Athlenda

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ..



 Οι Σέλτικς πέρασαν τους Σίξερς στο 7ο παιχνίδι και ταξιδεύουν στο Μαϊάμι για να πολεμήσουν τους Χιτ με έπαθλο τον τίτλο της Ανατολής. Σειρά που περιμένει πολύς κόσμος, εδώ και καιρό..




 Χάνοντας αίμα οι Σέλτικς αλλά με όπλο τη περηφάνεια και τη συνοχή πέταξαν χθες έξω τους Σίξερς και πάνε για το απόλυτο τετ α τετ με τους Χίτ, κρατώντας το όνειρο της τελευταίας σεζόν για μια πολύ μεγάλη ομάδα ζωντανό. Όπως είχε γράψει και ο Ρέτζι Μίλερ στο βιβλίο του όταν οι Πέησερς επιβίωναν με πολύ μόχθο στα χαρακώματα της Ανατολής και προχωρούσαν προς τους τελικούς "Ήμασταν χτυπημένοι, κουρασμένοι, εξωθενωμένοι αλλά ήμασταν εκει!" 

 Η σειρά με τους Χιτ θα έχει πολύ ψωμί. Αναμένεται physical με το Μαϊάμι ήδη να παίρνει μια πρώτη γεύση στη σειρά με την Ιντιάνα. Η Βοστόνη είναι άτυχη καθώς έχασε οριστικά όπως ανακοινώθηκε τον Έιβερι Μπράντλεϊ λίγο πριν τη σειρά που τον χρειαζόταν περισσότερο. Ο 22χρονος γκαρντ που -με τις ευλογίες του Ρέη Άλεν- είχε κερδίσει θέση στάρτερ, αποτελούσε με τον Ρόντο ένα από τα πιο σκληροτράχηλα μπακόρτ της λίγκας. Στα δυνατά του πόδια στηριζόταν πολύ ο Ντικ Ρίβερς ο οποίος τον προόριζε για το μαρκάρισμα του Ουέηντ. Εκτός αυτού ο Μπράντλεϊ έπαιρνε λεπτά και στο "1" δίνοντας ανάσες στον Ρόντο, ενώ το γεγονός ότι πήγαινε πάνω στον καλύτερο επιθετικό γκαρντ του αντιπάλου λειτουργούσε ευεργετικά στο θέμα φθοράς, όσον αφορά τα φάουλ του Ρόντο και το χτυπημένο πόδι ου Άλεν.


 Από την άλλη και οι Χιτ έχουν τα δικά τους θέματα. Ο Μπος είναι ακόμα έξω και σύμφωνα με το τελευταίο injury report υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Είναι η φύση του τραυματισμού του τέτοια που μπορεί να παίξει από το 1ο παιχνίδι ή να χάσει και όλη τη σειρά. Και απέναντι σε μια τόσο καλή και κλειστή άμυνα όπως των Σέλτικς η απουσία του είναι πολύ σημαντική και θα επηρεάσει την επιθετική ισσοροπία των Χίτ.

 Ο Ρίβερς είναι δεδομένο ότι προσπαθήσει να πάει σε σετ παιχνίδι και επιθέσεις μισού γηπέδου, κομμάτι στο οποίο οι Κέλτες υπερέχουν καθώς έχουν τα όπλα και τους αυτοματισμούς να βρούν πόντους. Ενώ οι Ρόντο-Γκαρνετ έχουν πιάσει κορυφή στη λίστα με τους πιθανούς MVP της ποστ-σίζον, το προπονητικό τιμ της Βοστόνης περιμένει τον Ρέη Άλεν. Χωρίς το σούτ του η ομάδα του Ρίβερς θα έχει μεγάλες δυσκολίες απέναντι σε μια ομάδα με φοβερά τρεξίματα και το πιό γρήγορο help & recover στη λίγκα. Ο Πιετρούς θα έχει πολύ δουλειά στην άμυνα, πάνω και στους δύο σταρ των Χίτ καθώς ο Άλεν δε "πατάει" καλά ούτε στα μετόπισθεν και ο Ουέηντ δε συγχωρεί. Ο Πιρς επίσης θα πάει πάνω στον Τζέημς. Ο Ρίβερς έπαιξε φέτος για πρώτη φορά με τον Πιρς τόσο πολύ στο "4" και στις δύο σειρές μέχρι τώρα, οπότε ο ''truth'' θα είναι το κλειδί για ακολουθήσει η Βοστόνη τα χαμηλά σχήματα του Σπόελστρα. Στη ρέγκιουλαρ σίζον οι Σέλτικς έδειξαν πάντως ότι μπορούν να κοντρολάρουν τον αντίπαλο..


 Το Μαϊάμι είναι δεδομένο ότι θα ψάξει το ανοιχτό γήπεδο. Δεν έχει τον παίκτη να φθείρει τον Γκαρνετ (ακόμα και εαν ο Μπός γυρίσει, υστερεί σε παιχνίδι με πλάτη) και σε καμία περίπτωση δε θέλει να πέσει στη παγίδα του Ρίβερς, ο ποίος στοχεύει σε κλειστά παιχνίδια πόντο-πόντο, πεδίο στο οποίο η ομάδα του υπερέχει. Είναι γνωστό ότι η Βοστόνη είναι μια εκ των καλύτερων closing teams στη λίγκα σε αντίθεση με τους Χίτ που όταν σφίγγουν τα γάλατα κοιτάνε όλοι τον Ουέιντ όπως τα παιδάκια τον μπαμπά τους όταν φοβούνται. Ο Τζέημς είναι σε φοβερή κατάσταση πάντως και το athleticism του απλά δε ματσάρεται ειδικά σε συνδιασμό με τον Φλας. Κομβικό σημείο το οποίο θα κρίνει πολλά είναι το πώς θα σουτάρουν οι πλάγιοι των Χίτ. Όσο ο Μίλερ δίσταζε και ο Μπατίερ...έχτιζε οι Πέησερς είχαν το πάνω χέρι. Όταν άρχισαν να ''γράφουν'' ο Ουέηντ ξεσάλωσε..

 Τα προγνωστικά δίνουν Μαϊάμι στα 6 ματς. Κοιτόντας παράλληλα και τη κατάσταση στη Δύση εκτιμούμε ότι ένας πιθανός τελικός μεταξύ Σπέρς-Σέλτικς θα αποτελεί τη πιό fundamental μάχη τίτλου που είδε η λίγκα από τα χρόνια που οι Πίστονς μονομαχούσαν με τους Σπέρς. Από την άλλη το ζευγάρι των Θάντερ με τους Χίτ θα είναι το απόλυτο ζευγάρι του επιθετικού τρανζίσιον. ''Οld school" ή "New age"...?

11 σχόλια:

  1. 4-2 oi heat.symfwnw me tous eidikous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι Σίξερς ήταν πιο έμπειρη ομάδα οι Σέλτικς δεν περνούσαν με τίποτα.. Χητ-Σπερς στον τελικό

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο vamos καθόλου. Αλλά γενικά η Βοστόνη σε 7ο ματς εντός πολύ δύσκολα χάνει, ακόμα και από καλύτερη ομάδα θα πώ εγώ. Για τους τελικούς θα δούμε..Εγώ θεωρώ παρά το 1-0 ότι οι Σπέρς θα έχουν πρόβλημα με τη ταχύτητα της Οκλαχόμα..

      Διαγραφή
  3. καλή ανάλυση τζίμ, χαίρομαι να σε διαβάζω.θα προτιμούσα τους σέλτικς(περισσότερο λόγω αντιπάθειας στους χίτ) αλλά δεν τους βλέπω να γλιτώνουν.
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Κάρολε να'σαι καλά φίλε. Τα προγνωστικά δείχνουν Χιτ αλλά θα θεωρώ ότι οι Σέλτικς θα παλέψουν, Αν πάνε κλειστά τα ματς θα έχουν καλή τύχη..

      Διαγραφή
  4. Τα γαλατα εχουν σφιξει! Η Heat ευκολα η δυσκολα θα καμψει την αντισταση της Βοστωνης. Στον τελικο ομως, χωρις τον (αντιπαθητικο αλλα εξαιρετικα χρησιμο) Bosh δεν εχει τυχη, με οποιονδηποτε αντιπαλο. Η Oklahoma εχει την αθλητικοτητα να ματσαρει τους δυο (σουπερ) αστερες του Μαιαμι και την πολυτελεια να διαθετει τον καλυτερο μπλοκερ του πρωταθληματος, γεγονος που θα δυσκολεψει αφανταστα το παιχνιδι του Wade στο ζωγραφιστο. Απο την αλλη, το frontcourt του San Antonio θα κανει party! Ετσι απλα. Turiaf, Anthony και κατι παρατρεχαμενους, ο "Mr fundamentals" τους εχει για πρωινο. Δεν βλεπω καν, πως το Miami θα ματσαρει τα 10-15 καλα λεπτα του Splitter και πως θα ανακοψει τα αλλεπαλληλα drive των Parker και Manu.

    Υ.Γ.: Ευελπιστω σε μια παταγωδη αποτυχια του Μiami που θα οδηγησει στην πορτα της εξοδου τον LJ. Παραειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παιχτης για να μοιραζεται τις δαφνες της επιτυχιας με οποιονδηποτε αλλον. Θελω να τον δω σε μια ομαδα η οποια θα ξεκινα και θα τελειωνει σε αυτον, οπως εκανε στο Cleveland. Θα γουσταρα αφανταστα μια ανταλλαγη LJ-Melo, με τον Λεμπρον να αναλαμβανει να οδηγησει την Νεα Υορκη στον τιτλο μετα απο 40 χρονια. Ετσι κανουν οι μεγαλοι ηγετες και δεν ψαχνουν να κρυφτουν πισω απο τα φουστανια κανενος, Big-3 και αηδιες! Ας ακολουθησει λοιπον τον δρομο που χαραξε ο Σπανουλης..... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ρε Τζιμ γίγαντα! Κάθε φορά που γυρνάω απ' τη δουλειά, μπαίνω στο net για να σε διαβάσω. Να 'σαι καλά που μας κρατάς συντροφιά εδώ στη ξενιτιά και διαβάζουμε και κανά δυνατό άρθρο για την μπασκετάρα μας!
    Μανόλης, Πράγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Μανόλη, ευχαριστώ ρε φιλαράκι. Στο παράδεισο είσαι. Λέω να ανέβω μια βόλτα κατά εκεί.. Να γράφεις να τα λέμε φίλε.

      Διαγραφή
  6. γουσταρω gioxon!φίλε μεσα στο μυαλό μου εισαι!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το Υ.Γ. του gioxon είναι όλα τα λεφτά. Πραγματικά πολύ μπροστά σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή