Athlenda

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

WALKING THE STREETS OF MOSCOW..




Η μέρα που χώρισαν οι δρόμοι τους..? Όχι ακριβώς. Με σπουδαία ανατροπή (στην εικόνα του και όχι στο σκορ) ο Ολυμπιακός έκανε τη "μεγάλη" νίκη που χρειαζόταν. Αυτή που θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας.. Κακοί αμυντικά οι πράσινοι "έπεσαν" στο κλασσικό Ευρωπαϊκό ντέρμπι της  Μόσχας..



         Πάμε να πούμε μερικά πραγματάκια ξεκινώντας από το ματς της Πέμπτης και την ήττα του Παναθηναϊκού..
        -Καταλαβαίνω ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε ένα πρόβλημα «τσίτας», νιώθοντας λίγο off μετά την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά στην τρίτη περίοδο η ομάδα στην κυριολεξία κλάταρε. Διέγνωσα σημαντικό αμυντικό πρόβλημα..

 1.)    Το αμυντικό τρανζίσιον στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απαράδεκτο. Αργές επιστροφές με τους παίκτες να μην βρίσκουν έγκαιρα τις θέσεις τους και τον Τεόντοσιτς με πάσες κατά μήκος του γηπέδου να βάζει τη μπάλα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας. Ειδικά όταν βρισκόταν στην πεντάδα ο Καπόνο, η ομάδα είχε σημαντικό πρόβλημα στο κομμάτι αυτό καθώς ο Αμερικανός δείχνει ότι αδυνατεί να πάει ακόμα και στο δυνατό φάουλ που θα σταματήσει τον αντίπαλο.


2.)    Ο Γκιστ κάνει πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια να ανταποκριθεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, βάζει ενέργεια στο παρκέ αλλά δεν έχει αυτοματοποιημένη σκέψη στην άμυνα και αργεί μισό χρόνο στις περιστροφές με συνέπεια οι πράσινοι να το πληρώνουν συχνά.

3.)    Πιθανόν κάποιοι να μπερδεύτηκαν μετά τα δύο ματς με τον Ολυμπιακού και να θεώρησαν ότι ο Ούκιτς  ξαφνικά μετατράπηκε σε αμυντικός εξολοθρευτής (έλαβα πολλά μηνύματα γι’αυτό το βράδυ της Πέμπτης). Σας θυμίζω ότι η άμυνα που έστησε ο Πεδουλάκης στο ΣΕΦ με τον Κροάτη πάνω στον Σπανούλη ήταν περισσότερο παιχνίδι μυαλού ενώ στον τελικό του Κυπέλλου ουσιαστικά αμύνθηκε στον γκαρντ τις αλλαγές με όπλο τα γρήγορα πόδια των Γκιστ-Λάσμε, χρησιμοποιώντας και στις δύο περιπτώσεις το μεγάλο wingspan του Ούκιτς. Το πρόβλημα του γκαρντ των πρασίνων –μαζί με την έλλειψη δημιουργίας- είναι νωθρότητα και η απώλεια νεύρου στο παιχνίδι του, χαρακτηριστικό που θα τον βοηθούσε σημαντικά στο να βρεί ρόλο σε μια ομάδα που έχει φτιαχτεί με εργαλεία όπως οι Μασιούλις-Μπράμος-Λάσμε-δίπλα στον Διαμαντίδη ώστε να παίξει physical ΄με ενέργεια και δύναμη. Ο Πεδουλάκης την Πέμπτη έβαλε τον Ούκιτς πάνω στον Τεόντοσιτς (περνώντας πάνω από τα σκριν ώστε να μη του δώσει σουτ) αλλά από ένα σημείο και μετά ο Μεσίνα το χρησιμοποίησε μιας και ο Ρόκο αδυνατούσε να «σπάσει» δυναμικά τα screens των Ρώσων ενώ στις αλλαγές ο Μίτσοβ έπαιζε πάνω του χαμηλά, είτε με drive είτε στο postH τελευταία φορά που ο Ούκιτς είχε σταθερά καλά αποτελέσματα στο αμυντικό κομμάτι ήταν στην Μπαρτσελόνα υπό τον Ιβάνοβιτς (δουλειά που έτυχε να μελετήσω στενά εκείνη την εποχή) με τον Ντούσκο να αφήνει κληρονομιά στον τότε βοηθό του Τσάβι Πασκουάλ ένα σύνολο που έπαιζε πολύ καλή άμυνα χωρίς να έχει individual καλούς αμυντικούς (Λάκοβιτς, Ούκιτς, Ναβάρο, Μπαζίλε τα τότε γκαρντς).


- Ο Παναθηναϊκός πάλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 70 πόντους. Αντιμετώπισε για μια ακόμα φορά επιθετικό πρόβλημα, ειδικά όταν η ΤΣΣΚΑ ανέβασε το επίπεδο της πίεσης της στην άμυνα. Κακή βραδιά για τον Διαμαντίδη (μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά) ο οποίος δεν ήταν επιθετικός και έμοιαζε κουρασμένος μετά από δύο πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί κόλλησε η πράσινη επίθεση. Το μεγαλύτερο ουσιαστικά πρόβλημα βέβαια που αντιμετώπισε η ελληνική ομάδα στο επιθετικό κομμάτι ήταν ότι το τείχος που έχτισε ο Μεσίνα στο ζωγραφιστό, έκοψε κάθε προσπάθεια για σκορ/δημιουργία από το ποστ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, το επιθετικό ντουμπλάρισμα με τον Έρτσεγκ δίπλα στον Κάουν είχε σημαντική επιτυχία. Οι πράσινοι απέτυχαν να χτυπήσουν επίσης με drive από το «4» το σχήμα Κάουν-Κρίστιτς (μια πέρασε ο Γκιστ και αυτή στον Έρτσεγκ..). Γενικά δεν ήταν έκπληξη ότι η φροντκόρτ του Παναθηναϊκού θα είχε ένα θέμα –λόγω φύσης- απέναντι στα ψηλά κορμιά με τις αυτοματοποιημένες κινήσεις της ΤΣΣΚΑ. Ειδικά ο Κάουν πήρε υψηλό βαθμό στο αμυντικό κομμάτι γιατί στην επίθεση είναι γνωστό ότι πρόκειται για εξαιρετικό finisher ( κλασσικός πάρε-βάλε ψηλός) ο οποίος σκοράρει μετά από ριμπάουντ και πάσα ψηλά, χωρίς να κατεβάσει τη μπάλα χαμηλά (πολύ σημαντικό για τη θέση).


- Η ΤΣΣΚΑ είχε διαστήματα πολύ καλού μπάσκετ. Σε επίπεδο συνεργασιών είναι μάλλον η πιο δουλεμένη ομάδα στην Ευρώπη μαζί με την Μπαρτσελόνα (και την Κίμκι ίσως..). Ο Μεσίνα χρησιμοποίησε ένα πολύ σφικτό ροτέησιον –ουσιαστικά- 7 παικτών, βάζοντας τη μπάλα αποτελεσματικά και σε σωστό χρόνο στη ρακέτα. Όταν δε, βρήκε φάσεις στο τρανζίσιον με το δίδυμο Τεόντοσιτς-Ουίμς και καλά σουτ (βάζοντας πίεση στη weak side κρατώντας τον Τεόντοσιτς και ένα ακόμα περιφερειακό στη γωνία) μετά από τα ρήγματα που προκαλούσε ο Ουίμς, καθάρισε το παιχνίδι. Ο Αμερικανός έχει βελτιώσει πολύ τον τρόπο σκέψης του δίπλα στον Μεσίνα, είναι καλύτερος δημιουργός και το μεγάλο συν του είναι (όχι το πολύ αποτελεσματικό midrange game ή τα ανεξάντλητα one one προσόντα του) η πειθαρχία του (έχουμε ξαναγράψει σχετικά), στοιχείο σπάνιο για παίκτη τέτοιων χαρακτηριστικών.


- Σπουδαίο παιχνίδι από τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έκανε επίδειξη του εκπληκτικού court vision (και της αντίληψης των θέσεων στο παρκέ) που διαθέτει ξεχαρβαλώνοντας την άμυνα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα σούταρε αρκετά καλά από το τρίποντο (4/6) όντας κομβικός στην εξέλιξη του ματς. Την επόμενη εβδομάδα βέβαια δεν ξέρεις τι θα γίνει.. Η αδυναμία ελέγχου του παρορμητισμού η οποία διακρίνει τον Τεόντοσιτς κοστίζει πολύ στον ίδιο και στις ομάδες του. Αντίθετα, θα ήθελα να σταθώ στον Μίτσοβ και πάλι, ο οποίος είναι υπόδειγμα σταθερότητας. Έχω πεί ότι πρόκειται για τον εξισορροπιστή της επίθεσης του Μεσίνα, ο οποίος βρήκε στον Σερβο φόργουορντ έναν εξαιρετικό quarterback guard, εκμεταλλευόμενος την ικανότητα του στην πάσα και την πολύ καλή περιφερειακή του άμυνα. Ο Μίτσοβ τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή του στο γήπεδο και ουσιαστικά αποτελεί το «φρένο» του Τεόντοσιτς, σε σχήματα με τους Ουίμς ή Κρίστμας δίπλα τους. Οι Ρώσοι έχουν αδυναμίες σαν ομάδα και τρωτά σημεία, αλλά η κίνηση τους χωρίς τη μπάλα είναι υποδειγματική. Χωρίς έναν εκ των καλύτερων δημιουργών τους (και απέναντι στην άμυνα που επιτρέπει τις λιγότερες ασσίστς στο ΤΟP-16) έφτασαν σχετικά σβηστοί τις 20 τελικές..


- Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Παναθηναϊκό σε έναν ..μπλεγμένο όμιλο. Οι πράσινοι παίζουν το ματς της σεζόν στο Κάουνας, το οποίο θα δώσει στο νικητή το πάνω χέρι για την πρόκριση. Σίγουρα δεν τον βοήθησαν και τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια ενώ η ήττα από τη Ρεάλ στοιχειώνει.. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.. Νομίζω ότι το χαστούκι στη Μόσχα μπορεί        να λειτουργήσει ευεργετικά. Η Ζαλγκίρις είναι μια πολύ καλή ομάδα, η έδρα της είναι πολύ δυνατή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έξω από τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού, ο οποίος πηγαίνοντας για «τελικό» πρέπει να βγάλει από το μυαλό του τα προβλήματα της τα οποία μπορεί να τον αποπροσανατολίσουν και αλλοιώσουν την πολεμική του φύση. Αν αυτός ο Παναθηναϊκός αξίζει να προκριθεί στην ποστ σίζον, τότε πρέπει να περάσει από το Κάουνας..


Ο Ολυμπιακός αντίθετα πήρε το δικό του μεγάλο ματς. Είχα αναφερθεί στην κρισιμότητα των δύο ματς με τη Κίμκι σε προηγούμενη ανάρτηση, καθώς οι δύο ομάδες είναι πραγματικά κοντά. Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν βάλει το πόδι τους «μέσα», με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

-Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παράδειγμα του τι μπορεί να βγάλει η Κίμκι στο παρκέ και του ποσά προβλήματα έχει πραγματικά η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Για τους αναγνώστες του Hoopfellas δεν αποτέλεσε έκπληξη τίποτα από τα δύο. Έχουμε αναφερθεί στα καταιγιστικά διαστήματα της ρώσικης ομάδας, στα οποία παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ με τον αστερίσκο ότι το παιχνίδι της διέπουν μεγάλες αυξομοιώσεις στην απόδοση του συνόλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι της προηγούμενης φάσης με τη Ρεάλ στη Μόσχα..


-Ειλικρινά βαρέθηκα να μετράω το πόσα κοψίματα έφαγε η άμυνα του Ολυμπιακού είτε ακριβώς πάνω της είτε στην πλάτη της από τη weak side, τα οποία φυσικά κατέληγαν σε lay ups. Transision defense μηδενικήPick’n roll defense ασχολίαστη.. Ειδικά τις στιγμές που βρισκόταν ο Πάουελ στο παρκέ, οι Ρώσοι «έπαιζαν» μαζί του.. Flash back. Πέρυσι το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελούσε το δυνατό χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού. Η Κίμκι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 16 ασσίστς (σε 18 καλάθια..), 10 ριμπάουντς παραπάνω και βρισκόταν μόνο ..10 πόντους μπροστά.

-Η επίθεση των ερυθρολεύκων είχε κακή ανάπτυξη στο ίδιο διάστημα και έβγαλε προς τα έξω μεγάλο πρόβλημα. Θα στοχοποιήσω τον Βασίλη Σπανούλη. Καθόμουν και μετρούσα τις επιθέσεις που ακυρώθηκαν από το γεγονός ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν πάσαρε σε σωστό χρόνο (στην πλειοψηφία δεν πάσαρε καθόλου) κουβαλώντας την μπάλα μέχρι μέσα μαζί του, χαλώντας όλη τη λειτουργία. Τα θετικά για τον Ολυμπιακό ήταν 1.) το ότι έβαλε την ενέργεια του Παπανικολάου πάνω στον Ρίβερς από την αρχή, φορτώνοντας τον Αμερικανό με γρήγορα φάουλ και εν τέλει βγάζοντας τον τελείως εκτός ρυθμού, 2.) είχε 0.. ομαδικά λάθη και 3.) αντιμετώπιζε μια άμυνα η οποία φείδεται σκληρότητας ιδιαίτερα στην περιφέρεια.


Αυτά τα στοιχεία αξιοποίησε ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την συνήθη κοιλιά της Κίμκι και πλησιάζοντας βήμα-βήμα, ποντάροντας στην φημισμένη εύθραυστη ψυχολογία του αντιπάλου. Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο aggressive, καταφέρνοντας κύριο χτύπημα στο μυαλό των Ρώσων. Σημαντικό στοιχείο η επαναπροσέγγιση του παιχνιδιού από τον Βασίλη Σπανούλη (7 τελικές-0 λάθη), ο οποίος τιμώρησε είτε το hedge out είτε το flash & recover που δοκίμασε ο Κουρτινάιτις, βγάζοντας τη μπάλα από τα χέρια του όχι άμεσα (όπως στόχευαν οι Ρώσοι) αλλά σε καίριες θέσεις καθώς η παρουσία του Χάινς στο ζωγραφιστό είχε αλλάξει τη συμπεριφορά της άμυνας της Κίμκι. Αποτέλεσμα: Ο Ολυμπιακός πάσες στην καρδιά της ρακέτας και καλά σουτ από την περιφέρεια χτυπώντας τις αργές περιστροφές των Ρώσων στο σχήμα με τους Νίλσεν-Ντέηβις (νομίζω εδώ έκανε λάθος ο Κουρτινάιτις, επιμένοντας στον Αυστραλό παραπάνω ενώ είχε Μόνια-Λόντσαρ..). Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το παιχνίδι με 3 λάθη..


-Ο Κάιλ Χάινς κατάθεσε για ένα ακόμα βράδυ τα διαπιστευτήρια του. Χτύπησε με κάθε τρόπο την φροντκόρτ της Κίμκι αλλάζοντας τα δεδομένα του παιχνδιού. Τρανζίσιον, μετά από πικ εν ρολ, επιθετικό ριμπάουντ.. Εντυπωσιακός.. Η μαχητικότητα του κρατάει ζωντανό το πνεύμα της περυσινής ομάδας. Στο τέλος δε, ήταν κομβικός με clutch πόντους και ριμπάουντς  ανοίγοντας τον δρόμο για το μεγάλο σουτ του Σπανούλη που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα.


-Ο Ζόραν Πλάνινιτς έδωσε μια φοβερή παράσταση, ιδιαίτερα στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Μπαρτζώκας, χωρίς τον Μάντζαρη αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα με το μέγεθος και την οξυδέρκεια του Κροάτη. Αυτός που προσέγγισε καλύτερα το κομμάτι «άμυνα στον Πλάνινιτς» ήταν ο Κατσίβελης, ο οποίος ήταν ενεργητικός, κυνήγησε, έβαλε τα χέρια του πάνω στη μπάλα. Προσέξτε πως αμύνεται σε μια φάση στην απόπειρα του πόιντ της Κίμκι να ποστάρει και τι ακριβώς γίνεται στην επόμενη άμυνα που ο Πλάνινιτς βρίσκει απέναντι του τον Λο και τον «τελειώνει» χωρίς μάχη. Ο Κατσίβελης φυικά θέλει παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο για να «πατήσει» αλλά το τάιμινγκ δεν τον ευνοεί..

-Πλέον ο Ολυμπιακός ρέφαρε την ήττα στο ΣΕΦ από τη Σιένα και πρέπει οπωσδήποτε να βάλει την Κάχα από κάτω στο επόμενο παιχνίδι. Είναι φανερό όμως ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, το ξαναλέω με προτεραιότητα στο ζωγραφιστό. Ο Πάουελ δεν μπορεί να βοηθήσει και η ομάδα πονάει εκεί. Σίγουρα και στα γκαρντ  -εκτός και γίνει προσπάθεια να ετοιμαστεί ο Κατσίβελης, προσωπικά θα το έπαιρνα το ρίσκο-.. Αν και μερικά από τα ονόματα που ακούγονται είναι άκρως δελεαστικά (Πέρκινς, Μακ..)

SSOL OFFENSE ΣΤΗΝ ΠΑΛΑ ΕΣΤΡΑ.


Εντυπωσιακή η Μοντεπάσκι καθάρισε σε ένα καθηλωτικό shootout την Κάχα Λαμποράλ στην Παλα Εστρα. Ο ρυθμός των δύο ομάδων ήταν εντυπωσιακός και η μόνη στιγμή που έβλεπες τους παίκτες να περπατάνε ήταν η είσοδος στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα..Εντάξει αυτό που παίζει η ομάδα του Μπάνκι δεν έχει σχέση με την seven seconds or less-offense του Ντ’Αντόνι, μιας και οι αρχές της είναι πολύ διαφορετικές και στην Τοσκάνη δεν υπάρχει ο κυρίαρχος screener/scorer στη φροντκόρτ. Ο τρόπος όμως που σουτάρουν οι Ιταλοί –εδώ και πάρα πολύ καιρό- είναι ασύγκριτος, στην ευρωπαϊκή σκηνή και για αυτό το επίπεδο. Η τρύπα στο ζωγραφιστό είναι μεγάλη βέβαια και η λογική λέει ότι στη πορεία πιθανόν να κοστίσει αλλά η πραγματικότητα λέει ότι ο Μπάνκι μετράει 6-1 στο ΤOP-16, απολαμβάνοντας το καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση. Η Μοντεπάσκι είχε ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, βγάζοντας πολύ ένταση στο αμυντικό κομμάτι και σουτάροντας διαστημικά στην επίθεση. 



Και ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ συνηθίζει τα θαύματα έχοντας μεταμορφωθεί σε ολοκληρωμένο περιφερειακό εργαλείο (η βελτίωση του στο σουτ είναι το κάτι άλλο) εγώ θα σταθώ στον Ματ Τζάνινγκ (16π. 5/5σ.-4ασσίστς, 2κλ.) για τον οποίο είχαμε μιλήσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Μετά από τον «τοίχο» που βρήκε σε κάποιο σημείο της σεζόν και το μπέρδεμα με τον Μαρσέλους Κεμπ, ο 23χρονος Αμερικανός έχει βρεί τον ρόλο του και στο καλό του βράδυ κάνει παπάδες. Η ικανότητα του στο να φτιάξει μόνος του το δικό του σουτ είναι must watch ενώ τα dribbling abilities και η ποικιλία κινήσεων με την οποία μπορεί να βγάλει τον αντίπαλο αμυντικό εκτός ισορροπίας απλά ξεσηκώνει. Ο Σαν Εμετέριο εχθές ειδικά σε μια φάση πρέπει να έφτασε μέχρι τη ..Βιτόρια. Η Μοντεπάσκι πάει στο Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα..

Υ.Γ: O Παναθηναϊκός θέλει γκαρντ στη θέση του Μπανκς. Έχει αργήσει χαρακτηριστικά..Η ομάδα παίζει τη χρονιά την άλλη εβδομάδα και ο Φώτσης μπροστά στο σκηνικό που έχει στηθεί στο "1" μοιάζει πολυτέλεια..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274
                      
   

158 σχόλια:

  1. Jim και πάλι απολαυστικός...
    Το ΥΓ σου ειναι ίσως το πιο σημαντικο θέμα αυτή την εποχή, όμως οι μέρες περνούν και δε φαίνεται να γίνεται κάτι...
    Και για να δούμε που θα φτάσει το τρένο της Σιένα

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορέστη, ειλικρινά, έχω αρχίσει και ανησυχώ.
    Είσαι καλά?
    Να, ο ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη νίκη και με πολύ καλό μπάσκετ στο β'. Γράψε μας κάτι. Οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jim είναι απόλαυση το κείμενο σου. Δύο παραγματάκια, περιμένω να δω αν θα βγάλει εγωισμό ο Παναθηναικός την αλλη εβδομάδα, αντίστοιχο του τελικού κυπέλλου. Έχει πρόβλημα με ομάδες που έχουν τέτοιες κολώνες στο 5(Μπέγκιτς-Ρεάλ,Κάουν-ΤΣΣΚΑ) και θα έχει και στην συνέχεια.
    Στον Ολυμπιακό αν ο Παπανικολάου ανεβάσει την απόδοση του, όπως εχθές ή καλύτερα ακόμη, τότε ο Ολυμπιακός(ακόμα και με τον Παόυελ) ανεβαίνει επίπεδο. Είδα το ντέρμπι(εφές-ρεάλ) για τον Γκόρντον δεν γράφω κάτι το παιδί πα'ιζει και για τον Φάρμαρ τώρα, μου έκανε εντύπωση όμως η συμπεριφορά των διαιτητών για δεύτερο παιχνίδι της Ρεάλ.

    Υ.Γ. Η γραμματοσειρά σου δείχνει κάπως περίεργη(άλλα πολύ μικρά άλλα πολύ μεγάλα)

    Φιλικά soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα πατερ τζιμ..εξηγησε μου κατι γιατι εγω δε μπορω να το καταλαβω..δε θυμαμαι ενα παιχνιδι στη σεζον που η ομαδα να ηταν καλη στο τριτο δεκαλεπτο..κατακορυφη πτωση στην αποδοση της,τι κανουνε στα αποδυτηρια?ανεκδοτα λενε? το χειροτερο για την ομαδα ειναι οτι δε παρουσιαζει βελτιωση στις αδυναμιες της..οσα κενα και μειονεκτηματα ειχε στην αρχη της σεζον,τα ιδια εχει κ τωρα..αυτο ειναι το πιο ανησυχητικο..δυσκολο το ματς με τη ζαλγκιρις αλλα νομιζω οτι το πιο σημαντικο θα ναι το ματς με την εφες..η ζαλγκιρις οσο ποιοτικη κ αν ειναι θα κανει κ αλλη ηττα..εμεις μια πιθανη ηττα απο την εφες δε θα μπορεσουμε να την ρεφαρουμε..οι τουρκοι μπορει να μη παιζουν τιποτα τρομερο αλλα εχουν βρει ρυθμο..το Υ.Γ που εγραψες πολυ ουσιαστικο..συνεχιζουν στο παο να μη βλεπουν τις πραγματικες αναγκες της ομαδας..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. jim καλησπέρα και από εμένα πολύ όμορφο άρθρο... ερώτηση: πιστεύεις ότι ο banks επιλέχθηκε για αυτό που είναι (σκόρερ-κωλοτούμπας) η τον νομίζανε για οργανωτή και τους βγήκε κάτι άλλο ? ομολογώ ότι πέρισυ έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια με saras-διαμαντίδη όταν είχε ο καλάθης την μπάλα στα χέρια του το νευρικό του dribbling με ψηλοάγχωνε... φέτος με τον banks αναπολώ τις μέρες καλάθη :P o άνθρωπος είναι ένα υποψήφιο κινούμενο λάθος :P παραείναι άγαρμπος στις διεισδύσεις του που βάζει κάτω το κεφάλι και όποιον πάρει ο χάρος... παρόλα αυτά του αναγνωρίζω ότι έχει τα καρύδια να πάρει μεγάλα σουτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έχω τα καρυδια να παρω τα μεγαλα σουτ.. Απλά όπως και ο Μπανκς τον τελευταίο καιρό δεν θα τα βαλω :)

      Διαγραφή
  6. φοβερο αρθρο τζιμαρε πολυ σωστα εθεσες τα πραγματα..ο παναθηναικος εχει αναγκη απο 1.πολλες φορες σκευτομαι ποσο διαφοερετικα θα ηταν αν στη θεση του μπανκς ειχαμε εναν λο η ακομα καλυτερα εναν σαν τον γκορντον της εφεσ απλα απολαυστικος ειναι...τα κακα μαντατα ομως νομιζω ειναι οτι ο προεδρος δεν ξερει και πολυ μπασκετ και πιο πολυ διαλεγει με γνωμονα την καψουρα του και οχι για το καλο της ομαδας..παντος με αυτες τισ conditions ι λυση ειναι περισσοτερα λεπτα στον ξανθοπουλο τι να πω τζιμ περιμενω τα φωτα σου πανω στο θεμα..σε διαβαζω παντα να ξερεις απλα επεστρεψα και στον σχολιασμο τα φιλια μου στον γλαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Δεν ενοχλεί φυσικά η ήττα αυτή καθαυτή, αλλά η εμφάνιση, η οποία κατέδειξε / απογύμνωσε τις δυνατότητες / αδυναμίες της ομάδας. Το timing ήταν κακό, μια κι η ΤΣΣΚΑ ερχόταν από διαδοχικές ήττες και δεν την έπαιρνε άλλο, ενώ κι ο Τεόντοσιτς θύμισε Ολυμπιακό του 2010. Του βγήκαν όλα, σε σκορ και σε δημιουργία.
    Περισσότερο στοίχισε νομίζω στην ομάδα το 0/3 στα άλλα ματς του ομίλου: τρία ματς κρίθηκαν στο σουτ, κανένα δεν μας πήγε κατ’ ευχήν. Και φοβάμαι ότι αυτό το φάουλ του Γκαβέλ σε νεκρό χρόνο θα μας στοιχειώσει…
    Είδα αρκετό από το ματς της Ζαλγκίρις στη Γερμανία και διαπίστωσα ότι έχει «πέσει» στην άμυνα, αλλά διαθέτει πάντοτε βαθύ ρόστερ και χαρακτήρα. Σίγουρα η ομάδα μπορεί να νικήσει στο Κάουνας. Κι ένα θετικό είναι ότι στα «do or die» παιχνίδια μας φέτος (Ρεάλ, Καντού στον 1ο γύρο, Ζαλγκίρις, Μάλαγα στον 2ο, τελικό Κυπέλλου) δείξαμε πολεμικό χαρακτήρα.
    Δεν πιστεύω όμως ότι μόνο τις Ζαλγκίρις, Μάλαγα έχουμε στο «σημάδι» για την 4άδα… Όπως υποστήριζα καιρό τώρα ότι ο Ζαλγκίρις δεν έχει τελειώσει, έτσι τώρα υποστηρίζω ότι ακόμη κι η Εφές δεν έχει προκριθεί: παρά το 6-1, έχει αρκετά παιχνίδια υποψήφια να χάσει. Μάνι – μάνι φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ και στη συνέχεια έχει εκτός έδρας Παναθηναϊκό, Ζαλγκίρις, Ρεάλ.
    Η συνταγή λοιπόν είναι μία: μία τουλάχιστον νίκη σε μία από τις τρεις εκτός έδρας δύσκολες αποστολές (Κάουνας, Μάλαγα, Μαδρίτη) και +15 την Εφές. Με 5-2 στον δεύτερο γύρο (εννοείται ότι ΤΣΣΚΑ και Μπάμπεργκ θεωρούνται πλέον προαπαιτούμενα) πάμε στο 9-5, γι’ αυτό θεωρώ ότι ακόμη και η σε σούπερ φεγγάρι Εφές δεν είναι ακόμη άνετη.
    Πέρα από τη θεωρία, στα της ομάδας, με προβληματίζει ότι εκτός έδρας η ομάδα «χάνει» πολλή από τη στιβαρότητά της: φέτος μόνο σε Ρεάλ και Χίμκι έδειξε ανταγωνιστική. Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί παίκτες που πέφτουν εντυπωσιακά σε απόδοση εκτός (Ούκιτς, Μπράμος, Ματσιούλις).
    Διαφωνώ ότι η απόκτηση Φώτση είναι πολυτέλεια: στο «4» η ομάδα έχει ζήτημα, δεν είναι λογικό να μένει τόση ώρα στο παρκέ ο Τσαρταρής. Καμιά αντίρρηση βέβαια ότι το πρόβλημα στο «1» είναι ακόμη μεγαλύτερο: ο Μπανκς είναι αναξιόπιστος – για να μην πω επικίνδυνος – με την μπάλα στα χέρια, ενώ δεν διακρίνεται πλέον ούτε στο σουτ, στοιχείο που έδειξε να «έχει» στο πρώτο του δίμηνο στην Ελλάδα. Την προσωπικότητα φάνηκε να τη διαθέτει, αλλά πλέον μοιάζει παραφωνία. Όταν ξεκουράζεται ο Διαμαντίδης η ομάδα χάνει 30-40%. Παρεμπιπτόντως, για την εμφάνιση του Μήτσου στον τελικό Κυπέλλου έπαιξε ρόλο κι η διακοπή που τον ξεκούρασε: άλλο να παίζεις 35’ σε δύο ώρες κι άλλο σε τρεις…
    Για τον Ολυμπιακό η νίκη ήταν κομβική: πλέον προλαβαίνει ακόμη και πλεονέκτημα έδρας να αρπάξει (προφανώς από τη Σιένα, η Μπάρτσα είναι αυτή τη στιγμή πρώτο φαβορί). Ο όρος «εύθραυστη ψυχολογία» με τον οποίο περιέγραψες τη Χίμκι είναι ό,τι πιο πετυχημένο για μια ομάδα που μπασκετικά με έχει εντυπωσιάσει, τόσο με την πληρότητά της, όσο και με αυτό που βγάζει στο παρκέ. Δυο – τρεις παίκτες (Χάινς, Σλούκας, Λο) έβγαλαν στην επιφάνεια την αυτοπεποίθηση που τους έδωσαν τα περσινά κατορθώματα κι ο Ολυμπιακός πήρε ματς – κλειδί. Αγωνιστικά, ωστόσο, το πρόβλημα στο «5» παραμένει, αφού παίκτης να ακουμπήσει η μπάλα δεν υπάρχει…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ σε βλέπω υπέρ το δέον αισιόδοξο. Η Zalgiris παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην έδρα της τηνερχόμενη αγωνιστική και προσωπικά την θεωρώ ομάδα με μεγαλύτερη προοπτική από τον τωρινό Παναθηναϊκό και αυτό που έχει παρουσιάσει στο top16. Η χρονιά είναι στα μισά κυριολεκτικά και οι συσχετισμοί αλλάζουν, αλλά όπως ανέφερες και παραπάνω, ο ΠΑΟ δεν δείχνει να έχει το χαρακτήρα να καθαρίζει ματς στην κόψη του ξυραφιού (σύμπτωση επαναλαμβανόμενη..). Αναφέρθηκες σε 0/3, δεν σε πιάνω, σε ποια παιχνίδια ακριβώς αναφέρεσαι; Εφικτά τα διπλά σε Malaga & Bamberg, τη νίκη επί της CSKA ( καθόλου αδιάφορη δεν θα είναι με το σημερινό 5-2) που θέτεις ως προαπαιτούμενο, αλλά και το +15 επί των Τούρκων τα θεωρώ πολύ ζόρικες αποστολές. Οι συνηποψήφιες για την 4η θέση (λογικά, δύσκολο για παραπάνω) είναι οι Zalgiris & Unicaja που αντιμετωπίζουν τους πράσινους στην έδρα τους σε do-or-die παιχνίδια. Στα χαρτιά όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν βαθμούς από τις Γερμανικές και μόνο η Zalgiris αγωνίζεται στην έδρα της επικίνδυνης Alba. Με τη βαθμολογία να έχει διαμορφωθεί όπως είναι σήμερα, η πρόκριση παραμένει στα χέρια του Παναθηναϊκού, ο οποίος ψάχνει την παραπάνω νίκη για να μετατρπέψει το εφικτό 3-4 σε 4-3 και να περάσει πανηγυρικά στα play-off.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ίσα ίσα, εγώ γράφω ότι μέχρι τώρα η ομάδα έχει πάρει πολύ καλό βαθμό στα χωρίς αύριο παιχνίδια. Χαρακτήρα έχει δείξει, για την ποιότητα αμφιβάλλω. Αλλά ας περιμένουμε και το θέμα Φώτση...
      Το 0/3 ήταν τα αποτελέσματα των άλλων ματς: ο Παναθηναϊκός ήθελε ήττες για Ζαλγκίρις, Μάλαγα, Εφές, θα μπορούσε η αγωνιστική να εξελιχθεί άριστα γι' αυτόν, αλλά και τα τρία χάλασαν στο τελευταίο σουτ.
      Φυσικά και είναι ζόρικα τα "πρέπει" από εδώ και πέρα, ο ανταγωνισμός στο γκρουπ είναι πολύ υψηλός. Όπως έγραψα και παραπάνω, θεωρώ ακόμη ανταγωνίστρια την Εφές. Η δική μου λογική λέει ότι για την 4η θέση του ομίλου δεν θα χρειαστούν 8 νίκες, αλλά 9, όπερ σημαίνει ότι επιβάλλεται ρεκόρ 5-2 στον 2ο γύρο. Αυτό σημαίνει ότι σε Κάουνας, Μάλαγα ή Μαδρίτη θα πρέπει να κάνει νίκη (εννοείται καλύτερα στη Λιθουανία).
      Η Γερμανία επίσης θα κρίνει πολλά: στη Μπάμπεργκ, όπου η Ζαλγκίρις βρήκε πορτοφόλι, θα παίξουν Μάλαγα και Παναθηναϊκός, ενώ από το Βερολίνο θα πρέπει να περάσουν Εφές και Ζαλγκίρις.
      Θα νικήσουν όλες; Δύσκολα, λέω εγώ...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  8. Η CSKA στην έδρα της παρέθεσε την πληρότητά της (με τον καλύτερο παίκτη και αμυντικό της, μαλίστα, εκτός αναμέτρησης) απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό χωρίς πολλαπλές λύσεις και απ' ότι φάνηκε ούτε καθαρό μυαλό. Ο τρόπος που αμύνθηκαν οι Ρώσοι στη ρακέτα κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, δίνοντας προσπάθειες στην πράσινη frontline μόνο από το "κακό" αριστερό χέρι είναι χαρακτηριστικό του πόσο καλά διάβασε το παιχνίδι ο Messina (και του πόσα μπινελίκια κατέβασε στην ανάπλαυλα στα αποδυτήρια). Χλιαρές άμυνες από τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος όπου τα fouls ήταν καθοριστικός παράγοντας, καταπληκτική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ στο δεύτερο (έβαλε και ο Teodosic το χεράκι του), πλήρης καθίζηση του Παναθηναϊκού στο τρίτο, με την CSKA να έχει σκοράρει 21 πόντους σε 4 λεπτά (!!!), διαδικαστικού χαρακτήρα η τέταρτη περίοδος, όταν με ένα ταχύτατο σερί 10-0 κάπου στο 33΄ ο ΠΑΟ κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 16....
    Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει ούτε την προσωπικότητα ούτε των χαρακτήρα των προηγουμένων ετών τόσο εντός του παρκέ όσο και στον πάγκο, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Φάνηκε περίτρανα σήμερα όταν κάποια φαλτσοσφυρίγματα, τα οποία ΠΑΝΤΑ θα είναι μέσα στο πρόγραμμα, διέλυσαν το καλό αμυντικό momentum της β' περιόδου. Όσο αντέχουν οι πράσινοι να παίξουν παιχνίδι καταστροφής, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους τους σε αυστηρό set game έχουν ελπίδες να ματσάρουν στα ίσια ακόμη και αντικειμενικά καλύτερες ομάδες, όπως οι Ρώσοι ή η Real περασμένα ματς. Με επιπόλαιους αιφνιδιασμούς και travesty σχήματα Lasme-Gist, όσα rebounds και να μαζέψουν δεν θα καταφέρουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Jim ίσως διαφωνήσει (έχει πολλάκις αναφέρει την ανάγκη του να βάλει ο Πεδουλάκης την ομάδα να τρέξει κατά διαστήματα), αλλά εγώ προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει το απαιτούμενο mentality για transition defense, κι ας είναι εφικτή μια τέτοιου είδους επίθεση βάση αθλητικών προσόντων. Επίσης, τα κορμιά των Ρώσων στους forwards δεν βοήθησαν στο να αναπτυχθούν καλές προοπτικές για ποστάρισμα των πλάγιων στη ρακέτα, σύστημα που υπάρχει στα κιτάπια του προπονητή.
    Η ασφαλώς ανώτερη CSKA έδωσε απαντήσεις μετά το ντροπιαστικό για την ίδια δεύτερο δεκάλεπτο και έβγαλε χαρακτήρα, προερχόμενη από τρία σερί άσχημα αποτελέσματα σε Euroleague & VTB League. Ο Messina στηρίχθηκε αρκετά στην ατομική κλάση των παικτών του και αυτοί τον δικαίωσαν. Οι πολλές προσπάθειες για τρίποντο των παικτών του Πεδουλάκη δεν έγιναν υπό τις καλύτερες των προϋποθέσεων, κάτι που σημαίνει ότι το σχήμα με τους versatile, αλλά αυστηρά centers, "δίδυμους πύργους" του Ιταλού (χωρίς Khrypa-Vorontsevich και με τον Erceg ανέτοιμο) λειτούργησε άψογα και σε αρκετές φάσεις "έκρυψαν" το καλάθι.
    Σε γενικές γραμμές η αποψινή ήττα του Παναθηναϊκού ήταν μέσα στο πρόγραμμα, αλλά η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου όχι. Τέτοιες σφαλιάρες μετά από μία μεγάλη επιτυχία δεν είναι πάντα κακές, ειδικά από τη στιγμή που βαθμολογικά δεν χάθηκε τίποτα ουσιαστικό για την πρόκριση.

    Υ.Γ.: Δεν είμαι σε θέση να κρίνω απόλυτα τις γνώσεις του τμήματος μπάσκετ της ΕΡΤ πάνω στο άθλημα. Κατανοώ ότι είναι βαρετό να αναμεταδίδεις μόνος σου, χωρίς την ψιλή κουβεντούλα και την δεύτερη άποψη που ενδεχομένως αυτή να επιφέρει. Μου είναι, όμως, αδιανόητο να φανταστώ ότι ένας αθλητικός δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο μπάσκετ μπορεί να βαριέται τόσο πολύ στη μετάδοση ενός αγώνα ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκούς κολοσσους. Για τα άπειρα λάθη, δε, που ακούν τα αυτάκια μας, τι να πρωτοσχολιάσω, πλέον είναι ο κανόνας για τη δημόσια τηλεόραση, τα θεωρώ δεδομένα..
    Υ.Γ.2: Φήμες λένε ότι υπάρχει και καλύτερος Ευρωπαίος 93άρης από τον γιο του μεγάλου Vasili Karasev, Sergey.. Γερό να 'ναι το παλικάρι και θα ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα. Jim, δεν έχω δει τον Ουκρανό συνομίλικό του, Alex Len, που προαλείφεται για top 5 pick στο ερχόμενο draft, αλλά το Ρωσάκι σίγουρα δεν πιάνεται.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τις ελπίδες πρόκρισής του διατήρησε ο Ολυμπιακός σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο άφαντος Σπανούλης του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη θέση του στον superstar του δευτέρου με αποκορύφωμα τη καταπληκτική εμφάνισή του στο τέλος του παιχνιδιού. Με τα θηρία τα έβαλε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σταθερά της ομάδας από την αρχή της χρονιάς, Kyle Hines, και βγήκε νικητής. Ακόμη μία μπερδεμένη επιθετικά εμφάνιση του Περπέρογλου, εκτός κλίματος ομάδας ο Powell, με τον Μπαρτζώκα να μην κάνει κάτι για αυτό. Κυριαρχία του Ολυμπιακού στις βολές, που αυτήν τη φορά δε στοίχισαν (22/25).
    Κακός ο Ολυμπιακός αμυντικά στα πρώτα 25-30 λεπτά (σε ένα σημείο που ο Planinic είχε 8 τελικές πάσες), low intensity που έβγαζε μάτι ειδικά στα rebounds, καμία δημιουργία στο παιχνίδι (0 λάθη στο 1ο ημίχρονο, αλλά με 3 μόλις assists) και καμία προσπάθεια αξιοποίησης του ελεύθερου παίκτη λόγω βοήθειας στον Σπανούλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι για δεύτερο σερί ζωτικής σημασίας ματς, παίζοντας κακό μπάσκετ και με υπεροχή του αντιπάλου, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν σχετικά χαμηλά τη διαφορά. Η fundamental Khmiki επέβαλε το ρυθμό της σε έναν αγώνα που έκλεψε ο Ολυμπιακός παίζοντας απλό μπάσκετ με συνεργασίες στην επίθεση. Δεν έκανε τίποτε ιδιέταιρο, εξεζητημένο ή προτότυπο, με εξαίρεση ίσως κανα-δυο σουτ από Planinic-Kopponen. Το μεγάλο της όπλο φέτος είναι η αμιγώς μπασκετική της frontline (οι Loncar-Davis-Nielsen το 'χουν το τόπι) και το σουτ από μέση απόσταση, επιλογή που θεωρείται προπονητές ως χειρότερη (high risk/low payment), αλλά είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Μιλώντας για προπονητές, ο Μπαρτζώκας πέταξε σε ένα ζόρικο παιχνίδι μέσα τον Κατσίβελη, αν και κατά την γνώμη μου κακώς τον κράτησε μέσα τόση ώρα με τον αφηνιασμένο Planinic απέναντί του, επιλογή που έγινε μάλλον για να "ψήσει" τον νεαρό guard, αλλά σε λάθος αγώνα και timing.
    O Kurtinaitis ευτύχησε να δει έναν καταστροφικό Ολυμπιακό, στηριζόμενο αποκλειστικά σε ατομικές ενέργειες για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, και η δουλειά του έγινε πιο εύκολη. Σε γενικές γραμμές ο Λιθουανός με απογοήτευσε, μη δειχνοντας σημάδια προσαρμογής στην ελληνική αντεπίθεση (μία από της αρκετές, δεύτερη την ίδια βδομάδα). Καταπληκτικός ο Planinic, το (άψογο για point guard) 50% στα fg τον αδικεί, ήταν πολύ ουσιατικότερος στο σκοράρισμα. Τραγικός την ίδια στιγμή ο Fridzon.
    Η τέταρτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην ελληνική ομάδα. Με πάθος ("Βρίσκοντας τη χαμένη intensity" ο τίτλος) και χαρακτήρα (ακόμη και τα ελεύθερα τρίποντα σε τέτοιες στιγμές με την πλάτη στον τοίχο μοιάζουν με βουνό και ο Σλούκας είναι ο άνθρωπος για αυτές τις ώρες) ο Ολυμπιακός πήρε ένα διπλό ζωτικής σημασίας. Πελαγωμένοι την ίδια στιγμή οι Ρώσοι, με μαζεμένα fouls (τα οποία διαχειρίστηκε χρονικά άψογα η ομάδα του Μπαρτζώκα), πήραν ένα καλό μάθημα και μία χρήσιμη "σφαλιάρα" για τη συνέχεια, μετά την πτώση της απόρθητης έδρας τους.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.: Το τι χρονιά διανύει ο Planinic είναι περιττό να το σχολιάσω. Ο τύπος έχει πάρει για πρώτη φορά τα κλειδιά μίας ομάδας 9απρόμοια περίπτωση ο Nachbar), αγωνίζεται με σταθερά υψηλό χρόνο συμμετοχής, και εκτελεί άψογα το p'n'r και τις διάφορες παραλλαγές του. Η κλάση του στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι αφάμιλλη μόνο αυτής του Παπαλουκά, με τον οποίο έχουν πολλά κοινά σημεία. Φέτος, σε ένα ιδανικό περιβάλλον καλλιέργησε και το απαραίτητο mentality. Ο Paul Davis, από την άλλη, φλερτάρει σταθερά με τη συμμετοχή του στις καλύτερες πεντάδες τις διοργάνωσης. Επειδή, όμως, δεν είναι τα πάντα αγγελικά πλασμένα για τους Ρώσους, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι ο K.C.Rivers είναι από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της χρονιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το τρίποντο είναι εκτός των άλλων και ψυχολογία και ο Αμερικανός "shooter" φέτος δηλώνει απών (top 10 σε εκτελεσμένα τρίποντα στην Euroleague, 83ος σε ποσοστό επιτυχίας)... Για καλή τύχη της ομάδας του δεν επιχείρησε τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό.

      Υ.Γ.2: Σε συνέχεια του σχόλιού μου για το CSKA-Παναθηναϊκός, οι μεταδόσεις της Nova απλά δεν συγκρίνονται με την ..κοροϊδία της ΕΡΤ. Και μην ακούσω ότι το θέμα είναι μισθολογικό, γιατί δεν είναι.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. 1000 φορες ΕΡΤ παρά συρίγος. ο τύπος είναι εκνευριστικά ισχυρογνώμων και εγκάθετος απέναντι στους συνομιλητές του!

      Διαγραφή
    3. Συγκεκριμένα χθες δεν ήταν ο Συρίγος στη Μόσχα, αλλά και πάλι προτιμώ τον ξερόλα που το μάτι του κόβει και σπάνια έχει άδικο, παρά τους ατάλαντους που δυσκολεύονται να αναμεταδόσουν

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Ο συρίγος το παίζει ξερόλας. Δεν είναι.
      Προβλέπει 15 πράγματα, βγαίνει το ένα και μας ζαλίζει τον έρωτα. ο γεωργίου του μπασκετ είναι. τίποτα παραπάνω

      Διαγραφή
  10. Στην νοβα σχολιασαν τα φαουλ υπερ της ΤΣΣΚ ειχαν δικιο η υπερεβαλλαν;;η ασσιστ γιατι ειναι τοσο σημαντικες;;,αν δεν κανω λαθος 24 ειχε η ΚΙΜΚΙ και 11 ο οσφπ.Στην τελικη το σκορ μετραει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοω οτι εκαναν φαουλ οι παιχτες της ρωσικης ομαδας αλλα δεν τα σφυριζαν.

      Διαγραφή
  11. Εγώ δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κανένα από τα 2 ματς αυτή τη φορά αλλά θέλω να σταθώ σε 2-3 πράγματα..
    *Ξέρω,ξέρω ο τεόντοσιτς δεν είναι και το πιο αξιόπιστο παιδί να του δώσεις τη μπάλα σε κρίσιμα σημεία,κάνει του κεφαλιού του είναι ανισόρροπος...Αλλά νομίζω η απαξίωση του,και ειδικά από άτομα που γνωρίζουν καλά το άθλημα είναι υπερβολική και κακώς εννοούμενη...το παλικάρι καθοδηγεί ένα από τα μεγαθήρια της διοργάνωσης όντας το μόνο αξιόπιστο πρόσωπο στο playmaking παίζοντας πάνω από 30 λεπτά,ενώ με τις πάσες υψηλού ρίσκου που κάνει και ταχείας εκτέλεσης,το νούμερο του στα λάθη είναι πολύ χαμηλό και αξιοζήλευτο από τα πιο...''εγκεφαλικά'' δικά μας γκαρντ που υποπέφτουν σε 4-5 λάθη μέσο όρο.Κάντε τη σύγκριση με έναν τέτοιο πιο τρελό παίκτη,καθαρό πλέι-μέικερ που παίζει πολύ στο τρανζίσιον και διεισδυτικές πάσες στις αντίπαλες άμυνες.Οι 17 πόντοι μ.ο,το 18 στο ράνκινγκ με 20/50 τρίποντα,67% δίποντα,5.3 ασίστ και 2 και κάτι λάθη είναι τιμητικά στατιστικά και πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο.
    *Νομίζω και ο Πάο δεν πρέπει να ψάχνει τόσο πολύ τα λάθη στον μπανκς αλλά να δει παραπέρα το πρόβλημα.Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το καθαρό 2άρι στιλ νίκολας που θα πάρει τα σουτάκια από τις γωνίες,θα παίξει λίγα αλλά καλά πικ'ν'ρολ και θα ξεμπουκώνει σταθερά την ομάδα επιθετικά είναι λάθος να κατηγορούμε τον μπανκς.Μάλιστα τα νούμερα του δεν είναι τόσο κακά,για μένα υπάρχει πιο πολύ θέμα ρόλου στην ομάδα.Δεν είναι κακό να βγαίνει και ο διαμαντίδης λίγο και να βλέπουμε σχήμα με ούκιτς-μπανκς στην περιφέρεια,αρκεί να δουλεύεται με σωστά plays το παιχνίδι.Ο αμερικανός δεν μπορεί να μπαίνει σε 2-3 διάσπαρτα 4λεπτα,χρειάζεται να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.Μάλιστα είχε ξεκινήσει πολύ καλά και μετά από ένα σημείο που έχασε πολύ χρόνο συμμετοχής και τον είδαμε χωρίς τον διαμαντίδη να είναι όντως πολύ κακός αλλάξαμε πλήρως ιδέα γι αυτόν.Εγώ αν επέλεγα μια καλή προσθήκη τώρα(Που ο φώτσης,μόνο αγωνιστικά και καθαρά σαν προσθήκη είναι προφανώς σοβαρή λύση) θα έψαχνα για σοβαρό και αποδεδειγμένα καλό και έξυπνο 2άρι.Ακόμα και για αντικατάσταση του μπανκς προς τα εκεί θα πήγαινα.Βέβαι αυτό είναι στο -θα- καθώς εγώ είμαι κατά της οποιαδήποτε αλλαγής αυτή τη στιγμή(έλεος δηλαδή,έχει αλλάξει η μισή ομάδα μέσα στη σεζόν και ακόμα μιλάμε για ένα σωρό αλλαγές)
    *Για τον Ολυμπιακό,σίγουρα διαπιστώνουμε την σπουδαία αξία του ντόρσει που για μένα ήταν το κάτι άλλο αμυντικά πέρσι,ότι καλύτερο έχω δει εγώ σε ψηλό και μπορώ να θυμηθώ.Μόνο με τον όγκο του έκλεινε κάθε πικ ν ρολ και έλεγε όχι σε κάθε είσοδο στο καλάθι.Ο Πάουελ ήταν εξαρχής λάθος επιλογή.Καθαρός τζόγος,αμφιβάλλω αν είχαν ιδέα ποιον έπαιρναν..πιστεύω ότι κοίταξαν μια λίστα με παίκτες και στατιστικά αμερικανών ελεύθερων ψηλών και τον διάλεξαν έτσι.Καλό θα ήταν να τον αλλάξει και να πάει σε άλλο πεντάρι,δεν είναι απαραίτητο να είναι κανάς παικταράς αλλά να κάνει τα απαραίτητα στην άμυνα και να μπει επιθετικά στο παιχνίδι..Εδώ σαν επιλογή θα είχα(και αν γίνεται,που έτσι όπως είναι οι ελληνικές ομάδες νομίζω είναι δυνατό) να πάει για 5άρι από Α1 μάλλον αμερικανό.Ενδεικτικά κάποια ονόματα Κόλεμαν,Γκίμπσον,Μίσελ,Στίβενσον(Τι κάνει αυτός ο παίκτης αυτή τη στιγμή ακόμα να μάθω...).Για περιφέρεια δεν μπορώ να πω ότι επιβάλλεται η απόκτηση παίκτη.Πάντως δε θα ήταν κακό αν έρθει κάποιος να φύγει ο γκετσεβίτσιους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η γυάλα μου είχε δίκιο τελικά και έπεσα μέσα στη πρόβλεψη πως η ομάδα θα τελειώσει το 1ο γύρο με θετικό ρεκόρ. Άν δε μας έβγαζε και τη ψυχή κιόλας η ομάδα θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα!

    Σχεδόν μαζοχιστική προσεγγιση στα παιχνίδια τώρα τελευταία με νωθρή εκκίνηση που άλλοτε κοστίζει (τελικος κυπέλλου) και άλλοτε όχι όπως έγινε χθες και στο ΣΕΦ με ΠΑΟ. Το καταπληκτικό τελείωμα του παιχνιδιού ίσως αποτελεί προάγγελο φορμαρίσματος, όπως και να έχει πάντως είναι σημαντικό εύσημο για τη ψυχή και τα πνευμόνια της ομάδας.

    Προφανώς γενικολογώ αλλά επειδή δεν είδα το παιχνίδι, δεν έχω κανένα δικαίωμα να επεκταθώ σε άλλα σχόλια και να εμβαθύνω.

    Ο ΠΑΟ ήταν αναμενόμενο να χάσει, ήττα εντός προγράμματος ήταν και μάλιστα μετά από ένα παρανοικά υψηλής έντασης παιχνιδι όπως ο ελληνικός τελικός Κυπέλλου.

    ΥΓ Για να μη πουν μερικοί πως επανεμφανιστηκα επειδή κέρδισε ο Ολυμπιακός, απλά θα πω πως στο πανηγύρι των τρελών (δηλαδή τα παιχνίδια Ολυμπιακός-ΠΑΟ) δε συμμετέχω, αφού βγάζουν το χειρότερο ευατό των πάντων, στο γήπεδο, την εξέδρα, ακόμα και εδώ μέσα σε αυτό το μπλογκ. Διαβάζω τον Τζιμ και μερικά παιδιά ακόμα αλλά δεν σχολιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλα. μ εσένα θ ασχολούμαστε. εδώ εξαφανίστηκε ο ορέστης!

      Διαγραφή
    2. όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

      Διαγραφή
    3. Οποιος έχει τη μύγα, μυγιαζεται

      Διαγραφή
    4. Και οποιος εχει τη σφιγγα σφιγγεται

      Διαγραφή
    5. Όποιος έχει τη μύγα, ο ευρών αμειφθήσεται!!

      Διαγραφή
    6. Όποιος έχει τη μύγα,να τη φέρει πίσω, ο ευρών αμειφθήσεται!! παράλειψη...

      Διαγραφή
    7. Χαρά στην υπομονη σου να γράψεις τόσες χαριτωμενιες τη μια μετά την άλλη...διόρθωσε το αμειφθήσεται σε αμοιφθήσεται και καθάρισες αρχηγέ. Ούτε που θελω να φανταστώ τι έχεις στη καβάτζα για να γράψεις στον Ορέστη χαχ

      Διαγραφή
    8. αμειφθησεται ειναι.σωστα το χει ο φιλος,παναγο.
      αμειβω/αμειβομαι το ρημα...
      αμοιβη το ουσιαστικο :P

      Διαγραφή
    9. σωστόοοοοοος!!! Δε πειράζει, ας με διορθώνει και ας παίρνουμε τον Πέρκινς, χαλάλι του! Άμα κάνω άλο ένα ορθωγραφικό λάθως και με διορθώση λες να γιάνουνε τα γόνατα του Πάουελ;;

      YΓ 4δεσμίτης, τι περιμένεις;;

      Διαγραφή
    10. τα τρια πρώτα είναι δικά μου. τ αλλα δεν ξέρω. λιγα με τον ορέστη. τον αγαπώ.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου μεγαλε Jim!
    Ερωτηση:Αν ειχες μονο μια κινηση να κανεις στη διαθεση σου, ποιον παιχτη θα επαιρνες απο τον Ολυμπιακος και θα τον τοποθετουσες στον Παναθηναικο και τουμπαλιν?? Νομίζω Λασμε στους κοκκινους και Λο στους Πρασινους θα ηταν το ιδανικο σεναριο ε? Αποριες για να περασει η ωρα!
    Καλη συνεχεια Jim, οι 2 αγωνιστικες που ερχονται θα ξεκαθαρισουν το τοπιο..

    Άγγελος Κορωνιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ απορω... αφου ο πεδουλακης εχει προβλημα στην στελεχωση ξενων( το εχω αναφερει απο την πρωτη μερα π ηρθε στον παναθηναικο,στο περιστερι τους αλλαζε σαν τα φιστικια) γιατι δν τον βοηθανε?? να του πουνε ρε μαγκα τι παιρνεις εκει??? ή αλλοι διαλεξαν τους παιχτες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα αρχηγέ κι εσεις μπασκετόφιλοι,
    Παναθηναϊκός:
    Πρόβλημα στο 1, πρόβλημα στο 4, στη χημεία... Πρόβλημα εδώ, πρόβλημα εκεί.
    Για το 1 τα έλεγα απο Αυγ-Σεπ, οπότε ανακάλυψα αυτό το βήμα και οι πιο πολλοί ήσασταν αντίθετοι. Αν θυμάστε πρότεινα τον Παπαλουκά. Κουβέντα δεν ήθελαν οι περισσότεροι. Πέρα του ότι είναι γαύρος θα είχαμε και τρύπα στην άμυνα. Δεκτό μεν αλλά ήρθαμε και πήραμε Καπόνο. Αυτός κι αν είναι τρύπα στην άμυνα...
    Η ομάδα έχει κατώτερο ρόστερ. Αυτό είναι το κομβικό της πρόβλημα. Και το ακορντεόν στο μπάτζετ. Αν ήταν το σημερινό μπάτζετ γνωστό από τον Ιούλιο θα είχες κάνει καλύτερες αρχικές επιλογές. Πάμε πάλι.
    Στο 5 λείπει ο 7φούτερ. Μακάρι να είχες Ίαν ή έστω Μάριτς στο 5. Θα είσουν πιο καλός σε επίθεση και άμυνα.
    Στο 4 ήθελες φουνταμένταλ παίκτη (γειά σου αρχηγέ). Γεμάτη η Αμερική με 4άρια.
    Στο 3 - που υποτίθεται (ισχυρίζονται πολλοί) πως είσαι πλήρης - οι Παπανικολάου, Περπέρογλου και Σόνυ Ουίμς σου έδειξαν σε 3 μάτς πόσο τραγικά υστερείς στη θέση. Φωνάζω απο το καλοκαίρι για το 3 που είναι κρίσιμη θέση, δεν είναι άντε άντε. Το καλό 3άρι ισορροπεί και δένει την ομάδα (πχ Σίσκα σε ΠΑΟ & ΤΣΣΚΑ, Ουίμς σήμερα, Πητ Μάικλ κ.α.).
    Στο 2; απλά δεν έχεις παίκτη για τη θέση. Αν σε άλλες θέσεις έχεις παρουσία, έστω ελλιπή, το 2 το καλύπτεις μόνο κατά συνθήκη.
    Μόνο στο 1 έχεις, έναν έστω αλλά, φουλ ανταγωνιστικό παίκτη για τη θέση.
    Πού θέλουμε παιδιά να φτάσει αυτή η ομάδα και πως; Δηλαδή την Εφές και την ΤΣΣΚΑ μέσα τις έχουμε και μας μάρανε η εκτός έδρας νίκη στο Κάουνας. Ή θα κτυπήσουμε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη επειδή παλαίψαμε στο πρώτο ματς της σεζόν. Γράφεται ότι η ομάδα στα μαστ παιγνίδια ανταποκρίθηκε. Διαφωνώ πλήρως. Στα 2 ματς με ΟΣΦΠ για πρωτάθλημα δεν έφτασε καν να διεκδικεί. Για το επίπεδο που βρισκόμαστε όλα τα ματς είναι μαστ γουίν γιατί για κανένα εντός δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πολλά μάτς φέτος τα έχασες με κάτω τα χέρια γιατί απλά διαπίστωσες πως δε μπορείς να τα διεκδικήσεις, μη τα θυμόμαστε καλύτερα.
    Θα πω λοιπόν στο φίλο τον Jimmi, που έχει άποψη τεκμηριωμένη μεν και σεβαστή αλλά που συχνά διαφωνώ μαζί του, πως ακόμα και αν πράγματι θέλει αυτός ο ΠΑΟ να κάνει την υπέρβαση, δε γνωρίζω τον παίκτη που μπορεί να τον βοηθήσει να το πετύχει αυτό και πως αυτός ο παίκτης σήμερα σίγουρα κοστίζει πάνω απο 5-6 μύρια, αν υπάρχει καν.
    Αφού λοιπόν δε στήθηκε το ρόστερ για το f8 αλλά ευκαιριακά, βλέποντας και κάνοντας, τον Οκτώβρη-Νοέμβρη μόνο ένας συνδιασμός απο 2 αθλητές, πρώην παικταράδες μεν πλήν όμως με συγκεκριμένα πια προβλήματα (αυτά άλλωστε τους καθιστούσαν πλέον οικονομικούς (;) για το ταλέντο τους) θα μπορούσε να σου αλλάξει επίπεδο (πχ G.Aenas, L. Barbosa, K.Martin, M.Pietrus).
    Προτείνω λοιπόν στον Πεδουλάκη, να δώσει τη μάχη του ως έχει και, αν προχωρήσει φέτος στην όποια αλλαγή-προσθήκη, να το κάνει με γνώμονα την ομάδα της επόμενης σεζόν και μόνον εφόσον έχει τη διαβεβαίωση πως οι τύχες της θα του ανατεθούν εκ νέου.
    Η δική μας υποχρέωση είναι να στηρίξουμε χωρίς άλλες γκρίνιες, περιττές πια, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη δεδομένη κατάσταση.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε βρισκω λαθος σχεδον σε οσα λες αλλα ο καθενας εχει την αποψη του.. το οτι ισως να θελουμε εναν ψηλο που να παιζει και με πλατη το εχω αναφερει και εγω. Στο 4 υπαρχει θεμα ενναλακτικων αφου ο ματσιουλις τον χρειαζομαστε στο 3 και στο 4 μπορει να παιξει μονο αν εχει συγκεκριμενους αντιπαλους. στο 3 ειμαστε υπερπληρεις.. συγκρινε τις προηγουμενες χρονιες και θα καταλαβεις.. σατο περπερογλου.. αστεια πραγματα, το τριποντο δν το ειχαμε ουτε με κουβα!!
      στον ασσο το ξαναλεω εχουμε τους παιχτες.. οχι για το μπασκετ π θελουμε να παιξουμε ομως..
      γενικα βλεπω οτι υπαρχει μια απαξιωση του ροστερ, κ σου ξαναλεω δες τις προηγουμενες χρονιες τι ειχαμε.
      οκ στα ματσ πρωταθληματος με γαυρο εγινε αυτο π λες.. τι εγινε στο κυπελλο?/? με ρεαλ τον ειδεσ τον αγωνα?? αστεια πραγματα
      Ο ΚΟΟΥΤς ΑΚΟΜΗ ΔΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ.
      το να μειωνεις παιχτες οπως μπραμος ματσιου γκιστ σοφο κτλ κτλ κτλ δειχνει οτι σε ικανοποιουν παιχτες ονοματα και οχι παιχτες στο παρκε

      Διαγραφή
    2. @Θοδωρή, σοβαρά τώρα; Arenas και Martin; Συνταξιούχους με μηδενικό κίνητρο θες στον Παναθηναϊκό; Ο Barbosa, πολύ φιλότιμος άνθρωπος, αλλά στο γήπεδο είναι μεγάλος παρλαπίπας, την κουράζει την μπάλα, μυστήριος στις αποφάσισεις, στην άμυνα στηρίζεται μόνο στα τεράστια χέρια του. Ήθελες δηλαδή έναν πιο ταλαντούχο Ukic που όμως δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Σε αυτήν την ηλικία η προσαρμγή σε νέα δεδομένα δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο Pietrus ανήκει στο NBA, ακομη και ελεύθερος, δεν έχει καμία δουλειά να διαπραγματεύεται με χαμηλά budgets.
      @ Chris_Nas: Τον αδικείς τον Sato. Shooter δεν είναι και το ότι ο Παναθηναϊκός πόνταρε στην ευστοχία του από το τρίποντο ήταν λανθασμένη (κατ εμέ) εκτίμηση του Obradovic. Μην ξεχνάς όμως ότι στο Βερολίνο το '11 τα τρίποντα του Sato (4/8 στο τουρνουά με 60% στον τελικό) σε έκαναν εν πολλοίς πρωταθλητή. Με Περπέρογλου φέτος θα είχες άλλη πληρότητα στους forwards και ίσως να μην πήγανες εξ'αρχής στη λύση Panko, αλλά να αναζητούσες κάτι πιο physical στο 4.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Desti, εγώ δεν ξέρω την αγορά. Απλά ξέρω πως υπάρχουν παίκτες υπερτιμημένοι και παίκτες υποτιμημένοι - πχ Λάσμε ή ο Σάτο που πήγε κάποτε στη Σιένα ή ο Γκάλης στον Αρη.
      Είναι άλλων η δουλειά να τους βρουν και να τους υπογράψουν. Ο φετεινός ΠΑΟ ξεκίνησε με έναν μόνο παίκτη πρώτης γραμμής και η μέχρι τώρα πορεία του ήταν ανέλπιστα καλή. Αν το σημερινό μπάτζετ ήταν εκ των προτέρων δεδομένο και η αρχική επιλογή θα ήταν καλύτερη και οι διορθώσεις του φθινοπώρου αποτελεσματικότερες. Για τον Πέρπε χαίρομαι που συμφωνείς. Εκεί θέλω να φτάσω, τόσο απλά.
      Θοδωρής.

      Διαγραφή
  17. Συμφωνώ μ' αυτά που λέει ο Θοδωρής αλλά όχι με μια μηδενιστική τάση που τον διακρίνει όσον αφορά στο ρόστερ. Παίκτες σε όλες τις θέσεις έχει ο ΠΑΟ, απλώς έχει κάποια κενά, ευτυχώς όχι πολλά. Στη θέση 1 είναι αλήθεια θέλεις αλλαγή του δεύτερου point (Banks), απόκτηση τρίτου point και μετάθεση Ξανθό στη θέση τέταρτου point. Στη θέση 2 έχεις τον Ούκιτς και τον Μπράμος. Αν ο δεύτερος point που θα πάρεις είναι καλό παικτάκι και έχει και σκορ, δεν έχεις πρόβλημα, δεδομένου ότι ο Διαμαντίδης θα πάρει πολλά λεπτά στο 2. Επίσης και τον τρίτο point θα τον αξιοποιήσεις σε τέτοιο σχήμα, άρα είσαι οκ στο 2. Στο 3 έχεις Μασιούλις και Καπόνο. Είσαι ωραίος θα έλεγα γω, αλλά με δεδομένο ότι χρειάζεσαι τις θέσεις ξένων σε πιο νευραλγικά πόστα, ο Καπόνο είναι πολυτέλεια. Δεδομένης και της ανάγκης ελληνοποίησης του ρόστερ και της ανάγκης να ρίξεις τον μέσο όρο ηλικίας, πάρε πακέτο του χρόνου Γιάνκοβιτς και Χρυσικόπουλο για δεύτερη και τρίτη λύση, να έχεις και εσωτερικό ανταγωνισμό. Θέση 4. Θεωρώ δεδομένη την επιστροφή Φώτση. Για δεύτερη λύση ο Γκιστ με όχι πολλά λεφτά είναι οκ, αλλιώς κάποιον άλλον από τους πολλούς που υπάρχουν. Ευκολάκι. Θέση 5. Κρατάς τον Λάσμε, που αναλόγως την ομάδα που παίζεις μπορεί να είναι και βασικός. Ο Σόφο είναι ο καλύτερος 3ος σέντερ παγκοσμίως και ως τέτοιος πρέπει να χρησιμοποιείται. Για δεύτερο βασικό σέντερ χρειάζεσαι ένας 7φούτερ φίνισερ που λέει και ο Τζιμ. Εμένα μου έρχεται στο μυαλό ο Κουζέν της Καντού (αν τον λέω καλά), αλλά μάλλον θα υπάρχουν και καλύτερες περιπτώσεις. Οπότε ανακεφαλαιώνοντας θες κάποιες προσθήκες, από τις οποίες ο δεύτερος point θα είναι η πιο ακριβή επιλογή, ενώ οι άλλες είναι ευκολάκια, με παίκτες που είναι γεμάτη η αγορά. Καλημέρες σε όλους. Μπερλουσκόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον 7-footer, στον οποίο αναφέρεσαι, πολύ καλή περτίπτωση θα ήταν ο Shermadini, και επιμένω, γιατί όχι ο Μαυροειδής. Για την παραμονή Lasme (νομίζω ότι το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος της σεζόν) θα δωθεί μεγάλη μάχη. Ο Χρυσικόπουλος δεν έχει δείξει τίποτα δυναμικό τα τελευταία δύο χρόνια (είχε και τραυματισμούς) ώστε να μπορέσεις να στηριχθείς πάνω του, έστω και σαν έσχατη λύση από τον πάγκο. Αν τον βάλεις σε roster ομάδας επιπέδου Euroleague, τον καις. Απόκτηση και δανεισμός, μονόδρομος.. Ήδη μοιάζει να έχει καεί ο Γιαννόπουλος στους δύο αιώνιους τα περισσότερα από τα τελευταία χρόνια. Κρατάω μια πισινή για το Λίνο, σε περίπτωση που δείξει οργιώδη σημάδια βελτίωσης μέχρι το καλοκαίρι, αν και δεν το βλέπω.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Εμενα σαν 7footer μου αρεσει ο Φουτε της Ζαλγκιρις....Ξεκαρφωτος το ξερω, απλα ηθελα να πω την αποψη μου!!

      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  18. Jim, σε τι κατασταση βρισκεται ο Περκινς? Θεωρεις οτι αυτη την στιγμη υπαρχουν παιχτες στην αγορα (με λογικο κασε) για αντι-Παουελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και κατι ακομα, πιστευω πως στην αναλυση σου "διεφυγε" λιγο η αποδοση του Σλουκα, που απο τον τραυματισμο του Μαντζαρη και μετα εχει βρει περισσοτερο χρονο στο ροτεισον και ειναι εξαιρετικος. Προσωπικα θεωρω οτι ο Σλουκας ειναι καθαρος ασσος και φανταστικος δημιουργος (ειδικα σε καταστασεις Pick & Roll). Οι μηδεν ασσιστ της στατιστικης τον αδικουν καθως δημιουργουσε με ευκολια πολλες καταστασεις για την επιθεση του Ολυμπιακου. Τον τελευταιο καιρο μαλιστα καταβαλλει μεγαλη προσπαθεια και στο αμυντικο κομματι και δειχνει σημαντικη βελτιωση. Με λιγα λογια, ο Ολυμπιακος εχει ακομα εναν πολο δημιουργιας (πλην Σπαν) και θεωρω επιτακτικη την αναγκη να πλαισιωθει απο εναν γκαρντ σαν τον Περκινς που θα τον απελευθερωσει ακομα περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλούκας είναι μέτριος ballhandler για το ύψος του, αδυναμία που έχουν διαβάσει οι αντίπαλοί του και τον πιέζουν ασφυκτικά σε πολλές φάσεις. Αυτό πάντα θα του κόβει πόντους από το "καθαρός άσσος". Φυσικά και παραμένει ένας πολύ σπουδαίος και χρήσιμος guard.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου θα διαφωνησω σε αυτο. Το προβλημα του δεν ειναι το ballhandling αλλα η μη εκρηκτικοτητα του που τον δυσκολευει να αφησει πισω καποιον αντιπαλο.

      Διαγραφή
  20. Eγω πιστευω οτι ο ΠΑΟ δεν πρεπει να κανει αλλη προσθηκη, μια χαρα ειναι η ομαδα, πληρης παντου εκτος απο το 4 , που αν ερθει ο Φωτσης τοτε καλυπτει το κενο του Τσαρτσαρη που ειναι πολυ κακος φετος. Στο 1 δε νομιζω οτι εχουμε κενο σε παικτες αλλα με το σετ παιχνιδι του προπονητη, δε ταιριαζει η χημεια του Μπανκς και του Ουκιτς. Οταν παιξαμε ενα δεκαλεπτο γρηγορα στη Μοσχα (στο 2ο) και ηταν ο Μπανκς μεσα, η ομαδα ανταποκριθηκε καλα.
    Εξακολουθω να πιστευω οτι μαυρη τρυπα της ομαδας φετος ειναι η περιφερειακη αμυνα και ειδικα τα τριποντα. Σε καθε αγωνα δεχεται πανω απο 10, τα οποια μαλιστα τα δεχεται σε κρισιμα σημεια του παιχνιδιου, εκει οπου η μπαλα καιει. Ελπιζω με τη Ζαλγκιρις να μην κανουμε παλι ηρωα κανενα Ποποβιτς. Στο ζωγραφιστο ειμαστε πολυ δυνατοι, και μη κοιτατε την μονη εξαιρεση, την ΤΣΣΚΑ, οπου η ομαδα καταρρευσε απο τα τριποντα του Τεοντοσιτς.
    Στην τελικη ας φτασουμε φαιναλ φορ και εκει θα δουμε τι εστι ΤΣΣΚΑ. Αν και γνωμη μου ειναι οτι αν ο ΟΣΦΠ τερματισει 3ος και βρει την ΤΣΣΚΑ, τοτε χαλαρα θα την αποκλεισει.
    Για μενα η τετραδα του Φ4 ειναι Ολυμπιακος, Μπαρτσελονα, ΤΣΣΚΑ (αν δε παιξει με ολυμπιακο στους 8) και μια θεση αναμεσα σε Σιενα, ΠΑΟ (αν δε παιξει με Μπαρτσα στους 8), Εφες. Ας μη ξεχναμε οτι η φανελα στα κρισιμα παιζει και αυτη το ρολο της.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρη, δε νομιζω οτι αν Ολυμπιακος παιξει με την ΤΣΣΚΑ με μειονεκτημα εδρας θα την αποκλεισει, και μαλιστα χαλαρα. Οχι οτι ειναι αδυνατον , αλλα κομματακι δυσκολο το κοβω. Συμφωνω οτι η Μπαρτσελονα θα βρεθει φετος στο Φ4. Φαινεται πιο ωριμη και λιγοτερο "διαφημισμενη" φετος. Επισης, δεν ξεγραφω και τη Ρεαλ για Φ4.Οκ ,ειναι λιγακι soft, αλλα με πλεονεκτημα εδρας στους 8, κραταει την τυχη της στα χερια της. Τελος ,πιο πιθανο σεναριο μου φαινεται να αποκλεισει ο Ολυμπιακος καμια Ρεαλ με μειονεκτημα εδρας(οχι ευκολο κι αυτο) ,παρα την ΤΣΣΚΑ. Πολλα θα εξαρτηθουν και απο την αποδοση του ιδιου του Ολυμπιακου...Εννοω, οτι αν το τεταρτο 10λεπτο με την Κιμκι σημανει την εναρξη της φετινης αντεπιθεσης, τοτε κατι μπορει να γινει.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  21. Καθομαι και βλεπω τον τελευταιο τελικο nba του '98 μεταξυ jazz-bulls... Jordan's last game as a bull και τα ρεστα! Ρε Jim, γραψε κατι για τον τιτανοτεραστιο, μερα που ειναι! Ειμαι σιγουρος, οτι αν μπεις στον κοπο, θα γραψεις στανταρ κατι ξεχωριστο, περα απο τα τετριμμενα που ολοι θα πουν σημερα για τον #23. Cheers!!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Παναθηναϊκός ηταν κακος αμυντικα στην 3η περιοδο...Οι 31 ποντοι που εφαγε ηταν υπερβολικοι...Δεν ξερω αν η ομαδα ηταν κουρασμενη ή αν ειχε ελλειμμα νοοτροπιας ή αν τζογαρε υπερβολικα ο Πεδουλακης στο τριποντο συνολικα της ρωσικης ομαδας..Δεν δεχομαι ωστοσο οτι η CSKA ειχε τοση διαφορα απο τον Παναθηναϊκό.Με τιποτα.Δεν μου αρεσει η ρωσικη ομαδα.Κατωτερη των χρηματων που εχουν δαπανηθει για να φτιαχθει.Πιστευω σε διαφορετικες συνθηκες θα την νικουσε ο Παναθηναϊκός.Το προσεχες παιχνιδι δεν ειναι για μενα το πιο κρισιμο.Καλο ειναι βεβαια ο Παναθηναϊκός να το κερδισει.Οπως κερδισε μεσα στο Καντου με μιση ομαδα ετσι μπορει και να κερδισει και μεσα στο Καουνας.Δεν θεωρω την Ζαλγκιρις ανωτερη απο την Καντου.Να δουμε και αν μπορεσει να ακολουθησει και ο Φωτσης.Θα βοηθουσε στην ψυχολογια του συνολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. doron perkins στον ολυμπιακο!!!!!
    ksmr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αντι να τον πάρει ο Παναθηναικός τον πήρε ο Ολυμπιακός. α ρε RG με τις επιλογές σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκρεγκ πιστεύω ότι ο καλός Πέρκινς,με τα χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν,θα ήταν ο ιδανικός για το φετινό ρόστερ του ΠΑΟ! Γιάννης

      Διαγραφή
  25. sarunas jasikevicius στον Παναθηναικο!!!
    fknw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ανεβηκε πριν λιγο και στο sentragoal!!!δυσκολα θα χαλασει Γιαννη!!! http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129300278
    ksmr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ''πιάσει'' και να κάνει τα παιχνίδια της σεζόν 2010-2011 στην Μακάμπι Τελ Αβίβ!Και μακριά από τραυματισμούς!!! Γιάννης

      Διαγραφή
    2. ο φιλος μασ ο jim τον δινει σαν ιδανικο http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_29.html κατι θα ξερει παραπανω φιλε Γιαννη!!! να δουμε τι θα κανει η ομαδα μου τωρα...ελπιζω να ανοιξουν τα ματια τους και να παρουν 1!!
      ksmr

      Διαγραφή
    3. Aκριβώς!Πιστεύω ότι με τον Πέρκινς ο ΠΑΟ,αντί του ''ταλέντου'' Ούκιτς και του αγχωτικού Μπανκς,θα είχε περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα!!!Διάβαζα κάτι Κουίν και Σινγκλετέρι,που τον είχα παρακολουθήσει λίγο στην Κάχα,και με ''έπιανε'' η ψυχή μου!Αλλά φαίνεται πως πήραν την σωστή απόφαση στον Θρύλο εκτός του ότι χρειαζόμαστε και ένα 5άρι επειγόντως!!! Γιάννης

      Διαγραφή
  27. Και κάπως έτσι θα δούμε αν όλα τα καλά που έχουμε ακούσει και δει για τον Πέρκινς ισχύουν ακόμη...Σε κάθε περίπτωση καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. να ζητησει ο δημητρης ο γιαννακοπουλος τραμπα περκινς-μπανκς !!!!

      Διαγραφή
  29. Καλησπερα jim!
    Πες κάτι για Perkins.
    Tον είχες χαρακτηρίσει ουτοπική περίπτωση.
    Να περιμένουμε ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, με εξέπληξε ο Ολυμπιακός.. Δε περίμενα να πάει τόσο βαθιά, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμα να μάθουμε. Πολύ καλή κίνηση, τα ξέρετε έτσι και αλλιώς.. Φυσικά θα έχουμε ανάρτηση.

      Διαγραφή
  30. Jimara κάνε και μια λίστα για-σέντερ για να κλείσει απο μεταγραφές ο Ολυμπιακός.
    Προφανώς σε διαβάζουν οι Αγγελόπουλοι γι'αυτό πρότεινε 1-2 ουτοπικούς ψηλούς για να τους κάνεις ευκολότερη την δουλειά.

    Μήτσος Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρόταση:
    Στον επίλογο για πέρκινς γράψε και καμιά περίπτωση ψηλού.
    Έλεγα για Varnado που είναι περίπτωση Lasme αλλά πήγε nba.
    Καλή περίπτωση είναι και ο Fab Melo αλλά κάπου πήρε το μάτι μ ότι πήγε και αυτός.
    Κατά τα άλλα στο nbdl ξηρασία μιας και ο Pittman δεν νομίζω να έρχεται.
    Για kyle landry τι λες? θα ήταν εφικτός?

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δυστυχως για μενα που ειμαι ΠΑΟ, οι Αγγελοπουλοι διαβαζουν εδω, οι Γιαννακοπουλοι οχι...
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χωρίς γλειφιτζούρια κλπ ο Τζιμ είναι ο καλύτερος γνώστης της αγοράς αυτή τη στιγμή, το ξέρουν και οι πέτρες. Είναι έξυπνο για οποιαδήποτε ομάδα να τον συμβουλευτεί και να τον ακούσει. Γιατί να μη το κάνουν και οι δύο μεγάλοι? Αν το έχουν κάνει οι Αγγελόπουλοι μπράβο τους.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Φώτσης πάντως, είναι στην αποστολή της Μιλάνο που παίζει τώρα.
    εδώ το boxscore
    http://195.56.77.56/n4/indexITA.html?ita_65650

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. o Perkins στον Ολυμπιακό!!!!!
    Το έγραψε ισραηλινός δημοσιογράφος στο fb αφού πρώτα μίλησαν στο τηλέφωνο!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν βλέπω τον Φώτση να φεύγει με τέτοια εμφάνιση απέναντι στη Ρόμα..Δυστυχώς πρέπει να πάμε για άσσο το συντομότερο.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο το στομα μου το πηρες...τωρα θυμηθικε να παιξει και αυτος...

      Διαγραφή
    2. 5/5 τρίποντα, 21 πόντους, 7 ριμπάουντ.
      οκ.....

      Διαγραφή
  37. Να ρωτήσω για όσους είδαν το κολοσσός-πανιώνιος....
    Είδατε να αδικείται ο Κολοσσός..???(Από τη διαιτησία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στο τελος προσεξα οτι εδωσε 4 βολες στον Πανιωνιο με αποβολη παιχτη του Κολοσσου ενω ηταν εκτος φασης (ο παιχτης) στο 0.40 δευτερα.Ο Γκοντος το εκανε και στην Γερμανια, τελικα αυτος το χει συστημα να διαμορφωνει αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 βολές απότι θυμάμαι έδωσε αφού είχε γίνει το 65-68 λόγω τεχνικής ποινής στον καλαμπόκη...λάθος κάνεις..

      Διαγραφή
    2. tote ti rotas re.4 voles mazi me thn texnikh poini. htan ena ponto mprosta o Panionios me 4 boles 5 pontoi diafora.Afoy ton eides ton agona ti rotas.Akomi kai lathos na xo h mpala dothike apekso ston panionio.Aftos ekane to idio (o diaititis) sthn germania edose voles se anypakto faoyl se nekro xrono kai kerdise h lithoyaniki omada

      Διαγραφή
    3. basketblog.gr
      Ο Σπύρος Γκόντας βρίσκεται για δεύτερη φορά στο… απόσπασμα, καθώς έχει κάνει (δις) το πλέον… ασυγχώρητο λάθος για έναν διαιτητή: Έχει αποφασίσει για την τύχη ενός αγώνα, έχει κρίνει τον νικητή. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο, αφού η πάγια εντολή είναι …

      Διαγραφή
    4. εγώ ρώτησα αν είδε κανείς τίποτα το μεμπτό σε φάουλ που δόθηκαν και σε όλο το παιχνίδι... δεν έγινε έτσι όπως λες...το 65-68 έγινε με κάρφωμα του πέιν κι όχι με βολές.Το 65-70 έγινε με βολές του Παππά λόγω τεχνικής ποινής που δεν μπορούμε να κρίνουμε δίχως να ξέρουμε γιατί έγινε...κι εκείνη τη στιγμή δεν διαμαρτυρήθηκε ο καλαμπόκης.Μετά,και λόγω της πικρίας της δύσκολης ήττας έκαναν παράπονα και μάλιστα τραβηγμένα οι Ροδίτες που πιστεύω είναι αδικαιολόγητα...

      Διαγραφή
  39. Jim, μπορεί μια ομάδα να πάρει παίκτη μετά το τέλος της φάσης των 16;Αν είναι έτσι, θεωρείς πως αξίζει το κόπο να περιμένει ο Ολυμπιακός κ να πορευτεί προς το παρόν με τον Powell;

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. jimara καλησπερα ωραια αναλυση ..η μεταγραφη του οσφο (περκινς)
    πως; την σχολιαζεις?θα κολλαγε πιο πολυ σε παο?κατι τελευταιο μια και ο μεγαλος ειχει γενεθλια(JORDAN)πιστευεις οτι ειναι ο κορυφαιος που εχεις δει?κατε με ετσςι πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι μεταγραφες τελειωνουν οριστικα την τεταρτη και τελος παπαλα??,η υπαρχει περιθωριο για ελλαδα και ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φώτσης τέλος για φέτος..Το καλοκαίρι πάλι βλέπουμε!Πάμε για playmaker..Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να έχει τρεις οργανωτές και να παίρνει τον Πέρκινς εμείς να έχουμε μείνει με 1 και 1/2 και να ψάχνουμε για πολυτέλειες στη θέση 4..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο φωτσης την τριτη βραδυ ανακοινωνεται,σημειωσε το...stonerook

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα σε όλη την παρέα.... τέτοιο χειμώνα νομίζω δεν είχαμε ζήσει ανάλογο ούτε οι φίλοι του ΠΑΟ ούτε του Ολυμπιακού.... πέρα από την υπόθεση Πέρκινς, ακούστηκε ότι ψάχνει παίκτη και ο ΠΑΟ για αντικατάσταση του Μπανκς.... αλήθεια Jim υπάρχουν αξιολόγοι παίκτες αυτές τις ας τις πούμε τελευταίες μέρες αλλά να είναι και αυτό που λες ότι χρειάζεται ο ΠΑΟ ? Tnx/Nat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναταλια καλημερα,ο Κρις Κουιν πρεπει να ναι ελευθερος ακομη.Μας τον ειχε προτεινει ο Τζιμ.Tελευταια ακουστηκε και για τον Ολυμπιακο.Δυσκολο τελευταια στιγμη.Ειναι προκλητικα αδιαφορος ο Μπανκς,χτες διαβασα οτι με Ικαρο ηταν μια απο τα ιδια.Σε αντιθεση με το Ξανθοπουλο που ξεχωρισε με 18 pir."A" http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/11/god-save-thequinn.html#comment-form

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα Ναταλια που τα διαβασες??.Εγω μονο στο basketblog ειδα να σχολιαζουν αρνητικα τον Μπανκς και πουθενα αλλου."Α"

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ναταλία. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες ναι..

      Διαγραφή
    4. Παιδιά στο Sportdog το διάβασα (σας το παραθέτω αυτούσιο παρακάτω) ... Καλή μου 'Α' ήμουν στο ΟΑΚΑ χθες, ο Μπανκς δεν ηταν καθόλου καλός.... μέχρι και ο Πεδουλάκης έδειξε τη δυσφορία του αρκετές φορές σε επιλογές του και κάποια στιγμή προφανώς αγανάκτησε προς το τέλος και έκατσε και δεν ασχολήθηκε άλλο... ενώ με τον Καπόνο πχ δεν είχε θέματα γιατί μπορεί να μην προσφέρει στα τρίποντα όπως περιμέναμε, αλλά το πάλευε χθες... και ασίστ είχε και κάποιες ωραίες συνεργασίες, και στα ριμπάουντ προσπαθούσε και πίεζε στο μέτρο του δικού του δυνατού. Ο Ξανθόπουλος ήταν σαφώς καλύτερος αλλά έκανε και αυτός κάτι κακές πάσες... θα 'σκοτώσει' κανέναν στο τέλος... μερικές είναι επικίνδυνες με την έννοια ότι προσπαθώντας ο άλλος να τις πιασει μπορεί και να χτυπήσει ακόμα.... και αυτουνού του τα έχωνε ο Άρτζι μετά από κάθε άστοχη επιλογή ...
      Πάντως ακόμα και να μην ήταν κάτι που το σκεφτοντουσαν και μόνο ο Δημήτρης να άκουσε για τον Πέρκινς νομίζω είναι τόσο εγωιστής που θα του ήταν αρκετό να ψαχτεί για να 'απαντήσει' και να προσπαθήσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ...


      """ Εχουν πάρει φωτιά τα DVDplayer στον Παναθηναϊκό!Όπως είπα χθες βράδυ σε ένα φίλο,εχω νέα να σας αποκαλύψω.Ο ΠΑΟ εχει βγει στην αγορά&ψαχνει.
      Και ψάχνει ασχέτως τι θα γίνει με Φώτση,που μετα τ χθεσινά όργια,υποχρέωσε τν "μπριγιαντένιο" ν κανει κωλοτούμπα,πιο εντυπωσιακή&αποτο μαλλί
      Το θέμα μπορεί να εχει δυσκολέψει αλλά ακόμη ειναι ανοικτό γιατί ο Αντώνης θέλει να φυγει&τους το'πε στα μούτρα.Δε γουστάρει άλλο το Σερτζιο
      Ομως πέρα από τον Φώτση,ο Παναθηναϊκός ψάχνεται&για άλλο παίκτη.Ξενυχτησαν βλέποντας παίκτες&αν βρουν&προλάβουν θα κάνουν κι άλλη αλλαγή.
      Μπορεί να το διαψεύσουν,γιατί ίσως δεν προλάβουν αλλά ξέρω ότι πήγε η πυροσβεστική σε σπίτια στα Δ.Π γιατι τα dvdplayer πήραν φωτιά.
      Ποιον θα αλλάξουν;Εύκολο να βρεις τον υποψήφιο προς αποχώρηση.Σκεπτόμενο μπάσκετ με τέτοιο "κωλοτούμπα" δε μπορείς να παίξεις.Σας τα'χα πει. """

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστω Ναταλια μου.Να φανταστεις οτι μπαινω καθε μερα στο sportdog."Α"

      Διαγραφή
    6. Τουιτερού η Ναταλία.. Σωστή σε βρίσκω!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  44. Τζιμ, η ανάλυση ήταν κατατοπιστικότατη.Ματς κλειδι για τον Παναθηναικο στο Κάουνας, ο Ολυμπιακος πηρε ισως τη σημαντικοτερη νικη την Παρασκευη,μεγάλο διπλό. Ένα τέτοιο διπλό χρειαζόμαστε κι εμεις για να δείξουμε αν μπορουμε για παραπάνω. Πραγματικά εκνευριστικό το παιχνίδι του ΠΑΟ ειδικα στο 3ο δεκαλεπτο οπου κατερρευσε καθε εννοια αμυνας, ατομικής ή ομαδικής με Καπόνο και Μπανκς στο παρκε. Επειδη μεταγραφες πλεον είναι αργά να γίνουν, ας σφίξει το ροτέισον ο Πεδουλακης. Ο Μπανκς τουλάχιστον αδιάφορος,ο Καπόνο τρομερά σοφτ, εγω θα τους ειχα αλλαξει και τους 2 ήδη. Ωστόσο, βγαινει ακόμα ενα ροτέισον 8 παιχτών με βάση τους Διμανατίδη,Μπράμος,Μασιουλις,Λασμε,Γκιστ, Τσαρτσαρή, Σοφο,Ουκιτς που μπορεί να δώσει στην ομάδα κάτι από τη σκληράδα που χρειαστηκε για να περάσει τοτε στο τοπ-16 και παρά το γεγονός ότι είχε αρκετούς τραυματισμούς. Η υπέρβαση θα χρειαστεί στα επόμενα 3 παιχνίδια και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για νεκρά δεκάλεπτα προσπαθώντας να πάρουμε ΕΝΑ ευστοχο σουτ από τον Καπόνο

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα, σε όλους.
    Jim, μία ερώτηση-απορία:
    Πόσο πιθανό είναι ο ΠΑΟ να πάρει την τελευταία στιγμή τον Πέρκινς, μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού; Αυτή η κίνηση θα είχε αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα, μα κυρίως στο αγωνιστικό.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα πάρεις μπαμ μπαμ τον Ελληνιάδη όλα γίνονται..

      Διαγραφή
    2. Ποιόν;;;
      Τί είναι ο Σταύρακας; Μανατζάρει τον παίκτη;


      77

      Διαγραφή
    3. Χαχα.. Όχι αλλά μπορεί να τον αρπάξει από το αεροδρόμιο και να στον φέρει στα γραφεία στο πι και φι..

      Διαγραφή
    4. Καλοοοο, χαχαχαχαχαχα."Α"

      Διαγραφή
    5. Βέβαια, το έχει κάνει στο παρελθόν.
      Στα αλήθεια, όμως, θα είχει πολύ γούστο να γίνει κάτι τέτοιο. Όχι, τίποτα άλλο, αλλά να θυμηθούμε και τις παλιές εποχές με τα πρακτοριλίκια των αεροδρομίων που άφησαν διάφορους μύθους να δημιουργηθούν. Πέρα, από την πλάκα νομίζω ότι ο παίκτης Μπάνκς μας τελείωσε οριστικά. Άρα, πρέπει σε 48 ώρες να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει. Και αν όχι σε 48 ώρες, ώστε να παίξει και Ευρωλίγκα, τουλάχιστον για το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί ο ένας να έχει Σπανούλη, Πέρκινς, Σλούκα, Λο δηλ. 4 γκάρντ και ο άλλος Διαμαντίδη και Ούκιτς δηλ. 1,5 γκάρντ.
      Απλά δεν γίνεται.

      77

      Διαγραφή
    6. "Δίνω στους Αγγελόπουλους ένα εκατομμύριο και το Διαμαντίδη για να σε φέρω στην ομάδα!!!" Θανάσης Γιαννακόπουλος για τον Ελληνιάδη (παλιά)

      Ody

      Διαγραφή
    7. Σωστός.
      Θυμάσαι, όμως, κι αυτό : «Αν μου δώσεις τον Διαμαντίδη, θα έρχομαι κάθε μέρα σπίτι σου να σου πλένω τα πιάτα», Ο -τότε- μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης, στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

      77

      Διαγραφή
    8. ο ελληνιαδης δηλαδη ειναι-ηταν μανατζερ του οσφπ,αυτα που γραφετε εδω ειναι σεναρια δικα σας η ειχαν ειπωθει καποια στιγμη??

      Διαγραφή
    9. το κορυφαιο με τον ελληνιαδη ειναι η αρπαγη του μουγιεζινοβιτς απο το αεροδρομιο και ο μανος παπαδοπουλος περιμενε ωρες τον παικτη αλλα αυτος ηταν σε ξενοδοχειο της αθηνας. παντως στο τελος κερδισε ο μανος και ο παικτης υπεγραψε στον παναθηναικο......

      ο ανθρωπος ειναι κορυφαιος εδω ''πλησιασε'' διαιτητες στο ματς της εθνικης με τη φυρομ στο ευρωμπασκετ του 11

      Διαγραφή
  46. Πάρτε ρε τον Κουίν στον ΠΑΟ και τον Τζιμ σκάουτερ! Γιορτές έρχονται! Πόσο δύσκολο πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση ο Πέρκινς. Σίγουρα είναι μια καλή προσθήκη και θα φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Μπορούν οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές μετά το τέλος του ΤΟΡ 16? Αν ναι ελπίζω να αλλάξουμε τον Παουελ. Μετά τον τραυματισμό του δε βοηθάει πουθενά. Το Sportdog λέει στο twitter πως θέλουν να γίνει μεταγραφή ψηλού. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι το συγκεκριμένο site αλλά ελπίω αυτή τη φορά να έχουν δίκιο.
    Σπύρος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Jim υπάρχει περίπτωση να μπορείς να μάθεις κάτι σχετικό ? O Κουίν που είχες πει τις προάλλες είναι ελεύθερος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Κουιν απέρριψε τον Ολυμπιακό γιατί είχε οικογενειακό προβλημα απ όσο ξέρω. Ξέρει κανείς αν ο Πέρκινς λογίζεται ως κοινοτικός? Γιατί αν όχι έχουμε 4 Αμερικανους στην ομάδα οπότε αναγκαστικά κάποιος θα παίξει μόνο Ευρωλίγκα
    Σπύρος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exei allaksei o kanonismos. 4 amerikanoi pleon paizoun kanonika.

      Διαγραφή
    2. A οκ ευχαριστώ
      Σπύρος7

      Διαγραφή
    3. Σπύρο μάλλον ο Γκέτσε θα το φάει το μπιφτέκι. Του ήρθε η αλλαγή κανονισμού ουρανοκατέβατη, πρώτη χρονιά εφαρμογής του 4-2 μη κοινοτικοί-κοινοτικοί. Οχι ότι έπαιζε καλά κιόλας και αδικείται ο Λιθουανός, αλλά με το 3-3 μπορεί και να τη γλίτωνε.

      Στα χαρτιά τουλάχιστον, η προσθήκη Πέρκινς μοιάζει ιδανική ε;

      Διαγραφή
    4. Αν είναι σε καλή κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από ιδανικός. Το καλύτερο έιναι ότι του έχουν βάλει αυτόματη οψιον ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο όπως κάνουν την τελευταία διετία οι Αγγελόπουλοι
      Σπύρος7

      Διαγραφή
  50. Τζιμακοοοοοο, καλε μου ανθρωπε, γραψε προχειρα εδω ετσι κανα δυο γκαρντ,μπας και τα δει ο ΣΜ και ανοιξουν τα ματια τους, αν οχι να ονειρευτουμε εμεις στην τελικη."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα σε όλη την παρέα...
    Δε λέω, όλα αυτα τα μεταγραφικά ειναι ωραία και ενδιαφεροντα όμως ειχαμε και All-star χθες και CP3!!!

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den mas x...eis re ntalara.
      poios asxoleitai me all star game apo ti stigmi pou trexoun ta metagrafika stis omadares?

      Διαγραφή
    2. Μεσα στην ευγένια σε κόβω φίλε.

      saxon

      Διαγραφή
    3. νταξει, για πλακα πιστευω το λεει!!

      Διαγραφή
  52. Δυστυχώς Μπανκς και Καπόνο δεν ήταν οι ιδανικές επιλογές και αυτό φαίνεται σε κάθε κρίσιμο παιχνιδι.Ο Jim βέβαια το είχε πει στο ''scouting report'' του και για τους δύο από την πρώτη στιγμή!Στην αρχή με την κεκτημένη ταχύτητά τους και την άγνοια των αντίπαλων αμυνών είδαμε κάποια θετική συνεισφορά τους στο παιχνίδι (Καπόνο με Ζαλγκίρις, Μπανκς με Καντού)
    όμως πλέον είναι προφανές ότι δεν μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Δεν είμαι υπέρ και άλλων αλλαγών - ειδικά στην παρουσα χρονική στιγμή, όμως το πρόβλημα στη θέση 1 είναι οφθαλμοφανές και μπορεί να εξελιχθεί σε καταλυτικό παράγοντα για την απώλεια του πρωταθλήματος δεδομένου πως σε σύγκριση με τα guard του Ολυμπιακού υστερούμε χαρακτηριστικά. Άλλωστε σε σειρά τελικών με τον Ολυμπιακό χρειάζεται συμπαράσταση ο Μήτσος και από άλλα guards.

    Υ.Γ: Stonerook το έχω σημειώσει όμως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος φίλε μου για το Φώτση, άλλωστε είναι πολυτέλεια στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα προβλήματα οργάνωσης στο παιχνίδι μας πονάμε λιγότερο εκεί.

    Υ.Γ 2: Ο Ζήσης που μένει ελεύθερος θα ήταν ιδανικός για το καλοκαίρι μαζί με έναν penetrator μυαλωμένο αμερικανό, γιατί όχι Law;

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλος ποθος μου να δω τον law στα πρασινα my friend..

      Διαγραφή
    2. Συγγνωμη, αλλα ακουω και πολλους αλλους εδω μεσα περι Λο και ΠΑΟ.

      Απο που προκυπτει αυτη η αισιοδοξια ή απλα εστω η οποιαδηποτε προοπτικη να παει ο Λο στον ΠΑΟ?

      Μπορουν να του προσφερουν πολυ μεγαλυτερο συμβολαιο απ' οτι οι Αγγελοπουλοι?

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. Etsi ta grafoyn more.diakahs toys pothos.Ego san pao den ton thelo oyte gia asteio.Kalos einai san paixtis alla makria apo mas.

      Διαγραφή
    4. Τουλάχιστον στον ΠΑΟ θα πληρώνεται. Στον ΟΣΦΠ, άμα τελικά δεν αρέσει η απόδοσή σου στους προέδρους, θα σου ρίξουνε φέσι και θα τρέχεις στα δικαστήρια.

      Διαγραφή
  53. Πρόβλεψη για play-off Euroleague

    GROUP E
    1. CSKA Moscow
    2. Real Madrid
    3. Anadolu Efes Istanbul
    4. Zalgiris Kaunas / Panathinaikos Athens

    GROUP F
    1. FC Barcelona Regal
    2. Olympiacos Piraeus
    3. Montepaschi Siena
    4. Khimki Moscow Region / Caja Laboral Vitoria

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιπου ετσι με τη μονη διαφορα 1η στον ομιλο του παναθηναικου θα ειναι η ρεαλ και 2η η τσκκα ενω στον ομιλο του ολυμπιακου σχεδον σιγουρα 2η θα ειναι η σιενα και μαλλον ο ολυμπιακος 3ος....

      Διαγραφή
    2. Έτσι θα είναι, και βασικά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αυτής της βδομάδας θα καθορίσουν -ή τουλάχιστον θα δείξουν- και ποιοι θα πάρουν την τελευταία (4η) θέση και στους δύο ομίλους....

      Απλώς βάζω έναν αστερίσκο στο Zalgiris/Malaga, και στο ότι το παιχνίδι του ΟΣΦΠ μεθαύριο θα καθορίσει αν θα μπει η Kaja και αν θα αλλάξει από 2/3 σε 3/2 οι θέσεις ΟΣΦΠ/Sienna....

      Διαγραφή
    3. Ο Ολυμπιακός θα περάσει τη Σιένα; Είναι 2 νίκες πίσω και παίζει και στην Ιταλία...

      Διαγραφή
    4. Δύο-τρεις διευκρινίσεις σχετικά με τις προβλέψεις μου.
      Όσον αφορά τον όμιλο του ΠΑΟ:
      Ακόμα και αν χάσει στο Κάουνας την Πέμπτη, διατηρεί αρκετές ελπίδες να προσπεράσει στο τέλος την Ζαλγκίρις Γι' αυτό το λόγο στην 4η θέση βάζω και τους δύο. Η Μάλαγα, δε νομίζω ότι θα αντέξει. Σχετικά με την 1η θέση, πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ θα προσπεράσει τη Ρεάλ, είτε καλύπτοντας την διαφορά του 1ου αγώνα είτε κάνοντας 1 νίκη παραπάνω. Για την Εφές, αν και πιστεύω ότι είναι too much το 6-1, δεν προλαβαίνει να βγει 4η εκτός και αν αρχίσει τις αυτοκτονίες.
      Όσον αφορά τον όμιλο του Ολυμπιακού:
      Με δεδομένο ότι θα κερδίσει την Κάχα στο ΣΕΦ, θεωρώ ότι νικώντας τη Σιένα στην Ιταλία, θα την προσπεράσει. Οι Ιταλοί θα χάσουν αρκετά ματς στον 2ο γύρο. Αρκεί να χάσουν ένα παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Διόλου απίθανο. Για την 4η θέση, οι πιθανότητες είναι υπέρ της Χίμκι, απλώς βάζω και την Κάχα, γιατί είναι ομάδα που ακόμα και τώρα δεν έχει δείξει ποιά είναι η πραγματική της εικόνα.

      77

      Διαγραφή
  54. Τζιμ εσυ ακουσες να ψαχνουν για γκαρντ στο παο η ετσι γραφουν οτι τους κατεβει(ως συνηθως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. to sentra leei oti dinei o Gianakopoulos 500k yia ton Fwtsi, aliheuei? den einai blakeia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το διαβαζω και εγω σε ολα τα σαιτ!!! τον συμπαθω πολυ τον ΔΓ και την τρελα του (ειδικα αφου καταφερε φετος να κρατησει την ομαδα ανταγωνιστικη σε κορυφαιο επιπεδο, παρα τις δυσκολιες) ομως αυτο που κανει ειναι βλακεια.. αντι να τα σταξει γερα για να παρει εναν γκαρντ για να βοηθησει ουσιαστικα την ομαδα, αναλωνεται σε κινησης εντυπωσιασμου!!! εγω λοιπον θα εντυπωσιαστω αν "του βαλει (επιτελους) λιγο χερι" ο πεδουλακης και επιμεινει στην αποκτηση ενος αξιοπρεπη ασσου. ο κοσμος πλεον το εχει βουκινο οτι ΠΟΝΑΜΕ σε αυτη τη θεση και αυτοι κανουν επιδειξη δυναμης και παναθηναικης λατρειας!!!

      ΥΓ: εγω αυτη τη παρορμητικοτητα του προεδρου την φοβαμαι λιγακι. ποιος μου λεει,οτι δεν του καπνισει στο τελος της σεζον, που μπορει να εχουμε χασει το πρωταθλημα, και να παραιτηθει; το εχει ηδη κανει μια φορα φετος. παντως μακαρι να μεινει για αλλα 100 χρονια η οικογενεια στην παναθα μας!

      gE

      Διαγραφή
    2. Δεν γινεται αυτο που λες γιατι ειναι προεδρος δεν ειναι ανωνυμη εταιρια η Καε.θα τον κυνηγανε τα συμβολαια των παιχτων,μονο αν βρεθει αγοραστης.

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχα. ακου τι γράφει ο άλλος. δεν ειναι ανωνυμη εταιρια η καε (Καλαθοσφαιριστική Ανώνυμη Εταιρεία)

      Διαγραφή
  56. O παναθηναικος παει για chris queen kai φωτση , με καλες πιθανοτητες και για τους δυο . Μεχρι το βραδυ θα εχει φανει που παει το πραγμα. civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γραφονται πολλες ανακριβιες μην πιστευετε οτι γραφετε.Εδω γραψανε οτι ο ιδιος πηγε Ιταλια οτι εβρισε διαιτητες οτι κληθηκε σε απολογια και τιποτα απο αυτα δεν επιβεβαιωθηκε.Η Καε τα διεψευσε ολα,σε ελαχιστα σαιτ ειδα την διαψευση(για κληση και διαψευση τα περι αλητειας).Στο ονσπορτ μιλησαν ειρωνικα για το ταξιδι στην ιταλια.Μονο επισημα θα γινει πιστευτο τωρα τιποτα δεν ειναι βεβαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/295419-Panathhnaikos-Tinazei-th-mpanka-ston-aera-gia-Fwtsh

    ti na pw... makari na bgei. Alla parola auta i omada exakolouthei na xreiazetai basika kalo asso (antikatastati tou Banks), ektos kai an twra pisteuei o RG oti tha dwsei xrono son Xanthopoulo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. τι ειναι αυτοι οι Ιταλοι ρε?..θα μας τρελανουν..τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι..την μια παραχωρειται με ελευθερας ο Φωτσης αρκει να καλυψθει το υπολοιπο του σδυμβολαιο του,την αλλη θελουν 500,τωρα το σκεφτονται αν πρεπει να τον δωσουν..ομαδα μπου***λο σε ολα τα επιπεδα της,προπονητης,διοικηση..μακαρι να μην μπουν ουτε play-off στην Ιταλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. το καλύτερο θα ήταν για τον παναθηναϊκό αντί να σκάσει 500 milionia για το φώτση να δόση τα μισά και να κλίση τον πέρκινς και θα είναι μια πολύ μεγάλη επικοινωνιακή niki και θα βοηθήσει αφάνταστα την ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Guaaaaaaaaaaaarrrrrd! Με 500+400 αυτη τη στιγμη αλλάζεις και Καπονο και Μπανκς! Άλλο που είναι κομματάκι αργά για τέτοιες αλλαγες και αν δεν κερδισεις στο Κάουνας,δεν περνάς,άρα τζάμπα οι μεταγραφες

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/372958-psaxnei-kai-gia-gkarnt ΤΖΙΜΙ λυπησου μας, γραψε ποιον θεωρεις τον εκλεκτο για ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καυτό μεταγραφικό διήμερο προβλέπεται...Και επίσημα για γκαρντ ο Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα της υπόθεσης Φώτση. Κατ' αρχάς αυτό για τα μπάτζετ πήγε περίπατο δεν το συζητώ. Αλλά καλό είναι να κάνει κάποια λάθη ο ΔΓ και ο Πεδουλάκης μαζί του, ώστε και οι 2 να τα αποφύγουν στο μέλλον. Συζητήθηκε και το όνομα Πέρκινς αλλά δεν κάνει στον Παναθηναϊκό λένε λόγω του άσχημου περιφεριεακού του σουτ (20% τα τελευταία χρόνια). Νομίζω θα ασχοληθούν σίγουρα με την περίπτωση Κουίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Λες να παρει φωτση και chris quinn :) ????αγριευει το πραγμα τοτε!!!περιμενουμε jim με αγωνια!!!!!!
    ksmr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. kala i Armani den thelei na kerdisei ta 900 xiliarika, i apla theloun na min dwsoun allothi ston Skariolo opws leei o sportdog? periergo! makari kai na erthei o Fwtsis alla ontws o assos einai pou ponaei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μακαρι να προλαβουν γιατι αν κ καθυστερημενα ειδαν το κενο στα γκαρντ .να περασουμε αν γινετε κ την ζαλγκιρις κ ολα καλα θα παμε.
    Τωρα οσο αφορα το μπατζετ του καλοκαιριου αδτα να πανε πηγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Απαντήσεις
    1. αυτό θα ήταν πραγματικά εξαιρετικη επιλογή, ιδίως για το μέλλον

      Διαγραφή
    2. λουκουμι θα ηταν ο leo Νικο...
      ksmr

      Διαγραφή
    3. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10779&subid=2&pubid=128977126

      Διαγραφή
  68. καλησπέρα και απο μένα.
    μόλις μπήκα σπίτι και βλέπω οτι γίνεται ένας χαμός σήμερα. Τζίμ μην το καθυστερείς το άρθρο. μπορεί να περιμένουν στην καε και δεν θα προλάβουν τις προθεσμίες.

    μακάρι να έρθει ο φώτσης και ο κουίν. in jim, we trust!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ελπίζω ο guard να είναι νεαρός Ευρωπαίος ή ο quinn έτσι ώστε να είναι πιο ελκυστικός ο κορμός του παο για τον ομπράντοβιτς (μήτσος, ματσιουλις, μπραμος, φώτσης, σόφο, λάσμε, guard)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Jim περιμενουμε αναρτηση!!! Μη μας ταλαιπωρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή