Athlenda

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

The prestige..



Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς "έπιασε" Ζάγκρεμπ και το Hoopfellas ρίχνει μια ματιά στο νέο του «πρότζεκτ», την Τσεντεβίτα  (αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα) η οποία αποτελεί μια από τις νέες και ανερχόμενες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ..



 Κάθε δουλειά και νέα προσπάθεια του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς έχει ενδιαφέρον, παρότι η καριέρα του γνωρίζει μια πτώση τα τελευταία χρόνια. Μη ξεχνάμε χαρακτηρίστηκε ως  ένας από τους μεγάλους αιρετικούς του Ευρωπαϊκού μπάσκετ όμως οι τίτλοι του τον κατατάσσουν αυτόματα και στους πιο επιτυχημένους. Η νέα δουλειά του 60χρονου Σέρβου κόουτς  βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ. Γνωστός μ πον βιβέρ ο Μπόζα αποφάσισε να στραφεί στην Ανατολική Ευρώπη τον τελευταίο καιρό  και μετά από από τη περιπέτεια με τη Λοκομοτιβ Κούμπαν στο Κράσνονταρ (θεωρείται η Νο1 business city στη Ρωσία και αποτελεί το οικονομικό κέντρο του Δυτικού κομματιού της χώρας) τα μάζεψε για το Ζάγκρεμπ, μια πόλη η οποία άλλωστε θυμίζει έντονα Δυτική πρωτεύουσα σε αρκετά σημεία της και βρίσκεται πολύ κοντά στην Κεντρική Ευρώπη.  Εκεί βρήκε την Τσεντεβίτα, μια ανερχόμενη δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, η οποία κάθε χρόνο κοιτάζει πιο ψηλά. Ο Μπόζα αναλαμβάνει ένα κλαμπ το οποίο το 2011 έφτασε στο φάιναλ φορ του Eurocup, παίζει δύο σερί χρόνια τελικούς Κροατίας ενώ πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό της Αδριατικής.  Χρήμα υπάρχει μιας και το αφεντικό της ομάδας, Μλάντεν Βέμπερ, είναι αντιπρόεδρος της Ατλάντικ Γκρούπα (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής και διανομής αθλητικών σκευασμάτων/συμπληρωμάτων διατροφής σε όλη την Ευρώπη) η οποία αποτελεί και το βασικό χορηγό του κλάμπ. Απλά χρειαζόταν «κάτι» παραπάνω για  να ξεκινήσει η ομάδα να κατακτά τίτλους.. 


 Έτσι ήρθε ο Μπόζα στην πόλη.. Καλώς ή κακώς, η ιστορία θα δείξει. Έχοντας περίπου 7εκ. ευρώ να διαχειριστεί, ο Σέρβος ξήλωσε σχεδόν όλη την περυσινή ομάδα και έφτιαξε ένα καινούργιο σύνολο το οποίο θα μπορεί να αποδώσει στο δικό του μπάσκετ. Η καινούργια Τσεντεβίτα του Μάλκοβιτς είναι  μια οργανωμένη ο μάδα σε όλα τα επίπεδα και όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά..


 Με το που πέφτει το μάτι στο ρόστερ παρατηρείς ότι οι Κροάτες διαθέτουν βάθος και παίκτες που ξέρουν καλά τα βασικά του μπάσκετ. Ο Μπόζα έχτισε μια ομάδα η οποία κατ’αρχήν θα προσπαθεί να παίζει από τους 75 πόντιους και κάτω στη φετινή Ευρωλίγκα, βασιζόμενη πολύ στην άμυνα και το ριμπάουντ, χωρίς όμως να φείδεται παικτών σκόρερ. Χάνοντας τον Ντράπερ, έναν εξαιρετικό πόιντ γκαρντ για τον οποίο θα μιλήσουμε αρκετά φέτος, η Τσεντεβίτα στράφηκε στον μικρόσωμο αλλά και γνωστό Μαρκίς  Γκριν της Αβελίνο. Ο Αμερικανός για αρκετό διάστημα τη σεζόν που μας πέρασε αποτέλεσε μαζί με τον Τακουάν Ντίν το πιο καυτό backcourt στα εθνικά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, τελειώνοντας 1ος πασέρ και 2ος στα κλεψίματα στη SerieA. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δημιουργό ο οποίος αποδίδει κυρίως σε καταστάσεις τρανζίσιον αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση στη σετ επίθεση. Αυτός θα κρατήσει τα γκέμια της ομάδας, μασζί με το τελευταλιο απόκτημα της ομάδος και προσωπική επιλογή του Μάλκοβιτς (βγάζει μάτι άλλωστε) Κέρτις Στίνσον.


  Ο πρώην γκαρντ του Κολοσσού και του Άρη μεσουράνησε για αρκετό καιρό στη D-League (2010,2011) αποτελώντας ένα κράμα Τσόνσι Μπίλαπς/Τζέησοιν Κιντ για τη λίγκα φτάνοντας το 2011 στο πρωτάθλημα και το MVP με εκπληκτικά νούμερα. Για τον Μάλκοβιτς φαντάζει ο ιδανικός γκαρντ για την περιφέρεια. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν σε σκληροτράχηλα γκαρντ-πίτμπουλ του backcourt και ο δυναμικός Στίνσον με την έφεση στο ριμπάουντ και το physical attitude μπορεί να αποτελέσει την πανοπλία της περιφέρειας του. Ο Μπρέησι Ράιτ είναι 3ος Αμερικανός της Τσεντεβίτα στη δεύτερη παρουσία του στην ομάδα. Εξαιρετικός midrange shooter με εκτέλεση που θα ζήλευαν μύστες  του είδους, μεγάλο wingspan που του επιτρέπει να παίζει παντού στην περιφέρεια αλλά και έλλειψη προσωπικότητας ο Ράιτ  θα αποτελέσει βασικό όπλο στη σετ επίθεση του Μάλκοβιτς, ο οποίος κράτησε τον παίκτη σημαία του συλλόγου, Μαρίνο Μπάντζαριτς (34 ετών, αλλά σκοράρει όπως τον θυμάστε στην Μενόρκα..) και τον γκαρντ Μάρκο Καρ.


 Φυσικά δε μπορούσε να λείψει από το νέο πρότζεκτ και ο αγαπημένος του εκλέκτορα, Μίκαελ Ζελαμπάλ, ο δικός του defensive stopper ο οποίος θα έχει πολύ δουλειά στο «3» με τον τραυματισμό του Μάρκο Τόμας (ανακοινώθηκε ότι θα είναι σε θέση να προπονηθεί σε φούλ ρυθμό σε 6-8 εβδομάδες).  Στη φρόντκορτ  ξεχωρίζει κανείς μεγάλα κορμιά με τον Μάλκοβιτς να υπογράφει τον Λούκσα Αντριτς από τη Γαλατά τον οποίο μάλιστα προορίζει –όπως δείχνουν τα πρώτα φιλικά- για βασικό στο «4» δίπλα από τη μεγάλη ελπίδα της ομάδας,  Μίρο Μπίλαν. Ο 23χρονος 2.13μ Κροάτης  έκλεψε τις εντυπώσεις πέρυσι και φέτος θα αποτελέσει τη κολώνα της ομάδας στο «5» ως στάρτερ με τον νεοαποκτηθέντα πρώην Σπάρταν και παιδί το Τομ Άιζο (στη σπουδαία ομάδα των Λούκας, Μόργκαν) Γκόραν Σάτον να τον συμπληρώνει, αναλαμβάνοντας τη βρώμικη δουλειά. Στα φόργουορντ ο Μάλκοβιτς έφερε από το Μπάμπεργκ τον Πρέντραγκ Σούπουτ, ο οποίος επίσης έρχεται από εξαιρετική χρονιά ενώ υπέγραψε με 4ετες τον 21χρονο Λούκα Μπάμπιτς (2.01μ. F/C) που εντυπωσίασε πέρυσι στο Σπλιτ με την ΚΚ. Ρόστερ ισορροπημένο με Αμερικανική firepower  στη περιφέρεια και ψηλά παιδιά όπου μπορούν να σκοράρουν από το ποστ, στη γραμμή των ψηλών.


  Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα το προπονητικό τιμ των Κροατών είναι οι αρκετοί τραυματισμοί που αντιμετωπίζει η ομάδα. Άντριτς, Μπάμπιτς, Τόμας, Ράιτ και ο Στίνσον που ανακοινώθηκε προχτές ήταν εκτός στη σειρά των παιχνιδιών προετοιμασίας με ρωσικές ομάδες στο παραθαλάσσιο Πόρετς, όπου ήταν σαφής ο αμυντικός προσανατολισμός των Κροατών στο αγωνιστικό τους στυλ, κουράζοντας τον αντίπαλο με τη συνεχή επαφή στα μετόπισθεν και φορτώνοντας μπάλες στον Μπίλαν στην επίθεση. 


 Στην ουσία η Τσεντεβίτα τώρα θα μαζευτεί σαν σύνολο για να ξεκινήσει να δουλεύει με –σχεδόν- όλους τους παίκτες. Το θετικό είναι ότι μυρίζει υγεία και υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας στο κλάμπ. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά το πολύ δύσκολο γκρούπ στο οποίο θα πρέπει να επιβιώσουν στην Ευρωλίγκα (Ολυμπιακός, Κάχα, Μιλάνο,  Εφές, Ζαλγκίρις) οι φίλαθλοί της ψηφίζουν ότι η ομάδα τους θα κάνει την έκπληξη και θα περάσει στην επόμενη φάση. Πιθανόν να χρειαστούν πολλά μαγικά από τον Μάλκοβιτς.. O Mπόζα δεν είναι διαγωνιζόμενος "μάγος" που να συναγωνίζεται τα κόλπα κάποιου διπλανού ούτε "τσαρλατάνος"ή προφήτης (ή μήπως είναι..?) αλλά τελικά αληθεύει ότι "η εντύπωση" είναι αυτό που μένει..

31 σχόλια:

  1. ok jim, είσαι φοβερος
    πως σου ηρθε να γραψεις τωρα για την τσετεβιτα
    απλά κορυφαίος

    ερωτηση πόσους ξένους επιτρέπουν στην κροατία;;
    γιατι λίγο το έχασα...

    ειλικρινά εσύ περιμένεις ο μπόζα να κάνει την διαφορά?
    τελευταια φορά που είδα ομάδα του ήταν η εθνική σλοβενίας όπου τα έκανε μανταρα(ούτε σωστές αλλαγές δεν έκανε)
    από την άλλη όμως με λοκομοτιβ και ρώσσικο χρήμα βγήκε 3ος στο ρωσσικό πρωτάθλημα και εφτασε ημιτελικό eurocup όπου έχασε από την αιώνια 2η(στη ρωσσια) κιμκι

    αλλα Στίνσον και Ζελαμπαλ για μένα είναι πάρα μα πάρα πολυ καλοί παίκτες και σε όμαδες με καλή λειτουργία αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο

    απο εκει και πέρα αυτό το πράγμα που στόχος όλων των προπονητων είναι να πηγαινουν τα παιχνιδια στους 70με75 δεν μπορω ειλικρινα να το καταλάβω...

    και ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες με παίχτες που αν τους δώσεις αλλες οδηγίες φτανουν τους 80 ποντους
    πχ η τσεντεβιτα με πενταδα
    1-ντιν 2-στινσον 3-ζελαμπαλ(ή τόμας) 4-ραιτ 5-μπιλαν

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φιλαράκι και σε ευχαριστώ.. Ο Μπόζα ποντάρει στο δυνατό άλογο στη κροατική λίγκα καθώς η Τσεντεβίτα ξεκινά ως φαβορί αλλά αυτό είναι κ επικίνδυνο. Εαν κατακτήσει τον εγχώριο τίτλο θα είναι επιτυχημένος. Όταν λέμε 75 κ κάτω πόντους εννοούμε χαμηλό τέμπο κ μικρό αριθμό επιθέσεων. Μπορεί να σκοράρει 80 αλλά αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να φάει 100 στην Ευρωλίγκα.. Η πεντάδα σου είναι λίγο αδόκιμη αλλά σε πιάνω τι θέλεις να πείς. Ο Ράιτ μπορεί να παίξει βαριά στο "3" και ο Ζελαμπάλ "4" σε χαμηλό σχήμα.

      Διαγραφή
  2. Τζιμάρα πολύ καλό.Οι Κροάτες θα είχαν τύχη σε άλλο όμιλο εκτός από αυτού που βρίσκονται.Για να περάουν πάντως όχι πρεστίζ, αλλά ΟΎΤΕ Κόπερφιλντ δε τους φτάνει.Για τον Μπίλαν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θάνο. Όντως.. Ο όμιλος δεν αφήνει πολλά περιθώρια..

      Διαγραφή
  3. Να ξεκινήσω κάνοντας λίγο τον έξυπνο Η ακριβής προφορά του επιθέτου του δεν είναι Μάλκοβιτς, αλλά Μάλικοβιτς, με ένα μικρό ανεπαίσθητο "ι"... Στα σοβαρότερα τώρα, μου αρέσει πολύ ο Μπόζα, κυρίως γιατί είναι διαχρονικά κλασικός, χωρίς ποτέ να είναι μοντέρνος. Μπόρεσε κι έκανε (υπερ)ομάδα τα (υπερ)ταλέντα της Γιουγκοπλάστικα, αλλά και τους ξυλοκόπους της Λιμόζ (με πρώτη αλλαγή Τζίμι Βερόβ...). Έσπασε πρώτος το ταμπού των Ελλήνων με έναν Παναθηναϊκό που διέθετε μεν μέγιστες προσωπικότητες, αλλά σε επίπεδο χημείας είχε στηθεί λάθος (θυμηθείτε, τότε έπαιζαν άσοι οι γερασμένοι Γιαννάκης, Κόρφας, στο "2" ο 2.06 Αλβέρτης κι ο ελάχιστα πιο κοντός Σταυρακόπουλος)... Και προσωπικά πιστεύω ότι είχε στήσει εξαιρετική ομάδα και την επόμενη σεζόν (με Ντίνκινς, Νικολά, Σκονοκίνι, Κοχ, Φεράν), αλλά πλήρωσε τρία πράγματα: 1) τον σοβαρό τραυματισμό του Νικολά, που δεν έπαιξε ποτέ ξανά στο ίδιο επίπεδο, 2) την απώλεια του Βράνκοβιτς (κυρίως αυτή) και 3) την ιστορία του Τζον Αμίτσι, ο οποίος λόγω της γνωστής ιδιαιτερότητάς του έκανε άνω - κάτω την ομάδα (τραγουδάτε στο μπάνιο;)...
    Ναι, δεν είναι μοντέρνος, ναι, έχει χρόνια να δουλέψει σε ομάδα κορυφής, ναι, ίσως να είναι κι αχώνευτος. Είναι όμως πραγματικός ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Και κάτι "γατάκια" που δουλεύουν συνέχεια σε ομάδες Ευρωλίγκας χρόνια τώρα (Σπάχια, Ιβάνοβιτς, Ρέπεσα, Σκαριόλο, για να μην πω και Πασκουάλ...), τους έχει για πρωινό.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μητσάρα.. Είναι γνωστό ότι γράφεται Maljkovic, θα θυμάσαι την πρεμούρα που είχε γίνει γύρω από αυτό όταν βρισκόταν στον Παναθηναϊκό.. Συμφωνώ σε αρκετά. Ναι, είναι πραγματικός προπονητής και όντως είχε στήσει καλά την ομάδα εκείνη μετά το ευρωπαϊκό. Αλλά μάλλον το έχασες λίγο μετά.. Για τον Ιβάνοβιτς ειδικά (που είναι κ μαθητής του). Αν είχα να διαλέξω εκ των δύο μόνο για την ομάδα μου θα έπαιρνα τον Ντούσκο..

      Διαγραφή
  4. όντως πολύ καλό άρθρο πέραν των καθιερωμένων. γεμάτο ρόστερ η cedevita αν δεν έχει τραυματισμούς. αν μπορείς jim γράψε 2 λογάκια τι μπάσκετ ακριβώς παίζει στην επίθεση πλέον ο maljkovic. τον έχω χάσει τελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε.. Με την Ουράλ που είδα το φιλικό έπαιξε πολύ απλά πραγματάκια δουλεύοντας τη συνεργασία του Γκριν με τους ψηλούς σε κάθε της μορφή κ φορτώνοντας μπάλες στο ποστ. Δεν είναι κριτήριο όμως καθώς του έλειπαν πολύ βασικοί παίκτες ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

      Διαγραφή
  5. ο σμόντις παρέμεινε ή έχει φύγει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε καθηγητά γιατί νομίζω ότι πιαστήκαμε κότσοι αποκτώντας ακριβά κιόλας τον Άρμστρονγκ για δευτερότριτο σέντερ?Με δεδομένο ότι έπαιρνες ένα τέσσερα που μπορούσε και σαν χαμηλό πεντάρι ποιόν θα πρότεινες με καμιά 200 χιλιάρικα αντί του Αμερικανού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου παιδί μου.. Με κανα 200αρι..? Θα τσίμπαγα τον Άλεξ Στέφεσον του Πανιωνίου (είναι τραυματίας τώρα). Πολύ καλή πρώτη ύλη, παίρνει πολύ βελτίωση. Φοβερή σωματική διάπλαση, εάν δουλευτεί σωστά μπορεί να εξελιχτεί γρήγορα. Μου αρέσει..

      Διαγραφή
  7. JIM,γεια σου φιλε..Ωραιο αρθρο,ειναι πολυ καλο να ξεφευγουμε απο τα τετριμενα και ν αναλυουμε διαφορετικα πραγματα..Μολις βλεπω τη χοντροκεφαλα του Μαλκοβιτς μου ερχονται 2 πραγματα στο μυαλο..1]Οτι ειναι ο ανθρωπος που του εδωσαν την ευκαιρια να προπονησει τον Ντομινικ Ουιλκινς και δεν του αρεσε,και του αρεσε ο Τζουλιους Νουοσου. 2] οτι μεσα σε ενα καλοκαιρι,χαλασε μια ομαδα με παικταραδες,για να φτιαξει μια ομαδα γεματη κατσικια,που δεν βλεποντουσαν..Αξιοθρηνητος..Α μου ερχεται και κατι αλλο να του καρπαζωσω τον σβερκο..Σορυ ρε Jim,αλλα δεν μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε και συγκρατήσου. Μη σου φανεί παράξενο εάν οι Ομπράντοβιτς-Ίβκοβιτς έκαναν ακριβώς το ίδιο.. Είναι θέμα νοοτροπίας προφανώς. Πάρε μάτι τον Ιβάνοβιτς που είναι ακριβώς από την ίδια σχολή. Δώσε του μια λίστα με ΝΒΑερς. Αν δεν επιμείνει ο Κερεχέτα θα τη βάλει για προσάναμμα..

      Διαγραφή
    2. Jim δεν μιλαμε για οποιονδηποτε ΝΒΑΕΡ αλλα για τον Ντομινικ..Ειναι σα να σου χαριζουνε μια Φεραρι για να πηγαινοερχεσαι Θεσαλονικη γρηγορα και εσυ να λες βιαζομαι αλλα θα παω με το χοντα σιβικ..Το θεμα του ηταν απλο.ειχε κομπλεξ και δεν ηξερε πως να τον αξιοποιησει..Ακομη και αν ειχε αλλο αγωνιστικο πλανο,απ τη στιγμη που ηρθε για το Ευρωπαικο,μπορουσε ν αλλαξει το πλανο του..Το αντιμπασκετ,ηταν λογικο να τοπαιζει μετους ξυλοκοπους..Εδω ειχε ευκαιρια να παιξει μπασκεταρα..Εαν δεν το ειχε,αλλο θεμα

      Διαγραφή
  8. φιλε jim το κλειδί στην ευρώπη είναι αυτή ακριβώς η φράση που μου έγραψες
    "Μπορεί να σκοράρει 80 αλλά αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να φάει 100 στην Ευρωλίγκα"
    που σημαίνει ότι στην ευρωπη να παιξεις σε υψηλο τεμπο συνεχόμενα και να πεις ότι θα φαω 80 αλλα θα βαλω 85
    ή
    ότι θα φαω 90 αλλα έχω την δυνατότητα να βάλω 95
    δεν μπορουν να το κάνουν οι ομάδες
    και κοπαναγες το κεφαλι σου στον τοιχο περυσι με την ΤΣΣΚΑ που ειχε το ατι (blatt speaking) Κιριλενκο , τον δωσε-μου-την-μπαλα-και-παρατα-με Τεοντοσιτς και το καλυτερο σεντερ αντικειμενικα Κριστς και να παιζει σετ επιθεσεις και να κάνει διαχειριση χρόνου (Καζλαουσκας fail)
    και όλα αυτά εικοσι χρόνια από εκείνη την λιμοζ αλλα και εικοσιπεντε χρονια μετα απο εκεινη την γιουγκοπλαστικα

    οσο για τον ομιλο δεν είναι απιθανο να την κλέψει την 4η θεση
    γιατι οι αντιπαλοι ειναι ισχυροτεροι θεωρητικα αλλα
    αν εχει καλό προγραμμα
    αλλα ειναι και περιεργες οι αντιπαλες ομαδες
    ΟΣΦΠ αν του κόψει το physical και δει πως επαιξε ο ΠΑΟ τον σπανουλη
    Καχα καλυτερη απο περυσι, μαθητης ο Ιβανοβιτς οποτε τον κερδιζει ο δασκαλος
    Αρμανι μπορει να κερδισει ολα τα εκτος και να χασει ολα τα εντος
    Ζαλγκιρις δεν την φοβαται
    Εφες ειναι ομαδα που ειναι θυμα εκπληξεων

    όλα γίνονται
    μπόζα κανε την εκπληξη και δειξε μας οτι δεν το εχεις ξεχασει το μπασκετ και περνα στην επομενη φαση!

    supersportspy

    ΥΓ αυτοί οι σερβοι ειναι περιεργοι ανθρωποι εχουν σωστή αντιληψη για το μπασκετ αλλα δεν εχουν την σωστη αντίληψη για τους παίχτες
    θεωρούν ότι μόνο συγκεκριμενοι παιχτες μπορουν να παίξουν το "σωστό" μπασκετ τους και αν το κανουν αυτοματως αλλαζουν κατηγορία, μπαίνουν στην κλικα (για όποιον θυμάται...)

    Jim αν θες γράψε κατι για την επικρατηση της γιουγκο-σχολης προπονητων και κατ`επεκταση του στυλ παιχνιδιου στην ευρώπη.
    τελευταίος αιρετικός ο Καζλάουσκας με Ζαλγκίρις
    και λίγο οι Μπλατ, Πιανιτζιανι

    (α και ο Κουφός :) )

    ΥΓ2 το ξεκατινιασμα στην εθνική Σερβίας JIM την είδες?

    (σόρυ για το κατεβατό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι ωραία τα λές.. Για την Τσεντεβίτα σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά έχουμε δεί πολλές ομάδες στην ίδια θέση να περνάνε αέρα στην επόμενη φάση. Είμαι φαν των Γιούγκο. Το είδα το ξεκατίνιασμα (χαχα).. Μήπως έχει και συνέχεια δε ξέρω..

      Διαγραφή
  9. Πως σου φαινεται η αποδεσμευση Μενσα-Μπονσου απο Μακαμπι? Αξιζει να τον περιμενεις να γινει καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oχι είναι λίγος και άστοχος , ακόμα κι από το τετράμετρο.
      Επιρεπής σε λάθη ο Βρετανός και πολυφόρετη μπασκετική προσωπικότητα.
      Ο Φρίλαντ από Αγγλία άξιζε αλλά τον άρπαξαν.
      Ηξερε ΜΠΑΣΚΕΤ , όπως το ποδόσφαιρο οι συμπατριώτες του.
      JIM Douglas Morrison

      Διαγραφή
  10. Καλός είναι, έρχεται από πολύ σπουδαία χρονιά. Είναι πολύ "φυσικός" κ ας μην είναι ιδιαίτερα μπασκετικός. Μπορεί να δώσει πράγματα. Η γνώμη μου είναι ότι οι πράσινοι θέλουν παίκτη άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Φρίλαντ ναι, σαφώς πιό μπασκετικός αλλά πήγε "ψηλά", δεν τον κοιτάς καν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τόσα χρόνια στη Μάλαγα δεν τον κοίταγε ο Ζότς Jim και την πατήσαμε.
    Πού Μάριτς , πού Φρίλαντ !
    Morrison

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτο που γινεται με το 4αρι στον παναθηναικο ειναι υπερβολη. για να το ξεκαθαρισω και εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερα να παρουμε αλλον ενα παικτη στο 4 ειδικα απο την στιγμη που ο ομιλος στην ευρωλιγκα θα ειναι ιδιαιτερα δυσκολος(ειδικα αν προκριθει η καζαν απο τα προκριματικα). αλλα απο το να φερω κανεναν σμιθ καλυτερα με πανκο(νομιζω πως θα ειναι η ευχαριστη εκπληξη φετος) τσαρτσαρης και μασιουλις(χρησιμοποιηθηκε και στα φιλικα στη βουλγαρια στο 4 με αρκετη επιτυχια).
    οσο για τον φριλαντ τι να τον κανει ο ζοτς αφου στα μεταξυ μας ματς με την μαλαγα τον εσβηνε για πλακα.......
    εγω νομιζω οτι στο 4 μπορει να παρουμε στο τελος τον μασσευ ο οποιος δεν εχει υπογραψει πουθενα τοσο καιρο ελευθερος αρα μαλλον κατι περιμενει...... bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιμ Άλεξ Στέφενσον εε?τον γόύσταρα με χίλια δυνατός πολύ,περισσότερο από Ντόρσι,θηρίο πραγματικό και μόνο 24-25.άσε που δεν σπρώχνετε.Μπράβο στον Πανιώνιο
    ΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Jim,
    Σε παρακαλώ να δώσεις τη γνώμη σου για τη λογική του Πεδουλάκη στην επιλογή του ρόστερ.
    Ο Πελεκάνος στον Άρη.
    Στο Ζήση και στο Βασιλιάδη δεν έκανε προσφορά.
    Τον Σκορδίλη δεν τον υπολογίζει, είναι για το διπλό.
    Στον Παπαλουκά δεν μπήκε καν στη διαδικασία (προφανώς πιστεύουν πως θα αρνηθεί).
    Αν δεν σου καθίσει ένας καλός παίκτης στο 4, όπως είσαι σήμερα δεν θα μπείς καν στους 16, γιατί και οι είναι μέσα στο πρόγραμμα.
    Και συνεχώς μεγαλόστομες δηλώσεις απο πολλούς, μόνο ο κόουτς και ο DD κρατούν λίγο το μέτρο.
    Χαμηλές προσδοκίες Jim, τι λές;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν δεν σου καθίσει ένας καλός παίκτης στο 4, όπως είσαι σήμερα δεν θα μπείς καν στους 16, γιατί και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim,
    Για να περάσουμε στους τέσσερις πέρισυ, παλέψαμε με τον Ντόμερκαντ (ο Ζότς δηλαδή). Αλήθεια, πόσα του έδωσε η Γαλατά ;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή