Athlenda

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

BUNDESLIGA UBER ALLES!



Μπορεί η σεζόν ακόμα να τρέχει, όμως το «αμερικανικό πακέτο» που προέρχεται από την γερμανική λίγκα συγκεντρώνει ήδη ενδιαφέρον ενόψει της καλοκαιρινής off season που έρχεται. Το Hoopfellas σας παρουσιάζει δύο πολύ καλές περιπτώσεις ξένων παιχτών οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι για το παραπάνω βήμα  και πιθανόν να απασχολήσουν και τις ομάδες της χώρας μας άμεσα (..)





Όχι, δεν είναι ο πρώτος ..μεζές της καλοκαιρινής περιόδου δεδομένου του ότι η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως πίσω από τις κουρτίνες παρατηρείται μια διέγερση αναφορικά με το επίπεδο των συζητήσεων καθώς πολλές ομάδες ήδη ετοιμάζουν τις βάσεις των πλάνων τους περιμένοντας την κατεύθυνση που θα τους δείξει το τέλος του εθνικού πρωταθλήματος. Αυτή λοιπόν την αλλαγή στην ατμόσφαιρα θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας, παρουσιάζοντας δύο αθλητές οι οποίοι θα «παίξουν» πολύ στην ευρωπαϊκή αγορά τη φετινή offseason και πιθανόν να απασχολήσουν και τις ελληνικές ομάδες μιας και καλύπτουν πολλά από τα στάνταρντς που αυτές θέτουν για την υπογραφή ενός ξένου αθλητή στην αγορά, τουλάχιστον με τα δεδομένα των τελευταίων ετών. Είναι και οι δύο από την γερμανική λίγκα. Πάμε να τους δούμε..

D.J. Kennedy-LUDWIGSBURG

Ο Κένεντι είναι στο μικροσκόπιο του Hoopfellas από το τέλος της πρώτης του σεζόν στο St.Johns. Έκτοτε στη database της σελίδας καταγράφτηκε μια σταδιακή ανάπτυξη στο παιχνίδι του και σημαντική βελτίωση σε πολλά κομμάτια αυτού μέχρι τον τραυματισμό στο γόνατο (senior season) ο οποίος τον φρέναρε σημαντικά (undrafted το καλοκαίρι του 2011). Η συνεχής προσπάθεια του να βρεί ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ δε καρποφόρησε, όμως ο χρόνος έδειξε ότι ο δρόμος προς τη κορυφαία λίγκα του πλανήτη περνάει από την Ευρώπη. Η φετινή του σεζόν ήταν εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει βλέμματα ομάδων του ΝΒΑ που εξετάζουν τη περίπτωση του πλέον με άλλο μάτι, αφού ο 26χρονος 1.98μ G/F έδειξε τι μπορεί να κάνει από τη στιγμή που θα δεσμευθεί σε μια κατάσταση. Και αυτό συνέβη φέτος στη BBL και τη Λούντβισμπουργκ..


Μιλάμε για ένα παιδί με αποδοχές της τάξεως των 120 χιλιάδων ευρώ (κάτι λιγότερο μάλιστα..) το οποίο οδήγησε τη τοπική ομάδα (85.000 κάτοικοι στη πόλη, 10 λεπτά από Στουτγάρδη, έτσι για να προσανατολιστείτε…) στα playoffs όπου και αποκλείστηκε από την πολύ δυνατή Μπάμπεργκ. Στον Κένεντι απονεμήθηκε φέτος το βραβείο του «καλύτερου επιθετικού παίχτη» για τη γερμανική λίγκα της οποίας υπήρξε πρώτος σκόρερ τελειώνοντας τη σεζόν με 17.8 π.μ.ο. (49.5% 2π.- 39.5% 3π.- 78.5% 1π.) 6.2 ριμπ.- 2.9 τελικές- 1.6 κλεψ- 2.7 λάθη. Ανοίγουμε παρένθεση (video)..


Κλείνουμε παρένθεση.. Τα νούμερα του είναι εξαιρετικά και ακόμα περισσότερο η πολυδιάστατη παρουσία του στο γήπεδο και η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας. Βεβαίως, ένα πιο έμπειρο μάτι μπορεί να μεταφράσει σωστά το παιχνίδι του Αμερικανού SF στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη, τον εκπρόσωπο του παίχτη έχουν πλησιάσει τρείς ομάδες της Ευρωλίγκας (Λαμποράλ, Γαλατά, Μακάμπι) και νομίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλα ευρωπαϊκά κλαμπς που θα τον κοιτάξουν.


 Ο Κένεντι λοιπόν (όπως σας έλεγα) έχει ένα μεγάλο συν για το σύγχρονο μπάσκετ και ειδικά όταν η κουβέντα πηγαίνει σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Είναι αυτό που λέμε two-way player. Τη τελευταία τριετία δούλεψε πολύ το κορμί του βάζοντας μύες και δυναμώνοντας τον κορμό του. Έχει εξαιρετικά χέρια που κουμπώνουν άριστα στο πολύ καλό φυσικό/αθλητικό πακέτο του αθλητή το οποίο ο ίδιος φροντίζει να γαρνίρει με εντυπωσιακό aggressiveness. Είναι καλός με τη μπάλα στα χέρια (μπορεί να δημιουργήσει από και να «τρέξει» pick & rolls), αρκετά παραγωγικός στο ανοιχτό γήπεδο και ικανότατος αμυντικός και στις δύο γραμμές άμυνας. Σίγουρα ένας από τους καλύτερους ριμπάουντερς μεταξύ περιφερειακών παιχτών στην Ευρώπη. Θέλει δουλειά στο κομμάτι του σουτ  (παρότι ο μηχανισμός του αριστερόχειρα Swingman δεν είναι κακός, διακρίνω μόνο μια «κηλίδα» αυστηρά τη στιγμή που απελευθερώνει) αν και έχει δουλέψει ώστε να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματικός κυρίως σε spot καταστάσεις. Αυτή του η αστάθεια στη περιφερειακή εκτέλεση (ειδικά μετά από ντρίμπλα) τον οδηγεί στο να ψάχνει τους πόντους με slashing, φτάνοντας βαθιά στο ζωγραφιστό όπου ξέρει να τελειώνει ακόμα και μετά από επαφή.


Προσωπικά, μεταφράζοντας το παιχνίδι του Κένεντι στο επόμενο (και ..μεθεπόμενο) επίπεδο βλέπω σε πρώτη φάση έναν πολύ χρήσιμο role player στη θέση «3», ο οποίος μπορεί να αμυνθεί και να βοηθήσει σημαντικά στο κομμάτι του ριμπάουντ. Ο αστερίσκος που τον συνοδεύει και κάνει τη περίπτωση του αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η συνεχώς βελτιωμένη παραγωγική του ικανότητα στην επίθεση που αφήνει χώρο σταδιακά για την ανάδειξη ενός αρκετά καλού σκόρερ παράλληλα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Θα μπορούσαν λοιπόν π.χ. οι ελληνικές ομάδες να τον κοιτάξουν και να τον «δέσουν» με τα νέα παιδιά που προσπαθούν να αναπτύξουν στη θέση του SF. Είναι οικονομικός παίχτης, φιλόδοξος (απέχει πολύ από το προσωπικό του ταβάνι) και με υψηλό κίνητρο. Θα ακούσετε ξανά το όνομα του σύντομα..

Jamel McLean- ALBA BERLIN


Για τη περίπτωση αυτή είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε το καλοκαίρι, μιας και ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ της Άλμπα είναι κομμένος και ραμμένος για το ελληνικό μπάσκετ και ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο που παίζουν και αντιλαμβάνονται οι ομάδες μας το άθλημα.



Γνωστός στους περισσότερους σας πλέον μετά τη φετινή του σεζόν με την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς όπου ξεχώρισε ως το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα αθλητή που αντικατοπτρίζει στο παιχνίδι του αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο προπονητής του στο γήπεδο. Ένταση, σκληράδα, up to the limits- συμπεριφορά σε κάθε εκδήλωση εντός του παρκέ. Προϊόν του Xavier είχε και αυτός (όπως και ο Κένεντι) έναν τραυματισμό στη τελευταία του σεζόν ο οποίος τον άφησε λίγο πίσω.
Για να βάλω και τους λιγότερο μυημένους από την αρχή στο κλίμα, θα σας πω ότι ο McLean είναι περίπτωση-Χάινς, μιας και το παιχνίδι του έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον «Ράμπο» της ΤΣΣΚΑ.  Πρόκειται για έναν mobile ψηλό, που το ρεπερτόριο του αφορά το «βαμμένο» μιας και δεν έχει το περιφερειακό σουτ για να απειλήσει από μακριά. Στη Βόννη υπό τον Μάικλ Κοχ έπαιξε ως γρήγορο «5» γεγονός που (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) τον βοήθησε σημαντικά να αναπτύξει το παιχνίδι του και να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση του απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους στη θέση, στη διοργάνωση του Eurocup. O Oμπράντοβιτς φέτος τον χρησιμοποίησε και στις δύο θέσεις της φροντκόρτ εκμεταλλευόμενος την ύπαρξη ψηλών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ικανότητα να καλύψουν και το «4» και το «5» (Ραντόσεβιτς, Μπάνιτς). Για τις ομάδες όμως (μιας και είναι το κομμάτι που ενδιαφέρει περισσότερο) ο McLean είναι «5».


Το πιο δυνατό κομμάτι στο παιχνίδι του και το χαρακτηριστικό που σε κάνει να καρφώσεις τα μάτια σου επάνω του είναι η μαχητικότητα και ο τρόπος που χρησιμοποιεί το κορμί του για να κερδίσει πόντους στη μάχη θέσης. Άφοβα σας λέω ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ψηλούς σε αυτό που λέμε positioning και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με την ικανότητα του να πραγματοποιεί εντυπωσιακά δεύτερα άλματα αλλά και να οριοθετεί τον χώρο του στη «μάχη εδάφους» έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς αθλητές πλέον στην Ευρώπη στο κομμάτι του επιθετικού ριμπάουντ. Φοβερά χέρια. Παράλληλα, τα παραπάνω πακέτο που σας περιέγραψα (σχετικά με το positioning) του δίνει ένα ποιοτικό post παιχνίδι. Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Δεν είναι τεχνικός, ούτε έχει τη σπουδαία αίσθηση του καλαθιού, όμως το να αμυνθείς σε κατάσταση 1on1  πάνω του χαμηλά στη ρακέτα θυμίζει τη περίπτωση του αναβάτη που προσπαθεί να μείνει επάνω στον ταύρο.. Πολύ ενεργητικός και δυνατός, του αρέσει η επαφή. Όπως και ο Κάιλ Χάινς, συχνά (στο πλαίσιο του playbook του Ομπράντοβιτς) έβαζε τη μπάλα στο παρκέ με αφετηρία τη γραμμή των προσωπικών για να φτάσει με short drive στο τελείωμα απέναντι σε βαρύτερα κορμιά. Παραγωγικός όσο μένει στη base line, μαζεύει και αξιοποιεί θεωρητικά χαμένες μπάλες. Καλός αμυντικός παίχτης. Φτάνει τα 2.03μ και διαθέτει καλό αθλητικό πακέτο (και ακόμα καλύτερο «φυσικό) όμως δεν έχει το timing στο μπλοκ. Τα δίνει όλα όμως. Παίζει με μεγάλη ένταση και μπορεί να αμυνθεί ψηλά αν και το footwork του στη περίμετρο θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο (ειδικά όταν κληθεί να «χαμηλώσει»).


Θα έλεγα ότι κυρίως ο Ολυμπιακός, πρέπει να κοιτάξει τη περίπτωση του. Η πιθανότητα, στη βάση πάντα της οικονομικής λογικής με την οποία λειτουργεί το κλαμπ τα τελευταία χρόνια, να ακολουθήσουν οι ερυθρόλευκοι στα χρήματα που θα ζητήσει ο Ραζνάτοβιτς για τον Ντάνστον δεν είναι μεγάλη. Παρότι ο Αμερικανός δεν έκανε το ίδιο καλή χρονιά με πέρυσι, το γεγονός ότι κέρδισε για δεύτερη σερί σεζόν το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της σεζόν (έστω και εάν κατά τη γνώμη μου δεν ήταν όπως σας είχα γράψει ούτε καν στο TOP-3 της ομάδας του) πληρώνεται. Ο Ραζνάτοβιτς νομίζω θα ξεκινήσει από τα 900 χιλιάρικα κοιτώντας και ανατολικά (όπου υπάρχει ..κάλυψη). Ο McLean αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση, σαφώς οικονομικότερη χωρίς η ομάδα να κάνει ιδιαίτερες παραχωρήσεις στο κομμάτι της ποιότητας. Ο Aμερικανός ( 13.0 π.μ.ο. με 57.7% στα δίποντα και 77% στις προσωπικές, 5.6 ριμπ.-1.6 τελικές-1.0 κλέψιμο-2.0 λάθη στην Ευρωλίγκα) έχει opt out στο συμβόλαιο του με την Άλμπα και φημολογείται ότι προτίθεται να το ενεργοποιήσει.


Και τα δύο παιδιά που σας ανέφερε η σελίδα σήμερα μπορούν να «παίξουν» για τις ομάδες μας το καλοκαίρι. Στη βάση των value/money περιπτώσεων νομίζω πρέπει να εξεταστούν. Θα "παίξουν" άλλωστε για πολλά ευρωπαϊκά κλαμπς μιας και όπως σας είπα τα ονόματα τους συζητιούνται στο παρασκήνιο. Η ανάρτηση αυτή ήταν μια πρόγευση (με αφορμή συζητήσεις που έχω τις τελευταίες ημέρες με συνεργάτες  στο εξωτερικό) καθώς η σεζόν «τρέχει» και το ζουμί βρίσκεται. Όμως όλα τα front offices των ομάδων προετοιμάζονται ήδη και χαράσσουν τις πρώτες κατευθύνσεις. Για αυτό να είστε σίγουροι..


Υ.Γ: Ένα μπράβο στον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη. Έδωσε ένα καλό μάθημα στην ΑΕΚ η οποία έχτισε λάθος (όπως είχε γράψει η σελίδα μέσα στη σεζόν) στη λογική του ..fast food (έτοιμα-γρήγορα). Η ομάδα του Σάκοτα δεν ήταν έτοιμη πνευματικά να περάσει τα πιθανά αναχώματα που δημιουργεί ένα season-ending ματς εκτός έδρας και μάλιστα σε αυτό το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι απέδωσαν εξαιρετικά στην άμυνα και μέσα από αυτή παρήγαγαν στο transition. Στις δύο αυτές ομάδες (για να δούμε λίγο παραπέρα) έχω εναποθέσει το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων μου για αλλαγή του status λίγκας. Ελπίζω να δούμε κάτι καλό το καλοκαίρι..




252 σχόλια:

  1. Ο Κενεντι ίσως είναι σοβαρό θέμα για τον παο, για τον Νταστον συμφωνώ μαζι σου ως προς το βραβείο, το θέμα της υγείας του στην αρχή της χρονιάς φαίνεται του άφησε "κουσούρι" στην εκρηκτικότητα, αν είναι να φτάσει στο εκ. καλύτερα να φέρεις τον Χαινς. Είμαι περίεργος τι επιλογές θα κάνει ο Σφαιρο, ο οποίος φαίνεται να δένεται εύκολα με τους παίχτες (με τα θετικα κ αρνητικα του χαρακτηριστικού του αυτού).
    Basista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μακλίεν είναι καλύτερος αυτή τη στιγμή και του Ντάνστον και του Χάινς. Θυμήσου το φίλε

      Pikulin

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. O Mακλίεν είναι ότι ο Χάινς και ο Ντάνστον πριν ανέβουν στο πλατύσκαλο. Νομίζω ότι και ο Παναθηναϊκός πρέπει να τον κοιτάξει. Πολύ καλός, ποστ παιχνίδι και γρήγορα πόδια δε βρίσκεις με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Ο Μακλιν δεν εχει ουτε την εκρηκτικοτητα του Χαϊνς ουτε τη δυναμη του Ντανστον, μη λεμε οτι θελουμε.

      Γι αυτους τους λογους και δεν μπορει να παιξει βασικος στο 5 κατα τη γνωμη μου. Μη κοιταμε που επαιζε στη Γερμανια (εγω παντως στο 4 τον ειδα με την Αλμπα). Εδω οι απαιτησεις ειναι μεγαλυτερες και δη απαιτησεις τοπ ομαδων στην Ευρωλιγκα.

      Μπορει να γινει τοπ τεσσαρι λοιπον? Ισως, αλλα υπαρχει και το ρισκο. Το γεγονος οτι τον κοιταει η Γαλατα, δηλ. μια ομαδα που παιρνει τετοια ρισκα, τα λεει ολα.

      Διαγραφή
  2. Ξερεις αν υπαρχει προοπτικη να μεινει τελικα ο Cooper?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του έγινε πρόταση για +1 αλλά αρνήθηκε.

      Pikulin

      Διαγραφή
    2. To ξερω αυτο. Αρνηθηκε να δωσει την option στον Παναθηναϊκο. Αυτο μπορει να εχει πολλες ερμηνειες. Ρωτω αν ξερουμε το παρασκηνιο.

      Διαγραφή
  3. Και ως εκ θαύματος, τον Ιούλιο και οι δύο παίχτες του Τζιμ θα παίζουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ ώστε να δει τα παιδιά του σε αγώνες στίβου, όμως αποχώρησε άρον άρον, όταν έγινε αντιληπτός από τους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί.

    Οι φίλοι των Πειριαωτών βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη και μόλις είδαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο συγκεντρώθηκαν εκεί. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησε δίχως να συμβεί το παραμικρό, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και εκνευρισμένος.

    Από το στενό περιβάλλον του υπογραμμίζεται το εξής: »Εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στοχοποιείται και λοιδορείται από συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς να έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί λοιπόν για τα επεισόδια και θα ξέρουμε ποιοι είναι αν του συμβεί κάτι. Είναι όσοι απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας για όσα λένε και κάνουν».OI AΦΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Κένεντι πάει ΝΒΑ παιδιά. Pistons, Bulls, Raptors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είχα διαβάσει τουλάχιστον

      Διαγραφή
    2. Με 2 κατοστάρικα άντε 2.5 τον φέρνεις

      Διαγραφή
  6. Νομιζω οτι και οι δυο ειναι ταμαμ για τον ΠΑΟ!
    Ο Μακλιν και για τον Οσφπ εφοσον δεν ανανεωσει ο Ντανστον!
    Ο Παναθηναικος εχει αναγκη ενα ακομη τριαρι!
    Ο Βλαντο προσπαθει αλλα ειναι μονος!
    Ο Κενεντι ειναι οικονομικος και πολλα υποσχομενος!
    Και στη ρακετα ο Μακλιν μπορει να κανει καλη διδυμο με τον Μπατιστα!
    Τον προτιμω απο τον επισης πολυ καλο Γιανγκ της Γαλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΘ ΔΓ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΣΛΟΤΕΡ, ΝΕΛΣΟΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜ!!!!

      Διαγραφή
  7. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρισκόταν στα βοηθητικά γήπεδα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και παρακολουθούσε τα παιδιά του, τα οποία συμμετείχαν σε αγώνες στίβου, όταν έγινε αντιληπτός από οπαδούς του Ολυμπιακού που πήγαιναν στο ΟΑΚΑ με μηχανάκια για τον τελικό του Κυπέλλου.

    Μόλις τον αντιλήφθηκαν έσπευσαν και επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν, όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να ξεφύγει από τον κλοιό των οπαδών του Ολυμπιακού.

    Όπως είναι λογικό ο πρώην ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ιδιαιτέρως εκνευρισμένος με το περιστατικό και από το περιβάλλον του τόνιζαν ότι: "Εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στοχοποιείται και λοιδορείται από συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς να έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για το επεισόδιο και θα ξέρουμε ποιοι είναι αν του συμβεί κάτι. Είναι όσοι απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας για όσα λένε και κάνουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν τελειωσουν οι τελικοι εδω και στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου προτεινω να γινει μια συζητηση για την λιγκα μας,νομιζω ολοι εχουμε καποιες σκεψεις και ιδεες για να αναβαθμιστει,,, τι λες τζιμ? harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Τουλάχιστον μια συζήτηση για το μέλλον της Λίγκας είναι επιβεβλημένη. Πάντως τα τελευταία χρόνια οι παράγοντες του μπάσκετ φαίνεται να περιμένουν να τους πέσει το φρούτο στα χέρια. Με την άνοδο της ΑΕΚ, την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του Αρή και τον σταθερά καλό ΠΑΟΚ υπάρχουν οι προϋποθέσεις ωστόσο πρέπει να δοθούν και τα κατάλληλα κίνητρα.

      Y.Γ Μπράβο στους παίκτες του Άρη που έβγαλαν τρομερή ενέργεια και πάθος για την νίκη και επικράτησαν ενός κατά πολύ ποιοτικότερου ρόστερ! Είναι από τις περιπτώσεις όπου το σύνολο δικαιώνεται! Ελπίζω σε σωστές κινήσεις το καλοκαίρι και μακάρι να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα...

      Dali.S

      Διαγραφή
  9. Kαλησπερες,ο κενεντι μου θυμιζει αρκετα τον τε'ι'λορ των χορνετς που παιζει και στην εθνικη σουηδιας,ελαφρυ 3αρι με γρηγορα ποδια και σχετικα βελτιομενο σουτ,επειδη αναφερθηκε ποιο πανω οι πιστονς τον κοιταξαν το γεναρη το κενεντι ομως κατεληξαν στον κου'ι'νσι μιλερ που ειταν ελευθερος μετα απο μια ανταλλαγη.
    Ο Μακλιν ειναι εαν δεν κανω λαθος ο παιχτης που σκοραρε τον νηκητηριο σουτ της αλμπα στο φιλικο με τους σπερς στις αρχες της χρονιας,παιγμενος στην ευρωπη τον κοιτανε αρκετα απο την ACB.
    Πιστευω οτι θα γινει ενας χαμος με τον πατρικ γιανκ το καλοκαιρι,μεχρι και για τη θεση του χαινς γραφτηκε για ΤΣΣΚΑ....
    Ομολογω οτι ο συμπαιχτης του στο φλοριντα με απογοητευσε,ο ουιλμπεκιν δεν ειχε σταθερη αποδοση και δεν βοηθησε οσο περιμενε η Αεκ.
    Υ.Γ Ολο και περισσοτερο ο βεζενκοφ κεντριζει ματιες στην αμερικη,αρκετοι πιστευουν οτι θα ειναι κλεψιμο η επιλογη του στο β'γυρο του ντραφτ,μαλιστα σκαουτερ του Βανγκαντι εθεαθησαν στο αλεξανδρειο υπαρχουν και φωτογραφιες...
    Υ.Γ 1 Περιμενω αναρτηση για nba,τις τελευταιες μερες ισα που προλαβαινα να κοιμηθω και εχω χασει αρκετα τεκτενομενα στο μπλογκ...
    Keep up the good work Jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα στην παρέα του Hoopfellas...

    Παρότι διαβάζω αρκετό καιρό τις αναρτήσεις και τα σχόλια, δεν έχει τύχει να γράψω ξανά, ωστόσο με αφορμή το σημερινό άρθρο μου δημιουργήθηκε μια απορία, σχετικά με τα πρόσωπα που κάνουν τις επιλογές των παικτών στις ελληνικές ομάδες και γενικά και στις ευρωπαϊκές και κυρίως τις τοπ.

    Εξαιρουμένων κάποιων ομάδων, όπως η Μακάμπι που εδώ και χρόνια διαλέγει παίκτες μέσα απο το εγχώριο πρωτάθλημα, η Λαμποράλ που έχει άκρες στη Λατινική Αμερική και σε διάφορες απίθανες μπασκετικά χώρες και τη Σιένα που ήταν ένας οργανισμός που είχε πολύ μπάσκετ μέσα της και μας εξέπληττε πάντα με το πώς κατάφερνε να φτιάχνει συνέχεια καινούργιες ομάδες και προπονητές, όλες οι υπόλοιπες κυνηγάνε παίκτες είτε με το μέγεθος του πορτοφολιού τους, είτε με τη φανέλα τους.

    Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός λοιπόν ενώ τα μπάτζετ έχουν πέσει και θεωρητικά οι επιλογές των ξένων παικτών θα έπρεπε να είναι πιο "ψαγμένες",δε δείχνουν να έχουν τον μπασκετάνθρωπο αυτόν, που θα έχει γνώση των αγορών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χ Kennedy, που ανέφερες, όπως και τόσων άλλων παικτών που έχεις βάλει Jim στις λίστες σου. Ο McLean όπως και ο Young, που συζητιέται πολύ τον τελευταίο καιρό, είναι παίκτες που τους γνωρίζουν όλοι πλέον, οπότε θέλοντας και μη πας στα "σίγουρα" και θα πληρώσεις και κάτι παραπάνω, όσο και αν το αξίζουν.

    Καταλήγοντας λοιπόν,γυρνάω στην αρχική μου τοποθέτηση περί της μη ύπαρξης κάποιου τεχνικού διευθυντή ας τον πούμε, στις ελληνικές ομάδες με αποτέλεσμα οι επιλογές παικτών να μην είναι προιόν μιας φιλοσοφίας αλλά είτε τυχαίες, είτε "στα σίγουρα" πληρώνοντας υπεραξίες,είτε εισηγήσεις του εκάστοτε προπονητή, που σημαίνει οτι ανάλογα τη φιλοσοφία ΤΟΥ φέρνει και τους δικούς του και μπλέκει το πράγμα.

    Ζητάω λοιπόν τη γνώμη σου και εσένα Jim, αλλά και όποιου φίλου γνωρίζει κάτι σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά μέσα στις ομάδες και ποιοι σχεδιάζουν και υλοποιούν τις μεταγραφές και εαν αξίζει να πιστεύουμε οτι οι ομάδες μας, θα ανακαλύψουν τους επόμενους μεγάλους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

    Υ.Γ Jim εάν όπως έχεις αναφέρει κάποιοι μέσα απ΄ τις ομάδες ρίχνουν ένα βλέφαρο στο μπλογκ, τότε μάλλον σε μοιράζονται σαν τεχνικό διευθυντή

    Υ.Γ 2 Η φετινή ΑΕΚ είναι πραγματικά παράδειγμα κακού σχεδιασμού. Λες και οι παίκτες που είχε φέρει στην αρχή, πιάνανε πρώτη φορά μπάλα μπάσκετ στα χέρια τους! Ενώ είχε ένα συμπαθητικό κορμό Ελλήνων, μόλις πήγε σε σίγουρες επιλογές ξένων, δίνοντας λεφτά, ανέβηκε σαν ομάδα. Άρα απο scouting μηδέν!!

    ChrisLibe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις δικιο... δηλαδή εσύ τους ηξερες για τοπ επίπεδο πριν παίξουν στην ελλάδα τους : Χάινς, Λάσμε, Ντάνστον, Γκίστ, Λο, Ντόρσει? και πολλούς που δεν θυμάμαι αυτη την στιγμη...

      Βέβαια η αλήθεια είναι κάπου στην μέση γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες μας έπερναν και πολούς παίχτες απο το πάνω ράφι χωρίς να χρειάζεται να βρούν "λαβράκια"... Τα δείγματα των τελέυταίων ετών όμως δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση οτι είναι απογοητευτικά όσον αφορά τους σκαουτερς των ομάδων μας.

      Γάτος

      Διαγραφή
    2. Ο Γκιστ έπαιζε Ευρωλίγκα 3 χρόνια πριν έρθει στον ΠΑΟ, ο Λάσμε και ο Χάινς επίσης είχαν παίξει, Λο και Ντόρσεϊ όποιος παρακολουθούσε στοιχειωδώς κολλεγιακό τους ήξερε (αστέρες σε κολλέγια που έκαναν πρωταθλητισμό τότε), ο Ντάνστον είχε βγει MVP στην Ιταλία πριν 2 χρόνια. Ο φίλος εννοεί να βρίσκεις παιχτάκια πχ από την Τσεχία ή την Ουγγαρία όπως κάνει η Λαμποράλ ή Αμερικανούς από το μεσαίο ράφι του NCAA όπως κάνουν γερμανικές και γαλλικές ομάδες.

      Διαγραφή
    3. 1. Τα τελευταία χρόνια ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να ταιριάξει στην περιγραφή που δίνει ο φίλος ChrisLibe είναι ο Λοτζέσκι. Από ομάδα του Βελγίου, 17 πόντους σε τελικό ευρωλίγκας.
      2. Μια κουβέντα για τον Γκιστ.
      Μπορεί εμείς που τον παρατηρούμε από κοντά να έχουμε δει πράγματι αλλαγές στην αγωνιστική του απόδοση, αλλά για ελάτε λίγο στη θέση ενός Ευρωπαίου παρατηρητή. Τα νούμερα του Gist από την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα κυμαίνονται από τα 11 pir στην Παρτιζάν μέχρι το 8 στη Μάλαγα. Στον ΠΑΟ τα νούμερά του είναι ακριβώς μέσα σε αυτά τα πλαίσια.
      Κι εντάξει, ο ΠΑΟ είναι καλύτερος από την Φενέρ και την Παρτιζάν του Γκιστ, αλλά όχι και τόσο ώστε να ανεβάζει αυτόματα του στάτους του Γκιστ. Η Φενέρ ας πούμε ήταν ομάδα που διεκδίκησε σοβαρά πρόκριση στα playoff με 8-8 συνολικό ρεκόρ και δεν μπορεί να απέχει και τόσο από τον φετινό παο, που πέρασε την Άλμπα και είχε ρεκόρ 13-15.
      Βελτιώθηκε ξαναλέω ο Γκιστ αυτά τα χρόνια, αλοίμονο ένας παίκτης από τα 26 στα 29 να έμενε στάσιμος, αλλά όχι και τόσο ώστε να τον χαρακτηρίσουμε λαβράκι, αποκάλυψη ή κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    4. Μη σου πω φίλε μου οτι την Τσεχία τη θεωρώ μπασκετομάνα πλέον με τόσους παίκτες που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια..Ακόμα πιο κάτω σε τίποτα Παταγονίες και Λιχτενστάιν να ψάξουμε..Πέρα απο την πλάκα όμως για να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, του να τραβάμε δηλαδή μόνο λαχεία, αυτό που έχει σημασία είναι οτι καλοί είναι οι διάφοροι Χάινς και Λάσμε που ενώ τους έχουμε δει κάποια στιγμή στην Ευρωλίγκα, εδώ έρχονται κ απογειώνουν την καρίερα τους στην τελική, αλλά η ουσία είναι ο σωστός προγραμματισμός και το ποιός θα πει τελικά οτι πχ χρειαζόμαστε για τη θέση 3 ένα παίκτη με αυτά και αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν πάμε στην τύχη ή στο περίπου. Προγραμματισμός και σχεδιασμός που πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό και φέτος και νομίζω είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα.

      ChrisLibe

      Διαγραφή
    5. Πολύ σωστό το σχόλιό σου φίλε.

      Προφανώς και μέχρι τώρα δεν υπήρχε στην Ελλάδα αυτή η γνώση ακόμα και οι Hines ήταν "γνωστοί" σε κόσμο σαν τον Jim. Σε εμάς όχι, αλλά το θέμα είναι εκεί, μία ομάδα μεγάλου status που θέλει να παραμείνει εκεί πρέπει να έχει στην στελέχωσή της ανθρώπους που να βρίσκουν τα ακατέργαστα διαμάντια και σταδιακά με άλλους κατάλληλους ανθρώπους να τους κάνει ακόμη καλύτερους.

      Γίνονται όμως πλέον σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και σε 5-10 χρόνια ίσως έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα με μία καλή μίξη Ελλήνων και ξένων νέων παιχτών.

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ διαχειριστή του hoopfellas, σ 'ευχαριστώ πολυ που διαγράφεις σχολια που φαινεται δεν σου ειναι αρεστά μονο και μονο επειδη θα εμφανιστούν στην αρχη της σελιδας!

    Και μαλιστα χωρις να ειναι ουτε καν υβριστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim εκεινη η ψυχη ο Carlos "το τσακαλι" Delfino ξερεις που βρισκεται?απ'τις μεγαλες μου μπασκετικες συμπαθειες..ξερω οτι αντιμετωπιζε προβληματα τραυματισμων κ εχει να παιξει μπασκετ απ'το προηγουμενο καλοκαιρι..αν κ εφοσον επιστρεψει υγιης νομιζω οτι ηρθε η ωρα του για ενα τελευταιο καλο συμβολαιο στη γηραια ηπειρο..για ομαδα ευρωλιγκας θα τανε ταμαμ..

    επιπλεον για τον τζειμς αντερσον της ζαλγκιρις εχει ακουστει τιποτα?πιστευω θα ταιριαζε σε μια μπαρτσελονα,μακαμπι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tζιμ από πικ'ν'ρολ ο ΜακΛιν πώς πάει; Στην επίθεση λογικά θα κληθεί να τελειώσει τέτοιες φάσεις σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ακόμα και αν το ποστάρισμά του θα ήταν καλοδεχούμενη προσθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ο Τζιμ δε μου απαντάει : ), κανάς άλλος που ξέρει μπορεί να μου πει αν ο παίκτης κατέχει το p'n'r?

      Διαγραφή
  14. Καλός ο Μακλήεν και πολύ δυνατός. Την παρακολούθησα λίγο την Άλμπα φέτος και τον είδα. Τον χρησιμοποίησε και σαν τεσσάρι ο Ομπράντοβιτς αλλά και σαν πεντάρι, και σε άμυνες απέναντι σε δυνατά αντίπαλα πεντάρια, όπως ο Μπατίστα και ο Σοφοκλής.
    Αν η φρόντ λάιν του Παναθηναϊκού μείνει όπως είναι (Μπατίστα, Λουκάς, Παπαγιάννης) ένα τέτοιου τύπου παίχτη χρειαζόμαστε για συμπλήρωμα.
    Το ερώτημα μου, (και προς τον Δημήτρη και προς όποιον ξέρει) είναι ποιες είναι οι διαφορές του με τον Μόργκαν (Δεν τα είδα τα παιχνίδια με τον Κολλοσό και δεν τον έχω δει τον Μόργκαν πέρα από τα highlights και κάποια βιντεάκια στο you tube) ??

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ αδυναμος αμυντικα ο Μοργκαν. Με το παραμικρο βαζει τα χερια του στον αντιπαλο.

      Διαγραφή
  15. Ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ χρειάζεται να κοιτάξουν την Α1. Να επενδύσουν σε ξένους παίχτες των 100-150 χιλιάδων οι οποίοι ίσως τώρα αγωνίζονται με 40 χιλιάρικα.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΣΦΠ το έκανε με Πετγουέη. Δε του βγήκε άσχημα αναλογικά με το ποσό που επένδυσε.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Και ευκαιρία στους ταλαντούχους Έλληνες παίχτες που έχουν μείνει αναξιοποίητοι.

      Διαγραφή
    3. Θεωρώ ότι τα πολλά "αναξιοποίητα" ταλαντούχα Ελληνόπουλα για να κριθεί το range τους, θα ήταν πιο σωστό να τα βλέπουμε πρώτα να απορροφούνται στο Eurocup. Η μετάβαση στις μεγάλες ομάδες δεν σημαίνει απλά μετάβαση σε επίπεδο Ευρωλίγκας αλλά στο τοπ-επίπεδο αυτής. Λογικό να τα πνίγει..

      Διαγραφή
    4. Ναι jim αυτό θα ήταν το ιδανικό, αρκεί να πηγαίνουν οι ομάδες μας ανταγωνιστικά εκεί και όχι απλά για τη συμμετοχή.

      Διαγραφή
  16. Τζιμ θα ήθελα να σε ρωτήσω (και τους υπολοίπους) κάτι που συζητούσα με ένα φιλαράκι τις προάλλες.

    Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε μια ομάδα που αποτελείτο από τους 12 καλύτερους παίχτες της Ευρωλίγκας. Όχι απαραίτητα ολ σταρ (με την έννοια ότι βάλαμε τους απλά καλύτερους) αλλά με κομμάτια που ταιριάζουν μεταξύ τους και θεωρητικά θα μπορούσαν να αποδώσουν ομαδικά και να αποτυπώσουν το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη στο υψηλότερο επίπεδό του.

    Μια τέτοια ομάδα πόσα παιχνίδια θα κέρδιζε αν έπαιζε στο ΝΒΑ; Και οι δυο συμφωνήσαμε περί τα 30-35, αν και προσωπικά πιστεύω ότι μια τέτοια ομάδα πριν από 6-7 χρόνια (με ΔΔ, Σπανούλη, Παπαλουκά, Ναβάρο, Σαρας) χαλαρά τις είχε τις 50 νίκες.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στο φιλαράκι.. Οι σούπερ σταρς της Ευρώπης δεν είναι δεδομένο ότι μπορούν να ακολουθήσουν και να παράγουν στο μπάσκετ του ΝΒΑ. Δεν έχει να κάνει ούτε με το ταλέντο, τη ποιότητα , ούτε φυσικά με την αντίληψη. Η φύση του αθλήματος από εκεί είναι πολύ διαφορετική. π.χ. η 5αδα των "θρύλων" (γιατί για τέτοιους μιλάμε) της Ευρωλίγκα στο μπακόρτ που περιγράφεις δε μπορεί να σταθεί αμυντικά ούτε για αστείο. Θα έβλεπες "αγνωστα" στο ευρύ ευρωπαϊκό κοινό PGs του ΝΒΑ να κάνουν πάρτι.. Το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη διαδρομή. Καλοί παίχτες που παράγουν στην Αμερικανική λίγκα θα είχαν μεγάλο πρόβλημα να πράξουν το ίδιο εδώ. Ποιοτικά πάντως δεν υστερούμε. Αν η σκέψη σου βασίζεται στη συνθήκη αυτή δεν είσαι πολύ μακριά..

      Διαγραφή
    2. Βασικα το ερωτημα σου δεν εχει και πολυ νοημα. Η αμερικανικη λιγκα αποτελειται απο παρα πολλους ευρωπαιους παικτες που εχουν παιξει στο παρελθον ευρωλιγκα. Εσυ εννοεις τους παικτες της φετινης ευρωλιγκας; Διοτι καποιοι απο αυτους εχουν ηδη κλεισει για ΝΒΑ. καταλαβαινεις που το παω; Προφανως η Αμερικανικη λιγκα εχει την αφροκρεμα του ευρωπαικου μπασκετικου ταλεντου διοτι τα χρηματα ειναι πολυ περισσοτερα. Κατα συνεπεια δεν μπορουμε να ρωταμε αν μια μικτη ευρωπης θα αντεχε στην αμερικανικη λιγκα. Πιο σωστο θα ηταν να ρωτησουμε τι θα καταφερνε μια μικτη ευρωπης με αντιπαλο την Dream Team. Εκει θα ειχε ενδιαφερον.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή μια 5άδα με Πολ, Κάρρυ, Λεμπρόν, Λαβ και Χάουαρντ θα είχε να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με οποιαδήποτε 5άδα της euroleague θα φανταζόμασταν;

      Προφανώς και υπάρχει διαφορά ποιότητας και αυτό αποτυπώνεται πολύ καλά στις διεθνείς διοργανώσεις, όπου παικταράδες της ευρωλίγκας παρουσιάζονται πολύ μέτριοι και κατώτεροι των NBAers.

      Διαγραφή
    4. @10:10
      Το ερώτημα προφανώς δεν αφορά τους Ευρωπαίους παίκτες, αλλά τους euroleague players. Ούτε αφορά το κατά πόσον μεμονωμένοι παίκτες θα μπορούσαν να σταθούν σε κάποια ομάδα ΝΒΑ.

      Το ερώτημα είναι αν μια αυτούσια euroleague team θα μπορούσε να βγάλει ολόκληρη σεζόν στο ΝΒΑ.

      Για μένα προφανώς όχι και τα προβλήματα που θα είχε θα ήταν απίστευτα. Φανταστείτε πχ στο 5 να προσπαθείς να πορευτείς με Μπατίστ και Βούισιτς...

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ο Στεγόσαυρος το ξεκαθάρισε και το έθεσε σαφέστατα...
      Μιλάει,όχι απαραίτητα για τους 12 καλύτερους παίκτες(δηλαδή η αναφορά στους 5 θρύλους δεν σημαίνει ότι θα έμπαιναν και οι 5 στην ομάδα-απλά για να τονίσει οτι ίσως παλιότερα υπήρχε καλύτερο star material) αλλά για τους 12+1(κόουτς) που θα είχαν συγκεντρωθεί και στελεχωθεί με τον πιο τέλειο αλγόριθμο ώστε να βγει η καλύτερη ομάδα (χημεία,να μπορεί να σταθεί και λοιπά) από τους παίκτες της Ευρωλίγκας.

      Ε,αυτή την ομάδα να την χώσεις στο ΝΒΑ... (οχι να τη βάλεις να παίξει με τη μικτή τους...μην το παρακάνουμε)
      .Πόσες νίκες θα πάρει?

      Διαγραφή
    6. Δεν υφίσταται απάντηση peris γιατί οι παράμετροι είναι τόσο πολλοί.. Εννοείται χημεία για το μπάσκετ που παίζεται εκεί, όχι εδώ. Μιλάμε για μια star-based λίγκα.. Έπειτα, σε ποια περιφέρεια θα παίξει και με τι ανταγωνισμόπ.χ. ;; Πρόβλεψη καταλαβαίνεις δε μπορεί να γίνει

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ Peris, εσύ το έπιασες. Προφανώς το ερώτημα ήταν virtual, δεν περιμένω να γίνει κάτι τέτοιο ούτε έκατσα να σκεφτώ σε ποια περιφέρεια θα έπαιζε.

      Αλλά εννοούσα κάτι πολύ συγκεκριμένο: Όχι Ευρώπη εναντίον Ντρημ Τημ (και αυτό θα είχε το ενδιαφέρον του) αλλά μια μικτή Ευρωλίγκας (επομένως και με Αμερικανούς μέσα) που θα έπαιζε με όλους - δηλ. και με του Σίξερς, τους Κινγκς, τους Νικς, τα 'σαπάκια' του ΝΒΑ. Νομίζω ότι το ερώτημα είναι valid, χωρίς βεβαίως να εξετάζουμε τα πολύ πρακτικά ζητήματα (άλλοι κανονισμοί, κούραση από συνεχόμενα παιχνίδια που οι παίχτες στην Ευρώπη δεν έχουν συνηθίσει κλπ).

      Τζιμ, star-based λίγκα ναι αλλά για δες λίγο τους Χοκς, του Γκρίζλις. Δες πώς παίχτες σαν τον Ντεμάρ Κάρολ αναδεικνύονται πια με τον τρόπο που πάει το μπάσκετ εκεί.

      Πάντως οι περισσότεροι λέτε ότι μια τέτοια ομάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ και το δέχομαι.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    8. Star based λίγκα καθαρά. Για αυτό ομάδες σαν του Χοκς δεν έχουν τύχη απέναντι σε λιγότερο δουλεμένα σύνολα όπως οι Καβς. Ξέρεις, προσωπικά είμαι στην άλλη πλευρά.. Το Σικάγο π.χ. έφαγε "κράξιμο" γιατί οι Ρόουζ-Νόα δε θεωρούνται πλέον premium stars. Αλλά όπως σωστά παρατηρείς και έχουμε γράψει πολλάκις, το μπάσκετ αλλάζει. Η προπονητική μήτρα των Σπερς παράγει προς μια άλλη κατεύθυνση ενώ οι φετινοί Ουόριορς επίσης είναι κάτι διαφορετικό. Μια τέτοια ομάδα θα μπορούσε να σταθεί εφόσον πάρουμε ως προαπαιτούμενο ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι. Δεν είναι εύκολο να βρείς τέτοια ισορροπία στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    9. OK, point taken:)

      Διαγραφή
  17. ρε αυτος ο Αταμαν, και με μιση ομαδα και με καθολου ομαδα, παλι δεν το βαζει κατω. 1-1 τη Φενερ στην παραταση...

    Τζιμ, απο Αταμαν, Μαχμουτι, Σαγκαντιν, Ιωαννιδη, Γιαννακη, Πεδουλακη, Σφαιροπουλο, ποιον βαζεις εσυ στο νο2 της λιστας "πιο αμυντικογενεις προπονητες"; Το νο1 το χει καπαρωσει ο Μποζα χρονια τωρα (ναι το ξερω, θα μου πεις για τη Γιουγκοπλαστικα, αλλα κι εκει με την αμυνα τα πηρε τα ευρωπαϊκα, για μας που τα θυμομαστε, και καλα εκανε φυσικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Ο Αταμάν είναι δύναμη στη TBL. Ξέρει το μονοπάτι καλύτερα από όλους.. Αλλά αμυντικογενής ένας κόουτς που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τη χειρότερη αμυντική δουλειά στην Ευρωλίγκα..; Από αυτούς που γράφεις, Ιωαννίδης και Πεδουλάκης είναι ΟΙ καθηγητές στο αμυντικό κομμάτι. Κατά τη γνώμη μου καλύτεροι του Μπόζα.

      Διαγραφή
    2. μπορει για τη Γαλατα να ισχυει αυτο που λες Τζιμ, αλλα το Μουντομπασκετ του 2014 και η πορεια της Σιενα του 2002-03 (με Στεφανοφ, Κακιουζη, Τουρκσαν) και τον Αταμαν στον παγκο, πιστευω του δινουν ποντους. Δεν ειναι "οσα βαλω κι οσα φαω" παντως ο τουρκος, τετοιος ειναι μονο o Mπαγκατσκις.

      για Πεδουλακη συμφωνω 100%, ειναι hands down ο καλυτερος στην αμυνα στις μερες μας.

      Διαγραφή
    3. Η ερώτηση που απάντηση ήταν άλλη φίλε μου. Δεν είναι αμυντικογενής κόουτς ο Αταμάν. Όντως στη πόλη της Σιένα τον εκτιμούν πολύ. Και στη τουρκική λίγκα είναι "κουμάντο". Αλλά για πολλούς λόγους δε θα τον τοποθετούσα στους καλύτερους. Στο Μούντο τον ευνόησαν οι συγκυρίες. Μέτρια ομάδα η Τουρκία.

      Διαγραφή
    4. "Καλοί παίχτες που παράγουν στο ΝΒΑ" έγραψα.. Όχι σούπερ-σταρς..

      Διαγραφή
    5. Για από πάνω πήγαινε κι έχεις δίκιο. Αρκετοί καλοί παίκτες του ΝΒΑ θα είχαν πρόβλημα στην Ευρώπη...

      Διαγραφή
    6. ενταξει, πρεπει να χεις δικιο Τζιμ, εγω μαλλον ημουνα αρκετα ενθουσιασμενος χτες το απογευμα απο την υπερπροσπαθεια της Γαλατα οποτε εβαλα και τον Αταμαν διπλα στα αλλα ονοματα. Τελος παντων, αν οχι ο Αταμαν, ο αλλος Τουρκος - δε θυμαμαι τωρα ονομα - της Εφες στα 90s, με τις ζωνες 3-2 επι 40 λεπτα, μπαινει σιγουρα σε αυτη τη λιστα. Θυμαμαι οτι ειχα την ατυχια να παρακολουθησω ενα Εφες-Μπενετον εκεινης της εποχης, που ειχε ερθει 52-43 (!!!).

      Να σαι καλα Τζιμ.

      Διαγραφή
    7. καλυτερα Πασουτιν αντι για Αταμαν. Ειναι παιδι της αμυνης ο Εβγκενι.

      Διαγραφή
    8. @4:36

      Τον Μαχμούτι λες.. Το ματς αυτό ήταν αργότερα βέβαια, στα '00s. Και η επόμενη ομάδα του ήταν η Μπένετον.. Πόσο μου λείπει αυτό το κλαμπ..

      Διαγραφή
    9. κι εμενα μου λειπει Τζιμ, και η Μπενετον και η Σκαβολινι και η Βιρτους και η Φορτιτουντο...κι η Σιενα πιο πολυ απ ολες...

      κι η Ρετζιο Καλαμπρια του Τζινομπιλι...

      Μαγιερς, Σκονοκινι, Γιαριτς, Μπουλερι, Μαρκονατο, Ντειβιντ Χοκινς, Νικολαρας Ζησης, Στοουνρουκ... τι αλλο να πεις για εκεινο το ιταλικο πρωταθλημα...

      σταματαω για να μη μας παρουν τα ζουμια Τζιμ.

      Διαγραφή
  18. Kαλησπέρα στην παρέα ! Θα ήθελα να ακόυσω την γνώμη σας για ενα ενδιαφέρον ρόστερ του Παναθηναικού την επόμενη περίοδο και κατα πόσο θα είναι λειτουργικό ή οχι, αν έχει πλεονεκτήματα ή οποιαδήποτε μειονεκτήματα ... Έχουμε και λεμε :

    Γκαρντ : Διαμαντίδης,Παππάς,Κούπερ,Μποχωρίδης
    3-4 : Γιάνκοβιτς,Χαραλαμπόπουλος,Φώτσης,Βεζένκοβ (ή τον Τρει Τομπκινς της Νιζνι)
    Σέντερ : Παπαγιάννης, ΜακΛιν (ή Μ'μπακουε)

    Μένουν 2 κενές θέσεις .. Εγω προσωπικά, αν δεν ευδοκιμήσει του Καλάθη (που το θεωρώ πολυ δύσκολο) θα πήγαινα σε κάτι διαφορετικό .. Θα προσπαθούσα να πάρω έναν παίκτη με ευχέρεια στο 2-3 (swingman), με βασική προυπόθεση όμως να είναι και καλός δημιουργός ( π.χ ενας παίκτης που μου έρχεται στο μυαλό ειναι ο Ματ Τζανιγκς της Εφές ή ο Τζεντιλε, που ειναι ταμαμ για μενα αλλά πολύ δύσκολο εως απιθανο,αντικειμενικα, να έρθει ) με σκοπό να πάρει και κάποιον χρόνο στον άσσο ...
    Μια άλλη λύση ειναι να κάνει αυτη την δουλειά ο Γιάνκοβιτς(ο οποιος θελει πολυ δουλειά όμως) αλλά έχει δείξει κάποια στοιχεία τουλάχιστον, και να πας για ενα καθαρό 3αρι ...
    Την τελευταία θέση θα την έκλεινα με ενα σέντερ που να μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι αλλά να μην ειναι τρύπα στην άμυνα( βλ. Μπατίστα)

    Τζιμ και η υπόλοιπη παρέα θεωρείτε λειτουργικη αυτή την σκέψη ;
    Ακούω απόψεις !
    Ευχαριστώ !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικ.. Ωραίες οι σκέψεις σου. Σημείωσε όμως ότι:
      1.) Θέλεις "άμυνα" στα γκαρντς
      2.) Ένα ακόμα "2" στη στελέχωση αυτή "μπουκώνει" το ρόστερ. Ο Διαμαντίδης πρέπει να μετακινηθεί εκεί.

      Διαγραφή
    2. Δεν λείπουν δυο, λείπουν 4-5 παίχτες από το ρόστερ σου. Χρειάζονται τουλάχιστον 16 με 14-15 παίχτες δωδεκάδας για μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού.
      Αυτή τη στιγμή έχεις 11 Έλληνες (οι 8 έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου, 9 αν αποφασίσει να μείνει ο Παππαγιάνης ) και 7 ξένους (για τους 6 έχει option η ομάδα για του χρόνου).
      Αυτή είναι η βάση του υλικού, σε αυτή θα γίνει ξεκαρτάρισμα (λύσεις συμβολαίων, δανεισμοί) και σ' αυτή τη βάση θα πρέπει να γίνουν 2-3 καλές προσθήκες.
      Καλοί παίχτες όλοι όσοι προτείνεις.
      Ο Μπατίστα τρύπα στην άμυνα, γιατί?

      Vatos76

      Διαγραφή
    3. Tι γιατι; Γιατι δεν μπορει να παιξει αμυνα. Για περισσοτερους απο εναν λογους.

      Διαγραφή
    4. Ο Μπατίστα σε ενας με ένα αντίπαλο ψηλό κάτω απ το καλάθι, μια χαρά αμυντικός είναι. Είναι και αρκετά καλός στο ριμπάουντ..
      Τώρα αν έννοείς άμυνα σε mobile ψηλό, σε pick n roll καταστάσεις, ε.. όχι δεν μπορεί. Κανένας ψηλός στο στυλ του δεν μπορεί..
      Αυτό δεν τον κάνει τρύπα στην άμυνα..

      Vatos76

      Διαγραφή
    5. Οι pnr καταστασεις που λες ειναι κοντα το 80% των επιθεσεων του ΟΣΦΠ. Το ποσοστο ποικιλει αναλογα με τον αντιπαλο αλλα ειναι σταθερα υψηλο στην Ευρωλιγκα. Ασε που ακομα και μην pnr ομαδες οταν βλεπουν εναν τετοιο παικτη απεναντι τους παιζουν σταθερα pnr. Συνεπως ειναι τρυπα στη συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων. Υπαρχουν αρκετοι μη mobile ψηλοι που παροτι ειναι ευαλωτοι στεκονται αξιοπρεπως. Ακομα κι ο Μαυροκεφαλιδης ειναι πολυ καλυτερος αμυντικα. Το προβλημα του Μπατιστα δεν ειναι τοσο τα αργα ποδια (που οντως εχει) αλλα η πολυ μειωμενη αντιληψη του παιχνιδιου. Αυτο ειναι που τον κανει τρυπα κατα τη γνωμη μου. Μπορει να ειναι χρησιμος ως τριτος ψηλος.

      Διαγραφή
  19. Το έχω ξαναποστάρει το παρακάτω, το ξαναβάζω εδω..

    Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε και με το κατάλληλο προπονητικό τιμ, το υπάρχον ρόστερ, (χωρίς καμία αλλαγή και εφόσον ανανεώσουν οικονομικότερα οι βετεράνοι) με δεδομένο ότι ικανοποιεί τα κριτήρια της διοίκησης (ελληνικό στοιχείο, νέοι παίκτες, οικονομικοί ξένοι, χαμηλό μπάτζετ), θεωρείτε ότι είναι ικανό για να βγάλει την επόμενη χρονιά με επιτυχία??
    Είναι final four material??
    Μποχωρίδης, Παππάς, Διαμαντίδης, Λούντζης, Νέλσον, Κούπερ,Σλότερ, Μπλούμς, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης,Μπατίστα, Μόργκαν, Παπαγιάννης, Γκίστ (14 παίκτες, 16 απο το Δεκέμβριο και 7 ξένοι ο ένας μόνο Ευρωλίγκα).
    Γνώμες??

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ηταν φετος θα ειναι με ενα βαρυ επιπλεον ετος, για μερικους, του χρονου;

      Διαγραφή
    2. Final4 material;
      Το ίδιο ρόστερ που έχε φέτος συν έναν γκαρντ από την Ενισέι και έναν σέντερ από την Παουλάνερ.
      Και ξαφνικά από τις 30άρες θα μετατραπεί σε "final4 material";

      Ο μόνος λόγος που ο ΠΑΟ προκρίνεται στους 8 είναι η αύρα του μεγάλου κλαμπ. Η αύρα αυτή όμως χάνεται μέρα με τη μέρα. Αν ο ΠΑΟ δεν αλλάξει, θα βουλιάξει.

      Διαγραφή
    3. Κάθετα και οριζόντια όχι.

      Είναι ομάδα που θα βουλιάξει δεν αντέχει άλλο ο Διαμαντίδης.

      Το έγραψα και σε άλλο ποστ για ομάδα φ4 πρέπει στον σχεδιασμό να έχεις τον 3d και τον φωτση ως 11ο και 12ο παίχτη.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    Ομολογώ ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα να γράφω τη γνώμη μου για τις μεταγραφές στις ομάδες μας, στη μέση των play-off του πρωταθλήματος. Είναι λίγο άδικο για τους παίκτες και τους προπονητές των ομάδων, των οποίων τα κεφάλια έχουμε βάλει στη γκιλοτίνα και είμαστε έτοιμοι, ανάλογα και με την έκβαση του πρωταθλήματος, να τραβήξουμε το σκοινί.

    Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι στον ΠΑΟ, όπως είναι λογικό, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιός θα είναι ο προπονητής και οι στόχοι για την επόμενη χρονιά. Ο πρώτος είναι λογικά ο πλέον αρμόδιος να επιλέξει με ποιούς από τους υπάρχοντες παίκτες θα πορευτεί και του χρόνου, αλλά και τί προσθήκες κατά τη γνώμη του και σύμφωνα με την προπονητική του φιλοσοφία, θα χρειαστεί η ομάδα, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η χημεία, η συνέχιση της αξιοποίησης των νεαρών ταλέντων της ομάδας, και φυσικά να καταστεί η ομάδα πλήρης σε όλες τις θέσεις στο έμψυχο δυναμικό, και κατ' αυτόν τον τρόπο να μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους που θα έχουν τεθεί από το καλοκαίρι.

    Αλέξης

    ΥΓ. Jim, οι παίκτες που προτείνετε για τις ομάδες μας, ακούγονται πολύ ενδιαφέροντες, αλλά, ουπς... τίνος παίκτη το κεφάλι μόλις κόπηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. troll ή σοβαρα τωρα ???

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τζιμ αναρτηση nba επειγοντως......... με στεφ καρι ζουμε μερες αλεν αιβερσον,μονο που αυτος θα το παρει κιολας.....ενας κοντος κανει πλακα στα θηρια....ο τυπος δεν παιζεται,ολοι θελουμε γκολντεν στειτ για πρωταθλημα,το μπασκετ στα καλυτερα του......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο οσφπ παιζει με 6 φοργουορντς στην 12αδα . θεωρητικα εχει αφησει λιγους στο 5 και στα γκαρντ . ομως ελαχιστες ομαδες τον εχουν χτυπησει σε αυτες τις 2 θεσεις . φυσιολογικα μια καλη ομαδα θα ποσταριζε 40 λεπτα τα κοντα πενταρια αλλα και τα 2 κοντα βασικα τριαρια του οσφπ . κι αν ειχε και ψηλα γκαρντ θα ποσταριζε και τα γκαρντ . ομπραντοβιτς και πεδουλακης επεμεναν εκνευριστικα αλλα και πετυχημενα στο ποσταρισμα του ολυμπιακου . ο μανωλοπουλος μπορει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. παντως και οι δυο αυτοι εχουν ακουστει για ολυμπιακο καλες λυσεις ειδικα ο μακλιν

    jim ενα σχολιο για τον σερβο τον μιλουτινοφ που επισης ακουστηκε???

    πως τον κρινεις σαν παιχτη και αν ταιριαζει στον ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα βελτίωσης ψηλών στην Ευρώπη (αυτό του Βυγιόσεβιτς) βελτιώθηκε αισθητά φέτος αφού πήρε χοντρά λεπτά ως starter και αποτέλεσε πραγματικά σημείο αναφοράς. Έβαλε κιλά, πήρε περισσότερες μπάες στην επίθεση. Αυτή τη στιγμή θα ήταν σούπερ για 3ος ψηλός στον Ολυμπιακό, ρίσκο σαν 2ος. Είναι σημαντικό ότι έχει μάθει σωστά το άθλημα.

      Διαγραφή
  25. Τζιμ μιας και αναφέρθηκες στην Γερμανική Λίγκα τι γνώμη έχεις για τον Trevor Mbakwe.Πέρσι είχε κάνει τρομερή χρονιά στην Ιταλία.
    Επίσης πες μου την άποψη σου για τα φετινά playoffs.Πολλοί τα θεωρούν (μεταξύ τους και εγώ) τα χειρότερα της δεκαετίας από άποψη ποιότητας μπάσκετ.Στην αρχή είχες τα hack a .... .Στο Χιούστον βλέπεις τον Χάρντεν να θέλει 5 μπάλες μόνος του.Στο Γκόλντεν Στέιτ βλέπεις μόνο τρίποντα.
    Το χειρότερο από όλα είναι η σειρά Χοκς-Καβαλίερς.Από τη μια έχεις την Ατλάντα η οποία φαινόταν έχει ξεφουσκώσει σε τέτοιο βαθμό που την λυπάσαι.Από την άλλη βλέπεις έναν Λεμπρον και 6,7 παίκτες (αφού Ίρβινγκ και Λοβ λείπουν) που στην Α2 πιθανότατα να μπορούσαν να σταθούν.Κλίπερς,Γκρίζλις και Γουίζαρντς έβγαλαν κάτι το διαφορετικό και έδωσαν ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς μας αποχαιρέτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίχτης, έχουμε μιλήσε για αυτόν από το 2012-13 αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι σούπερ όπως ίσως παρουσιάζεται από πολλούς (δηλ. ως ο mobile ψηλός που θα κάνει τη διαφορά άμεσα στην Ευρωλίγκα) αλλά έχει ακόμα να δείξει μεχρι το ταβάνι του. Οι Ουόριορς μόνο τρίποντα..; Δεν είναι ακριβως έτσι.. Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή αμυντική ομάδα που κυκλοφορεί εξαιρετικά τη μπάλα ενώ ο Κερ μου δείχνει κάθε βράδυ ότι είναι πραγματικός προπονητής.

      Διαγραφή
  26. Oι προκλητικοί Σέρβοι, θα δώσουν σε ανοιχτό γήπεδο του Βελιγραδίου, την ονομασία Βασίλης Σπανούλης!

    Θα βρεθεί κάποιος να τους τιμωρήσει ή θα τους αφήσουν ανενόχλητους να προκαλούν το εθνικό μας αίσθημα; Οι διεθνείς οργανισμοί τι κάνουν; Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να τους τιμωρήσει. Να παρέμβει ο ΟΗΕ. Καλώ τον κύριο Μπαν Κι-μουν, που έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας, να παρέμβει και να σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους!

    Να βγει στο τηλέφωνο ο κύριος Μπαν Κι-μουν. Γιατί δε βγαίνει στο τηλέφωνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παιζεται ο Μισκο. Αρχιζω να πιστευω οτι αν το παρει αποφαση και προεδρο της Σερβιας βγαζει το Σπανουλη.

      Διαγραφή
    2. Αναμενόμενο λόγω της μεγάλης προσφοράς του Βασίλη στο σερβικό μπάσκετ

      (ΛΟΛΟΛΟΛΟΛ γεια σου Μισκο!)

      Διαγραφή
    3. Ίσως λόγω της μεγάλης του προσφοράς στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ...

      Αλήθεια, εσείς γιατί κλαίτε; Δικό σας είναι το γήπεδο;

      Διαγραφή
    4. πού είδες να κλαίμε; γελάμε!!

      Διαγραφή
    5. Ποιος κλαιει; Θαυμαζουμε το Μισκο κι εγω προσωπικα τουλαχιστον ζηλευω. Μακαρι να ειχα κι εγω καποιον να με μανατζαρει ετσι.

      Διαγραφή
    6. Και για πείτε μου αξιολύπητοι φωστήρες, τι λόγο έχει ο Ραζνάτοβιτς να παρέμβει για κάτι τέτοιο; Μήπως περιμένει κάτι πλέον από τον Σπανούλη;

      Γιατί είστε τόσο γραφικοί; Γιατί σας τσούζει τόσο πολύ η αναγνώριση του Σπανούλη; Το ψωμί σας σας τρώει;

      Διαγραφή
    7. Να ρωτησεις το Ραζνατοβιτς για ποιο λογο το κανει. Εγω μαλιστα σκεφτομαι να προτεινω στο δημο να παρει το ονομα του Μισκο το ανοιχτο γηπεδο της γειτονιας μου. Ειμαι μεγαλος θαυμαστης του. Μιλαω σοβαρα. Πιστευω οτι εχει βαλει οσο λιγοι τη σφραγιδα του στο ευρωπαικο μπασκετ τα τελευταια χρονια.

      Διαγραφή
    8. βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου, κάνει καλό!

      μην τα παιρνεις ολα τοσο σοβαρα

      ιδιως οσα εχουν να κανουν με εκατομμυριουχους αθλητες που βγαζουν σε μια μερα οσα εσυ ολοκληρο μηνα

      Διαγραφή
    9. @1:37 (1)
      Παραμένεις αξιολύπητος.

      @1:37(2)
      Μα ακριβώς αυτό ξεκίνησα να κάνω: χιούμορ!
      Απλά είστε τόσο γραφικοί και τόσο ανεξήγητα κομπλεξικοί που δεν μπορεί να γράψει κανείς κάτι για τον Σπανούλη, χωρίς να βγάλετε χολή.
      Και επιμένω να αναρωτιέμαι... Γιατί τόσο κλάμα ρε μπαγάσα;

      Διαγραφή
    10. Αν αυτο ηταν προσπαθεια για χιουμορ τοτε δεν το χεις!

      Διαγραφή
    11. Πείτε μου την αλήθεια. Όταν είδατε ότι ο Καμπάτσο ζήτησε τη φανέλα του Σπανούλη, το πρώτο πράγμα που κάνατε ήταν να γκουκλάρετε "μάνατζερ Καμπάτσο";

      Διαγραφή
    12. Φιλια στο Βασιλη..

      Διαγραφή
    13. 1.44
      Βλεπεις φαντασματα καλε μου. Ουδεις εκλαψε ή εβγαλε χολη σε αυτο που εγραψες.

      Διαγραφή
    14. @1:53
      'Oτι μπορεί ο καθένας μας. Αυτό έχω, αυτό δίνω.

      Ευτυχώς υπάρχουν παιδιά σαν κι εσένα που μας χαρίζουν άφθονο γέλιο.

      @2:08
      κλαψ

      Διαγραφή
    15. Ρε παλικαράκι, κάνεις ένα σχόλιο νομίζοντας ότι θα προκαλέσεις, σου απαντάνε οι άλλοι στο χαβαλέ κι εσύ μιλάς για κλάψα (!) και κάνεις χαρακτηρισμούς. Για ψάξτη λίγο τη δουλειά.
      ΥΓ: Τζιμ, δε θα ήταν άσχημο να κόβονται σχόλια με χαρακτηρισμούς, ιδίως όταν είναι τόσο εμφανές ότι γίνονται μόνο για να προκαλέσουν και να προσβάλουν κι όχι για να κάνουν σοβαρό διάλογο. Μπουχτίσαμε με την καφρίλα εκατέρωθεν!

      Διαγραφή
    16. Οταν λες "ανοιχτο γηπεδο¨ φανταζομαι γνωριζεις οτι εννοουν γηπεδο 3χ3 ετσι; Ειναι απλα ενα γηπεδακι 3χ3 σε καποια ακαδημια ισως αντε το καλυτερο σε μια πλατειουλα μαζι με καμια αλλη 10αρια αλλα γηπεδακια με ονοματα απο αλλους παικτες της ευρωπης. Η μηπως νομιζες οτι θα το δωσουν σε κανα γηπεδο 50000 θεσεων;

      Διαγραφή
  27. Τελείως άσχετο:
    Πως θα σου φαίνονταν Jim ένα ματς all star game NBA vs The rest of the world?
    Από άποψη μάρκετινγκ,θα τα έσπαζε.
    Φαντάζομαι ψηφοφορίες,Λονδίνα,κλπ
    Θα έκανε πάταγο.
    Μην μου πεις τίποτα για καλεντάρι...
    Μπρος στην μάσα,θα έβρισκαν χρόνο.
    Πως και δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έπρεπε να το δούμε λίγα χρόνια πριν.. Με Τζινόμπιλι-Ντιρκ στα καλά τους..

      Διαγραφή
    2. Τώρα το διάβασα σωστα, συγνώμη. ΝΒΑ έγραψες όχι ΗΠΑ.. Ναι, θα ήταν ενδιαφέρον. Εγώ θα έλεγα ΗΠΑ vs Rest of the World. Με κανονισμούς FIBA. Τζινόμπιλι-Σκόλα, Πάου-Ναβάρο, το δικό μας χρυσό backcourt..

      Διαγραφή
    3. Βασικά ΗΠΑ VS Rest of the World εννοούσα Jim.
      Ο ίδιος είμαι,απλά σε άλλο υπολογιστή..
      theo

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα Τζιμάρα,πολύ καλό άρθρο εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών και οι 2.Θεωρώ ότι θα παίξουν πολύ για τις ομάδες μας τα ονόματά τους.Ο Μακλίν που είδα εγώ στην Ευρωλίγκα σίγουρα θα αποτελούσε ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του ΟΣΦΠ στο 5 αντι του φετινού Ντάνστον,νομίζω οτι κολλάει και καλύτερα και με τον Χάντερ που λογικά μένει.Ο Κένεντι τώρα είναι πιθανόν αυτό που έλειπε φέτος στο 3 με τον Βλαντο.Νομίζω ότι αν έρθει δεν κλείνει και το δρόμο στον Χαραλαμπόπουλο αφού ακόμα μπορεί να πάρει λεπτά στο 3,ανεβάζοντας και το Βλάντο στο 2 σε κάποια σχήματα,που έδειξε φέτος ότι βελτιώθηκε πολύ στο χειρισμό και ανέλαβε μεγάλο ρόλο στη φετινή δημιουργία του ΠΑΟ.Απο Γερμάνια τώρα μιας που πιάσαμε τη Μπουντεσλίγκα,μ'αρέσει πολύ ο Wannamaker της Μπαμπεργκ που τον είχα δει απο Ιταλία που επάιζε πιο πριν.Κρίμα που τραυματίστηκε ο Μπραουν θα ήθελα να δω πολυ αυτο το δίδυμο μαζί.Ο Τρινκιέρι στη στελέχωση ειναι καλός μετα κάπως τα χαλάει.
    Μπράβο και πάλι Τζιμ το καλύτερο με διαφορά μπασκετικό μπλογκ.
    Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Πάνο, να'σαι καλά φίλε.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/07/made-in-usa-2014-1.html

      Για τη Μπάμπεργκ τα είπαμε το καλοκαίρι. Η τεχνογνωσία στο κομμάτι του scouting που άφησε ο Φλέμινγκ και το επιτελείο του είναι μεγάλο κέρδος για τους Βαυαρούς.

      Διαγραφή
  29. Μια ερώτηση άσχετη με την ανάρτηση: αντίστοιχο σαν το nba league pass αλλά για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχει? Κ αν ναι μπορεί κάποιος που γνωρίζει να δώσει πληροφορίες?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim πως θα έβλεπες την περίπτωση του Σάσα Ομπράντοβιτς για προπονητής στον Παναθηναικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα αγάπη.. Θα ήθελα να το συζητήσουμε όλοι μαζί λίγο αργότερα.

      Διαγραφή
    2. Ετοιμάζεις κανένα live chat;
      Εγώ φεύγω για παραλία σε λίγο, έχω γάμο το Σάββατο και πρέπει να δείχνω εξωτική:))

      Διαγραφή
    3. Ποιόν Σασα Ομπράντοβιτς ρε; Αν είναι δυνατόν.
      Αν θέλει να πάει Βερολίνο πρέπει να παει σε πολύ καλύτερη και κυρίως ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση.
      Η ψήφος μου πάει ή Γιαννάκη ή προς Ιταλία μεριά (ξέρετε πολύ καλά ποιόν εννοώ)
      Ακου Σασα ομπράντοβιτς...

      Διαγραφή
  31. Να πως και κάτι για τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Χάινς όπως με πληροφόρησαν έχει συμφωνήσει να επιστρέψει (λογικά θα φύγει ο Ντάνστον). Η πληροφορία είναι από μανατζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα, το έχει και το contra.gr (και η πηγή του είναι διαφορετική από τη δική μου).

      Διαγραφή
    2. Αυτο που ειπες για τον Παναθηναικο ειναι για σασα ομπραντοβιτς?Αν ισχυει το παει καλα ο δγ...

      Διαγραφή
  32. Άρα αποχωρεί ο Ντάνστον έτσι?

    Μanu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε ότι έχει υπάρχει πρόταση από Τουρκία με πολλά χρήματα. Θεωρώ μέτρια τη σεζόν του και εντελώς άκυρη τη βράβευσή του ως DPoY. Χάντερ και Χάινς θα είναι εξαιρετικό δίδυμο.

      Διαγραφή
    2. Δηλ Ντανστον στην Εφες, Χαινς στον ΟΣΦΠ.Λασμε που;;

      Διαγραφή
    3. Ο Λάσμε θα περάσει στην ιστορία ως ο χειρότερος παίκτης που μπήκε στις 5άδες της ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
    4. 3ος all-time μπλοκέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας:

      http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Players&seasonmode=All&cat=BlocksFavour&agg=Accumulated

      Συνεχίστε οι αδαείς, μας διασκεδάζετε.

      Διαγραφή
    5. Τι σχεση εχει αυτο; εδω βγηκε ο Ντανστον καλυτερος αμυντικος δυο χρονιες.. Ποιος ασχολειται με αυτα τα πραγματα;

      Διαγραφή
    6. 2ος all-time μπλοκέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας:

      Μίρζα Μπέγκιτς.

      Συνέχισε αδαή, με διασκεδάζεις.

      Διαγραφή
    7. Εξαιρετικός ο Μπέγκιτς στα κοψίματα, μια χαρά ψηλός με αξιοπρεπέσταστη καριέρα στην Ευρωλίγκα. What's your point?

      Διαγραφή
    8. Παικτης που απετυχε στον btb τι να μας πει; Τον εφεραν οι Μαγκες Αγγελοπουλοι στο καλυτερο εργασιακο περιβαλλον της Ευρωπης και τι προσεφερε; Τιποτα. Για κανενα μικρομαγαζο καλος ειναι αλλα οχι και να λεμε για καριερα του Μπεγκιτς.

      Διαγραφή
  33. O Lawal της Σασσάρι είναι τόσο σούπερ όσο φαινόταν στη regular της el;
    Αν ναι, θα ήταν ιδανική οικονομική λύση για αιώνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος??

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/07/made-in-usa-2013.html

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ! Αν ο στόχος είναι και του Παναθηναικού το Βερολίνο (σύμφωνα με την Πράσινη, θα είναι) θα πρέπει να πάει σε πολύ καλύτερους παίχτες.
      Η περίπτωση του Μακλιν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή
    3. Αδέρφια είναι; Δεν το ξερα

      Διαγραφή
    4. Σε τι διαφωνείς Αφροξυλάνθη; Αφού ερώτηση έκανα αν είναι τόσο καλός όσο φαινόταν.

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά είναι ο Λαουάλ αλλά διαφωνώ ως προς την στελέχωση της ομάδας με οικονομικές λύσεις που ''μπορεί'' να βγουν. Το θεωρώ μεγάλο ρίσκο (μόνο αν ο στόχος είναι το Βερολίνο).

      Διαγραφή
  34. Κι αφήνει ο Ολυμπιακός να διαρεύσει ότι αποχωρεί παίκτης του παραμονή των τελικών...
    Πολύ βολικό για κάποιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διέρρευσε από τη πλευρά του Παναθηναϊκού, όπως πάντα πριν τους τελικούς μας!!!

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όπου και αν διέρρευσε, θεωρείς λάθος που το έβγαλαν ακόμα και αν ισχύει;

      Διαγραφή
    2. Δεν ισχύει τίποτα πριν να τελειώσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν δεν πάρει τίτλο ο ολυμπιακός μπορεί να αλλάξουν πολλά. Αν κάνει ένα 3-0 με τον Ντάστον ή τον Ντάρντεν να έχει μ.ο. 20 πόντους πάλι αλλάζουν πολλά, οπότε οτι βγαίνει τώρα είναι εκ του πονηρού...

      zio7

      Διαγραφή
  36. Ελπίζω τ παραπάνω περι Σασα Ομπραντοβιτς να είναι απλά φήμες και οχι κατι που ειπε η Αφροξυλανθη επειδή γνωρίζει κάτι παραπάνω ... Κατα την γνώμη μου ο Παναθηναικός είναι ενας νεος Έλληνας φιλόδοξος τεχνικός . Εγω θα έπαιρνα Κατσικάρη με κλειστα μάτια, ανεξάρτητα με τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα ...
    Το παράδειγμα του Ολυμπιακου με τον Σφαιρόπουλο δείχνει τον δρόμο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω για τους λογους που αναφερεις πιο πανω δε θα επαινα Κατσικαρη. Θα επαιρνα Πριφτη.

      Διαγραφή
    2. Πριφτης κλασεις καλυτερος απο Κατσικαρη

      Διαγραφή
    3. Χρειάζεται ενας νεος Έλληνας φιλόδοξος τεχνικός * (Με συγχωρείτε, κεκτημένη ταχύτητα)

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως γνωρίζω ότι ο ΔΓ θέλει τον Γκέρσον γιατί παίζει επιθετικό μπάσκετ! Έλεος!!!

      Διαγραφή
    5. Aστείος ο φίλος 5:23 k 5:24. Ο βοηθός Πρίφτης καλύτερος του προϊσταμένου του. Καλός ο Πρίφτης αλλά μικραίνει ο ΠΑΟ με αυτή την επιλογή. Ο Φώτης είναι τοπ όνομα με τεράστιο έργο στην ACB. Εύκολα έπαιζε για Ρεάλ Μπάρτσα. Αφήστε τον Πρίφτη λοιπόν προς το παρόν. Άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός άλλο περιβάλλον για ένα τέτοιον προπονητή.

      Διαγραφή
    6. Αστειος εισαι εσυ. Μαθε να σεβεσαι τη γνωμη των αλλων.

      Σιγά το "τεράστιο έργο" του Κατσικάρη με την Μπιλμπαο.

      ΥΓ Και στον Αλβερτη ηταν βοηθος ο Πριφτης. Μηπως ειναι καλυτερος κοουτς ο Αλβερτης?

      Διαγραφή
    7. Ο Φωτης διαρκως παιζει για μεγαλες ομαδες που ποτε ομως δεν τον προσλαμβανουν. Υποπτευομαι οτι για καποιο λογο γινεται αυτο. Τα περι τεραστιου εργου ειναι για γελια. Ενας συμπαθητικος προπονητης σε συμπαθητικη ομαδα ηταν. Καλο pr, συμπαθητικη φατσα, ο,τι πρεπει για μεσαια ομαδα. Οχι οτι ο Πριφτης εχει κανει κατι ως τωρα αλλα τουλαχιστον θα ειναι (πολυ) φθηνοτερος.

      Διαγραφή
    8. ενω ο Σφαιροπουλος ειχε τεραστιο εργο πισω του οταν πηγε στον Ολυ. Οπως τα καταφερε περιφημα (μεχρι τωρα) ο Σφαιρο, μπορει να καταφερει και καποιος σαν τον Πριφτη.

      Διαγραφή
  37. Γιατί πιστεύω ότι αυτή η ανάρτηση σε ένα-ενάμιση μήνα θα είναι ότι πιο hot στον ελληνικό μπασκετικό διαδικτυακό χώρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα στην μασκετοπαρέα!! Παρακολουθώ τρία χρόνια το μπλογκ.. δεν σχολίαζα απλά απολάμβανα τις συζητήσεις σας.. Τζίμ πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και οι δύο και γενικά η αγόρα της γερμανίας έχει τρομερά λαχιά.. Ο Κένεντι πιστεύω θα ήταν ταμάμ για τον ΠΑΟ ενώ ο Μακλίν για τον ΟΣΦΠ. Πάντως επειδή παρακολουθώ γερμανία μ΄αρέσουν πολύ και οι Renfoe,Ryan Thompson και φυσικά Mbakwe.. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς;;

    Κώτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπερα παιδια.Τζιμ πως θα σου φαινοταν ο Svetislav Pešić της Bayern για τον παγκο του Παναθηναικου?Τι γνωμη εχεις για αυτον?Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον περασμενο Φεβρουαριο ανανέωσε για άλλα 2 χρονια με Μπαγερν

      Διαγραφή
  40. "Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης δώρισε στον κ. Κοντονή ένα λεύκωμα με τις επιτυχίες των «ερυθρολεύκων» την τριετία (2011-13) "

    γιατί τριετία και όχι εφταετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακριβεια, 11-13 είναι διετία. Σεζον 11-12 και 12-13 -τα δυο ευρωπαϊκά.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον γιατι τις υπολοιπες χρονιες δεν πηρε ουτε μια κουπα; Ουτε ενα κυπελλακι βρε αδερφε. Εστω και μινιατουρα. Εστω και αυτα τα κυπελακια παγωτο της Algida!

      Διαγραφή
    3. Έλα τώρα ρε φίλε..μην αδικείς την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Πήραν 2 φορές το Κύπελλο Ελλάδος!

      Διαγραφή
  41. Τι εγινε σημερα με τον οσφπ?Παει για χαινς φευγει ο ντανστον..Φευγει ο καβαδας,ο κατσιβελης παιρνει τον μιτσοβ ενω τωρα θελει και τον λιμα?
    http://www.sport-fm.gr/article/basket/thelei-lima-o-olumpiakos/3088934
    Που να ειχε τελειωσει και το πρωταθλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το sport-fm δεν είναι το site που ανήκει στον Αλαφούζο;

      Διαγραφή
  42. Επαναλαμβάνω πως δεν θεωρώ τον Σάσα Ομπράντοβιτς καλή επιλογή για τον πάγκο του ΠΑΟ (άραγε αυτό θα περάσει; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. diego γιατι δεν σαρεσει ο σασα?ποιον θεωρεις εσυ καταλληλο?

      Διαγραφή
  43. Επειδή είναι προβληματικό να είναι ένας κόουτς στην Εθνική κ σε πάγκο αιωνίων, Κατσικάρης γιοκ.
    Από Έλληνες Πρίφτης μοιάζει η καλύτερη λύση. Δεν μου πάει κάτι άλλο στο μυαλό.
    Από ξένους τώρα έχουμε πολύ πράμα:
    Σάρας (τεράστιο ρίσκο δεν είναι καν κόουτς ακόμη)
    Σάσα Ομπράντοβιτς (καλή λύση ακούγεται)
    Τζόρτζεβιτς (μεγάλο ρίσκο επίσης, δεν έχουμε σαφές δείγμα ακόμη)
    Πιανιτζιάνι έχω ακούσει (θα μας τα πει ο Τζιμ εν καιρώ)
    Βουγιόσεβιτς (καλύτερα να χε έρθει αντι για τον Ιβάνοβιτς πέρυσι)
    Πεσιτς που ρώτησε κάποιος ανανέωσε μέχρι το 17

    Αν δεν κάνω λάθος αυτά λίγο πολύ έχουν κυκλοφορήσει ήδη ως φήμες

    (Να τελειώσουν με το καλό τα πλει οφ κ θα χει μεγάλη κουβέντα το θέμα αν κ θα πρέπει να κλείσει όσο πιο νωρίς ώστε να κοιτάξουν κ το ρόστερ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.
    ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ ΛΟΦΩ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΦΑΝΕΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΑΡΩΝΗΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ Ο ΜΑΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΙ.Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ.ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΠΧ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΕΝΕΡ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ,
    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΒΟΤΙΜΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ.


    ΥΓ:ΤΥΧΗ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ¨ΑΤΣΑ¨" ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

    ΥΓ2:ΤΟ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΞΥΠΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ.

    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Tην λύση Γιαννάκη πως θα την βλέπατε ;
    Toυ αξίζει μια ευκαιρία ακόμα λέτε ;

    Τα ίδια λέγαμε και για τον Ιβάνοβιτς βέβαια πέρυσι, deja vu ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. δωστε την ομαδα στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΙΦΤΗ και αφηστε τον να δουλεψει

    Ελληνας ειναι, τον Παναθηναϊκο τον ξερει, προπονηταρα ειναι, "σκληρο καρυδι" ειναι, την αμυνα την προσεχει, καλος χαρακτηρας ειναι (τον ξερω προσωπικα και το λεω αυτο το τελευταιο), και με την πρωτη θα μπει στο κλιμα, ενω οποιοσδηποτε ξενος ερθει θα χρειαστει ενα Χ διαστημα για να εγκλιματιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Υπάρχει περίπτωση να κοιτάξει προς Σάσα Τζορτζεβιτς ο ΠΑΟ για προπονητή; Εξαιρετική περίπτωση, ξέρουμε τι παίζει με την Σερβία που κοουτσάρει αυτή τη στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ο παο πρεπει να παρει εναν κοουτς το καλοκαιρι και το ερωτημα που τιθεται ειναι, ποιος θα ειναι ο επομενος που θα βαλει το κεφαλι του στη γκιλοτινα?δανειζομαι τον ορο απο τον Αλεξη, που πολυ πετυχημενα τη χρησιμοποιησε πιο πανω.

    ο πριφτης καλος ειναι αλλα ειναι νωρις ακομα γι αυτον τετοιο βημα.οι συγκυριες μαλιστα ευνοουν την παραμονη του στον Αρη προκειμενου να δουλεψει με καλυτερο ροστερ μιας και οι νεοι επενδυτες της ομαδας ολο και καπως θα το μεγαλωσουν το μπατζετ.ειδικα μαλιστα αν παιξει και eurocup τοτε ο κοουτς θα ψηθει περισσοτερο και θα δοκιμασθει σε υψηλοτερο επιπεδο.

    το φυλλο του πεδουλακη καηκε περυσι με την απολυση του.σοβαρος προπονητης με διδακτορικο στην αμυνα!!δυστυχως ενας μηνας κακων αποτελεσματων ηταν ικανος για να χασει τη δουλεια του.

    ο μαρκοπουλος δε ξερω αν εχει την προσωπικοτητα να διαχειριστει ενα τετοιο κλαμπ με εναν τετοιο προεδρο!!!ειναι γνωστης, εχει εμπειρια, ειναι σοβαρος ανθρωπος , ξερει ο,τι κινειται και ανασαινει στον ελλαδικο χωρο αλλα δε ξερω αν αυτα αρκουν.

    ο γιαννακης ειναι καλος κοουτς και μεγιστη προσωπιικοτητα αλλα εχει 3 μειονεκτηματα.
    εχει κακο ιστορικο πλεον με τον παο οντας στον παγκο του οσφπ (μικρο το κακο για μενα).
    στον οσφπ εχασε το παιχνιδι με τη διοικηση μιας και καπελωθηκε επανειλημμενα (μεταγραφη τσιλντρες, απομακρυνση μιλος, σκηνικα με μπουρουση καποια απο αυτα που ακουστηκαν και γραφηκαν).
    ειναι ανενεργος το τελευταιο χρονικο διαστημα και ειδικα μετα τον οσφπ δεν ειχε καμια σοβαρη ομαδα.

    ο κατσικαρης για μενα ειναι ο ορισμος του υπερτιμημενου.θεωρειται απο πολλους ικανος να αναλαβει μια ρεαλ, εναν οσφπ, εναν παο αλλα δεν εχει δουλεψει ΠΟΤΕ του σε κλαμπ με εστω τη μιση δυναμικη απο τα προαναφερθεντα!!!δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει αυτη η αισιοδοξια οτι προκειται για πουλεν της προπονητικης!!!με τη μπιλμπαο , οπου ειχε ξηλωθει κανονικα τοτε η διοικηση της, εφθασε μεχρι τους τελικους της acb κερδιζοντας στα ημιτελικα τη ρεαλ του ιταλου πρωην βοηθου του μεσινα (που δε θυμαμαι καν το ονομα του ) ενω στην ευρωλιγκα πηγε μεχρι τους 8.οκ!!!καλος προπονητης, δεν αντιλεγω, αλλα οχι εκεινος που θα παρει ενα μεγαλο κλαμπ και θα το απογειωσει.

    ο σαρας, για τον οποιο ακουγονται διαφορα, δεν ειναι καν προπονητης!!!σου δινει την εντυπωση οτι σε μια λαθος πασα θα σκισει το κουστουμι του, θα βαλει σορτσακι, θα αρπαξει τη μπαλα και θα χυθει στο παρκε για να μαθει στους παικτες του πώς παιζεται το ρημαδι το παιχνιδι!!!μια σεζον βοηθος προπονητη ειναι............δεν ειναι και καθε μερα του αγιου ζελικο.....

    και καταληγω σε αυτον που τολμω να πω οτι ισως θα ηταν ο καταλληλος.

    μπαρτζωκας!!

    ναι, ειναι ολυμπιακος αλλα προσωπικα δε με ενοχλει.ξερω οτι ειναι επαγγελματιας και αν δεν εχει αυτος προβλημα γιατι να εχω εγω....

    ναι , εγιναν καποια σκηνικα οταν ηταν στον παγκο του οσφπ αλλα , οπως και στην περιπτωση γιαννακη, μικρο το κακο για μενα.

    ειναι καλος προπονητης, με ωραιες ιδεες, κοβει το ματι του μεταγραφικα, εχει πλουσιο βιογραφικο, ενω το γεγονος οτι εχει ολυμπιακα αισθηματα θα τον κανει, σε αντιθεση με τη θητεια του στον οσφπ που εβραζε το αιμα του, να δει τα πραγματα πιο αποστασιοποιημενα και πιο ψυχρά.

    για μενα ο επομενος κοουτς πρεπει να ναι ελληνας.να ξερει τι μεγεθος ειναι ο παο, να ξερει τι πιεση εχει να αντιμετωπισει, να ξερει τι προσδοκιες υπαρχουν, να ξερει τι κινειται απο ταλεντο στον ελληνικο χωρο και φυσικα να ξερει τι εστι γιαννακοπουλος!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αν και τις περισσότερες φορές συμφωνώ με τα γραφόμενά σου, τώρα μπορώ να πω ότι διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως! Καταρχάς, οκ, ένας Έλληνας προπονητής χρειάζεται μικρότερο διάστημα εξοικείωσης από έναν ξένο, αλλά μην τρελαθούμε, όλη η Ευρώπη ξέρει το μέγεθος του ΠΑΟ. Και πες οκ, να είναι Έλληνας, ώστε να ξέρει και το βαθμό "επιτακτικότητας" για νίκη στις εγχώριες αναμετρήσεις με ΟΣΦΠ. Αλλά ρε φίλε, Μπαρτζώκας;; Εκτός του ότι είναι αντιπαθής σχεδόν σε όλους τους Παναθηναϊκούς, δε νομίζω κι αυτός να θέλει να αναλάβει αυτή την ομάδα. Δηλαδή χίλιες φορές Γιαννάκης παρά Μπαρτζώκας...

      Διαγραφή
    2. Ούτε με σφαίρες!!!
      Καλύτερα να διαλυθούμε, να πάμε ΕΣΚΑ και να πάρουμε τον Γιατζόγλου, τώρα που έβαλε και μαλλιά, για προπονητή...
      Φιλέ μου, δεν είμαι εμπαθής, αλλά Μιστερ Μπήν και Παναθηναϊκός μαζί είναι τερατούργημα!!

      Vatos76

      Διαγραφή
    3. Θα στμφωνησω οτι χρειαζομαστε Ελληνα προπονητη για τον Παναθηναικο. καποιον που να παιζει μπασκετ με τις Ελληνικες αρχες. Αμυνα πανω απο ολα δηλαδη.
      Αλλα θα συμφωνησω και με τα παραπανω παιδια. Προπονητη χρειαζοματε οχι κλοουν. Ακου μπαρτζωκας... Αυτος ακομα διαμαρτυρεται γιατι δωσανε παραπανω βολες στον παναθηναικο οταν η ομαδα του βαραγε μονο τριποντα...

      Διαγραφή
    4. κατανοω οτι οταν υπαρχει ενα παρελθον αυτο δε διαγραφεται ευκολα.το θεμα ειναι ομως αν καποιος επιμενει στις εντυπωσεις ή στην ουσια και η ουσια για μενα ειναι οτι ο μπαρτζωκας ειναι αξιος και ικανος κοουτς.το αν θα ηθελε αυτος να αναλαβει τον παο ειναι αλλο θεμα.το αν θα ηθελε ο γιαννακοπουλος να τον προσλαβει επισης ειναι αλλο θεμα.εδω κουβεντα κανουμε για το ποιος ειναι καταλληλος να αναλαβει την ηλεκτρικη καρεκλα του παο και οχι ποιος πρεπει να παντρευτει την αδερφη μας!!!

      σημειωτεον, ο μπαρτζωκας μετα το επος του 2012 και την αποχωρηση του ντουντα, τοτε που ολη η ευρωπη περιμενε στη γωνια τον οσφπ, μια χαρα ανταποκριθηκε.εχει γερο στομαχι ο τυπος και αυτο μετραει πολυ οταν μιλαμε για εναν παγκο σαν και αυτον του παο.

      οσο για το σαρας, που γραφει παρακατω η αφροξυλανθη, ειναι ρισκο.εκει προφανως παιζει ρολο το αντιθετο κριτηριο, η συμπαθεια, αλλα και η προσδοκια οτι ενας πανεξυπνος παικτης μπορει να εξελιχθει σε εναν ικανο προπονητη.συμπαθεια και προσδοκια για μενα δεν ειναι στοιχεια αρκετα για να επιλεξεις εναν προπονητη για μια τοσο ιδιαιτερη, οπως εξελισσεται, θεση.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  49. Χμμμ, ισχύει ; Νομίζω ταιριάζει στο DNA του συλλόγου ...

    http://www.sdna.gr/gr/basket/europaika-protathlimata/arthro/39561/ekleise-stin-makabi-o-rotsesti/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία μεταγραφή αν ισχύει. Αλλά δεν υπάρχει κι ο Πάργκο στη Μακάμπι;

      Διαγραφή
  50. τι κάνει ρε η Κουμπάν στο 2ο ημίχρονο, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

    11 πόντους παθητικό σε 19 λεπτά!!!

    ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡΕΒΙΤΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟ!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα των Μιτσοφ, Χάινς ο Σφαίρο του είπε να κλείσουν τα αυτιά τους...μεταξύ μας είναι και από τους 3-4 παίχτες κλειδιά ο Ντάρντεν κ Ντάνστον στα ματς με παο...είναι να μην σου βγει το όνομα όμως.

      Διαγραφή
    2. χωρις ντειβις και augustine επαιζε η κιμκι, και που τους κοντραραν ενα ημιχρονο πολυ ηταν...αυτες οι ρωσσικες, ειναι σαν τις τουρκικες, ομαδαρες που αν τους βγαλεις 2 αμερικανους γινονται αμεσως μικρομεσαιες...

      ενας φιλος ρωτησε για τον ραιαν τομσον της μπαμπεργκ(που μου αρεσει και εμενα πολυ, καλος σκορερ) εχεις αποψη jim?

      Διαγραφή
    3. ο Όγκουστιν σε τι κατάσταση είναι;
      Τον ήθελε προς διετίας για αντικαταστάτη του Πέρο.

      Διαγραφή
  51. Εμενα παντως η μεγαλυτερη ανησυχια μου ειναι οτι μεχρι να βρουμε νεο κοουτς για να εγκρινει τις μεταγραφες που θα θελει ο ιδιος , σχεδον ολοι οι καλοι παικτες θα εχουν υπογραψει αλλου οποτε βλεπω παλι να ψωνιζουμε απο τα κατω ραφια , αν υποθεσουμε βεβαια οτι εξ αρχης ο προεδρος θα διεθετε τα χρηματα για καλυτερες μεταγραφες ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Hi all,

    kataliloi proponites kat'eme gia ton PAO:

    1) Giannakis
    2) Priftis
    3) Manwlopoulos
    4) Sasa Djordjevic
    5) Sarunas Jasikevicius

    O Giannakopoulos prepei na skeftei poli sovara ti tha kanei to kalokairi kai na skeftei to mellon tou PAO. Na vrei enan kalo proponiti kai meta na ton afisei na doulepsei. Kai na stamatisei ta karagiozilikia.

    Kind regards,

    Thomas (prwto post meta apo poli kairo, twra pou efige o Ivanovic apofasisa na ksanasxolithw me to elliniko basket, elpizw na to peraseis Jim)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μια ερώτηση έκανα στον Jim γνωρίζοντας ότι παρακολουθεί την πορεία του Σάσα Ομπράντοβιτς, για το πως θα έβλεπε την περίπτωσή του στον ΠΑΟ. Δεν υπάρχει λόγος για γκρίνιες. Έχει συζητηθεί το όνομά του αλλά η πρώτη επιλογή του DPG όπως έχω ξαναγράψει είναι ο Σάρας ως head με κάποιον έμπειρο δίπλα του ως τεχνικό δ/ντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Όσον αφορά στον Καλάθη, λένε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία. Αμφιβάλω αν όντως ισχύει, δεν λέω ότι δεν έχουμε πιθανότητες αλλά θεωρώ ότι θα περιμένει να δει τι προτάσεις θα υπάρξουν από ομάδες του NBA πριν αποφασίσει.
    Συγκεκριμένα για την προφορική συμφωνία το έμαθα χθες το βράδυ από γραφείο μάνατζερ αλλά και από άτομο στην ομάδα (αυτός τον έχει και σίγουρο - ελπίζω να μην κάνουν ξανά τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. και κάτι τελευταίο. χθες γράφτηκε (ως φήμη) στο sportando ότι έχει συμφωνήσει ο Σλούκας για την ανανέωση του συμβολαίου του.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και η συζήτηση με τον ολυμπιακό θα γίνει μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
    Ο μάνατζέρ του υποτίθεται ότι έχει πρόταση 900χιλ. το χρόνο από ξένη ομάδα. Τον παίχτη ίσως τον διεκδικήσει και ο Παο (σοβαρά όχι όπως πέρσι με τον Μάντζαρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκτίμηση μου.. Ο Ολυμπιακός προσφέρει 600 και η πλευρά του παίχτη ζητάει 900. Θα κλείσουν στη μέση. Με 750 θα μείνει ο Σλούκας. Από το εξωτερικό η ομάδα που μπορεί να μπεί σφήνα είναι η Αναντολού.

      Διαγραφή
    2. Τα 600 είναι η προσφορά από πέρσι το καλοκαίρι που ουσιαστικά δεν τη δέχτηκε. Ο Μάντζαρης με πόσα είχε κλείσει;
      Τελικά πιστεύω και εγώ ότι θα γίνει αυτό που γράφεις. Τη γνώμη σου για τον Ομπράντοβιτς τον Σάσα δεν είδα πουθενά...

      Διαγραφή
    3. Σου είπα να το συζητήσουμε λίγο αργότερα αλλά δε τρώγεσαι (γυναίκες).. Είναι καλός προπονητής, τον εκτιμώ. Μου αρέσει η old school ιδιοσυγκρασία σου, γνήσιο τέκνο της αγαπημένης μου σχολής. Όμως εφόσον υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός κοιτάξει για νέο κόουτς (γιατί επαναλαμβάνω, προσωπικά θέλω να δω τον Μανωλόπουλο, θα μου άρεσε να καθιερωθεί εφόσον δείξει τις δυνατότητες του σε αυτό το διάστημα -όχι εύκολο- ) έχω άλλον πιο πάνω στη λίστα μου..

      Διαγραφή
    4. Το λίγο αργότερα με μπέρδεψε. Συνήθως όταν το λέω εγώ εννοώ σε λίγες ώρες.

      Διαγραφή
    5. Όμως εφόσον υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός κοιτάξει για νέο κόουτς (γιατί επαναλαμβάνω, προσωπικά θέλω να δω τον Μανωλόπουλο, θα μου άρεσε να καθιερωθεί εφόσον δείξει τις δυνατότητες του σε αυτό το διάστημα -όχι εύκολο- ) έχω άλλον πιο πάνω στη λίστα μου..

      Τζιμ αγορινα μου θα μας σκάσεις ! Πες το όνομα τουλάχιστον να έχουμε μια πρώτη εικόνα ...

      Αυτό το Σάρας με έμπειρο τεχνικό διευθυντή (π.χ Γκέρσον) μου άρεσε .. αν και μεγάλο το ρίσκο ...

      Διαγραφή
    6. ΠΙΑΝΙΤΖΙΑΝΙ ΡΕ

      Διαγραφή
    7. Ρε Δάσκαλε, να στο πω τώρα..; Και αυτή η σελίδα πως θα ζήσει; Κλέφτρα θα γίνει;

      Διαγραφή
  56. Δημήτρη ποιόν θεωρείς καταλληλότερο για τη θεση του mobile center στον Παναθηναΐκό;

    rx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θέλετε να μου αφήσετε τίποτα για να γράφω το καλοκαίρι, έτσι δεν είναι..;

      Διαγραφή
  57. Ο Κάρι πέφτοντας άσχημα με το κεφάλι, έπαθε διάσειση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο για να επιστρέψει αργότερα κάπως ζαλισμένος. Κατά την αποχώρησή του, όλο το κοινό στο γήπεδο είχε σηκωθεί όρθιο και τον χειροκροτούσε με κομμένη την ανάσα... Το κοινό στο Χιούστον...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Simone Pianigiani 1ος Με Saras 2o να ψήνεται, συν φυσικά Μανωλόπουλο και ενδυνάμωση του scouting department με τον Jim! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παιδιά καλημέρα. Οι δικές μου ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες λέρνε ότι ο ΔΓ θέλει τον Γκερσον για την ομάδα!!! Είχε έρθει σε επαφή και πέρυσι, αλλά λόγω της ανάκαμψης της ομάδας το θέμα δεν προχώρησε. Έγινε επαφή και με τον Γιαννάκη, αλλά ''κόλλησε'' στην αντίδραση των οργανωμένων, λάθος κατά την γνώμη μου. Όσον αγφορλα τον Καλάθη, στην ομάδα τον θεωρούν δεδομένο. Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΡΑΣ ΜΕ ΓΚΕΡΣΟΝ ΔΙΔΥΜΑΚΙ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

      Διαγραφή
    2. Είχε γίνει όντως κουβέντα με Γκέρσον πέρσι. Για φέτος δεν ξέρω αλλά δεν το αποκλείω να είναι αυτό το δίδυμο. Θα προσπαθήσω να μάθω!

      Διαγραφή
  60. Διαβάζω πολλούς φίλους του ΠΑΟ να συζητάνε για ποιον προπονητή θέλουν για του χρόνου, και δεν έχω διαβάσει από κανέναν να αναφέρονται σε μια όχι και τόσο μικρή λεπτομέρεια.

    Υπάρχει κάποιος προπονητής που να μην άκουσε τον οχετό του ΔΓ στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού; Υπάρχει κάποιος προπονητής που δεν διάβασε τις ασχήμιες που εκτόξευσε στους διαιτητές με την Μπαρτσελόνα; Υπάρχει προπονητής που δεν έχει δει τα σε ζωντανή μετάδοση παραληρήματά του;

    Πιστεύετε λοιπόν ότι θα βρεθεί σοβαρός επαγγελματίας να συνεργαστεί μαζί του;
    Είτε θα πάει σε επιλογή άσημου προπονητή που θα δει (έστω κι αυτόν) τον ΠΑΟ ως ευκαιρία, ή κάποιου προπονητή που έχει ξεχαστεί από τον Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ψάχνει να σωθεί απ' τα μαλλιά.

    Ψάξτε λοιπόν ανάμεσα σε αυτούς και αφήστε τους σοβαρούς προπονητές στην ησυχία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβάνεσαι πως ο προεδρος της Φενέρ ήταν στη φυλακή αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ζοτς να πάει εκεί; 'Όπως επισης δεν εμπόδισε τον Ιβκοβιτς να έρθει στην ομάδα σου το γεγονός πως κάπως κάπου κάποτε έπαιξε μια ομάδα με 3 παίκτες στο παρκέ λόγω δηλητηριασμένου νερού;

      ΥΓ.Διαιτητές με τη μπαρτσελόνα; Πόσο χρονών είσαι ρε; 15;

      Διαγραφή
    2. Αν ο ΠΑΟ ήταν μια μικρομεσαία ευρωπαική ομάδα τότε μάλλον θα είχες δίκιο. Άλλα, λαμβάνοντας υπόψη και το όνομα που έχει χτίσει τόσα χρόνια η ομάδα, τότε μην αποκλείεις τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Ωχ μπέρδεψα στο κείμενο την Μπαρτσελόνα με την ΤΣΣΚΑ.
      Μάλλον είμαι ηλίθιος ή 15χρονος.
      Και μάλλον εσύ φέρεσαι σαν 12χρονος.

      Το θέμα είναι απλό.
      Ποιος σοβαρός επαγγελματίας θα έβαζε το κεφάλι του σε αυτό τον ντορβά;

      Δεν είναι ηθικό το ζήτημα όπως προσπαθεί να πει ο πρώτος ανώνυμος. Είναι ζήτημα ουσίας και συμφέροντος. Και του κατά πόσο θα αξίζει ένα τέτοιου τύπου ρίσκο.

      Εξάλλου δεν έγραψα κάπου ότι θα ψάξει για κάποιον ανήθικο προπονητή! Έγραψα ότι θα ψάξει για κάποιον προπονητή που θα τον συμφέρει να πάρει το ρίσκο που έλεγα.

      Μάθετε επιτέλους να συζητάτε σαν άνθρωποι κι όχι σαν οπαδοί.

      Ανώνυμε 1:30, ότι ο ΠΑΟ έχει μεγάλη ιστορία και μεγάλο όνομα εννοείται ότι του δίνει πλεονέκτημα στην αναζήτηση παικτών και προπονητών. Αλλιώς δε θα συζητούσαμε καν.

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε να δεις. Πράγματι οι απαράδεκτες συμπεριφορές του Γιαννακόπουλου είναι λογικό να προβληματίζουν έναν προπονητή. Ωστόσο, είναι τέτοιο το μέγεθος και το πρεστίζ του κλαμπ, αλλά και το κίνητρο για την καριέρα κάθε προπονητή, που δεν νομίζω να παίξει σημαντικό ρόλο.

      Σκέψου πχ τον Ολυμπιακό: μετά τον προπηλακισμό και τα καφριλίκια προς τον Μπαρτζώκα και τους παίχτες τον Οκτώβρη, σύμφωνα με τη λογική σου, κανείς δε θα έπρεπε να θέλει την "ηλεκτρική" καρέκλα του κόουτς του ΟΣΦΠ. Και όμως, είναι βέβαιο πως ο Σφαιρόπουλος πήγε τρέχοντας. Σιγά μην τον απέτρεπε αυτό από το να χάσει μια ευκαιρία ζωής.

      Διαγραφή
    5. @2:15

      Αν και τα περιστατικά που παραθέτεις έχουν ποιοτική διαφορά, ωστόσο συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου.
      Ο Σφαιρόπουλος από τον Πανιώνιο πήγε τρέχοντας. Όπως και ο Λυκογιάννης από τον Κολοσσό.
      Αυτό ακριβώς εννοούσαν λέγοντας ότι η μια περίπτωση είναι να πάει σε επιλογή άσημου προπονητή. Και κακά τα ψέματα, ο Σφαιρόπουλος για το μέγεθος του Ολυμπιακού, αποτέλεσε λύση με "μικρό όνομα".
      Θεωρώ ότι στον ΠΑΟ θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία γιατί εδώ δε μιλάμε για 100 ανεγκέφαλους αλλά για τον ιδιοκτήτη της ομάδας (που εκτός των άλλων καρατομεί και προπονητές κάθε χρόνο).

      Διαγραφή
    6. Όταν λες κάθε χρόνο, εννοείς σαν τον Πεδουλάκη που έφυγε στα μισά της πρώτης χρονιάς; Σοβαρέψου ρε 15χρόνο: Μάθε να κάνεις συγκρίσεις, να μη γράφεις εσύ ως οπαδός και να σκεφτείς με βάση μια λογική μεθοδολογία-ο Ζοτς πήγε σε ομάδα με πρόεδρο στη φυλακή, ο πάγκος της ΤΣΣΚΑ άλλαξε 3 προπονητές σε 3 έτη, οι οπαδοί του ΟΣΦΠ ρίξανε χαστούκια στον προπονητή στο γήπεδο με τη διοίκηση να αδιαφορεί και συ αναρωτιέσαι αν ο Τράκης αποτελεί τροχοπέδη για καλό προπονητή.

      Διαγραφή
  61. jim τι πιθανοτητες δινεις στον παοκ κοντρα στον παναθηναικο με την παρουσα κατασταση...?

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιαίτερη σειρά με την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός στοχεύει (εκτός του αποτελέσματος) να μονταριστεί και να αφομοιώσει τους νέους του παίχτες σε αυτή τη σειρά. Αν τελειώσω νωρίς κάποιες δουλειές ίσως πούμε περισσότερα το απόγευμα..

      Διαγραφή
  62. Τζιμ, αν ειχες επιλογη και με δεδομενη την παρουσια του Χαντερ στο ροστερ, ποιον εκ των Χαινς, Ντανστον, ΜακΛιν θα επελεγες? Ας πουμε οτι το οικονομικο δεν ειναι θεμα, καθαρα περι ποιοτητας των παιχτων ρωταω, αλλα μπορεις να λαβεις υποψιν και πιθανα upsides που (δεν) εχει καποιος εξ αυτων.

    Επισης, πιστευεις οτι η επιλογη τεσσαριου διπλα τους ειναι κομβικη για αυτη την επιλογη η οτι και οι 3 πανω κατω το ιδιο συμπληρωνονται απο τον ιδιο τυπο 4αριου?

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφέστατα Δημήτρη. Η επιλογή του "4" π.χ. δίπλα στον Χάινς είναι κομβικής σημασίας. Το ήμισυ της επιτυχίας του στη προηγούμενη θητεία του ήταν η παρουσία ενός PF με μέγεθος και καλό περιφερειακό σουτ όπως ο Άντιτς. Από την τριάδα αυτή θα κοίταζα Χάινς-Μακλίεν μόνο, με αυτή τη σειρά. Όχι ότι ο Ντάνστον δεν είναι ένας ποιοτικός ψηλός αλλά 1.) δεν είναι καλύτερος των δύο και 2.) στα λεφτά που θα ζητήσει οι ερυθρόλευκοι κατ'εμέ δε πρέπει να ακολουθήσουν

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα παιδία
      Διαβάζω διάφορα για το ροστερ του ΟΣΦΠ σε διαφορα site,απ οτι φαινεται οι μανατζερ εχουν ξεσαλώσει και δινουν ινφο αδιακριτα.
      Η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ απλα τα πραγματα για την ομαδα.
      Λαφαγιετ και Νταρντεν λογω ηλικιάς δεν ειναι εξελιξιμες υποθέσεις ,(αν και ειναι ικανοι αθλητες) ο Πετγουει εδωσε οτι ηταν να δωσει και ο Ντανστον αν μπορεις να εχεις Χαινς ειναι περιτος,εφοσον ο Χαντερ ειναι πιο σταθερος και ελαφρως και πιο ποιοτικος παικτης.
      Ο Λοτζεσκι ειναι αντατσαμπλ.Οποτε πας για 2-3 ξενους ακομα.Θες χειριστη,σουτερ και ψηλο.Αν βρεις ψηλο σουτερ εισαι ακομα καλυτερα.Δε ξερω αν χωρανε Χαινς -Μακλιν - Χαντερ μαζι παντως.
      Στους Ελληνες το προφανες ειναι πως ο Καββαδας εχει τελειωσει,ο Κατσιβελης ειναι πολυτιμος αλλα δεν ξερω αν την παλευει με τοσο λιγο χρονο,και ξερεις πως οι αγραβανης και Παπαπετρου του χρονου πανε για πολυ αυξημενα λεπτα.
      Οποτε μονο ο Σλουκας εκρεμμει και η ομαδα μπορει να ειναι ετοιμη μεσα Ιουνη.....
      Για τον ΠΑΟ σχεδον τιποτα δεν ειναι δεδομενο ακομα,θα γραψω τι σκέφτομαι πιο αναλυτικά.

      no_closure

      Διαγραφή