Athlenda

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

RISING STARS: 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ EUROLEAGUE...




Η προετοιμασία των ομάδων της Ευρωλίγκας συνεχίζεται εντατικά με τα παιχνίδια προετοιμασίας και το Hoopfellas  σας ζεσταίνει προτείνοντας σας να τσεκάρετε μερικούς εν δυνάμει σταρ της διοργάνωσης. Προσέξτε τους..


 Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να μην είναι τα πρώτα ονόματα καν στις ομάδες τους, όμως συγκεντρώνουν πιθανότητες να διακριθούν και να τραβήξουν βλέμματα μέσα στη σεζόν. Κάποιος ή κάποιοι μάλιστα μπορεί να έχουν μια “break outseason.. Πάμε να τους τσεκάρουμε..


10. Krunoslav Simon (27 ετών, 1.97-G): Παίκτης σύμβολο της ΚΚ Ζάγκρεμπ  άφησε φέτος το σύλλογο που έπαιζε από παιδί. Γέννημα-θρέμμα της πόλης, βασικό στέλεχος πλέον της εθνικής Κροατίας, τον πήρε ο Ρέπεσα στην Ουνικάχα. Πολύ μπάσκετ..  Γκαρντ/φόργουορντ με εξαιρετικό ballhandling και μεγάλο οπλοστάσιο στην επίθεση. Πολύ αποτελεσματικός με τη μπάλα στα χέρια, ξεκινά με μια σειρά από ντρίμπλες που μπορεί να «στείλουν» σχεδόν οποιονδήποτε και τελειώνει από παντού. Αριστερόχειρας. Πολύ καλός  χαμηλά στο ποστ, έχει λίγο ανορθόδοξα τελειώματα αλλά αυτό είναι το προσωπικό του στυλ. Πιο πολύ slasher παρά σουτερ. Καλός ριμπάουντερ, βλέπει γήπεδο. Μέτριος αθλητικά, αλλά πολύ έξυπνος και με σπουδαίο scoring feeling. Δε θα πόνταρα ότι η Μάλαγα είναι το ιδανικό περιβάλλον γι’αυτόν  αλλά θεωρώ ότι στην επίθεση του Ρέπεσα η οποία βασίζεται αρκετά σε απομονώσεις και ατομική πρωτοβουλία θα βρεί φάσεις για να διακριθεί. Πέρυσι είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό αλλά τελευταία στιγμή έκανε πίσω η ομάδα του. Ο T.J. Ford  είχε ξετρελαθεί μαζί του δηλώνοντας ότι «παίζει εύκολα ΝΒΑ». Ίσως, άμα κυκλοφορεί με 125αρι παπί μέσα στο παρκέ για να προλαβαίνει τα αντίπαλα γκαρντ.. Για την Ευρώπη όμως είναι ότι πρέπει!


9. Κ.C. Rivers (25 ετών, 1.96-G/F): Τον είχαμε πέρυσι στις λίστες μας, θεωρόντας ότι  αποτελούσε εξαιρετική λύση κυρίως για τον Παναθηναίκό αλλά τον τσίμπησε ο Μάλκοβιτς στην Κούμπαν όπου έκανε καλή χρονιά (εμείς που τον ξέρουμε λέμε θα μπορούσε και καλύτερα) κερδίζοντας ένα πολύ καλό 2ετές συμβόλαιο στη Μόσχα με την Κίμκι έναντι 2.5 εκ. δολαρίων.  Ένας από τους καλύτερους spot shooter στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Θα βρεί πολλά τέτοια σουτ στην ομάδα του Κουρτινάιτις  η οποία έχει συνηθίσει να παίζει έτσι με την παρουσία του Κελάτι πέρυσι στο ρόστερ (με τον οποίο έχουν κοινά χαρακτηριστικά ) ενώ τον βολεύει πολύ το αγωνιστικό στυλ των Πλάνινιτς -Κόπονεν (ρήγματα, σπλίτ άουτ). Αριστερόχειρας, σουτάρει με 40%+ από το τρίποντο.  Δεν είναι το ίδιο καλός με τη μπάλα στα χέρια και θέλει δουλειά στο ballhandling (τότε μπορεί να φτάσει και στο ΝΒΑ). Εξαιρετικός αμυντικός παίκτης, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά με μακριά χέρια (6’9’’). Υψηλό μπασκετικό IQ, παίζει low mistake basketball από την εποχή του Κλέμσον.


8. Leo Westerman (20 ετών, 1.98-G): Μιλήσαμε αρκετά γι’αυτόν στην ανάρτηση μας για την Παρτίζαν και τα πρώτα δείγματα μας δικαιώνουν. Ο Βουγιόσεβιτς διέκρινε στον νεαρό Γάλλο ένα σπάνιο συνδυασμό ωριμότητας/ leadership για τη θέση αναλογικά με την ηλικία του. Έξυπνος, υπομονετικός, με σπουδαίο court vision αναλώνεται κυρίως στην οργάνωση και στο πως θα βρεί καλά σουτ για τους συμπαίκτες του. Η επίθεση μισού γηπέδου είναι το στοιχείο του. Θα παίξει και στις 2 θέσεις των γκαρντ. Στο τέλος της σεζόν πολύ μπορεί να τρίβουν τα μάτια τους, αν και αναλαμβάνει μεγάλο βάρος σε ένα σουδαίο ευρωπαϊκό κλάμπ, το οποίο όμως έχει μάθει να περιμένει και να στηρίζει νέα παιδιά. Πολύ καλή κίνηση για την Παρτίζαν, σωστή απόφαση από τον παίκτη για την καριέρα του..


7. Sylven Landesberg (22 ετών, 198-G/F):  Διακρίνουμε μια ασάφεια στο ρόστερ της Μακάμπι η οποία μπορεί να είναι η μεγάλη ευκαιρία του νεαρού από το Βιρτζίνια. 2ος σκόρερ της Ισραηλινής λίγκας πέρυσι με τη Χάιφα. Έξυπνος παίκτης, με μέσα-έξω παιχνίδι. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός ξέρει να επιβάλλεται βάζοντας σωστά το σώμα του, γεγονός που τον βοηθά να ταξιδεύει συχνά στη γραμμή για προσωπικές. Εξαιρετικό midrange game. Βλέπει γήπεδο, ξέρει να πασάρει. Καλός ριμπάουντερ, παίρνει πολύ βελτίωση σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του. Aποκτήθηκε για μπακ-απ στους «πλάγιους» αλλά μην εκπλαγείται εάν μέσα στη σεζόν αναρριχηθεί ως ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός σκόρερ της Μακάμπι. Κρυφό χαρτί του Μπλάτ..


6. Dashaun Wood (27 ετών, 1.83-G):  Ο leader της Άλμπα, ρούκι στη ρέγκιουλαρ σίζον της Ευρωλίγκας. Τον παρακολουθούμε στενά από τα χρόνια του Ράιτ Στ., έκανε «παπάδες» στη Καντού, τραυματίστηκε και δε μπόρεσε να λάμψει στο Τρεβίζο. Η Γερμανία του πάει. Φοβερός σκόρερ, μπορεί να πάει μέχρι μέσα και να τελειώσει ή να σουτάρει από κάθε απόσταση. Εκπληκτική ικανότητα στο σουτ μετά από κάθετο σκριν. Καλό πρώτο βήμα, αξιόπιστος σκόρερ στο crunch time. Έχει βελτιώσει σημαντικά τα playmaking abilities του ενώ παράλληλα είναι πολύ καλός ριμπάουντερ για το ύψος του. Ο Ομπράντοβιτς (ο Σάσα..) του κόλλησε δίπλα και τον Αβντάλοβιτς, που είναι πιο άσσος,  για καλό και για κακό.. Κομβικός παίκτης για τους Γερμανούς, δίνει όλο το τέμπο και αποτελεί το βαρόμετρό τους. Είναι η ευκαιρία του φέτος να ανοίξει την πόρτα των τοπ-ευρωπαϊκών κλαμπ.


5. Marcus Slaughter (27 ετών, 2.03-C): Η undersized βόμβα του Φλέμινγκ (και διάδοχος του Χάινς στη Μπάμπεργκ) μετακόμισε στη Μαδρίτη και τη Ρεαλ με διετές συμβόλαιο (800χιλ. τησίως). Ο Σλότερ είναι ο γρήγορος ψηλός-δυναμίτης που αναζητά κάθε προπονητής στο σύγχρονο μπάσκετ. Φοβερό κορμί (εκπληκτικοί ώμοι) πολύ δυνατά πόδια και μια σπουδαία ικανότητα στο ριμπάουντ, ιδιαίτερα στο επιθετικό. Rebounder ace.. «Πορτιέρης» στο ζωγραφιστό (6’11’’ wingspan, εξαιρετικός μπλοκέρ). Θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε σε αυτό το επίπεδο, όπου μπορεί να αποτελέσει με την ενέργεια του τον ιδανικό game changer.

Καλή προοπτική και για τον Ντόνταγιε Ντράπερ (28, 1.80-PG) που απέκτησε η Ρεαλ από την Τσεντεβίτα, έναν από τους καλύτερους ballhandler στην Ευρώπη και μάλλον αυτός με την καλύτερη σταυρωτή ντρίπλα. Το θέμα για τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ είναι ότι στη δική του περίπτωση ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος μιας και ο Λάσο λανσάρει στα φιλικά βασικό μπακόρτ τους Γιούλ ( στο «1») και Ρούντι, ενώ υπάρχει και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.  Θα πρέπει να είναι λοιπόν απόλυτα έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία..


4. Blake Schilb (29 ετών, 2.01-F): O MVP της γαλλικής λίγκας και ηγέτης της Σαλόν. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόιντ-φόργουορντ, ο οποίος κάνει όλο το παιχνίδι των Γάλλων. Έχει ποικιλία στις κινήσεις του (εξωτερικό σουτ, miderange, post game) και στους τρόπους που σκοράρει αλλά η Σαλόν γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δημιουργεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι από τους ελάχιστους παίκτες στην Ευρώπη, ο οποίος θα βρέθει πολλές φορές σε ένα ματς να παίζει πικ εν ρολ και ως δημιουργός αλλά και ως σκρίνερ. Δεν είναι αθλητικός, ούτε ο σούπερ εκρηκτικός παίκτης. Κυριάρχησε στη Γαλλία απλά με την ταχύτητα  σκέψης και εκτέλεσης που τον διέπει..


3. Matt Janning ( 24 ετών, 1.94-G):  Για τον Τζάνιγκ τα είπαμε αναλυτικά πριν λίγο καιρό.. Εξαιρετική κίνηση από τη Μοντεπάσκι. Εάν βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού του (να δουλέψει π.χ. ώστε να επιτίθεται πιο αποτελεσματικά με ντράιβ) θα μιλάμε για κομπλέ περιφερειακό. Potential να γίνει ένα πολύ ποιοτικό και σύγχρονο κόμπο γκαρντ.

Κρατήστε την προσοχή σας και στον Βίκτορ Σανικίτζε. Όσο και αν το φάντασμα (με την αφάνα) του Στόουνρουκ θα πλανιέται για χρόνια στη Παλαέστρα. Είναι ο καλύτερος ριμπάουν τερ της γειτονικής Ιταλίας και προσθέτει πολύ ενέργεια στην ομάδα του Μπάνκι. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που έχει «μπεί» στην ομάδα στα πρώτα φιλικά..


2. Patrick Christopher (24 ετών, 1.96-G/F):  Ενώ οι υπόλοιπες τρείς ομάδες τις Πόλης σκορπούν εκατομύρια για τους.. Χόκινς, Φάρμαρ και Μακάλεμπ αυτού του κόσμου, η πρωταθλήτρια Μπεσίκτας, η οποία έχασε τον βασικό χορηγό της και κινδύνεψε, υπέγραψε έναν πολύ καλό παίκτη στο πρόσωπο του Πάτρικ Κρίστοφερ. Πολύ αθλητικός, εξαιρετικό κορμί, καλός σουτέρ από μακριά έχει την πρώτη ύλη να γίνει σταρ στο υψηλό επίπεδο. Το βασικό του πρόβλημα δεν είναι μο μέτριος χειρισμός ή η έλλειψη συγκέντρωσης (ιδιαίτερα στην άμυνα) που παρουσιάζει κάποιες φορές αλλά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Ο Κουντέρ πάντως βάζοντας δίπλα του τους Τζέρελς-Ασίκ-Μουρατσάν Γκιουλέρ προσβλέπει  σε μια πολύ σκληρή περιφερειακή γραμμή που θα κάνει θραύση στο τρανζίσιον.


1. Νikola Mirotic (21 ετών, 2.08-F): Χωρίς πολλές κουβέντες.. Τον ερχόμενο Ιούνιο ο Μίροτιτς μπορεί να θεωρείται ο κορυφαίος πάουερ-φόργουορντ στην Ευρώπη.. Απλά. Τα προσόντα του παιδιού (απίστευτο shooting/scoring touch, ποικιλία κινήσεων στη ρακέτα,ταχύτητα)  ως γνωστόν, είναι τεράστια. Ήρθε η ώρα να βγεί πραγματικά μπροστά για τη Ρεαλ. Στην πυραυλοκίνητη ομάδα του Λάσο, ο Μίροτιτς  θα αποτελέσει το μεγάλο της όπλο στις επιθέσεις μισού γηπέδου. Απλά θέλει κάποιον να τον «φανατίσει» λίγο.. Έτσι και αλλιώς του χρόνου τον βλέπουμε στο.. Αμέρικα!

63 σχόλια:

  1. Xωρις λογια με αφησες παλι Jim...αν ε3αιρεσεις τον νικολα πιστυω οτι η βομβα 8α ειναι ο τζανινγκ....Bravo για ακομη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Νίκο, να'σαι καλά.. Για τον Τζάνινγκ τα γράψαμε καιρό τώρα.. Θα'χει και άσχημες βραδιές αλλά αν δουλέψει μπορεί να φτάσει ψηλά. Το άσχημο για αυτά τα παιδιά θα είναι να τους συγκρίνουν με τους προκατόχους τους. Δε μπορείς δηλ. να βάζεις τώρα τον Τζάνινγκ δίπλα στον Καουκένας ο οποίος είναι Ο θρύλος στην Τοσκάνη..

      Διαγραφή
  2. Προφανώς δεν συμπεριέλαβες στο κομμάτι και "Έλληνες". Γιατί εγώ βλέπω αρκετά ψηλά στο τοπ-10 και τον Κίτσεν, που από όσα είδα (live streaming βέβαια) στο τουρνουά της Βουλγαρίας θα γίνει εύκολα σούπερ σταρ. Άμυνα, ριμπάουντ, ντράιβ, πάσα... Αν έχει - που πάντως δεν έδειξε να το έχει τόσο άνετο - και σουτ, βρήκαμε μεγάλο κελεπούρι.
    Συμφωνώ για την προοπτική του Μίροτιτς, αλλά για το "από φέτος" δεν είμαι σίγουρος
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το απέφυγα Μητσάρα αλλά βιάζεσαι. Ο Κίτσεν απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από το να χαρακτηριστεί σούπερ σταρ. Μου αρέσει και έμένα (το ξέρεις άλλωστε γιατί μας διαβάζεις) αλλά το παιδί θα παλέψει για να καταξιωθεί σε πρώτη φάση.

      Διαγραφή
  3. Mirotic παιδια κοιταχτε πως ξεκινησε την σεζον
    Κανει οργια
    Μακρα οτι καλυτερο εχει η ρεαλ στο ξεκινημα
    CG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Mirotic σιγουρα ειναι εξωγαμο του Bodiroga...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχααχ, αυτο σκεφτόμουν κι εγώ... Alex 7

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε φιλε

      αυτο ειναι
      το εξωγαμο του μποντιρογκα

      τριγυρναγε στο νου μου και δεν μπορουσα να το εντοπισω

      supersportspy

      Διαγραφή
  5. Mirotic, o monos logos pou pistevw oti to quarteto Barca CSKA PAO OSFP (me mpalader th Maccabi, kai nai vazw ton Panathinaiko mesa ki as allaxe h omada) mporei na spasei... De fovamai ton Rudy... ton latrevw san styl alla nomizw oti einai ypertimhmenos oson afora to impact pou mporei na exei (amesa) se mia omada. O Mirotic einai aerinos o keratas, thymizei epoxes pou to basket paizotan apo typous xwris idiaitera mouskoula...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νωρίς φίλε.. Eγώ εκ πρώτης όψεως δεν τη πιστεύω αυτή τη τετράδα. Θα γράψουμε σύντομα αξιολόγηση, κάτι σαν τα πρώτα power rankings (pre season όμως..)

      Διαγραφή
    2. Kale oute egw to lew ws sigouro gia fetos, kamia sxesh, apla auth h pedada exei monopwlhsei sxedon ta teleutaia final four. Pws na agnohseis fetos tis tourkikes (btw emena autes einai pou gia fetos akoma de me peithoun)? Apo thn allh, na me sybathas alla de pistevw oti kati omades styl Khimki apoteloun apeilh, gelaw me thn pithanothta na paei F4 o $kariolo me to synothilevma pou anamenw na parousiasei KAI fetos, kai gia th Siena einai poly nwris. Tis omorfes epoxes ths TAU nomizw oti mexri na perasei h krisi prepei na tis xexasoume... Poies alles omades vlepeis re jim na mporoun na pane mexri final four an oxi thn 5ada + tis tourkikes?
      A nai, tha evaza thn Zalgiris an o trelo-Romanov den apolysei ton Ksystof epeidh eixe tsakwthei thn prohgoumenh mera me ton Darjus, xaxaxa

      Διαγραφή
    3. O Παναθηναϊκός έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να θεωρείται επικρατέστερος για Φ4 παιδιά. Αυτή είναι η αλήθεια, έτσι είναι τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή σαν ποιότητα ρόστερ είναι πολλές ομάδες στο επίπεδο του (και πιό πάνω). Σε τέτοιες περιπτώσεις αν δουλεύεις σωστά ξεχωρίζεις μέσα στη σεζόν και βγαίνεις μπροστά. Ο ΟΣΦΠ είναι άλλη περίπτωση γιατί είναι η ίδια ομάδα.

      Διαγραφή
  6. Από αυτούς με εξαίρεση πάντα τον mirotic, ο slaughter πιστευω θα κάνει τόπων πιο πιθανά. Το γυρναω σε λίγο κάτι άσχετο με το θέμα αλλά το σκέφτομαι αρκετό καιρό

    Η διάφορα του ΠΑΟ με τον οσφπ φέτος θα είναι ο περπερογλου. Μπορεί περισυ να μου τα έσπασε τα νεύρα ειδικά με την νοθροτητα που βγάζει, αλλά είναι ο απόλυτος παίχτης οικονομίας πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, με καλό σούτ και πολύ καλά δουλεμενος σε όλα τα ενδεχόμενα.

    Μια απορία Jim. Δεν είναι πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα ειδικά για την αρχή που ο Ολυμπιακός δίνει φιλικά με πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και ο ΠΑΟ με αγορ, πανιωνιο και Πάτρα; Και από όσο ξέρω το πρόγραμμα φιλικών δεν έχει κάτι ανταγωνιστικοτερο στο μέλλον.

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόπων = το μπαμ... Καταραμένο Τ9

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ φίλε για Πέρπε, δίνει ουσία από τον πάγκο ανεξάρτητα το χρόνο συμμετοχής κάτι που δεν είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός με Κέσελ. Όχι όμως, δεν είναι η διαφορά ΠΑΟ-ΟΣΦΠ φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι σε σαφώς μικρότερο επίπεδο ετοιμότητας από τον Ολυμπιακό γι'αυτό και το πρόγραμμα φιλικών πρέπει να ξεκινά με τέτοια ματς. Από την άλλη όπως πολύ σωστά είπες, μετά τα πρώτα ματς η ομάδα πρέπει να χτυπηθεί με δυνατούς αντιπάλους για να δει που βρίσκεται. Δε το κάνει.. Γιατί λες εσύ?

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να φανταστώ. Θα υπάρχει λόγος αλλά δεν παει τομυαλο μου. Με την μπαρτσα που είναι μεγάλη παίξαμε. Μήπως για να μην χάνουμε και επηρρεαστουμε ψυχολογικά; Αλλά και πάλι δεν μου φαίνεται λογικό διότι υποτίθεται πως στα φιλικά γίνονται δοκιμές. Οπως με το αγορ που νικησαμε λίγο με το τεστ ψήλοι σε άμυνα σε κοντύτερους και γρηγορότερουσ αντιπάλους. Αλήθεια γιατί λες εσύ;

      Pasqual

      Διαγραφή
    4. Ειναι λογικο.γιατι με χαμηλο επιπεδο ετοιμοτητας αν χτυπηθεις με δυνατους αντιπαλους θα εκτεθεις.κ εδω δεν ειναι ρωσια η ισπανια για να σε κραξουν.αν τα αποτελεσματα δεν ειναι τα αναμενομενα θα αρχησει δυσπιστια.γκρινια πολεμος εκ των εξω.ειρωνιες.θα βαλουν κατα νεων παιχτων κ διοικησης κ ουτο καθεξης.αφου τα ξερετε.
      Οποτε αποφασησαν ναπανε σιγα σιγα για να μην πεσει πιεση στους νεους παιχτες.
      Δυστηχως η τυχη γυρισε την πλατη ομως κ εβγαλε ιδιατερα δυσκολο προγραμμα στην αρχη οποτε κερδιζουν χρονο αλλα θα ρθουν οι γκρινιες αργα η γρηγορα

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα ένας τέτοιο brandname στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης, πρέπει να προσέξει και το επικοινωνιακό κομμάτι..

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα τζιμ.Πολύ ωραίο άρθρο για μία ακόμα φορά.Θα συμφωνήσω με τον Pasqual στο θέμα των φιλικών.Δεν προσφέρει τίποτα στον παο να παίζει με ομάδες τύπου αγορ,πανιώνιο κλπ.Αντίθετα με ομάδες όπως αυτές που παίζει ο οσφπ τώρα μπορείς να δεις τα προβλήματα σου,τις ελλείψεις σου και με τον καιρό να τα διορθώσεις.Τώρα ο παο θα κερδίζει,θα ακούμε για τον εξαιρετικό Πάνκο,τον φοβερό Σόφο,την καταπληκτική άμυνα που σπάει κόκκαλα κλπ.Τα λέω αυτά χωρίς να υποτιμάω την αξία των συγκεκριμένων παιχτών και δη του Σόφο που είναι η αδυναμία μου.
    Στο θέμα του άρθρου πιστεύω και εγώ (όπως και ο ΜΗΤΣΟΣ)ότι ο Κίτσεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη για την φετινή Ευρωλίγκα.Δεν λέω ότι θα λάμψει άμεσα αλλά θα ξεχωρίζει στο σύνολο που έφτιαξε ο παο.
    Από τους αθλητές που αναφέρεις(χωρίς να τους έχω δει όλους)έχω την αίσθηση πως το μεγάλο μπάμ θα το κάνει ο Σλότερ.Ειδικά με το στυλ της Ρεαλ θα ταιριάξει πολύ.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζοτς. Δίκιο έχεις. Σε ρωτάω όμως το ίδιο που ρώτησα τον pasqual. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι δεν επιδιώκει να παίξει πιό δυνατά φιλικά?

      Διαγραφή
    2. Για να φαινονται παικταραδες οσοι αποκτηθηκαν και να μην αρχισουν γκρινιες και ζηταει ο κοσμος μεταγραφες και αλλαγες..Ετσι πιστευω εγω..

      Διαγραφή
    3. Νομίζω το είπε ο πεδουλάκης, οτι ο Παναθηναικος θα πήγαινε Κίνα ως εκπροσωπος της ευρώπης σε τουρνουά το οποίο ακυρώθηκε. Μετά τα υπόλοιπα τουρνουα ήταν κλεισμένα και δεν μπορεσε να βρεί δυνατά φιλικά.

      Butter Cup

      Διαγραφή
  8. jim με ειπε ενα φιλος για ενα παικτη που οφειλω να πω οτι δεν τον η3ερα αλλα το εψα3 λιγο και μου φαινεται ιδανικη λυση για τον παο...Marcus Lewis λεγεται ..τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω έχει συμφωνήσει με τη Μούρθια αν θυμάμαι καλά. Πολύ καλός ριμπάουντερ και ενεργητικός παίκτης. Αλλά σε σχέση με τα ονόματα που "παίζουν" αυτές τις ημέρες δεν θα τον τοποθετούσα στις κορυφαίες επιλογές σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή
  9. Είναι η πρώτη φορά που σου γράφω αν και σε διαβάζω ασταμάτητα, θα ήθελα τη γνώμη σου για τα δυο σλαβάκια της φενέρ και πιο συγκεκριμένα σε ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα ταίριαζαν περισσότερο. Συμφωνείς επίσης ότι ο μπογκντάνοβιτς μπορεί να είναι από τους καλύτερους παίχτες της λίγκας αν παίζει σε μικρή ομάδα ενώ απόλυτη καταστροφή σε μεγάλη; Τελειώνω με μια παράκληση για ενα ποστ αφιερωμένο στους μικρούς του ολυμπιακού.

    Με σεβασμό, γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά γλαρόπουλο. Σ'ευχαριστώ κ καλώς ήρθες στην παρέα μας. Πολύ καλοί παίκτες, θα ήταν σούπερ για τις ελληνικές ομάδες. Θεωρώ ότι ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να παίξει και σε μεγάλη ομάδα. Αν βελτιώσει λίγο τη δύναμη των ποδιών του θα είναι ένας από τους καλύτερους πλάγιους στην Ευρώπη. Θα γράψουμε και για Ολυμπιακό, λες να μην το κάναμε..?

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις τι... για τη γενική εικόνα της ομάδας έχει πέσει τέτοιο οβεραναλάηζινγκ που δεν παλεύεται πια. Μέχρι και αρνητικά σχόλια για τις νίκες διάβασα χθες. Εγώ σαν αναγνώστης θα προτιμούσα για τα πρόσπεκτς των μικρών, ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι τους για τη σεζόν μα και εκτιμήσεις για την καριέρα τους. Αντίστοιχα και για τους μικρούς του Πανιωνίου ή και άλλων ομάδων της Α1, φετος θα δούμε μπόλικους να εχουν χρόνο συμμετοχής

      Διαγραφή
    3. Ναι σε καταλαβαίνω.. Απλά η εικόνα της ομάδας ενδιαφέρει πρωτίστως αυτή την περίοδο και δεν είναι κάτι που το αφήνεις έτσι στην άκρη. Προσπαθώ όπως βλέπεις να έχω ποικιλία στα θέματα..

      Διαγραφή
  10. Δεν τιθεται καν θέμα. Το μπλογκ σου είναι μια όαση στον ωκεανό "αντικειμενικότητας" που μας πνίγει. Ακόμα και τις ειδήσεις για τον ΠΑΟ από το λεοφορος.γρ τις διαβάζω παρότι γαύρος. Θα ηθελα επίσης να σε ρωτήσω αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως δημοσιογράφος ή απλά ως φιλαθλος που κάνει το χόμπι του (και τόσο όμορφα μάλιστα). Ποια και η γνώμη σου για την "αντικειμενική" δημοσιογραφία στο μπάσκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι δημοσιογράφος και δε θα ήθελα να εκφέρω γνώμη για το θέμα. Εδώ μέσα όπως θα έχεις καταλάβει έχουμε κριτική σκέψη για τα πάντα, μιλάμε straight και "την ψάχνουμε".. Γι'αυτό και το μπλογκ συγκέντρωσε τόσο κόσμο..

      Διαγραφή
  11. Ρε Jim, την φωτο με τον Mirotic να σουταρει με το αριστερο απο που την ξεθαψες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σε ολους.Jim φαντασου σε 1,5 χρονο απο τωρα,τον απολυτα υγιη ροουζ να κανει ντραιβ και τον μιροτιτσ ξεμαρκαριστο στα 5-6 μετρα.θα κανει θραυση ο παιχτης.οι αμερικανοι,ως καλλιτεχνες του ειδους,θα τον δουλεψουν στην εκρηξη(ξερουμε πως θα το κανουν αυτο),θα του βαλουν μερικα κιλα και του ολοκληρωσουν τις κινησεις του στη ρακετα.φαντασου και κατι αλλο.στην επομενη ολυμπιαδα,στο 4 μιροτιτς,στο 5 ο μικρος γκασολ(παιχταρας) και απο τα παγκο να ερχεται ο ιμπακα.ισως να ειναι και η μοναδικη φορα που καποια εθνικη θα υπερεχει των αμερικανων στη φροντ λαιν.αρκει να μην υπαρχει παλι χριστοδουλου και τους γεμισει με φαουλ.
    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως.. Τεχνικά το παιδί είναι πολύ ψηλά αλλά δε ξέρω εαν έχει αυτό το πολύ σημαντικό εφόδιο για να κτριαρχήσει που λέγεται χαρακτήρας.. Ιμπάκα κ Μίροτις δε θα δείς ποτέ μαζί. Ένας νατουραλιζέ επιτρέπεται σε κάθε εθνική ομάδα. Θα ήταν σπουδαίος συνδυασμός όμως.

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε συ για τον χριστοδούλου!!! Πες τα!!!

      Άξιος διάδοχος του πιτσιλκα!!! αραγε,τοτε το 2002 ο Ντιβατς τι δώρο να του έκανε???

      circle

      Διαγραφή
  13. Jim καταπληκτικο αρθρο μπαραβο σου..Μιροτιτς νο 1 μακραν,και Λαντεσμπεργκ πολυ πιθανο να βγαλει ματια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Για να δούμε για τον Λάντεσμπεργκ.. Πάντως κάποια από τα παιδιά της ανάρτησης θα ξεχωρίσουν φέτος.

      Διαγραφή
    2. ειδατε πωσ τον 3εκανε ο λαντεσμπεργκ και ο σρμαντινι τον ολυμπιακο ......ο λαντεσμπεργκ παει για ψηλα φετος...πηγε και στο σαμερ λιγκ που τον καλεσαν οι νικσ και πηγε πολυ καλα και εκει

      Διαγραφή
  14. westerman παιδια
    εγω εκει θα προσεξω
    γενικα η παρτιζαν του Ντουλε ειναι το πιο αξιοπροσεκτο project στο ευρωπαικό μπασκετ

    Επειτα ο jennings βγαζει ηδη ματια
    και ο mirotic ειναι το εξωγαμο του μποτιρογκα

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και κάτι λίγο άσχετο με το post εδώ απλά δεν ήξερα αν έπρεπε να το βάλω σε παλιότερα post η εδώ τέλος πάντων !!!jim για τον Donte Greene τι άποψη έχεις για τον Παναθηναικό στο 4?είναι ακόμα free agent δεν γνωρίζω για τον συμβόλαιο του αλλά είναι νέος υποσχόμενος με καλό σουτ αθλητικός και αρκετά γρήγορος στα πόδια για το ύψος του (6.11-2.10)!Στα μείον ότι δεν είναι και τόσο καλός ριμπαουντερ κάτι που θεωρώ βασικό στην επιλογή του 4αριου για τον Παναθηναικό !!όσο αφορά τώρα το post εδώ είμαι σίγουρος ότι ο Marcus Slaughter θα αφήσει το στίγμα του φέτος στην euroleage διότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που θέλει να παίξει η ρεαλ +++ ότι πιστεύω πως η ομάδα είναι από τα φαβορί για final 4 άρα θα έχει την ευκαιρία να καταξιωθεί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιώργο. Καλή επιλογή, τη συζητάμε κ εκτενέστερα όποτε θες. Απλά δε ξέρω εαν οι πράσινοι έχουν τη διάθεση να δώσουν ένα ποσό για παίκτη από το ΝΒΑ και πόσο θέλουν τελικά να φέρουν ένα παίκτη από εκεί. Έχει προσόντα βέβαια κ μπορεί να λύσει προβλήματα αλλά νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται κάποιον πιό σκληρό αθλητή. Αυτό δείχνει η εικόνα της μέχρι τώρα..

      Διαγραφή
  16. Σχετικο με την εποχη..ο Γι Γιανλιαν παντως εκλεισε στην Guandong Tigers. Αυτο δεν ηταν τραυματιας? Ποσο στον Παο την ψαξαμε την περιπτωση του μιας που θελουμε κινεζο? Μηπως πηγε εκει για να επανελθει σιγα σιγα? Αυτος δεν ελεγε ντε και καλα ΝΒΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ακουσα οτι εχει προβλημα (espn) και παει εκει σαν αποθεραπεια

      manu chao

      Διαγραφή
  17. εκτός αυτού, έχει και όρο στο συμβόλαιό του, να φύγει για nba.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια χαρά και από μένα!

    Να ρωτήσω και εγώ μια άποψη για τον Βραζιλιάνο που ακούγεται ότι παίρνει η Ρεάλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ορέστη. Καλός αλλά θέλει πολύ δουλειά σε ταχύτητα κ αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να εξελιχθεί.

      Διαγραφή
  19. Jim, αν σου ελεγαν να φτιαξεις την ιδανικη ομαδα ποιους 5 θα επελεγες (οποιονδηποτε παιχτη euroleague). Προσεξε, δεν εννοω να επιλεξεις τον καλυτερο παιχτη ανα θεση -στυλ βραβεια euroleague 1st team-, αλλα την 5αδα παιχτων που πιστευεις εσυ πως θα συνδυαζε ιδανικα ταλεντο και ΧΗΜΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπατίστ, Φώτσης, Σισκάουσκας, Σπανούλης, Διαμαντίδης να εναλλάσονται με Λάσμε, Πρίντεζη, Ματσιούλις, Πότσιους, Μακάλεμπ ... δεινόσαυρο τον Βουγιούκα και Καιμακόγλου ή Παπανικολάου ... Προπονητή φυσικά τον Ομπράντοβιτς ... εμένα αυτή θα ήταν η dream team μου και αν δεν έπαιρνε την κούπα ελάτε να με φτύσετε.

      Στην επιλογή μου έχω βάλει το περιθώριο 4+2 των ξένων!!!

      Pasqual

      Διαγραφή
    2. Δύσκολη ερώτηση gio.. Και το βλέπω το μυν σου 2μιση το βράδυ! Ξανά κάνε την μου αν δε σου είναι κόπος να τη συζητήσουμε όλοι μαζί σε καινούργια ανάρτηση..

      Διαγραφή
  20. Γεια σου Jim...σε διαβάζω αρκετό καιρό αλλά είναι το πρώτο μου comment...θα ήθελα να προσθέσω και 2 παίκτες που πιστεύω μπορεί να αποτελέσουν εκπλήξεις στη φετινή regular season...από τη Siena θα πρόσθετα και τον Bobby Brown...καλές σεζόν σε Alba & Oldenburg κυρίως επιθετικά, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι θα συνεχίσει την παράδοση στην Τοσκάνη (McIntyre, MacCalleb)...η δεύτερη επιλογή είναι περισσότερο ρίσκο θα έλεγα...Drew Gordon από Partizan...φοβερά αθλητικός παίχτης, αλτικός με μεγάλο wingspan κάνει θραύση σε ριμπάουντ και άμυνα...θέλει δουλειά στην επίθεση αν και είναι αρκετά αποτελεσματικός στο να τελειώνει φάσεις κάτω και κοντά στο καλάθι...πιστεύω όμως ότι (όπως & με τον Westermann) η φετινή σεζόν σε μια ομάδα "σχολείο", όπως η Partizan θα είναι πολύ ευεργετική...

    Antoine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αντουάν. Μπράουν-Γκόρντον κ τους Αμερικανούς της Καντού συν τον Κόλεμαν της Νίρμπουργκ τους είχα μαζί με τους παραπάνω αλλά δεν τους έβαλα για διαφορετικούς λόγους. Για τον Μπράουν θα γράψω ξεχωριστή ανάρτηση στο euro signs, δε ήταν αυτό που σκεφτόμουν για τη Σιένα αλλά μέχρι στιγμής με έχει εκπλήξει. Λίγο χαλινάρι θέλει. Ο Γκόρντρον είναι πολύ καλή επιλογή, νομίζω έχουμε γράψει σχετικά. Μπορεί να αποτελέσει μια version της πολύ επιτυχημένης παρουσίας του Λ.Ρόμπερτς στη Παρτίζαν.

      Διαγραφή
  21. final four London 2013
    ========================
    Ιεραρχικά θα παλέψουν οι παρακάτω ομάδες.
    Με σειρά προτεραιότητος Η ΔΕΚΑΔΑ και θέλω γνώμες jim

    1. ΡΕΑΛ (πακέτο , δίψας - ταλέντου - επιλογών)
    2. ΤΣ.Σ.ΚΑ (Μεσίνα - κοντρόλ - διάβασμα - βήμα βήμα)
    3. ΠΑΟ (με προσθήκη 4αριού ορισμό στο Physical game)
    4. ΜΠΑΡΤΣΑ ( καταλανικό πείσμα και φιλότιμο )
    5. ΜΑKAMΠΙ (Μπλάτ και άσσοι στο μανίκι)
    6. ΟΣΦΠ (ομοιογένεια και απίθανο aggresive μπάσκετ μπρός-πίσω)
    7. ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ
    8. ΦΕΝΕΡ
    9. ΜΙΛΑΝΟ
    10.ΣΙΕΝΑ

    Ο φετινός μαραθώνιος θα κριθεί κυρίως στις δυνάμεις των παικτών.
    Οσο πιό πολύ ενεργητικοί ήταν και είναι σαν παίκτες τόσο θα μακροημερεύει η ομάδα τους.
    Οσο παιρνούν αγώνες και λεπτά μέσα σε αυτούς και ανεβαίνει το γαλακτικό οξύ που εμποδίζει κάθε ορθολογική σκέψη , θα επιβιώνουν οι δυαντοί.
    Οπότε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥ.
    Στίς ανηλεείς εκεί μέσα μάχες σώμα με σώμα , στα ντουμπλαρίσματα , στις βοήθειες στα ματσαρίσματα , ΣΤΑ ΣΚΡΙΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΤΡΑΙΒ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΝΚ Ν ΡΟΛ.
    Στα σπρωξίματα για θέσεις και τάιμινγκ στα μπλόκ άουτ για τα ριμπάουντ.
    Οι σκόρερς απέξω θα βοηθούν.
    Οχι πολύ.
    Ολα θα παιχθούν ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΕΣ , ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ EUROLEAGUE.
    Kάθε επιπλέον ανάσα πρός το τέλος ΚΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑΘΙ.
    Και φέτος στις ομάδες ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΣΙΜΟΥ , απαγορεύονται τα γατάκια !
    DOCTOR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε doc μας πόρωσες, για να μη πώ τίποτα άλλο.. Έτσι μου'ρχεται να πάω να γράψω 20 σελίδες αφιέρωμα ευρωλίγκα τώρα..

      Υ.Γ. Το κρατάμε το σχόλιο σου, θα το κολλήσουμε σε καμιά ανάρτηση. Ή θα φτιάξουμε κανένα βιντεάκι αλά doc..

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ρε Jim.
      Ετσι μου βγήκε και το έγραψα.
      Η αντίδραση σου επιβεβαιώνει την ορθότητα της έμπνευσης.
      Νάσαι καλά ΨΥΧΙΚΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.
      (Τα δύο πρώτα εξαρτώνται κυρίως από σένα)
      DOC

      Διαγραφή
  22. Ρε Τζιμαρα θεωρειται ενας παικτης 27 χρονων rising star;Εστω και αν ειναι rookie;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε ρε Στάθη.. Εδώ το ΝΒΑ ΑCTION είχε κάνει αφιέρωμα στον Σαμπόνις στα 31 του σαν "rising star", το hoopfellas σε πείραξε..?
      Πέρα από την πλάκα, είναι φανερό ότι δεν αναφέρομαι στο ηλικιακό κομμάτι αλλά σε νέες κυρίως παρουσίες που μπορούν να ανεβάσουν τις μετοχές τους.

      Διαγραφή
    2. Σωστος ο Τζιμ ετι μια φορα...Θελω να πω κατι...Respect στον Doctor...Να το θυμαστε απο'μενα τα λεει σωστα.!
      Σταθης

      Διαγραφή
  23. Μιροτιτς δαγκωτο, αν και για μενα τοπ ταλεντο ειναι ο σατορνασκυ και ας μη παιζει ευρωλιγκα.. Σιγουρα θα ξεπεταχτει και κανα σερβακι του βουγιοσεβιτς.Jim οταν λες στον παναθηναικο δεν ξερεις αν θελουν παιχτη απο nba τι εννοεις? Πλην βελισκοβιτς υπαρχει αλλο αξιολογο ελευθερο 4αρι στην ευρωπη? η υπαρχει περιπτωση να σπασει συμβολαιο? dimao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επικό το blog σου φίλε. Πολύ σημαντικές τέτοιες αναρτήσεις για να έχουμε λόγους να τσεκάρουμε και άλλες ομάδες πέρα από τις δικές μας...

    TonKouts

    ΑπάντησηΔιαγραφή