Athlenda

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

LIVE & LET DIE..



Μετά τον «τελικό» του Pala Desio στην πρώτη φάση, ο Παναθηναϊκός  πέρασε επέζησε σε ακόμα έναν εχθές στο Κάουνας. Κάτι λέει αυτό.. Εντυπωσιακός ο Ρόκο Ούκιτς , «μαθητής» στο πανεπιστήμιο του Παναθηναϊκού. Η Ουνικάχα βασικός αντίπαλος των πρασίνων πλέον..


Μεγάλη νίκη, σκληραίνει το κέλυφος της ομάδας κι άλλο..

-Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους πράσινους, δεδομένου του ότι ήταν φανερό πως για 20’ λεπτά έπαιζαν στον ρυθμό του αντιπάλου. Η Ζαλγκίρις έβαζε γρήγορα τη μπάλα στο παρκέ ακόμα και μετά από επαναφορά  ανοίγοντας το τέμπο του παιχνιδιού. Κακή άμυνα από τον Παναθηναϊκό στο τρανζίσιον και αδυναμία αναχαίτισης του πικ εν ρολ ακόμα και όταν στη μπάλα αμύνονταν οι Διαμαντίδης-Λάσμε (για πρώτη φορά φέτος). Παρακολουθήστε πόσο γρήγορα παίρνουν θέσεις στην transition offense οι Λιθουανοί , βγάζοντας τη μπάλα στην περιφέρεια με ξεκάθαρο στόχο να βάλουν όμως τη μπάλα μέσα και να χτυπήσουν από το ζωγραφιστό. Αμυντικά τα ψηλά κορμιά του Πλάθα έπαιζαν ¾ τον Σοφοκλή με το high low (στον άξονα μάλιστα ο Διαμαντίδης) να γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση με τα μακριά λιθουανικά χέρια να βγαίνουν πάνω στη μπάλα πίσω από το κορμί του Σόφο. Ακόμα και στο μισό γήπεδο, διέκρινα ένα αμυντικό πρόβλημα επικοινωνίας για την ελληνική ομάδα το οποίο έφερνε ανισορροπία στην άμυνα με συνέπεια να χάνονται πολλά ριμπάουντς. Εκεί ήταν η μεγάλη πληγή του Παναθηναϊκού εχθές, με τους γηπεδούχους να μαζεύουν συνολικά 14 επιθετικά.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε «παρέμβαση» στο ματς, βλέποντας το ότι με την μέχρι τότε κατάσταση ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολύ σφυγμό ακόμα. Έβαλε καθαρά στο τιμόνι τον Διαμαντίδη ρίχνοντας τον ρυθμό (με οποιονδήποτε άλλο πόιντ, η επίθεση της ομάδα μοιάζει περισσότερο βιαστική και λίγο πρόχειρη), «κόλλησε» τον Ούκιτς στον Πόποβιτς, τζογάροντας κάποια σουτ από τους υπόλοιπους και διαχειρίστηκε σωστά τη φορτωμένη φροντκόρτ του, παίζοντας με πιο ευέλικτα  σχήματα, δεδομένου του ότι  ο Πλάθα χτύπαγε συνεχώς με τον παίκτη του Σοφοκλή σε καταστάσεις σκριν στη μπάλα. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο Πεδουλάκης  έκανε άμεση χρήση του τρέηντ Γκιστ-Πάνκο. Θυμάστε ότι στην κουβέντα μας τότε και αναλύοντας τους λόγους (με τον Σχορτσανίτη τραυματία) είχαμε πεί ότι στον Παναθηναϊκό επέλεξαν έναν παίκτη φόργουορντ σέντερ από το να πάρουν έναν φόργουορντ και έναν σέντερ. Ο Γκίστ έκανε τα γνωστά λαθάκια του, ήταν λίγο διστακτικός στο περιφερειακό σουτ  αλλά προσέφερε ποικιλία σχημάτων, ενέργεια και versatile άμυνα ψηλά και χαμηλά.


-Ο Πεδουλάκης βάσισε μεγάλο κομμάτι του πλάνου του στο να χτυπήσει και να βγάλει εκτός ρυθμού τον Πόποβιτς.  Γι’αυτό και έστειλε τον Ούκιτς στο ποστ, ώστε να φθείρει και να εκνευρίσει τον μικρόσωμο συμπατριώτη του, ενώ με τον Διαμαντίδη στην κορυφή η ομάδα εξασφάλιζε   1.) καλύτερο περιφερειακό σουτ  2.) ισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον.  Από το 25’ και μετά έπαιξε πολύ κεντρικό πικ εν ρολ και έβαλε τον Μπράμος στον Λαφαγιέτ (είχε και καλές και κακές στιγμές αυτή η επιλογή). Ήταν φανερό από ένα σημείο και μετά ότι εάν οι πράσινοι έπαιρναν κεφάλι έστω και με μικρή διαφορά, η Ζαλγκίρις θα πνιγόταν. Με τον Καουκένας κρύο και τον Πόποβιτς να μη βρίσκει καθαρές ματιές  από την περιφέρεια, οι Λιθουανοί  δεν είχαν λύσεις clutch performance στο σετ παιχνίδι που είχε επιβάλλει η ελληνική ομάδα. Μπράβο λοιπόν και στον Αργύρη Πεδουλάκη. Πολλοί είπαν ότι «ρίσκαρε» κλείνοντας το ροτέησιον στα γκαρντ  με τη μη χρησιμοποίηση του Μπανκς. Εγώ θα πω ότι ξέρει τι κάνει.. Και εάν η ομάδα είχε απορροφήσει καλύτερα τον Ξανθόπουλο, θα μπορούσε να πάρει και άλλα πράγματα από αυτόν. Βέβαια το κενό στη θέση είναι εμφανές, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανοίξουμε πάλι την ίδια κουβέντα. Και επειδή πολλάκις έχω ερωτηθεί γιατί στηρίζω τον Πεδουλάκη, θα πω ότι τον θεωρώ «κόουτς». Μπορεί να έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του, να μην είναι ιδιαίτερα καινοτόμος, να ήθελε τον Γκιστ από το..καλοκαίρι (πλάκα κάνω..) αλλά είναι «κόουτς».  Μη ξεχνάμε άλλωστε και το μεταβατικό στάδιο του κλαμπ..


-Ας πούμε μερικά πράγματα για τον Ούκιτς γιατί από εχθές αυτό που συμβαίνει είναι τουλάχιστον αστείο και αδικεί το ίδιο το παιδί. Έξω από τα δόντια.. Ο Κροάτης έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο Κάουνας και αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί των πρασίνων σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Όχι δεν έγινε ξαφνικά ο « γκαρντ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός», ούτε ο «ιδανικός παρτενέρ» του Διαμαντίδη, ούτε ο «ηγέτης» (από αυτό απέχει μίλια) ούτε –το πιο αστείο που διάβασα- έκανε «απόσβεση του συμβολαίου του μετά τα δύο ματς (Κύπελλο-Κάουνας).  Αυτό για να το πείς πρέπει είτε να μην έχεις σχέση με το άθλημα είτε την παραμικρή με την αγορά. Δεν απευθύνομαι σε αυτά που γράφτηκαν εδώ μέσα, στη δική μας παρέα, αλλά στους «μπακαλιάρους» –υποτίθεται επαγγελματίες του χώρου- που βγήκαν να βγάλουν υποχρεώσεις.. Κλείνει η παρένθεση. Ο Ούκιτς είναι φοιτητής στα 28 του, στο Panathinaikos Univercity  of winning.. Όπως και ο Γκιστ. Σπουδάζει τη διαδικασία του «μαθαίνω να νικάω». Μπορεί να έφτασε μέχρι το ΝΒΑ αλλά ποτέ δεν έλαβε τέτοια εξειδικευμένη μόρφωση, δεν ήταν και δεν είναι winner, σπουδάζει όμως ένα πρόγραμμα που έχει μπολιαστεί με τη λέξη νίκη. Ένα μπορώ να σας πω (ισχύει και για τον Γκιστ, τον οποίο όπως και τον Ούκιτς παιδιά, ναι,  δε θα υπέγραφα στη νέα ομάδα που χτίζουν οι πράσινοι και νομίζω ότι όσοι μπορούν φιλτράρουν και να αξιολογήσουν το συνολικό performance δεν έχουν καμία αντίρρηση, προσωπική γνώμη ΠΑΝΤΑ), ο Ρόκο μετά την αποχώρηση του από το κλαμπ (σε 1-2 ή 5 χρόνια) μπορεί να μην βρεί ξανά αυτά τα λεφτά (γιατί η αγορά έχει αλλάξει και τα χρόνια περνούν..) αλλά σίγουρα θα είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2012.. Αυτό πιστώνεται στους προπονητές του οι οποίοι δουλεύουν πολύ πάνω του και ας γνωρίζουν ότι η επιλογή ήταν λάθος. Ο ίδιος ο Πεδουλάκης το δήλωσε ξεκάθαρα εχθές (« είναι δύσκολο να αλλάξει στυλ σε αυτή την ηλικία..») όπως και ο ίδιος ο Κροάτης  γνωρίζει ότι παίζει μόνος του στη θέση πλέον και  σε περίπτωση ύπαρξης ενός απλά αξιόλογου πραγματικού πόιντ γκαρντ, το συνολικό του performance μέχρι τώρα θα τον είχε στείλει πίσω στο ροτέησιον και πιθανόν δεν θα είχε αυτή την ευκαιρία. Η απόδοση του εχθές ήταν same story με αυτή του τελικού στο Ελληνικό, όπου φάση-φάση απέκτησε αυτοπεποίθηση και έφτασε στο σημείο να σκοράρει τους πιο κρίσιμους πόντους στο τέλος. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Τα ματς με την Καντού, Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις,  ο Παναθηναϊκός δεν τα κέρδισε ούτε λόγω Μπράμος ούτε λόγω Ούκιτς (παρότι ήταν και οι clutch έχοντας τεράστια συνεισφορά) αλλά για τον απλούστατο λόγω του ότι έχει τον καλύτερο παίκτη μισού γηπέδου στην Ευρώπη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι αποφάσεις του στο τέλος των κλειστών παιχνιδιών είναι απλά χειρουργικές επεμβάσεις και η αποφασιστικότητα του «έμπνευση» για τους υπόλοιπους. Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν..


Όλο αυτό το «πανηγυράκι» δεν κάνει καλό στο παιδί. Και μετά από μια τόσο καλή εμφάνιση καλύτερα και εμείς εδώ να του δώσουμε ένα credit γιατί όμως είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, ακούει, δουλεύει και όντως παίζει καλύτερα έχοντας γίνει πιο λιτός στις κινήσεις του. Το Hoopfellas έχει αυστηρά κριτηρία αλλά νομίζω είναι δίκαιο. Μπράβο λοιπόν στον Ρόκο..


-Ξαφνικά (ή μήπως όχι τόσο?) προέκυψε Μάλαγα. Αυτή είναι ο βασικός αντίπαλος των πρασίνων αυτή τη στιγμή. Όχι ότι η Εφές είναι τόσο μακριά (ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι καθόλου, θα έλεγα) αλλά καλύτερα να κοιτάμε πρώτα χαμηλά, βήμα-βήμα.  Οι Ισπανοί πέρασαν χθές από το Μπάμπεργκ. Δε με πείθουν σαν ομάδα, το έχω γράψει άλλωστε. Απλά το καλό τους πρόγραμμα σε βάζει σε σκέψεις. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει το δικό του παιχνίδι και να είναι έτοιμος για μάχη. Για την ομάδα που βρίσκεται σε αυτή τη ..διάσταση κατά το ΤΟΠ-16 δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο πρόγραμμα..

 Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

197 σχόλια:

  1. Καλε μ φιλε τζιμ.. να συμπληρωσω για τον ηρωικο τσαρτσαρη π επαιξε σαν 5 αρι και εκανε αυτο π επρεπε να κανει. Πολυ καλη διαχειρηση απο αρτζι λοιπον και ΕΠΙΤΕΛΟΥς καλο κοουτσαρισμα μετα το ημιχρονο. Στισ δηλωσεις ειπε οτι η αμυνα εδωσε την νικη.. τι εχεις να πεις για αυτο?? γιατι εγω πιστευω οτι η επιθεση το εδωσε... οταν χανεις τα αμυντικα δν μπορεις να λες η αμυνα το εδωσε!!!
    Διαμαντηδης τα ειπε και στο προηγουμενο ποστ σου οπως και για ουκιτς.
    ΑλλΑ αυτος ο γκιστ τι πυρινικη ενεργεια ειναι??? τι εκανε ο τυπος. θελω να πεις μερικα σχολια για την καλυτερη αμυνα του, (ξεχαστηκε βεβαια σε μερικα σημεια) και για τις εκπληκτικες αντεπιθεσεις μετα απο κλεψηματα. Μπραβο στον κοουτς λοιπον π εβαλε νερο στο κρασι του κ αφησε τον ουκιτς να παρει επιθεσεις οπως τις θελει αυτος αλλα και στον ουκιτς διοτι αρχισε να παιζει το ελαχιστο π θελει ο κοουτς απο αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό !!!!!!!!! Σε ευχαριστούμε πολύ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως εξαιρετικη αναλυση αλλα και οι προσεγγισεις για τον Πεδουλακη και τον Ουκιτς.Πιστευω οτι ο μεσος μπασκετικος φιλαθλος μπορει να κρινει καταστασεις στην ομαδα -προπονητη,παιχτες,κλπ-μονο με το αισθητηριο του...οποτε τετοιες αναλυσεις μας βοηθουν πολυ...Ειναι κατι σαν τεκμηριωση της αισθησης μας...
      Για μενα ολοι και ολα θα κριθουν στο τελος...και ετσι πρεπει να γινεται... η σαιζον ειναι πολυ μεγαλη και τα συμπερασματα μεταβαλλονται συνεχως...
      Το σημαντικο ομως ειναι να γινει σωστη αξιολογηση στο τελος απο την διοικηση...Αν καταληξει οτι θελει να συνεχισει με τον Πεδουλακη πρεπει να τον εμπιστευτει πρωτα εκεινη...Να του παραδωσει τα κλειδια οπως θα εκανε με τον Ομπραντοβιτς και να του πει με ποιο μπατζετ μπορει να κινηθει...Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο...Αυτο καναμε τοσα χρονια με τον Ζελικο και αυτο πρεπει να συνεχισουμε να κανουμε με οποιον ειναι στη θεση του...Αυτη ειναι η συνταγη της επιτυχιας και ελπιζω ο Δμητρης Γιαννακοπουλος να την ακολουθησει...
      Παρεμβασεις...συμπαθειες...επιθυμιες και αλλα τετοια απο την πλευρα της διοικησης δεν χωρουν ....
      Αυτος ειναι ο δρομος για να παραμεινει η ομαδα σε υψηλο επιπεδο.

      Διαγραφή
  3. συμφωνω αποκυτα τζημ με το αρθρο σου.οπως παντα τεκμηριωμενο,μεστο και με απολυτο ρεαλισμο χωρις τυμπανοκρουσιες και επιφωνηματα.μια ερωτηση μονο?θα κολλουσε ο κριστμας αυτη την στιγμη στην ομαδα?για ελλαδα μιλαμε βεβαια να γινει η μεταγραφη.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε. Θα μου άρεσε για του χρόνου.. Με την προοπτική να τον κρατήσεις πάντα, ίσως. Αλλάζουν ισορροπίες όμως..

      Διαγραφή
  4. μας λυπηθηκες τελικα, εεε.Γρηγορα το ανεβασες.Αυτη την φορα ειναι πιο κατανοητο ακομη και για εμενα,ευχαριστουμε βρε να σαι καλα."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JIM,καθε φορα που σε διαβαζω εχεις ενα τροπο να με εκπλησσεις ευχαριστα..Εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προβλεπεται Τσοντοφσκι στην Τουρκια παντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον Τσαρτσαρη, ευκαιρίας δοθείσης με το σχόλιο του φίλου chris nas. Πώς ο παναθηναικός ξέμεινε με έναν τόσο "λίγο"(στην τρεχουσα σεζόν) παίκτη ως δευτερότριτη επιλογή στους ψηλούς; Γιατί, παρά τα πολλά λεπτά συμμετοχής και την εξαιρετικά χαμηλή απόδοση, μένει στο απυρόβλητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε πιστευω για τα λεφτα που παιρνει αξιζει. με ζαλγκιρης ηταν πολυ καλος μα πολυ καλος σαν 5 αρι. Καλοσ με συγκεκριμενα δεδομενα ετσι??...

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα Jim και λοιπες μπασκετοφατσες! Πιστευω οτι για πολλους λογους ο Παναθηναικος θα κερδισει την Εφες την επομενη εβδομαδα. Και επειδη θεωρω οτι η ομαδα απο εδω και στο εξης μονο καλυτερη μπορει να γινεται, θα παλεψει με μεγαλη επιτυχια ολα τα παιχνιδια. Για μενα ο στοχος ειναι να κανει η ομαδα οσες περισσοτερες νικες μπορει, ετσι ωστε να εξασφαλισει την προκριση και αν γινεται και κατι παραπανω. Δεν θα ηθελα την Μπαρτσα(την κοβω να τερματιζει πρωτη στον ομιλο της), αντιπαλο στους 8. Αν λοιπον τερματισει τριτος η πιο πανω, τοτε μπορει να δουμε τον Παναθηναικο του Αρτζι στο Λονδινο.Οχι οτι με την Μπαρτσα ειναι χαμενος απο χερι, αλλα θα μου προκαλεσει εκπληξη οι Ισπανοι να μην πανε Φ4 φετος.

    Υ.Γ. Jim μετα τη χθεσινη νικη, πιστευεις οτι η Μακαμπι εχει εστω και λιγες ελπιδες για την 8αδα?? Δεν ειδα καθολου το ματς χθες, αλλα διαβασα οτι κατερρευσε εντελως η Σιενα στο τεταρτο 10λεπτο.

    Υ.Γ.1 http://youtu.be/8AnRnl0AY0A Αντε γεια μας!!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κώστα έχει τις πιθανότητες της. Πολλά θα κριθούν στη Βοτόρια. Θα γράψω κάποιο σχόλιο μάλλον αύριο..

      Διαγραφή
  9. Να επισημάνουμε και την εξαιρετική διαχείριση του Άρτζι όσον αφορά στις μεταγραφικές φήμες των τελευταίων ημερών. Απ'ότι φάνηκε, η ομάδα μπήκε συγκεντρωμένη στον αγώνα, άκρως μαχητική και θύμισε σε χαρακτήρα την ομάδα του πρώτου γύρου. Επιπλέον, σωστή διαχείριση και από την στιγμή που οι 2 σέντερ του είχαν χρεωθεί νωρίς με 3 φάουλ. Η ομάδα στρώνει χαρακτήρα. Προχωράμε...

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πού το ξέρεις εσύ αυτό για τη μεταγραφική διαχείριση?

      Διαγραφή
    2. Διάβασε το σχόλιο. Η σωστή διαχείριση αφορά στο ότι η ομάδα μπήκε συγκεντρωμένη και όχι αλλοπαρμένη από το όργιο μεταγραφικών φημών.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Αυτό σε ρωτάω. Γιατί να μπει αλλοπαρμένη και τί έκανε ακριβώς ο προπονητής.

      Διαγραφή
    4. Βάλε τον εαυτό σου στην θέση κάποιου ο οποίος ακούει συνεχώς ότι χρειάζεται να προστεθεί ένα νέο μέλος στον εργασιακό του χώρο για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Κάποιοι μπορεί να νοιώσουν θιγμένοι από αυτό ενώ κάποιοι άλλοι να μην μπορούν να αποδώσουν υπό τον φόβο της αντικατάστασης. Οπότε ο προπονητής έχει να διαχειριστή μια επιπλέον κατάσταση στον ψυχολογικό τομέα έτσι ώστε η ομάδα του να μπει συγκεντρωμένη στον αγώνα.

      saxon

      Διαγραφή
    5. * διαχειριστεί

      saxon

      Διαγραφή
    6. Δε νομίζω ότι παίχτηκε κάτι τέτοιο. Απλά το πιστεύεις εσύ θεωρητικά μόνο.

      Διαγραφή
    7. Έχει να κάνει με διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό ισχύει σε οποιαδήποτε εταιρεία όχι μόνο σε ομάδα μπάσκετ. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορείς να αγοράσεις ένα βιβλίο εισαγωγής στο μάνατζμεντ.

      saxon

      Διαγραφή
    8. ρε μεγάλε την ειρωνία τη σπούδαζες για χρόνια ή είσαι εκ γενετής? πώς έμαθες ότι παίχτηκε σίγουρα αυτήν την περίοδο τέτοιο σκηνικό στην ομάδα και επηρρεάστηκε κάποιος παίκτης? Τί να λέμε, από την ώρα που εμφανιστήκατε προπονηταράδες και ξερόλες μαμήσατε και αυτό το μπλογκ

      Διαγραφή
    9. filaraki, fainesai poly sigouros otan grafeis gia diaxeirish toy pedoulakh sth psyxologia kai oti etsi yphrxe skhniko arnhtiko. ayto sou leei kai o allos. kaneis den egrapse oti yphrxe 8ema kai kamia dhlwsh tetoia den ekane o rg

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε 12:17 με ρωτάς και προσπαθώ 2 φορές να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου. Δεν προσπαθώ να σου επιβάλω την άποψή μου, αλλά να στην εξηγήσω. Ακόμα και εάν δεν παίχτηκε σκηνικό, πάλι στον προπονητή χρεώνεται κατά την άποψή μου γιατί διατήρησε στεγανά. Εάν πάλι δεν καταλαβαίνεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Την ποιότητα της συζήτησης τη ρίχνουν περισσότερο οι χαρακτηρισμοί σου και το ύφος σου.

      Ανώνυμε 12:24 απλά εξηγώ μια υπόθεση που κάνω και θεωρώ πιθανή. Δεν λέω ότι παίχτηκε σκηνικό. Εννοείται πως δεν πειράζει εάν δεν συμφωνούμε.

      saxon

      Διαγραφή
  10. Όχι δεν έγινε ξαφνικά ο « γκαρντ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός»δηλ για να καταλαβω ενας παιχτης ο οποιος "εξαφανιζει"τον ποποβιτς,βαζει 21 ποντους εχοντας ελαχιστα χαμενα σουτ οι οποιοι ποντοι στο τελος που η μπαλα καιει και κρινεται το ματς δινει 6 ασιστ,δεν κανει ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ και ολα αυτα παιζοντας 34 λεπτα εχοντας κανει αναλογη εμφανιση σε παιχνιδι που κρινει τιτλο 'εξαφανιζοντας' τον σπανουλη και επισης πολυ καλη εμφανιση στην αλλη εκτος εδρας νικη (alba) kai βεβαια αρκετες κατωτερες εμφανισεις ..βρειτε μου εναν ομως που επαιζε παντα καλα..εγω προτιμω αυτους που παιζουν καλα στα παιχνιδια που πρεπει..για να καταλαβω λοιπον..ο jordan h o kidd ειναι ο παιχτης που χρειαζεται ο παο???καλο ειναι να παραδεχομαστε τα λαθη μας jim...οπως αργησες να παραδεχτεις το λαθος με τον acie law και τωρα τον αποθεωνεις..ανθρωποι ειμαστε.. νικος λουτρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα μου ξέρεις ότι εδώ δεν διεκδικούμε κανένα αλάθητο και κάνουμε πολλά λάθη τα οποία παραδεχόμαστε straight. Όπως πολύ σωστά είπες με τον Λο. Ε, λοιπόν θα σου πω ότι όσον αφορά τον Ούκιτς μπορεί να είναι και ο μόνος παίκτης που πέσαμε μέσα 120%.. Μέχρι τώρα. Και μάλιστα είχα γράψει ότι ναι μπορεί να κάνει κάποια βράδια 20αρες.. Το σύνολο μετρά. Στο τέλος βέβαια κρινόμαστε όλοι..

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω πως έγινε καμία λανθασμένη εκτίμηση στην περίπτωση Law. Ο ίδιος έγινε καλύτερος συμπαίκτης και πιο ολοκληρωμένος παίκτης στον Ολυμπιακό. Δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη της Partizan. Και δεν μιλάμε για το μακρινό παρελθόν, μόνο ένας χρόνος.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  11. Για τον Ούκιτς Τζιμ, μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Για τον Γκιστ πάντως θα διαφωνήσω. Ο τύπος έχει προσόντα σπάνια και σιγά σιγά βελτιώνεται και σε τακτικό επίπεδο. Για τον ΠΑΟ της επόμενης χρονιάς θα είναι πολύ δύσκολο να τον αντικαταστήσει με κάποιον καλύτερο. Μπερλουσκόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χάρα τα λες Jim... Διάβασα και τα σχόλια όλων των παιδιών στη προηγούμενη ανάρτηση, αλλά περίμενα να γράψει και ο Jim. Και οφείλω να ομολογήσω ότι με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε και λέμε:
    - Ένα ακόμα must win παιχνίδι και το πήρε.
    - Έκλεισε το ροτέισον αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Εφόσον υπάρχουν 7-8 παίκτες οι οποίοι κάνουν τη δουλειά, τους εμπιστεύεσαι και προχωράς. Και όσο για κούραση και ανάσες, προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Όσο έντονος και γρήγορος και αν είναι ο ρυθμός του αθλήματος, επαγγελματίες αθλητές είναι. Και ας μην ξεγελιώμαστε, οι ελληνικές ομάδες έχουν ένα ματς και μία προπόνηση ανα εβδομάδα. Άλλοι έχουν δύο. Το μόνο μείον ότι δεν έχεις ίσως κρυφούς άσσους στο μανίκι ή έναν x-factor. Ναι μεν, αλλά...
    - Στην προσωπική απόδοση των παικτών, δεν έχω να προσθέσω κάτι περισότερο απ'αυτά που είπε Jim. Απλά, ο Ukic είναι Ukic. Τι θέλω να πω; Ναι μεν βελτιώθηκε, ναι μεν ήταν καταλυτικός σε δεύτερο σημαντικό παιχνίδι αλλά δεν μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε super παίκτη. Το σημαντικό για έναν παίκτη επιπέδου είναι στην κακή του μέρα, όχι μόνο να μην είναι αρνητικός αλλά και να βοηθάει την όμαδα σε άλλους τομείς εκτός από σκοράρισμα(π.χ. Διαμαντίδης). Συν του ότι πρέπει να δείξει σταθερότητα σε βάθος χρόνου. Και αυτό είναι επιτακτικό για ΠΑΟ με δεδομένο το κενό στον άσσο.
    Ο Gist για μένα αποτελεί έκπληξη. Δεν το περίμενα. Αν αποφύγει και κάτι παιδιάστικα λάθη που κάνει στην άμυνα θα είναι ακόμα καλύτερος. Έχει όμως ενέργεια, διάθεση, πάθος και δείχνει να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι σε θέματα επικοινωνίας και τακτικής της ομάδας.
    Βέβαια θα προσθέσω εδώ και τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής των δύο παικτών, που ειδικά στον Ukic τον ανεβάζει πολύ σε ψυχολογία και του δίνει αυτοπεποίθηση.
    Για τον Ξανθόπουλο, η προσωπική μου άποψη(και εντελώς υποκειμενική) είναι ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Όσο και αν εκτιμώ τον παίκτη για το φιλότιμό του, για την δουλειά του, για την αμυντική προσήλωση, για το γεγονός ότι είναι παίκτης προπονητή(που θα κάνει μέσα στο παρκέ αυτό που θα υποδείξει ο προπονητής εννοώ) δεν κάνει για ΠΑΟ. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν αποτελεί απειλή για την αντίπαλη άμυνα, δεν τον νιώθει καν... Ούτε έχει τα προσόντα να κάνει άλλες δουλειές μέσα στο παρκέ που χρειάζεται μια ομάδα top-8 Ευρωλίγκας. Έχει ταβάνι. Αυτό το λέω επειδή συζητήθηκε σε προηγούμενα σχόλια και δεδομένου του κενού στον άσσο.
    Ο Banks είναι τώρα εκτός τόπου και χρόνου αλλά έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του. Και αυτό το χρειάζεται, ελεγχόμενα πάντα(και αυτό είναι δύσκολο για τον προπονητή), κάθε ομάδα που θα τύχει να κολλήσει επιθετικά σε κάποιο παιχνίδι.
    - Για τον κόουτς τα έχω ξαναπεί. Μια χαρά είναι.
    - Για να πάω και στη Zalgiris, μου φάνηκε ότι ο Πλάθα έκανε ένα λάθος προς το τελευταίο και κρισιμότερο κομμάτι του παιχνιδιού. Έβγαλε τον Lafayette(που έκανε πολύ καλό παιχνίδι) και βάζει τον τρελό-Popovic, ο οποίος είναι πάντα κορώνα-γράμματα στο τι θα κάνει. Μου φάνηκε εκείνη τη στιγμή λάθος σαν κίνηση, ίσως γιατί δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Κροάτη.

    Αυτά τα ολίγα(γέλια) πάλι...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Προσωπικά δεν βιάστηκα να απογοητευτώ μετά τις τρεις ήττες του 1ου γύρου, έτσι και δεν πρόκειται να ενθουσιαστώ μετά τη νίκη – κλειδί χθες. Επιμένω σε ό,τι έλεγα: μία νίκη στις τρεις μεγάλες εξόδους (έγινε στο Κάουνας, αν γίνει 2η σε Μάλαγα ή Μαδρίτη θα είναι μπόνους), νίκη στην Μπάμπεργκ και μόνο νίκες εντός, ει δυνατόν και με +15 επί της Εφές. Αν χάσει σήμερα από ΤΣΣΚΑ, είναι αντίπαλος για την 3η θέση, για να γλιτώσουμε την Μπάρτσα στα χιαστί… Με ρεκόρ 9-5 ο Παναθηναϊκός είναι μίνιμουμ 4ος, αφού η Μάλαγα έχει ήδη 4 ήττες και στον 2ο γύρο έχει να πάει σε Ρεάλ, Εφές, ενώ φιλοξενεί και νωρίτερα από ό,τι ο Παναθηναϊκός την ΤΣΣΚΑ. Πάει για μάξιμουμ ρεκόρ 8-6, οπότε ίσως να μην έχει σημασία ούτε η διαφορά της ενδεχόμενης ήττας στη Μάλαγα.
    Στα αγωνιστικά τώρα: όποιος βιάζεται σκοντάφτει… Τα προγνωστικά του Τζιμ στην αρχή της χρονιάς ήταν εξαιρετικά, τεκμηριωμένα, βασισμένα στα χαρακτηριστικά και το παρελθόν του εκάστοτε παίκτη. Μόνο που είναι ακριβώς ό,τι λέει το όνομά τους: προγνωστικά… Με το προφανές ρίσκο που παίρνει όποιος αναλαμβάνει το θάρρος της γνώμης και της γνώσης του. Σε κάθε περίπτωση, τις επιλογές τις δικαιώνει ή τις καταδικάζει μόνο ο χρόνος…
    Την πραγματικότητα στις ομάδες την κάνουν με τη δουλειά τους οι παίκτες κι οι προπονητές που τους επέλεξαν. Όσο αστείοι λοιπόν είναι αυτοί που αποθεώνουν από χθες τον Ούκιτς, το ίδιο ήταν κι εκείνοι που τον έβγαλαν ακατάλληλο επειδή παραπατούσε σε μια ομάδα εντελώς καινούρια και – κυρίως – εντελώς διαφορετική από ό,τι έπαιξε στην καριέρα του. Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Γκιστ, ο οποίος μάλιστα δείχνει μεγαλύτερη προσαρμογή – στον μικρότερης σημασίας ρόλο του βέβαια – σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
    Θα επαναλάβω ό,τι έγραψα στο ίδιο σάιτ και τον περασμένο Δεκέμβριο: στις περιπτώσεις παικτών που είναι γνωστοί χρόνια τώρα, όπως οι Ούκιτς, Γκιστ, ο Πεδουλάκης αποκλείεται να μην γνώριζε τι αγόραζε. Όφειλε λοιπόν να τους αλλάξει με τη δουλειά του, να τους βάλει στη λειτουργία της ομάδας. Κι εγώ συμφωνώ ότι υπήρχαν παίκτες καταλληλότεροι, που θα προσαρμόζονταν εύκολα σ’ αυτό που ήθελε η ομάδα (προσωπικά ήθελα Γκόρντον στα γκαρντ και Φώτση στο «4»). Αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες: κόστος, διαθεσιμότητα, ανταγωνισμός σε προτάσεις…
    Αντί να γκρινιάζω, προτιμώ να περιμένω τον προπονητή να δείξει τη δουλειά του. Αν δει κανείς τα σχόλια την ώρα του αγώνα, θα ξεραθεί στα γέλια: σχόλια του στιλ «ποιον Ξανθόπουλο θυμήθηκε» (λες κι ο Βασιλάκης είναι παίκτης άλλης ομάδας…) ή «τρίτο φάουλ ο Σόφο κι ο Λάσμε, αντίο ζωή»… Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν υπομονή ούτε ως το τέλος του αγώνα για να δημοσιοποιήσουν την παπαριά τους.
    Η σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ είναι γεμάτη από μεταμορφώσεις αθλητών. Μόνο στον Παναθηναϊκό, αρκεί να θυμηθεί κανείς τους πρώτους τραγικούς μήνες του Νίκολας, που αλλιώς είχε μάθει το μπάσκετ και χρειάστηκε καιρός μέχρι να γίνει «εργαλείο» στα χέρια του Ομπράντοβιτς και να κερδίσει δυο Ευρωλίγκες. Ακόμη κι ο Γιασικεβίτσιους στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό έκανε μιάμιση σεζόν να καταλάβει τον ακριβή του ρόλο. Για να μη θυμίσω ποιος ήταν ο Παπαλουκάς προ Μεσίνα και ποιος μετά…
    Υπομονή λοιπόν και πίστη στην ομάδα: τα προβλήματα, ειδικά στο «1» και στο «4», παραμένουν. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του κόουτς είναι να βελτιώνει τους παίκτες του…
    Φυσικά κι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα του Διαμαντίδη… Εδώ ήταν ομάδα του Δ.Δ. επί Ομπράντοβιτς, δεν θα είναι σε αυτή την τόσο μεταβατική περίοδο; Τα τόσα θετικά για τον Ούκιτς δεν λέγονται για να τον αναδείξουν ως βασικό πρωταγωνιστή, αλλά για να καταδειχτεί ότι ο θρυλικός Μήτσος έχει καλό σαπόρτ: λέγαμε στον 1ο γύρο ότι μόνο οι Λάσμε, Ματσιούλις, Μπράμος αποτελούν σοβαρά στηρίγματα. Πλέον ο Ούκιτς κι ο Γκιστ δείχνουν να αποτελούν σταθερές της ομάδας. Προσωπικά με ανησυχεί η παρατεταμένη αφλογιστία του Σόφο, που δεν μπορεί να φυλαχτεί ούτε καν από τα φάουλ για να παίξει 10-12 λεπτά και να βάλει 8-9 πόντους… Και φυσικά περιμένω ξανά τον Μπανκς, να δώσει ξανά στην ομάδα τα 2-3 καλά στοιχεία του, κυρίως την προσωπικότητα που στα πρώτα του παιχνίδια έδειξε ότι διαθέτει.

    Δ. ΑΛΕΞ.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα τζιμ και λοιποι μπασκετοφιλοι

    ευχαριστουμε γισ το αρθρο ακομα μια φορα.να προσθεσω κατι το οποιο δεν ακουσα -διαβασα πουθενα ακομα.ο παναθηναικος εβαλε χτες καμια 30 ποντους στο τρανζισιον.ειτε με πρωτο ειτε με δευτερο αιφνιδιασμο.ο τροπος που το εκανε προδιδει σχεδιο και οχι τυχαιο γεγονος.

    σκεφτειτε τωρα οτι αυτο συνεβη πρωτη φορα φετος και συνεβη με αντιπαλο που τρεχει ακομα και μετα απο καλαθι.φωτια με φωτια δηλαδη απο τον αργυρη τουλαχιστον για τα πρωτα 25 λεπτα.υστερα οπως ειπε και ο τζιμ πηγε στο 5vs5 και επειδη οντως εχει τον καλυτερο παιχτη σε αυτο το παιχνιδι κερδισε.

    σημαντικη συμβολη του γκιστ και εδω πιανω για πρωτη νομιζω φορα τον εαυτο μου να διαφωνει με το τζιμ.εγω θα τον κραταγα οπωσδηποτε σε αυτην την ομαδα για τα προσοντα και την ηλικια ου.επισης δειχνει να καταλαβαινει σιγα σιγα το μπασκετ.

    ο ουκιτς αν και πιστευω οτι οντως δεν ηταν καλη μεταγραφη,με εχει πεισει οτι βρισκεται στο σωστο δρομο.εδωσε στον προπονητη του αμυνα και κερδισε απο αυτον μια σχετικη ελευθερια.ετσι ειναι αυτα...

    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα TROUBLE

      Όπως πάντα ωραίο σχόλιο, το καλό τρανζίσιον παιχνίδι το εντόπισα και γω. Συνέχισε να γράφεις αδερφέ

      Μάνος

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Jim,

    Πρώτη φορα σου γράφω αν και σε διαβάζω 1,5 χρόνο τωρα. Συμφωνώ απόλυτα με οσα λες ο ΠΑΟ ξεκινησε μουδιασμενα και χωρις ρυθμο αλλα θέλω να σταθώ σε 2 πράγαμτα εκτος τακτικής ανάλυσης του ματς,
    1. Καλος ο ροκο ουκιτς, αλλα όπως και ο τελικός το χθεσινό ματς ήταν ύμνος για τον αρχηγό. Captain oh my Captain θα έβαζα σα τιτλο. Πραγματικα ο ΔΔ είναι παικτης τοτεμ όχι μονο των ντερμπυ αλλα κάθε κρίσμου ματς. Χθες άλλαξε το momentum και νομίζω η αυρα του βγάζει μια σιγουρια στους άπειρους συμπαικτες του. Ειναι πραγματικά εντυπωσιακό να τον βλέπεις να παιζεις, σίγουρα δεν ειναι ο βιονικός παίκτης του 07 αλλα ειναι με διαφορα ο πιο μυαλωμενος παίκτης αυτη τη στιγμη αν όχι στην Ευρώπη σίγουρα στην Ελλάδα. Γενικά νομίζω οτι ζήσαμε μια σπουδαια γενια παικτων, ΔΔ Παπαλουκας, Φώτσης, , Σπανούλης, Κακιουζης και ελπίζω η νέα γενια να ειναι αντάξια..
    Παίκτες σαν το μήτσο όμως θα κάνουμε καιρό να δουμε. Με διαφορα ο κορυφαιος χθες αλλαζει την εικονα της ομάδας οταν πηγαίνει στο 1. Εδω βεβαια λεγαμε οτι ο ΠΑΟ με ΔΔ είναι αλλη ομάδα στον Παναθηναικο του Ζοτς δεν θα το πουμε τώρα?
    2) Απο εναν άνθρωπο που έχει παίξει λιγο μπάσκετ ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για οσα γράφεις για τον Πεδουλάκη. Coach νομίζω ειναι ένας απόλυτα σωστος χαρακτηρισμος. Εχω πολλα παράπονα προσωπικά απο τον πεδουλάκη αλλα δεν μπορώ παρα να αναγνωρισώ οτι ο ανθρωπος τα δίνει όλα και έπεσε στην χειροτερη περιοδο της συγχρονης μπασκετικης ιστοριας του ΠΑΟ. Η Κριτική που του γίνεται ειναι κακιστη αναμφίβολα έκανε πολλα λάθη στο στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι, ΠΟΤΕ δεν ενθουσιαστηκα με τον κροάτη με τα 3 ονόματα, και έκανε πολλές αλλαγες χαλωντας την ομοιογενεια στη δίαρκεια της χρόνιας ομως το να διαδεχθεις τον μιδα των 8 ευρωπαικών δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλο.
    Ο Ζοτς την 1η χρονια είχε τζεντιλε κοχ κάτας αλβέρτη καράγκουτη τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Dejan ενω ήρθε και ο πραγματικά σπουδαιος Ζελε Ρεμπρατσα. Δεν γίνεται να συκρινουμε ανόμοια πράγματα. Επίσης όσο σπουδαιος κ αν ήταν ο Ζοτς στην τακτική προσεγγιση ενος ματς και στην διαχείριση του, έκανε και αυτος λάθη στο στύσιμο των ομάδων του ενω ο ΠΑΟ πέρασε μια περιοδο 03 04 05 06 δεν έκανε σπουδαια πράγματα σε Ευρώπη. Εδω ακόμα και η dream team του 09 ΔΕΝ έκανε περιπατο μεχρι να φτάσει στο Βερολινο ενω προκάλεσε και την έκρηξη του Ζοτς μετα το ματς με την Προκομ.
    Ολα αυτα τα λέω για να υπενθυμίσω οτι οι ομάδες δεν φτιάχνονται σε 1 χρονια και δεν γίνεται να πας αμέσως για τρεμπλε. Το μπάσκετ θέλει υπομονη και δουλεια, ο Πεδουλάκης είναι άνθρωπος του μπασκετ και θεωρω οτι γενικα δεν τα έχει πάει ασχημα φετος. Ο Ολυμπιακος παραμένει φαβορί για τους τελικους, περιμένω να δω εναν αξιόμαχο παναθηναικο να παλέψει οσο μπορεί και νομίζω οτι ο coach θα μπορεί να κριθεί καλύτερα του χρόνου.
    Ευχαρίστω και συγνωμη αν σας κούρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον πίεσε κανείς να αναλάβει τη θέση του ομπράντοβιτς. Θέλησή του ήταν και καταχώριση στο βιογραφικό του και τον τιμά που το παραδέχεται δημοσίως.

      Διαγραφή
    2. Άψογος ο CM-K

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω με DD,αψογος ο CM-K.Τετοιες αποψεις θελουμε να διαβαζουμε εδω μεσα."Α"

      Διαγραφή
    4. Eυχαριστώ παιδια, αυτο το μέρος ειναι πραγματική όαση για να συζητάμε για μπασκετ και μόνο μακρια απο οπαδικά μιση

      Διαγραφή
    5. Μπράβο CM-K, λές τα πράγματα με το όνομα τους, να σε διαβάζουμε πιο συχνά! :)

      Διαγραφή
  16. Χτες ηταν ενα δυσκολο παιχνιδι παιδια διοτι εκτος απο Μπανκς - Καπονο που εχουν μεινει πολυ πισω στο ροτεισον ηταν μια ιδιαιτερη κατασταση για τον Μασιουλις (εβγαζε ματι οτι ο Λιθουανος ηταν επηρεασμενος χτες) και μετα τα γρηγορα φαουλ των Λασμε-Σοφο ο Παναθηναικος στριμωχτηκε για τα καλα.Πολυ σωστες αντιδρασεις λοιπον απο Πεδουλακη που πηρε ο,τι μπορουσε να του δωσει ο Ξανθοπουλος και με εναν μαγικο τροπο καταφερε να μην αποβληθει κανενας παικτης με φαουλ.Τεραστια βοηθεια απο την αδυναμια μου Τσαρτσαρη πολυ καλος ο Μπραμος φοβερος ο Γκιστ και ο Λασμε παλι παλεψε οσο μπορουσε.Ουκιτς τα ειπαμε καταπληκτικος, ο Διαμαντιδης απεδειξε για ακομα μια φορα γιατι ειναι το καλυτερο γκαρντ της Ευρωπης αλλα εχω ενα μαγαλο παραπονο απο τον Σοφο. Ισως να μην αξιοποιειται με τον πιο σωστο τροπο αλλα ειναι μεγαλη δυναμη για τον Παναθηναικο και πρεπει να ανεβει θα μας βοηθησει πολυ.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μαγικο με αυτο το blog δεν ειναι οι ενδιαφερουσες και εμπεριστατομενες( ακομα και αν διαφωνει κανεις σε επιμερους) αναρτησεις του jim αλλα η ποιοτητα της πλειοψηφιας των σχολιαστων του. Σας ευχαριστω και συνεχιστε ετσι.
    Montana 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το μονο που θα κανω ειναι να αναφερω με τη σειρα τις μεγαλες νικες του παναθηναικου σ αυτη την φαση
    παο-ζαλγκιρισ 67-66 καλυτερος παικτησ καπονο δεν επαιξε ο διαμαντιδης
    παναθηναικος-μαλαγα 78-73 καλυτερος παικτης γκιστ
    παναθηναικος-αλμπα 73-79 μετα τον μασιουλισ καλυτεροι ουκιτς και μπανκς δεν επαιξε ο διαμαντιδης
    ζαλγικρις-παναθηναικος 73-78 καλυτερος παικτης ουκιτς
    το κοινο ολων αυτων οτι τους εχεις κραξει επαννελημενως ακομα και για τον διαμαντιδη στο ματς με την ρεαλ μετα απο ενα μηνα απουσιας αφησες υπονοουμενα περι ταχυτητας και επιπεδου ανταγωνιστικοτητας......
    οσο για αυτο περι για αποσβεση χρηματων του ουκιτς και οποιος το λεει αυτο δεν πρεπει να εχει σχεση με το αθλημα εσυ εχεις καποιο χαρτι πανεπιστημιου που σε χρηζει ειδικο του αθληματος δηλαδη εισαι κατι σαν καθηγητης πανεπιστημιου του μπασκετ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δν σου αρεσει οτι διαβαζεις απλα αλλαζεισ σελιδα.. και δν ξαναμπαινεις εδω. ειναι κριμα να ειρωνευεσαι για πραγματα π εχεις αδικο.. αν ειδες χθες ναι ο διαμαντιδης δν ειναι και ο μιστερ ταχυτητα!!! τι σημασια εχει???

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ? ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ?

      Διαγραφή
    3. μα ρε φιλε δν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα π λες.. δλδ πιστευεις οτι ο ουκιτς εβγαλε τα λεφτα του με 2 παιχνδιια?? κραζεις τον τζιμ και τον λες για καθηγητη και τεοιτες αρλουμπες και σ λεω οτι αν δν σ αρεσουν αυτα π λεει πας και διαβαζεις τα τριφιλλακια.. απλο. ειδες να γλυφω καποιον?? σε καθε ποστ θα δεις σε πολλα σχολια να διαφωνω με τον οποιονδηποτε!!! αν πιστευω αλλα πραγματα απ αυτα π λεει.. δν λεω ομως οτι τα δικα μ ειναι τα σωστα!! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ Π ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!

      Διαγραφή
    4. vasika oloi panta grafoun auta pou 8ewroun swsta asxeta an einai la8os. to kako einai oti kollane se ayta tou mualou tous kai den akoune tipota. etsi 3ekinoun kai oi logomaxies kai oi eirwnies. pantws gnwmh mou, de xreiazetai yposthri3h o jim kai kakws anafer8hkes sto ti ti leei o filos e3arxhs.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. ισως το χειροτερο ομως ειναι οτι μερικοι εδω μεσα δεν εχουν δικια τους κριση και οτι τους παρουσιαζεται το τρωνε αμασητο...... ανθρωποι που δεν εχουν δει ποτε το περκινς τον βαφτισαν παικταρα επειδη το διαβασαν εδω, εχουν ορμηξει στο ουκιτς απο την αρχη και εχουν γινει λογιστες γι αυτο και εγω χρησιμοποιησα αυτη την υπερβολη με το οτι εβγαλε τα λεφτα του ο ουκιτς, ακουγαμε για τον κριστμας απιστευτα πραγματα και ειδαμε την καταληξη του πειμενετε να δειτε τωρα αν υπογραψει και στην βαλενθια θα επιβεβαιωσει πιστευω οτι δεν ειναι παικτης του υψηλοτερου επιπεδου.....
      οσο για τον φιλο πανω προφανως δεν θεωρω οτι εχω δικιο και λεω παντα την προσωπικη μου αποψη αλλα για να επιβεβαιωσεις κατα ποσο εχω καποιο επιπεδο αξιοπιστιας σου παραθετω μερικες αποψεις μου που εχω γραψει εδω μεσα στην αρχη της χρονιας......

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/10/euroleague-power-rankings-1.html στις 10 Οκτωβρίου 2012 - 10:37 π.μ.

      bodiroga

      Διαγραφή
    7. Ολες οι αποψεις ειναι δεκτες,φτανει να ειναι κοσμια δοσμενες.Διαβαζοντας διαφορετικες αποψεις, τουλαχιστον εγω διευρυνω τις γνωσεις μου.Συνεχιστε ο καθε ενας να λεει την γνωμη του,ετσι μαθαινουν και οσοι ειναι αδαεις καλη ωρα σαν και εμενα.Διαβαζω προσεκτικα τα παντα εδω μεσα,μαθαινω,γελαω,προβληματιζομαι,και πολλες φορες ακομη εκνευριζομαι.Φτανει το επιπεδο να μην πεσει χαμηλα.Νοιωθω τυχερη που ανακαλυψα τον Τζιμ και ευχαριστω τους παντες για τα πολυ ωραια σχολια που γραφουν (οι περισοτεροι).Να μην κουραζω αλλο, αυτα."Α"

      Διαγραφή
    8. μποντιρογκα μα και βεβαια δν ειναι καλο να τρως αμασιτο οτι σ δινουν.. αν δεις στα τελευταια ποστ επιμενω οτι ο περκινς δν ειναι ο παιχτης π λειπει απο παω.. ενω οι πιο πολλοι λεγανε χαθηκε αλλος ενασ παιχταρας κτλ κτλ.
      ο τζιμ εχει καποιους αγαπημενους παιχτες κ ενα συγκεκριμενο στυλ π του αρεσει... δν σημαινει ομως οτι εινια λαθος αυτα π λεει ή οτι ειναι και σωστα.. ειναι υποκειμενικα. εγω πχ θεωρω οτι ο κριστμασ ειναι παιχταρασ.. απλα θελει ενα συγκεκριμενο πλανο για να αποδωσει

      Διαγραφή
  19. o papanikolaou srrnetai sto parke kai o olubiakos pernei antia8lhtiko...etc re diathtares mou eseis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -Η μόνη σταθερά στον Παναθηναικό φέτος είναι ο Διαμαντίδης. Ίσως και ο Λασμέ. Ξέρεις πάνω κάτω τι θα δώσουν σε κάθε ματς. Μαζί και ο Τσαρτσαρής,που ξέρεις τι θα κάνει στο παρκέ κι ας σκοραρει μόλις 2 ποντους μ.ο.
    -Μασιούλις, Μπράμος πιο σταθερή προσφορά μεχρι τώρα σε αρκετα κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά είναι φανερό ότι κανείς δεν είναι κλασσικός σουτερ,σκορερ ή κάτι τετοιο.Ειναι στρατιωτες ,ξερουν καλά τα βασικά και τα δίνουν όλα ειδικά στην άμυνα.
    - Σχορτσιανίτης, Καπόνο: επιθετικά εργαλεία, όμως η χρησιμότητα τους στο ροτέισον δεν τους δικαιολογεί πάνω απο 10' έκαστος γιατί δεν αμύνονται.
    - Ούκιτς, Γκιστ, Μπανκς: Ασταθείς, αλλά είναι φανερό ότι αν βρεθούν σε μέρα βοηθάνε στο να ανέβει το επίπεδο. Αν όχι, ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους. Το βιώνω κι εγώ σα φιλαθλος. Πηδάς πολύ γρήγορα από το "μπραβο παικταρά μου" στο "που πας ρε καραμήτρο" απο φαση σε φάση κι απο αγωνα σε αγωνα. Αυτο ειναι και το σασπενς στο φετινο ΠΑΟ.
    - Παρακαλώ δείτε ξανά τη mid-court pass του Διαμαντίδη σε καρέ. Πότε ξεκινάει να διώξει τη μπάλα από τα χέρια του και που βρίσκεται εκείνη την ώρα ο Γκιστ.Δε χρειάστηκε να ζητήσει τη μπάλα, απλά του την πέταξε εκεί που έπρεπε σα να του έλεγε "μεγάλε, έτσι θα την καρφώσεις"
    - Η ομάδα δεν έχει σουτ από μέση απόσταση. Καθόλου.Και ποστάρισμα.Και το μακρινό το βρήκε μετά τα όργια του Μπραμος στην Καντού. Παρ'όλα αυτά φέτος με ιντριγκάρει περισσότερο από τα 2 τελευταία χρόνια. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την πάρτι μου;;;

    Τζον Αμίτσι- πιο σκληρος πεθαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα μαζι σου φιλε και εγω ειδικα στις αρχες γουσταρα το τρελο μπασκετ π παιζαμε.. τον γκιστ θα τον εβαζα στους σταθερους.. εχει μηνα περιπου μπορει και παραπανω π ειναι σταθερος

      Διαγραφή
    2. Λοιπον φίλε μου δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο.
      Πρώτη φορά έχω δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ομάδας.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα..Εγώ φέτος πήρα και διαρκείας.Ίσως στηρίζουμε επισσότερο την ομάδα επειδήδεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  21. gt tosos kako bassket i kaxas sta teleutaia paixnidia paizei san ton palio kako kairo prin tabak....praagmatika perisotero to xanei to matse para to kerdizei o olubiakos....o sapn tragikos kai pali baineoi sto trupaki tis sugrisis me ton 3eretai pion kai vgainei pada xamenh i omada mas...eleoc re kill-bill painrei praospa8eis kai kanei oti na nai me apotelesma na exei xasei 4 eukola kala8ia sto prwto dekalepto !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Please try again later! Γιάννης

      **Γράψε στην ελληνική και μην βιάζεσαι!

      Διαγραφή
  22. Εμένα ο Ούκιτς με κέρδισε πριν καν τον δω να παίζει. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι γεμάτες "ειλικρίνεια" και μακρυά από τα τετριμμένα λόγια του. Αν δεν τις έχετε υπ' όψη σας σας συστήνω να τις ανατρέξετε. Φυσικά και πρέπει να σταθεροποιήσει το επίπεδό του γύρω στο 7/10 για να πούμε με ασφάλεια ότι είναι θετική η παρουσία του, αλλά όσοι πάνε γήπεδο νωρίς ξέρουν την προσπάθεια που καταβάλει.

    Εγώ όταν είδα τη δουλειά που γίνετε το είχα πει, ότι μόνο υγεία θέλει η ομάδα, τίποτα άλλο. Χημεία δεν αποκτάς από τη μία στιγμή στην άλλη.

    Επίσης όπως είπε σε μία καταπληκτική συνέντευξή του ο Σάρας σημασία έχεις τη θεωρείς εσύ επιτυχία και για αυτή τη πρώτη χρονιά νομίζω η ομάδα είναι επιτυχημένη που μπορεί με καλύτερη προσαρμογή κάποιον παιχτών και αφύπνιση κάποιων άλλων να συνεχίζει να μας εκπλήσσει.

    Εγώ δεν έχω σε καμία περίπτωση ξεγράψει τον Μπανκς, τον θεωρώ πολύ καλό παίχτη. Με μοναδική "φοβία" μου να έχει ξενερώσει για κάποιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ο ουκιτς σε καθε του συνεντευξη ειναι κυριος οπως κ ο οσφο, οσον αφορα τον μπανκς καλα κανεις κ δεν τον εχεις ξεγραψει, πολυ ξεχνουνε οτι χωρις αυτον πολυ πιθανον να μην ειμασταν στο τοπ16, περναει μεγαλη φαση ντεφορμαρισματος κ οπως ειπες η περιπτωση του να εχει ξενερωσει ειναι πολυ πθανη αλλα χθες ο αρτζι του περασε μηνυμα κ δικιαολογημεα. Ο παιχτης βρισκεται αλλου εδω κ πολλες μερες.

      Διαγραφή
  23. Εμένα με συγχωρείς και ας μη σου αρέσει το σχόλιο, αλλά δεν είπες κάτι καινούριο από αυτά που γράφαμε από εχθές στα σχόλια αμέσως πριν. Δεν χρειάζεται να κατέχεις πολλά για να δεις ότι απλά σκληραγωγείται με τέτοιες νίκες η ομάδα, αποκτά αυτοπεποίθηση και τίποτα άλλο προς το παρόν. Εννοείται ότι αυτό που λες με τους μπακαλιάρους είναι η αλήθεια, αλλά αυτούς τους καραγκιοζάκους διαβάζουν ΟΛΟΙ σε κάτι σάιτ που ξετρυπώνουν από το πουθενά και αφού ασπαστούν τις μπούρδες τους τις μεταφέρουν και εδώ μέσα και παντού.
    Ο γκιστ (και ο καπόνο) άρχισε να κριτικάρεται άμεσα, καθώς τέτοιες ήταν και οι ανάγκες της ομάδας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι η κουβέντα που γίνεται πάντα, αν είναι καλός ή όχι και αν ταιριάζει στο σύστημα -ποιό- της ομάδας είναι στον αέρα και δεν έχει σοβαρότητα. Αλλά πάντα γίνονταν τέτοιες συζητήσεις.
    Μια που είπα για σύστημα, όχι δεν θεωρώ τον πεδουλάκη κόουτς. Μπορεί να γνωρίζει τα βασικά γύρω από τη θέση και πως πρέπει να στέκεται, αλλά αυτά τα βασικά ζητάει από κάθε παίκτη και μέχρι εκεί. Άμυνα κολλητή και σουτ. Εκεί που καίει το ματς δεν κατέχει τη λεπτομέρεια να τη βγάλει στο παρκέ σαν άσσο από το μανίκι, γιατί δεν το έχει δουλέψει στην προπόνηση ούτε προλαβαίνει να τσεκάρει το στυλ τού κάθε αντιπάλου του. Αλλά για αυτή τη δουλειά, όσο και να δούλεψε ικανοποιητικά εχθές, ευθύνονται οι βοηθοί του. Οι οποίοι δε μπορώ να καταλάβω τί ρόλο βαράνε. Δε μπορεί να μη ξέρεις και εσύ ότι την επικοινωνία και τις θέσεις στην άμυνα, τις περισ. φορές τις δουλεύει ο διαμαντίδης και τον ακούνε όλοι, εξ ού και τα καλά λόγια που λένε στις προπονήσεις γι' αυτόν. Από εκεί και πέρα όμως άφαντα τα σύγχρονα επιθετικά συστήματα. Πώς μπορεί αυτός και εμείς έπειτα να αξιολογήσουμε σοβαρά τον καπόνο? Έχεις εσύ στοιχεία γι' αυτόν για να τον αξιολογήσεις? Ούτε τον σχορτσιανίτη μπορεί κανείς να τον αξιολογήσει 100% όταν του λένε απλά να βάζει τη μπάλα μέσα, ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου θα μπορούσε κάλλιστα με τον όγκο του να αχρηστεύει κάθε αντίπαλο. Σε εκείνον τον λαφαγιέτ θα του είχε χώσει τέτοια αγκωνίδια που θα τον πήγαινε αίμα. Και ο διαμαντίδης απλά δεν ακολουθεί σπουδαίες οδηγίες, μα κάνει αυτά που ξέρει και αυτό ξέρεις γιατί, γιατί όλα ο πεδουλάκης τα περιμένει από αυτόν. Να κατεβάζει-να μοιράζει-να κόβει τα μις ματς-να σουτάρει-να κλεβει-να παίρνει ριμπάουντ. Γι' αυτό και θα εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και θα ξεπετάει πότε τον ούκιτς και πότε τον γκιστ. Συν ότι υπάρχει και μπράβο τους οικογενειακή ατμόσφαιρα στην ομάδα που συνεχίζει τη βάση που είχε αφήσει ο ζοτς και έτσι όλοι είναι καλοί χαρακτήρες και ενεργούν όπως οι προπονητές τούς πουν, αν τους πουν. Μην πεταχτεί κάποιος βιαστικός τώρα και πάει στα άκρα ότι ξαφνικά τού τα χώνουμε και είναι άχρηστος, ή ότι γίναμε υπερομάδα. Αυτά τα κάνουν τα μπακαλιαράκια και αύριο μεθαύριο έτοιμα θα είναι να την κάνουν γυριστή στο θάψιμο του ούκιτς, του μπανκς και του γιαννακόπουλου.
    Αυτή τη στιγμή η σκέψη για ανανέωση συμβολαίων για του χρόνου είναι δύσκολη, γιατί ούτε ο ίδιος ο προπονητής μπορεί να κρίνει καλά τους παίκτες του και τη χρησιμότητά τους. Αν πιαστούμε από την κουβέντα του ότι δε μαθαίνει και πολλά ο ουκιτς λόγω ηλικίας θα πρέπει να πάρει δρόμο το καλοκαίρι και εκεί θα μιλούν όλοι για λάθος του, όπως έλεγαν και όταν τον πήρε... Το καλύτερο που παίζει στην φετινή πορεία είναι να δουλεύει κυρίως το πλάνο της ομάδας του και λιγότερο το τί κάνουν οι άλλοι. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζονται, αρκεί να ξέρεις τί να κάνεις όταν πιάνεις τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to 3ereis oti exei adiko scedon se ola apo oso eipes etc ??i eisai kanas plhgwnmenos gaurakos i den 3erw kai gw ti soi xaibani eisai....

      Διαγραφή
    2. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΛΑΘΟΣ ΟΛΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΠΙΚΑΡΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΚΑΤΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΚΑΦΡΟΣ. ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ.

      Διαγραφή
  24. τζιμ οταν μιλας για προγραμμα παναθηναικου με τον Ομπραντοβιτς και το τεχνικο του επιτελειο να λειπουν πια απο την ομαδα σε ποιον αναφερεσαι;
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πολυ καλη και δυνατη η εφες αποψε.και το γραφω λιγο πριν το τελος ασχετο αν κερδισει η χασει γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα στο blog,

    Σ ευχαριστουμε Jim για μία ακόμα μεστή και to the point ανάλυση (Jimanalysis). O ΠΑΟ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε σ ένα ακόμα DO or DIE παιχνίδι κι αυτο τείνει να λέει πολλά. Όντας κι εγω αυστηρός κριτής της ομαδας και ειδικά του Πεδουλάκη, δεν μπορώ παρα να μην αναγνωρίσω οτι το σκληρό μέταλλο του ΠΑΟ υπάρχει ακόμα και σφυρηλατείται σε κάθε κρίσιμο αγώνα. Το μεγαλύτερο μερίδιο γι αυτο το πιστώνεται ο κόουτς κι οι τελευταίοι των μοϊκανών που κουβαλάνε την βαριά κληρονομιά, απο κοντά όμως κι όλοι οι παίχτες που δεν τα παρατάνε σε κανένα σημείο του αγώνα και δίνουν το 101%.
    Ο Πεδουλάκης αποδεικνύει οτι μαθαίνει και μάλιστα γρήγορα απο τα λάθη του και δείχνει να είναι καλός ψυχολόγος με τα ευαίσθητα "παιδιά" του.
    Jim έκανες κατ εμε πολύ σωστή τοποθέτηση για την εμφάνιση του Ούκιτς ο οποίος "ξετίναξε" χτες το πάλαι ποτε Tendex, νυν PIR με 28!! Σημαντικότερo για μένα απο τα επιμέρους stats του, ειναι τα 3 πολύ κρίσιμα καλάθια που έβαλe προς το τέλος του ματς, θυμίζω: α)ορειβατικό αλλά με πολλά balls (ελαφρώς)fade away στο fast break (btw, νομίζω οτι o Ζοτς ακόμα θα του τα έψαλλε ανεξάρτητα το την κατάληξη!)
    β)τρίποντο από πάσα του Διαμαντιού στην weak side, γ)μπομπίτα που καθάρισε το ματς και που θύμισε Ναβαρο στην εκτέλεση και Σαρας στο ύψος που έδωσε για αποφύγει το κόψιμο. Αυτές οι τρεις φάσεις για μένα "μυρίζουν" στόφα μεγάλου παίχτη, που πάντως χρειάζεται την συμπαράσταση/σπρώξιμο κάποιου μεγαλύτερου, σε εμπειρία και με στόφα νικητή συμπαίχτη, για να μπορέσει ο ίδιος να πάρει crucial αποφάσεις όταν η μπάλα καίει και να μην "εξαφανίζεται".
    Απ την άλλη Θα συμφωνήσω, δεν είναι σωστό να πούμε ότι έκανε απόσβεση τα 800Κ που λαμβάνει ετησίως, αλλά αν μη τι άλλο έδωσε ελπιδα για την συνέχεια και ανάσα στον αρχηγό να μπορεί να συνεχίζει να "αναλώνεται" στο αμυντικό και mostly δημιουργικό, παρά στο εκτελεστικό κι οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού του.
    O Γκιστ κι εμένα μ αρέσει γιατί εχει attitude πολεμιστή και καλο μακρίνο σουτάκι, βοηθάει και επιθετικά ριμπ. και τείνει τελευταία να πάει κλέψει την δόξα απο τον (Στόγιαν) Λάσμε. Πάντως δεν θα ήθελα να φύγει έτσι απλά το καλοκαίρι εκτός εάν βρεθεί πολύ καλύτερός αντικαστάτης του.
    Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μακάρι να δούμε ωραία παιχνίδια σαν το χθεσινό.

    Υ.Γ. ο Διαμαντιδης με τον Αλτρουισμο και τον πνεύμα winner που τον διακατέχει ώρες ώρες μου θυμίζει τον Μεγάλο (και αγαπημένο μου) Λευκό (Celtic Pride remember?).

    PAOLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ματσαρα αποψε στην Τουρκια. Μεγαλη καρδια η Εφες και αριστα στημενη απο τον Μαχμουτι, για τον οποιο τα εχει πει και ο Τζιμ και μαλλον εχει δικιο. Ο Μιλος εχει τα καρυδια να παιρνει κρισιμες επιθεσεις και δεν ειναι ευθυνοφοβος, αλλα ωρες ωρες σου δινει την εντυπωση οτι προτιμα να βαλει 30αρα και να χασει η ομαδα του, παρα να σκοραρει λιγοτερο και να κερδισει.Αποψε ηταν καλος κατα διαστηματα βεβαια, εβαλε κρισιμα σουτ, αλλα εκανε και λαθη αψυχολογητα. Θα επρεπε ως "ασσος" να δινει περισσοτερη ηρεμια στην ομαδα. Μηπως θα επρεπε να παιρνει σε καποια παιχνιδια περισσοτερο χρονο στο "2"??

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απολαυστικός Λο
    Σπύρος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολλες καλησπερες σε ολη την παρεα, μεγαλη νικη για τον ΠΑΟ χθες, εκει που το ματς εδειχνε να ειναι στα μετρα της ζαλγκιρις βαση ρυθμου, καποια μεγαλα σουτ οπως το 3 ποντο του ροκο στο τελος του α ημιχρ αλλαξΑν τα δεδομενα, γιατι αν η ζαλγκιρις πηγαινε με +6 στο ημιχρ θα ηταν πολυ δυσκολα τα πραγματα. Και μιας κ επιασα τον ροκο, ηταν εξαρετικος, πρωτη φορα τον ειδα τοσοσυγκεντρωμενο κ με τοσες σωστες επιλογες, ελπιζω να συνεχισει σε παρεμφερες επιπεδο γιατι πραγματικα τον χρειαζεται η ομαδα. βλεπω κ μια ''επιθεση'' που γινεται στον τζιμ για τον ροκο, δε νομιζω να ειπε ο ανθρωπος πουθενα οτι εναι κακος παιχτης κτλ, απλως οτι διπλα απο τον μητσο θα ηθελε αλλον, μακαρι να τον διαψευσει ο ροκο το ιδιο θα θελει κ ο τζιμ, απλως μεχρι στιγμης εχει πεσει μεσα δυστυχως :( , οσον αφορα τον γκιστ απο την αρχη ημουν ξεκαθαρος οτι συμφωνω με την ανταλλαγη κτλ κ εχω θετικη αποψη για τον παιχτη αλλα δεν ειναι τοσο απλο να λεμε του ανανεωνουμε το συμβολαιο το καλοκαιρι, δεν ειμαι συμφωνως με μια τετοια κινηση για την ωρα, εχει 4 μηνες να μας αποδειξει αν το αξιζει κ αυτο γιατι ο γκιστ ειναι παιχτης ρυθμου κ θελει να του δειξεις εμπιστοσυνη, με λιγα λογια θελει να παιζει πολυ ωστε να αποδωσει κ εσυ εαν εχεις φωτση που θα παιζει κοντα στα 25 λεπτα μενουν 15 για τον γκιστ, ειστε σιγουροι οτι θα μπορει να ερχεται απο τον παγκο κ να αλλαζει το παιχνιδι κτλ? Εχω αμφιβολιες για αυτο αλλα ο παιχτης εχει ωριμασει απο οταν ηρθε αρκετα κ αυτο ειναι συν. Λιγο εκτος θεματος το τελευταιο σχολιο αλλα εγινε κυριως ως τροφη για σκεψη :).
    Παμε στον τσαρτσα κακως καποιοι τον χαρακτηριζουν παλαιμαχο κτλ, χθες ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, επαιξε συνεχομενα λεπτα κ τα εδωσε ολα, δειτε το παθος που εχει ακομη σε αυτη την ηλικια, σε μια φαση πεφτει κατω κ τα δινει ολα για να κερδισει 1 μπαλα, ολο αυτο το παθος μεταφερεται κ στν υπολοιπη ομαδα. Ποσοι ειπανε 3 φαουλ λασμε./σοφο τελος θα μας γλεντησουν στη ρακετα, παρα πολλοι κ εγω αναμεσα τους ανησυχησα παρα πολυ αλλα ο κωστας ηταν εξαιρετικος.
    Καπονο λογικα κ διακαια πηρε λιγο χρονο.
    Στα του αρτζι το λαθος του ηταν οτι αργησε να βαλει τον μπραμο κατα τα αλλα καλο κοουτσαρισμα, κακως κριτικαρετε τοσο.
    Μητσος τα λογια περιττα, απολαυση να βλεπεις αυτον τον ανθρωπο να παιζει μπασκετ. Και επειδη ισως κουρασα ας το κλεισω εδω.

    Υ.Γ. Ειμαι ερωτευμενος με τον γκορντον !!!! κ με την ρεπορτερ απο το spor chanal ή πως το λενε τελος παντων το τουρκικο καναλι :). Εκπληκτικη ατμοσφαιρα στην Τουρκια οπως κ στο Καουνας χθες. Οσον αφορα τον κριστμας λαθος κινηση να τον διωξουν, ο τεο με τον μιλος δεν ειχαν καταφερει να ταιριαξουν τοσα χρονια στο λιμανι θα το κανουν τωρα? Γιατι αυτο μου δειχνει οτι θα προσπαθησει να κανει να παιξει καποια σχηματα κ με τους 2 μεσα, αποψη μου να τρεχει την επιθεση μονος του ο τεο γαια 10 λεπτα !!!

    Υ.Γ.2 mvp mvp mvp θα ακουστει σε λιγο καιρο στην at&t arena κ θα ειναι για το καλυτερο ποιντ γκαρντ απο τον Δεκεμβριο κ μετα :) . ΤΟ εκλεισα επιτελους ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ma oloi oi paiktes filaraki epizhtoun kai e3artwntai apo to ry8mo kai thn empistosynh ths omadas, se opoia omada kai na briskontai. to idio isxyei kai gia ukic kai gist. twra gia to ti leei o ka8enas, gia palaimaxous klp asto kalytera

      Διαγραφή
    2. Μια ερωτηση τζιμ για τον ερτελ, ποσο ψηλα τον βλεπεις να φθανει? Ρωτω βασικα αν πιστευεις οτι μπορει να σταθει σαν βασικος πλει μεικερ σε ομαδα πλει οφφ στο ΝΒΑ, οχι σημερα αλλα σε 2~4 χρονια.

      Διαγραφή
    3. Στο θεμα ρυθμου/εμπιστοσυνης που ανεφερα, εννοω οτι υπαρχουν παιχτες που δεν μπορουν να αποδωσουν σε συμπληρωματικους ρολους αυτη ειναι η σωστη λεξη συμπληρωματικος.

      Διαγραφή
  30. Φοβερή η άμυνα του ολυμπιακού σήμερα και δεύτερο παιχνίδι χωρίς λάθη.
    Υ.Γ.1 Στο κάρφωμα του χαινς τι είπε ο θεός ο αμερικάνος?
    "Mother Liberty send him home"
    Υ.Γ.2 MVP αγωνιστικής ο Ροκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. τραγικη η καχα,τελικα ο ομιλος του ολυμπιακου ειναι πολυ ευκολος μονο μπαρτσα-ολυ-και κιμκι ειναι ομαδες οι αλλες παραπαιουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Σιενα παραπαιει ε?

      Διαγραφή
    2. Γιατι ακουσες απο κανενα εδω μεσα να λεει οτι ειναι ομαδαρα,αν δεν μπουν τα τριποντα τελειωσε,αληθεια ξερεις οτι εχασε κοντα με 31 ποντους απο την τελειωμενη Μακαμπι εχτες.Στον ομιλο του Παο η υποτιθεμενες αδυνατες γερμανικες χανουν το πολυ με 2-3 ποντους.Η Σιεννα ολοι λενε οτι θα ξεφουσκωσει.

      Διαγραφή
    3. Ε αφου δεν το λεει κανενας εδω μεσα ετσι θα ειναι. Και αφου λενε ολοι οτι θα ξεφουσκωσει κατι θα ξερουνε. Μη βιαζεσαι να μεγαλωσεις. Βγες να παρεις λιγο καθαρο αερα και επιτελους ΚΟΨΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

      Διαγραφή
    4. Επειδη εχασε η ομαδα σου δεν σημαινει οτι ειναι υπερομαδα η Σιεννα,με 31 ποντους δεν χανεις απο κανενα ειδικα απο την οχι και τοσο πετυχημενη Μακαμπι.

      Διαγραφή
    5. Ουτε εγω ειπα οτι ειναι υπερομαδα,αλλο αυτο κι αλλο οτι θα ξεφουσκωσει επειδη "το λενε ολοι". Μια χαρα ομαδα ειναι.

      Διαγραφή
  32. Συγχαρητήρια για το άψογο άρθρο με τα μεστά επιχειρήματα και την πολύ καλή ανάλυση . Χαίρομαι να τα διαβάζω κάθε φορά .

    Ο Γκιστ δείχνει να μπαίνει στην φιλοσοφία της ομάδας πάντως και να συνεισφέρει φιλότιμα όπου μπορεί . Δεν εκβιάζει φάσεις και τον βλέπω να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. MVP αγωνιστικής ο Ροκο! Λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο ολυμπιακός αν αποφύγει cska πάει λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ιδιο πιστευω κι εγω, την μονη ομαδα που δεν μπορει να παιξει o Ολυμπιακος απο τον αλλο ομιλο ειναι η ΤΣΚA (ουτε με πλεονεκτημα εδρας. Επισης νομιζω δεν μπορει την Εφες με μειονεκτημα εδρας ενω φαινεται να του ταιριαζει η Ρεαλ.

      Γι αυτο ηταν σημαντικο σημερα να ειχε ξεπερασει τη διαφορα απο την Καχα ετοσ ωστε να μπορει να ρυθμισει μονος του σε τι θεση θα ερθει στον τελευταιo αγωνα. Αλλα βεβαια το χαζο κοουτσαρισμα του Μπαρτζωκα που αφηνει μεσα Περπερογλου και Αντιτς χωρις λογο στο τελευταιο 3λεπτο εφερε παρα λιγο τα πανω κατω (με τρεις γκαρντ θα ειχε νικησει με +15).

      Ο Παναθηναϊκος πρεπει να κυνηγησει οπωσδηποτε να μην ερθει 4ος γιατι με τη Μπαρτσελονα και μεινονεκημα εδρας δεν εχει καμια τυχη. Νομιζω παντως οτι με το μπασκετ ελγχομενου ρυθμου που παιζει τη Σιενα την εχει μεσα-εξω.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  35. Γεια κ χαρά κ από μένα.Ξεκινάω σε μικρή αναφορά στο παιχνίδι και μετα παρατηρήσεις για κάποιους παίκτες κλπ...Είδα και τις 2 ομάδες να μπαίνουν επιθετικά και με γρήγορο ρυθμό ψάχνοντας τα σουτ από έξω.Ο Πάο αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ των ψηλών αλλά τελικά δεν το πλήρωσε.Μου άρεσε η νοοτροπία και το διάβασμα του πεδουλάκη φέτος και είναι ένα credit που πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.Ο Πάο πήγε επιτέλους σε ένα δύσκολο ματς πάνω από τους 75 πόντους συμπαρασυρόμενος από τη ζαλγκίρις σε αιφνιδιασμούς και τρελοπαίχνιδο από τον ούκιτς.Δεν είναι κακό να προσπαθεί να τελειώνει κι έτσι φάσεις ο Πάο..Για ένα λόγο το αποφέυγει ακόμα κι όταν έρχεται η ευκαιρία να τρέξει με τη δικαιολογία του σκεπτόμενου μπάσκετ....Σκεπτόμενο δεν είναι όμως το αργό-διστακτικό μπάσκετ αλλά αυτό που εμφανίζει όσο καλύτερα γίνεται τα πλεονεκτήματα σου...Ο Ούκιτς χθες δεν έγινε ξαφνικά παικταράς ούτε άμπαλος...Έ΄χουμε μόνιμη τάση να ισοπεδώνουμε τα πάντα και ένας παίκτης να είναι είτε παντελώς άχρηστος ή clutch player,ηγέτης,παικτούρα κλπ...Ο Ούκιτς θέλει προφανώς ψυχική και αγωνιστική στήριξη για να ανέβει και σαν να τα καταφέρνει...πήρε περισσότερα λεπτά,κατάλαβε πιο καλά ποιος είναι ο ρόλος του,αλλά και η ομάδα το ίδιο και είναι από τους λίγους που δεν διστάζουν μαζί με τον γκιστ να τελειώσουν γρήγορα τη φάση στο τρανζίσιον.Έχοντας και την τύχη με το μέρος του ο Πάο κατάφερε να φύγει από έδρα κόλαση και άλλη μια φορά με καθοριστικό παράγοντα τα σουτ 3π.Φαίνεται πως όταν οι πράσινοι σουτάρουν καλά,μπορούν να νικήσουν σχεδόν κάθε ομάδα.Ο Γκιστ jim αναγνωρίζω οτι δεν έιναι και ο αγαπημένος σου παίκτης αλλά εδώ πρέπει να δεχτούμε και κάποια πράγματα.Εννοείται ότι έχει προβλημα στις περιστροφές και αρκετές φορές στην ομαδική άμυνα,ενώ επιθετικά διαθέτει χαμηλή αντίληψη συνεργασιών και πολλές φορές φαίνεται σαν να κινείται έξω από τα νερά του συστήματος και της ομάδας αλλά όταν ένας παίκτης είναι τόσο αθλητικός,παίζει 35 λεπτά,βγάζει ενέργεια,μάχεται για ριμπάουντ και παίζει πολύ καλή και "ζωντανή" προσωπική άμυνα πρέπει να του βγάλεις το καπέλο και να δεις ότι έχει συνολικά απόλυτα θετικό πρόσημο στον απολογισμό της ομάδας.Ο Διαμαντίδης παίζει όλο και πιο έξυπνα,πιο ηγετικά...Ο τρόπος που διαβάζει και τρέχει κάθε επίθεση φέτος είναι μοναδικός πλέον και θα έλεγα ασύγκριτος και με τα προηγούμενα χρόνια(κρατώ πισινή για τα πικ ν ρολ με τον μπατίστ το '11).Βέβαια η φθορά επάνω του δυστυχώς είναι ορατή...Αδυνατεί πλέον να μπει δυναμικά σε προσωπική ενέργεια στην επίθεση,έχει σαφώς πεσμένα ποσοστά από το 3ποντο στα πολλά σουτ που παίρνει και βλέπω πλέον η αξέχαστη άμυνα που κάποτε έπαιζε να έχει μετατραπεί σε άμυνα χεριών και μυαλού μιας και τα πόδια του σαφώς τον προδίδουν,μέτρησα φάσεις χθες που απλά δεν μπορούσε να κυνηγήσει τον παίκτη που μάρκαρε.(Οκ παιδιά,δεν είναι ντροπή να το πούμε.)Ο ξανθόπουλος δεν ήταν κακός όσο έπαιξε ενώ νομίζω θα ήταν πολύ χρήσιμο να βρεθούν κι άλλοι τρόποι να τροφοδοτηθεί κάποια στιγμή ο σόφο και να ξεκλειδώσει.Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις πραγματικά αξιόλογο παιχνίδι από τέτοιο παίκτη ειδικά απέναντι σε μεγάλες ομάδες.Ο Καπόνο όσο περνά ο καιρός δεν νομίζω να δείχνει κάτι παραπάνω από τον χαρακτηρισμό "αμερικάνος γκετσεβίτσιους"(ενδιαφέρουσα μάχη 3πόντων στο all star game φέτος).Για μένα η Τσσκα ξεγυμνώθηκε με την φυγή του κρίστμας,δεν βρίσκω ιδιαίτερη λογική σε αυτό μιας και είχε καλά νούμερα μέχρι τώρα.Το να μένεις μόνο με 2 παίκτες στα φτερά οι οποίοι στην ουσία είναι 3άρια και να γεμίζεις από πλέιμεικερ μου φαίνεται ριψοκίνδυνο και ακατανόητο...συν του ότι φαίνεται οι ρώσοι να ξεμένου από καλές επιθετικές επιλογές και πρέπει να καταπιάνονται από 3-4 παίκτες και κυρίως από τον τεόντοσιτς.Στον 2ο όμιλο φαίνεται για μένα να περνά 1η η μπάρτσα και σίγουρα ο ολυμπιακός ενώ νομίζω σιένα-κίμκι έχουν προβάδισμα για τις άλλες 2 θέσεις με την μακάμπι να είναι ακόμα σχεδόν ζωντανή.
    Ξέρετε πως μπορώ να΄δω το παιχνίδι πανιώνιος-άρης άυριο μετά το τέλος του γιατί θα το χάσω?Υπάρχει τρόπος να το βρω στο ίντερνετ ή να το γράψω με κάποιον τρόπο στην τηλεόραση?(πραγματικά off topic...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Δεν ειναι ντροπη να το πουμε' χαχαχα τι λες?? 37 λεπτα παιζει ειναι 32 προερχεται απο τραυματισμο αλλα κατα αλλα ειναι ντροπη να το πουμε???Θνητος ειναι δεν ειναι ο σουπερμαν.

      Διαγραφή
    2. Aυτό ακριβώς λέω φίλε,δεν είναι ντροπή να το πούμε επειδή λέγεται διαμαντίδης.Κι αυτός άνθρωπος είναι κι όπως είπες κοντεύει να σκάσει με τα συνεχόμενα 35λεπτα που παίζει,τα τόσα χρόνια και τους πρόσφατους τραυματισμούς.Ας είναι καλά που έχει το μυαλό και καταφέρνει και το καλύπτει..

      Διαγραφή
    3. Γιατι ο Σπανουλης που ειναι μικροτερος 1,5 χρονο τι παραπανω κανει??Που αφησε να περασει απο μπροστα του ο Μπομπι Μπραουν στο τελευταιο καλαθι μεσα στο Σεφ και πηγε πιο πισω για να περασει, ουτε τροχονομος να τανε, το ιδιο εκανε και στο τελος μπροστα απο το καλαθι και αφησε τον ΔΔ να σουταρει στον τελικο του κυπελου.Αντε να κανει καμια διεισδυση παραπανω,που και αυτη αν θελει την κανει ο ΔΔ (την εκανε μεσα στο Σεφ).

      Διαγραφή
    4. Αστο δεν το εχεις. Δες κατι αλλο ανωνυμε,δες κρικετ

      Διαγραφή
    5. Γιατι χρειαζεται διπλωμα για να δεις οτι ο ΔΔ κανει περισσοτερα πραγματα στο παρκε απο τον αλλο,αντε με το καθε ξερολα.

      Διαγραφή
  36. Έχοντας μια εικονα από τα σημερινά ματς:
    - ΤΣΣΚΑ δεν έχει το ίδιο μέταλλο σε σχέση με το πρώτο πέρασμα του Μεσίνα. Έχασε χωρίς λόγο απο μια αδιάφορη σήμερα Εφές που σκοραρε το 1ο της τρίποντο 2.30 πριν τη ληξη. Όλα περνάν από τα χέρια του Μίλος που είναι παιχτούρα, αλλά επιπόλαιος ώρες ωρες. Χωρίς βάθος στον άσο, λίγος ο Τζάκσον, βαρύς ο Παπαλουκάς και χωρίς τον Κριάπα πέφτει στην αναγκη του Ερτσεγκ. Την είχα πιο ψηλά αλλά δε βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Με αυτό το αποτέλεσμα μπλέκει ο όμιλος από 1η μέχρι 4η θέση,αλλά βάση ποιότητας ίσως πιο εφικτος στόχος είναι η...Μπαρτσα.
    - Ο Ολυμπιακός έχει λύσεις και με τον Περκινς θα γίνει πιο "κακος". Αν άλλαζε και τον Πάουελ θα μπορούσε να είναι από τα φαβορί για τη διοργάνωση. Θεωρώ οτι θα κερδισει τη Μπαρτσελόνα και ίσως πάει και αήττητος μεχρι το τελος του τοπ-16. Και η Σιένα σκληρό καρύδι,δε λέω, αλλά το ντεφορμασρισμα νομίζω ειναι στη... γωνια.Σημερα ωστόσο κερδισε μονο με 8 απεναντι σε μια ομαδα που ηταν υπο διαλυση.Μαλλον επαναπαυτηκε οταν επιασε τους 20.Αν και δεν πιστευω οτι θα ισοβαθμισουν ποτε...
    - Η Ρεάλ φλυαρη και υπερεκτιμημένη, δεν εχει παραπάνω ποιοτητα από τον Παναθηναικο, απλα απο την αρχη της χρονιας ειναι πιο ομαδα,που ειναι φυσιολογικο.

    Τζον Αμιτσι-πιο σκληρος πεθαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τεραστια παιχταρα ο caroll
    Παλι τα βαλε υποπιεση παρακαλω κ ανοιξε την διαφορα στο τελος.αναρωτιεμαι τι συμβολαιο θα χει του χρονου...
    Ματς κομβικο με εφες το επομενο.με νικη χτυπας μεχρι κ δυαδα αν κα δυσκολο-μακρινο.αλλα βγαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Άιντε ρε Ροκο τρέλανέ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ουκιτς και Διαμαντιδης για πρωτη φορα ειχαν τοσο καλη συνεργασια και αν συνεχισουν ετσι θα φτιαξουν αχτυπητο διδυμο..Ο Γκιστ εχει τρομερη ενεργεια και προσφερει περισοτερα του αναμενομενου..Ο Μπανκς εχει μαυρα χαλια,αλλα απο τη στιγμη που εμεινε θα πρεπει να στηριχτει και να υποστηριξει συγκεκριμενο ρολο στο παιχνιδι..Ο Ουκιτς ειναι απο τα σοβαροτερα παιδια που εχουν περασει απο τον Παναθηναικο..Προσπαθει διαρκως για το καλυτερο και πολυ εντυπωσιακη ειναι η εκπληκτικη του φυσικη κατασταση. Ειναι παικτης με προσωπικοτητα..Το προβλημα ειναι οτι το εχουμε βρει και ασχολουμαστε με τα στραβα του Ροκο,και ξεχναμε ολων των αλλων..Μασιουλις και Μπραμος πχ,ειναι ασταθεις,και μαλιστα τωρα τελευταια ειναι μετριοι και στην αμυνα,και εχουν 0 στα 4 μεγαλα παιχνιδια,ι ο Λασμε,καταπληκτικος αλλα επιθετικα σκοραρει μονο με εναν τροπο,και κατα βαση χαρη στον Διαμαντιδη .ΥΓ..Τζιμ,τα στραβα του Ουκιτς τα εχεις υπεραναλυσει,γραψε αν θες και τα στραβα καποιων αλλων παικτων,γιατι καποιοι παρασυρονται και νομιζουν οτι ολοι οι αλλοι παικτες δεν εχουν μειονεκτηματα..Αν εξαιρεσουμε τον Μητσο,ολοι οι υπολοιποι παικτες εχουν και δυνατα σημεια και χτυπητες αδυναμιες..Η νικη στο Καουνας ηταν μεγαλη,και αυτο που πιστωνεται στον Αρτζι ειναι οτι καταλαβε σε ποιους 3 παικτες μπορουσε να στηριχτει..Παντως,τα πργματα ειναι δυσκολα,λογω προγραματος,αν και σιγοτρα ειμαστε καλυτεροι απο την Μαλαγα..ΥΓ 2 Καποιοι λενε να ειχαμε καποιον καλυτερο απο τον Ροκο..Και γιατι να μην ειχαμε και καποιον καλυτερο πχ,απο τα 3αρια μας?Τον Ουιμς πχ?Η τον Μιροτιτς,για 3-4? ΥΓ 3 Τι ακουσα,κλωτσαγε καρεκλες ο Σπανουλης,επειδη εφαγε παγκο?ΟΠΑ,οπα οπαλα,αρχισαν τα οργανα στον Πειραια?Ερημε Μπαρτζοκα..Δεν ηξερες,δεν ρωταγες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ποιός τόλμησε να αφήσει τον αρχηγό στον πάγκο? να απολυθεί τώρα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλησπερα παιδια..ουκιτς-ως δια μαγειας ο κροατης εγινε πολυ καλος κ αδικημενος παικτης,ξαφνικα ταιριαζει με το διαμαντιδη,εχει προσωπικοτητα κτλ..τα πραγματα ειναι απλα..ο ουκιτς ειναι ενας παικτης που ειχε παρα πολυ ταλεντο δεν το αξιοποιησε ποτε η δεν αξιοποιηθηκε απο κανενα,τα αδυνατα του σημεια ποτε δε τα βελτιωσε και δεν εχει μαθει στη πιεση της κορυφης..εδω και χρονια βγαζει το παντεσπανι του βασιζομενος στα χαρακτηριστικα που ειχε σα ταλεντο..ανηκει στη κατηγορια αιωνια ταλεντα που δε προχωρησαν..ας μην ενθουσιαζομαστε..η ασταθεια ηταν παντα σημειο αναφορας στη καριερα του..το μονο που θελω απ αυτον ειναι να μη γινεται αρνητικος για την ομαδα..δεν εχω εμπαθεια απλα παρακολουθωντας τον τοσα χρονια ξερω τι περιμενω..τζιμ τη συμπαθεια σου για πεδουλακη μαλλον δε θα τη καταλαβω ποτε..ειναι ενας καλος κοουτς,αυτο.τιποτα παραπανω.δε μπορω ν ακουω για must win παιχνιδια,απο ποτε ο παο πρεπει να κερδιζει συγκεκριμενα παιχνιδια?τζιμ,την αβαντα των δημοσιογραφων την εχω βαρεθει..απο σενα περιμενω σκληρη κριτικη..οπως σε θεματα ροστερ(που η ομαδα εχει παντου τρυπες),σε θεματα τακτικης(οπου ο αρτζι ειναι στη δεκαετια 90 ακομα),σε θεματα φιλοσοφιας( η ομαδα σουταρει σε καθε αγωνα ιδια διποντα-τριποντα)...ολα αυτα τα λεω γιατι το παο τον εχω συνηθισει στη κορυφη,μ εμαθε ν χω παντα υψηλες φιλοδοξιες και νιωθω οτι φετος υπαρχει ενα κλιμα διαφορετικο που δεν αρμοζει σ αυτη την ομαδα..και κατι τελευταιο..τη γνωμη σου τζιμ για ερτελ(τον θεωρω οτι καλυτερο στην ηλικια του) και λαφαγιετ joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΣΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ EUROLEAGUE ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ Κ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ ΧΙΑΣΤΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ , Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΙΝΤΑΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕ.
    ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Κ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολλοι ειστε τοσο ασχετοι σε σημειο που αν ο ουκιτς κανει ενα καλο παιχνιδι τον αποθεωνετε.
    Η διαρκεια μετραει αμπαλοι.

    Σσσσσσσς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημερα Jim!Εγω θα διαφωνησω με την ουσια του σκεπτικου σου περι Ukic...Καταρχην,νομιζω οτι καταλαβε και ο τελευταιος δυσπιστος για την αξια του Κροατη,πως προκειται για εναν καλο παικτη που αξιζει να φορα τη φανελα μιας μεγαλης ομαδας οπως ο Παναθηναϊκός.Επισης,νομιζω οτι συμφωνουμε ολοι πως ο Ukic του καλοκαιριου δεν ηταν ακριβως "συμβατος" με τη φιλοσοφία και τον τροπο παιχνιδιου του Παναθηναϊκοϋ.Εκεινο που θα ηθελα να τονισω,ειναι οτι ο Ukic ηταν μια συνειδητη επιλογη απο το προπονητικο team,και σιγουρα δεν ισχυει αυτο που εγραψες περι λαθους.Σε προσφατη συνεντευξή του ο Πεδουλακης ειχε πει σχετικα με τον Κροατη,οτι το καλοκαιρι ο Παναθηναϊκός ειχε δυο επιλογες για τον ασσο.Η πρωτη ηταν να παει και να παρει εναν ετοιμο,top class PG π.χ. εναν Σαρας του 2007.Ομως δεν ειχε τα 2-3 εκατ. για μια τετοια κινηση,ουτε καν το 1,5 για να κρατησει τον Καλαθη.Η δευτερη ηταν να παρει καποιον και να τον δουλεψει.Και στην πορεια να του βγει...Επισης,θα πρεπει να εχουμε στο νου μας και τις αμυντικες απαιτησεις που εχει ο Πεδουλακης απο τους guards.Οποιος δεν παιζει αμυνα,τρωει παγκο(βλεπε Banks).O Ukic ειναι ενας PG με 196 cm,εχει γρηγορα ποδια και μεγαλο wingspan.Υπαρχει αλλος,Ευρωπαιος ή Αμερικανος με τα φυσικα προσοντα του Ukic,που να κοστιζει 800 χιλ?Ειναι ενας PG με προδιαγραφες Ferrari που μεχρι τωρα λειτουργουσε με αποδοση FIAT.Απο το καλοκαιρι εχει αρχισει να διδασκεται τακτικη και οχι μονο στο Univercity of Panathinaikos.Απο την συμπεριφορά του στην ομαδική αμυνα μεχρι τη βελτιωση στο μηχανισμο του σουτ,και απο το court vision ή το decision making μεχρι το leadership,ο Ukic εχει αρχισει και βελτιωνεται.Μικρη ή μεγαλη βελτιωση δεν εχει σημασια.Σημασια εχει οτι βελτιωνεται,οπως δειχνει το perfomance του σε ολους τους τομεις του παιχνιδιου.Μηπως ο Καλαθης δεν περασε τα courses αυτα?Και αν συμπερανουμε απο το χρονο που του πηρε να τα μαθει,τοτε ο Ukic αποδεικνυεται καλυτερος μαθητης.To λαθος του Πεδουλάκη (περα απο το χαμενο ματς με την Ρεαλ) ήταν η αποπομπη του Kitchen...Επαιζε αμυνα,κατεβαζε rebounds,βοηθουσε στο κατεβασμα της μπαλας,ειχε δυναμη,ταχυτητα...Επρεπε να τον περιμενει οπως τον Ukic...Hθελε ενα τετοιο quarteback ο Παναθηναϊκός...Ω γεγονε γεγονε...Ας ελπισουμε να συνελθει ο Banks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. ο κουζίνας απογοητεύει και στη cedevita που μεχρι πρότινος έψαχνε για pg. Κάποιος άνθρωπος της ομάδας (manager, διευθυντής ή τι σκατά ήταν δεν θυμάμαι) είχε δηλώσει ότι η cedevita θέλει άσσο γιατί ο kitcen δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του (παλματιαια απονευρωσίτιδα ? δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια μου φένεται) και δεν θέλει να βασίζεται σε ημίμετρα. Ας ελπίσουμε για του χρόνου.

      Διαγραφή
    4. Βέβαια στον τελευταίο αγώνα δεν τα πήγε κι ασχημα βλέπωντας τα στατιστικά του:
      http://www.abaliga.com/game/142/Cedevita-MZT_Skopje_Aerodrom#statistic_FullStatistic

      Διαγραφή
    5. johnny ολα καλα αλλα ο κιτσεν εφυγε γτ δεν επαιζε αμυνα.επισης δυστυχως γιαυτον δεν μπορουσε να περιμενει ο πεδουλακης,γτ ο χρονος πιεζε και γτ οι αναρθρες κραυγες των οπαδων πληθαιναν.
      ο πεδουλακης ακομα τον πιστευει τον κιτσεν,δεν αλλαζει αποψεις.απλα δεν υπηρχε η πολυτελεια να τον περιμενουν.παρα ηταν ηπιων τονων παιδι.ηρθε και ο μπανκς και τον καταπιε στις προπονησεις.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    6. Καταγής δεν συγκρίνεται με ουκιτς. Για πολλούς λόγους. Δεν θα έμενε στον ΠΑΟ ποτέ!και ούτε θα ξανάρθει...όσο υπάρχει Γιαννακόπουλος. Ούτε αυτός ούτε κάποιοι άλλοι. Και καλά θα κάνουν να μεινουν μακριά.

      Διαγραφή
    7. taagor εισαι γελοιος,ο Καλαθης εφυγε γιατι βρηκε κοντα 2 μυρια,ο Μπατιστ στα 36 το ιδιο ο Καιμακογλου πανω απο 1.200.000.Καποιοι εφυγαν γιατι βρηκαν καλυτερο συμβολαιο και αλλοι επειδη δεν ταιριαζαν στον νεο Παο.Δηλαδη ρε συκοφαντη ο ΔΔ ο Τσατσαρης,ο Φωτσης που θελουν να παιζουν στην ομαδα τι στο διαολο μαζοχες ειναι και καθονται.Ειναι ανηθικο να κατηγορεις καποιον που δεν γνωριζεις μονο απο φημες.Τυχαινει να χω φιλο που δουλευε στην Καε και μου λεγε καποια πραματα απο μεσα μαντεψε για ποιον ελεγε τα καλυτερα. Οτι γραφετε το καταπινετε αμασητο.Γελοιο προβατακι μην γινεσαι.

      Διαγραφή
    8. ι ανώνυμακο..Δεν μπορώ να μαντέψω για ποιον "ο φίλος σου που δούλευε στην ΠΑΕ" σου Έλεγε τΑ καλύτερα. Απλά αν κρίνω από τον.βαθμό αντίληψης σου μάλλον δεν θα έχεις καταλάβεΙαν υπάρχει. Ανώνυμε δεν συκοφαντω κανέναν ούτε μεμφομαι τον καλαθη. Φυσικά και βρήκε καλό συμβόλαιο.δεν διαφωνεί κανείς με αυτά που γράφεις γενικά. Αν και μου κάνει εντύπωση ότι δεν αναφέρεσαι στον Περπέρογλου. Άντε καλά.σουνύχτα τώρα Ανώνυμε-

      Διαγραφή
    9. Καλά θα κάνουν πάντως όλοι αυτοί να μείνουν μακριά από τον παναθηναϊκό που με τόσα χρήματα και κόπο έχουν χτίσει οι ΓιαννακόπουλοΙ. ΒΛάκακΟ ανώνυμε.

      Διαγραφή
  46. Εγω θα ελεγα πανεπιστημιο διαμαντιδη και οχι παναθηναικου. Κατα τα αλλα το ματσακι καθισε τελεια στον ροκο , πρωτα με το τριποντο αυτοπεποιθησης στην αρχη απο την γωνια ( ιδια φαση με τεοντισιτς στοι διποντο περσι στην πολη) , μετα με την ανεση που ενιωθε εχοντας διπλα του τον ποποβιτς με τον οποιο εχουνε παιξει πολυ μπασκετ μαζι και βγαζοντας φασεις σε αμυνα και επιθεση. Εμφανιση για τα λεφτα που παιρνει σιγουρα και συμφωνω οπως γραφτηκε το καλοκαιρι θα ειναι πολυ καλυτερος παιχτης απο το καλοκαιρι του 12. Αν θα μεινει το καλοκαιρι ειναι αλλο θεμα αν και νομιζω δεν φευγει και θα εξαρτηθει απο ποιον θα ειναι προπονητης του χρονου. Με ηττα μονο απο ρεαλ μεχρι το ματς με ccka παιζει σεναριο για ccka τεταρτη αν και δεν το βλεπω να το αφησουνε αυτο απο euroleague για να μην συναντηθουνε μπαρτσα με ccka.

    Υγ. Παρτε μια μπαλα 2-3 μετρα πισω απο το κεντρο και προσπαθειστε να την στειλετε ακριβως εκει που την εστειλε ο ΔΔ με τη ελαχιστη καμπυλη και τελεια ταχυτητα. Ισως μετα απο 30 φορες.... Αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.Ο ΔΔ είναι επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία. Γιάννης

      Διαγραφή
  47. o kitchen prin apo ton traumatismo tou to kalokairi epaize polu kala sxetika me tis dunatothtes tou kai to mis8o tou...polu panw apo tin fainomenikh tou a3ia kai to elegeg kia o idios o jim...meta ton traumatismo irthe allso an8rwpos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μετά τον τραυματισμό δεν έχει έρθει ακόμα. και στη cedevita τραυματίας ήταν μεχρι πριν λίγο καιρο σίγουρα.

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια ο Κιτσεν ειναι παικτης των 50χιλ δολ. - τοσα επαιρνε στο Ισραηλ.

      Επαιζε καλυτερα απ' αυτα που επαιρνε αλλα προς Θεου, θελει 2-3 χρονια δουλεια για να γινει παικτης Ευρωλιγκας, αν γινει ποτε.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  48. ελπίζω στις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές να γίνουν όλα τα παιχνίδια ταυτόχρονα για να μην έχουμε καραγκιοζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Με την Ζαλγκίρις φάνηκε, όσο ποτέ άλλοτε,
    το πόσο μικρό βάθος έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού.
    Ουαί και αλίμονο αν χάσει τη δεύτερη θέση στο ελλ. πρωτάθλημα γιατί
    με μειονέκτημα έδρας θα πρέπει να εκτεθούν πάρα πολύ οι διαιτητές
    αφού το βάθος που έχει το ρόστερ του Πανιωνίου είναι ανώτερο.
    Επαναλαμβάνω το βάθος του ράστερ γιατί αν μιλάμε για μια πεντάδα τότε
    ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος του Πανιώνιου,
    σε βάθος ρόστερ όμως ο Πανιώνιος έχει 12 ισάξιους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, ούτε για troll δεν κάνεις

      Διαγραφή
    2. O Πανιώνιος μπορεί να έχει καλή ομάδα και ίσως να κοντράρει ή στην κανονική διάρκεια ή στα πλέιοφ τον Πάο αλλά φυσικά και δεν έχει καλύτερη ομάδα ή μεγαλύτερο βάθος.Και ο ξανθόπουλος και ο τσαρτσαρής και ο καπόνο που δεν είναι βασικοί στον Πάο,στον Πανιώνιο θα ήταν πρωταγωνιστές.Αυτό που λες για 12 ισάξιους παίκτες δεν ισχύει.Οπως και ο Πάο έχει ένα διαμαντίδη,λάσμε,ούκιτς να τραβάνε το κουπί έτσι κι ο Πανιώνιος έχει Παππά,Γιάνκοβιτς και Μίλμπουρν να τραβάνε το σκορ και δύσκολα βρίσκονται άλλοι παίκτες να κινηθούν στον ίδιο ρυθμό.Η διαφορά βάθους φαίνεται με τις άλλες Ελληνικές όπως τον Πάοκ,τον Αρη,τον Κολοσσό γιατί την ώρα που ο Πανιώνιος αλλάζει στην περιφέρεια παππά,κις,μπατή,αθηναίου,πέιν,γιάνκοβιτς και έχει αναπληρωματικούς σέντερ καββαδά-μπόγρη οι άλλες ομάδες βάζουν τους βασικούς τους να παίζουν 35λεπτα...(βλ.παπαδόπουλος στον Πάοκ).Αν ο πανιώνιος καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τους πράσινους θα είναι αποτέλεσμα συγκυριών,φόρμας και έκρηξης νέων ελπιδοφόρων παιχτών,ανέλπιστων(δηλαδή αν αποδειχθεί πως ο παππας και ο γιάνκοβιτς είναι κάτι πολύ παραπάνω από 2 ακόμα ταλεντάκια,ή ο σφαίρόπουλος είναι ο καλυτερος έλληνας προπονητής πχ,που δεν νομίζω..)

      Διαγραφή
    3. Μάλλον και εσύ, όπως άλλοι γαύροι, έχετε πατήσει λάθος URL, μάλλον στο katimagiko.gr ήθελες να μπεις...

      Διαγραφή
    4. ΑΝΩΝΥΜΕ 2:34 είσαι τουλάχιστον αστείος για να μην χρησιμοποιήσω κάποια πιο προσβλητική έκφραση και ρίξω το επίπεδο του blog.Το ρόστερ της δικής σου ομάδος φαντάζομαι το θεωρείς πληρέστερο και πληρέστατο ταυτόχρονα,ε?Έχει απόλυτο δίκιο το παλικάρι πιο πάνω που σου έγραψε ότι δεν κάνεις ούτε για troll.Και η Δόξα Κάτω Ραχούλας έχει 12 ισάξιους παίχτες , άρα κι αυτή έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της απ' ότι το δικό μας?Άλλος ένας δωδεκαμηνήτης μπασκετόφιλος....

      Διαγραφή
    5. Ο Πανιώνιος,για μένα,έχει καλά γκαρντ για το επίπεδο του πρωταθλήματος.Στο 4 δεν έχει παίκτες και ανεβάζει,κατ' ανάγκη,από το 3. Γιάννης

      Διαγραφή
    6. Αυτος ο αντονυ μαρινος παντα τα πιο ηλιθια και μικροτσουτσουνα σχολια κανει! κατι παει στραβα μ αυτον τον τυπο...

      Διαγραφή
    7. Ευτυχώς ρε ανώνυμε "φίλε" που έκανες τη διάγνωση και με έσωσες από περιττά έξοδα...Αν δεν είσαι γαύρος και είσαι "πανθηρώνιος", sorry για το "γαύρος", αλλά το υπόλοιπο σχόλιό μου ισχύει...μάλλον αλλού πρέπει/θέλεις να μπεις, γιατί εδώ μιλάμε για μπάσκετ, και εσύ ούτε απέξω δεν έχεις περάσει....

      Και ναι, όλοι οι άλλοι εδώ μέσα σε φτύνουνε, δεν ψιχαλίζει...

      Διαγραφή
  50. Η ΠΑΟΚΑΡΑ τον Πανιώνιο θα τον κατασπαράξει στην Πυλαία και θα πάρει την τρίτη θέση. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με άσχετο προπονητή και βασίζεται σε παίκτες που για κάνουν μόνο για κανένα μονό κι αυτό όταν είναι ξεμέθυστοι: Βλ. Παππά, Γιάνκοβιτς. Μόνο τον Ολυμπιακό μπορεί να κοντράρει ο Πανιώνιος κι αυτό γιατί είναι η μόνη ομάδα με χειρότερο προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5 από το καφενείο αν μαζέψει ο Πανιώνιος
      και τους ντύσει με την φανέλα του ιστορικού,
      περίπατο θα κάνουν στην Πυλαία,
      Βλέπε τι έγινε στο πρώτο γύρο όπου ο Πανιώνιος στο 4ο δεκάλεπτο
      έκανε συντήρηση δυνάμεων.

      Διαγραφή
    2. Nαι όντως μόνο για κανένα μονό ο Παππάς.Στο διπλό δεν το έχει,φαντάσου-βάζει 20 π.μο,βγήκε mvp του πρώτου γύρου κλπ..Εγώ ήθελα ένα δυνατό Πάοκ στη συνέχεια αλλά με την αποχώρηση μακγκράθ και χαριτόπουλου,αν δεν αποδειχθεί έστω ένας καλός γκαρντ και μια εναλλακτική τρίτου σέντερ ΄΄η πάουερ φόργουορντ δύσκολα θα συνεχίσει σε ίδιους ρυθμούς.Γιατί αν μπορούσε να απειλήσει και τον Πάο στην Πυλαία θα ήταν καλά,αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο..Σκέψου τη 12άδα του Πανιωνίου και σύγκρινε την με τη δική σας...Πάντως ακόμα κι αν μας κατασπαράξετε που λες,3οι δεν βγαίνετε...έχουμε διαφορά και προβλέπονται κι άλλα στραβοπατήματα από πλευράς σας..

      Διαγραφή
    3. Ό,τι να'ναι! Γιάννης

      Διαγραφή
  51. Να προσθέσω ότι εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να είχα στο πάγκο
    ένα πιτσιρικά από τα drafts του NBA όπως ο Μαρκ Πέιν ή τον Μίλμπουρν
    που τρέχουν πηδάνε ρίχνουν τάπες και κάνουν θεαματικά καρφώματα
    παρά μια στημένη λεμονόκουπα όπως ο Καπόνο που παίζει streetbasket
    ή τον μπουκαδόρο τον Μπανκς που παίζει λες και είναι στο πάρκο της γειτονίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εάν ο Πανιώνιος ΄΄δώσει΄΄ το παιχνιδάκι την επόμενη αγωνιστική στο Ρέθυμνο τότε ο παοκ θα βγει 5ος αφού ο παοκ 2 ήττες από Ρέθυμνο και Πανιώνιο τις έχει στο τσεπάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Είδα το παιχνιδάκι Πανιώνιος – Καβάλα πριν 2 αγωνιστικές,
    η Καβάλα έχει πολύ καλή ομάδα και πολύ δύσκολα θα την κερδίσει αύριο ο παοκ.
    Για μένα δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η Καβάλα διασύρει τον παοκ με καμιά 20άρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ χωρίς Μαγκράθ και Χαριτόπουλο δεν θα μπορέσει να κοντράρει την τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΟ.
    Τον Πανιώνιο πιστεύω μπορεί να τον κερδίσει στη Πυλαία αλλά σε Ρόδο και Κρήτη το πιθανότερο είναι να χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη με μαγκραθ και χαριτοπουλο μπορουσε? φιλε η διαφορα παο και παοκ ειναι τεραστια

      Διαγραφή
  55. re paides o pao gt den kinh8ike gia ton xristougenna afou tetio paikti epsaxne???tr lew oxi to kalokairi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ώστε η ΤΣΣΚΑ τον αποδέσμευσε μόλις τελείωσε η διωρία για να μην πάει σε ομάδα που συνεχίζει στην ευρωλίγκα?

      Διαγραφή
    3. μα ετσι κι αλλιως δεν ειχε δικαιωμα συμμετοχης στην ευρωλιγκα με αλλη ομαδα αφου ειχε παιξει στο top16 με την τσκκα οπως το ιδιο ισχυει για τον ολεσον της μπαρτσα

      Διαγραφή
    4. Ο Όλεσον μπορεί να συμμετάσχει στην διοργάνωση με το ξεκίνημα του β' γύρου του ΤΟP 16. Γιάννης

      Διαγραφή
    5. αμα ειχε δικαιωμα θα επαιζε με την φενερ......

      Διαγραφή
    6. However, since he played for Laboral in the Top 16, Oleson will not be eligible to compete for Barcelona in the Euroleague this season.
      Monday, January 28, 2013
      Euroleague.net
      για να σου λυθει καθε αμφιβολια γιαννη..........

      bodiroga

      Διαγραφή
  56. Με Τσαιρέλη και Κασελάκη είναι αδύνατον να κερδίσει ο παοκ τον Πανιώνιο.
    Με τον Λάζο με ένα πόδι και τον γερο-Χαραλαμπίδη θα κάνει μια δυνατή προπόνηση ο πανιώνιος στη Πυλαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. magkes egw nomiza pws afti i paixturaa tou arh o pasalits einai megalos se hlikia alla telia einai mono 25 sta 26...aporw gt den ton epairne o pao..pg me teleia passa kai kalo sout apo mesh apostash kai e3airetiko tripodo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε υπερβαλεις λιγο
      Καλος για ομαδα σαν αρη ειναι ιΟντως

      Διαγραφή
  58. O ΠΑΟΚ θα τον διαλύσει τον Πανιώνιο και θα υπερκαλύψει και τη διαφορά του πρώτου γύρου. Ομάδα Πανιώνιος δεν υφίσταται. Ο προπονητής του είναι γελοίος και ο καλύτερος παίκτης του ο Παππάς έφυγε αποτυχημένος από τον ΠΑΟΚ. Η δυναστεία του ΠΑΟΚ έρχεται χαμουτζήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ο GM του Χιούστον πάει χαλαρά για executive of the year. Harden, σπουδαίος ο Ασίκ, καλός ο Lin ΚΑΙ το 5ο πικ στο ντράφτ σχεδόν τζάμπα. Και πολύ ανοιχτό salary cap για το καλοκαίρι.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Ody. Τρομερή μεταγραφή ο Harden. Ίσως ο καλύτερος SG φέτος (σίγουρα 2ος καλύτερος), θα ήταν και υποψήφιος για MVP εάν το Houston έκανε λίγο καλύτερη χρονιά. Βέβαια όταν ο Λιν και ο Ασίκ μπούνε στην τρίτη χρονιά των συμβολαίων τους θα υπάρξει πρόβλημα με το σάλαρι καπ. Θα είναι κρίμα πάντως εάν δεν μπούνε φέτος στα playoffs.

      saxon

      Διαγραφή
    2. Εγώ αν θυμάστε αναρωτήθηκα τι πίνουν στο OKC, και ότι θα είναι ο παίκτης της χρονιάς μερικές ώρες αφότου έγινε το trade. Προφανώς υπερέβαλα, αλλά ο Harden έχει βαλθεί να χτυπήσει το MVP στα ίσια...

      Διαγραφή
  60. Γιατί δεν μπορούσαμε ρε φίλε να φέρουμε τον ντόρσει στον Πανιώνιο να κάνουμε ομάδα για τελικούς?....
    Πιο πολλά του έδωσε μια ομάδα που πάει για πτώση στην τουρκία(των αμέτρητων αποτυχημένων ομάδων..) παρά ο τρίτος της Ελλάδας?
    Ή μήπως δεν μπορούσε να παίξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούσε να παίξει γιατί ο Σκινδήλιας έβαλε όρο όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο να μη παίξει ούτε σε ομάδα ευρωλίγκας ούτε σε ελληνική ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε peris ακόμα κυνηγάνε με κατασχέσεις τα στελέχη και τους μετόχους της παλιάς ΚΑΕ και συ μου θέλεις και Ντόρσει. Κι όλα αυτά για μια ομάδα που έχει κλέψει τους φιλάθλους της Καλλιθέας και των άλλων τοπικών ομάδων και πάλι δεν γεμίζει γήπεδο.

      Διαγραφή
    3. Παικτης που εχει αγωνιστει σε ομαδα της Α1 δεν μπορει να αγωνιστει σε 2η ομαδα (της Α1) την ιδια χρονια.

      Η ρητρα που λεει η Κυριακη περιελαμβανε ΜΟΝΟ την ευρωλιγκα. Για την Α1 υπηρχαν οι κανονισμοι.

      Διαγραφή
    4. Aνώνυμε 12:05 μήπως είσαι άρης και πικράθηκες?Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση...

      Διαγραφή
  61. έχω την συστάδα αλγορίθμων που φορτώνει ο σκληρός του ΔΔ όταν μπαίνει σε do or die παιχνίδι!΄χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  62. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Πανιώνιος θα καλύψει την διάφορα του πρώτου γύρου με τον ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, οπότε ο Πανιώνιος περιμένει ένα στραβοπάτημα του ολυμπιακού για να τερματίσει πρώτος στην regular season.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...

      Διαγραφή
    2. Ο Πανιώνιος φέτος είναι ανταγωνιστικός αλλά μέχρι εκεί.Μην γράφουμε ό,τι θέλουμε. Γιάννης

      Διαγραφή
  63. Είδα πολύ δυνατό χθες τον Άρη με τον Πανιώνιο, αν ο Άρης κερδίσει τον ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη τότε το πρωτάθλημα πάει για Νέα Σμύρνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ο Άρης έχασε στο Αλεξάνδρειο από τον ΑΓΟΡ των 50 τριπόντων.Είναι δυνατόν να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τον φετινό Άρη;Κατ'αρχάς από την φετινή κιτρινόμαυρη ομάδα ''λείπει'' ένας άσσος που θα οργανώσει το παιχνίδι και θα μοιράσει την μπάλα σωστά. Γιάννης

      Διαγραφή
  64. Ο παο εκτός από τα 2 δύσκολα εκτός έδρας σε Νέα Σμύρνη και Πυλαία έχει και άλλο ένα πονηρό παιχνιδάκι, στην Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Άσχετο, αλλα πως νομίζεται οτι θα ειναι το All Star Game Α1 φέτος;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φετινό all star game είναι πολύ προβλέψιμο, πρώτος σκόρερ θα είναι ο Παπάς, πρώτος rebounder ο Γιάνκοβιτς και νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων θα είναι ο Μίλμπουρν.

      Διαγραφή
    2. pistevo pos nikitis sta karfomata tha einai o gist Zip13

      Διαγραφή
    3. Έλληνες-Ξένοι,προβλέπω εύκολο έργο για τους πρώτους...
      3ποντα θέλω πολύ να δω το καπόνο-γκετσεβίτσιους
      ενώ και καρφώματα έχει νοστιμιά με γκιστ-μίλμπουρν-παπανικολάου(?)-κόλεμαν...

      Διαγραφή
  66. Βλεπω πολλα σχολια και μαλιστα εχω απαντησει σε αρκετα απο αυτα, π σκοπο εχουν να κρινουν τον τζιμ για να αν επεσε εξω ή μεσα με καποιους παιχτες. εκρινα σωστο να απαντησω οχι για να υπερασπιστω τον τζιμ αλλα τις γνωσεις π μας δινει αυτο το σαιτ.
    Ναι κ βεβαια ειναι ωραιο να λεμε την αποψη μας, ειναι ωραιο να βλεπουμε και να σχολιαζουμε (αν μπορουμε να το κανουμε, γιατι λιγοι εως ελαχιστοι μπορουν να γραψουν για εναν παιχνιδι στην γλωσσα του μπασκετ) , επισης ειναι ωραιο να λεμε οτι ο ταδε παιχτης δν ηταν σε καποια σημεια αυτα π περιμεναμε απο τα ποστ.
    Αλλα το να θελουνε καποιοι να την πουνε στον τζιμ και στους υπολοιπους και ουσιαστικα να κανουν show off γιατι μεσα απο εναν αγωνα βγηκαν σωστοι ε παει πολυ.
    Εδω ειναι το μονο μπλογκ π μπορει καποιος να παρει γνωσεις για ορους του μπασκετ. Για τα τριφιλλακια εγραψα οχι για να μειωσω αλλα γιατι απλα οι πληροφοριες π δινει ειναι 'παιξαμε καλα' 'καλη αποδοση του ταδε' κτλ κτλ. ρε προσπαθηστε να παρετε οτι μπορειτε και αφηστε τον εγωισμο σασ. Αν παλι εχετε τοσες πολλες γνωσεις ε τουλαχιστον γραφτε και δικαιολογιστε οτι λετε και θα σασ διαβαζω φανατικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τι φιλοσοφια εχουν τα trifilakia?? Στωικη,επικουρεια,νεοπλατωνικη η πεδουλακεια???

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. σωστα φωτη δν ειπα οτι δν ξερουν απο μπασκετ, αλλα οπως ειπες σε ενα καθαρα μπασκετικο μπλογκ και δν κανουν τετοιες αναλυσεις.. ουτε ουσιαστικα προσφερουν τις ιδιες γνωσεις. οποτε καλο ειναι αν καποιος δν εχει τις γνωσεις και ουσιαστικα δν ξερει τους παιχτες για τους οποιυς γινονται οι αναλυσεις να μν κρινουν απο εναν αγωνα. παραδειγμα ο ουκιτς.. εχει παιξει σχεδον μια σεζον και τωρα στα τελειωματα με 2 παιχνδια βγηκαν να πουν ποσο καλος ειναι ή ποσο κακος ειναι. και παντα λεω οτι καλο ειναι να περιμενουμεμεχρι τελος τις σεζον.
      ΔΕς ποιο πανω τον φιλο π την ελεγε στον τζιμ τι πτυχιο εχει π αυτα τα σχολια καθε αλλο προσφερουν κατι.

      Διαγραφή
    6. Γιατι εσυ σπαμαρεις επωνυμα??? "Φωτη μπασκετμαν" σε βαφτισαν???

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Chris, απλα, μην βγαζεις χολη, επειδη δεν ειναι ολα μπλογκ προπονητικης. Φιλικα παντα.

      Διαγραφή
  67. Νομιζω καποια υβριστικα σχολια θα επρεπε να διαγραφονταν, τι κακο πραγμα ειναι αυτο με τον Ελληνα, καφρος μια ζωη, δε μπορει να κανει αλλιως...Ειναι το καλυτερο μπασκετικο blog, ας μη το χαλασουμε και αυτο, οποιος εχει επιχειρηματα ας τα εκθετει χωρις να προσβαλλει το σαιτ που τον φιλοξενει.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός κατά μία έννοια αλλά..γουότ αμπάουτ φρίντομ οφ σπίτς?

      Διαγραφή
    2. Εγω πιστευω οτι χρειαζεται απλα να πρεπει να γινεις μελος..Και καθε ip να μπορει να εχει ενα λογαριασμο,username κλπ..

      Eλευθερια λογου ΝΑΙ αλλα οχι troll και μπινελικια..

      ΟΧΙ οτι εχω προβλημα αλλωστε τις περισσοτερες φορες εχει και την πλακα του αλλα νομιζω οτι χαλαει την μπασκετικη κουβεντα..
      Ετσι και αλλιως υπαρχουν πολλα site που μπορεις να το κανεις αυτο..
      ΕΔΩ προσωπικα προτιμαω να μαθαινω basket..

      Διαγραφή
    3. αυτο προσπαθω να πω ρε φιλε, οτι καλο ειναι να γινεται κριτικη και μεσα απο αυτο θα ανεβαινουν καλητερα ποσταρισματα. οχι ομως να υποβαθμιζεις τον αλλον και να μν σεβεσαι καποια πραγματα. και τι, απο τυπους π δν εχουν επιχειρηματα

      Διαγραφή
  68. Πρώτη φορά είδα χτες σε ολόκληρο αγώνα τους αδερφούς Αντετοκούμπο. Πολύ καλή πρώτη ύλη και οι δύο μπορούν να γίνουν παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. Πολύ αθλητικοί, με μακριά χέρια, πιέζουν πολύ στην άμυνα, δείχνουν πειθαρχημένοι...Τζιμ πιστεύεις ο Θανάσης το 'χει σαν 4άρι ή δύσκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εδω στοχος τους ειναι το nba, αυτο ελειπε να μην μπορουν να γινουν παικτες ευρωλιγκας. Γιαννης

      Διαγραφή
  69. kalispera jim mis erwtisi.pisteueis oti an o panathinaikos eixe enan paixti p.x ilievski tha anevaine epipedo estw mexri to telos tis sezon;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σάρας. Δεν θα ανέβαινες τόσο αλλά από τους ήδη υπάρχοντες μπορεί να παίξει καλύτερα στο μισό γήπεδο δηλ. αυτό που παίζεις.

      Διαγραφή
  70. gnwmi m pantws pws an to kalokairi mporouse o pao na parei moss tis siena sta guard..4 fwtsi anti tsartsa pappa anti xanthopoulo giankovits anti gianopoulo pisteuw tha einai arketa gematos.gnwmi m pantws..ti les;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο Μος είναι σούπερ εργαλείο. "3" είναι αλλά παίζει παντού (1-4) αν χρειαστεί. Ο Παππάς δεν είναι άσσος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mia teleutaia erwtisi k se euxaristw para polu..pisteueis lasme,gist,macioulis tha meinoun giati an dn kanw lathos exoun monoeti sumvolaia..

      Διαγραφή