακιγιάζ. Μετά πήγαμε στα μποτοξάκια και τελικά Μάη μήνα καταλήξαμε στο face lifting που γράφει και ο Τζιμ, ελπίζοντας να είμαστε πάνω-κάτω στην περσινή κατάσταση.

    ΟΚ, παίζει να το σουλουπώσουμε κουτσά-στραβά το πρόσωπο, αλλά πόσα ράβε-ξήλωνε να αντέξει το έρμο... Κι αυτή είναι η μεγάλη "ήττα" του ΔΓ μέχρι στιγμής, ανεξάρτητα από νταμπλ και κούπες χαμένες ή κερδισμένες: έναν οργανισμό που είχε μάθει να λειτουργεί με μια μπασκετική λογική και φιλοσοφία, τον έχει βάλει στον δοκιμαστικό σωλήνα και πειραματίζεται χωρίς λόγο, αντί να κάνει τα αυτονόητα. Βάλε λίγη ελληνοποίηση, φέρε έναν σουτέρ, δοκίμασε ένα αθλητικό πεντάρι, πάρε 3 παίκτες, φύγε εσύ έλα εσύ, όχι τώρα πάμε για φάιναλ 4, όχι τώρα πάμε να φτιάξουμε κορμό Ελλήνων κοκ. Και αυστηρά οικονομικά να το δει κανείς, όλο αυτό το τουρλουμπούκι πολύ αμφιβάλλω αν στο τέλος της ημέρας κοστίζει πολύ λιγότερο από μια επένδυση λίγο ακριβότερη μεν, με μικρότερο ρίσκο και μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και εξέλιξης δε.

    Ε, μπήκε και ο παναθηναϊκός φίλος-οπαδός (εμού συμπεριλαμβανομένου) αναγκαστικά κι αυτός στο τριπάκι και αναρωτιέται ποιός θα έρθει, ποιός θα φύγει, με ποιά δωδεκάδα θα κατέβουμε στους τελικούς, αν φτάνουν 3 προσθήκες, ποιόν θα άφηνε εκτός ο Τζιμ, αν ο Μανωλόπουλος φτάνει ή πρέπει να του φέρουμε και βοηθό κοκ...

    Από το πολύ τράβηγμα, στο τέλος μη δεν το αναγνωρίζουμε το πρόσωπο φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Τζίμμυ...

    συμφωνώ και επαυξάνω... δεν αλλάζει η "οπτική" μου... όπως απέρριψα Ντούσκο απ'το ματς με την Άλμπα (και φαγώθηκα και το ζάλιζα για αλλαγή να προλάβουμε τα πλευ οφ της ευρωλίγκας αλλά φευ) έτσι είχα απορρίψει και τον Σλόττερ το ίδιο βράδυ (ακόμα στα σκριν τους είναι κολλημένος) και γιατί-όπως σωστά έπιασες απτο ξεκίνημα- "τρακάρει" με τον Παππά (δεν τίθεται καν σύγκριση σε κορμί και ταλέντο) και γιατί θα συμφωνήσω με έναν άκομψο χαρακτηρισμό της εξέδρας: "γατί" στα κρίσιμα (να υπενθυμίσω ότι στο κρίσιμο τρίποντο στο 72-75- ναι τότε- έκανε γουάιντ ταμπλο αιρμπολ, έτυχε να του'ρθει συστημένη του Βλάντο κιαπό κει στον τεράστιο Μήτσο που εννοείται το κόλλησε)...

    Η λύση είναι απλή και ειδικά τώρα που ήρθε κιο Κούπερ, ευχαριστούμε Έητζέη γειά σου... να βγαίνουν τα δύο ωραία ζευγαράκια που περιέγραψες και να υπάρχει ο καθαρόαιμος στοχευμένα σουτέρ έστω και παλαιάς κοπής Μπλουμς που μπορεί να σπάσει και κανα σκριν των τραχιών Μάντζαρη/Λαφαγιέτ/Ντάρντεν κλπ

    Το καλοκαίρι οκ να χαιρετήσει κιο Μπλουμς αλλά επουδενί όχι ο Νέλσον, πολυεργαλείο είναι ο γρανιτένιος γρήγορος, βασική ικανότητα στη σύγχρονη άμυνα που επιτάσσει σουίτς... προπονητή ήθελε ο άνθρωπος, προπονητή να ξέρει που και πως...

    Ένα τελευταίο για τον Κένιον Μάρτιν... κιεγώ γουστάρω κάργα όπως άλλωστε γουστάρω όλους τους μαχητές "σκύλους" του μπάσκετ (α ρε Τζέημς και Γιόνας/Στεφάν), ελπίζω μόνο να αντέχουν ακόμα τα πόδια του και να βρει κίνητρο στην προοπτική να σηκώσει μια κούπα, έστω κιαυτόν τον- υποδεέστερο για έναν τοπκλας ενμπιέηερ- τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς θα σας φαινόταν το παρακάτω ρόστερ για του χρόνου?
    1-2: 3D, Καλάθης, DJ Cooper, Μποχωρίδης, Παππάς
    3: Γιάνκοβιτς, Άντερσον (της Ζαλγκίρις), Χαραλαμπόπουλος
    4: Γκιστ, Βεζένκοφ, (Φώτσης?)
    5: Εμπάκουε, Μπατίστα (ή ίσως κάποιον άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά)
    + Κόνιαρης, Λούντζης, Διαμαντάκος, Παπαγιάννης (αν μείνει)
    Ο Παπαγιάννης θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο τρίτου ψηλού (κυρίως για Α1).
    Για προπονητή δεν ξέρω ακόμα..ίσως Πρίφτης με βοηθούς Σάρας + Μανωλόπουλο.
    Επίσης, γνωρίζει κανένας αν ο Άντερσον είναι καλός στην άμυνα?

    DK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπιζω να κλωνιστηκε ο εγωισμος των Γιαννακοπουλεων και να ξανανεβάσουν το budget ετσι ωστε το καλοκαιρι να μπορει να φτιαξει σοβαρη ομαδα:
    1: καλαθης, cooper,
    2: ΔΔ, Παππας, βλ παρακατω
    3: γιανκοβιτς, ξενος, χαραλαμποπουλος
    4: Βεζενκοφ, καιμακογλου(ή ξενο)
    5: βαρβατο αθλητικο 5αρι (πατρικ γιανκ), μπατιστα, φωτσης

    - μποχω, διαμαντακος και λοιποι μικροι δανεικοι (και χαραλαμποπουλο αν δεν μπορεις να τον βαλεις απο τωρα στα βαθιά)
    - Στο 5 για τριτο center ιδανικο θεωρω τον σοφο
    - πρεπει το καλοκαιρι να αρπαξουμε απ τους απεναντι τον σλουκα. τελειωνει το συμβολαιο του και καταφερνεις 3 πραγματα: προσθηκη ποιοτικου παιχτη, πληγμα στους απεναντι, επικοινωνιακα ξανανεβαινεις στα ματια του κοσμου που σιγα σιγα αρχιζει και γκρινιαζει
    -μιλαμε για budget 15-20 εκατομυριων. αν οχι ξεχαστε το το 7ο για πολυ καιρο ακομη (οχι οτι θα ναι σιγουρο αλλα τουλαχιστον ελπιζεις).

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγκες, ο Πατρικ Γιανγκ ηρθε περισυ με 100 χιλ. δολλαρια στην Γαλατά.

      Του χρόνου, αν μείνει Ευρώπη, θα χτυπήσει τουλαχιστον 800!

      Και θα τους βαλει ολους στα καλαθια ανεξαιρέτως!

      Διαγραφή
    2. Όταν ήταν στη λίστα του Hoopfellas δε κόστιζε πάνω από 200 για όλη τη σεζόν.

      Διαγραφή
  12. Αυτο το ΚΙΝΗΤΡΟ...

    Μεγαλη κουβεντα και μεγαλη αληθεια ειπες Τζιμ!

    Εγω δεν μπορω να βρω ενα λογο που ενας παιχτης που εχει βγαλει πανω απο 100 εκ. δολλαρια στο ΝΒΑ να μπει στο αεροπλανο και να ερθει να παιξει για εναμισυ μηνα στην Ευρωπη για 15-20 χιλ. δολλαρια (απο τη στιγμη μαλιστα που εχει να παιξει τρεις μηνες!).

    Αναρωτιεμαι αν το συμβολαιο που παζαρευει ο ιδιος ειναι και για του χρονου. Αλλιως, φανταζει αδιανοητο!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το είσαι πάντως ένας παίκτης σαν τον Μάρτιν με 15 χρόνια μεγάλης καριέρας και πάνω από 60 μύρια στο πορτοφόλι σου και να κυνηγάς τα δεκαήμερα του NBA και κανα μήνα play off στην Ευρώπη, για να συνεχίσεις να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, νομίζω δείχνει πόσο πρεζάκιας είσαι με το παιχνίδι..
    Απλά ο ανθρωπος δεν θέλει να σταματήσει να παίζει.
    Αυτά περί κινήτρου, και ελπίζω να έχω δίκιο..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει τα 10ήμερα στο ΝΒΑ τα κυνηγας μηπως και ξαναμπεις στο κουρμπετι και παρεις κανενα μεγαλυτερο συμβολαιο. Αλλά στην Ευρωπη δεν θα βρεις τα ιδια λεφτα.

    Εγω δεν βλεπω αλλο κινητρο για τον Μαρτιν απο το να φτασει σε ενα επιπεδο φορμας με τον Παναθηναικο που θα του επιτρεψει να χτυπησει κανενα καλυτερο συμβολαιο το καλοκαιρι. Αλλιως, οτι λεφτα και να παρει για εναμισυ μηνα θα ειναι ψιχουλα γι αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι φίλος του ΠΑΟ, φυσικά θέλω το πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι θα είναι υπερβολικά κωλόφαρδος ο Δημήτρης με δύο μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, πρώτο προπονητή τον αιωνίως τρίτο και χωρίς τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της ομάδας (Γκιστ) να ξαναπάρει τον τίτλο του πρωταθλητή από μία σαφώς καλύτερη (σήμερα) ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση οι Αγγελόπουλοι πρέπει να τα παρατήσουν πάραυτα. To good to be true ο 37χρονος (σχεδόν βετεράνος NBAer) Μάρτιν και ένας δημιουργικός play-maker χωρίς ιδιαίτερες επαγγελματικές παραστάσεις πρωταθλητισμού να μπορέσουν να μπουν στο πετσί της ομάδας μέσα σε λίγα παιχνίδια και να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Εκτός κι εάν η αποχώρηση του Ιβάνοβιτς επιτρέψει την αναγέννηση παικτών που ήταν έως πρόσφατα μέτριοι.
    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οπως τα λεγαμε κυριοι ...

    Το καροτο δεν ηταν αρκετο ...

    Σιγα μην εμπαινε ενας παιχτης σαν τον Μαρτιν στο αεροπλανο για 15 ψωροχιλιαρικα. Ειναι σιγουρο οτι ζητουσε κατι παραπανω για να ερθει (χρονικα βεβαιως).

    Ανελπιστη τυχη για τον ΠΑΟ βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.54 TA 15,000 ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ;;ΑΦΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΣΟ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΤΗΚΕΣ;;Γιατι ετσι ξερω και εγω.

      Διαγραφή
    2. Αντε, ποσα θελεις να σου πω?

      30? 50? 100???

      Παραπανω αποκλειεται να του προσφερε για ενα μηνα και κατι. Οπότε οτι και να του προσφεραν δεν ειναι αρκετα για τετοιο ονομα. Ο παιχτης αυτος δεν εχει αναγκη τετοια λεφτα.

      Δεν υπηρχε λοιπον ικανος λογος για τετοιο παιχτη να μπει στο αεροπλανο για ενα μηνα στην Ελλαδα εκτος κι αν ερχοταν για διακοπες!

      Ο Τζιμ το ψυλλιαστηκε αλλα κι αυτος εξαπατηθηκε και εγραψε αρθρο μια και η δουλεια γραφοταν τελειωμενη - να φανταστειτε τι σανό τρωμε ολοι!

      Απορω πως, απλα αν βαλει καποιος το μυαλο του να δουλεψει, το βλεπει κατευθειαν οτι ετσι ειναι η περιπτωση και στον Παναθηναϊκο δεν το βλεπουν εξαρχης!

      Και βεβαια εχοντας φαει σοτο απο τον ιδιο παιχτη το Νοεμβριο του 2012 (πριν παρουν τον Γκιστ) θα επρεπε να ειναι πιο υποψιασμενοι.

      Διαγραφή
  17. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει κίνηση… ματ, φέρνοντας στην Ελλάδα τον NBAer Κένιον Μάρτιν, ο οποίος μετά από συζητήσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα, οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από τον… γάμο, ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 37 χρονος άσος, ζήτησε σήμερα, περισσότερο χρόνο από τον Παναθηναϊκό για να το σκεφτεί.

    Οι “πράσινοι” ωστόσο δεν διαθέτουν καθόλου χρόνο, καθώς μέχρι και αύριο θα πρέπει να έχουν “κλείσει” τον οποιονδήποτε παίκτη και ως εκ τούτου, η βραδιά αναμένεται μακρά και, καθώς το “πράσινο” επιτελείο θα πρέπει να κάνει τις όποιες κινήσεις του, άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην τελευταία συνομιλία κι ενώ καθυστερούσε χωρίς προφανή λόγο να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο (παρότι συμφώνησε στους όρους του), φάνηκε πως δεν έχει πάρει οριστική απόφαση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο, καθώς αύριο στις 17:00 εκπνέει η προθεσμία για να ενισχυθεί κι έτσι η περίπτωση του Μάρτιν εγκαταλείφτηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο χρόνος πιέζει τον Παναθηναϊκό αναφορικά με την απόκτηση του Κένιον Μάρτιν και η συγκεκριμένη υπόθεση θα κριθεί οριακά

    Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα αναφορικά με την περίπτωση απόκτησης του Κένιον Μάρτιν από τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ο «εκλεκτός» των «πράσινων», αλλά ακόμα δεν έχει στείλει το συμβόλαιό του υπογεγραμμένο με αποτέλεσμο οι Κυπελλούχοι Ελλάδος να εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις.

    Αν ο Μάρτιν δεν στείλει το συμβόλαιό του μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/5), τότε στο «τριφύλλι» θα ενεργοποιήσουν άλλες λύσεις για την συγκεκριμένη θέση, καθώς δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια...ΟΝΣΠΟΡΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρέιμορ Μόργκαν για Παναθηναϊκό. Ο τρίτος σκόρερ του Γερμανικού πρωταθλήματος με 16,2 πόντους. Ύψους 2.02 και αλτικότατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρέιμορ Μόργκαν για Παναθηναϊκό. Ο τρίτος σκόρερ του Γερμανικού πρωταθλήματος με 16,2 πόντους και αλτικότατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ασχοληθειτε ολοι με την ευρωλιγκα και τον παναθηναικο.....στο nba γινονται ματσαρες που κρινονται στο σουτ ολες...εκει παιζεται το πραγματικο μπασκετ στα πλει οφ...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 για τα τελευταία 40" μπορείς να σχολιάσεις ένα σωρό πράγματα για κάθε φάση!!! εγώ θα μείνω στο ότι ο D.Rose μάλλον βιάστηκε να πάρει επίθεση αλλα μάλλον θα δικήσω κάποια άλλη στιγμή...

      pistol-than

      Διαγραφή
    2. Σε κάποιους μπορεί και να μην αρέσει το ΝΒΑ, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχόλια ούτε για το ΝΒΑ, ούτε για το Φ4, μάλλον δείχνει οπαδισμό...

      μίμης

      Διαγραφή
    3. μίμη ο τζιμ έχει πεί ότι την εβδομάδα αυτή η σελίδα θα εστιάσειστο φάιναλ φορ. Κοίτα και τα προηγούμενα χρόνια..

      Διαγραφή
    4. Αναμενόμενο, το 70%, για να μη πω και παραπάνω, των μπασκετικών φιλάθλων στην χώρα είναι Παναθηναϊκοι!!!
      Προς επιβεβαίωση, ο μέσος όρος των εισιτηρίων στην φετινή Ευρωλίγκα:
      Ερυθρός Αστέρας, λίγο πάνω από 15.000
      Παναθηναϊκός, λίγο κάτω από 13.000
      Μακάμπι, λίγο πάνω από 12.000

      Υγ. Δύο από τις τέσσερεις ομάδες του φετινού φάιναλ φορ ήταν στην τελευταία εξάδα των μέσων όρων. Η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός!!

      Vatos 76

      Διαγραφή
  23. Raymar Morgan(2.02,23 ετών):Σπουδαία περίπτωση για μεγάλη ομάδα.Εργαλείο πολυτελείας,πρωτοπαλίκαρο του Τόμ Άιζο στους Σπάρτανς των 2 φάιναλ φόρ του NCAA.Στην Αμερική έπαιζε συχνά στο ''3'',για την Ευρώπη του ταιριάζει περισσότερο το ''4'',αν και καλύπτει και τις 2 θέσεις με μεγάλη άνεση και αποτελεσματικότητα.(Στη Ρισόν έπαιξε μέχρι και ''5'' φέτος..).Φοβερή σωματοδομή,χτιστό κορμί με μεγάλο wingspan(μας θυμίζει έντονα τον Ντένις Ρόντμαν),εξαιρετικά αθλητικά προσόντα,lockdown defense,γαρνιρισμένη με μπόλικη μαχητικότητα.Επιθετικά δραστήριος κυρίως κοντά στο καλάθι αλλά και καλό ντράιβ.Μπορεί να αμυνθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και στις 5 θέσεις..Πρίν λίγες μέρες υπέγραψε σε ένα από τα πιό φημισμένα ''καταστήματα'' μεταπώλησης ταλαντούχων Αμερικανών ,την Καρσίγιακα.Αν μείνει υγιής μπορεί να τον ''βουτήξουν'' και μέσα στη χρονιά..Πέρσι στο Ισραήλ,11.6π(53% 2π-43.4 3%-69.2% 1π)4.9ριμπ,1.7ασίστς,1.4 κλεψ.Με κλειστά τα μάτια..http://hoopfellas.blogspot.gr/.../made-in-usa2-gerrod...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Raymar Morgan... εμφανίστηκε ΔΙΣ στις λίστες Καλοί και Οικονομικοί...Την δεύτερη φορά ο Jim επέμενε ότι είναι ακόμα ευκαιρία...Πλέον είμαι πεπεισμένος, σιγά σιγά και οι ομάδες διαβάζουν Hoopfellas!!!
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παίρνει ο Ολυμπιακός Ευρωλίγκα ή περνάει στο final4? Aνάρτηση μετά από 2-3 μέρες και τέρμα...(δείτε 2013 Μάιο που 5 μέρες μετά ανέβαζε για Ραμέλ Κάρι) .

    Αλλάζει προπονητή ο Πάο(αντικειμενικά μια μέτρια ομάδα φέτος) και βγαίνουν φήμες για μεταγραφές?
    Mέσα σε 2 μέρες και σε διάστημα ωρών 2 αναρτήσεις....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τζιμ θα μας πεις τη γνωμη σου για τον μοργκαν?σε κουπερ εχω μεγαλη αδυνσμια και πιστευω θα βοηθησει πολυ.λογικα θα μεινει και του χρονου.βιντεακια του μοργκαν ειδα,αλλα δε μου μου εκανε και μεγαλη εντυπωση.ελπιζω το αγνωστο που δεν ξερει ο ολυμπιακος να βοηθησει...αλλιως δυσκολα να το παρουμε... Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να καταλαβω του DJ Cooper εχει κλεισει; Αν ειναι αληθεια ειναι η μεταγραφη της χρονιας. Πολυ καλη κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατα τ' αλλα θα εσπαγε μεχρι και συμβολαια παικτων ο προεδρος.....
    Υποτιθεται ,λεει,κινηθηκαμε και για Μπλατσε....Καλα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.ΜΑΡΤΙΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ.ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΧΤΙΣΕΙ (ΞΑΝΑ)ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΖΙΜ.ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ???ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΚΑΛΑΘΗ ΚΟΥΠΕΡ ΜΠΟΧΩ(ΚΟΝΙΑΡΗ)-ΠΑΠΠΑ ΜΗΤΣΟ ΛΟΥΝΤΖΗ-ΒΛΑΝΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΙΣΤ ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΦΩΤΣΗ-ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΓΙΑΝΓΚ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ(ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ)ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΕ ΦΩΤΣΗ -ΜΠΑΤΜΑΝ ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ
    ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΠΑΠΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ(ΣΑΡΑΣ)ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΛΛΗΝΑ(ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΒΕΤΟΥΛΑ Η ΧΑΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΣΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ)ΥΓ: ΟΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤ ΕΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΟΜΑ Η ΠΟΙΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΙΖΕΙ.
    ΥΓ2 ΚΑΝΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΟ ΓΟΥΟΛ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ Ο ΠΙΡΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
    ΥΓ3 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ(ΚΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΧΑΧΑ).
    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι απίστευτο το πως επηρεάζονται οι ομάδες από το Hoopfellas. Τι να πω, συγχαρητήρια Τζιμ.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-1.html

    Raymar Morgan

    Προφανώς βλέπουν στη σελίδα "όλα τα μυστικά του αθλήματος" που θα έλεγε και ο Άρτζι

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τζίμάρα Raymar Morgan τελικά...
    Ρε μπας και σε διαβάζουν οι ΚΑΕ μας; Τον είχες προτείνει δις αν θυμάμαι καλά.
    Σε καμία περίπτωση δε θέλω να χρυσώσω το χάπι για τον Παναθηναϊκό, αλλά νομίζω σε καλό θα του βγει που δεν θα ρθει ο Μάρτιν, και αντ' αυτού θα αποκτήσει ένα σκυλί του πολέμου νεαρής ηλικίας και με προοπτικές!
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ρε Μάνο έχουν χτίσει όλη την ομάδα πάνω στις καλοκαιρινές του κατευθύνσεις. Μόνο ο Βεζένκοφ δεν ήρθε που τον προσέγγισαν όμως. Το θέμα βέβαια είναι ότι το κάνουν 10 Μαϊου

      Mario

      Διαγραφή
  32. Μπορεί να λέω και μαλ@@@@, αλλά εμένα γιατί μου φαίνεται ότι Μόργκαν και Λαουάλ είναι ίδιο στυλ παίκτες;;;


    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μετά απ' όλα αυτά που γινονται τα τελευταία τρια χρόνια είστε σίγουροι οτι ο Μόργκαν θα είναι τελικά ο αντικατστάτης του Γκιστ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Η προθεσμία τελειώνει αύριο για τον Παναθηναϊκό που κοιτάζει την αμερικανική αγορά με την ελληνική ομάδα να έχει καταλήξει στο δίδυμο DJ. Cooper-Κ.Martin το οποίο θα κλείσει εκτός και προκύψει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής (διόλου απίθανο, πιστέψτε με)." α ρε τζιμ. τι το είπες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα παιδιά. Το μεσημέρι θα είμαι "εντός" να μιλήσουμε..

      Διαγραφή
  35. Καλάθης-Μαντζαρης-Βενζεκοφ-Καιμακογλου-Μαρτινς

    μου αρέσει που υπάρχουν οπαδοί που ακόμα τα πιστέυουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιοι τα πιστευουν;;;μονο κατι παιδακια.Οσο για τον Μαντζαρη νομιζω δεν τον θελουν ουτε αυτα,

      Διαγραφή
  36. Κούπερ και Μόργκαν παιδιά τελικά. Έκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. tha mporesoun na prolaboun na desoun Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλές κινήσεις,αλλα σε λάθος χρόνο.Ουσιαστικά η ομάδα στήνετε απο την αρχή,και με περιεργους ορους,ο Μπλουμς παίρνει περισσότερο χρόνο απο τον Νελσον στην μετα Ιβανοβιτς εποχή,και πλεον με τον Μοργκαν πας οριστικα με σεντερ Μπατιστα -ΜΚΦ με τον Μοργκαν ως "κοφτη" αλλα δυσκολα να τον δουμε με τον Βλαντο στο 4 ας πουμε.
    Ειναι λιγο βαρύ αυτο που λεω αλλα θα ναι αδικο ο φετινος ΠΑΟ να παρει πρωταθλημα,και για τον ιδιο το συλλογο αλλα και για το ελληνικο μπασκετ,καθως θα γινουν θεσμος οι "αρπαχτες" μεταγραφες και η ομαδα δε θα αποκτησει ποτε κορμό.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. o κουπερ κατα την γνωμη μου πολυ καλη κινηση και μακαρι ο παναθηναικος να τον κρατησει και του χρονου.Ο μοργκαν ειναι κλασικος υμηψηλος σαν τους πολλους που παιζουν στο γερμανικο πρωταθλημα,Μπορει να ειναι καλη λυση
    καλυτερη απο τον μαρτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Με Βεζενκοφ Καιμακογλου, τι ακούγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ρε Τζιμ ελα πες την αληθεια, εχεις αναλάβει το recruitment του παναθηναικού εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι πηγαινουν απο παικτη που θα επαιζε στο 5 (Μαρτιν) σε παικτη που παιζει στο 4(Μοργκαν) δηλ. δεν ειναι προφανες αν η επιλογη εγινε με κριτηρια τακτικης.

    Κοινα χαρακτηριστικα και των δυο ειναι οτι παιζουν κοντα στο καλαθι και η σκληραδα τους. Δηλ. οπως φαινεται το σχεδιο του Μανωλοπουλου, ειτε με τον Μαρτιν ειτε με τον Μοργκαν, ειναι να μεταφερει το παιγνιδι μεσα στη ρακετα και να παιξει ξυλο με τους Ντανστον και Χαντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Jim πες μας για τον Μόργκαν τι ψαρια πιανει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. jim τι πιθανοτητες δινεις να μη βρει συμβολαιο ο καλαθης στο nba και να γυρισει ευρωπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 1) καλαθης-διαμαντιδης-(κουπερ)-μποχωριδης-λουντζης
    2) παππας-σλοτερ (η καποιοσ αλλος αμερικανος με μεγαλυτερο size που να ανεβαινει κ στο 3)
    3)γιανκοβιτς-χαραλαμποπουλος
    4)γκιστ-φωτσης-βενζεκοφ ( βοηθειες και στο 3)
    5) ξενο αθλητικο 5αρι- μπατιστα ( 15 λεπτα μαξ)-παπαγιαννης με ενεργο ρολο
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ μειωση αποδοχων σε διαμαντιδη-φωτση
    ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ που να επαναφερει το σκεπτομενο μπασκετ που ΔΙΔΑΞΕ ο παναθηναικος τοοοοσα χρονια.
    διαμαντακος,κονιαρης δανεικοι σε ομαδες που θα ΠΑΙΖΟΥΝ!
    9 ελληνες χωρις καμια "τρελη υπερβαση του μπατζετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σλοτερ δεν εχει λογο υπαρξης. Αν θελει να παρει εναν παικτη με εφεση στο σκοραρισμα ας χτυπησει αν μπορει τον Αντερσον. Ο Καλαθης δυσκολα θα ερθει. Ειναι πολλα τα λεφτα που απαιτουνται.

      Διαγραφή
    2. Αν "Κοψει" απο διαμαντιδη και φωτση + τον ΜΚΦ που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ μια χαρα βγαινουν τα κουκια. παναθηναικος εισαι και σε λενε γιαννακοπουλο. δε λεω για μπατζετ παλιων εποχων, αλλα με αυτο το ροστερ εισαι ανταγωνιστικος παντου και το πιο σημαντικο τα πιτσιρικια σου αναπτυσονται σωστα. ασ αποφασισει ο ΔΓ τι παναθηναικο θελει να βλεπουμε! μιλαμε για ενα μπατζετ 12-14 εκ

      Διαγραφή
    3. Δεν υπαρχουν 12-14εκ. Ειναι πολλα. 10+ μικτα το χρονο θα ειναι το μπατζετ.

      Διαγραφή
    4. καλαθης (2εκ) διαμαντιδης (1εκ) μποχωριδης (150χιλ) λουτζης ( 50000)
      παππας (400χιλ) σλοτερ (350χιλ)
      γιανκοβιτς ( 350χιλ) χαραλαμποπουλος (100χιλ)
      γκιστ (800χιλ) φωτσης ( 600 χιλ) βενζεκοφ (250 χιλ)
      ξενος σεντερ (800 χιλ) μπατιστα (350 χιλ) παπαγιαννης (70 χιλ)
      συνολο 7.300.000 + 45% εφορια (3.285.000) = 10.585.000
      μεσα επεσες

      Διαγραφή
    5. + λειτουργικα
      + προπονητης
      Εσυ επεσες μεσα. Γι'αυτο που ζητας απαιτουνται τα χρηματα που ειχες γραψει εξαρχης. Δεν υπαρχουν λεμε. Οχι οτι θα ειναι πολυ πιο κατω. Απλως δε θα ειναι ακριβως οπως το γραφεις. Η ευκολη λυση για να βγει το πλανο ειναι να κοπει ο Καλαθης. Βεβαια υπαρχουν κι αλλοι τροποι.

      Διαγραφή
    6. έχεις παραφουσκωσει λιγο τις αμοιβες, ειναι ή θα ειναι (του χρονου) μικροτερες απο αυτες που γραφεις

      Καλαθης ισως λιγο λιγοτερο

      Γιανκοβιτς σιγουρα λιγοτερα (~150.000), Χαραλαμπο κατω απο τα μισα (ειναι 18 χρονων)

      Γκιστ, αν μεινει, ουτε τα μισα απο αυτα που γραφεις δε θα παρει

      Επισης, η εφορια δεν υπολογιζεται ετσι. Το καθαρο ειναι το 55% του μικτου ποσου. Αρα για 1 εκ. καθαρο συμβολαιο, το μικτο ειναι περιπου 1,85

      Σημειωτεον, η εφορια ειναι στο 45% (περιπου) για ποσα πανω απο 200.000 νομιζω. Οχι για ολα

      Διαγραφή
    7. Βγάλε τον Καλάθη και κράτα τον Νέλσον (ο Βεζένκοφ θα πάρει ελληνική υπηκοότητα).
      Κράτα και τον Κονιάρη, τον Διαμαντάκο στείλτον στα μπουζούκια για πόρτα..
      Μια χαρά!!!

      Vatos76

      Διαγραφή
  46. Χαιρετώ πλανήτη hoopfellas, τους απανταχού hoopfellίτες και τον Κυβερνήτη, Jim Conway.

    Έχω χαθεί αυτό το διάστημα λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων αλλά είμαι τακτικός αναγνώστης. Χρόνο να σχολιάσω, δεν εχω. Τέλος πάντων, πάμε στα νέα της ημέρας

    Μόργκαν και Κούπερ λοιπόν.

    Ο Μόργκαν από μια-δυο αναγνώσεις που έκανα και στο draftexpress πρόκειται για αμυντικό υπερόπλο. Καλύπτει από τον άσσο ως το πέντε. Πιο κοντά στον παίκτη Γκιστ χωρίς όμως περιφερειακό σουτ. Ίσως δούμε το "Πεδουλάκειο" τρικ με τον Μόργκαν σε ρόλο Γκιστ να κυνηγάει τον Σπανούλη; Διόλου απίθανο νομίζω. Θα έχει ενδιαφέρον.

    Όσον αφορά τον Κούπερ. Ακόμα θυμάμαι την ματσάρα του στο ΣΕΦ με 18π, 7 ριμπάουντ και 7 ασσίστ. Τότε, ερωτεύτηκα το παιχνίδι του. "Θα αφήσει εποχή αυτός. Αν μείνει του χρόνου, θα ναι θαύμα!" Ανυπομονώ να δω δίδυμο Κούπερ - Νέλσον. Ακόμα τον πιστεύω τον τελευταίο.

    Και κάτι πριν κλείσω, για να το πάω μακριά. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού νομίζω Brandon Rush (GSW), Jeremy Evans (UTA), Kendall Marshal (Free Agent) και Arnett Moultrie (Jiangsu Dragons - CBA) θα έκαναν για Ευρώπη. Πέρσυ έλεγα για τον James Anderson. Πρόπερσι, για Γκάουντλοκ. Χαχααχαχα. Jim, εσύ τι πιστεύεις γι'αυτούς;

    Χαιρετίσματα σε όλους. Φιλούμπες αμίγκος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Νομίζω ότι ο Κούπερ θα προσθέσει ισορροπία στην περιφέρεια των Πρασίνων και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της χρονιάς. Δεν βλέπω το λόγο να έχουμε και τον Κούπερ και τον Καλάθη την νέα χρονιά. Καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες. Θέμα προτίμησης δεν υπάρχει. Χίλιες φορές Καλάθης, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έρθει. Αν όμως επιστρέψει, θα πρέπει ο Κούπερ να φύγει. Για τον Μόργκαν, δε μπορω να πω κάτι, περιμένω Jim να μας πει για τον παίκτη..και πως θα δέσει με την ομάδα.

    Αναρωτιούνται πολλοι γιατί δεν έγιναν οι σωστες κινήσεις, για ακόμη μια φορά στην ομάδα. Θεωρώ ότι το λάθος ήταν του Ιβάνοβιτς. Ο Γιαννακόπουλος μια κίνηση πρέπει να κάνει σωστά. Την απόκτηση Προπονητή με νοοτροπία που θα ταιριάζει με το DNA του Παναθηναικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το ότι υπήρχε στις λίστες του hoopfellas ο Μόργκαν ομολογώ πως με εντυπωσίασε μόλις το είδα πρωί πρωί! Ένας ακόμη λόγος που έχω κολλήσει με το σαιτ! Βέβαια μένει να δούμε τι πρόοδο έχει κάνει από τότε το παιδί, αν κ υποθέτω (χωρίς να έχω ιδέα) πως αν είχε ακόμη μεγάλο potential θα ήταν πιο ευρέως γνωστός. Anyway σημασία πάντα έχει κ πως θα δέσει ένας συγκεκριμένος παίκτης με την υπόλοιπη ομάδα. ίδωμεν λοιπόν...

    Ομολογώ πως δεν ξέρω ποιο απ τα 2 buzzer beaters πανηγύρισα περισσότερο: του Πιρς ή του Λεμπρόν. Όπως κ να χει τα καταχάρηκα!
    Οδοστρωτήρας οι Κλίπερς!
    Με τον Wall έδινα μεγάλη τύχη στους Wizards. Μακάρι να παίξει.
    Το Golden State θεωρώ έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής. Αν ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα (ή πολύ δύσκολα!) θα φτάσει μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ουόριορς φέτος δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα και γι αυτό τόσο ο Τζιμ όσο και οι λοιποί του χώρου είχαν τα ερωτηματικά τους σχετικά με το πόσο μπορούν να φτάσουν ως την πηγή και να πιουν νερό από τον... Larry.

      Μη ξεχνάμε, ο Κερρ είναι ρούκι. Ο Τζόεργκερ έχει θητεύσει δίπλα στον Χόλινς και έχει coaching experience σε CBA και IBA. Σέβομαι απεριόριστα τον Κερρ τόσο ως αναλυτή στο ΤΝΤ και πρωήν παίκτη όσο και ως GM στους Σανς και δημόσιο πρόσωπο αλλά ακόμα είναι προπονητής που απλά "απολαμβάνει" την σταδιακή βελτίωση του νεανικού κορμού (Κάρι, Τόμπσον, Ντρείμοντ Γκριν, Χάρισον Μπάρνς, Φέστους Εζίλι) των Ουόριορς.

      Διαγραφή
  49. Καλές προσθήκες, καταρχήν, με γνώμονα το χρονικό σημείο που πραγματοποιούνται. Πάντως, ο ΠΑΟ συνεχίζει να προσθέτει στο ρόστερ ξένους με χτυπητές αδυναμίες (αφενός ο Κούπερ, γκαρντ με μικρό μέγεθος -πραγματικά κοιτάζω τις φωτογραφίες και η μπάλα μου φαίνεται μεγαλύτερη από τον ίδιο- πρόβλημα στην άμυνα και μέτριο σουτ, αφετέρου ο Μόργκαν, 4άρι με κακό περιφερειακό σουτ και επίσης μικρό μέγεθος). Αυτού του είδους οι ξένοι για να αποδώσουν πρέπει είτε να βρεθούν σε ένα έτοιμο περιβάλλον (που θα μπορέσει να τους εντάξει χωρίς να φανούν οι αδυναμίες τους) είτε να τους αναλάβει όλους από την αρχή ένας προπονητής βαρβάτος που θα ξέρει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα προτερήματά τους. Με άλλα λόγια, ... πολλή δουλειά (και δύσκολη) περιμένει τον κόουτς Μανωλόπουλο.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αμφιβάλω αν ο Μόργκαν είχε την εξέλιξη που περίμενε ο Τζιμ όταν έγραφε το άρθρο το καλοκαίρι του 11'.
    Απογοητεύτηκα να πω την αλήθεια επειδή μου είχαν μεταφέρει κάποια ονόματα που είχαν προταθεί και περίμενα κάτι καλύτερο.
    Όσον αφορά στον Cooper θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κριθεί (σε περίπτωση που δεν πάει πολύ καλά) από τα παιχνίδια των πλει οφφ και θα πάρει την ευκαιρία του για του χρόνου. Σπανίζουν οι παίχτες με τέτοια έφεση στην πάσα.
    Περιμένω τα σχόλια του Τζιμ για τον Μόργκαν γνωρίζοντας ότι παρακολουθεί το Γερμανικό πρωτάθλημα από αυτά που έχει αναφέρει κατά καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ριξε κανα ονομα λοιπον...

      Διαγραφή
    2. εδώ τονίζεις ίσως το πιο σημαντικό όταν ο Διαμαντίδης πάει πάγκο, οι σωστές πάσες...για να δούμε

      Διαγραφή
  51. http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/1163/kerdofora-i-kae-panathinaikos/
    Αυτη ειναι η μεγαλυτερη προσφορα του DPG στον Παναθηναικο.
    Αντι ομως να προβαλλει την οικονομικη εξυγιανση της ομαδας του και την απεξαρτηση της απο τον ιδιο προτιμαει να 'πουλαει' στους οπαδους το προφιλ του νταη, του λεφτα που θα φερει μεγαλα ονοματα, του γαυροφονια κλπ. Ειναι κριμα πραγματικα. Βεβαια ειναι νωρις. Φανταζομαι οτι θα καταλαβει το λαθος του με τον καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεις τα σαιτ του ειναι μετρημενα αυτα που διαρεουν περισσοτερο τα πουλανε οι αλλοι παρα αυτος,δες τι εγινε με λαβαλ το ακουσαμε μολις τον πηραμε.

      Διαγραφή
  52. Παίρνει ο Ολυμπιακός Ευρωλίγκα ή περνάει στο final4?
    Aνάρτηση μετά από 2-3 μέρες και τέρμα...(δείτε 2013 Μάιο που 5 μέρες μετά ανέβαζε για Ραμέλ Κάρι) .
    Αλλάζει προπονητή ο Πάο(αντικειμενικά μια μέτρια ομάδα φέτος) και βγαίνουν φήμες για μεταγραφές?
    Mέσα σε 2 μέρες και σε διάστημα ωρών 2 αναρτήσεις....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

    Η εγκριση σχολιων και καλα για τους καφρους....εδω βλεπουμε σχολια για γαυροβαζελους κι ετσι,και δεν ανεβαζεις το δικο μου που θιγει εσενα μπλογκερ.Θα τοο βαζω μεχρι να το ανεβασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. jim ο μοργκαν ετσι οπως βλεπεις να εχει διαμορφωθει το ροστερ στον παο τωρα θα παρει λεπτα σαν 5αρι η σαν 4αρι γιατι ετσι οπως τον κοβω μου φαινεται ενας κλασσικος mobile center οπως λες κι εσυ...και κατι ακομα αν μπορεις να μου πεις συνοπτικα τι μπορει να προσθεσει ο μανωλοπουλος στο παιχνιδι του παο..καλυτερη δουλεια στο σετ παιχνιδι με την ελευση κουπερ??

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα για τον Μόργκαν νομίζω ήμουν αναλυτικός. Πιθανόν (λόγω του θέματος με το σουτ) να πάρει λεπτά και εκεί, εννοείται. Όπως και ο Γκιστ δηλαδή. Ο Μανωλόπουλος δουλεύει σε αυτά που έχει σημειώσει η σελίδα μήνες τώρα. Σκληράδα στην άμυνα, πιο γρήγορη ανάπτυξη. Η παρουσία ενός δημιουργού όπως ο Κούπερ ανεβάζει από μόνη της το επίπεδο του execution στο μισό γήπεδο.

      Διαγραφή
  54. lege tzim...pws sou fanikan oi telikes kiniseis kai pws diamorfonete i omada pleon? fadazomai eikones prosfates apo morgan tha exeis...dwse mas ta fwta sou :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου άρεσαν αρκετά για κινήσεις καλοκαιριού.. Αυτή τη στιγμή με το συγκεκριμένο χρονικό/αγωνιστικό πλαίσιο είναι δύσκολο να "δείξουν". Ξέρεις, σε τέτοιες καταστάσεις σε βοηθούν περισσότερο πιο "μπαρουτοκαπνισμένοι" αθλητές. Όμως το προπονητικό staff βλέπει σωστά το θέμα στελέχωσης. Αυτό είναι σίγουρο.

      Διαγραφή
    2. Με την λογική του αν δείξουν μένουν..

      Vatos 76

      Διαγραφή
  55. To οτι ειμαστε σε περίοδο πλειοφ NBA που τα ματς κρινονται στο τελευταιο σουτ, μενουν 4 μερες για final4 και εχουν ανεβει σε 3 μερες δυο αρθρα για Παο,με φοβερα αντανακλαστικα μαλιστα-ανεβαζοντας αναλυση παικτη με αφορμη απλα μια φημη κατι που υποτιθεται δεν κανει ο μπλογκερ,και αυτη τη στιγμη το αντικειμενο συζητησης ειναι καποιος Μοργκαν μονο εμενα μου κακοφαινεται?
    Οταν μολις πριν λιγες μερες προσπαθουσε να μας πεισει ο μπλογκερ οτι δεν εχει κατευθυνσεις ενοσω εκραζε Σπανουλη και αφηνε στο απυροβλητο τον Γιαννακοπουλο...
    Θυμιζω ΦΑΙΝΑΛ4 σε 4 μερες
    ΝΒΑ με 3 BUZZER BEATER σε 2 μερες

    ΚΑΙ..... ενω αλλες φορες μιλα για φορτο εργασιας,ανεβαζει σε 3 μερες 2 αρθρα για Παο με αφορμη φημες μεταγραφων.
    Κατι δεν παει καλα ε? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Μόργκαν καλή περίπτωση είναι,αλλά δεν έρχεται ακριβώς για αντικαταστάτης του Gist.Μάλλον θα πάρει αρκετά λεπτά στο 4 και ο Λουκας που φαίνεται να κολλάει με τον Μόργκαν.Για τον Κούπερ αν και τον γούσταρα άπειρα απο πέρυσι,δεν ξέρω πως θα κολλήσει στην περιφέρεια και ποιος θα μείνει έξω,αφου λογικά ο Λαουάλ μένει για ποσοτικό λόγο στους ψηλούς,άρα ένας εκ των Νέλσον-Σλότερ-Μπλουμς θα μείνει.Το καλοκαίρι πρέπει επιτέλους να γίνει πολλή και σοβάρη δουλειά στον ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Λαουάλ δεν υπολογίζεται. Κατά τη γνώμη μου αυτός που θα μείνει πίσω στο rotation πιθανόν θα είναι ο Σλότερ (αν και ένας τόσο ικανός σουτέρ μπορεί να σου δώσει τον παράγοντα του απρόβλεπτου). Αλλιώς ο Μπλούμς που έχει το συν ότι έχει μάθει να λειτουργεί σαν παίκτης-limited χρόνου και σε κάποια σχήματα μπορεί να αμυνθεί και στο "3".

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα "Τζιμ Κόνγουεη"...

    εξηγησέ μου/μας γιατί κρίθηκε προτιμότερος- για τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό κόντρα στον συγκεκριμένο Ολυμπιακό- ο αθλητικότατος νέος αλλά 2.02 Μόργκαν από τον παλιό αλλά αθλητικότερο κατ'εμέ 2.08 Χάισλιπ που σημειωτέον έχει προπονηθεί/παίξει με τον Διαμαντίδη...

    Προφανώς κάτι εξειδικευμένο αμυντικό θα έχει στο μυαλό του ο Μανωλόπουλος αλλά δώσε κιεσύ το δικό σου πρι-ῑνσαϊτ...

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σπήλιο. Ο Χέησλιπ είναι 35 ετών φίλε.. Είναι ξεζουμισμένος. Και μπορεί να έχει άλλα καλά χαρακτηριστικά αλλά δε πλησιάζει το αμυντικό επίπεδο του Μόργκαν. Τον Χέησλιπ για πολλούς λόγους δε θα τον κοιτούσα καν..

      Διαγραφή
    2. χαισλιπ=γκιστ.....και οποιος καταλαβε καταλαβε.......stonerook

      Διαγραφή
  58. Δύο πραγματάκια από έμενα για να βοηθήσω τη συζήτηση που κάνουμε. Ο Raymar Morgan ήταν δύο συνεχόμενες σεζόν στις καλοκαιρινές λίστες του Hoopfellas, 2011 & 2012.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-1.html

    "Παιδί" του Τομ Ίζο, κόουτς που όλοι εσείς ξέρετε πόσο εκτιμώ όπως και γενικότερα το πρόγραμμα του MSU. Ο Μόργκαν είναι παίκτης που μου έκανε κλικ από την αρχή καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποίησε ο Ίζο έναν "ελβετικό σουγιά" όπως ο 26χρονος πλέον φόργουορντ στο παιχνίδι των Σπάρτανς.

    Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις βγήκε από το κολέγιο τον υπέγραψαν διαδοχικά Ρισόν και Καρσίγιακα, δύο από τις top-scouting ομάδες στην Ευρώπη διαχρονικά. Είναι παίκτης στο "καλούπι" του Γκιστ και όχι του Μάρτιν. Στη Γερμανία έπαιξε στο "4" φέτος και πήρε χρόνο και στο "5" υπό τον coach Roijakkers (παιδί του ασσίσταντ των Ρόκετς, Κρις Φιντς). Όπως και ο Γκιστ μπορεί να ανέβει στο "3" σε ψηλά σχήματα και μπορεί να αμυνθεί και στις δύο γραμμές, σε όλες τις θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Τζιμ!
      Το ταβανι του σε σχεση με αυτο του Γκιστ? εχει potential να τον φτασει ή ακομα και να το ξεπερασει σε καποια χρονια?

      G-Bo

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Ο Μόργκαν αυτή τη στιγμή δεν είναι Euroleague-level παίχτης αλλά μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε 1 χρόνο. Και μάλιστα καλός. Η διαφορά τους είναι το υπόβαθρο με το οποίο ήρθε ο καθένας στο ΟΑΚΑ. Ο Γκιστ είχε πολύ περισσότερη εμπειρία και "χιλιόμετρα" στο υψηλό επίπεδο. Θέλει χρόνο ο Μόργκαν, μη περιμένετε θαύματα. Αλλά έχει καλά στοιχεία.

      Διαγραφή
    3. Και η ερωτηση που αυτοματα ερχεται στο μυαλο ειναι αν πιστευεις οτι ο coach Mανωλοπουλος θα τον χρησιμοποιησει ως αλλος Πεδουλακης πανω στο Σπανούλη.
      Αν μη τι αλλο τα χαρακτηριστικα που χρειαζεται πλην της εμπειριας οπως λες τα εχει για μια τετοια αποστολη.
      Βλεπεις κατι τετοιο να επανενεργοποιηται απο το νεο προπονητικο team?

      G-Bo

      Διαγραφή
    4. Αν θεωρείς ότι τα "3" σου μπορούν να μείνουν με τον Πρίντεζη στο post..

      Διαγραφή
    5. Πες τα ρε Τζιμ, μας έχουν πρήξει με τις μπαρούφες τους. Ο Γκιστ βγήκε στην κορυφή της άμυνας επειδή υπήρχε στο ρόστερ ένα λιθουανικό αγριογούρουνο που φέτος ξεκουράζεται (και καλοτρώει) στη Μαδρίτη. Ο Βλάντο (βασικό τριάρι φέτος) δεν πόσταρε τον Πάργκο του 1.84. Με Πρίντεζη αντίπαλο θα γελάσουν και τα τσιμέντα.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  59. Όπως και ο Γκιστ λοιπόν είναι φόργουορντ που μπορεί σε γρήγορα σχήματα να κατέβει στο "5" αντίθετα με τον Μάρτιν που για την Ευρώπη και για αυτό ειδικά το επίπεδο ήταν αυστηρά "5". Ο Μόργκαν υστερεί στο κομμάτι του σουτ. Ενώ έχει στοιχειωδώς καλό post up παιχνίδι (ξέρει να δουλεύει τις προσποιήσεις, θα το δείτε γρήγορα) και μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, δεν απειλεί από την περίμετρο και αυτό είναι ένα σημαντικό μείον για παίχτη της θέσης "4" σήμερα. Έκανε εξαιρετική σεζόν στη Μπουντεσλίγκα αν και ξεκίνησε λίγο ράθυμα.. Καλός finisher γύρω από το καλάθι με έξυπνες τοποθετήσεις. Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα προ τριετίας (επιγονατιδικός τένοντας) που τον πήγε πίσω. Θυμάμαι και στη 2η σεζόν του στο MSU είχε περάσει μια λοίμωξη που τον πήγε επίσης πολύ πίσω σε επίπεδο conditioning και πολλοί θεώρησαν ότι τον επηρέασε ψυχολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Στην πρώτη σου ανάρτηση πόσταρες τα εξής στατιστικά:
    11.6π(53% 2π-43.4 3%-69.2% 1π)4.9ριμπ,1.7ασίστς,1.4 κλεψ.

    Τι έγινε από εκεί και πέρα; Αφαίρεσε το τρίποντο από το παιχνίδι του ή το παραπάνω ποσοστό ήταν σε ελάχιστες προσπάθειες;
    Αν δεν σουτάρει όπως λες δε νομίζω να τον δούμε στο 4 αλλά στο 5 με 4άρι τον Μαυροκεφαλίδη επιθετικά και το αντίθετο αμυντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχε ποτέ το τρίποντο Άφρο.. Στο MSU ο Ίζο τον έπαιζε πολύ στο "3" σε μια πατενταρισμένη επίθεση ανάλογη ως προς τον τρόπο χρησιμοποίησης του SF με αυτή του Ράιλι στον Τσαρλς Σμιθ (Νικς 1993). Nαι με Λουκά θα παίξει κυρίως. Ο Μπατίστα χρειάζεται το stretch του Φώτση για να δράσει στο ζωγραφιστό. Το σουτ του είναι ο λόγος που μπορεί να τον δούμε και στο "5" καλά λεπτά.

      Διαγραφή
    2. Έγινες απόλυτα κατανοητός τώρα....Δε μου λες Conway πόσο χρονών νομίζεις ότι είμαι για να θυμάμαι τον τρόπο που έπαιζε ο Τσάρλς Σμιθ; 40+;;;;;;;;

      ps: Δώσε λινξ με βίντεο να τα στείλω εκεί που πρέπει....:))

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα.. Όχι ρε αγάπη, μα..δεν..εεε.. (νταξ, σε είχα για "μπαγιατούλα"..)

      Με τον Φώτση στο "4" και καλό shooting support στο backcourt ίσως να ανέβει και στο "3". Μόνο και μόνο για να βελτιώσει η ομάδα τις επιδόσεις στο αμυντικό ριμπάουντ όπου πονάει.

      Διαγραφή
  61. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι το εξής.. Ο Μόργκαν είναι καλός παίχτης και έρχεται από μια πολύ καλή σεζόν στη Γερμανία. Όμως διατηρώ αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να βοηθήσει σε βάθος 10 παιχνιδιών τον Παναθηναϊκό. Θέλει χρόνο. Θυμηθείτε πόσο καιρό πήρε στον Γκιστ (που σε αντίθεση με τον Μόργκαν είχε αρκετή εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας και άλλα "χιλιόμετρα" εμπειρίας σαν παίχτης) να προσαρμοστεί. Είναι άδικο να κριθεί λοιπόν τώρα. Θεωρώ το staff των πρασίνων πάντως αρκετά ικανό να διαγνώσει τα καλά του στοιχεία και να αξιολογήσει τις δυνατότητες του. Blue collar αθλητής λοιπόν, ρολίστας ο οποίος μπορεί να σηκώσει την ομάδα με την άμυνα του και να ανοίξει τη γκάμα των αμυντικών επιλογών στα χέρια του κόουτς Μανωλόπουλου. Όμως το timing δε τον βοηθά. Δεν έχει την εμπειρία σε αυτό το επίπεδο για να "δείξει" αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. PS: Επιρρεπής στο φάουλ (νόμιζα ότι το έχω γράψει πιο πάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τζιμ, πως εξηγεις το γεγονος οτι ενω θα επαιρναν παιχτη που να παιζει στο 5 (Μαρτιν) τελικα κατεληξαν να παρουν παιχτη που παιζει στο 4 (Μοργκαν)?

    Αυτοι οι δυο σιγουρα δεν θα εκαναν ακριβως την ιδια δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απλό.. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν 3 παίχτες. Έναν στα γκαρντς, έναν αντι-Γκιστ και έναν στη θέση του Λαουάλ. Είχε όμως δύο αλλαγές, περιορισμένο χρόν και επιλογές στην αγορά. Λογικό να σκεφτεί διάφορους συνδυασμούς από τη στιγμή που έχει έναν tweener όπως ο Λουκάς.

      Διαγραφή
    2. Αφου τους χρειαζοταν και απ'ο,τι φαινεται δεν ειχε ιδιαιτερο προβλημα να τους πληρωσει, γιατι δεν τους επαιρνε νωριτερα. Θα ειχε περισσοτερο χρονο για να τους ενταξει στην ομαδα κι ισως πετυχαινε καλυτερα αποτελεσματα και στην ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
    3. Σ' ευχαριστώ Τζιμ, μαλλον εχεις δικιο.

      Αν κι απο οτι διαβαζω στη Γερμανια εφετος επαιξε ως 5αρι. Μηπως γι αυτο λοιπον?

      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/743539/den-einai-gkist-alla-oti-kalytero-kykloforei

      Διαγραφή
    4. Αστο το νωριτερα ... Νωριτερα υπηρχε Ντουσκο!

      Διαγραφή
    5. @7:21

      Όχι ακριβώς. "5" ήταν ο Harper Kamp. Στο ματς που αναφέρεται ο Τρικνιέρι ο Καμπ δεν έπαιζε.. Μάλιστα ο Μόργκαν (από το "5" του έβαλε 37 πόντους. Είναι και ο Καμπ undersized για αυτό αυτή φροντκόρτ είναι λίγο ιδιαίτερη. Απλά λόγω κορμού και χεριών ο Μόργκαν αναγκαζόταν να αμυνθεί (όπως σας έγραψα) πολύ και στο "5" (όπως και ο Γκιστ) γιατί έλειπε το μεγάλο κορμί από την ομάδα.

      Διαγραφή
    6. Tzim μην απαντάς ρε φίλε.. Διαβάζουν έναν άρθρο ενός και καλά scouter της Μπάμπεργκ ο οποίος ΦΕΤΟΣ έμαθε τον παίκτη και μάλιστα (εδώ γελάνε) έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ γνώμη με τον Κατζούλη (ασίσταντ του Τρινκιέρι) για τις αμυντικές ικανότητες του παίκτη. Α ρε gazzetta αθάνατο

      Διαγραφή
    7. Μπρένταν Ρούνεϊ λέει , φέτος έμαθε τον παίκτη (πασίγνωστος ο Μόργκαν για οποίον παρακολουθεί λίγο κολεγιακό, από elite eight και μετά ρε παιδί μου δηλαδή μια βδομάδα το χρόνο).Και πιστεύει ότι είναι επιθετικός παίχτης (ενώ πιο πάνω περιγράφει παίκτη χωρίς σουτ και καμία επιθετική δεξιότητα). τον ξέρεις αυτόν τον ρούνεη τζιμ?

      Διαγραφή
    8. Όχι πρώτη φορά τον ακούω. Αλλά λέει ο άνθρωπος ότι φέτος τον είδε τον παίχτη. Προσέξτε τι διαβάζετε παιδιά.

      Διαγραφή
    9. αν ο μόργκαν είναι παίκτης επίθεσης ο νέλσον είναι σουτέρ..διαβάστε λίγο τα ριπόρτ του στην αμερική. σούπερ αμυντικός παίκτης με limited επίθεση (μόνο τελειώματα τριγύρω από το καλάθι)

      Διαγραφή
  64. Τζιμ καλησπέρα. Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι ο Κούπερ δεν έκλεισε μόνο για έναν μήνα αλλά και για του χρόνου, πιστεύεις ότι σε αυτήν την περιφρειακή γραμμή χρειάζεται/κολλάει και ο Καλάθης ; Και αν ναι, με δεδομένους τους Κούπερ, Καλάθη, Διαμαντίδη Παππά και Μποχωρίδη, ποιόν από τους Νέλσον ή Σλότερ θα θυσιάσουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Καλάθη όπως σας είχα πεί έχεις σε ένα "πακέτο" τα΄δυνατά χαρακτηριστικά των Κούπερ (δημιουργία) και Νέλσον (άμυνα). Καθαρά θεωρητικά λοιπόν, με βασικό backcourt τους καλάθη-Παππά και τον Διαμαντίδη από πίσω στο "2" διαλέγεις όποιον εκ των Κούπερ-Νέλσον θέλεις ή ακόμα καλύτερα ένα 3&D PG..

      Διαγραφή
    2. Αν πούμε ότι κάνεις την εξής στελέχωση:
      Καλάθης,Διαμαντίδης,Παππάς Μποχωρίδης στα γκάρντ.
      Για τη θέση που μένει εκεί τι παίκτη παίρνεις?Ενα 2ο άσσο ώστε να έρχεται για 2ος αντί του Καλάθη,ώστε να πάρει χρόνο στο 2 ως μπακ απ του Παππά ο Μήτσος και να ανοίξει και ο δρόμος για τον Παππά?Η πας σε άλλου είδους παίκτη(μπόμπερ)?

      Διαγραφή
    3. Το βρήκα! Ο Μάριος Μπατής!!!

      (just kidding)

      Shaddamn

      Διαγραφή
  65. ξαναρωτησα και πιο πανω (sorry gia to spaming), τι πιθανοτητες πιστευεις οτι υπαρχουν να φυγει ο καλαθης απο Nba και τι πιθανοτητες να γυρισει στον παναθηναικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πειραζει να συμπληρωσω οτι ο Μοργκαν ερχεται απο ομαδα με συνολικο μπάτζετ 840 χιλ. ευρω εκ των οποιν μαλιστα το 10% παει στην εφηβικη;

    Οχι οτι λεει κατι για την αξια του παικτη βεβαιως γιατι απ' οτι φαινεται εχει κανει θραυση στη Γερμανια τη φετινη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. 6:52 π.μ. Ενδιαφέρον. Για μένα και τους δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ευκολο το παζλ:

    (1) Αν εχεις Καλαθη τι χρειαζεσαι τον Νελσον, και

    (2) Αν εχεις Παππα τι χρειαζεσαι τον Σλοτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε ο Άντερσον της Ζαλγκίρις. Θα μπορούσε να παίξει στο 2 και στο 3 ως συμπλήρωμα των Παππά και Γιάνκοβιτς αντίστοιχα. Μήπως γνωρίζει κανείς αν λέει τίποτα από άμυνα ή είναι καθαρά επιθετικός παίχτης?

      DK13

      Διαγραφή
  69. Κάποιες στιγμές (ειδικά τα βράδια) που μπαίνει ο Τζιμ έχω την εικόνα ότι μαζευόμαστε όλοι τριγύρω και έχει κατήχηση! Από τα καλύτερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι παιδί μου.. Κάτσε να μάθεις μπαλίτσα (τη "σπυριάρα" όμως)...

      Διαγραφή
    2. Με τη πνοη σου ζουμε γεροντα χαχα
      Mario Boni

      Διαγραφή
  70. Panathinaikos will also announced DJ Cooper with a deal till the end of the season. PAO offered to Cooper an option for next season but the point guard turned it down the proposal.

    δώσαμε οψιόν στον Κούπερ για τη νέα σεζόν και αρνήθηκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή του προτειναν λιγα λεφτα και περιμενει να παιξει καλα και να ζητησει περισσοτερα ή εχει ηδη κλεισει αλλου για την επομενη χρονια ή δεν ισχυει

      Διαγραφή
    2. Χμμ, ενδιαφερον...

      Υποθέτω οτι το option ηταν απο την πλευρα του Παναθηναϊκου και οχι του παιχτη.

      Διαγραφή
    3. Προφανως. Το ερωτημα ειναι για ποιο λογο ενας παικτης σαν τον Κουπερ μπορει να αρνειται προταση του Παναθηναϊκου.

      Διαγραφή
    4. Εύκολο.
      Γιατί πολύ απλά περιμένει μια καλύτερη το καλοκαίρι. Το "καλύτερη" τώρα πως στοιχειοθετείται στα μάτια του Κούπερ το ξέρει μόνο αυτός.

      Καλύτερη σε οικονομικές απολαβές

      Καλύτερη σε συνθήκες εργασίας (περιβάλλον, λίγκα, ρόλος στην ομάδα)

      Τι λέτε?

      Mario

      Διαγραφή
    5. Oπως τα λες ειναι Μario. Ο Cooper καλα κανει. Η ευθυνη σε καθε περιπτωση ειναι του Παναθηναϊκου που δεν καταφερε να τον πεισει. Να του κανει δηλαδη μια προταση που δε θα εχει λογο να αρνηθει.

      Διαγραφή
    6. Σιγουρα απο οικονομικης αποψης ενας τετοιος παιχτης ισως να μπορουσε να βρει καλυτερη προταση απο Τουρκια ή Ρωσια.

      Διαγραφή
    7. "Να του κανει δηλαδη μια προταση που δε θα εχει λογο να αρνηθει."

      Godfather?

      Διαγραφή
    8. Dear Mario,

      When you say "Καλύτερη σε συνθήκες εργασίας", do you actually mean DG?

      Διαγραφή
    9. Αν ελεγα 'δε θα μπορει να αρνηθει' θα ηταν απο το godfather.
      Δεν ειχα αυτο στο μυαλο μου παροτι επαιξα με τις λεξεις.
      Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι μαζευονται πολλες αποτυχημενες διαπραγματευσεις. Δεν ειναι καλο για την εικονα του Παναθηναϊκου αυτο. Παικτες σαν τον Cooper θα επρεπε να τρεχουν για να παιξουν στο ΟΑΚΑ. Αν δεν το κανουν κατι γινεται λαθος. Και δε νομιζω οτι ειναι οικονομικο το θεμα. Ποσα ελπιζει να παρει την επομενη χρονια ο Cooper? Οσα και να ελπιζει ο Παναθηναϊκος μπορει να τα καλυψει, στην Ενισει επαιζε.

      Διαγραφή
    10. Δεν ειναι και αμελητεα ποσοτητα η Ενισεϊ. Το 2012 ειχε μπατζετ 6.2 εκ.

      Διαγραφή
    11. Συμφωνοι. Μπορει και να κανω λαθος. Απλως ειναι καπως παραξενο να βλεπεις ομαδα με 10+ εκατ. μπατζετ και 6 ευρωλιγκες να αποτυγχανει να κλεισει επιτυχως διαπραγματευσεις με παικτες.

      Διαγραφή
    12. Νομιζω οτι το γεγονος οτι εχει κατα πασα πιθανοτητα κλεισει head coach απο το καλοκαιρι (Σαρας) κανει τις διαπραγματευσεις δυσκολες γιατι το μονο που μπορει να προσφερει σιγουρα ειναι δουλεια για ενα μηνα.

      Ο Μαρτιν σιγουρα δεν θα ερχοταν, ο Κουπερ μπορει να εχει καλυτερες προτασεις στο μιλητο απο τη Ρωσια και Μοργκαν σιγουρα θα το δει ως ευκαιρια.

      Διαγραφή
  71. Απίστευτα ματς στο ΝΒΑ με φοβερές συγκινήσεις....
    Οι Κλίπερς φαίνεται πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Ρόκετς που κι εγώ υπερεκτίμησα.Η αλήθεια είναι δεν έχω καταφέρει να δω κανένα παιχνίδι ως τώρα.(τι Hack a Jordan ήταν αυτό χθες με 34???? βολές..)

    Οι Μπουλς με συγκινητικό Ρόουζ ενώ δείχναν να έχουν το πάνω χέρι χάσαν το ματς χθες από τον άστοχο και κουραστικό Λεμπρόν και πλέον τα 2 ή 3 ματς που απομένουν θα είναι ιστορικά...Ο Γκασόλ ήταν μεγάλη απώλεια για το Σικαγο,είναι ο στυλοβάτης της ομάδας στην frontline. Ο Μπλατ δίνει μάχη με πολύ κλειστό rotation κι αν περάσει θα έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία.Δίνω ένα προβάδισμα στο Σικάγο και μυρίζομαι 7ο ματς όπου θα πέσουν κορμιά...

    Ατλάντα-Ουάσινγκτον με μεγάλο σασπένς,οι Χοκς δικαιώνουν όσους έλεγαν για ομάδα που δεν ειναι έτοιμη και ψημένη στα πλέιοφ.Στο πρόσωπο του Pierce βλέπουν αυτό που τους λείπει...Με Γουολ θα έχουμε μεγάλη μάχη,αν λείπει δύσκολα θα τα κατφέρουν οι Γουίζαρντς.

    Μέμφις-Γκόλντεν Στέιτ έχω παρακολουθήσει ελάχιστα και μπορώ να πω οτι εκπλήσσομαι από το κατόρθωμα των Γκριζλις.Αναμένω να δω αν αυτή η ομάδα που απολαύσαμε φέτος έχει μέταλλο(που είσαι Στέφανε? λίγη ωριμότητα και ηγετικότητα πρέπει να προσδώσεις στην ομάδα) ή αν οι αρκούδες είναι τόσο έτοιμες σε αυτά τα πλέιοφ να κάνουν το μπαμ...


    Σε λίγες μέρες final4,η πεμπτουσία όλης της Ευρωπαικής χρονιάς!!!
    Υποθέτω θα τα πούμε πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες...
    Στα βραβεία,η μάχη για το MVP έχει φουντώσει και είναι πολύ αμφίρροπη..
    Νομίζω ταιριάζει πιο πολύ από όλους στον Μίλος,αλλά ο Σέρβος έχει ήδη ένα και έχει δείξει στο παρελθόν η λίγκα οτι δεν αρέσκεται στο να τα δίνει στον ίδιο παίκτη.Δηλαδή από αυτή τη σκοπιά(και από την δημοτικότητα του) ο Μπιέλιτσα έχει καλές πιθανότητες. Ο Σπανούλης βέβαια ήταν ο πιο καθοριστικός στο crunch time και τα πλέιοφ.

    Το αμυντικός ήταν μυστήριο και ο Ντάνστον δεν θα έπρεπε να είναι καν στη συζήτηση.Ήταν πολύ καλός στα πλέιοφ αμυντικά,αλλά όλη τη χρονιά είχε σοβαρά προβλήματα.Μάντζαρης και Χάντερ(που δεν εντυπωσιάζει ατομικά σαν παίκτης αμυντικά,απλά κάνει σπουδαία δουλειά σε χετζ άουτ και ριμπάουντ) θα είχαν ένα προβάδισμα παραπάνω αν θέλαν να το δώσουν σε παίκτη Όσφπ. Μεταξύ μας,εγώ θα το έδινα Βέσελι που δε μπήκε καν 5άδα..
    Rising star δίκαια ο Μπόγκνταν,ο Σάριτς έχει ψωμιά ακόμα...
    Στις 5άδες μου έκανε εντύπωση η είσοδος Ρέγιες γιατί συνήθως πάικτες τέτοιας φύσης-ρολίστες δεν μπαίνουν σε αυτές τις ομαδες και φυσικά διαφωνώ με Μαριάνοβιτς.Αν ήταν έτσι θα έμπαινε ο κάθε Μπόμπι Μπράουν κλπ.

    Στα του Πάο,δεν έχω να πω κάτι πολύ σημαντικό και τζάμπα βλέπω τον πολύ κόσμο εδώ μέσα να χαλάει το "μελάνι" του.. Ολημερίς τον έχτιζε,το βράδυ τον εγκρέμιζε ο Τράκης... Κατέρρευσε το όλο πλάνο, και πάνε πάλι με σουλουπώματα για να πάρουν τους τελικούς και ξανά μανά τα ίδια.
    Κακά τα ψέματα με το ιδιαίτερο χρώμα που δίνουν κάποιες προσθήκες και το κλασικό στόρι των ελληνικών τελικών,ο Πάο έχει αρκετές ελπίδες.
    Αλλά πρέπει να αλλάξουμε λίγο τη φιλοσοφία μας στην Ελλάδα,πρώτα από όλα σαν φίλαθλοι.Είμαι πεπεισμένος πως όσο υπάρχει στο τιμόνι ο Γιαννακόπουλος με τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις και φιλοσοφία δεν πρόκειται να ορθοποδήσει με τον τρόπου που οραματίζεται ο Πάο. Εκτός αν του κάτσει κάνα θαύμα και κανάς Μεσσίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλησπερα Τζιμαρα και σε ολους τους φιλους

    Στην ουσια ο Παο με αυτες τις προσθηκες καλυπτει το κενο του Γκιστ και παιρνει τον παικτη που ηθελε απο το καλοκαιρι τον Κουπερ οποτε κινειται ακριβως πανω στο πλανο που σχεδιασε τοτε.Τα κενα στο 3 και το 5 που αφησαν επιτιδες το καλοκαιρι εξακολουθουν να υπαρχουν οποτε η ομαδα εχει συγκεκριμενες δυνατοτητες αλλα θα παιξει τα ρεστα της στους τελικους...

    Παρατηρω οτι οι ιδιοι που κραζουν τον ΔΓ για τον παρομηρτισμο του ειναι και οι ιδιοι παρορμητικοι και ασυνειδητα πεφτουν στην παγιδα του ισοπεδισμου.Απο που και ως που η φετινη χρονια ειναι μετρια,ο Ιβανοβιτς μουφα και το πλανο αποτυχημενο;;;

    Κατ αρχας δυο λογια για τον προπονητη.Μπορει να ηταν λαθος και για τις δυο πλευρες η συμφωνια το καλοκαιρι(οπως και το 1+1) αλλα ο ανθωπος εκανε πανω κατω οτι μπορουσε βαση των δυνατοτητων του,του ροστερ και της φιλοσοφιας που εχει ως προπονητης.
    Δε γινεται να φερνεις κοουτς και να του λες εχουμε μπατζετ 7 μυρια εκ των οποιων τα 6,5 δεσμευμενα στο υπαρχον ροστερ συν τους δυο παικτες που θα φερει ο προπονητης και να εχεις μεγαλες απαιτησεις.Ειδικα αν το πλανο ειναι να αφησουν κενο στο 3 αλλα και στο 5 με την εννοια οτι πρεπει επιτελους να αποδωσει ο ΜΚΦ με τα 600-700 παιρνει το χρονο και δεν πρεπει να ερθει παικτης στη θεση του...Συν οτι πρεπει να στηριχθει στους Παππα Γιανκοβιτς και στα νεα και απειρα παιδια.

    Ο Ιβανοβιτς τα πηγε μια χαρα με τις υπαρχουσες συνθηκες.Πηρε τον πρωτο τιτλο της χρονιας και περασε τον Παο δυο φασεις στην ευρωλιγκα μεχρι να πεσει πανω στη καλυτερη σε ποιοτητα και κορμια ομαδα την ΤΣΣΚΑ.
    Επισης γυμνασε,προπονησε και χρησιμοποιησε με μετρο τα νεα παιδια ριχνοντας τους στη μαχη σε μερικα παιχνιδια Α1 και ευρωλιγκα αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο.Σιγουρα με οποιονδηποτε προπονητη δε θα μπορουσαν να παιξουν 20 λεπτα καθε παιχνιδι 4-5 παιδια 17-18 χρονων σε επαγγελματικη ομαδα.

    Δυο λογια για την ομαδα.
    Καταφερε φετος με το υπαρχον ροστερ να παρει κυπελο,να περασει δυο φασεις και να παρει μια νικη απο ΤΣΣΚΑ που μπορει να ειναι πιο πληρης απο καθε αλλη φορα με καλο προπονητη και μεγαλο φαβορι για την ευρωλιγκα,
    Εκανε η ομαδα στη εδρα της 10 νικες και 3 ηττες,δυο με μπαρτσα και μια με την Αλμπα.Επαιξε ωραιο μπασκετ και υπηρξαν παιχνιδια που διελυσε τον αντιπαλο οπως την Φενερ,Ρεαλ,Μιλανο,Μπαγερν.
    Εκτος εδρας παλεψε αλλα εχασε αρκετα παιχνιδια λογω εμπειριας και λογω ελειψης 2-3 μεγαλων ξενων που χρειαζονται σε τετοια παιχνιδια.
    Στα πλει οφ ειχε ηδη δημιουργηθει ρηγμα στην ομαδα χωρις λογο και την εμποδισε σε καποιο βαθμο να διεκδικησει με ηρεμια τις πιθανοτητες της.
    Παντως με οποιον και να επαιζε η ΤΣΣΚΑ θα τον αποκλειε.
    Τωρα μενει το πρωταθλημα αλλα ανεξαρτητα απο την κατακτηση του ή μη η χρονια κρινεται για μενα θετικη εκτος με μονο μελανο σημειο τους παρορμητισμους προεδρου και οπαδων για αλλη μια φορα.
    Αν δε βγηκε κατι φετος στην ομαδα ειναι οι ξενοι παικτες που ειναι μετριοι...

    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κατι τελευταιο για τα νεα παιδια.Παππας και Γιανκοβιτς βγηκαν μπροστα και απεδωσαν σε καλο βαθμο στην πρωτη χρονια που ειχαν ολοι απαιτησεις απο αυτους.Ο Παππας δειχνει να εχει ηγετικες τασεις για το επιπεδο και του λειπει μονο η σταθεροτητα.Ο Γιανκοβιτς εχει δουλεψει αρκετα διαφορους τομεις και οταν καιει η μπαλα τα βαζει.Του χρονου θα ειναι και οι δυο καλυτεροι.
    Ο Μποχωριδης ψιλοβελτιωσε την αντιληψη του για τη θεση,επαιξε ευρωλιγκα και υπηρχαν στιγμες που εδειχνε οτι πρεπει να τον πιστεψουν.
    Οι Χαραλαμποπουλος,Λουτζης,Παπαγιαννης,Κονιαρης μας εδειξαν το ταλεντο τους και ειναι χρυση ελπιδα για τον Παο και το ελληνικο μπασκετ.
    Επαιξαν Α1 και ευρωλιγκα αλλοι περισσοτερο ενω αλλοι λιγοτερο.Και ειναι μονο 17-18 χρονων...
    Τα ποσοστα τους στα σουτ ειναι παρα πολυ καλα για την ηλικια τους ασχετα με το ποσα συστηματα βγηκαν για να σουταρουν.Εδειξαν οτι ειναι δυνατοι και ετοιμοι για την επομενη μερα.Ο Χαραλαμποπουλος πχ εβαλε 14 στη ΤΣΣΚΑ χωρις να χασει σουτ,οταν οι αλλοι τα εσπαγαν ενω ο Λουτζης μπηκε και μοιρασε το παιχνιδι δειχνοντας στα 17 του πιο ετοιμος και απο τους ξενους...Εδειξαν ωριμοι και χωρις φοβο πραγμα πολυ σημαντικο.Το ιδιο και ο Κονιαρης και Παπαγιανης ασχετα που επαιξαν λιγο.
    Με την πιεση που ασκει ο προεδρος σε 1-2 σεζον θα κανουν την εκρηξη τους
    και δε θα χασουμε χρονο οπως με αυτους που βαφτιζουμε ταλεντα στα 24.
    Ισως ο Παπαγιαννης πρεπει να παει σε κολεγιο ενω ο Διαμαντακος πρεπει να δωθει δανεικος 2-3 σεζον αλλα υπαρχει πιθανοτητα να μη σταθει τελικα σε αυτο το επιπεδο(του Παο).Θελουν ομως οι ψηλοι λιγο παραπανω υπομονη.Οι φετινη ομως προετοιμασια των μικρων με την πρωτη ομαδα και τον Ιβανοβιτς θα τους κανει πιο δυνατους και πιο ωριμους για του χρονου.
    Ο Παο εχει στις ταξεις του 3-4 μεγαλα ταλεντα και δε πρεπει προεδρος και οπαδοι να βγαλουν μονοι τους τα ματια τους...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δεν μπορω να καταλαβω σε ποιον μοιαζει σε στυλ(ΟΧΙ ΣΕ ΑΞΙΑ)
    1.Στον Γκιστ
    2..Ντανστον
    3.Στιβ Σμιθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Jim telika me Lawal ti eyine mporeis na mas diafwtiseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόβλημα χαρακτήρα. Αυτός ήταν ο λόγος που δε μπήκε ποτέ στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. thanks, polu krima yiati fainotan oti eixe to paketo na boithisei...
      Kostas-Salonikios

      Διαγραφή
  76. Το Sportando λεει: Panathinaikos offered to DJ Cooper a contract for next season too but he said no. He has signed just for the playoffs, & Gani Lawal will leave @paobcgr today.Αληθεύει? Ξέρει κανείς?

    GIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Παραμονες φ4 και στον ΟΣΦΠ ασχολουνται με καταγγελιες κατα του ΠΑΟ.Δεν ειναι καλα οι ανθρωποι πραγματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διοικηση και το νομικο τμημα ασχολουνται και πολυ καλα κανουν. Αφου η δικαιοσυνη λειτουργει, και ΑΝ, κατ'εγκληση μονο...

      Το αγωνιστικο τμημα πιστεψε με δε δινει δεκαρα τσακιστη.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  78. Διάβασα ένα ωραίο σε σχόλιο χρήστη στο sdna:
    - Κάνει ο Λαουάλ για τον Παναθηναϊκό;;;;
    - Τελικά δε Γκάνι....

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Jim ποιά η γνώμη σου για τον Faye ;Πιστεύεις ότι θα ταίριαζε σε περίπτωση απομάκρυνσης του Gist ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αντε παρτε κι ενα βιντεακι ολου του φετινου αγωνα Γκετινγκεν εν. Μπαρμπεργκ οπου ο λεγαμενος παιζει 5αρι απεναντι στον Εμπακουε (ο οποιος παρεπιπτοντως δεν φαινεται και καλυτερος του):

    http://www.laola1.tv/en-int/video/bg-gottingen-brose-baskets-bamberg/276371.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος φίλε, και τον έψαχνα το συγκεκριμένο αγώνα. Βέβαια δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό του παιχνίδι, καθώς έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, αλλά σίγουρα μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο.
      Μανος

      Διαγραφή
    2. Ο Τζιμ είπε ότι στο συγκεκριμένο ματς έλειπε ο Καμπ (δε τον ξέρω) και αναγκαστικά ο Μόργκαν έπαιξε εξ ολοκλήρου 5. Πάντως ο Εμπάκουε που τόσο προωθήθηκε ως καλύτερος του έγινε άλογο

      Διαγραφή
  81. Τζιμάρα πιστεύεις ότι με την προσθήκη του Κούπερ στο ρόστερ του Παναθηναικού υπάρχει η περίπτωση να δούμε τον Διαμαντίδη στην θέση 3 όπου ο Γιάνκοβιτς είναι απελπιστικά μόνος ?

    Κούπερ-Νέλσον-Μποχωρίδης
    Παππάς-Σλότερ-Μπλουμς
    Διαμαντίδης-Γιάνκοβιτς
    Φώτσης-Μόργκαν
    Μπατίστα-Μαυροκεφαλίδης

    Το ρόστερ του Παναθηναικού φαίνεται λίγο ανομοιόμορφο καθώς από τους παίχτες της 12άδας του μόλις 4 παίχτες μπορούν να παίξουν στις θέσεις 4 και 5 (Φώτσης, Μόργκαν, Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης) από τους οποίους μόνο ο Μόργκαν θεωρείται αθλητικός ψηλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. H ομαδα του χρονου θα πρεπει να ειναι ως εξης:
    1-2:Καλαθης,Κουπερ,Διαμαντιδης,Μποχωριδης,Παππας
    3:Γιανκοβιτσ,Βεζενκοφ
    4-5:Φωτσης,Gist,Μπουρουσης,Μπατιστα,Πατρικ Γιανγκ και Παππαγιαννης.
    Ο Διαμαντακος θα πρεπει να δωθει δανεικος και να αποδειξει τι μπορει να κανει.Ο χαραλαμποπουλος θα πρεπει να παει σε μια ομαδα δανεικος για 2 χρονια οπου θα ειναι πρωτο βιολι.Οι μικροι κονιαρης και λουντζης να παραμεινουν στην ομαδα και να αρχισουν σταδιακα να μπαινουν στο ροτεισον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Με τον τρόπο τον οποίο παρουσιάζεται ο παίκτης εμένα γιατί μου έρχεται στο μυαλό κάτι απο Χάινς ; Με κατανοήτο προφάνως το διαφορετικο μεγέθος της τότε Μπάμπεργκ ( Euroleague, πρωταθλητισμός κτλ. )
    Μοιάζουν καθόλου οι δυο παίχτες Τζιμ ;
    Daskalos13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Για τον ΠΑΟ της επομενης μερας...

    Καλες οι επιλογες του Κουπερ και του Μόργκαν,με λογικες απαιτησεις συμβολαιου και με δεξιοτητες που οι ομαδα χρειαζοταν διαπιστωμενα.Ασχετα με τους τελικους της Α1 όμως υπαρχει και το πιο μακροπροθεσμο μελλον,το οποιο πρεπει κυριως να μας απασχολει για μενα...
    Το καλοκαιρι υπαρχουν 3 κυρια ζητήματα
    1)Προπονητης
    2)Παραμονή η όχι Γκιστ
    3)Ελευση η μη του Καλαθη
    Μια περιφερεια με Καλαθη Μητσο Παππα Κουπερ Μποχωριδη θα μπορουσε να απελευθερωσει Μπλουμς και Σλοτερ.
    Στο 3 με τον Βλαντο και τον Βασιλακη εχεις μια καλη βαση,ενω αν ανεβει στο ροστερ ο Λουντζης που εχει προσοντα(στην θεση του Νελσον ας πουμε)μπορεις και σε σχηματα με 3 γκαρντ...Στα φοργουωρντ πιστευω ότι πρεπει να αποχωρησει ο Μπατιστα.Αν μεινει ο Γκιστ εχεις μαζι μ αυτόν και τον Μόργκαν το αθλητικο διδυμο που είναι απραιτητο στη φροντλαιν.Ο μαυρο μπορει να μεινει και να χρησιμοποιηθεί για επιθετικούς ρολους,ο Φωτσης τιμης ενεκεν και για κανα 10λεπτο.Επισης εχεις το μεγαλο κορμι στο 5 με τον διαμαντακο που επιτελους πρεπει να παρει ευκαιριες,ενω ο Χαραλαμποπουλος μπορει να χρησιμοποιηθεί και ως ελαφρυ 4ρι αντι να χρυπησεις τον Βεζενκοφ γι αυτή την θεση.Σε λαιτ σχηματα μπορει και ο Βλαντο στο 4.
    Η παραπανω προταση εχει λογικο μπατζετ,ισορροπια στο ροστερ και χωρο για την αναπτυξη νεων παικτων,ενω δινει στην ομαδα αγωνιστικα στοιχεια που δεν ειχε φετος σε αμυντικο ριμπάουντ,αμυνα και οργανωση του παιχνιδιού.Κρισιμο βεβαια είναι το θεμα του Καλαθη και οι οικονομικες απαιτησεις που τυχον θα εχει,αλλα τυχον ελευση του ελληνοαμερικανου θα καταστησει την ομαδα πρωταγωνιστρια ξανα...

    Περιμενω γνωμες Τζιμ και από ολο το φορουμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή