Athlenda

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Elegant Additions



To Ηοοpfellas κοιτάζει προς το λιμάνι.. O Oλυμπιακός αναβάθμισε το ρόστερ του με τις προσθήκες των Περπέρογλου και Μαυροειδή. Τι μπορούν να προσφέρουν οι δύο παίκτες στο προφίλ του πρωταθλητή Ευρώπης..?


Και ποιος δε θα ήθελε να είναι στη θέση των ερυθρόλευκων φέτος. Μετά τη παράνοια που σκόρπισαν σε όλη την Ευρώπη και την ανάκτηση των σκήπτρων στην Ελλάδα, το καλοκαίρι τους βρήκε με ένα σημαντικό πυρήνα παικτών να παραμένουν. Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Η διοίκηση των ερυθρολεύκων έκανε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανανεώσει τη συνεργασία με τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους του περυσινού οικοδομήματος (Πρίντεζη, Λο, Ντόρσεη, Σλούκα) και να καλύψει την υπεραξία που είχε δημιουργήσει η περυσινή επέλαση της αρμάδας του Ίβκοβιτς. Ο τελευταίος αποτέλεσε τη μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό και έτσι η ομάδα ξεκινά με το ίδιο «σχεδόν» ρόστερ και καινούργιο προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα αναιρώντας το πλεονέκτημα του «cohesion» το οποίο προσφέρει η παραμονή της ίδιας φωνής στον πάγκο για μια ακόμα σεζόν.  Και λέμε σχεδόν γιατί στο λιμάνι προσέθεσαν δύο πολύ ποιοτικούς Έλληνες διεθνείς παίκτες  νικώντας στη μάχη απόκτησης τους τον αιώνιο αντίπαλο. Μπαίνοντας στη λογική της διατήρησης ενός σταθερού κορμού και των λίγο μόνο προσθαφαιρέσεων ο Ολυμπιακός πλέον καταλαβαίνει από πρώτο χέρι  το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε ο αντίπαλος τόσα χρόνια. Έστω και αν αυτός είχε ένα ακόμα συν. Τον ίδιο προπονητή..


Πάμε να δούμε λοιπόν τι φέρνουν στο λιμάνι οι δύο νεοαποκτηθείς  Έλληνες των ερυθρολεύκων..

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ (1+1, η οψιόν στην ομάδα, 370.000 euros/year): H versatile offense..


Ειλικρινά πρέπει να πώ ότι εάν παρέμενε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού, πιθανόν σε αυτό το ρόλο να βρισκόταν τώρα ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (και ο Σλούκας να ήταν αλλού..). Ο 28χρονος διεθνής φόργουορντ έρχεται να αντικαταστήσει τον Μάρκο Κέσελι και είναι φανερό ότι το coaching staff της ομάδας ψάχνοντας παίκτη για το «3», είχε κυκλώσει τον όρο «σταθερότητα». Αυτό που δεν είχαν τα μπάκ απ του Παπανικολάου πέρυσι, ειδικά ο Κέσελ ο οποίος βρέθηκε εκτός ροτέησιον για μεγάλο διάστημα.


Ο Περπέρογλου εκτός από σημαντικό επικοινωνιακό χτύπημα (αποτελούσε μια από τις σταθερές του αντιπάλου τα τελευταία χρόνια) αποτελεί σημαντική βελτιωτική κίνηση στο ρόστερ. Ήταν φανερό ότι στον Ολυμπιακό έψαχναν παίκτη που θα κουμπώσει με τον Παπανικολάου στο «3», με διαφορετικά χαρακτηριστικά χωρίς να αποτελέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη του νεαρού φόργουορντ αλλά παράλληλα να έχει την ποιότητα να βγεί σε πρώτο ρόλο εάν χρειαστεί. Ο πρώην πράσινος μοιάζει ιδανικός. Γαλουχημένος σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα μπάσκετ στην Ευρώπη (με σημαντικό ρόλο)και έχοντας τις εικόνες και την ποιότητα να σταθεί στο high-level  της ευρωπαϊκής μπασκετικής σκηνής, ο Περπέρογλου, μοιάζει με βετεράνο ετών μόλις.. 28. Στον αγωνιστικό κομμάτι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στοχεύσει στην αξιοποίηση της versatile offense που φέρνει ο «Πέρπε» από τον πάγκο. Νομίζω είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που μπορούν να επιτεθούν, διατηρώντας  σημαντικά ποσοστά επιτυχίας, με τόσους διαφορετικούς τρόπους στο αντίπαλο καλάθι. Αρκετά καλό περιφερειακό σουτ (είτε εν κινήσει είτε σαν spot shooter) με καλή μηχανική, πολύ αξιόλογο midrange παιχνίδι, διακρίνεται στο τρανζίσιον καθώς διαθέτει ανεπτυγμένη finishing ability, ντράιβ αλλά κυρίως έξυπνο και αποτελεσματικό post παιχνίδι, το οποίο βελτίωσε σημαντικά δουλεύοντας με τον Ομπράντοβιτς. Παρατηρείστε ότι πολλά από τα συστήματα ασφαλείας του Ζότς βασίζονταν στην ικανότητα του Περπέρογλου να σκοράρει με την πλαστικότητα των κινήσεων του ή να δημιουργεί από το post. Ο Παναθηναϊκός είχε δουλέψει καλά τέτοιες καταστάσεις και τις ενεργοποιούσε όταν η ομάδα ήθελε επειγόντως σκόρ, κυρίως εύκολους και γρήγορους πόντους.


 Ουσιαστικά ο 28χρονος φόργουορντ φέρνει από τον πάγκο «stable offense», δηλ. σταθερό σκορ και κυρίως μπορεί να το πετύχει με πολλούς τρόπου που σημαίνει και δημιουργία αρκετών miss match. Αμυντικά σαν παίκτης του Ομπράντοβιτς έχει «συνείδηση». Δεν ήταν ποτέ ο εξολοθρευτής αλλά εμφανιζόταν συνεπής αφομοιώνοντας καλά τα λόγια του προπονητή του. Ο Μπαρτζώκας θα έχει την ευκαιρία να παίξει και με δύο light forward δίπλα στον σέντερ, βάζοντας τον Παπανικολάου στο «4» και τον Περπέρογλου στο «3» , σχήμα που δεν τίμησε ιδιαίτερα ο Ντούντα πέρυσι.


Το δύσκολο κομμάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψει το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού με τον Περπέρογλου, για την πλήρη ένταξη του στην ομάδα, έχει να κάνει με το aggressiveness. Aποτελεί κατ’εμέ σημαντική προϋπόθεση ώστε να φανερώσει ο παίκτης τις παραπάνω αρετές του και να αποτελέσει σοβαρά υπολογίσιμη μονάδα σε ένα σύνολο που κατέκτησε την Ευρώπη γιατί πολύ απλά ήταν η πιο aggressive ομάδα σε ολόκληρη την Ήπειρο. Ο Περπέρογλου δεν διακρίνεται για την επιθετικότητα του. Θα πρέπει όμως να εμφανιστεί σαφώς πιο ενεργητικός για να ενταχθεί σε ένα τέτοιο σύνολο. Αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Στα 28 του, δείχνοντας ότι άφησε πίσω την περιπέτεια υγείας που πέρασε, άνοιξε μια καινούργια πόρτα. Αυτή η χρονιά θα μας δείξει σε ποια κατεύθυνση πάει η μετέπειτα καριέρα του.. Γνωρίζει ότι εφόσον δε παίξει καλά θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα την επόμενη σεζόν..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ (2ετές, 350.000euros/year): Basketball intelligence


Ο Μαυροειδής αποτελεί σημαντική προσθήκη και είναι εμφανές ότι ανεβάζει την ποιότητα της ερυθρόλευκης φρόντκορτ. Σκέφτομαι όμως ότι μάλλον ήταν μεγαλύτερη επιτυχία που δεν κατέληξε στον Παναθηναϊκό, καθώς εκεί φαίνεται ,τώρα πλέον καθαρά, ότι ήταν απαραίτητος.


Είναι πολυτέλεια, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, ο Μαυροειδής για τρίτο «5». Περίμενα έναν sevenfooter για να δώσει ύψος δίπλα στις undersized βόμβες της ερυθρόλευκης φρόντκορτ, αλλά ο Ολυμπιακός ακολουθεί την πεπατημένη. Φέρνει ένα παιδί 2.07μ. με γρήγορα πόδια και γνώση του αθλήματος προσθέτωντας εξυπνάδα στη γραμμή των ψηλών του. Εξαιρετικός στο πικ εν ρολ (από τους καλύτερους Έλληνες ψηλούς), διακρίνεται για τα basketball smarts και τις σωστές τοποθετήσεις του σε καίρια σημεία της ρακέτας.΄Καλός πασέρ από το ποστ (θα ακουμπήσει εκεί η μπάλα), ικανότητα στο επιθετικό ριμπάουντ συμβατή με το στυλ του Ολυμπιακού, έβαλε ταχύτητα στο παιχνίδι του μετά από δύο χρόνια στην ACB, γεγονός πολύ σημαντικό καθώς οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι υποστηρίζουν το είδος ψηλών με αυτό το χαρακτηριστικό και έτσι θα παίξουν μέχρι τέλους. Στα 27 του ο Έλληνας σέντερ ξανασυνεργάζεται με τον Γιώργο Μπαρτζώκα (έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον ερχομό του) και θα πρέπει να παλέψει για τα λεπτά του στον πρωταθλητή Ευρώπης. Ταιριάζει πολύ καλά με τους Πρίντεζη-Άντιτς και δεν ξέρω εάν ο Μπαρτζώκας του δώσει χρόνο και με τον Χάινς δοκιμαστικά τουλάχιστον στην αρχή. Ενδιαφέρον πείραμα..


Ο Μαυροειδής επίσης έχει εμφανίσει μαχητικότητα στο ζωγραφιστό βάζοντας το κορμί του άφοβα σε πολλές περιπτώσεις και αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα ψηλό που ξεκινά από πίσω στο ροτέησιον και θέλει να κερδίσει λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ισχυρίζονται ότι ακόμα και χωρίς τον ένα εκ των δυο Αμερικανών τους η φρόντκορτ παραμένει ιδιαίτερα ποιοτική και ανταγωνιστική απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.Το σημαντικότερο δε ,στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο Μαυροειδής δείχνει να έχει ισχυρό κίνητρο και δίψα να παίξει. 


Εν κατακλείδι αξιολογούμε πολύ θετικά τις δύο κόκκινες προσθήκες. Το ρόστερ τους ανέβασε την ποιότητα του (ειδικά στο κομμάτι της λεπτομέρειας) ενώ –ας μη κρυβόμαστε, μετράει και αυτό- πέτυχαν και δύο καίρια χτυπήματα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, αγωνιστικά (όπου λίγο πριν την αφετηρία δείχνουν αρχικά να υπερτερούν, με ένα πιο έτοιμο και ποιοτικό ρόστερ) και επικοινωνιακά. Ποιος δε θα ήθελε στον πάγκο του δύο τέτοιους παίκτες ρόλων..? Μένει στο προπονητικό τιμ, να τους μεταδώσει τη «σπίθα». Μη ξεχνάμε ότι ο υγιής εσωτερικός ανταγωνισμός, ο οποίος αναμένεται μεγαλύτερος φέτος στους ερυθρόλευκους, μπορεί να εκτοξεύσει την εικόνα μιας ομάδας γρήγορα και να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού της.. Αρκεί να υπάρχει κατανομή ρόλων και σωστή διαχείριση του συνόλου παικτών/προσωπικοτήτων. Δύσκολη δουλειά η προπονητική τελικά..

71 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σου! Πολύ καλή δουλειά! Ο Ολυμπιακός με τις 2 προσθήκες αποκτά περισσότερο postgame! Αυτό που του έλειπε πέρυσι δηλαδή, αν εξαιρέσεις τον Πρίντεζη!

    Πιστεύω φέτος θα δούμε περισσότερο στο παρκε τους Γκέτσε και Σλούκα! Και πιστεύω είναι κρίσιμη χρονιά και για τους 2 αν θέλουν να σταθεροποιηθούν σε υψηλό επίπεδο!

    Θα ήθελα να να μου πεις 2 λόγια πόσο πιστεύεις τον Μπαρτζώκα, αν ξέρεις τον Γεωργάκη και αν πιστεύεις οτι χρειαζόμαστε ενα παίχτη στο 3-4(στυλ Βασιλόπουλου)!

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ηλία. Πολύ σωστά η παρατήρηση σου για το παιχνίδι στο ποστ. Για τον Γκεσεβίτσιους έχω θετική άποψη, υπάρχει κ σχετική ανάλυση πέρυσι. Ο Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής. Τον θεωρώ εξαιρετικό στο να χτίσει το ρόστερ μιας ομάδας με δικές του επιλογές. Τώρα πέφτει στα πολύ βαθιά.. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι ριψοκίνδυνη.. Φυσικά τον ξέρω τον Γεωργάκη, πρίν υπογράψει στη Καβάλα. Έχει εξέλιξη να δείξει..

      Διαγραφή
  2. Το παρήγορο στη λογική που ακολούθησε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είναι ότι δούλεψε - προσπάθησε και στα χαρτιά τουλάχιστον , κάλυψε λεπτομέρειες του παιγνιδιού που του έλειπαν πέρυσι. Θεωρητικά πάντα, γιατί όλα κρίνονται στο παρκέ , τις κάλυψε χωρίς μεγάλο κόπο και κυρίως χωρίς πολύ χρήμα, αφήνωντας κάβα και μια θέση ξένου για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Επίσης μαθαίνω ότι γίνεται πολύ δουλειά στη βελτίωση ορισμένων παικτών π.χ Ντόρσευ στις βολές που πέρυσι σε πολλά σημεία κόντεψαν να στοιχήσουν. Ας είναι καλά ο Μαρμαρινός. ( Τεράστια η συμβολή του στη βελτίωση του Χάινς απο τη μέση απόσταση στο τέλος της σεζόν)
    Υ.Γ : Συγχαρητήρια για τη πολλή καλή δουλειά κι ελπίζω να κρατηθεί το πολύ καλό και κυρίώς μπασκετικό περιβάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Σ'ευχαριστώ. Να'σαι σίγουρος ότι το περιβάλλον θα μείνει αμετάβλητο..

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το φοβερό blog σου, το πιο μπασκετικό site που ξέρω.Μια ερώτηση: Πιστεύεις ότι ο Okur μπορεί να έρθει ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι, να'σαι καλά.. Με τα ποσά που ακούγονται όχι σε καμία περίπτωση, αν και δεν πιστεύω ότι θα πάρει τόσα (εκτός από κανέναν τρελο-Αταμάν). Δε τρελαίνομαι κιόλας,παρ'ότι έχει χαρακτηριστικά που μπορούν βοηθήσουν τον τωρινό ΠΑΟ (δύναμη, σουτ).

      Διαγραφή
  4. Εντοπισα το site πριν καμια εβδομαδα . Ενθουσιαστηκα τοσο πολυ απο την ποιοτητα των αρθρων, που τα διαβασα σχεδον ολα τα περσινα και φετινα. Σοβαρη αναλυση βασισμενη σε συγκεκριμενες αρχες .Απλα μπραβο και συνεχισε..Νομιζω οτι ολα κουμπώνουν στον φετινο οσφπ εκτος απο τον gecevicius. Πιστευα πως θα τον αντικατιστουσε ο μπαρτζωκας με καποιον πιο αξιοπιστο στο υψυλο επιπεδο παικτη οπως εκανε με τον keselj. Εγω θα επελεγα εναν εκ των kaukenas,ζηση. Τελος για τον μαυροειδη συνφωνω οτι ειναι μεγαλυτερη απωλεια για τον παναθηναικο παρα κερδος για τον οσφπ. Θα προτιμουσα καποιον ψηλο δεινοσαυρο με διαφορετικα στοιχεια απο τουσ ηδη υπαρχοντες στυλ perovic ( dejan musli? . Civil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά και σ'ευχαριστώ φίλε. Σκοτώνω για Καουκένας αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου για Γκεσεβίτσιους. Μπορεί να βοηθήσει και δεν κλείνει το χώρο για τους υπόλοιπους γκαρντ. Τώρα με Ζήση ή Καουκένας κάποιος από τα νεαρά γκαρντ θα έμενε πίσω στο ροτέησιον. Αξίζει, ειδικά μετά από τα περυσινά διαπιστευτήρια τους?

      Διαγραφή
  5. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή κίνηση να πάρει τον Μαυροειδή, έναν καλό και ολοκληρωμένο ψηλό σέντερ στη θέση δύο μέτριων παικτών, ενός πρώην παίκτη υψηλού επιπέδου (Παπαδόπουλος) κι ενός παίκτη με καλό κορμί αλλά ελάχιστο ταλέντο (Γλυνιαδάκης).

    Για τον Περπέρογλου δε μπορώ να πω το ίδιο. Είναι ένας μέτριος παίκτης (για το υψηλό επίπεδο που αναφερόμαστε) και υπάρχει ήδη ο καλύτερος και μικρότερος μπροστά του (Παπανικολάου). Μόνο ως πλήγμα στον ΠΑΟ μπορώ να καταλάβω αυτή τη μεταγραφή. Αλλιώς δημιουργείτε μια ευαίσθητη ισορροπία στα τριάρια που μπορεί να χαλάσει τουλάχιστον το παιχνίδι του ενός από τους δύο. Αν μπορούν να σταθούν στο παρκέ και οι δύο στην ίδια πεντάδα, τότε το πρόβλημα εν μέρει λύνεται (και ο προπονητής παίρνει άλλη μία δυνατότητα) αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι μπορεί να γίνει αυτό.

    Το στοίχημα για τον Ολυμπιακό είναι ο τρόπος που θα διαχειριστεί ο Μπαρτζώκας τους μικρούς του Ολυμπιακού (Παπανικολάου, Σλούκας, Μάτζαρης κοκ) και αν θα διατηρήσουν τους μεγάλους ρόλους που είχαν επί Ίβκοβιτς. Η μεταγραφή του Περπέρογλου πάντως δε νομίζω πως είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άρη. Γιατί βλέπεις να συγκρούονται αγωνιστικά Περπε-Παπ? Μια χαρά δένουν κατά τη γνώμη μου.. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    2. Γιατί είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο συμμετοχής. Κανείς από τους δύο δε νομίζω να μπορεί να παίζει μονίμως "15" λεπτά. Δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι (βασικός-αναπληρωματικός) και πιστεύω αυτό θα προκαλέσει αστάθεια. Αν δε δουλέψει το σύστημα με τα δύο τριάρια που ανέφερες, ένας από τους δύο θα παίζει πολύ λίγο για να βρίσκει ρυθμό (κανείς τους δεν είναι ρολίστας)

      arisff

      Διαγραφή
    3. συμφωνω απολυτα με τον φιλο arisff..ο παπανικολαου περυσι επαιζε με τη ψυχολογια του βασικου κ αναντικαταστατου..ο κεσελι ηταν αφαντος στο μεγαλυτερο μερος της περσινης χρονιας κ ιδιαιτερα αδυναμος στο αμυντικο κομματι κατι που εδινε εγγυημενο χρονο συμμετοχης τουλαχιστον 25-30 λεπτων στον παπανικολαου..τωρα αμα χρειαστει να μοιραστουν τον χρονο συμμετοχης περπερογλου κ παπανικολαου ενδεχομενως να διαταραχθουν οι ισσοροπιες..

      Διαγραφή
    4. Παλικάρια στην Ευρωλίγκα αν έχεις βλέψεις, δεν πάς πουθενά χωρίς δύο ποιοτικούς παίκτες ανά θέση. Και είναι σημαντικό ο παίκτης σου που βγαίνει από τον πάγκο να μπορεί να σου δώσει κάτι διαφορετικό. Ο Παπ πιθανώς να έχει κάποια λεπτά παραπάνω και να λογίζεται ως στάρτερ. 20-25' θα παίζει, πόσο παραπάνω? Και ο Περπέρογλου έχει την ποιότητα να σου προσφέρει χωρίς να έχει τον αέρα του στάρτερ.. Όπως και να'χει θέλεις δύο καλούς παίκτες ανά θέση, όχι όταν έχεις τον Παπανικολάου βασικό αλλά τον ίδιο τον Ναβάρο!

      Διαγραφή
  6. Ο Περπέρογλου θα μας λείψει πολύ φέτος, κυρίως γιατί μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα "ντύθηκε" κι αυτός την ισχυρή προσωπικότητά της (θυμηθείτε την εμφάνισή του στον 5ο περσινό τελικό, όπου έβαλε ένα σωρό μεγάλα σουτ). Η επιλογή του ωστόσο να πάει στον Ολυμπιακό είναι σχετικά ακατανόητη: ούτε τα χρήματα ήταν τόσα πολλά, ούτε μεγάλο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να έχει (και φυσικά εύχομαι του χρόνου, όπως γράφεις παραπάνω, να... ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό). Ο Κέσελι τον οποίο αντικαθιστά ήταν ασταθέστατος, αλλά είχε τουλάχιστον φονικό σουτ. Και προσωπικά δεν θεωρώ ότι οι σουτέρ περισσεύουν στον Ολυμπιακό. Αλλά εδώ ο Μπαρτζώκας έχει εναλλακτική, αφού άφησε κενή μια θέση ξένου...
    Ο Μαυροειδής πάλι είναι καλός εργάτης, αλλά έχω μια ένσταση: χρειαζόταν τέτοιος παίκτης σ' αυτή τη γραμμή ψηλών; Νομίζω όχι, ούτε κι ο Ίβκοβιτς, που πέρσι είχε για 5ο ψηλό τον πιο αργό της Ευρώπης Λάζαρο, επειδή όμως είχε ένα βασικό στοιχείο: παιχνίδι με πλάτη... Από τους φετινούς ψηλούς του Ολυμπιακού ο Πρίντεζης ακόμη κι όταν επιτίθεται με ποστ βασίζεται στην ταχύτητα κι όχι στην τεχνική, ο Άντιτς παίζει μόνο με πρόσωπο, ο Χάιντς προσφέρει πολλά αλλά μόνο διορθώνοντας φάσεις άλλων κι ο Ντόρσεϊ επιθετικά είναι μόνο για να καρφώνει όταν δημιουργεί ο Σπανούλης. Πόσο καλύτερη άραγε γίνεται αυτή η φρόντλαϊν με τον επιθετικά μέτριο Μαυροειδή;
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά μητσάρα.. Και εγώ κάπου περίμενα ένα πιό μεγάλο κορμί -το οποίο τελικά δε χρειάστηκε πέρυσι- όμως στον Πειραιά έχουν αποφασίσει να πάνε με τέτοιους ψηλούς μέχρι τέλος. Λέμε τώρα.. Αλλαγές κ προσθήκες πάντα μπορούν να γίνουν. Πάντως με οδηγό τη περασμένη σεζόν μπορείς να πείς ότι σωστά πράττουν..

      Διαγραφή
  7. Εγω πάντως Jim θα μεινω αρκετα μετριοπαθής σχετικα με τις φετινες κινησεις του Ολυμπιακου.
    Ειναι πολύ περιεργο πραγμα πιστευω η χημεια στον αθλητισμο,δεν ειναι εξισωση οτι 1+1=2.
    Και ο "οργανισμος" Όλυμπιακος θα δυσκολευτει πολυ να ενταξει τους δυο αυτους παικτες στο αγωνιστικο συστημά του ή τουλάχιστον να επωφεληθει στον ιδιο βαθμο με την αγωνιστικη προσφορα των αποχωρησαντων Κεσελι και Γλυνιαδακη,Παπαδοπουλου.
    Και εξηγουμαι αναλυτικα.
    Ο Περπερογλου ηταν ενα μεσαιας βαθμιδας αγωνιστικο γραναζι ενος μπασκετικου προγραμματος που απειχε αρκετα απο το να χαρακτηριστει συγγενες με το αντιστοιχο του Ολυμπιακου.
    Εχει οντως εξαιρετικο παιχνιδι στο low post,αξιοπιστο σουτ τριων ποντων,και μια εγκεφαλικη προσεγγιση στο παιχνιδι του,απορροια της 5χρονης διδασκαλιας του Ζελικο Ομπραντοβιτς.
    Ωστόσο ερχεται να παρει τη θεση ενος "πυρηνοκινητου" παικτη,οπως ο Κεσελι,με aggresive αγωνιστικη συμπεριφορα,πιο γρηγορου και δυνατου,που εδειχνε οτι καθε χρονο θα εξελισσοταν και περισσοτερο.Και το κυριοτερο,ενος παικτη που κουμπωνε ηδη σαν "χημεια" με τους Παπ,Πρι σε σχηματα 3-4.
    Επιπλέον,νομιζω οτι με τον Περπερογλου ο Ολυμπιακος θα αντιμετωπισει προβλημα με τους εκρηκτικους Μπραμο και Μασιουλις,ισως και με τον Γιαννοπουλο.
    Ετσι λοιπον Jim, εγω θα αντιστρεψω την θεωρηση των πραγματων περι πληγματος στον αιωνιο αντιπαλο,με την αποκτηση του Περπερογλου,και θα βαλω στη κουβεντα την πιθανοτητα να επεσε ο Ολυμπιακος στον ιδιο λακο που εσκαψε για τον Παναθηναϊκο,μιας και θα μπορουσε να ειχε ερθει παικτης που θα κουμπωνε πιο πολυ στο παιχνιδι του Ολυμπιακου.Νομιζω δηλαδη οτι μεγαλυτερο πληγμα επεφερε ο Παναθηναϊκός με την αποκτηση του Μασιουλις ή του Μπραμου (τους οποιους θεωρω βεβαιο οτι διεκδικησε η ομαδα του λιμανιου) παρα το αναποδο.
    Οσον αφορα τον Μαυροειδη,πιστευω οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να κολλησει στο αγωνιστικο συστημα του Ολυμπιακου,λογω ταχυτητας,αλλα νομιζω οτι κι εδω ο Ολυμπιακος κατι αλλο χρειαζοταν.Εναν sevenfooter που θα ειχε above the rim παιχνιδι και στις δυο πλευρες του γηπεδου.Καποιον που με το παιχνιδι του θα μπορουσε να φθειρει τους ψηλους του Παναθηναϊκού ή με τα μακρια του χερια θα εμποδιζε το τρανζισιον των Ουκιτς,Κιτσεν και το επιθετικο παιχνιδι του Αρμστρονγκ.
    Παντως για να ειμαι ειλικρινης,τον Μαυροειδη τον θεωρω μια απολυτη μετριοτητα και δεν τον ηθελα στον Παναθηναϊκό.Νομιζω οτι ο Γλυνιαδακης θα ταιριαζε περισσοτερο αγωνιστικα στην ομαδας του Πεδουλακη.Καλυτερα λοιπον που δεν ηρθε.
    Τελειωνοντας,φυσικα δεν μπορω να μην αναφερθω και στον παραγοντα προπονητη,οπου ειναι αγνωστο πως θα ανταποκριθει ο Ολυμπιακος υπο τις οδηγιες του Μπαρτζωκα και πως θα καταφερει να παρουσιασει την περσυνινη σουπερ ομαδα - θαυμα του Ιβκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω οτι περιπλέκετε πολύ τα πραγματα φίλοι μου. Ασχέτως του αν θα φανούν βέλτιστες οι προσθήκες αυτές, ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα. Την απόφαση του Ολυμπιακού να βασιστεί στο "κεκτημένο" της περσυνής χρονιάς και να αποφύγει τα πειράματα. Αν Διαφωνείτε 'η συμφωνείτε με αυτή την πολιτική είναι άλλο ζήτημα.Με δεδομένο όμως ότι αυτό επέλεξαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Περπερογλου και Μαυροειδής μοιάζουν οι καταλληλότερες προσθήκες και εξηγώ γιατί. Για τον Περπέρογλου με κάλυψε απόλυτα ο Jim. Φέτος περιμένουν να βασιστούν στο 3 στον Παπ και έξαχναν παίχτη που: θα προσαρμοζόταν εύκολα (βρήκαν Ελληνα που σημαίνει οτι ξέρει και τι εστι Ολυμπιακος, και Ελληνικο πρωτάθλημα, και ξέρει τα περισσότερα παιδιά από πριν), να δινει σκορ με τρόπους που ακόμα λείπουν απ τον μικρό που τους έχει, να μην του κλείσει το δρόμο χωρίς όμως να αναγκαστούν να πάρουν έναν παίκτη άπειρο (γι αυτό ίσως εγκατέλειψαν νωρις -για φέτος ομως ελπίζω μόνο- την υπόθεση Γιάνκοβιτς), και ταυτόχρονα να μην γκρινιάζει με τον ρόλο του. Αν αυτά ήταν τα δεδομένα, που είμαι σίγουρος οτι ετσι είναι, ποιον ρε παιδια θα παίρνατε εσεις? Και δε βάζω καν στην εξίσωση το οτι τον στερεις απο τον ανταγωνιστη σου (που είναι και ανταγωνιστης σου στην Ευρωλίγκα για να μην ξεχνιόμαστε). Ναι, χαίρω πολύ, μπορούσαν να είχανε παρει παιχτη οπως Wims. Θα ζήταγε (και θα έπαιρνε) μερίδιο μπάλας όχι μονο από τον παίχτη που μοιράζεται τη θέση αλλά και από άλλες σταθερές του ΟΣΦΠ (σπαν, πριντ κτλ...) Συν οτι δεν τον είχαμε δει ακομα σε ομάδα απιτήσεων Ευρωλίγκας και αν δεν παιζόταν αρκετά θα σου έκανε τα αποδυτήρια ανω κάτω. ΑΑΑΑ, ξέχασα. ¨Εμεινε και ελευθερη θέση ξένου να φέρεις οποτε θες ό,τι παιχτη θες για όποια θέση κρινεις οτι χρειαζεσαι ενίσχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου,Δεν νομιζω οτι στερεις κατι πολυ σοβαρο απο τον ΠΑΟ.Απλως την γκαφα του Ολυμπιακου να σπευσει να παρει μια μετριοτητα,σονι και καλα για να παρει παικτη απο τον ΠΑΟ,ακολουθησε η μεγαλυτερη γκαφα του ΠΑΟ,να μην εκμεταλευτει την ευκαιρια να φερει επιτελους ενα σουπερ 3αρι[που εχουμε να δουμε απο Σισκαουσκας],ωστε να ταρακουνησει και τον Παπανικολαου,που ανεβαινει ραγδαια αλλα θα μπλογκαριζε εαν απεναντι του ειχε καποιον παικταρα..Γενικα αμα ο ανταγωνιστης σου εχει Περπερογλου,τον αφηνεις εκει μια χαρα ειναι

      Διαγραφή
  9. Τώρα για Μαυροειδη τα πράγματα ήταν ακόμα πιο απλά. Κυρίως γτ αν πήγαινε για άλλου τύπου ψηλό θα έπρεπε και να τον χρυσοπληρωσει. Συν το οτι θα έπρεπε να είναι ξένος γτ 7footer (σχεδον) που να έχει το πακέτο και να σκοράρει κιόλας από ¨Ελληνες υπάρχει μόνο ο Μπουρούσης, και όσο κι αν θα ήθελα να τον ξαναδώ με την φανέλα της ομάδας μου, και να τον δω και να παίρνει και τους τίτλους που δικαιούταν (πείτε ότι θελετε για τον χαρακτήρα του, αλλά την μάτωνε την φανέλα, από τους λίγους τις εποχές που οι Αγγελόπουλοι μοιράζανε λεφτα). Εκεί όμως το γυαλι έχει ραγίσει και μάλλον έχουν γίνει και πολλά που δεν ξέρουμε. Οι ανθρωποι του Ολυμπιακού έδειξαν με κάθε πιθανό τρόπο οτι δεν ήθελαν να διαταράξουν την χημεία της περσυνής φροντκορτ ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα βασιστούν για σκορ και πάλι στα 4ρια... Γι αυτό άλλωστε και δεν πέρασε απ το μυαλο τους η σκέψη να αφήσουν τον Αντιτς, που θεωρώ ότι θα αντικαθιστούσαν και εύκολα. Κατέστησαν σαφές ότι τους άρεσε αυτό που εδινε ο Ντορσεϋ στον Ολυμπιακο. Οπότε γτ να κανουν πειράματα? Πήραν εναν παίχτη που θα δεχθει να είναι 3ος σεντερ, που να είναι σε καλή ηλικια, πάλι Ελληνας, έχει συνεργαστει με τον νέο προπονητη, καλά λεφτα, αντκαθιστώντας 2 παιχτεσ φύρα.
    Αν αποκτούσαν εναν 7footer που θα ζήταγε μπάλλα (εννοείται ξένο) θα έπρεπε να ξεχασουμε λογικά τον Dorsey. Οπότε και πάλι θα αποκτούσαν εναν "Μαυροειδή" για τη βρώμικη δουλειά.Και πάλι εκεί θα κατέληγαν.
    Όλα τα σενάρια επιλογής άλλου παίχτη θα κατέληγαν στη μη ανανέωση Dorsey. Ακόμα και αν πχ αποκτούσαν τον personal favourite Ματσβαν, δεδομένο ότι μοιάζει με έναν νεότερο, πληρεστερο, αλλα και πιο "σεντερατο" Αντιτς, μετρηστε αλλαγές που θα έπρεπε να κάνουν. Εξω Αντιτς και απόκτηση ελαφρύτερου 4αριου με δεδομένο ότι θα είχες βαρύ (Ματσβαν) και "μεσαιων κυβικών" (πριντεζη) 4αρι. Με δεδομένο πάντα ότι περυσι ο Παπ δεν πήρε καθόλου χρόνο στο 4 όπως καναν στις μικρές εθνικές. Και αφού πήρες Ματσβαν για 2ο Center, κρατας τον Dorsey? με 650 έκαστος? Ρισκάρεις να διώξεις (εγώ βέβαια θα ρίσκαρα) τον Antic που όπως βγαίνει προς τα έξω αποτέλεσε από τους σημαντικότερους παίκτες στα αποδυτήρια ειδικά στο περσυνό δύσκολο ξεκίνημα?
    Ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Οι Αγγελόπουλοι πάντως έκαναν αυτό που έκριναν ποιο σωστό και μοιάζει να έχουν δίκιο. Να βασιστούν στην περσυνή ομοιογένεια διευκολύνοντας έτσι και τη δουλειά του νέου κόουτς. Άλλωστε την έχουν πατησει στο παρελθόν χρυσοπληρώνοντας έναν ταλαιπωρημένο (για να μην πω τελειωμένο) Vujcic κόβοντας τη φόρα με την οποία βελτιωνόταν την προηγούμενη σαιζόν ο Μπουρούσης. Νομίζω έχουν μάθει πια να μην πέφτουν θύματα του ενθουσιασμου, είτε του δικού τους, είτε ενδεχόμενου ενθουσιασμού παιχτών που θα έρχονταν πλέον εύκολα στον πρωταθλητη Ευρώπης.
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τον Άλεξ. Παιχτάρα ο Ουίμς (και καλό παιδί) αλλά αποκτώντας έναν τέτοιο παίκτη διαταράσσεις τις ισορροπίες σε όλο το παιχνίδι της ομάδας. Παίρνεις μπάλες από τον Σπανούλη, "κόβεις λεπτά από τον Παπανικολάου. Αλλάζεις πολλά χωρίς λόγο.

      Διαγραφή
  10. Γειά σου Τζίνι? Πυρηνο..τι ο Κέσελ? Δε νομίζω. Ναι πιό αθλητικός από τον Πέρπε αλλά σε καμία περίπτωση παίκτηε που έβγαζε αξιοπρόσεκτη ενέργεια στο παρκέ. Ο Γλυνιαδάκης (αντι Σκορδίλη π.χ.) θα ήταν όντως ταμάμ για το φετινό ρόστερ του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει Jim μην στεκεσαι τοσο στον χαρακτηρισμο "πυρηνοκινητος" που προσεδωσα στον Keselj,αλλα στην ουσια της σκεψης μου.
      Μπορει καποιος να βρει αλλον χαρακτηρισμο που να αποτυπωνει εναν παικτη, που για πλακα εβαλε 10 σερι ποντους, στην αρχη του αγωνα, στον τριτο περσινο τελικο απεναντι στην αμυνα του Ομπραντοβιτς.
      Κι αν αυτο παλι δεν δειχνει παικτη που βγαζει τουλαχιστον αξιοπροσεκτη ενεργεια στο παρκε,κανοντας τους Σατο και Περπερογλου να φανταζουν με Μεξικανους τεμπεληδες σε μεξικανικη σιεστα,τοτε τι άλλο θα επρεπε να περιμενει κανεις από τον Keselj ώστε να του αποδωθει ο τιτλος ενός παικτη που βγαζει τουλαχιστον ένα ικανοποιητικο ποσοστο ενεργειας στο παρκε?
      Συνοψιζοντας,λοιπον,η ουσια της σκεψης μου ηταν ότι ο Ολυμπιακος εχασε αρκετα σε εκρηξη και δυναμη,αποκτωντας τον Περπε στην θεση του Keselj,την ωρα που ο Παναθηναϊκός αποκτουσε το δικο του athleticism παιχνιδι με τους Μπραμο και Μασιουλις.
      Κι αν αποκτησει έναν ακομη παικτη στο 4/5 με εκρηξη και ενεργεια τοτε θα εξουδετερωσει σε μεγαλο βαθμο το πλεονεκτημα που ειχε περσι ο Ολυμπιακος σε αυτό το κομματι και του εδωσε ουσιαστικα τα πρωτεια σε Ελλαδα και Ευρωπη.
      Γι’ αυτό και εγραψα για παγιδα που εστησε ο Ολυμπιακος και πιαστηκε ο ιδιος…

      Διαγραφή
    2. Τζόνυ.. Απομονώνεις μια περίπτωση στην όλη θητεία του στον Ολυμπιακο.. Πες μου ότι θέλεις αλλά όχι για ενέργεια. Απλά δεν είχε το παιδί. Εγώ σαν προπονητής θα του'σκαγα έναν κουβά νερό στο πρόσωπο ανά 5λεπτο συμμετοχής.. Μια η άλλη είναι με τον Στράτο σε αυτό το κομμάτι.

      Διαγραφή
  11. Btw de variamai na to grafw, kai nomizw oti ekfrazw ola ta paidia poy se diavazoume kai grafoyme, Jim s euxaristoume pou yparxei auto to blog.
    Makari na katalavainane merikoi to basket opws to katalavaineis esy kai na parakolouthousane antistoixa tis exelixeis. De mou arkei kyrie otan vlepw ena paixnidi to mono pou na exeis na peis na einai an h omada pou paizei moiazei h de moiazei me to Kentuky tou 68... Pisteuw oloi katalavainoun pou anaferomai.
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να'σαι καλά φίλε, σ'ευχαριστώ. Προσωπικά δε κατάλαβα αλλά δε θα ήθελα να πείς κάτι εδώ μέσα για να καταλάβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επί των παραπάνω έχεις να προσθέσεις κάτι? Θα μπορούσες να δεις εσύ την πιθανότητα να αποκτηθεί ψηλός όπως τον θέλουν μερικοί φίλοι και να παραμείνει κι ο Dorsey? Αν ναι, τότε με την απόκτηση ποιανού ψηλού εκλεινε ο Ολυμπιακος 3αδα Center me Heynes Dorsey κατά τη γνώμη σου?
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θεωρώ ότι ο Ντόρσεη παίζει και κινείται σαν "κάτι παραπάνω" από sevenfooter στο παρκέ, συν τα υπόλοιπα πλεονέκτηματα του που δύσκολα βρίσκεις σε τόσο ψηλό παίκτη. Ίσως να φανεί κάποιο κενό αν χάσει κάποια ματς ο Αμερικανός. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός εστιάζει στα γρήγορα πόδια. Με αυτή τη λογική ο Ράκοβιτς θα ήταν καλή επιλογή. Και στο "4" ίσως να άλλαζα τον Άντιτς εφόσον μπορούσα να αποκτήσω τον Καϊμακόγλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xaxax, ap oti fainetai oloi edw mesa exoun agaphmenous paixtes, san ta poulen sto Manager.. Alla tetoios erwtas me ton Rakovic Jim? De lew, timios, alla mporei na paixei vasikos se omada contender? Vevaia o persynos Olympiakos edeixe oti telika metraei to synolo pio poly apo ta statistika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καμία σχέση, απλά θεωρώ ότι μπορεί να σταθεί. Για τρίτο ψηλό μιλάμε πάντα, μαζί με Ντόρσεη-Χάινς. Δηλ. αντι Μαυροειδή, αυτό με ρώτησες..

      Διαγραφή
  16. Γεια σου JIM..Παμε..Περπερογλου..φαγωθηκε να παει στον Ολυμπιακο,απο το φαιναλ φορ ακομη,ανευ λογου και αιτιας..Και μονο το υποτιμητικο συμβολαιο που του προσεφεραν συν το οτι του εδειξαν με ολους τους τροπους οτι δεν πολυκαιγονται γι αυτον,καθιστα ακατανοητη,αφελη, την επιλογη του..Αγωνιστικα αν εμενε θα ηταν ασφαλης,εστω και μετριος,ενω τωρα παει σε μια ομαδα που θα φανταζει σαν κολεγιοπαιδο,αναμεσα στα δυναμικα και γεματα ενεργεια παιδια του Ολυμπιακου..Παμε στον ΠΑΟ..Ελαφρα την καρδια εχασε εναν Ελληνα παικτη,που ενεκα και των μαζικων απωλειων,ηταν safe επιλογη και στη θεση του,βρηκε μετριες λυσεις..Δεν εχασε και η βενετια βελονι,αλλα λογω συνθηκων,εαν ειχες κρατησει τους αλλους,τον χαιρετας με ελαφρα καρδια,οταν ομως εχουν φυγει ολοι τον κρατας με βαρια καρδια..Παμε στον Ολυμπιακο..Μια τρυπα στο νερο,ισως λογω της μανιας και ματαιοδοξιας να παρουν παικτη απο τον ΠΑΟ..Δεν μπορω να καταλαβω,τι νοημα εχει ο πρωταθλητης Ευρωπης,να προσθεσει μια μετριοτητα στο ροστερ του,την ωρα που λογω Παπ,ειχε την πολυτελεια να παρει εκει το ρισκο του,να φερει ενα τρελο Αμερικανακι,αλματερο,χτισμενο,ενθουσιωδη,ταλαντουχο,εκει κοντα στα 23-24,και πιο ψηλο[2.02-2.05]..Και αν δεν εβγαινε,ας τον αλλαζε.Με αυτη την επιλογη μοιαζει σαν να εβαλε φρενο στο ιδιο το πλανο του,και να αναιρει τον εαυτο του,ενω ηταν η χρυση ευκαιρια να το ενισχυσει.Οταν βγαινει ο Παπ,απο το ζενιθ της ενεργειας θα πηγαινεις στο ναδιρ.Οι τρελοι πιτσιρικαδες του θρυλου,φετος θα ειναι πιο ωριμοι και σταθεροι,γιατι να μην προσθεσεις λιγη τρελα ακομη?Οσο για τον Μαυροειδη,μετριος παικτης,αλλα πολυ οκ,για τριτος ψηλος,ταιριαζει απολυτα με το συνολικο πακετο και μιλαμε για αναβαθμιση,αφου περσυ ουσιαστικα δεν υπηρχε 3ος ψηλος.Συνοπτικα,η πραγματικη επιτυχια ειναι η παραμονη ολων των παικτων,που φανερωνει νοικοκυριο,αλλα ας μην ξεχναμε οτι ο Ιβκοβιτς δεν μενει πια εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωνω κατι που θεωρω βασικο.Η ανεπαρκεια του Περπερογλου,μαζι με την παροιμιωδη σε καποια παιχνιδια ασυνειδητη απαθεια του,εδωσε χωρο ωστε να αναδειχτει και να ξεχωρισει οχι με βηματα αλλα με αλματα ο Παπανικολαου..Το παιδι αυτο αποτελει αδυναμια μου,ειναι ικανο για μεγαλα πραγματα,αλλα κακα τα ψεμματα στα ντερμπυ με τον ΠΑΟ,[απο τα οποια προκυπτουν οι νεοι ηρωες]επαιζε χωρις 3αρι απεναντι του σε αμυνα και επιθεση.Ο Περπερογλου ηταν 5 ταχυτητες πισω και σωματικα και ψυχικα

      Διαγραφή
    2. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Πέρπε γιατί:

      1. Του δίνει τουλάχιστον το ίδιο σουτ με του Κέσελ και ίσως λίγο καλύτερο(μην στέκεστε σε 2-3 παιχνίδια που έκανε ο Κέσελ, αλλά δείτε όλη την παρουσία του στον Ολυμπιακό)
      2. Του δίνει postgame παιχνίδι που δεν είχε ούτε ο Κέσελ, ούτε έχει ακόμα ο Παπ.
      3. Του εξασφαλίζει οσο δε παίζει ο Παπ ή ο Πριντ να μην πέφτουμε σε ριμπ!
      4. Απελευθερώνει τον Παπ γιατί τον χρίζει καθαρά βασικό! Δε θα ήταν ώριμο μετα από τέτοια χρονιά να έπαιρνε έναν αμερικάνο που θα ήθελε τουλάχιστον 20 λεπτά παιχνιδιού!
      5. Θα δώσει ποιο πολύ χρόνο και σε χαμηλα σχήματα με Γκέτσε στο "3" ή ακόμα και 3 γκαρντ!

      Ηλίας

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδιά, από πότε έγινε ανεπαρκής και μέτριος ο Περπέρογλου, το βασικό 3άρι της Εθνικής και μιας από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην Ευρώπη; Επειδή είναι ψηλός και έχει από τα καλύτερα παιχνίδια στο ποστ στη θέση του; Επειδή βάζει τη μπάλα στο παρκέ πολύ καλά παρά το μεγάλο του ύψος και πασάρει αξιοπρεπέστατα, οπότε είναι καλός δημιουργός; Επειδή έχει αξιόπιστο 3ποντο; Και όλα αυτά με ένα συμβόλαιο-κλοπή αν ισχύει το ποσό που γράφει ο Τζιμ (ούτε 400 χιλ). Το μόνο που μπορώ να του "καταλογίσω" είναι τα συγκριτικά πιο αργά πόδια του στην άμυνα, αλλά δε τεμπελιάζει και η διάθεση να παίξεις άμυνα είναι το 50% της υπόθεσης. Όποιος θέλει τον Ουίμς ας σκάσει το μύριο που αξίζει και θέλει(πρόλαβε άλλος αλλά κουβέντα να γίνεται), ας κόψει τα λεπτά του Παπ και οκ, τότε θα έχει το (ίσως) καλύτερο 3αρι της Ευρώπης. Δεν νομίζω πως θέλει κάτι τέτοιο ο Ολυμπιακός οπότε ο Περπέρογλου είναι εξαιρετική επιλογή στη θεωρία. Και δυο λόγια για το Κέσελ: Από τους πιο φοβισμένους παίκτες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το Θρύλο, underachiever, ασταθέστατος, άνευρος που ευτύχησε να κάνει 2 καλά παιχνίδια στα φετινά πλέι-οφ, αλλά τον υπόλοιπο καιρό τον ψάχναμε. Όσο για το χώρο ανάδειξης που έδωσε ο Περπε στον Παπ να φανεί στα πλέι-οφ, με την ίδια λογική ο Μάικλ και ο Κιριλένκο κάνανε τις πάπιες για να φανεί ο Παπ στο Φ4 (στο οποίο έπαιξε ακόμα καλύτερα); Δε κρίνουμε παίκτες από 2 παιχνίδια όταν τους βλέπουμε χρόνια ολόκληρα και νομίζω πως σε αυτή τη βάση δεν υπάρχει σύγκριση Κέσελ-Περπέρογλου τουλάχιστον θεωρητικά. Άσε που στο 5ο τελικό παραλίγο να μας κλείσει το σπίτι ο Περπε...

      Διαγραφή
    4. Ηλια,η αποψη μου ειναι οτι μεσα απο το καλα δομημενο ροστερ του Ολυμπιακου,και χαρη στην εξαιρετικη επιτυχια να μην εχει απωλειες,το δευτερο 3αρι ηταν το μοναδικο σημειο που και μπορουσε και επρεπε να ρισκαρει.Οχι για Αμερικανο των 20 λεπτων,αλλα περιγραφω ενα ταλαντουχο,μπασκετικο,αθλητικο παιδι,που θα μπορουσε εστω και αποσπασματικα,αρχικα,να προσφερει χαι λαιτς στον κοσμο και ταλεντο,εστω και με απειρια στην ομαδα,και να κερδισει σκληρα τα λεπτα συμετοχης του οπως περσυ οι αλλοι πιτσιρικαδες..Δεν μπορω να καταλαβω,εδω περσυ ειχες εναν Παπ,με τελειως αγνωστο το τι θα προσφερει και συνολικα 3αρια χωρις ελπιδες να προσφερουν πολλα,φετος που εχεις σαν βαση τον πολυ βελτιωμενο και πιο ασφαλη Παπ,γιατι να πας σε τοσο μιζερη επιλογη,και να μην ψαξεις τον νεο Παπ?Που παραλληλα,θα ηταν φιλοδοξος να κερδισει το στοιχημα του.Επισης εγω διαφωνω με αυτα τα περι συμπληρωματος,ο ενας τον αλλον,γιατι μετα καταληγεις οποιος παιζει να σου λειπει κατι.Σαν τον ΠΑΟ που το 4αρι που ψαχνουν δεν χρειαζεται 3ποντο,λεει,γιατι εχει ο Πανκο.Δηλαδη,για καθιστε,οταν δεν παιζει ο Πανκο,και παιζει ο αλλος,παπαλα το 3ποντο απο το 4??Να ειναι λεει καλος αμυντικος γιατι ο Πανκο,ειναι καλος επιθετικα.Δηλαδη αμα ειναι ο Πανκο μεσα,θα τρωμε,και αν βγαινει δεν θα βαζουμε?Στον Ολυμπιακο,το στυλακι με την ενεργεια του Παπ στο 3 ειναι βασικο στοιχειο του παιχνιδιου,και με τον Περπε το χανεις.Γενικα ο Περπε,ειναι ο παικτης -οφθαλμαπατη.5 χρονια στο καλυτερο προγραμμα στην Ευρωπη,με τις απειρες ευκαριες,καιπαρεμεινε αχρωμος και αοσμος..Το γεγονος οτι δεν ειχε ουτε μια προταση απο Ευρωπη,τα λεει ολα..Οι φιλοδοξιες του φαινονται απο τη σπουδη με την οποια επελεξε να γινει η αλλαγη του Παπ[δε νομιζω να πιστευει κανεις οτι εχει νοημα αυτοι οι 2 παικτες να υπολογιζονται το ιδιο]αλλα και απο τπ οτι στα 27 του δεχτηκε να υπογραψει 1+1 στην ιδια του τη χωρα.Ειμαι βεβαιος οτι ο Μπαρτζωκας κατι αλλο ειχε στο μυαλο του,αλλα συμβιβαστηκε,με τις προθεσεις της διοικησης.

      Διαγραφή
    5. Εγω κατ αρχην δεν συγκρινω Περπερογλου με Κεσελ,που ειναι λιγος ουτως η αλλως ουτε με τον Γουιμς που ειναι πολυς,αλλα ηταν αστειο να τον φερεις,υπαρχοντως του Παπ[ασε που εμενα μ αρεσει πιο πολυ ο Παπ]...Απο εκει και περα ειναι στοιχειωδες να καταλαβει κανεις οτι με Περπερογλου και Σατο, ανυπαρκτους,να κανει ο ενας λευκη απεργια και να σκεφτεται ο αλλος το πως θα παει στον Ολυμπιακο,[εδω μπαινουν θεματα που δεν ειναι ουτε του παροντος,ουτε για ολους να τα συζηταμε]ακομη και εγω θα εκτοξευομουνα..Ο Μαικλ ηταν 35 και τραυματιας,και ο Κιριλενκο,επαιξε στον τελικο 28 λεπτα μπασκετ και 12 λεπτα συγκρουομενα,οντας καταστροφικος γιατι αφηνε σε καθε φαση τη θεση του.Αυτα για οποιους βλεπουν το δασος και οχι το δεντρο..Για το φαιναλ φορ,θετω 2 θεματα,..Ιβκοβιτς και θεα τυχη,μαζι με εκπληκτικη ψυχη,μαγκια,τακτικη ,συγκυριες,Καζλαουσκας και πολυ Τεοντοσιτς..Προσοχη,δεν μειωνω την μεγαλειωδη επιτυχια,μαλιστα για πρωτη φορα,επιασα τον εαυτο μου,να γουσταρει με την ανατροπη του Ολυμπιακου..Σχεδον παντα στην ιστορια οι συγκυριες βοηθουν να ξεπηδουν οι ταλενταρες.Που ομως για να ξεπηδησουν πρεπει να ειναι κιολας..Και ο Παπ,ειναι.Αλλα ειδικα στους τελικους Σατο και Περπερογλου,καλυτερα θα ηταν να εβλεπαν τα παιχνιδια απο το σπιτι τους,πιο πολλα θα ειχαν προσφερει..Υπηρχαν στιγμες που αναρωτιομουνα,εαν εχουν λιγη ευθιξια να προσπαθησουν εστω,να μην εκτιθενται οχι μονο απο τον Παπ,αλλα και απο οποιον περναγε διπλα τους η απο πανω τους..Και καλα τα γεροντακια μας,αλλα ο Περπερογλου στα 27 και με μιση χρονια στην πλατη,να παιζει σαν βετερανος του πολεμου,με το παρασημο στο λαιμο?Τελος παντων,αποψεις ειναι αυτες,αφου οι φιλοι του Ολυμπιακου τρελενονται,για εναν παικτη που τοσα χρονια κοροιδευαν και τον φωναζαν γατουλη,εμας μας περισευει.Οσο για το συμβολαιο-κλοπη,γιατι δεν βρηκε καποιο καλυτερο?Εδω ο Βουγιουκας,βρηκε 1 εκ και ο Καιμακογλου 1,5,αφου πληρωθηκαν και την υπεραξια της φανελας που φορουσαν

      Διαγραφή
    6. Η επιμονή στη διαγραφή μιας σταδιοδρομίας ετών κρίνοντας μόνο με βάση τα πλέι-οφ του '12 (στα οποία ο Περπε δεν ήταν όσο κακός τον περιγράφεις κατά την άποψή μου και το 5ο παιχνίδι μάλλον δεν το είδες, πόσω μάλλον όταν προερχόταν από σοβαρότατη ασθένεια και όχι κανά διάστρεμμα) δε με βρίσκει σύμφωνο αλλά εντάξει, δε θα επιμείνω, δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Πάντως με τον Ηλία που σχολίασε παραπάνω συμφωνώ απόλυτα σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Περπε που περιγράφει που για εμένα τουλάχιστον συνθέτουν ένα πλήρες επιθετικό παιχνίδι. Όσο για το ρίσκο με το πιτσιρικά, αθλητικό αμερικάνο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης δε μπορεί να μείνει με ένα υπερταλαντούχο Έλληνα και ένα ερωτηματικό στη κομβική θέση του sf. Και πες ότι τραυματίζεται ο Παπ, ποιός θα παίξει; Δε χτίζονται έτσι οι ομάδες παιδιά. Τα ρίσκα είναι για εμάς εδώ που αμπελοφιλοσοφούμε, όχι για το τεχνικό επιτελείο του πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης ή όποιας άλλης σοβαρής ομάδας.

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
    7. Παναγιωτη,αποψεις λεμε,ομορφα και πολιτισμενα,αυτο ελειπε και να τσακωθουμε..Ειναι ωραια η ανταλλαγη αποψεων,και ας διαφωνουμε,ουτε κανεις εχει το αλαθητο του παπα..Βλεπουμε το πραγμα απο διαφορετικες σκοπιες και θεση,γιατι εγω νοιωθω παθων..Δεν θελω να μειωσω τον Στρατο αλλα οταν 50 φορες στη διαρκεια της 5ετιας,ειπα μακαρι να ειχα ενα πραγματικο 3αρι,που να τρωει σιδερα και να κανει επιτελους την υπερβαση,αντι να κοιμαται ωρες ωρες στο παρκε,κατι που εσυ δεν εχεις ζησει,και ετσι δεν το αισθανεσαι,λυπαμαι,αλλα θα ειμαι ειλικρινης αναφορικα με αυτον τον παικτη,ποσο μαλλον που αντι να πει ενα ευχαριστω,σε ολους αυτους που τον εφτιαξαν και προσπαθησαν να τον κανουν και παικτη,αυτος ειναι ολο δηλωσουλες και κοτσανες..Ο ανθρωπος παιζει ρολο και καποια στιγμη πρεπει να τα λεμε ολα..Τετοιους χαρακτηρες που δεν βρηκε να πει ουτε στον Ζοτς ενα ευχαριστω,εγω δεν εχω λογο να μιλαω ωραιοποιημενα..Εσυ ξερεις καλυτερα τα μειον του Κεσελ,γιατι τα εχεις υποστει και ειναι λογικο να τον εχεις μελετησει καλυτερα απο εμενα,και εγω ξερω καλα τι εχασα τοσα χρονια που στηριξα καποιον που δεν το αξιζε..Οσο για την σοβαροτατη ασθενεια που λες,το σεβομαι,αλλα τοτε αντι να πουμε μπραβο στην ομαδα που τον στηριξε και τον περιμενε,αποντος ουσιαστικα και του Σατο,να τους πουμε οτι ηταν κοροιδα που δεν τον σκουπισαν να παρουν καποιον ετοιμοπολεμο.Αποτελεσμα,μαυρη τρυπα στο 3 ολη τη χρονια.Ο Στρατος βρεθηκε στη σωστη στιγμη στη σωστη ομαδα,και χαρις τη συμπαθεια του Ζοτς,αλλα και το γεγονος πως υπηρξε ενα φιλοτιμο και καλο παιδι που δεν δημιουργησε ποτε προβλημα,εζησε πραγματα παραπανω απο την εμβελεια που ειχε ως παικτης..Το οτι δεν τα εκτιμησε,αποδυκνειει περιτρανα και τον λογο που δεν εκανε υπερβαση..Αυτα με σεβασμο στις αποψεις ολων σας

      Διαγραφή
    8. φίλε ανώνυμε, σε συνέχεια του πολιτισμένου μας διαλόγου δε δέχομαι με τίποτα πως ο Ζοτς κράτησε βασικό το Περπέρογλου τόσα χρόνια επειδή απλά τον συμπαθούσε...οκ, δε θα βγεί στη καλύτερη 5άδα της Ευρωλίγκας αλλά για μένα είναι ένα πραγματικά καλό 3άρι με απόλυτα κριτήρια και χωρίς χάρες ή συμπάθειες που ταιριάζει με τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Θρύλου (και με όλα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω).

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
  17. Se set paixnidi to "treloamerikanaki" tha ta phgaine kalytera apo Perperoglou? Kai sto katw katw tis grafhs ama pas na vgaleis ki allo paixth pou tha vroun xrono oloi? Akoma kai o Sloukas perysi kodepse na xathei, ki an den evaze kai ena tripodo ston teliko isws na mh milagame gia SL-Matz-Pap alla mono gia to dueto twn teleutaiwn 2... As mhn xexname oti einai profanes akoma pws o Olympiakos fetos thelei na "dei" kai ton Gece. Opws akrivws fetos "testare" ton Keselj... Tha parei mpales kai xrono sto 2 mpas kai apokthsei o OSFP deutero axioprepes 2ari (vgazw ton Law pou paizei kati san...1,5!!) kai xtisei autopepoithisi wste na pairnei kai megala sout... Hremiste, den milame gia tis akadhmies tou Ajax kai ths Porto, exeis kai kapoia skiptra na yperaspisteis. Oloi tha theloun na se kerdisoun se kathe mats, kai tha metroun tis dynameis tous me metro to pws epaixan apenanti sou. Auth einai h diafora me to na eisai o persynos prwtathlitis..
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη Αλεξ να μην βαλει καινουρια στοιχεια στο παιχνιδι του ο Ολυμπιακος,ποσο μαλλον,τωρα που τον ξερουν και τον υπολογιζουν ολοι?Να μην ψαξει τον παικτη-εκπληξη,που δεν θα ξερεις τι να τον κανεις??Επαναλαμβανω,εγω μιλαω,για την φετινη βερσιον των περσυνων ταλαντουχων παικτων του Ολυμπιακου..Κοινως,τωρα που ειμαι πρωταθλητης,βαζω εκ του ασφαλους και ενα καινουριο στοιχημα..

      Διαγραφή
  18. jim ο περπερογλου κατα τη γνωμη μου δεν ηταν απαραιτητος για μας κ για αυτο δεν εμεινε.οι υπολοιποι που εφυγαν πηραν πολλα λεφτα ενω αυτος εφυγε με λιγοτερα.κατι δειχνει αυτο..στο καλο..ουτε θεωρω απωλεια που δεν πηραμε μαυροειδη.στο εχω ξαναγραψει,μετριος παιχτης που εχει φτασει το peak του.τουλαχιστον τον σκορδιλη δεν τον εχεις δει σε τετοιο επιπεδο..μπορει κατι να βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση Μαυροειδή-Σκορδίλη.. Χαώδης διαφορά..

      Διαγραφή
  19. OΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ
    ===================
    Αγαπητέ μου Jim καλημέρα.
    Δύο βολές του ΣΙΣΚΑ χαμένες στον τελικό της Πόλης.
    Και μιά ήττα ανόητη ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ στην Καβάλα (γιατί στα μεταξύ μας μάτς υπερτερούσαμε ΠΑΛΙ!!!) μας έβαλαν όλους στο τρυπάκι , ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ (γιατί αξιολόγηση θα υπήρχε) τις μεταγραφές του προσφιλούς πλήν όμως αιώνες μακρινού φίλου μας ΟΣΦΠ.
    Μαυροειδής των 4 πόντων Μ.Ο στο Μπιλμπάο με Ελληνα προπονητή και ελαχιστότατα λεπτά συμμετοχής , ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΔΕΙΓΜΑ εμπιστοσύνης και...
    Περπέρογλου , ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ , με περίεργη ψυχολογία βαλόμενη ανα τάς συνθήκας των παιχνιδιών και όχι μόνο και άκρατη powerless option σε μάτς που καίει η μπάλα.
    Με τραυματισμό πέρσι που δεν τον επανέφερε ποτέ , ΣΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡΣ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ.
    Ο ΟΣΦΠ φέτος θάναι καλός , όπως και πέρσι.
    Αυτό αρκεί ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ και έχεις Ντούντα.
    ΔΑΣΚΑΛΟ στο να παίρνει το 101% ακόμα κι από μέτριους και εξελίξιμους.
    Σημείωσε πως μπασκετική παιδεία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ , αλλά και στα γραφεία και στις εξέδρες.
    Εκεί ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ.
    Θέλω τη γνώμη σου ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ JIM.
    YOUR FRIEND DOCTOR.
    THANKS A LOT !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. What's up doc..? Συμφωνώ απόλυτα για τη μπασκετική παιδεία και τους τομείς ψυχολογικής τροφοδοσίας. Τα περί Πέρπε-Μαυροειδή, μάλλον πρέπει να τα δείς πιό ψύχραιμα. Αξιολόγησε τους με βάση τουε ρόλους για τους οποίους αποκτήθηκαν και συνέκρινε τους με τους προκατόχους τους. Νομίζω είναι καλές επιλογές..

      Y.Γ: O Ντούντα είναι τεράστια απώλεια. Θα ξεκίναγε από άλλη βάση ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον στην Ευρώπη..

      Διαγραφή
    2. You are right Jim !
      Οντως η αξιολόγηση μου είναι υπερθεματικά πράσινη.
      Με τα στάνταρς που λές είσαι σωστός.
      Είναι ρολιστες πολυτελείας.
      Οσο για την ψυχολογία ΕΝΝΟΟΥΣΑ μεταξύ άλλων πως υπάρχει λίπος για μάς σε απροσδόκητη αποτυχία.
      Οχι ότι είμεθα όλοι μπασκετικοί , αλλά γίναμε !!!
      Στους απέναντι φοβάμαι πως ηγείται ο "Τσουκαλάς" και της πορτοκαλί εξέδρας.
      Οτι νάναι I mean.
      Οπότε στην πρώτη σταβή...ΓΚΟΟΟΟΛ και κάργα Τζιμπούρ για αποτοξίνωση !!!
      Νάσαι καλά φίλε.
      ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ.
      DOC.

      Διαγραφή
  20. jim εκανες παλι πολυ ωραιο αρθρο, μπραβο! αν και "μισητος" αντιπαλος, πιστευω πως ο οσφπ θα ειναι καλυτερος απο περσι και θα εναι ενα βημα μπροστα μας και στο πρωταθλημα και στο F4. τωρα πιστευεις πως αμα περναμε (ΠΑΟ) μαυροειδη θα ηταν στην θεση του σκορδιλη ή του αρμστρονγκ; αμα ειναι του σκορδιλη τοτε τα λογια ειναι περιττα γιατι θα ανεβαιναμε επιπεδο, αλλα αμα ηταν 1/2 ψηλος τοτε δεν ειμαι σιγουρος πως θα μας ταιριαζε και τοσο πολυ. τελος να πω πως στον ΠΑΟ ηξεραν ηδη, μαλλον, πως δεν θα μεινει ο περπε και γι αυτο κινηθηκαν πρωτα για ματσιουλις και μετα του προτιεναν ανανεωση. τωρα αμα δεν εφευγε, πιστευω, θα ειμασταν φαβορι για F4 ανεξαρτητως ποιοι παικτες θα συμπληρωναν τους σοφο-πανκο στους ψηλους.

    greenEmperor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου green.. Σ'ευχαριστώ. Ο Μαυροειδής θα ήταν σπουδαία προσθήκη συν το ότι είναι Έλληνας και θα μπορούσες να αποκτούσες κ ξένο. Ξέρεις πόσο πιό ισορροπημένη θα έδειχνε η φρόντκορτ του με Σόφο-Μαυροειδή-Άρμστρονγκ..? Σε καμία περίπτωση δε θα ήσουν φαβορί για το φάιναλ-4 αν έμενε ο Περπέρογλου, απλά θα κράταγες έναν παίκτη-σταθερή και θα είχες μεγαλύτερο βάθος. Θές πολύ δουλειά για να κοιτάξεις απλά προς αυτήν την κατεύθυνση..

      Διαγραφή
  21. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλές, απορώ με όσους εκφράζουν επιφυλάξεις. Πρέπει να κοιτάμε την σχέση τιμής-απόδοσης για να εξάγουμε συμπεράσματα. Υπάρχει λοιπόν καλύτερο τριάρι από τον Περπέρογλου εκεί έξω με...350 χιλιάρικα; Αν ναι, πείτε μου ποιο. Στο 5 τώρα θα μπορούσαν να κοιτάξουν παίχτη με ποστάρισμα, οκ, αλλά συνεχίζουν με οδηγό την περσινή χρονιά. Ο Παπαδόπουλος έπαιζε με πλάτη, αλλά πόσο έπαιξε πέρυσι και ποια ήταν η συνεισφορά του στις αναπάντεχες επιτυχίες; Και έπειτα, πιστεύει κανείς σοβαρά ότι με τις πενταροδεκάρες του Μαυροειδή θα μπορούσε να αποκτηθεί ψηλός με σοβαρό ποστάρισμα;

    Δύο αξιόλογοι παίχτες, Έλληνες, και το κυριότερο ένα τεράστιο πλήγμα στον αιώνιο αντίπαλο που δεν του βγαίνουν πλέον τα κουκιά. Εξού και ο ανύπαρκτος Σκορδίλης για τρίτος ψηλός.

    Από εκεί και πέρα Jim, δεν νομίζω πως ο Περπέρογλου θα χρειαστεί να ψάξει ομάδα στο εξωτερικό, άσχετα από την χρονιά που θα κάνει. Είναι Έλληνας σε καλή ηλικία, έχει ποιότητα, είναι σωστός επαγγελματίας και άνθρωπος και όλα αυτά....για πενταροδεκάρες. Δεν πιστεύω με τίποτα να τον αφήσει ο ΟΣΦΠ ακόμα και έπειτα από μια κακή χρονιά.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Αργυρης.
    Ποιος κοιταει τη σχεση τιμης-ποιοτητας σ'αυτες τις ομαδες? Οταν δεν παει καλα ενας παικτης στη μεση της σεζον λες 'δεν πειραζει μωρε, αφου μονο 350 χιλ. παιρνει'..?
    Ο Λαζαρος περυσι μεχρι να τραυματιστει ηταν το σημειο αναφορας της επιθεσης του ολυμπιακου. Αλλα που να θυμασαι, γιατι για μυρωδια σε κοβω..
    Ο Σκορδιλης φιλε μου δεν θα ειναι ο 3ος ψηλος. Θα ειναι ο 5ος ψηλος σε euroleague. 3ος-4ος θα ειναι ο Τσαρτσα και το 4αρι που θα ερθει.
    Ο Περπε αν δεν παιξει καλα και η ομαδα δεν παρει τιτλο, θα ειναι απο τους πρωτους που θα φυγει μιας και εχει 1+1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι, υπάρχει λινκ κάτω από κάθε σχόλιο, λέγεται "απάντηση", κάνεις κλικ εκεί και απαντάς. Όχι τίποτα άλλο αλλά να σε γλιτώσω χρόνο και να μην χρειάζεται να γράφεις καινούργια σχόλια με αυτοσχεδιασμούς του τύπου "@Αργύρης" κτλ.

      Αν και το υφάκι σου παραπέμπει σε διαδυκτιακές σαβούρες τύπου prasinanea.gr, redplanet.gr κτλ εντούτοις θα σου απαντήσω. Ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα φθηνό τριάρι από το κάτω ράφι που θα έμπαινε σαν αλλαγή του Παπ. Αντ'αυτού πήρε τον Περπέρογλου, ένα από τα καλύτερα ελληνικά τριάρια στην αγορά. Η ποιότητα του παίχτη είναι δεδομένη, η ηλικία του η καλύτερη δυνατή και το σημαντικότερο, είναι Έλληνας. Πιστεύω ότι θα κουμπώσει καλά στο 3 δίπλα στον Παπ, ακόμα και φανταστική χρονιά να μην κάνει πάλι θα προσφέρει καθ'ότι ο Περπε δεν είναι μονοδιάστατος παίχτης τύπου Γκέτσε. Και επιθετικά να μην βγάλει μάτια, πάλι θα συνεισφέρει καθ'ότι και άμυνα ξέρει να παίζει και μπασκετική αντίληψη έχει. Δεν θα δεις τον Πέρπε να χάνεται στις περιστροφές σαν κάτι αμερικανάκια που έρχονται Ευρώπη και δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα. Από 'κει και πέρα, και καταστροφική χρονιά να κάνει, πάλι πιστεύω θα του δώσουνε μία δεύτερη ευκαιρία. Ένας παίχτης δεν ξεχνάει το μπάσκετ από την μία μέρα στην άλλη, απλά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο, πχ χρόνος προσαρμογής, τραυματισμοί κτλ. Οι Αγγελόπουλοι έχουνε δώσει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε πάρα πολλούς παίχτες, πιστεύεις πραγματικά ότι θα διώξουνε τον Περπέρογλου στην πρώτη στραβή;

      Για τον Παπαδόπουλο τώρα...είπα ότι δεν είχε καμία συνεισφορά στις περσινές επιτυχίες του Ολυμπιακού...Αμφιβάλλεις γι'αυτό; Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά πήρε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα χωρίς κλασικό ψηλό με ποστάρισμα, τι σου κάνει εντύπωση απ'αυτό που λέω; Ο Παναθηναικός από την άλλη είχε ψηλούς (Μπατίστ/Βουγιούκα) με πολύ καλές κινήσεις στο low post.

      Όσο για τον Σκορδίλη που λες...όταν λέω ότι αποκτήθηκε σαν τρίτος ψηλός, εννοώ σαν τρίτο 5άρι, δεν βάζω όλη την front line μέσα, τα ευκόλως εννούμενα παραλείπονται ξέρεις...Μπορεί το 4άρι που θα πάρει ο ΠΑΟ να παίζει και στο 5, δεκτό. Μπορεί και ο Τσαρτσαρής να παίξει κατά συνθήκη στο 5, και αυτό δεκτό. Όταν όμως μιλάμε για κλασικά πεντάρια, ο Σκορδίλης είναι ουσιαστικά ο τρίτος σέντερ της ομάδας μετά από Σχορτσιανίτη και Άρμστρονγκ.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    2. Aργύρη είμαι ο DOCTOR και υπερθεματίζω σε όσα λές.
      Είναι Ελληνες και καλοί.
      Ο Πέρπε είναι μαθητής του ΖΟΤΣ και όντως έχει παραστάσεις σε πολλά.
      Από περιστροφές μέχρι και τρέιλερ σε επιθετικές ζυμώσεις όσο και καλό πενετρέισον.
      Θα βοηθήσει σίγουρα.
      Στο γήπεδο θα φανούν όλα.
      Θα με ρωτήσεις αν τον ήθελα πίσω από ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ.
      Θα σου έλεγα ναί με βαριά καρδιά γιατί ξέρω το ταβάνι του από πέρσι.
      Με απογοήτευσε.
      Γουστάρω το απρόσμενο του Μπράμος.
      Φέτος θάναι δύσκολα ειδικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης (παράξενο μου ακούγεται για ΟΣΦΠ).
      Και δεν θα υπάρχει ο ΝΤΟΥΝΤΑ να καλύψει τα ακάλυπτα με ΑΣΣΟΥΣ από το μανίκι.
      Είναι μεγάλη απώλεια ο ΝΤΟΥΝΤΑ.
      Και θα το δείς σύντομα.
      Παντού κυριαρχούσε η μορφή του.
      Από το σεβασμό που ενέπνεε , μέχρι τα αποδυτήρια που και στη στραβή τα ίσιωνε.
      Και για μάς είναι απώλεια ο ΖΟΤΣ.
      Αλλά είμασταν δεύτεροι φέτος.
      Οπότε ;

      Διαγραφή
    3. Καλώς τον γιατρό, έτσι είναι. Κοίτα να δεις, ποτέ δεν ήμουν κανάς τρελός φαν του Περπέρογλου. Είναι ένας αξιοπρεπής παίχτης που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ, αλλά τίποτα τέλεια. Σουτ έχει αλλά δεν τον λες και killer. Ποστάρισμα έχει αλλά τίποτα το τρομερό, γι'αυτό άλλωστε και ποστάρει τόσο σπάνια. Άμυνα παίζει αλλά δεν τον λες και lock down αμυντικό. Είναι πολύ σοφτ παίχτης, άνευρος, δεν έχει τσαμπουκά στο παιχνίδι του και δεν του αρέσει η φυσική επαφή. Στον παλιό Παναθηναικό των παιχταράδων και του Ομπράντοβιτς, τυχόν αποχώρηση του Περπέρογλου θα περνούσε απαρατήρητη. Τώρα όμως είναι αλλιώς τα πράγματα...

      Από εκεί και πέρα -για τον Μπράμος που λες- πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ στο αμυντικό κομάτι. Κοίτα οι απέναντι πως έχουνε θεοποιήσει τον Μάντζαρη που πέρα από άμυνα δεν έχει να επιδείξει τίποτα απολύτως. Ούτε court vision ιδιαίτερη έχει, ούτε πάσα ιδιαίτερη έχει (τελείωσε τι σεζόν με μία ασίστ ανά παιχνίδι!), ούτε σκόρερ είναι. Τι ακριβώς έχει ο Μάντζαρης πέραν από την -καλή όντως- άμυνα που παίζει; Τίποτα. Ε λοιπόν αυτήν την άμυνα μπορεί να την παίξει και ο Μπράμος. Τώρα, αν βελτιωθεί και επιθετικά, ακόμα καλύτερα.

      Για την συμβολή του Ντούντα στην περσινή επιτυχία συμφωνώ απόλυτα, υπήρξε όμως και πολύ μεγάλη δόση τύχης. Μακάρι φέτος η θεά τύχη να χαμογελάσει σε εμάς. Εμπιστεύομαι τον Πεδουλάκη και πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο παρά τις όποιες αντιξοότητες.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    4. Αργύρη μου νάσαι καλά.
      Οπως τα λές είναι.
      Εμείς φέτος θα επιδιώξουμε κάτι που κάλυπτε μαστερικά ο ΖΕΛΙΚΟ και το είχαν 3-4 πάικτες μας.
      Το βγάλσιμο απίστευτης ενέργειας στο παρκέ και των αντιπάλων πνευμόνων.
      Χωρίς ΖΟΤΣ θέλουμε physical game κατά 50% περισσότερο από ποτέ.
      Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι.
      Για παράδειγμα σου λέω πως παρακολουθούσα τον ΟΣΦΠ στα 4-5άρια χωρίς να βλέπω το μάτς , μόνο τις κινήσεις τους.
      Σε πληροφορώ Πρί και Χάιντς τσάκιζαν κόκκαλα στις συγκρούσεις στο ζωγραφιστό στα μπλόκ άουτ , στα closedown σκρίν στη ρακέτα , στο εκτόπισμα , στην έκρηξη !
      Εκεί νικηθήκαμε.
      Μόνος του ένας γερόλυκος Μάικ , συγκρούονταν με σκυλιά σύν τον Ντόρσει.
      Οταν αυτοί έβγαζαν ενέργεια με τους πιτσιρικάδες μαζί , ο Ζότς προσπαθούσε με μαγικά και κοντρόλ σιτσουέσιον μπάσκετ να αμυνθεί και να επιτεθεί.
      Τον παρατηρούσα που τρελάινονταν στα ατομικά ματσαρίσματα των άλλων και προσπαθούσε με βοήθειες και ντουμπλαρίσματα επίπονα να βοηθήσει τον sοft Βουγιού , όταν τον τσάκιζαν στο λόου πόστ τα σκυλιά και πολλές φορές τον εκτόπιζαν ακόμα κι από θέση άμυνας στον κύκλο παίρνοντας του καλύτερη θέση για το τελικό σκρίν στο πίνκ ν ρόλ ή για το ντράιβ δικού τους.
      Εκει ποντάρω φέτος.
      Σε έξι ξένους αντι για 1,5 πέρσι που τουλάχιστον θα βγάλουν αυτό που έχουν.
      Το αδυσωπητο κυνηγητο καθε μπαλας και την έκρηξη-ενέργεια που τόσο μας έλειψε από όλους.
      (πλήν φυσικά Μήτσου , Καλάθη κάπως , Σάτο τον πρώτο χρόνο και Μάικ)
      Ετσι καλύπτεις την όποια αστοχία μπορείς να έχεις με την επιβολή ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΟΥ στο πείσαμ και στην μεγαλύτερη θέληση.
      doc

      Διαγραφή
  23. Γεια σου JIM...αλλο ενα πολυ σωστο αρθρο..πολλα μπραβο...εγω θα σταθω κυριως στο "'τρομερο" για 3αρι παιχνιδι του Περπε στο ποστ...πιστευω θα χτυπησει εκει ο μπαρτζωκας δεδομενου του οτι μεσα στη ρακετα εχει 2 παικτες(ντορσει και χαινς)οι οποιοι ειναι ιδανικοι στο να τελειωνουν τη φαση μετα απο πασα..πιστευω λοιπον οτι θα δουμε ωραιες φασεις με αυτο τον τροπο...εσυ τι λες?

    ΓΙΑΝΝΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννη, να'σαι καλά.. Δε θα έλεγα τρομερό, απλά καλό ποστ παιχνίδι και πλαστικότητα κινήσεων. Σίγουρα θα δούμε κάποιες τέτοιες φάσεις με Ντόρσεη κ Χάινς από τη weak side.

      Διαγραφή
  24. Tetoia idrigadorika arthra na grafeis, na ginetai xamos apo katw!!! Keep up the good work!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Jim,
    Ανησυχώ κι επανέρχομαι.
    1) Είναι εντάξει ο Παναθηναικός στο 1/2 και ειδικά στο 1; Δεν χρειάζεται έναν έμπειρο με top παραστάσεις για 10 λεπτά ξεκούρασης του ΔΔ, για την κακή του μέρα ή για περιπτώσεις μικροτραυματισμών - όπως τώρα. Σε είχα ρωτήσει τη γνώμη σου, προτείνοντας Καλαϊτζή ή Χατζηβρέττα. Δράττομαι σήμερα της ευκαιρίας που διάβασα για το φλερτ Φενέρ με Παπαλουκά. Ούτε αυτός μας κάνει ή είναι μήπως ανεπιθύμητος; γώ θάλεγα πως είναι απαραίτητος.
    2) Είπες για το Λάσμε πως θα σκουντουφλά με τον Άρμστρονγκ. Θα μπορούσαν όμως, ίσως, να παίξουν με εναλλαγή σε άμυνα-επίθεση. Δλδ στην επίθεση κατά συνθήκη ο Άρμστρονγκ 4 και ο Λάσμε 5 και αντίστροφα στην άμυνα, στο 4άρι ο Λάσμε και στη μέση ο Άρμστρονγκ. Και υποχρεωτικά, στα κρίσιμα, ζώνη με τις ώρες. Στην προσωπική άμυνα Άρμστρονγκ και Σόφο θα έχουν πρόβλημα με φάουλ.
    3) Ο Πελεκάνος ενελλακτική στο 3, απαραίτητα.
    Τη γνώμη Jim, σε παρακαλώ.
    Θόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θόδωρε, καλά έκανες και ξαναρωτάς φίλε. Θεωρώ ότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ είσαι καλά. Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να πάρουν λεπτά ο Καλαϊτζής ή ο Χάτζη τώρα. Υπολογίζεται αρκετά ο Ξανθόπουλος να ξέρεις (μη τον υποτιμάς) και υπάρχει και ο Μπράμος. Ένας Παπαλουκάς παντού κολλάει.. Σίγουρα δε θα είναι ότι καλύτερο για τους οπαδούς του ΠΑΟ.. Τώρα για Λάσμε-Αρμστρονγκ ναι θα μπορούσε να γίνει αυτό που λές αλλά μια τέτοια τακτική λέγεται "αλχημεία". Γιατί να μπεις σε αυτό το τριπάκι όταν μπορείς να πάρεις έναν αθλητή με διαφορετικά χαρακτηριστικά? Στο λέω εγώ που θεωρώ ότι ο Λάσμε ήταν ιδανικός παίκτης για αυτόν τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις τον Άρμστρονγκ να βγάλει την απαιτούμενη "σκληράδα" της θέσης 5 (για 25-30 min το λιγότερο θα τον χρειάζεσαι εκεί).
      Όποιο καθαρό 4άρι και να πάρεις, για το χρόνο αυτό, (ο Άρμστρονγκ στο 5) είναι πολύ light.
      Στην Αμερική ποια θέση έπαιζε;
      Θυμίζω περιπτώσεις μεγάλων ομάδων στο παρελθόν (Μακάμπι, Καντού/Μπιανκίνι) που οι ψηλοί "μπερδεύονταν" με επιτυχία και δεν ήταν δεδομένο ποιός είναι το 4 και ποιος το 5.
      Το έλλειμα της ομάδας στο 5, του Άρμστρονγκ στη δύναμη και του Σόφο στα ποιοτικά λεπτά που μπορεί να δώσει, λύνεται είτε με 3ο σέντερ είτε με τρικ π.χ. εναλλαγή στο 4/5 με την τελευταία μεταγραφή (εφόσον αυτή υλοποιηθεί)...
      Θόδωρος

      Διαγραφή
    3. Γενικά παντως Jim αν εχεις παρατηρησει μεχρι τωρα,ο Πεδουλάκης στα γκαρντ και στα φοργουορντ εχει φροντισει να δημιουργησει διδυμα απο παικτες με πανομοιοτυπα χαρακτηριστικα,π.χ. στον "ασσο" Διαμαντιδης και Ουκιτς,στα φοργουορντ Μπραμος και Μασιουλις.Κατα την αποψη μου,ειναι συνειδητη αυτη η επιλογη του κοουτς για διαφορους λογους π.χ. για λογους χημειας,για λογους αγωνιστικης τακτικης,για λογους καινοτομιας,για λογους αγωνιστικης σταθεροτητας κτλ.Το ιδιο πιστευω θα επιχειρησει να κανει και με τους ψηλους.Ο Λασμε ειναι ενας περιπου "αγωνιστικος κλωνος" του Αρμστρονγκ.Γιατι οχι λοιπον?Και συμφωνω με την σκεψη του Θοδωρη περι δυνατοτητας εναλλαγης των Αρμστρονγκ και Λασμε στις θεσεις 4/5.Μια σκεψη πολυ ενδιαφερουσα,καινοτομικη και απολυτα εφικτη στην πραγματοποιηση της...Βλεπω τον Πεδουλακη του χρονου να παιρνει πολλα "προπονητικα σκαλπ" με τις ιδεες του...

      Διαγραφή
  26. ο μονος για 1/2 σε λογικα οικονομικα πλαισια απο ελλαδα που μπορει να διεκδικησει τη θεση του ξανθοπουλου στη 12αδα ειναι ο βεργινης αν και δεν ξερω αν υπογραψει στην μπιλμπαο. ο ξανθοπουλος λογικα θα παρει αρκετο χρονο ακομα και στην ευρωλιγκα και νομιζω θα εχει παρομοιο ρολο με αυτον του μαντζαρη στον ολυμπιακο.......
    παντως η γνωμη μου ειναι πως η φετινη ευρωλιγκα ειναι πολυ ανοικτη με πολλες ισοδυναμες ομαδες καθως το ανοιγμα της αγορας σε τουρκια και ρωσια μοιρασε τους ''καλους παικτες'' σε πολλες ομαδες.ακομα και η τσσκα ειναι αποδυναμωμενη σε σχεση με περυσι ενω ακομα και η φενερ που αναφερεσαι κολακευτικα στο προηγουμενο σου αρθρο εχει θεωρητικα βασικο 2αρι τον σατο και αναπληρωματικο 1 παικτη χωρις παραστασεις στη ευρωλιγκα..... για μενα αν καταφερει και φορμαριστει την καταλληλη στιγμη και παρει και ενα καλο 5αρι η ρεαλ ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο τις υπολοιπες ομαδες.....
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θόδωρε στο ξαναλέω. Βεβαίως κ γίνεται να πάρει και Λάσμε κ ναι σαφώς μπορούν να παίξουν κάποια λεπτά μαζί. Το τι είναι λειτουργικό και τι όχι όμως θα φανεί στο παρκέ. Μη μπερδεύεις το μπάσκετ του παρελθόντος με το σημερινό. Είναι ΑΛΛΟ άθλημα. Τα 4 του τότε είναι βαριά 5 τώρα.. Θεωρώ ότι εφόσον πάει σε Λάσμε κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν ο Άρμστρονγκ θα φανεί απλά περιττός.

      Τζόνυ ο Διαμαντίδης με τον Ούκιτς και ο Μπράμος με τον Μασιούλις παιδιά έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά σαν παίκτες. Τελείως. Τον πιστεύω παρ'όλα αυτά τον Πεδουλάκη κ εγώ..

      Bodi ο Ξανθόπουλος θεωρώ κ εγώ ότι θα έχει ρόλο. Είναι σπουδαίος σε τομείς όπως το dribbling, το ballhandling και στη πίεση στη μπάλα. Η Φενέρ έχει τον Πρέλζντιτς και τον Ονάν στο 2,όχι τον Σάτο, οι οποίοι μπορούν άνετα να πάρουν κανονικό χρόνο στο 1, γι'αυτό και έχει αφήσει μόνο τον Ερνίς από πίσω.

      Διαγραφή
    2. Jim δεν εννοουσα οτι εχουν κοινο τροπο παιχνιδιου αλλα πανομοιοτυπα φυσικα και αθλητικα προσοντα.

      Διαγραφή
  27. Montepaschi downed 89-61 Fenerbahce Ulker!!!
    Καλη φαπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα ήταν gio.. Το είδα το ματς και θα μπορούσε να είχε ανοίξει κ άλλο. Πάντως οι δύο ομάδες (ειδικά η Φενέρ) είναι ακόμα ασύνδετες τελείως, σε πολύ αρχικό στάδιο κ με βασικές απουσίες. Πάντως μόνο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και από το μάτι των νύν της Σιένα (πάγκος κ παρκέ) να σβήσουν τους πρώην καταλάβαινες τι θα επακολουθήσει από την αρχή.

      Διαγραφή
  28. Ο Ξανθόπουλος είναι το πιό γρήγορο share out play στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή με διαφορά από το δεύτερο.
    Κόουστ του κόουστ σε κλάσματα με απόλυτο χειρισμό και μοίρασμα.
    Η πεντάδοΕΠΤΑΔΑ του ΠΑΟ δουλεμένη , με close up περιστροφές ,ντράιβ , πολλές αμυντικές αλχημίες , ομαδική-προσωπική επίθεση και figgers touchball για γρήγορες εναλλαγές ΜΗΤΣΟΣ - ΟΥΚΙΤΣ - ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ - ΠΑΝΚΟ (τύπου ΜΠΑΛΚΜΑΝ πχ) ΣΟΦΟ (αρμστρονγκ) , είναι το πιό βαρύ opening and finish shapeform στην Ευρώπη (με ενδιάμεσες αλλαγές βέβαια που να στηρίξουν τη νοοτροπία τους)!
    Πλάκα πλάκα διαμορφώνεις ομάδα με προσωπικότητες και επίπεδο συνύπαρξης πάνω του καλού με βλέψεις για το πάρα πάρα πολύ καλό.
    Τη γνώμη σας Jim και παιδιά.
    DOCTOR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. geia sou Jim polu kali douleia...pisteueis oti xwrane stin idia pentada perpe kai pap..??euxaristw ek twn prwterwn...vasilis apo ta 3kala...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Βασίλη.. Εγώ θα τους έβαζα μαζί στα φόργουορντ. Ο Ντούντα πέρυσι δε το δοκίμασε συχνά (εκτός κάποιων ματς στην Α1) αλλά είχε τους λόγους του (επέμενε Παπ στο 3).

      Διαγραφή
  30. JIM ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ? KAT ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΪΖΕ. ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΛΑΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΑΝ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΕΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή