Athlenda

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ Α1 (?)



Ο Ίκαρος παραδίδει μαθήματα recruiting χτίζοντας από την  αρχή μια ομάδα σε σωστές βάσεις , η οποία ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στη φετινή Α1, δείχνοντας ότι ο προγραμματισμός, η σοβαρότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορούν να αντισταθμίσουν την έλλειψη οικονομικής άνεσης..



 Τείνει να δημιουργηθεί παράδοση πλέον στις πολύ καλές επιλογές ξένων παικτών από τον Ίκαρο. Θυμηθείτε ότι προ διετίας έφερνε το alter ego του Τάιλερ Χάνσμπροου στη φρόντκορτ των Τάρχιλς, Ντιόν Τόμπσον και έκλεβε τον περιζήτητο τότε Λανς Χάρις ενώ πέρυσι έπιασε τους πάντες στον ύπνο υπογράφοντας τον Άαρον Μπέηνς  (για τον οποίο οι περισσότερες ομάδες στην Α1 δεν μπήκαν καν στο κόπο να ρωτήσουν με την ιδέα ότι είναι.. ακριβός) και μετέπειτα τον Ρόμελ Μπεκ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο βέβαια (αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον Άρη Λυκογιάννη ο οποίος είναι εξαιρετικός γνώστης της αγοράς).. Στη Καλλιθέα φαίνεται ότι λειτουργούν με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, ξέρουν την αγορά και «την ψάχνουν» γενικώς τη δουλειά απορρέοντας ένα αίσθημα «μπασκετοσύνης»  προς τον έξω κόσμο. Ο Σταύρος Ελληνιάδης – κινητήριος μοχλός στη λειτουργία του συλλόγου- έχοντας την τεχνογνωσία μίλησε πριν καιρό για ένα «νέο Μαρούσι». Την ομάδα της συνοικίας που θα πρωταγωνιστήσει..

 Οι προθέσεις της διοίκησης φάνηκαν νωρίς το καλοκαίρι όταν όντας πιο έτοιμοι από τον ανταγωνισμό και με συγκεκριμένες προτάσεις κατάφερε να υπογράψει  τον -πιθανόν- καλύτερο, όχι απλά νέο αλλά πραγματικά ανερχόμενο, Έλληνα προπονητή της νουβέλ βαγκ του αθλήματος, Δημήτρη Πρίφτη. Η επιλογή του κόουτς να υπογράψει στον Ίκαρο, ενώ θα μπορούσε να ψαχτεί για κλαμπ πολύ δημοφιλέστερα με πολύ λαό από πίσω, λέει πολλά για τον τρόπο που δουλεύουν και χειρίζονται τα πράγματα στην Καλλιθέα.


 Όπως πολλά λέει και ο τρόπος με τον οποίον έχτισαν κομμάτι  την ομάδα τους, συμπληρώνοντας με πολύ προσεκτικές και  έξυπνες κινήσεις το ρόστερ. Η ειδοποιός διαφορά με πέρυσι είναι ότι ο Ίκαρος  με τον Πρίφτη δημιούργησε έναν ισχυρό κορμό Ελλήνων παικτών έχοντας την πολυτέλεια να διευρύνει τη δεξαμενή των επιλογών του στους ξένους και να κοιτάξει παίκτες με πιο αμυντικά χαρακτηριστικά χωρίς το απαραίτητο   προσόν του σκοραρίσματος.


 Η περιφερειακή γραμμή της ομάδας είναι πραγματικά γεμάτη, σε παίκτες και ποιότητα που δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει κάτι από την αντίστοιχη οποιουδήποτε άμεσου ανταγωνιστή στη λίγκα. Ο Πρίφτης απέκτησε σαν βάση του μπακόρτ τον Ντάνι Γκίμπσον, γνωστό από τη θητεία του στα γερμανικά γήπεδα. Παίκτης έξυπνος, coachable και καλός σκόρερ, ο οποίος όμως παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων του από το σούτ καθώς το καλό του κομμάτι στην επίθεση εκτίνεται από τα 5-5.5 μέτρα και πίσω. Με αυτή τη λογική αναμένεται να δούμε πολλές two guard lineups από τον Ίκαρο φέτος, με τον Στρναντ δίπλα στον Αμερικανό, όπως έκανε και η Καβάλα με τον Στεφανίδη. Ο Σλοβένος μάλιστα είναι κοντρολαρισμένος παίκτης και μπορεί κάλλιστα να διακριθεί στη φετινή Α1. Στο «2» η ομάδα έβαλε πολύ ποιότητα με το δίδυμο Γιαννακίδη-Κυρίτση (η ποιοτικότερη θέση του Ίκαρου) ενώ το steal ήταν η συμφωνία με τον Βρκιτς. 


 Γενικά η φετινή ομάδα του Ίκαρου ανέβασε το επίπεδο αθλητικής ικανότητας του συνόλου, καθώς εκτός του Κροάτη υπέγραψε τον Μουχαμάτ Φαγιέ στα φόργουορντ από την Τουλόν (μακρύς, αθλητικός, αρκετά καλός με πρόσωπο, κινείται άνετα και στην περιφέρεια) ο οποίος θα ξεκινάει στο «4» και τον Αβίς Ουαιάτ (2.11μ. ) ο οποίος μπορεί να μην έχει μεγάλες περγαμηνές αλλά θεωρείται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αμυντικό κομμάτι και το ριμπάουντ με την παρουσία του στη ρακέτα. Οι δύο ξένοι πλαισιώθηκαν  από παιδιά «παιγμένα» στην Α1 όπως οι Αγαδάκος-Σίμτσακ, με τον πρώην παίκτη της Καβάλας να αποτελεί το πούλεν του προπονητή ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα τη σπουδαία ικανότητα του στο ριμπάουντ και το σκοράρισμα στο ζωγραφιστό, στοιχεία σημαντικά για ψηλό που φέρνεις από τον πάγκο σε τέτοιο επίπεδο. Στην Καλλιθέα άφησαν ένα κενό στο «3» πίσω από τον Βρκιτς για ευνόητους λόγους καθώς με αυτόν τον τρόπο κρατούν ζωντανά πολλά παιδιά στη μάχη του ροτέησιον. Ο Λαρεντζάκης είναι εντυπωσιακός στα ματς προετοιμασίας, αρκετά θετικός και ο Μίτσιαλος (93αρης ο πρώτος δείχνει ότι μπορεί να είναι η αποκάλυψη φέτος, το ’94 ο δεύτερος). Αναμένεται πάντως να δούμε αρκετά σχήματα, με διάφορες σωματοδομές  στο παρκέ είτε μιλάμε για δύο πόιντ, τους  Κυρίτση-Στέβοβιτς-Φαγιέ στο «3» είτε πιο γρήγορα με τον Βρκιτς να κατεβαίνει στο «4» το οποίο φαίνεται ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως. Τελειώνοντας να κάνουμε μια αναφορά στον Άλεξ Στέβοβιτς (1.95μ. 22ετών), μπομπέρ της Α2 πέρυσι για τον οποίο ενδιαφέρθηκε και η Πάτρα νωρίτερα. Ο Σέρβος έκανε όργια με τη φανέλα της ΑΕΚ Άργους βγάζοντας νούμερα ..Λεμπρόν Τζέημς στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αναγκάζοντας τις περισσότερες ομάδες της Α2 να τον παίζουν με παγίδες ακόμα και όταν έπαιρνε τη μπάλα στα 10 μέτρα, με σκοπό αυτή απλά να φύγει από τα χέρια του (γι’αυτό και ο υπερβολικός αριθμός λαθών που είχε, σε μια ομάδα η οποία του έδινε ασυλία όμως να παίξει  όπως θέλει , ουσιαστικά και στις 3 περιφερειακές θέσεις). Έχει ταλέντο αλλά είναι λίγο άγουρος για Α1 ακόμα, όπου τα κορμιά και το επίπεδο είναι πολύ διαφορετικά. Αν δουλέψει και δουλευτεί όμως, μπορεί να «δείξει» μέσα στη σεζόν..


 Ο Ίκαρος είναι καθαρά μέσα στην οχτάδα των ομάδων που ξεχωρίζουν για μια θέση στα πλέη-οφς του ελληνικού πρωταθλήματος. Γίνεται –ξεκινώντας πάντα από τη διοίκηση- σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα η οποία εμπνέει προς τα έξω μια σταθερότητα, στοιχείο σημαντικό για έναν αθλητικό σύλλογο στις μέρες μας. Το ρόστερ είναι πολύ καλό με βάση τα οικονομικά δεδομένα του κλαμπ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η απόσταση της 8-9 θέσης  με την 4η είναι μόνο μερικές λεπτομέρειες. Είναι στο χέρι του Δημήτρη Πρίφτη και του επιτελείου του λοιπόν. Είναι σοβαρός άνθρωπος, δουλεύει με πλάνο και δείχνει ότι το status του στον ελληνικό μπασκετικό χώρο μπορεί να ανέβει πολύ τα επόμενα 1-2 χρόνια. Καλή τύχη..

50 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο τζιμ.Το μυστικό της επιτυχίας του Ίκαρου είναι ξεκάθαρα ο Ελληνιάδης.Όπως και στο Μαρούσι έτσι και στον Ίκαρο κάνει εξαιρετική δουλειά.Πιστεύω πως θα βρεθεί πίσω από τον Πανιώνιο,Άρη,Πάοκ και το Ρέθυμνο.Καλή επιτυχία σε μία πολύ συμπαθητική ομάδα.
    Θα μιλήσω λίγο και για τον οσφπ(έστω και λίγο καθυστερημένα).Πιστεύω πως οι προσθήκες του προκάλεσαν περισσότερο ντόρο κυρίως λόγω των επικοινωνιακών νικών έναντι του Παο παρά λόγω της παικτικής τους αξίας.Οι παίχτες είναι καλοί αλλά δεν είναι κάτι εξαιρετικό.Ο Περπέρογλου κατά την γνώμη μου δεν ταιριάζει στο γρήγορο και γεμάτο ενέργεια στυλ του οσφπ.Είναι αργός και κακός ριμπάουντερ.Βέβαια έχει άλλα καλά αλλά αν ήμουν Μπαρτζώκας θα έπαιρνα ή αμερικάνο ή τον Γιάνκοβιτς που έχει καλύτερες προοπτικές εξέλιξης και καλό περιφερειακό σουτ.Για τον Μαυροειδή δεν έχω να πω πολλά.Για 3o σεντερ θα τον θεωρούσα αξιοπρεπέστατο και σίγουρα κλάσης ανώτερω από παίχτες τύπου Σκορδίλη.
    Για τον Παο ακόμα περιμένουμε να δούμε πως θα κλείσει το ρόστερ.Ακούστηκε τζιμ το όνομα του Γκούντριτζ.Δεν τον ξέρω αλλά από τα στατιστικά του τον θεωρώ μέτριο.Καλή συνέχεια.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ζέλικο. Ο Ελληνιάδης είναι ο άνθρωπος κλειδί κ όντως έχει παρουσιάσει έργο παντού. Για τον Γκούντριτζ περιμένω να δώ τι πραγματικά γίνεται ώστε να γράψουμε ξεχωριστά εφόσον όντως υπάρχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  2. Ωραία αντιγραφή του άρθρου hoopfellas. Bρίσκεις Τζιμ?

    http://allstarkourouna.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. jim εισαι πολυ μπροστα....αρχισαν οι αντιγραφες

    stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και εκτός θέματος και συγχωρήστε με για αυτό αλλά αγαπητέ Τζιμ θα ήθελα το σχόλιο σου για την χθεσινή συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακοπουλου. Επίσης, τι εννοούσε λέγοντας ότι εν αγνοία του Ζελικο κάποιος/κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν την ομάδα? Αφήνει αιχμές για Ιτουδη ή οι δημοσιογράφοι το ανακάλυψαν? Αν είχε θέμα με Ιτουδη γιατί του έκανε πρόταση εκτός και εάν υπονοεί ότι μετά την άρνηση του Ιτουδη ξεκίνησε η αποδόμηση. Ευχαριστώ θερμά Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Νίκο. Θα μου επιτρέψεις να κρατήσω αυτά που ξέρω για μια καλή ανάρτηση στο μπλογκ..

      Διαγραφή
    2. Αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο μιας και πιστεύω ότι πέρα από τα αγωνιστικά το θέμα είναι καυτό! Σε ευχαριστώ πολύ! Νίκος

      Διαγραφή
    3. Περιμένουμε όμως και για Περπέρογλου ανάρτηση ε;;; Αν νομίζεις ότι ξεχνάμε είσαι γελασμένος!!!

      Αργύρης

      Διαγραφή
    4. Όχι Αργύρη το θυμάμαι. Μπορεί να τα συνδυάσω κιόλας..

      Διαγραφή
    5. Και για Ιβκοβιτς χρωστας! χαχαχαχαχα! Ολη μερα στο pc Θα εισαι να γραφεις....

      Διαγραφή
    6. Όταν ξεχρεώσουμε σαν χώρα τότε θα ξεχρεώσω κ εγώ φίλε..

      Διαγραφή
  5. Jim sorry pou egrapsa edw odas asxeto to 8ema alla den i3era an koita akomh ta prohgoumena ar8ra....Exodas dei to filiko tou pao me zvezda katalla poso dikio eixes se ola...kitchen para-para polu kalos paikths an skefteis kai to kase tou(10 pontoi kapou sta 10 rebs den exun do8ei plhrh stats 3 klepsimata 5 assists kai genika polui kales epiloges stis epi8eseis kai arketa piestikh amuna....), enw dustuxws armstrong ekane mia plhrh kai apokarfiwtikh apotuxumenh emfanish pou eidei3e oti den exei ka9olu kala xarakthristika se amuna kai epi8esh....Toulaxiston mas apozhmiswse o macioulis pou epe3e kai sto relanti(!) alla kai oi panko/bramos pou edei3an kala stoixeia....gia sofo den milaw kan o paikths den painetai monos tou kerdizeisd agwnes.....paiktara.... .Dustuxws einai pleon emfanes oti einai akrws aparaithth h apokthse dunamikou 4 pou estw kai na kaluptei ta stoixeia tou armstrong (touvlatzis).Proswpika 8ewrw pws borume na kaluf8ume kai me luseis opws veltsokovic kai yi yinlian pou erxodai ta xristougenna giati mexri tote dne yparxoun polu shmantika paixnidia para mono 1 derby me olumpiako kai to top 16 tis euroleague pou pisteuw oti borei na ta ade3ei me to uparxon roster kai tin pros8hhk tou kommatou....Gi auto 8a se parakalusa na dhmiourshseis oso kata to dunaton ena plhrestato ar8ro me paiktes pou 8a borusan na boi8hsun ton pao.Euxaristw prokatabolika...Nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ατσαλωμένο αμυντικό προφίλ που λέγαμε.. O Kίτσεν δεν είναι Ντορόν Πέρκινς -τουλάχιστον τώρα- αλλά σε αυτό το στυλ μπάσκετ μπορεί να αποδώσει κ να αναδειχθεί σε παίκτη έκπληξη. Νίκο έχουμε προτείνει ήδη κάποιους παίκτες. Θα το προσπαθήσω πάντως γιατί ενδιαφέρει. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    2. θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα με τον Νίκο.Είδα το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και βλέπω πόσο δίκιο είχες στα όσα είπες,τζιμ(και για τον Κίτσεν και για τον Άρμστρονγκ).Ο Άρμστρονγκ δεν διαθέτει τα στοιχεία που χρειάζεται ο παο.Τραγικός,τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι.Χρειάζεται οπωσδήποτε έναν παίχτη που να παίζει στο 4 και κατά συνθήκη στο 5 και να βοηθά τον Σόφο όταν ξεκουράζεται.Μακάρι να έρθει ο Λάσμε και ας ακυρώσει την μεταγραφή του Άρμστρονγκ.zelico

      Διαγραφή
    3. Καλά άσχετα από ότι έχω γράψει είναι λίγο άδικο να κρίνουμε τον Άρμστρονγκ τόσο νωρίς. Πρίν λίγες μέρες μπήκε στην ομάδα..

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ είδα το φιλικό, ωστόσο η μέτρια ποιότητα της εικόνας με δυσκόλεψε στο να παρακολουθήσω κάποιες μικρές λεπτομέρειες που ήθελα στους νέους. Και δεν εννοώ φυσικά τους Σχορτσανίτη, Μπράμο, Ξανθόπουλο, των οποίων τα χαρακτηριστικά γνωρίζουμε κι απλά περιμένουμε να δούμε πώς θα "κολλήσουν" στην ομάδα. Εννοώ τους τρεις Αμερικανούς και λιγότερο τον Ματσιούλις, για τη σοβαρότητα του οποίου ήμουν πεπεισμένος, έχοντας άποψη από την εθνική.
    Ο Κίτσεν μου άρεσε αρκετά: πολύ καλό ντράιβ, σοβαρός στην άμυνα, κερδίζει μπάλες σε διεκδικήσεις και ριμπάουντ, θα ήθελα να τον δω να σουτάρει παραπάνω (δεν πήρε προσπάθειες, αλλά δεν "έβγαλε" κι άνεση, είναι η αλήθεια)... Ο Πάνκο είναι φανερό ότι το έχει το μακρινό σουτ, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να μπει στη λογική της ομάδας και να ψάχνει την αμαρκάριστη θέση για να το "κολλήσει", ενώ μοιάζει κι αδύνατος αμυντικά... Όσο για τον Άρμστρονγκ, ο Πεδουλάκης έχει πολλή δουλειά μαζί του: παρά το μπόι του δεν μοιάζει ικανός να κυριαρχήσει σε άμυνα / ριμπάουντ, ενώ αντίθετα μου άρεσαν οι επιθετικές του κινήσεις. Ας του δώσουμε χρόνο, αλλά κακά τα ψέματα: έχοντας καλομάθει στα σέντερ με Μπατίστ (για να μην πάω σε Βράνκοβιτς, Ράτζα, Ρέμπρατσα, Πέκοβιτς, από τους οποίους οι περισσότεροι εκφράζουν ένα άλλο μπάσκετ, λιγότερο εγκεφαλικό), θα ζοριστούμε. Ακόμα και στη χειρότερή του χρονιά, στα 35 του, ο Μπατίστ ήθελε δυο - τρεις σαν τον λέλεκα που κονομήσαμε...
    Η παρηγοριά μας είναι πάντως ότι ο Πεδουλάκης έμαθε μπάσκετ σε χειρότερα ταγάρια (Ζεβροσένκο, Γλυνιαδάκη)...
    ΜΗΤΣΟΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. File mitso ta legomena sou me ekfrazoun apoluta.Gi auto kai exw aptohth aisiodo3ia gia tin fethnh xroni giati pistuw oti o pao me dd kai roko kai me thn pros8hkh enos 4-5ariou kai oxi enos 3-4ariou pou na soutarei 3p ( an prose3ete kalutera uparxoun upre tou deontos arketoi paiktes stin omada pou borun na soutaroun a3ioprepws) 8a einai se polu kalh 8esh apenanti se oles tis omades tis evrwphs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. se allo epipedo o osfp paidia.toulaxiston twra,nea omada h csska vevaia.pantws vlepw poly kala deigmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re xorto trws ? xwris kristic /teodocic/ertseg i ccska kai me arketa ligoteres proponhseis /filika apo osfp .....ti alllo 8es na deis dld?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. auto egrapsa file.nea omada.ennow se allo epipedo apo pao.etsi deixnei apo th poiothta tou roster,oxi fysika apo ena filiko septembriou

      Διαγραφή
  10. τζιμ ο Παναθηναικος ειναι φανερο(στα ματια μου τουλαχιστον) οτι θελει 4-5 με εμφαση σε αμυνα ριμπαουντ κυριως
    το σουτ ειναι ευπροσδεκτο αλλα δευτερευων
    αν περνουσε απτο χερι μου θα επαιρνα Κ-Μαρτ
    και για τα στοιχεια που ειπα πανω και για το μεταλιτι νικητη που εχει και λειπει απο τους νεοφερμενους
    αν παρολα αυτα δεν μπορει να φερει ο Παναθηναικος καποιον αξιολογο τωρα και περιμενει Γεναρη-Φλεβαρη να βρει θα επαιρνα με κλειστα ματια τον Λινο(ντικουδη βλεπω οτι θα παρουν σε τετοια περιπτωση)
    ο χρονοσ που θα επειρνε ως τον ερχομο του νεου παιχτη πιστευω θα τον ωριμαζε χωρις να ζημιωσει την ομαδα
    φοβερο προσπεκτ
    γενικα ειναι περιεργη η κατασταση με την μεταγραφη και καλα κανουν και ειναι προσεκτηκοι και σχολαστικοι απτην ΚΑΕ ακομα και αν αργησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sumfwnw apoluta me osa les...Einai aparaithtth i pros8hkh enos psilou me den 8a exe3i ws kurio stoixeio to sout alla ti dunamh kai tis kinhseis konta sto kala8i

      Διαγραφή
    2. Ο Λίνος είναι περιφερειακός.. Θέλει παίχτη δυνατό στο "5", το λέμε δύο μήνες τώρα.

      Διαγραφή
  11. Λογικο ειναι να αργουν παιδια
    Τα φιλικα δειχνουν τις πραγματικες αδυναμιες κ εκει θα κινηθουν
    Κ γω πιστευω οτι ο παο δεν θελει 3/4 μιας κ εχει λυσεις οπως φαινεται.αυτο που θελει ειναι 4/5 σιγουρα.αλλα κανεις δεν αναφερεται στο οτι θελει ασο πισω απο μητσο οπωσκδηποτε.ο ξανθοπουλος εχει ταβανι.μακαρι να με διαψευσει αλλα τον ξερουμε σε υψηλο επιπεδο.οποτε σε σοβαρα ματς πισω απο διαμαντιδη δεν υπαρχει καθαρος ασος.ο ukic κ ο kitchen δεν ειναι τετοιοι παιχτες κ κατα συνθηκη μπορουν να παιξουν τον ρολο.ας παρει τουλαχιστον για ευρωλιγκα.με λιγα χρηματα κ καλο scouting βρησκεις πουλεν οπως τον kitchen που εδειξε πολυ καλα στοιχεια.
    Κ δεν ξερω επισης αν σε περιπτωση τραυματισμου καποιου απο τα guard (ιδιαιτερα του παθων τα τελευταια χρονια dd) τι λυσεις θα χει ο παο.
    Οποτε για μενα σιγουρα θελει 4/5 κ ασο.η ομαδ για πρωτα φιλικα καλα πηγε.ο armstrong ειναι λογικο να ναι χαμενος.αλλα θελει χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα,
    Εκτός θέματος κι εγώ.
    Ο παίκτης που λείπει απο τον Παναθηναικό, μη λέμε τα ίδια, πρέπει να είναι 4/5, να ξέρει μπάσκετ, να έχει μέταλο νικητή, να είναι καλός σε άμυνα και επίθεση και να του αρέσουν οι συνεργασίες - δλδ να είναι και επαγγελματίας.
    Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες αλλά...
    Κοστίζουν πολλά μύρια και είναι στοίχημα η χημεία. Να κολήσουν στην ομάδα.
    Το τι μπορεί να κάνει ο Σόφο το ξέρουμε χρόνια, δεν περιμάναμε το χθεσινό φιλικό. Όπως ξέραμε και τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Απέναντι σε ομάδες προπονητή (Ζότς, Πασκουάλ κ.α.), μόνο υπό συνθήκες μπορεί να προσφέρει σε μάτς χωρίς αύριο.
    Γι΄αυτό τρελαίνομαι όταν ακούω πως ο καινούργιος δεν είναι ανάγκη να έχει σουτ. Ο καινούργιος πρέπει να έχει σούτ τουλάχιστον απο μέση απόσταση, να έχει παιχνίδι στο low postр, να είναι δλδ απειλή και να κερδίζει φάουλ. Πρέπει να είναι σκληρός, να αμύνεται με συνέπεια χωρίς να κάνει φάουλ και να μη χάνεται στις περιστροφές.
    Σήμερα θα γελάσουμε και θα κλάψουμε με Μπάρτσα.
    Θέλουμε και παίκτη στο 1 (και Πελεκάνο).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den sumfwnw ka8olou me ta legomena sou file....ektos oti o psilos 8a prepei nai exei mid range shot ktl....1 den xreiazese me tpt ....kai 8a protimusa safws kommmato pou einai kaluteros kai exei sumetasxei stin proetoimasia so far

      Διαγραφή
  13. Εξαιρετική δουλειά Jim, αναμένουμε νέες αναρτήσεις και για άλλες αξιόλογες ομάδες της φετινής Α1. Επίσης ενδιαφέρουσα θα ήταν και μια ανάλυση για τη νέα Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία συμπεριλαμβάνω στα φαβορί για την Ευρωλίγκα. Keep walking

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Μάξιμε και σ'ευχαριστώ.. Η Ρεάλ θα είναι ένα από τα επόμενα θέματα μας. Πολύ δυνατό ρόστερ, εκτιμώ και την δουλειά του Λάσο.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλους,
    Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο blog και θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε σενα jim για την άριστη δουλειά που κάνεις. Τα άρθρα σου είναι φοβερά όπως και οι αναλύσεις σου και θα θέλαμε όλοι να γράφει πιο συχνά.
    Σχετικά με την Α1 τωρα και τις ομαδες της πιστεύω πως φέτος έχουν γίνει πολύ προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις απο όλες τις ομάδες και θα δούμε ενα ενδιαφερον πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνιζονται καλοί έλληνες, νέα ταλέντα αλλά και ξένοι λαβράκια.
    Για τον Παναθηναϊκό τώρα (που είναι η ομάδα μου).Παρακολουθησα το χθεσινο ματς και θελω να πω πως με βαση τα νεα δεδομένα, η προσπάθεια μου αρέσει. Είμαι μεγάλη φαν του Ομπραντοβιτς και της ομάδας του παρελθοντος αλλά οφειλουμε να δουμε με αλλο ματι αυτη τη νεα προσπαθεια.Συγκεκριμενα, μου άρεσε πολύ ο Κίτσεν. Έχει κοντρολαρισμένες κινήσεις, καλή πάσα (και στον αέρα), ριμπάουντ (χθες πηρε 8), πιστευω πως εχει επιθετικες κινησεις και γενικα νομιζω πως ειναι λαβρακι.Μασιούλις, Μπράμος: δυνατοί παίκτες, με σουτ, που χθες συνεργαστηκαν καλα μεταξυ τους, Πάνκο: τεχνικός παίκτης ο οποίος αμα βρει τελειως το ρόλο του στην ομάδα θα είναι μια απο τις βασικες επιθετικές λύσεις.Γιαννόπουλος: θετικός, πρέπει να δουλέψει σε πολλούς τομείς. Εχει τα φοντα να πετυχει. Σχορτσιανίτης: εξαιρετικος επιθετικα, εχει θεμα με τα φαουλ.Διορθωσε τις βολές.Αναμένουμε να δουμε την αντιδραση του και της ομάδας οταν μαρκαρεται απο 2 παικτες. Και παμε στα αρνητικά, ο Ξανθοπουλος χθες ηταν πολύ κακός. Έτρεχε άσκοπα και κρατουσε την μπάλα πολύ.Δεν μπορούσε να οργανωσει το παιχνιδι. Αρμστρονγκ, αφαντος, πολλά λάθη και φάουλ και γενικα soft αλλα ειναι μολις μια βδομαδα με την ομαδα.Σκορδιλης δεν κανει γι αυτο το επιπεδο και Τσαρτσαρης ανοστος.Αν αναλογιστουμε οτι ελειπαν Διαμαντιδης, Ούκιτς και το 4αρι η ομαδα τα πηγε καλά μιας και οι 2 πρωτοι μπορουν να προσφέρουν 20+ ποντους με καλαθια τους και δημιουργίες. Τωρα, το 4αρι πρέπει να αποκτηθει οπωσδηποτε και πρέπει να αγωνιζεται και ως 5αρι. Να ειναι καλο στα ριμπαουντ, αμυντικα αλλά και επιθετικα. Ξερω οτι ζηταω πολλά αλλά φανηκε μεγαλο το κενο εκεί και πιστευω πως πρέπει να δαπανηθουν χρηματα γι αυτην τη μεταγραφη. Ο Τζεφερσον που προτεινες μου αρεσει ως επιλογη.
    Με εκτιμηση
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χριστίνα και σ'ευχαριστώ.. Έχεις σωστή οπτική. Δώσε λίγο χρόνο στα νέα παιδιά, ο Ξανθόπουλος π.χ. μπορεί να προσφέρει στο "Πεδουλάκειον μπάσκετ", έχει τα χαρακτηριστικά. Για τον Κίτσεν ανεβάσαμε ανάρτηση πριν λίγο. Ο Τζέφερσον, αν και θεωρητικά 4/3 είναι πολύ δυνατός και μπορεί να μαρκάρει κ χαμηλά στη ρακέτα. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  15. Jim,συμφωνω με οσα γραφεις για τον Ικαρο και τις αγωνιστικες προοπτικες που εχει.
    Ομως από την άλλη δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο των αθλητικων επιχειρησεων στην Ελλάδα.
    Γιατι ολη αυτή η εξαιρετικη οργανωτικη δομη,ο θαυμασιος προγραμματισμος,ο απαράμιλλος επαγγελματισμος κτλ. να επιλεγονται να καλλιεργηθουν σε μια ομαδα συνοικιακη, με περιορισμενες δυνατοτητες αναπτυξης και εξελιξης,και να μην προκρινονται ως πεδια εφαρμογης των παραπάνω,επαρχιακες πολεις με υποδομες και κοσμο από πισω τους.
    Πολεις όπως η Λαμια,ο Πυργος,η Ξανθη ,η Αλεξανδρουπολη κτλ. θα ανεβαζαν τις αγωνιστικες και οικονομικες προοπτικες μιας ομαδας όπως ο Ικαρος,και θα απετρεπαν το ενδεχομενο παρακμης τυπου Αμαρουσιου.
    Επισης θα δυναμωνε και ο ανταγωνισμος στο πρωταθλημα.
    ΥΓ1.Ο Kitchen φετος θα χαλασει κοσμο με την αποδοση του.Και γενικα με Διαμαντιδη - Ukic διπλα του και τον Ξανθοπουλο σε συμπληρωματικο ρολο ο Παναθηναϊκος θα είναι πολύ δυνατος στις θεσεις 1/2 .
    ΥΓ2.Ο Armstrong σιγουρα θα βελτιωθει αμυντικα με την παροδο του χρονου και με τα ιδιαιτερα μαθηματα των Πεδουλακη – Μανωλοπουλου.Επιθετικα ,η παρουσια του Διαμαντιδη θα τον ανεβασει πολύ.
    ΥΓ3.Η αποκτηση ενός παικτη στο 4/5 κρινεται επιβεβλημενη.Ο Goodridge που ακουστηκε Jim νομιζω ότι είναι περισσοτερο «5» παρα «4».Ειναι θηριο στη δυναμη και στα ριμπαουντ,σκριναρει πολύ καλα,εχει καλουτσικο παιχνιδι με πλατη στο καλαθι,αλλα δεν είναι γρηγορος για παικτες π.χ. όπως ο Πριντεζης.Επισης δεν εχει τριποντο.Νομιζω ότι για να ξεκουραζει το Σοφο,θα ηταν μια χαρα.Με τον Armstrong να γινεται περισσοτερο 4αρι.
    ΥΓ4.Ασχετο,αλλα για τον Jacob Blankenship τι αποψη εχεις?Αξιζει να ασχοληθουν οι ελληνικες ομαδες μαζι του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε γιατί? Αυτό λέω και εγώ Τζόνυ.. Ο Γκούντριτζ είναι 5. Έχει χαρακτηριστικά που λείπουν αυτή τη στιγμή.. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις 4 τον Άρμστρονγκ.. Για τον Μπλέηνκενσιπ.. Για τι επίπεδο μιλάμε? Για ΠΑΟ ας πούμε, ξέχασε το..

      Διαγραφή
  16. Jim συνεχισε να γραφεις man αλλα πιο συχνα.οπως βλεπεις ολοι στο ζηταμε:)
    Επισης οπως βλεπεις υπαρχει εντονη αγωνια απο φιλους του pao οποτε ξαναεστιασε σε αυτο το θεμα στο μελλον
    CG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Πάνο.. Ότι μπορώ κάνω φίλε, να'σαι σίγουρος. Στόχος είναι να γράφουμε καθημερινά αλλά όπως καταλαβαίνεις η δουλειά δε μας αφήνει..

      Διαγραφή
  17. jim γεια σου..1]Ο Πανκο,των 500 χιλ,ποσο καλυτερος απο τον Σμιθ των 200 χιλ μπορει να ειναι?2]υπηρχε καποιος σοβαρος λογος να ειναι εδω ο Γιανοπουλος και οχι ο Πατ Καλαθης,που στο κατω κατω δεν πηρε την ευκαιρια του περσυ?3]μηπως η ομαδα εχει ουσιαστικα εναν ψηλο?[Σοφο]4]Ειναι δυνατον να λεμε οτι ο Ξανθοπουλος μπορει να σταθει σε επιπεδο Ευρωλιγκας??5]Ποσο κριμα δεν ειναι που δεν στηριχτηκαν καποια απο τα παιδια της ομαδας.Και μονο τον Καιμακογλου να ειχες,θα ησουν αλλη ομαδα..Χθες νομιζαμε οτι βλεπαμε μια ξενη ομαδα.6]ειναι δυνατον να λεμε οτι φεραμε παικτη για να του μαθουμε μπασκετ στα 27 του[αρμστρονγκ]?Παναθηναικος ειμαστε..7]Μου φαινεται οτι ο Κιτσεν μπορει να προσφερει πολλα,τι γνωμη εχεις,και τελικα κολλαει πιο πολυ στο 1 η στο 2??8Ο Σοφο δειχνει πιο αποφασισμενος απο ποτε,τι λες?Οι ερωτησεις δεν ειναι ρητορικες,θα ηθελα να μου απντησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Ο Πανκο ηταν mvp της ACB ενώ ο Σμιθ πήρε την ευκαιρια του και αποδειχτηκε λιγος.
      2. Ο Γιαννοπουλος είναι 3αρι, ενώ ο Πατ 4αρι. Παρ'ολαυτα κ γω συμπαθουσα πολυ Πατ ο οποιος δεν πηρε ευκαιριες. Στη φετινη ομαδα θα μπορουσε να μεινει ομως με ενα μικρο συμβολαιο. Ασε που δεν πιανει κ θεση ξενου.
      4. Γιατι δεν μπορει ο Ξανθοπουλος και μπορει ο Μαντζαρης ή ο Σαδα?
      6. Δε θα του μαθεις μπασκετ του Αρμστρονγκ. Τακτικη θα του μαθεις. 6 χρονια nba επαιζε.
      7. Ειμαστε off topic.

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά.. 1.)Θα δείξει.. Έχει σαφώς μεγαλύτερες περγαμηνές αλλά το περιβάλλον παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.. 2.) Ο Καλάθης είχε πρόβλημα συγκέντρωσης. Είναι 3 όχι 4. Μπορείς να πείς "σε διαδικασία να γίνει 4..". Γρήγορά πόδια και πολύ καλή ντρίμπλα, παίζει πολύ καλύτερα στη περιφέρεια αυτή τη στιγμή. 3.)... 4.)Ναι είναι. Μπορεί. Το έχει κάνει και στο παρελθόν. 5.)Τον ήθελες απλά δε μπορούσες να τον κρατήσεις.. 6.)... 7.) Διάβασε την καινούργια ανάρτηση 8.)Σίγουρα έχει κίνητρο.

      Διαγραφή
  18. jim opws vlepeis an boresi kai ola na grafeis perisoter0!!!! kai egw symfwnw estiase ligo akomh ston pao mexri na doume ti 8a ginei !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε. Αυτό κάνουμε, ο ΠΑΟ είναι το πιό καυτό θέμα αυτή τη περίοδο..

      Διαγραφή
  19. Παιδιά τα έχω γράψει εδώ και καιρό γιατί έχω παρακολουθήσει αρκετά τον Αrmstrong.Το παλικάρι δεν κάνει γιαυτό το επίπεδο!!τα έχουμε ξαναπεί είναι άτονος,soft και αργός στην αντίληψη του παιχνιδιού....Ο Παναθηναικός θέλει έναν παίχτη δυναμικό να μαζεύει ριμπαουντ να παίζει άμυνα και σίγουρα να μπορεί να παίζει και στο 4 και στο 5.Από αυτούς που έχουν κατα καιρούς ακουστεί για μένα ο καλύτερος είναι ο Louis Amundson που είναι ακόμα free απλά το θέμα είναι αν ο Παναθηναικός ειναι πρόθυμος να πληρώσει έναν τέτοιο παίχτη!όσο για τον Armostrong η πρόβλεψη μου είναι ότι κατα τα Χριστούγεννα θα έχει αντικατασταθεί και θα έρθει άλλος για την θέση 5 όπως ήρθε πέρυσι ο Dorsey !Στις άλλες θέσεις νομίζω ότι η ομάδα για τα φετινά οικονομικά δεδομένα είναι αρκετά καλή ειδικά αν προστεθεί ο Πελεκάνος για συμπληρωματικός απλά θα προτιμούσα τον Παππά στη θέση του Ξανθόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπέρα,
    μπορεί να μου πει κάποιος κάποιο σάιτ που να μπορέσω να δω ποιοι δεν έχουν βρει ακόμα συμβόλαιο στο nba? (απο αυτούς που το προσπαθούν όπως λασμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Googlare nba free agents kai dialexe to nba.com

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ, βρήκα αυτό http://www.nba.com/freeagents/2012/
      ξέρεις και μέχρι πότε μπορούν να υπογράψουν σε ομάδα?

      Διαγραφή
    3. μεχρι οποτε θελουν

      Διαγραφή
  21. Jim opioa euxaristh ekplhksh i epmanish (epi8etikh) tou strong smr !!!kitchen ekplektikos akomia mia fora (15 p ,7 rebs,5 assitst.2 stl)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Jim, δε θα χε καλύτερες προοπτικες ο ικαρος αν είχε έδρα Λ.χ. στη Λάρισα ή στα Γιάννενα?? Με μια έδρα κολαστήριο κ μια πολη να την υποστηρίζει??? πιστεύεις οτι ο μακεδονικος θα φτανε στον τελικο του ούλεμπ αν έπαιζε στην Θεσσαλονικη???

    circle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή παρατήρηση. Συμφωνώ.. Θυμάσαι το γήπεδο στη ρεβάνς των ημιτελικών στη Κοζάνη..? Από την άλλη υπάρχει βέβαια το Μαρούσι..

      Διαγραφή
  23. πώς στο καλό έφαγε ο Πρίφτης 20+ από Καλάφα? ΟΚ νωρίς είναι (και εν πάσι περιπτώσει κύπελλο είναι) αλλά ήταν σφαλιάρα. ο ΚΑΟΔ μάλλον θα κάνει ζημιές και φέτος εντός. Πρέπει οι αμερικανοί του να είναι καλοί. Τον palmer ξέρω μόνο που όντως είναι γνωστός παίκτης ενώ και για τον υπερηχητικό Keyon Carter ακούγονται καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή