Athlenda

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΟΛΕΙΟ..


Ένας νωθρός και υπνωτισμένος Παναθηναϊκός πήρε πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Γερμανική Μπάμπεργκ, σε ένα ματς που αναμενόταν αρκετά δύσκολο. "Σχολείο" αυτά τα παιχνίδια..

Αυτά είναι τα πραγματικά δύσκολα ματς.. Τα παιχνίδια που «πρέπει» να κερδίσεις και οι δύο βαθμοί είναι δεδομένοι. Έστω και αν -το έχουμε ξαναγράψει- «δεδομένο» δεν είναι τίποτα στο Τοπ-16..


-Ο Παναθηναϊκός είχε ως βασικό όπλο στη στρατηγική του να βάλει τη μπάλα βαθιά στο ζωγραφιστό. Για πρώτη φορά φέτος έγινε από την αρχή τόσο αισθητή η θέληση να περάσει η μπάλα στον Στεφάν Λάσμε, όχι όμως σε φάσεις «καθαρού» ποστ παιχνιδιού, αλλά στη καρδιά της ρακέτας, σε καίρια σημεία της base line και κατά μήκος αυτής για να ξεκινήσεις διείσδυση. Ο Γκαμπονέζος –ο οποίος φέτος είναι αρκετά αποτελεσματικός στο finishing- ξεκίνησε καλά και με διάθεση, αλλά η φάση που φεύγει μόνος του στον αιφνιδιασμό, πάει με βήματα μέχρι..το Μπάμπεργκ, καρφώνει στο σίδερο και αποτυγχάνει καπάκι μετά το επιθετικό τον έριξε στο πάτωμα.. ο Πεδουλάκης έδωσε σημασίας στην «κρυφή» πάσα που δημιουργείται μετά το οριζόντιο σκριν στον Μασιούλις (με τη μπάλα στο φτερό) για να ποστάρει ο Λιθουανός, πολύ σωστά, με τη μπάλα να πηγαίνει δις εκεί..


-Λαμβάνω τροφή από την από πάνω πρόταση. Διέκρινα πολύ μεγάλη διστακτικότητα σήμερα στους πράσινους, πολύ άσχημο και για εμένα ακατανόητο και αναπάντεχο σημάδι. Ειδικά από παίκτες όπως ο Μασιούλις δε τη περίμενα αυτή τη συμπεριφορά. Το ίδιο και από τον Μπανκς, ο οποίος έχει έρθει για να δώσει το άκρως αντίθετο.. Νομίζω ότι παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η ομάδα πέρασε τραυματισμούς τελευταία. Ο λιγότερο διστακτικός πάντως ήταν αυτός που στην αρχή της περιόδου ήταν Νο1 σε αυτή την όχι τόσο τιμητική λίστα και αναφέρομαι στον Μάικ Μπράμος. Έχει βρεί «τα σουτ» του και ξέρει ότι «πρέπει» πλέον να τα πάρει για το καλό της ίδιας του της ομάδας, ενώ στο κομμάτι όπου ξεχύνεται μπροστά στο φτερό για να τελειώσει δυναμικά στο τρανζίσιον είναι απλά απολαυστικός. Φάση που πρέπει όχι μόνο να ψάξει συχνότερα ο Παναθηναϊκός αλλά ακόμα και να εκβιάσει κάποια στιγμή..


-Για να είμαι ειλικρινής αυτό που αποκόμισα από το παιχνίδι σήμερα μου άφησε την αίσθηση ότι ο Φλέμινγκ ήταν πιο «κόουτς» από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Η Μπάμπεργκ είχε περισσότερη κίνηση στην επίθεση της (φαινόταν ομάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες στο επιθετικό κομμάτι), μεγαλύτερη ταχύτητα και ενέργεια στο μισό γήπεδο και κυρίως φαινόταν να πιστεύει περισσότερο σε αυτά που είχε δουλέψει. Όχι ότι έκανε κανένα μεγάλο ματς η γερμανική ομάδα, αλλά ρίσκαρε περισσότερο «πηγαίνοντας» τον Παναθηναϊκό αυτή κάπου αλλού και σε καμία περίπτωση η ίδια δεν «ακολούθησε».. Χαμηλές lineups με δύο γκαρντ και  τον Φόρντ μπαλαντέρ στο 4-5 , «τζόγος με τα τρίποντα του Παναθηναϊκού από το «4» (της βγήκε) , της έλειψαν τα σουτ του Τζέηκομπσεν –το χειρότερο του ματς νομίζω τα τελευταία δύο χρόνια- για να πάρει το παιχνίδι.

Από την άλλη θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι πράσινοι βγήκαν σήμερα από μια δύσκολη κατάσταση σε αγχώδες ένα κλειστό ματς και σε αυτό μεγάλο μερίδιο πιστώνεται πάντα και ο προπονητής. Σίγουρα.. Απλά δεν έβαλε δύσκολα ο Πεδουλάκης στον αντίπαλο του εκτός ίσως του σημείου με τον Σχορτσιανίτη, στον οποίο οι Γερμανοί δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν αλλά τον χτύπησαν στη δική τους επίθεση.


-Ο Δημήτρης Διαμαντίδης  ήταν 1-2 κλικ κάτω σε ταχύτητα από ότι συνήθως, δείγμα του ότι δεν έχει συνέλθει πλήρως. Βέβαια και ο καιρός περνάει σιγά σιγά.. Δεν είναι αυτός που κολλούσε «κεφάλια» στο ταμπλό με την ικανότητα του στο μπλοκ αλλά ακονίζει περισσότερο το μυαλό του και παίζει στην λεπτομέρεια. Πολύ σημαντικό για ματς σαν το σημερινό..  Η Μπάμπεργκ προσάρμοσε την άμυνα της  πάνω του, με τους ψηλούς του Φλέμινγκ να στοχεύουν (αμυνόμενοι στο πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού) στο να τον οδηγούν στις γωνίες με επιθετική άμυνα ώστε σε καμία περίπτωση να μην πατάει στο ζωγραφιστό . Όσες φορές ο αρχηγός μπήκε στη ρακέτα των Γερμανών παρήγαγε πόντους..

Από την άλλη ο Σαρόντ Φορντ έδειξε μερικά δείγματα της κλάσης του και γιατί είχε κυριαρχήσει στην Ιταλική λίγκα κερδίζοντας κατά κράτος τον Γκιστ. Τα 14 ριμπάουντς του (έχει καταπληκτικά χέρια το παιδί, ήταν στις καλοκαιρινές  λίστες του Hoopfellas πέρυσι..) γύρισαν την κατάσταση στο ζωγραφιστό με τη Μπάμπεργκ να παίρνει το πάνω χέρι και εν τέλει να κερδίζει τις κατοχές. Η υπεροχή αυτή βοήθησε σημαντικά τους Γερμανούς να γυρίσουν από το -9 και να πάρουν κεφάλι..
-Αν πρέπει να κυκλώσουμε κάτι θετικό, αυτό είναι το γεγονός ότι οι πράσινοι παίζουν με λίγα λάθη των τελευταίο καιρό.. Πολύ σημαντικό, το φωνάζουμε από την αρχή της σεζόν.. Ο Πεδουλάκης είχε δώσει εντολή για πιο γρήγορο ρυθμό, ωστόσο η ομάδα ακόμα δεν είναι τόσο εξοικειωμένη με αυτό. Αυτή τη φορά ο Έλληνας κόουτς άφησε τον Ρόκο Ούκιτς στον πάγκο και στηρίχτηκε στον Μπανκς, ο οποίος δεν ήταν καλύτερος οργανωτικά αλλά έδινε καλύτερη προοπτική στο σουτ μετά από τις πάσες κατά μήκος του γηπέδου στη weak side του τραβηγμένου στις άκρες Διαμαντίδη.


-Ο Φλέμινγκ γενικά παίζει μοντέρνο και γρήγορο μπάσκετ αλλά το φετινό του πρότζεκτ δε με ελκύει τόσο, το θεωρώ άλλον μέτριο. Καμία σχέση με την περυσινή πολύ καλή ομάδα των Τάκερ, Σλότερ, Ρόμπερτς (αυτόν τον πόιντ έπρεπε να έχουν τσιμπήσει οι ελληνικές ομάδες) και Τζένινγκς.. Μα καμία.. Και όμως η φετινή version πέρασε στους 16 της Ευρωλίγκας.. Ρε τι σου είναι η ζωή..

Για τον Παναθηναϊκό τώρα, θα κλείσω με κάτι. Στα ματς αυτά οι νίκες είναι σχολείο.. Ήταν μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός (όχι σαν κλαμπ, αλλά σαν σύνολο), δεν είναι τώρα. Αυτή η ομάδα είναι στη διαδικασία να γίνει μεγάλη ομάδα και θα γίνει όταν αυτά τα παιδιά μάθουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και βγάζοντας αυτοματισμούς στο τέλος κλειστών ματς, που θα τους δίνουν πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο. Μέσα από αναμετρήσεις σαν τη χθεσινή χτίζεις χαρακτήρα και  DNA νικητή..

ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ..

Έβλεπα διπλό στη Μαδρίτη για να είμαι ειλικρινής αλλά μετά το άστοχο και αψυχολόγητο τρίποντο του Τεόντοσιτς στο τέλος της κανονικής διάρκειας, νομίζω  πως οι πιθανότητες της ΤΣΣΚΑ δεν ήταν οι ίδιες.

-Ο Τζέησι Κάρολ ήταν σε αγρία κατάσταση. Είναι εκπληκτική η ένταση που βγάζει μέχρι να φτάσει στο σημείο να οπλίσει και να εκτελέσει.  Και το κάνει κυνικά.. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έβγαλε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ (13 ριμπ.-5 τελικές) και η Ρεάλ ήταν απολαυστική στο τρανζίσιον . Η ομάδα του Λάσο πίεσε τη μπάλα, έτρεξε  και χτύπησε πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ τους Ρώσους κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των κατοχών. Παρ’όλα αυτά θεωρώ ακόμα, ότι η ΤΣΣΚΑ το είχε το ματς. Ο Μεσίνα πήγε πιο ορθολογικά. Σημάδεψε το ζωγραφιστό και πήρε πόντους μεθοδικά από εκεί. Πόντους που θεωρώ ότι θα ξαναβρεί και στην επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων..          Έπεσε όμως πάνω στον εκπληκτικό Κάρολ. Για κάποιο λόγο πάντως θεωρώ ότι –με την τωρινή εικόνα των δύο ομάδων- ότι σε ένα ματς χωρίς αύριο, οι Ρώσοι θα έχουν ένα προβάδισμα. Διόλου απίθανο αυτό το ματς να γίνει στο Λονδίνο..
Υ.Γ: Eξαιρετικός ο Έρτσεγκ στην επιστροφή του.. Όσον αφορά την επιλογή του Τεόντοσιτς, δε ξέρω πως θα αισθανόταν εκείνη τη στιγμή ο Μεσίνα.. Απλά πρέπει να το χειριστεί σωστά, ώστε να διασφαλίσει  ότι δε θα την πατήσει σε ανάλογο σημείο από τον ίδιο στο μέλλον και σε ένα ματς χωρίς περιθώριο λάθους. Βέβαια με τον Τεόντοσιτς στο παρκέ δε μπορείς να διασφαλίσεις ποτέ κάτι τέτοιο..



Η σελίδα μας στο facebook..
http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

117 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=crbKmX-82Us#!
    τα σχολια περιττα ειναι ανεκδοτο πια να εχεις προπονητη τον πεδουλακη.... ακομα και να ειναι καλος σε ιδεες προπονητης δεν επιτρεπεται να αδυνατει να συννενοηθει με τους παικτες του, ποσο δυσκολο ειναι να μαθει τα βασικα αγγλικα σε ενα αθλημα που ειναι αυτονοητο πως η γλωσσα επικοινωνιας ειναι τα αγγλικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα τζιμ

      συμφωνω σε ολα πλην ενος.ο παο δεν ειχε εντολη να τρεξει χτες.συγκεκριμενα χτες.ο πεδουλακης θελει να ελεγχει τα παντα καθε στιγμη του παιχνιδιου,γιαυτο αλλωστε οι ομαδες του παραδοσιακα ειτε κερδιζουν ειτε χανουν με μικρες διαφορες.γιατι βαζει την τακτικη μπροστα και πισω,πανω απο ολα.συμφωνω οτι υπηρξε μια περιοδος ,πριν τον ερχομο του καπονο που ο παο πηγε να τρεξει,αλλα τες κυριως ηταν φανερο οτι ηθελε αποκλειστικα το 5 με 5.ισως γιατι μια ομαδα σαν την μπαμπεργκ ,που δεν εχει τιποτα να χασει και παιζει σαν το...ρεθυμνο του κουφου,σθνηθως αντιμετωπιζεται στο σετ ρυθμο.

      οι μοτιον επιθεσεις που επαιξε ο φλεμινγκ επισης δεν τον κανουν περισσοτερο κοουτς απο τον πεδουλακη.απλα ο ανθρωπος ξερει τι ροστερ εχει.συνηθως αυτες οι ομαδες που εχουν ευελικτα σχηματα στο παρκε επιθυμουν τετοιου ειδους επιθεσεις ,ακομα και με τον κινδυνο να παρουν προσπαθειες παιχτες με χαμηλη ικανοτητα στο σκορ.(το ακριβως αντιθετο απο το ''στοχευμενο μπασκετ'').επισης ηταν φανερο οτι ο φλεμινγκ ηθελε και πηρε τις κατοχες και περισσοτερα σουτ απο τον παο.

      τελος να ξαναπωοτι αν και καταλαβαινω απολυτα καποιους φιλους που κριτικαρουν τα αγγλικα του αρτζι,δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην καταλαβει ο οποιοσδηποτε εχει εστω και την ελαχιστη σχεση με το μπασκετ τι ζητουσε ο πεδουλακης στα τιμε αουτ.θα ηθελα να πω οτι αυτα τα ταιμ ειναι σπεσιαλ situations και ειναι ολα δουλεμενα σε προπονησεις.αν οχι ολα τουλαχιστον τα περισσοτερα

      ευχαριστουμε για το αρθρο τζιμ
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστώ trouble.. O Πεδουλάκης φώναζε σε αρκετές επιθέσεις "run-run" με την είσοδο της μπάλας στο παρκέ με σκοπό να χτυπήσει το μέτριο αμυντικό τρανζίσιον της Μπάμπεργκ. Φίλε όχι, ο Φλέμινγκ δεν είναι πιο coach από τον Πεδουλάκη. Απλά έγραψα ότι με γνώμονα αυτά είδα στο παρκέ μου άφησε εχθές την αίσθηση ότι είχε μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    3. Εγω δεν ξερω αν ο Φλεμινγκ ειναι καλυτερος κοουτς απο τον Πεδουλακη αλλα τουλαχιστον δειχνει κοουτς που και καλες επιλογες παιχτων κανει (ο Χαινς μονο φτανει, αλλα κι αυτος ο Φορντ ειναι αποκαλυψη) και την ομαδα την δουλευει καλα κι αυτο φαινεται μεσα στο παιγνιδι.

      Τωρα ο Πεδουλακης μου φαινεται οτι την "στραγγαλιζει" την ομαδα στο κοουτσαρισμα. Ειναι γεγονος οτι δεν υπαρχει επιθεση που ο Πεδουλακης να μην δειχνει τι συστημα πρεπει ν' ακολουθησουν. Ειδα ακομα και το Διαμαντιδη καποια στιγμη να γυριζει και να κοιταει τον Πεδουλακη τι συστημα να ξεκινησει για νεα επιθεση.

      Για να φτιαξει η ομαδα χημεια μεσα απο τα παιγνιδια, οι παιχτες χρειαζονται και καποια ελευθερια για να προσαρμοστουν μονοι τους στις εκαστοτε συνθηκες του παιγνιδιου. Δεν το βλεπω να γινεται ομως - το κοουτσαρισμα του Πεδουλακη ειναι οπως η συμπεριφορα ενος 50αρη πατερα σε 3χρονο παιδι.

      Οσον αφορα το recruiting, ελπιζω στο τελος να μη πεσει γελιο με τον Καπονο.

      Εαν το recruiting του Παναθηναϊκου προσπαθει ακομη να αποδειξει οτι (Γκιστ + Καπονο) >= Πανκο, το χτεσινο παιγνιδι μας εδειξε οτι Ναχμπαρ >> (Γκιστ + Καπονο) και οτι αυτος ηταν ο παιχτης που επρεπε να χτυπησει ο Πεδουλακης εξαρχης.

      Rebound all together ρε!!!!!

      George@Manchester

      Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΙΜ, ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ..... ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ.... ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ....
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ΑΚ-13.. Για κάποια λεπτά ναι. Απλά προχθές η ομάδα χρειαζόταν μακρινό σουτ στη weak side..

      Διαγραφή
  3. ti ennoeis ''pernaei kai o kairos'' sto sxolio s gia diamantidh?anaferesai sthn hlikia tou paikth?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεί πως πλέον ο Δημήτρης δεν είναι τόσο γρήγορος, αλτικός και δυνατός όσο παλιότερα λόγω ηλικίας. Παράδειγμα οι τάπες που μοίραζε παλιότερα φτάνοντας χαλαρά μέχρι το ύψος της στεφάνης και τρομάζοντας κάθε ψηλό στις αλλαγές.

      Από την άλλη με τη Μπάμπερκ να προσέχει εξαιρετικά το παιχνίδι του μοίρασε 9 ασσίστ. Όσα λένε κάποιοι δημοσιογραφάρες πως είναι τελειωμένος είναι εκτός πραγματικότητας. Απλά πλέον το κορμί του δεν τον βοηθά να κάνει ό,τι παλιότερα. Το ίδιο και οι συμπαίκτες του.

      Ody

      Διαγραφή
  4. Jim, σε διαβάζω καιρό. όχι δε με ικανοποίησε αυτό που διάβασα. φτάνει. ως πότε παλικάρια
    http://www.youtube.com/watch?v=o5z108veNAg
    δέ τον ακουμπάς τον Πεδουλάκη έτσι? που είναι η κριτική σου για τον κόουτς? εσύ τα έλεγες έξω από τα δόντια!! δυστυχώς βγήκες αληθινός. για μπανκς, καπόνο, γκιστ. όλα χτες μαζεμένα. για Πεδουλάκη τίποτα? για το παραπάνω βίντεο τι έχεις να πεις? ανέλυσέ μας δυο συστήματα σωστά που είδες να παίζει αυτή η ομάδα. σχολίασε μας τα χαμόγελα ούκιτς-καπόνο στο ταϊμ άουτ και λάσμε-γκίστ στις βολές του μπάνκς στο τέλος. που είναι το transition? ως πότε θα τρώμε στη μάπα αυτό τον απαράδεκτο Μανωλόπουλο (και αν μας διαβάζει και από το facebook ας δει και αυτό "ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΕ) που κάθεται ατάραχος στο παγκο λες και μόλις έχει φάει 3 κιλά παϊδάκια? ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης τέτοιες αντιδράσεις είχανε? πότε θα κάμει ξαστεριά (φλεβάρισε) http://www.youtube.com/watch?v=slWRbC8txK0
    ο Παναθηναϊκός κινείται λόγω αδράνειας. Κεκτημένη ταχύτητα τόσων χρόνων. Επιβραδύνουμε. Στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό θα σταματήσουμε ή μας φτάνει η ταχύτητα για να περάσουμε λίγο μπροστά?
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Έγραψα ότι στο χθεσινό ματς ο Φλέμινγκ μου φάνηκε πιό coach.. Πως το αποκωδικοποίησες αυτό..? Άλλη η σχέση του πρώην τεχνικού διδύμου, άλλοι άνθρωποι.. Για το βίντεο φίλε θα σε παραπέμψω λίγο πιό πάνω στον φίλο trouble.. Πολλές φορές έχουμε κάνει κριτική στον Πεδουλάκη εδώ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.. Με τις επιλογές που έχει κάνει η ομάδα στο ρόστερ (και ο ίδιος) δε μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δε μπορώ και εγώ να περιμένω πολλά. Και το θεωρώ λίγο "κάπως" να βγαίνω να γράφω κάθε Παρασκευή τα ίδια..

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους El Greco άκουσα από κάποιον αυτά που γυρίζουν μέσα στο δικό μου κεφάλι!!!!! Μπράβο!!!!! Είναι καιρός να σταματήσουμε να βλέπουμε μόνο τι κάνουν λάθος οι παίκτες και αν είναι επαρκείς και να δούμε που βρίσκετε η ρίζα του προβλήματος. Θυμάμαι, και πραγματικά ανατριχιάζω, τον Ομπράντοβιτς να έχει γίνει κόκκινος σαν παντζάρι και να λέει ότι κάθε παίχτης που βρίσκετε σε αυτή την ομάδα πρέπει να καταλάβει καλά ότι έχει έρθει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και όχι σε μια οποιαδήποτε ομάδα. Και όλο αυτό να βγαίνει από μέσα του με τόσο πάθος και να καταλαβαίνεις ότι το εννοεί 1000%. Να το πούμε απλά ότι εκτός από Μητσάρα , Τσαρτσαρή, Μπάμο και ίσως Ματσιούλης ΚΑΝΈΝΑΣ άλλος δεν το νιώθει αυτό. Περισσότερο μου φαίνονται σαν μισθοφόροι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δουν στον λογαριασμό τους ότι μπήκε το μηνιάτικο. Σε αυτή την κατάσταση δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τον προπονητή και ίσως την διοίκηση. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε (όπως έγραψε σωστά ο El Greco) τους παίχτες να γελάνε στα time out και μέσα στο παιχνίδι και να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Ο Πεδουλάκης είναι απλά ανεπαρκής για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει τις ικανότητες να οδηγήσει την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις (βλέπε Ρεάλ, Μπάμπεργκ κλπ) όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί αλλά και επειδή δεν έχει λύσεις, πλάνο και προτάσεις για να ξεμπλοκάρει την ομάδα. Και αυτό θα φανεί πολύ περισσότερο τώρα που τα περισσότερα ματς θα είναι ντέρμπι. Όταν ήταν ο Ομπράντοβιτς είχαμε την σιγουριά ότι στα τελευταία λεπτά θα κάνει την ομάδα να παίξει σωστά και να βγάλει αυτό που χρειάζεται για να πάρουμε το ματς. Όταν κάποιος παίχτης γινόταν αλλαγή αμέσως πήγαινε ο Ιτούδης και του έλεγε τι κάνει λάθος και τι θέλει η ομάδα από αυτόν. Επίσης ο Ιτούδης δεν καθόταν στην καρέκλα του παρακολουθώντας τον αγώνα ατάραχος αλλά έδινε τις οδηγίες αλλά και τις πληροφορίες που χρειαζόταν ο προπονητής. Από την άλλη έχουμε τον «ταβερνιάρη» (Μανωλόπουλο) να μασάει την τσίχλα του με γεύση πίτα-γύρο, να χαϊδεύει την κοιλάρα του για να χωνέψει τις μπριζόλες, να σκέφτεται τα παιδάκια που θα τσακίσει μετά το ματς και όταν χάνουμε να λέει στον Πεδουλάκι ότι δεν πειράζει. Είναι νομίζω καιρός να γυρίσουν σπίτια τους και οι δύο. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΠΙΣΩ.

      Magic

      Διαγραφή
  5. Δεν βλέπω drive από τον Banks που τα χρειάζεται η ομάδα . Το θέμα είναι αν δεν τα κάνει επειδή δεν έχει οδηγίες ; Η πολύ πειθαρχία, τα συστήματα, το μυαλωμένο μπάσκετ του ΠΑΟ τον κάνανε διστακτικό ; Ή λόγω καταπόνησης από τους αγώνες και κούραση έχασε την αρχική σπιρτάδα που είχε ;

    Σημασία έχει πως βλέπουμε πλέον έναν ρολίστα Μπανκς και όχι τον εκρηκτικό γκάρ που είδαμε στους πρώτους αγώνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia rikste mia matia edw paides, pethana apo ta gelia

    http://www.sportdog.gr/article/152407/ta-agglika-toy-pedoylaki-binteo

    Kai meta psaxnoume giati paizoun opws opws ...

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oups ! Sorry, me prolave ena allo filaraki edw mesa. Apla perimenw ta epomena video tou Artzi, exei polu gelio, kuriws otan milaei px ston Lasme sta ellhnika,(lees, na ta pianei kiolas ;).

      Διαγραφή
    2. κοροιδεύεις τον Πεδουλάκη γιατί δεν ξέρει καλά αγγλικά ενώ εσύ για να γράψεις στη μητρική σου γλώσσσα χρησιμοποιείς το αγγλικό αλφάβητο; Επίσης αν προσέξεις σε άλλο βίντεο ο Μανωλόπουλος μεταφράζει αναλυτικότερα τα όσα λέει ο πεδουλάκης.

      Διαγραφή
    3. Αυτος ο Μανωλοπουλος πρεπει να'χει ξεπατικωσει το DVD του Lason Perkins 100 φορες...

      George@Manchester

      Διαγραφή
    4. Re paidia, apla gia to gelio file, tipota alla.
      Kai oso gia thn "mhtrikh mou glwssa", den einai apla (ellhnogallos eimai h galloellhnas opws to thes), kai zw sto ekswteriko. Den tha valw ta ellhnika sthn douleia ;!

      Giati to paizeis eksupnos telika, anwnume ...

      MANOS

      Διαγραφή
  7. Κατά την άποψη μου ο Παναθηναικός έχει πάρει την κατιούσα. Αυτό που παίζει φέτος είναι κάτι σαν μπάσκετ χωρίς σύστημα και αυτομάτισμους,κι αν εξαιρέσουμε τρία -δύσκολα πάντως- παιχνίδια (ρεάλ, καντού,κιμκι/ εκτός), στα υπόλοιπα είτε κέρδισε "με το στανιό" είτε έχασε σχετικά εύκολα. Δυστυχώς δεν με πείθει οτι κάτι μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό κι όσο καλοπροαίρετος κι αν θέλει να είναι κάποιος - κυρίως με τον κόουτς- δεν νομίζω οτι οι παίχτες εμπνέονται και πολύ απο τον πάγκο και αυτό φαίνεται σε πολλές από τις επιλογές τους κατά την διάρκεια του αγώνα. Οπως και χει θα είναι επιτυχία αν περάσει στα προημιτελικά έστω και τέταρτος, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα φετινά δεδομένα.. Κατ έμε τα επόμενα παιχνίδια είναι εκείνα που θα είναι καθοριστικά για την συνέχεια και κυρίως για το μέταλλο (DNA) που παέι να διαμορφωθεί στην ομάδα, το χθεσίνο ναι ΟΚ ήταν "must win", αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι και τα δυνατά πληρώματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε συνέχεια του παραπάνω σχόλιού μου (2 Φεβρουαρίου 2013 - 11:22 π.μ.) όντως Jim θα συμφωνήσω με τον El Greko, όσο καλές αναλύσεις κάνεις, sorry αλλά χάνεις πόντους τελευταία απο το "νίπτω τας χείρας μου " απέναντι στον Πεδουλάκη καθώς στο ματς με Ρεάλ αλλά και στο χθεσίνο μάλλον "πέρασες και δεν ακούμπησες". ΟΚ είπαμε, να δώσουμε πίστωση χρόνου, νέα κατά 80% ομάδα, αλλά πονέσαν τα μάτια μας και χτες στο ΟΑΚΑ και το χείρότερο είναι οτι κι οι παίχτες, χωρίς να θέλω να γίνω "μάντης κακών", δείχνουν (ελαφρώς ?!) ξενερωμένοι και κάνουν ώρες ώρες του κεφαλιού τους.. (Υπομονή Διαμάντι, υπομονή!)
    PAOLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PAOLO καλησπέρα. Απάντησα φίλε λίγο πιο πάνω στον El Greco..

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα για μένα εστιάζεται στα νεκρά σημεία που εμφανίζει ο ΠΑΟ φέτος, τουτέστιν στην απώλεια των όποιων διαφορών χτίζει και στην επιβολή του δικού του ρυθμού στο παιχνίδι, απόρεια του συνεχούς rotation πολλές φορές. Είναι εύκολο να περιαυτολογούμε και να μιλάμε για έλλειψη p.maker η δεν ξέρω τι άλλο, Φεβρουάριο μήνα, μήπως όμως το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι αυτόυς που έχεις; Το συνεχές rotation δεν βοηθάει την κατάσταση και μάλλον εκνευρισμό προκαλεί και αβεβαιότητα εντός των 4 γραμμών του γηπέδου. Δεν συζητάμε καν για την διαχείρηση του αγώνα στις ειδικές καταστάσεις, γιατί όσο εμφανής κι αν ειναι η απειρία κάποιων παιχτών, τα λάθη - που ευτυχώς μειώνονται τελευταία- τείνουν να γίνουν ρουτίνα στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, όταν δεν υπάρχει ξεκαθαρο πλάνο. Τεσπά, θεωρώ οτι η κριτική ειναι καλοπροαίρετη απο όλους-τουλ. απο τους περισσότερους- απλά η κληρονομιά είναι τόσο βαριά που ούτε οι φίλαθλοι μπορούν να την διαχειριστούν και προβάινουν πολλές φορές σε εύκολη και ίσως άδικη κριτική. Τα τελευταία συμπτώματα παντως δεν είναι διόλου ενθαρυντικά και τείνει να χαθεί η μπάλα (όχι με την καλή έννοια δυστυχώς).Ιδωμεν
      PAOLO

      Διαγραφή
    3. ΑΡΓΥΡΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ... ΑΣΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ... ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ 3 ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗ ΡΕΑΛ ... ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ... ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΧΙΚΟ ... ΝΝΑ

      Διαγραφή
  9. Η δικη μου κριτικη παει στον Πεδουλακη ως κυριο υπευθυνο για την κακη εικονα του ΠΑΟ. Χθες ηταν φανερο οτι η ομαδα παιζει ενα κακο μπασκετ, αργο, χωρις φαντασια. Το παραξενο ειναι οτι το ροστερ της ομαδας εμπνεει για το ακριβως αντιθετο. Προπονητης μπορει να μην ειμαι, αλλα πολλα πραγματα ακομα δε μου αρεσαν. Συνεχεις αλλαγες, ολη την ωρα, βαλε τον ενα βγαλε τον αλλο. Ο Καπονο εχει καταντησει ρολιστας πολυτελειας σε ενα ματς με τη Μπαμπεργκ. Ο Τσαρτσαρης, οσο και ειναι απο τους παικτες που σηκωσαν τον ΠΑΟ στα 00'ς, τωρα οχι απλα ειναι σκια του εαυτου του αλλα νομιζω οτι οσο παιζει εκτιθεται. Ο Ξανθοπουλος εχει καει στον παγκο. Κυριως μιλαω γι αυτον γιατι οι Σκορδιλης και Γιαννοπουλος δειχνουν , ειδικα ο πρωτος, να μην ειναι παικτες για Ευρολιγκα. Ακομα και στο επικοινωνιακο παιχνιδι, μετα τα καραγκιοζιλικια (κατ εμε) με την Κιμκι, και χθες στα time out εκτεθηκε με την εικονα του παγκου. Αν μη τι αλλο, ακομα και το στοιχειο αυτο κατι δειχνει, οταν διαδεχεσαι τον Ζοτς. Που ειναι η εκρηκτικοτητα του Μπανκς? Που ειναι το γρηγορο μπασκετ? Χθες λιγο ετρεξε η ομαδα σε 1-2 λεπτα και ηταν σα να βλεπαμε νερο στην ερημο.
    Νομιζω πως κομβικο σημειο για τον ΠΑΟ και για τον προπονητη ειναι τα 2 ματς με τον ΟΣΦΠ. Αν ο ΠΑΟ κατακτησει το κυπελλο, τοτε το λογικο ειναι να μη συμβει τιποτα, ακομα και αν χασει στο πρωταθλημα, γιατι μπορει με μια νικη στα τελικα να ανατρεψει την κατασταση. Με ηττα ομως στο κυπελλο νομιζω οτι ο Πεδουλακης δε θα παραμεινει στον παγκο.
    Εχω την εντυπωση οτι οσο περναει ο καιρος παγιωνεται η εικονα, ο Πεδουλακης ειναι καλος μεν προπονητης, αλλα η διαφορα μεταξυ ενος καλου προπονητη απο ενα προπονητη που ειναι στον παγκο του Παναθηναικου ειναι σημαντικη. Μακαρι να διαψευστω, αλλα νομιζω οτι αν χαθει το κυπελλο, τοτε θα παρει την ομαδα η κατω βολτα.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πεδουλάκης δεν είναι κακός coach, το αντίθετο. Τα κακώς κείμενα ξεκινάνε και τελειώνουν με την κάκιστη στελέχωση του roster, και με ακατάλληλες, μάλιστα, αντικαταστάσεις. Τον Μακεδονικό με μόνο δύο, αλλά σημαντικές αλλαγές μεσοχρονιά (Lukovski αντι Penn, Mickeal αντί Kecman, παικταράδες και οι δύο αποχωρήσαντες) τον μετέτρεψε σε παρολίγον (παρά ένα σουτ) κυπελλούχο Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός, ακόμη και μετά τις αλλαγές, δείχνει να μην έχει τέτοια τύχη, έχει ταβάνι. Τα plays που έστησε με την Bamberg δεν ήταν τόσο άσχημα. Όπως τόνισε κι ο Jim υπήρχε μεγάλη διστακτικότητα από τα 6,75 χθες. Πόσες φορές βρέθηκε μόνος ο Banks για τρεις και είτε κώλωσε, είτε δεν βρήκε στόχο, ενώ αποκτήθηκε σαν scoring guard, με εμβέλεια μάλιστα. Σίγουρα οι αντιδράσεις του και η ψυχραιμία του δεν είναι εφάμιλλες του προκατόχου του (ο Obradovic μπορεί να "παντζάριαζε" σε time-outs ουρλιάζοντας στα όρια εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά πάντα είχε έτοιμο το πλάνο στην άκρη του μυαλού του), αλλά παραμένει ένας αξιόλογος και μάλλον υποτιμημένος προπονητής με βάση τη διαχονική παρουσία του.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. ο πεδουλάκης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ότι και αν γίνει στος τελικούς του χρόνου θα μείνει στην ομάδα. το καλοκαίρι με ηρεμία αφού δεν θα χρείαζεται να ψάχνει 12-14 αλλά λίγους και καλά διαλεγμένους θα μπορέσει να φτιάξει μια πιο ισορροπημένη ομάδα. Εγώ του χρόνου θα κρίνω τον πεδουλάκη και όχι φέτος. κυριακή

      Διαγραφή
  10. Jim, επίτρεψέ μου μια παρατήρηση, καμία υπεροχή Flemming στο χθεσινό ματς. Επίθεση στηριζόμενη στον οίστρο του Nachbar (ούτε καν iso δεν έστησε για τον Σλοβένο, έτσι το έργο της πράσινης άμυνας έγινε ελαφρώς ευκολότερο, γενικά τον αντιμετώπισαν έξυπνα και ικανοποιητικά). Μεγάλη χρησιμοποίηση του Gibson. Με εξαίρεση το τρίποντο-φωτιά (απόρροια της ψιλοαφηρημένης άμυνας του Μπράμου), ο τύπος "μπροστά" εξέθετε συνεχώς την ομάδα του. Επίσης αν η επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν λίγο πιο εύρυθμη, ο Neumann θα έβλεπε εφιάλτες χθες το βράδυ.
    Σχετικά με τη φάση που αναφέρθηκες στην οποία ο Lasme αποσυντονίστηκε, τα βηματάκια τα είδες, έτσι; Δεν ξέρω αν οι διαιτητές έχουν εντολή να σφυρίζουν αλλα NBA, ειλικρινά. Πιο πεντακάθαρη φάση δεν γίνεται.
    Στη Μαδρίτη άρχισαν να ξυπνάνε και να χρησιμοποιούν τον Hettsheimer περισσότερο από τον Begic.. Λίγο πιο σκληροτράχηλος να ήταν, ειδικά στα rebounds, και η Real θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Για τον Caroll, τι να πω. ότι καλύτερο στην Ευρώπη σε αυτό που κάνει (άμεσο σκορ από τον πάγκο, όντας μάλιστα κρύος). Για κάθε Βιονική εμφάνισή του όμως, υπάρχουν και αντίστοιχες όπως αυτές με Παναθηναϊκό (και στα τρία φετινά παιχνίδια) & Zalgiris που είναι καταστροφικός και η ομάδα του αγκομαχάει για να κερδίσει τελικά με το ζόρι. Επίσης, στη Β' φάση έχει ελαφρώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής..

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα μιλήσω για τον αγώνα αλλά για την παράνοια του βίντεο που ανέβηκε στον sportdog. Γι άλλη μια φορά είμαστε πρώτοι στον χλευασμό και παντογνώστες της κακιάς ώρας. Και το παίρνουν βήμα οι Κασσάνδρες και βγάζουν τα προπονητικά τους συμπεράσματα για τον Πεδουλάκη.
    Στο επίμαχο βίντεο υπάρχουν λάθη. Προφανώς ο τυπάς που το έφτιαξε δεν έχει ιδέα για την weak side, αλλά του ακούγετε καλύτερα το quick side και το χρησιμοποιεί, ούτε γνωρίζει το fake pick το οποίο ακουστικά απέδωσε ως take pick. Από κει και πέρα στα δύο σημεία που ο Πεδουλάκης μιλάει Ελληνικά, από πίσω είναι ο βοηθός και μεταφράζει. Επίσης δείχνει δύο συστήματα δουλεμένα στην προπόνηση το horn και το stagger ενώ και μερικές Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όπως το πάσα ας πούμε, αν είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού έστω και ένα μήνα και δεν ξες τι σημαίνει τότε απλά άστο.
    Και το ποστάρουν το βίντεο δεξιά και αριστερά οι κωμικοτραγικοί νοσταλγοί του μέγα Ζοτς και γελάνε αυτάρεσκα. Και να πω ότι αποκαλύπτεται το σύστημα και είναι χάλια; Όχι, εκτός αν έχουν κάμερα στο ΟΑΚΑ και ξέρουν τι σημαίνει το stagger και το horn.
    Ναί, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά, ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ε και; Από την στιγμή που μπορεί να κάνει μια Α συνεννόηση και υπάρχουν και άτομα που μεταφράζουν ΟΚ.
    Άλλο πράγμα να κράζεις κάποιον βασισμένος σε στοιχεία και άλλο πάνω σε μια δημοσιογραφική παπαριά. Ναι ο Πεδουλάκης δεν είναι και ο πλέον ικανός ή έμπειρος αλλά κάνει μια προσπάθεια και παρουσιάζει ένα καλό σύνολο με μέτρο σύγκρισης όχι την ομάδα του Ζοτς αλλά τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας. Με δεδομένο και το μειωμένο μπάτζετ που διαχειρίστηκε και την έλλειψη παικτών με εμπειρίες από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.
    Έχει κάνει τα λαθάκια του ο Πεδουλάκης στην στελέχωση αλλά απο κει κει πέρα είναι απλά εθελοτυφλία να μην παρατηρεί κανείς την αλματόδη πρόοδο που έχει κάνει ο Μπράμος σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού του, καθώς και να αγνοεί την μεγάλη συνεισφορά που είχε ο Πεδουλάκης στις μεταγραφές Λάσμε και Ματσιούλις παίκτες που είχαν θέση και σε ρόστερ Ομπράντοβιτς.
    Την επόμενη φορά να κρίνετε με κριτήρια ορθά και τεκμηριωμένα , ξέρω ότι το κράξιμο μάλλον είναι μέσα στον οργανισμό σας, αλλά παρακαλώ περιορίστε το και κυρίως κρατήστε το έξω από αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ιδιαίτερο μπασκετικό μπλογκ.
    Υ.Γ. Διευκρίνηση. Δεν απευθύνομαι σε αυτούς που κρίνουν τον Πεδουλάκη ορθά και με βάση μπασκετικά κριτήρια αλλά σε αυτούς που χλευάζουν, λένε ασυναρτησίες περί Αγγλικών κλπ και στην τελική δεν έχουν ιδέα τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το εθνικό μας σπορ δεν είναι το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο αλλά η απαξίωση και ο χλευασμός. Κρίνουμε ανθρώπους και τους κατακρίνουμε χωρίς επιχειρήματα αλλά με ένα κατευθυνόμενο βίντεο. Και γράφω κατευθυνόμενο γιατί δεν νομίζω να ανέβηκε τυχαία από το sportdog και το gazetta; τα συγκεκριμένα από το καλοκαίρι με άρθρα και διάφορα άλλα απαξιώνουν τον παο.κυριακή

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε Madness!!! Εντάξει, είναι αστείο να τον ακούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξέρει τη δουλειά του. Έλεος!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Οχι ρε mad, μη τους το χαλας... ακου υπαρχει συστημα stagger.. μα το σταγερ εννοουσε, το στρατιωτικο.. αυριο, το πολυ μεθαυριο φευγει.. πηρε ο δημητρης τηλ το ζελικο και περιμενε απαντηση χθες βραδυ γι αυτο κοιταζε ολη την ωρα το τηλεφωνο του... D

      Διαγραφή
    4. Σωστος Madness.Πεστα να το δουν ολοι εδω μεσα.Ελεος πια,καταντησε καφριλα η ολη φαση.Σιγουρα το ολο σκηνικο θα χει φτασει και στον Πεδουλακη,η ψυχολογια του σιγουρα ειναι στα ταρταρα.Αντε μετα να κοουτσαρεις χωρις αγχος.Το σταματω εδω, τα ειπαν ολα τα παιδια λιγο πιο πανω.Ντρεπομαι και αγανακτω.Το αστειο παρατραβηξε."Α"

      Διαγραφή
    5. Madness, μαζί σου, συμφωνώ απολυτα

      Διαγραφή
    6. Μα το θεμα ΔΕΝ ειναι τα Αγγλικα.

      Κι εγω ειδα το βιντεο και δεν ηθελα μεχρι τωρα να το σχολιασω. Εξαλλου ποιος Ελληνας ή Ευρωπαιος ξενος κοουτς του μπασκετ ξερει καλα Αγγλικα, εκτος βεβαια κι αν εχουν γεννηθει σε Αγγλοσαξονικη χωρα.

      Ο καθε Πεδουλακης δεν οφειλει να ξερει καλα Αγγλικα ομως η φυση της δουλειας ειναι τετοια που οφειλει στη διαρκεια του παιγνιδιου να ειναι καλος ***communicator***.

      Μπορει π.χ. ο Μεσινα, ο Ομπραντοβιτς ή ο Ιβκοβιτς να ξερουν λιγοτερο καλα Αγγλικα απο τον Πεδουλακη αλλα οσες φορες τους εχω δει σε αντιστοιχα time-out δειχνουν οτι μπορουν να περνανε το μηνυμα που θελουν στους παιχτες με τροπο που να γινονται αμεσα σαφεις και κατανοητοι.

      Το παραπανω βιντεο εμενα που δειχνει οτι ο Πεδουλακης στον τομεα αυτο χρειαζεται αμεση βελτιωση (πως ομως?) και αυτο φαινεται κι απο τις εκφρασεις των παιχτων. Το να λες τις οδηγιες και στα Αγγλικα και στα Ελληνικα δημιουργει ασχημη εντυπωση για να μη πουμε για πιθανες παρερμηνειες οσον αφορα τους ξενους και τους Ελληνες παιχτες.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    7. Φίλε Madness συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Τα είπες όλα! Δυστυχώς μερικές αθλητικές ιστοσελίδες πατάνε στη γκρίνια του κόσμου για τον προπονητή για να μεγαλώσουν την επισκεψιμότητά τους. Κρατάω τις επιφυλάξεις μου για τον Πεδουλάκη, αλλά γνώμη μου είναι ότι πρέπει να στηριχθεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    8. Το stagger και το horn ή ότι άλλο γράφεις τα καταλάβαμε όλοι και ας "κράζουμε" τον Πεδουλάκη, φίλε Madness.
      O George εν μέρει σου απάντησε. Περνάς αυτό που θες στους παίκτες σου ή όχι? Σέβονται οι παίκτες τον coach? Δεν νομίζω. Το σύστημα στο τέλος της τρίτης περιόδου το εφάρμοσαν οι παίκτες αλλά πως το εφάρμοσαν? Μπουρδέλο, χυμαδιό, . Είναι δουλεμένο στη προπόνηση? Πόσες φορές? Τους έπιασε μετά από κάθε λάθος φάση να τους εξηγήσει τι κάνουν λάθος ο Μανωλόπουλος ή χωνεύει τα παϊδάκια?
      Και Desticado να σου πω κατι αν επιτρέπεις. Τη δουλειά του μπορεί να τη ξέρει ο Πεδουλάκης. Στο επίπεδο του Παναθηναϊκού μπορεί αυτό να μην αρκεί όμως.
      Εμένα δε μου αρκεί αυτό που βλέπω και πριν τη κρίση ήμουν κάτοχος διαρκείας στο μπάσκετ για χρόνια, από τη Πάτρα μάλιστα. όπως έχασες από την Ρεάλ σου άρεσε? όπως είπε και ο Paolo έχουν πονέσει τα μάτια μας. Είτε στην Ευρωλίγκα είτε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Μπάσκετ βλέπουμε??? ΟΧΙ. Αν εσένα σου φτάνει αυτό, ικανοποιήσου. Εγώ αρχίζω και κουράζομαι.
      Για μένα δύο ήττες με Ολυμπιακό σηματοδοτούν και νέα εποχή προπονητή στον Παναθηναϊκό. Θέλω και ελπίζω να με διαψέυσει ο Πεοδυλάκης και οι παίκτες να δείξουν ότι παίζουν και για αυτόν!!!
      El Greco

      Διαγραφή
    9. Φίλε Greco, καταλαβαίνω το σκεπτικό και το δικό του και του φίλου Γιώργου από το Μάντσεστερ (χαιρετίσματα). Απλά εγώ πιστεύω πολλοί από μας συγκρίνουμε με βάση τον Ζέλικο. Προφανώς και η σχέση του με τους παίκτες ήταν καλύτερη, η αφοσίωση και η κατανόηση και η πειθαρχία και όλα αυτά. Αλλά μην ξεχνάμε πόσα χρόνια ήταν στην ομάδα με τους ίδιους παίκτες για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Και πόσα χρόνια ήταν μαζί με τον Ιτούδη. Και το πόσο μεγάλο όνομα ήταν (και πριν έρθει και κατά την διάρκεια της θητείας του).
      Και ο Μεσίνα να ερχότανε τέτοιο επίπεδο συνεννόησης μέσα σε 4-5 μήνες δεν θα γινότανε ποτέ. Από την άλλη θελω να σε ρωτήσω πως βλέπεις την ασέβεια στον προπονητή, ή πως καταλαβαίνεις ότι αυτά που θέλει δεν περνάνε. Γιατί είναι πράγματα που δεν τα καταλαβαίνεις εύκολα εκτός αν είσαι τίποτα ψυχολόγος. Μπορεί και να τους πιάνει στην προπόνηση μετά από κάθε ματς και να τους βρίζει.

      Διαγραφή
    10. για τους νοσταλγούς...
      El Greco

      Διαγραφή
    11. http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=yEzyqS7nymo
      El Greco

      Διαγραφή
  12. Επειδη ακολουθουν δυο ντερμπι πολυ σημαντικα και για τις δυο ομαδες, θελω να κανω μια συγκριση μεταξη των δυο αιωνιων.

    Διαμαντιδης vs σπανουλη: Ο σπανουλης κανει εξαιρετικη σεζον, ειναι ο ηγετης του οσφπ και μπορει να παρει το ματς μονος του.Ο διαμαντιδης δεν κανει και την καλυτερη σεζον απορροια των συνεχομενων τραυματισμων, αλλα μπορει και αυτος να παρει το ματς μονος του και επιπλεον μονο η παρουσια του ηρεμει τους συμπαικτες του. Ενδιαφερον θα ειχε να μαρκαρε ο 3δ τον κιλλ μπιλ.Αυτη η μαχη μονο στο παρκε μπορει να απαντηθει.

    Ουκιτς vs λο: Και οι δυο τα δευτερα βιολια στα γκαρντ.Ο λο αν παιξει οπως με την φενερ θα κατατροπωσει τον ουκιτς. Ο λο λογικα θα ειναι ο νικητης σε αυτην την μαχη.

    Μπανκς vs σλουκα : Και οι δυο στην καλη τους μερα μπορουν να βοηθησουν αρκετα και να ειναι σημαντικοι, ομως γενικα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο.Ισως ο μπανκς υπερτερει λογω της καλης μπουκας που εχει.

    Ξανθοπουλος vs γκετσεβιτσιους: Και οι δυο παικτες που συγκεντρωνουν αρκετες πιθανοτητες να μην αγωνιστουν. Καλη οργανωση ο ξανθοπουλος, καλο σουτ ο γκετσεβιτσιους. Λογικα κανενας δεν υπερτερει.

    Μπραμος vs παπανικολαου: Υπερπολυτιμα γραναζια και οι δυο, μπορουν να παρουν ενα ματς μονοι τους. Ο μπραμος ενα φοβερο εργαλειο καθε προπονητη, πολυ καλο σουτ, ασφυκτικη αμυνα, τρελη ενργεια, απο τους κορυφαιους στην ευρωπη σε ανοιχτο γηπεδο. Ο παπανικολαου πριν τα χριστουγεννα ηταν σε τρελη φορμα με φοβερο ποσοστο τριποντων, ομως εχει πεσει, αλλα παραμενει ενας υπερπολυτιμος παιχτης.Και αυτη η μαχη θα απαντηθει στο παρκε.

    Καπονο vs περπερογλου: Ο καπονο ειναι ενας σταρ και εχει απο τα καλυτερα σουτ στον κοσμο.Ειναι καλος στην δημιοργια αλλα τρυπα στην αμυνα.Ιδανικος για ενα δεκαλεπτο. Ο περπερογλου ειναι καλος παιχτης, πολυ καλο εργαλειο τον προπονητη και πολυ καλος για μπακ απ του παπανικολαου.Δυσκολη συγκριση αλλα ο καπονο μπορει με το σουτ να σου καθαρισει ενα ματς.

    Πριντεζης vs μασιουλις: Δυσκολη συγκριση. Ο πριντεζης δεν εχει πλεον το περσινο εξωπραγματικο ποσοστο στα τριποντα αλλα δεν παυει να ειναι πολυ καλος.Ο μασιουλις ειναι πραγματικο εργαλει, αφου ειναι καλος τοσο στην αμυνα οσο και στην επιθεση.Νομιζω οτι η ζυγαρια γερνει προς μασιουλις.

    Γκιστ vs αντιτς: Δυο παιχτες με ασταθη ποσοστο στα πριποντα. Ο γκιστ ειναι πολυ αθλητικος παιχτης και καλος στην αμυνα.Ο αντιτς δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο ουτε στην αμυνα ουτε στην επιθεση.Ισοπαλια.

    Σχορτσιανιτης vs σερμαντινι: Ο σοφοκλης μπορει να σου παρει το ματς μονος του και ειδικα απεναντι στην αμυντικη τρυπα που λεγεται σερμαντινι.Ο σερμαντινι απο την μερια του ειναι αρκετα καλος επιθετικα και μπορει να σκοραρει σχετικα ευκολα απεναντι στην αλλη αμυντικη τρυπα τον σοφο.Ζομιζω οτι ο σοφο επιθετικα ειναι καλυτερος απο τον σερμαντινι και θα κερδισει πολλες μαχες.

    Λασμε vs χαινς: Και οι δυο δεν βρισκοντα στην καλυτερη κατασταση τους. Ο λασμε ειναι πραγματικο τερας στην αμυνα και επιθετικα αν τον τροφοδοτισει ο διαμαντιδης σκοραρει.Ο χαινς ειναι καλυτερος επιθετικα αλλα χειροτερος αμυντικα.Ζομιζω οτι π λασμε θα κερδισει την μεταξυ τους μαχη.

    Σιγουρα θα δουμε δυο εξαιρετικα ματς.

    Υγ. Jim θελω την γνωμη σου.

    ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να πεις ότι ο γιαννακοπουλος είναι καλύτερος από τον αγγελόπουλο.
      Προσπάθησες να φανείς αντικειμενικός φίλε αλλά...

      Διαγραφή
    2. Ας δούμε το δεικτη PIR

      Είναι ο πιο αξιόπιστος για την παραγωγικότητα των παικτών ακόμα και αν η ομάδα χάνει μπορεί να έχει υψηλό.

      ΠΑΟ 80.37
      ΟΣΦΠ 85.18

      Ακόμα και στο top16 που ο ΠΑΟ έχει ξεκινήσει καλύτερα

      ΠΑΟ 75.33
      0ΣΦΠ 80.33

      Βλέπεις ότι με έναν ομοιογενή τρόπο οι παίκτες του ολυμπιακού είναι πιο δυνατοί.
      Επίσης σέντερ με 2.7 ριμπαουντ μο σίγουρα δεν είναι στα ατού μιας ομάδας!

      Το Κατσίκι

      Διαγραφή
  13. Γεια σου Jim
    Υπάρχει περίπτωση να γράψεις κάποιο άρθρο για τον Kobe Bryant? Στα τελευταία 5 παιχνίδια έχει μ.ο. μόλις 16,6 πόντους αλλά 8,6 ριμπάουντ και 11,2 τελικές πάσες με 4-1 ρεκόρ για τους Lakers και μια μεγάλη νίκη κόνρα στους οκλαχόμα.
    Πιστεύεις ότι θα καταφέρουν να περάσουν στα play-off? Αν ο Kobe συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό του οργανωτή και εκτελεστή όταν χρειάζεται έχουν περισσότερες πιθανότητες?
    Ευχαριστώ,
    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλεύουν να αλλάξουν πράγματα Μίλτο, μήπως και ξεκινήσουν ρολάρουν. Δε ξέρω πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η "magic johnson mood" του Κόμπι.. Κάποτε θυμάμαι ότι είχε τσιμπήσει παρόμοια μύγα τον Ριπ Χάμιλτον και έγραφε 30π.+διψήφιο αριθμό τελικών σε πολλά συνεχόμενα ματς..

      Διαγραφή

  14. Πράγματι η φετινή Μπάμπεργκ δεν είναι σε καμία περίπτωση στα περσινά επίπεδα. Αλλά επειδή το μπάσκετ της δεν είναι ορθόδοξο, βγάζει συχνά την ψυχή σε ποιοτικότερους αντιπάλους (το είχε κάνει και σε Μάλαγα, Μόσχα).
    Πέρα από πρόσωπα, ο Παναθηναϊκός βγάζει ξανά εικόνα Οκτωβρίου, του πρώτου μισού της 1ης φάσης. Οι τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ δικαιολογούν κάτι τέτοιο, αλλά μόνο εν μέρει. Οι αντιδράσεις του Γκιστ, για παράδειγμα, στην άμυνα ήταν κάποιες φορές ερασιτεχνικές. Περισσότερο νομίζω ότι η ομάδα πληρώνει τους τραυματισμούς: κυρίως του Διαμαντίδη, αλλά και του Σόφο. Προφανώς η κατεύθυνση που δίνει ο κόουτς είναι αμυντική, αλλά και πάλι δεν μπορεί να παίζει 6’ ο Σόφο και 20’ (και τα μισά στο «5») ο Τσαρτσαρής. Γενικότερα, πάντως, πιστεύω ότι πρέπει να συνυπάρχουν περισσότερη ώρα στο παρκέ Μπράμος και Ματσιούλις. Κι όχι απαραίτητα με έναν γκαρντ ακόμη… Το χαμηλό σχήμα με «4» τον Λιθουανό πρέπει να φορεθεί περισσότερο, αφού γίνεται σιγά – σιγά κατανοητό ότι ο Καπόνο είναι μόνο για συγκεκριμένο ρόλο, σε συγκεκριμένα ματς. Κι επιπλέον, όταν αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει όλες κι όλες τέσσερις σταθερές (Μήτσος, Λάσμε, Μπράμος, Ματσιούλις), αυτοί πρέπει να είναι που θα παίξουν και περισσότερη ώρα μαζί. Όσο κοντή κι αν μοιάζει μια πεντάδα μ' αυτούς τους τέσσερις και π.χ. τον Ούκιτς.
    Για την πρόκριση επιβάλλεται μια δυνατή εκτός έδρας νίκη (Μόσχα, Κάουνας, Μάλαγα, Μαδρίτη κατά σειρά οι ευκαιρίες). Θεωρούσα και πριν ακόμη την ήττα της Μάλαγα πρώτη αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, που έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και μπορεί να πάει ως και ρεκόρ 9-5, με μία μόνο ήττα ως το τέλος. Αλλά μάλλον τέτοιες προσεγγίσεις είναι λάθος: το νέο σύστημα με τους διαδοχικούς 14 αγώνες κρύβει ένα σωρό παγίδες. Το θέμα είναι να μην σε πετύχουν μπόσικο, αλλά να πετύχεις εσύ τους άλλους…
    Το ντέρμπι βρίσκει και τους δύο αντιπάλους σε κακό φεγγάρι, αλλά η έδρα καθιστά τον Ολυμπιακό φαβορί. Καλό για μας ότι θα λείψει ο Μάντζαρης, που συνήθως ταλαιπωρεί και κουράζει τον Δ.Δ. (και δεν νομίζω ότι ο Λο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός, λόγω μεγέθους).

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δ. ΑΛΕΞ. η μη χρησιμοποίηση του Σοφοκλή και του Καπόνο με ξένισε κι εμένα καθώς αυτοί οι δύο δίνουν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στην επίθεση. Η μόνη λογική εξήγηση για εμένα είναι ότι θέλει να τους έχει φρέσκους στο ντέρμπι.

      saxon

      Διαγραφή
    2. τους κράτησε έξω γιατί στην άμυνα είναι μαύρες τρύπες. Φαντάσου πεντάδα με αυτούς τους δύο. Οι άλλοι τρεις στην άμυνα θα έπρεπε να παίζουν και για αυτούς. επίσης ο σόφο ήταν και άρρωστος. είχε ανεβάσει πυρετό και προπονήθηκε την πέμπτη

      Διαγραφή
    3. Ο Σόφο δεν μπορεί να παίζει μόνο δύο τρίλεπτα σε τέτοια ματς. Μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τα μισά από τα (πολλά...) λεπτά του Τσαρτσαρή στο "5". Ούτε θα ήταν τόσο τρύπα στην άμυνα, όσο τουλάχιστον δεν έπαιζε ο Φορντ που έχει το τρίποντο. Απέναντι σε Τσίρμπες και Νόιμαν θα έπαιζε...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    4. Δ.ΑΛΕΞ η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλύτερη ομάδα από όσο δείχνει το ρεκόρ της. Είναι η βασική αντίπαλος του Παναθηναϊκού και με το μεταξύ τους στο Κάουνας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα..

      Διαγραφή
    5. Ίσως να ακουστεί υπερβολή, αλλά είναι δυσκολότερο να μπεις 4άδα σ' αυτόν τον σούπερ ανταγωνιστικό όμιλο, παρά να περάσεις τη διασταύρωση με τον απέναντι. Ακόμα και την Μπαρτσελόνα να πετύχεις, δεν είναι απίθανο να την κοντράρεις ακόμη και στη Βαρκελώνη. Για δε Σιένα, Κάχα, Χίμκι, Ολυμπιακό (όπως είναι τώρα), δεν το συζητάω, είναι 50-50.
      Γι' αυτό καλό θα είναι 1) να χάσει η Εφές αν γίνεται και τα δύο συνεχόμενα εντός της με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και 2) σε τρεις εβδομάδες εδώ με Εφές να κυνηγήσεις το +15, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει.
      Αλλά επειδή προέχουν τα ματς με Ολυμπιακό, οι ειδικές συνθήκες των δύο αγώνων είναι ευκαιρία να ανακτήσουν κάποιοι αυτοπεποίθηση. Να ξαναβρεί η ομάδα σκορ από Διαμαντίδη, Μπανκς, Ούκιτς (τελευταία ούτε 30 πόντους ανά ματς δεν δίνουν κι οι τρεις μαζί) και να μπει τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι ο Γκιστ. Για μένα όσο περισσότερο μένει στο παρκέ ο Τσαρτσαρής είναι σαν να ομολογείται η αδυναμία ένταξης των νέων στην ομάδα.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  15. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τον αγώνα, ισχύουν περίπου λίγο-πολύ όσα είπε ο Jim, αλλά και κάτι που είδα να αναφέρεται αλλού και όχι εδώ μέσα, ότι τους βρήκαν μερικά δύσκολα/τρελά σουτ των Γερμανών για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι.

    Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι την πολύ ΚΑΚΗ αντίδραση του ΔΔ στην οδηγία του RG για φάουλ στην τελευταία φάση στον Gipson. Ενώ λοιπόν ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ της ομάδας έχει δώσει μια συγκεκριμένη οδηγία, ο -έστω αρχηγός, ηγέτης, προφανώς καλύτερος παίκτης κλπ κλπ- αμφισβητεί πριν, κατά και μετά την εφαρμογή της οδηγίας (από το Μπράμο νομίζω), και μάλιστα με τρόπο που έδειχνε πολύ άσχημος.

    Αντιλαμβάνομαι ότι είχε κουραστεί, ότι ήθελε να κερδίσει (και νόμιζε ότι με φάουλ στον Gipson που έχει βάλει τα άβαλτα από το σπίτι του θα χάναμε), ότι θεωρούσε κάποια άλλη αντίδραση στην άμυνα καλύτερη, αλλά αυτό που έκανε χθες απλά δεν γίνεται από σοβαρό επαγγελματία. Χώρια που εκ του αποτελέσματος ο RG δικαιώθηκε, άρα μας έμεινε μόνο η σπασμωδική αντίδραση του ΔΔ....

    Θεωρώ ότι, αν αυτή η ένταση περάσει στα αποδυτήρια, τότε θα έχουμε άλλου είδους προβλήματα...και δυστυχώς βλέπω μόνο Μπράμο και λίγο Τσάρτσα να προσπαθούν να "εξομαλύνουν" καταστάσεις και να αποφορτίσουν ΔΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Calma παιδιά, calma. Επειδή ο Πεδουλάκης δεν ξέρει καλά αγγλικά, σημαίνει ότι δεν κάνει για προπονήτης; Τους βοηθούς τί τους έχει; Ή μήπως στην Ισπανία π.χ. όλοι οι προπονητές μιλάνε αγγλικά στα τάιμαουτ για να τους καταλαβαίνουν οι μη-ισπανόφωνοι;
    ΟΚ, ο ΠΑΟ έχει τεράστιο πρόβλημα επιθετικά. Το ξέρουν όλοι... Ναι μεν σταματάει τους αντιπάλους στους 65π. άλλα πρέπει να βάλεις και 70 για να κερδίσεις. Συμφωνώ ότι ο Πεδουλάκης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται στον ΠΑΟ και όχι στο Περιστέρι για να παίρνει τα ματς με κλεφτοπόλεμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το δουλέψει στη συνέχεια, ούτε ότι είναι κακός προπονητής.
    Και ας πούμε ότι τον έδιωξε, ποιον να πάρει στη θέση του;;;
    Στο αγωνιστικό, είδα 2 νέα πράγματα που προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι του. Τα ανέφερε και ο Jim. Ποστάρησε αρκετά τον Lasme. Αλλά είχε και τον "κατάλληλο" αντίπαλο για να το κάνει μιας και η γερμανική ομάδα δεν έχει τους ψηλούς-φόβητρα. Και το δεύτερο έπαιξε πολύ το pick&roll κυρίως με το Διαμαντίδη, ο οποίος είναι δύο click κάτω σε σχέση με το Διαμαντίδη που ξέραμε, αλλά έχει το μυαλό και την αντίληψη του παιχνιδιού για να βρει εύκολα τον ελεύθερο συμπαίκτη.
    Θα συνεχίσω να πιστεύω πως ακόμα λείπουν δύο πράγματα από την επίθεση. Το ένα είναι η διείσδυση και το άλλο είναι 2-3 συστήματα για να βγάλεις τον Καπόνο ελεύθερο να πάρει μερικά σουτ. Πιστεύω πως αν τα αναζητήσει αυτά τα 2 θα έχει καλύτερη επιθετική λειτουργία στην επίθεση.

    ΥΓ: Δεν καλύπτω ούτε δικαιολογώ κανέναν Πεδουλάκη, αλλά ας αφήσουμε μια φορά έναν άνθρωπο να τελειώσει μια σεζόν σε αυτόν το τόπο και μετά τον κρίνουμε.

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός. Η αθλητική ικανότητα του Διαμαντίδη έχει πέσει αρκετά αλλά κατά τη γνώμη μου παραμένει ο πιο οξυδερκής παίκτης στην Ευρώπη..

      Διαγραφή
    2. ουτε καν μόνο μία σεζόν. 3 τουλάχιστον με υγιή διοίκηση για να έχει την ευκαιρία να φτιάξει τον κορμό που έχει στο μυαλό του.

      Διαγραφή
    3. μηπως για 4 να προωθησει τον χαραλαμποπουλο απο το εφηβικο?

      Διαγραφή
  17. Πολύ σωστός... Στα τάιμ άουτ της Ρεάλ ο Λάσο μιλά ισπανικά και ένας μεταφράζει σε όσους δεν γνωρίζουν (προχθές ήταν ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο με τον Σλότερ). Ό,τι παπαριά ανακαλύπτει το Γκαζέτα για να την "πει" στην ομάδα επειδή είναι σε πόλεμο με το Δημητράκη την αναπαράγει ο κάθε λακασμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπερα jim το παιχνιδι μπαμπερκ-ζαλγκιρις ειναι η μιση προκριση για μενα για τον παναθηναικο...νομιζω εφτασε η ωρα να την πατησει καποιος στη γερμανια...να ριξω και μια ιδεα,κανε ενα αφιερωμα για το f8 που ειναι το επομενο σ/κ...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφού έβγαλα το άχτι μου με το προηγούμενο ποστ, τώρα θα μιλήσουμε και λίγο μπασκετικά. Αυτό που λείπει για μένα από τον Παναθηναϊκό επιθετικά, είναι στεγνά ο Σάρας. Ένας παίκτης που μπορεί να οργανώσει και να συμμετέχει σε Κ Α Θ Ε επιθετικό play της ομάδας, είτε σαν ball mover, είτε σαν κουμανταδόρος, είτε σαν playmaker που θα στήσει το πικ εν ρολ, είτε σαν εκτελεστής μετά το πικ με το jumper από τα 4 μέτρα στο οποίο είναι μάστορας, είτε σαν στατικός σουτέρ μετά από κυκλοφορία της μπάλας ή σπλιτ άουτ του Διαμαντίδη. Αντ' αυτού έχουμε πέραν του Μήτσου, δύο γκαρντ που απλά δεν συμμετέχουν πολυδιάστατα στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Ούκιτς συμμετέχει μόνο με drive ή με splits μετά από fake drive και ίσως σου πετάξει κανα τρίποντο αλλά το σκέφτεται μια και δυο φορές να το κάνει, ενώ ο Μπανκς ενώ αρχικά έδειξε να συνεργάζεται καλά με τους ψηλούς, εδώ και καιρό αναλώνεται σε τρίποντα στα οποία δείχνει καλύτερος του Ούκιτς αλλά έχει μια πτώση μετά το ματς με την Μάλαγα και σε drives στα οποία τουλάχιστον συχνά κερδίζει το φάουλ.
    Αν το καλοσκεφτούμε, στις άλλες θέσεις δεν τα πάμε καθόλου άσχημα επιθετικά. Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες και προϋποθέσεις γιατί θα γράφω μέχρι αύριο άλλα με δεδομένη την παρουσία Διαμαντίδη και Σοφοκλή:
    - Στο 5 παίρνουμε πόντους από Σόφο και Λάσμε. Ο Σόφο δημιουργεί κιόλας και ο Λάσμε δίνει και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ.
    - Στο 4 ο Γκιστ πέρνει τα σουτ έχει ένα καλό ποσοστό μέχρι τώρα αλλά δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο ενώ ο Τσαρτσαρής βοηθά σε λίγα πράγματα κυρίως με την εμπειρία του. Υπάρχει τρύπα στη θέση αλλά το 4άρι μας δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο offensive game, το μόνο ζητούμενο είναι να πάρουν τα ελεύθερα τρίποντα και να ευστοχήσουν. Από την στιγμή που δεν υπάρχει στη θέση ένας παίκτης τύπου Ναχμπαρ που θα απειλήσει και από μακριά και θα έχει και inside κινήσεις δεν υπάρχουν αυτά τα ζητούμενα.
    - Στο 3 είμαστε πολύ καλά. Ματσιούλις Μπράμος και Καπόνο συνθέτουν μια τριάδα καλών σουτέρ, ο Λιθουανός έχει και ποστ παιχνίδι, ο Μάικ εξαιρετική έκρηξη και πρώτο βήμα στο drive, ο Καπόνο βοηθά και δημιουργικά.
    - Στο 1-2 όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ο Διαμαντίδης μόνο ότι κάνει και πιστεύω και η όποια απογοήτευση μπορεί να έχει είναι για τους συμπαίκτες του στα γκαρντ και όχι γενικά. Μπανκς και Ούκιτς αν και μπορούν να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς τελικά δεν βοηθούν όσο χρειάζεται. Εκεί υστερεί ο ΠΑΟ. Και με έναν ουσιαστικά περιφερειακό να σε απειλεί, η αντίπαλη άμυνα είναι ελεύθερη να κλειδώσει στις θέσεις που ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός απειλεί.
    Γι αυτό και ο Πεδουλάκης χρησιμοποιεί συχνά το σχήμα με τον Μπράμο στο 2. Τουλάχιστον ο παίκτης συμμετέχει με πολλούς τρόπους στο επιθετικό παιχνίδι ακόμα και όταν είναι άστοχος. Έτσι βέβαια πέφτει μαζεμένη πίεση στον μοναδικό δημιουργό της πεντάδας.
    Για μένα εκεί είναι το κυρίως πρόβλημα. Ο Ομπράντοβιτς τα σάρωνε όλα επειδή πάντα είχε πολύ δυνατά γκαρντ που ήταν καταλύτες στην επίθεση. Πλέον η περιφέρεια είναι το αδύνατο σημείο του ΠΑΟ με αποτέλεσμα να κολλάμε άγρια στην επίθεση χωρίς να υστερούμε γενικά σαν ομάδα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν αντί του Ούκιτς είχαμε αποκτήσει έναν άλλο Κροάτη που αγωνίζεται στην Χίμκι και βοηθά σε κάθε πτυχή της ρωσικής επίθεσης (δημιουργία, κυκλοφορία, εκτέλεση) ή έστω αν είχε μείνει ο Σάρας δημιουργώντας βέβαια το κενό στην άμυνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με το φίλο Madness, ειδικά στο κομμάτι με τα guard. Στο 4 δεν έχεις το σταθερό σουτ από μακρυά, αλλά με ένα δεύτερο guard που να απειλεί θα ανέβαινε κατά πολύ ο ΠΑΟ. Άλλωστε έχεις την άμυνα σαν βάση, οπότε θες να φτάνεις σε κάθε ματς τους 75π. για να έχεις το προβάδισμα.

      theo

      Διαγραφή
    2. madness πολυ σωστος.το ιδιο ακριβως λεει καιρο τωρα και ο τζιμ.ο παο ποναει στα γκαρντ.ακριβως γιαυτο ο πεδουλακης μεταφερει σιγα σιγα το μπραμο και στο 2,αν και αυτο ειναι λυση εσχατης αναγκης.

      για το λασμε ισχυει παλι αυτο που εγραψε ο τζιμ.δεν τον ποσταρουν ακριβως.κατι τετοιο δε θα το εκανε ο αρτζι ,ειναι εγκλημα.τον ψαχνουν ομως στη μπειζ λαιν γτ εχει πολυ εκρηκτικο αλμα να τελειωσει με καρφωματα οταν αντιμετωπιζει ψηλους οπως η χτεσινοι.
      οταν ποσταρεις καποιον του ζητας ουσιαστικα να δημιουργησει.οι πασες που πηρε ο λασμε στο λοου ποστ προηλθαν απο δημιουργια και περιμεναν το τελειωμα .γιαυτο λεω οτι δεν ειναι ποσταρισμα αυτο.

      το προηγουμενο ποστ σου ηταν απολαυση ,δυστυχως εχεις απολυτο δικιο αδερφε

      TROUBLE

      Διαγραφή
  20. Τζιμ πιστευω πως συνολικα ο Γκιστ ειναι καλυτερος απο τον Πανκο αλλα θεωρω πως η πτωση μας στα ριμπαουντ οφειλεται κυριως σε αυτο τον παραγοντα.Οχι οτι ο Πανκο ειναι καλυτερος ριμπαουντερ απο τον Γκιστ, ουτε καν, αλλα μηπως εχει διαταρραχθει τοσο πολυ η χημεια ωστε τα μπλοκ αουτ δεν λειτουργουν τοσο καλα; (Στον πρωτο γυρο λειτουργουσαν σχεδον τελεια) Τωρα καπως σαν να ειναι λιγο πιο χαλαροι στο ριμπαουντ.Η μηπως φταιει η ελλειψη του πρωτου σκληρου προφιλ μας οπως εχεις αναφερει ξανα;Περιμενω απαντηση!!ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την ιδια απορια...φαινεται οτι ο Πανκο εκανε πολλες δουλειες αθορυβα....
      Παντως γενικα σαν ομαδα δεν εχουμε σταθερες...πληρωνουμε το τιμημα των πολλων αλλαγων πιστευω...

      Διαγραφή
    2. Στάθη,

      δε μπορείς να συγκρίνεις τους 2 παίχτες λόγω του ότι έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για τον Παναθηναικό η γνώμη μου είναι ότι ταιριάζει πολύ περισσότερο ο Πάνκο. Ήδη είχε αρχίσει να ρολάρει η ομάδα. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τον λόγο της ανταλλαγής. Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι η χρησιμοποίηση του στο 5 λόγω τραυματισμού του σχορτσιανίτη κάτι το οποίο όμως δεν έγινε εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Ο Γκιστ μπορεί να είναι αλτικός αλλά όπως έχει χιλιοειπωθεί έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με Λάσμε. Θυμάμαι 2 τουλάχιστον περιπτώσεις να πηδάνε και οι 2 για κόψιμο σε drive περιφερειακού και ενω χάνεται το καλάθι δεχόμαστε ένα εύκολο καλάθι από τον αμαρκάριστο πλέον ψηλό από επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης ο Πάνκο δημιουργούσε στην επίθεση με κάποια ωραία drive και με προσποιήσεις, ανοιγε την αντίπαλη άμυνα και μοίραζε σε αμαρκάριστους παίχτες(Θα μπορουσε να συνεργάζετε με Καπόνο) κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστείς τo κενό μας στον οργανωτικό τομέα πλην Διαμαντίδη. Επίσης ήταν πολύ κινητικός επιθετικά. Στο αμυντικό κομμάτι πάλευε αρκετα και έπερνα καλές θέσεις για ριμπάουντ (το δείχνουν και οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα 5 ριμπάουντ μ.ο), ενώ είχε δέσει με Λάσμε. Ακόμη και το ποσοστό του σε 3ποντα είναι πλασματικό αφου αρκετές φορές είχε ευστοχήσει σε σουτ πατώντας όμως ελάχιστα τη γραμμή. Από την άλλη ο Γκιστ είναι πιο καλός αμυντικός. Στην επίθεση δε μπορεί να δημιουργήσει. Του ταιριάζουν πιο πολύ pick n roll καταστάσεις κάτι που δε φαίνεται να έχει δουλέψει ο Παναθηναικός ενώ υπάρχει και ο Λάσμε γι αυτό. Επίσης μπορεί να σου δώσει σκορ απο επιθετικά ριμπάουντ. Αμυντικά αρκετά καλός και αλτικός. Στη παρούσα κατάσταση ο Πανκο ταίριαζε πιο πολύ. Τώρα αν καταφέρει να συνεργαστεί με Λάσμε αμυντικά και βάλουμε και λίγο pick n roll ίσως δούμε καλύτερα πράγματα.

      Μίλτος

      Διαγραφή
    3. Μιλτο εισαι σωστος αυτο πριπου σκεφτομαι και εγω.Ο Πανκο δεν ειναι κακος αμυντικος καθε αλλο.Πιστευω πως με αυτον μεσα θα ημασταν περισσοτερο δυνατοι επιθετικα διοτι απειλει σχεδον απο πανοτυ.Τον ειχα συμπαθησει κιολας.Ευελπιστω ο Γκιστ να δεσει σιγα σιγα.Και οπως πολυ σωστα ειπες δημιουργουσε στην επιθεση οχι μονο για τον εαυτο του αλλα και για συμπαικτες του.Ο Γκιστ δεν μπορει να το κανει ουτε για αυτον τον ιδιο.Οψομεθα.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  21. Πιστευω οτι σ'αυτο το blog υπαρχει καλη και σοβαρη μπασκετικη αναλυση και αρκετος αναλογος σχολιασμος οποτε δεν προσφερεται για το οπαδιλικι η τις εμονες καποιων...
    Πιανουν χωρο τσαμπα τα σχολια τους...
    Οποιος θελει να κανει κριτικη στον προπονητη ας μιλησει συγκεκριμενα ...ποιο συστημα ...ποια φαση ....ποια λαθη τακτικης προσεξε...
    Επειδη ο Πεδουλακης δεν ειναι Ομπραντοβιτς δεν σημαινει αυτοματα οτι ειναι αχρηστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχει πλέον η εξής καραμέλα: "Ποιος Πεδουλάκης μωρέ, δεν μπορεί να βγάλει ένα σύστημα για τον Καπόνο". Χειρότεροι από αυτόν που το σκέφτηκε, είναι αυτοί που το μεταφέρουν, χωρίς να σκέφτονται και να βλέπουν πώς παίζουν οι αντίπαλοι τον Καπόνο. Σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί και καλύτερα, αλλά αυτοί που κριτικάρουν πως "δεν υπάρχει σύστημα για τρίποντο του Καπόνο", ας μας πουν πώς ακριβώς το σκέφτονται ένα τέτοιο "σύστημα", ειδικά όταν οι αντίπαλες άμυνες τον παίζουν overplay και όπως φαίνεται, ο Αμερικανός δεν έχει και τα γρηγορότερα πόδια για να βγει από τα σκριν και να σουτάρει.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. φιλε γιωργο ειλικρινα,πιστευεις οτι υπαρχει σοβαρος ανθρωπος και στοιχειωδως μπασκετικος που θα πει ''ο ασχετος δεν εχει ενα συστημα για καπονο? ή δε βλεπουμε πικ εν ρολ?"

      αυτα ακουγονται διαρκως απο ασχετους.οταν ακους ανθρωπους να ισχυριζονται οτι ενας προπονητης ,ανεξαρτητως επιπεδου ευρολιγκα η εσκα,δεν εχει συστηματα,αυτοματως καταλαβαινεις οτι εχεις να κανει με καφρο και ηλιθιο.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο φίλε μου, δυστυχώς έτσι είναι. Υπάρχουν κάποιοι που είναι ή άσχετοι ή κακοπροαίρετοι, που κράζουν συνεχώς, χωρίς να σκέφτονται. Μόνο κακό κάνουν στις ομάδες τους.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  22. αδικαιολογητος ο κοουτς με τους χρονους π εδωσε σε σοφο και ουκτις. ετσι οι παιχτες δν παιζει ποτε να δεσουν. Κανα συστημα για καπονο?? αν ο καπονο ειναι μαυρη τρυπα τι ηταν ο γιασκε???
    Δν το διαβασα σε καποιον αλλα οι τελευταιες αμυνες με μονο ψηλους ηταν φουλ αποτυχιο.. σχολιο τζιμ για τις αμυνες μονο με ψηλους!! που σε 3 αμυνες π το εκανε φαγαμε καλαθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αμυνες με ψηλο στην περιφερεια στο τελευταιο λεπτο ηθελαν να εμποδισουν το μακρινο τριποντο...να μειωσουν την ορατοτητα του σουτερ ακομα και αν το μπουμπουνιζε ...
      Μιας και ησουν 3 ποντους μπροστα μπορουσες να δωσεις 2ποντο η βολες...
      Αν προσεξες 1:15 πριν το τελος και ενω ειμαστε 6 ποντους μπροστα ο Μπανκς χανει τον παιχτη του στα σκριν και τρωμε 3ποντο...απ'εκει και περα σε καθε αμυνα τον αλλαζε με τον Γκυστ...και πολυ σωστα.Παρ'ολα αυτα τρωμε 3ποντο στα 4.4 απο τεραστια βλακεια του Μπραμος που αφηνει τον Γκιμπσον να σουταρει αντι να του κανει εγκαιρα φαουλ...
      Περι συστηματων Καπονο τωρα ... Φιλε μου μου τοσο ασχετοι προπονητες που θ'αφηναν εναν Καπονο να σουταρει δεν υπαρχουν στην Ευρωλιγκα....
      Ετσι κι'αλλιως δεν εχει σημασια ποσα σουτ θα παρει ο Καπονο...το κυνηγι που του κανουν οι αντιπαλοι αφηνει χωρο σε ολους τους αλλους παιχτες ...και στη ρακετα και στην περιφερεια...
      Τελος παντων το μπασκετ ειναι πολυπλοκο αθλημα και δεν ειναι υποχρεωτικο να το καταλαβαινουν ολοι...
      Ας μην κανουν τον εξυπνο ομως καποιοι λεγοντας κουταμαρες..
      Και να μην ηξερε συστηματα ο Πεδουλακης... ε διαολε ..θα επαιρνε κανα φιλο του τηλεφωνο να του πει μερικα...

      Διαγραφή
    2. το πολυ σωστα δν λες ομως γιατι η αλλαγη ηταν πολυ σωστη!!! θανο μου το αποτελεσμα στις αλλαγες με γκιστ ηταν να φαμε καλαθια!! δν μπορεσα να βρω το βιντεο να ξαναδω το αλλαλουμ π δημιουργηται, βρηκα ομως στο κοντρα το λιβε αγωνα, δες τι λεει και ο τυπος π σχολιαζει τον αγωνα. Συστηματα... μαλλον δν εχεις ακουμπησει καν την σπυριαρα ε?
      και ο διαμαντιδης ξερει συστηματα.. και γιαννακης. και ο σφαιροπουλος και και και ο κοουτς της γειτονιας σου.. πια η διαφορα τους μεγαλε?? θα επαιρνε ενα φιλο του να του πει μερικε και απο πανω μ λες οτι το μπασκετ εινια περιπλοκο αθλημα... αποφασισε ειναι αθλημα του τηλεφωνου ή του περιπλοκου???

      Διαγραφή
  23. Καλο αρθρο τζιμ , στα του παο, ηταν ψιλοαπογοτευση η εμφανιση χθες κ για εμενα ειναι η πρωτη φορα που θα ασκησω κριτικη στον αρτζι, δεν θα μιλησω για το βιντεο μιας κ το εκανα στο προηγουμενο ποστ κ ο madness τα ειπε ολα τελεια πιο πανω. Τα παραπονα μου ειναι γιατι ο σοφο δεν μπηκε ξανα? Δεν ακουγα την ελληνικη μεταδοση, οποτε αν ειπαν κατι για αδυναμιας του λογο της ιωσης, το δεχομαι, αν ομως ηταν οκ τοτε λαθος, ειδικα στο 4 δεκαλεπτο που θες να πας την μπαλα μεσα κ να τους φθειρεις με φαουλ κτλ. Επισης σωστη η επιλογη του να παρκαρει τον ροκο αλλα λαθος του που δεν του εδωσε λιγο χρονο ενδιαμεσα ενω μπορουσε, τον αφησε 20 λεπτα στον παγκο κ ξαφνικα τον πεταει μεσα, να κανει τι? Ο ουκιτς δε μπορει να προσφερει για 1 λεπτο ή 2 μετα απο παρκαρισμα στον παγκο, δεν ειναι στη φυση του. Και αλλη μια παρατηρηση γιατι δεν παιζει συστημα με σοφο κ την δυνατη του 4αδα? μητσο/μπραμος/μασιουλις κ γκιστ ή τσαρτσα κ τον χρησιμοποιειε παντα με καπονο ? Το αναφερω γιατι σαν να κολλαει η ομαδα , κ να ψαχνει καπονο παντα, συν τις αλλοις οι αντιπαλοι το εχουν διαβασει αρκετα καλα αυτο το πλει μας. Επισης ο ξανθο θα μπορουσε να παρει 2,3 λεπτα μιας κ εχουμε συνεχομενα ντερμπι. Γενικα κακος ο παο κ θα ηθελα οχι αναγκαια να τρεξει περισσοτερο αλλα να ''δαγκωσει'' γιατι παραηταν σοφτ χθες.

    Τωρα στο ματς της ρεαλ, απλως τρομερο, τρομερες εναλλαγες τοσο στο σκορ οσο κ στο ολο μομεντουμ. Η ρεαλ εδειξε τα ''καρυδια'' της , πολυ καλος ο ρουντι εδωσε τα παντα κ η ενεργεια που εβγαζε ηταν τρομερη, το σωσιμο της μπαλας στο τελος ισοδυναμουσε με τα 3ποντα του καρολ που πραγματικα ηταν απολαυση. Ιδιαιτερη αναφορα κ στον σλοτερ που ηταν game changer χθες. Η τσσκα ειναι ερμαιο του πλει μεικερ της, θα ζησει κ θα πεθανει με αυτον, θα κερδισει πολλα ματς μαζι του αλλα στα κρισιμα δεν θα ειναι εκει !!!! Πραγματικα ανοητη η κινηση του στα 7 δευτ να σταματησει κ να σουταρει, απλως ο μιλος δεν αξιζει καν να θεωρειται οτι ειναι στα τοπ5 γκαρντ στην ευρωπη, πραγματικα κριμα γιατι το εχει το αθλημα. Κριτικη θα πρεπει να δεχθει κ ο κριαπα που ηταν ωσει παρων , παντως ο αγωνας ηταν διαφημιση του αθληματος.

    Κλεινοντας ποια η αποψη σας για την τριπλη ανταλλαγη? (Ρουντι γκει) . Δεν περιμενα να τον δω να καταληγει στους ραπτορς. ΓΙα εμενα ηθελαν εναν παιχτη με την αθλητικοτητα του γκει οι ραπτορς, ισως πληρωσαν λιγο πιο πολλα αλλα ειναι γνωστο επισης οτι ηθελαν να στειλουν τον καλντερον. Οι μεμφις σαν να εχασαν αρκετα κ να μην πηραν ουτε τα μισα εκτος απο την μειωση του μπατζετ τους , το οποιο κ επιθυμουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά Ζοζέ, στα κρίσιμα τελευταία λεπτά πάντα παίζει ο Λάσμε και όχι ο Σόφο. Πιστεύω κυρίως έχει να κάνει με την άμυνα. Πρέπει και να βάλεις καλάθι αλλά και να μην φας. Για τον Ούκιτς βλέπω ότι τελευταία πιστεύει περισσότερο τον Μπανκς και ο Κροάτης απενεργοποιείται πράγμα που όσο παίζει θα τον κάνει ακόμα χειρότερο.

      Διαγραφή
    2. Βασικα θα ηθελα να δω τον σοφο να ξεκινα το 4 δεκαλπετο με σκοπο να προσπαθησουμε να παρουμε 2,3 γρηγορα φαουλ κ να παμε σχετικα γρηγορα στο μπονους των βολων, μετα ναι ειναι λογικο να παιζει ο λασμε κυριως για την αμυνα του, αλλα ισως να μπορουσε να δοκιμασει επισης καποιες αλλαγες οπως εκανε με τον μπανκς στο τελος, βαζοντας τον σοφο να παρει 1,2 επιθσεις ας πουμε.

      Διαγραφή
  24. Πολυ σωστα επεσημανες Jim την προηγουμενη εβδομαδα την γυμνια μας στον ασσο...πραγματικα τεραστιο προβλημα... Ουκιτς και Μπανκς δεν ειναι οργανωτες και ο Μητσος δεν μπορει να κανει και τον οργανωτη σ'αυτη την ηλικια....Νομιζω οτι πρεπει να τολμησει ο Πεδουλακης με τον Ξανθοπουλο...Ειναι ο μονος καθαρος ασσος που εχουμε και παρ'ολο που δεν ειναι πρωτης γραμμης παιχτης πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι χειροτερος απο τον Μπανκς και τον Ουκιτς που ειδαμε χθες...
    Δυστυχως φαινεται να εχουμε πολυ μικρο ροστερ τελικα αφου στηριζομαστε σε 10 μονο παιχτες μιας και οι Ξανθοπουλος- Σκορδιλης δεν υπολογιζονται στην ευρωλιγκα...ο δεκατος ειναι ο 35χρονος Τσαρτσαρης... ο ενατος Σοφο ...μονιμως ψιλο-τραυματιας αλλα και γενικοτερα παιχτης ειδικου σκοπου και περιορισμενης συμμετοχης...ο ογδοος Καπονο ...μιστερ διαγωνισμος τριποντων αλλα πιο αργος και απ τον Αλβερτη...Στην ουσια 7 παιχτες τραβανε το κουπι...
    Αλλα και το μιγμα ειναι προβληματικο....για παραδειγμα εχουμε δυο πολυ καλα τριαρια Μπραμος- Ματσιουλις και απειρες λυσεις στο 2 αλλα δεν υπαρχει ασσος ουτε και καθαρο 4αρι εκτος απ'τον Κωστακη...Εχουμε πολλες λυσεις στο 5 αλλα κανεις δεν μπορει να παιξει με πλατη -πλην Σοφο που ειναι ευκολος στοχος στην αμυνα...Σοφο και Καπονο δε μαζι μοιαζει με αυτοκτονια...
    Ειναι απιστευτο το παζλ που εχει να λυσει και οι αλχημειες που πρεπει να κανει ο Πεδουλακης για να βγαλουμε την χρονια με αξιοπρεπεια...
    Σιγουρα εχει και αυτος ευθυνη για το ροστερ που συγκροτησε αλλα εχει το ελαφρυντικο οτι η ομαδα δεν ειχε σταθερες ουτε και πολλα λεφτα διαθεσιμα το καλοκαιρι...ενα χαρτι με το ονομα Διαμαντιδης πηρε στα χερια του και το υπολοιπο λευκο...Μετα περασαν 16 καινουργιοι παιχτες το κατωφλι μας χωρις να υπολογιζω τους πιτσιρικαδες....
    Πολλοι νομιζουν οτι μ'αυτους τους παιχτες επρεπε να ειχαμε ομαδαρα...Δεν ειναι ετσι ομως τα πραματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γκιστ= καθαρο 4αρι
      πες μου χρονια που ο σερβος υπολογιζε σε ροστερ μεγαλυτερο των 9-10 παιχτων.
      απειρες λυσεις στο 2 δν εχουμε γιατι οσοι παιζουν εκει ουσιαστικα δν ειναι οι θεσεις τους. ο ουκιτς δν ξερει να παιζει στα φτερα. αλχημειες το να εχει βρει ενα και μοναδικο συστημα για να αξιοποιησει καπονο?? να τον βαζει μεσα με σοφο...
      γενικα ο πεδουλακης ενω τον γουσταρα πολυ εχει απογοητευση απο ενα σημειο και μετα και δν του χρεωνω κιτσεν και σια απο μαλλον ειχε αλλο μπατζετ στα χερια του.

      Διαγραφή
  25. Γεια σου Jim. Είδα πάλι τα RSS να λειτουργούν κανονικά μετά από καιρό. Πολύ καλό αυτό.
    Πολυ καλη η ανάλυση σου.
    Για μένα πολύ μέτριο για να μην πω κακό κοουτσάρισα από τον Πεδουλάκη. Χαρακτηριστική εκτός των άλλων η εμμονή του στο τέλος να παίζει με ψηλή πεντάδα στην άμυνα η οποία δεν έβγαινε καθώς ο αντίπαλος την διάβασε εύκολα και χτυπούσε στα πόδια. Αποτέλεσμα συνεχόμενα καλάθια και ο αντίπαλος να μένει μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

    Φαντάζομαι θα κάνεις και μια ανάλυση, ένα pre game, για το αυριανό ματς!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε δεν ξερω ποια ειναι "τ'αλλα" .... αλλα για την ψηλη πενταδα που λες δεν εχεις δικιο..
      1.15 πριν το τελος ..ενω ειμαστε 6π μπροστα τρωμε τριποντο εξ'αιτιας του Μπανκς που εχασε τον παιχτη του σκουντουφλοντας στα σκριν...
      Απ'εκει και περα οταν ειμαστε σε αμυνα αλλαζε τον Μπανκς με ψηλο...
      μια με τον Τσαρτσαρη και ολες τις αλλες με τον Γκυστ...
      Σκοπος να περιορισει ο ψηλος το οπτικο πεδιο του τριποντου και να αναγκασει τον αντιπαλο ..αν το παρει ..να το παρει σκωτομενο...
      1.11 αρχιζει η επιθεση της Μπαμπεργκ ...γυρναει την μπαλλα ..δεν βρισκει σουτ απ'εξω...παει μεσα τελικα και σουταρει στα 52"..ο Λασμε κοβει τον αντιπαλο αλλα του χρεωνεται ανυπαρκτο φαουλ με το οποιο βαζουν 2 βολες..
      Εμεις χανουμε την επιθεση αφου αστοχει ο Μασιουλις αλλα παιρνουμε το επιθετικο και τελικα βολες αφηνωντας 25.5" στην Μπαμπεργκ...73-68
      Ο Γκιπσον κατεβαζει μπαλλα και προσπαθει να βρει σουτ απ'εξω...δεν το βρισκει κανει σκοτωμενο μπασιμο αστοχει χωρις να βρει ουτε στεφανι..αλλα ο Λασμε χανει το ριμπαντουντ και τρωει καλαθι απο τον Φορντ στα 11.6 ...73-70..
      Μας κοβουν με βολες.. βαζουμε μια...74-70 μενουν 10.6"
      Κατεβαζει ο Γκιπσον ..ο Μπραμος κανει απιστευτη βλακεια και αντι να κοψει με φαουλ οπως εχει δοθει εντολη στο ταιμ-ουτ τον αφηνει να σουταρει ανενοχλητος 4.4" και να ευστοχησει...
      Μια χαρα λειτουργησε η ψηλη πενταδα λοιπον και πολυ σωστα εκανε ο Πεδουλακης ..ουτε σουτ αφησε ουτε στα ποδια εχασε ...
      Αμα τωρα αμα χανεις τ'αμυντικο ριμπαουντ με ψηλη πενταδα ο προπονητης φταει?????
      Οταν εισαι 4π μπροστα και εχεις εντολη να κοψεις με φαουλ μολις περασουν τη σεντρα ...και ο Μπραμος που μαρκαρει τον Γκιπσον οπισθοχωρει στο ημικυκλιο των βολων.... 1 μετρο μεσα απο το τριποντο ο αθεοφοβος!!!!! ο προπονητης φταιει??????
      Ενταξει... ο Πεδουλακης δεν ειναι Ομπραντοβιτς...
      Αλλα γι'αυτο τον κατηγορουμε?

      Διαγραφή
    2. εεε οχι , 2τερος που το αναφερει για την αργη 5 αδα, ενδιαφεορν

      Διαγραφή
    3. Σορυ φιλε αλλα οταν κερδιζεις με 4 ποντους στα10 δευτερα δεν κανεις φαουλ. Με τρεις ναι, με τεσσερις δε σταματας το χρονομετρο. Αλλα σιγουρα θα μπορουσε να παιξει καλυτερη αμυνα ο μπραμος. Dim


      Διαγραφή
    4. Μπορεις να επιλεξεις να μην κανεις φαουλ....ειναι θεμα προπονητη...
      Ο Παπετρου ας πουμε ελεγε στη μεταδοση οτι θα εκοβε με φαουλ...
      Απο το βιντεο παντως προκυπτει οτι δεν υπηρχε εντολη για φαουλ....λαθος το γραφω αυτο παραπανω...

      Διαγραφή
  26. τζιμ δεν νομιζω να ειμαι λαθος αν πω οτι ο παο με το ροστερ που εχει πιο πολυ ταιριαζει στο ραν εν γκαν παιχνιδι με μπολικο πρες και ξυλο στην αμυνα παρα στο αργο σετ παιχνιδι λιγων κατοχων/επιθεσεων . τι λες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν κανεις λαθος αλλα ουτε δικιο εχεις φιλε μου.αυτο φωναζει ο τζιμ εξαρχης.δεν εχει συνδεση το ροστερ.υπαρχουν παιχτεςπου θα απεδιδαν καλυτερα σε ανοιχτο(ορθανοιχτο) γηπεδο οπως ο ουκιτς, ο γκιστ ο λασμε.υπαρχουν παιχτες που δε θαμπορουσαν ουτε στην τηλεοραση να το δουν αυτο το μπασκετ οπως ο σοφοκλης και ο διαμαντιδης.και υπαρχει και ο πεδουλακης που λατρευει το σετ μπασκετ αλλα οταν παραγεται αυτο απο ψηλα παιδια με μακρια χερια και αθλητικα προσοντα για να δινουν εχτρα επιθεσεις.

      συνδιασε τα αυτα και εχεις το ροστερ του παο,που βεβαια ακομα και ετσι οπως ειναι με εναν ασσο σε στυλ σαρας θα χες αλλη ομαδα.

      TROUBLE

      Διαγραφή
  27. jim αυτο το συστημα stager του πεδουλαλη τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Screen ψηλού (συνήθως 4) χαμηλά (κυρίως) έτσι ώστε να ελευθερωθεί ένας συμπαίκτης του είτε για shoot είτε για την εκτέλεση κάποιου συστήματος. Μάστορας ο Stoneroοk.. Stagger πάντως σημαίνει τρεκλίζω, οπότε το συγκεκριμένο screen φαντάζομαι δεν έχει ως στόχο το 4άρι να κλειδώσει τον αντίπαλο που screenάρει, αλλά να τον ενοχλήσει λίγο έτσι ώστε να δώσει μετά κι άλλο screen..
      Kasper Hauser

      Διαγραφή
    2. Αν θυμάσαι μετά το stagger screen ο Πεδουλάκης τους λέει να παίξουν horn.. Αυτό είναι το σύστημα προς εκτέλεση..
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    3. και τελικά τι βγήκε στο παρκε?
      El Greco

      Διαγραφή
  28. Μηπως ο Πεδουλακης παιζει αυτο το σετ παιχνιδι ακριβως επειδη εχει τον Διαμαντιδη? Μηπως ο Διαμαντιδης δε μπορει να ανταπεξελθει σε γρηγορο συνεχες ρυθμο και γι αυτο ο Πεδουλακης υποχρεωνεται να παιζει αυτο το εκνευριστικο σετ παιχνιδι?
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Πεδουλάκης έτσι κι αλλιώς σετ παιχνίδι έπαιζε. Οι ομάδες που είναι καλά στο σετ παιχνίδι κερδίζουν τους τίτλους.

      Διαγραφή
  29. Ο Πατ Καλάθης στο Ισραήλ είναι ακόμη αμυντική τρύπα ή το πρωτάθλημα εκεί είναι γενικότερα πολύ χαμηλού επιπέδου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.gazzetta.gr/a2-andron/article/368064-eimaste-ellines-telos BRAVO STA PAIDIA ...TELOS !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η μεγαλη αληθεια ειναι αυτο που ανεφερε ο Δημητρης Παπανικολαου σε συνεντευξή του.
    Οτι ο Πεδουλάκης ειναι ενας προπονητης που απο τη μια δυσκολα συντριβεται απο αντιπαλη ομαδα και απο την αλλη δυσκολα συντριβει αντιπαλη ομαδα.
    Διοτι ο τροπος που κοουτσαρει οδηγει παντα ενα παιχνιδι να κριθει στις λεπτομερειες,οι οποιες τις περισσοτερες φορες είναι με το μερος μας.
    Αυτη ειναι η φιλοσοφια του και πρεπει ολοι να συμβιβαστουμε.
    Δεν ειναι τυχαιο που ολα σχεδον τα παιχνιδια στην ευρωλιγκα για τον Παναθηναϊκο κριθηκαν με πολυ ζορι για την ομαδα,ειτε επαιζε με την Μπαμπεργκ και την Καντου ειτε με την Ζαλγκιρις και τη Ρεαλ.Ακομη και στο ελληνικο πρωταθλημα.
    Νομιζω οτι και πιο συμβατους παικτες να ειχε ο Παναθηναϊκός στο ροστερ του,η εικονα του δεν θα ηταν πολυ διαφοροποιημενη.
    Το θετικο ειναι οτι ο προπονητης ειναι πολεμιστης και αυτη η ψυχολογια περναει και στους παικτες.
    Στοιχειο σουπερ απαραιτητο τη φετινη μεταβατικη χρονια.
    Χωρια οτι εβγαλε ηδη ενα διαχρονικο ελληνικο στηριγμα για την ομαδα οπως ο Μπραμος.
    Επισης θετικο ειναι οτι με αυτη τη φιλοσοφια παιχνιδιου θα παει και θα κτυπησει "χοντρα" και την CSKA και την Ρεαλ εκτος.Εγω πιστευω οτι θα τσιμπησει μια νικη εκτος προγραμματος σε αυτα τα παιχνιδια.
    Σε γενικες γραμμες εμενα δεν με χαλαει αυτη η προσεγγιση του προπονητη,οσο φερνει αποτελεσματα...
    Το να παει αυτη τη στιγμη να παιξει με μονο υψηλο ρυθμο μπασκετ με εμφαση στο transition παιχνιδι θα ηταν αυτοκτονια.
    Το ιδανικο θα ηταν να συνδοιασει και σετ παιχνιδι και high tempo παιχνιδι.Το εχω επισημανει απο τον Οκτωβριο αυτο το θεμα.Το προσπαθει αυτό ο κοουτς.Αλλα ,οπως μου ειχε πει και τοτε ο Jim,οτι αυτο δεν ειναι ευκολο και θελει χρονο και μια διαδικασια εκμαθησης.Κλειδι όμως για αυτή την μεταβαση και εξισορροπηση είναι ο Ουκιτς.

    ΥΓ1.Τα αγγλικα του κοουτς ειναι προφανως μειον για την δουλεια του.Μονο σαν χιουμορ μπορουν να σταθουν.Μεχρι εκει ομως.Γιατι οντως οι εκφρασεις του ηταν κωδικοποιημενες και δουλεμενες από πριν στην προπονηση.Ας μην εκχυδαϊζουμε τον κοπο και τον ιδρωτα λοιπον ενός επαγγελματια…
    ΥΓ2.Τα τεσσερα προσεχη παιχνιδια (CSKA,Zalgiris,Efes,Malaga)κρινουν τα παντα.Με 0 νικες αποχαιρεταμε τη διοργανωση.Με 1 μονο νικη δεν κραταμε την τυχη στα χερια μας.Με 2 νικες θα εχουμε παρει κεφαλι για την προκριση.Με 3 νικες θα εχουμε σφραγισει ουσιαστικα και τυπικα την προκριση.Με 4 νικες μπαινουμε χοντρα και στο κολπο της 2αδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Τζόνι, πράγματι, η φιλοσοφία του Πεδουλάκη είναι αυτή. Απλά, εγώ έχω δει την ομάδα στο σετ παιχνίδι που παίζουμε να τις λείπει η ποικιλία στην περιφέρεια. Ένας παίκτης εκεί που θα δημιουργήσει κι αυτός, που θα πάρει ένα σουτ στα 4-5 μέτρα μετά από σκριν, που θα πάρει το ελεύθερο τρίποντο και θα το βάλει...Ένας all around περιφερειακός. Αυτός και μόνο να υπήρχε στη θέση του καλού αλλά μονοδιάστατου Μπανκς, θα μιλούσαμε με τελείως άλλη βάση πιστεύω.
      Και γενικά όπως βλέπω την ομάδα και τις απαιτήσεις που έχει ο Πεδουλάκης, ο Πλάνινιτς που μένει ελεύθερος είναι ίσως ότι πιο ταιριαστό υπάρχει στα γκαρντ. Καλό θα ήταν να κάνουμε μια υπέρβαση γι αυτόν το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. Johnny Rogers, είσαι πολύ σωστός και το τοποθετείς άψογα το θέμα. Χαίρομαι που έγραψες ολοκληρωμένη την άποψή σου, βλέπεις η γκρίνια και η αρνητική προσέγγιση κερδίζουν διαρκώς έδαφος και γίνονται πλέον κουραστικές. Δεν έχω κάτι να προσθέσω, ήθελα μόνο να υπογραμμίσω την αξία ενός σχόλιου από κάποιον που βλέπει τα πράγματα σφαιρικά. Να είσαι καλά!
      Ρίκα

      Διαγραφή
  32. σωστος, για αυτο και εχουμε προβλημα στο σκορ και συνεχεια παμε τους αγωνες σε χαμηλα σκορ. η επιθεση κολλαει φουλ και ειναι οτι λειπουν τα εργαλεια απο τον ασσο. μηπως ομως φταει η κακη διαχειριση των ουκιτς και μπανκς.??? κακοι παιχτες δν ειναι αλλα δν γινεται στα αντα τους να μαθουν αλλο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. trith seri hta i csska apo th zalgiris auth tht fora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Διαβαζω ολα τα σχολια εδω και καταληγω οτι: οι παιχτες δεν εχουν βρει τον ρολο τους, και ο προπονητης τα θαλασωνει στα δυσκολα.Η ομαδα παιζει χωρις πλανο, ασυνδετη,αργη, αρα καταδικασμενη πριν καν ξεκινησει.Ο Παο αυριο απο εσας ειναι ξοφλημενος, θα χασει οπωσδηποτε, (αν καταλαβα καλα).Αναρωτιεμαι λοιπον πως ειναι δυνατον με Ρεαλ να χασουμε 2 λεπτα πριν το τελος; πως επαιξαν εκει δυνατα και στοχευμενα για 38 λεπτα;.Μιλαμε για την Ρεαλ που ειναι απο τις καλυτερες ομαδες αυτην την στιγμη, πως χασαμε λοιπον στο τελος και στις λεπτομεριες, τοτε δεν ηταν ασυνδετη και χωρις ρολο; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν το ξέρεις; μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο με τη ρεάλ είχε φτιάξει ο πεδουλάκης συστήματα από εκεί και πέρα τους είπε κάντε ότι σας κατέβει. Γενικά ο πεδουλάκης δεν έχει συστήματα και οι παίκτες όταν κερδίζουν κερδίζουν με τη μαγκιά τους και με το ταλέντο τους αλλά όταν χάνουν φταίει ο πεδουλάκης. κυριακή

      Διαγραφή
    2. Στην αρχη διαβαζοντας το σχολιο σου σκεφτηκα οτι ειναι αστειο(μετην εννοια γελοιο) στην συνεχεια καταλαβα οτι κανεις πλακα χαχαχαχα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  35. Jim,καλημέρα. Μια ερώτηση,ο Ζοτς σε πολλά ματς έβαζε τον ΔΔ στο 3,για να τον ξεκουράζει από το κουβάλημα της μπάλας και να έχει κ δημιουργία από 3 παίχτες,σε σημεία που η ομάδα κόλλαγε επιθετικά η είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία.Ο Πεδουλάκης δεν το κάνει. Κατα τη γνώμη σου ένα τέτοιο σχήμα θα είχε τύχη στον φετινό ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ζοτς έβαζε τον Διαμαντίδη στο 3 έχοντας όμως στο 1-2 τον Καλάθη,τον Νίκολας,τον Σάρας και παλιότερα τον Σπανούλη.Το πρόβλημα της φετινής ομάδας είναι η έλλειψη γκαρντ που να δημιουργούν.Ο μόνος που μπορεί και το κάνει στο υψηλότερο επίπεδο είναι μόνο ο Μήτσος.Επίσης,πέρα από το πρόβλημα δημιουρίας υπάρχει και ποσοτικό θέμα στα γκαρντ μιας και ο Πεδουλάκης χρησιμοποιεί μόνο 3 παίχτες(Μήτσος-Μπανκς,Ούκιτς) στο 1-2 και κατεβάζει από το 3 τον Μπράμο για να καλύψει την θέση του shooting guard.
      Άρα κατά την γνώμη μου ένα σχήμα με 3 γκαρντ είναι δύσκολα υλοποιήσιμο με την φετινή σύνθεση της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Φίλε κατά τη γνώμη μου για να παίξει ο Διαμαντίδης στο 3 πρέπει να έχεις οργανωτές. Ο Ζοτς είχε Καλάθη, Σάρας, Σπανούλη κλπ. Φέτος οταν είναι ο Διαμαντίδης μέσα μόνο αυτός οργανώνει. Και όταν παίζει μαζί με Μπανκς ή Ούκιτς πάλι απλά κατεβάζουν τη μπάλα για να μη κουράζεται και μετά πάλι τον ψάχνουν.

      Μίλτος

      Διαγραφή
  36. παντως να προσθεσω και εγω πως παρατηρησα οτι ο fleming δεν μας αφησε να βρουμε ρυθμο, καθως εκανε πολυ καλη χρηση των time-outs, καθε φορα που καναμε εστω και ενα μικρο σερι και δειχναμε οτι αρχιζουμε να ανεβαζουμε στροφες μας εκοβε την φορα και ξεκινουσαμε παλι απο την αρχη. τζιμ θελω την γνωμη σου επι του θεματος!!

    gE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. KAI κατι ακομη οσο ο κοουτς δν αφηνει τον 3D να γεμισει μπαταριες τοσο αυτος δν θα αποδιδει αυτα που μπορει. το ξεζουμισμα του βεβαια εχει ξεκινησει επι ομπρα αλλα πλεον δν ειναι παιδακι και δν ειναι δυνατον μετα τους τραυματισμους να παιρνει πανω του 30 αρια συμμετοχης για να σωσει ο αρτζι το κεφαλι του. ναι ξερω οτι η χρονια ξεκινησε με στοχο μια καλη πορεια στην ευρωπη και την πρωτη θεση σε ελλαδα αλλα πλεον με αυτο το υλικο οι απαιτησεις εχουν αυξηθει ...
    Ναι υπαρχει προβλημα στον ασσο ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΜΩς Π ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΑΡΤΖΙ. δν ειναι κακοι παιχτες μπανκς και ουκτις. Αλλα φετος εχουμε το καλυτερο συνολο στο 3 εδω και αρκετα χρονια. στο 4 και στο 5 αν δν εχουμε θεμα τραυματισμων ειμαστε οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι φιλε μου σορρυ κιολας αλλα αυτα ειναι καραμελιτσες περι διαμαντιδη.θα παιξει οσο χρειαστει.δεν καταλαβα.γιυτο πληρωνεται αδρα και τον εχουν στα ωπα ωπα.και η ιλικια του δεν ειναι απαγορευτικη ακομα και στην εθνικη δεν παιζει και το καλοκαιρι κανει 1 μιση μηνα διακοπες.

      μια ερωτηση ηθελα να κανω σε σενα και σε αλλους οπαδους του παο.τι ακριβως εννοειτε λεγοντας η ομαδα ξεκινησε με στοχο μια καλη πορεια ευρωπη και πρωταθλημα ελλαδας,ενω τωρα με αυτο το ροστερ αλλαξαν οι στοχοι?

      περυσι ποιος ηταν ο στοχος σας ας πουμε?

      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Φετος ο στοχος ειναι μια καλη πορεια στην Ευρωπη. Οσο πιο μακρια, τοσο καλυτερα. Περισυ ο στοχος ηταν ξεκαθαρα η κορυφη της Ευρωπης...Αλλο το ενα ,αλλο το αλλο.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    3. o κουλ κωστας με προλαβε, ολεσ τις προηγουμενες χρονιες ηταν το ευρωπαικο και μαλιστα ειμασταν στα φοβορι, δν το λεω εγω , οι μπουκερς.
      φετος ξεκινησαμε με στοχο τους16 ισως και 8. και ελληνικο πρωταθλημα. αν δεις πηραμε παιχτες που μπορουν να ματσαρουν τους αντιστοιχους του γαυρου.
      Πλεοναφου ο ματσιουλις βρησκει τον ευατο το προ τραυματισμου, ο μπραμος εχει δεσει και εξελιξει τον εαυτο του, + τις προσθηκες θελουμε τουλαχιστον 8 και βλεπουμε για φ4. και οχι αδικα , ζαλγκιρης και μαλαγα σε καμια περιπτωση δν εχουν καλυτερο υλικο, εγω θα ελεγα και για ρεαλ οτι δν μ γεμιζει το ματι αοφυ ειναι πολυ σοφτ, ελα π σαρωνει τα παντα.

      Διαγραφή
    4. πολυ ωραια και κατανοητα ολα.απλα σκεψου οτι για να αισθανεσαι εσυ και ο καθενας οτι αξιζει κατι καλυτερο απο αυτο που νομιζατε στην αρχη ο παο,καποιος κανει καλα τη δουλεια του φιλε.

      το ροστερ ξαφνικα δεν εγινε φοβητρο της ευρωπης.
      η ζαλγκιρις εχει περισσοτερη ποιοτητα κατα τη γνωμη μου κρις νας

      TROUBLE

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρες στα παιδιά.. Το βραδάκι σαν θέλω "μάχιμους" (νομίζω είναι κατανοητό με ποια έννοια..)γιατί θα ανεβάσουμε ανάρτηση για το ντέρμπι. Θέλω απόψεις και ανοιχτά μυαλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ποια η γνωμη σου για τον τσαιρελη?καλο κορμι φαινεται ανεβασμενος στα τελευταια παιχνιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ποια η γνωμη σου για τον πλανινιτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. jim ti 8a se lege o aradori gia ton pao/???kai mikros sxetika einai kai soutara exei kai na passarei 3erei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. episis bravo stous paides pou mexri stigmhs exoun 3 sta 3 sto evrwpaiko..bravo 3exwrizei o xaralabopoulos 17 podoi 5 rebs smr ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στο χαλαρό μέχρι στιγμής η Σιένα την πρωτοπόρο Βαρέζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή