Athlenda

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Bras de fer..


   

 Μεγάλο ματς σήμερα το απόγευμα, όπου κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Σε μια κρίσιμη καμπή και εν όψη των πλέη-οφς της Ευρωλίγκας οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να βγάζει περισσότερη "υγεία" και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το σημείο αναφοράς για να ξεκινήσει τη συνήθη αντεπίθεσή του στο δρόμο για τους τίτλους. Oι ερυθρόλευκοι πατάνε καλά αλλά δεν βρίσκονται ακόμα στο σημείο να θεωρούνται φαβορί σε μια νοκ άουτ αναμέτρηση με τους πράσινους. Δέκα σημεία άξια προσοχής..
-         Θα καταφέρει επιτέλους ο Σπανούλης να σκοράρει απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία δείχνει να τον διαβάζει άριστα και παράλληλα να του έχει υψώσει ένα ''ψυχολογικό τείχος'' στο δρόμο του προς το καλάθι?
-         Η απουσία του Λο είναι σημαντική ,όχι καθοριστική. Το ότι ο Ίβκοβιτς θα πάει σε ένα διαφορετικό ροτέησιον στην περιφέρεια θα παίξει κάποιο ρόλο,αλλά θεωρώ ότι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες πάλι με τον Σλούκα θα τελείωνε το ματς. Η παρουσία του Αμερικανού βάζει τους υπόλοιπους γκαρντ των ερυθρολεύκων σε διαδικασία ''δημιουργικής πίεσης..''
-         Θα μπορέσει ο Ντόρσι να αμυνθεί το ίδιο καλά απέναντι στο πράσινο πικ εν ρολ? Ο Παναθηναϊκός θα είναι προετοιμασμένος.. Μη σας φανεί περίεργο να επιδιώξει κιόλας καταστάσεις απομόνωσης του Διαμαντίδη με τον Ντόρσι στις αλλαγές,όπου θα έχει δουλέψει σε εναλλακτικές, μιάς και στο ματς του ΣΕΦ απέτυχε να νικήσει τον Αμερικανό.

-         Το τρίποντο των παικτών του Παναθηναϊκού είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους του παιχνιδιού και παράλληλα μια πικραμένη ιστορία για τους πρασίνους τον τελευταίο καιρό. Θα πρέπει "κάποιος πλάγιος" να σουτάρει καλά σήμερα, ώστε να δώσει παραπάνω σκορ και σύνθημα νίκης.
-         Ο Ίβκοβιτς σαφώς και θα επιδιώξει ένα πιο γρήγορο τέμπο (θα ήταν σημαντικό να έχει και τον Λο σε αυτό το κομμάτι) στο όποιο θεωρητικά υπερέχει. Ο Ομπράντοβιτς βολεύεται σίγουρα με πιο σετ καταστάσεις, που παραδοσιακά επικρατούν σε τέτοια ματς.

-         Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι σε καταπληκτική κατάσταση και θεωρώ αδιανόητο να μην τον στοχεύσει η πράσινη άμυνα. Πάνε οι καιροί που λογιζόταν ως συμπληρωματικός ή εν δυναμει σκόρερ.
-         Το δίδυμο Σάτο-Καλάθης. Χωρίς καλό παιχνίδι από αυτούς δύσκολα θα επιβληθεί ο Παναθηναϊκός.

-         Τον τελευταίο καιρό στον Παναθηναϊκό δουλεύουν πολύ την αναγέννηση του Μάριτς, ο οποίος έχει περάσει σε μια νέα κατάσταση όσον αφορά το ρόλο του στην ομάδα. Ίσως είναι ο έξτρα παίκτης για τη φετινή ποστ σίζον της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ με γρήγορα undersized σέντερ και αυτό θα προσπαθήσει ο Ομπράντοβιτς να το μετατρέψει σε δικό του πλεονέκτημα. Από τη στιγμή που σπρώξει τον Ντούντα να βάλει τον -ανέτοιμο ακόμα-Παπαδόπουλο στο παρκέ,οι πρωταθλητες θα έχουν κερδίσει μια μάχη.
-         Συνέχεια εκ των προηγουμένου. Η κατάσταση του Μπατίστ. Επιθετικά (όπου σε τέτοια ματς αποτελεί τη «σιγουράντζα» της πράσινης επίθεσης) και αμυντικά. Ο Ολυμπιακός πετάει τον Χάινς στο «5» στη τελευταία περίοδο,όπου αποκτά πλεονέκτημα στην επίθεση με τη ταχύτητα,το drive και τις καλές θέσεις του Αμερικανού στη ρακέτα.
-         Ολυμπιακός-Αρης, Παναθηναϊκός-Πάοκ, Κολοσσός-Καβάλα, Ρέθυμνο-Πανιώνιος.(ή όποιες ήταν οι διασταυρώσειςστο τέλος του 1ουγύρου τέλοσπάντων). Φάιναλ-8 που θα ξεκινούσε τη Πέμπτη.. Ωραία θα’ταν όμως.. Ξύπνα,φτάσαμε..!


Τα λέμε μετά το ματς..

5 σχόλια:

  1. εχω την αισθηση οτι καποιος λιγο ακυρος ρολιστας με γνωμονα το τι βλεπουμε τον τελευταιο καιρο θα κρινει το ματς.λογκαν ή γκεσεβιτσιους

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ.ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΟΡ ΜΕΤΑΞΥ 70-80 ΠΟΝΤΩΝ

    Μanu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. jimkonway kalispera apo colognia!se diabazw panw apo 1xrono!eimai olympiakos kai shmera nomizw tha kerdisoume to kypello gia trith seri xronia.o olympiakos einai pio dynati kai athlitiki omada apo ton panathinaiko kai elpizw na bgei sto ghpedo auto!nasai kala file!stefanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @τεο

    εγω βλεπω οτι ο ολυμπιακος ειναι κακος και το ματς ειναι στα ισα

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή