Athlenda

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΚΙΤΣΕΝ..



Ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο underdog στο ροτέησιον του Αργύρη Πεδουλάκη, μιας και η φύση του παιχνιδιού της ομάδας τον βοηθά σημαντικά να αναδείξει τα δυνατά κομμάτια του αγωνιστικού του στυλ..


 Η προετοιμασία των πρασίνων κυλάει κανονικά. Σας είχαμε προετοιμάσει για το τι να περιμένετε φέτος αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό και νομίζω οι πρώτες εικόνες είναι ενδεικτικές. Ας εστιάσουμε λίγο στη παρουσία μέχρι στιγμής του Ντέργουιν Κίτσεν, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

 Scouting report  για τον παίκτη έχουμε κάνει (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/scouting-report.html) πριν πατήσει Ελλάδα και μπορείτε να το (ξανά-) ανοίξετε για να δείτε περί τίνος συζητούσαμε. Πάμε να κάνουμε κάποια σχόλια τα οποία στην ουσία αποτελούν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα των φίλων του Παναθηναϊκού, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα (και να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα) για τον γκαρντ της ομάδας τους.


-Το αμυντικογενές προφίλ των πρασίνων ευνοεί σκληροτράχηλα γκαρντ όπως ο Κίτσεν. Ο Αμερικανός με το εξαιρετικό σωματότυπο, μπορεί να μαρκάρει παντός ύψους γκαρντ, είναι πολύ προσηλωμένος σε αυτό και έτσι μπορεί να κερδίσει τα παραπάνω λεπτά από έναν προπονητή που θα ζητήσει την μια «παραπάνω άμυνα» παρά το «έξτρα σουτ» από τους παίκτες του πάγκου του.

-Είναι μεγάλο πλεονέκτημα  να έχεις στη σύνθεση σου έναν γκαρντ που μπορεί να κατεβάσει 5-6 ριμπάουντς κάθε βράδυ. Όσα είχε ο καλύτερος ριμπάουντερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Στο report είχαμε εστιάσει στα καταπληκτικά χέρια του παίκτη και την ικανότητα του στο κομμάτι αυτό, η οποία σε συνδυασμό με τον εν γένει ρόλο που εμφανίζει και στις δύο πλευρές του γηπέδου,  μας οδηγούν σε ένα guard-quarterback , από αυτούς που λατρεύουμε και κάνουν θραύση στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό μπάσκετ υπογράφοντας καλά συμβόλαια.

-Ο τρόπος που έχει προσεγγίσει το ρόλο του στην επίθεση του Παναθηναϊκού αποτελεί σπουδαία επιτυχία για το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού αλλά και για τον ίδιο. Τον είχαμε χαρακτηρίσει “ball mover” και όχι  “scorer” γιατί αυτό είναι. Μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει το μπάσκετ του. Απλός, λιτός και απέριττος στις ενέργειες του.  Διαλέγει πολύ προσεκτικά του σουτ του, γι’αυτό και προσπαθεί να σκοράρει πάντα κάτω υπό καλές προϋποθέσεις. Σωστό shot selection.. Πάντα μας άρεσαν τέτοια γκαρντ. Κοιτάζει πρώτα να αποτελέσει γρανάζι της εύρυθμης επιθετικής λειτουργίας και όταν νιώσει ότι πρέπει να πάει στο καλάθι , διαβάζει, πάει στα «σημεία» του, πατάει και παράγει ένα καλό σουτ. Δεν είναι εύκολο. Απαιτεί καθαρό μυαλό, πειθαρχία και σωστή σκέψη. Βγαίνει μόνο μέσα από πολύ δουλειά στην προπόνηση.


Crucial point: Αυτός ακριβώς ο ρόλος στην πράσινη επίθεση –και εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι- κάνει τον Κίτσεν να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Είναι αξιόλογος από τα 5.5-6 μέτρα, όχι σουτέρ. Θα έρθουν και οι κακές βραδιές, όπου ο αντίπαλος θα τζογάρει στο σουτ του. Και ξέρετε 2-3 άστοχα ελεύθερα σουτ είναι ικανά να σου χαλάσουν το μυαλό και να επηρεάσουν το performance του παίκτη και στις δύο μεριές του παρκέ. Σχολιάστηκε –δικαιολογημένα-  λοιπόν το ότι πρέπει να είναι πιο επιθετικός. Εμείς θα πούμε ότι μεταξύ καθαρού μυαλού, σωστών επιλογών και διστακτικότητας υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Εκεί πρέπει να δουλέψει το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού ώστε το επιθετικό attitude του Κίτσεν να μη γυρίσει μπούμερανγκ και γίνει πλεονέκτημα του αντιπάλου στην άμυνα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Άλλοι το χειρίστηκαν σωστά και άλλοι έπεσαν στην παγίδα. Σαφώς και πρέπει να δουλέψει ατομικά και ο παίκτης, ώστε να νιώσει πιο σίγουρος την ώρα της κρίσης..


-Ερώτηση: Eίναι  «1» ή «2»..?

 Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχει αυτό, τουλάχιστον στον βαθμό που ίσχυε παλιότερα. Ο Κίτσεν θα παίρνει ρόλο στο παρκέ ανάλογα με τον παρτενέρ του στο μπακόρτ. Σαφώς και κομβικό ρόλο στο ροτέησιον του μπακόρτ θα έχει η 1η θέση στην οποία θα επιλεχθεί να παίξει ο Διαμαντίδης. Εμείς βλέπουμε τον Έλληνα γκαρντ στο «2», παραμένοντας όμως σε τεράστιο ποσοστό ο κύριος δημιουργός των πράσινων επιθέσεων. Ουσιαστικά μετά την 1η πάσα θα είναι αυτός ο πόιντ γκαρντ, εξοικονομώντας έτσι σημαντικές ανάσες και γλιτώνοντας την πίεση στο πρώτο μισό από την οποία θα τον αποφορτίσει ο έτερος γκαρντ.

-Σημαντικός παράγοντας στην τελική αξιολόγηση του performance του Κίτσεν θα είναι ο Ούκιτς. Έχουμε εκφράσει τη δυσπιστία μας εδώ.. Πολύ πιθανόν μέσα στη χρονιά να ζητηθεί –από τον κόσμο μιλάω- περισσότερο σκορ από τον Αμερικανό, αλλά ο ο Κίτσεν δεν ήρθε σαν σκόρερ. Αυτό θα έχει άμεση συνάρτηση με το ότι ο Κροάτης δε βρίσκει τους διαδρόμους που πρέπει. Ο Κίτσεν σαφώς θα απέδιδε καλύτερα με έναν καλό σουτέρ στο «1», ώστε να αφοσιωθεί σε αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει καλά.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ


 Στις αρκετές μας συζητήσεις για τον τελευταίο παίκτη που θα προσθέσει ο Παναθηναϊκός στη φροντκόρτ αναλύαμε τις πιθανότητες επιλογής μεταξύ φόργουορντ που θα καλύψει κυρίως το «4» (ευελπιστώντας ότι θα διαθέτει και το καλό περιφερειακό σουτ) και δυνατού φόργουορντ σέντερ που θα κινηθεί κυρίως στο ζωγραφιστό. Οι επιλογές του Παναθηναϊκού, με την υπογραφή Σκορδίλη (υποθετικά ως τρίτου σέντερ) και Άρμστρονγκ έδειχναν ότι η ομάδα θα πάει σε φόργουορντ. Γράψαμε –αρκετά πριν τα φιλικά- ότι η επιλογή του Χίλτον Άρμστρονγκ δημιουργεί κενό δύναμης πίσω από τα 15-20 λεπτά του Σχορτσιανίτη. Όμως οι επιλογές γίνονται για στηρίζονται. Φυσικά και είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε το παιδί, μιλάμε όμως βασιζόμενοι στον ότι τον γνωρίζαμε αρκετά καλά. Μήπως τελικά όμως οι πράσινοι χρειάζονταν έναν παίκτη «πανοπλία» για τον Σοφοκλή στο «5»? Τότε -και εφόσον κρατήσουν και τον Άρμστρονγκ- γιατί δόθηκαν 65.000 ευρώ για τον Σκορδίλη (μην ακούω απαντήσεις του τύπου «για να σπρώχνει τον Σόφο στις προπονήσεις..»)και όχι π.χ. σε ένα τεσσάρι όπως ο Κασελάκης (ώστε να βγάζει νόημα ο σχεδιασμός) ο οποίος μπορεί να σου βγεί κιόλας μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια..? Η επόμενη κίνηση και ο τύπος του παίκτη που θα αποκτηθεί θα δείξει κατά πόσο ακολουθείται ο αρχικός σχεδιασμός ή εάν υπήρξε αλλαγή πλάνων..


176 σχόλια:

  1. πολυ πιθανο να παρουμε 5αρι...το ιδανικο θα ηταν να παιρναμε καποιον που θα απειλουσε και απο το 3ποντο οπως ο μπουρουσης.

    επισης ο χιλτον δεν κανει με τπτ για 5αρι επιπεδου ευρωλιγκα αλλα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει ως 4αρι ειδικα αν βελτιωσει το σουτ απο μεση αποσταση.

    τελος ενα ακομα 4αρι για το ροτεισον οπως κομματος ή ντικουδης θα ηταν καλη προσθηκη γιατι ο τσαρτσα θα εχει και αλλους τραυματισμους!

    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pali spoudaios o kitchen!nomizw oti me enan psilo dipla stous sofo-strong tha exoume mia apo tis pio isxyres frontline h einai idea mou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ θέλω να κλείσουμε τον Γιανλιάν και να τον περιμένουμε. τι έχει πάθει και θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος του χρόνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα μείνει σόνυ και καλά Γκρεκ.. Έτσι ειπώθηκε από τα Κινέζικα media δηλ. ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.. ΄Γύρισε το γόνατο του.

      Διαγραφή
  4. Jim, ο λαός ζητάει τις πρώτες εντυπώσεις σου από τα φιλικά του Παναθηναϊκού με Ερυθρό Αστέρα και Μπάρτσα!! χεχε.. Λοιπόν για τον Κίτσεν, μετά και την σημερινή του εμφάνιση, τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρυντικά. Με μέσο όρο 7,5 ριμπάουντ αποδεικνύει αυτά που έγραψες και εσύ στο scouting report ενώ ειδικά με την Μπάρτσα πήρε και πολύ σκορ. Και έχεις απόλυτο δίκαιο στο κομμάτι με τον Ούκιτς, πολλά θα εξαρτηθούν από την συνύπαρξη αυτών των 2. Σήμερα πολύ καλός και ο Ματσιούλις, τον οποίο προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ (κλασικός λάτρης της Λιθουανικής σχολής γαρ και της μεγάλης της παράδοσης στον Παναθηναϊκό) ενώ και ο Άρμστρονγκ ρέφαρε το κακό του ντεμπούτο με μια πολύ καλή επιθετικά τουλάχιστον εμφάνιση.
    Σε γενικές γραμμές στα θετικά είναι η μεγάλη διάθεση που παρουσιάσει η ομάδα, πιστεύω όλοι οι παίκτες έχουν τεράστιο κίνητρο και η φιλοσοφία της η οποία μοιάζει αναλλοίωτη ακόμη και μετά τις τόσες αλλαγές. Και ο Μπράμος πολύ δυνατός στο ξεκίνημα μοιάζει έτοιμος για starter.
    Φιλικά, Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδια η ομαδα ειναι σε καλο δρομο.δειχνει σοβαροτητα.κομβικη η επομενη προσθηκη.ο αρμστρονγκ πηγε καλα επιθετικα αλλα πιστευω ότι βαζει το τρωει πισω.ματσιουλις εξαιρετικος θα εχει διψηφιο νουμερο ποντων φετος.

      manu chao

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Λίο. Θετικές, αλλά θέλω να τη δω την ομάδα κομπλέ. Τότε θα σου πώ περισσότερα..

      Διαγραφή
  5. Αν τον βλέπαμε κι'όλας θα 'ταν ακόμα καλύτερα...Τέλος πάντων, χαίρομαι που έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής, αν μπορεί να συνεισφέρει σε τόσους τομείς (άμυνα, ριμπάουντ, κλεψίματα) θα είναι πολύτιμος ακόμα και αν δεν βγάζει μάτια επιθετικά. Πολλοί πάντως οι 85 πόντοι που δεχτήκαμε για μία αμυντικογενή ομάδα που υποτίθεται προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, εκεί εστίασα εγώ και όχι τόσο στην ήττα αυτή καθαυτή. Αλλά από την άλλη η άμυνα είναι θέμα δουλειάς και προπόνησης, πιστεύω με τον καιρό θα μπορέσουν να αφομοιώσουν τα συστήματα του προπονητικού team και να δείξουν καλύτερο πρόσωπο. Ο παίχτης που θα αποκτηθεί στο 4 είναι καθοριστικής σημασίας, προσωπικά προτιμώ να κρατάω τον πήχη χαμηλά για να μην απογοητευθώ. Τον Ούκιτς τον φοβάμαι λίγο να πω την αμαρτία μου, θέλουμε μία ομάδα πειθαρχημένη, με αυτοματισμούς και όχι τρελοκομείο. Ελπίζω να δέσει αρμονικά με την υπόλοιπη ομάδα γιατί η ποιότητά του είναι δεδομένη. Το θετικό για εμένα είναι ότι υπάρχει -έτσι πιστεύω- δίψα και κίνητρο από την μεριά των παιχτών. Η φανέλα είναι βαριά και είμαι βέβαιος πως θα τα δώσουν όλα για να δείξουν πως αξίζουν να παίζουν στο ανώτερο επίπεδο. Άντε να΄ρθει και ο Βελίτσκοβιτς να κάνουμε σεφτέ. :)

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργύρη πολλές ομάδες θα σε στοχεύσουν στο ποστ, θα φας πολύ παιχνίδι εκεί γι'αυτό και είναι κομβικός ο παίκτης που θα αποκτήσεις. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ φέτος να παρουσιάσει άμυνα ΤΟΠ-5 στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
  6. Jim xarhka polu otan eida ton strong smr na shmeiwnei 14 pontous apenanti eidikotera se e3airetikous psilous kai ton Green-sofo allous 14 se 17 molis (!) lepta summetoxhs...gia ton kitchen den to suzhtaw allh mia e3airetikh emfanish....dwse mas 8emata gia tous psilous !!!!!(an yelika 8a apokth8un)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα αρκετά καλύτερος ο Άρμστρονγκ στο 2ο φιλικό αλλά φίλε η ζημιά έγινε από το ποστ. Εκεί σε χτύπησε η Μπάρτσα..

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Κίτσεν τον Σόφο και τα 3αρια μας.Δεν με πείραξε η ήττα.Όπως πήγε το παιχνίδι ήταν δύσκολο να κερδίσει ο παο με ελλείψεις στα γκαρντ.Από όσα είδα χτες ο Κίτσεν είναι τρομερό όπλο στην άμυνα και θα βοηθήσει πολύ σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.Το έδειξε και σήμερα πετυχαίνοντας 15πόντους (με 7/9 δίποντα)7ριμπάουντ και 4ασσιστ. Θετική η παρουσία και του Μασιούλις και του Μπράμου.Δίνουν πολύ ενέργεια στην άμυνα.Θα συμφωνήσω με τον φίλο Αργύρη πως το τεχνικό τιμ θα πρέπει να προβληματιστεί με το αμυντικό παιχνίδι μας.Αντίθετα θα πρέπει να νιώθει ικανοποιημένο με την επιθετική παραγωγή μας έστω και αν μας λείπαν τα 2 βασικά guard και ένα 4αρι.Θετικό το ότι παλέψαν και κατάφεραν να γυρίσουν στο παιχνίδι ακόμα και όταν το σκορ ήταν υπέρ της Μπαρτσελόνα με διψήφιες διαφορές.Πολύ ωραίο άρθρο τζιμ.Ανυπομονώ και για άρθρα που αφορούν τον οσφπ και τις ομάδες που θα δεις στα φιλικά παιχνίδια(πχ σιένα,csska,φενέρ κλπ).zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε. Παρακολουθούμε όσα περισσότερα παιχνίδια προετοιμασίας μπορούμε από όλη την Ευρώπη. Θα γράψουμε σύντομα..

      Διαγραφή
  8. jim o Jeremiah Massey δεν έχει κλείσει πουθενά απ΄ότι βλέπω. ποια η άποψή σου για τον παίχτη? θα ταίριαζε στην ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γκρεκ. Έχω μιλήσει για Μασεη πολλές φορές. Στέκεται, σαν ποιότητα άνετα στον φετινό ΠΑΟ, αλλά δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεσαι τώρα.

      Διαγραφή
  9. όποιος ενδιαφέρεται να δει το μάτς ας γράψει ένα μειλ εδώ για να του στείλω το τόρρεντ. έχει ανέβει για όσους έχουν λογαριασμό στο τσαμπα.τβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μπορεις να το στειλεις εδω... kok.merc0@hotmail.com

      Διαγραφή
    2. και εδω ρε φιλε αν μπορεις, mountri02@gmail.com
      ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Γκρεκ αν μπορείς φίλε.. lenia@windowslive.com

      Διαγραφή
    4. Σε παρακαλω θα μπορουσες να το στειλεις εδω? christina.zoud@hotmail.com
      Σε ευχαριστω πολυ.

      Διαγραφή
    5. και εδω αρχηγε μου :). astalis1112@hotmail.com

      Διαγραφή
    6. sorry παιδιά μόλις γύρισα σπίτι. το στέλνω αμέσως..

      Διαγραφή
    7. Σόρυ Γκρεκ! είναι: leniat@windowslive.com

      Διαγραφή
  10. Το άρθρο γράφτηκε μετά το ματς με Μπάρτσα ή πριν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδιά γιατί όχι massey?ελεύθερος,πολυ καλός σκόρερ στο ζωγραφιστό,ταχύς για να ακολουθήσει τον πρίντεζη,πολύ αθλητικός και ριμπάουντερ.εγώ λέω ότι είναι πολύ καλύτερη λύση από το να επενδύσουμε σε έναν σχετικά άγνωστο αμερικανό σε αυτό το επίπεδο.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως στην περιφέρεια ο Παναθηναϊκός έχει χτιστεί υποδειγματικά με βάση τα οικονομικά δεδομένα...Έχει guards που παίζουν κοντρολαρισμένα στην επίθεση και έχουν τα κατάλληλα physical skills για να παίζουν ασφυκτική περιφερειακή άμυνα. Θα στηριχθεί περισσότερο στη δημιουργία μέσω των ψηλών (είχα σκεφτεί high low συνεργασία με Σόφο και Armstrong + φυσικά το pick 'n' roll), τα κοψίματα στη ρακέτα και το επιθετικό transition παρά στο περιφερειακό σουτ και το mid range game. Ο Μaciulis και ο Μπράμος φαίνεται να έχουν δέσει ιδανικά στο "3" (έχουν ίδιο mentality σαν παίκτες ομάδας), ενώ ο Kitchen θα παίξει έναν all around ρόλο ως ball distributor, απελευθερώνοντας τον Μήτσο στη θέση "2", όπου αποδεδειγμένα αποδίδει καλύτερα. Κλειδί θα είναι το πως θα δέσει με το υπάρχον ρόστερ ο Ukic, που αναμφίβολα είναι ποιοτικός, αλλά πρέπει να βελτιώσει τα mental skills που πρέπει να έχει ένας ολοκληρωμένος PG, στοιχεία που έλειπαν και απο τον Καλάθη. Κατά τα άλλα, έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να γίνει πρωταγωνιστής στον ΠΑΟ, ενώ κατέχει και τα φυσικά προσόντα (ύψος, γρήγορα πόδια) για να ανταπεξέλθει στην άμυνα του Πεδουλάκη. Οι Ξανθόπουλος και Γιαννόπουλος συμπληρώνουν την περιφέρειακή γραμμή δίνοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (spot shooter ο Γιαννόπουλος, κλασσικός backup point ο Ξανθό), υστερώντας αναμφίβολα σε κλάση και παραστάσεις Euroleague. Αναμένουμε και τις επόμενες κινήσεις για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ρόστερ και στις θέσεις 3-4 και 5 (ανάλογα τι έιδους παίκτης θα είναι το 4άρι που θα αποκτηθεί).

    Με μπασκετικούς χαιρετισμούς,
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάξιμε ο ψηλός που θα έρθει είτε θα είναι η "κόλλα" που δέσει το μείγμα είτε θα αφήσει εκτεθειμένους πολλούς παίκτες που θα κληθούν να κάνουν πράγματα εκτός του ρόλου τους..

      Διαγραφή
  13. Μάξιμε high low με τον Άρμστρονγκ που δε σουτάρει πίσω από τα 5 μέτρα στο 4?Ο Μassey -που ούτε αυτός σουτάρει-πως σου φαίνεται?

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim kai paides exete tipota up opsin gia tous Mickell Gladness kai Mychel Thompson?Einai kai oi duo nea paidia me ebeiries apo d-league pou ekana polu kala summer league kai dokimazodai akomh apo omades tou nba kai sto kanoniko camp tous....eidika gia ton gladness exw akousei akrws kolakeutika logia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βρείς και κάτι καλύτερο Νικόλα.. Ο Γκλάντνες θα απλώσει δίχτυ μπροστά από το καλάθι σου, ναι θα βοηθήσει αμυντικά αλλά επιθετικά είναι πολύ μέτριος. Ο Τόμπσον παίζει πιό έξω. Δε ξέρω εαν μπορεί να αποδώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
  15. Εγώ βλέπω ότι τα λεφτά για τον ξένο του ΠΑΟ θα είναι τελικά πολύ λίγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον ryan gomez ποια η γνωμη σου jim, πιστευω πως θα ηταν εφικτο να ερθει.
    civil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. civil ο γκόμεζ και εμένα μου αρέσει πολύ,παιχτάρα.Λογικά όμως θα θέλει από 800 και πάνω..

      ΘΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  17. jim θα σε κουρασω ξαναρωτωντας σε αν υπαρχει θεμα βελιτσκοβιτς.. Και εννοω αν ξερεις αν υπαρχει περιπτωση να γινει κινηση και οχι κατα ποσο κολλαει η δε κολλαει στην ομαδα( για εμας παρακολλαει,για καποιους οχι). Επισης ο τριπκοβιτς ειναι ελευθερος κ συζηταει με τη βιρτους για πολυ λιγα χρηματα.Νομιζω δε θα ηταν ασχημος μονο για την ευρωλιγκα..Εχει περισσοτερες παραστασεις απο ξανθο και ψαχνει και αυτος την ευκαιρια του για come back.. dimao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ντιμάο. Αυτή τη στιγμή το τι έχουν στο μυαλό τους το γνωρίζουν μόνο αυτοί. Δεν έχω κάτι για Βελίσκοβιτς τώρα. Ο Τρίπκοβιτς είναι πλάγιος όχι άσσος. Δε θα ήταν άσχημος αλλά τώρα δεν παίρνεις παίκτη εκεί.

      Διαγραφή
  18. re paidia o gomez den einai pio polu 3ari apo 4-5 ari i kanw la8os?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ego pali giati pisteuo oti o panathinaikos xreiazetai kai allon paixti na xerei na postarei kai oxi kapoion me sout me prosopo sto kalathi kai 3ponto pou lene oloi?Thelei psilo 4ari,ypo sinthikes 5ari pou na borei na passarei kala apo to post giati theoro oti o sofo einai monodiastatos,o armstrong de to xei to post kai xreiazomaste playmaker raketas,to sout de pistevo oti mas leipei toso pia...ti les jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. auto pou les oti o sofo einai monodiastastos pou to exeis dei?

      Διαγραφή
    2. Το ότι ξέρει να ποστάρει δε σημαίνει ότι μπορεί να είναι πλεημέηκερ ρακέτας. Θέλει συνδυασμό χαρακτηριστικών ο Παναθηναϊκός στον παίκτη που ψάχνει γι'αυτό κ αργεί. Και να ξέρεις στο μισό γήπεδο θα χρειαστείς σουτ..

      Διαγραφή
    3. Gia to Sofo ennoousa oti diskolevetai na passarei sosta sta doublarismata,einai apla na parei ti bala na bei dynata mesa sto kalathi,isos na min to ekfrasa sosta sorry...

      Διαγραφή
  20. ta highlights tou agona me barca
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i0p6K3-P5X8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φίλε jim θα μπορούσες να προτείνεις κάποια ποιοτικά τεσσάρια τα οποία θα ταίριαζαν στον παναθηναϊκό ώστε να συμπληρωθεί το ρόστερ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. y re Jim to 3erw oti se exume kourasei alla vlepeis agwnioume gia tin sumplhrwsh tou roster tis omadas mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άσχετο: ρε παιδιά έλεος με τα γκρίκλις! έχουμε ξεστραβωθεί προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τα ορνιθοσκαλίσματα!
    ρε τζίμ κάνε κάτι γιάυτό αν είναι δυνατόν...είναι πολύ ενοχλητικό

    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν και προσωπικά χρησιμοποιώ συχνά Greeklish είναι πράγματι πολύ πιο ξεκούραστο και σίγουρα καλύτερο για την "κουβέντα" να γράφουμε Ελληνικά. Πολλά φορουμ το έχουν ως βασικό κανόνα. Και το οτι γράφουμε με μικρά (τα κεφαλαία εκτός του ότι ειναι επισης κουραστικό να διαβάζεις μεγάλο κείμενο, στην ιντερνετική θεωρείται σαν να φωνάζεις) Μ.Π.Λ.Α. επαυξάνω κι ας με "κουράζεις". Ας το βάλουμε μόνοι μας παιδιά τον κανόνα, είμαστε μια παρέα πια εδώ!!
    Alex 7
    Υ.Γ. Σας το 'ελεγα φίλοι βάζελοι ότι ήταν πολύ νωρίς για να γκρινιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο Διαμαντιδης ειναι ο καλυτερος playmaker στην ευρωπη στο σετ παιχνιδι και μεσα στους καλυτερους στον κοσμο
    διαβαζει το παιχνιδι τρομακτικα καλα ακομα και οταν κανει λαθος
    απο την αλλη ο Σοφο ειναι ο πιο ντομιναντ ψηλος στην ευρωπη χωρις να εχει παιξει στο ελαχιστο οπως μπορει αλλα στην καλυτερη οπως δειχνει κατασταση της καριερα του
    βασικα σε καλη κατασταση [ρωτη φορα μετα το 2006
    θα εχει πολυ ενδιαφερον αυτη η συνεργασια
    οπωσδηποτε 4ρι αεροπορια

    υγ ο Αρμσττρονγκ εδειξε οτι "το'χει" επιθετικα
    παρτε του ενα καλο "κουμπωμα" γιατι μαζι με πανκο στην 5δα δε γινεται πιο σοφτ φροντ λαιν στην αμυνα(ενδιαφερουσα στην επιθεση βεβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το συζητώ για Διαμαντίδη. Από τους καλύτερους ever στο μισό γήπεδο. Έχουμε γράψει πολλές φορές, η επίθεση των πρασίνων θα χτιστεί γύρω από το δίδυμο Διαμαντίδη-Σόφο.

      Διαγραφή
  26. ΟΚ συγγνωμη για τα Greeklish που χρησιμοποιουσα...Το θεμα ειναι οτι σημερα 12 η ωρα το βραδυ τελειωνει επισημα το σιριαλ απο αμερικη....ειδομεν απο αυριο αρχιζουν ολα απο την αρχη ....Jim το ξερουμε οτι ειναι δυσκολο με τη δουλεια σου και το μπλογκ αλλα σε παρακαλω να γραφεις σε πιο τακτικα διαστηματα(με καθε σεβασμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα τα δίνω όλα.. Προσπαθούμε μήπως μπεί και καμιά διαφήμιση τώρα ώστε να αποφέρει και κάτι ψιλά..

      Διαγραφή
  27. Jim την barca πως την βλεπεις? Περιμενα καποια ανανεωση κυριως στην περιφερεια οπου παρατηρω πολυ αργα ποδια. Επισης θεωρω μεγαλη απωλεια τον Βασκεθ που με την αθλητικοτητα του καλυπτε την αδυναμια αυτη των περιφερειακων (πλην Σαδα). Η αληθεια ειναι πως δεν εχω εικονα των νεαρων παικτων που απεκτησε, αλλα δυσκολα θα πεσουν στα βαθια απο την πρωτη τους χρονια. Και απο την αλλη εχει αντιπαλο την πυραυλοκινητη Ρεαλ -ανετα η πιο αθλητικη ομαδα της Ευρωπης-. Απορω πως η Μπαρτσα θα καταφερει να ματσαρει τις σαιτες τυπου Ρουντι, Γιουλ, Καρολ... Με ενα πραγματικα καλο 5αρι, την βλεπω πολυ ψηλα φετος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κ έτσι gio.. Λίγο παρωχημένη. Πήρε ταλαντούχα παιδιά αλλά όχι για να την τραβήξουν φέτος. Eιδικά ο Αμπρίνες είναι πολύ καλός. Η Ρεάλ είναι φαβορί για φέτος. Πολύ δυνατή. Μπορεί να φτάσει ψηλά και στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
  28. τζιμαρα πολυ καλη δουλεια ακομα μια φορα! αν και εγω πιστευα στην αρχη πως ο κιτσεν θα μας βγει χειροτερος του λογκαν, στα φιλικα εχει δειξει πολυ καλο προσωπο, αν και οπως λενε ολοι δεν μπορουμε να κρινουμε καποιον απο τα φιλικα. πιστευω πως το τεσσαρι που θα αποκτησουμε πρεπει να παιζει και 5 γιατι ο σκορδιλης δεν ειναι επιπεδου ευρωλιγκα αν και τριτος σεντερ, ετσι σε ρωταω: ο μπαλκμαν στην ευρωπη μπορει να παιξει 5; ποιο ειναι το κασε του και ειμαστε διατεθιμενει να καλυψουμε αυτο το ποσο; ποιοι εμειναν εκτος απο το nba και υπαρχει καποια αξιολογη λυση και προσιτη οικονομικα; ο ΔΓ στο ραδιοφωνο ειπε πως το θεμα γκουο προχωραει αργα, ή μηπως δεν τον καταλαβα καλα; τελος, αμα παρουμε καποιον ασιατη παικτη ποσο πιστευεις θα αυξηθουν τα εσοδα μας; και αμα αυξηθουν αρκετα, δεν ειναι προτιμοτερο να παρουμε πρωτα τον κινεζο (και μαζι τα χρηματα των συμπατριωτων του) και μετα τα κινηθουμε με μεγαλυτερη ανεση για σουπερ 4αρι;

    συγγνωμη που σε ζαλισα! keep writing jim, greenEmperor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Ο Μπάλκμαν μπορεί να μαρκάρει από 1-5 στην Ευρώπη. Αλλά θα τον φθείρεις πιό εύκολα βάζοντας τον να μαρκάρει κορμιά τύπου Κρίστιτς. Για τον Γκουό τώρα, ξέρω ότι θα έπαιζε μόνο Ευρωλίγκα. Εμπορική κίνηση φίλε, καθαρά.. Δε το βλέπω για φέτος. Τα λεφτά θα τα τσέπωνες σε βάθος χρόνου, 4αρι όμως θέλεις τώρα!

      Διαγραφή
    2. οκ jim, ευχαριστω πολυ!!

      Διαγραφή
  29. Παιδιά για Ryan Gomes διάβασα:
    Height: 6-7 / 2.01
    Weight: 245 lbs. / 111.1 kg. (άλλο site δείνει 250 lbs).
    Πέρισυ είχει συμβόλαιο με Clippers USD 4.000.000.
    Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Greg
      1) http://www.basketball-reference.com/players/g/gomesry01.html
      &
      2) http://www.nba.com/playerfile/ryan_gomes/
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. εννοώ που διάβασες οτι ενδιαφερόμαστε

      Διαγραφή
    3. O civil το ανέφερε πιο πάνω και ο jim απάντησε πως είναι "Πολύ καλή (περίπτωση).. Κομπλέ παίκτης"
      Ο Θάνος σχολίασε πως θα κοστίζει ακριβώτερα απο 800.000.
      Αυτά Greg.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  30. Ο Πεδουλακης μετα το τελος των αγωνων στη Σοφια,μιλησε για βελτιωση σε καποιους τομεις του παιχνιδιου,καθως και στις λεπτομερειες.Κοιτωντας τα συγκεντρωτικα στατιστικα απο τους δυο αγωνες ,εγω κατεληξα στα εξης συμπερασματα:
    1.τομεας βελτιωσης Νο1 - το σουτ απο το 3ποντο.Ο Παναθηναϊκος σουταρε με 30% περιπου μεσο ορο.Πολυ μετριο ποσοστο για μια ομαδα με βλεψεις πρωταθλητισμου.Δεν ξερω ποση ωθηση θα δωσουν οι 3D και Ukic στο 3ποντο και στη δημιουργια καλων προϋποθεσεων για σουτ από τα 6,75 ,αλλα εδω θελει δουλεια και ισως εναν ακομη σουτερ.
    2.Τομεας βελτιωσης Νο2 - ελευθερες βολες.Το 69% περιπου ειναι χαμηλο.Επειγοντως εξασκηση.
    3.Τομεας βελτιωσης Νο3 - τα λαθη.Ο Παναθηναϊκος εκανε 11 λαθη μεσο ορο,κατι φυσιολογικο για μια εντελως νεα ομαδα.Θα μπορουσε να ηταν και χειροτερα τα πραγματα,αλλα με την παροδο του χρονου νομιζω οτι η κατασταση θα βελτιωνεται.
    4.Τομεας βελτιωσης Νο4 – aggressiveness.Ο Παναθηναϊκος πρεπει να γινει ακομη πιο επιθετικος στο παιχνιδι του.Πρεπει να ανεβασει τα στατιστικά του στα blocks,στα κλεψιματα,στα ριμπαουντ.Ειναι απαραιτητο ο undersized ψηλος που θα ερθει,να διακρινεται πρωτα και κυρια σε αυτους τους τομεις,ενω και οι υπολοιποι παικτες πρεπει να βελτιωθουν αρκετα με πρωτο πρωτο τον Armstrong.
    5.Τομεας βελτιωσης Νο5 – αμυντικη σταθεροτητα.Στο πρωτο ματς ο Παναθηναϊκος δεχτηκε 64 ποντους,ενώ στο δευτερο 85.Μια πολύ μεγαλη αποκλιση ,εστω κι αν ο αντιπαλος στο δευτερο ματς ηταν πιο δυνατος.Ο Παναθηναϊκος για να κερδιζει τα μεγαλα ματς πρεπει υποχρεωτικα να κατεβασει το αμυντικο παθητικο του στους 65-70 ποντους.Αλλιως δυσκολα θα κερδιζει καλες ομαδες όπως η Μπαρτσελονα στην προσεχη Ευρωλιγκα.

    ΥΓ1.Jim λογικα ο Σπανουλης θα επωμιστει το μαρκαρισμα του Kitchen (σε πολλες περιπτωσεις και το αντιστροφο) όταν και οι δυο θα βρισκονται στο παρκε.Ποιος βλεπεις να «πληγωνει» ποιον περισσοτερο σε αυτή τη μονομαχια?
    ΥΓ2.Η μικρη εως ανυπαρκτη χρησιμοποιηση του Σκορδιλη (4 λεπτα σε 1 αγωνα) δειχνει ότι ο Παναθηναϊκος θα πάει σιγουρα για παικτη στο 4/5.Η αποκτηση ενός τετοιου παικτη κατά τη γνωμη μου δεν σημαινει ότι ο Παναθηναϊκος εκανε λαθος στον προγραμματισμο για τη στελεχωση των ψηλων,αλλα ότι ο Πεδουλακης μπορει να φοβαται (χτυπα ξυλο) τραυματισμους στους ευπαθεις ψηλους της ομαδας (Σοφο,Τσαρτσα) και φυλαει τα ρουχα του.
    ΥΓ.Ακομη και με την προσθηκη του undersized ψηλου,νομιζω ότι θα χρειαζοταν ενας ακομη combo forward στο 3/4,κατά προτιμηση Ελληνας,με ικανοτητα στο τριποντο. Ας ελπισουμε να αντεξει ο Μασιουλις για 30+ λεπτα ,και ο Γιαννοπουλος να εξελίχθει σε ολοκληρωμενο forward στη διαρκεια της χρονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζόνυ. Ο Κίτσεν θα είναι σούπερ λέω εγώ εαν ματσάρει τον Λο.. Ο Σπανούλης -όπως και ο Διαμαντίδης- είναι σε άλλο επίπεδο. Χρειάζεται συνδυασμένη άμυνα και νομίζω ότι γενικά ο Παναθηναϊκός έχει πάρει πολύ καλό βαθμό απέναντι στον σταρ του Ολυμπιακού μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
  31. JIM πολυ ευστοχη η αναλυση σου για kitchen οταν λες οτι εχει στοιχεια τα οποια βρισκονται στους μεγαλους γκαρντ. Νομιζω οτι ο Παναθηναϊκος χτυπησε λιρα εκατο! Θα ηθελα να μαθβ την αποψη σου για Ουκιτς, εγω τον θεωρω πολυ μεγαλο σταρ-παιχτη και πιστευω οτι μονο τυχαιο δεν ειναι το γεγονος οτι επαιζε πεντε χρονια NBA- ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ.. Έχουμε γράψει ολόκληρη ανάρτηση για Ούκιτς..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_26.html

      Διαγραφή
  32. Φιλε jim οπως βλεπεις εχεις κανει παταγο με το block κ δεχεσαι συνεχεια καταιγισμο ερωτησεων.
    Που να γινει κ πιο γνωστος χαχα.
    Παρατα φιλε την δουλεια σου να χεις χρονο εδω.
    Χαιρομαι πολυ παντως για το blog σου.
    Απο οτι βλεπω υπαρχει επιπεδο απο παιδια εδω μεσα κ οχι φανατιλα.μακαρι να συνεχισει ετσι καθαρα μπασκετικο.
    ΥΓ1. Η ρεαλ μαρεσει παρα πολυ σαν ομαδα.θα παει σιγουρα καλα φετος.
    CG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πάνο. Βρες μου εσύ κάποιους να τσιμπήσουν διαφημιστικό χώρο με πάγια έσοδα και θα με έχεις 20 ώρες live εδώ να τα λέμε. Είπαμε, η Ρεαλ αναμένεται πολύ δυνατή.

      Διαγραφή
  33. Jim και λοιπα παιδια θα ηθελα να προτεινω δυο ακομη παικτες που κατα την γνωμη μου ταιριαζουν στο παο.Kυριως τον Chris Johnson αλλα και τον Craig Smith.... τουσ εχετε υπ οψιν??τι θα λεγατε(και κυριως εχουν και οι 2 χαμηλα κασε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nικόλα με τον Τζόνσον παίρνεις έναν δεύτερο Άρμστρονγκ. Ίδια κοψιά, αδύνατος κλπ. Ο Σμίθ ναι, είναι αρκετά καλός παίκτης αλλά νομίζω τον πήρε ήδη ο Ντρούκερ στη Χαποέλ..

      Διαγραφή
  34. Jim γεια σου..Ο παικτης που θα ερθει,θα κρινει ολο το ροστερ..Στην Ιταλια οι σχεσεις Μπουρουση-Σκαριολο δεν θεωρουνται ιδανικες και ο Μπουρουσης προροριζεται για πισω απο τον Χεντριξ..Ειλικρινα,δεν αξιζει τον κοπο να βαλεις το χερι στη τσεπη και να τον αρπαξεις??Το συμβολαιο του σπαει σιγουρα με ενα 250σαρι..Τι γνωμη εχεις?Επισης προτεινε μας 5-6 καλους ψηλους που παιζουν Ευρωπη που θα εφερνες εσυ,προσπαθωντας να σπασεις συμβολαιο,εαν καποιος σου ελεγε λεφτα υπαρχουν[..οχι ο ΓΑΠ βεβαια..],παλεψε το....Οκ δεν λεω τελειως αδυνατα πραγματα,αλλα να υπηρχε μια πιθανοτητα αν πληρωνες..Εαν ας πουμε ησουν ο κοουτς..Σ ευχαριστουμε ρε φιλε Jim,που σε πρηζουμε με τις ερωτησεις μας και με τα τρελα μας και αντεχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε και σε ευχαριστώ. Ας πούμε ότι το σπας το συμβόλαιο του Μπουρούση. Ξέρεις με πόσα αμείβεται? Γιατί να φύγει..? Αγωνιστικά σου λύνει πολλά θέματα. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια τέτοια ανάρτηση γιατί το ζητάει πολύ κόσμος. Εγώ "σαν κόουτς" (τα κοουτσιλίκια μας φάγανε..) θα έκλεινα από την αρχή Ντορόν Πέρκινς-Κρίστμας-Λάσμε και μόνη προσπάθεια για υπέρβαση ο Πότσιους. Τα έχω ξαναγράψει..

      Διαγραφή
    2. Συμπληρωνω,οτι ο Πανκο σαν 2ο 4αρι μπορει να βγαλει ματια,εαν επωμισθει το βαρος του 1ου μπορει να καει,και ο Αρμστρονγκ,εαν αποφορτιστει και αφεθει να μπει στο κλιμα σαν 5ος ψηλος,μπαλαντερ[δηλαδη δεν παω να μπω στα παπουτσια καποιου αλλα μπαινω καποιες στιγμες να βοηθησω οπως μπορω]ισως φανει πολυ χρησιμος..Ειναι λιγος για πρωτο-δευτερος[αφου καποιες φορες θα πρεπει να παιρνει χρονο 1ου[πχ 25 λεπτα] ελεω πχ φαουλ Σοφο,αλλα πολλυς για 3ος..Θυμιζω τον Πατρικ Μπεργκ,που ηρθε σαν συμπληρωμα,και χωρις ανχος,αθορυβα κατεληξε εξολοθρευτης..Απ αυτης της αποψεως ο παικτης που θα ερθει πρεπει να τα εχει ολα,διαφωνω,με οσους λενε να εχει το ενα η το αλλο..Σκορ,αμυνα,αθλητικος,δυναμη,ριμπαουντ,μποι,προσωπικοτητα,και να ειναι 4ρο5αρι..Jim,Ζηταω πολλα?

      Διαγραφή
    3. Το ότι έφτασες όμως εδώ και ζητάς όλα αυτά από τον Αμερικανό που θα αποκτήσεις σημαίνει ότι κάτι δε πήγε καλά πριν. Έπρεπε να ζητάς κάτι πιό "συγκεκριμένο". Από την άλλη εγώ μπορώ να σου προτείνω πολλούς παίκτες με συμβόλαια, αλλά αν το σκεφτείς δεν είναι τόσο πιθανό να πληρώσει η διοίκηση κάτι τέτοιο..

      Διαγραφή
    4. jim,μ ενδιαφερει γενικοτερα η αποψη σου για καλους παικτς,γι αυτο και σε ρωταω,δεν περιμενω να ερθουν αλλα εδω στο μπλογκ,με αφορμη καποιο θεμα,ανοιγουμε συζητησεις.Ισως μια καλη ιδεα ειναι να κανεις ανεξαρτητες αναρτησεις για καθε θεση,σχολιαζοντας ξερω γω 10-15 παικτες απο την Ευρωπη για καθε θεση,στο στυλ Α class,B class,c-class

      Διαγραφή
    5. φιλε μου παιχτες στην ευρωπη υπαρχουν πολλοι με συμβολαιο στη θεση που ψαχνουμε.. π.χ θα επαιρνα με κλειστα ματια jankunas για 4-5, ή ακομα και milko bjelica..'H το savanovic αν τελικα θελουμε combo forward..Το θεμα ειναι οτι και λεφτα να ειχαμε καμια σοβαρη ομαδα δε θα χαλασει το ροστερ της 20 σεπτεμβριου για λυσουμε εμεις το προβλημα μας.. dimao

      Διαγραφή
  35. Είμαι σίγουρος ότι ο σχεδιασμός άλλαξε κάποια στιγμή, λόγω της (μη) παραμονής κάποιων παικτών.
    Τώρα σε μια θέση, δε γίνεται να τα καλύψουμε όλα. Ευτυχώς τα πρώτα συμπεράσματα της προετοιμασίας και η αναμονή λύσεων από τη χώρα της ευκαιρίας, συμβαδίζουν για τον πεδουλακη...
    Μου αρέσει. Η επίθεση που διαβάζει τον αντίπαλο, αλλά νομίζω ότι ο πεδουλακης πρέπει να αφήσει αυτό το ροστερ να τρέξει λίγο παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. jim καν το το blog site ήθελα από καιρό να στο πώ... Ετσι θα γίνει πιο γνωστό και θα αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, και με τον καιρό θα έρθουν κι οι διαφημίσεις. Και ένα γκρουπάκι στο facebook θα βοηθούσε, όπου θα μπορείς να ανακοινώνεις ότι πχ ανέβηκε νέο αρθρο στο site τσεκάρετέ το. Στο δε γκρουπ θα μπορείς να γράφεις και μικρότερες αναρτήσεις για "νεα" για τα οποία ίσως δεν αξίζει απο πλευράς σημαντικότητας (μη γεμίζει το site me μικρές ειδήσεις) και δικού σου χρόνου, να γραφτεί ενα ολόκληρο αρθρο..
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τα πρώτα δείγματα πολύ ενθαρρυντικά. Πάμε για το colpo grosso ! Το δίδυμο Μήτσος-Σοφοκλής θα αφήσει εποχή, ΜΕΓΑ λάθος που δεν σμίξανε νωρίτερα... Άυτοι θα είναι οι ηγέτες και θα τραβήξουνε την προσοχή των αντιπάλων απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τους υπόλοιπους να πάιξουνε το ρόλο τους υπό τις καλύτερες των συνθηκών. Ο σχεδιασμός μια χαρά πήγε δεδομένων των συγκυριών. Το 4-5άρι που περιμένουμε θα πρέπει να είναι αμυντικογενές με μεγάλες χερούκλες, έφεση στα ριμπάουντς, να κουμπώνει ώς πεντάρι με Πάνκο ή Τσαρτσαρή στο 4 και ώς τεσσάρι άμα λάχει ναούμε με Σοφοκλή ή Armstrong στο 5. Καλοδεχούμενα και τυχόν επιθετικά προσόντα, προίκα, κτλ. Καλά θα τάνε να πάιρναμε ακόμα φώτση και ζήση, θα είμασταν κομπλέ που έλεγε και ο παππούς μου. Τώρα πάμε με δύο μεγάλα ερωτιματικά, 1)θα είναι υγιής ο Τσαρτσαρής; 2)θα ανταποκρίθει στο ρόλο του ο Ξανθόπουλος;

    ΥΓ: Ο Μπουρούσης δεν κάνει και για αγωνιστικούς και για έξω-αγωνιστικούς λόγους. Πρωτίστως δεν συνάδει με την Παναθηναϊκή Ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τζιμαρα 2 κουβεντες για τα φιλικα.Εγω προσωπικα στο πρωτο φιλικο ειδα την ομαδα πολυ καλη σε εναν τομεα που θεωρω σημαντικοτατο:Τις βολες.Ακομα και ο Σοφο με τον Μασιουλις που εχουν χαμηλα ποσοστα εκει τα πηγαν πολυ καλα στο 1ο φιλικο.Στο 2ο πεσαμε τρομακτικα χασαμε 10 νομιζω αλλα θα το πιστοσω στην κουραση και λογω των 2 βασικων απουσιων μας αλλα και λογω των 2 συνεχομενων παιχνιδιων (το ενα πολυ δυνατο) μεσα στην προετοιμασια.Ειδα οπως λενε πολλοι μια διαθεση στην αμυνα να κυνηγησουμε ολες τις μπαλες και να παμε σε physical game και σε πολλες μαχες 1-1 αλλα δωσαμε αρκετα ελευθερα σουτ τριποντα-διποντα και χασαμε αρκετα ριμπαουντ και στα 2 παιχνιδια.Ελπιζω να βοηθαει εκει λιγο ο Διαμαντιδης και ο Ουκιτς και φυσικα το 4αρι που ερχεται.Ο δε Σοφο εδινε σχεδον ολα τα σουτ στους αντιπαλους ψηλους.Ελπιζω αυτο να μην το κανει απενταντι σε ομαδες με καλο σουτ απο τους ψηλους.Επισης φανηκε η διαθεση να τρεξουμε με την πρωτη ευκαιρια.Σιγουρα θα παρατηρησες στο 1ο φιλικο τον Τσαρτσαρη(!) σε ρολο πλει μεικερ να μην ψαχνει καποιο γκαρντ αλλα να προσαπθει ο ιδιος (!) να εκδηλωσει αιφνιδιασμο.Μου φεναιτε αδυνατισμενος ο Σοφο διοτι τον βλεπω να τρεχει το γηπεδο ανετος σε σχεση με το παρελθον βελτιωμενο στις βολες (βασει του 1ου παιχνιδιου) και με καλυτερες post moves.Κιτσεν με εξεπληξε ευχαριστα το ιδιο και ο Μπραμος για την ενεργεια τους αλλα και για τα ριμπαουντ και για το σκορ επισης.Μασιουλις το εχω ξαναπει οτι τον θεωρω την καλυτερη φετινη μας μεταγραφη πιστευω θα βοηθησει παρα πολυ το ιδιο και ο Ροκο.Πανκο σιγουρα επιθετικα σιγουρος σταθερος και καλος αλλα περιμενουμε το 4αρι για να καθοριστει ο ρολος του.Φανερα εκτος κλιματος την Παρασκευη ο Αρμστρονγκ αν και το Σαββατο ηταν αλλος ανθρωπος.Τζιμ σε κουρασα αλλα για πες μια συντομη αποψη και εσυ.Εισαι ο μεγαλυτερος γνωστης του αθληματος απο ανθρωπους εκτος μπασκετ (προπονητες-παικτες δηλαδη) που εχει τυχει να αλλαξω ιδεες εστω και μεσω ενος εξαιρετικου αλλα - οπως και να το κανουμε - απροσωπου μπλογκ.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όπως είπα και πριν θέλω να δώ την ομάδα με ολοκληρωμένο το ρόστερ. Πάντως έχω κάποιες σκέψεις από τα πρώτα ματς, αν βρώ χρόνο θα τις συγκεντρώσω σε μια ανάρτηση.

      Διαγραφή
  39. Jim ο Περκινς ήταν αυτός που λέγανε ότι ήταν ο καλύτερος αμυντικος της Μακαμπι όταν παιξαμε πρόπερσι τελικο και ελειπε λογω τραυματισμου? Ως τοτε ακουγα πολυ καλα λογια.
    Ο Κριστμας είναι ανέφικτος αφου έκλεισε Βοστώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτός. Υπέγραψε στη Ντόνετσκ και παίζει προκριματικά Ευρωλίγκας μαζί με τον Φίσερ, πρώην της Μπιλμπάο.

      Διαγραφή
  40. Βασικα jim μιας κ ειμαι μελος κ στο γνωστο μπασκετικο σιτε interbasket ( οπου μαλλον θα το ξερεις κ συ η μπορει να εισαι κ συ μελος) θα σου προτεινα οπως κ ενα αλλο παιδι να κανεις κατι παρομοιο.μπασκετικο σιτε κ φορουμ οπυ θα κρατειτε το επιπεδο.
    Καποιοι απο μας θα γινουν moderators κ θα το συντηρουνε.βεβαια αυτο προυποθετει κ αλλα πραγματα.αλλα στο δινω σαν τροφη για σκεψη.πιστευω φιλε οτι μπροστα σε καθε ειδους ασχετο που ακουμε κατα καιρους σε τηλεοραση κ ραδιοφωνο ξεχωριζεις για πλακα κ ανετα θα διαμορφωσεις επισκεψιμοτητα σε μελλοντικο site.αρκει να κρατειται επιπεδο με επιβολη ban k οχι μονο.
    Keep the good job man
    CG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συγχαρητήρια για την ποιότητα της δουλειάς και του χώρου σου.Ότι καλύτερο υπάρχει στο μπασκετικό ίντερνετ/μίντια.

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι το αμφισβητεί ούτε ένας από τον υποτιθέμενο "ανταγωνισμό" πλέον Γκρεγκ_μ.Δημήτρη εχθές είχα κουβέντα με έναν φίλο για τον Τσαρλσ Σμιθ των Νικς (1993) και θέλω τη γνώμη σου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ.. Στέφανε τι μου θύμησες.. Mπήκε στο ΝΒΑ ως μεγάλο ταλέντο (Νο3 στο ντραφτ). Τον πήρε ο Ράιλι από τους Κλίπερς (πακέτο με τον Ρίβερς) και τον έβαλε στο "3" (ο Σμιθ ήταν πάουερ φόργουορντ)στάρτερ, καθώς τέτοιου είδους σχήματα έπαιζε ο Ράιλι τότε (ο Μέησον έμπαινε από τον πάγκο και γέμιζε και τις 2 θέσεις των φοργουορντ). Καλός παίχτης ο Σμίθ αλλά με καρδιά λαγού και underachiever. Εκείνη η φάση στον 5ο τελικό με τους Μπουλς θα τον κυνηγάει μια ζωή. Ουσιαστικά του του άλλαξε την καριέρα..

      Διαγραφή
    3. Κυριοι...αυτος ο ιστοτοπος ειναι παραδειγμα και για το υφος του jim αλλα και για τον τροπο με τον οποιο εκφραζονται ολοι οσοι εκφερουν τη γνωμη τους μεσα απο μια πολιτισμενη κουβεντα σαν αυτη εδω!

      Μπραβο σε ολους!...

      Ευχαριστω, απο εναν τυπο που απλα βαρεθηκε τους τζαμπα χουλιγκανους του διαδικτιου...και απλα αγαπαει το μπασκετ.

      Διαγραφή
    4. Εμείς ευχαριστούμε. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  42. Jim καλησπέρα..Θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να χει κλείσει το ρόστερ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος.. Ο Παναθηναϊκός είναι στην αγορά για παίκτη ΑΛΛΑ δε θα πάρει κάποιον με το ζόρι. Υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσει έτσι τη χρονιά κ βλέπουμε (υπογράφοντας μόνο τον Κόμματο π.χ.)

      Διαγραφή
    2. Κατα τν γνώμη μου είναι τεράστειο ρίσκο κάτι τέτοιο...Με 2 4αρια κ ένας εκ των 2 ο τωρινός Τσαρτσαρης είναι πρόβλημα..και στν τελική δν έχουμε 4αρια τον Γκριφιν και τον Κεβιν Λοβ για να μν μπορούν να βρουν καλύτερο....

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα είναι ρίσκο.. Το γκρούπ σου στην Ευρωλίγκα δε θα ,είναι καθόλου εύκολο ειδικά αν σου φορτωθεί και καμιά Καντού..

      Διαγραφή
    4. Πότε πιστεύεις ότι θα χει ξεθαρίσει το θέμα...?????

      Διαγραφή
    5. Το σκεπτικό "προχωράμε και βλέπουμε" δεν έχει χρονοδιάγραμμα.

      Διαγραφή
  43. Tι να πω..Ελπίζω να κυριαρχίσει η λογική..Ευχαριστώ για τς πληροφορίες και συνχαρητήρια για τα άρθρα σου..μπασκετικά κ ακρως υγειές.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Jim καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις αναλύσεις σου. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο Petway του Ρεθυμνου ταιριάζει στον φετινό Παναθηναϊκό και γενικά ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει ανανεωσει στη ροδο για 1+1 ...και δνε νομιζω οτι ταιριαζει εκτος απο τον αμυντικο τομεα

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Προ Άρμστρονγκ δε θα ήταν κακή ιδέα (συν το ότι απειλεί και από έξω). Τώρα όχι. Νομίζω θα μπερδευόταν σε μια πιό σύνθετη επίθεση στο μισό γήπεδο. Αντίθετα θεωρώ ότι του πάει πολύ ο ΑΓΟΡ..

      Διαγραφή
  45. Καλησπερα και απο μενα.οπως εχω δει σε φασεις τον Παναθηναικο και πιστευω οτι ο παιχτης που ταιριαζε ηταν ο Φωτσης.οτι κυνηγησε να τον παρει,εκτος των αλλων,δειχνει οτι ψαχνει παιχτη με αυτα τα χαρακτηριστικα,ασχετα αν στο τελος δε παρει κανενα τουλαχιστον για αρχη.παρακολουθω τον Πεδουλακη απο την αρχη της προπονητικης του καριερας,Αμιλλα Περ.,Περιστερι,σε σχεση με τον Ομπραντοβιτς υστερει σε τακτικες,εμπειρια,τιτλους αλλα στην ευρεση ξενων παιχτων εχει καποιο πλεονεκτημα γιατι του Ομπραντοβιτς του αρεσε να παιζει με τους ιδιους παιχτες με οσο το δυνατον λιγοτερο ρισκο.εχει στειλει παιχτη στο NBA,Γιαριτς,2 παιχτες στη Μπαρτσελονα,Γκουροβιτς,Μαικλ,2 πρωταθλητες Ευρωπης σε Ολυμπιακο και Παναθηναικο,Τσαρτσαρης,Μαντζαρης συν αρκετους αλλους που διαλεγε και επαιζαν στις ομαδες του, οπως η παιχταρα ο Φορντ.επειδη ειναι εξυπνος ανθρωπος και θαυμαστης του Ομπραντοβιτς,οι αλλαγες που θα κανει στο αγωνιστικο προφιλ θα ειναι λιγες.μη ξεχναμε αλλωστε οτι ο Διαμαντιδης,ο πιο πετυχημενος PG της τελευταιας 15ετιας,μαζι με τον Γιασκεβιτσιους,ειναι ακομα στην ομαδα.οσον αφορα τον Κιτσεν,απο τα λιγα που εχω δει,πιστευω θα ειναι η ευχαριστη εκπληξη.γρηγορος,εκρηκτικος με πολυ καλο νραιβ και σουτ απο τα 4-5 μετρα.τα υπολοιπα(διαβασμα παιχνιδιου,πικ εν ρολ,εξτρα πασα) θα τα δουμε εν καιρο,αν και εχει δειξει καποια στοιχεια.ερωτηματικο ειναι το σουτ πισω απο τα 6 μετρα. φιλε Jim πολυ καλη δουλεια,καλη συνεχεια.
    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε. Ο Πεδουλάκης είναι πολύ καλός προπονητής και πλέον έχει την ευκαιρία που πάντα αναζητούσε. Τον πιστεύω..

      Διαγραφή
  46. καλησπέρα στο sport24 και στα prasinanea γράφουν πως ο παο έχει καταλήξει στον τόλιβερ για το 4 και προσπαθεί να τον πείσει να δεχτεί την πρόταση. Πως σου φαίνεται ο παίκτης αυτός για τον παο; κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε γράψει Κώστα ανάρτηση. Πολύ καλή επιλογή. Αν κάτσει με τα δεδομένα που ισχύουν τώρα θα τη χαρακτήριζα "ότι καλύτερο" μπορούσε η διοίκηση..

      Διαγραφή
  47. παιδια το διαβασα και εγω!!!εχει γραψει αναλυση ο τζιμ καιρο τωρα για τολιβερ.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_21.html

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Jim Υπάρχει περίπτωση ΤΟΛΙΒΕΡ???????..Αν γείνει τετοια κίνηση πιστέυω οτι η ομάδα ανεβένει 2 επίπεδα κ γίνεται σε ατομικές μονάδες φαβορί απέναντι στν ολυμπιακό...Πάντως το θετικό είναι οτι ο Πεδουλάκης είπε ότι θα πάρουμε παίχτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρις να ειμαι καποιος τρομερα μπασκετικος, πιστευω πως με τολιβερ δεν υπερεχουμε μονο του ολυμπιακου, αλλα και ολων των ομαδων της ευρωπης, υπο την προυποθεση φυσικα πως με τον καιρο η ομαδα θα δεσει. jim θα ηθελα πολυ την γνωμη σου για τον τολιβερ, ειναι εφικτος γιατι παικταρας (οπως μας εχεις ηδη) ειναι. πιστευω του προσφερουμε κατι λιγοτερο απο 2 γιατι με λιγοτερα δεν θα υπειρχε καν θεμα!
      ειναι καλος παικτης και ελπιζω να μην βρει ομαδα στην αμερικη η να τρελαθει ο ΔΓ και να του δωσει οσα ζηταει για να ερθει!

      big fan, greenEmperor

      Διαγραφή
    2. Έχει βγεί προς τα έξω ότι παίζει.. Υπάρχει απόσταση από το "παίζει" μέχρι το "υπέγραψε".. Ναι, ανεβαίνεις ποιοτικά, όχι δεν υπερτερείς του Ολυμπιακού με έναν παίκτη.

      Διαγραφή
  49. Παιδιά δύο πράγματα με κάνουν να πιστεύω για την ικανότητα του παίχτη

    1-Έχει παίξει Σπέρς 2-Τα λόγια του Τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΤΖΙΜ ΕΝΑ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΛΙΒΕΡ ΛΑΣΜΕ ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ?

    ΓΚΥΖΗ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Jim καλησπέρα,
    Φοβάμαι πως πάμε για ΤΟΛΙΒΕΡ, αλλά
    θα καταλήξουμε με Λάσμε.
    Όχι άσχημα αλλά "αλχημεία" όπως είπε κάποιος "γνωστός" (στο 1/4 με 1/5 του κόστους).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θοδωρή δεν αποκλείεται.. Έξυπνη σκέψη.. Όπως είναι το ρόστερ πάς να μαζέψεις πολλά κενά με μια κίνηση. Πες το αλχημεία.. Ο Τόλιβερ όντως μπορεί να λύσει αρκετά θέματα.

      Διαγραφή
  52. εγω εχς ακουσει εχει προχωρησει πολυ το 8εμα του τολιβερ αλλα και του μερφι...jim ποιον 8α διαλεγεσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα Jim σε όλους τους φίλους του μπάσκετ!
    Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να δω την απάντηση των τελευταίων ερωτημάτων από εσένα Jim και να προσθέσω το εξής ερώυημα.. Στην παρούσα φάση(μετά Άρμστρονγκ), κατά πόσο αποτελεσματικό θα ήταν ένα σχήμα με Τόλιβερ ή κάποιον που 5αρο-φέρνει;
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο. Η διαφορά του Τόλιβερ -όπως μπορείς να διαβάσεις στη σχετική ανάρτηση μας γι'αυτόν- είναι ότι το πολύ καλό μακρινό του σουτ. Στην άμυνα για Ευρώπη θα αποδώσει πολύ καλύτερα στο 5. Εξαρτάται πάντα από τον "καθρέφτη" του, π.χ. με Άντιτς μπορεί, με Πρίντεζη θα έχει θέμα.

      Διαγραφή
    2. Και για συμπληρώσω, μπορεί να ματσάρει τα μειονεκτήματα του Άρμστρονγκ, δηλ. να παίξει δυνατά κορμιά στην άμυνα και να σουτάρει αξιόπιστα από μακριά στην επίθεση. Μπορούν να παίξουν αποτελεσματικά μαζί, αυτή είναι γνώμη μου..

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ. Οπότε δεν είναι παίκτης τύπου Λάσμε αν καταλαβαίνω σωστά.. Καλύτερη επιλογη στη συμπλήρωση του ρόστερ και λογικά μπορεί να συνυπάρξει στην ίδια πεντάδα με Άρμστρονγκ(πιο ευκίνητη αλλά ταυτόχρονα δυνατή 5άδα)και να εναλλάσονται ανάλογα τις περιστάσεις/ανάγκες του ματς σε 4-5άρι..σωστά το σκέφτομαι;;
      Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Σωστά, δεν είναι Λάσμε. Σαφώς πιό μπασκετικός. Οι δυό τους θα ήταν δύναμη μαζί.. Ναι, έτσι θα ταιριάξει με Άρμστρονγκ.

      Διαγραφή
    5. Να ΄σαι καλά Jim! Thanks.
      Θα τα ξαναπούμε. Καληνύχτες φίλε!
      Γιώργος

      Διαγραφή
  54. τζιμι πως παμε;ολα καλα;
    πως σου φανηκαν οι δηλωσεις λαμποβιτς;ειπε αληθειες ετσι;κ δεν ισχυουν αυτα που ειπε μονο για τον ντουντα(τον οποιο υπερλατρευω).ολοι οι μεγαλοι κοουτς προωθουν συγκεκριμενους παικτες(συγκεκριμενων μανατζερ) στις ομαδες κ στις εθνικες.απλα μαλλον ο ντουντα θα το παρακανε..
    κατι ασχετο,δεν εχεις διαφημησεις;κατι διαφημηστικα που βγαινουν πανω δεξια κ στο τελος δεν ειναι δικα σου;φιλικα
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κάρολε, όλα καλά φίλε.. Έχει γίνει μεγάλο θέμα στη Σερβία. Που να δείς τώρα και με τις δηλώσεις του Σλάβνιτς.. Τα διαφημιστικά αυτά είναι της google. Ψάχνωμαι να βάλω τώρα διαφημίσεις, είναι θέμα ζωτικότητας για το μπλογκ.

      Διαγραφή
  55. καλησπερα jim, διαβαζα το κειμενο για τον ουκιτς και θεωρω πως τον αδικεις αρκετα. προσωπικα πιστευω οτι και σε στυλ και σε ποιοτητα ο ουκιτς ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο με τον σπανουλη με βασικο χαρακτηριστικο και των δυο οτι θελουν να αποτελουν το σημειο αναφορας των επιθεσεων των ομαδων τους. γι αυτο και η εκτοξευση της καριερας του σπανουλη ηρθε στον ολυμπιακο γιατι στον παναθηναικο υπηρχε και ο διαμαντιδης και ο σαρας στην οργανωση των επιθεσεων. ο ουκιτς φετος στον παναθηναικο θα εχει τον περσινο ρολο του σαρας οποτε θα μπορεσει να δειξει τις επιθετικες του ικανοτητες ενω ο κιτσεν θα ειναι ουσιαστικα ο περσινος καλαθης...... για τις 800χιλ που αναφερεις με τις οποιες θα μπορουσαν να αποκτηθουν δυο αμερικανοι, ειδικα στη θεση 1 η γνωμη μου ειναι οτι ο παικτης που αποκτιεται σ αυτο το επιπεδο θα πρεπει οπωσδηποτε να εχει εμπειρια ευρωλιγκας εκτος απο ικανοτητες (βλεπε περισυ πως την πατησε ο ολυμπιακος με τον λουκας ο οποιος εχει ταλεντο αλλα δεν μπορεσε να το δειξει σ αυτο το επιπεδο ομαδος).
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ντέγιαν. Όχι φίλε, σε καμία περίπτωση δεν είναι στο επίπεδο του Σπανούλη. Κυρίως σε θέματα mentality και leadership. Έχει ποιότητα, δε το συζητώ. Αλλά όπως έγραψα με αυτά τα λεφτά θα πήγαινα σε κάτι πιό φρέσκο, πιό δυνατό (βασικά με πολύ λιγότερα..)

      Διαγραφή
  56. Jim πότε λήγει η προθεσμία για παίκτες να βρουν ομάδα στο ΝΒΑ? Τέλος Σεπτέμβρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει όριο νομίζω.Τζιμ σε παρακολουθώ πάνω από 1.5 χρόνο, γουστάρω να ανοίγω το πισι και να βλέπω άρθρο σου. φτιάχνω κατευθείαν καφέ και βουτάω!μακράν ότι καλύτερο για το μπάσκετ στο διαδίκτυο.με χαλάει λίγο που χάνεται ο πελεκάνος.τον προτιμούσα από κομμτο και γενικά νομίζω μπορούσε να δώσει άμυνες απέναντι σε παπανικολάου.

      μάνος

      Διαγραφή
    2. οπως λεει ο μανος δεν υπαρχει οριο, αλλα αρχιζουν οι προπονησεις 2 οκτωβριου και οι ομαδες θελουν να εχουν κλεισει μεχρι τοτε, οποτε το εχουν σαν deadline, χωρις να ειμαι σιγουρος

      Διαγραφή
    3. Πράγματι έτσι είναι..Αρχή Οκτώμβρη έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και μάλλον κατά εκεί θα πάει και η απόκτηση 4αριού

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα Jim,
    Απίθανη δουλειά. Διαβάζω με τις ώρες τα παλαιότερα...
    Λοιπόν, στα δικά μας.
    Έγραψες πως ο Πεδουλάκης είναι εξεραιτικός κόουτς και δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω. Απλά αναρωτιέμαι μήπως - τόσα χρόνια - έχει περάσει η ώρα του, το αστέρι του. Φέτος θα μάθουμε. Οι επιλογές στο ρόστερ, μέχρι στιγμής δεν πείθουν ακριβώς (Ούκιτς, Άρμστρονγ, κλπ, τα έχεις σχολιάσει πρώτος εσύ θυμίζω).
    Έχω ακούσει μια φορά τον Μπαρτζώκα να μιλάει - συνέντευξη στο ραδιόφωνο - εξαιρετικός!
    Θα ήθελα Jim μια ανάλυση. Πιστεύω και άλλοι πολλοί.
    Ανυπομονώ,
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Θοδωρή. Ας τους δούμε σε μερικά φιλικά ακόμα να έχουμε πιο καθαρή γνώμη των κατευθύνσεων τους κ θα γράψουμε σίγουρα..

      Διαγραφή
  58. ...εξαιρετικός...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. το μικρό όνομα του toliver πιο είναι μιας και δεν βρίσκω κάτι αξιολογο στο youtube να σχετίζεται με αυτό το όνομα..ευχαριστώ και ναι το blog είναι εξαιρετικό..μπράβο εύχομαι τα καλυτερα για την συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Jim Καλησπέρα στο σχόλιο του Ντεγιαν παραπάνω αναφέρεις κάτι σχετικά με το mentality Kai to leadership level του σπάν. Δεν ξέρω για ούκιτς αλλα εγώ Έκανα 2 χρόνια δω τον υπερηχητικο σπάν να παίξει ματς της προκοπής με ΠΑΟ και χρειαστεικε φέτος άλλους να βγουν μπροστα όταν έκαιγε η μπάλα στο ΝΒΑ μηδέν στην εθνική βλέπε Νιγηρία θεωρώ ότι δεν μπορεί κάνω να συγκριθεί με άλλους μεγάλους ηγέτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ψυχολογία looser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Like!συμφωνω απολυτα...δεν εχει να επιδει3ει μεγαλες εμφανισεις στο τελειωμα κρισιμων αγωνων οπως ο 3 D ουτε και buzzer -beaters

      Διαγραφή
    2. Kαλησπέρα παιδιά. Ο Σπανούλης είναι στο τοπ επίπεδο σε αυτούς του τομείς, δεν το συζητώ. Ειδικά πέρυσι taagor θυμήσου πόσα clutch plays έβγαλε.. Νομίζω είναι κάτι που δεν αμφισβητείτε

      Διαγραφή
  61. Jim καλημέρα ... στα αμυντικά καθήκοντα, ριμπάουντς επιθετικά και αμυντικά ποιος είναι πιο καλός; Ο Τόλιβερ ή ο Λάσμε; Επίσης στην αναζαίτηση του pick n roll ποίος υπερταιρεί;

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναχαίτηση θέλω να πω

      Διαγραφή
    2. Έλα Τσάβι.. Επιθετικό ριμπάουντ/άμυνα πικ εν ρολ Λάσμε (πιό γρήγορα πόδια). Αμυντικό ριμπ. Τόλιβερ, ο οποίος είναι πιό δυνατός στο upper body για να μαρκάρει στο ποστ.

      Διαγραφή
    3. Έτσι όπως το λες νομίζω πως ο λάσμε θα είναι πιο χρήσιμος ιδιαίτερα απέναντι στον πριντεζη. Αλλα θα χάνουμε σε σούτ. Ο αρμστρονγκ μπορεί να ματσαρει τον πριντεζη και ο τολιβερ το 5αρι; Θεωρώ πως ο αρμστρονγκ θα μπορεί στο ποσταρισμα αλλα δε νομίζω πως θα τα καταφέρει στο 3ποντο η σε ντραιβ. Ποιος νομίζεις πως είναι ο καλύτερος του ΠΑΟ να ματσαρει πριντεζη;

      Διαγραφή
  62. ρε παιδια αυτος ο τολιβερ σαν ποιον παιχτη(ευρωπαιο)μοιαζει για να καταλαωα για το τι προκειται γτ δεν τον ξερω...ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου έναν Αλί Τραορέ με athletics και σουτ Φώτση (τουλάχιστον)..

      Διαγραφή
  63. Jim Kαλημέρα...Ποιός πιστεύεις ότι πέζει ποίο πολύ ΤΟΛΙΒΕΡ ή ΛΑΣΜΕ???????Υπάρχει πληροφόρηση και για κάποιον άλλο???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω διαβασει φθλε για προχωρημενες συζητησεισ με τολιβερ,μερφυ,λασμε,και μπραιαν κουκ

      Διαγραφή
    2. Μακάρι Νικόλα να πάρουμε καλό 4άρι που να κολήσει ταμάμ με τους υπόλοιπους.
      Ενα μπάσκετ μάς έμεινε σαν χώρα να απολαύσουμε. Oλα τα άλλα σαπίλα παντού.
      Ας το απολαύσουμε με παικταράδες ένθεν κακείθεν.
      Serial DOMESTIC

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα ήθελα Λάσμε.
      Μπορεί να 5αρίζει , αλλά ξέρει από Ευρώπη , δεν είναι φίρμα , θα βάλει κάτω το κεφάλι και θα τα δώσει όλα.
      Τον Τόλι τον φοβάμαι αν και είναι μία κλάση πάνω επιθετικά απο τον Γκαμπονέζο.
      Είναι μαχητής και σκυλί του πολέμου.
      Ασε που μπορείς να μεταφέρεις στο 4 τον Στρόνγκ ανάλογα παιχνιδιών και παίζεις με 5άρι αυτόν που είναι ΣΟΦΟ στο πιό αδύνατο του.
      Ακούνητος στη ρακέτα , με απίστευτο εκτόπισμα και μέτρ στα ριμπάουντ ακόμα και επιθετικά.
      Δεν ξέρω βέβαια τι λέει ο JIM.
      Serial DOMESTIC

      Διαγραφή
    4. Γειά χαρά φίλε. Δεν είναι λάθος η οπτική σου καθόλου. Τώρα πόσο λειτουργικό θα είναι ένα τέτοιο σχήμα δε ξέρω.. Δε το βλέπω.

      Διαγραφή
  64. n!kos έχεις κάποια έγκειρη πληροφόρηση????Ο Μερθυ και ο Κουκ ποιοι είναι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κατ'αρχήν πολλά πολλά συγχαρητήρια Jim για τα post σου αλλά και σε όλα τα παιδιά που σχολιάζουν για το επίπεδο.
    Κάποιος φίλος παραπάνω σε κατέταξε εκτός χώρου.. Γιατί όμως νομίζω ότι δεν είναι αλήθεια? (Εκτός αν έχεις αναφέρει κάτι ο ίδιος -συγγνώμη- δεν είναι πολύς καιρός που ανακάλυψα το blog σου και σε διαβάζω). Γιατί κάτι μου λέει ότι είχες ασχοληθεί κάποια στιγμή (αν όχι ακόμα) με το άθλημα από κάποιο πόστο?
    Anyway, συγχαρητήρια και πάλι.
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ο τρόυ ο μέρφι μέχρι και το 2010 ήταν παίχτης με διψήφιους μέσους όρου στις ομάδες που έπαιζε. τα τελευταία χρόνια τον είχα χάσει αλλά απ΄ότι είδα έπαιζε? πέρσι στους λέικερς.
    είναι λευκός σέντερ με καλό σούτ αλλά πλέον στα 33 του δεν ξέρω. τζίμ τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Jim το ντερμπι ειναι 2η γαωνισττικη...και να παρουμε παικτη δεν προλαβαινει να δεσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δν μου απάντησες απο που έχεις ενημέρωση για τους παίχτες που έγραψες???????

      Διαγραφή
    2. στα αθλητικα σαιτ το εγραψαν

      Διαγραφή
  68. Δυο μερες αγνωειται:)
    Θα ετοιμαζει αλλο αρθρο μαλλον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. jim νομιζεις οτι ο μενσα μπονσου που κοπηκε απο μακαμπι 8α ηταν καλη αλλα και εφικτη λυση για παο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @Δημήτρης

    Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν σε μικρότερες κατηγορίες. Να'σαι καλά κ σε ευχαριστώ..

    @ Γκρέκ

    Χάνει στο athletics. Παλιότερα θα σου έλεγα ναι.
    Προτιμώ Λάσμε.


    @Πάνος

    Ρε Πάνο αφού το ξέρεις ρε γατόνι.. Άμα χαθώ λίγο γράφω..

    @Νίκος

    Ένα μήνα έξω θα είναι. Καλός είναι κ εφικτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. οταν λες ενα μηνα ενοεισ εβα μηνα για απο8εραπεια η ενα μηνα μεχρι να ειναι ετοιμος να 3αναπαι3ει σε φουλ ρυ8μο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι ξέρω ένα μήνα για να μπεί σε φούλ ρυθμό προπόνησης..

      Διαγραφή
  72. Jim και λοιποί ακραιφνώς μπασκετικοί καλησπέρα! Λοιπόν το θέμα του 4αριού μας έχει απασχολήσει σε βαθμό παραφροσύνης! Θεωρώ πως ο Tolliver την οποιαδήποτε χρονική στιγμή,είναι παίκτης ικανός να αλλάξει τα δεδομένα στην όποια ευρωπαϊκή ομάδα τυχόν βρισκόταν!Το απόλυτο πακέτο!!Εξού λοιπόν κ σχετικά ακατόρθωτη η απόκτησή του!Ακολούθως καταπληκτική περίπτωση είναι ο Balkman, ο οποίος επίσης συγκεντρώνει πλείστα διαφορετικά στοιχεία! 3-4άρι στην επίθεση,πασπαρτού στην άμυνα,μαρκάροντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Καθόλου κακή περίπτωση ο Murphy. Ψηλό 4-5άρι(2,11),τρομερός rebounder,με σημαντικά εύστοχο spot-shoot από τα 7 μέτρα!Τι πάει να πει πως υστερεί στο physicality? Μην έχουμε κατά νου έναν ψηλό που απλά θα παίζει ξύλο με τον Dorsey! Μην ξεχνάμε πως τον περί ου ο λόγος, δεν τον είδαμε ποτέ να αντιμετωπίζει ψηλούς dominant στο post τύπου Jawai,Sofo παρά μόνο να εξουδετερώνει τον σε κατακόρυφη πτώση πλέον ,Andersen! Oi τρείς τους αποτελούν τα jack pots που σε περίπτωση απόκτησή τους διαμορφώνεται μια διαφορετική πραγματικότητα!...Καλός κ χρυσός ο Lasme,αλλά μέχρις εκεί:"χρυσή μετριότητα" συγκεκριμένων προδιαγραφών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Thor. Καλές επιλογές, άλλωστε είναι από τις πρώτες που προτείνουμε εκτός ίσως του Μέρφι που έχει πολλά συν αλλά σου είπα που υστερεί. Και ναι ψάχνεις ψηλό που μπορεί να σπρώξει (μη κολλάς στον Ντόρσεη, δεν είναι ο μεγάλος offensive post player..), αυτό είναι το βασικό σου θέμα αυτή τη στιγμή, περισσότερο και από το περιφερειακό σουτ, όπως είναι δομημένο το ρόστερ. Όσο για για τον Τζαβάη που ανέφερες, ναι δεν έχουν βρεθεί αλλά σου λέω εκ των προτέρων ότι θα τον "καταπιεί" ο Ντόρσεη. Και όπως πολύ σωστά ανέφερες, ο Λάσμε κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Για αυτά τα "συγκεκριμένα" τον θέλει ο Παναθηναϊκός..

      Διαγραφή
  73. ελπίζω μόνο να μην ασχολούμαστε τσάμπα όλοι και στο τέλος δεν πάρουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλα αν δεν παρουν ειναι εγκλημα κ κριμα για την προσπαθεια τους.πρωτα απο ολα θα αδικησουν τον εαυτο τους.
    Αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα παρουν.μονο αν εισαι ασχετος με το αθλημα η φραγκοφονιας δεν προχωρας σε κινηση.δεν παιζει λοιπον.
    Απλα οσο περιμενουν παιρνουν το ρισκο οτι χανουν χρονο κ θα αργησει να εγκληματιστει ο παιχτης,η το ρισκο οτι θα υπογραψει αλλου αλλα απο την αλλη θα τον παρουν φτηνα αν κατσει.
    Toliver k brian cook κανουν διαφορα για μενα χαλαρα αν ερθουν κ ενδιαφερθουν για την ομαδα.ο murphy λογω ηλικιας κ motivation δεν το βλεπώπριν 4 χρονια θα ταν φοβερη μεταγραφη.τωρα εχει χασει πλαστικοτητα,ταχυτητα,αλτικοτητα πηρα κιλα κ ψαχνει συνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. παιδες ο μερφυ ειναι ενα βημα απο την υπογραφη με μακαμπι....ενω ο μενσα-μπονσου κοντα σε συμφωνια με την μπεσικτας....και συμφωνω απολυτα...ο τολιβερ 8α ανεβασει την ομαδα 2 επιπεδα...αλλα ο κουκ δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. jim btw γιατι δεν εχει ακουστι τιποτε για τον ντιογκου/δεν ειναι ελευ8εροσ η δεν 8εωρειται καλη λυση?παντως αφησει αριστες εντυπωσρις σε ολυμπιακουσ και προολυμιακο τουρνουα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή