Athlenda

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΑ ΛΙΝΟ..



Στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπιέλα, δουλεύουν πάνω στο «πείραμα» Λίνος Χρυσικόπουλος. Οι επιστήμονες της Αντζέλικο δηλώνουν ότι οι δοκιμές πάνε περίφημα..




 Ότι και να λέμε εδώ στην Ελλάδα, όσο και εάν ξένισε η απόφαση του παιδιού, ο Λίνος έκανε την πιο σωστή και ώριμη επιλογή υπογράφοντας στη Μπιέλα. Στη Βόρεια Ιταλία πέρασε μια δύσκολη πρώτη χρονιά εξ’αιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού ο οποίος στην ουσία του κόστισε τη σεζόν, όμως η στήριξη των ανθρώπων του συλλόγου και η πίστη στο πρόσωπο του τον έχουν φέρει, υγιή πλέον πίσω, και «σε αποστολή»..

 Η Αντζέλικο Μπιέλα είναι φημισμένη στους κόλπους των μπασκετικών ως η ομάδα με το καλύτερο σκάουτινγκ αρκετά χρόνια τώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πιθανόν, αξιολογώντας με ασφάλεια μετά από καιρό τις επιλογές της, να είναι η καλύτερη μ αζί με 2-3 κλαμπ ακόμα από Ισραήλ και Τουρκία.  Εκτός από λαβράκια MADE IN USA όμως επενδύει σημαντικά και σε νέα παιδιά, όπως ο Λίνος, παράγοντας μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη οι οποίοι τροφοδοτούν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.


 Η υπόθεση «Λίνος Χρυσικόπουλος» δείχνει τη γύμνια του Ελληνικού μπάσκετ και την ανικανότητα του να δουλέψει  ως μονάδα για την εξέλιξη των πολλών καλών νέων παικτών που παράγει η χώρα μας. Μη ξεχνάτε ότι ο Κερκυραίος φόργουορντ στην κομβική ηλικία των 17-18 ετών θεωρούταν πολύ μεγαλύτερο prospect από τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ήταν απλά πιο έτοιμος σωματικά.
Ο Χρυσικόπουλος έχει ξεκινήσει πολύ καλά στα παιχνίδια προετοιμασίας με τον κόουτς Κανσελιέρι  να του δίνει θέση στάρτερ στο «3», ξεκινώντας τον μαζί με τους 3 Αμερικανούς (Ρόμπινσον-Μούρ στα γκαρντ, Γκρέκ Μπρέηκινς και τον, εκ Ζιμπάμπουε , Μαβούνγκα στη φροντκόρτ). Συνήθως τον χρησιμοποιεί στις δύο θέσεις των φόργουορντ (3/4) ενώ  πρόσφατα τον τέσταρε ακόμα και στο «5»! Φυσικά και ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ (γιατί περί πλαγίου πρόκειται, ο οποίος έχει 7’0’’ wingspan και φοβερό timing στα μπλοκ) κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί και μέχρι τώρα έχει στα παιχνίδια προετοιμασίας (από τα οποία έχασε 1-2 λόγω μικροενοχλήσεων, τίποτα σοβαρό) 8.6 πόντους μ.ο. με συνεισφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ενώ στην τελευταία του χρονιά στον Άρη χρησιμοποιήθηκε ως spot shooter στην επίθεση του Ντρούκερ (ένα παιδί που έχει μάθει να δημιουργεί με τη μπάλα στα χέρια, άλλωστε μέχρι τα 17 του έπαιζε «1» στην επίθεση και 4-5 στην άμυνα) πλέον στη Μπιέλα έχει δικές του φάσεις αναδεικνύοντας το ταλέντο του στην πάσα. Μη ξεχνάμε ότι διανύει τον 2ο χρόνο του 3ετούς συμβολαίου του με την Αντζέλικο το οποίο θα του αποφέρει 450.000 ευρώ.


 Η Ιταλική ομάδα πάντα κάνει  σπουδαίες  επιλογές συμπληρώνοντας το ρόστερ προκαλώντας το ενδιαφέρον όλης της Ευρωπαϊκής μπασκετικής σκηνής. Το κλαμπ είναι επίσης φημισμένο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την ικανότητα του αυτή. Φέτος, εκτός του Λίνου, έχει μια πλειάδα καλών ξένων παικτών δίνοντας την ευκαιρία στο γνωστό μας από το Κάνσας και την ευρωπαίκή του πορεία Ράσελ Ρόμπινσον να τρέξει την ομάδα από το πόιντ, υπογράφοντας τον πολύ δυναμικό Ζουλιάν Μαβούνγκα δίπλα στον Γκρέκ Μπρέηκινς (θα συζητηθεί μέσα στη χρονιά) στη φρόντκορτ.


 Το «στοίχημα» τους αποτελεί ο σούτινγκ-γκαρντ του Τεμπλ, Ραμόν Μούρ, ο οποίος δεν έχει «πατήσει» ακόμα στα φιλικά, με τους ανθρώπους της Μπιέλα να περιμένουν πολλά από αυτόν. Άλλωστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προμηθεύσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με μερικούς σπουδαίους σκόρερ..  Ο παίκτης πάντως που έχει κλέψει, μαζί με τον Λίνο, τις εντυπώσεις είναι ο 21χρονος πλάγιος, ύψους 2.01μ. Νεμάνια Γιάραμαζ. Ο Σέρβος, με θητεία και στην Παρτίζαν,  ήρθε από την Μέγκα Βιζούρα μετά από μια πολύ καλή χρονιά και αποτελεί πολυεργαλείο στα χέρια του Κανσελιέρι καθώς μπορεί να παίξει σχεδόν παντού (2-4). Φυσικά υπάρχουν και οι παλιοσειρές όπως ο κάπταιν-Σοράνια στα 37 του (από τη συναναστροφή μαζί του μπορεί να μάθει πολλά πράγματα ο Λίνος για το μπάσκετ και τη ζωή γενικότερα) ή ο πρώην ερυθρόλευκος Γκόραν Γιούρακ (έχει ξανανιώσει), οι οποίοι κρατούν τις ισορροπίες και η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη.


 Ο Λίνος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το Ελληνικό μπάσκετ. Είναι σε καλά χέρια και θα εξελιχτεί. Το αν κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσει πίσω ή όχι  είναι δική του επιλογή. Ίσως να τον προσεγγίσουν οι δύο αιώνιοι αλλά το παιδί έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο και η Μπιέλα δεν είναι Άρης για να τον αφήσει ελεύθερο. Αν και τη γνώμη μας η επιστροφή δε θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός.. Όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο ίδιος, τον «δουλεύει» το κλαμπ που έστειλε στο ΝΒΑ τους Γιόνας Γιερέμπκο και Θάμπο Σεφολόζα . Γιατί να μην ακολουθήσει τα βήματά τους..?

Υ.Γ: Eίναι σχετικά νωρίς για συμπεράσματα αλλά ο Πανιώνιος υστερεί σε προπονητική κατεύθυνση. Mιλάω για την περίοδο που βρίσκεται η ομάδα και τα πράγματα που θεωρητικά έπρεπε να είχε βάλει στο παιχνίδι της. Είναι κρίμα γιατί πίσω από τους δύο, είναι η ομάδα που έχει επενδύσει πραγματικά κάποια χρήματα..

75 σχόλια:

  1. Μεγάλη αποτυχία που δεν έμεινε ο Λίνος στον Άρη.. Πολύ ωραίο άρθρο. Μιλάμε για ένα παιδί που παίζει όλες τις θέσεις εκτός απο 5. Είναι κεφάλαιο για την Εθνική και νομίζω πως αξίζει να τον παρακολουθήσουν φέτος οι αρμόδιοι καθώς απ ότι φαίνεται θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

    Ο Σκουρτόπουλος και για μένα δεν λέει πολλά. Υπάρχει Λιανός όμως από πίσω και αυτό μετράει μέσα στη χρονιά..

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια επισημανση για να μπουν να πραγματα στη θεση τους.
    Ο Αρης δεν αφησε το Λινο ελευθερο.Επαναλαμβανω ο Αρης δεν αφησε το Λινο ελευθερο.
    Ο Λινος εκμεταλλευομενος την αλλαγη στη διαταξη της εοκ για το πρωτο συμβολαιο των 18αρηδων (που εγινε φωτογραφικα για τη περιπτωση του,-για να το εκμεταλλευτει ενας απο τους δυο μεγαλους αλλα τους εφαγε η Μπιελα στη γωνια- και ισχυσε απο περσυ,δινοντας στο 18χρονο το ελευθερο να υπογραψει οπου θελει και οχι υποχρεατικα στη ΚΑΕ απο της οποιας τον ΑΣ προερχεται,οπως ισχυε πχ στη περιπτωση Παπανικολαου,Σλουκα κλπ) υπεγραψε οπου ηταν η επιθυμια του και οπου θα επαιρνε τα περισσοτερα χρηματα.
    Ο Αρης δεν ειχε τη δυνατοτητα να το κρατησει,δε μπορουσε να κανει κατι για να το κρατησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ γιατί βλέπω ότι ο λίνος μπορεί να γίνει πόιντ γκαρντ υψηλών προδιαγραφων?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οτι πρεπει για τον παναθηναικο θα ηταν.νομιζω οτι μπορει να γινει ο νεος διαμαντιδης χωρις ιχνος υπερβολης στα λογια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή έχει τύχη να παρακολουθήσω απο κοντά τον Λίνο τα χρόνια που έπαιζε θεσσαλονίκη, πραγματικά το παιδί έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπασκετικά προσόντα (σωματικά πρέπει να δουλέψει πολύ στο θέμα δύναμης...)αυτό που του λέιπει είναι να αποκτήσει αυτοπεπόιθηση στο υψηλό επίπεδο και να δουλέψει μεθοδικά.
    Αφού το λέει και ο Jim είναι στα καλύτερα χέρια. Ελπίζω και εύχομαι ότι καλύτερο γιατί όντως θα είναι κεφάλαιο και για την Εθνική.

    Υ.Γ: Αν και Αρειανός θεωρώ πως θα ήταν κρίμα για το παιδί να παραμείνει στο σύλλογο και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα έτσι όπως έχουν καταντήσει....
    Όλοι στο Παλέ να βοηθήσουμε την καινούργια αρχή της ομάδας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα τον πάρει κάποια καλή ευρωπαϊκή όμάδα του χρόνου πληρώνοντας κάνα 200 αρι στη Μπιέλα.΄τζιμάρα πολυ ωραίο κείμενο!

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=m2b18zsG-3E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν Αρειανό δε με στεναχωρεί τόσο ότι δεν τον εκμεταλλεύτηκα. Με στεναχωρεί υπερβολικά ότι δεν τον είδα καν..

    PS: Ιδανικός για να χτιστεί ο νέος παο επάνω του

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο ρε φίλε,το καλύτερο σχόλιο.Δε ξέρεις πόσο κόσμο εκφράζεις..

      Διαγραφή
  9. Απλά επόμενος μεγάλος Έλληνας παίκτης...Έκανε πολύ καλά που πήγε στην Ιταλία, εκεί όχι μόνο θα εξελιχθεί μπασκετικά αλλά και θα αποκτήσει επαγγελματική νοοτροπία λόγω της οργάνωσης και της σοβαρότητας που διέπει το ιταλικό πρωτάθλημα. Έχει όλα τα technical tools για να εξελιχθεί σε πληρέστατο περιφερειακό επιπέδου Euroleague, πιστεύω πως του ταιριάζει ένας ρόλος point forward όπως του Chuck Eidson. Εύχομαι να μείνει υγιής και προσγειωμένος και μια μέρα να τον δούμε στο υψηλότερο επίπεδο συλλογικά και με την Εθνική, γιατί όχι και στο NBA. Έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει...

    Εξαιρετική δουλειά Τζιμάρα, keep walking
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα'σαι καλά Μάξιμε, ευχαριστώ. Μακάρι να φτάσει στο επίπεδο του Έηντσον αν και μεταξύ μας έχει την πρώτη ύλη να γίνει πολύ καλύτερος..

      Διαγραφή
  10. Γεια χαρά!

    Καταρχήν να π ότι δεν έχω δει το Χρυσικόπουλο να αγωνίζεται τόσο ώστε να έχω ασφαλή συμπεράσματα για το αν είναι ή δεν είναι τόσο μεγάλο αστέρι, οπότε τα όσα γράψω δεν αφορούν την περίπτωσή του αλλά το γενικό πλαίσιο.

    Διαβάζοντας λοιπόν για το πόσο σωστή ήταν η απόφασή του να πάει στην Ιταλία αντί να μείνει στην Ελλάδα, θεωρώ ότι είστε τουλάχιστον άδικοι. Όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι την Μπιέλα, αλλά γιατί πιστεύω ότι υπό κατάλληλες συνθήκες στη χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

    Γιατί δε νομίζω ότι οι μόλις 2 χρόνια μεγαλύτεροι του, που επέλεξαν να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό έχουν βγει και τόσο χαμένοι! Ο Παπ, που όπως γράφετε είχε μικρότερο ταλέντο από τον Λίνο φέτος σήκωσε Ευρωλίγκα ως mvp του τελικού. Σε δυο χρόνια ο Λίνος θα έχει τέτοια ευκαιρία; Ή αν προτιμάτε άλλο παράδειγμα, θυμηθείτε την εθνική των 90ρηδων. Ποιος θα συνέκρινε το ταλέντο του Παππά με το ταλέντο του Μάντζαρη. Κανείς! Ο Παππάς έκανε σωστή επιλογή και πήγε στη Μπιλμπάο, ενώ ο Μάντζαρης έκανε λάθος και έπαιξε στο Περιστέρι. Ο ένας παλεύει στον Παοκ και στον ΠΓΣΣ και ο άλλος αντιμετωπίζει ως ίσος τον Διαμαντίδη και τον Ναβάρο. 'Η μήπως υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν τον Κατσίβελη που στα 20 τους παίρνουν τόσες ευκαιρίες σε επίπεδο ευρωλίγκας...

    Δε θέλω να πω ότι κακώς έπραξε ο Λίνος. Αλλά η κάθε επιλογή ποτέ δεν είναι μονοσήμαντη. Και δεν ξέρεις ποτέ που θα κάτσει η μπίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ορέστη. Κατ'αρχήν έγραψα ότι αποτελούσε μεγαλύτερο prospect από τον Παπανικολάου γιατί απλά έτσι ήταν. Όποιος τώρα βγαίνει και λέει τα άλλα συγκρίνοντας τον με τον τωρινό Παπ είναι απλά βλάκας. Ο Λίνος στα 16 του ήταν τοπ πρόσπεκτ σε παγκόσμια κλίμακα. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες.. Από την άλλη ο Παπ έχει χαρακτήρα, πολύ σημαντικό εφόδιο. Δε ξέρω από την άλλη τι έξέλιξη θα είχε ο Χρυσικόπουλος στα χέρια του Ίβκοβιτς.. Όταν μιλάμε για έναν παίκτη, ως προς το να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα, απευθυνόμαστε σε όλο τον οργανισμό. Ο ΟΣΦΠ έτυχε να έχει τον Ντούντα πέρυσι, δεν λειτουργούσε υποδειγματικά όλα αυτά τα χρόνια. Η Μπιέλα το κάνει, με άλλες βλέψεις και σκοπούς βέβαια.. Σίγουρα η ιστορία θα κρίνει τους πάντες.

      Διαγραφή
  11. jim συγχαρητήρια κι απο εμένα.χρειαζόμασταν μαι ενημέρωση για το σπουδαιότερο ίσως ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ..το παιδί αυτό έχει τρομερό ταλέντο,ικανότητα στο σουτ,εξαιρετικό ball handling,πολύ καλός rebounder και καλή αντίληψη του παιχνιδιού γενικότερα ,jim πιστεύεις πως αν όλα πάνε καλά και πρωταγωνιστήσει στην ιταλική λιγκα, μπορεί να ηγηθεί κάποια στιγμή της προσπάθειας για ανανέωση που γίνεται στον ΠΑΟ?saras19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ικανότητα στο σουτ????? Για άλλον Λίνο μιλάμε??? Το παιδί δν μπορεί να βάλει ουτε βολή δυστυχως..

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Σάρας. Ίσως, έχει το ταλέντο. Είναι πολύ μακρινό αυτό όμως (όχι χρονικά). Πρέπει απλά να δουλέψει τώρα για να εξελίξει το παιχνίδι του ώστε να μπορεί κατ'αρχας να σταθεί.

      Διαγραφή
  12. τζιμ εξαιρετικό άρθρο.Ο Λίνος είναι ένας παίχτης με πολύ καλά στοιχεία που αν δουλευτεί θα κάνει καριέρα αντίστοιχη με παιχτών όπως αυτή των Διαμαντίδη,Σπανούλη.Τρομερό λάθος της διοίκησης του παο και του Ζοτς,που πέρσι δεν τον έκλεισαν.Ελπίζω να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βελτιωθεί προκειμένου στο μέλλον να μεγαλουργήσει.
    Ο Πανιώνιος αν και έχει εξαιρετικό υλικό με μικρούς και ικανότατους Έλληνες,δεν διαθέτει το άτομο που θα τους "δουλέψει"και θα μπορέσει να τους αναδείξει..Αν ο Πανιώνιος είχε τον Μπαρτζώκα ήμουν σίγουρος πως θα χτυπούσε στα ίσια τους 2 αιώνιους.Ο Σκουρτόπουλος είναι λίγος ως κόουτς για αυτό το επίπεδο και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει..zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο Χρυσικοπουλος προς το παρον ειναι potential και τιποτε αλλο.
    Πρεπει να βελτιωσει αρκετα πραγματα σε ballhandling,σουτ,δυναμη,αμυντικη συμπεριφορα τοσο στο ενας με ενα οσο και στις περιστροφες.
    Επισης Τζιμ καλο θα ηταν να διορθωσεις/διευκρινησεις οτι ο Αρης δεν τον αφησε ελευθερο.
    Επαγγελματικη σχεση με μορφη υπογεγραμμενου συμβολαιου (ωστε να λυθει με συγκαταθεση του Αρη) με τη ΚΑΕ Αρης δεν υπηρξε ποτε.
    Ο Λινος ανηκε στον ΑΣ Αρης και αγωνιζόταν (και) στην αντρικη ομάδα του συλλόγου.
    Οταν ενηλικιωθηκε και ηρθε ο καιρος να υπογράψει το πρωτο του επαγγελματικό συμβόλαιο επέλεξε τη Μπιέλα,οπως θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε ομάδα (αφού του έδινε τη δυνατότητα ο νομος).Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το'γραψα φιλαράκο, εξήγησα τι εννοούσα.. Δεν έχεις άδικο για τον Λίνο, αλλά νομίζω ότι δεν έχει τύχει να τον δείς -πολύ φυσικό- πρόσφατα. Τον είδα με το Πέζαρο και μπορώ να σου πώ ότι τουλάχιστον έχει αυξήσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση του σε κάθε του κίνηση στο παρκέ. Ξέχνα το φοβισμένο παιδάκι που είδες στην Ελλάδα. Σαφώς θέλει πολύ δουλειά έτσι, δε το συζητώ.. Αν φτιάξει και το σώμα του λίγο θα δείξει πολύ περισσότερο. Αυτό δουλεύουν τώρα.

      Διαγραφή
  14. Jim καλημέρα

    καταρχήν έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που επεσήμανε και ο ανώνυμος παραπάνω για το πως έφυγε ο Λίνος από τον Άρη. Ο παίκτης ήταν ελεύθερος να πάει όπου ήθελε από την ημέρα που έκλεισε τα 18 του, δηλαδή από τον Δεκέμβριο. Απλά έμεινε για ένα εξάμηνο στον Άρη να κλείσει τη χρονιά. Ο κανονισμός αυτός που ισχύει για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, είναι ότι πιο άθλιο και καταστροφικό για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών μπορούσε να σκεφτεί κάποιος.

    Ποιά ομάδα θα ρισκάρει να δώσει χρόνο και να αναπτύξει ένα 16-17χρονο παιδί όταν θα ξέρει ότι στα 18 του θα μπορεί να πάει όπου του δώσουν παραπάνω λεφτά χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα? Ο Άρης το υπέστει πέρσι με τον Λίνο και του χρόνου το ίδιο σκηνικό θα το δούμε με τον Βεζένκοφ.

    Επειδή τον Λίνο τον παρακολούθησα αρκετά στον Άρη, το πρόβλημα δεν ήταν ότι ο ρόλος που του είχε δώσει ο Ντρούκερ δεν του ταίριαζε, αλλά το ότι κανένας δεν εμπιστευόταν και πίστευε το παιδί. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πρώτο λάθος που έκανε έβγαινε κατευθείαν αλλαγή.

    Για να μην μιλήσουμε για το τραγικό στήσιμο της ομάδας, που πήρε στην θέση του τον καλύτερο παίκτη που πέρασε από τον Άρη τα τελευταία 5 χρόνια (Τάκερ). Ακόμα και όταν αυτός έφυγε στα μέσα της χρονιάς πήραμε έναν απίθανο Αμερικάνο (Winters) αντί να δώσουμε στον Λίνο κάποιον επιπλέον χρόνο.

    Ο Λίνος την τελευταία του χρονιά στον Άρη άρχισε να δουλεύει σοβαρά και στις αδυναμίες του (πήρε προσωπικό γυμναστή για να δυναμώσει μυικά), απλά πιστεύω ότι δεν ήταν έτοιμος νοητικά για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα. Χρειαζόταν συνεχή στήριξη και ενθάρρυνση για να μπορέσει να αποδώσει βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων του. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να το βρει στον Άρη και στην Ελλάδα γι' αυτό, όσο και αν με απογοήτευσε η φυγή του, πιστεύω ότι πήρε την σωστή για αυτόν απόφαση.

    Το γεγονός ότι δεν έκανε κίνηση για αυτόν ο Παο του Ομπράντοβιτς, μου έκανε μεγάλη εντύπωση πάντως και αυτό ίσως κάτι να σημαίνει. Από κει και πέρα ο παίκτης πρέπει να μείνει στο εξωτερικό μέχρι να ολοκληρωθεί, σωματικά και νοητικά, και μετά να αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει. Αν γύριζε σε παο-οσφπ μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια πιστεύω ότι θα "καταστρεφόταν" μπασκετικά.

    Τελειώνοντας, εμάς τους Αριανούς, μας μένει η απορία πως ένας άνθρωπος όπως ο Δαμιανίδης, κατάφερε να κάνει τόσα καλά και ταυτόχρονα να αποδειχθεί τόσο καταστροφικός για τον Άρη με τα λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το γεγονός ότι δεν έκανε κίνηση για αυτόν ο Παο του Ομπράντοβιτς, μου έκανε μεγάλη εντύπωση πάντως και αυτό ίσως κάτι να σημαίνει"

      Κατά τη γνώμη μου δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Με όλο το σεβασμό στον καλύτερο Ευρωπαίο κόουτς, πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε κίνηση για τέτοιο παίχτη; Και αν έκανε, πόσες φορές "έβγαλε" κάποιον νέο παίκτη; Σχεδόν πάντα με έτοιμους δούλευε.
      Για το παιδί, καλύτερα που πήγε εκεί που πήγε, αν και κάτω απο άλλες συνθήκες θα τον ήθελα να παίζει στην Ελλάδα.
      Ίσως του χρόνου τον τσιμπήσει η ΤΑΟΥ (ευχομαι), εκεί θα εκτιναχθεί η καριέρα του (όπως και τόσων άλλων).
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Μάγκας ο Μ.Π.Λ.Α. συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά τον κανονισμό τον γνωρίζω. Είχε μάλιστα γίνει αρκετός ντόρος το καλοκαίρι. Ο Λίνος δεν θα έφευγε από τον Άρη εαν -όπως είπε ο φίλος Σωτήρης- τον πίστευαν. Δεν το έκαναν. Και σε αυτό κυρίως αναφέρομαι με το "τον άφησαν" το οποίο μάλλον ακούστηκε λανθασμένα, έχετε απόλυτο δίκιο. Ο Άρης δεν έχασε το παιχνίδι στο οικονομικό, ξεχάστε το αυτό. Ο Χρυσικόπουλος ήθελε να μείνει και να παίζει. Και οικονομικά, αν συνέβαινε αυτό θα έβγαζε σύντομα αρκετά λεφτά.

      Διαγραφή
    4. Ok, Μ.Π.Λ.Α. δεκτό το σχόλιό σου.
      Άλλο το να κάνει κίνηση και άλλο να δουλέψει μαζί του. Μην τα μπερδεύεις.

      Ο Λίνος και μάλιστα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ δεν έπρεπε να έχει κάποιες προτάσεις από παο-οσφπ?

      Ο Ομπράντοβιτς είχε πάρει στο παρελθόν πολλούς τέτοιους παίκτες. Να αναφέρω απλά μερικά ονόματα μιας και δεν είναι η ομάδα μου, Γλυνιαδάκης, Θέος, Σάκοτα, Σερμαντίνι, Μπόγρης, Καλάθης. Τώρα το πόσοι "ξεπετάχτηκαν" είναι άλλη ιστορία, είναι άλλωστε δύσκολο για κάποιον "μικρό" να αντέξει το βάρος της φανέλας σε ομάδας που πηγαίνει κάθε χρόνο για τρεις τίτλους. Θέλει πολυ δυνατή προσωπικότητα για να το καταφέρει κάποιος αυτό.

      Πάντως για να τα λέμε και όλα, τα λεφτά που πήρε ο Λίνος στη Μπιέλα, έχοντας ελάχιστη συμμετοχή στον Άρη, είναι εξωπραγματικά. Αρκεί να σκεφτούμε ότι είναι το υπερδιπλάσιο από το φετινό συμβόλαιο του Πελεκάνου και σχεδόν το μισό μπάτζετ του φετινού Άρη.

      Διαγραφή
    5. Ε όχι ρε παιδιά και δεν δούλεψε τους νέους ο Ομπράντοβιτς... Ίδιος παίκτης ήταν ο Διαμαντίδης το 2004 που ήρθε κι έναν χρόνο μετά(θυμηθείτε τον στους Ολυμπιακούς κι αντίστοιχα στο Ευρωμπάσκετ, που είναι σήμερα κι επέτειος)... Ο Σπανούλης επίσης το 2005, που είχε προπονήσεις μόνο στο Μαρούσι, συμπλήρωνε τη 12άδα κι έναν χρόνο μετά, με προπονήσεις Ομπράντοβιτς, έκανε πλάκα στους Αμερικάνους... Επίσης στον Παναθηναϊκό απογειώθηκαν ένα παίκτες που ήρθαν ως ταλεντάκια: Λάκοβιτς, Τσαρτσαρής, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, ακόμη και Μπατίστ, όλοι τους ήρθαν στον Παναθηναϊκό σε μικρή ηλικία (μόνο οι Μπατίστ, Καϊμάκ ήταν κάπως παραπάνω, 26άρηδες) κι έφτασαν πολύ ψηλά. Δεν βάζω Φώτση μέσα, γιατί αυτός πηγαινοερχόταν και δούλεψε ενδιάμεσα και με άλλους...
      Αν εννοείς ότι δεν εμπιστεύτηκε 18χρονους, είναι προφανές ότι αυτό σπανιότατα συνδυάζεται με υψηλό πρωταθλητισμό. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες τα τελευταία χρόνια κι η μία (Φώτσης) είναι του Ομπράντοβις
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    6. Φίλε MHTΣΟ, ο Ομπράντοβιτς όπως σωστά λες πήρε παίχτες που ξεχώριζαν στην ελληνική λίγκα(πχ Διαμαντίδη,Σπανούλη,Τσαρτσαρή)και τους ολοκλήρωνε σαν παίχτες.Τους έκανε παιχταράδες και τους ανέβαζε στο τοπ επίπεδο.
      Δεν πήρε έναν παίχτη σαν τον Παπανικολάου,Σλούκα,Παππά,παλιότερα τον Σόφο,που είχαν τις δυνατότητες να αναδειχθούν αλλά προτίμησε να αποκτήσει κάποιον έτοιμο παίχτη που στοίχιζε και παραπάνω.
      Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ανέδειξε ένα 18χρονο(πλην Φώτση).Αντίθετα ο Ίβκοβιτς ή ο Βουγιόσεβιτς το έκαναν για πολλές δεκαετίες.
      Δεν κριτικάρει κανείς τον Ζοτς αλλά ίσως είναι το ένα από τα δύο κομμάτια που υστερούσε.Το άλλο είναι κατά την γνώμη μου ότι δεν μπορεί να βρει αμερικάνους "λαβρακια".zelico

      Διαγραφή
  15. Συγχαρητήρια για το νο1 μπασκτ.χώρο της χώρας και για στους αναγνώστες για το επίπεδο.τζιμ συζητιέσαι πολύ στον χώρο να ξέρεις.Έχεις κάνει κάτι διαφορετικό.Γουστάρω μπιέλλα φίλε.πολύ μπασκετική πόλη,κορυφαίο σκάουτινγκ,πιστό κοινό.αν παρατηρήσουν οι φίλοι τι παίκτες στην αρχή της καριέρας τους είχαν περάσει από εκεί θα καταλάβουν το μέγεθος της δουλειάς.
    Συγχαρητήρια και πάλι Τζιμ,έχεις βάλει καινούργια σταντάρντς..
    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. terasties pergamines o kerkireos swingman......ton kratise piso i "blakia" toy ari kai kapoii sobari trabmatismi...me to ipsos toy 2.07 tin somatodomi toy kai an beltiosi akoma ligo tripla kai soyt se liga xronia tha milame gia ton kalitero elina pekti.....
    stathis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει την πρώτη ύλη Στάθη. Είναι σε καλό πρόγραμμα, αλλά τα επόμενα 1-2 χρόνια πρέπει να βγεί μπροστά αλλιώς "γειά"..

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Jim,

    Και γω με την σειρά μου να πω πως παρότι έχω ακούσει άπειρα για το project "Λίνος" και για το μεγάλο potential του, έχω δεί ελάχιστο και αυτό τη χρονιά του Ντρούκερ στον Άρη που περίμενα να "ξεπεταχτεί". Αντιθέτως είδα ένα παιδάκι που έπαιρνε χρόνο συμμετοχής χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αρκετά φοβισμένο(πιθανότατα απόρροια έλλειψης εμπιστοσύνης απο το προπονητικό team).

    Θα ήθελα τη γνώμη σου μου κατα πόσο το mentality είναι κάτι που διορθώνεται ή είναι κάτι που το έχεις έμφυτο. Η γνώμη μου είναι πως αυτό ξεχωρίζει τον "μεγάλο" παίχτη από τον πολύ καλό και το αιώνιο ταλέντο απο κάποιον που θα καταφέρει να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

    Απλά αυτά τα γράφω επειδή όντας Ολυμπιακός έχω μπερδευτεί πολυ με την περίπτωση του Κατσίβελη που παρότι έχει τρέλο potential(αξιόπιστο σούτ, ύψος, wingspan, defensive mentality και σχετικά καλό ball handling), έχει έλλειψη από mentality που τον αφήνουν πίσω απο λιγότερο ταλαντούχους παίχτες όπως ο Σλούκας και ο Μάντζαρης.

    Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος και συνέχισε την εξαιρετική σου ανάλυση και θεματολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε.. Το mentality δημιουργείται παιχνίδι με το παιχνίδι, με τις καταστάσεις που βιώνεις και τον τρόπο που τις αντιμετωπίζεις στο παρκέ, τις νίκες, τους τίτλους.Ο Σλούκας φάνηκε από την αρχή ότι έχει κάτι διαφορετικό στο DNA του.

      Διαγραφή
  19. καλησπέρα Jim.
    η άποψή σου για τον shawn williams? μπορει να κάνει τη διαφορά στον παναθηναικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πέζει το όνομα του shawn williams??????τον θεωρώ super περίπτωση....

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει ακουστεί κάτι. JIM μου ήρθε στο μυαλό ο Shelden Williams, διάβασα πήγε Γαλλία (Chalon), συμπαίκτης με τον Blake Schilb που ανέφερες στην προηγούμενη ανάρτηση. Καλές περιπτώσεις οι 2 Williams?
      -shaft-

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα στα παιδιά. Ο Σέλντεν είναι χτιστός, πολύ δυνατό παιδί από εξαιρετικό πρόγραμμα. "5" φουνταριστό για Ευρώπη. Πολύ καλός αμυντικός και workhorse. Μέτριος τεχνικά. Θα ανέβαζε την ένταση της άμυνας σου σημαντικά. Ο Shawne είναι πιό περιφερειακός. Αρκετά καλός spot up shooter παρά την περίεργη φόρμα του, μπορεί πραγματικά να σκοράρει στην Ευρώπη. Στερείται ενέργειας κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Έχει δηλώσει επανειλημμένα πόσο θα γούσταρε να γυρίσει στο Μεγάλο Μήλο.. Αν και στην εκεί θητεία του τον βοήθησε πολύ το στυλ μπάσκετ του Ντ'Αντόνι.

      Διαγραφή
  20. τζιμαρε μπραβο για την ποικιλια στην επιλογη των θεματων-πελεκανος-μαλκοβιτς-λινος.κανεις την διαφορα.συνεχισε την φοβερη δουλεια.
    απορια:τι υψος εχει;θα προσπαθησει δηλαδη να καθιερωσει στο 3;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά. 2.05μ.. "3" είναι η θέση του, εκεί χρησιμοποιείται κυρίως.

      Διαγραφή
  21. καλησπερα.το μπασκετ ειναι περιεργο αθλημα.ενω στο ποδοσφαιρο,μπορει καποιος στα 19-20 να ειναι απο τους καλυτερους στο μπασκετ αυτο ειναι πολυ δυσκολο.στο nba για παραδειγμα οι πιο πολλοι πανε στα 20-21 μετα απο 2-3 χρονιες πανεπιστημιο.λιγοι ειναι αυτοι που πηγαν κατευθειαν απο το γυμνασιο στα 18 τα τελευταια χρονια(π.χ Γκαρνετ,Μπραιαντ,Τζειμς που ηταν απιστευτα ταλεντα και ανηκουν ηδη στο πανθεον των μεγαλυτερων παιχτων).ειδικα στην ευρωπη οι περισσοτεροι παιχτες μεχρι τα 23 ειναι ανετοιμοι και υστερουν σε σχεση με τους μεγαλυτερους σε αρκετους τομεις οπως αμυνα,ογκος,εκρηξη,αυτοπεποιθηση,διαβασμα παιχνιδιου και ειδικα σε πνευματικη ικανοτητα σε ενα τοσο εγκεφαλικο αθλημα.καλο παραδειγμα ο Διαμαντιδης που ηρθε στα 24 στον Παναθηναικο ως ενας καλος παιχτης και μεσα σε 3 χρονια απογειωθηκε και κατεκτησε τα παντα σε εθνικο και συλλογικο επιπεδο.οσον αφορα το Χρυσικοπουλο θελει υπομονη αλλα το μεγαλο βημα το εκανε πηγαινοντας να εξελιχθει σε μια ομαδα που δινει βαση στην εξελιξη των αθλητων της,μακρια απο το Ελληνικο πρωταθλημα που ολες οι ομαδες παιζουν καθε αγωνιστικη με το πιστολι στον κροταφο.
    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο τόλιβερ έκλεισε στην ατλάντα. πάει και αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλα χαμενος ηταν ο τολιβερ απο την αρχη

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί manu ήταν χαμένος; Για USD 400 χιλ. υπέγραψε.
      Για να έρθει Αθήνα ήθελε σίγουρα πακέτα με:
      α) Δελεαστική προσφορά &
      β) Αξιόπιστο project που να μπορεί να το εμπιστευτεί
      Προφανώς η πρόταση κάπου έπασχε.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  24. Περι mentality ο λογος ...τι @&&@ εκανε ο παο παλι κ δεν υπεγραψε τον παππα.μεσα σε δυο χρονια εχασε λινο κ παππα,μην σχολιασω την περιπτωση μαντζαρη.απορω γιατι δεν προχωρησανε στις κινησεις αυτες.
    Οπως κ να χει δουλευουνε σοβαρα φαινεται πλεον στους μικρους κ περα των δυο μεγαλων ταλεντων που πηρε φετος εχει στειλει 3 ακομα σε κολεγια απο τους νεους (μαραγκο,γοντικα κτλ)
    Ας ελπισουμε θα ξαναβρεθουν καλοι παιχτες στο μελλον να τον στελεχωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Παππά θα διαφωνίσω φίλε. Ένας κοντούλης combo guard με κακό χαρακτήρα που δεν νομίζω οτι μπορεί να σταθεί στο ανώτερο επίπεδο. Από αυτούς τους πιτσιρικάδες που βάζουν 30-40 και 50 πόντους σε κάθε αγώνα με τις παιδικο-εφηβικές ομάδες και νομίζουν πως είναι ο Κόμπε. Ένα κακέκτυπο του Διαμαντόπουλο είναι.

      Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο που δεν τον αξιοποίησαν στην Μπιλμπάο που επενδύει συνεχώς σε ταλαντούχους παίκτες.

      Διαγραφή
    2. οχι και κοντουλης ο παππας μη τρελαθουμε!!!!!!!1.95 ειναι φιλε αντραπερθ,μη σου πω θεωρειται ψηλος για κομπο

      Διαγραφή
    3. 1.95 δηλωμένος. Μπορεί και να χεις δίκιο στο χαρτί φαίνεται ψηλός αλλά στο γήπεδο μοιάζει με το Σπανούλη που αν όχι κοντοί για 2αρι σίγουρα δεν τους λες ψηλούς.

      Διαγραφή
  25. Επισης απορω δεν υπαρχει καποιος οραματιστης να βοηθησει την εξελιξη των νεων παιδιων μεσα στο πρωταθλημα.
    Πχ ποιος ο λογος να μην υπαρχει ολυμπιακος κ παναθηναικος Β.αρης Β?εννοω στην Α2.
    ωστε σε ηλικιες μεχρι 21-22 να εχουν φουλ παιχνιδια σε ενα καλο πρωταθλημα για την ηλικια τους.ομαδες με αυστηρα κριτηρια ηλικιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Jim, o Greg_m πρότεινε στις 23/9 τον Shawne Williams
    - NΤΟΜΙΝΟ ΚΑΙ Η ΜΠΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ -
    Ψάχνοντας βρήκα το ακόλουθο:
    http://knickswag.com/tag/shawne-williams-wants-back/
    Δώσε μια γνώμη σε παρακαλώ,
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θοδωρή τώρα που απάντούσα τα ΄σχόλια έγραψα ακριβώς αυτο! Τα μεγάλα πνεύματα..

      Διαγραφή
  27. ο dj white υπέγραψε στους καρχαρίες της σανγκάις. τι να πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα Jim
    Κρίμα που δεν μπορούμε να απολαύσουμε το παλικάρι στην Ελλάδα και μπράβο του που την κοπάνησε, η κατάσταση στον Άρη τα τελευταία χρόνια είναι αστεία, και παρότι στελεχώνεται διαχρονικά από τρομερούς πιτσιρικάδες, αποδεικνύεται πολύ κακό σύλλογο για την περαιτέρω εξέλιξή τους (εξαίρεση ίσως ο Σλούκας - εύχομαι να μην έχει την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους και ο Μποχωρίδης). Το τι θα γίνει μελλοντικά όσον αφαρά την εξέλιξή του Λίνου εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο (την υγειά του να 'χει κι όλα γίνονται). Αν δουλέψει σοβαρά και μετρημένα, αρπάζοντας κάθε ευκαιρία από τα μαλλιά, κάτι που απαιτεί υψηλότατο mentality που σπάνια βλέπουμε σε νεαρό Έλληνα, θα φτάσει πολύ ψηλά, διαφορετικά ας πρόσεχε. Μακάρι το club του να τον πιστέψει και από εκεί και πέρα το μπαλάκι πηγαίνει στον ίδιο. Με τις παρούσες συνθήκες που πάιζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Λίνος είναι 3άρι και μόνο 3άρι. Στο 2 θα υστερεί σε ταχύτητα κυρίως στην άμυνα, ενώ δεν τον λες και κλασσικό spot shooter, ενώ στο 4 απλά θα φάει τα μούτρα του (πάρα πολύ αδύναμος). Ο άσσος είναι ένα ευφάνταστο σενάριο, εκτός και αν πάικτες όπως ο Preldzic πχ θεωρούνται point guards.
    Θα ήθελα να σταθώ σε ένα άλλο άκρως ενδιαφέρον σημείο και αυτού του άρθρου σου. Οι αναφορές σου στην Μπιέλα, όπως και στην Καρσίγιακα, είναι συνεχείς και πάντα επαινείς το εξαιρετικό scouting τους. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας παραθέσεις μία λίστα παιχτών που αναδείχθηκαν από αυτές τις ομάδες, καθώς, δυστυχώς, στα διάφορα sites (eurobasket.com κλπ) αναφέρονται όλοι οι πρώην αθλητές χωρίς να προσδιορίζεται από πού ξεκίνησαν την (ευρωπαϊκό) διαδρομή τους.
    Υ.Γ.1: Συνέχισε την καλή δουλειά, από τότε που ανέβασες ρυθμούς στην ..παραγωγή άρθρων απότελείς καθημερινότητα για όλους μας!
    Υ.Γ.2: Πριν από λίγο καιρό μας έταξες νέα για Παπαλουκά και ξέρω ότι δεν θα αθετήσεις την υπόσχεσή σου.. Το ύφος της Maccabi, ακόμα και με το λάτρη του αμυντικού προσδιορισμού Blatt στον πάγκο δε του ταίριαζε, παρόλα αυτά τελειωμένο δεν τον λες.
    Υ.Γ.3: Ξέρω ότι είσαι από τους ελάχιστους που θα γνωρίζουν την ύπαρξή τους, επομένως θα ήθελα τη γνώμη σου για το Φιλλιπινέζο φονιά Jayson Castro & τον συμπάικτη του, για τον όποίο είχε πρόσφατο άρθρο στο hoopshype.com, Japeth Aguilar. Οι ελεγχόμενες φυσικά πληροφορίες τους χαρακτηρίζουν ως τρομερούς παίκτες. Αξίζουν μία ευκαιρία, έστω και αν το μπάσκετ που πάιζουν είναι διαφορετικό από αυτό που μας έχουν συνηθίσει στη Γηραιά Ήπειρο.
    Υ.Γ.: Last but not least: Για το πουλέν σου Raymar Morgan κατέληξε και φέτος στο Ισραήλ; Φταίει ο περυσινός τραυματισμός του;
    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε, ενδιαφέρουσες απόψεις. Ο Λίνος καλύτερα να κριθεί για το που μπορεί μόλις φτιάξει λίγο το σώμα του.Το δουλεύουν αυτό από ότι έμαθα. Υποσχέσεις δεν αθετώ απλά περιμένω την κατάλληλη πληροφορία για να είναι η ανάρτηση καλύτερη. Νομίζω με καταλαβαίνεις.. O Kάστρο μ'αρέσει. Πολύ ενεργητικό παιδί, δυνατό, μπορεί να παίξει. Αλλά είναι ρίσκο τέτοιοι παίκτες για τοπ επίπεδο στην Ευρώπη. Μπορεί να τους δείς να σκουντουφλάνε.. Σε up tempo επίθεση μπορεί πραγματικά να διακριθεί σε όλα τα επίπεδα, αλά βαλ'τον στο μισό γήπεδο.. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Αγκουιλάρ. Φοβερά προσόντα αλλά υστερεί σε "πρώτα" κομμάτια του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως το διάβασμα και η γνώση του αθλήματος για να παίξουν άμεσα σε τοπ κλάμπ εδώ. Αν έχεις υπομονή και πλάνο ίσως. H πρώτη ύλη υπάρχει. Ναι ο τραυματισμός έπαιξε ρόλο για Μόργκαν. Το Ισραήλ δεν είναι κατάντια. Αυτή τη στιγμή στην αγορά η λίγκα τους είναι σε μεγαλύτερη εκτίμηση από τη δική μας. Σε διαβεβαιώ, μιλάω με πολλούς ανθρώπους καθημερινά. Την θεωρούν -οι Αμερικανοί- καλύτερη κατάσταση. Ο Μόργκαν μάλιστα ψιλοφοβόταν πέρυσι για την ασφάλεια του αλλά τα ρήματα είναι εγγυημένα και η λίγκα παρακολουθείται πολύ από "ψηλά" γιατί έχει αρκετό "πράμα"..

      Διαγραφή
    2. Το γεγονός και μόνο ότι η Maccabi εμπιστεύεται κάθε χρόνο τους top Αμερικανούς από το πρωτάθλημά του Ισραήλ χωρίς να τους προσπεράσει λέει πολλά για τη λίγκα τους. Περιττό να ανφέρω ότι έχουν στείλει περισσότερους στο NBA, ανεξαρτήτου εθνικότητας, από εμάς. Φυσικά το μπάσκετ που πάιζουν είναι διαφορετικό, για αυτό ίσως ο μόνος που μπόρεσε να κάνει όνομα στα μέρη μας είναι ο λάτρης της άμυνας και του physical game Σβι Σερφ. Ο τρομερός στο κοουτσάρισμα την ώρα των αγώνων Γκέρσον είναι απλά άσχετος στον τομέα της στελέχωσης, καθόλου τυχαίο που ο Ολυμπιακός ήταν ένα σύνολο παικταράδων επί ημερών του, με τεράστιες δυνατότες, αλλά χωρίς αρχή μέση και τέλος.
      Συνέχεια εκ του προηγουμένου: Davon Jefferson στην Κίνα. Γιατί;;;;; Πάλι οικονομικοί οι λόγοι; Δεν βρέθηκε Ευρωπαϊκό club να του δώσει το κουμάντο της ομάδας; Lamayn Wilson στη Γεωργία: Τόσο πολύ γέρασε; Ως πότε θα πάιζει στο Πουέρτο-Ρίκο ο Vasallo;
      Και για να μην ξεφύγω κι άλλο από το άρθρο. Η Μπιέλα με ποιο σκεπτικό έχει στο ρόστερ της τους "υπερήλικες" Σορανια και Κιάτζιγκ (τον Γιούρακ δεν τον συμπεριλαμβάνω γιατί τον χαρακτήρισες φορμαρισμένο); Θα έχουν ενεργό ρόλο, κύριως ο Κιάτζιγκ, ή υπάρχουν μόνο ως μέντορες στην προπόνηση; Πιστεύω πως ο Λίνος έχει να μάθει πολλά από τον Σοράνια κυρίως στην άμυνα και στο ομαδικό παιχνίδι.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  29. Την καλυτερη επιλογη εκανε ο Λινος. Πηγε καπου που θα μπορεσει να αφοσιωθει πραγματικα σε αυτο που κανει, γιατι δυστυχως οι "σειρηνες" ειναι πολλες και χορτασαμε πλεον απο πιτσιρικια που απο 18 χρονων τους νοιαζουν ολα τα υπολοιπα πλην της προπονησης.

    Το ταλεντο απο μονο του δεν λεει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα. Εδω το κορυφαιο ταλεντο ολων των εποχων, Γιωργος Διαμαντοπουλος, δεν εκανε ουτε το 1/10 της καριερας που θα μπορουσε. Και για του λογου το αληθες, 1.42 στο
    http://www.youtube.com/watch?v=gFqcoeVhx8w&feature=related! Και πες μου τωρα εσυ Jim τι επιπεδου καλαθι βαζει το παληκαρι (κατι τετοια τα ειχε για τον χαβαλε του) και τι καριερα θα μπορουσε να κανει αν ειχε την νοοτροπια εντος, αλλα κυριως, εκτος γηπεδου των ΔΔ και Σπανουλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην θυμηθω και την περιπτωση Ταπουτου...

      Διαγραφή
    2. τρομερός ο Διαμαντόπουλος.Προσωπική μου αδυναμία πάντως ο Νίκος ο Οικονόμου στην Εθνική Εφήβων. Πιθανότατα ό,τι πιο κοντά έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ στην παλιά Γιουγκοσλαβική σχολή. Αλήθεια τον θυμάστε??? :)

      Διαγραφή
    3. Palok ο Οικονόμου δεν έκανε καριέρα, αλλά καριεράρα. Σχεδόν όπου πήγε ήταν εκ των κορυφαίων, μόνο στον Ολυμπιακό έχουν παράπονο, αλλά και πάλι άφησε το στίγμα του. Ο Διαμαντόπουλος είναι ότι πιο κακομαθημένο έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ μαζί με τον Κόμματο, για αυτό δεν κατάφεραν να ανέβουν επίπεδο και να αγωνιστούν σε μεγάλους συλλόγους ως πρωταγωνιστές (το πείραμα του Γκέρσον στο F4 με το Νέστορα στο 4 -3άρι μέχρι τότε- ήταν απλά έμπνευση της στιγμής). Από τα μεγαλύτερα λάθη του Ολυμπιακού που προσπάθησε να παντρέψει το Διαμαντόπουλο με το Λιαδέλη στο ίδιο ρόστερ. Μοιραία εκείνη η ομάδα δεν βρηκε ποτέ χημεία και φτου κι απ' την αρχή. Το μπάσκετ είναι από τα πιο αξιοκρατικά αθλήματα σε όλα τα επίπεδα. Ότι σπέιρεις θα θερίσεις
      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  30. καλημέρα στο pamesports o Παπαχατζής γράφει πως στόχος πάντα είναι ο Λάσμε. Έχουν γίνει οι επαφές και περιμένουν στον παο να το πάρει απόφαση ότι δεν θα βρει ομάδα στο NBA και να δεχτεί.Σε περίπτωση που τελικά δεν πειστεί τότε ως εναλλακτικές λύσεις είναι ο Μάσει και ο Μαικ Ουιλκινσον. Τον Μάσει τον ξέρω σαν παίκτη αλλά αυτός ο Ουίλκινσον τι σόι φρούτο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ο Ουίλκινσον ήταν παλιός παίχτης του Άρη και πέρσι έπαιζε στην Ούνικς.Είναι 4αρι με καλό εξωτερικό σουτ.Πιστεύω πως κάτω από προυποθέσεις μπορεί να παίξει και στο 5.Δεν έχει την ενέργεια του Μάσει αλλά είναι αξιοπρεπής ψηλός.Πέρσι έκανε πολύ καλή σεζόν στη Ρωσία και μου κάνει εντύπωση που δεν έμεινε εκεί.
      Τζιμ,με δεδομένο ότι ο Λάσμε δεν ταιριάζει με Αρμστρονγκ(όπως έχεις πει) πιστεύεις πως ο Ουίλκινσον είναι καλή περίπτωση για να δέσει με τον Αμερικάνο??΄Πλέον,το καλύτερο που έχει να κάνει ο παο είναι να κλείσει γρήγορα ένα 4αρι και να το έχει στη διάθεσή του άμεσα παρά να περιμένει τον Λάσμε που και να δεχτεί θα το κάνει με μισή καρδιά..zelico

      Διαγραφή
    2. Απορια..Το οτι ο Λασμε μοιαζει να ειναι ο τελευταιος παικτης στον πλανητη που εχει μεινει χωρις ομαδα και δεν βρισκει με τιποτα,δεν κανει σε κανεναν εντυπωση??Υπαρχει εστω και ενας απο ολους εμας που εστω και μια φορα θαυμασε το ταλεντο του συγκεκριμενου παικτη??Κανουμε πλακα η μιλαμε σοβαρα τοσο καιρο που ασχολουμαστε με αυτον??

      Διαγραφή
    3. Τεχνικά είναι αμπαλος τώρα γενικα έχει δύναμη σπρώχνει και πηδαει ( με το συμπαθειο) τάδε Εφη μέλος του προπονητικού τιμ

      Διαγραφή
  31. jim κατι που γραφτηκε για ενδιαφερον του παναθηναικου για τον τερενς μορις βλεπεις να χει βαση?.. ο μορις λεει επιθυμει την επιστροφη του στην ενεργο δραση κ ακουγεται οτι βρισκεται ηδη στο καμπ των σπερς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ας ξαναγυρίσουμε στον Χρυσικόπουλο.
    Επ' ευκαιρία αυτής της ανάρτησης έκατσα και είδα στο Youtube μεγάλο μέρος από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ Biella και Montegranaro. Δεν διαπίστωσα, με τις ταπεινές μου βασικές γνώσεις του αθλήματος, το παιδί να έχει αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά ή να έχει εξελίξει το παιχνίδι του (αμυντικά, επιθετικά, διάθεση και ενέγεια)σε σχέση με ότι βλέπαμε επί Άρη. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι στα επίσημα παιχνίδια ο Λίνος θα έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής και μικρότερη ανοχή στα λάθη με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως υπερβάλουμε κάποιες φορές ως προς το ρόλο και τις τωρινές δυνατότητες κάποιων παικτών.
    Αν πάλι κάνω λάθος, το οποίο οφείλεται στην αποσπασματική παρακολούθηση ενός μεμονωμένου παιχνιδιού, θα μπορούσες Jim να μοιραστείς περισσότερες πληροφορίες μαζί μας για το πρόγραμμα της Biella και τον τρόπο που δουλεύει μέσα σε αυτό ο συγκεκριμένος παίκτης, ειδικά σε σχέση με τη θητεία του στον Άρη (πέρα ασφαλώς από το στερεότυπο το να πιστεύει μία ομάδα σε κάποιον παίκτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σου Jim.Νομιζω οτι και μονο το γεγονος οτι ασχολουμαστε με εναν 19 χρονο παικτη,οσο καλες προοπτικες κι αν εχει αυτος,δειχνει ποσο φτωχο εχει γινει το ελληνικο μπασκετ στην αναδειξη νεων παικτων.
    Άλλες εποχες θα επρεπε να φαει πολλα αγωνιστικα καρβελια ενας τετοιος παικτης για να κινησει καπως το ενδιαφερον του κοσμου ή των Media.
    Πιστευω όμως ότι στο μελλον (αν υπαρχουμε φυσικα σαν εθνος ή κρατος ή ατομικα με όλα αυτά που συμβαινουν γυρω μας) θα ξεπεταχθουν αρκετα ταλεντα και σε μπασκετ και σε ποδοσφαιρο,μιας και η αθλητικη σταδιοδρομια θα είναι ενας ασφαλης τροπος να ξεφυγουν οι νεοι από την φτωχεια και τη μιζερια στην οποια καποιοι μας καταδικασαν.
    Αλλωστε τα μεγαλυτερα μπασκετικα ταλεντα π.χ. Γιαννακης, Φασουλας,Φανης,Κοντος, Κορωναιος γαλουχηθηκαν και εξελιχθηκαν σε εποχες που το βιοτικο επιπεδο δεν διεφερε και πολύ από το σημερινο.
    ΥΓ.1Αν ξερεις Jim σχετικα με young bloοd στις ταξεις της μπασκετικης ομογενειας γραψε κατι.
    ΥΓ2.Για τον James Singleton τι αποψη εχεις για τον Παναθηναϊκο?Θα ταιριαζε στην ομαδα?Νομιζω ότι δεν παρεμεινε στους Μavericks και καπου βολοδερνει στην Κινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε,
      Σε ποιόν Σίνγκλετον αναφέρεσαι; Σε αυτόν που ήταν πριν 5-6 χρόνια στην ΤΑΟΥ; Του οποίου τη θέση είχε πάρει ο αμούστακος τότε Τελέτοβιτς αρτι αφηχθής από το Βέλγιο;
      καλά κρασιά...αν και να πω την αλήθεια, ΤΟΤΕ όταν τον πρωτοπληρε η ΤΑΟΥ μου άρεσε σα μεταγραφή, άλλο που αποδείχτηκε μεγάλη μούφα
      Ο Πάο έχει χάσει το τρένο για μεταγραφή δυστηχώς...δεν υπάρχει πλέον κανένας διαθέσιμος, εκτός και βρει κάποιον παίχτη μεγάλου ρισκου απο Η.Π.Α.
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Ελα Μ.Π.Λ.Α.
      Για τον πρωην παικτη της Tau αναφερομουν.Ειναι καλος παικτης.Μπορει να μην επιασε στην Βασκονια,αλλα εχει ποιοτητα.Τωρα ομως o Παναθηναϊκός κλεινει Massey,απ' οτι φαινεται.Για να δουμε...

      Διαγραφή
  34. Τελικα επεσες μεσα πολη καλη η κινιση του παιχτη να παει εξω καταστραφικε!!!! Αρε σας πληρωνουν κιολας!!! Γιανα μην πω οτι εισαι λαθος στοτι τν αφισε ο Αρης ελευθερο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είδαμε που κατέληξε τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή